W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Üdvösségtan

2008.09.18. 06:30 Tóta W. Árpád

Manapság az előrehozott választás akarása meghatározza az emberi minőséget. Ez a nyomorult SZDSZ például nem szavazta meg, nem is méltó az ellenzéki címre; de közben az a köcsög MDF is tolja a kormány szekerét, le van ám statisztikázva, hányszor nem szavazták le a minisztert. Hogy miről is volt szó, az persze kit érdekel; nem kívánunk az szakpolitikai kérdésekbe belemenni. Már nemcsak a marinénik és a jobbostibik meg balbélák nem kívánnak. A kutatóintézet sem arra kíváncsi, mi legyen a költségvetésbe írva, mi legyen a nyugdíjjal meg ilyen pimf hülyeségekkel. Hanem hogy kinek van még pofája a Pokolfajzattal bármiben egyetérteni.

Lesz-e előrehozott választás, és véle Magyar Feltámadás, az itt a kérdés. Az előrehozott választás melletti érvelések logikátlanok, de nem ismeretlenek. Annyi derül ki belőlük, hogy ennél csak jobb lehet. De hogy pontosan miért, hogyan, és mi erre a garancia, az onnantól hitvita, és semmi más.

Vannak elegen, akik egyszerűen utálják a kommunisták, vagy személy szerint Gyurcsány pofáját. Esetleg megsértődtek Őszöd miatt, de a legtöbbnél korábban kifejlődött a zsigerjobbosság. Vannak továbbá, akik meg szeretik a miniszterelnök fáradt, jóságos arcát. Vagy akár Kiss Péter kedves gömbölydedségét, Lendvai Ildikó éles eszét, Vadai Ágnes anyaszült természetességét. Ezzel semmi baj nincs, nem írhatjuk elő senkinek, hogy ne mirigyből szavazzon.

De ők, a rajongók és utálók még együtt is kevesebben vannak, mint a maradék milliók, akiknek sorsa szintén függ attól, hogy marad-e a balfaszkodásnak ez a szintje, vagy valamerre változik.

Egy-két-há


Szólásra emelkedett a miniszterelnök, nem véletlen időzítéssel. Az őszödi beszéd évfordulójára azt találta ki, hogy ha már óhatatlanul vele lesz tele a sajtó, akkor adjon nekik új témát is. Elment tehát a Corvinusra, és megtartotta rendszertelenül előadott, de hagyománnyá vált országértékelő Powerpoint-prezentációját. Ebben – sikerei mellett – ismertette a költségvetést, annak tételeit, és mutogatta, mennyire nem lehet itt adót csökkenteni, mert minden tízmilliárdért nyugdíjasok és gyerekek gigáján kell ugrálni. Ő pedig olyat nem tesz. Nemcsak azért, mert jó ember és igaz hazafi, hanem mert megtanulta, hogy széllel szemben nem lehet pisálni. Aláveti magát a nép akaratának, és a status quo zsarnokságának. Azon belül próbál lavírozni. A kádári kondicionálás későn érő gyümölcse.

Megmagyarázta, mit miért nem lehet. Pontosan ezt várjuk egy európai értelemben vett szocialista kormánytól.

 

Hát ennél csak jobb lesz az Orbán, nem? Nos, hitkérdés, és semmi más. Aki nem hívő típus, az ebben a térben nem igazodik ki. Agnosztikusként nem lehet állást foglalni olyasmiről, amiről nulla információnk van. Hívőként minden könnyebb. Egyszerűen tuti, hogy jobb lesz, mert meg van írva. Aki mást mond, az viszont gyanús és káromló.

Orbán Viktor, de még Varga Mihály sem tartott efféle előadást. Ennek hiányában legfeljebb remélhetjük, hogy ők majd nem magyarázkodnak, hanem jól… hát szóval, izé. Jobban csinálnák. A izét, levinnék az adót. Valamilyen módon jobb lenne, és aki nem hiszi, az gyurcsányista.

Csakhogy nekik is ugyanebből a büdzséből kell kivenniük az oxigént. Talán a nyugdíjból. Vagy a családi pótlékból. Vagy a metróból. Vagy a közalkalmazottak béréből. Nem tudható, csak kiszivárgott félszavakból sejthető. A nyugdíjas, a nagycsaládos, a budapesti drukker, a hívő szaktanár inkább elhessegeti a gyanút.

Hogy ő ebben a megváltásban akár a szopóágra is kerülhet.

Ugrás a sötétbe


De nicsak, mégsem sötétben botorkálunk. Hogy Orbán vagy Navracsics szavaiból semmiféle konkrétum nem hámozható ki, azt elismeri a hithű jobber is, de taktikával magyarázza, és kifejezetten drukkol, nehogy kiszivárogjon valami. Ám ha nem tudnátok, hülye hitetlenek, Jézuskára konkrét bizonyíték van, a torinói lepel. Annak pedig, hogy az előrehozott orbánság bruttó jobb lenne ezeknél, egyértelmű igazolása, na mi? 1998-2002. Az Aranykor.

Aham. Mit is várunk most az új kormánytól? Hát alighanem azt, hogy reformáljon. Azt már a hülye is felfogta, hogy itt szerkezeti belenyúlásokra volna szükség, ha máshonnan nem, az őszödi beszédből, ha el bírta olvasni. Ámde Orbán Viktor kormánya ebben a sportágban pont nem jeleskedett. Egyedül az egészségügy átalakítását fontolgatták – többek közt privatizációval és magánbiztosítókkal –, de aztán nem mertek belevágni. Amire Gyurcsány nem talált népszerű választ a költségvetési grafikonok között, arra nincs meg a recept az első Orbán-ciklus jegyzőkönyveiben sem. Az Aranykor pont úgy nem ad választ a mai kérdésekre, mint az Ószövetség. Végül is aranykort fel tudnak mutatni a komcsik is. Csak közben kiderült, hogy arra nincs tovább.

Lehet, simán lehet, hogy jobb reformerek lennének. Nem idegen tőlük a gondolat: Széchenyiről is milyen szép nagy filmet csináltak. De ugyanennyi képzelőerővel lehet, hogy még szarabbul esnének neki. Van lejjebb, nyugi. Lehet, hogy rosszabbul élünk, de Szerbia például még súlyosabb. Tévedés, hogy ez mindennek az alja.

Radikálisan mást csinálni nem lehet, ezt is tudják a drukkerek. Utolsó érvük, hogy  legalább a Fidesznek van támogatottsága, és akkor sokkal könnyebb lesz megszorítani,  polgárosulásba, öngondoskodásba emelni a jónépet. De az a támogatottság, mint láttuk, szertefoszlik, amint előkerül az árazópisztoly. A reformokkal szembeni ellenállás ugyanis, hiába altatják magukat ezzel az eljövendő urak, alapvetően nem erkölcsi jellegű volt. A Kossuth téri hebehurgyáké talán igen, a többieké viszont szimpla anyagi érdeksérelemből származott. Ahogy azokból a randa grafikonokból kiderül, az érdeksérelem viszont nem úszható meg. Ha meg akarjuk úszni, ha semmi mást nem akarunk, mint nyugalmas sodródást - akkor jó lesz nekünk a Megegyezés.

Széllel szemben az előrehozott Orbán sem pisálhat. És meglehetős szelet vetett.

Most azért megmarad a hit, a remény és a szeretet. Sovány útravaló.



Címkék: kampány orbán gyurcsány

618 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr23668970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia Árpi!
Én nagyon szeretem az írásaidat, ez is jó, hasonlóan gondolkoztam korábban az mszp(+szadesz)-fidesz témáról (hitkérdés), csak aztán rájöttem lassan a lényegi különbségre: igaz, hogy a fidesz is szörnyű (pl. kommunikációban/stílusban sokkal szörnyebb volt korábban sokszor, mint az mszp) , de - tömören fogalmazva - "az mszp (+szadesz) minimum 10 x annyit lop". Ebbe bele lehet menni (ld. pl. stadionbeléptető vs. 4-es metró, vagy áttételesen az ejtőernyősök, bűnözők és "párttag-gyerekek" ill. szakemberek száma a minisztériumok jól fizetett szintjein OV vs. GYF alatt). Na ezért gondolom én - csatlakozva pl. Dark Future-höz, Ne félj-hez és sokszor Malackához is :-) - , hogy a fidesz mégiscsak "relatíve" jobb lenne, azaz nem hitkérdés az ügy. Aki kevesebbet lop, de egyébként van koncepciója (mint ahogy a fidesznek volt, ld. pl. euro-bevezetésen szvsz már túl lennénk velük), annál a népnek több marad meg...
Irigyelhetjük a szlovákokat Dzurindáért (ezt persze a szlovákok még nem biztos, hogy látják...)
Haladunk.
Váltsunk! Kard ki kard! Én erre lennék kíváncsi. Egy újabb OV-GyF vitára a kgázon :)
Igéretek szabadon:
- Adócsökkentés
- Szociális rendszerek reformja
- Hatékony, olcsó közigazgatás
- Átlátható párt finanszírozás
- Hosszú távú stratégia alapú tervezés a közigazgatásban, eredmény alapú finanszírozás ( ja, ezt mind leírta eddig a Századvég, Demos duó ? :)

Adok én tanácsot, nem is olcsón :) Neked ingyé is, csak állj már kicsit távolabb ettől a kurzustól! Ne az elveid, hited add fel! :)

Szép éjt!
"elképesztően alulfejlettnek tartom a saját oldallal szembeni kritikát és kontrollt."

nekem nincs oldalam, alapvetően utálom ezeket is, azokat is. politikusnak meg egy szavát sem hiszem el.

alaptétel: van a választás és van a kormányzás. választást mindenki úgy nyer, ahogy akar. ez a világban nem mindenhol van így, nálunk ez legális, mint a csavarlazító. 2006 óta biztosan.

mivel a fidesz a következő kört úgyis megnyeri (még az mszp/szdsz/mdf konglomerátum ellenében is), a kérdés csupán annyi, hogy mikor, és milyen arányban

az országnak sztem nincs arra szüksége, hogy ismét "elkúrjuk" üzemmódba kerüljön a sebváltó, és szét legyen osztogatva újabb x százmilliárd. arra sincs, hogy újabb másfél évig ne történjen semmi, csak menjünk körbe-körbe a mocsárban. tehát én azt mondom, hogy hagyjuk ki ezt az egészet, nyomjuk meg most a reset-gombot, takarítsunk meg egy raklap pénzt, és bootoljunk be újra. a hányás utáni másnaposság is rossz dolog, de az azt megelőző még rosszabb...

Orbánékat másként utálom. ők kevésbé kifinomult, néha idegesítően kispályás tolvajok (bár az igazán kisstílűek a kisgazdák voltak), tizedakkora klientúrával. náluk mások a viszonyok, kevésbé látványos a belharc, Viktor vasmarokkal tartja a gyeplőt. kevésbé fondorlatosak (néha egyenesen naívak) és talán nem annyira cinikusak, cserébe hozzák a hülyeségeiket a naftalinszagú múltidézésektől az egyházi hűbérjuttatásokig. ugyanakkor talán kiszámíthatóbbak lesznek (természetesen a hazai viszonyok relatív skáláján mérve), fél évnél ritkábban váltanak majd irányt. talán kevésbé gyűrik maguk alá a rendőrséget és a nbh-t, kevesebb lesz a műbalhé. liberális ügyekben persze szívás lesz, kapunk majd frankó drogtörvényt az arcunkba, meg jönnek majd az értékközpontú dumák. (talán még központi öltözködési szabályzat is lesz :-)

viszont azt várom, hogy a kedélyek végre lecsillapodjanak, oldódjon a feszültség, a kormány kormányozzon, az ellenzék meg figyelje minden mozdulatát, tágra nyílt szemekkel.

legyen valami reménysugár, legyen egy megvalósítható koncepció, egy távoli fix pont, ami felé lehet menetelni. ha másból nem, legalább az uniós pénzekből épüljön valami, stabil forinttal konvergáljunk az euro felé, és végre álljon növekvő pályára a gazdaság. nem olyan sok ez.

ha emezek is elcseszik, akkor tényleg visszaesünk a harmadik világ szintjére.

"az mszp (+szadesz) minimum 10 x annyit lop"

nem tudom, ezt nem nagyon lehet mérni. abban biztosak lehetünk, hogy a teljes magyar demokrácia korrupcióra épül (ld pártfinanszírozás, ld annak kifehérítése elleni összpárti ellenállás), tehát lopni necesse est. hogy mennyit, azt nem tudom. autópályákból sokat loptak, azt sejtem, de az is kétfelé ment, ha hinni lehet a nagyon szűkös forrásoknak. aztán volt a gripen-ügy, ahol a fidesz vélhetően a beszerzésnél vette le magáét, aztán hogy ki nem maradjanak, a komcsik felülvizsgálták, belerakatták a töltőcsonkot, és akkor ők meg abból. 4-es metrót nem tudom, a stadionbelépőtől annyiban biztos különbözik, hogy utóbbiból semmi se lett. szóval azt egyikről se gondolom, hogy egy adott limit után azt mondja, na most már nem lopok többet.
irassunk ki népszavazást a pártfinanszírozásra:)

- akarja-e hogy a politikusok minden beszerzés minimum x%-át saját politikai céljukra fordítsák?
- akarja-e hogy a politikusok a hatalmukat gazdasági előnyre váltsák? ( nem feltétlen korrupció :))
- akarja-e hogy átlátható legyen a pártfinanszírozás?
- akarja-e hogy minden választások után a pártoknak tételesen kelljen elszámolni minden összeggel, amit csak ellenőrizhető pártszámláról fizethetnek?
- akarje-e hogy a pártfinanszírozásról törvényt kelljen alkotni 3 hónapon belül?
- akarja-e hogy bárki, aki a pártfinanszírozási törvényt megszegi 2-8 évig terjedő börtönnel legyen súlytható ( szerintem itt a halál büntetés is elkelne - vegyünk példát kínáról? :))

na berugtam :)
dark future:

"mivel a fidesz a következő kört úgyis megnyeri (még az mszp/szdsz/mdf konglomerátum ellenében is), a kérdés csupán annyi, hogy mikor, és milyen arányban "

ez teljesen biztosan bekovetkezik. az en egyetlen kozbevetesem csak az hogy nem kellene ezalatt a folymat alatt a fidesz-bol megis kicsikarni egy ket racionalis ervet a jovore nezvest? nekem nem tetszik hogy csak ugy besetalnak a hatalomba.


amugy be kellene vezetni hogy egy ember csak max ket ciklusig lehessen miniszterelnok. ez jotekonyan hatna a x vagy y -fobokra is.
"irassunk ki népszavazást a pártfinanszírozásra:)"

w.blog.hu/2008/04/17/lopotokok
:)
"egy ember csak max ket ciklusig lehessen miniszterelnok"

és a félciklus mennyinek számít?
"amugy be kellene vezetni hogy egy ember csak max ket ciklusig lehessen miniszterelnok. ez jotekonyan hatna a x vagy y -fobokra is."

Támogatom. Ha az USA-ban és az oroszoknál bevált, akkor beválhatna itt is. Sőt kiterjeszteném mind az öt legfőbb "közjogi méltóságra".

"ez teljesen biztosan bekovetkezik. az en egyetlen kozbevetesem csak az hogy nem kellene ezalatt a folymat alatt a fidesz-bol megis kicsikarni egy ket racionalis ervet a jovore nezvest? nekem nem tetszik hogy csak ugy besetalnak a hatalomba"

Orbán tett rá egy halovány kísérletet Kérinél, a következményei ismertek.

Ha ő is tartana egy PowerPoint prezentációt a Közgázon, azt -- tartalmától függetlenül -- azonnal ízekre szednék. A szocikról sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy buta stratégák lennének.

Háttérembereik az élő fába is belekötnek, bármely állítást és koncepciót meg tudnak támadni. Ha kell, bármit bebizonyítanak, szükség esetén az ellenkezőjét is. Akár egy mondaton belül is :-)

Persze az a legtutibb, ha a támadást szociális demagógiával megtámogatva viszik be, had' szóljon jó nagyot (Orbán el akarja venni a nyugdíjasoktól azt, ami jár nekik...).

Na most ezek után ki az a hülye, aki tök feleslegesen támadási felületet nyit saját maga ellen? Ha három lépésben is kikényszeríthető a matt, akkor ki az a profi sakkozó, aki a játék szépsége miatt bevállal még tíz lépést?

Ezügyben a baloldal szerintem már csak Mikola újbóli eljövetelében reménykedhet :-)

"és a félciklus mennyinek számít?"

minden megkezdett kör teljesnek számít, mint a vizisípályán. ha pofára esel, az magánügyed. :-)

"és a félciklus mennyinek számít? "

hat mondjuk 8 x 365 nap(+2 a szokoevek miatt).
"Ha az USA-ban és az oroszoknál bevált, akkor beválhatna itt is."

csak halkan jegyzem meg hogy az oroszoknal nem egeszen valt be..
Mé', még Putyin is fejet hajtott a szabályok előtt... A kiterjesztést a többi pozícióra meg pont azért írtam, mert akkor nem lehetne megjátszani azt, hogy két ciklus min.elnökösködés után levezetésként kap még valaki egy ciklust a közt.elnöki székben is.
dark future:
"azonnal ízekre szednék. A szocikról sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy buta stratégák lennének. "

az nem baj ha izekre szedik. nyilvan sosem fognak rajongani iranta. de ha mar igy is o nyer legalabb mondana valamit.

biztosan bukna par szazalekot, de szerintem sokkal hitelesebb lenne es kevesebbet bukna mint ha a valasztas utan all csak elo vele.

en tenyleg nem ertem miert nem csinalja
mondjuk azt sem ertem miert nem kuldi el a picsaba a szelsojobbot. siman megtehetne ezeket es akkor is o nyerne.
"A kiterjesztést a többi pozícióra meg pont azért írtam, mert akkor nem lehetne megjátszani azt, hogy két ciklus min.elnökösködés után levezetésként kap még valaki egy ciklust a közt.elnöki székben is."

ez mondjuk okos otlet!

"mondjuk azt sem ertem miert nem kuldi el a picsaba a szelsojobbot."

ezt speciel én sem értem. Orbán célzást ugyan tett rá a két pofonnal és a hazazavarással (szintén Kérinél), de ez azért kevés. ha kicsit látványosabb lenne az elhatárolódás, akkor egyik oldalon ledarálna ugyan 1-2%-ot (ami persze tutira nem az mszp-hez kerülne :-)), középről viszont legalább ennyit be is hozhatna, meg az mszp vitorlájából is kifogná a szelet.

a saját keménymagja akkor is a fideszre szavazna, ha Orbán személyesen tenne látogatást a szovjet emlékműnél, mindegy, csak szavazatot hozzon az akció.

szóval nem egészen értem Orbánék választási stratégiáját. mondjuk eddig sem értettem :-) (lásd Kövér és Mikola last minute előhúzása a kalapból, a lehető legjobbkor, a legtutibb szövegekkel)

a hülyéi mindig azokat győzködik tovább, akiket már korábban meggyőztek. ebben az mszp/szadesz sokkal ügyesebb és okosabb, feleslegesen nem puffogtatják a muníciót.

márpedig mikolázásra most is van kilátás, éppen mert a széljobb/teokrata réteg el lett bizonytalanítva.
persze ha a Fidesz szavazatmaximalizálásra törekedne, az igazi nagy húzás Orbán ideiglenes félreállítása lenne. kipaterolnák a szélsőségeseket még a párt közeléből is, mérsékeltebb dumára váltanának, elindulnának 2010-ben (vagy 9-ben) Kósával, aztán ha nem megy, akkor egy év után cserélnének, ha meg működik a dolog, akkor Orbán vehetné át Sólyomtól az országalmát. a közt.elnökösködés jobban is illene a habitusához, mondhatna szép nagy patetikus beszédeket Magyarhazácskának.

csak egyre kellene figyelni, nehogy véletlenül túlnyerjék magukat és összejöjjön a kétharmad, mert abból még szép kalamajkák származhatnának.

pl. amire kettőt fordulunk, visszacsatolják Erdélyt, a Szent Koronának rendelik alá az alkotmányt, az Orbán család meg használatba veszi a királyi palotát (hogy aztán jogosan nyomtathassák a tokaji szőlőbirtokon a palackok nyakára: Vinum regum, rex vinorum :-))).

"csak egyre kellene figyelni, nehogy véletlenül túlnyerjék magukat és összejöjjön a kétharmad,"

szerintem ez az egyetlen logikus magyarazat. marmint hogy 2/3-ra tornek. amugy csak megalomania lehet (egy-a tabor stb.).

orban amugy probalkozott mar tobbszor is az onfelreallitassal. 2006 ket fordulo kozott, meg most hogy jojjenek a szaertok. csak nyilvan senki nem veszi ezeket komolyan.
"amire kettőt fordulunk, visszacsatolják Erdélyt"

seprűnyéllel, karikásostorral?
"a hülyéi mindig azokat győzködik tovább, akiket már korábban meggyőztek. ebben az mszp/szadesz sokkal ügyesebb és okosabb"

nem ertem miert gondolod hogy egy kicsit is jobbak lennenek. szerintem mindenki a sajat hulyeit gyozkodi. (pl nyugdijasok)
"seprűnyéllel, karikásostorral?"

papíron :-)
"seprűnyéllel, karikásostorral?"

ugyan mar, csak sokunknak kell akarni.
"nem ertem miert gondolod hogy egy kicsit is jobbak lennenek. szerintem mindenki a sajat hulyeit gyozkodi. (pl nyugdijasok)"

Az mszp végighaknizza a vidéki művházakat, május elsején virslit oszt, kampányoláskor meg piros lufit, aztán ezzel a keménymag le is van tudva. (Jó, nyomatja nekik az ATV-t is, hogy az állandósult izgalmi állapot azért meglegyen.)

Ezzel szemben a fidesz folyton elképesztő gesztusokat tesz tök feleslegesen a saját jobbszéle irányába (hol egy Mikolával, hol egy Kövérrel, hol egy Wittnerrel, hol egy Kerényivel ajándékozva meg a jónépet). (Mintha azok racionálisan tudnának máshová szavazni...)

ezt mondom, hogy most már tudnak máshova szavazni. és ott van a jobbiknak morvai. állítólag OV 2006-ban is arra a következtetésre jutott, hoyg a szélsőjobb 2 %-a hiányzott.
úgyhogy lesz még muppet show.
ez igaz.

habar a wittner/kerenyi inkabb mar az MSZMP-nek felel meg.

amugy kepzeld el hogy hol tartana a fidesz ha megszabadulna ezektol a faszoktol. most adna ket pofont a randalirozoknak es felreallitanak orbant. ha ehhez hozzatennenek legalabb annyit (ha nem is egy komplett programot) hogy levisszuk az adokat mondjuk 10%-al es termeszetesen ezert atmenetileg csak a szegenyeket es atmenetileg az also kozeposztalyt fogjak tamogatni, szinte tuti hogy meglenne a 2/3. meglenne minden ami kell uj ember, erkolcsi foleny, program, stb.

szep alom.

de efele megujulasra csak a fidesznek van lehetosege. ilyen sosem lesz az emeszpeben. ok csak balabbra mehetnek onnan ahol vannak.
de, az mszp-nek pont hoyg addig van esélye elfoglalni a "közepet" (aminek a hol- és mibenléte nehezebben írható le, mint a "jobboldal" vagy "baloldal"), amíg a Fidesz oda beengedi. ugyanis az nagyjából látszik, hogy egyszerre a holdkórosok és a közép elfoglalása nem oldható meg egy darabban, egy zászlóval. valahonnan engedni kell.

de ha a közép nehezen értelmezhető, akkor mondjuk egy racionalitás-tengelyen egyszerűbb.
"állítólag OV 2006-ban is arra a következtetésre jutott, hoyg a szélsőjobb 2 %-a hiányzott"

hat ha tenyleg ezt hiszi akkor hulyebb mint gondoltam.

hogy most nem hianyzik az a 2% az tuti! akkor meg mi a fasznak? nyugaton is csak megvetik erte. miert jo neki?
"ezt mondom, hogy most már tudnak máshova szavazni. és ott van a jobbiknak morvai."

elméletileg eddig is tudtak, most is tudnak majd, csak nem lesz érdemes, mert elpocsékolt szavazat lenne (utoljára a MIÉP tudta átugrani a küszöböt, a mostani szélsőjobbos formációk szinte biztosan nem, még erejüket egyesítve sem). aki tehát racionálisan gondolkodik és változást akar, az a fideszhez ikszel. olyan ez, mint 2006-ban volt az szdsz esete. őket sem azért tolták be az mszp-szavazók, mert különösebben kedvelnék Demszkyt vagy Magyart, hanem azért, mert ez volt racionális a saját érdekükben.

a legerősebb igény a változásra van, a változás árnyalatai csak ezután következnek. ez fog hallatlanul erős egységfrontot kovácsolni. ráadásul amennyit a szélen veszítenek, legalább annyit nyernek középről. meg az az 1-2% egyébként sem fog számítani. főleg akkor nem, ha a parlament kétpárti lesz.

ez ellen az mszp-nek egyetlen hatásos fegyvere az lehet, ha Szili bevallja, hogy ők mekkorát tévedtek Gyurcsánnyal, mennyire sajnálják az elvesztegetett éveket, és bizony ezentúl mindent másként fognak csinálni. persze a győzelemhez ez is kevés lesz.
hat az mszp-nek sem fog konnyebben menni. gyrcsannyal azert nem mert "hazudos", mas meg tuti hogy inkabb meg balrabb menne.

persze ha eleg fasz a fidesz a vegen meg sikerul nekik.

tenyleg hulye ez az orban, mi a fasznak akar allandoan mindent. ahelyett hogy szepen normalisan nyerne egy valasztast, miniszterelnok lehetne 2-3 cikluson keresztul, aztan szepen nyugdijba megy es bekerul a tortenelembe mint egy fiatal es tok sikeres kormanyfo. de nem, neki kell az egy a tabor meg a felprezidencialis rendszer, meg faszkodas a titkosszolgalati modszerekkel.

teljesen fasz. megengedhetne maganak hogy tok nyudodtan es a jateksza betartasaval is nyerne.

no mmindegy.
a jobbik saját szavazói, a szélsőjobbos szubkult, a kurrucinfó erősen hisz abban, hogy 10% körül van a párt. senki nem méri annyira, de ez abból a szempontból mindegy, hogy ők nem úgy tudják, hogy az elpocsékolt lenne. illetve a fideszt (zsideszt) éppúgy nem tudják elfogadni, mint a többieket.

"a legerősebb igény a változásra van, a változás árnyalatai csak ezután következnek."

ez szép. Hope és Change. Gombamód szaporodnak itt az Obamák.
"hat az mszp-nek sem fog konnyebben menni. gyrcsannyal azert nem mert "hazudos", mas meg tuti hogy inkabb meg balrabb menne."

Gyurcsánnyal öngyilkosság lenne 2010-ben nekivágni. Egy másik, hasonszőrű technokrata pasi (pl. Bajnai) sem lendítene túl sokat előre. Racionalitásokra a következő kampányban nem támaszkodhatnak, mert eleve irracionális az, amit csináltak eddig (hazudtak, elkúrtak, reformáltak, aztán mégse reformáltak, a végén meg ez a bársonyos szar meg az szdsz-es balhé).

Csak érzelmi alapon nyomulhatnak, és erre legjobb egy visszafogott nő. Leginkább Szili. Poén lesz, amikor Orbánnal szemben leül a studióban, és egyszerre támadja a fideszt meg Gyurcsányt. Más stratégiája nem is nagyon lehet: a nyolc év eredményeit lekaszálja, a többitől meg elhatárolódik. Így csinálta Gyurcsány? Hát tényleg nem így kellett volna. De majd most, mi, az új csapattal, az új elvek mentén...

Undorító, de mást egyszerűen el sem tudok képzelni. Lehet még védeni a védhetetlent (kérdés: melyiket? a kemény reformosat? vagy a mostani szoftosat?), de akkor úgy jár, mint itt Árpi, aki két hete ugyanazt a három frázist mantrázza, és sehogy nem bír belőle jól kijönni. :-)

jut eszembe, ez a változás mint önmagáért való közjó már egyszer volt. Változás 2006! Megvolt? Megvolt bazmeg.
"a jobbik saját szavazói, a szélsőjobbos szubkult, a kurrucinfó erősen hisz abban, hogy 10% körül van a párt."

Pedig visszagondolhatnának azokra az időre, amikor Csurka tényleg kihozott (több alkalommal is) az utcára ötvenezer embert (és ezzel épp' hogy csak besétált a Parlamentbe). Hol vannak ezek attól? Beférnének pár tucatnyi rabszállítóba kényelmesen :-)

"Csak érzelmi alapon nyomulhatnak, és erre legjobb egy visszafogott nő. Leginkább Szili."

uhh! bebaszna! és az obamák árnyékában elő is bújhat egy magyar Palin. azt se tudja, hányat írunk, teljesen fogalom nélkül van, de nagyon akar bizonyítani, hogy nő létére. persze nem sikerülhet.

és azt is gondolom, hogy a kevésbé aktívan/elkötelezetten politizáálók körében a Gyurcsány-gyűlölet sem annyira elterjedt szenvedély, hogy az mindent vinne. de lehet, hogy tévedek.

nem nagyon olvastam a népszavazásról utólagos tanulmányt, de az a benyomásom (persze én is csak az aktívabbakra látok rá), hogy közben sokan rájöttek, hogy a fujgyurcsány filozófia viszonylag értelmetlen döntésbe vitte bele őket. ebben vsz játszik az is, hogy a fidesz nagyon gyorsan ejtette az egész témát, és nem is nagyon dicsekszik vele.
Csurka 200 ezres tüntetést is tartott a Hősök terén, később kb ennyien szavaztak rá, ez érdekes is volt. de akkor kevesebben szavaztak összesen.

"Pedig visszagondolhatnának azokra az időre"

ez most mindegy, nem gondolnak vissza, nem spekulálnak, hanem zsidóznak.
"Gombamód szaporodnak itt az Obamák."

azert obama ennel szazszor konkretabb programokkal rendelkezik. amugy par nap mulva lesz az elso vita. erdekes lesz. mar csak azert is mert husszu ido ota ez lesz az elso vita ahol lehet hogy vitatkozni is fognak. a legutobb pl a jelolteknek nem volt szabad semmit mondani vagy kerdezni a masiktol. csak a moderatorral komunikalhattak.

no gondolom mi megsporolhatjuk a vitakat is ha gyurcsany marad. tuti hogy ov nem fog vele megegyszer kialni. egy hazudossal? ugyanmar. kurva kenyelmes lesz.

az azert nekem is siralmas hogy ov csak kussol a jovot illetoleg.
Ne feledd, hogy 2006-ban azért más volt a szitu, mint most. Más volt a közhangulat. Most sokakban egészen mélyről jövő indulatok munkálkodnak. A józan, mindenféle személyektől és programoktól független racionalitás is azt diktálja, hogy harmadjára nem kéne mszp (belinkeltem, ezt Te magad is leírtad korábban, két alkalommal is). Plusz most az szdsz is romjaiban hever.

2006-ban én pl. összevissza szavaztam (Molnárt utálom emberileg is, így egyéniben pl. a fideszest húztam be). A következő választáson (hacsak 2/3- veszély nem lesz), protestálni fogok izomból. Ismétlem: akár egyéb okok nélkül is, pusztán pedagógiai szempontból. A hülyegyerek sosem fog tanulni, ha mindig átrugdalják a pótvizsgán.

"Csurka 200 ezres tüntetést is tartott a Hősök terén, később kb ennyien szavaztak rá, ez érdekes is volt. de akkor kevesebben szavaztak összesen."

azt hiszem kb 300 ezer szavazoja volt csurkanak 98-ban is es 2002-ben is. a kulonbseg a reszveteli arany volt csak.
"azt se tudja, hányat írunk, teljesen fogalom nélkül van, de nagyon akar bizonyítani, hogy nő létére. persze nem sikerülhet."

itt bizony nem a győzelem lesz a lényeg, hanem a kárminimalizálás...

arra meg jobb, mint egy csöbörből vödörbe közgazdászfigura

"Most sokakban egészen mélyről jövő indulatok munkálkodnak. "

az megvolt mar 2002-ben is. kokarda stb

"programoktól független racionalitás is azt diktálja, hogy harmadjára nem kéne mszp"

ez igy van, de nem kene egy kicsit megfingatni a fideszt mielott besetal a barsonyszekekbe?

en attol borulok ki mikor itt hosszu moralizalasok kozben azt vedik hogy miert is nem kell a fidesznek program.

mar az is 100x jobb ha valaki azt mondja hogy jojjon a fidesz, de azert az nagyon ciki hogy nincs programja. ez legalabb valami.
"azt hiszem kb 300 ezer szavazoja volt csurkanak"

lehet, hasból emlékeztem. de ez a 300k megvan most is, sőt vsz inkább szaporodtak. őket a fidesz "most vasárnap" nem fogná meg. szóval éppenséggel van ott anyag, csak gusztus kell hozzá. a nyomás, egyensúlyozási próbálkozás meglesz miattuk, szóval vmi finomabb genetikázás előfordulhat. én a magam részéről helyesebbnek tartanám, ha a fidesz megmaradt befolyásával nevelni, tanítani, felvilágosítani, sőt! felemelni próbálná ezt a szerencsétlen réteget. első körben mutatnának nekik földgömböt.
"en attol borulok ki mikor itt hosszu moralizalasok kozben azt vedik hogy miert is nem kell a fidesznek program."

nem moralizálás, kő kemény praktikum. látszik, stratégiai jétékokat nem nagyon játszol. :-)
"ez a 300k megvan most is"

a kerdes a reszveteli arany. en nem hiszem hogy a 2002 es 2006-ost megkozelitene? ha csak nincs tenyleg annyi rejtozkodo szavazo.
"de ez a 300k megvan most is, sőt vsz inkább szaporodtak. őket a fidesz "most vasárnap" nem fogná meg."

3/4-ük ott csücsül a fidesz táborban, mint volt polgári körös. ezek nem rejtőzködő típusúak. ha szólítják őket, akkor mennek.
"látszik, stratégiai jétékokat nem nagyon játszol. :-)"

hat nem, ez teny. de akkor is kiborit.
"ezek nem rejtőzködő típusúak. ha szólítják őket, akkor mennek."

a rejtozkodok nyilvan mszp-sek szinte mind mint 2002-ben.
"látszik, stratégiai jétékokat nem nagyon játszol."

én igen. és most azt hiszem, megértettem valamit. elbeszélünk egymás mellett. mindjárt megfogalmazom.
szóval két különböző dologról beszélünk. a fideszdrukker, illetve a gyurcsánytól szabadulni akaró tábor azt gondolja, a fidesznek VAN programja, de nem árulja el. én a magam nevében azt gondolom viszont, hogy NINCS is. nem létezik. nincs a fiókban gondosan őrzött dosszié, nincs semmi, csak lózungok. és mivel én játszom stratégiai játékokat (nem clickfest-tankrush RTS-eket!), tudom, hogy ehhez a kormányzás nevű játékhoz kell terv.

és az nem olyasmi, amit pár hét alatt összeütünk a haverokkal. pontosan ez volt a gyurcsány egyik hibája! kapkodás, átgondolatlanság, a reformok eladhatóságának ignorálása. a készületlenség. pár skicc volt csak. na most egyelőre úgy tűnik, VV Viktor zsebében annyi sincs.
full biztos vagyok benne, hogy a széljobbos nem mondja meg a Szonda-kutatónak, hogy ő egy náci. ott nagy a latencia, mint a pedofiloknál.
éppen arra akartam hivatkozni, hogy '06-ban Gyurcsányék sem csinálták másként, de megelőztél :-)

egyrészt valamiféle programkezdeményük talán van (amit linkeltél), persze alaposan le kellene porolni, ha egyáltalán az nem vmi blöff volt csak. másrészt én is inkább hajlok arra, hogy nincs :-), legalábbis kidolgozott nincs

egyrészt ismerniük kellene pontosan a kiindulási helyzetet, az eu-s pénzek mozgását, a keretek kimerültségét, de ez addig még változhat (gyanús, nagyon gyanús,hogy Gyurcsányék nem igazán költenek, halogatják a kifizetéseket. megint rosszmájú vagyok, de arra játszanak, hogy majd gyorsan a végén kiszórják, amikor már nem figyel senki).

másrészt komoly program írásához komoly előtanulmányok és komoly pénzek is kellenének, abban meg nem igazán bővelkednek mostanában

harmadrészt van egy olyan tippem, hogy majd valami hozott anyagból fognak dolgozni. Oriens? (bár a nevük alapján nekem elsőre a szabadkőművesek ugrottak be :-))

negyedrészt a fenti stratégia értelmében nem is égetően fontos nekik, így inkább vállalják az improvizálás kockázatát

"full biztos vagyok benne, hogy a széljobbos nem mondja meg a Szonda-kutatónak, hogy ő egy náci"

a nem rejtőzködőt úgy értettem, hogy a tüntetésekre, rendezvényekre szorgalmasan kijár, mert kell neki a közösségi érzés. Csurka idejében kimentek, ott voltak rendszeresen, szavaztak is. most miért tennének másként? ennyien vannak, a többit beszippantotta a fidesz turbo vacuum cleanere.

"negyedrészt a fenti stratégia értelmében nem is égetően fontos nekik, így inkább vállalják az improvizálás kockázatát"

ezt a gondolkodást el tudom fogadni egy fidesz-stratégától, de a Lakosságot viszont az érinti, hogy tudnak-e jobban kormányozni. ez konkrétumokban nyilvánulna meg. jobban fognak-e élni. és cselekvési terv nélkül erre a válasz nem.
"ezt a gondolkodást el tudom fogadni egy fidesz-stratégától, de a Lakosságot viszont az érinti, hogy tudnak-e jobban kormányozni. ez konkrétumokban nyilvánulna meg. jobban fognak-e élni. és cselekvési terv nélkül erre a válasz nem."

ezt meg el tudom fogadni tőled, csakhogy akkor nem ismered eléggé a lakosságot :-). valami általános maszlag bizonyára lesz Mari néninek, persze kínosan ügyelve, hogy konkrét számokat ne kelljen mondani, fedezeti forrásokat ne kelljen megjelölni.

akiket kell, azokat bizonyára a megfelelő időben tájékoztatják. pl. Csányi bizonyára már tájékoztatva van ;-)

a többieknél meg megy a matekolás. elveszítünk kétezer közgazdászt, ezer mérnököt, száz jogászt meg egy újságírót, az annyi mint, a másik oldalról nem veszítünk el félmillió nyugdíjast, akik amiatt a hülye indexálásos elszólás miatt már így is kellően beparázódtak.

kb. valahogy így gondolkodnék a helyükben...
szerintem a szeljobb 98-ben volt rejtozkodo. azota mar nem ciki annak lenni. mszp-snek lenni ciki. foleg fiatalkent.
a program reszletes kidolgozasa baromi veszelyes. kiszivarogna. tuti hogy nincs nekik. ez a bajom.
"mszp-snek lenni ciki. foleg fiatalkent."

ja, ezt én is megfigyeltem már. főleg ott, ahol nagy a keresztény/népnemzeti koncentráció

inkább egymás között beszélik meg dolgaikat, nyíltan ritkán foglalnak állást. persze emgfelelő időben a megfelelő helyre a nagy X-eket jól behúzzák :-)
"a program reszletes kidolgozasa baromi veszelyes. kiszivarogna. tuti hogy nincs nekik. ez a bajom."

vagy annyira titkos, hogy mindenki csak a saját fejezetét ismeri :-)
"vagy annyira titkos, hogy mindenki csak a saját fejezetét ismeri :-) "

sot, lehet hogy egymast sem ismerik. csak majd kormanyalakitaskor fognak bemutatkozni....
Beleolvastam a fidesz fentebb már linkelt "programjába": jovonk.hu/FideszPP2007_HU.pdf

Ezek tényleg csak lózungok, számok nélkül. Kb. ilyen az egész szöveg:

"A Fidesz következetesen rendpárti programja szigorú büntetési tételeket tartalmaz. Rendet fogunk tenni Magyarországon, különösen szigorúan fogunk fellépni a napjainkban felerősödő bűnözési formákkal szemben, nem tűrjük el sem a vandalizmust, sem a korrupciót, sem a kábítószerkereskedelmet.
Visszaállítjuk a jogbiztonságot és a törvény előtti egyenlőséget, egyetlen bűnöző sem kerülheti el a felelősségre vonást."

Ez igen. Egyből elmegy a kedvem a bűnözéstől.

Slusszpoén: illusztrációként jó nagy kövek, amolyan rendőrt fejbe dobós fajta :-).

ez, igen! mar majdnem banom hogy annak idejen nem olvastam el. ahogy arpi mondta: legyen minden jobb.
Baszki, ti végig nyomtátok egész éjjel? Oszt ki a rák fogja megtermelni azt a GDP-t, amiből a tanárokat fizetik?

Na hess dolgozni!

****

Más, Dósa exkapitány riportot adott a népszabinak... pont annak...

Többek közt beszél apjáról, a volt munkásőrről...
Nocsak!:o)) Még a gárdában is elválik a szar a májtól?

De melyik a szar, melyik a máj?

És, ha szar, semmi gáz, elmennek esernyőgyártónak a romák, új munkahelyet vizionált a nagyorrú meteorológus, barna esők jönnek... Feleségeik is dolgozni fognak, ők mosónőnek mennek, hétvégén be is mutatták mennyire értenek hozzá, 3 másodperc alatt mostak tisztára egy piros-fehér csíkos Diósgyőr FC zászlót.

Szép napot!

:-))
TW: "és azt is gondolom, hogy a kevésbé aktívan/elkötelezetten politizáálók körében a Gyurcsány-gyűlölet sem annyira elterjedt szenvedély, hogy az mindent vinne. de lehet, hogy tévedek."

Árpád: TÉVEDSZ BAZZZZZ! Értsd már meg!!!! :) "Gondolod" és/vagy hiszed? De hát te nem hiszel! :)
Monnyon le! De komolyan! :)
TW: "Lakosságot viszont az érinti, hogy tudnak-e jobban kormányozni. ez konkrétumokban nyilvánulna meg. jobban fognak-e élni. és cselekvési terv nélkül erre a válasz nem. "
Nézzük meg ojjektíven: vicces, mikor a kormánypárt érvel. Mi azért kell, hogy maradjunk, mert nektek nincs programotok, tehát rosszabb lesz a népnek... ÁLLJON MEG A MENET. Állítólag demokrácia van, választott kormánnyal, programmal, cselekvési tervvel. Az ellenzék pedik kritizál, ahol valami szerintük nem jó ( naná, konstruktívan, de hát nekik most szoft dolgok nem tetszenek, mint a bizalom, az igazmondás, ... ). Programot ad, mikor kampányol, s végrehajt, mikor netán kormányoz. Nincs kampány, mert még nincs előrehozott választás.
A kormány kormányozzon, nehogy már az ellenzék adjon ehhez programot. Mi most a kormányprogram? Mely pontokat akarja végrehajtani? X.Y. Megegyezés? Mi a francot?
Malacka,
Tudom megsértődni könnyebb, de figyelj. Ha nem mondatonként elemzed, megláthatod, hogy ezek nem csak fák, hanem erdő.
De nézzük:
"A kisember legvisszataszítóbb ismertetőjegye a moralizálásra való hajlama."
Mivel senki se szeret kicsi lenni, ezért keresi a kitörési lehetőséget. Egyik lehetőség, hogy az erkölcsi felsőbbrendűség hirdetése. Mások hirtelen nagyon büszkék lesznek arra, hogy ők magyarok. Ugyanaz. Egy kisebbrendűségi érzés kompenzációja.
"A kereszténységnek és jogutódjának, a szocializmusnak az öröksége ez."
Szó nem volt jogutódlásról.
Mindkettőnek meg van a maga (üres) erkölcskultusza, aminek okán erkölcsösebbnek vélik magukat másoknál.
"Ezek plántálták a kisemberbe azt a komikus kényszerképzetet, hogy bár maga minden látszat szerint egy semmi kis szar ERKÖLCSI ÉRTELEMBEN mégis a hatalmasok fölé magasodik. Kétezer éve bizonygatják ekképpen felsőbbrendűségüket a „gyengék és félresikerültek”."
Bár lévén apró kis pont, egy hangya a bójban, de erkölcsi értelemben véve mégis valóságos óriás.
Ha már Morvai, nézz körül a "magunkfajták" közt, mind rettentő erkölcsösnek érzi magát, pedig semmivel nem több. A frusztrált kisember kiútkeresése ez a középszerűségből, hasonlóan a szittyizmushoz.

Helyes, hogy elhatárolódtál a szexi MILF Morvaitól, de én nem azért írok le valamit, mert valaki mondja, hanem mert igaza van. A racionális gondolkozás nem engedi, hogy a mondanivalót megelőzze a kijelentő személye. Sőt teljesen irreleváns, az állítás igazságtartalma szempontjából.

liidiiia,
"azért én még mindig a bal-oldali rosszat választanám, de az is igaz, hogy demokráciákban egészséges időnként a térfélcsere"
Nem is nagyon tudsz mást, mert a Fidesz is balban nyomul.

"Kicsit mintha megdőlni látszana a "piac mindent megold"-elv."
Meg is old, nem feltétlenül jól, de megold. Azt vegyük észre, hogy gazdasági kérdésekre ad, gazdasági megoldásokat. Ami nem része a gazdaságnak, arról nem vesz tudomást. Pl.: a közelmúltig a környezetvédelem nem volt a része.
A gazdaság egy nem lineáris, variáns rendszer időről-időre túlszalad a saját lehetőségein, majd látványosan visszaesik. Ez persze kínos, mert 1787-nek és 1846-nak is látjuk, mi lett a következménye. Ezért igyekeznek valamennyire szabályozni a dolgot, nem mindig sikerül.
Ettől még rendszerint a piaci szereplők jobban szoktak válaszolni az igényekre (a fizetőképes emberek igényeire), mint az államok.

"árpád, volt eddig olyan választás, ahol bármire is volt garancia?"
Garancia sose, csak igéret. A mostani igéret viszont nagyon gáz.

"Bárki veszítene, immár kussba kéne vágnia magát."
Érdekes demokrácia felfogás.

"te pedig nyugodtan választhatnál a fidesz és a maszop populizmusa közül"
:)
a tényeket kérő-közlő, elemző jellegű írásokat is tartalmazó ("tanító" típusú), és a tényeket tényeknek kezelni tudó sajtóval kapcsolatban, hogy erre nagy szükség lenne nálunk: teljesen egyetértek a fenntebbszólókkal. valszeg ez lehet egy olyan korlát, ami a politikusok (hosszútávon demokrácia-ellenes) populizmustörekvésein szabhatna. persze ehhez tényleg az kell, hogy akkor mind2 (mind3,4...) oldallal kapcsolatban az elemzések maguk objektívak és tisztességesek legyenek, vélemények nélkül. azaz a vélemény és a tény nagyon jól elválljon egymástól, külön cikkben legyenek pl. az jut még eszembe, hogy az ami sajtóban (pl time, newsweek) azt csinálják, hogy az elemző, objektív részeket tagoltan, és jól elválasztva tálalják, de keverik a bulvár-fényképekkel (a jelölt családja nyáriruhácskában flangál és nevetgél a rancson, másik jelölt somolyogva sakkozik szép unokahúggal, aki irtó ari kutyusát tartja ölében...stb. + híres emberek nagggyon elegáns és hivatalos helyeken fotók). +és az elemzésekről csinálnak miniösszefoglalót, 3-4 mondatosat, amiket jól láthatóan kiemelnek, vagy a (színes és látványos :-) ) grafikonok alá teszik be, így azok is legalább átfutják a leglényeget, akik csak a képesújság funkció miatt lapoznak bele leginkább, vagy kevés az idejük épp. és mindkét oldalról végigcsinálják az elemző sorozatokat, objektíven, ugyanúgy kedvező fényképekkel, szépen...stb. és tényleg csak a publicisztika részben mondanak szubjektív véleményt, állásfoglalást, az ellenzékről is.
szerintem :-)
"Aki kevesebbet lop, de egyébként van koncepciója (mint ahogy a fidesznek volt, ld. pl. euro-bevezetésen szvsz már túl lennénk velük), annál a népnek több marad meg...
Irigyelhetjük a szlovákokat Dzurindáért (ezt persze a szlovákok még nem biztos, hogy látják...) "
A Dzurinda út és Fidesz-által rendszeresen javasolt részletek nem, hogy nem visznek ugyanoda, még köszönő viszonyban sincsenek.

dark future · www.andocsek.hu 2008.09.23. 00:38:45
Ez tetszik. Jó volt.

"mondjuk azt sem ertem miert nem kuldi el a picsaba a szelsojobbot. siman megtehetne ezeket es akkor is o nyerne. "
Mert többen vannak, mint gondolnád. Csak a nagy részük nem jár tüntetni és háborogni.

"az igazi nagy húzás Orbán ideiglenes félreállítása lenne. kipaterolnák a szélsőségeseket még a párt közeléből is, mérsékeltebb dumára váltanának, elindulnának 2010-ben (vagy 9-ben) Kósával"
Ez most lehet, hogy bejönne, mert nagyon nagy apolitikus centralista réteg alakult ki.

"pl. amire kettőt fordulunk, visszacsatolják Erdélyt"
Egy hónap múlva meg a románok a Tiszán-túlt...

"ugyanis az nagyjából látszik, hogy egyszerre a holdkórosok és a közép elfoglalása nem oldható meg egy darabban, egy zászlóval."
Orbán nyilatkozata szerint szent küldetésének érzi, hogy tőle jobbra ne legyen párt a parlamentben. Ha elengedi a szélt, akkor lesz.

"a jobbik saját szavazói, a szélsőjobbos szubkult, a kurrucinfó erősen hisz abban, hogy 10% körül van a párt."
A szél meg van annyi, de persze ennek töredéke jobbikos.

"sokan rájöttek, hogy a fujgyurcsány filozófia viszonylag értelmetlen döntésbe vitte bele őket."
Egyre többen látják, sőt sok mérsékelt jobbos írja, hogy tényleg csak azért szavazott igennel, mert Gyurcsány, szíve szerint nem azt tette volna.

"harmadrészt van egy olyan tippem, hogy majd valami hozott anyagból fognak dolgozni. Oriens?"
Kizárt, az túl nagy politikai veszteség lenne, nincs az a propaganda-minisztérium, ami lenyeletné ilyen felvezetés után.
Mindegy ki lesz kormányon rosszabb lesz. Aki nem hiszi az gondolja át a gazdasági és demográfiai problémákat. Már a nyugdíjkérdés önmagában olyan probléma amit csak tologatnak és nem megoldanak és ez csak egy.
DE azzal hogy rosszabb lesz nem lehet nyerni. Mert egy felelős párt max azt mondhatja hogy emberek mindenképpen rosszabb lesz, de ha engem választotok akkor csak csak szívni kell, nyelni már nem.
Mivel ilyen úgy sincs, érdemi vitát úgysem lehet folytatni.
Uff.
lenyegtelen 2008.09.22. 22:35:16
lenyeges amiket irtal!

"Egy dolgot mondj, amit hit nélkul mersz vállalni, ebből a ciklusból. Ami valóban kormányzati sikernek számít, s nem csak a fanatikus rajongók szerint."
X km autopalya, vagy mindjart meglesz a hid, sok ilyen van. meg a metro is most epul... es nem mondhatod hogy fidesz alatt is epeult mert epp leallitottak.

"Tehát miért is ne szurkoljunk egy előrehozott választásnak?"
miert kene szurkolni?
csinalj egy tartozik es kovetel es irkaljad... mi az elonye? mia hatranya?
az biztos, hogy minden ilyen a szokasostol eltero cselekves boritja a befektetoi bizalmat, es a nyugatnak jobb az ha mi aprankent fizetunk sokkal tobbet mintha vissafizetnenk az adossagot.

"Miért jobb ülni a süllyedő dágvány közepén? Mitől kerülünk el, egy szociális válságot,"
megallapitom, hogy nem jo a sullyedo dagvanyban ulni.
de semmi olyat nem latok ami ezt a sullyedo dagvanyt akarcsak hajszallal is modositana!!! Te latsz? mi az?
(persze hit nelkul)

"mitől fognak itt maradni, vagy itt keletkezni a magas hozzáadott érteket teremtő vállalkozások, miért fognak több terhet vállalni, s nem költözni pár tíz kilómétert?"
erre sok jo valasz van. pl. kell a piac.
rejtely miert nem ezzel foglalkozik az elit es miert a turulmadar lebontasaval, vagy maradasaval????
valasz meg: pl tulajdont kell venni (nem eladni, hanem venni) es a profitot okosan beruhazni a jovobe...
mezogazdasagi kapacitasokat ki ill. visszaepiteni, vizet megfogni, ontozni...

"Miért is jobb ez, mint bármi változás?"
azt TAW is megvalaszolta, a nemetek tudjak:
"nie kommt etwas besseres nach..."
mindig rosszabb lesz.
jelenleg nem hogy folzarkoznank es a perfiferia kozpontja lennenk (banki, kozlekedesi, stb) hanem meg a repterunket is le kell epiteni olyan remekul sikerult a privatizalasa...

" Miért hiszel abban, hogy bármi ami ehhez képest más, az csak bajt hoz ránk?"
mert megtaopasztaltam. az utobbi 40 evben permanesns reformok kozepette eletem...talan az elso ert valamit 1968-71-ig azota csak rosszabb.

"Nem hiszel, mégis a múltból következtetsz a jövőre? Milyen törvényszerűség alapján?"
nem ertem hogy jon ide a hit.
a jovore pedig osszesen ketfele prognozis letezik: 1) a trend extrapolacio a multbol es
2) analog extrapolacio, amikor megnezzuk, hogy pl. az egy fore juto nemz. jovedelem alapjan mekkorak voltak a halalozasi adatok mondjuk Hollandiaban, akkor amikor nekik annyi volt a nemz. jovedelmuk mint nekunk most, ill memnnyi lesz a jovoben.
egyszeruen nincs mas mod!!
almodni persze lehet!
huba 2008.09.22. 23:38:54
"es az "allam majd mindent megold" verzio eddig hanyszor dolt meg?"
erdektelen. szerintem pl egyszer se, de ezt sokan nem igy velik.

de a mostani USA allami beavatkozas mutatja, hogy ok, a szabadpiac profetai, se tudnak jobbat...
dark future · www.andocsek.hu 2008.09.23. 01:44:23
"mondjuk azt sem ertem miert nem kuldi el a picsaba a szelsojobbot."
"... ha kicsit látványosabb lenne az elhatárolódás, akkor egyik oldalon ledarálna ugyan 1-2%-ot (ami persze tutira nem az mszp-hez kerülne :-)), középről viszont legalább ennyit be is hozhatna, meg az mszp vitorlájából is kifogná a szelet."

az a baj hogy hisztek ebben illetve vagyaitokat vetititek ki...
Tamas Pal szociologus nemreg beszamolt egy empirikus vizsgalatrol, hogy hanyan osztjak a szelsojobb, rasszista stb velekedeset.
kiderult, hogy egy csomo kerdesben nem szelsoseges allaspontrol van szo, ugy 30% osztja, elfogadja...

na oket nem vesztheti el...
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.09.23. 03:45:47
"ehhez a kormányzás nevű játékhoz kell terv."
mar miert kene, gurcsannyak se volt es megis kormanyoz. nem vitas jo lenen ha lenne.. d enincs.

"és az nem olyasmi, amit pár hét alatt összeütünk a haverokkal. pontosan ez volt a gyurcsány egyik hibája! kapkodás, átgondolatlanság, a reformok eladhatóságának ignorálása. a készületlenség. pár skicc volt csak."
pontosan... es ettol fuggetlenul nem lett nagy reformer allamferfi es a reformok biztositeka es baloldal megmentoje es meg mi minden...


"na most egyelőre úgy tűnik, VV Viktor zsebében annyi sincs."
hat ez olyen hitkerdesfelenek tunik, ha mar el nem mondhatja a szavazatmaximalas erdekeben...
lord,
„a Fidesz is balban nyomul”
szociálisan és gazdaságilag lehet, a gazdasághoz nagyon mérsékelten értek, de társadalompolitikában és értékpreferenciájában sztem jobb oldali a fidesz most. („család, vallás, haza” jelszavak).


"A kisember legvisszataszítóbb ismertetőjegye a moralizálásra való hajlama."
Mivel senki se szeret kicsi lenni, ezért keresi a kitörési lehetőséget. Egyik lehetőség, hogy az erkölcsi felsőbbrendűség hirdetése. Mások hirtelen nagyon büszkék lesznek arra, hogy ők magyarok. Ugyanaz. Egy kisebbrendűségi érzés kompenzációja. (...) A frusztrált kisember kiútkeresése ez a középszerűségből, hasonlóan a szittyizmushoz.

szerintem a gyökeret illetően van egy másik faktor is ide. vagyis abban van egy másik szempont, hogy a vágyaknak nincsen határa, ha elér az ember valamit, akkor rögvest új dologra vágyik, nem lehet semmit sem hosszútávon nyugvópontontartásban elérni valójában. a „nagyemberek” is éppoly frusztráltak lehetnek. gecc blogján írtam az alábbiakat :

...elég sokminden visszavezethető az ÖNÉRTÉKELÉSÜNK FENNTARTÁSÁHOZ, és ennek a napi lelki kényszeréhez, lévén, hogy társas lényekként komoly társas ingerigényeink vannak, amik tulképpen úgy műxenek, mint a kaja, hogy eleget kell beszerezni belőlük. nah, és sztem itten van konstruktív út, és destruktív út.

a destruktív út az az, hogy úgy tartom fenn a saját önértékelésemet, hogy másokat lenézek, azaz őket negatívan minősítem, hozzájuk képest magamat felértékelem, relatíve persze. ehhez állandóan szükség van emberekre, embercsoportokra, akiket ezért vagy azért magamnál jóval kevesebbnek tartok, hogy lenézzem őket (valamilyen ürüggyel, pl erkölcs, vagy bármi, de az erkölcs az jó jolly joker), és ezzel van a külvilágból ingerem arra, hogy én sokat érek, de náluk biztosan többet.

(ez nem destruktív, hogy amikor az ember a saját helyét keresi, akkor értékeli a környezetét. de ez egy objektív szelektálás, és az ember ilyenkor nem nézi aztat le feltétlenül, ami nem ő, csak megállapítja, hogy ő ide nem akar tartozni, azt lép is tovább.)

az a destruktív, ha állandó igény van arra, hogy keressem azokat, akikkel kapcs kijelenthetem, hogy ezeknél jobb-több vagyok: ilyenkor a készenléti érzelem az az, hogy folyamatosan kiszelektálódjanak a lenézhető egyedek a környezetből, mert a lenézésre van az érzelmi motiváció.

a konstruktív út az az, ha az ember önellátó az önértékelése fenntartásában, azaz a saját életén keresztül olyan kapcsolatokat hoz létre és tart fenn, amelyekben kölcsönös pozitív megbecsülés van, illetve olyan tevékenységeket végez, amiben a saját kreativitása (szellemi-lelki-intellektuális-anyagi, szal nemcsak művészi, hanem bármilyen, pl sportbéli, gyereknevelési vagy tudományos kreativitás...stb bármilyen féle), szal amiben a saját kreativitását kibontja és ezért az ebből származó jóérzés megadja azt az ingert, ami az önbecsülés fenntartásához kell (és akkor is, ha a külvilág erre nem erősít rá, vagy nem mindig)

nade, a jó kapcsolatok fenntartását tanulni kell, ahogy a kreativitás kibontakoztatását is, és mindkettőnek van érzelmi komponense. és akinek nincsen meg az érzelmi backup valahogyan, az könnyen lehet nem tudja felvenni a szükséges infókat ahhoz, hogy konstruktívan tudjon önértékelést fenntartani, a társas ösztön erre meg ott dörömböl naponta a hormonrendszerben, és ilyenkor, a tehetetlenség és frusztráció hatására: elmegy a destruktív irányba az önértékelés-fenntartás: azaz érzelmi szabadrablásba: a társadalmilag gyengébb és-vagy vékonyabb rétegek felé való (verbális vagy tettleges) destrukcióval, olyan mértékig, amennyire az adott társadalom engedi.
szerintem :-)
Lord

Amit leírtál eddig is értettem, de úgy csinálsz, mintha nem olvastál volna.

Azt a tartalmat, amit te írsz, meg lehetett volna fogalmazni nem fasisztoid módon is, úgy, ahogy ezt te tetted, de ő nem így írt, mert:

1. "A kisember legvisszataszítóbb ismertetőjegye"

Ez pont olyan, mintha azt írná: " a cigányok lopnak".

Általánosít egy negatív címkét egy önkényesen, rasszista módon létrehozott csoportra, a kisemberek csoportjára.

2. A csoportot, megint csak általánosítva, "félresikerült" és "semmi kis szar" jelzőkkel illeti.

Mindazonáltal az egész szöveg, vagyis az erdő, totális lenézést, felsőbbrendűség érzetet, megvetést tükröz a kisember, mint (elvont értelemben megjelenő) rassz felé.

Sajnos óvásom ellenére is képtelen voltál elhatárolódni ezektől a szövegrészektől, ismét csak mentegeted azt a megfogalmazást, ami kultúremberek között megengedhetetlen.
Az a szöveg az általánosító jellege és a használt jelzői miatt súlyosan kirekesztő, és totálisan fasisztoid mentalitású. Ha ez neked nem ment át, akkor nem értem, h más esetekben hogy bírod mégis felfedezni.
Jaaaa, h az nem ballib oldalról jön? Így már értem.
THX. Szomorú...
bocs, lehagytam az idézőjeleket a 15.49-esről:

"mivel senki se (...) szittyizmushoz"

hosszabb rész idézőjelek közé kellett volna kerüljön, mert erre válaszoltam.
Karesz: "de a mostani USA allami beavatkozas mutatja, hogy ok, a szabadpiac profetai, se tudnak jobbat..."

szerintem azert hatalmas kulonbseg van akozott hogy az allam beavatkozik (neha nagyon kemenyen) ha rank szakad az eg, es a kozott hogy az allam latja el az amugy piaci szereplok feladatat. tehat mondjuk allami bankok uzemeltetese helyett csak kimenti a bankot es a penzugyi rendszert mielott osszeomolna.

ha az allam ezt sem csinalna akkor nem lenne szukseg allamra.
malacka:

"Azt a tartalmat, amit te írsz, meg lehetett volna fogalmazni nem fasisztoid módon is, úgy, ahogy ezt te tetted, de ő nem így írt, mert:

1. "A kisember legvisszataszítóbb ismertetőjegye"

Ez pont olyan, mintha azt írná: " a cigányok lopnak"."

nem akarok feltetlen belepofazni csak jelzem hogy azert a ketto nem ugyan az.

egy cigany nem tud nem cigany lenni, annak szuletett. a kis ember (felteve hogy nem testmagassagra vonatkozik) egy foleg viselkedesbeli tulajdonsag. tehat megvaltoztathato.
"a destruktív út az az, hogy úgy tartom fenn a saját önértékelésemet, hogy másokat lenézek, azaz őket negatívan minősítem, hozzájuk képest magamat felértékelem, relatíve persze."
Tulajdonképp erről van szó. Most, hogy mihez nyúl, hogy felértékelje magát mellékes, van aki a végzettsége mögé bújik el, van aki a származása mögé...

Malacka,
Igen, tényleg általánosítás, sőt a félresikerült címke is túlzás.
Sértődés helyett olvasd el, amit Liidiiia írt. Ott a lényeg és emészthetőbb megfogalmazásban.
Megfogalmazás: fa, tartalom: erdő :)
Nem szoktam fasisztázni.
"Mivel senki se szeret kicsi lenni, ezért keresi a kitörési lehetőséget. Egyik lehetőség, hogy az erkölcsi felsőbbrendűség hirdetése. Mások hirtelen nagyon büszkék lesznek arra, hogy ők magyarok. Ugyanaz. Egy kisebbrendűségi érzés kompenzációja."

ez pontos. és nemcsak a "kisemberre", egész csoportokra. amerikában a fundik egy időben Morális Többségnek nevezték magukat, ami azt jelenti, hogy persze a valódi többség nem óhajt biblikusan élni, de morálisan, úgy ők vannak többen. ugyanez figyelhető meg a széljobbon: tudják, hogy ők a "magyarságnak" csak kisebbsége, de annyira magyarok, hogy azzal a szorzóval az igenis többség, aki mást számol, az zsidó.
Árpi, akkor te is fasiszta vagy :), de legalábbis nem kultúrember :)
"illetve a gyurcsánytól szabadulni akaró tábor azt gondolja, a fidesznek VAN programja, de nem árulja el. én a magam nevében azt gondolom viszont, hogy NINCS is. nem létezik. nincs a fiókban gondosan őrzött dosszié, nincs semmi, csak lózungok. és mivel én játszom stratégiai játékokat (nem clickfest-tankrush RTS-eket!), tudom, hogy ehhez a kormányzás nevű játékhoz kell terv."

vagy direkt vagy véletlenül, de félremagyarázod: szerintem SINCS a Fidesznek programja, én csak azt állítom, hogy Gyurcsánynak SINCS vagy ha van is valami, a 30 napos bérlet érvényességével egyenlő a lejárata, és a legszebb, hogy ezt ő is így gondolja. TEHÁT, ezen az alapon különbséget tenni nem nagyon lehez. Az ehmmm... enyhén szólva is olyan, mint ha a Koránban vagy Xenuban hinnél... Gyurcsány programjainak empíriájánál meg még a Torinói lepelé is erősebb. Szóval, ha hiszel benne, nem értem, milyen alapon cikizel másféle transzcendens dolgokban hívő embereket.

"én csak azt állítom, hogy Gyurcsánynak SINCS vagy ha van is valami, a 30 napos bérlet érvényességével egyenlő a lejárata,"

szerintem nem valtoznanak ezek a programok havi rendszeresseggel ha az egyiket hagytak volna vegrehajtani.
Lord

Már másodszor említed a "sértődés" szót.
Feleslegesen, és nem is értem, mire mondod.
Az ember nem sértődik meg egy romlott ételre, csak mert az hányingert keltett benne.

Viszont a romlott étel megérdemel egyfajta figyelemfelkeltést, mielőtt vki megkajálná.

Az ahogy te, liidiiia, vagy Árpád fogalmaz, az korrekt, mindamellett játszhatod itt az ártatlan szűzlányt:-), mintha nem tudnád, miről szóltak azok a sorok, mi volt a valódi cél vele.

Nem az, h leírja azt a közhelyet, miszerint a kevésbé sikeres emberek egyike-másika (figyeled??!!!) úgy dolgozza fel frusztráltságát, h a nála sikeresebbek vagy többet elértek erkölcsét kétség bevonja, így akarván föléjük kerekedni, ahelyett, h pozitív célok kitűzésével, elérésével tenné ezt. (Na kb. ez lett volna a politically correct megfogalmazás.)

Egyébként ez annyira újszerű gondolat nekem, mint az, h a sósav egészségtelen üdítőital:-)... még hűtve is:-)

A személy célja egyértelmű volt:
általános síkra vinni a személyeskedést, ami megfelel az "új rend" szabályainak. Árpi át is engedte.
Mi következik ebből?
Pár bevezető sorral úgy kell csinálni, mintha érdemben vitáznál, aztán pedig rátérhetsz a személyeskedésre úgy, h azt kihelyezed vmiféle elvontabb síkra, de közben mindenki tudja, miről beszélsz. Aztán jönnek a lojális "elv--társak", és majd megmagyarázzák, h nincsen is itt semmi baj, hülye aki nem érti a lényegét, elidőzik a becsomagoláson és megsértődik...

Ugyan már, ne etessük egymást!

Pelikán et. is csak az általánosság szintjén említette fel a hazátlanokat és elvteleneket, mégis ki lett zárva. Emlékszem, konkrétan senkire sem mondta.
Mégis sértődés, és kizárás lett belőle.
Nem hinném, h kirekesztőbb volt, mint az, amiről vitázunk.

Értem én, tanulom a módszert, h alkalomadtán tudjam alkalmazni.

A hiba csak ott csúszott a gépezetbe, h a sorokból átjött a valódi, eltorzult személyiség a maga übermensch pökhendiségével, lenézésével, kirekesztéseivel, elvont értelmű rasszizmusával (nincs joga a kisembernek moralizálni, mert ha teszi - az a "semmi kis szar" - akkor visszataszító, stb.)

Ez meg most vagy átmegy, vagy nem.

Ha igen, akkor üdv.:-)), ha nem akkor máshová helyezem el.
liidiiia
"a destruktív út az az, hogy úgy tartom fenn a saját önértékelésemet, hogy másokat lenézek, azaz őket negatívan minősítem, hozzájuk képest magamat felértékelem, relatíve persze. ehhez állandóan szükség van emberekre, embercsoportokra, akiket ezért vagy azért magamnál jóval kevesebbnek tartok, hogy lenézzem őket (valamilyen ürüggyel, pl erkölcs, vagy bármi, de az erkölcs az jó jolly joker), és ezzel van a külvilágból ingerem arra, hogy én sokat érek, de náluk biztosan többet."

Amit írtál az elmenne például az erős - gyenge szubjektum csoportosítás felé: az erős szubjektum "megáll önmagában" - kis filológiát belekeverve: önreferenciával bír -, míg a gyenge az az elhatárolódásokból nyeri identitását (akár a jel jelentését a sausseure-i felfogásban).

Az, amit pfúj írt, számomra Nietzsche kicsengésű. Nagyon mókásak az ilyen botcsinálta übermenschek, mert ugye elhatárolódnak a csordaszellemtől, mittomén milyen f@sza új morált meg mércét állítanak/alkotnak, ahogy ezt Nietzsche zseniálisan meg is tette, ezért tiszteljük benne a nagy gondolkodót. Most akkor jön egy ilyen pfúj, aki azt hiszi, hogy ha fölmondja a blogban Nietzschét, akkor valami nagyot visz véghez. Közben ő is elköveti azt a hibát, amiről beszél: magasabbnak hitt erkölcsöt/morált adaptál és ennek nevében leminősít másokat. Hogy most ez éppen a nietzschei übermensch kellene legitimálja, azt hadd ne nevezzük műveltségnek - van azért még jónéhány (ugyan nehezebb, de) izgalmasabb Nietzsche-olvasat.
Most akkor kiderült, hogy nem vagyok szűzlány? :)

"a sorokból átjött a valódi, eltorzult személyiség a maga übermensch pökhendiségével, lenézésével, kirekesztéseivel, elvont értelmű rasszizmusával"
"Aztán jönnek a lojális "elv--társak""

Te most ugyanúgy minősítesz és lenézel. Ne mondd már, hogy te írnád, hogy a "Magukfajták" _némelyike_, a komancsok _némelyike_?

Alighanem egyikünk se szűzlány, úgyhogy ha kérhetem "Ugyan már, ne etessük egymást!"

Pelikán kizárásáról nem tudok nyilatkozni.


"az erős - gyenge szubjektum"
Azért nem, mert itt nincs abszolút mérce, csak egy önkényes szubjektív, miszerint én vagyok a király. Igaz, hogy a Lajos is ezt mondja magáról, de én még királyabb vagyok. Bár Lajos ezt is mondja magáról, de én tudom, hogy én vagyok a királyabb...
Itt mindenki erősnek hiszi magát, sőt erősebbnek mint a többiek. A>B és B>A...

"Közben ő is elköveti azt a hibát, amiről beszél: magasabbnak hitt erkölcsöt/morált adaptál és ennek nevében leminősít másokat."
Ez így van. Ő is elkövette azt, amiért másokat lenéz.
"malacka69 a kolompár-gyurcsány koalícióért · szenzor.freeblog.hu 2008.09.23."

"Burkus király 2008.09.23. 23:41:15"

Bár nem vonultam analízisek, filozófiai mélységek síkjaira, /óh, nem kellett sorok közt kutakodni a miértek után, nem voltak azok annyira elvontak!/ de valamelyik nap magam is megszólaltam ebben a kérdésben már egyszer, ám Malacka újabb és Burkus király fenti, Líídiia kikényszerítette remek érvelésével, ismét csak egyetérteni tudok!

Lídikém, tudod, hogy mennyire szeretlek
/ez itt most épp a Malacka-Test konfiguráció, Te tudod, miről beszélek!/
elfogadom hát, hogy ékes szavakkal magyarázod körbe-körbe a megmagyarázhatatlant, de fogadd el Te is, hogy vannak olyanok, mint mi, utóbb megszólaló három "kis szar", akik talán túlérzékenyek/?/ vagyunk, fülünknek olyan sorok is bántóak, amik másoknak, botját sem mozdítja...

Másfelől barátunk újbóli, tegnapi megszólalásában / tán épp felháborodásaink okán, volt még néhány nick, akinek szintén szúrta szemét és szóvá is tette/jóval elegánsabban, visszafogottabban fogalmazott, s ha így írt volna elsőre, akkor most nincsenek ezek a hsz-ek, mert nincs is semmilyen vita.

Üdv.
Üdv TWÁ!

Lenne egy kérdésem, amit _NEM_ a blogra szánok, de mivel úgyis szűrsz, itt teszem fel; remélem így is felelsz majd.

A következőkhöz kapcsolódik:

"Pelikán et. is csak az általánosság szintjén említette fel a hazátlanokat és elvteleneket, mégis ki lett zárva. Emlékszem, konkrétan senkire sem mondta.
Mégis sértődés, és kizárás lett belőle."

A kérdésem az, hogy ez tényleg így történt? Valóban azért zártad ki, amire malac hivatkozik?

Azért érdekel, mert nekem nem így jött le, és furdalja az oldalam a kíváncsiság, hogy malacnál nem stimmel valami, vagy én nem látok tisztán.

Nekem akkor úgy tűnt, hogy Pelikán et. azért lett kizárva, mert már csak önmagát ismételte, ráadásul be is csípett, és a mondanivalója ehhez mérten csapott át a parttalan önismételgetésből, szimpla demagógiával való provokációba (zsidók + buzik = SzDSz); na és ekkor figyelmeztetted, hogy már nem csupán ugyanazt hajtogatja, ami amúgy is fárasztó, hanem olyannyira nem tud magával mit kezdeni, hogy önmagához, pláne a témához méltatlan hülyeségeket írogat; és talán le kéne állnia, vagy kénytelen leszel egy időre pihenőre küldeni. Mire csak mondta tovább a magáét...

Szóval valahogy így láttam - eszembe sem jutott, hogy valamiféle zsidózásért állítottad volna parkolópályára.

Mivel malac előszeretettel példálódzik az esettel, gondoltam, rákérdezek.

No, ennyi. Előre is köszi a választ.
Toroczkai László a szélsőjobb haláltusájáról és közéletból való kivonulásáról, Hunnia kudarcáról

vége van, gyerekek, | szerda, 2008. szeptember 24.

hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=13338

hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=13338
- Hát itt volnánk tisztelt lakógyűlés, szépen egybegyűltünk, ahogy látom. Ebben a finoman szürkés helyiségben, azaz a tárolóban, amit régen pincének építettek, és annak is hívtak, és ahol minden lakónak meg volt a maga kis faráccsal leválasztott saját kamrácskája, amibe a tél beköszönte előtt lehordatta a tüzelőt a szenesemberrel, hogy aztán kis lapátkával és vödörrel felszerelve nap mint nap lejöjjön ide, apránként újra felhordja, és eltüzelje a sparhertben, avagy a nagyszobai cserépkályhában, amennyiben nagypénzűekről lett volna légyen szó. Hajh, régi pincék, jól végzett csavargyári munka, kórusmozgalom, begyújtás estelente, fával, koksszal, kinek mi jut, otthoni langymelegek, hajjaj… Julcsa farolj már arrébb a hokkedlivel, jusson hely Károly bátyámnak is, Mari nenő tolószékét meg nyomjátok előbbre, hagy' lásson valamit, ha ugyan még egyáltalán. Hogy miért gyűltünk össze, az ki volt írva a liftajtóra. Aki nem olvasta, magára vessen, aki viszont elolvasta, tudhatja, hogy annyian kérték tőlem, mint közös képviselőtől, mondjuk már el, miért olyan rohadt drága a távfűtés, hogy az már az én kőkemény ellenállásomat is megtörte. Ismertek, milyen kemény ember vagyok én, főleg, ha nem a mesteremberekkel állok szemben, hanem a lakókkal ugyebár, aminthogy a közös költséget is, kőkeményen, havonta mindenkitől, de most, íme, engedtem önöknek, maguknak, nektek, és pénzt nem kímélve, ne hurrogjatok, te se Böröcki ott hátul, én emlékszem ám még a szemétledobóra, ami eltömődött, remélem, te is, így aztán az említett módon, mint mondtam, nem kímélve meghívtam ide Bivalyos Emődöt, a műszaki tudományok doktorát, Hemó Pál közgazdászprofesszort, valamint Robin of Locksley urat, Huntingdon örökös earljét. Ahogy látom, az utóbbi nem jött el, sőt nem is jelezte. Mártika, nálad se? Hát ez rejtély, pedig üzentem neki, feltehetőleg beszorult a Kis Jánossal együtt a rekettyésbe, ottan meg aztán nincsen térerő. Na de kezdjük végre. Előbb a műszaki rész. Doktor úr, ha kérhetem.
- Talán akkor néhány keresetlen szóval … elnézést, hová dughatom a pendrájvomat?
- Pista! Befogod! Folytassa doktor úr…
- Nos, akkor ábrák és képletek nélkül. A gáztüzelésű falikazánokat két döntően nagy csoportra oszthatjuk. Az egyik csoportba tartoznak az elkoszolódott gépek, a másikba a tiszták. A különbség hatásfokban huszonöt, uszkve negyven százalék. Ha valaki tehát nem a kazánját akarná kipucolni, hanem különböző tudományos trükkökkel az éghető veszteséget akarná csökkenteni, ami ugyebár normál légfelesleg tényező esetén, sokat mondok, fél százaléknál nem több …
- Doktor úr! Nem erről volt szó!
- Ja persze. Akkor talán néhány keresetlen szóval a hőszivattyúkról, melyek köztudomásúlag olyan fűtőgépek, amik teljesen, mondhatnók abszolúte alkalmatlanok tengeri halak kipusztítására, míg ellenben csúcskizárásos áramellátású üzemmódra …
- Doktor úr! Táv-fű-tés! Pa-nel-ház! Érthető vagyok?
- Az nem az én szakterületem. Miért nem hívták Bivalyos Elődöt, ő aztán tudja …
- Az nem maga?
- Én Emőd vagyok! Hogy lehetett ezt összekavarni! Hallatlan, kérem …
- Most hová … na mindegy. Akkor a doktor úr viharos távozása után legyen a dolog pénzügyi oldala megvilágítva. Professzor úr!
- Khm, khm. Előadásom tárgya és témája második József merkantilista gazdaságpolitikája, különös tekintettel Kaunitz háttérüzelmeire. Khm, khm.
- Állj! Mit akar maga?
- Nekem azt mondták, khm, khm, hogy Kaunitz.
- Talán Keglovitz?
- Lehet, kérem, khm, khm, az is, a kis nő eléggé zavaros volt a telefonban. Khm.
- Hát akkor itt a húsvéti búcsú szindróma. Keglovitz ugyanis ééén vagyok, és ééén hívtam meg előadást tartani, nem a Kaunitz. Mártika, később még számolunk! A távfűtésről nem tud beszélni?
- Én ezzel készültem, khm, khm, de ha nem kell, akár el is mehetek. A pénzt majd póstán, ahogy szoktuk, ugyebár! Kalap. Kabát. Esernyő. Három pipa, khm, khm.
- Na, kedves lakótársak, jól itt maradtunk. Se doktor, se professzor, se Robin. És most mi legyen?
- Elnézést, talán majd én.
- Kicsoda maga?
- Kállai Ede. A távfűtésről sokszor mondják, hogy a leggazdaságosabbnak kellene lennie, végül is mérnökök tervezték, szakemberek irányítják, üzemeltetik és tartják karban. Ez sajnos messze nem így van, mert egyrészt a kiterjedt hálózat hővesztesége, másrészt a víz keringetéséhez szükséges szivattyúteljesítmény lényegesen lerontja a hatásfokot a lakásba szerelt fűtőkészülékekhez képest, ugyanakkor a karbantartási igény is elég magas. Lehet ezen javítani kapcsolt energiatermeléssel, mikor gőz- vagy gázturbinával elektromos áramot termelnek, és csak a maradék, részben egyébként veszteséghőt fordítják a távfűtési hálózat felmelegítésére, de ezek drága holmik, és a megépítés után ezek árát is be kell hozni a távfűtési díjban, így a csökkenés az első tíz, tizenöt évben, mikor visszafizetik a kölcsönt, szinte észrevehetetlen. Az embereket ez persze nem érdekli, a fűtésre fordított összegekbe ők sose számolják bele a gázkazán meg a radiátorok árát, nem is beszélve a javításukról meg a karbantartásukról, neadjisten a korszerűsítésükről vagy a cseréjükről, nem is értik tökéletesen, mi is az a rendelkezésre állási díj a számlában. Az is igaz persze, hogy ha valakinek a nyugdíja ötvenkétezer forint, a fűtésszámlája meg huszonötezer, akkor el lehet morfondírozni arról, hogy hagyjuk-e éhenhalni, vagy segítsünk neki. Tegyük fel, humánus egy népség vagyunk, és a válasz igen. Na de hogyan? Csökkenthetjük például a távfűtés árát. Rendelettel, izomból. Akkor rövid idő után minden fűtőmű meg fűtőerőmű tönkremegy, senkise akar majd távfűteni, és a panellakók mind megfagynak, akár magas a nyugdíjuk, akár nem. Lehet ÁFÁ-t csökkenteni. Az viszont sajnos egyrészt nem szelektál nyugdíj és nyugdíj között, másrészt, aki a legjobban fűt, a legnagyobb lakóteret fűti, vagy a legrosszabb a hőszigetelése, az kapja a legtöbb támogatást, harmadrészt pedig az egészet megint az a másfél millió ember fizeti, akin már van elég teher enélkül is. Lehet persze támogatást adni szelektíve, és a szükséges összeget Robin Hood adóból beszedni, akkor a támogatást azok fizetik, akiknek a magas energiaárakból úgynevezett extraprofitjuk van, utóbbinak azt nevezzük, mikor az embernek anélkül nő a bevétele, hogy bármit tett volna ennek érdekében. Ül a fotelben, malmozik, és hallgatja a pénz dőlését, mint az oroszok, meg a szaúdarábok.
- Te, Károly bátyám! Értesz valamit ebből a hablatyolásból?
- Egy árva bötűt se, Böröcki úr. Már az iskolában is utáltam, ahogy a tanárok mindig magyaráztak. Ahhülyék! És ez nem is házbeli!
- Nem egy komcsibérenc lesz ez? Hasonlít a nagy orra arra a Gyurcsányéra. Az is mindig magyaráz! Kábítja a jónépet, ahogy ez is …
- Azanyád! Majd adok én neked! Mindig a nép vérét szívjátok? Ki tart velem?
- Engedjétek Mari nenő tolószékét előre! Nála van esernyő!
- Áruló! Állj meg, ha van merszed szembenézni a néppel!
- Na, ennek is annyi. A hős Ede bátran megfutott. Ilyenek ezek mind, de most szépen üljön mindenki vissza a sámlijára, Mari nenő, magának nem kell, maradhat a tolószékben. A közös költséget fogjuk megszavazni. Javaslatom, harminc, illetve inkább harmincöt százalék. Te meg mit fecsegsz az inflációról, Bercikém? Te is tudhatod, hogy mindennek megy fel az ára, és kész. Kezeket felemelni. Háromra. Most!
:-))))))))))))))))

Vakapad, ezt biztos ideszántad???????

Szegénykém, nagy kapkodásodban rossz posztba nyomtad, pedig van benne munka bőven, de itt legfeljebb a visszajáró hülyék olvassák csak...... a negyedét:-)


huba 2008.09.23. 19:35:57

"szerintem nem valtoznanak ezek a programok havi rendszeresseggel ha az egyiket hagytak volna vegrehajtani. "

Javíts ki, ha tévedek, de ő a kormányfő! Végrehajtó hatalom, vagymi. Mégis KI nem hagyja végrehajtani? Sokkal inkább nincs mit... Fletónak jelenleg egyetlen programja van: hatalomban maradni. Történetesen 2006-ban is ez az egy programja volt, és ezt tőle magától tudjuk. EZT végre tudja hajtani, tehát ha lenne más programja, vagy akarna ezen kívül mást is csinálni, nyilván az is menne neki.

szia árpád,

szóval angliában így történik az ellenzéki vezér kikérdezése: tárgyilagosan, intelligensen, szakszerűen, konkrétan, objektívan...úgymond "közszolgálatilag".
úgyhogy szerintem a magyar sajtó, a(z) (szak?)újságírók felelőssége is az, hogy a politikusaink mindent megengedhetnek maguknak. a baráti-sajtó megveregeti a vállukat, az ellen-sajtó pedig méltatlan módon támadja őket.

"Conservative leader David Cameron's policies were put under the microscope by a panel of Sky News experts...
...Asked by Sky News business editor Michael Wilson how he could "share the proceeds of (economic) growth" at a time when there was little or none of it about, Mr Cameron said...
...Foreign affairs editor Tim Mashall asked Mr Cameron to tell us his top three foreign policy priorities...
...Crime correspondent Martin Brunt wanted to know how Mr Cameron planned to cure what he has repeatedly called our "broken society"."

news.sky.com/skynews/Home/Politics/David-Cameron-Conservative-Party-Leader-Tells-Sky-News-Hes-Ready-To-Be-Prime-Minister/Article/200809415107372?lpos=Politics_Carousel_Region_2&lid=ARTICLE_15107372_David_Cameron%3A_Conservative_Party_Leader_Tells_Sky_News_Hes_Ready_To_Be_Prime_Minister

érdemes megnézni a videót is.

Uj Nick: "Javíts ki, ha tévedek, de ő a kormányfő! Végrehajtó hatalom, vagymi. Mégis KI nem hagyja végrehajtani? Sokkal inkább nincs mit... "

nincs teljesen igazad. megpedig azert nem mert o, a vegrehajto hatalom, csak azt tudja vegrehajtani amihez 193 (vagy mittomen mennyi) kepviseloi szavazatot tud gyujteni. es ez a bokkeno. most jelenleg csak az ujabb elkurashoz vannak szavazatok (mind ket oldalon!), tehat most megint elkur. (ehhez persze 2 eve meg szerinte masik madam kellett volna)
Nincs mit tenni, a politikai piacon is piacgazdálkodás zajlik, így az "elkúrás" az többségi társadalmi igény.
Ez az ide bezárt tízmillió komunista ezt akarja, azt támogatja.
A szocik és a fineszesek pedig 'csupán' kiszolgálják a választói igényeket.

hölgyi, malacka, burkus király, lord, árpád:

sorry a sokára reagálásért, de akkor így egyben válaszolnék, burkus király 2 és hölgyi 1 mondatát kiemelve válasz-alapnak.

----------------
burkus király:
„Közben ő is elköveti azt a hibát, amiről beszél: magasabbnak hitt erkölcsöt/morált adaptál és ennek nevében leminősít másokat.”
igen.
én is erre gondoltam, a 40 centiben.

„Amit írtál az elmenne például az erős - gyenge szubjektum csoportosítás felé: az erős szubjektum "megáll önmagában" - kis filológiát belekeverve: önreferenciával bír -, míg a gyenge az az elhatárolódásokból nyeri identitását (akár a jel jelentését a sausseure-i felfogásban).„
igen.
az erős „én” igenlés-alapú, a gyenge „én” tagadás-alapú öndefinícióval él.

(+hát, az van, hogy fogalmam sincsen sajnos sausseure filozófiájáról, nagyon erősen hézagos filo ismereteim vannak.)
------------

hölgyi:
„Lídikém, tudod, hogy mennyire szeretlek /ez itt most épp a Malacka-Test konfiguráció, Te tudod, miről beszélek!/ elfogadom hát, hogy ékes szavakkal magyarázod körbe-körbe a megmagyarázhatatlant, de fogadd el Te is, hogy vannak olyanok, mint mi, utóbb megszólaló három "kis szar", akik talán túlérzékenyek/?/ vagyunk, fülünknek olyan sorok is bántóak, amik másoknak, botját sem mozdítja...”

hölgyi, én nem tudom neked nem viszonozni szeretetem kifejezését, mondjuk nem is próbálnám ebben visszafogni magam. :-))))

namármost, én kérem nem foglaltam állást, hanem egy jelenségről írtam.

és az alapján, amit én írtam, az erre is igaz: hogy senkinek nincsen „joga” lekisemberezni másokat egy lenéző értelemben. minden ilyesmire írtam, tehát az összes típusú lenézésre. én nem szoktam a korrektség álruhájába öltöztetni utalásokat, mert nem szoktam indirekten erre-arra célozgatni, nincs mögöttes tartalma írásaimnak, csak az, ami láccik, igyekszem ilyesmiben „áttetsző” és világos lenni. (max csak súlytalan helyzetekben, csak játékból célozgatok 1x1x, de ott meg tökmindegy, hogy megérti-e a másik, és az nem is végzetesen foglalkoztat).

naszóval:
1. az emberi életnek szerintem van egy _méltósága_, egy alapszentsége, vagy hogy mondjam, minden embernek, azért mert járja az emberi lét útjait jár egy alap tisztelet, függetlenül bármitől. ez az alaprespekt elidegeníthetetlen joga minden embernek, kivétel nélkül.

2. az, hogy hogyan ÉRTÉKELJÜK magunkat, hová soroljuk be magunkat intellektuálisan, EQ vagy műveltség, vagy mittomén pl türelem, vagy a labdaérzékünk...stb mértéke alapján, az arról szól, hogy hol a mi helyünk. ennél nem többről. ha tehát én megállapítom, hogy nekem ez vagy az nem pálya (mert NEKEM túl sok vagy túl kevés), akkor nem kell odamennem, és ennyi. (pl hamar levettem, hogy kosaras nemigen leszek. de ettől sem értékesebb, sem értéktelenebb nem vagyok, csak nem való vagyok oda, az nekem nem a helyem, ennyi. és ez semmit nem mond el a kosarasok értékéről sem.)

de ez, hogy valami nem pálya nekem: nem alap az önértékelésem fenntartására, tehát nem nézhetek le másokat ilyesmi alapján. attól pl, hogy egy down-kóros embernél klasszisokkal jobb IQ-m van, ettől önmagában én még nem vagyok jó és hasznos: „értékes” ember. értékem alapja ÖNMAGAM FELÉ az, hogy adottságaim és lehetőségeim függvényében én mennyire élek és munkálkodom hasznosan és jól: én mit teszek, én mit mutatok fel, én mit adok a „világnak”. ha jól „használom” magam, akkor abban van egy elégedettség, amit önmagam állítok elő, önmagamból, önmagam által, önmagamnak: értékelésem önmagam világán belül marad. az, hogy ez hol mire elég: az csak a helykeresés-helytalálás. natehát, így aztán, ahogy nem lehetnek felsőbbrendű érzéseim a magyarságom alapján, nem lehetnek felsőbbrendű érzéseim az IQ-m alapján sem, a labdaérzékem alapján sem...stb, és az alapján sem, hogy más szerintem kisember-e vagy sem, erkölcsös-e vagy sem: mert az önértékelés alapja lényegileg nem kívül kell legyen, hanem belül.


szóval-szóval: ezek alapján: én nem foglaltam állást senki mellett sem.
1 jelenségről írtam (amit ráadásul nem is ide írtam alapban, hanem gecc blogjára a „csak stílusosan” posztjához ami a brightoni homoszexuálisokról szól: és ott arra, hogy lenézésem tárgya nem lehet az sem, ha valaki homoszexuális, mert attól sem vagyok én értékesebb, hogy én meg nem vagyok az. vagy fordítva.)

azaz objektíven szólottam valamiről, a belső alapú önértékelésről, ami fontos valami az életkéinkben.
szerintem :-)
Lidikém, barátosném, hát nem megint túlbonyolítasz?!:) Objektívnek ítéled múltkori hozzászólásodat, amit elfogadnék, ha nem akkor és ott, pont az ominózus vita kellős közepén, ill. annak kapcsán írtál volna.
Persze amiről beszélsz, abszolút megállja helyét, nem azt vitatom hát.
Csupán annyit, hogy egy világos, triviális helyzetben, szükségtelen mélyfilozófiai síkokra vonulni, lehet, hogy én vagyok túl eccerű, de bizony magam úgy értettem azokat a szavakat, ahogyan kimondta az illető, nem szőttem köré semmit, a "kis szar"/meg egyéb/oda volt írva, oszt passz, és akkor én bizony a "kis szart" olvastam ki belőle, nem pedig olyasmit, hogy önértékelés, hisz önmagam meg a világ, önmagam és az elégedettség,vagy elégedetlenség, IQ-m, meg EQ-m, és a jóég tudja, miféle mentőövek... Na persze látszólag, a másiknak dobottak...
Lidikém, lehet, hogy nem volt célod az állásfoglalás, de úgy hatott. Ezek szerint Burkus és én is félreértettünk, akkor bocsesz, meg nem bántanálak!
Viszont hallgass rám Lidi!
Maradj ilyen, mert tényleg szeretem Benned ezt a különös érzékenységet, lelked finom rezdüléseit, mentális képességeidről, éles eszedről nem is szólva, de egyre kérlek mégis:
Néha próbálj úgy tekinteni a dolgokra, amilyenek. Nemes eccerűséggel, _csak_ _amilyenek_...

szia hölgyi, én mást se teszek, mint a dolgokra nézek, olyannak, amilyenek, de ezt a tevékenységet az én saját zöld szemeimmel művelem. :-) (márhogy konkrétan zöld, bár most piros is kicsit.) dedede: ezért jó beszélgetni, mert nemcsak mást, máshogyan is látunk, és ez hihetetlen érdekes. senki nem az egy és oszthatatlan igazság letéteményese, ezért aztán van mit tanulnunk egymástól. nem tudom, hogy a burkus benéz-e még, de sztem ő nem értett engem félre. aztán lehet, hogy igen, ezt csak ő tudná megmondani. szia :-))))
liidiiia,
amit írtál, azt nem pfúj kijelentésével egyenértékűként értelmeztem - erre ki is tértem a hozzászólásomban. Amit írtál az érdekes, ugyan én úgy gondolom, hogy - terminusaiddal élve - a két szélsőség (destruktív és konstruktív) a valóságban tisztán nem fordulhat elő és mindnyájunkban keveredik, ill. a destruktivitásnak több útja is lehet (pl. irónia, tabu, túlértékelés stb.) - szerintem ettől még tartható és képviselhető álláspont ellentétben a pfúj által írtakkal.
Burkus király,
„a két szélsőség (destruktív és konstruktív) a valóságban tisztán nem fordulhat elő és mindnyájunkban keveredik, ill. a destruktivitásnak több útja is lehet (pl. irónia, tabu, túlértékelés stb.)”

ezt én is így gondolom.
a valóságban inkább domináns (időnként területspecifikus) tendenciák vannak, nem vegytiszta kategóriák, és ezek alapján lőheti be az ember, hogy alapvetően inkább védekeznie kell (mert destruktív inkább a mód), vagy van valamekkora jó szabadságfoka a kapcsolódásnak (cc. „önmaga lehet”) egy másikkal való kommunikációban (tehát konstruktív). de pozitív, konstruktív tendenciák esetén is: mindenkinek van árnyéka, igen, persze-persze. a túlértékelés az a pozitív előítélet, ami ugyanúgy túl sok nem a konkrét valóságra épülő (rigid választ-kikényszerítő) elemet tartalmaz, tehát túl sok akadály és merev struktúra van a kommunikációban itt is. és ez nagyon nagyon érdekes, hogy a tabut itt megemlítetted, és milyen igaz: ilyen értelemben ez egy ellentétbe fordítás lehet sokszor. sztem :-)
köszönöm.
süti beállítások módosítása