W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A hiéna enni kér

2007.09.24. 05:30 Tóta W. Árpád

Szlovákiában ma nem jó magyarnak lenni. A Malina Hedvig-ügy (ld 1., 2., 3.) politikai manőver. Azt üzeni, ma Szlovákiában megúszható a magyarverés. És mi nem tettünk semmit.

Nemcsak a külügy mulasztott. Nem volt tüntetés, nem voltak fáklyák, nem volt értelmiségi hüledezés. Nem tettük félre az arcképeket, amikért bármikor utcára vonulnak tízezrek, hogy ostoba pofával, nyáladzva szopják a vezéreik csöcsét. Magyarország nem állt ki a magyarokért.

A hiéna, az olyan, hogy ha nem rúgják pofán idejekorán, akkor elszemtelenedik. Most éppen törvénybe foglalja a magyarok kollektív bűnösségét.

De miért ilyen gennyek a szlovákok? Komplexusaik vannak? Hát persze hogy vannak; kinek nincsenek errefelé? A konkrét ok azonban az, hogy a szlovák kormányban fasiszták ülnek.

Fico nem is kertelt: a Benes-dekrétumok megerősítésének "belpolitikai okai" vannak.

Tükröm, tükröm

Jan Slota sovinisztái éppolyan sötéthülye baromállatok, mint magyar megfelelőik, csak nagyobb szájuk és több hatalmuk van. Képtelen állatságokat hordanak össze félig kész mitológiákból, szerepjáték-szabálykönyvekből, "nemzeti" ponyvairodalomból. Igénylik a bűnbakot, és fejik szaporán. Hogy zsidó vagy magyar az ellenség, az az egyagysejtűek szintjén mindegy. Mondanivalójukat ismerjük magyar változatban, a böfögést meg nem kell fordítani.

Bizonyára voltak Szlovákiában óvatosan fogalmazó értelmiségiek. Ugyan, Fico csak integrálná a széljobbot! Besöpri a szavazataikat, aztán leszarja őket. Csak taktikából muzsikál nekik. Csak tetszeleg Slotának, hogy kormányt alakíthasson. De még ha kormányra emeli is őket, akkor sem lesz befolyásuk semmire.

Csakhogy ingyenebéd nincs, a pártpolitikában se. Ha támaszkodsz valakire, akkor képviselned kell őt. Ha fasisztákra támaszkodsz, akkor fasiszta intézkedéseket fogsz hozni, hogy jóllakasd őket. Ostobák? Irracionális elmebetegek? Alkoholista, beszámíthatatlan, primitív véglények? Nem számít: a markukat tartani van eszük. Olyan nincs, hogy udvarolok a fasisztáknak, aztán nem kapnak semmit.

Meg lehet ülni a hiénát, de nem visz messzire. És enni kér. És a hiéna húst eszik.


Címkék: fidesz külpol

386 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr56174812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Életemben először, s büszkén mondom:

Első!
Van azért jó oldala is a 6 órás időeltolódásnak
Jogos. Persz nalunk meg valamiert megmaradt a komplexus, hogy ilyenkor nemhogy intezkedeseket tenni (tiltakozo jegyzek, magyar kepviselok kozos kiallasa az EU-parlamentben, a magyar nagykovet hideg biccentessel udvozli szlovak kollegajat az ENSZ-ben) hanem meg csak egy kozos nemzeti kiallas sem lehet.
Innen latszik egyebkent, hogy mekkora mubalhe az egesz HTM hiszteria. Az otthoni magyarok jo reszet hidegen hagyja, hogy mi van a fiukkal Bartfan, Eperjesen vagy Komaromban. Jot trianonozni lehet a tuntetesen es ennyi az egesz. Tenni erte, felelosen gondolkodni> Ugyanmar. Azt minek, art az egeszseges lustasagnak. Az emberek igy azt hiszik, hogy ket megoldas letezik: kussban (apatikusan) figyelni mi megy odaat vagy mind a tizenot tankunkkal Pozsony ellen menni. A ketto kozott jelenleg potcselekvesek vannak. Nincs kitarto, kormanyokon ativelo politika (semmiben) hogy a hatar masik oldalan elo magyarokat poziciojukban erositsuk. A ket part jetszmajanak eszkozei. Tizenhet ev mulasztasa van emogott, hogy most Magyarorszag egyetlen egy dologra sem tud ramutatni, hogy kedves tot testvereink, holnaptol akkor ez nem igy lesz. Semmi gazdasagi, kulturpolitikai jelenlet nincs se ott, se Romaniaban. Semmi. Most szepen kifizetjuk 17 ev belso kavargasanak arat. Ne legyenek illuzionk, ha matol numerus clausus lenne Szlovakiaban, Magyarorszag akkor sem tehetne semmit. Mehetnenk az Uniohoz meg az ENSZ-hez, de ugy latszik a Hon Atyai elfelejtettek, hogy Szlovakia azert letezik, mert nyolcvanegynehany ember par eve ugy gondolta, hogy a problemat megoldja az, ha egy jo terkeppel elmennek Parizsba, az urasaghoz, alamizsnaert.
Es jol figyeljuk majd meg a reakciokat: Egymasra mutogatas lesz ebbol is, ugy fogunk nekimenni az elkovetkezendo evtizedeknek, hogy a velunk szomszedos orszagban azt tanitjak, mi bunosok vagyunk. Igy aztan jo sok esely marad a magyar magantokenek ott barmit kezdeni.
Persze lehet, hogy majd a gazdasagi esszeruseg ellene hat a dolognak, de akkor is:
Kar ezert az egeszert Slotat, Ficot vagy akarmelyik tot atyankfiat hibaztatni. Nem sepertuk el a haz elott a havat es most orra estunk a jegen. Amiert nem fog tortenni semmi ezutan sem, az meg vegtelenul egyszeru: nem mi utjuk meg magunkat, hanem valami hulye tajszolassal beszelo alakok ott a felvideken. Ez meg, abban az orszagban, ahol nyugodtan meg lehet dogleni az ut szelen mire az elso auto megall segitseget nyujtani... nem erdekel senkit...

(btw, nemt tudom mik a szabalyok, de ezt a kommentet felteszem a sajt blogomba:
raerunk.blog.hu
Néhány dologban azért helyesbítenélek...
Szerencsére volt egy ötpárti nyilatkozat Brüsszelben, ez több, mint amit a magyar politiakai elit az elmúlt években bármikor le tudott tenni az asztalra (bár sajnos ennél magasabb kéne legyen az elvárt színvonal)
Szomorú, hogy Magyarország képtelen hatékonyan, esetleg erélyesen fellépni, amikor valóban attrocitás éri - nem csak a határon túli, de az itthoni - magyarokat.

Ja, és valahogy mindenki elszalad amellett, hogy ez a dolog a németekre is vonatkozik (vagy nem?). Van egy erős szövetségesünk európai szinten, tessék használni drága poitikusok! Lehet, hogy szegény németeket még mindig furdalja a lelkiismeret, de ez ellen szerintem ők is fellépnének.

Ja, még valami. Én úgy tudom már egyetlen tankunk sincs, nemhogy tizenöt, megszűntették az utolsó hadosztályt is úgy egy éve.

PÍSZ
Az EP nyilatkozatrol nem tudtam, ezek szerint legalabb szinlelni tudjuk az egyseget.

A nemetekben en nem biznek. Ez a mi ugyunk, ezt kellene latni mindenkinek. Egyreszt azert mert a szovetseges mindig benyujtja a szamlat. Amikor legutobb a nemetek segitettek a szlovakok ellen akkor menni kellett utana a Donhoz...
Masreszt meg miert oldanak ezt meg a nemetek? Vagy barki? Ket kicsi orszag helyi torzsalkodasarol van szo, ami Europa terkepere helyezve kisebb balhe, mint hogy Lukasenko kimdzsongista diktaturat tart fenn Berlintol legvonalban vagy ezer kilometerre, hogy Putyin rault a gazcsapra es fegyverzi a Voros Hadsereget, hogy felvegyenek egy Irakkal hataros orszagot tagnak, hogy a gorog meg a torok legiero idonkent eles loszerrel lodoz egymasra, hogy az Eszak-Irorszagban mire a ket kereszteny felekezet kibekult, tobb muszlim van mint kereszteny, hogy MAdridban vagy Londonban idonkent Ahmedek felrobbantjak a metrot, hogy a baszkok neha meg szinten felrobbantanak ezt-azt... es meg sorolhatnam. Nincsen vilagpolitikai jelentosege, hogy a magyarok es a szlovakok szeretik egymast vagy sem. 1938-ban volt. De a szamlat is megkaptuk utana vastagon...

Tankunk papiron meg van. A tatai pancelosdandart leszrveztek tan zaszloaljja es beolvasztottak az allomanyban maradt 15 csotrogannyal valami osszevont magasabb egysegbe. Mikozben az eros nemet szovetseges a lengyeleknek adta oda raktaron levo Leopard II-ket jelkepes egy euroert...
Hmm. Miért érzem azt, hogy nálunk már régóta nyerget akarnak tenni a hiénákra?
Az ellenséget, már megmutatták, már csak cselekedni kell, hogy jól lakjanak. Hogy ne lesz rajtuk nyereg? Istenem! Volt már ilyen.
"Assholes."

A szlovák panzióssal ültünk a hegyek tövében, a kis gerendaház erkélye alatt, néztük az esőt és beszélgettünk. Angolul. Konszenzus bontakozott ki a tárgyaló felek között abban a kérdéskörben, hogy mennyi közös van a két nép sorsában. Például, hogy nagy gazemberek ülnek a húsosfzéknál, kapaszkodnak is bele tíz körömmel. És mindig van, aki vevő a Janus-arcú dumájukra.
(Bameg, ha valaki egyszer végre helyesen írná le, hogy megszÜntet, és nem hopsszú ű-vel, akkor nem indulna ilyen szarul a hetem.)
Mennyen Bratyiszlavába az Usztics meg a Vona a Gárdával, traktorokon demonstrálni... Ez egy igazi kultúrmisszió lenne az oroszlános fiúknak... Parlgfű, hadisir... Még mit nem? Ott vitézkedjenek ahol az ég dörög...Hehe...Hijénák, hijénák ellen...
Iggyboy 2007.09.24. 06:11:26

Sajnos keves, ha csak nyilatkozatokat tesznek, meg pofaznak errol, meg arrol, hogy ez igy nem helyes, ammeg ugy nem helyes, hogy etikailag elvarhatatlan dolgokat tesznek Szlovakiaban (merha' meg csak etikailag lenne az?!). Ide intezkedesek kellenek, nem csak szaros papiron kiadott elitelesek. Mert az kb annyi, mint szarnak a pofon, Fico meg a fasiszta berencei meg csak rohognek magukban, hogy ejj, de befostunk. Ami ennel sokkal rosszabb, hogy az EU ezen semmit tevesevel a Szlovakiaban elo Szlovakokat egyre jobban Ficoek melle hangolja, mert ha nincs elpicsazas, akkor ezt nekunk is lehet, mondjak ok.
Mo semmit nem tehet a Szlovakiaban tortent esemenyek ellen. Max elmehetunk Brusszelbe, verhetjuk a nyalunkat, azok meg a szokasos dumaval, hogy hat igen mi megertjuk es eliteljuk, majd kiadunk rola egy irasos dokumentumot, fognak reagalni az egeszre. Fico pedig reggel felkel, es ugyanolyan joizuen fogyasztja el a reggeli kakaojat, es csevereszik el Slota haverjaval telefonon, hogy ma ha beertek a munkaba, akkor hogyan szopassak meg jobban a magyarokat.
Leonard Zelig 2007.09.24. 07:29:28

:-]
Pako soha nem vinne el a jokedved.
Megszuntet!
Mellesleg a Benes-dektrétumok nem csak a kollektív bűnősségről szólnak, és annak idején mi is tettünk hasonlót... Tudom, ma már magasabbak az emberjogi elvárások.

Mondjuk elég kevés cselekvési lehetőségünk van. Panaszkodhatunk különféle fórumokon, nyilatkozatokat adhatunk ki, de itt ki is merült.
Mi leginkább a saját hiénáinkkal törödhetünk, hogy legalább azok ne ingereljék az ő hiénáikat. Mert a hiénák egymás létszámát gyarapítják.
Miért van ennyire gyenge diplomáciánk közel száz éve?
Speciel ebben az esetben a híres magyar liberalizmus és összeférés sem használ nekünk. Kifelé lehetnénk jóval keményebbek, de már elszúrtuk azzal, hogy sokszor és sok helyen voltunk gyöngék. Ez is bátorítja a hiénákat.
Előbb kellett volna nagyot álmodni...
"Mennyen Bratyiszlavába az Usztics meg a Vona a Gárdával, traktorokon demonstrálni... Ez egy igazi kultúrmisszió lenne az oroszlános fiúknak... Parlgfű, hadisir... Még mit nem? Ott vitézkedjenek ahol az ég dörög...Hehe...Hijénák, hijénák ellen..."
Fospumpát ne vigyenek? :) Ki is mondta a 90-es években gombamód szaporodó 56-os ellenállókról, hogy "persze,hogy most állnak ellen, akkor lőttek."?
Ötödölő Szöszmötölő Dömdödöm 2007.09.24. 07:38:51

Azert van ilyen gyenge diplomaciank, mert ma ez a szokas.
1. Manapsag mar nem ugy megy, hogy megfenyegetem azt az orszagot aki nekem nem tetszik, hanem immel-ammal, mezesmadzagos szavakkal faszkodik mindenki.
2. Amennyiben megis megfenyegetem a nem tetszo orszagot, akkor vagy ugy hivnak, hogy USA, vagy egyszeruen csak megorultem, esetleg olyat tudok katonailag felvonultatni, amirol masok nem tudnak (pl ujonan felfedezett masok altal meg nem ismert hipermegaszuperturbobomba, ami odavirit a sok pocsnek).

Szerintem...
Gecc 2007.09.24. 07:47:23
Sőt ma már az se megy, hogy szervezünk egy puccsot, és barátságos diktátort ültetünk a helyére. (ld. USA latin-amerikai politikája a hidegháború alatt)
Addig a külhonban élő magyarok hiába is várnak egységes fellépést, amig saját hazájukban sincs a magyarok között egyetértés.Duray Miklós elintézte akkor is, amikor az anyaországi magyarok nagy részért leszarozta.".
Sok dolgot nagyon jól látsz Árpád, viszont ez nektek valóban csak "külügy" nekünk viszont itt Szlovákiába belügy és szar. Az meg duplán kaka, hogy 2007-ben egy Fico nevű ember (nem akarom majomemebernek nevezni, mert szégyen lenne a majmokra nézve) ennyire felkavarta a szart. Valójában ez a szar mindig ugyanilyen volt, csak le volt üllepedve a lényegi része az aljára, most 8 év viszonylagos nyugi után, meg a reformok (Dzurnida mítosz stb.) előmásztak azok az emberek Szlovákiában akik eddig csak lapultak a dohos sarkakban - érdekből és azért mert be volt a pofájuk pénzzel meg ígéretekkel... Most, hogy beléptünk az EU-ba, beindult a gazdaság, épül szépül a táj, dolgozik a paraszt - akkor gyerünk mostmár intézzük el a magyar problémát is. És most ez történik. Elintézik. Csakhogy rábasztak mert időközben olyan törvényeket fogadtak el, olyan szervezetekbe léptek be ami megnehezíti a fasiszta nézeteik megvalósítását. És pont ezért kell nekik Fico aki a legkonszolidáltabb soviniszta balfék, képesnek érzi magát arra, hogy mindent és mindenkit átverjen és megtévesszen a hazugságaival és ez részben sikerült is neki. Szerencsére azonban annyira buta szegény, hogy általában magából csinál bohócot...persze a szlovákok ettől még hisznek neki, de félni szerintem nem kell tőle. El fog ez csitulni. Mi itten úgyis háborús bűnösnek számítunk, dekrétumok nélkül és azzal együtt is. Aki ismeri a történelmet az ismeri és röhög a butaságokon aki pedig ökör azon meg úgysem segít semmi csak a 2 koronás akciós tej meg az 1 koronás kifli illúziója + hetente egyszer a "kurvamagyarozás" egy borovicska kíséretében és a színdarab folyik tovább. ámen.
Az a baj hogy az utca embere is azt mondta 17-évig hogy nem kell itt hőzöngeni, meg piszkálni a szomszédainkat , hát ilyen kis magyarverések előfordulnak..de most ezért szóljunk, ó nem kell bőszíteni őket...pedig ez nem olyan mint a pislákoló tűz,hogy kialszik ha nem piszkáljuk. A zsigerből gyűlöleten felnőtt embereknek, a nem tiltakozás csak igazolja a mélyebb útálatot.
Ehhez most mi köze a "Fidesz" címkének???
Talán pont hogy a kormánynak illett volna tenni valamit... Jaj!
Vagy ez az ügy is a Zorbán miatt alakult így?
Netán Viki-Viki-Viktor is így etette a MIÉP-eseket anno?
Nem kellene összemosni Slotáékat a "magyar megfelelőivel". Tekinve hogy nagyítóval kellene keresni "magyar megfelelőit". A párhuzamok meg erőltetettek.

mi köze a fidesznek? megmondom, bélám: ha erdélybe el tud menni orbán viktor autonómiáról szónokolni, akkor most is kinyithatná azt a kis bátor száját, ráadásul ennek most értelme is lenne
Annya, 1 euro? Nekem is kell. Mekkora moka volna munkaba menni ilyennel, leparkolni (mer ilyennel nem nehez helyet talalni), es oltonyben besetalni. Ahhh... kiraz a hideg a gyonyorusegtol.
tudod, tóta, amikor gasparovic államfő lett, elkezdtem szívni a fogam. amikor fico miniszterelnök, akkor már nagyon szívtam a fogam. amikor pedig fico pár, kalinák és slota névre hallgató hulladékkal kiállt a tv elé és beleböffentett, h Hedvig saját magát verte meg, akkor az jutott eszembe, hogy ezért bármelyik másik országban képmásokat égetnének és milliós tömegtüntetések lennének. kurvaország nem erről híres, hiszen kurvaország azért kurva, mert lefekszik mindenkinek, ha akarja, ha nem, ez a dolga. most is fekszik, ágyhoz kötözve tűri, hogy seggbekúrják a tótok, hiába hőzöngenek, vagy hiába látszanak hőzöngeni a pártok.

kurvaország ott baszta el, hogy mindjárt az elején engedte, h elkenjék a száját. ld. hedvig, amly eset után gyurcsány azt monta ficonak, hogy ez szlovák belügy. annyukpicsája, az. ahelyett, h azt mondta volna, hogy minden létező nemzetközi respektetek rámegy arra, ha azonnal nem mentitek fel a lányt a koncepciós per alól.

több van ebben az országban, de kurvákkal az élén csak ennyire lesz képes.
Vannak hivatásos (=fizetett) félők, akik mindig "a" fasizmus előretörését vizionálják, ha néhány fasiszta előretör. (Itt és most dícsérjük meg Eörsy Mátyást, aki bizony ellenállt a kísértésnek.) Nos én nem tartozom közéjük. DE azért az igaz, hogy amit Fico művelt, az nagyon olyan, mint amikor von Papen azzal akarta leszerelni "Herr Hitlert", hogy hatalomra segíti.
árpádsáv, teccik a cikk.
apuska, megelőztél, én is azt akartam kérdezni, h a faszba kerül ide fityesz címke?
Valaki, aki esetleg netalántán ismeri a témát részletesen is: a Beneš-dekrétumok a németeket ugye sokkal jobban sújtják-sújtották a magyaroknál is - Németország mit tesz most?

Egyébként szerintem azt mondani a második világháborús német-japán-magyar-satöbbi aggresszióra, hogy nem bűn, kicsit merész húzásnak tűnik még a mai liberális világban is, ezért érdekelnének a német lépések, amit TWÁ annyira hiányol magyar részről. Mert ha ők is semmit, akkor tessék csak hallgatni, és esetleg meg kellett volna nyerni a csatát a Donnál, ha már nekifogtunk. Mi, magyarok, büszkeség.
Nem drága Tóta Pont ez a különbség. Magyarországon néhány száz hülye van, míg Szlovákiában a szavazók (ugyanaz) a 30 %-a szavaz jobbra-balra csak szélsőség legyen. M.-on meg, ha valaki szólni mer, hogy magyarellenesség van akár Szlovákiában (és ezt felveti valaki), vagy akár a jelenlegi hazai politikai elit egyes csoportjai ki kívánják lúgozni a nemzeti értékeket az emberekből, néhány ezer bérbaloldali álértelmiségi azonnal előadja a fasisztaveszélyvan című csasztuskát.
Minden nemzet gátlástalanul és a lehető legkiterjesztettebb módon védi nemzeti érdekeit, értelemszerűen a másikak rovására, ha azok hagyják. Az álmodozó liberálisok tudomást sem véve a Trianon utáni 80egynéhány év tapasztalatairól azt gondolják, hogy a demokráciában a szlovákok szerbek románok hirtelen rájönnek, hogy ők tulajdonképpen nem is akarják elvenni a magyarok földjét, házát, stb. Ha körbenézel jelentős számban találsz olyan szlovák csávókat akik szerint Bp is ősi szlovák város, vagy románt, aki szerint minimum a tiszántúl ősi román föld. Miközben a kormányaik a magyar kormány leghalványabb lépéseire amellyel védeni akarja a magyar nemzetiségű lakosságot az európai intézményekben belügyekbe beavatkozást kiállt. Miért csodálkozol? Az emberek már csak ilyenek "fasiszták, irredenták, homofobok, rasszisták" csak másutt jobban. Ha tudomásul vesszük többet tudunk tenni a békességért, mintha az álmodozunk az emberi jóságról.
OFF: Üdv mindenkinek ! Régóta olvaslak benneteket, ez az első hozzászólásom. Értitek: ELSŐ !

ON: A gond az (is), hogy a szlovákiai magyar politikai elit is Budapesten tanulta a politika művészetét. Széthúzás, acsarkodás, egymás mocskolása. A magyar állam - lelkiismeretét megnyugtatandó - pumpálja a pénzt még most, a hazai megszorítások idején is. Nem egy intézményről tudok, ahol még egy felületes ellenőrzés során is az jött ki, hogy nem tudnak elszámolni a pénzekkel. Persze hogy ne rontsák a "magya-magyar" "jó" kapcsolatokat, mindenki behunyta a szemét, a sikkasztók büszkén ülnek (rektori, kurátori, ilyen-olyan) székeikben. kb. 300.000 ft bruttóból kacsalábon forgó villák épülnek a Duna partján.Zuschlagnak köztük nem lenne mitől félnie. Ráadásul a magyar költségvetésből olyan intézményeket támogatnak, amelyek soha nem válnak önfenntartóvá, ha elapad a támogatás, bedől az egész, a szlovákiai magyar "elit" morzsolgatja könnyeit: "pedig mi mindent megtettünk, de az anyaországnak sem kellünk + szemét nemzetrontó Gyurcsány".
És persze gátlástalanul kihasználják Malina Hedvig ügyét is, ezzel hergelik a tömeget. A Magyar Koalíció Pártjának 10%-a van a választásokon 1990 óta, mindegy mit (nem) csinálnak. Néha azon gondolkodom, nem ők verették-e meg ?
apuska 2007.09.24. 08:09:06
Kristl 2007.09.24. 08:10:52
Nem Viktor tehet róla, bár biztos vagyok benne, hogy nem minden megnyilvánulása tett jót az ügynek. Sőt a miépesek se ő etette, igaz, hogy a MIÉP egykori szavazótábora, most az ő szavazótáborának része.
Az egész hiénás hasonlat csupán figyelmeztetés, hogy "aki nem tanulja a történelmet, az megismétli"
Nem kell nagyító megtaláni a pl.:HVIM-et mit gondolsz? Persze szeretik sokan azt hinni, hogy csak pár száz, pár ezer hülye van, de nagyot tévednek, az egykori MIÉP 5% és a kisgazda 15% nem semmisült meg, csak beolvadt.

Egy kormány kiadhat elítélő nyilatkozatot, panaszt tehet, de sokkal többet nem. Nem intézhetünk ultimátumot.
ejj, csak ne lett volna mostanság az a baszott nagy dunai árvíz, mely a magyar gárda minden karját és egyéb kapacitását lekötötte, akkor a zsákokat a fejükre húzzák és a homokból bombát gyúrnak, aztán adnak a fasisztáknak, "12 óránál", ugyebár.

amúgy meg ilyen külügyminisztert, mint ami nekünk van, el se hiszem. És most felemeli mutatóújját Széchenyi úr, mert minden népnek olyan kormánya van, amit megérdemel.

hát egyeseknek be kéne venni a gyógyszert
Vick: Nem az a kerdes, hogy bun-e, hanem hogy kie. Enyem, Tied, az erdelyieke, a felvidekieke, a magyaroke altalaban? Vagy inkabb Szalasie meg a tobbi neven nevezhetoe? Na ez itt a kerdes.
Lord_Valdez

A szavazótábort lehülyézni meglehetősen erős.
Pláne mivel gondolom a legtöbb embernek ötlete sincs arról miért szavaztak éppen őrájuk, noha lehet teljesen logikus és érthető oka volt.
Gonolom ha most lehülyézném az MSZP-SZDSZ szavazótáborát, mert hát valljuk meg épp e bűnbanda ártott a legtöbbet a rendszerváltás óta az országnak, akkor meg lennének sértődve.
OV alatt mellékesen volt valami formája a magyar külpolitikának, meg előtte is, bár az is röhejes volt, de ami most megy 2002-óta na az az igazi eszetlen "kurvulás".
Azt azért látni kell, hogy az üres tiltakozásokon kívül a magyar politikának elég csekély a mozgástere. EU-s tagállamok vagyunk mindketten szerencsére, ezért nagy otrombaságot az EU adott szerve elé lehet vonszolni, de az lassú és mégcsak nem is látványos.
Egyrészt a németekről: ők nem nekünk segítenének ebben a kérdésben, hanem a Benes-dekrétumok ugyanúgy vonatkoznak a németekre mint a magyarokra. Tehát ők is ki fognak állni, nem mimellettünk, hanem saját maguk mellett. Másrészt mi is kitelepítettünk a háború végén. Sőt érvényes szerződés ellenére vízerőművet sem építettünk. Úgyogy túlerős cirkusz ebben a kérdésben nem lenne politikus.

Minden ország Európában, kivétel nélkül, túlesett a radikális nacionalizmus korszakán. Az EU pont abból a felismerésből született, hogy ez nem vezet sehova. A szlovákok most jutottak el oda. Viseltessünk irántuk türelemmel.

A Kárpát-medence, ha ránézünk a térképre, szép és logikus. Nagyon megéri ezt újra összerakni és egyben működtetni. Európa a határok lebontásával és a vámunió megteremtésével megtette helyettünk az első lépést. És ugyanaz az EU most ad nekünk egy másodikat is, a magyar régiók és az autonómia lehetőségét. Már nem Nagy-Magyarország, de mi leszünk a középpontban.

Csak nyugalom, a szlovák kérdésben a türelem és az idő nekünk dolgozik.
Nem is a hülyeségre céloztam, hanem a szélsőséges hangokra. Van épp elég, értsd több százezres támogatottsága. Tudom, hogy effektív randalírozók csak pár ezren vannak, de mögöttük ott áll egy tömeg, aki azt mondja "jól van fiam, jól megadtad nekik"
lottyettluvnya

ott a pont
Ez így túl egyszerű. Kétségtelen, hogy a jelenlegi szlovák vezetés az ország leggyatrább garnitúrájából lett verbuválva, de a Benes-dekrétumokról szóló döntést a magyarokon kívül minden más szlovák párt kivétel nélkül megszavazta. Ebből kétféle következtetés vonható le:

1. Minden szlovák párt fasiszta. (Szvsz hülyeség.)

2. Létezik valamilyen pszichés közös nevező a szlovákokban, ami ezeket a reflexeket pártkötődéstől függetlenül kiváltja. (Magam ez utóbbira hajlanék.)

Aki járt már a dévényi várban, láthatott éppenséggel egy érdekes helytörténeti kiállítást. (3 éve láttam - akkor még Dzurindáék vezették Szlovákiát.) A történelem során előkerülő személyek (Zrínyi a horvát nemesúr, a német hont cslád, stb.)
Próbálja valaki ezt mondjuk más környezetben lejátszani: Whitney Houston, afrikai énekesnő, Robert de Niro, olasz színész, Spielberg a zsidó filmrendező, Kennedy, az ír elnök (!). Igen, a szlovák kollégáknak sikerült összehozniuk egy kiállítást a várról, amelyik 1000 évig a magyar állam nyugati kapuja volt, hogy abban a "magyar" szót gyakorlatilag egyszer sem írták le. Holott az egyébként öszze-vissza röpködő történelmi személyeket 1000 éven keresztül ez az egyetlen jelző tartotta össze.

A helyzet az, hogy ezeknek odaát masszív kisebbségi komplexusaik vannak velünk szemben. Ezen nem segít sem Trianon (az ő szempontjukból nézve), de még a 10%-os gazdasági növekedés sem.

Próbáltátok már a világot mondjuk egy fekete afrikai szemén keresztül nézni? Megérkezik egy európai vagy amerikai nagyvárosba és azt látja, hogy ami ezt a világot működteti, annak minimum 99,9 %-át fehér emberek találták ki. Kicsit így van ez a környező népekkel is, amelyek most próbálnak maguknak a magyar történelem lehulló morzsáiból saját történelmet gründolni.

Mondhatnák persze azt is, hogy kérem szépen mi is ott voltunk, dolgoztunk a mezőn, meg az építkezéseken, de az a baj, hogy az nem elég dicsőséges. (Ellenpéda: Finnország. Az a nép remekül együtt tud élni vele, hogy az ősei halászok és favágók voltak. Egyetlen nagy királyt vagy dicsőséges hadvezért sem tudnak felmutatni. Kb. így néz ki egy felnőtt nép.)

Az individuálatlan személy belső önérték-érzése elválaszthatatlan a közösség dicsőségétől. Az individuáció (egyáltalán bármilyen személyiségfejlődés) ugyanakkor nem következik automatikusan a felsőfokú oktatásból. Attól, hogy valakinek diploma van a zsebében, még nem lesz értelmiségi, a szlovák független értelmiségi réteg (másfajta értelmiség per definitionem nem létezik) pedig egyelőre még rendkívül vékony.

A helyes magyar külpolitika a szomszédok felé következetes a kisebbrendűségi komplexusból fakadó agresszivitás elutasításában, ugyanakor (amikor éppen alkalom kínálkozik rá) gesztus szinten igyekszik ápolgatni a lelküket és növelni az önbizalmukat. Ez ugyan papírforma szerint nem a mi dolgunk lenne, de jól tesszük, ha figyelünk rá. A legjobban megtérülő befektetés a magyar (egyáltalán bármilyen kárpát-medencei) jövő szempontjából. A szlovák (vagy akár román, szerb) annyira gyanakszik a magyarok erőfölényére, hogy még egy 50/50 osztozkodás esetén is szubjektíve úgy érzi, a magyarok jártak jobban. Ez az érzés tápot talál minden erre utaló gesztusban.

Ezért tökéletesen kontraproduktív a 64 vármegye emlegetése (amiből jónéhánynak sohasem volt magyar lakossága) vagy a Nagy-Magyarországra való bármiféle hivatkozás. Sokkal több értelme volna azt hangsúlyozni, hogy a kárpát medence az elmúlt ezeregykétszáz évben mindig az itt élő népek közös élettere volt, különböző államok fennhatósága alatt.
pascal

...ezt mond el Hedvignek is...
Nagyreszt egyetertek az Arpi cikkeben foglaltakkal, de... nem gondoljatok, hogy nekunk is vannak kisebb-nagyobb tennivaloink a kisebbsegi jogok teren? Ha pl. a szlovakok azzal jonnek, hogy a magyar parlamentben nincsenek szlovak kisebbsegi kepviselok - pedig kellene, hogy legyenek - akkor mit tudunk mondani?

Azt, hogy igazuk van.

Szoval szerintem az lenne taktikus, ha eloszor mi tennenk eloremutato lepeseket, aztan ha nem javul a viszony, meg mindig mehetunk az EU-hoz, teli pofaval panaszkodni, hogy ok bezzeg...
Komplexus? Hát hogy ne lenne? Tud valaki mondani egy szlovák falu- vagy városnevet? Még a Bratyiszlavát is úgy kellett kitalálni Pozsonynak valami Bratoszláv nevű szláv jószág neve után, mert erre sem volt saját. Nincs is olyan, hogy Szlovákia. "Rövid, mint a szlovák történelemkönyv."
blondie

Az hogy magyarországon igen kis lélekszámban élnek szlovákok, nem úgy mint fordítva.
Ugyanezt lehet mondani a ROmánoknak és a szerbeknek is mielőtt az lesz a következő. Ugyanis a vegyes lakosságú területek többsége is elkerült innen.

Mellékesen lehet hihetetlennek hangzik, de ha valaki megfelelő adót vagy iskolát akar üzemeltetni semmi gondot nem jelent ideát, ha valaki szlovágul szólal meg nem veri meg senki, ha véletlen túristáskodik akkor sem bántalmazza a hatóság. Durva mi? :)
RE: apuska · www.apuska.hu 2007.09.24. 08:09:06
"Netán Viki-Viki-Viktor is így etette a MIÉP-eseket anno?"

Á, dehogy! Berlusconihoz sem járt anyatejért soha.
A fő poén, hogy a nagyon soviniszta szlovákok csehek dekrétiumait erősítik meg :D:D
Olvastátok a MNO-t? Árpád híres lett:

"Para-Kovács Imre, Tóta W. Árpád, Veress Jenő, Bolgár György, Avar János, Váncsa István, Havas Henrik, Vágvölgyi B. András és társaik alkotják a balliberális Kuruc.info virtuális szerkesztőségét"

www.mno.hu/index.mno?cikk=431331&rvt=68
carnivora: ez tenyleg gyonyoru...

(ahogy a magyar hireket olvasom, amugy is mindig az "olyan rossz, hogy ezen csak rohogni lehet" cimu idezet ugrik be... : (((
Bádogos!!!!!! Remek gondolatmenet, egyetértek Felrémlik a kultúrfölény elmélet, amit, ha megis volt, sikerült már elveszítenünk, de úgy hogy együtt mentünk lefelé.
blondie 2007.09.24. 08:51:59

Legalább, ha már annyira büszkék a szlovákok kitalálhatnának maguknak v.mit :D bár nekik igen nehéz , mert max. Tiso-hoz tudnának visszanyúlni, mint eddig létező szlovák gondolat :P
Milu, Hedvigről volt post, akkor kommenteltem is hozzá... itt és most arról van szó, hogy ezt a tövényt minden szlovák párt megszavazta, minden egyes szlovák valószínűleg egyetért vele.. azt meg nem lehet, nem szabad erővel kezelni.

Szó sincs arról, amit Árpi ír, hogy itt valamilyen kisebb de hangos "fasiszta" párt problémájával állunk szemben, ezért belpolitikai áthallása sincsen.
Carnivora

Vissza tudnak azok nyúlni Cirilig meg Metódig is, csak akarat kérdése meg fantáziáé.

Pascal

Türelemmel és simogatással se lehet kezelni.
A:
valoban nulla reakcio van a magyar kisebbsegek elleni aggressziora. humm-humm. beolvassak az inforadion.
bezzeg, amikor 89-ben bulldozerrel ultettek at valosagba a rendezesi tervet erdelyben, mindenki (meg en is) ott dekkolt az utcan transzparenssel meg gyertyaval, szomorusaggal az arcan, Tokes Laszlo nevevel az ajkan.
na ez nem volt most. kerdes, hogy lesz-e?
es ha lesz, akkor majd "gyurcsantytakaroggy"-os alafestessel lesz?

B:
Arpad, a fasisztakkal valo riogatas szep szokas. persze, lehet en erzem ugy, hogy burkolt utalas a miep/jobbik es az uj tobbseg partja iranyaban.
ezek a magyar balfaszok aligha fasisztak. legfeljebb jatszasibol. felgozzel. semi-far-right, ha van ilyen. azontul 0 a tamogatottsaguk. 4-5 megszerzett mandatumert senki nem fogja leszopni oket.
idehaza meg mar nem tudsz kit diszkriminalni.
a zsidokat hulyeseg, a romakat ongyilkossag, a tobbi kisebbseg meg egyuttveve nem tesz ki annyit, mint a szlovakiaban rekedt magyarok. es lehet hogy magyarabbak ok, mint te meg en. vagy a felemelkedo magyar fasiszta aggresszorok.

C:
Goncz Kinganak feketepont es beiras.
Virág et. 2007.09.24. 08:49:27
Köszönöm, köszönöm! Eddig is gyaús volt, hogy magától nem lehet ennyire szar, de így már értem! :)
Ekkora hirdetési kampányt ingyen még senki sem kapott a kormánytól!
Kristl, nemcsak a két véglet van
Mondjuk, ha történelmi távlatokból nézzük szegény tótoknak nincsen egyszerű dolguk a nemzeti identitás kialakításban. Olyan, hogy szlovákia sosem volt a szlovák nép is egy történelmi folyamat következményeként jött létre, és önálló államot Tiso megjelenéséig nem sikerült megszervezni.

A szlovákok a Magyar Királyság részeként elvoltak, mint a befőtt a 48/49-es forradalom idején az egyetlen nemzetiség volt, amely nem szállt szembe a magyar kormányzattal sőt pl. Debrecenben a magyar kormányt szlovák katonák védték, akiknek jórésze magyarul sem tudott. A pár szlovákot, aki megpróbált osztrák hátszéllel lázítani maguk a szlovákok kergették el ...
A dualizmusban a szlovák handabandával szemben szintén nem volt semmiféle erőszakos magyarosítás a szlovák nemesség, polgárság, és gazdagabb parasztság jórésze önként , és dalolva asszimilálódott ...
Az első világháború után pedig éppen a szlovákok voltak az egyetlen nemzet, amelyek hajlandóak lettek volna kiegyezni a magyarsággal a területi rendezésről , és a Felvidék többségében magyarlakta részeiről lemondtak ... csak jöttek a csehek. -
megint a zárszavakra: a hazai "faszista" a vega hiéna? :DDD
Kristl 2007.09.24. 08:58:37

Cirill meg Metód szlávok voltak az igaz , de nem szlovákok a szlovák nép a cseh-morva-lengyel-magyar mix. :)
Az egész posztból a "csakhogy ingyenebéd nincs" axiómája gondolkodtatott el leginkább: minden ennyire szajkózott axióma (egy tök jó webes újság, a www.ingyenebed.hu még a címében is viseli) igazságának biztossága azért kritikus, mert az egész jelenlegi mitológiánk erre látszik építődni.

Márpedig ez az axióma nem igaz, hanem csak reméljük, ha igaz lenne.

A tapasztalat ugyanis az, hogy miközben a kereszténységet mint rákos fekélyt kezeljük (bár TótaW-nél jobban kevesebben vannak hatása alatt, életemben nem olvastam annyi Igen-t, mint Ő :), a kereszténységből eredő számos erkölcsi tételt alapvetőnek érzünk.

A "segítsd a szegényeket" például egy csomó keleti vallásban nincs meg, nálunk viszont megmarad azután is, hogy a kereszténységet végre sikeresen magunk mögött tudtuk.

Nos, itt állunk hát egy demokráciával, amelyik sem intézményrendszerében (parlament), sem szabályaiban nem a mai emberre lett kitalálva. Ez a rendszer márpedig úgy látszik adaptálódni a mai emberre, hogy bizony a megválasztásunkért ingyenebédet adunk (wow, néha babgulyás formájában is, lásd a legutóbbi választásokat!), de átvitten is.

Ingyenebéd márpedig van, a fene essen belé: ez a legnagyobb bajunk. De azzal, hogy "ingyenebéd nincs, tehát..." nem helyes operálni, hanem előbb meg kéne gondolni, hogy mit kell változtatni a jelenlegi társadalmi rendszeren, hogy tényleg ne legyen!

Mert amíg van, addig semmi sem igaz.
Carnivora

Szerinted ilyen apróság zavart valaha valakit? :)
A szlovákok viselkedés mondjuk v.hol logikus mivel nincsen önálló történelmi tudat elhatárolható nemzeti kultúrális identitással, így a szlovák nacionalisták csak v.mivel szemben tudják meghatározni önmagukat ez a v.mi pedig a magyarság lett.
"bezzeg, amikor 89-ben bulldozerrel ultettek at valosagba a rendezesi tervet erdelyben, mindenki (meg en is) ott dekkolt az utcan"
Én is, de kutya ugat, karaván halad. Tiltakozhatunk ameddig jól esik, beavatkozni nem tudunk. Se mi, se a kormány. Ahhoz nagy nemzetközi nyomás kell, hogy hatni tudjunk egy másik ország belpolitikájára. pl.: ha az EU elzárja a pénzcsapot

B:
Attól én se tartok, hogy politikába bekerül, de nem bagatelizálnám el.

igyenebéd:
A szövetséges egy olyan állatfajta, amelyik nem jófejségből segít, hanem érdekből. S bár lehet, hogy rövid távon közösek az érdekek, érdemes hosszabb távon is belegondolni, hogy később nehogy a farok kezdje el csóválni a kutyát.
Nekem mindig böki a csőröm, mikor páran nagy hangon, Gárdához méltó lelkesedéssel üvöltik, hogy 'nincs ingyenebééééééééééd'. Csak úgy jelezném: soha nem is volt. Eddig úgy működött, hogy befizettem a pénzt az állambácsinak, és cserébe kaptam orvosi ellátást meg ingyen személyit. És most abba az irányba megyünk, hogy ugyanannyit fizetek az állambácsinak, csak cserébe nem kapok semmit. Valahol valami nagyon nem stimmel.
Szakyster 2007.09.24. 09:28:39

Nem most többet fizetsz a semmiért ráadásul még pluszban fizethetsz , ha akarsz is v.mit lásd. orvosi ellátás ...
"Nem volt tüntetés, nem voltak fáklyák, nem volt értelmiségi hüledezés."

Azért ez nem teljesen volt így, a Toroczkai-féle társaság többször is tüntetett itthon és kint is. Az az igazi szégyen, hogy ez csak nekik jutott eszükbe és max egy "elhatárolódunk"-ra futotta a parlamenti pártoktól.
(Aztán jött a tévéostrom, és egyebek, és T-nak fontosabb dolga akadt)
Árpád, elég necces lett volna melldöngetve kiállni egy kezdeti fázisban levő Malina-Hedvig ügy mellé, elég könnyen úgy járhat a jószándékű tüntető, mint abban a bizonyos mortimeres-józsikás ügyben.

Megmondták már jó néhány évtizeddel ezelőtt is, hogy "nincs itt kérem antiszemitizmus, csak a zsidók beteges érzékenysége..." VAjon mikor lesz Numerus Clausus Szlovákiában? Vajon a magyarok Szlovákia zsidajai?
...
Ember a könyvesboltban:
- Jónapot kívánok, Szlovákia történelmével foglalkozó könyvet keresnék.
Eladó:
- Sajnos ilyet nem tartunk, de amennyiben tényleg érdekli a téma, hagyja meg a mobilszámát, csekély díjazásért SMS-ben elküldjük önnek!
...
Újfent látható, hogy a közép európai politikai mezőny a hülyeség terén milyen erős. Szegény magyar politikusok teljesen átlagosak, sőtmitöbb szürkék is, pedig néha igyekeznek de nagyon valami maradandót alkotni (mármint a hülyeség terén)

A Benes dekrétum meg nem csak magyar-szlovák ügy. Jelzem, hogy ott vannak a németek is, persze őket kevésbé érinti direkt a dolog viszont elvi szinten nagyon is.
Én meg emléxem, amikor Csehszlovákia szlovákok (és ex-magyarok) lakta területe olyan szegény volt, hogy csak képről ismerték a szemes kávét, nylon harisnyát, stb.
Nem lehet az sem véletlen, hogy a cseh részre került az ipar, a szlovákoknál meg csak a nyersanyag maradt.
Lesz ebből a villongásból még probléma...
A helyzet tényleg súlyos, csak épp nem értem, mi az, amit elvárnánk pluszként a mindenkori magyar kormánytól. Az, hogy a Malina-per Szlovákia belügye, az nem Gyurcsány hülyesége, hanem tény. Ezenkívül még az EU belügye. Mi mást tud tenni egy bármilyen színezetű kormány, minthogy időnként sértett hangú nyilatkozatokat tesz, és próbálja Brüsszelben bemószerolni Ficóékat? (Nem is teljesen eredménytelenül, halkan jegyzem meg. Jelen állás szerint karácsonykor Fico és pártocskája már nem lesz az európai szocdem pártszövetség tagja, ami minimum azt jelenti, hogy kínos lesz vele ezekután bárkinek, bármiről szóbaállni.) Egy TWÁ által felvázolt hazai fáklyás tüntetésnél rosszabb húzásunk pedig nem is lehetett volna. Attól kezdve a helyzet ugyanis úgy néz ki, hogy pont olyan barmok vagyunk, mint Fico: politikai kérdést csinálunk egy bírósági ügyből. Épp addig van erkölcsi fölényünk, amíg Fico és Kalinák csinál politikai ügyet a perből. Amúgy érdekelne, hogy egy hazai tüntetés mennyiben javítaná Hedvig peres esélyeit? Legfeljebb rontaná. A szlovák közvélemény szemében mindenképpen.
Urbanlegend, és akkor mi lett volna? Ja tévedtünk, boccs, mondta volna a külügyi államtitkár-helyettes kabinetfőnökének titkára 5 évvel késöbb. Azt viszont mindenki látta volna, hogy a magyar kormány és ellenzék, a magyar média és közvélemény azonnal kiáll egy felvidéki magyarért, ha származása miatt atrocitás éri.
Szerenycsétlen tökhülye, személyiségzavaros Károlyi óta probálunk européer úriembernek mutakozni, miközben egyszerűen csak gyávák, lusták, széthúzóak és emiatt gyengék vagyunk. a magyar kormány védje a magyarok érdekeit, és kész. Hazudjon, csaljon, simliskedejen,mint a többiek. Szarok az európai normákra. Azokhoz igazodni errefelé életveszély.
A szlovák fasiszták benne vannak a kormányban.Nna és akkor mi van?
Az ország ettől egész tűrhetően működik.
Jézus Mária! - csak nem emiatt?
.:)))
"Szarok az európai normákra. Azokhoz igazodni errefelé életveszély."

Lehetne igy is hozzaallni, csak nem sok ertelme van meg nem tul praktikus. Kiveve, ha te vagy Vlagymir Putyin.

Az EU-ra valo utalgatasok meg vagy pontatlanok vagy erotlenek. Az EU sajnos ebben a kerdesben nem akarodzik tenyezove valni, mert kisse erzekeny a kisebbsegi tema majd' mindegyik tagorszagban.
" Leonard Zelig 2007.09.24. 07:29:28
(Bameg, ha valaki egyszer végre helyesen írná le, hogy megszÜntet, és nem hopsszú ű-vel, akkor nem indulna ilyen szarul a hetem.) "

Meg még magyar ékezeteket is írnának ...

intezkedeseket
intezkedesek
kerdes, hogy bun-e, hanem hogy kie
kisebbsegi kepviselok

Tud valaki mondani egy szlovák királyt?
Lehet szarni az európai normákra, lehet erővel is, csak valahogy szeretném, ha az unokáim nyaranta lejárhatnának útlevél nélkül is a Balatonhoz.
Coupe, ami azt illeti, magyar se sok volt az Árpád-ház után... Na jó, már megint a kekec:)
Egy comment egy másik blogból (csak azért, hogy Szlovákiában miért nem jó magyarnak lenni, ha már a at. szerző ezzel a felütéssel kezdte):

>>Szlovákiában élek, nem lehetett másra számítani ezeknél.... Azért azt fontosnak tartom ideírni, tudatni Veletek, hogy az a bizonyos Gyurcsányos népszavazás és annak eredménye sokkal jobban fájt.Azt sose felejtem, hogy megtagadtatok minket. És nem vagyunk más magyarok, kikérem minden itteni magyarajkú nevében ezt a cimkét. Mi tudjuk igazán mit jelent magyarnak lenni igazán. Nektek a Duna túlpartján ez természetes.
Ardarich

Következetes, kiszámítható és érthető külpolitikát, kellő elvekkel, hogy a külföld tisztában legyen mit képviselünk, és kellően pragmatikus, hogy az elvek ne tegyenek vakká minket.
+Ennek hosszútávú érvényességét, hogy legyen az országnak külpolitikai tekintélye.

Nyilvánvalóan a külpolitikai súly másn is múlik, pl gazdasági teljesítményen vagy eladható kultúrán...
-> Ne bacca szét az országot, ne árusítsa ki, és tegyen különbséget a kultúra és hagyományok, meg nemzeti jelképekhez ragaszkodó emberek és a szélsőségesek közt, ne áldozza be az értékeket rövidtávú haszon érdekében.

Azonkívül mivel szlovákia magyar kissebbsége rendelkezik anyaországgal (ezért kissebség) ezért az őket ért, pusztán nemzeti identitásuk miatt őket ért atrocitás nem helyi belpolitikai hanem a két állam külpolitikai vonatkozású ügye. Tudom erről a nemzetietlen politika szeret elfeledkezni.
Mivel mindkét tagállam eu tag... ezért pláne eus ügy. Főleg ha nem csak vicc ilyen hogy a Magyar is az Eu hivatalos nyelve. Ergo ha valaki magyarul beszél az eu egyik hivatalos nyelvén szólal meg -> nem kéne ezért atrocitás érje az euban.

Gondolom a gondolatmenet logikus.
HVIM, EMI, Jobbik, Nemzeti Front is felszólalalt ellene.

Az meg undorító, hogy az írás a szlovák soviniszták ellen születne, viszont közben rúg egyet-kettőt a hazai nemzeti gondolkodásúakba is (vagyis nacionalistákba, nem sovinisztákba). Ne tegyünk már egyenlőségjelet a kettő fogalom közé. Ha a Jobbikhoz és Magyar Nemzeti Fronthoz hasonlóan Szlovák Nemzeti Párt is nacionalista lenne - ahogy a nevében is van - semmi baj nem lenne velük. Sovinisztának ne tessenek lenni!
Ardarich 2007.09.24. 10:16:33

Na jah érdekes logika az albán írtás meg Szerbia belügye volt :D:P mégis bombázgatott arra a NATO
A post magyar fordítása:

Ha a Fidesz nem határolódik el egyértelműen, határozottan (és lehetőleg naponta háromszor) a szélsőjobbos cimkékklel megjelölt politikai erőktől, akkor megválasztása esetén (ami ugye a szélsőjobb erőteljes támogatásával lehetséges csak) kénytelen lenne kormánypozícióból náci törvényeket hozni, hogy a szélsőjobbos támogatást továbbra is megtartsa. (Mert a fidesz, ugye ezek nélkül természetesen nem tudna kormányozni.)

Szóval ez a cikk rohadtul nem a szlovákiai helyzetről, a B-dekrétumokról, európaiságról, meg ilyenekről szól.

Ezért van ott a fidesz cimke. Gyengébbek kedvéért.
kukacka

Szerintem sokan tisztában vannak vele, ezért nem is reagálnak rá. :)

Egyébként meg:
"Nem kellene összemosni Slotáékat a "magyar megfelelőivel". Tekinve hogy nagyítóval kellene keresni "magyar megfelelőit". A párhuzamok meg erőltetettek."

Valahol szégyenletes, hogy a régi nemzeti jelképeihez nem ragaszkodhat egy nemzet mindenféle mondvacsinált okból, rövidtávú belpolitikai érdekekből meg hasonló szép és nagyszerű dologból kiindulva.
Ebből következésképp aki véletlenül mégis ragaszkodna, és a *-tele van az egésszel az mindjárt radikális->fasiszta-náci->terrorista.
Akkor is ha egyébként csupán "nemzeti" érzületű.
"...akkor megválasztása esetén (ami ugye a szélsőjobb erőteljes támogatásával lehetséges csak)"

Ebben azért én nem vagyok 100%-ig meggyőződve. A szélsőjobbos "tömeg" ehez kevés
Kristl 2007.09.24. 11:20:13

Úgy látszik mégsem. :-)
Ardarich 2007.09.24. 10:16:33

Tudod mindaddig egy ország belügye az ilyesmi te szerencsétlen amíg nem , azért ütnek agyon v.kit , mert más a bőrszíne a nemzetisége ott már előjönnek más nézőpontok is.

Tudod nem mindegy, hogy két rabló leüti a leányzót, és elveszi az értékeit , vagy pár kopasz üti le a leányzót büdös magyarok dögöljetek meg felkiáltással ...

"Ezért van ott a fidesz cimke. Gyengébbek kedvéért."

Na végre... ;-)

"Valahol szégyenletes, hogy a régi nemzeti jelképeihez nem ragaszkodhat egy nemzet mindenféle mondvacsinált okból, rövidtávú belpolitikai érdekekből meg hasonló szép és nagyszerű dologból kiindulva.
Ebből következésképp aki véletlenül mégis ragaszkodna, és a *-tele van az egésszel az mindjárt radikális->fasiszta-náci->terrorista.
Akkor is ha egyébként csupán "nemzeti" érzületű."

Arra ott a piros-fehér-zöld. Nemzeti érzület adekvát kifejezéséhez az egyetlen.

"Ebben azért én nem vagyok 100%-ig meggyőződve. A szélsőjobbos "tömeg" ehez kevés"

Ki szelet vet, vihart arat. Nekem spec. a szél sem hiányzik.
A legszégyenteljesebb a magyar külügy reakciója (helyesebben annak teljes hiánya). A Göncz Kingával készített interjút, melyben kifejti, hogy nem fordulunk az EU-hoz, csak hunyorgunk, mint a vakond a lámpa alatt, egészében másoltam a sjaát, erről írt posztomra: molnargoreny.blog.hu/2007/09/21/faji_torvenykezes_szlovakiaban_2007_ben_
A tiltakozást látom az egyetlen helyes megoldásnak - nem is a tót fasiszták (e tárgykörben én is így fogalmaztam pár napja, ritka eset, amikor egyetértek Tóta W. Árpáddal), hanem a saját Külügyminisztériumunk gerinctelenége a legfájdalmasabb - hiszen nekik kéne a diplomácia frontján a magyar érdekeket védeni!!! Én a követlező levelet küldöm a miniszternek (polgári névvel ott aláírva), és javaslom mindenkinek a csatlakozást:

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma részére, Göncz Kinga külügyminiszternek

1027 Budapest, Bem rakpart 47.

Tisztelt Külügyminiszter Asszony!

Követelem, hogy Magyarország külpolitikájáért felelősként Ön haladéktalanul a lehető legkeményebb hangú jegyzékben tiltakozzon az ellen, hogy Szlovákia a nürnbergi faji törvényekhez hasonló, a magyarokat pusztán nemzetiségi hovatartozásuk miatt automatikusan bűnössé nyilvánító Benes-dekrétumokat 2007-ben megerősítette. Követelem, hogy emiatt haladéktalanul forduljon az Európai Unióhoz, bejelentve, hogy Szlovákiában faji alapon megkülönböztetik az állampolgárokat, és kérje az EU szerveit, hogy emiatt Szlovákiát szankciókkal sújtsák.

Tisztelettel: Molnárgörény
n_a 2007.09.24. 11:08:39

Én meg az ilyen általános megtagadtatok minket dumáktól megyek a falnak ... tudod mit nyald ki a seggem. Hetekig plakátoltam szórolapoztam öltem a pénzt az ügybe a f*szom sem tagadott meg semmit ...
Na meg ez a mi vagyunk itt az igazi magyarok a határontúl szöveg ...
Majd én eldöntöm, hogy a nemzeti érzületem kifejezéséhez számomra mi az adekvát. ehhez neked vajmi kevés közöd van. Ezt magyarázzam egy - gondolom - liberálisnak
:-DDDD
trev.

Nincs ott a pirosfehérzöld teljesen érthető és felfogható okokból.
Nem feltétlenül abból hogy az külföldi divatra teremtett trikolor vagy akármi, hanem szimplan abból hogy a globalizmusra válasz az ősibb nemzeti jelképekhez való nyúlás, és az elfeledettnek hitt karakterek és hagyományok ujáéledése (Huntington).
Azonkívül szerintem olyan hogy "arra ott van az" meglehetősen szánalmas mondat. Ne akarja már senki más szentségét megmondani és így kezelni. Okés? :)


A szelet pedig az veti aki miatt a népesség radikalizálódik. Sztem alapvetően nem jellemző a népekre a hobbiból radikalizálódás. :)
Aztán ki tudja, lesz még itt feltalalva sokminden kormánymegrendelésre.
Kristl 2007.09.24. 11:36:19

Fog itt még a tömeg jobban is radikalizálódni , ha Ferkóék így folytatják csak, akkor már nagy lesz a baj ... a családok ezeket a terheket már most nehezen bírják, és még most jönnek az új huncutságok ...
Pascal.

Tisztában vagyok vele. Ám szerintem a türelem és elnézés elegye önmagában kb semmire se jó. Max vadítani a vadat. Ha megharap egy kutya nem adsz neki csontot hanem belerugsz, de legalábbis feljelented a gazdáját.

Nem tom mér, nem akarok 20 év mulva arra ébredni, hogy a nagy megbékélés jegyében mi is nekiálunk oktatni az ohorkós meg ciriles-metódos baromságot odaátról.
Bőven elég nekem az hogy Kovácsék már a hetvenes évek végén szociáldemokraták voltak. :)
trev 2007.09.24. 11:29:27

A Fidesz szintén szarik a nemzeti kérdésekre csak a belpolitikai játszmákba dobja be néha a témát ... na meg Orbán néha itt-ott elsüt egy mondatot, hogy jófejnek látszon, és ajnározzák lásd. , mikor Erdélyben kijelentett amíg nincsen székelyföldi autonomia nem szavazzák meg a román EU tagságot, aztán ilyesmi fel sem merült a szavazásnál ... -
Kristllel értek egyet nagyjából. De ezeket már annyiszor leírtam én is, hogy már semmi kedven még egyszer.

Egyébként meg a kormány a piros-fehér-zöld zászlósokat is radikálisozza. Elég, ha valaki fideszes, akkor máris radikális. Úgyhogy tökmindegy.
A média vért izzadt, mire talál néhány árpád-sávost a fidesz-gyűléseken és persze úgy fotóznak/filmeznek, mintha csak az lett volna. Ezek után meg....?
A magyar gárda kapcsán meg lépten-nyomon a másik, egyértelműen nyilasnak kinéző suttyókat mutogatják, mert a magyar gárda kinézete nem elég "egyértelmű". Magyarán azt tömik ezerrel a fejünkbe, hogy minden, ami jobboldali, az egyben náci. Ezek után, akár az uniós zászlót is lobogtathatod.
blondie 2007.09.24. 08:44:07

szlovákiában sem azért vannak magyar parlamenti képviselők, mert a szlovákok olyan jó fejek és pozitívan diszkriminálnak, hanem mert a rendes választásokon a szavazók kb. 10%-a rájuk szavazott. a szlovákok is bármikor indíthatnak saját pártot nálunk.

Kristl 2007.09.24. 08:58:37
Carnivora 2007.09.24. 09:06:19

cirill és metód bizánci volt (thessalonikiből), ez nem biztos, hogy megfelelne a kényes szlovák nemzeti önérzetnek
Engem teljesen kielégít az összehordott információ, sajnálom, hogy Tóta nem tudta mindazt, amit itt néhányan. Akkor biztos nem lett volna annyira aggresszív az a kis irály. Remélem.

Szóval akkor a Beneš-dekrétumok főleg a németek ellen lettek alkalmazva, a német kisebbséget gyakorlatilag ki is zavarták az országból. A magyarok nagy része maradt, bár a lakosságcserével közel azonos számú szlovák ellenében azért csökkent a számuk, de azért vannak pár tucatnyian, talán többen is, mint Békéscsabán vagy a Pilisben a tótok.

A dekrétumok fenntartása pedig azért szükséges, mert gazdaságilag tönkremenne Szlovákia, ha "mindent vissza az 1945-ös álomszép gazdasági viszonyokig" döntést meghoznák, és kárpótolnának mindenkit, aki azóta a kisajátítás boldogabbik végén állt.

És ezzel azért sajna egyet kell érteni, nem hiszem, hogy a Festetics-grófoknak visszaadnánk a kisajátított földjeiket, vagy Szvatopluknak az egész tejjel-mézzel folyót egy fehér lóért. :)

Abban meg bízni kell, hogy az EU-s szabályok mentén azért a soviniszta nacionalizmus túlzásait meg csak le lehet törni valahogy. Északi szomszédunknál, meg idehaza is ám, he.

Szerintem vannak szép helyek meg normális emberek Szlovákiában, én nem akarnák összeveszni velük nagyon nyomós ok nélkül. Azt hiszem, néhány generációig még be kell látnunk, hogy a Kárpát-medencében, de inkább Európában bármelyik nép indíthat teljesen jogos háborút a másik ellen, legalábbis jogosabbat, mint sok USA-háború mostanában, ezen túl kéne jutni, legalább a következő pár száz évben ne csináljunk több casus bellit. :)
Szerintem, egyébként, jobb, ha a Fidesz (és főleg Ovi) nem villogtatja magát a határontúliak ügyében, mert azon csak veszthetnek a magyarok. Csak újabb rajongókat toborozna a magyarellenes erőknek.
gravy_t

Tudjuk. :)
Slotáéknak megfelel. :) Volt is az indexen egy cikk asszem amiben sírankozott hogy a nagy elek tisztelete már semmit se jelent a szlovákoknak, és így el fognak veszni. :)
Rég volt, lehet humor volt. :)

Kukacka.

PEdig egyértelmű. MSZP-SZDSZ antifasiszta zászlóvívő. A nácizmus elleni harc bajnoka. Így aki hozzájuk képest ellenzéki, vagy bírálja őket ergo ellenük van, következésképp náci. Hisz mi másér lenne az antifasiszták ellenében? HA kellően rágyúr a hiteles média, talán el is hisszük. :)

Reszemrol bojkottalom a szolvakokat. Par eve minden hetvegen a szolvakoknal sieltem, stb, koltottem a koronat. Amiota ilyen kocsogok, azota nem jarok oda. Romanok, szerbek, horvatok detto. Inkabb megyek Ausztriaba. Vagy ha nincs penzem akkor maradok itthon. Reszemrol ennyi.
Ja es ugyanezt kene csinalni a szlovakiaba mentjuk a cegeket, autokat, stb. Na persze, kene egy normalis magyar kormany is, aki nem csak fingatja az embereket. 22-es csapda.

off
Tota Ur, mit szol hozza, hogy kepviseloink nem szeretnek szabalyozni es atlathatova tenni a kotlsegkeretuk elszamolasat? A la global, nem csak mszp, vagy fidesz, a la global. Mindegyik ugyanolyan gennyesen korrupt es szarhazi. Orban se jobb Gyurcsanynal, Gyurcsany se jobb Orbannal.
on
"Nincs ott a pirosfehérzöld teljesen érthető és felfogható okokból.
Nem feltétlenül abból hogy az külföldi divatra teremtett trikolor vagy akármi, hanem szimplan abból hogy a globalizmusra válasz az ősibb nemzeti jelképekhez való nyúlás, és az elfeledettnek hitt karakterek és hagyományok ujáéledése (Huntington)."

E hagyományok kialakulásában neked nem volt részed, a hozzárendelt jelentés tehát kétséges. A globalizmusra adott válasz még rendben volna, ám nem célravezető. A globalizáció úgy jön, mint egy áradat, és a fogyasztói társadalom terméke, megállítani sem lokális tiltakozásokkal, sem idejétmúlt jelképekkel nem lehet. A legtöbb, amit tehetünk, hogy információt gyűjtünk és alkalmazkodunk. Most erre van szükség szerintem, nem a tiltakozásra. Nem arról van szó, hogy rossz a hagyománytisztelet, hanem arról, amikor ebből valakik megpróbálnak politikai tőkét kovácsolni, kihasználva egy jelenséget. Az eredmény legalábbis anakronisztikus, és megmutatná, hogy a jelenlegi rossznál van még sokkal rosszabb is. És akkor majd mire mész a jelképekkel?
De van más is: ha e jelképhez ragaszkodók saját bevallásuk szerint ártalmatlan tevékenységet űznek, miért nem veszik számításba, hogy az emberek egy másik részének ez rossz szájízt okoz? Hát dehogyisnem veszik: kell nekik valami, ami ellen lehet küzdeni, ami kézzelfogható. Valemlyik kolléga itt engem az imént liberálisnak titulált (pedig hát liberálisként éppen mindegy volna nekem, milyen jelképet is használ), de ha nem lennének Mo-n liberálisok, talált volna más ellenségképet.

"Azonkívül szerintem olyan hogy "arra ott van az" meglehetősen szánalmas mondat. Ne akarja már senki más szentségét megmondani és így kezelni. Okés? :)"

Miért is? Vö. ezzel: ne akard már nekem megmondani, mit kezelhetek szentségként és mit ne. Vagy ennyivel különbnek érzed magad? (a másik kollégának is: én nem megszabni akarom, mit tisztelj szentségként, de ha ezt bevállalod, esetleg kiröhöglek. Magánügy ez is. Elmondtam a véleményemet, ami természetesen nem kényszerítő erejű.) Okés? :-)

"A szelet pedig az veti aki miatt a népesség radikalizálódik. Sztem alapvetően nem jellemző a népekre a hobbiból radikalizálódás. :)"

Ezzel egyetértek. Aki viszont ezt kihasználva akar hatalomra jutni, az felelőtlen. Volt már ilyen, és nem vezetett sehová.

"Aztán ki tudja, lesz még itt feltalalva sokminden kormánymegrendelésre."

Jaa, az más. Az egyik oldalnak nyilván szabad, a másiknak meg nem. Ha jobbról érkezik zavargás, akkor jogos tiltakozás, ha balról jön a körmönfont válasz, akkor a rohadtak. :-DDD
Partfuggetlennek vallom magam, se nem jobbos se nem balos. De velemenyem szerint Orbanek tokosebben kialltak az orszag erdekeiert, akar az USA-val szemben akar massal szemben. Megmondtak a velemenyt akar tetszett a masoknak akar nem, es azt korrekten csinaltak. Gyurcsany udvartartasa tutyimutyi es seggnyalo.
Vickk

*Sóhaj* Sztem senki se akar "háborút", ha másért nem azért mert nincs mivel.
Erélyesebb külpolitika érdekében pedig nem ártana ha lenne. Ám gyanítom sokkan beérnék azzal is, ha végre lenne irányunk. Igen, a külpolitikában is. Tudod szerintem valahol ez is definicio kérdése.
Például amíg azt nem tudjuk eldönteni hova tartunk. Azt se tudjuk kik a barátaink. Egy délkeletázsiával versenyezni próbáló versenyképességre törő középeurópai kistigris a laisez-faire szellemében ugyanis következésképp nem szövetségese szlovákiának, hisz ő is arra tör. Persze ettől eltekintve lehet, ámde meglehetősen macerás. Arról nem is beszélve, hogy ez nem feltétlen járható út.
Szóval a fő gond nem is az hogy "akarunk kezdeni szlovákiával valamit" hanem az hogy azt se tudjuk mit akarunk. :)
Amíg meg a magyar politika nem tudja megszólítani a magyar honpolgárokat, hogy akarja megszólítani a szlovák értelmiséget?

Mellékesen a Benes dekrétumok egyarant vonatkoznak tudtommal mindkét nemzetre, és a német kitelepítés nem ennek, hanem a békeszerződésnek következménye, amely a kívánatos hosszú európai béke érdekében "hazatelepítette" mindenhonnan a németeket, előre lefektetett irányszámnak megfelelő mértékben.
Ez nálunk 500K körüli volt és a ruszkijaink bajban voltak honna szednek annyi németet. :)

Egy komoly lakosságcsere pedig, tudtommal a bécsi döntés után volt, mikor a magyarlakta sávot visszakaptuk. Igen, vissza, révén a szumma sávban 76-78%-os volt a magyar részarány, és erre jött rá egy csere.

Mellékesen a lakosságcsere nem volt az érdekünk, semmi bajunk nem volt a hazai "tótokkal".

sokan jöttök azzal, hogy "jaj, ezzel csak lovat adunk az ottani szélsőségesek alá", meg hogy "nekünk nem szabad felvenni a kesztyűt, az olyan européer".

most akkor léccilécci mondjatok egy azaz egy darab példát a történelmünkből, amikor így cselekedtünk és kifizetődött. csak egyetlen, icipici példát lérek, ennyi az egész.


ez a mértékletesség, higgadtság-mantra nagyon népszerű lett sajnos. itthon is sokan szajkózzák, de az a gond, hogy a külföldiek is csak ezt a rizsát nyomatják, hogy "nagyonjó, nem kell reagálni a provokációra, a magyarok így stabilizálják a térséget" - hát egy nagy szart. ezek az elvek lehet, hogy működnek nyugaton, de ilyen szomszédokkal biztosan nem.

és egyébként amikor ilyen mondatokat írtok le, jusson eszetekbe a másik dolog, amit máskor hajtogattok, hogy nem csak a két véglet létezik. itt most nem csak a teljes lefekvés a szlovákoknak vs. katonai megszállás a két lehetőségünk ám! lehet ám érdeket érvényesíteni mértékkel is!
trev

Nem kell hogy részem legyen a kialakításban. Eleve a hagyományok nem erről szólnak, csupán az első néhány évben-évtizedben. (Mellékesen honnan tudod? Lehet előző életemben igenis volt hozzá közöm. Talán sérted a szabad vallásgyakorlásom?)

A politikai tőkét pedig a hatalmi kör ptóbál meg kovácsolni eme jelenségből, csak nem meglovagolja, hanem üldözné mint nácikat.

Azért nem, mert nem a te szentséged. :)
Ilyen egyszerű. Azt hiszem a liverális eszme toleranciára és elfogadásra épül, meg a szabad kibontakozásra, nem pedig a kiröhögésre és felülről megmondásra. :)
Érted? :) Nem az a liberális aki azt mondja magárol. :)

A liberális pedig önmagában nem ellenségkép, csak sajnos az szdsz aki valamit felvállalt, azt mondja magáról hogy liberális, sokan pedig nem jutnak el addig, hogy nem, csak dumálnak róla.

Egyébként meg kíváncsi vagyok milyen rossz szájízt hagy valakiben egy árpádsávos zázló. :)
Ezt kifejtenéd? :)

"Jaa, az más. Az egyik oldalnak nyilván szabad, a másiknak meg nem. Ha jobbról érkezik zavargás, akkor jogos tiltakozás, ha balról jön a körmönfont válasz, akkor a rohadtak. :-DDD"
Nos, nem. :) Egyik oldalnak sem szabad. Ám aki azt gondolja, hogy a népek nem tudják kiszámítani, ha a reformok ilyen ütemben düörögnek (miközben a hatalomgyakorlók lenyuljak a pénzt) akkor tejre se fog telni, s ezért biza ki más a hibás ha nem a vezető? Akkor nem megy ki tiltakozni?
Szted ehhez kell jobbos megrendelés? :)
"A hiéna enni kér!"

Igen, igen! Több cikket akarunk heti sovány kettőnél! Három-négy publit akarnak a hiénák!
Respect. Ugyanaz van a magyarországi mentalitás hátterében, mint ami miatt a járókelő félrenéz, ha egy másikat kirabolnak/megrugdosnak/etc. az utcán. Lustaság + félelem + "az ő baja"...
"Bizonyára voltak Szlovákiában óvatosan fogalmazó értelmiségiek. Ugyan, Fico csak integrálná a széljobbot! "

Nem tudom irta-e valaki elottem, de logikailag eleg meredek egy a _szeljobbot_nem integralt_part_ kormanykoalicios viselkedesebol parhuzamot vonni es azt sugallni ugyanez lenne, ha egy _szeljobbot_integralt_part_ nyerne valasztasokat.
A Fico kormany helyzete azt mutatja, hogy mi tortenhet, ha a szeljobb nincs integralva es parlamentbe kerul.

Az kulon hab a tortan, hogy kb csak ekkora logikai bukfenc (+jokora sugalmazasi es osszemosasi tehetseg) kene, hogy a szocikat ekezze a cikkiro: hu.wikipedia.org/wiki/Irány_-_Szociáldemokrácia


Vigyázz! tóta újjabb hazugságmémmel mérgez.

Mint az ingyen ebéd. Én úgy emlékszem 15 éve már hogy
"vadkapitalizmusban" élünk. Ki nem hallotta még ezt a jelzőt?
Most meg kiderül, hogy az valójában ingyenélés volt.
Az fidesz kádárizmusa. Nekünk a menza befizetés már a
nyolcvanas években is nagyon drága volt, sírt rajta eleget
az anyám. Hát nem vettem észre mikor lett ingyenes
bármi azóta. És van aki beveszi ezt a dumát.

Így el fogja hinni azt is, hogy a magyar paraszt lusta és
béna. Hiába a sok száz magyar nemesítésű gyümölcs,
takarmány, gabona, hiába járnak a mai napig a KEK-re
bolgárok bolgárkertészetet tanulni: elhiszi.
Mert elhisz a zöldségesnek is, hogy spanyol paprikát vett,
pedig magyar az, csak ráírja a tag, hogy spanyol, hogy
ez az ostoba fajta is megvegye.

Így elfogja hinni, hogy ha szlovákiában megtagadják
egy faji törvény áldozataitól a kárpótlást, akkor a
Jobbik-MIÉP-Fidesz tengelyről kell beszélnie, lám
azok is - ezek is hiénák.

Halljunk valamit a szlovák ellenzékről is akkor!
Mert ők is megszavazták! Persze az írás nem említ
szlovák párt neveket, véletlenül se, csak magyart.
Hogy tudja a hülye Aldarich, mit kell mondani
társaságban.

Vérlázító!

Kristl, spec a magyarországi németek kitelepítésében nagyon is benne volt a keze az akkori magyar kormánynak, illetve pártoknak (1946-48). leegyszerűsítve: kellett a hely a Felvidékről áttelepített magyaroknak.
urbanlegend

Talán. Magam ugy vélem hogy leginkább Vorosilov keze volt benne meg a kommunista kiszolgálóinak.
Kukackának teljesen igaza van:

"Szóval ez a cikk rohadtul nem a szlovákiai helyzetről, a B-dekrétumokról, európaiságról, meg ilyenekről szól.
Ezért van ott a fidesz cimke."

Ez tökéletesen így van.
Látom a könnycseppet TWA szemében: "Magyarország nem állt ki a magyarokért." Hüpp-hüpp. 2005 december 5-én meg egyenesen a pofánköpött 5 millió magyart. Annak a liberális értelmiségnek a vezényletével, amelyiknek leginkább vérben forgó szemű alakja éppen TWA.
Egyebkent, mivel mindja mennem kell a dolgomra. Még egy érdekes felvetést irnek, aminek sose nyílt tere.
Mégpedig:
Belegondolt valaki abba, hogy a politikai elitünk, az elemzőink és maga a nagy morális entellektüeljeink és a médiaelit is "hatalomról" csacsog?
Grammatikai-szemantikai különbség, de az ország vezetése és parlamenti képviselet elviekben elsősorban "vezetés" és nem "hatalom".
Ámbár a szóhoz társított fogalmikör elvileg elég komolyan meghatározó lehet... Ergo ha valaki a "hatalmat" szajkózza a "vezetésről" elfeledkezik. Pedig hat a valasztas nem a "hatalomba segítés" aktusa egy normális demokráciában, hanem a "vezetők" és "képviselők" megválasztása.
Szerintem. :)

Ezzel persze nem azt akarom mondani hogy álszenten itt hatalom ellen szónokolnék. Nagyon is jó dolog az, élvezi azt sokmindenki ha arról van szó. Hanem szimplan egy cseppnyi engedményről. Mi lenne ha a vezetés nem sikkadna el? Mondjuk ha meg véletlen, akkor számon lehetne kérni? :)

Na pa'.

Ugye milyen érdekes szitu lennne, ha a felvidéken
már pár tízezer ember kettős állampolgár lenne?
Persze, úgy is "belügy" lenne.

Ja, és bocs tévedtem. A MIÉP-et már valamelyik
agyrákos hozta ide, tóta csak a fideszt
és a jobbik logót hozta.

(de azt is szarul, maradt benne egy kis zöld
a tetején - te photostopp mágus te.)

Kristl, ez nem vélelem, hanem a legújabb kutatási eredmény a témában. A házunk táján is érdemes lenne néha seperni, bár kisebb a trágyadomb, mint szlovák barátaink előtt.
Arpi tenyleg hires lettel.
Prominens ellen-kuruc vagy!

Igaz a cikk Megyesi Gusztávrol szolt. te csak megemlitve vagy.

Viszont a tobbeve a magyar ujsagiras legkistilubb jateket uzo magyarnemzet c. partlap, aki minden ellenzeki/gyulolt politikus/ertelmisegi/szekertolo-rol a legrosszabbul sikerult kepeket teszi be a lapjaba, szoval most ongolt rugott. Megyesi Gusztáv u.i. nem szep ember, a megjelentetett kep is szandekosan a legroszabbikak egyike, ....
.... nage ezt eppen egy szeretoszabolcs irja, akinek a feje olyan mint egy ufonak. barmely scifibe elmehetne maszkirozas nelkul.....
urbanlegend 2007.09.24. 12:28:16

na pont ennek éppen a napokban néztem utána, és a németek kitelepítése pont az akkori szlovák vezetés ötlete volt, minő véletlen. merthogy:
- ha a magyarok kitelepítik a németeket, akkor nekik is jogalapjuk lesz ugyanezt tenni a magyarokkal
- a már említett "legalább lesz hely a magyaroknak" érv

éppen ezért (is) jó lenne már elfelejteni, a hagyjukrájuk-majdabbahagyják hozzáállást.

meg felőlem vég nélkül sorolhatjátok a példákat, hogy milyen jó fej szlovákokkal találkoztatok/söröztetek/mittomén, amíg ilyen pártokat szavaznak be a parlamentbe, ne próbálja senki megmagyarázni, hogy minden rendben van odaát.
Mennyivel jobb helyzetben vannak a szlovákok!

Nekik vannak magyarjaik, akiknek az utálatában konszenzusra lehet jutni.
Az a szerencsénk, hogy Európa egyik legnagyobb nemzete is érintett ebben a dologban, különben megint csak rajtunk nevetne mindenki...
volkov: "A Fico kormany helyzete azt mutatja, hogy mi tortenhet, ha a szeljobb nincs integralva es parlamentbe kerul."

Ha téged ez megnyugtat...

Valójában mindegy, milyen alakulatban vannak épp, a lényeg az, hogy rájuk szorul, támaszkodik rájuk a kormányzó erő. A számla be lesz nyújtva. Mellesleg Fico a kampányban magyarellenes fordulatokkal is operált, megágyazott ő ennek a koalíciónak.
Miért feledkezik el mindenki arról - és talál kiváló érveket ellene - hogy ennek az egész ügynek, az egész szlovákiai szarkavarásnak - melynek a Benes dekrétumok megerősítése csak a legújabb felvonása - a hátterében a baromarcú Slota, és gyökér elvbarátainak hatalomhoz (jelen esetben azt gondolom nem_vezetéshez) engedése áll. Ennyi.

Lehet persze mondani, hogy az ellenzék is megszavazta, de itt most nem egy konkrét eseményről vitázunk, hanem egy konkrét esemény kapcsán vitázunk egy globálisabb problémáról. De ha már itt tartunk: az ellenzék javasolta a szavazás napirendre tűzését? Nem. Slotáék. Miért? Mert belpolitikai üzenete van a dolognak.

Mint már említettem a baj nem (csak) a Benes dekrétumok érinthetetlenségével van, hanem azzal, hogy Slota hatalmon van. És most emiatt szopnak a kint élő magyarok. Ha ez felháborít bennünket, mert azt gondoljuk demokráciában, európában stb nem lehet ilyet megengedni, akkor ne engedjük, hogy nálunk is hatalomba kerüljön a szélsőjobb. De ha tetszik, hogy odakint szivatják a magyarokat, szavazzunk a Jobbik-ra, hogy visszavágjunk nekik.
légyszi mondjatok egy darab példát arra, hogy magyarországon választásokon bármilyen szélsőséges (úgy értem tényleg szélsőséges) párt kormányzati pozícióba jutott! tehát nem megszálló hatalmak árnyékában, hanem mi teljesen magunktól feles többséget szavaztunk meg nekik.

ja, hogy _soha nem volt_ ilyen? hát akkor el lehet kussolni, kedves barátaim/kedves elvtársaim.

(ez a példakéregetés lassan az én mantrám lesz, dehát ezt hozza ki belőlem a sok nagyonokostojás)
OFF,
Úú, basszer, ezt most kaptam:
www.youtube.com/watch?v=PSz0ptxE2jI
Ismeri valaki ezt a tagot? Ki ez?
nem értem, mire akarsz példát. sima törvényszerűséget mutatnak be a szlovák versenyzők:

- én vagyok a Ficó Róbert, főhatalmat szeretnék;
- ehhez partnerül választom a fasisztákat. mondok nekik tetsző ostobaságokat / listámra veszek fasiszta közhülyéket / együttműködök velük itt-ott - a hogyanja már részletkérdés;
- hatalom megvan, s hogy a fasiszta supportot megtartsam - képviselőket vagy koalíciós partnereket -, fasiszta intézkedéseket hozok vagy engedek át.
A politikai szélsőség zsákutca. Ma Magyarországon már senki nem gondolja, hogy a kommunizmus lenne a válasz problémákra (kivéve azt a húsz nyugdíjast, aki a Thürmerékre szavaz). Szomorú, hogy a szélsőjobboldalon sokan még nem jutottak el ugyanerre a következtetésre. Persze, az régebben volt és az idő megszépíti az emlékeket.
Szép elemzés, köszönöm.
Virág et. 2007.09.24. 08:49:27

Találgatok. Parát, Vágvölgyit és talán váncsát nem tagadná le, de a többit szerintem igen (egyet egyébként nem ismerek közülük) :D
gravy_t:

Nem került hatalomra, valóban.

Tudod az okos embert a butától az különbözteti meg - többek között - hogy tanul mások hibájából. Ezt egy meséken felnőtt 4 éves gyerek is érti. Miért van az, ha politikáról van szó, akkor tisztán csak az érzelmek maradnak? Aláírom, hogy úgy szar ez a kormány, ahogy van. Ebben egyet tudunk talán érteni. De én ebben a pillanatban nem látok jobbat. Ne moralizáljon OVi, amikor ha messzebbről nézzük ő sem jobb. És igen: határolódjon el ő is. Bár lassan már az is eredmény, hogy a Navracsics (jól írom?) megtette.

Kurvára bosszant egyébként ez az egy mondatos média és az erre optimalizált kampány piár tevékenység. A nagy pártok hülyének néznek, a kicsik meg gyakorlatilag nem érnek el semmit. Nem tudom, hogy mi a megoldás.

Kapja be mind!

Szlovákia: itthonról mi a f@szt akarunk? A Benes dekrétum 80%-a ellentmond az emberi minimumnak. Akkor meg csak be kell perelni őket Strasburg-ban, azt jónapot. Meg lehetne európai módon szankciónálni: bojkottálod a termékeiket. Ja: hogy a fél magyar gazdaság ott van: szopó. Mondj jobbat! Ne azt mond, hogy ez szar! Erkölcsi alapon meg nem igazán ugathatunk: itthon is nagy az isten állatkertje...
ne tegyük magunkat nevetségessé azzal, hogy egy MN-cikket elemezgetünk. egyébként ez nem új, főleg csontos jános szokott velem foglalkozni, tudjisten, miért.
monduk ez azért aranyos az MN-től: "Következésképpen azon az oldalon nincs igény a moderált véleménynyilvánításra"

LOL.
TWA (még az előzőre) csakhogy minden szlovák képviselő megszavazta. És minden szlovák egyetért vele. Szóval nem csak Fico meg a pártja, és ez nem egy engedmény, szívesség a szlovák fasisztáknak.

Értjük mi, hogy szerinted a Fidesznek és OVInak el kellene határolódnia a gárdától - csakhogy a szlovák példa erre rossz, nincsen analógia, ebben az esetben egészen másról van szó.

Már feszegették fentebb a kérdést, de mi a picsáért szerepel a fidesz-cimke?

És, hogy ne MN cikk legyen, egy szép példa, Népszabi 2002-ből (vagy 100 ilyen cikk lelhető fel, mind Orbánt anyázva):
"A benesi dekrétumokat, amelyek a csehek és a szlovákok egyhangú követelésére, a náci megszállás iszonyatára válaszképpen a kollektív bűnösség embertelen elvének alapján a csehszlovákiai német kisebbség jogfosztását és kitelepítését rendelték el, és amelyek hasonló sorsot szántak a magyar kisebbségnek is, 1945 nyarán Churchill javaslatára a három nagyhatalom - az Egyesült Államok, a Szovjetunió és az Egyesült Királyság - hagyta jóvá. A felvételi tárgyalásokon feltételezésem szerint ezért biztosították a cseheket és a szlovákokat arról, hogy ez a kérdés nem szerepel a napirenden. E döntésben szerepet játszhat az is, hogy a jóvátételi követelések, a dekrétumoknak ezek a még aktuális következményei később talán realizálhatók lesznek a múlt indulatokat felkavaró jogi korrekciója nélkül is. A benesi dekrétumok ugyanis a második világháború után kialakult európai rend részévé váltak az újonnan megrajzolt cseh, lengyel és német határokkal együtt.

A mi Orbán miniszterelnökünk ebbe nem nyugszik bele. Ő majd megszabja Európának, hogy milyen történelmi kritériumok alapján valósíthatja meg az egységét! Égbekiáltó szereptévesztés! Addig hablatyol, amíg megbontja a visegrádi négyek érdekközösségét, és a felvételre legtöbb eséllyel rendelkező országok között elszigeteli Magyarországot. Közszereplésének lesújtó nemzetközi visszhangja aztán magyarázkodásra kényszeríti. Közli, hogy nem valami nemzetek közti ügyet, hanem Európát, az emberi méltóságot védelmezte a benesi dekrétumokkal szemben. Az emberi méltóságot, a méltóságot, az emberi méltóságot - rádión hallgattam, ahogy ezt a kifejezést ismételgeti. Nem illik jól a szájába. Idehaza inkább hazaárulózik: ez jobban áll neki. De taktikája itthon és külföldön ugyanaz: fenyegetődzik, zsarol, követelődzik. Idehaza sok hívének és ellenfelének is imponál ezzel - külföldön azonban úgy nézik, mint egy rajzfilmet: csak azt látják, hogy egy fura kis figura addig rázza öklét a szélfúvásban, míg orra nem esik.

Ebből is látszik, hogy nem vagyok MN előfizető. Csak ami a weboldalra kikerül, az jut el hozzám.

De azért az talán megérne pár sort, hogy mégis mi a közös benned (meg a listában szereplő többi emberben) és a nyilvánvalóan jogellenesen, egyes esetekben akár bcs-t is megvalósítva személyes adatokat közzétevő hírportál szerkesztőségében. Arról nem is beszélve, hogy utóbbiak mindezt álnéven, külföldi szerveren teszik.
libárális alapelv: kussban vagyok, senki és semmihez nem tartozom.

így nehéz
Pascal: persze h megszavazták. az ellene szavazók ugyanazt a címkét kapták volna meg, mint nálunk azok, akik felvetették anno a népszavazás előtt, hogy ez nem a legjobb megoldás (ti. "hazaáruló"). De Slotáék terjesztették be, és tán nem scifi arra következtetni, hogy a Hedvig-ügy kezelése is az ő pozíciójukból következik. Aki fasisztákkal táncol, annak idomulnia kell hozzájuk.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.24. 13:29:29

azért akarok példát, mert akkor kiderül, hogy a magyarok (igen, úgy kollektíven) egyszerűen nem olyanok, hogy szélsőségeseket a kormányba szavazzanak, hiába példálózol itt a szlovákokkal. a szlovákok meg eleve úgy indították önálló létüket (Tisoék), hogy fasiszta bábállamot alakítottak.


Naszta · www.naszta.hu 2007.09.24. 13:40:40

na hát ezaz, nálunk ilyen soha nem volt, tehát valszleg nem is lesz. de attól még gyurcsánynak a jó édes ...
gravy_t: pont azt írtam, h az mindegy, önálló pártként vagy tagozatként, integrálva kerülnek kormányközelbe.
A téma apropóján:

2005. november 25-én szlovák fasiszták agyonverték Daniel Tupý, egyetemistát, mert nem tetszett nekik, hogy hosszú a haja. Nem volt zsidó, cigány, buzi, magyar, stb., csak _túl hosszú volt a haja_.

Az elkövetőket azóta sem kapták el, azóta is szabadon járnak. A szlovák rendőrság állítólag tudja kik voltak, csak _nem tudtak bizonyítékokat felmutatni_. Ebből is látszik, hogy a szlovák kormány és rendőrség fasiszta és neonáci.

A hír nem járta be a világsajtót, egyetlen magyar médiaorgánum sem írt róla. Csak idén tűnt fel az Indexen egy gárdás cikk apropóján. Utánanéztem, az Index és „Találjuk ki Közép-Európát?” cikkén kívül csak szlovák és cseh weboldalak foglalkoztak a dologgal. Úgy látszik ma már nem hír, hogy a fasiszták, neonácik nyugodtan vernek agyon embereket.

Itt van az Indexes utalás: index.hu/politika/belfold/grd1134/

és a „Találjuk ki Közép-Európát?” cikke: www.talaljuk-ki.hu/index.php/article/articleview/820/1/71/
nem most kezdődött. Meciar idején már próbálgatták erejüket a szélsőségek.
Na abba szivesen osszefognek a jobbosokkal, hogy rendezzunk egy baromi nagy ilyen charta tuntetest a buzi szlovak kormany ellen, es hogy az EU fenyitse be ezeket a csicska faszokat...
Ez az ellensegkep csodakra kepes =)
miért kéne most kiállni magunkért, vagy beállni valami fáklyásmenetbe?
nem történt semmi, eddig - a szlovákok elkezdték játszani a janit, de olyan kis bátrak, hogy lassan már be is szólnak nekünk, meg életben tartanak mindenféle törvényeket, amikkel később aztán semmit, de semmit nem lehet majd kezdeni (60 éve még lehetett, az eu közepén azért elég bajos lenne ilyesmivel játszani)

a másik: annak a bizonyos fáklyásmenetnek az lenne a következménye, hogy TWÁ a rákövetkező héten írna róla egy vitriolos cikket abban a témában, hogy miért kell elbaszni mindent magyarországon, en bloc

mert annak a tüntetésnek pont úgy kéne kinézni, hogy egyenként minden liberális (értsd: kultúrfasiszta) értelmiségi ízlésének megfeleljen, különben majd jön a fogaknak csikorgatása, hogy mi se vagyunk jobbak, mert mi az, hogy valaki árpád-sávosan ment oda, vagy buzislotázott, ezt így nem lehet, ez aggályos

vicces, hogy máskor olyan mélyen nyomjátok a szarba azokat, akik nemzetben gondolkodnak, amennyire csak lehet, utána meg elvárjátok tőlük, hogy tessék vonulni, értünk, magatokért, mindenkiért
de nem ám a kis fasiszta elképzeléseik alapján, hanem majd mi megmondjuk, hogyan, újságírók vagyunk, értünk hozzá
mert az jobb előre tudni: zászlóval, fáklyával vonulni csak az fog, aki egyébként is megteszi, a kádárista nyuggerek és az szdsz-esek nem fognak, mert nem az ő műfajuk, sosem volt

félreértések elkerülése végett: liberális vagyok én is, de ennyire azért nem érzem tőle megamat felsőbbrendűnek

egyébként is, mióta érdekesek neked, Árpáda, a határontúli magyarok? úgy kell a dolgokat csinálni, ahogy a civlizationből megtanultuk: csak az számít, kinek mennyi tankja meg uránja van, a környezetvédők meg a vérző szívűek kapják be - termelés, hatalom, produktivitás, a nemkívánatosok kiírtása

mintha egy egy minden közösségből kirekesztett, militarista 14 éves gondolatait olvasnám hétről hétre

azt, hogy dobáljuk meg szarral a bőrgyárat meg vonuljunk, meg semmisítsük meg afrikát, azt én is ki tudom találni, simán, 5 sör után
legközelebb akkor írj ilyesmit légyszives, ha teszel is valamit a dolog érdekében, nem csak azokat szidod, akik szintúgy nem tesznek
Vickk 2007.09.24. 11:55:42

Szvatlopukinak mi köze a tótokhoz?
Daved:

Ne általánosíts: én liberális vagyok. És szerintem is kapja be a Szlvák parlament, mert ezt megszavazta. DE: nem az a megoldás, hogy kivagyi alapon leoltod, hogy "bazze' gondold már meg mit csinálsz", mert az nem szül semmi jót. És valóban erkölcsi alap sincs, hiszen mi sem tekintjük magyar állampolgárnak a kintieket, törvényesen. Akkor meg mit ugatunk? Bermely oldalról.

A bal oldal felelősségét könyyű belátni, hisz azt mondta, hogy ne legyenek a kintiek magyar állampolgárok.

A jobb oldal felelőssége, meg a téma népszavazásra vitele. Igen pubi, ez hiba volt. Mert NEM szavazta meg a többség és ez a kintieknek kurva szarul esett. Plusz erkölcsileg is nehezen lehet most ugatni kifelé. Igenis felelőtlenség úgy népszavazást kezdeni, hogy nem vagy biztos a végében. Ráadásul: mindenki magyar, aki annak valja magát külföldön is? Vagy mi a filter? Mert ugye könnyű belátni, hogy pl. Szerbiához képest elég korrekt itthon a szociális háló és akkoriban még alanyi jogon járt... Szerbként, éhezve 5 perc alatt leszel magyar a kenyérért. Sajnos ezt a szavazók többsége így dolgozta fel. És persze lehet szidni az másik oldalt, de arról még eddig soha nem hallotam jobbról, hogy hol a szűrés... (magyarul: mi a megoldás)
Talán van egy aprócska különbség a kettős állampolgárság elleni (vagyis egy jogkiterjesztés elleni) államilag finanszírozott populista hisztériampány és mondjuk egy zsidótörvény jellegű határozat meg-nem-szavazása között.
Szerintem te is látod a vajszínű árnyalatot.
apropó

Most voltak nálunk Erdélyből magyarok(családbarát)

Kár hogy mi ilyen gennyek vagyunk, hogy ilyen nehezen lehet megerősíteni ezt a gyenge láncszemet...

A rohadt nyugdíjasok, akiknek jobban kéne ismerni a dolgokat, azok meg rohadt egylátású komcsik :|

Tehát ha a fidesz koalíciót kötne a jobbikkal,
és jobbikos miniszterek lesznek, akkor majd
az mszp és az szdsz megszavazza, hogy
nem kaphat kárpótlást például semmilyen
kissebség, nehogy lehazaárulózzák őket?

Aha...
Szerintem meg egyszerűen össze kellene terelni valami ladikra vagy bárkára a Mo. területén lévő összes szlovákot, aztán átlökni őket a Duna túlfelére. Menjenek innen a picsába. Ha harc, hát legyen harc.
TWA - most hibás a "külpol elemzésed". A Malina Hedvig ügy teljesen más, mint a Benes-dekrétumoké.

Utóbbival az a baj, hogy annak idején a szövetségesek tudomásával és támogatásával történt. Nem vitás a mai EU nem adna lehetőséget a kollektív bűnösséget kimondó határozatra. De az akkor volt, nincs automatikus és visszamenőleges hatály.

Nincs ott az ellenzék sem az áltagszlovák megfélemlítve azzal, hogy "aki nem erre szavaz az hazaáruló". Ott a többség tényleg és komolyan gondolja, hogy akkor az járt; és az értelmiség tudja, hogy ma nem lehet kollektív bűnösséget kimondani, de úgy gondolják, hogy akkor lehetett. És erre nemcsak a szövetségesek teremtettek precedenst a nürnbergi tárgyalásokkal, hanem mi magyarok is a németek kitelepítésével.

A magyarverés, Hedvig más dolog - ott lehetne keményebben fellépni, de egy hatvannégyvármegyés árpádsávos gyurcsánytakarodjos tüntetés Hedvig érdekében csak ártana.

Az elmúlt 100-150 év közös történelme kényes - nem lehet nekimenni mint tót az anyjának (hehehe). Nem valami kisebbség hőbörög ott - a meghatározó többség nem úgy gondolkozik mint a magyarok, ezt tudomásul kell venni.

A Benes-dekrétumok előkerülése elsősorban ottani belpolitikai ügy. A magyar pártok hozták elő, és erre adott a mostani szavazás választ. Kár volt az ottani magyaroknak elővenni eleve, amikor az autonómiára is lehetne koncentrálni.
Nagykevély:

Szumma: hogy várhatod, hogy egy Szlovák náci párt majd jót tesz a kinti magyarokkal, ha mi magunk sem tudunk igazából mit kezdeni velük.

Persze, ha Mo-gon és Szlovákiában is majd a fiatalok 35-40%-a előbb mondja, hogy európai és csak utána, hogy magyar (mint a fejlettebb országokban), akkor nem lesz ennyi probléma ezekkel sem. Addig meg a békét kell megörízni. Én így látom. (Gazdasági értelemben globalizált világ van, ha akarod, ha nem. De a kúltúránkat őrízzük féltve, mert az a magyarság...)
Arpi,
"Valójában mindegy, milyen alakulatban vannak épp, a lényeg az, hogy rájuk szorul, támaszkodik rájuk a kormányzó erő."

hat ez az, hogy nem mindegy. A koalicios partnerseg sokkal nagyobb befolyassal jar, mint az a helyzet, hogy harom szazaleknyi (es mar lehet, hogy tulzok) szavazat benne van abban, hogy egy adott part kormanyra kerul (a Fidesz eseteben ez lenne a max potencial: most sincs egy belso szeljobb frakcio, aki a levalassal fenyegethetne. Egyebkent hogy is tehetne, hiszen Orban mindent kezivezerel nem?:) ). Ez utobbi esetben a szamlat max 4 ev mulva lehet benyujtani. Ez meg csak a ciklus utolso eveben valik erdekesse. Es mi allna azon a szamlan, amit egy _kis_ (kb ami most is megy. ) odazenelessel ne lehetne kiegyenliteni?
Zsidotorveny vagy kulonben nem szavazunk ratok? Ugye nem gondolod komolyan, hogy az a 3% megerne 30% elveszteset?
A koalicios parner eset komolysagara te hoztad a peldat a mostani Fico kormannyal, de vehetnenk az itthoni MSZP-SZDSZ eroviszonyokat is.

"Mellesleg Fico a kampányban magyarellenes fordulatokkal is operált, megágyazott ő ennek a koalíciónak."
ebbol csak az kovetkezhet, hogy, Fico probalt integralni, de nem jott neki ossze. A sikeresen integralt szeljobbra ettol meg nem jo pelda a Fico kormany.

Mellesleg: ebből a szempontból fel kell nőni a francia - német kapcsolathoz. Akkor fog jól működni ez a régió is. Ettől mi még nagyon messze vagyunk. A jobboldal kétszer olyan messze. A Szlovákok meg fényévekre...
Pontosítok:

Írt még róla a tra.hu: tra.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=188&Itemid=56,

említést tesznek róla még egy blogon: lashee.freeblog.hu/archives/2005/12/,

és a szlovákiai Új Szóban: www.ujszo.com/clanok_tlac.asp?cl=187809

valamint egy német nyelvű, szlovákiai weboldalon: www.slowakei-informationen.de/Start/RSI_Archiv/Slowakei_2005/Slowakei_November_2005/Slowakei_Informationen_051102/slowakei_informationen_051109.html

Tovább nem keresgéltem, de továbbra is főleg szlovák, cseh lapok foglakoztak a dologgal.
ad 1)
Carnivora: tudod mit, nyalja ki a Boros vagy a Bochkor a Tétényi úti megállónál.

ad 2)
nem én írtam a commentet, tényleg idéztem, és ha valaki nincs tisztában a blog-comment műfajjal, az ne commenteljen blogokban. ez egy teljesen életszerű szubjektív érzékelés, ezért bátorkodtam idézni. és mi sem disztingválunk jobban, amikor egy másik ország többségi szavazással dönt valamiről, a végeredmény számít, nem az, hogy Carnivora ragasztott-e vagy nem.

ad 3)
a post valóban egy Fidesz-basztatás, .sk-hoz nem sok köze van. hogy egy kicsit akkor árnyaljuk a képet:
Orbán lehetőségei:

I. Beáll fasisztázni, rögötn Gusztos Péter mellé. A legnagyobb fasiszták tehát: Tarlós, Kövér, Wittner, Pokorni. Ez után jön Schmidt Mária - nem baj, hogy a Soah egyik legkitartóbb és legképzetteb kutatója és Morvai Krisztina, aki amikor nem fasaiszta, akkor jogvédő...
Tehát markánsan elhatárolódik, ekkor két eset és ennek alesetei lehetnek:
I.a) a szélsőjobb önálló képviseletet kap a Parlamentben, mint 1998-ban, a Horn kormány után.
I.a.1) A fidesz nélkülük is többséget szerez, mondjuk egy koalicisó parnerrel. Ettől függetlenül, négy éven keresztül a ballib értelmiség szerint a fasiszták külső támogatásával kormányoz.
I.a.2) A fidesz nem szerez többséget, és a KDNP-vel valamint a szélsőjobbos párttal együtt ellenzékben marad (mondjuk egy MSZP-MDF koalívióval szemben), ekkor nyilván négy éven keresztül a fasisztákkal egy követ fújva akadályozza a normális magyarország további építését előre a Lenini úton

I.b) a szélsőjobb nem szerez önálló képviseletet
I.b.1) a különböző szélsőjobbos és középre a szocik által kreált kvázijobbos formációk (Centrum, MDF stb.) elvisznek annyi szavazatot a Fidesztől, hogy ellenzékben maradhet. A Fidesz egy európai értelemben vett balfácán, Fletóék folytatják
I.b.2) A Fidesz így is többséget szerezhetne például az MDF-fel, de mivel az önkormányzatok akkor még a 2006-os felállásban működnek, ahol tényszerűen van Jobbik által is támogatott Fideszes képviselő, Ibolya nem lép koalícióra a Fidesszel, aki csak szavakban határolódik el, tettekben nem.
I.b.3) a Fidesz az MDF nélkül is többségben van, kormányt alakít, de a ballib média minden elhatárolódás ellenére is állítja, hogy a Fidesz a szélsőjobbnak is játszik.

II. A Fidesz nem áll Gusztos Péter mellé, nem tartja Pokornit és Kövért a legnagyobb fasisztának.

ezek után az aleseteket lásd fent.

Hát ennyi. Mindaddig, amíg a baloldal és sajtójának érdeke a jobboldal összemosása - és ez 1949 óta így van - addig TELJESEN mindegy, hogy a Fidesz mit csinál valójában. Amíg mindegy, addig szavazatmaximaizálásra törekszik, tehát az az érdeke, hogy ne jelenjen meg önálló szélsőjobb alakulat a parlamentben. A baloldal érdeke, hogy megjelenjen szélsőjobb - szalonképtelen - alakulat.

Még csak annyit: a hiéna akkor kér enni, ha önálló formációként manifesztálódik egy koalícióban. ha a szavazatai vannak a náci szavazónak elszipkázva, akkor nem kér sem miniszteri tárcát, sem idióta soviniszta törvényeket.

Legutóbb 5 cseh tűzoltót, (vagy tűzszerészt?) vertek
ki egy diszkóból, vascsövekkel. Rendőrségi buszokkal
szállítják őket keresztül-kasul szlovákián tüntetni, felvonulni, rugdosódni. Mint a román bányászokat anno. Kétségbe ejtő.

És akad itthon még aki ezt a ziccert sem hagyja ki, hogy egy
kicsit fideszezzen. Most már tuti, hogy háborús konfliktus
esetén is megmaradnak ezek a táborok.
Ezt: a végletes megosztottságunkból fakadó
gyengeségünket ismerték fel a zahorák.
Kétségbe ejtő.

n_a

Szerinted a Fidesz és a szélsőjobbnak titulált klerikális komcsikfasiszták kokettálása csak a liberális médiában megjelenő riogatás, aminek köze nincs a Fidesz prominenseinek és népének cselekedeteihez?
n_a

Szerinted a Fidesz és a szélsőjobbnak titulált klerikális komcsikfasiszták kokettálása csak a liberális médiában megjelenő riogatás, aminek köze nincs a Fidesz prominenseinek és népének cselekedeteihez?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.24. 13:55:58

de ne kormányközelezz már, jó? attól még, hogy valaki a parlamentben van, nincs kormányközelben. a nyilasok is bejutottak annak idején, ha jól emlékszem, aztán jól le is szarták őket.

kormányon volt-e szélsőséges párt? nem volt. akkor meg fölösleges itt sipítozni.

példálózhatnál a románokkal vagy a szerbekkel is, de attól még mi nem leszünk olyanok, mint ők.
n_a:

Fidesz = 30 %
Miép = 5 %

==>

5%/30% = 1/6 =>
16,67%-a a Fidesz-nek náci. Minden 6. ember. Gondolkozz el ezen...
Ján Slota, a nacionalista Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökének állítása szerint a németek sem hajtottak végre annyira elvetemült tetteket a II. világháború idején, mint a magyar fasiszták Dél-Szlovákiában.

-Elnézést, de a németek szó szerint talán kevésbé elvetemült tetteket hajtottak végre, mint a magyar fasiszták Dél-Szlovákiában - jelentette ki a szlovák kormánypárti politikus egy interjújában a hét végén, amelyet a cseh CTK hírügynökségnek adott.

A Lidové Noviny című konzervatív cseh napilap, amely hétfőn idézett az interjúból, a nacionalista szlovák politikus állításával kapcsolatban megjegyezte, hogy Slota kijelentése „szöges ellentétben van a történelmi tényekkel".

-A szlovákok az átadott területeken – hasonlóan, mint a csehek a Szudéta-vidéken – ugyan kemény asszimilációnak voltak kitéve, de a magyar megszállás idején a szlovák lakosság körében nem került sor nagyobb számú emberveszteségre – írja a lap szerkesztője, Lubos Palata.

Slota a CTK-nak adott interjújában ismét egyetértését fejezte ki azzal, hogy Csehországból a II. világháború után kitelepítették a szudétanémeteket.
-Én természetesen egyetértek a cseh nemzet döntő többségével, hogy az, amit a háború után tettek, azt helyesen tették – jelentette ki a szlovák nacionalisták vezérének tartott politikus, s egyben felszólította a cseh politikai élet képviselőit, hogy támogassák Szlovákiát.

-Össze kell tartanunk. Valamiféle magyarok itt Közép-Európában nem ugrálhatnak és nem teremthetnek olyan feszültséget, amely valami nagyon rosszba csaphat át. Ezt Közép-Európában senki nem akarja – mondta Slota.

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke egy korábbi nyilatkozatában, a Lidové Noviny tavaly júliusi számában megjelent interjújában nyíltan jelezte: irigyli a cseheket, hogy elűzték országuk területéről a németeket, s ezért ma már nincs olyan problémájuk velük, mint a szlovákoknak a magyarokkal Szlovákiában.

(MTI)

Igen itt a legfőbb bibi a sok hazugság a tót történelem oktatásban, ahogyan a román történelemoktatás is televan baromságokkal ...
Naszta: ez azon túl, hogy matematikailag is hibás akkora egetverő faszság, hogy már röhögni sem lehet rajta.

Bakonyi Betyár Sanyi: igen
n_a: matematika:

Adott x számú szavazó:
ennek a 30% = 0,3 * x
ennek a 5 % = 0.05 * x

Hányad része tehát a második az elsőnek:

0.05 * x / 0,3 * x = 1 / 6-tal.

Ülj le, egyes!

(Szerintem az az 5% szavazó nem párolgott el, csak beépült a Fideszbe. Ez van.)
Naszta, bocs, hogy beleszolok, de azt irtad kovetkezteteskepp,hogy minden hatodik:)
0.05 * x / 0.3 * x egyszerűsítek x-szel
0.05 / 0.3 beszorzom 20/20-al (1-el)

1/6 bravó :)
Naszta, sorolj be nyugodtan a 16,67 %-hoz. Zavarna, ha nem tartanál nácinak.
Egyébként meg ilyen statisztikai módszerekkel anyukádat osztályozd be nácinak, komcsinak.
egyébként itt most a szlovákokat kellene fikáznunk, de a jó magyar szokások szerint ti már megin egymást basztassátok, csak így tovább!

de hogy én se legyek különb:
akkor ezek szerint az mszp az meg vérkommunista párt, mert a volt pártttagok túlnyomó része rájuk szavaz?

naszta-paszta:
látom, fiam, jó vagy matekból, kapsz piros beírást az osztálytükörbe. közéletből viszont meg kell, hogy buktassalak. felelhetsz majd a jobb jegyért, ha bemutatod, a fidesz hogyan valósít meg szélsőjobboldali programot. előtte nézd meg az értelmező szótárban a "megvalósít" és a "szélsőjobboldali" szó jelentését.
1:6 az minden hetediket jelenti.
Hat nem, egy igen, hat nem, egy igen.

......I......I......I stb.

:))
Naszta: de ha beépült, akkor 0,05 / 0,35, nem?
Ülj le, egyes.
A faszság pedig az, hogy ezzel az erővel a maoista kommunisták meg az mszp-be épültek be...
A MIÉP 2002-ben tűnt el, és nekem nem úgy tűnt, mintha akkor a Fideszben jelentek volna meg ezek a szavazatok... Az akkori hathatós Orbánleváltó hangulatban ezek legalább annyira vándoroltak az MSZP-hez, mint a Fideszhez... egyébként is, van, aki a MIÉP-MSZP vonalon mozog (mert például Kádár alatt a cigányokat kordában tartották és beszéltek cigánybűnözésről), van, aki MIÉP-Jobbik vonalon mozog, és 2002-ben volt, aki MIÉP-FKGP vonalon mozgott (csak Orbánra ne). A MIÉP az MDF spinoffja volt, és azért a hardcore MDF-eseknek még Orbán az SZDSZ ifjúsági tagozata, és ez így is maradt...

Kire szavaz ma az az 5%?

Ezek az emberek aktívak a politikában. Mindig is azok voltak. Szedd össze a többiből, ha tudod... (Ja: MSzP, SzDSz, MDF, hullott... ugye.)
TWÁ
Na ja, értjük, hogy ez a cikk Magyarországról szól, nem a szlovákokról, de finoman jelezném, hogy a Viktor ügyesebb, mint Fico, a Torgyánt is leszalámizta, és nem igazán tudok nagy engedményekről, amik Torgyán szélsőséges nézeteinek adtak volna teret. Tehát, ha a jobbik meg tudja majd segíteni az addigra pár%-val a Fideszt, akkor majd az is le lesz szalámizva. Mellesleg Gyurcsányék hozták fel a jobbikot arra a szintre, hogy most már a Gallup szerint 2%-on állnak a biztos szavazok körében! De ami a legmeglepőbb, hogy itt 60:27 a Fidesz jávára, azaz a jobbik két százaléka nem a Fidesztől vett el!!! Feriék arra bazíroztak, hogy a Gárda pr-jával leszednek a Fideszről pár százalékot, és még az sem zavarta őket, hogy az a jobbiké lesz. Hát beszart a logika, megállt a két héttel ezelőtti tendencia, a Gárdázás visszájára sül el, mint ahogy az hisztitiltó Ferencünk gondolta...
„Nem kell hogy részem legyen a kialakításban. Eleve a hagyományok nem erről szólnak, csupán az első néhány évben-évtizedben. (Mellékesen honnan tudod? Lehet előző életemben igenis volt hozzá közöm. Talán sérted a szabad vallásgyakorlásom?)”

Felőlem… Ha előző „életedre hivatkozol”, az mingyá’ hihetőbbé teszi a dolgot. ;-) És igen, a hagyományoknak mindig van funkciójuk kialakulásukban, mint ahogy örökéletű hagyományok sincsenek. A pusztulásuk fájdalmas is lehet, de mindenképpen törvényszerű.

„A politikai tőkét pedig a hatalmi kör ptóbál meg kovácsolni eme jelenségből, csak nem meglovagolja, hanem üldözné mint nácikat.”

Nézőpont kérdése. Ezek az utcai megnyilvánulások végtelenül ostobák és céltalanok, eleve bukásra vannak ítélve, üldözésük tehát felesleges. De sokan aggódnak e miatt, közhangulat szempontjából tehát nem mindegy, a kirakatpolitika pedig megköveteli a megfelelő reakciót, még nemzetközi szinten is.

„Azért nem, mert nem a te szentséged. :)
Ilyen egyszerű.”

:-DDD Már bocs, de nem én rinyáltam e miatt. ;-) Ha neked ez jólesik, szidhatsz bármit, ami nekem kedves. Szíved joga, ettől én még jól fogok aludni. ;-)

„Azt hiszem a liverális eszme toleranciára és elfogadásra épül, meg a szabad kibontakozásra, nem pedig a kiröhögésre és felülről megmondásra. :)”

Már volt valami ilyen vitám errefelé, nem kezdem újra. A szabad kibontakozás liberális szemlélete elhelyezhető egy normatív értékskálán (nem hiszem, hogy liberális alapon náci törekvéseket ölbe tett kézzel kéne nézni).

„Érted? :) Nem az a liberális aki azt mondja magárol. :)”

Hehe, itt eddig még csak mások mondták rólam. :-)

„A liberális pedig önmagában nem ellenségkép, csak sajnos az szdsz aki valamit felvállalt, azt mondja magáról hogy liberális, sokan pedig nem jutnak el addig, hogy nem, csak dumálnak róla.”

Nekem az szdsz nem szimpatikus. És szerintem sem a liberálisok a lényeg, hanem a kézzelfogható ellenségkép, akire rá lehet mutatni (vö. nácik és zsidók viszonyával).

„Egyébként meg kíváncsi vagyok milyen rossz szájízt hagy valakiben egy árpádsávos zázló. :)
Ezt kifejtenéd? :)”

Ha ez a vágyad… :-D Az ember már csak olyan, hogy észlelését feltűnő, figyelemfelkeltő dolgok jobban megragadják. Az árpád sáv sok helyen előfordul ugyan, ám sehol sem hívta magára fel a figyelmet olyan jelleggel, mint a nyilasoknál, az így kialakított asszociáció tehát erősebb és gyorsabb a többihez képest. Ha tehát a hétköznapi ember meglát egy árpád sávos zászlót, első gondolata nyilasok lesz. Tökmindegy, hogy 4 vagy 5 sáv van-e benne, vagy más eltérések felbukkannak-e. És ezzel mindenki tisztában van, a tüntetők is. Használata tehát ízléstelen, és azonnal ellennyomást is gyakorol a közvéleményre, tehát célszerűtlen is. Ha politikus lennék, és nem akarnék széljobb támogatókat, én nagyon megválasztanám a jelképeket a többség szimpátiájának kivívásáért.

„Nos, nem. :) Egyik oldalnak sem szabad. Ám aki azt gondolja, hogy a népek nem tudják kiszámítani, ha a reformok ilyen ütemben düörögnek (miközben a hatalomgyakorlók lenyuljak a pénzt) akkor tejre se fog telni, s ezért biza ki más a hibás ha nem a vezető? Akkor nem megy ki tiltakozni?
Szted ehhez kell jobbos megrendelés? :)”

Talán nem, de hát (ön)felmentést adhat, hogy csak egészen picit kellett löknünk a tiltakozások beindításához, mondhatnák ezt jobboldalon. A tiltakozások előre láthatóak voltak, mint ahogy a céltalanságuk és hiábavalóságuk is előrelátható. A kormány tudja ezt, a tömegek viszont nem. Nem nehéz megjósolni, kinek áll érdekében a cirkusz fenntartása, még ha kis beavatkozást is igényel. :-) Szóval, jobbos megrendelés TALÁN nem kell hozzá, de balos meg garantáltan nem (mint ahogy azt korábban felvetetted.)
Bakonyi Betyár Sanyi:

1/6 => általános iskola, Te szegény...

Te is ülj le, egyes!

Ez nem olyan, mint az áfa... (20% az áfa, ergo 16.67%-a a teljesnek.)

TWA: nem kell ide 2. fokú egyenlet sem... :p
Naszta!

Inkább ne menj népszavazni!
Bakonyi Betyár Sanyi:

1/1 ezek szerint: ababababab?

Okos... :p

Tényleg nyiss ki egy matek könyvet! Az párt állástól független. :p

Amit a magyargyűlölő Slotáék művelnék, még Gönczovának is sok. Bekérették a Külügyminisztériumba Szlovákia budapesti nagykövetét. Göncz Kinga külügyminiszter veszélyesnek nevezte a szlovák parlament Benes-dekrétumokkal kapcsolatos döntését.

-
Gyors reakció :D
naszta: ezek szerint te azt állítod, hogy 30%-ból 5% a MIÉP és 25% a Fidesz? Mert mi BBS-sel ennyire messzire nem mentünk, 30+5-ben gondolkoztunk...
Remek. Summa 30%-kal viszont a Fidesz ellenzéki párt lesz, és a Fletó vezetheti az antifasiszta frontot, nem kell félni :-)

Másrészt viszont, ha a Fidesz mégsem 30 a választásra menők között (hiszen a MIÉP ott volt 5, nem a teljes lakosság körében), hanem mondjuk 47 (legutóbbi állás szerint, közös listával), még akkor is ott a kérdés, hogy akkor ki a szent szar szavazott a MIÉP-Jobbik listára, ami 2%-ot kapott? Ha a miépet felszívta a Fidesz?
Rendes leszek, elmagyarzázom!

Van 30% fideszesed.

Ebbe integrálódik 5% miépes.

A teljes lakosságra vonatkoztatott nagyfidesz 35% lesz.

A fideszben viszont úgy fog kinézni a helyzet, hogy minden hat ősfideszesre jut egy miépes, tehát a nagyfidesz minden hetedik tagja miépes.
30%:5%=6:1

Ez azt is jelenti, hogy hatszorannyi ősfideszes van, mint újfideszes.

Valamint.
Ha nem a tagok arányára vagy kíváncsi, hanem a százalékos megoszlásra, akkor azt úgy kell kiszámolni, hogy 5/35, mivel 5 egységnyi miépes van 35 egységnyi fideszesben.
Ez 1/7-et jelnet, ami hozzávetőleg 14%.
Naszta: nem 1/1 SZERINTED abababab. B.B.S szerint NEM.
A szélsőjobb integrációja tök szépen hangzik, olyan választékos és jobb társaságban is használható. A gond az, hogy nem elég egyszer integrálni, hanem folyamatosan bent is kell tartani (mert egyébként a MIÉP vagy a Jobbik megerősödik, és leválasztja a komplett jobb szárnyat). A radikálisok pedig olyanok, hogy egyre többet is akarnak. Ami tegnap elég provokatív volt, az mára már csak gyerekmese lett. Ezért húz a szekér egyre inkább jobbra.

A radikális nacionalistákkal pedig az a baja a nem radikális nacionalistáknak, hogy ők akarják megmondani ki a magyar és ki nem. A gondok itt kezdődnek. A szlovákoknál a nacionalizmus várhatóan jóval erősebb, ennek köszönhetjük azt is, hogy még az ellenzék sem mert nemet mondani. Csínján kellene bánni a hazaárulózással, mert olyan mélymagyarok leszünk mint amilyen mélyszlováknak és mélyrománnak tartjuk most szomszédainkat.
Naszta:
Hogy a matek pártállástól függetlenül ugyanaz, ennek a legszebb bizonyítéka, hogy B.B.S és én is ugyanazt számoltuk ki, és még egymással vitatkozni is elfelejtettünk a hülyeséged miatt. Köszönet érte.
Kadarnepe:
De az MSZP-SZDSZ zárótűz éppen arra jó, hogy a (polgári) jobboldal ne tudja magát megkülönböztetni a szélsőjobbtól. Ez a taktika működött Rákosiéknál is. Orbánék rossz helyzetfelismerése az, hogy éppen most állnak olyan rosszul a szocik, hogy most lenne lehetőség leválni, mert még így is lennének elegen. Sőt minél jobban leválnának, annál jobban kénytelenek lennének a balos frontot megosztani, mert azért ha már nagyon messze állnak egymástól, akkor két irányba kellene tüzelni.
De ezért is fogják elveszíteni a 2010-es választást is (mármint a rossz helyzetfelismerés miatt), tényleg Orbán az MSZP választási aduja. Akit kétszer meg lehetett verni, azt 3x is meg lehet.

n_a és BBS:

az egy dolog, hogy jól számoltátok ki, de attól még úgy hülyeség, ahogy van. ugyanis nem a miép-tagság ült be a fidesz-tagság közé (amivel itt példálóztatok), hanem max. a miép szavazótáborából szavaztak emberek a fideszre.

és akkor magyarázza már el valaki, hogy a fidesz miért is szélsőjobboldali??? lécciiii, úgy szeretném tudni!
Valóban nem ártana a saját házunk táján seperni, ám én úgy vélem ez sajnálatos módon egyk politikai erőnek se az érdeke.

Más.

"Ha ez a vágyad… :-D Az ember már csak olyan, hogy észlelését feltűnő, figyelemfelkeltő dolgok jobban megragadják. Az árpád sáv sok helyen előfordul ugyan, ám sehol sem hívta magára fel a figyelmet olyan jelleggel, mint a nyilasoknál, az így kialakított asszociáció tehát erősebb és gyorsabb a többihez képest. Ha tehát a hétköznapi ember meglát egy árpád sávos zászlót, első gondolata nyilasok lesz. Tökmindegy, hogy 4 vagy 5 sáv van-e benne, vagy más eltérések felbukkannak-e. És ezzel mindenki tisztában van, a tüntetők is. Használata tehát ízléstelen, és azonnal ellennyomást is gyakorol a közvéleményre, tehát célszerűtlen is. Ha politikus lennék, és nem akarnék széljobb támogatókat, én nagyon megválasztanám a jelképeket a többség szimpátiájának kivívásáért."

Először is a többség azt se tudja eszik e vagy isszák az árpád sávos zászlót. Amit valaki többségnek beállít még nem az.
A többség nincs tájékoztatva , megvezetve van.
Másodszor, tán megemlíteném, hogy a nyilasoknál is "visszanyúlás volt" a régmúltba, ergo előttük is használnia kellett valakinek és markánsan. Mivel a jogfolytonosság és kultúrfolytonosság amit hangoztattak volna csak úgy értelmes ha volt előzmény. Remek előzmény hogy az a sáv a címerünk része és kvázi az összes királyunk címerének/lobogójának része. Úgy tudom az Anjou lobogóban is ott figyel, meg a hunyadi holló sem egyedül árválkodott. De ehhez már nem a naplóból kellene művelődni.

Ez a történelmi kor pedig olyan hagyományt , képet akármit képvisel, amire szivesen gondolhatunk vissza, minden keserű szájíz nélkül.
Biza, ez olyan kor volt amikor a románokkal és a szerbekkel is közösen harcoltunk valaki más ellen és a magyar kultúrának termékenyítő ereje volt máshol is. NEm pedig kirekesztő.

Az hogy a nyilasok hogy használták, még nem ok a jelkép lekezelésére. Azért mert egy kifacsart kor primitívjei hatalomba kerültek és felhasználták az egy dolog.
A piros-fehér-zöldet is, a Nem nem soha plakáton is fent van, meg gyanítom a harci-gépeinken is ott virított. Ugyanugy pirosfehérzöldezett a kakastollas tahó mint a kiszolgáló elmebeteg is.

Még valami, és aztán lehet szidniuk a lelkes antifasisztáknak meg antiszemitaüldözőknek.
NEm hiszem, hogy sok, holokausztott megjárt emberke, ha meglát egy piros-fehér sávos zászlót nekiáll megszámolni négy vagy mégis hány sáv váltakozik benne. Hogy lehet e epilepsziás rohamban görcsösen vinynogni, vagy fellélegezni hogy az amerika barátaink azok...
Meg azt se hiszem hogy el lehet menni azon apróság mellett hogy anyilas zászlóban bent figyelt valami kis ábrácska, nem épp lényegtelen módon (nem piszok volt) mivel a jelképtan szerint az ilyesminek jelentőssége van. Mért mondom ezt?
Mert ha a nyilas zászló és az árpádsávos közé egyenlőségjelet lehet rakni, akkor gondolom az amerikai lobogó kék-csillagos kis szara ott a sarokban az is csak individualizmus, a tősgyökeres antifasisztakat nem kell hogy érdekelje.
Szal, kedves megélhetési antifasiszta barátaim.
Lehet őrjöngeni. :)
PErsze csak és kizárólag az igazság a tolerancia, az elfogadás meg hasonló szép jelszavak nevében. ;)

A Magyar Gárdáról pedig csak annyit...

hogy lehet őket akármeddig szidalmazni, akárminek lehordani. A jogállamiságunk alapjait, és elveinket kérdőjelezi meg az, hogy amíg nem csinalnek semmit, addig ugyanolyan emberek és közösség, mint a balassagyarmati tánckör, vagy a műtősfiúk szakszervezete. Lehet hogy szomorú, de nem hinném hogy egy erős alapokony nyugvó demokráciának fel kellene adnia az elveit, azért hogy megvédje magát. Révén ha feladja már el is vesztette önmagát. Éberség tehát, bár nem a fasiszták gyülekeznek.

A "veszélyre" meg annyit. Hogy okulva a rendőri túlkapásokból és ítéletekből egy dolog jutott eszembe... amit asszem vlaami amerikai böcsl fogalmazott meg nálam szebben persze...:

"Ha az állam nem védi meg az ő polgárait, előbb utóbb a polgárok saját kezükbe veszik ezt..."

gravy_t: ezt én sem értem, ld korábbi megjegyzéseket. de ez annyira hülyeség, hogy értelmetlen belebonyolódni. a matek korrepetálásnak legalább minimális esélye van.
gravy_t

Én csak, mint matematikai problémát emlegettem azt, hogy a miép beült a fideszbe.
Mert valaki azt emlegette, hogy az 1:6-hoz az minden hatodik embert jelenti, pedig az minden hetedik.


És az, hogy a fidesz szélsőjobb?

Ez teljesenen alapatalan és buta rágalom.
A fidesz egy nacionalista felhangokat ütő klerikálisbolsevik formáció, köze nincs sem a jobb sem a bal oldalhoz.

Csak itt Mo-on ha valaki kijeleni magáról, hogy ő jobboldali/baloldali/liberális/konzervatív, akkor azt hajlamosak elfogadni, mindenféle kritika nélkül.

Itt van az a Jobbik féle társulás pl.
Annyit lehet róluk tudni, hogy kereszteket állítgatnak, és faszságokat beszélnek, meg gárdát szerveznek.
Ettől még nemlesznek jobboldali párt.
Max szélsőséges. Hülye.
És viszi magával a szellemiségét oda, ahol nem néznek rá útálattal.
Pl. a fideszbe.
Lengetik zászlóikat, beszélnek arról, hogy itten kérem Szentkoronamáriaországaszíttyalovasok meg Keresztényhagyományokszorgosdolgosnépünkgyőznifog, ha végre kizavarjuk a szélsőséges liberális erkölcstelen gomoritákat a szadeszt az országból.

Szal, ha jól megnézed a Fidesz szatelitjét, a KDNP-t, és annak nagyeszű vezetőjét Semjént, akkor nem erőltetett a retorikai kapcsolat a Jobbik és a Fidesz között.
És a Fidesz meg a szatelit nem elválasztható. A KDNP csak egy trükk, nem pedig önálló véleményformáló szervezet.
a klerikálbolsevik a keresztényszocialista (ld. CSU) superlativusa?

Bakonyi Betyár Sanyi

Ja. Meg az Szdsz is kb 10 éve volt utoljára liberális. Az MSZP-t meg ne is emlegessuk, hogy mi. Amorf oligarchiára nehéz politikai csoportot aggatni ha nincsennek kézzelfogható ideológiáik., vagy hihető előadásaik öndefinicióból fakadóan.
visszatérve a szlovákokra, találtam egy idevágó cartman-idézetet:
"the only way to fight hate is with more hate!"
Nem csak a szélsőségeseik erősebbek, hanem a diplomatáik, külügyeseik is. Ez az igazi baj. A magyar diplomácia fogalmam sincs mit csinál kb 120 éve...
Ilyen dolgok csak ott történhetnek, ahol szarul élnek az emberek. Kollektív feszültséglevezetés, ami hosszú távon, szerintem, szart sem ér.
Azt viszont nem értem, hogy a szlovákok miért vannak úgy megszédülve maguktól, hiszen a szláv bandában kétség kívül ők a legalja...Mi, ha "ugrálunk", azt szólóban tesszük. Slota-köcsög meg segget nyal most a cseheknek...hogy van ez?
GGG77 2007.09.24. 15:46:00

Romantikázik :)
"vicces, hogy máskor olyan mélyen nyomjátok a szarba azokat, akik nemzetben gondolkodnak, amennyire csak lehet"

kistestverem.. azokat, akik NELKULUNK gondolkodtank es magyar nemzetben. Es nem azert nyomjuk a szarba, mert nemzetben gondolkodnak, hanem mert HULYEK, mert azt hiszik, hogy mi nem vagyunk magyarok es a magyar nemzet tagjai. Erzed a kulonbseget.. Inkabb arra kene vmi magyarazatot talalni, hogy hogy van az, hogy ez a sok budos kommunista hazaarulo valojaban szereti a hazajat.. nekem ez okoz kongintiv disszonanciat, hamar valami...

Naszta:
a kulhoni magyarok allampolgartalansagat menj es koszond meg szepen az alkotmanybirosagnak, akik nem voltak hajlandoak szet osztani, es ezert a nep ugy dontott, hogyha vagy ilyet vagy semmilyet kozul valaszthat, akkor vagy ilyet nem ad. Kellett volna valos (politikai toltet nelkuli) alternativat szolgaltatni a nepnek, hogy tudjunk segiteni a kulhoni magyarokon. Csak hat melyik ero fog felkarolni egy politikai ertelemben ertektelen ugyet? Egyik sem. Erre rabasztak a kulhoniak sajnos nagyon. Majd megtanuljak ok is, hogy kinek szabad hinni es kinek nem.

Daved: igen azok a rohadt nyugdijasok akik ketszer felepitettek onerobol azt az orszagot, amit romba dontott a jobboldali baromsagok melletti kiallas, azokat illik szidni. Plane, hogy komcsik =) Ocska vagy...
n_a 2007.09.24. 15:24:29

A bal oldalt nem kellene megosztani, nagyon sokan maguktól rohannának a jobb oldalra szavazni ha nem lenne ott Orbán. Aki azt hiszi, hogy az MDF-et azért sztárolják a bal oldalon, hogy most a jobb megosztott legyen, az nagyon téved. Az MDF politikája például mérsékelt és kiszámítható, ami egyszerűen szimpatikus azoknak az embereknek akik eddig kényszerből szavaztak balra.

És végül egy egyszerű ok, hogy miért is a fidesztől várják az elhatárolódást: a radikálisokat mindíg csak a saját oldaluk fékezheti meg.
nem tudom, a nemzeti jelképekhez, szimbólumokhoz való ragaszkodásal mi a franc baj van... ez az USA-tól Anglián át Izraelig, Oroszországig mindenhol benne van a konzervatív retorikában. És csak az '50-es évek szabad népes karikatúráin szocializálódott magyar politkiában ennyire nevetséges.
Modjuk a szabadság földjén még arról folyik a vita, hogy a reggeli imát be lehet-e tiltani.

ettől teljesen független kérdés a szélsőjobb és a határok nem itt vannak, hanem a diszkriminációhoz vagy a tevőleges kirekesztéshez illetve ezek követeléséhez/elutasításához való viszonyulásban.

nem hiszem, hogy egy normámis polgári demokráciában a nemzeti hagyományokhoz, szimbólumokhoz való kötődés elégséges bizonyítéka lenne a szélsőjobboldaliságnak, vagy hogy egyáltalán megkérdőjelezhető jog lenne.

de mint tudjuk, azt, hogy ki a liberális, a liberálisok definiálják, azt, hogy ki a szélsőjobboldali - na azt is a liberálisok definiálják.

kérdezze már meg valaki a náciktól, hogy Schmidt Máriát vagy Orbán közéjük tartozónak tartják-e? Holocaust emléknappal és fáklyás felvonulással?

segítek: www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=7&HirID=596

trev.

Lemaradt... :)

Valamit félreértettél. Én téged nem neveztelek liberálisnak, mivel semmi loberális dolgot nem véltem felfedezni az irásaidban. Az alapján inkább "kormányoldalhoz húzó lenne" vagy lakáj... de azt ideológiával nem tudom belőni.

A lierálisokat alapvetően csípem... de tisztában vagyok azzal hogy az SZDSZ nem az, ennyi erről a témáról.

Ölbe tett kézzel kell e várni a nácik gyülekezését? Nos, nem. De elvárható, hogy különbséget tudj tenni elkeseredett tömeg, radikális érzületű ember, fasiszta, valamint náci közt. Ezek ugyanis egymással nem helyettesíthető fogalmak.
Csak a köztársasági elnökünkhöz hasonlóan annyit tudok mondani e téren, hogy legalább olyan veszélyes a kavarás, és az ezzel való riogatás, mint maga a "gyülekezés" ha valós.
Emellett, mint irtam, a cselekvés nem boríthatja fel annak a rendnek az elvi értékeit amit meg akarunk védelmezni.
Alapok.

Következő alap. Igen, hagyományok tűnnek el, és újá is születhetnek. Mint ahogy a rég kihaltnak hitt germán őskultusz is feléledt skandináviában. Ezek szerintem jók, színesítik a világot. Pluralistábbá teszi ha ugy tetszik. A magyar kultúra pedig semmivel se m alsóbbrendű ezeknél. A magáratalálás pedig örvendetes és államérdek. Ha azonban valaki ki akarja halasztani,ezt és a hatalomból kiindulva támadja valamilyen kissebbség védelmére hivatkozva, akkor teljesen logikusan azt éri el hogy őt magát nem tartják elfogadhatónak, a kivételezett kissebbséget meg utálják, a csoport pedig ha kellően életerős de nem kellően bölcs, akkor radikalizálódik. Ettől még nem lesz náci.

Hogy megértessem a gondom:
Az hogy ha azt válaszolom hogy "A te k**** anyád, és dugd fel a billentyűzeted a seggedbe." Az még eredendően nem épp náci közlendő ara való kísérletként mengele után szabadon, hogy vajh, billentyűzettel a seggedben kellően fájdalmasan de átélheted nyolcadik szentégként a "kapcsolat a számítógéppel" élményét. Hanem egy türelmét vesztett, radikális megoldáshoz forduló válasz az inzultálásra.

Remélem felfogható. :)

"Modjuk a szabadság földjén még arról folyik a vita, hogy a reggeli imát be lehet-e tiltani. " >> Modjuk a szabadság földjén még arról folyik a vita, hogy a reggeli imát be lehet-e tiltani AZ ISKOLÁKBAN.
Segítsen valaki!
Régen itt rá tudtam keresni egy szóra a szerkesztés/keresés (ezen a lapon) funkcióval. Most megtagad, valami 57-es hibát jelezve. Ki tudja, hogy mi az, miért van ez?
Összességében örülni kéne ennek a hacacárénak. Vannak olyan népek, akiket csak egy szép, jól definiálható külső ellenség tud úgy-ahogy összehozni. (nem mondom meg ki a másik) HÁt tessék. Mikor volt utoljára, hogy bármiről is ugyanazt mondta a mszp és a fidesz? Ma még csak hasonlót nyilatkozik Göncz K. és Németh Zs, de hát ez csak a kezdete egy csodás harmónikus belpolitizálásnak This is the beginning of a ...

Bár az új kor hajnalán még egyéni rossz beidegződésem okán, neház megállni, hogy ne emlékezzek arra, amikor OV egyedül hozta fel a témát, kapott is a pofájára.
Hat, az a helyzet, hogy szerintem (sajnos) arrol, hogy ezt a debil torvenyt a szlovak parlament elfogadta, nagyreszben a szlovakiai Magyar Koalicio Partja is tehet. Ok jottek elo par honappal ezelott kizarolag populista szandekkal a Szlovak-Magyar megbekelesrol, meg, hogy a szlovakok kerjenek bocsanatot a Benes-dekretumok miatt... Az a helyzet, hogy a II. VH utan MO a vesztes orszagok koze tartozott, es, hat, ugye "Jaj, a legyozotteknek!" elve alapjan oda is baszarintottak a magyaroknak ugy kollektive, pl. a benesi dekretumokkal is a felvidekieknek. Ez szomoru, nagyon, sokan megszivtak akkor, de a helyzet az, hogy megha ervenyben is vannak ezek a dekretumok meg a mai napig is, a szlovak torvenyhozasban mar reg nem hasznaljak oket, sot, ki is lehet oket jatszani. Mert azt ugye senki nem varhatja, hogy az attelepitetteket vissza telepitsek, vagy, hogy az 50 ve elkobzott vagyont visszaszolgaltassak. Termeszetesen, manapsag egy "bocsit" el lehet varni akar a szlovak, akar a magyar feltol (mert ugye, ezek az attelepitesek oda-vissza alapon mukodtek, de igy, ahogy ezzel eloallt az MKP ellenzeki part letere meg csak a szovetsegeseivel sem egyeztetett, aztan meg amikor eloterjesztettek a "bocsanatkeresi" dokumentumot, Csaky, az elnok azt nyilatkozta, hogy ok lobbizni a sikerert nem fognak, ezzel az o munkajuk veget ert - erre a szlovakok kidolgoztak az ominozus benesi-dekretumokat megerosito torvenyt, es el is fogadtak. Aztan most lehet nyavajogni. Amugy azt olvastam, meg a szlovak TV-k is bemondtak, hogy magyar kulugyi tarca magahoz rendelte a szlovak nagykovetet.(www.parameter.sk/kulfold-belfold/raportra-hivtak-szlovakia-budapesti-nagykovetet)
Remelem nem serti a hozzaszolas etikajat, ha belinkelek meg ide egy kommentart, mert a temaba vag (a nemregiben elfogadott hatarozatbol egy magyar kivonat):
www.parameter.sk/paravelemeny/hogyan-lehet-szarbol-aranyat-csinalni
ahogyan az egyik ismerősöm mondta: amíg a komcsik lefasisztáznak, a fasiszták lebolsiznak/zsidóznak, addog tudom, hogy jó úton vagyok... ha az egyik elhallgat, akkor van baj.
faxlengeto: " ...... OV egyedül hozta fel a témát, kapott is a pofájára"

Na látod pont ez az, ami megkülönbözteti a politikust a hordószónoktól. OV ötleteléséért a németek se lelkesedtek, mert semmi értelmét nem látták, mert nem fért bele a politikai gazdasági stratégiájukba.
Most ki a bánat hozta föl a témát, mi lett a következménye? Aki ezt a témát fölvetette, annak annyi esze sincs, mint Slotának. A téma fölvetése már most visszaveti a határmenti kulúrális, gazdasági kapcsolatokat, olajat önt a tűzre, ...... Egyébként Bugár ezt lényegében megjósolta, ugyhogy "Hajrá Magyarok" lehet tovább eszetlenkedni.
n_a
Azért mert két szélsőség utál, még nem biztos, hogy jó úton jársz!
;-)
HÁt nem tudom. Én úgy emlékszem, hogy a németek és az osztrákok is évek óta rendszeresen előhozakodnak a dekrétumokkal. Ténykérdés, hogy azok teljességgel tarthatalnok, minden európai normával ellentétesek. Akkor miért kell erről hallgatni, miért kell mindenki más érzékenységét előbbre valónak tekinteni ? OV annyival volt radikálisabb, hogy az EU tagság feltételéül szabta volna, hogy a benesi dekrétumokat helyezzék hatályon kívül. Ha ezt megteszik, ma nincs miről beszélni.

Bakonyi Betyár Sanyi, n_a:

Biztos feltünt, de MA már nincs 5%-os Miép, MA van egy biztos 30% zavazós Fidesz. Ergo a RÉGI 5% elment egy másik MAI partra szavazni.

Tehát a MAI 30% részhalmaza a RÉGI Miép 5%.

Ergo 5%/30% = 1/6.

Ez nem focimeccs vazze'!
dr. Bubocska : A kitelepítés nem oda-vissza ment. Mi kiraktuk a németek egy részét, ők a magyarok egy részét. Szlovák-Magyar relációban "lakosságcsre" volt, ami az itteni szlovákok részéről önkéntes volt. Valahogy ezek kiszámolták hogy 600.000 szlovák nemzetiségű él Magyarországon - hehehe. A nevekből indultak ki. Pl. szlovákos neve volt az egyik nagyszülőmnek is, lévén párszáz éve az ősök onnan jöttek :) Namost invitálták, de ő még a feltételezésen is megsértődött. Viszont nem kényszerítették.
Mér nem ír a Tóta egy "Dögöljön meg mindenki" posztot, aztán azt nyomjuk végtelenítve. Neki se kellene ennyit dolgoznia. Úgyis mindig a zsidóknál kötünk ki. Vagy Orbánnál.
Sztravinszki: mert nem rád méretezem a műsort.

gravy_t (et al): akkor beszéljünk elméletről. elképzelhető tehát szerintetek, hogy a fasiszta érzelmű polgárok szavazata ingyen megszerezheő, illetve támogatásuk megtartható üres pofázással?
Te mondtad : " előhozakonak ", " Ha ezt megteszik, ..."

Más előhozakodni, mint követelni, a történelemben pedig nincs "ha". Tények: A dekrétumok maradtak, a németek a politikai, gazdasági érdekeikel foglakoznak, és nem 60 éves dolgokkal, Bugár Béla jó előre kivetítette a szlovák - magyar válság erősödését.
Szóval, ne foglalkozzon politikával, aki legalább 3 lépést nem lát előre, aki pedig a következő lépést sem látja az nem politikus, nem hazafi, hanem fafejű.
Tóta, ez viszont óriási hiba :)) ahogy a humorérzék hiánya is több más adottság mellett.
TWÁ: persze. Miért, az Mszp-seknek is sikerül megtartani a baloldali szavazókat úgy, hogy határozottan jobboldali értékrendek mentén haladnak
igen? hát 13. havi nyugdíjat osztani az előző ciklus görbéi mellett, az nem vmi rigirózus konzervativizmus. segélyekről nem szólva.
TWA: viszont a mostani döntések sem a klasszikus szociáldemokrácia mintapéldányai. :)
TWÁ: Aprópénz. A füst-láng effektus iskolapéldája. Ennyi koncot akár a fasisztáknak is lehet juttatni - kb hasonló eredményel.
Tóta W. Árpád

"akkor beszéljünk elméletről. elképzelhető tehát szerintetek, hogy a fasiszta érzelmű polgárok szavazata ingyen megszerezheő, illetve támogatásuk megtartható üres pofázással? "

Nem éri megvenni a szavazatukat, mer tul kevesen vannak. :)
Na látod Árpi!

Már két jó cikk, minden egyház- és keresztény-ellenesség nélkül! Tudsz te ha akarsz! :-)))

Nézzetek a térképre, és ott a települések neveire Szlovákiában!
(Persze magyar kiadású térképre! :-) )
Persze, hogy van mitől félniük. (Ha ma nem is reálisan. Hiszen határkorrekcióról szó nem lehet.)
Ülnek egy lopott országban. Mekkora lenne Szlovákia a tőlünk elcsatolt rész nélkül?

De irracionális a félelmük, mint írtam, mert ezt már megkapták. Ásó, kapa, nagyharang.
Ma már csak az idiotizmus miatt kell a "magyar kártya". Ez ott még balkán, csak kicsit följebb. Ott a politikai hatalomhoz még az ilyen non-EU konform nacionalista szarság kell, meg a tömegek heccelése. Addig sem vesznek észre mást. Pl., hogy balfaszok vezetik az országukat, meg kilopják a szemüket.
Tiszta figyelemelterelő demagógia!!!
(Na, nem kell messzire mennünk, ami hisztéria itt Magyar Gárda ürügyén folyt... Az is elterelés. Pedig pl. most dől el, hogy az eg.ügyi milliárdok hová vándorolnak, mely zsebekbe, és hogy, a kisembernek lesz-e hová mennie - egy több biztosítós, - de ugyanúgy felosztott, versenymentes! - rendszerben. Vagy eljő újra a piócás emberek és füvesasszonyok kora!)

"gravy_t (et al): akkor beszéljünk elméletről. elképzelhető tehát szerintetek, hogy a fasiszta érzelmű polgárok szavazata ingyen megszerezheő, illetve támogatásuk megtartható üres pofázással?"

et al reszekent: ha az, ha nem hoz fasiszta torvenyeket mar ures pofazas, akkor azt gondolom igen. Aki emiatt morzsolodna le, asszem amugy sem szavazna ra. (Sztem ez meg a Jobbik tamogatoinak is reszhalmaza csak)
Hogy konkretizaljuk: a Fidesz meg szeretne nyerni a valasztasokat, ezert szelre is jatszik. Mivel kecsegteti a szelt a szavazatert, aminek kormanyra kerulesekor torteno elmaradasa a szavazok lemorzsolodasat maga utan vono kiabrandultsaghoz vezetne?
Mitol kell felni konkretan?
Naszta,

Nagy az arcod, pedig a
Fidesz=30%
Miep=5%
felirasbol nem igazan az jon le, hogy mai Fidesz, regi miep. Ettol meg, ha tenyleg ugy ertetted, akkor legyel boldog vele, hogy ez minden hatodikat jelent, gratulalok:)


De lepjunk tul ezen, inkabb kerdeznek:
"Biztos feltünt, de MA már nincs 5%-os Miép, MA van egy biztos 30% zavazós Fidesz. Ergo a RÉGI 5% elment egy másik MAI partra szavazni."

A bizonytalanok/nem szavazok hany szazalekot adnak? Azaz honnan tudjuk, hogy az az 5% szavaz egyaltalan?
volkov: nem tudom, innentől jóslás. van néhány liberális flagship ügy (melegek, fű, szekularizáció), ezekhez nyilván nem nyúlhat, mert azonnal lepattannak az árpádcsávók. médiapolitika? szabadságjogok? nyilván nem hoznának zsidótörvényeket.

de van egy informális szféra is: a Hedvig-ügy pl ide tartozik. bekasztlizzuk-e a szkinhedet, aki egyébként állandó vendég a naggyűlésünkön, csak azért, mert jól megvert egy magyar (zsidó/néger/komonista) ribancot?

mindenesetre én azt kétlem, hogy szóvirágokkal választói csoportokat meg lehet nyerni. tehát aki valakikhez beszél, az őket képviselni akarja.
volkov, én a százalékolásba nem mennék bele, van pl még egy 1-2%-os jobbik is, meg egy fingnyi kdnp. de azér a hülyét ne játsszuk. a fidesz körül bőven előfordulnak, akikről beszélünk, a prmitív, zsidózós, ostoba véglények, a sodikák, a csonttollúak, a lánchídrádiók. ezek egy része a polgári körökkel került a családba, amiért is külön grats.
Egyike vagyok annak a néhány balfasznak, akit - pechjére - tankkal Szlovákiába vezényeltek 68-ban. (Az akkor kiosztott dögcédulámat ma is a nyakamban viselem.) Hozzánk hasonló balfaszokat tartottam sakkban a Kalasnyikovommal a Nové Zámky-i (persze Érsekújvár, a mindjárt felhorkanó táltosok kedvéért) vasútállomáson. No meg járőröztem a sinek mentén, nem tettek-e le aknát a tótok. Nem tettek, ha csak azt a néhány kupacot nem számítom, amit a pályamunkások a talpfákra szartak. Az egész bagázs beszarva beherovkát szürcsölt a forgalmisták pihenőjében. (Érdekes lenne tudni, hol dekkolt ez a pöcs Slota akkor?) Szóval, aki tankokat emleget, akár viccesen is, az menjen az anyjába... Szívós munka kellene, de azt persze nem szeretjük, meg nem kellene olyan hülyéknek lennünk, hogy mindenki ujjal mutogasson ránk, és legkivált nem kellene Hedviget is aljas módon belerángatni a paprikajancsi meg a szőlész egymás közti heveny utálkozásába. Az egésznek az a lényege, hogy ha valamit tenni akarunk a határon kívüli véreinkért, akkor itthon sürgősen el kell zavarni ezt a sok baromarcút, akiket egyesek finomkodva politikai elitnek neveznek. Végül eszembe jut Mórócza elhárító alezredes (nemrég halt meg nyolcvan valahány évesen, Lenin nyugosztalja...) kérdése az érsekújvári vasútállomás peronján: "Őrmester elvtárs, tud maga szlovákul? Már csak a neve miatt kérdezem..." "Jelentem, tudok, egy mondatot, amit a vasutasoktól tanultam!" "Mi az?" "Vilisnye prdel..." "Mit jelent?" "Nyald ki a seggem! - már bocsánat..." Na, majd ha nem ezen a szinten leszünk mindnyájan, akkor normalizálódhat a helyzet...
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.24. 17:07:21

"elképzelhető tehát szerintetek, hogy a fasiszta érzelmű polgárok szavazata ingyen megszerezheő, illetve támogatásuk megtartható üres pofázással?"

elképzelhető, amíg ezek a szavazók nincsenek túl sokan. amíg az adott párt szavazóinak csak pár százalékát teszik ki, szerintem frázisok pufogtatásával és látszatintézkedésekkel ki lehet békíteni őket. egy párt csak akkor tud tényleg radikalizálódni, ha a tagjai közt nagy számban megjelennek az ilyen emberek. ez viszont nem áll fenn a fidesz kapcsán.

azért ne érts félre, én szívesebben látnék a "jobb oldalon" két külön pártot a jelenlegi egy helyett, de most nem ez a téma.
gravy_t az a gond, hogy aza pár százalék olyannyira hangos, hogy meggyőzi a többieket a saját igazáról.
Menj el falura, és meghallod a nép hangját.

A Vittnermari ahhozképest kisovodás csúfolódó, ami bácskai meg baranai aprófalvakban megy.

Mindegy, hogy szerb vagy cigány, Orbán népévé lett mindahány, és a [i]magyar[/i] igazságért rikácsol, pedig abból már kaptak a szüleik...
Kopasz Mercis:
biztis vagy te ebben? vannak, sokan, akik nem akarnak senkit kirekeszteni, mégis egy kalap alá veszik őket a sok idiótával, mert ugye azokat lehet a legjobban mutogatni a tévében
legjobb példa erre a magyar gárda, amit már mindenkinek le kellett köpni meg el kellett tőle határolódni, de én azért szeretném megtudni, miért
tudom, a rossz emlékek, meg biztos alapból rosszak, de ennek ellenére még nem csináltak semmit, ami törvényellenes lett volna vagy ártott volna bárkinek
oda kell rájuk figyelni, ha meg tényleg csak hadisírt ápolnak meg gyakorlatoznak, akkor miért ne, ha bántanak valakit, el kell őket ítélni, mint köztörvényest
de ezt, hogy csuklóból meg kell vádolni azzal mindenkit, hogy kirekeszt, ez nem tetszik
Arpi,

"volkov, én a százalékolásba nem mennék bele, van pl még egy 1-2%-os...."

persze ebben igazad van, nem a hulyet akartam jatszani, csak jeleztem, hogy nem lehet csak ugy naivan osszeadogatni a szazalekokat.

"bekasztlizzuk-e a szkinhedet, aki egyébként állandó vendég a naggyűlésünkön, csak azért, mert jól megvert egy magyar (zsidó/néger/komonista) ribancot?"
ha valaki "mert allando vendeg a naggyulesen" alapon kulonleges elbanasban reszesul, es nem vonatkozik ra a torveny az nyilvan szar.
Egyelore nem latok a Fidesznel ilyenre utalo jeleket.
Egyebkent ehhez a birosag es a rendorseg fuggetlensegenek eldobasa kellene, azt meg inkabb ne tegyuk fel.

"tehát aki valakikhez beszél, az őket képviselni akarja."
az en - lehet, hogy naiv elkepzelesem - az, hogy a szele is megtarthato szoviragokkal + az ideologiatol fuggetlen kerdesekbeli jo kormanyzati munkaval - de talan te tudod legjobban: az, hogy az, hogy a korm. munka jonak is latszodjek megint minimum felereszt szoviragokon mulik- ugyhogy ne becsuljuk le a "flower powert":). Mar irtam, a szelevel kapcsolatos szoviragokon viszont nagyon nem mehet tul, mert sokkal tobbet bukik a masik felen.
Mindegy, asszem ezugyben mar koroket megyunk.

a fidesznél én sem látok ilyet (torgyánt kivéve :), hanem ficónál ugye igen. tehát ha államtitkári rangban szkinhedvezérek lehetnek, akkor a bajtársaik elkanászodnak.
Tóta w. Árpád

Szerinted komolyan a KDNP, Jobbik és Miépes népektől kell tartani? Ez az ország legfőbb gondja? Az okozza a belpolitikai válságot hogy az árpád-zászlót valaki használja?
Szerinted visszahoznák a zsidótörvényeket és ennek széles támogatottsága is lehet?

index.hu/politika/kulfold/slt0924/

Egy újabb kis szösszenet a post margójára. Ennek a Slotának teljesen elment az esze.
Bakonyi Betyár Sanyi 2007.09.24. 18:49:32

értem mit mondasz, de amíg a párttagság a régi, addig úgysem fog semmi változni, mert azok választják meg a párt vezetőit. sajnos most egyik pártnak sincs markáns, kidolgozott, jól ismert irányvonala, ideológiája, programja. szerintem a fidesz sem jó irányba halad, de az én tanácsomat úgysem fogják kikérni.

a fentebbi gondolatmenet meg twá kérdésére született, hogy _elméleti síkon_ meg lehet-e a radikálisabb szavazókat tartani csak dumával. a válaszom továbbra is igen.

ott vannak pl. a nyugdíjasok: szerinted nem látják, hogy a kormány az ő gyerekeik-unokáik életét teszi tönkre? és mégis rá szavaznak, mert ferinek jó a beszélőkéje. elvették tőlük a 13. havi nyugdíjat, de ez sem rendítette meg őket.
Tele van a tököm, Árpikám, hogy már megint a Fideszt kelljen védenem.

Semmi kedvem hozzá. Orbánnak különben jó taktikái vannak a vele közösködők kicsinálására, a szélsőjobb sem úszná meg:)))

A riogatásból meg szerintem mindenkinek elege van. Bár lehet, hogy vannak nótórius rettegők, de egy idő után már ők is kielégülnek. Le is csökkent a politikai szellemirtó hadműveletek miatt a thrillerek nézettsége:)))
gravy_t az egy urbán legenda, hogy a nyuggerek a aszocikra szavaznak, és hogy a 13. havi nyugdíj miatt.

Ez egyszerűen nem igaz.

A városi nyuggerek lehet, de a falusi nyugger szemét nem lehet kiszúrni holmi 13. havi lével!
(magyarul olyan buta, hogy azt is elfelejtette, hogy kitől kapta -és ez nem vicc-)
nem óhajtok riogatni, de nem árt a külföldi tanulságokat hasznosítani.
plédául slotát elnézve talán ráébred néhány vadmagyar, h mennyire buta és visszataszító sovinisztának lenni.
Bakonyi Betyár Sanyi 2007.09.24. 19:14:16

gondolom, te falun élsz már jó ideje, ezért ismered olyan jól az ott élőket.

a 13. havit példának hoztam fel, hogy hogyan lehet látszatintézkedésekkel szavazókat szerezni és megtartani. vagy említhetném az áfa csökkentését is 2006 elején.
Hát arra sose fog rájönni sztem. Az a soviniszták alap tulajdonsága. Mellékesen az "mindkét" oldalon van, csak más jelképpel takarózik.
Egyébként szerintem hogy ilyen mértékben vannak akik "zsidóznak" vagy egyéb hasonlóan hasznos elfoglaltságot űznek az részben azért van mert valami elég komolyan el van bacva ennek előadásmódjában, tanításában, és egyáltalán a két vh közti idő feldolgozásában... a vhkról nem is beszélve.
a nyugdíjemelés _nem_ látszatintézkedés!
Akkor miért nem ír Slotról bõvebben ez így csak ilyen libsi paskoló jól megmondtad nekik.Ha a sovotozmust akarja szemlélteni, kötőibb megfogalmazások kellenek...
ebből nem sokat ért meg a magyar nemzet
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.24. 19:15:22

én értem, hogy csupán jótékony céllal akarsz riogatni, de értd meg, hogy teljesen fölösleges. sokminden rosszat el lehet mondani a magyar emberről, de az igazi szélsőségeket sosem támogatta, és nem is fogja nagy tömegekben.

hamár van ez a szlovákos téma, inkább arra kéne koncentrálni teljes erőbedobásokkal, és nem mindenféle utalásokkal meg áthallásokkal operálni. így ugyanis kb. a huszadik hozzászólástól már megint csak az orbánozás-gyurcsányozás megy.
a sovinizmus keménységeiről
Jó éjt kedves gazdám:)))Lasabban azzal a hévvel, nem kéne ennyire gyülölnie bennünket:)))A sovonizmus ellen tenni jó dolog de tegyen is ne csak filozofáljon!!!
„Először is a többség azt se tudja eszik e vagy isszák az árpád sávos zászlót. Amit valaki többségnek beállít még nem az.”

2. Nem tudhatod. A többség olyan fogalom, amit mindig értelmezési kritériumai definiálnak. Pl. az emberek békében akarnak élni. Ez is többség. 1. Valóban nem tudják. Ha tudnák, nem lenne felháborító a használata. A többit kifejtettem. ;-)

„A többség nincs tájékoztatva , megvezetve van.”

Ez még Hitlernek sem sikerült. Pedig ő ügyes fiú volt ezen a téren. Fenti kijelentésedet viszont nem tudom megvitatni ideológiai beállítottságtól függetlenül, mint ahogy te sem tudod velem. Manapság nyilván egy háborgó kisebbség meg van vezetve, aminek hírértéke van.

„Másodszor, tán megemlíteném, hogy a nyilasoknál is "visszanyúlás volt" a régmúltba, ergo előttük is használnia kellett valakinek és markánsan.”

Lényegtelen. Az információk feltűnősége az asszociációk kialakításakor ezt nem veszi figyelembe. Kár volt erre hivatkozni.

„Remek előzmény hogy az a sáv a címerünk része és kvázi az összes királyunk címerének/lobogójának része. Úgy tudom az Anjou lobogóban is ott figyel, meg a hunyadi holló sem egyedül árválkodott. De ehhez már nem a naplóból kellene művelődni.”

Menj ki az utcára, és tedd fel a kérdést az embereknek: hány zászlóban szerepel az árpádsáv? Megkérdezheted azt is, melyik a leghírhedtebb közülük. Asszem, meg fogsz lepődni. :-)

„Ez a történelmi kor pedig olyan hagyományt , képet akármit képvisel, amire szivesen gondolhatunk vissza, minden keserű szájíz nélkül.
Biza, ez olyan kor volt amikor a románokkal és a szerbekkel is közösen harcoltunk valaki más ellen és a magyar kultúrának termékenyítő ereje volt máshol is. NEm pedig kirekesztő.”

Biza, ez olyan kor volt, mi? :-D A jelenlegi történelmi helyzet szempontjából ez mennyire lényeges? Semennyire.
Még egyszer: nem az árpádsáv előfordulási gyakorisága számít, hanem a legcsúnyább emlékezetű feltűnősége. Mellesleg pont ez nem is olyan régen volt, érthető a tiltakozás ellene. (Anjou lobogóra ki a fene emlékszik, ugye…)

„Az hogy a nyilasok hogy használták, még nem ok a jelkép lekezelésére.”

Elvileg valóban nem, gyakorlatilag azonban igen, lásd fent. ;-)

„Azért mert egy kifacsart kor primitívjei hatalomba kerültek és felhasználták az egy dolog.”

Csak halkan jegyzem meg, hogy most is e „kifacsart kor” (végülis bármelyik korra rá lehet ezt húzni) primitívjei használják. ;-)

„"Ha az állam nem védi meg az ő polgárait, előbb utóbb a polgárok saját kezükbe veszik ezt..."”

Hát ja, ebben a feszült háborús légkörben az ember ki sem meri tenni a lábát az óvóhelyről, nemdebár? Mégis mi ellen védekezik a gárda? :-DDD

„Valamit félreértettél. Én téged nem neveztelek liberálisnak, mivel semmi loberális dolgot nem véltem felfedezni az irásaidban. Az alapján inkább "kormányoldalhoz húzó lenne" vagy lakáj...”

:-DDD Ez aranyos volt.

„Ölbe tett kézzel kell e várni a nácik gyülekezését? Nos, nem. De elvárható, hogy különbséget tudj tenni elkeseredett tömeg, radikális érzületű ember, fasiszta, valamint náci közt.”

Én tudok is, hidd csak el. ;-) És te hogy vagy magad felé ezzel az elvárással?

„Csak a köztársasági elnökünkhöz hasonlóan annyit tudok mondani e téren, hogy legalább olyan veszélyes a kavarás, és az ezzel való riogatás, mint maga a "gyülekezés" ha valós.”

A köztársasági elnököt hagyjuk szerintem, nem az eszéről híres sajnos.

„Ha azonban valaki ki akarja halasztani,ezt és a hatalomból kiindulva támadja valamilyen kissebbség védelmére hivatkozva, akkor teljesen logikusan azt éri el hogy őt magát nem tartják elfogadhatónak, a kivételezett kissebbséget meg utálják, a csoport pedig ha kellően életerős de nem kellően bölcs, akkor radikalizálódik. Ettől még nem lesz náci.”

Miféle kivételezett kisebbségről beszélsz? Egy hagyományt nem kell „kihalasztani”, kimúlik magától, ha eljön az ideje. Persze szükséges, hogy egyes csoportok életben próbálják tartani egy olyan helyzetben például, amikor egy új helyzet bizonytalanságaihoz és elemzési képtelenségéhez e csoportok nem tudnak alkalmazkodni. Kell valamilyen vezérfonal, valamilyen érték, nem baj, ha elavult, csak a miénk legyen. A globalizáció ilyen helyzet, és a „nemzeti érzelmű” jobboldal nem tud vele mit kezdeni (elképzelhetőnek tartom a közeljövőben egy ilyen jobboldali hullám feléledését Európa-szerte, ami viszont nem lesz – nem lehet – tartós). De ilyen lehetett István idejében is: vagy a kereszténység, vagy a pogány hagyományok és pusztulás/beolvadás.
Radikális náci csoportot, amelyik még életerős is manapság én sem nagyon tudok elképzelni, mert nincs érvényesülési esélye hosszútávon. Lokálisan azonban ideiglenesen is zavaró lehet, és ez is kinek hiányzik…?

„Az hogy ha azt válaszolom hogy "A te k**** anyád, és dugd fel a billentyűzeted a seggedbe." Az még eredendően nem épp náci közlendő ara való kísérletként mengele után szabadon, hogy vajh, billentyűzettel a seggedben kellően fájdalmasan de átélheted nyolcadik szentégként a "kapcsolat a számítógéppel" élményét. Hanem egy türelmét vesztett, radikális megoldáshoz forduló válasz az inzultálásra.”

No, hát először is nyugodjál meg szépen, hiszen nem bántott senki. :-) Másodszor, a billentyűzetről semmilyen történelmi jelképet nem tudok kapcsolni, e kijelentésed alapján tehát simán csak bunkó vagy. Harmadszor, de nem utolsósorban, de, ha tudnék ilyet kapcsolni hozzá, ami történetesen náci, akkor bizony, náci volnál. Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Remélem, felfogható. :-)
gravy_t: magáról a témáról írtam már csomót, linkeltem is fent. valamint minden újság megglosszázta a maga módján.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.24. 19:27:01

elméletileg nem, a gyakorlatban viszont igen, mert az értékét igen hamar elvesztette. meg régebben volt egy egyszeri juttatás is, amit úgy adtak be a népnek, hogy az rendszeres lesz, stb.

de igaz, vannak ennél tipikusabb látszatintézkedések is.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.24. 19:35:37

jó, azért remélem, nem ott tartunk, hogy arról kell írnod, amit én mondok!

különben is akármiről írsz, úgyis elolvasom és be(le)szólok :)
Trev

Én bunkó vagyok, ez nem is vita tárgya, te meg műveletlen és ostoba. Műveletlen, mert azzal amit lényegében állítottam vitába nem is szálltál, ergo azt se tudod miről írtam, és mér hoztam fel történelmi példának. Ostoba meg azért vagy, mert ha nem érted, akkor nem kérdezel, hanem okoskodsz, nem utána nézel, hanem reagálsz a fórumra. :)

"
Menj ki az utcára, és tedd fel a kérdést az embereknek: hány zászlóban szerepel az árpádsáv? Megkérdezheted azt is, melyik a leghírhedtebb közülük. Asszem, meg fogsz lepődni. :-)"

Tájékoztatás és érdek kérdése. :) Mint már írtam is fentebb szerintem elégszer. HA kellő okos, a "kútfő" azt mondaná párszor hogy valójában az ég lila, csak az ipari forradalom füstgáza tette kékké majd szürkévé, akkor hamarosan tény lenne ez is mint más hasonló témában. :)

A nyilas probléma kezelése pedig igen beteg. Hadd világítsam meg más megközelítésből:
Nem azért tettem le az eredendő bűn keresztényi terhét Ádám és Káin után, hogy most megkapjam Hitler és Szálasi után a náci eredendő bűnt a holokausztért meg a többiért. És ebben az sem vigasztal, hogy a többi magyar mellett, a németekkel is osztozhatok benne.
Sőt, nem kívánok messiásokat sem, akik megváltanak belőle, legyenek akár mszpsek akár szdszesek azok a megváltók. :)

Javaslatom e témában az, hogy értessék meg a néppel, a holokauszt magyar vonatkozásának fő gondja az hogy sajat magunkat irtottuk. Révén a izraelita nemzetiségű, származású magyar is magyar. Magyar állampolgár. Ha ez nemlenne elég, ember is. Talán ez érthetőbb lenne, és kevéssé elhatároló, ami ugye mint megtanulható eleve gond. :)

Azonkívül ha valami eszedbe jut róla, az nem feltétlenül a valóság, hanem a saját tájékozottságod fokmérője is lehet. De ezt kár magyaráznom, mert eddig az előbbiekben se jutottál el. :)

"Miféle kivételezett kisebbségről beszélsz? Egy hagyományt nem kell „kihalasztani”, kimúlik magától, ha eljön az ideje. Persze szükséges, hogy egyes csoportok életben próbálják tartani egy olyan helyzetben például, amikor egy új helyzet bizonytalanságaihoz és elemzési képtelenségéhez e csoportok nem tudnak alkalmazkodni. Kell valamilyen vezérfonal, valamilyen érték, nem baj, ha elavult, csak a miénk legyen. A globalizáció ilyen helyzet, és a „nemzeti érzelmű” jobboldal nem tud vele mit kezdeni (elképzelhetőnek tartom a közeljövőben egy ilyen jobboldali hullám feléledését Európa-szerte, ami viszont nem lesz – nem lehet – tartós). De ilyen lehetett István idejében is: vagy a kereszténység, vagy a pogány hagyományok és pusztulás/beolvadás.
Radikális náci csoportot, amelyik még életerős is manapság én sem nagyon tudok elképzelni, mert nincs érvényesülési esélye hosszútávon. Lokálisan azonban ideiglenesen is zavaró lehet, és ez is kinek hiányzik…?"

Ez ékes bizonyítéka mindannak amit állítottam. A hagyományok újáéledésének folyamata és annak mozgatórugói jo néhány frappán könyvben ki vannak fejtve, s az is, miért történik mindez. Nézz utána azt javaslom, rádfér.

Mellékesen nemrégiben olvastam a "A modern Japán" című könyvet, aminek azért van tán jogosultsága itt megemlíteni, mert pont olyan nemzet gondját taglalja, ami bizonyos téren erősen emlékeztet miránk. Gondolok itt a háborús vereségre és megbélyegzésre.
Nos ebben a műben leírt társadalmi gondok, s az 50-es évek beli "radikális hullám" erősen emlékeztet a miénkre. Ott okként a demokrácia illuziójában való mély csalódás, és a gazdasági problémák/lecsúszás valamint az identitásválság jelentették a gondot. LEgalábbis most, modern szemmel nézve.
Nem várom el hogy elsőre felfogd, de remélem ki tudod venni a könyvet a könyvtárból. Ian Buruma írta.

A köztársasági elnökünk jelen pillanatban szerintem igen stílusos és higgadt személyiség aki következetesen képviseli az általa vallott értékrendet, és semmilyen módon nem hagyja magát terelni. Rendkívüli módon tisztelem ezért, pedig fél éve még nem igazán kedveltem.
Az hogy nem érted amit mond, nem az ő szellemi képességeit, hanem a tiédet minősíti elsősorban. :)

Magam felé az elvárással kifejezetten jól állok, ezért igyekszem több forrásból tájékozódni, megkérdeni, sőt saját fejem után menve még művelődni is, hogy ha találkozok egy fogalommal vagy jelenséggel ne tudjanak etetni. Neked is ezt javaslom.

"Csak halkan jegyzem meg, hogy most is e „kifacsart kor” (végülis bármelyik korra rá lehet ezt húzni) primitívjei használják. ;-)"

Ezzel részben egyetértek. Mármint hogy ez kifacsart kor. Szerintem nem ért véget a 1919 utáni kor errefelé. Nem csak itt, romániában és szlovákiában sem ha a környékről beszélünk. Egészen pontosan a 1912-es kor nem ért véget ha engem kérdenek hogy meg kelljen jelölni egy dátumot és eseményt.

Másrészt a szobám falát díszíti eme lobogó együtt békésen más történelmi zászló mellett, emiatt nem tartom magam primitivnek. :)
"(Anjou lobogóra ki a fene emlékszik, ugye…)"
Én emlékszem. :)

Remélem nem okoz gondot az írásom helyes értelmezése. Ha igen, szívesen segítek. :)
Megmondom.
Semmi következtetést nem lehet levonni magunkra /magyarok/ nézve abból, hogy egy lelkiismeretfurdalásos skizoid történelmű nemzet /szlovák, román,stb./ milyen majmokat termel ki és hova ülteti őket.

A történelem nem matek, sőt, még nem is logikus.

Ettől persze egyrészt a zannyukat a magyarbasztatás miatt, másrészt rengeteg überjófej van szlovákból, románból, szerbből, stb. Ezt azért ne felejtsük el, mielőtt itt megin' kitelepítősdi hangulat lenne.

De itt a zsebnáciknak annyira kevés az eszük, hogy nincs mitől fosni parlamentáris szinten. Az utca más kérdés.

Ott is vannak fasz politikusok, azok kavarják.
Ui:

"Hát ja, ebben a feszült háborús légkörben az ember ki sem meri tenni a lábát az óvóhelyről, nemdebár? Mégis mi ellen védekezik a gárda? :-DDD"

Igen. Ráhibáztál. Két órája kérdezte meg tőlem egy ismerősöm fel merjen e menni pestre lessz e majd valami 23.-án. Mondom lehetséges, hisz mindkét fél kötődik a dátumokhoz, és mindkettőnek jól jön. :)
Ebben teljesen egyetértettünk. :)

A másik kérdés a támában, ha védekezik a gárda, vajh mi ellen? Nyilvánvaló. Az erőszakmonopólium ellen. Ha a kormány érdekében mindenféle jelöletlen rendőrök megrugdoshatnak békés járókelőket (is) de akár tüntetőket vagy hőbörgőket, és az azonosítás és a felelősök megbüntetése elmarad.
Akkor egy gárda logikus és hatékony válasz l
lehet erre.

Maximum lesz aki nem ért egyet vele, és tőlük jobban fél, mint a rendőröktől. Ez már egyéni érzésekre van bízva.
Re: árpádsávozás

Azt egyébként tudtátok, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal - nem titkoltan - egy nyilas közig. szerv? :D Asztafaszta:

www.nbh.hu/index.htm

burt lancester 2007.09.24. 20:21:02

az mááás! nem tudtad?
Ejnye, Kristl cimbora, engem illetően is nagyon távol jársz az igazságtól (a műveletlenséget még csak-csak bevállalnám, na de az ostobaságot, háát, ez legalábbis erősen megmosolyogtat engem, pláne a te szádból :-)))). Számítottam a részedről valami hasonlóra (+ önigazolásértékű irodalomrahivatkozás, a másik - jelen esetben én - műveletlennek, ostobának titulálása stb.), és személyes benyomásom az, hogy kiforratlan, éretlen a véleményed, ami nem kizárólagos jelenség sajnos e zavaros (:-DDD) időkben, és az események összekapcsolási és értelmezési nehézsége, valamint hibás asszociációk életrehívása tisztán látszik benne. Ezért megkíméllek tőle, hogy szintén irodalmakat ajánljak neked, úgyis félreértelmeznéd. Ne szívd mellre, cimbora. :-)) Részemről lezárva, nem nagyon szoktam vitázni olyanokkal, akik nem értik, amit mondok. :-)
Hát régen olvastam ennyi marhaságot.

Teljes a tudatlanság Benes ügyben.Úgy vitatkozunk erről a kérdésről,hogy a hozzászólók
99%-nak fogalma sincs,hogyan gondolkodnak erről a csehek és a szlovákok.
Van egy rossz hirem,nem fogjuk egyhamar megérteni,mert egy lényeges dolog hiányzik hozzá.
A nemzeti öntudat.
A Benes dekrétumot a komcsik sem bántották.Ez nem szélsőjobb,pláne nem náci kérdés szlovákiában.Ezt magyar fejjel/gondolkodással/
nem fogják sokan megérteni egyhamar.
Egy másik lényeges kérdés,amiről GGG77 15:46:00 irt.Jó példa Trianon.
Szerintem Göncz ,de az EU is hiába ugrálna ebben a kérdésben.Az EU komolyan nem is fog,mert ott értik a lényeget,esetleg lesz egy
ejnye-bejnye.
A szlovákok inkább kilépnek az EU-ból,de erröl nem fognak lemondani,bárki lesz hatalmon.Az aki a dekrétum ellen kampányolna,biztos bukás.
"nem óhajtok riogatni, de nem árt a külföldi tanulságokat hasznosítani.
plédául slotát elnézve talán ráébred néhány vadmagyar, h mennyire buta és visszataszító sovinisztának lenni."

Valóban úgy gondolod, hogy a vadmagyar soviniszták ezt elolvassák, kardukba dőlnek, és azt mondják: hát, igen. De nagy egy marha is voltam eddig. De ez az Árpi most megmondta a frankót és megvilágosultam. Halleluja:)))
Trev.

Nem vagyok "cimbora". :)
Véleményem petig ugy vélem elég kiforrott. Egyébként érvet nem láttam tőled. Ennyit gondolom zárszóban elég is. :)

Bár mivel hozzátehetném hogy én is számítottam hasonló kedélyes érvnélküli szólamra, ezért hozzá is teszem. :)
Ennek elenére a könyvet olvasd el, ártani nem árthat.
Nem konkrétan erre az írásra gondoltam, hanem a Slota-jelenségre. Tévébenis látható szerencsére, mert azt már tudom, hogy a jobbikosok például nem tudnak írni-olvasni.
Természetesen pedig és nem petig, és így tovább. :)
Az írás érdekes gondolatot feszeget. A lényege annyi, hogy ha valaki a saját szavazótáborába óhajtja sorozni a szélsőségeseket (választásnyerési célból), akkor a választások megnyerése utánra azoknak be is kell ígérni valamit (ha jól emlékszem, Torgyán miniszter lett, megkapta a fődet completto grosso, jól szét is csapott a hozzáértő, komcsibérenc, zöldbáró mezőgazdák meg a nagyüzemek közt). Fico beígért, nyert, van is ficánkolás mostanában. Kies hazánkban a beígérés első lépése az el nem határolódás, konkrét elhatárolódás esetén fuccs a szavazatoknak.

Felhívnám a figyelmet arra, hogy a szélsőséges kifejezés nem fasisztát jelent, hanem szélsőségest. A szélsőséges kirekeszt. Nem gyilkol, nem lövöldöz, csak kirekeszt, hatalomhoz jutván sima jogi eszközökkel és ehhez még tojást (sörösüveget, kockakövet, stb.) se kell dobálnia. Ficoék most éppen kirekesztettek (semmi atrocitás, csak a nekik járó jogaikból a kitelepített magyarokat), mégis utáljuk őket, mint a kukoricagölödint, sőt a hozzászólásokat olvasgatván, visszacsapási öttletből sincs hiány. Nemde, tisztelt fórumtársak? Szélsőséges Magyarországon nagyon sok van (a gárda ennek csak egy nagyon pici, látható része, ismerek ám a látens szélsőségesek közül elég sokat), de jelenleg nem csinálnak semmit, viszont ha hatalomhoz jutnak, akkor ki fognak rekeszteni. A nekik nem tetszőket (c., b., zs.) fogják kirekeszteni, méghozzá lehetőleg mind egy szálig. Sima jogi eszközökkel. Torgyán se verekedett soha.

Göncz Kinga. Hát nem üzent hadat, mint Bárdossy az Egyesült Államoknak, pedig azt kellett volna, utóbbival is milyen jól jártunk annó! Az viszont érdekes, hogy a szlovákok néhány potentátja (nem kis beosztásban) elkezdett újból foglalkozni a Malina üggyel, méghozzá Hedviget illetően pozitív fejleményekkel. Bizonyára a nagy, böcsületes, szlovák lelkük háborodott fel a szegény magyar lány elleni irányított nyomozáson. Vagy tán lehetett más oka is? Hirtelen arra gondoltam, hogy mindketten EU tagok vagyunk, ott, Brüsszelben meg vannak jogvédők is. Ügyes diplomácia kérdése az egész. Hessegessem el a gondolatot?

Az árpádsávról hiába is írnék bármit. A támogatói kéthetes fejbeverő tanfolyam alatt sem tudnák magukévá tenni azt a gondolatot, hogy vannak Magyarországon olyanok, akiket egy igen-igen hasonló zászló védelmében fosztottak meg ettől-attól, és ahhoz képest bizony Jan Slota teljes életműve operett Börzsönyszilváson, díszlet nélkül. Őket nem fenyegeti (úgy könnyű), nekik nem ijesztő (nyilván csak véletlen, hogy a zászlóboltban nem volt "Cum deo pro patria et libertate" feliratú, sávos meg volt) akkor meg más hülyék mit hőbörögnek miatta, nemigaz?
RE: gravy_t 2007.09.24. 20:27:28

Mi más? nem tudtam
Ez akárhogy is nézem, egy árpdásávos zászlóba kapaszkodó turulmadár.
Szerintem nehéz összekeverni egy nyalókával
vakapad.

A hasonló, mint fenn kifejtettem, nem ugyanaz.
Azonkívül akik akkor hasonlóval valakit megfosztottak valamitől nem feltétlen haborodik fel rajta, lehet csak szeretné visszakapni azt amihez valami fűzi.
De ahogy elnézem ezt is hiába lehet magyarázni. :)

Kirekesztésről annyit, hogy tudtommal az utolsó felmérések szerint amit a témában végeztek, az mszp tábora volt a 2. az antiszemita kérdésben a miép után, nem pedig a fidesz. Szélsőségesek pedig most is vannak hatalomban sőt, kirekesztenének. "Potyautasokat" például.
OK, csak tele van a puttonyom, hogy mindegyik oldal a másikat fikázza. Pedig bűzlik rendesen mindkettő. Csak a saját bűzünk tudjuk megszüntetni, hátha közben a másik is rászokik a tisztálkodásra...
burt lancester 2007.09.24. 20:48:24

úgyértem az, hogy ők is használják, az teljesen mááás! érteed ;)
burt lancester:
az egy címerpajzs, Árpád-házi.
A zászlóval meg nem az a baj, hogy Árpád-sáv, hanem hogy nehezen hihető, hogy az Árpád-ház hagyományai miatt lett újra divatos. Hogy mást ne mondjak, kb. minden Árpád-házi uralkodó "idegeneket telepített" Magyarországra, különböző intenzitással, Szt Istvántól Ív Béláig. ;-) Hogy, ugye, a Bánk-bán sztori alapproblémáiról ne beszéljünk... Tehát ha régi hősöket keresnénk, akkor már a nagy horvát hadvezérrel, Zrínyivel is jobban járnánk ;-)... Esetleg valamelyik Hunyadival.

Ezen kívül pedig az inkriminált zászlóhoz HASONLÓ zászlót csak a nyilasok hordtak...

namost ha elővesszük Occam beretváját, akkor gyorsan rájöhetünk, miért pont ennek a zászlónak van szezonja.
Minden más csak gyáva, nyomorúságos köntörfalazás, ugyanis a bakancsos/zászlósok bátrosága, gerincessége csak a bakancsig/zászlüig terjed arra már nem futja, hogy odaálljon, és azt mondja, azért ez a zászló, mert... helyette inkább szánalmas motyogás van a zárpádházról.
Vakapád!
Te is szélsőséges vagy és mindenki,aki a szlovákokat ki akarja rekeszteni a történelemből.
"szélsőséges az,aki kirekeszt.."
Milyen jogon?
Nekik teljesen mást jelent a dekrétum,mint nekünk.
Természetesen én is elitélem a dekrétumot,mivel a nagyszüleim is érinve voltak,de megértem őket is mivel több évet is éltem közöttük.Sok vitám volt erről,napi szinten.
Ha szeretnénk megszüntetni a dekrétumot,teljesen más módon kell a kérdést megközeliteni.Ez egyhamar nem fog menni.
n_a

"Ezen kívül pedig az inkriminált zászlóhoz HASONLÓ zászlót csak a nyilasok hordtak...

namost ha elővesszük Occam beretváját, akkor gyorsan rájöhetünk, miért pont ennek a zászlónak van szezonja.
Minden más csak gyáva, nyomorúságos köntörfalazás, ugyanis a bakancsos/zászlósok bátrosága, gerincessége csak a bakancsig/zászlüig terjed arra már nem futja, hogy odaálljon, és azt mondja, azért ez a zászló, mert... helyette inkább szánalmas motyogás van a zárpádházról."

Nos. Nem. :)
Szimplán csak bizonyos embereket szivesebben meghall valaki, másokat pedig nem.
T. Kristl!

1./ Hát ezt valóban nehéz elmagyarázni.
2./ Sajnos a kirekesztés szavakban és cselekvésekben nyilvánul meg, nem pedig felmérésekben.
3./ Hát ez valóban támadhatatlan érv. A röhej az, hogy még egyet is értek a potyautasok kirekesztésével. Sőt a gyilkosok kirekesztésével is egyetértek (azt azért megjegyezném, hogy a kirekesztés alatt az értendő, ha azért rekesztenek ki valakit mert VALAMILYEN - pl. magyar -, nem pedig azért, amit csinált vagy nem csinált.)
ja. a hiba az én készülékemben van. Ezért lehet, hogy ha Thürmer az ötágú csillagért tüntet, akkor nem a Heineken jut eszembe, hogy ha egy házfalon a jellegzetes SS typot látom, akkor nem az jut eszembe, hogy biztos KISS volt, csak a KI lekopott, és ha egy fordított horogkeresztet látok felfestve a falra, akkor nem az ősi India jut eszembe, hanem az, hogy a primitív nácija még le sem tudja rajzolni...
T. vakapad

A "potyautasok" egy

3.Része is szimplán "valamilyen" nem feltétlenül saját "tette" tette azzá. :)
2.Így van, viszont a felmérésekre lehet hivatkozni ki hajlamos a kirekesztésre.
1.Egyszerű pedig. Az árpád-zászló inkább az enyém, mint az övék. Szeretném visszakapni végre. :)
Nem rajongok azért, hogy valaki "visszaadná", egészen pontosan a "hasonlóság" miatt odaadná a szélsőjobbnak.

6. Lenin: káderezés is mást jelent annak, aki emiatt (munkás paraszt származású) bejuthatott az egyetemre és annak aki (reakciós, értelmiségi származású) nem. Hogy a Numerus Clausuról ne is beszéljünk. Ettől már tolerálni kellene???
T 6.Lenin!

Végigolvasván a korábbi hozzászólásomat, nem találtam meg azt a részt, melyben kirekeszteném a szlovákokat. De majd megírod.

A kirekesztésről szólván az mindig a kollektív bűnösséget tételezi fel, azaz a kirekesztőnek mindegy, hogy az illető (egyén) mit csinált, vagy nem csinált, csak azt nézi, hogy milyen (melyik csoporthoz tartozik) azaz azt, amiről nem tehet. Karinthy szerint nem a zsidókat (szlovákokat, cigányokat, homoszexuálisokat) kell ütni, hanem a bűnösöket, ha sok zsidó (sz., c., h.) van köztük, annál rosszabb nekik. Erről a kirekesztőknek más a véleményük, ők hisznek a kollektív bűnösségben (a komcsikéban is).
T. Kristl!

1./ Nem kell nekik odaadni. Náluk van. És nem véletlenül az van náluk.
2./ Szerettem volna már párszor (sokszor) megtenni valamit, amiről tudtam, hogy tilos. Megállapítom tehát, hogy hajlamos vagyok az erkölcstelen viselkedésre. Gyühet a felmérőbiztos.
3./ A gyilkosoknak is nehéz gyerekkoruk volt.
T. vakapad

Kicsit elkanyarodtunk. :)
3./ "A gyilkosoknak is nehéz gyerekkoruk volt."
Meglehet, vagy rossz volt a válóperes ügyvédje, esetleg leépítésnél nem volt ismerőse és összeomlott, vagy csak rossz családba született.
Mindenesetre ennek megfelelően a "potyautassága" a "magyarral" vagy "zsidóval" ekvivalens. Márpedig mivel ide akartunk eljutni, legalábbis én. Itt be is fejezhetem.
(mivel tőle független okokból kap elítélő minősítést)

2. Nagyszerű, csak az a tréfás, hogy nem én kezdtem el arra hivatkozni ki mennyire és miként veszélyes és mennyire képes vagy hajlamos, hanem más. Csupán felhivtam a figyelmet egy érdekes "felmérésre" ami eszköz az ilyenek "elemzésére."
Remélem érthető voltam. :)

3. Nincs náluk, van egy inhomogén tömeg aki jelenleg ciplei a zászlót. Ebben vannak szimpla kormányellenesek, kormányellenes radikálisok, fasiszták, keresztény konzervativok és nemzetiek egyaránt.
A média szereti az egyveleget fasisztának betudni, innen pedig nem kell nagy ugrás a többihez.

4. A zászlót szivesen látom a nemzetiek kezében, és felháborít a fasiszták kezében. Ám valameddig tán azt is tudom tolerálni, mint ahogy a trikolort is tudom más kezében... sőt elfogadom hogy a szlovákok is kettőskereszteznek hármashalmoznak :)
Az viszont felháborít hogy valaki politikai érdekből egyértelműen csak és kizárólag a "fasisztáknak" akarja adni.
Azt hiszem ismétlem önmagam, de hát ez van.
n_a!
Azt irtam,én sem értek vele egyet,de megértem a szándékukat.Ez nem tolerancia.
Egyszer a 70-es évek közepén részvettem egy összejövetelen Kassán,ahol Bp-ről is voltak meghivottak.
A téma folytán/posta történet,filatelia/szóba jött a történelem.
A szlovákok sérelmezték,hogy nem férnek hozzá a Martinban összegyüjtött dokumentumokhoz.
Hosszas vita után Kassa város pártitkára kifakadt.
Könnyű a magyaroknak,mert van történelmünk,NEKÜNK MEG KELL CSINÁLNI!
ADDIG,AMIG NEM NEVELÜNK KI OLYAN TÖRTÉNÉSZEKET,AKIK EZT MEGCSINÁLJÁK,a MARTIN-ba összegyüjtött anyag el lesz zárva.
El kell olvasni néhány történelem könyvet,amit ők irtak.
Tudni kell még,másképpen nevezik Mo-t 1918 előtt Uhorsko és csak 1918 után létezik számukra Madarsko.
Ezeket kellene és még sok minden mást is megérteni.
Úgy vitázni,hogy alapvető ismereteink sincsenek,jó nagy faszság.
Ezért jut mindig el a téma a nagy magyar hülyeséghez,bármi a kiindulás,GYF meg OV a vége,körbe-körbe teljesen értelmetlenül.
ŐK ÚGY BÜSZKÉK A HAZÁJUKRA,hogy szinte nincs irott történelmük,MI MEG TELJESEN HÜLYÉK VAGYUNK az 1000 évünkel.

6.Lenin.
Van "írott történelmük". Csináltak maguknak. Cirilt meg Metódot, meg Csák Máté ősi szlovak nagyurat meg ohorskót vagy mi a rákot. :)))
Kristl!
Menj és mond el ezt nekik,de előtte jól jegyezd meg a menekülési útvonalat.
Különben erröl irtam.
Vannak vagy 5 millióan,szerinted meg kéne nekik mondani,húzzatok el innen a faszba mert ez a mi jussunk.
A mi történelem könyveink nem hamisak?
Biztos,hogy mi voltunk itt előbb?Vagy a mi történészeink nem ugy irták,ahogy nekünk jó?Vagy mi vagyunk az igazi faszagyerekek?
Ezeket kéne normálisan megbeszélni,de itthon sem tudjuk eldönteni ki a hazaáruló.
A másikat mindig könnyebb cseszegetni.
6.Lenin.

Ciki, de biztos. A mi történelemkönyveink is olykor hamisítottak erre arra. De az hogy ki volt előbb ott... az azért elég világos. A Morva nagyfejedelemség határai ismertek, régészettel alátámaszthatók. A magyar nyelv nem szlávosodott el, legalábbis nem igazán vitte túlzásba ergo nem voltak itt valami marha nagy számban. A korabeli leírások, helységnevek, utibeszámolók és oklevelek magyar lakosságról árulkodnak. A későbbi népmozgások, és magyar csoportok elszigetelődése majd elszlávosodása, valamint cseh-morva-lengyel betelepülők keveredése adja a szlovákságot. Ezért is van ily kevés népnek ily kicsiny területen annyi nyelvjárása. Sőt, szerintem van bennük valamennyi orosz is, ha van ősi águk, mert morva végekre telepítettünk velünk jövő oroszokat.
Ez önmagában nem bűn. Az sem hogy 300 éves a nemzetük. Sőt, saját történelmet sem kell csinalniuk. Mint ahogy nem kell saját jelképeket sem oly tömegben ahogy a nacionalizmus megkivanja.
Alapvetően illene elszakadniuk a ki volt itt előbb témától, mivel egyszerűen tarthatatlan amit képviselnek. Szimplán tudományos szemmel. Metódban pedig az alap szlovákság sem hisz, mivel egyszerűen erőltetett.
Kossuthot ők adták, sokáig egy volt a küzdelmünk és az életünk. Volt egy rakás zavaros évtized, meg sok fura ember. Ennyi ami a két nemzet között van valójában.

Alap gond hogy: "ha egy közösségnek sokáig nincs külső ellensége, hajlamos beleolvadni egy nálánál nagyobb egészbe." ( na ezt egy szerepjatekos könyvben talaltam, lehet szidni ) Nekik ez most a magyarság. Na ez a ciki. Pedig a szimpla együttműködéssel többre mennénk. Sokszor érződik hogy bizony mi lenne északon valójában egy régió. Csak hát, ha úgy állnak hozzá, hogy jaj ujra elmagyarosítják mondjuk losoncot, ami komolytalan egyebkent, addig nem lehet mit kezdeni.

Egyébként mivel ott dekkolnak egy ideje, és védték, ezért nem, nem vok azon a véleményen hogy huzzanak el... ámde a kérdés most úgy szol, hogy a magyaroknak mér kéne onnan elhúzni.
"ha valaki "mert allando vendeg a naggyulesen" alapon kulonleges elbanasban reszesul, es nem vonatkozik ra a torveny az nyilvan szar.
Egyelore nem latok a Fidesznel ilyenre utalo jeleket."

Igazán? Kósa szerint pl. minden oké Debrencenben mikor a széljobberek mások tüntetését akadályozzák meg.
---
-----
-------
---------
-------
-----
---


Néha egészen megdöbbenek, hogy Tóta W. milyen elképesztő nívóingadozást tud produkálni.

A mostani cikkben alapvető tárgyi tévedés a fasizmus és a sovinizmus/idegengyűlölet összekeverése. De ez hagyján...

Ennél sokkal nagyobb probléma (sunyibb húzás?) az, hogy a magyarországi nemzeti radikálisokat az idegengyűlölő szlovák kormányhoz hasonlítja. Hogy miért?
1. A magyar politikai elitnek még a radikális oldala sem engedett meg magának olyan hangot (még az idióta ifj. Hegedűs Lórántka sem), hogy Pozsonyt/Bukarestet/Belgrádot stb. tankokkal kellene lerohanni.
2. Egyetlen párt célkitűzései között sem szerepel Magyarország etnikai "megtisztítása", kisebbségek ellehetetlenítése, iskoláinak bezárása stb.
3. Igencsak valószínűtlen, hogy a magyarországi "Malina Hedvigeket" bántalmazzák a nemzeti radikálisok. Ám ha mégis megtörténne, a politikusok, jogászok nyilván nem az áldozat ellen lépnének fel.
4. Magyarországon elképzelhetetlen lenne, hogy bármely politikus méltatná a zsidótörvényeket, vagy akárcsak a numerus clausust.

A sort hosszan lehetne folytatni. Kíváncsi vagyok, Tóta W. vajon csak lusta volt belegondolni ezekbe, vagy valamilyen hátsó szándék vezérelte a cikk megírásakor.
Jaja. A mi fasisztáink jók, annyira, hogy nem is fasiszták, hanem "radikálisok" meg "nemzeti érzelmű fiatalok". Az árpádsáv meg nemazér, hanem... mer izé, ezek Árpád-háziak, e. A mi kurucinfónk például egy cérnakesztyűs szalon, sem fenyegetőzést, sem faji uszítást nem enged meg magának. Hiszen ha ilyet tenne, akkor nem adna nekik interjút a Jobbik elnöke.

A mi fasisztáink nem is fasiszták.

Erőt, egészséget sorstársak %)

Végigolvasván az eddigieket,
le itten fletóval, le itten,zorbival, uzsgyé" a ligetben nagyszerű..."
Hajrá matek(!?!)
Részemről (ennek kapocsán is) egy oldalvágásos kérdés merült fel:
A miniszter(ek) kiválasztási mikéntje.
Sajnos mostanában gyakori felvillanásban egy kb.50-60-as évekbeli filmhiradó képei körvonalazódnak bennem: egy főkötős nénivel és egy vastagbajuszos bácsival a parlamentből.
Nekik (valószínüleg)azt mondták:majd megtanulod elvtárs.
Szóval miért jön ez be állandóan nekem.
Forduljak orvoshoz,vagy fel?

Menccsük ami menthető!!

A mentelmi bizottsági javaslat ellenére nem függesztette fel az Országgyűlés Juhászné Lévai Katalin szocialista országgyűlési képviselő, volt hajdú-bihari közgyűlés elnök mentelmi jogát.
Példanélküli eset, hogy közvádas ügyben az Országgyűlés nem szavazza meg a mentelmi jog felfüggesztést.
index.hu/politika/belfold/0924jlk/
Tóta W. Árpád.

"Jaja. A mi fasisztáink jók, annyira, hogy nem is fasiszták, hanem "radikálisok" meg "nemzeti érzelmű fiatalok". Az árpádsáv meg nemazér, hanem... mer izé, ezek Árpád-háziak, e. A mi kurucinfónk például egy cérnakesztyűs szalon, sem fenyegetőzést, sem faji uszítást nem enged meg magának. Hiszen ha ilyet tenne, akkor nem adna nekik interjút a Jobbik elnöke.
A mi fasisztáink nem is fasiszták."

Szerintem tudsz te ennél jobbat is, nem csak kutyulni meg összemosni. Legalábbis régebben tudtál. Meg voltak szürkéid is nem csak fekete meg fehér.
Vagy kifogyott a patron? :)
Szegről-végről a tárgyhoz tartozik a levelem, amit megosztok Veletek. Történt mindez napjainkban, Szlovákiában, íme, ezt küldtem a konzulnak - aki még múlt szerda óta nem tudott válaszolni:

Tisztelt Szerencsés János Főkonzul Úr!

Szeretném Önnek leírni a kassai rendőrökkel az elmúlt szombat délelötti esetünket, amelyről akkor telefonáltam Önnek és szeretném írásban is megköszönni, hogy a rendelkezésünkre állt, illetve beszélt az egyik rendőrrel.

2007 augusztus 15-én barátommal kassai kirándulásra indultunk. Lévén, hogy egyikünk sem volt még Kassán nagy várakozásokkal voltunk az út iránt. Éppen hogy csak beértünk a városba miskolc felől a -térképen látható módon- Jutna utcáról hajtottunk be a Hlavna utcába. Abban a pillanatban már jött is két rendőr (elöszőr azt hittünknaívan, hogy parkolóörök, bár érdekesnek tűnt a pisztolytáska az oldalukon...) és a sofőr iratait kérte, majd felirta egy fecnire az adatokat. Akkor még nem is sejtettük, hogy mi lesz, még nem mondtak semmit. Pár perc várakozás után a 722-es számú rendőr (a másik, aki egy szót sem szólt, a száma: 660) tört magyarsággal elmondta, hogy rossz irányból kanyarodtunk (tehát egyenes irányból) a Hlavna utcába, ami mellesleg sétálóutca és nem szabad bejönni. Mindezért SKK 2000-ért. Ez a Hlavna utca Hotel Slovan előtti részen történt és amíg magyaráztuk igazunkat, hogy semmiféle tiltó tábla nincs egyik sarkon sem, vagy 20 szlovák rendszámú autó hajtott be minden irányból a Hlavnára. Miután zokon vettük ezt, hirtelen a 722-es elfelejtett magyarul. Szó szót követett, hajlandó volt lemenni a rendőr SKK 500-ra, aztán felhívtuk a Konzul urat. (itt jegyezném meg, hogy a telefonszámot egy barátomtól kaptam meg, aki épp az internet előtt ült az adott időben) A telefon után a helyzet mit sem változott, csináltunk pár fényképet a parkoló autókról, ahol egyértelműen látszik, hogy még különleges engedély sem kellett ahhoz, hogy valaki ebbe a Hlavna utcába behajtson. Egy magyar család az autójával épp indulni készült, őket is megbüntették korábban, de lealkudták SKK 200-ra. Miután a rendőrök számát felirtuk még eltartott egy kicsit a vita, aztán már-már belementünk volna az alkudozásba, de 722-es látva elszánt viselkedésünket, végül nem büntetett meg, de a papirt amire az azonosító számaikat írtuk szét kellett tépnünk, ahogy a kvázi "feljelentő cetlit" ő is megsemmisitette.

Összegezve: a békés kirándulásunkból egy rossz emlékű út, mondhatni tortura lett. Azon gondolkoztunk aztán, hogy hogyan lehetne elhagyni mielőbb Kassát és környékét. A rendőrök, de főleg a 722-es viselkedését egyértelmű magyarellenes támadásnak vesszük és a messzemenő korrupció sem XXI. századi magatartásra vall. Ez az incidens több mint egy órát elvett az életünkből, 2007 augusztus 15-én délelött 11:15-től 12:20 ig kb. A legszörnyűbb az egészben az, hogy semmiféle kihágást, közlekedési szabálysértést nem követtünk el, de ennek ellenére keményen megbüntetett volna a korrupt 722-es.

Levelemmel nem szeretnék - egyenlőre- a nyilvánossághoz fordulni, de kedvezőtlen eljárás esetén mindenképpen magasabb fórumokhoz és a médiához terelném az ügyünket, hogy mások is okuljanak, miszerint ez történik jelenleg Kassán, Szlovákiában.

Üdvözlettel:
...

mailerdamon 2007.09.25. 01:11:40

Velem Becsehelyen (Magyarország, Zala megye) fordult elő hasonló eset, én sem fizettem, mentségemre szolgáljon, hogy a másik kollega, akit hasonló módon kívántak lehúzni civilruhás rendőrtiszt volt, így nem kellett a zala-megyei magyar kozulátushoz fordulnom.
Persze, nem tudom mi a szarért kellet ezt ideírnom.
Ja, a hiéna enni kért! Bocs!
---
-----
-------
---------
-------
-----
---


Árpi, én nem erről beszéltem!

Szélsőséges médiumok mindenhol vannak, ezen nincs mit csodálkozni. A Kurucinfó mellett ajánlhatom figyelmedbe a Suttogó "okosságait" is, de megemlíthetem a Magyar Hírlap SZDSZ-es korszakából származó Orbán-likvidálós cikket, illetve az ÉS, a Naracs vagy a 168 Óra förmedvényeit is. Sőt, a Magyarország legkedveltebb napilapjában Tóth Ilonáról megjelent Kende Péter-cikk is nyugodt szívvel ide sorolható.
Okádni mindenhol tudnak. A fő kérdés azonban az, hogy a szélsőséges ideológiák be tudnak-e szivárogni a politikai elit köreibe. És itt az igazi különbség a szlovák soviniszták és a magyar nemzeti radikálisok között! Ezt nem lehet nem észrevenni...
"A fő kérdés azonban az, hogy a szélsőséges ideológiák be tudnak-e szivárogni a politikai elit köreibe."

Nehéz elképzelni hogy ez nem így van. A magyarok nagyrésze utálja a cigányokat. Talán valamivel kevesebben vannak akik utálják a zsidókat. Ha rákérdezel a többségüknél a reflexválasz természetesen az hogy nem utálják őket. Ezt csak azért mondják mert félnek a zsidó és a kommunista hálózattól meg a médiától satöbbi. A cigányokat mindenki nyíltan utálhatja, nekik nincs ilyen hálózatuk és az egyetértés is nagyobb. Hosszabb bizalmas beszélgetések során természetesen kiderül az is, hogy egyetlen megoldás a fentiek likvidálása lenne, kivéve a cigányoknál ott egy rövidebb beszélgetés is elég ehhez. Mi okom lenne azt hinni hogy ez nem így van a politikusok között? Semmi.
Pala
Hol az az önvédelem, ami megakadályozza a magyar hülyék nagypolitkába való szivárgását?

A kifogásgyártásig már eljutottunk (Witnermari öreg, és sokmindent kellett átélnie, az árpádsávos bakkancsosok az aragóniai kultúrális kapcsolatok felidézése gyanánt lengetik zászlóikat, Pelcnégálildi csak egy nő, aki szép stb)
A tömeg, amelyik meg lenn tapsol ezeknek az embereknek akkora, amekkora a parlamentbe juttatna egy pártot.
IV.Mikulás Orbanova óta ismerhetjük e szlávféleség óriási erőlködését, hogy összemossa a kozmopolita magyarellensséget és egyetemleges magyariellenességet: az ősbajt, mely vérzésig alattomosan kúszik-mászik mint hegymenetben, amikor is a szlovák tejben fürdöző kismagyarok humanoid identitással azon mortimereznek, hogy bevezetik a szennyvízet a lakásukba és összkomfortos érzéssel hun lobogó alatt, egy pánszláv radikális eszme mentén, dícső és korlátlan hatalmú Isten Ostorát mint a leghatalmasabb Szlovén uralkodót, Szerbia, Macedónia és Montenegró és nem utolsósorban Horvát bánt bevezessék az Uralon túli: ha magyart verek sokkallta őszintébben és összetettebben értelmezhetővé válik a világ. Sőt Őszöm óta mintha másfele forogna a föld is. És erre az egészre Lendvai még halkabban és még tagoltabban:" n e m l e s z g á z á r e m e l é s , de hogy hittem, én is hogy nem lesz, ez a mi szicialista eredetünk".
Egyébként nem csak a hiéna kér enni: ugyanígy megkéri a segítség árát a nagytőke is, hogy csak egy olyat mondjak, akinek hasonlóan fájó koncot kell odadobni. Teljesen mindegy, milyen hátasállatot használ az ember: azt etetni kell. És lényegtelen, hogy zabot, húst, vagy tejterméket fogyaszt az illető jószág: azt valakitől el kell venni.
akonyi Betyár Sanyi 2007.09.25. 09:58:04
Zsanett

?????????????

a "verébápolóról" (akinek most az istennek se jut eszembe neve) még nem hallottál?

neki is vannak ilyen elvarázsolt (de szintúgy élvezetes) szövegtestei...

Hájde, bár ritka mint á fehér várnyú, de egyetértek Árpival.

Mi, gesztuspolitikusok, basztunk megtámadni Lengyelországot 1939-ben, ma meg árpádsávozunk, ahelyett, hogy a suttyó kormányt megbuktatnánk. Pölö. Ez is egy deal. De kocsikat leköpködni: na, az kábé annyira IQ-gazdag és főleg hasznos dolog, mint Che Guevara feltámasztására pénzt gyűjteni.

Esetleg pl. ledönthetnék azt a kibaszott hülye Károlyi-szobrot, vagy leönthetnék híg fossal, ha már jelkép-háborút folytatunk.

A takaroggyozásnál még az is hasznosabb lenne.

Lenin elvtársnak:

"A Benes dekrétumot a komcsik sem bántották.Ez nem szélsőjobb,pláne nem náci kérdés szlovákiában.Ezt magyar fejjel/gondolkodással/
nem fogják sokan megérteni egyhamar.
Egy másik lényeges kérdés,amiről GGG77 15:46:00 irt.Jó példa Trianon.
Szerintem Göncz ,de az EU is hiába ugrálna ebben a kérdésben.Az EU komolyan nem is fog,mert ott értik a lényeget,esetleg lesz egy
ejnye-bejnye.
A szlovákok inkább kilépnek az EU-ból,de erröl nem fognak lemondani,bárki lesz hatalmon.Az aki a dekrétum ellen kampányolna,biztos bukás."

Igen, mert ez adja meg a cseh és a szlovák öntudatot. Akik "A" esetben tosztak ellenállni, hagyták magukat megszállni, engedték deportálni a zsidókat, hájde waze, így nem az övék a felelősség, és amikor kábé május 15-én (Ajróppában már majd egy hete kapituláltak a nácik, de ott még nem) felszabadultak, akkor gyorsan kipicsázták a németjeiket. "B" esetben meg megegyeztek velünk (első bécsi döntés), lemondtak a déli magyarlakta területekről, aprították a zsidókat és a cigányokat (szegényeket), Hlinka meg Tiso még meg is áldotta a slovenski bickát a hős és bátor tót gárdisták kezében... Osztán gyorsan átálltak, és miután már nem volt se zsidó, se roma, irtották a geciuhort. Mi, hogy nem fegyverekkel? Hát dehogynem. Bocs, baszki, mondták, vissza a délszlovák területek, amiket átadtunk nektek 1939-be... És jöttek tankkal meg dugós puskával.

Tahó nacionalizmus az övék, mert biza, van különbség a franciák beképzelt nacionalizmusa és a hülye tót/olá'/rác nacionalizmus között.

ECCERRŰEN KELL NEKIK a benesdekrétum, mert különben visszagyünne a sok magyarszki meg nyemecki, oszt települnének visszafele a régi hazájukba, és Slota Jano meg üvöltözhetne, hogy "Ocsenas, hat fogyik a tot a Szlovakiaba bene!"

Basszák meg a nagyhatalmak, meg mink is, miért hagytuk, hogy így legyen? 1946-ban, Párizsban?????

(Noch einmal: kurva anyád, Károlyi Mihály!)
Lonelyphoton:

Pusztán szociológiai érdeklődésből kérdezem, és messzemenően nem politikaiból: a cigányok és zsidók vajon szeretik a magyarokat, vagy utálják őket? Egyedi esetekként értékelik őket, vagy általánosítanak, illetve a megítélés módja és kikéntje minek a függvénye? Van értelme ezt a problémát így vázolni, ahogy Te írtad?
Lonely Photon,

"Igazán? Kósa szerint pl. minden oké Debrencenben mikor a széljobberek mások tüntetését akadályozzák meg."

errol nem hallottam, de kis utanajaras utan arra jutottam, hogy valoszinuleg erre
index.hu/politika/belfold/kend070513/
gondolsz.

Itt Kosa a szeljobbosokrol nem szol, ha nagyon akarom akkor a rendori viselkedesbol kovetkeztethetek, de ez kb ugyanaz, mint mikor azt mondjak, hogy Gyurcsany utasitasara nem vedtek meg a TV szekhazat, szoval ezt a vonalat inkabb hagyjuk.

A szinpad nem engedelyezese nekem sem tetszik, remeltem volna, hogy Kosa nem egy Demszky ebbol a szempontbol. (bar a tisztanlatas kedveert jo lenne ismerni a kerelmet amire Kosa hivatkozott)

Ami a nem engedelyezett szinpad felallitasa korul az asosok es a kenderesek kozt kibontakozott inkabb tunik komikusnak szamomra.
(Azert azt siman el tudom kepzelni, hogy egy rendor nem tudna mi a helyes lepes, ha valaki tilosba akar parkolni, de ebben a jogaban egy jarokelo megakadalyozza. )

Mindegy, komikus vagy nem komikus, szerintem is ha valaki akadalyozza masnak a tunteteset azt izolalni kell. Aztan elbontatni a szinpadot:)

"3. Igencsak valószínűtlen, hogy a magyarországi "Malina Hedvigeket" bántalmazzák a nemzeti radikálisok. Ám ha mégis megtörténne, a politikusok, jogászok nyilván nem az áldozat ellen lépnének fel."

Igen nálunk a Malina Hedvigeket buzi köcsögnek hívják. (ld még "Buzikat a dunába, zsidókat meg utánna!")

Időnként megverik őket a nyilt utcán, vagyis már megtörtént.

A magyar rendőrség, meg politikusok meg a többi valoban nem lépett fel az áldozat ellen csak szarik rá. Maghasról.
Így van, szarik rá. És ez sokkal nyugtalanítóbb, mint önmagában a melegverés ténye.
Travis
az úr, akit betettél egy youtube linken, bizonyos pozsonyi "bucó" ádám a nagy sikerű kisangyal, valamint a gecizők nevű zenei formációk frontembere. na ennyire ismert.
halál komoly!
Sztravinszki, hát színzsidót tán csak 1-et ismerek, inkább mixeket de jó arcok és soha nem hallottam őket magyarozni. Cigányból meg... hát általában buták mint a föld. Egykettő értelmeset ismerek azok például nekem szimpatikusak. Na ők sztem azért válhattak kicsit többé ostoba társaiknál, mert a szüleik gazdagabbak az átlagnál, rendesen nevelték őket és nem a kényszer szülöttei. De ami fontosabb: a gyerekek találtak elfogadó magyar közeget, és rendesen szocializálódtak. A kirekesztettektől viszont ne várj mást mint gyűlöletet, hisz ők is pont azt kapják.

Volkov, ha te inkább hagynád akkor hagyjad. Neked komikus, másnak 1 év felfüggesztett. Kósa pedig bizony a széljobberekhez is beszél. Nyilvánvalóan politikai okokból az önkormányzat ellehetetleníti a véleménynyilvánítást, majd az agresszívan fellépő széljobberek és a hozzá asszisztáló rendőrök jogszerűtlen ténykedésére rábólint: "rend van".
OFF de friss hir a regionális egészségbiztosítókró megszületett egyeszség.
baromira nem értem, hogy hol a verseny és miért jó.
pártunk és kormányunk tetteinek magyarázásában és az ellenzék hiénisztikus dorgálásában eddig élenjáró nagytiszteletü publicista urat megkérném, hogy ha teheti, homályosítson fel erröl a dologról. Hogy ez most miért jó és miért kapitalista szocialista piaci vívmány.
a pártunk által pillanatnyilag nélkülözni kénytelen tehetséges embereket meg remélem, hamar visszaengedik a csúnya börtönböl a köz életébe...
Miért szart a rendőrség a melegverőkre?
Lonely Photon
"Neked komikus, másnak 1 év felfüggesztett. "

bocs, de attol, hogy a konnyudrogok komoly kerdest jelentenek, a (nem engedelyezett - ez nekem sem tetszik, mint irtam, ahogy azt is irtam, hogy a kerelmet is jo lenne latni, ha objektivan szeretned a helyzetet megitelni) szinpadon kibontakozo asos-kenderes kuzdelem meg lehet komikus. Ha figyelmesen olvastal, akkor lathattad, hogy azt is irtam, hogy mindezzel egyutt ugy velem, hogy az asosokat el kellett volna tavolitani (mert akadalyoztak a tuntetest), aztan meg a szinpadot lebontatni (arra nem volt engedely) - a rendorseg ekkor lett volna kovetkezetes.


"Nyilvanvalo": az eredeti kerdes az, hogy Kosa kivetelezett-e a szeljobberekkel, ez kozvetlenul nem kovetkezett a cikkbol (amit en linkeltem, te nem igyekeztel alatamasztani allitasodat) ugy ahogy te sugalltad. Igyekeztem megvilagitani, hogy a rendorok viselkedesebol sem kovetkeztethetsz erre(tilosban parkolo autos pelda) egyertelmuen.
Az, hogy a rendori hiba szerinted ennek ellenere nyilvanvaloan politikailag motivalt nem jelez objektiv szemleletet a kerdest illetoen.
Az meg, hogy Kosa a "rend van"-t a rendorok
jogszerutlen(? - en csak a szerencsetlenben vagyok biztos) tenykedesere, vagy a szeljobbosokkal kapcsolatban mondta volna sima csusztatas:

Felvetésünkre, miszerint a debreceni Kossuth téri tüntetéseket is magánszemélyek szokták bejelenteni, Kósa úgy reagált, hogy ha megkérdezik az illetőket arról, hogy mit akarnak, akkor világosan közlik, hogy tüntetni. "Ez egy olyan város, ahol rend van, és nem olyan, mint Budapest, ahol nincs" – fogalmazott a polgármester.
index.hu/politika/belfold/kend070513/

(mondom, azt elfogadom, hogy ez a tenyek ismereteben faszsagnak bizonyulhat, de hol szol ez a szinpad korul kialakult helyzetrol?)
Paszternak. A rubicon vagy a historia (majd kikeresem) foglalkozott a párizsi békével. Nem igazán volt választás. Akkor már késő volt bármit is. :)
Azt kulonben soha nem ertettem, miert kell ugy tanitani Magyarorszagon a tortenelmet mint a "magyar allamisag" tortenelmet. Mert azon valahogy nincs eleg hangsuly, hogy hosszu evszazadokokn at a "nemzetiseg" sokkal kevesbe fontos tenyezo volt az identitas szempontjabol, mint mondjuk a varos, ahol valaki elt, a foldesur, aki ala tartozott vagy mondjuk eppen a vallasa. Aztan persze a XIX. szazadban ez megvaltozott, de nem ertem, miert ne lehetne a magyar tortenelmet ugy tanitani, hogy az az itt elo nepek kozos tortenete, kolcsonhatasokkal, kozos szalakkal es kozosen teremtett ertekekkel meg persze feszultsegekkel is. Olyan nehez belatni, hogy az "osi magyar foldon" nem csak magyarok eltek, hogy a Karpat-medence mindig sok nyelvet es kulturat olvasztott magaba? Hogy pl. a mai Szlovakia (Felvidek, Felfold, stb) teruletenek egy resze pl mindig is szlovak nyelvu es identitasu volt, hiaba volt a Magyar kiralysag resze?

Nehez belatni, szep funnugor nyelvunk mekkora szlav szokincset olvasztott magaba? Azokat vajon kitol tanultuk es hogyan? (stb.)

Hat lenne meg itt mit tisztazni.
Szlovak oldalrol persze sokkal nehezkesebb a dolog: ott egy defenziv nemzettudat alakult ki, es nehezebb "eredetmitoszt" gyartani, igy aztan a magyarok elleneben hatarozzak meg magukat.

Hm. Kozben Finnorszagban a 7% sved kisebbseg miatt mindenki tanul svedul es viszonylag jol elvannak, ami a demokraciat, a kisebbsegek helyzetet es a gazdasag helyzetet, illetve az altalanos kozerzetet illeti. Meg az egyetemeken sem problema pl. tobbnyelvu tablak elhelyezese.

Nekem az is tetszett, hogy Bartok Bela elkezdett romanul tanulni, amikor felismerte, hogy mennyi kozos kapcsolodasi pont van a nepzeneben es a szovegekben is es hogy a roman nepzene es kultura bizony erdekes es szep lehet (mondjuk o nyilvan hazaarulo volt).

Az lenne a legnagyobb hiba, ha a szlovak hoborgesre nacionalizmussal valaszolnank. Szerintem az lenne a legjobb valasz a Benes-dekretumokra, ha Szarvason szlovak nyelvu egyetemi kepzest inditana a magyar kormany.
Na jól van, nézzük mit tudtunk meg!
(1) A fasiszták majd jól rányomulnak a Fideszre, az meg majd jól lakatja az éhes hiénákat, oszt majd lesz laktanyája a gárdistáknak
(2) TWÁ kever két fogalmat: számítani a szélsőségesek szavazatára, illetve bevenni őket a kormányba. Ugye a régi komcsik (balszélsők) szinte mind MSZP szavazók, de ezért még senki sem tiltakozott...
(3) A gallup szerint átmeneti volt a szocik feljövetele, amit a Gárdázós-antiszemitázós-homofóbozós hisztikampánnyal elértek, mert ismét 60:27-re vezet a Fidesz a biztos szavazóknál, tehát újra elő kell venni a fasisztaveszélyezős szöveget. Ld. MSZP gyűlés hétvégén, ahol a gárdázás téma volt Zuschlag viszont nem...
(4) TWÁ amnesztiás (vagy amnéziás?) ui. elfelejti azt, hogy volt már MIÉP hiéna a parlamentben, mégsem zabálta tele magát a Fidesz által odalökött húsokkal, viszont jól leszalámizta őket a Fidesz, aminek elvileg egy ballib demokratának is örülni kéne, hisz nem jut be azóta sem a MIÉP a parlamenbe...
NINCS FASISZTA VESZÉLY, NEM LEHET ÖRÖKKÉ FENNTARTANI EZT A HANGULATOT. MEGBUKOTT A TÉMA, LAPOZZUNK!
arpi, bazze, mer a fideszt raktad a cimkebe? nem a szoclibek kormanyzanak, aranyapam? goncz kinga me g a kulugyi biz ellenzeki elnoke, igaz?
A Magyar Koalíció Pártja hivatalos sajtónyilatkozatában élesen elítélte Ján Slota magyarokra tett sértő megjegyzéseit. Mint ismeretes, a nemzeti párt elnöke a magyarokat okolta a mostani feszültségek kiéleződésével.

Az MKP sajtóközleménye szerint Slota a szlovákiai közélet szégyene, s megnyilvánulásai elfogadhatatlanok a demokratikus társadalmakban. "Ján Slota pártelnök rontja a Szlovák Köztársaság jóhírét az egész demokratikus világ előtt, s ma már az is világos, hogy sem Robert Fico kormányfő, sem a Smer nem képes őt kordában tartani" - olvasható a magyar párt sajtónyilatkozatában.

Természetesen Slota reakciója sem maradt el.Az SNS vezére több tv-ben sugárzott nyilatkozatában minősíthetetlen szavakkal szidalmazta az MKP elnökét, többek között ganénak és egy halom trágyának nevezve Csáky Pált.

A Benes-dekrétumok sérthetetelenségéről múlt héten elfogadott parlamenti határozatot ma bírálta a Szlovák Tudományos Akadémia történelmi intézetének egyik neves munkatársa .Katarina Zavlacká történész a Pravda című napilapban teljesen fölöslegesnek nevezte a határozat elfogadását, szerinte a parlament bedőlt Slotának, amikor elfogadott egy olyan határozatot, melynek semmilyen jogi vonatkozása sincs, és csak fölöslegesen felkorbácsolta a kedélyeket mindkét oldalon.
a nagy levin

Nem, mert valós alapja nem sok van. A történelemtanításban is az lenne a szép (elvileg) ami az igaz.
Hát bazmeg. Kurvajó, hogy egy ilyen fasiszta szeszkazán kormányzati erő lehet Szlovákiában. De még nagyobb baj, hogy nem csak a kormány, hanem (az MKP képviselőit kivéve) mindenki megszavazta a dekrétumok sérthetetlenségét a szlovák parlamentben.

Itt van egy összefoglaló a Beneš-dekrétumok következményeiről: www.mult-kor.hu/cikk.php?article=18378

Ennek fényében asszem elmondhatjuk, hogy az összes képviselő, aki megszavazta, az fasiszta. És akkor még itt van Daniel Tupý esete: w.blog.hu/2007/09/24/a_hiena_enni_ker#c818985
A miniszterelnök szerint az oktatás és a kultúra lesz a kabinet elsőszámú társadalompolitikai prioritása. Gyurcsány Ferenc "A közoktatás megújítása" című konferencián azt mondta: az Oktatási és Gyermeksegély Kerekasztal által hamarosan kidolgozandó koncepció lesz a kabinet nemzeti oktatási programja.

-
most építették le az egész rendszert

A kormányfő szerint nem megoldás az oktatási költségvetés radikális emelése, az oktatás nemzeti üggyé válása viszont azt jelenti, hogy a kormányzati ciklus második felében pedagógiai fejlesztőprogramok indulhatnak.

-
ez hülye, ha nem adnak pénzt miből lehet állni a pedagógus fizetését, és a fejlesztőprogramokat?
volkov
"az eredeti kerdes az, hogy Kosa kivetelezett-e a szeljobberekkel, ez kozvetlenul nem kovetkezett a cikkbol"
Ha Kósa csakugyan úgy gondolja, hogy náluk rend van, akkor vagy semmibe veszi a történteket, vagy hátbaveregeti a résztvevőket.

"nem igyekeztel alatamasztani allitasodat"
A cikk amit linkeltél alátámasztja az állításomat.
Olyan ez mint DG traktoros mutatványa nem? Valami faszságra hivatkozva megakadályozzák a szólásszabadságot, hol kell ezt még alátámasztani?
Olvasom a kommenteket... Most én őrültem meg, vagy ti? Árpádot nem érdekli Szlovákia, csak a Magyarországra akkreditált tanulság, amiben spec. szerintem téved. Nem is értem, miért beszéltek Szlovákiáról. A lényeg, van-e Mo-on olyan hiéna, ami eni kérne a potenciális kormányerő Fidesztől. Szerintem nincs, és ha lenne is, nem adna a Fidesz igazi kaját, csak vegetáriánust, amitől meg nem lehet erősködni... Nem adott a MIÉP-nek semmit, mikor az parlamenten belül támogatta, és nem adott húst ( zöldséget igen) Torgyánéknak, akikkel kormányzott. Két logika:
(1) A szélsőjobb beolvadása fasizálja a Fideszt, vagy
(2) A beolvadó szélsőjobbot demokratizálja a Fidesz.
Ki-miben hisz...
Na ugorgyunk

Ma a hiena ehes marad, de meg nem halt ehen, mert jol turi az ehseget a fajtaja. Viszont a keselyuk mar koroznek...
Bár megemlíti az írás, mégsem erről a Hedvigről szól a történet. Én mégiscsak elővenném.

Árpád és mindenki más: anélkül, hogy magyarellenes lennék vagy bármi ilyesmi, tényleg olyan biztos, hogy Hedviget megverték és minden úgy volt, ahogy Ő mondta? A telefonszolgáltató azt mondta, hogy nem volt hívás a telefonról. Tényleg bekamuzna ilyet egy nagy külföldi telefonszolgáltató cég? Mégha vannak ott szlovák kiskirályok is, az anyavállalat főnöksége mellett ilyet lehetne hazudni? Vagy hogyisvan ez a telefonos dolog?
T. malacka69-"retardált"(TWÁ)!

Az nem kérdés, hogy csakis a (2) válasz lehet igaz. Láttuk, látjuk, látni fogjuk. Demokratizálódnak ám piszkosul.

T. sanche!

Ez egy nagyon kényes kérdés. Sokfajta információt hallottunk már, a legutóbbi arról szól, hogy Hedvig azt mondta a JEGYZŐKÖNYVEZETT vallomása szerint, hogy vagy telefonon VAGY SZÓBAN!!! közölte valakivel, azaz a telefonhívás megléte vagy meg nem léte nem dönt el semmit. Ennek ellenére hihetetlenül óvatosan kell kezelni, nem szabad ajtóstól rontani a házba, amíg nem tiszta az ügy. Hiába várja ezt el Németh Zsolt.
Szerencsétlen hiéna. Állítólag az egyik legintelligensebb faj, ami az állatok csoportos együttműködését és utódgondozását illeti, ha jól emlékszem. Legalábbis a h.kutyák.
Kedves Árpád!

"A Fidesznek nem kellene inkább hagynia, hogy a szélsőjobb önnállósuljon? - kérdezte a Magyar Narancs. Pokorni válasza: "Ilyen nézeteknek nincs helye a Fideszen belül, de az sem lenne jó, ha feltudna nőni Magyarországon egy öt-tíz-tizenöt százalékos szélsőjobboldali radikális párt. Nem tesz jót az ország megítélésének és a közérzetének sem. Nyilván Gyurcsánynak sokkal kellemesebb lenne egy tizenöt százalékos radikális párttal és egy húsz százalékos Fidesszel szembeszállni, mint a mostani mgoszlással. Szerencsétlen esetben el tudok képzelni egy olyan helyzetet, ahol a jobboldal akár így is hasadhat. Egy egységes jobboldal viszont nemcsak a Fidesz, hanem az ország számára is jó. A reális problémafelvetéssel, de rossz válaszokkal és exponálással rendelkező radikális jobboldalt nem zárhatjuk rezervátumba, hiszen a közélet többi résztvevőjétől elzárva csak egymást fűtenék a szélsőségesebbnél szélsőségesebb válaszokkal, amivel nyugalmat biztosan nem tudunk teremteni."

Tényleg Árpád, jó lenne egy 15%-os Jobbik és egy 10%-os MSZP a parlamentben?
Mert mi van, ha Pokorni téved és Gyurcsány is elszámolja magát?
Mondjuk rosszul becsüli a nyuggerek tűrőképességét csirkefarhát áremelkedése ügyében?
Kristl!
07.09.24. 22:49:20
Csak most tudok válaszolni,mert ilyenkor van időm szórakozni.
Én nem ezekről irtam,de nem lényeges.
Pasternak 07.09.25 11:09:17 már közelebb van az igazsághoz,ha hozzátesszük GGG77 által irtakat,talán jobban érthető,miröl irtam.

A mai MN-ben irják, a szlovákok panaszt tettek az EU-ban a gárda miatt.Bepanaszoltak minket a fasiszta veszély miatt.Ők!
Valaki irta már itt,a magyar diplomácia vagy 150 éve nulla.Sajnos igaz,mindig későn ébredünk.45-ben is,meg elötte is.Sokszor.
T. Carnivora!

1./ Ezek szerint megszűnt az iskola. Hurrá.
2./ Mielőtt az ember leírja, hogy "ez hülye", javasolt óvatosan elgondolkodni, a "radikális" szó jelentésén, és azon, hogy volt-e szó az idézett szövegben pedagógus fizetésemelésről. Egyébként könnyen lejárathatja magát.
Tényleg, hogy változik a világ: Haider meg akarta akadályozni a bevándorlást, az Unió bojkottálta Ausztria kormányát. Sárközy meg akarja akadályozni a bevándorlást és már a genetikai vizságalatoknál tart, tapsol neki az Unió...

T. Vlagyimir Iljics Sixth!

Valóban az lett volna az igazi, ha Göncz Kinga a szlovák küldöttség megérkezése előtt odalopakodik a bejárati ajtó elé, és elaknásítja. Ez egy igazán tipikus, fasza kis diplomáciai módszer lett volna, ami nagyban emelné a magyar diplomácia fényét Brüsszelben. Egyéb módszerekkel nehezen lehetett volna megakadályozni a panasztételt, hacsak nem a gárda meg nem alakulásával. Ugyanis a szemét eurobürokraták meg egyéb népek előtt nagyon-nagyon nehezen védhető az ilyesféle alakulat. Ha ugyan egyáltalán.
Kedves 6. Lenin!

Így van!

Gyurcsányt is felvonultatja majd a Szlovák diplomácia, mint autentikus forrást, a bohocgárda okozozta fasiszta, nyilas, kádárista, rákosista, hortysta, filatelista veszélyre.
T. Ne félj!

A "Haider meg akarta akadályozni a bevándorlást, az Unió bojkottálta Ausztria kormányát." mondatban két állítás szerepel, melyeknek nincs közük egymáshoz. De azért a megfogalmazás ügyes...
Kedves vakapad!

"A szlovák külügyi közlemény szerint a nagykövet a magyar külügyi tárcánál afelől "tájékozódott, vajon a magyar kormánynak és a magyar politikai élet más képviselőinek reagálása nem a háború utáni európai rendezést megkérdőjelező célokat követ-e?"

A magyar kormány válasza miért maradt el?

Mit kell azon az egy mondaton annyit tökölni:" Gyurcsány Ferenc kormánya nem, de Orbán Viktor vezette Fidesz természetesen ilyen célokat követ."
Kedves vakapad!

Várom részletező soraidat, miben áll ügyességem.
T. Ne félj!

Érdekes gondolat, hogy az EU a szlovákoktól Gyurcsány révén nyer bizonyító erejű információt a fasiszta veszélyről. Úgy hallottam, nem szorulnak rá, ráadásul valahogy nem szeretik a bohócgárdák semmifajta megjelenési formáját. Vagy ha nem lennének meg nekik azok az információk, akad ám ember aki odamegy besúgni meg árulkodni egy kicsit. Általában a komcsikat szokták.
T. Ne félj!

1./ Majd rájössz.
2./ Ha jól tudom, a szlovák nagykövetet nem tájékozódni hívták be a külügybe. Amikor az ember ilyesmikről ír, tudni kell, mit jelent a behívatás, mert egyébként nagy marhaságokat lehet kérdés formájában leírni.
Kedves vakapad!

1,Igen csak szelektiven olvasol:"A szlovák külügyi közlemény"

2, Természetesen rájövök, csak tartsd a fejed, mert szeretnék a gondolataidban olvasni.

3,"nem szeretik a bohócgárdák semmifajta megjelenési formáját." Csak a saját bohócgárdáikat szeretik, Slota úr választási rendezvényein. Csak erre nem Fico híjva fel az Unio figyelmét.

4, Kijelentő és pontokba szedett mondatokban is igen nagy marhaságokat lehet leírni.

5, Igen csak érdekel, hogy miért is bojkottálta az Unio az Osztrák koalicios kormányt Te szerinted?
T.Vakapád!
Nem arra gondoltam,amiről irsz.Félremagyarázod.
Én arra gondoltam,mindig megelőznek bennünket,mindent fel-, és kihasználnak,úgy a szlovákok és a románok,hogy megalázzanak bennünket.
Trianon,Benes d.,mit tesz a magyar diplomácia?
Nem akarok határreviziót,nem akarok támadást sem a szlovákok ,sem a románok ellen,de az a sunyi lapitás,amit művelünk az felháboritó.
GY F magyarázkodik Merkelnek a koronárol.Ilyent csak nálunk lehet megtenni.
Fico szerint GY F az universum legnagyobb géniusza,aztán röhögnek egy jót.
Rendszeresen nézem a neten a cseh és szlovák tv-t.Lenéznek bennünket.Nyugaton is.
"Rendszeresen nézem a neten a cseh és szlovák tv-t.Lenéznek bennünket.Nyugaton is."

Ebből még előnyünk is származhat. :)
Kedves Árpád!

Figyelmedbe ajánlom az alábbit. Talán elmélkedhetnél egy postban arrol is, hogy a politikai és gazdasági elitünk züllöttsége láttán miért szopja be ez a buta magyar a jobboldali populizmust?


"s úgy tűnik, ebben az illusztris körben üdvözölhetjük a több-biztosítós rendszer érdekében mármár apostoli munkát végző Bokros Lajost. Aki fáradhatatlanul küzd az átalakulásért. Mert jó az országnak. Ez a modern és egyedül járható út. Aztán kiderül, hogy a pénzügyi szakember 2006-ban összetákolt egészségpénztára is meghívottja a koalíciós tárgyalásnak. Azaz a volt pénzügyér is részese, sőt, haszonélvezője az ezerötszázmilliárd felparcellázásának. S innentől nincs az a kommunikációs szakember, aki hitelesen magyarázná, hogy a magánbiztosítók helyzetbe hozása nem az egészségügyet fogja rendbe tenni, de néhány nagy ember pénztárcáját.

És ez botrány. Akkor is, ha a létező megoldások legjobbika a több-biztosítós rendszer. Akkor meg végképp, ha nem az, csak a nyakunkba akasztják."

Amikor Bokros Lajos szárnyalt, bekerült a MIÉP a parlamentbe, úgy tünik most is övé az idő...
Gyerekek, gyerekek...
Nem tudom, hogy a kis népek általános jellemzője avagy magyar sajátoság-e, hogy folyamatos seggnyalásra és fasszopásra áll a szánk.
Hogy meg akarunk felelni másoknak. Valaki magyarázza már meg miért kell nyüszítve visítani, ha valaki nem elég elfogadó más rasszbéli emberekkel szemben? Kötelessége talán?
Kérem, a dolgok úgy működnek normál esetben, hogy először gondoskodunk a magunk szükségleteiről az után, ha nagyon jó kedvünkbe vagyunk akkor esetleg kegyességből nyúlunk az idegenekhez.
De hát az itt nem megy, a rasszizmus a baj, nem a cigánybűnözés. Az antiszemitizmus a baj, nem a velünk élő kommunista örökség. Más országok a maguk dolgával foglalkoznak, a maguk érdekeit nézik és a szerint működnek, de nálunk folyamatosan másoknak, mindig másoknak kell megfelelni. Miért vannak ilyen idióta elvárások?
Miért lett a kormányképesség ismérve az, hogy kinyalja-e az adott politikai irányzat olyan közösségek seggét, aminek ideális körülmények között semmi keresnivalója nem lenne az adott országban?
egy tavalyi mancsban megtaláltam a verébápolót

HEURÉKA...

たんとり (nagyjából így híjják...)
Igen,ha a lesajnálás előnynek számit.
Ajánlom nézd meg az AT3 online TV archivumában,a cseh-, és szlovák elnök ill. Fico válaszait a magyar "tiltakozásra".A szöveg nem is olyan érdekes,az arcukat nézd.
Igen az utolsók mindig előnyben vannak,mert van esély előbbre jutni,ha a géniuszok is nagyon akarják, valamikor ha jó a csillagok állása

Nincs igazuk,de ha lapitunk,mindig ez a jutalom.
Az előző hozzászolásom Lonely Photonnak szólt.Lemaradt,bocs.

Lollerkid!
Igen,szerintem is ez a probléma nálunk.
..."aminek ideális körülmények között semmi keresnivalója nem lenne az adott orszában"
Ezt viszont kár volt leirni.
lollerkid,
hulyesegeket beszelsz. Arpi azt mondana, hogy faszsagokat. Sajnallak. Egyszeruen nincs ertelme annak, amit irsz. En nem ertem.

Most komolyan, mi az, hogy "idegenekhez nyulni"? vagy az osszefugges a "kormanykepesseg" es a seggnyalas kozott? Azt mar nem is emlitem, hogy primitiv tusko velemeny, amire mas rasszbeli emberekkel kapcsolatban celozgatsz. Lehet emberseg nelkul elni, csak nem erdemes.

Mit tehetnek, hogy jobb belatasra terj? Bantott valaki? Akarsz rola beszelni?
Csak arra kívántam felhívni a kedves véleményeteket, hogy nem lehet mindenki kedvére tenni. És ha választani kell én a magyarokat helyezem előtérbe. Ha ez már rasszizmus akkor nem tudok mit csinálni.
Képtelenség olyan politikát folytatni ami mindenkinek tetszik. Ez más országokban egyértelmű...
Oroszország az oroszok pártján áll ha konfliktusba kerülnek. Mi mindig az idegenek érdekeit védtük. Ennyire hülyék vagyunk mi?
Lollerkid!
No problem ,csak a nagy levin nem érti.
De neki is igaza van.Mindig meghatódom attól az emberségtől, testvéri szeretettől,ahogy a Holt tenger körüli kis népek élnek.Igaz nem szabad róla beszélni,de tőlük kéne példát venni.
Komolyra forditva,nagyon nem szeretném,ha ragadna a példa.Főleg ránk.
Lenne tovább is,de nem mondom.
lollerkid

kik azok az "idegenek"? ezt nem ertem. Nalunk bevandorlok alig vannak, aki valamilyen szempontbol kisebbseghez tartozik, az meg legtobbszor nem "idegen".

Mit jelent az, hogy a magyarokat helyezed eloterbe? (ehhez jogod van, csak a gyakorlatot nem ertem) Hogy megy ez? A "tobbiket" azert megturod, nem? Ez miben nyilvanul meg? tudnal konkret peldat mondani, ahol valasztani kellett es te a "magyar erdeket" valasztottad? Hogy megy ez a hetkoznapokban?

Oroszorszaggal peldalozol? Idaig ne sullyedjunk mar. Putyin es az autokrata pereputty szarik az "orosz atlagember" erdekere, nem elszamoltathato, nem levalthato. Az eros Oroszorszag erdekli, a hatalom, odaporkoles a nyugatnak, a mozgaster, az eszaki sark alatti olajmezok, a jarorozo vadaszgepek, az FSzB meg a sziloviki elvtarsak, az oligarchak, az igen. De altalaban veve leszarja az alattvaloit, akiknek attol nem biztos, hogy jobb lesz, hogy o eroskodik, de ez megint off es messzire vezetne. Putyin peldakep lett? Ne mar.
magyarazzam tovabb, hogy Oroszorszag miert tud eroskodni (pl. olajar 80$/hordo, es hogy masnak az eroskodes miert nem kifizetodo)? De ha bejon oroszorszag, mehetsz, nem tartunk vissza.

lenin, en ezt megint nem ertem. En nem is gondoltam es nem is irtam a Holt-tenger koruli nepekrol. Ez most hogy a faszba jon ide? Az osszefuggest meg a peldat meg most sem ertem.
A' én véleményem, hogy:
TótaW nyitott egy blogot, először azt lehetett hinni, hogy komoan gondojja.
Aztán mostmár csak behajincsa ide a gumicsontot, oszt' finis.
Ráadásul ez egy elég egy beszari egy poszt egyébként-de mindegy, mer' TWÁ mással van elfoglalva ezexerint, mer' nem hiszem ám, hogy fél a hungarofasiszták uralomra kerülésétől, viszont oan frakpánsnak teccett eza hijénás izé.., oszt csakúgy lárpurlár betette. Nem volt jobb. Biztos unnya ja blogozást. Abba lehet ám hagyni, nem lesz dúlifúli. Én mostmár egyre ritkábban teszem ide be a fejem.Na.

A huszárok szerdán a kocsmában táncolnak. Tiszta szláv.
Fújjunk rá Vindexet.
kiszerabácsi megmonta jó régen, hogy ez lesz belőle...
a tóta lefekütt, a blogja meg leült...
a marhákok meg ittmarattaktunk...
Kedves Arpi,
Szerintem most - egyebkent teljesen egeszseges osztoneidre hallgatva - feluletes voltal.

Az en allapontom

Itt:
hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=5660
es annak folytatasakent itt:
hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=5639

De tovabb is van.

Idokozben megszreztem, es az Index polforuman leveo topicomba belinkeltem a szlovak parlamenti hatarozat pontos szoveget. Ezzel a szoveggel a magyarorszagi haborgok nem szivesen foglalkoznak.

Tokfalvi (A Hirszerzo ertelmes bloggrenek) kozlesebol azok a korulmenyek is egyre vilagosabba latsznak (a szlovakiai magyar kisebbseg vezetinek radikalizalodasa), amelyek hatasara a - szamomra sem oromteljes - parlamenti hatarozat megszuletett.

Szinten figyelmedbe ajanlom annak az Allomanyjavito altal - szinten a "kesztyus" topicomban talalhato - Megallapodasnak a pontos szoveget, amit Csehorszag es Nemetorszag kotott egymassal es aminek az a lenyege, hogy kolcsonosen puszi puszi, mindketten szarok voltunk a multban, de oszinten megbantuk, viszont az anaygi ugyek rendezettseget maskepp latjuk, EZEN viszont nem fogunk osszeveszni.
Tegye fel a kezét, aki szerint bárkinek is használt a Magyarok Világszövetségének kis magánakciója? Mert szerintem arra példa, hogy miért nem műtenek vasvillával.
Kiveséztetett! Mintegy 300 provokátor tegnap szlovák tévéseket akart "móresre tanítani", de a vérzsernyákok, magyarellenes erdei cickányok galádul megvédték őket, míg Álmos vezér nővére forgolódik sírjában Kazincbarcikán, miszerint meghekkelték.
Hogy Magyarland mégsem teljesen tré azt abból következtetem kifele, hogy valakinek eszibe jutott a "verébápoló", igaz a nevit már a guglin köllött előhalásznia, aki maga Nat Roid, a neves medveápoló is egyúttal. Szép! Szép!
Lord_Valdez 2007.09.26. 07:58:34

Ennek a postnak valszeg használ, mert lefogadom, hogy a nemzeti érzelmek újfent elkezdenek felhorgadni. A hiéna még alszik kissé.
hacsaturján

A MVSZ a szlovák-román titkosszolgálati együttműködés gyermeke.

A Jobbik meg a gárdájuk szintén.

Szal jó lenne, ha fütyülne valamit az a rigó, mert innen nézve nagyon gyanús.
Bakonyi Betyár Sanyi 2007.09.26. 10:45:19

Én meg a múltkor voltam az ideggyógyászomnál, de szerinte csak egyszerűen remeg a kezem.
355 komment három nap alatt...

úgy tűnik, nem csak én szarom le kurvára a szlovák fasisztákat, meg A Magyart, akit megvertek.
Lonely Photon ezt írta:
"A magyarok nagyrésze utálja a cigányokat. Talán valamivel kevesebben vannak akik utálják a zsidókat. Ha rákérdezel a többségüknél a reflexválasz természetesen az hogy nem utálják őket. Ezt csak azért mondják mert félnek a zsidó és a kommunista hálózattól meg a médiától satöbbi. A cigányokat mindenki nyíltan utálhatja, nekik nincs ilyen hálózatuk és az egyetértés is nagyobb. Hosszabb bizalmas beszélgetések során természetesen kiderül az is, hogy egyetlen megoldás a fentiek likvidálása lenne, kivéve a cigányoknál ott egy rövidebb beszélgetés is elég ehhez. Mi okom lenne azt hinni hogy ez nem így van a politikusok között? Semmi."


Hát, kedves Lonely Photon, nem tudom, te milyen körökben forogsz. Mindenesetre én veszem magamnak a bátoságot, hogy visszautasítsam az állításodat, mely szerint az emberek nagy része utálja a cigányokat, zsidókat.
Nyugodt szívvel állíthatom, hogy nemzeti radikális ismerőseim között egyetlen ember sem akad, aki helyeselné a kollektív bűnösség elvét. De nyilván nem egyforma körökben forgunk.
Bakonyi Betyár Sanyi írta:
"Hol az az önvédelem, ami megakadályozza a magyar hülyék nagypolitkába való szivárgását?
A kifogásgyártásig már eljutottunk (Witnermari öreg, és sokmindent kellett átélnie, az árpádsávos bakkancsosok az aragóniai kultúrális kapcsolatok felidézése gyanánt lengetik zászlóikat, Pelcnégálildi csak egy nő, aki szép stb)
A tömeg, amelyik meg lenn tapsol ezeknek az embereknek akkora, amekkora a parlamentbe juttatna egy pártot."


Nincs önvédelem, ami megakadályozná a hülyék beszivárgását a nagypolitikába. Nézd meg, ott a pszichopata Gyurcsány, a pufajkás Horn, a III/II-es Medgyessy - és csak miniszterelnököket soroltam eddig.
Ennek ellenére azt mondom, hogy legyen akármilyen idióta kormányfőnk, miniszterünk, kormányunk, parlamentünk, a kollektív bűnösség elvét senki sem akarja visszacsempészni a politikába. Ellentétben a szlovák sovinisztákkal!

És hogy hogy jön mindehhez Wittner Mária, Pelczné vagy a tüntetők, azt nem tudtam megfejteni a zavaros hozzászólásodból.
a nagy levin 00:20:01

Miért teszel úgy,mintha nem értenéd?
Ha meg tényleg nem érted,szerintem nem is fogod,mert nem akarod megérteni.
Logikus,nem?
Fuhur írta:
"Igen nálunk a Malina Hedvigeket buzi köcsögnek hívják. (ld még >>Buzikat a dunába, zsidókat meg utánna!
Fuhur írta:
"Igen nálunk a Malina Hedvigeket buzi köcsögnek hívják. (ld még 'Buzikat a dunába, zsidókat meg utánna!')
Időnként megverik őket a nyilt utcán, vagyis már megtörtént.
A magyar rendőrség, meg politikusok meg a többi valoban nem lépett fel az áldozat ellen csak szarik rá. Maghasról.


Fuhur és Sztravinszki, a hasonlatotok nagyon sunyi! Malina Hedviget azért bántották, mert magyar, ráadásul a támadás után fél Szlovákia, ill. az államapparátus nagy része a lányt akarta börtönben látni, nem az agresszorokat!
Mi történt Magyarországon? Néhány idióta barom megvert egy nyíltan provokatív akción részt vevő embert. Ráadásul itt a közvélemény azonnal elítélte a támadást, és egyetlen politikus sem nyilatkozott úgy, hogy a megvert buzit kellene börönbe zárni.
Miközben nemzetünk hajója a zátonyok között vergődve próbál a megpróbáltatásokon átevickélve kijutni a habzó tenger szorító hurkából, egyes ellenséges hajóskapitányok nem átallanak tengerjárónk ellen búvárkundi alamuszisággal, cseleken keresztül, a nemzeti hajótestünk megcsákjázásnak eszközét felhasználva, mintegy elsüllyeszteni ezeregyszázéves ostromot kiállt óceánjárónk épségét - mely már csak hajszálon függ a levegőbe - megtorpedózni a saját kicsinyes, elszánt, de ugyanakoor pitiáner nézeteik tükrében nem észrevéve a saját hazájuk lemaradását a nagy tengeri versenyben, mely a kárpáti medence meghódásának a céljaként íródott be a történelemkönyvek sűrűjébe, és a nemzetünk bőrébe, miközben persze nem mehetünk el szó nélkül a hajón megbúvó belső ellenségek ármánykodásainak poshatag, gyáva, ugyanakkor félelmet ismerő, zegzugos bugyraival, mert az ilyen - belülről érkező - támadások (lázadások) teszik tönkre, a már recsegő-ropogó hajótest rezdüléseinek ősi


(rohadt nehéz így írni, francba)
Pala!

Magyarországon azért verik meg a buzit, mert egy buziparádén megmutatja, hogy ő buzi (ezzel provokálja a többséget), Szlovákiában meg megverik a magyart, mert a magyar beszédével provokálja a többséget.

Egyiket sem verték volna meg, ha otthon a négy fal között buzi, vagy magyar.

A probléma mindkét esetben az volt, hogy nyilvánosan volt az, aminek született.

A sok elhatárolódás, meg a közvélemény felhördüléséről meg kb annyit, hogy volt néhány ember aki írt róla, a többség meg titkon örült, hogy megruházták a kis köcsögöt.
Pala, én nem írtam hasonlatot. Egyszer megkérdeztem, hogy miért nem akcióztak időben a rendőrök melegverés ügyben, egyszer pedig írtam a hiénakutyákról.
Malináról azt gondolom, amit Zsanettről vagy olajosról: sose tudjuk meg, pontosan mi és hogyan történt.
Melegekről: engem különösebben nem érdekel vagy zavar a felvonulásuk, de az utcán elkövetett verésnek, bántalmazásnak gondolom lehetnének jogi következményei. Vagy tévedek?
"Hazádnak RENDÜLETLENÜL..."
Ha valamilyen tót atyafi. pl. ez a Slota-majom el tudná olvasni a hozzászólásaitokat, nyugodtan hátradőlhet a székében, s pipázhatna tovább. Mert nyílván ezt szűrné le: minek dolgozzak a magyarok ellen, mikor ezek a barmok egymást sokkal jobban utálják, mint én őket. És röhög, mntg a címbeli hiéna.
És igaza van, bakker, ennyi sok gyökeret már rég olvastam.
Ja, és mikor reggel felkeltek, menjetek szépen be a fürdőszobába, nézzetek bele a tükörbe, gyűjtsétek be életetek legnagyobb nikotinos turháját és gyerünk, adni a tükörképnek, hadd csorogjon. Mert megérdemli.
Ez jutott eszembe:

"If you dance with the devil, the devil don't change. The devil changes you."

www.imdb.com/title/tt0134273/quotes
www.hirszerzo.hu/cikk.elitelik_a_szlovak_tevesek_megtamadasat.45745.html

A Fidesz mindig tud újabb meglepetéssel szolgálni. 2 eset lehetséges.

1. A párt olyan mélyre süllyedt a szervilizmusban, hogy amíg I.Viktor személyesen nem nyilatkozott, addig senki nem mer sem A-t sem B-t mondani.

2. Annyira szeretnék besöpörni a söpredék szavazatát, hogy inkább lejáratják magukat minden kultúrember előtt.

Pedig itt csak egyetlen elfogadható válasz van: Tévéseket megtámadni bármilyen vélt vagy valós sérelemért mélységesen civilizálatlan magatartás, amely fényévekre van a POLGÁRI értékrendtől.

Tovább megyek: Ha személyesen Slota jelent volna meg a követségnél, őt bántalmazni is mélységesen elítélendő tett lett volna, mert a kulturált viselkedés képessége különbözteti meg az úriembert a tahótól és a POLGÁRT a csőcseléktől.
Kissé tudathasadásos állapot lehet, ha valaki Tóth (Torockai) László néven tüntet a tótok ellen.
Pala 2007.09.26. 12:41:47

Pala azt én is tudom hogy most ez a mainstream "kultúrjobber" kommunikáció, és ettől most te is ezt gondolod. Ettől ez még nem igaz. Ez a vélemény pedig annyira a tiéd mint a felvidék.
Nem tudok irni a masik topicba. Ami roppant igazságtalan.
Ide írtam már eleget, sztem a fele amugy total elsikkadt ugyhogy nincs kedvem folytatni.
Ja igen, Bádogos!
Vagy már fáj a sok elhatárolódás, lassan mást se csinalnak csak határolódnak napjában háromszor, oszt megúnták. :)
Különben meg a civilizalt ember átvette volna a papirost... :)
IDE ÍROM A VÁLASZT, MERT NEM ENGED BE A FIATALEMBERES POSZTBA:

Árpád:

És miért kéne titokban tartani a stáblistát, ha közpénzből megy? Az egész névsort az ötletadótól, a fővilágosítóig, mint a Kőröshegyi Völgyhídnál. Vagy erre nem vonatkozik a vonatkozik?
Árpika, nem az enyém, de csakis a TE stílusodban tudok idepökpödni. (Az átlag internetezőktől elnézést kérve.)
Nagy bunkó egy fasiszta állat vagy Te. Miféle szöveg ez, hogy: "De miért ilyen gennyek a szlovákok?" Légyszíves beszélj a hülyékről, de ne "gennyesezd" le a szlovák népet, a szlovák embereket, akiknek közük sincs ehhez az "álbalhéhoz". Mert te lennél a legvéresebbszájú megnyilvánuló, ha mondjuk valaki leírná azt, hogy gennyes zsidók, vagy gennyes cigányok. De szerintem még a szélsőjobboldalon sincs ilyen mocsok, aki így beszélne egy népről, mint te a szlovákokról. Jó nagy bunkó vagy, mitagadás, de mivel fényesre nyaltad ilyen alternatíve, uralkodóink bizonyos csontját, persze, hogy nagydíjakat söpörtél, de hidd csak el udvaribolond vagy Te is, mint hetiheteses kollegáid.
Mindenesetre nekem ma kiborult a szar, amikor ilyeneket okádsz, hogy gennyes szlovákok. Jól van, persze, hogy kiragadtam a "szövegkörnyezetből", de így nem beszél az ember. Esetleg csak a pulicrrdíjas antifasz? Mer annak szabad? Nekem vannak szlovák ismerőseim, sokat utazom Szlovákiában. Soha nem tagadtam meg magyarságomat, és soha nem volt semmillyen problémám. És pontosan ezért sért engem ez a mondat, hogy gennyes szlovákok. De sértene az is, hogy gennyes cigányok vagy zsidók vagy négerek (igen négerek). Csak ahhoz, kurva gyáva egy kis komcsinyalonc vagy, hogy ilyeneket le mertj írni, hogy a gennyes narkóüzér négerek pl. Szegeden összeverték a biztonsági őröket vagy mittomén egyéb megtörtént baromságot. Vagy a gennyes zsidók rendbontást követtek el az antifasiszta tüntetésükön, vagy, hogy a gennyes cigányok agyonvertek egy magyar tanárt. Mert ehhez gyáva vagy. Én sohasem mondanék ilyent. Csak "idézgetlek" a stílusodban. Mert, ha vannak genny szlovákok, akkor lehetnek genny románok, genny magyarok, meg mindenki, nem?
Hülye náci vagy, Gyuecsány seggnyalója. Ez a mondat is a Te stílusod. Őszinte, trágár, kemény. Egészségedre.
Most a kiemelt náci mondatodon kívül a cikkedről.
Hetet-havat hordtál itt össze, a gyurcsányi politikának megfelelőt. Diplomáciánkat nem szidhatjuk? Emlékezz, az elmúlt év nyarán fölkerült az internetre egy videó, ahol szlovák nácik (?) magyar zászlót égettek. Ebből a hülye internetes baromságból diplomáciai botrányt kavart kormányzatunk. Itt már kezdett kibontakozni a tény, hogy kedves miniszterelnökünknek kezd az agyára menni a világháló. Aztán megverték szegény Hedviget. De még mindig nem fokozódott olyan mértékig a szlovák-gyűlölet Magyarországon, hogy mondjuk az egész gazdasági válságunkat rájuk lehetne fogni, kiderült a "hazugságbeszéd". Amit azóta sem akar kinyomozni senki, hogy ez miképpen került nyilvánosságra. Esetleg nek lehetett volna megkérdezni a kézbesítőket, hogy ki adta föl a cd-ket? stb. A bűnüldözésnek biztosan vannak módszerei, ehhez nem értek, de tény, hogy nagy a KUSS ebben a témában. Aztán jött a TV-székház, ahol "sajnos" nem halt meg rendőr (nagyon féltem, amikor a tüntetők fölgyújtották a TV-székház előtt a tömegbe hajtó, de csődöt mondó vízágyú "utasait", melyet fölgyújtott a nép, de a rendőröket mégsem bántották, hanem kimenekítették az égő járműből.)
Aztán a Magyar Gárda SS is lecsengett már, akkor utáljuk megint a szlovákokat.
És TótaW. beáll a sorba. Szidja a szlovákokat, ahogy kérik tőle. És szépen "alteresen", hogy ő egy őszinte (ebben nem kételkedem) fiatal és trendi dumája van. A genny szlovák nácik agyonütik a magyarokat. Éljen GYF!
Természetesen a fenti duma "összeesküvés-elmélet". És, ha mégis igaz. Csak úgy spontán. Hiszen nagyon jól ismerjük kedves GYF kirohanásait Szlovákia tárgykörben.
SuperTonic!

Hosszas szöveged lényege az , hogy neked nem tetszik ez a cikk, mert ez most épp a te pártállásodat érinti kellemetlenül.
Szerintem meg ez egy jó cikk volt.:)
Az erőltettet küldetéstudatod meg csak ráigazol a cikk egészére és a szép az, hogy mindezt észre se veszed.:)
icsep

nekem nincsen pártállásom. csak szerintem így nem beszélünk, hogy genny szlovákok. ez alap. az már más kérdés, hogy amit szabad jupiternek nem szabad a kisökörnek. ez is van. de én természetesen soha nem beszélnék így. de az azért lejön, hogy próbálna meg nem egy kormány seggnyalonc (mint pl tótaw.) ilyent leírni, hogy genny osztrákok leszennyezik a folyónkat, vagy a genny cigányok meglincselnek egy embert, vagy a genny zsidók (...inkább hagyjuk...)...stb...szerintem ez nem pártállás, meg szerintem a Zushlag, meg a halasi embere fidesz ügynökök, hogy lejárassák az mszp-t. Sőt Gyurcsány is az! Csak neki túl jól sikerült és basszameg nyert. Egyébként meg Orbán hiába ugat, ezek csak egyedi esetek, és ne tolvajozza le Magyarországot (mert ugye az a komcsi pénzosztó banda) és amúgy is magából indul ki. Szerinted ide kell pártállás ehhez a tragikomédiához? ne röhögtess, barátom...
Így van, végre nemcsak a jobbon látok leírva ilyet! Malina Hedviget pedig meghívnám Magyarországra és egy kib.szott plecsnit nyomnék a kosztümjére, hogy van ereje ezt végigcsinálni! Ha lehet nemzeti plecsnit, ha lehet emberi jogokért járót! Fico meg kapja be!
Ja és a magyar külügy fel is oszlathatná magát! Nem égetne tovább minket fájó impotenciája!
Elgondolkodhatnának nálunk is egyesek (sajnos nagyon is sokan vannak), hogy mit érezhetnek a zsidók, mikor igazságtalanul felelőssé teszik őket a világ összes bűnéért. Pont ezt teszik velünk a szlovákok. Mielőtt megkapnám a beosztásomat kijelentem, hogy nem vagyok se zsidó, se komcsi, se buzi. De ha a viki hatalomra kerül a szélsőjobb nálunk is parádézni fog.
Bakonyi Betyár Sanyi írta:
"Magyarországon azért verik meg a buzit, mert egy buziparádén megmutatja, hogy ő buzi (ezzel provokálja a többséget), Szlovákiában meg megverik a magyart, mert a magyar beszédével provokálja a többséget.
Egyiket sem verték volna meg, ha otthon a négy fal között buzi, vagy magyar.
A probléma mindkét esetben az volt, hogy nyilvánosan volt az, aminek született.
A sok elhatárolódás, meg a közvélemény felhördüléséről meg kb annyit, hogy volt néhány ember aki írt róla, a többség meg titkon örült, hogy megruházták a kis köcsögöt."


Nehogy már egy kalap alá vedd az etnikai támadást és a melegfelvonuláson történt incidenst. Amellett, hogy teljes mértékben elítéli minden normális ember a melegek elleni támadást, azt azért muszáj leszögezni, hogy Hedviget azért verték és alázták meg, mert magyar, míg a meleget nem azért, mert meleg. Ezt az agressziót beteg hajlamú emberek teljesen nyilvánvalóan provokatív masírozása váltotta ki. Van néhány vadállat, akinek ez sok volt. Sajnos.

Szerinted a többség örült a melegverésnek. Véleményem szerint az emberek nagyobb része sokkal normálisabb azoknál, mint akik téged körülvesznek és akikről ezt a hamis általánosításd alkottad. Szerintem néhány tucat, esetleg néhány száz degenerált emberen kívül senki nem örült a melegfelvonuláson történt agressziónak.
Sztravinszki, Malina Hedvig ügyében lehet, hogy sosem fog kiderülni a pontos igazság, az mindenesetre elég beszédes, hogy a magyargyűlölők azonnal rácsaptak a témára, és elkezdték sulykolni az önbántalmazást, amiről később kiderült, hogy hazugság volt.


Egyébként veled együtt remélem, hogy a melegfelvonuláson verekedők megkapják azt a büntetést, ami jár nekik.
Lonely Photon, nekem elég sok nemzeti radikális ismerősöm van, és nyugodt szívvel állíthatom neked, hogy egyikük értékrendjével sem összeegyeztethető a kollektív bűnösség elve, és egyikük sem a bőrszínük, a vallásuk vagy egyéb veleszületett sajátosságuk alapján ítéli meg az embereket.

Talán próbálj tájékozódni, mielőtt leírsz valamit, és ne skatulyázz. Verbálisan pont ez ellen akarsz küzdeni, nemde?
El Condor, ez most vicc volt? Ha nem, akkor tragikomikus a hozzá nem értésed. Ajánlom figyelmedbe inkább a Klubrádiót, telefonszámaik (budapesti körzet): 437-6740, 437-6779 ,437-6728, 437-6737.
olvasom itt a prot meg a kontrát, aztán a rekontrát....örülni nem sok okunk van... nem ártana józannak maradni. egyik népet sem kell gennyesezni. ez súlyos hiba, csak további gyűlöletet szül. mindig a régi dal: action - reaction vagyis a politikusok fentről manipulálnak a hülye nép meg bedől a manipulációknak, provokációknak (mindkét oldalon) és ready azonnal szétverni a másik pofáját. nagyon jól tudhatjuk már, milyen mozgatórugói vannak a politikusok kavarásainak. itt is, máshol is. pénz, hatalom, hatalomban maradás, hagy ne soroljam... Szlovákiáról: sokat járok abban az országban, befektetéseim vannak a Tátrában. az egyszerű emberek itt is olyanok mint máshol. se nem jobbak, se nem rosszabbak. soha, sehol nem volt semmilyen problémám velük. a szlovák politikai osztályban lehet persze egy jó adag bizonytalanság, megkockáztatom kissebbrendűségi érzés, de ne felejtsük el: egy nagyon fiatal országról van szó, amely korábban nem is létezett. vagy osztrák vagy magyar fennhatóság alatt éltek...egy kis empátiával őket is meg lehet érteni... remélem most senki nem akarja idehozni Trianont (az, hogy az országunk területe a harmadára csökkent az évszázadok során, semmi másnak, csakis országunk volt vezetőinek, urainak, politikusainak a balfaszsága, rossz manőverezései, rossz döntései miatt következett be. ezért mindig másokat okolni egyszerűen röhej) visszatérve a szlovákokra: ha gazdaságilag nézem - annak ellenére milyen fiatal az ország - egész jó dolgokat csinálnak: a GDP növekedése majdnem 10% az infláció kb. 2%. GyF. megnyalná mind a 10 ujját (és jól megtömné a zsebét) ilyen mutatók esetén. Jan Slotát (és a hozzá hasonlókat itthonról is!) persze én is a pokol fenekére kívánom. üdv. Jack
jaaaj. na mégis mit várunk. ha magyarország a magyaroké, akkor szlovákia meg a szlovákoké. Egy büdös szavunk nem lehet amíg mi is ilyen gennyek vagyunk. :P:PPPP
Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni. Most kell a benesdekrétumról dolgozatot írnom, tehát most ismerkedem ezzel a határozattal. Akárhány oldalt néztem eddig át eddig nem volt benne, hogy mi is volt ez valójában, miről szólt és mi volt a valós célja! Kérlek aki többet tud erről a témáról írjon ide Köszönettel: tanuló
süti beállítások módosítása