W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A hiéna enni kér

2007.09.24. 05:30 Tóta W. Árpád

Szlovákiában ma nem jó magyarnak lenni. A Malina Hedvig-ügy (ld 1., 2., 3.) politikai manőver. Azt üzeni, ma Szlovákiában megúszható a magyarverés. És mi nem tettünk semmit.

Nemcsak a külügy mulasztott. Nem volt tüntetés, nem voltak fáklyák, nem volt értelmiségi hüledezés. Nem tettük félre az arcképeket, amikért bármikor utcára vonulnak tízezrek, hogy ostoba pofával, nyáladzva szopják a vezéreik csöcsét. Magyarország nem állt ki a magyarokért.

A hiéna, az olyan, hogy ha nem rúgják pofán idejekorán, akkor elszemtelenedik. Most éppen törvénybe foglalja a magyarok kollektív bűnösségét.

De miért ilyen gennyek a szlovákok? Komplexusaik vannak? Hát persze hogy vannak; kinek nincsenek errefelé? A konkrét ok azonban az, hogy a szlovák kormányban fasiszták ülnek.

Fico nem is kertelt: a Benes-dekrétumok megerősítésének "belpolitikai okai" vannak.

Tükröm, tükröm

Jan Slota sovinisztái éppolyan sötéthülye baromállatok, mint magyar megfelelőik, csak nagyobb szájuk és több hatalmuk van. Képtelen állatságokat hordanak össze félig kész mitológiákból, szerepjáték-szabálykönyvekből, "nemzeti" ponyvairodalomból. Igénylik a bűnbakot, és fejik szaporán. Hogy zsidó vagy magyar az ellenség, az az egyagysejtűek szintjén mindegy. Mondanivalójukat ismerjük magyar változatban, a böfögést meg nem kell fordítani.

Bizonyára voltak Szlovákiában óvatosan fogalmazó értelmiségiek. Ugyan, Fico csak integrálná a széljobbot! Besöpri a szavazataikat, aztán leszarja őket. Csak taktikából muzsikál nekik. Csak tetszeleg Slotának, hogy kormányt alakíthasson. De még ha kormányra emeli is őket, akkor sem lesz befolyásuk semmire.

Csakhogy ingyenebéd nincs, a pártpolitikában se. Ha támaszkodsz valakire, akkor képviselned kell őt. Ha fasisztákra támaszkodsz, akkor fasiszta intézkedéseket fogsz hozni, hogy jóllakasd őket. Ostobák? Irracionális elmebetegek? Alkoholista, beszámíthatatlan, primitív véglények? Nem számít: a markukat tartani van eszük. Olyan nincs, hogy udvarolok a fasisztáknak, aztán nem kapnak semmit.

Meg lehet ülni a hiénát, de nem visz messzire. És enni kér. És a hiéna húst eszik.


Címkék: fidesz külpol

386 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr4174812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Menccsük ami menthető!!

A mentelmi bizottsági javaslat ellenére nem függesztette fel az Országgyűlés Juhászné Lévai Katalin szocialista országgyűlési képviselő, volt hajdú-bihari közgyűlés elnök mentelmi jogát.
Példanélküli eset, hogy közvádas ügyben az Országgyűlés nem szavazza meg a mentelmi jog felfüggesztést.
index.hu/politika/belfold/0924jlk/
Tóta W. Árpád.

"Jaja. A mi fasisztáink jók, annyira, hogy nem is fasiszták, hanem "radikálisok" meg "nemzeti érzelmű fiatalok". Az árpádsáv meg nemazér, hanem... mer izé, ezek Árpád-háziak, e. A mi kurucinfónk például egy cérnakesztyűs szalon, sem fenyegetőzést, sem faji uszítást nem enged meg magának. Hiszen ha ilyet tenne, akkor nem adna nekik interjút a Jobbik elnöke.
A mi fasisztáink nem is fasiszták."

Szerintem tudsz te ennél jobbat is, nem csak kutyulni meg összemosni. Legalábbis régebben tudtál. Meg voltak szürkéid is nem csak fekete meg fehér.
Vagy kifogyott a patron? :)
Szegről-végről a tárgyhoz tartozik a levelem, amit megosztok Veletek. Történt mindez napjainkban, Szlovákiában, íme, ezt küldtem a konzulnak - aki még múlt szerda óta nem tudott válaszolni:

Tisztelt Szerencsés János Főkonzul Úr!

Szeretném Önnek leírni a kassai rendőrökkel az elmúlt szombat délelötti esetünket, amelyről akkor telefonáltam Önnek és szeretném írásban is megköszönni, hogy a rendelkezésünkre állt, illetve beszélt az egyik rendőrrel.

2007 augusztus 15-én barátommal kassai kirándulásra indultunk. Lévén, hogy egyikünk sem volt még Kassán nagy várakozásokkal voltunk az út iránt. Éppen hogy csak beértünk a városba miskolc felől a -térképen látható módon- Jutna utcáról hajtottunk be a Hlavna utcába. Abban a pillanatban már jött is két rendőr (elöszőr azt hittünknaívan, hogy parkolóörök, bár érdekesnek tűnt a pisztolytáska az oldalukon...) és a sofőr iratait kérte, majd felirta egy fecnire az adatokat. Akkor még nem is sejtettük, hogy mi lesz, még nem mondtak semmit. Pár perc várakozás után a 722-es számú rendőr (a másik, aki egy szót sem szólt, a száma: 660) tört magyarsággal elmondta, hogy rossz irányból kanyarodtunk (tehát egyenes irányból) a Hlavna utcába, ami mellesleg sétálóutca és nem szabad bejönni. Mindezért SKK 2000-ért. Ez a Hlavna utca Hotel Slovan előtti részen történt és amíg magyaráztuk igazunkat, hogy semmiféle tiltó tábla nincs egyik sarkon sem, vagy 20 szlovák rendszámú autó hajtott be minden irányból a Hlavnára. Miután zokon vettük ezt, hirtelen a 722-es elfelejtett magyarul. Szó szót követett, hajlandó volt lemenni a rendőr SKK 500-ra, aztán felhívtuk a Konzul urat. (itt jegyezném meg, hogy a telefonszámot egy barátomtól kaptam meg, aki épp az internet előtt ült az adott időben) A telefon után a helyzet mit sem változott, csináltunk pár fényképet a parkoló autókról, ahol egyértelműen látszik, hogy még különleges engedély sem kellett ahhoz, hogy valaki ebbe a Hlavna utcába behajtson. Egy magyar család az autójával épp indulni készült, őket is megbüntették korábban, de lealkudták SKK 200-ra. Miután a rendőrök számát felirtuk még eltartott egy kicsit a vita, aztán már-már belementünk volna az alkudozásba, de 722-es látva elszánt viselkedésünket, végül nem büntetett meg, de a papirt amire az azonosító számaikat írtuk szét kellett tépnünk, ahogy a kvázi "feljelentő cetlit" ő is megsemmisitette.

Összegezve: a békés kirándulásunkból egy rossz emlékű út, mondhatni tortura lett. Azon gondolkoztunk aztán, hogy hogyan lehetne elhagyni mielőbb Kassát és környékét. A rendőrök, de főleg a 722-es viselkedését egyértelmű magyarellenes támadásnak vesszük és a messzemenő korrupció sem XXI. századi magatartásra vall. Ez az incidens több mint egy órát elvett az életünkből, 2007 augusztus 15-én délelött 11:15-től 12:20 ig kb. A legszörnyűbb az egészben az, hogy semmiféle kihágást, közlekedési szabálysértést nem követtünk el, de ennek ellenére keményen megbüntetett volna a korrupt 722-es.

Levelemmel nem szeretnék - egyenlőre- a nyilvánossághoz fordulni, de kedvezőtlen eljárás esetén mindenképpen magasabb fórumokhoz és a médiához terelném az ügyünket, hogy mások is okuljanak, miszerint ez történik jelenleg Kassán, Szlovákiában.

Üdvözlettel:
...

mailerdamon 2007.09.25. 01:11:40

Velem Becsehelyen (Magyarország, Zala megye) fordult elő hasonló eset, én sem fizettem, mentségemre szolgáljon, hogy a másik kollega, akit hasonló módon kívántak lehúzni civilruhás rendőrtiszt volt, így nem kellett a zala-megyei magyar kozulátushoz fordulnom.
Persze, nem tudom mi a szarért kellet ezt ideírnom.
Ja, a hiéna enni kért! Bocs!
---
-----
-------
---------
-------
-----
---


Árpi, én nem erről beszéltem!

Szélsőséges médiumok mindenhol vannak, ezen nincs mit csodálkozni. A Kurucinfó mellett ajánlhatom figyelmedbe a Suttogó "okosságait" is, de megemlíthetem a Magyar Hírlap SZDSZ-es korszakából származó Orbán-likvidálós cikket, illetve az ÉS, a Naracs vagy a 168 Óra förmedvényeit is. Sőt, a Magyarország legkedveltebb napilapjában Tóth Ilonáról megjelent Kende Péter-cikk is nyugodt szívvel ide sorolható.
Okádni mindenhol tudnak. A fő kérdés azonban az, hogy a szélsőséges ideológiák be tudnak-e szivárogni a politikai elit köreibe. És itt az igazi különbség a szlovák soviniszták és a magyar nemzeti radikálisok között! Ezt nem lehet nem észrevenni...
"A fő kérdés azonban az, hogy a szélsőséges ideológiák be tudnak-e szivárogni a politikai elit köreibe."

Nehéz elképzelni hogy ez nem így van. A magyarok nagyrésze utálja a cigányokat. Talán valamivel kevesebben vannak akik utálják a zsidókat. Ha rákérdezel a többségüknél a reflexválasz természetesen az hogy nem utálják őket. Ezt csak azért mondják mert félnek a zsidó és a kommunista hálózattól meg a médiától satöbbi. A cigányokat mindenki nyíltan utálhatja, nekik nincs ilyen hálózatuk és az egyetértés is nagyobb. Hosszabb bizalmas beszélgetések során természetesen kiderül az is, hogy egyetlen megoldás a fentiek likvidálása lenne, kivéve a cigányoknál ott egy rövidebb beszélgetés is elég ehhez. Mi okom lenne azt hinni hogy ez nem így van a politikusok között? Semmi.
Pala
Hol az az önvédelem, ami megakadályozza a magyar hülyék nagypolitkába való szivárgását?

A kifogásgyártásig már eljutottunk (Witnermari öreg, és sokmindent kellett átélnie, az árpádsávos bakkancsosok az aragóniai kultúrális kapcsolatok felidézése gyanánt lengetik zászlóikat, Pelcnégálildi csak egy nő, aki szép stb)
A tömeg, amelyik meg lenn tapsol ezeknek az embereknek akkora, amekkora a parlamentbe juttatna egy pártot.
IV.Mikulás Orbanova óta ismerhetjük e szlávféleség óriási erőlködését, hogy összemossa a kozmopolita magyarellensséget és egyetemleges magyariellenességet: az ősbajt, mely vérzésig alattomosan kúszik-mászik mint hegymenetben, amikor is a szlovák tejben fürdöző kismagyarok humanoid identitással azon mortimereznek, hogy bevezetik a szennyvízet a lakásukba és összkomfortos érzéssel hun lobogó alatt, egy pánszláv radikális eszme mentén, dícső és korlátlan hatalmú Isten Ostorát mint a leghatalmasabb Szlovén uralkodót, Szerbia, Macedónia és Montenegró és nem utolsósorban Horvát bánt bevezessék az Uralon túli: ha magyart verek sokkallta őszintébben és összetettebben értelmezhetővé válik a világ. Sőt Őszöm óta mintha másfele forogna a föld is. És erre az egészre Lendvai még halkabban és még tagoltabban:" n e m l e s z g á z á r e m e l é s , de hogy hittem, én is hogy nem lesz, ez a mi szicialista eredetünk".
Egyébként nem csak a hiéna kér enni: ugyanígy megkéri a segítség árát a nagytőke is, hogy csak egy olyat mondjak, akinek hasonlóan fájó koncot kell odadobni. Teljesen mindegy, milyen hátasállatot használ az ember: azt etetni kell. És lényegtelen, hogy zabot, húst, vagy tejterméket fogyaszt az illető jószág: azt valakitől el kell venni.
akonyi Betyár Sanyi 2007.09.25. 09:58:04
Zsanett

?????????????

a "verébápolóról" (akinek most az istennek se jut eszembe neve) még nem hallottál?

neki is vannak ilyen elvarázsolt (de szintúgy élvezetes) szövegtestei...

Hájde, bár ritka mint á fehér várnyú, de egyetértek Árpival.

Mi, gesztuspolitikusok, basztunk megtámadni Lengyelországot 1939-ben, ma meg árpádsávozunk, ahelyett, hogy a suttyó kormányt megbuktatnánk. Pölö. Ez is egy deal. De kocsikat leköpködni: na, az kábé annyira IQ-gazdag és főleg hasznos dolog, mint Che Guevara feltámasztására pénzt gyűjteni.

Esetleg pl. ledönthetnék azt a kibaszott hülye Károlyi-szobrot, vagy leönthetnék híg fossal, ha már jelkép-háborút folytatunk.

A takaroggyozásnál még az is hasznosabb lenne.

Lenin elvtársnak:

"A Benes dekrétumot a komcsik sem bántották.Ez nem szélsőjobb,pláne nem náci kérdés szlovákiában.Ezt magyar fejjel/gondolkodással/
nem fogják sokan megérteni egyhamar.
Egy másik lényeges kérdés,amiről GGG77 15:46:00 irt.Jó példa Trianon.
Szerintem Göncz ,de az EU is hiába ugrálna ebben a kérdésben.Az EU komolyan nem is fog,mert ott értik a lényeget,esetleg lesz egy
ejnye-bejnye.
A szlovákok inkább kilépnek az EU-ból,de erröl nem fognak lemondani,bárki lesz hatalmon.Az aki a dekrétum ellen kampányolna,biztos bukás."

Igen, mert ez adja meg a cseh és a szlovák öntudatot. Akik "A" esetben tosztak ellenállni, hagyták magukat megszállni, engedték deportálni a zsidókat, hájde waze, így nem az övék a felelősség, és amikor kábé május 15-én (Ajróppában már majd egy hete kapituláltak a nácik, de ott még nem) felszabadultak, akkor gyorsan kipicsázták a németjeiket. "B" esetben meg megegyeztek velünk (első bécsi döntés), lemondtak a déli magyarlakta területekről, aprították a zsidókat és a cigányokat (szegényeket), Hlinka meg Tiso még meg is áldotta a slovenski bickát a hős és bátor tót gárdisták kezében... Osztán gyorsan átálltak, és miután már nem volt se zsidó, se roma, irtották a geciuhort. Mi, hogy nem fegyverekkel? Hát dehogynem. Bocs, baszki, mondták, vissza a délszlovák területek, amiket átadtunk nektek 1939-be... És jöttek tankkal meg dugós puskával.

Tahó nacionalizmus az övék, mert biza, van különbség a franciák beképzelt nacionalizmusa és a hülye tót/olá'/rác nacionalizmus között.

ECCERRŰEN KELL NEKIK a benesdekrétum, mert különben visszagyünne a sok magyarszki meg nyemecki, oszt települnének visszafele a régi hazájukba, és Slota Jano meg üvöltözhetne, hogy "Ocsenas, hat fogyik a tot a Szlovakiaba bene!"

Basszák meg a nagyhatalmak, meg mink is, miért hagytuk, hogy így legyen? 1946-ban, Párizsban?????

(Noch einmal: kurva anyád, Károlyi Mihály!)
Lonelyphoton:

Pusztán szociológiai érdeklődésből kérdezem, és messzemenően nem politikaiból: a cigányok és zsidók vajon szeretik a magyarokat, vagy utálják őket? Egyedi esetekként értékelik őket, vagy általánosítanak, illetve a megítélés módja és kikéntje minek a függvénye? Van értelme ezt a problémát így vázolni, ahogy Te írtad?
Lonely Photon,

"Igazán? Kósa szerint pl. minden oké Debrencenben mikor a széljobberek mások tüntetését akadályozzák meg."

errol nem hallottam, de kis utanajaras utan arra jutottam, hogy valoszinuleg erre
index.hu/politika/belfold/kend070513/
gondolsz.

Itt Kosa a szeljobbosokrol nem szol, ha nagyon akarom akkor a rendori viselkedesbol kovetkeztethetek, de ez kb ugyanaz, mint mikor azt mondjak, hogy Gyurcsany utasitasara nem vedtek meg a TV szekhazat, szoval ezt a vonalat inkabb hagyjuk.

A szinpad nem engedelyezese nekem sem tetszik, remeltem volna, hogy Kosa nem egy Demszky ebbol a szempontbol. (bar a tisztanlatas kedveert jo lenne ismerni a kerelmet amire Kosa hivatkozott)

Ami a nem engedelyezett szinpad felallitasa korul az asosok es a kenderesek kozt kibontakozott inkabb tunik komikusnak szamomra.
(Azert azt siman el tudom kepzelni, hogy egy rendor nem tudna mi a helyes lepes, ha valaki tilosba akar parkolni, de ebben a jogaban egy jarokelo megakadalyozza. )

Mindegy, komikus vagy nem komikus, szerintem is ha valaki akadalyozza masnak a tunteteset azt izolalni kell. Aztan elbontatni a szinpadot:)

"3. Igencsak valószínűtlen, hogy a magyarországi "Malina Hedvigeket" bántalmazzák a nemzeti radikálisok. Ám ha mégis megtörténne, a politikusok, jogászok nyilván nem az áldozat ellen lépnének fel."

Igen nálunk a Malina Hedvigeket buzi köcsögnek hívják. (ld még "Buzikat a dunába, zsidókat meg utánna!")

Időnként megverik őket a nyilt utcán, vagyis már megtörtént.

A magyar rendőrség, meg politikusok meg a többi valoban nem lépett fel az áldozat ellen csak szarik rá. Maghasról.
Így van, szarik rá. És ez sokkal nyugtalanítóbb, mint önmagában a melegverés ténye.
Travis
az úr, akit betettél egy youtube linken, bizonyos pozsonyi "bucó" ádám a nagy sikerű kisangyal, valamint a gecizők nevű zenei formációk frontembere. na ennyire ismert.
halál komoly!
Sztravinszki, hát színzsidót tán csak 1-et ismerek, inkább mixeket de jó arcok és soha nem hallottam őket magyarozni. Cigányból meg... hát általában buták mint a föld. Egykettő értelmeset ismerek azok például nekem szimpatikusak. Na ők sztem azért válhattak kicsit többé ostoba társaiknál, mert a szüleik gazdagabbak az átlagnál, rendesen nevelték őket és nem a kényszer szülöttei. De ami fontosabb: a gyerekek találtak elfogadó magyar közeget, és rendesen szocializálódtak. A kirekesztettektől viszont ne várj mást mint gyűlöletet, hisz ők is pont azt kapják.

Volkov, ha te inkább hagynád akkor hagyjad. Neked komikus, másnak 1 év felfüggesztett. Kósa pedig bizony a széljobberekhez is beszél. Nyilvánvalóan politikai okokból az önkormányzat ellehetetleníti a véleménynyilvánítást, majd az agresszívan fellépő széljobberek és a hozzá asszisztáló rendőrök jogszerűtlen ténykedésére rábólint: "rend van".
OFF de friss hir a regionális egészségbiztosítókró megszületett egyeszség.
baromira nem értem, hogy hol a verseny és miért jó.
pártunk és kormányunk tetteinek magyarázásában és az ellenzék hiénisztikus dorgálásában eddig élenjáró nagytiszteletü publicista urat megkérném, hogy ha teheti, homályosítson fel erröl a dologról. Hogy ez most miért jó és miért kapitalista szocialista piaci vívmány.
a pártunk által pillanatnyilag nélkülözni kénytelen tehetséges embereket meg remélem, hamar visszaengedik a csúnya börtönböl a köz életébe...
Miért szart a rendőrség a melegverőkre?
Lonely Photon
"Neked komikus, másnak 1 év felfüggesztett. "

bocs, de attol, hogy a konnyudrogok komoly kerdest jelentenek, a (nem engedelyezett - ez nekem sem tetszik, mint irtam, ahogy azt is irtam, hogy a kerelmet is jo lenne latni, ha objektivan szeretned a helyzetet megitelni) szinpadon kibontakozo asos-kenderes kuzdelem meg lehet komikus. Ha figyelmesen olvastal, akkor lathattad, hogy azt is irtam, hogy mindezzel egyutt ugy velem, hogy az asosokat el kellett volna tavolitani (mert akadalyoztak a tuntetest), aztan meg a szinpadot lebontatni (arra nem volt engedely) - a rendorseg ekkor lett volna kovetkezetes.


"Nyilvanvalo": az eredeti kerdes az, hogy Kosa kivetelezett-e a szeljobberekkel, ez kozvetlenul nem kovetkezett a cikkbol (amit en linkeltem, te nem igyekeztel alatamasztani allitasodat) ugy ahogy te sugalltad. Igyekeztem megvilagitani, hogy a rendorok viselkedesebol sem kovetkeztethetsz erre(tilosban parkolo autos pelda) egyertelmuen.
Az, hogy a rendori hiba szerinted ennek ellenere nyilvanvaloan politikailag motivalt nem jelez objektiv szemleletet a kerdest illetoen.
Az meg, hogy Kosa a "rend van"-t a rendorok
jogszerutlen(? - en csak a szerencsetlenben vagyok biztos) tenykedesere, vagy a szeljobbosokkal kapcsolatban mondta volna sima csusztatas:

Felvetésünkre, miszerint a debreceni Kossuth téri tüntetéseket is magánszemélyek szokták bejelenteni, Kósa úgy reagált, hogy ha megkérdezik az illetőket arról, hogy mit akarnak, akkor világosan közlik, hogy tüntetni. "Ez egy olyan város, ahol rend van, és nem olyan, mint Budapest, ahol nincs" – fogalmazott a polgármester.
index.hu/politika/belfold/kend070513/

(mondom, azt elfogadom, hogy ez a tenyek ismereteben faszsagnak bizonyulhat, de hol szol ez a szinpad korul kialakult helyzetrol?)
Paszternak. A rubicon vagy a historia (majd kikeresem) foglalkozott a párizsi békével. Nem igazán volt választás. Akkor már késő volt bármit is. :)
Azt kulonben soha nem ertettem, miert kell ugy tanitani Magyarorszagon a tortenelmet mint a "magyar allamisag" tortenelmet. Mert azon valahogy nincs eleg hangsuly, hogy hosszu evszazadokokn at a "nemzetiseg" sokkal kevesbe fontos tenyezo volt az identitas szempontjabol, mint mondjuk a varos, ahol valaki elt, a foldesur, aki ala tartozott vagy mondjuk eppen a vallasa. Aztan persze a XIX. szazadban ez megvaltozott, de nem ertem, miert ne lehetne a magyar tortenelmet ugy tanitani, hogy az az itt elo nepek kozos tortenete, kolcsonhatasokkal, kozos szalakkal es kozosen teremtett ertekekkel meg persze feszultsegekkel is. Olyan nehez belatni, hogy az "osi magyar foldon" nem csak magyarok eltek, hogy a Karpat-medence mindig sok nyelvet es kulturat olvasztott magaba? Hogy pl. a mai Szlovakia (Felvidek, Felfold, stb) teruletenek egy resze pl mindig is szlovak nyelvu es identitasu volt, hiaba volt a Magyar kiralysag resze?

Nehez belatni, szep funnugor nyelvunk mekkora szlav szokincset olvasztott magaba? Azokat vajon kitol tanultuk es hogyan? (stb.)

Hat lenne meg itt mit tisztazni.
Szlovak oldalrol persze sokkal nehezkesebb a dolog: ott egy defenziv nemzettudat alakult ki, es nehezebb "eredetmitoszt" gyartani, igy aztan a magyarok elleneben hatarozzak meg magukat.

Hm. Kozben Finnorszagban a 7% sved kisebbseg miatt mindenki tanul svedul es viszonylag jol elvannak, ami a demokraciat, a kisebbsegek helyzetet es a gazdasag helyzetet, illetve az altalanos kozerzetet illeti. Meg az egyetemeken sem problema pl. tobbnyelvu tablak elhelyezese.

Nekem az is tetszett, hogy Bartok Bela elkezdett romanul tanulni, amikor felismerte, hogy mennyi kozos kapcsolodasi pont van a nepzeneben es a szovegekben is es hogy a roman nepzene es kultura bizony erdekes es szep lehet (mondjuk o nyilvan hazaarulo volt).

Az lenne a legnagyobb hiba, ha a szlovak hoborgesre nacionalizmussal valaszolnank. Szerintem az lenne a legjobb valasz a Benes-dekretumokra, ha Szarvason szlovak nyelvu egyetemi kepzest inditana a magyar kormany.
Na jól van, nézzük mit tudtunk meg!
(1) A fasiszták majd jól rányomulnak a Fideszre, az meg majd jól lakatja az éhes hiénákat, oszt majd lesz laktanyája a gárdistáknak
(2) TWÁ kever két fogalmat: számítani a szélsőségesek szavazatára, illetve bevenni őket a kormányba. Ugye a régi komcsik (balszélsők) szinte mind MSZP szavazók, de ezért még senki sem tiltakozott...
(3) A gallup szerint átmeneti volt a szocik feljövetele, amit a Gárdázós-antiszemitázós-homofóbozós hisztikampánnyal elértek, mert ismét 60:27-re vezet a Fidesz a biztos szavazóknál, tehát újra elő kell venni a fasisztaveszélyezős szöveget. Ld. MSZP gyűlés hétvégén, ahol a gárdázás téma volt Zuschlag viszont nem...
(4) TWÁ amnesztiás (vagy amnéziás?) ui. elfelejti azt, hogy volt már MIÉP hiéna a parlamentben, mégsem zabálta tele magát a Fidesz által odalökött húsokkal, viszont jól leszalámizta őket a Fidesz, aminek elvileg egy ballib demokratának is örülni kéne, hisz nem jut be azóta sem a MIÉP a parlamenbe...
NINCS FASISZTA VESZÉLY, NEM LEHET ÖRÖKKÉ FENNTARTANI EZT A HANGULATOT. MEGBUKOTT A TÉMA, LAPOZZUNK!
arpi, bazze, mer a fideszt raktad a cimkebe? nem a szoclibek kormanyzanak, aranyapam? goncz kinga me g a kulugyi biz ellenzeki elnoke, igaz?
A Magyar Koalíció Pártja hivatalos sajtónyilatkozatában élesen elítélte Ján Slota magyarokra tett sértő megjegyzéseit. Mint ismeretes, a nemzeti párt elnöke a magyarokat okolta a mostani feszültségek kiéleződésével.

Az MKP sajtóközleménye szerint Slota a szlovákiai közélet szégyene, s megnyilvánulásai elfogadhatatlanok a demokratikus társadalmakban. "Ján Slota pártelnök rontja a Szlovák Köztársaság jóhírét az egész demokratikus világ előtt, s ma már az is világos, hogy sem Robert Fico kormányfő, sem a Smer nem képes őt kordában tartani" - olvasható a magyar párt sajtónyilatkozatában.

Természetesen Slota reakciója sem maradt el.Az SNS vezére több tv-ben sugárzott nyilatkozatában minősíthetetlen szavakkal szidalmazta az MKP elnökét, többek között ganénak és egy halom trágyának nevezve Csáky Pált.

A Benes-dekrétumok sérthetetelenségéről múlt héten elfogadott parlamenti határozatot ma bírálta a Szlovák Tudományos Akadémia történelmi intézetének egyik neves munkatársa .Katarina Zavlacká történész a Pravda című napilapban teljesen fölöslegesnek nevezte a határozat elfogadását, szerinte a parlament bedőlt Slotának, amikor elfogadott egy olyan határozatot, melynek semmilyen jogi vonatkozása sincs, és csak fölöslegesen felkorbácsolta a kedélyeket mindkét oldalon.
a nagy levin

Nem, mert valós alapja nem sok van. A történelemtanításban is az lenne a szép (elvileg) ami az igaz.
Hát bazmeg. Kurvajó, hogy egy ilyen fasiszta szeszkazán kormányzati erő lehet Szlovákiában. De még nagyobb baj, hogy nem csak a kormány, hanem (az MKP képviselőit kivéve) mindenki megszavazta a dekrétumok sérthetetlenségét a szlovák parlamentben.

Itt van egy összefoglaló a Beneš-dekrétumok következményeiről: www.mult-kor.hu/cikk.php?article=18378

Ennek fényében asszem elmondhatjuk, hogy az összes képviselő, aki megszavazta, az fasiszta. És akkor még itt van Daniel Tupý esete: w.blog.hu/2007/09/24/a_hiena_enni_ker#c818985
A miniszterelnök szerint az oktatás és a kultúra lesz a kabinet elsőszámú társadalompolitikai prioritása. Gyurcsány Ferenc "A közoktatás megújítása" című konferencián azt mondta: az Oktatási és Gyermeksegély Kerekasztal által hamarosan kidolgozandó koncepció lesz a kabinet nemzeti oktatási programja.

-
most építették le az egész rendszert

A kormányfő szerint nem megoldás az oktatási költségvetés radikális emelése, az oktatás nemzeti üggyé válása viszont azt jelenti, hogy a kormányzati ciklus második felében pedagógiai fejlesztőprogramok indulhatnak.

-
ez hülye, ha nem adnak pénzt miből lehet állni a pedagógus fizetését, és a fejlesztőprogramokat?
volkov
"az eredeti kerdes az, hogy Kosa kivetelezett-e a szeljobberekkel, ez kozvetlenul nem kovetkezett a cikkbol"
Ha Kósa csakugyan úgy gondolja, hogy náluk rend van, akkor vagy semmibe veszi a történteket, vagy hátbaveregeti a résztvevőket.

"nem igyekeztel alatamasztani allitasodat"
A cikk amit linkeltél alátámasztja az állításomat.
Olyan ez mint DG traktoros mutatványa nem? Valami faszságra hivatkozva megakadályozzák a szólásszabadságot, hol kell ezt még alátámasztani?
Olvasom a kommenteket... Most én őrültem meg, vagy ti? Árpádot nem érdekli Szlovákia, csak a Magyarországra akkreditált tanulság, amiben spec. szerintem téved. Nem is értem, miért beszéltek Szlovákiáról. A lényeg, van-e Mo-on olyan hiéna, ami eni kérne a potenciális kormányerő Fidesztől. Szerintem nincs, és ha lenne is, nem adna a Fidesz igazi kaját, csak vegetáriánust, amitől meg nem lehet erősködni... Nem adott a MIÉP-nek semmit, mikor az parlamenten belül támogatta, és nem adott húst ( zöldséget igen) Torgyánéknak, akikkel kormányzott. Két logika:
(1) A szélsőjobb beolvadása fasizálja a Fideszt, vagy
(2) A beolvadó szélsőjobbot demokratizálja a Fidesz.
Ki-miben hisz...
Na ugorgyunk

Ma a hiena ehes marad, de meg nem halt ehen, mert jol turi az ehseget a fajtaja. Viszont a keselyuk mar koroznek...
Bár megemlíti az írás, mégsem erről a Hedvigről szól a történet. Én mégiscsak elővenném.

Árpád és mindenki más: anélkül, hogy magyarellenes lennék vagy bármi ilyesmi, tényleg olyan biztos, hogy Hedviget megverték és minden úgy volt, ahogy Ő mondta? A telefonszolgáltató azt mondta, hogy nem volt hívás a telefonról. Tényleg bekamuzna ilyet egy nagy külföldi telefonszolgáltató cég? Mégha vannak ott szlovák kiskirályok is, az anyavállalat főnöksége mellett ilyet lehetne hazudni? Vagy hogyisvan ez a telefonos dolog?
T. malacka69-"retardált"(TWÁ)!

Az nem kérdés, hogy csakis a (2) válasz lehet igaz. Láttuk, látjuk, látni fogjuk. Demokratizálódnak ám piszkosul.

T. sanche!

Ez egy nagyon kényes kérdés. Sokfajta információt hallottunk már, a legutóbbi arról szól, hogy Hedvig azt mondta a JEGYZŐKÖNYVEZETT vallomása szerint, hogy vagy telefonon VAGY SZÓBAN!!! közölte valakivel, azaz a telefonhívás megléte vagy meg nem léte nem dönt el semmit. Ennek ellenére hihetetlenül óvatosan kell kezelni, nem szabad ajtóstól rontani a házba, amíg nem tiszta az ügy. Hiába várja ezt el Németh Zsolt.
Szerencsétlen hiéna. Állítólag az egyik legintelligensebb faj, ami az állatok csoportos együttműködését és utódgondozását illeti, ha jól emlékszem. Legalábbis a h.kutyák.
Kedves Árpád!

"A Fidesznek nem kellene inkább hagynia, hogy a szélsőjobb önnállósuljon? - kérdezte a Magyar Narancs. Pokorni válasza: "Ilyen nézeteknek nincs helye a Fideszen belül, de az sem lenne jó, ha feltudna nőni Magyarországon egy öt-tíz-tizenöt százalékos szélsőjobboldali radikális párt. Nem tesz jót az ország megítélésének és a közérzetének sem. Nyilván Gyurcsánynak sokkal kellemesebb lenne egy tizenöt százalékos radikális párttal és egy húsz százalékos Fidesszel szembeszállni, mint a mostani mgoszlással. Szerencsétlen esetben el tudok képzelni egy olyan helyzetet, ahol a jobboldal akár így is hasadhat. Egy egységes jobboldal viszont nemcsak a Fidesz, hanem az ország számára is jó. A reális problémafelvetéssel, de rossz válaszokkal és exponálással rendelkező radikális jobboldalt nem zárhatjuk rezervátumba, hiszen a közélet többi résztvevőjétől elzárva csak egymást fűtenék a szélsőségesebbnél szélsőségesebb válaszokkal, amivel nyugalmat biztosan nem tudunk teremteni."

Tényleg Árpád, jó lenne egy 15%-os Jobbik és egy 10%-os MSZP a parlamentben?
Mert mi van, ha Pokorni téved és Gyurcsány is elszámolja magát?
Mondjuk rosszul becsüli a nyuggerek tűrőképességét csirkefarhát áremelkedése ügyében?
Kristl!
07.09.24. 22:49:20
Csak most tudok válaszolni,mert ilyenkor van időm szórakozni.
Én nem ezekről irtam,de nem lényeges.
Pasternak 07.09.25 11:09:17 már közelebb van az igazsághoz,ha hozzátesszük GGG77 által irtakat,talán jobban érthető,miröl irtam.

A mai MN-ben irják, a szlovákok panaszt tettek az EU-ban a gárda miatt.Bepanaszoltak minket a fasiszta veszély miatt.Ők!
Valaki irta már itt,a magyar diplomácia vagy 150 éve nulla.Sajnos igaz,mindig későn ébredünk.45-ben is,meg elötte is.Sokszor.
T. Carnivora!

1./ Ezek szerint megszűnt az iskola. Hurrá.
2./ Mielőtt az ember leírja, hogy "ez hülye", javasolt óvatosan elgondolkodni, a "radikális" szó jelentésén, és azon, hogy volt-e szó az idézett szövegben pedagógus fizetésemelésről. Egyébként könnyen lejárathatja magát.
Tényleg, hogy változik a világ: Haider meg akarta akadályozni a bevándorlást, az Unió bojkottálta Ausztria kormányát. Sárközy meg akarja akadályozni a bevándorlást és már a genetikai vizságalatoknál tart, tapsol neki az Unió...

T. Vlagyimir Iljics Sixth!

Valóban az lett volna az igazi, ha Göncz Kinga a szlovák küldöttség megérkezése előtt odalopakodik a bejárati ajtó elé, és elaknásítja. Ez egy igazán tipikus, fasza kis diplomáciai módszer lett volna, ami nagyban emelné a magyar diplomácia fényét Brüsszelben. Egyéb módszerekkel nehezen lehetett volna megakadályozni a panasztételt, hacsak nem a gárda meg nem alakulásával. Ugyanis a szemét eurobürokraták meg egyéb népek előtt nagyon-nagyon nehezen védhető az ilyesféle alakulat. Ha ugyan egyáltalán.
Kedves 6. Lenin!

Így van!

Gyurcsányt is felvonultatja majd a Szlovák diplomácia, mint autentikus forrást, a bohocgárda okozozta fasiszta, nyilas, kádárista, rákosista, hortysta, filatelista veszélyre.
T. Ne félj!

A "Haider meg akarta akadályozni a bevándorlást, az Unió bojkottálta Ausztria kormányát." mondatban két állítás szerepel, melyeknek nincs közük egymáshoz. De azért a megfogalmazás ügyes...
Kedves vakapad!

"A szlovák külügyi közlemény szerint a nagykövet a magyar külügyi tárcánál afelől "tájékozódott, vajon a magyar kormánynak és a magyar politikai élet más képviselőinek reagálása nem a háború utáni európai rendezést megkérdőjelező célokat követ-e?"

A magyar kormány válasza miért maradt el?

Mit kell azon az egy mondaton annyit tökölni:" Gyurcsány Ferenc kormánya nem, de Orbán Viktor vezette Fidesz természetesen ilyen célokat követ."
Kedves vakapad!

Várom részletező soraidat, miben áll ügyességem.
T. Ne félj!

Érdekes gondolat, hogy az EU a szlovákoktól Gyurcsány révén nyer bizonyító erejű információt a fasiszta veszélyről. Úgy hallottam, nem szorulnak rá, ráadásul valahogy nem szeretik a bohócgárdák semmifajta megjelenési formáját. Vagy ha nem lennének meg nekik azok az információk, akad ám ember aki odamegy besúgni meg árulkodni egy kicsit. Általában a komcsikat szokták.
T. Ne félj!

1./ Majd rájössz.
2./ Ha jól tudom, a szlovák nagykövetet nem tájékozódni hívták be a külügybe. Amikor az ember ilyesmikről ír, tudni kell, mit jelent a behívatás, mert egyébként nagy marhaságokat lehet kérdés formájában leírni.
Kedves vakapad!

1,Igen csak szelektiven olvasol:"A szlovák külügyi közlemény"

2, Természetesen rájövök, csak tartsd a fejed, mert szeretnék a gondolataidban olvasni.

3,"nem szeretik a bohócgárdák semmifajta megjelenési formáját." Csak a saját bohócgárdáikat szeretik, Slota úr választási rendezvényein. Csak erre nem Fico híjva fel az Unio figyelmét.

4, Kijelentő és pontokba szedett mondatokban is igen nagy marhaságokat lehet leírni.

5, Igen csak érdekel, hogy miért is bojkottálta az Unio az Osztrák koalicios kormányt Te szerinted?
T.Vakapád!
Nem arra gondoltam,amiről irsz.Félremagyarázod.
Én arra gondoltam,mindig megelőznek bennünket,mindent fel-, és kihasználnak,úgy a szlovákok és a románok,hogy megalázzanak bennünket.
Trianon,Benes d.,mit tesz a magyar diplomácia?
Nem akarok határreviziót,nem akarok támadást sem a szlovákok ,sem a románok ellen,de az a sunyi lapitás,amit művelünk az felháboritó.
GY F magyarázkodik Merkelnek a koronárol.Ilyent csak nálunk lehet megtenni.
Fico szerint GY F az universum legnagyobb géniusza,aztán röhögnek egy jót.
Rendszeresen nézem a neten a cseh és szlovák tv-t.Lenéznek bennünket.Nyugaton is.
"Rendszeresen nézem a neten a cseh és szlovák tv-t.Lenéznek bennünket.Nyugaton is."

Ebből még előnyünk is származhat. :)
Kedves Árpád!

Figyelmedbe ajánlom az alábbit. Talán elmélkedhetnél egy postban arrol is, hogy a politikai és gazdasági elitünk züllöttsége láttán miért szopja be ez a buta magyar a jobboldali populizmust?


"s úgy tűnik, ebben az illusztris körben üdvözölhetjük a több-biztosítós rendszer érdekében mármár apostoli munkát végző Bokros Lajost. Aki fáradhatatlanul küzd az átalakulásért. Mert jó az országnak. Ez a modern és egyedül járható út. Aztán kiderül, hogy a pénzügyi szakember 2006-ban összetákolt egészségpénztára is meghívottja a koalíciós tárgyalásnak. Azaz a volt pénzügyér is részese, sőt, haszonélvezője az ezerötszázmilliárd felparcellázásának. S innentől nincs az a kommunikációs szakember, aki hitelesen magyarázná, hogy a magánbiztosítók helyzetbe hozása nem az egészségügyet fogja rendbe tenni, de néhány nagy ember pénztárcáját.

És ez botrány. Akkor is, ha a létező megoldások legjobbika a több-biztosítós rendszer. Akkor meg végképp, ha nem az, csak a nyakunkba akasztják."

Amikor Bokros Lajos szárnyalt, bekerült a MIÉP a parlamentbe, úgy tünik most is övé az idő...
Gyerekek, gyerekek...
Nem tudom, hogy a kis népek általános jellemzője avagy magyar sajátoság-e, hogy folyamatos seggnyalásra és fasszopásra áll a szánk.
Hogy meg akarunk felelni másoknak. Valaki magyarázza már meg miért kell nyüszítve visítani, ha valaki nem elég elfogadó más rasszbéli emberekkel szemben? Kötelessége talán?
Kérem, a dolgok úgy működnek normál esetben, hogy először gondoskodunk a magunk szükségleteiről az után, ha nagyon jó kedvünkbe vagyunk akkor esetleg kegyességből nyúlunk az idegenekhez.
De hát az itt nem megy, a rasszizmus a baj, nem a cigánybűnözés. Az antiszemitizmus a baj, nem a velünk élő kommunista örökség. Más országok a maguk dolgával foglalkoznak, a maguk érdekeit nézik és a szerint működnek, de nálunk folyamatosan másoknak, mindig másoknak kell megfelelni. Miért vannak ilyen idióta elvárások?
Miért lett a kormányképesség ismérve az, hogy kinyalja-e az adott politikai irányzat olyan közösségek seggét, aminek ideális körülmények között semmi keresnivalója nem lenne az adott országban?
egy tavalyi mancsban megtaláltam a verébápolót

HEURÉKA...

たんとり (nagyjából így híjják...)
Igen,ha a lesajnálás előnynek számit.
Ajánlom nézd meg az AT3 online TV archivumában,a cseh-, és szlovák elnök ill. Fico válaszait a magyar "tiltakozásra".A szöveg nem is olyan érdekes,az arcukat nézd.
Igen az utolsók mindig előnyben vannak,mert van esély előbbre jutni,ha a géniuszok is nagyon akarják, valamikor ha jó a csillagok állása

Nincs igazuk,de ha lapitunk,mindig ez a jutalom.
Az előző hozzászolásom Lonely Photonnak szólt.Lemaradt,bocs.

Lollerkid!
Igen,szerintem is ez a probléma nálunk.
..."aminek ideális körülmények között semmi keresnivalója nem lenne az adott orszában"
Ezt viszont kár volt leirni.
lollerkid,
hulyesegeket beszelsz. Arpi azt mondana, hogy faszsagokat. Sajnallak. Egyszeruen nincs ertelme annak, amit irsz. En nem ertem.

Most komolyan, mi az, hogy "idegenekhez nyulni"? vagy az osszefugges a "kormanykepesseg" es a seggnyalas kozott? Azt mar nem is emlitem, hogy primitiv tusko velemeny, amire mas rasszbeli emberekkel kapcsolatban celozgatsz. Lehet emberseg nelkul elni, csak nem erdemes.

Mit tehetnek, hogy jobb belatasra terj? Bantott valaki? Akarsz rola beszelni?
Csak arra kívántam felhívni a kedves véleményeteket, hogy nem lehet mindenki kedvére tenni. És ha választani kell én a magyarokat helyezem előtérbe. Ha ez már rasszizmus akkor nem tudok mit csinálni.
Képtelenség olyan politikát folytatni ami mindenkinek tetszik. Ez más országokban egyértelmű...
Oroszország az oroszok pártján áll ha konfliktusba kerülnek. Mi mindig az idegenek érdekeit védtük. Ennyire hülyék vagyunk mi?
Lollerkid!
No problem ,csak a nagy levin nem érti.
De neki is igaza van.Mindig meghatódom attól az emberségtől, testvéri szeretettől,ahogy a Holt tenger körüli kis népek élnek.Igaz nem szabad róla beszélni,de tőlük kéne példát venni.
Komolyra forditva,nagyon nem szeretném,ha ragadna a példa.Főleg ránk.
Lenne tovább is,de nem mondom.
lollerkid

kik azok az "idegenek"? ezt nem ertem. Nalunk bevandorlok alig vannak, aki valamilyen szempontbol kisebbseghez tartozik, az meg legtobbszor nem "idegen".

Mit jelent az, hogy a magyarokat helyezed eloterbe? (ehhez jogod van, csak a gyakorlatot nem ertem) Hogy megy ez? A "tobbiket" azert megturod, nem? Ez miben nyilvanul meg? tudnal konkret peldat mondani, ahol valasztani kellett es te a "magyar erdeket" valasztottad? Hogy megy ez a hetkoznapokban?

Oroszorszaggal peldalozol? Idaig ne sullyedjunk mar. Putyin es az autokrata pereputty szarik az "orosz atlagember" erdekere, nem elszamoltathato, nem levalthato. Az eros Oroszorszag erdekli, a hatalom, odaporkoles a nyugatnak, a mozgaster, az eszaki sark alatti olajmezok, a jarorozo vadaszgepek, az FSzB meg a sziloviki elvtarsak, az oligarchak, az igen. De altalaban veve leszarja az alattvaloit, akiknek attol nem biztos, hogy jobb lesz, hogy o eroskodik, de ez megint off es messzire vezetne. Putyin peldakep lett? Ne mar.
magyarazzam tovabb, hogy Oroszorszag miert tud eroskodni (pl. olajar 80$/hordo, es hogy masnak az eroskodes miert nem kifizetodo)? De ha bejon oroszorszag, mehetsz, nem tartunk vissza.

lenin, en ezt megint nem ertem. En nem is gondoltam es nem is irtam a Holt-tenger koruli nepekrol. Ez most hogy a faszba jon ide? Az osszefuggest meg a peldat meg most sem ertem.
A' én véleményem, hogy:
TótaW nyitott egy blogot, először azt lehetett hinni, hogy komoan gondojja.
Aztán mostmár csak behajincsa ide a gumicsontot, oszt' finis.
Ráadásul ez egy elég egy beszari egy poszt egyébként-de mindegy, mer' TWÁ mással van elfoglalva ezexerint, mer' nem hiszem ám, hogy fél a hungarofasiszták uralomra kerülésétől, viszont oan frakpánsnak teccett eza hijénás izé.., oszt csakúgy lárpurlár betette. Nem volt jobb. Biztos unnya ja blogozást. Abba lehet ám hagyni, nem lesz dúlifúli. Én mostmár egyre ritkábban teszem ide be a fejem.Na.

A huszárok szerdán a kocsmában táncolnak. Tiszta szláv.
Fújjunk rá Vindexet.
kiszerabácsi megmonta jó régen, hogy ez lesz belőle...
a tóta lefekütt, a blogja meg leült...
a marhákok meg ittmarattaktunk...
Kedves Arpi,
Szerintem most - egyebkent teljesen egeszseges osztoneidre hallgatva - feluletes voltal.

Az en allapontom

Itt:
hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=5660
es annak folytatasakent itt:
hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=5639

De tovabb is van.

Idokozben megszreztem, es az Index polforuman leveo topicomba belinkeltem a szlovak parlamenti hatarozat pontos szoveget. Ezzel a szoveggel a magyarorszagi haborgok nem szivesen foglalkoznak.

Tokfalvi (A Hirszerzo ertelmes bloggrenek) kozlesebol azok a korulmenyek is egyre vilagosabba latsznak (a szlovakiai magyar kisebbseg vezetinek radikalizalodasa), amelyek hatasara a - szamomra sem oromteljes - parlamenti hatarozat megszuletett.

Szinten figyelmedbe ajanlom annak az Allomanyjavito altal - szinten a "kesztyus" topicomban talalhato - Megallapodasnak a pontos szoveget, amit Csehorszag es Nemetorszag kotott egymassal es aminek az a lenyege, hogy kolcsonosen puszi puszi, mindketten szarok voltunk a multban, de oszinten megbantuk, viszont az anaygi ugyek rendezettseget maskepp latjuk, EZEN viszont nem fogunk osszeveszni.
Tegye fel a kezét, aki szerint bárkinek is használt a Magyarok Világszövetségének kis magánakciója? Mert szerintem arra példa, hogy miért nem műtenek vasvillával.
Kiveséztetett! Mintegy 300 provokátor tegnap szlovák tévéseket akart "móresre tanítani", de a vérzsernyákok, magyarellenes erdei cickányok galádul megvédték őket, míg Álmos vezér nővére forgolódik sírjában Kazincbarcikán, miszerint meghekkelték.
Hogy Magyarland mégsem teljesen tré azt abból következtetem kifele, hogy valakinek eszibe jutott a "verébápoló", igaz a nevit már a guglin köllött előhalásznia, aki maga Nat Roid, a neves medveápoló is egyúttal. Szép! Szép!
Lord_Valdez 2007.09.26. 07:58:34

Ennek a postnak valszeg használ, mert lefogadom, hogy a nemzeti érzelmek újfent elkezdenek felhorgadni. A hiéna még alszik kissé.
hacsaturján

A MVSZ a szlovák-román titkosszolgálati együttműködés gyermeke.

A Jobbik meg a gárdájuk szintén.

Szal jó lenne, ha fütyülne valamit az a rigó, mert innen nézve nagyon gyanús.
Bakonyi Betyár Sanyi 2007.09.26. 10:45:19

Én meg a múltkor voltam az ideggyógyászomnál, de szerinte csak egyszerűen remeg a kezem.
355 komment három nap alatt...

úgy tűnik, nem csak én szarom le kurvára a szlovák fasisztákat, meg A Magyart, akit megvertek.
Lonely Photon ezt írta:
"A magyarok nagyrésze utálja a cigányokat. Talán valamivel kevesebben vannak akik utálják a zsidókat. Ha rákérdezel a többségüknél a reflexválasz természetesen az hogy nem utálják őket. Ezt csak azért mondják mert félnek a zsidó és a kommunista hálózattól meg a médiától satöbbi. A cigányokat mindenki nyíltan utálhatja, nekik nincs ilyen hálózatuk és az egyetértés is nagyobb. Hosszabb bizalmas beszélgetések során természetesen kiderül az is, hogy egyetlen megoldás a fentiek likvidálása lenne, kivéve a cigányoknál ott egy rövidebb beszélgetés is elég ehhez. Mi okom lenne azt hinni hogy ez nem így van a politikusok között? Semmi."


Hát, kedves Lonely Photon, nem tudom, te milyen körökben forogsz. Mindenesetre én veszem magamnak a bátoságot, hogy visszautasítsam az állításodat, mely szerint az emberek nagy része utálja a cigányokat, zsidókat.
Nyugodt szívvel állíthatom, hogy nemzeti radikális ismerőseim között egyetlen ember sem akad, aki helyeselné a kollektív bűnösség elvét. De nyilván nem egyforma körökben forgunk.
Bakonyi Betyár Sanyi írta:
"Hol az az önvédelem, ami megakadályozza a magyar hülyék nagypolitkába való szivárgását?
A kifogásgyártásig már eljutottunk (Witnermari öreg, és sokmindent kellett átélnie, az árpádsávos bakkancsosok az aragóniai kultúrális kapcsolatok felidézése gyanánt lengetik zászlóikat, Pelcnégálildi csak egy nő, aki szép stb)
A tömeg, amelyik meg lenn tapsol ezeknek az embereknek akkora, amekkora a parlamentbe juttatna egy pártot."


Nincs önvédelem, ami megakadályozná a hülyék beszivárgását a nagypolitikába. Nézd meg, ott a pszichopata Gyurcsány, a pufajkás Horn, a III/II-es Medgyessy - és csak miniszterelnököket soroltam eddig.
Ennek ellenére azt mondom, hogy legyen akármilyen idióta kormányfőnk, miniszterünk, kormányunk, parlamentünk, a kollektív bűnösség elvét senki sem akarja visszacsempészni a politikába. Ellentétben a szlovák sovinisztákkal!

És hogy hogy jön mindehhez Wittner Mária, Pelczné vagy a tüntetők, azt nem tudtam megfejteni a zavaros hozzászólásodból.
a nagy levin 00:20:01

Miért teszel úgy,mintha nem értenéd?
Ha meg tényleg nem érted,szerintem nem is fogod,mert nem akarod megérteni.
Logikus,nem?
Fuhur írta:
"Igen nálunk a Malina Hedvigeket buzi köcsögnek hívják. (ld még >>Buzikat a dunába, zsidókat meg utánna!
Fuhur írta:
"Igen nálunk a Malina Hedvigeket buzi köcsögnek hívják. (ld még 'Buzikat a dunába, zsidókat meg utánna!')
Időnként megverik őket a nyilt utcán, vagyis már megtörtént.
A magyar rendőrség, meg politikusok meg a többi valoban nem lépett fel az áldozat ellen csak szarik rá. Maghasról.


Fuhur és Sztravinszki, a hasonlatotok nagyon sunyi! Malina Hedviget azért bántották, mert magyar, ráadásul a támadás után fél Szlovákia, ill. az államapparátus nagy része a lányt akarta börtönben látni, nem az agresszorokat!
Mi történt Magyarországon? Néhány idióta barom megvert egy nyíltan provokatív akción részt vevő embert. Ráadásul itt a közvélemény azonnal elítélte a támadást, és egyetlen politikus sem nyilatkozott úgy, hogy a megvert buzit kellene börönbe zárni.
Miközben nemzetünk hajója a zátonyok között vergődve próbál a megpróbáltatásokon átevickélve kijutni a habzó tenger szorító hurkából, egyes ellenséges hajóskapitányok nem átallanak tengerjárónk ellen búvárkundi alamuszisággal, cseleken keresztül, a nemzeti hajótestünk megcsákjázásnak eszközét felhasználva, mintegy elsüllyeszteni ezeregyszázéves ostromot kiállt óceánjárónk épségét - mely már csak hajszálon függ a levegőbe - megtorpedózni a saját kicsinyes, elszánt, de ugyanakoor pitiáner nézeteik tükrében nem észrevéve a saját hazájuk lemaradását a nagy tengeri versenyben, mely a kárpáti medence meghódásának a céljaként íródott be a történelemkönyvek sűrűjébe, és a nemzetünk bőrébe, miközben persze nem mehetünk el szó nélkül a hajón megbúvó belső ellenségek ármánykodásainak poshatag, gyáva, ugyanakkor félelmet ismerő, zegzugos bugyraival, mert az ilyen - belülről érkező - támadások (lázadások) teszik tönkre, a már recsegő-ropogó hajótest rezdüléseinek ősi


(rohadt nehéz így írni, francba)
Pala!

Magyarországon azért verik meg a buzit, mert egy buziparádén megmutatja, hogy ő buzi (ezzel provokálja a többséget), Szlovákiában meg megverik a magyart, mert a magyar beszédével provokálja a többséget.

Egyiket sem verték volna meg, ha otthon a négy fal között buzi, vagy magyar.

A probléma mindkét esetben az volt, hogy nyilvánosan volt az, aminek született.

A sok elhatárolódás, meg a közvélemény felhördüléséről meg kb annyit, hogy volt néhány ember aki írt róla, a többség meg titkon örült, hogy megruházták a kis köcsögöt.
Pala, én nem írtam hasonlatot. Egyszer megkérdeztem, hogy miért nem akcióztak időben a rendőrök melegverés ügyben, egyszer pedig írtam a hiénakutyákról.
Malináról azt gondolom, amit Zsanettről vagy olajosról: sose tudjuk meg, pontosan mi és hogyan történt.
Melegekről: engem különösebben nem érdekel vagy zavar a felvonulásuk, de az utcán elkövetett verésnek, bántalmazásnak gondolom lehetnének jogi következményei. Vagy tévedek?
"Hazádnak RENDÜLETLENÜL..."
Ha valamilyen tót atyafi. pl. ez a Slota-majom el tudná olvasni a hozzászólásaitokat, nyugodtan hátradőlhet a székében, s pipázhatna tovább. Mert nyílván ezt szűrné le: minek dolgozzak a magyarok ellen, mikor ezek a barmok egymást sokkal jobban utálják, mint én őket. És röhög, mntg a címbeli hiéna.
És igaza van, bakker, ennyi sok gyökeret már rég olvastam.
Ja, és mikor reggel felkeltek, menjetek szépen be a fürdőszobába, nézzetek bele a tükörbe, gyűjtsétek be életetek legnagyobb nikotinos turháját és gyerünk, adni a tükörképnek, hadd csorogjon. Mert megérdemli.
Ez jutott eszembe:

"If you dance with the devil, the devil don't change. The devil changes you."

www.imdb.com/title/tt0134273/quotes
www.hirszerzo.hu/cikk.elitelik_a_szlovak_tevesek_megtamadasat.45745.html

A Fidesz mindig tud újabb meglepetéssel szolgálni. 2 eset lehetséges.

1. A párt olyan mélyre süllyedt a szervilizmusban, hogy amíg I.Viktor személyesen nem nyilatkozott, addig senki nem mer sem A-t sem B-t mondani.

2. Annyira szeretnék besöpörni a söpredék szavazatát, hogy inkább lejáratják magukat minden kultúrember előtt.

Pedig itt csak egyetlen elfogadható válasz van: Tévéseket megtámadni bármilyen vélt vagy valós sérelemért mélységesen civilizálatlan magatartás, amely fényévekre van a POLGÁRI értékrendtől.

Tovább megyek: Ha személyesen Slota jelent volna meg a követségnél, őt bántalmazni is mélységesen elítélendő tett lett volna, mert a kulturált viselkedés képessége különbözteti meg az úriembert a tahótól és a POLGÁRT a csőcseléktől.
Kissé tudathasadásos állapot lehet, ha valaki Tóth (Torockai) László néven tüntet a tótok ellen.
Pala 2007.09.26. 12:41:47

Pala azt én is tudom hogy most ez a mainstream "kultúrjobber" kommunikáció, és ettől most te is ezt gondolod. Ettől ez még nem igaz. Ez a vélemény pedig annyira a tiéd mint a felvidék.
Nem tudok irni a masik topicba. Ami roppant igazságtalan.
Ide írtam már eleget, sztem a fele amugy total elsikkadt ugyhogy nincs kedvem folytatni.
Ja igen, Bádogos!
Vagy már fáj a sok elhatárolódás, lassan mást se csinalnak csak határolódnak napjában háromszor, oszt megúnták. :)
Különben meg a civilizalt ember átvette volna a papirost... :)
IDE ÍROM A VÁLASZT, MERT NEM ENGED BE A FIATALEMBERES POSZTBA:

Árpád:

És miért kéne titokban tartani a stáblistát, ha közpénzből megy? Az egész névsort az ötletadótól, a fővilágosítóig, mint a Kőröshegyi Völgyhídnál. Vagy erre nem vonatkozik a vonatkozik?
Árpika, nem az enyém, de csakis a TE stílusodban tudok idepökpödni. (Az átlag internetezőktől elnézést kérve.)
Nagy bunkó egy fasiszta állat vagy Te. Miféle szöveg ez, hogy: "De miért ilyen gennyek a szlovákok?" Légyszíves beszélj a hülyékről, de ne "gennyesezd" le a szlovák népet, a szlovák embereket, akiknek közük sincs ehhez az "álbalhéhoz". Mert te lennél a legvéresebbszájú megnyilvánuló, ha mondjuk valaki leírná azt, hogy gennyes zsidók, vagy gennyes cigányok. De szerintem még a szélsőjobboldalon sincs ilyen mocsok, aki így beszélne egy népről, mint te a szlovákokról. Jó nagy bunkó vagy, mitagadás, de mivel fényesre nyaltad ilyen alternatíve, uralkodóink bizonyos csontját, persze, hogy nagydíjakat söpörtél, de hidd csak el udvaribolond vagy Te is, mint hetiheteses kollegáid.
Mindenesetre nekem ma kiborult a szar, amikor ilyeneket okádsz, hogy gennyes szlovákok. Jól van, persze, hogy kiragadtam a "szövegkörnyezetből", de így nem beszél az ember. Esetleg csak a pulicrrdíjas antifasz? Mer annak szabad? Nekem vannak szlovák ismerőseim, sokat utazom Szlovákiában. Soha nem tagadtam meg magyarságomat, és soha nem volt semmillyen problémám. És pontosan ezért sért engem ez a mondat, hogy gennyes szlovákok. De sértene az is, hogy gennyes cigányok vagy zsidók vagy négerek (igen négerek). Csak ahhoz, kurva gyáva egy kis komcsinyalonc vagy, hogy ilyeneket le mertj írni, hogy a gennyes narkóüzér négerek pl. Szegeden összeverték a biztonsági őröket vagy mittomén egyéb megtörtént baromságot. Vagy a gennyes zsidók rendbontást követtek el az antifasiszta tüntetésükön, vagy, hogy a gennyes cigányok agyonvertek egy magyar tanárt. Mert ehhez gyáva vagy. Én sohasem mondanék ilyent. Csak "idézgetlek" a stílusodban. Mert, ha vannak genny szlovákok, akkor lehetnek genny románok, genny magyarok, meg mindenki, nem?
Hülye náci vagy, Gyuecsány seggnyalója. Ez a mondat is a Te stílusod. Őszinte, trágár, kemény. Egészségedre.
Most a kiemelt náci mondatodon kívül a cikkedről.
Hetet-havat hordtál itt össze, a gyurcsányi politikának megfelelőt. Diplomáciánkat nem szidhatjuk? Emlékezz, az elmúlt év nyarán fölkerült az internetre egy videó, ahol szlovák nácik (?) magyar zászlót égettek. Ebből a hülye internetes baromságból diplomáciai botrányt kavart kormányzatunk. Itt már kezdett kibontakozni a tény, hogy kedves miniszterelnökünknek kezd az agyára menni a világháló. Aztán megverték szegény Hedviget. De még mindig nem fokozódott olyan mértékig a szlovák-gyűlölet Magyarországon, hogy mondjuk az egész gazdasági válságunkat rájuk lehetne fogni, kiderült a "hazugságbeszéd". Amit azóta sem akar kinyomozni senki, hogy ez miképpen került nyilvánosságra. Esetleg nek lehetett volna megkérdezni a kézbesítőket, hogy ki adta föl a cd-ket? stb. A bűnüldözésnek biztosan vannak módszerei, ehhez nem értek, de tény, hogy nagy a KUSS ebben a témában. Aztán jött a TV-székház, ahol "sajnos" nem halt meg rendőr (nagyon féltem, amikor a tüntetők fölgyújtották a TV-székház előtt a tömegbe hajtó, de csődöt mondó vízágyú "utasait", melyet fölgyújtott a nép, de a rendőröket mégsem bántották, hanem kimenekítették az égő járműből.)
Aztán a Magyar Gárda SS is lecsengett már, akkor utáljuk megint a szlovákokat.
És TótaW. beáll a sorba. Szidja a szlovákokat, ahogy kérik tőle. És szépen "alteresen", hogy ő egy őszinte (ebben nem kételkedem) fiatal és trendi dumája van. A genny szlovák nácik agyonütik a magyarokat. Éljen GYF!
Természetesen a fenti duma "összeesküvés-elmélet". És, ha mégis igaz. Csak úgy spontán. Hiszen nagyon jól ismerjük kedves GYF kirohanásait Szlovákia tárgykörben.
SuperTonic!

Hosszas szöveged lényege az , hogy neked nem tetszik ez a cikk, mert ez most épp a te pártállásodat érinti kellemetlenül.
Szerintem meg ez egy jó cikk volt.:)
Az erőltettet küldetéstudatod meg csak ráigazol a cikk egészére és a szép az, hogy mindezt észre se veszed.:)
icsep

nekem nincsen pártállásom. csak szerintem így nem beszélünk, hogy genny szlovákok. ez alap. az már más kérdés, hogy amit szabad jupiternek nem szabad a kisökörnek. ez is van. de én természetesen soha nem beszélnék így. de az azért lejön, hogy próbálna meg nem egy kormány seggnyalonc (mint pl tótaw.) ilyent leírni, hogy genny osztrákok leszennyezik a folyónkat, vagy a genny cigányok meglincselnek egy embert, vagy a genny zsidók (...inkább hagyjuk...)...stb...szerintem ez nem pártállás, meg szerintem a Zushlag, meg a halasi embere fidesz ügynökök, hogy lejárassák az mszp-t. Sőt Gyurcsány is az! Csak neki túl jól sikerült és basszameg nyert. Egyébként meg Orbán hiába ugat, ezek csak egyedi esetek, és ne tolvajozza le Magyarországot (mert ugye az a komcsi pénzosztó banda) és amúgy is magából indul ki. Szerinted ide kell pártállás ehhez a tragikomédiához? ne röhögtess, barátom...
Így van, végre nemcsak a jobbon látok leírva ilyet! Malina Hedviget pedig meghívnám Magyarországra és egy kib.szott plecsnit nyomnék a kosztümjére, hogy van ereje ezt végigcsinálni! Ha lehet nemzeti plecsnit, ha lehet emberi jogokért járót! Fico meg kapja be!
Ja és a magyar külügy fel is oszlathatná magát! Nem égetne tovább minket fájó impotenciája!
Elgondolkodhatnának nálunk is egyesek (sajnos nagyon is sokan vannak), hogy mit érezhetnek a zsidók, mikor igazságtalanul felelőssé teszik őket a világ összes bűnéért. Pont ezt teszik velünk a szlovákok. Mielőtt megkapnám a beosztásomat kijelentem, hogy nem vagyok se zsidó, se komcsi, se buzi. De ha a viki hatalomra kerül a szélsőjobb nálunk is parádézni fog.
Bakonyi Betyár Sanyi írta:
"Magyarországon azért verik meg a buzit, mert egy buziparádén megmutatja, hogy ő buzi (ezzel provokálja a többséget), Szlovákiában meg megverik a magyart, mert a magyar beszédével provokálja a többséget.
Egyiket sem verték volna meg, ha otthon a négy fal között buzi, vagy magyar.
A probléma mindkét esetben az volt, hogy nyilvánosan volt az, aminek született.
A sok elhatárolódás, meg a közvélemény felhördüléséről meg kb annyit, hogy volt néhány ember aki írt róla, a többség meg titkon örült, hogy megruházták a kis köcsögöt."


Nehogy már egy kalap alá vedd az etnikai támadást és a melegfelvonuláson történt incidenst. Amellett, hogy teljes mértékben elítéli minden normális ember a melegek elleni támadást, azt azért muszáj leszögezni, hogy Hedviget azért verték és alázták meg, mert magyar, míg a meleget nem azért, mert meleg. Ezt az agressziót beteg hajlamú emberek teljesen nyilvánvalóan provokatív masírozása váltotta ki. Van néhány vadállat, akinek ez sok volt. Sajnos.

Szerinted a többség örült a melegverésnek. Véleményem szerint az emberek nagyobb része sokkal normálisabb azoknál, mint akik téged körülvesznek és akikről ezt a hamis általánosításd alkottad. Szerintem néhány tucat, esetleg néhány száz degenerált emberen kívül senki nem örült a melegfelvonuláson történt agressziónak.
Sztravinszki, Malina Hedvig ügyében lehet, hogy sosem fog kiderülni a pontos igazság, az mindenesetre elég beszédes, hogy a magyargyűlölők azonnal rácsaptak a témára, és elkezdték sulykolni az önbántalmazást, amiről később kiderült, hogy hazugság volt.


Egyébként veled együtt remélem, hogy a melegfelvonuláson verekedők megkapják azt a büntetést, ami jár nekik.
Lonely Photon, nekem elég sok nemzeti radikális ismerősöm van, és nyugodt szívvel állíthatom neked, hogy egyikük értékrendjével sem összeegyeztethető a kollektív bűnösség elve, és egyikük sem a bőrszínük, a vallásuk vagy egyéb veleszületett sajátosságuk alapján ítéli meg az embereket.

Talán próbálj tájékozódni, mielőtt leírsz valamit, és ne skatulyázz. Verbálisan pont ez ellen akarsz küzdeni, nemde?
El Condor, ez most vicc volt? Ha nem, akkor tragikomikus a hozzá nem értésed. Ajánlom figyelmedbe inkább a Klubrádiót, telefonszámaik (budapesti körzet): 437-6740, 437-6779 ,437-6728, 437-6737.
olvasom itt a prot meg a kontrát, aztán a rekontrát....örülni nem sok okunk van... nem ártana józannak maradni. egyik népet sem kell gennyesezni. ez súlyos hiba, csak további gyűlöletet szül. mindig a régi dal: action - reaction vagyis a politikusok fentről manipulálnak a hülye nép meg bedől a manipulációknak, provokációknak (mindkét oldalon) és ready azonnal szétverni a másik pofáját. nagyon jól tudhatjuk már, milyen mozgatórugói vannak a politikusok kavarásainak. itt is, máshol is. pénz, hatalom, hatalomban maradás, hagy ne soroljam... Szlovákiáról: sokat járok abban az országban, befektetéseim vannak a Tátrában. az egyszerű emberek itt is olyanok mint máshol. se nem jobbak, se nem rosszabbak. soha, sehol nem volt semmilyen problémám velük. a szlovák politikai osztályban lehet persze egy jó adag bizonytalanság, megkockáztatom kissebbrendűségi érzés, de ne felejtsük el: egy nagyon fiatal országról van szó, amely korábban nem is létezett. vagy osztrák vagy magyar fennhatóság alatt éltek...egy kis empátiával őket is meg lehet érteni... remélem most senki nem akarja idehozni Trianont (az, hogy az országunk területe a harmadára csökkent az évszázadok során, semmi másnak, csakis országunk volt vezetőinek, urainak, politikusainak a balfaszsága, rossz manőverezései, rossz döntései miatt következett be. ezért mindig másokat okolni egyszerűen röhej) visszatérve a szlovákokra: ha gazdaságilag nézem - annak ellenére milyen fiatal az ország - egész jó dolgokat csinálnak: a GDP növekedése majdnem 10% az infláció kb. 2%. GyF. megnyalná mind a 10 ujját (és jól megtömné a zsebét) ilyen mutatók esetén. Jan Slotát (és a hozzá hasonlókat itthonról is!) persze én is a pokol fenekére kívánom. üdv. Jack
jaaaj. na mégis mit várunk. ha magyarország a magyaroké, akkor szlovákia meg a szlovákoké. Egy büdös szavunk nem lehet amíg mi is ilyen gennyek vagyunk. :P:PPPP
Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni. Most kell a benesdekrétumról dolgozatot írnom, tehát most ismerkedem ezzel a határozattal. Akárhány oldalt néztem eddig át eddig nem volt benne, hogy mi is volt ez valójában, miről szólt és mi volt a valós célja! Kérlek aki többet tud erről a témáról írjon ide Köszönettel: tanuló
süti beállítások módosítása