W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Challengeland

2008.08.15. 08:00 Tóta W. Árpád

Kommentelők figyelmébe: Új rend

Valaha a FSZEK-be jártam Demokratát olvasni. A kilencvenes évek elején-közepén jártunk; a Demokrata az akkori szélsőjobb egyik orgánuma volt, a Magyar Fórum és a pár példányban olvasható Szittyakürt mellett. Vegetált mellettük néhány szkinhedfanzin, de azok egyrészt nagyon fárasztó hülyeségekkel voltak tele, másrészt szar minőségben, szarul megírva, és totál marginálisan. A kettő közül a Demokrata volt a populáris magazin; a Magyar Fórum kábé úgy nézett ki, mint az ÉS, sűrűn teleírt, antivizuálisan szerkesztett újság volt. Csurka István és irodalmár barátai írták tele, nyakatekert, hömpölygő, dagályos szalon-antiszemitizmussal és ős-globkrit szövegekkel.

Hol vannak már azok a technikák, a sorok közötti írásban edződött kedélyes öregurak puffogása? Csak nyomaiban fordul elő, ám az maga a mainstream: a jobbsajtó sanda palesztinbarátságában, az „izraeli vízágyúk” kényszeres emlegetésében. Ügyet sem vetünk rá, könnyű testi sértés, méreten aluli.

A szélsőjobbos közönség ma már nem kolumnás Csurka-cikkek végigböngészésében leli örömét. Az túl bonyolult, olvasni megerőltető – újságoldalakat egy mózeshitűért vagy galíciánerért. Le kell írni kerek perec, sőt ordítani kell a vastyúk tövében, hogy mocs-kos zsidók – ennyire van időnk, ez egy tisztességes soundbit. Értelme nulla, de lehet gajdolni, ria, ria. Primitív állatoknak talán még ez is sok. Ütni még egyszerűbb.

Meg Molotov-koktélt hajigálni, szervezkedni, összetartani. Legényegyletezni.

Pótolni, ami kimaradt, amióta nincs sorkatonaság, Magyar Honvédelmi Szövetség, úttörőcsapat. És nincs tömegsport, talán még iskolai gittegyletek sincsenek, csak Quake-klánok, meg olimpianézés kivetítőn. Gyújtogató náci fasznak lenni bizony elég ciki, de sokkal inkább törődést érdemel, mint gyűlöletet.

 

Játszani is engedd


A kisfiúk többségét bizonyos életszakaszban érdeklik a robbanóanyagok, a fegyverek, illetve a hősök, akik dicsőséges múltunkban ezeket eredménnyel forgatták, netán feltalálták, mint a háromszor robbanó ágyúgolyót az Egri csillagokban.

Ezek úgynevezett férfias erények. Ezt aztán vagy sikerül kiélni játszótéri csetepatékban, vagy nem. Ha nem – ahogy bizonyos százaléknál sosem -, akkor a társadalomnak meg kell próbálnia a virtust becsatornázni valami hasznos tevékenységbe. Menjen az ilyen gyerek modellezőszakkörbe, lövészegyletbe, vagy küzdősportni. De nem mehet. Mert a Gyermekvasút csillebérci állomásán ma az van kiírva, hogy Challengeland, és heti ötvenezerért lehet viháncolni a Rönkvárban, amiben én még ingyen ugrabugrálhattam. Az MHSZ 1990-ben megszűnt. Ennek a szervezetnek pontosan ez volt a feladata: felkínálni a rendre, fegyelemre és vasak tapogatására áhítozó fiataloknak, hogy szabadidejükben, a népköztársaság szabta keretekben kipróbálhassák. Akkor úgy tűnt, ezen nyugodtan lehet spórolni. 

Autóversenyezni szeretnél, vagy repülőmodellt építeni? Szólj anyádnak, hozzon pénzt. Nincs neki? Akkor belőled nem lesz Niki Lauda, sem Farkas Bertalan. Szopó, fiam. Gárdista, az lehet belőled. A köztársaság határán, vagy azon kívül.

Magát a Gyermekvasutat azóta sem sikerült szétverni, de Csillebércet, az úttörőket, a komplett ifjúságpolitikát a szocialisták leadták gebinbe a leggátlástalanabb házitolvajoknak. Rövidlátásuk, haszonlesésük nem maradt büntetlen. Ahogy lenni szokott, a következmények vastagját most is az áldozatok viselik. Köztük azok a gyerekek, akik valamiért szeretnek olykor-olykor menetelni, egyenruházkodni, masírozni és bajtársiaskodni, és erre nincsen semmilyen más lehetőségük, mint fasisztává lenni.

 

Szittyákról korábban:

Te is más vagy, te sem vagy más



Címkék: történelem demokrata zavargás szocializmus hogyvolt

364 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr45616721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacka, ez már megint béna :(

bayer zsidózott: a komplett zsidóságra vetítette ki az ő kis személyes sérelmét (ami abból ered, hogy kornis annak idején eltanácsolta a regényírástól). ennek mi köze gerőhöz? ő azt mondta, szerinte sólyom lászló beszari. nem jelezte, hogy az egész sólyom-család, vagy minden alkotmánybíró, vagy minden zöld beszari lenne, csak egy személy. mondom, béna dolog ezeket összemosni, de hát magadat minősíted.
Na úgy látom, hogy a poszt eredeti témájától (a házigazda tudtával és közreműködésével) már sikerült egy kissé eltérni, ezért bátorkodom én is beleszólni a nagyok dolgába.

Én antiszemitának azt nevezném, akinek minden rosszról, ami vele, a környezetével, az országgal történt a "zsidók" jutnak az eszébe. Aki ha bármi baja van valakivel, azt rögtön a "zsidóságának" tulajdonítja. Ok-okozati összefüggést talál az illető "zsidósága" és a szaralaksága között. Ez pedig _nem_ áll fenn. (Valószínűleg a hithű antiszemiták ezzel nagyon nem értenek egyet:))
Ami pedig még pikánsabbá teszi a dolgot, az az, hogy ráadásul egy antiszemitának nem kell, hogy a "zsidó" zsidó legyen. Azt ő dönti el.

Ezek alapján én biztos nem nevezném antiszemitának azt, aki Streisandot rondának, Gerőt meg szaralaknak nevezi (bár Gerő zsidóságának állandó felemlítése abszolút felesleges). Azt viszont igen, aki "zsidó" hatalomátvételről hallucinál, vagy szidja a szemét főnökét (aki azért szemét, mert "zsidó")

Cigánybűnözés: Lehet, hogy nem PC a szó, én mégsem dobnám ki, egyszerűen azért, mert statisztikailag megalapozottnak tűnik. Viszont! Egyáltalán nem hiszem, hogy ez egy eleve elrendeltetett állapot, amely a cigányság genetikáján, vagy akár évezredes? hagyományain alapszik. Sokkal inkább annak a kilátástalan helyzetnek tudom be, amibe a cigányság úgy en bloc belekerült az utóbbi húsz évben.
És ezt a gárda _semmilyen_ szempontból nem fogja orvosolni. A gárda maximum felnyit egy nem begyógyult sebet, amiből aztán egy jó kis tályog lesz, amit a későbbiekben még nehezebb lesz begyógyítani.
Conzumel:
1.
azért mert ebben az országban kötelezni lehet a tulajdonost, hogy a saját ivójára a 'PUB' mellé kiírja magyarul is.
Mért?
Azért ír ki pub-ot a kocsma helyett, mert arra jönnek a vendégek.
(mint a peepshow a Pinales helyett)
Ezután jön a f.sz állam (mi többi baszakodó ember) és erőszakkal (rendelettel) kötelezzük a tulajt, hogy mit írjon ki.
Arra már nijncs eszünk, hogy ARRA kötelezzük inkább h ANGOLUL is kiírja, hogy 1-2 generáció alatt betanuljon a nép a leggyakoribb idegen nyelvbe.

2.
A nyel meg gyakorlatias.
Azt veszi át ami kellő pontossággal egyszerűbben írja le.
ezért a nyakkendő a szabadversenyben megelőzta a nyaktekerészeti mellfelvenc túlontúl precíz ámde használhatatlan...
(nem is beszélve egy adott szó asszociatív holdudvarából eredő stilisztikai értékről)
malacka

"faszi, például a szarban csúszó Gerőhöz képest, aki nem kért bocsánatot"

Te nem szereted Gerőt ez jól látszik. Egy indokot mondtál (Sólyom lebeszarizása), de ez kevés, mert ha csak ez az oka, akkor ebben az országban vannak még néhány százezren?, millióan? akik szintén így gondolják.

Ha a megfogalmazás módja miatt lett nálad "szarban csúszó", akkor gondolom Gyurcsány kapcsán ugyanígy gondolod a komplett Fideszről is. (Bár még a szarban csúszó Viktor kifejezést nem olvastam tőled:))
Kedves Árpi.

"Ennyi. Ettől még nem kell védelmedbe venni holmi vadállatokat, mert az viszont már cikike. Tök egyértelmű, és jelzem, a sunyiság eléggé átüt ebben a témában."

Akkor leszögezem: van egy véleményem arról, hogy szvsz a magyarországi megélhetési zsidók arrogáns magatartása IS ott van a háttérben akkor, amikor a húgyagyú zsidózó faszkalapok izraeli zászlót égetnek, stb. Én mindkét fél felelősségét fenntartom - ezzel lehet vitatkozni, de szerintem ebből sunyiságot csak rosszindulattal lehet kiérezni.

Nem védtem egy percig sem azokat, akik vonatoznak, meg gázkamráznak. Aki ezt akarja beleérteni abba, amit mondtam, az sunyizik. Nem kicsit.

Ugyanis rohadtul elítélem azokat, akik ilyen módon viselkednek, nyilatkoznak.

Ugyanakkor azt is gondolom, hogy Albániában a zsidókérdés kevesebb társadalmi feszkó forrása. Miért? Mert jóval kevesebben vannak az albán zsidók/albániai zsidók/zsidó albánok (tessenek választani, nincs kategorizáció), mint a magyarországi zsidók/stb/stb. Itthon: vannak, ez feszültséget generál, mert a társadalmi átalakulás vesztesei kevésbé a középosztály volt, mint inkább a prolik, és lévén, hogy a hazai zsidóság inkább az első kategória volt, mint a második, értelemszerűen az emberi rosszakarat a sikeres középosztálybelieket gyorsan azonosította a "zsidókkal" és vice versa. Nem szép dolog, nem is vezet sehova, de ettől még tény. Mármint, hog így általánosítottak.

És én úgy vélem, részedről részrehajló dolog egyoldalúan a páviánokra kenni a felelősséget - mintha a válásban csak a félrelépő fél volna a hibás... Két oldala van az éremnek, és ha nem veszed kioktatásnak - hiszen nem az akar lenni - olvasd el azt is, javaslom.

Az a messianisztikus, voluntarisztikus elitizmus, amit politikai síkon az SZDSZ testesített meg 1990-ben, sokaknál volt a jele annak, hogy "apák és fiúk" őrségváltása lesz, és a szadi mögött irdatlan pénzek állnak, és "már megint a zsidók jártak jól". Érdemes lenne elemezned ezt is. Vajon mitől tartotta-tartja provokatívnak a mai magyar jobber a szadit-a "zsidókat"-Izraelt, stb? Ahogyan a "Seggel előré"-ben elemezted azt, hogy a MMM miért rossz stratégia, érdemes lenne ezen is elmélkedni. Mondom: nem kioktatási céllal.
Materazzi a nagyobb broki, vagy Zidane? Aki provokál, azt mennyiben terheli felelősség? Már ha provokál?... Ha szerinted nem, persze, azt is leírhatod, ha akarod. De nem kell velem foglalkozni.

Gerő is jó példa: ő "csak" Sólyom Lászlót beszarizta le. Miért, ha a családját is lebeszarizza, akkor már közösség ellen izgat? Ugyan. Akkor meg azzal jönne a gerőista oldal, hogy "áh, a családtagok, az nem egy faji alapú közösség", vagy más, valami ehhez hasonló orbitálissal.

SSzerintem aki közszerepet vállal, az viselkedjen a helyzetéhez méltóan. Aki pedig deklarálja, hogy ő nem csak magyar, de zsidó is, viselkedjen úgy, ahogy a külföldön élő hazánkfia/hazájafia: fokozottan ügyeljen arra, mit mond, mit tesz, mert a szavai és a tettei alapján azt a közösséget fogják megítélni, amelyhez tartozónak vallja magát.

És ez nem zsidókérdés, nem is páviánkérdés. Ez egészen egyszerűen általánosító vélekedés, amely minden emberre, minden közösségre jellemző. Akár szép dolog ez, akár nem.

Üdv,

P.
Árpád!

"Btk. 269. § Aki nagy nyilvánosság előtt a) a magyar nemzet, b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

* A nemzeti, etnikai kisebbség fogalmát az 1993. LXXVII. törvény defíniálja: Magyarország területén legalább egy évszázada honos népcsoport, saját nyelvvel és kultúrával, másoktól a hagyományai különböztetik meg, olyan összetartozás-tudatról tesz bizonyságot, amely mindezek megőrzésére és kifejezésére irányul.
* Faji csoport az egységes emberi fajon belül az emberek antropológiai sajátosságai alapján megkülönböztethető csoportja.
* Vallási csoport az azonos hitelveket vallók közössége.
* A lakosság egyes csoportjai az eltérő nézetrendszerek más ismérvek szerint elkülönülő személyösszessége."

Az utolsó pontba beleütközik Sickratman, ha kell, beidézem az egész szöveget, ahol a jobboldalról beszél. A jobboldal, mint csoport jelenik meg a gyűlölete tárgyaként.

Ha az ő bocsánatkérését elfogadod, akkor ezen logika alapján Bayerét is el kéne!
Következetlen vagy!

Továbbá:

Aki a medencés cikket értelmezőn olvasta, az tudta, h Bayer inkriminált mondata, ami balfaszul lett megfogalmazva, mire vonatkozik. Arra, ami a cikk lényege:
vannak az úgynevezett megélhetési zsidók, akik büszkén vállalják identitásukat, majd amikor támadás éri őket a nézeteikért, akkor antiszemitizmust kiáltanak, és vállalt identitásukat pajzsként tartják maguk elé. Közülük nem egy rendkívül irritálóan és ellenségesen viszonyul a jobboldalhoz, és ez az, amit Bayer elbaszottan fogalmazott meg vhogy így: "ezek az indokzsidók, akik létezésükkel indokolják az antiszemitizmust".

Valójában - a cikk tartalma alapján - így lett volna helyesen a mondat:
Ezek a megélhetési zsidók, akik viselkedésükkel és megszólalásaikkal gerjesztik az antiszemita érzelmeket.

Elbaszta a mondatot, nagy hiba egy újságíró részéről, bocsánatot is kért.

De nem, ő nem kapja meg. Sickratmannak jár, Bayernak nem!

Kettős mérce, bizony a javából!

Ps.: Megismétlem, Sickratman részben durvább volt, részben ő is csoport ellen uszított!

Shore 2008.08.17. 17:55:18


Ritka pillanat!
Szinte tökéletesen egyetértek mindennel!!!!:-)))

idáig:
"És ezt a gárda _semmilyen_ szempontból nem fogja orvosolni. A gárda maximum felnyit egy nem begyógyult sebet, amiből aztán egy jó kis tályog lesz, amit a későbbiekben még nehezebb lesz begyógyítani."

A gárda nem fogja orvosolni, viszont egy szelepet nyitott fel, megkerülhetetlenné tette a kérdéskör taglalását, feladta a leckét a politikának, s lám, a politika töri is rajta a fejét.
Olyan a gárda szerepe, mintha egy kérdéskör PR-ját végezné el a létével, motivál a megoldás keresésére. És nemcsak a politikát, de a romákat is. Ugyanis, ha az OCÖ megáll azon a szinten, h itt nekik semmi más dolguk, csak tiltakozni a Gárda ellen, meg perelni, akkor a társadalom alighanem a francba fogja kívánni őket, hisz amúgy is vaj van a fejükön az elherdált milliók miatt.

18:01

A "szarban csúszó" jelzőt Árpádtól vettem át direkte. Tőle kérdezd, h miért jó ilyeneket használni!:-))


Gerő
Rengetegszer láttam őt Friderikusznál véleményt formálni manipulatív és aljas eszközökkel, ezek után meg a hatalomtól meg is kapja a Széchenyi-díjat jutalomból.
Kicsit hányhatnékom volt, amikor megrázta annak a Sólyomnak a kezét, akit pár hónappal előbb még beszarizott.
Undorító alaknak tartom úgy emberileg, mint médiaszereplőként.
Hadd ne ragozzam!
Nincs az a mérsékelt jobber, aki őt elfogadható arcnak tartaná. Bocs!

Üdv.
Valamit az eredetihez:
Múltkor az egyik kábelcsatornán láttam egy dokumentumfilmet Kubáról. Érdekes volt, hogy ahol nem politizálhat nyíltan az ember, ott valami másban éli ki magát: a szigetországban jelesül a baseballban. Felnőtt férfiak üvöltöztek egymással Havanna főterén, mert kikapott a nemeti válogatott, és szidták a játékosokat, meg az edzőt. Egyből az jutott eszembe, hogy ilyen indulatokat a mi szabad közép-európai demokráciánkban csak a politika tudna gerjeszteni.
Nem akarok lemenni zsebszociológusba, de mintha a közösségek itt is csak akkor működtek volna, amikor felülről nyomott a politika. (Hogy mennyire nyomott, nem tudom, 10 éves voltam a rendszerváltáskor, leginkább a május 1-i felvonulásokra emlékszem, de azokat kurvára szerettem.) Akkor kollektíve lehetett utálni egy elnyomó rendszert, és a közös ellenség vagy összekovácsolta az embereket, vagy magasról szartak rá, és azért jöttek össze, hogy együtt szarjanak rá. Társasházban élek, múltkor egy idősebb ismerősöm, aki innen költözött el, nosztalgiázva mesélt a játszótéri közös pingpong- meg kártyacsatákról. Aztán nagyot nézett, amikor mondtam neki, hogy én jóformán még a szomszédaimat sem ismerem.
És valahol nagyban is így megy ez: a parasztnak szitokszó a szövetkezet, inkább egymagában tönkremegy, vagy lezárja az utat, hogy rábukhasson az állami csecsre. Nincs a közösségi életnek már kultúrája itt, pedig a srácokban még lenne igény rá. És ezt nagyon jól tudják azok, akik nagy sunyiban hálózatot építettek és gárdát szerveztek, míg mi olyan bohócokról vitáztunk egymással, mint a Szabó Albert vagy a Bácsfi Diána. Múltkor barangolam egy kicsit a neten, két linken keresztül simán el lehet érni bármelyik vérnáci bonehead-zenekar honlapját a Jobbikéról, és valahogy nem érzed közben a szellemi törést...
malac

"Olyan a gárda szerepe, mintha egy kérdéskör PR-ját végezné el a létével, motivál a megoldás keresésére. És nemcsak a politikát, de a romákat is."

Én nem így gondolom.
Hamár PR. A gárdának kellene valaki, aki kitalál egy egységes PR stratégiát, mert jelenleg ez eléggé összevissza. Egyszer a gárda hagyományőrző, parlagfű írtó Timurok csapata, máskor meg cigányokat észhez térítő, magyar családokat a halál torkából mentő, végre valamit a cigánybűnőzés ellen tevő tökös magyar legények alakulata.
Egy termék ilyen konfúz üzenetrendszerrel bukásra lenne ítélve:)

Viszont őszintén szurkolok azért, hogy neked legyen igazad! (Mármint abban, hogy a gárda hatására bölcs politikusaink végre valahára kitalálnak valamit a cigányság felzárkoztatására/integrálására.)
Még valami Gerő beszarizásához:

Amikor Gerő beszarizza Sólyomot, akkor egy abszolút mérsékelt jobboldali politikussal teszi ezt.
Mi az üzenet?
Az, h még a jobboldal mérsékelt része is szar emberekből, beszari alakokból áll!
Mi a cél?
Az, h a manipulálni óhajtott réteg ne csak a széljobbtól távolodjon el érzelmileg, hanem a középjobbtól is.

Magát tudósnak, értelmiségi közszereplőnek tartó ember, ilyen prosztón nem fogalmazhat, csak akkor, ha azzal valamilyen célja van, többről is akar szólni, mint pusztán egy személyről.
Sólyom László személyén keresztül egy egész oldal gondolkodásmódját sértette meg, továbbá a balliberális oldaltól, a mérsékelt jobboldalhoz eltávolodni készülő rétegeknek is üzent: "Álljatok meg, vissza! Hát nem látjátok, amott a beszari alakok és bukott miniszterelnököt istenítők várnak?!"
a beszarizással több baj is van:

- mérhetetlenül primitív, igazi faszparasztság…
- sért egy jókora közösséget: az államelnököt tisztelőkét…
amelynek pédául én is tagja vagyok, - tehát személyemben engem is…
- szemenszedett hazugság…
- undorító sunyiság, hogy ő is tudja, a vádja nem igaz…
- végül, amikor magyarázkodik, simán hülyének nézi az ország nagyobbik felét…
Kriptoliberalis

elnezest, hogy tovabb nyelveszkedek (nem kenyerem abszolut)
A PUB-nak van letjogosultsaga, mivel nem egyenlo a kocsmaval. Az elso bp-i pubok nagyon jol visszaadjak egy angol kocsma hangulatat, no nem a liverpooli kesdobaloet nyilvan, hanem mondjuk egy jobb londoni helyet, es ehhez hasonlo intezmeny a pubok nyitasa elott nem volt.
Nemmellesleg, a peepshow sem kifejezetten magyar mufaj, es bar a Pinales nekem nagyon tetszik, gyanitom kemenyen konzervativ orszagunkba nem tudnank meghonositani-no magat az intezmenyt igen, hiszen pinat kukkolni a magyar is szeret, vilagnezettol fuggetlenul, de hogy neven is nevezzuk a dolgot, jajjjj dehogyis!

A marketing erv meg hulyeseg, eddig is megtalaltak a turistak azt, ami erdekelte oket, anelkul, hogy a Zeneakademian lecsereltuk volna a feliratot Music Hallra.

Az meg, hogy szerinted egy nehany angol felirattol fog megtanulni a kovetkezo generacio angolul...haaat, mondjuk ugy, naiv elkepzeles. Akkor mar inkabb tobb amcsi sorozatot kene feliratozva nyomni.
persze hitegessük csak magunkat, ha egy ezredrangú reppernek szabad, akkor bayer zsoltnak is szabad, aki ma a jobboldali sajtó "fenegyereke", aki hú de vagány srác. hitegessük csak magunkat, hogy az ezüst is aranyból van, mert azok ufók, nem számítanak. csak a mi kicsi lányunk maradt tiszta. pedig lehetne tanulni az showbiznisz világából is. gémesinek meg hivatalból kéne vágni, mit jelentett ez az úszás? mit jelent 8 arany és 7 világcsúcs. ő is vágja, hogy mark spitz 22 évesen visszavonult és nem nőtt ki még egy feje azóta.

higgyük csak el, hogy aki jobb, ügyesebb, szebb, gyorsabb nálunk, az nem számít, az mind festi magát, doppingol reggel, este és éjjel, hogy klasszikust idézzek. és főleg higgyünk benne, hogy nem saját magunk miatt állunk a "nemzetek pontversenye" nevű épületes baromságon (pénzleszívásra jó, mert a pontok után jár az állami lóvé)a 41. helyén. hanem az öszödi beszéd miatt. úgy nem lehet lőni, futni és úszni, pláne vívni, ami idegsport, ugye, hogy fülünkbe cseng öszöd és stricratman!!!

fletó miatt adta fel ma hajnalban az egyik magyar maratoni futónő és már egy román 38 éves nő is szarrádoppingolta magát, mert megelőzte a kis feketéket meg sárgákat.

mindennapi doppingunkat ad meg nekünk ma, de szabadíts meg a gonosztól!
A tel-avivi egyetem által közölt, a Stephen Roth Instutute által a World Jewish Congress-el együttműködésben készített Antisemitism Worldwide címet viselő 2007. és 2008. évi jelentések szerint az erőszakos antiszemita támadások száma a felsorolt országokban a következőképpen alakul ( a 2006-os adat zárójelben): Egyesült Királyság: 141 (136), Franciaország: 47 (97), Kanada 88 (74), Németország 67 (38), Belgium 9 (15), Csehország (6) 3, Magyarország 1 (2).

Dr. Kende idei afférja – függetlenül, attól, hogy a rokonszenves és művelt dr. Kende önjelölt agent provocateur-ként maga idézte azt elő - sem változtat azon, hogy Magyarországon érdemben tettleges antiszemitizmus, a verbális téren pedig semmivel rosszabba helyzet, mint másutt. Kár, hogy Tótha W. józan értékítéletét - józan szét - elveszi a személyes érintettség. A tényeknek nem néz utána, e helyett cifrázgatja az antiszemitizmus elleni küzdelem álruhájába öltöztetett közhelyes gondolatmenetet. A mi bánatunk szent dolog, a mi fajtánkból való ellen ( id. Morvai) elkövetett bűn egyetemes, sőt kozmikus érvényű, akiket utálunk, azoknak a baja viszont legjobb esetben is tahóság.

A közösségi (nemzeti lét) intézményeinek szétverése az elmúlt 20 évben természetesen vezet a legkülönbözőbb anomáliákhoz, egyebek mellett antiszemitizmushoz is. Az antiszemitizmus elleni küzdelem önmagában nem old meg semmit, hanem a szolidaritásra épített társadalomért kell dolgozni.
Sztem érdekes, és nagyon idevág, bár kétségtelen, h a konkurenciánál találtam:

reakcio.blog.hu/2008/08/16/magyar_foldre

Engedd át, Árpi!
Légy nagyvonalú!:-))
Annyit azért megjegyeznék, hogy néhány éve áttértünk az önkéntes hadseregre, azóta zsoldot is fizetünk, és akinek masírozni van kedve és szeretne tenni valamit a hazájáért, akár katonának is állhat.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.08.17. 17:44:46

"...ennek mi köze gerőhöz? ő azt mondta, szerinte sólyom lászló beszari. nem jelezte,.... csak egy személy. mondom, béna dolog ezeket összemosni, de hát magadat minősíted."

Kedves Árpád"
Megjegyzésed azt mutatja, mintha Te is egyetértenél a szarizással.
Elég nem szép dolog.

...és bár Te vagy itt a gazda, de gondolom Te épp azért minősítgethetsz:-)
beszarizás (gerő, ki az?), sikretmenezés (ki az?), barangózás (ki az?), "Érvek" amivel azt magyarázzátok miért csinálják amit csinálnak a becses fiatalok.
Provokációra hivatkoztok. És eből egy könnyű tánclépéssel rámutattok a Nagy Összeesküvésre.
Pedig a becses fiatalok szimplán primitívek.
" Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.08.17. 17:44:46
malacka, ez már megint béna :(

bayer zsidózott: a komplett zsidóságra vetítette ki az ő kis személyes sérelmét (ami abból ered, hogy kornis annak idején eltanácsolta a regényírástól). ennek mi köze gerőhöz? ő azt mondta, szerinte sólyom lászló beszari. nem jelezte, hogy az egész sólyom-család, vagy minden alkotmánybíró, vagy minden zöld beszari lenne, csak egy személy. mondom, béna dolog ezeket összemosni, de hát magadat minősíted. "

lerágott csont de:
Sólyom László a magyar köztársaság elnöke, közéleti méltóság stb. Ahogy már megfogalmazták előttem (megint) képvisel valakiket. Az a stílus és irányelv amit ő képvisel és amit egyes médiumok megpróbálnak kicsavarni (lásd a beszédei amiről már volt vitánk) sokaknak szimpatikus, valoszinuleg ezért van mindig a "toplista" vezető helyén vagy környékén.
Igy egy ilyen jelző mást is sért. Pl engem, és a minimum ami elvárható lenne, az a másik közszereplőtől való éles elhatárolódás és annak távozása :)
Hopp.

Amugy meg az emlegetett ujságíró kapcsán továbbra is az a véleményem, hogy lehet hogy nem a legjobb szavakat használta, de remek mód előadott egy komoly jelenséget ami belső feszültségforrás.

Én nem hinném, hogy szimplán a "vesztesek és nyertesek" dolga lenne.
A közélet tul gyakran használta a náci, fasiszta, ilyen olyan veszély dolgait olyanokkal szemben is, akikkel szemben nem lett volna szabad, és bukott, támadott és joggal támadott emberektről vagy rokonáról kiderül hogy ő bizony zsidó és a megnyilatkozásának az az értelme hogy a támadások biztos ezért vannak.
Arról nem is beszélve, hogy a bulvárzsidók nemsokat érdekelnek.
Oké az, és akkor mi van?
Ja hogy akkor kene hogy legyen valami.
De akkor most kinek? :)

Ja Mozzienek üzenem, hogy remélem siet elhatárolódni Árpitól is, mert szerintem elég közel áll a "tudjuk kik csinálták ezt és azt" vonalhoz. :)

A következő post meg lehetne, a mit csinaljunk azzal az idiotával, aki beszol az oroszoknak ugy mikor az orszag felének ő jelenti az egyetlen alternatívát jelenleg az el-qró után.
Ó igen, revideálom nézeteimet az esetleges "külügy mint remek taktika" dologról... a "visszavonulás mint remek taktika" érdekében.
Szakyster, a pozitív diszkrimináció szándékosságot jelent, azt, hogy egy csoportnak tudatosan próbálunk kedvezni. A magyar igazságszolgáltatást cigánypárti elfogultsággal vádolni mókás állítás: a cigányokat kimutathatóan gyakrabban igazoltatják, kevesebbet törődik velük a kirendelt védő, azonos bűncselekményért valamivel hosszabb büntetést kapnak. Úgyhogy a szélsőjobbos legendákkal ellentétben nem éppen előny cigányként kerülni az igazságszolgáltatás látókörébe. Az sem feltétlen igaz, hogy a cigányokra jellemző bűncselekmény-típusok a körülmények folytán kevésbé lennének utolérhetőek: vesd össze mondjuk a lopást és az adócsalást gyakoriságban, felderítettségben és okozott kárban. Csak éppen a középosztály körében az adócsalás gyakori, a lopás meg nem, ezért az előbbit nem szokás
megélhetési bűnözésnek tekinteni...
lyla (& al): "- sért egy jókora közösséget: az államelnököt tisztelőkét...
amelynek pédául én is tagja vagyok, - tehát személyemben engem is"

jaj, még mindig ez a baromság. nézd, szerintem balázs pali szar. ócska gagyi. igen, ez sérti a balázs palit tisztelők jókora közösségét, viszont nekem meg ez a véleményem. a gyurcsányt tisztelők közösségét se szabad megsérteni? tessék gyorsan tudomásul venni, ez egy ilyen rendszer, ahol mások véleménye esetleg nem esik jól a sólyomistának, gyurcsányistának, szcientológusnak, katolikusnak. viszont elmondhatja ő is a magáét. és lehetőleg ne akarjuk ezt összemosni a lincseléssel és a fenyegetőzéssel, mert az már nem fogja megütni a szintet.
malacka, miért volna a reakció nekem konkurencia? (valójában, ahogy TGM a friss ÉS-ben megírta szépen, ugyanazok vagyunk mind. ellenforradalmárok.)

Sickratman daláról nekem speciel lejött, hogy paródia (épp a vérhúgyot köpő hörrjobbos sajtóé), attól meg végképp, hogy "áldja meg az isten horn gyulát", de sebaj. viszont az is tény, hogy sickratmant nem láttam gyurcsánnyal vihorászni pikniken.
Szinte mindig azon folyik a vita, h melyik oldal gyűlöli jobban a másikat, melyikről jött több, durvább gyűlöletattak.

Ehhez képest már az is előre mutató lenne, ha egyszer azt vitatnánk meg, melyik oldal tett több gesztust a másiknak, melyik oldal mutat a másik szavazótábora felé több toleranciát, megértést.

És az már maga a csúcs lenne, ha arról beszélgetnénk, h a saját oldalunktól milyen gesztus megtételét várnánk el.

De most ébresztő, vegyük észre, h jelenleg még egymás nácifasisztázásánál, és komcsibolsizásánál tartunk egy olyan országban, ahol 2006. őszéig nem folyt ki vér az utcán politikai jellegű megmozduláson.

Van-e egy olyan áldott pillanat a rendszerváltás óta, ahová szívesen visszatérne mindkét oldal közös akarattal?

Azt hiszem, sajnos nincs:-(

Jó éjt! Jöjjenek az álmok!
TWÁ

Ez már megint béna, mert te egyetlen személy hülyeségét vetítetted ki egy egész egyházra, amiről tudod, hogy az összes, magát odatarozónak való embert jelenti. És lehet, hogy hülye vagy hozzá, de ebben az esetben nem válthatók le lekészek központilag, mint más egyházaknál, vagy, mint egy rádiónál, ha a gyülekezete bevédi ideig-óráig. Tudod ez olyan demokaratikusosdi. Persze mióta az orosz gázingadozás lehetőségétől beszari lett a nagy better magyarlandod, lehet, hogy kár a demokrácia érékeire hivatkozni.

Ennyi erővel te is egy náci féreg vagy, hiszen a magyarok nácik, ha egy józanul is náci a magyaroknál istentiszteletet vezethet. Ebben gondolom egyetértünk.
Te jelezted, hogy nem csak egy személy, Hegedűs Lóránt, hanem minden református család szarban csúszó. Én is azt mondom, béna dolog ezeket összemosni, de hát magadat minősíted. Annyi értelmed van létezésednek ilyenkor, mint egy Dévényi Tibinek vagy Szekeresnek, bár te őket 100%-os életükre nézve mondtad ezt. Ugye ebben is egyetértünk ?
erőspista: nem, ezt nem veszem meg. Rég megjárta az egyházi bíróságot, és felmentették, ez nem a gyülekezeten múlik már:
index.hu/politika/belfold/ifj4345/

Bizony tartom: a Tilos végleg megvált Barangótól, a ref. egyház ennél jobban ragaszkodik a saját nácijához.

Árpi!

Ne keverj már!

Hogy lehet Sólyom elnököt ugyanolyan módon említeni, mint Gyurcsányt, Orbánt, vagy Balázs Palit.

Sólyom nem pártpolitikus, és nem énekes, és nem bulvárszereplő.

A köztársasági elnök esetén íratlan szabály, h nem úgy bírálunk, mint pártpolitikus esetén. Bizony, a funkciójához jár egyfajta hozzáállási magatartás forma.

Gerő célja pedig sztem egyértelműen nem egy ember, hanem egy közösség megsértése volt.
Sikerült.
Nemcsak lyla, malac, kristl, hanem még kismillióan vettük magunkra....

Jelzem, ha Bayer mondta volna - a közszolgálati tv-ben - az éppen regnáló Göncz Árpi bára, h beszari, hát alighanem hetekig cikkezett volna róla a ballib média. Bunkózta, tahózta, mucsaizta volna, stb... tehát még így sem igaz az összehasonlítás.

És emlékezz, ha Kovács Pistike lopikázik egy bécsi butikban, akkor egy magyar lopott, ha malac bunkóskodik, akkor egy fideszes bunkóskodik, stb....

Inkriminált műsorban Verebes beszélgetett nyájasan Gerővel a Napkeltében...
No comment.
"Cigánybűnözés: Lehet, hogy nem PC a szó, én mégsem dobnám ki, egyszerűen azért, mert statisztikailag megalapozottnak tűnik."

Az, hogy a cigányok bizonyos bűncselekményekben erősen felülreprezentáltak, statisztikailag megalapozott. Az, hogy azért felülreprezentáltak, mert cigányok (más szóval, hogy a különféle demográfiai paraméterek közül a cigány/nem cigány az, ami a legjobban korrelál a bűnözéssel) nemhogy nem megalapozott, de kifejezetten hamis: az iskolázottság és az anyagi helyzet határozzák meg leginkább a bűnözés mértékét, a cigányok között pont ugyanannyi a bűnöző, mint más hasonló társadalmi helyzetű csoportokban. (Csak persze a cigányoknak sokkal nagyobb része esik ezekbe a csoportokba, mint a teljes népességnek.)

Úgyhogy a "cigánybűnözés" kifejezetten félrevezető, mert egy hamis okot állít a valódi helyébe. Ha szegénybűnözés van, a szegénységet kell felszámolni, ha cigánybűnözés van, akkor meg a cigányságot - a magyar szélsőjobbnak a cigánybűnözés fogalom újraélesztésével sikerült ezt a hamis premisszát magába a szóhasználatba beleágyaznia. Ügyes trükk, de sokba fog kerülni, és sajnos nemcsak nekik.
jó, hogy csatoltad. benne van, hogy mi alól mentették fel, és ez is:

A Magyarországi Református Egyház zsinata szerdán túlnyomó többséggel úgy határozott: továbbra is jogosnak tartják az egyház elnökségének az ifjabb Hegedűs Loránt lelkipásztor tevékenységével szembeni panaszbeadványát.

A dokumentumban úgy fogalmaznak: "A zsinat felkéri az elnökséget, hogy a jövőben is vállalja fel a Magyarországi Református Egyház jó hírnevét, tekintélyét sértő, hitvallásellenes megnyilatkozások esetén ennek szóvá tételét, és tegye meg a szükséges jogi intézkedéseket"

De mivel neked az a lényeg, hogy akkor, ott felmentették, ezért náci vagy, hiszen a magyarok nácik, ha ez megtörténhetett. Hiszen Ausztriában Irvinget is lecsukták, itt meg nem. Ergo Gyurcsányék is nácik, hiszen 2007-ben ők miért nem csukták le ? Bezzeg a sógorok.
Tgr

Marhaság, már megbocsáss!

Itt teljesen általános,h mire használják a cigánybűnözés szót: fémlopás, megélhetési betörések, terménylopás, stb..., azaz olyan bűncselekményfajták összességére, amiket az esetek 95%-ában romák követnek el.

"Ha szegénybűnözés van, a szegénységet kell felszámolni, ha cigánybűnözés van, akkor meg a cigányságot"
Ez maga az őrületes ökörség, már megbocsáss!

Mindenféle bűnözés esetén a bűnözést kell felszámolni, nem az elkövetőket.

A gyilkosságokat kell megszüntetni, nem a gyilkosokat kiirtani!
A diszkóbaleseteket kell megszüntetni, nem a diszkókat!
stb...

De ez egy ezerszer lejátszott játszma, nem akarnék belemenni...

Üdv.
erőspista: akkor tehát most már látod, hogy nem az egyházi demokrácia meg a gyülekezet miatt maradhatott a helyén a fosagyú náci pap. rendben. én drukkolok nekik, hogy hamar megszabaduljanak ettől a koszos árnyéktól. bizonyára egyhangúlag ezt szeretnék ők is.
Árpád!

Hogy tetszene egy olyan Kárpátia dal, amiben jégcsákánnyal fenyegetnék Konrádot, Gyurcsányt elevenen megnyúzással, Gréczy Zsoltot meg kiheréléssel és kibelezéssel, és a végén úgy köszönnének el, h Előre Elvtársak, jöjjön Orbán Viktor!

Ha ez tetszene, akkor elég fura humorod van...

Ráadásul Sickratmannél egyértelmű, h a dalban megfogalmazott vádakat valóban problémásnak/vércikinek gondolja, tehát a paródia jelleg itt erősen botlik.

Annak a paródiának a világon semmi értelme, amikor te, Tóta W. Árpád, parodizálod a saját Orbánutálatodat. A valóságot nem lehet fikcióvá tenni a humor kedvéért, csak a humoros fikció válhat valósággá adott esetben... sztem.

Üdv.

Sólyom ne legyen "beszari alak", mert a megfogalmazás sokakat sért (mármint akiket ez a beszari alak képvisel), de azért te simán/lazán "el-quró"-zhatsz, mi? Ilyen logika mentén viszonylag csekély sanszot látok az értelmes vitára, mint ahogy az nem is nagyon van. A szalonnáciktól, mint te, vagy Paszternák, etikai alapon azonos mércét elvárni kb olyan igény, mint egy kurvát megpróbálni rávenni arra, hogy szégyellje már egy kicsit a kurvaságát -- azaz reménytelen. De hogy kibontsuk kicsit az analógiát: az azonban már valóban sunyiságnak tetszik, ha valaki a pénzt is elrakja, a lábát is szétteszi, de aztán kikéri magának, hogy őt valaki is "kurvá"-nak nevezze.
Mindenkinek lehet véleménye. Ez demokrácia. Nem kell szeretni a miniszterelnököt,a köztársasági elnököt, Balázs Palit. Még csak tisztelni sem. Ez is a demokrácia.

De beszarialakozni, fosagyúzni, gecizni, felmenőket emlegetni, buzizni, stb. ez már inkább gyerekszoba kérdése.

Mindannyiunkat érint ez a probléma.

A kibaszott nagy szabadságunkkal nem tudunk bánni. Van, aki csak néha vetkezi le magáról a kultúrát, van, aki pucéron mászkál folyton, nudlista strandnak nézve a Belvárost.

Szvsz Gerő a véleményével igazi ká-ejrópéer tahó volt. Nem a véleménye tahó: hanem a megfogalmazása.

...

Ööö... Ifj. Hegedüs Lóránt nevű polgártársunk sem fosagyú náci papnak és koszos árnyéknak született. Ez nem kódolt genetikailag. Mitől lett ilyen?...

És lehet, hogy én el vagyok tévedve, de nem tudom, mi is volt az a "rekesszétek ki ti is őket, ha ők kirekesztenek titeket" mondaton kívül, ami miatt ő most főhúgyagyúvá vált (amellett, hogy kirekeszteni Krisztus nevében elég szép vicc...)? Elítélték-e őt? Télleg nem tudom. Mindenesetre itt a fórumon most ő a Gecibálvány, akit illik leköpni.

Bocs, ha hiányos tudásom miatt megbotránkoztatok egyeseket, de tényleg szeretném tudni, mi az a törvénytelenség, ami miatt ő nem komilfó. Túl a vélelmezett dolgokon.

............

Há-há. Sickratman humorát nem tudom élvezni, na akkor most én balfasz, tahó, bunkó, esetleg agymosott volnék? Há-há. Bayer elvtárs viccein sem tudok röhögni. Kifejezetten szar a humorérzékem...

.........

Különben meg, Árpi, ez az egész postod ott nem állja meg a helyét, hogy úgy teszünk, mintha a gyűlölködés csak a rencerváltás után jött volna be.

Én úgy emlékszem, a Cpg és a Mos-oi "Cigánymentes Övezet"-e, meg az Egészséges Fejbőr, stb. már 1990 előtt is léteztek.

Tehát a jobboldal öszekapcsolásának kísérlete a páviánhordával nem megalapozott.

Egyébként is: huliganizmus volt, van, lesz. Punkok és skinek voltak, vannak és ki tudja meddig, lesznek is. Uszító szövegek mindig is voltak, és lesznek. Menetelni vágyó barmok is voltak.

De a MG nem skinhead-gyülekezet. És a BIT, meg a FiBiSZ sem kommunista tömeggyilkos terroristák gyülekezete, csak azért, mert Ernesto Guevara nevű tömeggyilkos terrorista képét vasaltatják anyucival a pólójukra.

Disztingváljunk.

......

Ja, bonus kérdésünk: Aki mindenkit lenácizik, annak milyen szava marad az igazi nácira?

Üdv,

P.
Bizony hogy ezerszer lejátszott játszma, malacka, ezért is furcsállom, hogy még mindig nem érted, holott Paszternak cimborád szerint „kiemelkedően intelligens” vagy.
Ha valamit szegénybűnözésként, vagyis olyan cselekményként határozol meg, amelynek OKA a szegénység, akkor a szegénység felszámolásán (nem a szegények kiirtásán!) munkálkodva az ilyen bűnözést is visszaszorítod.
De hogyan küzdenél vajon az olyan bűncselekmények ellen, amiknek OKA az elkövetők cigány volta?
Nem bonyolult ez, látod, hisz még én is értem.
Tgr 2008.08.18. 00:41:06

A legtöbb olyan büncselekmény esetében amit cigány származásúak követnek el ugyszintén elég nehéz felderíteni és bíróságig eljutni.
Mivel vagy nem látszik a kamerán az arcuk (rutinosak) vagy olyan helyen követik el ahol maximum a tettenérés lehet elégséges. Mint kerti/nyaralói betörések, rongálás, sín és egyéb fémlopás, vagy fenyegetés és zsarolás.
Ezen felül egy megfélemlített ember még a testi sértést is képes elhallgatni... mert : "ezek képesek és idehívják a népes családjukat..."

Emellett a nagy többségük a rendszerváltás előtt is igen nehezen vette az általános iskolát és jelentős problémájuk volt a magatartással.
Mivel saját szememmel láthattam, hogy botokkal műanyagrudakkal meg láncal vonulgatnak meg vernek másokat és darccal dobálják a szerencsétlen gyerek hátsóját és sok esetben a kutya sem mer rájuk szólni... és lehet, hogy utána el lehet menni bármelyik tanárhoz, csak épp az adott pillanatban mindenki egyedül van.

Ezek meg problémák, és ezek legeffektivebb kezelése az iskolában az volt ha kellő létszámú magyar összefogott és jol megrakta őket mikor betelt a pohár. Utána nyugi volt egy ideig.

Az pedig hogy zaklassanak, azon az se befolyásolt semmit, hogy a diáksport keretén belül volt közülük pár ismertebb és jófej barátod/barátnőd és normálisan próbáltad kezelni őket.

A felülreprezentáltság meg valoszinüleg a felülreprezentáltság esetében van. Az erősebb büntetés meg a visszaesés miatt... ám igen szivesen látnánk erről statisztikát mint a keleti blokk országainak öngyilkossági mutatóit.

***

mikikese1 2008.08.18. 01:48:36

Én meg fordított esetben látok kevés lehetőséget az értelmes vitára.

Ugyanis az ilyen jellegű megnyilvánulások balról jöttek először. Ennek remek vicces megnyilvánulása pont a heti hetesben volt, mikor valamelyik (sajnos már nem emlékszem ) morgott hogy nagyobb tiszteletet kéne adni mo miniszterelnökének, és kapta a spontán kérdést vissza, hogy mért te meg adtad az előzőnek?

Amugy igen, mikor valaki szent ferencet "bántja" akkor tulajdonképpen:
1. Az ő szakkifejezését használja, amit ő maga hozott be a közéletbe.
2. A szakmai munkáját minősíti, az ő útmutatása és mutatott valós teljesítménye alapján.

Ez Sólyom esetében aligha áll fenn.
Emellett persze helyénvaló az is amit malacka megemlített.

&

Mo egyik nagy problémája hogy a független méltóságok és ellenőrző szervek kifejezetten nagy támadásnak és szalámizásnak vannak kitéve a pártok részéről. Igen az ombucmanok ilyenek, és az hogy ezzel ő nem ért egyet s a keretén belül mozog, nem "beszari" lesz hanem épp ellenkezőleg... s nem mellesleg nyilvánvaló probléma... ami a hatalom megosztását és ellenőrzését hivatott védeni egy közvélekedés szerint erősen korrupt testülettel szemben.

"pfúj 2008.08.18. 04:08:52 "
A szegénybűnözés oka a szegénység. JA bizonyára a rongálás az erőszak meg ilyesmi oka a szegénység, legalábbis a cigányok esetében.
Sztem a vitát nagyon szépen árnyalná ha láthatnánk ilyen felmérést.
Szvsz nem a felmérés hanem a mikrokultúra.
Ha valahol "menő" rongálni meg erősködni, és sikeresnek lehet lenni fenyegetőzéssel és a nagy hanggal az követendő példa lesz. Ahogy az is ha elismerést éehet kiváltani a kocsmában egy egy jol sikerült történet után. ésatöbbi.
Bár lehet hamarosan kiderül hogy a családnak és mikrokörnyezetnek nincs szocializációs szerepe, vagy csak a cigányság körében nincs.

"De hogyan küzdenél vajon az olyan bűncselekmények ellen, amiknek OKA az elkövetők cigány volta?
Nem bonyolult ez, látod, hisz még én is értem."
Látod, nem is ment egy rendszerben se a probléma megoldása.
Mindenesetre a jelenlegi mikrokultúrájuk fenntartásához szkséges elégséges feltételek megszüntetése alapesetben jó ötletnek látszik.
Ez részben bejött Mária Teréziának is, mikor megszüntette a csapatos vándorlásukat az országban.

"a magyar szélsőjobbnak a cigánybűnözés fogalom újraélesztésével sikerült ezt a hamis premisszát magába a szóhasználatba beleágyaznia. Ügyes trükk, de sokba fog kerülni, és sajnos nemcsak nekik."

Sztem nem egészen, mivel hasonló magatartásformákat magyar fiatalok is felvesznek (pl rongálás) ha annak felderítése nehéz és a kis közösségükben menő. A suliban nekik is versenytársaik a romák.
Márpedig akkor számit a menőség és a pénz megítélése, ergo mindkettőt meg kell teremteni.
&
Senki sem támogatja a fémkereskedők mentességét ha a fémtolvajokat lecsuknánk, én szivesen látnám a közbeszédben Vereshez hasonlóknak gondolt kereskedők lecsukását is gyanitom mások is.

" Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.08.18. 00:41:41 "

Gondolom hallottad már a politikai kultúra kifejezést. :)
Árpád mért akarod, hogy a történelmi egyházak baloldaliak legyenek? Amikor az az igaz jobboldali eszme mentsvára kell, hogy legyen.

Ez a tipikus mszp-s cucc. "Európai értelemben vett jobbközép" értsd úgy vagy jobboldali, ahogy mi akarjuK. azaz semennyire
Meg mi a baj a "nácival" ha nem randalirozik?
régi magyar montázs: ami a franciának derogál, az grúziában előnyt élvez, és nem egy turisztikai látványosság, ha porrá zúzott allergiás rohamokat idéző legelőn kavirnyál, hát aki pofozkodni akar az csak pofozkodjék, vagyok én is annyira antisemita, hogy ezen ne botránkozzak meg.
mikikese1 2008.08.18. 01:48:36

Te még mindig nem nagyon értesz vmit.

Sólyom egy pártok fölött álló közjogi méltóság, a Köztársaság Elnöke, aki nem vesz részt pártcsatározásokba, nem folyik bele kampányokba, nem nácizik, komcsizik senkit, távol tartja magát a piszlicsáré politikai vircsaftoktól, és Magyarország sorsát még annyira sem határozza meg, mint a mindenkori ellenzék.

Sólyom paritása nem Gyurcsány/Orbán/Balász Pali.

Sólyom paritása pl. Göncz Árpád.
Ha azt próbálod elképzelni, hogyan hörgött volna a balliberális értelmiség, ha hasonló jelzőt használt volna Gönczre mondjuk Borókai, na akkor járnál a helyes analógia útján.

De persze Borókai ilyet sosem mondana, mert Borókai nem bunkó.

Aztán a másik alapos tévedésed, h kevered azt, h Paszternak vagy malac, mit mond egy blogon, és mit mond egy egyetemi oktató a tv-ben. Idiótaság azt feltételezni, h ha engem vagy Paszternakot behívnák a Napkeltébe, akkor is olyan szavakat használnánk Gyurcsányra, mint Árpád blogjában. Tudjuk magunkat moderálni, Gerő nem tudta.

És ne gyere azzal, h Gerő legalább őszinte, mert ez pont annyira lükeség, mintha azt mondanád, h mától őszintén beszéljen egymásról fletó és Vitya, ha interjút ad, és nyugodtan használjon csak hasonló szavakat egymásra, mint inkriminált személyünk. Ugyan már...

Ezeket az apró distinkciókat nyilván ezután sem fogod tudni megtenni, pedig világos, h nem az a bajom, h Orbánt itt, ezen a fórumon bárminek is elhordjátok. Megtörtént már kismilliószor, nem sértő magamra nézve, legfeljebb érvelek ellene, ha van érv odaát is, ha nem puszta fröcsögés.

És csak azért, h örülj: Gyurcsány Magyarország legkártékonyabb miniszterelnöke a rendszerváltás óta. Szvsz így fog rá emlékezni majd a történelem oktatás 25-30 év múlva.

És végül: címkézni lehet ("szalonnáci"), bár önmagadat minősíted vele és elvileg moderálandó is lenne az új rendszer szerint, így hát csak csodálkozásomnak tudok hangot adni, h átment.
Érdekes, bizonyára a személyeskedő hangvétel elkerülte Árpád figyelmét, más egyébre nem tudok gondolni...
B+, Malacka, már szalonnácik lettünk!

Főleg te, mert kutyából nem lesz... tudod! :o)

......

T. mikikese,

a szalonnácinak (amennyiben van ilyen pol. kategória; ha ugyan nem azt jelenti, hogy "akit konkrétan nem tudunk megvádolni antiszemitizmussal, de nagyon szeretnénk") mi az ellentettje?

Üdv,

P.
Árpi:

Ellenforradalmár, jó szó, talán ki is mondhatjuk: magunk ellen forradalmár.
Különben nem dobták volna Gyöngyösön a gumigyártat csakazértis.

malac:
ki kell ábrándítsalak, Sólyom nyilatkozatai kőkemény pártpolitika, alig burkolt megfogalmazásban is.
"Valaha, 1989-ben lelkesen olvastam a 168 órát. Akkoriban egy-két szerzőtől-írástól eltekintve általában reformista lapnak tűnt, lehetett benne értelmesebb dolgokat is olvasni. Aztán 1990-től egyre durvábban primkó libsibolsi lappá kezdett válni. Egyre kevésbé volt toleráns, és visszaigazolta Mester és bandája, hogy csak a halott kerkó a jó kerkó, mert igaz ugyan, hogy a "mibe került Antall gyógykezeltetése nekünk?" csak a jóízlést sértette, de azt kurvára, de végül is a következő 15 évben a 168 óra krokodilkönnyekkel emlékezett meg a volt min.eln.-ről, mondván, hogy az a gyávabeszarialak mennyivel úriemberebb volt, mint a farkasmosolyú minidúcse.

Sajnoshálistennek Magyarországon nem volt 1990-től kezdve létjogosultsága az Ellenállók és Antifaszisták Szövetségének, de hát nemá, hogy fel kelljen oszlatni, béna, béna, béna!!! inkább kitalálták, szép sunyin, a nemlétező, de majdan kialakítandó neonácizmust-fasizmust. Volt itt minden, riogattak zsidózással a parlamentben (hordó-ügy), zsidóveréssel (amiről eddig nem tudtunk meg konkrétat), meg minden efféle felfújt szarsággal. Ja, ja, antiszemitizmus volt, mindig is volt Magyarlandben, sok ész nem kellett hozzá, hogy a náci hordák elleni küzdelem avíttas ízét kiöblítve ordas szájukból, az önnön legitimációjukat kereső hőbörgők, akik első sorban az ellenség által határozzák meg magukat, fel ne találják a lappangó antiszemitizmusban rejlő melegvizet.

Hisz az qúwayó lesz! Beszari nép ez, konkrétan nem meri kockáztatni senki a semmijét, csak szalonzsidózgatnak, ugye, ami nem törvénybe ütköző, de mi majd felfújjuk őket Igazi Vadnácinak, beléjük szuggeráljuk, hogy vagonozni akarnak, és ha majd kimondják télleg, akkor lecsaphatunk rájuk!!!

Így lőn feltalálva a spanyolviaszk, hogy az üldöztetésre vágyók végre boldogan hőzönghessenek. Challengeland, a javából: aki ebben az ügyben nincs velünk, az ellenünk van! Nincs kecmec! Nem is csellendzs: kész tetemrehívás.

Kár, hogy a kihívó félnek is kezet kéne mosnia."

Ez itt az irónia helye, waze. Meg a ménkű nagy humoré. Tessen érteni belőle!

P.
Majd elfelejtettem!
Gárda és romák, romák és szegénység, romák és életmód, stb...

malacnews.freeblog.hu/archives/2008/08/12/Vasarnapi_aldas_Szentmise_elott/

Szeretném, ha elmagyarázná vki, h a leírt eset (ami 100%-osan úgy volt, ahogy írva vagyon) hogyan magyarázható a szegénységgel, ha pedig azzal nem, akkor mivel?

Üdv.
@Paszternák: "De beszarialakozni, fosagyúzni, gecizni, felmenőket emlegetni, buzizni, stb. ez már inkább gyerekszoba kérdése."

Ezzel mélységesen egyetértek, és minden embertársammal kapcsolatban. A szomszéd, az autóstárs, a bolti eladó, a buszsofőr stb. sem érdemli meg ezt. Sajnos azonban ezzel van tele a magyarság szája manapság. Ki kellene mosni.

Sickratman viszont művészeti alapon csinálja, azaz a valóságot transzformálja oda, ahová akarja. Ez a művészet, ezt csinálta Petőfi Sándor ("a kurv'anyádat"), József Attila (Óda), Ady Endre ("Góg és Magóg fia vagyok én...") stb. Nem kell látni a különbséget, és lehet leszólni az egész művészetisdit, kulturálósdit. Lakmuszpapír lesz az a leszólás.
pfúj: "De hogyan küzdenél vajon az olyan bűncselekmények ellen, amiknek OKA az elkövetők cigány volta?"

Valaki mondjon egyet, amit szegények nem követnek el, németek fizikailag képtelenek elkövetni, egy marokkóinak lerohadna a lába, ha megcsinálná, de egy cigány szokásosan elköveti, azaz az elkövetés kizárólagos oka az, hogy cigány csinálja?
Még hogy nincs mit csinálnia a mai fiataloknak! Az igaz hogy nincs úttörővasút, de a fasisztafelvonulás helyett számtalan izgalmasabbnál-izgalmasabb kulturált szórakozási lehetőség várja a bulizni, társat keresni vágyó fiatalok tömegeit estéről estére az ország számos pontján! Barátságok, szerelmek köttetnek, tánc, zene, jó hangulat, igényes szórakozás - akinek van szeme, látja: www.partyretard.com
Lelkes Róbert · www.partyretard.com 2008.08.18. 14:55:57

van akit ez nem vonz.

***

is 2008.08.18. 14:26:10

Ok, fordítsuk meg a kérdést... "fiatalkorú bűnözés". Nyilván mint a neve is sugallja (legalábbis a ballib fajvédők szerint) a probléma oka a fiatalság a "kor" és megoldása bizonyára a fiatalok felszámolása.

****

törpemongúz 2008.08.18. 09:42:11

Ellenforradalmár, jó szó, talán ki is mondhatjuk: magunk ellen forradalmár.
Különben nem dobták volna Gyöngyösön a gumigyártat csakazértis."

Jah nyilvánvaló gumigyárat természetvédelmi területek mellé ahogy erőművet is, turistalátványosságnak, ahol meg se park se ódon kastély se borvidék oda meg semmit, mer mér költöztek oda.
Hallottál már olyasmiről hogy vidékfejlesztés meg koncepció?
Na majd ha olyan várost találnak ahova illik akkor lehet rinyálni mér nem kell oda.

is

"Sickratman viszont művészeti alapon csinálja, azaz a valóságot transzformálja oda, ahová akarja. Ez a művészet, ezt csinálta Petőfi Sándor ("a kurv'anyádat"), József Attila (Óda), Ady Endre ("Góg és Magóg fia vagyok én...") stb."

Jézus ereje segíts!

1. Sickratmant egy lapon említeni Géniuszokkal...???!!! LOL.
Ennél már csak az a szebb, mikor fletó saját magát hasonlítja Széchenyihez....

2. Ezek a híres és nagy költőink írtak olyan, amiben a valós korban élő, konkrét személyek kibelezését, elevenen megnyúzását emlegetnék? Mondd csak, te komolyan gondoltad, amit írtál?

Beszarás, komolyan mondom gatyarepesztő analógia volt, vazze!:-S
Gárdázás, cigányozás helyett így is lehet -

www.nol.hu/cikk/503932/

Persze ez nem annyira izgi és nem ad annyi lehetőséget fórumokon való rikácsolásra, komcsizásra, zsidózásra, mózeshitüzésre, sunyiságra, mellébeszélésre, rasszista öklendezésre, büdös cigányozásra, libsibolsizásra és egyszerü mezei hazudozásra.

Pedig, a fentebbiek nélkül egy bizonyos kis réteg nem érzi komplettnek a napját.
A gyöngyösi (most már nem létező) gumigyárról szóló elméleti értekezéseket az itt jelen lévő "meghatározó értelmiségiek"(sic!) részéröl (lásd feljebb), biztos kirobbanó örömmel olvassa az a pár ezer helyi ember, akinek továbbra sem lesz munkalehetősége. Egész biztos vagyok abban, hogy akik itt osztják az észt havonta fogják átutalni keresetük egy szignifikáns részét az arra rászoruló gyöngyösieknek.

Úgyszintén meg vagyok győződve, hogy okosnak tartják, a népszavazási kezdeményezést akkor indították be amikor már lezajlott a pályázat az indiai beruházásra - mint azt megtette a helyi Fideszes kisisten - s, nem előtte.

Természetesen, azt is hülyeségnek tartják, hogy esetleg a hazafias kezdeményezők informálódtak volna az indiaiak gyártási procedúrájáról, mielőtt beinditották a helyi forradalmat. Hülyék az indiaiak akiket az ilyesmi meglep.
Kristl.

tehát végül is azt állítod, hogy a már egyébként is ipari parkban nem fér el?

Le merném fogadni hogy nem gyöngyösi vagy. csak fröcsögsz. Ott ugyanis elbukott a népszavazás, attól függetlenül hogy mit mondtak az indiaiak. Vajon Kecskeméten hova költözik Daimler Benz? Rá a tanácsházára? Az természetvédelmi, védjük meg...

Nincs ezen mit vitázni.

Minden nagyokosnak, foleg Paszternaknak,(a.k.a. Mr. P.) meg Malackanak(a.k.a. Mr. Piggy) uzenem, hogy Sickratman munkassagahoz nem kell am tul sok szakertelem. Az az ember egy provokator, plusz eleg jol lereagalja a mi kis magyar mediavalosagunkat es hetkoznapi(nepi) elme-es egyeb bajainkat. Az egesz egy nagy fricska, csak jo durva. Ezen kiakadni nem erdemes, sot szeretni se kell. De probaljatok ugy nezni, mint pl. a Vezerkan nick-u bacsi altal irt blogot, a Dugnam c.-t. (A tekozlo homar blog foglalkozott vele, erdemes utananezni) Az is csak egy poen volt, megis ki a fasz vette komolyan, a megenekelt hisztis picsak egy kis hanyadan kivul? Ugye aki rosszeletunek allt, az ne...

En orulok neki, hogy valaki legalabb nemi ironiaval provokal. Az igaz, hogy kis rugalmassagot igenyel a befogadasa, de hat istenem, nem csak Kadlott Karesz az elet. Pont orulnek, ha az "uldozott jobbosok, nyugdijasok, leszazalekolt uvegfuvok, ufok etc." is tudnanak szellemesen provokalni, bena sapitozas helyett csak.

ON. Egyetertek Arpival, de sajnos szinte minden ertelmes dologbol kivonult az allambacsi, nem csak az ifjusagi intezmenyrendszerekbol. Vakulj paraszt, nincs ingyenebed. ezeket volt a legkonnyebb szetverni, mondvan, szabadsag van elvtarsak, menjen mindenki, amerre lat. Mennyit kap egy videki muvhazas? Motivacio, ugye. Itt van az egesz elbaszva, hogy a parasztnak mar csak a munkaval hozzadott ertek szamit, hogy ki, hogyan neveli a "human mass"-t addig, amig mar hasznot is tud hajtani, arra magasrol sercint. Meg lehet nezni a magyar tehetseggondozast is.

Lehet sapitozni, hogy ezek a mai fiatalok, uramsegits, de arrol mindenki szemermesen hallgat, mennyi a pozitiv input(csalad, allam, iskola, kozossegek). Pedig mar Churchill is megaszonta: A legjobb befektetes meg mindig az anyatej(v. egyeb pozitiv input) betaplalasa a csecsszopokba.Ez mar csak egy ilyen jatek, elorelatast igenyel, az meg most eppen, vagy 1000 eve hianycikk a langoktol oleltben.
twá

és a bizonyíték, hogy te egy utsó náci felbújtó és agtitátor is vagy:

w.blog.hu/2008/04/23/kedves_sandor

hiszen, hogy lehetnek nácik JOBBÉRZÉSŰEK ?

Vagy csak éppen felveszed az agyatlan szarozós fröcsögésed, ha elkap a kereszténygyűlölhetnék, és átmész alja bulvárprovokatőrbe ?

Egy jó példa a disztingválásra:

index.hu/video/2007/05/09/tojasdobalassal_vartak_gyurcsanyt_a_fakl/

Pedig neki vannak emlékei, és a közeg sem a legbarátibb, de tudja a tényeket kezelni, csoportosítani és nem agyatlanul összemosni

Tanulj Tinó !

egy náci

erőspista: eltartott egy darabig, amíg rájöttem, hogy te a sértett reformátust játszod itt. sajnálom, pláne hogy én is náluk kötöttem meg a kötelezőt anno valaha. mint látod, tudok a szelidolajfáról és nem gondolom, hogy ref=nsdap. hogy maga a főpapság ki akarja-e baszni hegedűst oda, ahova való, azt kénytelen vagyok kétségbe vonni.
Azért azon elgondolkodtam, hogy milyen fasza, hogy manapság a dél-koreai is meg az indus is ide akarja telepíteni az ő überkörnyezetbarát iparágát...

Ezt miért nem csinálják otthon? Mikor ott a műfütty fröcccsöntése is töredéke a hazai költségekének?

Lehet, hogy sunyi vagyok, de valahogy nem érzem magam boldognak, ha a német cégek a Kiskunságot nézik ki hulladéklerakónak, a két ázsiai gazd.-i nagyhatalom meg idehozza a gumigyárát...

Nekem ez gyanús. Munkabér olcsóbb nem lehet, mint ott. Akkor mi az lőnyös ebben nekik?

P.
foolproof,

Lője már le valaki dumdum-golyóval ezt a buzi Gyurcsányt, szaggassák ki a belét, húzzák karóba, hogy a bele tekeredjen a farkára, és koronát neki, bazmeg, töviskoronát, aztán bézbólütővel törjük le az orrát.

Jó poén? Irónia.

És ki vagyok én Sickratmanhoz képest?

Eddig aszittem, mindenki azon basztatja a jobboldalt, hogy gyűlölködik.

Bakker, lehet, hogy csak ironizálnak.

Üdv,

Nagyokos P.
Paszternak

"Nekem ez gyanús. Munkabér olcsóbb nem lehet, mint ott. Akkor mi az lőnyös ebben nekik?"

Hogy te nem tudod, az nem baj. De abban biztos lehetsz, hogy nem a szigorú környezetvédelmi szabályok elől menekül az indiai:)

Sickratman

Csak kérdem, hogy kik azok még mindig emlékeznek rá? Kik azok akik még mindig "sztárolják"?

Próbáljuk már meg a helyiértékén kezelni a dolgokat! Az az ember sem régen, sem most, és valószínűleg a jövőben sem lesz tényező a baloldalon. Javaslom negligálását.

Épp úgy, ahogy Gyurcsány sem fog nagygyűlést összehívni a ki szösszeneted nyomán. Hacsak ki nem derül, hogy mondjuk te vagy Kövér László:)
Az persze föl se dereng a megmondóknak, minden igazság letétemányeseinek, hogy az EU-ba telepített vállalkozások megspórolják a tarifákat, mivel automatikusan EUs vállalkozásnak számítanak.

Tudom, ez egy komplikált tétel, de attól még olyan tény amit a szomszédos Juliska néni is megértene, pedig Ő már 92 éves.
"mozzie 2008.08.19. 07:32:26
Gárdázás, cigányozás helyett így is lehet -
www.nol.hu/cikk/503932/"

Persze ez nem annyira izgi és nem ad annyi lehetőséget fórumokon való rikácsolásra, komcsizásra, zsidózásra, mózeshitüzésre, sunyiságra, mellébeszélésre, rasszista öklendezésre, büdös cigányozásra, libsibolsizásra és egyszerü mezei hazudozásra."

Izé a. Bocs, de ki kell hogy ábrándítsalak, egy ilyen minőségű erősen részehajló pártlap nem mértékadó.

A mózeshitűt nem véletlen kérdeztem meg, mivel az történelmi témájú könyvekben is (szakirodalom) szerepel ahol korábbi forrásokból idéznek.
Tehát ismét megkérdem hogy azon felül hogy valamiért a mozzieknek rinyálni kell, ezen felülmi a gond vele.
törpemongúz 2008.08.19. 12:18:44

"Jah nyilvánvaló gumigyárat természetvédelmi területek mellé ahogy erőművet is, turistalátványosságnak, ahol meg se park se ódon kastély se borvidék oda meg semmit, mer mér költöztek oda.
Hallottál már olyasmiről hogy vidékfejlesztés meg koncepció?
Na majd ha olyan várost találnak ahova illik akkor lehet rinyálni mér nem kell oda."


Magyarázd el nekem légy oly szives ebben mi a fröcsögés. Megmondom őszintén saját primitiv náci agyammal nem jöttem rá, úgyhogy segítségre szorulok.

Mert gondolom a vidékfejlesztési koncepció számonkérése az remélem nem tartozik ide.
Az az ember meg aki nem érti hogy bizonyos helyekre nem való valamilyen ipari üzem vagy azzal mi lenne a gond, az meg szvsz ne kezdjen el másokat minősítgetni.

Az meg gondolom mindenkinek nyilvánvaló "köztudott" hogy az ország "régi" iparvidékeinek számító ékh városaiban mint Salgótarjánban, Miskolcon, stb szintén munkanélküliség van, s ellentétben Gyöngyössel más olyan lehet nincs. Az hogy mi alapján és miként választ települést egy cég azt most ne firtassuk, bár érdekes kérdés lenne miért pont gyöngyösre bökött az indiai.. (szvsz nem ő bökött oda...)
Amugy meg Miskolcon még műszaki felsőoktatás is van, ergo logikusnak látszik ha össze akarjuk kapcsolni az oktatást az iparral akkor egy nagy munkanélküliséggel bíró nagyváros, fejlődő infrastrukturával egy régi iparvidéken műszaki felsőoktatással hm közel ideális helynek látszik.

Bocs hogy megint fröcsögtem. :)

IGen, nem ismerem a gyártási technológiáját, de hm mint műszaki egyetemen dekkoló személy, akinek vannak ismerősei a környezetvédelemmel foglalkozó cégeknél, s elsőkézből informálódik a hazai szabályozás betegségei felett... erősen kételkedik abban hogy a gumigyár egyenesen jót tesz a helyi flórának és faunának, sőt önmagában a város képét is javítja.
Amugy gyöngyösön voltam párszor... de kétségtelen nem vagyok gyöngyösi.

" mozzie 2008.08.20. 13:06:29"
Az persze föl se dereng a megmondóknak, minden igazság letétemányeseinek, hogy az EU-ba telepített vállalkozások megspórolják a tarifákat, mivel automatikusan EUs vállalkozásnak számítanak"

De feldereng de nem gépelek olyan gyorsan. De végre kaptál hintalovat lovagolj rajta bátran.

***

Shore 2008.08.20. 12:45:04
jah ez egyébként igaz, elég marginális személyiség. bár akkor erősen volt "tolva" a "véleménnyilvánítási szabadság" szellemében :)
AKik tolták tartoznak pár elhatárolódással meg sűrű bocsánatkéréssel.
mozzie,

települjön melléd egy gumigyár :o))) én mongyuk a Nestlére szavaznék...
Paszternak · osember.blog.hu "2008.08.20. 13:24:51
mozzie,

települjön melléd egy gumigyár :o))) én mongyuk a Nestlére szavaznék... "

Jó kis kutya meg macskakaja :) aztán szidnád azt is rendesen
Köszönet a megszokott nívós és tényszerü hozzászólásokért a szentháromság két törzstagjától.

Mint az elvárható "meghatározó értelmiségi" (copyright Pasternak) körökben, ha valami nem a szájíz szerint van, akkor azt csípőböl - "Bocs, de ki kell hogy ábrándítsalak, egy ilyen minőségű erősen részehajló pártlap nem mértékadó." - leklopfoljuk és evvel a dolog meg is van oldva. Baszunk a tényekre. Az van amiben mi HISZÜNK.

Ennél meghatározóbb egy értelmiségi(sic!) nem is lehet, kéremalássan.

Apropó gumigyár telepítés - biztos ez megvígasztalja azt az 1000-2000 embert aki állás nélkül maradt és senkit ne zavarjon az a csöppnyi tény, hogy nem bárki "mellé" telepedett volna az Apollo, hanem egy ipari telepre. Ez holmi cskélység ami nem szabad, hogy megzavarja a (mások zsebére menő) nemzetmentést. Pláne nem mehet egy hangzatos hazugság rovására.
Speckó én a csokigyárra gondoltam... Habár voltam Broc-ban, meg Vevey-ben, ott olyan csokiszag van, hogy őrület, a helybeliek azt is utálják rendesen... ;op
twá

tudom, olvastam konfirmációs tapasztalataidat az el mondo-nak írt "ajánló"-ban, ami szintén lehetséges létező promlémákat vet fel. De azért ez az utóbbi, a második megfogalmazásod pár fokkal, mintha pontosabb lenne. Nem a sértődés játszott, hanem a sokadik értetlenség, amikor bár te is ostorozod az "összemosás", általánosítás hülyeségét, aztán 2 sorral lejjebb magad is összehozod. Ahogy annak idején a "cigánybűnözés" kifejezést sem véletlenül nehezményeztem vagy a zsidózást, buzizást, sőt vidékizést. Ezek után gondoltam, ugyan jelezhetem keresztény felekezetek tagjai között is a különbséget.
mozzie 2008.08.20. 19:25:19

Rendkivül humorosnak találom hogy milyen sikkesen kivontad magad a "megmondóember" kategoriaja alól, mikor általában megmondod a frankót. :)
Ráadásul mint iránymutatót akarsz elénk állítani valamit ami pártszolgálatban áll ugy hogy sem a fent nevezett "bűnöket" nem követjük el :) ami a kedvenc vesszőpparipád, ennélfogva a hőbörgésed is komolytalan sem pedig az iránymutatást nem, mivel az a hozzád hasonlóknak való azaz híveknek. :)
Aztnem irtam hogy nem olvasom el, mivel ezt az ujságot is olvasom. :)
De remélem elég hosszan irtam most is neked hogy kiguberálj belőle egy ízes zsidózást.

" Az van amiben mi HISZÜNK."
Igen, tudom hogy ez az ars poetciad, de a magamfajta nácit ez nem érdekli. ;)

"Apropó gumigyár telepítés - biztos ez megvígasztalja azt az 1000-2000 embert aki állás nélkül maradt és senkit ne zavarjon az a csöppnyi tény, hogy nem bárki "mellé" telepedett volna az Apollo, hanem egy ipari telepre."

Ezt én nem is vitattam sose... :)
Viszont arra amit én irtam tudsz irni valami értelmeset is?
Azért mert ipari park még nem fog elkülönülni és egyfajta zsáktérbe kerülni az a gyár a környezetétől.
Kristl, van az Apollo nélkül is jó néhány szennyező létesítmény, az ipar általában ilyen. Be kéne látni, Magyarországra egyelőre nem az űripar fog telepedni, hanem amit ki tudunk szolgálni. Amúgy meg sajnos kénytelen vagyok rosszra gondolni: ha a NASA hozná ide a rakétagyárat, akkor az ellen ágálna a fidesz, nehogy a rohattmocsok gyurcsánykormánynak eredméne legyen.
mozzie,

te ne humorizálgass, meg ne ironizálj a rovásomra, mert még nem kértél bocsánatot a szüleimmel kapcsolatos tahó megjegyzésedért.

Nekem szabad humorizálni (iiiiiiiigen, mert náci vagyok, tudod és a törvények olyan fasiszták manapság, hogy ezt is csak egyeseknek engedik), meg hülyeségeket írni, komolytalanul.

Neked viszont nem ártana magadba tekintened, kispofa. Hogy végre mértékadó lehess. Ne csak mértékvevő NOL-os kiscsicska...

P., in nomine Sancte Trinitatis
Erőspista

A diszkóbaleset ugye nem azt jelenti, h
1. a diszkóból jövet mindenki balesetet szenved,
2. meg kell szüntetni a diszkókat.

Így tessenek szíves lenni a cigánybűnözés szót is értelmezni, ami tehát NEM AZT JELENTI, H
1. minden cigány bűnözik,
2.annullálni kéne a cigányokat.

Végtelenül unalmas már ez a liberális jogvédő belemagyarázás, ahogy ennek a szónak a jelentéstartalmát félreviszitek, h aztán nácizzatok egyet. (Remélem, te nem!)

A saját fülemmel láttam;-) a tv-ben, amint a roma rendőr azt mondja, h nincs cigánybűnözés, hanem megélhetési bűnözés van.
Ez jobb?
A megélhetési szándék legitimálja a bűnözést?
Ha így fogalmaz vki, akkor azt mondja, h minden megélhetésért küszködő ember lopásra adja a fejét?

Üdv. (nem akarlak provokálni, csak megihletődtam;-)....)

-----------------
Más:

1. Gyöngyösön (európai mércével is) kiemelkedően magas a rákos megbetegedések gyakorisága.

2. Azééééé, nehommá egy dájcse, csúcsterméket gyártó tőkebehozatal egy súlycsoportban legyen egy indus gumigyár idetelepülésével. Hadd legyen már gyanús egy kicsit, mert
a) a gumigyár technológiája kevéssé környezetkímélő,
b) nem hiszem, h tudunk annyit erről a cégről, mint a Mercedes nevűről.
Latom kialakult itt is a vita Gyongyosrol.
Eszembe is jutott, hogy vajh miert akkor kellett elinditani a nepszavazasi hercehurcat, amikor mar szinte minden a helyere kerult, nemsokara be is indulhatott volna az epitkezes, de aztan latom Mozzie megelozott. Na mindegy, erositenem ottet ezen megkozeliteseben a dolgot.
Szal egyszeruen erthetetlen, hogy amikor lefutott a tenderezes, atmentek a kornyezetvedelmi eloirasokon (meg ra is igertek, hogy mar most a 2010-es EU-s eloirasok szerint gyartananak), akkor miert az IGEN utan kell ketsegek koze pofozni a ceget a helyi fityesznek, akik minden bizonnyal a beruhazas mellett alltak az elejetol, csak aztan isteni sugallatra, vagy mint mint Pallasz Athene Zeusz kicsi fejebol pattant ki az otlet, hogy inkabb NEM!

Vajon miert van az, hogy mas varosok leszopnanak egy indiai elefantot, de meg talan a tehenet is szentnek tekintenek attol a pillanattol, mihelyst a gumigyar aszondana, OK, nalatok epitkezunk? Miert van az, hogy a nagy peldakepek, Szlovakia, Lengyelorszag szivesen befogadnak a gyarat, mig a fityesznek Gyongyoson nem jo?
Csak nem valami szemelyes (ertsd, anyagi) indittatasu dolog lehet nehany fityeszes "NEM" mogott?

Tevedes ne essek, ha ezt a szocik csinalnak a fityesszel, akkor is ugyanez lenne a velemenyem, ugyanis gusztustalannak tartom, hogy ugy vesznek ki 900-1500 ember zsebebol kesobbi fizetest, hogy azok mar biztak a ceg odatelepuleseben.
Nesze semmi, fogd meg jol!

Jah igen... kornyezetvedelem: huzzon el a ContiTech Vacrol, a Hankook Dunaujvarosbol es a Bridgestone Tatabanyarol.
"Jah igen... kornyezetvedelem: huzzon el a ContiTech Vacrol, a Hankook Dunaujvarosbol es a Bridgestone Tatabanyarol."

De leginkább és mindenekelőtt a Taurus (Michelin) Nyíregyházáról!

Komolyabban: Igen, aki azt mondja, hogy egy gumigyár környezetszennyező igaza van. Még azt is elfogadom, hogy akár komoly mértékben veszélyezteti az ott dolgozók egészségét.
De sajnos Magyarország nem Svájc, sem nem Lichtenstein, ahol finom kis irodákban üldögélő, a szolgáltatási szektorban dolgozó alkalmazottak járulnak hozzá döntő mértékben a GDP-hez. Itt bizony nekünk a neheze maradt. Környezetszennyező mezőgazdaság, környezetszennyező ipar.
Aki pedig a regnáló hatalom bénaságát illusztrálandó unos-untalan Szlovákiára mutogat (mellesleg teljes joggal), az vegye már észre azt is, hogy Szlovákia robogását nem a bankszektor, nem is a szoftvergyártás, hanem a környezetszennyező ipar felfutása okozta.
shore, gecc

Sztem én aszondom, h

1. ne verjük más kukisával a csollányt, akkó se, ha szilveszter!

2. 900-1500 munkásnak a családjai kb. 3-4000 ember. Mijafaszér nem ismerték fel az érdeküket, mijé nem szavazták meg?

3. Jelentkeztek más városok, ahol nincs annyi rák,
de éppúgy fidesznyik az önkormány.

4. vki magyarázza már el nekem, h mi a döglött nyúlér' akar a roma őshaza magyarba telepedni, mé' nem áll meg mondjuk Albániánál, Bulgáriánál, vagy az Eu-tag Romániánál?

5. Arra nem vagytok képesek rájönni, h a fidesz gyöngyösi pártkasszáját feltöltötte a többi meglévő gumigyár, h gátat szabjanak a konkurencijának?:o))

6. Ezek lehet, h fusiban népességszaporaság elleni gumit is gyártanának, oszt fogyik a magyar, ezt nem hagyhassa egy nemzeti párt!;-)
Shore

Ohhhh tenyleg, a Taurus kimaradt, nem gondoltam egy exmagyar nagyvallalatra, mar csak az ujabb kulfoldi multik jutnak eszembe, biztos a korom miatt (eletkorom, nempedig legszennyezo gumi korom, ugyebar). :-D


Csa Malac!

1. Senki kukikajat nem verem senki csalanjaval, se forditva. :-]

2. Milyen szavazasrol beszelunk? Merhogy a gumigyarrol meg nem volt szavazas (hacsak a 300 forint elutasitasa egybol nem jelentette a gyar elutasitasat is), az indiai gyar azert dontott ugy hogy koccol, mert nem akar mmegosztott lakossagot a kesobbi szavazas utan, amit talan oszre lehetne kiirni. Kerdes, hogy ettol fuggetlenul lesz-e, mint ahogy az eu biztositos Albert hazasparost is meg mindig akarjak, holott max csak eszmei erteke lenne a jovore nezve.

3. Nah errol beszelek odafont. Ez egy faja dolog!!! :-D Node miert nem lehetett Gyongyoson akkor elutasitani kornyezetszennyezesre valo hivatkozassal, amikor az erre vonatkozo felmeresek elkeszultek, publikalasra kerultek? Akkor most nem lenne ekkora ganaj a palacsintaban, nem lehetne a fityeszt utolagos szarkeveressel vadolni.

4. Miert akar idejonni egy amerikai ceg, egy nemet ceg, egy angol ceg, egy akarmilyen "nyugati" ceg, ha egyszer mehetne Malajziaba vagy Kinaba, vagy akarhova a ferdeszemuekhez gyartatni, hiszen ott olcsobb.
1. adokedvezmenyek, 2. a magyar munkaero sok esetben jobb minoseget gyart, mint az azsiai.

5. Ez egy uj konspiracios elmelet, es orulok, hogy pont Te hoztad nyilvanossagra! :-D

6. goto 5! :-D
Hmmm, hogy is van ez?

Nem az számít, hogy miröl szól a cikk, nem az számít, hogy tényeket sorol-e fel, vagy sem.

Az a megoldás - khm - hogy, mivel értelmes választ nem tud az illető adni arra ami a cikkben van, s mivel ugyanazon illető képtelen bölcs lenni és csendben maradni - ha már érvelni a témában képtelen - szóval, a válasz az, hogy nem is vesz tudomást arról amiröl a cikk szól. Miért? Mert "az a hozzád hasonlóknak való azaz híveknek" szól. Ami abban van azt nem szabad figyelembe venni, azon netántán elgondolkodni, de nem ám.

Ha azt írják a moziműsorban hogy a film fél 5-kor kezdődik, akkor csakazértis 4-re kell ott lenni, mert az egész nem más mint egy gaz összeesküvés, emberek. Hál' Isten, hogy van Magyar Fórum meg kuruc.info.

Ez, bizony, a logika Csimborasszója. Méghozzá egy "meghatározó értelmiségitöl", akik most már mindhárman befutottak, mint a bonyhádi személyvonat a Délibe, jó pár órás (esetleg évtizedes?) késéssel.
Árpinak:

szvsz a Fityesz jól tette, ha megfúrta a geci Gyurcsány-kormány egy olyan újabb "eredményét", mint amilyen a kormány által anyagilag megtámogatott Hankook-beruházás is volt... Mennyibe is fájt az a magar költségvetésnek? Ja, hát még -20 mrd úgy kéne ide, mint egy falat kenyér.

Gecc:

Hájóvammá, vágom, hogy nem akarnak itt Silly Kohn Valley-2-t építeni az amcsik, de azért hadd ne gerjedjek a tót környezetszennyező iparágak okozta felfutásra... ez pont olyan, mint a szlovák életszínvonalat irigyelni az ejró bevezetése kapcsán. Aranytojást tojó tyúk megzabálása, szvsz. Tíz évig jólkeresni, majd rákban meghalni nem bóni.


Üdv,

P.

Paszti

Azt odaig ertem, hogy nem lelkesedsz egy olyan beruhazasert, amire adokedvezmenyeket adnak, hogy idetelepuljon. De azert nezzuk meg a tobbit is. Az Audi, a Philips, a Nokia, a Flextronics esatobbi is mind egy szalig igy jottek ide Mo-ra. Most mi van? Emberek ezreit foglalkoztatjak, akik ha legtobben nem is diplomas minimalbert keresnek (ami ugyancsak lofasz ugye), de legalabb van mibol eltartani a csaladot, adobevetelt termelnek az orszagnak. Es igen, a multik nem kis hanyadat termelik az orszag GDP-jenek.

Rakban meghalni ugyancsak nem leanyalom, de azert ez igencsak a veglet. Miert gondolja mindenki, hogy csak azert, mert gumigyar, mindjart seggrakot kap mindenki? A fent felsorolt uzemek (Taurus, ContiTech stb) mind abroncsokat gyartanak. Ott erdekes modon senki nem tiltakozik utolag, hogy nadeja seggrak veszelye fennall, kerem az orszag elhagyasat azonnali hatallyal. Valszen azert nem nyenyereznek miatta, mert veduruhaban dolgoznak, ha arra szukseg van. Mellesleg ma mar olyan technologiak mukodnek minden ilyen termelo uzemben, hogy az egeszsegre karos eljarasokat zart helyen, a gepek maguk keszitik el, elszivoval es mindenfele szurovel, hogy abbol masnak kara ne szarmazhasson.

Egy kicsit ugy erzem, hogy sokan csak azert vannak a gyongyosi gyar ellen, mert a fityesz is ellene van. Ugyanakkor nem is hiszek benne, hiszen mas fityeszes onkormanyzatok meg szivesen latnak a beruhazast a sajat kertjukben.
Ugyhogy itt valami naaaagy-nagy erdekellentet szagu ugylet lehet a hatterben.
Ímádom a nemzetmentő, szép magyar stílusban megkomponált hozzászólásokat (ön)"meghatározó értelmiségiektöl". Van itt minden - tótok, geci Gyurcsány, rákos tömeghalálozás, Silly Kohn Valley. (A valódi Paszternak forog a sírjában - megint.)

Csak, azok a fránya tények. . . Azokról egy szó sincs, kéremalássan. Ha meg már dörög és villámlik valaki a "tótokkal" kapcsolatban, akkor illene utánanézni egy pár dolognak.

Pár hete voltam Galántán, barátoknál, és mit ad Isten, egy rossz szavuk nincs a Samsung beruházásra. Sőt, örül mindenki, mert van munka és ebböl kifolyólag épül, szépül és gazdagodik a város.

De, kit is érdekel az ilyesmi amikor nemzetgyalázás áll fenn holmi indusok részéröl és lehet inkább turulszobrok körül hőbörögni a csürhével, operettgárdistákkal masírozgatni elszegényedett falvakban.

Ez a valódi polgári és nemzeti érzelmü virtus, uraim és hölgyeim!!! Csikós, gulyás, paprikás.
Ebben, a "foucault inga" nem is a tények nélkül folyó vita, hanem az, hogy nem fogja fel egy ellenző sem: Nagyobb szükség van ma Magyarországon, tőkeerős stabil növekvő országfüggetlen világpiacra dolgozó cégekre, a mi kicsiny gazdaságunk stabilizálására. Ugyanis a magyar csirkét; röfit, (egyenlőre!) nem tudjuk eladni, nagy piacra termelő érdekszférák miatt.(és nem holnap kell az országnak talpon maradni, egy majd lesz valahogy... majd meg látjuk... szlogennel, hanem most)

az inga átfordul:

A tájékoztatásban, a köznapi médiában egyetlen ócska elhuzakodott információt sem közöltek arról, merről mennyi az 56 decibel, de a környezetvédelmi tanulmányból is kellett volna legalább valami érdemit csepegtetni, hogy ne lehessen, koholt vádakkal nekiugrani az egésznek. Nem volt tájékoztatva szinte semmiről a közösség. Ilyenkor, főleg a mostani közhangulatban egy-egy elejtett szóval pillanatok alatt lehet rémhírt terjeszteni. Elfogy a víz, meghalunk... megsüketülünk a zajtól.

remek.

nem is tudják a helyi ellenzéki képviselők, mit kockáztatnak mások hátán baszva a fejszét - Európai piacbővítést tervez a cég, Magyarországon keresztül: A nálunk látott gördülékeny fogadtatás révén maga után vonzva más Indiából Európa fele nyitó cégek figyelmét (felkeltve a nyitott piac lehetőségére).

aztán itt erre, egy akárhonnan érkezett bitangember karattyol, meghalunk-megfulladunk-"párospatávaltipronakminket"
- féle szemantikával.

innen minimális infot azért lehet szerezni:

www.apollotyres.hu/faqs.aspx


Jézus él :)
Torpemonguz
"meghalunk-megfulladunk-" párospatávaltipronakminket" "

Kihagytad a seggrákot, de sebaj. :-D
Sot, ebben az esetben meg az elciganyosodas esete is fennalhat. Gondolj bele, aki bemegy oda dolgozni, romaikent tavozik. Huhhhh, kinek kell 900-1500 roma pluszba? :-D


Amugy abszolute igazad van. Ennek az egesznek tenyleg nem az a legnagyonn hatulutoe, hogy most esetleg elmegy 1 ceg, hanem hogy az esemenyeket latva masok sem jonnek ide, hiszen ha itt utolag megfurnak dolgokat, akkor minek kockaztassanak.
Ha csak egy szikranyi becsulet szorult volna az ottani fityeszes "bitangemberekbe" (by Te), akkor kiallnanak a nagykozonseg ele, es bocsanatot kernenek a vallalattol, hatha meggondoljak magukat. De kussban van az osszes amiota egy rakas fityeszes varos ajanlotta fel a sajat haza tajat a gyar felepitesere.
Pelczne Gall Ildiko... M1 hirado.

"a szocialistak a sajat kommunkaciojuk csapdajaba estek bele"
Aszonnya nem volt eleg a terulet (epitkezni persze), nem volt eleg viz biztositva a termeles szamara.

MEGA LOL! :-D

Kedves Ildiko! Amikor rabolintottak a beruhazasra akkor ezt nem lehetett tudni?
Ime egy reaális nemzeti gazdaságfejlesztő alternatíva, ami a nemzetgazdaságot erősíti. Javaslom azonnal 1 milliárd csikóskulacs legyártását, szittyagatyával. Utánna EU pénzből elinditjuk a minden 6-ik embernek csikóskulacsot és szittyagatyát a sárgolyón akciót...

Felvirágzunk, a bevételet visszaforgatjuk és ráerőszakoljuk a világra nemzeti identitásunkat.

A következő lépésben, a MOl hajói szennyezik az óceánt és a Szobi-szörp kilóra megveszi a Coca kólát. A bantu négerek árpád-sáv alatt masírozva követelik az állampolgárságot és többi és a többi. Kb a mai jobb-szélső fele ennyi alternatívát tud felmutatni. A hozzáértésük meg a béka valag alatt. Ebben spec tudnak annyit mint a regnáló kormányzat, és rokoni köre.

Az ellenzék made in hungary módra pedíg a két agysejtű szőkecsaj módjára viselkedik. Az egyik sejt gerjeszt a másik sejt gátol. A gerjesztő náluk is gerjeszti a gátlót. Ja azé Gyurcsány is bekaphatja, hogy Én meg középen maradjak :-)
dzsipszibűnözés: ha a lakosságban a dszipszik aránya kb. 8-10 % (ha rosszul tudom, javíccsatok), a börtönökben ez az arány kb. 60-70 % (ha rosszul tudom, javíccsatok). mija lófaszról beszélünk? nem mind1 hogy híjuk, wazz?...dzsipszi crime tárgyában molnárgöri blogja kötelező olvasmány (a gombagyár nem:)
Paszti, a Silly Kohn Valley zseniális, szénné röhögtem magam:)
mozzie, ha ez a népszabó cikk a valóságban is így van (nem kételkedni akarok, csak csodálkozom), akkó az összes pógármesternek naponta kötelező óvasmánnyá tenném...le a sapkával a ricseiek előtt...
Mozzie, Gecc

Ha a ti lakhelyetektől is 1 km-re lenne a gumigyártó üzem, ami indiai!!!, nem német, nem japán, hanem indiai befektető beruházása, és nem teljesíti az EU környezetvédelmi előírásait, akkor is így örülnétek a kb. 1000 fő munkahely megteremtésnek?

Honnan tudjátok, h másutt is annyira a város szívéhez közel telepítenék, mint - az eleve igen sok rákos beteggel bíró - Gyöngyösön?

Jaaaa, és mennyi támogatást kaptak volna?
20-30 milliárdot, mint a Hankook?

És azzal a pénzzel hány magyar kisvállalkozás beindítását lehetne segíteni, és az hány embernek adna munkát?

Én nem mondom, h ez eleve elveszett ügy, de hogy se nem fekete, se nem fehér, azt biztosra veszem, ti pedig csak az érem egyik oldalát sulykoljátok....

Nem nyalás, árnyalás,
szellemi szárnyalás:-))
Hűha, bazmeg. Nem német, nem japán hanem "indiai!!!". Világ vége.

Mellesleg mindja a csúcsszakértő - "és nem teljesíti az EU környezetvédelmi előírásait". Mondja a cég - minden előírásnak megfelel, még azoknak is amik csak két év múlva lépnek életbe az EU-ban.

Most akkor azon kell tépelődjek, kinek higgyen az egyszerü magamfajta földi halandó. Minden tudás fórumbeli letéteményesének, vagy inkább csak a tényeknek?

Na, megyek tovább sulykolni az érmet, DE szigorúan csak az egyik oldalát.
Jo reggelit Malac!

Ha nem is ilyen erosen, de ugyanazt mondnam, mint Mozzie.
Miert azon van mindenki kiakadva, hogy indiai? Miert jobb egy nemet, vagy egy amerikai, mint egy koreai vagy egy indiai?
Az eloirasokat be kell tartani. Erre jogszabalyok kotelezik a cegeket, barmilyen nemzetisegu legyen is az, az eszkimotol az amerikainemetig. Az eloirasokat pedig betartatjak, megpedig ellenorzesekkel. Es ha az ellenorzesen nem fele meg, megbuntetik, ha aztan megint nem felel meg, akkor meg jobban megbuntetik. Aztan egyszer csak bezaratjak.

Ugyhogy szerintem folosleges azon lovagolni, hogy indiai-e vagy sem. :-]

Masik nagy tema, hogy miert nem a kisvallakozasokat tamogatjak. Valoban, lehetne azokat is tamogatni, de ennek miert nem lehet orulni? Ez nem munkahely, a kisvallalkozas adta munka meg az?

Nem hiszem, hogy az erem egyik felet sulykolnank... csak. En ugy gondolom, ha annyira szar lett volna a helyzet, akkor a fityesznek nem a legutolso pillanatban kellett volna beleavatkoznia egy nepszavazassal, hanem mar akkor, amikor egyaltalan felmerult a kerdes, hogy Gyongyoson legyen-e a gyar. Teny, ezt is akadekoskodasnak veltem volna, de ha errol egy szakertoi vegzes van, hogy kornyezetileg karos es a betelepules nem megengedett, es ennek ellenere tolta volna a maszop a gyar ala a lovat, akkor teljes vallal kiallnek a fityesz mellett. Igy viszont nem tudok, mert onnos erdekek szerepet latom az ugyben. Foleg ugy, hogy masik fityeszes varosok siman beengednek a gyarat.

Ugyhogy a felreertes elkerulese vegett, nem a az egesz fityesz es Orban a hibas, hanem a gyongyosi fityesz. Illetve azon fityeszes politikusok, akik most a gyongyosi fityesz elkaszott strategiajat probaljak vedeni. M'kay? :-]

Udv,
Gecc
Megadom a szót Pelcznének!:-)

...a város vezetése és a beruházó semmiféle kérdésre nem válaszolt a beruházást, a technológiát, valamint a környezetkárosító hatásokat illetően. A bizottsági ülésen a beruházó részt sem vett .... ..a gumiabroncsgyár hatásáról elkészült ugyan egy tájékoztató dokumentáció, de a titkossága miatt összesen hét ügyfélfogadási napon tekinthettek bele a gyöngyösi lakosok, szemben a törvény adta huszonegy nappal. ... nyilván oka van annak, hogy az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Felügyelőség nem adta ki az engedélyt a beruházás megvalósításához.

...a gumiabroncsgyár vezetősége már a gyöngyösi Fidesz-frakció népszavazási kezdeményezése előtt azt mondta Újdelhiben, a beruházás csúszni fog egy évet.

...a beruházás megvalósításához 45 hektár földre lett volna szükség, amiből tíz hektár volt meg, a "különbség magánszemélyek tulajdonában van, amit Bajnai miniszter úr, az ő elvei szerint, könnyen kisajátíthatónak tekint". ....Gyöngyösön és környékén a kívánt vízmennyiség sem áll rendelkezésre, hiszen ezen a területen fokozott a vízbázis védelme, mert nem elegendő a csapadék utánpótlás.

A gumiabroncsgyár alkalmazott technológiája Indiában nem felel meg az Európai Unió előírásainak ....

Egy beruházás helyi, lokális kérdés, előfordulhat, hogy más földrajzi fekvésű, más helyi adottságokkal rendelkező település esetén ez a beruházás Magyarországon megvalósulhat.....


Tisztelettel: Pelczné Gáll Ildikó
Dear Gecc,

okéoké.

én csak azt mondtam, nekem kicsit gyanús a dolog.

1, lehet benne az, hogy gyün Sri Kolomphar Rama, és hozza a gumigyárát, és az kituggyamér, mégiscsak környezetszennyez - hadd ne higyjek az indiai gumucsirkében úgy, mint Jézusban :o)

2, lehet, hogy gyün, és hozza, és kap kormányzati támogatást, behasalva, húsz évre évi 2 mrd-ot. Lehet, h nem, de láttunk mi már karón varjút a Hankooknál, igaz-e?

3, ettől még lehet, h a fityesz helyiérdekűi ki lettek hagyva a mutyiból és ezért borítottak. Ez semmiben nem zárja ki az első kettőt.


4, 18 év alatt annyira szeptikussá váltam a külföldi tőkebehatolásokkal kapcsolatban, hogy most is bennem van a bazi nagy kétely, hogy mijafaszé' ócsóbb nekik pont itt? Nem azt akarom sugallmazni, h minek ide gyünnek, mert a Világ Esze (mozzie) mingyá rámfogja a kutyakorbácsot, hogy mért nem lihegek a kéjhömpölytől - lihegjen ő, ez neki testhezállóbb -, de ha ócsóbb munkaerő a szempont, az a buleszoknál, meg a zoláhoknál mégiscsak kevesebb...

5, nem-e lehet, h mozzie eszméletlenül akar a gumigyárban dolgozni, azért veti magát hanyatt a beruházás mián? Jó neki, a világ igen eccerű lehet, ha nem kelletik hozzá dubitare et cogitare.

Na cső,

P.
Malac

Ezt most kisujjbol, vagy tenyleg mondta Ildiko draga (aki nem a botoxos :-D )?
Elolvasnam a cikket. :-]
Paszti

okéoké :-D

Nah szoval menjunk sorjaban.
1. Minden gyar kornyezetszennyez. Ez tiszta sor. Ugyanakkor ha betartjak az eloirasokat, melyeket ugye a legfelsobb szerv (hivjuk egyszeruen EU-nak, ha mar benne vagyunk nyakig :-] ) hataroz meg. Innentol kezdve mar csak akkor lehet ellene kornyezetvedelmi kifogasunk, ha mi, vagy a fityesz felulbiralja, hogy leszarom mit mond az EU, ha ide akarsz telepulni, akkor (hasracsapva) ne 0.2, hanem 0.1 gramm legyen a kibocsatott fustnek kobmetereben.
Kekeckedes lenne igy is, mert miert nem jo nekunk az EU szabvany, node legyen.

2. Nem tartom kizartnak. Jo lenne latni a szerzodest.

3. Ugyszinten.

4. En dolgoztam mar nehany multinal, vegigjartam a beveteli ranglistan szereplo elso harmat, most pl a Flextronics-nal vagyok, ha nem is nekik dolgozom. A tapasztalat az, hogy nincs az a multi, aki hosszabb tavu defficit utan itt maradna (elorelathato defficitel ide sem jonne). Erdeke a minel nagyobb haszon megszerzese. Az, hogy ezt ugy eri el, hogy allami tamogatasok aran eri csak meg neki, vagy azert, mert a hatekonysaga az amugy jo magyar munkaerovel 90 es nem 20%, mint sok esetben az azsiai orszagok munkaereje, azt nemtom. Ezert lenne jo latni a szerzodest.

5. Errol magat Mozzie-t kellene megkerdezni! :-]

Udv.
Megtisztelő, de nem vagyok a "világ esze", viszont van valamennyi magamhozvaló eszem és nem mások propagandaszólamait szeretem szajkózni.

Nem mellékesen, a magyar munkaerő kezd tódulni az "oláh" határ másik oldalára. Ennyit az ottani "ócsobb munkaerő" marhaságról.

Nem úgy mint sokan mások, én járok is azon a vidéken elég rendszeresen. Sok kis csipás szemet kinyitna, ha egyes okoskák követnék a példát.
malacka 69 faktoriális · szenzor.freeblog.hu 2008.08.22. 22:34:07

Mijjaz, hogy indiai és ezmiatt nem megfelelő... Te...RASSZISTA VAGY!!! :-)

Öreg Hofi jut eszembe megint, a Taszári légibázis kapcsán, tett pár észrevételt.

"Itt vótak orosz testvéreink, a mocskok teleengedték a kanálist gázolajjal, szemetek... bezzeg az amcsik azok nem, csak olyan símán csúszik a paraszt kútjának vizének tetején. Hidd el sokkal jobban lehet vele főzni"

Tehát azért mert Indiai nem feltétlen gáz. Hozzáteszem, hogy a nagy csúcsszuper Japán annyi rákkeltő anyagot alkalmaz az iparában, hogy 65%-t nem lehet honosítani. Nem az au szerint de a nagy büdös KGST szerinti MSZ szerint se. Ha dolgoztál volna életedben gyárban, akkor tudnád miről beszélek.

A gyöngyösi eset mintapéldája a nagy magyar valóságnak helyi szinten. Jól elbasznak mindent, aztán a szart kenegetik egymásra. A többi meg engem spec nem érdekel. Dunaújváros a Hankookot is úgy hozta ide, hogy valójában Rácalmási területre épűlt. Az iparüzési adó is hova folyik vajon? Sose találod, ki de Dunaújváros polgármestere Rácalmási. Nem lóg ki a lóláb mi?

Jut eszembe ha neadj isten Pécs felől a 6-os főút szép új csomóponthjaira érsz, akkor a körforgóban az alábbi logika szerint találod a településeket. Keletre Dunaújváros Nyugatra Sárbogárd Délre PÉcs északra nemtalálod ki nem Budapest hanem Rácalmás. Ezt kb 3 körforgóban megtalálod. Nyilván a nyugati név változik pl Székesfehérvár. Szal a helyi lobbi csak ennyit ér. Tudom apróság, de ettől pofátlan. Vagy említhetném errefelé a nyomvonalat amin keresztűl a nagy tetves semmibevezető hidat felhúzták. A pornép igen érdekes ingatlan tranzakcíókról susmorgott, a kisajátítás előtt. Gondolhatod, hogy nem Pista bácsi és Mari néni kereste magát véresre a kisajátításon. HA errefele így megy akkor arrafele is így megy analógia érvényes.

Visszatérve Gyöngyösre szvsz az volt ott a baj kedveskéim, hogy nem esett elég morzsa a narancsos oldalra. A pirosak ismét mohók voltak. Ez az Én nagy véleményem, a többi duma meg szarkenegetés, ahogy azt már említettem volt.. Mind tolvaj... és megmagyarázokmindentdenemérteksemmihez kategória.
Munkaerő piaci körkép.

Vegyük a környező országokat.

1. Szlovákia. Alcsonyabb bérek kb 15-20 %-al, de kétes infrastruktúra, nincs összefüggő autópályahálózat. Szakképzett munkaerő szabadon meg végképp nincs, mert tele vannak autógyárakkal, akik azért jobban fizetnek.
2. Románia. 2 millió szakmunkás lépett le más tályékra. Autopálya asszem 100 km Bukarest és tenger között. Az utak befelé gázosak, Aradu Timisuara elmegy.
Ja intő példa a Renaultnál / Dachia gyárban végrehajtott strike.
3. Horvátország. A munkabér jóval magasabb pálya van, de ipari termeléshez elegendő hely nem nagyon. Egy gumigyár hülyén mutat a hegy tetején.
4. Szerbia nem stabil ország
5. Ukrajna nem stabil ország.

Nna ebből kell válogatni. A románok a nagy ellenfelek, a szlovákok már nem annyira szvsz.
Azert a dologhoz hozzatartozik, hogy Romania sem megy a szomszedba a benyalasert. Anno a hatar es Temesvar kozott csak azert ujitottak fel az utat (kivalo minosegre egyebkent, 60-70km), mert az akkor meg Solectron, ma mar Flextronics igy kivanta. Es mivel a roman Solectron termelt egy rakas cuccot a budapesti Solectronnak, kellett a jo ut vegig Pestig. Pedig akkor Temesvarnak az ipari parkja abbol allt csak, hogy
1. Solectron
2. Coca Cola
A termelesben ettol fuggetlenul nem volt occsobb a coke. :-D
Helyette viszont volt fincsi peppe vert krumpli, ami leveses allagu volt. A zsomlejuk viszont jobb volt, mint itthon. Szorostalpu zsomle! :-D
Jah es volt egy varosszeli korhazuk, mellyel korbeepitettek a toronydarut! :-D
Örülök, hogy mások is szétnéztek a szomszédban. Sőt, úgy érzem jobban is mint én.

Magam részéröl, úgy évente 1x-2x-er vagyok Aradon és környékén. Ami ott végbement 2003 óta az egy kissebbfajta csoda.

Akik bárgyú élcelődés tárgyaként kezelik "a zoláhokat", azok magukat hülyitik. Dettó Szlovákia. Ha a magyar üzleti élet és kormány is ezt tenné, az óriási önseggberúgással érne fel.
Summa summárum:

éljen a kapitalizmus (bár kizsákmányol munkaerőt, körnezetet, de egy darabig fizet érte legalább, az igaz hogy a mi pénzünkből, mer hát hülye azért nem van), mi viszont azért legyünk résen (pincérnemzetbe ojtott marslakók) és a fityesz jól vájja ki a maszop szemét és fordítva! Oszt aztán azt úgy vezesse a vak a világtalant!

Áldás, békesség.

P.
Hát, azé' én az aradi változásokat nem túloznám halálra... Én évente max egyszer járok arra, de attól még van min csodálkoznom, és nem épp pozitivli.

Ja, és ezen a poszton a szőröstalpúak sosem voltak bárgyú élcelődés tárgyai, jegyzem meg üstöllést.

www.youtube.com/watch?v=9BL4h8oQP6I

Ez a fentebbi tube nyilván csak photoshop.

P.
Romania folviragoztatasnak nalam asszem akkor jott el a legmagasabb pontja, amikor bejelentettek, hogy nem lehet a varoskozeli foutvonalakon lovaskocsival szaladgalni, mert nem eleg, hogy balesetveszelyesek, hanem meg a naaaaagy Roman eletkepet is elrontjak, amit kulfold fele kozvetiteni szandekoznanak, hogy egyre jobban nyugatfelzarkozok. :-D
Ugyhogy hatalmas penzbeni bunteteseket helyeztek kilatasba, ha valaki lovaskocsival hajtana ezen utakra. Nemtom miben jobb egy szakadt Dacia vagy Aro, de hat ok tudjak. :-D

Vissza meg egy kicsit Temesvarra 3x1 hetet voltam kint 1 ev alatt meg 2004-ben, ugyhogy a tapasztalatok onnan vannak, de az total kozeli, mivel a Solectronnal dolgoztam. Szal az ut ugy volt tokeletesre felujitva, hogy pontosan a Solectron keresztezodeseig tartott az ujitas, aztan jott a feketeleves. Ugyhogy a ceges A6-os kenytelen volt utana lelassulni, amikor a varosba mentunk a szallasra. :-D
Ugyanakkor a korhazon kivul, melyet ugye a fentiek alapjan epitettek nagyon-nagyon sok eve (ezt az ottaniak meseltek), a belvarosban az utak kivetelevel minden nagy epitesben volt. Ahogy kulonbozo idopontokban mentem, szemmel lathato volt az ujulas. Lehet azota a repteruk is aszfaltos... :-]
Legbecsesebb szerzemenyeim... nehany roman playboy. :-D
Aradon és Temesváron a főépítész kb 40 éve szabin van, az tuti. De fejlődnek! Ezt nem lehet letagadni. Ilyen videót itthon is lehet készíteni, fáradj be a 9-kerbe, vagy Borsodba, Tolnára esetleg ajánlom figyelmedbe Ercsit. Ott van egy ház amit a dzsafarok autógumiból emeltek. Szal ezért ez nem általános. Az igaz, hogy aki ott leszakadt, az bizony megdöglik.
süti beállítások módosítása