W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Pedofilkörkép a Naplóban, 18:50

2006.12.10. 16:05 Tóta W. Árpád

A mai Naplóban a TV2 utánamegy kicsit v_andika14 kalandjainak, akit érdekel, tekintse meg. Nyilatkozni nem volt érkezésem, de csináltam nekik chates accountot képekkel, mert az úttörő ahol tud, segít. Kíváncsi vagyok, mennyire és hogyan járják körbe. Közben érdekes lehet a chat.hu-n folyó diskurzusba is belenézni.


Címkék: kulturális ajánlat

105 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8021932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ééén vagyok az első. és nem nézem meg, mert SWAT4-et nyomunk akkor már.
„Nyilatkozni nem volt érkezésem…” Ezt hogy érted?
úgy értem, hogy amikor Azurák keresett, még azt se tudtam, mikor jön haza a gyerek a kórházból, meg ilyenek. tehát inkább nem vállaltam. de ahogy itt valaki megjegyezte, talán jobb is nem nyilatkozni arccal egy ilyen pedofilos Napló-riportban, hátha összekeveredk valami a félkegyelmű közönségben.
Igaz. Tudjuk kiknek szól a Napló.
Az előzményekhez kapcsolódva behatolok az intim szférádba, ha megkérdem:
Hogy van a trónörökös?
Teljesíti-e a dolgát, azaz nem hagy aludni, nappal eszik-alszik-bekakil-éjjel bömböl...?
Mondja már, hogy "apa"?
Én már az ő hatásának tudom be, hogy a minap már SZERETTÉL ! vadidegen embereket.
+ nem a néző, hanem a napló fog téged összekeverni elég gyorsan..

"a témában meghallgatjuk Tóta W Árpádot aki személyesen is érintett pedofil ...ügyben" ;D
.... és valami kabát is eltünt
Nna, TWÁ, most aztán egy ország fog hörögni a chat.hu-ra. Nem mintha valami bajom lenne ezzel, de azért gondold már végig! Mi fog lejönni a bevakított parasztoknak? Az, hogy A CHAT, az a káros és egy pedofészek, és nem az, hogy a pedókkal kéne valamit kezdeni. Persze te magad azért okosan megjegyezted, hogy nem igazán jó, ha a neved ezzel összefüggésbe kerül. Most, ha chat.hu szolgáltató lennék üzleti jóhírnév megrontása ürügyén kipontozottul beperelnélek. És megnyerném. Ráadásul csak te járnál rosszul, mert aki eddig nem ezen a lapon csettegett, az most odakerül, és nő a reklámbevétel is hosszútávon (LÁTTUK A TÉVÉBEN effektus.)
ebben egyébként van vmi...a chat.hu azért nem a pedofilok gyüjtőhelye - bár biztos hogy abból is van elég (a még több nem pedofilból)..de v andika is rájön a második chat alkalmával hogy ha nem azt irja nicknek hogy andika 14, hanem akár hogy bandika, akkor nem fog rárohanni 5 millió kretén...
a napló meg tuti úgy fogja lehozni hogy a chat.hu egy legalizált pedo klubb...
Wonderland, miért kellen TWÁ-t beperelni? Ha jól emlékszem, nem írt le mást az ominózus bejegyzésben, csak ami vele történt a chat-en, azaz, hogy miket írtak neki a gonosz pedofilok/gonosz nem pedofilok-csak szórakozásból hüjeséget írogatók.

Nem írta azt, hogy a chat.hu aberráltak gyülekező helye, sem semmi más sértőt, csak amit - állítása szerint - látott, olvasott. Furcsa, hogy valakit azért akarnak perelni, mert leírja az igazat.

Ha pedig a chat.hu üzemeltetőinek nem tetszik, hogy egyesek általánosítani fognak ezentúl, akkor szűrjék a csetelőket.
azér azzal a perrel én várnék :) amit leírtam, az úgy történt, a logok megvannak, sőt bármikor reprodukálom. hírnévrontás az, ha megalapozatlanul állítasz valamit. hogy a TV2 hogy adja elő, az már az ő dolguk.
Intifan, ha 5 millió kretén rohan rá arra, h andika_14, akkor miért nem lehet leírni, elmondani, h arra, h andika_14, 5 millió kretén rohan rá?
Nem hiszem el, hogy egy cikk kellett ahoz hogy felfigyeljen ra a Tv.

A media a beka segge alatt van aktualitasban...

Na ennyi.

nem, csati azt le lehet írni hogy andikára rárohan 5 mill kretén, de ha a cikkből az jön ki hogy az egy legal pedoclub akkor az távol áll az igazságtól...ennyi

és egyébként sejtetéssel is lehet jóhírnevet rontani.."ha csak leírod az igazat" (és elhallgatod a másik felét..)
Ptk. 78. § (1) A személyhez fűződő jogok védelme kiterjed a jóhírnév védelmére is.

(2) A jóhírnév sérelmét jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt hamis színben tüntet fel.

"Tehát ezek az urak gúvadt szemekkel szkennelik a felhasználók listáját - ami pár ezer névből áll! -, és ha új hús jön, akkor már tolják is befelé a brokit. A chat.hu egyébként nem kifejezetten szexchat elvileg, így oda Andika teljesen jóhiszeműen ment.".... Szar az élet. Én ismerem a kollégáimat.


Ptk. 79. § (1) Ha valakiről napilap, folyóirat (időszaki lap), rádió, televízió vagy filmhíradó valótlan tényt közöl vagy híresztel, illetőleg való tényeket hamis színben tüntet fel - a törvényben biztosított egyéb igényeken kívül -, követelheti olyan közlemény közzétételét, amelyből kitűnik, hogy a közlemény mely tényállítása valótlan, mely tényeket tüntet fel hamis színben, illetőleg melyek a való tények (helyreigazítás).

Ja ez jogi személyre is vonatk, nehogy rámhörrenjen valaki!
"nem kifejezetten" szavakon meg majd megy a lovaglás. De mondom, mázlid van, a TV2 lesz a fő ellenfél (és jogosan), ha azok valamibe belekezdenek.. (fanyalg). Ebből még törvény lesz.. meglátjátok...
vasszer, én meg a btk.ban kerestem...;)
wonderland: csakhogy ez nem áll meg. valós tényeket valós színben tüntettem fel; az "ezek az urak" pedig nyilvánvalóan azokra vonatkozik, akik szegény Andikát moleszterálták.
Wonderland, akkor csak azt kell bizonyítani, hogy ha valaki leírja: "megmutassam a farkam?", "akarsz velem szexelni?"... stb., akkor éppen ellenkezőleg, nem akar szexelni egy 14 éves lánnyal, nem akarja megrontani, ésatöbbi. Ez elég nehéz...
szerintem megnyugodhatsz Tóta, most nem lesz egy újabb "zacskó a fején" pered..;)

és talán wonderland is azt akarta mondani hogy itt a legfőbb baj a tv2 taplójával van/lesz és ezt meg nem kéne támogatni...
TWÁ: "A chat.hu egyébként nem kifejezetten szexchat elvileg" Ebbe lehet belekötni- a "nem kifejezetten"-be. És még 1x, ne gondold, hogy ezt mindenki úgy fogja értelmezni. De hangsúlyozom.. (wáá, megy ez nekem), hogy nem rád megy a dörgedelem nagy eséllyel, mert te egy kis halacska vagy, ha pörölnek, akkor TV2-t. Az aranyhalacska.
Csati, ők felhasználók, őellenük büntető menne, ha pedó cselekmény. Intifan: Egyébként igen, ezt akartam mondani.
Wonderland:

- vannak kifejezetten szexchatek is, ahol ez "normális" lenne
- a chathu nem kifejezetten s*exchat, nem kizárólag az, mert elvileg a "s*ex" (vagy "e*otika" talán) szekció szolgál az ilyesmire.
mik ezek a *ok, automatikus cenzú*a lesz, vagy net*endőrségtől félünk? :)

mint az amerikai tv childsafety program, ami a toystory ból Woody-t (a főszereplő és jelenti azt is hogy hhm "k*nos") állandóan kisípolta..;)
„Ptk. 79. § (1) Ha valakiről napilap, folyóirat (időszaki lap), rádió, televízió vagy filmhíradó valótlan tényt közöl vagy híresztel, illetőleg való tényeket hamis színben tüntet fel…” stb.

Ha most elvonatkoztatunk attól, hogy valós ill. valótlan tényt közölt-e Árpád, akkor sem állja meg a helyét a dolog, mert ez nem az Index, hanem egy blog. Se nem napilap, se nem folyóirat, se nem rádió, se nem televízió vagy filmhíradó.
TWÁ a fenébe is, én tudom, és értem mire gondoltál. Nem is azt mondtam, hogy nem igaz.
1. Amit említettem az annyi, hogy necces a dolog (és azt is, hogy nem neked, szerencsére).
2. És azt, hogy Napló el fogja qrni, mert a chatre fog majd rázúdulni a népharag, mert tudjuk az milyen. És nem a pedókra.
3. Továbbá azt, hogy ungárische bírói rendszer nem lesz nagyon distinktív e kérdésekben.
4. És nekik több ügyvédjük lesz.:)
4. mármint chatéknek.
Various: ne gondold, hogy nem létezik kiterjesztő értelmezés!
Az, hogy rájuk zúdul a népharag, az pech, de nem teszi valótlanná a tényeket.
Wonderland:

Akkro is maximum az üzemeltetőt.
TWÁ: Ja, szar nekik, ha chat-szolginak van esze. Tények: Értelmezés kérdése mi számít jogilag releváns ténynek. L. jogi tények tana.
Various, szolgáltatónak is hívják, idézem első commentem: "Most, ha chat.hu szolgáltató lennék üzleti jóhírnév megrontása ürügyén kipontozottul beperelnélek." De nem akarok kverulánskodni. Na jó, hogy vannak a madarak, és a halak?
biztosak vagytok benne, hogy pontosan lehangzik majd az oldal neve és nem mint "egy chat-es oldal" szerepel? A tv2 is tisztában lehet vele, hogy milyen reklámot csinálnának nekik.
Én sem tartottam fairnek és korrektnek az első cikket (amikor még a Napló nem volt képben egyáltalán). Mert olyan dolgokat állított, rossz színben tüntehetik fel a chat.hu-t. Legnagyobb valószínűséggel nem pedofília kísérlete volt, hanem éretlen srácok szórakozása volt. Mert ugye ha egy 11 éves srác azt írja Árpádnak - aki 14 éves andikának álcázza magát - hogy "dugunk?" az nem pedofília. És ezzel valószínűleg Árpád is tisztában volt, mikor a cikket írta. De azzal is tisztában volt, hogy pedofíliáról kell írni, ha olvasottságot akar az ember (itt jön be az újságírói korrektség).

De a korrektség és a büntethetőség két külön kategória. Nem hiszem, hogy ebben az esetben megállna a fent idézett paragrafus. Mert Árpád tényleg megkapta azokat a leveleket, és tényleg mekaphatta volna a 14 éves Andika is.

A Napló korrektségéért és jogszerűségéért Azurák felel. Mindenesetre remélem lesz ennek a blognak szerencsésebb megjelenése is.
el és nem le természetesen
De most má nagyon megnézem az ominózus műsört, és megiszom hozzá egy igazit:)
De most komolyan! HOVÁ TŰNT A SVÁBY?????
Pascal: Büntetőjog =/= Polgári jog! Akik írtak, azok felhasználók. Akik köztük 18-on felül írtak (volna) ilyeneket egy 14 éven aluli (ha 14-en aluli a sértett) gyereknek azok lesznek büntetőjogilag felelősek, HA elmennek egy "randira", és történik is valami sütieszegetésen kívül.
A chat. hu szolgáltatója viszont perelhet (polgári jogilag), ha ügyetlen lesz a Napló, és nem vigyáznak (itt lehet megtenni a téteket:)). Én 1ébként egyet értettem a cikkel részlegesen, annyiban, hogy valóban rossz dolog a pedó, de inkább a felhasználókat kellene kontrollálni, és feljelentés alapján, mint a chat-et, mert a tartalomszolgáltatás, és kommunikáció ellenőrzése nagyon 1984-es megoldásnak tűnik.
jah, és egyébként tótaw pedig pedofilfil, és 14 éves andikaként akar pedokat felcsípni, aztán camouflageként ír egy cikket...;)


Napló riport 2007.01.10
Wonderland:

A blog.hu szolgáltatója, akit esetleg lehet perelni, mivel jogilag ő jelenteti meg Árpád posztjait.
Árpád sajtóperben szerzőnek minősül punkt.
Wonderland, bizony úgy korrekt ahogy te írtad. Kérem a "büntethetőséget" "polgári jogi felelősség" kifejezésre cserélni fenn.
blog.hu csak tárhelyet szolgáltat punkt.
ÉS MÉG 1x: NEM ELLENE MEGY, HA MEGY. ÉS LEHET, NEM FOG. Kár volt mexólalnom...
Az most más kérdés, hogy Árpád közvetlen jogi kapcsolatban van a szolgáltatóval, mert a blog.hu szolgáltatója az Index.hu Zrt.
najó, utóbbit visszavonom.
Wonderland:

Hogy lehetne sajtóper, ha egyszer a blog.hu nem sajtó. :)
Various, te most tényleg gondolkodsz-é? Ez Sajtóper ha per, HÁLLÓ! szerző is felelős! És az üzleti jóhírnévnél is!
Various.. naja... télleg egyébként inkább poénra kéne má venni, nagyon szőrszálhasogatunk:)
Ja. Szerintem meg kéne nézni, hogy hogy tálal a Napló, aztán kezdhettyük a szájtépést előröl. :)
Wonderland, azt viszont továbbra is tartom, hogy a per nem állna meg Árpáddal szemben. Mert a logok megvannak. A cikkben úgy állította be, hogy a chat.hu tulajdonképp legalizált pedofil ismerkedési hely. Azt kellene bizonyítani, hogy ő tudta, hogy éretlen kiskamaszokkak chatelt amikor megírta. Ekkor lenne valós tény hamis színben történő beállítása. De ő mondhatja azt is: én csak egy naív újságíró vagyok, én tényleg azt hittem ezek itt mind pedofilok, és én ezért állítottam így be, javító szándékkal.
Pascal: előző commentjeim. "Nem kifejezetten" szóösszetétel.Logikai, grammatikai, rendszertani, teleológikus értelmezés (a történetit hagyjuk). "A chat.hu egyébként nem kifejezetten szexchat elvileg". Necces.
És persze NEM a napi internetezőnek lehet ez necces. Amúgy most már tényleg meg köll nézni a műsort.
A TV2 egy új szombat esti pedofilshow (lásd az andika utáni Tóta-topicot)-ra készül szerintem, ez a Napló lesz a bemelegítő menet...
Ezúton tiltakozom az új műsorszám ellen!
Wonderland, ehhez te lehet jobban értesz. Hadd kérdezzek: "A chat.hu egyébként nem kifejezetten szexchat elvileg" mondattal az a baj, hogy úgy hangzik mintha azt írta volna, hogy "a chat.hu szexchat"?

Másrészt, ha ő oda felmegy, és kap 100 "dugjunk" levelet, elmarasztalható-e ha leírja (javító szándékkal), hogy a "a chat.hu szexchat"?
Azért ne felejtsük el, hogy ezek a csetek nagy százalékban normális embereket tartalmaznak. Az más kérdés, hogy az aberrált kis százalék elég feltünő tud lenni, de ez mindenhol így van.
A kedves tv néző eddig csak azt tudta, hogy az internet p*rnóból áll. Most már azt is fogja tudni, hogy a csetek pedofilokból.
Jo lenne tudni egy szamadatot arrol, hogy vajon mennyi magyar hasznalja tobbe-kevesbe rendszeresen a netet es mennyire ismerik a chat/blog/forum rejtelmeit.

Ugyanis csak ennek fenyeben megitelheto, hogy a musor mennyire tud hiteles avagy torz kepet kialakitani a temarol.
Pascal: (1)Naigen, ez itt az a kérdés, amit jó hosszan lehet taglalni. Egyébként igen, ez (lehet) a baj. (2) Az már külön értelmezendő. Mint említetted, akár 12 éves pörsenéses kiskamaszok is írhatták mind a 100-at. És a "sexchat"-tal még az a baj, hogy legális, mindenképp, de a chat . hu hivatkozhat arra, hogy jó sok más topicja stb. van, és ez itt nem releváns, továbbá arra, hogy nem felelős a felhasználóiért , nem ellenőrizheti őket, meg arra, hogy az üzleti érdekeit sérti, illetve rontja vmi. Péel ez. (Pedig dehogy.:)
Akos, cozumel, jaja, erről papolunk..:-) na megyek megnézem az említettet...
mellesleg igen ostoba volna a chathu, ha most pereskedni kezdene akár a naplóval, akár velem/indexszel. ugyanis minden egyes tudósításban benne lenne a bizonyítási kísérlet, vagyis az, ahogy tényleg ez történik.
Nem fognak pereskedni, mert nem lesz jelentős forgalomkiesés, de tény hogy a sok balta arcú aki az ilyen műsort nézi, még több előítélettel lesz a csetek/internet felé.
a chat.hu-t nyilván nem említik, ha van egy kis eszük. Csak így: az interneten, chat oldalon.
Max. azért pereskednének, hogy további botrányt indukáljanak. Ilyeneknek az a jó. Eddig se gondolta senki, hogy akik ott trécselnek, azok frakkos úriemberek meg fehér ruhás elsőáldozók. Most legalább ki is mondatik.

A népnek -- jól tudjuk -- faszpinapukiböfi kell, Blikk kell, Fókusz kell, Mónikasó kell, index kell (igen, sajnos egyre inkább beleillik az index is a sorba). Gondolom a chat.hu-t sem azért csinálták, hogy atomfizikárol vitatkozzanak esténként online a tudós elmék. Így semmi sértő nincs abban, ha megmutatja valaki, milyen arcok járnak oda.

A pedofília meg egy másik kérdés, az ellen a chat.hu-nak is kutya kötelessége harcolnia, de legalábbis nincs joga megvédeni az oda tévedő cukrosbácsikat.

"ne felejtsük el, hogy ezek a csetek nagy százalékban normális embereket tartalmaznak"

Hááát... Szerintem a normális emberek leginkább MSN/YAHOO/SKYPE vonalakon nyomulnak, és privát beszélgetéseket folytatnak. A public chat-ek közül leginkább csak szakoldalakra érdemes felmenni, mert máshol közel 100% a spam-arány. Ezt legfeljebb a nagyon naív kis macák nem tudják, pont azok, akikre cukrosbácsik vadásznak, tehát ezt nyilvánvalóvá tenni a szülők számára hasznos, sőt megkockáztatom: közszolgálat.
Ki nézi a még Naplót? Elég egyértelmű, hogy a legtöbb riportja manipulált, a lényeg sohasem az igazság, hanem a bulvár.
A csetek a társadalmat képezik le, és lehet hogy nem fogod elhinni, de beszélgetnek az atomfizikáról is. Pont olyan arányban, mint ahogy a való életben teszik. Kis arányban. És vannak pedofilok is. Kis arányban. Hú, de bonyolúlt!
"beszélgetnek az atomfizikáról is"

Igen, erre írtam, hogy szakoldalakra érdemes felmenni.

Fórumok közül is csak olyanra, amit még nem öntött el a sok szemét. Pl. ide :-).
dark future, olyanról mondasz véleményt, amit még távolról sem ismersz. Nem lehet az MSN-t és társait összehasonlítani a csetekkel, mert más a szerepük. A jobb csetek kis közösségeket építenek, amik nagyon jók is tudnak lenni! Az más kérdés, hogy a húspiac jellegű chat.hu-n kicsi ez az arány, de ott is jelen van.
Nekem az is nagyon fáj, hogy Worluk kolléga, akit sok-sok éve kedvelek, maga alatt vágta kicsit a fát. Nehogy azt higyjétek hogy az 1.0-s tvnéző többre fog holnapra emlékezni annál, hogy "internet fúj!"
Úgy látom, elfeledkeztek arról, mi volt az eredeti TWÁ bejegyzés mondanivalója: (kb.)"Internet-analfabéta apukák, anyukák, ne gondoljátok, hogy olyan ártatlan dolog az, amikor a kislányotok csetel!" És asszem ebben elég nagy igazság is van. Én egy rakat csajtól hallottam már, hogy fiatalabb korában fizikailag is találkozott legalább egy (de sokszor több) olyan emberrel, akivel a cseten ismertkedett össze, és ha nem is dugás miatt, de azért a barátságnál mindig több volt benne. Ezt figyelembe véve én inkább a jószándékot veszem ki az írásából, mint a szenzáció-hajhászást.
Amennyit cseten töltöttem, az nekem elég is volt belőle... Én speciel SKYPE-on építem a kis közösségem (van konferenciabeszélgetés és konferenciachat is), meg emilben, meg face2face. Lehet, hogy maradi vagyok, de nem szeretem, amikor Gipsz Jakab folyton belepofázik a társalgásba. Bár én már öregedő motoros vagyok, lehet, hogy a fiatalság meg épp ezt élvezi, velük kapcsolatban semmin sem csodálkozom...
A tv2 fog szenzációhajhászni, nem Worluk...
Akos, az ilyen tipusu nezonek mindegy, hogy milyen temat talalsz, a lenyeg, hogy HOGYAN...hat bulvar modon, hiszen egyebkent egy tobszorosen osszetett mondatot mar nem bir kovetni.
citromízű banán és pedofilok a neten
hmmm jól kezdődik
Dark future
igen, azt hiszem, egy kicsit mar oreg vagy:-)

De komolyra forditva, sztem nincs abban semmi eget vero, hogy a tizenevesek masert latogatjak a chat oldalakat, mint mi.
Nyilvan erosen motivalja oket az ismerkedes lehetosege...na es? Ebben a korban ez elemi kenyszer.

En anno a kornyeken megtartott osszes letezo buliba/diszkoba elmentem, mert ki tudja, hatha ott...Mara meg ismerkedesi helyszinne avanzsalt a net. Ennyi.
cozumel, tudom. Nem véletlenül nem nézek ilyen adót/műsort. De unom, hogy 2006-ban még mindig szerencsétlen netet ütik/vágják bulvárműsorokban ahelyett, hogy ismeretterjsztés lenne mondjuk róla.
Cozumel
Teljesen igazad van. 17 éves lányom több barátjával is a neten ismerkedett meg. Msn, yahoo. Az osztálytársam barátnőjének a tesója, így.
Kellő óvatossággal stb. De máshol hol ismerkedhetnének, hol szerezhetnének új barátokat?
Kismano
en regen voltam zenes-tancos szorakozo helyen (igy nem is tudom, minek hivjak ma oket, valszinuleg nem diszkonak), de az a gyanum, nem annyira artatlan szorakozas folyik ott, mint az en idomben...Felreertes ne essek, nem vagyok egy bezzegazenidomben felfogasu ember, csak konstatalom, hogy az en kamaszkorom ota nagyot valtozott a vilag, es benne bizonyara a szorakoztato egysegek is:-)
Akos
30 eve a tv volt hibas minden foldi rosszert...a szegeny XX. szazadi osdoboz most bizonyara orul, hogy vegre mas bunbakot talaltak:-)
Ez a beszélgetés már nem arról szól, amiről a bejegyzés :) Nem veszélyesebb a neten ismerkedni, mint egy diszkóban, SŐT! Én mindenkinek azt szoktam mondani, aki kérdezi, hogy a gyerekét hagyja-e csetelni, hogy persze, de inkább közösségekben, szobákban, ahol már többen ismerik egymást! Privát beszélgetést meg csak kellő szobabeli ismerettség után kell addig ismeretlenekkel folytatni. Vaktában kattintgatni ismeretlen nevekre valóban lehet veszélyes, de ha olyan a gyerek, hogy el is megy ilyenekkel találkozni, az net nélkül is megteszi.
Hú, hogy én micsoda vaskalapos öregember leszek (ha leszek), ha már 35 évesen sem követem a trendeket... Tényleg szövődnek valódi kapcsolatok az ilyen ultrafelszínes, gagyi trécselésekből? Na ez tényleg gáz. Ha lányom lesz, bezárom, lelakatolom és minden IP-címet egyesével engedélyezek a családi routeren :-)
kismanó:

irl ismerkedni már ciki, vagy miafasz?

---

mondjuk az lesz majd a slusszpoén, ha kiderül, hogy a chat.hu-t a jobbik üzemelteti, mondván, hogy a magyar.
Dark
en sem probaltam soha ismerkedni a neten, de azt tudom, hogy egy ismerosom most varja a harmadik gyereket a neten megismert ferjetol:-)
Masik ismerosom szinten netrol hazasodott, ott mar ketevesek az ikerfiuk....

Szoval mindenre van pelda.
Hát egy nagy fos volt ez a Napló, legalább csalták volna el valahova a muksit és tartóztatták volna jól le. Ha már bulvár, ugye.
Off:
"mert az úttörő ahol tud, segít."



Nono! Vajon ismerjük-e ennek a törvénynek az eredetijét? Nos, ez az 1948-ban szétvert, betiltott, szervezeti egységeit és vagyonállományát tekintve pedig az úttörő mozgalomba olvasztott cserkészmozgalom harmadik törvénye volt: "A cserkész ahol tud, segít." És ami érdekes lehet: ma is az, mióta 1990-ben újjáalakult. Az úttörők kommunistára fazonírozott nevelési elveik nagyon nagy részét is a cserkészektől lopták, mint ahogy az a fentiekből is látszik.

Tehát csak óvatosan az úttörősdivel, még akkor is, ha generációk számára ez jelentette az egyetlen lehetséges mozgalmat.
Off vége.
mcs

Hogy ismerkedni ciki?

Mondjuk csak arra próbáltam rávilágítani, hogy kellő óvatosságal és odafigyeléssel ( amire szükség van a diszkóban meg a koncerteken élőben is!)
igenis jó oldala is van a dolognak.
Ez a riport megint csak arra volt jó, hogy az egyszeri (egyszerű?) tévéző számára bemutassák, micsoda szörnyűséges ez a zinternet.

Videómegosztókról meg wikipediáról gondolom nem lesz főműsoridőben anyag, mert az mégiscsak hogy nézne már ki, ha Mári néni rádöbbenn, van élet a Mónika Show-n túl is.
dark future

Nem a gagyi trécselésekből a chat.hu-n lesznek a normális kapcsolatok sztem.
Közös ismerősök által msn-en pl.
Meg társkereső oldalon is lehetséges.
ÖÖÖ... hm.. hááát ez azért még így is necces, az, hogy a felhasználók mit csinálnak az nem jelenti azt, hogy ők arról tehetnek
Namind1. Más. Ezt a Naplót már nagyon régen láttam, de asszem megerősítést nyertem abban, hogy miért nem nézem. Azért ez a műsor egy kis pötty a megállíthatatlan reklámfolyamban.. Egyébként nagyon bulvár, nagyon harsány volt, "kommunikációs szakértőkkel" akik a mobiljukon nyomulnak a neten, és pittyegnek is.
Mondjuk ráadásul kellett volna valami olyat is csinálni, hogy legyen egy kis rándevú. De egy ilyen se volt. És 1ébként a rendőr műmeglepetése volt a legjobb: "hát ez tényleg durva..." Meg ugye a neten "vadászat folyik" húúú. Asszem nem véletlen, hogy még a Teljesen Átlagos Magyar Állampolgár is kezd TV2-től elfordulni (l. nézettségi adatok).
Azért egy kis történelem nem árt. A mai csetek mind a 90-es évek elején indult IRC (Internet Relay Chat) utódai. Akkor ez volt az első lehetőség arra, hogy a neten keresztül egymással REAL TIME kommunikáljanak a fejlesztők. Gondolom nem kell elmesélni, hogy akkor egyetemisták, kutatók voltak fent, és azt se, hogy miről beszélgettek. A hasonlóság egyébként nagy volt a mostani csetekkel, az IRC-en is volt privát, szoba, tiltás stb. A mai csetek többsége is IRC-re épül, csak szebb a burok, hogy a sík-user is könnyen eméssze. Erre szükség is volt, mert elindult az internet terjedése, egyre több embert érdekelt, hogy lehet könnyen, olcsón új ismeretségekre szert tenni! És ez az időszak volt az (90-es évek vége), amikor a legjobb közösségek létrejöttek, mindenféle perverzek nélkül! A gond akkor kezdődött, amikor a szolgáltatók rájöttek, hogy ebben van pénz és elkezdték reklámozni a csetjüket, közben még több embernek lett nete otthon és teljesen felhígult a társaság. Ma már a csövesek is leülhetnek gép elé, ha akarnak. Én számos ilyen régi és új közösségnek a tagja vagyok, perverzek nincsenek és nagyon jók tudnak lenni! Bár a barátnőmet élőben ismertem meg, számos embert ismerek aki a neten találta meg az igazit!
Congrat az egészhez! Szerintem már azis szuper eredmény, h odafigyeltek erre az ügyre.
"És ez az időszak volt az (90-es évek vége), amikor a legjobb közösségek létrejöttek"

Na ja, ezt én is visszasírom. A '90-es évek elején még web sem volt, csak BBS meg Gopher, akkoriban kevesek kiváltsága volt a net. Aztán a '90-es évek végén (amikor futott fel a dotcom) támadt egy kis mozgás, egyre több új szolgáltatás vált elérhetővé, a letöltési sebesség is fejlődött valamicskét (ISDN 64k + gyors egyetemi vonalak). Viszont még mindig nem volt annyira elterjedt, hogy minden hülyegyerek netezhessen, így elég jó szűrő is volt. Aztán ahogy terjedt a szélessáv, úgy higult a közönség, úgy higult a tartalom, mígnem kialakult a mai nagy szemétdomb.

OFF, de érdekes:
Komolyan foglalkozom a gondolattal, hogy kellene csinálni végre egy "elitnetet". Fórum, chat, wiki, dl, meg egy rendes híroldal. Semmi bulvár szarakodás, semmi mosóporreklám. Szerintem lenne rá igény, akár fizetősen is (1. számú szűrő lenne a havidíj). Nekem mondjuk lenne rá 3-4 ezer Ft-om per hó. Ha jó tartalmakat adna igényes formában, akár több is. Bekerülni csak meghívással, "próbaidő", kikerülni meg cserépszavazással, villámgyorsan. Egyfajata online angol klub. Legfőbb extra vonzereje a kapcsolati háló építése lenne. Én ezt tudok intézni, te meg azt. Én a számítógépekhez értek, te meg a mélyépítéshez. Utópia?
Elmés kérdés: hogy lehet bizonyítani egy chatlog hitelességét?
Úgy, hogy jó esetben megvan az üzemeltető szerverén is... Én legalábbis biztos eltenném a törvény által lehetővé tett ideig.
Egyik cset üzemeltetője se logolja a privát beszélgetéseket, nagyon sok erőforrást elvenne.
Akos:

Á, a dumák nem sok helyet visznek el. A médiák az igen. Főleg a video.

Az itteni 96 komment pl. nincs 30 kB. A teljes Worluk-blog lehet vagy 2-3 MB. Molyfing.
Nem a helyigény miatt, hanem cpu használat miatt. Arról nem is beszélve, hogy az ilyet fel kéne tüntetni az adatvédelmi szabályzatban, gondolj bele hányan csetelnének ott tovább...
Na álljon meg a menet. Hogy régen a mezei primitív típus nem volt jelen a neten, az alá van írva. Volt viszont helyette más, ami szerencsére eltűnt, illetve háttérbe szorult: az aszociális "kocka" típusnak az arrogánsan aggresszív altípusa. Én a Kandón kezdtem IRC-zni úgy 1997 körül (nem jártam oda, csak tanfolyam volt). Akkoriban a #magyar csatin volt egy XShark nevű moderátor, aki azzal szórakozott, hogy ahogy bárki olyan kérdést tett fel, ami egy picit is elárulta, hogy nem 100%-ig atomprofi az illeti a net dolgaiban (pl. megkérdezi, hogy lehet lekérni a chat-csatornák listáját), "lamer detector activated" üzenettel már vágta is kifele a csatornáról. Rettentő idegesítő volt.
Shenpen, nem kell általánosítani, akkor is úgy volt hogy ahány ember, annyiféle szokás. Érdekes módon mégis jó volt alapvetően a társaság és a hangulat, pont azért mert kivágták azokat, akik képtelenek voltak elolvasni egy leírást és helyette hülyeségeket kérdeztek ;) Peace.
bealudtam, a tv meg ment, most keltem
asztem almodtam az egeszet
hehe :D

>Akos 2006.12.10. 20:10:20
>Azért egy kis történelem nem árt. A mai >csetek mind a 90-es évek elején indult >IRC (Internet Relay Chat) utódai. Akkor >ez volt az első lehetőség arra, hogy a >neten keresztül egymással REAL TIME >kommunikáljanak a fejlesztők.

hat 96ban mar volt net a kóterban a gépemen. irc meg csetelés engem személyesen sose mozgatott, de egyik csaj ismerősöm az én gépemről tolta egy időben. ugyanaz a szar volt már akkor is. mői névvel felmentél, és jöttek a csávók. nagyrészt erről szólt.

amugymeg mar korabban irtam, hogy mindenképpen tvbe az üggyel, helyes. a szülők felelőssége is a dolog, máshogy nem vágnák, hogy mi a szitu.
mutigatni kellett volna azt a honlapot is, amit ide belinkeltem valahova

A téma roppant összetett:
1.Sajnos a NET valóban vonzó azok számára, akik valamilyen aberrációval rendelkeznek. Ám, amikor még nem volt elterjedt, akkor is léteztek olyan csatornák, ahol ezek az emberek is kiélhették vágyaikat. De honnan is erednek ezek a vágyak? Ne gondolja senki, hogy ez új keletű. Egyidős az emberiséggel. A különféle tiltások és büntetések kordában tartották ugyan e vágyakat, de mindig is ott voltak. A XXI. századra aztán -szinte- nyíltan lépett elő, de ennek is összetett okai vannak.
2.Látom a mai tiniket, akik olyan "sztárokat" majmolnak, akik azt sem érdemelnék meg, hogy beszéljünk róluk. Az iskola, a silány média és a szülő hanyagsága miatt ezek a lányok úgy is öltöznek, úgy is viselkednek, mintha "nagyéletű" felnőttek lennének. Kihívóak és -szerencsére- a többségük elméletben már mindent tud. TERMÉSZETESEN TISZTELET A KIVÉTELNEK!
3.Sajnos elindult egy olyan folyamat, ahol a lányok,nők egyre férfiasabbá, a fiúk, férfiak pedig egyre nőiesebbé válnak. Néha, már-már elmodónak a határok és ez a szexuális életben is érezhető.
4.Nagy hiány van a moderátorokban. Szem és fültanúja voltam tizenéves fiúk chat játékának. Nem vagyok éppen én sem tiszta szájú, de pirultam, ahogy hallgattam őket. A csoportocska legidősebb tagja tán 12 éves lehetett.
5.A pedofil oldalak és egyáltalán maga a pedofilia egy nagy üzlet. Van igény, amit kielégítenek. Vannak szülők, akik jó pénzért "bérbe adják" gyerekeiket. Vannak erre szakosodott "szolgáltatók", akik ebben segítenek. Szerintem ha erősebben megkapargatnánk ezt az ügyet kicsi hazánkban, akkor érdekes nevek is felkerülnének a "listára".
Végezetül: Az ez ügyben elítélteknek nincs megfelelő büntetése. Jó magaviselet mellett hamar szabadlábra kerülnek. De kérdem én, odabent ugyan hogy a csudába tudná kiélni pedofil hajlamait? Másféléket igen, de azt soha. Törvényi szigorítás kellene, és nagyon komoly ellőrzés. Meg akkor sem szűnne, csak a kis tizenéves "köcsögök" nem mernének annyira ugrálni.
Shenpen 2006.12.10. 21:58:01

ez a típus még mindig él, csak kevésbé feltűnő a sok más kaszt mellett. :)

tudnék olyan fórumot mondani, ami tele van ilyenekkel. :)
A médiákombákomkat nem érdemes gyalázni, mert mikor azt hinnéd, lejjebb már nincs, jön Győzike. Majd a magyar Rém Rendes Család. Aztán a "Mi kérünk elnézést". Igaza van Fábrynak, van miért...

totáloff:

Árpád! Ígértél egy "Tomcat és én" postot (is egyebek mellett) a szörnyű igazság felfedésére a köztetek fennálló bűnös kapcsolatról. T esete is jó példa a "szenzációhajhászás" témakör jól bejáratott "náci tízóránál" c. alfejezetének.
Amikor megjelent a freestart hirtelen erősen megugrott a chatesek száma.

És amikor megjelent a sulinet, akkor aztán úgy elszabadultak a szórakozó iskolások, hogy csomó csatin alapból bannon volt az összes sulinetes host.
süti beállítások módosítása