W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Nagy-Magyarország nem ország

2007.07.04. 04:30 Tóta W. Árpád

Nagy-MagyarországIsmerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, szimatszatyrukon, ízeltlábú-dzsekijükön vagy péküzletükön térképet viselnek: az úgynevezett Nagy-Magyarország körvonalait. Az illetők nyilván ilyen alakú Magyarországot szeretnének a mostani helyett. Lelkük háborog, nedvedzik, nyí, mert Trianon. E lelkiállapotot őszintén megértem: Trianon nagy genyóság volt, olyan, mintha épp Magyarországon akarná demonstrálni egy gonosz állatorvos, miért nem jó háborút veszíteni. Szemetek. Clemenceau-nak külön is a kurva anyját.

De mit akarnak ezek a jóemberek Horvátországtól?

A népszerű vaktérkép tartalmazza a magyarlakta területeken kívül egész Horvátországot, Szlovákia és Románia nagyobb részét, és szerb területeket.

Nem gondolom, hogy a határtologatástól – akár békésen, pláne erőszakosan – bármi jobb lenne; sőt néha abban se vagyok biztos, hogy a magyar egy államalkotó nemzet. De üsse kő, búsongjon Trianonon, akinek ehhez van affinitása. Kinek a Gay Pride, kinek meg ez.

A 2. bécsi döntés után Közepes-Magyarország


Tiltakozunk a területi igazságtalanság ellen? Belenyüszítünk a rövidhullámba, hogy Justice for Hungary? Kesergőket danolunk cimbalom mellett? Jól van, megyek én is, csak igyunk hozzá valamit. De elég hülyén nézünk ki ezzel a térképpel, ami legalább ilyen igazságtalanságot ábrázol. Vegyük el másoktól a hazájukat? Hát nem az igazságért kesergünk?

Használhatnák helyette ezek a történelemből nyilván penge férfiak a második bécsi döntés utáni Magyarország térképét. Az se volt tökéletes, de Trianonhoz és Nagy-Magyarországhoz képest az arany középút. Hiába, volt, amit Hitler jobban csinált, mint a szövetségesek.

Magyarlakta területek a Kárpát-medencében Még okosabbnak nézne ki a tisztelt revizionista társaság, ha egyszerűen a magyarlakta területek körvonalát lengetnék. Bizonyára nem tartunk igényt a románok és horvátok földjére, hiszen mi a világ legbecsületesebb népe vagyunk. Ráadásul ezzel a térképpel még finomkodni is lehet, mondhatja a nyakkendősebbje, hogy nem határmódosítást, főleg nem háborút akar ő, csak észben tartani, hogy a magyar nemzet és a magyar állam határai nem esnek, ugye, egybe, drága uram, ezt azért csak kimondhatom a saját hazámban, nem? Dehogynem. Mondja csak, uram, sőt mondja rovásírással, ha úgy jobban esik. Csavarozzon az úr sportkipufogót a szájszervére, és úgy mondja, ha tetszik. Igaza van. Azzal az előző térképpel még úgy nézett ki, mint egy gondolkodni képtelen sült hülye, de így már rendben vagyunk. Örülök, hogy segíthettem.



Címkék: történelem hülyemagyar

977 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr85111253

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tormay Cecile 2009.07.28. 13:11:25

Tormay Cecile, a magyar irredenta Nagyasszony, 1936-ban jelölték a Nobel-díjra. 1937-ben megosztva megkapta volna az Irodalmi Nobel-díjat, de halála ezt megakadályozta. „Csak az emberek dűlnek ki, hitük megmarad másokban, és ez a fő.” "...

Trackback: kacatvilág 2007.07.04. 11:21:34

magyarnak lenni nehéz, de nem lehetelen, avagy magyarkajamérce Árpád-sávos étkezéssel"Magyarnak lenni nehéz, de nem lehetetlen!" (iwiw-subba gyűjtés)Gondolom akkor már ez az étkezési formátum is a magyarmérce egyik para(jelenség)métere.Azé' jegy…

Trackback: Sajátosságaim 2007.07.04. 09:23:32

TrianonMa van valami emléknapja a trianoni békeszerződésnek. Jaj, jaj (a szerkesztő elmorzsolt 2 db könnyet, Kisvártatva folytat). A Fidesz is akar Trianon-emléknapot. Isaura sem kapott, pedig az jobban érdekelt. Itt egy kissé rendhagyó megemlékez...

Pingback: Turulcsirip - Bloghu 2007.07.04. 04:34:33

[...]Ismerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, s..[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

örülök, hogy egy dimenzióörvényt üzemeltethetek.
Nem értem a problémát... Mindenki elfelejtette, hogy az Európai Unióban élünk?! Itt lenne az idő arra, hogy odafigyeljünk a felvidéki és erdélyi magyarokra, európai uniós polgártársainkra. Vajon miért nem tesszük ezt?! Még mindig külpolitikai hírnek számítanak a szlovákiai és romániai magyarokkal kapcsolatos hírek.
az hogy egy férfi és egy nő neveljen gyereket evidens és kész...vitán felüli kéne hogy legyen...persze lehet itt azzal érvelni hogy a melegek is megérdemlik meg minden de ezt csak egy individualista liberális gondolhatja komolyan. a gyerek az első...márpedig annak a gyereknek nem csak az lesz a baja hogy a suliban basztatják mert nincs faterja...vagy monnyuk 2 van neki, hanem az is hogy képtelen lesz elsajátítani olyan viselkedésformákat, protokolokat amik az egészséges emberi elme fejlődéséhez elengedhetetlenek. ennyi. ez sem vezet kevésbé komoly aberrációkhoz mintha valaki dugogatja a kislányát, amit természetesen mindenki elítél. ha valaki vak mert annak született (pl. monnyuk genetikai alapon) akkor nem vezet autót, mert nem tud és kész! punktum! bármennyire szeretne, két férfi sem tud úgy felnevelni egy gyereket mint egy apu meg egy anyu. és ez nem a társadalom fejlettségén múlik.
aki meg Wass Albertel lövöldözik itten az nyugodtan gondoljon csak bele ebbe a fene nagy Che kultuszba ami a mai napig él és virul (le sem szarva azt hogy falvakat néptelenített el a csóka gondolatkülönbségek miatt)...haggggyuk má a Wass Albertet amikor itt egy Gorbacsov olyanokat nyilatkozik hogy szükségszerű volt a ruszki bevonulás...itt bazmeg Magyarországon. Meg ki akarnak tüntetni egy ex-pufajkást aki büszke arra hogy 57-ben épp azért tüntették ki mer' védte a rendet...mit akarunk itt a nyilaskeresztes anyámtyúkja múltakkal. haggyad már magadat komolyan...ez a takonyarcú őskomcsi még lehetett miniszterelnök is...nem elég szégyen ez így is? csak azért mondom mert ha valaki hírbehozható a "vészkorszakkal" (eleve a kommunizmust bezzeg a végén má' csak gulyásnak becézték...remek) az nyomban szalonképetelenné válik (egyébként lehet jogosan) akkor hogy a gecibe lehet itt vitát folytani arról, hogy kitüntethető-e egy volt kommunista csinovnyik a rendszerváltozás utáni időkben! röhelyes...vagyis inkább siralmas.
A hiperaktív elmebeteg meg nem is reagált rá, csak amikor a kormányoldal újságíró szóltak, hogy szar van a palacsintában.
Az eredeti témáról nekem Dékány András egyik könyvének eleje jutott eszembe, amikor arról írt, hogy Horváth Ferit Triesztben az osztrákok szerb nacionalizmus vádjával letartóztatták.
MINDEN LAKÁSBA, ISKOLÁBA, MUNKAHELYRE MINDENHOVÁ KI KELLENE TENNI EGY NAGYMAGYARORSZÁG TÉRKÉPET. DE NE AZT, AMIT A JELENLEGI MAGYARORSZÁGON A TÖRTÉNELEMOKTATÁS KERETÉBEN HASZNÁLNAK, AZAZ NAGYMAGYARORSZÁG KÖZIGAZGATÁSI TÉRKÉPÉT, HANEM AZ ETNIKAI TÉRKÉPÉT, AMELYEN PONTOSAN LÁTSZIK, HOGY HÁNYFÉLE NÉP ÉLT AZ AKKORI MAGYAR HATÁROKON BELÜL ÉVSZÁZADOKON KERESZTÜL. ÁLTALÁBAN NYUGALOMBAN.

AZ EURÓPAI UNIÓ A 2004-BEN CSATLAKOZOTT ORSZÁGOKNAK A SCHENGENI ÖVEZETBE VALÓ BEENGEDÉSÉVEL (ELTŰNIK A HATÁR) APRÁNKÉNT VISSZAÁLLÍTJA NAGYMAGYARORSZÁGOT, A KÉRDÉS CSAK AZ, HOGY PÉLDÁUL A JELENLEGI MAGYAR-SZLOVÁK HATÁR KÉT OLDALÁN ÉLŐ MAGYARSÁG KÖZÖTT KIALAKUL-E AZ A TERMÉSZETES EGYSÉG, AMI TRIANON ELŐTT MEGVOLT. ERRE TÖBB ESÉLY VOLNA, MINT PÉLDÁUL A SZÉKELY RÉSZEK VISSZAKAPCSOLÓDÁSÁRA, MERT AZOK TÖBB SZÁZ KM-RE VANNAK.

MÁSRÉSZT AZ EU TÁMOGATJA A HATÁROKON ÁTNYÚLÓ REGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉSEKET IS, AZAZ AZ ERDÉLYI RÉSZEKEN LÉVŐ HATÁRMENTI VÁROSOK VISSZANYERHETNÉK KORÁBBI VONZÁSKÖRZETEIKET. JÓ PÉLDA ERRE NAGYVÁRAD ŐSI ROMÁN VÁROS, AMI A HATÁRTÓL KB. KETTŐ PERCRE VAN S 1920-IG NEM SOKAN GONDOLTÁK ROMÁN VÁROSNAK.

NAGYMAGYARORSZÁGOT ILL. A MONARCHIÁT AZÉRT KELLENE VALAHOGY BIZONYOS SZEMPONTBÓL, PÉLDÁUL SZELLEMISÉGÉBEN, SOKNYELVŰSÉGÉBEN FELÉLESZTENI, MERT AZ EU-N BELÜL JOBBAN TUDNÁNK ÉRVÉNYESÍTENI AZ ÉRDEKEINKET, HA KOMOLYABB HÁTTÉR ÁLLNA MÖGÖTTÜNK. JELENLEG NAGYJÁBÓL A NÉMETEK A FRANCIÁKKAL EGYÜTT ELDÖNTIK, HOGY MI FOG TÖRTÉNNI, A LENGYELEK MEG TILTAKOZNAK. EGY OLYAN SZÖVETSÉG, AMI TÖMÖRÍTI A MONARCHIA EGYKORI NÉPEIT S EGY HANGON MEG TUD SZÓLALNI, TÖBBET EL TUDNA ÉRNI AZ EU-N BELÜL, MINT EZ A SOK KIS NÉP KÜLÖN-KÜLÖN.

ABBÓL KIINDULVA, HOGY EGY SZLOVÁK VAGY ROMÁN IS EMBERI LÉNY, MEG EGY MAGYAR IS, EL KELLENE KEZDENI MEGISMERNI EGYMÁST. AZ EGY NAGYON HIBÁS NÉZET, HOGY MINDENKI ANGOLUL TANUL S EGY KÖZVETÍTŐNYELVEN PRÓBÁL MEG KOMMUNIKÁLNI, MERT A SZOMSZÉDOS NÉPEK ESETÉBEN KÉZENFEKVŐ LENNE A MÁSIK NYELVÉNEK ISMERETE.

A SZLOVÁKOKHOZ KÖZELI MEGYÉKBEN SZLOVÁKOT KELLENE TANÍTANI, A KELETI RÉSZEKEN ROMÁNT, STB. KI KELLENE ALAKÍTANI ÉLŐ, RENDSZERES KAPCSOLATOT AZ ISKOLÁK KÖZÖTT, SKYPE, INTERNET, E-MAIL, LÁTOGATÁSOK ÁLTAL, HOGY LÁSSA EGY ROMÁN GYEREK, HOGY A MAGYAR IS UGYANOLYAN MINT Ő, UGYANAZZAL A PROBLÉMÁKKAL, ÖRÖMÖKKEL, STB.

HA EZ AZ ÖTLET MEGVALÓSULNA, HAMAROSAN NEM TUDNÁK EGYES KÖRNYEZŐ ÁLLAMOK - A LEGDURVÁBB SZLOVÁKIA - AZ EGÉSZ LÉTÜKET A MAGYARGYŰLÖLETRE ALAPOZNI. MERT A TÉNYEK TELJES FIGYELMENKÍVÜL HAGYÁSÁVAL FOLYAMATOSAN AZT NYOMATJÁK, HOGY A MAGYAROK 1000 ÉVEN ÁT ELNYOMTÁK ŐKET.... CSAKHOGY 1526 ÉS 1918 KÖZÖTT NEM VOLT MAGYAR URALKODÓ A MAGYAR TRÓNON S AZ ORSZÁGOT BÉCSBŐL IRÁNYÍTOTTÁK... AZAZ A MAGYAR URALOM KISSÉ NEMZETKÖZI VOLT A VALÓSÁGBAN.

ZÁRÁSKÉNT EGY ÖTLET AZ ÁRPÁDSÁVOS ZÁSZLÓK PROBLÉMÁJA:

RÁ KELL TENNI A SZENT ISTVÁNI NAGYMAGYARORSZÁGOT AZ ÁRPÁDSÁVOS ALAPRA, ARRA PEDIG MÉG SZT. ISTVÁN KÉPÉT S EZÁLTAL ELÉG EGYÉRTELMŰVÉ VÁLIK, HOGY MIT TÁMOGAT A ZÁSZLÓLOBOGTATÓ.

Aki igazán magyarnak érzi magát, az bizony kesereg Trianon után elvesztett Nagy-Magyarország miatt.
pár órára foglaltunk osztrák fődet is, csak oszt osztán eszaladtunk. Magyarkoggyunk má ott is subába mentébe kicsit,és rajzojjuk rá azt is a térképre. Rendicsek?
Ez a térképátrajzolás összemberi sport. Gondoljunk csak Nagy-Jugoszláviára, Nagy-Romániára vagy Nagy-Albániára, csak hogy európai pédákat említsek.
No ez egy nagyon jó írás volt, vissza is vonom gyorsan az elözö hozzászólásomat miszerint TWA buta lenne, mégiscsak pénzért hisz a reformban:-)
No jó csak úgy mondtam, de valóban megdöbbent, hogy van ember, aki elhiszi, hogy ami most történik az nem csupán pénzbeszedés, lehet, hogy majd egyszer lesz reform, de most még tuti, hogy nem azt fizetjük..., Bocs az offért
egy-két elvakult buta barmon kívül senki nem akarja visszaállítani a "klasszikus" Nagy-Magyarországot.
teljesen nyilvánvaló, hogy akik kiteszik azt szeretnék (pl én is) hogy a magyarlakta (na ezt hogy írják?) terülteteket kapjuk vissza. pontosan: második bécsi döntés. ha azt nem nyilványítják semmissé, 10-ed ekkora feszültség van most a környéken...

aki viszont azt gondolja, hogy az említett térképkitevők a monarchia-beli Nagy-Magyarországot szeretnék visszaállítani, legalább olyan hülyék, mint azok, akik tényleg azt szeretnék visszaállítani...

kedves TWA: hallottad már a "szimbólum" kifejezést? amennyiben igen, ne írj ilyen cikkeket, amennyiben nem, ajánlom szíves figyelmedbe a Magyar Értelmező Kéziszótárt, esetleg az Idegen Szavak és Kifejezések Szótárát.


(de tényleg: olyan érzésem van a cikk kapcsán a cikk írójával kapcsolatban, mint az egyik tv-s kvízműsorban, amikor valaki azt tippelte arra a kérdésre, hogy mi a jelentése a "nincs ki a négy kereke" kifejezésnek, hogy "defektet kapott az autó")
A pozsonyi kormányhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke az ellenzéki szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) elnökével vitatkozott a szlovák kereskedelmi televízió, a Markíza stúdiójában.

Pavol Hrusovsky, aki 2003-ban a szlovák parlament házelnökeként egy emlékezetes újévi beszédében a hamis szlovák történelemszemlélettel való leszámolást és a megbékélést sürgette, most ismét a kölcsönös bocsánatkérés mellett szólt.

A szlovák bocsánatkéréstől harciasan elzárkózó Slota viszont azért kardoskodott, hogy igenis \"a magyarok kérjenek bocsánatot a gaztetteikért\", hogy 1938 után, a visszacsatolás évei alatt \"felaggatták, kínozták, gyilkolták a szlovákokat\".

Slota az 1938 utáni magyar gaztetteket bizonyítandó az 1907-es csernovái tragédiaként jegyzett esetet emlegette fel. A Rózsahegy (Ruzomberok) melletti Csernován (Cernová), az ellentmondásos történelmi személyiségként jegyzett szlovák pap-politikus, Andrej Hlinka szülőfalujában a helyiek fellázadtak, amiért a megyéspüspök Hlinkát kitiltotta a helyi templomszentelési ünnepségről. A magyar csendőrök a lázadók közé lőttek, és tizenhárom embert megöltek. Slota adatai szerint az áldozatok tizenhatan voltak.

A megbékélési forgatókönyv az utóbbi napokban Hrusovsky pártját is megosztotta, mert a KDH más vezetői csak akkor tartják elképzelhetőnek a kölcsönös bocsánatkérést, ha \"Magyarország visszaszolgáltatja az 1867 és 1945 közti időszakban Szlovákiából elhurcolt műkincseket\".

Követelésüket a Szlovák Tudományos Akadémia Művészettörténeti Intézetének vezetője indokolatlannak tartja. Szerinte ilyen alapon például a zólyomi várat és számos, Szlovákiában található magyar történelmi emlékhelyet le kellene bontani, és Magyarországnak visszaszolgáltatva ott kellene felépíteni.

lota vitapartnere, Hrusovsky fontos szerepet tulajdonít a kölcsönös bocsánatkérésnek. Szerinte ez nem a felejtést jelentené, hanem a közös történelmi nevező meglelését ígérné, mert ennyi nemzedékváltás után ennek már igazán eljött az ideje. Slota szerint az ilyen megbékélési szándék hallatlan ostobaság, a magyarok pedig kérjenek bocsánatot.
Mar regen magyarazom mindenkinek, hogy kozepes magyarorszag terkepet kellene arulni, mert az a "fair". Erre itt megirjak evekkel kesobb, mint "eredeti" gondolatot. Miert csak olyan blogokat csinalok, amiben penz van? Asszem azertm, mert a manak es kozeljovonek elek, es nem hiszem, hogy barnilyen nagy-nagy eszme jobb helyre tesz miutan kihultem. Viszont a penz talan segiti majd utodaim abban, hogy (szemelyes!) genjeim nagyobb foltot hagyjanak majd az univerzumban. Azert verseket talan erdemes kozzetenni, mert azokba konnyu mindenfelet belemagyaraznia az utokornak, ezaltal prolongalni hirertekemet, hmm.

A konkretumrol: Nekem a pocs alaku terkep a legszimpatikusabb, mert az a mostanki magyar dominans teruletekkel is majdnem egybe esik, a kerekdedebb mar tul sok "idegen szivuvel" jarna egyutt. Svab letemre a kitelepites szot meg nem szeretem, habar talan nem jartak olyan rosszul akik igy jartak. (Inkabb a bolondok akik eluldoztek oket). Az hogy a pocs alaku terkepet Hitlerek szerkesztettek ki? Hat, ahogy az amcsi mondja: "Even a broken clock is right two times a day."
Húha.
Végigolvasva a kommenteket, még a talpam is ökölbe szorult. A hozzászólások javarészét magyarul tudó román, szlovák, szerb soviniszta bunkók is írhatták volna. Nem is tudtam, hogy hazámfiai között ennyien vannak akik, egészen egyszerűen megvetik önmagukat és nem tudják, nem ismerik a történelmet? A sajtát történelmüket. És aki nem tudja, hogy honnan jön, nem tudhatja, hogy hová tart, hogy egy kis közhellyel éljek.

Csak olvassatok utána, hogy oláhok hogy kerültekk Erdélybe, és miért!

Idióták. Nem sajnállak benneteket, hanem hányok tőletek, és megvetlek.

Kedves Árpád!

Vajon megkérdezted e "nevezett" embereket gondolataikról,hitükről,óhajaikról és érzéseikről,vagy Te saját gondolatmeneted végére érve,amolyan "nyuszika elv" alapján (Tudod mit medve,... meg a fűnyíródat!),beskatujáztad őket a "hülye magyarok" szerepbe,akik csupán tanulatlan,tudatlan,hőbörgő,és gondolkodni önállóan nem tudó,jelképek és szólamok után ballagó barmokként kolompolnak a múltnak igazságtalanságán keseregve?
Nem lehet-e kedves Uram,hogy ezen Magyar emberek,netán az emlékek és hagyományok megőrzésének eszközével,a NEMZET összetartozásának,nagyságának,és vitathatatlanul ősi történelmének kívánnak adózni,és egyben e fenkölt célt őrizni és regenerálni?
Sok szavad ül az olvasottak alapján,de cinizmusodat méltatlannak,és egyben sértőnek találtam,s valószínűnek tartom,hogy a jelen politikai és gazdasági helyzet kialakulása tört meg téged,s vesztetted el identitás érzetedet,értékrendedet!
Nem áll szándékomban elemezni téged,s különösebb bírálatnak sem tartom értelmét,mert radikalitásod meggyőzhetetlenséget is sugall egyben,csupán a "barmok",és ezzel egyetemben a saját védelmemben is,fontosnak éreztem némi korrekciót!
Üdv:szonikk (egy MAGYAR barom,kinek mindíg ott lóg a magyar zászló otthonában,autójában,szívében,s szentnek tartom az összes Magyar jelképet,ereklyét,szimbólumot,beleértve a nagy-Magyarország kontúrt is!!!)
Kedves Árpád!

Vajon megkérdezted e "nevezett" embereket gondolataikról,hitükről,óhajaikról és érzéseikről,vagy Te saját gondolatmeneted végére érve,amolyan "nyuszika elv" alapján (Tudod mit medve,... meg a fűnyíródat!),beskatujáztad őket a "hülye magyarok" szerepbe,akik csupán tanulatlan,tudatlan,hőbörgő,és gondolkodni önállóan nem tudó,jelképek és szólamok után ballagó barmokként kolompolnak a múltnak igazságtalanságán keseregve?
Nem lehet-e kedves Uram,hogy ezen Magyar emberek,netán az emlékek és hagyományok megőrzésének eszközével,a NEMZET összetartozásának,nagyságának,és vitathatatlanul ősi történelmének kívánnak adózni,és egyben e fenkölt célt őrizni és regenerálni?
Sok szavad ül az olvasottak alapján,de cinizmusodat méltatlannak,és egyben sértőnek találtam,s valószínűnek tartom,hogy a jelen politikai és gazdasági helyzet kialakulása tört meg téged,s vesztetted el identitás érzetedet,értékrendedet!
Nem áll szándékomban elemezni téged,s különösebb bírálatnak sem tartom értelmét,mert radikalitásod meggyőzhetetlenséget is sugall egyben,csupán a "barmok",és ezzel egyetemben a saját védelmemben is,fontosnak éreztem némi korrekciót!
Üdv:szonikk (egy MAGYAR barom,kinek mindíg ott lóg a magyar zászló otthonában,autójában,szívében,s szentnek tartom az összes Magyar jelképet,ereklyét,szimbólumot,beleértve a nagy-Magyarország kontúrt is!!!)
T.Tóta Weisz Árpád!

Menj a jó édes anyádba.
Arpad! Ertelek en, komolyan, igazad van! De vedd mar eszre, hogy a sokk kreten csak azt erti, hogy "sult hulye" de azt mar nem, hogy a "magyar nemzet es a magyar allam hatarai nem esnek egybe" ..."igaza van".

Neked mint ertelmiseginek nagyobb a felelosseged, fogadd el. Nem eleg pusztan csak azert blogolni mert megteheted es van mondanivalod. Az irasaidnak hatasa van az emberekre, fogalmazz ugy hogy ne hergeld a birkakat feleslegesen. Hacsak nem pont ez a celod...
Tótastb.!

Szerintem a primitív cinizmus nem ellensúlyozza a tudatlanságot.
Egyébként értem, hogy mik mozgatják a
csonkamagyarság gyermekként fusztrált nemiséggel, csököttséggel, kivetettséggel
és megfelelési vággyal terhelt énjét.
Az egykor megakadt fejlődés pöckén kell egyet ugratni, valahol az alapoknál.
Sok sikert: E.Gy

Helo
csak azt akarom kerdezni, h ki szerkezti a cikkeket? Mer en eletfogytig börtönbe küldeném az ilyen hazaárulo kurva annyát.meg a kádár barátiköreböl az összes buzit meg a sok barmot aki irja a hülyesegeket itt, ahelyett h kondolkoznának.pusztuljanak a hazaárulok,
HAJRÀ MAGYAROK
Nocsak papa, de felhúzta magát!
Levezetné nekem, mi ebben a hazaárulás?
Rpád!

Igaza van - kérdez.
Ez azt jelenti: nincs képben.

- Ami különös az írdogálásában, hogy "Keresztény Nagy-Magyar" és hasonló kulcsszavaknál az Ön fingoványaira tévedünk.
Jó, ez nem probléma, hiszen a tipegők csak agytalan robotok, kapcsolatokat térképeznek, térképeket kapcsolnak - ha érti, mire gondolok (informatika).

Ez díjazható is, hiszen ragyogóan badarkodik, provokál,barkácsol az érzésekkel vagy nevezzük ahogy jól esik. Majdnem művész(!).

Nem túl jó program a pogrom, de valahol itt tapadnak meg a gyökerei szomorú történelmünknek és az Ön "csonka-magyarságának". Ilyen értelemben csalódnom kell Önben. Sajnálom. Nem érti:
Amiért írok -
egy ilyen web-kommunikációs felület ösztönzés a gondolkodásra, a fejlődésre.
Ha megengedi, szeretném ösztönözni.

Ezt tényleg ne vegye sértésnek, de a sajtot se ejtse ki a csőréből!

Írásait olvasva egysíkúságot vélek felfedezni folyamatos lázadozásában, elégedetlenségében, nyughatatlan háborgásában, felkorbácsolt dühében, rakoncátlan vágyaiban, kiolthatatlan gyűlöletében, stb.(Győzzön meg, ha esetleg tévednék!)
Egyébiránt azért sem értem permanens módon megjelenő előítéleteit, mivel most örülni kellene valami impozánsan magas- színvonalú hungarofób hatalmi tobzódásnak, ami körülöleli másságillatú magyarországukat.
A rendszerváltók szabadon szárnyaló fingja azért más, mint a szürke kádárkolbászos uniformizáltsága:

Magyarország nem kis ország, mert
a szabad vállalkozás és a gyors meggazdagodás paradicsoma,
a szabad szellem kísértetkastélya,
az ugaron termő téeszcse csodakertje,
az erkölcsiség fellegvára,
a többpártiság politikai magas-iskolája,
a jogállamiság mintaképe,
az adórendszer "csodája" - tehát bőven meghaladta mindazt a csonkaságot, amelyet az egykori hegemónia képviselt (de ezt Ön sokkal jobban tuggya).

Mit szeretnék olvasni Öntől?
(Ez fontos lehet esetleg másoknak is,
akik bizakodva szemlélik bátortalan szárny-próbálgatásait.)
Miután szórakoztatóan ír és csaknem művészien, nagyon örülnék, ha példaképeivel, rajongása tárgyaival, egy álmaiban élő világ képével töltene meg néhány sort.

Csaknem tisztelettel várom válaszát:
N.T.

,jhg,hv,bn,nvb,bnvlhv,bvlh
kedves tota elashatod magad azok melle akiket gondolom annyira tisztelsz mert lehetove tettek Trianont es a december 5. szavazas reszbeni sikertelenseget es csak hogy felfogd mi a hazaarulas olvasd vegig azt amit irtal, es fedezd fel benne.(ha van ra kello felfogokepesseged) Nekem nem kell azt valaszolnod hogy felhuztam magam meg ilyesmi mert nem, mar nem. Ilyesmire mar nem huzom fel magam, eleg az nekem hogy abban az orszagban ahol sajnos szulettem nem vagyok otthon es az az orszag ahova kene tartozzam nem ker belolem. Egy dolgot kivanok neked (nem bosszubol) hogy csak egy napig erezd magad annyira hontalannak mint nagyon sok ugyanolyan magyar, mint te, aki viszont a mostani hataron tul szulettet es ilyen beszedet hall az anyaorszagi magyaroktol. Nem kerek en haborut, hogy ujra Nagymagyarorszaghoz tartozzunk de jo lenne ugy erezni hogy valahova tartozunk hogy elmeletileg van egy Zaszlo ami alatt szivesen es feltetel nelkul feleskudunk amiert elmennek harcolni de legalabb felvonulni, de az ilyen emberek mint te es nagyon sok tarsad ezt elveszitek tolunk. Sajnalom hogy csak ennyire vagytok kepesek. Megnezheted a tobbi allamot, mint pl. Nemetorzsag aki 1989 utan minden erdelyi szasznak megadta a nemet allampolgarsagot (egy csaladi arat is megkapta aki szasz volt tehat nem melle beszelek) avyga az izraeli alam is megadta meg a vilaghaboru utan az osszes izraelinek az allampolgarsagot, es meg a '90es evek kozepen az a franya roman allam is megadta a hataron tul elo romanoknak az allampolgarsagot (nepszavazas nelkul is, de lesokezbol tudom hogy 75 szazaleka a romanoknak partoltak volna ezt a dontest), csak a magyar az aki mar tortenemeben is bebizonyitotta hogy szivesebben harcol a sajatja ellen mint az idegennekkel (lasd Istvan-Koppany, 1848, 1944, 1956, 2005 es alista meg hosszu)
"Az EU-ban majd minden jó lesz, megoldódnak a történelmi konfliktusok és a nemzetek nem fognak önzőzni többé."

Azért jó jel, hogy egyre több jogkört vesz el az EU.
Mondjuk a nagy magyar elitnek már bizonnyára sikerült volna végérvényesen tönkretenni az országot, azok nélkül a fékek nélkül, amelyek a jogalkotás felét szerencsére kicsavarták a kezéből.

A jelek azt mutatják, hogy lényegesen lassabban a kelleténél, de egyre több jogalkotás és norma kerül át az EU kezébe ;)
Ez egy viszonylag régi blog, de mivel láttam nem olyan régi hozzászólást is kénytelen vagyok reagálni.Szóval : előre jelzem nem vagyok és sosem voltam sem jobboldali sem náci sőt a fiam arra nevelem, hogy ne is játszon olyan gyerekekkel akik megkülönböztetik társaikat és nálunk szivesen látott vendég egy cigány vagy arab stb.. gyerkőc a háznál...DE ! az szégyelje el magát aki magyar lévén náci vagy bármilyen hatalmi jelképnek véli a turulmadarat vagy az aranyszarvast hisz ezek magyarságunk, származásunk, múltunk jelképei.Le....om a nagymagyországot tök fölösleges rajta rágódni és igen vannak milicista fiatalok akik sárbatiporják a pozitív jelentésű fontos magyar jelképeinket mint a árpádsávos zászlót,turult stb..de attól még ezek a jelképek fontosnak kell, hogy legyenek minden magyar számára.Az a nép aki Sz..ik a múltjára és nincs nemzeti öntudata sőt nácinak béjegzi azt aki ezeket magán viseli (én pld 1 turult)az azt sem érdemli meg, hogy valamire vigye.Az olasz büszke arra hogy ő olasz a spanyol is hogy spanyol a német is és minden nép kb 99% büszke arra ami csak itthon gáz igaz magyarnak lenni.Néha már azis cinkes ha azt mondod igaz magyar :pedig vannak igaz magyarok! És igeis büszkének kell lenni magyarságunkra és nemet mondani a történelemkönyvek hazugságaira mint pld a finnugor elméletre és példát venni azokról akiknek száma hálistennek gyarapszik a legnagyobb magyar cégektől a kisemberekig és szívvel lélekkel támogatják azt a kutatást ami által megtalálták pld a madjar törzset és már azóta a 2. közös(egymásratalálási)találkozó volt több száz fős magyar küldöttséggel (nem nácik,nem bőrfejűek hanem kutatók,orvosok,barantások és igaz magyarok !)Szóval eltértem a lényegtől , de egy biztos nagy-magyrországot lehet támadni sok szemszögből igaz is de a magyarságunkat ápolni kell és magyar jelképeinket is ápolni kell mert anélkül a gyermekeink tudattalanok mi pedig senkiháziak leszünk. ennyi...
Nem értelek titeket!!!!Miért ne lehetne visszavenni ami a miénk! Úgy látszik ti nem is vagytok igazi magyarok!!!!!! Renélem lesz egyszer olyan bátor a magyar nemzet hogy merje feltámasztani a történelmünket! Ha így folytatjuk Magyarorsz6ág teljesen el fog veszni!!!! A világnak meg kellene tudnia hogy milyen nép is vagyunk mi valójában!!
Aki nem érzi Nagy-Magyarország elvesztését fájdalomnak az nem is érdemli meg a magyar nevet! Abban igazuk van hogy nem keseregni kellene hanem tenni valamit
Na ja. Baz megyéből csináljunk Cigányiát, mert ott ők laknak sokan. Budapestet nevezzük át Judapestnek, a Pilisben hozzuk létre a Pannon-Szlovák Köztársaságot. Mi, szánalmas fasiszta bűnös rohadt magyarok pedig elégedjünk meg a Hortobággyal. Mindezt csak azért, hogy tótawé kedvére maszturbálhasson a blogponthun. Pedig régebbi írásait kedveltem, de hogy mostanában mekkora egy faszkalap lett!?
Mi az a szlovákia? Ki nem szarja le romániát? A szerbek is elmehetnek a kurva anyjukba. 88 éve gyilkolják a magyart, mi meg csak röhögünk a határon túl rekedt testvéreink nyomorán. Mint valami benarkózott maja szűzáldozat, aki vigyorogva hajtja fejét a pap kése alá. Hazugságokkal elcsalt területekről van szó, bammeg (csak hogy a bunkó fasiszta magyarságom is kibukjon, hö)! Nyilván mindent vissza! Ki az az elmebeteg agymosott zombi idióta, akinek ez nem természetes? Jóindulattal mást nem tudok elképzelni.

Ja, ha rosszindulatú vagyok? Nos, Ábrahám népét hamarosan kipicsázzák a Közel-keletről, kell majd nekik egy új haza...
Hogy lehet Erdélyt "Románia nagyobb részének" hívni? Legyél már kicsit autentikus, Árpikám, és nevezd rendesen Ardeal-nak! A székelyeket meg nyugodtan secuiesc-ezd le!
zselékutya: köszönjük a kioktatást. Az olájok úgy kerültek Erdélybe, hogy a te apád, nagyapád, és a többi patópálúr úgy gondolta, jobban dolgozik az oláj, kevesebbet kér enni, nem pofázik annyit, de ha igen, az is le van szarva, mert úgysem értjük. Logikusnak tűnik. Ezen megfontolásokból telehordták Erdélyt a hegyen túlról ezekkel a cigányokkal. Arról viszont ne feledkezz meg, hogy ezek a kurvamagyarok ezer éve ismerik és gyakorolják azt a kissebbségi politikát, amit Európa barbárabb (értsd: nyugatabbi) fele csak az elmúlt kétszáz évben fedezett fel.

Te meg erre vered itt a melled, mert azt hiszed, hogy birtokába jutottál az egyszeregynek, hát jár neked a Nóbel-díj. Bár inkább neked, mint Kertész Imrének...
"Vegyük el másoktól a hazájukat?"

Hmm. Nézőpont kérdése. Ami szlovákiát illeti: ilyen nincs. A rendes neve Felvidék. Ideiglenes tót fennhatóság alatt. Mecsiárok és szloták okádnak benne éppen a 15 éves államalapításuk évfordulóján. Kerge vadkanok, minden felölkelnek, ami az útjukba kerül. Szlovák, b+. Még a szaros címerüket is a miénkből csórták, csak átszínezték. Amitől persze elvesztette szimbolikáját. Körülbelül olyan, mint egy hatágú sárga turulmadár.
"Még okosabbnak nézne ki a tisztelt revizionista társaság, ha egyszerűen a magyarlakta területek körvonalát lengetnék."

Ja, szerintem is. És még mutatós is lenne: szép kerek. Hála trianonnak, a világháborúknak, az ötvenéves szovjet elnyomásnak, és a módszerváltás óta eltelt 18 egyre nyomorúságosabb évnek. Meg Weiszéknek.
"sőt néha abban se vagyok biztos, hogy a magyar egy államalkotó nemzet"

Hanem mi? Hontalan cigány? Vegyél már elő végre egy törikönyvet, ne csak mindig a talmudot bújd...
Minden et al - de jó, hogy szabadlábra helyeztek.
Csk hogy tudjátok ez már rég nem Nagy-Myagyarországról szól!!!!!!
Hanem arról hogy mentsük ami még menthető A MOSTANI HAZÁNKAT!!!!!
(a többi majd jöhet utána)
Mi miért nem tudunk úgy csinálni mint 1956-ban????:(
Az is ez a nép volt..............csak sokkal bátrabbak!!!!
A myagyarok nem birkák mint ahogy mindenki monda mert ott ha elindul az egyik akkot megy utána a többi.......hanem marhák mert azok szétszélednek!!!!
És ne mondja nekem senki hogy ne keseregjünk Nagy-Magyarországért, mert Trianon nélkül Európa egyik vezető hatalmai mözé tartoznánk!!Megkéne mutatni ezeknek a kormánynak nevezett bandának, hogy milyen az istenadta nép akarata!!
Bár ahozz egy kis összetartás kéne!!
Mert itt mindenki azt hiszi hogy ez az ország 10000000 hülye országa!!!Nekünk Magyaroknak meg kell tartsuk a hazánkat!!!Azzal senkinek sem lesz jobb ha elmegyünk innen mert utána nem lesz hova hazajönnünk!!!Ha Európa egy királyi udvar lenne abban mi lennénk az udvari bolondok!De sajnos a magyar nép hülye mert csak velünk lehet azt csinálni mint a birkákkal!! Itt áll egy nemzet fej nélkül!! A lenézett Szlovákiában bevezették az eurót, itthon meg fevezették a NYOMORT!!

Meddig tűrtök még magyarok?? HARCRA FÖL!!


Minden nemes magyar, kinek lelke tiszta, ősi országunkat együtt vesszük vissza!!!
Mi az hogy Nagy Magyarország nem orszá?Kikérem magamnak!Kis Magyarországnak történelme sincs,mi történelem órán is Nagy Magyarországot tanuljuk.Az árpádsávunk meg nehogy már elvegyék,23 zászlónk volt,de mindbe megtalálható az árpádsáv.Nehogy már most akarják betiltani.Tudom hogy a nyilasok fasizmusa miatt,de akkor is.Én ezen föl vagyok háborodva.Nagy Magyarország igen is ország a mi országunk és az is marad a szívünkben.Amúgy is Szlovákia,Ukrajna nem is létezett.
Magyarország sem létezett 900-nál korábban, és? Egyébként Kijevet vagy háromszáz évvel korábban alapították, mintsem az első magyar belovagolt volna az Alföldre. Ha figyelmesen olvastad volna a cikket, akkor rájönnél, hogy a történelemben minden változik. Mit szólnál, ha a skótok és a walesiek meg az írek, a bretonok itt csápolnának, hogy a kelták már 400 évvel Krisztus születése előtt, tehát úgy 1400 évvel István előtt itt éltek, és még királyuk is volt? Ajduk vissza nekik?
Sőt, tudok olyan Nagymagyaroszágot, ami a mai Lengyelország nagy részét is magába foglalta. Meg tudok olyat is, amelyik Pozsonyra meg pár felvidéki várra korlátozódott. Ezeket is tanítják a történelem órákon az iskolában. Vagy azokra az órákra nem jártál be?
Segítek, 1847 előtt pl nem úgy nézett ki Magyarország térképe, mint amit Te Nagymagyarországként visszasírsz. Valójában az a térkép és országhatárok elég rövid ideig éltek a történelem folyásához képest.
Én református iskolába járok és hittanból azt tanuljuk,hogy egyház szempontjából Nagymagyarországot nézzük.Mert úgy volt annak idején felosztva egyház megyékre.De te magyar vagy?Mert nem úgy látszik,ha az vagy akkor pedig elég baloldali vagy.
Ohh, egyrészt az István által alapított egyházmegyékhez a középkorban és a dualizmusban is (1867!!! után is adtak egyházmegyéket). Tehát még mindig adott a kérdés, hogy miért az 1867-1922 térképhez ragaszkodsz.
De még a katolikus, a református és az evangelikus egyházmegyék határai sem esnek egybe.
Amúgy köszönöm a kérdésedet, római katolikus vagyok, és van is egy ötletem, ha már ragaszkodunk a történelemhez, hozzuk vissza azt a gyakorlatot, hogy aki református, annak vagyonelkobzás és gályarabság :)
Az árpádsávos lobogóval semmi bajom :)
Egyébként meg református hittanórán tuti nem azt tanítják, mint katolikus hittanórán, még a két Biblia is eltér.
Melyiket tartod mérvadónak?
A kelta keresztény egyházak meg régebbiek, mint a református ;)
Egyébként még szerencse, hogy a XXI. században és Európában élek, ahol nem a hittanórán elhangzottak alapján hozzák a törvényeket, mint bizonyos társadalmilag fejlett közel-keleti országokban :)
"Én református iskolába járok és hittanból azt tanuljuk,hogy egyház szempontjából Nagymagyarországot nézzük.Mert úgy volt annak idején felosztva egyház megyékre."
Egyébként ne haragudj, de hogy képzeled? Előbb kitalálták az egyházmegyéket, majd hozzáigazították az országhatárokat?
Nagy Alfréd előbb megalapította az egyházmegyéket Northumbirában, aztán elfoglalta a dánoktól, hogy egybeessen az országhatár a megyehatárokkal?
Istvánnak meg megszaladt a lúdtolla, amikor megalapította az Esztergomhoz tartozó területeket, és utána gyorsan elfoglalt még két csúcsot, hogy illeszkedjen a terveihez?
A melegek BETEG EMBEREK! Nem akarok kézenfogva, csókolózva sétáló buzikat látni az utcán! Mert a kirakatbuzikat megvetem!!! Ha a saját neméhez vonzódik, hát legyen, nem érdekel. Csak ne lássam ahogyan ők bőszen firtatják is azt amit valójában takarni kéne! De nehogymár ezzel ők felvágjanak és arról akarjanak meggyőzni, hogy ez tök természetes és gyökér aki rajtuk megborzong!!! fúj fúj fúj!
Nagy-Magyarország mint egy nagy Kárpát-medencei egység igen hatékonyan tudna működni de igaz ami igaz, a sok skinhead meg hungarista állat valóban nem jó semmire csak arra, hogy csinálják a feszültséget, személyszerint én már határtalanul boldog lennék az Árpád által fölvázolt harmadik térképes verzióval.
Ritza azért jó sok zagyvaságot összeírtál. Jah vissza lehetne hozni az ún. Nagy-Magyarországot, igaz kicsit másképp (Politikai berendezkedésre gondolok). A Szent Korona a Kárpát-Medencét jelképezi szóval végülis tényleg miez, hogy Nagy-Magyarország nem ország? Valamiféle szövetségi köztársaságba vagy hasonlóba kéne újraegyesíteni az országot. Na mindegy ritza, teljesen más dolog volt 1956 meg ami most volt nem is oly régen. 1956-ban az elnyomó keleti despota kizsákmányoló és eltaposó Szovjetúnió ellen lázadt fel a nép. Az más kérdés, hogy ami most megy az is kizsákmányolás és igazságtalan, de a focihuligánok meg az egyéb szélsőséges csőcselék ne mondja már meg, hogy mi a jó... Egy valamiben igazad van: Hiányzik az összefogás (már legalább 1000 éve hiányzik így államalakulat szempontjából) de szerintem te meg én különböző képpen gondolunk az összefogásra... ismételten csak aurora mediocritas ahogyan azt öreg római barátunk is mondotta volt...
Én ugy látom, hogy a köröttünk lévő - az egyszerüség kedvéért én csak ellenséges jelzővel tudom illetni - népek, minden fronton támadják az országunkat népünket, nyelvünket, már vagy kétezer éve. Ez az oldal is csak azért jött létre, hogy ennek a célnak feleljen meg.

Hát én nem tudom mi a jó abban ha jön valaki és elkezdi piszkálni a magyarokat ilyen vagy olyan ürügyekkel? Már úgy levagyunk gyengitve, hogy az égvilágon senkinek nem vagyunk képesek ártani. Miért nem hagynak már békén bennünket? A megmaradt területünkön, életünkön és nyevünkön kívül mink van még amire szükségük van? Vagy csak már a puszta kínzásban lelik örömüket? Hmmm...

Én erdélyi magyar volnék, és bár sokmindenben (például a sokszor gyengén, többnyire csak ilyen-olyan netes összefoglalók és "dokumentum"videók által megalapozott valláskritikai írásai terén) nem tudom osztani, sokszor komolyan venni sem Tóta W. Árpád álláspontját, ebben az írásban azért van valami igazsága az úrnak.

Merthogy arról volna szó, hogy a múltunk és történelmünk, hagyományaink, stb. tiszteletben tartása MELLETT azért a jelenre, a jelen korlátaira, és a jelen állapotokban rejlő számtalan JÓZAN megoldási lehetőségre kellene koncentrálni (a néha bizony fölösleges, máskor meg éppen nekünk, határon túliaknak ártalmas extrém nacionalizmus helyett, vagy - könyörgöm - legalább MELLETT).

Ráirányítani a figyelmet a még MEGLÉVŐRE (ami, lévén hogy még MEGVAN, meg is menthető!!!) sokkal többet ér, mint a már elvesztett utáni nosztalgikus nyafogás.

Nekünk itt, tetszik vagy sem, együtt kell élnünk a többségi nemzettel (leszámítva azt a két szerencsés megyét a tizenhatból, ahol magyar többség van).

Aki a "mindent vissza" szlogen jogos, de kivitelezhetetlen vágyának a rabja, annak inkább a gyakorlati tényeket ajánlanám a figyelmébe: Mit kezdene Magyarország HAT ÉS FÉL MILLIÓ erdélyi románnal?

Ti tényleg gondoltok néha az Erdélyben élőkre is? Nem amolyan elvont, szentkoronás-búsongós szittya módon, ahogy a hülyeségen kívül semmit nem csináló szélsőjobb szokott, hanem őszintén. Az erdélyi magyarokra, mint EMBEREKRE (nem mint mítoszra).

Annyit hallom, hogy "TENNI kellene valamit" - miközben ezt leggyakrabban olyanok mondogatják, akik a fenti mondat szajkózásán kívül nemigen TESZNEK semmit... Lázálmokban vergődnek, ködös, misztikus, idealizált (ergo hamis) Erdély-képet őrizgetnek a kicsi szívükben, miközben az EMBERre, az erdélyi magyarra alig gondolnak (egy korona is jobban érdekli őket mint a JELENBEN élő nemzettestvéreik).

Hova vezet ez? Mi haszna a sok locsogásnak, hőzöngésnek (azon túl, hogy itt méginkább megnehezítitek az életünket, mert amikor egy magyar extrém-naci idióta egy meccsen "Halál a szlovákokra" transzparenst lenget, akkor nyilván nem őt verik meg pár héttel később, hanem Malina Hedviget, és amikor odaát a szélsőjobb hőzöng, azt bátran teheti, mert nem ő viseli a következményeit a saját tetteinek, hanem a Kolozsváron szétvert újságíró, a szintén Kolozsváron megvert kamasz fiú, meg a két pszichológus-hallgató lány, meg a vásárhelyi magyar főszerkesztő-újságíró, és sorolhatnám... Könnyű így ugrálni... Mert a ti haszontalan hőzöngésetekért nem titeket vágnak orrba, köpnek le (nem képletesen, hanem de facto!), mégcsak nem is a 80%-os magyarságú Székelyföldről valakit, hanem valakit abból az 1,2 millióból, aki Erdély maradék 14 ROMÁN többségű megyéjében él, és akire ti egyáltalán nem gondoltok...).

Úgyhogy ha valakit tényleg érdekel az erdélyi magyarság, lehet segíteni nyugodtan - van munka bőven...
Akit meg nem érdekel valójában, csak álmodozni szeret, az gondolja meg, milyen módon, milyen hangnemben teszi, mert nem őt b...ák szájba érte (már elnézést), hanem azt, akit állítólag úgy szeret (miközben persze tojik rá magasról, csak épp szereti a hangzatos patrióta szólamokat).

Egyszerű:
Amíg sír-rí valaki addig óvatosabban kezelik a témát a provokátor médiakutatók...
Pedig tudják: 10-20 év múlva elfogynak az emlékezők...
Azért baszogatnak, hogy szájukba vegyék a faszomat...
Aki trianon miatt kesereg, az folyton szem elől téveszti, hogy Trianonnak köszönhető, hogy ma magyarország független ország. Tulajdonképpen nemzetállam. Ha nem akkor darabolják föl az országot, akkor 92-ben tették volna, mint a Jugoszláviát. Szerintem jobb így.
Most itt vagyunk magunknak, nem mutogathatunk senkire. Ebből kellene kihozni valamit.

Derenk (törölt) 2008.08.26. 17:11:24

Mondok valamit! Homoszexuális téma és minden férfi szeretne benne lenni! Na!

Hát: 1 férfi + két biszexuális feleség!

Na! :-D

Így már egyből hű de jó, nem?!
A Trianon miatti folyamatos kesergés tényleg értelmetlen "passzió".
Fölösleges önkínzás (ugyanis semmi sem változik meg tőle).

Mellesleg Trianon tragédiája nem a területek elvesztése első sorban, nem is önmagában a lakosságvesztés.
És ez az amit nem látunk meg mi magyarok.

Trianon igazi vesztesége az a több millió magyar nemzetiségű (illetve még ezen felül is pár százezer magyar ajkú, de más nemzetiségű: pl. magyar ajkú örmények, zsidók, romák, svábok, stb.) ember tragédiája, akit a megkérdezése nélkül szakítottak el attól a nemzettesttől, kultúrközegtöl, amelynek szerves része volt.

Az Tény, hogy Trianon sajnos szükségszerű volt. Előbb vagy utóbb bekövetkezett volna.

AZ viszont nem igaz, hogy "Most itt vagyunk magunknak".


Nem magatoknak vagytok. Mert vannak körülöttetek még pár millióan magyarok.
A Trianonban eldöntötteket nem lehet megváltoztatni.

De lehet és kell határokon átnyúló nemzetstratégiákban gondolkodni.
Itt nem a jóságról, okosságról, szépségről, tökéletességről, magyarságról, stb. szól a történet.

A vitát pont azok alakítják piaci veszekedéssé (és ezzel bizony éppen ők osztják meg a helyi magyarságot is), akik ezeket a fogalmakat idekeverik.

Kulturált, normális vitára, és (még inkább) kompromisszumkész, jóindulatú beszélgetésre, MEGOLDÁSkeresésre volna szüksége mindkét oldalnak.

Itt van egy TÉNY: az épület az egyházé, az egyház pedig birtokba akarja venni.
A törvény az egyház oldalán áll.

Innentől kezdve EZ NEM VITAKÉRDÉS.

Van egy helyzet, és EBBŐL KELL KIINDULNI:

Az van, hogy az egyháznak kell az épület (de facto is).
Innen már egy megoldandó kérdés marad: Mi legyen a Kölcseyvel?


Erre kell választ keresni. ELSŐ SORBAN AZ ÖNKORMÁNYZATNAK és az államnak (mert ő a felelős).
De jóindulatúan az egyház is beszállt a dologba: kínált megoldási javaslatokat, illetve két épületet is (alternatívaként).
No meg itt vagyunk MI is, szatmári polgárok.

Ez a fórum is jó hely lenne arra, hogy beszélgessünk jó megoldásokról.
A cikk címe is ez: "Hova vigyük a Kölcseyt?".

Erre kellene válaszokat adni egymás sértegetése, felelősök keresése, a másik fél folyamatos szapulása helyett.

Sajnos híven tükrözi a mi kis helyi közéletünket, hogy itt is, most is képtelenek vagyunk egy konstruktív beszélgetésre.

De ehhez abba kéne hagyni a másik fél lenézését, sértegetését, stb.

Itt nem egy kiváltságos réteg beszél egy alacsonyabbrendűvel. Nem a magyarok a magyarok ellenségeivel.

Hanem két egyformán magyar, egyformán ember, egyformán szatmári, és az igazában egyformán bizonyos fél.


Azért szomorú ez a vita itt, mert ez a mi kis netes társadalmunk sajnos nagyon híven tükrözi a város társadalmát. És bizony azokat is, akik erről döntenek.
Mert sajnos nagyjából ez a nívó jellemezte a megoldásért felelős emberek megnyilvánulásait. Még a polgármesterét is, sajnos, nemhogy Elek úrét...

Esküszöm, nem elfogultságból mondom (bár mindettől függetlenül a szívem csücske az övék), hanem ha objektíven is nézem a dolgot, ha eltávolítom magamtól és általánosságában kezelem, akkor is azt kell mondjam, hogy az egyház magatartása és hozzáállása volt eddig az egyedüli valóban konstruktív álláspont.

Előttünk van egy kérdés: Mi legyen a Kölcseyvel?

Az egyház oldaláról legalább három különböző ötletet hallottam eddig (pedig nem nekik kellene ezen első sorban gondolkodni).


A Kölcsey vezetésének egy halovány böffenésre sem futotta. Az önkormányzatnak pedig csak igen haloványra.
És a legszomorúbb, hogy itt a fórumon sincs egyetlen épkézláb megoldási javaslata a Kölcsey-pártolóknak.
Mintha nem is a saját iskolájukról lenne szó...

Ez a szomorú!

Egy becsületes válaszra, ötletre, javaslatra sem futotta eddig. Csak ugyanazt szajkózni ezerszer, ugyanazt az egy gondolatot (hogy "mi nem akarunk elmenni") osztani-szorozni, a másik felet blamálni, befeketíteni, hazugságok árán is, zsarolással is, BÁRMI ÁRON.

Ezt itt nem az egyház csinálta, kedves hozzászóló.

Légy egy kicsit elfogulatlanabb, görgess vissza a hozzászólásokban, és nézd meg hányféle hazugság, rágalom, sértés és zsarolás hangzott el a Kölcseysek oldaláról! Ezek a ti módszereitek.

Az egyik arra buzdított, zsarolják meg az egyházat a helyi adók megemelésével (persze odáig már nem vitt az agya, hogy az egyháznak is vannak eszközei: pl. bérleti díj),
a másik hazugságok ékes sorát kezdte-hagyta:
hogy a Refi a város leggyengébb iskolája (nem igaz), hogy a Refis olimpikonok és versenyzők az iskolai jegyeikért tudtak nyerni (nem igaz), hogy az egyház a statisztikái jobbításáért akarja az épületet (nem igaz), hogy a Refibe csak olyanok kerülnek, akik kiestek a Kölcseyből (ez már 5-6 éve sem volt igaz), a másik meg azt mondta, hogy az egyház szándékosan fel akarja számoltatni a Kölcseyt mint intézményt (pláne nem igaz), és a magyar iskolák ellensége (nem igaz).
Megint másik, hogy a Kölcseyben több református tanul, mint a Refiben (nem igaz), a harmadik meg azzal jön, hogy az egyházi iskolákban a reál- és természettudományos órákon is a teremtéstörténetet tanítják az ősrobbanás helyett...

Soroljam még?
Inkább kihagyom (én is unom, hidd el).


Hazugságok, rágalmak, fenyegetések (mert ebből is volt: hogy majd a Kölcseys református szülők majd meglátjuk, mit fognak csinálni!), érzelmi zsarolások (pl. a püspököt fogják meg azzal, hogy ő is Kölcseys volt), pénzügyi-politikai zsarolások (az említett helyi adó esetében pl.), sértések és színtiszta hazugságok egész sora hangzott el itt is Kölcseys oldalról.

Református oldalról a maximum amit láttam, egy-két sértett megnyilvánulás volt, de zömmel inkább megoldásokat soroltak, esetleg hivatkoztak a 450 éves hagyományra, és a törvénytiszteletre.


Óriási (minőségi) különbség.


Ilyen "viták" (inkább civakodások), ilyen aljas módszerek és ÁLérvek után te tényleg az egyházat látod kompromisszumképtelennek, rosszindulatúnak, faragatlannak?

Mert azt a képet, amit ezen a fórumon a Kölcsey-pártolók hada kialakított önmagáról (és ezzel jellemezte magát), én a helyükben nem tenném ki az ablakba.


Szerintem le kellene számolni a gátlástalansággal, hátbatámadással, mocskolódással, és ugyanazon vágyálom mantra-szerű szajkózásával ("Maradni akarunk").

Mindenki értette elsőre is, mit akartok. Csakhogy ezt most NEM LEHET. Mert a tulajdonos nem azt akarja. És a törvény sem. Slussz-passz.

Azt viszont MINDENKI akarja, hogy a Kölcsey megfelelő körülmények között működhessen tovább.
Ne a vágyálmaitokat ismételgessétek, hanem inkább gondolkozzatok a megoldáson, mert az idő - ha nem vigyáztok - úgy fog eltelni, hogy semmit sem csináltatok, egy épkézláb ötletet nem szültetek meg, de amit más megszült, azt is mind elutasítottátok, és csak hápogtátok a magatokét.

Márpedig május bizony el fog jönni. És akkorra jó lenne egy konkrét megoldással rendelkeznetek.
Ezen kellene gondolkodni.
@Tóta W. Árpád: ja házasodjanak, oszt gyereket neveljenek, oszt nézd az MTV milyen hülyék lesznek, én ott láttam, bemutattak vagy öt hülye gyereket a szar az volt, hogy egyik se tudta, pontosan melyik nemhez tartozik, mindegyiknek személyiség zavarja volt (na nem erre volt ráhangolva az MTV ne idegelj) és ráadásul ez neki nagyon normálisnak tűnt de sajna nem az, mert az felfogható, hogy egy fiatal szerencsétlen, ne tudja melyik nemhez tartozik, a te degenerált agyadba az lehet helyes, de én sőt még te is tudtad 14 éves korodba, hogy fiú vagy-e és ki a lány, de ezek nem tudták, még a lányok is akiket bemutattak, ők se tudták merre mennek, és hova tartoznak
@Az igazi Svarc Enegger: látni, hogy "anyósországi" vagy, ha a mi bőrünkben lennél, akkor ilyen idétlenségeket ki nem ejtenél a szádon - ha akkor nem a liberálisok döntenek (már akkor is!)akkor ma talán legalább a magyarlakta területek megmaradtak volna. Linder Béla hadügyminiszter kijelentése: "nem akarok katonát látni" nekünk nagyon sokba került - megvédhettük volna magunkat a megszállók ellen, úgy ahogy a törokök tették. 1919-ben az akkori magyar vörös hadsereg Stromfeld Aurél vezetésével hülyére verte a cseheket meg a nyustyukat, csak Kun Bélaék szartak be, mert Clemanceau azt üzente, hogy "nono ha nem vonultok vissza, akkor baj lesz" - talán kiküldte volna francia katonáit a fölösleges halálba cseh meg román érdekek miatt? nem nagyon hiszem.
Az a baj hogy ti magyarországiak egy nagy szart tudtok a töténelemről, és ne beszéljetek a mi nevünkben hogy minek emlegetni Trianont - mi még most is a saját bőrünkön érezzük hatását, nyírnak minket a szlovákok,románok, ukránok (akik mellesleg sohasem laktak Kárpátalján - ott főleg ruszinok, magyarok és zsidók laktak annakidején), szlovákiában már az egyharmadára csökkent a magyarság számaránya, és fogyunk tovább, most már lassan a saját alapítású városainkat és falvainkat is szlovákul kell tanulnuk az iskolákan, pedig 1948-ban még szlovák nevük sem volt.Arról mit tudtok hogy 1948-ban egy bizottság ült össze Dano Okáli úr vezetésével hogy végre találjanak már ki szlovák neveket a magyar településeknek, vagyis egyszerűen szólva kolonizáció ment végbe? Mint Afrikában! A mi nevünkben ti ne akarjatok lemondani a mi földünkről, arról amihez semmi közük a tótoknak és oláhoknak - ez nem Szlovákia, és nem Románia, hanem, és csakis Felvidék és Erdély - és az is marad.Példát vehetnétek a baszkokról meg az írekről - ők nagyobb nemzeteket fingattak meg mint ezek.
@Greg36: Ennél hülyébb blablát már rég olvastam
@tolsztoj: mert agy helyett fűreszpor van a zsugorodott koponyácskádban,
valószínűleg egy Andromédán túli galaxisról érkeztél - szegénykém
Zagyvaságnak tartom ezt az egész írást. Fél- és negyedigazságokkal operál Tóta W. Árpád úr. Jól jellemzi a "rendzserváltás" utáni magyar "újságírást"!

Szeretném, ha a magyarlakta részek a határaink mentén visszakerülnének.
Pozsony vármegye: kb. 700-800km2
Teljes Komárom és Esztergom vármegyék
Néhány település Nyitra és Bars vármegyékből
Hont vármegye: kb. 300 km2
Nógrád vm: kb. 150 km2
Gömör és Kishont vm: kb. 800 km2
Abaúj-Torna vm.: néhány település
Zemplémn vm: kb. 400 km2
Ung vm. Nagykaposi járás nayg része+ 2...3 falu az ungvári járásból
Bereg vm: kb 15 km-.es sáv a mostani határral párhuzamosan
Ugocsa vm: kb. 150 km2
Románia: csak Naygkároly környékét, hacsak nem kaphatnánk a 1,5 millió erdélyi magyarért 1,5 millió románt és néhány 10ezer magyart
Szerbia:
Torontál vm: Csóka- Mokrin vonal
Bács-Bodrog vm: Bajmok-Òmoravica(Bácskossuthfalva)-Feketehegy-Óbecse-Bácstiszaföldvár vonalat
Öszzesen kb. 3000 km2
Horvátország
Dél-Baranya: néhány település
Szlovénia:
Zala vm: Lendva környéke, kb. 120 km2
Vas vm: Kisfalu, Kisszerdahely, Pártosfalava(Prosznyákfa), Csekefa
Hódos (Kapornak nélkül)
@Erik777: szóval a nagymao-térkép szerinted is hülyeség. akkor mi a vita tárgya?
Senki nem várhatja el, ne várja el, hogy T.W.Á. publicista úr megértse a nemzet ezen problémáját! Korlátokba ütköző gondolkodása folytán agya ledobja az ékszíjat ha nem csak lakóhelyről, hanem hazáról -értsd magyar hazáról- van szó. Más lakóhelyek tekintetében azonban másképp gondolkozik. Bár nem olvasom rendszeresen írásait, tapasztalatom szerint korlátai más területekre is kiterjednek. Nem ért dolgokat ami sorsunkból gyökereznek, amit nem is érteni csak érezni szoktak.(Magaslabda, üsd le) Ne haragudjunk rá, csak ne felejtsünk!
Húúú bakker,te tótawé,egy akkora hazátlan judeoliberálbolsevik-antimagyar barom vagy,mint ide őshazád,izrael.Még a történelmet sem ismered rendesen,barátom!Nagymagyarország nem ország?Te valami oláh vagy tótbérenc lehetsz,hogy a mi hazánkban ilyet leírhatsz,az csak a mostani torz morális légkör következménye.Ha valakik a te haverjaidról(buzik,cigányok,zsidók)ilyen hangnemben publikálnak,akkor=szélsőjobb,rasszista,stb?Ha te a magyar történelem legaljasabb,legtragikusabb mozzanatáról írsz,az jópofa?Kettős mérce,komám?Húzzál el innen,mert még jöhet olyan világ itt(és most NEM fasizálódó Magyarországra gondolok,amitől ti úgy féltek,mikor amúgy ti vagytok hatalmon és a rendőrterrort alkalmazzátok nap mint nap)egy szép napon lehet,hogy elkapnak valahol és lesz nemulass...és a kismagyarország is szűknek bizonyulhat és mehetsz az "ősi oláh-tót-rác földre"-kissebségnek.
"ugyan már. valljuk be szépen, hogy maga a buziság, a dolog mechanizmusa undorít. nem gáz, ez van. de ez nem ok arra, hogy megtagadjunk tőlük valamit csak ezért, pedig megadhatnánk midnenféle sérelem nélkül."...
Ok.valljuk be.nem szeretjük a buziság mechanizmusát(ja ez se igaz,mert csak a hímneműt nem szeretjük. a nőneműt viszont....ami meg a házasság intézményét illeti,buziéknál...esse lenne nagy baj... a nagyobb,amit nem látsz,vagy csak nem beszélsz róla,az,hogy olyan jogokhoz jutnak(jogok,amik nem az egymástszeretésről,hanem társadalmi előnyökről szól),mint a hetero párok....pedig a hetero párok jelentős része hozzájárul ahhoz,hogy holnapután is lyen társadalom,és a te egészségügyedet,rendőrségedet,postai alkalmazottadat,orvosodat is legyen,aki fizesse....magyarul:gyereket csinál. a buzi max örökbefogad...ja a leszbikus csinálhat is....de az alapból sem undorító :) persze erre a replika:igen,de a meddő párok...igende a gyereket nem vállaló párok...namármost,ezeknél végig(de legalább 401-45éves női korig)ott a lehetősége annak,hogy csoda,vagy szemléletváltás során meglegyen a gyerek...a buziknál...mint a viccben,ahol a kádban egy darab kakit lökdösnek...mit csinálnak?fürdetik agyereket...szóval semmi gond az otthon űzött mechanizmussal,meg az egymástszeretéssel...azzal van baj,hogy miközben a családok jelentős része felvállalja(nem csak önös érdekből) a gyereket,neveli,szereti,örül miatta vagy vele,de közben idegeskedik érte vagy miatta,és különböző nehézségeket vállal magára egy olyan gyerekért,akit ő hozott világra,és a társadalom később hasznot húz belőle, a buzi max a más gyerekét vállalja fel(de inkább ne tegye...)tehát gyakorlatilag ehhez a társadalmi haszonhoz szinte nem járul hozzá(lévén ,hogy a gyerek felnő,akár így,akár úgy,és nagyrészük társadalmat fog fenntartani,vagy így vagy úgy),ugyanekkor elvárja az általa a későbbiekben nem fenntartott társadalomtól,hogy a házassággal,gyerekvállalással,stb járó előjogokat számára biztosítsa...
ezek a hideg tények...persze lehet erre kiborulni,hogy fúúúj akkor a pénzért meg az előnyökért vállalnak az emberek gyereket?nem. de a társadalom a gyereknek,vagy a lehetőségük miatt ad jogokat a családoknak...amiket a buzik nem feltétlenül érdemelnének meg...
nem beszélve arról,hogy bármennyire is sulykolják a liberálisok,hogy ez normális...hát fene tudja... a matematika szerint egy halmazban a sok az alap,és a kevés a kivétel.és egy ilyen viselkedési forma,mint a homoszexualitás, nem feltétlenül a több,vagy a követendő....ja lehet akövetendő,ha a cél a kihalás... :)
szóval szép az elfogadás,és csúnya a dobálás-köpködés...de ha nem vagy normális,ne várd el,hogy normálisként kezeljenek...(ja again:normális: az a viselkedésforma,ami egy populáción belül sokkal nagyobb százalékban van jelen,mint az abnormális...még ha nekem az abnormális is tetszik jobban...attól még a többséggel szemben nem leszek normális....)
tehát egy olyan tásadalomtól,amelnyek a normáival,szokásaival,fenntartását célzó szexuális irányítottságával,stb. szembemegyek,ne várjam el,hogy egyenlő jogokat biztosítson nekem ,csak mert...miért is? és ne legyek felháborodva...
mert ugye,ha bemegyek lopni a boltba,ne akrjam,hogy úgy kezeljenek,mint azt,aki fizet...még ha azt is mondom:dehát én is hazaviszem a tejet,és milyen finom kakaót főzök belőle ... :D
és nagymagyarország?nem csak azért jogos,mert fúújaztamindenit trianon gáz volt...hanem mert eléggé hajszálakon múlott.hogy messze ne így,hanem sokkal jobban történjenek rámnk nézve a dolgok...ha nincs tanácsköztársaság,ha nincs töketlen,már akkor is magyaridegen ,vagy legalábbis idegen érdekeket kiszolgáló vezetése az országnak...miközben a székelyek,akik liberális logika szerint"a kínai ugyanolyan magyar mint mi"(csak mert állampolgár, szóval a székelyek azok románok, viszont ott volt egy hadosztály erdélyben,akik védeni akarták magyarországot a rtománoktól,és a budapesti kormány töketlenkedése ,vagy rosszakarata miatt, nem kaptak fegyvert....történelmi tények...sőt, a román nemzetgyűlésre,dec1én,18ban a magyar kormány szállította a románokat mindenhonnan...szóval azért jogos a nagymagyarország siratás.miközben látni kell,hogy utópia,és ez a status quo már így marad...de siratni azért lehet,sőt,kell....és nem micisapkázni a szent koronát a magyar parlamentben,meg tojózni a turult....
románoknál ennél kevesebbért agyonvágtak volna bárkit,aki mondjuk Avram Iancut lehülyézte volna a parlamentben...ehhez képest a kirekesztő magyarok ugye...
@tolsztoj:
"nagyobb nemzeteket fingattak meg..." teljesen egyetértek...itt a ballib enyhevörös oldal már 18tól azt vallotta:nehogymá megsércsük a szomszédokat...inkább adjuk oda nekik amit akarnak...mintha én azt mondanám:itt ez a szomszéd,kicsi a háza,aszongya az ő nagyapja építette kalálában a házam...és én ezért odaadnám neki ingyé a hálószobámat,meg a konyhát...Kunbéláék is könnyen adták az országot,ha nem érezték sajátjuknak...
eszméletlen ami itt megy,komolyan...
@LexiLapetina: ...és az "ányáországi" baloldal nem érti,mi a nagy dobás a himnuszban,nagymagyarországan,szent koronában....micisapka meg tojó az egész...minek lovagolnak rajta? és nem érti,hogy a székely miért könnyezi meg mai napig a magyar himnuszt,mikor ő fel sem akar állni,mikor meghallja...csak azért áll fel,mert"úgy szokták"....és akkor a twá meg írja a kis provokációit,miközben nem veszi észre,hogy nincs a háta mögött sem történelmi tény,sem ismeret,csak öncélú fikázás,meg hogy adja a lovat a ballib oldal alá...
Senkifia:
Ha már a tények ismeretét hiányolod. A Tanácsköztársaság a támadó Kis-Antant csapatoktól olyan sikeresen védte az országot, hogy túlnyomta a támadókat a fegyveszüneti határokon. Csak az Antant figyelmeztetésére hagyott fel a harcokkal. Ennyit az ország eladásáról.

A legviccesebb ebben a kommunista-nemzeti ellentétben az, hogy kb. egyszerre született két elméletről van szó. Szerintem serkentették egymás fejlődését.
Kedves Tota úr!
A problema csak azzal van,hogy maga nemigen ismeri hazank törtenelmet,ha olyat jelent ki/ir le, hogy Nagy-Magyarorszag nem orszag.Az az igazi törtenelmi Magyarorszag.Aki ezt letagadja,mint ahogy ön is nem tudom,hogyan veszi a batorsagot arra,hogy magat magyarnak nevezze.Lehet,hogy a a ballib medianak akarsz benyalni,nem tudom,de az biztos,hogy eröteljesen magyarellenes vagy.(holott magyarnak tartod magadat)

Megerne 1miset biztosan,az a törtenelmi kerdes,hogy hogyan kerültek erdelybe az olahok s felvidekre a szlovakok-akik mellesleg,marmint a szlovakok tulajdonkeppen a csehek 1magyarokkal s lengyelekkel keveredett valtozata-de hadd ne fejtsem ki,hogy miert nem tekinthetö szlovakia orszagnak,hanem felvidek nevvel magyarorszag eszaki videkenek stb.Egyebkent nem vagyok naci,elutasitom a rasszizmust,de nemzeti erzelmü magyar vagyok s szerintem igenis jogos lenne sok szempontbol a Trianon elötti hatarok visszaallitasa.

Üdvözletem-Ja es tessek mar egy kicsit jobban utanaolvasni a magyar törtenelem egyes dolgainak twa,mert sok butasagot kiir a blogra az vitathatalan.
Ja egyébként félreértés ne essek,a horvát területek nem kellenek,mármint ezeket nem kellene sosem visszacsatolni csak a többit,mivel Horvátország különallasa történelmileg jogos,indokolható és igazságos.De a többi területek.Hat igen,tényleg el kell gondolkodnia annak,aki ilyeneket összeír,hogy magyar-e egyáltalán.Ha nem legyen hű népéhez,de baromságokat ne írjon,s ne legyen ennyire előítéletes azzal szemben,aki nemzettudó magyar ember.
ki volt az a nagyon okos ember aki ilyen oldalt mert csinálni???????! Mi az hogy Nagy-Magyország nem ország??????????????????????????????????????????? mit képzel ,agáról az aki ezt merte írni?! kinek hiszi magát, hogy a történelem fölé álljon????!
Nagy-Magyaroszrág örök ország!!!!!!
Legyen inkább mindenki nemzet érzelmű, az össze nem magyar ember tűnjön oda ahová való!!!!
@kishungarista.92: te az érettségiddel foglalkozz, hátha megjön az eszed, mire kinő a pöcsödön a szőr.
hjajjj teeee, hahahahaha, jól megnevettettél!!!! Foglalkozom én a magam dolgával... de ha nem tudod a nememet nem mondj ekkora baromságot, légyszíves!!! Nem vagyok pasi, köszi!!!!
Nemzetérzelmű nő vagyok!!!!! Nő, ha nevetsz, ha nem... lehet csak 17 éves vagyok, de elég sok mindenen keresztül mentem, sok tapasztalatom van mindenről! Najó verekedni még nem volt lehetőségem de még előttem az élet... állok elébe!
Amúgy eszes vagyok, ne aggódj!
Na,ezért, az ilyen emberek miatt nem szeretném, ha Erdély és a többi magyarlakta terület Magyarországhoz tartozna újra. Ilyenekkel nem közösködöm.
Szégyen, hogy még ráadásul Árpádnak hivják... Mi történt, papa, apád rendszeresen vert, vagy anyád alkoholista volt, hogy igz meggyűlölted a nemzetedet, sőt, még a saját neveddel is csúfolkodsz ?
u.i. Nem vagyok kopasz, teljesen átlagos családapa vagyok, két gyerekkel, és térképek, zászlók nélkül is tudom, hova tartozom. Nem Budapesthez.
@LexiLapetina: "...és a kismagyarország is szűknek bizonyulhat és mehetsz az "ősi oláh-tót-rác földre"-kissebségnek. "
Jöhet a Székelyföldre, ha bicskázást akar. A minimum az, hogy kiröhögi mindenki, hogy "Na, még egy hülye pannon "
@japansan: Megérdemelnél te is pár marosvásárhelyi '90 március 20.-át...
Mert szerintem egy nem volna elég.
Ha nem értesz jól magyarul, lefordittathatom héberre.
Tisztelt Tóta W. Árpád
a "Nagy-Magyarország nem ország"
-(idézem öntől )mély örömmel tölt el a tudat, hogy az alapműveltségű (földjarz ismeretek) emberek tábora eggyel nőtt.
Érdeklődésemet csak a zilált hangvétele és az enyhén kirekesztő hangsúlyai keltették fel.
A pszichológia elemzése ........
Kedves mindenki!
Érdekes cikk és kommentek.
Csak sokszor van egy-két baj: utána kéne olvasni a történelmi háttereknek is. Nem minden esetben csak "nacionalista" lehet egy kép, mert valamire utal. A térkép szerkesztők szerint Mo. 93000km2, de a tényleges valóságban nem 324000km2 se nem kisebb, hanem 375000km2!!!! Még most is. Nem csak sáfárkodni kell a szevekkel, hanem tudni is a hátteret hozzá. Másrészt meg kéne ismerni a szomszédos "nemzetek" nyelvét és uniót kialakítani. Akkor esetleg mindenki nyugodtan élhetne a határon belül és igazán kellemes körülmények között. Nem lenne anyagi válság, semmi sem ingatná meg az országot. Mondjátok csak miért kell mindenkivel ellenségesen bánni, klikkeket alkotni és csak egy-egy tudatlan vélemény kialakítani, mert így jól érzitek magatokat?
A történelmet nem csak Vajk rombolásáig kéne tudni (mától-"1000-ig", ami 700), hanem azt is ami előtte volt és az összefüggéseket is. Anélkül bármit hülyeség állítani, mert nem biztos h van alapja is, csak egy légüres tér.
Mindenki gondolkodjon el az elvein és csak aztán rajzolgasson ill. nyissa ki a száját!!! És olyan legyen a dolog aminek feneke is van!
Köszönöm a lehetőséget. (most ennyi)
Még mielőtt elfelejteném: a harmadik térkép se lenne helyes, ha TWÁ. elméleti eszmefuttatását követjük. Nah' mindegy, nem szólok bele mások kissé kétes elveibe.
Viszont ha van Fr.o.-nak affinitása ilyen téren akkor Mo-ba miért kell bele kötni? Fr.o-ba nem köttök bell, hogy miért is ekkora, hiszen az sem egységes, kevésbé egységes mint a trianoni Mo.
Így nem értem, hogy mi is a probléma itten. Ha Fr.o. jó így, akkor Mo. is jó úgy, Nagy-ként. Ráadásul közeli rokonai is lennének a területen belül, elég sokan.
Ezzel nem akarok senkit se meggyőzni semmiről, csak ezek pusztán tények, megingathatatlanok.
Hát ennyi...(maradt le).
Jó hazafi vagy!!!
Miért ne hordhatnék nagy MAGYARORSZÁG térképet, vagy TURUL MADARAT, vagy ÁRPÁDSÁVOS LOBOGÓT?
Szégyelnem kellene, hogy magyar vagyok?
Ha beledöglök akkor sem!
Ötven évig szégyeltük, ELÉG VOLT!
TÖBBET SOHA!!!
Ha nem tetszik, miért élsz itt?
Kinyalhatod a Szerbek vagy a Románok seggét, hogy barátságban élhess velük.
Majd ha agyonütnek a Szerb vagy a Szlovák nacionalisták azért mert "magyar vagy" akkor fogod érezni, hogy mi az igazi törödés.

MÁJklub (törölt) 2010.06.04. 14:02:56

Kedves Nagyon Sötét Cikkíró, elfelejtetted, hogy a magyarlakta területek azért iylen kicsik, mert még a Trianon előtti pár évben kiírották, Trianon után meg deportálták a magyarokat. Ezzel az erővel b.meg Budapest legyen az izraelieké, nem? Gyökér... egyedül Horvátország volt az, ahol nem éltek magyarok, azt nem is vitatták a tárgyalásokon...
Kedves Nagyon Sötét MÁJklubb! Ajánlom figyelmedbe a következő térképet: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Fájl:Teleki_Pál_1910-es_etnikai_térképe.gif&filetim
És mielőtt elkezded zsidózni a wikipédiát, nyiss ki egy atlaszt: Mindenhol ilyen entnikai térképeket látsz. Trianon előtt magyar "népírtás" nem nagyon volt, Trianon után pedig nem deportálták őket, hanem mindenki dönthetett, hogy marad-e. Deportálás, "népességcsere" a II. világháború után volt (benes dekrétumok)Úgyhogy nem értem pontosan mit akarsz (és pláne hogyjönnek ide az izraeliták?!)
Kedves MÁJklub, apró észrevétel Civilfurgoné mellé, ha már ilyen jóban vagyunk, hogy közös blogon van lehetőségem publikálni veled:

Gondolkozz már el, a hazaszeretet nevében ezek az emberek más ember hazáját el akarják venni. Lásd még: Mocskoszszolvákoknincsenhazátok, illetve idősebbvagyokmintszlovákia.
Nem egészen értem hogy 2010-ben az ezekben az országokban (Szlovákia, Horvátország, Románia) élő tisztes adófizetők mit tehetnek arról, hogy esetleg népességáramoltatás/irtás volt arrafelé Trianon előtt, száz éve, egy emberöltővel ezelőtt "b.meg"?!

Attól hogy a magyarlakta területek kicsik, az feljogosít minket arra, hogy más nemzet rovására felnagyítsuk őket? És mindezek után a cikkíró a sötét?

Az Izraeles dolgot már nem is értettem, de persze kiművelem magam, majd utánanézek a kurucinfón.
Elég furcsa hozzállásod van Magyar létedre. Vagy talán csak az állampolgárságod az, de most nem erről van szó. A határnak nem ott van a helye ahol van. Ez csak átmeneti állapot. Ha vajdaságba születtél volna és 15 évesen elvisznek boszniába harcolni, mert magyar vagy, most jó eséllyel nem kellene ezt olvasnom, de nem így történt. Azért van a határon túli területeken egyre kevesebb magyar, mert megtizedelték és amennyire tudták beolvasztották őket. Megkaptam már, hogy hülye vagyok amiért magyarország térképét viselem a ruhámon. Nézzen már meg valaki egy amerikait. Minden tele van a térképpel, meg a piros fehér csíkos neonáci zászlóval.
@Attila4444:
„a magyar nemzet és a magyar állam határai nem esnek, ugye, egybe,” Itt a lényeg. Ha ez megvan mindenkiben, akkor meglesz az érzés is, mit jelent magyarnak lenni és teljesen fölösleges pólóingeken fitogtatni, hogyaszongya: Magyar vagyok, nem idióta! Ugyanis ez nem trendi. Sem ebben az országban, sem USA-ban.

Magyarnak lenni országhatáron innen és túl, nem könnyű és sose volt könnyű. Ha megbecsüljük egymást és próbálunk összefogni, ez egy helyes út. Talán az egyetlen.
Ma történt. Munkások ültek egy padon, én meg vittem le a kutyát. Megszólalt az egyik:- A hölgynek jó napot kívánok! Mire én:- Az uraknak úgyszintén legyen csodaszép!

Nagyon meglepődtek. Nem divat ma a kontaktus ember és ember között. Először ezt kéne gyakorolni, aztán megérteni az egyre táguló köröket. Rainer Maria Rilke így ír erről:
„Az életem táguló körökben élem,
a dolgokon túlra törőn.
A legvégsőt talán soha el nem érem,
de ráadom minden erőm.

Isten az Őstorony, körötte folyton
kerengek századok százaival.
S még nem tudom, mi vagyok: szélvihar, sólyom,
vagy egy hatalmas dal.”
totagyerek you're a top ...
Nem lehet, hogy így értik?

lassus.freeblog.hu/files/Nagy%20Magyarorszag.jpg

:D Ez természetesen csak vicc.
@Tóta:

"A népszerű vaktérkép tartalmazza a magyarlakta területeken kívül egész Horvátországot, Szlovákia és Románia nagyobb részét, és szerb területeket."

Bazmeg. Tudd már meg, hogy horvátország 1100 óta gyakorlatilag uniót alkotott magyarországgal egészen 1918-ig. Szlovákia területe? Hogyan? Hol a bánatos francban volt szlovákia trianon előtt? Mutass már egy 1900-as szlovák térképet nekem, nekünk, léccives. Románia nagyobb része a fekete tenger parján szinyel, erdély ezzel szemben korábban ('918 előtt) soha nem volt Románia része, sokkal inkább önálló fejedelemség, még akkor is, ha azt a jobb életfeltételek, lehetőségek okán belakták az oláhok (is).
Fiume a magyaroknak, pl. Baross Gábor köszönheti, hogy ilyen jól néz ki ma. Nagy valószinúséggel napjainkban is egy koszos halászfalu volna, ha nem tartozott volna a magyar királysághoz, később a monarchiához évszázadokon át.
A szerbek területe? Olvassá' má' gyerek! Ferenc Jóska, Ferenc Ferdinánd, Gavrilo Princip, Bosznia.. Nem rémlik semmi?

Nem, ugye? Elhiszem.

"Belenyüszítünk a rövidhullámba, hogy Justice for Hungary? Kesergőket danolunk cimbalom mellett?"

Ha rajtad múlna..
A nemzetközi jog lehetőséget ad arra, hogy határviták, területi követelések esetén 99 éven belül békés úton, államközi diplomácia, választott biróság, ENSZ, stb. rendezésre kerüljön a dolog a vitás felek között, ha azok ENSZ tagországok. Ezt meghaladóan (tehát a 100-adik évben) már elévül a területrendezési igény békés, jogi úton történő rendezésének lehetősége. Jelenleg a 91. évet tapossuk. Van tehát még hátra nyolc. Teccik érteni?
@Julius-002: Hagyjad a mi Tóta w.-énk csak háborogni és hülyeséget beszélni tud. Az még érdekesebb amikor nyilvánosság előtt elrohan, gép mögött nagy a szája. Bezzeg az ő népe teljesen jogosan foglalt magának hazát Palesztínába 2000 év után.
@Julius-002:
Semmi gond, megkérdezed a horvátokat, szlovákokat, satöbbiket, hogy rajtalegyenek e a vágy-térképeden, és ha szeretnék, akkor ráteszed őket.
Ahogy elnézem nem szeretnék.

De szerintem neked se tetszene, ha mindent visszakapnánk hirtelen és a magyar szavazók (valamint később képviselők) több mint 50%-a nem is beszélne magyarul...

Jaaa, hogy azért nem kérnéd azokat a területeket, hol nem magyarok laknak? Akkor meg mi a bajod Árpád írásával?
@pounderstibbons: @Julius-002: Ha még kétszáz év lenne a békés terület rendezésre akkor az azt jelentené,hogy te meg a hozzád hasonló végződvények kétszáz év múlva is azzal lesznek elfoglalva ,hogy mi lett volna ha nagyanyámnak áramszedője lett volna.Mert békés úton nem fog átadni senki egy talpalatnyi földet sem.
Megint kibújt a zsákból,a szellem!A nagy magyar bunkó szelleme!A nemzeti magyarok ismét megmutatták vita-kézségűket!Bár ezzel a tónussal már nem egy hábórút vesztettek!Erre mondta a Hofi nevű nagy mesemondó:tudtok még lassulni!Mert a szóhasználat az már alpárnál jár!
Nem azért "kell" a Nagy Magyarország mert jól néz ki, hanem mert a széttrancsírozott darabok életképtelenek.
Trianon fő koncepciója nem a büntetés-jutalmazás volt, hanem megszüntetni egy kelet-európai hatalom kialakulását.
Ennek garanciája pedig a résztvevő népek acsarkodása.
Az apró határmódosítások önmagukban nem oldanának meg semmit.
Semmilyen olyan megoldás nem hozna kézzelfogható eredményt, amelyik nem egy középhatalmi szintű Kárpát régióban gondolkodik.
Ehhez persze el kellene kezdeni eddigi ellenségeinkre "testvérként" gondolni, ami talán nagyobb kihívás mint fegyverrel elfoglalni Erdélyt.

Üdv

pozitivvisszacsatolas.blogspot.com/
Kedves honfitársaim, én komolyan nem értem, hogy minek írkáltok, meg olvassátok ennek az embernek a blogját. Néha idenézek, de nekem semmi kedvem megmagyarázni, hogy miért hülyeség, amit ír. Számomra nem jópofa és még csak újságírónak sem nevezném, aki trágárkodik, alpáriskodik és képtelen az objektivitásra. Úgysem fogja felfogni amit ide írtok neki, és csak a hülyeségeket fogja továbbra is fújni. Szánalmas ez a blog és a gazdája Tóta W(c). Árpád vagy csak egyszerűen Retyó Árpi.
MAGYARNAK valljátok magatok???Sok torzult elméjű fasiszta, rasszista társulat!Akik azt hiszik felsőbbrendűek másoknál akik bőrszín alapján ítélnek mint valami atyaúristen.Hungaristának mondjátok magatok???Mikor a telefonotokba háttérként az a majom Hitler van?Szerintetek ha hatalomra kerül mi lett volna a magyar néppel? Akkor most nem kellene sírnotok a "NAGY MAGYARORSZÁG" után mert biztos hogy nem lennének magyarok...Nem értem aki magyar méé azt a faszfejű diktátort éljenzi mintha valami jót tett volna.
süti beállítások módosítása