W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A törvény nevében!

2010.06.18. 00:45 Tóta W. Árpád

Azt ajánlom, kedves kolléga, hogy írja ki magából a gennyet jó alaposan és mielőbb. Egyrészt az megelőzi a további üszkösödést, és akkor talán a csontok még megmenthetők. Másrészt meg ha lesz új médiatörvény és benne vélemény-helyreigazítás, akkor eljön az én napom. Visszatérek a Hírlapba, és úgy helyreigazítom, hogy csak úgy nyekken. A törvény nevében, a nemzeti együttműködés nevében és a Szent Korona nevében. Valótlanul állítja, hogy ázalag, a valóság ezzel szemben az, hogy rendkívül kedves, megértő ember vagyok, nagyszerű apa, megbízható barát és férj, valamint nem szokásom pofátlanul hazudozni holmi pártok kedvéért. 

És még a további hülyeségeiről nem is szóltunk, drága uram, de hogy mi az a bank meg honnan van annak a pénze, azt majd a Hírlapban magyarázom el alkalomadtán. Találkozunk a szép új világban!

Minden rosszban ott a lehetőség, és ez itt nem is csekély. Hüppög a szívem, amikor azokra a szerencsétlenekre gondolok, akik csak Magyar Hírlapot és Nemzetet olvasnak, csak hörrtévét néznek, és mint szegény észak-koreaiak, nem is sejtik, hogy odakint van egy színes, érdekes, kalandokkal teli világ. Mint az idős Leninnek, álomvilágot épített nekik a párt, hamis hírekkel, két perc gyűlölettel, elhallgatással. A tervezett médiatörvény megnyithatja ezeket a beteg furunkulusokat. És akkor az ott csapdába ejtett polgártársaink felébredhetnek végre. 

Bayer Zsolt: Kilakoltatás és fajelmélet 
Új moralisták, farizeusok



Címkék: magyar hírlap nemzeti egyuttmukodes rendszere

552 komment · 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr122090339

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rés in medias 2010.06.21. 09:38:49

Arktész: Ó, kedves Antarktész, milyen szép hűvös reggelre ébredtünk, csiripelnek a madarak, zümmögnek a bogarak, a természet ünnepe ez! Antarktész: Igazad van drága Arktészom, gyönyörű nappal áldottak meg minket az olymposziak! Arktész: Talán lesz...

Trackback: Kiürített demokrácia 2010.06.18. 13:02:21

A megélhetési és az autodidakta amatőr rettegőknek nincs igazuk, nem diktatúra készül itt.A népképviseleti elv működik: szabad, titkos választás, általános egyenlő választójog, ilyesmik.Tehát semmi gond.A jogokkal élés esélye már más kérdés. Előfordul,...

Trackback: Teleshop 2010.06.18. 11:41:57

Uraim! Ez az ábra döbbenetes! Tessék nézni, ííígy robogunk a szakadék felé 2002 óta, nyílegyenesen, szünet nélkül, kérlelhetetlenül, százhúsz százalékkal ritkább hajjal:                       A &q...

Trackback: Ordas farkas 2010.06.18. 11:38:52

A létező szocializmus szlengjében vörös faroknak hívták azokat a kötelező Marx – Engels - Lenin idézeteket, melyeket a marxista világnézettől olykor egész távol álló szerzők is tudományos munkáikhoz hegesztettek, hogy a rövidlátó cenzorokban ne m...

Trackback: Még pártlapnak is rossz? 2010.06.18. 09:01:21

A Magyar Hírlaptól már kevesen várnak komoly újságírói normákat. Nemrég azonban bizonyították, hogy még pártlapnak se igazán jók. A választás után lehoztak egy cikket, hogy "Az LMP Obamáék kedvence", mert az amerikai nagykövet az LMP-nél tett...

Trackback: Párhuzamos világok 2010.06.18. 07:59:25

A szerző álláspontja szerint teljesen felesleges dollármilliárdokból épített, nagy teljesítményű űrtávcsövekkel kémlelni a világűrt a fekete lyukak működésének tanulmányozására, és teljesen felesleges volt eurómilliárdokért 27 kilométeres hadronütközte...

Trackback: A törvény nevében! 2010.06.18. 07:18:01

Hüppög a szívem, amikor azokra a szerencsétlenekre gondolok, akik csak Magyar Hírlapot és Nemzetet olvasnak, csak hörrtévét néznek, és mint szegény észak-koreaiak, nem is sejtik, hogy odakint van egy színes, érdekes, kalandokkal teli világ.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kár a fáradtságért. Bayern Zsoltból nem lesz szalonna.
@freddy_m: persze, hogy nem, mert egy frusztralt zsido, aki a penzet offshore-ban tartja.
Ne örülj Árpi! Majd jól belefoglalják az alkotmány preambulumába Isten mellé, hogy a Hírlapra ez nem vonatkozik, vagy a megfélemlített független bíró megvédi őket, ha aszongyák neked: NYET kispajtás.
Nem kell félteni őket, több szük van mint elkúrós elődeiknek.
Kedves Árpi! Ugye te is tudod, hogy az "új médiarendszer" nem neked lesz/van kitalálva. Azaz, speciel Bayer úr egyenlőbb lesz az egyenlőbbeknél. Te leszel a kisökör, ő a Jupiter. Majd amikor az ellened indított pereket sorra bukod el a fideszes bírók és ügyészek gúnyos összekacsintása közepette megtámogatva egy jó kis hörtévés riporttal, ő meg sorra nyeri a pereket ugyanezen segítségekkel, a külföld reakciója annyi lesz, hogy a Transparency ír pár irgumburgumot az éves jelentésében, az amcsik is írnak valami dörgedelmes jelentést, aztán ennyi. Téged közben meghurcolnak, őt meg mennybe emelik, hisz te az ő komcsik elleni harcának egyik Nándorfehérvárja vagy, ahol ő a Hunyadi.
@freddy_m: Bayerből nem lesz szalonna?
Megpróbálni azért megpróbálnám: kis főzés, füstölés, abálás nem árthat.
@freddy_m: Bayer Zsoltból még akármi is lehet. Amekkorát ő már perdült a 168 órától a Magyar Hírlapig, viheti a lendület akárhova.
Bayer úgy járt, mint a kiöregedő "celebek", egyre extrémebb dolgokat kell bevállalnia, hogy figyeljenek rá.

Nagyjából a felszopó szinten ragadt le mostanában, az igazi cselekményes pornó másokra vár.

Aki felvett 20 millió forint hitelt, annak egy dolga van vele, törleszteni pontosan, szépen. Ezt a Bayer nevű szerencsétlen harsogná ezt a leghangosabban, ha ő adta volna kölcsön a pénzét.

Persze a duplájára emelt törlesztőrészlet is megérne egy misét, de ez most nem tartozik szorosan ide.
Bayer írásából az nem egyértelmű, hogy csak azoktól nem árvereztetne, akik önhibájukon kívül kerültek bajba (vagyis egyéni elbírálás alapján döntene), vagy senkinek a házát nem engedné árvereztetni, függetlenül attól, hogy felelőtlen volt-e a tulajdonos a hitelfelvételnél vagy nem.

Az utóbbi esetben az írást ki kellene egészíteni azzal, hogy akkor a hitelezési rendszer milyen módon kellene, hogy működjön, ha az adósok nem fizetnek, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a bankok pénze sem a semmiből van, hanem jórészt abból, hogy más kisemberek, akik megtakarítottak, betették oda.

A Bayer-féle hozzáállás mintha abból indulna ki, hogy a bankok zsebe végtelen, és bármennyi veszteséget le tudnak nyelni úgy, hogy közben a náluk levő betétek is biztonságban maradnak.
Mi van már megint a médiatörvénnyel? Húsz éve is ez volt a fő sláger, miközben hangosan ezzel foglalkoztak, csendben elkúrták a rendszerváltást. Remélem, a történelem nem ismétli meg önmagát.

BZS meg azt mondja, amit OV mondat vele, vagy hallani akar. Ha majd OV ráeszmél, hogy a bankok léte nem egy faszság és szivatni őket nem kifizetődő, akkor BZS is ezen a véleményen lesz.

Nem szabad BZS szerepeit az utóbbi évtizedekben elfelejteni. Szerencsére a munkásságát nyomtatott és videó formájában őrzi az internet is.
Egyszer majd őt is falhoz állítják, könnyen lehet, hogy a mostani elvtársai.
Nem ismerem még a törvénytervezet részleteit, de az alapján, amit hallottam róla, három kérdés merült fel bennem:

1. A nyomtatott sajtóról: Hány napilap fog megjelenni Magyarországon biankó címlappal, ha a törvény életbe lép? Mint mondjuk Olaszországban, Szlovákiában?

2. Az elektronikus mádiáról: A kötelező közvetítés szempontjából, mi számít magyar tévének vagy rádiónak? Mondjuk, kötelező lesz-e a Trianon-napi megemlékezésről, mint "jelentős eseményről" közvetítenie az SZMRT-nek ("Szváziföldi Magyar Rádió és Televízió")? És ha nem teszi, kilőjük a műholdat?

3. A netes sajtóról: Hány napon belül kell majd a kurucnak közölnie a becsület-helyreigazítást, és melyik bíróság lesz illetékes benne?

Biztos a tájékozatlanságom és kicsinyességem miatt merülnek fel bennem ilyen buta technikai részletkérdések. Ha valaki helyreigazítana...
Árpád!
Ugyan miben különbözöl Bayer Zsolttól, hm?
Nyugalom, Árpi, még megüt a guta. És akkor nem lesz, aki felé B.Zs. úr a keresztényi szeretetét kiöklendezze, hanem csak feszíti, feszíti, amíg föl nem robban. És akkor a cafatjai minket terítenek be. Hát kell ez nekünk?!

Úgyhogy tényleg csak nyugi...
Árpád, szerintem bolond lyukból bolond szél fúj. Vagy a Bikinivel szólva: aki hülye, az is marad. Zsótika meg ilyen. Te meg már tényező vagy :-D
Árpi! Te nagyon optimista vagy az új médiatörvényt illetően:))) Szerintem lesz olyan passzusa, hogy Bayer Zsolt - aki alap- és aranyigazságokat ír - nem helyreigazítható:))) Mit teszel?
bayer zsolt egy vicc. vagy ha minden igaz, amit leír, akkor ő lesz a legjobb barátom, mert kérhetek tőle 5-10-15 millió forintot kölcsön, aztán nincs harag, ha nem adom vissza. nem is fogom.

inkább arról kéne írnia, hogy a fideszes szakértő (LOL) csődnyilatkozatok után azonnal 5 ezret emelkedett pl. a mi törlesztőrészletünk is. de valahogy szerintem nem a bankok miatt. mégis a zemberek fizetik meg. ja és a zorbán kormány új adócsomagja miatt diplomás pedagógus édesanyám havi 12 ezer forinttal fog kevesebbet keresni, mint eddig. már ha egyáltalán marad munkája, mert az sem kizárt, hogy kiteszik.

ERRŐL ÍRJ TE BOHÓC MAJOM bayer zsolt TE SZAR, TE. phöjj.
Árpi: ma olvastam részletesen a készülő médiatörvényről, és nekem is pont ez jutott eszembe!
Bár tudom, hogy a facebook nem a szíved csücske, megalapíthatnád a "Spameljük szét a Magyar Hírlapot" csoportot. Lájkolnám.
"s ma felvett hitelük (a törzstőke!) két-három-négy millió forinttal több, bizonyos árfolyamingadozások miatt!"

nagyon jo ez a "bizonyos árfolyamingadozás"!
Bocs, de ez az ázalag mindent visz :)

Ja, és megérdemled, mert webmásfél módon visszatartod a kommenteket!
Azért igaz nem kötelező elolvasni a linkelt cikkeket?
Nem szeretem azt a szöveget, hogy "csak azért olvasom a – szabadon behelyettesíthető – hogy a másik oldal álláspontját is megismerjem.
Úgyhogy számomra továbbra is ismeretlen marad az a szürke világ, akármit is írnak.
Egy dologra leszek kíváncsi. Az FMPSZ már többször próbálta létrehozni az Internet Rendőrséget, ami terrort és párt alapú és érdekű cenzúrát jelentett volna. Megpróbálja e sunyin még egyszer?

1998-ban az akkor még létező Fideszre szavaztam, amely párt többszörös átalakulással és saját elveivel való szembeköpésével megszűnt. Ami most van FMPSZ (milyen jól alliterál az MSZMP-vel) sokkal inkább a kádár korszak puha diktatúrájára emlékeztet. Már kezdi Ovi a vállát is úgy rángatni, mint Kádár tette. Csak itt a volt szocialista-kommunista szervezetek tagjai együtt vannak a klérussal. Egy szövetségben.

Azt gondolhattuk volna, hogy tanultak a nyolc év kényszerpihenőből és nem követik el újra és újra azokat a hibákat, amiért egyszer már megbuktak 4 év kormányzás után, mert ha így folytatják megint megbuknak.

Nem kell itt hazudozni a 2/3-os támogatásról. Az nincs, mert én is csak nem mentem el szavazni most, de legközelebb elmehetek. 1/3 alatti az a valóságban, hiszen a szavazópolgárok alig több mint fele ment el szavazni és abból is alig több mint fele szavazott az FMPSZ-re. a 2 milka körüli szavazat, a lakosságra vetítve, cirka 20% a szavazópolgárokra vetítve, max cirka 1/3-ad.
Nemrég azt ecsetelték minden iróniától mentesen a magyar hírlapban, a szokásos vérkomolysággal, hogy minek benzint használni, mé' nem hagyjuk a jó drága öreg Földet békibe, mé' szívjuk csöveken ki belőle a lét.

Gondolom a szekér ott várta a szerkesztőség előtt, a lovak abrakoltak békésen.
Igaz örömmel tölt el, hogy nemzetünk e két "nagy" "gondolkodója" ily baráti hangon vitat meg fontos kérdéseket.
Kurvára tanulságos ez a Bayer-cikk. Pontosan kijön belőle, hogy mi bántja a hőzöngőket: az, hogy elveszettnek érzik magukat, mert nincs jó meg rossz. Megtanultunk egy értékrendet, erre most azzal jönnek itt egyesek, hogy nincs is érték, illetve ha van, az is relatív. (Bayer is pont azt az érvet hozza fel a Jobbik ellen, amit ezelőtt néhány hónappal még habzó szájjal utasított volna vissza valami libsi részéről. Nahát, milyen relatív a pártpolitika is, ugye.) Csakhogy ezt a fenenagy relativitást nem veszi be mindenki gyomra, könnyebb kijelenteni valamiről, hogy jó, az ellentétéről meg hogy rossz, és aztán ezt valamiféle Istentől való rendként értelmezni. Mindazok, akik meggyőződéssel állnak ki valami mellett, mert a valamit "a jó"-nak tartják, az ellentétét meg "a rossz"-nak, beleesnek ebbe a hibába. Sajnos te is, Árpád. Te is rendre odaállsz az egyik oldalra. Arra, amelyiket nehezebb átlátni, de csak a bonyolultsága okán az sem "a jó". A társadalomban nincs igazság. És egy olyan társadalomban, ahol nincs igazság, nincs helye meggyőződésnek sem. Most ennek fényében kérek egy posztot a szakszervezetekről.
Látod ez a szemét Fidesz menyi rosszat, meg szart kavar? Abszolút parasztvakítók, hazugok, és becstelenek!!! És most mégis törvényt módosítanak és még a nyíltan bírálóik is írhatnak a HÍRLAPBA! Ha megkérdezhetem az elmúlt 8 év dicső kommunizmusában mért nem tehetted meg?

Végre Magyarország tesz egy lépést a demokrácia felé!!!
Bayer úr sajátságosan látja a világot. Szerintem legörbülne a szája széle, ha azt mondaná a bank, hogy drága Zsoltom, a lekötött XM Ft betétedre nem fizetünk kamatot, mert a hiteles nem fizetett, sőt, a felét akkor le is nyúljuk a számládról, így nem kell kiköltöztetni őket.
Vagy megmentené őket az állam bácsi, és akkor kopogtatnának a fináncok Bayer úr ajtaján, hogy jónapot, nem költöztettünk, de szeretnénk minden itt lakótól 10eft-ot beszedni. És mondjuk ezt eljátszanák minden héten... mert hát az állam bácsinak a megmentéshez is csak az adófizetőktől van pénze.

Amúgy a megoldás ilyen esetekre egy támogatott bérlakás program lehetne szerintem.
Én leginkább tartok azoktól az emberektől, akik tudják, hogy mi a jó és a rossz.
Nem értem mit nyavajogsz, te is ugyanígy vagy még ígyebbül írsz másokról. Úgyhogy tessék szépen elviselni a kritikát, ha már másoktól elvárod ugyanezt.
szegény árpi, elfogyott a komcsi apanázs, most már csak hörögni tud.
Kedves Árpád!

(Igazából nem tudom, hogy most magázódnom, vagy tegeződnöm kellene szóval most betippeltem a stílust.)
Nem világos, hogy miért hiszi azt, hogy a másik felébred, amikor maga is alszik. Akármilyen nagypofájúnak is tűnök időnként, mindig ott lapul bennem a félelem, hogy pontosan olyan elvakult hülye vagyok, mint egyes kedves túloldali véleményformálók. Végül is mind emberek vagyunk, Magyarországon élünk, tehát nagy különbségek nem lehetnek. Ez azt jelenti, hogy a másik oldali ember valószínűleg egy tükörkép, és pont olyannak lát engem, mint én őt.

Emiatt titokban igyekszem figyelni az érveket, és folyamatosan feltételezem, hogy tévedtem. Ezt viszont önből hiányolom. A jelek szerint folyamatosan feltételezi, hogy igaza van, ami nem lenne probléma, de úgy tűnik, hogy a valóságot sem a kellő alapossággal figyeli.
Ebben a tekintetben Bayer Zsoltról sincs jobb véleményem, csak szerintem ő abban szerencsésebb, hogy a világot alapból egy valósághoz közelibb tengelyen értelmezi, így több a találat is. Ebben persze nem kell velem egyetérteni.

Addig is önről is az a véleményem, hogy néz, de nem lát, és a világot nem megérteni akarja, hanem megítélni, ráadásul fiktív - nem valós - alapokon. Ha véletlenül én is ilyen lennék, akkor ön annyival szerencsésebb, hogy többen látják a tevékenységét, és nyilván szólnak is.

Javaslom, hogy figyeljen oda rájuk!
Szerintem te vagy csapdában, Árpi :)
TWA és Bayer Zsolt egyaránt olyan, mint elefánt a porcelánboltban. Én összezárnám őket hétvégére. S megnézném nászukból milyen értelmű gyerekek születne. Ha a világ olyan egyszerű lenne, mint ők látják (más-más agyfolyadékkal), hát akkor talán muslicák lennénk.
Mfha... Valaki komolyan veszi ebben az országban Bayer "Nemzethalál" Zsoltot?
Ez akkora nagy, amikor W elkezd a jobboldalt kommunistákhoz hasonlítani :D
Tipikus elkenése a dolgoknak, amolyan MSZP-s módon.
"Ha már valakit gyűlölnek, akkor hitessük el velük, hogy az ellenfeleink valójában, akiket gyűlölnek!" Ja, hogy az MSZP az utódpárt? Az mellékes.
Egyébként van némi igazságtartalma a Hírlapos cikknek. Tény, hogy W nagyon szereti megmagyarázni, hogy valójában egyetlen Megváltó létezik, az Utódpárt, míg a másik oldalra csak a debil, gyengeelméjű, vérmagyar, revizionista, megtévesztett stb. ember szavazhat.
"pszeudo-ember"
bzs egy bunkó
Kedves Árpádom/-unk!

tökéletes a válasz, bár Zombiország ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa annyira előrehaladott állapotban van a zombulásban, hogy "nem segít rajta a fenisztilgél, a szuku a chemotox nem sokat ér", de ez tkp. egy másik operett.

csak annyit tennék hozzá, hogy ne legyenek illúzióid. ha mégis csak életbe lép ez a borzalom, Répássy Robika torzszüleménye, majd megtalálják a kiskapukat, hogy a helyrerakás...ööö...igazítás a Párt lapjaira, tévéire, rádióira, Helyi Thémáira és óriásplakátjaira nem vonatkozik.
és mondd: ha a Hírlap nem teszi közzé bankügyi elemző cikkedet, hova fogsz menni jogorvoslatért? a Fidesz-bíróságra vagy a Fidesz-ügyészségre?
szóval nem olyan pozitív a sztori!
Nehéz elfogadni ha nem az szdsz típusú szélsőséges párt az aki meghatározza a médiát.

Nehéz elfogadni a másságot ha az nem a nekünk tetsző.

Nehéz a liberalizmus ha a devianciát nevén nevezik.

Nehéz elfogadni az ellenvéleményt azok után hogy a Magyar Képmesékbe volt lehetőség szennyezni a televízió néző emberek értékrendjét.

Nehéz tudomásul venni hogy a szélsőséges kirekesztő véleményt nevén nevezik.

Remélem lesz olyan magyar képmesék sorozat ahol elmagyarázzák hogy miért fontos rendszabályozni állami eszközökkel pusztító a kontrollálatlan liberalizmust.

Remélem ki fog derülni hogy a szélsőséges a piac mindenhatóságát hirdető politikusok, újságírok az utóbbi években micsoda monopóliumok élén ültek ahol az egyetlen rendező elv a politikai kapcsolat.

Legvégül egy jó tanács: Az ostobaságot nem kompenzálja a kirekesztés. Amit a Hír TV, MNO, magyarhírlapról írtál barátom ez egy tőről metszett szabad népes politikai komisszár szöveg. Érdekes hogy a szellemiség úgy is tud adaptálódni hogy nem is éltél a pártállami diktatúrában.

A Ron Werberi gyűlölködést nem tudod abbahagyni, lassan bekerülsz a várkonytiborok és az biszkubélák egyre szűkülő de annál hangosabban szűkölő hordájába.

Árpád önmegsemmisítésed egyre gyorsabb fokozatba kapcsol, ideje lejönni az elefántcsont toronyból és esetleg szóba elegyedni napjaink emberévél. Liberális szellemi őseid napja leáldozott és ha így folytatod neked sincs már sok vissza.

Kezdesz hasonlítani egy olyan vírushoz akit kémcsőben tartanak mint egy kihaló faj egyik utolsó aktív példányát mutogatják.

Nincs már szükség védőoltásra.
Van benne báj, mikor a legnagyobb médiazombi/médiageci ír ilyen posztot!
Gyurcsányozó verseket minden magyar médiába!
altnyil.nolblog.hu/archives/2010/06/17/Chuck_Norristol_a_gyurcsanyozo_versig/
Éljen az alternatív nyilvánosság!
(Amíg nem kell szerver-menedékjogot kérni a szlovákoktól vagy a románoktól.)
Bayer Zs. egy tetű. A legrosszabb fajtából.
Nagy bajban van az újságíró, mert cikket írni csak bazi nagy általánosságokról alapigazságokról lehet. Különben nem érdekes.
Épp elég érv van arra, hogy a bankok vagy a zemberek oldalára álljon aki akar. Vagy a kommunisták mellé vagy a nácik mellé, a zsidók mellé, a vérmagyarok mellé.

A valóság az az, hogy vannak emberek akik nem érdemlik meg a sorsukat, és vannak hitelek, ahol visszaélnek a bankok nyújtotta lehetőségekkel, nem fizetés formájában ha tehetik.

A valóság az, hogy Bayer soha nem fogja megérteni Zsoci az Árpit és Árpi a Zsocit annak ellenére hogy mindketten meg vannak arról győződve, hogy nagyonis ismerik egymást, és épp olyanok nem akarnak lenni.

Mindketten azt hiszik, meggyőződésük, hogy az emberek másik része, akik tőlük távol állnak, azért teszik ezt, mert a gonosz Árpiék, vagy éppen a Zsociék kisajátították jól a zemberek médiafelületét, és nem jut el hozzájuk az információ, miszerint élni csak úgy érdemes ahogy azt éppen ők teszik.

Hát lófaszt drága barátiam, Zsoci és Árpi.

Minden ember önnálló identitás, csak legfeljebb, avagy éppen ezért a véleménye más. Amint ezt belátjátok, jobbak lesztek mind a szakmában, mind az életben, a nagybetűsben.

Üdv,
Trompf
Árpád, te komolyan úgy gondolod, hogy rájuk is érvényesek lesznek a törvények?
Árpád!
Csodálkozom, hogy reagálsz ennek a sérültnek az írására.Szegény nagyon beteg, hagyni kéne békén.
Valahogy mindig a szomszédomra emlékeztet, aki szabályosan számon kérte rajtunk, hogy nem voltunk a helyi Triannon emléknapi ünnepségen.El sem tudja képzelni, hogy valami máshogy van, mint ahogy az ő egyszerű kis agyában létezik.A legszebb az volt amikor megszólította a feleségemet, hogy mi az, hogy tuját ültet a kertbe, hiszen az nem is magyar növény!
Békés ember vagyok de akkor majdnem kiegyenesíttettem a kaszát:)
Súlyosan mély szintre jutottál (bár ehhez már nem kellett sokat süllyedned). Hörrtévézni csak a legsúlyosabb Gyucsány-imádók szoktak a kapcsolat.hu-n. Vagy csak zavar, hogy nem fogsz több Modern Képmesék megrendelést kapni, és ezért ilyen szomi vagy?

Bayer Zsoltitól meg kérhetsz nyugodtnan helyreigazítást, csak kérlek ne próbáld a bank működését elmagyarázni neki, mert te sem érted. Ő sem mondjuk, de te sem. Megint csak az a baj - mint mindig egyébként-, hogy azt hiszed, te szartad a spanyolviaszt, pedig nem.
"És akkor az ott csapdába ejtett polgártársaink felébredhetnek végre. "

Gondolja Árpád, hogy ezek az emberek csak arra várnak, hogy valaki felébressze őket? Többen próbálkoztak már, de a vekkertől csak jobban bealszanak.
Figyuzzá.
Nem ír ám ez akkora hülyeséget.
Elég szar lehet, hogy kitesznek a házból, mert csak.
Ugyanis a válságos dumák, hogy szegény bank - hát szegény bank kurva nagy nyeresget termelt!
Aki plazmatévére meg csillivilli autóra vesz fel hitelt, az OK hogy nyugodtan vigye a bank.

De hajléktalanná tenni egy családot?
Azért az már kemény.

Nemrég vettem lakást. Az én melóhelyem sem atombiztos. Elég gáz így, pedig én nem is hitelre vettem, de ha kirúgnak, pillanatokon belül nem lesz mit ennem.

A magam részéről úgy bojkottáltam a dolgot, hogy amikor aszsony mondogatta, hogy fillérekért lesz majd kilakoltatottak után maradt lakás, közöltem, hogy én nem vagyok hajlandó másét elvenni, beleülni abba, ahonnan valakit az utcára tettek.
Morál is van basszameg, nem csak gazdaság.
Cicus a sarokban. Bűbájos, szívemnek kedves jelenet...
Nem tehetek róla, csak a vegytiszta káröröm gyűrűzik tova hasam pajkos zsírpárnácskáin.
Aztán, kicsi macsek, azokkal mi lesz, akik rendszeresen olvassák a te hisztis hülyeségeidet is, azonkívül netán nyitott szemmel és füllel járnak a világban, így aztán tapasztalják, hogy ami színes, nem feltétlenül igaz is?
...Én pedig akkor majd hátradőlök, és kérek egy kávét.
Hajrá Árpád! Adj neki! ;-)
Teljesen fölösleges efféle vitákba belemenni, alapvető nézetbeli, feloldhatatlan különbségekről van szó, függetlenül attól, hogy kinek van igaza. Elolvastam a Bayer-cikket is, de nem nagyon lepődtem meg - ő most itt egy kicsit kommunista, Árpád pedig szokásosan elvakult hívője az ultraliberális gazdasági irányvonalnak. A magam részéről inkább Bayer véleményét osztanám kilakoltatási ügyben, mert vannak előrébb való dolgok, mint az a rohadt pénz, és a bankok jóllakottsága. Ami stílust illeti, semmi különös, csak a szokásos, nem kell bepöccenni.
Sajnálatos módon az a mérhetetlen, fizetett gyűlölet, fekete, rothadt és bugyborékoló epe, ami a sajtóból 1990 óta fröcsög ránk, és amit akkora döbbenettel fogadtunk akkor, mára napi gyakorlattá, blogolók, kommentezők, fórumozók stílusává vált. Igen, ha megpróbálják csökkenteni az epeömlést, az nem baj. Csak már késő a gyógyuláshoz. Minden fórum minden megszólalója fertőzött már. Ez a hang a virtualitásból már átszökött a villamosokba, orvosi rendelőkbe, telefonos reklamációkba. Nincs megállás, végleg elrothadt már minden, ami valaha emberinek volt hihető.
Nagyszerű írás.
Bayernek meg csak annyit: nekem van megtakarított pénzem a bankban. Na, pont abból vettek házat _mások_. 20 évesek, 50 évesek, gyerektelenek, tizenhatgyermekes katolikus szektások, leszarom. De ha egyszer majd ki akarom venni a pénzemet, mert _én_ akarok venni lakást, akkor jó lenne, ha a banknak lenne fedezete, hogy a pénzemet odaadja.
Kicsit off:
Ha már előkerült Bayer Zsolt és az ő írása, meg a szerzőé a kilakoltatásról, hát bizony nem kevés életszerűtlenség van a szerző akkori írásában.
"Mivel a bedőlt ingatlanok többnyire a bank tulajdonába kerülnek, könnyű a vitában a kisember mellé állni,"
Nem, a bedőlt ingatlanok nem a bank tulajdonába kerülnek és itt a hatalmas csúsztatás. A bedőlő ingatlanok olyan undorító, aljas véglények tulajdonába kerülnek, mint tasnádi hülyevagyoknézzencsakrám péter, meg a koszi-klán, satöbbi. A legnagyobb gáz pedig természetesen, hogy fillérekért kerül hozzájuk. Nem az nullázza tehát le a kisembert, hogy erőszakos úton visszaszedik tőle a kölcsönadott pénzt, hanem az, hogy a végrehajtási érték és a vásárláskori érték között eléggé durva a szorzó. Épeszű ember a banktól nem sajnálja azt a pénzt, ami aláírt szerződés alapján jár neki. Épeszű ember viszont még a levegőt is sajnálja a tasnádi vagy bodzaiván-szerű félig majom, félig ember véglényektől, akik dögre keresik magukat más emberek kiszolgáltatott helyzetén. Ebben a rendszerben tehát az ő abszolút meg nem érdemelt profitjuk, az, amitől bűzös és rothadó az egész. Tőlük épeszű ember csak egyetlen dolgot nem sajnál: a kötelet.
Biztos én vagyok a köcsög, de amit Bayer a kilakoltatásról írt, az korrekt.
Hogy emellett miért rúg bele W. úrba, az egy dolog, de nyilván az olvasóközönsége vért akar látni a porondon, ezért a nagy hevület.
"valamint nem szokásom pofátlanul hazudozni holmi pártok kedvéért. "

Egyedül gyurcsány ferenc seggébe digtam bele a fejemet amilyen mélyen csak engedte.
A legviccesebb, hogy a MHonlineon a cikk alatt épp egy bankhitel reklám megy erdélyi barátainkkal...
Ez ippon!
az látszik a,blogírónak nincs természettudományos műveltsége
( voila:www.hazipatika.com/services/enc/Genny?word=;cond=;etid=405 )
szétesett végtermék:)
előtte egy igen dinamikus csontvelő a vérbe dob sok sok fehérvérsejtet( granulocytát) amelyek takarítanak.........
fejezzük be ezt a trm. tud okoskodást
Rákosi Matyi felébred:)állati véglények..........
Szerintem ez a Bayer cikk kifejezetten szórakoztató. én legalábbis jókat mosolyogtam rajta.
Bayernek meg el kellene olvasnia megint az Antigonét, mielőtt a jó és a rossz mibenlétéről szóló fejtegetésbe kezdene adott téma kapcsán.
bayer egy gerinctelen megélhetési bűnöző...

komolyan a népbutítást én büntetném...
Kedves Tóta W. Árpád! hajrá!
Az új médiatörvény leginkább azon médiáknak kínos, akik sokat hazudnak. Érdemes megnézni, hol izgulnak a leghangosabban...

Érdekes egyébként az internetes archivum, le lehet pl. ellenőrizni, mely hírportálokon milyen gazdasági hírek jelentek meg mondjuk 2005-2006-ban!
(Pannon Puma és társai...)
a valóság az, hogy a társadalom nagyobb hányada igenis az egyszerűséget igényli, a nép nyelvét, hogy megmondják nekik kik a jók és rosszak. Kb. azokról beszélek, akik a kisboltban hangosan azzal fogadják egymást: - hallottad e , hogy xy celebnek dankóros ikrei születtek. Szóval TWA barátom, aki már belőtte magának a Bayert (jelzem, ő még messze nem a legalja), ahhoz Te hiába is szólsz, ő úgyis tudja, hogy te rossz vagy csak ügyesen fogalmazol, mert megmondta neki már Bayer, akiről visszont tudni lehet, hogy jó.
El se fogják olvasni megjegyzésed.
Return of The Jedi.

Árpi, ez most nagyon hangulatos lett :)
az tetszik a legjobban, hogy aszongya felvettek 18-20 millió forintot. Hmmm. Azé' az nagyon sok pénz ám. Bayer szerint meg kéne érteni, hogy a család muszájból költözött budafokra tápiószecső, vagy egy havanna lakótelepi panel helyett? Mert ugye akkor elég lett volna 6-8 milliót 'felvenni', és akkor most egyátalán nem lenne semmilyen problémájuk. Hja a kísértés volt a nagy, meg a bank kényszerítette őket hogy tovább nyújtózkodjanak, mint az eleve nem létező takarójuk? Kő a családi ház, mert a panelban meleg van? vagy büdös a lépcsőház?
Na ezek ugye nem érvek, ezeket nagy tisztelettel nemzeti összefogásostul meg nagymamástul kell leszarni úgy ahogy vannak. Azért mindennek van határa. Nagyravágyók voltak, rábasztak, és ezért még 60 rendőrt is fizetni kellett az adófizetőknek néhány órára, ahelyett, hogy elhúztak volna maguktól, ahogy egy jogállamban ilyenkor szokás.
Tóta W. vs Bayer. hm, csinos pár, zsák a foltját etc.
Bayer persze kihagyja, hogy Aaaamerikaban, amikor egy ilyen csaladtol, es ezerszamra, elveszik a lakast, akkor szo nelkul mennek szocialis berlakasba, lakoautovarosba. hid ala senki. Bayer nem azt szidja, hogy nincs szocialis berlakasrendszer, meg lakoautovaros, hanem hogy miert nem jar mindenkinek alanyi jogon ingyen lakas, vagy pont annyi penzert, amit o maga maganak megallapit, mint birhato torlesztot.

jomunkasember kommunista vagy, Bayer Zsolt.
kéne indíts pert Bayer ellen, egyrészt vicces lenne, másrészt végre akár nyerhetnél is egyet, gondolom rádfér ;)
Egyszer minden fagyi visszanyal...
Jó ötlet :)

Már alig várom. Jókat fogok röhögni. Éljen Orbán király sokáig!
Kár BZS-re szót vesztegetni. Aki képes leírni, hogy "mindenféle válság", annak komoly baj van az értelmével.
Ez így tényleg kész röhej!

Valahányszor a mn nevű izé leírja, hogy Gyurcsány tré, a megtámadott 10 teljes oldalon kifejti, hogy nem is. Ezt ugye teljes terjedelemben le kell hozni, a'la Répássy. Lehet, hogy minden nap 100 oldalas lesz az mn?
Érdekes lesz látni a törzsközönség, és a nyomdai költségeket állók mgdöbbent arcát:)
2 oldal Orbán, 50 oldal Gyurcsány.
Maaaaaargit!!!
Bearanyozták a délelőttömet, amelyet kötelező belpolitikai szemlézéssel töltök. Azisten ággya meg magokat!
Főleg a párhuzamos világok tetszett. Jót röhögnék rajta, ha nem lenne ilyen sírnivaló a dolog.
Jobban belegondolva, lehet, hogy tényleg többféle valóság van, mindenki a maga kis burkaiban - szubkultúrájában, gettójában - él. Én egyszer 10 percig egy Jehovával vitatkoztam. Vagy mit mondok! Párhuzamos beszéltem.
Talán nem is rossz ez a sok világ - az individualizmus lényege a sokszínűség. ;-)
Szomorú dolog látnom Bayer Zsolt szétesését. Emlékszem rá a kilencvenes évek elejéről, jó figura volt. Talán az lehetett a baj, hogy mégsem lett belőle Krúdy Gyula.

Ginsberg sorai jutnak eszembe: "Láttam nemzedékem legkiválóbb szellemeit őrülettől szétroncsoltan".

Szomorú, na.
A Bayer cikkből egy szót sem értek, azt sem, hogy mit akar mondani és miért. Persze azon kívül, hogy TótaW egy ázalag. Igaz, eddig azt sem tudtam, mi az az ázalag (mek.niif.hu/00000/00060/html/009/pc000900.html). Az is igaz, hogy soha nem jutna eszembe MH cikkeket olvasni, ha valaki nem háborodna fel. Így viszont Bayer több cikkét is ismerem. Hát nem mondom, hogy köszi.
Hehe... Bayer egy pöcs, és teljesen hülye. A rohadt bank a hibás mert könyörgött, hogy vegyék fel a hitelt. Ha azért könyörgött volna, hogy övé legyen az első éjszaka joga, azt is megkapta volna? WTF?
Értem, akkor állítsuk egymással szembe a szociálisan demagóg érvelést egy legalább annyira "demagóg" kapitalista érveléssel. Aztán kard-ki-kard, lehet egymást alázni, anyázni, gyalázni, az meg kit érdekel, hogy értelmes kérdésekre értelmes válaszokat adjunk, hogy létező problémákra működő és széles körben elfogadható megoldást találjunk.

Van az a jelenet, ahol egy csapat szemmel láthatóan talpig becsületes lúzer áll az egyik oldalon, próbál tenni valamit a kisemmiztetése ellen, az ajtón belül, hatósági emberek gyűrűjében egy közismert maffiavezér fenyegetőzik fejletépéssel. Na szóval én liberális lennék, meg toleráns meg minden, de meggyőződésem hogy az ilyen taknyos gőgös gecik miatt tart itt a tolerancia ahol, meg van az a közhangulat ma, ami.

Tudod, Árpi, régen voltak az aluljáróban meg a kgst piacokon itt-a-piros-hol-a-piros játékot pénzben játszó szélhámosok, átvertek ahol tudtak, aztán mondták a nagyok hogy az ilyenekkel ne álljunk szóba, hamar megtanultuk. A klasszikus kapitalista bankrendszer - amit te olyan szépen iskolásan elmagyarázol - egyik kulcseleme lenne a trust, magyarul bizalom. Na kérem, nálunk ma erre semmi oka egy egyszerű földi halandónak egy bankkal szemben. Annyira fontos volt megerősíteni ezt a szektort - ami persze érthető, a gazdaság működéséhez szükség van rá - hogy közben senkit nem érdekelt megakadályozni azt, hogy a komplett ágazat szétkorrumpálja saját magát. Nem csak hogy "prudens"-nek közel sem nevezhető, amit ezzel a modern-absztrakt arctalanított struktúrával sikerült kifejleszteni a "bizalmi" szolgáltatás helyett, de ma már teljesen normális, ha egy banki alkalmazott vagy szerződéses ügynök rezzenéstelen arccal hazudik, akár amikor szerződést kell kötni - csak olyankor nyájasan vigyorogva - vagy amikor necces a helyzet és segítségre van szüksége az ügyfélnek. (Nem, nem azért sírok, mert nem segítenek, hanem mert közben azt hazudják, hogy de.) Oké, kapitalizmus van, kemény világ, de hazudni, érdekből átbaszni a partnert nem oké, illetve utána ne várják el, hogy ott tartsam a pénzem, amiért dolgoztam. A kapitalizmusban egy pénzintézetnek joga van pörgeti egyet a betétállományomon vegasban? Mert ma kábé ez a hozzáállás. Trust legfeljebb a névben.

És akkor elérkeztünk a legnagyobb problémához: nem tanácsolhatjuk a rutintalanoknak hogy kerüljék el az aluljárói szélhámosokat, mert az államhatalom beépítette őket a rendszerbe. Nélkülük nincs semmi, kötelező beszállni az össznépi hazárdjátékba. Állami fizetést sem tudsz megkapni bankszámla nélkül, megy a rinya, hogy a magyar nem akar az istennek se kártyát használni, közben meg az állami csókos pípíó gecik szabadlábon rohangálnak. Én könnyen mutathatok fél Néva-híd méretű bránert a bankrendszernek, hippi vagyok, kutyám sincs nemhogy gyerekem. Node akinek van? Muszáj minden kispályás födrajztanárt egy asztalhoz ültetni az armáni-gangsztákkal? Nem lehetne inkább ez utóbbiaknak letépni a fejét? Árpi, vaze, attól hogy BZs baromságokat ír le, még nem ő a bajok forrása. Egy tünet. Ahogy a hisztiző feleség is szinte csak hülyeségeket beszél, ettől még nem lesz igaza a részegen kurvázásból hazatérő férjnek. A bajok forrása sokkal inkább az, hogy elitünk érdekből nem veti ki magából a tasnádi-féléket, akik így sikeresen tartják fenn hatalmukat, aminek segítségével minden létező törvény felettinek érzik magukat, és úgy is viselkednek.

Szóval ki lehet hívni a zsótit egy fasszal kardozásra, de ettől nem lesz better magyarland. Javasolnám inkább hogy

"Fight the real enemy!"
Nagyon nehéz a bank - hitelfelvevők kérdésben igazságosnak lenni. Jogos, hogy aki hitelt vett fel, fizesse vissza. Az árfolyamkockázattal is számolni kellett. Csak az a gond, hogy a bankok a forinthitelek kamatait is emelték és a válság okozta többlet terheket a hitelfelvevőkre hárították, egyoldalú szerződésmódosítással. Rengeteg kispénzű ember tudott (első) lakáshoz jutni, akik valóban lehetetlen helyzetbe kerültek ha pl elvesztették a munkahelyüket, vagy el sem vesztették, csak a jelentősen megemelkedett részleteket már nem tudják fizetni.

Mindenki tudja ezeket. És mert sok emberről van szó, kellene valamiféle társadalmi szolidaritás. Nincs hitelem, szerencsémre. De el tudnám fogadni, hogy a hiteleseknek segítsenek valamilyen módon. És nagyon tiltakozom én is a kilakoltatás ellen. Mert nem piaci áron adják el a lakásokat, házakat, hanem annak töredékéért, hiénáknak, bennfenteseknek, akiknek ez jó üzlet. Ez a durva a dologban.A tulajdonos maga meg sem próbálhatja eladni, ráadásul a tartozása továbbra is, földönfutóként is fennáll, hát valahogy nem így képzelem a kapitalizmust. A bank pénze honnan van? A hitelekből lesz, ha visszafizetik. Virtuális pénzek forognak, ezért (és más okokból) fog összeomlani a világgazdaság rövid időn belül. Nem, nincs még vége a válságnak.

Bayer jól látja a problémákat, megértem őt, egyetértek a cikkével. A stílusával kapcsolatban vannak kifogásaim, na de Tóta W. Árpád sem megy a szomszédba jó kis odamondogatós jelzőkért. Hatalmi harcról lenne szó?:)
A Budafokon(Nagytétényben) kilakoltatott sokgyermekes családanya levele:

hunhir.hu/?pid=hirek&id=30964
Zsóttika azokért a polgártársakért (jelentős tömeg, köztük bigott Fidesz-szavazók, de majd felébrednek) is elmorzsolhatna egy-két könnycseppet a szeme sarkában, akiktől havi 8-10 ezer forintot visz majd el orbán úr adócsökkentése, és például ezért fogják igen nehezen túlélni a kölcsöntörlesztést.
Bornemissza írta: "Ha szarral küzdesz, szaros leszel". Ezzel nem azt mondom, hogy a Hírlaposokkal nem lenne e érdemes vitatkozni a saját hasábjaikon. Bayer más tészta, nyeld le neki. A zárt osztályon látogatóban sem állnál neki rendreutasítani a pácienst, aki lenyáladzotta a vadiúj ingedet.
Na ugye...
Végre egy hiszterolib felfedezte az új médiaszabályzat elönyeit..:P

El kéne most már végre dönteni, drága elvtársak,mi az álláspont: hörögni tetszik vagy dícsérni..:P

Mert a kettő így együtt, kissé zavaró...
A tisztelt bayer úrtól meg a jobbikos csürhétől megkérdezném:

- Ha ennyire szívükön viselik ennek a családnak a sorsát, akkor miért nem fizetik ki helyettük az adósságot?

- ha ez a család nekik tartozna 20 millióval, arra is azt mondanák, hogy nem kell vissza fizetni?

- egy banknak kölcsönt nem kell megfizetni?
Szeretnék konkrétan! Csak hogy értsem, mert nem megy.(mérnök = konkrét)
Mondjuk kértem a banktól devizában 100 fabatkát. Ő rátette a költségét- hasznát, lett 120 belőle. 1 évre törlesztek, alapból akkor havi 10. Igen ám, de jön a fránya árfolyamváltozás, bármi okból! Mondjuk romlik hirtelen 10 %-ot, elsején fizetek 11-t. Majd Kósa úr nyilatkozik (Szíjjártó rátesz) üsmét odébb megy 10 %-ot, káromkodunk, mert következő elsején levesznek 12,1-et, jaj. Majd valaki szépen szól - néz, javulunk, csökken a részlet. És így tovább. Nomármost. Ha a gugliban megnézzük (könnyű) a sv frank árfolyamot 2006 - 2010 között, akkor látjuk, hogy 150 - 200 között mozgott. (Egyszer-egyszer kiugrott föl is, le is.) Ami azt jelenti, hogy ha a legjobb 150-nél vettem, akkor max. 30 %-kal lehetne nagyobb a törlesztő részletem. (A 200 éppen 1/3-dal több, mint a 150, ugye.) Ha így játszanak a bankok, szavam se lehet. De én tényszerűen tudom, van akinek a DUPLÁJÁRA nőtt a törlesztő részlete a mondott idő alatt. MOST AKKOR EZ HOGY???
én olyan nagy baromságot nem olvastam Bayer cikkben (írt ő már ennél sokkal nagyobb baromságot is btw).
A linkelt Bayer bruffanatban a legjobb a "törzstőke" kifejezés :D OMG LOL ROTFL.
Miért nem rögvest szavatoló tőke?
A fasznak kellett ezt Árpi! Bézsé annyira kurvult, hogy már a kollégákkal játszik, ami szint alatt van - bár ez az ő esetében nem szokatlan -, te meg lemész hozzá? Komolyan, csalódtam...., hagytad volna a Picsába!
Hát elolvastam a cikket.
Nem szokott bejönni nekem a Bayer Zsoca, de azért van némi igazság abban hogy amikor tisztességes dolgozó emeberek lesznek földönfutók nem kellene nagypofával hahotázni és kioktatni őket hogy hülye lúzerek így jártatok.
Basszus lehet kezdek náculni?
én hiszek az összeesküvés-elméletekben, és ezért úgy gondolom hogy ez a sajtótörvény kamu. Ezen fogják demonstrálni, hogy milyen faszántosan működik a Nagy Magyar Keresztény Együttműködés Rencere. Már be is jelentették, hogy egyeztetni fognak a törvényről...

El fogják vetni, és majd abban pózerkednek, hogy saját maguk hülyeségétől, mentettek meg minket. Köszi.
Ismét bebizonyosodott, hogy pályát tévesztettem. Az a jó meló ahol az embert egy ilyen fröcsögésért fizetik!
Mondjuk azért a kereszténykedést kár volt belevinnie Bayer úrnak.
Azonnal adjon nekem 20 M Ft-ot kölcsön Bayer Zsolt, veszek belőle házat és nem fizetem vissza neki!!! AZONNAL!!!!!!!!!! Aztán meglátjuk... Azt kéne már felfogni, hogy a BANKNAK nincs pénze. A bank valakik (jó eséllyel részvényesek) tulajdonában van, akik a saját pénzükkel felelnek azért, mert a bank kockáztat és hitelt helyez ki. Vagyis aki ilyeneket ír, az azonnal adjon nekem pénzt kölcsön! És nem fogom visszafizetni, aztán pedig majd ezt a cikket fogom lobogtatni az orra előtt... A Szent Koronára esküszöm.
Mazochista-e vagy? :)
Miért foglalkozol ilyen hülyékkel? Az ilyet ott kell hagyni, hogy hadd főjön a saját levében.
Ennek akkor lenne értelme, ha Bayer nem hülyék számára írna. Egy olyan ember, aki beveszi azt a sok sületlenséget, gondolod, hogy be tudná fogadni azt, amit mondasz? Szerintem azt fogja csak látni, hogy ez a XXX Tóta nem csak XXX, de még neki áll feljebb. Ez felháborító, börtönben a helye meg ilyesmi. Ha rám hallgatsz nem szoksz rá, mert a Magyar Hírlapban helyreigazítani kb. trolletetés nyomtatásban.
Ugye a Jobbikos képviselők ugyanígy a testükkel védik majd meg a romákat, amikor azokat lakoltatják ki?
@biohazard: Ugye a Jobbikos képviselők ugyanígy a testükkel védik majd meg a romákat, amikor azokat lakoltatják ki?

Igen! Nálam lehet jegyet venni :) Már csak korlátozott számban kapható :)
Bayer koma nem is látta a Volt egyszer egy vadnyugatot, mert abban nincs is árverés. Árverési hiénák sincsenek.
@Lord_Valdez: nem szoktam válaszolgatni ilyesmikre, ha szoknék, a fele blog ebból lenne. itt Bayer csak apropó, az érdekes az, h ha átmegy a médiatv, akkor tényleg bárki írhat a jobbos üzemi lapokba is, és az ott nagyobb zavar, mint bárhol. kinyitja szegény zombi a nemzetet, és ott van benne egy bazinagy Gyurcsány-cikk.
Na mi van Árpád? Nem bírod a stílust?
Aki beszáll a ringbe és még kesztyűt is visel, ne csodálkozzék ha ütik!
Egy ringben vagytok Bayerrel és egyformák. Kívülről nem látszik a különbség. A stílus miatt.
@-vadvirág-: "A Budafokon(Nagytétényben) kilakoltatott sokgyermekes családanya levele: hunhir.hu/?pid=hirek&id=30964"
Ez a levél kb annyira életszerű, mint Király András önéletrajza. Arról nem is beszélve, hogy aki leír egy ekkora szöveget végig capslock-kal, na annak baszok a problémáira...
Szerintem senkinek seincs és nem is volt soha megtiltva, hogy egy szerződést alírás előtt alaposan elolvasson, a benne foglaltakat pedig értelmezze és megértse.
Ha erre önállóan nem képes, és aláír, akkor megérdemli a sorsát. Mindig is lehetett segítséget kérni, az sem baj, ha esetleg fizetni kell érte, legalább nem kerülünk ekkora slamasztikába.
Ár-érték-következmény.
Igaz, ha a középiskolában a történelemtanítás címszóval nem kezdenék újra ádámtól-évától a sok sületlenséget, hanem azt tanítanák meg a nebulóknak, hogy a való életben pl. ilyen szituációkban hogyan igazodjanak el és döntsenek jól, akkor látnék némi reményt a fejlődésre. Avval ugyanis nem megyünk sokra, hogy mezopotámiában 30000 éve mivel kapáltak, meghogy eleink hátrafele nyilaztak.
Ez az ország a benne lakó egyedek nagy részével egyetemben alapból el van baszva de rendesen. Nem arról van szó, hogy nem sajnálom ezeket a zembereket és igaz, hogy a zállam a kisujját se nagyon mozdította, hogy fényt vigyen a pénzügyi sötétségbe; de ebből tanulni kell: az okos ember más hibájából tanul nem a sajátjából. És nem kell mindent elhinni, ami a plakáton van vagy a reklámban hitegetnek vele.
Végezetül pedig az örök igazság: Kádár alatt ilyen nemvót!
Bayer úrnak igaza van! Senkit ne lehessen kiköltöztetni! Ezentúl senki ne fizessen se áramot, se gázt, se semmit, sőt a boltban is ingyen vásárolhasson! Ingyen sört Bayer úrnak élete végéig! Bort-búzát-békességet, kolbászból kerítéset! A forintot pedig ne merjék ócsítani!!!
Bayer igazat mond, te meg hazudsz. Részemről maradnék az igazságnál...egyébként gyere csak a Hírlaphoz "vendégművészként". Ha permanens anyázásra vágysz, akkor meg pláne! :)
kósa úr mikor szólal meg az perpatvarban?
@Kravver: sőt nagykárok céltartaléka
Imádom, ahogy ezek az ostoba zsoltikaszerű lények még mind a mai napig megkérdőjelezik a gazdasági világválság tényét. Persze csak fél szavakkal, sunyi jelzőkkel, gyáván.
Ez a fajta cinikus népbutítás az, ami miatt szerintem értelmes embernek messzire kerülnie kell ezt az egész díszes társaságot.
Tulajdonképpen nem tudom mi a bajod Tóta W. Az egyik fasiszta, a szalonnáci Bayer, leázalagoozza a másik fasisztát, a liberális fasiszta Tóta W.-t, majd a cikk végén lehülyézi a harmadik fasisztát, az újnyilas Novák Elődöt. Pereljétek be egymást keresztül-kasul, jó lesz az. Esetleg ha alapítanátok valami jó kis "országot" és magatokra zárnátok a diliházat, az lenne a legjobb. Még a kulcsot is eldobnám jó messzire, nehogy kijöjjetek és még gusztustalanabbá tegyétek ezt a balkán pöcegödröt, amit Magyarországnak hívnak, és egyre élhetetlenebb miattatok.
Be akarod perelni Bayert? Pereld kis barátom, de közben azon járjon az eszed, hogy ezt a mocskot amiben élnünk kell, a te közreműködésed nélkül nem lehetett volna ilyen mélyre a béka segge alá süllyeszteni. Minden úgy kezdődött, hogy valamelyik frontharcos értelmiségi vissza ütött, és ma már ott tartunk, hogy a levegővétellel is besoroljuk magunkat valamelyik oldalra. Egy embertelen rendszer, embertelen értelmisége, létrehozott egy embertelen közeget. Ahol családokat lakoltatnak ki, ahol a buziverés teljesen hétköznapi szórakozás, ahol ha cigány vagy esélyed nincs emberi életre, ahol ha jobb oldali vagy náci leszel, ha baloldali, akkor komcsi. Ahol kétszer is meg kell gondolnod, hogy hol, kinek, mikor, mit mondasz, mert ha nem is közvetlenül az életed múlik rajta.
Meglepődsz, hogy Bayer mit írt a saját újságjába? Jujjuj, csúnya Bayer. Tóta W. ha nem szóltak volna eddig, akkor most megemlítem, hogy te vagy az index Bayer Zsoltja, vagy ő a Magyar Hírlap Tóta W.-je. Ahogy tetszik. Novák Előd meg a ti gyermeketek, az elmúlt húsz évben végzett áldásos munkátoknak a gyümölcse. Legyetek büszke rá.
@nabazzmeg: Nem vagyok kezdő a szerződések világában, de engem is megvezettek.
Fizetem az árát, igen drágán. :(
@-vadvirág-: 200 éve a családé a ház/birtok, jó hosszú futamidejű hitel lehetett rajta :)))
Majd leszállék a mennyekből I. Szent Orbán Viktor, és lészen majd banmentes nagy ingyenes békesség a világban. Dícsértessék az ő neve nekije.
@nabazzmeg: Nem vagyok kezdő a szerződések világában, de engem is megvezettek.
Fizetem az árát, igen drágán. :(
@Kassian: válaszolok. Nem jobbikosként, hanem jobboldaliként.

Mert azt mindenki maga fizeti. Én se fizetem a másét.

soha senki nem azt mondta, hogy nulla forintot kell visszafizetni.

Banknak is kell. De a harmincezer forintos törlesztőrészlet hatvanezer lesz, az már kicsit nem arányos. Képzeld el, hogy felvettél négymilliót, fizeted öt éve, majd ma kiderül, ötmillió az adósságod, és te magad csak szűk négymilliót kaptál a kezedbe, mert levonták a folyósítási jutalékot és mondjuk a kezelési költséget. Teszem azt hatvanezret fizetek, ötmillió az adósságom és csak négyet vettem fel. Szerinted jól van ez így?

@mr.pither: megszólalt helyette Navracsics: azt találta mondani, bocsánat. Na, ezt a szót baloldalon még nem ejtették ki.@tobias2: te egy vagy a sok funkcionális analfabéta közül. Értő olvasás megy?@prostatikus vogon jeltz: eddig náci voltál, most hogy jobbos kormány van, nem vagy az:) Ez egy balos blog, azért érzed furán magad:D

De sok gyurcsánybalos van még mindig....
>Hüppög a szívem, amikor azokra a szerencsétlenekre gondolok, akik csak Magyar Hírlapot és Nemzetet olvasnak, csak hörrtévét néznek...

apámék csak Magyar Hírlapot és Nemzetet olvasnak, csak hörrtévét néznek...

én azé megbocsátok nekik, hisz nem tuggyák mit cselexenek...
@ColT:
Figyuzzá mán. Ki nem szarja le, hogy te felelötlenül a "semmire" veszel lakást? Miért az állam (ergo én és a többiek, akik adót fizetnek) fizesse ki a te lakhatásodat ami után még csak nem is adózol, mert az ingatlanadó az "baromság"? Én pont ezért nem merek belevágni egy lakásba és pont ezért gyüjtök + albiban lakok. Nekem az nem kell, hogy 5 év törlesztés után elárverezzék a kérót, mert éppen megint válság van és kiraknak a melóból (bár ez nem lenne valószínü az én esetemben). Lehet, hogy Tóta álláspontja durván hangzik, de ez a való világ. Itt az idö, hogy a lakáspiacon is helyrebillenjen az egyensúly. Ahogy tölünk nyugatabbra a jólétben élöknek csak max a fele rendelkezik SAJÁT lakással, addig nálunk 10-böl 8-nak van. Inkább a bérlakásprogramot forszíroznák államilag. Na persze nem lakbértámogatással, hanem normális szabályozással.
Már rég vissza kellett volna vonulnod Tóta, annyira uncsi vagy...
Kicsit elnéztem a cikk lényegét, mert nem olvastam el az ezt előző hozzászólásomnál még Bayer Zsolt írását. Most elolvastam.

Bayer Zsolt jó hitelvtárs, tudja, hogy ha nincs ellenség, akkor kreálni kell. Te Worluk meg erre kiváló alany vagy. Mondjuk én is az lehetnék valláskritika vonalon és lehet, hogy leszek is még. Annak ellenére, hogy szerintem évekkel ezelőtt 7-8-10 még talán kezet is fogtam egyszer egy egy a budai vár MTA dísztermében rendezett vallásokról szóló rendezvényen vele.

Ilyen tekintetben B.ZS. szerintem elérte amit akart. Jól felbasszintotta az agyvizedet és hát nem is tudtál olyan lazán visszavágni, mint ahogyan szoktál. Bizony kissé, vagy nagyon felpaprikázott. Mert van némi igazság, abban amit ír, csak hát ez a manipuláció művészete, amikor valaki az igazságot megfelelő arányban tudja kezelni és vegyíteni a hazugságokkal.

Nyugodj le, mert így semmi esélyed a megfelelő revansra. A jogi út valóban veszett fejsze nyele. Neked is írnod kell róla és más témában is, hasonló stílusban, mint ő tette. keverni a valóságot azzal, amit szeretnél, hogy elhiggyenek róla. Ez a megoldás.
@Tóta W. Árpád: én már várom a TGM cikkeket a m.nemzetben meg a m.hírlapban. sőt: majd amikor robert fico személyesen ír válaszcikket bayernak. öröm lesz és kacagás.
@-vadvirág-:
Fu ez a levél agyhalál.
És a kommentek hozzá még szánalmasabbak.
Eolvastam a Bayer "cikket" :) Szerintem ha valakiről ő ilyet ír, az valójában kitüntetés (mínusz-szor-mínusz-az-plusz).

Gratula! :)
Bayer Zsolt cikkét a linken miért nem lehet kommentálni!? Fél?
((Az igaz magyar pedig nem vesz föl más nemzet pénzéért hitelt, főleg nem TV-reklám miatt.))
Hm... minden nap tanul az ember. Ezt az ázalag kifejezést eddig nem ismertem. Legalább ezért megérte Bayernek ripacskodni.
Dear TWÁ,

Zsóti ezen cikkében a személyeskedésen túl semmiféle kivetnivaló nincs. Vélemény.
Sőt, kifejezetten szabadelvű vonás a hülyék kiosztása. Bár az is csak egy vélemény.

A személyeskedésben pedig méltó partnere vagy, 1:1.

Miért hát, hogy "írja ki magából a gennyet jó alaposan és mielőbb"???

Magadból indulsz ki?

Örök tanulság Mester Ákos remek írása Kövér Lászlóról a 168 órában ("Ökölbe szorított aggyal nem lehet gondolkozni", Rózsa Misi is emlékszik erre : www.168ora.hu/itthon/szdsz-ennek-a-korusnak-elment-az-esze-20550.html?&lm=2).
Csak az volt a kicsi baj a cikkel, hogy Mester agya is ökölben volt.

Hát nézz magadra - érdemes. :)
Bayer Zsolt hozta a formáját, írta amit megszoktunk tőle. Erre aztán Tóta W. is ezt tette. Mivé is lennétek egymás nélkül...
Még az ugrott be BZS portfóliájából, hogy teli pofával szidták a strabagot (a szokásos zsidóprobléma mellett), hogy minden közbeszerzést ő kap meg, hű de gecik. Ez a Hírtv péntekesti műsorában volt. Aztán jött a strabag, mint a hírtv állandó hirdetési partnere és a strabagozás úgy megszűnt, mintha nem is lett volna ("sosem álltunk harcban Eurázsiával" szindróma).

Úgy látszik, volt az a pénz, amiért korpásodott a hajuk.
Újra észosztás van! Álljatok sorba.... Már ha értitek...
hamár banki kamatok, elgondolkodni:
The repo rate needs to remain low for inflation to attain the target of 2 per cent, and to support the recovery of the economy. The Executive Board of the Riksbank therefore decided at its most recent meeting in April to hold the repo rate unchanged at 0.25 per cent.

igen, 0.25%. a banki alapkamat pedig 0.75. gyakorlatban ez olyan 2%os törlesztőt jelent (08 októberében volt 3 hónap 7 körül, egyébként olyan 4,5-5 körülre fog várhatóan beállni). persze, itt a bizalom jobban működik mindkét felé, az pedig beárazható. a kamatok ugyanis nőnek, ha nő a kockázat, ami megdobja a törlesztőt, ami egy határon lévő fizetőnél gázt okozhat, ami tovább nyomja a kockázatot... ez egy ördögi kör.

forrás:
www.riksbank.com/templates/Page.aspx?id=42905

arra játszani, hogy bedőlnek a hitelesek pedig rossz módszer, a piac a "hiénák"nak is telítődni fog (vagy már telítődött). ami azt is jelentheti, hogy az áron alult kínált lakások/házak megingathatják a lakáspiacot is (kérdés, hogy a mai pénzszűk időkben kinek van tőkéje önerőből vásárolni, tehát a kereslet kérdés), az építőipar egy részével együtt. az meg elég nagy szeletet birtokol a tortából ahhoz, hogy a GDPn ez már meglátszódjon. ha meg elküldik a munkásokat, csökken az ország szumma vásárlóereje, csökken a piac... második megoldás, hogy a "hiénák" ülnek a portékán (tehát nem küldik ki azonnal a piacra a gyors haszon miatt), de nekik se végtelenek az erőforrásaik, ha pedig kölcsönpénzekről is szó van, akkor a várható értéknövekedésnek magasabbnak kell lennie, mint az egyébként realizálható haszonnak (feltéve, hogy a "hiénák" profitmaximalizálásra törekednek, ami szerintem kijelenthető). adott esetben felállhat egy loss-loss scenario, ahol mindenki bukik: a hitelesek (aki fizeti és aki nem a bizalmatlanság miatti növekvő hitelek miatt), a "hiénák" (nehezebb túladni az ingóságokon, csökkenő profit, nagyobb kockázat), a bankok (nem a tervek szerint jön be a bevétel, illetve a megítélésüknek se tesz jót, nagyobb kockázat és csökkenő ügyfélkör maitt csökkenő profit), nomeg az állam (a nehezebben szerezhető hitelek miatt csökkennek a beruházások, fentebb említett indokok miatt csökken a GDP, nomeg a bankok szempontjából a lakosság és a céges szektor is kockázatosabb befektetéssé válik). az együttműködés lenne az optimális (talán még a "hiénáknak" is, mert mindenképpen lennének bedőlők, kevesebb lenne a jószág de nagyobb a piac... és mit ér a jószág, ha nincs kinek eladni?). együttműködés nélkül viszont marad a Nash-egyensúly.

megjegyzem: egy jól működő szociális hálóval ellátott országról van szó, aránylag nagy elvonásokkal.

megyjegyzés: 2010ben 800pixel széles weblapot használni pedig minimum fail. értemén, hogy szélesebbnek látszik, de a jobb sávval együtt az információ már nevetségesen balra lesz tolva, kommenteknél nálam maga az érdemi információ a lap felét se foglalja el. akkor legalább be kéne húzni középre (vagy, kihúzni szélesebbre minimum 1024 pixelig), de ez így finoman szólva is amatőr.
@Rod:
Csak halkan: Qrcsány idejében emelték a kötelező óraszámot, zártak be iskolákat, bocsájtottak el csaknem tízezer pedagógust. Hangosabban: nem csökken anyukád fizetése, előre ne visongj.
Azé ez annyira humoros dolog, ez a kilakoltatás. Mer mér nem olvassák el az apróbetűt ! Meg, ha a bank emeli a törlesztő részletet, há az azér van, mert kell neki a többmilliárdos profit....., meg hogy utána elárvereztethessen.....

A kilakoltatottak meg öorüljenek annak, hogy vannak még ilyen szerencsés emberkék is ám itten M.országon, akikről nemrég azt írták, hogy "panelban" lakik szegény...
Az Országgyűlés honlapján található dokumentumok szerint Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője az előző évi bevallásához hasonlóan most is kilenc ingatlant tüntetett fel. Száz százalékban tulajdonosa egy 68 négyzetméteres, III. kerületi, budapesti lakásnak, két, 16 négyzetméteres garázsnak Veszprémben. 1996-ban vásárolt egy 120 négyzetméteres telket Alsóörsön, 1997-ben egy 436 négyzetméteres ingatlant Balatonalmádiban. Száz százalékig tulajdonában van még egy, 832 négyzetméteres telek Alsóörsön, s Lovas településen egy 230 négyzetméteres szántó. Balatonalmádiban tulajdona még egy 15 négyzetméteres telek, s 8469 plusz 4774 négyzetméter tulajdoni hányada van Gerjénben.

A kilakoltatás pedig köll !
Szükség van rá !
Nomeg igénye is !!!

remélem nem sokáig.....
Ez egyszerűen döbbenetes. A kommentársak derékhada szerint helyes kilakoltatni az önhibáján k í v ü l nehéz helyzetbe került ötgyerekes családot abból a házból, amit a nagyapó épített. Nem a bank alávaló, hanem Bayer, mert megírta. BZs kifejezésével élve ennyi ázalagot egy helyen olvasni még nekem is meglepő, pedig az indexen hozzászokhattam volna. Egy kommentárs a Kósa (szokatlanul igazmondó) nyilatkozata miatt elvesztett ötezer forinton rinyál, a bank által ellopott ház nem ér. Hááát felebarátaim... egy kilakoltatást ti is megérdemeltek.
@Lord_Valdez:
"Mazochista-e vagy?" Ezzel a fogalmazással másokat hülyézni előrehaladott idiotizmusra vall.
Bayer? Hahaha.
Amióta Bayer a mélymagyar, azóta már azoknak sem szabadna komolyan venniük, akik rajonganak érte.
Mélymagyar, érted? Ő! Mélymagyar. Beszarok.

"Cikkének" csúcspontjai ezek: "mindenféle válság" és "bizonyos árfolyamingadozások". Hát hol él ez az igen mély magyar? Szlovákiában, ahová a vállalkozásait kivitte s amely ország rendszámát tartja az autóján, ott ezek ismeretlen fogalmak?

Beszarnék, ha komolyan vehetném ezt a hülyét. Csak az a baj, hogy ez a mélymagyar személyes barátja Orbán Viktornak (tudjátok, Az Ember, Aki Még Sohasem Hazudott /AEAMSH/), s emiatt nem elképzelhetetlen, hogy van rá valamilyen befolyása.

Még egy szó AEAMSH-ról: ő tényleg nem (hahaha), legutóbb a száját (ld. még Szíjjártó Péter címszó alatt) küldte a mikrofonok elé hazudni. Végül is nem ő volt, hanem s szája.
nem olvastam a bayer cikket de pontosítani kéne: a kilakoltatott hölgy 1,5 millió adótartozás kiegyenlítésére vett fel 10 millió szabad felhasználású kölcsönt, és ezt most hogy?
@Tóta W. Árpád: Ügyes! Kereshettél volna jobb( más) apropót. Így egy csomó emberrel elolvastattad Bayert:) Megdumáltátok? Ha viszel olvasókat talán fix állás is lesz? Na jó, ez egy rossz vicc, mielőtt megírod, hogy hülye vagyok.
felelmetes hogy mennyien nem kepesek megerteni egy ilyen kis rovidke cikket sem...! LOL

arpi, amugy szorsz? neha nem ugy tunik. el se tudom kepzelni miket nem engedsz be.
@eszkep:
Hát barátom.... Volt már egymondatos médiatörvény-javaslat, bizonyos Deák Ferencé: "Nem szabad hazudni". Majd az mszp/szdsz összehozott egy több száz oldalas törvényféleséget, négy db. médiakuratórummal, közel száz taggal, magas fizetésekkel, titkárnőkkel, mobiltelefonokkal, kocsikkal, stb. hogy sok éven át büntetlenül hazudozhasson. A komcsik mostani lelépésükkor pár tucat millióval még kitömték a saját lapjaikat és a saját embereiket. Másokat beernyőztettek elmozdíthatatlan pozíciókba (Braun Robi a Nemzeti Bankba, stb.) Ma a még el sem készült médiatörvényen háborognak. Hiába, ennyit jelent a frusztráció. Mindez az internet-korszakban, melyben Tóta is szabadon habzik, mint a mosópor.
"Valótlanul állítja, hogy ázalag"

Az meglehet, de csodaszép szót talált.
@Kassian: Na ez motoszkál bennem is!

Miért nem indítottak gyűjtést értük, nyitottak számukra számlaszámot - valamelyik banknál persze - adtak az elején melléjük egy bennük elkötelezetten hívő ügyvédet megfizetve közösen a munkálkodását, stb.? Jól mutatnak a felfegyverzett rendőrök mellett persze a címlapokon a felhorgadt népért dobogó képviselők, lehet hőzöngeni, ázalagozni az MH-ban - de ezzel mire megy a család?
Miért nem hitelez nekik a Párt kamat nélkül és miért nem várja ki, amíg fizetnek neki? Ha csak valamikor, akkor, akkor. A néppel és a népért. És a mindenféle körleveleikben miért nem írnak közgazdasági útmutatót is, hogy ne kerüljön más hívük ilyen helyzetbe?
Jaj Árpádom mit találtam neked.
Annyira szoktad szeretni a "valláskárosultakat".
Na most itt egy remek kis indexes cikk.
index.hu/kulfold/2010/06/17/otvenezer_ultraortodox_zsido_tuntet_izraelben/

Tömören annyi a lényege hogy biza Izraelben az ottani vallási funadamenalisták nem gyengény nyomják a baromságot.
Ehhez képest a Tömjén Zsótti a megtestesült liberális fertő.... :-)
Erről nem akarsz valami jó kis cikket kanyarintani?
a Zembereknek szüksége van 1 bölcs miniszterre, aki megasszonygya nekik, hogy mialyó és miarossz.

és ki lenne erre a posztra alkalmasabb, mint bajerzsoca???

bajerzsoca for JÓSÁGÜGYI miniszter!
"az anyát terhesen kirúgták az állásából"

Az ugye szemrebbenés nélkül munkaügyi bíróság, ilyet simán tilos.
Tegyük már rendbe ezt a lakáshitel-szegényadós-kilakoltatás dolgot:

Kapitalizmus van. Meg demokrácia. Lehet alkoholt fogyasztani, dohányozni, pornót nézni, lakáshitelt felvenni. De NEM kötelező. Reklámozzák a szexet is, meg az italt, meg a pókert, de aki a Blikk-nél többet olvas, és egy kicsit néha elgondolkodik a csöndes szobában egyedül, az azért tudja, hogy teljes értékű ember lehet anélkül, hogy mindezeket meg(fel)venné.
Vannak olyan államok, ahol ezeket a kormány/egyház szabályozza, ott meg az a baj.

Most jönnek azok az érvek, hogy a márpedig a családnak lakás kell. Pont. Persze, meg autó, meg nyaralás, meg telelés meg minden alanyi jogon. Sajnos (vagy inkább szerencsére) nem így van. Mert ha így lenne, akkor nem lenne értelme továbbtanulni, törekedni, jobban dolgozni. Mint ahogy sokáig nem is volt.

Évről évre fogy a magyar. A lakás meg egyre több. A hatalmas lakásvásárlási láz előtt hol laktak az emberek? Nem hinném, hogy a híd alatt. Mindenki nagyobb, szebb, jobb helyen lévő lakást/házat akar, ez a természetes, ettől fejlődőképes az emberiség. De néha a hatalmas álomgyártás közben elő kell venni a fizetési papírokat, meg kell nyitni egy excel-t, és el kell kezdeni töltögetni a cellákat. 3 oszlopra van szükség: bevételek, kiadások, meg a kettő különbsége. És igen, bele kell kalkulálni, hogy mi van akkor, ha az egyik családtag elveszti a munkáját. Meg hogy vállaljunk-e újabb gyereket akkor, ha az egyik kereset kiesésével veszélybe kerülhet a családi költségvetés.

Sajnálom őket tiszta szívemből, de nem értem, hogy amikor a 3. hónapban sem tudták kifizetni a törlesztőrészletet, akkor miért nem gondolkodtak el azon, hogy eladják a házat, és elmennek egy olcsóbb albérletbe, amit tudnak fizetni (hogy miből? hát a hitel visszafizetés után maradt saját erőből)? Mert ez a tartozás nem 3, de nem is 5 év alatt jött össze.
Nem, ezek az emberek úgy gondolták, hogy majd csak lesz valahogy. Majd csak segít az állam, a zunió, vagy valaki.

Nekem is lakáshitelem van. Lehet, hogy elvesztem az állásomat, manapság sosem lehet tudni. De van egy tervem erre az esetre, amiben az szerepel, hogy ha 6 hónap alatt nem találok újabb munkahelyet, akkor eladom a lakást, és albérletbe költözöm. És akkor nem klakoltatnak ki, és nem bukok akkorát a már visszafizetett tőkerészből.

Bayer úr szerint mi lenne a jó megoldás? Nem kilakoltatni, nem visszavenni, hanem elengedni a tartozást? A jövő hónaptól a hitelesek fele nem fizetne. Hiszen úgysem tehetnek a szemét bankok semmit. Az a baj ezekkel az igazságosztó, könnyfakasztó irományokkal, hogy nincs mögöttük semmi. Megoldást nem kínálnak, még csak nem is sejtetnek. Üres beszéd.
@orica: nem is sejted, mire hibáztál rá :D
Széles kissé megvan sértődve a pletyka szerint, mert hiába tolt ikszmilliárdot a médiabirodalmába, nemhogy Baross Gábor nem lett (ekként azonosította magát!), de még államtitkár se. még az is lehet, hogy elmegy a kedve az egésztől.
@Tóta W. Árpád:

Dehogy mész Te oda, Árpád. Az írott sajtó döglődik, kukacnak meg jó Bayer is. :D
@HLaci:
Téged HülyeségElhárító miniszternek javasollak. Kezdd saját magadon.
@prostatikus vogon jeltz:
Biza az izraeli vallási őrültek vannak olyan veszedelmesek és ostobák, mint a muszlim fundamentálisok. Különbség 1./ síita-szunnita-vahabita őrültek tízezerszer többen vannak. Különbség 2./ csomó arab államban hivatalos támogatást élveznek, sőt a hülyeség súlyos büntetés terhe mellett kötelező.
@IGe:

"1/3 alatti az a valóságban"

Nem! 34% a valóságban

"hiszen a szavazópolgárok alig több mint fele ment el szavazni"

Nem! 64,2% ment el szavazni

"és abból is alig több mint fele szavazott az FMPSZ-re. a 2 milka körüli szavazat"

Nem! 2,7 millió

"a lakosságra vetítve, cirka 20% a szavazópolgárokra vetítve, max cirka 1/3-ad."

27% az a 205, de micsoda fasság ez kérem!

Lakosságra vetítve? Úristen, beleszámolta a fideszes szülők gyerekeit is csak azért, h kikavarjon 20%-ot

Amikor a tájékozatlanság következetlenséggel vegyül...

A részvétel 64,2% volt, amelynek az 52,73%-a Fidesz voks, így jön ki a kb. 34%, ami bő 1/3-a a választásra jogosultaknak.

Az Európai uniós tagságról szóló népszavazáson 45,62% vett részt, és ennek 83,72%-a mondott igent, vagyis a szavazásra jogosultak mindössze 38,2%-a mondott igent.

Alig van különbség, és ha ma újra tartanák, bizony a 100%-os EU-tagságról simán kiderülne, kevésbé legitim, mint a Fidesz 2/3-os hatalma.

Ráadásul teljesen hamis dolog a 100%-nak venni a szavazópolgárok halmazát, ugyanis aki otthon maradt - teljesen mindegy, milyen indokkal - annak kuss a neve, nincs erkölcsi joga bármit reklamálni.
@Élőfa: éppenséggel a fideszes sajtó nem döglődik, sőt.
@mocskostolvajbanda: Khmm!
Elég sokan vannak, akik egy 54m2-s panelra vettek fel pár millát. És ők tuti nem jókedvükből tették.

Aki Budafokon lakik egy 20 millásban, az még el tudja adni a lakását, és elmenni egy isebbe, de egy panelből már hova menjen az ember? Híd alá?
@Tóta W. Árpád: Széles nem kissé, hanem nagyon meg van sértődve. "Szegény" Kondort is hogy kirúgta indoklás nélkül. Megszakad a szívem:)Gondolom elképzelt egy szép, patinás szobrot , mint amilyen Barossnak van. Hát ez már nem jön össze. Ő, mint küldetéstudatos szerintem nem adja fel, tovább tolódik jobbra, egészen a csendes őrületig.A biznisz - úgy tudom - veszteséges, és OV-nak már nem kell a szélsőséges média, ott az egész közmédia. Gyanítom a bankszámlája is megsínylette, így tehát oligarchaként sincs rá szükség. A mór megtette...
@orica: "A biznisz - úgy tudom - veszteséges"

az egy erős understatement. de a bankszámla elbírja.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: Nézd meg malacka a filmet, amit belinkeltem! érdemes! (a többieknek is!)
@Tóta W. Árpád:
A jó 17 éven át libero Magyar Hírlap döglött meg, most épp a Népszava és a Népszabó vergődik, Hócipő, 168 óra évek óta állami mankón biceg és így tovább.
Erről eszembe jut a derék Medgyessy mondása: "Ha a jobboldalnak tévé kell, vegyen magának". Köszönte, megvette, működteti, sajtójával együtt. Ballibék nehezen tudták elképzelni, hogy létezhet életképes média rajtuk kívül is. Nos egy kissé átigazított idézettel: "Előttük az élet, előttük a pálya, az erőtlen csügged, az erős megállja".
@ColT:
Vidékre, tanyára. Ha van munkájuk tudják fizetni a hitelt, ha meg nincs, tanyán a legolcsóbb. Vagy, ha pesten akarnak maradni, akkor marad a híd alatt. A faszér nem érti meg ez a hülyenemzet, hogy ami nincs kifizetve, az nem a tiéd. Akkor sem, ha tök jó lenne, ha a tiéd lenne, akkor sem, ha neked kurvanehéz azokhoz képest, akinek van már egy kifizetett ilyenjük. Kinemszarjale. Neked nincs, a banknak van. Amikor kifizetted az utolsó részletet, akkor lesz neked olyan. Nem előtte, egy perccel sem előtte. Mi az, ami nem tökvilágos ezen???
@sodras: Én se értem ezt a hitelizét. Nem az a leglogikusabb, hogy h.felvétel előtt a lehető legmagasabb árfolyamú - esetleg akkor épp extrémnek is tűnő - svájci frankkal, japán jennel, ájróval számolom ki a törlesztőt, hogy bírom-e majd a fizuból a rezsi, ez-az után kinyögni? Ha nem, ha csak az épp alacsonyan szálló részlet menne, akkor elállok tőle.
Kiszámolom azt is h.felvétel előtt a kis eszemmel, hogy ha munkanélküli leszek, egy fizuból vagy az innen-onnan csurrantból pengethetem-e tovább? Ha nem, elállok tőle. Ad hoc szitura, ami percek alatt megváltozhat, eladósodni évtizedekig?

Bemenni, amikor 248 az euró és megkötni danolva a szerződést, nem gondolva a holnapra - érdekes felfogás. Az is, ha várnak évekig a törlesztéssel, csak reménykednek. Azt olvasom, hogy a bankok készek egyezségre, ha rögtön jelzik nekik a nehézségeket.

Én is akartam tetőterezni; abszolút jó ötlet lett volna azon a cool környéken (pláne, akkor még izzott a kormányzati negyed című projekt). Na biztos lett volna bérlő, így a díja mehetett volna rögtön a törlesztőre. Elméletben tökély volt az egész.
De annyira kiszámított lett volna mégis, hogy egy hónap bérlőmentesség padlóra vitt volna (és nem tudok kalasnyikovval bérlőket vadászni egyelőre) + azután kidurrant az a nyugatis lufi.
Inkább hagytam a fenébe. A fiamnak lett volna, de ő nem is akart adósrabszolga lenni évtizedekig. Egy autót megvenni hitelre végül majdnem kettő kifizetése, nem? Kurva kockázatos, ezt miért nem értik meg?
@Várúr: a helyzet ennél kissé árnyaltabb.
ez eddig mind finom, bár rudi, a vezér rénszarvasom kicsit büfög tőle, ami többé kevésbé érthető is, hiszen ő a tundrán szokta meg a jóízű zuzmót. egy hideg fejű svédnek pediglen nem árt otthon lenni zuzmó ügyben.
@Tóta W. Árpád:
Árnyald. Én is árnyalhattam volna a tök elfogult mtv-s Napkeltéig, a gagyi Heti 7es-ig, a hitgyülis atv-ig, a hamiskás Klubrádióig, a vérvörös Vasárnapi Hírekig és így tovább.
Félre ne értsétek: TWÁ direkte örül az ázalagságak, így kipróbálhatja a szép új törvényt.
Hitel, részletre vásárlás: kettőt fizetsz, egyet kapsz.
Ezt már a fenenagy válság előtt is tudtuk.
Igaz is, TWÁ, hova tetted az istent a szobád faláról? Sehol se látom.
Kimoderáltad? Miért?
Továbbá én is agyvérzést kapnék, ha kiderülne, hogy a gyerekem ekkora baromságot csinált.
"rendkívül kedves, megértő ember vagyok, nagyszerű apa, megbízható barát és férj"

gratulálok!
Te csak tudod:)))
@anyátok: Ugye? Mindig meglepődtem, amikor a Quelle-nél - hol van az már?? - kezdtem kiszámolni a nagyon hirdetett cuccost a nagyon kedvező feltételekkel meg havi részlettel. (uganez Metro, stb. ajánlatokkal is bútorra, gépekre.) És valami iszonyú magas ár jött ki végül arra az izére. Rögtön elment a kedvem.
@subtotal: nem én írtam a levelet, a nagybetűs írás meg nekem is furi. Bármi is volt, sajnálom őket és passz. Valaki biztos jól járt a házukkal, fillérekért. Aztán majd haszonnal tovább adja, valószínűleg még úgy is olcsó lesz és talál vevőt. Én biztosan nem venném meg. Erkölcstelen és undorító.
Csányi bankja nem fog népnyúzni? A Demjáné se, ha majd meglesz?
@Kravver: nem vagyok biztos abban, hogy a nő írta.
@ezittenkéremmagyarország:
Elnézész, ezt nem tdtam. Nyilván a mama sem tudta.
@Megdobbent:

bayert lezsidózni az elég durva LOL :)
@huba:

na, ez nekem is örök kérdés marad, hogy ha _ezek_ maradhattak, akkor mi az ami már verte a lécet. és nem is próbáűlom elképzelni azt a "nívót", már attól is kiráz a hideg, ha csak elképzelem

ugyanakkor (seggnyalás következik) szerintem igaza van, hogy tényleg csak a legalját szórja ki.
egyébként az is vicces, hogy amiből Bayer írta a magáét, annak a cikknek a címét pont tőle vettem kölcsön (új moralisták, farizeusok). körtánc.
@Várúr:

a komplett nyomtatott sajtó döglődik, de sebaj. :)
@Tóta W. Árpád:

"a legalját a mandiner gyűjti"

kemény szavak. de sajnos igazad van.

én úgy vagyok vele, a szerzők közt bőven túlsúlyban vannak azok, akik egyszerűen nem érdemelnének ilyen közönséget.
www.origo.hu/itthon/20020507kilakoltattak.html A XII. kerület ura, Pokorny is lakoltatott ki háromgyerekes családot. Akkor egy also képviselő se állt ott testével felfogva a hórukkmunkásokat. Miért is nem? "[...]a Nagycsaládok Országos Egyesületének is ez az álláspontja. Szerinte elképzelhető, hogy a kilakoltatás hátterében a mintegy 100 millió forintra tehető Zugligeti úti ingatlan megszerzése állhat."

Jézusmária, ilyen lehetséges? Ingatlanpanamaaa???? ebben a szent vezetésű kerületben? Már 2002-ben??? Írt erről Bayer akkoriban harcos filippikát? Itt nem is felelőtlen hitelfelvevőkről és azt nem-törlesztőkről volt szó.
@Tóta W. Árpád:

te kis posztmodern. :)

(ha kétszer, akkor bocsika :-D )
@mavo: igen, tulajdonképp érdekes, hogy a szerzők (többnyire) nem droidok, a közönség meg de. az a tanulság, hogy bármilyen színvonalasan lehetsz jobbos, a közönséged akkor is hülyékből fog állni.
@aFx: Hát igen, a szélesvásznú képernyőm jobb oldali 65 százaléka üres fehér terület. Luxus.
@Várúr: Az a baj, hogy nem az erős fogja megállni, hanem aki lelkesebben nyal segget...na persze a "megfelelő" segget.
@Tóta W. Árpád:
Biztos nagy feeling lesz neki :)

@Várúr:
Az adott közegben ez stilisztikai elem.
@mocskostolvajbanda: Tökvilágos, de "olyan jó hinni az emberek jó szívében".
Tudod, a költő is: "Az nem lehet, hogy annyi szív...." De lehet, sőt ez van.
@gyilkos fűegér:
Háááát.. a jelek szerint a helytállás az mszp/szdsz nyaloncoknak állami szopóka nélkül nem megy.... És mert egy ideje nem megy, lehet hivatkozni az újsütető diktatúrára, médiatörvényre, akármire, nem pedig az olvasók fogyására.
@poszt

Te jó ég Árpi! Te belekötöttél az ötös számú párttagkönyv tulajdonosába!?
@UrsaMajor: elfogyott otthon a selyemzsinór, pedig azzal szoktam összekötni a zoknikat mosás előtt. ez egy trükk.
@mavo:

ezt írtad: "bayert lezsidózni az elég durva LOL :) "

Mint a Valláskritika Virtus civil újságírás főszerkesztője, (tehát félig-meddig témaszakértő) azt kell mondanom, hogy nem mint egy népcsoport tagja, hanem vallásilag megállhatja a zsidózás a helyét. Elemzem:

Bayer Zsolt keresztény és mivel az aktuális pápáknak szokott kezet csókolgatni, joggal feltételezhetjük, hogy katolikus. A Római Katolikus Egyház meg tudományos elemzés alapján egyértelműen egy óriásra nőtt, de ettől még lexikális értelemben egy zsidó vallási alapú szekta.

A katolikus egyház katekizmusa is kimondja, hogy az lehet csak katolikus, aki elfogadja, hogy El kell fogadniuk, hogy "Isten népévé formálja Izraelt."
www.katolikus.hu/katek/index.html

Nos tehát vallási értelemben Bayer Zsolt egy zsidó, vagy judaista alapú vallás hitelvtársa. Ezért is nevezik judeokereszténységnek ezen vallásokat.
@huba: mindig van egy csomó újszülött droid, aki valahonnan beesik és nem tudja, merre hány.
@Tóta W. Árpád: arpi, a w blogrol elszoktak mar a droidok? vagy legalabb egy reszuk? moderalsz mar 1-2 eve, ennyi ido meg egy droidnak is eleg kellene hogy legyen. vagy tevedek?
@Tóta W. Árpád: es nyilvan sose fogynak el...

ps: arpi, vigyazz mert malacka ideges lessz ha meglatja hogy mar megint elobb van a valasz mint a kerdes...
@freddy_m: Sose tudhatod. Belőle már háromszor lett szalonna: A FIDESZ alapító tagja volt (na jó, az még egy másik FIDESZ volt), aztán a Népszabadságba írogatott, aztán átváltott a magát Magyar Nemzetnek nevező laphoz, végül elment a szélsőjobb olyan messzeségébe, ahol már csak pici pontnak vagy még annak sem látszik.
@Várúr: "Egy kommentárs a Kósa (szokatlanul igazmondó) nyilatkozata miatt elvesztett ötezer forinton rinyál, a bank által ellopott ház nem ér."

Ki ne sajnálná az önhibáján kívül nehéz helyzetbe jutót?
De az nem ér, hogy az egész problémát a bankok gonoszságának állítod (állítjátok) be. [*]
A politikusokon sok múlik. Kósán is!
Vannak emberek, akiknél az *utolsó* cseppet jelentheti az ingatlan elvesztésében a politikusok "véletlen" hibája, amikor mérhetetlen tudatlanságukban ők maguk tesznek még további 10% terhet a hitelesekre.

[*] Engem ugyan nem lehet bankpártisággal vádolni, de a józanság fontos.
Íme a bizonyíték: emel.blog.hu/2010/06/09/bankok_porazra
@mocskostolvajbanda: "Ha van munkájuk tudják fizetni a hitelt, ha meg nincs, tanyán a legolcsóbb."

Kicsit vad vagy. [vagyis meggondolatlan, érzelemvezérelt és egyidejűleg érzéketlen]
Tanyáról hogy szerez szakképzettségének megfelelő munkát, mondjuk egy közgazdász, vagy marketinges?

Ettől függetlenül célszerű lenne egy földjuttatós lehetőséget biztosítani azoknak, akiknek ez jó választás, célszerű döntés. Sok elnépessedett falu van és olyan lehetőségek ami városban nem áll. [volt erre is egy szokásos segély helyett segítség akció valamelyik falusi önkormányzatnál, ami megfontolandó, de a 'nagy' ügyek közepette természetesen elvész]
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "ugyanis aki otthon maradt - teljesen mindegy, milyen indokkal - annak kuss a neve, nincs erkölcsi joga bármit reklamálni."

Tiszta idiótizmus amit beszélsz... majd ha megtisztítod az agyad a mély politikai hittől (=a ráció hatalma), megérted.
@Tóta W. Árpád:

a szomorú inkább az, hogy az egyébként valóban nem zombi szerzők egy része még ki is kacsint a közönségre, hogy jáá, veled vagyunk. majd ütnek egyet a kapcsolat.hu zombijain.

hát, őőő.
@eMeL:

szerintem nem is kicsit szimbolikus, hogy a pufajkás diktatúra-kormány önkorlátozó 4/5-ös törvényét éppen a szabadság és egyenlőség legbuzgóbb hívei törlik el.
malacka,

akik beszavaztak a szocikat/fityiszt es ezzel legitimaltak oket, na azoknak van leginkabb KUSS

te szerencsetlen allat
üdv a szép, jobb világban! :)

1. mi az az ázalag?

2. azt hittem, az ilyen bayerek lenyugszanak most, h eljött a várva-várt

bennem van szociális érzékenység, de a kilakoltatás témában nem látom ezt a jó-rossz értékrendet ilyen egyértelműen megjelenni.

mi lenne a megoldás? aki nem tud fizetni, az ne fizessen, de tarthassa meg a házát?

orbán javaslatát nem teljesen értem: lenne valami állami pénzalap, ami kifizeti a csődbe ment adós helyett a banknak a kölcsönt (lesz az államnak ennyi pénze???), és így létrejön sok-sok állami tulajdonú ingatlan, ami után a bent lakók lakbért fizetnek az államnak?
vagy nem erről van szó?
@mingyábehalok:

"mi lenne a megoldás? aki nem tud fizetni, az ne fizessen, de tarthassa meg a házát?"

Első közelítésben a bankok azoknál, akik önhibájukon kívül kerültek súlyos helyzetbe, mert pl. a bankok mohósága által okozott válság folytán elveszítették a munkájukat, módosítsanak szerződést, és átmeneti türelmi időre (mondjuk 2 év) csak kamatfizetést írjanak elő, ám ez a kamat nullszaldós legyen, azaz inf+minimális kezelési költség alapján számítódjon ki.
Árpád: ha helyreigazítástban gondolkodsz, nem árt szem előtt tartani a következőket:
1, Az egységsugarú fidesznyiket nem fogják érdekelni az érvek, tények. Neki a tanulság egybe fog vágni az adott hónapban kiadott hivatalos fidesz állásponttal, még akkor is, hogyha az pontosan két egymásnak merőben ellentétes részből áll is össze.
2, Említett b. zsolt (nemecsekesen) nem fogja megérteni, mert nem akarja megérteni. kb olyan a helyzet, mintha a komplex számokat magyaráznád valakinek, aki nem tudja, mi az, hogy "szám", és nem is érdekli.

Vannak dolgok, amik nem érnek annyit, amennyi időt elvesznek az ember életéből. Említett bayer "láááámpavas" zsolt pontosan ilyen!
@eMeL:

Mindig lehet legkisebb rosszra voksolni. Aki ezt nem teszi meg, azaz nem tesz semmit azért, h az országban minél nagyobb szerephez jusson az, akit ő legkisebb rossznak (esetleg jónak) gondol, az szimpla kibic, a kibicnek pedig arca legyen síkalkatú, egy szava nem lehet.
Árpi,

sztem írjál csak sok kontrát a Hírlapba, talán akkor ismét ugrik egy kicsit a példányszám úgy, ahogy gyurcsány bojkottja idején is.

Szóval, ez egy jó ötlet azt hiszem, mert mint tudjuk, a balliberális újságírók sokkal tehetségesebb, ezért az ő megjelenésük a jobber lapokban példányszámnövekedést okoz, míg a tehetségtelen jobber firkászok befurakodása a Népszabadságba és egyéb igényes lapokba (Népszava, Élet és irodalom) inkább példányszámcsökkenést.

Beválik ez a törvény, meglásd!

@gramercy:

"te szerencsetlen allat"

Sajnos tévedni tetszel, mert én egy roppant szerencsés állat vagyok, aki nem olyan frusztrált köcsög, h a számára ismeretlen nickek primitív sértegetésében élje ki gecizmussal átitatott aljas ösztöneit...
Legyen szép napod!
@Várúr: "Hááát felebarátaim... egy kilakoltatást ti is megérdemeltek"

Nem a bank pénzéből veszek házat. Addig nyújtózkodok, ameddig a takaróm ér. Hja hogy szegénykéknek nincs pénze? Nekem sincs pénzem budai villára, lakok ott, amire van. Mercedesre sincs pénzem, meg svájci magánklinikára sem.

Soha nem vennék fel ekkora hitelt, és nem támogatom, hogy az én adómból pátyolgassuk azokat a hülyéket, akik megtették.

Igazásgos Viktor persze nem így gondolja.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: Nálunk akkor demokrácia van, még a baromfiudvarban is (az udvari nyelv természetesen a francia), hogy mi is mindig megkérdezzük a malacot, ki vágja belé a kést. Na, Malac, most ki legyen a böllér? Apu vagy én? Én a malac helyében azt mondanám, hogy ha már úgyis kezetekben a kés, játsszátok le egymás közt, párbaj!, legyen Isten-ítélet!, de hát olyan a rendszer - ééted? szekuláris - icc-ö-trÁdisön - hogy csak IGEN vagy Nem lehet a válasz, aztán mindenfélét ígérgetünk neki, hogyha Apu vághatja le, akkor attól fogva nálunk tiltott önkényuralmi jelkép lesz a narancs, ha viszont én, akkor kolbászból lesz a kerítés. A malac meg csak mondja, hogy Oui, Oui, mire én: Beszélj magyarul, te disznó! Te figyi már, még magyarul se tud, lehet ennek a disznónak szavazati joga? Ugyan már! Ide van bejelentve - mégha ha a disznóólba is - hozzá kell járulnia az adóssághoz; ez a közteher, egyek vagyunk, és a mi tanyánkon nincs másodrendű polgár... Szóval Oui, Oui, mi? Hát ha igen, akkor nesze, te francos nagypofájú csigazabáló! A te döntésed (Istenem, legyen meg a te akaratod!). Aztán a nap végére már senki se emlékszik, mit ígértünk a malacnak, a lényeg az Ő szavazata nekünk fontos... S mindig igennel szavaz. (Me' mi is tanútunk ám politikáath a nagy 3. Nyapóleontól: csak jóó köll főtönni a kédést, osztat mindég Igön a felellet.) Nekünk meg olyan okos malacaink vannak, hogy mindig a kisebbik rosszra szavaznak, az, ugye, én vagyok, mert én vagyok a kisebb.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "aki nem olyan frusztrált köcsög,"

Az egyik legfrusztáltabb áljobboldali vagy, akivel valaha is szerencsém volt beszélgetni. Viszont borzasztóan szórakoztató is.
@orica: Tehát Széles is egy oligarcha?
@Tóta W. Árpád:

"...az a tanulság, hogy bármilyen színvonalasan lehetsz jobbos, a közönséged akkor is hülyékből fog állni."

Ez jólesett, így éhgyomorra. Köszi.

Na de mi van azokkal, akik már annyira középen állnak, hogy már szinte jobbosok?

Aztán még felmerül az is, hogy a tételed a balra is áll, vagy droid csak jobbos lehet?
"Úgy volt néhány ezer évig, hogy nagyjából mégiscsak lehetett tudni, mi a jó, és mi a rossz, mi a helyes, és mi helytelen, mi a bűn, s mi az erény." - Kezdi Bayer Zsolt írását. "Néhány ezer évig a népmesék s úgy általában a nép ihlette epikus és lírikus művek gondoskodtak e tudás fenntartásáról" - fűzi tovább. És ezt bizonyítandó, felidézi, hogy: "Még a Volt egyszer egy vadnyugat című zseniális makaróni westernben is úgy volt..."

Tehát a Jó és a Rossz ismerete, egészen Tóta W. Árpád színrelépéséig, közismert és köztudott volt. A görög drámáktól egészen a posztmodern publicisztikáig, az irodalom, kizárólag a szavak minél szórakoztatóbb egymás után rakására összpontosít. Az írások tartalmának jelentősége kizárólag ezen gyönyörködtető szószedetetek formába öntése. Bolond, aki bármit is vár értelmi, gondolati szinten egy irománytól.

Persze, ha így van, miért alakult ki a népmese, melynek ugye küldetése a jó és a rossz ismeretének generációkon át való fenntartása... Ilyen népmesék a klasszikus, hőskorbeli western-történetek is. Ahol a vadnyugati pásztor szegénylegény megvédi a gyenge telepest a gonosz rézbőrűtől, aki kiáll a puszta vagy a porfészek közepére, és szemtől-szembe elégtételt vesz sérelméért, és így győz az Igazság, kiegyenesedik a Világ meggörbült gyémánt-tengelye.

Ennek a western-film sémának az ellentételezésére jött létre a "Spaghetti-western", a kovbojfilmek olasz változata. Ellentétben a klasszikus hollywoodi vadnyugati mozi népmesei ihletettségével, ez a mozi cinikus: Itt a rossz ellen nem a jó harcol, hanem a másik rossz. Jó ugyanis nem létezik, csak a pillanatnyi helyzet, a nézőpont, illetve különböző szereplők érdekeinek egybeesése orientálhatja, terelgetheti érzelmeinket. Az erőszak pedig erőszak, akárki is alkalmazza.

Ennek az irányzatnak az első kultfilmje a Volt egyszer egy vadnyugat. Ebben a filmben ugye mindenkiből lesz hős lovag, aljas gyilkos, odaadó feleség, bármire képes szajha, pitiáner tolvaj, felmagasztosult önzetlen hős. Mindez egyszerre. A Nagy Gonosz, a főmachinátor az a tőkés, aki emberek tucatjainak hulláján átgázolva építi meg a fejlődés motorját, a nagy vasutat a keleti parttól a nyugatiig. Amely vasút nélkül Amerika nem lett volna az a gazdag és virágzó ország, mely az ilyen aljasságot erkölcsileg elítéli.
---
(Demagógia azt jelenti: Racionálisan felépített érvrendszer, melynek "csak" az alapja, a kiindulópontja hazugság.

Kedves Bayer Zsolt!

"Spaghetti-western", és nem "makaróni"!)
@Tóta W. Árpád: Azt gondolom, ez több ok miatt, nem ilyen egyszerű.A blogírás nem egyenlő újságírás, nopláne színvonalas újságírás. Belenéztem néhányba anno, szimpla érzelemvezérelt szómenés, még akkor is, ha egyébként felkészültnek látszik az írója, tud fogalmazni, saját blogján toleráns moderátor,etc. Aki a "meggyőződésem" és a "tény" közé egyenlőségjelet rak, és az előzőt használja érvként, az nekem nem újságíró, bármilyen tehetséges.Ettől kezdve számomra magánügy a blogja, ami tarthat számot érdeklődésre( van is ),árthat (árt is, mert visszaigazol),de nem tájékoztat,objektíven nem orientál, és nem segít az értékválasztásban. Sőt! ( Mindíg a rézkarikát áruló jut eszembe, isten bizony arany, hogy csillog! Könnyebb elhinni, mint..)A másik ok, hogy totális zűrzavart látok a konzervatív és a jobb részleges/teljes összemosásában. Tudom, a pontos különbségtételhez vagy öregnek, vagy nagyon érdeklődőnek kell lenni, és a mai rohanóban...,de mindenképpen okosnak. Egyre nyilvánvalóbbnak látszik az etika-,és filozófia tanítás hiányának következménye. Nem ad okot a derűre. Persze, lehet legyinteni, troll, zombi, ki lehet(kell) moderálni, na de mi lesz belőle? Bayer? Ázalag? (Ált.isk. biológia 7. oszt )És nem szórványosan léteznek! Kapaszkodót, magyarázatot, önigazolást,értékközösséget keresnek. Na találnak is. Itt lenne nagy (mit nagy, óriási )felelőssége a tehetséges, konzervatív újságírásnak, ami megmutatja, hogy az adott érték milyen erkölccsel bír.Anélkül ugyanis... Hát ezért nem tekintem mérvadónak Bayert és társait. Lehet, hogy borotválkozás közben, magát nézve jutott eszébe az ázalag? Őszinte pillanat lehetett volna:))
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "Mindig lehet legkisebb rosszra voksolni. "

Kéne egy fehér négyzet. Azoknak, akik szavaznának, de nem tudnak kire. II.Viktor és bandája természetesen a 2/3 mellett sem fog ilyesmit bevezetni. A kisebbik rossz az rosszra választás, sokan nem akarnak szándékosan rosszat választani.

Neked egyszerű az élet, ájulásig szeretett pártod 2/3-addal nyert, kórosan gyűlölt ellenfeleid a padlón, a Kubatov-féle patkányokról meg nem beszélnek a megfelelőoldali médiában, és tkp. most annak örülsz, hogy a Fidesz megvalósította az SZDSZ adóprogramját.

Az ilyenek sem zavarnak össze pillanatig sem, a duplagondol megoldja ezt is:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/18/sumakol_az_allamhaztartasi_adatokkal_az_uj_kormany/

Ez a törvény nevetséges, malac, szánalmas percemberek szánalmas bosszúja, a 2/3-addal való brutális visszaélés iskolapéldája.
@gyedmaroz: Még, mééég! Ez most amúgy már a kötelező helyreigazítás volt, vagy még maga a vélemény? Esetleg az előbbi karikatúrájának szántad?
@malacz69【ツ】rettegéselemző: Össze ne hasonlítsd már az ÉS-t a Magyar Hírlappal baszki...
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "Mindig lehet legkisebb rosszra voksolni."

Egy határig. Van az a szint, ami alatt a legkisebb rossz már nem értékelhető, csak szörnyű és borzalmas és elképzelhetetlenül alkalmatlan kategóriák egyikének lehet LEGITIMITÁST adni.
Na azt azért már mégsem! Még az orrom alá is dörgölhesse, hogy "a zemberek akaratából" (sőt az én "akaratomból") csinálja azt, amit egyetlen normális pógár sem akarhatott.

Így a legtisztább.
Én nem szavaztam rájuk, így csak elviselője (de nem megbízója) vagyok a politikai elit bénázásának.
De mivel *vonatkoznak* rám a döntések, így ezzel *jogot nyertem* az ellenállásra és ellentmondásra, sőt horribile dictu a véleményalkotásra.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "mert mint tudjuk, a balliberális újságírók sokkal tehetségesebb"

Ez így ebben a formában nem igaz ;)

Egyszerűen kissebb a kontraszelekció, és ebből származóan kevesebb a gyógykezelésre szoruló elmeháborodott, akit megjelenéshez engednek.
"Újra észosztás van! Álljatok sorba.... Már ha értitek... "

Annyi nincs.
Érdekes ötlet ez a felvetés, főként úgy, hogy nem lehet a helyreigazító cikkhez közvetlenül kommentárt fűzni, de a három napos megjelenítési határidő elég lesz arra ,hogy a lap összes munkatársa másik oldalakon kontrázzon és más témába ágyazva cáfolja az ellen riposztot. Ez jó esetben visszavisz a gondolkodó érvelő vitamédiához,de félek csak lapos dúlás,egyen mantra, hívek feltüzelése lesz belőle.
Sokkal nagyobb baj az ,hogy a média üzlet és mint ilyen a tulajdonosok nem akarják ezt elveszteni. Tehát, ha nem akarnak egy vitalapot üzemeltetni, szép lassan belátják, hogy a vitákat gerjesztő újságírókat, blogolókat és minden náluk megjelenő egyéb fura egyént nem engednek a közelbe, vagy csak vasár és ünnepnapokon, különben megszűnik a felület, tárhely, frekvencia, a hirdetők sem jönnek ide, mert akkor kimaradnak, állami megrendelésből, mentőövből vagy ami épp szükséges.
E lökött törvény próbája a sajtószabadság maga, van e olyan erős és független 20-év után ,hogy itt ne legyen egy Putyinista médiavilág, és képes e ezt lerázni magáról, vagy megint sorok közötti olvasás jön meg Ip cím elrejtése, és még németül is meg kell tanulnom, ha valami érdekel.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
Nem szeretem az ilyen protekcionista megoldásokat. Ki dönti el pl., hogy emberünk "a bankok mohósága által okozott válság folytán veszítette el a munkáját", vagy szimplán csak rossz munkaerő? A hitelfeltételeken egyébként most is lehet menet közben változtatni, és - szerintem - erre a legtöbb bank nyitott. Nekik sem érdekük, hogy bedőljön az ügyfél. Pláne nem, ha tömegesen történik.

Ami szerintem inkább érdekes, az az, hogy milyen képlet alapján számolják a törlesztőrészleteket a bankok, illetve hogy mi korlátozza (egyáltalán korlátozza-e valami) őket ennek során? Van egy (amúgy mára szerencsére minimális mértékű, svájci frank alapú) lakáshitelünk. A válság kezdete óta mindig csak emelkedett a törlesztőrészlet, függetlenül a svájci alapkamattól, árfolyamtól, stb...
@mavo: Fárasztó és meglepő, de sajnos ez az igazság. A kereszténység egy judaista gyökerű vallás, tehát nem magyar, a magyarságtól idegen. Idegen érdekeket képvisel. Írom ezt nekem úgy is, mint az Árpád Rendje egyház alapítója és szóvivője.

Lepődj meg annyira hülyék egyesek, hogy az egyházunk (1%) reklámját még a kurucinfóba is betettették, holott nagyon nem egyeznek, sőt ellentétesek az elveink velük.

Arról se feledkezz meg, hogy a judeista eredetű bibliai SátánISten imádók orvosi szempontból egy rögeszme megszállottjainak lehet elkönyvelni. Nos ezért van, hogy a SátánIstenüket rögeszmésen be kívánják tenni az Alkotmányunkba is.

Ha már Isten kell az alkotmányunkba, akkor legyen egy sokkal normálisabb Isten, legyen Zeusz. Vagy az indiánok Nagy Manituja.
@Luie Lepke:

Ehhez nincs nagyon mit hozzátenni.
Csak abban bízhatunk, hogy egyre több lesz a hozzád hasonlóan konstruktívan keserű értelmiségi.
Ezek a békasegg alól ágálók meg majd eltűnnek a süllyesztőben, ha talán egyszer végre mi is európai módjára élhetünk Európa szívében.
Akkor talán majd mindenki a maga és családja szolid polgári boldogulásával lesz elfoglalva, mert jobban megéri anyagilag is, erkölcsileg is, mint acsarogni vagy világmegváltó indulatnak álcázott zsebeszméken kérődzeni.
Részemről ez volt az utolsó komment, amit ebbe a lepukkant hőzöngőbe írtam.
Persze ezt inkább csak magamnak mondom, hisz aki a napi feszkót magából kiadni jár ide, úgysem fog ettől átszokni értelmesebb időtöltésre.
Nos ha valaki nem vette volna észre nem tettem mást, mint némi igazságmagot kevertem néhány hazugsággal Bayer Zsolt estében. Némileg összevegyítettem Semjén Zsolttal. Azt a módszert tükröztem vissza, amit Bayer Zsolt is tett.

Egyébként amit róla írtam akár igaz is lehet, hiszen:

"Bayer Zsolt
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

Bayer Zsolt (Budapest, 1963. február 26.-) író, újságíró, publicista.

Származása

Édesapja Bayer Ottmár, apai nagyapja id. Bayer Ottmár (1912-1989) mosonszolnoki katolikus sváb. Apai nagyanyja Lipták Magdolna nagykátai evangélikus tót. Anyai nagyapja Dr. Gyimes Károly nagykanizsai tüdőgyógyász. Anyai nagyanyja Solti Lenke, egy kiskőrösi kántor és néptanító lánya.[1]"
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "sztem írjál csak sok kontrát a Hírlapba, talán akkor ismét ugrik egy kicsit a példányszám"

és akkor sok szép fát kivágnak, hogy legyen makulatúra.
A napilapokat igazán nem érdemes papirra kenni, a papir a könyveknek kell. Napilapot olvass e-n.
@eMeL:
A szokásos mellébeszélés megint. Én a rinyáló öt rongyát hasonlítottam össze a három generáció óta ugyanabban a házban lakó ötgyerekes család veszteségével, annak okától függetlenül. A kommentelők egy részének minimális szolidarítását már nem hiányolom, mivel hitvány emberek mindig voltak/vannak/lesznek.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
Jó hogy eszembe juttattad. Azok nyihegnek a még meg sem született médiatörvény miatt, akiknek a Magyar Hírlap (akármilyen jobbos bulvár, országos napilap) qrcsányi bojkottja, a Magyar Nemzet és a Hír tévé állandó, hivatalos mellőzése ellen szavuk nem volt... Memóriazavar, vagy kettős mérce. (Utóbbit gondolom).
Árpádom csak a jegyzőkönyv kedvéért hadd jegyezzem meg:
Amikor ezek a semmirekellő ingyenélők felvették a hitelüket, valami Gyurcsány meg Kóka arról ugatérozott hogy:
"Döbörög a Pannon Puma, minket irigyel európa, a költségvetés egyensúlyban van, a gazdaság stabil növekvő pályán van, mindenkinek egy piciivel egyre jobb lesz, az az Orbán nevű hülyegyerek abban szöszös zakóban meg ne riogassa a népeket mindenféle költésvegtési hiányokkal , mert amihez nem ért abba ne szóljon bele inkább szervezze a polgári karikákat...." Nem ismerős? Nekem vannak ilyen emlékeim, ki tudja honnét...

Az meg különösen melengeti a szívemet amikor olyan dolog tudását kérjük számon az egyszeri földrajztanártól meg asztalostól (Pl. Mér nem láttad előre hogy hitelválság lesz vazze....) amit a harvardi diplomás sok millió dollárt kaszírozó hiper szuper gazdasági tőzsdeguru félistenek sem láttak előre.

Tudod ez olyan dolog mintha Challenger katasztrófáért csak és kizárólag az odaveszett űrhajósokat okolnánk:
1. Tudták hogy az űrhajózás veszélyes üzem, tudták mivel jár.

2. Senki nem kényszerítette őket erre, így jártak.

Ugye ezek után le is lehet zárni mindenféle vizsgálatot, a katasztrófáért egyedül a köcsög űrhajósok felelősek mert minek akartak repülni. Ha maradtak volna a seggükön most is élnének, LÚZEREK.
@Várúr: "állandó, hivatalos mellőzése ellen szavuk nem volt... "

A bojkottosdit a Fidesz kezdte még I.Viktor alatt a Naptévé ellen. Sejtem, mennnyire voltál felháborodva ezen.
Annó Kovács Laca elment az Párthírtévébe, és összevissza vagdosták, amit mondott - a kubatovi patkányjellem másra nem képes.
Akkor intettek be nekik, utána meg így maradtak.

Ez senkinek semmiféle hátrányt nem okozott, hiszen sem a Párthírtévé készítőit, sem a nézőit a legcsekélyebb módon sem érdekelte az igazság, másrészt az igazságról taktikai megfontolásból sem GyF, sem mások nem beszéltek.
@Várúr:
Miért is kellett volna, hogy bárki szót emeljen ezért?
Mindenki annak nyilatkozik, akinek akar. Ha a Fidesz nem akar nyilatkozni a Napkeltének, nem nyilatkozik. Ha Gyurcsány nem akar nyilatkozni a Magyar Nemzetnek, nem nyilatkozik. Nincs itt semmi gond.
Szóval a médiatörvény egy röhej, viszont ez az adócsökkentősdi jót fog tenni a családi büdzsének. Végre találtam 2011-es bérkalkulátort, faszán nőni fog bérünk, nekünk, dolgozó embereknek.
@Lord_Valdez:
Nem a nyilatkozattal van gond, hanem hogy kormányközi tárgyalások sajtótájékoztatóira egyik jobbos napilapot, Hír tévét, Lánchíd rádiót stb. sem hívták meg. Szekeres miniszter eeetárssal Afganisztánba mehetett a Hócipő című "szaklap", Magyar Nemzet nem. A sort hosszan folytathatnám, nem érdemes.
@kaffogó hebrencs:
Kovács Laca vagdosás nélkül is hazudozott, mint egy frissen névváltoztatott Háry (23 millió román munkavállaló - jött is egy darab pincér). A Napkelte bojkottálását hülyeségnek tartottam, annak ellenére, hogy az a műsor fideszes poltikusokkal valóban kritikán alul provokáló volt. (ráadásul köztévében magántévés műsorvezetők, ami ellentmondott a törvény betűjének is). Van abban valami mulatságos frusztrált felebarátom, mennyire nincsenek érveid.
@Lord_Valdez:
Mellesleg rosszul használtam a bojkott szót. Qrcsány szabályosan megtiltotta az összes állami szervnek a Magyar Hírlap előfizetését. Libero jogvédőknek, profi sajtószabadságharcosoknak szavuk nem volt ellene. Az ellen sem, hogy a Hír tévét néhány minisztériumból ugyancsak kitiltották. Huhh, lenne zsivaly, ha most a Népszagát tiltanák ki...
@Várúr: "Kovács Laca vagdosás nélkül is hazudozott,"

Bizony. Ahogyan tette azt nyolc évig ájulásig szeretett pártod mindegyik tagja, kivéve Kubit, aki a szárszói bulin elkezdett igazat beszélni.

"műsor fideszes poltikusokkal valóban kritikán alul provokáló volt. "

Kérdeztek. Keményen. Jól tették, nem babazsúrra hívták az urakat.

"Van abban valami mulatságos frusztrált felebarátom, mennyire nincsenek érveid."

Látom, megnyugtat a saját illuzióvilágod, nem szeretnél kijönni belőle. Egészségedre.
@orica: Azért a konzervatív újságírók, vagy kik azon az oldalon, mind valahonnan - mit tesz a jóisten, aki a történelem ura egyszersmint - épp baloldalról jöttek, ha nem ifjú titánok és titanillák...
A drága jó, már mióta fékezetlenül habzó Seszták Ágnes a Magyar Ifjúság, a KISZ KB lapja, mint irányadásnál volt főmunkatárs. Bayer múltját is már ragozta itt pár ember - ezek mind azóta kompenzálnak ezerrel. Ezért roppant fárasztóak és hiteltelenek, mert állandóan ölre mennek és túloznak, hogy feledtessék a múltjukat.

Persze, akkoriban mindenki valamilyen pártlapnál kellett, hogy szárnyat bontson (bontott csirke, bontott csirke! Sajdikkal:reklam.network.hu/video/retro_reklamjaink/bontott_csirke_reklam). Ez alól még hajdani melóhelyem, az akkori!! MN volt hangyányit jobbra álló kivétel Pethő alatt. De ott is elvtársozás volt orrba-szájba, kapkodhattam fel a kisfőnök távollétében a K-vonalat, szóval pszeudó függetlenség volt az is.
DE akik a Várkonyit, Avart finnyázzák, - ha korukbeliek - ugyanannak a rendszernek a tagjai, építői voltak: szavaikból rakták össze a legvidámabb barakk tégláit. Csurka elvti is, naná ott sertepertélt. Örült, ha rakhatta és kapott érte pénzt.

Ha azóta megvilágosodtak és máshol találják a boldogságot(boldogulást), akkor oké, élvezzék és csináljnaka minőséget - de ne köpjenek folyton hátra.
@nem1rem1:
Bocs, az irányzat első nagy filmje ugyancsak Sergio Leonetól a zseniális "Volt egyszer egy Amerika" volt, Robert de Niroval, stb., az amerikai zsidó gengszterekről. Szinte dokuértékű. A producerek tíz évig kérlelték, mire olasz létére megcsinálta a valaha létezett legjobb westernt, a "Volt egyszer egy vadnyugatot". Előbbi messze sokkal jobb, még Ennio Morricone zenéje is.
@kaffogó hebrencs:
Tények nélkül a szokásos duma: "ahogy tette ájulásig szeretett pártod". Látom, máshoz, mind a fideszhez te sem vagy képes viszonyítani -, míg én közöltem egy egyszerű tényt. Mellesleg nem vagyok párttag, sose voltam, fiamat szeretem, de őt sem ájulásig.
@kaffogó hebrencs:
Amúgy szavad nincs egy éveken át a köztévében nyilvánvalóan törvényszegő helyzetre. Ateista létedre elég bigott vagy. Érvek nem zavarnak, ahogy ökröt sem a darázs.
Tóta w: Nem nagyon van értelme a blogodat kommentálni, amíg egyáltalán nem reagálsz az érdemi érvelésre pl. guszti 2010.06.18 12:21:33. Viszont lordart, mavo, nem tudom ursamajor stb. irreleváns, de egyetértő hozzászólásaira reagálva úgy teszel, mintha tényleg jelen lennél. Hogyne, pl. oricának 2010.06.19 15:25:45 igaza van, de ez a kritika rólad is szól. De ez is elment a füled mellett. Mi abban a jó, hogy ordítasz egyet, aztán a fejedre szorítod a kispárnát?
@bólint: Nekem a köpködés és a minőség kizárja egymást:)) Ha van minőség, nincs szükség köpködésre:)))
Tóta W. úr és Bayer úr között az a legalapvetőbb különbség, hogy míg előbbi szabadon gondolkodni is tud, utóbbi csak moralizál.

És pontosan ez a probléma a jobboldali média és szimpatizánsai nagy részével is. Észérvből kevés, indulatból meg túl sok van nekik.
@Várúr: "Tények nélkül a szokásos duma"

Tehát szerinted igaz volt a tizennegyedik havi nyugdíj meg a többi hasonló ökörség. Ne fárasszuk egymást, vagy te is tudod, hogy Oviék végighazudták az elmúlt nyolc évet, vagy olyan mértékben naiv vagy, hogy felesleges veled mindennemű szóváltás.
@Várúr: "Amúgy szavad nincs egy éveken át a köztévében nyilvánvalóan törvényszegő helyzetre"

De. Tiszta szörnyű. A fidesz annó alkotmányellenesen hozta létre az adórendőrséget, és el is bukott emiatt. Most, maga II. Viktor jelentette be, hogy átalakítják az alkotmányt, és így lesz adórendőrség.
Törvényszegőnek az számít, amit annak nyilvánítanak.
@Várúr: " Qrcsány szabályosan megtiltotta az összes állami szervnek a Magyar Hírlap előfizetését. "

hogy is volt az?

" Ahhoz, hogy valaki magyar vagy akármilyen állampolgár legyen, ahhoz embernek kell lenni. Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok... "

Ezt Bayer írta a Magyar Hírlapban. Ezután mondta azt, hogy bojkottálják a lapot - nyilvánvalóan kampánycéllal, persze újnyilasokon kívül senki nem olvas ilyen aljasságokat szívesen.

Jellemző, hogy az online cikket levették a hírlapról, már csak a barikád és más széljobbos médiumokban találod meg.
http://www.youtube.com/watch?v=Ab1LnaUaDn4&feature=player_embedded#!

Végre egy fideszes, aki képes örülni a 2/3-adnak:D
Az új médiatörvény szerint ilyenkor Thürmerék 2 percet fasisztázhatnak a hörrtévében vagy csak az írott sajtóban lesz ez az új móka?
@kaffogó hebrencs:
Édesmindegy, Qrcsány mikor miért mondta. Politikus tűrjön. Korántsem vagyok az, de emberként, főisk. vendégtanárként, tollforgatóként, stb. cseppet sem zavart, mikor kijelentette: "A jobboldalt le kell verni". A 2006-os rendőri lovasroham, lövöldözés, terror a Rádió udvarán jóval szembeötlőbb volt. A parlament elé húzott kordon is. Megmutatta, kik és hogyan kormányoznak Magyarországon. Nevetséges, ha egy miniszterelnök bármi okból személyesen tiltja meg egy napilap előfizetését. Otthon ne olvasgassa, közpénzből ne keménykedjen.
@kaffogó hebrencs:
Ne válts velem szót, ha nincs kedved. Pláne ha hetet-havat összehordasz egy konkrét tény kapcsán. Más egy eszement választási ígéret, más a politikai gyakorlat. Mellesleg adórendőrség létezik Nyugat-Európában és az USA-ban is.
@Várúr: "A szokásos mellébeszélés megint."

Féligazságokkal operálsz.
Nem azon a fő gondolatmeneten mentem tovább mint te (mármint szegény ember, aki elveszti a házát).
Ezen nem lehet továbbmenni!
Aki az önhibáján kívül szenvedőt nem sajnálja az ázalag. Oszt jónapot.

Amire célozni kívántam, hogy ha a politikusok JÓL végzik munkájukat, *kevesebb* lesz a vesztes és *mérsékelni* lehet a károkat.
De égre meredni, tördelni a kezeket és sírni-ríni, nem ér, különösen ha közben pl. kósa felmentése is benne van egy félmondatban.
Kósa szándékosan vagy hülyeségből károkat okozott. Márpedig a személyes csőd nem csak úgy magától van. Nőnek a kiadások, csökkennek a bevételek és egyszer tarthatalanná válik a helyzet. Ha meg valaki növeli a kiadásokat és/vagy csökkenti a bevételeket (független külsősként, pl. politikus), akkor az nem mondhatja, hogy szorri, semmi közöm a zügyhöz.

Na persze itt is illik disztingválni. A lehető legkevesebb kárt okozva kell gyógyítani. De azt pl. a zorvosok már régóta értik, hogy a gyógyszer méreg is egyben és a műtétnek kockázata is van.

Poltikusék nagyon szeretnek átesni a ló túloldalára (és ebben is élen járnak a fineszesek, nem kell mentegetni őket... jóelőre szólok).
Ha az ellenoldal vág bele a betegbe (műtét), akkor az máris gyilkosság, ha meg az enyémeknek nem kel fel a betege a műtőasztalról, akkor az egyszerűen szükségszerű kockázati veszteség.
Egy frászt! Talán ha függetlenek vizsgálják (és most pl. én a "nemszavazó" vagyok a független!), akkor elhiszem a vizsgálat eredményét.
@lenoardo999:

"Viszont lordart, mavo, nem tudom ursamajor stb. irreleváns, de egyetértő hozzászólásaira reagálva"

Mivel értettem én egyet?

Az pedig, hogy Árpád szorulni fog, mert belekötött az 5-ös számú Párttagkönyv tulajdonosába, nagyon is releváns.
@guszti: Egyébként mint fogyasztók, mint a kapitalista rendszer tulajdonképpeni fenntartói, az egyszerű állampolgárok is tehetnek valamit az ügy érdekében - azon túl persze, hogy összedobnak a kilakoltatott családnak új lakásra (mélyebben a zsebébe persze senki sem szívesen nyúl; vö. még: "Szívére veszi terhünk gondunk / vállára venni nem bolond") - fogyasztói bojkottal.

Meg kell tudni, melyik bank volt az, amelyik kilakoltatott - és sms-ekben, e-mailekben, fizetett hirdetésekben, óriásplakátokon mindenkivel tudatni, hogy "EZ A BANK LAKOLTATOTT KI EGY ÖTGYERMEKES CSALÁDOT!"

Abszolút kapitalista módszer, Árpinak egy szava sem lehet ellene.
@bólint:
ok, és Pilhál (vélemény-vezér, odamondogató bajnok) György múltbéli "újságíró"-skodásáról nincs konkrét infó?
ha emlékezetem nem nagyon csal, a 80-as évek elején mintha "igazodó" lett volna az akkori voszonyokhoz...
a rádióban nyilatkozott jólfésült riportban...
- Te, Laca bá!
- Mi van, Jóska fiam? Görbe a tégla?
- Az is.
- És még?
- Nem értem én eztet.
- No!
- Itt van ugye ez a Budafok. Kilakoltatás. Rendőrök. Tiltakozó képviselők. Újsághír.
- És?
- Nem ez az egyetlen kilakoltatás.
- Arra gondolsz, hogy a többi kilakoltatásnál nem voltak ott a képviselők? Például egy cigány családnál, mondjuk, Ózdon?
- Cigány család nem a banktól vesz fel pénzt, hanem az uzsorástól.
- Az is kilakoltatja őket, nem?
- De. Viszont sok nemcigány kilakoltatás is volt. Oda miért nem mentek tiltakozni? Miért csak most jutott eszükbe?
- Akkor még nem voltak képviselők. A mentelmi jog, ugye, meg satöbbi.
- Csúnya feltételezés ez, Laca bá.
- Te kérdezted.
- Ja. Mondjuk. De még valamit nem értek. Azt írja az újság, hogy az adósságuk 21 millióra nőtt, és ezt azért nem tudták fizetni, mert a terhes anyát kirúgták az állásából. Ennyi pénznek a törlesztő részlete borzasztóan sok, még akkor is, ha húsz évre veszik fel. Mondjuk, feltételezték, hogy az anyát, ha terhes lesz, nem rúgják ki, ami már magában elég necces, de akkor is, a gyesből meg a gyedből fizették volna? Ezekre bazíroztak a kölcsön felvételekor?
- Hát én azt nem tudom. Valamire csak bazírozhattak, mert a lesz, ahogy lesz, ilyen sok pénz ilyen hosszú időre való felvétele esetén ...
- Ott van aztán a világválság.
- Meg a görögök.
- Meg a Kósa.
- Ki tudta mindezt …
- Ki …
- Inkább lottózni kéne.
- Azt ugyan nem. Múltkor lottóztam, de elvitték a nagy nyereményt. Ha tudtam volna …
- Hát igen. Ki tudta, hogy elviszik …
nagyon dzsó poszt, tetszik!
épp azon gombolkoztam, az egész sajtónak nem kellene-e már fetrengenie a röhögéstől azon, ami a hétköznapjainkkal történik? beleszivárog az ostobaság onnan lentről!
Na végre összeraktam, mi történt pontosan ezzel a családdal. Van négy vagy öt gyerek(beszámolótól függően) meg van sok millió forint APEH tartozás. Az nem derült ki, ezt hogy hozta össze (gyerekgyártás megy, más kevésbé, mekkora vinnyogás lenne itt, ha cigány lenne az illető), és azt sem tudta, hogy az APEH-hal lehetett volna beszélni a rendezés feltételeiről.
Felvette a jelzáloghitelt valami nóném dél.koreai banktól, cseszte fizetni, aztán logikusan a banké lett a ház, aki új tulajnak adta el. Most megkérték őket, hogy hagyják el a házat, ami nem az övék. Ismét felvetül bennem, hogy lenne ez interpretálva, ha cigány családról lenne szó.

Szóljatok, ha nem csíkol valahol a történet, nagyon nehéz kideríteni a sok zsidózás/bankozás közepette, mi történt valójában.

Malac, olvastad a nő ovihoz írt nyílt levelét?
@lenoardo999:
Guszti írása tényleg nagyon jó. Csak egy adalék hozzá: mi a jó az állami kamattámogatásban? Ki találta ki ezt az őrültséget? A banknak fizetett kamattámogatás csak arra jó, hogy adóforintokból gyarapítsuk a bankok profitját.

Ha leteszi az állam valamilyen támogatandó cél (tipikusan ugye gyerekvállalás) mellé a garast, akkor célzottan apu-anyu kapja már a pénzt, ne a bank, aki rezzenéstelen arccal beépíti a hiteltermék árába! Még jobb, ha apu-anyu is inkább csak munkára ösztönző módon, adókedvezmény formájában kapja a támogatást.
@Cartman (ex Cartman):
"mi a jó az állami kamattámogatásban?"
El tudod adni a választónak, hogy segíted őt a lakáshoz jutásban.

"Ki találta ki ezt az őrültséget?"
Azt nem tudom, de Viktor vezetették be Magyarországon.

Ezzel igazából nem csak a bank jár jól, hanem az ingatlanfejlesztő is. A banknak édes mindegy, hogy ki fizeti neki a pénzt, az ügyfél, vagy az állam.
Látszólag mindenki jól járt, mert a bank több ügyfélhez jutott, mert olyan is fel tudta venni, aki egyébként nem. Az ingatlan fejlesztő is, mert több lakást is el tudott adni. A vevő is, mert hozzájutott, és nélküle nem jutott volna.
Azzal meg senki nem foglalkozik ilyenkor (ilyen a demokrácia), hogy a másik oldalon mindenki más szop miatta.
Aki lakást akar venni azért, mert a megnövekedett kereslet miatt felmennek a lakásárak és akinek eddig nem lett volna szüksége hitelre, mostantól van.
A becsületes adózó, mert végső soron ő fizeti ezt ki, akkor is, ha nem vesz lakást.
Az ingatlanfejlesztő, mert a támogatás visszavétele (már pedig erre sor kerül, amikor már nagyon kilóg az állam segge a gatyából) után egy leeső kereslettel és felduzzadt konkurenciával találja szemben magát és így tovább.
Ezek a hátrányok akkor is megmaradnak, ha adókedvezmény formájában valósítod meg őket és, mivel az embereknek továbbra is szükségük van hitelre hozzá, ezért a bank ebből is jól jön ki. Ő pedig nyugodtan be tudja építeni a termék árába, mert az ügyfél így is fel tudja venni a hitelt.
@kaffogó hebrencs:

Aránylag összeszedetten itt megtalálható. Nekem elég objektívnak tűnik.

www.origo.hu/itthon/20100618-kilakoltatas-budafokrol-riport-a-negygyermekes-csaladrol.html

Tehát, hogy @leonrado999 kedvéért releváljak is, röviden és tömören:

Anyu fodrász vállalkozó, aki összeszed 1,5 millió adótartozást. Egy gyerek.

A 1,5 millió kifizetéséhez + házfelújítás felvesznek 10 milliót 2004-ben. (Ha lúd legyen kövér alapon?)

Ikrek úton, anyuci repül az állásából. (Mint fodrász vállalkozó??)

Törlesztés nincs. Negyedik gyerek viszont van.

A tartozást az ismeretlen bank átadja egy követeléskezelőnek, ekkor már 15 milliónál tartanak.

Hitelt hitellel akar rendezni a jóasszony, de senki sem ad neki, csak egy nevenincs dél-koreai bank (Már oda is beszivárogtak a tudjukkik?)

A jóasszonyék tudták, hogy nem fogják fizetni a kölcsönt, de felvették. Az ő szavai szerint: "Tudhatták volna, hogy nem fogjuk fizetni, de a bank még jöv. ig.-et sem kért"

Törlesztgetés, árverezés, kilakoltatás.

Hát drága barátaim, ez igazi "cigánytempó". És a jóasszony még most is azt hajtogatja, hogy a háza kell neki. "nincs B-tervünk".

Na most az én szolidaritásom nem terjed ki odáig, hogy a gyerekeimmel szemben egy ilyennek fizessem ki (akár részben is) a házát. Akinek igen, az előtt megemelem a kalapom. Viszont az nem a Szlovákiában adót csaló bűnöző Bayer lesz, az biztos.
@Lord_Valdez: @Cartman:

"mi a jó az állami kamattámogatásban?"

Törzstagok ellenére ezt sem tudjátok!?
Malacka már legalább ezerszer levezette. Ha szépen megkéritek ezeregyedszer is megteszi.:)
@UrsaMajor: Egy dolog nem derült ki a cikkből: A KEDVES ÉDESAPA (ÉDESAPÁK?) MI AZ ANYJA PICSÁJÁT CSINÁLT EZALATT?

"Nincs B tervünk, nem is akarunk ezen gondolkodni": Eddig nem gondolkodtatok, most meg már tényleg felesleges...
@UrsaMajor: Ez a no name bank, bazi nagy székházuk van az Astoriánál. www.hitelkalkulator.com/bank/hanwha_bank.html
Mondjuk, gyereket is úgy érdemes vállalni, ha fel tudom nevelni abból, amim van. Nem állt a puskás ukrán a fejüknél, egyebüknél, hogy rajta, szaporodjatok!

És igen, odaadják behajtóknak a tartozást, rám is küldtek már gázosok, villanyosok ilyen - mingyá felnégyelünk! - típusú levélkét, egy-két havi 10-20-ezres elmaradásért. Pláne kedves, hogy meg se kaptam a csekket, amin be kellett volna fizetni. Nem cicóznak ma már.

De amikor a Pokorni nem!! hitelnemfizetés miatt de a telek adottságaiért kilakoltatta az oda jóhiszeműen beköltöztetett háromgyerekes családot 8 éve, kurva szó sem hagyta el senki ajkát. Fentebb linkeltem. Kiutalt nekik egy használhatatlan szükséglakást a hatkerben, oszt jónapot.
Az a három gyerek mennyivel értéktelenebb sorsú, mint ez a négy?

Fodrásznak bárhová el lehet menni, mai napság is tanulják ki a szakmát újak és helyezkednek el. Vagy otthon elkezd hajat nyesni, bodorítani és pénzt keresni.

Nagymamának adtak 10 millát? Mire, a nyugdíjára? Én se értek sok mindent. De kivel legyek szolidáris?
A zugligetiekkel az voltam. Azok nem voltak jó alanyok egy kis bankellenességhez, rendőrség ellenességhez, nem is ment oda jobboldali sírni a sorsukon a Fidesz-éra alatt.

Hogy szépen termelik ki a mradék erdőt meg mindent a XII. kerületben, horribilis áron eladva a telkeket - Gyöngyvirág utcai kertész-szakmunkásképzőben sem tanulhatnak már jó ideje hátrányos helyzetűek, mert kell a bazi szép nagy föld valamire majd - az meg kit zavar?
@Várúr: "Más egy eszement választási ígéret, más a politikai gyakorlat. Mellesleg adórendőrség létezik Nyugat-Európában és az USA-ban is."

Nyolc éven tartó tudatos hazudozás - lehet eszement ígéreteknek hívni. Ráadásul a böjtéjt már most isszák, nincs feloszlatva a rendőrség, nincs két hét alatt megoldott közbiztonság, a kilakoltatások pedig megkezdődtek.

Az adórendőrséggel nem az volt a baj, hogy létre akarták hozni, hanem az, hogy olyan jogkörrel akarták felruházni, ami alkotmányellenes. Például egy adórendőr testi kényszerítést alkalmazhatott volna és más hasonló finomságok voltak benne.

Most szabad az út az alkotmányos keretek átalakítására, ami nem illegális, de illegitim, tekintve hogy erre senki nem szavazott abból a 2.7 millió szerencsétlenből sem, aki 2/3-os többséggel ránk szabadította ezt a bandát.
"Egy idős férfi azt mondta, ami történt, "természetes dolog", hiszen "rendnek lennie kell", és az új tulajdonosnak is vannak jogai. Elmesélte, hogy ő is került már hasonló helyzetbe, a rendszerváltás után. Vállalkozni akart, de nem járt sikerrel, és hogy az adósságait kifizesse, eladta a házát, és vett egy kisebbet. "Ott van, az a nagy ház az utca végén, az volt az enyém" - mutatta. Szerinte a Tauzin családnak is ezt kellett volna tennie ellenállás helyett."

Vannak még normális emberek.
@Várúr:
lassan írom, hogy megértsd: nettó 15 ezer forinttal csökken édesanyám fizetése. ja, és augusztus 1-től berendelték az összes pedagógust. nyári szabi off.
de ez mind dicséretes dolog, mert a fidesz csinálja, igaz? gondoltam.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
Elnézést a késéeledő reagálásért.

Nem vitás, hogy aki nem ment el szavazni, annak nem volt fontos. De - nagyon de - azt ordibálni, hogy a nemzet kétharnadának felhatalmazása legitimál minden baromságot (jó esetben - rossz esetben cinikus fondorlatoskodást) hát tudod, ezt a pofátlanságot még ovitól is meglepőnek találom.
Nyolc millió szavazásra jogosult állampolgárral megetetni, hogy 300 ezer alatt rosszabb adózás jön, hogy élezzük a szlovák-magyar ellentétet, stb., mert kétharmad haza így döntött... Döntött a fenét. Fideszes barátnőim is fejcsóválnak.
Egyébként pontosan kellett tudniuk, hogy mi van, mert ha nem, akkor hülyék és monnyanak le. Ne óbégassanak, hogy a Bajnai elszúrta, ugyanis a Bajnai hozta viszonylagos rendbe.
És hol vannak a tömegsírra való csontvázak?
Tisztelem meggyőződésedet és kitartó lojalitásodat, de a tényeket sajnos nehéz lepofozni a szinpadról.
@Lord_Valdez:
Két szempontból is ég és föld a különbség, hogy adókedvezmény vagy banknak kifizetett kamattámogatás formájában adják a támogatást:
1. Az adókedvezményhez adót is kell fizetni, ráadásul - tipikusan - több adót, mint amennyi kedvezményt igénybe szeretnél venni. Tehát munkára, sőt bejelentett, adott esetben minél nagyobb jövedelemre bejelentett munkára ösztönöz.
2. Ha közvetlenül a hitelfelvevő kapja a pénzt, akkor nem lehet beépíteni a hiteltermék árába a kedvezményt. Ez egyébként nagyon komoly probléma. Nemhogy szimpla lakáshitelt, de már szabadfelhasználású hitelt is lehet kb. olyan feltételekkel kötni, mint amilyenekkel anno mi felvettük a fészekrakót. Mi nem kapunk ilyen kimutatást, de egy haverom igen; az ő bankja minden évben értesíti, hogy mennyi támogatást vett igénybe. Évente kb. fél millió forintot jelent ez az ő esetükben. Ennyivel dotáljuk tehát évente a bankot(!) az ő hitelük ürügyén!

"Azt nem tudom, de Viktor vezetették be Magyarországon."
Ők a kisebbik bűnösök. Ha jól emlékszem, a ciklus vége felé vezették be, és tényleg nehéz megmagyarázni (hmmm...), hogy miért nem működött a piac szabályzó szerepe, hiszen jól működő verseny esetén nem fordulhatna elő, hogy a bankok szó nélkül lenyelik a támogatást. De miért nem mozdult a szoci-szadi kormányzat nyolc(!) éven keresztül, amikor bebizonyosodott, hogy nem működik a rendszer? Sőt! Efelett szépen elsiklottak, az adókedvezményt viszont lefelezték...
@Rod:
"ja, és augusztus 1-től berendelték az összes pedagógust"
Hova rendelték be? És főleg: minek?
@UrsaMajor:

Mi a régi nicked?

Tóta W. Árpád

Te nem óhajtanád aláírni a legújabb feketelistát?;-]
@anyátok:
Bocs, aki dühös, ne írjon.
Szóval:
késlekedő* és 200 ezer alatt*.
Remélem, TWÁ nem moderálja ki a helyesbítést csak azért mert még nem legitim. De ez legalább nem növeli a papirfogyasztást.
Ismételten kérdezem: miért kell fákat kivágni, hogy egyetlen napig élő Bayer cikkeket nyomhassanak papirra, amikor mindez fájdalommentesebben is megoldható?
@kaffogó hebrencs:
Sokakkal ellentétben remélem, hogy Pintér kétségtelen szakmai gyakorlatával rendet tud csinálni előbb utóbb. Viszont ki is igérte, hogy ezt a csodát két hét alatt tudja prezentálni?
Kerületemben három éve nem volt tanácsos este gyalog járni - no nem a bűnözők, hanem a kutyapiszok miatt. Mostanra több kutyát látok, de kevesebb taposóaknát. Ehhez azonban három év kellett. Félek, a bűnözést nehezebb lesz felszámolni.
@Rod:
Akkor sírj, ha 15 ronggyal kevesebb visz haza kedves édesanyád. Nemtom, aug. elsejei berendelésnek mi lehet az oka.
Engem főisk. vendégtanárként nem rendeltek be.
@kaffogó hebrencs:
Tévedés. Én pl. ezért szavaztam rájuk. Világos volt minden épeszű választó előtt. Épp ideje, hogy vége legyen a maszatolásnak. Toldozott-foldozott alkotmány kell a fenének. Aztán lehet a frusztráltaknak keseregni. Árpi posztja épp a megfelelő fórum.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: melyik lista? a gyurcsányvédelmi vagy a sima weimaros?
@Tóta W. Árpád:

Hát a gyurcsányvédelmist, aszt!

"El a kezekkel Gyurcsánytól!!!"

Tudod, ezek a listák arra jók, h faszán mutassák a célzás helyét: "ide lőjetek".

Melyik a weimaros? Linkelnéd?
@Cartman (ex Cartman):
1. Mivel a hitelvételhez is jövedelemigazolás szükséges, ez nem különbség.
2. Dehogynem lehet beleépíteni. A bank mindig annyit kér, amennyit az emberek megadnak. Ha a támogatod a hitelfelvételt, akkor többet is el lehet kérni érte. Kb. úgy, mintha adnék neked egy utalványt, amit csak nálam lehet beváltani. Naná, hogy emelek az áraimon.
Összességében az, hogy közvetlenül a banknak utalod, vagy előbb kifizeted és ő fizeti be, nem nagy különbség. Talán annyival rosszabb, hogy esetleg másra költi el.

Nem véletlenül a vége felé vezették be. Az egyik ok, hogy a 2000-es évek eleji recessziót ellensúlyozzák. A másik, hogy választás közeledett, ezért ennek az árát már nem az ő ciklusukban kell kifizetni és igen népszerű dolog.

A piac tökéletesen működött. Ennek ez a normális hatása. Kikompenzálta a zavaró beavatkozást.

Csináltak, behoztak pár szigorítást, de alapjaiban nem merték eltörölni, mert az nagyon népszerűtlen lett volna.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: nem tudom már, hol láttam a másikat, az csak ilyen standard demokráciaféltős. amúgy van miért aggódni, csak én nem tartom sokra az aláírógatósdit.
@Tóta W. Árpád:

Egy dologért kiállni egészen más, mint egy személyért. Nekem sem tetszik egy pár dolog (főleg személyzeti kérdések), ráadásul önszopatásba viszi át őket, hacsak el nem törlik a 2014-es választást...

Néha az az érzésem, nem tanultak a hibáikból, pedig a kormányzati lépések nem tűnnek rossznak.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "hacsak el nem törlik a 2014-es választást..."

azt majd csak az onkormanyzati valasztas utan lepik meg...
hohó mit olvasok, végre egy értelmes kezdeményezés. :)
save fletó! save the world!
@test subject #28: Aki megment egy embert, a világot menti meg.
@Cartman (ex Cartman): "De miért nem mozdult a szoci-szadi kormányzat nyolc(!) éven keresztül, amikor bebizonyosodott, hogy nem működik a rendszer?"

Erre két *egyenrangú* válasz van.

1./ Semmivel nem voltak különbek elődeiknél. [semmi konfliktus a választókkal, sőt...]
2./ A fidesz már a választás előtt ekezdte ekézni őket, hogy ha bármihez hozzányúlnak, akkor az nemzetvesztés.
Mond csak emlékszel még, meddig emlegették fel a gázárat? Hülyék. Mind. Akik mondogatták és akik hittek benne. Egyaránt.
@anyátok: "Nem vitás, hogy aki nem ment el szavazni, annak nem volt fontos."

Látom Te sem látod át.
Sok ember *szerett* volna szavazni, ha van értelme.

Ha egy élelmiszer bolt tele van romlott kajával, akkor Te hiába állítasz be azzal, hogy éhes vagy.

Kérdés, hogy akarsz választani (valami kaját)? Gondolom nem.
Kérdés, hogy nem választod egyiket sem, mert rosszul lennél tőle? Számomra nem kérdés, inkább egyikből sem kérek.
@Várúr: "Tévedés. Én pl. ezért szavaztam rájuk."

Tehát örülsz a vesédet bármikor szétrugható adórendőrségnek de bajod van vele, ha a bank érvényesíti a jelzálogszerződést.
@amergin: "fizetett hirdetésekben, óriásplakátokon mindenkivel tudatni, hogy "EZ A BANK LAKOLTATOTT KI EGY ÖTGYERMEKES CSALÁDOT!""

A bank meg --teljesen jogosan-- olyan plakátokat fog kitenni, hogy 'ön azért fizet 13,4% extra felárat törlesztő részletében' mert a hülyék nem hagyják kilakoltatni a nemfizetőket.

Persze ezt törvényben tilthatjuk, de akkor a bank egyszerűen csődbemegy, és ez azért nagy gond --a szokott procedurával ellentétben--, mert SENKI nem lesz hajlandó a helyére lépni ilyen feltételek esetén.
"...az a tanulság, hogy bármilyen színvonalasan lehetsz jobbos, a közönséged akkor is hülyékből fog állni."

nem szokásom vagdosódni, sőt hajlamos vagyok arra hajlani, hogy a értelmesebb emberek fityesztől messze vannak, de azért azt el kell ismerned, a baloldal sem panaszkodhat ostoba szavazók terén...
Biszku Béla (Béla bácsi) példája bizonyítja, hogy érdemes kommunistának lenni, bűneinek nincs különösebb következménye:

magyar.film.hu/filmhu/hir/biszku-bela-oroksege-maig-hat-biszku-bela-skrabski-fruzsina-novak-tamas.html
TWÁ:
Az a baj, hogy mivel Te is, meg BZs is más-más célfüggvény mentén működtök, nincs akarat a kiegyeztetésre, álláspontok közelítésére. Ebben az esetben fölösleges a párbeszéd, marad az egymás gyalázása.

Én mégis megpróbálom a lehetetlent; kimozdulni a szadesz-fityesz tengelyről:
az amit te írsz logikus; ha valaki hitelt vesz fel, azt fizesse vissza, tulajdonával feleljen érte.

Azonban nem az a cél, hogy a tulajdon el legyen véve, hanem az, hogy az vegyen fel kölcsönt, aki tudja törleszteni.

Ha a bank ebben hibázik, azaz olyan embernek ad kölcsönt, aki nem tudja törleszteni, max megbünteti a PSzÁF túlzott kockázatvállalás miatt, esetleg kockázatbesorolási tévedés miatt. Azonban ez a hitelfelvevőnek azt jelenti, hogy elvették az ingatlanját, csalással, amit nagyon nehéz bizonyítani. Ez a gyakorlat, gyorsan hoz a banknak pár milkót, azonban gyarapították a hajléktalanok számát, ahonnan a statisztikák szerint csak a társadalomból kiesés fele vezet gyorsforgalmi út, vissza nem. Szóval mi a közösség aligha nyertünk rajta.

Ál-liberális duma amit te nyomsz, BZs, meg zsidofób. Ha ezen túlléptünk, mehetünk tovább: a szociális háló működtetése nem öncél, az ha jól csinálják megalapozza a társadalmi stabilitást, ami Mo-n igencsak fogyóban van. A háló segéllyé és anyagi kérdéssé redukálása (reform)populista húzás, nem a munkaképesek és a gyerekek életútjának elvágása vezet a gazdagabb jövő felé.
@kaffogó hebrencs: És az adórendőrség mindenkinél egyformán rúg majd, ha meglesz? Azért Kaya Ibrahim csak nem tűnt elő évekig, Juszt Lászlónak akkor nyilatkozott, amikor már következmény nem érhette index.hu/belfold/kayaibra8837/...
@kaffogó hebrencs:

figyelem, esetünk 1,5 milliós APEH tartozással indult. 2004-ben az bizony egy az átlagnál igencsak jobban kereső ember egy évi bére volt ám ...

és ugyanezek hőbörögnek, hogy a zadócsalás az fúj
tényleg, olyan mikor lesz, hogy bájer oligarcházik, mert csányi baráti körré alakította át az mlsz-t? :-DDD
@eMeL:
"semmi konfliktus a választókkal, sőt..."
De hát épp ez a lényeg, hogy ebben a fajta kamattámogatásban semmi jó nincs a T. Választónak!

"A fidesz már a választás előtt ekezdte ekézni őket, hogy ha bármihez hozzányúlnak, akkor az nemzetvesztés."
Nagyrészt - sajnos - hülyék a magyar választók. Intelligens politikus ezért szétválasztja magában a politikai kommunikációt és a tényleges törekvéseit (ez az, amit pl. Tóta W. is olyan nehezen fogad el, elsősorban a Fidesztől). Ha nem így tesz, nem él meg a magyar politikai piacon.

"Számomra nem kérdés, inkább egyikből sem kérek."
A jelenlegi felhozatalból én még tudok (legkisebb rosszat) választani. De azért értelek, el tudok olyan helyzetet képzelni, amikor én sem mennék el. Ilyen lenne, ha pl. csak az MSZP és az SZDSZ szerepelne a cédulán... :)
@Lord_Valdez:
1. Ha komoly jövedelem- és hitelképesség-vizsgálatot alkalmaznának a bankok, nem köszöntött volna be a válság. Még ma is bőven találsz olyan hirdetést, hogy "már minimálbérre is..." (+ BAR listásoknak, stb.)
2. "Ha a támogatod a hitelfelvételt, akkor többet is el lehet kérni érte. Kb. úgy, mintha adnék neked egy utalványt, amit csak nálam lehet beváltani." De az utalványt nem csak nálam lehet beváltani! Két sarokkal arrébb van egy másik bank is! Miért nem működött köztük a szent és sérthetetlen szabadverseny törvénye?

"Összességében az, hogy közvetlenül a banknak utalod, vagy előbb kifizeted és ő fizeti be, nem nagy különbség."
Elvben tényleg nem, a jelenlegi formájában is kellett volna működnie. Ezért csak feltételezem, hogy ha nem közvetlenül a bank kapta volna a pénzt, akkor talán jobban működött volna a támogatás, és nem épült volna be (vagy legalább nem az utolsó fillérig) az árba. Egyvalami viszont biztos: lépni kellett volna valamit, amikor kiderült, hogy ez így nem működik!
@eMeL: "Számomra nem kérdés, inkább egyikből sem kérek"

Az LMP-re is lehetett szavazni.
@eMeL: " [semmi konfliktus a választókkal, sőt...] "

Sőt. Pl. TB reformok, pl, stb.
@Várúr:

"A kommentársak derékhada szerint helyes kilakoltatni az önhibáján k í v ü l nehéz helyzetbe került ötgyerekes családot abból a házból, amit a nagyapó épített."

ehhez képest:

"hitelük még 2004-ből származott, akkor fodrász vállalkozóként dolgozott a kétgyermekes anya, és a költségek, a rezsi és a gyerekek nevelése miatt másfél milliós APEH-tartozásuk gyűlt össze"

na, szóval ugye először is nem fizették be az adó egy részét

"Akkor már állandóan zaklatott az APEH, hogy elárverezik a házunkat, úgyhogy a tartozások kiegyenlítésére meg a ház felújítására az anyukám felvett tízmillió forint jelzáloghitelt."

aha, szóval 1,5 millió az APEH-nek, de legyen a duplája, 3 millió. a maradék 7 milliót felújításra? azt hogyan szerették volna visszafizetni? amikor az APEH-nek nem harmadannyit nem tudtak kifizetni? épelméjű az ilyen?

"Tudhatták volna, hogy nem fogjuk tudni fizetni, de a bank még jövedelemigazolást sem kért"

persze, hogy nem kért, ott volt a nyilvánvalóan nagy értékű ingatlan, mint fedezet. de aki úgy vesz fel hitelt, hogy tudja, hogy majd nem fizeti vissza, az mire számít? plusz ezek után hőbörögni, legfőképpen pedig az új tulajdonost zaklatni, hogy biztos ingatlanmaffiás, az erőteljes elmebetegségre utal

viszont a szomszédokról legalább kiderült, hogy normálisak

>>Egy szintén a közelben lakó asszony pedig azt mondta, nem érti, miért kellett az elején tízmilliós itelért folyamodni. "El kellett volna menni szépen. A bank nem szociális intézmény, nem nézi, hogy kinek hány gyereke van" - mondta.<<

úgy bizony, úgy bizony!
@Cartman (ex Cartman): @Várúr: berendelték őket DOLGOZNI. hogy mit kell csinálni, senki sem tudja, de bent kell lenni, megmondták az okosok.

a kevesebb fizetést egyébként már az okos kijelentés miatt megemelkedett törlesztőrészlettel érezni kezdtük, azt hiszem "jogom van" sírni. de lehet, hogy ezt is betiltják, mint a véleményszabadságot.

főiskolai vendégtanár bárki lehet, ezzel most nem sikerült felvágni :)
Kedves Árpád,ez a Bayer Zsolt - szerintem különösebb indulat nélkül - leázalagozott téged,"s ez biz' fájhat nagyon";cserébe te rászabadítottad a rémes skriblert a gyanútlan Index-olvasókra.
Persze,lehet,hogy ez nem is olyan nagy baj;legalább megtudhattuk,hogy az elmúlt pár ezer évben/gyakorlatilag a te színre lépésedig tartott ez az édeni időszak/ az emberiség egységesen, nagy biztonsággal és tévedhetetlenül különböztette meg a jót a rossztól, a helyest a helytelentől, és ennek megfelelően cselekedett.Hála a népmeséknek és úgy általában az epikus és lírikus műveknek, no meg az írástudóknak.
Aztán az emberiség rohamosan romlani kezdett,de B.Zsolt szerencsére nem.
Árpád,szerintem ne kérj ettől a férfiútol helyreigazítást.Jobb lesz, ha ázalag helyett protozoának aposztrofál?Ennél többre nem számíthatsz,de nincs is szükséged rá.
Magyarországon a jelenlegi bankrendszer fennmaradása - vagyis az a gyakorlat,hogy a bankok a kockázatokat olyanokra hárítják,akiknek semmi közük a gazdasági folyamatok alakulásához,a válság további elmélyüléséhez vezet.Mondta Róna Péter nemzetközi hírű közgazdász,kb. fél éve.
@anyátok: "Az LMP-re is lehetett szavazni."

Azért ne csináljunk már úgy, minha ők valami komoly alternatíva lennének, bár nálam kaptak egy esélyt.
@Rod:
Mélyen tisztelt pedagógus anyukád fiának: eszembe sem volt "felvágni". Csupán azért mondtam, mert nálunk a tanárok közül senkit se rendeltek be, fiam egyházi gimijébe sem. "Bárki lehet "főiskolai vendégtanár" - mondod. Hm. Tőlem mindenesetre kértek hozzá diplomákat, nyelvvizsgát, publikációkat, stb. Mindig tudtam, hogy nem tartozom a "bárki"-kategóriába, így a vizsgálódás nem sértett. Remélem, téged is csak a csalán sért, a parlagfű, vagy a kannás bor.
@Várúr: Azért itt írdogál pár értelmiségi. Szóval diplomákkal, nyelvtudással, publikációval meg ehhez hasonló dolgokkal itt ne érzed magad nagyágyúnak. Én is publikáltam már angolul nemzetközi portálon, aztán mégsem érzem úgy, hogy én szartam ki a spanyolviaszt.

Ha meg annyira tanult vagy, érdemes lenne átnézni A "JELZÁLOGHITEL" fogalmát. Utána elolvasni ennek az ötgyermekes szerencsétlennek a múltját.
És akkor látni fogod, hogy ez a nő nem a bank meg a Gyf, hanem a saját hülyéségének az áldozata.
@kaffogó hebrencs:
Nem azért, mert komoly alternatíva, hanem azért, hogy az egyharmad mégse nézzen ki teljesen kétharmadnak.
@kaffogó hebrencs:
Mindenesetre, eddig nem bántam meg, hogy rájuk szavaztam. De még van négy évük ellenzékiségre.
@Tóta W. Árpád:
Hemingway szerint: "Ne kérdezd, kiért szól a harang. Érted is szól." Mint a legtöbb élőlény esetében, tán Qrcsány miatt is elmorzsolnék egy könnyet, ha a harang érte szólna. De a 108 petíciózó szellemi véglény hamiskás vuvuzelája nem hat meg.
Akkor Bayer Zsoltitól fogok kölcsön kérni! Ő ezek szerint simán ad, amennyit tud, és vissza se kell fizetnem!
@mavo:
A jóasszony tán nem épelméjű valóban, ám a gyerekei azok... Legalábbis vétlenek. Nem mellesleg a történet a durva adóprésről is szól. A bankok mohó, eszement hitelezési gyakorlatáról és az emberi szolidaritás hiányáról is. Ezt pedzegette Bayer személyeskedően, a maga... hm... orrfacsaró módján. Stilárisan Árpád és közte túl nagy különbséget nem látok. Pontosabban egyet mégis: az index-poszt bevallottan provokatív, vitákat gerjesztő, nyelvileg is formabontó műfaj, míg egy napilap jegyzete messze nem az, kivált, ha az adott szerző és lapja saját magát a jobbközépen próbálja meghatározni.
@mavo:
Az mlsz már rég az, sőt, nevetséges gittegylet. S ha még csak az volna...
@egy maréknyi dollár: "Magyarországon a jelenlegi bankrendszer fennmaradása - vagyis az a gyakorlat,hogy a bankok a kockázatokat olyanokra hárítják,akiknek semmi közük a gazdasági folyamatok alakulásához,a válság további elmélyüléséhez vezet.Mondta Róna Péter"

akarki mondta igy van, ezt persze Arpi nem latja át. ahogy azt sem tudja, hogy egy ilyen kilakoltatas svajcban ami 1000szer következetesebben kapitalista orszag mint a mienk, ELKEPZELHETETLEN...
UPS ELEMENT AKARATALAN...

szoval ott tartottam, hogy felgyarmati sorban vagyunk... (baloldaliaknak felpreferialis) de hogy ennek meg orulni es tapsolni is kelljen!!!?
@Cartman (ex Cartman): "Egyvalami viszont biztos: lépni kellett volna valamit, amikor kiderült, hogy ez így nem működik!"

biztosan!

DE KINEK?
@kaffogó hebrencs:
Tudod mit? "Nagyágyú" helyett leszek neked kiságyú, te kisagyú. Ha már mások vitájába szemtelenkedsz, melyben tanárokról volt szó: szarok rá, melyik angol portálra eresztettek be pidgin angoloddal (ha egyáltalán tudod, mit jelent a pidgin). A vitázó szerint bárki lehet főisk. vendégtanár. Nem lehet. Te azonban lehetsz érvelni képtelen nagypofájú grafomán ballib. Ennyit közöltem a jó modor okán.
BSz 2010.06.21. 14:51:23
"max megbünteti a PSzÁF túlzott kockázatvállalás miatt, esetleg kockázatbesorolási tévedés miatt"
EZ CSAK ELVI LEHETŐSEG, gyakorlatban is a birsagok mellenyzsebbol kifizethetők...

jeleneleg is per folyik egy bank ellen, mert a magyar banktorvennyel ellentetes a gyakorlatuk, errol egyszer hirt adott az idex, azota nema csend, holott minden hitelesnek perelnie kene...
határpzottan uyg emlekszem, hogy Árpi rendszeresen lehülyezte azokat akik fel mertek vetni, hogy pénzért irkál ilyeneket....
BZS meg azalagot hasznal---én nem latok különbséget...
@Várúr: Azért bocsáss meg, véglényként Parti Nagyot, Kornist, Kertész Ákost, Lukáts Andort tán mégsem emlegetném. Mert nem a te kedvenceidet támogatja. Ezek azért valakik.
"Ezt pedzegette Bayer személyeskedően, a maga... hm... orrfacsaró módján" Ő ázalagozott, te véglényezel="Ázalék-

v. ázalag-állatkák (Infusoria, állat), az állati véglények (Protozoa) egyik osztálya, amelynek képviselői mikroszkópos kicsiségüek v. legfeljebb 1-2 mm. nagyságuak.", mert xy nem tetszik neked, helyesebb a politikai nézetei nem illenek a világodba. Ugyanazt teszed, mint BZS, aki azért némileg csak-csak orrfacsarónak mondasz.
Tényleg nem lehet más véleményét elfogadni sértegetés nélkül? Nagyon lehengerlő vagy, de tényleg nem értem, mire ez a nagy indulat?

És
a 2002-ben kiköltöztetett három zugligeti gyerek tehetett bármiről? Még a szüleik se. De az a sztori nem ugye illik a mostani fúj bankok!-szlogenbe... Meg az nem a mocsadék banknak nyaló komenisták sara.

Sajna, 1 hülye anya/apa szar helyzetbe bírja hozni magzatait. Miért nem akkor fordult jószándékú jobboldali szakértőkhöz - Járai, Szapáry, csupa bankár - nyílt levélben a hölgy, amikor kezdett körmére égni a dolog? Ez most kurvanagy PR-akció a bevezetendő bankos adóhoz.
Aki nagykorú és felelős ember, az tud számolni, legalább szorozni. Belinkeltem a dél-koreai bank hitelkalkurátorát. Azért nem voltak infók eltitkolva. Úgy vette fel, maga mondja, hogy úgyse fizeti ki. Ez kicsit durva.
@Cartman (ex Cartman):
"a politikai kommunikációt és a tényleges törekvéseit (ez az, amit pl. Tóta W. is olyan nehezen fogad el, elsősorban a Fidesztől)"
Ez alapvetően nem lenne baj (nem a francokat, de elviselném), ha közben nem pofázna arról, hogy ez elfogadhatatlan.

1. A bankok azért nem alkalmaztak komoly jövedelem vizsgálatot, mert az állam támogatta a lakásvásárlást. Ezért aztán a lakásárak folyamatosan nőttek és így a lakás remek fedezetet nyújtott, ami lehetővé tette, hogy ne kelljen jövedelem megkötéseket tenni.
2. A többi bank pont ugyanolyan, mint te. Ők is emeltek, mert megtehették, elvégre ömlött a pénz a piacra.
Működött a verseny. Mindenki emelt, nagyjából azonos szintre. Följebb nem tudtak, mert akkor elveszítik az ügyfelet. Lejjebb, meg minek, azzal nem nyersz semmit. Mindenki azt az árszintet célozza meg, ahol az ügyfélszám és az egy ügyfélre eső nyereség szorzata maximális.

Talán nem épül be 100%-osan, ellenben sokkal több adminisztrációval jár és számos extra kockázattal.
@eMeL: eMeL · emel.blog.hu/ 2010.06.21. 14:51:22

"A bank meg --teljesen jogosan-- olyan plakátokat fog kitenni, hogy 'ön azért fizet 13,4% extra felárat törlesztő részletében' mert a hülyék nem hagyják kilakoltatni a nemfizetőket."

Kedves Emel!
nem es nem...
a bank persze kiirhat ilyet de nem lenne igaz, ha igazat kéne irniuk...
azt irnak, azert kell extra felarat fizetni higy 10 szer akkora profitja kegyen a banknak nalunk mint odahaza Nemetorszagban....
ennek te orulsz de en nem.
@anyátok: "Az LMP-re is lehetett szavazni."

Egy két példát talán: mi is a céljuk, mit szeretnének tenni, hová kívánják eljuttatni az országot?
@Rod:
És biztos, hogy ez központi intézkedés? Mert nálunk nincs ilyen, pedig közoktatásban dolgozom.
@Lord_Valdez: "Mindenki emelt, nagyjából azonos szintre. Följebb nem tudtak, mert akkor elveszítik az ügyfelet. Lejjebb, minek?"

Ahá, spontán. Kartellek nem is voltak,
@Karesz (Charlie): "10 szer akkora profitja kegyen a banknak nalunk mint odahaza Nemetorszagban....
ennek te orulsz de en nem."

Talán a személyeskedést hanyogoljuk. Gőzöd sincs mit gondolok a bankokról.
Íme hogy megtudhasd, mielőtt legközelebb beszélsz:
emel.blog.hu/2010/06/09/bankok_porazra

A hozzászólásodból annyi azért látszik, hogy nem értesz hozzá. Én sem, mivel nem ez a szakmám, de legalább gondolkodom és nem az érzelmek szólnak belőlem ;)
@Lord_Valdez:
Lord_Valdez 2010.06.20. 21:33:30
" A bank mindig annyit kér, amennyit az emberek megadnak."

kedves Lord? hionna tudsz ekkora baromsagokat leirni?

a bankok beetetnek, realkamatot adtak a hitelre, aztan joguk volt megvaltoztatni a felteteleket...Te ne tudnad?
@eMeL: "mi is a céljuk, mit szeretnének tenni, hová kívánják eljuttatni az országot? "

A céljuk ugyanaz, mint mindnyájunké: rendbetenni és előrevinni az országot - ők speciell demokratikusan.
A többi céljukat nem ismerem, de a sajátomat tudom: nem akarok megint diktatúrában élni. Orbán-diktatúrában sem.
@Karesz (Charlie):

Szia Karesz!

"azert kell extra felarat fizetni higy 10 szer akkora profitja kegyen a banknak nalunk mint odahaza Nemetorszagban...."

Van erre valami konkrét számadatod is, vagy csak "hallottad valahol"? :-)
@a szív fészkei:
A felsoroltak közepes írók, köztudottan erősen elfogult személyek, Parti Nagy főképp. Ez itt egy komment, nem esszé.
@Karesz (Charlie):
Tudom, naív vagyok, de a kormánynak és a parlamentnek. Elvileg nekik kéne a társadalmunkat vezetni, szabályozni. Legalábbis elsősorban.
@a szív fészkei:
Mellesleg alkalmazkodon a hely szelleméhez (tudod, genius locii)
@a szív fészkei: Na, kicsit fogalmazásgátló hatás alatt vagyok, bocs.:-)) Alany-állítmány egyezés hiánya, "helyesebben", tényleg 2-szeres szóismétléssel - jó jézus SP-osan, egy főiskolai tanárnak merek ilyen slendriánul írni! Mindegy, úgyis leugat majd. :-D

Aztán. Miért nem csak az OTP-hez megy, aki gyűlöli a leánybankokat? Mert hogy azok kihurcolják a magyar véren kiszivornyázott 10-szeres hasznot. Ki kényszerít valakit dél-koreai, német, olasz, francia cégekhez? Mert ott vannak az utcában?

A habfehér színmagyar OTP jenhiteles dolgairól pár keresetlen vélemény: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9186186
Ők kiknek a zsebére dolgoznak? Ha nem külföldié a hasznon, csak a Csányié, akkor nincs gáz? Azon a jenen hányan buktak?
"A devizahitelezés nem az ördögtől való" - fogalmazott Csányi, kiemelve, hogy a jen alapú hitelekről sem született még döntés" - 2008. 09. 18-as origo-hírben.
@Várúr: Ja, közepesek és elfogultak. Aham. Kösz, hogy szólsz. Hogy én milyen hülye ízlés-ázalagságban éltem eddig! Na ezért jó idejárni. Okulok, by Lenin bá: tanulni,tanulni, tanulni.

A Génius Lacit meg üdvözlöm!
@Várúr: "Nagyágyú" helyett leszek neked kiságyú, "

Te saját bevallásod szerint egy tévé székház gyujtogató vagyol, még szerencse, hogy a gyerekeimet magániskolába fogom járatni általánostól egyetemig, ahol nem a magadfajták fogják az életre tanítani.

Arra gondoltál már, hogy az légy, aki vagy, kiságyú helyett?
@Lord_Valdez:
Anyátok részben megelőzött, de azért hozzáfűznék egy-két dolgot.

Az, hogy Orbánék bevezették a kamattámogatást, szerintem azért nem volt rossz ötlet, mert akkoriban a lakáshitelek piaca (és ezzel együtt nyilván az építőiparnak ez a területe) nem volt épp fickós állapotban. Felpezsdítették a keresletet, és évekig valóban kedvezőbb volt támogatott hitelt felvenni. De aztán nyomásosba fordult a hitelpiac, olcsó lett először a (nem támogatott) lakáshitel, később pedig a szabadfelhasználású is, de a támogatott termékek ára nem követte a trendet. Ekkor kellett volna lépni. Legkésőbb ekkor. Mert - tulajdonképpen - a kamattámogatással nem csak a bankokat finanszíroztuk az adónkból, hanem rajtuk keresztül a sok nyaralásra és karácsonyi ajándékra felvett agyrém kölcsönt is.

A srác, akitől vettük a lakásunkat, egy motorboltban dolgozik. Egyszer amikor bent jártam nála a boltban, mikőzben ő épp a harmadik verziójú adásvételit írta alá (orrba-szájba szivatott minket a bank a hitellel, pedig még bennfentesünk is volt), én elmerültem a kínálatban. Ő vigyorogva a kezembe nyomott egy kb. három lapból álló "papírköteget".
- Tetszik az a motor? Írd alá, holnap viheted!
- Önrész, fedezet?
Erre csak legyintett...

Vért izzadtunk tehát egy ingatlanfedezetű, önrészes hitellel, miközben egy aláírással elvihettem volna egy két és félmillió forintos motort... Piaci alapon... :)
@a szív fészkei:
Kűdd el hozzám, átadom! Vagy tartsd magadnál. Jól jöhet még :-))
@anyátok:
Ehhez még kartellekre sincs szükség. Egyszerűen csak figyelni kell arra, hogy mit csinál a konkurencia.

@Cartman (ex Cartman):
Nem érdeke, hogy pl. ne lehessen szerződést változtatni. Akkor a bank magasabb kamatot kér és ez nem tesz jót a gazdaságnak és így a népszerűségnek.

Igazság szerint elsősorban az embereknek kellene fellépniük. A legfontosabb szabályozási kört nem az állam jelenti, hanem a fogyasztó.
Pl. nagyon kényelmes szidni a bankokat, de az átlag ügyfél ugyanannál a banknál marad élete végéig függetlenül attól, hogy elégedett-e. Egy ilyen ügyféllel aztán tényleg bármit meg lehet tenni, mert úgyse megy el, vagy veszi ki a pénzét.
@kaffogó hebrencs:
Még nagyobb fasz vagy, mint hittem. Nem gyújtogattam a tévé előtt, sose mondtam ilyet, csak épp ott voltam vagy tízezred magammal.
@kaffogó hebrencs:
Mellesleg olvass kafi... Rólad mint kisagyúról írtam. Csak tovább ne zsugorodj. Engem pedig ne untass tovább.
@Cartman (ex Cartman):
Szerintem akkor is rossz ötlet volt, de sajnos, Matolcsy a legrosszabb fajta keynesiánusok közé tartozik (a mostaniak már megtanulták, hogy a direkt élénkítés nem megy, ő nem) és közeledtek a választások, tehát valamit lépni kellett.

A nem-támogatott forinthitelek nem voltak olyan olcsók (különösen nem, miután Megyóék (vagy az már Feri volt?) szigorítottak egy sort rajta, mert kezdett nagyon sokba kerülni), a devizahitelek voltak azok (ld. még a világgazdaság pénzbősége, amit nem kis részben az amerikai állam által fújt lufi okozott) és azok terjedtek el, mint általános hitelek. Gondolom a motor is az volt.
Nem nagyon tudom, hogy hogy lehetett volna fellépni. Egy masszívabb kamatcsökkentéssel talán, de annak brutális mellékhatásai lettek volna.
@Lord_Valdez: "az átlag ügyfél ugyanannál a banknál marad élete végéig függetlenül attól, hogy elégedett-e"

A pol.elit meg asszisztál a váltás megnehezítéséhez ;(

Informatikusként tudom, hogy az egy lózunk, amivel a giró magyarázza, miért nem tudja hordozhatóvá tenni a bankszámla számokat, mint ahogy az a mobilszámokkal történt.

Vagy miért nincs törvényi szabályzás arra, hogy 'jelzálog átvezetés' történhessen két bank között? [bonyolult eljárások, értékbecslések stb. mellőzésével]
Miért létezik egyáltalán a hitelből kiszállás büntető díja (egy gazdaságilag pontosan kiszámolt és adatokkal alátámasztott) költségtérítés járhat a banknak[*], de az tuti nem annyi, mint amit most is kérnek, mert az 'elveszett haszon' fogalom nem értelmezhető [**]).

[*] a költség számítást mellékeli a szerződésbotáshoz és a kalkulált díj pl. bíróságon vagy bankfelügyeleten megtámadható utólag is akár.

[**] A bank szerződésbontással kapcsolatos valós költségeibe belefér a hitelfinanszírozás költsége is a valós adminisztrációs és nyomtatási költségek mellé. De csak annyi. Ha pl. magas kamatú hosszútávú betétekből finanszírozzta a bank hitelt, annak felrugása valós költség, de ez pontosan követhető. Ettől lett olcsóbb(!) annó a hitelkamat és drágább a kihátrálás.
Ha meg rövidlejáratú, mindenkori betéti vagy refinanszírozási bevéttel dolgozik, akkor ilyen költsége nincs vagy igen csekély.
De ez korrekt gazdasági helyzet adott esetben, konkrét számokkal.
@Várúr:

miért is nem lepődöm meg azon, hogy számodra _ezek_ elkúrását simán igazolja _azoké_
@anyátok:

értem. tehát ha holnap a kartell akarja 60 000 % lesz a thm, hiszen a kartell azt akarja

vagy mégse?
@Lord_Valdez:

"az átlag ügyfél ugyanannál a banknál marad élete végéig függetlenül attól, hogy elégedett-e"

na ne. én már a harmadik bankot koptatom, hülye vagyok-e?
@Várúr:

"A jóasszony tán nem épelméjű valóban, ám a gyerekei azok... Legalábbis vétlenek. Nem mellesleg a történet a durva adóprésről is szól."

lol.

ha hülyéket kell támogatni, rád számíthatunk, és ez is valami.

adóprés ide vagy oda: másfél milla adóhátralékot összeszedni az normális? biztos? menet közben nem tűnt fel, hogy egy dógozó éves bruttó fizetése kezd lenni az adóhátralék? biztos?

és még akkor is: a szomszéd hülye, aki szerint az olcsóbb ingatlanra csere megoldott volna sok problémát? biztos?
@Várúr:

parti-nagy valóban elfogult, méghozzá súlyosan, időnként a falat kaparom ez miatt. de hogy közepes író lenne ... muhaha. az irodalmi képességek és a politikai elfogultság nem áll összefüggésben. wass nem azért közepes író, mert egy népnemzeti kókler, és ellenben csurka sem közepes attól, mert amúgy egy buta szalonnáci, grass sem egy ponyvaíró csak azért, mert volt némi náci kilengése valamikor, és ha pusztán a filmes tehetséget nézem, ki nem szarja le, hogy rífenstál hitler házi mozistája volt?
@mavo: hát ez már olyan árnyalás, amit a legtöbben lusták meglépni. az sokkal egyszerűbb, hogy az ellenség egyben tehetségtelen és buta is, csak mi vagyunk okosak.
@Várúr:
Szerencsére nem vagyok allergiás semmire, kannás bort nem iszom, és képzeld, simán vagyunk egy értelmi szinten. Nekem is van diplomám, hamarosan kész a második és ismét jelentkeztem a felsőoktatásba, lesz harmadik is. Persze bárki írhat bármit, hiszel amit akarsz, én is hiszek, amit akarok. A virtuális f*szméregetések pedig semmi értelme, ahogy -így- ennek a posztnak sem.

@Cartman (ex Cartman):
Összevont általános iskolák. Természetesen az összevonás után vettek még fel tanárt (WTF???), kellettek a rokonok a tanári karba. Valószínűleg előkészítik a kirúgásokat.
Legyen is a spórolás, a sok zembert ki kell váltani közpénzen. Nem.
Azok a mocskos bankok nagyon undorító intézmények...

A piros duplaB bank szlogenjének értelmezéséhez még 8 osztály sem kell.
"A hitel nem ajándék. Üzlet Önnek és üzlet nekünk."
De Mária országában a hitel ajándék. Ha ezt tudom, veszek fel én is. (Nyaralásra, meg plazmatévére, persze.)
@Rod:
Nem én kötöttem beléd többdiplomás. Nem állítottam, hogy csalánt eszel, kannás bort iszol. Kapd elő csekély humorérzéked :-)
@mavo:
Mindezekben igazad van. Sajnálom, nekem Parti Nagy az irodalom partjain alig bévülebb ücsörög. Nála sokkal jobb költők vannak, csak hát... ballibék Kossuth-díját meg kellett szolgálni. Úgy is, hogy másokat alávalóan rágalmazott. Konrád egykönyves író, Kertész Ákos szintén. Bár az is valami. De mert egykönyvesek, jó írások helyett örökké tiltakoznak, petícióznak, stb. Bocs, rühellem ezt az egész erkölcstelen, idegenszívű bandát. Hogy tudd: a széplelkű nyafogó Kazinczynak sem adok igazat Berzsenyivel szemben. De ő a maga igaztalanságait legalább belátta a költő halála után, akadémiai beszédében. Ilyesmit ettől a társaságtól nem várok.
@Tóta W. Árpád:
Az ellenség lehet nagyon is tehetséges, akár hithűen jószándékú. A magad műfajában az vagy te is (ellenség nem, mert ahhoz legalább goebbelsi méretűvé kéne dagadnod). A zseniális Leni Riefenestahlt mint nőt ne emlegessük. Parti Nagy maradjon a versikélésnél és ellen-Írószövetség szervezésénél.
@mavo:
Egyébként Wass Albert nem kókler, a maga idejében nem is lehetett az, de valóban közepes, kivéve a zseniális "Funtineli boszorkányt", ami páratlan a magyar irodalomban. Neki sem kellett volna versikélni. Dehát Isten bocsássa meg, szerette a poézist, a forró homlokú Csurka meg a politikát.
@Várúr: "rühellem ezt az egész erkölcstelen, idegenszívű bandát"

az milyen, az idegenszívű? a nemfideszes automatikusan az, vagy csak ha pofázik?
@kaffogó hebrencs:

Hááát, elhiszem, hogy Várúr stílusa bicskanyitogatóan lenéző (helyenként), ám ez a kijelentés nem volt túl okos.
Meg kell védenem a sok állami iskolákban dolgozó, becsületesen hajtó, szerelemből tanító embert.

Miből gondolod, hogy egy magániskolában objektív, magas intelligenciájú és tehetséges tanerők dolgoznak? Honnét veszed, hogy magániskolában nem lehet a történelemtanár elfogult?
Talán egyike vagy az ostoba, újgazdag sznoboknak? Vagy csak annak akarod láttatni magad? Kicsit arra hasonlít, amikor megjelent nálunk - a rendszerváltás hajnalán - egy magániskola, s a magukat faszának érző, "kihaénnemkedő", sznobizáló szülők rögtön beiratták a gyerekeiket, mert ők mások, mint a többi, az állami iskola rossz, az ő kölykük ne vegyüljön mindenfélével...:D A tanulmányi versenyeken aztán frankón meglátszott, hogy a kifizetett összeg nem igazán térült meg...:D

S az utolsó mondat... Teremtőm! Ekkora falvédő szöveget... "az légy, aki vagy"... muhhaha...
@mavo:
Nos, téged idézve: "ha hülyéket is kell támogatni", rám nem számíthatsz. Pedig van bennem szolidaritás.
@Tóta W. Árpád:
Költői kérdésedre Parti Nagytól várd a választ. Ő szeret nácizni nyakló nélkül.
@pimpalini:
Várúr stílusa bicskanyitogatóan..... ironikus. Ahol és amikor szükségesnek véli. Él a Tóta-féle eszközökkel. Csak épp a túloldalról.
@Tóta W. Árpád:
Ne szomorkodj... kérdésedről ez jutott eszembe. P. Lajos ügyesebb, biztos másképp válaszolna.
szóval magad se tudod, mit beszélsz.
@Tóta W. Árpád:

Idegenszívű - az én olvasatomban - az a vezető, aki valamely külföldi állam, vagy cég hasznát nézi hazai honfitársaival szemben. Aki mondjuk személyes előnyökért lemond arról, hogy teljes mellszélességgel kiálljon azokért az emberekért, akiket képvisel. Sok ilyen külkereskedő volt annak idején (cucializmus), akik egy-egy márkásabb karóráért külföldön elfelejtették a magyar érdekeket...
A jelenség - bár nehezen bizonyítható - sajnos a cuci kimúlása után is fennáll. Bizonyos tények, adatok legalábbis erre engednek következtetni.

S sokak azzal nyugtatják magukat, hogy ha ők nem fogadják el, nem teszik meg, lett volna más helyettük. Így csak a családjukat segítették...:)
@pimpalini: nehezen értelmezhető egy költő esetében.
@Tóta W. Árpád:

No igen, az én definícióm alapvetően döntéshelyzetben lévő, "pozícióban ülő" emberekre vonatkozott... persze írókra nehéz ráhúzni, hacsak nem bértollnokokról beszélünk. Bár ők meg nem - ritkán - jutnak olyan irodalmi magasságokba, hogy befolyásoló erejük nagy legyen.

Mondjuk néhány újságíró, aki külföldön - magyar pártpolitikai érdekekből - hülyeségeket írt az országról, belefér a kategóriába.

Most off voltam, mert nem az Általatok elővezetett írókról beszéltem.
@Karesz (Charlie):

Hm...
Hát igen, függetlenségünk nem sok van ez tény. Elvégre milyen állam az, amelynek nincs önálló pénzügypolitikája?

De "félpreferiális" helyett nem félperifériálist akartál írni?:)
Bár valahol a "félig - kevéssé - előnyben részesítettnek" is van értelme...
Lukáts Andor színész. Nem is akármilyen. Ő pl. mitől véglény x szereppel a háta mögött? Lehessen már véleményük, és ha épp nem jobbos, akkor az. És sem ázalagoztam le az Eperjest, a Balázs Péter, stb....

Tényleg egy író, aki a magyar nyelvet építve használja, fejleszti - kinek tetszik, kinek nem, mindegy - hogy lehet idegenszívű? Kertész Ákos, Kornis a francot árultak el mennyiért és mikor? Mert balosan gondolkodnak, ezt lazán rájuk lehet sütni?

Azért a Makra nem egy sematikus szoc. jómunkásembör-regény volt anno 36 éve, hanem sőt. Ahogy Kornis Körmagyarja (Kardos G. Györgyé a cím) is elég merész volt a saját idejében. Nekem mindkettő tetszett, nem tartom közepesnek és nem tartom árulónak a szerzőit(ami tényleg értelmezhetetlen rájuk nézve).

De nem baj, Káel Csaba majd megmutatja, milyen a nem honáruló művész, vigyázó szeme majd reá vetem.
@a szív fészkei:

Persze, a magánéletet, politikai véleményt, világnézetet felesleges összekeverni a munkával.

Csak nálunk nagyon elba**ódott minden. Sokak elkezdtek szelektálni a színházakban is az utóbbi 20 évben a politikai vélemény alapján.

Másrészt milyen ország az, ahol a lapostetű munkáltató, HR-es egy közösségi portálon is utána néz a meghirdetett állásra jelentkező munkavállalónak? S ezt még okosan meg is indokolják a televízióban????? Szabadidőmben nem azt csinálok, amit akarok? Nem tölthetek fel magamról olyan fényképet az *w**-re amin épp alkoholos üvegek és "nagylelkű" lányok társaságában horgászbotot lógatok ki a tizenkettedikről?
Mert akkor már felelőtlen és rossz munkaerő vagyok???

Ennyi erővel meglátogathatnám a "kedves" szelektáló véglényt éjszaka a lakásán, üstdobbal felébreszteném, majd a kócos fejére koppintva közölném vele: mivel maga ilyen szétszórt és ápolatlan, nem áll módomban a cégétől vásárolni, vagy náluk dolgozni...
@pimpalini: hát de azért nem kötelező neked züllött képeket publikussá tenni. jobb eleve úgy mászkálni az ilyen portálokon, mintha az utcán lennél: orrtúrás, köpködés, ordenáréság nem való oda. oszt akkor nincs gond. én egy profilképen kívül semmit se raktam fel, a wiwen meg annyit se.
@Tóta W. Árpád:

Hát igen, alsónadrágban én sem szeretem magam megjelentetni, de egy kis buli belefér, meg néhány póz. Elvégre ezek az oldalak arról is szólnak. Mi lenne, ha mindenki a ballagási képét tenné fel, vagy épp azt, amit az önéletrajzra illesztett...
Elveszne a közösségi portálok varázsa...:)

Amúgy amit hatalmas poénnak tartok, az, hogy sokak kb. csak nyaralási képeket tesznek fel... röhej...
XY a Colosseum előtt, egy Shelby Mustang előtt, néhány, kicsorbult utcaköveket fotózó, japán turista társaságában a Vezúvval a háttérben...
S mindenhol a mesterkélt vigyor...

Ettől legyenek okosak a HR-esek...:)
@pimpalini: Valóban ganyé az ilyen HR-es, annyit viszont tudsz tenni, hogy ismeretlenek számára letiltod a profilod képeit. Ezt mondjuk csak a facebookon tudod megtenni, a röhejesen gagyi iwiw-en nem.
Láttam az említett interjút tegnap este, ahol a lapostetű azzal indokolt, hogy nem lehet jó rendőr az, aki bulizós képeket tölt föl magáról egy közösségi portálra.
Nem tudom, hogy van-e itt jogász most, hogy egy ilyen indoklás mennyire ütközik jogszabályokba.
képzeld Árpi, tegnap a kapcsolat.hu-féle Gyurcsány bloghoz próbáltam hozzászólni, ugyebár megírtam a Ferinek, hogy ne kuruckodjon már itt, hanem húzzon el oda, ahol szép csöndben békében élhet, mert ebben az országban már hitelessége sohasem lesz, és a parlamantben is tök értelmetlenül terpeszkedik a társaival együtt, mert ha tisztesség lenne bennük, akkor a helyüket egy újabb generációnak adták volna át, azok talán még küzdhettek volna valamiféle hitelességért. nem a Kövér miatt kellene eltűnniük, hanem a saját balfa@ságaik miatt, miután bocsánatot kértek tőlünk.
Na ezt a hozzászólásomat kb. 30 másodperc alatt törölték... soha többet oda nem fogok írni, az biztos. Táncsics Alapítvány! Haha! meg demokrácia! Haha! a moderálási elvekben le is van írva, hogy aki az MSZP-t és szervezeteit bántsa, az ki lesz törölve...:-))) na ez meg ennek a félnótás állampártörökös bandának a demokráciafelfogása...
egyik hülyébb, mint a másik, de ezt te jól tudod. üdv Etele
@pimpalini: "Elvégre milyen állam az, amelynek nincs önálló pénzügypolitikája?"

Olyan amelyik nem engedheti meg magának ;)

Azért ez igen gyakran előfordul.
Pl. az USA tagállamai vagy az Eurót használó országok is lemondanak az önállóság egy részéről valamiféle más haszon érdekében. Vannak országok, amelyek a dollárhoz vagy az euróhoz kötik az árfolyamukat, mert valamit valamiért alapon lemondanak az önállóságuk ezen részéről.
Sok országban akár az alkotmányba is beleírják a maximális hiány limitét. Önmagukat korlátozzák, célszerűségi okokból.
Ez a mozgásszabadság korlát most sem valamilyen istentől elrugaszkodott dolog. A piacok kikényszerítik hogy mi betartsuk a létező, logikus és szükségszerű szabályokat.

Előfordul ilyen az életben sokszor, kényszerpályák sorozata az egész.
Ha hülye vagy és elcseszed a dolgokat, akkor a környezet kényszerpályára visz. Persze ha a kényszerpályán szépen rovod a köröket, a 'nagy igazság' szabályai szerint, akkor minden körrel több és több lehetőséget nyersz ismét.
Ahogy valami komoly filozófus mondotta volt. A szabadság a szükségszerűségek felismerése. Ha érted és látod a korlátokat (és az okait is persze!), akkor előnyödre tudod fordítani a helyzetet.
Nekünk speciel úgy kellett ez a kényszerpálya, mint egy falat kenyér. Sajnos a magyar nép (és főként a politikai elit) nem ért csak a kényszerekből. Most a kényszer irányít és jobb pályára állítja az országot, mint korábban a szabadsága.
Ennyi.

Megjegyzem ugyanez a gond a globalizmus értékelésével. Vannak jó és rossz következményei, de nem elkerülhető. Nálunk erősebb erők irányítanak. Kihasználni kellene nem szidni a nagy láthatatlan erőt.
Az sem véletlen, hogy ez a játék a távolkeletieknek jobban megy.
Náluk nagyra értékelik a harcművészeteket és annak egyik ága például kimondottan arra épül, hogy használjuk ki az ellenfél támadó energiáját, lendületét és fordítsuk ellene. Kifinomultabb gondolkodás. Ismerd meg a lehetőségeid és használd ki jobban, mint a többiek.

emel.blog.hu/2010/06/22/onallosag_es_a_guzsbakotes_romantikaja
@pimpalini: Én is a külföldi kövek, szobrok, stb. előtti vigyorgás képviselője vagyok, sy. Japán turistákat igyekszem a fotón kikerülni azért :-D.
Az embereknek nagy élmény, ha eljuthatnak ide-oda - pláne nekem, akinek útlevelét is elvették anno sokáig és máig bennem van a hegyeshalmi kurva sorompó előtti frász, ha az már nincs is meg. Ez egy generáció öröksége.

Ez dicsekvés is elismerem, a "beee, a zénapukámnak CSÉB-je is van" típusú óvódás dolog felnőtt változata. Ebből azt láthatja a HR-es, hogy mozgékony és érdeklődő vagy, bizonyos képekből még tán az ízlésedre is következtethet. :-)) nyilvános tartalom, az nézi meg, aki akarja. azt szűr le belőle, amit akar. Ez ne hazaárulás.

A bulájos, poénos: ja, mingyá Vuk-eregetés jön!-fotók - jeleztem drága magzatomnak is - szerintem abszolút az érintett körre tartoznak, mert ami akkor és ott jópofa (soha fel nem fogtam a talajrészegség mitől az), az idegeneknek pusztán vááá, de ciki. A HR-es ebből talán leszűri, hogy hamar elveszted a kontrollt és az nem annyira fasza tulajdonság.
Ahogy a szexelést se rakja ki épeszű, pedig hát az milyen naffiús, nagylányos, hogy mekkora van és hány dupla leszúrt Rittbergert tudsz vele!
De tinik ezt át se gondolva szextingelnek ugye, vannak ebből már tragédiák (mert a barátnak készített bugyis v. anélküli fotók a világhálón már más persepktívát kapnak és beszólhatnak idegenek rá).
Egy felnőtt munkakereső ennél legyen már érettebb - szerintem a köcsög HR-es erre figyel.

Nemcsak itt, más országokban is. Mert ha a vállalat, cég dolgaival is ilyen lazán bánik a jövendőbeli munkatárs, mint a saját legbelsőbb ügyeivel (bepiázni, becsajozni, -pasizni azért mégse honmentő-nemzeti közügy, kivéve Király András jobbikosnál és a pornótündérkéiknél :-D), akkor nagy gáz van, megbízhatatlant engedett be az akolba. És az ő feje is repül.-

Sose voltam személyzetis, csak gondolom. A Facebookot naponta 500 millióan használják. techline.hu/it_vilag/20100620_facebook_veszelyek.aspx#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_6_21 És azért nemcsak a legjótétebb lelkek nyálazzák át...

De lehet, hogy csak öreg ezért irigy, fásult hülye vagyok ebbeli véleményemmel.
@Várúr: Igazán nem szívesen szólnék bele az irodalomtudósok vitájába, de azért hadd jegyezzem meg halkan, hogy nem Kazinczy "nyafogott" Berzsenyi olvastán (sőt, épp ő fedezte fel, és biztatta írásra, amikor Kis János elküldte neki a vidéki nemesúr fiókban tárolt verseit), hanem Kölcsey. Aki bizony, nemzeti Himnuszunk faragója. És már csak azért sem ismerhette el Kazinczy akadémiai beszédében a hibáját, mert meghalt kicsit korábban...
A valóság pedig az, hogy Kölcsey már 1825-re, amikor Berzsenyi - nyolc év után - válaszolt neki, már maga is a romantika felé fordult.
És álljon itt néhány sor a Berzsenyit búcsúztató - nyilván idegenszívű - Kölcseytől, az Akadémián elmondott beszédéből: "Korodra akartál hatni? Korlátolt, kicsiny erődhez nehéz akarat! A sokaság járja az útat, merre az ezerképpen változó vélemény árja ragadozza; a genie pedig sasként felszáll és elrohan, s öntudatlan szabja a törvényt, mit követni csak ő bír erővel… Árnyéka az elköltözöttnek, sírod felett zeng az engesztelő szózat! Nemsokára követlek tégedet…"

Szóval, ha bírálunk, nézzünk utána, mert így minden más - akár helytálló - véleményünk is tökéletesen hiteltelennek tűnik.
Messziről úgy látszott Fodor Gábor virít egy plakáton, de nem.
Csak régi énekesek szereznek újra pénzt.

thebandstand.files.wordpress.com/2009/11/a-ha_00-1.jpg
"Normális és helyes döntés, hogy megszüntessük azt a mostani tarthatatlan állapotot, amikor az MNB elnöke többet keres az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnökénél" - mondta Szijjártó.

Össze kell vonni a jegybankot a pszáffal, és egy új intézmény élére új elnököt kinevezni, Simor eltávolítása másként nehezen fog menni. Ha ez valamiért járhatatlan, akkor egész egyszerűen az offshore cégek miatt kell Simort feljelenteni és alaposan szétnézni volt-e a cégnek valós tevékenysége. Ha nem volt, az sajnos adócsalás, ami jegybankelnökhöz nem méltó.

profitline.hu/hircentrum/hir/178671/
figyu Árpi!

ez a Zsolti már csak azért is egy irtó nagy fa@fej, mert úgy állítja be, hogy a budafoki kilakoltatásnál a fideszesek a kilakoltatókkal éreztek együtt ott a helyszínen (persze a bárgyúagyúak kedvéért odamentek álszent díszletnek), csak épp azt "felejtette" el megírni, hogy a mozgósított brutál rendőri erő éppenséggel már Orbán Viktor választottja, Pintér Sándor irányítása alatt szolgált... miért is nem vállalta fel Pintér saját maga az emberségesség okán a rohamosztag visszatartását????
na erre varrjon gombot a Zsolti, jó, mongyad meg neki szépen...

lett vóna most, mongyuk, Bencze vagy Gergényi a főkapitány, akkor már tuti minden utolsó hányadéknak elmondta volna őket a Zsolti a Hírlapban...

Ja, és még valami! Gondolom te sem tudod, ezért ajánlom figyelmedbe, hogy a Zsolti-féle "Új moralisták, farizeusok" cikkben néven nevezett Szalay Tihamér, aki az élettársával szembeni brutalitása miatt a Zsolti szerint egy csecsemő holtan születéséért volt felelős, ma a Magyar Építész Kamara Etikai Bizottságának elnöke...

érted? egy ILYEN ember ETIKAI BIZOTTSÁGI elnök lehet mifelénk egy jelentős szakmai kamarában!!!

itt megnézheted:
www.mek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=32

na erre pedig te varrjál gombot, Árpi!
üdv
@pimpalini: "Ettől legyenek okosak a HR-esek...:)"

Okosak is lesznek. Ha egy átlagpolgárt keresnek, akkor ez a "portfolio" pont megfelelő, átlagpolgárra mutat ;)
@pimpalini: "Idegenszívű " ezt a szót a nyilasok és elődeik kezdték el használni a zsidóságra. Azóta is ebben a jelentésben használja a széljobb.

"Miből gondolod, hogy egy magániskolában"

Németországban már rég úgy van, hogyha normális oktatást akarsz, elviszed a kölyköt egy nemállami oktatásba.
Tkp. Várúr is ezt csinálja (egyházi iskola a magániskola egy formája), csak ott hinni kell abban, hogy egy metéltfaszú zsidó nagyon szeret mindenkit, de az ítélet napján majd belebetonoz a pokolba, ha nem imádkozol eleget (meg persze nem tömöd tele az egyház zsebét).

@Várúr:
sikerült már tisztáznod a jelzáloghitel jelentését vagy ez kimaradt a fenenagy tanulmányaidból?
@eMeL:
Jól látod. Nagyon hasznos lenne, a bankváltás megkönnyítése.
Az elveszett haszon értelmezhető, de azt is lehetne elegánsan csinálni. Az egycsillagos megjegyzés megmondhatná, hogy így számoltak és a mellékelt formula, alapján ennyivel járnak rosszabbul, ha te idő előtt törlesztesz. Az igazából mindegy is, hogy közben, hogy és merre változott a gazdasági környezet. Az a fontos, hogy ők mivel számoltak a hitelkötésekor.

@mavo:
Csak nem átlagos, de te csinálod jól.

@pimpalini:
"Sok ilyen külkereskedő volt annak idején (cucializmus), akik egy-egy márkásabb karóráért külföldön elfelejtették a magyar érdekeket..."
Az nem idegenállamét nézi, hanem a sajátját. Ez nem idegenszívűség, hanem korruptság. Bár elismerem, hogy a korrupt jelző nem üt akkorát, de nem jobb nevén nevezni?

"Elvégre milyen állam az, amelynek nincs önálló pénzügypolitikája? "
Magyarországnak speciel pont van, de pl. Németországnak nincs.
@Rod:
Én is összevont (közép)iskolában tanítok. Egy fő munkaerő nem sok, annyit sem "takarított meg" az iskola az összevonással. Cserébe viszont megy az intézményen belüli rivalizálás az egykori iskolák tanári kara és vezetése között, a tanári- és diákközösség építésének még a gondolata is eleve elvetélt a nagy létszám miatt. Sok kollégámnak még a nevét sem tudom, sokszor még azt sem, hogy aki szembejön velem a folyosón, az most épp kolléga, vagy szülő, vagy kicsoda... És mi "csak" kb. 1200 fős iskola vagyunk, de van olyan összevont intézmény, ahová 8000 diák jár.

Ésszel kellett volna ezt (is) csinálni. Csak ott összevonni, ahol értelme van, nem erőltetni mindenáron...
@pimpalini: Írod: "Idegenszívű - az én olvasatomban - az a vezető, aki valamely külföldi állam, vagy cég hasznát nézi hazai honfitársaival szemben."

Hmm, egész jól hangzik... Nos, a kérdés, hogy szerinted Max Keith, aki maximálisan megfelel a fenti definíciódnak, és semmilyen magasztos, emberiség-mentő indok nem támasztja alá idegenszívű tevékenységét:
---
"A második világháború kitörése előtt a Coca-Cola igazi slágertermék volt a náci Németországban. Az eladási rekordok évről-évre dőltek meg, s a cég 1939-re összesen 43 palackozóüzemet és 600 helyi disztribútort működtetett az országban. A háború azonban mindent megváltoztatott: ahogy a tengelyhatalmak és a szövetségesek viszonya egyre feszültebbé vált, a Coca-Cola-szirup gyártásához szükséges kulcsfontosságú hozzávalók beszerzése egyre nehezebbé vált a német üzemek számára.

1938-ban a Coca-Cola német üzletágát vezető amerikai Ray Powers egy autóbalesetben elhunyt, helyére a német születésű Max Keith került. A német kormány őt nevezte ki a megszállt területeken fekvő Coca-Cola tulajdon felügyeletével. Keith a Coca-Colát Svájcban palackozó cégen keresztül üzenetet küldött az amerikai központba, hogy megkísérli életben tartani a vállalkozás német leányvállalatát. Mivel a kulcsfontosságú összetevőkhöz egy idő után már nem tudott hozzájutni, Keith leállt a Coca-Cola gyártásával, s egy új üdítőt kezdett el gyártani – a Fantát, amely kezdetben a gyömbérre emlékeztetett. (A név onnan származik, hogy Keith a beosztottainak azt az utasítást adta, hogy az új brand elnevezésekor használják a fantáziájukat. A német Fantasie szó hallatán Joe Knipp veterán sales-es egyből bedobta a Fanta nevet.)

A Fantát eleinte számos bizarr összetevő használatával készítették. Jellemzően más élelmiszeripari üzemek maradékaiból, ugyanis a német import ekkortájt – érthető okokból – akadozott. Savót, almarostot, illetve bármi éppen elérhető gyümölcsmaradékot felhasználtak. Eleinte szaharinnal édesítették, 1941-től pedig 3,5 százalékos répacukrot adtak az üdítőhöz. A Fanta elég jól fogyott ahhoz, hogy az üzemek továbbra is működhessenek: 1943-ban mintegy 3 millió rekesz Fantát adtak el. Nem minden palack tartalmát itták meg, egy részét ételízesítőnek használták, mivel a cukrot ekkor már csak fejadagonként lehetett kapni az országban.

A háború után készült jelentések szerint a háború végéig a Coca-Cola Atlantában székelő vezérei nem tudták, hogy Keith nekik, vagy a náciknak dolgozik, ugyanis nem tudtak vele kapcsolatba lépni. Keith azonban felügyelte a cég üzemeit, s nagyrészt neki köszönhető, hogy a Coca-Cola a háború után azonnal vissza tudott térni a német piacra. A vállalat által felbérelt nyomozó jelentése szerint Keith nem lépett be a náci pártba, annak ellenére, hogy többször is nyomatékosan felszólították erre. A háború után az utolsó centig minden profitot – beleértve a Fanta árusításából származó összeget is – a cég rendelkezésére bocsátott."

www.urbanlegends.hu/2005/12/a-fanta-es-a-nacik/
---
(Érteni vélem én persze, hogy mire gondolsz. Csak csínján a jelzőkkel, definíciókkal, leegyszerűsítésekkel, lécci!)
Sohasem értettem ezt az "idegenszívű" kifejezést a művészekkel kapcsolatban... tipikus jobbos baromság.
Azokat szokták idegenszívűnek titulálni a "nemzeti" szívűek, akik az ő világnézetükkel ellentétesen látják a világot. Akik nem írják bele kifejezetten a verseikbe, hogy szeretik a hazájukat.

Csak nekem ironikus, hogy a "nemzeti" szívűek úton-útfélen szükségesnek tartják ez utóbbit, és nem elég, ha ott belül megvan az érzés?! Szóval, hogy mutogatni kell ahhoz, hogy ne legyél "idegenszívű". Ez nagyon buta hozzáállás, nadehát...

Ja és arról nem is beszéltünk, hogy micsoda idegenszívűség bírálni a saját nemzettársaidat! (ld. Spiró és a mélymagyarok, vagy éppen Faludy költészete)

Szóval - én már utaltam erre fentebb - gondolkodni kéne, nem fogalmakat és elméleteket gyártani és rögeszmésen ragaszkodni hozzájuk.
@Várúr:
Humorérzékem van, csak a pökhendi cinizmust nem szeretem :) A "csekély" jelző pedig ismét valami felsőbbrendűséget áraszt felőled.
"Ad hominem" (vigyázz, nem magyarul van!)
Nézz utána. Bár ennek ismerete nem hiszem, hogy sokat fog változtatni vitaszokásaidon :)
@szerénységem:
Idegenszívűt pedig ki-ki értelmezze, ahogy akarja. Nekem pl. a magyarul író, de magyarságát következetesen visszautasító Nobel-díjas Kertész Imre ekklatánsan idegenszívű.
@Rod:
Én má' csak ilyen pökhendi vagyok. Ha felsőbbrendűséget gyanítasz, te is kapaszkodj följebb :-) Lefelé nem viszonyítunk koma.
@szerénységem:
Bocs', igazad van. Fene tudja, miért, Kazinczyt és Kölcseyt olykor tévesztem. Pedig nemrég olvastam Kazinczy, Berzsenyi és Döbrentei Gábor levelezését (1844-es kiadás). Tán az vezetett félre,hogy a kis kötetben szó van Kazinczy és Berzsenyi egy alkalommal időlegesen kialakult kölcsönös nehezteléséről.
@mavo: A tehetség mindig utat tör magának, és az utókor dönt - mindig helyesen. Ki emlékszik Szabolcskára? Ellenben Ady ikonná vált, noha ő is volt nemzetáruló, idegenszívű, stb. Herczeg Ferencet olvassa valaki? A nyugatosokat annál többen - pedig a kurzus Herczeget tolta erősen. De így van ez a giccsel és a ponyvával is - annak idején Nagy Ignác lényegesen népszerűbb volt Jókainál, aztán eltűnt. És még sorolhatnám. rendszerek jönnek-mennek, ponyvaírók felemelkednek majd letűnnek - az igazi tehetség állva marad. Az irodalom sokkal furfangosabban működik, épp mert a nyelvre épül. Hiába rakjuk teli WA-szobrokkal az országot, az SMS-ező fiatalok, a bloggerek, de lassan mindenki Parti Nagy, Garaczi és Esterházy nyelvén írnak - még ha nem is tudják. De nem is kell tudniuk. Még szeretniük se őket. :-)
@Várúr: Semmi gond. Bár tudok olyan tanárt, aki ezért érettségin buktat. :-) De nem ez a lényeg. Inkább az, hogy az akkori igen komoly harcok ma már feledésbe merültek, és mindhárom költő fontos része a nemzettudatnak, ki ezért, ki azért. Az, hogy melyiket szeretjük jobban, magánügy, sőt akár az életkorral is változik. Annak idején nekem Kölcsey volt a szimpatikusabb, mármint a versei, míg ma inkább Berzsenyiben látok többet. De megértem a fiatal és klasszicista ízlésű Kölcseyt, aki kikelt a dagályos Berzsenyi ellen. Az ő szempontjai szerint igaza volt. Nem tudhatta, hogy Berzsenyi zsenije már a romantikát készíti elő, szétfeszítve a szigorú klasszicista kereteket. De aztán mindenki, romantikus, klasszicista, realista - és ma mi is - a Kazinczy nyelvén írtak, mert ha ő nincs, ma lehet, németül társalgunk. :-)
@Várúr: Egy írónál szerintem nincs olyan, hogy magyarság. Illetve hatodrangú. Nyelv van, mondatok vannak, munka van velük. Ilyen értelemben Joyce, Beckett, Kafka vajon milyen nemzetiségű? És lényeges, hogy milyen? Ugye nem. Thomas Mann kevésbé lett német, mert megtagadta a hazáját akkor, amikor úgy érezte, hogy ott nincs helye tovább, és Amerikában rádiószózatokban agitált Németország ellen? Az irodalom kozmopolita - lényegénél fogva az. Kertész - tetszik vagy sem - már nem csak a miénk. Ő pedig eldönti, hogy hol szeret jobban élni. És joga van bírálni is Magyarországot, mint ahogy joga volt, nála sokkal keményebben Kölcseynek, Berzsenyinek vagy Adynak. Ők sem lettek ettől idegenszívűek. Vagy igen?
@eMeL: Igazad van Mel, ezt csak provokatív szándékkal jegyeztem meg.

Nyilván nem lehet azt mondani, hogy a család teljesen vétlen volna; nyilván nem volt az (mint az origo cikkéből is kiderül; a cikk szerint a család hibák sorát követte el, míg idáig jutott) - de ez akkor is olyan terület, amelyet törvényben jobban le kellene szabályozni.

De a banknak is el kell fogadnia, hogy lehetnek rendkívüli körülmények - esetleg a családnak egyszerre több kereső tagja is elveszíti munkáját, és hasonlók.
Ilyenkor a banknak is rugalmasságot kell tanúsítania - és erre törvénnyel is rá kell segíteni.

Ilyenkor a bankpártiak rutinszerűen azt a választ adják, hogy többnyire rugalmas is a bank, hiszen az ő érdeke is, hogy ne váljanak fizetésképtelenné a hitelesek, és hogy általában maga a bank szokott ajánlatokat tenni a törlesztés átütemezésére, az adósságrendezés különböző módjaira.

A valóság azonban az, hogy az internetes fórumok tele vannak olyan hozzászólásokkal, amelyek szerint a bank az, amely szívózik az ügyfelekkel.

Ezért mondom, hogy érdemes törvényi szabályozással is rásegíteni, hogy ezek a területek rugalmasabban működjenek, és valóban ne fordulhasson elő, hogy valaki önhibáján kívül elveszti a feje felől a házat.
www.nol.hu/belfold/kertesz_imre__a_sertett

De, akiket még itt idegenszívűznek, azok nem tagadtak meg semmit tudtommal, sőt itthon magyarul melóznak, gyermeket - majdani adófizetőket! - nemzenek (Parti Nagynak három gyönyörű kicsije van :-)), Kukorelly még a parlamentbe is bement jobbítani másként.

És ha zsidók az idegenszívűek és kártékonyak a régi recept szerint ugyebár, akkor vegyük elő Szerbet meg az ő irodalomtörténetét a magyar irodalomról. Hogy a többi kártevésükről ilyen szinten ne is beszéljünk.
Jó lenne, ha nem náci szóhasználattal élnénk, akkor ha valaki akár zsidó, akár nem, a szent Fideszt meri bírálni. Az még hazaárulás, amiért kétóránkénti főbelövés járna sokak szerint.

De ha már hő honszeretet: lehet gyűjteni Felsőzsolcának, ahol magyar emberek mindenüket elvesztették a rajtuk lévőn kívül az árvízben. Orbán ilyenkor békésen ejtőzik Bulgáriában, nem tudom, ki ment oda felsőbb szintről vigaszt adni és szervezni. Az eső ömlik most is, nem sok jó vár az emberekre.
Az indexes mamablog - ahonnan múltkor idekeveredett szórakoztató kis szöszim :-D - el is kezdte a most szerveződő adományozás koordinálását. velvet.hu/poronty/2010/06/22/akik_a_gyerekukon_kivul_mindenuket_elvesztettek/#comments Lehet odafigyelni és összerakni, kinek mi nem kell és mit tudna nélkülözni,vagy mennyit tudna átutalni. És a szájtépés helyett valami értelmes is kialakulna: úgy néznénk ki, mint egy normális ország két percre.
Árpád, te nagylelkű, türelmes és karitatív ember vagy.

Ekkorát tolni Bayer olvasottságán (és az olvasottsággal járó tiszteletdíján)!

Büszkén járhat-kelhet a szerkesztőségben, hogy ő a legolvasottabb publicista.

És akkor még ehhez társul a pedagógiailag felépített poszt, melyben türelmesen elmagyarázod neki a jövőt.

Nem is tudja, hogy milyen jó dolga van veled.
@Tóta W. Árpád:

"én egy profilképen kívül semmit se raktam fel, a wiwen meg annyit se. "

Így besorolnak a zárkózottakhoz (és nem is biztos hogy nagyot tévednek), ez a legtöbb állásnál hátrány. Ha munkát keresel tegyél fel még néhány képet, alkalomadtán jelentkezz be az oldalra, hasonló korú "ismerősökből" is kattints párat.
@szerénységem: Ez is szuper. Utoljára Héricsné Aranka irodalomóráit élveztem ennyire,aki - természettudományos érdeklődésem ellenére - csodákat tudott művelni.Ma tudom igazán értékelni - néhány évtized elteltével és nem vagyok egyedül - hogy mit adott nekünk szemléletben, stílusban,toleranciában,empátiában,stb., miközben csak irodalmat tanított.
nemtom, ha én merő iróniábul kifolyólag alaposan felvértezve rászarnék az asztalra, osztán az ellenség engemet ezért netán dehonesztálna, mire mások mondanák, hogy véggyen meg tégedet ez a pimpalini a maga alapjaival, melyek ugyebár vannak, hát bizonyára nemcsak kazincit keverném kölcseivel, hanem a zuzmót is az algával, mely tévedésemnek ugyancsak rénszarvasaim innák meg a levét. ősi svéd mondás szerint nincs szebb látvány a távozó vendég tanárnál.
@Tóta W. Árpád: Az utolsó bekezdésben van a lényeg, tudom, hogy kín odáig eljutni, de próbáljuk meg: "egyelőre jogállam van". T. Szerző sejt valamit? Velük már közölték az eligazításon? :-)
@szerénységem:
Legjobb tudomásom szerint Kertész nem egy náci Magyarországról emigrált. Joga volt Berlinben közölni, hogy élhetetlen, hogy Bpest szürke és sivár (pár millió embernek nem az) így hát az a pár millió is gondolhatja idegenszívűnek. Maga a kifejezés XIX. szd.-i, köze nincs a nácizmushoz. Kár volt az érvek közé cibálni Parti Nagy gyerekeit, Szerb Antalt, a Bulgáriában öt gyerekével tivornyázó Orbánt (nem mellesleg elsők közt ment az árvíz helyszíneire).
"az elszámoltatás és a leszámolás közt hatalmas a különbség"

Jól mondja.
@szerénységem:
Egyébként felsorolásod nyomán kapásból két világhírű, idegenszívű író jut eszembe: a Nobel díjas norvég náci Knut Hamsun és az amerikai fasiszta Ezra Pound, aki Rómában ugatott a partraszálló amerikai csapatok ellen. Sokoldalú kifejezés nemdebár? Amúgy sose tanítottam irodalmat, nem vagyok hozzá elég mívelt :-)
@szerénységem:
Én meg tudok olyan tanárt, aki érettségin bukott, majd tanár lett, bruhaha (nem én voltam, különben is csak vendégtanár vagyok, marketingkommunikációt oktatok.)
@Várúr: "Idegenszívűt pedig ki-ki értelmezze, ahogy akarja."

Azt már megtette 1938-39-ben az Imrédy-kormány(első/második zsidótörvény). Azóta az értelmezők csak az eredeti tiltások szigorítását szeretnék elérni.

Persze a mai áljobboldal ezt előszeretettel lehazudja.
@hacsaturján:
Szép a maradó rénszarvaspásztor is átható pézsmaszagával...
@orica: Részemről a szerencse. Nem mintha bárki a fentiek közül védelemre szorulna. :-)
@Tóta W. Árpád: Megint beugrattál:))) Automatikusan kattintottam. Szép az íve:)) Tényleg lolcsi:))
@szerénységem: "Egy írónál szerintem nincs olyan, hogy magyarság. Illetve hatodrangú. Nyelv van, mondatok vannak, munka van velük."

má' mié' ne? van olyan, hogy Jobbik Magyarországért Mozgalom, meg olyan is, hogy w.blog.hu, és mind a kettőnek azt olvashatom a fejlécében, hogy Jobbik Magyarországért; mindkettő, a

- Jobbik Magyarországért és a
- For a Better Magyarland

is nyelvi - írói - lelemény, mindkettő szövegírójának elsődlegesen fontos volt (úgy tennie), hogy kifejezze a magyarság(á)hoz, a magyar léthez, vagy legalábbis saját/önnön - magyar - identitásának a magyarországi létezéshez való viszonyát, hö, nemde?

szóval?... (és akkor szépírókról-szépirodalomról még nem is szóltam)
@Tóta W. Árpád:

az utóbbi két hónapban nem olvastam ennyi hírlap cikket, mint ennek a posztnak a kapcsán.

Te mégiscsak százalékot kapsz? :-))))
@Várúr: Asszem, össze vagyok itten keverve egy másik kommenttel. Az első fele vonatkozik arra, amit írtam, esetleg. Mindegy, ki honnan emigrál, ismerek egy csomó embert, aki Amerikából, Nyugat-Európából vagy más, nálunk lényegesen jobbnak tartott helyről emigrált hozzánk. Mert ott neki nem volt jó, sivárnak, unalmasnak, netán elviselhetetlennek gondolta. Kertészhez hasonlóan szokott egyébként nyilatkozni Elfriede Jelinek is, ő osztrák Nobel-díjas, és Münchenben él többnyire, és őt is támadta az osztrák széljobb (Nestbeschmutzer...). A Nobel-díj egyébiránt önmagában semmit nem jelent,ki fog derülni 50-100 év múlva, hogy valóban alkottak-e maradandót. De ezt legkevésbé a hazájukról tett nyilatkozataik döntik majd el.
@egy maréknyi dollár: "legalább megtudhattuk,hogy az elmúlt pár ezer évben/gyakorlatilag a te színre lépésedig tartott ez az édeni időszak/ az emberiség egységesen, nagy biztonsággal és tévedhetetlenül különböztette meg a jót a rossztól, a helyest a helytelentől, és ennek megfelelően cselekedett."

ja, igen, nekem is ez volt a benyomásom, hogy olyan ez a Bayer-cikk, akár egy béna katasztrófafilm, mninth Roland Emmerich bebaszott volna zsoltika társaságában egy 60 napig minőségi kannásbortól: ATTACK OF THE AZALAGS. ahogy olvastam, szinte hallottam az Úr hangját - felkonferálni az előzetest: In a world... where good and evil... like oil and water... never mix... szegény Don, erről lecsúszni... aztán az addig békés világban rohamrendőrök tucatjai terhes anyákat tesznek az utcára; nincs többé otthonszülés, szülhetnek a Sopianae mögé...

miután Jean Claude Van-Damme köríves rúgásokkal lerendezte a vászonról Worlukot, és a Földön újra kisüt a Nap, a zemberek nem vesznek fel többé felelőtlenül hitelt, a bankok sem adnának nekik

:))) kicsit túllőtt a célon ezzel a mozis-apkolaliptikus vízióval a zsoltika

meg aztán... különben is, ha már mozi, akkor scumbag, vagy scum: szarzsák, vagy fostalicska, de leginkább: médiageci - a Született gyilkosok Wayne Gale-je után, ja, hogy zsoltika is médiageci? You're scum, zsoltika. You did it for ratings. You don't give a shit about us, or about anybody except yourself. That's why nobody gave a shit about you.
@Várúr: Így van. Melléjük sorolhatnám Céline-t vagy Heideggert, és az összes megtévedt kommunista vagy szimpatizáns írót, akik amúgy jók, csak beszívták a dumát. Ergo: a politikai nézetek alapján ne ítéljünk egy író irodalmi értékeiről. Örülök, hogy egyetértünk.
@Pantagruel: Fentiek nem írók. Bocs, Worluk... :-) Általában lényegtelen, hogy Stendhal francia, Dosztojevszkij orosz és mondjuk Ibsen norvég volt. Utóbbi ráadásul a német nyelvterületen keresztül lett szélesebb körben ismert, akárcsak a kortárs magyar íróink legtöbbje. Az a lényeges, hogy olyasmiről írtak, ami Izlandól Új-Zélandig mindenhol érthető, a műveik maradandóak és jók. Nem fontos egyiküknél sem, hogy az orosz/norvég/francia léthez való viszonyát kifejezze, nem is érdekel senkit. Hülyén is hangzik, nem? A norvég léthez,a norvégsághoz való viszonya... nincs is rá szavuk, ebben biztos vagyok. :-)
@szerénységem: "Ellenben Ady ikonná vált, noha ő is volt nemzetáruló, idegenszívű, stb"

igen és ez milyen durva már :))) mintha 100 év múlva TWÁ posztjainak külön rovata lenne a Magyar Fórum és a Magyar Nemzet hasábjain, hogy legyen a konziknak szellemi iránytűje történelmi mélységekbe alászállva kapcsolatba kerülhessenek ideológiai-szellemi gyökereikkel, és átélhessék mélymagyar-tudatukat;

Ady a legjobb példa arra, hogy miért megmosolyogtató ez az idegenszívűzés: milyen kozmopolita, urbánus, zsidó szellemisége van már, magyargyűlölő indulattal ront nemzetére, amikor ezeréves állami jelképet gyaláz és tipor, és ez a zsidó közeg, Roth Ezékiel, Veigelsberg, Fleischmann, Goldmann, Deutsch, Bauer Herbert, Fürst, meg a Glatter, na meg a Weisz Mór (gyk. Osvát Ernő, Ignotus, Fenyő Miksa, Gellért Oszkár, Hatvány Lajos báró, Balázs Béla, Füst Milán, Radnóti (Radnóczy) Miklós, Szomory Dezső), a Nyugat szerkesztői, főszerkesztői, szellemi vezérei, esztétái, hírszerzői, költői, nagyiparos mecénásai, mind zsidók, hát már eleve Léda is egy zsidó nő!, bezzeg Petőfi! még szemérmesen a feleségéhez írt szerelmes verset, ez a szégyentelen vérbajos kozmopolita kurvapecér meg egy zsidó ribanchoz! :D

ma meg Ady a szent tehén a konzi piedesztálon, a magyar szellem eleven - örökzöld - posztamentuma
Nem mintha fel tudnék emelkedni eme literatórikusan olümposzi magasságokba, de azért csak megjegyezném, hogy napéldául Shakespeare abszolúte idegenszívű író, mert sose tartotta magát magyarnak.

Fenti okból javasolnám az idegenszívű jelzővel való csínyján bánást mielőtt még kiderül róla, hogy ritka nagy marhaság.
Árpád,

mit szólsz, a bíróság ma másodfokon kimondta, h "hazudni márpedig szabad", csak publicisztikának kell hívni?
Fasza.

Sztem tényleg kell már egy új médiatörvény.
@Várúr: Idegenszívűzzél más blogban légy szíves! És vedd megtiszteltetésnek, hogy Árpi nem vágott még ki innen.
"Én má' csak ilyen pökhendi vagyok"

Az az, pökhendi.
@Várúr: "Maga a kifejezés XIX. szd.-i"

Olyan is. Akkor még nem tudták, milyen lesz a XX. szd.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: már bocs, de az egész UD körüli jobbos szörcsögést nevetségesnek tartom. én mélyen kussolnék a helyükben.
@Pantagruel: Yes. A következetlenség emberi vonás. :-)
@Tóta W. Árpád:

Az egy másik kérdés, itt nem erről van szó, hanem arról, h vagy hazudott, vagy nem. Vagy közölt valótlan tényállítást, vagy nem.

A pert az UD zrt indította, nem a jobbos szörcsögök.
1-fok igazat ad az UD-nek, 100.000 forint,
a 2-fok felment,
esztet meg hogy?
@malacz69【ツ】rettegéselemző: nem akarok joggal hancúrozni, de gondolom úgy vélték, hogy amit az UD-ről tudni lehet, annak alapján bőven lehet DJ-nek az a véleménye, ami.
@Tóta W. Árpád: Az UD benn van a spájzban. Minden pártnak megvan a házi elhárítása, ügynökei, ebben nincs semmi titok. Általában kiugrott vagy nyugdíjas NBH-sok. Az érdekes az, amikor ez az áramlás egyszercsak visszafordul. Nem mintha a szocik gusztusosabban kezelték volna az NBH-ügyeiket. Az UD reaktiválása viszont valóban gigapofátlanság.
@Tóta W. Árpád:

Na de Árpád,

az nem vélemény, h az UD feltörte a freemail rendszerét és törvénytelen eszközöket használt, hanem tényállítás, ami bizonyításra szorul.

Vélemény az, h Debreczeni egy fasz, tényállítás meg az, h Debreczeni veri a feleségét (csak a példa kedvéért).
Jó lenne már a kettőt nem keverni.
@alasehir:
Menj melegebb vidékekre pajtás. Esős a nyár nélküled is. Senki nem gyakorol velem kegyet.
@mavo:
Úgy van.
Határ a csillagos ég.
Uzsorakamatot szednek, de nem mehetnek följebb, mert akkor mindenki inkább a köztörvényes uzsorásokat veszi igénybe.
Huhh, de zavarja egyes kommentársakat az idegenszívű kifejezés... Dehát ez itt Árpi hona, tán én vagyok az idegenszívű :-))
De legalább látom, hogy érvel a balfél.
Az én érveimet itt derűs libero nemzetközi anyázás fogadja.
"A dolgozók az eddigi 25 dolláros (5600 forintos) minimálbér helyett 70 dolláros (16 ezer forintos) havi fizetést követelnek."

Árpi ezek a rohadékok még minimálbérnél is többet akarnak. Mit szólnának a minimálbér eltörléséhez?
Pénzéhes banda...
Tüntetni azt bezzeg tudnak.

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100622-tornekzuznak-az-indiai-tesco-es-hm-munkasai.html
@Tóta W. Árpád: Te ezt értetted elsőre? Mert én kérnék egy fordítást. Szavakat benne tudom egyenként, de összerakni már nem megy.

Mi van a jakuzákkal??? Itt végleg elgurult a spulnim. Meg ki ez a pasi? Egy név a sajtóban?
@6:3 (ex Újdiaszpóra): elképesztő. bár feltételezem, te is észleled, hogy ha dupláját kapják meg, akkor is évtizedekig versenyelőnyben lesznek az ugyanilyen képességű magyar melóssal szemben. akinek viszont drágább lesz a gatya.
@Várúr: "marketingkommunikációt oktatok"
- ehhez képest elég szerény eredménnyel kommunikálod elveidet. Talán azért. mert a stílusod nem mindig igazán célravezető.
"hogy ha dupláját kapják meg, akkor is évtizedekig versenyelőnyben lesznek az ugyanilyen képességű magyar melóssal szemben."

Na ez az, Magyarországon 10.000 Ft-os bérek kellenek, hogy versenyképesek maradhassunk nemde?
@Várúr: Ja, ami a te nézeteidnek ellentmond, az nem érv. Oké. Én Orbán helyében maradnék most a seggemen itthon, - ha ugyan már voltam is ott a helyszínen -, mert megint helyzet van/lesz sajna. A miniszterelnökömet ilymódon csak illethetem bírálattal.

Igenis a nácik szavajárása az idegeszívű, főleg Hrisztina nagysád magánszámai után. ne vegyél erről tudomást, nekem fáj ez a meghatározás, punkt. Azért linkeltem be a Kertészről szólót, mert hasonló róla a véleményem, mint RS-é. Ugyanakkor azért írtam a többiről, mert ők itt vannak, alkotnak sok magyar ember örömére (ha már ezen ugrálunk itt). És biza, volt, aki igenis akkor is maradt, amikor az már nem tett jót az egészségének, sőt... (Szerb.) Patetikus rájuk hivatkozni szerinted, na bumm. Nekem belefér, sehol se tanítok - nem rongálom a bimbaszó ifjúságot ilyen ballibero borzalommal. Olvashatnak orrba-szájba WA-t, de jó.
@Várúr: Nem zavaró, csak mivel nem egyértelmű, hogy mikor használod, elég maszatos. Definiálnád, mitől lesz valaki az? Már csak a marketingkommunikáció miatt is. :-) Worluk is kérte, de nem jött rá válasz.
@a szív fészkei: azt a részét már én sem értem, de vannak ilyen látomásos szerzők, ahol egyszer csak ugrik egy-két dimenziót a valóság. például a Howard's End, a Donnie Darko, Lynch és Pion István.
Arra már gondolni sem merek mi fog történni, ha nem kapják meg az indiaiak a fizetésemelést...
70 év kapitalizmus után. Mit akarnak ezek?
Hová sietnek?
Ekkor 5000 Ft-os magyar bérek kellenének a versenyképesség megőrzéséhez.
Horror. Ennyi pénzt kidobni.
@szerénységem: Elfride Jelinek is az "érted haragszom, nem ellened" módján egyeli a drága osztrákokat, s ezzel nem egyedüli az ottani irodalomban: Ödön von Horvath, stb.(most nem ugrik be az a pasi, aki annyit írt az Elfridehez hasonló mentalitásban és stílben a hetvenesekben színdarabokat - játszotta azokat a kaposvári színház még a hőskorban.)

Lehessen már kimondani, ha valaki sokakat hülyének tart honfitársai közül (megindokolja szépen, hogy miért), Meg azt is leírni, hogy bántja, ha ez marxilag átcsap 1 pocsék minőségbe és az szarra teszi a jobbra érdemes hazáját. Nekem ilyen itthon Spiro pl. Akit szintén ugye minek neveznek hörögve néha... legkevésbé hazafinak, pedig szerintem az.

De ez már ízlésvita, és ugye jönnek a pofonok is.
@Tóta W. Árpád:
Tanácsodrs elolvastam ezt az izét. de nem egészen értem.
@Tóta W. Árpád: Stefka István Pionról - 1984-as születésű - szóló laudációjából:"Stílusa az elmúlt másfél évben kifejezetten felismerhetővé, személyre szabottá vált, nem nélkülözi az iróniát, amellyel a 21. századi magyar társadalom kritikáját fogalmazza meg, olykor kitekintést engedve az országhatáron túl zajló eseményekre is. Szóhasználata és mondatszerkesztése elüt a magyar sajtóban olvasható írásokétól, konzervatív szemlélete ellenére nyelvezete folyamatosan megújuló, s a nyelvre mint alakítható, formálható egységre tekint." Innen:www.makusz.hu/rejtett/221/pion-istvan-laudacioja-oszi-tanulmanyi-nap-2009
@a szív fészkei:
Szóval nem állítottam, hogy a remek Szerb Antalra hivatkozni patetikus. Nos: idegenszívű az, akinek a hazája értékei, hagyományai semmit sem jelentenek, s ezzel hivalkodik is (llyen volt pl. Ezra Pound, de Henry Miller is). Ugyanakkor a "csirkefejes" Spiróról ilyesmit sose mondtam. Sőt Kornis Mihályról sem. A korholással, bírálattal semmi gondom. Bajom a gusztustalan ballib kettő mércével, Gyurcsány arcoskodó védelmével, stb. van. De bocs' hadd ne érveljek tovább. Másképp látjuk, érzékeljük a világot.
Gondolkoztam ezen az idegenszívűség-dolgon.
Attól tartok, idegenszívű vagyok.
Hazámat nekem elsősorban az anyanyelvem jelenti. (Mármint a magyar. A német is anyanyelvem volt, de a magyart szeretem jobban.)Senki sem ír olyan csodaszépen ezen a világon, mint Arany János.
Viszont nem vagyok büszke arra, hogy magyarnak születtem, ugyanis egyrészt nem tehetek róla, másrészt természetes.
Angliában az angol állampolgárság felvételét "naturalization"-nak mondják, szerintem találóan, nekik az a természetes, hogy az ember angol. És amint egy ismerősöm mondani szokta, az ember a fülére nem büszke, hanem megmossa.
Büszke vagyok azonban arra, hogy európai polgárrá fogadtak engem is tízmillió társammal együtt. Nagyon szeretném, ha sorsomtól ajándékba kapott hazám felnőne végre rangjához, megtanulna normálisan, vagy legalább természetesen viselkedni. Ha az elkerülhetetlen globalizációnak nek áldozata, hanem hasznát elősegítő és élvező része lenne.
Ámen.
@Várúr: "akinek a hazája értékei, hagyományai semmit sem jelentenek, s ezzel hivalkodik is"

ugye itt az a gond, h mi tartozik ide. a kutya odaszaratása a járdára, a kereszténység, a feljelentgetés, az adócsalás?
@anyátok:
Hm... az indexet nem gondolom a marketing helyének :-) Vagy tán mégis az?
@a szív fészkei:
Mellesleg mrs. Morvai egy vicces, sőt kissé ijesztő jelenség, sokszor elmondtam :-) Te is, ha úgy véled, Orbánnak kéne zsákolni a gáton. Nem hivatkozom Medgyessyre, aki oda se fáradt, merthogy nem mérce, sem azok, akik a tüzijáték öt halottjának felelősét egy árva meteorológusban találták meg. Elfriede Jellinek, a zongoristanő... hm.... Ő is jól mutatja a Nobel díj politikai divatját, meg a csomó elfeledett senki, aki megkaphatta. Valódi kiválóaknak ez a díj rég nem mérce.
@a szív fészkei: Természetesen Spiró is idegenszívű. :-) Pedig hát kevés okosabb ember van nála itthon. Szerintem nem ízlésről szól ez. A legtöbben nem olvassák a kortárs irodalmat, viszont a pártlapot igen, és ott meg le van írva, hogy kit nem kell szeretni. Vannak hozzá rendelve kulcsszavak, amelyeket lehet kardként forgatni, és nagyjából ennyi elég is. Ízlésről akkor van szó, ha ismerjük jól az irodalmat, és az elolvasottakból szelektálunk, mi tetszik, és mi nem. Ebben az esetben műveletlenségről van szó, amit hangerővel és verbális bunkósbotokkal pótolnak. De ez nem mai probléma, az ókori görögöknél is így volt... :-) Örkénytől az In Memoriam dr. K. H. G. nálam jobban foglalja össze ezt.
@Várúr:
Gondolom, szeretnénk meggyőzni egymást. Különben minek tépjük a hálózatunkat?
@anyátok: Szép volt, kösz. Jó neked, ha még egy nyelvet tudsz ennyire. Irigyellek érte, de a magyar nekem is a legfontosabb -noha néha hibásan, elütve írok itt.

Aki a vérbunkóságot - kutyaszaratás, városok szétszemetelése, károkozás minden szinten, a másik teljes semmibevevése, stb. stb. - kifigurázza, aki görbetükröt tart egy ország elé, hogy térjenészre, az szerintem nem hazagyalázó, hanem ellenkezőleg, honmentő. Nekem egy Örkény ilyen értelemben szintén Nobel-díj érett volt.

És irónia/önirónia nélkül halott valaki - akinek nincs humora, az más aljasságra is képes. Ja, most látom szerénységem is írt Örkényről.
Mondhatni, hogy micsoda ember az olyan, aki kiröhögtet egy öregasszonytúgy, ahogy ő teszi a Macskajátékban. Én meg azt mondom, ember nem írt ilyen gyönyörűen idősekről. (bár a filmet sajna elbaszták belőle.)
@a szív fészkei: nézd már, ott volt a Baló, a Mandur, az Eötvös, a Buzás, mégis díjat kapott:

www.delmagyar.hu/mako_hirek/foiskolasoke_a_diak_pulitzer-dij/2122765/
@Várúr: "Valódi kiválóaknak ez a díj rég nem mérce"
Attól félek, valódi kiválóságot csak azokon a területeken lehet felismerni, ahol egzakt mérce használható (fizika, kémia, talán biológia is) - bár ott sem
100 a találat-%. Ahol esztétikai szempontok is szóba jönnek, ott már a degusztibusz érvényes - és degusztáló dolgokról minek vitázni? (Pl.politikai előítéletek szerepe, etnikai preferenciák, stb.)
@Várúr: Kacagj, bajazzo rajtam, ha ez boldoggá tesz, engem nem zavar a véleményed. :-)) Ne zsákoljon ott Orbán, ki mondta? Medgyesi meg nem érdekel, őt meg lehet haladni. Az a tüzijáték-eset felháborító volt (a pesti oldalon szenvedtük végig). Akkor frissiben a magam fórumán meg is írtam a véleményem kiosztva Demszkytől kezdve minden illetékest - én ugyanis, ha 1 balos hülye, akkor azt a balost hülyének tartom és kész. Szilvásy meg undorít, akármilyen színben is mozog a politikában. Nincs hatásom, tehát nem történt az én írásomtól semmi persze.

Apropó!! Off: a drága jó dr. Nagy Gábor Tamás fideszes polg.mester úr legyen szíves újra lelakkoztatni a Bem rakparton a kidőlt fa alatt 06-ban meghaltak emlékművét, ami kopjafa és kurvára le van puccanva, sajna...

Elfride Jelineket én jónak tartom. Ez magánügyem, amit itt kiírok, hogy még jobban rugózhass rajta. Ő se senki. Te miért vagy ennyire rákattanva a senkizésre, véglényezésre, mások abszolút lenézésére?
Ha akkora formátum lennél, megengednél egy kis teret másoknak is, ha nem is egyezik mindenben a véleményed velük.
Egy mondás szerint - drága jó Vekerdi László Tanár Úr volt a legjobb példa erre - létezik olyan ember, akinek van mire szerénynek lennie.
@Várúr: De miért ne lehetne az egy legitim vélemény, hogy "a hazám (amit ugye alapban nem én választok, hanem odaszületek) nekem nem adott sokat, sőt inkább elvett". Egy bevagonírozott magyar zsidónak, akit fokozatosan minden jogától megfosztottak korábban, egy kitelepített magyarországi svábnak, egy "kicserélt" tótkomlósi szlováknak, egy nyírségi mélyszegénységben élő romának mit adott "a hazája"? Mit adott "a hazája" mondjuk a Ceausescu-rendszer alatt egy romániai magyarnak? Mit ad ma egy 30 ezer forintos nyugdíjból éhező nyugdíjasnak, egy tíz éve munkanélküli, 55-60 éves szövőnőnek Magyarország? De kérdem tovább, más szempontból: mit ad egy jól képzett, nyelveket beszélő mérnöknek, kutatónak, de akár csak egy intelligensebb, törekvőbb egyetemistának ma Magyarország? Mit ad egy jó tanárnak, egy tisztességes orvosnak? És egy becsületes vállalkozónak?
És ha ezek elmennek Angliába, Amerikába, de nemsokára akár Romániába vagy Szlovákiába is, ha van rá lehetőségük, akkor idegenszívűek? És ha elmondják ott, hogy azért jöttem, mert a hazám nemhogy nem segített, hanem inkább pofán baszott egy szívlapáttal? Szerintem ez legitim vélemény volna.
@Tóta W. Árpád: Ezekből legalább kettő hungarikum! :-)
@a szív fészkei: Nem volt az olyan rossz, bár a színpadon tény, hogy jobban él. Dajka Margit annyira jó volt...
@anyátok:

hogy várurat meggyőzd, ahhoz digitálisra kéne átírnod érveidet, mégpedig olyan ügyesen, hogy az érzésközpontjára apelláljanak, mint az eredeti programozás és lumbálisan kéne beléjuttatni hátulról, mert előlről, vagy oldalról a hagyományos, verbális módon megneszeli és máris indít benne a levédőkód.
Irodalomórát részemről bevégezve itt egy más műfaj: oszkopeter.blog.vg.hu/2010/06/22/ritkulo-irasok-egyike/

A konzervatív polgári forradalom (amire Oszko utal Matolcsytól), mint olyan, nekem annyira érthető, mint fent emlegetett Pion hírlapíró úr jacuzái Tóta ellen. Nem lesz nekem itt túl jó, ha ennyire nem fogom fel magyar nyelvet ezentúl. (Itt se találok rá példát: forradalom.lap.hu/:-)

Remélem, egy erre járó jobb értelmiséginek - aki több nagydoktori cím és egyebek birtokosa velem szemben, aki komenista tombolán nyertem a magam kis szar diplomáját - megesik a szíve rajtam. És elmagyarázza, hogy ne haljak már meg bután... Előre is kösz!
@a szív fészkei: "néha hibásan, elütve írok itt"

Ki nem?
Néha mág TWÁ is, noha ő házigazda, ejnye!
@a szív fészkei: Ez tipikus oxymoron. :-) A magamfajta liberális-konzervatív polgárt mi sem riaszt jobban a forradalomnál. Matolcsyt pedig a Fidesz x-edszer kényszeríti arra, hogy segget csináljon a szájából... Bár lehet, hogy önként megy neki. :-) De a vg-ben megjelent cikkéért egyszerre vágnák ki vizsgán a közgázon és a filozófia tanszéken is. :-)
@szerénységem: Dajka zseniális mindenben persze, csak azt a filmet sajna eltaknyolták vagy mi. Puhább lett, mint a karcosan szép darab. És mivel Dajka alapvetően önmagában mindig is egy édes nő volt, így nekem nem hozta annyira a figura - Orbánné :-DD - lényegét.
Míg Sulyok maga volt a fanyar, kemény, magát is kiröhögő öregség, aki mégis hogy ellágyult a Csermlényitől. Aztán ahogy abból a csalódásból újra visszadermedve régi énjébe megmaradt mégis érző embernek az albérlője és a nővére kedvéért - na az máig borzongató. És leírva is zseniális. Meg a Tóték. Meg az Egypercesek. Őszintén neki adtam volna Nobelt. Kevesek tudtak így írni a Zemberekről. Akiket mindig hú de pátoszosan emleget a politik, aztán azzal a lendülettel szarja is le őket. Hát ide egy BZs sose jut el. Ő csak ágál porosan, hatása nudli.
@Loppers: Gratulálok neki, azt a cikkét nem olvastam. Ezt, amit Árpád linkelt tőle saját magáról, nem értettem.

Kicsi túl cizellálta a gyerek, talán Árpád stílusát így akarta felidézni kifigurázva, vagy mi. Ha te megértetted, neked is gratulálok.
@a szív fészkei: Jut eszembe, Esterházyt is mennyit ekézték az "Így gondozd a magyarodat" írása miatt, pedig csak egy Örkény-parafrázis volt. Igaz, nagyon be is talált. :-)
@anyátok: Igen, az az írók,mindenféle művészek legnagyobb kínja. Mindig lesznek, akik fikázzák - jogosan, jogtalanul, - de ahogy írod, de gustibus alapon soha nem lesz biztos senki a maga értékben. Egy kémikus, matematikus, fizikus a radnótis 2x2 józanságával dolgozik - utána számolható, ellenőrizhető ötvenszer az eredménye.
@szerénységem: köszönöm! Ez nem a hajkorpásítás tipikus esete?
@a szív fészkei: LOL. Nekem a hajam szokott az ilyesmitől hullani... :-)
@riennevaplus:
@anyátok:

„hogy várurat meggyőzd, ahhoz digitálisra kéne átírnod érveidet, mégpedig olyan ügyesen, hogy az érzésközpontjára apelláljanak, mint az eredeti programozás és lumbálisan kéne beléjuttatni hátulról, mert előlről, vagy oldalról a hagyományos, verbális módon megneszeli és máris indít benne a levédőkód.”

No, ezt akkor lefordítanám. Ne értsd félre, egyáltalán nem becsülöm le értelmi képességeidet, de Riennevaplus kommenttársunk nagyon körmönfontan tud ám fogalmazni.

Szóval szerintem hozzászólása konkrétan arról szól, hogy csatolj fel egy méretes strap-on dildót, észrevétlenül kerülj vele Várúr háta mögé, és minimális síkosító használatával, gyors mozdulattal helyezd fel azt nemes, konzervatív végbelébe, hogy nyikkanni se tudjon. Na, majd akkor megtanulja, hol lakik az Úristen! ;)
Egyébként megdöbbenve olvastam, hogy itt komoly emberek, kiművelt fők folytatnak érdekfeszítő vitát az „idegenszívű” ősmagyar kifejezésünk jelentéstartalmi aspektusairól. Hát én ezt a magasröptű vitát gyorsan rövidre zárnám.

Aki hátsó szándékból, politikai megbélyegzés okán idegenszívűzik, az egy nacionalista fasz.

A továbbiakban pedig szívesen vitázom a fentebb használt „fasz” szavunk rendkívüli közönségességéről, ám annál erőteljesebb kifejező erejéről, valamint jelen esetünkben használatának különös indokoltságáról.

Az a szerencsétek, hogy teljesen beszippantott a VB, és ez így is lesz még jó darabig. Holnap nagy nap lesz: Hajrá Németország, hajrá Anglia!

A kiépülőben lévő egypártrendszerről meg majd utána elbeszélgetünk.
@szerénységem: Prokopp Dóra örökbecsűjére céloztam a hajkorpával. Az évszázad egyik legnagyobb mondása volt. És lenyűgözően őszinte+tömör.
Vettem én... Létezik az a pénz... :-)
@a szív fészkei: Hozzáteszem még, hogy nálunk semmi sincs végiggondolva, valamint azt sem vesszük figyelembe, hogy rajtunk kívül vannak még országok, nem is kevés... :-)
www.origo.hu/nagyvilag/20100622-brit-aggodalmak-a-kettos-allampolgarsag-bevandorlasnovelo-hatasa-miatt.html
Szegény Bayer barátai, 20 milliós kölcsönt vettek fel és most szar nekik. Ejj-ejj.
(Mégis milyen havi jövedelem kell ahhoz? ... :D )
@Lord Kilburn:

Az ánusztól és a pénisztől feljebb is van valami gondolati morzsád, vagy megrekedtél a mélységekben?
@szerénységem:

Létezik, vagy inkább kellene lenni egy olyan olvasatnak is: -Ki mit adott a hazának?
Ha így is vizsgálnánk ugyanazt a jelenséget, valamivel árnyaltabb, ha nem is elfogadható kép alakulna ki.
Mert ez egy gyenge pont Magyarországon. Ki mit tesz a hazájáért?
Azt már a vízcsapból is tudjuk, mit nem adott a haza, de hogy mi mit adunk, vagy mit tehetnénk, ez egy népszerűtlen téma.
_____________

Az idegenszívűségről annyit: Az az egyed idegenszívű, aki miután jól belakott, odaszarik arra az asztalra, ahonnan mindannyian eszünk.
@Lord Kilburn:

Látom, megy a szellentés is, sőt a szellemi fingásban sem vagy utolsó.
@riennevaplus:

kegyed megint felettébb megkacagtatott. csak nem egy vérbeli médiakommunikátorhoz van szerencsém? :)))
@a szív fészkei: Prokopp Dóra is idézte. Ha jól emlékszem, Bilicsi Tivadar mondta egy szerepre, amit nem akart elvállalni, hogy "nincs az a pénz", majd mikor felkerült a neve a plakátra, akkor védekezett így, hogy "hát kérlek, végül mégiscsak vót az a pénz..." De lehet, hogy másik színész, mindenesetre jóval korábbi anekdota-kincsünk terméke...
@Lord Kilburn: :o)

No és mi lesz a Forza Ungheria-val!? Sekélyes kifogás, hogy nem is játszunk...
@Várúr:
"akinek a hazája értékei, hagyományai semmit sem jelentenek, s ezzel hivalkodik is"
De miért idegenszívű? Miért nem szívtelen? Talán következik belőle, hogy franciaszívű, vagy németszívű? Nem.
@jaegtoer:

"Az az egyed idegenszívű, aki miután jól belakott, odaszarik arra az asztalra, ahonnan mindannyian eszünk."

Sztem ezt szabadalmaztasd, roppant találó, s csak az nem érti, aki nem akarja.
@jaegtoer: LOL. Akkor a magyarok minimum 50 százaléka az, ezzel nem mondtál semmit. Kezdve a sok százezer adócsalótól, folytatva azokkal, akik megpróbálnak átverni a piactól az abc-ken keresztül a különféle szerelőkig. Nem beszélve a pasziánszozó köztisztviselőkről, a graffitiző bunkóról, a kutyasétáltató seggfejről, a két parkolóhelyet elfoglaló autósról, a bliccelő villamosozóról. Ezek, kérem mind idegenszívűek, mert csak kivesznek a közösből. Ugyan már. Vegyük komolyan egymást.
@jaegtoer: Ajánlanám Árpád újabb posztját, arról többek között, hogy mi is a pornó. Pénisz és ánusz ebben a kommentben számomra egyrészt a kommentelő ingerültségét hivatott kifejezni, másrészt plasztikusan jelzi, mennyire undorító dolog is az idegenszívűségről emelkedett hangnemű diskurzust folytatni.

Persze, nehéz elmagyarázni a vakoknak a színek hatását. A vakság nem szégyen, de fogyatékosság...
@jaegtoer: Egyébként meg: Egészségedre! A misebor-vedelés után most öblíthetsz egy kis vízzel...
@Tóta W. Árpád:

ez a pion pista... vicces lehet az újságíró élet.

ez a bajom a jobboldali írókkal, állandóan csak isznak, ezért mindig ugyanolyan cikkeket írnak. ilyen mogyeszsnapsz mámoros érzelmi nekibuzdulásokat. ráférne már egy két spangli meg némi lsd erre a magyar hírlapra, aztán egy hosszú kijózanodás...
@nem1rem1: Kösz. Bilicsi mégiscsak klasszikus. Gondolom a probléma is régtől az: félre lehet néha tenni ragyogó elveinket a még ragyogóbb zsozsóért.

Egy színésznek ez azért kevésbé kínos, mint egy gazdasági szakembernek. Előbbi az arcát csak kölcsönbe adja annyiért, amennyiért nem szégyelli, utóbbi meg odafordul Karinthyhoz érvekért, ha majd magyarázni kell a bizit.
@szerénységem: "23 millióznak" a primitív állatjai? Mit nem hallok... Pedig ugye a szocik már buktak Angliában, ezek most mintha más mezben fociznának és aggodalmaskodnának.
@Várúr: "Shakespeare abszolúte idegenszívű író, mert sose tartotta magát magyarnak."

vö.

"Nos: idegenszívű az, akinek a hazája értékei, hagyományai semmit sem jelentenek, s ezzel hivalkodik is..."

Az utóbbit értem.

"(llyen volt pl. Ezra Pound, de Henry Miller is)."

Amerikaiak. (legyint) :))

Hagyomány és értékmegőrzés, avagy mentsük, ami menthető:
www.youtube.com/watch?v=Cv4xscbYC4o
@jaegtoer: „Az ánusztól és a pénisztől feljebb is van valami gondolati morzsád, vagy megrekedtél a mélységekben?”

Szerintem annál több kommentet olvastál már tőlem, hogy erre a kérdésre érdemben válaszolnom kelljen. Viszont ha már itt tartunk, Tőled, mint az idegenszívűzés nemes magyar hagyományának láthatóan avatott szakértőjétől megkérdezném, hogy aki idegenszívű, az idegenpöcsű is egyben?
@jaegtoer: „Látom, megy a szellentés is, sőt a szellemi fingásban sem vagy utolsó.”

Köszönöm, köszönöm. Minden elismerés, tetszésnyilvánítás feldobja a napom. :)

Valóban törekszem a sokszor túl hosszúra nyúló, mély politikai tartalommal átitatott kommentjeimet helyenként humoros, meg szerény képességeimhez mérten kulturmorzsákat is tartalmazó hozzászólásokkal színezni. És valóban, egyes, ritka esetekben, ha nagyon megihletnek, vagy felhúznak, nem riadok vissza az obszcenitástól sem.

Az idegenszívűzés például nálam „szellemi (szájba)fingással” honorálandó, amint fentebb utalsz rá.

Vigyázó szemeid pedig a – majdhogynem egyetlen – jobboldali, ám annál emblematikusabb, és nem mellékesen legobszcénabb humorista-zseninkre, Fábry Sándorra vessed.
@szerénységem: "Fentiek nem írók. Bocs, Worluk... :-)"

Közírók.

Akkor írók - az én szememben. Amúgy te írod, hogy "Nyelv van, mondatok vannak, munka van velük" - amivel alapvetően egyetértek, mármint, hogy az irodalom elsősorban nyelv. (Nem is kéne hivatkozni, de azért ideírom, hogy Esterházy is vmi ilyesmivel kezdte Mészöly Miklós köszöntését-méltatását utóbbi 60. szülinapján, asszem, egy Kalligram különszámban, már nem emlékszem pontosan, nem ma vót.)

Biztos jókat tudnánk beszélgetni erről, jó mélyen belemerülve a témába, úgyhogy előre is elnézést kérek a triviális példákért, de _szerintem_ :) az istenes költészet, a himnuszok és ódák világa jó példa arra, hogy Isten nem hatodrangú a költő számára, a Haza nem hatodrangú a Himnusz és a Szózat szerzője számára; a magyarság, a magyarságtudat nem hatodrangú "A magyarokhoz" költőjének, ahogy a magyarsághoz való viszonya sem, sőt, Gísli Brynjúlfsson
(1827-1888), a "Magyarország 1848-ban" c. vers költőjének "magyarságtudata" sem hatodrangú (ha má skandinávok) - sem a vers keletkezésében, sem a lírai én felől vizsgálva; nem akarok belemerülni, sztem érted, mit mondok.

"Általában lényegtelen, hogy Stendhal francia, Dosztojevszkij orosz és mondjuk Ibsen norvég volt. Utóbbi ráadásul a német nyelvterületen keresztül lett szélesebb körben ismert, akárcsak a kortárs magyar íróink legtöbbje. Az a lényeges, hogy olyasmiről írtak, ami Izlandól Új-Zélandig mindenhol érthető, a műveik maradandóak és jók."

"Nem fontos egyiküknél sem, hogy az orosz/norvég/francia léthez való viszonyát kifejezze, nem is érdekel senkit. Hülyén is hangzik, nem? A norvég léthez,a norvégsághoz való viszonya... nincs is rá szavuk, ebben biztos vagyok. :-)"

Na jó, persze, ha érvelek, akkor az érvhez keresek példákat; most így kapásból Sillanpää jut először eszembe, akinél a Nobel-díj indoklása: "Nagyszerű művekben ábrázolta a finn nép jellemét, életét, küzdelmét, alakjait, a finn természet szépségét." Az indoklás szerint - az én olvasatomban - Sillanpää, vagy legalábbis a Silja, pont a deepdiving, a mélységi finnülés miatt értékes (amivel persze nem kötelező egyetérteni).

Szóval nem azt állítom, hogy mindenkinél és mindenütt egyformán kurvafontos, csak attól szalad fel a szemöldököm, hogy kategorikusan kijelented, úgy alles zu zammen, hogy "ugyammá, hatodrangú az identitástudat".
@uborkagyalu:

Nézd: részemről - csak azért reagálok, mert némiképp magam kezdtem el a szó jelentéstartalmát feszegetni - a jelenség nem a művészekre illeszthető elsősorban. Bár kétségkívül igaz, hogy művészek között is elképzelhető (nem véletlen, hogy minden diktatórikus rendszer önvédelmi mechanizmusához hozzá tartozott a művészet ellenőrzése).
De ez nem azt jelenti, hogy aki kritizál, az áruló lenne, vagy aki leírja, lefesti, balettben mondja el, kiszobrászkodja magából az igazságot, azt el kellene marasztalni.

S abban is igazad van, hogy nem szükséges mondjuk fogorvoshoz menet nemzeti színű zászlót lobogtatni, diszkóban apró szent koronákkal kivert bőrdzsekiben megjelenni, vagy épp árpádsávos gumióvszert használni ahhoz, hogy magyarok legyünk, magyarnak érezzük magunkat. Csak épp hazánk kampányország, itt az emberek sosem maradnak meg az arany középúton, egyszerűen nem tudják, vagy nem akarják eltalálni a ló/nyereg közepét. S a másik véglet - a teljes nemzetietlenség hangsúlyozása - sem helyes (s most nem pártpolitikára gondoltam).
@szerénységem:

"Egy írónál szerintem nincs olyan, hogy magyarság. Illetve hatodrangú. Nyelv van, mondatok vannak, munka van velük."

Ez enyhén szólva is túlzás. Elismerem, hogy a művészek közül sokan elsősorban a művészetbe szerelmesek, s csak utána az éti csigákba, abszintba, újhagymába forgatott kakaós tekercsbe, feleségükbe, kurtizánokba, nemzetbe...

DE ez nem az átlag. S nem hinném, hogy a nemzethez való tartozás érzése hatodrangú lenne. Bizonyos körökben talán, de ez olyan közegben képzelhető el, ahol nincs történelem, nincsenek gyökerek.
Mivel a művésszé váló nebuló is költőkön, írókon keresztül tanulja meg helyesen használni a nyelvet, s bizony ezen írók/költők számára a nemzeti érzelmek sokszor fontosabbak voltak mindennél.
Kevés az olyan író, mint Esterházy, aki gyakorlatilag nem a lakhatás miatt épít házat, hanem mert bizonyos téglák frankón mutatnak egymás mellett és bravúr őket az ő rendszerében egymásra halmozni...
@test subject #28: Örök hálám a mogyesz snapszért! Teljesen rájuk illik. :-DD Mindig mondom, kéne ide egy SP magyarland-esítve.
@nem1rem1: Ami azt illeti, ha az itt kommentelők közül sokan hallanák egyszer, hogy mikor olyan kedvem van, még attól sem riadok vissza, hogy a Nationalelffel, meg az angol csapattal együtt énekeljem himnuszaikat, tuti kapnék egy méretes „idegenszívű” jelzőt. Egyébként a két kedvenc európai nemzetem (még a múltjukban lévő sötét foltok ellenére is!), és ’90 óta minden versenyen értük szorítok. Legnagyobb fociélményem, kedvenc meccsem az 1996-os Németország-Anglia EB elődöntő. A kedvenc csapatom pedig az 1990-es német válogatott.
@vakapad:

A példád kedvéért: Lándzsarázó kolléga akkor lett volna idegenszívű, ha mondjuk lepaktál a spanyolokkal, hollandokkal, s leszarja, hogy angol. Ennek semmi köze a magyarsághoz, úgyhogy jobb példát, ha mindenáron szöszölni akarsz ezen a kifejezésen.

Nem tudom miért olyan baromi nehéz egyeseknek a 21. század elején elfogadni azt, ami az emberiséggel egyidős: az árulás fogalmát. Érdekes módon annak idején - bár a fasisztákat majd még 500 év múlva is illik bizonyos körökben napi politikai szinten felhozni és ekézni, s ebből aztán messzemenő következtetéseket levonni az akkori jelenre és jövőre nézve - egy egész rendszer "5. hadoszlopozott", imperialista ügynöközött, stb...

Miért olyan nehéz elhinni azt a tényt, hogy igenis mindenhol vannak olyan emberek, akik leszarják a hazájukat, akik számára fontosabbak holmi külföldiek, vagy az általuk szolgáltatott anyagi és egzisztenciális előnyök a saját államuknál, közösségüknél, nemzetüknél?

Ti a törvényeink közül is kivennétek a hazaárulás büntethetőségét?:) Erre csak Tótia lenne képes, ahol már agyalnak ezen, mivel sok év erőlködés után ráébredtek arra, hogy nincs mit elárulni...:)
@Lord Kilburn:

:D:D:D:D:D

Megint sikerült felháborodás közben csacskaságot írni...:)

"Aki hátsó szándékból, politikai megbélyegzés okán idegenszívűzik, az egy nacionalista fasz."

Nos a "fasz" szót hagyjuk, mert bizonyos időszakban, bizonyos közegben, társaságban nem elmarasztaló jelző, hanem inkább dicséret.:)
A nacionalizmus (nacionalista) megint egy olyan fogalom, mely teljesen természetes, sőt, élő és támogatott dolog pl. a környező államokban. Nincs vele semmi gond, bár tudom, hogy bizonyos körökben szitokszóvá vált.:)
(Csak egy példa: ha a Reformkorban senki sem lett volna nacionalista, most nincs országunk. Persze ezzel lehet vitatkozni, mert legalább annyira bizonyítható, mint az a tétel, hogy az angol nemzeti tizenegy élvezhetetlen, ötlettelen, a játékosok képességeihez méltatlan, buta és rossz focit mutat fel, igazából az Algéria elleni "csatájuk" után szeretném ha kiesnének.:) A németek amellett, hogy ismét ők mutatják fel a hajtós támadófocit, a saját sírjuk ásták meg.)

De visszatérve a lényegre:
"Aki hátsó szándékból..."
Az inkább gátlástalan, önző, stb ember, szóval tessék másik - valóban elmarasztaló - jelzőt keresni, mert a két dolognak nincs köze egymáshoz...:)
@Lord Kilburn:
Ha már foci, akkor beszólok én is, persze ez W mesternek nem fog tetszeni...:)

A 86-os VB-döntő óta mindig a németeknek szurkolok, esetleg a gaucho-knak.

Ez nem idegenszívűség, mivel senkinek sem származik hátránya, s előnye sem belőle...:)
@pimpalini: Esterházyt megérteni nekem is nagy kihívás, néha nem is kísérletezek vele. Van, amijére nem bírok vevő lenni,, bár ezt beismerni nagy bunkóság jele, tudom.

De amikor papája múltjáról írt, az bizony érthető, szerintem a legszebb magyar nyelven van fogalmazva. Egy félreérthető mondat, felesleges jelző nincs benne, teljesen pontos, mint egy levezetés mégis érzelemgazdag, mindent kifejező. Itt nem a stílusbravúr, szójáték, határtologatás volt a tét, hanem a családja, az ő élete és ebben nagyot alkotott. Követhető módon.

Mellesleg ;-) tűéles, őszinte társadalmi rajzot adott arról a máig elsunnyogott Magyarországról, ami - ha pátosz, vállalom - szintén hazafias tett. Segíteni tisztánlátni, kitakarítani a felgyülemlett szennyet nagyobb patriotizmus, mint állandóan trianonozni és sémákba, toposzokba kapaszkodni, hogy elég legyen egy szó az indulatok csiholásához. Ez a könnyebb, látványosabb és sehová se vezető hazaffyság. (lásd a szlovák posztot)

A "nemzetet" (az ki?) ért bírálatra könnyű odavágni, hogy az asztalra szart ezzel! Nem, épphogy a mások odaragadt régi mocskát oldaná le végre 120 fokon gőzölő - néha égető és sebző - baciírtó ketyerével az erre vállalkozó író. Hogy lehessen már végre tiszta tálból enni.

Ez a külsődleges magyarkodás röhej. Nekem nem kell naponta trikolórba bújnom, hogy tudjam, ki-mi vagyok. És ne egy műdal éneklése mondja ezt meg mások számára se.

Miért nem a Csitári hegyek alatt-on zokog mindenki? Mert az tényleg szép is?
Idegenszívű = Hazáját lenéző, innen elvágyó, de mégis itt élősködő ázalagok.
Sokan vannak.
Árpi, lehet, h olvasták a posztodat:

"A Hírszerző értesülései szerint Rogán Antal és Cser-Palkovics András módosítaná a tájékoztatási kötelezettséget és a vélemények esetében a válaszadási jogot kivenné az általuk beterjesztett törvényből. Békén hagynák a blogokat is."
@malacz69【ツ】rettegéselemző: nagyon ajánlom!

de hát nemcsak én morogtam, hanem szinte mindenki, jobbsajtó is.
@Tóta W. Árpád:
Örvendezzünk, mert ezek szerint hajlandóak meghallani a kritikát, és elgondolkozni azon, nem ízig-vérig ázalagok;-]
@Walter Melone: Walter Melone 2010.06.21. 21:16:07
Szia!

""azert kell extra felarat fizetni higy 10 szer akkora profitja kegyen a banknak nalunk mint odahaza Nemetorszagban...."

Van erre valami konkrét számadatod is, vagy csak "hallottad valahol"?"

persze hogy van, nem is egy, de ezeket is hallottam.
forras 1 Bod peter akos
a magyar bankok tokearanyos nyeresege 40% ugyanez Nemetorszagban 4%.
(inforadioban mondta de ot meg bolgarur is elfogadja hitelesnek)
igaz nem ma mondta hanem a valsag elott, de azota csak nottek a banki profitok.

forras 2
teganapelott giroszazandras beszelt az inforadioban, azt mondta tavaly ellenoriztek a magyar bankrendszert az angol szakertok, es megallapitottak, hogy 300 valahany milliarddal kevesebb lennea banok profitja ha nem itt mukodnenek hanem Angliaban.
osszesen 700 millard volt a banki profit ebbol akarnak 200 milliardot adoba elvenni, de meg ez se fog menni!

történelmi felelőssege es hibaja a magyar baoldalnak, hogy errol nincs disputa, bezzeg a mellenyhordasrol!!!
@Cartman (ex Cartman): Cartman (ex Cartman) 2010.06.21. 21:33:06
"Tudom, naív vagyok, de a kormánynak és a parlamentnek. Elvileg nekik kéne a társadalmunkat vezetni, szabályozni. Legalábbis elsősorban. "

hat igen nekik kéne, de ne legyenek illuzióid, se ez se az előző kormány és parlament nem volt (és a jelenlegi se ) alklamas arra, hogy a bankok ellen fellepjen.
pedig szerte europaban azt teszik sot USaban is, de a mi elitünk a bankok tenyeréből eszik...

en nem ertem, hogy mer az OTP kiirni 31.7% hitelkamatot, mikor a banki alapkamat 5.25% kisebb mint az infláció, és nem gyújtják rajuk a bankot...
@pimpalini: pimpalini 2010.06.22. 00:51:07

"Hm...
Hát igen, függetlenségünk nem sok van ez tény. Elvégre milyen állam az, amelynek nincs önálló pénzügypolitikája?"
na most egyetértesz? Normalis ez? Normalis hogy svájcban gondolnak egyet es a forint bedől, ugyhogy idehaza semmi se valtozik?

"De "félpreferiális" helyett nem félperifériálist akartál írni?:)"
azt irtam csak rosszzul olvastad!
:)))
ÁRpinak és a többieknek!

azért azt is eszre kene venni, hogy Bayer Zsolt Novák Elődöt ekézi ezerrel, amikor az hülyeségeket beszél....
@pimpalini:
Nem mellesleg Ignotusnak és a Nyugat szerzőinek, Szerb Antalnak ("A magyar irodalom története") Karinthy Frigyesnek, Radnóti Miklósnak, Rejtő Jenőnek, Vas Istvánnak, stb. stb. korántsem volt mindegy a magyar nemzethez tartozás... Hozzám közelebb áll a majdnem Nobel díjas Teller Ede, mint a Nobel billentyűs Kertész, a másik Kertész és a többi veteményes.
@Várúr: Ki az a másik Kertész és a veteményesek? Én őróla tudok, mint híröregbítőről: hu.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9_Kert%C3%A9sz
@a szív fészkei:

Dehogynem tud, Kedves!

Kertész Mihály: Casablanca (rendező)

Tony Curtis (...?...)
@pimpalini: Most hirtelen nem tudok olyan - jó - magyar írót, akinél ez a nemzetügylet elsőszámú regényszervező erő lenne. Még Jókai sem erőlködött ezzel. Csak Szabó Dezső rém rossz Elsodort faluja jut eszembe és hasonlók. Ami jó regényünk, és megtudunk valamit belőle Magyarországról, az éppen nem attól jó, hogy a szerző nemzete féltésén görcsölt volna. Az Esterházy-féle Javított kiadás például épp ilyen, ahogy valaki említette is itt. A költőkkel más a helyzet, ott elismerem - igaz, én írókat említettem, meg mondatokat -, hogy bizonyos történelmi helyzetek és bizonyos stílusok (például a romantika) alkalmasak a hazaszeretet, a haza féltésének kifejezésére. Nálunk (és sok kelet-európai országban) amúgy is hagyomány, hogy a költő vezeti népét, prófétaként jelenik meg, vészhelyzetekben különösen. A mi történelmünk pedig elég sok vészhelyzetet produkált. Janus, Balassi, Csokonai még nem annyira mélyedt el ebben, a nemzet is mást jelentett akkor. A francia forradalom után megváltozik a nemzetfogalom, és nyelvi-kulturális egység lesz, államalkotó erő. És jön a romantika, lehet a hazához - mint elvont fogalomhoz - ódákat írni, lehet keményen bírálni, ahogy Berzsenyi és Kölcsey nyomán sokan.
@Várúr: árúr 2010.06.23. 21:40:09
"a másik Kertész"
ez csak azért lehet, mert nem olvastad a Makra'-t.
@Lord Kilburn:

"Vigyázó szemeid pedig a – majdhogynem egyetlen – jobboldali, ám annál emblematikusabb, és nem mellékesen legobszcénabb humorista-zseninkre, Fábry Sándorra vessed. "

Sir X. Kilburn!

Vigyázó szemeim inkább Berzsenyire vetem, bár most éppen Garay Jánost sztárolom. Sokszor idézik, csak nem értik. Manapság nem menő.
@szerénységem:

Talán... ha magunkat nem vennénk túl komolyan, ahogy egyébként tesszük, akkor talán jobban tudnánk figyelni egymásra, ergo, komolyabban venni a másikat. Persze nem mindenkit. Van aki esetében a scrollozás a megfelelő bánásmód.
@nem1rem1:

Köszönöm. Szó mi szó. A látásom tényleg romlik, de a színekkel nem állok hadilábon. Szövegértésem is tűrhető, ellenben megfogtál, mert ezt a miseboros tételt még kérdés formájában sem értem, nem hogy buzdításként. Bár igaz ami igaz, szeretek bort prédikálni és vizet inni. Vagy Finlandiát olykor-olykor. Mikor hogy.
Mindig is mondtam az itt a baj, hogy keveset isznak. És még sosem ittunk együtt. És nem is fogunk, mert Árpád egy olyan smucig és rest, és lusta alak, hogy esze ágában nincs rittyenteni egy blogtalit. Bezzeg ő aztán flangál mindenfelé.
@Lord Kilburn:

Kedves Lordom!

Sem az idegenszívűek, sem az idegenpöcsűek nem tartoznak az érdeklődési körömbe.
@Várúr: Igen, Orbánhoz is közelebb állt Teller Ede, meg a III. Világháborúhoz is. Csakhogy ennek semmmi köze sem hazafisághoz, sem idegenszívűséghez. Egyszerű: A barátom barátja a barátom.

Nagyon megbántott téged ez a Kertész, mikor a magyar orrod elé tolta a tükröt...
@Lord Kilburn: "Németország nyert, megy Anglia ellen"

Na, most bajban vagy! Mert akki idegenszívű, az még csak hagyján, de egy igazi mélymagyar nem mondhassa, hogy "szép játékot játszik mindkettő", hanem az egyiket kritikátlanul imádni köll, a másikat elvtelenül letaposni.

A németeket javaslom imádatra, mégiscsak anti-Trianon-konformabbak...
@Lord_Valdez:
"...A nem-támogatott forinthitelek nem voltak olyan olcsók (különösen nem, miután Megyóék (vagy az már Feri volt?) szigorítottak egy sort rajta, "

Igen. Én például meg voltam döbbenve, amikor jövedelemhatárhoz kötötték és mintha maximálták volna a felvehető lakáshiteleket.

Ahelyett, hogy a visszaélések előtt bezárták volna a kiskapukat, gyakorlatilag a hitelképtelen kategória mezsgyéjén ácsingózókat kezdték támogatni. Szép.

Erre tettek rá a bankok a fogyasztási hitelek kezes és jövedelemigazolás nélküli eljárásai, majd betetőzésként jöttek a devizahitelek.
@Lord Kilburn:

Kedves Lordom!

Csak furcsállottam. Egy lord, legyen lord.
Lordságod oly körülményesen, aggályoskodva (lefordítva: megfontoltan és hosszan, továbbá átgondoltnak tűnően) szokott írogatni, hogy a kifogásolt szösszenet(ek)nem maradhattak szó nélkül. Így hát szóvá tettem.
Ne szívja mellre. Ha igen, tegye azt egy kedvére való 90/95-60-85-re paraméterezett bohém, könnyűcirkáló társaságában.

Fentieket se vegye zokon, anno Bio74 is megtette velem, igaz kettő db szóval, de sokkal elegánsabban, mint én Lordságoddal. (az idetévedésem idejében esett, azóta próbálom tartani ezt az önként magamra szabott házszabályt.
Árpád a megmondhatója, hogy alig emlegetek faszt vagy pinát, valagot pedig aztán végképp nem, bár ismerem ezeket a szavakat is a végtelenül gazdag és szép magyar nyelvünk kincses tárházából.
@a szív fészkei:
André Kertész nagyszerű fotós volt. Bár Magyarországon fényképezett volna, akár Robert Capa, a bútortervező Breuer Marcell, stb. Kalandvágyó, nemzetközi kitekintésű zsidók voltak, de magyar gyökereiket soha nem tagadták meg. Nem tette Pulitzer József sem és a többi magyar születésű remek művész és tudós. Teller Ede a Magyarok Világszövetsége első szabad közgyűlésén (fiatal felnőttként jelen voltam) így kezdte: "Magyar testvéreim!" Könnyezett az egész, legalább hatszáz fős publikum, persze én is.
@a szív fészkei:
Kertész Imre, Kertész Ákos. Pár könyvük a Magvető kiadónál jelent meg, ezért viccelődök szorgos kapálásukkal. (K.Á. egy jó könyvet is írt).
na most már tényleg kezd érdekelni ez az "idegenszívű"; én eddig azt hittem, nem kell neki definíció, mert pont az benne a jó, hogy "az a idegenszívű, akire én azt mondom" (c) by AH, és ez sztem így volt jól, ez adta a báját, a szépségét, hogy egyszer csak a Bástya et. is lehet reakciós, és Orbán Viktor is lehet idegenszívű, és a Pápa is Lehet Antikrisztus (Luther) de így most már előbújt belőlem a Nyelvész Józsi: ennek is elkelne egy topic vhol, mint volt az a "ki ma a kommunista?", nagy fingreszelés kerekedhetne belőle
@Várúr: Ki is lökte magából a magyar nemzet őket. Gálánsan, kedvesen, ahogy szokta. Tényleg: az, hogy Tellernek nem volt jó Magyarország, az miért bocsánatosabb, mint ha Kertésznek nem jó?
@Karesz (Charlie): Bayerral az a baj, hogy bárkit ekéz, akire éppen a pártdirektíva "target" feliratot mázol. És pont ugyanazzal a vehemenciával. Teljesen hiteltelen.
@a szív fészkei: Nyugi, zsidózni akart szegény, csak így sikerült. :-)
@Pantagruel: Pozitivizmus kontra L'art pour l'art vita ez. :-)
@pimpalini: Nemzetet csak úgy lehet elárulni, ha van. Mai értelemben nemzet csak a francia forradalom óta van. Janus Pannonius nemzetáruló lenne, mert összeesküdött Mátyás ellen? Vagy azok a magyar főurak, akik Habsburg, Jagelló vagy más házból való király mellett érveltek anno? Vicces is lenne. A Rákóczi-szabadságharc a közhiedelemmel ellentétben jobbára a Bécs pártján álló Pálffyék és a Bécs ellenében küzdő Rákócziék harca, kis túlzással polgárháború. A labancok nagy része ugyanis magyar volt. Bizony.
Az árulás is roppant relatív. Talleyrandról, az árulás apostoláról mit gondolunk? Gyakorlatilag mindenkit elárult. Látszólag. Mert a végén kiderült, hogy egyvalami volt neki (a pénzen kívül) fontos: Franciaország. És mivel zseni volt, előre látta, mi fog történni Napóleonnal, a Bourbonokkal, és mindig oda állt, ahová a túlélés érdekében állnia kellett. És ha Franciaország szólította, akkor kényelmet, luxust, nőt félretéve :-) ment tárgyalni, mert azt ő tudott a legjobban.
Kádár például sokak szemében áruló. Mások meg úgy vélik, ha nem ő van ott akkor, visszajött volna Rákosi vagy következtek volna a Biszku-félék. Akiknek jó volt a Kádár-rendszer, mert megelégedtek a langyos vízzel, azoknak nehezen magyarázod el, hogy márpedig ez a szemét elárulta a hazát. Jó, mondják, de volt mit enni, volt mindenkinek munkája, és olcsó volt a villamos meg mehettünk nyaralni a Balatonra. A nép ilyen olcsón adja magát, a legnagyobb árulást is megbocsátja, ha az érdeke úgy kívánja... :-)
@a szív fészkei: Esterházy nehéz, ez kétségtelen. De annak idején Adyt se értették. Szóval ez még semmit sem jelent. Évekig kell vele barátkozni, és nagyon sokat olvasni minden mást, mert EP is hihetetlenül sokat olvas, és el is várja az olvasóitól ugyanezt. Cserébe a nyelvet adja neked, meg olyan katartikus élményeket, amit említettél, a Javított kiadást. Én háromévesen tanultam meg olvasni a szüleimtől, nagyszüleimtől, de ez csak egy primér szint volt, azt hiszem, 18 éves koromban, amikor először vettem kézbe Esterházyt, nagyon rossz érzés volt, úgy éreztem, hogy nem is tudok olvasni, (pedig hogy azt hittem... :-) és voltaképp ő tanított meg másodszor magyarul. Ő ilyenformán irodalmi apafigura nekem. (egyébként épp egyidős a faterommal... :-)
@szerénységem: @szerénységem: szeretném hinni, h a Nemzeti dal több vmi lapla-szösszenetnél, persze, ha M15 egy szimpla lapla-megmozdulás volt, egy jópofa flash mob-esemény, akkor oké. na, mindegy, líra kilőve. dráma? gondolom a dráma is, bár számomra egy BB vagy egy Fáklyaláng értelmezhetetlen, ha a szótárból kihúzzuk a "haza" és "nemzet" szavakat, mert akkor nincs nemzeti tragédia sem. ha marad az epika, akkor is, mindjárt ott van egynek az egyik legelső, ub Eötvös József regénye, a Magyarország 1514-ben, ami amellett, hogy klasszikus szerelmi történetként is olvasható, gyakorlatilag egy hatalmas politikai röpirat... és sztem lehet sorolni a történelmi regények felsorolását (jó íróktól), mondjuk Láng Zsolt Bestiárium Transylvaniae regényéig, + a fejtegetést, de nem teszem, mert úgyis csak legyintesz, és azt mondod, hogy 1/6-rangú az identitás. :)
"lehet sorolni a történelmi regények felsorolását"

ezért 1000 bocs, nem elég, h belesüt a nap a laptopomba, még egy macska is landolt a kávémban :)
@szerénységem:
szerénységem 2010.06.24. 14:56:10
"Bayerral az a baj, hogy bárkit ekéz, akire éppen a pártdirektíva "target" feliratot mázol."
ez lehetseges. de ennekem fogalmam sincs mit szabnak meg a partok PR szakemberei...
viszont meg tudom itelni mi a hulyeseg....
es ha BZS szolja meg novak elődot a hulyesege miatt, akkor jol teszi, akarki akarmit is mond.
de novak előd is mondhat okosat pl banki adó, de nem ezt teszi, hanem fellép a kissebsegek pozitiv diszkriminálása ellen... és pont ez hiányzik nem magyarorszagi magyaroknak...

" És pont ugyanazzal a vehemenciával. Teljesen hiteltelen. "
nehez ezt megitelni. mikor a Nepszabadsagban irta, hogy az MDF a horthy ujratemetes miatt veszitett akkor igaza volt...

bolgarurék meg az orszag masik felenek hiteltelenek.
@szerénységem:
Teller a náculó Németországból (ahol tanulmányait folytatta) Hitler elöl menekült Dániába, ott is magyar nőt vett el, bizonyos Harkányi Auguszta úrhölgyet, onnan a háború miatt USA, stb. De ne görcsöljük tovább. Ebből nem tudsz jól kijönni.
@szerénységem: "A nép ilyen olcsón adja magát, a legnagyobb árulást is megbocsátja, ha az érdeke úgy kívánja..."

A nép az a zemberek. Az embernek meg egyetlen élete van azt kell élnie... ha lehet minél kevesebb hősihalállal.

*Értelmes* ember belátta, hogy a nagy orosz birodalom mellett nem lehet kissvájc az országból. Még 67 is mutatta, hogy a szocialista blokk vasbetonból készült. Az egyének szempontjából (a lehetőségeket felismerve!) kádár szerencsés alternatíva volt.

Amit senki nem láthatott át, az a kádári embertípus langymeleg szocializációja a keményebb diktatúrák keményebb embereivel szemben.
Ez okozhatta a rendszerváltás éltanulójának mára látott nagy buktáját.
@hacsaturján:

ha mégegyszer kegyednek szólítasz, akkor képzeletben rózsaszínre festem rénszarvasaidat, aztán lemegyek a sarokra cigarettáért és sosem jövök vissza:)

ami a vérbeli "médiakommunikátort" illeti, az igaz is, meg nem is. mi itt a _birodalom_ sakkhúzásait elemezzük és abban az utóbbi időben a droidkészítés, droidvezetés, droidbevetés főfunkció és mi következtetéseket kívánunk levonni ennek elemzéséből következő lépésének anticipálására.
ez olyan, mint mikor valaki bevisz egy paraszot és tisztre cseréli: milyenre, miért? a helyzetjelentés erről vérbeliséget igényel, és média általi kommunikációt, ez igaz. a küzdelem viszont nem személyes, csak személyben megjelenített, ezért aztán egy kicsit mégsem igaz.
szóval no pasaran, és remélem segítettem:)
@eMeL: Igen, ez a Kádár-rendszer legnagyobb bűne: a langymeleg altatás, és az elkényelmesítés. Csehek, románok, lengyelek egész másképp szocializálódtak, de még az erdélyi magyarok is talpraesettebbek a kapitalista viszonyok közt. De erről TWÁ is írt már.
@Pantagruel: Bocs, de a Nemzeti dal, hát, Petőfi - egyébként általam nagyra tartott - életművének egyik mélypontja. Gyengécske, főként ha összevetjük Berzsenyi ódáival vagy Kölcsey Zrínyi-verseivel. Radnótiról (Nem tudhatom) vagy József Attiláról (Hazám) nem is beszélve.
@Karesz (Charlie): Szerintem ép ésszel mind Bayer, mind bolgárúr hiteltelen, nem oldalfüggő ez, már amennyiben nem vagyunk drukkerek. Ők pénzért bármit. És épp ezért fintorgunk, ha igaza van is.
@Várúr: Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésre. :-)
@Várúr: Csak a pontosság kedvéért: a numeus clausus miatt ment Németországba tanulni. Természetesen itthon semmire nem lett volna esélye, még az egyetemre sem, nemhogy kutatni. Németországból Angliába ment, nem Dániába, ahol korábban volt ösztöndíjas, és nem ott vette feleségül Harkányi Micit, hanem itthon 34-ben, ugyanis hazajárt nyaranta - úgy hiszem, a nő miatt, aki régi szerelme volt. És 41-ben amerikai állampolgár lett.
Ki jött ebből jól ki, okoska? Bocs, hogy görcsöltem, és további jó éjt.
@szerénységem: "Csehek, románok, lengyelek egész másképp szocializálódtak, de még az erdélyi magyarok is talpraesettebbek a kapitalista viszonyok közt."

Azért érdemes lenne átgondolni miért is épült le a fusizós, gmk-zós, másodállásozós és mindig nyüzsgő, mindenbe belevágó félmilliós vállalkozó réteg.

Talán a tőke és tapasztalat hiányos, de potenciális tőkésosztály veszélyes volt az állami vagyon leárazására, az ipar és mezőgazdaság tönkretételét követő olcsó felvásárlásra szakosodó politikai elit számára.
Nem adtak nekik levegőt, lehetőséget, hogy természetes kiválasztódással kiemelkedhessen egy új elit. Egyszerűbb volt a potenciális előnyt elengedni és hagyni lecsúszni ezeket az embereket.
@szerénységem:
Teller Ede jött ki jól, álszerény :-)
@Várúr: Ezeket tudom. És büszke is vagyok rájuk, mert őmiattuk a magyar minőséget is jelent. Már más is írta, hogy nemcsak bohémságból kezdtek így elterjedni a világban.

A szép, hogy ennek ellenére nem tagadták meg az országot.
@jaegtoer: Ja jóó, tényleg kösz!! Csak hirtelen kihagyott az agyam ebben a kapálásban...

Igen, szegény Kertész Tóni még romosan is a Zserbóban nők seggét fixálta turisztikai reklámfilmben, hogy így hajtsa be kis hazánkba az amerikai népet pénzt költeni.

Casablanca, szép volt.
@szerénységem: Én voltam az Esterházy mellett kampányoló. Minden regény, darab, ami tisztán láttat, az hazafias szerintem. Mert javító szándékkal készül szerintem, csak nem kötik át háromszínű csokrétával; ennél többet feltételeznek az olvasóikról.
@szerénységem: Az én korosztályom :-)). Most az az igazság, hogy élőszóban imádom, míg olvasva tényleg kihívás. Nehéz ráhangolódnom, ez nem értés kérdése. Bár a Harmonia valahol az negyedénél elragadott aztán.

De hazudnék, ha azt írnám, hogy kívülről fújom minden sorát minden könyvének. Volt, ami idegesített és letettem.

Egy irodalmár barátom mondta róla - ő is idén volt hatvan - hogy a magyar irodalom legnagyobb tékoza EP. Lehet, hogy ha nem ennyire elvontan építi a maga világát - és nem megalkuvást várnék - akkor hatékonyabb lenne. Nem tudom, ezt nem fejtette az illető ki, csak találgatok, hogy így értette-e...

De emberileg és a Javított kiadással nekem sokat adott.
Bayer Zsolt nem láttyaja f(asz)ától az erdőt...

mér' engedik a butákat a billentyűzethez, MÉR'??
@eMeL: A legtöbb akkor élt ember tudta, hogy szar, amiben van. Hogy szűkek a lehetőségek. Pl. rögtön lovasrendőrt küldtek az Ifi Parkban, mert kis tolongás volt Omegán a bemenetelnél, + tiltások és szankciók és kurva nagy igazságtalanságok és hazugságok között lavíroztunk - de tényleg a többihez képest élhetőbb volt a hely. Sokkal, sokkal. Engem 71-ben be se akartak engedni Bulgáriában, mert Todor Zsivkov elvtárs nem szereti a miniszoknyát, öltözzek át. Na, ennyire itt már nem voltak hülyék - csak fiúk hajába vágtak néha bele vadabb tanarak. :-))

Jugó az más, az nyugat volt!

Így beatet hallgatva lázongtunk - ma nézve ez semmi, de mégis mindig teli volt a Park pl. a Kexre, holott a barom Rajnák mindent megtett, hogy ne így legyen - egy londoni riportért röpült az eltiltás az Illésnek. De őket vettük akkor is. Megtanultunk a sorok között olvasni és legyinteni a hazugságra. Ahogy Antall mondta: "alámerültünk és kibekkeltük."
Ő se talpig vasban rohamozott, hanem elvolt az Orvostörténetiben. És mivel közel volt Bécs és Rijeka, azt hittük, hogy ha lemegy a szocializmus, másnapra jön az a színvonal. De csak keveseknek jött.

Ettől olyan rohadt keserű mindenki és csalódott. A kádáriban megszokotthoz képest nem lett annyival jobb sokaknak, de rengetegen még azt a kis tutit is elvesztették. Igen, akkor lehetett tervezni száz évre előre, mindenki kölcsönt vett fel, mert az olcsó volt és utcára senki nem kerülhetett egy szocialista országban.
És volt munka mindenkinek ugye. (nekem is mondták, hogy csináljak úgy, mintha dolgoznék, mikor mindent elvégezve olvastam kínomban már, várva, hogy mehessek haza. Találjak ki valamit, mert zavarja a főnököt a látvány. Nem baj, hogy értelmetlen, csak látszódjon messziről lázas ténykedésnek.)

Ebben szocializálódtunk, de akkor is tudta mindenki, mekkora baromság ez az egész. Ezért volt a fusi, a gyár hazahordása (hisz az ország a miénk, magunknak építjük), a furmányos kiskapuk, kádári kacsintás, hogy csinálják, amíg ezzel elvannak.
Mert úgy, azokat a szabályokat betartva nem lehetett normálisan élni. Ma meg másért szar itt. De az alapok változatlanok.
@a szív fészkei:
"a Javított kiadással nekem sokat adott"
bevallom, nekem a Harmónia első fele volt a csoda. Nyelve, képei, ritmusa - na, szóval ez a teteje.
Viszont nagyon nem szeretem az egy-az-egyben, vagy majdnem teljesen öntörténeti ihletésű regényeket. Thomas Mann naplójának kiadása felháborított - az író sorsa az író műhelytitkai közé tartozik, emésztésének részleteivel együtt. Hallom, most Móricz Zsigmonddal akarják megcsinálni ezt a szentségtörést.
(Kertész Imrét sem olvastam el).
Kivétel a lírai költő.
@anyátok: Igen, Móriczot teljesen lepucérítani aljasság...

Mondjuk, Esterházy mégis maga mesélte és adagolta a sztoriját - úgy, ahogy ő jónak látta - persze az adott helyzetben nem irigylem érte, hogy meg kellett tennie. Én láttam az öregét néha a munkahelyemen - tényleg egy józan pillanata nem volt szegénynek, szánandó volt nagyon; de ezek után azért más megvilágításba helyeződött minden tántorgó lépése.

Ami a legjobban megragadott: ahogyan ezt a tragédiát (végül is EP meg a család egész élete felfordult, nemcsak, hogy az apjáról mi derült ki) a maga módján átadta. Annak a letaglózó felismerését, hogy semmi de semmi nem volt őszinte a papa ügynöklétbe lépése pillanatától náluk. Hogy minden jó élménye, vakációja, ahogy minden rossz pillanata csupán a III/III-asok függvénye volt. Ez mond el mindnt arról az időről.
Azért ez őrjítő: elvették a múltját, a kölyökkorát, mindent. Nem volt senki a maga ura, parancsra történt minden.

Ezt feldolgozni úgy, ahogy szépirodalmi élménnyé tette - hát nekem nagy történés volt. Mert tétje volt a szavainak, hiszen igazat kellett írnia. Én ezt így olvastam.

De Móriczot megvédeném ettől, mert itt kívülről piszkálják fel a senkinek em szánt titkait - nem tudom, ki nyomatja ezt a kurkászós vonalat.
@a szív fészkei: "kiröhögtet egy öregasszonytúgy, ahogy ő teszi a Macskajátékban" - elnézést a spätreakcióért - szerintem az íráson a röhögésen átsüt a mélységes empátia, egy kis részvét is, nekem ettől igazi.
Ja, és Sulyok is óriási volt.
@a szív fészkei: "nem tudom, ki nyomatja ezt a kurkászós vonalat" - én sem. A Kalligrammban említette valaki egy hosszú tanulmányban úgy mellékesen. Ha jól emlékszem, a májusiban, de ez nem biztos.
@a szív fészkei: : "Elvették a múltját, a kölyökkorát, mindent. Nem volt senki a maga ura, parancsra történt minden."
Nem csak Esterházyéknál - sokaknál még. Emlékszel Pokorny(i?) könnyeire, stb. Rémes lehetett. De azt hiszem, ha 200 év múlva élnek még emberek a hiperklíma alatt és olvasnak egyáltalán, és ha igen, éppen magyarul, akkor az adatokal alátámasztott "Javított kiadás" a "Sorstalanság" mellett főként a történészek öröme lesz. Ellentétben, mondjuk, Varró Dániel verseivel.
@anyátok: "De azt hiszem, ha 200 év múlva élnek még emberek a hiperklíma alatt és olvasnak egyáltalán,"

...na igen, akkor az olyan történeteket, amiknek van eleje, közepe és vége, amikben van ígéret és fordulat és jutalom, ahol az első oldal után a szöveg tartogat meglepetést még következő x száz oldalon is (ha épp regény), ahol a humor, a feszültség, az erőszak, a meztelenség, a szex, a szerelem, a remény, a gyerek-kutya-macska, rossz arcú negatív hősök és penge jó csávók és persze az elmaradhatatlan hepiend egyszerre van jelen... ezeket alighanem jobban fogják komálni :))); minél inkább eltér ettől egy írás, annál inkább úgy érzem, hogy "ezt inkább meséld a pszichiáterednek"
@anyátok: Lehet, hogy el se jut ez hopzzád, én még spätebb vagyok....
Talán azt is írtam, hogy e röhejes vonásokon túl a legmélyebb érzelmekkel ábrázolta Orbánnét meg Gizát meg Csermlényit meg a mamáját meg a Paulát, szóval az időseket. Épp ezért volt megrendítő, mert nem fényezett - vannak kellemetlen vonásai az öregeknek, igen, alakulnak, előtörnek szépen nálam is - de a Tisza-parton futó hajdani széplányok is ott mosolyogtak azért a ráncok és hülyeség alatt. Komplex emberek éltek, hajigálták a daragaluskát egymásra...
Ehhez ekkora író kell.

Azért írtam Daykára, hogy ebben nem tetszett minden imádatom ellenére, mert túl aranyos volt öregasszonynak. Nem változott akkorát, elmaradt a kontraszt. Sulyok számomra az etalon ebben...

Pokornit nem bírtam sajnálni - aki kommunistázik orrba-szájba, aztán elkaszálja a lóalkatrész, az így járt. Esterházy soha nem így állt hozzá másokhoz. Ügynökmúlt meg rohadtul nincs megvilágítva, kibeszélve, lerendezve itthon.

Nem tudom, 200 év múlva milyen lesz az ízlés és az akkor nyelvünk. Két napra előre se bírok már gondolkozni és tervezni. :-)

Én most a követhetőt és szerethetőt - hogy merítsen bele a történetbe - várom el. Ilyen az a Huncík-könyv, amit a szlovák posztnál ajnároztam. Félelmetes ismeretanyag tüneményesen előadva.
@a szív fészkei: "Pokornit nem bírtam sajnálni" - én sem. Exhibicionista majom.
Az ügynökmúlt pedig összetett probléma.
Volt, akit a gyerekeivel zsaroltak. Nem tudom, hogy én mit csináltam volna a helyükben. Volt olyan, aki előnyök reményében önként vállalta. És volt olyan, akit nem tudok ügynöknek tekinteni. Ilyenből egyedül Medgyessy Pétert ismerjük, aki kémelhárítós tiszt volt, és tudni szeretném, az miért bűn.
Az, tudtommal, egy rezsim-független szakma, hogy az országban ne mászkáljanak ide-oda mindenféle kémek. Minden országnak vannak hírszerzői és elhárítói, a civilek pedig vagy hőst csinálnak belőlük, vagy ördögöt.
@a szív fészkei: "vannak kellemetlen vonásai az öregeknek"

Nem tudom, ki írta, hogy vénségére mindenki a saját karikatúrája lesz. Az biztos, hogy én már régen nem szeretek tükörbe nézni, pedig fiatalkoromban se voltam valami szépség.
Továbbá készülj fel rá, hogy bankban, önkormányzatnál, stb. egyre nehezebben fogod megérteni a csiripelő-hadaró kislányokat. Ötven körüli fülgyógyásznőm megnyugtatott, hogy nem az én hallásom az oka - ő sem érti őket.
Szóhasználatukat, gondolatvilágukat nem is említve.
@anyátok: Azért is lógok itt a neten, hogy kondícionáljam magam a nyelvükre. :-)), de persze, sok van, ami nekem se érthető. Én csak azon röhögök, hogy egyszer minden csipcsirip lányka lesz annyi idős, mint én, és kész. Lehet bármekkora arcuk.
De hát én is ilyen hülye liba voltam anno harminc+ éve. Igaz, volt egy jófej kolleginám, aki mondta, hogy figyeljem meg, jó dolgok jönnek ötven után is. Akkor huszonévesen azt hittem, megőrült. De kezdem belátni, hogy van valami igaza.

A bankban én csak a gyógypedagógiára hajlamos, nagyon türelmes alkalmazottakat értem meg, azt is nehezen, mert nem vagyok egy Soros-géniusz, sajnos. Ez nálam nem korfüggő, nem foghatom rá. :-DDD
süti beállítások módosítása