W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Hobelman: Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limi... (2018.05.14. 03:06) No megállj csak!
  • Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan: 2050-re végleg ivartalanítanak és ezzel mind egy szálig kiirtanak minket az észrevehetetlen, lassa... (2018.01.26. 00:32) Tégy a gyűlölet ellen
  • Bellocska: @KarmaFlow: De lehet hogy vannak helyzetek, amikor őszintébb megmondani ezt valakinek korrektül mi... (2017.09.09. 23:00) Forró szél
  • verifikáló: Kik azok a kommunisták? Az illegalitás éveiben a kommunista párt létszáma 200-300 fő volt. (Tény: ... (2017.05.16. 10:55) Kommunista, fn.
  • verifikáló: @Clavicula: A sok marhaság közül ez a legnagyobb! (2017.05.16. 10:52) Kommunista, fn.
  • Utolsó 20

Nem jó a nemzetnek egyedül

2011.06.08. 06:00 Tóta W. Árpád

Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket köpi le, vagyis nem kell komolyan venni. Ez nagyon kényelmes és nyugis játék. Ugyanis ha összelapátolunk egy kupac szart, viszont a tetejét hármashalommá formázzuk, és beletűzzük a címeres zászlót, akkor azt felavatja az államtitkár, és nem szól be senki. Illetve aki beszól, az nem a kupac szart, hanem a szakrálist gyalázza, úgyhogy nem lehet igaza. Ebből az olcsón mért kanonizációból adódik, hogy az ún. jobbos kultúra főleg összelapátolt szarból áll, gazdagon fellobogózva.
 

Világosítsd fel

 
Az alapértékek között ma a nemzeti önrendelkezés a legnagyobb sláger. Míg a kormány retorikájában legfőbb jóként jelenik meg, az elmúlt év több példát is mutatott arra, hogy a csökkentett szuverenitás olykor kifejezetten jótékony. Nagyobb hülyeségeket csinálnánk, ha valóban a magyarok dolga volna, hogy mit kezdenek magukkal. Pont úgy, ahogy a gyereket a korlátozott önrendelkezése menti meg attól, hogy a busz elé ugorjon vagy devizahitelt vegyen fel.
 
Látványos és immár világszerte ismert példa a médiatörvény. Brüsszel határozott beavatkozása olyan ostoba tervezetet lehetetlenített el, amely már az összehányt minőségével is súlyos bajokat okozhatott volna. A paranoid rosszindulat mellett egyszerűen hülyeségeket írtak bele, olyan tiltásokat, amelyek a saját médiájukat tették volna tönkre legelőször, ha alkalmazni kezdik. Azután pedig az egész nyilvánosságot, legalábbis annak szervezett részét. És akkor Szíjjártó-büfikből és Orbán-beszédekből kellene megismernünk a világot meg azt, ami velünk történik. Ennek katasztrofális következményei lennének. Tíz éven belül megindulna a degeneráció, lassan négy lábra ereszkedne a nép, és a többit már úgy nézné végig, mint a dinoszauruszok a meteort. Nagy szerencsénk, hogy nincs jogunk az öncsonkításhoz.
 
Volt ennél húsbavágóbb pofon is. Emlékezni mindig izgalmas. Amikor Magyarország még nem Óceániával az államadóssággal állt háborúban, akkor az volt a koncepció, hogy legyen inkább a deficit hét százalék, magyarán vegyünk fel még vagy nyolcszázmilliárdnyi hitelt. De ezt sem tehettük meg, mert a jobb első ülésen az oktató beletaposott a fékbe.
 
Minden lehetőséget kimerítettek, hogy ne kelljen érdemben kormányozni, és végül az Európai Unió, a nemzetközi szervezetek és a piacok mégis rákényszerítették őket. Rengeteg példa van arra, mi történik, ha egy kormány reformálni gyáva, viszont senki nem szól nekik időben. Ilyenkor többek közt beindul a pénzjegynyomda, és holnapig, holnaputánig még nem kell csökkenteni senki bevételét. A végeredmény mindig súlyosabb, és végül mégis meg kell lépni a reformokat, nulláról. Boldogok az országok, amelyek nem maguk döntenek az inflációról.
 
Magyarország nem független, Orbán Viktor hazudik, amikor azzal eteti a baromfiudvarát, hogy a magyarok maguk döntenek a dolgaikról. Továbbá hazudik arról, hogy ez jó lenne. A végső döntés, az Európai Unió elhagyása elvileg minden államnak jogában áll, de még a keményen seggberakott görögök sem merik meglépni; annak a következményeit senki sem vállalja. Amíg viszont oda tartozunk, addig bizonyos szabályokat be kell tartani; és azokat a Fidesz kénytelen-kelletlen be is tartja. Kevesen érvelnek a kilépés előnyeivel, és az érvek többnyire érzelmiek: hogy akkor majd nem a külföld mondja meg a frankót. 
 

Csonka Magyarország is ország

 
De hát ez az érv is hülyeség. Amit a külföld jobban tud, abban érdemes rá hallgatni. A sokszor lesajnált Egyesült Államok, amelynek még ahhoz se volt elég királya és hercege, hogy elnevezzék róluk az utcákat, speciel messze előttünk van a demokrácia nevű rendszer üzemeltetésében. Lehet, hogy nincsenek ezerévesek, viszont mióta léteznek, szabadon választanak. Ebben mi még mindig kezdők vagyunk. Van mit tanulni a nyugattól, és ha ők azt mondják, hogy a médiával vagy az emberi jogokkal nem ilyen törzsi módon kell bánni, akkor lehet, hogy igazuk van. Nyertek már világháborút, szóval ejnye, magyarok, némi tekintélytisztelet nem ártana, ha már konzervatívot játszunk. Fel nem foghatom, mitől volna a CIA kevésbé autentikus forrás, mint a római pápa.
 
Tudom, hogy vannak, akiknek a szuverén Magyarország önérték, a legnagyobb szentség, a primum movens, aminek minden egyéb cél alárendelhető. Azt se hiszem, hogy erről le lehetne őket beszélni. Ez olyasmi, mint a hívők beszűkültsége: nekik hiába magyarázza akár Stephen Hawking, hogy nincs is isten. Jó hinni, hogy van, és jó hinni abban, hogy Magyarország rendelkezik azzal az erővel, tehetséggel, szorgalommal és általános faszasággal, amitől nemhogy Európán kívül, de vákuumban is létezhetne és virágozhatna. Azt viszont kénytelenek elfogadni a legjámborabbak is, hogy vannak hitetlenek.
 
Én a szuverenitás önértékében azért nem hiszek, mert könnyen átcsap a szabadság szabadosságba, és az a tömegpszichózissal együtt veszélyes. Nem elsősorban a szomszédainkra, hanem saját magunkra. Túl sok példát ismer a történelem arra, hogy kisebb-nagyobb népek nagy fene szuverenitásukban olyan hülyeségeket csináltak, aminek aztán generációkon át nyögték a következményeit.
 
A mi súlycsoportunkban a világ legszuverénebb országa Észak-Korea. Lehet rá kígyót-békát kiabálni, de az önrendelkezése, az megmelengeti bármely horthysta szívét. Nekik még az Egyesült Államok se ugathat, senkinek eszébe sem jut leigázni őket, hiszen még atomfegyverük is van. Szuverenitásra nem lehet panasz.
 
Minden másra sajnos igen. Olyan kicsinységekre, mint ennivaló, lázcsillapító, áram, szórakozás, szabad mozgás és természetesen a korrupció. Mindent feláldoztak azért, hogy ne kelljen együttműködni másokkal. A legkevésbé a saját nemzetük másik felével. 
 
Az észak-koreai polgárok egyébként kerülik az ilyen panaszok megfogalmazását, de ettől még tudható, hogy az önrendelkezés feletti örömük nem őszinte, mivel ők maguk a saját testükkel sem rendelkezhetnek. Országuk vezérlő elve, a dzsucse a függetlenséget és az önellátást helyezi mindenek fölé. A kísérlet azt mutatja, hogy ez többé-kevésbé elérhető, de az emberek nem lesznek tőle boldogok. A világ legszuverénebb nemzetállama egyben a legboldogtalanabb ország a bolygón. 
 
Magyarország sem attól lesz jobb hely, ha mindenkitől független. Most sem amiatt boldogtalan, hogy része egy szövetségnek és a világnak, hanem pont azért, mert nem tudott feloldódni a társaságban. 

A világtalan városCímkék: európa külpol magyarland nemzeti egyuttmukodes rendszere

1108 komment · 12 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr142966726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: RIP társadalmi és érdekegyeztetés 2011.06.08. 16:26:33

Bár továbbra sem kívánunk a temetkezési vállalkozások piacára belépni, de “nyugodjék békében” sorozatunk egy újabb taggal bővül. A több, mint…

Trackback: 12. havi fizetés és nyugdíj – is out? 2011.06.08. 16:01:50

Orbán Viktor szerint az emberek "meg vannak győzve" arról, hogy le kell mondaniuk egy havi fizetésükről, illetve nyugdíjukról az államegyensúly érdekében. Íme: Az angol szöveg: What we doing in Hungary and what we try to convince the peo...

Trackback: Bele a nulláslisztbe 2011.06.08. 13:16:57

Kövér doktor bizony ismét beledurrantott, de nagyon: a bős-nagymarosi vízmű egyoldalú felépítése által Pozsony megváltoztatta a magyar-szlovák határt, s ezt a helyzetet Magyarország a nemzetközi jog segítségével próbálta orvosolni, holott akár katon...

Trackback: Pro-kapitalista 2011.06.08. 12:08:58

Nem szeretem a 'kapitalizmus' szót, mert túl sok érzelem kötődik már hozzá. Ha használom, egyesek olyan hangosan kezdenek üvölteni, hogy nem hallják, mit mondok. Pedig nekem az a tapasztalatom, hogy jóakaratú emberek gyakran pontosan ugyanazt akarj...

Trackback: Nemzet és tesztoszteron 2011.06.08. 12:08:04

Mi egy ország nagyságának két mértékegysége?  A terület és a lélekszám. Egy férfivá operált exnővel készült interjúban olvastam, hogy ami neki feltűnt a tesztoszteron hatásai közül, az a konfrontatív viselkedés, a kakaskodási hajlam volt. ...

Trackback: Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08. 11:35:01

Az ún. jobbos kultúra főleg összelapátolt szarból áll, gazdagon fellobogózva.

Trackback: Bartus László: A Kohányi Társaság elé 2011.06.08. 11:13:12

Nem mi bolondultunk meg, hanem körülöttünk a világ....

Trackback: Bartus László: A Kohányi Társaság elé 2011.06.08. 11:13:12

Nem mi bolondultunk meg, hanem körülöttünk a világ....

Trackback: Bartus László: A Kohányi Társaság elé 2011.06.08. 11:13:12

Nem mi bolondultunk meg, hanem körülöttünk a világ....

Trackback: Bajban vagyunk, csontig nyalunk! 2011.06.08. 09:49:50

 Észak-Korea nagy szarban van. Az ország szinte teljesen el van szigetelve a külvilágtól, a minden ellenőrzés nélkül, sunyiban futtatott atomprogramja miatt a legkülönfélébb embargók sújtják, ráadásul mostanában aszály és egy fertőzés miatt járván...

Trackback: Kis magyar abszurdiktatúra 2011.06.08. 08:35:02

Aki diktatúrát kiált gyönyörű hazánkban, az gondolja át gyorsan, miről beszél! Nincs itt semmiféle diktatúra. A diktatúra ugyanis egy szervezett, rendezett, döntéseiben, céljaiban és módszereiben konzisztens, egységes ideológiával, de legalábbis tervsz...

Trackback: Hit elvtársi csókok 2011.06.08. 08:32:42

Elvtársi és hitelvtársi csókok. Szájról szájra cuppanósan, esetleg nyálasan, férfi és férfi ember közt. Undorító. A kézre és pecsétgyűrűre adott az még undorítóan megalázó is. Pláne ha azt a Magyar Köztársasági Elnök teszi egy feudális szinten megreked...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kis illusztráció kapcsolódva az Észak-Korea témához, hogy milyen őszintén siratják ott az emberek, ha meghal a nagyfőnök:

erdekessegek.info/a-kedves-vezeto-temetese-59.html

Illetve az angolul tudók ezt se hagyják ki:

www.youtube.com/playlist?p=PLF5BEFE1AFB1DAFD1

Amúgy az önrendelkezéssel, meg a saját út járásával kapcsolatban nyilván valami középút lenne a célszerű. Egyrészt próbáljunk kialakítani valamilyen saját utat, de ami működik, azt vegyük át nyugatról, és azokon a területeken kellene inkább kreatívkodni, ahol a nyugati megoldások nem működnek. Csak ez persze a nehezebb dolog, mert ami ott nem működik, arra nincs is egyszerű, gyorsan előhúzható megoldás.
www.forrasfolyoirat.hu/0106/ryszard.html

"Mi a fontosabb – kérdezi tőlem Jacek Woniakowski –, az állam szuverenitása vagy az emberi jogok? És mindjárt válaszol is saját kérdésére: természetesen az emberi jogok!
Álláspontja alátámasztására hozzátehetjük, hogy a szuverenitás védelméről szóló tézis gyakran kényelmes jelszó az uralkodó elitek számára, mert büntetlenséget és korlátlan hatalmat biztosít nekik. “Senki sem avatkozhat abba, amit teszünk. Ez a mi országunk belügye!” – ezt hajtogatja minden diktátor."
A cikkben példaként elénk állított országok pont abban az értelemben szuverének, ahogyan mi is azok kívánnánk lenni. Aztán idetehetjük Nyugat-Európa legtöbb országát, és így aztán Észak-Korea riasztó példáján túl találhatott volna a szerző számos vonzót is. A szuverén országok nagyon sok olyan kérdésben valóban szuverén módon döntenek, amiben mi nem, szolgalelkűségben egyébként élen járt az MSzP-SZDSZ-kormány, akik szinte tökélyre fejlesztették az önérdek-képviselet feladását. Számos példa van a nemzeti érdekek képviseletére Európában, emlékezzünk a dánokra, de a lengyelekre, csehekre szintén. Saját érdekeink képviseletét egyébként már azért sem bízhatjuk kizárólag másra, mert a legjobban mi ismerjük, ismerhetjük azt. Így aztán azt állítom, hogy a cikk minimum reflektálatlan liberális toposz, éppen olyan szélsőséges, és nevetséges, mint amit Tóta a cikke elején a másik oldalról kigúnyol. Rosszabb esetben pedig manipuláció.
Sosem fogom megérteni a sok magyar félértelmiségit, aki Magyarországon folyamatosan gyalázza a jobboldalt (akár igaza van éppen, akár nem), viszont mellét verve imádja a mélyen konzervatív USA-t, sőt dicsőíti az amerikai szélsőjobboldalt.

Kedves Árpád, ha ennyire tetszik az USA, költözz Te is oda, mint én tettem. Nem állítom, hogy nincs mit tanulni tőlük. De talán olvass egy kicsit az ország történelméről, államberendezkedéséről és jelenbeli valóságáról, mielőtt a cikkeidbe írod. Nem szeretnék itt is gyomorforgató Amerikai Népszavás kettős mércét látni.

Disclaimer: kedves jobboldaliak, sajnos Tóta W. meglátásai elég pontosak kis hazánkról. Messziről igazán szánalmas a nacionalista ugrálás (bárkié). hu.wikipedia.org/wiki/Halv%C3%A1nyk%C3%A9k_p%C3%B6tty#Sagan_megjegyz.C3.A9sei
Egy állam akkor lehet független, ha a polgárai függetlenek. szabadok. Külkapcsolatokban az állam lehet együttműködő, vagy elzárkózó – de ennek semmi (vagy csak nagyon áttételes) köze van a függetlenséghez. Az államot a polgárai teszik állammá és nem a nemzetközi kapcsolatai.

Az Orbán-Kövér duó a polgárok függetlenségére tör, minden lépésük erről szól. A Fideszen belül már ma sincs független ember, legfeljebb csak szervilis talpnyalók vannak.

Most arról szól a történet, hogyan lehet a maradék 10 milliót megfélemlíteni, befolyásolni és legalább szellemi jobbággyá tenni. Engedj meg egy idézetet, még ha kicsit hosszú is:

Heltai Jenő: Szabadság

Tudd meg: szabad csak az, akit
Szó nem butít, fény nem vakít,
Se rang, se kincs nem veszteget meg,
Az, aki nyíltan gyűlölhet, szerethet,
A látszatot lenézi, meg nem óvja,
Nincs letagadni, titkolnivalója.

Tudd meg: szabad csak az, kinek
Ajkát hazugság nem fertőzi meg,
Aki üres jelszókat nem visít,
Nem áltat, nem ígér, nem hamisít.
Nem alkuszik meg, hű becsületéhez,
Bátran kimondja, mit gondol, mit érez.
Nem nézi azt, hogy tetszetős-e,
Sem azt, kinek ki volt, és volt-e őse,
Nem bámul görnyedőn a kutyabőrre
S embernek nézi azt is, aki pőre.

Tudd meg: szabad csak az, aki
Ha neve nincs is, mégis valaki,
Vagy forró, vagy hideg, de sose langyos,
Tüzet fölöslegesen nem harangoz,
Van mindene, ha nincs is semmije,
Mert nem szorul rá soha senkire.
Nem áll szemébe húzott vaskalappal,
Mindég kevélyen szembe néz a Nappal,
Vállalja azt, amit jó társa vállal,
És győzi szívvel, győzi vállal.
Helyét megállja mindég, mindenütt,
Többször cirógat, mint ahányszor üt,
De megmutatja olykor, hogy van ökle...
Szabad akar maradni mindörökre.

Szabadság! Ezt a megszentelt nevet
Könnyelműen, ingyen ajkadra ne vedd!
Tudd meg: szabad csak az,
Aki oly áhítattal mondja ki,
Mint istenének szent nevét a jó pap.
Szabad csak az, kit nem rettent a holnap.
Ínség, veszély, kín meg nem tántorít
És lelki béklyó többé nem szorít.
Hiába őrzi porkoláb s lakat,
Az sose rab, ki lélekben szabad.
Az akkor is, ha koldus, nincstelen,
Gazdag, hatalmas, mert bilincstelen.

Ez nem ajándék. Ingyen ezt nem adják,
Hol áldozat nincs, nincs szabadság.
Ott van csupán, ahol szavát megértve
Meghalni tudnak, és élni mernek érte.

De nem azért dúlt érte harc,
Hogy azt csináld, amit akarsz,
S mindazt, miért más robotolt,
Magad javára letarold,
Mert szabadabb akarsz lenni másnál.
A szabadság nem perzsavásár.
Nem a te árud. Milliók kincse az,
Mint a reménység, napsugár, tavasz,
Mint a virág, mely dús kelyhét kitárva
Ráönti illatát a szomjazó világra,
Hogy abból jótestvéri jusson
Minden szegénynek ugyanannyi jusson.
Míg több jut egynek, másnak kevesebb,
Nincs még szabadság, éget még a seb.
Amíg te is csak másnál szabadabb vagy,
Te sem vagy még szabad, te is csak...
Gyáva rab vagy.
index.hu/kulfold/2011/06/07/kover_szerint_lerohanhattuk_volna_szlovakiat/

Idézem, Kövér szerint: "bős-nagymarosi vízmű egyoldalú felépítése által Pozsony megváltoztatta a magyar-szlovák határt, s ezt a helyzetet Magyarország a nemzetközi jog segítségével próbálta orvosolni, holott akár katonai erőt is alkalmazhatott volna."

Remek!

És csodálkozik a sok fidesznyikes vadbarom, hogy normális ember bőre borsódzik ha egy jobbos IQ-bajnok a Magyarország és a függetlenség vagy szuverenitás szavakat egy mondatban használja.
@okostojgli: óriási vadbarmok igen. ezek akkora barmok, csodálkoznak ha az ember nem szül gyereket, ebbe a fideszes kiszámítható, jogbiztonságba tobzódó, háborút vizionáló országba. barmok. iszonyat
@okostojgli: konkrétumok híján, a jól ismert lárifári.
@okostojgli: Így sommásan? Ha csak nem vagy Árpád egyik agyféltekéje, ezt nem tudhatjuk, szóval konkrétumok nélkül ez így csak a jól ismert lárifári.
A mostani kormány Vatikánnal korraborál. Ennyi lett a változás. Moszkva helyett Vatikán.
@lenoardo999:
"szóval konkrétumok nélkül ez így csak a jól ismert lárifári."

- az ún. jobbos kultúra főleg összelapátolt szarból áll, gazdagon fellobogózva.

- Nagyobb hülyeségeket csinálnánk, ha valóban a magyarok dolga volna, hogy mit kezdenek magukkal.

- Médiatörvény: A paranoid rosszindulat mellett egyszerűen hülyeségeket írtak bele, olyan tiltásokat, amelyek a saját médiájukat tették volna tönkre legelőször, ha alkalmazni kezdik.

- Minden lehetőséget kimerítettek, hogy ne kelljen érdemben kormányozni, és végül az Európai Unió, a nemzetközi szervezetek és a piacok mégis rákényszerítették őket.

- Amit a külföld jobban tud, abban érdemes rá hallgatni.

- Én a szuverenitás önértékében azért nem hiszek, mert könnyen átcsap a szabadság szabadosságba, és az a tömegpszichózissal együtt veszélyes.:)
@lenoardo999: Légy nyugodt, nem képvisel a KDNP-Fidesz semmilyen "nemzeti érdeket". A határon túli magyarok azóta is nyögik a sok őrültséget, amivel a határon belülieknek (szavazóknak) akartak villogni. Szándékos gondatlansággal uszították a mérsékelt, tárgyalóképes Bukarestet is az erdélyi magyarok ellen, hogy Pozsonyról ne is beszéljünk.

Egyébként roppant hasznos külföldön élni, főleg konzervatív többségű országban: ha az érzelmi beetetés nélkül jön, nagyon hamar rájössz, hogy a "nemzeti érdek" mint fogalom hamis. Ellentmondás. Nincs. Képtelenség.

A "nemzeti érdek" a rosszindulat és a kiközösítés nevesítése csupán, abból indul ki, hogy a "nemzetek" közötti viszály minden, hogy az ember egyetlen említésre méltó tulajdonsága a nemzetisége, sőt, a más nemzetiségű egyén talán nem is ember. Mindez az ősi, évmilliók alatt evolválódott "mi-ők diszkrimináció" hajlamára épült rá, és csak vékony civilizációs máz választja el a rabszolgatartó-népirtó rasszizmustól.

Ami a "nemzeti érdekekből" valós, azt nevezhetjük az emberiség érdekének is. A maradék szánalmas óvodai csetepaté.
nem csalódtam. Tóta W. megint hisztizik. mi van öreg, amióta nem a pajtásaid vannak hatalmon, nem jön a lóvé? ilyenkor mindig jólesik egy rúgás a nemzeti oldalba és a katolikus egyházba. ennyire gonosz és rosszindulatú emberek is lehetnek újságírók? ez az ország szégyene.
Itt röhögtem fel hangosan:
"Lehet, hogy nincsenek ezerévesek, viszont mióta léteznek, szabadon választanak."

Kedves Árpád utána kéne nézni az amerikai történelemnek.
@lenoardo999:

Azt hittem látsz is nem csak nézel.
Ezt olvasd el: @okostojgli:
Ennyi butaságot egy posztba besűríteni nagy kihívás lehetett. :)
@okostojgli:" Az interjúban Kövér emlékeztetett: Magyarország a magyar-szlovák alapszerződés óta már sokszor, ismételten elismerte a mai államhatárok érvényességét."
Ezt a kétszínűséget!
Az usa nagyon távol áll a demokráciától árpikám,ha nem hiszed ,utazz oda,hamar megfogod látni
@okostojgli: Talán abból adódik a félreértés, hogy a Kádár-rendszer (és talán a mostani is) dekadens fertőként szereti ábrázolni az USA-t, hogy eképpen utasíthassa el, ami jó benne (miközben gondolkodás nélkül átveszik, ami rossz).

Hadd oszlassam a félreértéseket. Igen, az Egyesült Államok erősen konzervatív, vallásos társadalom. De szabad ország, az esetek nagy többségében. Azért van itt annyi zsidó, meleg és egyéb "kellemetlen elem", mert már 230 éve nem volt diktatúra. Bár igény volna rá, nézz csak egy kis Fox News-t, mint a fél ország (kb. Hír TV egy kis kuruc.infós beütéssel).
@Szaruszerű Lány:
Sajnos lett volna még butaság amit Fideszéktől ide lehetett volna hordani, de ez egy blog, nem pedig a Révai Nagy.
az optimális helyzet Magyarország számára az, ha a politikusainak cselekvési szabadsága végletesen, pont nullára szűkül. más szavakkal: gombokhoz nem nyúlhatnak, csak a disznókat etethetik.

jelen helyzetben nem bánnék egy német megszállást.
@Edgar the Wise: "De szabad ország, az esetek nagy többségében"

Így már részemről rendben.
@Edgar the Wise:
"De szabad ország, az esetek nagy többségében."

Így már részemről rendben.
@thinker_: Hát szerintem te és pajtásaid vagytok az ország szégyene orbánostól, kötelestől.
Apropó kötéljancsi. Mikor rakjátok már háttérbe ezt a barmot? Már megint beégetett bennünket. Bezony nemcsak titeket éget ilyenkor hanem az egész országot.
A gonosz, rosszindulatú komcsikat meg keresd a saját pártod sorain belül kispajtás!
Az USÁt idealizálod? Komolyan? Ha 12 éves lennél, és épp most nézted volna meg a Rambót suttyomban, akkor talán, de ha már van bizonyos rálátásod a rendszer működésére, és mégis le mered írni, hogy bezzeg az USA?

@sisszi: Én azon csodálkozom, hogy a 150 éves török hódoltság ideje alatt a sok hülye minek szült gyereket?! Miért nem kérdezték a lányok-asszonyok, hogy hol a jogbiztonság? Nem megyünk ám a szénakazal tövibe jogbiztonság nélkül! Meg itt ez a megszállás is, hát inkább rúgjanak hasba ötször, mint hogy férfi érintsen! barmokiszonyat.
@Csacsicska: eddig is szerettem Heltai Jenő verseit, ezt nem ismertem, zseniális!!! Kösz! :)
@thinker_: a kritika az ország szégyene? okos gyerek vagy te.

egyébiránt képzeljünk csak el egy nagyobb/teljes szuverenitással rendelkező Texast. valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva megjelenik előttem a Keresztény Szaúd-Arábia képe, ami távolról - hülyéknek - még szép is lehet, közelről azonban vastagon aranyozott üveggyapot.

be kell látni, hogy a lokális sajátosságok túlburjánzó kizárólagossága hasonló kényszert jelent, mint gyarmatnak lenni. csak az utóbbi külsőleg kényszerített, míg előbbi magunk szülte szolgaság.
@okostojgli: Szerintem ez a nap híre, sőt a hónap híre minimum.

Ez valami olyan egészen elképesztő mértékben romboló hatású idiotizmus, ami még fideszes mércével nézve is párját ritkítja, és új minőséget hoz. Ekkora külpolitikai elkúrást nem látunk minden nap.

Megmondom őszintén, ahhoz már "hozzászoktam", mert mi mást tehetnék, hogy a magyar politikusok tönkrevágják a hazámat, ez van. De amikor tönkrebasszák a határon túli magyarok lehetőségeit is, az valami egészen gusztustalan, ráadásul ezt rendszerint a nevükben, rájuk hivatkozva teszik.

Ezzel az elmebeteg, vadbarom nyilatkozatával Kövér nem csak a magyar-szlovák kapcsolatokat tette jó időre tönkre, és tett óriási szívességet a szlovák szélsőjobbnak, mondott olyat, ami odakint nyilván sok évre idézhető lesz, önálló életre kell, stb., de - nem először - nagyon nehéz helyzetbe hozta a szlovákiai magyarokat, szűkítette az amúgy is kicsiny lehetőségeiket, és egyben ellehetetlenítette a magyarokkal normális viszonyt kialakítani akaró szlovákokat is, köztük az aktuális szlovák kormányt is.

Őszintén szólva nem hiszem, hogy csak egy extrára felturbózott kövéri tahóság durrant volna el, csak úgy, mintegy véletlenül. Szerintem nagyon jó belpolitikai oka volt ennek, a fidesz ámokfutását és kudarcsorozatát csak háborús pszichózis kialakításával lehet elfedni, illetve ezzel lehet etetni a szerencsétlen híveket a népszerűségzuhanás közben.

A belső ellenség-képek már résziont elkoptak (Gyurcsány), részin túl elvontak (államadósság, munkanélküliség), hiába is próbálkozott Orbán a folyamatos háborús retorikával, kezdett önmaga paródiájába átcsapni. Ezeknél sokkal megfoghatóbb, jó esetben visszabeszélő-őrjöngő hús-vér ellenség kell, erre a szlovák (szélső)jobb kiválóan alkalmas. A Fidesznek a gyengülő pozíciói mellett létszükséglet egy erős ellenségkép.
@Szaruszerű Lány: Na mi van, felébredtél? Te kis alvó fidesz ügynök, te... XD

"Szaruszerű Lány 0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."
"2009.08.28. óta tag."
@Bockó: "Én azon csodálkozom, hogy a 150 éves török hódoltság ideje alatt a sok hülye minek szült gyereket?!"

A pedagógustüntetésről egy transzparenst idéznek neked:
"Erre a kormányzásra kár volt 8 évet várni"
@Bockó: nem is nagyon szültek, sőt kétmegyényi területek váltak lakatlanná. ezért lettünk ennyire német-szlávok.
"Ebből az olcsón mért kanonizációból adódik, hogy az ún. jobbos kultúra főleg összelapátolt szarból áll, gazdagon fellobogózva."

annyira szánalmas vagy, hogy nem is próbálkozom meg azzal hogy tételesen cáfoljam azt a sok sületlenséget, amit itt összehordasz.

Amikor olyan fogalmak kerülnek elő, hogy : magyar, nemzeti, egyház, stb, akkor elkezdesz remegni, az agyadat meg elönti a lila köd.
Próbálod feszegetni a húrokat (amihez persze jogod van) egészen addig, amíg egyszer valaki az általad egyfolytában kigúnyolt és pellengérre állított körből meg nem talál, és jól pofán fog verni.

Pont olyan elvakult vagy, mint az általad lenézett MNO, HírTv stb kör...
@dömPer:
Légyszi erre reagálj valamit: "bős-nagymarosi vízmű egyoldalú felépítése által Pozsony megváltoztatta a magyar-szlovák határt, s ezt a helyzetet Magyarország a nemzetközi jog segítségével próbálta orvosolni, holott akár katonai erőt is alkalmazhatott volna."
Jó Reggelt, Árpád!

Írod: "...nekik hiába magyarázza akár Stephen Hawking, hogy nincs is isten." Tudom, nem lényegbevágó, de hát az ördög meg a részletek: Mikor is bizonygatta Hawking, hogy nincs Isten? Hawking legjobb esetben is azt tudja bizonygatni, hogy Isten léte nem szükségszerű a világegyetem kialakulásához, tehát valószínűleg nem létezik. De Isten léte spekuláció és - jól írod - hit kérdése, mivel nem igazolható tudományos eszközökkel.

Szemben Magyarország teljeskörű önrendelkezésével, ami ugye tényeken, szerződéseken alapul - vagy nem alapul...

Egyébként, már nagyjából 2009. óta benne van Orbán kommunikációjában az EU-ból való esetleges kilépés előkészítése, mint lehetséges opció, ha a tények szembe mennének az akaratával. És szerintem erre utal az államadósság körüli görcsölés is: Bármi eszközzel megszabadulni "A Nyugat" szorításától, hogy mongyuk az EU meg az IMF csak olyan feltételekkel finanszírozná az országot, hogy az ne dőljön be. Szemben a friss keleti széllel, amely (egyelőre) politikai feltételek nélkül fújna ide milliárdokat.

Ne legyen igazam!
"Magyarország sem attól lesz jobb hely, ha mindenkitől független. Most sem amiatt boldogtalan, hogy része egy szövetségnek és a világnak, hanem pont azért, mert nem tudott feloldódni a társaságban. "

Szerintem az emberek 99 %-a simán feloldódna, ha annyit keresne mint egy "európai" (és nem a szlovákra gondoltam).
De tudom ez demagógia. :-)
@okostojgli: Ez Magyarországra is igaz (egyelőre). Úgymint: nem jön érted a fekete autó éjfélkor, mert nyilvánosan ekézed a kormányt, és nincs bepecsételve az útleveledbe, hogy csak a baráti országokba érvényes. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az üdvösséghez azért több kell.
Amúgy meg ez a háború az államadóssággal egy oltári nagy marhaság. Az államadósság ugyanis nem lő vissza, csak van. Be kell cserkészni oszt elejteni. Nem háború ez hanem vadászat.

"Vadászat az államadósságra". Andy Vajna akár hozzá is kezdhetne a megfilmesítéséhez. Természetesen közpénzből. Természetesen orbán vikivel a főszerepben. A színészi képességei megvannak hozzá. Lelki szemeimmel már látom is ahogy a célkeresztben feltűnik a távolban az államadósság, viktor visszatartja a lélegzetét, lő, aztán elhibázza. Az államadósság felriad, keresztülcsörtet a hitelek erdején aztán legázolja orbánt. Jövő héten új választások...
1011 éves feudalizmus... királyt keresnek a parasztok...
@dömPer: szerintem sem megalapozott a következtetést, az azonban elgondolkodtató, hogy a modern jobboldali kormányok általában szart csináltak, gazdagok fellobogózva. ennek ékes példája az Antall-kormány, de az Orbán-kormányok hátraarcai (Járai-Chikán-féle konszolidált - és sikeres - gazdaságpolitikából 2001-től Matolcsy-féle agybaj; majd a Matolcsy-féle privinciális keynesista agybajból újra konszolidáció, csak amolyan gyáván és erősen - minél kisebb a sarcolandó szavazóréteg annál jobb) is valami hasonlót jelenítenek meg.
ide-oda csapkodó szar, irányvonal nincs, de mindig minden fellobogózható és akkor úgy tűnik, mintha koncepciózus úton haladnánk a Szent István cirkálónkkal, közben meg csak viharban hánykolódunk egy halászhajóban és részeg a kapitány.
Jó írás, de ha pl. É-Korea helyett Svájc lenne a példa a szuverenításra, akkor borulna a koncepció.
@okostojgli: Kövér is feszegeti a pofonládát, neki is ki fog nyílni...

tény, hogy ebben az ügyben a szlovákok felmosták velünk a padlót, hiába fordultunk bármilyen nemzetközi szervezethez, nem sokat foglalkoztak velünk. A katonai erő bevetése nevetséges és felesleges felvetés
@dömPer: "dömPer 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban"

Csak azért szúrok be ilyeneket, hogy lehessen látni kiknek a véleménye számít igazán.
...
Pfff...
...
Muhaha!
@a-kis-herceg: Kell attól nagyobb demokrácia, amikor parasztokból is lehetnek királyok?! :)))

100 éve még kubikosoknak se lettek volna jók, most meg miniszterek, államtitkárok!
@dömPer: Na, kiscsíra! Ez már értelmesebb beszólás. Talán még lesz belőled valami. Csak így tovább. ;)
...
...
:P...
...
Muhaha!
@Bockó: Hát sajnos nem nagyon szültek. Komolyan elindultunk a kipusztulás felé, és emiatt borult fel véglegesen a nemzetiségi arány a Kárpát-medencében. Az a vicc, hogy például a szerbek, bolgárok a lényegesen hosszabb megszállást jobban viselték, nálunk tényleg hatalmas területen eltűnt a magyar lakosság.

Ja, és nem tudom felfigyeltél-e arra az apró különbségre, hogy ma már létezik felvilágosítás, meg fogamzásgátlás, tehát a gyerek nem jön, mint 500 éve, hanem tervezik.
@okostojgli: KÖVÉR ?

ugyanilyen elit miatt "ünnepelhettük" pár napja trianont...

buta, arrogáns, tisztességtelen, gané politikusok....

ha rajta múlik akkor a trianon ürügyén elvesztjük megint a zország 2/3-át... és Szlovákiába megyünk a Balatonhoz nyaralni...

kérdés szándékos országveszejtés? vagy "csak" ilyen tisztességtelen-tehetségtelenek valóban...

költői volt... mert semmit nem akarnak valójában, csak:
a KASSZÁT mexerezni és metartani....
a többi csak ennek a velejárója...
@Prolee2: "ha annyit keresne mint egy 'európai'"

Melyik európai? A sztrájkolós?
@kovi1970: és most regeltem negyed órával ezelőtt, mert elolvastam ezt a sz@rt és kinyílt a bicska a zsebemben.
@kovi1970: nem reménykedj, inkább megyek dolgozni. további minden jókat.
@csoko20: nagyokat tévecc...

1. mindig ilyen elitünk volt, 1011 éve amióta a feudalizmus tart
nagy hullámzás a színvonalban de többnyire a sz@r uszott a felszínen...

2. a zorbáni kommunista-fides elit az a rákosiban "gyökerezik"
akkor tényleg volt elitváltás... és tényleg senkik lettek "vkik"
ezeknek a ygerekeik már nem parasztok gyerekei...
lásd dávid vitéz stb...
na persze a tehetség és a tisztesség nem vehető meg...
Tótagyerek, én szívesen összedobok neked egy repjegyre ki a nagy Ámérikába, de nem retúrt fogsz kapni. Az első bejegyzésed után már tudtam, hogy ez a poszt lesz a napi poén nálam.
briliáns gondolatok, csak gratula!
Árpi, csak másolj be két wikipedia linket, és igazad lesz!
Köszi Tóta W, hogy zászlóra tűzted ezt a témát. Ennek a kitárgyalása itt a neten több évet is igénybe venne, ha lenne türelme a népnek komolyan gondolkodni a sorsáról.
@thinker_: Igen. Én sem csalódtam. Viszont nekem kifejezetten tetszik ez a "hiszti". Amellett, hogy igaz, még szellemes is. A humor az, öreg, ami leginkább hiányzik a te fajtádból.
@fedkvas: Azért, mert máshoz nem értenek.
Mondjuk én arra lennék kíváncsi ezt az egészet meggyőződésből vagy csak azért csinálják mert még jobban akarják kavarni a fekáliát. Nem mintha a végkifejlet szempontjából ne lenne mindegy, de ha az utóbbi akkor kezdhetjük átértékelni a hazaáruló fogalmát.

Volt "szerencsém" átélni a rendszerváltás óta eltelt 20 évet. Mindjárt antallék az ország szétlopásával kezdték a működésüket. Sajnos a helyzet azóta változatlan. Jópár ember megtollasodott rajta.
Na itt kell kezdeni az államadósság keresését. De hát a fidesz nem keresni akar hanem háborúzni...
És a gyerekek megértették Sztálin bácsit és hagyták pihenni.
Látjátok gyerekek, hát ilyen jó ember volt ez a Sztálin bácsi, pedig le is lövethette volna őket.
@baranowicze: "Az első bejegyzésed után már tudtam, hogy ez a poszt lesz a napi poén nálam."
Nem vagy te egy következetlen barom állat?
@a-kis-herceg: Mondjuk az 1011 évből 990-ben a zembereknek nem sok beleszólása volt, hogy ki legyen az elit.
A fennmaradó 21 év meg inkább egy Monty Python burleszk a demokráciáról.
@dömPer: Bocs, nem bszogatni akartalak. De első hozzászólásra nem szidjuk az Árpit, mert aztán senki nem mossa le rólunk a fideszes bértroll szerepet. Aztán lehet újra regelni. ;)

Lehet sokszor elragadtatja magát, főleg ami a keresztet illeti, de aki nem látja a mai magyar rögvalóság problémáit az csak fideszdrukker lehet vagy nem is itt él (szigorúan saját vélemény).
@csoko20:
Mit akarsz, van hozzá bohócügyi államtitkárunk is!
@csoko20: Bezony, "viktor élete" (vagy Brian?), egy az egyben. Csak már egy kicsit umcsi és főleg kártékony az országra nézve...
@rajaram:
Töriből szar voltam.
Mikor akarta bárki utoljára Svájcot megszállni?
@okostojgli: Akkor lehetne ez az új himnuszunk?

"Míg a törpe ordibál,
mert az óriás vállán áll,
míg az óriás félreáll,
mert a törpe ordibál,
míg az őrült körbejár,
miénk ez a cirkusz,
itt mindenkire szerep vár.
Kússzunk fel, a lépcső vár,
kár, hogy néhány csúszda megfordítva áll.
És lenn a háló kissé elszakadt, de így izgalmasabb,
s van, aki nézi csak.
Tudnod kell, fontos szabály:
ha a legkisebb a legtetőre áll,
õ mindenkinél ügyesebb, és fentről mindent lát;
figyeld az ő szavát.
Míg a törpe ordibál,
mert az óriás vállán áll,
míg az óriás félreáll,
mert a törpe ordibál,
míg az őrült körbejár,
miénk ez a cirkusz,
itt mindenkire szerep vár.
Miénk ez a cirkusz.
Mindenkire szerep vár.
Miénk ez a cirkusz.
Min-den-ki-re szerep vár.
Min-den-ki-re szerep vár."
@okostojgli: Laktam kollégiumban négy éven keresztül és bizony egy az egyben Kövér Lászlóhoz teljes mértékben hasonlító halggatók is voltak. Zsíros haj, ritka mosakodás, zoknicsere még ritkábban. Szellemi színvonaluk megkérdőjelezhető volt, recska és fingóversenyt rendeztek. Eszük volt, közepesen tudtak azért tanulni, de leginkább eredetükkel éltek vissza. Ugyanabból a körből, ahonnan ők eredtek persze voltak nagyobb számban jól nevelt erkölcsös fiatalok is.
@okostojgli:

Nagy mák, hogy csak 3 évet kell kibírni (vagy ha előbb el nem takarítják őket), nem 150 évet :)
@kovi1970: "De hát a fidesz nem keresni akar hanem háborúzni..."
Szerinted, valaki zsebre tette azt a 24 ezer Milliárdot ami az államadósádunk? Meg kéne keresni, hogy kivolt az személy szerint? Ez nem fér bele egy nokiás dobozba, akárhogy szédítik a népet.
A háborúzásra való hajlam a Fidesznél, jó megállapítás.
@kvasztics47:

Lehet hogy háborúzni akarnak, de ki harcol majd értük? Én biztos nem. :)
@adflexum:
Az valami 200 éves történet lehet. És sikerült neki?
@okostojgli: a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Elnöke Szlovákiában tankokat emleget? Ezek után Kövér még mindig a helyén van? Még mindig az Országgyűlés Elnöke, parlamenti képviselő? Nem lehet, hogy a szlovák nacionalisták beépített embere?...
@baranowicze: nem mindegy ám, hogy veled vagy rajtad nevetnek. már ha érted, mire gondolok
@Nard: TakarítjUK. Te, én, mindannyian. Úgy nemzetileg összefogva.
@okostojgli:

Jó ebben benne vagyok :) Én szívesen ütném fejüket egy felmosófával :)
@Le_Penseur:
iszonyat, amit ezek a fiúk meg nem engednek maguknak
@okostojgli: Persze, azóta hivatalos nyelv ott a francia:))) Sőt, az olasz is és még a németet is kötelezővé tették!!!

Lúzer egy népség, hegyekkel körbezárva: svájciul már szinte senki nem beszél;)
Nem lennék meglepve, ha a cikk írója több évet is ülne...

1., nemzeti jelképeink gyalázása
2., uszításra, izgatásra alkalmas az írás
3., emberi méltóságot sért
4., rágalmaz és hitelt ront becsületet sért...

A cikk írója maga az alapfogalmakkal nincs tisztában, pl. mit jelent a szuverén! Az azt jelenti, más érdekeltségek nem szólnak bele a belügyeibe... Észak Korea hogy lenne szuverén, ha blokád alá van vonva majd 60 éve már?!

A másik, a deficit a természeti katasztrófák és egyéb szemétségek miatt, mint a deviza hitel, a külföldi energia források importja, vagy az antidemokratikus országok mint az USA terror törekvéseinek a katonai segítsége miatt van...

Az USA-t demokratikusnak nevezni, amikor ott a legnagyobb gyermekhalandóság, az Egyetemes Emberi Jogok sárbatiprása, amikor gyermekek százezrei éheznek, és gyakran csak úgy bírósági eljárás nélkül tartanak koncentrációs táborokban embereket?!

Az egy dolog, hogy terror nagyhatalom... de ettől még nem lesz demokratikus...
@csoko20: Nem kell ahhoz demokrácia, hogy egy napszámos - kifutófiúból a miniszterhelyettes legyen valaki. Nézd csak meg pl. Földesi Jenő vagy Rácz Pál, Rácz Sándor, Pallagi Ferenc....
@Alterix:
És még a tehén is lila!
Áááá...
@Prolee2:
Bármikor kereshet egy magyar annyit, mint a nyugat európai 80%-ka, csak oda kell menni.
Aki értelmes és hajlandó egy keveset tanulni az biztosan talál magának a nyugati országokban elfogadható megélhetést, családostól.
Akik viszont itt maradunk, szórakozzunk azzal, hogy megpróbáljuk a zorbánt elzavarni és egy kisebb jövedelmi pályán hazudni magunknak, hogy millen jó a Magyarországi élet. Egyedi.
Itt a szuverenitás téves értelmezéséről van szó. Attól, hogy egy döntésnek igen kellemetlenek a következményei, még a döntés joga továbbra is a miénk. Megtehettük volna, hogy felvesszük azt a 800 milliárdot, de annak lettek volna következményei EU oldalról.
Mi teljesen szuverének vagyunk, csak épp bizonyos dolgok annyira károsak lennének, hogy azt mondjuk, hogy "nem lehet". Pont, mint ahogy azt mondjuk a gyereknek, hogy csupasz seggel "nem szabad" beleugrani a kaktuszba, pedig dehogynem szabad, csak rohadtul nem érdemes.

"Boldogok az országok, amelyek nem maguk döntenek az inflációról."
Ez ebben a formában nem igaz. Az infláció, bár tényleg nem oldja meg a problémákat, de bizonyos dolgokra azért jól jön.
@Con Storm:
Légyszi, te is olvasd már el Kövér tankos beszólását, hagyd kicsi ülepedni, aztán gyere vissza.
@Nard: "Nagy mák, hogy csak 3 évet kell kibírni (vagy ha előbb el nem takarítják őket), nem 150 évet :)"
Aztán jöhet a jobbik?
"az ún. jobbos kultúra főleg összelapátolt szarból áll, gazdagon fellobogózva"

anyád picsája...
@okostojgli: Akár a sztájkolós is.
Ha jól emlékszem az eurot használó országokat kötelezték, hogy adjanak lóvét pl a görögöknek. (vagy valami ilyesmi volt)
Azért az vicces amikor a szlovák a maga 400 EUR fizetéséből adjon, hogy a görögnek ki lehessen fizeti a 2000 EUR fizetést/nyugdíjt. HA-HA-HA
@kvasztics47: "Szerinted, valaki zsebre tette azt a 24 ezer Milliárdot ami az államadósádunk?"

Röviden és tömören? IGEN.

Kicsit hosszabban:
Sajnos választott vezetőink aprópénzért elárulták a választóikat. Annak a huszonakárhányezermilliárdnak egy része jattként a hatalmi elit zsebében landolt. Amiből aztán lett szépen 4 kerék, ház, nyaraló, külföldi bankbetét agyereknek ha felnő, tokaji szőlőbirtok.
Nagy része pedig kivándorolt külföldre, külföldi cégeken keresztül adóengedmények, túlárazott állami beruházások ésatöbbi formájában. A legnagyobb hazugság, hogy ezt a magyar állampolgárok élték fel...
@kovi1970: " A színészi képességei megvannak hozzá."
Szegény Dzsoni és Árnika? :D Maradhatott volna a kaptafánál Tomikával együtt.
@Tóta W. Árpád:

a képutalás kurvajó! le a kalappal! lelőhetem?
egy vers az, illetve pontosabban: a IX. versszak első sorának második fordulata...

Berzsenyi:
A magyarokhoz

Romlásnak indult hajdan erős magyar!
Nem látod, Árpád vére miként fajul?
Nem látod a bosszús egeknek
Ostorait nyomorult hazádon?

Nyolc századoknak vérzivatarja közt
Rongált Budának tornyai állanak,
Ámbár ezerszer vak tüzedben
Véreidet, magadat tiportad.

Elszórja, hidd el, mostani veszni tért
Erkölcsöd: undok vípera-fajzatok
Dúlják fel e várt, mely sok ádáz
Ostromokat mosolyogva nézett.

Nem ronthatott el tégedet egykoron
A vad tatár khán xerxesi tábora
S világot ostromló töröknek
Napkeletet leverő hatalma;

Nem fojthatott meg Zápolya öldöklő
Századja s titkos gyilkosaid keze,
A szent rokonvérbe feresztő
Visszavonás tüze közt megálltál:

Mert régi erkölcs s spártai férfikar
Küzdött s vezérlett fergetegid között;
Birkózva győztél, s Herculesként
Ércbuzogány rezegett kezedben.

Most lassu méreg, lassu halál emészt.
Nézd: a kevély tölgy, mellyet az éjszaki
Szélvész le nem dönt, benne termő
Férgek erős gyökerit megőrlik,

S egy gyenge széltől földre teríttetik!
Így minden ország támasza, talpköve
A tiszta erkölcs, melly ha megvész:
Róma ledűl, s rabigába görbed.

Mi a magyar most? - Rút sybaríta váz.
Letépte fényes nemzeti bélyegét,
S hazája feldúlt védfalából
Rak palotát heverőhelyének;

Eldődeinknek bajnoki köntösét
S nyelvét megúnván, rút idegent cserélt,
A nemzet őrlelkét tapodja,
Gyermeki báb puha szíve tárgya. -

Oh! más magyar kar mennyköve villogott
Atilla véres harcai közt, midőn
A fél világgal szembeszállott
Nemzeteket tapodó haragja.

Más néppel ontott bajnoki vért hazánk
Szerzője, Árpád a Duna partjain.
Oh! más magyarral verte vissza
Nagy Hunyadink Mahomet hatalmát!

De jaj! csak így jár minden az ég alatt!
Forgó viszontság járma alatt nyögünk,
Tündér szerencsénk kénye hány, vet,
Játszva emel, s mosolyogva ver le.

Felforgat a nagy századok érckeze
Mindent: ledűlt már a nemes Ílion,A büszke Karthágó hatalma,
Róma s erős Babylon leomlott.
@bigthereal: pedig igaz... anyni mexorítással, hogy

a bal sz@r se jobb...
@Kóser Malac:
Igen, de kis "j"-vel.

Vagy az Értelmesebb, ha így jobban tetszik. Vagy a Kevésbé Hülyébb.
@kvasztics47: Ha ezt elzavarjuk jön másik.
Tök mindegy melyik oldalról. Mára eljutottunk oda, hogy egy választáson szavazhatsz a FOS és a SZAR között.
Tök mindegy ki viszi a kormányt.
Kedves Szerző, ha nem tetszik itthon, el lehet menni (mint kedves példaképe ajánlotta anno).
Ha tud jobbat, tegye már közkinccsé!
@a-kis-herceg: "mindig ilyen elitünk volt, 1011 éve amióta a feudalizmus tart"
Tiltakozom. Rémlik, hogy pl. Mátyás király vagy Zsigmond alatt még volt valami érdemi irányítás.
A gáz azóta van mióta az ország államformája "Kiskirályságok" :(
@kvasztics47: "Akik viszont itt maradunk, szórakozzunk azzal, hogy megpróbáljuk a zorbánt elzavarni"

Sajna ez nem szórakozás, legfeljebb mazoistáknak.
Ettől függetlenül szükséges rossz...
@Con Storm: És még a niggereket is verik!!!
Szerencsétlen Obama mit kaphat a FEHÉR Házban, ha épp nem veszi a kamera:)))

Így már annyira nem is fáj, ha magyar gyerekek tízezrei éheznek, mert ilyen van az USÁ-ban is!!!

A Kubatov lista, a köztisztviselők indoklás nélküli kirúgása, lehallgatása, vonalkódos kérdőívek csak smafu a CIA-hoz képest.
@Jól figyeljenek, mert csak egyszer mondom el!: Persze. Mennyen el az aki ezt ajánlgatja másoknak. Mindjárt megoldódna sok problémánk.

Megoldás? Normális adórendszer, normális adókkal, amit mindenkitől kivétel nélkül BESZEDNEK. Röviden és tömören ennyi kellene, hogy meginduljon itt valami.
Sajnos EZ alapvető ellentétben áll a mindenkori választott vezetők érdekével. Ugye erre a megoldást már nem szükséges részleteznem?
@Prolee2:
Nem kötelezett senki senkit, viszont egyhangú szavazat kellett hozzá. Másodszor a szlovákok be is intettek. Ha jól emlékszem.

Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy mert valaki nálad többet keres még nem biztos, hogy nincsenek problémái ami miatt hallassa a hangját.
"Magyarország sem attól lesz jobb hely, ha mindenkitől független. Most sem amiatt boldogtalan, hogy része egy szövetségnek és a világnak, hanem pont azért, mert nem tudott feloldódni a társaságban"

elég lett volna ennyit is írni...
ez van.
sőt megkockáztatom, mi magyarok egymás társaságában sem tudunk feloldódni.
Árpád, Árpád... Már megint hülyeségeket okádsz... Sugárban.
@Jól figyeljenek, mert csak egyszer mondom el!:
"Kedves Szerző, ha nem tetszik itthon, el lehet menni"

Hinnye! Másfél éve még szitkozódva emlegettük, ma meg már idézgetjük???
:))
Mi jön még? Orbán Viktortól az "elkúrtuk, nem kicsit, nagyon" szlogen?!

Ez a szép azonosulás...
@Jól figyeljenek, mert csak egyszer mondom el!:
Szerintem meg az menjen el aki szétkúrja az országot.
A bohócügyit itt hagyhatja, azzal elleszünk.
@rajaram:
Tevedes. Svajc annyibol szuveren, hogy nem tagja az EUnak, de a gazdasaga nem attol eros, hogy teljesen elzarja magat a korulotte levo orszagoktol, sot. G
Gazdasagi es politikai ketoldalu megallapodasok es egyezmenyek sora erositi az orszagot, nem pedig az, hogy bezarkozott, vagy vmi ilyesmi.
@TetraB: "sőt megkockáztatom, mi magyarok egymás társaságában sem tudunk feloldódni."

Erre a problémára lett kitalálva a szabad pálinkafőzés! Nem a gasztronómia és nem is a hagyományok voltak az igazi érvek.

Ha jól be vagyunk tankolva, akkor kellemesebben telnek a napok és fenn is azt csinálnak, amit akarnak...
@Prolee2: "Tök mindegy ki viszi a kormányt."

Messze nem mindegy. Csak nem olyannak kell adni aki már leszerepelt egyszer-kétszer. Remélhetőleg ebből az esetből tanulnak a választók.

A felvetett problémádra pedig a válasz. Nem, még nincsen olyan akire nyugodt szívvel lehetne szavazni.

Erre a megoldás a választott vezetők feladatainak és jogainak drasztikus szűkítése, velük szemben totális elszámoltatás bevezetése. Mondjuk félévente.
Bizony, nem a választók jogait kéne csorbítani nap mint nap ahogy orbánka gondolja.
@dömPer: Csak eppen senki sem nevet rajta. marmint a felvetesen. A magyar Orszaggyules elnoketol nem ilyen felveteseket var az ember.
@Kompli: ezt írtam: "hullámzás a színvonalban de többnyire..." rossz

azaz nyitva hagytam én is az üdítő kivételeknek...

mellesleg akkor voltunk nagylegények amikor IDEGEN KÜLSŐ ellenség vagy elnyomás volt...

csak a független országgal nem tudunk mit kezdeni...

szóval a külföldi sz@rt jól lerázzuk...
de a hazai sz@rral nem tudunk mit kezdeni...

feudalizmus van/volt/lesz

ha tehetségesebb vagy mint itt lehetőséged van... akkor külföld...

a polgárosultabbaknak itthon sz@r érzés...

győzike-lagzilajcsi-alekosz NÉPE...

sz@r nép sz@r elitje...
@Jól figyeljenek, mert csak egyszer mondom el!:

'ha nem tetszik itthon, el lehet menni'

Nahát! Hogy te miket ajánlgatsz a felvidéki magyaroknak, az erdélyi székelyeknek...

Egy Slota, Fico veszett el benned!

Hinnye hej!
@kovi1970: "hogy ezt a magyar állampolgárok élték fel"

Pedig.
@kovi1970: "legnagyobb hazugság, hogy ezt a magyar állampolgárok élték fel"
Pedig ez nem hazugság!
Az 1980-as évek életszínvonalát szeretnénk megtartani (ami, már elúszott), de nem lehet anélkül, hogy alkalmazkodnánk a nyugati termelési technológiához és főleg a gazdasági kulturához.
Magyarban a lopás annyira természetes, mint a levegővétel, A szerződések betartása, még a legmagasabb szintensem számít normának. Lásd: metrókocsi szerződés.
Az igazságszolgáltatási rendszerünk , még a 30 évvel evelőtti szinten van.
A munkás, a vállalkozó energiáinak nagyobb része abban merül ki, hogy elérje a járandóságának a kifizetését. Lásd: a tűzoltók 7 hónapja elmaradt bérkifizetését.
Csak a segélyekből és a támogatásokból (vasúton csak az utazók 10-15%-ka fizet) tudjuk fönntartani a társadalmi békét. Erre viszont rengeteg pénz kell.
Oszt jó napot!
Egy két dolgot helyre kéne tenni. Nem vagyok egy jobboldali érzelmű ember de nem kéne szétfikázni úgy alle zusammen az egész jobboldali értékrendet, mert bizony bizonyos helyzetekben jobban alkalmazható mint a baloldali. A másik: hol van ma ebben az országban jobboldali párt? Melyik az? Mondjatok már egyet! Én úgy tudom csak annak mondják magukat, mert amit csinálnak az színtiszta bolsevizmus. Aztán ott van a szarkupacos hasonlat. Ez az egész magyar társadalom sajátja. Így érvel szinte mindenki. Az írás ezeket leszámítva jó, de az alapokkal legyünk már tisztában.
@okostojgli: De igen, erdekes ezt latni, de latogass el egyszer az USA-ba, es toltsel idot pl Coloradoban. Latni fogod hogy USA egy nagy falu tulajdonkeppen, konzervativak es joindulatuan egyszeruek mint egy szog
@kovi1970: "velük szemben totális elszámoltatás bevezetése"

Mármint hogy nem lopnak-e?
@kovi1970: Tetszik a filmötlet... látom szemeim előtt a képsorokat... :P
@blah: Tóta a magyar jobboldalról ír, ami természetesen ultrabal. Hol van nekünk egy CDU/CSU-nk? Sehol!
@paroma:
Később viszont szóba került, hogy szabad ország. Ezzel a kitétellel egy percig sem vitatom a konzervativizmusuk mértékét.
A jobboldaliak szeretik kihangsulyozni az osszes negativ dolgot az EU-val kapcsolatban, de a pozitiv dolgokrol mindig melyen hallgatnak.

Az intra EU-s kereskedelem a legnagyobb a vilagon, ami szamtalan export lehetoseget ad nekunk. Az mar mas kerdes mennyire hasznaljuk ki. Az euro bevezetese is a kereskedelmet es a befektetesnek kedvezne, hiszen az arfolyammozgasbol valo bizonytalansagot kikuszobolne, plusz befektetesi atlathatosagot jelentene es a vallalatok jobban tudnak tervezni a jovovel kapcsolatban. Az euro bevezetesevel a monetaris es fiskalis politika is konszolidalodhatna.

Az EU-s tamogatasi penzekbe es a javak, szolgaltatasok es emberek szabad aramlasarol mar nem is beszelve. Kulfoldon se vallalhatna senki munkat, az utazas se lenne ennyire egyszeru.

Persze vannak negativumok is, de azok messze kisebbek, mint a pozitivumok, hiszen akkor mindenki kilepne vagy be se lepett volna. Egyelore minden orszag aki bent van az euroba, az mind fejlettebb Mo-nal es azok is lesznek ha nem teszunk erofesziteseket, arra hogy mi is felzarkozzunk a tobbi EU-s orszaghoz.

Ha a Fideszen mulik itt India lesz. A sok koldusgyereknek majd osztogathatjuk az alamizsnat, de legalabb lesz mibol ha a gazdagok koze tartozunk.
Trianonnak, Mohácsnak vagy Irapuatónak az életünkre a hatása akkora, mint mondjuk a crécy-i csatának: nulla. Erre rádöbbenni akkora katarzis, mint pl. arra, hogy nincs isten. Nehéz, mert a busongási paradigma szerves része az örökös nemzeti tantervnek (igen, a komenistának is, csak ott meg a Tanácsköztársaság leverése is bejött), de nem lehetetlen, és ha sikerül, hihetetlen távlatok nyílnak. Pl. ki lehet menni Amerikába, és csak a kulturális sokkal kell megbírkózni, a lelkiismereretfurdalással nem. Meg önfeledten lehet élvezni a Tóta cikkeit plusz a reakciókat.
Hú, beleírtad a pápát, lesz itt hitvédő hommandó nemsoká...
Itt a legújabb, szuverenitást csorbító cucc:
www.fn.hu//makro/20110607/orban_kemeny_unos_kritikat_kapott/
@genyamagyar: "ami természetesen ultrabal"

Hát igen.
Régi téma nálam, hogy hova a francba tűnt el Thürmer elvtárs. A 2004-es kórházprivatizációs népszavazáson még Orbihoz hasonlóan kampányolt (politikai perverzió ahogy a Munkáspárt összefekszik a Fidesszel, a'la Gyurcsány), de a vizitdíjason már nem volt sehol, és azóta sem. Megnéztem volna ahogy a hírekben Szijjártó után közvetlenül Thürmer nyomatja a népnyúzásos dumát.
@navigon: Gratulalok, ez talalo volt!
"az ún. jobbos kultúra főleg összelapátolt szarból áll, gazdagon fellobogózva"

Ej, be szép, mértéktartó és mértékadó vélemény!

Na, innentől nem olvastam tovább. Mert minek? Ez a vélemény éppenhogy maga az, amivel vádol (=egy rakás szar).

Most mégis, mennyivel különb ez annál, ami majd itt nemsoká kitör (vélhetően a szerző legnagyobb gyönyörűségére), hogy aszongya "temocsokbüdöszsidóakurvanyádat!" és társai?! Mennyivel? Semennyivel.

Le kéne már szedni azt "for a better Magyarland" feliratot. A jobbító szándék alapvető jellemzője ugyanis az lenne, hogy olyat írunk, amit a jobbító szándék célpontjai legalábbis elolvasnak. Vagy ha átküzdik magukat a... kupacon, akkor legalább elgondolkodnak rajta, nem utasítják el csípőből. A zsigeri megfogalmazás nem lehet a jobbító szándék jele.

Tehát jobb lenne a jelmondatot a valóságnak megfelelően kicserélni a "Szentháromságom: botránykavarás -> nézettség -> reklámbevétel" feliratra...
@blah:

"hol van ma ebben az országban jobboldali párt? Melyik az? Mondjatok már egyet! Én úgy tudom csak annak mondják magukat, mert amit csinálnak az színtiszta bolsevizmus."

Ha a tenyleg egy komoly bolsevista part lenne a Fidesz az is jobb lenne Mo-nak. Meg bolsevista partnak is csapnivaloak. Legalabb kovetkezetesen lennenek bolsevistak, akkor legalabb tudnank, hogy hogyan gondolkodnak es mit varhatunk toluk a jovoben.

A Fidesz az egy populista part, ami azt jelenti, hogy nincsen politikai iranyvonala mindig az aktualis erdekei alapjan politizal, ugy hogy a legnagyobb hasznot tudja huzni. Ellenzekben teljesen mast mondott mint amit most.

Ha kell szelsojobboldali, ha kell szelsobaloldali, legkevesbe konzervativ jobboldali.
Nem igazén értem mi a mondanivalód lényege.

Példaként hozod Amerikát a demokráciában való jártadsságukban, de azt elfelejted megemlíteni eközben hogy kevés Amerikától nacionálisabb és ha úgy tetszik szuverénebb nemzet létezik.
Nagyívben szarnak mindenki véleményére legyen szó háborúról, vagy éppen válságról.

A bazi nagy igazság az az, hogy a magyaroktól a közeli és távolabbi szomszédainkat tekintve mindenki nacionalistább és szuverénabb.

A szlovákoktól a németeken át a franciákig mindenki.
@navigon: "Trianonnak, Mohácsnak vagy Irapuatónak az életünkre a hatása akkora, mint mondjuk a crécy-i csatának: nulla."

Ezt felvállalni kurva szar lenne. Mert jelenlegi nyomorúságos helyzetünkre új magyarázatot kellene találni.
Egyszerűbb tatárt-törököt-németet-tótot-oláht-franciát-zsidót-kommunistát kiáltani, mint felelősen döntést hozni!
@navigon: Trianonnak vagy Mohácsnak igenis nagy a hatása az életünkre, csak nem lehet összehasonlítani a Milettvónaha-verzióval érdemben. Csak nem busongani kell rajta, hanem tanulni belőle, és minimalizálni a károkat, utóhatásokat.

A radikális naagymagyarországosok sem a határon túli magyarokért keseregnek (ilyen meg már nincs is az új alaptörvény és Semjén szerint), hanem saját magukért. Túl kicsiknek érzik magukat, és igazságtalanul elcsatoltak tőlük milliókat (főben-négyzetméterben). És úgy érzik, hogy ha nem csatolták volna el, akkor most nagyobbnak érezhetnék kicsinységüket. Továbbá az acsarkodás-gyűlölködés Forradalmárrá magasztalja őket, ha Szent Célért ártanak.

Ki lehet menni Amerikába, valóban. De nem hiszem, hogy Tóta W. írásait ott is ugyanígy élvezném, mint itthon.

Magyar vagyok, na.
Kedves hozzászólóim, tessenek már tudomásul venni, hogy Augiász istállóját nem lehet ilyen rövid idő alatt kitakarítani!
Ne üljenek fel a demagóg (és ellenérdekelt!) szövegelőknek!
@Kóser Malac:

Nyilván nem, azok már nem jutnak be sehova 3 év múlva. Emlékezz a részegen síró Nemzet Disznajára a médiahajón amikor kiesett a miép :D
Valóban nem Hawking, hanem Dawkins az, aki nem csak bizonygatja, hogy nincs Isten, de még örül is annak, hogy nincs egyetlen isten sem a Földön; szerinte jobb lenne a világ nélküle. Vagy legalábbis állna még a World Trade Center.

"There are thousands of gods that you don't believe in, so you're an atheist too. I just go one god further!" -- tudtommal Dawkinstól saját magától
@VIC20:
Pedig jó lenne ha továbbolvasnád, mert kifejti.
Én megértem a blog szerzőjét. Valamiből élnie kell, ezért használ és gyárt provokatív céllal ilyen írásokat. Mocskolódik és ezzel pukkasztja a más véleményen, más nézeten, más erkökcsi alapon élőket. Ezek közül pedig sokan ugranak az átlátszó trükkre és hasonló stílusban válaszolnak. Bár én azt is feltételezem, hogy a legordenárébb válaszokat Árpi haverjai írják, hogy bizonyítsák a másik tábor súlyos gyökérségét.
@Prolee2: "Mára eljutottunk oda, hogy egy választáson szavazhatsz a FOS és a SZAR között.
Tök mindegy ki viszi a kormányt."
Akkor lehet, hogy te, már el mehetsz!

Akik itt maradunk fontos, hogy mérlegeljük, hogy van e jobb lehetőség.
Aki itt marad, annak tudomásul kell venni, hogy abból a MAGYAR anyagból kell főznie ami itt található. Politikust, sajna nem tudunk importálni. Aztán az alma sem esik messze a fájától. Csak ilyent találunk aki nem tökéletes. Azért lehet valamivel jobbat találni, mint az előzők. Még az is lehet, hogy van aki tanult a hibáiból és már nem hajlandó rossz minőségű kompromisszumokat kötni, még a jó cél érdekében sem.
Gondolkodjunk és keressük az elfogadható megoldást.
Mózes népének 40 évig kellett vándorolnia a sivtagban, hogy megtisztuljon a rabszolgaság beidegződésétől.
Sikerült is nekik!
@okostojgli: "Régi téma nálam, hogy hova a francba tűnt el Thürmer elvtárs."

Kis ország vagyunk, csak egy kommunista vezetőt engedhetünk meg magunknak ;)
@_drc_:
"a képutalás.. le a kalappal! lelőhetem?"

Nekem a megkövesült csigaház jutott eszembe róla és akkor Radnóti.

Ennek a versnek el lehet vonatkoztatni a szerelmes jellegétől, és értelmezzük a hazánkra, úgy egészében:

"Kezed párnámra hull, elalvó nyírfaág,
de benned alszom én is, nem vagyok más világ."

Nem jó a nemzetnek egyedül- ez a cím. Radnóti = hazaszeretet.
@Lacdelo: Tegyél egy szívességet az olvasóknak! NE ÍRJ TÖBBÉ KOMMENTET !
@VIC20:

Vizualis fajta a magyar. Ezt legalabb mindenki megerti, meg ha el is utasitja. A lenyeg az igaz, meg ha eros is a metafora. De miota is ennyire kifinomultak es kenyesek a jobboldaliak?

Gyurcsannyal, komcsikkal, zsidokkal, romakkal, melegekkel kapcsolatban hangzottak el szabatossabb megfogalmazasok is a jobboldalrol. Akkor egy "kifinomult" jobboldalos kommentelo sem itelte el ezeket a szep magyar jelzoket.
@kvasztics47: A jobboldalba és a keresztényekbe való belerugás az alap. Itt kezdődnek az írások, és itt is végződnek.

A tartalom mellékes. A cím: Nem jó a nemzetnek egyedül. Mintha bárki állította volna ennek az ellenkezőjét.
A szuverenitás cseppet mást jelent, és ebből a fogalomból Európában vélhetőleg nekünk jut manapság a legkevesebb.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Na azokkal te biztos jól járnál. Ugynannyira utálják a magyarokat, mint te.
A legnagyobb baj ebben az országban, hogy két politikai garnitúra létezik: a pénzügyi gengsztereké és a küldetéstudatos elmebetegeké. Előbbiek szépen lenyúlják a dolgozó nép pénzét, más kárt igyekeznek nem csinálni, mert az megzavarhatja a szervezett lopást. Utóbbiak meg szétverik az egész boltot. Jelentkezőket kérek, akik segítenek őket bezárni a gumiszobába.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
És ha hozzávesszük Kövér fentebb idézett tankos beszólását, lehet, hogy tényleg fogunk mi még zmrzlinát nyalni.
@okostojgli: Kifejti. És?
Én éppen azt írtam le, hogy miért elfogadhatatlan így kezdeni egy írást - függetlenül attól, hogyan folytatja az illető.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Mellesleg Gyurcsány alatt kezdődött a folyamat, hogy elmaradoztak Romániából a vendégmunkások, és Szabolcsból kezdtek átjárni melózni hozzájuk.
@ürügyminisztériumi álamszitkár: "Ki lehet menni Amerikába, valóban. De nem hiszem, hogy Tóta W. írásait ott is ugyanígy élvezném, mint itthon."

Dehogynem, söt: kisebb a tét. Tóta vicces, de amikröl ír az véresen komoly. A legnagyobb jóindulattal is egy nagyon rizikós kísérlet folyik otthon, nekem nem tünik úgy, hogy jó vége lesz.
@VIC20:
Ha a végén írná le akkor nem lennél kiakadva?
@Lacdelo: És?

Nem megyek bele az általánosításod cáfolgatásába. Alényeg úgyis az, hogy jelen esetben ÉN vagyok (úgy tűnik, túlzottan igényes).

De azért szép a csúsztatás: metafora, az, persze. Meg hogy vizuális típus. Mert ez jobban hangzik, ugye? Ettől megszépül, ugye? (Persze, hogy metafora, hiszen nem lehet szó szerint értelmezni, ez nyilvánvaló.)

Nem. Ez egy értékítélet volt. nincs mit szépíteni rajta. Ennyi.
@vomita: "Bár én azt is feltételezem, hogy a legordenárébb válaszokat Árpi haverjai írják, hogy bizonyítsák a másik tábor súlyos gyökérségét."
Nincs baj a másik táborral. Ugyan olyan szép magyar emberek, mint a többi magyar. Sajnos előbb utóbb ők is kénytelenek lesznek megszabadulni az elfogultságuktól. Főleg, ha figyelemmel kísárik a neten folyó vitákat.
A szerző írása nagyon találó. Érthető, hogy a híveket ez fájdalmasan érinti azért, mert őksem akarnak egy genyó társadalmi rendszerben élni. A csalódás, igen lehandoló, de szolgáljon vígasztalásul nekik, hogy az előre látott beteljesülés sem jobb.
@okostojgli: Mikor volt ( van) olyanunk , amitől (amiért ) Svájcot nem szállták meg ???? Nagyon egyszerű emberke vagy....
@Trompf: en nem vagyok nacionalista, sem rasszista.

a hulyeket utalom. az nem erdekel, hogy magyarhulye, zsidohulye, ciganyhulye, szlovakhulye...

slota, vona, funar mind. retardalt balfasz mind, akik azt hiszik, mert oket oda szarta az anyujuk, ahova eppen sikerult, azzal barmifele elojog jar masokkal szemben. de mivel en ezt a gondolkodast elutasitom, igy nalam nem all meg az egy adott nep v nepcsoport gyuloletenek vadja:-)

az, hogy te csak ugy tudod elkepzelni az eletedet, hogy egyeseket a szuletesuk miatt gyylolsz, az teged minosit, nem engem.

te egy fasz vagy. de nem azert, mert magyar vagy, hanem mert a viselkedesed alapjan fasznak minosulsz, eppencsak a szokokut hianyzik a fejedrol. de akkor is fasz lennel, ha ciganyfasz lennel, ha zsidofasz lennel, nemetfasz, osztrakfasz, svajcifasz. nem szamit.

a lenyeg az, ha izgalomba bizonyos vezenyszavaktol izgalomba jossz, akkor kihuzod magad:-)
@kvasztics47: Csalódott vagyok az igaz.
Jobban, mint vártam, és jóval kevésbé mint az elműlt 8 évben.

De ha már így egyetértessz az írással, mondj már egy országot légyszi Európában aki kevésbé szuverénabb nálunk.
Akinek beleszóltak a költségvetésébe, az alkotmánymódosításába a törvénykezésébe.

Esetleg olyat tudsz aki kevésbé nacionalistább ? Pl szlovákok, románok, vagy framciák ?

Mi a tökömről beszéltek emberek !?
@okostojgli: Tökmindegy, hol írná le, ez a kijelentés elfogadhatatlan. Mélyen lekezelő, lefitymáló, minimum a nép felét szeretné szellemileg lenullázni.

És persze mélységesen ostoba is - számos okból.

Persze megérthető, hogy az elejére pakolta. Ez a lap potenciális (nem a better magyarlanddal hazudott) célközönségének a legjobb hely: a szenzációhajhász indítás felkelti az olvasói figyelmét.
Árpád, az írás parádés! A felütés szakrális, kakozófiai remek, csodálattal olvastam.

Istenkáromlás miatt be leszel perelve, mint József Attila. Szép munka lesz a dominaper mellé.

Sokat gondolkodtam, mi lehetne a rántotthús autómatrica ellenpontja?

- Nagy Törökország?
- Még Kisebb Magyarország?

Nem: "Kis Észak-Korea". A megfejtésért külön is hálás vagyok az írásnak, pedig még csak most kezdem olvasni a kommenteket, annak biztos tudatában, hogy rengeteg öröm vár.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Látod ez máris különbség közöttünk. Én téged szeretlek akkor is, ha csak spermát lövelsz .. Te.. te nagyon nem fasz.
Alapvetoen jo cikk, de a demokracia mintapeldajanak szerintem hiba volt pont az USA-t felhozni. Ha mar, akkor valamelyik nyugat-europai vagy skandinav allam, mondjuk Svedorszag hitelesebb lett volna.
Az USA-ban ugyanugy latszatdemokracia van mint Mo-n, csak persze egesz mas talalasban. Mindazonaltal a kedves valasztok ott is csak arrol donthetnek hogy a felkinalt szarbol vagy fosbol valasztanak. Raadasul a tobbseg annyira le van butitva hogy a szart is steak-nak nezi es vidaman felzabalja.
A mertektelen korrupciorol nem is beszelve.
@navigon:

Teljesen jól látod a dolgokat.

Viszont van egy kis probléma (amit szerintem te is tudsz): nem mehet egy egész ország külföldre, hogy végre rájöjjön, lapaosan át van verve évtizedek óta.

Nálunk alapvetően nem gazdasági válság van, hanem gondolati. Súlyos és mély identitászavar, rossztul értelemezett magyarságtudat, tévesen magyarázott történelem, és még mindig fel nem fogott európaiság.
@navigon: A kisérlet több, mint rizikós. Tóta W. írásai véresen komolyak. Pont ezért élvezhető csak itthon...

De igazából azt akartam sete-sután kifejezni, hogy számomra magyarnak lenni olyan, mint a levegő: Ha itthon vagyok, észre sem veszem, de azonnal fojtogat a hiánya, ha átlépem a határt. Pedig gyakran átlépem.

Sokan vagyunk így, sokan jöttünk ezért haza "a tutiból"...
@bigthereal: "az ún. jobbos kultúra főleg összelapátolt szarból áll, gazdagon fellobogózva"
Bizony.
@Jól figyeljenek, mert csak egyszer mondom el!: Aki kitakarította Augiász istállóját, az mondott-e olyanokat, hogy "Két hét alatt fogunk rendet tenni az ország olyan pontjain, amelyek ma még reménytelennek tűnnek"??

Nem tudom ki írta, de nagyon találó: "Kár volt nyolc évet várni erre a kormányra!"
@okostojgli: Ki nevében beszél ez a fasisztoid Kövér, amikor fegyveres konfliktussal fenyegeti pl. Szlovákiát ?
@Dolgozónép: a nap végére majd világos lesz, hogy viktor (és persze s. lajos) az igazi gengszter. a többi csak körítés
@Trompf: ideje lene felfogni, hogy nem vagyuk szuveren orszag, az eu tagallama vagyunk. ha kell az eus love - marpedig kell - akkor el kell fogadni a jatekszabalyokat. es raadasul ezek a jatekszabalyok nemhogy nem korlatozasok, hanem szabadsagjogot biztositanak es a kormanyok egyeduralmanak megakadalyozasara szulettek, ami kifejezetten udvos dolog.

ertem en, hogy klurva konnyu lenne bortonbe zarni mindennkit, mint szimat, aki kenyelmetlen. de nem teheted meg, nem lehetetlenitheted el a mediat ezzel amediatorvennyel, nem valtoztathatod kenyed-kedved szerint az alkotmanyt, ha az nem garantalja az emberek alapveto jogait. egyszeruen nincs jogod jogot korlatozni:-)
Árpád ezt most félreírtad. Ha jól értem azt akarod mondani, hogy a jobboldalon vannak olyan emberek, akik unos untalan ismételgetik a hülyeségeiket, amit a poszt elején megfogalmaztál. És ez veszélyes. ebben egyetértek, de ehhez rosszul illeszted a példákat, mind az USA, mind az EU kapcsán. Azért a külföld is vitatható teljesítményű és éppen mostanában gyengélkedik. Szóval nem jó példálózni vele. ezek nem közvetlenül összevethető dolgok.

A magyarok korlátoltsága tény. Ezen nem változtat jó példa. Mint kiderült, ha valami egyáltalán kiderült a 20 év alatt, hogy nem hajlandó egyik politikai odal sem tanulni ÉS általában a MAGYAR mint olyan elég képtelen magán segíteni. Ez addig fog tartani, ameddig egyszer nagy szar lesz....

Lásd kövér elvtársat, aki sok hónap csend után megint kinyitotta száját. Azontúl, hogy hülyeséget beszél még fel is adja megint a labdát a szlovákoknak. Ha nem lenne korlátolt, akkor olyan dolgokat is mondhatna, ami nem hülyeség és hasznos is lehetne....
@VIC20:
Ne megsértődj hanem gondolkodj.

Ha erre a következtetésre jut Árpi, akkor miért ne írhatná le?
Az a kijelentés, hogy a haza nem lehet ellenzékben senki nem magyarázta, senki nem igazolta, bizonyította, ergo az egy baromság. Sőt, aki mondta azóta sem nőtte ki az idiótaságát, többek közt ezt bizonyítja az általad sérelmezett Tótawé-mondat.
@navigon: "A legnagyobb jóindulattal is egy nagyon rizikós kísérlet folyik otthon, nekem nem tünik úgy, hogy jó vége lesz"
Mivel úgy érzékelem, hogy te, már a jólfizetett és kellemes demokráciában élsz. Vígan figyeled, hogy a dicső MAGYAROK milyen új, még a több 100 éves demokráciákat is lepipáló kezdeményezéssel kísérleteznek.
Reménykedsz, hogy sikerül (minden alap nélkül) és akkor a szomszédnak elmondhasd "BÜSZKE MAGYARKÉNT", hogy a magyarok, azaz "te" mennyivel különbek.
@borovi: ...és a sok lobogótól, turultól ...nem látszik a valóság , a hozzáértés hiánya ,a saját vélemény másokra erőszakolása ,...a valódi szar...
@VIC20: akkor mirtol van ilyen buze az egesznek..?

szerintem jobban jartok ha beismeritek, hogy igen ez szar, mintha kiderul, hogy a szimbolumok penetrans buze sajat magukbol eredt, mert rohad..:-DD
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"a lenyeg az, ha izgalomba bizonyos vezenyszavaktol izgalomba jossz, akkor kihuzod magad:-) "

:-) A dolgot úgy hívják: Arrabori. A bennszülöttekhez ezért üveggyöngyöt kell vinni, máshová bélyegzőkészletet. Hangos vezényszó, és csak úgy csattan a bokájuk a tisztelgésben.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Remélem akkor is így kikeltél magadból, mikor Európa hallgatólagosan tudomásul vette, hogy a Benesh dekrétumokat hatályban tartják szlovák testvéreink.
Tudod azt a törvényt ami alapján bármelyik magyartól bármikor elvehetnek bármit.

Vagy mikor Berlusconi kilóra megvette az egész Olasz médiát. Nem, nem a közszolgálatit irányítja mint mindenhol az aktuális kormánypártok, hanem a kereskedelmit is.

Nem csak te nem háborodtál fel ezen megnyugtatlak.
Hanem senki sehol Európában.
Mert elég szuverén minden állam Európában ahoz, hogy ne szóljanak bele ezekbe.

Leszámítva minket.
Amikor beleptunk az EU-ba, lemondtunk a jogaink egyreszserol az EU javara. Ez van. Ha jol emlekszem, ezt meg nepszavazason is eldontottuk, idehaza. Ugyhogy Magyarorszag szepen kussol, es teszi a dolgat. Nem pedig ugral es oridbal.
@VIC20:

"Ugyanis ha összelapátolunk egy kupac szart, viszont a tetejét hármashalommá formázzuk, és beletűzzük a címeres zászlót, akkor azt felavatja az államtitkár, és nem szól be senki. Illetve aki beszól, az nem a kupac szart, hanem a szakrálist gyalázza, úgyhogy nem lehet igaza. Ebből az olcsón mért kanonizációból adódik, hogy az ún. jobbos kultúra főleg összelapátolt szarból áll, gazdagon fellobogózva."

A gond az hogy a Fidesz nagyban tamaszkodik a szelsojobboldaliak magyarsag ertelmezesere, ami tenyleg egy szelsoseges magyarsag nezet, es ami kirekeszt mindenki mast aki nem teljes mertekben azonosul veluk. A jobboldal ertekitelete szerint a baloldal nem magyar es nemzetietlen, idegenszivu, kulfold imado, stb... Szerintem Tóta W. Árpád errol beszelt, es hogy az egyebkent sok tiszteletre melto jobboldali erteket, hogyan deformaljak at ugy hogy aktualis politikai erdeuket ervenyesitsek.

Egy pelda. Jobboldali csaladkozpontusag. A Fidesz 1 gyerek, 2 gyerek 10-10 ezer adokedvezmeny, 3 gyerek 33 ezer. A jomodu csaladoknak nagy segitseg, mig a kiskeresetu csaladoknak nagyon keves. Ahelyett, hogy minden gyereket egyenloen tamogatnanak igy csak a 3 es tobb gyermekes jomodu csaladokat reszesitik elonyben. Ez nem igazsagos, de nemzeti mazzal leontottek, az allamtitkar felavatta es lobogot tuztek a tetejere.
@Con Storm:

"Nem lennék meglepve, ha a cikk írója több évet is ülne...

1., nemzeti jelképeink gyalázása
2., uszításra, izgatásra alkalmas az írás
3., emberi méltóságot sért
4., rágalmaz és hitelt ront becsületet sért..."

Én azon nem lepnék meglepve, ha te magad perelnéd be a szabadságot, elsőként.
@borovi: ezt nem én írtam, idióta, ne hozzám indézgesd!

aki ilyet képes leírni, annak szar van az agya helyén...
@Bockó: Az általad felemlegetett 150 év alatt a törökök által megszállt területek erősen elnéptelenedtek. Nézz utána! A folyamatos stresszelés, a kiszámíthatatlanság (amiben pártunk és kormányunk fennen vitézkedik) általában nem szokott jót tenni a családalapításnak.
@VIC20:
"@borovi: Ostoba."

Azért ezen a bejegyzéseden gondolkodj el egy kicsit. Megéri.
@kíváncsivagyok:
Egyszerű, kicsit tudatlan és kíváncsi.
Kíváncsivagyok!
@Lacdelo: Nem a magyarság értelmezésével van baj a szélsőségek esetén.

Amíg pedig az MSZP a románokkal ünnepli Erdély elcsatolását (Medgyessy), határontúli testvéreinket ingyeélő tolvaknak állítják be kampányszerűen (KÁP népszavazás, 23 millió Román, Gyurcsány), mindent eladtak ami mozgatható (Áram, Víz, cégek), nokiás dobozokban hordták haza a lóvét, addig miért ítélném meg máshogy őket, ahoz képest mint amit tettek ?
@Trompf: "Akinek beleszóltak a költségvetésébe, az alkotmánymódosításába a törvénykezésébe."

Mondje egy országot az EU.ban aki ennyire szembe megy minden EU joggal? Aki szemet sem törődik a közösséggel?
Persze a pénzt szívesen elfogadjuk.

Elsőként jelentettük be, hogy a Spanypl uborka nem kívánatos nálunk, aztán kiderült, hogy a magyar, meg másütt. Most, meg követeljük a kártérítést. Lehet, hogy az EUs pénzemberek nem olyan barom állatok, ahogy a zobán gondolja és vissza kérdeznek ez ügyben.
Sokáig az nem fog menni, hogy mi szuverének vagyunk addig a míg nekünk kellene fizetni aztán közösségiek, ha pénzt várunk.
Ez a csávósság csak a magyar üzleti világban dívik.
@vomita:

"Bár én azt is feltételezem, hogy a legordenárébb válaszokat Árpi haverjai írják, hogy bizonyítsák a másik tábor súlyos gyökérségét."

A logikad alapjan te lehet hogy Árpi haverja vagy? :)
@jzs: Kövér nem véletlenül mondta azt, és most amit mondott. Régi recept, a belpolitikai feszültséget, a külföld felé irányítva levezetni. Egyelőre verbális háborúként.
"...Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket köpi le, vagyis nem kell komolyan venni."

Idézetre idézet: "A gazember utolsó mentsvára a hazafiasság."
@Lacdelo:
"Egy pelda. Jobboldali csaladkozpontusag. A Fidesz 1 gyerek, 2 gyerek 10-10 ezer adokedvezmeny, 3 gyerek 33 ezer. A jomodu csaladoknak nagy segitseg, mig a kiskeresetu csaladoknak nagyon keves. Ahelyett, hogy minden gyereket egyenloen tamogatnanak igy csak a 3 es tobb gyermekes jomodu csaladokat reszesitik elonyben. Ez nem igazsagos, de nemzeti mazzal leontottek, az allamtitkar felavatta es lobogot tuztek a tetejere. "

Így van! Kár, hogy ezt sokan nem értik. Még mindig nem, pedig már érezniük kellene hatásait.
Hiába no, lassan ébred a magyar - ha ébred egyáltalán.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"a kormanyok egyeduralmanak megakadalyozasara szulettek,"

jól értem, itt a demokratikusan megválasztott kormányokról beszélsz? azoknak egyeduralmuk van?

neked, barátocskám, fogalmad sincs se jogról, se politikáról, se semmiről, csak ugatsz a felületes, internetről összecsipegetett tudásmorzsáid alapján.

pont mint ez a köcsög árpi

és az sem ment fel, hogy vagytok még páran így ebben a szegény országban...
Mindíg nagyon jókat röhögök, amikor egyes hazai újságírók, sőt EU-s politikusok (nemrég pl. a liberálisok vezére) azzal prezentálja az EU rendszabályozó hatalmát Magyarország felett, hogy lám a médiatrövényt is sikerült "ellehetetleníteni".

Nos nézzünk kicsit utána a dolognak:

Miért támadták: az MNHH széles jogkörei, az elnök rendeletalkotási joga, a 9 évre való megválasztás, "aránytalanul" magas bírságok, valamint, hogy az elnök és a bizottság tagjai is csak és kizárólag a Fidesz jelöltjei. Biztos volt még egyéb probléma is, de ezek voltak a legfontosabbak.

Lássuk, mit sikerült "összeurópai, sőt globális :DDD nyomásra" megváltoztatni. Szíves engedelmetekkel, inkább idemásolom a teljes cikket:

"A módosítások négy kérdést érintenek. A kiegyensúlyozottság követelményét a lekérhető audiovizuális tartalmak esetében visszavonják. A javaslat kiveszi a bírságot a külföldön letelepedett szolgáltatókkal szemben alkalmazható szankciók közül. A lekérhető szolgáltatások és sajtótermékek regisztrációjával kapcsolatban a javaslat egyértelművé teszi, hogy a szolgáltatások esetében a Médiahatóság általi nyilvántartásba vétel nem feltétele a szolgáltatásnak. Hatályon kívül helyezik azt a rendelkezést, amely tiltotta volna személyek, csoportok nyílt vagy burkolt megsértését, de a kirekesztés tilalmáról szóló kitétel nem változik."
www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/355995

Háááát... Mintha nem egészen a kifogásolt pontokat sikerült volna megváltoztatni. Sőt, határozottan állíthatjuk, hogy nem. Ez az egész ügy egy irgalmatlan pofáraesés volt a hazai (MSZP, LMP) és a külföldi (szocialisták, liberálisok, zöldek) ellentábornak is. Szóval, kedves Tóta W. Árpád, nincs mire büszkének lenni, ezt a játszmát bizony elvesztettétek. Az új alkotmányon valószínűleg már egyáltalán nem fognak változtatni.

A témához: ja, hogy gazdaságilag nem vagyunk függetlenek? Miért, ki állította, hogy azok vagyunk? Senki sem az, a mégoly hatalmas Németország, Anglia, Kína, de maga az USA sem. Bizony a globalizáció következtében, mindenki, de MINDENKI függ a globális pénzpiactól. Ki jobban, ki kevésbé.

Még valami:
Ez a cikk az elejétől végéig undorító. Ha önként és dalova átadjuk a szuverenitásunkat másoknak, nem kűzdünk érte, sőt tisztára nyaljuk a s..ét mindenkinek az jó, az európai. Ha szuverének akarunk lenni, amennyire csak lehet, az nacionalista, soviniszta, (imerialista?) elhajlás, annak az eredménye diktatúra. 1703, 1848, 1956 rémlik? Az egykori felkelők, szabadságharcosok forognak a sírjukban.

Tudom, náci vagyok...
@Zébácsi:
"Így van! Kár, hogy ezt sokan nem értik. Még mindig nem, pedig már érezniük kellene hatásait."

És ha ez cél? Meg lehet határozni vele, mely családoktól várnak utódokat, kik azok, akik gazdagítani tudják a nemzetet.
@bigthereal: "és az sem ment fel, hogy vagytok még páran így ebben a szegény országban... "

Egy klasszikust idéznék:
anyád picsája...
@egy derék katona: "Tudom, náci vagyok... "

Rosszabb, buta.
@kvasztics47: "Sokáig az nem fog menni, hogy mi szuverének vagyunk addig a míg nekünk kellene fizetni aztán közösségiek, ha pénzt várunk.
Ez a csávósság csak a magyar üzleti világban dívik."

Leginkább a norvégoknál.
@okostojgli: te meg bekaphatod a f@szom...

mert úgy tűnik, te is a tudatlan csürhe tagja vagy, aki csak orbánozik, és foglma sincs az összefüggésekről
@okostojgli: Kétszavas mondatokkal a félnótások kommunikálnak.
@Trompf:

Szoval te szerinted, minekunk magyaroknak amikor Romania unnepli a megalakulasat, akkor nekunk felvonulast kellene szervezni es roman zaszlot egetni, romanokat verni es sirni hogy milyen aljas nep ez a roman, hogy tonkre tett minket.

Trianon egyszer es mindenkorra tul kellene lepni. Nincs ertelme az integralt Europai Unioban nacionilistast jatszani. Nincsenek hatarok, ha akarsz holnap foghatod magad es letelepedhetsz Erdelybe, munkat vallalhatsz, gyereket nevelhetsz. Senki sem akadalyoz teged. Egyebkent en voltam tobbszor Erdelybe, a romanok semmivel sem szarabb emberek mint mi vagyunk. Egy rossz szot nem szolhatok rajuk.

Az erdelyi rokonaim mind joviszonyban elnek a romanokkal, es csak a szelsojobboldali, Mo-on jobboldali politika gyartja ezt a gyulolkodest.

Ez amirol Tóta W. Árpád beszel, hogy amit a jobboldal csinalt a Nemzeti Szinhaznal az gusztustalan volt, de leontik a szarukat nemzeti mazzal, 2-3 lobogot beletuznek es mindjart mindenki ellenseg aki mast mond. Nepnemzeti Idiotizmus jobboldali modra.
a tartalom csak a szokásos.

ami számomra furcsa, az a különös vonzódása a SZARhoz,nagyrabecsült szerzőnek.
ettől lesz laza az irás? vagy valami más oka van? mert valami oka van, hogy csak egézen ritka esetben marad ki a fekália megjelenitése a TWÁ irásaiból!
@egy derék katona: Az egykori szabadságharcosok bármit megadnának, hogy ebben a korban élhessenek, ne pedig jöjjön egy bazi nagy sereg és k.rja le őket. Sztem az ő emléküket sérted azzal, hogy a mai helyzetet háborúkhoz hasonlítod.

Amúgy is. Nem a nemzetnek van szuverenitása elsősorban, hanem a Fidesznek. Az meg valószínűleg csak jó, ha nekik minél kevesebb van.
@Jakab Andor:

Igen ezek tipikus fasiszta neoncái gestapós eszközök!

Hitler is azért üzemeltette a koncentrációs táborokat, hogy a nép ellenségeitől megszabaduljon...

Mert ügyebár a szabadság számára azt jelenti, hogy a magyar egy állat, akinek nincsenek jogai, így szabadon lehet őket mocskolni sértegetni, hol kuláknak vagy nyilasnak , csendőrnek, dzsentrinek, nemesnek titulálva irtani... mert hát akkor érzi magát felsőbbrendű sátánistenke által kiválasztottnak, ha neonáci állat módjára viselkedhet...

Nem igaz?!
Oh az előbbi felsprplásból a gárdistákat, a hagyományőrzőket, meg a polgárőröket kihagytam... elnézést...
@egy derék katona: "Háááát... Mintha nem egészen a kifogásolt pontokat sikerült volna megváltoztatni. Sőt, határozottan állíthatjuk, hogy nem."

Ebből is látszik, hogy az EU demokratikus. Elmondja a véleményét, aztán mindenki azt csinál, amit akar. Ha valaki bélszínt akar, akkor azt eszi, ha szart, akkor azt. Mi az utóbbit kapjuk.

A problémák amiket felsoroltál, nagyon is valósak.
@kvasztics47: Hát igen, valahogy így.

Komolyra fordítva: nem tudom, hogy minek drukkoljak. Ha bejön a kísérlet, akkor esetleg itt nálunk is fölkapja valami eszement komenista vagy szélsöjobb erö, mint követendö példát. Ha meg nem, akkor akkor meg maradunk a félperiférián, és kicsit sajnálnám az otthonmaradt imerösöket.
@Trompf: "Tudod azt a törvényt ami alapján bármelyik magyartól bármikor elvehetnek bármit.

Vagy mikor Berlusconi kilóra megvette az egész Olasz médiát. Nem, nem a közszolgálatit irányítja mint mindenhol az aktuális kormánypártok, hanem a kereskedelmit is."

Miért kéne nekünk az EUban föllelhető legrosszabb példákat lekövetni.
Kádár alatt nem kellett a SZU életszínvonalát lekövetnönk. Akkor, még a nyugati volt a példa. Mi történt, hogy, most a keletit( ÜZBEGISZTÁN) kel követni.
Az üzleti életben nem lehetsz szuverén. Ha azt akarod, hogy termelj vásárolnod kell. Ha termelsz el kell adnod. Ha gazdaságosan akarsz vásárolni és eladni akkor nagytételben kell. Széles vevő kör, csak az egész világ lehet.
A bezárkózás, a szuverinitás öngyilkosság.
Persze nefeledjétek prosztinger barátaim, hogy azok akik eztet ajálnják: nem BOSS öltönyben járnak, nem AUDIVAl járnak, nem a RIVIÉRÉRA mennek nyaralni. A nagy szuverinitási harcot azt meghagyják nektek.
@okostojgli: mi van, fikagép, nincs érved?

az eu-ról valamelyik tölteléktárgy keretében hallottál csak, ha jártál egyáltalán egyetemre, de azért magyarázol...

szánalmas, gyurcsányista tempó
Tóta: "nekik hiába magyarázza akár Stephen Hawking, hogy nincs is isten"

Einstein ebben nem volt ennyire biztos. Minthogy a kvantumfizika se. De Tótavé tugggya, mi az ábra. Vagy van, vagy nincs. Attól, még hogy (talán) nem olyan az isten, amilyenek egy vakbuzgó vagy egy Cesare Borgia gondolja, vagy nem olyan, amilyennek lefestik, vagy nem zsidó vagy nem gój, attól még elég nagy a bizonytalanság, hogy van-e vagy nincs. Ami viszont egyáltalán nem bizonytalan, az az, hogy a Tótavé féle liberális divatirányzat múlandó, ahogy Tótavé is.
@Con Storm:

"Bár én azt is feltételezem, hogy a legordenárébb válaszokat Árpi haverjai írják, hogy bizonyítsák a másik tábor súlyos gyökérségét." by @vomita:

A @vomita: logikaja alapjan te lehet hogy Árpi haverja vagy? :)
"A világ legszuverénebb nemzetállama egyben a legboldogtalanabb ország a bolygón."

De Tótavé boldog, mert mindig tudja a helyes választ. Nincs isten. :)
@knausz:

"És ha ez cél? Meg lehet határozni vele, mely családoktól várnak utódokat, kik azok, akik gazdagítani tudják a nemzetet."

Jogos kérdés, sőt, kötelező! Helytállóak a következtetéseid. Sajnos...
@bigthereal:
Nincs érvem.
Anyád picsája ellen nincs. Már bocs.
Még tavaly év elején azt mondtam volna rohadt büdös liberális gyurcsi popinyaló, de sajnos sok igazság van ebben. Nagyon elvan cseszve a helyzet ebben az országban, és javulás nem sok ...
@Lacdelo:

:-) Jó, én feldobom magam. Árpi haverja vagyok, persze álnéven. Bértollnok, bérrettegő, bérbúvár.
"Az alapértékek között ma a nemzeti önrendelkezés a legnagyobb sláger."

Érdekes, de a világ minden demokratikusnak hazudott (?) országában ezt mondják...
@Zébácsi: "Viszont van egy kis probléma (amit szerintem te is tudsz): nem mehet egy egész ország külföldre, hogy végre rájöjjön, lapaosan át van verve évtizedek óta."

Hát de, mondjuk a legdinamikosabb 10% simán elmehetne, ld. pl a románokat vagy a lengyeleket. Ck hát persze az a "folytogató levegö" amiröl az @ürügyminisztériumi álamszitkár beszél, az ne lenne.
@thinker_: "ennyire gonosz és rosszindulatú emberek is lehetnek újságírók? ez az ország szégyene."

Mivan pajti, nem bírod a kritikát?
@kanos nyúl:

Senki sem tökéletes. :-) Árpád vallása: Isten nincs, az ember állat. Álláspontja -könnyen- érthető, írásai ettől még parádésabbak.
"azzal eteti a baromfiudvarát"

Ki hova sorolható, ugye? Tótának a Kóka farka alatti hűvösben sokkal jobb. :)
@bigthereal: "jól értem, itt a demokratikusan megválasztott kormányokról beszélsz? azoknak egyeduralmuk van?"

normalisan nincs, de sajnos a jelenlegi magyar kormany erre torekszik, minden fuggetlen intezmeny, korlat es demokratikus fek felszamolasaval.
@knausz:

Helyesbítenem kell: Lacdelo adókedvezmnyről írt, viszont ez hibás, hiszen nem adó-, hanem adóalapkedvezményről van szó.

Persze következtetése ettől még helyes: A Fidesz számára nem minden gyerek(család) egyenlő. Pedig lehetnek élethelyzetek (például orvosi, biológia akadályok),amikor egy egyébként gyerekszerető és adót fizető vállalna több gyereket, de nem tud.

A differenciálás, illetve az erre törekvés teljes hiánya sokat elárul a Fidesz gondolatiságáról.

Erő. Hatalom. Háború.

No igen.
@Jakab Andor: "Isten nincs, az ember állat. "

ez szerintem nem vallas, hanem minden vallas ellentete..:-)

ahogy a fekete sem szin. csak az osszes szin hianya;-)
@Jakab Andor:
"Barátaim között akad cigány és zsidó, és ameddig lehet, rasszista ismerőseimnek sem fordítok végleg és teljesen hátat.
Azt hiszem, az ilyet csúfolják liberálisnak, hazaárulónak."

Én is úgy gondolom: Nem jó a nemzetnek – egyedül.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Nem egeszen. Ha jol tudom, pont a feher az osszes szin hianya, es a feketeben van az osszes.
@aadam: Azok az emberek ott és akkor azért küzdöttek, hogy Magyarországnak szabadságot, ha úgy tetszik szuverenitást szerezzenek. Erre jön TWÁ, és közli, hogy márpedig az nem kell, sőt káros. Ki is sérti az emléküket?

Ja, rettegjünk a fidesztől? Megválasztották, demokratikusan, kétharmadot kapott. Négy év múlva le lehet váltani, ha nem tetszik.
@okostojgli:

"@egy derék katona: "Tudom, náci vagyok... "

Rosszabb, buta."

A nacinal nincs rosszabb. Maximum az okos naci. A buta naci a legjobb, azt nevetsegesse lehet tenni. Az okos nacival mar baj van, annak mar meg van a szellemi kapacitasa, hogy halaltabort szervezzen. :(
"Egyesült Államok, amelynek még ahhoz se volt elég királya és hercege, hogy elnevezzék róluk az utcákat, speciel messze előttünk van a demokrácia nevű rendszer üzemeltetésében. Lehet, hogy nincsenek ezerévesek, viszont mióta léteznek, szabadon választanak".
Ezt írod Árpád és közben a következő dolgok, kifejezések jutnak eszembe: rabszolgatartás, faji megkülönböztetés az iskolákban, a buszon, az élet minden területén, a választójog csorbítása,kuk klux klán, indiánok, rezervátumok, sorkötelesség-koreai háború, vietnámi háború, öböl háború, Irak, Afganisztán.......
Hazug és korrupt elnökök, CIA, FBI, eltusolt politikai gyilkosságok, felsőbbrendűség, kivagyiság, újjlenyomat, vízum, bevándorlási hívatal......
Valamint egy pár hónapos személyes tapasztalat.
Ha választhatok, akkor inkább Magyarország, akkor inkább EU, akkor inkább Orbán!
@Lacdelo:
"Jobboldali csaladkozpontusag. A Fidesz 1 gyerek, 2 gyerek 10-10 ezer adokedvezmeny, 3 gyerek 33 ezer. A jomodu csaladoknak nagy segitseg, mig a kiskeresetu csaladoknak nagyon keves. Ahelyett, hogy minden gyereket egyenloen tamogatnanak igy csak a 3 es tobb gyermekes jomodu csaladokat reszesitik elonyben. "

Szeretném leszögezni, hogy rühellem a Fideszt, sosem szavaztam rájuk, nem is fogok. MSZP-s sem vagyok, de nem sorolom fel, hogy ki mindenkit vágnék ki a parlamentből, mert nem maradna senki. :-)

Az egészet csak azért hoztam fel, mert ég a pofám, de védelmembe kell vennem a Fidesz családpolitikáját. Igaz, hogy szembementek a mainstream szociológiával (végre valaki!), de egy koherens elv mentén alakítják át a családtámogatást. Mindezek nem gazdasági érvek - és félreértések elkerülése végett: nem is rasszista szempontok - de egy olyan logika, amivel én (liberálisként) messzemenőkig egyet tudok érteni.

Először is: mindenkinek legyen annyi gyereke, amennyit akar. Az állam nem "bünteti" a gyerekvállalást. Csúnya gondolat (de attól még sajnos igaz lehet), hogy egyes családok attól tennék függővé a szaporodást, sokasodást, hogy azt mennyiben támogatja az állam. DE! Ha mégis akadnának ilyen "elvetemültek", akkor én is a jómódú családokban ösztönözném a harmadik (sokadik) gyerek vállalását, akik megfelelő körülményeket biztosítanak neki az egészséghez, oktatáshoz, pályaválasztáshoz - később pedig a függetlenedéshez, önállósodáshoz. Ez nem azt jelenti, hogy a szegények ne vállaljanak több gyereket, de ők azért vállaljanak, mert szándékosan nagy családot szeretnének. Megértem, hogy frusztráló, hogy nem tudják érvényesíteni az adókedvezményt, de ha újszülött gyerekek lennénk mindannyian inkább - ceteris paribus! - jómódú családba szeretnénk születni.

Szóval nem hogy kivetnivalót nem találok a Fidesz családtámogatási koncepciójába, hanem - kezdődő Szijjártó-, Lázár- és Orbán-fóbiám ellenére - kifejezetten támogatom azt a modellt, ami a tehetősebbek gyerekvállalását ösztönzi. Pedig nem vagyok rasszista/hungarista - még akkor sem, ha a legtöbben azok, akik az ellenkezőjét bizonygatják magukról. :-)
@Zébácsi:
"A differenciálás, illetve az erre törekvés teljes hiánya sokat elárul a Fidesz gondolatiságáról."

Tudja, keresem benne a keresztényi szeretetet, és valahogyan nem találom.

Ez valami elferdült ideológia.
@okostojgli: "Mármint hogy nem lopnak-e?"

Mármint, hogy nem lopnak-e.
Aztán csinálnak-e valamit azért a pénzért amit havonta felvesznek tőlünk...
Az első bekezdésben nyugodtan ki lehetne cserélni a "kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás" hármast az egyén önrendelkezésére, szuverenitására és szabadságára, a jobboldalt pedig liberálisra, akkor is teljesen igaz lenne.
Ők is ugyanazt csinálják, csak más ideológiával: ugyanúgy összekaparják a halom szart, és ha valakinek nem tetszik, az egy rohadt kirekesztő, mert nem a szart támadja, hanem a fenti nemes szólamokat.
@Lacdelo: a haláltábor szervezéséhez nem szellemi kapacitás kell, hanem kiválasztott szeparatista felsőbbrendűségi tudat, és nagyfokú halmozott elmebetegség a belterjesség miatt... és ennek folyamán kialakult kisebbrendűségi komplexusok és nagyfokú félelemérzet a képzelt ellenségektől... meg azoknak a provokálása!
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

nem demokratikusan választották őket?
igen? akkor kuss!

tudod miért kaptak 2/3-ot?
igen? akkor azoknál reklamálj.
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: forditva

a feher az osszes szin, a fekete az osszes szin hianya.

nagyon leegyszerusitve a szin egy bizonyos feny hullamhossz, amit egy adott felulet visszaver. ha nem ver vissza semmit - tehat az osszes hullamhosszt elnyeli - , akkor az fekete, ha mindent visszaver, akkor feher.
@Con Storm:

József Attilának ezerszer kisebb volt az esélye, mint Árpádnak, hogy ezért bizony bepereled.

A skizofréniától ne ijedj meg! Amikor úgy érzékeled a valóságot, hogy Árpád a rasszista gestapós náci, Feldmar meg tud gyógyítani. NEM igaz, hogy már egész életedet így kell leélned.

Egy másik lehetőség, hogy előbb a világ apróbb dolgain gyakorolsz. Megtanulsz helyesen látni olyan egyszerűbb élettényeket, mint a vajaskenyér, eperfagyi. Amíg ez nem megy, addig ne foglalkozz ilyen dühítő dolgokkal!
Nem tudom, miért zárná ki egymást az függetlenség és az együttműködés. Sőt, együttműködés csak függetlenek közt lehetséges, a másik változatot alárendeltségnek hívják vagy nem?
Az sajnos igaz lehet, hogy Orbán csak populizmusból játszik függetlenesdit.
@bigthereal: na ez az, ami nem demokracia:-)

ketharmaddal sem mondhatod azt, hogy ketharmadom van es kuss, mert az mar nem demokracia, hanem a tobseg diktaturaja.

ne keverd a kettot. az ellendiktatura is diktatura. azert, mert antikommunista vagy, meg nem leszel demokrata.

szoval ketharmaddl sincs joga senkinek kusst vezenyelni, szima juditot bortonbe zarni politikai okokbol, megha egy antiszemita liba, akkor sem. senkinek nincs joga allamositani a mal zrt-t, zsarolassal allamositani a magannyugdijat es szepen kussban fu alatt ellenorzese ala vonni a hbone-t. nincs joga az alkottmanyba vallast beemelni, nincs joga a koltsegvetesi tanacsot, a fuggetlen jegybankot, a fuggetlen igazsagszolgaltatast felszmaolni es szolgalataba allitani.

meg tizharmaddal sem.
@Lacdelo:
"A nacinal nincs rosszabb. Maximum az okos naci."

De talán van rosszabb: a fasiszta ( és az okos fasiszta).

A náci etnikai alapon politizál és gyakorolja a hatalmat - ez általában egy felsőbbrendű faj, és egy vagy több totálisan üldözött faj dipólusát jelenti.

A fasiszta viszont ideológia alapon működik, tekintélyelvű és elutasítja a parlamentáris deomkáricát, mindent támad, ami nem felel meg érdekeinek, eszmeiségének.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Attól függ, hogy a napfény, vagy a festékkeverés felől közelítünk...:o)
@Jakab Andor: Tótavé ortodox. Tótavé világnézete ortodox: ő (és baromfiudvara) mindig tudja a tutit, ő mindig jóra hivatkozik (pl. Hawking), mindenki más mucsai paraszt, baromfi, orbánista, seggfej. Nem külkönbözik ő a többi ortodoxtól. :) Nem bizonytalan, hiszen ő képviseli a haladást, akik pedig nem azt mondják, amit ők, azok maródiak, puruttyák, visszamaradottak, akiket (valószínűleg) ki kellene irtani, hogy jobb legyen a világ, Tótavé elképzelései szerint. hiszen a haladás, tehát a nép ellenségei ők. Fasiszták, nácik. :) Szegény, ha beleolvasna a Nyitott társadalom és ellenségei című vaskos olvasmányba és értené is Karl Poppert, akkor ott meg azt olvashatná, hogy az ortodox zsidók, a kommunisták és a nácik egy tőröl fakadnak. Orodoxok ők mind. :)
@kvasztics47: "Akkor lehet, hogy te, már el mehetsz!"
Hova? Ha el akartam volna menni, már elmentem volna.

"Mózes népének 40 évig kellett vándorolnia a sivtagban, hogy megtisztuljon a rabszolgaság beidegződésétől.
Sikerült is nekik! "
Nos a rendszerváltás óta a fele már eltelt. Bár mint azt szoktam gondolni, itt nem rendszerváltás volt, hanem csak több embert odaengedtek az etetőhöz.

A kommunisták 47-ben csináltak rendszerváltást. Az igen, az az volt. Így lett a napszámosból ÁVO-ÁVH-NBH vezető, miniszterhelyettes.
Az addigi vezetőket, értelmiségieket, vagyonos- vagyontalan nemeseket meg elzavarták a Hortobágyra Recskre, ill nyugatra.
@knausz:

Még azt az 1%-ot sem találod? :-(.
Akkor tényleg nagy a baj...
@kvasztics47: "Akkor lehet, hogy te, már el mehetsz!"
Hova? Ha el akartam volna menni, már elmentem volna.

"Mózes népének 40 évig kellett vándorolnia a sivtagban, hogy megtisztuljon a rabszolgaság beidegződésétől.
Sikerült is nekik! "
Nos a rendszerváltás óta a fele már eltelt. Bár mint azt szoktam gondolni, itt nem rendszerváltás volt, hanem csak több embert odaengedtek az etetőhöz.

A kommunisták 47-ben csináltak rendszerváltást. Az igen, az az volt. Így lett a napszámosból ÁVO-ÁVH-NBH vezető, miniszterhelyettes.
Az addigi vezetőket, értelmiségieket, vagyonos- vagyontalan nemeseket meg elzavarták a Hortobágyra Recskre, ill nyugatra.
@kanos nyúl: Mármint: ortodoxok ők mind. :)
@Emerenz:

Na jah csak háttér kell a függetlenséghez meztelen fenékkel elég nehéz ... úgy nehéz, ha kitalálom jaj, de erős független vagyok aztán mikor üres a zseb megyek kunyizni a nagyoktól.
@kanos nyúl: Ha valami múlandó, az a jobboldaliság. Nálunk ebben a kormányzati ciklusban fog megbukni, mert most látszódik, mennyire nonszensz ma már, mennyire csak szarkupac lesz hármashalom alatt. Semmi gond nincs vele, csak annyi, hogy a mai korban már tarthatatlan. Jó volt akkor, amikor az emberek nem voltak szabadok és alig tudtak bármit is valamit a világról, így be lehet őket hülyíteni olyan jelszavakkal, mint "nemzet", "isten" stb. Hangsúlyozom, akkor tényleg jó volt, mert volt valami, ami egységbe szervezhette őket. Komolyan sajnálom azokat, akik még próbálnak kiállni a jobboldali értékek mellett pl. blogokon, mivel szinte lehetetlen helyzetben vannak. Ezt az álláspontot már nem lehet megvédeni az észérvekkel szemben. Az egyre okosabb ész érveivel szemben.

Ne értsetek félre, rengeteg jobboldali érték van, amivel nincsen semmi gond. Csak éppen politikai kontextusban teljesen irrelevánsá váltak. Istennek, a realitásat figyelmen kívűl hagyó elvieskedésnek semmi köze a politikához. A hagyományos bal-jobb skála fel fog borulni és más értékek mentén helyezkednek majd el a politikai pártok. Csak jöjjön már el az az idő.
@Wembley:
13. havi nyugdíj.

Inkább Gyurcsány.
"Magyarország sem attól lesz jobb hely, ha mindenkitől független."

Igen, hanem attól, hogy a Tótavéknél független. Ettől például kicsit jobb lett. :)
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

A tudós azt mondja: a fekete nem szín, a fehér a szín. A gyerek: a fehér nem szín, a fekete szín. Az ateizmus igenis vallás a javából! :)
@genyamagyar: Nem így emlékszem. Az EU eredetileg nem csak elmondani akarta a véleményét, hanem ránk akarta erőltetni. Csak épp eszközük nem volt hozzá, tudniillik nem volt olyan súlyú ez a kérdés, hogy komoly szankciókkal fenyegessenek.
@kvasztics47: Hülyeség. A szuverenitás a túlélés záloga.
Ezért ragaszkodik szuverenitásához minden állam Európától, Amerikáig.

Akik nem tudtak elég szuverének maradni azok eltüntek a sűlyesztőben, beolvadtak mások közé, megszüntek létezni.

A szuverenitás fogalmát keveritek vélhetőleg sok más dologgal (rasszizmus, idegengyűlölet, stb..)
Butaság, ne tegyétek.
@Jakab Andor:

Jah és akkor mutass cigány vagy izraelita ikreket...

Nincsennek... mert nagyfokú gonemstabilitás kell hozzá!

Akkor Mengelének véletlen nem német és magyar ikergyerekek jutottak a kísérletekhez?!

Akkor vajon kik is voltak valójában a nácik?!
@Zébácsi:
"Még azt az 1%-ot sem találod? :-(."

Nem voltak a KDNP még 1% sem, amikor a Fidesszel egyesültek. Nem tudom pontosan, olyan 0,001%-os párt volt a KDNP.

Magam keresztény vagyok, de ezek a módszerek.. lehet, hogy paranoiás leszek, mert mintha az én hitemet vonnák kétségbe, azt parodizálnák ottan! És nem itt a Tóta W. blogban. Tévedés ne essék!
@aadam: Heller Ágnes szerint Orbán ***kommunista. Jobb, ha tudod. :)

***Ezt az m1-en mondotta volt, amikor is rendszeresen bejárt a köztévé reggeli műsorába ledolgozni a 80 milliós "filozófuspályázatát". A ledolgozás semmi másból nem állt, csak abból, hogy Orbánt minden alkalommal elmondta valami patás ördögnek. 80 milliót lehetett keresni egy kis Orbánozással. Hülye az, aki úgy teszi ezt, hogy egy kanyi vasat sem kapott. :)
@Viktus: Szerintem az államadósság megharmincszorozódása nélkül is elérhettük volna, hogy most kb. ott tartunk mint 30 éve.
Valóban sokat köszönhetünk a nyugatnak, de sok téren önként és dalolva lettünk függők, mikor függetlenek is lehettünk volna.
Ha megnézed a mostani nyugati kormányokat ők is tök tanácstalanok a válsággal kapcsolatban, néhol van olyan tétova hang, hogy tán mégse csak megszorítani kéne, mert attól nem nő a gazdaság, hanem a fogyasztást kellene növelni, de őket sikerrel lehurrogják a túl okosak.
@okostojgli: miattam? ez megnyugtat.
már kezdtem azt hinni stilushiányt miatt kénytelen :D
@egy derék katona: Mondom, ne hasonlítsd össze a szolgaságot, az idegen hadak elnyomását azzal, hogy most Brüsszel néha annyit idemond, hogy "srácok, ezt azért talán nem kéne". Akkor küzdeni kellett az alapvető szuverenitásért, szabadságért. Ma már megvan és meg is marad, azóta új történelmi korszakba léptünk, amikor hálistennek adottság az, amiért akkor harcolni kellett.
@ürügyminisztériumi álamszitkár: mindenkeppen a napfeny felol kellene kozeliteni, mert a festeknek attol van szine, hogy visszaveri a nap fenyet..;-)
@kanos nyúl:

Oké, de hagyjuk a kakozófiát! Árpádnak az egész cikkben tökéletesen igaza van. Keresztre is fogja érte feszíteni a mellét döngető keresztyény (demokrata) magyarhorda. Ámen, satöbbi.
@okostojgli: Te sipista vagy, az egyszerűbb fajtából, tudod az milyen? Olyan mint a ruhacsipesz, vagy az ék. Nem vitaképes!
@Lacdelo:
Hú, ez nagyon szofisztikált. Gondolod katotna barátunk megérti?
@aadam: Szarkupac. Látom kéjjel ízlelgeted ezt a szót te is. :) Szarkupac van sok, van mit ízlelgetni. Tótavé mindegyiket megtalálja, mint egy légy. :)
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Helyesebben attól, hogy bizonyos meghatározott frekvenciájú (színű) sugarakat az adott anyag (festék) elnyel. :)
@Wembley:
Nem, nem vagyok vitaképes. Nincsenek ellenérveim arra, hogy ha inkább EU, akkor nyilván inkább Orbán.
@aadam: Hogy a fidesz, vagy a jobboldaliság megbukik e a következő választáson, arról lehet vitatkozni. Meg arról is, hogy mi jönne utána. Azonban van valami, ami MÁR megbukott: az a szélsőséges, ortodox "liberalizmus", amit az SZDSZ képviselt, és amihez TWÁ is tartozik.
@kanos nyúl: Ízlelgetem, mivel alapvetően erről a blogbejegyzésről beszélgetünk, így nem árt néha utalni rá.
@Emerenz:

Nem okosság kérdése a kapitalizmus a feje tetejére borult. Európa fogyaszt, de nem termeli meg, hanem behozza pl. Kínából ... így a fogyasztást hitelekből fedezi. Nem véletlenül jött ez a válságosdi.
A magyar kormányzat legnagyobb hibája itt is a hitelek felélésre kerültek most felélésre kerül a magánnyugdíjas pénz is ebben a közmunkás humbukban ...

Innovációba kellene fektetni azt támogatni ill. létrehozni támogatással v.mi olyasmi ami piacképes lehet a nagyvilágban.
@Jakab Andor: Tótavének mindig igaza van. Ezt mondom én is. Egy ortodoxnak mindig igaza van. Olyan nincs, hogy nincs igaza. Ha netán Einstein szerint van isten, akkor is Tótavének van igaza. Ha netán Stiglitz szerint a jelenlegi helyzetben kifejezetten káros az erőltetett hiánycél, akkor is Tótavének van igaza. Isten nincs, de Tótavé van. Bár a kvantumfizika szerint lehet, hogy Tótavé nincs is. De egy biztos: neki mindig igaza van. :)
@okostojgli: Mert? Mi mást csinált? :)
@Con Storm:
@egy derék katona:

Tóta W. Árpád pont errol beszel. A tortenelmi multat hozzatok fel, a forradalmarokrol beszeltek, akik idegen elnyomas ellen harcoltak es parhuzamot vontok koztuk es a jobboldal kozott, akkor is amikor az nyilvanvaloan nincs. Mindent amit csinaltok nemzeti mazzal leontitek es zaszlot nyomtok a tetejebe es attol az szent es serthetetlen lesz.

Petofi Sandor magyarorszagi szerb vagy szlovak (meg nincs teljesen eldontve) szarmazasu hazafias koltonk nem harcolna az EU ellen. O egy valosagos zsarnok osztrak tekintelyuralom ellen harcolt.

Az 56-os forradalmat a szovjet megszallok ellen robbantottak ki baloldali vezetok, akik mas fajta szocializmust akartak tovabb epiteni, a szovjet befolyastol mentesen.

Ezek a forradalmarok igazad van, forognak a sirjukban, amikor magyar szelsojobboldaiak kisajatitjak az erdemeiket es veluk peldaloznak es probaljak rossz elkepzeleseiket, teves vilagkepuket alatamasztani. Az akkori magyar forradalmarok most a civilek, szakszervezetek es a baloldal partjan lennenek (plane az 56-osok), amikor cenzura eltorleset kovetelnek es az emberi jogok korlatozasa ellen tuntetnenek. Ahol a miniszterelnok bohocozza a magyar embereket, Lazar becsmerli az embereket, ott az igazi forradalmarok az emberek partjan lennenek.

Az EU-ba mi kuncsorogtuk be magunkat, senki sem kenyszeritett minket, maximum a jozan paraszti esz. Ha ennyire szar az EU akkor miert vesszuk fel a sok EU-s peznt. Ha olyan nagy szabadsagharcosok akarunk lenni, akkor vissza kellene utasitanunk minden forrast, ami az EU-bol jon.
@Trompf:

Igen, a tudós tudja, hogy a piros NEM piros. Az igazság az, hogy a piros a piros ellenkezője. Piros a tárgy, ha a fehérből majdnem mindent elnyel, kivéve azt, amit pirosnak érzékel ostoba szemünk.
Amúgy ha olyan rossz dolog a szuverenitás, miért védi az USA foggal-körömmel (védővámokkal és masszív állami támogatással) a saját, önálló élelmiszeriparát a külföldi import ellen?
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: De ha nincs festék, nincs, ami visszaverje, tehát nem látható, vagyis nincs - legalább is számunkra... :o)

Ennyit Istenről meg az ateista vallásról ,)
@aadam: Igen, mivel a nálunk magát baloldalnak nevező kaviárelvtársaknak, gyártulajdonosoknak és milliárdosoknak kb. annyi köze van a baloldalisághoz, mint Tótavének a józan észhez. :) Az epeömlést soha ne keverd a józan ésszel! :)
@Con Storm:
@egy derék katona:

Tóta W. Árpád pont errol beszel. A tortenelmi multat hozzatok fel, a forradalmarokrol beszeltek, akik idegen elnyomas ellen harcoltak es parhuzamot vontok koztuk es a jobboldal kozott, akkor is amikor az nyilvanvaloan nincs. Mindent amit csinaltok nemzeti mazzal leontitek es zaszlot nyomtok a tetejebe es attol az szent es serthetetlen lesz.

Petofi Sandor magyarorszagi szerb vagy szlovak (meg nincs teljesen eldontve) szarmazasu hazafias koltonk nem harcolna az EU ellen. O egy valosagos zsarnok osztrak tekintelyuralom ellen harcolt.

Az 56-os forradalmat a szovjet megszallok ellen robbantottak ki baloldali vezetok, akik mas fajta szocializmust akartak tovabb epiteni, a szovjet befolyastol mentesen.

Ezek a forradalmarok igazad van, forognak a sirjukban, amikor magyar szelsojobboldaiak kisajatitjak az erdemeiket es veluk peldaloznak es probaljak rossz elkepzeleseiket, teves vilagkepuket alatamasztani. Az akkori magyar forradalmarok most a civilek, szakszervezetek es a baloldal partjan lennenek (plane az 56-osok), amikor cenzura eltorleset kovetelnek es az emberi jogok korlatozasa ellen tuntetnenek. Ahol a miniszterelnok bohocozza a magyar embereket, Lazar becsmerli az embereket, ott az igazi forradalmarok az emberek partjan lennenek.

Az EU-ba mi kuncsorogtuk be magunkat, senki sem kenyszeritett minket, maximum a jozan paraszti esz. Ha ennyire szar az EU akkor miert vesszuk fel a sok EU-s peznt. Ha olyan nagy szabadsagharcosok akarunk lenni, akkor vissza kellene utasitanunk minden forrast, ami az EU-bol jon.
@Viktus: "Európa fogyaszt, de nem termeli meg"

Sztem spec. Európában mindenből iszonyat nagy túltermelés van, az a probléma, hogy nincs kinek eladni. De mondj egy dolgot, ami hiánycikk volt az utóbbi években.
@kanos nyúl:
Otthon kefélt asszonnyal mint egy kanos nyúl.
Nem ORBÁN VIKTOR hazudik hanem a blogíró .
@okostojgli: Mi is, csak akarni kell :-)
@kanos nyúl:

Azzal kiegészítve, hogy érvelésed szintén színtiszta kakozófia és színelmélet és senki nem tud annál többet, hogy semmit sem tudunk, és ez sem több, mint kakozófia.

Így aztán, Árpádról önkényesen kijelentem, hogy legalább még nem ment el a józan esze. Kiegészítem ezzel: egy normális Magyarország ezerszer jobb lenne, simán csak lakni, mint Észak-Korea. Praktikus okokból. Kevesebb vezényszó, több szex, jobb csajok, jobb bor, free media, tévében nem kötelező kereszténység, vers mindenkinek.
@Lacdelo: "Az 56-os forradalmat a szovjet megszallok ellen robbantottak ki baloldali vezetok, akik mas fajta szocializmust akartak tovabb epiteni, a szovjet befolyastol mentesen."

Nem a szovjet megszállók ellen robbant forradalom. Mert nem volt megszállva az ország. Csak a forradalom hatására jöttek be.
@Lencsés István: Most jön a keresztkérdés: Mi van, amikor ORBÁN VIKTOR blogot ír?
@okostojgli: Mi is megtehetjük, csak akarni kell.
@Con Storm:

"a haláltábor szervezéséhez nem szellemi kapacitás kell, hanem kiválasztott szeparatista felsőbbrendűségi tudat, és nagyfokú halmozott elmebetegség a belterjesség miatt... és ennek folyamán kialakult kisebbrendűségi komplexusok és nagyfokú félelemérzet a képzelt ellenségektől... meg azoknak a provokálása!"

Nagyon jol latod ezt. Meg van a kozos nevezonk. Erre lehet epitkezni.
@aadam: Arról is lehetne persze vitatkozni, hogy melyik a nagyobb szarkupac: a hármashalommá formázott kupac vagy az a kupac, amelyiknek a tetején Tótavé ül mint "jézuskrisztus" és körötte a lájkolói. :)
@Lacdelo: mátyás meg román volt, rákosi meg... ja ő nem, ő magyar. :)))
@Emerenz:

Miből is van túltermelés? :D Az autókat meg az élelmiszeripari termékek jórészét leszámítva mind made in china, taiwan, malaysia stb.
@Prolee2:

Papiron nem voltunk megszallva, mert addig kiszolgaltuk oket, de amint felleptunk ellenuk egybol megszalltak es itt is hagytak a csapatokat 90-ig. Biztosra mentek utana.
@aadam: "A hagyományos bal-jobb skála fel fog borulni és más értékek mentén helyezkednek majd el a politikai pártok. Csak jöjjön már el az az idő."

Egyetértek, bár abban nem vagyok biztos, hogy jobb lesz! Viszont haladunk efelé: maszopról már lehullott a baloldaliság álarca, most pedig éppen az látszik, hogy a fütyiszkádéenpé a jobboldaliság fogalmát járatja le véglegesen. A baj csak az, hogy ez az egész szörnyű anarchiába fog fordulni! Az általad is említett "más értékek" komoly katarzison keresztül fognak kialakulni!:S
@egy derék katona: Kétségtelen, túl nagy mennyiségben minden ártalmas. De azért az jó, ha mindenki minél több tekintetben minél szabadabb lehet anélkül, hogy ez káros következményekkel járna. Szóval a liberalizmust el kéne (ismét) fogadni, mint bármiféle társadalmi berendezkedés alapja, ahelyett, hogy szitokszóként használnánk. Ettől még meg lehet tenni a szükséges korlátozásokat, ha nonszensz helyzetekhez vezet.

TWÁ liberalizmusával én a legtöbbször egyet szoktam érteni, sztem ez a normális szemlélet. Az, hogy néha meghökkentő stílusban adja elő a gondolatait, még nem feltétlenül teszi radikálissá. Sztem toleránsabb ő az elmaradott gondolkodással szemben, mint amit mutat. :)
Mi is a kereszténység? Egy korábbi vallásokból és mítoszokból össze toldozott-foltozott sátánista vallás, hiszen a Sátán valós létezésében hinniük kötelező. A fő mítosz alakjuk a Bibliai SátánIsten legnagyobb szeretetét szerintük a gyermekgyilkosság példázza. A fiú aki meghal és feltámad meg nem más mint egy bugyuta ókori zombitörténet.
@kanos nyúl:
Tótawéé nagyobb, meg jézus, meg krisztus, rendben.
Azért mégiscsak beszéljünk a másikról.
@Jakab Andor: Tótavé hegyibeszéd sorozata rendkívül szórakoztató. Soha nem mondtam, hogy nem. Igazán összeállíthatná már a saját bibliáját a hívőinek. :)
...mégis, mit lehet itt eldönteni ezen a fórumon?

Nem biztos, hogy hasznos Tóta W. Árpádot olvasni, de kétségtelenül szórakoztató.

...csak közben tudni kell, mennyire szabad komolyan venni a leírtakat.

Mellőzve a kevésbé elegáns megnyilvánulásokat, azért megállapítható az is; ....keverőnek sem utolsó...
@aadam: Már gyenyamagyarnak elmondtam, elmonom neked is. Brüsszel nem csak úgy ideszólt, hogy ezt nem kéne. Csak nem talált valós támadási felületet, vagy jól megindokolható okot komolyabb szankciók alkalmazására. És itt nem csak Brüsszelről van szó, hanem azokról is akik meghatározzák a brüsszeli politikát. A németekről, franciákról. Na ők konkrétan fenyegetőzni kezdetek, tűrhetetlen hangnemben.

És akkor tisztázzuk: az alpvető szuverenitásunk megvan. Azért nem kell harcolni senkivel fegyveresen. Ebből a szuverenitásból önként átadtunk valamennyit az Uniónak, ez is jól van így. Azonban meg kell állapítani, mely kérdésekbe van beleszólása Brüsszelnek (a gazdaságpolitika bizonyos területei, emberi jogok, egyéb uniós szabályok és irányelvek), és mely kérdésekbe nincs.
Véleményezzen nyugodtan, de ne diktáljon, és ne fenyegessen ez utóbbi kérdésekkel kapcsolatban.

Végül. Annyit állítottam, hogy TWÁ pont azokat az értékeket kérdőjelezi meg, amikért anno annyian harcoltak és haltak meg. És ez undorító.
@okostojgli: Csak az mérhető össze, ami egyáltalán összemérhető: Tótavé és az isten ilyen fogalmak. :)
@Jakab Andor:
Szegény nyulat teljesen megkavarod.
Még a végén azt is elfelejti, hogy fiú-e vagy lány.
@hal1fan:
"...csak közben tudni kell, mennyire szabad komolyan venni a leírtakat."

Ennek az írásnak a tényszerűsége és komolysága olyan 100% körül van.
@Lencsés István:" Nem ORBÁN VIKTOR hazudik hanem a blogíró ."
"A blogíró meg online paraszt"
"Már megint ( mindig ) miért hazudik a blogíró ?"
"Tanuljon meg írni a blogíró , és ne írjon hülyeségeket sem "
"Már megint ( mindig ) mi ez a valótlanság ?"
"Már megint ez a blog oldal és már megint 1 hazugsággal kezdődik a blog címe"

Valami eredeti?
@Viktus: oké, úgy értem, nem az a baj, hogy nem elég termelékenyek a gyárak, hanem hogy azt is nehezen adják el, amit megtermeltek. A kínálat szvsz általában nagyobb mint a kereslet. A kereslet meg azért akadozik, mert valahogy mindig sikerül a jónéptől elvonni némi pénzt.
A kínai éhbérrel nem lehet versenyezni, én nem is vágyom rá, hogy nálunk olyan legyen a helyzet.
@kanos nyúl:
De hiszen nincs isten. Tótawé sincs?
Ne már!
@ürügyminisztériumi álamszitkár: Hát ezért nem ír blogot, mint Gyurcsány!
@NA YA!:

Bizonyos, hogy rosszabb lesz. :-)

A vízszintes után a függőleges jön, Brazíliában, Mexikóban és egyéb helyeken már látszik, milyen lesz.
@NA YA!: Nem feltétlenül, egy liberális-konzervatív skála pl. kialakulhat, feltéve, ha a balos és jobbos értékek függetlenedni tudnak egyiktől és másiktól. Pl. Magyarországon azt hiszik az emberek, hogy liberalizmus=balliberalizmus. Nagyon hiányzik egy jobboldali liberális párt, sztem ez óriási űr a politikai palletán.

Vannak nemzetközi példák is a hagyományos értékek átalakulására, mert ez a folyamat máshol ugyebár régen megtörtént. De a legfontosabb, hogy hülye elvek helyett tényleges politikai cselekvések mentén szerveződjön a skála. Pl. Amerikában a választások előtt egzakt módon össze van gyüjtve, melyik oldal mit gondol az egyes konkrét kérdésekről.
@okostojgli:

Kanos nyúl okos fickó, helyén van esze, nem kell félteni.
@aadam: "Sztem toleránsabb ő az elmaradott gondolkodással szemben, mint amit mutat."
Tóta wé és a tolerancia...>DDDD

Elmaradott gondolkodás (definíció): Minden olyan ember, párt gondolkodása és minden olyan világnézet, ideológia amely nem ért egyet Tóta W. Árpáddal.
@okostojgli: Tudom, itt most Hawking a menő. Heisenberg nem menő. Heisenber szerint viszont egyáltalán nem biztos, hogy Tótavé egyáltalán létezik. :)
@Emerenz:

Nem nagyon érted. Autóiparon kívül tényleges gyárak nem nagyon vannak max. összeszerelő üzemek.
A probléma gyökere meg a kapzsiság csak a nyugat kapzsisága most bukott ki. Az adidas cipő pl. ugyanúgy húszonezer forint most , hogy mondjuk nem 5000 csak 1000 a gyártási költsége miközben aki itt állította elő most nem állít elő ténylegesen semmi értelmeset.
mármint Heisenberg szerint
@egy derék katona:
Igazad van, tankokat Szlovákiába, a Duna a mienk!

Zseniális.
@aadam:
"Nagyon hiányzik egy jobboldali liberális párt, sztem ez óriási űr a politikai palletán."

Nekem nagyon. És Török Gábor elemezte a blogján, hogy a Fidesz egy ilyen párt volt, amikor rájuk szavaztam.

Az megnyugtató legalább, hogy nem én változtam meg ennyire, viszont most már odáig jutottam, ha bal-liberális ellenzéke lesz a Fidesznek, az is jobb, mint a mostani Fidesz-KDNP megint - ezzel az ideológiával.
@okostojgli: Szívódj már fel ecsém, írogasd a hülyeségeidet annak, akit érdekel!
@Jakab Andor: "Kiegészítem ezzel: egy normális Magyarország ezerszer jobb lenne, simán csak lakni, mint Észak-Korea. Praktikus okokból. Kevesebb vezényszó, több szex, jobb csajok, jobb bor, free media, tévében nem kötelező kereszténység, vers mindenkinek."

Te már majdnem a mennyországban vagy akkor.
Kevesebb vezényszó = kevesebb SZDSZ
Több szex = kevesebb Kóka János
Free media = kevesebb Népszava, kevesebb ATV
Nem kötelező kereszténység = több Hit Gyülekezete
Vers mindenkinek = több Kálmán Olga
@egy derék katona: "Annyit állítottam, hogy TWÁ pont azokat az értékeket kérdőjelezi meg, amikért anno annyian harcoltak és haltak meg. És ez undorító."

Azok az értékek, amikért annyian haltak meg, azok miért lennének megkérdőjelezhetetlenek? Még egyszer végigolvastam, nem tudom mire gondolsz, "és ez undorító"!:P
@kanos nyúl:

Ha már szcientifizmus, legyünk alaposak! Hawking szerint a mennyország tündérmese, azt nem mondta, hogy isten nincs, és azt sem, hogy ez nem a pokol.

Heineken okosabb, jól tudja, hogy amire nem nézel, az nincs is. Bármelyik 3 éves gyerek tökéletesen igazat ad.
@egy derék katona: És ha nem talált támadási felület, az miért van? Talán mert az egész rendszer annyira soft, hogy nem tud beleszólni. A szuverenitás abban áll, hogy mások mennyire tudnak beavatkozni, nem pedig abban, hogy mennyire szeretnének.

TWÁ meg sztem ezeket az értékeket nem megkérdőjelezi, hanem egyszerűen alapvetőnek veszi.
@Paladdin:

Egy olyan orszagban, ahol a nepesseg rohamosan csokken, a gyerekvallalas minden formajat egyforman kellene tamogatni. Nem erdekes, hogy 1 vagy 2 gyerek van egy csaladban vagy 10. Minden gyereket meg kell becsulni legyen az gazdag vagy szegeny, mert kulonben nagy demografiai problema lesz.

Egyebkent a jomodu embereknel nem szamit a penz annyira. Ok nem az alapjan dontenek a gyerek csinalasrol. A szegenyeket viszont annal jobban lehetne osztonozni.

A Fidesz szerint a gazdagok gyerekei az ertekesebbek, okosabbak es ok fogjak majd Mo-ot fellenditeni. Ez alapvetoen teves. Rengeteg gyerek fel tud emelkedni a szegenyebb retegekbol es akarassal es szorgalommal ki tudja epiteni a felnottkori egzisztenciajat. Mennyi pelda van viszont elkenyeztetett ujgazdag gyerekekre, akik segge ala beraktak a szuleik a Mercit es ket napot nem dolgoztak az eletukben.

En az elobbire vagyok jo pelda. En azt mondom tamogassunk minden gyereket. Sot a szegenyebbeket jobban is az iskolaztatassal, a gazdagoknak fizessek a menzat meg a maganiskolakat. Igy lehet csak normalis tarsadalmat kiepiteni, nem egy olyan degeneraltat amilyet most a Fidesz epit.
@egy derék katona:
Fidesznyikeknek és a jobbikos náciknak?

Hú, bakter, Kövér már lelőtte ezt a tankos poént. :(
@NA YA!: Olvasd el a többi hozzászólásomat is, akkor talán rájössz.
@Jakab Andor:"Brazíliában, Mexikóban és egyéb helyeken már látszik, milyen lesz."

A magyarság visszatérhet eredeti "szakmájához"=fegyveres kéregetés!:)
@Jakab Andor: Tótavável állsz vitában: ő mondotta, hogy Hawking szerint nincs isten. Én csak megfigyelek, mint egy nyúl. És ezért létezik most a Tótavé. De csak, amíg figyelek. :)
@kanos nyúl:

Igen, mennyeien vagyok! Azért van itt hapták, meg istenezés, meg strong europe, de amíg a vers mindenkinek nem kötelező, szeretlek magyarország!
@Viktus: jó, van feldolgozóipar, gépipar is. De akkor megint csak az a probléma, hogy hagytuk tönkretenni az ipart, nem? Ha nem hagytuk volna, most lenne munkahely, kereslet, termelés, pl. csodás modern Ikarus buszok :-)

Amúgy igen, a profit és a bérek közti ellentétet kellene megszüntetni, és ez egyáltalán nem tőkeellenességet jelent, hanem azt, hogy a tőke ne éljen önálló életet (oda megyek, ahol minél nagyobb a profit), hanem értelmes célok szerint irányítsák (nem az állam, de nem is a "piaci mechanizmusok", hanem, hát szuverén gazdasági szereplők).
@egy derék katona:

"Szívódj már fel ecsém, írogasd a hülyeségeidet annak, akit érdekel!"

Az okospárt nevében poltikailag inkorrektség miatt (paragrafusok) kikérem magamnak okos úr kiutasítását a fórumról.
Vii-ggyyáááz! Tiszteeeeee- legjh!
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ha nagyon sebesen megpörgeted a szivárvány színeit, akkor fehéret kapsz.
@Paladdin:
Nos, én meg büntetném a sok gyerek vállalását. Aki bevállal 3+ gyereket, az fizessen érte keményen. Azért már ne járjon családi pótlék, ne legyen ingyenes iskoláztatás, sőt külön adófajtát vezetnék erre be.
4 gyereket ugyanis fizetésből NEM LEHET ELTARTANI. Aki ennyi gyereket vállal, az azt vállalja be, hogy segélyre szorul. Önként és dalolva.
OK, ezzel a cigányság keményen padlót fogna, és a nemcigányok között is akadna jópár nagycsalád, aki beszopná. Hát ők így jártak.
Viszont azt is büntetném keményen, akinek mondjuk 25 éves korára nincs gyereke. Szépen különadót rá. Egy gyerek mellett csökkenne az adó összege.
Egy, két és három gyerek mellett viszont jócskán emelném a támogatások összegét, hogy ne legyen azonnal csőd az első gyerek vállalása.
Természetesen kell bölcsőde, óvoda is mellé, és nem csak szopatni a szülőket, hogy legyen gyerekük.
Viszont olyan bevételek lennének belőle, hogy röhögve megállna bármilyen nyugdíjrendszer, vagy olyan gyerekvállalási kedv indulna be, hogy az stabilizálná hosszú távon a nyugdíjrendszert.
@a szív fészkei:
Ez nagyon szép gondolat a szivárványról.:)
@Emerenz: A szuverén gazdasági szereplők irányítják oda a tőkét, ahol nagyobb a profit, nem?
Szegény Tótavé, ha ezt elolvassa, amit Török Gábor ír, forgolódni fog: "Magyarországon a Fidesz valósította meg az SZDSZ régi álmát: bevezette az egykulcsos személyi jövedelemadó rendszert, amely minden kétséget kizáróan a tehetősebbeknek kedvez, továbbá számos olyan népszerűtlen megszorító lépésre is hajlandónak látszik (a nyugdíjrendszer, az államigazgatás vagy éppen a szociális juttatások terén), amelyeket szintén az úgynevezett liberális reformközgazdászok szorgalmaztak az elmúlt években."
@aadam: "Pl. Amerikában a választások előtt egzakt módon össze van gyüjtve, melyik oldal mit gondol az egyes konkrét kérdésekről."

Itt is össze van gyűjtve, aztán jön a nyelvészkedés, pl.: "meg mentjük a nyugdíjakat" = elvesszük a nyugdíjakat, kvázi vigyázunk rá, mert mi jobban tudjuk nálatok, hogy mire való az, stb.!:)
@Emerenz:
Abba hibába ne essünk bele, hogy az a fasza csak ha termelünk.
A Posta, a Máv, a Teszkó, a Spar Magyarország legnagyobb foglalkoztatói, pedig egyik sem egy termelő vállalat a szó klasszikus értelmében. Szolgáltatnak, igen.
Egyébként Magyarország többek közt abból él, hogy az ipar exportál.
Sajnos a cikkre fokozottan igaz: A sötét tahóságnál csak 1 rosszabb van: a félműveltség. Főleg, ha tetszetős csomagolásban tálalják. Árpi! Nem ártana elolvasni Hawkingot, meg néhány történelemkönyvet, ami 1990 után jelent meg.
@Emerenz: Azért - hogy hivatkozzak megint Csernok Attilára, aki volt a kádáriban Nemzeti Banki elnökhelyettes + elismert statisztikus, stb. - a magyar ipar és mezőgazdaság által termelt javakat leginkább az a rút megszálló Szovjetunió és a általa megszervezett (hét sovány, egymás fejő kecske) KGST - szívta fel. És ezzel tartotta életben az egész mechanizmust (az adósságba kaveredés meg a gyáron belüli munkanélküliséggel a teljes foglalkoztatottságot.) Tehát a fenenagy önrendelkezés és függetlenség akkor sem játszott, sőt - de cserében jött az olcsó fűtőanyag és megvolt az a mindenkori biztonság, hogy ez így lesz, idők végtelen végezetéig, lehet tervezni ötévesen, tízévesen, előre tudod az eredményt. Nem kell a hektikus piacon megméretődni, összehasonlítódni, hisz mindig lesz kereslet az akármilyen - sokszor ütődött - szabolcsi almára, a VOR bárhogy összegányolt, siralmas öltönyeire, stb. Ami viszont egyértelműen világszínvonalú volt - Horváth Ede hu.wikipedia.org/wiki/Horv%C3%A1th_Ede vezetői zsenije és munkája nyomán - azt megvették dollárért is (amikor HE Kádárt sikeresen meggyőzte, hogy azért igenis csak adják oda piaci áron és ne hugyér-szarért az oroszoknak.) De nem sok Horváth lehetett...

Az Ikaruszt a mai egyik nagy jobbos kedvenc verte szét.
@atomarc: vagy úgy is mondhatnánk, hogy ha a butaság szorgalommal társul, akkor ez lesz a vége.

Lehet, hogy hiányosak a történelmi ismereteim, de nem amerikában volt rabszolgatartás, és nem ott voltak még a 70-es években is tiltó táblák a boltok bejáratán a feketékre vonatkozóan? Gyönyörű demokrácia, valóban.

Amúgy a cikk egy se füle se farka hülyeség, amiről szorgosan lehet kommentelni. A szuverenitás amúgy svájci módra nem túl ijesztő, vagy tévedek :)
@knausz: Ez tény, próbáld ki a kislányod festékeivel. De valóban, szimbólumnak is vonzó: minden együtt a tisztaságot adja ki. :-)
@Lencsés István:

Hát persze, megvédte a nyugdíjakat is, akkorsem hazudott :)
@Lacdelo: Nem papíron sem voltunk megszállva, mert akkor nem 4 nap alatt nyomták volna le őket, hanem 2 napa alatt.

Ez kb olyan mint amikor a megkérdezték a német vezérkart, hogy mennyi idő alatt tudja elfoglalni Lengyelországot?
Az attól függ:
1. ha ellenállnak 2 nap alatt.
2. ha nem állnak ellen 2 hét, mert mindenhol meg kell állni beszédet mondani.
@knausz:

Látod, nem is olyan nehéz nem észrevenni az ellentmondást.

Egy többségében katolikus országban az épp regnáló hatalom keresztény-nemzeti eszmeiségűnek vallja magát, miközben a kormányban lévő keresztény párt támogatottsága a küszöbszintet sem éri el.
Mindig baj származott abból, ha meg akarták mondani az embereknek, mit gondoljanak, tegyenek és hogyan éljenek.

Magam keresztény vagyok, de nem gyakorlom "hitemet", sőt keresztényi értelemben véve nem is hiszek Istenben, viszont el tudom fogadni azt, hogy sokaknak ez fontos. Jó lenne, ha senki sem írná elő, hogy mit gondoljak minderről, vagy akár Szent Istvánról, a nemzetről , az államról. Nem ettől leszek (vagyok) hasznos tagja a társadalomnak.
"mióta léteznek, szabadon választanak."

Kivéve a fekákat. Meg az indiánokat.
@phoenix102: "A szuverenitás amúgy svájci módra nem túl ijesztő, vagy tévedek"

Igazad van, voltam párszor, tűrhető! Csak ahhoz svájciak is kellenek!:P
@lenoardo999: "szolgalelkűségben egyébként élen járt az MSzP-SZDSZ-kormány, akik szinte tökélyre fejlesztették az önérdek-képviselet feladását."
Ezt kifejtenéd egy kicsit?
@phoenix102:
Mikor és hol vezették be legutoljára a nők választójogát?

Csak úgy kérdezem.
"nekik hiába magyarázza akár Stephen Hawking, hogy nincs is isten."

na mondjuk pont erről ő is ugyanannyit tud, mint bármelyik beszűkült vagy nem beszűkült hívő.
@Edgar the Wise: találó a neved. És nem az Edgar-ra gondoltam :)
@okostojgli: és hol szüntették meg utoljára a rabszolgaságos és a feketék megkülönböztetését? csak úgy kérdezem?
@a szív fészkei:
"minden együtt a tisztaságot adja ki. :-)"

Vágyik az ember erre a tisztaságra. A közéletben, és mindenütt. Nem jó a nemzetnek egyedül. Ez fontos, mert a színek hiányoznak. A narancs-vörös árnyalatok és a zöldek meg a kékek.

Az ellenzék kell. Ha minden ember egyforma volna, akkor nem tudna kijönni a színek árnyalatából sem a vakító fehér. (- Mi a kedvenc színed?- Nekem a fehér.- Hát, akkor nincs is kedvenc színed.:)
Talán jól van ez így. Jó volna.
@Zébácsi:
"Mindig baj származott abból, ha meg akarták mondani az embereknek, mit gondoljanak, tegyenek és hogyan éljenek."

Nekünk, kettőnknek nem volna egyáltalán vitánk. Sem az idézett gondolatban, sem másban.

Lehet, hogy ellentmondásnak tűnik ez most, de gyakran egészen jól elvagyok úgy is, hogy nem kell föltétlenül vitáznom, csak egyetértek.:)
@Zébácsi: "Egy többségében katolikus országban"

Azt kihagytad, hogy "a gyakorolt vallásokat tekintve"! Úgy korrekt! Egyébként engem, mint ateistát az zavar, amikor a különböző, (de főként keresztény) ideológiát sulykolják a médiákban, (nem győzök elkapcsolni), ami szerintem a még hiszékeny korú gyerekekre nézve káros! 18 éves kora után szabadjon csak győzködni, ha elhiszi, hajrá! Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan vallásháborúktól, vagy vallási alapon kirobbant zavargásoktól fortyog a világ. Tehát ez nem összetartó erő, hanem indok a másik gyűlöletére! Köszi, ebből nem kérek, és a gyerekeimet is hagyják békén!
@egy derék katona: "Végül. Annyit állítottam, hogy TWÁ pont azokat az értékeket kérdőjelezi meg, amikért anno annyian harcoltak és haltak meg. És ez undorító."

mert mar nem ertekek. a vilag valtozik. a kommunizmusert, a monarchiaert is meghalt aegy csomo ember, megis a kukaban vegeztek. mert nem alltak ki az idok probajat.
@okostojgli: a fenti posztban istenített fennállása óta demokratikus államban az amerikai egybesült államokban 1865-ban.
1875-ös polgárjogi törvény megszüntette a faji elkülönítést, amelyet 1883-ban hatályon kívül helyeztek!!! 1960-as évekig még a helyet is át kellett adniuk a buszon a fehéreknek.
(mieőtt még kiguglizod, kubában a spanyolok 1890-ben írták papírra a rabszolgaság eltörlését, de előtte már jelentéktelen volt)
@kanos nyúl: Szegény kanos nyúl, ha továbbolvasta volna TG posztját:

"Ezek alapján – logikai úton - két dolgot várhatnánk. Egyrészt azt, hogy mindazok, akik az elmúlt években élharcosai voltak a gazdasági liberalizmusnak, most üdvözlik és elismerik a kormány ezen lépéseit. Másrészt, hogy mindazok, akik az elmúlt években felemelték a szavukat a neoliberális megoldások és a megszorítások ellen, most határozottan tiltakoznak."

És még a kommenteket is! Idéznék egy klasszikust, valami ürügyminisztériumi álamszitkárt:

>Olyan ez az érvelésed a posztodban, mintha azt mondanád: "Korábban tűzoltókocsira vágytál, fiam. Most itt van egy piros trabant. Ez is piros - az is piros. Miért nem teszik???"<

Persze, ezek is kiragadott, sarkított idézetek. De úgy tűnik, ez a műfaj neked való, te tényleg úgy ugrabugrálsz, mint egy kanos nyúl: Elolvasod Tóta W. posztját, és amint egy félmondatba bele tudsz kötni, azonnal kopipásztolod a kommentek közé, mielőtt még végigolvastad volna az egész írást.
"Ez olyasmi, mint a hívők beszűkültsége: nekik hiába magyarázza akár Stephen Hawking, hogy nincs is isten."

Oké, hogy ezer évig kötelező volt hinni, és milyen jó, hogy végre nem az. Oké, hogy a tudósok most már tényleg nagyon okosok, és már majdnem mindent ki tudnak számítani. Oké, hogy sok ostoba ember van, akik Isten léte mellett mindenféle középkori baromságban is hisz, amik az Isten-hitre az évszázadok alatt rárakódtak. Oké, hogy sok országban, különösen feltűnő módon Amerikában, az ország elmaradott, mucsai fele szinte testületileg keresztény (és idióta egyben), miközben ott a másik fél, a felvilágosult szellemi elit, akit nagyon elkeserítenek ezek a szerencsétlen ostobák.

De azért vegyük már észre, hogy napjainkban az előbbiek miatt éppen baromira visszafelé leng az inga, és már rég túllendült a középponton.

A középpont az lenne, hogy vagy van Isten, vagy nincs; nem tudjuk, és a tudomány sem tudja, ugyanis ez a kérdés nem nagyon vizsgálható tudományos módon.

Régen aki nem hitt abban, hogy Isten csinálja az esőt, nem tudott alternatív magyarázattal szolgálni. Ma már tud mondani olyanokat, hogy nem is Isten csinálja az esőt, hanem a meleg levegő felfelé száll, magával viszi a párát, az kicsapódik, felhő lesz belőle, aztán abból eső. És baromi büszke (jogosan), hogy mindezt rengeteg képlettel tudja bizonyítani. Tehát nincs is szükség Istenre az esőhöz!

Viszont a hívő kicsit fáradtan ingatja erre a fejét: oké, de én eddig sem azért hittem Istenben, mert "szükség" lett volna rá. Ez az ateisták vesszőparipája. Ha nincs valamire szükség, akkor nincs is? Én pl. (majdnem) tökéletesen meg tudom magyarázni a világtörténelem minden eseményét anélkül, hogy hinnék Tóta W. Árpád létezésében. De attól még létezik, nem?

Arra a felvetésre, hogy Isten csinálja az esőt, nem ellenérv az, hogy "nemis, mert én ki tudom számolni". És? Én meg ki tudom számolni, hogy Tóta kábé miről mit fog írni; eléggé kiszámítható ugyanis. De attól még Tóta írja ezeket.

Mint ahogy a hívők szerint Isten teremtette és működteti a világot. A fizikai törvényeket is.

A korrekt hozzáállás az agnoszticizmus lenne, de az egyházak történelmi (és jelenkori) faszkodásai miatt a világnak az a fele, aki nem kér belőlük, épp túlreagálja a dolot, és a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönti.

Ma Amerikában az, aki nem akarja, hogy összemossák az amerikai zászlót bőszen lengető, rasszista, Obamát külföldön született muzulmán hazaárulónak tartó, Sarah Palin-rajongó, tanulatlan, dogmatikus, fundamentalista keresztény csőcselékkel, az nem elégszik meg az agnoszticizmussal, hanem egyenesen bősz ateista lesz.

És Európában ugyanezt teszi mindenki, akinek tele van a töke az egyházakkal, különösen a katolikusok pedofilbotrányaival.

Kár. Ugyanis ez egyszerű túlreagálás és pavlovi reflex, nem több. Egy magát gondolkodónak valló ember akár gondolkodhatna is.
@Zébácsi: "Egy többségében katolikus országban"

ez nem tobbsegeben katolikus orszag.
azert, mert a katolikusook megbelyegzik a gyerekeket meg nem lesz katolikus orszag.

a templomok konganak az uressegtol.

kepzeld, papirforma szerint en is katolikus vagyok, pedig szerintem a szervezett vallas buntetojogi kategoria, mint csalas buntette, mert aki mast anyagi haszonszerzes celjabol szandekosan tevedesben tart..

es a papat is siman bunozonek tartom, csakis a papai mivolta ovja meg attol, hogy sittre kuldjek gyerekek karara elkovetett szexualis eroszak eltusolasanak kiserlete miatt, ugyanis bunreszesse valt.

szoval ugy vagyunk kerteszteny orszag, ahogy kommunista orszag voltunk. nehany faszkalap a csucson valami hulyeseggel meg akarja etetni ea nepet. ennyi tortenik. marx, engels, lenin, vagy atya, fiu, szentlelek, egyhulyeseg...
@rajaram: mikor is volt Svájc igazán szuverén állam?
@aadam: nem feltétlenül kellene így lennie. Én ebből (is) csak az értelmet hiányolom, hisz nyilvánvaló, hogy ez a rövidtávú profitkergetés senkinek se jó.
Miután szerzőnk írásának címe egy bibliai parafrázis /"nem jó az EMBERNEK egyedül..."/, ismételten nem bírja ki, hogy saját gondolkodásbeli beszűkültségét ne vetítse ki - unalomig ismert szokása szerint - a hívőkre, lásd: "Ez olyasmi, mint a hívők beszűkültsége: nekik hiába magyarázza akár Stephen Hawking, hogy nincs is isten." Közben hanyagul átsiklik azon, hogy Stephen Hawking semmivel nem autentikusabb személy ebben a kérdésben nyilatkozni, mint pl. egy óvodás gyerek. A hit, vagy ha úgy tetszik Isten létezésének kérdését PUSZTÁN aggyal megközelíteni ui. bolondság, - szerzőnk kedvenc szavajárásával - beszűkültség, aminek súlyosságát az "egy bolond százat csinál" effektus sem csökkenti, és hasonló ahhoz, mintha valaki bedugott füllel menne el minden koncertre, aztán meg nagy hangon lehülyézné azokat, akik szerint a zene jó volt, azt állítva, hogy nincs is zene. Egyébként a fő témáját illetően jó az írás, kár volt ezzel a kényszeres "jajj, de beszűkültek ezek a hívők" mantrával silányítani.
@Pók: itt nem az a gond, hogy aggodom, hogy osszemosnak veluk.

a gondom az, hogy be akarnak olvasztani eroszakkal a szarjukba. vallas az alkotmanyban, az iskolakat az egyhaz kezere jatszak, hogy idejekoran megindulhasson a kozepkori agymosas es tekintelyelvu diktaturara neveles...

marpedig itt mar nem arrol szol a dolog, hogy jajj, nehogy osszeteveszzenek, hanem arrol, hogy kifele a portamrol amig szepen modnom...
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Figyelj, Sipi, mindig elolvasom hozzászólásaidat, bírom is őket, és legtöbbször egyet is értek velük.

Most kicsit félreértettél (vagy én írtam félreérthetően, pardon) - ha az egész kommentemet nézed, rájöhetsz, miért.

Ez egy HIVATALOSAN többségében katolikus ország, és e vallásnak is van a legnagyobb hagyománya, sőt, ők kapják a legtöbb állami pénzt is. Szent István óta ez van (azt, hogy mi és miért történt akkor, ost hagyjuk). Ne tévesszen meg a II. világháború utáni ideológiai váltás, előtte majd ezer évig így volt (sőt, sok PB titkár titokban gyónni járt - különösen a 80-as évek végén, mikor már látszott, hogyx a piros könyvet hamarosan a Biblia és Zsoltárok könyve váltja majd fel)

Írtamis, pont ez adja a dolog pikantériáját: ha olyan istentelenül (sic!) nagy katolikus ország lennénk, akkor nem fordulhatna elő,hogy egy deklaráltan keresztény párt támogatottsága a sekrestye padlója alatt van.

Válaszod többi részét értem, és bizonyos fokig magam is úgy vélekedek, ahogy te.
Üdv!
@Lencsés István: Köszönöm, akkor jól választottam! ,) Kár, hogy nem teljesen eredeti: Az elejét Romhányitól loptam, a közepét meg Schmitt Páltól... De akárhogy is hízelegsz, ez még nem válasz a (kereszt-)kérdésemre...

@adflexum: Ez viszont válasz! :o)
@NA YA!:

Köszönöm a reagálást, kommentedet illetően hasonlóan vélekedek.

Ha szabad, akkor ajánlom szíves figyelmedbe Az igaz Sipi blogtársunknak az imént írt válaszomat, ebben már kifejtettem, amit a témához kutyafuttában hozzá tudok még tenni.
@Pók:
Egyetértek.

Rövidebben megfogalmazva:

Aki hajlamos a kutatásra, vitára, gondolkodásra, annak nincs szüksége kizárólagosságra.

Kicsit hosszabban:
Aki azt hiszi a szuverenitás, jobboldaliság, kereszténység, baloldaliság, liberalizmus, .... káros, rossz, hazug, ..., és minden követője, hívője, .. agyatlan, ostoba, ..., az épp saját butaságát bizonyítja minduntalan szavaival.

Mindennek van jó oldala és rossz oldala is. Azáltal tanulhatunk meg élni ha felismerjük a jót és rosszat, az emberekben, eszmékben, hitben, egymásban.

A tanulás folyamata pedig soha nem ér véget.

A lényegi ténylegesen megszerezhető tudás az az, mikor az ember meg tudja határozni, mit és miért akar tanulni (mi az irány), és ebben elsősorban a saját esetleg mások hibái inspirálják.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Szóval szerinted egy ország szuverenitása nem érték? Hát mennyél a jó édes...
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Oké, te így látod, szerinted a mocsok csuhások ki akarnak cseszni veled. De ettől még létezhet Isten, nem?
Nagyon jó kis post!

Orbánnak lassacskán már csak a nyugdíjasok (Apropó: mindennapiember.blog.hu/2011/06/07/kulondijas_nyugdijasok) maradnak szavazóbázisnak. Ők masszívan tartják magukat a vezér mellett, a többiek viszont... Kíváncsi leszek 2014-re!
@Pók: kizart a letezese.

pont ezert buncselekmeny az egyhazak letrehozasa, hiszen anyagi hasozn erdekeben tartanak embereket abban a tevedesben,hogy letezik isten.
@knausz:

:-).

Mély gondolatisággal rendelkezel.
Aki Radnótit (is ) olvas, az biztosan kíváncsi a világra, s mint ilyen, a vita termékeny talaj számára, egyfajta katalizátor új gondolatok-érzések megismerésére.

Vélemények terén lehetnek köztünk különbségek, még ha aprócskák is. Annyi színű a világ, ez nem lehet mindenki számára pont ugyanolyan.
A vita előre visz, felold, megismertet új dolgokkal, gondolatokkal.
Az egyetértés pedig nem ellentmondás, hanem annak kifejeződése, hogy megérkeztél oda, ami a vita egyik célja.
Elfogadni, megérteni a másikat. Ez pedig jó dolog.
@egy derék katona: ..anyadba?:-)

baszhatod a szuverenitasodat, ahol van. loszart nem er az egesz. illuzio. kamu. kobor apacak megtevesztesere szolgalo suket duma. nincs, soha nem is volt.
a feloldódás leghatékonyabb eszköze a pia, tehát ingyen sört Magyarországnak!
@sanya18: ...Valamint örök életet, és adócsökkentést is! :-)
@Trompf: Sajnos a politika ma az árukapcsolásról szól. Szeretnél jobb közbiztonságot? Szavazz a konzervatívokra, és kapsz a jobb közbiztonság mellett jó kis keresztény maszlagot, meg a középosztályt támogató gazdaságpolitikát is. Olyannyira így van ez, hogy az embereket kategóriákba sorolják, hogy milyen blokkhoz tartoznak, olyan különféle nézetek alapján, amiknek olyan sok közük azért nincs egymáshoz.

Érdekes lenne, ha egy-egy kis politikai formáció egy-egy ilyen nézetet képviselne, és az ember szavazhatna vagy tízre minden választáskor. Lennének a közbiztonság-pártiak, az abortuszellenesek, az internacionalisták, a kisvállalkozás-pártiak, a zöldek stb... És mindenki kiválogathatná, hogy ezek közül melyik 10 a fontos neki.

Na, aztán az más kérdés, hogyan lenne ebből kormány valaha is...
@Lacdelo:
"Egy olyan orszagban, ahol a nepesseg rohamosan csokken, a gyerekvallalas minden formajat egyforman kellene tamogatni.... Minden gyereket meg kell becsulni legyen az gazdag vagy szegeny, mert kulonben nagy demografiai problema lesz."

Az a baj, hogy erre csak nagyon hosszan tudnék érdemben válaszolni, az meg eléggé offtopik lenne.
Megpróbálom mégis összefoglalni röviden, vállalva, hogy provokatívnak tűnök (rosszabb esetben a cionista összeesküvés bérencének):

A szociológusok tévednek! Valóban csökken a népesség, tényleg fogy a magyar, de ez korántsem akkora tragédia, mint aminek beállítják. Persze nem azért nem, mert a "sok fasz magyarnak el kellene végre fogynia", ne is keressetek bármiféle politikai-kulturális állásfoglalást a gondolataim mögött. Egyszerűen minden népnek fogynia kellene; és nem elsősorban azért, mert feszegetjük a bolygónk eltartóképességét (bár ez sem elhanyagolható szempont), hanem mert nagyfokú automatizáltság miatt nincs szükség ennyi munkaerőre - és itt nem csak a fizikai munkára célzok.

Álláspontom a következő: a népességcsökkenés nem fog demográfiai problémává válni. Ugyanis az a klasszikus közhely, miszerint a fiatalak tartják el az időseket, egyszerűen nem igaz. Nem igaz a XXI. században, de talán 15 éve sem volt már igaz. Az összefüggés így sem bonyolult, csak latin szavak kellenek bele: az aktívak tartják el a passzívakat. Éppen ezért - tartós, kétszámjegyű munkanélküliség mellett - a korfa és a nyugdíj-befizetések közötti (korábban szoros) összefüggés elhalványul.

Másképp fogalmazva, ha lenne most egy rakás tartalék fiatalunk (klónoznánk a 14-18 éveseket, betelepítenénk félmillió kínait, visszacsábítanánk a felvidékieket), akkor ez - majdnem - ennyivel több munkanélkülit eredményezne a következő években, mert nincs több munkahely. (Illetve amennyivel több új munkahelyet jelentene a félmillió új polgár - tanárok, orvosok, rendőrök, taxisok, jogászok, adminisztrátorok - az így is eltörpül az elhelyezkedni nem tudó tömegek mellett.)

Summa summarum, nem a népességfogyás vagy Gyurcsány a "főellenség", hanem a munkanélküliség, mert azon honfitársaink, akik képesek lennének dolgozni, de nem tudnak, azok nemcsak a társadalomnak kerülnek (eltartásukkal, segélyükkel) valódi pénzbe, de nem-foglalkoztatásukkal elesünk a tőlük befolyt adók elköltésének lehetőségétől. Tehát a fő cél a munkahelyteremtés lenne; ennek hiányában minden népesség-növelő intézkedés a leendő munkanélküliek számát növeli.

(Bár itt offtopik, de a rendőrök-katonák kedvezményes nyugdíjának megszüntetése/elvétele nemcsak a szerzett jog demokratikus tiszteletben tartását csorbítja, hanem megint a munkanélkülieket növeli, mert ezek az emberek vagy nem találnak munkát, vagy valaki mástól veszik el. Attól, hogy több ember üli körbe az asztalt, a torta mérete nem lesz nagyobb.)

Szóval én ilyen tekintetben @yerico1: véleményéhez csatlakozom: a gyerek luxuscikk, vállalását nem kell mindenáron ösztönözni. Szülessenek olyan családokba ahol szeretik őket, és ahol méltó körülmények között fel tudják nevelni. Azt azért nem mondanám, hogy a bónusz helyett málusz járjon a többgyermekeseknek, de nyakra-főre való szaporodást a gyerek és - mint fent próbáltam levezetni - a társadalom miatt is érdemes újragondolni.
Basszus, ez így is kurva hosszú lett. Pedig még annyit szerettem/tudtam volna mesélni... :-)
@egy derék katona: mellesleg hozzatennem, hogy az sem szuverenitas, amikor a vatikan ala rendeljuk magunkat;-)
@Pók: A besorolás az nem a pártok hibája.

Amikor valaki mást gondol, (pl nem szavaz Gyurcsányra), akkor a vitára alkalmatlan emberek automatikusan besorolják Orbán táborába, mert akkor nem kell vele vitázni.
El van intézve azzal, hogy úgyis azt teszi, amit Orbán mond, nincs önálló gondolata, véleménye.

És fordítva (ha nem szavaz Orbánra).
Ha több párt van akkor egyéb kategóriák jönnek de az eredmény ugyanaz. Jobboldali, baloldali, náci, komcsi stb..

Szóval önnön magunkat pakoljuk elsősorban dobozokba, és ez éppen Gyurcsánynak, és Orbánnak kedvez.

BAráti körben mivel nem politizálunk, így tudjuk hogy sok közös van bennünk, sok mindenről ugyanúgy gondolkodunk, pedig lefedjük a teljes politikai palettát.
Ha politizálnánk, egyből azonosságot is kéne vállalni valamelyik párttal, és onnan parttalan mederbe, ellentétekbe bonyolódnánk, mert nem önmagunk álláspontjával azonosítanánk egymást, hanem valami egészen mással.
ÉRDEKES?

Ide, erre az összelapátolt címeres zászlóval ellátott kupac szarra az elmúlt századokban a Tóta félék úgy gyűltek mint a galacsinhajtó rovarok, hogy azután azt golyóvá gyúrva maguk előtt görgessék, majd telerakták petéikkel.
1780-ban még 83 ezren voltak 130 évvel később már 911 ezren. Úgy látszik vonzza őket a "hármas halomba rendezett kupac szar". Pedig 1948 május 14-én maguknak is összeraktak egy nagy rakás halmot.
Ennek ellenére a Tóta félék még is itt vannak és továbbra is ide rakják le petéiket.
Miért?
Várom a bio-és etno szociológiai választ.
@Paladdin: "hanem mert nagyfokú automatizáltság miatt nincs szükség ennyi munkaerőre"
Az élet célja tehát, hogy az ember jó munkaerő legyen? És ha a gépek megtermelik a cuccot, mint az ókorban a rabszolgák, akkor már nincs is értelme a létezésünknek, üressé válik?
@Pók: "De ettől még létezhet Isten, nem?"

Isten létezhet, csak a definíció más-más: kinek a pina, kinek a pénz, kinek a fegyver, kinek a hatalom, stb!:P
@Paladdin: pontosan. bár ennek az elvnek a belátását a mantrákat szajkózó népség nem fogja belátni, de mindegy is.

kevesebb ember jobban tudja kihasználni a meglévő infrastruktúrákat is.

az igazán fontos cél az aktívak számának növelése, vagy az aktívak által termelt javak értékének növelése lenne.

ugye svájcban kb. 7,5 millió ember lényegesen több értéket (kb. hatszor annyit) állít elő, mint nálunk a 10.

pedig túl sok geográfiai előnyük nincs hozzánk képest.
@Paladdin: A probléma erről az oldalról nem megközelíthető.
Európa nem hagyja hogy megmondjad ki szülhet gyereket, és azt se hogy éhen halljon bárki, mert nem adsz neki a közösből.

Mellesleg attól még nem fog tudni dolgozni a képzetlen, semmihez nem értő, esetenként dolgozni nem is akaró ember, mert kevesebben leszünk vs fogyunk.

Akkor majd jön egy külföldi aki ért hozzá, aki akarja és tudja csinálni (Indiából, vagy Kínából, vagy Ukránoktól) és a munkanélküli ugyanúgy nem fog dolgozni.

A kedvezményes nyugdíj megszüntetése pedig szükséges. Nincs arra pénz hogy 65 éves korukig dolgozó emberek tartsanak el 40 évesen nyugdíjba menőket.
Bármilyen eszmei kinyilatkoztatás (ld. a fidelsz és a zsebnácik retorikája általában) vagy törvényi rendelkezés (ld.: gúnyalkotmány) onnantól kezdve, hogy mesefigurák szerepeltetésével kell alátámasztani, több mint gyanús. Működőképes eszmékhez és törvényekhez nem kell mitológia. Istent és szárnyas popópajtijait picsán kéne rúgni a politikai közbeszédből. Én eldöntöttem, hogy csak olyan pártra fogok szavazni, amely a retorikájába nem emel be semmilyen transzcendens hókuszpókuszt.
@Zébácsi:
"A vita előre visz, felold, megismertet új dolgokkal, gondolatokkal."

Ez így van. De azért meglepő volt számomra, már a kezdetekkor ez az egyetértés és csak úgy, feltétel nélkül, "vakon, némán is", hogy ismét Radnóti szavaival éljek.

Az én világom túl bonyolult.. Érdekes ez! Azt hiszem, "megérkeztem oda, ami a vita célja.":), az egyetértéshez.
@Emerenz: "És ha a gépek megtermelik a cuccot, mint az ókorban a rabszolgák, akkor már nincs is értelme a létezésünknek, üressé válik?"

Ne próbálj utópikus fasisztának beállítani. :-) Sem azt nem mondtam, hogy az ember önmegvalósítás helyett robotoljon, sem azt, hogy "aki nem dolgozik, ne is egyék". De azért az a probléma felvetül, hogy mit egyék az, aki sem vagyona, sem jövedelme. Akkor azt másoktól kell "elvenni".
Semmi kifogásom azzal, ha valaki 40 évesen passziválja magát, és a bakszámlája kamataiból, a vállalkozása osztalékából, vagy a kertjében megtermő zöldségekből él. De akinek ez nem áll rendelkezésére, és dolgozni sem tud, annak - ha nem is üres a létezése - fenntartása mindenképpen teher a társadalom számára. Akkor is, ha nemzetiszínű lobogót teszünk rá.

@mcs: "az igazán fontos cél az aktívak számának növelése, vagy az aktívak által termelt javak értékének növelése lenne"

Megfogalmaztad 1 mondatban, amivel én egy képernyőn keresztül szívtam. :-)
Igen,
@Zébácsi: lehet, felreertettelek..
nyomaszt ez a szar ido, az az igazsag:-)

majd legkozelebb jobban figyelek..
elnezesedet kerem:-)
Magyarországon úgy is nagy a munkanélküliség, hogy sokan olyan vállalkozók, akiknek az eseti megbízásokból befolyó jövedelme nem elég az önfenntartáshoz (nem valódi önfoglalkoztatóak); plusz rengetegen végeznek olyan munkát, amik nélkül "kényelmesen meglennénk", azaz például embertársaikat győzik meg különböző biztosítások, vitaminok, kozmetikumok fontosságáról. Vagyis a nagy munkanélküliségen felül is akad bőven tartalék. Tudjuk nélkülözni a 55 éves katonák, valamint a létminimum alatt élők harmadik-negyedik gyerekeinek munkáját.
@Paladdin: jó, oké belátom, hogy csak kötözködni akartam. :-)
De ha nagyobb a termelékenység, akkor miért ne lehetne több "ingyenélőt" eltartani, az előző topicban is próbáltam írni, hogy akik nem közvetlenül a termelésben dolgoznak, hanem pl. művészek, ápolók, tanárok stb. (amikből sztem sosincs), azok mind ingyenélők, vagyis a többiek feleslegéből, a "másoktól elvettből" élnek, persze ezért ők is adnak valamit, ami NEM gazdasági érték.

De tudom, ez más kérdés, nem ez volt a lényege, amit mondták, hanem hogy a fogyás önmagában nem baj. Ezt nem tudom.
@Trompf:
Többszörösen igazad van!

"Európa nem hagyja hogy megmondjad ki szülhet gyereket, és azt se hogy éhen halljon bárki, mert nem adsz neki a közösből."

Ez így van. Én nem is akartam senki szülési szabadságát (sic) korlátozni. De a támogatás mértékének és irányának változtatása kapcsán üdvözlöm a Fidesz által kijelölt utat.
Demagóg módon: "mindenki annyit szül, amennyit akar, de én - mint állam - ezt csak bizonyos feltételek mellett vagyok hajlandó támogatni; és ez a feltétel a bejelentett magas jövedelem".

"A kedvezményes nyugdíj megszüntetése pedig szükséges. Nincs arra pénz hogy 65 éves korukig dolgozó emberek tartsanak el 40 évesen nyugdíjba menőket."

Ebben is igazad van! A korkedvezményes nyugdíj pazarlás. Meg kell változtatni a rendszert. De nem visszamenőleges hatállyal! Mert az egyfelől antidemokratikus, másfelől a rehabilitált rendfenntartókat nem szívná fel a piac, azaz vagy mehetnének segélyre, vagy azok mehetnének, akiket kitúrnak az állásukból.

Lásd a South Park - Goobacks című epizódját: "They took our job!!!"
@Emerenz:
" hanem pl. művészek, ápolók, tanárok stb. (amikből sztem sosincs), azok mind ingyenélők, vagyis a többiek feleslegéből, a "másoktól elvettből" élnek, persze ezért ők is adnak valamit, ami NEM gazdasági érték."
úgy gondolod, hogy a tanároknak és az ápolóknak nincs közük a termeléshez, és nem termelnek gazdasági értéket?? Ugyan ki tanítja meg a dolgozókat "termelni", és ki juttatja vissza egészségesen a munkába ha betegek????
@de Karatna:
petézni pedig jó; versengeni, hogy kinek a halma lesz nagyobb és ki petézik bele többet pediglen kihívás :P
Jó petézést!
Ez a feloldódós Egy szép közös Európában kimondottan izgalmas, érdekes. Nemzeti szinten, országok közötti mozzanatként. Az USA déli államaiban gyengébb az élet minőség, mégis amerikainak tartja mindenki magát, még ha köpnek Kalifornia láttán, vagy akkor is.

Ugyanígy földre köpnek, amikor visszalátják, hogy a hülye Európai média mekkora marhaságot közvetít a valóság helyett, az egyszerű embereknek. Nem ok nélkül nyertek kétszer világháborút, majd nyerik meg harmadszorra is, ha mégis, Német felsőbb rendűséggel, Francia önérzettel, spanyol banditizmussal, magyar idiotizmussal szemben.

Miért nem integrálódik oly gyorsan az EU-s állampolgár egy Európaiság, az együvé tartozás tudatára? Gyakorlatilag, szinte minden kormány, de legfőképp a magyar, akár szoci akár fidesz, szarik rá. Úgy fizetnek ide a Német és más nemzetek állampolgárai az adójukból, hogy mi parasztok, kéregetők, és főleg a főparaszt kormányok ezt semmilyen módon nem propagálták. Szerintem ez tetű dolog.

Elfogadni a pénzt, majd vicsorogni: „hja’ a nyugati élet színvonal”, majd amikor mégis megszánnak és oktatásügyileg és máshogyan fel akarnak emelni, a legelemibb takony szabályokat se tartjuk be, gusztustalan. De az is tény, hogy a pályázatot kiírók sem szabják feltételül, adott pénzmennyiség felett igenis, kutya kötelessége a közmédiumoknak harsogni az adott országban, akár 50 akár 500 millió vagy még több forintról van szó, és hogy mire adta az EU.

EZ a fajta propaganda még a rómaiaknak is tökéletesen ment Afrikában. Úgy döntöttek pénzzel asszimilálnak kulturális ez által társadalmi minőségében (hogy aztán nem sikerült nekik, más tényezőkön múlott.) Elmondható, hogy azok sem értik kiktől jönnek a pénzek, akik nyerik ezeket a pályázatokat, úgy is viselkednek mintha aranyásás történt volna, vagy egyszerűen fel–sem-fogják miért van ez. Ez egy kulturális katasztrófa. Talán később, ha használják felsejlik bennük, talán ráéreznek az üzenetre…talán.
@ürügyminisztériumi álamszitkár: Oké, elismerem: már megint Tótavének volt igaza, mint mindig. :) Ha Tótavé az isten kalapja, akkor te lehetsz a bokréta rajta. Imádom a Tótavé hegyi beszédeit a hármaskupacon. Körötte ülnek a hívők, mint a legyek és bólogatnak. :)
@knausz:

Annyi különböző közt (mellett) miért ne lehetne valami, valaki, aki hasonló?

A milliárdnyi különböző megismerése jó dolog. Közben a kevéske hasonló felismerése még jobb.
:-)
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ugyan már, nincs miért elnézést kérned.

De kommenteid olvasása alapján attól tartok, téged sem csak a szar idő nyomaszt... :-o.
Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy a Fidesz ki fog-e írni népszavazást az EU-ból kilépésre, vagy megint postai levelezőlapon kérdezik meg a polgárokat, és végül kétharmados törvénnyel döntenek róla?
@Jakab Andor: A Tótavé is megteszi a versmindenkinek helyett. Szórakoztatóbb is, de főleg kifejezetten hasznosabb, mert évtizedekre elegendő anyagot szolgáltat kinyilatkoztatásaival a modern neoliberális vallásgyakorlóknak és a pszichiátereiknek. :)
@phoenix102: Jó, de sem a gyógyító tevékenység, sem a tanítás nem gazdasági értéket "termel", hanem annál valami értékesebbet. Nem lehet pénzben kifejezni, illetve közvetve, áttételesen ki lehet, de ez igazából tévedés, mivel sem az egészség, sem a műveltség nem árucikk. A gazdasági termelés (GDP) szempontjából lényegtelen, hogy élt-e Shakespeare, Dante vagy Arany, a létezésük nem fejezhető ki pénzben: akik tanították őket, semmilyen termelő tevékenységben nem volt részük... egy meggyógyított munkás természetesen folytathatja a GDP termelését, de nem ezért gyógyítja meg az orvos, hanem pl. mert a gyógyítás olyasmi, amire érdemes feltenni az életét. Arra nem nagyon, hogy a GDP-t növelje, nem tudom, látszik-e ebből a különbség.
Amerikát mit kell annyira fikázni? Rosa Parks hu.wikipedia.org/wiki/Rosa_Parks l955-ös híres-bátor ülve maradásától máig olyan utat járt be az USA, hogy immár fekete elnöke van. Történlemi léptékkel ez egy pillanat csupán a feketék teljes jogfosztottságától idáig.

Magyarországon - bár rebesgetik Orbán cigány származását apai ágon: mezőtúri rokonai vannak tudtommal, én onnan hallottam - ezt csakis dehonesztáló és cikiző kontexusban jön itthon 2011-ben nálunk elő, ha nagyot akarnak rajta ütni. Akkor hol nagyobb a demokrácia? Ha ez a kis honunk annyira csodás hely lenne, akkor Orbán büszke lenne ezekre a gyökereire, az útjára, pláne vállalná azt és így roppant sikeres példaképként állhatna a legnagyobb magyar kisebbség előtt.

Leigázták az indiánokat és rabszolgának hurcolták be a feketéket az Óperenicán túl - mondjuk mélyen megvetve. Milyen elv és vallás alapján tehették mindezt? Netán csak nem a kereszténység igéit - erősen félreértelmezve, megengedem - követve? Vagy van külön amerikainista vallás protestánsoktól és római katolikusoktól teljesen mást hirdetve és az alapján bántak el így két nációval?

Itthon hány évszázadig tartották az állatnál is értéktelenebbnek a jobbágyot - röghözkötése, testi és gazdasági sanyargatása, bármikori büntetlen megölhetése, lányai-asszonyai rendszeres meggyalázása, fiainak erőszakkal besorozása, stb. a magyar úri osztály joga volt. Mert a jus primae noctis, az talán kiváltságként szerepelt számukra, nem a legnagyobb gyalázatként!? Magyarországon meddig élt ez a fajta ember ember általi elnyomás? A magyarországi kisebbségek helyzete olyan bámulatosan irigylésreméltó volt?

Amerika azért sokkalta hamarabb túllépett a saját - Európából behurcolt avitt nézetek adta - árnyékán, ha csak az éveket nézzük, mi mettől meddig tartott.

Egy John Kerry vállalta elnökjelöltként magyar zsidó szüleit és ezért ott nem kérdőjelezte meg senki amerikaiságát. basztatták, de ezért nem. Itt ma ezt lehetne?
Hol nagyobb a nyitottság és a demokrácia mégiscsak? Igen, ott vannak nagyon rossz dolgok is, ezt a lakói is elismerik, hisz egy akkora országban erősebben kileng tól-ig az inga. De csak a rosszat hangsúlyozni mindig valami hülye kisebbrendűségi érzésből, ahogy Európánál is...

Kína is lenézi a fehér nagyorrút, ha már ragozzuk a dolgokat, ott se ájulnak Magyarországtól/Orbántól, de ha hasznunkat veszik oké, mosolyognak egyet és bizniszelnek. Aztán, hogy amögött a keleti sima mosoly mögött mit gondolnak rólunk, az titok.

A pukkancs hőzöngése nem szabadságszeretet, már bocsánat. Széchenyi is irtózott ettől a felfogástól, a kooperációt, a fejlettebbtől tanulást mindennél előbbre valónak tartotta és tette..

Popper örökbecsűje: "Vannak szabadságszerető népek és vannak SZABAD népek. Mi az előbbibe tartozunk..."
"Azt viszont kénytelenek elfogadni a legjámborabbak is, hogy vannak hitetlenek."

Ez a kulcsmondat elkerülte a figyelmemet. :) Vannak ilyenek, de Tótavé sem ilyen, de főleg nem Tótavé baromfiudvara. Lám, Tótavét sem elég olvasni, benne hinni kell. :) Mert isten nincs, de minimum halott, de mit számít, hiszen szerencsére van Tótavé és az ő hegyi beszédei. Ámen. :)
@Törpemongúz: az unió többet visz el mint hoz, akárcsak az általad említett gáláns külföldi országok akik azért tudnak anyacégeiknél többet fizetni dolgozóiknak, mert itt lehet kevesebbet is fizetni mint Kínában. Az EU meg csak hülyeségekre ad pénzt, hogy lehetőleg ne sikerüljön komoly fejlődést elérni, mert a végén még bármilyen formában és szinten konkurenciát jelenthetnénk. Az oktatást felemeléséről pedig ne írj nevetséges dolgokat. Oktatás terén fényévekkel járunk a legtöbb nyugati ország előtt, nem a PISA tanulmány eredményeit kell kukkolni, ami az ő rendszerükre lett kitalálva, hanem kipróbálni, milyen itt és ott.
Az EU szabályokat pedig különbül betartjuk, mind bármelyik régi motoros, ebbe rokkanik bele az ország.
@istentelen: szerintem a kettő kombinációja. Lesz levelezés meg népszavazás is, de utóbbiban csak azok vehetnek részt, akik az előbbi során a megfelelő listára kerültek (ti. a nem-komcsik, copyright by Kubatov)
@a szív fészkei: "Milyen elv és vallás alapján tehették mindezt? Netán csak nem a kereszténység igéit - erősen félreértelmezve, megengedem - követve?"

Mindig van ilyen, most a neoliberális tanok azok, amik a keresztény tanok helyébe léptek leigázási módzsertanilag. :) Akik most ezt mantrázzák, vajon mit mantráztak volna 500 éve? Eláruljam? :)
@Zébácsi: jaja
valszeg az is frusztralhat, hogy ha nem lenne a nemet fosatos mar kolnben lennek, ami talan mar eleg messze van innen...

es egyre inkabb menekulhetnekem van.

kisse sarokba szoritva erzem magam ebben az orszagban most es az meg mindig a jobbik megoldas, ha inkabb elmegyek, mint ha kitornek..
hát, hogy mást ne is mondjak ezévben ez a legjobb azok közűl amit olvastam...Nobel díj? irodalmi vagy béke de valami hasonló

és kurvára tetszik ahogy a trollok és a droidok pörögnek búgócsiga a járdán Árpi gratula
@kanos nyúl: keress magadnak egy nyuszit és ugord meg az talán segít...ha nem ugorj nagyokat a búgócsiga körűl züm züm nyihahaha
@Rodeo36: Tudom, hogy fáj, de az szdsz eltűnt. Volt. Nincs. :) De te lehetsz Árpi egyes számú trollja, ez némi vigasz. Igaz, sovány.
@istentelen: "Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy a Fidesz ki fog-e írni népszavazást az EU-ból kilépésre, vagy megint postai levelezőlapon kérdezik meg a polgárokat, és végül kétharmados törvénnyel döntenek róla?"

Egyik sem, az alaptörvényben rögzítik, hogy kilépünk, mert erre kaptak felhatalmazást!:)
@rajaram: "Jó írás, de ha pl. É-Korea helyett Svájc lenne a példa a szuverenításra, akkor borulna a koncepció."

Nem borulna, hiszen az igazolandó tétel az, hogy a szuverenitás nem boldogít. Ehhez elég egy ellenpélda.
@a szív fészkei: na és? nekünk van nagy hármashalmunk, koronánk és jogarunk meg kurva sok nemzeti lobogó hadd fújja a s térdig érő passzátszél, finggal keverve egyébként már percekre vagyunk a jobbágykortól és a jólét is odatendál, úgyhogy ne panaszkodj a narancsos tervek szépen alakúlnak mint púpos gyerek a prés alatt

és a búgócsiga az meg csak búúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúggg hogy valaki nem tudja lecsapni

mitgondolsz hány percig lesz lézerelvtársból magyar kultuszminiszteregészségünk kárára, már nagyon kaparja a szőnyeget a miniszterelnöki trágyadombkörűl hát megkő' buktatnyi... a kis taktikus az amőba alcsútról
@Trompf: "A szuverenitás fogalmát keveritek vélhetőleg sok más dologgal (rasszizmus, idegengyűlölet, stb..)
Butaság, ne tegyétek."
Te azt hiszed, hogy nagyokos vagy. Pedig te nem érted a szuverinitás fogalmát.
Az EU-ba mi akartunk belépni és a barmok bevettek bennünket, busmanokat.
California Állam mennyire szuverén? És mi hátránya származik belőle? Amerika miért lett a világ döntő tényezője? Megmondom és nem kérek érte pénzt:
Azért, mert az alapvető kérdésekben úníóra tudott lépni az államok sokasága.
Bunkó magyar, meg jól elbaszta a kurva nagy magyarországot azzal, hogy nem tudott eggyességre jutni az itt élő népek elitjével. Minden hatalmat a madzsar uraknak! (mer ugye a főuraink nem is tudtak mdzsarul)
No, ezt a faszságot éleszti újra a zorbán és bandája. (Tímúr és csapata!)
@Tóta W. Árpád: Eljutsz oda nemsoká', hogy éljen az Orsztrák-Magyar Monarchia és Kossuth nemzetáruló. :)
@phoenix102:
"az unió többet visz el mint hoz"
"2007-ben Magyarország 870,2 millió eurót fizetett be a közös költségvetésbe, míg a közös költségvetésből 2,43 milliárd euró tényleges kifizetésre került sor."

"Oktatás terén fényévekkel járunk a legtöbb nyugati ország előtt, nem a PISA tanulmány eredményeit kell kukkolni, ami az ő rendszerükre lett kitalálva, hanem kipróbálni, milyen itt és ott."

Ne haragudj, nem tudlak komolyan venni, elsiklasz a tények felett!
@kanos nyúl: és ez neked fáj? vagy csak viszket? fürödjél ne szellőztesd akkor nem viszket, van tetűd is vagy csak rühed?
@kanos nyúl: ordíts hangosabban nem hallom amit a szarkupac alól büfögsz.... rázd meg!!!
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Egyre többen mennek el innen, és erre nehéz bármit is mondani. Valami tényleg nem smakkol (hogy ezt ott fent miér nem veszik észre, vagy miért nem tesznek ellene?), és ha más nem, legalább a saját döntés jó érzéssel tölti el az embert.
De fentebb írtam már, nem mehet el egy egész ország!

Köln egyébként jó hely, bár csak (szakmai) turistaként jártam ott.

Ja, és különben már Bécs is elég messzire van (pedig hamarabb odaérsz Budapestről, mint Debrecenbe). :-(.
@rajaram: Árpinak Svájcból csak a svájci sapka van meg. :)
@Zébácsi: de kolnben mar lenne melo egy par evre.. nem mosogatas, hanem it, amiben mar 11 ev gyakorlatom van.

szallas is megvan, minden leszervezve...
@Rodeo36: Árpi büszke rád, első számú hívővé fogad. :) De az szdsz-t sajnos ő sem támaszthatja fel.
@Paladdin: Kérdeztem az előző posztnál, hogy a visszaterelt, mert korkedvezményes előnyeiktől megfosztott rendőrök, stb. mit fognak dolgozni ilyen hatalmas számban ráeresztve a munkaerőpiacra? Utcát sepernek két sávban, mint Debrecenben a diplomások? Igen, végre tiszta lesz az ország (tiszta, tiszta, tiszta koooosz - énekelte anno Hofi.)
De a Főkefe ki tudja őket mind fizetni bejelentve, stb. úgy, hog ymeg is éljenek belőle? Eddig miért nem próbálták a hajléktalanokat - a munkabírókat és vannak ilyenek - erre beállítani?

Minden volt katona, rendőr bérlakásokból álló lakóparkokat fog építeni, ha soha nem tanulta is a szakmát? Milyen minőség lesz az? Ameddig tanulják, ki állja tanulmányaik ideje alatti költségeiket? És ha azok a "parkok" (lakótelep, csak sznobban hangzik)felépülnek egyszer, akkor hová mennek? Ilyesmiket mondott Orbán.

Az építési vállalkozások tudtommal már rég leültek és megyegetnek a csőd felé. Most akkor ezt meggyorsítja a tömeges rendvédelmisek bevetése? Ővelük, a profikkal és melósaikkal mi lesz, ha rendőrök lépnek a helyükbe?
@kanos nyúl: ahogy horthyt sem orban:-)

egyebkent ne gondold, hogy barmikor is szegyelni fogjuk, hogy worlukot olvasunk es ertekeljuk:-)

sot:-)
@Le_Penseur: Nem igazán érdekel, hogy komolyan tudsz-e venni.
Tanultam kint is, itt is. Vizsgajegyet az előadáson történő megjelenésre adnak :)tőlünk két országgal nyugatabbra. Ha bemész aludni az egyetemi előadóba, már megvan a vizsgajegyed az adott tantárgyból. 10 éve oktatok német diákokat és ott tartunk, hogy összeadni kivonni sem tudnak.

Nem ártana, ha kicsit végig gondolnád, hogy az unió nem csak annyiba kerül, mint amit konkrétan év elején befizetünk. Számos olyan értelmetlen/szakmailag nehezen indokolható EU szabályozás létezik, amely súlyos euro milliárdokba került/fog kerülni az elkövetkező években.
@a szív fészkei: 2011.06.08. 14:35:20

Figyelemre érdemes észrevétel és okfejtés!
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Oberhauseni ismerős hívott, hogy feléjük - Köln a szomszédban - nincs semmi különös, csak ő kap hülyét az almaszósztól, mert mást nem ad a felesége elővigyázatosságból.
@kvasztics47: A horvátok, szlovénok, bosnyákok árgus szemekkel várják a tanácsaidat, világosítsd fel őket, hogyan kell a szerbekkel egyezségre (avagy szerinted "eggyességre") jutni! :)
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Hát hiszen én is olvasom és nem szégyellem magam! :) Szórakoztató, mulatságos, sőt kifejezetten groteszk a csávó. :) Mert Hawking szerint nincs isten, hát Einstein már le sincs szarva. :)
@Paladdin: nincs igazad: az újraelosztás és a pénzek költése nem ilyen fapados módon történik... a hozzáadott érték növelésével azaz a munkaerő értékének növelsével hatványozottan többet lehet előállítani és így elosztani, mint a sok szart érő munkaerő alacsony bérért nyomorgásának terhére ez a nagy kurva rendszerváltás és ami idiotizmus nem volt képes és még 15 évig képtelen lesz valós magasabban árazható terméket létrehozni mert a társadalom ilyen és a mai vezetés ebbe fagyasztja bele a seggségével

erre varrjál gombot
@phoenix102: Ide nem azok a diákok jönnek, akik otthon nem nyernek felvételt? Mert svédországi orvosnőtől ezt olvastam. Romániába, ide fizetősnek kijönnek azok, akik a saját hazájukban kihullanak a rostán. Aztán te kínlódsz velük, ja. Mert otthon ők nem akartak kínlódni velük, hisz könnyűnek találtattak.

Hülye vagy legalábbis nem egyetem-érett elme mindenhol található. De itt pénzért mindenki jöhet.

Ha nyugaton annyira csak vegetálnának agyilag, akkor azért nem ott tartanának, ahol. Van a Fazekas-színvonalunk fölényesen nyerő matekolimpikonokkal - meg ilyen világverő gigacéget bosszantó kis fineszességel www.domainabc.hu/aktualis/domain-google-googol-domainper/1780/ - és van a félanalfabéta populáció nyolc általános után is. Elég nagy számban.

És nincs az, mint Finnországban, hogy csökken a különbség, hanem nagyon is nyílik az olló aszerint, hová születsz társadalmilag, anyagilag, földrajzilag Magyarországon.
@phoenix102:
Ha a kutató munkát vagy pl az egyetemek elismertségét vizsgáljuk, akkor is azt látjuk, hogy az itteni egyetemek még Európa szinten is gyengén teljesítenek. Azt készséggel elismerem, hogy a mieinknél is vannak gyengébbek.

Értelmetlen, sokba kerülő szabályozás itthon is van bőven. Azt kell látni, hogy 14 méter járdát nem tudunk önállóan létesíteni! Ha bárhol bármi épül, akkor ott biztos, hogy ki van téve a tábla, hogy "A beruházás az Európai Unió társfinanszírozásával készül"
@de Karatna: te hülye melyik petéből nőttél ki? vagy még görgetnek a scarabeusok?
@Rodeo36: A skarabeusok szentek voltak Egyiptomban nem? hu.wikipedia.org/wiki/Szkarabeusz A szarból újjászületést reprezentálták és adtak így reményt.

z se rossz szimbólum - Árpád ttényleg mindig az aktuális kormányzat által feltálalt szart froclizza, mondhatni görgeti maga előtt az újjászületés, a jobbítás - better for Magyarland, hirdeti is - érdekében. Mi a gond? :-DD
@a szív fészkei: "Egy John Kerry vállalta elnökjelöltként magyar zsidó szüleit és ezért ott nem kérdőjelezte meg senki amerikaiságát."

Amindenit! Mik vannak! :)
@Le_Penseur: viszont ha azt nézzük, hogy az egyetemeinkről kikerülőkért embert ölnek nyugaton, akkor talán nem vagyunk annyira rosszak, mint az némelyik nyugatról finanszírozott felmérés mutatja. És nem csak amiatt van ez így, mert kevés a szakemberük.
Csak a vicc kedvéért, német építészmérnök végzettségű diákom nem tud fejben két egy jegyű számot megszorozni :)

EU támogatást pedig minden okos ország megpróbálja kihasználni. Nekünk puszta közepére 4 méteres földkupac kilátóra meg 14m járdára adnak, a németeknek meg gyorsvasút és egyép lényegi infrastruktúra építésére adnak.
@a szív fészkei: "Árpád ttényleg mindig az aktuális kormányzat által feltálalt szart froclizza"

Lám, és máris jobb, mint négy éve! :)
"Ez nagyon kényelmes és nyugis játék. Ugyanis ha összelapátolunk egy kupac szart, viszont a tetejét hármashalommá formázzuk, és beletűzzük a címeres zászlót, akkor azt felavatja az államtitkár, és nem szól be senki."

Bezony, ez gáz - nevetséges, kontraproduktív.
És ahhoz hasonlatos, mint amikor egyesek elkezdik zsolozsmázni, hogy deszegregáció van, amelyben gyönyörködünk, mire minden, az életből merített ellenérvvel megnyikkanó náci és rasszista lesz; de persze ez a veszély csak azt fenyegeti, aki a gyönyörködés tárgya által érintetten a @ kellemetlenebbik végén áll, elvégre azért nyikkan - nagy nemzeti blogolóink nem, mert csak egyes szent tehenek seggét csapdossák, másokét fényesre nyalják, vagy felteszik az egyszeri cigány parafrazeált kérdését, hogy "MILYEN TEHÉN?"
@phoenix102:

hmm tehát ezt úgy érted: ha nem jön ide a Mercedes és NEM ad havi 90 ~ nettót vagy többet, akkor avval legalább nem használná ki a szegény afrikai magyar bennszülötteket, akik enélkül még ennyit se keresnének? :D

"Oktatás terén fényévekkel járunk a legtöbb nyugati ország előtt"

ez a sorod megrendít. Bazmeg te Pisában laksz? Onnan tudod a tesztet? Mert szerintem mély magyar torkollásod onnan jött a ferde torony környékéről :)

ha már oktatás: Sok iskolában a rezsi miatt krétára is neccesen futja, erre odadobtak még néhol kistérségi iskoláknak is EU-s pénzből digi táblákat. Inmáron 3D ben földrajzoznak és egyéb. Akkor tényleg igazad van jobb, ha nem is szólok erről, arról se, hogy nyugaton minden iskolában van...mert te az egészet le mély-torkozod :D

"EU szabályokat pedig különbül betartjuk" - Sejtelmem szerint ezt egy kocsmai Hír TV-s beszélgetésben láttad, amelyet aztán jobbos kollégáddal ki is beszéltetek :D leírjam, hogy zajlott a csevej?

Egy pillanatra ugorjunk vissza Afrikába. Illetve inkább csak te.
@ürügyminisztériumi álamszitkár: "És szerintem erre utal az államadósság körüli görcsölés is: Bármi eszközzel megszabadulni "A Nyugat" szorításától, hogy mongyuk az EU meg az IMF csak olyan feltételekkel finanszírozná az országot, hogy az ne dőljön be. "

Erre is volt példa nem is olyan régen, Ceausescu Romániája. Ők végül sikeresen törlesztették az összes adósságukat, ami összefüggött azzal, hogy nem volt egész Erdélyben egy kiló karaj se. (remélem, világos, h nem azt írtam, h Orbán=Csau=Kim)
@Csacsicska: most már "csak" arra vagyok kíváncsi ki tudja megfejteni, hogy ez az általad duo nak nevezett két darab poshadt szardarab mi céllal teszi azt amit?
@Le_Penseur: Amelyik egyetem valahogy Hegyeshalmon túl is elismert, www.diakkapu.hu/hasznos/kulfold/99-felsooktatas-hirek/2190-a-vilag-elvonalaban-a-corvinus azt mindjárt felszántják... Vagy hogy egyáltalán meglebegtethették ezt a baromságot - ez is sokat elárul a mentalitásukból.

Nesze neked értékgazdálkodás, meg a többi, amire büszkék lehetünk. Ja piti bosszút kéne állni Gyurcsány befogadása miatt vagy mi az indok a mélyen.
@kanos nyúl: milyen érdekes, hogy Mo.-n Árpád szerint csak a jobb oldalon vannak gondok, ezen kívül minden tök rendben van. Régen míg az övéi voltak hatalmon, akkor a szemét jobb oldal ellenzékből lehetetlenítette el az igaz és jóságos MSZPSZDSZ munkáját, most meg a kormány mögött szintén velük van a baj. Hát ezek aztán nem tudnak jót csinálni.
Nekem Árpád cikkeiről mindig a nyuszika sapkája jut eszembe. Na az is legalább annyira egyoldalú helyzet, mint Árpád cikkei.
@a szív fészkei: én ezt a bagzó nyulambulamnak írtam mert olyan mint aki még benne van -mint kikeletlen pete- a scarabeus által görgetett szarban, mert oda való

egyébként kurvára jó az Árpi itt már régóta nem nyerítettem ennyit ha a mosoly öl butit és nyomorba taszajt akkor a duó -két poshadt szardarab- kövérorbány már vakarja lisztesteknő alját
@Tóta W. Árpád: A Kárpátok Legnagyobb Cipésze sok mindenben ihletet adó múzsája Orbánéknak: abortusszal játszadozási ötletük, bazi nagy szuverén kormányzás (bele semmi közepébe), nép szeretett atyuskája, stb.... De randa vége lett!
De nekik mégis volt/van olajuk. És annak dacára éheztek és nyomorogtak úgy, ahogy itt el sem tudják képzelni. Plusz azért az erdélyieket t segítette innen a nép, ahogy tudta. (ha kellett oda csempészett Infencundin fogamzásgátlóval, ide befogadást segítő falházasságokkal, stb.)

Minket az Eu-ból - neadjisten - kitántorogva ki az isten karolna fel? Finnország??? (ők adtak legalább 12 pontot Wolf Katinak a viszonzás csekély reménye nélkül az euróvíziós diliben. :-DD Oszt még őket se becsüljük, lásd Szőcs kutatási irányát.)
Pintér "kedvezményezett nyugdíjas miniszter" Sándor életpályamodellt mindenkinek!

Kb. 20 év alatt tiszta becsületes úton közrendőrből milliárdos, ez igen!

Orbán fel van adva a lecke, ezt ígérd a rendvédelmieknek!
@Törpemongúz: nincsenek "jobbos" kollégáim, mert még az előző időszakban a "balosok" eltávolították őket.
Látszik, hogy a balos sztereotípiáidból nem tudsz kimozdulni. Nem járok kocsmába, és nem nézek Hírtvt.
Az úniós szabályokkal és azok betartásával kapcsolatosan elég sok teendőm van munkakörömből adódóan, így látom, hogy mennyire túllihegünk dolgokat, amik sokba kerülnek és a legtöbb uniós ország épp ezért leszarja őket.
@Tóta W. Árpád: Tudom, most Hawking a menő. De Stiglitz szerint, aki nem annyira menő, mint Hawking, az IMF elbaszott szinte mindent az elmúlt 30 évben, amit csak lehetett ("nyomor és szegénység követte". Sőt azt is mondta, hogy Keynes forogna a sírjában, ha látna, mivé lett az IMF, ahhoz képest, amire létrehozták. De tudom, Hawking szerint nincs isten.

Utóirat: most vagy azért sírunk, ha netán növekszik az államadósság (7%-os hiánycél) vagy mert csökken, ugye, mert az meg nyilván szabadságharc, ami ciki, nem menő.
@Szól már az Offtopikula!: cuncimókus, ébredj má' föl...istent az emberi tudat hozta létre saját képére sőt minden istenséget mind a 10000-et vagy többet akiket ha összeeresztenének, hogy a győztes lesz az igazándibúligazi akkor kő kövön nem maradna a röhögéstől

most csak te vagy nevetséges
@Rodeo36: DE attól a skarabeus-hasonlat szerintem nem rossz. :-)) Ha már nyúl, sőt nemrég az a huszonpettyes terménykárosító lucernaböde is előkerült - tágítsuk az állatkertet történelmileg ugye....
@Tóta W. Árpád:

No azért kedvenc amerikai demokráciád is produkált efféléket

Total Federal Public Debt as percentage of GDP 1791-2006
upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/2/27/US_Public_debt_per_GDP_1791-2006.svg/697px-US_Public_debt_per_GDP_1791-2006.svg.png

Pl. 1790 és 1830 között (a 40%-os GDP arányos államadósság nullára apadt… ez akkoriban is példátlan volt… mondjuk menetközben a proto-központi bankot is kinyírták…)

De 1875 és 1905 között is vmi hasonló történt (miközben hihetetlen ütemben fejlődött az ország).
@phoenix102: Árpádot sok minden zavarja, de a tények a legkevésbé. Ha a szarkupac heteshalomba van rendezve és Kóka János prédikál a tetején, akkor Árpi is ott lengeti a zászlót, de ha Orbán kifejezetten azt csinálja, amit kell (lásd 40 éves rokkantnyuggerek, IMF-hitel szerint olcsóbb pénzpiaci hitel stb.), az akkor is szar. :)
@Rodeo36: "istent az emberi tudat hozta létre saját képére"

Huhh, ebben nagyon hasonlít a neoliberális mantrázókra! :)
@kanos nyúl: és te mindezt hiszed és vallod, melyik kis kátéból szalajtották?

bújj ki a szarból és nézz má" körűl a valóvilágban...
@valaki76: Azok 1950-es évekbeli Tóta cikkek, amikben mindig a Szovejtunió lenne a követendő példa, azok is milyen jók lennének, nem? :)
@phoenix102: Olvashattál volna tőle régebbről: index.hu/velemeny/eheti/onkorm06/

w.blog.hu/2007/06/15/tul_a_baratsagon

Ha ez mindenszépésjó-szövet neked, akkor értelmezési problémáid vannak magyarul.
@Rodeo36: Én neked ítélem a "Tótavé Legértelmesebb És Legreprezentatívabb Híve címet! Gratulálok! :)
@Tóta W. Árpád: Orbán minden jelenlegi megnyilvánulásának megvan a történelmi előképe az elmúlt száz évből. Vonakodnék párhuzamokat vonni, mert még nehezebben magyarázhatnám ki, mint te a nemzetközi példáidat. :)

De tényleg: Ceausescu is erre törekedett. Csakhogy Orbán saját hibáiból sem azt tanulta meg, hogy rossz az irány és a mód, hanem azt, hogy kevés a mandátum. Hát még másokéiból... Most meg, mivel győzött, sem belső, sem külső késztetésnek nem enged abban, hogy neki nem tetsző véleményeket meghallgasson, pláne megfontoljon.

És ez ijesztő.
@Tóta W. Árpád: hány észak-koreait sikerült megkérdezned a személyes boldogságáról? a felhasznált példáid: ennivaló - nem hinném hogy éheznének, szerintem sok magyar rosszabban étkezik, lázcsillapító - ez egyszerűen hülyeség, miért ne lenne?, áram - tudtommal sokkal rosszabb helyzetben vannak sok más országban, szórakozás - kinek mi a szórakozás?, szabad mozgás - ezt nem is értem, testedzésre gondolsz, szerintem ebben is lekőröznek sok országot és természetesen a korrupció - hahaha.
én nem azt mondom, hogy boldogak de azt sem jelenteném ki, hogy nem.
nem is venném a bátorságot, hogy ilyeneket kijelentsek ekkora plánum előtt.
Amerikában - szerinted a média és emberi jogok mennyország - valószínűleg egy kis példányszámos lapocskában jelenhetnének meg csak az ilyen kis idióta cikkeid, gondolom örülsz is itt ennek az "összelapátolt szar"-nak mert azon élsz.
@kanos nyúl: Ha Orbán most épp azt csinálja, amit anno Kóka prédikált és ami miatt akkor hazaárulónak lett elkönyelve jobbról, akkor ő nem hazudik? Ha csak az a megoldás ma és keresztül is veri, amit ellenzékben agyonfúrt, akkor nem szavahihetetlen? Ő finom disztingválás! Ő sose hazudik, ja.

Nem az lett volna az igazi nemzetmegtartó tette, ha lenyeli a Kóka-békát és utálata ellenére megszavazza azokat az ötleteket - ha most jónak tartja a megoldásokat - már akkor és íme "a haza fényre derül"? Kóka és Gyurcsány se lenne sehol, mert a megszorítást utálják a Zemebrek mindenképp és büntetnek érte. Így ő, Orbán uralkodhatna a - higgadt ellenzéki magatartásával is - konszolidált országon bis hundert zwanzig. Akkor lenne államférfi. Így egy ripacs nímand, aki tomboldát rendeztetett, holott tudta, hogy ő se tehetne másként hatalomban...
@a szív fészkei: találtál kettőt a százból?
Ennyi jót szvsz a Hírtv anyagaiban is lehet találni Gyurcsányról.
@Rodeo36:

Tóta, akinek a felmenőjét a sors a Kárpát-medencébe Tóta és a te hátttered.

MAGYARÁZAT
Tóta és te is a baloldali és liberális kör tagja vagy.

Mi az, hogy jobbos kutúra, meg balos kultúra?" Ezt a két kultúrát, annak egymástól eltérő táborának geneológiai, szociológiai, háttere különbözteti meg, amely egyben meghatározza a magyarsághoz, a magyar történelemhez való viszonyulásukat is.
Magyarországon a bal és a jobb egészen másképpen értékelendő, mint azokban az országokban, amelyeknél történelmük társadalmi evolúciójaként kialakult társadalmi rétegződést nem változtatták meg külső diktatórikus ráhatással és kényszerítő eszközökkel. Magyarországon pedig pontosan ez történt. Tehát ezért a magyarországi liberalizmus, napjaink liberalizmusa és baloldalisága nem a XIX. század eleji magyar liberális nemesség és polgárság magyar nemzeti liberalizmusának XX-XXI. századi képződménye. Ahhoz semmi köze nics!

Napjaink liberalizmusának és baloldaliságának, amelyet t is képviseltek semmiféle nemzeti és történelmi gyökere nincs.
Napjaink liberalizmusa és baloldalisága egészen más háttérrel rendelkezik.

Napjaink magyarországi baloldalisága a XIX. és a XX. század bolsevik diktatúráinak méhében fogant és az internacionalizmus és a kozmopolitizmus bölcsőjében ringott és olyanok bábáskodtak körülötte, akik családi genealógiájukat tekintve nem régebbi tagjai a magyar nemzetnek, mint a XIX. század. Ezen Magyarországra került emberek leszármazottai, nem is érezhetik sajátjuknak a magyarság és Magyarország régmúltjának történelmét. Hogyan is érezhetnék őseiknek a magyarság őseit, amikor ezekhez az egykoron Magyarországra bevándorolt felmenőiket, sem történelmi szálak, sem pedig genealógiai alapok nem kötötték és nem kötik.
Ezeket a személyeket és csoportokat érdekeik, a hivatkozott ragaszkodás és vonzalom ellenére, általában az országhoz, mint fizikai térhez fűzik, de mindez a magyar nép a magyar etnikum iránti lojalitás és lelki azonosulás nélkül. A magyar nemzeti érzést, a magyar néphez tartozás, belső etnikai kohéziója, náluk a "nemzet felettiségben" ölt testet. Úgy ahogy nálatok is. De ugyan ez a diagnózisa a magyarországi jelenkori liberalizmusnak is. Idegen test, annak minden szellemi, kulturális kisugárzásával együtt.
Ezért a fentiek miatt is nagyon fontos, hogy a politikai vélemények, értékelések, döntések mellé hozzárakjuk a politikai véleményezők, értékelők, döntéshozók geneologiai "anamnézisét", már amennyire ez beszerezhető, mert ezt általában titkolni szokták. Ez a genealógiai ismeret egyben megvilágítja a politikai véleményezők, értékelők, döntéshozók szociológiai hátterét is, amely ismeretekből azután kikristályosodik az egyén és az általa képviselt vélemények, értékelések, döntések miértje.

Ha ezt így vizsgáljuk, akkor a Tóta félék, a ti "fajtátok" viselkedésére azonnal megleljük a magyarázatot.

Azt hittem, hogy ezt a problémát a ganajtúró bogár hasonlatomnál is megértetted. Mivel nem ezért most bővebben megmagyaráztam.
@a szív fészkei: aranyom ne az alcsútiamőbát olvasd hanem az Ezeregyéjszakát mindjárt nem lesznek rémálmaid hacsak a dzsinn meg nem vakarja a talpad éjfélkor
@kanos nyúl: Frappáns! Bár kissé unalmas az ismétlés... Örülök, hogy Tóta W.-n kívül önmagadat is olvasod.

Ha ezt a hívős-bólogatós izét nekem is szántad, akkor azért vess egy pillantást erre az @ürügyminisztériumi álamszitkár: hozzászólásra, aláhúzva, hogy a te hasonló megközelítésű bejegyzésed előtt förmedtem ide.

Persze, ettől még egyetérthetsz önmagaddal...
@Emerenz: "akik nem közvetlenül a termelésben dolgoznak, hanem pl. művészek, ápolók, tanárok stb. azok mind ingyenélők, vagyis a többiek feleslegéből, a >>másoktól elvettből<< élnek, persze ezért ők is adnak valamit, ami NEM gazdasági érték"

Ez a megközelítés is érvek és gondolatok egész sorát nyitja meg. :-)

Először is: az "ingyenélő" kifejezés nemcsak a PC-re érzékeny budai liberálisoknál nyitja ki a bicskát, de közgazdaságilag sem igazolható. Bár tényszerű, hogy a központi költségvetés adókból, járulékokból (vagyis elvonásokból) tartja fönn magát és a szolgáltatásait, de ettől még nem szabad minden állami kiadást egy kalap alá venni. Bizonyos ágazatok állami finanszírozása azért szükséges, mert a magánszektor nem tudná eltartani. Ilyenek egyes közjavak, közszolgáltatások, beleértve az egészségügyet, oktatást, honvédelmet, közbiztonságot, kultúrát. Vagyis a tanárok, ápolók, rendőrök - bár az államtól kapják a fizetésüket - egyáltalán nem ingyenélők.

Ugyanígy nem ingyenélők a nyugdíjasok, hiszen egy civilizált országban (hazánk Matolcsy közgazdaságtana előtt sem nagyon volt az, mostanra viszont egyáltalán nem lehet ezzel vádolni) a nyugdíj az ember saját "kikényszerített" megtakarítása, amit az állam azért kénytelen törvényileg ránk erőltetni, mert a sok ostoba (erre viszont jócskán kvalifikáljuk magunkat) nem lenne hajlandó magától félretenni öreg napjaira.

Szóval az "ingyenélő" kifejezést azokra illene limitálni, akik szociális zsebből kapnak jövedelem helyettesítő támogatást. És - bár Te sem céloztál erre - semmi szégyellni való nincs az állami fizetésben. Mennyivel értékesebb egy biztosítási területi képviselő, egy kohómérnök vagy egy stratégiai tanácsadó egy orvosnál, tanárnál, tűzoltónál?
@phoenix102: De Orbánról ennyi kritikát a Hír tévédben sehol. Tóta nem ekézte az elmúlt nyolc évet?! Még azt is leírta, hogy már a kétharmadot se bánja, ha normális kormányzás az eredménye. Ja, hogy az nincs és ezt meg meri írni?

Na nem vagyok az ügyvédje, majd szól, ha érdemesnek tartja erről. Prekoncepciód van róla, hát ragaszkodj hozzá, ha neked úgy jó.
@a szív fészkei: Kóka és pártja ténykedése 99%-ban arról szólt, hogyan lehetne lenyúlni az egészségügyet. Vagy bármit, Mindent lehetőleg. PPP, autópályák, korrupció mindenütt (by Medgyessy Péter).
@a szív fészkei: akkor most tomboldában vagyunk?
@a szív fészkei: "Ilyesmit pedzegetett TGM pár éve: http://www.kommunista.net/forum/feltetel-nelkuli-garantalt-alapjovedelmet-minden-magyarnak"

Ajjaj! Csak TGM-mel ne legyek egy platformon.
Nem is elsősorban azért, mert ő egy anarcho-szindkalista kommunista hippi, hanem azért, mert én még egy olyan embert nem ismerek, aki ennyire okos, még se lenne (szinte) soha igaza.
@de Karatna: tudnád ezt egy icipicit zsugorítani? akkor talán elolvasnám de így le van szkippelve
@brummnarcisz: "hány észak-koreait sikerült megkérdezned a személyes boldogságáról?"

Észak-koreaiakat nem lehet erről megkérdezni, mivel ha kiderül, hogy bármire panaszuk van, akkor a jodoki koncentrációs táborban kötnek ki családostul. Akkor lehet velük beszélni, amikor már megszöktek.
Ennél egyébként nem kell jobb indikátor: boldog országoknak a bevándorlással van problémájuk, nem azzal, hogy bent tartsák az alattvalókat.

"a felhasznált példáid: ennivaló - nem hinném hogy éheznének, szerintem sok magyar rosszabban étkezik"

LOL. tájékozódj. Mo. nem szorul élelmiszersegélyre.

"lázcsillapító - ez egyszerűen hülyeség, miért ne lenne?"

fájdalomcsillapító is alig van.

"áram - tudtommal sokkal rosszabb helyzetben vannak sok más országban,"

Itt egy éjszakai műholdkép: www.globalsecurity.org/military/world/dprk/dprk-dark.htm

"szórakozás - kinek mi a szórakozás?"

igazad van, mi másra vágyhat egy gyerek, mint hogy egész évben készüljön az Arirangra, ahol több ezer társával gimnasztikázhat, valamint élőképeket alkothat. a legjobbakból lehet a kedves vezető orrszőre!
en.wikipedia.org/wiki/Arirang_Festival

"szabad mozgás - ezt nem is értem"

persze hogy nem, hiszen lófaszt se tudsz. Phenjanba nem lehet beköltözni, csak engedéllyel, a leglojálisabbaknak.

"testedzésre gondolsz, szerintem ebben is lekőröznek sok országot"

na az fix!

"és természetesen a korrupció - hahaha."

minden diktatúra korrupt, ahol a házmesteren műlik, hogy holnap visznek-e, ott te tejelni fogsz a házmesternek.

"én nem azt mondom, hogy boldogak de azt sem jelenteném ki, hogy nem. "

ismétlem, mert lófaszt se tudsz. kezdd itt, ha érdekel: www.dailynk.com/english

egyébként elgondolkodtató ez a vonal is, amikor az utálatos nyugattal szemben minden szaros rémuralmat meg kell védelmezni, még akkor is, ha egyébként halovány fingod sincs arról, hogy mit beszélsz.
@de Karatna: Geneológia meg anyámkínja.

Sírnál (vagy nevetnél), ha tudnád hány százalékban vagy te honfoglaló hősök gyermeke.

0-hoz konvergál emberek 95%-ánál.

Tudod, tatárjárás, török stb. (meg még 100 nemzeti kataklizma)

Itt a legtöbb ember germán, zsidó, szláv stb. ősökkel büszkélkedhet.

Imádom mikor Novák (szlovákul: telepes) nevű emberek turult faragnak.

Meg szőke kék szemű hunok járnak turáni fesztiválra.

Nanemá.

Nekem több közöm van turánhoz, mert félig kun vagyok. (ld. Kazahsztán)

Félig meg szláv gyökerű.

Az a csoda, hogy a magyar nyelv megmaradt.

De amúgy ez a szittya vér csörgedezik ereinkben, óriási faszság.

Legtöbb emberben szinte 0 szittya vér csörgedez.

Most vagy sírd el magad (es. legyél öngyilkos) vagy valami ezen. Hogy a drága turáni vér elkorcsosult. (köztük te is)

Vagy nemtom.

De ez 1 kapitális baromság.

Nincsenek itt ősmagyarok, meg mások.
@Rodeo36:
"hát, hogy mást ne is mondjak ezévben ez a legjobb azok közűl amit olvastam..."

Egyetértek. Ebben az egy írásban viszont benne van sok más írás anyaga, összefoglalja a történéseket ÉS kimondja:

Nem jó a nemzetnek egyedül- lényeges és fontos dolog, melyre oda kell figyelni.

Keresnünk kell a közös pontokat jobb- és baloldal, azt ami összeköt, nem ami széthúz. Ez a mi munkánk és nem is kevés- József Attilával szólva.
@Rodeo36: Olvassa őt a radai rosseb. Most kis hülye Provence-i lektűrt olvasgatok mindjárt a tetőteraszomon. Na oda elvágynék, az egy szerencsés világ minden szempontból, mit mondjak.

Na neked meg megint jött egy finoman zsidózó kifejteni, hogy csak azok érezhetnek magyarul, aki Vereckénél gyüttek be. (hányan is vannak?) Jaj, de nem unják ezt a hülyeséget még. Genealógiai anamnézis, mint a legújabb kódolt kifejezés? :-DDD Satre-nak egyre inkább igazsága vagyon.
@lenoardo999: Te sem munkából tartod el a családod, hanem csattogó nyelvcsapások-
kal. El tudom képzelni micsoda felemelő érzés volt számodra 8 év koplalás után újra a nyelved hegyén érezni a vezér vimes doboz vastagságú kolbászát. Inkább mennél el valahova dolgozni, hogy növekedjen egy kicsit a GDP, mert a süket dumádtól nem növekszenek az adóbevételek.
Szebb és boldogabb ÁVH-tól ellenőrzött jövőt kívánok neked és elvtársaidnak.
@kanos nyúl: I'm hoovering above the masses by this praise
@Rodeo36: @a szív fészkei: Írtam erről a genealógiáról fentebb.
@zeno18: Ez nagyon jó! :) A jobboldalinak nevezett pártszövetségre szavazók 95% olyan, amilyennek te leírtad őket. Mégis 5%-nyi zakkant mellényét akarja Tótavé is rájuk erőltetni állandóan. :)
@Tóta W. Árpád: Augusztus 11-én indul a csoport Phenjanba. Fizesse be az utat és nézzen boldog - előre idomított - é-koraiakat. Annyi tömegmozgást fog látni, hogy elszédül.

Én is tömegmmozogtam diákként május elsején nagy vezetőink tribünje előtt - rohadtak volna meg, de utáltuk a hónapos gyakorlást! - hatalmas élmény, mit mondjak! Kívánom a beírónak minden napra!
@a szív fészkei: csak nem a dekaratna nevű geológiaiteológusról beszélsz? nem olvastam csak nickjét utána lapoztam, schlussz

hát igen maradunk abban, hogy neked is ragyogó ízlésed van Provence egy álom és a borok meg a sajtok és a...csorog a nyálam
@a szív fészkei: te is azok közé a nagyképű barmok közé tartozol aki azt hiszik, hogy attól, mert meglátogattak egy országot attól megismerték a benne élő embereket sőt még arról is nyilatkozik a végén, hogy boldogok-e vagy sem? szerintem hónapokat kéne ott élned, hogy erről ilyen formában nyilatkozz, mint ahogy a cikkben szerepel. csak azért mert lehet egy népet pocskondiázni meg röhögni rajta, attól még nem kötelező.
de ahogy olvasom amiket irkálsz inkább hagyjuk, persze még nyugodtan okoskodj valamit vissza de én már nem fogok neked:)
@Rodeo36:
Nincs gondom a gombvarrás koncepciójával, de percekbe telt, mire a nyolcsoros mondatodat sikerült értelmeznem. :-)

Elbeszélsz mellettem - ami nem katasztrófa - közben viszont azt állítod: nincs igazam; s közben nem hivatkoztad be, hogy melyik gondolatomat tartod tévesnek.

Az én állításaim a következőek:
1. A munkahely-teremtés kétszeresen is fontos prioritás, mert
- a munkaképes munkanélküliek eltartása pénzbe kerül
- munkát találva közterheik is javítják a költségvetés helyzetét
2. A születésszám emelése és a nyugdíj-rendszer fenntarthatósága közötti gondolati láncban kimaradt egy baromi fontos kapcsolat, miszerint több ember nem ekvivalens több aktívval.

Amit Te mondasz, abban is van igazság, de a hozzáadott érték növelése és a munkahelyteremtés nem egymással konkuráló kormányzati prioritások. Különösen, hogy jelenleg nem is a leginkább tudás-intenzív munkahelyek a hiányszakmák.

Az állam facilitálja a munkahely-teremtést, az ember meg igyekezzen képezni magát, mert ha több értéket tud hozzáadni, akkor a munkáltatója ezt (valószínűleg) magasabb bérrel kompenzálja.
És akkor mindenki boldogan él, amíg meg nem hal.
@a szív fészkei:
"Olvassa őt a radai rosseb."

Balzac Elveszett illúziók - ezt olvasom, talán passzol is ide a címe, a politikához.
Ez Török Gábor legkedvesebb könyveinek egyike, több hét után az 55. oldalon tartok.

Nem futnak a sorok, mint Füst Milánnál..
@kanos nyúl: Figyelj, eszik, nem eszik.

Fájdalmas vagy nem.

A magyar népet a nyelv és a kultúra köti, tartja össze. (!)

Nem a genetika. Genetikailag (kataklizmáink miatt) az egyik legheterogénebb nép vagyunk Európában.
@a szív fészkei: Ha rodeo36 elvtárs tudná, hogy Vereckénél nem azért keltek át, hogy új hazát keressenek, hanem azért mert Ázsiától idáig egyfolytában a mongolok elől menekültek. Menjen el a jó elvtárs egyszer Ópusztaszerre és már a második epizódnál rádöbben amikor a körkép azt mutatja be, hogyan öldösték le a szláv férfiakat és vitték el asszonyaik. A következő generáció innentől kezdve már félig szláv volt.
Nesze neked ősi magyar vérvonal.
@zeno18: Magyar nyelv megmaradt - kik miatt is? Kiss József, Ignotus, Bródy Sándor, Szép Ernő, Szomory Dezső, Radnóti, Szerb, Karinthy, Molnár Ferenc, Bálint György, Örkény, stb. stb. Tettek érte ők is.
@zeno18: látom neked volt türelmed végigtallózni a geológiaiteológus bömbölményét, én nem vagyok ilyen, én lapoztam

milyen a turulpörkölt galuskával? olyan lehet mint a griffmadárcomb kirántva ha el nem száll mielőtt kirántod?
@brummnarcisz: Én életemben nem voltam ott és pont oda nem is akarnék menni. Felajánlottam, hogy ha ennyire tetszik, még idejében elcsípnél egy utat. nem mindennapos ugyanis.
Kedves Rodeo36

Tóta, akinek a felmenőjét a sors a Kárpát-medencébe Tóta és a te háttered.
Illetve annak a magyarázata, hogy a liberális tolerancia jegyében miért hülyéztél le.
MAGYARÁZAT
Tóta és te is a baloldali és liberális kör tagja vagy.( minden bizonnyal)
Kérdés!
Mi az, hogy jobbos kutúra, meg balos kultúra? Ezt a két kultúrát, annak egymástól eltérő táborának geneológiai, szociológiai, háttere különbözteti meg, amely egyben meghatározza a magyarsághoz, a magyar történelemhez való viszonyulásukat is.
Magyarországon a bal és a jobb egészen másképpen értékelendő, mint azokban az országokban, amelyeknél történelmük társadalmi evolúciójaként kialakult társadalmi rétegződést nem változtatták meg külső diktatórikus ráhatással és kényszerítő eszközökkel. Magyarországon pedig pontosan ez történt. Tehát ezért a magyarországi liberalizmus, napjaink liberalizmusa és baloldalisága nem a XIX. század eleji magyar liberális nemesség és polgárság magyar nemzeti liberalizmusának XX-XXI. századi képződménye. Ahhoz semmi köze nincs!
Napjaink liberalizmusának és baloldaliságának, amelyet ti is képviseltek semmiféle nemzeti és történelmi gyökere nincs.
Napjaink liberalizmusa és baloldalisága egészen más háttérrel rendelkezik. A jelenkori magyarországi baloldaliság a XIX. és a XX. század bolsevik diktatúráinak méhében fogant és az internacionalizmus és a kozmopolitizmus bölcsőjében ringott és olyanok bábáskodtak körülötte, akik családi genealógiájukat tekintve nem régebbi tagjai a magyar nemzetnek, mint a XIX. század. Ezen Magyarországra került emberek leszármazottai, nem is érezhetik sajátjuknak a magyarság és Magyarország régmúltjának történelmét. Hogyan is érezhetnék őseiknek a magyarság őseit, amikor ezekhez az egykoron Magyarországra bevándorolt felmenőiket, sem történelmi szálak, sem pedig genealógiai alapok nem kötötték és nem kötik.
Ezeket a személyeket és csoportokat érdekeik, a hivatkozott ragaszkodás és vonzalom ellenére, általában az országhoz, mint fizikai térhez fűzik, de mindez a magyar nép a magyar etnikum iránti lojalitás és lelki azonosulás nélkül. A magyar nemzeti érzést, a magyar néphez tartozás, belső etnikai kohéziója, náluk a "nemzet felettiségben" ölt testet. Úgy ahogy nálatok is. De ugyan ez a diagnózisa a magyarországi jelenkori liberalizmusnak is. Idegen test, annak minden szellemi, kulturális kisugárzásával együtt. Ezért a fentiek miatt is nagyon fontos, hogy a politikai vélemények, értékelések, döntések mellé hozzárakjuk a politikai véleményezők, értékelők, döntéshozók geneologiai "anamnézisét", már amennyire ez beszerezhető, mert ezt általában titkolni szokták. Ez a genealógiai ismeret egyben megvilágítja a politikai véleményezők, értékelők, döntéshozók szociológiai hátterét is, amely ismeretekből azután kikristályosodik az egyén és az általa képviselt vélemények, értékelések, döntések miértje. Ha ezt így vizsgáljuk, akkor a Tóta félék, a ti "fajtátok" viselkedésére azonnal megleljük a magyarázatot.
Azt hittem, hogy ezt a problémát a ganajtúró bogár hasonlatával is megértetted. Mivel nem, ezért most bővebben megmagyaráztam.

i.imgur.com/f8Q09.jpg

üdvözlettel:
@a szív fészkei: attól, hogy agresszív vagy velem, aki csak egy linket küldtem neked, még nincs igazad. Árpád eléggé megválaszolta neked az észak-koreai helyzet áldásos mibenlétét.

Hisztizz, biztos jobban alszol utána éjjel.
@Rodeo36: Dobtam 1 mailt a marhakérdésről.

Biztos jó a griffmadárcomb+a kimérasült is.
@de Karatna: Te képes voltál még egyszer ezt begépelni. Úristen..:DD
@brummnarcisz: attól, hogy agresszív vagy velem, aki csak egy linket küldtem neked, még nincs igazad. Árpád eléggé megválaszolta neked az észak-koreai helyzet áldásos mibenlétét.

Hisztizz, biztos jobban alszol utána éjjel.
@bebe tv: bebebaba hol írtam én bármit is Vereckéről? egyébként az amit körmicélsz az nagyon közelít a történelmi valósághoz bár a turulosok ezt nem hiszik nekik a hitük a seggükben van és rajta ülnek hogy ki tudják költeni a jövő hetet meg a griffmadarat ami a csodaszarvast terelgette a nagy pusztán a patyomkin kilenclyukú csárdájában két féldeci közepette

mókás vidámság szittyaföldön ihajjjj soh'se halunk meg csak mongya má' mög valaki mikor lösz jólét?
@a szív fészkei: Igen, ők sokat tettek érte.

"Nyelvében él a nemzet."

Ez a magyarságra fokozottan érvényes.

Ez ami miatt nem szlávosodtunk, románosodtunk, németesedtünk, zsidósodtunk, kunosodtunk el, annak ellenére, hogy őseink nagy része NEM volt honfoglaló (többségnek talán 1 se).
@zeno18: Biztos minden reggel ébredéskor ezt mantrázza, nehogy elfelejtse, hogy ő mennyire egy a magyar sorssal. És mennyire nem csak 1 db gyüttment XIX. századi idekódorgó! Ágya felett a komilfó családfa megnyugtató ágai susognak.
@de Karatna: köszönettel... ki tudnád vonatolni vagy huzatolni amit lekörmicéltél? életem rövidebb mint a bölcselmeket nyeljem

egy tömör "consize" mondatban, jó?
@brummnarcisz:
"szerintem hónapokat kéne ott élned, hogy erről ilyen formában nyilatkozz, mint ahogy a cikkben szerepel."

Téged a szélrózsa melyik irányába vetett a sors?
@brummnarcisz: "szórakozás - kinek mi a szórakozás?, szabad mozgás - ezt nem is értem..."

A szabad mozgás valóban testedzést jelent. Van akinek az a szórakozása, hogy az ország határain belül mozog, van, aki azon kívülre mozdulna. Csak nehogy annyira elhanyagolja valaki az ország határain kívül a testedzést, hogy veszítsen valamilyen világversenyen. Mert akkor még szűkebb helyen fog szórakozni utána, ha egyáltalán meghagyják az edzenivaló testét...
@a szív fészkei: "komilfó családfa"

Persze, ő Taksony köbükije.

Szerintem tökönszúrná magát, ha látná hány román vagy szláv őse lehetett elmúlt ezer évben.
@kanos nyúl: Hát nem is volt vér a pucájában, mert úgy elporolt mint a vihar.
A 13 vértanú 2/3-a akiket meg kivégeztek ráadásul nem is volt magyar.
Ha meg ennyire kanos vagy, mint ahogy azt neveddel ki is nyilvánítod, hát dugd fel saját magadnak nyulam-bulam.
Nagy igazságot mondott ki annak idején bizonyos Schweitzer rabbi a rengeteg idegenből betelepültekkel kapcsolatban, amire Csurka Pista elvtárs akkoriban úgy felkapta a vizet.
@zeno18: előregyártott elemekból mint a panelprolik csak kopipéjsztel oszt hadd' mönnyön
@Rodeo36: Ne alázd le ennyire a panelprolik. Azok okosabbak ennél.:-)))
@de Karatna:
Olyan hosszan írtad, de gyakorlatilag semmit nem tudtam kivenni belőle.

Még egyszer nekifutok!
@brummnarcisz: Ja, ha nem olvasol is, leszögezem, hogy sem én, sem Árpád nem az észak-koreai népen röhögünk (nem is lehet, minden részvétem az övék), hanem az idióta diktátorán, aki őj időszámítást vezetett be maga miatt. Aki tönkrevágja a jobb sorsra érdemes lakosok életét már mióta családilag, effektíve ehhez nem kell ott élnem hónapokig, hogy tudjam.

Azért amikor kikaptak a VB-n egyből azt gondolta mindenki, hogy mi lesz a büntetésük emiatt? inforadio.hu/hir/vb2010/hir-362687

Hát ez lett: www.origo.hu/sport/focivilag/20100730-az-eszakkoreai-futballvalogatott-tagjainak-egy-hatoras-megszegyenitesen-kellett-megjelenniuk-a.html
@Rodeo36: Csak mert a fundamentelista ortodox frissen vágott fitymaprökölt jobban ízlik?
@zeno18: De ő mégis magyar lett. Nem ez a fontos, hogy az ősök valamiért erre tendáltak? Ez a mások lenézése: mert én vagyok az értékesebb, régibb, tisztább vérű - ez valami őrület, nem?
@bebe tv: Mit mondott a kedvenc rabbid? Nem tudom.
@knausz: Képekben rásegítek!

i.imgur.com/f8Q09.jpg

i.imgur.com/SLqce.jpg
@a szív fészkei: Az az egészben a vicc, hogy szinte vagy egyáltalán nincs is itt tisztább vérű.

Annyira 1 kevert nép, amit a kultúra-nyelv tart össze.

Ez csak rögeszme. Fixa idea.
Hogy ő tisztább vérű. Lófaszt az, csak nincs tisztában 1000 évre visszamenőleg a származásával.

Namost én félig kun (ó, legalább turáni:-))) vagyok, félig szláv.
1 honfoglaló ősöm nincs.

Oszt' akkor mi van?

Szerintem neki sincs 1 se.
Csak rögeszmés.
@de Karatna:
"De ugyan ez a diagnózisa a magyarországi jelenkori liberalizmusnak is. Idegen test, annak minden szellemi, kulturális kisugárzásával együtt."

A saját hazájában senki sem idegen. Ez olyan abszurd, mint ahogyan levezetted.
@a szív fészkei: Annyi, hogy én tudom, mert utánanéztem.

Ő meg baszik rá. És a fixa ideájára maszturbál.
@de Karatna: Te valami szittyamérgezésben szenvedsz.:DDD
@a szív fészkei: Viccesek ezek a csüggedt szabaddemokraták a listáikkal. :)
@zeno18: Levédiában is ott tartotta a gyertyát, hogy mi történt az ősanyák és ősapák között? Nem ugrott-e be kettőjük közé egy beste besenyő vagy valaki más vérű? És a kazárok??? Ők eléggé itt voltak már Árpádék előtt.

Éjjel-nappal ezen rágódni, ki volt a homokozóban előbb - ez klinikai eset számomra. Illyés mondta, hogy " Azt, hogy a nép fia vagy, igazolnod, sejh, ma nem azzal / Kellene: honnan jössz, azzal, ecsém hova mész!" De lehet, hogy ő se eléggé turáni.
@de Karatna: Napjaink liberalizmusának és baloldaliságának, amelyet ti is képviseltek semmiféle nemzeti és történelmi gyökere nincs.
Napjaink liberalizmusa és baloldalisága egészen más háttérrel rendelkezik. A jelenkori magyarországi baloldaliság a XIX. és a XX. század bolsevik diktatúráinak méhében fogant

Nem óhajtok veled akadémikus vitát lefolytatni mert látom, hogy dunsztod sincs arról amit itt összehánytál ugyanis a Magyarországi szoc.dem. párt
1890-től aktív volt. Oly annyira, hogy apai nagyapám aki a Horthy éra kezdetén már bányászként dolgozott igen is szoc. dem volt. Pártállásáért rúgták ki 1928-ban a munkahelyéről és kényszerült családjával külföldre kivándorolni.
Te meg csak kevered a kéket a barnával és csodálkozol, hogy nem sikerül a sárga. Nem tartozol véletlenül a fidesz kemény magjához, mert valahogy Matolcsy közgazdászkodik ezen a szinten.
@de Karatna:
Megnéztem a képeket és azt mondom, mindenki magyar, aki annak mondja magát és én is küldök akkor egy dalt cserébe Neked:
www.youtube.com/watch?v=mHZjr1PyJbw&feature=related
@zeno18:
Nagyon sok félreértés és félremagyarázás van a magyarság dolgában!
Jól körülhatárolható magyarellenes körök igen veszélyes vizekre tévedtek, már odáig eljutottak, hogy a magyarságot, a magyarság létét, mint "etnoszt" megkérdőjelezzék. Azt mondják és ezzel kapcsolatosan, különösen a liberális sajtóorgánumokban, egyre több publikáció jelenik meg, hogy "magyar az, aki magyar állampolgár.

Segítek neked!

Mi az etnosz, mi a magyar etnikum?

A szó szűkebb értelmében használt magyar etnosz/etnikum, a legáltalánosabb formában úgy határozható meg, mint olyan történelmileg kialakult emberi közösség, amely viszonylag állandó közös kulturális, (a nyelvet is ideértve) és pszichikai jegyekkel rendelkezik, ezenkívül tudatában van más, hasonló közösségektől való különbözőségének.
A népi együvé tartozás tudati tényezői közül viszont kétség kívül a közös származ