W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A történelem zsákutcáján

2006.11.22. 08:00 Tóta W. Árpád

Szottyadt kis népszavazás lesz ebből, ha lesz egyáltalán. Még a kettősállampolgárságos kudarcnál is töppedtebb, nyamvadt kis népszavazás. Amit az OVB átengedett – és nem valószínű, hogy az Alkotmánybíróság jelentősen módosítana az eredményen –, az aligha elég ahhoz, hogy eredményes legyen a referendum. Adóról, járulékról, tandíjról, vizitdíjról nincs népszavazás, és kész. De ezt tudhatta volna előre a jogászklikk.

Mi maradt? A kórházprivatizációs, szemforgató debilkedés, ami már egyszer kevésnek bizonyult. Szemforgató, mert tudjuk, nem volt mindig ennyire büdös a magánosítás a Fidesznek, amíg maguknak tudtak magánosítani.

Marad a gazdák elővásárlási joga – hát jó, menjenek a gazdák népszavazni pörge bajusszal, frissen. De a gazdák, az nem a nép. Még nekik maguknak sem érdekük a törpegazdaságok fenntartása; az úgynevezett népnek meg tökmindegy, megveszik azok a szlovák tejet vidáman, ha egyszer a szlovákok okosabban tudnak termelni.

Meg még marad a patikuslobbi nagy nemzeti sorskérdése: hogy lehessen-e aszpirint venni a benzinkúton. Na ez az, amit nemhogy leszarik a nép szava, hanem direkt jó neki, ha vásárolhat bárhol bármit. Már a háromévenkénti bécsi portyában is ez volt a klafa. Azt meg nem veszi be senki sem, hogy ez veszélyes lenne, mert a benzinkútnál árulnak fagyállót is, és mégse csinál belőle lecsót a polgár. Aszpirinből se fog.

Gondolom, majd jön a nyivákolás, hogy a diktatúra keresztbe tett, jujuj, már népszavazni se lehet, kész Észak-Korea ez az ország, tán az atombomba is rotyog már valahol.

Orbán Viktor nehéz helyzetbe manőverezte magát megint. Vagy szégyellős tolatócsipogással  kifarol, vagy nekimegy újra egy bukott népszavazásnak. És közben bizony mozgolódik a párt; felütötte fejét Kósa Lajos, a ravaszdi Gyurcsány meg komolyan veszi őt. Kezdik komolyan venni a Fideszben is azok, akik már egy icipicit unják az aláírásgyűjtést. Érdekes jeleneteket ígér a kongresszus.



Címkék: orbán fidesz gyurcsány reform

525 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr218235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac1, itt ne használj. Felesleges lenne teljesen. Ok, elhiszem, hogy több a beteg (meg hogy több beteg jut egy ápolóra/orvosra stb.). Azt tudom, hogy én baromi keveset hiányoztam iskolában, de volt egy pár osztálytársam, akik sokszor betegek voltak (és nem csak lógtak a suliból).
Kevesebbet kell sorbaállni, éjjel is vehetek aszpirint: ezek az én szempontomból jó dolgok. A kérdés az, hogy van-e, ami a többség számára ROSSZ lesz.
Na de szinte minden olcsóbb lett, ha a műszaki cikkeket nézzük.
a szolgáltatás nem műszaki cikk, hosszú ideig csak felfele ment
pammy, bizony, bár a vezetékes telefonoknál még most sem fenékig tejfel az élet, de pl. a UPC alaposan befűtött a Matávnak. Szóval a kérdésem csak az, hogy a 3 mobilszolgáltató versenyez, vagy leülnek szépen megtárgyalni az árképzést, ahogy teszik ezt a taxisok (nyíltan) vagy az autópálya építő cégek (titokban, de mindenki tudja).
TH: mert konkrétan helyileg 1db telefonhálózat van, tehát az alternatív szolgáltató vagy függ a helyi monopol cégtől, vagy voip megoldásokkal operál ami ugye nem ugyanaz, ráadásul UPC sincs mindenütt
Szvsz a probléma ami a nagy zajban nem jött át senkinek, csupán annyi, hogy a hamis gyógyszereket ezután már nem csak neten, vagy kézből lehet venni.

Vagy a legutóbbi (teszkós?)húsbulira gondolva nem biztos, hogy a csomagban az eredeti "cucc" van. (ti. átcsomagolták), no és a benzinkutas is csak egy posztkommunista (új)kapitalista, ha olcsóbban megveheti kézből, lesz, aki meg is veszi. Oszt jónapot.
pammy, tudom, pont ezt próbáltam meg leírni. Szal igen, ott ez a gáz.
Elvont dolgot mondok:
elveszik a bizonyosság, hogy a hülyék nem juthatnak könnyen egészségre ártalmas dolgokhoz.
Ha pezsgótabblettát lehetne csak kapni (az is ártalmas valamennyire) meg sebtapaszt, meg inhalátor(r)t, nem is szólnék, Hiszen én kopiztam be az aszpironről cikkeket, de a gugli jó barát, írd be a "gyógyhatású készítmények mellékhatás"-t és olvasgass bele, vagy az aszpirin mellékhatás, vagy hasonlóakat.

Az Árpi is kurvára gyorsan lelépett, amikor arról írt a múlt héten, hogy a sok BUZI nem olvassa el a hitelfelvételekeor a papírokat, de most meg azt mondta, hogy a gyógyszernek látszóban benne van az"írás" ergo senkinek nem lehet baja belőle.
Pammy: először MINDEN drágább, főleg ha újdonság.
Én a patikákba kihelyezett aláírásgyűjtő lapok megszövegezésén kapok idegzsábát: (kb) "Elégedett vagyok a gyógyszerellátás jelenlegi biztonságos rendszerével ezért(!) ellenzema patikaliberalizációt." Tehát, ha nekem így jó akkor rohadjon meg az a többi ember, akinek meg ez így nem jó és szeretne máshol IS gyógyszerhez jutni úgy, hogy közben nem korlátozza semmiben azt, aki továbbra is csak patikában akar hozzájutni.
Vince: a Pepsi cola se átcsomagolt tesco gazdaságos, és a globus konzervbe se rakták át a Darlingot.. még ha néha úgy is tűnik. Lehet ellenőrizgetni, nyakukra járni stb.
Húsbuli alatt nem tudom mit értessz, mellesleg a patikus is kb ugyanennyi erővel árulhat hamis gyógyszert, mint ahogy orvos pl bukott is le ilyennel.
Ezek a hamis érvek a patika liberalizáció ellen.
lac1: a vezetékes telefon annyira már nem újdonság :D
de akkoriban már a mobil se volt annyira az. Mellesleg ajánlom figyelmedbe a mobilpiaci árzuhanás közvetlen előzményeinek és következményeinek tanulmányozását :) teljesen egyértelmű szitu volt.
lac1, de a hülyék most is tök könnyen megszerzik. Bemegy a patikába, és kiszolgálják. Amit akar, megkapja. A tájékoztató egyébként meg sokkal rövidebb, mint egy hitelszerződés, kicsit egyszerűbb elolvasni, és feldolgozni az ott olvasottakat. A leghülyébbeken meg úgysem lehet segíteni.
Liberté:
pont ez a demokrácia. Felteszik a kérdést, és amelyikre többen felteszik a kezüket azt akarja a nép (demosz)és kész.
Nincs olyan demokrácia, ami azt írná, hogy amit a nép, kivéve a Fidesznyikek, vagy nácik, esetleg a csaló vállalkozók.
na, távozom, további kellemes estét!
fülolaj, írod,

"...Tehát mivel nem írtam alá a kampányívet így nem jár nekem minden gyógyszer..."

Na most képzeld el, hogy a listára, amit nem írtál alá egy bizonyos részben olyanok tették a nevüket, akik pont attól féltek (és ezért tették oda), mint ami veled is megtörtént. Aztán elmegy ez a lista valahova, ahol már egy homogén massza és ahol minden mázsára megy. A nép szava lesz. Majd mutatják, hogy: ittvana és mekkora!

(Balgák voltunk mindahányan,
s játszottunk mint a gyermek,
véred kiontott harmatával
irgalamazz nékünk Jézus Herceg).

Igen, fel kell lassan lázadnia a magyar individuumnak, hogy ne népesítsék már olyan egyszerűen le, ezek a szimplifikált _gyere velem, kell az erőd_ egotömeglények. Vazzák meg, ne, mert elege volt belőle.

De ettől függetlenül nem értem azokat akik ellenzik a népszavazást, mint olyan. Nekik természetes, hogy kinyílvánítják a véleméynüket, hogy a népszavazást igénylők monnyanak le.
Arra azért vártam, hogy valaki itt elmondja azt, hogy a Fidesz (vagy akárki), ezzel a népszavazással nem azt mondja, hogy rohadt kormány, ellopja a patikusok pénzit, hanem azt, hogy tegyük szavazásra a nép elé, ha azt mondja, (merthogy ez a népszavazás lényege) hogy igen, éln ezt akarom, akkor ez lesz. persze biztosan lesznek, akik új számlálást kérnek, meg csalást emlegetnek akár joggal is - de ez másik téma - de ha nép úgy szavaz, hogy akar a kúton is aszpirint venni, akkor kész elvan boronálva. De ha meg azt mondja a TÖBBSÉg, hogy nemkéne, akkor meg a kormány gondolja meg, akar-e a nép ellenében menni, mert jkonkrétan ez a téma, nem igazán érinti a költségvetést.
De eddig ezt senki nem mondta itt.
lac1: legyen róla nyugodtan népszavazás, meg a földkérdésről is, a többi 5-tel van a baj jogilag :)
lac1: ennél a kérdésnél szvsz semmi esély arra, hogy az igen nyerjen. eleve a népszavazás bedüglött, a megmaradtak miatt nem megy el elég ember, de ezt már leírtam. erre a kérdésre viszont a nem patikus foglalkozású emberek nemet fognak mondani.
Inkább msáhogy van baj. Nem ezt ígérték.
Innentől kezdve minden probléma másodrangú.
Tudod milyen? Mintha a nácikat azért Ítélnék el, hogy gázzal öltek, és nem golyóval.
Én most elvileg pofázok.
Ugyanis már megírtam, hogy csak csinálja végig ez a kormány azt, amit eltervezett. Minden nap röhögni fogok, és az éhséglázadókat leteperő rendőröket én fogom segíteni.
Patikaügyben Tikus végülis teljesen beigazolta, amit mindvégig sejtettem.

A kormányzat egypiszokban kétfelől rúg a patikusokba:
- lehessen kalmapirint venni a tecskóban
- megszünteti a patikaalapítási korlátokat.

Igazából a patikusoknak a második az, ami cefetül fáj. Eddig területileg és lakosságszámban is védett helyzetben voltak. Viszont ez szakmailag védhetetlen. Ezért aztán az egész tikusszakma Demagógné Szatmári Katalinnal az élen ríjja, hogy ne legyen patikaliberalizáció, mert a tecskóba meg benzinkútnál vett pirulátul pusztul a magyar. Merthogy itt tudnak a "szakmaisággal" érvelni. Nem ad tanácsot a kutas, meg benzingőz keveredik az algopirin dobozába. Bla-bla-bla.

A valóság meg az, hogy egy csomó patikus, hitelből, miegyébből alapított patikát, még mindig nyögi a részletet és igaz, hogy most tejel a patika rendesen, de az üzleti tervbe, meg a hiteltörlesztésbe nem volt betervezve a liberalizáció.

Én teljesen megértem, hogy sírnak, node sír itt még sokmindenki más is és azok is mind le vannak szarva. Ahogy ez kinéz.
lac1 2006.11.22. 21:16:40

"Minden nap röhögni fogok, és az éhséglázadókat leteperő rendőröket én fogom segíteni."

Egy kis "MINÉL ROSSZABB, ANNÁL JOBB" hozzáállás. Nincs is ennél jobb.... :(
P.S.: Miért van az az érzésem, hogy nem őszinte a röhögésed?
Csak egy szó a patyikusvitához.
Talán el kellene gondolkodni azon, miért is a patikus kizárólagos joga a felvilágosítás.
A gyógyszert felíró orvost miért is nem kérdezzük meg? Illetve miért nem kérdezzük meg azt, hogy pl. a sokféle, paracetamoltartalmú, agyonreklámozott szerek mit is okoznak?
Tudtátok, hogy a Panadol, a Rubophen, a "meleg gyógyitalok" is mind tartalmazzák?

Szóval: a kezelőorvost is tessen zaklatni, köteles válaszolni!
Egyszer elmagyaráztatjuk vele a szokott házipatikánkat, és kész.
Néhány hatóanyagot megtanulni nem kunszt, a zöld érvek miatt úgyis sokan kívülről fújják az E-számokat...
OFF (elnézést, valami báncsa a szemem)
lac1 majd ha én is erősen fogalmazok feléd, akkor tedd meg te is
addig pedig, légyszive, KUSS (hogy a szavajárásodat használjam)
okos ember, szamár szenved? :)
ON
Csalódott vagyok, mert az az érzésem a politikusainkról hogy nagyon nem látják előre a lépéseiket. Sakkban egy nyugdíjas esztergályos úgy leverné őket a parkaban hogy egy gatyában mehetnének haza azt is csak szánalomból nem nyernék le róluk. Vagy az a taktikájuk hogy nem tervezik meg a lépéseik hatásait és ezzel akarják megtéveszteni a másik felet? Úgy érzem magam mintha nem én lennék a fontos csupán a nagyfiúk politikai kiszorítósdiában lennek egy szükséges mellékszereplő ,aki egyébként nem is olyan fontos. Az a vicc jut az eszembe mikor a vevő bemegy a boltba és néhány perc várakozás után odamegy az eladohoz, hogy : "Nem ismer meg? Télleg nem?... a poént úgyis mindenki tudja.
Valahogy az az érzésem hogy ezen a népszavazáson is arról kéne nyilatkoznom hogy nekem melyik párt szimpatikusabb, pedig nem erről kéne hogy szóljon ez a fajta népszavazás, vagy tévedek? Elnézést hogy hosszú lett, így sikerült kijönnie.
"Csalódott vagyok, mert az az érzésem a politikusainkról hogy nagyon nem látják előre a lépéseiket."
addig örülj:)))
Lac1: már megbocsáss, ha egy pillanatra visszatérek az egyháznak visszaadandó vagyonra.
Valamiért szegényes történelmi tanulmányaimból úgy emlékszem, hogy az egyházi vagyon nem úgy gyűlt össze, hogy a vallásos és az egyházat mindenképpen támogatni akarók milliói önként és dalolva adományoztak volna.
Volt itt párszáz év, amikor poroszlók, meg fogdmegek vették el az utolsó falást, meg az utolsó zsák búzát a jónéptől.
Én megértem, hogy nehéz lemondani az egykor összeharácsolt javakról, meghogy az egyház mostani vezetői vételenek - de azért ez mindig az eszembe jut, amikor a hőbörgést hallom.
Nem mellesleg jegyzem meg, hogy a világ civilizáltabb felén kivállóan elműködnek az egyházak állami támogatás nélkül is.
Dehát hogy bízzam így rájuk a pénzemet?
"elveszik a bizonyosság, hogy a hülyék nem juthatnak könnyen egészségre ártalmas dolgokhoz."

Erről eszembe jut egy régi történet, még a hetvenes évekből, tehát abszolút államcucilizmus, semmi maszek patika stb.
Szoval bemegy a patikába egy illető, és kér X nevű altatót, amely a legesleggyengébb altató. Két dobozzal. (Egy dobozban mondjuk csak öt van.) Közli a patikus, hogy a rendelkezések szerint csak egy dobozzal adhat, nehogy valaki bevegye az egészet és ezzel legyen öngyilkos.
Vásárló: - Dehát ez egy vény nélküli gyógyszer, bemegyek egy másik patikába és ott is vehetek, nem?
Patikus: Igen, ott is vehet egyet.
Vásárló: Az ottani patikus akkor is adni fog egyet, ha látja esetleg, hogy már tucatnyi ilyen altató van nálam?
Patikus: Igen, akkor is adni fog, de csak egyet.
Vásárló: Akkor kérek egyet, és átsétálok a másikba. Köszönöm a rendelet meghozóinak, hogy ezzel a plusz stétával is az egészségemet növelték.
me, and i:

sokkal őszintébb mint gondolnád.
legfeljebb nem teljesen felhőtlen, az tény. Mivel én is itt élek.
A kárörvendés az egy hátsószándék mentes öröm, így tehát tiszta, mondhatnám.
Egypárszor már leírtam, de zanzásítva:
az hogy megszorítás van, az egy dolog. De hogy egy ember, egy párt velünk (a szavazókkal) veteti meg a saját pénzünkön a saját újraválasztását, és persze kamatostul fizetetti meg, ez nálam nem annyira nerő.
Ettől sokkal jobban idegesít, amikor a sok korlátolt meg elkezd Fideszezni.
Nem mondom, nem állítom, hogy azok nem ígérték szarréá magukat. Kétségtelen.
Na de a lopó, a hazudó, a rabló bevallja (?) hogy mit tesz de megÍgéri (miért is kéne neki hinnem) hogy most majd ő rendbetesz mindent, és a Fidesz kurva anyját.
És a sok balfasz meg szajkózza, a Fidesz miatt kell magas gázárt fizetni!!
Ez nem hülyeség, évekkel ezelött ezt írta a Metro újság, idézve egy nyugdíjast!
Tudom, mert egy időben mellékesnek (nem tudtam mit csinálni hajnalonta) én voltam a helyi terjesztőjük...
Ezért mondom: vesszenek a hülyék! Az én apám 42 éven át volt kőműves, és jutott ahova, de mivel rendszeresen átjárok Ausztriába, látom, hogy ott egy 42 évet végigdolgozott kőműves hová jutott.
És csak annyi a bűne a faternak, hogy 300 km-rel idébb született.
ha még nem lett volna:
külföldi példák a hvg-ről.
hvg.hu/itthon/20061122_patika.aspx
érdekes módon nekem nem tűnnek ilyesztőnek, sőt.
oppá!
ijesztőnek
elnézést!
A HVG szerkesztői erősen liberalizáció-pártiak, minz azt egy velük folytatott nagyon hosszú telefonbeszégetésből megtudtam. Met hol vannak a norvégiai, dániai, holandiai beszámolók? Ott már megjelentek a negatív hatások is. Egyébként, Mr.Chapel, ajánlom ismételt elolvasásra az 5. oldalt.
Úgy tünik, blogozónk nem érti ezt a népszavazósdi kérdést...
Neki egészen furcsa elképzelése van a demokráciáról, valami olyasmit vélek kiolvasni eddigi megnyivánulásaiból, hogy demokráciában szerinte csak az "írástudóknak" (neki) van joga véleményezni, intézkedni, stb. A többi meg örüljön, hogy van. Mármint demokrácia. De kérdést feltenni, hülye, vagyis nekünk, irástudóknak nem tetsző kérdést feltenni ne merjen. És punkt.
Megjegyzem, ez volt az eredeti, aténi verzió.
A Fidesz véleményem szerint bénán fogalmazta meg ezeket a kérdéseket.
Szíjjártó is csak értetlenkedik...
Pl.:
Elutasítja az OVB a nyugdíjasokról szóló kérdést, mondván hogy nem egyértelmű. Erre ő azt mondja, hogy akkor a jelenlegi törvény sem egyértelmű...
Ezám a következtetés.
"Egyetért-e ön azzal, hogy a nyugdíjasok továbbra is a 2006. október 23-án hatályos törvényi rendelkezések szerint vállalhassanak munkát? "
Honnan tudná Mari néni, hogy mi a jelenleg hatályos rendelkezés?

Így nem lehet kérdezni...
de tudja mikor volt 2006 október 23.-a... forradalom meg minden :P
lac1: a gáz ára valóban nem azért magas mer a fidesz... meg a mszp.. meg a szadesz.. meg az mdf.. meg amugyis a jobbik...
a gáz ára azért magas, mert a világpiacon magas, és ha mi nem adunk érte ennyit akkor eladják másnak, nagyvonalakban. A kommunizmusnak annyi, a KGST szétesett, már az ukránok se kapják ocsóér..
Nem tegnap óta fizetjük a *szinte* világpiaci árat... régesrég, csak eddig a különbözetet állami pénzből kipótolták, ebből van többek közt az 1700 milliárdos hiányunk. Nagyon régóta húzódik ez az ügy, van egy bazi nagy szakadék a magyar átlagkereset és a világpiaci gázár közt, ezért ez egy roppant kényes kérdés. A Fidesz éppen azért riogatta az országot a drasztikus gázár emeléssel 2002-ben, mert ők is tudták, hogy ez egy olyan lépés, amit előbb utóbb meg kell lépni, mert bazi nagy tehertétel. Az mszp meg nem lépte meg, mert azt akarták, hogy hazugságnak tünjön ez a fenyegetés is, és hitelét veszítse az ellenzék. Mi most azt fizetjük meg, hogy az ellenzék konstruktív viselkedés helyett, megpróbált előre démonizálni egy szükséges kormányzati lépést, hogy politikai előnyt kovácsoljon belőle, illetve, hogy a kormány elhalasztott egy fontos kormányzati lépést, hogy politikai előnyt kovácsoljon belőle. Másfelől még négy évig "olcsóért" kaptuk a gázt és addig se döglöttünk éhen.
Valószínű neked sok újat nem mondtam ezzel, de miután ezt igen ritkán írják le ilyen szemszögből, talán lesz aki talál benne újdonságot.
Ja és mégvalami, mielőtt jönnének az olyan kommentek, hogy gazember mind ... azért azon érdemes elgondolkodni, hogy ha nem nyered meg a választást, akkor semmilyen intézkedést nem fogsz tudni hozni, sőt, általad tisztességtelenek, politikailag felelőtlenek, szakmailag alkalmatlannak érzett ellenfeled fog kormányozni. Nem olyan egyszerű kérdés onnan, hogy lehet-e "más pénzével szórakozni" lényegében ezért ördögi kör, és ezért nincs kiszállás belőle.
pammy, én már hallottam ezt a magyarázatot, és odáig nem is volt gond, hogy :Az mszp meg nem lépte meg, mert azt akarták, hogy hazugságnak tünjön ez a fenyegetés is, és hitelét veszítse az ellenzék". Idáig stimmel. De ebből azt a következtetést levonni, hogy "Mi most azt fizetjük meg, hogy az ellenzék konstruktív viselkedés helyett, megpróbált előre démonizálni egy szükséges kormányzati lépést, hogy politikai előnyt kovácsoljon belőle, illetve, hogy a kormány elhalasztott egy fontos kormányzati lépést, hogy politikai előnyt kovácsoljon belőle". Itt kérem kizárólag a kormánypártok hibáztak. A Fidesztől ez egy bazi ellenszenves lépés volt, de aki ebbe a csapdába hajlandó önként besétálni, az egy hülye. Itt azt kellett volna mondani, hogy a gáznak van egy piaci ára, és a kormány nem fejőstehén, hogy mindenkinek fizesse a különbözetet, azt fogja támogatni, aki rászorul. Ennyi. Minden más kommunikáció csak azt okozhatta, hogy vesztesként jöttek ki ebből a meccsből...
Pammy: www.fo.hu/cgi-bin/start.cgi/termek.html?termek.id=101004

tudom ajánlani. Vanak még ilyenek. Szép dolog a naivitás, de sokba kerülhet. (úgy, hogy mostmár minimális támogatás sem lesz az eü-ben, pláne)

Én a liberalizáció melletti érveket tartom álérvnek. A hiénák meglátták a zsíros falatot és most mindenféle népmegmentő álérvek mögé bújva maguknak akarják. És mellette vannak, mert ha valakinek heti egynél többször kell a WC-nél messzebb mennie, abba beledöglik és ágál, hogy jajj-jajj a cipőboltig kell menni a cipőért, legyen az munka, rokonlátogatás, stb., stb., kivéve a nyaralást persze.
TH: kormányzati felelőssége a kormányzatnak, politikai felelőssége pedig mindkét félnek van.
Ez egy sokak által egyirányúnak kikiáltott utca, az öszödi beszéd is erről szól, meg a közelmúlt összes politikai csatározása. Sokan a mai napig nem hiszik el, hogy lehet ezzel szembe menni. Nekem erről mindig az jut eszembe amit a "New-deal"-ről tanultunk, de lehet, hogy idehaza az is csak autók felgyújtásához vezetne.
Vince: én nem vagyok naiv (annyira) éppen azért nem szarok be a piros kék csíkos könyvektől. Pláne, hogy semmi újat nem írnak bennük. viszont a nem-naivitásom odáig terjed, hogy azt se fogadom el feltétel nélkül, hogy ha valamin patika felirat van ott az én érdekeimet nézik és nem b.sznak át.
Személy szerint utálom számolgatni péntekenként a "gyógyszerkészletet", hogy hiányzik-e valami amire szükség lehet. És utálok arra gondolni, hogy ha a vitaminok közt ekkora az árkülönbség (30%), vajon a többiért mennyivel fizetek többet. De tök mindegy, cseszhetem, mint a mai hírekben szerepelt, a rendelkezés nem vonatkozik a legtöbb vény nélkül kapható gyógyszerre se... kvázi marad minden a régiben hátha nem veszem be az egész doboz quarelint ha patikus nyomta a kezembe... király
Vince, a valós helyzet az lehet, hogy a meglévő patikusok, meg a "hiénák" egyaránt maguknak szeretnék a koncot, és ehhez próbálnak meg érveket kitalálni. Ettől függetlenül az én kényelmemet valszeg ezek a hiénák szolgálják jobban, ezért támogatom a kezdeményezést. De nekem nem fontos annyira, hogy lazítsanak a patikanyitási szabályokon, de azért azt logikusnak tartanám, ha a DM-ben vehetnék Aspirint is.
Azért én még mindig hiányolom a nagyérdeműtől a választ, hogy miért csak a gyógyszerek kaphatóak azon termékek küözül, amelyeket eddig csak szakboltban (patika) voltak hozzáférhetőek. mert a fegyverlobby legalább akkora, mint a gyógyszerlobby.
Na?
Más monopólium miért lesz szétliberalizálva?
Pammy:

az hohy ki mivel riogatott, és miért nevezed riogatásnak a "való" megmondásét nem tudom. Figyeltél hogy eddig mit kérdeztem? Miért hazudta, hogy nem, és mégis.
Mert kellettek a szavazatok, tudom én.
És csak én tudom? Dehogy. A Mariska néni is tudta, csak pszichológiából tudom (feleségem tanulja), hogy a saját hiba beismerése a lehető legrosszabb. A legis-legrosszabb, és ezért a legnehezebb, és ezért nem is teszik meg sokan. Mit sokan, szinte mindenki...
Inkább a kognitív disszonancia, és akkor minden szép és jó.
Azt mondja a proli meg a nyugdíjas, (magának, hogy a Fidesz miatt Orbán Viktor náci, és a nácik márcsak ilyenek, tehát nem is az ő pártja miatt, hanem külső erők vitték szándékosan a gáz árát felfelé, és ezért nyerne a maszop akár ma is, ha ma lenne a választás...
A saját hibáját nem meri bevállalni, keres külső okot, ezzel magyarázza a problémákat (az ellenség aknamunkája) és kénytelenségből felismert rossz (csókolom, meghoztam a gázszámlát) nem az ő (proli nyugdíjas BUZI) lelkén szárad.
Ez van.
lac1: a fegyvervásárláshoz engedély kell, amely engedélyt arra felkészített embernek meg kell vizsgálnia, esetleg egyeztetnie vmi adatbázissal. a fegyver tehát a vényköteles gyógyszer analógiája, az pedig marad a patikában.

számszeríjat, íjat meg vehetsz a decathlonban is.
Gyerekek, nem kell betojni. Ez csak színház. Már évek óta az. Mondják, mondják, mondják, mi pedig lassan elhisszük, akármelyik oldal is nyomja. A jobboldlalnak egyetlen esélye van, megtartani a szavazóit, a fix bázist és a bizonytalanokat is maga mögött szeretné tudni. Ezért a felhajtás, ezért jön folyamatosan jobbról a pesszimizmus, a lázítás, bíztatás a felkelésre, az engedetlenségre. Csak nyugi, az idő bebizonyítja, kire lesz érdemes voksolni 2010-ben. Addig meg csak faggyon meg a sok hiszékeny árpádsávos hülye, akik azt hiszik, hogy változtathatnak valamin.
"az hohy ki mivel riogatott, és miért nevezed riogatásnak a "való" megmondásét nem tudom."

Hogy mi a riogatás, az mindig csak utólag derül ki. És általában mindig az ellenfél nevezi ezt riogatásnak. Ha a saját pártom mondja, hogy dől a fa, az szükségszerű óvatosság és előrelátás, ha az ellenfé mondja, akkor az riogatás.

"És csak én tudom? Dehogy. A Mariska néni is tudta, csak pszichológiából tudom (feleségem tanulja), hogy a saját hiba beismerése a lehető legrosszabb. A legis-legrosszabb, és ezért a legnehezebb, és ezért nem is teszik meg sokan. Mit sokan, szinte mindenki...
Inkább a kognitív disszonancia, és akkor minden szép és jó."

Ez nagyon igaz, tudott ez ez Aronson :)
De miért gondolod megint, hogy ez csak az egyik oldalra jellemző? Melyik oldal mondta ki Magyarországon akár csak egyszer is, hogy ezt ők rontották el???

"Azt mondja a proli meg a nyugdíjas, (magának, hogy a Fidesz miatt Orbán Viktor náci"

Hááát szerintem a nyugdíjasok inkább jobbosok ám. A Szabad Föld, Hírhozó stb. nyugdíjaslapok mint jobboldaliak.

"és ezért nyerne a maszop akár ma is, ha ma lenne a választás..."
Ne túlozz, mert nem nyerne :)

Árpád: vegyél mondjuk gumilövedékest ha tudsz.
De ettől függetlenül, lesz nekem vényem - fegyvertartásim - de megsúgom: nem vehetek fegyvert. Indokolnom kell, hogy miért. Ha csak nem ér engem halálos támadás, de akkor meg már minek.
Lex Gergényi.
Vegyél viperát, ha tudsz.
Vegyél boxert, ha tudsz.
vegyél 7.5 Joule -nál erősebb légfegyvert. Nem tudsz. EU-ban lehet.
Soroljam? Díszfegyvert nem használhatsz önvédelemre. Késsel szúrhatok önvédelemből, díszfegverrel nem lőhetek önvédelemből.
Megnézheted, hogy jól tudom-e.

Huba:
amikor tavaly a Fidesz írta a várható gázáremelést, a mszop azt mondta, hogy riogat és feszültséget kelt. A történtek ismeretében sajnos én úgy értelmezem ahogy meg is írtam, a tiédet mint nem is tudom mi, sajnos az eddig megszokott módon tudom értelmezni.

Az most nem érdekes, hogy egykoron a Fidesz vagy akárki mit állított. Most a gázárról beszélünk.

Nem a nyugdíjas? Keresd már meg a mszp törzsszavazói rétegét.
Még akkor is, ha nem a 100% -a az. Amit eddig velük tettek,meg velünk is, nem is értem, hogy hogyan is szavaztak rájuk. És most nem a baloldali érétkekről beszélek, hanem a mszop prominens vezetőiről. Az összes az mszmp egykori vezetőiből kerül ki.

Nyerne. Elővennék a náciveszélyt, a Tokaj-ügyet, a nyugdíjasokra a Fidesz miatt nehezedő gázárat, stb. és nyerne.
lac1: tájékoztatás - " kedves szavazópolgárok, sajnos tudjuk, hogy a gáz jelenlegi árszintje hosszú távon nem tartható fenn máshogy, csak jelentős mennyiségű adóforint támogatásba való pumpálásával, a jövőben át kell gondolnunk a gázár támogatási rendszer átalakítását"
riogatás - " kedves választópolgárok, a nagytőkéseket pártoló posztkommunista párt, mindannyian tudjuk kikről van szó, nem törődve a magyar átlagkeresetekhez mért aránytalansággal népnyúzó módon radikális gázár emelésre készül, ami rengeteg magyar családot fog a reménytelenségbe taszajtani, ez az intézkedés egyedül a milliárdos bankárkormány érdekeit szolgálja"

nem mindegy a tálalás :)

A gáz ára nem hibája senkinek, mint ahogy a benzin ára se.. ezek olyan dolgok amiből importra szorulunk, és a világpiac diktál. Ha mari néni a fideszre szavaz akkor vagy ők emelik meg a gáz árát, vagy más címszó alatt kell beszedniük ezt a pénzt. A nyugdíjasok közt szerintem ugyanaz kb az eloszlás, mint a társadalom többi rétegében. A 13. havi nyugdíj miatt ki lettek kiálltva bűnbaknak anno a választások után, pedig én pl csupa jobbos nyugdíjast ismerek ;)
lac1, mellébeszélsz. éles/egyéb engedélyes fegyver: vényköteles gyógyszer.
Pammy:
Na. az tényleg nem mindegy, hogy hogyan tálaljuk.
Egy csomó régi érvet (itt is volt már) kell megint előkeresnem.
Eddig a támogatott gázárral gázosítottak el, szinte minden jelentősebb települést. Gondolták az emberek, hogy a gáz nem annyi, amennyi, de engem a saját magunk közül választott (bruhahaha) képviselet támogatni fog, a külföldi cégeknek piaci árért számlázott+ adó árból, a külföldiektől bejött egyéb edókból, miegymás.
Tudnunk kell azonban azt is, hogy Magyarországon bizony "bányásznak" gázt is (keresd meg hol), de itt ugye nincs piaci ár, legfeljebb kitermelési költség. Nézd csak meg, hogy ezt a fogyasztásodba beleszámítják-e?
Megint mondom: hiába szerzek fegyvertartási engedélyt, max vadászpuskát vehetek, HA vadásztársaság tagja vagyok.
És rendsszeresen meg kell újítanom azt is.
De ennek ellenére sem vehetek magánemberként PISZTOLYT önvédelemre, céllövészetre, vagy mert csak fegyverbuzi vagyok.
Gyógyszert simán: elmegyek az orvoshoz, és azt mindom itt fáj.
"Nyerne. Elővennék a náciveszélyt, a Tokaj-ügyet, a nyugdíjasokra a Fidesz miatt nehezedő gázárat, stb. és nyerne."

Jézusom.
Olvasd újra Aronsont....
De hisz EZT mutatja az napi politika!
Nem én találom ki, ezt LÁTOM!
Nézd meg a napi híreket: csökken (nem mintha érdekelne) a Fidesz népszerűsége!
Ki fog egyenlítődni, mert a megszorítások MOST még nem igazán érzékelhetőek, de majd januártól,
Van rá egy kurva nagy pizzám!!
lac1: nem termelünk ki belőle eleget a hazai piacnak. De van egy csomó szakmai részlet ezen belül, amin lehetne vitatkozgatni, ha értenénk hozzá, Mol vagy nem Mol stb... erről megy a politikai tilitoli már jó pár éve... de ha létezne fájdalommentes megoldás, nem usztunk volna el ennyire. lehet hogy pár százalékot lehet itt ott spórolni, de áttörő megoldás nincs
lac1, a fegyveres analógiád mindenképp sántít, már ne haragudj, kár vele erőlködni ennyire. Az, hogy a fegyvervásárlást szigorúbban kezelik, mint a gyógyszert, az egy eléggé logikus dolog. Én nem örülnék, ha minden marha vehetne fegyvert, de nem zavar, ha minden marha vehet aszpirint (most is vehet, csak szakboltban). Nagyon fontos a közbiztonság szempontjából, hogy nem vehetsz pisztolyt. A közbiztonságot baromira nem érinti, ha gyógyszert veszel.
Pammy: persze hogy nem, de ha a piaci teszem azt100 HUf, a hazai költsége meg 50, és tegyük fel a (számolás kedvéért), hogy fele-fele, akkor az árnak 75 HUFnak kéne hogy legyen.
És nehéz a fájdalommentes megoldást megtalálni, de én nem fogadom el (mit is tehetnék), hogy a részeges az szegény a dolgos meg gazdag.
Ez sem egyszerű, de legalább látnék valamiféle törekvést az igazságra., hogy a tanuló és dolgozni akaró az ne gyből a gazdag kategóriába kerüljön, a részeg munkakerülő meg ne kerüljön mondjuk a szerencsétlen ózdi munknélkülivel egy kategóriába.
Ja, csak éppen amikor a kormány döntéseit kell megmagyarázni akkor mindig a nyugatpt hozzák példának, ahol ha akarok, mentálisan ép vagyok, vizsgát teszek akkor vehetek önvédelmi fegyvert.
Ilyenor nem vagyok a nyugaton, hülyének kezelnek, mondván szarrá lőhetek mindenkit, de a gyógyszer útmutatóját bezzeg értelmezni tudom, ha az egy rohadt szakmunkásképzőt sem tudtam elvégezni (ez példa természetesen).
jelen esetben kizárólag anyagi alapon döntenek majd a támogatásról, méghozzá per fő jelleggel, mer, hogy szociális alapon a munkakerülő családja se fagyhat meg *elvileg*, de az igazság sosem ilyen fekete-fehér, én pl megin megszívom, az előző támogatásnál is ez volt :P
De, hogy megint visszautaljak az öszödi beszédre, gondolom nem szereted a témát, elhangzott benne egy fontos dolog, adórendszerrel kapcsolatban, de ide is passzol, minél igazságosabb egy rendszer annál bonyolultabb az adminisztációja, annál áttekinthetetlenebb, annál több kiskapu van benne és egy bizonyos ponton túl kezd ettől válni igazságtalanná... szóval ... az eredmény mindig valamifajta kompromisszum, nem lesz mindenki számára igazságos
"De hisz EZT mutatja az napi politika!
Nem én találom ki, ezt LÁTOM!
Nézd meg a napi híreket: csökken (nem mintha érdekelne) a Fidesz népszerűsége!
Ki fog egyenlítődni, mert a megszorítások MOST még nem igazán érzékelhetőek, de majd januártól,
Van rá egy kurva nagy pizzám!!"

Na akkor eszünk :)

Éppen ma volt a Zindexen a cikk (csak most nem találom, rettenetes ez a Zindex), hogy csökken a fidesz, de igy is toronymagasan vezet az mszp előtt, az szdsz be se jutna a parlamentbe stb.

Mellesleg nem tudom miért gondolod, hogy attól, hogy az mszp támogatottsága igy lecsökkent, akkor a fideszének nőnie kell...
Az mszpben csalódnak az emberek (erről te többet tudnál beszélni :), de a fidesz sem nyújt olyan hejdejó alternatívát, hogy a sok csalódott egyből átmenne oda.
(Mellesleg: jó lenne az, ha az emberek ilyen hirtelen ugrálnának át egyik pártpreferenciából a másikba...?)
Sajnos az öszodi beszéddel nem tudok mit kezdeni, mert az illető ott hazudott, illetve bevalotta, hogy hazudott, de most nem. Da ha bevalotta, hogy hazudott, akkor a hazugságot is hazudta, vagyis igazatmondott, de akkor miért mondta azt hogy hazudott...

Érted?

Nem fagyhat meg? Az én autóm bezzeg eladható, hogy aztán feléljem az árát, hogy a ő ne fagyjon meg? Mi ez kérem kommunizmus?
El a gyereket tőle, el vele normális nevelőszülőhöz, ő meg bírja ki a telet, ahogy tudja.
A pártpreferencia az már eleve egy gáz...
Azért szavazzak meg minden szart, mert én az X pártot szeretem? Na az ilyenre mondtam azt eddig is, hogy MOST akkor megdöglesz (megfagysz, beteg leszel a gyógyszerhiány miatt), és úgy is kell neked...

Egyébként eddig Te vagy az első, aki rájött, hogy a fogadáskor mindig eszik mindenki, mert akár nyerek, akár nem...
"A pártpreferencia az már eleve egy gáz..."

És úgy gondolod, hogy neked nincs ilyen pártpreferenciád? :)
lac1: nem, nem értem :))

amúgy ezt úgy hívják szociális háló, az autódat meg nem tekintik létszükségletnek, persze ez minket nem vigasztal
ráadásul sajnos elég nehéz meghatározni a munkakerülő/szenvedélybeteg/lelkibeteg/nyomorék (mi erre most a PC elnevezés?)/pechjes emberek közti határok pontos helyét.
lac, a nyugat sem mindig szolgál jó példával. De tudtommal például Nagy-Britanniában sem tarthatnak nagyon fegyvereket az ember, és még talán a mienknél is szigorúbbak a feltételek. Nem tudom, hogy igaz-e, de egy angol csóka ezt állította nekem.
lac, és valóban kicsit szigorúan nézed a dolgokat, a szociális háló azért fontos dolog. Persze sokan visszaélnek vele, de azért akkor is fontos. És igen, inkább keresek én egy kicsit kevesebbet, de ne kelljen elvenni valakinek a gyerekét (normális nevelőszülőt nehéz egy 10 éves cigánygyerekhez találni, ezért nagy valószínűséggel árvaházba kerül, ami sokkal nagyobb költség, mint a támogatás), és ne fagyjon meg azért ő maga sem, ha lehet...
Nincs pártpreferenciám. Természetesen ez nem arra vonatkozik, hogy a porondon levők közül kit látnék szívesebben a kormányon, de ezt lehet magyarul a kisebbik rossznak is ejteni.

Szenvedélybeteg nálam nem rúg labdába.
A tolókocsis az természetesen más tészta, így a gyerek is bizonyos korig, bizonyos esetekben.
És furcsa, hogy mindig a szociális háló jön elő.
Had figyelmeztessek mindenkit egy érdekességre:
a jog és a kötelesség kéza kézben jár. Az egyik nincs a másik nélkül. vegyetek elő BÁRMILYEN napilapot, és olvasással keressétek ki a "jog" szót, illetve minden rokonértelműt. Írjátok le a kapott számot, kezdjétek előről a lapot, és most a "kötelesség" szót, illetve annak szinonímáját keressétek.
Érdekes dolgokat vesztek észre, ha nincs szemellenzőtök.
És ez a lap lehet bármelyik, akár még a Magyar Nemzet is.
He?

Th:
mi a nagyobb költség? A 10 éves lurkó felnevelése árvaházban, vagy amikor egy tolvaj-munkakerülőt nevelnek a vér szerinti szülők, és annak a sorompókábel ellopásának a terheit (halál, betegség, gyász, méreg, a jó kurva anyját) kell majd valakinek, esetleg neked (és akkor ha csak fizetned kell még jól jártál) kell kifizetned?
És nem nézem szigorúan, Senkitől nem várok el többet, mint amennyit én teszek le az asztalra.
Én voltam olyan hülye világ életemben, hogy amikor a véleméyn-kialakító korszakomban voltam, én a tanulmányaim ellenére elmentem egy hétvégére culágernek egy 95%-ban cigányokból álló földmunkás brigádba árkot (alapot) ásni.
Azután úgy gondoltam, hogy a halottakban is jó pénz van, kértem kölcsön áramfejlesztőt, sarokcsiszolóm volt, plusz miegymás, és elmentem a tanulmányaim ellenére sirkövet felújítani/csiszolni.
Na, mondjuk azzal igen nagy pénzt lehet keresni még most is. Csak lusta vagyok.
Összehasonlításképp: ez vagy 10 éve volt, vagy régebben, és azt hiszem egy dupla sír csiszolása volt 15 rugó, mondjuk 3 óra alatt.
meg egy-másfél liter benzin az áramfejlesztőbe, meg 15-20 km az autó.
Ugye mint pénzkereseti lehetőség mesélem el.
Aztán látván az ötletet vettem nagynyomású mosót, és elkezdtem palatetőket mosni hétvégén, kitalálva módszert, eszközöket. Ez olyan normál falusi házzal számolva 45-55 darab ezres 2*10 óra munkáért, költség a kiszállás.
Mondjam még? És ha ebből vettem (nem ebből) az autómat ki a rák mer hivatkozni a szociális hálóra, hogy a cigány meztelen valaga többet ér????
Jut eszembe amit feljebb mutogattok hogy lám a neten is lehet venni szteroidot, az marhára nem webáruház ám, pusztán tájékoztató az amúgy kevésbé legális úton beszerezhető cuccokról.
Legalább le van írva korrekten hogy működik, mik a várható mellékhatások, stb, amit a dealer nem biztos hogy mellékel a bogyók mellé, és nem is biztos hogy tudja, vagy ha tudná se biztos hogy ezzel ijesztgetné a vevőt.
(amúgy a gyógyszertárnál is volt olyan gyógyszer amit már kb két éve szedek, de csak egy hónapja találkoztam olyan gyógyszerésszel aki szólt nekem hogy milyen mellékhatások lehetnek - ezt annak idején még az orvos sem osztota meg velem, a gyógyszer papíron is csak a szokásos 500 féle lehetséges mellékhatás volt felsorolva, közte valahol elkeverve az eggyik de csak az eggyik olyan ami szinte mindenkinél előfordul aki szedi.
Rigor

Szteroidot nem, de prohormon-készítményeket, magas koffein+yohimbe tartalmú zsírégetőket, sőt pszeudoephedrin vagy synephrin tartalmú fogyitablettát minden további nélkül. Ezek túladagolása némileg veszélyesebb, mint az aszpiriné.

A listát végignéztem, nemigen találtam olyan gyógyszert, aminek rövid távú túladagolása komoly veszélyt okozna. Egyedül talán a Coldrex és társai (szintén koffein + pszeudoefedrin szerű hatóanyag).

A paracetamol, amidazophen, stb. hosszú távon a vérképet is hazavághatja és májkárosító hatása is lehet, de ehhez azért tolni kell egy ideig, jó hosszú ideig.

És egyébként tényleg nem értem :)) a patikusokat, hogy miért ezt a dumát nyomják, miért nem azt, hogy "ha liberalizáljátok, akkor a kis patikák esetleg tönkremennek!!!". Ami nem biztos persze, hogy igaz, majd meglátjuk. De az biztos, hogy a "mérget kapsz a benzinkúton bazze" jobban eladható duma.

Édes jó istenem, mi a szart élvez azon bárki, hogy ha a gyerekemnek hasmarsa van és elfogy a popsikenőcs este, akkor állhatok sorba Bp 6(!) db "ügyeletes gyógyszertára" egyike előtt a hóba a kurva kisablak előtt?

Egyébként eszetekbe jutott már, hogy mi a durva anyjáért nincs a patika rendesen nyitva éjjel, mit élvez a kisablakon? Ti elhiszitek, hogy nincs egy éjjel annyi haszna, amin fölvegyen egy combos biztonsági őrt, aki kizavarja a (z állítólagos) bekábszerezett agresszívokat?
rofa: ugyanígy gond nélkül vehet egy zacskó energiatablettát a tacskóban.

Egyébként tényleg, ha meg nyitva lenne éjszaka a patika akkor abban az időben biztosan megugrana az óvszer, koffein tabletta, vágyfokozó és a gyomorkeserű/svédcsepp (hajnal fele pedig az alka-seltzer)forgalom .
lac1: neked a magad szempontjából teljesen igazad van, de a szélsőségeket nézed, az esetek nagyobbik felében nem ennyire egyértelmű a helyzet, ráadásul közigazgatni jogi alapon lehet csak, mert az ismerem a kolompár pityut és egy tróger alak, nem érdemel segélyt, talán kisebb településeken működhetne, de mondjuk a kőbányai önkormányzatnál nem, mer van vagy 3000 kolompár pityujuk, meg 10000 másik aki viszont nem ilyen vegytisztán tróger.
Vannak/voltak kisérletek, hogy hogyan lehetne elérni, hogy a segély ne piára menjen, hanem a gyerekekre, a gázárkompenzációt legalább nem lehet elinni. Ráadásul a szociális háló egyik legfontosabb szerepe, hogy megvédje attól ezt a népréteget, hogy még tovább süllyedjen lefele, van így is épp elég hajléktalan budapest utcáin.
Követelem, hogy magas alkoholtartalmú italokat csak speciálisan képzett kocsmáros szakemberek árusíthassanak, elvégre a túladagolása roppant veszélyes, hosszútávú rendszeres fogyasztása pedig májkárosodáshoz vezet :)
Jó, legyen.
Mint mondtam, én nem is tudom már, hogy mikor kellett sorban állnom patikában. remélem ezután sem kell majd.
Azt viszont biztosan mondhatom, ha látok egy balfaszt, mert hülye módon nem patikában vett gyógyszert helytelenül szed, és beledöglik, ki is röhögöm. Ez persze csak egy képletes dolog, de az biztos, hogy nem fogok rajta siránkozni.
Nem attól félek, hogy egy értelmes ember a kúton vett aszpirint habszolni fogja.
pontosan a leghülyébbek fognak eetleg rosszul járni, mint ahogy a banki hiteleknél is a legnagyobb és legtöbbször előforduló vezstesek az alulképzett funkcionális analfabéták.
lac1: némi ügyfélszolgálatos múlttal a hátam mögött, megkockáztatom, hogy egyeseken a világosan elmagyarázott napi 2X1 se segít :))
otthon felteszi magának a kérdést, mit is mondott a patikusnő? 2x1? na de napjában hányszor? :D
Amikor először hallottam róla, hogy ez a "lehessen-e gyógyszert venni a benzinkútaknál?" kérdés bekerül a népszavazósdiba, el sem akartam hinni, annyira abszurdnak tűnt. Egyrészt azért, mert teljesen bukásra van ítélve a támogatottsága (ki ne szeretne olcsóbban-gyorsabban gyógyszert venni?), másrészt ez a kérdés valahol nagyon hátul kullog az ország ügyeit érintő kérdések fontossági toplistáján. Vagy ha erős egy lobbicsoport, akkor kérhet egy kérdést - végülis még elfér a szavazópapíron.

(Ha a kormány kérne erről népszavazást, az első dolog lenne az ellenzék részéről azt mondani, hogy csak el akarják terelni a figyelmet az ország valós problémáiról.)
pammy:

most ezt fordítsd le a "mit is mondott a kutas?" -ra...
lac1: ilyen szempontból megint csak lényegtelen :)
illetve a kutas esetleg aszondja tessék elolvasni a tájékoztatót :)
ellenben tegyünk igazságot >:))) a patikusok régóta árulnak sebbenzint (gondolom) akkor a kutasok is árulhatnak gyógyszert :DD
Ja a műveletlen cigány majd elolvassa, ha tudna olvasni...
De mondjuk annak nem árt.
Végül is...
Ez is szelekció, és az jó.
Támogatnom kéne mégiscsak?
:)
aki annyira sötét azon semmi sem segít.
Mást mondok, bevett szokás, hogy az emberek jelentős gyógyszerkészletet tartanak otthon, korábban felírt szerekből. Aztán öngyógyítanak, legutóbb is használt alapon... és ezt se patikus se orvos nem tudta kiírtani ebből a népségből. Szal a lehetőség mindenki számára adott az önmérgezésre... ezek a "szakmai érvek" nem jelentenek valódi védelmet
pammy, ez jó.
Az első robbanómotoros autóba benzint Benz még patikában vett, mert máshol nem volt. Aztán valaki rájött, hogy ez túl jó üzlet ahhoz, hogy a patikusoknál maradjon. Már 110 éve is ez ment...
:P
pedig milyen vicces lenne drive in rendszerű patika :)
nem shop lenne a kút mögött hanem gyógyszertár :D
Aszondja Hávelné Szatmári Katalin"A gyógyszerészek kizárólag a betegek biztonsága miatt tiltakoznak az orvosságok patikán patikán kívüli árúsítása ellen."Jelentem:itten hülyének van nézve megint mindenki!Nem újdonság!A kamaraelnök asszony mint valami szent életű Teréz Anya csak a betegekért aggódik a profitféltés meg sem fordult az ő fejében!Dehogy!Szá-nal-mas!!!Ne tessék aggódni elnök asszony!Amint hallom,egy miniszteri rendelettel sikerült úgy kiherélni a patikán kívül kapható gyógyszerek listáját,hogy a legdurvább cucc a szuper szenzitív popsikenőcs lesz!Hátra lehet dőlni nem kell a patikusok seggéhez nőtt BMW X5-öst lecserélni X3-asra!Elmúlt a vész!!!
vale72, hülyeséget beszélsz.

Azt adottnak vehetjük, hogy féltjük a pénzünket. De akkor más szempont szerint ab ovo nem lehet igazunk? Különben is, 3 éves Fiestát vezetek, pedig egész korrekt patikám van.
Nagy nehezen végigrágtam magam a topikon, és csak egy kérdés jár a fejemben:
OK, hogy gyógyszert csak patikában lehessen venni.
És mi lesz akkor, ha a pékek, hentesek, zöldségesek, stb. a maguk jogán kezdenek el népszavaztatni arról, hogy nekik is kizárólagos joguk legyen a kenyér, csirkefarhát, krumpli árusításhoz?
Vagy nem?
Gennyzsák, igazuk lesz.
Egyébként. Követelem -for a better Magyarland,- hogy mindenki annyira korrekten fizessen adót, mint a patikusok. Az lenne ám a gazdasági csoda! Idejárna tanulni az egész világ, és irigyelnék a tejjel mézzel folyó Kánaánt, amit abból csinálni tudnánk... Óh, beh szép álom.
Tikus,sorry az általánosításért de személyesen 3 patikust ismerek abból 2 a leírt márkát vezeti!
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy miért érdemlik meg a patikusok a büntetést. Miért nem kereshetnek a minimálbérnél többet? Inkább a benzinkutak kaszálják le az övékét is, mert ők aztán jobban rászorulnak arra pénzre, mint az egyénivállalkozó x évnyi egyetemi tanulást maga mögött tudó, gyógyszerész (vagy több) diplomás ember.

Szvsz aki sikerrel elvégez egy egyetemet, annak alapból minimum 200k/hó jár. Ügyességtől/kortól függően ez csak növekszik. Hiszen minek tanulna tovább az ember, ha nem egy jobb társadalmi pozícióért (ami persze több zsét is termel). Ilyen ez a rettenetes kapitalizmus. :)
kár ezt a benzinkutakra kihegyezni... inkább a tescotól van félnivalójuk.
amúgy olvasd el a rendeletet, a benzinkutat miatt max átételesen vesziti el bárki is a bmw-jét (mondjuk a benzinár miatt :P)
Azért ezzel az a bibi, hogy akik jogot szereztek a leggyakrabban fogyó gyógyszerek árulására eleve BMW-vel nyomták, amit most Lamborghinire cserélhetnek (persze képletesen értve), míg a BMW-s patikus, ha van ilyen (és igaz), akkor a benzinár miatt eggyel alább adja. Szvsz így növekszik a társ-i csoportok közötti különbség, mégha nem is számottevőek, de azért mégis. Egy kis lépés vissza.
a másik bibi, hogy a Bp-i viszonyokból indul ki mindenki, közhely és mégis igaz: ahol nincs ennyi ember vagy ilyen "gazdag" ez azért komoly gondot jelent. Bp-en a legjobb az átlagkereset az egész országban.
Mindenesetre sajnálom,hogy az Algopyrin-Quarelin-Rubophen szentháromságból egyiknek sem sikerült felküzdenie magát a mall/MOL/he-he, gyógyszerek listájára!
pammy 2006.11.24. 15:21:29
:)
aki annyira sötét azon semmi sem segít.
Mást mondok, bevett szokás, hogy az emberek jelentős gyógyszerkészletet tartanak otthon, korábban felírt szerekből. Aztán öngyógyítanak, legutóbb is használt alapon... és ezt se patikus se orvos nem tudta kiírtani ebből a népségből. Szal a lehetőség mindenki számára adott az önmérgezésre... ezek a "szakmai érvek" nem jelentenek valódi védelmet """

Ez így igaz. Éppen ezért kéne nem megkönnyíteni ezeknak eaz embereknek az önpusztítását... Lehetségest persze.
Sziasztok!
Jó cím ez a Történelem zsákutcájában...
Nekem egy kérdésem kapcsolódna hozzá. Sok okos véleményt olvastam, ezért talán akadnak olyanok itt, akik meg tudják magyarázni a történelmet közgazdaságilag.
Apáink, nagyapáink dolgoztak ún. társadalmi munkában, önként és dalolva, dolgoztak ún komenista szombatokon kevésbé dalolva, évtizedeken keresztül alacsonyt bért kaptak, azzal a felkiáltással, hogy a szociális juttatások, egészségügy, tanulás, ezazamaz csekély térítés ellenében az ővék, az országgal együtt. Aztán jött a rendszerváltás. És itt a kérdésem mellett kapcsolódnék Tikus véleményéhez abban, hogy ha a multik kezében koncentrálódik ez a biznisz, akkor bizony már az lesz a kérdés, hogy eszik/fűt/enyhíti a reumáját.
Azon gondolkoztam, hogyha OV most azzal támad a kormányra, hogy büntetőjogi felelősség, meg szigorú

elszámoltatás(ami mellesleg teljesen korrekt ötlet, sőt mi több, ennek már rég igy kéne lenni), akkor el sem merem

gondolni, milyen rendőri brutalitás lenne meg minden egyéb,-gondolatrendőrség simán-, ha az ő hatalmának a megőrzése

lesz a tét.Ilyen márpedig lesz.De jó világ lesz.Jó kis amwayes, tévéprédikátoros pártkongresszusok meg

minden.Érintsd meg a képernyőt oszt meggyógyulsz országos szinten, nem csak olyan gagyi bptévésen. Koltay meg az a

majom Kerényi már amúgy is csak sámánokat lát.(Jézusom, Kerényi.NA az ne szabaduljon el mégjobban, mert vége lesz a

világnak.A Kurt Vonnegutban pozőrködős tévémegmondócsávó műsorából komoly következtetéseket lehet

levonni.)Lumpenproli lesz itt a fél világ.Lehet majd a vitézi rendhez folyamodni meg atillábaöltözni állami

ünnepeken(no meg az egyháziakon).Mindenesetre a médiát bemarták már jó keményen mint a Berlusconi.A jó csak az az

egészben, hogy ez az ország hálistennek olyan kicsi,hogy a Rákay Fülöpről meg a többi majomparádé médiaarcról(akiket

be lehet darálni) úgyis tudja mindenki mennyi a hitelük.Nem rossz amúgy ez a merjünk nagyok lenni, de én inkább

addig nyújtozkodznék, ameddig a takaróm ér.Szerintem.
A Rákay nem Fülöp, hanem Kálmán. A többit meg a szektATV gyakorolja. Pl 700-as klub. De elég a Vidám Vasárnapba belenézni. 2 hete pl Fletó volt a bibliai Dávid király.
Tanulságos televízió bigottizmusról, vallásos hisztériával átszőtt politikáról, némi amcsi szociotrip (700as klub) kíséretében. Odaát amúgy fanatikusabbak a népek, mint Iránban. Ez nem túlzás.
süti beállítások módosítása