W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Szabadság!

2007.04.04. 06:00 Tóta W. Árpád

Ha nem lett volna rendszerváltás, ha nem lett volna Gorbacsov, akkor ma nagy ünnep lenne: a felszabadulásé. Április négyről szóljon az ének, csilingelnék az úttörők vidáman. A Parlament előtt díszszemlén vonulna el mind a tizenöt tankunk. Hazánkba látogatna az SZKP első titkára, Vlagyimir Putyin, és meleg barátsággal köszöntené az MSZMP főtitkárát, Gyurcsány Ferencet. Cheguevarás kisköcsögök gyűrűjében.

Hm, érdekes scifi lenne ebből. Tán meg is írom egyszer.

Nekem még volt szerencsém hülyeségeket szavalni április negyedikéken, kisdobosnyakkendőben. A felszabadulásról. Mire érdekelni kezdett, hogy mégis mit értünk ezalatt pontosan, épp kiderült, hogy nem is úgy volt.

Akkortól bejött egy tök másik értelmezés: hogy benyomult ide a Vörös Hadsereg, megerőszakolták az összes nőt, de még a fák odvát is, megszállták szép hazánkat, és egy rettenetes diktatúrát kényszerítettek rá. Mindezt azért, mert gonoszak voltak. Eeevil! Mi csak itt homokoztunk mit sem sejtve, ezek meg ránk rontottak. Szemetek!

Ennél bonyolultabb magyarázatok a széles tömegeknek nem jutottak. Ja, megint ott vagyunk, ahol 1848-cal és 1956-tal, hogy kiragadunk egy-egy napot, és abból kreálunk mítoszokat. Totál hamisakat.

Április 4. ráadásul feltűnően megosztó élmény zsidó-nemzsidó viszonylatban. Nincs ezen mit tagadni. A magyar parasztnak vagy munkásnak csak annyi látszott, hogy szegény kis Kurvaországot az egyik stricitől elrabolta a másik. A keresztény úri osztálynak rosszabb lett. A zsidóknak viszont az életet jelentette: az őket kérdés nélkül elgázosítani akaró zsarnokságot felváltotta egy másik, ami csak ezért nem akarta bántani őket. Amihez lehetett alkalmazkodni, még ha nem is volt könnyű. És amely alkalmazkodás aztán megszülte persze az új problémákat. De nekik a túlélést jelentette.

Rágós, rosszízű dátum április 4. Örömteli, hogy akkor verték ki innen az utolsó büdös nácit, de szomorú, hogy ehhez be kellett jönniük a büdös kommunistáknak. Április 4. eredménye pedig az lett, hogy Magyarországon felhangzott a Sztálin-kantáta. Kérem, emlékezzünk azzal, hogy ezt figyelmesen elolvassuk, vagy akár meghallgatjuk.
A föld és a tenger, a völgy és a hegység,
Az erdő s a rét dala mind egybeforr.
Mert szívünk kitárul nagy Sztálin szavára,
És boldog az ember, ki róla dalol.

A szélnél is gyorsabb e dal röpke szárnya,
És bármerre jár, ifjul már a világ.
Így száll győzedelme, így hódít a földön,
Így mindenki mondja majd Sztálin dalát.

A harcos ezt zengi, s ki elnyomva szenved,
Ez éneknek esd, s boldog holnapba lát.
Mert Sztálin a harcunk, és Sztálin a béke,
És Sztálin nevével lesz jobb a világ!
Ez csak ahhoz hasonlítható, mintha bejönne ide egymillió szcientológus, tankkal, és kötelezővé tennék L. Ron Hubbard imádását. Ez nem túlkapás és nem torzulás, hanem maga az őrület. Ez kezdődött el április 4-én.

A felszabadulást ettől függetlenül meg lehet ünnepelni. Csak nem most. Június 30-án. Azon a napon takarodott ki innen végre az utolsó szovjet megszálló, 1991-ben. Na az volt a felszabadulás. Az meg egy teljesen más kérdés, hogy mit kezdtünk azóta a szabadsággal.


Címkék: történelem szovjet

540 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr3054411

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: polmavo 2007.04.06. 16:29:20

Megkésve, de MáraiCsak egyről nem beszélnek a parasztok, nagyságosok és méltóságosok: arról, hogy mit szenvedtek az orosz városok és falvak lakosai; s arról, hogy esztendő előtt magyar állampolgárok százezreit rúgták ki lakásukból, elvették minden h...

Trackback: polmavo 2007.04.06. 16:28:24

Napi MáraiAhhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével [kiemelések tőlem, mavo] ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint &b...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csoda-Szarvas-Vadász 2007.04.05. 20:03:32
jus: hja. S a Fidesznek, sőt az MDF-nek is volt négy éve rá, hogy változtasson, csaqk éppen a Nemzet Orvosa hagyta a beteget meghalni. Legalábbis még arrébb is rugdosta.

Nem vitatom, úgy volt. Bár az is igaz, hogy a ciklus második felében már nem is mertek komolyabban hozzányúlni, mert nem akarták elkúrni előre a választási esélyüket és mert amúgyis bíztak az újraválasztásukban.
Most meg érednek, és a betöltött poziciójuk és támogatásuk ellenére nagyon pöcsök és akkor még finoman fejeztem ki magam.
Kapáloznak mint egy úszni nem tudó kit bedobtak a mély medencébe.
SILÁNYAK!
A fideszben egy igazi szakembert, szakpolitikust ismerek el, az pedig az Ángyán Professzor Úr!


RE: Csoda-Szarvas-Vadász 2007.04.05. 20:05:56

"Csak halkan jegyzem meg, hogy ez a legtöbb kórháznál így van."

És amíg közt.elnök úr állítólagos népakaratra hivatkozva kegyelmet ad annak a kettő darab orvosnak is akit eddig jogerősen leültettek, így is marad.

Az alapvető baj az, hogy előbb-utóbb mindenki ügyfél lesz vmelyik kórházban (vagy ha ő nem, akkor a családtagja), ezért aztán fosik a nép, még a politikus is. Ha vennénk egy nagy levegőt és pár doki megtudná, hogy milyen egészségtelen ücsörögni éveket a hűvösön, akkor utána ők fosnának.

ne félj!

Én jobban örülök a nyugdíjpénztár 3-4% reálnyereségének, mint az állami nyugdíjrendszer állandó jellegű veszteséges üzemelésének anno.
RE: jus murmurandi 2007.04.05. 20:16:32

Ki az az Ángyán prof? Mit érdemes róla tudni?
Mellesleg ausztráliában az emberek kifizetik, amit ki kell. Ne az összegeket nézd, hanem a potyautasok számát, meg azt, hogy 44% minimálbéren van bejelentve, akinek az egészségügyi ellátását te fizeted (már ha te nem minimálbéren vagy), de ő már 1998-ban plazma házimozit vett a szürke pénzéből.
Ne félj!

Honnan veszed, hogy nem jön több pénz?
S nem is a jelenlegi elcseszett struktúrát kell táplálni a lóvéval, mert ez nem ér egy jól fejlett kutyapiszkot se a Blaháról.
Viszont ha piaci alapokra helyezed a biztosítást (mint most a felelősség-biztosítás a'la közlekedés) _és_ a gyógyítást, akkor a piaci folyamatok két irányban hatnak (megfelelő ellenőrzés mellett: lásd biztosítási felügyelet), mégpedig abba, hogy a hatékonyan és _jól_ dolgozó kórházakkal fognak szerződni a biztosítók. A jó (és megfelelő árat kínáló) biztosítókkal fognak szerződni a betegek. Ráadásként, aki akar, az köthet prémium biztosítást, ahol még a seggét is kitörli a szőke 90-60-90-es, mélyen dekoltált ápolónő.
Akkor vegyél államkötvényt és jobb hozamot érsz el, és biztosra mész öreg korodra,

tényleg: ki látott magyar politikus állami korterembe feküdni, milliomost ki látott ott?



Csoda-Szarvas-Vadász 2007.04.05. 20:23:44

Csak ilyen kórház kevés lesz, és nem vidéken, hanem a nagyvárosokban lesz.

És az akkor igazságos?
dark future:

ne nézd olyan sötéten. pont ezekre az esetekre lehetne fenntartani a biztosítást, csak jóval kisebb összeget igényelne. Amit én mondtam (bár lehet, hogy nem elég világosan) az az, hogy a keresőréteg az próbálja meg magát eltartani, ergo maga után ne fizessen (kivéve ha sürgősségi és senki más nem vonható felelősségre). A gyereknek meg kitermelik a csökkentett biztosításból. ÉS MINDENRŐL SZÁMLÁT ADNAK. Igazából ez utóbbi a lényege a mondandómnak, a többiről én magam is írtam, hogy lehet, hogy hülyeség. De a cél az átláthatóság: a doki mire mennyit költött, mennyi a díja stb. Másik cél: én ne fizessek magam után előre havonta kisebb vagyont, ha pl. nem vagyok beteges és 20 évben egyszer vagyok orvosnál. csak ennyi. no offence.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.05. 20:09:02

"én nem ígértem semmiféle molnár lajost, kérem. még az is lehet, hogy se molnárral nem foglalkozom, se tökkelütött orbán viktorral. ti. ezekkel tele lesz a reguláris sajtó, nekem meg van jobb ötletem is."

Hmm, célozgatni azért célozgattál rájuk :-) Bár Molnárt té'lleg lecsócsálta előtted a zindex, ráadásul top-pozícióban tolva (meg mi is itt egy kicsit).

Csak nehogy valami katkó/refkó cuccot hozzál nagypéntek tiszteletére :-)

Ne félj! 2007.04.05. 20:24:12

tényleg: ki látott magyar politikus állami korterembe feküdni, milliomost ki látott ott?

Én már láttam, de a személyiségi jogora hivatkozva megtagadom az azonosítást.
Pedig nagyon híres és ismert ember volt, és ő is a többiek fingját szívta /8 magával

Közgadasági ismeretek hiányára vall, ha bármibe is hasonlítod a kötelező gépjármű biztosításhoz... az egészségbiztosítást, teljesen más természetű dolgok.
Csak nehogy valami katkó/refkó cuccot hozzál nagypéntek tiszteletére :-)

Pedig szerintem is erre készül. Mostanában nagyon foglalkoztatja a mindenható illetve annak alkatrészei.

Szerintem kezd egy más síkra tévedni.

0 Tolerancia 2007.04.05. 20:28:19

"a keresőréteg az próbálja meg magát eltartani, ergo maga után ne fizessen (kivéve ha sürgősségi és senki más nem vonható felelősségre)."

Tessék utánaolvasni kicsit az adatoknak. Jelenleg az ország egyharmada tartja el a maradék kétharmadot. Ráadásul az a kétharmad eü. szempontból (meg egyéb szempontokból is...) problémásabb, mint az egyharmad.

Fene nagy biznisz lenne, ha kétharmad ennyit fizetnél mint most + magad után mindent.

Az ötletből kb. annyi jó, hogy mindenről számlát adnak.

csatlakozom dark future-hoz

Kedves Árpád!

Nem hagynád ki egypár napig? Csak az ünnep miatt? Mert a feltámadás kérdése nagy kihívás lehet számodra
jus murmurandi 2007.04.05. 20:26:11
Ki beszél itt igazságról? Hatékonyságról van szó, és arról, hogy el legyen látva a beteg. Ma is nagyvárosba fekszel be, ha komolyabb bajod van, nem hozna túl nagy változást.

Ne félj! 2007.04.05. 20:30:49
Hja. Természetű. Ahem. Mégpedig? Ezt fejtsd ki. A helyrehozásra kifizetett összeg finanszírozásáról van szó mindkét esetben. Persze, az egyikben egészség a tét, a másikban meg vagyoni természetű kárról van szó, de a "javítás" költségei ugyanúgy fennállnak. Hogyan is kapcsolódik ez a közgazdaságtanhoz?
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.04.05. 20:37:11
jus murmurandi 2007.04.05. 20:26:11
Ki beszél itt igazságról? Hatékonyságról van szó, és arról, hogy el legyen látva a beteg. Ma is nagyvárosba fekszel be, ha komolyabb bajod van, nem hozna túl nagy változást.

Miről beszélsz?

Az ország számos pontján 30-50 ezres kisvárosokban van kórház. Ott soha nem lesz olyan mint amit víziónáltál.
RE: Ne félj! 2007.04.05. 20:37:06

Persze nem biztos, csak egy tipp volt, hogy mi lehet fontosabb Molnár & Orbánnál :-). (Gondolom nem a reptéri sztrájk vagy a k-ejrópai leminősítés).
Kóka izmozása sem lehet olyan halaszthatatlan, Gyurcsány majd behívja és leápolja (kivéve ha előre kitalált színjáték az egész...), a (fél) SZDSZ-nek nem kellene annyira uhrálnia, mert pl. ott van az ország legnépszerűbb politikusasszonya és annak pártja is, mint potenciális koalíciós partner.

Hacsak offenzíva nem indul Irán ellen, mint ahogy az oroszok megjósolták. Az tényleg borítana mindent... Engem is. Ki.

Csod-szarvas

Autóknál balesetből származó károkról van szó, a megtérítés költsége más egy 20 éves skodánál aki lényegesen kevesebbe kerül, mitegy egy éves audi és a dolog egyszeri alkalom,tehát ott balestnek van ára, sokszor atút törőknek bemelik a díjat,
a rendszeres müszaki(gyári)motorhibákra nem köthető biztosítás, sőt a megelőző karbantartás is a tulaj költsége

betegségnél fordítva van az egészséges ugyan annyit fizet, mint a krónikus beteg, gondolj mondjuk a cukorbetegségekre, veleszületett rendeleneségre, akivel kötelező lesz biztosítást kötni, a biztosítás fix összeg lehet csak, nem a jövedelem százaléka, mint jelenleg,a biztosító érdeke, hogyaz idős kronikus betegeknek minél kevesebb sazolgáltatást nyújtson, mivel az állam felbruttósítja majd a nyugdíjakat (egészégügyijárulék) ez egy összeg lesz (pl:15 ezer forint) ezt küldi a magán biztosítónak, abból kell kijönnie, ez a kötelező rész,
ez fölött a ha van pénzed életbiztosítást érdemes kötnöd, amit ma is megtehetsz, ez azért nem jó az egészségbiztosítónak, mert a kötvény lejárta után te kéred a pénzed és hozadékait,
igazábol én sem értek hozzá mivel én is csak olvastam róla,
annyi biztos, Kaliforniában most kivánják a magánbiztosítást felváltani kockázatkozösségivel, elsőként az USA-ban
közben van ez: www.fidesz.hu/index.php?CikkID=75100

talán kénytelen leszek mégis eloszlatni a félreértést. de egyelőre főzök.

órát beállítom, ha megindul az iráni offenzíva, akkor az természetesen halaszthatatlan. tudni kell azonban, h nem "az oroszok" állítják, hanem a komszomolszkaja pravda. ami egyébként gazprom-tulajdon, OTOH.
Ne félj!Örülök, hogy ezt leírtad, mert nem sookal ezelőtt belenéztm az egyik hiradóba, ahol egy tökfej éppen azt magyarázta a több biztosítós modellről, hogy ez éppen olyan, mint a gépjármű, vagy lakás biztosítás..Ebből cska annnyi igaz, hogy szabdon választhatsz a biztosítók között, attól függően, hogy az mely kórházakkal áll jogviszonyban.Az életbiztosításnál létezik még visszavásárlás, vagy a befizetendő összeg menet közbeni leszállítása.
Őrnagy Őrnagy

én csak véleményezem a helyzetet és mérlegelek, hogy mikor ki/mi a kisebbik rossz. sztem az ilyen helyeken, mint amilyen tóta w blogja/fóruma is, mindenki egyetért abban, hogy az egész politikai elitet meneszteni kéne. ez most off, de felteszek egy idevágó kérdést: utána mi legyen? mert én kvára nem akarom, hogy azok az utcai megmondóemberek hatalomhoz jussanak (takács faszomtudjaki), mert akkor aztán tényleg el lesz baszva az egész.

egyébként kitaláltam egy frankó novellát/regényt: petőfi éppen menekül a segesvári csatatérről, eltéved és ahogy megy, az idő nagyokat ugrik. mint a magyar vándorban, találkozik magyarokkal az első, majd a második világháborúból, az 56-osokkal, a kádár-korszakosokkal, a rendszerváltás fiataljaival, aztán meg a maiakkal. annyira kiábrándul, hogy letépi a kokárdát és öngyilkos lesz. bizarr, mi? gondoljátok, hogy büszkénk lennének ránk a régiek, ha látnánk, hogy mivé lett a magyar?
ja és nem lesz jézuskázás. esetleg hétfőre, az alkalmasabb.
Mán megint mit hazudosztok össze a vezírrűl?

Tudhatnátok, hogy mostanában puha a lelke, nincs edzésben a fijú.

Ráadásul még el is tereli a jó kis témánkat.

Ejnye-bejnye.
jézusmária! (mégis jézuskázás)

mi vajon mit gondolnánk, ha találkoznánk a régiekkel? asszed, 48-ban vagy akármikor nemzeti egység volt?

az elitmenesztés meg népszerű demagógia. nincs jobb. ezt bírta az ország kitermelni, megszavazni.
Kedves Árpád!

Mit főzől? Kerüld a húst, főként holnap!

Egy biztos, a realitás érzékét szinte teljesen elveszítette. Olyan mint a nagymamám 86 évesen: néha kitisztult az agya és akkor olyan volt mint a rági Dédi. De amúgy...
Emiatt a kora szemilis vezér miatt tart most itt az ország.
Hogy mndjak én is okosat, szerintem arra való hivatkozással, hogy nincs valódi ellenzék oszlassuk fel a parlamentet és írjunk ki új választást.
Na, lassan vezír leszek.
Ez nem elit, csak politikai osztály


Amugy is egy újabb szapanopera kezdetén állunk:
" a Gyurcsány védi a szegény nép érdekeit egy 5-10%-os népszerüségi index erejéig, Kóka meg erőssen szórítja a liberálisok állítólagos piaci értékrendje szerint, keménytökű libárális szerepében, majd Fletó nagynehez meghátrál, a koalíció érdekében, mert a legrosszabb rossz is jobb mintazorbán!"
Ballibárilis oldal meg csodálja őket elveik miatt, tapsolnak majd fizetnek keményen
Árpi!

Egy kis seggnyalás következik.

Figyusz! A Demszky féle fúrópajzs névadást és szavazást nem tennétek fel az Indexre?
D.Gabika nagyon elrejtette, és segíteni kellene neki.:))))))
Na, lécci, lécci lécci!!!!!
Molnár Lajos megérne egy postot, bár az is igaz, hogy sokan és sokat fognak róla írni máshol.

A többszintű biztosításról érdemes tudni, hogy nem a nővérek dekoltázsa és dudái, hanem a kezelés lesz különböző. Az alacsonyabb bizotosítással rendelkező nem kap meg egyes drága dolgokat (és igen, akkor lenne olyan is, aki emiatt meghal).

A többiztosító hátránya, hogy semelyik se fog nyugdíjasokért versenyezni, ezért igazságtalanságot okoz: ezt pedig, egy szociális érzékenységet képviselő párt nem vállalja fel.
Hát nem nézítek az imördzsönszit?
Pascal

és mi lenne ha ma fejkvóta szerint befizetne az állam a nyugdíjasok után az egészségügyi járulékot, azaz "felbruttósítaná" a nyugdíjakat, amit majd megtesz magánbiztositás esetén?

Akkor lehet, hogy nem is lenne hiány...
Ne félj!

A biztosító ott finnyálkodna a kórházban, majd az orvosok kitolnák a beteg nyugdíjast a műtőből és a folyóson könnyes szemmel közölnék vele vagy a hozzátartozójával, hogy Game over.
szvsz a járulékfizetők körét kellene kibővíteni.

1) minden munkaképes embernek fizetni kellene járulékot. mindenkinek, ha tanul, ha nem, ha dolgozik, ha nem. egy minimális összeget, mondjuk napi 1 eurot. ez egy fél doboz cigi ára. aki nem tud megtakarítani közmunkaprogramokban vehetne részt.

2) a közmunkaprogramokhoz pénz kell. ennek fedezetét a vagyonadóval lehetne biztosítani.

3) ezen kívül el kellene vonni a 13. havi nyugdíjat és azt természetben(!) kellene kifizetni. kapnának valami kupont, amiből szolgáltatásokat lehetne vásárolni az államtól.

mondjuk társasutazás. nénik felülhetnének a buszra, a vonatra, és beülhetnek a gyógyvízbe. el lehet menni a pusztára megnézni a csikósokat. vagy meg lehet nézni az aggteleki cseppkőbarlangot vagy a debreceni virágkarnevált.

ha egy gyógyfürdő, egy szálloda, egy kulturális esemény állami támogatást kap, gondolom el lehetne várni cserébe, hogy akkor szolgáltassanak a nyugdíjasoknak, ha van szabad kapacitás.

ezek a projektek az államnak majdnem ingyen lennének. kis odafigyelés kellene. mondjuk a nyugdíjasoknak építenek egy külön tribünt a karneválra.
utána elviszik őket a csárdába és énekel nekik komár laci.

kihasználjuk a természeti erőforrásokat, a meglévő infrastruktúrát, a fölösleges kapacitást, a kihasználatlan munkaerőt.

a pusztának majdnem mindegy hányan vannak rajta. a gyógyvíznek is mindegy. a vonatnak, meg a busznak is. a csikósnak és a mazsorettes csajoknak mindegy hányan nézik, katonának mindegy hol gyakorlatozik, most éppen nyugdíjas tribünt épít. szóval ha már a borász kapja az állami támogatást, akkor legalább adjon cserébe a borból, ami nem kelt el a piacon, de teljesen jó, és azt szolgálják fel a nyugdíjasainknak.

de igénybe lehetne venni a közmunkásokat. házimunka, házkörüli munka. felássák a kertet, megmetszik a fát, megragasztják a bili fülét. idősgondozás, betegápolás, szociális munka. társalkodás pósalaki nénivel, felolvassák a story magazint. pósalaky bácsi meg elmeséli a háborús történeteket. takarítás, mosogatás és aztán odaadják a kupont. és ezzel a kuponnal ki lehet egyenlíteni a tandíjat vagy a kollégiumi díjat, vagy fel lehet szállni a vonatra és haza lehet utazni.

így két legyet ütnénk egy csapásra. egyrészt nem kellene az államnak kiperkálni azt 13. havi lóvét, másrészt nem lehetne rinyálni, hogy ha kifizetem a koleszt, akkor nem tudom megvenni az új ipodot.

Most akkor számoljunk.
8M aktív korú × évi 100k = évi 800Mrd
13. havi nyugdíj => évi 250Mrd

ezzel az egészségügy folyó kiadásait fedezni lehetne.

durva, de ha mindenki fizetne napi 1 euro járulékot, és a 13. havi nyugdíj nem kerülne készpénzben kifizetésre, akkor el drasztikusan lehetne csökkenteni a járulékokat. és ugye ha a járulékok mindenkinek fizetni kellene, akkor nehezebb lenne elcsalni.
Benned egy Veres veszet el. :))))

Csatlakozom az előttem félőkhöz, szerintem is
maradjunk a nyuszinál hétfő kapcsán.
Háború se lesz, a Molnár meg nem is beteg.
Európa dekadens lelkivilága...?
Ok.

Az "elit" dolgában viszont más a véleményünk.
Ha nem is számtalan, de számos, becsületes,
felkészült figura állhatna a startvonalhoz, akik ma
a másod osztályban nyomják az ipart,
de a mai maffiapolitikától szabályosan félnek.

Olaszország küzdött hasonló sárkánnyal a
70-es, 80-as években.
Ma se tuti a helyzet, de a működőképességüket,
visszanyerték valahogy egy sajátos kiegyezéssel.
Nagy melót, és sok áldozatot kívánó
küzdelem volt.


Ne félj,

az szdsz tervezete nem az usa modell bevezetése. kb. annyit akarnak, hogy most van 1 nagy oep, jövőre meg lenne 8 kicsi.

szvsz ettől nem sok minden fog változni. a magánbiztosítók arra jók, hogy a nyilvánvaló csalásokat kiszűrjék, de ezt az állam is ki tudná szűrni, ha akarná. a tervezett új rendszerben is mindenkit el kell látni, de lesznek intézmények ahol meg fog szűnni a fekvőbetegellátás. mert a biztosító egyszerűen nem látja majd hatékonynak a kórház működését. a jelenlegi 3-4 kórház helyett sokak szerint 30-40 kórházat kellene bezárni, illetve járóbetegellátó központtá, vagy rehabilitációs illetve szociális intézménnyé alakítani. erre megy ki a játék, és persze biztosan van néhány ingatlanspekuláns is a háttérben.
miért van hogy a pesti nyugdíjas, ha akar napi 3000 ft is el BKV-hat, bivalybasznádon meg elfelejtik oda adni neki ezt az összeget, hiszen ott nem tart fen az állam BKV-t,

csak nem ez a horn gyula szocializmusa a 3,60 kenyír helyett és ez az őrültség 10 éve tart már,

CsSzV
A kisebb, mint 100IQ ellentéte a diplomás? Hol élsz te? Ébredj fel, minden gyengeelméjű kaphat diplomát. Köszönhetően annak, hogy boldog-boldogtalan járhat(ott) felsőoktatási intézménybe. Szart se ér lassan egy diploma.

Hát félig meddig igen. Valamilyen diplomát, valamilyen noname főiskolán, szinte bárki szerezhet, ha nagyon akar. Bár az egységsugarú maszopszavazó (ilyenből van a legtöbb) jómunkásember általában "elvből" gyűlöli a diplomásokat, és mivel már elitta az eszét (ha volt egyáltalán), nem tudná letenni még az érettségit sem esti gimnáziumban :)
Folyt.: Nem egy szintről beszélünk, én arról az embertípusról aki a hetihetes előtt ülve dönti magába a sört, és a politikai tudatossága kimerül annyiban, hogy azarohadtcigányorbán. A diplomagyárban végzettek sem zsenik, de az már egy kicsit magasabb szint (és köztük is van maszopos, de kb. ugynannyi fideszes is akad, míg az előzőben nem igazán jellemző... ők vagy kő maszop, vagy apolitikus:))
kutacs
de az is lehet, hogy az egyik biztosító vásárol 3000 gyomorfekély műtétet nyomott áron, pakisztáni vállakozótól és 50 ideiglenes munkavállalási enngedéllyel itt dolgzó pakisztáni orvos napi 5 műtéttel bérelt műtőkben megoldják az éves várólistán lévőket, majd várhatsz még egy évet a követkö szezonra
Az ünnepek emlékezésnek vanak.
Szeretném megválasztani az ünnepeimet, hogy arra emlékezzek, ami előre vihet és példát mutat.
Szeretném elfelejteni azokat az " Ünnepeket ", ahol ezt sosem éreztem...

Régen voltam itt, de nem volt nagy kár érte(m):)

Mi a francnak kellett ezt az ápr.4-ét idehozni?
Akik emlékeznek, azoknak azért rossz, aki nem, azoknak meg hiába mondják.
Üresjárat.
Invictus 2007.04.05. 22:45:02

Nem akarok beleböfögni, de a média látogatottság is igen kiegyensúlyozatlan az átlag háztartásokban. Elmaradt fejletlen térségekben MTV1-2, + RTL + TV2 + MagyarRádió műsorai + pl.szlovák TV ami most nem is fontos.
Mit is nyomnak ott? Minden reggel a szagos ibolya ébresztene, ha...
És nem éppen az ellenzékkel rokonszenveznek ezekben a médiákban.
Szóval aki csak ezekhez a médiákhoz fér hozzá /internet? hol élsz te?/ az nem is lehet más csak maszopos, vagy csalódott apolitikus, mert sokadszori szavazás után is ugyan abban a nyomorban lakik, legfeljebb már lopott fával fűt és nem szénnel.
Iszonyatos szegénység és elmaradotság van a vidék nagyrészén, főleg a falvakban.
Ez van.
Tiko 2007.04.05. 12:42:05:

nem gyenge az eset, kicsit utana olvastam, de ket nezopont van a fejemben:

- Ha szovjet vezeto lennek, es ki akarnam iktatni a kommunikaciot, akkor nem egy semleges orszagot bombazok, vagy ha tovabbi tervek vannak, nem a semleges orszagon bombazom az ellatast, hanem a harcolo orszag teruleten.
Masreszt Sztalint allitolag meglepte a tamadas, szerintem az elso napokban max fatalis hiba lehetett Kassa bombazasa, amennyiben valoban szovjet gepek tettek.

- Ha nemet vezeto lennek, minden lehetseges orszagot berantanek a haboruba, es ha kell, szolgalok okkal is. Nem szoszoltek azzal, hogy szepen kerjek, ha rajtam mult volna, en is ezt tettem volna. Es Bardossy is vette a lapot, hogy esetleg a nemetek akartak igy "kevesse finoman" kerni a magyarokat, hogy ne legyenek semlegesek a konfliktusban.
jus murmurandi

Igen, ez van.
Árpikám kurvára egyetértünk majdnem mindenben, de aztán bebrekegsz egy ilyet:

"Április 4. ráadásul feltűnően megosztó élmény zsidó-nemzsidó viszonylatban. Nincs ezen mit tagadni. A magyar parasztnak vagy munkásnak csak annyi látszott, hogy szegény kis Kurvaországot az egyik stricitől elrabolta a másik. A keresztény úri osztálynak rosszabb lett. A zsidóknak viszont az életet jelentette: az őket kérdés nélkül elgázosítani akaró zsarnokságot felváltotta egy másik, ami csak ezért nem akarta bántani őket."

Most nem mennék bele a gázelméletbe, de derüljön már ki valamelyik részben, hogy te most akkor zsidó vagy, vagy sem.
Kálámbó, elég volt a kálándbó...

Csak hogy ilyen tudjuk, hogy értsük helyzetet teremtsünk mindenki számára.

Rólad olvasok origón, indexen, meg mindenhol. Mindenki rád hivatkozik: gyurcsány takarodjon, mert a tóta megmondta...
Zorbán takarodjon, mert tóta megmondta...
Zsidók kapják be, tóta megmondta.
Nyilas árpádsávosok kapják be, tóta megmondta.

Én elhiszem, hogy nagyon dzsigit vagy. Nem hiába, a mi fiúnk. Múltkor már a napechtés/pártkeltés (szimpatikusabb aláhúzandó) szereplésedet hozta valaki bizonyítékként.

Szóval nagy zavar van a fejekben Árpikám, rendet kéne tenni. Öntsd ki a szíved nekünk, hagy tegyen már (f)el végre mindenki téged a megfelelő polcra, vagy a megfelelő skatulyába.

Na, éted?

Sickratman cimborád stílusában, nem szarozva: zsidó-e vagy?

Szóljatok ha már nagyon amerikás lennék, ott nem néznek rám ferde szemmel egy ilyen kérdés miatt.
Anti Cionista 2007.04.05. 23:19:50

Sickratman cimborád stílusában, nem szarozva: retardált-e vagy?
_caliban
mit brekegsz? téged kérdeztelek?
nem.
akkor minek válaszolsz?

miért ne kérdezhetném meg ezt Árpi barátunktól?
tiltja valami?

azért, mert a magadfajta bohócok vmi féle tabunak tartják?

szóval csituljál el, de iziben, és várjuk együtt Árpi válaszát.

Akármi is legyen az, okosabbak leszünk.
Gombapaprikást főztem, és csak most jövök rá, hogy önkéntelenül betartottam a böjtöt. Na majd holnap lefojtom hurkával.

AntiCionista: nem tartozom neked se elszámolással, se vallomással, se semmivel. De ha akarod, bevallhatod, hogy buzi vagy.
b+ tedd meg azt a szivességet és mássz vissza a nyálkás odvadba ahonnan előcsusztál ... mondd nem undorodsz magadtól?
Látom maradt a fűszerből ide is, rendesen.:)))
kutacs

"az szdsz tervezete nem az usa modell bevezetése. kb. annyit akarnak, hogy most van 1 nagy oep, jövőre meg lenne 8 kicsi."

asszondják nem jó a 19 megye, kell 6 régió.

hát akkor mi a ráknak 8 biztosító, ha egy is bőven elég. még sok is.

Szerintem egy se kell, meg TB sem.
Szépen kalkulálják bele az SZJA-ba, ÁFÁ-ba, illetékekbe, társasági adókba, stb.

Menjen szépen a nagy közösbe, oszt szépen finanszírozzák abból az egész Eü-t.
Nem az orvosnál kell fizetni, meg kártyákat ellenőrizni. Ott gyógyítani kell. Mindenkit, arra esküdtek fel.
Pénzkezelési gyakorlat 0.

Ellenőrzést kell szigorítani, nem a lopási esélyeket növelni.

A profitvezérelt biztosító hogy jelentene plusszpénzt? ő pont ki akar venni belőle: magyarul a befizetéseinket akarja megsápolni...
Persze ő azt mondja, hogy azért futná rá, mert ő majd hatékonyabbá teszi...

persze...
Árpikám ki beszélt itt elszámolási vagy vallomási kötelezettségről?

Kérdeztem valamit, amire te kurvára nem akarsz válaszolni, pedig én a tárgykör és az írásaid jellegéből adódóan relevánsnak tartanám. Bár ez felér egy vallomással is, de hagyjuk.

"De ha akarod, bevallhatod, hogy buzi vagy."
Ez az ismerkedő szöveged? :)
Ezúttal nem jött össze :D
De soha ne add fel.


caliban: magamtól??? nem, de tőled és a magadfajtától nagyon.
de magamtól miért is kéne? mert meg mertem kérdezni TWA őnagyságát egy kiadós "zsidózás" után, hogy zsidó-e, vagy sem?

érdekes lenne, ha ezért bárkinek szégyelnie kéne magát...

képmutató kis köcsögök :D
a magát félistennek tartó, állandóan gyurcsányozó, zorbánozó, buzizó, zsidózó, nyilasozó, de amúgy mindenki által egy kis homoszexuális fletorbanista bibsinek tartott sztárújságíró, meg a szavain csüngő caliban féle véglények :D

micsoda társaság :)

Árpikám, ugye most moderálni fogsz? Azt mégsem engedheted, hogy reggel a klientúrád meglátván, hogy ilyen csúnyán letörték a szarvadat tőből, végeláthatatlan flémelésbe kezdjen :)

Szia :)
Árpi, mi ez a fideszes feljelentgetősdi? Mit írtatok ma olyat, ami sérthetné Orbánt? A tápióbicskei szpícsét az MTI-től vettétek át, kint van a fidesz.hu-n is. Kommentálni meg ugyebár szabad...


Na te öcsém Atomanti te meg honnan a geciből keveredtél ide?
Amit írsz az tuti bolsi duma.
Koszorúzni vótá?
Ne félj, Anticionista,

tkp. a járó- és a fekvőbetegellátás intézményes szétválasztása zajlik. erről régen többé kevésbé konszenzus volt, a fidesz 98-as egészségügyi programja többek között ezt a lépést tűzte a zászlajára.

ezt a folyamatot elvben az állam is végigvihetné, nem kellenek hozzá magánbiztosítók. igazatok van, a legjobb az lenne, ha az állam csinálná ezt végig.

mihályi elképzelése az, hogy amit az állam képtelen volt megcsinálni, azt a piaccal kell megcsináltatni. a piac a járulékokból profitálni fog, de az átalakítás után külön lesz közkórház, külön a magánklinika, külön a szakrendelő, külön a rehabilitáció és szociális otthon. a profiltisztítás után az intézmények átláthatóbban, tervezhetőbben, ellenőrizhetőbben, hatékonyabban működhetnek. ez reform lehetséges hozadéka. kérdés, hogy ez megvalósul-e?

a tervezet szerint mindenki biztosított maradna. a törvény tiltaná, hogy a biztosító a betegek között szelektáljon, de egyáltalán nem tiltaná, sőt megkövetelné az intézmények közötti szelekciót.

így nyilván lesznek olyan intézmények, akikkel egyetlen magánbiztosító sem fog szerződést kötni fekvőbetegellátásra. ahol az aktív ágyakat teljesen leépítették.

abban igazad van, hogy a biztosítónak érdeke a betegek közötti szelektálás is, bár a biztosítók életkor és nem alapján részesülnének a járulékalapból így egy idősebb beteggel sem járnak rosszul. az kérdés, hogy a törvényi tiltásnak mennyire lehet majd érvényt szerezni. ehhez a biztosítási felügyeletet és a betegjogi képviseletet kellene megerősíteni.

a mihályi szisztéma szerintem csak átmeneti jelleggel működhet, hiszen világos a probléma, hiszen piaci szereplőket von be oda úgy, hogy szinte mindenkinek meg van kötve a keze. ha a biztosító nyereséges, akkor csak viszi a pénzt, ha meg veszteséges és csődbe megy, akkor azon ugyan nyer az állam, de a betegellátás veszélybe kerül. összeségében valószínűleg a magánbiztosítók nyereségesek lesznek, amit vizitdíj és a kórházi napidíj formájában foguk kifizetni.

a mihályi modell szerintem nyilvánvalóan csak átmeneti jelleggel fog működni, átmeneti jelleggel viszont akár még jól is működhet.

egy vidéki nagyvárosban lakom. két nagy egészségügyi intézmény van: a megyei kórház és az egyetemi klinika. molnár eddig azt csinálta hogy megyei kórházból szinte teljesen leépítette az aktív ágyakat.

az optimista forgatókönyv a következő. az aktív ágyak leépítése után a megyei kórházzal egyetlen magánbiztosító sem fog szerződést kötni fekvőbeteg-ellátására. ez esetben az összes aktív ágyat meg kellene szüntetni, amit az egyetemi klinika venne át. a fajlagos költségek csökkennek, a klinika működése hatékonyabbá válik.

így viszont a klinikának nem marad elég kapacitása a járóbetegellátás megszervezéséhez. így a pavilonok alagsorában működő szakrendelők átkerülnek a megyei kórházba, ami járóbetegellátó központként működik tovább. itt is hatékonyság növekedés tapasztalható.

az intézmény vezetők a regionális egészségügyi tanácsban megegyeznek a cseréről, megállapodnak hogy ki mikor hol mennyit dolgozik, és ezért mennyi juttatást kap.

a pesszimista forgatókönyv szerint egy sztrájkhullám indul el és az ellátórendszer összeomlik.
feljelentősdi azért van, mert a címlapügyeletes úgy foglalta össze a szpícset, hogy Orbán megőrült.
kutacs:

kanadában sírnak a kanadaiak az Eü miatt, az USA-ban meg minden átlagember a kanadai rendszerről álmodik...
jaja Árpikám, néztem is, hogy mennyire szánalmasan ElQrtátok.

1 óra alatt 3 féle felkonf...

Elsőre még nagyon bátor volt a kolléga, de aztán még saját maga is megijedt az írásától...és még a második verzió sem tetszett neki eléggé--

Meg is érdemlitek :)
Anti Cionista,

a szadesz javaslata nem az usa-modell bevezetése. a magánbiztosítók csak az intézmények között válogathatnak, a betegek között nem. kötelező lesz mindenkinek biztosítót választani és a területileg illetékes biztosítónak kötelező lesz mindenkivel szerződést kötni. kábé mint a közművek.

amennyire én ezt tudom az elgondolás lényege az, hogy majd lesznek olyan intézmények(!) akikkel a magánbiztosítók nem szerződnek, mert ilyen kötelezettségük nem lesz. molnárék az aktív ágyak leépítésével jól láthatóan kilőttek 30-40 kórházat.

ezeket be kellene zárni, illetve tisztán járóbetegellátó, meg rehabilitációs intézménnyé kell átalakítani. a piszkos munkát nem az állam, hanem a piac fogja elvégezni. az szdsz viszi a balhét, közben meg lehet szerezni majd néhány ingatlant. ebből egy csomó tökfej meg jóllakik a szokásos kakofónia közepette. erről szól a sztori. ez nem az usa modell, hanem a szokásos magyar megoldás.

Cion bölcse te:

A cionisták azért harcolnak, hogy a világ
összes zsidója izraelt erősítse, ott éljen.
Neked ez nem tetszik mi?
Azt szeretnéd, hogy itt éljenek, ezért vagy
anticionista igaz?
:-)
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.06. 00:22:58

Hát igaz ami igaz, jogos az észrevétel, nem ma őrült meg :-)

De mi az, hogy a mai napon sorozatosan? Az legalább három tényállás de. 11:09-ig.

mi sem egyszerubb, azt kell mondani a cimlapugyeletes fejben szetesett , olvasott egy doppingos BBC riportot es szetesett
mint ahogy az EU is szetesik ha tobb lesz a biztosito
miert nem lehet 1 biztositoval "savosan" fizetni es igenyelni?
jó ez a feljentősdi. szíjjártó közleménye mellett ez áll:

Friss hírek
17:24 London szerint Soros megalomániás milliárdos

most akkor soros perel, hogy ő nem egy megalomániás őrült milliárdos.
btw twá,

mi a fenének nem lehet az indexet úgy csinálni:

1) elolvassátok mit mondott orbán tápióbicskén. 2) írtok mellé kommentárt. 3) a kommentárba ágyazva keretes írásban távirati stílusban ott a tényközlés. más betűtípus, betűméret, keret, idézőjelek, miegymás. a tények elválnak a véleménytől.

nem lehetne komolyan venni ezt az újságírást?
Gloire

Lehet egyszer ezért harcoltak...vagy már akkoris hazudtak...
No akkor engedelmetekkel egy kicsit szétcincálnám a beszédet, ill. azt, amit az MTI lehozott belőle és a fidesz.hu-n is megjelent (sajnos az eredeti változatot nem lelem sehol).


"A magyarok 1848–49-ben legyőzték az idegen arisztokráciát, és megfutamodásra kényszeríttették azt"

Hmm... Én történelmi tanulmányaimból ezt kissé másként tudom. Sajálatos módon a legyőzés és megfutamítás csak néhány esetben sikerült, pl. Tápióbicskén. (Bár ott is csak neccesen: eredetileg Klapka csak portyázni indult az üresnek vélt faluba, de jött a meglepi: Jellasics dandárja fogadta, lett is belőle fejvesztett menekülés. Még szerencse, hogy jöttek Damjanich vörössipkásai.)

"idegen arisztokrácia"
Hmm. Szóval nem elég, hogy új arisztokrácia, ráadásul még idegen is. Vajon kikre gondolhatott Orbán?

Az 1848/49-es szabadságharc nem polgári és nem proletárforradalom volt, nem úgy _általában_ akarta elűzni az arisztokráciát (annál is inkább, hiszen a hadsereg vezetésében egy csomó arisztokrata vett részt, lásd pl. aradi tizenhármakat), hanem kimondottan a külföldi arisztokráciát kívánta elűzni. Szóval a párhuztam szerint a magyarság legnagyobb baja az idegen arisztokrácia. Ez kétféleképp értelmezhető: vagy a mai magyar kormány külföldi érdekeket képvisel, vagy maga is hmm idegenszívű. Tessék választani...

nem is tudom, van-e értelme cincálni eztet. szép kerek faszság, arisztokráciával, mindennel. az, hogy orbán megőrült, egy elég pontos összefoglaló volt, nemtom, minek pattog Buta Fiú.
az idegen arisztokrácia áll szemben a plebejus államot akaró néptömegekkel, akik szemben állnak a butikos államot akaró kormánnyal. van ebben valami furcsa?
Szerintem nincs. Orbánt részben ez tartja fönn, hogy mond valami bődületes baromságot és akkor arra rögtön rávetik magukat harmincan és cincálják szétfele. Nincs már annyi benne, nincs mit cincálni. Nincs már hírértéke sem.

Igen, annak van hírértéke, hogy ki lesz a Nemzeti Bank elnöke, Orbán lassan kicsúszik ebből. A folyamatos kritika (=reklám) tartja még fenn.
folyt.

"tizenhét évvel a rendszerváltás után olyan új arisztokrácia jött létre, amely kiváltságokat követel magának a nemzet többségének kárára"

Arisztokrácia 1. a nemesség, főleg a főnemesség uralma 2. a főnemesség 3. átv. valamely ostály v. társadalmi csoport kiváltságokat élvező felső rétege (Idegen szavak kéziszótára)

Legyen akkor a 3., az első kettő a jelen politikai viszonyokra értelmezhetetlen.

Kiváltság 1. Különleges helyzetet biztosító jog(ok összessége) 2. Különleges elbírálás, elbánás 3. Megkülönböztetett helyzetet teremtő képesség (Magyar Értelmező Kéziszótár)

Rakjuk tehát össze:
Orbán szerint 2007-re a társadalomnak létezik egy kiváltságokat élvező felső rétege, vagy legalábbis létrejött egy olyan réteg, amelyik megkülönböztetett elbánást, különleges elbírálást követel magának, a nemzet többségének (ami Orbán definíciója szerint a kormánnyal szembenállók "új többsége") kárára.

Ok. Például? Mely törvényekből, korményrendeletekből vezethető ez le? Egészen pontosan milyen kiváltságokra gondolhat Orbán?

Itt ugyanis nem azzal vádolja az "új arisztokráciát", hogy elkúrt, hogy hazudott, hogy hűtlenül kezelt, hogy lenyúlt ezt-azt, hanem azzal, hogy kiváltságokat (különleges jogokat, különleges elbírálást) élvez a széles néprétegekkel szemben.

"fel kell számolni a kiváltságosok kiváltságait"

Ok. Konkrétan?

"a magyar emberek nap mint nap fontos győzelmeket aratnak, mert a kormányzati csapásokat visszaverik a magyar családok, munkavállalók, orvosok, pedagógusok, nyugdíjasok és diákok"

Miféle csapásokat tudtak eddig kivédeni az elvárt adó intézményén túl (ami alkotmánybírósági döntés) nap mint nap?

Teljesen világosan látszik, hogy Orbán érvek és konkrétumok nélkül csupán hangulatot kelt. Megőrült? Vagy jobb híján csak blöfföl legalább a fideszen belüli hatalmának megtartása érdekében?

Ezer sebből vérzik a kormányzati politikai, lehetne vádolni kapkodással, megfontolatlansággal, koncepciótlansággal, alkotmányellenességgel. Biztosan a kiváltságokra való hivatkozás a legjobb stratégia?

RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.06. 02:21:50

"nem is tudom, van-e értelme cincálni eztet."

Kíváncsi lennék, hogy egy sajtóper esetén az elhangzott/leírt gondolatok kohézióját és a valósághoz való viszonyát fogják elemezni, vagy elfogadják, ha Orbán belobogtat egy negatív elmeorvosi szakvéleményt :-)

de azért azt is hozzá kell tenni, hogy az index nem választja következetesen szét a tényeket a véleménytől. ezért lehet perelni. a vélemény oldalba kereteket szokás ágyazni, amiben a véleményt alátámasztó tények (ebben az esetben a beszéd rövid összefoglalása) szerepelnek, így a két műfaj különválik egymástól. most nem tudom, hogy ez slendriánság, vagy a perejjetek basszmeg vagabund, de Árpád majd eligazít, ha akar.
volt egy ténycikk, egyébként MTI-forrással.
index.hu/politika/belfold/orb7768/

ennek az _ajánlójába_, ami az index címlapra került ki, írta bele a címlapügyeletes, hogy "ezt és ezt mondta, pont. Orbán megőrült."

ez a tényállás.
Még az a szerencse, hogy a fidesz.hu-n még soha nem vontak le el efféle következtetést.

"Gyurcsány Ferenc mostanában előszeretettel jelent fel újságírót. Szeretném jelezni, hogy amennyiben a hülyeségére vonatkozó állításaimért bíróság elé idéztetne, a végsőkig ragaszkodni fogok a véleményemhez és a jogaimhoz, és a valóságbizonyítás keretében kérni fogom a kormányfő igazságügyi elmeszakértői vizsgálatát. Történelmi per lesz, Klára!"

(Csermely Péter; Magyar Nemzet
mno.hu - fideszfrakcio.hu)

www.fidesz.hu/index.php?CikkID=37630


"Amikor néhány hónappal ezelőtt Csermely Péter kollégám leírta ezeken a hasábokon, hogy "Gyurcsány Ferenc egy hülye", nos, akkor a tény rögzítése mögött inkább csak a jóleső pimaszság lapult meg. Most többről van szó. A miniszterelnök beteg. A miniszterelnök egy idióta - írja bayer Zsolt a Magyar Nemzetben."

www.fidesz.hu/index.php?CikkID=47870

hoppá, tényleg. ezt köszönettel beágyazom a helyreigazításfélébe, amit épp írok.

Kiváncsi vagyok most már mi lesz a vége ennek,
mert egy dolog biztos:
Orbán egy olyan irányba indult el,
ahonnan nincs vissza út!
Egyáltalán nincs!
Innen nem lehet visszafordulni.
Virágnyelven beszél - kérdés ki, hogy éreti.

Én azt látom egyébként, hogy a nyulat akarja
kiugrasztani a bokorból, egyelőre úgynéz ki sikerrel.



RE: gloire 2007.04.06. 03:13:39

"Én azt látom egyébként, hogy a nyulat akarja kiugrasztani a bokorból, egyelőre úgynéz ki sikerrel."

Hiába, mert a nyulak nem a bokor mögött, hanem a Nyúliskolában vannak éppen :-)
www.fidesz.hu/index.php?CikkID=52929




Ezt most nem olvasom végig, nem érdekel.

Egy biztos, ha megnézed az erőforrásait
amire támaszkodhat, szemben a másik oldallal,
csak az ilyen húsbavágóan provokatív szövegekkel -
mint idegen szívű pl. - tudja fenntartani és
hízlalni a táborát.
Nem buta fiú!
Ez egy vérprofi taktika.
(hol tanulta vajon?)
hát ez kurvajó, tényleg. erőforrásprobléma, mi? talán ha még kicsit húsbavágóbb lenne, és egyenesen akasztani akarna, akkor még jobban hizlalhatná, nem?
volt egy ténycikk, egyébként MTI-forrással.
index.hu/politika/belfold/orb7768/

ennek az _ajánlójába_, ami az index címlapra került ki, írta bele a címlapügyeletes, hogy "ezt és ezt mondta, pont. Orbán megőrült."

na, de hát ez nem oké. mert a tények, hogy beszélt tápióbicskén, egybefolytak egy véleményformáló mondattal.

helyesebb lett volna, hogy a hírhez kanyarít valaki egy kommentárt, és egy véleményoldalon, egy apróbetűs keretben megjelennek az újságíró bírálatát alátámasztó tények. az inkriminált mondatok.

megoldás az is, hogy nincs kommentár, csak át van véve az mti-től összefoglaló, de akkor a címlapon csak valami olyasmi állhat, hogy orbán az új arisztokrácia megfutamítására buzdított tápióbicskén.

a harmadik lehetőség. írsz egy cikket csak úgy, hogy valaki egy idióta, nincsen tényekkel alátámasztva, szimpla vélemény, ilyenkor hasonló terjedelemben a válaszlehetőséget kell adni az illetőnek.

ezek lennének a lovagiasság szabályai szerintem. most az index néha jól szerkesztett ebből a szempontból, néha nem. most csak olvasóként mondom ezt.

az olvasónak ugye az a jó egy tabloidban, hogy megnézi a címlapot, aztán ha valamiből csak a tényekre kíváncsi, akkor elolvassa az apróbetűst, utána megnézi a pucér seggeket, kész. ha meg érdekli valakinek a véleménye azt is elolvashatja. ebben az esetben a tények már lehet hogy nem is érdeklik. de lehet, hogy én különleges olvasó vagyok.
gloire!Igazságodhoz még annyit:Leo Pinsher- aki Ogyesszában látta meg napvilágot, iskoláit is ott végezte, Moszkvában orvosidipolomát szerzett, krími háborúban orvosként vrtt rész-1882-ben Berlinben megjelen könyvében.A "Selbstemanzipation"/Önálló Zsidó Állam/ kifejti:" A zsidó népnek nincs önálló hazája, nincs önálló kormánya, hivatalos képviselete.Egy nép terület nélkül olyan természetellenes, mint egy ember árnyék nélkül."Ezek után Ogyesszában hozták létre Choveve cion/Cion Szerelmesei Mozgalom/ szervezetet, majd a Palesztínai és Szíriai Zsidó és Iparosokat Támogató Társaságot.Rzzel egyidőben megkezdődött a szisztematikus bevándorlás Palesztínába.Tehát a zsidók nem be-hogy itt megaláztatásokban legyen részük- hanem kitelepülni akartak.
Daikini 2007.04.05. 22:55:59

Még annyit Kassa bombázásához, meg a magyar hadbalépéshez, hogy ugyan Horthy nem akart belépni a háborúba, mégis írt egy levelet őexcelleniájának (Hitler), hogy nyugodjon meg, nemsokára határincidens történik. (Nürnbergi peranyag). Hogy mindezt Kassára értette-e azt kétlem, ugyanis meglepődött rajta, mint Sztálin a németeken, és minden kétséget kizáró bizonyítékot akart, ami 2 hét múlva elő is került, egy orosz repesz formájában.
Kutacs,

"az szdsz viszi a balhét, közben meg lehet szerezni majd néhány ingatlant."

Úgy van. Most fejezték be a nővérszállót, ha jól emlékszem a XIII. kerületben. Lakásokká lett alakítva, most pedig bezárják. Vajh miért?!:(

Gloire akkor máris kezdhetsz kitelepülni...

Mondjuk Madagaszkárra...
Tiko 2007.04.06. 09:10:46

Mondjuk az a gond ezzel a sztorival, hogy mindket verzio abszolult hiheto, a ruszkik is bombazhattak hulyesegbol, szervezetlensegbol, vagy rossz strategiai megfontolasbol. A nemetek is tehettek, strategiai es szovetsegbovitesi celbol.

Mindenesetre az biztos, hogy full artatlanok nem vagyunk. Elvileg lehetett volna diplomatakat kuldeni Moszkvaba is, hogy megis mi volt ez, de ez 41-ben mar tokmindegy volt, akkor mar szinte egesz Europa hadban allt.

1. Árpi:
Halálbünti már nincs, ezért van böri!
Súlyos duma.

2. Gabó:
Semmi újat nem mondtál, tehát egyet értünk?

3. Kassát szlovákok bombázták. Pilóták magánakciója
volt. Ilyen a háború: váratlan dolgok is a kezére
játszhatnak bárkinek, ha az indulatok elszabadultak.

4. Cion bölcse:
Ha véletlen megismernénk egymást,
nagyon meglepődnél és ezt a dumádat
nagyon gyorsan visszaszívnád.



Elnézést, nem ezt akartam ide. :-(

Ha lehet törölni, kérem, töröljétek!
A végén még kiderül, hogy Mo. egyedül támadta meg a Szovjetuniót... Vagy ha nem, akkor főszerepet játszott a Barbarossa-terv kidolgozásában és kivitelezésében. Nahát... akkor megérdemeltük amit kaptunk, ugye? Jogos bosszú volt (az 56-ban felkötött ávósok ("ávós kiskatonák" akár) persze nem volt jogos bosszú azok szerint, akik ápr. 4-én koszorúznak máig, mi ez itt kettős mérce?)
A német és brazi állampolgár, Leonora Geier-Cavoa jelenti és ezt esküvel bizonyítja:

1945 február 16-án egy orosz hadosztály elfoglalta a RAD tábort Vilmseenél Neustettinben. (RAD= Reicharbeitsdienst, birodalmi munkaszolgálat). Hirtelen hangos kiáltozást hallottam, és két orosz öt lányt hozott be. A komisszár megparancsolta, hogy vetkőzzenek le. Ahogy ezek szégyenlősségből nem akartak levetkőzni, engem, mint brazíliai állampolgárt kényszerítettek arra, hogy vetkőztessem le őket. Ezután átmentünk az udvaron a régi üzemi konyhába, melyet teljesen kiürítettek, csak az ablak mellett maradt egy pár asztal. Rettenetesen hideg volt, és a sajnálatra méltó lányok reszkettek. Most két lengyel jött be, akiken csak nadrág volt, és akiknek láttán a lányok fölsikoltottak. Gyorsan megfogták az elsőt, háttal az asztalra hajlították, míg csontja kattant. Majdnem elájultam amikor egyikük kihúzta kését, és jobb mellét a többiek előtt levágta. Akkor egy pillanatra megállt, majd a másik oldalt is levágta.

Még soha sem hallottam embert olyan kétségbeesetten sikoltozni, mint ezt a lányt. Akkor a szörnyeteg még többször az altestébe szúrt, amin az oroszok röhögtek. A következő kegyelemért sírt, de hiába. Mivel ő különösen csinos volt, az volt a benyomásom, hogy a szörnyű munkát akarattal lassan csinálták. A másik három teljesen összeroskadt, anyjukat hívták, és gyors halálért könyörögtek, de nekik is ugyanez lett a sorsuk. Az utolsó még félig gyerek volt. Neki a húst addig tépték le a bordáiról, amíg a fehér csont tűnt elő.

És újra behoztak öt lányt. Ez alkalommal kiválogatták őket előtte: Mind jólöltözött és csinos volt. Amikor meglátták elődeik megcsonkított tetemét, sírni és kiabálni kezdtek. Csekély erejükkel védekezni próbáltak. De ez nem segített rajtuk, a lengyelek mind kegyetlenebbek lettek.az egyik testét hosszában vágták föl és egy doboz gépolajat öntöttek bele, melyet meg akartak gyújtani. Egy másiknak egy orosz a nemiszervébe lőtt, mielőtt levágták a mellét. Nagy örömrivalgás tört ki, amikor egy szerszámosládából egy fűrészt hoztak be. Most ezzel tépték szét a lányok mellét, amitől rövid időn belül vérben úszott a padló. A vér mámora kapta el az oroszokat. Folyamatosan hozták be a lányokat. Szinte mint vörös ködben láttam az eseményeket, mindig újra meg újra hallottam az embertelen ordítást a mellek szétvágásánál, és a hangos sóhajt a nemiszervek szétverésekor.

Az egyik lány nem vetkőzött le teljesen. Melltartóját olajjal itatták tele és fölgyújtották. Míg fölsikoltott, egy vékony fémrudat vezettek a hüvelyébe, míg ez a köldökén jött ki.

Az udvaron husángokkal öltek meg lányok egész csoportjait, miután a legcsinosabbakat a kínzókamra számára kiválogatták. A levegő tele volt a sokszáz lány halálsikolyával. De ahhoz képest, ami itt történt, az agyonütés szinte megváltás volt. Ahogy később megtudtam, az orosz megszállás első három napján körülbelül kétezer lányt öltek meg.

Írta Frau Leonora Geier, született. Cavoa.

Forrás: "Die falsche Rolle mit Deutschland" (A hibás szerep Németországgal) (7. kiadás) J.A. Kofler. könyvkiadója, D-8901 Stadtbergen/Leitershofen, Hauptstr. 4.
Érdekes írás:

"A hungarizmus és a zsidóság sorsa
1944-ben és 1945 elején

Nem kerülhetjük meg, de nem is akarjuk megkerülni a kényes kérdések legkényesebbikét, a "zsidóüldözést a nyilasok részéről". A kérdés megválaszolása során sok mindent figyelembe kell venni. Így a hungarizmusnak azt az alaptételét, hogy a Kárpát-Duna medence zsidósága nem gyökeresedett meg e honterületen s így nem "honképes és talajgyökeres népcsoport", jóllehet népcsoportnak tekintendő (s ilyenként nem tévesztendő össze a mózeshitűek felekezetéhez tartozók összességével, hiszen pl. a szombatisták is ennek a hitfelekezetnek a hívei voltak). Ennek az alaptételnek a magyarázata Szálasi szerint a zsidóság pályaválasztásában, vándor-, sőt bevándorló természetében és kozmopolitizmusában, vagyis abban a tulajdonságában rejlik, hogy oda vándorol, ahol "jól" élhet s ha már nem él meg egy adott területen a tőle elvárt szinten, akkor egyszerűen odébbáll. Nem kötődik a befogadó nemzethez, hazához, valósággal "állam az államban" s mindez megakadályozza abban, hogy - más népek gyermekeivel ellentétben, akik egy-két nemzedék után következmények nélkül fel tudnak olvadni népi környezetükben - asszimilálódjék a környezetébe. Nincs kötődése a túlvilági üdvösséghez sem. Teljesen evilági lény, a nyugati civilizáció modern irányzatainak legfőbb képviselője, mert ezek az irányzatok a legnagyobb mértékben összhangban vannak tulajdonságaival. Az újabb időkben egyre inkább szerephez jut a földrajzi, a gazdasági mozgékonyság, a szellemi és társadalmi élet változékonysága, az emberek közötti - felszínes - érintkezés, a kereskedés, a közvetítés, a gazdasági tevékenységben a pénz hatalma, az információs és kapcsolati tőke. Ha ezeket az irányzatokat mint a "civilizáció" előrehaladását értelmezzük, akkor azt mondhatjuk, hogy e folyamat népi motorja, a zsidóság, nem más, mint egy "túlcivilizált" népcsoport. Mindezt a 30-as években ékesszólóan bizonyították a statisztikai adatok, amelyekből kiderül, hogy a hazai zsidóság részesedése a nemzeti jövedelemből, az ingatlanvagyonból, súlya bizonyos igen jól jövedelmező szakmákban (a hiteléletben, a nagykereskedelemben, az ügyvédi pályán, stb.), ill. kiemelten a véleményformáló tevékenységben (az újságírásban, a reklámiparban, a szórakoztató iparban, bizonyos irodalmi és művészeti körökben, a színház és a film területén, stb.) messze felülmúlta a lakosságon belüli arányszámát, ahhoz képest kb. ötszörös-tízszeres volt, miközben a röghöz kötődő foglalkozások körében csupán elvétve lehetett találkozni zsidó emberrel. Ráadásul - Szálasi szerint - gazdasági túlerejükön, véleményformáló hatalmukon és - összefogásukon is alapuló - kiváló "érdekérvényesítő" képességükön kívül gyakorlati materialista beállítottságuk s az ennek megfelelő eszmei-politikai nézeteik is a magyar nemzetet veszélyeztető irányba mutatnak: egyfelől a szabad kizsákmányolásos liberális demokráciák, a "plutokrata" pénzkapitalizmus irányába, másfelől az utópisztikus baloldali, marxista irányba, amely pl. a szovjet gyakorlatban egy egyszerre embertelen és rossz hatékonyságú rendszert hozott létre. Mindebből Szálasi eleinte a zsidóság korlátozásának, a későbbiekben az ún. aszemitizmusnak (a zsidómentes Magyarország eszméjének) a helyességére következtetett. A háború előtt pl. arra inti a jó magyarokat, hogy ne vásároljanak zsidótól, pénzüket ne vigyék zsidó bankárokhoz. A hungarista programról pl. ezt mondja: "a hazánkban élő zsidóságot gazdaságpolitikai eszközökkel rávesszük arra, hogy orcájuk verejtékével részt vegyenek a közvetlen termelési ágakban, hogy a jelenlegi pozíciójukat a külföldről hazatérő fajmagyarok vehessék át. Azon zsidókat, akiknek ez nem tetszik, cionista törekvéseikben támogatni fogjuk." (Az idézetben szereplő népcsere gondolat a XIX. sz-ra is utal, arra a korszakra, amikor a Galíciából, stb. bevándorolt zsidók gyors felemelkedést értek el hazánkban, miközben "kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk".) A háború kitörése, majd valódi világháborúvá, ill. világnézeti és totális háborúvá válása (főként az USA nyílt hadba lépése) nyomán azután Szálasi - minthogy a háború világnézetivé és totálissá eszkalálásának bűnében egyértelműen a nemzetközi zsidóságot marasztalta el - ugyancsak egyértelműen az ország zsidómentessé tétele mellett foglalt állást. E szerint a tengely győzelme után a zsidó népességnek távoznia kell Európából, ami a végeredményt illetően egyébként továbbra is jó összhangban volt a cionizmus törekvéseivel, azzal, hogy a cionisták Palesztinában létre kívánták hozni (s a háború után létre is hozták) a zsidóság népi-faji, vallási-egyházi és nemzeti államát, Izraelt. A három magyarországi zsidótörvény, amelyet a hungaristák ugyanúgy helyeseltek, megszavaztak, mint a jobboldali kormánytöbbség, a magyarság önvédelmében tulajdonképpen erre, a zsidóság eltávozásának ösztönzésére irányult.

Téves az a napjainkban oly gyakori érvelés, hogy e törvényeket az akkori politikai elit német nyomásra hozta meg. Szlovákiában pl. a sárga csillag kötelező viselésének elrendelése két évvel megelőzte a hasonló németországi rendelkezést. Valójában abban az időben a fasiszta Olaszországtól északra és keletre, valamint a Szovjetuniótól nyugatra a zsidóság gazdasági stb. megszorításának, majd e megszorítások folyamatos fokozódásának irányzata teljesen általános volt (magyarországi viszonylatban a megszorítások fokozódásának irányzatát szemléltetően mutatják az egymást követő "zsidótörvények", majd a front közeledtével a nemzetvédelmi intézkedések szigorodása). Tény, hogy a hungarizmus - noha a faji gondolatot a magáénak vallotta - aszemitizmusát, a zsidómentes Magyarország eszméjét elsősorban nem népi-faji, hanem - összhangban általános világnézetével - nemzeti szempontokra és erkölcsi-szellemi okokra támaszkodva, a zsidóság anyagelvűségére, gazdasági-hatalmi helyzetére hivatkozva hirdette s e tekintetben különbözött a hitleri népi mozgalomtól, amely - éppen a népi-faji tényezőnek az elméletben játszott döntő szerepe folytán - az ún. biológiai hivatkozásoktól sem idegenkedett (bár maga Hitler a zsidó fajiságot a zsidó lelkiségben látta elsősorban). Az is tény, hogy a hadsereg kötelékében alkalmazott munkaszolgálat korántsem csak a zsidóságra terjedt ki, hanem minden olyan népcsoport vagy társadalmi réteg tagjaira (így pl. adott esetben a hungaristákra) is, akiket a kormányzat nem tekintett politikailag teljesen megbízhatóknak. (Németországban a zsidósággal szembeni bizalmatlanság a háború alatt már oly mértékű volt, hogy e népcsoportot kizárták a haza fegyveres védelmére kötelezettek köréből, ami azt is jelentette, hogy a zsidóságot - az árjának tekintett németektől eltérően - nem fenyegette az a "veszély", hogy a hazáért az életüket kell áldozniuk, pl. a bolsevizmus elleni küzdelemben. Ennek esélye a magyarországi zsidóság számára viszont adva volt, ami azt is jelentette, hogy magyarországi zsidók is válhattak hősi halottá. Egyébként a háború előtt ezt Németországban sem gondolták elképzelhetetlennek, hiszen még 1939-ben is szolgáltak a Wehrmachtban zsidó származású tábornokok.) Az is tény, hogy a magyarországi németbarát fordulatot követően a hazai vidéki zsidóság külföldre deportálását a Gestapo irányításával ugyan, de a Magyar Királyi Csendőrség végezte s abban a hungaristáknak nem volt szerepük. Szálasi ebben a deportálásban a magyar honvédelem rendelkezésére álló munkaerőnek (naponta kb. négy millió munkaórának) az országból való kivonását is meglátta, nehezményezve egyúttal a deportálások feltételnélküliségét is. Ezért olyan tervet dolgozott ki, amelynek értelmében a deportálás csak a munkaképes korú zsidó népesség egy részére - mégpedig mint ún. kölcsönzsidókra - vonatkozhatott. A vidéki zsidóság deportálása során a magyar hungaristák Hubay Kálmán vezette csoportja - Lits Ernő eskü alatt tett vallomása értelmében - a budapesti zsidóságnak a Birodalomba való deportálása ellen szót emelt a németeknél. Téves tehát az a vélemény is, mintha kizárólag Horthy Miklós vagy Koszorús Ferenc páncélos parancsnok "érdeme" lett volna a budapesti zsidóság külföldi munkatáborokba deportálásának megakadályozása. Tény az is, hogy a hungarista hatalomátvétel egyet jelentett a szovjetellenes harc további következetes folytatásával, a nem harcoló erők fokozott munkaszolgálatával, kivált azután, hogy a szovjetek megindították offenzívájukat Budapest ellen. A németek igényt tartottak arra, hogy a budapesti zsidóság a maga munkaerejével a Német Birodalomban létrehozott munkatáborokban járuljon hozzá a további harcokhoz. Ennek következtében megkezdődött a budapesti zsidóságnak a Birodalomba irányuló deportálása. Ezt azonban Szálasi néhány héten belül leállíttatta, részint emberiességi, részint magyar nemzeti megfontolásokból.

Kétségtelen, hogy a hungarista hatalomátvétel után pl. Budapesten atrocitások is történtek a zsidó lakossággal szemben. Ezt azonban egyrészt nem meggyőződéses hungaristák követték el, hanem olyan csőcselékelemek, akik újonnan csatlakoztak a nyilasokhoz, mert úgy gondolták: a fegyveres hatalomhoz való csatlakozásuk örve alatt fosztogathatnak, erőszakoskodhatnak. (A csőcselék - mint Koós Kálmán kifejti - sohasem csatlakozik hátrányos helyzetű ellenzéki párthoz, márpedig a hungaristák a hatalomátvétel előtt ellenzékben voltak.) Másrészt olyan nyilas érzelmű fiatalok (akkori szóhasználattal: fegyveres suhancok) is részt vettek egyes atrocitásokban, akiket a közeledő harcok fanatizmussal töltöttek el s úgy gondolták: bosszút állhatnak az ellenséggel rokonszenvező, sőt, "cimboráló" zsidóságon. Az atrocitásokat a hungarista kormányzat természetesen nem tűrhette és nem is tűrte: adott esetben drákói ellenlépésekkel igyekezett az ilyesmiknek útját állni."
Invictus, olvasgasd Márait ... elvégre ő „jobboldali keresztény” ikon ...
Köszi, nem fogok valakit csak azért olvasni mert állítólag "jobboldali keresztény" ikon. Majd egyszer talán a kezembe kerül. :) (Wass Albert sem tetszett túlzottan, jó tudom ő a baloldalon csak egyszerű fasiszta szennyirodalomnak számít, nála azért Márait többre tartják...)
Gloire..
megütötte a szemem a következő: kassát a szlovákok bombázták.. hmm.. ez most derült ki?

Én úgy tudom, a kérdés bizonyítatlan és már teljesen bizonyíthatatlan. Több verzió terjedt el: az oroszok szándékosan, az oroszok véletlenül, szlovákok vagy románok elégtételül a revízióért, mi magunk (mert Werth Henrik be akarta ugratni a magyar hadsereget a háborúba), vagy a németek (ugyanazért).

Ezekből a verziókból egyik sem lehetetlen, de kettő valószínűtlen.

Az oroszoknak nem volt érdekük újabb ellenséget szerezni és ezzel az ellenségeiket növelni.

Se a románoknak, se a szlovákoknak nem volt érdekük, hogy a magyarok belépjenek a háborúba, hiszen akkor úgy látszott, ha jobban kiszolgálják Adolf érdekeit, esélyük van a korábban javunkra megvalósult részleges revízió visszavonására. Ha a magyarok is belépnek, elveszik az ő relatív előnyük.

Én személy szerint, bár nincs erre bizonyíték, nem hiszek abban, hogy német/magyar összeesküvésről lett volna szó. Nem lehetetlen persze.

Ráadásul van egy igen valószínű verzió. Lejött az ukáz a sztavkától, hogy bombázni kell a szlovák vasutat, a hadi szállítások akadályozása végett. Az osztályparancsok, valamelyik kis ruszki repülőtérten, kijelölte a célpontokat. Abban a kuplerájban észre se vette, hogy 1938 előtti térképet használt.

Tényleg volt a szlovák vasuti szállítás rombolására vonatkozó parancs, és ugyanaznap, amikor Kassát bombázták, egy szovjet (ez bizonyított) vadászgép megtámadta Rahónál/Körösmezőnél a pályán közlekedő gyorsvonatot.

Bárki is tette, Kassa bombázása kifejezetten jól jött a magyar és a német katonai vezetésnek.

A magyar politikai vezetés hibája, hogy mindenfajta ellenszolgáltatás és felkérés nélkül, önként, stréberségből, "nehogy a románoktól lemaradjunk", megtámadott egy olyan nagyhatalmat, amellyel vitái/követelései nem is voltak, sőt, amelyik az utolsó napig erőltette a diplomáciai viszony fenntartását.

A kilencvenes években olvastam. Két öreg kassai szlovák
pilóta elmesélte, hogy ők is ott voltak.
(honnan száltak fel, stb).
Persze megfelelő forráskritikával kell ezt is nézni,
lehet hogy csak hősködtek.

Mindenesetre 39 májusában a magyarok lelőttek 6 szlovák gépet a kárpátaljai bevonuláskor, és szakítottunk tőlük is
még párezer négyzetkilómétert.

Sértődött pilóták egyfajta magánakciójaként
írták le.

Ez talán azért valószínű, mert egyébként biztos kiderült volna mári valahogy.
Nekem hitelesnek tűnt, ha megtalálom
elküldöm neked a könyv címét.

G.
Jah, a szobránci incidens. Büszkék lehetünk rá, az Avia elvileg fölényben volt a magyar CR32-vel szemben. Ha valamit tudsz küldeni érdekel, bár az azóta írt munkákba nem került be, még pletykaként sem említették.

Én több alkalommal is voltam - többnyire hivatalos úton - a Szovjetunióban illetve a későbbi utód államokban, az egyszerű nép nagyon szegény, de hihetetlenül vendégszerető, barátságos. Sajnos az vitathatatlan tény, hogy mi mentünk oda először - talán egész Erdélyt visszakaptuk volna, ha nem megyünk - és a magyar katonák kezdtek először erőszakoskodni az ukrán asszonyokkal, ahogyan az Sára Sándor hallhatatlan filmjében, a Századunk-ban maguk a túlélők elmondták. Aztán persze jött az ázsiai horda - ahogy jóapám hívta őket, kamatostul adtak vissza mindent, és persze aztán az a kellemes 40 év. Okosabb lett volna nem rájuk támadni, dehát egy hisztérikus, elhülyült politikai légkörben nem mindig lehet okosan dönteni, legyen ez számunkra is tanulság!
süti beállítások módosítása