W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Tribuszerné visszanéz

2009.10.02. 02:20 Tóta W. Árpád

Vaszilij Verescsagin: A háború apoteózisa

A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a szomszéd. Vagy a régi osztálytárs, leépült haver. Mindenki gyanús. Nem tehetnek róla, a vírus mondja nekik, hogy menjenek emberek közé, és fertőzzenek. Egyszer csak csörög a telefon, hogyvagy, fussunk össze, és már mondja is, hogy kedden fél öt és öt között van még egy hely, nagy üzletről van szó, de a többit majd élőben.

Az elszegényedés, a válság a piramisjátékok szezonja. Magyarországon tilos a sima, pucér pilótajáték, tehát az, hogy te adsz nekem pénzt, amit majd egyszer kamatostul kapsz vissza, és a kamatot az új belépők befizetéseiből fizetjük. Itt szabad szemmel is látható, hogy amint a beléptethető madarak elfogynak, a visszafizetés lehetetlenné válik, és a csúcson kívül mindenki bukik. A csúcson ülők számíthatnak a rendőrség figyelmére, ezért ma már csak kisebb, lokális befektetési piramisok alakulnak ki, a felszín alatt, ahol a másik private banking szolgáltatás az uzsora.

Legálisan szervezhető viszont az expanzív rendszer, ha ezt a nyers modellt némileg feldíszítik. Ha a beszervezettek között a pénz mellett valamilyen árucikk is gazdát cserél, akkor az már kereskedelemnek minősül, és mehet. A tiltott piramisjátékot definiáló törvény lehetővé teszi, hogy ugyanebben az új belépőkre, állandó terjeszkedésre alapuló rendszerben kozmetikumot vagy mosogatószert áruljanak, és elnevezzék azt Multi-Level Marketingnek. A mai sláger a diszkontkártyákkal való csencselés, ahol azért jár pénz, ha az ember beszervezi az anyósát vagy barátját, és az vesz valamit az Auchanban. Meg azok után is, akiket ők szerveznek be. A felkínált áru, amiért érdemes aláírni, az egy-két százalék engedmény, amit a kártyatulajdonos a shoppingolásából visszakap. A megspórolt pénznek könnyen a fenekére verhet, ha visszafelé gyorsulgat egy kicsit az autópályán.

A közvetlen károkozás veszélye itt nem áll fenn, ha bedől a rendszer, akkor se a százezres vagy milliós befektetése úszott el, csak az egyszázalékos engedmény a hipermarketben; vegyiáru-ügynököknél esetleg az indulókészlet.

Igen ám, de az egyszázalékos kedvezmény, az lószar, mama. Amikor nincs munka, és elveszik a családi pótlékot, akkor attól nem vagyunk kijjebb, hogy visszakapunk száz forintot tízezerből, mert nincs tízezrünk se. Meg rúzst se tud eladni az ember annyit az ismerőseinek, hogy abból megéljen, főleg azért, mert jellemzően hasonló sorsúak az ismerősei is, és különben is megutálták már kissé az állandó agitáció miatt.

Ezek a rendszerek az igazi gazdagodást, a luxusprofitot nem a látszattevékenységért, hanem a hálózat bővítéséért helyezik kilátásba, nem azért bolondulnak beléjük ezrek, amit a PSZÁF valós profilként elismer. Hanem mert remélik, hogy ha beszerveznek tíz embert, és azok további százat, akkor kisvártatva elmehetnek végre nyugdíjba, és az alattuk állók után kapják a tizenhuszadik havit is, amíg világ a világ.

Sajnálattal értesítjük

Igen tetszetős ajánlat ez az elbocsátottaknak. Minden klappol. Egyrészt rossz nekik, mert nincs munkájuk, másrészt itt mindig van felvétel, nincs létszámstop, sőt. Aztán meg rá is érnek, full time szervezhetik a hálózatot, és még kellemes is lesz leülni a régi ismerősökkel egy kávéra. (Idővel majd csak a Mekiben, ahogy kiderül, nem is olyan egyszerű a palifogás, a sok eredménytelen kávézás csak viszi a pénzt.) Továbbá itt rugalmas a munkaidő, ami főleg akkor előny, ha az áldozat már kissé hozzászokott az otthoni élethez, és nem fűlik a foga a hajnali munkakezdéshez. Nosza, hát akkor MLM-toborzó lesz! Az sem mellékes, hogy ezután, ha a család baszkurálja, miért nem vállal munkát, akkor mondhatja: ő igenis dolgozik, van munkája, határ a csillagos ég, hamarosan gazdag lesz.

A pszichológiája tök azonos a pókerével. Magyar (és nem magyar) fiatalok ülnek naphosszat a gép előtt pókerezve, és hiába noszogatja őket anyu, hogy nézzenek rendes munka után. Tudják, hogy az kényelmetlenebb lenne, piszkos, fárasztó és alacsony presztízsű, viszont van a kezükben adu, legalább magukat, legalább a veszekedés idejére meg tudják győzni, hogy igenis pénzt keresnek. Hiszen vannak srácok, akik dollármilliókat kaszáltak, benne voltak az újságban. Csak még egy, még két hónapig, egy-két évecskére szíveskedjen anyu telerakni a hűtőt, amíg a kisfia kidolgozza a stratégiát, és aztán ömleni fog a pénz.

Csakhogy míg a póker főleg a mihaszna kölykök időhúzása, addig az MLM az utolsó tartalékukat kuporgató, amúgy is szarban lévő családok kuruzslója. A mosogatószerek eladása önmagában csekélyke, minimálbér alatti jövedelmet hoz, a bevásárlókártya meg értelemszerűen viszi a pénzt. A tisztes bevétel viszont nyilvánvalóan elérhetetlen a legtöbb lelkes apostolnak, mivel a fák nem nőnek az égig. Arra jó viszont, hogy elpocsékoljon az ember egy pár hónapot, és megmaradt kapcsolati tőkéjét felélje.

Értem, hogy ezeket nem lehet betiltani. A hülyeség állampolgári jog: ha valaki elhiszi, hogy abból termel a vállalat hasznot, hogy a tagjai bevásárolnak az Auchanban, akkor végül is megérdemli. Bizonyára mindenki más hülye, aki acélt termel vagy autót gyárt, holott pusztán vásárlásból is meg lehet gazdagodni. Csak hozzájuk még nem jutott el az örömhír. Ha majd eljut, akkor viszont nem lesz mit vásárolni.

De vannak még, akik megmenthetők. Kicsit, ideiglenesen megborultak, megszomorítottak, a fennmaradásért küzdő szegények, és a lecsúszással harcolók, akik érthetően kapaszkodnak bárkibe, aki a fehér gallér megtartását vagy megszerzését ígéri. Legyengült immunrendszerük megnyitotta az utat a vírusnak, és most próbálják továbbadni. Félszegen, bénán és többnyire sikertelenül. Nehéz lesz nem lecsapni a telefont, nem elhajtani őket azonnal. Hanem elfogadni a meghívásukat, és minden meggyőzőerőnket és rajztudásunkat összeszedve elmagyarázni nekik, hogy addig szálljanak ki, amíg nem megy rá az utolsó gatyájuk, keressenek tisztességes munkát, és szarból légvárat ne építsenek. Bizonyára a sikeres vállalkozót adják majd elő, de ne dőljünk be nekik, és diszkréten fizessük ki a kávéjukat. Ennyit megtehetünk egy régi haverért.

Anti-MLM portál



Címkék: válság hülyemagyar

480 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr111422064

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gondolkodásra való restség - a 10 leggyakoribb eset 2009.10.02. 14:23:14

1. Ideológia hovatartozásA készen kapott ideológiák alattomos kis szerzetek. Észrevétlenül lopóznak be az életünkbe, és a hátizsákjukban hozzák magukkal a gondolkodás legnagyobb ellenségeit: a sémákat. Nagyon könnyű megszokni őket, mert ...

Trackback: ScienNet a rózsaszín álom 2009.10.02. 07:22:17

Ez egy MLM elven működő pilótajátéknak tűnő, magát törzsvásárlói rendszernek hirdető valami. Igen, valami. Nem cég, hiszen valójában nincs mögötte Magyarországon bejegyzett cég. Ami van, az a ScienNet International LLC. Ez egy USA-ban bejegyzett cég (l...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyan ez szisztema mint munchausen baro aki a sajt hajanal fogva rantotta ki magat a pacbol. jo kis mese!
Feltételek:

1. Ne legyen tőkéd - egy kanyi sem – akkor semmit sem veszíthetsz,
2. Tudod: amikor már lottóra sem telik, nemhogy állást hirdető újságra,
3. Szeress nem dolgozni,
4. De legyen elég szabad időd,
5. Legyenek még nálad is hülyébb ismerőseid,
6. Közben azért kapj valami segélyt,
7. Ne tudj tízig számolni, az ismerősöd ötig,
8. Ne tudj különbséget tenni a „van” és a „majd akkor” között
9. Higgy a csodákban: magyar lélek a Pilisben, meg hasonlók

Gratulálunk: belevághatsz a dolgok közepébe’ És ha tudsz hamisan énekelni, akkor csinálj kislemezt, a Juventus majd lejátssza a „Magyar dal” napján.

Hát csoda, hogy egy Dr. Kocsis István nevű pali a megmenőbb magyar menedzser?
Engem is próbáltak többször beszervezni, de valahogy csak nem bírtam megérteni, hogy ez nekem miért is lesz jó. Valahogy mindig hiányzott belőle néhány logikai lépés.

Amúgy pedig szerintem az MLM forma nagyjából rendben van. Jogi szempontból. Ez nem piramisjáték, itt elvileg egy nem terjeszkedő, statikus hálózat is működik. Olyan nagyon sok értelme mondjuk nincs, mert egyáltalán nem hatékony terjesztési forma. Lassú és nagyon sok embert mozgat az eladott termékmennyiséghez képest, ebből épp csak az eladó nem tud igazán profitálni. Egyetlen értelmét abban látom, hogy így könnyebb piacra lépni, mert kisebbek az indulóköltségek, amikor egy (gyártó)cég indul és még nincs neve a piacon, nincs disztribútor hálózata stb. Ekkor ez egy olcsó alternatíva lehet, bár ahogy nő a cég egyre inkább terhére lesz...

A pókeres hasonlat nem jó, mert a póker zéró összegű. Ott kizárólag azt tudod megnyerni, amit a többiek elveszítenek. Itt van külső forrás, de továbbra is megvan a probléma, hogy túl sokan vannak arra a pénzre.

Mellesleg:
www.szkeptikustarsasag.hu/forum/mlm_piramisjatekok_ketes_bizniszek
www.szkeptikustarsasag.hu/forum/sciennet
a legújabb, a lyonessa nem ugyanez a faszság? az is elég gyanús, ők is úgy dugnak pénzt a zemberek zsebébe, ha közben költik a sajátjukat.....
említsük már meg a sciennetet is, amelynek a reklámkampánya _jelenleg_ zajlik (az indexen is)
NuSkin. Az még az örök ifjúságot és az örök életet is megígéri mellé. A legeslegcsodább vitamin, és egy ketyeréjük is van, ami kimutatja, hogy milyen erős az immunrendszered, és mit tesz Isten: akkor mutatja, hogy jó, ha az ő vitaminjukat szeded.

Határozott szektaszaga is van az ilyeneknek. Egy nagyon jó barátom kiugrott Jehova tanúja (beleszületett szegény, nem volt olyan hülye, hogy betérjen), azt mondta, hogy még a szófordulatok is pont olyanok egy ilyen térítőszeánszon.
@orsianyu: azt még nem is hallottam.

ami még akkor is kerülendő, ha vki az MLM-met bekajálja, az a Forever Living Products (FLP). Ugyanis annak legalábbis a magyar branche súlyosan szcientológus-fertőzött. ezt úgy kell elképzelni, mint a molyt vagy a lapostetűt, elsőre nem látszik, de ott mászkálnak a szövetben, rágcsálnak, meetingeket tartanak, és terjesztik a betegségeket.
Egyszer én is megjártam egy ilyennel.
Egy lány ismerősöm hívott fel, hogy egy ismerősének weblapot kéne csinálni, jó ügyfél, meg lehet nyomni a ceruzát, mert van pénze, de személyes találkozót akar.
Rábólintottam, elmentem a megbeszélt helyszínre. Már az gyanús volt, hogy egy csarnokban találkoztunk, és nem egy kávézóban. A csarnokban nyüzsögtek az emberek, vagy a helyükön ültek, láthatóan vártak valamire, valakire.
Aztán egyszer csak megjelent Kósa L. Adolf, (tudjátok, az a pojáca, aki párműsort vezetett a tv2-n jó 10 éve), és belekezdett a véget nem érő jópofizással egybegyúrt termékismertetésbe.
A lány ismerősöm, aki hívott leült mellém, kérdeztem, mi ez az egész, erre ő, legyek türelemmel, hamar itt van a megrendelő, akinek kell a weblap.
Másfél óráig hallgattam a tömény faszságokat az aloe-vera jótékony hatásáról, és hogy ez milyen jó lesz nekem. Dühösen álltam fel a végén, aztán a lány odahívta az egykori Baby Sisters zenekarból a szőkét, már nem tudom hogy hívják, állítólag ő volt ott az egyik főszervező, és annyi volt a tárgyalás, hogy mondta, hogy kell majd egy weboldal nekik, elkérte a számomat, aztán lelépett. Kábé 20-25 másodperc volt az egész.
Szikrázó tekintettel néztem az ismerősömre, és megmondtam neki, hogy köszönöm, hogy két és fél órát elrabolt az életemből erre a gyökérségre, és lehetőleg többet ne hívjon.
Aztán még egyszer fölhívott, hogy hogy tetszett az este, erre kénytelen voltam letenni válasz nélkül.
Persze a Baby Sister sem hívott, ahogy az várható volt.
Azóta kicsit körültekintőbb vagyok az ilyen "gyere-el-a-többit-élőben" meghívásokkal.
bocsika de ahogyan azt Kóka mamája is mondta, a hüje magyar a párnába meg szalmába dugja a pénzét, hát mit várunk azoktól akiknek nincs pénzük, azt hogy a mesékben hisznek, meg a jól vasalt öltöny-kosztümnek, meg a markecolós fogásokbak, meg a maszop-eszdéesznek. hajrá Gyurcsány, húúzá bele!!
Eszembe jutott a Baby Sisters-es csaj neve, aki egy ugyanilyet működtet: Hertelendy Klára.
Messze kerüljétek el.
jaja, igazából már ezzel le szoktak bukni, h jön nekem 5-8-10 év után, h találkozunk, meg ajánlat, de semmit el se árul. eszébe se jut, hogy néz ez ki a vonal másik végén. ez a weblapos dolog egész kreatív.
Végre egy normális írás.
Egyébként a sciennetes hirdetésetekhez mit szólsz?
Ha ezt tudod, meg tudja Új Péter is, akkor becsüld már meg hány ember életét teszitek tönkre?
Vagy felelősségetek nincs?
...
Nevem Bill Gates. csináltam egy terméket, neve windows. ha beszervezek 10 hardvergyártót, hogy ők szervezzék be 100 országképviseletüket, hogy ők szervezzenek be 1000 nagykert, hogy ők szervezzenek be 100 000 kisboltot, hogy ők szervezzenek be 100 000 000 embert, aki megveszi a terméket, akkor:

- a kisker kap 10%-ot 1000 eladás után
- a nagyker is kap 2%-ot 100 000 eladás után
- a hardvergyártók kapnak 1%-ot 10 000 000 eladás után
- és én is kapok 1%-ot 100 000 000 eladás után

és én kőgazdag leszek, és nyugdíjba vonulok.

ez Bill Gates, és az ő MLM-rendszerének igaz története. a tök általános kereskedelem is MLM! W, már öt éves gyerek szintjén elmondták neked vagy tucatszor, hogy teljesen hülyén állsz ehhez a kérdéshez. és csak jössz, és jössz, és nyomod, és csinálod magadból a hülyét. ami nem lenne baj, ha közben az olvasóidból is nem a hülyét csinálnád vele. közgazdaságtanból sötét vagy, már más posztoknál is szóltam. maradj a társadalomkritikánál, vagy olvasgass és tanulj.
De jó ez a Verescsagin kép, Tretyakov képtár, Moszkva...:-)
Engem egyszer próbáltak beszervezni, pont egy FLP-s. Huhuhuhu de megszívattam.

Mondja nekem: Az ember életében általában a 3 dologból valami hiányzik egészség-szabadidő-pénz. Nekem melyik? Majd csillogó szemmel várta, hogy kezdhesse a sablondumát.

Mondom neki: egészség - hobbi testépítő vagyok, (látszik is rajtam eléggé) ezzel nincs gond, szabadidő - én nem túlórázom, napi 8 órát dolgozok szigorúan, pénz - mondom, nem vagyok nagyigényű, a fizetésem bőven elég még félre is tudok tenni.

Kávét félrenyelte, jött az adu ász tőle: de akár havi 300 ezret is kereshetsz nettó!!! Mondom neki, koma, én már most többet viszek haza ennél! (Tényleg így van). Ezután kifizettettem vele az én kávémat is és viszlát....

Ez így történt az utolsó betűig. Asszonnyal a mai napig röhögünk rajta.
@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: Zsanett nem először írsz faszságot:

Egyrészt ez a bankárpropaganda amit nyomsz csak agyad nincs felismerni, vagy direkt csinálod. Egyik lehetőség jobb mint amásik...
Tehát ez nem igaz, a "pénzügyi kultúrához" sok minden más i shozzá tartozna, amiknek alapfeltételei sincsenek meg magyaraországon. Az angol lakos pont olyan hülye vagy okos ilyen szempontból, mint az átlag magyar.
Másrészt sokan, akik nem fektettek be és a párna alatt tartották a pénzüket igen jól jártak ezzel tavaly. Szóval elég gáz nyomni ezt a szádba tett baromságot, kedves szocifan.
nem értem Tota W. miért ilyen lenyúlással foglalkozik. Az igazi piramismágus, aki fajansz tetején ül és tesz mindenki fejére pl. Kocsis István. egyszerre 20 igazgatósági állással. és amíg ilyen pénzszivattyúk vannak a költségvetésbe telepítve, ne csodálkozzunk, hogy a közember mlm-es próbál lenni..
@Tóta W. Árpád:
Az FLP szci kapcsolatáról még nem hallottam. Lszi írj részleteket (vagy link), mert anyósom már menthetetlenül belesüllyedt ebbe, és nem szeretném, ha a kis családom is fertőzötté válna.
Köszi
orsianyu,,,

A haverom már be is lépett.
Persze azonnal hívott, hogy micsoda király pénzlehetőség.A duma " Vezetőket
keresnek" na ehez mit szóltok.Azt hittem
ez már rég kiment a divatból....
Mégegyszer ' NuSkin '
Amúgy ez egy mérőműszer ami a bőrön keresztül mér "valamit". Ehez jön a saját vitaminjuk....

Ennyi
@Tóta W. Árpád: a Forever Living Products-on kívül rengeteg szcientológus van még az InnerLight hálózatban, valamint páran a Pharmanex/NuSkinben is
Egy haverom kiszállt egy kanyarban, amikor szervezte a hálózatát. Nagyon szép temetése volt.
a foever szcí bammeg? zt nm tudtam... ez nagyon gáz, mert a fogkrémük kvajó... tud vki alternatívát?
@Csacsicska: Nem csoda. Egyenesen következik a magát átmentett posztkommunista elitünk természetéből és kormányzási(?)szokásaiból. Engedjetek ki, a k@rva életbe, mondták Steven Seagal bezárt haverjai az Úszó erőd-ben.
Az antimlm.blog.hu elég régen nem volt frissítve, ajánlom figyelmedbe az antimlm.hu-t, András. Frissebb.
Gratulálok Árpád! Az utóbbi évek agymosott óvodásra emlékeztető cikkei után most végre normális flekkek csúsztak ki a billentyűzetedből. És még a patás sem szerepel benne...
hehe ez mokas h egyszerre van az index cimoldalon ez a cikk, meg a sciennet banner
skizofren kisse
@sertésmájkrém: a kérdés jó, ezt tudjuk tenni. mármint h írunk ilyet is mellé.
Édesanyám csinálta ezt az aloe verás cuccokat egy ideg de hamar rájött, hogy ez nem akkora buli. Mondjuk ő hisz/hitt benne így most is használ 1-2 terméket de már közel nem annyit mint amikor nagyban foglalkozott ezzel.

Amúgy engem egy ismerősöm valami hasonlóval keresett meg. Ott arról volt szó, hogy közvetlenül a termelőktől vásárolod a háztartási cuccokat egy honlapon keresztül és akkor kihagyod a nagykereskedők/kiskereskedők árrését. Nyílván ha beszervezel magad alá valakit akkor annak a vásárlásai után kapsz pénzt. Mindig is szkeptikusan tekintettem az ilyen dolgokra, pláne ha felkészítés is pénzbe kerül...
Természetesen egy idő után ez is magától megy, 3-5 év után munka nélkül havi 1millát lehet keresni. Amikor felvetettem neki, hogy mi van akkor ha valaki kiesik/abbahagyja az egészet és visszatér a tescoba akkor sem kell többet dolgozni? Na erre nem volt értelmes reakció. Annyiban mindenképpen ügyes volt, hogy olyan termékekkel nyomultak ami a mai túlsterilizált/hiperbio világban divat: babaszappan, babarépa, baba mosogatószar stb...
Azert ha a vásárlásból visszakapom az 1%-ot, meg a másokéból a felet, az talált pénz. És még mindig jobb, mint a Supershop vagy Smart pontgyűjtő bohóckodás. És nem kell megvenni semmi fiatalító serpenyőt.
És ha ez nekem jó, akkor jó az ismerőseimnek ugyanezen elv alapján. Aprópénz, de talált pénz.
A gyors meggazdagodás mesét meg nem kell bekajálni.
A Lyonessbe most kapcsolódik be USA, Kanada, talán ott még van tere a rendszernek.
Az FLP termékek meg amúgy szerintem használni jók. Hálózatot meg építsen aki akar.
Árpád, az igazi gond ezekkel, hogy nem az áruvásárlás utáni visszatérítés a mozgatórugó, sőt, az teljesen mellékes, csak legalizálja a valódi pilótajátékot. A kengurus brancsnál például ott a biznisz, hogy nem csak beszervezni és vásároltatni kell, hanem ún. "jog"-okat kell megvásárolni/megvásároltatni. Ezek tíz de akár százezres tételek, befizeted a pénzt, kapsz egy sajtpapírt a jog-ról, ami persze az ígéret szerint neked később hasznot, hozamot, plusz százalékot, felsőbb pozíciót kínál, a valóságban azonban csupasz pilótajáték, a pénzed virtuális marad, ha idő előtt kiveszed, akkor buksz rajta jó nagyot, az idő, amikor pedig megéri kivenni, nem fog eljönni. Van ismerősöm a rendszerben, tanult, komoly ember, és vallásos áhítattal tud ömlengeni erről, ami pici utánjárás után megmutatja csaló önmagát. De hát ez a révületkeltés hajtja előre az ilyen MLM-pilótajátékokat.
Itt is nyomulnak ezek a hulladékok!

www.szkeptikustarsasag.hu/forum/sciennet

Hogy száradna le a kezük!
BESZERVEZLEK BALEK
névvel iratkozott fel egy kollégám a sciennetre. Már be is regisztrált egy előadásra, amikor levelet kapott, hogy megsértette az üzletszabályzatot, mert nem valós nevén jelentkezett be.
Azt észrevettétek, hogy az MLM-hívők beszédstílusa nagyon hasonló? Ha nem is figyelsz a tartalomra, csak a stílusra, azonnal rájössz, hogy a hozzászóló melyik oldalon áll.
Ez nagyon jellemző, az agymosásra, szektásságra és az intelligencia szintre egyaránt.
És persze mindenki hülye, aki nem velük van, vagy sajnálják, hogy nem érti meg, mit hagy ki.
@Tóta W. Árpád:
ezt úgy kell elképzelni, mint a molyt vagy a lapostetűt, elsőre nem látszik

Ez nagyon találó megfogalmazása a szcientológiára.

Én beleszaladtam jóval szofisztikáltabb formájába is, olyan közegben,olyan, neves cégnél, hogy álmodni nem mertem volna. Hiába, kommunikálni azt tudnak, minden réteget meg tudnak szólítani azért tartanak itt ahol.

Aztán kibújt a szög a zsákból, miután másfél órás szcientológiai állatságot végighallgattam (ami amúgy vállalati struktúra köntösbe volt öltöztetve- természetesen, ha valaki valaha tanult modern szervezetfejlesztést, kiderül, hogy nettó baromság), szóval beilleszkedtek a darabok a képbe, ami addig nem tűnt fel.

Aztán amikor (kulturáltan, mert az úr a pokol tornácán is...) megmondtam nekik, hogy erre én nem vagyok vevő, mégis ezt most akkor így hogy... jött a magyarázkodás, hogy ez nem az ám aminek látszik... Pfff
@Wandál: tényleg kurva jó a fogkrémjük, meg néhány más termékük is.. azt nem tudtam, hogy szcik, de én soha nem mennék el ilyen rendezvényekre.

bár a poszt elsősorban ezekről az újfajta, "bevásárlókártyás" MLM-rendszerekről szól ("hát olyan ember nincs, aki ne akarna olcsóbban vásárolni, és ezzel még pénzt is keresni! Hát az ilyen csak hülye lehet"), de azért említsük meg egy kicsit a "régivágású", tehát egy meghatározott termékkört terítő MLM-eket, amelyek olyan termékeket terítenek, amik csak az adott hálózatban elérhetőek: FLP, Bioptron, Brokernet, Zepter.

ezekkel az a legnagyobb baj, hogy sokkal drágábban terítik a termékeket, mintha nem MLM-rendszerben történne ugyanez, miközben azt mondják, hogy így olcsóbb.. de valójában drágább, mert az MLM-struktúrában van egy beépített extraprofitja a csúcson lévőknek, miközben a piramis minden szintjén csurrannia kell valamennyinek. MLM-rendszerben lehet sok pénzt keresni, néhányaknak sikerül, a többségnek nem.. de akiknek sikerül, azok valóban nagyot kaszálnak, éspedig egy ok miatt tudnak nagyot kaszálni, az átláthatatlan költség-szerkezet miatt. valahogyan motiválni kell az embereket. az, hogy 3 órán keresztül győzköd téged valaki szombat délután valamiről, az, hogy nem-fix fizetésért valaki az összes idejét és energiáját beleöli egy ilyenbe, annak megvan az oka.
@Dr.Kotász:

"A Lyonessbe most kapcsolódik be USA, Kanada, talán ott még van tere a rendszernek."

Ja, onnan indult az egész MLM, de nem baj.:)
én is megfogadtam, hogy ha ismerős felhív, hogy "lenne egy munkalehetőségem számodra", akkor egyből vissza kell kérdezni, hogy "MLM?" és ha akár csak egy pillanatra is elgondolkodik a válaszon, vagy visszakérdez, hogy "hát az attól függ, te mit értesz ezalatt?" (mert ugye ezeknek azt tanítják, hogy kérdezni kell), akkor lipi has left the call.
@KOPE: Ez eléggé szcientológusosan hangzik.
eleve minden olyan dolog, ahol az ismerettségi körödből / rokonságodból névsort kell gyártani, és utána hívogatni őket, az nagyon gáz.
Egyetértek a cikkel! Rengeteg a fertőzött elme, és legtöbbjük észre sem veszi azt a mérhetetlen rombolást amit beszűkült tudatállapotukban végeznek. Elmarnak családtagot, barátot, ismerőst. A végén marad az elkeseredettség, a befelé fordulás, a meg nem értettség érzete, és az elhülyülésnek az a foka ahonnan már sokszor nincs visszaút. A póker és a piramisjáték hasonlat abban mindenképpen igaz, hogy a miattuk tönkrement embertömegeket egyik sem reklámozza csak a néhány szerencsés majmot a csúcson.
Ez is csak olyan, mint az összes marketing. Az emberek reményeire, félelmeire és mindenek előtt szorongásaira épít. Tehát érzelmeken tapos. És ezért jól működik és jól is fog működni, amíg emberek lesznek és az emberek érezni fognak.
Lehet itt fikázni az MLM-et, de valójában pont T.W.Á. blogjaiban tessék körülnézni: bármit ír, a válaszok túlnyomó többsége érzelmi alapú, kevéssé intellektuális, illetve keverednek az affektív és kognitív elemek úgy, hogy az ész csak magyaráz, a szív már döntött.

Kérdés, hogy elviselhetőbb lenne vajon egy racionális világ. Ott persze nem lenne MLM. És Loki sem, meg 340000-ért dögös (titánium és carbonszálas) mobiltelefon. És cigányverés sem, meg politikai hiszti sem.

Kéne?
NuSkin esetem: párom ismerőse jelentkezik, hogy menjek kávézni, meló van. Odajön a guru, egy kábé 150 kilós ember, aki az egészséges életmódról és vitaminokról kezdett magyarázni. Már ez is kissé megdöbbentett.

Béta-karotin, szintmérő készülék, amit lehet árulni. HA befizetsz kb 300 kilót, amiért persze jár előadás, pár termék, AZTÁN vehetsz gépeket, amivel rengeteg pénzt kereshetsz. Ravasz, mert maga a találmány létezik, Nobel-díjas, járjak utána, aztán talkozunk, készítsem a pénzt.

Sajnos tényleg utánanéztem és kiderült, hogy a találmány valóban létezik, de semmi köze a NuSkin-hez. Kimutatja a béta-karotint, aztán sanyi. Bekajáltam egy vagon répát, kicsit besárgultam, aztán mentem a tesztre. Előre röhögtem, hogy a gép majd kimutatja, hogy én 5 éve az ő vitaminjukat eszem. Sajnos gép nem volt, csak további sóder. Elmondtam, mit olvastam, kicsit megtorpant a magabiztos szövege.

Elmagyaráztam neki az antoxidánsokat, hogy a béta-karotin csak egy a sok közül, és még aki nem akar naponta egy vagon répát enni, az is vehet 380 forintért béta-karotin tablettát a gyógyszertárban.

Hálistennek nem láttam többet az ürgét, ismerősöm bebukta a háromszázezrét. Szerencsére azóta úgy tudom, talált rendes munkát.
@orsianyu: "NuSkin ... akkor mutatja, hogy jó, ha az ő vitaminjukat szeded"

Közeli ismerősöm NuSkin-ezik egy éve. Bár én soha nem lépnék be MLM-be, mert hideglelést kapok az efféle házalásnak még a gondolatától is, tudom, hogy van néhány jó termék itt is, mint ahogy más MLM-es terjesztésű cégnél is.
A mérés, amiről írsz, valóban létezik, hogy orvosilag milyen alapja van, fogalmam sincs, mert nem értek hozzá, ahogy szerintem Te sem.
Viszont engem véletlenül tegnapelőtt mértek meg (mert kellett még egy mérés a havi pontokhoz, nekem meg semmilyen erőfeszítésbe nem került, hát hagytam), és annak ellenére, hogy sem NuSkin, sem más bogyót nem fogyasztok, a mért érték a maximális határon belül volt (valszeg azért, mert normális emberi kaján élek, eszem zöldséget és gyümölcsöt, valami keveset még mozgok is, és nem vagyok elhízva). Ezzel természetesen nem akarok semmilyen MLM mellett, sem ellen beszélni, (tragikus hirtelenséggel pattintom le őket magamról) viszont valótlanságot állítani nagy tömegek előtt, ahogy Te teszed szerintem helytelen.
Kapálni kell emberek. Abból lesz krumpli. Az ilyen kripliségekből nem.
Itt is kialakult egy jó kis vita és persze sciennetesek is osztják az észt ezerrel:

lesifotos.blog.nyugat.hu/2009/03/18/ujabb-rendszer-r-amivel-csak-nyerni-lehet-aha-persze/

Érdekes, mennyire védik azok is a "rendszert", akik most léptek be. És bizonygatják, hogy ismerősük ismerőse is milyen jól járt, mennyit keres. De nevet soha nem tudnak mondani.
Kivételesen szépre sikerült az utolsó bekezdés.
A havi HASZON Magazin címlapja is ezzel a szarral van tele, több oldalt szentel a témának. Nyilatkoznak a piramis csúcsán állók, h milyen fasza az egész, csak ktartás kell meg szorgalom, és lehet neked is 5-10 múlva havi 2 millió jövedelmed, munka nélkül... Csak jól kell tudni kezelni a visszautasítást :)

A legjobb a sciennet szlogenje - Gazdagodjon meg költekezéseiből. Legtöbbször autókon látom, általában Suzukikon. A legjobb gép egy Ford Focus volt közülük :)

Mondjuk, a Brokernet-es főnökök (BNET-es rendszám) Lexusnál szarabb kocsival nem járnak.
hahh, anno az egyik ilyennek (a vegyszeres/szépségápolósnak/stb) a kezembe akadt egy újságja, és ott volt a címlapon egy párocska, mindkettő hiper fokozat, a csóka valahogy összerakta a boltot, sikeres lett, a csaj meg büszkén újságolta, hogy ez neki úgy sikerült, hogy hozzáment a pasashoz. És a b. ri**nc még csillogó szemmel vigyorgott is hozzá.

Még a 90-es évek elején ráncigáltak el egy ilyen hülyeségre, gyorsan átláttam rajta (kivételesen). Legutóbb valami hülye hívott, hogy "kihagyhatatlan ajánlat", webáruház, azt' szervezkeggyé', blabla. Mondom, akkor én most tépek, de csak nyöszörgött, hogy maradj félórát, aztán mehetsz! Biztos kellett a létszám, vagy hogy ne vegyem el a többi szerencsétlen amúgy sem létező kedvét már rögtön az elején.
Na mindegy, "sok barom él ebben a városban".
A személyes eladásnak megvan a maga helye a marketingben, amikor a termék jellege (újszerűsége, magas értéke stb.) ezt megköveteli, de megvannak a korlátai is (költséghatékonyság, képzés stb.). Kőkemény munka, kell hozzá rengeteg tanulás, és érzék.

A szájreklám szintén hatékony eszköze a kommunikációnak, sokan megpróbálják irányított, szervezett keretek közé terelni. Sok (külföldi, neves) lap csinált már előfizetői promóciót úgy, hogy ajánld egy barátodnak, és ha előfizet nyerhetsz/kapsz valamit.

A közvetlen piaci értékesítés sok kisebb, kevésbé tőkeerős termelő egészséges válasza a koncentrálódó kereskedelemmel szemben (lásd multik, hiperek, láncok, ahogy tetszik). Borból a német piacon 30% megy közvetlenül a pincétől, egy ilyen bevásárlás program értékű. Nálunk is vannak ilyenek, a zöldség, tej, bor stb. csak szét kell nézni.

A Multi Level Marketing ezek előnyit próbálja összegyúrni, ha jó a termék nincs azzal semmi baj. A szektákra hajazó módszerek az emberek tömegeinek egyben-tartására, irányítására, motiválására kellenek. Nézz meg egy politikai kampányrendezvényt, menj el egy profi cég meetingjére, ugyanígy felépített, koreografált, a-z-ig megtervezett műsorok. Lehet azt jól és rosszul is csinálni. Ugyanúgy, mint az értékesítést. De tanárból, politikusból, újságíróból stb. is vannak jók, meg gyengék, akik sz*rul csinálják, ilyen a világ. Ettől lesz az egyik sikeres, a másik meg nem.
@KOPE: nekem is bent van egy jó ismerősöm, miatta néztem utána, de már késő volt. A bőrön azt nézi, hogy mennyire sárga a bőröd. (Tolvajnyelven van leírva, de azt.) Sárga lesz a sok karotinoidtól, pl. pici gyereknek is sárga lesz a tenyere, ha sok répát eszik. Na, a vitaminjuk nyilván tele van karotinoiddal, nagy ügy, persze, hogy ki fogja mutatni.

Az tetszett, hogy mutogattak valami grafikont, hogy még meredek növekedésben vannak. Hiába magyaráztam az ismerősömnek, hogy nyilván ezt fogja mondani, mondaná, hogy már alig tudnak egy-két hülyét fogni?? Na mindegy. Meg hogy "engedéyt kaptak", hogy a szomszédos országokba is terjeszkedjenek, és ettől fog majd ő olyan sokakat beszervezni tudni maga alá. Mondom, miért, van szlovák ismerősöd? Ja, az nincs.
@KOPE: www.antimlm.hu/node/194

Az a szkenner, egyszerűen zseniális :D egy érdekes játékszerrel eladnak aranyáron vitamint. Erre mit lehet mondani?

Ezekkel a birkákkal bármit meg lehet etetni...
Nem minden MLM marhaság. Az csak egy technika a szervezet építésre. Ha emellett egyébként is jó dolgokkal foglalkoznak a hálózat tagjai akkor mind az ügyfélnek, mind a hálózat tagjainak hasznos lehet a tevékenység.
@popzene: Igen, a Sciennet! Ugye jól sejtem, hogy az is ilyen?
Kedves ismerős házaspár fogott most neki, bazinagy lelkesedéssel; a férj a stabil, bejelentett munkahelyét akarja otthagyni, hogy Sciennettel "keressen pénzt"! Hiába próbálom lebeszélni őket ezerrel, falrahányt borsó :-((((((((
P*csába, engem próbálna megkörnyékezni egy ilyen piramisjátékos, úgy küldeném el a jó édesanyjába, hogy még az unokái is sírva fogják emlegetni.
Egyszer volt egy cég, a DT-Diamond, ők elhitették, hogy a tuti befektetés a színes gyémánt. Aztán szép lassan kiderült, hogy a gyémántok, amiket árultak, csak töredékét érik. Nekem elsőre átjött a piramisjáték, de magyar honfitársaink ebbe is toltak 1-2 milliárdot.
A balekok pszichológiája a legmulatságosabb, ugyanis amikor nem sikerül neki már senkit beszervezni, viszont elb@szott egy adag zsét, akkor persze nem önvizsgálatot tart, hogy talán ő csinált hülyeséget, hanem mindenki lúzer balf@sz a környezetében, és fröcsög, hogy nem értették meg, hogy ez milyen zsír lehetőség :)
Néhány hónapja éppen sertés mcfarmot zabáltam nagy bűntudatban (jajj kilók, meg szegény disznók) az egyik mekiben, mikor hallom, hogy a szomszéd asztalnál egy csaj MLM-ről magyaráz egy "barátnőjének".
Valami olyasmiről, hogy mi történik ha beléptet valakit, meg hogyan jut pénzhez. Ha jól emlékszem kozmetikai cikkekben utaztak.
@Dr.Kotász: Az FLP-ről annyit, hogy egyszer jártam nálunk, de úgy, hogy egy gyógynövényes területi képviselő állásra jelentkeztem, Mivel anyámnak gyógynövényboltja volt sok évig, gondoltam témába vág és esélyes. Erre egy órán keresztül szopatott a felvételiztető pasas, mondatról-mondtatra derült ki, hogy mi a stájsz, aztán a végén benyögte, hogy FLP. Csak azért nem borogattam rá az asztalt, mert nyugodt, kistermetű ember vagyok. Ha ez az FLP ilyen frankó lehetőség, akkor vajon miért kell kamu álláshirdetéssel balekokat toborozni? Ha tényleg jó dolog lenne, felnyomnák hirdetésbe, hogy FLP-hez keresünk embereket, oszt' tódulnának? Miért van az, hogy az ilyen beszervezések mindig valami kamudologgal indítanak (régi barát dumcsizni akar, társas összejevetel, "üzleti lehetőség", fake állások)? A sciennetnél meg ha jól tudom nem zsozsót kapsz vissza, hanem a virtuális számládon növekszik a nem létező pénz, illetve átválthatod jog-okra, ami ugyanúgy kamupénz.
Haverom Nu Skin-ben van benne. Másodéves egyetemista. Amúgy kívűlről nézve el sem hiszitek milyen vicces ez az egész. A Nu Skin az egész önképét arra építette fel, hogy ők mások mint a többi mlm. Persze. Egy csoporttali 5ezer, egy képzés 30-35 ezer. Amúgy a haverom meg van róla győződve hogy ezek hasznosak, az mlm-é a jövő meg stb. (Azért ott kibújt a szög a zsákból, amikor megkérdeztem tőle, hogy mit árul. Erre azt mondta, itt nem kell árulnia semmit, ergo előttem is szégyellte:)

Amúgy Mint a nevéből sejthető kozmetikai cikkeket=kenőcsöket árulnak.
Engem egyszer hívott egy csávó, aki kb. 5 éve vásárolt valamit nálam, hogy lenne egy üzleti ajánlata.
Kérdem mi?
- Aszongya pénz tenne a zsebembe!
Mondom neki:
- Gyere, itt vagyok a Mekiben! De jó sokat hozzál mert éhes vagyok!
Lyoness vagy mi a tököm volt, mint később kiderült.
Hmmm.
Annak idején, a kilencvenes évek kezdetén volt egy kiadvány, úgy hívták: Kódexpressz. Az országgyűlés tudósítások kiadója csinálta, az volt a lényege, hogy mivel akkoriban fergeteges törvénymódosítási láz volt, és rengeteg jogszabály megváltozott, a Magya Közlöny viszont mindig csak a megváltozott részt közölte le.
Tekintve, hogy az online infrastruktura eléggé a nulla közelében volt, de még a az informatikai eszközökben se bővelkedtek a cégek, csak offline (értsd: nyomtatott) kiadványokból lehetett értesülni a dolgokról. Ha valakinek kellett a teljes, megváltozott jogszabály, kénytelen volt összeböngészni a régit, meg a közlönyökből az új részt és magának összerakni.
A Kódexpressz azt csinálta, hogy amint kijött a közlöny, egy hétre rá az összes megváltozott jogszabály teljes szövegét leközölte, így mindig naprakészen megvolt.
ELég hasznos volt ez akkoriban jogászoknak, közgazdászoknak, könyvelőknek, adószakértőknek, cégvezetőknek, stb.
Ezt a kiadványt is MLM rendszerben terjesztették.
Én is benne voltam, kerestem is belőle, nem nagy pénzt, de jól jött.
Mi ebben az ördögi?
Volt egy hasznos és értelmes termék, amire igény volt, és egy szisztéma, ami nem a hagyományos kereskedelemre épült, hanem a személyes kapcsolatokra.
SZámomra ez éppen olyan volt, mint ahogy akkor is ajánlom az ismerősömnek azt az autószerelőt, orvost, építő céget, autókereskedőt, stb., ha egy fityinget se kapok érte, mert jónak találtam és ha az ismerősömnek igénye van ilyesmire, naná, hogy szívesen informálom arról, szerintem ki a megbízható.
Ha nem találom jónak, nem fogom ajánlani, ez biztos. Akkor mi ezzel a baj?
Az "alapmű"-ből kiderül,hogy a szerzőnek foggalma sincs arról,amiről írni próbál.Az USA-ban oktatják ezt a szakmát,és 80 éve működik!!!!Néhány hasonlat azért tetszett..
Na, speciel a tutiszisztémás pókerbajnokokat szeressem, hozzák nekem a zsét.
A NuSkin nevű MLM játékról néhány információ azoknak, akik gondolkoznak a belépésen:

www.mlm-thetruth.com/
www.mlm-thetruth.com/5RedFlags-summary.htm
www.mlm-thetruth.com/NuSkin-VictimsLetters
www.ftc.gov/os/comments/businessopprule/rebuttal/522418-13241.pdf

A beszervezésnél azt mondják, hogy ez egy miliárd dolláros forgalmú társaság, illetve hogy kint van a tőzsdén. No, akkor lássuk, mi lett volna, ha a bevezetéskor, 97-ben NuSkin részvényeket vettem volna... (S&P-vel összehasonlítva)
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=NUS&t=my&l=off&z=l&q=l&c=^GSPC

Egy könyvrészlet, szintén NuSkin:
books.google.hu/books?id=7xSVQEobDdMC&pg=PA189&lpg=PA189&dq=nuskin+complain&source=bl&ots=VvqS_sVhlL&sig=VRUBmdeH11f83qaLJZFkN-mpWQI&hl=hu&ei=e9e8StmlA9mNsAabrcG6Cw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=9#v=onepage&q=&f=false
(187. oldaltól)
engem általában felidegesítenek az ilyen cikkek. Nem értem, hogy miért kell ilyen negatívan hozzállni a dolgokhoz.

Különbséget kéne tenni piramis játék és mlm közt. Mert az mlm-ben ugye nem a belépésért kapsz pénzt, hanem a forgalom után. Tehát ha nincs forgalom, nincs bevétel. Ha pedig van forgalom, akkor bizonyos rendszer szerint mindenki a teljesítményének megfelelő módom kap belőle pénzt. Nem értem miért szúrja ez sokak szemét. Jah, hogy a 24 éves fiatal lány aki most végez az egyetemen már havi fél milliót keres, mert nem volt rest felhívni az ismerőseit és elmondani nekik mit csinál? Jah és hogy ez mennyire bántó lehet azoknak akik féltek valamiben belevágni és most 20-30-40 év munka után minimálbérből élnek? Ezt én elhiszem, de ettől nem a rendszer rossz.
A világ sem abból él, hogy születünk (átvitt értelemben igen), hanem hogy fogyazstunk. Minden cég erre megy rá, hogy minél többen tőlük vegyenek. Ezzel mi a baj. Ha már a termékvásárlós mlm-et szidják itt jónéhányan, akkor miért nem szidja senki a SuperShop kártyát és pajtásait. Ott is vásárolsz és abból visszakapsz valamennyit.

Jah, hogy ott nem én keresem meg a havert és esetleg (mások szerint) égek be, hanem a pénztáros kislány kérdezi meg, hogy kell-e kártya. Neki persze nem égő megkérdezni.

Persze, hogy nem mindenkinek sikerül, de hol is van ez így? A munkahelyen sem léptetnek mindenkit elő. A sportban sem lesz mindenki nyerő. Soroljam még?
És ha valaki megharagszik azért mert egy szerinted jó üzletet ajánlasz neki, akkor az nem is volt olyan jó barát.

Az igazság kedvéért hozzáteszem, hogy én is tag vagyok egy ilyen mlm cégben. Azt hiszem a legrégebbi Mo-iban. Igen, ez az Amway. Nem, nem keresek belőle milliókat, de nem is teszek bele annyi energiát. És az én legjobb barátom meghallgatott és megmondta, hogy köszi, de nem. Nekem meg sok sikert kívánt. Na ennyit a barátságról. Ez az. Ha meg valaki elküld a fenébe, meg hogy én ki akarom használni és amúgy is hogy képzeleme, akkor azért az ismerettségért nem kár.

Jó lenne, ha a cikk írója egy kicsit jobban utánanézne az egésznek. Lehet itt sarlatánságról beszélni, meg szidni is, de szerintem az elképzelés jó. A cégek közt a termékkörben, valamint a kifizetés móndjában van eltérés. És a gond, hogy sok tag szúrja el a nem megfelelő bemutatással. Ezért alakul ki a rossz vélemény sok cégről. Nem a elv rossz, hanem sok forgalmazó.

Üdv.
Paul
Tótavé, te egy nagy marha vagy, az már egyszer biztos. Meg az összes többi "rajongód" is. És még azt mondják, hogy a középkor volt sötét....
Elég egyoldalúan tájékoztatsz dolgokról, és általában nálam a leszarom kategóriába tartozik a blogod, de emellett már nem lehet szó nélkül elmenni. Ha már szóba került az FLP, meg az aloe vera: igen, ne találgass, én is lelkes tagja vagyok az FLP egyik legjobb csapatának, sőt, hogy még jobban pukkasszalak, pont Adolf alsóvonalában vagyok. Nem szeretnék itt agitálni senkit, meg meggyőzni a mindenféle táplálékkiegészítők és az aloe vera növény jótékony hatásáról. Csak azt szeretném elmondani, hogy legalább annak illene utánanézned, mennyi tanulmány támasztja alá az aloe vera növény kiváló tulajdonságait. Arról is hallgatsz, hogy a gyógyszerész hallgatók egy szemeszternyi időt "vesztegetnek el" az életükből csak erre a növényre. Nyilván hülység, ugye, kedves Tótavé? Nyilván arról sem tudsz, hogy a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen milyen tanulmányok születtek, melyek a termőföldek ásványianyag-tartalmának drasztikus csökkenéséről, és ezzel együtt a bennük termett zöldségek és gyümölcsök ásványianyag-, nyomelem- és vitamintartalmának szinte teljes eltűnéséről számolnak be. Ezek tudományos tények, melyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, és ebből is látszik, hogy valamilyen úton-módon mégis csak be kell juttatni a szervezetbe azt, amire szüksége van, különben előbb-utóbb jönnek a mindenféle betegségek. Nyilván nem csak a fenti anyagok hiányától, de ez egy jelentős tényező. Normál táplálkozással ezt nem tudod megtenni. Na, ezért mondjuk, hogy kell, szükséges. De hát a te beszűkült tudatod ezt képtelen felfogni. Nyilván sokkal jobban megéri az országnak (meg a gyógyszerlobbinak) az, ha jó sok beteg van, mert az a legnagyobb biznisz. Ide figyelj, ez a mi tevékenységünk nem csak egyszerű "ügynökösködés", sőt, a mi csoportunkban ez kifejezetten tiltott tevékenység, mi nem a zacskósbizniszt űzzük. Ez egy sokkal komplexebb feladat, egy misszió, tudatosítani szeretnénk az emberek fejében, hogy a megelőzés, az egészséges állapot fenntartása sokkal jobb befektetés, mint megbetegedni (lásd. rengeteg mennyiségű, mesterségesen előállított gyógyszer bevitele, melyeknek 80-90%-a csak a szervezetből nagyon nehezen kiürülő hordozóanyag, a táppénz, ebből következőleg a termelés kiesése, kórházi ellátások stb. stb. stb., soroljam még?!). Hosszú távon az egészség a legjobb befektetés. Mit gondolsz, talán viccből csatlakozott a hálózatunkhoz kb. 8000 (igen, jól látod, nyolcezer) magyar orvos? Mit gondolsz, véletlenül lehet a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend nagytisztje az országigazgatónk, dr. Milesz Sándor, életműdíjas rákkutató és jópár gyógyászati termék feltalálója? Mit gondolsz, talán viccből írták le évszázadokon, sőt évezredeken keresztül az aloe növény jótékony hatásait (már az ószövetségi iratok is említést tesznek róla)? Nyilván ez mind csak hülyeség.

Az egyik kommentelő által belinkelt origo-s cikk az igazság egyik fele. Valóban voltak gondok _egy-két_ termék esetében az OÉTI számmal. De arról miért nem tetszenek beszámolni, hogy a sajátságos magyar jogi _túl_szabályozás miatt nem is olyan egyszerű lefolytatni az ilyen eljárásokat. Azóta a cég természetesen pótolta ezt a hiányosságot, és valamennyi terméke legálisan forgalmazható. Láttad te már _bármelyik_ ilyen táplálékkiegészítő dobozát, kedves Tótavé? Én igen, mindegyiket. És sajnálatomra azt kellett tapasztaljam, hogy magyar címként megadott adagolás eltér az eredeti amerikai címkén megadottaktól. Ez is a magyar jogi szabályozás miatt van: hát nehogy már annyi egészséges magyar ember legyen ebben a "Kurvaországban" (idéztem nagy vezérünktől). És a beteg emberek is teljesen természetes módon a kiváló minőségű budapesti levegőtől és ivóvíztől gyógyultak meg.

Nyilván az állítólagos válság idején sokkal fogékonyabbak az emberek a mindenféle egyéb lehetőségre. Én is így vagyok vele, csakhogy én abban a helyzetben vagyok, hogy nem kellett feladni érte semmit, a mellékes, kiegészítő bevétel lehetősége miatt vágtam bele. És tudod mit mondok? Nagyon megérte! Ezt a lehetőséget, amit nekem az FLP biztosít, még egyetlen másik cég sem volt képes megtenni. Én azt mondtam, a puding próbája az evés. Hát, én bele mertem kóstolni a pudingba, és elmondhatom, hogy ez a legfinomabb puding, amivel valaha is találkoztam.

Tudni kell, hogy rengeteg MLM rendszerű cég van jelen az országban. A legtöbbel nincs is gond, de azért akadnak gazemberek is. Na, őmiattuk utál bennünket a társadalom, mert egyszerűen kóklerek, átbasszák az embereket. Tőlük elhatárolódom.

A fentiek elolvasása után mindenkinek saját belátására bízom, mit gondol ezek után az FLP-ről. Lesznek sokan, akik ördögtől valónak mondják ezek után is, meg belekeverik a szcientológiát. Ja tényleg, Tótavé? Mire alapozod ezt a kijelentésedet? Linkek, cikkek, vallomások? Tessék csak belinkeli szépen sorjában, mert én nem hiszem. Tudod, én már jó sok emberrel találkoztam, beszéltem a felsővonalból, de még csak a nyomát sem láttam-hallottam, szóval arra kérlek, ne keverjük már a szart itt is, jó? (Bár ez az összemosás tipikus, jól bevált ballib módszer, annyira szerintem nem áll távol tőled, de ez is csak téged minősít).

Remélem, egyszer majd ti is meglátjátok saját szemetekkel az igazságot. Addig is jó elmélkedést kívánok.

Üdvözöl anyátok, Manci néni
A MLM értékesítési rendszert Al Capone dolgozta ki és tökéletesítette a húszas évek amerikai szesztilalma idején. Azóta az összes cég az ő ötletét igyekszik lemásolni.
A témát alaposaan tárgyaló hasznos link:

www.mlmwatch.org/.

Az mlm rendszerek általában nem mondják meg, hogy egy területen hány képviselő van, vagyis, hogy milyen eséllyel indulsz neki. Elárasztják a piacot a képviselőikkel, ezzel azt túltelítik. Kezdetben arról szól, hogy termékeket adsz el, de aztán afelé terelnek, hogy a határtalan gazdagság elérése érdekében célszerű hálózatot építened. Persze a hálózat tagjaként te is továbbra is adsz el termékekeket, mert a bevételnek ugye termékeladásból kell származnia, és nem hálózatépítésből. Egyébként a rengeteg terméket, amit ilyen-olyan bónuszpontokért megvettek a delikvensek, később vaterán, teszveszen próbálják eladni.
Árpád, nem volna kedved erről a témáról könyvet írni?
A poszt korrekt - de ezuttal trivialis dolgokat mesel.

Valoban a legfontosabb üzenete az, hogy a bajban lévő emberekkel villam gyorsan felzabáltatják egész kapcsolati tőkéjüket, hiszen azok koldulással ekviavalens üzletre késztetik tőlük pillanatok alatt elidegenülő és beszükülő környezetüket.

Gondolom mindannyiunknak voltak ilyen hátborzongató élményei.
A legbizarabbat egy bartomtol hallottam, akinek osztálytársa volt a rendszervártáltáskori Szociáldemokrata párt végtelenül tehetségtelen, fennhélyázó és azota jogosan a feledés homályába csuszott elnökasszonya Petrasovics (mozgalmi neven Leprasovics )Anna. A holgy -mar a politikabol valo -nem onkentes- kivonulasa small talkra hivta osztalyarsat, es annak feleseget es ott - a barati tarsalgas alcajat egyszer csak levetkezve - agressziv beszervező AMWAY ugyneokkent manifesztalodott.
"míg a póker főleg a mihaszna kölykök időhúzása"

azért ezzel óvatosan. igen, sokan vannak, akik azt gondolják, hogy ebből fognak megélni, és elbuknak. iszonyatos gyomor kell hozzá, tehát aki valóban ebből él, az semmiképp sem mihaszna.

négy / nyolc asztalon játszani egyszerre, napi hat órában csinálni, hidd el, keményebb munka, mint bármely multinál egy HR pozíció.
Hát igen, amikor egy MLM piramis reklámja már a TV-ben is megy, sakkor ejthető, hogy már baromi késő belépni, mert az már az legalsó beszervezési hullám :)
Ha már valaki utalt erre, akkor sorry, de megkérdezném, hogy a ScienNet név szerintetek egy picit nem hajaz a szcientológiára?
Biztos tök véletlen a hasonlóság...
Nekem sajátos emlékeim vannak a pécsi Tribuszerné féle milliárdos sibolásról. Egy sörözőt üzemeltettem annak idején, és az üzletkötők nálam számoltak el esténként a bevétellel. Fantasztikus forgalmakat csináltak az üzletemben, látszott, hogy jól megy a "bolt". Engem is megdumáltak, hogy a szüleim szinte értéktelen kárpótlási jegyeit, cseréljem készpénzre. Én duplán jól jártam, mert a 30%-on tengődő kárpótlási jegyekért névértéket kaptam kp-ban, valamint öt hónapon keresztűl óriási forgalmat abszolváltam az üzletkötőkből.
Aztán később láttam ugyanezeket az üzletkötőket patkányként menekűlni a süllyedő hajóról. Úgy tudom mindannyian megúszták pénzbírsággal.
@Arzén Vendel: "beszűkült tudatállapot" - ez nagyon találó megfogalmazás, tényleg létezik egy ilyen. tipikus tünete, hogy bármilyen társaságban, bármilyen témakörben mindig egy irányba akarja terelni a beszélgetést..
Nem, a sciennetnek tudtommal nincs köze a szcientológiához, csak névrokon. Bár _minden_ MLM-nél érdemes figyelni, ugyanis a szcientológia egyenlő a manipulációval, tehát természetes vadászterületük.
Ha a NuSkin az, amire gondolok (először jó pénzért megmérnek, aztán, ha kicsi az antioxidáns-szinted rádtukmálnak ezt-azt) arról azt hallottam, hogy nem véletlen az, hogy MINDENKINEK alacsony az antioxidáns-szintje.

A Hertelendi Klári mondjuk elég jó nő (volt?), vele még mlm-ezgetnék is.
Látod, milyen hülye vagy, ha nem hagyod magadon eluralkodni az Orbán-fóbiádat, tök jó cikkeket is tudsz írni!
@Manci néni: Manci nénje, nem az aloe vera köztudottan jótékony hatásairól folyik itt most a vita, hanem a cégetek gané ügyfélszerzési módszereiről. Ahogy megpróbáltatok engem is behálózni, akaratom ellenére, kamu sztorival odacsalogatva.
Érzed a különbséget, vagy gépeljem le lassabban?
@Tóta W. Árpád:
És azt nem tudjátok tenni, hogyha az Index ilyen fosokat reklámoz akkor addig ott nem jelennek meg az írások?

Vagy ez nagyon naív és idealista felfogás?

Már bocsánat, hogy a zsebedben turkálok, bunkó dolog tudom.
@Manci néni: "a gyógyszerész hallgatók egy szemeszternyi időt "vesztegetnek el" az életükből csak erre a növényre"

- Te se vagy gyógyszerész az biztos! Amit mondasz nem igaz. Mellesleg én halottam már ilyen faszságot, hogy az FLP fogkrémben nincs fluor és így a gyomorsav hatására nem képződik a gyomorban a káros hidrogén fluorid. A fluor legelektronegatívabb anion, egy fluoridból ugyan nem lesz sósav hatására HF.
Bocsi, ELTE vegyész diplomám van!
Mancikám te csak kötögessél és ne terjeszd az igét!
jaja, szomorú. Nincs határ a social hackingben. Egyszer egy szórakozóhelyen összeismerkedtem egy lánnyal, másnap randi, és kiderült, hogy randi helyett elhívta a "felettes" ügynökcsajt, és nyomatták ott nekem az agitpropot egy ilyen piramisjátékhoz! Spam-randi, beszarás, gyerekek!
@Lord_Valdez:
"az eladó nem tud igazán profitálni"
Dehogynem!
Pont az a lényege az eladó/gyártó szempontjából, hogy szektát szervez a termékeire.
A kezdő amway-eseknél pl. tök egyértelmű, hogy hisznek a termékek különlegességében és ezért viszonylag nagy pénzeket fizetnek.
A gyártó közepes termékeket gyárt, drágán adja el őket, a marketing költségei pedig alacsonyak, hiszen azt elvégzi a sok szektás a haszon reményében. Időnként azért egy-egy termék lehet jó minőség/ár alapján.
G
@Tóta W. Árpád: Nem véletlenül utálják a pszichiátereket a scientológusok, mert ugyanúgy tudnak manipulálni és/de fel is fedik a manipulációkat.
@belekotty: haha, a fluor, az egy ilyen misztikus anyag ám! azzal mindent el lehet adni. jót tesz a fogaknak, az agyműködésnek, illetve bóóórzasztó veszélyes, és ha nem veszed be az antiszérumot, megöl. a fluor a biokémia vízere. fluidumja.
Így van Árpi, teljesen jó cikk, a kérdés már csak az, hogy:
- ki tehetett volna többet azért, hogy minél kisebb legyen a válság, hogy az emberek ne szoruljanak rá ilyesmire és rongálják ezzel meglévő kapcsolataikat,
- ki tehetett volna többet azért, hogy minél okosabb legyen a nép, ilyen szempontból is.
Kormányzati-politikusi felelősséget látok és mindjárt elkezdek maszopozni meg szadeszezni :-) Na jó, tiszteletem jeléül most nem ... :-)
manci néni:
"Mit gondolsz, talán viccből csatlakozott a hálózatunkhoz kb. 8000 (igen, jól látod, nyolcezer) magyar orvos?"

Hát, nem tudom, az FLP-hez még nem volt szerncsém hálistennek, de a nuskinnél is ez a helyzet. Az a barom, aki be akart szervezni, nagy büszkén mondta: "Egy szegedi orvosnak másfél hónapja van szkennerje és már 700 mérést csinált"
Egy mérés 1500 HUF. Asszem 1200 marad a szkenner tulajdonosánál ebből. Szorozd be. El tudom képzelni, az összes nyugdíjas betegét megmérte, a jó kurva anyját, aztán még a köpenyzsebbe is elfogadta a jattot.
Ez a legveszélyesebb az egészben, hogy magukat orvosnak nevező erkölcsi nullák is benne vannak ezekben a bűnszervezetekben, és teljesen kihasználják a betegeket. Főleg a rákos betegekre utaznak ezek a gerinctelen macsadékok, akik minden szalmaszálba belekapaszkodnak (érthetően) és minden pénzt megadnak a túlélésért. Bocsánat, ha indulatos voltam, a családomban már volt áldozata ezekek a gennyeknek.
@belekotty: "Mellesleg én halottam már ilyen faszságot, hogy az FLP fogkrémben nincs fluor és így a gyomorsav hatására nem képződik a gyomorban a káros hidrogén fluorid. "

nekem nem ezt mondták az FLP-sek, hanem azt, hogy a fogkrémek fluor-tartalma miatt szárad ki a szád fogmosás után, az ő fogkrémjükben viszont nincs fluor, és nem szárad ki a szád. kipróbáltam, igaz!
ja, ezen kurva jót röhögtem.
www.vasarlaskartyaregisztracio.hu/Velemeny-a-Lyoness-nem-csalas-nem-atveres-nem-piramis.html

a poén ott következik, hogy "Ezzel szemben a Lyoness rendszere így néz ki:"
A 90-es években befektetési ügyekkel is ment ez. Jött nekem egy csaj és elkezdte magyarázni az exponenciális függvényeket. Hehehe.. reakció kinetikából írtam a szakdolgozatom, egy picit értek ezekhez. Kérdeztem kettőt hármat, köpni nyelni nem tudott, otthagytam.
Végre Árpi! Ha nem foglalkozol a politikával, akkor tudsz te olyan cikket is írni, ami nem nettó csúsztatás vagy címeres ökörség hanem valami normális.
Sztem cövekelj le az ilyen jellegű témáknál, és előbb vagy utóbb visszaszerzed szavahihetőségedet...
@hauptrichter: "ki tehetett volna többet azért, hogy minél okosabb legyen a nép"

hiányzik a képmesék, mi?
@Tóta W. Árpád: Az biztos, a fluor nagy kábításokra alkalmas.
Tényleg mérgező, tényleg nem játék, viszont ép fogaid nem lennének nélküle.
Ezért nem kell reklámoznia magát egy bizonyos fogkrémnek, mert az aminfluorid hatóanyagát remekül szabadalmaztatták, mérsékli a fluor mérgező hatását, viszont beépül a fogzománcba belőle a fluor.
FLP:
Nemrég hallottam róla először.
Természetesen érdekelt, hogy mi is ez, aminek eddig utána tudtam nézni, az a termékekről szinte csak pozitív volt, ismerősöket kérdeztem, neten keresgéltem, de nem nagyon láttam számottevő panaszt, ellenérvet a termékekre.
Engem speciel egy orvos barátom "szervezett be", és meglehetősen sok orvos van benne, akad, aki üzletileg, akad, aki csak használja (tehát neki nem érdeke!)
Úgy gondolom, hogy mivel az illetőt gyerekkorom óta ismerem, lelkiismeretes orvosnak tartom, aligha ajánlana olyan dolgot, ami rossz.
Tehát a termékkel szerintem nincs baj.
A rendszer pedig nem arra épül, hogy terméket eladják vagy házaljanak, hanem arra, hogy ami szerinte hasznos és jó az egészség szempontjából, azt ajánlja másnak is, és majd az illető megveszi magának, ha tetszik neki.
Ami engem is taszított, az az ún. Succes Day-en, mely egy stand-up show, egy tömeges evangelizáció, egy sales training és egy orvosi kiselőadássorozat keveréke volt (ez utóbbi egyébként hasznos és érdekes).
Ettől függetlenül nem látom azt, hogy ennek bármi köze lenne az ún. piramisjátékokhoz, és szerintem elég tudatlan, sőt rosszindulatú dolog összemosni vele. Természetesen nem fog belőle mindenki meggazdagodni, ez nyilvánvaló, ahogy semmilyen más tevékenység esetén sincs erre garancia. Azt viszont egyáltalán nem hiszem, hogy a kapcsolati tőkéjét feléli vele az ember.
Ha valaki képes csak azért rosszat gondolni a másikról "ja, na tessék, ez is agymosott ügynök lett" vagy hasonló, mert felhívja telefonon, hogy meginvitálja egy ismertetőre, akkor az az ember amúgy se nagyon kedveli vagy eleve előítéles, és nem sokat veszít vele, hogy ezután még kelletlenebb lesz vele a kapcsolat, nem?
@belekotty: "A 90-es években befektetési ügyekkel is ment ez."

na az a pucér piramisjáték, ami tilos. annak a törvénynek a kijátszására alakultak az olyanok, amik látszólag nem csak pénzt forgatnak.

btw ezeknél is van még egy csomóféle befizetés, mindenféle kompenzációk, kötelező minimumvásárlás, jogdíj stb. és ez mind csorog felfelé a láncon.
@Tóta W. Árpád: Én nem értem ezt az egész sci-ellenes, szinte már kötelezően károgós médiahype-ot... azért hűű-hűű, mert néhány szerencsétlen balfék nem tudott nemet mondani, elhajtani a tolakodásukat a halál f@aszára..??
Bezzeg a katkók annak idején kinyúvasztottak pár millió embert, mert máshogy gondolkodtak, ma meg az "engedjétek hozzám a gyermekeket" jelszó sajátos pedo-megnyilvánulása fertőzte meg az egyházukat... az smafu, PC szinten nem illik róla beszélni?
Ha meg üzletépítésben, MLM vonalon sikeresek azt illik irigyelni egy kapitalista rendszerben?? (szemben a katkók és tsaik harácsolásaival, támogatások, egyházi adó, stb. címén)?
És akkor már miért is nem gyújtjuk fel az összes multis üzletépítési tanácsadó céget, internacionálé éneklése közben? azoknak tán nem a kizsákmányolás, a profitszerzés a céljuk..???
Mennyivel jobb, ha a magyar daogozó minimálbéres rabszolgaként tizenkétórázik (ha egyáltalán van állása), mintha önállóan megpróbálna néhány tisztítószert, egészség-nedüt terjeszteni?
Szóval nem értem...
Canadian Diamond Traders, valaki?
Sok tanulsággal szolgál ez az MLM világ. Én eccer mnélküli időszakomban sajnos kipróbáltam egy hasonló céget, szerencsére nem feccöltem bele sok pénzt, de olyan igérgetések voltak, meg karrierépítési útmutató, hogy csak néztem. Aztán szerencsére sikerült normális melót szereznem, aki beszervezett, meg ki volt akadva, hogy most akkor mi van, teljesítsek már, mer különben nem mehetek nyaralni jutalomból Török riviérára, meg Svájcba síelni, stb. Leszartam...Aztán kiderült hogy ezeken az utazásokon csak az első 50-100 létrehozó személy vett részt, a többiek meg güriztek, sikertelenül. Ezekről tényleg érdemes volna könyvet írni...
@futureboy: Ez kérlek nem igaz, ez a fogkrém illóanyag tartalmától függ, ami olyan hatást/érzetet kelthet hogy kiszáradt a szád.
Sima manipuláció, pszichológia és te megkajáltad.

A mentholt is hűvösnek érzed, pedig nem hűt. :-))
Az erős paprikától meg meleged lesz, pedig nem konvektor.
Hát Kedves Hozzáértők! Elég alapvető hiba a "piramis rendszereket" amelyek csak pénz mozgással járnak(a téged követő belépők fizetik a te hasznodat) összekeverni vagy összemosni az MLM értékesítési rendszerrel, ami evtizedek óta a világ boldogabbik felén a nem vitatottan leghatékonyabb értékesítési forma! Sajnos az ehhez hasonló írások miatt a magyar ember elhessegeti a számára valóban hasznos lehetőséget is. Nem az amerikai tapsoljunk-ugráljunk együtt, aztán vásároljunk aranyáron típusú dolgokra gondolok.Van értelmes Magyar cég magyar árakon korrekt termékekkel! Aki nem hiszi kicsit nyissa meg az elméjét és járjon utána.
Ja, a három hónap alatt meggazdagodsz dolgokat tényleg kerüljétek el, de 1-2 év alatt tényleg tisztességes havi jövedelemre lehet szert tenni.

Megfelelő cég, megfelelő termékek, megfelelő árak, megfelelő munkatársak! Csak keresni kell!
@Manci néni:
Az aloe vera tényleg egy klassz gyógynövény.
Meg a kamilla is az :-)
Jogos, Árpi, én teljesen egyetértettem a képmesékkel, ha én lennék Bajnai, Orbán, a jövőben is téged kérnének fel, hosszabb műsoridőben; viccen kívül.
Csak amiatt nyafogok, hogy előbb - ahogy te is írtad jó régen - gyurcsánynak jó pár embert börtönbe kellett volna dugnia - a végén magát is - és akkor sokkal hitelesebbek lettek volna a Képmesék TŐLÜK.
@travis: István akinek a beceneve István?
:D
Nekem akkor vált hiteltelenné a Forever Living Products, amikor az újságukban benne volt az egyik vezetőjük halálhíre.
hát az FLP az elég érdekes, vannak kifejezetten jó termékeik, ezért aztán sokan csak azért bereggelnek, hogy olcsóbban hozzájuthassanak

ezt én is megtettem, meg anno volt egy ismerősöm, aki borzasztóan nyomult, aztán gondoltam, mér ne, persze hálózatot nem építettem, arra már nem vitt rá a lélek, meg a hozzáállásom se kellően szektás, anélkül meg nem megy a téma

attól függően, hogy milyen az ismerősi köröd nagy anyagi sikereket is elérhetsz a rendszerben, vagy éppen egy nagy lópikulát, hogy érthető legyen, ha fodrásznő vagy, akkor nagy eséllyel indulsz, ha klasszika-filológus, akkor esélytelen vagy, most képzeld el, hogy felhívod a finn népköltészettel foglalkozó ismerősödet, hogy van egy üzleti ajánlatod...

ugyanez egy olyan környezetben, ahol sok sok háziszárnyas csacsog és megosztják egymással a dolgokat, sokkal zsírozottabban műx

amúgy az említett ismerős uszkve 3 év bénázás után irtózatosan elszállt, jelenleg már olyan lóvékat keres, hogy az megszégyenítő, pedig előtte halál ruppótlan volt... nem is mellesleg a hertelendy klára vonalába tartozik

aki meg az adolféba, vagy hogyis van ez... a rendszerben nyomulnak még a rékasi károlyék is és nem nyomják szarul

ez van, típus kérdése, van, akinek bejön, de a legtöbben csak nyöszörögnek, vegetálnak, aztán kihullanak a hálózatépítésből... de világszerte elég sok ember nagyon tisztességesen meg tud belőle élni

de pofa kell hozzá, meg mittudoménmi, kevesen tudják igazán jól csinálni
@Kotit: Hehe, egy ellenpélda. Egyik haverom felhívott, hogy ő mit csinál. Elmondta, nem kellett, de azért a mérést barátnőmmel befizettük. Eljöttek hozzám. Nekem az átlagos szinten volt a mérési eredméynem, DE: barátnőm a az abszolut felső kategóriába tartozott. A haverom felső vonalának kissé fennakadt a szeme, nagy nem is tudott mit kezdeni a dologgal. Utólag beszéltük, hogy elég vicces volt.
Sertésmájkrém

2008-ban pénzpiaci alappal 6-8%, abszolút hozamú alappal akár 18% hozamot lehetett elérni.

a párnaciha még háborús időkben is szar megoldás.
@Sickret Service: Oké, ez jogos, de ez spéci helyzetnek tűnik: ez a dolog érdektelen volt a nagyközönség számára, viszont nagyon hasznos egy kis célcsoportnak, akik ráadásul valszeg ismerték is egymást. Tehát logikus volt az ismeretségi viszonyokon keresztül terjeszteni.
alapvetően egyetértek, mindig is orbitális átverésnek tartottam az MLM-et.

csakhogy. "..és szarból légvárat ne építsenek" - írod.

azért azt ne felejtsük el, hogy az egész globális gazdaság pontosan erről szólt mindig is, és ebbe roskadt bele ugye: mégcsak nem is szarból, hanem a büdös nagy semmiből építgettek itt univerzum méretű légvárakat egyesek. az egész világgazdaság alapja az, hogy a bankok a SEMMIBŐL adnak hiteleket és adósítanak el komlett országokat, kontinenseket, végső soron az egész világot.
Manci néni hozzászólását ki kellene tenni külön posztba, ékes példája annak, hogy hogyan épül fel egy ilyen rendszer féligazságokból, hangzatos hívószavak alapján.

Ez a hsz kommunikációs alapmű. Minden benne van a témakörben.
-Összeesküvés- elmélet és az azon átlátás ígérete
-Tudományos problémák kézzelfoghatóvá tétele, és személyre vetítése
-Fentiek alapján konklúzió: Mindent lehet, csak akarni kell, ha nem sikerült nem akartad eléggé
-A most már a személy saját problémájára tuti megoldás kínálása
-Fentiek féligazságokkal alátámasztása
-Hangzatos hívószavak használata
-Végkonklúzió: Az igazság előtted van, csak nem akarod észrevenni

Beszarás. A szci ugyanígy működik.
Ja igen:
Eddig nyomát se láttam az FLP-ben a szcientológiának, egyedül az a fajta műlelkes és - némileg valóban agymosós beütésű - lelkesítés és a kizárólag felszínes anyagi siker (sportkocsi, egotikus utazások, luxuslakás - persze a legtöbb embernek ezek jó hívószavak és célok lehetnek) mindenáron való hajszolása volt visszatetsző a stílusban, amit értelmes ember a helyén tud kezelni és nem szükséges azonosulnia vele.
Engem az ismerősöm ismerőse próbált beszervezni a Lyonessbe. Azt az egy órát, amit akkor elvesztegettem a végighallgatásával, azóta sem tudom behozni. De elhatároztam, hogy legközelebb, amikor valaki "egy baráti megbeszélésre hív, a nekem megfelelő időpontban", azt mondom neki: 3500 Ft,- + Áfa. Ennyiért végighallgatlak, ha tényleg akkora üzlet, úgyis dőlni fog a lóvé.
TótaW!
Ilyenekkel foglalkozzál, meg baszogassad a beszűkült agyú scientológusokat, ez nagyon jól megy neked és még társadalmilag valóban fontos dolgot is művelsz.
A politikailag beszűkült tudatállapotodat pedig hagyd a padláson egy jó darabig kérlek.
Mindenkit üdvözlök! Sok igaszság van a fenti cikkben, valóban vannak olyan emberek, akik mások nyomorúságát, reménytelenségét szeretnék kihasználni. Az viszont tudatlanság, tájékozatlanság, ha ezt valaki az MLM-mel azonosítja be. Vannak korrekt módon működő cégek, és hálózatépítők. Ugyanolyan ez, mint a hagyományos kereskedelemben. Azért én megnéznék egy statisztikát, hány embert vertek át eddig MLM-mel, és hányat hagyományosan, szupermarketekben, "akciókkal". Egyébként a cikk megírása előtt én gazdasági szempontból utánanéztem volna egy kicsit, hogy hogy is működnek ezek a cégek, mert igazán véleményt arról alkossunk, amiről legalább minimális tudásunk van.
@belekotty:

Belekotty elfti, van egyáltalán valami, amiben nem vagy Nobel-díjas?

Üdv: gorcsev :o)))
Kedves Tóta W., akkor már tudod, hogy hogy működik a nyugdíjrendszer és milyen vég vár rá!
@hauptrichter: "- ki tehetett volna többet azért, hogy minél okosabb legyen a nép, ilyen szempontból is."

- Ha már a politikánál tartunk ki is találta ki ezt az elmebeteg lakástámogatást, hitelezést, amibe az ész nélkül felvett hitelekbe most belerokkan a nép?
Hol is kezdődött?
@Martian:
AZért te félkegyelmű, mert ha figyelmesen olvasnál rájönnél, hogy TWÁ-nak nem az MLM-mel mint értékesítési módszerrel van baja, hanem azokkal a rendszerekkel, amelyek az MLM-mel takarják a piramisjátékot. Gratulálok, remélem beszervez a szci egyház vagy valami kamu mlm gruppa, és mire rájössz, már sokba' lesz a buli

Rettentő egyszerű a különbség (nem mellesleg a PSZÁF ez alapján nyugodtan szabályozhatna is)

Rendes MLM: Belépéskor nem kell terméket megvásárolnod kötelezően és a jutalékod a saját és az alád szervezettek valós termékfogyasztásából kapod. Ez frankó nincs vele baj.

Kamu MLM: Belépéskor belépési díjat fizettetnek, kötelező (nem fogyasztási mennyiségű) termékvásárlásra köteleznek, amit azért veszel meg, hogy a rendszer tagja legyél. Később a jövedelmed abból keletkezik, hogy az újabb belépők is belépési díjat fizetnek, és nem a valós fogyasztásból. Na ez nem frankó, előbb utóbb bedől (amikor nincs több beszervezhető balek)
PROTESTÁLOK!!!

Ugyanis itt két dologról van szó, az egyik, hogy a semmiből valóban nem elsz pénz, kell mögötte álljon üzleti tevékenység - és ebben tökéletesen igaza van a cikknek amikor az autógyártásról regél -, vagyis vannak különböző típusú üzletek: autógyártás, takarítás, reklámozás. És itt van a lényeg, ugyanis az egész MLM reklámról szól. Én reklámozom a táplálék-kiegészítőt, vagy a kedvezményt az Auchanban (kb úgy mint egy óriásplakát) és ha jól csinálom, kapok érte jutalékot. Ha nagyon jól csinálom, nagyon sok pénzt kapok érte (BTW az Index vajh miből él...ott a banner felül most is, fogadjunk asse tudod mi, de reklámozod itt nekem hogy vegyem meg :D )

Ne keverjük ezt össze azzal, hogy az MLM-hez (60-80-95%-ban?) hozzátartozik az is, amiről a cikk szól, a sok zombi meg a "csodálatos karrier" faszsága. Az ilyeneket jól el kéne ásni, ebben nincs vita.

De ott az a pár százalék, aki nem lett MLM-vallású, senkit nem nyaggat, ugyanakkor mégis keres vele. Ők semmivel sem rosszabbak, mint bárki a reklámpiacon.
"@movhu: Egyszer volt egy cég, a DT-Diamond, ők elhitették, hogy a tuti befektetés a színes gyémánt. Aztán szép lassan kiderült, hogy a gyémántok, amiket árultak, csak töredékét érik. Nekem elsőre átjött a piramisjáték, de magyar honfitársaink ebbe is toltak 1-2 milliárdot."

És nem fogod elhinni, ki volt a DT Diamond magyarországi vezetője:
sciennet.blog.com/2008/10/
Igen, bizony, a sciennet vezetője. Helyére került az utolsó darabka mozaik? :)
Komolyan a gyomrom felfordul az ilyenektől. Ez gyakorlatilag nem más, mint szegény, és manipulálható emberek átverése, lenyúlása, meglopása, stb.
Alapos törvényi kidolgozással kéne ezeket visszaszorítani, amíg lehet. Pl. maximalizálni, hogy hány %-ot kaphat valaki a piramisban alatta lévők nyereségéből-forgalmából. (legyen mondjuk max 2%, összesen)

Árpád! Egy szót mondok: Zepter. Egy külön cikket megér, hidd el nekem.
egyébként ez már tényleg a végtelen arrogancia, W, te meg a hozzád hasonló bérbloggerek és egyéb seggnyalók meg az egész istenverte, korrupt, szarbazüllött holdudvar tartja hatalmon a magát baloldalnak hazudó maffiát, ezt a tolvaj gazember-hordát, akik elloptak mindent ebben az országban, és ezek után jössz, és beszólsz a nincstelen senkik millióinak, hogy mekkora idióták ezek a szerencsétlenek, akiket azok a mocskok vertek, vernek át évtizedek óta, akik szekerét te is tolod?? nem érzed, hogy ez egy kicsit.. hm.. szemét aljasság?
nekem volt szerencsém agy Nuskines csapatépítőagytágításra nemrégiben. szerencsémre elég bor volt bennem, hogy kibírjam az első sorból azt a két órányi faszságot, amit szinte végig nekem tolt. szerencséjükre még nem volt bennem annyi, hogy keresztkérdéseket tegyek fel...:D
Nem hittem volna, hogy indexes újságíró is rászokik a "luxusprofit" kifejezés használatára :)
@is: Muhahaha. Ez marhára nem így van.
A Nevem Bill Gates. Megvettem a DOS-t 50.000 USD-ért majd eladtam az IBM-nek 1.000.000-ért.
Miután lenyúltam az Apple ötleteit, a taiwani pc gyártókkal lepaktálva egyeduralkodóvá tettem a windows-t.
A legfontosabb különbség: Én nem X vagy Y cég termékeit árulom hanem _gyártom_ a termékeket, fejlesztek. Az hogy a kis/nagy ker más árréssel dolgozik annak semmiköze az MLM-hez
@Manci néni: Koszonettel varnam a TUDOMANYOS (impakt-faktorral rendelkezo)ujsagok listajat. Legalabb olyan hosszan, mint velemenyed kifejtetted. Ha erre nem kuldesz semmit, akkor ugyanennyit szamit a velemenyed....
@Tóta W. Árpád:

a poén ott következik, hogy "Ezzel szemben a Lyoness rendszere így néz ki:"

háhháhá, nagyon jó.

Nem csak beszervezett ember leszel, hanem személyiség nélküli négyzetté válsz a lioness rendszerében.
Köszönöm a tájékoztatókat és ismeret/tapasztalat anyagot a hozzászólóktól.
Épp egy Nuskin/Pharmanex belépés küszöbén álltam.
Épp mondtam is a beszervezőmnek, hogy hozzon már össze egy kb. olyan egzisztenciával rendelkező emberrel, amilyen én vagyok (átlag ember, átlagos megélhetéssel), aki szintén tagja ennek a társaságnak és kb. fél év alatt sikerült megszereznie a Ruby kategóriát, ami azt jelenti, hogy min. 600000 Ft passzív jövedelme van.
Mert az egy dolog, hogy mondjuk neki sikerült megvalósítania vért izzadva az üzletét, de mesélje már el, hogy milyen volt a kapcsolati tőkéje, milyen embereket tudott beszervezni.
Azok is az átlag polgár kategória?
Vagy ők is M5-ös BMW-vel jönnek engem meggyőzni, mint ahogy tette ezt a beszervezőm is.
Na erről az üzletről akkor le is kattantam, annyi.
2 észrevétel:
1) miért vagy makrogazdaságilag olyan vadliberális - szabadpiac végtelenségébe vetet hitedre gondolok - mikor kicsibe tökéletesen látod a dolgok zártságát, végességét? (mindegy csak egy költői kérdés)
2) az a legnagyobb baj, hogy az értékrendeket teljesen szétcseszték. a munkának egyre kevesebb a pénznek egyre több 'értéket' rendeltek. miközben egyre kevesebb élőmunka/értékteremtés kell. devalválnak munkát/tudást mindent csak hogy tömegcikké/árucikké tegyék.
Érdekesmódon pont a Lyonesst fikázza TW miközben akkora baszomnagy Sciennet banner figyel a nyitólapon, hogy csak győzze újpetya lapátolni az érte járó lóvét.

A Lyoness egyébként 6 éve működik legálisan, mindenféle offshore irodák nélkül a Sciennetet meg az a jó ember alapította (korábban Lyonessben nyomult még az indulásakor és lenyúlta az ötletet), aki ellen most az ügyészség eljárást indított a DT Diamond csalássorozat miatt. Sciennet céges hátterének nézzetek utána kicsit, hátha találtok olyat is ami nem offshore és nem washington vagy ciprusban van, de akkor szóljatok nekem is.

A Lyonessbe pedig ha nem fektetsz be, akkor nem is bukhatsz semmit, viszont pl. egy csomó multitól kaphatsz vissza (sok kicsi sokra megy) összegeket amit amúgy nem kapnál meg, szerintem ez korrekt, vásárlásra használjuk mi is, OMV tankolás, Auchan, Praktiker, Reál élelmiszer, Hervis, Kika, Baumax, aztán gyűlik szépen a pénz, egy idő után pedig kivehető.
lehet, hogy rohadtul bizalmatlan vagyok, meg így 40 felé túl sok az élmény-anyagom/tapasztalatom a bizalmatlansághoz, de tavaly nyáron egy kedves volt gimnáziumi osztálytársam mlm-csábítását muszáj voltam visszautasítanom.

be kellett látnom némi töprengés után, hogy olyan veszettül kiterjedt kapcsolati hálóm nincs: akiket szeretek, akik a barátaim, nem akarom elveszteni, meg feldühíteni sem.
persze, ha nagyon jóindulatúak hozzám, akkor egy-két esetleges agitációmat tapintatosan igyekeznek leszerelni, aztán ha kitartóbb volnék, talán bolondnak néznek, a végén meg faképnél hagynak...

adósságot sem vagyok hajlandó ködös ígéret miatt felhalmozni...
@Manci néni:
Miért nem tetszik inkább gyümölcsöt és zöldséget árulni mesterségesen előállított tabletták és kenőcsök helyett?
1%-os visszatérítést a vásárlások után egy nyamvadt OTP-s hitelkártya is ad, és ráadásul azt KP-ben nem pedig ilyen "árrésgyűjtős" f*sság formájábna, mint a lyoness.
Ezzel együtt sem a dolognak ezzel az oldalával van baj, hanem hogy e mögött is egy pőre piramisjáték húzódik meg, a különböző "gazdasági osztályokban"súlyos tíz-százezrekért megvásárolható "pozíciókkal", amelyek után akkor jár a nagy lóvé, ha az alattunk lévőkkel is hasonló összegekért vásároltatunk ilyen "pozíciókat". Elméletileg persze a 2pozíciók" összejöhetnének az 1%-os árrésekből is, csakhát mennyit kell ahhoz vásárolni, hogy az 1%-okból kijöjjön pl a 300 000ezres "induló" pozíció csomag?
@Martian: Nem csak a katkók, hanem abban a mezőnyben amiben versenyeztek, mindenki.

Viszont emellett a vallás mellett ki tudott alakulni a mai liberális világ, ami azért nem egy rossz eredmény.
@belekotty: Pedig azt hittem,hogy többi fogkrémre ezért írják rá,hogy 7 év alatti gyermek csak szülői felügyelettel használhatja.Nem kellene lenyelnie....,vagy tévedek??,
Jaaa, meg ott az a *** Brokernet. Nem klasszikus mlm, de hasonló, iszonyat jutalékot kap az ügynök, ha rávesz egy szerencsétlent, hogy tegye be minden pénzét. Tudjátok hány ember bukta el a shanghaj expressen meg a többin minden pénzét? Csórikáim.

Volt nálam egy ilyen ügynök (távoli ismerős, ezért dőltem be, hogy jót akar, és beengedtem a lakásomba), tavaly szeptemberben. A dátum fontos, hetekkel a válság kirobbanása előtt...

Késő estig magyarázott. Persze nekem gyanús volt, mikor elment, beültem a netbe kicsit utánanézni. Hamar képbe kerültem. Mikor másodjára jött, már felkészülten vitatkoztam vele, igazából esélye sem volt. Mutattam neki a japán tőzsdeindexet, hogy lám egy szárnyalás sem tart örökké. Persze falra hányt borsó volt minden szavam. Félrebeszélt. Ráadásul egyre agresszívebb volt. A végén már előjöttek a látványosan előre betanult panel-szövegek és költői kérdések, amiktől normális ember frászt kap. Kicsi fagyosan váltunk el. Sok órát pazarolt rám, és egy fillért sem keresett.

Aztán 2-3 hét, és kirobbant a váláság, ami engem igazolt... Azóta is mosolyogva integet ha nagy ritkán összefutunk...
Nem hiszem, hogy TW-nek az alapfeltevése igaz lenne: hogy az MLM abban különbözik a pénzügyi piramisjátéktól, hogy áru mögé van bújtatva a dolog.
Szvsz a lényeg, hogy a terjesztett áru(k)nak milyen az ár érték aránya: ha jó, olcsóbb vagy jobb minőségű a bolti megfelelőjénél akkor miért ne vehetném MLM-tagtól? Hiszen ilyenkor tényleg csak egy más értékesítési formát választottak a termékeiknek. Mer ilyen is van.
A gond akkor van, ha egyébként szar terméket drágán árulnak és a nagy üzlet reményében csábítják be az embereket akik veszik és/vagy árulják azt. És persze ilyen is van.
A másik probléma a "járulékos" negatívumok: mellébeszélés a beszervezéskor, drága képzések stb. De olyan is van, ahol ezt el tudják hagyni.
Az a legdurvább az egészben hogy ez a hulladék az emberi kapcsolatokat is tönkreteszi, baráti körnek is annyi, annak aki ezt csinálja, hisz ha engem ilyennel hív fel valaki azonnal megszakítom vele a kapcsolatom.
Meg bírom amikor sok agyhalott győzköd hogy mekkora biznisz, de amikor rákérdezek hogy mennyit keres csak mellébeszél, hogy még nem, de, majd.

Amúgy engem is nemrég hívott fel egy exmunkatársam, gyanús volt, de mivel tartottuk a kapcsolatot, és volt közös infós melónk is annó, elmentem. Sejtelmem beigazolódott, ez a forever izé volt. Első percben mondtam neki hogy nem érdekel, szerencsére felfogta, többet nem győzködött (annyira). Viszont vesztett egy jóismerőstt.
"@movhu: Egyszer volt egy cég, a DT-Diamond, ők elhitették, hogy a tuti befektetés a színes gyémánt. Aztán szép lassan kiderült, hogy a gyémántok, amiket árultak, csak töredékét érik. Nekem elsőre átjött a piramisjáték, de magyar honfitársaink ebbe is toltak 1-2 milliárdot."

Nem fogod elhinni, ki volt a DT Diamond vezetője:
sciennet.blog.com/2008/10/
Bizony, bizony: a sciennet vezetője. Ebben a cikkben próbál mosakodni, hogy őt is csak átverték a gyémántos biznisszel.
Összeáll lassan a kép? :-)
@Manci néni: Tudod kedvesem mi a baj? Az hogy kiütést kapok már akkor is, ha a társaid mobilszámát meglátom a kijelzőmön. nem is veszem fel. Aztán kretén módjára felhívtok úgy, hogy nem jön a szám. Mindezt megtesziktek akkor is velem, amikor szombat délután nem pihennék. És nem fogjátok fel egyértelmű mondataimat, miszerint nem akarok semmilyen többezer forintra értékelt százforintos terméket venni.
Amikor pedig azt hiszem, hogy végre leszálltatok rólam, akkor jön a fajtátok, hogy kölcsön kérjen tőlem fizetésig.
De sorolhatnám még itt napestig, csak akkor senki sem olvassa el a hozzászólásomat végig, úgy, mint a tiédet sem, csak én felfogom.
@lesifotos: lol, persze hogy védik az új beszervezettek, hiszen
- már érdekül fűződik hozzá.
- éppen most estek át a kiképzésen, lelkesek
- szar lenne szembenézni azzal, hog időt, energiát _pénzt_ buktak visszafordíthatatlanul.
Minél többet ölnek bele, annál nehezebb lesz, inkább maguknak is hazudnak, csak azt hallják meg ami erősíti őket a hitükben.
Annak örülök, hogy az ilyen fórumokon, mindig olyan emberek írnak véleményt a témáról, akiknek halvány lila segédfogalmuk nincs az ilyen cégek és rendszerek működéséről, mert dolgoztak benne egy hetet vagy semmit és az első kudarcra feladták és elkezdték fikázni a rendszert. Gyerekek mondok valamit: ez is egy szakma, amit meg kell tanulni és egyébként a Közgázon is tanítják. Ahhoz egyébként tényleg kell bátorság, hogy a szalag mellett dolgozz egész életedben nettó 80 ezerért vagy egy multinál legyél luxusrabszolga, céges autóval, laptoppal, amit bármikor megvonhatnak. Aztán elmész nyugdíjba 70 évesen(ha megéred) és nyomorogsz életed végéig miközben egész életedben dolgoztál és nem tudtál félretenni a hiteleid miatt(a magánnyugdíjpénztárban azért annyira ne bízzatok). Tudom vannak gázos cégek és emberek, akik átvernek másokat, de ez nem csak az MLM cégekre igaz(az Auchan, meg Tesco ugyanúgy átver ha nem figyelsz). Az amatőrt az különbözteti meg a profitól, hogy tájékozódik, tanul és olyan emberrel dolgozik, aki már megtanulta a szakmát és sikeres ebben. A korrektség és tisztesség itt is alapfogalom, de sokan feladják, mert képtelenek felelősséget vállalni magukért vagy azért ha valamit szarul csinálnak. Hál istennek ezt sem kell mindenkinek csinálnia, szükség van a többi munkaerőre is.
riszpekt!

(az időzítés a tervszerű publikálás része, vagy puszta véletlen?)

--------8<--------

el_topo 2007.10.01. 23:53:34
1. ha kicsit se gáz ez a projet, akkor miért kell itt megelőző jelleggel magyarázkodni?
2. ami a közgázos fejtágítást illeti, a propagandán kívül ien mlm epizód lesz legalább? tudod, amikor rég elfeledett egykori utcabeliek/évfolyamtársak/kollégák stb egyszer csak előkerülnek a jó hírrel, miszerint épp most gazdagodnak meg gyorsan és nagyon, és nem akarnak kihagyni belőle.

Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2007.10.02. 03:30:24
el topo: ez egy kiváló ölet, az MLM és a pilótajáték ismertetése, de nincs most a tervekben. De megjegyzem.
jaj, egyszer én is belefutottam egy ilyenbe, a kipuffogós csaja kezdett bele az egyik mlm-es buzineszbe. nem voltam résen, elmentem.

értem én a piramisrendszert meg minden, hogy az alsóvezetőknek 1%, feljebb 2-3%, afelett 5%, meg hogy azzal telik a napja, hogy mindenkit hívogat orrba-szájba, hogy ki mit vesz, miből mennyit. de akkor sem értem, hogy hol itt a nagy üzlet, amikor a jutalékukat gyakorlatilag levásárolják saját termékre. kérdeztem, hogy van-e kimutatásuk, hogy az árbevétel hány százaléka jön teljesen külsőktől és hány belsőktől, disztribútoroktól. nem volt. mert ahogy figyeltem, nem éppen havi 2-3 ezer forintot költenek el a raktáráruházukban.

a mézes madzag amúgy a következő volt: lehetek "vezető" - ergó széttelefonálhatom a napomat és megihatok 628 kávét a város ezer helyén hetente - ez nem vezetés, ez porszívóügynökség, kidobnak a lakásból, visszamászol az ablakon.

kereshetek akár havi bruttó 400-at. a számlás 400 nem havi bruttó 400. mondtam neki, hogy ha még 10 évig csinálja, kurvára megnézheti majd a nyugdíját. most örül a leevázott 400-nak, de az lófing lenne, ha rendes nyugdíjat akarna és befizetné a járulékait mint a saját bt-jének az alkalmazottja.

ja, és a termékekről: legfőbb ismérvük, hogy "csak természetes" anyagokat tartalmaznak. mondtam, hogy attól még, hogy egy vegyi anyag mesterséges előállítású, nem biztos, hogy egészségtelen. és fordítva.

a hozzá nem értő bio-faszságtól meg kiráz a hideg (nem is eszem ilyet itthon), mert ma Mo.n nagyjából azt adják el bionak, amit nem permeteznek. az hogy milyen messze van az autópályától, volt-e talajcsere, vegyi üzem a közelben stb. nem nézi senki. vagy max nagyon kevesen.
@is: "Nevem Bill Gates. csináltam egy terméket"

Na itt a jelentős különbség.
Vagy az Amwayt és társait szeretnéd védeni? A különbség a két jutalék rendszer között, hogy az egyik fenntartható, a másik átverés, ahol a direkt marketingesek nem győzik rátukmálni a másikra a vackaikat. Az egész már a szektagyűlés jellegű előadásaikon bűzlik, ami önmagában is ok arra, miért ne!
Akik önérzetesen védik itt ezeket a piramisjátékokat: lécci ne dobáljatok ilyen magas labdákat, könnyen azt találjátok, hogy jelöltek titeket a Douchebag of the Year Award-ra. Bár ez még Magyarországon annyira nem honosodott meg.
Az MLM rendszert az különbözteti meg a Ponzi sémától (en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme),hogy van valami termék is benne.
De miután a tagok bevételeit nagyobb részt a hálózatépítés eredményezi,maga a termékforgalmazás csak töredék,szerintem ez nem más,mint a jó öreg pilótajáték kiszínezett változata.
Azt látni kellene, hogy nem minden mlm-es rendszer ennyire rabló. A mostanában felfutók igen, de pl. egy avon működik sok 10 éve és náluk az üzlethelyiséget meg a raktározást helyettesíti a sok ügynök. Persze igaz, hogy avonban is azok kaszáltak nagyot, akik az elején szálltak be, de az a rendszer megáll a lábán pusztán a termékek eladásából is.
@Tóta W. Árpád: Az FLP-t 1977-ben alapították,az Amway-t a 60'-as évek végén.Mindkettőben vannak jogdíj típusú jövedelmek,hiszen ezért van értelme csinálni.

Ui:Az Orlando Magic NBA csapat csarnokának a neve: Amway Arena!-akkora átverés nem lehet....
A "fák nem nőnek az égig": ezt úgy érzi az ember, de ha utánaszámol, egész ijesztően nyilvánvaló, hogy ezeken csak az a néhány ember gazdagodhat meg, aki elkezdi. Az ilyen "magam alá beszervezős" dolgokban ugyanis az emberszám (éhes száj) növekedés exponenciális.
Ez számokra lefordítva annyit jelent, hogy ha mindenki csak két-két embert szervez be maga alá, akkor a 23 és 24-ik szint között, ha hármat-hármat, akkor a 14 és 15-ik szint között, ha netán négyet-négyet, akkor a 11 és 12-ik szint között fogy el magyarország lakossága. Beleértve a csecsemőket, a vakokat és a mozgásképteleneket is.
Jelentkeztem egy álláshirdetésre, ahol irodában lévő többféle adminisztrátori helyekre keresnek munkaerőt. Kaptam egy e-mailt, hogy ekkor-és ekkor megbeszélésre menjek be. Miután nem kértek cv-t,és a cég nevét sem, a telefonszámot felhívtam(ezt megadták). Fáradjak be, mert mégis, személyesen. Csápjaim már nagyon ki vannak hegyezve az MLM stílusra, s annak ellenére, hogy semmit nem akart elmondani, végül kibökte, hogy melyik cég.Már ismertem, de megkerestem a lapját, hogy mire is keresnek munkaerőt. Gyanúm beigazolódott, lehet ez valóban irodai munka, de terméket kell eladni, rábeszélni a vevőt, hogy miért csak ezt és nem mást. S itt nem sima eladói tevékenységről van szó, hanem, hogy bepalizd az embereket. Szóval inkább tovább keresek munkát.
@Manci néni:
„... véletlenül lehet a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend nagytisztje az országigazgatónk?”

És akkor mi van?
@travis:
aloe vera?
milyen ismerős...
én egy olyan meetingre mentem el, ami mondjuk családi házat választott ki "meghitt" körítésként...

az előadó ott kezdte bennem kiolvasztani a bisztit, hogy (szerintem amatőr módon) előadásában folyton azt ismételgette:"nagyon-nagyon...", és az előadás adott pontján az oda passzoló jelző következett...

persze, lehet, hogy az "aloe vera" termékekben van jótékony hatás (is), de a terjesztési formulát valahogy nem találtam túl elmésnek...sajnos, a "piramis játék" megjelölés jutott eszembe a dologról, habár lehet, hogy én voltam/vagyok tudatlan...
@2lkedő: nem egyszer kérdezik meg, hanem határozott "NEM egyszer s mindenkorra" válasz után a következő "baráti" találkozó se szól másról. És ha épp az én agitálásomat sikerül leállítani, akkor az ő arany életükről kell végighallgatni a litániát. Hát így tényleg vége.
vegre egy jo cikk, ideje volt mar!
grat!!
Ez a pénzszerzési stratégia egy nagyon jó jövedelmet ki tud alakítani, csak kell hozzá egy kis bőr is az arcra. Nekem is ajánlottak már FLP-s terméket, elég intenzíven. Az Aloe Vera az egy nagyon jó gyógynövény, az nem vitás, csak azt nem tudták velem megértetni, mért olyan drágán adják. Fel is vetettem, hogy a drogériákban olcsóbban is kaphatok Aloe Vera termékeket, erre az volt a válasz, hogy azok a termékek nem valószínű, hogy találkoztak Aloéval.- Érdekes, hogy egyes emberek az OÉTI-t is felül bírálják-.
Szoktak azzal érvelni, hogy azért kell ilyen piramis rendszerben árulni, mert a bolti kereskedelemben sok hasznot tesznek rá. Na, ezen nagyon lehet röhögni. Csak gondoljunk bele, hogy hány emberhez, hány ember tartozik, és mennyi jövedelmet kell nekik kifizetni, mikor a legalacsonyabb státuszú hálózatépítő is 100 000Ft. keres, a sok igazgatóról nem beszélve.
Aki hamar megakar gazdagodni csinálja, csak nem kell mellé magyarázni.
Üdv! Én is írtam erről egyszer egy cikket: fontolvahalado.igen.hu/654-a-porszivougynokok-megkesett-utodai.html

Főleg a lélektani oldalról, merthogy itt az anyagi ellehetetlenülés mellett komoly pszichés nyomort is okozhatnak az efféle kalandok...

Hacsak nem válasz te is agymosottá, mert akkor hiszel is benne, és ugye a légvár csak omlásában súlyos.
@belekotty: Ha valaki nem tudja, hogy a HF igenis gyenge sav annak ellenére, hogy a fluor a legnagyobb elektronegativitású elem, akkor az nem vegyész. Vagy az egész KTCS (avagy mostani nevén már Kémiai Intézet) elmehet a francba, ha esetleg mégis kaptál tőlük diplomát...
@2lkedő: "Azt viszont egyáltalán nem hiszem, hogy a kapcsolati tőkéjét feléli vele az ember.
Ha valaki képes csak azért rosszat gondolni a másikról "ja, na tessék, ez is agymosott ügynök lett" vagy hasonló, mert felhívja telefonon, hogy meginvitálja egy ismertetőre"

Ezzel nincs is baj, ha nyíltan megmondja, mire megy a játék. Épp kedden "rendelt" tőlem weboldalt egy rég nem látott ismerős. Leülünk, kérdem, milyen oldal kellene, erre mondja, hogy oldal már van és jön a beszervező szöveggel. Elb.szott az életemből két órát utazással (vidéken lakom), 10 percet a térítéssel, mert ott leállítottam és inkább beszélgettünk más dolgokról. Jó volt újra látni, kár, hogy becsapott.
@karacsi_maci:
"négy / nyolc asztalon játszani egyszerre, napi hat órában csinálni, hidd el, keményebb munka, mint bármely multinál egy HR pozíció."

Na ezt konkrétan el is hiszem :DDD
@belekotty:

Na vegyészkém, akkor biológus biztosan nem vagy. De nem is ez a lényeg. Nem tudom, hogy a reakcióegyenleteken túl tanították-e a biológiai hatásokat, ill. hogy mi történik az emésztőrendszerben a flourral. Tény, hogy a fogzománc egyik építőeleme a fluor, enélkül nem is lehetne ép. A legtöbb fogkérm NaF-t tartalmaz, ami nagyobb mennyiségben károsítja az ideg- és emésztőrendszert.
Nekem a baráti társaságom jelentős része FLP-s lett az utóbbi 2-3 évben. Külföldön dolgozom, csak nagyon ritkán látogatok haza, ezért koncentráltan látom a változást rajtuk. Szörnyű... 3 éve még csak egy csaj áradozott arról folyamatosan, hogy milyen jó üzletbe kezdett. Ennek csak örülni tudtam, reméltem bejön neki a dolog. Később egyre több embert beszervezett a baráti körből, és azóta kizárólag arról tudnak beszélni, hogy milyen az üzlet, milyen jó termékek vannak, és mennyire jó irányba változtatta az életüket. Ennek még mindig örülnék, ha közben nem érezném magam lesajnálva, amiért "normál" munkát végzek (céget vezetek), és nem az ő haladó módszerükkel váltom meg a világot. Amikor szóba került, hogy mennyire érintett minket a válság, azt kaptam az arcomba, hogy "Rossz lóra tettél...". Na ilyenek után inkább kerülöm a baráti kör FLP-s részét, egyszerűen nem érzem jól magam velük többé. És a nem FLP-s résztől kb ugyanezt hallom.
A legsezbb, hogy ezt nem úgy élik meg, hogy ők szigetelik el magukat, hanem úgy, hogy a rövidlátó többség nem kér a világmegváltó haladásukból. Ha a többség is aloe verát árulna, ki sütne kenyeret?
Egy kolléganőm pár évvel ezelőtt lelépett a cégtől babázás címén.
Rá egy jó mésfél évre összefutottunk az utcán, "Jaj szia, de rég láttalak! Hoy vagy mi vna veled, figiy úgy beszélgetnék veled, de most rohanok, de gyorsan cseréljünks zámot, majd felhívlak és megbeszélünk vmi kávézást"

Így is lett. Kezdtem is gondolkozni rajta, hgoy igen-igen unalmasan telhetnek a hétköznapjai ha így megörül egy-egy régi kollégának. megbeszéltük a találkát, el is mentem a megbeszélt helyre ahol már várt. Meg egy ismeretlen jólöltözött, jólfésült, nyikhaj figura, és előadták, hogy volna egy kurva jó ajánlatuk...

Azóta nem beszéltem a hölggyel, a leveleit (körlevelek) meg olvasás nélkül dobom a kukába.

Érdekes mennyire képesek lealacsonyodni, megutáltatni magukat az emberek némi kis extra remélt pénz miatt.
@Manci néni: Tudod, ezzel egy gond van: ha állítólag szent célotok, hogy megóvjátok a sok balga ember egészségét, akkor miért kell kb 50 ezer HUF értékben csomagot vásárolni nálatok? Miért kell belépni egy vagyonért? Miért nem lehet egyszerűen azt mnodani, hogy én csak egy fogkrémet, izzadásgátlót, vagy vitamint szeretnék? De nem, ezt nem lehetett. Kb 3 hónapja engem is elcsábítottatok egy ilyen megbeszélésre, a termékbemutató tetszett is. A természetes gyógyászati eszközökben hiszek, de belépni nem akartam (nem is lett volna felesleges 50 ezrem a kezdőcsomagra), de gonodltam, azért vennék tőletek rendszeresen ezt vagy azt. Hát, mint ott közölte velem a bemutatót vezető lány, azt nem lehet. Egyszerre kell vásárolnom, mert a a raktárból vagy min. 5§ E HUF értékű cuccot veszek (akár csomagban, akár anélkül), vagy semmit.
Nem a termékekkel van a gond, hanem az árusítási módszeretekkel. Hiába jók a termékek, ha ott sok ember célja mindössze az, hogy minél gyorsabban minél több pénzt szerezzen.
A hozzátok hasonló szervezetek lejáratják a természetes gyógymódok és hatóanyagok hírnevét. Hiába hatékony az aloe, mert mióta néhány ilyen MLM szervezet meglovagolta a hírnevét, azóta a legtöbb ember már az aloe szó hallatán is keresztet vet.
Egyébként meg ma már a patikában is meg lehet kapni mindezt, amit ti kínáltok. Csak a termékek márkaneve Vichy, Fitofontana, La Roche-Posay, stb. Nics benne misztérium, ezek is ugyanúgy hatnak, ugyanolyan tiszták, egészségesek, nem drágábbak, mint akár a FLP akár a többi ilyen szervezet cuccai, és nem kell 50 ezer piculáért vásárolnom belőlük egyszerre.
@Manci néni:
Kedves Manci néni,
Senki nem vonta kétségbe az aloe kedvező hatását.
Az FLP azonban nem azonos az aloe-val. Az aloe csak egy a sok cég közül, melyek forgalmaznak aloe-s termékeket.

Mint ahogy vitamint sem csak Dr. Lenkeitől lehet venni.

Nem tudom, hogy a Sci egyháznak van-e köze az FLP-hez, de az írásodban használt érvek jellege számomra inkább igazolja, mint cáfolja ezt.
@Manci néni: Tudod, ezzel egy gond van: ha állítólag szent célotok, hogy megóvjátok a sok balga ember egészségét, akkor miért kell kb 50 ezer HUF értékben csomagot vásárolni nálatok? Miért kell belépni egy vagyonért? Miért nem lehet egyszerűen azt mnodani, hogy én csak egy fogkrémet, izzadásgátlót, vagy vitamint szeretnék? De nem, ezt nem lehetett. Kb 3 hónapja engem is elcsábítottatok egy ilyen megbeszélésre, a termékbemutató tetszett is. A természetes gyógyászati eszközökben hiszek, de belépni nem akartam (nem is lett volna felesleges 50 ezrem a kezdőcsomagra), de gonodltam, azért vennék tőletek rendszeresen ezt vagy azt. Hát, mint ott közölte velem a bemutatót vezető lány, azt nem lehet. Egyszerre kell vásárolnom, mert a a raktárból vagy min. 5§ E HUF értékű cuccot veszek (akár csomagban, akár anélkül), vagy semmit.
Nem a termékekkel van a gond, hanem az árusítási módszeretekkel. Hiába jók a termékek, ha ott sok ember célja mindössze az, hogy minél gyorsabban minél több pénzt szerezzen.
A hozzátok hasonló szervezetek lejáratják a természetes gyógymódok és hatóanyagok hírnevét. Hiába hatékony az aloe, mert mióta néhány ilyen MLM szervezet meglovagolta a hírnevét, azóta a legtöbb ember már az aloe szó hallatán is keresztet vet.
Egyébként meg ma már a patikában is meg lehet kapni mindezt, amit ti kínáltok. Csak a termékek márkaneve Vichy, Fitofontana, La Roche-Posay, stb. Nics benne misztérium, ezek is ugyanúgy hatnak, ugyanolyan tiszták, egészségesek, nem drágábbak, mint akár a FLP akár a többi ilyen szervezet cuccai, és nem kell 50 ezer piculáért vásárolnom belőlük egyszerre.
@szakállasbácsi:
"Ez is csak olyan, mint az összes marketing. Az emberek reményeire, félelmeire és mindenek előtt szorongásaira épít. Tehát érzelmeken tapos. És ezért jól működik és jól is fog működni, amíg emberek lesznek és az emberek érezni fognak.
"

ld: térítő vallások...
Biztosan mondta már valaki, de azoknak az embereknek akik ilyesmibe belépnek és házalnak, nagyon hasonló a stílusuk, beszédmódjuk. Elég tenyérbemászó, barátkozós jófejkedős csúszómászó szövegük van, amitől szerintem egy határozott, erős személyiségű ember elhányja magát az első 2 percben. Én egy pénzügyi tanácsadó cégnél voltam kb egy évig, ebből fél évet ha toltam aktívan a dolgot, de befuccsoltam mivel a saját módszeremmel próbáltam termékeket eladni, objektíven elmagyarázni, hogy mi micsoda, miben mennyi a kockázat. így is lelkiismeretfurdalásom van, mivel bebaszott a válság és több részvényalapú befektetést is eladtam, igaz minimum 10 évre, de akkor is. Az az igaz, hogy ha nem a sablonszöveget nyomod (amiben általában semmi konkrétum, pézügyi szakkifejezés, magyarázat nincsen, csak manipuláció és ferdítés) akkor nincs esélyed házalóként és beszervezőként. Nem hazudnak ezek, csak nem mondanak el mindent. Más kérdés persze, hogy az emberek mit szeretnek hallani egy ügynök szájából.
A másik ami felbaszott, hogy ide kb a varrónőtől a gyárimunkáson át mindenki jelentkezhet, a "vizsga" amit pár hónap után kell tenni egy vicc, semmi pénzpiaci tananyag nincs benne, csak az eladás meg a "rávezető szöveg". És ezek nevezik magukat pénzügyi tanácsadónak.Én egyetemre jártam (járok) tanultam pénzügyet, diplomám lesz, nagyképűen hangzik de derogál ilyenekkel együtt dolgozni úgy, hogy ő is pénzügyi tanácsadónak meri nevezni magát...
A PSZÁF persze már kötelezi őket valami vizsgatételre, hogy megtarthassák a tevékenységüket, de ez sem gond: az MLM cégnek saját (talán OKJ-s) iskolája van, azt "tanít" ott amit akar, a papírt ingyen adja, csak szervezz, meg add el a 20 éves befektetést a nettó 80-ból élő 5 tagú családnak.
A másik, hogy egy büdös nagy kamu, hogy függetlenek, adott befektetéskeért több jutalék jár mint a többiért, úgyhogy érdeke az adott helyzetben szarabb ajánlatot adni, mivel többet kap érte.
Szv akinek van lelkiismerete, szereti a családját és a barátait, és értelmes, határozott embernek érzi magát az ezt messzire kerülje el. Nézzen magának befektetést a neten, járjon utána, számolgasson, szánjon rá időt, jobban jár.
Na még nem volt Kopasz Mercis ő az ügynökösdi blog.hu -s úttörője, majd jól kioktat benneteket :D
Én azt nem értem, hogy mennyire nem godnolnak bele a következményekbe ezek az ügynükük mikor meg akarják győzni/átverni a saját ismerőseiket, családjukat.

Engem egy volt kolléganő akart berántani, aki akkor már jó ideje gyesen volt. Random utcai találkozás alkalmával örült meg nagoyn az ismerős arcomnak és azonnal találkozót követelt, hogy kicsit beszélgessünk mi hogy megy a cégnél stb. Na gondoltam szegény hogy unatkozhat.
A megbeszélt helyen azonban nem egyedül várt, hanem egy jólfésült, jólöltözött, gnómsrác társaságában, és előadták, hogy ha meg akarok gazdagodni akkor mos fogtam meg az isten lábát.
Végighalgattam őket illedelmesen, a tőlük kapott füzeteket meg cd-ket (FLP volt asszem) kidobtam a kukába, és azóta nem talákoztam, beszéltem az egykori kolleginával, sőt a leveleit (körlevelek) olvasás nélkül szórom a kukába.

Szerintem nem érte meg, de neki kell tudnia.
Szevasztok!

Az MLM fertőzés párszor már engem is megpróbált elérni, nem hagytam. Többnyire a hatásos ellenérv az szokott lenni hogy nincsenek ismerőseim, és antiszociális alkatomnál fogva nem kötök új ismeretségeket... :)

Amúgy kimaradt a cikkből a banki termékek és a biztosítók MLM rendszerű értékesítési gyakorlata. Ez vajon miért kerülhette el "Bölcs Árpád"-unk szigorú tekintetét???
Na és blogírásból meg lehet élni? Vagy tényleg csak acélgyártásból? Ejnye, itt valaki megrekedt Rákosi szintjén...
Olyasvalaki, aki keveri az emelemet a piramisjátékokkal.
:)
Milyen érdekes ez a worluk-féle cenzúra... Más nickkel is ezt a véleményt írnám, akkor is bannolnál? gyökér!
Valaki hallott a Ganodermarol, az is ilyen hagyomanyos MLM-szeruen mukodik, az altalam ismert MLM rendszerek kozul talan az OKONethez hasonlit leginkabb. A neten emglehetosen keves informaciot kaptam roluk
Végre egy igazán jó írás, rég volt már ilyen. :)
Nemkéne direkte (párt)politizálni, akkor újra jó lenne a TótaWé :)

A sciennetet nekem is mutogatták (nem voltam a fejtágítón, csak a PPT-t néztem), nem is értettem hogy hogy nem esik le a többi, elvileg értelmes embernek a jogok vásárlása körüli átverés?
Az itt megjelent hozzászólások egyértelműen azt mutatják, hogy az emberek azt sem tudják, hogy mi az MLM lényege. Ha nem értetek valamihez, akkor ne írjatok róla elítélően. Sokan szerintem az MLM-et azonosítják a piramisjátékokkal. A legtöbb MLM-cégnek nagyon jó termékei vannak, és a legtöbbjükhöz diplomás emberek is csatlakoznak, és jól megélnek belőle.
Csak úgy mondom, hogy az Index címlapon is a Sciennet hírdet. Gondolom az a pár milliós reklámbevétel azért jól jön, amit majd kifizetnek a Kovács családok a belépéskor.
@2lkedő: Abban egyetértünk, hogy az FLP termékei jók, én alapvetően szkeptikus vagyok ezekkel a "csodaszerekkel" kapcsolatban, de volt, amit kipróbáltam, és működött.
Azzal kapcsolatban viszont, hogy a kapcsolati tőkét feléli-e a dolog, nem értünk egyet.
Igenis rámehet.
Mert aki "aloézik", az megkapja az oktatást, hogy hogyan kell hívni a bemutatókra az embereket. A lényeg az, hogy mellébeszéléssel, neadjisten hazudozással.
Ha engem egy ismerős elhív egy ilyen bemutatóra, de ha megkérdezem, letagadja, hogy MLM-e, akkor konkrétan átbaszott. És ez nem opcionális náluk. Oktatják, hogy így KELL meghívni, higgyék el, aki mondja, az tapasztalatból tudja.
És bizony lehet barátokat veszíteni ezzel. Mert a magyarázat persze megvan: "Csak neked is lehetőséget akartam adni rá...". De aki nem végletesen naiv, az tudja, hogy ez úgy néz ki, hogy "Csak utánad is szeretnék sok-sok pénzt."
Ergo gyakorlatilag átbasztam az ismerősömet némi pluszpénz reményében.

Manci néni meg a TI-PI-KUS agymosott FLP-s mintapéldája. Mondanak valamit, ő pedig valami egész másra válaszol, mert ott több pozitívumot tud kiemelni, és ezzel bizonyítja, hogy aki nem hisz 101%-osan az FLP-ben, az minimum ostoba.
Ez a legkártékonyabb fajta ügynök. (Tudom, tudom, az "ügynökösködés" tiltva van nálatok, ti misszión vagytok, szentté lesztek avatva mind, és véletlenül se azért csináljátok, hogy kevés munkával sok lóvétok legyen.)
Riszpekt a témaválasztás, ennek időről-időre elő kell kerülnie. Nekem már nincs türelmem, megtettem a társadalomért a magamét, 5-10 embernek elmagyaráztam, hogy ez kinek működik, kinek nem.

Az FLP-ről nem tudtam, hogy az, de a ScienNet és a Lyoness abszolút szcientológia. Ha már hiszel az eladási módszerükben (annak ellenére, hogy csak példaképekre nézel fel, vagy ismerősre, de még mindig nem neked van rendes kereseted), akkor hiszel bármiben, amit mondanak, és szépen lassan jönnek a megoldások az életed egyéb problémáira is. Persze pénzért.

Ezért botrányos, hogy már a TV-ben is reklámozzák ezeket, korábban az MLM rendszerű dolgoknak kifejezetten kikötése volt, hogy nincs hirdetés, reklám, web, csak személyes terjeszkedés.

A Szigeten külön sátruk volt, és már a bejáratnál ránkcuppant egy csajszi, hogy csak a nevünket kell megadni (ez is értékes nekik), legszívesebben átmentem volna Airplane üzemmódba, amikor Rex Kramer üti le a reptéren a sorra érkező különböző térítőket. Kill Frenzy.

Minden alkalommal személyes sértésként élem meg, hogy fiatal próbálkozók azt nézik ki belőlem, hogy ebben lehetek sikeres, és a képességeimre nincs is szükségem. Elmennek a picsába. A végén az a szomorú, hogy akik eljátsszák az ismerőseik bizalmát, és a csőd szélén végül nincs hol lakniuk, már nem tudnak kihez fordulni, és mehetnek csövezni.

Egy egyetemistának iskola mellett még nem fáj futni egy egyéves kört ezzel, rájön, hogy neki nem működött, és kiszáll, de egy 50 éves egyedülálló anyuka előtt elhúzni a szarban végződő mézesmadzagot vérgeciség.

Kösz, W!
@Tóta W. Árpád:
Árpád: egyáltalán nem tilos a befektetésekkel szervezett piramisjáték!

Brókernet név mond valamit?

Ott sem az értékesítési jutalékokból élnek a kisemberek, és a nagyok sem. Belépsz a cégbe, hálózatot építesz, eladsz a családtagoknak 20év-30év-életfogytik tartó terméket, ezek után szép summa üti a markod jutalékként (akár 100ezres nagyságrend, persze a papa-mama-tesó-nagynéni sorozat gyorsan elfogy, és aki egyszer vett egy 20 éves terméket, az nem vesz többet ilyet). Utána kezdődik az agymosás, hogy fektesd a jövődbe a jutalékot, menj el tanfolyamra, menj el továbbképzésre, mert még többet fogsz keresni. Na ez a nagy pénz!

Jah, és még valami. A tanfolyam nem arról szól, hogy fejlődő térség, tőzsde, bux index, GDP, stb, hanem arról, hogy hogyan hülyíts be másokat (ugye gondolsz a nyugdíjadra, ugye gondolsz a gyerekeidre, mi lesz ha beteg leszel, az "ügyfélnek" arról nem kell beszélni, hogy árfolyam kockázat, meg tőzsde meg, derivatív termékek, CDO és hasonlók. Mikor a távol keleti piacok bebuktak a Bnetesek még vígan kínálták a termékeket, mert azokon 30% haszon volt tavaly)
Ezt mikor írtad, Bélám?
Tíz évvel ezelőtt? Mert kb, akkor volt aktuális. Amway, meg hasonlók...
Na úgy látom jönnek szépen a hálózati emberek. Árpi, jobb lesz ha a hátad mögé nézel esténként, mert ebben megint nagyon beletenyereltél... :-)
Remek a gondolatmenet, miszerint az MLM az pilótajáték... na de miért állunk meg itt, a világgazdaság miért nem az? Mármint hogy növekedés. A bolygó ilyen szempontból zárt rendszer. Nem tudunk korlátlanul egyre több értéket termelni, sőt, már régóta tulajdonképpen a szükségletek generálásával csinálunk mű-értékeket. Mehet ez örökké?
@Martian:

"egészség-nedüt terjeszteni"

Bakker, már a söröt is így nyomják?

Mély levegő. Nyugodj meg. Aki hülye, azt továbbra is be tudod majd palizni. aki okos, azt meg eddig sem tudtad. Mi változott?
@Manci néni: "pont Adolf alsóvonalában vagyok"

Ez annyira szép, tömör és komplex kép a pilótajátékokról :)))

Amióta láttam, hogy az 55 évesen munkanélkülivé vált apámat hogyan szédítették ezek a szarok, hogyan baszta el rá a megtakarított pénzét és az újrakezdés esélyét, azóta szilárd álláspontom, hogy összes adolfos szekta kinyalhatja... az alsóvonalamat.
@futureboy: Még azt elfelejtettem mondani, hogy a fogkrémben direkt van olyan anyag, ami kissé gátolja a nyálképzést. A fogorvos is fúj ilyet a szádba nagyobb mennyiségben, hogy amikor ragaszt a nyálad ne tegye azt tönkre.
Na most ennek funkciója van, hogy a hatóanyagok kötődjenek a fogzománchoz, azt a sok nyál ne mossa le idő előtt, valamint hogy minél kevesebbet nyeljél le belőle. Szóval szó szerint "megetették" veled. :-))
Arról nem is szólva hogy a fluorozott termékek engedély kötelesek, hát azért nem tesznek bele fluort, mert így elkerülik az engedély hercehurcát.
Bepaliztak!
Remélem a jövő fiúi nem lesznek ennyire naívak és tájékozatlanok mint te.
Bár ahogy a mai oktatás áll! :-))
Én egyetlen ilyen társaságnak vagyok a nem túl aktív tagja - pedig már többe próbáltak beszervezni mint amit 1 kezemen meg tudok számolni - de ez a cég konkrétan tetszik.
A nevük ÖkoNet, és ami legjobban tetszik: igen, van itt is lehetőség x év után bizonyos hálózattal sokat keresni munka nélkül (amit elvileg mindaddig megtartasz amíg az általad beszervezettek nem telejsítenek nálad sokkal jobban); de ami tényleg tetszik hogy nem erőszakosak, és a hipoallergén-bio-öko egészség termékvonalon aktívak elsősorban, bár persze itt is van pár olyan termék amit nem vennék meg.
Ja, és a belépés mindössze 25 rugó, amiért ráadásul egy tekintélyes kezdő termékcsomag is jár.
Ha jól tudom a fogkrémben van glicerin, ami gimnáziumi emlékeim szerint erősen vízmegkötő hatású. Próbáljátok ki, mikor kis fogkrémet köptök a mosdóba , kör alakban "magába szívja" a vizet :D Persze lehet, hogy tévedek.
Aki meg nem használ fogkrémet, legalább rágóra áldozzon!! Különben szagolhatjuk reggel a metrón...
"azért ezzel óvatosan. igen, sokan vannak, akik azt gondolják, hogy ebből fognak megélni, és elbuknak. iszonyatos gyomor kell hozzá, tehát aki valóban ebből él, az semmiképp sem mihaszna.

négy / nyolc asztalon játszani egyszerre, napi hat órában csinálni, hidd el, keményebb munka, mint bármely multinál egy HR pozíció."

Nem arról volt szó, hogy könnyű csinálni, hanem hogy haszontalan. Semmiféle javat nem állít elő.

Az MLM struktúrája épp nem vészes, a baj az, hogy az MLM manipulatív és hazug. Az ügynökök pedig tudatlanok, rámenősek és hazudnak. Az mlm ráadásul nem lehet hatékonyabb, mint a hagyományos értékesítés, hiszen pont ezért tömörödnek vállalatokba emberek, hogy a sok fajta teendőt megosszák egymással.
"Bezzeg a katkók annak idején kinyúvasztottak pár millió embert, mert máshogy gondolkodtak, ma meg az "engedjétek hozzám a gyermekeket" jelszó sajátos pedo-megnyilvánulása fertőzte meg az egyházukat... az smafu, PC szinten nem illik róla beszélni?"

LOL, pont jó helyen kopogtatsz ezzel?
@Martian: a legnagyobb különbség a kettőben, hogy - általában - a cégeknél láthatod hogy mit kapsz és mit adsz, míg az MLM rendszerben nem. Persze kivételek vannak.
Ja, és a legfontosabb: egy végtől ki lehet lépni, és nem fognak még fél évig a nyakadra járni.
"a póker főleg a mihaszna kölykök időhúzása"

Aki ismeri a jelen pókeres világát az rádöbben, hogy nincs foglamad arról mi a valóság, és sztereotípiák ill. nők lapja cikkekből merített "axiómák"-ból építed fel gondolatmenetedet. Egy kis rosszindulatú leszólási szándékkal fűszerezve.

Vajon más témában is hasonló módon jutsz el véleményed kialakításához?
Malac69: de ugye te nem azért gyűjtögeted ki itt sorban a hibákat, korrektori gondossággal oly lelkesen, mert éppen helyesírás-tanfolyamokat szervezel MLM-es rendszerben és jól kinézted magadnak a Tótawét is kuncsaftnak?... ))
Gratulálok Tóta W. végre egy jó cikk!

De szerintem, nincs teljesen igazad. Nem az MLM a gond, hanem az emberek.

Túl sokan hiszik el, hogy lehet pénzt keresni, úgy hogy nem dolgoznak, és nem értenek ahhoz, amit csinálnak.
(Persze egyeseknek sikerül. De tömegesen?)

A bepalizás pedig nem csak az MLM-nél megy. Ilyen alapon kritizálhatnád a teljes reklámipart, a csomagolóipart, az egész kereskedelmet, de még a gyártók és szolgáltatók többségét is (pl. pénzipar), mert gyakran hasonlóan működnek.

De akár a híripart is, ahol a sok netes portál ellenőrzés nélkül veszi át egymástól a hülyébbnél hülyébb cikkeket.

Ezek közös pontja, hogy mind csak a pénzre utaznak, munka, és tartós érték előállítása nélkül.

A különbség az MLM és utóbbiak között csak az, hogy nem ismerősök, hanem ismeretlenek zaklatnak, és csapnak be.

Az MLM-s agymosásról meg annyit, hogy volt egy ismerősöm, aki a Pepsinél dolgozott, ezért nem volt hajlandó Coca colát inni. Ez nem agymosás?

Több multinál is dolgoztam, és azt láttam, hogy a legtöbb alkalmazott legalább olyan agymosott, mint az mlm-sek többsége. Mindig az épp aktuális "policy"-t hiszik el vakon.

Ugye, hogy nem az MLM a gond, hanem, hogy elhülyültek az emberek?

**************************************

Nálunk meg pláne semmi sem úgy működik mint más normális helyeken.

Ha adhatok tippet, ebben a témában írj cikket:
A magyar jövőkép Burundihoz és Haitihoz hasonlítható – de a helyzet jobb mint Zimbabweben.
link:
www.gallup.hu/Gallup/release/zimbabwe_090605.htm
Az is nagyon szomorú, hogy egy csomó értelmes, de tapasztalatlan fiatalt beszerveznek, akik közül sokan egyetemi/főiskolai tanulmányaikat hanyagolják el a gyors meggazdagodás reményében. 18-20 évesen nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy 30-40 éves képzettnek tűnő emberek ígérgetnek neki. Persze, hogy elhiszik. Több ilyennel is talákoztam ez sokkal jobban felbosszantott, mint a mindenre jó aloe vera spray vagy a nonszensz 20 éves életbiztosítások.
Első találkozásom a MLM rendszerrel egy AMWAY ügynök útján volt, akit este felvettünk a haverommal az országúton.5 perc múlva már lelkesen ecsetelte a termékeik kivételes képességeit.Mikor eljutott odáig, hogy a LOC tisztítókoncentrátum kis dózisban kitűnően megszünteti a gyomorégést, én akkor befejeztem vele a társalgást.
Az nem gyanús, hogy akik pár hónapja még egekig magasztalták az egyik hálózat előnyeit, azok annak bedőlése/kifulladása után nagyon hamar megtalálják az újabb tutit?
Egy cimborám azzal jött (AMWAY vonalon), hogy ez a hálózat erkölcsileg is javít tagjain.Másrészt nem a termékvásárlás a lényeg, hanem a HÁLÓZAT mérete.Vigyorogva javasoltam, hogy kössön exkluzív szerződést a Büntetésvégrehajtással (az elítéltek kötelezően lépjenek be), két legyet ütnek egy csapásra...Megsértődött.
@belekotty: ezt sajnos eltévesztetted, ha jobban utánanézel, ez egészen máshogy volt közgazdaságilag (ld. mi lett volna ha 2002 után Orbánék viszik tovább a stafétabotot), ezt korábbi posztokban pár éve nagyon részletesen kitárgyaltuk; de most itt nem ez a téma. Sorry :-)
@evababu: légy oly kedves és mondj egy jót! mert akikkel eddig én találkoztam, azok közül egyik sem volt az. (nem írnám ide a nevüket, mert nem érdemlik meg a reklámot) És a beszervezett diplomás ismerőseim nem szedték meg magukat belőle, hanem elbasztak hónapokat, éveket és a pénznél sokan sokkal többet vesztettek: barátokat. Hívhatjuk bárhogy, érdekes módon mindig azok járnak jól, akik kitalálták és már az elején beszálltak.
Mindig elcsodálkozom míly nagy tudású is vagy te tótaw. eddigi pályafutásoddal bizonyítottad hogy a sebgyógyítástól, a politikai és társadalom tudományokon keresztül a harangöntéshez is bizonyára értesz.
Javaslatom az az hogy válasszunk téged fejedelemmé és mienk lesz itt a kánaán.
Szokásodhoz híven ahogy azt a klubrádióban is szokás mindenképp moderálj ki.
a Dr lenkeigecit emlitette mar valaki?
@Namir: "Több multinál is dolgoztam, és azt láttam, hogy a legtöbb alkalmazott legalább olyan agymosott, mint az mlm-sek többsége. Mindig az épp aktuális "policy"-t hiszik el vakon."

Ezzel tökéletesen egyetértek. A multiszemlélet legalább olyan káros. Erről könyvet lehetne írni, vagy filmet forgatni.
Pl. Teljesen megdöbbentő volt az Új Eldorádó c. filmben (verespataki aranybánya) látni a bányászó cég munkatársát, aki elhitte, hogy valóban jó az amit csinálnak sőt még agitált is mellette.
Istenem, ez a sok fontos ember, aki háborog egy elvesztegetett óra miatt, amit azóta se tudott behozni...

Amíg elolvastad a posztot, a kommenteket, megírtad a tiédet, mennyit vesztegettél el?
lattam ilyet a Tavol-Keleten. Van emvej es tsai. Itt a "nyuszika baratai es uzletfelei" regi elnevezesu rendszer sokkal hatekonyabban mukodik, es tobb a szegenyember is. Itt is szanalmas volt latni, ahogy a kulfoldi (!) agitprop figura hitgyulis lelkeszhez illo reppelessel szeditette az arcokat. Azokon meg boldogsag, rajongas, kipirultsag, hogy igen. taps
Csak azt nem értem, MLM-mel hogyan lehet bepalizni az embereket! Aljassággal lehet, rosszindulattal lehet, mlm-mel nem lehet.
Belépsz egy vásárlói klubba ingyért vagy minimális beléptidíjjal és akkor és annyit vásárolsz, ahogyan az neked jólesik. Bummm.
Volt egy ismerősöm, aki bepróbálkozott velem. A főiskolán jóban voltunk, utána talán két évvel felhívott, elmentünk sörözni, kedélyesen beszélgettünk, kivel mi van, megvan-e még a pasid/nőd stb., majd kb. egy órás bájcsevej után szóba került a "mit dolgozol"-téma, elmeséltem, hogy ezt-és-ezt, itt-és-itt, ő is elmesélte, majd hirtelen vérfarkassá változott, és kiderült, hogy ő engem valójában gazdaggá akar tenni. Mint akibe beleharaptak, komolyan, úgy megsértődtem. Az futott át az agyamon, hogy míg én megörültem, hogy látom, érdekelt a sorsa, ő engem csak egy kipipálandó tételnek tekintett a noteszában. Úgyhogy teljesen komolyan annyit mondtam: "nem veszek tőled semmit. De tételezzük fel, hogy mégis, és kiderül, hogy amit eladsz nekem, az egy valag szar. Két év után csak azért bukkansz fel, hogy eladd nekem - ha engem kár ér, hogy fogsz nekem elszámolni? És mi véd meg attól, hogy jól seggbe ne rúgjalak, ha összefutunk egy közös baráti társaságban?" Magához tért, bocsánatot kért, kifizettük a sört és hazamentünk.
@Kendan: Munka nélkül? Miért, a hálózatodat munka nélkül hozták létre és tartották meg? Ügyes!:)
Amíg nem lesznek ilyen hirdetések az újságokban, hogy "kohászokat/vájárokat/kőműveseket/hegesztőket/tanárokat...stb." keresünk havi bruttó 600ezer forintért bejelentve,leadózva juttatásokkal miegymás...méghozzá tömegesen, addig ezek a szekták virágozni fognak.Most volt a kezemben egy kb.86-os "Magyar Ifjúság" szám / aki nem tudná, a KISZ KB. lapja volt/ tele volt álláshirdetésekkel fiataloknak, 5ezertől 10 ezerig terjedő fizetésekkel.Szolgálati lakás , OTP lakás hegyek,betanulás idejére fizetés, stb...Mit tudtak akkor, amit most nem?
@Martian: Mert 1millióból 1 lesz sikeres, de az MLM egy pilótajáték, nem valódi siker.
Aki ezt és az elfogadható kockázat elméletét nem érti, annak hiába magyaráznánk estig.
Az csak azért nem lottóra költi a fizetését, mert az nem szimpatikus neki valamiért (sokat kell ixelgetni), de nem azért, mert felfogja, hogyha mindeki lottózásból próbálna élni, akkor mi történne.
Nagy respect ezért az írásért árpádnak, kifejezetten hasznos, összeszedett, létező példákkal alátámasztott, nem agybafőbe moralizáló-csúsztató kategória végre.
A NONI meg a mormonok pénzszerző és beszervező hálózata. Egy ismerősöm benne volt, nem ügynökként, hanem a központban. Mindezek mellett elvakult vadkonzervatív. Orbán, Joseph Smith, meg ezek: www.tahitiannoni.com/hungary/hungarian/retail/company/press/spokespeople/corporate_leadership.html
Az a lényeg, hogy ne kelljen gondolkozni, és mindig legyen valaki, aki megmondja, hogy mit kell gondolni. Másik ismerősöm belépett, mint terjesztő, és érdekes módon azóta mormon is. Még az kéne, hogy valami pártideológiát is bekajáljon, nehogymá legyen szabad agyterülete...
Aki egy abszurditásnak bedől, az képes mindnek bedőlni. Vagy ahogyan mostanában divatos mondani: "kognitív disszonancia redukció". Hiszek benne, és bizonygatom másoknak (és ezzel magamnak is), mert ha már nem hinnék, kiderülne, mekkora ökör voltam, mikor belevágtam.
Valaki jött korábban a microsoftos példával: az nem mlm, hanem 4 level marketing (számold meg, ökör). Ne keverjük már össze a hétköznapi disztribúciós láncot az mlm-mel. Egy ekkora terítést csak kétféleképpen lehet fenntartani, nagy haszonkulccsal (szar termék, magas ár), és sok új belépővel. Elemi algebra.
Kedves Tóta! Ez a cikk nagyon jól mutatja a magyar MLM-es társadalom profilját. Én magam nem itthon ismerkedtem meg ezzel a fajta értékesítési formával és azt kell, hogy mondjam, hogy maga a rendszer - és nem a bevásárlókártyásra gondolok itt, hanem a hagyományos terméket forgalmazósra - nagyon jó, csak az emberek teszik olyanná amilyen.

A legfontosabb dolog, amit tudomásul kell viszont venni és a magyar ember nem hajlandó erre: A SEMMIÉRT NEM ADNAK SEMMIT! A másik meg, hogy ebben az üzletágban is megvan a mindennapi munka, amit el kell végezni, csak ezt senki nem mondja el, a legtöbb embernek addig számít az új "munkatárs", amíg megvásárolja a többszázezres kezdőcsomagot, ami után zsebre tudja vágni akár a 20-50%-át is. És ugyebár más ez itthon, mikor valaki élesben konyhapénzből fedezi mindezt, mint mondjuk Amerikában, ahol a család költségvetésének a töredékéből lehet csatlakozni egy ilyen vagy olyan rendszerbe.

Egyébként meg úgy gondolom, hogy mint a világban olyan sok jól működő dolgot, nekünk magyaroknak ezt is sikerült jól tönkreverni.
jo lassu a moderäcio...
Tóta W idézet: "Továbbá itt rugalmas a munkaidő, ami főleg akkor előny, ha az áldozat már kissé hozzászokott az otthoni élethez, és nem fűlik a foga a hajnali munkakezdéshez." Igazad van, kis bogaram. Annyi fizetésért, amiből csak a rezsit lehet kifizetni, meg az alapvető élelmiszereket, nem is fűlik.....az ember élete, nem csak a munkáról és az épp, hogy megélekről szól, ez modern kori rabszolgaság.
De azért te mondjad bátran, te tévedhetetlen bíró vagy, csak néha hülyeségeket beszélsz.
@Lord_Valdez: bocs, hogy szőrszálhasogatok, de a póker tulajdonképpen még csak nem is zéró összegű játék, hanem enyhén negatív összegű, ha a szervezőt külső szereplőnek tekinted. Beszállási díj tournamentekbe, vagy sima játékoknál a rake, az mind garantált bevétel a szervezőnek ami nem vándorol át egyik játékostól a másikhoz.
Tények:

Leinemann Zsolt az ügyvezetője a Sciennetnek:
sciennet.blog.com/2008/10/

Ez a Leinemann Zsolt az ügyvezetője az AC kft-nek, - ami gyémántbefektetést ajánlott garantált hozammal és visszavásárlással is - és épp most ment csődbe. Végig zat hazudta, hogy cége a De BEERs (a világ legnagyobb, monopolhelyzetű gyémántcége) magyarországi kiválasztottja és az a cég garantálja a visszafizetéseket.

NEM GARANTÁLTA
NEM FIZETETT
ÁTBASZOTT MINDENKIT

index.hu/gazdasag/magyar/mancs402/

lesifotos.blog.nyugat.hu/2009/03/18/ujabb-rendszer-r-amivel-csak-nyerni-lehet-aha-persze/
Amiről még nem esett szó, az a Bránernet! Az a kedvencem!

A húgom küldte hozzám az aktuális pasi-projektjét, mondván, kötvényekkel és hitelekkel foglalkozik a gyerek, mi meg épp hitelfelvétel előtt álltunk. Eljött, hozzá teszem addig mi a Bránernetnek hírét sem hallottunk, úgyhogy nagyon udvariasan végighallgattuk, hátha mond valami okosat. BKV-vel jött, ez eleve gyanús volt. Miután befejezte, arra volt kíváncsi, mennyit keresünk, mennyi megtakarításunk van. A férjem óvatos, és feleannyit mondott - meg azt, hogy hitelt akarunk felvenni, azért hívtuk, hogy melyik banknál hogyér' a lakáshitel. Na, ezt nem tudta. Ekkor udvariasan észrevettük, hogy elszaladt az idő, és udvariasan elvittük autóval egy bkv-csomópontig, mégiscsak a húgom pasija. Utána telefonon elküldtem a húgom a picsába, de kiderült, ő sem tudta pontosan, mi fán terem a gyerek foglalkozása.

Rá egy hétre hívott a gyerek, hogy most már tudja a hiteleket. Udvariasan fogadtuk, erre nem egyedül jött. Egy még nála is fiatalabb srácot hozott, mondván ő a főnöke, ő tud mesélni a hitelekről. Folyt a bájcsevej, majd ezt a 16-nak kinéző öltönyös főnökgyerek azt mondta: "Én nagyon keményen tárgyalok. Ma úgy jöttem ide, hogy biztosan kötök üzletet. Szóval, havonta mennyit tudtok megtakarítani?" A férjemmel egymásra mosolyogtunk, és udvariasan ismét "elszaladt az idő, és hát golfbérletünk van" (vagy valami egyéb faszság). Ebből értettek, és elhúztak. A húgomat ismét elküldtem a picsába, és megmondtam, hogy ha nem szakít ezzel a kis köcsöggel, személyesen dugok egy esernyőt a seggébe és nyitva húzom ki. (Szerencsére komolytalan ügy volt, hamar vége is lett.)

Máig, ha vitánk van az urammal, előjön ez az "én nagyon keményen tárgyalok" szállóige, és onnantól csak röhögünk.
@Namir: Jó a meglátásod. Mint azt mondtam egy másik kommentemben, itt magyarországon csak annyi a hátulütője az MLM-nek, hogy az emberek a konyhapénzből próbálkoznak és teljesen tönkremennek ebbe. Bár ez pont ugyanolyan, minthogy emberek még az unokáik jövőjét is hajlandók behitelezni, csakhogy megvegyék az autót, amiről a tévében azt hazudták, hogy milyen szuper életérzést ad...
@Manci néni: Aloe veráról írja a wikipédia:

"Az A. vera kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatást tulajdonítva neki [1][2] a marketing anyagokban. A valóságban azonban a kozmetikai és az orvosi célokra való alkalmasságot egyaránt igen kevés tudományos bizonyíték támasztja alá, és legtöbbször az e kisszámú megerősítő bizonyíték által igazolni vélt hatásokat is megcáfolták később más közleményekben."

továbbá en.wikipedia.org/wiki/Aloe_vera#Medicinal_uses

Gyakorlatilag a külsődleges hatásain kívül az összes kamu...
@Kálmánbátyám:

Tévedés, a tagok jövedelme a termékforgalomból származik, mivel a hálózat fogasztás/termékforgalmazás nélkül egy kiszáradt fa.
Ha nincs forgalom, nincs jutalék, együttmelegedés legfeljebb.
Mielőtt valaki ilyen üzletbe vág bele, jó, ha racionálisan végiggondolja, miről szólt az ajánlat, milyen képzési rendszerrel működik az adott üzlet. Évente 3 db hétvégi szeminárium plusz évente 6-7 db félnapos örömünnep meg havi X db oktató CD és könyvek simán kerülnek 200-300 ezerbe évente /fő. Ha a családból apu és anyu is elszánt, az + 60 % a dupla szemináriumjegyek miatt. Ráadásul az ilyen hálózatok vezetői gyakran az "oktatási rendszerből" közelakkora bevételre tesznek szert, mint ami az alapüzletből jön.
Aki MLM rendszerű termékforgalmazásba fog, az legyen tisztában azzal, hogy ez kereskedelem. Vagyis ahelyett, hogy nyitna egy boltot, vagy boltokat néhány helyen súlyos milliókért (amit ugyanúgy ajánlgatna minden ismerősének - "nézz be hétfőn, cuki blúzokat hoztunk..."), ismeretségi hálózatokon keresztül éri el a vevőket/fogyasztókat. Tehát az elején döntsd el, hogy egyáltalán nem kívánsz semmilyen kapcsolatot az adott üzlettel, vagy vásárlója leszel, vagy értékesíted a termékeket, vagy még bővíted is a vállalkozásodat hálózatépítéssel.
Előtte jól nézd meg a termékskálát, hogy a termékek árát megengedheted-e magadnak. Nem mindegy hogy a hasonló technológiájú pl. táplálékkiegészítőből 30 szem 15.000 Ft, vagy 60, vagy a harmadik helyen fél pénzért 120 szemet kapsz. És ez lehet bármilyen más termék.
Vagyis érdemes ezekkel az üzletekkel foglalkozni, de legyél válogatós és hallgass a józan eszedre. A jobb MLM üzletek valóban eljuttathatnak oda, hogy durva mennyiségű pénzt keress, ha alkalmas vagy rá. Ha neked elég mondjuk havi 50.000 fizetéskiegészítésnek, akkor lég ha rendszeresen termékbemutatókat tartasz és kiszolgálod a vevőidet. Ez nem baj, nem lesz minden falusi vegyesboltból WalMart.
Tóta W. Árpádnak pedig figyelmébe ajánlom Barabási Albert László Hálózatok című könyvét, ő a hálózatkutatás egyik nemzetközi szakértője és úttörője. Ez a cikk engem a HVG banki szolgáltatásokat elemző cikkeire emlékeztetnek, ahol negyedflekkes táblázatokban osztják az észt tíz-tizenöt bank kondícióiról, féltenyérnyi helyre sűrítve kb. 200 oldalnyi információ, csupán a hiteles tájékoztatás kedvéért. Vitaindítónak viszont elmegy ez az írás.
gazdagodj költekezéseidből

öregedj, hogy fiatalodj

zabálj, hogy lefogyj

piálj, hogy kijózanodj

kefélj, hogy szűz légy
Engem UFS, meg Sciennet próbált beszervezni, ja meg az FLP. (Forever Living) a hülye Aloe Vera cuccaikkal, ami nem jó semmire sem. Sciennet: logikus ugye, vásárolsz, és közben gazdagodsz is, egymásnak ellentmond, közben jó drága helyek vannak feltüntetve, ahol az 1% engedmény is sokkal kevesebb, mint egy olcsó piac, vagy bolt árai együtt. Ja, még próbálkoztak anno az Il Ferro-val is. FLP előadás alatt végighallgattam a sok hülyeséget, aztán megmondtam a "mentornak", hogy az én gyógynövényem az erdőn-mezőn van, ami ingyen van, és otthagytam. Nagyon észnél kell lenni, de mindenki azt csinál, amit akar, nem ítélek el senkit sem azért, mert tagja valamilyen hálózatnak, csak engem hagyjanak ki a "tuti" buliból.
"A FÁK NEM NŐNEK AZ ÉGIG"!
"Csakhogy míg a póker főleg a mihaszna kölykök időhúzása"

grt te barom!
Az egészségügyi MLM alapvetően az illegális reklámról szól. Ha a hagyományos módon hirdetsz, csak akkor állíthatod, hogy az egérszarkivonat gyógyítja a náthát, ha az OGYI-nál be van jegyezve és a náthára gyakorlt hatás vizsgálatokkal igazolva. Ha ezzel szemben MLM-hálózatot üzemeltetsz, akkor szimplán bejegyzed az egérszarkivonatot mint táplálékkiegészítőt vagy gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt (ehhez csak azt kell bizonyítani, hogy nem mérgező), az MLM-eseknek megsúgod, hogy ez igazából gyógyítja a rákot, az AIDS-et meg a reumát, és a levágott láb is visszanő tőle, csak ezt neked nem szabad nyilvánosan mondanod a gyógyszerlobbi miatt, aztán ők továbbadják ezt a célcsoportnak, te meg mosod kezeidet.
Árpi, azért vagy te veszélyes, mert időnként nagyon nagy okosságokat is bírsz írni, mint pl. most, a kisember meg azt gondolja, hogy csak azokat bírsz írni ;-)
@atomant2: Jaj, de szépen és átfogóan leírtad a magyar munkaerőpiacot. A magyar dolgozó ember vagy szalag mellett áll, vagy multinál üzletkötő, vagy MLM-milliomos. Slussz. Ez az, így kell érvelni: kiragadni a valóság egy irreleváns részét, azt teljesként hirdetni, és levezetni belőle, amit csak akarsz. Közben elhinteni néhány abszolút oda nem illő, de igaz tényt, hogy hirdesd, te igazat beszélsz.
És utána hasonló stílusban leugatni bárkit, aki vitába száll veled.
@saci02:

Nem fogom felsorolni az összes ilyen témában született tanulmányt, mert akkor napestig gépelhetnék. Helyette inkább itt van egy link, ezen találhatsz egy jó párat:

www.iasc.org/books.html
/Ez az amerikai Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács oldala, képzeld ilyen is létezik./

Béke veled
@okostojgli: Azért drágaságom, mert ha mondjuk almából kívánnád elfogyasztani természetes formában a C-vitamint (csak egy példa), akkor kb. 5 kg almát kéne elfogyasztanod egy nap. Amúgy valamennyi termék természeres alapú. Van még kérdés?
@movhu: Kedvesem, én _biztosan_ nem foglak felhívni, efelől nyugodt lehetsz.
@Manci néni: "Ez az amerikai Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács oldala, képzeld ilyen is létezik."
Ufókutatók is léteznek.
Azér én nem mosnám egybe a MLM rendszert és a piramisjátékot. Korrekt MLM cégek is vannak, pl.Avon, Oriflame. Az Amway termékei között is van jó, csak a beszervezési módszereik idétlenek.
Mondjuk a biztositási brókereket ki kellene írtani a föld színéről. Félművelten hazudnak össze-vissza, ha pedig nem szopod be, akkor agresszív kismalaccá változnak. Tapasztalataim szerint a komolyabb cégektől alkalmatlanság okán kiebrudalt csókák mennek el ilyennek. Szánom őket.
@captain morgan: Naja, csak kár hogy azt felejtik elmondani a később belépőknek, hogy az ő meggazdagodási esélyeik nagyságrendekkel kisebbek, mint az "alapítóknak". Nyomatják a sikerpropagandát, szép ki agymosás folyik a gyűléseken. De alapvetően átverés az egész, még ha nem is a legdurvább fajta.
A direct marketinget meg amúgy is elég gusztustalannak tartom, legyen a lényege biztosíás, befektetési tanácsadás, kozmetikum, vagy porszívó.
@Manci néni: "zért drágaságom, mert ha mondjuk almából kívánnád elfogyasztani természetes formában a C-vitamint (csak egy példa), akkor kb. 5 kg almát kéne elfogyasztanod egy nap. Amúgy valamennyi termék természeres alapú. Van még kérdés?"
---
Tényleg ennyi almát kellene ennem hozzá? Hogy-hogy nem halt még ki az emberiség az elmúlt mondjuk 100 évben, amikor ugyan nem ettek 5 kg almát (sem egyéb ekvivalens gyümölcsöt), de még a ti fantasztikus rendszeretek sem volt?

Húhhh...
Árpád, neked az mlm-mel global van ellenérzésed, vagy csak az mlm-es behülyítőkkel?
Pl. nem értem, miért rossz az nekem vagy a barátaimnak, ha az Auchan, OMV, Lukoil, stb vásárlásom után kapok visszatérítést, ha amúgy is ott vásárolok?
Nem gondolom, hogy ebből gazdag leszek és nem kábítok ezzel senkit, de az a havi pár ezer ami ebből kijöhet, fedezi a net előfizetést, amin olvasgathatlak.:-)
@Frucsasz- feltételes arany sünike díjas:

Hát öregem, sajnálom, akkor téged nagyon félretájékoztattak, vagy nem figyeltél elég jól (hallás utáni értés?). Nem kell, ismétlem NEM KELL 50 ezer forintos csomagot vásárolni, aki ezt állította neked, az egy fasz/picsa. A regisztráció teljesen ingyenes. Annyi megkötés van, hogy mivel ez egy nagykereskedés, tehát majdnem csak a "gyártósorról" veheted meg a termékeket, az egyszeri vásárlás értéke min. nettó 55 euró, jelenlegi értéken 18563 forint. Ezért cserébe kapsz egy diszkontkártyát, amit akkor használsz, amikor csak akarsz. Nincs havidíj, éves díj, megújítási díj, ha akarod, átruházhatod másra. Nincs kötelező havi vásárlás. HA akarod használod, ha nem, akkor nem. Olyan ez, mint régen volt a Metro kártya, volt egy minimális vásárlás. Itt is ez van.

Valóban létezik egy csomag (pontosabban többféle is), de ez egy könnyítés azok számára, akik üzletben gondolkodnak, é hamar meg kívánják szerezni a terméktapasztalatot. De ismétlem ,ez nem kötelező, csak egy választható opció. Ha úgy nézed, az mlm-vállalkozásba befektetett pénzért kapott eszköz.
Két alkalommal sikerült engem elhívni ilyen "üzleti tárgyalásra". Egyszer egy ált.iskolai osztálytársam hívott fel, hogy osztálytalálkozó lesz a lakásán, menjek oda. Mentem is, becsöngettem, a srác lila öltönyben nyitott ajtót. Megkérdeztem tőle: te ilyen elegánsan szoktál itthon tartózkodni? Mondta, hogy igen.
Bevitt a nappaliba, ahol már volt vagy tíz ember. Egyiket sem ismertem.
A másfél hónapos gyerek ágya fölé fl volt lógasztva egy palatábla, arra írkáltak krétával kvótákat, meg százalékokat.
Mondtam, hogy bocsi, már otthon be vannak áztatva a gyerekek, és leléptem.
Másodszor egy általam rendkívül tisztelt ember hívott el egy előadásra. De már valahogy gyanús volt. Mondtam neki, hogy ha véletlen Emway, akkor mocskosul elverem. Az volt, de nem vertem el.
@Real_Infidel

Az ember életében általában a 4 dologból valami hiányzik:
egészség-szabadidő-pénz-nagy pénisz. Neked melyik, baromarcú?

Örülünk, hogy Nettó 300++ jövedelem mellett porig tudtál alázni egy ilyen nyomorultat.

A post pont arról szól, hogy a munkanélküli szerencsétleneket lehet legjobban megtalálni ilyen ajánlatokkal. Jó, hogy Csányi nem fog MLM-ezni, majom. :(

ui:
A cikkhez: akinek lenne lehetősége, tehetsége, hogy dolgozzon, de inkább MLM, azt persze nem sajnálom. Viszont nyilván az üzletkötők többsége szívesebben vállalna valami "hagyományos" munkát csakhogy nem talál és akkor már inkább ez mint a segíly, ugyebár?
Alapvetően nem kell megijedni, az MLM nem fog kifejezetten elterjedni Magyarországon, egyszerűen nincs meg hozzá az az anyagi jólét, ami létét jogossá tehetné.

Az MLM-ben árusított cuccok jellemző tulajdonsága, hogy hiába hálózat, meg sokember, egyszerre CSAK KIS TÉTELBEN értékesítődnek. Ergo ahhoz, hogy még akár pici haszna is legyen az "eladó" hálózati tagnak, jelentős árrésekkel dolgoznak, és igen, legtöbbször - akárhogyan is mondják az emvéjesek - igen, marha drágák az MLM-ben árusított termékek.

Nos, a mai Magyarországon - ahol az emberek képesek akár 4-5 átszállással keresztülbumlizni a városon, mer' az osanban a krizantém csak 199 forint - lehetetlen 'minőségi' cuccokat eladni drágábban. Ergo az MLMnek nincs létjogosultsága.

Majd ha itt is kolbászból lesz a kerítés, majd akkor az emberek megengedik maguknak, hogy a szomszéd házhoz hozza a sampont drágáé', meg ők adják tovább mégtöbbért.
@Színes Géza: "Korrekt MLM cégek is vannak"
Nem arról van vita (legalábbis szerintem nem arról kellene, hogy legyen), hogy vannak-e korrekt termékeket forgalmazó MLM-ek. A baj akkor kezdődik, mikor bemagyarázza magának az ember, hogy az jó munka lesz, ha ő ezzel foglalkozik. És csak ezzel. Valójában ugyanis arról van szó, hogy ügynökösködik az MLM-nek, amiért nem kap fizetést. Csakhogy ahelyett, hogy azt mondanák neki az elején, hogy csórikám, fizetést nem kapsz, de minden eladott darab után x %-ot igen, mindenféle süket dumával levezetik neki, hogy ő nem ingyen fog dolgozni, hanem ebből fog meggazdagodni percek alatt.
Sajnos a családbanis van Lyoness fertőzés... azóta is évente kér kölcsön tőlünk... viszont a Szigeten is voltak szervezők, na az vicces volt. Jön oda a nő, hogy ismerem-e ezt a Lyoness-t, mondom evvel ne basztasson, mert ez egy ordenáré nagy fasság. Erre mondta, hogy ő elég sok pénzt keres vele.

Meg akartam kérdezni tőle, hogy a fogait akkor mi a faszér nem csináltatja meg, de nem akartam a lelkébe tiporni... :)
Nem az MLM-eket kellene ócsárolni, hanem megfelelő törvényi szabályozással elérni, hogy az inkorrekt cégek és piramisjátékok minél hamarabb eltűnjenek a süllyesztőben, valamint a másokat félrevezető, mások kárán meggazdagodó emberek olyan büntetéseket fizessenek / olyan letöltendő (!) börtönt kapjanak, hogy ez nekik ne érje meg.

Ilyen egyszerű a képlet!

Kár lenne összemosni a piramisjátékokkal a korrekt MLM cégeket.

Itt az a szégyen, hogy a most bedőlt piramisjáték...
1. Több mint 10 évig gond nélkül tudott működni;
2. Akik szervezték, nevetséges százezres összegeket fizettek csak büntetésként miközben sok tízmilliót kerestek az általuk megkárosított embereken;
3. A megkárosított, pénzt befizető emberek TUDTÁK, hogy tiltott tevékenységben vesznek részt, és hogy nekik is másokon kell majd élősködniük, mégis belementek;
4. A piramis összeomlásának híre gerjeszti az előítéleteket a korrekt MLM cégekkel szemben is.

Ha én csinálnám a szabályozásokat, akkor
1. írnék egy etikai kódex-et, melyet minden MLM-esnek be kellene tartania, és mely tartalmazná a lehetséges büntetéseket is ennek megszegése esetén;
2. minden MLM-szerű céget átvizsgáltatnék a PSZÁF-al, bizonyos szigorú kritériumok alapján, és csak azokat a cégeket engedném működni, melyek maradéktalanul megfelelnek az előírásoknak;
3. ha egy MLM cég még nem rendelkezik ilyen engedéllyel, addig nem engedném hogy működjön;
4. a piramisjátékok szervezőit, valamint azokat, akik mások félrevezetésével érnek el "sikereket", nagyon keményen büntetném.

Megfelelő szabályozással és ellenőrzéssel elérhető lenne, hogy kitisztuljon a piac, és az MLM cégek normális, korrekt és elismert pénzkereseti lehetőséget jelentsenek mindenki számára.

Ettől még nem fog mindenki termékeket értékesíteni, és nem fog mindenki hálózatot építeni. De legalább a vállalkozásoknak lenne egy alternatívája, azok számára, akik hosszú távon, sok-sok munkával egy passzív jövedelem csatornát szeretnének kiépíteni.
nekem az teccett h Manci néni "Adolf alsóvonalában van"

ez kb a heveny anális fikszációt juttatja eszembe. és még büszke is rá.

kíváncsi vagyok milyen lehet adolf alsóvonala, bár akkor már inkább a bébisisterszes csajé lenne érdekes.

bocs.
@misztikus alfahím:

nem, inkább a segély, mint ez. És mellette valami más. Ez NEM.
@Manci néni: milíen az "adolf alsóvonalában" lenni? ez olyan anális fikszációt feltételez. milyen az adolf alsóvonala? remélem kitörli...
@mxplanet: ő most a h1n1 oltás ellen kampányol. gondolom, hogy inkább a vitaminjait vegyék.

no nem mintha beoltatnám magam, de szci dokinak nem hiszek!!!
@Manci néni:

Pedig engem is behülyített egy rokon egy ilyen szektaszagú flp gyűlésre, és ott is elmondták, hogy meg kell venni azt a nagy doboz sz@rt, 100.000 Ft-os áron.

Akkor ő is egy fasz volt? Netán picsa, ahogy te fogalmazol?
vegyék meg, nem fogom megbánni.
Szép dolog ez a bináris rendszer, mert így aztán könnyű feljebb kerülni. Az is nagyon tetszik, hogy vegyél pozíciót, sőt gyakorlatilag már ezzel nyitnak, mert a visszatérítés csak aprópénz ahhoz képest, hogy ha betolsz százezret, akkor egy év múlva 5 millád lesz. Sőt még tárgyalnod sem kell, csak hívd fel az ismerőseidet, említsd meg a csodanevet(!), aztán ezek után majd nézz a szemükbe. Casht csak akkor kaphatsz szerintem, ha számlaképes vagy, amúgy talán levásárolhatod a jutalékod. Ezt már nem tudom. Saját bevallásuk szerint nem tudtak elérni egy bizonyos számú tagságot, ezért a tv reklám. Jahh és a PSZÁF is áldását adta rá, szuper.
Ma nem találom a szociális érzékenységemet, ezért úgy gondolom:
"Aki hülye, haljon meg."
(38600 gugli találat a mondatra)
@intruderjani: Azért, mert régebben nem voltak kiherélve a termőföldek, azért.

Itt részletesebben utánaolvashatsz:

www.delmagyar.hu/hirek/csokkent_a_magyar_gyumolcsok_zoldsegek_vitamintartalma/2060141/
@Manci néni:

évente mennyit költötök azokra a termékekre, amiket Ti állítotok elő, és ezek helyettesítő termékei összességében mennyibe kerülnének a piacon???!!!

nem hiszem, hogy csak az él egészségesen, aki ilyen aloeveradzsuvával kenegeti mindenét.

amúgy meg a f.sz akar 100 évig élni, ha mindenki körülötte meghal addigra. 80 bőven elég.
Nagyon jó termékei vannak pl. a GNLD cégnek is, amerikai szakmai lapokban is elismertek a termékei. A hálózat tagjai között nagyon sok a diplomás, mert a munkahelyen kapott pénzéből nem élne meg. Amerikai egyetemen már tanítják tantárgyként az MLM-et. Amúgy meg ha nem lenne jó ez az értékesítési forma, akkor nem foglalkoznának vele.
www.sciennet.com/hu/content/aszf-melleklet-1 ez kőkemény, baszki.

respect to leinemann, bár copypaste az egész.

csilivili honlap, a képviselők meg kutyaólban laknak. érdemes megnézni 1-2 év múlva, hogy ugyanott laknak-e majd...
@misztikus alfahím:

számlára dolgoznak, evások, szóval a segélyt ugyanúgy felvehetik, hiszen nincsenek alkalmazásban. és hidd el, fel is veszik.
Olvasgatom, tényleg mennyi agyhalott van e hazában?
A vélemény a legolcsóbb árucikk, ingyen van itt. Óvakodjatok az ingyenesen véleményt alkotóktól! Azt akarják, hogy mint ők, legyél olyan te is.
Nem az MLM-eket kellene ócsárolni, hanem megfelelő törvényi szabályozással elérni, hogy az inkorrekt cégek és piramisjátékok minél hamarabb eltűnjenek a süllyesztőben, valamint a másokat félrevezető, mások kárán meggazdagodó emberek olyan büntetéseket fizessenek / olyan letöltendő (!) börtönt kapjanak, hogy ez nekik ne érje meg.

Ilyen egyszerű a képlet!

Kár lenne összemosni a piramisjátékokkal a korrekt MLM cégeket.

Itt az a szégyen, hogy a most bedőlt piramisjáték...
1. Több mint 10 évig gond nélkül tudott működni;
2. Akik szervezték, nevetséges százezres összegeket fizettek csak büntetésként miközben sok tízmilliót kerestek az általuk megkárosított embereken;
3. A megkárosított, pénzt befizető emberek TUDTÁK, hogy tiltott tevékenységben vesznek részt, és hogy nekik is másokon kell majd élősködniük, mégis belementek;
4. A piramis összeomlásának híre gerjeszti az előítéleteket a korrekt MLM cégekkel szemben is.

Ha én csinálnám a szabályozásokat, akkor
1. írnék egy etikai kódex-et, melyet minden MLM-esnek be kellene tartania, és mely tartalmazná a lehetséges büntetéseket is ennek megszegése esetén;
2. minden MLM-szerű céget átvizsgáltatnék a PSZÁF-al, bizonyos szigorú kritériumok alapján, és csak azokat a cégeket engedném működni, melyek maradéktalanul megfelelnek az előírásoknak;
3. ha egy MLM cég még nem rendelkezik ilyen engedéllyel, addig nem engedném hogy működjön;
4. a piramisjátékok szervezőit, valamint azokat, akik mások félrevezetésével érnek el "sikereket", nagyon keményen büntetném.

Megfelelő szabályozással és ellenőrzéssel elérhető lenne, hogy kitisztuljon a piac, és az MLM cégek normális, korrekt és elismert pénzkereseti lehetőséget jelentsenek mindenki számára.

Ettől még nem fog mindenki termékeket értékesíteni, és nem fog mindenki hálózatot építeni. De legalább a vállalkozásoknak lenne egy alternatívája, azok számára, akik hosszú távon, sok-sok munkával egy passzív jövedelem csatornát szeretnének kiépíteni.
@Manci néni: Miért pont az alma? Az alma C vitamin tartalma nem sok, nem is azért hasznos gyümölcs. Ha ezt sem tudod, akkor miért osztod az észt? Már megint a szokásos MLM féligazság/hazugság.
@misztikus alfahím: "Viszont nyilván az üzletkötők többsége szívesebben vállalna valami "hagyományos" munkát
---
Nem, az üzletkötők többségének van rendes munkája, ismerek nem is egyet

csakhogy nem talál és akkor már inkább ez mint a segíly, ugyebár?"
---
Kíváncsi lennék egy statisztikára ami megmutatja hány regisztrált munka nélküli van ezek között (tippem: nem sok). Amúgy meg a segélyt mindegyik felveszi, ha történetesen nincs munkája (én is felvenném).

Akkor most miről is beszélsz? Miért szeretnéd ezt beállítani úgy, mint reális alternatíváját a "normál" munkahelyeknek? A cikk pontosan nem erről szólt...
@summarygloss: Igazad van. Tök idegen embertől megvenni ugyanazt megnyugtatóbb. :)
@intruderjani: Ez egy baromság, természetesen. 10 év felett 60 mg egy ember napi C vitamin szükséglete, ezt kb. 1 kiló alma már tartalmazza, de pl. 15 deka narancs is. Vagy pár pohár limonádé.
Nuskin? Szintén zenész?
itt sokan keverik a direkt marketinget, a pramisjátékot és az MLM-et. Ez olyan, mintha mondjuk a denevért valaki a halak osztályába sorolná, csak azért, mert az is gerinces állat.
Pókerrel sok pénzt lehet keresni, ha az ember okosan csinálja és kicsi a kockázat is. Csak érteni kell hozzá... Olyan, mint egy szakma.
érdemes a wiwen beírni a keresőbe a sciennet-et vagy a lyonesst.

van, akinek már ez a neve, a képe, a beceneve.

csak gratulálni tudok!
FLP adalék
Nekem ott ment fel a pumpám, mikor gyerekorvos(!) kifejezetten IVÁSRA ajánlotta az Activator nevű terméket, meg szembe cseppentésre. Sőt, az öt hónapos fimmal való megitatásra, mint gyógyszer a hasfájásra (konkrét orvosnév is megvan, de úgy tudom általánosan ajánlják, anélkül, hogy a termék rendeltetéséről tájékoztatást adnának). A termékhez mellékelt összes leírásban (persze magyarul csak egy cimke van a névvel, meg himi-humi két sorral) KIZÁRÓLAG külsőleges használatot engedélyeznek, lenyelését, illetve szembe juttatását kifejezetten tiltják. A termék rendeltetése: kozmetikum, arctisztító, ezek meg eladják az éppen aktuális betegségre/problémára, mint belsőleges használatú csodaszert!
Személy szerint mélységesen felháborodtam, és az orvost telefonon elküldtem a fenébe (a szert anyósom hozta a DOKTORNŐ javaslatára...) -szerencsére nem a mi háziorvosunk volt, de biztosan átvittem volna máshová a gyerekeket. Simán megérne egy feljelentést is, meg egy "kis" etikai vizsgálatot, de miután a WC-ben landolt az x ezer forintos cucc, csak eldöntöttük, hogy nagy ívben kerüljük a céget.
Árpád:
Írni tudsz: az első bekezdés pl. irodalmilag is teljesen rendben van.
Viszont az üzlethez nem nagyon értesz, mint ahogy az emberek többsége sem.

A marketing szerepe a gazdaságban óriási. Minden valamirevaló marketingtevékenység épít a 'network effect'-re: vagyis nem csak direkt promócióra épít. A legtöbb valamirevaló üzleti tevékenység alkalmaz valamiféle viszonteladói hálózatot, akiket anyagilag motivál az értékesítésre.
Az MLM egy kutya közönséges marketing módszer. 'Referral System' néven rengeteg esetben teljesen jól működik pl. internetes szolgáltatások esetében.
Semmivel sem rosszabb, nehezebb, kockázatosabb egy ilyen tagjának lenni, mint bármilyen más üzleti tevékenységet folytatni. Maga az MLM mint rendszer ortogonális arra nézve, hogy mennyit kockáztat a belépő. A legtöbb internetes MLM rendszerben pl. semmit az égvilágon az esetleges ráfordított idején kívül.

Az emberek szerentek mindent összemosni. Az MLM-et, mint marketing rendszert összemossák az AMWAY-el, ezen vezetik le a fogyasztói társadalommal kapcsolatos állítólagos útálatukat (miközben maguk a fogyasztói társadalom oszlopos tagjai). Pl. az AMWAY azért annyira primitív, mert fogkrémeket árul. Ha mittudomén szépiroldalmi műveket árulna, vagy célszoftvereket valamilyen szakmához, akkor meg nem lenne annyira primitív: ennek magához az MLM-hez nincs köze.

Igazából az üzleti életben részt venni nehéz dolog. Nem az üzleti témákban képzetlen, ráadásul sokszor amúgyis buta, tehetségtelen embereknek való. Az üzeneted végülis jó, de szerintem általánosítsuk kicsit: akinek fingja nincs az üzletről, az ne menjen üzletembernek. Pontosabban menjen nyugodtan, csak ne kockáztassa az utolsó kicsi vagyonát. Nehéz terep ez a nálánál erősebbeknek is, percek alatt széttépik a közepesen erőseket is, nemhogy a gyengéket.
@Manci néni: ez igy keves!!! A konyvek jo dragak, impakt-faktoruk NULLA, vagyis TUDOMANYOSAN semmitmondok. Tehat nem mondtal semmit...
De latom nem akarsz ezen tovabb ragodni :)
Nálam a helyzet hasonló volt, mint néhány hozzászólónál. Egyrészt magam is próbáltam eladóként, de nehéz volt, nem is ment, mert magam sem hittem az egészben (ez egy "pénzügyi termék" volt). Közgazdászként hosszú számolgatás után rákérdeztem néhány dologra, amire azt mondta az "irodavezető", hogy ezt a cég matematikusai kiszámolták, és nekem már szükségtelen ezen agyalnom...de mondtam, neki, hogy, mégis hogy van ez-megez?Ezután már agresszívebben közölte, hogy nyughassak. Miután otthagytam őket elkezdte hívogatni haverokat (belépéskor 10 telszámot kellett megadni) és csak egy komolyabb fenyegetés hatására hagyott fel ebbéli tevékenységével.
Ezt követően már hiába hívtak munkatársak, rokonok, feleségem munkatársai beszélgetni: amint megorrontottam az ügynökszagot, lemondtam a dolgot.
Szerintem ennyi elég a sciennetről:

gmail-os emailcím

wasgingtoni székhely cím

budapesti székhely telefonszám

waltermelone.blog.hu/2009/05/08/sciennet_a_rozsaszin_alom

"További érdekesség, hogy ha elég mélyen ássuk magunkat az internet bugyraiba, akkor kiderül, ez a cégcsoport folyamatosan változtatja a róla elérhető információkat, annak függvényében, mit sikerül éppen kideríteni róla.

2007 áprilisában még a következő információk voltak elérhetők a domain regisztrációról:

email cím: sciennet@gmail.com (ez azért vicces...)

cím: 1023 15th Street, NW, Suite 401, Washington, DC 20005

telefonszám: (ez utóbbi címhez) a
+36 1 786 36 10
(igen ez egy budapesti szám, ami már nem él...)"
@rg: Igazad van, én csak egy irreleváns részt vettem ki ebből és ugatok. Kérdés, hogy mi a te megoldásod , mert arról senki nem szokott beszélni.
Mi ez a jotekonykodas Arpi? Az eddigi "aki hulye haljon meg" attitudbol most hogy jott ez a figyelmeztessuk felebaratainkat az MLM veszelyre dolog?
@Manci néni:
Tisztelt Manci Néni!
Megkérdeztem egy ismerősömet, aki gyógyszerész és azt mondta, hogy egy évig tanulta a "Gyógynövény és drogismerettant". A tankönyvből egy oldal volt az aloe vera, mint növény és nem mint hatóanyag, úgyhogy nem igaz az, hogy a gyógyszerészek egy szemesztert áldoznak erre a szerre. Gyakorlatilag nem tanulnak róla semmit.
Tisztelettel: Csilek András
Csak egy költői kérdés.
Vajon miből lett átlagosan minden 10. (tizedik) amerikai milliomos?
Vértes András az MSZP legambíciózusabb miniszterelnök-jelöltje (volt).

„Aki szeretne nyugodt és békés életet Magyarországon, annak amwayezni kell, vázolható röviden programja. Tudja meg a miniszterelnök-jelölttől, hogyan kell kétszáz barátját beszerveznie, hogy az Ön hasznára árusítsanak Amway-termékeket, hogyan lehet egyszerre gazdag és időmilliomos, miközben még a személyiségét is fejlesztheti."
index.hu/belfold/2009/03/25/amway/
Én pár éve fogyasztottam aloa v-s termékeket, nem vot semmi bajom velük, aztán egyszer csak eltûnt az az ismerôs, akin keresztül vásároltam... aztán felfedeztem, hogy gyógyszertárban is lehet venni sûrített barackosat, így onnan vettem. Kész. Ennyi. Nem értem, mire ez a nagy felhajtás... Minek erôltetni azt, amit maguktól is megvesznek az emberek, ha kell neki, meg ha jó. Magyarországon a bizalomból, meg a tisztességbôl van a legkevesebb, ezek az MLM-es dolgokat meg csak tisztességesen éri meg csinálni.

A Brokernet-es kommenteken jót röhögtem... nem kamu cég az, amelyiknek a honlapján nem lehet elérni egy info-kukac-brokernet.hu -s e-mailcimet????? Hosszass kattingatás után a HR e-mailcímét lehet csak megtalálni.... semmi ügyfélszolgálat, kontakt, semmi...

Tóta W. et. meg azért ilyen okos, azért ír ennyiféle témában szerintem, mert a cikkeire adott kommenteket vizsgálva próbálja a párt felmérni, hogy milyen hangulatban vannak az emberek, mi a véleményük a különbözô témákban... mit lehet gondolni egy ekkora Gyurcsányi hívôrôl????
@Manci néni: Manci néni drága! Kegyed szerint egy agráregyetemen vajon foglalkoznak-e a termőföldek tápanyagutánpótlásával? Segítek, köznapi néven trágyázásnak hívják.
Leülhet, egyes.
Ettől függetlenül az aloe vera kurva jó, csak ugyanaz van itt is, mint az összes hasonlónál: fasza dolgok mellé orbitális hazugságokat téve azok is faszának tűnnek. Pedig nem is.
Gondolkodjék mama, mielőtt hülyeségeket beszél, legyen szíves!
@Manci néni:
"már az ószövetségi iratok is említést tesznek róla"

Én nem olvastam végig az Ószövetséget. Megmondanád, melyik könyv melyik részében van szó az aloe vera-ról?
A műlt hónapban felhívott egy volt munkatársam. Ő volt a HR-es a multinál, ahol együtt dolgoztunk. Jóban voltunk. Aztán szabadúszó fejvadász lett. Tudta rólam, hogy melót keresek. Képzehetitek, hogy megörültem amikor megcsörgetett mobilon. "Jó cég, nem mondhat többet, de menjek el a tájékoztatóra. Minden héten kedden.."
Itt lett gyanús! Néhány keresztkérdés után:
F. Living :(
Állandóan bele botlok hasonlókba. És nem értik, hogy én NEM AKAROM! Lehet hogy jó az MLM, de engem hagyjanak békén!
Aki védi az mlm-et, az sohasem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy hagyományos FMCG termékeket, és nem sajátmárkás bűverejű varázs cuccokat, miért nem lehet mlm-ben árulni? Mennyibe kerülne a varázslekvár, ami a rákot gyógyítja, ha a tesco árulná? Mennyibe kerülne a tomi mosópor, ha a 20 ember keresne rajta amikor kifizeted? Erre a válasz, hogy a sima értékesítésben is többen keresnek, csakhogy az mlm termékek is normál gyártási és értékesítési módon jutnak el magához az mlm céghez, tehát az már a beszerzési árra rákerül.
@Manci néni:
Manci néni! Számoljunk egy kicsit! Napi C-vitamin szükséglet 60-65 mg, számoljunk 65-tel. Az alma C-vitamin tartalma 5 mg 100 g-ban. Így a napi 65 mg C-vitamin beviteléhez 1300g, azaz 1,3 kg alma szükséges, és nem 5 kg. Arról nem is beszélve, ha C-vitamint akarok a szervezetembe juttatni, nem almát kezdek el zabálni, hanem citomot/narancsot (50 mg/100g), csipkebogyót (400 mg/100 g), paprikát (140-150 mg/100 g).
Csak magamat tudom ismételni. Gondolkodjék, Manci néni!
@Manci néni: akkor min belépési díj napi árfolyamon számított 55 €. persze, ha sokat dumálsz mellé, esetleg elfelejtik...
Kedves Árpád!
Biztos nem először, de most egész bizonyosan 100%-ig egyetértek Veled, illetve ezzel a poszttal.
Nagyot röhögtem, mikor egy lepukkant Ignis seggén láttam a scionnet-et: gazdagodjon meg költekezéseiből. Bruhaha!
Népszerű még mostanában az ALGA(!)-termék MLM és a "nincs válság" hitelbrókerség.
Scien-Tológia. Khm... Bocsánat. -Net.

Valahogy nekem erről az utóbbi névről az előbbi ugrott be. Bár lehet hogy csak véletlen.
2009-ben egy ilyen cég hirdet a barátok közt szünetében. Az ilferro ehhez képest a becsületesség szobra volt:
waltermelone.blog.hu/2009/05/08/sciennet_a_rozsaszin_alom
@Manci néni: te buta vagy. de lelkes. a legrosszabb.
@bm613: akkor moss benne kezet, tökmagagyú...
Tóta: inkább írj politikáról. Ahhoz értesz is. Én pl nem írok cikket a karburátor működéséről, mert tudom hogy segghülye vagyok hozzá. Kápíse?

Az MLM témához meg annyit, hogy nem minden MLM cég egyformán működik, van amelyik szar, van amelyik jó. De még ha van is egy jól működő MLM cég, akkor sem tudja minden ember, hogyan kell csinálni! és ez a része valóban átverés! amikor hitegetnek, hogy nem kell majd dolgozni 1 év múlva. De igen, kell... Az pl egetverő nagy baromság, hogy írd össze 100 ismerősöd, és keresd meg őket... Ha nyitsz egy hentesüzletet, akkor megkeresed 100 ismerősöd, hogy vegyenek már szalonnát? Hát nem hinném.
@captain morgan: "és a csúcson kívül mindenki bukik."
A cikk lényege, amivel én is egyetértek, hogy ilyenbe NE KEZDJ BELE!
Önámítás az egész, súlyos cehhel a történet végén. Ideértve a mentális, szociális károkat is.
@Manci néni: Én meg a tévében láttam, mondták, hogy a fluor az akaratunkat gyengíti, ezért van a fogkrémben, mert így aztán tök könnyű minket irányítani másoknak a saját akaratukkal. A Mel Gibson mondta.
@Manci néni: na ebbe bele kell pofáznom...
C-vitamin RDA mint tudjuk 60mg, és 100g almában 5 mg van. Tehát innentől kezdve faszság amit leírtál. Nyílván 1200 gr almát sem eszünk meg egy nap de egyrészt pl egy narancsban 45 gr van, másrészt az iylen "5 kiló almát kell megenned" jellegű túlzó iszonyat nagy faszságok miatt gyűlölöm az iylen értkesítést, mert inkompetens barmok az átlagembernek jól hangzó, félig sem igaz állításokkal bombáznak "eladás" címén.
Pont ez az, amiért az MLM valóban működik. Hiszen ahogyan nem lehet mindenkiből jó asztalos, ács, orvos, egyetmi tanár, vagy politikus. Így ez a műfaj sem való mindenkinek. Az mlm-t egy rakás kókler, és szerencse lovag járatta le, meg az olyan tapsolós összejövetelek, amiket a HIT gyülin lehet látni. Jó termékeket, jó áron, hiteles embertől. Mi a baj? Hallottam egy mondást evvel kapcsolatban: az MLM-ben egy ciki van, sikertelennek lenni. Ha valakit az mlm-ben becsapnak, azt becsapják máshol is. Valamit felelősséggel ajánlani, valóban komoly kihívás, és megméri az ember gyermekét. Ki mondta, hogy mindenkinek ezt kell csinálni? Az esélyegyenlőséget azonban ne tévesszük össze a mindenki full milliomos lesz dumával. A lehetőség azonban adott. Szerinted egy vállalati raktáros lehet a vállalat igazgatója? Mekkora erre az esély? Kevesebb, mint az mlm-ben, de ott sem lehet mindenki sikeres, hiszen akkor valóban telítődne a piac, de érdekes, valamiért nem teszi. Nézzük meg a Flavon nevű céget. Magyar termék, Magyar cég, Magyar emberek. Gyönyörűen működik, senkit sem "bántanak". Nem kell senkit beszervezni. Nem az mlm-be kell az embereket beszervezni, ha nem a vállalatokhoz, cégekhez alkalmazottnak. Kevés fizetés, szar munka, hatalmas adók. A legtöbb adót az alkalmazottak fizetik. Na őket tényleg beszervezték. Akik karriert csináltak az mlm-ben, azok az élet más területein is sikeresek. Akik máshol sikertelenek voltak, nagy valószínűséggel itt is sikertelenek lesznek. Aki mást mond az hazudik. Na, de kérem, felnőtt, okos, tapasztalt emberekről van szó, akik el tudják dönteni, hogy mi az ami jó nekik. Vagy nem? Az mlm egy módszer arra, hogyan fizessék ki azt a pénzt ami a munkádért jár. Az alap helyzetben a termék van előtérben. Amelyik termék kiváló minőségű, megfelelő az ár/érték arány, stb. Egyértelmű, hogy a termék használat mindennek az alapja. Hogyan lehet olyasmiről beszélni, olyasmit ajánlani, amit nem ismerek, nem használok, nem alkalmazom. Hogyan lehet egyáltalán véleményt mondani arról, amit nem ismerek, nem tapasztaltam meg?
Sajnos ezen a területen is rengeteg a kókler, és ehhez a témához is mindenki remekül ért, akárcsak a focihoz, vagy a gyermekneveléshez. Egy biztos. Ebben a rendszerben sem lehet gyorsan meggazdagodni, de meg lehet, ahogyan mással is, és ezt is lehet tisztességesen csinálni... ahogyan minden mást is kellene. Ettől még a rendszer jó. Legfeljebb nem tetszik, igaz Árpád?
Az embere nem halhat meg ha egészségmegörzéssel foglalkozik?
Nu skin ? szintén zenész?
Ne keverjük a pilótajátékot az MLM-el. Az MLM az egy alternatív értékesítési forma. ha valaki így fogja fel, akkor az is csak egy munka. Ráadásul pl. az Amway termékek kifejezetten színvonalasak (csak használom, nem terjesztem).

A Scienet viszont baromira gyanús és zavaros, engem is próbáltak beszervezni, de nem hagytam magam.
Végre egy korrekt írás. Az MLM pont az amit fenn lehet olvasni, egy JÓ NAGY ÁTBASZÁS. Na nem azért ez a felháborodás, mert engem már átbasztak, hanem azé' mert minden évben valaki bepróbálkozik nálam, és már nagyon unom azt, hogy kimatekoljam az illetőnek miért is nem műkszik ez az egész.
Azért ne hagyjuk ki a HERBALIFE –ot sem!

Ismerősöm szolt, hogy talált egy álláshirdetést egy országos napilapban, Ahol életmód trénert, tanácsadót keres. Éreztem, hogy MLM –s faszság lesz, de mivel nincs munkám, hogy ne keressem a kifogásokat, amiért nem dolgozom, elmentem az állásinterjúra.

Buktam néhány BKV jegyet a kalandon de semmi több!

HERBALIFE MLM rendszerben! EZT ajánlotta a kedves középkorú sokdiplomás högy!
Lépjek be potom 28 ezerért, + kapok néhány terméket:
„jó minőségű szója fehérjét”/ Kérdeztem, hogy GMO mentes, az-az gén manipuláció mentes? Mondta, persze, igen, de ez a terméken sehol sem volt feltüntetve/
Aztán kapok egy csoda multi vitamint Kálciummal benne - kalcium- karbonát: borzasztó, néhány százalékos felszívódási ráta (gy.k. a mészkőről van szó)
És még van rost tabletta is!

Mindezt potom 28 ezerért, jó pici diétás kiszerelésben!
De ha belépek kapom mellé még az oktatást is CD, DVD, Könyvek stb.

Kérdezem, hogy kell eladnom a termékeket, mert én nem szeretném az ismerőseimet zaklatni, vagy az utcán leszólongatni az embereket.

Majd ha befizetem a 28ezret akkor megtudom, megtanítanak, de van telefonos kapcsolat felvétel, és igen szoktak kérdőívezni is! Hoppá!!
Olvastam itt, de már nem találom azt a hozzászólást, hogy miért is olyan drága az az aloe vera termék, amit a forever árul, míg a drogériában tizedéért lehet venni olyan kenőcsöt.
Igen, ebbe én is belefutottam, szívességből elmentem tölteléknek ilyen házi előadásra, egy ismerős kedvéért, hogy ne égjen be, hogy alig van senki az előadásán. de mindegy. Pont ugyanezt kérdeztem. Ha ezt én el akarom adni, hogyan adjam be a csóró haveromnak, akinek aranyere van, hogy bizony 4 ezer körül van az ára, de iszonyatosan szuper? És jöttek azzal, hogy olyan helyen termelik, ahol semmiféle légszenny nincs, valami sivatagban, meg ilyenekkel, teljesen természetes, mintha otthon kifacsarnám magából a növényből és azt tenném a sebre.
Volt ott orvos is, kérdeztem, oké, 100% tisztaságú, de, akkor hogy-hogy nem romlik meg, nem veszít az állagából a szállítás, csomagolás tárolás közben?
De elég volt megnéznem az eredeti csomagolást, pontosan ugyanolyan szarokkal volt tele, mint bármi hasonló készítmény, állag megőrző, tartósító egyéb cuccokkal.
Szóval azért ilyen drága, mert hálózati rendszerben működik. A fejeseknek, akiknek már csak jogdíjat fizetnek, ők maguk már nem értékesítenek, azokat kell megfizetni. Jogdíjnak hívják. Hmmm
Nem törvénysértő azt állítani, hogy a kiegyensúlyozott tálpálkozás nem elegendő a vitaminok és egyéb tápanyagok beviteléhez, hanem muszáj kiegészítő készítményeket használni? Mert mintha tiltaná a törvény az ilyen hazugságokat!
@Fedor: Ha annyira nagyon színvonalasak az Amway termékek, akkor miért nem rohan értük senki a boltba, sőt, miért nem lehet egyáltalán kapni őket?

Megmondom: mert SZART se érnek, és tukmálás nélkül a kutya nem venné őket háromszor annyiért, mint amit érnek.

Egyébként a "gazdagodjon meg költekezéseiből" modell mintájára rövidesen megalapítom az új cégemet, melynek szlogenje: győzze le a rákot dohányzással! Olyan speciális cigarettát* fogok árulni elképesztően alacsony áron** ami mindössze 30 perc alatt BIZONYÍTOTTAN megszünteti a rákot!***

Ehhez keresnék MLM-rendszerű értékesítési partnereket!

*Barna Szofi, egyedi csomagolásban
**Bevezető áron mindössze 1499 Ft/csomag, aki ennyit nem áldoz az egészségére az nyugodtan megdögölhet
***A dohányfüsttel felfújt léggömbbe zárt folyami rák fél óra alatt elpusztult.
A KÉS egy ESZKÖZ, amellyel lehet hasznos és káros dolgokat is tenni. Az MLM egy termékforgalmazási MÓDSZER, amellyel lehet jó termékeket és gagyi cuccokat forgalmazni.

A forgalmazási módszer azon alapszik, hogy a bolthálózat és a reklám, valamint a csicsás kiszerelés költségeit megspórolják és a termékforgalmazók között szétosztják, a teljesítmény függvényében. A termékforgalmazók számának növelése hasznos tevékenység (szponzorálás) ebben a terjesztési formában, így az is pénzt ér. A szponzor ha jól dolgozik, tehát nem csak "beszervez", hanem oktat és tanít is, akkor a hálózatának teljesítménye nagy lesz, sok termék fogy, így a forgalmazók is sokat keresnek. Ha csak rohan előre, nem törődik az üzlettársaival, kevés termék fogy és senki nem keres.

A jó MLM cégek arról ismerhetők fel, hogy olyan termékeket ajánlanak, amit többször megvesz egy ember. Azokkal valóban nem szabad szóbaállni, akik egyszer eladható bóvlikat sóznak az emberekre. Az is fontos, hogy ne az eladási segédanyagok legyenek a középpontban (drága belépőjű előadások, könyvek, kazetták, DVD-k) hanem a termék.

Nem álmokat kell eladni és az automatikus siker bűvöletében élni, hanem a termékforgalmazásra és a hálózat bővítésére koncentrálni. Aki így tesz, az kitartó munkával valóban sikeres lehet.

DE! A fentiekből látható, hogy a siker itt is csak áldozatok, kemény munka árán adódik! Ezért itt is az embereknek csak igem kis százaléka lesz sikeres, mint a hagyományos munkahelyeken. Legtöbbször azok, akik ott is sikeresek lennének...
Sziasztok!
Természetes, hogy van aki pro- és van a kontra szól hozzá az MLM kérdéséhez. Az egyik fent említett céget, az FLP-t kifejezetten ajánlom (akár csak a termék szempontjából) mindenkinek - Apám életét már kétszer mentették meg e termékek.Nehéz így nem hinni bennük! Miért lenne az is baj, hogy másoknak is - akár hasonlóan komoly betegségén segítve - te, az ajánlásodért cserébe olcsóbban juss a termékhez? Hiszen reklámoztad.... a cégnek haszna lett belőle, és tudja, neked kevesebbet kell fizetnie, és hatékonyabb általad mintha a TV-ben rádióban puffogtatná el reklámokra a pénzét! Üzleti érdekből tartják ezek a cégek fent a leghatékonyabb "reklámembereiket" , mindig kevesebbet adnak nekik mint a teljes hasznuk a dolgon. Csak egyedül ez esetben - ha ügyes vagy, rengeteg ember vásárlásából neked adott pici hasznok összeállhatnak baromi nagy összegekké. A kereskedelemben sokan ugyanekkora vagy nagyobb melót végezve hasonló elosztási rendszerrel még többet is kereshetnének -csak azoknak a cégeknek a vezetői fizetéssel szúrják ki a szemüket, még a legügyesebbeknek is. Sajnos az üzletkötőknek/tanácsadóknak maguknak kell megtalálni a potenciális piacot - azaz pl. az itt fanyalgókat, akik már csupán a termékkel jól járhatnának, de az előítéleteik miatt még ebből is kizárják magukat...Én tisztelem azokat az embereket, akik tenni akarnak magukért, de kérdem én - mit csináljanak ebben a tökéletes országban? Ráadásul az MLM cégek termékei jobb minőségűek mint a boltokban kaphatók, máskülönben a kutya sem venné őket...
Akinek nem útja, ne járjon rajta!
Kösz, hogy elolvastátok a véleményem!
Üdv:
gaiastones
ÓÓ, és a telefonálás már nagyon old-fashion, e-mailben kell, vagy ilyen közösségi portálokon.
És nem ám értékesíteni, dehogy. Embereken segíteni! Bizony. Akarsz úgy sok pénzt keresni, hogy közben segítesz másokon? Akkor kapsz 1 ingyen e-mailt (!!) milyen rendesek, ahol elmondják mit kell tenned. Ehhez az kell, hogy regisztrálj valahol, és akkor kiküldik neked az ismertetőt, ami 1900 Ft-ba kerül, add meg a címed, vagy a banking adataidat. Ebből kiválaszthatod, melyik tanfolyam érdekel, és akkor elvégezhetsz egy személyiségtesztet, amit kiértékelnek, majd a továbbiak során azt is megtudhatod, hogyan segíthetsz másokon, hogy te rohadtul meggazdagodj 1 év alatt.
Ezt onnan tudom, hogy beleolvastam egy ilyen blogba, mert a melóhelyre jött, és miért is ne, és rengeteg ember írta be, hogy igen, nagyszerű, abszolút tök jó (a beépített emberek), és várják a további utasításokat. Egy fazon meg csak sürgette, sürgette, de fostak rá, nem is válaszoltak, pedig marhára lelkes volt.
Hát jót röhögtem, de közben sajnáltam a nyomorult ipsét, de ahogy azt már a tótaw írta, állampolgári joga hülyének lenni.
Van itt olyan ember, akinek az a főfoglalkozása, hogy embereken segít? Ha van, nyilván tudja, hogy nemhogy 1 év, de 40 is kevés az anyagi függetlenség megteremtéséhez, nemhogy úgy meggazdagodjon, hogy ma még itt segít holnap már világkörüli útra indul a Karib-szigetek felé...
@csiganyúl: na ez az a szöveg, amitől mindenki már hány. "Aki nem sikeres az mlm-ben az máshol sem sikeres, és aki mást mond az hazudik."
Ezt csak olyan tudja leírni, aki totál agymosott. Persze, h vannak sikeresek, erről szól a cikk, akik elkezdik, és gyorsan az elején ott vannak, mert belőlük lesz a piramis teteje. Azok kaszálnak rendesen, és jogdíjnak hívják a sápot, amit a sok kis hangya termel nekik. Persze, hogy a terméken alapul, különben nem lenne legális. Hogy jó-e a termék, még szép, hogy kötelezik aki belemegy a hálózatba, hogy vegyen, hiszen akkor tud hiteles lenni, h maga is használja. És ki az, aki a 8000 Ft-os mosóporra azt mondja, hogy ugyanolyan, mint bármelyik 2000 Ft-os? Természetes pszichológiai dolog, hogy ha valamiért annyi pénzt adtál, akkor az agyad átáll hívő üzemmódra. Ezen alapul az egész. Csók, puszi, tisztelet.
gyönnek már az aktivisták is,de csak a reklámszövegeket ismételik. Manci néni pedig még érdekes is volt... :( na mind1, hajrá MLM!
Ez a TWÁ-poszt most hót igaz. Agree.
SCIENNET = SZCIENTOLÓGIA

V I G Y Á Z A T !!!!!!!

HA BELÉPSZ, MEGKAPJÁK AZ ÖSSZES SZEMÉLYES ADATODAT !!!!!!
Oktatas oktatas oktatas. Ez a kulcs.

Engem is elhivtak egy bemutatora weblapkeszites urugyen, persze weblap nem kellett nekik, meg az sem amit tolem kaptak.
Nemtudtak hogy 200 ember elott sem okoz gondot nekem a pofazas, igy 2 lepesben levezettem nekik hogy miert is egyertelmu egyetlen TESCO polc folenye, es a mass media ha termekeladasrol beszelunk.
Ha a termek nem "olyan" jo na akkor jon a meggyozes. Ha viszont tenyleg annyira jo akkor pedig az igazi "bemutato". Kostolassal, tryout tal, egyebekkel.
Nem voltak vevok a marketing strategiamra. En meg az ezoterikara nem vagyok vevo.
SCIENNET = SZCIENTOLÓGIA

V I G Y Á Z A T !!!!!!!

HA BELÉPSZ, MEGKAPJÁK AZ ÖSSZES SZEMÉLYES ADATODAT !!!!!!
A cikkhez még meggyőződéses Orbán-rajongóként (fasiszta) is csak gratulálni tudok. Még annyit tennék hozzá, hogy az igazán agilis hálózatépítők elvben akár meg is gazdagodhatnak ezen az erkölcstelen játékon, ezért a beszervezettek előtt igazából két út áll: balek lesz vagy a balekokból élő bűntárs. Ez a rendszer ugyanis a balekok kizsákmányolására épül, balekok nélkül értelmét veszítené. Éppen ezen vitatkozunk balek barátaimmal, akik minden matematikai bizonyíték ellenére is szentül hiszik, hogy ezen elvileg minden résztvevő nyerhetne.
itt egy érdekesség, ez pont sciennetről:

"Én beraktam 2 milliót, amit a szponzorom jogokba forgatott, hogy egy-két hónapon belül hozza a tizenháromszorosát ígéretéhez híven, lett is belőle egyből 3 millió értékben jog. Nem féltem, mert azt mondták, ez nem virtuális pénz, bármikor levásárolhatom. Ez benne a csalás, mert sosem fogom tudni levásárolni. A befektetésem elveszett, a felső vonalam szétosztotta egymás közt. Ezt én is megtehetném, ha hoznék embereket, és én is becsapnám őket.

Amikor a jogaimból vásárolni szerettem volna, derült ki, hogy nem lehet, ugyanis egy 10 ezer forintos jogot csak akkor tudok levásárolni a foglalózásban megjelölt termékpartnernél, pl. az 1% kedvezményt adó Coop –ban, valamelyik faluban, egy fix helyen, ha hozzáteszek 990 ezer forintot, és ezzel összességében 1 millió forintért vásárolok. Ugyanis korábban, a jogpakolás során – szponzorom a nevemben - az 1 % kedvezményt előlegzett meg 10 ezer forint értékben a szerződésben megjelölt fix partnernél.

Még, ha vásárolnék is az adott falu, szerződésben megjelölt boltjában 1 millió forintért, sem jutnék előbbre, mert még mindig maradna 2 millió 990 ezer forint értékben jogom, amit csak úgy tudnék kivenni, ha további vásárlásokat eszközölnék 296 milliárd forint értékben ugyanabban a boltban, ami lehetetlen. A beszervezéseknél ezt a tényt hallgatják el direkt, különben senki nem fizetne be egy fillért sem. Elbuktam 2 milliót. Ti mennyit buktatok?"

forrás:
www.nlcafe.hu/forum/index.php?id=1057&fid=441&topicid=222996&bw=&forumuser=&forumuserid=&step=3&page=6

persze lehet ám, hogy csak egy ellendrukker!
@csudabogar: na már megint, aki amúgy is sikeres lenne....
Tudom, hogy ez egy MLM-es blog, de mégis, csak az a siker fokmérője, hogy rohadtul meggazdagszol pillanatok alatt, mert hülyéket mindig lehet találni? Ismertem egy embert, anyám szomszédja, óriási sikerei voltak ilyen olyan mlm-ben, igaz, az élet minden más területén sikertelen volt (persze ez nem játszik, ugye?). A végén elhitte, hogy tényleg ő fosta a spanyolviaszt, és anyámat boldogította folyton, hogy szálljon be jobbnál jobb üzleti dolgokba. Nem akarom itt az egész sztorit leírni, de biztosítás volt a lényege, anyám pillanatok alatt kapcsolt, hogy tényleg nagyon jó, de!!! hoppá, olyasmire kötelezi a belépőt, ami már nagyon durván odaköti ehhez a szarsághoz, és igaz, hogy csak évente kell 4 üzletet kötni, és akkor rengeteget keresne, de minden évben be kell fizetni valami tagsági díjat euróban, és az valami havi 30 ezerre jött ki. Persze ha megköti az évi 4 üzletet, akkor visszakapja a pénzét. Erre udvariasan közölte a szomszéddal, hogy még nem ment el az esze.
Évi 4 üzlet az semmi, igaz? Bárki mondhatja. És kb annyira gazdagszol meg, amennyit befizettél, akkor vagy null szaldón. Szóval a mesés gazdagsághoz nem évi 4 üzlet kell, hanem minimum havi 4, és akkor hol is tartunk? Ugyan ott. Ülsz a telefonodon, a sajátodon, lerágod a már mások által 60szor lerágott telefonos regisztereket...stb.
A pasas fél év után látta be, mekkora marhaságot csinált, most 10 évig fizetgetheti a 30 ezreket, és senkit nem tud beszervezni. Most munkát keres, hogy legyen miből fizetni, de azért még próbálkozik. Erre mondaná HST, szar került a ventilátorba.
Nekem édesanyám van benne egy ilyen MLM-ben és nem tudom, hogy mivel tudnék hatni rá, hogy felhagyjon vele...
Korrekt cikk, egy kár, hogy a jelenlegi legjelentősebb veszélyekre nem figyelmeztet.

Aki jó újságíró akar lenni, annak nem éri meg tényfeltárást végezni?

A téma adott - mint fentebbi hozzászólásokból is látszik -, a SCIENNET.

Teljesen egyértelmű, hogy a kivét arányát és mielőbbiségét foglalókon keresztül lehet növelni és elérni, viszont a foglalónál magasabb arányban nő a kivét arány, azaz ténylegesen csak a hálózatban lentebb lévő foglalókból finanszírozható. Mi ez, ha nem pilótajáték?

Ezen felül az érintett személyek köre is hátborzongató...

Miért nem repül rá a PSZÁF, az ügyészség? Ez egy dolog.

De miért nem repül rá a sajtó? A sajtó (tudtommal) már egy olyan széles spektrum, amit nehéz lehet lefedni, lekenyerezni.

Miért nem repül rá az INDEX? Tuti ügy, és látszik, 1-2 éven belül nagyon sokan veszthetnek nagyon sok pénzt.
@nyakörv: ld: "A mai sláger a diszkontkártyákkal való csencselés, ahol azért jár pénz, ha az ember beszervezi az anyósát vagy barátját, és az vesz valamit az Auchanban."

nemcsak sciennet van ebben a műfajban.

valamit viszont érdemes észben tartani: amikor egy piramisjáték (MLM, mindegy) a mainstream sajtóban kezd hirdetni, akkor végstádiumban van. az ajánlat lefordítva úgy szól, h "elfogytak a balekok, akarsz az utolsó lenni?"

a sciennet se tegnap kezdte, ugye.
@Manci néni:
Ha igaz a wiki állítása, miszerint 100 gramm almában 5 mg C-vitamin van, továbbá ha igaz, hogy 60 milligrammra van szükségem naponta, akkor ez testvérek között is csak 4-5 db, összesen 1,2 kg alma. Tehát nem öt. És még nem is reggeliztem, nem ebédeltem, nem uzsiztam és nem vacsoráztam, de a C-vitamin szükségletem már megvan. De tegyük fel, meg akarom enni az almákat minden nap. Miért kellene nekem alma helyett vackokat bevennem?

Egyébként is úúútálom az almát, mégis itt vagyok. Ez akkor most hogy?

Tőlem az alma akár meg is rohadhat, mint mondtam. Akkor viszont már fel lehet főzni, a gőzt össze kell gyűjteni és le kell párolni, utána hűtőben tárolni. Állítom, milliószor többet ér bármilyen FLP MESTERSÉGES vacaknál.

Megjegyzem, a kőolaj természetes alapú, a műanyag már kevésbé.
@Dr.Kotász:
Az ÖMV-nél tankolok, múltkor össze is jött tizenezer forint a SuperShop kártyámon, meg is tankoltam belőle.

...sszameg, engem beszerveztek! Sőt, szóltam a tesómnak, hogy váltson ki ő is ilyen kártyát. Micsoda piramisjáték része lettem se perc alatt!
Az MLM alapjaival ellentétes médiában való hírdetgetés! A klasszikus bolti eladásoknál pont a hírdetésekre szánt összeg az egyik legnagyobb áremelő tényező. Az MLM-ben a forgalmazónak kell pótolnia a hírdetéseket megfelelő termékismerettel, termékpróbákkal, termékbemutatókkal.

Megismétlem! Az MLM termékforgalmazáson alapszik. Amelyik hálózatban nincs termékforgalmazás, azaz nincs "értékteremtés", az csalás.

Olyan termékkel nem érdemes foglalkozni MLM-ben, amit vagy a minősége, vagy a jellege miatt (pl. lakás) csak egyszer lehet eladni valakinek. Ideális viszont pl. a parfüm, amit lehet próbálgatni. Ráadásul szétosztható pénz is keletkezik bőven, mert a bolti parfümök árában csak kb. 5-10% az előállítási költség. A többi rárakódott, az MLM-ben felesleges költség, pl. csicsás csüveg, híres emberek névhasználati jogdíja, reklám, boltok fenntartásának költsége, stb,.

Szeretném, ha megértenétek, hogy a nagy ellenszenv, ami kialakult nálunk az MLM-mel szemben, az nem a módszer hibája. A boltokban, éttermekben, piacokon is becsapják az embert akár naponta is, mégsem vált ki ekkora indulatokat. Az ellenszenv amiatt van, mert sok a csaló hálózat, vagy az olyan érzelmeket is felkorbácsoló stílus, mint pl. amit az AmWay alkalmaz. A nagy motívációs összejöveteleken felébresztik az emberekben az anyagi sikerek utáni vágyat és nem mondják el, hogy a végén még jó esetben is 1000-ből csak 1 ember fogja elérni a statisztikák szerint. A többi 999 egy idő után csalódott lesz és ezt mindenkinek el is fogja mondani.
@lobotómia: Nézd, ez a hányás dolog nyilván olyan trendi. Minden bizonnyal minden képességed meg van ahhoz, hogy ítéletet mondj bármi, vagy bárki felett, aki szembe jön veled, és nem a Te oldaladon koptatja az aszfaltot. Szinte biztos vagyok benne, hogy egy nyugodt éjszakád sincs, hiszen azon töröd a fejed ki mikor csap be. Ez sem lehet véletlen. A tükör az, ami nagyon sok mindent elmond, de ilyenkor a hányással vigyáznék, legalábbis ilyenkor. Szeretettel!
@Nath: semmivel. Ha sikeres akkor azért nem, ha sikertelen akkor meg azért nem. Aki ilyesmiben benne van, azzal mindig elhitetik, hogy menni fog, csak legyen még kitartóbb. Vegyen még több terméket, legyen ott a gyűléseken, ahol a tömegpszichózis folytán erősebb hatások érik, mint amikor te le akarod beszélni. Ráadásul ő ezt úgy éli meg, hogy te negatív vagy, visszahúzod őt, és ebben jól meg is erősítik ezeken a gyűléseken.

És az egész matematikai alapon úgy néz ki, hogy heti 100 embert meghívsz, abból 10-et ráveszel, hogy jöjjön el, igazából eljön 3 vagy 4 és egy vásárol. (ez az optimális) Tehát jó esetben heti 1. De hol van az a heti 100 ember, akiből összejön ez?

Ezért sok ember rájön magától, hogy ha a feje tetején pörög akkor se lesz max. 20 aktív ismerősnél egyszerre többje az életben.
Ezért csinálják a hálózatot, mert így mindenkinek az ismerőse ismerősének ismerőse belép, de itthon, futsz 3 kört és visszajutsz az eredeti ismerőshöz, vagy mire lefutod, az egész cucc lejárt lemez lesz.

De kire mi hat. Valakire a statisztika, valakit pedig a kudarcok mértéke tántorít el, van olyan akit meg eleve eltántorít, hogy ilyesmit csináljon.
@Tóta W. Árpád:
ÁÁÁ jó, hogy belinkelted ezt a fórumot, jól fel is szívtam magam rajta, ugyanis benne volt a kedvenc MLM szónoklatom:
"nagyon sokan nem szeretik az MLM rendszereket, hiszen nem mindenki alkalmas erre a tevékenységre. Sokan alkalmazotti szemlélettel, a biztos kevés pénz érdekében dolgozzák végig a napjukat..."
Úgy állítják be, hogy aki MLM-ezni tud, az sikeresebb, tehetségesebb ember, mint az alkalmazott, aki (és itt általában lesajnáló arckifejezés jön) a biztos kevés pénzt preferálja.
Na igen, ahhoz, hogy alkalmazottként sokat keress bizony kell tanulni, versenyképes diplomát szerezni, majd versenyeztetni a tudásod a munkaerőpiacon...az MLM-esek 90%-a nem képes erre, azért balfaszkodik a rendszerben és eteti a felső 2%-ot.
@Tóta W. Árpád: Értem, írtam is, h ez egy jó cikk, csak kellene ellen-hírverés, tényfeltárás, h minél kevesebb balekot vonzzon be SCIENNET, mert valóban most váltott gőzhenger taktikára (tudtommal Hajdúságban és Kecsekmét környékén már 1 éve is irgalmatlan erősek voltak).
Az étrendkiegészítők, vitaminok 90%-a, homeopátiás szerek, hőkamerás diagnosztika, íriszdiagnosztika, hegyikristályos gyógyítás, rezonancia terápiás piac 100%-a egy óriási humbukk. Buta és/vagy természettudományos műveltséget nélkülöző, médiabohócok által elbutított vagy nagyon kétségbeesett emberekre ható ostobaságok.

A lúgosítás, a méregtelenítés, a szabadgyökök, a q10 vitaminok világa semmiben sem különbözik az UFO-k által elraboltak, megerőszakoltak, távgyógyítók és rontáslevevők világától.

Ne keverjétek össze ezeket az MLM-es termékforgalmazással.
Azért a fürdővízzel nem kellene kiönteni a gyereket is...
Attól, hogy sokan bepalizták a hiszékenyeket, még egy mlm-ben szórt termék lehet jó, az bolti kedvezményt meg érdemes elrakni, sőt az se baj ha a haverok is elrakják.
Kb ua, mint ha néhány hülye újságíró miatt betiltatnánk az összes szerkesztőséget...
Ismerem a témát,egyet is értek TW-vel.A téma vérkomoly, egyetlen humor sem volt. Na emiatt szeretem társ.pol írásait, kiválóan szórakozom. Nem abbahagyni azt sem!!A kommenteket végigolvastam, tanulságos volt.Csupa határozott egyéniség, többség TW oldalán, kisebbség Manci(?) mamánál és egyetlen bepalizott sem szólalt meg.Ki a felelős, kérdezik néhányan. Talán maga az ember, aki nem olvas, nem tájékozódik,nem tud visszautasítani,mert felkészületlen,mert nem "bír" az arrogáns rámenősséggel. Ebből ízelítőt én is kaptam a Zeptertől.Kiváncsi voltam mikor adják fel.Baromi kitartóak,igaz nem tudták, hogy nem győzhetnek:)
@csudabogar:

már amennyire beleláttam, az MLM-es termékek árai nem igazán versenyképesek a bolti árukhoz képest, minimum ugyanannyiba kerülnek. Fogyasztói többletről nem igazán beszélhetünk a termékek esetében. Akár Avon, Oriflame, hogy csak a normálisabb MLM cégeket említsük.
Van valami parfümös is amit ismerek(gondolom erről írtál), de az szvsz elbaszott ötlet, mivel márkás parfümök illatához "hasonlító" illatokat árul, azoknál sokkal rosszabb minőségben. Ha nekem a Paco Rabanne parfüm tetszik, megveszem basszus, nem utánzatot veszek. És ezzel nagyon sokan így vannak.
@egysegelem: "Az eddigi "aki hulye haljon meg" attitudbol most hogy jott ez a figyelmeztessuk felebaratainkat az MLM veszelyre dolog? "

az egy jó ökölszabály amúgy, csak például amikor azt látom, hogy a gyurcsok józsef beteg nénikről húz le kövér összegeket, akkor valahogy mégis az jut eszembe, hogy gyurcsok józsefen érdemes volna bizonyítási eljárás keretében áttolni a kombájnt kétszer-háromszor, aztán gyógyítsa meg magát, felőlem tévét is kap hozzá, ha csak azon át megy.
Huh, Árpi. Most először teljes mértékben egyetértek. Ez jól sikerült.
@csiganyúl: jól van a hányással vigyázok.
Amúgy jól alszom, sajnálom a becsapott embereket, használom az árleolvasót meg a szememet. Más baj? Egyéb?
Véleményt nyilvánítok, ahogy te is, nem pedig ítélkezem. Talán nem engem zavar, hogy eltér a véleményünk. Az agymosotton pattanhattál így be, de ez a véleményem, és nem rólad, hanem a szövegedről, mert én is mint mindenki más leegyszerűsít, hogy megkönnyítse az eligazodást az élet sűrű rengetegében. Ezért, akik úgy beszélnek, ahogy te, azok nálam belemennek abba a dobozba, amin az a felirat van, hogy ide hányjál. Ezért nem szoktam hanyatt fekve hányni. Meg amúgy sem túl praktikus.
Én meg attól pattanok be, ha mlm-ben nem vagy sikeres, akkor nyilván sehol sem. Ezt jobb lenne, ha nem terjesztenéd, mert most még csak én szóltam, de jönnek majd a Nobel-díjasok és körbehánynak. Na hát akkor erről ennyit.
Bazz... a Lyoness -t még a PSZÁF is támogatja. Eszemfaszom...
@Gman: Az Európában kapható parfümök 90%-át Holzmindenben gyártja két családi vállalkozás. Odamennek a cégek, vesznek belőlük, aztán üveget terveznek hozzá, nevet vásárolnak és hírdetik, piacra dobják, illatos boltokban forgalmazzák méregdrágán. Ezeket a vásárló "eredetinek" tartja és ha ezzel az illattal találkozik a Denim, az Adidas, vagy az LR termékeinél, akkor aszok a "másolatok", holott egymással tökéletesen megegyező kompozíciót vásároltak valamennyien Holzmindenben... :-)
Ezt egyébként gázkromatográfokkal tökéletesen ellenőrizni lehet.

A különbség abban lehet, hogy mennyi parfümolajat adnak a különböző termékekhez. A tömény parfümök max. 30% parfümöt tartalmazhatnak. Ez pl. az LR-nél is ennyi, de fele áron kapható, egyszerűbb üvegben. A többi kategóriában (Eau de Parfum, Eau de Cologne, after shave, testáboló, tusfürdő) az LR 3-5%-al mindig magasabb parfüm koncentrációt használ, azért, hogy meggyőző legyen. A 20-30 illatfiolát odaadják az ismerőseiknek, akik napokig próbálgathatják magukon, vásárlási kényszer nélkül. Aztán dönthetnek, hogy kell, vagy nem.

Ezt például elég tisztességes üzleti gyakorlatnak tartom. Az egyik ilyen forgalmazót ismerem, lényegében csak színházakban ad el a művészeknek, alkalmazottaknak...
@Tóta W. Árpád:
A Gyurcsókos hasonlat igen érzékletesre sikerült:)

Tényleg érdemes lenne konkrétabban rászálni egyik-másik pilótajátékos szervezetre. Ez pont az a csata, ahol az újságírás a megfelelő fegyver. A hatóságok nagyjából tehetetlenek.
@Tóta W. Árpád: Totál káosz van ezen a területen nálunk, mert akik döntési helyzetben vannak, azok vagy nem is ismerik a tudomány ide vonatkozó tételeit, vagy nem merik felvállalni a döntés. Ezért szinte minden esetben azt a választ kapják a tudományos körökből érkező tiltakozásokra, hogy "de mi van, ha mégis van benne valami?".

Az ember esze megáll! Ha GPS, CT, meg hasi ultrahang, űrkutatás, meg influenza elleni oltás, űrkutatás, laptop, meg mobiltelefon, akkor jó a tudomány, máskor meg felejtsük el, mert a rontáslevevőknek is élniük kell?

Mi van itt????
OFF, elnézést előre is.

Index címlapon:
index.hu/belfold/2009/10/02/a_valyoghazhazban_rendelik_a_fideszes_jelolteket/

Most őszintén, a vályogház hogy jön ide?

Tóta úr, nem kellene/lehetne az Indexről tovasuhanni? Már amennyiben a blog.hu és az Index nem ugyanaz.

Üdv.
@csudabogar: ilyen mintákat én is láttam, de azt vettem észre, hogy illatuk más a bőrön, kevesebb ideig tart, mint az eredetinek (nevezd aminek szeretnéd). nyilván mindent egy helyen gyártanak, ilyen a világ, globalizáció, közös beszállítók stb.
De egy 50ml-es edt 1-2 évre elég, és úgy máris nem oylan szörnyű az ára a (szerintem) jobbnak.
Na de ez már szinte OFFtopic.
@okostojgli: mi a gond a vályogházzal? egyébként nekem jó ez a kis Gondolkodó Sarkocska itt.
micsoda merhaság ez a cikk. a piramisjáték illegális. ha leleplezik, menekülnek, vagy sittre kerülnek. az mlm teljhesen más. mellesleg, az emberek által elfogadott vállalati rendzser sokkal inkább hasonlít a piramisr4a, mint az mlm. egy alkalmaott azért dolgozik, hogy a mmenbedzsere meggazdagoidjon helyette, a menedzser meg azért, hogy a vállalat termékéből a kereskedő mégjobban meggazdagodjon. a hálózati marketing azért jött létre, hogy korrupt disznók nélkül lehessen értékesíteni, és a profitorientáció ne menjen a minőség rovására. valóban vannak cégek, akik megpróbálják a sikeres mlm cégeket koppintani, nagyon sokan ezekkel találkoznak, felsülnek, aztán innen ered a nagy mlm-utálat. aki válságban munkanélküli akar maradni, és minden ajánlatot visszautasít azzal, hogy "ő a szakmájában akar dolgozni" (az ilyeneknek amúgy szakmája sincs), az pusztuljon éhen. ez a tóth árpi sztereotípiákra és hülye pletykákra alapoizza a cikkét, foglama sincs, miről beszél. elismerem, tényleg vannak csalók, akinek ki kell ütni a kezéből a brosúrát, de aki az ilyenekt nem tudja megkülönbözteni a tisztességes hálózati-marketingesektől, annak tök mindegy, hogy mlm-mel vagy mással foglalkozik, egyikhez sincs elég esze. amúgy meg ha nem akartok lehetőséget kapni egy normális életre válság nélkül, mehettek utcát söpörni, szenet bánászni, stb. abból is meg lehet élni, ha nem vesztek hitelből plazmatévét meg miegymást.
@csudabogar:

"A boltokban, éttermekben, piacokon is becsapják az embert akár naponta is, mégsem vált ki ekkora indulatokat."

Igen,az embereket mindenhol becsapják,de nem mindent vesz észre.

Szerintem máshol van az eb elhantolva.

Az emberek nagyon nagy százaléka szeretne sok pénzt keresni,az ilyen mókákban is,de itt konkrétan találkozik azzal a ténnyel,hogy ő erre alkalmatlan.

Ezért a gyülölet,szembenézni az alkalmatlansággal,ez a bosszantó,pláne,ha másnak bejön.

Minden ilyen trükk a művelt nyugatról jön.Az okos emberek ott is tudják,rendkivül sok az irigy és buta ember.Ja és lesz is,sőt 1-re több.
Ez a piacgazdaság,mindenhol mást adnak,mint amit igérnek,ha gazdag vagy drágábban,ha szegény vagy olcsóbban basznak át,de,hogy átvernek az tuti.
Nincs ebben semmi különlegesség.

Van és lesz is rá igény.
MLM: az egyenlőtlen esélyek hálózata. Teljesen mindegy, hogy fogkrém, vagy valamilyen ideológiai terjesztésére használják.
Két oldala van a rendszernek: akik kínálják másoknak és akik a kínálatot elfogadják.
Akik kínálják, azok az első perctől kezdve arra a haszonra ácsingóznak, amit az alájuk rendelt hálózat hoz majd. Minden MLM rendszer lényege hogy elmagyarázzuk: mennyi pénzt kap majd a beszervezett, ha ő is szervez maga alá egy hálózatot. Naná: további munka nélkül! „Haver, neked semmi dolgod sem lesz, csak hátradőlsz és gyön a lóvé.”
Akik a kínálatot elfogadják, azok rendszerint megszorult emberek. Pénzük nincs, idejük talán. És ki ne szeretne meggazdagodni tőke és/vagy munka nélkül? Mindenki.
Az egyik lottózik, a másik MLM-et bonyolít.
A kettő között az a különbség, hogy a lottó esélyeit nagyjából mindenki fel tudja mérni (szinte zéró), ehhez képest az MLM kézzel fogható. Pláne, ha azonnal meg kell venni pár krémet, vagy lábost is. Pedig az esély az MLM esetében sem jobb, mint a lottónál – sőt.
Az egész MLM alapja a látszólag munka nélkül megszerezhető jövedelem (ígérete). Ott működik, ahol az emberi butaságnak hagyományai vannak. Érdekes módon minden ilyen MLM „Amerikából” indul – és valamelyik csóró országban végződik: sohasem fordítva. Még nem hallottam olyat, hogy egy Magyarországról indult MLM verte volna ki a biztosítékot pl. Svájcban.
@ORGASMUSFORSCHER: Ha jól értettem TW szövegeit, nem Gyurcsány-hívő, hanem baloldali. Nem ugyanaz:)))
@Tóta W. Árpád:
A vályogházzal? Semmi. Az Indexszel annál inkább. Ilyen címet adni egy cikknek amiben szó sincs semmilyen vályogházról, nálam problémás. És nem az első eset, hogy egy cikk másról szól mint a címe. Tiszta bulvár. Aztán persze azon poénkodik a Index, hogy a Népszabi meg a Blikk, és különben is meg egyáltalán. Most erre mondjam azt, hogy az Inforádió bár túl jobbos nekem, mégis sokkal korrektebb, precízebb mint az Index?

Gondolkodó Sarkocska? Az micsoda és hogy jön ide?
@orica: pfff, inkább a gyurcsány, mint a baloldal.

@okostojgli: az előbb lementem a bótba, ott ki volt rakva valami ilyen fos&genny magazin (talán Best). cím: "Megszólal a kislétai borzalmakat túlélő kislány! Vajon ki tudja-e váltani a zálogházból halott édesanyja fülbevalóját??"

szóval van még hova, a vályogháztól.

a gondolkodó sarkocska meg a micimackóban van.
Engem a húgom próbál két éve beszervezni a Lyonessbe. amikor először meghallottam, hogy miről van szó, egyből mondtam, hogy ebből nem kérek. (ja, a dolog pikantériája, hogy 2 éve nászajándékba akarta nekünk adni a pozíciót, állítólag 40 rugót kell leszurkolni ezért...) engem még a 90-es évek elején szerveztek be egy MLM baromságba, akkor és ott elegem lett ebből a 3 betűből.

Hogy ki és miben sikeres, azt nem lehet általánosítani. Az MLM rendszerbe azzal csábítják a balekokat, hogy "neked annyi ismerősöd van", "olyan meggyőzően tudsz beszélni", stb. Persze, a sok ismerős, meg a jó beszélőke mindenképpen kell ahhoz, hogy előre juss ebben a rendszerben. Na és persze jónéhányszor át kell esned egy agymosáson, ahol beléd verik, hogy milyen qrva jó ez a rendszer, meg hogy XY mennyire sok pénzt keresett ezzel és már nem dolgozik egyáltalán... Mézesmadzag... Ugyanezt a célt szolgálják a színes propaganda kiadványok (volt szerencsém a Lyoness újsághoz, majdnem elhánytam magam tőle... stílusában nagyon hasonlít az egyik népszerű politikusunk stílusához :))

A legnagyobb bajt én is abban látom, amit a Tóta írt: ismerősöket, barátokat, rég látott osztálytársakat becserkészve építjük a rendszert, mindenhol hintjük a rózsaszín álmot, felfestjük a szép jövőt, oszt amikor az egészből nem lesz semmi, akkor sok esetben oda a barátság is, átmegyünk az utca túloldalára is, ha a másik szembe jön.
Rokonoknál persze más a helyzet, de azért ez sem egyszerű. Többen próbáltunk már a húgommal beszélni, hogy nem ártana valami rendes munkát keresnie (mivel a Lyoness miatt az állását is feladta tavaly) és hogy nem lesz jó vége, ha két év Lyoness után még mindig hitelekből és kölcsönökből él, de nem hallgat ránk. De hogyan is lehet megmagyarázni valakinek, hogy butaságot csinál, ha azt is elhiszi, hogy a Lyoness "feltalálóját" közgazdasági Nobel díjra jelölték...
@okostojgli: "A vályogházzal? Semmi. Az Indexszel annál inkább. Ilyen címet adni egy cikknek amiben szó sincs semmilyen vályogházról, nálam problémás."

igen, azt sajnos ugy hivjak hogy bulvar ujsagiras. ha adomanyok tartanak el az indexet es nem a piac akkor biztos nem lenne ilyen.

ps: harmadik eset az allam, de akkor bele sem neznek.
És az hogy van, hogy a HVG-s cikk szerint:

"A puszta számok alapján levonható következtetés mégis több mint aggasztó: be lehet úgy gyűjteni balekoktól 19-20 millió forintot, hogy az csak megrovással vagy alig több mint százezer forintos büntetéssel járjon."

Így figyel rá oda az igazságszolgáltatás? Hát akkor holnap nyitok én is egyet.
@Aladár69: "ha azt is elhiszi, hogy a Lyoness "feltalálóját" közgazdasági Nobel díjra jelölték... "

ilyen is van? kísértetiesen emlékeztet a szcientológusok Hubbard-legendájára.
Most hívtak egy IL FERRO nevű cégtől.Nem hangzik rosszul, amit mondtak...Szerintetek?
Több egykori kollégám és egy szomszédom is áldozattá vált. Ráadásul ma már nem úgy megy ez, mint régen. Volt Amway-es, Aloes, és ezzel kb. vége. Most a többség akár 10-20 hálózatot is épít egyszerre. 30ezer forintért vesz csokoládét (kezdőcsomag), meg havi 10ezerért vitaminokat, stb. De nem gondolnak bele az egész rendszer dinamikájába. Abba, hogy mindenki csak gazdagodni akar rajta, miközben a termékek nem elég jók (ár-érték arányban, nem minőségben), hogy tartósan fennmaradjon a lánc.

Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy egymás között építgetik a hálózatukat. Van, amikor az egyik jár rosszul, máskor meg a másik még rosszabbul. Ahhoz hasonló lufi ez, mint a hiteles...
Kellenek az ilyen postok, és ezt a lehető legkomolyabban mondom. Az emberek sajnos hülyék...
@huba:
Épp ez mondom, hogy a Zindex csöppet bulvár mostanában. Az okáról nem tudok nyilatkozni valszeg neked van igazad, a vendég erre iszik.
@Tóta W. Árpád: sajnos van ilyen :(
az egészben az a legrosszabb, hogy a húgom egy értelmes, diplomás csaj, és annyira bevette ezt a maszlagot... hihetetlen, hogy mennyi mindent meg tudnak etetni az emberekkel. De erre látunk példát az élet minden területén, nem csak az MLM-mel kapcsolatban.
@okostojgli: mostanában? mióta itt vagyok, ezt hallom.
@Tóta W. Árpád:
Valóban, a vályogháztól van még hová. De valahogy az az érzésem, hogy a Zindexből ki tetszen lógni valahogy. Emlékeim szerint magácska miatt cuppantam rá az Indexre. Miközben azon morfondíroztam, hogy ilyen béna névvel hogy lehet valaki újságíró, Orosznál volt egy beszólás arra a kérdésre, hogy mi lesz a Kossuth téren, miszerint "Mi lesz? Hideg lesz, haza mennek", aztán a Szeles-féle Magyar Hírlap történet, mondom nekem az Index kell, progresszív, kicsit provokatív, nem kevésbé szemtelen, de mindenek előtt mérhetetlenül liberális. Mint Tóta W. Aztán az Index lett ami lett, Tóta W. meg maradt ami maradt. Hála 'égnek. Aztán a Memo nevű ötlet jutott most eszembe, egyrészt Tóta W. már nem való a "vályogházas" bulvár Indexre, másrészt az első szám után abbamaradódott, ergo ...

No elég is belőlem, nagyon off vagyunk.
@Tóta W. Árpád: apri, 10 eve mas volt. meg 5 eve is. de nem mostanaban kezdodott az igaz. amugy leginkabb a kezdilap ilyen.

ps: engem egyebken a pontatlansagok, tulzasok, elnagyolt hirek jobban zavarnak.
Worluk, respect. Ez hiánypótló volt.
Jó estét az egybegyűlteknek!

A legújabb buli valahogy úgy kezdődik, h elmész egy állásinterjúra. Ott elmondják, h most egy tanácsadói hálózatot építenek ki, aminek te is a tagja lehetsz. Lesz képzés, meg minden...

Addig is, köss egy életbiztosítást náluk. (meg még ki tudja mi mindent...)

Persze sohasem indul majd be a tanácsadás, de addig segíthetsz hálózatot építeni.

Gondolom, közben van némi befizetési lehetőség a magasabb pozíciók reményében + a biztosítási jutalékok is hoznak a konyhára rendesen...

Kicsit ködös még a buli, de a lényeg, h már egy állásinterjún se vagy biztonságban!
Ráadásul olyan embereket találnak meg ezzel, akik pont kiszolgáltatottabbak a dolgozó társaiknál...
Amway ügyben van tapasztalatom. Kiváncsi voltam rá, hogy mi ez, és beszálltam kis időre.
Igazság a következő: mindenki meggazdagodhat rajta, aki olyan (nagylétszámú) társaságban hajlandó ügynökösdit játszani, ahol van pénz hobbira és kiváncsiság is. Ilyen környezetben sok-sok munkával azért lehet szép eredményt elérni néhány év alatt, mert az Amway-holmik jelentős része tényleg kitünő, és mert a reklámra szánható pénzt tényleg az ügynökök kapják meg.
Ez nekem még rokonszenves is, mert utálom, ha az Agatha Christie film közepén negyedóra reklám van.
Nos, én az ügynökösdit hamar letettem, viszont a (méregdrága, de nagyon jó) cipőápolót, testápolót, fogkrémet és dezodort azóta is tőlük veszem meg pedikűrösöm útján, aki ügynök és jól keres rajta.
Nem sajnálom tőle, sok munkája fekszik benne: áruismeretet tanul, tanítja azokat, akiket sikerül beszerveznie, és akikből tízenöt közül egy, ha benne tud maradni a láncban. Aztán tanítja azt az egyet, akit a tizenöt közül egynek sikerül beszerveznie, stb.
Pénzt keresni én is szeretek, de ezt nem vállalom, mert pokoli munka, és speciális tehetség kellene hozzá. Viszont nagyon érdekes tapasztalat volt, a termékismertető összejöveteleken olyan embereket ismertem meg, akikkel enélkül soha életemben nem találkoztam volna, és a mosogatószerük is nagyon jó.
Szóval, lassan a testtel, gyerekek, nem feltétlenül hülyeség, amiről semmit sem tudtok hitelesen.
@csudabogar:
vagy valamelyik pilótajátékban küszködnek, belesüppedve fejük búbjáig...
Nos, azt hiszem ezért köszönetet kell mondanunk TWÁnak. Jó kis vitát indított.

Ugyanis az én véleményem az - és úgy tűnik, ezt sokan osztják -, hogy nem maga az MLM az ördög. Az ördög az emberben, vagy a konkrét cégben lakik, tehát semmiképpen sem mondanám, hogy általánosítsunk...
Tegyük fel, hogy létezik MLM/Hálózati marketing alapokon működő cég, amely elvárja tagjaitól, hogy:
- Tisztességesen hívják meg a jelöltjeiket, tájékoztatva Őket (előre!) arról, hogy mit szetetnének elmondani
- Korrekt, megfelelő tájékoztatást adjanak
- Ne akarjanak eladni, a megismerést segítsék
- Ne állítsanak a cég által tudományosan/szakmailag is alátámasztottaktól eltérő dolgokat
- Ne szervezzenek be senkit, csak mutassák meg, mivel foglalkoznak, hogyan élik ezt meg
- Ne hirdessék a 0 munkáért hatalmas kereset lehetőségét (de mondják el, hogy az eredmények arányában részesülhetnek)

Én tudok ilyet... Biztos vagyok benne, hogy számos jó cég van. És sajnos számos "nem jó" cég is van...

Nagyon jótékony lenne mindenki számára, ha sikerülne a "nem jó" cégeket kiszűrni - már csak azért is, mert megnehezítik a becsületesek munkáját is.
Az persze nem titok, hogy magam is boldog és (kiegészítő)munkámat szívesen vállaló ember vagyok. Nem veszítem el az ismerőseimet, barátaimat, mert korrekt vagyok. Ez minden üzletben alapvetően fontos. Itt is!
@ZON:
"Most hívtak egy IL FERRO nevű cégtől.Nem hangzik rosszul, amit mondtak...Szerintetek?"

Mit mondtak?

Kérdezd meg tőlük:

Mennyi a beugró? Milyen százalékokat kapsz - szintenként - azok révén, akiket beszerveztél?

S főleg: kérdezd meg magadat:

Karizmatikus hálózatépítő, oktató, eladó vagy?
Tudsz a rendes napi munkád mellett (ha van) még napi átlag négy órát Il Ferro-zni? (Munkaszüneti nap nincs!)

(Ismerek középiskolai tanárból lett sokmilliomost.)
Hja, az érdeklődőknek pedig javasolnám Robert T. Kiyosaki "Üzleti iskola - a network marketing további nyolc rejtett értéke..." című könyvét. Ezt elolvasva kissé könnyebben választhatják ki azt a céget, amelyik megfelel az elvárásaiknak.
@Csacsicska:
"Érdekes módon minden ilyen MLM „Amerikából” indul – és valamelyik csóró országban végződik: sohasem fordítva. Még nem hallottam olyat, hogy egy Magyarországról indult MLM verte volna ki a biztosítékot pl. Svájcban."

Hát indíts egyet hungarikumokkal. Fütyülős barack, szegedi paprika, libamáj, stb. A forgalmazott borok pincetulajaitól polc-pénzt kaphatsz.

Az ötletért adózott hasznod 3 %-át kérem libamájban.
@Tóta W. Árpád:
Hubbard?

Russell miller:
arcátlan messiás

L. Ron Hubbardról mesél...
És végül: Pacalka fontos dolgokat írt!
@ZON:
az il ferro még mindig működik?
hűha!

tehát az igazság (vagy mi) szolgáltatás malmait még a lajhár is több körrel veri?

vagy az il ferro "üzemeltetői"-nek megbocsájtottak?

hmmm...
"micsoda merhaság ez a cikk. a piramisjáték illegális. ha leleplezik, menekülnek, vagy sittre kerülnek. az mlm teljhesen más. mellesleg, az emberek által elfogadott vállalati rendzser sokkal inkább hasonlít a piramisr4a, mint az mlm. egy alkalmaott azért dolgozik, hogy a mmenbedzsere meggazdagoidjon helyette, a menedzser meg azért, hogy a vállalat termékéből a kereskedő mégjobban meggazdagodjon. a hálózati marketing azért jött létre, hogy korrupt disznók nélkül lehessen értékesíteni, és a profitorientáció ne menjen a minőség rovására."

Elég hatásos az agymosás.

Ezt két lyan munkatársam is, aki egyre mélyebbre sülyed az FLP agymosodájában, szinte szó szerint el tudja így mondani.
Mindig halálosan büszkék arra, mikor a havi saját vásárlásuk után 70-80 ezer forint, kapnak vissza 10-20 ezret, s mondják kerestek 10-20 ezer Forintot.

Így is lehet nézni, csak ehhez sokat kell járni a mosodába.

és amilyen gennyek ezek a cégek, még a mosatásért is fizetni kell.

Ja a legszebb, hogy ezen a szinten ők már szentül hiszik, hogy tényleg kerestek pénzt.

Én 2 éve figyelem a szellemi leépülésüket, egyre mélyebben vannak, tök jól látszik a folyamat, már szinte csak a betanult szöveget lökik szószerint.
@Don Bandi:

"ő a szakmájában akar dolgozni" (az ilyeneknek amúgy szakmája sincs), az pusztuljon éhen.
Erre csak azt lehet válaszolni, hogy ok, ha a taxisofőr, vagy mlm-ügynök, megírja az akadémiai székfoglalóját valamilyen irodalomtörténeti témakörben. De tőlem írhat a performativitás esztétikájáról is.
Válság van? Mindenki menjen mosóport árulni egyesek szerint. Idiotizmus.
@anyátok: Ha van kedved, nézz utána az Il Ferronak... Addig is: Ez vicc volt! :)))

@pacalka: Hiába jó a cég (kíváncsi lennék, szerinted melyik a jó), ha rákapnak a hálózatépítő fanatikusok. A hálózatos ismerőseimet én már meg sem hallom, tökmindegy mit ajánlgatnak. Feltételes reflex... :)
@lobotómia: Gondolom van egy pár dobozod, a rémségek kicsiny boltjában. Rém szimpatikus ez a majd én megmondom a frankót dumád. Szerintem ezzel a dologgal is - mármint az mlm - valahogy úgy járhattál, mint az az egyszeri ember, aki látott egy prostit a sarkon, és azt hitte tud mindent a női lélekről. Abban egyetértünk, hogy a világod egyszerű. A dobozaidat, pedig használd bátran, látom szükséged van rá. Bár nem hiszem, hogy ez egy konstruktív beszélgetés lenne, akár azok érdekében is akiket oly nagyon féltesz. Én azt gondolom, hogy minden felnőtt ember el tudja dönteni mi az amire szüksége van. Én nem tudom elképzelni, hogy egy tisztességes mlm üzletben hogyan lehet anyagilag elbukni, és azt sem tudom elképzelni, hogy olyasmit vegyek amire nincs szükségem.
talán OFF... sry

Egyébként "kicsit" érdekes, és talán nem csupán hungarikum, de:
Ha valaki sikereket ér el, az:
szerencsés volt
jókor volt jó helyen
stb...
Az vajon miért lehet, hogy az emberek nem bírják elképzelni azt, hogy mások keményen(!) megdolgoznak valamiért, esetleg extra kockázatot vállalnak (pl. cég/üzletépítés)?.?...

Miért van az, hogy ha valaki sikeresen építi pl. MLM üzletét (ami csak akkor sikerülhet, ha az üzlettársai - értsd alsó ága - is sikeres), akkor biztosan csaló, erkölcstelen, gátlástalan, stb...

Miért van az, hogy ha valaki átlépi az "ez nekem nem megy", "ezt nem engedhetem meg magamnak" korlátokat, akkor mindenki "tudja", hogy lop, csal, hazudik?

És nem utolsósorban: miért gondolja szinte mindenki azt, hogy átverés következik, ha azt mondjuk: "Szeretném bemutatni az üzletemet Neked, kötelezettségek nélkül."
Tételezzük fel, hogy felveted a Lyoness pénzvisszatérítés lehetőségét az ismerőseidnek (esetleg a Sciennet). Nem kell venniük semmit, kezdőcsomagot, szívlapátot, stb. Gyűjtsék az aprót, ha kedvük van hozzá. Szóljanak az ismerősöknek, is hogy gyűjtsék ők is. Sokan sokat költenek auchan, praktiker, omv, stb...
Okoztál kárt bárkinek? Nem. Részesülsz mások vásárlásaiból? Igen.
Gazdag leszel belőle? Nem hinném. Havi pár ezer viszont jól jön ebből.
Ha meg végül is a képződött pozíciód termel kis pénzt, külön öröm. Mert előbb-utóbb valamit csak hoz a konyhára. Lehet csak évek múlva.
Ez a hozzáállás szerintem tisztességes.

Milliókért pozikat vetetni hozzá nem értőkkel kb Brókernet tutti sanghaj befalap szintű vakítás, amiért bézbólütő jár.
De ettől még az alapötlet jó és használható. Csak a helyén és értékén kell kezelni.
Sokaknak ez nem megy, pro és kontra.
@Cartman (ex Cartman): A "fanatikusok" amennyiben itt azt értjük, hogy az általam felsoroltaktól eltérnek, kikopnak. Először is, ha durvák, kivágja őket a cég. Másodszor is, ha nem a megfelelő módon működnek, elhal az üzletük. Nem írok cégnevet, mert nem térítek meg senkit. Ez nem az a műfaj.

Egyébként is MLM/hálózatos alapszabály, hogy a "NEM"et tiszteletben kell tartani. Plusz: csak időpocséklás térítésre fecsérelni az időt - ráadásul zaklatás is, ami semmi jóra nem vezet.
@pacalka: Énvédő mechanizmus. A saját kudarcomért a környezetem a felelős, a sikereimet viszont ÉN érem el. De ha a másik ember sikeres, azt szerencséjének / környzeti feltételeknek köszönheti, ha viszont nem, azért egyedül ő a felelős. Emberi természet...
@pacalka:
azért, mert ha annyira jó lenne, akkor
a, boltban árulnák a terméket
b, nem lehetne bárkiből árus, mert egy rosz ügynök rontja a cég arculatát.

Ha az MLM-et átírod direkt marketingre, úgy már működhet. Ugyanúgy ügynökösködés, de fölötted a főnököd van és nem eladókat szervezel be magad alá.

Az MLM arra épül, hogy a barátaidra szánt idődet elcseréled egy termék árúsítására (lényegtelen hogy jó-e vagy rossz, átverés-e vagy sem). Szerintem ezt az időt max asszonnyal töltött időre érdemes elcserélni, másra nem.
@okostojgli: köszi:) De az is kiba meggyőző duma volt.Csak ezt egy másik gyökér cég már 18 évvel az IL FERRO előtt eljátszotta.Ti nem emlékeztek a "JOBBER BT" nevével hirdetett, autóra
mágnesezett, átkúrós matricára: "Ezen az autón fizetett hirdetés található.Forduljon a JOBBER BT-hez" Akkor is ezrek szopták be, de az csak 5.000.-be fájt.Kapzsiság.Jövedelem valós teljesítmény nélkül.Én meg holnap indulok a Napra...
@okostojgli: a Memóról írtam akkor is, h beruházás- (ember-)igényes, és annak most végképp nincs ideje. bár a nyomtatott sajtót szegényt megtaposhatnánk vele még egy kicsit.

ami meg az Indexet illeti, az nem "lett ami lett", mert az index nem ilyen vagy olyan. pont az az erőssége, h aki w.blogot akar olvasni rajta, az megteheti, aki celebvillantásokat, annak ott a velvet, aki szocioriportot, annak ír a Miklósi meg a Munk Vera, vannak körüljárós külpol elemzések, kommunistázós glosszák, van minden. és ami meg nem kell, azt nem muszáj megvenned. ellentétben pl az ÉS-sel, amiből ha lenne csak Élet kiadás, akkor azt venném, de sajnos meg kell mellé vennem az És Irodalmat, pedig nem annyira érdekel. úgyhogy én se kifelé, se befelé nem szoktam azon ümmögni, h miért van ez vagy az az indexen, senki nem veszi el a papírt meg a festéket senki elől.
Igazatok van, tényleg volt már egy olyan, hogy Il Ferro, de annak több mint másfél éve, és azóta volt még néhámy botrány. Azt hittem, ez egy szép új Il Ferro. :)))
@Cartman (ex Cartman): Maximálisan így van, az egy másik kérdés, hogy manapság kis hazánkban nem dívik az, hogy valamit tenni is kellene az említett sikerekért...

Egyébként a korábban általam emlegetett Kiyosaki könyv egyik érdekes fejezete éppen azt taglalja, hogy azért (lehet) jó egy hálózatos cég, mert lehetőséget nyújt az átlag(nem alatti...)ember számára arra, hogy legyen egy jókora, tisztességes üzlete, relatíve kis beruháással (értsd: nem többmilla).

Ja: Kiyosaki többi könyvét is érdemes átfutni - ha nem is egy-az egyben, de alkalmazhatóak a leírtak - pl hozzáállás...!
@Tóta W. Árpád: "aki w.blogot akar olvasni rajta, az megteheti, aki celebvillantásokat, annak ott a velvet, aki szocioriportot, annak ír a Miklósi meg a Munk Vera"

ez mind igaz es ez igy is jo! nekem csak a kezdo oldal szurja a szemem kicsit, nem csak linkek van a velvethez es stb a hirek mellett, hanem a bulvar kozott kell keresgelni a hireket. de mint mondtam ertem hogy miert ilyen.

ps: csinalhatnatok egy nobulvar/index.hu subdomaint. en biztos ezt bukmarkolnam. meg nem is kerulne sok erofeszitesbe.
@Roltii:
Nem látok összefüggést a termék boltban, vagy máshl történő árusítása között...
azaz dehogynem...
Michael Dell nagy ötlete az volt (anno), hogy postán küldte ki a gépeit... na ebből lett a Dell... guglizd meg.

A rossz ügynök rontja a dolgokat, tény. DE! A rontás nem feltétlenül végleges.

Apró difi... a direkt marketing célzott dolog ugye, tehát valamilyen célközönséghez kell eljuttatni az üzenetet, célzottan. A hálózatos meg ugyanez! Csak éppen nem arról szól, hogy az XY biztosító Call Center-e hív - ha kell, ha nem... - hanem egy ismerősöd, őszintén, tisztességgel elmondva, mit is akar így 255 év után.

Nos. Asszony témával egyet értek=együtt csináljuk, jelentősen javítja a családi összhangot is (ld. mi a f@szért csak én keresek, miért dekkol még mindig otthon, miért nem ...), együtt dolgozunk.
@Cartman (ex Cartman): "Énvédő mechanizmus. A saját kudarcomért a környezetem a felelős, a sikereimet viszont ÉN érem el."

vagy masneven: jol megy az uzlet akkor "ugy milyen fasza vagyok", ha nem megy jol az uzlet akkor "az a rohadt kormany". (ez most az aktualis kormanytol fuggetlen viselkedesi forma)
@Tóta W. Árpád: Nos Árpád, témánál vogymuk. Van egy szép, széles kínálat. Mindenki veheti, viheti, ami érdekli. Semmi sem kötelező (teljesen, mint egy rendes MLMben... lehet, hogy a Ti terméketek az információ kiemelése és a szubjektív elemzés?) De adjátok az info-t, az értelmezését - saját szemszögből persze, ami alapot teremt, és serkentőleg hat a mi pici eszmecseréinkre.
@csiganyúl: ne képzelődj. A világom bonyolult, épp ezért törekszem célirányosan azzal foglalatoskodni ami számomra fontos. Nem gondolom, hogy az én dumám gáz, azonban az igen és utálom amikor azt mondja bárki, hogy ha az mlm-ben nem vagy sikeres, akkor semmi másban sem.
Képzeld, nem tudok mosóport eladni, igaz, nem is gazdagodok meg fél év alatt, szóval nem megyek 1 éven belül nyugdíjba vagy nyaralni 2 évre. De nem is akarok. Vannak más céljaim is, motivációim is.
Ha lenne hetente 100 új ismerősöm, ami nincs, és nem csak nekem nincs hanem senkinek, akkor se tudnám felhívni minden héten őket, hogy az épp aktuális őrületre legyen szíves eljönni, majd rávenni bárkit is, hogy lépjen be valami szar hálózatba, amiről még nekem is csak annyit mondtak, hogy tök jó.
Az egésznek a logikája olyan, amihez nekem nincs elég bőr a pofámon, nem járatom le magam, Úgyhogy én olyan lúzer vagyok, hogy elmentem tanulni, majd munkát kerestem, és most abból élek, amit tanultam és amihez értek.
Árpád! Nem szaporítanám igazán a szót, az Amway fórumtopikban szerintem már mindent részletesen leírtam, amit csak lehetett a témáról.

Az MLM hit, vagy inkább hitpótlék. Reménysugár, önámítás, védekezési módszer a világ zordsága ellen, amely szakadatlan össze akarja törni a hőseink gyermeteg álomvilágát. Ennyi.
@lobotómia: Én most (már 17 éve) abból élek, amihez értek, amit tanultam (informatikus mérnök, tanácsadó). DE. Az emberek kereseti lehetőségeit erősen befolyásolja az, hogy időt adnak pénzért, pénzt pénzért, vagy többféle bevételi forrásból szereznek jövedelmet...
A topicban jelölt témarépa igenis alkalmas arra, hogy - nem mások átb@szásával, de - kiegészítő jövedelmeid legyenek. Hogy mekkorák??? Nos az függ az erre fordított időtől - részben az ismerettségi körtől - és leginkább attól a termékcsoporttól amit képviselsz, vagy elutasítassz.

Nagyon egyszerű... Ha szimplán, érzelemből elutasítod, nem tudod meg érdekel-e bárkit...

Ha az ismerőseidet jó(!!!) szándékkal, tisztességesen megkeresed, akkor kaphatsz elutasítást, de haragot nem (nem kell tolakodni, ugye...)

A mosóport meg léccccccci' felecsd' el. Van nagyon sok más dolog is.

Amikor összefutsz egy MLMessel, kérdezd meg: Te miért csinálod??? A válasz el fogja dönteni, hogy Te hogyan állj a dolgokhoz.
@Roltii:
"mert ha annyira jó lenne, akkor
a, boltban árulnák a terméket
b, nem lehetne bárkiből árus"

Te Rolttiii, attól, hogy valamit boltban árulnak, lehet nagyon nagy szemét is. Vettem már kínainál pompás pamut polót, és Váci-utcában is gagyít.

És - ismétlem - szívesebben látom, ha a zsebemből kiszedett többletpénz egy buzgó hálózatos ismerősömhöz megy, mintha a tévében lopják el a reklám-jövedelmet, miközben az én időmet lopják a reklámmal.

Nekem a tisztességes MLM tetszik, a Libero reklám vacsora közben nem tetszik.

Aki nem szereti, hogy a "Kutyagumi" macskaeledel árának 95%-a gyár humbug-költségeire megy, vagy esetleg rendes, hálózatban dolgozó átlagemberkéknek ad jó kis mellékest, az etesse a cicáját grillcsirkével.

És miért jobb az, ha valakinek főnöke van? (Valamelyikőtök azt vetette az MLM szemére, hogy ott nincsenek főnökök - pedig ez is egy rokonszenves tulajdolságuk).
@Transylvanianmixedgrill:
"MLM hit, vagy inkább hitpótlék" stb.
Annak, akinek nem megy.
Az nyugodtan abbahagyhatja, én is abbahagytam (igaz, nem ügynöki kudarcaim ejtettek kétségbe, hanem lett egy nehéz, izgalmas, és szűk határidős munkám).
Egyébként az Amway-típusú hálózatokat amerikában unatkozó középosztálybeli középkorú közepesképességű háziasszonyoknak találták ki, amint azt az egyik igazgató egy fejtágítón ékes angolsággal elmondta. Általában női célközönségnek való divat, táplálék-kiegésztítő, stb. áru-spektrummal.
Folytatás az előzőhöz:
Persze, egy pedikűrös könnyebben ad el dezodort vagy sampont, mint egy informatikus.
@anyátok: Nincsen Főnök??? hmmm...
Ez érdekes, ugye? Azaz: hol van még olyan a világban, ahol a Főnök úgy köszönt a belépésedkor, hogy: Gyere! Én és a csapatom mindenben segítünk, hogy minél hamarabb az én pozícióban, eredményes és sikeres legyél?
...
Xar az MLM. Ez tény. Annak, Aki Krisztustól, vagy a "Többiektől" vár valamiféle csodát... vagy a kormányátók cociáis segélyt, támogatást - na "ezekre" NC...

Árpi meg írhatna egy olyan cikket is, amiben NORMÁLIS MLM cégek képviselőitől szedi az infót... De amúgy meg köszi noch mahl, mert ez is csak info...
De vajon mi a fenét forgalmazhat egy informatikus vagy egy latin tanár?
Elnézést a sok MLM-ért - hiszen nem is erről van szó, hanem Margitkáról. Dehát Tribuszerné idejében még nem volt válság, mégis jól ment neki - a Lottóról, Bingóról, stb. nem is szólva.
Akkor már a póker eggyel jobb, ott csak ésszel lehet nyerni.
Mit szóltok például Demján 16 milliójához?
@anyátok: hehe...
Informatikus vagyok Mum, nem forgalmazok semmit. Információt adok, de nem brutálisan, hanem "értő figyelemmel" (a pedoszosok kedvéért...) véve az "adást"

Asszem' egy rendes MLM erre épül:
megbízható, ellenőrizhatő info
egy garantáltam megbízható forrásból.

Nincs kamu, mellébeszélés, csak tények és tapasztalatok.
@anyátok: És mit áruljak? Téglával (esetleg ólommal???) sűrített pirospaprikát, esetleg kicsit glicerinezett Egri Bikavért? Vagy magyar tudósokat, akik egymásra hivatkozva állítanak össze kilométeres "tudományos" hivatkozásokat - miközben szépen fejik a Magyar Államot a "kísérleteikre"?
Még értelmes dolgot sem lehetne eladni - mert az értelmes dolgokhoz értelmes fogadó-környezet szükségeltetik. Ezért megy az Amway: a fogkrémhez, a láboshoz és a csapnivaló arckrémhez nem kell magas intellektus... Meg ezért megy a Hit Gyülekezete - kínálat és kereslet talál itt is egymásra.
@SzilvayG (dszg): egri leányka vagyok én is!

Üdv,

P.
@anyátok: szerintem nem is az Am(erican) Way-jel van a baj(a TWA-nak), hanem a HunWay-jel: gagyi, piramisos, balkáni, lehúzós, piti, geci.

Me' osz' melózni, aztat itten kurvára kevesen szeretnek. Ellenbe' pé'zt keresni szaré'-hugyé' rogyásig, abba mindenki benne van.

Ezért van igaza szvsz azoknak, akik morális megújhodásról vakerolnak.

Amíg a munkamorál olyan, hogy a fehér ember többsége lehúzósan akar keresni minimális erőkifejtéssel, a cigók többsége meg segélyből óhajt élni (közben meg a termőföldeken terem a parlagfű...), addig "Hűdeszarazélet!" - mondhatjuk Sub Bass Monsterrel.

És télleg.

Mert - pars pro toto - a munkamorál és az általános morál öszvefügg. Bitang nép (bitangol a dudva közt), bitang erkölcsökkel. Mos mongyam waze, hogy "Keresztény Magyarországot akartam, mert csak ennek van jövője"?

Nem mondom, de gondolom. Erkölcs nélkül Róma ledől, s rabigába satöbbi.

Azt a normarendszert meg, amely ezt a bazi nagy "reccs!"et meg tudja akadályozni, szétbaszták, helyette nem hoztak létre másikat, oszt mostan egyes tisztességesebbek picsognak, hogy hát hű de szar az élet.

Térjetek meg, baszki, míg nem késő! :o))))

That would be the Hungarian Way.

Üdv,

P.
@anyátok:
Az MLM-et minden hájjal megkent üzletemberek, matemetikusok, pszichológusok találták ki.

Láthatóan semmit sem tudsz az MLM-ről, ha azt hiszed, van rendes MLM, amelynek megbízható, ellenőrizhető infói vannak egy garantáltan megbízható forrásból.
Minden MLM manipulációra épül.

A háttérről innen tájékozódhatsz:

mek.oszk.hu/04200/04213/index.phtml
Nem tudom, megfigyeltétek-e, de aki korábban belépett egy MLM hálózatba, belenyomta saját munkáját, még ha semmi nem is lett belőle (mert csak a 234-ik szintig jutott, habár a szeme előtt célként a 4. szint milliókat kereső "gyámántsmaragdrubin" tanácsadója lebegett) a legközelebbi teljesen más profilú MLM hálózat indulásakor óriási lendülettel ugrik bele újra, hiszen benne él a remény, hogy most tényleg elérem azt a szintet, ahol ömlik a pénz, mert "én még jókor léptem be"
Nekem van ismerősöm aki félévente hív, az új szuper hálózatával, és ha rákérdezek, mi van az előzővel " á az sz*r! ez az igazi!"
@ZON: :)))

@anyátok: a termékeik tényleg jók, nekem van olyan, ami már 14 éve megvan (kókuszolaj vagy mi), és okés, de kb. ennyire kellett használnom...:)

Én egy ilyen mlm beszervezésen egy okos barátnőm évén kerültem kapcsolatba, abba, amibe a Nagy Bandó bele is bukott. Hiába magyaráztam neki egyelettel, hogy semmiből nem lesz semmi, de nem hitte el, és mivel nem fizettem be neki azt az összeget, csak utána egyszer láttam...nem hiányzik, mert ennyit ért a barátság, éppen ezért engem senki se hív ilyesmivel és én se senkit, mert a barátság és üzlet két külön fogalom. Még a tesómmal se bótolok, mert a félreértés haragot szül, szülhet és nincs pénz, ami miatt kitenném magam, magunkat ennek.

És valaki írta, joga hülyének is lenni az embernek. Van egy nagyon jó indiai tanmese erről, A sakál és a dob című, ami hosszú, de itt megtalálható: terebess.hu/keletkultinfo/pancsatantra1.html
@cimby_bandi: "Édesanyám csinálta ezt az aloe verás cuccokat egy ideg... ő hisz/hitt benne..."

Én nem veszek ilyesmit, de asszonykám nevel egy *növényt* (aloe vera) és működik. [sebek, égési sérülések]
Olcsó (némi vizet fogyaszt) és természetgyógyászok szerint ezerszer hatásosoabb a feldolgozott termékeknél.
"Értem, hogy ezeket nem lehet betiltani."

Nem értek egyet.
Egy alapvető közös tulajdonsága ezeknek az, hogy csak (néha jelentős) pénzért és/vagy személyes adatokért cserébe mondják el, hogy az egész pontosan miről szól, különös tekintettel a kompenzáció részre.
És ezt biztosan meg lehet fogni szabályozással.
Ennek rögtön áldozatául esne a szcientológia is. Csak annyit kell leírni, hogy nem vallás az, aminek a tanaihoz nem lehet szabadon hozzáférni. Huss, az adókedvezmény.

Az aki hülye haljon meg elv nagyon kényelmes, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy itt konkrétan átverésről van szó. És aki egy átverésnek felül, az
- nem feltétlenül hülye
- attól még lehet hasznos ember.

Az MLM-et azért kell ütni, mert a lánc végén az emberi kapcsolatokkal való visszaélésbe fut ki. És emberi kapcsolatok nélkül bedől a társadalom.
@csudabogar: "Szeretném, ha megértenétek, hogy a nagy ellenszenv, ami kialakult nálunk az MLM-mel szemben, az nem a módszer hibája."

Volt rá utalás, hogy amíg gazdasági tevékenység és értékteremtés kapcsolódik hozzá, addig üzlet, amikor a "nagy haszon" a beszervezésben, a szintek növelésében van, akkor fenntarthatatlanná válik és átveréssé válik az alul levőknek.
@Amanitin2: "Csak annyit kell leírni, hogy nem vallás az, aminek a tanaihoz nem lehet szabadon hozzáférni." - a Nagy Római Birodalomban ez nagy ciki lett volna - huss az összes ezoterikus vallásnak, (orfikus, dionüszoszi, püthagoreus, mithrász-kultuszok - huss!)
Mert ez is bejött. Mint a Győzike.Tribusszerné, emlékszem.T&KG/B/ botrány.Túl sok rendőr volt érintett.A kft. ügynökeként dolgozott L.P., Baranya megye volt rendőrkapitánya, élettársa, a kft. könyvelését végző, B.E. ugyanott sajróreferens volt egykoron.Szép ügynöki jutalékkért hajtotta fel a befektetőket a megyei rendőrség gazdaságvédelmi osztálya nyomozójának, V.L.-nek az édesapja és anyósa.A cégnek nem volt dokumentált gazdasági tevékenysége.A vállalkozást a bankfelügyelet ov.-je O.S., jelentette fel, amikor ugyanattól a szervtől S.G. korábban engedélyezte a pénzintézeti tevékenységet.A szerződések betűre megegyeztek a hasonló tevékenységet végző Oninvest--Hunimpex országos botrány kísérte"üzletmenetüket" szerződésekkel.S.G. testvére volt/hogy, hogy nem/ az Oninvest szerződéseket forgalmazó jogásznak, S.I.-nek S.I. szintén adott befektetési tanácsokat a T&KG-nek.A Tribusszerné őrizetbe vétele előtt S.T. fegyverrel a kezében vonta kérdőre azt az ügynököt, aki őt Trtibusszenével összehozta és 1 milliárd megforgatásra szánt pénzt eltüntetett. Hova tünt a pénz ? Ki tüntette el az őrizetbe vétele után lakásából a cég iratait ? Miért nem könyvelte el B.E. a 120 ügynök forgalmát ? Miért éppen az a dr. T.P. lett a botrány kirobbanása után a befektetők érdekeit képviselő egyesület vezetője, aki a feljelentés után létrejött, egyértelműen a megmaradt vagyon átmentését célzó Kód Rt. létrehozásánál bábáskodott ?Ráadásul az rt. felügyelőbizottságának az elnöke lett. Hogyan képviselhette a büntetőjog szerinti károkozó a károsultak érdekeit ? és miért ? Ki ? Kik ? Miért ?
Az Oninvest-Hunimpex több, mint kétezer befektetője közel egymilliárd forintot fizetett be a "vállalkozásnak" , havi 10 %-os hozam reményében. Tulajdonosa Kriston István ellen eljárást indítottak, hogy vállalkozásai szándékosan károsították meg a befektetőket.1993 végére fizetésképtelenné váltak.Akkor a cég vagyona: törzstőke 5 mió Ft, pénzben, ingóságai: 280 Mió Ft-ra értékelt részvénycsomag, 150 Mió Ft-ra becsült Oninvest-Report pü-i projekt és lemezek, 20 Mió Ft-ra értékelt Pénzügyi és Ügyviteli Software, iparbankház Rt-részvények értékesítéséből befolyó árbevétel /készpénzeszköz/202 Mió Ft. A HUNIMPEX Gmk. vagyoni betét 10.000 Ft /pénzben/, ingóságai: drágakö 25 millió Ft-ra értékelve /Kriston...aranyban,drágakőben utazó ötvös ugyanis.....:O) ennek később jelentősége vagyon.../.Az ONINVEST-HUNIMPEX cégek irodatechnikai és kommunikációs berendezései cca. 2 Mió Ft. Érték mindösszesen: 684.010.000 Ft.
A részvények később értéküket vesztették, az Iparbankház becsődölt, megszünt, Kriston az Oninvest-Hunimpex becsődölése előtt !!! rolólehúzás 1993. november 30. !!! ROTCHILD-KRISTON pÜ. TANÁCSADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT NÉVEN INDÍTOTT vagyonátmentéssel TEVÉKENYSÉGET, MELYNEK KEZDETE 1993. 08. 30. !!!, /TEVÉKENYSÉGÉBE TARTOZOTT TÖBBEK KÖZÖTT ÉKSZERJAVÍTÁS, KÉSZÍTÉS, DRÁGAKŐ ÉRTÉKESÍTÉS...STb... talán nem véletlenül...:)/ Azóta már ROTCHILD HBB Ingatlanforgalmazó lett belőle ! :) 100 ezer forintomból az 1993. november 30-án tett feljelentésem után 3000 Ft-ot kaptam vissza 2008-ban !, a többit buktam. Rotchildnak kölcsönözni dicsőség !!! :DDDDD A rendőrség végig hallgatott, vizsgálatot felfüggesztett, vizsgálatot megtagadott, jogsegély kérésre hivatkozott, pld több európai és Európán kívüli ország bűnügyi hatóságaitól eljárási jogsegélyt kérve.
Az ügyet hosszú évekig ügyesen húzták vonták, jó magyar szokás szerint. Ha nem érdeklődtem volna, nem is tájékoztattak volna. Magyar jogrend rulez ! :)
S, a pilótajátékok, piramisjátékok azóta is tovább folynak szépen, kidolgozottan, minden országban, ahogy átvették elődeiktől.
Ezek szervezőit kéne úgy megverni, ahogy Csintalant megverték /ha egyáltalán.../ anno !

Korabeli újságcikkek mind megvannak.:)
Szia!
Tudod kivel kellene kezdeni a betiltást,a politikusokkal.

Hol a befizetett adónk?

Hol a nyugdíjunk? Na az egy nagy piramis játék. Fizetünk 40 éven keresztül és nem látunk belőle semmit.
..... az is MLM, amikor vacsorázol egy jó étteremben, elégedett vagy és ajánlod másoknak.. csak nem kapsz érte jutalékot az étteremtől, pedig több ismerősödet is "odaküldted"....
@Transylvanianmixedgrill:
"Minden MLM manipulációra épül."

Kisfiam (kislányom), minden a világon manipulációra épül, ha egynél több ember van benne. Hitvesed manipulál Téged, Te a gyerekedet (ezt úgy hívják: nevelés) a zöldséges nemcsak Téged, hanem saját paradicsomait is, pedig azok nem is emberek. A sajtóról, a művészetekről, a főnöködről nem is szólva.
És persze, hogy mielőtt komoly üzletet beindítanának, megkérdezik a matematikusokat is. Mert ha nem, dedől az üzlet.
@Amanitin2:
"Az MLM-et azért kell ütni, mert a lánc végén az emberi kapcsolatokkal való visszaélésbe fut ki. "

Ajánlom figyelmedbe Pacalka sorait a korrekt viselkedésről.(10.2.,21.21.19)
Velem se veszett össze egyetlen barátom se rövid hálózatos korszakomban. Hárman be is léptek (aztán kiszálltak ők is).
@okostojgli: A kőolaj természetes alapú, a műanyag őolajalapú.
@Csacsicska: Az igazi MLM cégek, amik továbbadnak megfelelő termékeket nem csak kiindulnak Amerikából, hanem onnan terjednek tovább, csak utána kellene nézni.
@pacalka: én nem érzelemből utasítom el, hanem mert van önismeretem, vagy legalábbis azt gondolom, hogy elég reális önértékeléssel rendelkezem, továbbá nem rendelkezem olyan típusú és összetételű ismerősökkel, akik ne röhögnének körbe, ha jövök a bevett dumákkal, és ok, a mosóport elfelejtettem, de bármi is legyen az, én nem tudok hazudozni, titokzatosan beszélni, mert ha rákéredznek, mi is ez, éppen melyik újabb hálózatos szarság? én megmondanám azonnal, minek titkolni, ha olyan nagyon jó, nem? és ez a rossz taktika. Állítólag. Mert el kell érni, hogy eljöjjön egy profi előadó előadására, hogy megismerje, stb.

De ez egyszerű matek, még én is értem, pedig nem a matek a fő szakágam finoman szólva, hogy napi 100 embert fel kell hívni, hogy abból heti 10-el le tudj egyeztetni időpontokat, ebből el is jön esetleg 2-3 ember, és talán 1 ha vesz is valamit, vagy belép.
Szóval ez kőkemény meló, hatalmas kudarctűrő képesség és kitartás kell, és nem vitatom, hogy aki ebben látja meg élete lehetőségét, az bizony motivált és meg is csinálja. Úgy gondolom, hogy felnőtt emberek vagyunk, én is, és akivel beszélek az is. Ha nemet mondana nekem, akkor az bizonyára 10-edszerre is nemet fog mondani, mindegy hogy mi van ennek a hátterében, érzelmi vagy racionális döntés.
Nem érek rá kielemezni, mert napi 8 órában sem érnék végére a 100 telefonnak.
És semmiképpen nem érzelemből döntöttem úgy, hogy hagyományos módon keresem a pénzt, hanem mert az én szakmám nem az értékesítés. És ha jön egy ember, hogy lépjek be, és csak annyi a dolgom, hogy 2 embert szervezzek be, pontosan tudom, hogy emögött milyen munka áll, és még valami. egy idézet: senki sem lehet próféta a saját hazájában, nem pontos, ezért nem is tettem "-be, de igaz, Jézus mondta. Pont az ismerősök körében a legnehezebb bárkit meggyőzni.
Elhiszem tényleg voltak jó szerek, meg minden, de aki ezt könnyű keresetnek, munka nélkül megszerzett lóvénak gondolja, az téved, aki meg így állítja be az hazudik. Ez ugyan olyan meló mint a többi, frusztráló és nehéz. Pont ezért vannak kevesen akiknek bejött ez, mint ahogy nem minden második ember miniszterelnök, vagy jegybank elnök. Ebben az országban mindenki csak eladni akar. Aki meg úgy érzi, hogy már tényleg megvett mindent, és hagyják őt békén, az úgyis elhajtja szegény call centerest, aztán dühöng, hogy álmából zavarták fel, meg hasonlók, ezért van mindenki kibukva. És ezért sajnálom a kislányt, aki ott erőlködik, hogy menjek el előadásra, és az ismerőseimet, akik erre adják a fejüket, én nem kérdezgetem, miért teszi. Udvariasan annyit mondok, hogy kösz van már munkám, ha majd kell valami frankó termék majd szólok. Egy mosópor áráért már egy középkategóriás mobiltelefont lehet venni. Aztán mi a biztosíték, hogy az jobb, mint a bolt olcsónak.
Nyilván ott a nagyker kaszál, itt meg pár ember, aki jogdíjat kap. Mondjuk leszarnám, ha olcsóbb lenne, és megérné, de ezek inkább a luxus kategóriában vannak, nem hogy olcsóbb.
Nos, hogy én is hozzáböffentsek: Az a baj manapság, hogy egyre több embernek büdös a munka. Mindenféle baromságot csinálnak (lásd online póker, MLM) csak DOLGOZNI ne kelljen. A poén az, hogy a téma nekem is nemrég jutott eszembe, ugyanis anyámék egy időben Amway tagok voltak. Utáltam az egészet, annyira levágós volt az átbaszás, persze anyám hitt benne.
Ja, és direkt nem magyarokat írtam. Az egész világra jellemző ez mostanság.
off,

Árpád,

A Szlankó Bálint hová tűnt az Indexből? Miért nem ír már nektek? Ha volt valaki, akinek odafigyeltem a szavára, akkor az ő volt. Zseniális külpol cikkeket írt, nagy űrt hagyott maga után.

on
@pacalka: "Nem veszítem el az ismerőseimet, barátaimat, mert korrekt vagyok. Ez minden üzletben alapvetően fontos"
nekem meg vannak olyan barátaim, akikkel üzleti kapcsolat nélkül van okunk egymással barátkozni. és nincs is igényem másmilyenekre.
@anyátok: "lassan a testtel, gyerekek, nem feltétlenül hülyeség, amiről semmit sem tudtok hitelesen"
vagy tévedsz abban, hogy semmit sm tudnak az itt kommentelők hitelesen, mert hozzám hasonlóan nagy részük végigült 1-2 mlm előadást, mielőtt mostani elutasító álláspontja megszilárdult volna, vagy pedig igazad van abban, hogy "semmit sem tudtok hitelesn", de az egy (2-3) mlm előadás végigülését feltételezve a kommentelők zöméről (és szerintem ez a feltételezés megállja a helyét az ország (sőt az eu) összes lakosára vetítve is), de akkor ez egyben bizonyítéka is annak, hogy a fenti vélemények megalapozottak, ha másért nem, a tisztességes tájékoztatás hiányára épülő stratégia okán.
úgy érzem egy dolog még lemaradt:

baromi sok MLM termék létezik, de nézzük meg pl a Zeptert:

- 25 éves cég ígéri, hogy 50 éves cuccaikat kifogják cserélni (fazekak).. Mi erre a garancia?
- lehet hogy baromira jó a termék, de nekem miért jó, hogy unokáimnak nem kell majd fazekat venniük? Érdemes egy fazékba ennyi pénzt fektetni?

ezeket valahogy nem szokták kiemelni, sőt...amitől meg rosszul voltam, az az, hogy állandóan tapsoltatták magukat az előadók, meg igazgatós baromkodást nyomtak le az emberek arcán, aztán másfél óra standup show után aláírattak emberekkel szerződést több százezer forintos termékekről. Amikor mondtam, hogy nem, azután már csak 15 percen át győzködtek...azt hittem agyam eldobom... Ha van még olyan szociólogus aki nem volt ilyenen, annak kötelező!
Egyébként az ilyenek törvényesek? Vagy egyáltalán etikusak?
Az egyik ismerősöméknek ajánlottak mágneses plédet, meg matracot, meg párnát, meg minden nyavaját. Egy ágytakaró került ha jól emlékszem 140 ezerbe, mert:
- a benne lévő mágneshez a vasércet az urál hegységben bányásszák, mert az a legjobb,
- a gyapjút meg egy igen ritka ausztrál juhnak a gyapjából készítik, mert az a legjobb.
Én szerencsére nem voltam ott az ilyen előadáson, mert szétoffoltam volna a nevetésemmel. Hihetetlen, hogy ezeket megveszik, hogy ezeknek bedőlnek.

Gondoltam, hogy kellene egy kispárna értékesítő MLM-es hálózatot indítanom, és az lenne a különlegessége, hogy
- óegyiptomi cickányfarok-vég van beleszőve (mert az igen ritka és finom, szinte nem is látszik, csak bizonyos fénynél)
- garandamázsdi ciha* van benne, ami köztudományosan segíti a mielőbbi alvást (*ciha = szabadalmaztatott kifejezés a tollra)
- Az ára 90ezer HUF, de csak itt és most, mert elhoztad két barátodat is.

Hölgyeim és Uraim! Itt a lehetőség, hogy beszállhatnak ebbe a soha vissza nem térő bizniszbe, legyenek Önök a kiválasztott felső 2%.
Üzletpolitika:
- mindenkinek csak 2 embert lehet beszervezni! (Én kezdem)
1. szint: Én
2. szint: 1x2=2 fő
3. szint: 2x2=4 fő
4. szint: 4x4=16 fő
5. szint: 16x16=256 fő
6. szint: 256x256=65,536 fő
7. szint: 65,536x65,536=4,294,967,200 fő
Jelezem ez kb 4,3 milliárd ember!!!
És nem számoltam rosszul kis butusok, mert ez "matematikailag exponenciálisan" bizonyítottan ennyi. Tök levezetem flipcsárton ha kell.
Nem kérek sokat, csak 10%-ot minden eladott párna árából (mert én találtam ki az üzletet). Minden feletted álló kapna 1%-ot. (Előállítási ktg=700Ft)
Ha közösen eljutunk a 7. szintre, akkor 4,3 milliárd x 900 Ft = 38,7 milliárd Ft üti minden felsőbb szinten lévő markát. És minél feljebb vagy, annál többször 38,7 milliárd! Hát nem egy álom üzlet?
Kutasbandi
A Red Bull Air Race rendezvényt betiltani, Besenyei Pétert rabláncra verve elvinni!
Elegem van a pilótajátékokból!
@Khaos: A kérdés konkrétan ez volt: Például miért nem Magyarországról indul egy MLM? A válasz: soha, senki sem tudja meg, honnan indul egy MLM, mindig csak azt tudjuk, hogy hová tart. A hülyék országába, legyen az bárhol a világon!
nekem is van tapasztalatom az mlm-el. a szüleim (és ezáltal a családom) abból a pénzből (valóban passzív jövedelem) él több mint 10 éve amit ők 2-3 év másodállás szintű munkával hoztak létre akkor. azon kívül, hogy tényleg egy anyagi biztonságot tudtak létrehozni az anyacég által, rengeteget utaztak/nak rengeteg tapasztalatot szereztek az emberekkel és az által, hogy vezetőkké kellett válniuk a személyiségük is pozitív irányba változott. emellett édesapám még mindig dolgozik a szakmájában, mert szereti amit csinál. amit meg tud adni egy ilyen rendszer az egy biztonságos élet, jó kapcsolatok, pénz, elismerés és fejlődési lehetőség. legalábbis ezt kapja az aki tisztességes, őszinte módszerekkel egy jó rendszerhez, jó képzési szisztémához kapcsolódik. a legtöbb embernek valóban nem sikerül, mert nem teszi meg azokat a kényelmetlen dolgokat amiket az a kevés igen akinek sikerei lesznek, vagy éppen azért mert egy balek céghez csatlakozott ahol belőle is nyilván egy balekot akarnak csinálni. vannak magyarországon normális mlm üzletek (5%) és vannak a nem normálisak -> 95%.
@Don Bandi: te meg tiszta utcán vehetsz szenet a pénzedért, sikerember!
Mr inc!
Melyik ez az MLM rendszer? Mi a termék? Tényleg kíváncsi vagyok, mert amikkel eddig én találkoztam, az mind borzalom volt. Miért nem talál meg az az 5%? Okos dolgokra mindig vevő vagyok. És hidd el, az összes ember vevő lenne az ilyesmire.
Üdv: Kutasbandi
@kutasbandi: ha a 4 ember egyenként csak 2 embert szervez be, az csak 8, nem tizenhat és így tovább...
Szerintem a nyitokep Verescsagin kepe a Tretyakov galeriabol...
@Csacsicska:
Dehogynem, rendes mlmről tudni, hol indult. (Az Amway, mint neve is mutatja, az USÁban.) Nem a pilótajátékokra gondolsz véletlenül?
@kovácske:
"a tisztességes tájékoztatás hiányára épülő stratégia"

Inkább: a tisztességes tájékoZÓDÁS hiánya okoz bajt. Mielőtt lelépsz az úttestre, személyesen szíveskedj körülnézni, ne várd, hogy a szádbarágják a sültgalamb-információt.
@kutasbandi:

Az exponenciális függvény úgy néz ki, hogy a folyamatosan növekedő érték a hatványkitevőben van, azaz pl. 2 az n-ediken, ahol n tart 1-től akármeddig. A számítás a harmadik szintig jó, aztán viszont kissé elromlik, mert a 2 a harmadikon (=8) helyett 2 a másodikon a másodikon értékkel számol (mintha az azon a szinten lévő négy ember nem személyenként kettő, hanem személyenként négy embert vonna be), azaz ott a 8 helyett 16 van megadva, s.í.t., fenti okból a 7. szint, fájdalom, csak 128 ember.

Viszont a tendencia azért erősen növekvő (a 128 is sok), ezért aztán senkinek nem javaslom, hogy a 4. - 5. szint alatt kapcsolódjon be. Persze afölött, az más.
Hát igen.
Ezért kellene kötelező alapfokú és középfokú pénzügyi ismereteket tanítani minden iskolában. Mi az adó, a költségvetés, a részvény, a hitel és a többi. Ezek után biztosan kevesebb ember esne áldozatul az ilyen multilevel szélhámosoknak és kevesebb honfitársunk tartaná a markát automatikusan az állam felé. Többen értenék, hogy ha nem vállalnak részt a közterhekből, akkor nem is állhatnak sorba a közjavaknak asztalánál. Nem hangzana kínaiul az "adótudatosság" kifejezés és a politikai cukrosbácsik lehúzhatnák a rolót, vagy csak a legostobbákra számíthatnának. A magyar politika nem a csirkefarhát-kampányokról szólna.
Kissertés és Vakapad!
Olyan degradálóak vagytok! (csak tudnám mit jelent). Nem ér már mindjárt az elején keresztkérdéseket feltenni, sem a rendszert leleplezni. Még jó, hogy alig olvassák ezt a blogot : )))
Szerintem meg 4,3 milliárd ember a 8. szint. Szóval ha 6milliárdan vagyunk most (asszem ezt mondom már 2 éve), akkor még ha 1,7 milliárd ember is olvassa a hozzászólásaitokat, akkor is bejön a beetetésem.
Majd mindjárt kérek a Worluk mestertől látogatottsági adatokat, és jól megnyugszom. : )))
De azért a kispárnát bírod?
A cikkből annyi elfogadható, hogy a munka nélkül maradók relatív nyitottságával visszaélhetnek a sunyik. Ez lehet, különösen e hazában.
Az network-utálat mögött az emberi irigység és frusztráció munkál, és az alul informáltság. Mert tudni kell megkülönböztetni a valódit a bóvlitól.
A beszervezésről pedig annyit, hogy aki nem akarja, azt nem lehet beszervezni. Az embereket lehetne annyira felnőttnek tartani, hogy saját döntésük, ha csatlakoznak egy piachoz. Azok szoktak csődöt mondani, akik félnek, önbizalomhiányban szenvednek, és azt gondolják, hogy úgy haladnak, ha másokat beszerveznek.
Kedves Árpád!
Kérlek, hogy módosítsd vagy egészítsd ki a cikket azon a ponton, ahol több írásra is hivatkozol, mármint az antimlm.blog.hu-nál. Az már ezer éve nem frissült. Ezzel szemben naprakész az antimlm.hu oldal. Ha tényleg több embernek akarsz segíteni, hogy megismerje az igazságot az mlm rendszerekről, akkor kérlek "frissítsd" a cikket a fenti linkkel (mert ha "csak" itt a 437. kommentnél lesz kint, akkor az vajmi kevés emberhez jut el). 2 napja olvasgatok ott (és sok-sok itteni hozzászóló különböző linkjei között), és már-már olyan vérszemet kaptam, hogy csak azt várom, hogy hívjon fel valaki, és akarjon beszervezni. Várom azt a pillanatot, amikor egy előadás közben vagy a végén keresztkérdéseket teszek fel 200 ember előtt, és jól leleplezem az adott céget.

Ide nekem egy MLM-et! Harrrrrr
@kutasbandi: a nyolcadik szinttel egyutt a rendszerben osszesen
2^8+2^7+2^6+...+1 = 511 ember van. nem negymilliard.
nemcsak a HCE alapítói, de a később belépett tagok is tudhatták, hogy illegális tevékenységben vesznek részt, semmiféle terméket nem árulnak, szolgáltatást nem kínálnak, csak az új fizető tagok belépésében reménykednek. A beugró ugyanis 300 ezer forint volt, amit tízezer forintos éves tagdíj egészített ki – az első 129 „szerencsésnek” 1999. április 15-éig nem kellett fizetnie, utána viszont mindenkitől bevasalták a százezreket. A gyűlések zártkörűek voltak, az újságírókat gondosan távol tartották, a résztvevőkkel pedig titoktartási nyilatkozatot írattak alá. Ennek megszegése nem kevesebb mint félmillió forintos bírsággal járt volna.

Sok nagyon szegény ember ebben a „csodában” látta a nagy lehetőséget. Az iratok szerint előfordult, hogy még hajléktalanok is összekaparták a beugrót, vagy családok kölcsönkértek, eladósodtak a mesés meggazdagodás reményében. A HCE papíron megpróbált rendkívül törvényesen működni, dokumentumaiban hangsúlyozta, hogy „networkmarketing” tevékenységet folytat, nem pedig a tiltott piramisjáték-szervezést. Erre állítólag nemcsak ügyvédektől, de még a szervezők – meg nem nevezett – ügyész ismerőseitől is támogató véleményeket kaptak. A bíróságot azonban ezek a hivatkozások éppúgy nem hatották meg, mint az, hogy néhány műsoros esttel, Flipper Öcsi vagy Karda Beáta koncertjével is egybekötött előadáson vehettek részt a tagok, ahol ismerkedhettek az életvezetési tanácsadással. Az a hivatkozás sem jött be, hogy nemzetközi példákat követtek, sőt az összesen 1 milliárd 90 millió forintos bevételből licencdíj címén 143 millió forintot még egy szlovákiai szervezetnek, a SWIPO-nak is átutaltak.

Külön érdekesség Szentpéteri Eszter esete. Róla az ítélőtábla tanácselnöke egyfajta elismeréssel nyilatkozott, mondván: „egyénisége, rátermettsége kétségtelenül inspirálta” a meggyőzőképességre, sikeres kommunikációra épülő tevékenység végzésére. Szentpéteri még a nyomozati vallomásában azt állította, ha vidékre ment toborozni, kocsival vitték, a bíróságot viszont már arról próbálta meggyőzni, hogy nemcsak rengeteg ideje és energiája ment el például békéscsabai utakra, de jelentős költségei is voltak, a terembérleti díjak és az üzemanyag mellett időnként még süteményt is kellett fizetnie. Az ítélőtábla eme érvelés ellenére is fenntartotta, hogy a több mint 20 millió forintnyi jutalékát bűnös módon szerezte – és maradt az „éppen csak” szankció is, a megrovás.

Számos körülménnyel magyarázhatóak az eddigi nagyon enyhe ítéletek. Például a büntetési tétel maximuma eleve csak három év, figyelembe kellett venni a nagyon nagy időmúlást és a sértettek közrehatását, vagyis azt, hogy önként léptek be a piramisba. A puszta számok alapján levonható következtetés mégis több mint aggasztó: be lehet úgy gyűjteni balekoktól 19-20 millió forintot, hogy az csak megrovással vagy alig több mint százezer forintos büntetéssel járjon.

Eszterke nagyon olcsón megúszta.
És, ha ilyen "olcsón" büntetik a piramisjátékokat Magyarországon, akkor ezek a csalók, sokezer ember kifosztói, tovább röhögnek a markukban és mindig más formában tovább csinálják az MLM-hez hasonló disznóságaikat.
"Értem, hogy ezeket nem lehet betiltani."

en nem!
a magyar egy jogasz nemzet, mindenre van klauzula meg az ellenkezojere is... biztos van valami jogalap nelkuli gazdagodas... vagy hasonlo, csak el kene kezdeni...
Szindbad és a többi antiviccgyilkos!
Csak poénkodtam. Vicc volt a 4milliárd.
Azt kívántam vele érzékeltetni, hogy (bár nem ilyen könnyen, de) átláthatóak az MLM átverések pénzügyi és egyéb matematikai levezetései.
És persze irdatlan hülyeségeket lehet állítani, amin a mélymerítéses hideg hívásos terjeszkedés révén néhányan fennakadnak a hálón, és beszervezhetők.
Üdv: Kutasbandi
@Szindbad: ja, meg szemétség is...én a barátaimat sosem tenném ki ennek.

Jó néha, hogy sóher vagyok..:DD
Az a baj, hogy olyan buták, hogy mikor a teljesen ésszerű számításaimat előadom, akkor azt mondják, hogy nem értesz ehhez. Pedig az ő pénzükkel számoltam... Sebaj, a végtelen emberi hülyeség empirikusan bizonyított ténnyé válik csak ezzel. :(((
@Ács Feri: Ács Feri · reakcio.blog.hu 2009.10.04. 13:52:44
"Ezért kellene kötelező alapfokú és középfokú pénzügyi ismereteket tanítani minden iskolában."

Oh igen, de ez se jelentene semmit. Kamatos kamatot szamolni is tanitanak meg az altalanosban, megis kevesen tudjak szamolni, beleértve a a banki ugyintezot es penzugyeseket is!
Kutasbandi 2009.10.03. 18:27:06
" Hihetetlen, hogy ezeket megveszik, hogy ezeknek bedőlnek."

hihetetlen? ember, hol élsz?

tegnap halgattam az Ilcsi kozmetikumok nagyasszonyat a Klubradioban, rokonszenvesen, szepen beszelt, de annyi hulyeseget hordott ossze, (pl hogy a kamilla (szikfű) mergezo, mert nem legelik az allatok.
(csak termeszetes anyagokat hasznal, mintha a legerősebb mergeket nem a termeszet produkalna), de sok mast is pl a szintetizalt C vitamin rossz, elsavasodik a gyomorban es egyeb marhasagokat, es nem volt riporter aki kiigazította volna, nem volt egy orvos, egy tudos aki megmagyarazza, hogy is van valojaban...
a sok hulye meg beveszi...
@SLacc: a demokráciában szögezzük le, joguk van hülyének lenni, csak ne az én adómból kompenzálják őket!!!! Pl. Baumagba meg lakásmaffiába keveredők tüntetése.

@Karesz (Charlie): Pedig Ilcsi néninek jók a kozmetikumai, csak aki allergiás, nem bírja...sokan egy idő után besokalltak tőle, még a kozmetikusok is...:(
Állítólag van jó MLM termék, az amway tisztítószert például többen dicsérik. Az flp-ről is hallottam már hogy van ami jó náluk (nem ügynöktől). Ismerek olyat aki már régóta avon-t rendelget, és mellette állandóan kipróbál más kenőcsöket is, hátha talál jobbat.
Ahogy látom a legkevésbé ellenőrizhető (és legdrágább) parasztvakítás minden bizonnyal a nuskin szkenner.

Az hogy pilótajáték-e valami, inkább a szándék alapján lenne eldönthető, azt meg ügyesen lehet álcázni, összekutyulni nem pilóta tartalommal. Nincs könnyű helyzetben a jog.

Ami tényleg pikáns hogy Árpi értékrendjébe az MLM visszásságok már nem férnek bele csont nélkül. Pedig a piac az piac, itt is ugyanazok az emberek ugyanolyan mechanizmusok alapján döntenek egy termék, vagy egy értékesítési módszer sorsáról.
Egy ilyen reakció Árpitól azért hitelesebb lett volna:

Az mlm-piramis-pilóta dolog zseniális találmány és milyen jó, hogy a piac ilyen színes, szabad, még ha nem is mindenkinek tetszik ez.
Felemelő érzés látni ahogy ezt az igényt lelkesen kielégíti a piacról sok-sok vállalkozó kedvű, irigylésre méltó, vezetésre termett példakép. Hát létezhet ennél jobb világ?
Biztos hogy nem!
@Tóta W. Árpád:
Én minden esetre sajnálom, hogy nincs liberális nyomtatott/kinyomtatható napisajtó. Legalábbis nem tudok róla, hogy lenne.
@misztikus alfahím:

RENDKÍVÜL büszke vagyok rá, hogy porig aláztam! IGEN! Megérdemelte! Rohadt csaló, nem más!
@Karesz (Charlie):
"Kamatos kamatot szamolni is tanitanak meg az altalanosban, megis kevesen tudjak szamolni, beleértve a a banki ugyintezot es penzugyeseket is"

majdnem ugyanez áll a "keravilos" eladókra is: azonkívül, hogy a doboz egy magnóra emlékeztet, egyebet nem is tud róla. sem a jelzéseket, sem a főbb tulajdonságait...

jó, jó, lehet, hogy ma már ez nem igaz a műszaki bolti eladókra. bizonyára komoly felkészítést kapnak a kis- meg nagy üzletekben ahhoz, hogy minimum a készülék fülét ismerjék fel...
@Letícia-Charlotte in SBp:
Letícia-Charlotte in SBp · erolenduletenergia.blog.hu 2009.10.04. 22:27:00

"Pedig Ilcsi néninek jók a kozmetikumai, csak aki allergiás, nem bírja...sokan egy idő után besokalltak tőle, még a kozmetikusok is...:( "

en nem állitottam, hogy rosszak, allergének vagy hasonló, csak a 'tudomanyos' magyarázatnak semmi köze nem volt a tudományhoz.
És ez is az, ami a bölcsész ujságírók bűne, a hatukon feláll a szőr egy tudományos érdekesség hallatán, pedig mindekire ráférne egy kis művelődés , tudás...

Ilcsi néni empirikus megfigyalései, es növényei is lehetnek jók, hatásosak.
DE csak akkor lehetnek hatássosak, ha mérgezők is (kérdés a dózis)
ha ártalmatlanok, hatásuk se lehet.
@kutasbandi: Az Amwayről és a (csak) hozzá kapcsolódó Network21 képzési rendszerről van szó... Ezekszerint érdemes lenne jobban belenézned, mert ha már ennyi mindennel találkoztál, akkor gondolom ezzel a két céggel és az ő együttműködésükkel is. Az ajánlat teljesen korrekt, és itt van a legkevesebb hülye (persze itt is vannak, mint minden nyitott szervezetben) aki hülyeségeket csinál. Mindez a N21 képzésnek köszönhető, ami egyedülálló és lemásolhatatlan.
Ja és az Amway amúgy elsősorban nem a tisztítószerekről szól. A forgalom 70%-át a Nutrilite (világelső táplálékkiegészítő) és az Artistry (világelsők között lévő kozmetikai cég) forgalom teszi ki. Ez amúgy eddig is így volt, csak Magyarországon elsőként a tisztítózereket kezdték el forgalmazni. Sőt, a Nutrilite volt az aki kitalálta az MLM-et 75 éve (nem az Amway, ők felvásárolták a Nutriliteot és a koncepciót sikerre vitték a nutrilite és a saját termékeikkel - ez volt 50 éve)
Ez a ScienNet kicsit (!) emlékeztet a Xenu egyházra.

Hm! Nem lepne meg, ha egy újabb szatelit-szervezet lenne.
Árpi!

Nem kellene keverni a pilótajátékot az MLM-mel, ugyanis a valódi MLM rendszerek termékértékesítésről szólnak. Az más kérdés, hogy az érték/ár arány elég rossz (legjobb esetben is jó minőségű termék baromi drágán).
Abban természetesen igazad van, hogy az ügynökök gyakran szektásodnak. Az is igaz, hogy az átlag ügynök nem sokat keres.

Az a duma, hogy aki nem sikeres MLM-ben, az máshol sem az, tipikus agymosó szöveg. A sikeres MLM ügynöknek (még egy tisztességes rendszerben is) nagyon jó beszélőkével kell rendelkeznie. Az emberek nagy része erre nem alkalmas, ennek ellenére a saját szakmájában minden további nélkül lehet sikeres.
Az átlagos alkalmazott mint bérrabszolga szöveg itthon (bizonyos) szakmákban igaz, de Ny-Európában egyenesen hazugság. Arról nem is beszélve, hogy akinek nem tetszik az alkalmazotti lét, az bármikor elmehet vállalkozónak a saját szakmájában is. Az alkalmazott legalább pénzt kap a munkájáért (kivéve a benzinkutasok :(( ), míg a piramis alján levők leginkább veszítenek az MLM-en.

Az Amway-t és a Network21-et úgy emlegetni, mint az a bizonyos tisztességes 5% elég nagy böszmeség. Ugyanazzal a módszerrel térítenek, mint a többi MLM cég, sőt magának az Amway-nek is voltak bajai az N21-el:
In May 2007, Amway stated on its media blog that the Department of Trade and Industry (DTI), in its complaints against Network 21, made serious allegations about the way Network 21 represents the Amway business opportunity in the UK. The DTI also alleged that Amway did not do enough to police the misrepresentations made by Network 21 and other organizations. Amway announced a ban on sale of Business Support Materials (books, tapes, CDs, meetings, websites) by IBO organizations, including Network 21, in UK, and announced a thorough review of its business practices globally. Amway refused to stand by assertions in a response letter from Jim Dornan to IBOs, calling it an "unproductive spin" created by Network 21. Dornan's letter suggested that Network 21 is not a party to the DTI complaint. Jim Dornan subsequently issued a second letter, stating that Network 21 (UK) is named in a separate complaint by the DTI and hence the issue should be taken seriously and addressed
Vannak bizonyos alaptézisek az életben: 1.)Jogásznak csak az menjen, akinek anyuci-apuci el tudja intézni az állást. 2.)Bölcsésznek az menjen, aki milliomos családba született.
3.) MLM-ből csak az tud komolyabb pénzt csinálni, akinek óriási, jól eleresztett ismerősi köre van és az elején kezdi.(Ld.: Rékasiék, Kósa L. Adolf stb.)Amúgy a Forevernek semmi köze a szcientológiához, csak a körítés miatt olyan,mintha lenne. Lényeg a lényeg, átlagember ebből nem fog megélni, ha nincs mellette egy normál állása.
A Lyonessben decemberben bezárják a nemzetközi mátrixban történő előleges pozícióvásárlás lehetőségét.
Nekem nem úgy tűnik, hogy egy okos húzás egy "piramisjájék" működtetőjétől, aki az emberek pénzét akarja elszedni.
Hiánypótló írás ez. Spam és hoax ügyben tudtam reply-ban küldeni megfelelő olvasnivalót, mostantól elég annyi a telefonba, hogy "Van a közeledben Internet? Akkor w.blog.hu/2009/10/02 "
Épp napokban hívott el egyik igen felületes ismerősöm "internetes üzlet, tanácsadás" támakörében egy megbeszélésre, amihez azért van némi közöm. A történet úgy folytatódott, mikor már egy szálloda halljában ültem, hogy lenne egy előadás, ahova ennyi és ennyi a belépődíj. Itt álltam fel.
Egyszer évekkel ezelőtt én is voltam már Amway szeánszon, belépővel, vinnyogva röhögtem végig a 3. sorból az előadást, kicsit ciki is lehettem annak, aki odahívott orvul.

travis: "gyere-el-a-többit-élőben" meghívások: :-)

Így van, soha-többé-amíg-nem-tudom-minek.

Arzén Vendel: "Rengeteg a fertőzött elme, és legtöbbjük észre sem veszi azt a mérhetetlen rombolást amit beszűkült tudatállapotukban végeznek. Elmarnak családtagot, barátot, ismerőst."

Pedig csak annyi kellene a részükről a felismerés után, hogy szia, ismét én, nincs kedved meginni egy kávét? Rájöttem, hogy a múltkori kávézásunk baromság volt, sajnálom és szégyellem magam, szeretnék bocsánatot kérni. Tuti elmennék, és az emberi kapcsolatai (nagy része) is visszaállna.

Paul Kovacs: "És ha valaki megharagszik azért mert egy szerinted jó üzletet ajánlasz neki, akkor az nem is volt olyan jó barát."

Egy jó barátom nem hív fel MLM-mel, hiszen azért jó barátom, mert ismeri erről a véleményemet.
Ha egy haverom felhív és egyenesen megmondja, hogy MLM üzleti lehetőséget ajánl, érdekel-e (fogkrém meg vitamintabletta, csodafazék), akkor sok sikert kívánok neki.
Ha valaki felhív, hogy szakmámba vágó üzleti lehetőséget ajánl, személyesen meg kiderül, hogy fogkrémet kellene eladni, az nem a barátom, és messzire kerüljön el a jövőben.

Manci néni: "Tótavé? Mire alapozod ezt a kijelentésedet?"

Ha már alapoknál tartunk, esetleg egy, az orvosi szakma legalább 50%-a által elismert kutatóintézeti tanulmányt mutatnál azok megbetegedési mutatóiról, betegszabadságban töltött időkről, akik FLP-t használnak azokkal szemben, akik a Tesco-ban megveszik a Centrum multivitamint? Mert ha esetleg ezek hasonlóak lennének, akkor a te "missziód" egyszerűen annyi, hogy "egyetek több vitamint és ásványi anyagot". Ez pedig ingyen tanács volt. A többi bullshit. "Lószart mama". "(idéztem nagy vezérünktől)".

"Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend nagytisztje"
Csak én röhögök ilyen tituluson itt a 21. században?

Ballagator: "összeismerkedtem egy lánnyal, másnap randi, és kiderült, hogy randi helyett elhívta a "felettes" ügynökcsajt"

Mekkora már! :-D Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt helyett: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 perc alatt. Nagyon hatékony!

Tóta W. Árpád: "hiányzik a képmesék, mi?"

Szerintem az ittenieknek nem annyira, a nép nagyobb részének annál inkább. Viszont MLM-ről mintha nem lett volna szó egyik epizódban sem.

Gyurcsok József pedig mivel isten kegyeltje és emberek fölött álló mindentudó, ezért vele nyilván nem történhet meg olyan, hogy egy dühös rokon baseball ütővel agyonveri, ezért ilyen eseményért bírósági szakaszig el se juthatna egy ilyen ügy.

cristobal 2009.10.02. 12:46:47
Ez így igaz szóról szóra, szerencsére a valóban értelmesek egyetem után leszoknak erről.

Állandóan változó: "a póker tulajdonképpen még csak nem is zéró összegű játék, hanem enyhén negatív összegű, .. rake"

Valóban, itt tettem én is parkolópályára annak a csodás algoritmusnak a fejlesztését, amit TWÁ a cikkben megír. Pedig nem lennék benne rossz zéró összegű játék esetén.

nadamhu: "mennyit kockáztat a belépő. .. semmit az égvilágon az esetleges ráfordított idején kívül."
Az idő pénz. Ha már annyira értesz az üzlethez, mint ahogy az emberek többsége és Árpád sem, akkor igazán tudhatnád. Ha éveket áldozok az aktív tevékenységgel tölthető időmből (nem alvás, nem utazás, stb.) olyanra, ami a végén 0-t hoz, akkor e helyett nem olyannal foglalkoztam, amiből megalapoztam az eljövendő inaktív koromat. Tehát ha az MLM-mel töltött időt a Maunika-só nézéshez hasonlítod, akkor nem vesztesz semmit, ha szakképzéssel töltött időhöz, akkor nagyon is sokat.

Nath: "Nekem édesanyám van benne egy ilyen MLM-ben és nem tudom, hogy mivel tudnék hatni rá, hogy felhagyjon vele..."
Kérd még szépen, hogy olvassa el ezt a cikket és ezeket a kommenteket. Ennyit tehetsz.

Bikfenc: "félévente hív, az új szuper hálózatával, és ha rákérdezek, mi van az előzővel " á az sz*r! ez az igazi!"

Ismerőőős! Csak fel nem hív, de iwiw-en rendszeresen megy a körlevél. :-)
---
Örülök, hogy más blog oldalakról is feltűnnek itt emberek, pl. ORGASMUSFORSCHER itt is ostoba, nosferato meg már BME-en is jó arc volt.
---
Ki mennyit keres ezzel, gonosz-e az MLM: Miért jár az előadón kívül mindenki BKV-val/Suzukival előadásokra? Illetve még nekem se mutatott senki olyat, aki nem előadásokat tart a rendszerről tömeg előtt, csak dolgozik benne és betegre keresi magát.
Valóban, lehetnének olyan emberek MLM ügynökök, akiknek egy biztos megélhetés mellett ez egy "hobbi", csakhogy az ilyen ember nem ügynök, a kevés szabadidejét viszont mással tölti. Akinek pedig kenyérre kell, munkanélküli -de legalább ideje van-, az agresszív, hazudik, feléli kapcsolati tőkéjét de elég kevés pénzzé tudja csak konvertálni.
Az MLM, mint üzleti modell nem rossz. Ami rosszá teszi, azok a benne tevékenykedők. Ez viszont elkerülhetetlen jelen társadalmi norma szerint, mint ahogy a rendőr is mindig zsebre fog bírságolni, az orvos is el fogja tenni a hálapénzt, úgy az MLM ügynök is egy idegesítő, kerülendő személy marad ismerősei körében.
---

u.i.: Aloe Verát nekem is nevelgetnek szüleim, tényleg jó égési sérülésekre (napozás). Nem kér enni, inni se sokat.
Na senki nem járt a Tretyakov képtárban?
Az általam eddig becsült Haszon Magazin most az MLM-et dicsőíti 4 oldalas cikkjében, amit nem tudok megérteni. Ráadásul máskor szájbarágósak, most meg nem nagyon írják le, mi is ez a rendszer és mitől működőképes. Csalódtam abban az újságban...
A probléma a jelenség elharapózásával az is, hogy a normális emberi kapcsolatokba belopózik a gyanakvás: rég nem látott ismerősök telefonja, volt osztálytársak felbukkanása mind-mind gyanús ...
@a_fater: sok médium a túlélésért küzd, sajnos ez efféle jelenségekkel jár.
@gömbgiliszta: hihi, a hülyeség mindenhova eljut. :)
@Tóta W. Árpád:

A Haszon magazinról, amin én is őszintén megdöbbentem:

15 oldalon keresztül, arról írnak hogy az MLM milyen csodajó dolog. Bár a cikkben néha feldereng valami halvány szándék, hogy pártatlan képet nyújtson az MLM-ről, de ha esetleg valakiben ilyen képzetek lennének, azt hamar elhessegeti a teljes oldalas SCIENNET hirdetés.
Szóval tényleg elérte a középosztályt az MLM "kényszer". Ugyanis a Haszon magazin célcsoportja bizony a középosztály, márpedig egy 15 oldalas PR cikk + egyoldalas hirdetés nem olcsó muri.
A középosztály pedig különösen veszélyeztetett az MLM (illetve a kamu MLM- piramis) által. Ugyanis szemben egy szegényebb emberrel, van veszteni valója. Tud mozgósítani tartalékokat, esetleg kölcsönkérni amit beleöl a bizniszbe. Ráadásul, tényleg rendelkezik kapcsolati tőkével, amelyet a hálózatépítéssel felél, így az MLM biznisz bukása után sokkal nehezebben tud visszatérni a munkaerőpiacra.

Különösen érdekes, és inkább szánalmas , mint vicces a fentiek fényében az újság első és utolsó oldala. A bevezetőben a főszerkesztő kvázi elnézést kér a válságra hivatkozva, hogy eladja magát (és az újság jó hírnevét), míg a záró oldal amúgy tréfásan felhívja a figyelmet az MLM visszásságaira. Szóval azért a lelkiismeret legalább működik. De a főszerkesztő (Stipsitz Károly) felelőssége elvitathatatlan, annak ellenére, hogy már az előszóban meggyónja (magyarázkodik?) ezt a disznóságot.
annyi azért vicces, hogy a sciennetes autók rendszeresen nagy számban parkolnak a szcientológia központ(?) parkolójában a római parton

de biztos nem fogják begyűjteni a vásárlási adatok alapján a labilisebb, jómódú embereket..
@Tóta W. Árpád:
látom, hogy régóta lefutott ez a fórum, de azért megírom a legújabb gyöngyszemet, hátha még nem hangzott el ezen a fórumon (nem volt időm végigolvasni az összes hozzászólást) A lényeg: most jutott el hozzánk a hír, hogy a "színfalak mögött" szerveződik az újabb mozgalom, "nagyot fog ütni, ha beindul", ugyanis "4 millió taggal" fog indulni, "Londonban intenzív tárgyalások folynak" :)) a hálózat neve Family Benefit :))) Már a neve is röhejes, rákerestem a neten, és találtam egy mega-gagyi oldalt erről az egészről.
www.fbeurope.com/
érdekes, hogy Family Benefit Europe a nevük, de semmi nem utal az európaiságra, nincs más nyelvű oldal. Szerintem ez egy magyar kezdeményezés, csak a "juroppal" is átqrják az egyszerű embereket, hogy még jobban egyék az egészet (mint a wineroads.eu)

Ha legközelebb ismét ebben a témában írsz, ne hagyd ki a family benefitet sem. Sajnos ezek is azokat a magamfajta csórókat próbálják becserkészni, akik hónapok óta munka nélkül vannak. És sajnos a többség bedől nekik :(
Lekéstél!

Meghívhattál volna egy kávéra két éve, amikor "tisztességes" állásom volt: buszvezető voltam. És tényleg állás volt, mert haladni nem sikerült az üggyel, vagyis igen, de hátrafelé.

Három hónapja kiléptem.
Szívesen meghívlak egy kávéra! Nem szorulok arra, hogy Te fizess nekem, mert három buszos sem keres annyit, mint én MLM - el.

Perzse nem bújtatott pilótajátékról beszélek, amiket helyesen elítélsz.

De kár lenne itt a részleteket elmondanom, mert szerinted a szemed olyan ügyesen be van kötve, hogy semmi egyebet nem látsz, csak a magad által alkotott belső filmet, amit valszeg egy átmulatott, részeg éjszaka után rendeztél.

Ha esetleg mégis ki tudod kicsit nyitni a szempilláidat, és felemelkednek kissé a szemeidet nehezítő LCD monitorok, akkor olvass bele a blogomba:
buszosvoltam.blogspot.com/
@pacalka:EBEN IGAZAD VAN,DÖNTSE EL MINDENKI MAGÁNAK! !
Sajnos van egy újabb MLM-piramisjáték, aminél az önkéntes piaci CO2-kvóták adásvétele a mézesmadzag; ez a Botanoo. Az elve az, hogy az első szakaszban (pénzgyűjtés) összegyűjtenek sok pénzt, amiből majd a második szakaszban nyomott áron CO2 kvótákat vesznek, amit nagy nyereséggel adnak tovább. A bökkenő az, hogy az első szakaszban a jutalékok miatt a befizetett tőkének több mint a fele elvész, plusz még amit a szervezők tesznek zsebre, tehát a második szakaszban a pénzt legalább megháromszorozni kellene, hogy egyátalán az eredeti pénzüknél legyenek a belépők. Sok buta embert sikerült beszervezniük ("Nagykövetnek", és "Karbon Trader"-nek, akik azt hiszik, hogy munka, és tudás nélkül tudják a pénzüket megtöbbszörözni..
Még egy dolog a Botanoo-val kapcsolatban;
a válság miatt a cégek a kötelező rendszerben kiosztott kvótáknak is csak kb. a 60%-át használják fel; tehát az önkéntes rendszerben nemhogy nőnének az árak, hanem gyakorlatilag nincs értékük a kvótáknak.
Piramisjáték szervezése

299/C. § Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén
és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló
résztvevők számára közvetlenül vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűntettet követ el,
és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A piramisjáték lényegét a törvényi tényállás konkrétan meghatározza, így a bűncselekmény szempontjából nem annak van
jelentősége, hogy piramisjátéknak hívják-e a játékot, hanem annak, hogy a tényállásban leírt feltételek, működési szabályok
megvalósulnak-e.

A játék lényege azonban a mások pénzének összegyűjtése és szétosztása.

A bűncselekmény elkövetése szempontjából nem feltétel, hogy a játék szervezői az abban résztvevő tagokat esélyeiket illetően
megtévesszék, esetleg a rájuk bízott pénzt más célra használják fel, illetve hogy a belépett tagok sorrendjét a nyerési
esélyeket befolyásolva megváltoztassák. A cselekmény előbb-utóbb azt eredményezi, hogy a tagok egy meghatározott része kárt
szenved.

A piramisjáték a csalással mutat bizonyos rokon vonásokat. Abban az esetben, ha a játékszervezés csupán hivatkozási alap
a befektetők pénzének a megszerzéséhez, úgy csalás bűntette állapítandó meg.
Dr. Tóth András (tothandras.hu) hírleveléből:

Az első történet 1637-38-ban játszódott le Hollandiában, ahol az emberek szó szerint megőrültek a tulipánokért. Ebben az időszakban a békés hollandok hirtelen ritka tulipánhagymákat akartak venni, és az árak pár hónap alatt a háromszázszorosukra emelkedtek. Egy-egy különleges tulipánért egy szakmunkás 10 évi bérét vagy akár házat, malmot adtak. Majd az egész mánia napok alatt összeomlott, és a drága tulipánok visszatértek az eredeti árukra. Ez volt a történelem első jól dokumentált befektetési buborékja, amit aztán számtalan követett. Az akkor spekuláló hollandok jó része csődbe ment, de Hollandiában azóta is nemzeti virág a tulipán és azóta kötelező minden turistának legalább egy csomag tulipánhagymát vennie.

A másik történet egy amerikai olaszról, Charles Ponziról szól. 1918-ban az USA-ban felfedezte, hogy Olaszország és az USA közt 4 szeres eltérés van a nemzetközi postautalványok árában. Erre aztán mai pénzben átszámolva 20 milliárd forintos üzletet alapított. Az emberek tódultak hozzá, mert fél év alatt megduplázta a pénzüket. Természetesen, mint minden ilyen üzlet, ez is azon alapult, hogy a kivevők pénzét az új befizetők pénzéből fizette ki. És amíg egyre többen jöttek, addig egyre jobban ment az üzlet. Majd egyszer csak egy újságcikk nyomán fordult a trend és az egész légvár összeomlott. Hat bank ment csődbe és Ponzi öt év börtönt kapott. Bár nyomorban halt meg, elnyerte a halhatatlanságot: ő lett minden piramis és pilótajáték atyja. Az angolban minden ilyet Ponzi séma néven emlegetnek azóta is. A világrekordot egyébként piramisjátékban Albánia tartja, ahol 1997-ig a nemzeti GDP 70%-át fektették be a csalóknál, és az összeomlást forradalom követte, ahol 2000 szervezőt öltek meg. Végül az ENSZ békefenntartóknak kellett rendet csinálniuk.

Miért írom le mindezt? Hogy nevesünk az ostoba balekokon? Nem – manapság Magyarországon tömegesen szaladgálnak a Ponzik és mindenütt csak tulipánokat adnak-vesznek. Nézzük néhányat.

Az egyik a klasszikus pilótajátékok. Az ember azt hinné, hogy mindenki tudja, hogy ez csalás (megjegyzem konkrét törvény van ellene, a BTK 299 paragrafusa szerint 3 évi börtönnel büntethető). Ennek ellenére boldog-boldogtalan szervezi. Mindössze pár százezer- millió befizetése és még egy csomó ember rábeszélése szükséges. A legmulatságosabb az volt, hogy az egyik vesztes a múltkor elmondta nekem, azért vette ki a pénzét a bankból és adta be inkább a hálózatba, mert nem bízott a bankban...

Klasszikus Ponzi séma nagyon szép álruhában a Forex robotokba fektetett pénz. A Forex a különböző valuták adásvételével foglalkozó hely, ahol ma már főként számítógépprogramok adják-veszik a valutákat. A cél, hogy az árfolyammozgásokkal sok pénzt keressünk. A hiszékeny befektetőknek azt ajánlják, hogy az ilyen szuper robotnál forgattassák a pénzüket, ami legalább évente duplázza a pénzüket. Ha jól megvakarjuk a dolgot, ezek a robotok igazából a jövőt akarják meglátni. Hm. Ezzel az erővel a jövő heti lottó ötöst is megjósolhatnánk. Természetesen még senki sem látott olyan programot, ami folyamatosan és biztonságosan pénzt termel. Még a bankok szakemberei is rendszeresen lenullázzák az ilyen ügyletekben a pénzt. Persze igazából a Forex robot csak mese – a kasszánál Ponzi ül. (Megkérdeztem az egyik ismerősömet aki valóban ilyen ügyletekkel foglalkozik egy nagybanknál. Ő csak ennyit kérdezett: ha tényleg lenne ilyen gépünk, akkor nem mi használnánk a saját pénzünk fialtatására? Egyébként meg ilyen csodamasinák nincsenek.)

Aztán ott vannak a Carbon Creditek. Nehéz eldönteni, hogy tulipánról vagy Ponziról van szó, én az utóbbi mellé raknám a voksom. (Bár megjegyzem annak idején Ponzi 500 dollárra perelte az egyik szakértőt, aki kimutatta a csalását – és meg is nyerte.) A történet itt csodás (megjegyzem Ponziknak MINDIG remek történeteik vannak...) A Föld felmelegedése elleni küzdelemben vezették be az országok közt a széndioxid kibocsátási kvótákat. A rendszer szerint magánemberként is ilyenekbe fektethetünk és hogy-hogy nem az árfolyamok folyamatosan és rohamosan emelkednek. Igazából nem a kvótákba csak ennek az ígérvényébe – de akkor is milyen remek dolog ez, munka nélkül mennyit lehet keresni. Természetesen a végén mindenki elveszti a pénzét – még szerencse, hogy Magyarország nem Albánia és nem szokták tömegesen felakasztani a szervezőket. Megjegyzem a PSZAF ismét nem áll a helyzet magaslatán, hasonlóan, mint korábban Tribuszerné, a Baumag vagy az Il Ferro kapcsán...
Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

http:/kmdholding.com/hub3p3a

Amennyiben gyorsabban szeretnél a pénzkeresetben előrelépni és nem igényled a segítséget, a következő oldalon rögtön megkezdheted a regísztrációt és a dollárok keresését!
FM0204.iwowwe.com/
Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja elveszett pénzét. Vannak azonban lépések, amelyeket azonnal megtehet, hogy korlátozza a kárt, és megvédje magát a további veszteségektől.
Volt részem bináris opciós csalásokból, több mint 200 ezer dollárt vesztettem, és még mindig azt mondták, hogy küldjek több pénzt a fiókom feloldásához. Elértem Lallroyal -t (.org), és segítettek visszaszerezni a pénzem.
Ha valaha is átvertek, vagy ismersz valakit, akit átvertek, a Lallroyal Recovery Team a Lallroyal (.org) weboldalával visszakapja a pénzt. Ők egy helyreállítási csapat, amely az alapok visszaszerzésére specializálódott, legyen az kriptovaluta, bitcoin, forex, harcsa/romantika átverés.
süti beállítások módosítása