W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Lost Highway

2008.03.06. 05:30 Tóta W. Árpád

Akármi is történik vasárnap, utána jó lesz megtorpanni kicsit, és elővenni a térképet.

Még mielőtt elhisszük, hogy ilyen egyszerű ez, és menetből eltöröljük a buszjegyet, a vonatjegyet, a könyvtárjegyet, meg a kenyér árát is. Mert végül ott állnánk a puszta közepén bőgatyában a Helyreállt Igazsággal, és kitörölhetnénk vele.

Hány lépést lát előre Orbán Viktor? Folyamatábrázzuk ki.

Tegyük fel, hogy a népszavazás érvényes, eredményes, és győzikéznek az igenek. A szó szerinti, konkrét eredmény – a vizitdíj stb. eltörlése – bevallottan mellékes. Innen két lehetőség van, vagy lemond Gyurcsány Ferenc, vagy nem.

Balra át


Ha a szociális népszavazás hatására távozik a miniszterelnök, akkor arra reakcióként nyilván az MSZP szociális – „baloldali” – szárnyának valamelyik alakja veheti át a hatalmat. Meg fognak egyezni, előrehozott választásról ábrándozni kár. Tehát Szili Katalin, Kiss Péter vagy valaki efféle kormányoz 2010-ig, mégpedig szociálisan beszarva. Játékterük azonban – számos okból – jóval csekélyebb, mint anno Medgyessy Péteré. Amit szétosztanak vagy nem takarítanak meg a teljes népesség körében, azt az adózóktól szedhetik csak be. Hiszen a népszavazás épp most verte vissza azt az ötletet, hogy az eü és a felsőoktatás költségeinek legalább egy töredékét szétterítsük a felhasználók közt, és ne kizárólag az adót fizető három és félmillió polgártól szedjük be az árát.

Adócsökkentést tehát a posztgyurcsányi komcsiktól nem várhatunk; nem lesz rá keret. De azt igen, hogy a Fideszhez átsoroló réteget megpróbálják visszaszerezni. Aztán vagy sikerül, vagy nem. A szociális demagógia újabb olimpiája lesz. Ez olyan mérkőzés, amit mindenképp a magyarok nyernek, és ők is veszítik el.

Úristen, nyertünk


De egyáltalán nem biztos, hogy Gyurcsány lemond. Orbán Viktornak 2010-ben ez az utóbbi lehetőség ad több esélyt a győzelemre: megtarthatja magának a rendszerváltás veszteseit. A népnyúzó Gyurcsány már aligha nyeri meg azt a célcsoportot, akik most őszinte-kőkemény nemet mondanak az önrész fogalmára. Őszöd árnyéka halványulhat valamit, de eltűnni sose fog már. Sőt úgy néz ki, Gyurcsány Ferenc legnagyobb államférfiúi alkotása eddig az a beszéd.

Na és akkor tegyük fel még azt, hogy a Fidesz 2010-ben győz. A hazugság ellen vívott epikus csata, az igazság kibontásának elmaradása felett érzett neonaiv felháborodás elnyeri méltó jutalmát, és Orbán Viktor miniszterelnök lesz, ismét.

Felvirradhat végre az 1998 és 2002 közötti felelős, jobboldali politikának, újra. Hagyjuk most a nemzetiszín-ájtatos spojlert, koncentráljunk a reáliákra. Hogy fog kinézni ez a politika? Osztogatás, segélyezés? Nem, hanem a munkaképes segélyezettek dologra fogása, kemény kézzel. Engedni a sztrájkoló vasutasoknak és hasonlóknak? Semmiképp. Kórházbezárás, privatizáció? Naná. Önkormányzat-ritkítás, térségi társulás? Ezerrel, mielőbb. Nyugdíjemelés? Lószart, mama!

Éppen az lenne a történelmi feladatuk, hogy hozzányúljanak azokhoz a rétegekhez, akikhez a szocik nem fognak soha, pedig fenntarthatatlan rendszerek az ő törzsbázisukban is akadnak. Ahogy Hamecz István meg is mondja kerek perec.

Lost highway


Szép is lenne, jó is lenne, meg értelme is volna. Kár, hogy az igazság részletei nincsenek kibontva, és anélkül, mint épp a Fidesztől tudjuk, nincs legitim kormányzás. Ugyibugyi. Kár, hogy bármilyen értelmes – és egyáltalán végrehajtható – politikába kezd a Fidesz 2010-től, pillanatok alatt szembetalálja magát egyrészt azzal, hogy nyilvánvalóan végighazudták az elmúlt nyolc évet, másrészt a szociális népszavazás szellemével.

Ezt a szellemet a tűz nem égeté meg. Azbesztszellem ez, bejárta Európát, itt kísért húsz évvel az ördögűzés után. Koponyáját és felsőtestének csontozatát már elfújta a történelem, de mégsem akar megpusztulni.

Lehet dörzsölgetni a lámpást, előcsusszan belőle a dzsinn hamar. Még teljesítheti is a kis Viktor kívánságát. Csak épp nem fog visszamenni akkor se, amikor már kurvára terhes a társasága.

Készen a csapda. Micimackó elefántra les.

Hány lépést lát előre Orbán Viktor? Úgy tűnik, egyet. A korábbiakat tudja betéve. Haragszik is miattuk, ütni akar, paraszttal bármit. Visszavenni a benézett vezért. De nem tanult a partiból semmit.


Címkék: orbán gyurcsány népszavazás

1895 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr12367741

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyiket sem! 2008.03.06. 10:08:42

Március 10.Azt, hogy hogyan kéne szavazni, azt már szerteszét vitáztuk pro- és kontra a blogszférában. Úgy tűnik, mindenki tudja, hogy miért szavaz majd úgy, ahogy szavaz.Most már csak az egyik forgatókönyv szerinti lehetséges következmények érdekelnének…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyébként könnyű belátni, hogy a tömegközlekedésnek olcsóbbnak kéne lenni az autónál...
vakapad 2008.03.09. 22:58:41

Én a bevéteklnövekedést abból látom, hogy több lett a befizető (ellenőrzés hegyek). Ha van egy kis esze az emeszépének, erre nyomult volna rá, de úgyláccik, nincs, ragaszkodnak a baromságukhoz, mintha ez a rohadt 300 Ft olyan sok vizet zavarna. Ő bajuk.
Vakapad
Akkor meg kell emelni. Egyenesség. Nem hátulról jönni....
vakapad

Légyszi ne hazudj. Korábban már átvettük miről van szó. Az van írva több kormányzati TÁJÉKOZTATÓ füzetbe, hogy a tb-nek nevezett hozzájárulás ELÉG sőt, oly sok is, amiből több biztosító megnövekedett adminisztrációját, jobb ellátást képes fedezni, és még PROFITOT is jelent majd, emelés nélkül.
EZEN tételek olyan kis hányadot jelentenek, amelyek csupán azt a minimális "felelősségtudatot" próbálják hozzákapcsolni a "szolgáltatáshoz" ami a kormányzati ideológiának szükséges.

Nem pedig lényeges és életbevágó forrás.

Mellékesen a kormány pénzt vont ki e területről, s eme űrt valóban "betöltötte" részben e két tétel...

Naszta: Erre van megoldás, kultúrált és értelmes. Mindenki 100% és akinek visszajár, az nem a cégen, hanem az államon hajtja be a szociálisan nekijáró esetleges kedvezmlnyt. és igy nincs maszatolás, meg mithazuggyunk a minisztériumnak játék máv, bkv, volánok szintjén...
Lollerkid, ja ezt láttam még tegnap, és az elv értelmesebb, mint a töröjjükel, csak lehetnek vele gondok, pl az eu elvei miatt, miszerint röghöz kötés nincs. valamint ez nem oldja meg azt, hogy a piaci igényeket és a képzést összekössük (ti. h van-e munkalehetőség ahhoz a képzéshez).
remélem, a sok okos napidíj és tandíjbarát mind volt szavazni.
előre a 7 % -ért!
azért a HÖOK plakátok, leckekönyvek is megérnek egy misét. "száz öt ezer forint". Előre a minőségi felsőoktatásért :D :D :P
Naszta
Ahogy írtam, piaci.... Nem szokásjog. Szabályozás. Rá lehet gyúrni /hülyeségek helyett :)/
kezicsókolom, a járulék nem fedezi az eü-t. sokadszor mondom el, de majd lesz róla egy rajzfilm is.

de látom, itt már lassan kimondatik: adó- és járulékemelést, még ma!

ami meg a mávot illeti, az azért (sem) olcsóbb az autónál, mert kurvasok vasutast kell eltartania, akik ugatéroznak, ha pl az ütemes menetrend miatt dolgozni is kéne.
már többször leírtam ezt is, de én ráérek. lehet kevesebbet költeni az államnak, csak azt tessen akkor leokézni, hogy ki kell hozzá rúgni egy nagy csapat emberkét! kiadáscsökkentés, ugye. máv, oktatás, önkormányzat stb. nem a minisztérium, mert az összesben dolgozik 6000 ember.

mehet?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.09. 23:08:02

Árpi nagy lóf*szt nem fedezi ... csak nem kéne belőle elvenni ilyenekre, mint MÁVocskát fenntartjuk a sok üdögélő arany vasutassal meg segélyeket fizetünk belőle stb.
> kezicsókolom, a járulék nem fedezi az eü-t. sokadszor mondom el, de majd lesz róla egy rajzfilm is.

Az hogy lehet akkor, hogy vizitdíj nélkül is nullára jött volna ki az eü pénztár 2007-ben? Bocsánat, hogy megkérdőjelezem a szent rajzfilm kinyilatkoztatásait. Arról már nem is beszélek, hogy mi lenne, ha tényleg mindenki be lenne jelentve.
Faiskola: OK, rendezzük a finanszírozást. De akkor is hülyén fest, ha az állami kedvezményt elfelejti kifizetni az állam... :p

Tóta: MÁV-ban le kell építeni. Lehet a síneken kívül mindent privatizálni kéne.
carnivora, az istenért már. a mávnak mifasz köze a járulékhoz? attól függetlenül igazad van, de ne keverjük már bele a mávot meg a lottót az eübe!
"hogy lehet akkor, hogy vizitdíj nélkül is nullára jött volna ki az eü pénztár"

úgy, hogy annak a bevétele nemcsak járulék, hanem benne van már pl amit adóból odakúrtunk.
"de ne keverjük már bele a mávot meg a lottót az eübe!"
Pedig minden mindennel összefügg... :DDD
Don Brasco: "legyenek még új részek a 80 rész után is"

téma volna, semmi más nem biztos.
Árpád...

Te is ugyanolyan jól tudod hogy az állami bürokráciát is lehetne karcsúsítani. Nem csak emberek hanem egyéb költségek tekintetében.
Mondjuk kezdjük a "közbeszerzési pályázatokkal" valamint a szoftverköltségekkel.

Amúgy a járulék "fedezi" dolgot meg verd le a főnökeiden, akik megrendelték tőled az okosítót. De emellett kiadnak egy reklámanyagot az eüreformjuk mellett és ezt állítják benne.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.09. 23:12:37

Azon oknál fogva van köze, mert a kibaszott nagy kalapba amibe dobáljuk a pénzt onnan részesül a máv stb. szarság éppen pl. az egészségügy rovására ... ez a kőtcségvetís Árpi vót is róla emeszpís játík.-
Árpád!
Mehet...
Meg Gazd. Min.-nak is a feladat: munkalehetőséget találni.... Rétinégereknek is... Ergo: több járulékfizető, lehet csökkenteni. Tudom, nem könnyű, de mi az...
"az állami bürokráciát is lehetne karcsúsítani"

persze hogy, csak nem szeretem ezt az "aggyák el az audit és abból" szemléletet, mert több nagyságrendet téved. amúgy ha már, akkor sztem a legsúlyosabb sárdarab a magyar csizmán az önkormányzatok.
Carnivora, eleve a tb adóból való pótlása diszfunkció. de amúgy meg hajrá, csak nem látom, amint a fidesz kivonul a pályaudvarra, és arconköpi a sztrájkoló vasutasokat.
Kristl: még szerencse, hogy a Fidesz az egyetlen párt, aki rendbe tenné a párt és képviselő finanszírozást... ja tényleg: azt senki nem akarja...

Szumma: minél közelebb vagy a fazékhoz, annál kisebb a valószínűsége a rendnek sajnos. Oldalfüggetlenül...
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.09. 23:18:00

Tudod nehéz lenne arconköpni szegény buta csóri prolikat, amikor sikerdíjnak kap a Kóka cimbi budai bétécske milliárdokat :D
Carnivora 2008.03.09. 23:20:04
Ez igaz csak azt az osztrák cég adta, nem a magyar állam és nem is a MÁV.
Árpád..

Jahm. Meg nemrég tök érdekes eset esett meg. :)
Eddig ha egy fiatal kutató ki akart menni valamilyen konferenciára külföldre, akkor megrendelte a repülőjegyet. Olcsót, hogy spóroljon vele, a szűkös forrásaiból... aztán elszámoltatta...

Most az uj szabályozás értelmében, ilyet nem tehet, egy ügyintézőn keresztül kérhet repülőjegyet, amit meg is kap, csak épp egy "közbeszerzési pályázat nyertese" cégtől msáfélszer 1,7X akkora áron mint eddig.
Gondolom a "verseny" és a "tisztaság" meg a "karcsúszítás" miatt... ugye
vagy nehogy jusson több pénz arra amire kellene, mondjuk a többi költségre.

Mellékesen konferenciára kell járni, szóval kimeljenek meg a sügérek attól hogy "háde akkó ne menjen oda".
Scarface88 2008.03.09. 23:21:11

Aham annyival kevesebbet kellett adnia a MÁV-ért ... megvan itt a tutyimutyi a háttérben.
Carnivora 2008.03.09. 23:22:52
Az volt, van, és lesz, tök mindegy, hogy melyik oldal van hatalmon.
carnivora, mintha kitérnél a mávkarcsúsítás felvállalása elől.
Naszta

Kicsit mellélőttél. T
eszek rá mi van a fidesszel. Én ugyanolyan jól tudom mennyire gyökér a politikájuk mint te. Van ott pár értelmes ember, (vagy még nem lejáratódott) és ennyi. De az, hogy "hátde a fidesz) nem érv a jelenlegi barmok mellett.
Sajnálom.
nem kéne evidenciaként kezelni, hogy az állam rossz tulajdonos. tény, hogy nálunk ez így van, de akkor talán változtatni kéne rajta. hogyan? mondják meg az okos közgazdászok!

a tb nem fedezi az eü kiadásokat? akkor emeljék meg, hogy fedezze. de közben az állami eü-ben is kéne végezni egy kis tisztogatást, átszervezést, hatákonyságnövelést. piaci alapokon. mint egy igazi biztosító. csak épp állami. az állam meg tanulja meg meg jól irányítani.

és ha már ott tart, ugrojon neki egy fullos nyugdíjreformnak is.

de ne ilyen 300 ft-okkal pöcsöljünk, feri, kérem.
Mentem szundi... Rögtön flegmatikus 10.-e....
"és ha már ott tart, ugrojon neki egy fullos nyugdíjreformnak is."

az lenne csak a fincsi népszavazási téma!
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.09. 23:23:44

Nem szembeköpni kell ott, hanem kiküldeni a felmondólevelet. Haveromék multimilliomosok az anyja mégis arany vasutasként üldögél egy automatizált telefonközpontban - amivel , ha v.mi baj van azt is Pestről tudják megjavítani - harmadmagával elüldögélnek , és várják a nyugdíjat, és ez csak egy állomás ... -
"özben az állami eü-ben is kéne végezni egy kis tisztogatást, átszervezést, hatákonyságnövelést. piaci alapokon."

ennek egyik eszköze lett volna a co-payment. átvilágítás. ugye ha ingyen van a vonat, akkor sose fogjuk tudni, hol hányan utaznak.
Én ezt az egész MÁV-os dolgot megoldanám annyival, hogy aki sztrájkolt azt kirúgom, helyére felveszek 50%-al kevesebb embert aki hajlandó a jelenlegi fizetésért dolgozni és kész. (és itt most a plusz 250e-ről meg a 10%os béremelésről van szó)
Aztán ezen az elven jöhet a BKV is.
Scarface88 2008.03.09. 23:30:59

21. században minek jegypénztáros pl. ?

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.09. 23:28:04

Okmányirodában öreglány az öt perces személyi elkészítésével elszenved negyed órát ... kirugandó. -
nyugdíj témában valamiért minden párt hallgat, mint szar a fűben. pedig ott aztán lehetne megszorítani, nem is kicsit, nagyot!

ferkó ott miért nem mondja, hogy "csókolom, kifizetném én magácskának a szokásos (és természetesen megérdemelt) 150ezres nyugdíjat, de most sajna nincs miből, mert üres a nyugdíjkassza. mondja meg, kitől vegyem el azt a pénzt?"
Carnivora 2008.03.09. 23:33:19
Igaz, egy (több) automata előbb megtérül, mint egy (több) jegypénztáros.
mingyábehalok 2008.03.09. 23:33:26

Nyugdíjtól tudok még megvadulni. Egyik emberem nemrég ment el nyugdíjba volántól ilyen kis könyvecskével beugró sofőr még a nyugdíj mellett aztán mondta 100 felett kap nyugdíjat többet, mint amit fizut kapott aktív korában ... egy pályakezdő melós , akinek az életét megkellene még alapoznia a fizuból az nem kap annyit vidéken. -
A nyugdíjhoz nem fognak hozzányúlni. 3 millió választópolgár és nő a számuk folyamatosan. Előbb fog megszűnni a GSES/GYED.
Ab ovo nem lehet kijelenteni, hogy mindez annyiba kerül, hogy szegény állam nem tudja fedezni az újraelosztással. Ez ugyanis abból indul ki, hogy - megint csak ab ovo - az állam mindent jól és hatékonyan csinál, csak éppen kevés hozzá a beszedett pénz. Ez milyen demagógia? Az egyik legmagasabb elvonású államban??!!
"és ha már ott tart, ugrojon neki egy fullos nyugdíjreformnak is."

Volt szerencsém valamikor a konkurens hírportálon élőben követni egy chatelős interjút Gy. F.-cel.

Valaki nekiszegezte a kérdést, hogy meddig akarja még a nyugdíjasokat szent tehénként kezelni? A válasz:

"Tisztelem és óvom őket. Ez a kötelességem. Az átlagos magyar nyugdíj alig több mint 60 ezer forint. Úgy gondolja, hogy nem szolgálták meg?"

Erre nem tudsz mit felelni. Tipikusan a "járni jár csak nem jut eset"...
Kóka János és Horn Gábor az SZDSZ kampánysátrában nézte Gyurcsány Ferenc beszédét, amelyben a népszavazás eredményét értékelte a szocialista pártelnök. Gyurcsány éppen annál a résznél járt, amikor a választók motivációit elemezte. Mint mondta, voltak, akik azt mondták, hogy nem akarják a 300 forintos vizitdíjat fizetni, s ezért voksoltak.

Horn Gábor, a koalíciós egyeztetésért felelõs SZDSZ-es államtitkár erre megjegyezte:

„Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a p...csába! Valljuk be!”

:D:D:D
egy biztos: én nem tudtam kibogozni, hogy mit akart a kormány az eü-ben. azt mondta: reform. magánbiztosítók. piaci verseny. aztán kiderült, hogy igazából biztosító csak egy van...pénztárból lesz több. én már itt elakadtam. és ráadádul mindegyik ugyanannyiba kerül nekem, hiszen ugyanúgy a járulékom lesz a biztosítási díj. akkor hol van itt a verseny? akkor ez nekik miért éri meg? és én mi alapján válasszak? mármint pénztárat...különben is, miért érdekel engem, hogy melyik "pénztárhoz" tartrozom? a biztosító a lényeg, nem?

úgy érzem, nekünk már megint meg kellett bonyolítani a dolgokat, és kidolgoztunk egy teljesen egyedi, értelmetlen rendszert.
Elég sok kapcsolatom volt és van a közigazgatással (mint oktatónak és volt funkcionáriusnak :-)). Forgatókönyv: értelmes, tehetséges emberek kb. 3 hónapig aktívak, utána kezdenek lassítani és felvenni a szép nyugis állami tempót. Egy-két év után már megy a panaszkodás a megbecsültség hiányáról. (Joggal mondhatom, mert nagy megrökönyödésre én magam felmondtam és saját utat választottam. És így jobb.)
En is arra lennek kivancsi, hogy mihez fognak hozzanyulni.
A nyugdijhoz nem....
GYES/GYED huzos....
Talan a segelyek, szocialis juttatasok egy resze stb. fog kihullani.

Mer' lopni nem fognak kevesebbet egyik oldalon sem, azt ugye mind tudjuk?
legalább annyira nem értem a kormány eü. reformjának a lényegét, mint a lost highway-t :)
Ez a lopás egy érdekes dolog. Tegyük fel, hogy minden egyes országgyűlési képviselő személyesen ellop évi 100m forintot. Ez összesen nincs évi 40 milliárd forint. Ez az egészségügyi kassza kevesebb, mint két heti kiadása. A nyugdíjaknál 3 napi nyugdíj összegét sem éri el. Az államháztartási hiány kevesebb, mint fél százaléka.
Komolyan hozzá kellene végre nyúlni a kiadási oldalhoz, de ezt a bátorságot jelenleg egyik pártban sem látom.
Horn: Feri, azt mondták, hogy menj a p...csába! (+videó)

www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=5350

-

Ez az őszinte beszéd !
Felteszek egy kérdést, mert látom, sok itt a közgazdász.

Ha az Orbán kormány idején a központi költségvetés minden évben hozott legalább 4-5%-nyi hiányt, tehát, az ORBÁN KORMÁNY IS TÖBBET KÖLTÖTT, mint AMIT BESZEDETT, akkor hogy áll meg a következő állítás:
"Tudod mikor csökkent csak az adósság állomány relatív szintje? Meg fogsz lepődni 98 és 2001 között, vajon miért?
Ti balosok szimplán hülyék vagytok ennyi."

Elárulok egy titkot. Ezt az egész adósságállomány témát a GDP-hez mérik, ami izé.

Roppant egyszerű megoldása van, az adott 2-3 évben a GDP 5-8%-kal nőtt, míg az adósság (hiszen a költségvetési hiányt mi a csöcsből pótolná egy kormány) csak 4-5%-kal.

Azok a bohócok ugyanúgy növelték az államadósságot, egyszerűen pont akkor voltak hatalmon, mikor a GDP nagyobb százalékkal emelkedett.
Többek között azért, mert a belső fogyasztás megdobta.

És el kell áruljak valamit, ha már sötétségről van szó. Hornék 71%-os relatív adósságállományt levitték 59%-ra, kicsit jobban csinálták. Pedig ők sem tudták nullszaldósra vinni a költségvetést.

(Sőt, tegyük hozzá, hogy az a zseni Orbán-kormány belőtte, hogy szép lassan leviszik 2-3%-ra a költségvetési hiányt, aztán 2001-ben 3841 mrd bevételből tudtak 4322 mrd-ot költeni. Csak 481 mrd-os hiányt hoztak össze. 11%-os hiány, aztán következő évben is. Tudod, kétéves költségvetés. Kiszámíthatóság, gazdasági stabilitás. Arról már ne is beszéljünk, amikor kitalálják a lakásprogramot, fizetni meg majd később kell érte. Évi 200 mrd forintot. Így könnyű.)

Szóval fújjátok a Lopcsány ellenében az Orbán-féle köcsögdudát hülyegyerekek.
Nyugdjról lesz egy kazal rajzfilmünk, némelyik már le is ment. Én is meglepődtem, hogy a MEH ennyire nyomja a témát, miközben ott semmi intézkedésnek nincs híre sem. Na majd Viktor. Csak ne felejtse előtte kibontani a részleteket!
így éjféltájt, boros hangulatban megengedek magamnak egy kis thinking outside the box-ot.

nem lehetne ezt a nyugdíjat úgy, hogy a járulékot nem az államnak, hanem szüleinknek kéne kötelező jelleggel odaadni? most ennek nem bontom ki az összes részletét, de ezen a nyomvonalon nem lehetne kidolgozni valamit?
Orban Vikotr megmondta, hogy gyozott az igazsag. Gyozott az orszag, gyoztek az emberek, meg azok is, akik NEMmel voksoltak. Nos... probaltam magam beleelni ebbe az allapotba, felvettem egy kokardat is, de nem ment. Azt hiszem akkor csak en lehetek menthetetlen, aki a kozel 10 millio emberbol a magyar polgarok kudarcat elem at.

De legalabb van tej a hutoben. Holnap talan kenyeret is veszek hozza. Szeretem a friss kenyeret...
mingyábehalok 2008.03.10. 00:14:50

Szerinted hany ember fizetne be a jarulekot magatol? Ez a rendszer szerintem kontrolalhatatlan lenne es megint egy csomo kiskapunak adna csak lehetoseget. Tan meg a fiktiv szulo fogalmat is bevezethetnenk. :-]
azt bírtam, ahogy viktor elmagyarázta, hogy mire is szavaztak a zemberek valójában. egy pillanatra még engem is magával ragadott a győztes lendület, aki el se mentem.

hova lett az a politikus, akit egy olyan jó 15 éve úgy bírtam? (vagy csak én voltam tinédzser? LOL)
Derûs interjú a napokból...
-Becslései szerint hány roma megy el szavazni március 9-én?
Kolompár Orbán:
-Kevesebb, mint az országgyûlési választásokon. Az eddigi tapasztalatok legalábbis ezt mutatták. Egyébként fölöslegesnek tartom, hogy négy-ötmilliárdot költenek el a népszavazásra. Ebbõl a pénzbõl mind az 550 cigánytelepet fel lehetne számolni Magyarországon, enyhíteni lehetne a romák szociális nyomorán. Különben is, elképzelhetõ, hogy azon a napon a cigányok többsége már kinn lesz a földeken, mert kezdõdnek a tavaszi munkák.


mingyábehalok 2008.03.10. 00:21:28

Ja orbán handabandázott Horn Gábor egy mondatban összefoglalt mindent.
"Ja orbán handabandázott Horn Gábor egy mondatban összefoglalt mindent."

nálam ilyen dumákkal meg lehetne növelni a politikusok népszerűségét.

orbán kiállt volna: "feri bátyám, ki lett mondva: hozzá anyádba!" LOL
Cozumel.

Szanáljunk sóval-behintéssel.

Felszámolnánk azt, aki amúgy sem akar dolgozni.

A királyi tévét.
A királyi MÁV-ot.
A múzeumokat.
A kollégiumokat.
Az élsportot nyuggerestül.
A Kútvölgyi és a politikusok örök barátságát.
Az alapítványi rendszert.
A vallások állami apanázsát.
A kiemeltnyugdíjakat.

Az mennyi spórolás lenne?
.
ebben a horn videóban különben az a vicces, hogy a sunyi kóka látta ám, hogy kameráznak, de nem szólt volna párttársának, hogy vigyázzon a szájára. nagy kígyó ez a kóka! :)
A helyzet az, hogy kedves Horn Gabor as Kokler Janos at kellene gondolja az elete, es bunbanataot kellene tartania, mert a korhazi napidijat es vizitdijat pont a szadesz akarta annyira. Szal akar ertelmezhettek volna ugyis, hogy kedves melegszereto liberalis barataink, huzhattok a picsaba.
Gecc 2008.03.10. 00:40:10

Az a helyzet a többséget nem a három kérdés érdekelte, hanem a Ferivel való kibaszás lehetősége ... elege van mindenkinek belőle.

mingyábehalok 2008.03.10. 00:37:27

Szerintem Kóka bevan már trinkelve, azért nem szólal meg :D:D:D csak vigyorog ...
Carnivora

En ezt nem vitatom. Csak a szadesznak magaba kellene szallnia. Mert azert egy rakas dontes nem szuletett volna meg, ha ezek a faszparaszt "liberalisok" nem kotik az ebet a karohoz. Tobbek kozott nem lenne most valszen szarkavaras a maganbiztositok korul sem, mert mint tudjuk, a maszop azert nem igazan akarta, csak a szadesz zsarolta vele Gusanyiekat.

Most amugy mi van? Lesz a maganbiztositokon is nepszavazas?
Carnivora

Csak annyit meg, ha a szadesz nem kovetelozik, most nem lett volna min nepszavazast tartani.
Ha összegyűlnek az aláírások, lesz, feltéve hogy átmegy az OVB-n, AB-n ki kell írják. Szóval a fidesz aktívkodhat tovább, új népszavazáson, ami már tényleg biztos megbuktatja a kormányt :DDD
Invictus

En ugy tudom, hogy az OVB elfogadta a beadvanyt, szal rajtuk nem mulik. Csak aztan erre mondta a maszop, hogy ugy van megfogalmazva a torveny, hogy azon a nepszavazas nem tudna valtoztatni. Vagy valami ilyesmi.
Gecc 2008.03.10. 00:53:50

Aláírást több biztosítós rendszer ellen gyűjtötték elvileg itt meg nem lesz több biztosító csak több pénztár vagy mi ...
Hat nem tudom mi volt Kokeny pontos indoka, hogy miert nem, de a magyarazat alapjan tenyleg nem tudna erdemben valtoztatni a torvenyen egy nepszavazas. Hacsak aztan mashogy nem lesz megfogalmazva a kerdes.

Nah... kedves barataim az Urban. Uj es boldogabb napra virrad reggelunk. Gyozott a haza. :-]

Joccakat!
index.hu/velemeny/eheti/nsz4652/

Albert jobban látja a dolgokat, mint Árpád ...
Fletószoppancs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Malacka helyett)
Én speckó azért szavaztam három igennel, mert:

1, duplafizetésnek tartom a vizitdíjat és a napidíjat. Pont, mint az önkormányzat által kitalált fizetőparkolásnál, itt sem látom, hogy mi a plusz szolgáltatás.

2, 4 kölköm van, nem szeretnék évente 4x14 000/félév tandíjat fizetni nekik (akik egyébként esetleg állami finanszírozásúak). Nem, mert vagy legyenek ügyik és akkor kapják az állami finanszt, vagy én döntsem el, hogy fijam, faszparaszt vótá, nemtanútá, bazmeg én sem fizetek tovább. Dolgozz, ha kell a diploma.

3, Fletó húzzon a picsába. Nem lehet 2006-ban megerőszakolni a választókat csak azért, hogy visszahozzuk a szarból a kormányzást. Aztán sipákolni, hogy ingyensörrel mindig alá lehet kínálni a felelős politizálásnak... Lótoszt. Ez utóbbi nem volt (az ingyensör sem).

És most elégedett vagyok. A harmadik pontban nem maradéktalanul, de általában igen.

Jah és kedves ún. "baller" kollégák! Ez nem a világ vége. Fletószerelmeseknek nem kell aggódni, a szépfiú marad (egy darabig biztos). Lehet agyalni azon, hogy a kormány most mit fog tenni. És lehet hagyni a Fideszt is a picsába, elvégre ők nem kormány, nem nekik a dolguk megmondani, most mi a tosz legyen...

P.
14 000 => 140 000

afrancba
de jó, hogy itt vagy, drága barátom. kavarognak bennem a gondolatok, de biztos segítesz.

szóval itt vagy te, az Adózó Állampolgár. mondd, nem zavar-e, hogy az eü önrész eltörlésével neked, Adózónak, keményen dolgozó értelmiséginek kell kiternelned másik 4 választópolgár vizitdíját, napidíját, ellátását?

ebben ingyenélők is benne foglaltatnak ám, tudod, az inaktív élősködők, a szotyolászok, a lusták és tehetségtelenek.

a tandíjban te nettó kedvezményezett vagy, azt értem.
"Nem lehet 2006-ban megerőszakolni a választókat csak azért, hogy visszahozzuk a szarból a kormányzást."

ja ez, ezzel egyetértek, nagyon csúnya-csúnya dolog hazudni a kampányban. a kurva annyukat! de látsz más lehetőséget, a jelenlegi stratégiák ismeretében? látsz elhetőséget arra, hogy az igazság legalább néhány részletét kibontva, legalább némi negatívumok említésével kormányra kerüljön _bárki_?

mert nekem jó az Orbán Viktor is, ha most azzal fejeződik be a mese, hogy ezért, gyerekek, tessék elmondani a kockázatokat és mellékhatásokat is, mert különben bünti van. de akkor meg kíváncsian fülelek.

nem véletlenül és nem pénzért vállaltam én el ezt a félszeg felvilágosító projektet.
Ki nem érti, hogy elfogyott a della?
Ki nem érti, hogy 19 éve vége a kommunizmu(Hülyéknek: Kádár-rendszernek)snak? Ki nem érti, hogy nincs magyar foci? S nem csak magyar foci, hanem magyar film se, színház se, értelmiség se, szakemberek se? Ki nem érti, hogy megszopta? Ki nem érti, hogy az egyik párt szarabb, mint a másik? Ki nem érti, hogy még lesz szarabb? Ki nem érti, hogy a mediterrán típusú demokrácia felé tartunk, de azok is 50 év előnybe vannak? Ki nem érti, hogy a pénzét elherdálják, mert most 1 Kádár helyett 2 van? Ki nem érti, hogy lehagynak minket a lenézett szomszédok? Ki nem érti, hogy szar az oktatási rendszerünk? Ki nem érti, hogy kiket elitnek nevezünk, semmilyen megoldást se tudnak? Ki nem érti, 2010ben bárkit választ a politikában , semmi nem változik? Ki nem érti, hogy MINDEN EL LETT KÚRVA?????
és egyébként gratulálok, ha mind a 4 utód eljut a diplomáig, egyben remélem, hogy az a diploma valid foglalkozásokhoz kötődik majd, és nem lesznek 30 évesen zsebpénzfüggők. magamnak is drukkolok, hogy a kis Mihályból tisztességes hacker, NATO-tiszt, orvos vagy ács legyen, csak ne újságíró.
Ez már a holnapi post akar lenni?
annak ektoplazmikus kivetülései.
Hi!

Eddig a sajátomban pöcsöltem, de mot bekk in dö júeessszeszár.

Szóval, vki írta fentebb, hogy a kormány pl. teremthetne munkát a rétinégereknek, ergo több adó, több tb. Te, én kevesebbet fizet.

Asszem, azt te is belátod, hogy a munkanélküli segély, vagy a szociális segélyek jelenlegi rendszere fasság. Nem követel meg semmi teljesítményt.

Nefürgyéle, nem érdemes melózni, kapod a segélyt. Oszt ott a kurvasok munka az utak szélén. Nézz körül a kirándulásokon. Nem elég örökbefogadni egy szemétkupacot, fel is kell számolni. Innen költjük a pénzt arra, hogy a roma/nemroma munkátlan ne végezzen közmunkát, és ugyaninnen költünk arra is, hogy elszállítsák a sittet a kéktúra útvonaláról.

Szültél, vaze? Nesze segély. Taníttatod-e? Nembaj, ha nem. És csodálkozunk, hogy újratermeljük ugyanazt a selejtes és frusztrált embertípust, mint a cucilizmus...

Az állam ezen ügyködhetne pl. sztem. Ez fontosabb lenne/lett volna, mint a kiszeretkezett vizitdíjas 1,15 ajró.

Üdv,

P.
A kis Mihálynek minden szépet und jót, de ács azért ne legyen, mermég vakvágányra futik oszt lesheted, mi lesz belőle...

:o)
"Taníttatod-e? Nembaj, ha nem."

abszolút! ez egy nagyon is visszahozandó intézkedés volt.
Ami a kockázatokat és mellékhatásokat illeti, szerintem a következő van:

1, aki most azzal szivatta Fletót, hogy hazudott és elkúrt és megerőszakolt, az nem mondhatja és mívelheti 2010-ben ugyanezt, mert akkor kurvára elbukja a választásokat. Tehát kénytelen lesz erkölcsösnek látszani (jó lenne, ha nem csak látszani akarna).

2, tudom, naivul hangzik, de 2006 és a mostani népsavazás után tudható, hogy megosztva, lábat szétfeszítve nem lehet eljutni a G-ponthoz. Együttműködés kell, erről szónoklott Ovi is az este.

3, merthogy kényszerpálya van, csodát legfeljebb Ungár Anikó tud csinálni (az ő korában, az ő dekoltázsával...), ergo akárki jön, el kell kezdje bevállalni a frankózást. Persze, ha Vitykáék nyernek 2010-ben, akkor lehet még mutogatni is visszafele.

Hm?
"Együttműködés kell, erről szónoklott Ovi is az este."

kivel?
Az első - az anyagi ügyeket (értsd: cigánykérdés, hehe) érintőhöz:

nyuggerek ingyenutazása nevű fasság bevezetését lehetne ám szüntetni megfele. Nyugger kicsenget havi 1800 Ft-ot (mondjuk) a BKV-ért, Volán-bérletért, stb. Nem hal bele, de ezzel a szolgáltatási kőccségekhez arányosan közteherviselt.

Nyuggerekre lehetne alkonygazdaságot építeni (Én mondom NEKED?!?!?! hülye vagyok), és velük fogyaszttatva fizettetni. Nem 20%-os áfával, hanem 10%-ossal. Mongyuk. El nem bírom képzelni, hogyan kivitelezhető, de csak mert nincs pénzügyes/draskovicsos agyam.

Mer az állam nem feltétlen elvonásokkal kell operáljon, hanem ösztönözve...

Ettől másabb, mint a rabló... elvileg.
Nagyon gáz helyzetekben nem szoktak nagykoalíciót kötni időnként?
(Tényleg nem tduom, csak kérdezem.)

Ja, a blogos szavazásra visszatérve én is inkább a "Jó édes anyád" jelleggel szavaztam, tudom nem szép dolog, de igazából ha csak így adnak lehetőséget véleménynyilvánításra,akkor így tudok vélemyt mondani a kormányról, és Ferencről.

Pedig a a FER-rel még kacérkodtam is egy kicsit...
"Nyugger kicsenget havi 1800 Ft-ot (mondjuk) a BKV-ért, Volán-bérletért, stb. Nem hal bele"

ez tiszta VIZITDÍJ!
Együttműködés kivel?

1, a pípöllel. Kell a felhatalmazás a - nem el-, nem meg-, hanem csak simán egy jó - kúráshoz.

2, a szocikkal. Most a Fidesznek kéne benyújtani egy tv-jav-t és megnézni, mit nyomnak rá a szocik. Ha egymás szopatása lesz belőle, akkor célt tévesztettünk. De lehetne... Vicces persze, hogy az ellenzék terjeszt be tv-jav-t s a kormány meg - jó esetben - kiegészíti. De lehetne. Mert kellene ez a gesztus a zországnak, a zembereknek.

Fletópukkancs remeket alakított az Ovicidáztatásban, de már elég volt, kezdődhetne valami más műsor is. Valami kooprodukció. Nem Hazafias Választási Koalamackó formájában, de valami épeszű együttműködésben. Politikailag patthelyzet van Ovi (Allah növessze hosszúra szakállát) és Fletó (monnyonle) közt.

Hev e gud déj,

menyek szunyálni...

Üdv,

P.
Asztakurva, nem mehetek még.

Bérlet nem vizitdíj. Korábban is volt, csak a Hornpető eltörölte (dikmáne, ki kezdte a demagogizációt, hájde?). Vizitdíj meg nem vala, mígnem a sötétségből az Úr szelleme ki nem találá nagyfasságként.

Bérlet nem vizitdíj, mert egy szolgáltatást vesz igénybe, amelyért máshol, máskor nem fizetett. Még így is ócsítottan kapja meg. A doki szolgáltatásaiért meg aktív korában kéntelenkedett fizetnie, előre levonva.

Bérlet nem vizitdíj, mert nem kötelező.

Háj(de),

P.
"Bérlet nem vizitdíj, mert egy szolgáltatást vesz igénybe, amelyért máshol, máskor nem fizetett."

Dehogynem. Az ő adójából, béréből elvont értékből, békekötvényéből épült az a vasút.
Hogy mit gondolok erről az egész cirkuszról:

Egyrészt Gyurcsány eleve alkalmatlanná vált a reformok levezénylésére, Őszöd után pár nappal megírta UP hogy miért, aki nem emlékszik, olvasson vissza. Az akció bukásra volt ítélve, meg is bukott rendesen. Kódolva volt.

Másrészt az országos rendrakásnak nem mindenféle pézbeszedésekkel kellett volna kezdődnie. A hal is a fejétől rohad, nekik is fentről kellett volna megkezdeniük a nagy metamorfózist, midőn a kisstílű megélhetési politikusokból és országos gengszterekből felelős államférfiak, tisztességes parlamenti képviselők lesznek. Mint a Macskafogó agymosó robotjában. :-)

Tudom, ez utópia, de ha tényleg változást szeretnének bölcs vezéreink, ráadásul nem egy népekre ráerőszakolt változást, hanem egy alulról is támogatott változást, akkor ez elkerülhetetlen lenne.

Ennek első lépése szerintem a transzparencia, az elszámoltathatóság, a számonkérhetőség. Ha pl. lesz egy országos adatbázis, amiben az állami pénzek nyomonkövethetőek (klotyópapírvásárlásig bezárólag), akkor utána mejd el lehet kezdeni eszelni a reformokon, az istenadta nép megregulázásán, a pénzbeszedésen.

Addig azonban kuss legyen.

Már izgulva várom a mai veretes posztot. Dejó, hogy nem mentem el szavazni és nem adtam a nevem ehhez a bohóckodáshoz...
Paszternák.
4 kölköd van, mész júesszájba és ingyenegyetem kell a gyerekeknek magyarhonban?
?
Ez olyan, mint Carnivora szuperverdái, amik helyett a papa fűnyírójából kellett benzint tesztelni az ÁVH-soknak.
simonmondja,

nem megyek júesszájba. Honnét veszed eztetet? És mi köze a gyerekeimhez, ha megyek is ecce, véletlen? Lehet, konferenciár híttak... Haldokló nagynénikémet látogatom meg... Munkanélküli vok és kimennék tányérozni Csikágóba...

Honnét veszed, hogy lehet olyan demagógnak lenni, hogy aszongyad, amit?

Különben meg igen, kell az ingyenegyetem, mert az én, a te és Árpi gyerekeinek mi kell, hogy felhalmozzuk az induló tőkét, és ehhez a Zállam igenis segítsen.

Neked is minden jót.


P.
Hagyjuk már ezt a bkv jegy és színházjegy hasonlatot, ez egy teljessen fals hasonlat - semi köze egymáshoz. Hát egészségügyre lecsengecc legalább havi 70 ezret, bkv jegyre meg nem. Arra, meg a többire ott az adód, amiből mellesleg még az eüre is csipnek. Hogy nem elég? hát az lehet - nem véletlenül olyan drága az a k.jegy, hogy inkább autóval megyek. Ráadásul a kiskunmajsai csóri mér fizessen külön adót még a bkv-ra is? Ja: csak - rendben... Uggyanmá!
Árpád! Létezik olyan, hogy BKV-járulék? Mert egészségbiztosítási járulék igen! Ergo fel lehet tényleg hagyni ezzel a blődlivel...
T. TótaW! 300 ide, járulék oda, a TVK-val és egyéb furfangos tényezőkkel sokat kivontak az eü-ből az elmúlt évek során. Ezt kellene most visszapakolni annak, aki igénybe merészeli venni + infláció meg közalkalmazotti béremelés. Így könnyű, legközelebb duplájára kell emelni, fizessen már rendesen a paraszt nem? Az egyensúly megteremtése sajnos nem ott kezdődik hogy koldulni megyek, hanem ott, hogy megnézem: miként működtethetem ésszerűen a vállalkozásomat...
süti beállítások módosítása