W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Térfélcsere

2008.05.27. 04:00 Tóta W. Árpád

Kimegy az ember egy sörért félidőben, és mire visszaér, nem ismer rá a csapatokra. Nemrég még teljesen nyilvánvaló volt, hogy Gyurcsány Ferenc a józan, reális, és az elkerülhetetlen áldozatokat el nem hallgató felelős hazafiság egyszemélyes élvonala, aki nem kertel, hanem megmondja, hogy át kell rendezni az országot, mert ránk rohad. Nagyon őszintén mondja, nincs más. Lesznek tüntetések, fájni fog, de meg kell tenni. Orbán Viktor meg az a figura volt, akinek semmi sem drága, és szociális demagógiában tekergőző pajorként rágja a jövő gyökerét. Mindenkinek szükségletei szerint - így vartyogott az iszapból.

Egy hét alatt fordult a kocka. A szöszösöltönyös, eccerű szegényembernek álcázott Orbán lerúgta a gumicsizmát, és megmondta, hogy igenis vissza kell venni ebből-abból, például a nyugdíjakból. Mondott még sok egyebet, de azt megírtam, még mielőtt kimentem sörért.

Az MSZP két nap alatt csinálta meg a kézifékes fordulót. Összes szájával ordít: a Fidesz elvenné a nyugdíjat! Éhező nénik, makkot gyűjtögető bácsik! A Fidesz leállítaná a fejlődést! A metrót! Európa, segíts!

Gerontokrácia


A főszólam ez lesz: védjük meg a nyugdíjasokat. Kövér célcsoport: kábé egy új többségnyi. Még a végén népszavazunk a svájci indexálás megmentéséről. És én nem megyek el, megint nem.

A nyugdíjrendszer pont az a terület, aminek fenntarthatóvá alakításáért egy tyúklépést se tett a Gyurcsány-kormány. Szó, az volt róla, én öntöttem dalba, de nem történt semmi. Sőt mint az etetőgép a csirkegyárban, automatikusan löktek egy nyugdíjemelést, amikor épp kampányoltak. De legalábbis beszúrták az aktuális szavazás elé a következő részletet a Különleges Juttatásból. A nyugdíjast ugyanis tizenhárom havi járandóság illeti meg tizenkét hónapra. Az évgyűrűket az ortodox Kádár-naptár szerint számolják; ami csak amolyan átvitt értelem, ilyen hülyeség akkor se volt. Igen, a köztisztviselőknek is van ilyen, az se normális. Tessék rendesen kifizetni, aztán majd ő beosztja.

Nem mintha sajnálná bárki a nyugdíjastól a kis pénzecskéjét. Orbán felvetése - tegyük fel most, hogy nagyjából jól tudjuk, mit mondott - nem embertelenségből és fasiszta-spártai gyökerű idősgyűlöletből fakad. Ahogy senki másé, aki eddig beszélt erről. Vagy a segélyezés átalakításáról, neadjisten arról, hogy a szolgáltatásért fizessen valamennyit az is, aki igénybeveszi. Azért mond ilyet Orbán viktor, mert tudja, hogy a fennálló rendszer nem finanszírozható. El lehet menni Szlovákiába, megnézni, mennyi ott a nyugdíj. De hiszen ezt már hallottam valahol!

Ni, hát ugyanattól a nagyorrú reformertől, aki most kézzel-lábbal védi a nyugdíjemelést. Nem a nyugdíjakat, hanem egyenesen az emelését. Miközben tudjuk, hogy az akkora teher a költségvetésen, mint az egészségügy, a felsőoktatás meg a szárnyvonalak, amiket ugye kivont lézerkarddal kellett megreformálni. Ha nem több, mint ezek együtt.


Tintahal, tintahal, csipkés tintahal


Aha, térfélcsere volt! Most a sárgák játszanak a jobb kapuba, és a pirosak a balba. Jó volna, mi? Az tetszene, ha ilyen egyszerű lenne a játék? Hát nem ilyen egyszerű. Hadd mutassak be egy fogalmat: személyes integritás. Na, ez mi lehet?

Valami olyasmi, hogy a szájnak meg a seggnek bejáratott szerepe van a táplálkozásunkban, és nem csinálunk egyikből másikat, mint a tintahal, ami egy nyálkás puhatestű. Ha most Gyurcsány előadja a polgári szociális bázist meg mindazt, ami eddig Orbán volt, az gyomorforgató lesz. Orbán színeváltozásait már megszoktuk, Gyurcsány eddig egyet fordult, csikorogva. Nincs olyan jól csapágyazva. Nincs esély arra, hogy hitelesen adja elő az alanyi jogok bajnokát. Nem színház ez, tévedés ne essék, Shakespeare nem úgy értette.

Ahhoz másik madám kell, értem? Akkor tessék lelépni, és átadni a terepet Kiss Péternek vagy Szili Katalinnak. Ha az MSZP elkúrással óhajt nyerni, ahhoz nem Gyurcsány kell. Ahhoz nem kell Gyurcsány. Akárhogy is ajánlkozik. Neki ez a jelmez már sose lesz passzentos, legfeljebb egy Kenó-manó lehet belőle. És ki szavazna egy ilyen gyanús figurára?

Amit eddig művelt, az keveseket tett támogatójává. Hiszen a hiány csökkentésén kívül alig történt-történhetett valami; ami igen, az hitelből. Nem volt itt semmiféle nagyreform. De amiről beszélt - Őszödön és egyebütt - az elég volt, hogy egy minimális bázist kialakítson. Még többeket győzött meg arról, hogy a válság valós, és a jövőt veszélyezteti. A közgazdászok, a gazdasági elit, a hetilapolvasó polgárság azért nem fordult szembe vele, mert egyetlen kihívójával, Orbán Viktorral szemben ő legalább annyit mondott, átlátja a helyzetet, tudja, hogy baj van, és lépni kell. Akkor is, ha az nem lesz népszerű. Nem is volt az.

Hazudni pedig


Nem fordult el tőle addig az SZDSZ sem. A kisebbik rossz volt. A népszavazás és a félidő eredményeképp elővett mosolygós bohócálarc azonban véget vetett ennek. A miniszterelnök kijelentette, és ezúttal nem frakcióülésen, hanem széles e hazában, hogy most már igazán nem fog fájni senkinek. Pedig tudja, akit érdekel, hogy volna még hátra néhány kellemetlen műtét. Nemcsak a nyugdíj terén, hanem a segély és a munka világa közé vert hidakat illetően. Igen, ilyen költőien is lehet azt mondani, hogy pöcsvakargatásért nincs ingyenebéd.

Orbán színvallása nem egyenértékű az öszödi beszéddel, hanem arra adott stratégiai válasz. Zárt körből, szabadon értelmezhetően kibocsátott jelzés, hogy a széteső, primitív mangafigurát, a népszínmű vitézlászlóját államférfi játssza, aki pofont is tart kéznél szükség esetére. A munka, amire embert keresünk, nem túl nehéz. A Kisebbik Rossz nem ad választ mindenre, nincs közvetlen kapcsolatban Istennel, és érintése nem gyógyít. Egyszerűen csak ő a kevésbé látványosan hazug. Ezzel nyert Gyurcsány 2006-ban. Ezzel nyerhet Orbán 2010-ben. Vagy még előbb. Orbán fél lába a kengyelben van, és a lovát Gyurcsány Ferenc nyergelte fel. Hiszen a Kisebbik Rosszt konstruktíve megszavazhatja a Gazdasági Ráció Pártja - amíg a parlamentben van, és ha az  a párt ekként emelkedik fel hamvaiból, és nem zöldhippiként. Már ha nem lesz a Kisebbik Rossz túlságosan klerikális - de hát nem lesz. Neki az Isten csak bokréta a kalapján. Elmondta ezt is titkos beszédében.

Amely egyelőre szabadon értelmezhető, és szabadon tagadható. A tagadóáramkör már üzemmeleg, Szíjjártó Péter erre is jó, a stáb megszokta a tintahal-létet.

De minek már tagadni, amit csinálni kéne?


Címkék: kampány orbán gyurcsány magyarland

1320 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr28489575

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: SZENZOR 2008.06.06. 15:52:49

Az EB új dimenzióban Mondom magamnak: "Malac, há' nem igaz, hogy ennyira bakfitty vagyol, há' ménem tudol mán összeállítani egy jó kis focis posztot? Minnyá itt az EB, oszt semmi aktualitásod se nincs!" Igen

Trackback: SZENZOR 2008.05.31. 18:02:00

Mari néni újratöltveEmberek, ahogy azt már egy nagyember megaszonta, „mindig van lejjebb…” Hiába no, Feri megint alább rakta a limbólécet. Nem, nem arról akarok beszélni, miszerint antifasiszta ferkópé megint rájátszott a kb

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.05.29. 07:01:08

A felelős? Orbán Viktor! Újra teljes gőzzel zakatol a gyár, berendelték az összes munkást, három műszakba. A termelés már pár napja elkezdődött, de kellett egy kis idő a gyártósorok felpörgetésére, így csak ma indult be az igazi nagyüzem:  F…

Trackback: Horizont 2008.05.28. 16:22:05

Fordul a köpönyegKöpönyeget fordít Orbán Viktor és a Fidesz. Eddig minden fajta reformot és megszorítást zsigerből hörögve elutasítottak, most úgy tűnik, reformot és megszorítást hirdetnek küszöbön álló kormányzásukhoz. Köpönyeget fordít Gyurcsány Ferenc…

Trackback: Konzervatórium 2008.05.27. 12:05:41

Mondani és tenni... ... az két dolog, és egymástól igencsak különbözik. mond: Gondolatokat élőszóban v. írásban kifejez, közöl. tesz: 1. Cselekszik. 2. A jelzett mozgást, cselekvést végrehajtja. Újságíró-tipológia Az Értelmező Kéziszótár definíciói…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedig anyukám így is azzal küldött a boltba 50 éve, hogy hozzál kisfiam a (svájci) sapkádban öt kiló krumplit a boráros téri piacról. :DDDD éljenek a gyufafejűek!!!
Jujujuj, báncsák Fábry elvtársat. Némelyeknek még a feje is belilult a dühtől.
Pedig én megmondtam, hogy nem szabad.
ezt most pontosan nem értem. bárki bárkit megakadályoz abban, hogy őt nézze, hallgassa, megvegye cédén dévédén, könyvben? mindenhol lehet kapni és a retek klubban is megy a műsora.
lapi

"ez kissé szemforgató álláspont szvsz. azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy minden fogorvos, ügyvéd, magánórákat adó tanár, kőműves és bádogos etc bűnöző?"

Szemforgató?
Az amnesztia nem a tanárokat érinti. Ott ki sem mutatható olyan vagyongyarapodás, ami után büntethető lenne, még akkor sem, ha adott magánórákat (hiszen ez az összeg elfolyt a hétköznapokban) Nincs felhalmozott vagyon. Más nem érdekli az APEH-et.
Legnagyobb haszonélvezői bizony az amnesztiának a bűnözők, akiknek az összelopott vagyona varázsütésre legalizálódik. Még a pénzmosással sem kell bajlódni. Tiszta haszon!
Ezzel a szöveggel (a tanárok is veszélyben vannak, jobb ha maguk is sürgősen amnesztia után kiáltanak) nyilván a társadalom nagy részére jól rá lehet ilyeszteni, így mindenki úgy várja majd az amnesztiát, mint egy falat kenyeret, talán még a nyugdíjas is.
Haszonélvezője viszont egy kisebbség lesz, akik ha nem is feltétlenül bűnözők (legyenek adócsalók, ez remélem szimpatikus elnevezés), de sok pénzzel tartoznak, amit célszerű lenne behajtani ahelyett hogy szarnánk az egészre.

"a vagyonnyilatkozattal is lehet csalni, amire helyesen mutatsz rá, de nincs olyan törvény, amit nem lehet kijátszani."

Pont ezért lenne fontos, hogy ne azt mutassuk meg hogy az állam mennyire engedékeny, azt már láttuk. Most következzen az, hogy az állam szigorú.

"mellé lehet tenni egy német keménységű büntetőjogi szankció-rendszert. aki csal és lebukik, az benéz 4 évre a kaptárba, oszt jónapot. bátraké a szerencse!"

Támogatom.

"fel az internetre a vagyonnyilatkozattal,"

Ezt is.

"lássunk csak tisztán és hagyjuk abba a mellébeszélést. persze az adóbevallás is ezzel együtt nyilvános legyen. "

Úgy ám!

Amnesztia ügyben még elfogadhatónak tartok egy olyan kompromisszumot, hogy csak egy átlagosan elcsalt szintre vonatkozna (pl. havi 100.000 Ft) a többi után fizessék csak ki az adót!

malac !

Ez Fodor Gábor a videóban, aki szembe hazudja a kamerát ! (lsd. RTL cikk tőlem feljebb)

Fodor az Estében tegnap: Mindig is világos és egyértelmű volt: Ellenzéki szerepet szánok az SZDSZ-nek." "VISSZAMENNI A KOALÍCIÓBA ? FEL SE MERÜLT !
Mad Max

Te tanár vagy?
Amilyen türelemmel magyarázod a dolgokat újra és újra:)

"akik ha nem is feltétlenül bűnözők (legyenek adócsalók, ez remélem szimpatikus elnevezés),"

Ha a cseresznyét/vasat/bármit lopó akárki bűnöző (szvsz az), akkor az adócsaló is az.
Namostrand,

a Hajós elmehet a csába, amiért vasárnap gyakorlatilag lehülyézte a komplett fidesztábort, de amúgy jó humora van, tagadhatatlan, csak egy pöcs megalkuvó sutyerák. Sztem jobb lenne, ha ti is így állnátok Fábryhoz... Az meg hogy művelt Fábry, nekem kiderült már több ízben. A műveltség, és a humorban való kissé botrányos viselkedés nem mond ellent. Csak ugye, aki utálja, és még a showját se nézi, az honnan tudná, h milyen, amikor éppen a fasz György Pétert oktatja.. Ámde, ha vkit zavar, h beszél a fingjáról, meg beszél a bréjéről, akkor az hogy a túrosba lehet, h ugyanezt az illetőt egyáltalán nem feszélyezi, hogy seggbekukit játszik két ffi? Hát nem is tudom, de egy olyan jelenet messze gusztustalanabb, mintha Fábry elmeséli, h ő bizony belebrunnyant időnként a mosdókagylóba... Ízlések és pofonok...

Ez volt a szerintem...
__________


ErősIstván!

Sztem Fodor mindig azt mondta, h vissza a koalícióba, csak nem Ferkóval. Mivel látja, h ferkó marad, egyelőre kirobbanthatatlan, hát nem tud mást mondani, minthogy a koalíció nem reális. Én is láttam, de nem érzek ellentmondást, vagy következetlenséget Fodornál... És te Lapi?
malac !

A fel se merült visszamenni, meg az ellenzéki szerep az neked hol ugyanaz, hogy "mindig azt mondta, h vissza a koalícióba" ?????????????????

Shore

"Te tanár vagy?
Amilyen türelemmel magyarázod a dolgokat újra és újra:)"

Tanár nem, de türelmes az vagyok.
:)
malacka:

fodor mögött nem áll erő a szadiban. ő maga mondta, hogy béki gabriella és szent-iványi. ez semmi, aki ismeri az szdsz erős embereit kunczétól demszky-ig magyaron át.

azzel a hülye koalából való kilápássel az szdsz előidézett egy komoly mozgásteret fletónak. látod madmax is látja a vagyonnyilatkozat jövőjét. amit pont az mdf hozott fel. mi van ha fletó rácuppan? szted ennél jobban fogja már utálni a jobboldali törzsközönség a kalapos wasslédy-t? aligha. azt azért világosan kell látni, hogy nincs ember az szdsz-ben, aki előrehozott választást akarna. pláne ha ovi megszólal. többit reggel, álmos vagyok, jóéjt.
Hat kivancsi leszek, mit hoz a szadeszos vasarnap... ha mast nem, hat foci EB-t.
Mindenesetre igen kiabrandito, hogy Fodor ennyit tud: kornyezetvedelem. Pedig biztam benne, mert a Koklert mar igen csunyan nem kedvelem.

Lapival egyetertve, meg jo hogy nem erdeke a szadesznak az elorehozott valasztas. Bar eddig a hulye elnokvalasztasukkal voltak elfoglalva, azert jovohettel remelem valami konstruktivizmus is belefer majd a szukos idobeosztasukba. Ha Fodor lenne az elnok es lenne valami pontos programja nem csak a fakkal es bokrokkal kapcsolatban, es azt a maszoppal egyuttmukodve ossze tudnak hozni, kijohet nekik az 5%(+) 2010-ben. Koklerral eselyuk sincs, mert a pampogason kivul mashoz nem ert, ha a maszoprol van szo.
gecc !

nem érdekeltek nyilván, de abban igen, hogy karakánul különbözzenek az MSZP-től. Tehát, ha az az 5 % nem a Fidesznek kellene, hogy menjen, akkor fogadd el, hogy od kell nekik vágni, a tényleg egyre demagógabb MSZP-nek.
Lehet, hogy az MSZp-nek a nyugdíjasok által jobb lesz, de ehhez egy akármilyen liberális párt sem aszisztálhatna.
happy hour:

(a "kapitány" az nagyon maszek, csak tudnám, hogy vezényel le egy gárdista örsigyűlést ;)

mtv.hu/videotar/?id=24495
Erospitta!

Ejjdehat meg mindig 2 lehetoseg kinalkozik. Vagy nem allnak ki a fontosabb kerdesek mellet -> elorehozott valasztasok, vagy baszakodas 2010-ig. Vagy kiallnak -> nem lesz meg az 5%, hacsak nem sikerul kozos nevezore jutni ami mindenkinek jo (nekunk is).
Igencsak a 22-es csapdajanak tunik a helyzet.

Na joccakat!
Ezt eloben lattam a tv-ben, igen kemeny volt...
"a cigany bunozok, ooo... ooo... a cigany vezetok reszerol" :-D

Mielott meg az eghajlatvaltozast is a ciganyok nyakaba varrjak! :-D
kösz erőspista a linket up. megnéztem a kóka interjút. kókát támogatja az szdsz összes erős embere, de még konrád győrgy is áttételesen (ő kunczét, aki meg kókát.)

nézzük a tényeket. fletó sorsa a költségvetési törvényen eldől. ha nem kap támogatást lemond és igaza van, bár közjogilag maradhatna. akkor pedig előrehozott választás lesz.

honnan kaphat támogatást az mszp a költségvetés (feles) támogatására?

bárhonnan, csak a fidesztől nem.

egyébként akár az mdf-től (ár a radikális adóreform vagyonnyilatkozattal és egykulcsos adóval)

akár az szdsz-től.

ha fodor: amennyiben jól értem egy fletónál keményebb reformerrel - bajnai? - mennek tovább 2010-ig még vissza is lépteti a pártot a koalába (na ezt megnézném, :DDD),

ha kókával: fletó bebetonozódik, mert elfogadtatja a szocikkal a 3 éves ezermilliárdos adócsökkentést, oszt jónapot.

(most szólok, hogy tökmindegy, ki lesz ma az szdsz elnöke, mert a frakció számít, ott meg vannak elegen a kókisták és ők nyomják a gombot ősztől is a költségvetési szavazásokon)

egy viszont biztos, kihúzzák 2010-ig. és nem lesz osztogatás (kisebbségi kormányzásból kizárt).

ami lesz, hogy nem fognak cicózni.

néhány kérdés:

kap-e költségvetési támogatást pl a terror háza? és annyi minden más, aminek hiánya nagyon fog fájni a fidesz törzsszavazóknak.

két év, ahol már a bérek növekednek, az uniós pénzek egyre nyilvánvalóbban látszanak. a sok daru, a sok épitkezés is véget ér egyszer. közben az adócsökkentés, az állam lefogyasztása. a szoc segély közmunkához kötése etc.

s 2010-ben jön megint a fidesznek egy méretes zakó. ha ovi azt a vereséget is túléli politikailag, akkor én megeszem a kalapom. most megigérem mindenkinek. :DDDDDD

persze csak unatkozgatok itt kora reggel, mert a mai nap eseménye messze nem a szadi elnökválasztás.

hanem az eb. HAJRÁ FOCI!!!!!!!

lapi

"fletó sorsa a költségvetési törvényen eldől. ha nem kap támogatást lemond ... akkor pedig előrehozott választás lesz."

Ez eddig rendben van.

"ha fodor: ... mennek tovább 2010-ig még vissza is lépteti a pártot a koalába"

Még ez is lehet, de sok értelme nem lenne.

"ha kókával: fletó bebetonozódik, mert elfogadtatja a szocikkal a 3 éves ezermilliárdos adócsökkentést, oszt jónapot"

Na ez kizárt (mármint az adócsökkentés). Vagy ha mégis, akkor biztos, hogy a szükséges 'népnyúzás' nélkül, márpedig akkor megint felborulunk.

"egy viszont biztos, kihúzzák 2010-ig
és nem lesz osztogatás"

Nem biztos, viszont az osztogatás már el is kezdődött.
óriási tévedés, már bocs.

idén február:

www.fn.hu/vallalkozas/20080226/gyurcsany_adoreform_la_carte/

ha valaki nem linkelné: csak röviden:

"Szuperbruttósítás, szja-fókuszú adócsökkentés, járulékfókuszú adócsökkentés: a miniszterelnök komplett étlapot nyújtott át a Magyar Tudományos Akadémián hallgatóságának. Gyurcsány Ferenc nem kötelezte el magát egyik javaslat mellett sem, lesz tehát miről vitakozniuk az érdekképviseleteknek. "

az szdsz (kókáék, a frakció többsége) akarnak ezer milliárdos adócsökkentést három évre elosztva.

fletó sajnos megint violágosan beszélt, ráadásul társadalmi vitára is bocsátott, nem mondhatják, hogy kapkodott össze-vissza:

"A csomagok alapja, hogy az adóterhelés szintje 2009-ben 200-250 milliárd forinttal csökken, további forrást az adóátrendezések jelentenek."

amint látjuk, mind az szdsz, mind fletó azt mondja: nem lehet engedni a konvergencia-tervből.

amit a kormány 2008. december 31-ig még túl is teljesített. megvan a jétéktér az adócsökkentésre, s ha fletó ügyes le is számol egyben a szoci mogulokkal.

orbán meg ismét bele van kényszerítve, hogy baromságokat mondjon. lásd adósság-akármicsoda a napokban. ezen azért minden komoly közgazdász röhög. itthon is meg brüsszelben is.

nem is rossz állás félidőre. vagy ősszel jön az újabb forradalom a pesti utcákon??? aligha. már satu bácsi is elfáradt. :DDDDD

már látom is 2010-ben a felháborodott másodi kerületi kőkemény fidesz szavazókat, amint az első forduló eredményét követően mozgósító nagygyűlésen vesznek részt a várban. pont előtte adják át a területet, miután zömmel uniós forrásból az nf kettő malapján rádobtak 35 milliárdot. csili-bili lesz minden a sándor palota körül. lehet majd ordítani. hogy a komcsik elloptak megint mindent. bajnai meg vigyoroghat, mint a tök.
Lapikám!

Te mit lépsz arra, h a közvéleménykutatók mérnek a szadistáknak 1%-ot +/-3% pontossággal, tehát tulajdonképpen a népszerűségük akár -2% is lehet!:-))

Szvsz Kóka győzelmével az esélye is elmegy a parlamenti bejutásnak, mert vele semmilyen szinten nem lehet érzelmileg azonosulni, hiába próbált ezen a vonalon elindulni a dalocskájával...
Fodorral végre lehetne egy olyan főembere a szadinak, akivel érzelmileg is lehet azonosulni. Szép és okos dolgok a pártprogramok, de észre kéne már venni, h ennek alapján csak pár százalék szavaz, a többinél ott van vmi érzelmi +/- motiváció: rögzült 40 év (pl. anitfasiszta retorika), antikomcsi attitűd, Istenhit, morális okok, riogatások, protest szavazás, etc...

Üdv.

Ps.: Az utcsó rész kicsit kenőspistának;-) is szólt...
Lapi

Mar bocs ha tevednek, de 2-3 hete meg nem Fodor mellett erveltel?
Mert nekem most inkabb a Kokai iranyvonal jon le a szavaidbol.

Koka nem liberalis. Kokler inkabb... azon felul, hogy hangoztat ezt-azt, amitol liberalisnak tunhet, inkabb egy penzsovar idiota, a sajat celjai erdekeben mindenen atgazolo nagykepu manki.
nem erről van szó. én nem értettem egyet az szdsz kilépésével (koala), sőt ezt olyan hibvának tartottam, hogy írtam egy post-ot is róla. szetem az szdsz-nek hosszabb távon vége. csakhogy én a hátralévő két évről és fletó helyzetéről deliráltam. mert az szdsz-ből kiléptem, liberális felfogásom mit sem változott (cofee shop, euthanázia etc), viszont fletót továbbra is támogatnám. ráadásul simán nyer a fickó 2010-ben. ezt ugatom egyébként január óta. és könyörgöm, mielőtt bárki... nem és nem. sohasem fogok belépni az mszp-be. szavazni viszont lehet, hogy szavazok rájuk. még nem tudom, de nem is kell szavazni, ha jól látom. lesz két év gondolkodási idő. :DDDD
és a korrektség kedvéért. valóban bíztam fodor akkori kommunikációjában, erről is írtam egy postot. :D

mára viszont letisztult a szitu. tökmindegy kit választanak elnöknek. az új elnöknek kell majd kérnie gyurcsányt, nem fordítva és ez kurva nagy különbség. háttérben az mdf mint cserejátékos melegít, ha a szadi mégis annyira meghülyülne, hogy nemet mond fletónak. (csak nem gondolja valaki komolyan, hogy pont az szdsz fog a szilykati vonallal kiegyezni??? )

nincs tétje a mai szdsz elnökválasztásnak, mert nincs a párt előtt valós alternatíva. bekerítették magukat, amihez ezúttal is (a távolból és kivülről) csak gratulálni tudok! :DDDDD
bizony gecc et. meg érdemes egy jót szunyókálni ebéd után. én is azt teszem. mellesleg szvsz 80%-a baromság reakció írásának, de 20 %-a a valóságnak az a része, ami nagyon fáj a fidesz hívőknek.:D
Es Fodor nyert!
Talan van kiut? Vagy nem, de az biztos...
lapi · lapi.blog.hu/ 2008.06.07. 10:28:45
"óriási tévedés, már bocs.

idén február:"

Ha ez nekem szólt, és adócsökkentés, akkor felhívnám a figyelmed a "február" szóra.
Az még Gyurcsány bársonyos korszaka előtt volt. Szinte egy másik dimenzióban.

Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.07. 13:38:00
"Erdemes azert elolvasni..."

Feltétlenül. Hihetetlen jókat lehet rajtuk derülni.
Shore

Kinek a pap, kinem meg nem. Pont azert.
Az egyik szemem sír, a másik meg üvegkoporsó!

Fodor nyert! 346:344 arányban, 3 érvénytelen voks. Csalás volt vajon?

Jó ez nekünk Fideszistáknak?
Egyrészt jó, mert ha Fodor kisöpri a kókistákat, talán később, jó 5-6 év múlva, még fidesz-szdsz koalíció is lehet, ami ma még szentségtörés, ha kimondom...

Rossz, mert Fodorral bejuthat a parlamentbe a szadesz, pedig a pezsgők már behűtve a jobboldalon arra az esetre, ha végre kiesne a parlamentből ez a szélsőliberális törpepárt...

De mit fog csinálni Fodor hornnal, kunczéval, kókával, magyarral? Kit tud odaemelni maga mellé, akivel erősítheti az ő oldalát, mert az odaemelt erős ember maga is? Szentiványi, Gulyás, netán Demszky, vagy ki...???

Lapi,

Fodorral újra kinyílt a koalíció esélye, itt az egész nyár, csak annyi kell, h ne feri. Ha ferivel tárgyalna Fodor, megbukna az elnökségében. Kóka elnöksége erősítette volna ferkót (protest/kontra alapon), de Fodor esetén ráéreznek majd a szocik arra, hogy ha ferkót elzavarják, akkor egy új koalícióval kihúzhatják 2010-ig. Még azt is el tudom képzelni, h ferkó megtartja a pártelnökséget, csak a miniszterelnökséget adja át. De akkor ki lesz a főgóré a szociknál? Érdekes nyár lesz... Így lesz érdekesebb Fodorral, mert Kókával maradt volna minden annyiban, ahol most tart...
bocs, de rohanok szegedre a lányomhoz. most csak idecopy-zom, amit az előbb írtam a blogomon.

"ps: elég nagy röhej lett volna, ha kóka nyer. mint ahogy az is viccese lenne, ha fodor a szily-féle szocikkal buktatná meg fletót.

az a legvalószínűbb, hogy ovoval már 89-ben látták előre a meccset és most az szdsz a fidesszel fogja megbuktatni az öszödi monster-t!
érdemes lesz figyelni az izgalmas belpolitikát! :DDDD"

egy szó mint száz, nincs jelentősége. nem fogja fodor sem megbuktatni fletót. nincs hozzá ereje. kókának sem lett volna.
Lapikám!

Ferkót megbuktatni csak egy embernek van ereje, neve: Gyurcsány, és őszöddel kezdte... és nemsokára befejezi.

Üdv.
Malac

Lapi melle allva, es nem csak mert elvtarsak vagyunk. Feri marad! :-D

Tovabbmegyek a dologban... faszan megegyeznek Gusanyi es Fodor a jovendobeli muszaj tevekenysegekrol. Latom mar a fenyt!
"nem fogja fodor sem megbuktatni fletót. nincs hozzá ereje. kókának sem lett volna"

"Ferkót megbuktatni csak egy embernek van ereje, neve: Gyurcsány"

Éppenséggel az SZDSZ-nek lenne ereje megbuktatni Gyurcsányt. Csak akarni nem akarja, mert az valószínűleg a saját bukását is jelentené.
Pedig mennyien szeretnék ezt látni. MDF 6%, MSZP 25%, FIDESZ 69%. Fájintos egy ország lenne:(.
malacka, egyszerű a helyzet.

1. a fidesz nagy álma, fletó menesztése megtörténik, ha nem szerez támogatást a jövő évi költségvetéshez. akkor ugyanis lemond. a költségvetés a konvergencierv számain alapul, ezt is világossá tette a nagy hazudozó. s ebben 2009-re már benne van a bérnövekedés is, ezzel összhangban a nyugdíjak svájci indexen alapuló emelése is.

2. az szdsz és mdf is azt mondja, ez a minimum (konvergencia), nem lehet lazítani, de ennél több kell 2010-ig. hogy mennyiben nyirnának meg a jóléti kiadásokat, az még nem tudható,mert erről valahogy sem kóka, sem fodor, sem dávid ibolya nem nyilatkozik. de előbb utóbb fog és tisztábban látunk. (tárgyalás lesz dögivel a hátsó szobákban, de az ősszel nem lehet mellédumálni.)

3. a fidesz megint fogja a saját évek óta tartó téves politikájának. nem véletlen, hogy megint ezerrel nyomja a fidesz a mély válság van, riadó, nevű baromságot. nincs válság, csak a konvergenciaterv teljesül. amitől a fidesz mindig is rettegett. mi van, ha kibírja a kormány az első két évet és utána "osztogathat" + beérnek az uniós megaberuházásokból pár. miért van lezárva a budai alsórakpart. a csepeli szennyvíztisztitó miatt. azzal csak nem lehet majd dobálni a szart, hogy az nem megy bele a dunába direkt budapestről, mint eddig.

nol.hu/cikk/494730/

tehát itt vagyunk. orbán kénytelen a konvergenciatervet támadni, mégpedig azt valahogy 'puhítani',mert annyira azért ő sem hülye, hogy ne tudja, a költségvetési vitában eljön az igazság pillanata. neki, vagy varga misinek el kell mondani, mi legyen a fidesz szerint a konvergenciatervvel.

a nagy pénzügyi alapok, akik gyakorlatilag az államkötvények jegyzésével 18 éve finanszírozzák a magyarok túlköltekezését, majd vállát, hogy neked kisfiam, felpuhítjuk a fogyókúrát, a konvergenciatervet.

persze le is ülhet fodorral és dávid ibolyával és egyezkedhet velük. :DDDDD

ja ez nem a lányom (whippy) volt, hanem én nézem nála a meccset szegeden és előttem a laptopja. csak épp elfelejtettem a saját nickemmel bejelentkezni. lapi vagyok, de mindjárt átreggelek. bocs.
Micsinájjunk shore, olyan barmok lakják ezt az országot, h ezt az szdsz nevű hypersuperkurvaokos pártot nem sikerült megszeretnie az ostobaszerencsétlenfasz népnek!:-)

Üdv.

Ps.: elkönyveltelek 2-nek! Lássuk tiltakozol-e?:-)
malac tesó! most figyld az eseményeket én szóltam nekik időben. kérdés, elolvassák-e régebben pont hozzájuk intézet nyílt levelemet:

lapi.blog.hu/2008/05/25/klonozzatok_a_coffee_shop_okat#more487320

pont fodornak és gyurcsánynak címeztem a receptet. :DDDD

ps: fodor gábor kis jános legjobb tanítványa. ő volt az elnök, amikor elépem a szadiba 89-ben, helyesebben lett később elnöke,mert 89-ben még nem volt egyszemélyi vezetője a pártnak.

nagyon tisztelem ma is kis jánost, fletó mellett a másik nagy politikai "idol"-om, ha a hatai mezőnyből kell válogatni. ki hitte volna, hogy ők döntenek emsokára magyarország közeli jövőjéről. sőt, ha szimatom nem csal a
a távolabbiról is. bocs, de nem vagyok jó a meccsnézés vs blogolás területen, pláne ha laptopot püfölök közben.
malacka

"ezt az szdsz nevű .. pártot nem sikerült megszeretnie az .. népnek"

Nem kell megszeretnie, ez nem is lehet elvárás. Ők is politikusból vannak, akik meg most már ab ovo nem szerethető fajták. Szvsz az Új Többség többsége sem szereti a FIDESZ-t.

"Ps.: elkönyveltelek 2-nek! Lássuk tiltakozol-e?:-) "

??
mert ha jó a logikám, valójában ovi egyetlen egyet tehet, ha mégis tartana attól, hogy gyurcsányt kell 2010-ben legyőznie és ez nem lesz könnyű menet számára.

összefoghat a szoci nagymogulokal. kis pétertől szily katiig igen széles a skála. ők az igazi ellenségei a változásoknak. akiknek kurva jó a kádári pocsolya és mutyivilág. na velük még össze lehet fogni. meg is lenne a többség fletó őszi menesztéséhez.

akkor majd azt mondom a nagy klasszikussal: összenő, ami összeér!" :DDDD
összenő, ami összetartozik

Bár ez csak Kövér László:)
whipy:-)))

"3. a fidesz megint fogja a saját évek óta tartó téves politikájának."

Nem fogja, Orbán maga látta be, h nem volt jó a rosszabbul élünk kampány se, és sok más hibát is önkritikusan néz ma már. Az az ember okos, mint a fletó, de sztem bölcsebb, mint gúnár elvtárs:-)

"nincs válság,"

:-))))))))Mindig jó volt a humorod whipykém!:-)

"csak a konvergenciaterv teljesül."

Mely több kárt okoz, mint hasznot, és én ezt már sokadszor írom be ide. Ennek a fasz konv.progr.-nak köszönhetően pang a GDP. Én Orbán helyében kérnék 2 év halasztást konv. ügyben, és inkább tuningolnám a GDP-t. Spórlásból még senki nem gazdagodott meg, kinövésben a jövő (meg az olajban...)


Az is egy lehetőség whipykém:-), h nyáron kirúgják fletót, egy Fodor-XY háttéralkuval, és elmennek 2010-ig az új felállásban, új koalícióban.
Jelzem, nemcsak a költségvetésen bukhat fletó, de ha azt túlélné (nem fogja szvsz), hanem a 2009-es EU-parlament választáson is. Képzeld, micsoda blamázs lenne az EU felé, h a kormányzó párt döntő kisebbségben küld csak EU parlamentereket Brüsszelbe.

Szó, mint 100, nagyorrú reformer nem tart ki 2010-ig, ne reménykedj!:-) Egyébként a Fideszben nagy lehet a hezita, h mennyire sürgős is az előrehozott. És mi van, ha az a taktika, h még egy szoros/szaros költségvetést verjen át a színesfémkereskedőkameralefejelő?

Üdv.
____________________

Shore

"????"

Személyi szám... Nyesed, vágod, szeleteled, ollózod, nyírod, metszed?:-)
malacka

Már megint nem pontosan idéztél. Én csak két kérdőjelet írtam:)

A (már nem létező) személyi számom egyébként 1-el kezdődik.
"személyi számom egyébként 1-el kezdődik"

Látod milyen butamalac vagyok, milyen nehéz szülés volt..., 9 hónap alatt tudtam meg ezt az apró dolgot rólad:-) Különben gondoltam ám, mert egy nő nem írna annyit az új tulajdonosiba, inkább írna a "Szopóágon"-ba:-))

Jaaa, h már brókerkedés: nálam a legnagyobb a megtérülési ráta, két kérdőjelre kettőt kaptál kamatba alig 1 óra alatt:-)
malacka:

"Nem fogja, Orbán maga látta be, h nem volt jó a rosszabbul élünk kampány se, és sok más hibát is önkritikusan néz ma már. Az az ember okos, mint a fletó, de sztem bölcsebb, mint gúnár elvtárs:-)"

orbán ökritikus? mikor és hol? most is ezt a baromságot nyomatja, hogy mély válság van. persze, ettől a válságtól van az a kurva sok építkezés. :D

"Mely több kárt okoz, mint hasznot, és én ezt már sokadszor írom be ide. Ennek a fasz konv.progr.-nak köszönhetően pang a GDP. Én Orbán helyében kérnék 2 év halasztást konv. ügyben, és inkább tuningolnám a GDP-t. Spórlásból még senki nem gazdagodott meg, kinövésben a jövő (meg az olajban...)"

orbán éppen ezt pedzegeti, olvasd el a linket up hsz-emnél.

az meg komolytalan, hogy az unió hozzájárul, hogy a magyarok továbbra is fenntarsák azt a rendszert, hogy kevés ember fizet egy túlméretezett szociális ellátó rendszert. a hiányt meg hitelből fedezi a mindenkori magyar kormány. ha pedig a szociális kiadásokból nem akarunk visszavenni, akkor ki kell szélesíteni az adózók körét. de nagyon, lásd mdf adójavaslata.

persze azt is lehet mondani, hogy vissza kell venni a szociális kiadásokból. csak akkor ezt kell mondani. a halasztás, a konvergenciaprogram felpuhítása álom, álom, édes álom. ám semmi realitása nincs. vagy télleg a fidesz azt hiszi, brüsszelben csak idióták üldögélnek az íróasztaloknál?

"Az is egy lehetőség whipykém:-), h nyáron kirúgják fletót, egy Fodor-XY háttéralkuval, és elmennek 2010-ig az új felállásban, új koalícióban.
Jelzem, nemcsak a költségvetésen bukhat fletó, de ha azt túlélné (nem fogja szvsz), hanem a 2009-es EU-parlament választáson is. Képzeld, micsoda blamázs lenne az EU felé, h a kormányzó párt döntő kisebbségben küld csak EU parlamentereket Brüsszelbe."

ki lesz az xy? pont ez a nagy kérdés. talán fodor-járay paktum. vagy fodor-kiss péter paktum. komolytalan elképzelés, már bocs. az eu parlamenti választás miért érdekelnl brüsszelt? az csak egy indikátor, semmi több. szerinted számít valamit, hogy egy schmidt pállal több fideszes ül strasbourg-ban, mint ahány tabajdi csaba meresztgeti a seggét a távolban? ugyan...

a valósdág az, hogy a parlamenti erőviszonyokat figyelembe véve orbán és a fidesz keveset tehet 2010-ig. mégegyszer nem mennek ki az emberek az utcára. ujabb népszavazás lehet, de mire?

lehet tovább hülyíteni a népet - emelik a villany és gáz árárt! meg a paradicsomét és rizsét!

ez kevés lesz 2010-re. lehet titokzatos tuti programokat kiszivárogtatni a kékessy borospincéjében megtartott baráti találkozóról. ez is kevés, mert egy idő után csak hülyeségek jönnek majd ki, mint az adósságátütemezés, amit persze kiforgattak megint a gaz balos sajtómunkásik.

fletó látja az 5. lépést is, vagy mondtam ezt már? :DDDD komolyan mondom, nem is értem, hogy bírjjátok ennyire benézni az embert. btw. vajon most a körmét rágja valahol, vagy elbújt a családjával és röhög az szdsz tisztújításának eredményén. minden lehet. :DDDD
Lapi

VÁL-SÁG VAN!
M'kay?

:-D
Nos. Nem tudom ennek van e, lesz e így értelme, mert egyelőre nem látom.

A rációfetisizmusnak, ha már malacka így nevezted pont az a lényege, hogy nem szerelmi alapon értékel. És ha ezek alapján neked Fodor és/vagy Viktor, akkor érthető, hogy nálam miért nem.

Biankóra nem adok bizalmat, még ha helyben ez is a legelterjedtebb népi játék.

Nálam a DREAM TEAM még mindig Bokrossal kezdődik, az all time legnépszerűtlenebbel, akire talán nem véletlen hivatkozott maga Kóka is.

Fodor rögtön egy kapitális hazugsággal nyitott (lásd fent koala bontáskor és későbbi nyilatkozatok), úgy, hogy előtte se mondott szerintem semmit, és ezért is volt nagyrészt népszerű.

Van az úgy, hogy az embernek nincs pártja, csak túlélem :)

"a valósdág az, hogy a parlamenti erőviszonyokat figyelembe véve orbán és a fidesz keveset tehet 2010-ig. mégegyszer nem mennek ki az emberek az utcára. ujabb népszavazás lehet, de mire?

lehet tovább hülyíteni a népet - emelik a villany és gáz árárt! meg a paradicsomét és rizsét!"

Gondolod hogy ez másabb jellegű probléma az emberek számára?
Szvsz fel fogják tenni a vicces kérdést. hogy ha emelkedik ennek meg annak az élelmiszer ára, ugy hogy eddig ebben egesz jok voltunk, és még élelmiszeripari gyárakat is bezárnak mellette, hogy ki kurja el megint. :)
Nem sok válasz érkezhet erre se.
A kaja meg ugye kellemetlen tényező, láttuk ezt már párszor.

erőspista:

"Nálam a DREAM TEAM még mindig Bokrossal kezdődik, az all time legnépszerűtlenebbel, akire talán nem véletlen hivatkozott maga Kóka is."

úgyis eb van, meg twá is szüneteltet egy keveset. játszunk dream teamet az elmult 18 évből. az öt ember. kezdem is:

1. gyurcsány ferenc
2. kis jános
3. békesi lászló
4. bokros lajos
5. hack péter

A mai garnitúrával viszont eképp módosítható :

dream misery
lapi

Ha a listádat fejre állítjuk, akkor az első három még akár rendben is lenne:)
lapi:...kicsit 1oldalú a listád,nem gondolod?
A dream team szinesebb,mint gondolod.:)

Amugy 1érdekesség:a viktor barátsága fellhőtlen ujra gabikával.Valami történt.Ami nem meglepö és nem mulatságos.
csak szubjektív, mint a personal jesus. :D
Kedves Shore !

Nem a listát kéne fejre állítani, hanem talpra, Mo-ot !:)
lapi: ez igaz.
...amugy beletenyereltél,mert birom azt a dalt nagyon. :)
Lapikám!

Én a csapatmunkában hiszek és abban, h ismerjük el a másik párt jeleseit is! tehát minden pártból megnevezem a 3 bestem. (De kurva nehéz lesz az MDF-nél, olyan trutyi az a párt, se szaga, se íze...)

Fidesz: Orbán, Kósa, Navracsics (esetleg Áder vagy Szájer vagy Varga)

MSZP: Gráf, Szanyi, Tóth K. /esetleg Karsai:-))/

Szdsz: Fodor, Szentiványi, Gulyás (esetleg Böhm)

MDF: Hock, Almássy Kornél, Pettkó András /csak ne lenne olyan dagadt, mint egy disznó:-))/
_____________

Erőspisti!

Látom ám én a jószándékod, de az az én mondatom, h nem elég egy jó program, a jó politika el is tudja adni azt. Úgy szoktam fogalmazni, h észből kell jót akarni, de szívhez kell szólni... Különben a legjobb program is csak kőre hullajtott mag...
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.08. 11:05:34


"Különben a legjobb program is csak kőre hullajtott mag..."

Elvégre a kőszáli kecskéknek is meg kell élni valamiből :)
/ezek a tülkösszarvúak csak saját családjukra gondolnak, fenti is rokon:)/

Egyébként meg egyetértek.
/Malacka, átérezlek MDF ügyben, ez télleg nehéz szűlés lehetett...:)/
Lapi!
Nincs válság?

Akkor mi a rákér' beszél minden csöcsgazdász megszorításról, pangó gazdaságról, meg gazdasági kiszolgáltatottságról. Hogy kell értelmezni a jelenlegi magas inflációt, a rekordogat döntögető munkanélküliségi rátát, hogy napi 6 milliárd ft-al nő az államadósság, hogy soha nem látott módon sorra dőlnek be az emberek hitelei,...etc

Lapikám, ugye csak poénból írod be ezt a nincs válság szlogent?

Ps.: Ha jól emlékszem, a lakásépítések visszaestek. Honnan veszed azt, h épül az ország, amerre jársz?


Jaaaa, és majd elfelejtettem: abban a beszédben, amit kiszivárogtattak Orbántól, na abban van nagyon sok önkritikus hang is!!!! (Asszem a hírszerző hozta le leghitelesebben---> kuglizd meg, ha gondolod!)

Üdv.
Nem nagy meglepetés, hogy egyszer az egyik "oldal" tesz ígéreteket és a másik meg visszafogott(nak látszik), máskor meg fordítva. Amíg itt demokrácia van (és a nagy pártoknak seggnyaló újságírók sem látnak tovább az orruknál...) Addig kénye-kedve szerint azt tesznek a parlamenti pártok, amit csak akarnak. A lényeg, hogy a megszerzett elosztási csúcspozíciók megmaradjanak és hogy a rendszer továbbra is működjön, mert nekik kedvez.

Nem lehet csak az egyik pártot kikiáltani bűnösnek. Tóta W., a főnököd is megmondta, hogy az egész politikai elit benne van nyakig... Majd gondolj erre, amikor eljön a rendszerváltás!

viribusunitis.blog.hu
Helló Hölgyikém!

Minnyá futok-szaladok megválaszolni titeket, csak gyorsan csináltam egy szavazóládát polsláger ügyben a
malacnews.freeblog.hu lapra. Érdekes, mert most hagytam több választ is megjelölésre, nem feltétlen kizáróak...

Kecskék és hegyipásztorok.... veszélyes téma;-)))
Lapi úgy gondolta, hogy ha csökken a visszaesés üteme, akkor már nagyon f@sz@ az építőipar... :DDD

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-200467

Természetesen nincs válság, csak jó lenne ebből a fene nagy fejlődésből kilábalni lassan... :)
kilabalas.hu/

p.s.: Lapi javaslom az összes videó megtekintését. Persze lehet, hogy Bajnai, és Simor is igazából beépített Fidesz-tag, meg az összes többi közgazdász is....
malacka:

"Lapi!
Nincs válság?"

persze hogy nincs. vagy te nem hiszel csaba lászlónak?
www.nol.hu/cikk/494731/

nonest, most nem mennék bele abba a játékba, hogy kikapunk egy gazdasági adatot és azon rugózunk. egyrészt nem vagyok makroközgazdász, de még mikró sem. másrészt pedig ez már 1000x lefutott. ha más szereplőkkel is.
En csak magamat tudom idezni...

VÁL-SÁG VAN!
M'kay?
Nézd végig a videókat, és utána döntsd el.
Én sem vagyok közgazdász (az, hogy van egy 4 kredites mikro-makroönonómia, nem számít sokat :)

Amíg legalább az alapvető tények ELISMERÉSÉIG nem jutunk el:
-lassuló gazdaság,
-alacsony foglalkoztatottság,
-rossz segélyrendszer (munkaerőpiactól való távolmaradásra ösztönöz)
-magas, többletmunkráa nem ösztönző adók,
+ egy olyan alapkoncepció, hogy a nyugdíjasok szent tehenek, és a segélyekhez sem nyúlunk

addig nem lesz érdemi változás.
Ez lenne bármilyen vita előtt a 0. lépés.

Amíg úgy tűnt, hgoy Fletó tényleg akar valamit csinálni, addig egy vállalható, valamennyire logikus véleménynek tűnt, ha valaki pont ezrét volt Fletó-fan.

De erről ma már szó sincs. Az a vonal, amit a népszavazás óra "képvisel" Fletó, annak szerintem köze nincs a liberalizmushoz, vagy refomokhoz. Hogy úgy mondjam szörcsögve elnyelte a klasszikus MSZ(M)P...
p.s.: bocs a helyesírási hibákért.
lapi!

Az 5-ös listádból,gondolkodás nélkül kirúgnám mind a 6-ot.
Lenin

Pedig Te vagy a 6. :-D
Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.08. 13:06:33

Ász!
Fodor ki fog cserélni egy csomó pártfunkcióban kókistát sajátistára. De jó lesz végre kispadon látni Kunczét, Petőt, Eörsit, Hornt.... még a Magyart csak-csak elnéztem.... jaaa, és remélem a Demszky is elhúz.
Mi lesz az érettségi végzettségű Gusztossal? Rossz lóra tett szegénykém az Estében. Tán elmegy egy időre egyetemre....??... ha felveszik... jót tenne neki.
malacka tesó, ez nem fidesz tipusú párt. hidd el, ismerem belülről. az üt-ben 5-5 az arány és ott van plusszban horn gábor és demszky. a frakcióban 75% "kókista". felhívtam az egyik küldött barátomat ma délben. azt mondta (fodorra szavazott): gábor arra kapott felhatalmazását, hogy megcsinálja kóka programját." magyarul fodor ugyabban fog fletóval megegyezni, amiben kóka egyezett volna meg. ezermilliárdos adócsökkentés 3 évre. ezt simán okézzák a szocik és mennek kisebbségi kormánnyal 2010-ig. amikor fletó ismét leveri ovit, mint vak(apád) a poharat. :DDDDD

hülyeség volt kilépni a koalícióból, ezért beszorult az szdsz a sarokba. nincs igazi játéktere. és akkor még ott van tallonban az mdf a vagyonnyilatkozatos adóreformjával.

magyarország politikai közeljövője két ember kezében van, gyurcsányéban és fodoréban, akinek kis jános súg szvsz. aligha kap költségvetési támogatást a terror háza és mehet fridi is tévé elnöknek. :DDDD
lapi!

1 buy one-vagyis nincs,amit eddig jósoltál,nem jött össze,persze ez a javadra is irható,mert az ország is megúszta.Szerencsénk van.
Lapi remélem igazad lesz, és tényleg arra kapott Fodor meghatalmazást. Akkor végre az szdsz oda kerül a "nagy öregjeivel" ahová való.
Csurkáék mellé.

Amugy sztem fletó már nem ver el senkit...max a kölkeit. Két év még helyi apanázsok nélkül, szépen lassan mindenkinek elege lesz a fletóból alsó körben, ami vagy igy vagy ugy kellően megnyomoritja majd az mszpt. Mert vagy a vezérkar fojtja meg az alsó réteget, vagy azok rugjak ki őket nagy erőlködés után... s persze nem is sikeresen mindüket.

A nép közben nyeli a köcsögsét fletonak a magas élelmiszerárak miatt jobban frusztrálódik, amin nem enyhit a nyugdíjasoknak juttatott apanázs, és előbb utóbb az adófizető rétegnek elege lesz annyira hogy kikényszerítse a változást.

Szóval fletónak ha szerencséje lesz, akkor nem a lámpavasra kerül... rosszabb esetben mehet oda is.
lapi

"ezt simán okézzák a szocik és mennek kisebbségi kormánnyal 2010-ig. amikor fletó ismét leveri ovit, mint vak(apád) a poharat. :DDDDD"

Pártunk az életünk!
Nem reálisabb az a feltételezés hogy ősszel az EP választások (mint utolsó népszámlálás ami esetleg Gyurcsókot igazolhatja) után búcsúznunk kell a reformertől?
nyugi kristl, béke van. meglátjuk, a költségvetési törvénynél minden kiderül. no para. :DDD
az élelmiszerárakat és a rízshiányt különben sem a fletó csinálja, hanem a veres. :DDDD
lapi

augusztusban 12% lesz a jegybanki alapkamat, szeptemberben konstruktív bizalmatlansági amit a fidesz fog beterjeszteni, SZDSZ megszavazza, mert különben elzárják a pénzcsapokat, a 2009-es költségvetést már egy átmeneti szakértői kormány viszi a parlament elé,

ui. én is beszéltem egy küldött haverommal, nincs Kóka vagy Fodor program, nem is volt, ez csak propaganda...

Fletó 2010-ben meg valami kiálló testrészét fogja verni...
ne félj! ne keverd az álmot a valósággal, mert utána mindig keserű az ébredés. bár ennyire azért nem:

www.youtube.com/watch?v=wQ90FAd071o
Ne félj

"augusztusban 12% lesz a jegybanki alapkamat"

Jó lesz az 9-nek is.
lapi

tudom ezt rossz álomként éled meg, de ez a nyár erről szól...
mit gondolsz a tőke tovább akarja zabáltatni a magyar nyugdíjasokat, meg a segélyen élők százezreit... azaz a dumagép Fletó szavazóit? nincs a négyes metrón annyi profit, hogy ez megérje nekik, a Gázprom és Orbán megbékültek, nincs aki a Feri kedvéért manipulálja a forintot...
bizony az únióban buknak a baloldali pártok legalább 12 évre...
ne álmodoz lapi, és ne állíts biztosra forgatókönyveket...
minden lehet, ne félj, de nekem rossz álmom nemigen volt mostanában.

ha nem baj, ezt még megjegyezném. :D
"szeptemberben konstruktív bizalmatlansági amit a fidesz fog beterjeszteni, SZDSZ megszavazza"

bocs ezt csak most vettem észre. bruhahaha....
lapi

te tényleg azt hiszed, hogy az szdsz-nek van választása Fletó és egy két éves szakértői kormány között...

szerintem ilyen álmokat csak Fletó álmodik... mer nagyokat álmodni...
Új Mad

amikor a nagy befektetési alapok az ingatlanpiacról átmentek az energihordozók üzletbe... komoly nyereséget érnek el, lásd benzin ár... és megy ez még magasabbra is... nos akkor nem egy válság-gazdaság költségvetési hiányát fogja finanszírozni... legfeljebb 12 %-ért,
eddig is csak a Gazprom pénze tartotta életbe a forintot...
jól van ne félj. igazad lehet, csak örülök az eb-nek. valszleg a nemzetközi tőke ovi lába előtt fetreng ás alig várja, hogy átütemezzék, vagy átstrukturálják.

erről is ismerxik meg a nagy államférfi. meg bírja hátráltatni egyetlen mondatával a közgazdasági racionalitásokat. tekintete előtt sziklák porladnak homokká és a nemzetközi baloldal önnön kardjába dől, de szánalmasan ám. :D hajrá lengyelek!!!
lapi

tudod, ez úgy van, ha nagyon sokkal tartozol, akkor már a hitelező érdeke lesz, hogy vigyázzon arra, hogy vissza tud fizetni azt a kis kamatot...
hát igy van ez nagy államférfiak esetében és nagy államadóságok esetében is...
Ne félj

"komoly nyereséget érnek el, lásd benzin ár... és megy ez még magasabbra is... nos akkor nem egy válság-gazdaság költségvetési hiányát fogja finanszírozni..."

Ha az olaj tovább rallizik, akkor ennél lesznek nagyobb gondok is. (mindenhol, nemcsak Magyarországon)

"eddig is csak a Gazprom pénze tartotta életbe a forintot..."

A forintot sokan vásárolják. Nem köthető egy befektetői csoporthoz.
A csapos közbeszól:

Fodor minden törekvése az lesz a nyáron, h összehozza a koalíciót egy fletón kívüli, más személlyel. Ez az alternatíva a kókistáknak is elfogadható, és szvsz a 'nagy öregek' ( avagy nagy pötsök) is benne lennének, mint hugyosjózsikáé a fogatlanmarisban:-))
Ne félj! 2008.06.08. 21:18:15

attól tartok a Miniszterelnökünk még építgetni akarja a politikai karrierjét, ha már itt topra jutott (az ország meg bottomra de ez hol érdeklo), továbbbukik majd egy szintet, legyen már valami előnye is annak, hogy képtelen volt kormányozni. A kilábalást majd meghagyja másnak, nagylelkűen örökségként ajándékba. A szoci képviselők meg továbbtapsolnak is neki...
Mad
"Nem köthető egy befektetői csoporthoz."

Tényleg nem. De furcsa mód egy csoport pletykák szerint az össz forgalom 35-40%-ában ad-vesz... ez bizony

Unio központi bankja kamatot emel, na az fölé keményen oda fog tenni az MNB is...
Ne félj

"De furcsa mód egy csoport pletykák szerint az össz forgalom 35-40%-ában ad-vesz... ez bizony"

Ha valaki ad is meg vesz is, akkor miből gondolod, hogy rendszeresen az árfolyamot erősíti?

"Unio központi bankja kamatot emel, na az fölé keményen oda fog tenni az MNB is..."

Erre már írtam, hogy lesz kb. 9%.
malacka

nem lesz koalició az MSZP és az SZDSZ között, Fleto nélkül sem...
politikai trend forduló van, az év végére beérik...
a 92 óta működő politikai munkamegosztás lehetősége kimerültek...
a válság az országban teljes, a mostani állapotok fentarthatóságában már azok sem hisznek akik elvileg haszonélvezői...

kivéve Fletót és lapit...
viszont a németek nyertek. megint.

ne izguljatok, nemsokára minden kiderül.

:D jóéjt mnkinek.
Ne félj!

Én nem mondtam, h lesz koalíció, én csak azt mondtam, h mi lesz szvsz Fodor törekvése. Isten adja, h neked legyen igazad, és Fodornak ne sikerüljön!

Bocs Gabika, bocs Lapika!:-)
Új Mad

Amerikai kormány béna kacsa,választások vannak, Kinának az újjá építéshez energiára és pénzre van szüksége... gondolom ez továbbra is felfele viszi az árakat... Oroszországnak meg kell újítani a kitermelés technolóiáját... ehhez még magasabb árakra van van szüksége... arab országoknak most az a jó, ha nem növelik a termelést...

energia+élelmiszer infláció, sejthető, hogy további kamat emelésre lesz szükség...

na jó éjt... ma sokat dolgoztam, megyek aludni...
Ne félj

"Kinának az újjá építéshez energiára és pénzre van szüksége... gondolom ez továbbra is felfele viszi az árakat..."

Van elég olaj, jut mindenkinek, ettől még persze mehet feljebb az ár, a spekuláció nem ismer határokat.
(sőt a fejlődő országok ártámogatási rendszere is árfelhajtó hatású, hiszen
igyekszik szinten tartani a fogyasztást akár úgy is, hogy máshonnan von el pénzt a gazdaságból. Inkább magasabb összeget fizet, minthogy a kerseletet csökkenni engedje)

"energia+élelmiszer infláció, sejthető, hogy további kamat emelésre lesz szükség..."

Ha így lesz, ez akkor sem Magyarország specifikus probléma lesz. Valaki bekapcsolja a TV-t és azt láthatja majd, hogy minden ország ezzel a problémával küzd. Ez pedig sok hibája alól még fel is mentheti a jelenlegi politikai vezetést.
Nem beszélve arról, hogy az MSZP-t követő párt sem tudja majd kirángatni a világot egy esetleges recesszióból.
Tehát akár még rövidebb életű is lehet, mint a jelenlegi kormány.

"energia+élelmiszer infláció, sejthető, hogy további kamat emelésre lesz szükség..."

Fogadhatsz is rá, ha ennyire biztos vagy benne...
Egyébként a devizapiacon forintot nagyjából ugyanazok adnak-vesznek (a forgalom nagy részében), még akkor is ha közük nincs a Gazpromhoz.
"Nemrég még teljesen nyilvánvaló volt, hogy Gyurcsány Ferenc a józan, reális, és az elkerülhetetlen áldozatokat el nem hallgató felelős hazafiság egyszemélyes élvonala"

LOL

Neked lehet hogy nyilvánvalónak tűnt, de sokan már évekkel előbb észrevették, hogy Gyurcsány az MSZP Orbánja.

Ő is bármit megtesz a hatalomért. Méghogy más madame kell!
süti beállítások módosítása