W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • MVF: Szcientológia egyház tagjaival olyan helyeken is találkozhatsz, ahol nem is számítasz rájuk. Nem p... (2019.02.24. 11:57) Tisztelt Szcientológia Egyház!
  • timea knausz: @Tóta W. Árpád: Igen?:) (2018.09.06. 16:43) Ilyenek voltunk
  • timea knausz: Szeretettel ajánlom olvasásra és értésre Mezei Márk: Utolsó szombat című könyvét. Nagyon messzir... (2018.09.06. 16:41) Ilyenek voltunk
  • David Bowman: Ritka világos gondolat tőle. (2018.09.01. 15:33) Szerény javaslat
  • Hobelman: Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limi... (2018.05.14. 03:06) No megállj csak!
  • Utolsó 20

Jézus él...

2006.12.20. 23:43 Tóta W. Árpád

...és a baptistáknál van a friss telefonszáma. Továbbá az ügyintézés 48 órát vesz igénybe.

Hétfőn adtam le a cipősdobozt - ezúton üzenem, hogy azt a koszvadt kutyát nem kéne szabadon engedni az udvaron -, ma pedig egyszer csak, minden érthető ok nélkül meggyógyult a számítógépem, amely az elmúlt két hónapban kizárólag csökkentett módban volt hajlandó elindulni. Így tehát két hónapig nem volt zene, videó, PDF és játék, valamint normális képernyőfelbontás se. Épp gondoltam, hogy csak el kéne vinni szervizbe még karácsony előtt, de már nem kell, a böjtnek vége. Jézus megmondta az alaplapnak, hogy keljen fel és járjon. Thx, Mr. Jézus.

A böjtnek egyébként érdekes epizódjai voltak. Szoktam játszani a gépen, persze egyre kevesebbet és egyre csekélyebb lelkesedéssel - ez a korral jár. Leginkább akkor játszom, amikor agyalok valamin, és zsákutcába jutok, vagy belefáradok a gondolkodásba. Egy óra géppuskaropogás, vagy egy partraszállás levezénylése kimasszírozza a görcsöket. Na de mit lehet játszani videokártya nélkül?Angbandot, és Moriát. Ezekben a játékokban ugyanis a főhőst egy @, míg a szörnyeket V, T, S és w jelképezi - vampire, troll, spider, worm -, mert még a nyolcvanas években születtek, amikor nemhogy 3D gyorsítókártya nem volt, de egyáltalán semmiféle grafika, csak szöveges konzol. Ez azonban nem zavarta az akkori programozókat abban, hogy roppant bonyolultságú szerepjátékokat vigyenek gépre. Megy a bátor @ a labirintusban, puszta kézzel agyonveri a c-t, de jobban teszi, ha sürgősen keres vagy vásárol a csatához egy /-t. De nem nehezebbet, mint amit elbír. És így tovább, varázslással, kézitusával, bájitalokkal és mindennel, ami a fantasy szerepjátékokban valaha előfordult. Sőt a műfaj koronája, a Nethack bevezette a saját kutyát, meg az olyan finomságokat, hogy ha találunk zsírt, és bekenjük vele magunkat, akkor majd nem tudnak a szörnyek megragadni.

Akkor még nem kellett megrajzolni dinamikus megvilágítással, több megabájt textúrával a támadó sárkányt. Sőt le sem írták, hogy a sárkány beretvaéles fogaival így meg úgy. Csak ennyi volt: egy @ és egy D, szemtől szemben, a maguk egybájtos meztelenségében. A videokártyát pótolta a fantázia. És két hónap Angband után megláttam Jézust az alaplapban.

Jézus a számítógépjavításon túl mást is tud, de az most még embargós. Majd a televíziót tessenek figyelni, ha szólok.


Címkék: game egyház

422 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6723619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nocsak, még a végén beszélgetünk?

a túl sokat tudás/egyelt agyúság az ezen a blogon unásig kitárgyalt problémára utal, ti. hogy van a világon kismillió vallás, és ezek közül én nem óhajtok olyan alapon istent választani, hogy a szomszédom is oda szavaz.

rém eccerű lenne a dolgom, ha a gólya egy dzsungeltanyára dob le valahol dél-amerikában, és csak azt a jó vérbő latin katolicizmust ismerem meg, ami ott dívik, és soha nem hallok még a reformációról sem, nemhogy szcientológiáról. így azonban maradok az agnosztikus alapállásnál, köszönettel.
ez, hogy a spectrum karakterenként (spriteonként) két színt tudott összesen, ez nagyon kiborított. uis erre nem tudtam mit mondani a C=-s köcsögöknek.

és kurva ocsmányul nézett ki például a Wally-sorozatban, hogy egy kockás holdudvar kísérte a faszit a dzsungelben, merthogy csak két szín lehet.
Nem, nem beszélgetünk. Mert én annyira nem tudok tőled, ó te szent és magasságos tótawé, elszakadni, épp most gyártom a sok nicket, amin majd nyüzsöghetek, hogy aztán jól leleplezem magam...

E'kúrtad. Nem kicsit, nagyon.
Nem, arra éppen nem, hanem a következőkre:
"-- keret csíkozása, álló csíkok
-- keret csíkozása, futó csíkok
-- írás a keretre! (megszakításból)
-- többszólamú zene megszólaltatása (ez is volt, de ez a C64 alapból tudta...)
-- beszédszintézis :-)
-- magnófej beállítása fülre
-- betöltés a képernyőre (a játék kezdőképét töltötte a magnóról/floppyról, soronként)
-- extrém nagy játék (ilyenkor csak hangyákat töltött a képernyő egy részére, mert azok is a szoftver részét képezték)"

"Nagyfelbontásban" (ja jól emlékszem, ez 320x240-et jelentett) egy karakternyi blokkon belül (8x8) csak két színt lehetett használni, mert a színinformációkhoz egy karakteres képernyőt használt fel. Kisfelbontásban (160x240) ez felment négy színre. Vagyis a képernyő különböző részein kint lehetett az összes (16...) szín, de nem egymás mellett.

Egyébként mint egy csomó mást, ezt is meg lehetett trükközni, ha a képernyő raszterfissítése alatt trükközgettél. Színek gyors cserélgetésével több mint 16 szín illúzióját lehett kelteni, a karaktermemória soronkénti cserélgetésével pedig ez a "közeli színek" limitációt lehetett jórész megszüntetni.
Árpád, a C64 tényleg lényegesen többet tudott grafikailag és zeneileg, ez tény. Az más kérdés, hogy egymás torkának ugrani emiatt hatalmas baromság volt.
Nekem C64-em volt, de nem emlékszem, hogy köcsög lettem volna bárkivel is. Simán elvoltam azzal, hogy másnak zx-e vagy akármije volt.
(viszont még működik a C64-em, nemrég próbáltam)
"még működik a C64-em"
hűűűű :)
Én már csak emulátorozgatok, ha rámjön a nosztalgia.
És persze az XP-m indítóképernyője a C64-é. Kék képernyő, 38911 bytes free, Load"Windows XP",8,1...
emulátort én is előveszem olykor. ugyanazon szoktam meglepődni, mint az Angbandnál, hogy ma egy kicsit darabosabb 3D-shooter közröhej tárgya, akkor meg egész hétvégeket szórakoztam olyan látványvilágban, amit ma már kvarcjátékon se tűrne meg senki, ha lenne még kvarcjáték. és egyébként se lehetne évekig (!) sztár egy Raid Over Moscow, ami ugye akkor, 12-13 évesen már politizálás volt.
dunno: tudom, ezeknél még nem volt mi elromoljon. :-)
Quicksilver: úgy érted, hogy ma meg nincs olyan ami ne tudna két nap alatt elromlani? de hát fejlődik a technológia és ma már képesek vagyunk azonnal romló minőséget gyártani, hogy azonnal újat kelljen venni. de az igazán jó mérnökök biztos azok, akik kétévmúlvanaprapontosanelromlót csinálnak... és ezt rendkívűl gazdaságosan két év garanciával árulhatják...
dunno, dark future már bemutatta, hogy hányszor bonyolultabb egy mai gép, mint egy akkori (több tízezerszer). Lehet, hogy emiatt is több a hiba? Ahh, nem, biztosan a gyártók összeesküvéséről van szó...
ó igen a kvarcjátékok is jók voltak, mindig hozták a suliba és azzal olyan menők voltak... pl ha többképernyős volt akktól mindenki elájult. nekem csak egy kicsi volt :( ahol valami bigyók potyogtak az égből (ufók?) és alá kellett állni, hogy lekajam őket (összesen négy helyre lehetett aláállni...).. és egyre gyorsult... de azért szerettem
ma már nincs kvarcjáték sem??
esetleg kvarcjáték-emulátor???
Rpa: "biztosan a gyártók összeesküvéséről van szó..."
:)) jójó én elhiszem hogy egy fadarab nehezebben romlik el mint egy űrrepülő... de azért nem járnak rosszul az űrrepülőgyártók sem...
Kvarcjáték, az nincs már. Jaj, összedőlt a kincstár.

Nekem háromképernyős volt, eneszkából. Búváros. Menő cucc, übermenő. Nem emlékszem, szedtem-e pénzt az osztálytársaimtól, ha játszani akartak, de megtehettem volna.
A grafikai színvonal az egy elvárt, megszokott szint, ami alatt rondának tűnik a játék. Ez természetesen gyorsan változik és szubjektív. Mindig érdekes marad, hogy mi is az, amit a mai szinten már meg tudnak csinálni,
de a legfontosabb a játékmenet. Egy jó grafika nem ment egy élvezhetetlen játékot, remek játékmenettel viszont egy ronda játék is siker lehet.

Viszont a játékmenetben is van egy ilyen "elvárt" szint. Hiába csinálnák meg tökéletes grafikával, már nem játszanék a Wizard of War-ral vagy a Lode Runner-rel. Sőt (ezen kicsit én is meglepődtem) a tökéletesre polírozott Pirates! remake-kel is alig játszottam. Pedig a C64-en mennyit nyúztam...
Hát persze, hogy erre gondoltam.
A C64 a mai napig hibátlanul működik, a pentium s-es gép még jól működik (bár a nyomtatókkal már hektikus), a pentium mmx-esbe egy videokártya kellene csak, de olyant már nem árulnak, a pentium II-es két év után már meg se nyikkan, legújabb AMD-s meg már úgy jött meg a gyárból, hogy két hétig kékhalállal indult (RAM + alaplap).
Miért gondoljátok, hogy az istenhitnek bármelyik valláshoz is köze van? Ez akkora de akkora tévedés. A vallás, az egyházak kihasználják az emberek istenhitét, jó kis zsíros üzletet építve rájuk. Belső, személyes dolog a hit, még nyilvánosságot sem kíván, sem tömegeket. Hogy aztán az egyes vallási vezetők mire használják...számomra az a vérlázító. Hatalom és pénz. Mint a politikában.

Nem lehet úgy hinni, hogy elmegyek egy gyülekezetbe, számba raknak valamit és attól hívő vagyok. Ez egy hosszú út, a szellemi fejlődésünk útja, belső indittatásból jutunk el odáig, ha egyáltalán elindulunk rajta. Egy élet általában kevés hozzá, még jó, hogy ott van a reinkarnáció. Vannak tanítók, akik, ebben a könyveiken keresztül segíteni tudnak. Jó ha megtaláljuk a hiteles segítséget, felesleges megkínlódnunk minden válaszért.

Egyébként pedig a materialista is hisz, hisz például az evolúcióban. Ugyanis az evolúció nem zárja ki a teremtést, ezt ma már mindenki tudja ( tudhatja, ha figyel ilyesmire) Azt a bizonyos első sejtet, amiból az evolúció kialakulhatott, még senkinek nem sikerült megtalálni vagy bizonyítani.

TWÁ, te eljutsz úgyis oda, hogy már nem lesz kérdés számodra a láthatatlan dimenzió. Mert okos vagy, azééér. Meg aztán majd belátod, hogy most is vannak a Földön olyan jelenségek, amelyek a fizika törvényei szerint nem szabadna , hogy legyenek, nincs rájuk fizikai magyarázat. Csak ha lenne egy negyedik dimenzió, akkor tudnák az atomfizikusok megmagyarázni. De oda még nincs szabad bejárásunk. Ja, hogy példát is mondjak: ilyen a gömbvillám mondjuk.

És ne tereljétek el folyton a szót a számítógépek irányába:-) Az nekem túl férfias téma.

Amúgy tudom, hogy bonyolultabbak ma a gépek. Meg minden, ami körülvesz. Mégis, az ember nem tud szabadulni az összeesküvés-érzésétől, amikor a garanciális idő lejártával hirtelen elromlanak a dolgok; a kenyérsütőtől a számítógépig, és nem javíthatóak többnyire csak cserélhetőek. Nem, ez nem összeesküvés-elmélet, hanem tény; a fogyasztói társadalom működése.
swen: "És ne tereljétek el folyton a szót a számítógépek irányába:-) Az nekem túl férfias téma."
nem szereted a számítógépeket? (pedig tök jó lehet hülyeségeket írkálni vele az interneten vagy mi. ki kell próbálnod!!!)
pedig a "swen" szóról pont a "Swen BomWollen" nevű kis számítógépes játék jut az eszembe, ahol lánybirkákat kell magamévá tenni egy fiúbirkával...
azt hittem innen jön a nickneved...
Rpa: "grafikai színvonal"
Nekem nagy kedvencem volt a Civ III, és mikor megjelent a IV, azonnal megvettem. Az most mellékes, hogy kicsi híján gépet kellett cserélnem hozzá, hogy egyáltalán hajlandó legyen elindulni, de amikor elindult, én szinte azonnal lebutítottam a megjelenését cca. a III. szintjére, ill. nem sokkal jobbra. Egyszerűen idiótának tűnt nekem, hogy a képernyőn a poligonok úgy vonaglanak, mint ahogyan azt emberi bőr _sem_ teszi soha. Túlrealizálták vagy mi. Azóta is így játszom vele, nem hiányzik, holott bírná a gép, hogy élethűbb legyen. Minek? Nem film ez, hanem játék.
jé, swen, te is nőből vagy?

"olyan jelenségek, amelyek a fizika törvényei szerint nem szabadna , hogy legyenek, nincs rájuk fizikai magyarázat. Csak ha lenne egy negyedik dimenzió, akkor tudnák az atomfizikusok megmagyarázni. De oda még nincs szabad bejárásunk. Ja, hogy példát is mondjak: ilyen a gömbvillám mondjuk."

Engem nagyon is izgat a homályzóna, nem véletlenül csináltam neki saját taget. Spec a gömbvillámt nem kell feltétlen túldimenzionálni, amennyire én tudom. Viszont abból, hoyg nem tudunk mindent, a legkevésbé sem következik semmiféle isten, pláne jó, egy, kettő, szenthárom, akármi. Ki lehet festeni egy üres rajzlapot, de az engem nem győz meg.
Dehogynem, szeretem a számítógépemet ( egy kis csoda masinám van, kisebb egy cipősdoboznál az egész de nagy LCD monitorral építették egybe, imádom) csak úgy vagyok ezzel, mint az autómmal is. Hazsnálom és kész:-) De ti, pasik, napokat tudtok mesélni az autóitokról, a PC-tekről na és a fociról is meg a nőkről is:-)

A nevemet Munkácsy Mihály életregényéből nyúltam le: a nagy szerelmét ő nevezte el swennnek.
swen, én sem vagyok pasi, de a számítógépek mindig is érdekeltek. A foci is, de az autók már nem annyira, a nők meg egyáltalán nem. :-)
És a homályzóna is érdekel, különösen a hit/megérzés határvonala, mert szerintem ott van a 'kulcs', a 'titok nyitja'.
Fociról itt egy szó nem lesz, azt megígérem. A gép meg az autó szétszerelése és megértése (akarása) viszont természetes. a hozzáértés meg már a vásárlásnál kifizetődik.
Nőből vagyok bizony, egészen jól összeraktak, asszem:-) P

TWÁ, minden komoly tudós eljutott Istenig a kutatásai során. Einstein is de sok más atomfizikus is. Nem lehet és nem is kell vitatni, ezek tények. De írtam, hosszú fejlődés eredménye. Nálad is eljön majd az idő, amikor meg fogsz lepődni a mostani véleményeden, mert túllépsz rajta. De van, aki sosem ér el arra szintre sem, hogy kérdéseket tegyen fel. Nem könnyű ez egyáltalán és szerintem nem is kell róla túl sokat beszélni, ahogy olvasgatom a comment.com-ot, az ilyen téma azonnal átmegy vitába a vallásosak és az ateisták között, vagy ezer kommenten át. Semmi értelme:-) Én is túl keveset tudok, de gyorsan tanulok:-)
Bocs a kotnyélért, de mint fizikus megjegyzem, hogy a misztikus pluszdimenziók az ötödiknél kezdődnek, lévén a negyedik az idő.

És mire kimondom, rájövök, hogy Nektek van igazatok, mert az idő a nulladik dimenzió úgy szigorúan, tehát az ötödik dimenzió sorszáma 4-es...
minden komoly tudós? ne hülyéskedjünk már, jó?

"Hiszek Spinoza Istenében, aki minden létező harmóniájában jelentkezik, és nem egy olyan Istenben, aki az emberi sorsokkal és cselekedetekkel törődik."

Mondja Einstein. Meg még ezt is:

" Bizonyosra vehető, hogy a természeti jelenségekbe beavatkozó, személyes Isten doktrínáját valódi értelemben sohasem cáfolhatja meg a tudomány, mert ez a doktrína mindig menedékre találhat azokon a területeken, amelyeken a tudomány még nem tudta megvetni a lábát."

Majd ezt:

"Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben, s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el, hanem mindig világosan kifejezésre juttattam. Ha van valami bennem, ami vallásosnak nevezhető, az az a határtalan csodálat, amelyet világunk szerkezete ébreszt bennem, világunké, amennyire azt tudományunk feltárni képes."
De jó, hogy te is csaj vagy Quicksilver, mindjárt nem érzem magam olyan egyedül:-) Igen, a megérzés abból fakad, hogy nincs tér és idő, csak itt, a mi anyagi világunkban és van, aki túl tud lépni rajta ( kevesen pl a jógik). Megérezhetsz jövőben előforduló eseményeket, amelyek valójában nem is a jövőben történnek, hiszen nincs idő. Engem nagyon foglalkoztat ez az egész, rengeteget gondolkodom. Nagyon izgalmas téma. De azt is tudom, hogy ha nem lenne reinkarnáció, nem lenne több élet tapasztalata bennünk és mondjuk az állatokban is, mindig mindent elölről kellene megtanulnunk, ahogy megszületünk és ezzel menne el az időnk:-)
swen, az itteni viták általában nem az elvont istenhitekről, hanem a konkrét vallásokról szólnak. Az én is látom, hogy a környező világ valamilyen rendszer szerint létezik, de hogy ez honnan jön, meg hogy egyáltalán mit is jelent az, hogy létezik, vagy mi is az a tudat, nem tudom. Ezzel a fizikusok is tisztában vannak, ezért kötődik olyan szorosan a fizika és a matematika a filozófiához. De nem Szűz Máriáról vagy Allahról gondolkodnak.

A vallások általában erre "kínálnak" magyarázatot, de pont annyi esélyük van az "igazság" eltalálására, mint Hubbard-nak, vagy nekem, ha délután éppen világmagyarázatot kívánnék írni. Persze vicces, hogy mindenki egy komoly fantasy-sztorit is kerített az elvont téma köré (vagy a fantasy-sztoriból szűrtek le később egy elvont témát), így aztán senki se sértődjön meg azon, ha ezt el is mondom.

Persze mindenki azt hisz, amit akar. A baj csak az, hogy ez legtöbbször a (választott) hit megrendíthetetlen igazába való kapaszkodással, vagy gőgös fennhéjázással jár. Pl. erre jó példa Hamvas (nem, nem akarom újra kezdeni, de tényleg jó példa volt ide).
Lisztes Krisztian salalala, Lisztes Krisztian salalalalala la
W: jójó, de akkor is! amit idéztél, abból pont egyértelműen kiderül: Einsein hisz Istenben. "Hiszek Spinoza Istenében, aki ..."
Na mondjuk a reinkarnációval pont az a bajom, hogy előről kell kezdeni mindent és nagyon elmegy ezzel az időnk, mire teszemazt öregkorunkra elkezdünk valamit kapisgálni; én ugyanis nem emlékszem semmire előző életekből. Te igen? Ha emlékeznék, akkor a deja vu nem lenne annyira felkavaróan különleges dolog. Pedig az.
Igen TWÁ, hiszen éppen erről beszélek én is. Nem a vallásban hisz, nem az egyes vallások isteneiben, hanem abban a felsőbbrendű intelligenciában ( és az egyszerűség kedvéért nevezhetjük akár Istennek is) akinek az élet, a természet, az univerzum szervezett rendje köszönhető. Ahol most én tartok: számomra Isten energia. Ahogy minden más is.
hát énfelőlem lehet isten energia, de mint ilyen, vsz semmi dolgom vele, és neki sem velem.

azt pedig, h az állat tudja, mi a dolga, nem a reinkarnáció magarázza, hanem az ún. ösztönök.

a deja vu érdekes dolog, de talán célszerűbb az okát az agyban keresni, és nem mindjárt kimászni a téridőből.
swen ezzel azért nekem is van bajom bőven; egészen konkrétan a 'felsőbbrendű' és az 'intelligencia'. És szerintem ezzel másnak is.
"hát énfelőlem lehet isten energia, de mint ilyen, vsz semmi dolgom vele, és neki sem velem."
ki tudja... a vallások épp azt mondják, hogy van dolgunk vele...
Az, hogy valaki hisz istenben (hívjuk így) baromira nem jelenti azt, hogy elhiszi az összes (vagy bármely) röhejes (bocs, de tényleg így tartom) sztorit, amivel az emberiség előállt.

Ha nagyon erőltetjük, akkor én is lehetek istenhívő, ha a világ mögötti ismeretlent ennek hívjuk. De számomra ennek semmi köze az emberhez. A fizikusok számára is ilyen az isten, de a legtöbb vallás kapkod ezért a véleményért, hogy a saját meséjét igazolja. Semmi köze hozzá.
Árpád, azért az 'amint fent, úgy lent' az egy nagyon érdekes gondolat, még energiaügyileg is.

A deja vu-n nem érdemes vitatkozni; valóban lehet rá agyi okokat találni többnyire és többnyire tényleg azok is okozzák. De mi okozza az agyi okokat, elváltozásokat, akármiket? Itt van mindig ez a fránya kérdés, a véletlen. Véletlen?
Én nem vagyok tanító, hogy válaszolni tudjak a kérdésekre, de legalább már nincs zűrzavar az agyamban, békésen tudom élni az életem, tisztában vagyok azzal, miért vagyok a Földön, mit kell megtanulnom, vagyis mi az életfeladatom. Egyszerűen nem kérdés számomra, hogy a lélekenergia (nevezzük így) örök. Pedig nincs kapcsolatom a láthatatlan dimenzióval, semmi extra nem törénik velem, nem voltak halálközeli élményeim..stb..stb...

Nem, én sem emlékszem semmire az elmúlt életeimből, nem foglalkozom ezzel, nem nyomozok utána, semmi értelme. Majd megtudom, ha itt lesz az ideje.

Viszont vannak hirtelen rámtörő érzések, különösek, pl: nagyon szeretem a lovakat, de még sosem lovagoltam. Viszont érzem, átéltem már, ahogy a lovon ülök, érzem a kezemben a ló szőrének érintését, ááá, nem is tudom elmondani, így olyan hülyeségnek tűnik.
Rpa: "Az, hogy valaki hisz istenben (hívjuk így) baromira nem jelenti azt, hogy elhiszi az összes (vagy bármely) röhejes (bocs, de tényleg így tartom) sztorit, amivel az emberiség előállt."
pontosan és épp ezért zavar ha valaki ánblokk a vallássosságot "mint olyat" cseszteti.
"De mi okozza az agyi okokat, elváltozásokat, akármiket? "

Melyikőtök is írt feljebb a bonyolult számítógépek meghibásodásáról?
Még csak annyit, aztán abbahagyom: az ösztön: kollektív emlékezet. Mi más lehetne?
Rpa: "Ha nagyon erőltetjük, akkor én is lehetek istenhívő, ha a világ mögötti ismeretlent ennek hívjuk. De számomra ennek semmi köze az emberhez."
az ismeretlennek. dehogynincs. az ismeretlen alapvető fontosságú az ember életében. pl meg akarja ismerni.
"Melyikőtök is írt feljebb a bonyolult számítógépek meghibásodásáról? "

Annak is oka van, megírtad te is. "Jézus megmondta az alaplapnak, hogy keljen fel és járjon. Thx, Mr. Jézus."

:-)))
dunno, úgy értem, hogy az ismeretlennek nincs köze az emberhez. Legalábbis úgy, ahogy az emberek elképzelik (a tudat csak az ő privilégiumuk, stb.). Vagyis pont annyi köze van az emberhez, mint ehhez a billentyűzethez, amit püfölök.
Rpa: "Vagyis pont annyi köze van az emberhez, mint ehhez a billentyűzethez, amit püfölök."
ahogy vesszük. pl a tudós egyész élete pont az ismeretlen megismerésére irányul...
de minden ember életének eleje (pl negyede) meg tanulással telik, ami megint az ismeretlen felé irányuló mozgás...
dunno, bizony a vallásosságot cseszegetem.
Elvont példa. Én úgy gondolom, hogy kihúztak valamilyen lottószámokat a héten. Valaki úgy gondolja, hogy ez 7,25,32,64,87 volt, és ehhez foggal körömmel ragaszkodik (egyes esetekben fizikailag megtámadja azt, aki pl. a 3,44,47,90,92-ben hisz). Engedd meg nekem, hogy nevetségesnek tartsam és cseszegessem. Nem, nem akarom és nem is tudom bizonyítani, hogy nincs igazuk. Ettől még lehet az egész röhejes.
Rpa: "bizony a vallásosságot cseszegetem."
:(
szerintem nincs igazad, mert szerintem "az, hogy valaki hisz istenben (hívjuk így) baromira nem jelenti azt, hogy elhiszi az összes (vagy bármely) röhejes (bocs, de tényleg így tartom) sztorit, amivel az emberiség előállt."
dunno, a "hiszek istenben", azt jelenti a fenti példával, hogy elhiszem, hogy kihúztak valamilyen lottószámot. Viszont belenyugszom, hogy nem tudom, hogy az mi volt.
A vallás nem csak ezt modja. Minden vallásnak megvan a maga "lottószám-kombinációja", amit elvár, hogy mindenki bizosra vegyen.
Rpa: "Minden vallásnak megvan a maga "lottószám-kombinációja", amit elvár, hogy mindenki bizosra vegyen."
ez hibás általánosítás. én pl nem várom el tőled hogy biztosra vedd amit én. és pl szerintem Einstein sem várja el tőled, hogy biztosra vedd amit ő.
A vallás bizony elvárja. Régen még azért is öltek embereket, mert 7,25,32,64,87 helyett 7,25,32,64,88-ban hittek. Az, hogy te nem várod el, annak örülök.

Ez persze már nem ilyen súlyos, de amíg az adómból támogatnak valakit, csak mert pont egy adott kombinációban hisz, amíg a kombináció-hívők kisajátítatni kívánják a jó tulajdonságokat, amíg tabunak, érinthetelennek tartják a saját nézeteiket, addig bizony felszólalok ellene. Csak a hittel semmi bajom, nem ágálok én az UFO-hívők vagy az asztrológusok ellen sem, pedig azt is röhejesnek tartom.

Einsteint meg nem kell idekeverni. Ő a látható világ törvényszerűségére kívánt magyarázatot adni, nem pedig a létezés gyökerére. Einsteinben nem kell hinni, el lehet fogadni az érvelését vagy el lehet utasítani.
Rpa:"A vallás bizony elvárja... Az, hogy te nem várod el, annak örülök."
igen, de a vallás én vagyok, meg Einstein, meg KisPista, stb...
az, hogy az egyház (a vallás hatalmi szerve) élvárja, hogy higgy azzal nem tudok mit csinálni... ha majd engem választanak pápává megváltoztatom...
Szervusz Árpád!

Hááát... szegény Jézus!...
Aki fél évig nem kapcsolja ki a winfost, az így jár.
Isten nem ver bottal. Ugyanis a munkaállomás nem szerver.
Mielőtt szétberhelnéd a gépet, egy chkdsk-t javasolnék /f kapcsolóval lefuttani, hogy a filerendszert gatyába rázza.
Az se volna baj, ha az Eseménynaplót megkukkolnád, milyen hibaüzeneteket kaptál a Nagy Zutty előtt. Például a "Hibás blokk a lemezen" üzenet lehet indexelési gabalyodás, de okozhatja fizikai hiba is. Olyankor mentés + vinyócsere.
De mindenekelőtt az ntfs-t rázd gatyába.

Üdv! BiG
Nem régiben arról írtál, hog ya fasz az fasz és milyen felhaborító, amikor valami címplaon valaki faszozik, miközben szó sincs a cikben erről.
Ez a blog mintapéldája ennek a faszságnak.
Érdekes, Einstein ugyanazon megnyilvánulását lehet két gyökeresen ellentétes meggyőződés alátámasztására használni.

Nekem inkább megerősítés idealista voltomban. „Hiszek Spinoza Istenében...” — ennyi elég. Abban a varázslényben, aki engem teremtett, meg beleszól az életembe, én sem hiszek. A halhatatlan lélekben sem.

Ugyanakkor az anyag mindenhatóságában, meghatározó voltában sem hiszek. Amikor a szabad akaratról vitáztunk az agnosztikus (szerintem pozitivista) hiszekegynél, előjöttek már olyan szélsőségek, hogy evolúciósan programozott biorobotok vagyunk. Nos, ez lehet akár igaz is, ugyanakkor nem megyünk vele semmire, sőt még annál is kevesebbre. Nem tesz hozzá semmit az életünkhöz, ugyanakkor sokat elvesz belőle.

Már utaltam itt rá, hogy Heisenbergék az anyag végeiről, legkisebb alkotóelemeiről gondolkodtak, arra jutottak, hogy az anyag nem szubsztancia, csak a fizikai szimmetriák, a törvények. Több elégtétel nem kell az idealista lelkemnek.
Ourboros: "Érdekes, Einstein ugyanazon megnyilvánulását lehet két gyökeresen ellentétes meggyőződés alátámasztására használni."
sőt, sok ellentétes nézet alátámasztására.
én pl annak alátámasztására használom, hogy (idézem Rpa-tól) "Az, hogy valaki hisz istenben (hívjuk így) baromira nem jelenti azt, hogy elhiszi az összes (vagy bármely) röhejes (bocs, de tényleg így tartom) sztorit, amivel az emberiség előállt."

És ezért szeretném, ha nem "A vallás" meg "A vallásosságot" meg nem "Az istenhitet" cseszegeték azok akik, hanem fikázzák konkrétan Albert Einstein, Joseph Ratzinger vagy az én személyes véleményemet. Mert ezek attól függetlenül, hogy mind valamilyen értelemben vallásosak, egyáltalán nem vonhatók egy kalap alá.
Ourboros: "A halhatatlan lélekben sem."
OFF, de a keresztények a "feltámadásban" hisznek inkább, nem a "lélek halhatatlanságában". legalábbis a huszadik száazad egyik érdekes(?) teológiai vitája a halhatatlanság-feltámadás ellentét.
Tyű a mindenit,de jó,hogy benéztem .
"Rpa_dunno"-vita,csináljátok,figyelem,izgalmas."swen" az árulás csúnya dolog,keressék meg,ne add ki magad.A név hatalom:"Ne félj,mert megváltootalak,NEVEDEN HÍVTALAK ENYÉM vagy.(Ézs.43,1.).
T.W.Á.-látod így használja Isten az embert,TE is kimondtad az igazságot.
Hmmm, ha ilyen könnyedén megoldhatok a problémák akkor tényleg felesleges az egyházakat támogatni. Higyjenek istenükben cselekedjenek sok-sok neki tetszőt, és rendbe jönnek a dolgok....
:-)
Rpa:

"Én úgy gondolom, hogy kihúztak valamilyen lottószámokat a héten. Valaki úgy gondolja, hogy ez 7,25,32,64,87 volt, és ehhez foggal körömmel ragaszkodik (egyes esetekben fizikailag megtámadja azt, aki pl. a 3,44,47,90,92-ben hisz)."

Ha valaki a 92-ben is hisz, az biza eleve elkúrta :-))
Nem is gondoltam volna, hogy ennyi hölgy megfordul a technikai jellegű (vagy legalábbis annak indult) topicban. Mekkora meglepik lesznek, ha egyszer W szervez egy offline sörözést valahol :-).
Először megnézem TWÁ-t január 2-án a Napkeltében, és ha jól képzeltem el, rendben van a sörözés ( nekem víz ) :-) Részemről:-)
Molaris, köszönöm:-) mondjuk az árulást nem egészen értem, kivéve ha arra gondoltál, hogy elárultam, honnan ered a nickem. Azért az nem akkora titok:-)
Rpa:

"Nagyfelbontásban (ja jól emlékszem, ez 320x240-et jelentett) egy karakternyi blokkon belül (8x8) csak két színt lehetett használni, mert a színinformációkhoz egy karakteres képernyőt használt fel. Kisfelbontásban (160x240) ez felment négy színre. Vagyis a képernyő különböző részein kint lehetett az összes (16...) szín, de nem egymás mellett."

Kevered a CGA-val, az már a PC-s világ része.

A Spectrum emlékeim szerint 32x(21+1) 8x8-as karaktert kezelt, grafikus módban 256x176 képpontot (ma egy PDA többet tud :-)), és karakterhelyenként két színt (előtér, háttér), amit 2x8 (normal + bright) szín közül lehetett kiválasztani. A videomemóriája tehát úgy szerveződött, hogy karakterhelyenként volt két színtérték 4+4 biten (előtér, háttér), meg volt egy maszktérkép, ami binárisan leírta, hogy az adott helyen az előtér vagy a háttér színét kell használni. Ráadásul elég érdekes módon nem lineáris maszktérképet használt, hanem három blokkban, 8 pontonként folytonosan írta le a teljes képernyőt (a'sszem azért kellett így, hogy legyen elég ideje az ULA-nak a címzésre).

Bocs lányok, istenezhettek tovább :-).
Valamennyit azért én is tudok a számítógépemről:-) Például azt, hogy szép színe van:-P
"most komolyan, azert valamiert ez a Windows jol elterjedt"

Az International Business Machines Corporationnél tessék érdeklődni ...
"swen"-szívem még mi a fenére gondolhattam volna?
Áldott Ünnepet NékteK:mollaris
/Frászt,ha gépelget,művelődjön is./
Ha elköszönsz Molaris, akkor januárig nem is látlak? Ez nagyon nemééér..
"pici"14:55:04.-tökéletesen egyetértünk,magam is ezt vallom.DE!Az általunk befizetett adóból ne"haza"garázdálkodjon,hanem fizesse meg amit"megrendel".Nos itt ugrik a majom a vízbe!Pl.ez a szrencsétlen nemzetellensége ,sokszor bukott Molnár azt képzeli,hogy a szétvert gyerekegészségügyet majd"Bethesda"-fogja kipótolni kersztyéni szeretet alapján?Tovább is van mondjam még?-kérdezné Bandó barátom.
Mielőtt még azzal dicskednél bárkinek T.W.Á.-miszerint barátomnak neveztelek,elmondom,Ő Nagy András Deszkről aki bizony sokaknak szerzett vidám perceket,és a Felesége képes volt népes és nem éppen szalonképes hadainknak hajnal 2-kor 20 tojásból rántottát csinálni("De a hagymát ti pucoljátok.",van itt valaki abból a 6 fickóból?)1979.
T.W.Á.-ha lopsz,legalább jelöld Kitől,mert mint emlékszem valami hasonlón kiakadtál.
Hogy az Úr mit meg nem tesz egyetlen lélek (TWÁ) megmentéséért... :-DDD
Lengyelországban királlyá tervezik JK-t asszem jobboldali képviselők választani, a klubrádión meg sír a hívő betelefonáló, hogy ez milyen durva
OFF


"Egyébként meg majdnem tökmindegy, hogy milyen az oprendszer, a közös nevező előbb-utóbb úgyis a szabványosított böngésző lesz. Sejti ezt az MS is."

No, akkor itt lenne az ideje, hogy tegyen is róla, mert az Explorer (igenj, igen, a 7-es is ilyen), szuttyamuttyára nem követi a HTTP 4.01 és a CSS szabványokat. Mert mennyivel egyszerűbb antialiased fontokkal puccparádézni, mint betartani azt a pitypalatty szabávnyt.

Ha majd a szabványos CSS-t úgy jeleníti meg, ahogy azt megálmodták, akkor lehet szabványos böngészőben gondolkodni.

A holy hack legyen veletek! :-)
BiG 2006.12.22. 12:43:31

Ha ilyen eccerű lenne ...

"Ha van pénzed, használj Windowst,
Ha van eszed, használj Linux-ot :)"

Módjával uraim, módjával.

Majd ha a vezető játékfejlesztők Linuxra is kiadják a legfrissebb szaraikat, akkor okés lesz. Addig a mezei júzer Winfo$t vesz, és igaza is van.
swen, a totave igy nez ki: img.index.hu/kultur/irrital/totaw.arpad.jpg

szal nem kell tovabb talalgatnod.

jaes olvasd mar el rendesen, mit is mondott einstein, sehol nem emlit felsobbrendu intelligenciat, isten fogalmat egyszeruen a fantasztikusan lenyugozo termeszet metaforajakent hasznalja.
jaes a commodorosok tenyleg rohadt szemet kocsogok voltak (kiveve engem), mert en is akartam demokat irni, de a - mint utobb kiderult, minden demozgatassal es hekkelessel foglalkozo csavonak meglevo, fenymasolas utjan terjedo - hardver es szoftver finomsagait taglalo doksit eszuk agaban se volt megosztani velem. en meg elbasztam a szuleim fizetesenek egy jelentos hanyadat mindenfele, akkoriban kaphato, kamu "programozasi" konyvekre, amik mindig csak pont a lenyeggel nem foglalkoztak.
Ha nem számít spamnek vagy ilyesminek: szeretnék boldog karácsonyt kívánni Worluknak és minden kommentálónak.
Ojjé! Tudtam!!!

Tótawének szarva van!
A paták lemaradtak... A kénköves lehellet pedig nem explorer-kompatibilis... :-)
különben is már nem így néz ki. neheztelek is a kollégára, aki ezt a kvázi lesifotót rakta be.
mavo:

Igaz, sajnos ejtenek a szabványokra, egy csomó web-oldalon finomítani kell az IE7 miatt, mert juszt sem úgy mutatja, ahogy kellene (de még nem is úgy, ahogyan eddig...).

Szintén MS stratégia, hogy a böngészőjük megeszik mindent, azt az oldalt is, amiben hemzsegnek a hibák (pl. lezáratlan, keresztbe rakott tag-ek stb.). Ez egyrészt jó, mert nem akad le az igénytelenül összetákolt web-oldalakkal, másrészt rossz, ugyanezért (tojnak igényes szabványos oldalakat összerakni a fejlesztők).

Úristen, ezt nem hiszem el...éppen ilyennek képzeltem. De kár, hogy már nem így nézel ki, miért most hogy nézel ki?
De valójában nem a külsejét szeretném megismerni 2-án, hanem az embert.
wice, köszi a fotót:-) A felsőbbrendű intelligencia saját meghatározás, Einstein szájába adtam volna?
swen, mit jelent az, hogy 'megismerni az embert'?
Quicksilver: azt, h le akar fekudni az arpival, mi mast?
wice, eléggé lényegretörően fogalmazol. Quicksilver, szokásos túlzásaim egyike. Figyelni fogok rá, megpróbálok a szavak mögé látni. A stílus, a testbeszéd sokat jelent számomra.
szeretem amikor a tota meglepot ir...

azt mar tudjuk h nem hisz...

meg hogy mit hisz...

de hogy mit jatszik...na ugye:)
"T.W.Á."17:16:04-"Tovább is van mondjam még?"-Nagy Bandó András,1978.
Üdv:mollaris
nagy bandó, mi, te szerencsétlen?
tamkó sirató károly. valamint subb bass monster. kisebb pofával járj-kelj itt, mert beakad az ajtófélfába.
"T.W.Á."-Tamkó Sirató Károly:oké!Mi valóban nem ezeken a gyerekverseken nőttünk föl.A többibe bepillantva,és a "varázsnevet"(Kassák Lajos)meglátva rémülten menekültem.
Sub Bass Monster:Ő Bandónak fia lehetne bőven.Apropó?lehet,hogy anno Bandó interpretált nevet is?Mindjárt megkapom a bilobium teámat.Kard a tokban.
A hangnem ugyan még hagy magamögött kívánnivalót.
Üdv:mollaris
Ezek a minimalista játékok elég jók voltak régen, de a 90-es évek végén megszülettek minden idők legjobb szgépes játékai (OK, ez relatív, sztem azok): Fallout 1&2, Planescape: Torment.
Ezeknél már SOHA nem fognak tudni jobbat csinálni, főleg mivel a készítő (Black Isle Studios) rég csődbe ment. :(
A legújabb játékoknál hiába a hiperrealisztikus grafika, meg a teljesen élethű effektek, ha a játék maga egy unalmas, ötlettelen baromság.
Ezzel ellentétben sztem amit a Planescape: Torment készítői csináltak, az már az IRODALOM kategóriájába tartozik.
Mi ez a stilus itt??? Dobbenet...
Árpád, ha legközelebb is nyakadon a kékhalál, az indítási lehetőségek közül a "Rendszerhiba esetén történő automatikus újraindítás letiltása" menüpontot választva a masina nem fog újraindulni a hibánál, így szemrevételezhető a máskor csak felvillanó kék képernyő. Ennek tartalma segíthet a hibakeresésben. Hibás hardver, egy nem megfelelő driver, de akár egymással összeférhetetlen szoftverek is okozhatnak ilyen hibákat. (a menüponthoz feltétel hogy az XP-n fent legyen a 2. szervizcsomag)
T.W Á.-nem írtál.Mert ,miért is írnál?Na,ja,ez a"szerencsétlen"nem kapja föl a vizet,gondolkozik,utána néz,válaszol.Most én mondom Néked,Te vagy a szerencsétlen,mert Te csak magadban bízhatsz.Mint ember is elvakult vagy,bár"liberális",de mindig csak egyedül.Azért,hogy ne ragadjon el a hevület és visszavágj saját szavaimmal,megerősítem kellesz.Kell olyan aki a téglát bedobja a trutyiba,de azt is lehet trágárság és direkt sértés nélkül.Ki és mi jogosít fel arra,hogy ab start hülyének nézz mindenkit,ki nem fogja osztani a nézeteidet.Ki adott néked ennyi észt? Nálad sokkal nagyobbak is ,jóval keményebbek is meghajoltak már.Árpád,Te is meg fogsz hajolni egyszer és az nagyon fog fájni.Na ,majd akkor jusson eszedbe ez a levél.
Üdv:mollaris
H.B.-hoz. Először én is eldobtam az agyam, hogy milyen öntelt, kioktató fasz stílusban ír (kéretik észrevenni, azt írtam, hogy "stílusban ír", és nem azt, hogy "fasz", amitől persze még lehetett az, nem ismertem személyesen). Aztán rájöttem, hogy miért ne írhatna így, azt ír, amit akar, ha nincs számára tétje, nem arra pedáloz, hogy mindenkinek tessen, akkor miért ne pöffeszkedhetne joviálisan a karosszékében, nagyapaszerepet felvett vén kujonként somolyogva, megmondva a tutit, élvezve is netán, hogy kiborítja a sok izgága, gyomorbajos fatökűt, aki kikéri magának, hogy megmondják neki a tutit, de azért elolvassa, hogy bosszankodhasson :)
Me, Myself and I · www.whitehouse.org/ 2006.12.23. 11:17:22

Végre egy rokonlélek (a név az „Eye of the beholder”-ből van?).

„a 90-es évek végén megszülettek minden idők legjobb szgépes játékai (OK, ez relatív, sztem azok): Fallout 1&2, Planescape: Torment.
Ezeknél már SOHA nem fognak tudni jobbat csinálni, főleg mivel a készítő (Black Isle Studios) rég csődbe ment. :(”

Úgy tudom, nem ment csődbe, sőt nagyon sikeres volt, csak az Interplay új tulajdonosának más elképzelései voltak, és szélnek eresztette a Black Isle-t. Azt nem értem, hogy ha szerintük úgy se kell senkinek egy 2D-s motor (pedig a 3D sose-sose-sose tud olyan szép lenni, mint egy izometrikus 2D, egyszerűen azért, mert utóbbiban a hátteret meg lehet festetni grafikussal), akkor miért nem adták ki nyílt forráskódúra az Infinity-t, legalább mások megpróbálkozhassanak vele.


„Ezzel ellentétben sztem amit a Planescape: Torment készítői csináltak, az már az IRODALOM kategóriájába tartozik.”

Szó szerint. A Tormentben rengeteg nagyon jó dolog volt, elgondolkodtatott például, hogy mi az egyéniség, mi az, ami összefűzi az embert eggyé, egyszóval hatalmas egy játék volt.