W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • MVF: Szcientológia egyház tagjaival olyan helyeken is találkozhatsz, ahol nem is számítasz rájuk. Nem p... (2019.02.24. 11:57) Tisztelt Szcientológia Egyház!
  • timea knausz: @Tóta W. Árpád: Igen?:) (2018.09.06. 16:43) Ilyenek voltunk
  • timea knausz: Szeretettel ajánlom olvasásra és értésre Mezei Márk: Utolsó szombat című könyvét. Nagyon messzir... (2018.09.06. 16:41) Ilyenek voltunk
  • David Bowman: Ritka világos gondolat tőle. (2018.09.01. 15:33) Szerény javaslat
  • Hobelman: Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limi... (2018.05.14. 03:06) No megállj csak!
  • Utolsó 20

Úr az űrből

2006.12.17. 07:01 Tóta W. Árpád

Nem tudom felmérni, mennyit tud a magyar újságolvasó a szcientológiáról, így lehet, hogy közismert, triviális információk következnek. Nem baj, ártani nem árt, ha még egyszer megvan itt, magyarul. Angolul tudók a South Park 912-es epizódjából is tájékozódhatnak, felhőtlen kacagás közepette.

L. Ron Hubbard, a vallásalapító még sci-fi-író korában említette, hogy nem a regényírás a biznisz, hanem az egyházalapítás. A gondolatot tett követte; 1952-ben elindult a szcientológus mozgalom, amelyet aztán a világ számos állama egyháznak ismert el.

A szekta üzelmeivel, bűneivel, anyagiasságával és a szektát képviselő hírességekkel (Tom Cruise, John Travolta, Beleznay Endre – érdekes módon a színészek körében arat az agyhalál) majd később foglalkozunk. Most csak arra koncentrálunk, amit a hittételeikről, világmagyarázatukról, mitológiájukról tudunk. A hitelvek egyébként elvileg nem nyilvánosak, mivel a szcientológusok pont azzal keresik a kenyerüket, hogy pénzért kínálják a megvilágosodást, sok-sok lépcsőben. Ügyes húzás, a sztori ugyanis a megismerés előrehaladtával egyre súlyosabb idiotizmusba torkollik, ám amikor már kifizetett érte az ember pár tízmilliót, akkor hajlamosabb elhinni, hogy mégse egy ócska képregénnyel vették le ennyire. Pedig de.

Agykontrolltól az űrlénylordig

Az átlagos egyháztag a Dianetika című könyvvel kezdi a pályafutását. Ez egy a konkrétumokat és tudományosságot széles ívben kerülő, néhány meditatív technikát felajánló életmód-tanácsadó könyv, talán az egykor népszerű Agykontrollhoz lehet hasonlítani, de még annál is fércebb. A könyv bevezeti a thetán fogalmát; a thetán olyasmi, mint a lélek, spirituális entitás, és azt csinálja többek közt, hogy csimpaszkodik az emberekbe, és szívja belőlük az életerőt, meg lábatlankodik. Ezt még akár ingyen, illetve a könyv áráért megtudhatja az érdeklődő.

A világmagyarázat aztán pár tíz-, pár százezres, sőt végül sokmilliós tanfolyamokból derül majd ki, az egyház tagjai viszont titoktartási szerződést kötnek az igazságért cserébe. Naná, különben nem lehetne eladni a blődlit másoknak is. Nem is tudnánk a meséről sokat, ha nem lenne az internet, ahol letörölhetetlenül elterjedt a Fishman-vallomás. Ebben a dokumentumban egy kiugrott, magas szintet elért szcientológus ír arról, amit a nagyon drága, nagyon magas rangú egyháztagoknak szervezett tanfolyamokon megtudott. Ezeket a szinteket Operatív Thetánnak hívja a kultusz.

A szcientológusok 75 millió évvel ezelőttől számolják az emberiség történetét. Ekkor az történt, hogy a galaxist uraló földönkívüli lord, Xenu (aki itt a BBC fantomképén látható), megelégelte a túlszaporodást, ezért alattvalói közül sokmilliót lefagyasztott, DC-8-as repülőgépeken (!) a Földre szállított, majd vulkánok köré pakolta és hidrogénbombák segítségével megsemmisítette őket. Ez az igazság a szcientológusok szerint, és nem más.

Elég körülményes csávó volt ez a Xenu, mivel a fenti népirtás után még összefogdosta a felfelé szálló lelkeket elektronikus masinákkal, bezárta őket egy 3D-moziba, és vallási témájú filmeket nézetett velük, olyasmiket, mint a Passió. Emiatt lettek a Földön időközben kifejlődő emberek vallásosak később, amikor ezek a kóborló lelkek rájuk csimpaszkodtak. Nem tudom, világos-e. Xenu nagyon ráért.

Ebben a gaztettben Xenut pszichológusok segítették, elvileg ezért utálja a szekta a pszichológiát, gyakorlatilag meg azért, mert konkurencia nekik a lelkibetegek piacán.

L. Ron Hubbard – a saját fia szerint – súlyos alhoholista és drogfogyasztó volt, míg az egyház úgy tanítja, hogy ezeket a színigaz próféciákat transzban találta ki. Az stimmel is, hogy részegen-betépve ilyen messze rugaszkodott a valóságtól, inkább az a  meglepő, mennyire tehetségtelen sci-fi-szerző lehetett, ha ennyire szedett-vedett sztorira volt csak képes. Asimov, Lem, Herbert vagy akár Nemere István is helyből jobbakat tud, Bencsik Andrásról nem is beszélve. Hubbard azonban nem a sztorira helyezte a hangsúlyt, hanem az értékesítésre, és azt elég jól művelte ahhoz, hogy aztán a különféle hatóságok elől a nyílt tengerre meneküljön egy jachton. Mégpedig olyan jachton, amelynek saját büntetőszázada volt Rehabilitation Project Force néven. Nem semmi.

A fenti sztori eredetiségét a Szcientológia Egyház sohasem tagadta, inkább azt az utat választotta, hogy megpróbálja megakadályozni az anyag elterjedését, arra hivatkozva,hogy azt a szerzői jog védi, illetve üzleti titok. Végül az internet erősebbnek bizonyult, a Fishman-vallomás és az azóta napvilágot látott egyéb cuccok szabadon olvashatók szerte az interneten. Magyarországon azért még érnek el sikereket, de ez meg se lep. A CoS (Church of Scientology) agresszivitását tekintve olyan, mint az AK-t rázó iszlám fundamentalisták, de nem fegyverrel küzd, hanem perekkel fenyegetőzik. A pereskedés azonban nem mindig jól sül el. Ausztrál és brit bíróságok gonosznak, károsnak és a mentálisan beteg emberek kizsákmányolójának nevezték a szektát, Belgiumban üldözik,  Németországban nem ismerik el egyházként, és Európa jobbik felén általában nyakukon vannak a titkosszolgálatok.

Nézzük együtt a Nemzetbiztonsági Hivatallal!

A szcientológusok ellen jogilag – sajnos - nem egyszerű fellépni. Hiába látszik az összképből, hogy ez egy kártékony csalás, a bíróságoknak kevés eszközük van azt vizsgálni, hogy egy-egy hittétel túllépi-e a pofátlan, ujjbólszopott hazugság határát, vagy tiszteletre méltó hagyomány, mint a szűznemzés meg a purgatórium. A szektatagok váltig állítják, hogy Hubbard filozófiája igenis működik, ők attól boldogabbak lettek: ebben is versenyképesek a többiekkel. A szcientológia pontosan azt használja ki, hogy a vallásoktól nem várunk se bizonyítékot, se feddhetetlen múltat, így akármilyen utolsó senkik is magyarázhatnak baromságokat engramokról, thetánokról meg galaktikus lordokról. Pénzért.

A védekezés tehát az öntudatos és tájékozott állampolgárra marad: tartsa távol ismerőseit, barátait ettől a sötét hülyeségtől, igyekezzen megakadályozni szerettei kisemmizését, és törvénytelenség esetén értesítse a rendőrséget. A magam részéről épp hazafiúi kötelességemet teljesítem, amikor kikelek a szcientológus hazugság ellen. A Nemzetbiztonsági Hivatal ugyanis 2005-ös évkönyvében ezt kéri tőlem:

„Az egyházak (...) belső önrendelkezésükre hivatkozva elutasítanak minden velük szembeni bírálatot, negatív észrevételt, s élesen támadják az őket kritizálókat. A hiteles, objektív tájékoztatás céljából ezért jelentős szerepet kaphat az írott és elektronikus média, amely nemcsak a vallási szervezetek által sugallt, őket pozitív színben feltüntető ismeretekről, hanem a tisztánlátás érdekében a velük kapcsolatos visszásságokról, anyagi és mentális kizsákmányolási gyakorlataikról, jogilag aggályos módszereikről is beszámolhat.”

Hát tessék benézni az ágy alá, és ha lapul ott egy szcientológus e-méterrel meg személyiségteszttel a mancsában, akkor gázgránáttal kifüstölni. Élményeket és észrevételeket pedig bátran megírni e-mailben. A szekta saját közlése szerint nyolcmillió követőjük van világszerte, de az egyes országok népszámlálásai alapján jó lesz az pár tízezernek is; Nagy-Britanniában negyvennyolcmillió polgárból alig kétezer vallotta magát szcientológusnak. Úgyhogy nem kell tőlük félni, Magyarországon néhány tucatnyi eltévelyedett lehet. NBH-ügynök jóval több. És mint fent olvasható, az NBH velünk van.


Címkék: egyház homályzóna szcientológia

774 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8922934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: single metal bunk beds 2017.08.30. 12:37:28

Selfie etikett: avagy a selfizés íratlan szabályai - kockablog

Trackback: Jézus mondá vala? Úgy szeretlek, hogy megöllek. 2010.02.05. 13:50:52

A kereszténység végső célja, az utolsó ítélet egyenesen tömeggyilkossá teszi Jézus mítoszalakját, akit ezért ünnepelni? Hát szerintem ízlésficam.  Mohamed, Buddha, Konfuce léteztek, Jézus kitalált. Amíg számos más vallás, alapítója egyértelműen lé...

Trackback: Szientológia egyház is törvények feletti akar lenni, akárcsak a katolikusok 2009.11.13. 22:14:24

"Szent szar!" címmel írt újabb kiemelkedően bátor és szókimondó cikket Tóta W. Árpád az indexen. Most éppen a szientológia egyházról és teljesen jogosan.(2006 májusi cikkem, amire az Adatvédelmi Biztos is reagált)Hirdetés: 1 millió forintos k...

Pingback: élet és könyvtár » Könyvtári spam, a durvábbik fajtából 2008.02.22. 14:54:00

[...]magam ekkora ótvarságon. Fuj. Kedvcsinálónak olvasnivaló: Tóta W. írása egy és[...]

Trackback: Universe Today 2007.03.21. 20:06:52

Vallások eredete Adva van egy alig pár évtizedes, ámde roppant vagyonnal rendelkező egyház, aminek a nevét én ugyan le nem írom, mert nincs indexes jogvédelmi hátterem, mint Tóta W-nek, oszt a végén még leperlik a gatyámat is, a DVD gyűjteményem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Winkler Robi beépült egyszer, írt belőle egy nagyon jó cikket. Amúgy a kis huncutok mostanság üzleti kommunikációs tréning mögé bújva toboroznak, tele velük a spam mappám. Legjobb, hogy a lemondáshoz rengeteg adatot kell megadni. :)))
Ha az ember hallja, talán túlzásnak hiszi ezt a továbbképzős rendszert és a hozzá kapcsolódó "répát kötni a szamár elé módszert" motiváló/zsaroló struktúrát.
Jó néhány éve megláttam egy antikváriumban a sci-k alapművét és (nem túl drágán megvettem). Érthetetlen, áltudományos szarnak találtam a futó benyomásokat tekintve, ezért egy lelkizésről szóló beszélgetést követően elajándékoztam egy munkatársamnak. Egyszerű jómunkásemberről van szó, akiben ezzel egy sci fanatikust sikerült életre kelteni. Máig is szégyenlem, mert egyrészt kerülnöm kellett - elkerülve az órás monológokat, hogy ez milyen fasza, és hogy megváltozott az élete, illetve láthatóan tényleg megváltozott az élete, mert eladta a Skodát, értéktárgyait, hogy "magasabb fejlődési fokozatra" léphessen a megvásárolt könyvek, videokazetták és tanfolyamok által.
Aztán évek múlva találkoztam vele, és kijelentette, hogy egy nagy átverés az egész, és a kurva anyjukat.
Ettől persze még nem változik meg a véleményem Travoltáról, bár Tom Cruise esetében ez súlyosbító körülmény.

Az viszont tény, hogy IstenHazaCsdalád kisgazdák az egyik minisztériumukban frankón kielemeztették a dolgozók legmélyebb személyes adatait is egy scientológus céggel. Azóta tartok tőle, hogy Mo-n továbbléptek az MLM fázison és igen mélyen beszivárogtak a közigazgatásba.

És kurvára nincs igazad Árpád, a veszély igenis létezik, mert ezek nem kopasz, Hare Krisnázó, eléggé könnyen felismerhető térítők, hanem nagyvállalati alapon irányított, álcázott, hatalomra törő szövetség.
A scientológusokról leírt véleményeddel teljesen egyetértek.

Az, hogy nem tudsz különbséget tenni köztük, és a valódi egyházak között, az meg a Te magánügyed.

De egy újságíró lehetőleg ne torzítsa a tényeket.
Ugye mennyire másként hangzik az NBH Évkönyv, ha nem pontozol ki belőle 3, azaz három szót. Mi célból, talán terjedelmi okokból? Hiszen van helyed elég, Árpád...
Vagy talán azért, hogy az eredeti mondat alanyát megváltoztasd, és így egész más értelmet adj neki? Hm...

Az eredeti szöveg:
" Az egyházak működését szabályozó törvényekre, belső önrendelkezésükre hivatkozva elutasítanak minden velük szembeni bírálatot, negatív észrevételt, s élesen támadják az őket kritizálókat."
Kik? Az előző, általad nem idézett, bekezdésből derül ki:
"a rendszerváltozáskor egyházként bejegyzett, új szemléletmódot képviselő vallási szervezetek közül némelyek"
Miért csinálod ezt, Árpád? Mondd, ki bántott? Miért ennyire fontos neked ez az "ügy", hogy az újságírói etikát is félreteszed? Miben különbözöl így Széles Gábortól?
Sajnálom, de csalódtam benned.
naná, nem idézem be az egész évkönyvet (ezért linkelek), de rajtad kívül elég nyilvánvaló mindenkinek, hogy nema katkókról van szó, hanem ezekről és még néhány szektáról.
Épp a minap kaptam egy "személyes képességi analízis" (Personnel Potential Analysis)című személyiségtesztet (C 2003 L. Ron Hubbard Library. All rigts reserved), egy magyarországi munkaerő-közvetítő cégtől, azzal a megjegyzéssel, hogy ez nem személyiségteszt.

Kiváncsi leszek, mi lesz, ha elmegyek a személyes interjúra is. Az biztos, hogy rákérdezek, elég rosszat hallottam róluk ahhoz, hogy gyanakvóvá váljak.
Az egész évkönyvet? :-)
3 szót vettél ki a mondatból, félbevágva egy jelzős szerkezetet, és így történetesen a mondatnak egy elég lényeges mondatrészét, az alanyát változtatva meg.
Na mindegy, "amit írtam, megírtam", hogy az egyik nagy példányszámban kiadott, klerikális fércműből idézzek... :-)
TWÁ: remélem jó ügyvédetek van, mert ezek után szükségetek lesz rá.
De lehet, hogy jön Xenu a DC-8-asán és hidrogénbombával szétkapja a szervert...
Egyébként az egyéb sf történeteken élősködő játékipar sem nagyon különbözik ettől. Mindenféle szart megvetetnek a gyerekekkel. Lásd pl. Star Wars figurák. Ez is mérgezi ám a lelket meg apasztja a pénztárcát rendesen
i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/scnrel.jpg

s28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/CoHApage251.jpg

i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/1.jpg

"A szcientológia nem vallás."
"Itis not a psycho therapy nor a religion."
(L. Ron Hubbard Creation of Human Ability 1954.)
fawlty: volt már rá példa, hogy a hívők kicsit átértelmezték a megváltójukat. Egyenes út vezetett Jézustól a kat.egyházon át Semjén Zsoltig.
TWÁ, tévedés, Hubbard jóval tovább megy vissza az időbe a képzelt tetánjaival, néha beszélt trillion, zillion évekről.

Zagyvaságaiba itt hallgathattok bele.
Maga a mester beszél.

www.xenu.net/archive/multimedia.html

www.rr.cistron.nl/xenu/quotes.htm

Ez a zettyáz az emberi jogokról papol, miközben klienseit, munkatársait lemondatja azokról.

Egymilliárd évre. Nem vicc.
A South Parkban a mormonok sztoriján is borultam.

Travolta, Cruise meg a többiek, lehet, hogy nem fizetnek tagdíjat, hanem reklámarcok, akik vagy ingyen tagok, vagy pénzt is kapnak a tagságukért, hátha mégtöbb marha csődül utánuk.

A hallelujás Hit Gyülekezetben is van jónéhány ismert arc, elképzelhető náluk is hasonló a helyzet.
Ösztönözném Tóta W. Árpádot, hogy a keresztény egyházról is írjon hasonló cikket, mert legalább annyi valóságtartalma van, mint a szcientológiának, de sajnos sokkal több követője. Ráadásul dúrvább nálla, mert már háborút is vívtak isten nevében és öltek is. Ja de azt szabad nekik. Éljen a vallás! Mindenkinek hinnie kell valamiben, mert az élet szörnyű nélküle. Egyébként nem mindegy, hogy Jézusnak, Alahnak, vagy Xenunak hívják, a nagy büdös semmit, amiben áhitattal hisznek. Miért fáj másonak, hogy az ostobákat átverik? Ha nem lennének ostobák, akkor értelmes emberek sem. És még egy megjegyzés. Minden vallás a pénzre megy csak valaki még az életben rájön, hogy átbaszták valaki meg soha.
Stultorum humanum infinitus est.
Tévedés, Zoli, a tagok komoly összegeket "adományoznak" a zettyáznak.

Cruise és Travolta is sakkban van tartva. Az úgynevezett PreClear mappájuk már tele van kompromittáló adatokkal.

Pl. mindkettő meleg.
mithrandir, aztán csak óvatosan:
nol.hu/cikk/368465/
Nekem már a neve is érdekes!
Gondolom az angol science(gyengébbek kedvéért tudomány) szóból ered a nevük!
Van bőr a képükön az "szent" !
L. Ron Hubbard egyik fia (és egyben munkatársa):

"I could say flatly that 99% of what my father wrote about his own life and what he had done is false."

"He was in the navy in WW2... but he was never wounded or blinded."

azaz

Határozottan kijelenthetem, hogy amit apám az életéről és a tetteiről írt, 99%-ban valótlan.

Tényleg részt vett a második világháborúban a tengerészetnél... de sohasem kapott sebet és nem is vakult meg.
(LRH azt állította, hogy a dianetika segítségével gyógyította meg sebesüléseit)
fawlty: ez most kompromitáló adatnak számít? Az adócsalás pl. már inkább
Hiszel neki?
www.xenutv.com/int/shrinkingworld.htm

Az egyettlen külsős Hubbard interjú.
Zacskót készítsetek a hányáshoz!
Na, azért az 1100 éve keresztény Magyarországon ne kövessük már el azt a hibát, hogy ezt az szcientológia elmebetegséget összemossuk a katolicizmus azon tradicionális értékeivel, melyek évszázadokon át jelentették a magyar társadalom egyetlen igaz megtartó erejét!
Mindent a maga helyén!
A Hit Gyülit hagyjuk most,szerintem az is kapni fog egy cikket(megérdemelten),de a Vidám Vasárnap az sokkoló :_)!
Egyetlen igaz megtartó erejét?Kifejtenéd ezt bővebben Sodi?
sodi: A katolicizmus, mint a "magyar társadalom egyetlen igaz megtartó ereje"? Régen volt már ez, nem?
fawlty
Tehát Cruise és Travolta meleg? A scientológusok meg zsarolják, hogyha nem tejelnek, akkor megtudja mindenki. Most már Én is tudom, így nem kell tovább fizetniük...Hacsak nem tudnak olyanról is, amiért börtön jár.
Látom, egyszerűbben kell fogalmaznom. ha idomulni akarok.
Azt mondom, hogy Hubbard fantasztikus regényét görény dolog egy lapon említeni évezredes lelki igazságokkal.
tgr

Köszönöm, tanulságos volt a cikk. :-)
Zoli, simán tudhatnak. A középhaladó szcientológusok "szellemi fejlődésének" része, hogy igen részletes kérdőíveket kell kitölteniük arról, hogy milyen kompromittáló dolgaik voltak (használt-e drogot, követett-e el bűncselekményt stb). Mindezt egy hazugságvizsgálóra kötve.
sodi: pont az a lényeg az ilyesmiben, hogy annak, aki hisz benne, ez ugyanolyan "lelki igazság", mint pl. Jézusban hinni. A hit különben sem mennyiségi kérdés. Az hogy sokan és régóta hisznek vmiben, még nem teszi azt igazabbá.
A cikket különben én is köszönöm, ennek mindenhol terjednie kell. :)
1attila1: Nem az a lényeg, hogy igaz-e (ateistákkal meddő dolog hitről vitatkozni, ezért nem is teszem), hanem az, hogy érték-e.
Ha valami több mint ezer éve része egy nép mindennapjainak, akkor mondhatjuk rá, hogy érték.
sodi: utóirat magamhoz: persze a kereszténységnek sok olyan aspektusa van, ami magasabb rendűvé teszi a szcientológiánál, de az hogy angyalok, vagy űrlord hidrogénbombával a kívülállónak nem lényeges különbség.
Sodi: "A katolicizmus, mint magyar társadalom egyetlen igaz megtartó ereje" ??? csak mert az egyház (Rómából) sokkal szervezettebb volt már akkorra mint a magyar államrend, ezért hatékonyabban büntette, igázta és fegyelmezte a "népet"?? Azért ne keverjük össze a sezlonyt a fazlonnyal.
sodi: csak akkor, ha jobbá teszi a világot, az emberek egymáshoz való viszonyát. Ha a hitleri őrület tényleg "ezeréves birodalom" lett volna, attól még nem lett volna jobb egy kicsivel sem. A kereszténységről elmondható, hogy legalább voltak olyanok, akik megpróbálták. De az elmúlt 1000 évet a krisztusi tanok sikertörténeteként értékelni finoman szólva is túlzás
sodinak: Egyszerübb valakit ateistának titulálni, mint az érveit elfogadni. Te is elvakult vagy és lököd a tipikus vallásos reflexdumát. Már csak pár perced van a vidám vasárnapig. Ott megtalálod a lelki társaid.
TGR

Ezek a scientológusok a legnagyobb mocskok.
Kíváncsi vagyok, mikor érnek ide a $zciók, mert attól kezdve elárasztják a szokásos szpemmel ezt a topikot.
A katolikus egyházat meg ne keverjük ide. A sci nem egy egyház, ami marhaságokat tanít (ilyen téren a neoprotestánsok simán verik), hanem egy bűnszövetkezet, ami mellesleg marhaságokat tanít. Pl. az USA-ban megpróbáltak beszivárogni az IRS-be, az FBI-ba és a bíróságokba, hivatalos dokumentumokat loptak el és lehallgatókészülékeket szereltek fel:
en.wikipedia.org/wiki/Operation_Snow_White
lisatrust.freewinds.cx/scientology/snow-white/index.html

A kritikusaikat rendszeresen próbálják hamis vádakkal és egyéb törvénytelen módszerekkel elhallgattatni, pl:
en.wikipedia.org/wiki/Operation_Freakout
www.shipbrook.com/jeff/CoS/docs/cazares.html
El kéne nekik küldeni a cikket...bár mondjuk minek,ők is tudják ezt nagyon jól maguktól is!
A katolikus vallásnak is mint értékrendnek azért vannak árnyoldalai.
PL : Valamiben hinni kell,hogy odakint van valaki meg nem vagyunk egyedül.
Oltári nagy baromság,szerintem.Engem nem érdekel ki van kint,engem még a Gy-csomag itt szorongat!Bár őt is isten teremtette,szal nem háborgok :-D!
Addig is nézzük meg Fritzlauf Lajost, aki szeret katolikus papi gallérban parádézni a TV képernyőjén.

Ő egyébként a magyarországi OSA feje, de vezető lelkésznek mondja magát.

i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/fritz1.jpg

Az OSA az Office of Special Affairs, a Különleges Ügyek Osztálya, amely a rosszalkodó szcientológusokat és a kritikusokat baßtatja a magánnyomozók és önkéntesek segítségével.
UFO szekta.

"Az utóbbi 75 millió évben senki sem akarta megmenteni ezt a szektort.
Mi vagyunk az elsők."

SEA-ORG hirdetés.
i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/so.jpg
fawlty,látom te nagyon tájékozodt vagy a témában!Respekt
Ja és előszeretettel bújnak olyan szervezetek mögé, amikről ránézésre nem látszik, hogy bármi közük lenne az egyházhoz. Pl.
www.narconon.hu/
www.criminon.hu/
www.able.hu/
www.worldliteracy.org/
ezek mind szcientológus fedőszervezetek. És persze a dianetika is egy tudományos önfejlesztő technikának van eladva, a vallás csak később jön elő.
www.free-press-release.com/news/200506/1118257993.html

ennek a hirdetésnek az alján is ugyanaz a Los Angeles-i telefonszám van mint a Sea Org-os hirdetésen....
Biztonsági ellenőrzés (SecCheck) 6-12 éves korú gyermekeknek.
i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/IMG_3394__.jpg

WISE ($zció cégek tömörülése) KÓDEX
i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/wisecodex.jpg

Add oda a lakásodat!
i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/ideal_org2.jpg

És hogyan szerezzük meg a kívánt ingatlant okosan.
i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/ideal_org1.jpg
Á, Fishman vallomás, erre bevált módon azt szokás mondani, hogy nem kell az "írást" szó szerint értelmezni. Az átvitt értelemben van. Erre jönnek persze a fanatikusok, akik szerint dehogynem, az betű szerint úgy van, és csakis az övék az igazság, és akkor az máris egy új vallás. Ebben a Xenu sztoriban pont az a jó, hogy teljesen ellenőrizhetetlen, nincs szükség magyarázkodásra, ha valamiről bebizonyosodik hogy nem igaz. Hiszen csak a (nagyon)távoli múltról beszél, az állításai a jelent egy ponton érintik, a megfoghatatlan thetánok szintjén, amiknek a léte (vagy nem léte) jó esélyjel soha nem lesz bizonyítható (vagy tagadható).
nyesi:"Ösztönözném Tóta W. Árpádot, hogy a keresztény egyházról is írjon hasonló cikket"...
má nemazé', de >>eddig
Amikor azt a bizonyos south park részt néztem, nem gondoltam h szórol-szóra igaz amit a szcientológiáról baromkodnak benne:)
júj, levágta a fórummotor a végét, azt akartam jelezni nyesinek, hogy levan maradva.
Nem is sejtitek, hogy német nyelvterületen miért nem SCIENTOLOGIE-nek nevezik ezt a tudományosságos "vallást".

Azért mert Dr. Anastasius Nordenholz jóval Hubbard előtt használta ezt a nevet.
www.scientologie.de/

A nyolcágú keresztet meg Alaister Crowley-től lopta a nagy Ron.
Érdekes, hogy a magát sf-írónak valló Hubbard képtelen volt túllépni a saját korának a tech. szintjén. DC8-asok, hidrogénbomba, ugyanmár, hol van ebben a fantázia? Én sokkal durvábbakat is el tudnék képzelni >:D
Crowley minden tekintetben az előde volt Hubbardnak.
Minimális pszihátriai alapismeretekkel (jaj nem véletlenül támadják a pszihológiusakat szcientológusok...) SŐT még józan paraszti ésszel is egyébként belátható hogy ha valaki elérné a Clear állapotot, az tulajdonképpen azt jelentené hogy teljesen zombiszerűvé válna, nem érezne sem örömöt sem bánatot sem boldogságot sem szomorúságot, igazából elő halott lenne. Persze a gyakorlatban (szerencsére) ebből csak megbuggyanás lesz.

Egyébként fennen hangoztatják hogy nincs agymosás(az emberek téves filmes elképzelése arról hogy mi az agymosás - az bizony olyan hogy nem veszed észre és mégis befolyásolnak tudat alatt) meg hogy áá, közben viszont erőteljes sugallmazási technikákat használnak illetve érzelmi zsarolásos érvelést,csalárd érvelési technikákat.

Mindenféle pozitív anyagi, lelki értékek felmutogatását, sikertörténeteket (hopp ez a többi egyháznak is a fő mézesmadzagja - kalkuttai terézanya példája az egyik legjobb vallásmágnes - a vallásnak persze nem a jócselekedet a lényege hanem a természetfelettibe vetett hit, és az árúkapcsolással máris remekül terjeszthető a vallásos mém)és persze nem utolósó sorban mintél több pénzt szedtek ki, minél többet győzködte ő is magát a delikvensből abban annál erősebb kongitív disszonancia fog működni, amiből nehéz kilábalni.

Egyébként ez a stratégia a sima MLM ügynökbeszervezési hálózatoknál is remekül működik.

Aki pedgi olyan hülye hogy mégsem bír elszakadni ettől a marhaságtól, az legalább ne fizesse ki rá, ingét gatyáját, töltse le az egészet ingyér a netről innen: www.szabadzona.hu/

Mi az, amit a katolikus egyház megtartott a magyar társadalomban?
Richfield, ha ilyeneket kell megadni egy egyszerű leiratkozáshoz, akkor legalább spamelésért fel lehet őket jelenteni.
Miért hasonlítod a $zcientológiát egy valláshoz?
fawlty: annak definiálja magát, nem?
Ami az egyház veszélyességét illeti, az USA-ban pl. lazán lenyomták az IRS-t. (Na jó, nem lazán, 30 évig tartott, meg a fele Sci vezetőség börtönbe került közben, de akkor is.)
www.lermanet.com/scientologynews/nytimes/nyt-irs-030997.htm
Részlet az alapító egyik körleveléből:

PENALTIES FOR LOWER CONDITIONS
(Applies both Orgs and Sea Org)

LIABILITY Suspension of pay and a dirty grey rag on left arm and day and night confinement to org premises.

TREASON Suspension of pay and deprivation of all uniforms and insignia, a black mark on left cheek and confinement on org premises or dismissal from post and debarment from premises.

DOUBT Debarment from premises. Not to be employed. Payment of fine amounting to any sum may have cost org. Not to be trained or processed. Not to be communicated or argue with.

ENEMY SP Order. Fair game. May be deprived of property or injured by any means by any Scientologist without any discipline of the Scientologist. May be tricked, sued or lied to or destroyed.
Hi! Üdv mkinek. ;-)
Ron azt írta '54-ben, hogy nem vallás.
Akkor nem az!
Látom szcientológusokra most sem számíthatunk. F. Lajost vagy B. Mónikát szívesen látnám itt némi csevegésre. Bár tudom, hogy nem szabad nekik. Legalább az OSA-l valaki? :-DD
FAIR GAME:

ELLENSÉG : "Elnyomó Személy" határozat. Levadászható (vadász szakzsargon). Mindenétől megfosztható, bármely szcientológus által megkárosítható (bántalmazható) a szcientológus felelősségrevonása nélkül. Átverhető, perelhető, megsemmisíthető.ENEMY: SP Order. Fair game. May be deprived of property or injured by any means by any Scientologist without any discipline of the Scientologist. May be tricked, sued or lied to or destroyed.

LRH:jp L. RON HUBBARD
Copyright (c) 1967 Founder
by L. Ron Hubbard
ALL RIGHTS RESERVED

Még alszanak a világ megmentői.
Majd délután.
fawlty: 54 rég volt. A hivatalos weblapjuk első oldalán rögtön az áll, hogy "The Scientology religion comprises a body of knowledge extending from certain fundamental truths." Emellett egyházként vannak számontartva, amihez muszáj egy vallásnak is lennie.

Nagyon muszáj becopyzni ide ezeket a hülyeségeket?
kepfeltoltes.hu/061212/1234608622_www.kepfeltoltes.hu_.gif
(Fawlty 10:41:40)

Mókuskodó...

Ezt nem hiszem el... :-DDDDDD
Nekem nem muszáj.

De akkor már kezdjük az alapoknál.
Amit Hubbard leírt az az igaz.
Nem szerintem, hanem a $zcientológusok szerint.
Az igazság az, hogy van egy 1990 évit törvényünk mely az ilyen kisegyházak, megalakulását korlátozná. Hát ez már annyira liberális, hogy már balkáninak mondható. Alig száz kontrolálhatatlan aláírással, némi históriával és szertatással valamint egy szent eszközzel (a szci esetében az e-méter, bőrellenállás mérő) egyházat lehet alapítani Magyarországon.
Persze a megalakulást követően az adómentesség mellett még törvényen kívülivé is válnak.
Ha nem muszáj, akkor miért teszed? Felér egy szellemi környezetszennyezéssel.
Ha a $zciók a MESTER minden szavát igaznak tartják akkor ezt miért nem?
Rigor

Azért az baromi nagy különbség, ha valaki a saját, személyes, evilági és főként gazdasági jellegű sikereit mutatja fel, vagy pedig, ahogy Teréz anya tette, épp ezekről mond le, mások önzetlen megsegítése érdekében. Nemde?

A társadalmi előny/ hátrány mérlege mégiscsak gyökeresen eltérő, szvsz.
Hadd fényezzelek egy kicsit Árpád: ez az egész kurva blickfangosan volt megírva... Amúgy meg fiúk, ne jusson má' eszetekbe ezekről a negyedrangú ufo-hívőkről is azonnal a katolikus egyház, mint Mórickának a pina. A sci-k egyébként a pszichológusokon kívül az újságírókat is veszettül gyűlölik, ha valakinek ilyen rokonai vannak, fel sem veszik gittrágónak az egyletbe. A remek üzleti érzék mellett nagyon ügyesen nyomulnak olyan fekete lyukakba is, mint a drogellenesség. Ők szervezik pl. az ún. "drogmaratont", nézzétek meg a védnökök névsorát, és roppantul fogtok csodálkozni.
Árpád: aztán ott vannak még az elohimiták, figyelj rájuk is. (Valami hasonló, mint Hubbard fazságai, csak a biológia, meg a klónozás a nyerő benne, meg hogy a Bibliában vannak igaz dolgok, csak az isten egyik neve (Elohim) nem egyes számban, hanem többes számban értendő, és ebből következően az ide érkező galaktikus vándorok hosszú távú biológiai kísérletének vagyunk a termékei, de majd a magunk erejéből tökéletesedni fogunk, kb. úgy 4000 tájékán. (Az is lehet persze, hogy ezt az egészet egy Michel Houllebecq nevű kortárs francia író találta ki, és ilyen szekta nem is létezik.)
Amúgy a sci-k úgy működnek, mint az üdítőket előállító multik, csak azt a terméket legalább ki lehet köpni, és kevesebbe kerül.
:-D Bár, lassan végük.;-))))
Árpád, a Tvind-féle szektáról is okoskodhatsz most már:)
Ez az enturbuláció nagyon üt :-)
Kedves druszám! Hát téged sem kedvelnek már a lebombázós írásod óta!
Ám az vigasztaljon, hogy egy marhavagonban ülünk majd a deportálásunknál.
:-DDD
A maratón célja? Hát erről mesélhetnék egyet és mást. De meghagynám a médiának ( ;-))
Hmm, kotorászva egy keveset az emlékezetemben, nem csodálom, hogy F. Lajos egy olyan csapatba került, ahol alapból utálják a pszichológusokat, pszichiátereket.

Árpád, a néhány tucat azért erős alulbecslés, jómagam is ismerek közülük - egymástól függetlenül - néhányat. + F. L. mint most megtudtam.
woland 2006.12.17. 11:35:18
Ismerem jó magam is. Kedves ember. Amellett, hogy bűnözőnek tart és likvidáltatni akar illetve szeretne.
Megnézed ezt a videót és nem fogsz csodálkozni, hogy Hubbard miért a pszichiátereket jelölte meg főellenségként.

www.xenutv.com/int/shrinkingworld.htm
woland, Ezek TÉNYLEG baromi sokan vannak. Megdöbbentően. És meglepően. Van annyi alkalmazottjuk (és megbízható, remek, odaadó), hogy még saját "testőrséget" is képesek üzemeltetni. És rengeteg pénzük is van, fenntartani. Az ember nem is gondolná. Én is inkább a nagyobb számok felé hajlanék.
Hazudnak! Fele sem igaz.
Francokat. Alig van aktív $zcientológus.
Szerintem a lelkismereti szabadság azt jelenti, hogy mindenki abban hisz,amiben akar. Én a magam részéről már rég letettem arról, hogy bárkit is bármiről meg akarjak győzni.Észérvekkel semmire sem lehet menni,az emberek nagy részének szüksége van arra, hogy higyjen valamiben, legyen az a patás ördög vagy az Örök Vadászmezők. Engem nem érdekel sem a Szcientológia Egyház, sem az ún. Történelmi Egyházak. Mindaddig, amíg a tyúkszememre nem lépnek.
Nibelung 2006.12.17. 11:42:47
Ok! De addig a pontig míg másokat nem károsítanak meg! Viszont ezek elég kártékonyak.
A helyzet az, hogy ez nem egy szokásos egyház, nemsokára a munkahelyedet is tönkre teszik, vagy a gyereked ovodájában, iskolájában is felbukkannak, a politikusokra is fenik a fogukat
Nibelung 2006.12.17. 11:42:47
Az a baj, hogy egy réteget belekényszerítenek ebbe a baromságba szabad akaratukon kívül.
Ja, és szembefordítanak a csládoddal is.

Google: disconnection letter
fawlty

legyen igazad. de attól tartok, nincs.

Nibelung

olyan embert is ismerek, akit mentálisan tönkrevágtak. amit csinálnak, minimum veszélyesen durva kuruzslás + a céljaik.
A kereskedelmi tévék korában nem tök mindegy, miféle egyházak alakulnak? Vagy akármik? Agymosás ezerrel, mert az emberek jó részének valamiféle mankóra van szüksége, hogy a kevéssé élhető életét élni tudja. Mit akarnának mást az egyházak, vagy nevezzük bárminek, mint pénzt és hatalmat? Az istenhit ugyanis a lélek mélyén tanyázó, belső hit, nincs szüksége majomcirkuszra. Akik akarnak fizessenek, kit érdekel, hogy Travolta, Cruise vagy Beleznay hova teszi a pénzét?

De tisztelet azoknak az egyházi közösségeknek, akik segítik a szegényeket. Ezt nem szabad elfelejteni. Hogy miért teszik, az nem érdekel. A cél szentesíti az okot.
fawlty

mármint a létszámukat illetően.
Ha elfogadjuk Marxot, hogy t.i. „A vallás a nép ópiuma” – én elfogadom–, akkor az ügy egy tipikus drog probléma.
Vannak a könnyű drogok: manapság: zsidó, keresztény, buddhista, iszlám stb. és vannak a kemény drogok: öngyilkos szekták, szélsőséges iszlám, sátánizmus, szcientológia stb.
A vita itt is a droghatárról szól. TWÁ azt mondja a szcientológusokrol, hogy na ezt má´ ne! Úgy legyen.

Persze, mint minden drogkérdésnél itt is felvetődhet a zéró tolerancia, meg az, hogy hova tologatjuk a droghatárt. Az sem kérdéses, hogy a terjesztőket kell elkapni, a fogyasztókat nem illik büntetni. A dolgot persze színesíti, hogy itt a fogyasztó, terjesztésre is kötelezett.

Ceterum censeo: Jól tesszük, ha preventíven pofán csapjuk a hívőket egy gőzkazánpiszkálóval, de mindenképpen úgy viselkedjünk velük, mint az otthon tartott kuvasszal, vagy foxterrierrel: legyünk résen, és legyen nálunk kutyaszpré.
Engem kb. 10 éve, még gimnazista koromban, megpróbáltak beszervezni... Azóta simán el tudom képzelni, hogy nálam naivabb, ámde sokkal elkeseredettebb emberek ezt a maszlagot beveszik.
Amúgy meg nagyon kell figyelni, mert alattomosan csinálják, és addig nem is jössz rá mi történik, amíg ott nem ülsz két, téged bőszen győzködő "hívővel" szemben. *sigh
Baráth: azokat károsítják meg, akik hagyják magukat megkárosítani. Őket pedig hiába figyelmezteted, nem fognak hinni neked. A hitgyülinek már régen csődöt kellett volna jelentenie, ehelyett köszönik, jól vannak és egyre többen.
Árpad a cikkedre reagálva:
Meg van a gyenge pontjuk. Eltaposás alatt.
;-))
woland, és fawlty, meg elvisznek embereket jó messze. Egy-két embert (távoli ismerőst) már láttam amerikai tartózkodási helyre távozni. Meg nagy trükkjük a sci házasság is. sci-scivel.. csodás:)
Mint minden egyház/vallás ez is csak azokat fogja beszédíteni, akik hajlamosak rá, szükségük van rá, ill. bármilyen módon fogékonyak a hirdetett elvekre. Akaratán kívül belekényszeríteni senkit nem lehet; azért az inkvizíció ideje lejárt; ezt nem nézné el senki, még a scientológusoknak sem.
Kb. egy eve olvastam a NOL-on egy cikket egy magyar fickorol, aki mar allitolag nem is Magyarorszagon el.
Ugy kerult kapcsolatba a szcivel, hogy a ceguket atvette(?) egy hozzajuk tartozo ceg, es innentol kezdve egyre kevesebbet dolgozhatott, viszont egyre tobbet jarhatott tanfolyamra (ami ugye kotelezo volt).
Mikor nemtetszesenek hangot adott, elbeszelgettek vele, aztan kulonbozo visszaeleseket kovettek el szemelyi adataival stb.
A vegen annyira eldurvultak vele szemben, hogy elhagyta az orszagot.

Valaki tudja ennek az ugynek a fejlemenyet?
swen 2006.12.17. 11:52:17
Olvasd el. Fontos.
www.nol.hu/cikk/368465/
cozumel 2006.12.17. 11:53:33
Az lennék én.
ó anyám...
a south parkos xenu egy kicsit cthulhusra sikeredett :)

edebácsi!
az elohim tényleg többesszámú alakja az élnek, de pl. a bibliában két teremtéstörténet van egymás után stb.

Quicksilver, azért vigyázz, ha a békát forró vízbe dobják, kiugrik.
Viszont ha lassan melegítik alatta a vizet akkor megfőzhető.

Na ezt csinálják. Nagyon fondorlatosan.
behin!
mindenki hisz valamiben...
:)
tistedur! Akkor mindenkit pofán kell csapni.
Barath!

Ne szorakozz....(itt egy dobbent feju szmajli)
Nincs is egymás után két teremtéstörténet.
fawlty: Ez igaz. Bár szerintem aki gondolkodik, és össze tud adni kettőt kettővel, az a megfőzésnél hamarabb is rájön, hogy merről fúj a milyen szél és kiszáll a melegedő vízből.
Fawlty
Te is mostanaban lattad az Al Gore filmet?
Ne offoljatok a kereszténységgel, OK?
cozumel 2006.12.17. 11:53:33
A fejlemények?
Azok vannak. Magyarországon a Legfőbb Ügyészség valamit az adatvédelmi biztos vizsgálatot indított. Dr. Vámos István (többek ügyét képviselte) beadta a felfüggesztési kérelmet a szcientológiai egyház ellen majd röviddel azután december 31. a vonat alá eset Miskolcon. De, az ügy tovább ment ;-). Majd egy hónapra rá meghalt Dr. Veér András a legnagyobb harcosa ennek az ügynek.
Párhuzamban az Európai Unió vizsgálatot indított a szcientológiai egyház és szervezetei ellen. Mivel nem érti, hogy miképp működhet egyházként némely országban, amikor a legtöbb tagállamban már betiltották az egyházi tevékenységüket. Csak, mint tanácsadó cégek működhetnek egy szigorú felügyelettel.
Minden magyar iskolát értesítettünk a szekta veszélyről és a maratón, alatti adatgyűjtésről.
Média harc, és ami nem publikus.
Es mi van a cegekbe valo beepulesukkel?
Mit tehet az ember, ha latja, hogy atveszik az iranyitast? Elfut es keres masik melot?
Csöpi nénit és a férjét várom ide! Nekik a fiukat kergették bele egy szörnyű öngyilkosságba.
www.nol.hu/cikk/374504/
Nyiltlevél az iskolaigazgatóknak!


Tisztelt Igazgató úr/ igazgató nő!

Szeretném felhívni Ön és az iskolájában tanuló gyermekek szüleinek a
figyelmét, hogy a Drogmentes Magyararországért marathon futásnak a
Narconon nevű alapítvány a szervezője, mely a Szcientológia Egyház
egyik nem hivatalos alapítványa. Ezt a szektát már több nyugat-európai
országban betiltották kétes ügyek, zsarolás és személyi szabadság
korlátozásának vádjával, Magyarországon is több médiumban közöltek
róluk elmarasztaló cikket, többek között az adatvédelmi ombudsman is
elmarasztalta az Eghyházat. Mellékelten küldök két újságcikket, mely
igazolja állításomat és melyet az interneten illetve az adott lapnál
(Népszabadság) is igazolni fognak. Kérem, gondolja át, milyen
rendezvényre engedi el a diákjait és erről tájékoztassa a szüleiket
is.
www.nol.hu/cikk/368465/
„Elmondása szerint munkatársai lemásoltak és eljuttattak neki egy faxot, ebben Braun Mónika, a Narconon szervezet vezetője utasítja a Metall-Techno Kft. szcientológusait, hogy kezdjék el megfigyelni Baráth Árpádot, és szerezzenek be róla minél több információt. Gyűjtsenek össze minden olyan anyagot, ami Baráth szavahihetőségét megkérdőjelezi, illetve amivel a későbbiekben el lehet hallgattatni. (A Narconon Alapítvány az egyház egyik nem hivatalos alapítványa, és semmi köze nincs a Metall-Techno Kft.-hez.)
Felhívom Braun Mónikát a Narconon irodájában, de nincs bent. Meghagyom a mobilszámom, három nappal később hív vissza. Megkérdem, milyen kapcsolatban áll a Metall-Techno Kft.-vel. Semmilyenben. Miután megemlítem, hogy a kezemben van egy fax, amelyben utasításokat adott az említett cég egynémely dolgozójának arra, hogy információkat gyűjtsenek néhány emberről, hosszas hallgatás következik. Már azt hiszem, hogy megszakadt a vonal, amikor közli velem, hogy ő az Örs vezér terei dianetika-központ nevében vette fel a kapcsolatot a céggel, és csak "szokványos" kérdésekre volt kíváncsi a dolgozókkal kapcsolatban. „

forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=1882&na_step=40&t=9126371&na_order=
2005.07.06 23:58:37 (278) hozzászólás

www.nol.hu/cikk/374504/

www.control-program.com/scn.htm

www.control-program.com

Most pedig egy listát idézek, amelyet e téren igen tapasztalt német szakemberek állítottak össze annak érdekében, hogy minél korábban ismerjük fel a veszélyt, tehát ebben az esetben a szektát:

„RELIGIO” - A Németországban működő szektákra, új vallási és ideológiai közösségekre és pszicho-csoportokra vonatkozó elektronikus információs rendszer. 1994-2005, Jéna
Miért szükséges a fenti csoportok ismertetőjegyeinek tanulmányozása? Állandóan újabb és újabb szekták és csoportosulások tűnnek fel, kezünkbe nyomva valamilyen „szörnyen fontos” szórólapot. Persze ez nem jelenti azt, hogy amit azon információként összeállítanak, - missziót teljesítenek, toboroznak – egyúttal jó is. Bár azt sem, hogy rossz.
Mégis: Egyes csoportok veszélyesek lehetnek a tagok szellemi, lelki és testi egészségére.
Ezért: Aki kíváncsiságból, vagy csak úgy szórakozásból belép egy ilyenbe, nagy kockázatot vállal. Vannak szituációk, amelyekre mindenki fogékony.
Emiatt állítottunk össze egy „Ismertetőjegy-listát” a vallási/világnézeti, ideológiai csoportok jellemzőiről. Ez segíthet Neked az első vélemény kialakításában/értékelés elvégzésében, vagy egy barát, rokon megóvásában egy „igazán jó csoport”-tól, amelyet szerencsémre éppen most ismertem meg.
Ajánljuk: még ma alaposan elolvasni – áttanulmányozni, mielőtt „belépnél” valahova – utána megőrizni!
Információkat és érveket kínálunk mi – dönteni Neked Magadnak kell!

EBI - Ismertőjegy-lista belépni szándékozók részére:
Egyszerűen húzd át azokat az állításokat, amelyek nem igazak a „Te” új csoportodra!. Amennyiben nem tudsz minden állítást kihúzni, már szükséges az „ELŐVIGYÁZATOSSÁG”!
1./ Már a csoporttal történt első találkozás egy új világszemléletet nyitott meg. /”Kulcsélmény”/
2./ A csoport által a világról alkotott kép elképesztően egyszerű, minden problémát tényleg megmagyaráz.
3./ Amit eddig sikertelenül kerestél, mindazt megtalálod náluk.
4./ Olyan Mestere/Vezetője/Atyja/Guruja/Előgondolkodója van a csoportnak, akit gyakran Istenként tisztelnek és aki – egyedüliként – az örök igazság birtokában van.
5./ A világ katasztrófa irányába sodródik és csak a közösség tudja, hogy hogyan lehet megmenteni.
6./ A csoport képezi az elitet/kiválasztottakat, az emberiség többi része beteg, és elveszett, ha nem csatlakozik hozzájuk és ezáltal hagyja magát megmenteni.
7./ Elutasítja a megalapozott tudományt, az egyedüli „igazi tudomány”-nak csak a csoport saját tanításait fogadja el.
8./ Nem fogadja el a „racionális gondolkodást”, a józan észt, a saját akaratot, véleményt, vagy az okoskodást. Mindezeket sátáninak, rossznak, a sötétségnek tekinti.
9./ A „kívülállók” kritikáját, elutasítását annak bizonyítékaként látja, hogy mégis igaza van a csoportnak.
10./. „Igazi” családként, vagy közösségként jellemzi magát.
11./ Azt akarja a csoport, hogy minden „régi” kapcsolataiddal /család, lakóközösség, barátok/ szakíts, nehogy akadályozzanak a „fejlődésedben”.
12./ A rajtuk kívüli világtól a következők által is elhatárolják magukat:
- ruházat
- táplálkozási előírások
- saját „csoportbeszéd”
- az emberek közötti kapcsolatok szabályozása
13./ A megmenekülés egyedüli módját a szabályok szigorú követésében, vagy az „abszolút fegyelmezettség”-ben látják.
14,/ Előírják a szexuális viselkedés szabályait is, pl.:
- a vezetés szervezi a kapcsolat felvételét, vagy
- a csoportos szexet, vagy
- az egyszerű tagok teljes önmegtartóztatását
15./ Egész nap, egy percre sem maradsz egyedül, mivel a csoport egyik tagja mindig veled van.
16./ A társaság teljes idejét feladatok elvégzésével tölti, pl.:
- könyvek és újságok eladásával
- új tagok toborzásával
- tanfolyamok végzésével
- meditációkkal
17./ Amennyiben kételkedsz, nem jelentkezik az ígért siker, vagy ha nem gyógyulsz meg, te magad vagy a hibás, mert nem adtál bele mindent, merthogy nem is hiszel benne eléggé.
18./ Lehetőség szerint azonnal/ma kell a csoport tagjává válnod!
19./ Alig van arra lehetőség, hogy nyugodtan képet alkothass magadnak a csoportról: nem szükséges átgondolni, elmélkedni, ellenőrizni, hanem tapasztalni kell: „ugyanis ezt nem lehet elmagyarázni, gyere azonnal a központunkba és csak csináld velünk!”

Most pedig egy olyan ismérv listát találsz, amelyet kifejezetten a szcientológiáról állítottam össze. Részben saját tapasztalatomból, részben igen sok újságcikk és néhány könyv elolvasása útján. Érdekes, hogy sok negatívumot a saját alapkönyveikből kellett csak kiemelni!!!:

6.1 Mely jellemzők segítenek eldönteni egy vallási jellegű csoportról, hogy
egyház- e, vagy szekta?

1./ A közzétett tanok alapját valóban a Felsőbb Lényhez, Mindenhatóhoz, fűződő kapcsolatunk képezi-e? Furcsának tűnik, ha ehhez tartozónak vélik például a tanulás tanítását, vagy egy cég adminisztrációs rendszere megszervezésének módját! Hogyan illeszkedik be ez a „vallásfilozófia” (?) a hittudomány rendszerébe?

2./ Rendkívül fontos, hogy már az első találkozásnál milyen a benyomásunk róla? Amennyiben az egész egyszerűnek, minden szempontból vonzónak, könnyűnek tűnik és még az is az érzésünk, hogy a gondolatainkat is kitalálták, minden problémára megoldást kínálnak – mosolyogva, - az már több mint gyanús. Ez inkább egy kereskedelmi árubemutatóra jellemző /persze ott sem minden igaz/, mint egy egyházra!

3./ Hozzáférhetőnek kell lennie a közösség kialakulása, története /kihagyások nélkül,/, tevékenysége részletes, dokumentált leírásának. Mi tudható a „vallásalapító”-ról? Makulátlan-e az elő élete? Van-e összefüggés a korábbi „polgári” foglalkozása és a „vallás” kialakulása között? Pl.: L. R. Hubbard a szci. megalapítója korábban sci-fi íróként vált ismertté, így rögtön felmerült az a gondolat, hogy talán „továbbfejlesztette” és átültette a transzcendenciába a tudományos-fantasztikus látomásait.

4./ Teológiai rendszere helyesli-, ösztönzi-, előírja-e az ember számára a klasszikus, örök emberi értékeket, jó tulajdonságokat, betartásukat. Részletezi-e azokat, így például: a becsület; az igazság, az emberek, (a család, a rokonok, munkatársak, szomszédok, más emberek, ember csoportok) iránti tisztelet. A haza irányában megnyilvánuló felelősség, a környezet óvása, a kultúra ápolása, a tanulás és a munka tisztelete, a rászorultak segítése, az alkalmazkodás, a jó szándék fontossága, stb. Többek között ezek is az egész hitrendszer alapjául szolgálnak-e?
A fentiek ellenkezőjét, tehát a rossz emberi tulajdonságokat egyértelműen és félreérthetetlenül – az egyénre és a közösségre nézve is – károsnak, elfogadhatatlannak tartja, ezért tiltja, esetleg bünteti ?
A büntetések súlya, formái nem lépik-e át az egyén, a közösség, az ország erkölcsi normáit, törvényeit? /pl. megcsonkítás!/

5./ Azonnal, korlátozás nélkül, mindenki számára és teljes terjedelemben hozzáférhető-e a vonatkozó hitrendszer filozófiája, összes tétele, elve, gondolatmenetének leírása? Az írásbeli anyagokhoz való hozzáférést (azok nyilvános, szabad, megvásárlását nem kötik-e bizonyos képzési/képzettségi (auditálás, stb.) fok eléréséhez? A szci.-nél csak lépcsőzetesen, - egymásra épülve – lehet a következő szintű írásbeli anyaghoz hozzájutni. Természetesen csak térítés ellenében, méghozzá igen jelentős, egyre emelkedő összegért.

6./ Milyen stílusúak, nyelvezetűek a közösség anyagai? Amennyiben túl egyszerűek (primitívek, szájbarágósak, túl sok képpel magyaráznak), vagy éppen az ellenkezőjét (bonyolult, gyakran érthetetlen, szakszavakkal zsúfolt) tapasztaljuk, ráadásul ugyanannál a társaságnál – ez figyelmeztető előjel! Nyugodtan kérdezzünk rá! Természetesen egy jól szervezett, felkészült társaságnál kapunk rá választ. De milyet?!

7./ A közösséghez történő csatlakozásnak vannak-e anyagi, vagy más feltételei? A Hit Gyülekezeténél és a Szcientológia Egyháznál a teljes bevétel10 %-át várják el a tagoktól!! Milyen jellegű, mélységű adatokat várnak el írásban a belépőtől?
Figyelem! Amennyiben túl sok, /több mint 15/, részletes, esetlegesen kompromittáló, /szexuális kilengésekkel, adózással kapcsolatos stb./, vagy másokra vonatkozó bármilyen (név, cím, tel. szám, fizetés, stb.) adatot kérnek, akkor semmiképpen se tegyünk eleget ennek. A jogszabályok egyébként tiltják mások személyi adatai, harmadik személynek történő kiadását, kivéve, ha ő erre bennünket írásban felhatalmaz. Bizonyos adatokat – rossz szándék esetén – akár még bűncselekmények elkövetésére (zsarolás) is felhasználhatnak. A közösség vezetése visszaélhet a személyes, bizalmas adatokkal, akár nyomást is gyakorolhat ezekkel az egyénre (többet dolgozzon a közösségnek, ennek érdekében lépjen ki a munkahelyéről, stb.).
Előzetesen arra is szükséges írásbeli garancia, hogy kívánságunkra biztosan semmisítsék meg az összes általunk adott, illetve a ránk vonatkozó adatokat, információkat!
Csak a példa kedvéért: van olyan „vallási közösség, sőt egyház”, (pl. a Szci. Egyház) amelyik már a belépésnél 200 adatot kér !!! Ezt vegyük intő jelnek! A közös elmélkedéshez, beszélgetéshez, tanuláshoz vajon miért szükséges ilyen mennyiségű információ?!

8./ Tisztában kell lennünk, hogy milyen a közösség hivatalos adatkezelési rendszere? Kik, milyen feltételek mellett juthatnak adatainkhoz? Ezek megfelelnek-e a vonatkozó jogszabályoknak?

9./ Elgondolkodtató, ha a belépést követően más jellegű étkezést, tisztító kúrát, „speciális”, esetleg bizonytalan eredetű, - (az OGYI által talán nem is engedélyezett) - tartalmú vitamin készítményeket ajánlanak. Ez utóbbit természetesen csak náluk lehet megvásárolni. De miért!? Magyarországon óriási választékban kaphatók a vitaminok, illetve ezek kombinációi.

10./ Olyan egyházi státusszal rendelkező közösség is működik, amelyben a férfiaknak szinte kötelező az öltöny, ill. a zakó/nyakkendő kombináció viselete (pl. a HIT Gyülekezetében). Mást jelent az, hogy valaki úgy gondolja, egy közösségi rendezvényen így illik megjelenni és mást az, ha ez elvárt. Különösen terhes lehet ez, amennyiben a személyre, illetve a családjára alig elviselhető anyagi terhet ró.

11./ Érdemes megfigyelni, hogy vannak-e a szokottól eltérő viselkedési szokások, normák? Ilyen lehet a gyakori, kívülálló számára sokszor indokolatlanul gyakori mosolygás.

12./ A hazánkban új, vagy új alapítású vallási (jellegű) közösségnél nem érdektelen azt megismerni, hogy a vezető(k) hogyan kerültek a posztjukra? Esetleg önjelöltként?! Előéletük tiszta-e – minden szempontból? Az egyszemélyi vezető iránti elvárt tisztelet nem veti-e fel annak gyanúját, hogy az irreális magas, - személyi kultusz – jellegű-e?

13./ Fontosnak tartják-e azt, hogy jogi védettség /copyright/ alá helyezzék anyagaikat, sőt azokat, a csak általuk „konstruált”, vagy abban az értelemben csak náluk használatos szavakat, kifejezéseket? (clean, auditálás, elnyomó, stb.).
Amennyiben létezik valamilyen korlátozás, ennek az lehet az oka, hogy:
• nem akarják, hogy bárki, bármikor, - az általuk tartott előzetes képzés-sorozat nélkül „nagyító” alá vehesse tanaikat. Megelőző lelki ráhatás hiányában nyilván olyan dolgokat venne észre az egyszerű érdeklődő, amelyeket a közösség vezetői nem szeretnének! MIÉRT NEM? Hiszen egy jó szándékú, építő, segítő, stb. hitrendszer, illetve az ezeket valló csoport érdeke lenne, hogy megismerjék őket, hitüket, tevékenységüket, idézzék tanaikat – akár írásban is. Egy becsületes, őszinte hitvilág esetében ez még jó reklám is.
• anyagi vonzata is lehet ennek az intézkedésnek. Több pénz folyik be így a közösség hazai, illetve a jogokkal bíró kasszájába. Ez természetesen külföldi központ is lehet. (több ilyen „copyright” pere is volt a szci.-nek)

14./ Mennyire harmonizálnak megnyilvánulásaikban, tevékenységeikben a helyi társadalmi, morális normákkal, szokásokkal?
Milyen kapcsolatban, viszonyban állnak a „külvilággal”, azaz a társadalom más részeivel? Vannak-e, mélyebb és visszatérő tartalmú viták, feszültségek, szélsőséges esetben perek más vallási közösségekkel, egyházakkal, magánszemélyekkel, netán hatóságokkal? A gyakori pereskedés többféle feltételezésre is okot adhat: így a nem megfelelő mértékű tolerancia, titkolózás a szervezet részéről, félretájékoztatás, a túl szigorú, - esetleg a törvényeket, morális szabályokat figyelembe nem vevő belső normák megelégelése a tag, illetve a hozzátartozók részéről.
Figyelmeztető jel lehet, ha a közösség alapítója ellenséges érzelmeket táplál egyes szakmákkal, hivatásokkal, illetve azok gyakorlóival szemben. L. R. Hubbard, a szci. megalapítója így viszonyul a pszichiáterek és a pszichológusok irányában.. Oldalak tucatjain taglalja e két szakma „emberiség ellenes” voltát! (lásd később). Ez jellemző az ún. pszichoszektákra. Miután a lélekgyógyászok gyorsan felismerik az emberek manipulálását, értékrendszerük átalakítását, azaz az „agymosást” – negatív irányba -, a szcientológusok – félve a leleplezéstől – ezért gyűlölik őket. .

15./ Szinte minden vallásnak, hitrendszernek vannak csak náluk használt „szakszavai”, jellegzetes kifejezései, kódolt közlései. Amennyiben feltűnően sok ilyennel találkozunk – akár több százzal –, érdemes elgondolkodni, mennyire van ennek értelme, - nem ködösítésre, hatásvadászatra használják-e ezeket? Ilyen lehet, amikor egy szót csak idegen nyelven szabad mondani, holott van annak értelmes, magyar megfelelője (pl. a szci.-ben igen gyakori ez).

16./ Észrevenni-e bizonyos pénz centrikusságot a tanokban, a közösség vezetőinél. Szintén lényeges tudni, hogy honnan, milyen tevékenységből származnak a bevételek és milyen célokra fordítják azokat (esetleg utalnak-e külföldi központjuknak) ?
A náluk igénybevett szolgáltatásról, tárgyakról (videofilm), könyvekről adnak-e számlát és arra mit írnak: a pontos megnevezést, vagy csak egyszerűen az „adomány” szót? Amennyiben a pénzügyi és adóügyi jogszabályokat nem tartják be – tehát, ha mindent adományként tüntetnek fel, - úgy ez büntetőjogi eljárást vonhat maga után!

17./ Milyen pénzügyi igényei vannak a szervezetnek? Tagsági, vagy más jellegű állandó díj, vagy költség (ld. 7. pont). Vannak-e eseti – tanfolyami, egyéb szolgáltatási – díjak? Reálisak-e ezek a hazai viszonyokat, fizetéseket figyelembe véve?

18./ Van-e és ha igen, milyen mértékű és irányú a közösség szociális érzékenysége? Mennyire érzik magukénak a társadalom gondjait, a valóságban is igyekeznek-e ezek megoldásában segédkezni, - akár munkájukkal, akár anyagiakkal.? (vannak csoportok, amelyek reklám-pólójukban csak járkálgatnak egyes katasztrófák helyszínén – ld. WTA – New York -, hogy reklámozzák magukat. Képzettség, eszközök és akarat híján azonban semmi hasznot sem hajtanak!)

19./ Milyen jelentőséget tulajdonítanak a tagok emberi kapcsolatainak? Támogatják-e a családi, rokoni, munkahelyi, sport és egyéb kapcsolatok ápolását, vagy igyekeznek rávenni a tagot e kötődések lazítására, korlátozására, vagy megszüntetésére. Gyakran előfordul, hogy a közösségi tagot arról igyekszik meggyőzni a hitközösség avatott embere: csak náluk érezheti jól magát, csak ott értik meg őt, a többiek – lásd családtagok, barátok stb. – nem tudják neki ugyanezt adni. Tehát azt javasolják, korlátozza, szakítsa meg velük a kapcsolatot, amennyiben nem tudja a tag őket is meggyőzni, vagy beszervezni. Annál kiszolgáltatottabbá válik a közösségnek a tag, minél több – gyülekezeten kívüli - emberi kapcsolatát szünteti meg. Ennek beláthatatlan következményei lehetnek később, amikor újra a régi környezetébe, szeretteihez akar visszatérni. Számos történet tanúskodik arról a sokkoló helyzetről, amikor egy – a hitben, vagy a közösségben csalódott – tag ki akar lépni. A szervezet különböző módon igyekszik ezt megakadályozni, vagy megnehezíteni, - akár még állandó kísérgetéssel is! A korábbi kapcsolatait – nem egyszer durva módon – tönkretett tag úgy érzi, hogy ezek után nincs kihez fordulnia, mivel mindent „felégetett” maga mögött. Valójában azonban minden bizonnyal fel lehet építeni azokat a régi kapcsolatokat.

20./ Az előző pontban írtakhoz kapcsolódik: kijelöltek-e a frissen belépett számára olyan tapasztaltabb tagot, aki „segítőként” szinte mindig kísérgeti., akár még haza is? Ez a szolgáltatás gyakran inkább ellenőrzést, folytonos befolyásolási lehetőséget jelent, mintsem ártatlan társaságot.

21./ Tapasztalható-e az a törekvés, hogy különösen fontos lenne számukra a politikai, gazdasági és a kulturális élet legmagasabb szintű vezetői szimpátiájának elnyerése, illetve beszervezése? Igen válasz esetén gyanítható, hogy náluk nem minden emberi lélek egyenlően fontos! /lásd a Nemzetbiztonsági Hivatal 2004-es Évkönyvéből vett idézetet/

22./ Elvárnak-e a tagoktól olyan jellegű írásbeli jelentések készítését, amelyek mások esetleges hibáit tartalmazzák ? A szci.-nél előírás, hogy jelentsenek egymásról, amennyiben az érintett „etikai vétséget” követett el. Ilyen nyomtatvány még az általuk működtetett egyik WEB lapon is található!! /lásd: később/

Remélem idejében megkapod ezeket az információkat és talán segít is felismerni annak a társaságnak a mibenlétét! Azt javaslom, hogy nyugodtan kérdezd meg, hogy kik ők és melyek a céljaik?
Fontos: ne igérj semmit, ne írj alá semmit, ne fizess drága tanfolyamot, tisztító kúrát, szaunázást stb. Ne add ki magad, tehát ne töltsd ki a szcientológusoknál "Oxford teszt"-nek nevezett 200 kérdésből álló ívet! Feltétlenül mesélj el minden részletet családodnak, barátaidnak, tehát olyanoknak, akiknek a véleményére adsz.Legyenek ebben a kőrben felnőttek is!!!! A tapasztalat, az egészséges gyanakvás, a folyamatos odafigyelésük sokakat mentett már meg valamilyen ballépéstől!

Azon hivatalok, hatóságok, médiumok, személyek, közösségek, amelyek felé célszerű bejelentést tenni a magukat vallási közösségnek hirdetőkkel kapcsolatos negatív tapasztalatokról:


Országos Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési osztály, Dr Csendes László r. alezredes, osztályvezető 1139 Budapest Teve utca 4-6. -
www.orfk.hu/állampolgári bejelentések
ORFK Telefontanú: tel.: 06-80-555-111
Nemzetbiztonsági Hivatal:
e-mail: nbh@nbh.hu
Lelkisegély szolgálatok (lásd: telefonkönyvek és egyéb kiadványok)
Minisztériumok
Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Egyházi Kapcsolatok Államtitkársága; Dr Gulyás Kálmán címzetes államtitkár 1077 Budapest Wesselényi utca 20-22. – www.kultura.hu
Igazságügy Minisztérium Ügyfélszolgálat 1055. Budapest Kossuth tér 4.
e-mail: ugyfelszolgalat@im.hu
Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottsága Szászfalvi László elnök 1358 Budapest Széchenyi rkp. 19.
e-mail: emb@parlament.hu
Országgyűlési Biztosok Hivatala – Adatvédelmi biztos Dr. Péterfalvi Attila 1050 Budapest Nádor utca 22.
e-mail: adatved@obh.hu
az Országgyűlés Civil Irodája 1358 Budapest Széchenyi rkp. 19.
e-mail: civiliroda@parlament.hu

Továbbá: pártok szakirányú vezetői, újságok, tv- és rádiós társaságok, internetes újságok, társadalmi szervezetek, történelmi egyházak, felsőoktatási intézmények megfelelő tanszékei, oktatói, munka csoportjai, stb.


Ausztria:
Bundesministerium für Bildung, Wirssenschaft und Kultur
www.bmbwk.gv.at/ministerium/kultusamt/kultusamt1585.xml
Az Osztrák Kormány hivatalainak információs lapja /jogszabályok is/
www.help.gv.at
Szektákról objektíven
www.sekten.at
Gesellschaft gegen Sekten- und Kultgefahren
www.sektinfo.org

Franciaország:
www.antisectes.net
www.prevensectes.com
Igen gazdag és jól tagolt anyag, idézetek L.R. Hubbard műveiből – kritikával, sok cikk, tanuvallomás, rövid elemzés-blokkok, vélemények - csak kik számára nem veszélyes, stb.(fr., a., n.,)
www.anti-scientologie.ch
„Loi About-Picard” törvény a szektákról (n.)
griess.st1.at/gsk/frgesetz.htm
MIVILUDES - Mission Interministérielle de Vigilance et de Lutte Contre les Dévires Sectaires
www.miviludes.gouv.fr

Nagy-Britannia:
Apologatics Research Resources on religious movements, cults, sects, and world religions and related issues
www.apologeticsindex.org
Department Fellow for the Histirocal Theological Department of Trinity International University and Trinity Evangelica Divinity School
www.theologywebsite.com/internet/Religions/Cults and Sects
Fight Against Coercive Tactics Network
www.factnet.org/diskus/messages
Általános kereső, sok vallással/szektával foglalkozik; a témákhoz fórumok
dir.webring.com/scientology
A Hierarchy of Demons (származási ország: ?; a.) – a szcient. titkai, néhány pere, egy ellene folytatott vizsgálat eredményei, Karin Spaik peréről, stb.
www.mystae.com/streams

Német Szövetségi Köztársaság:
Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend – jogszabályok, segédanyagok küldése pl. a pszichoszekták – így a szcientológia témájában is.
www.bmfsfj.de
BRD – Bundesministerium für Innere (Belügyminisztérium), - jogszabályok
www.bmi.bund.de
inet/-? (?)
Das elektronische Informationsystem über Sekten, neue religiöse, ideologische Gemeinschaften und Psychogruppen in Deutschland /worldwide/. Igen gazdag tartalommal.
Az igen sok gyülekezettel külön-külön is foglalkozik. A témában „alap honlap”.
www.religio.de
Aktion für Geistige und Psychische Freiheit – Bundesverband Sekten- und Psychomarktberatung
www.agpf.de
Velünk nem vagy egyedül! Éjjel-nappali tanácsadó …-tól függők számára./drog, alkohol, játék, stb./
www.hilfe24.de
Scientology-Kritik – Rendkívül alapos, tartalmas, jól tagolt, észérveket, tényeket tartalmazó munka
www.ingo-heinemann.de
A témák elvi /definiciók is/ feldolgozása és a tanácsadó-hálózat ismertetése
www.sekten-info.de
Honlapgyüjtemény a háború-béke, a párbeszéd, a szekták és vallások, a globalizáció, a rasszizmus és a környezetvédelem témaköréből
www.inidia.de/sekten
Óriási mennyiségü információ a szcientológiáról német és angol nyelven /tk. a szekták ismérvei/
www.xenu.de
the Fishman Affidavit
www.spaink.net/fishman/home/index.2html - „Fishman vallomás” – szcientológia, (a.)
Freispruch für Sektenkritiker
www.intern.de/news/4727.html
EBI – Eltern- und Betroffenen-Initiative gegen psychische Abhaengigkeit Sachsen e. V. – a szekták legfőbb általános ismertetőjegyei – gyermekek részére is, rajzokkal, tanácsadás, átkapcsolás a religio.de-re (ld. Feljebb)
www.ebi-sachsen.de
TV keresőgép
www.tvfeed.de

Norvégia:
Operation Clambake – Undressing the Church of Scientology since 1996
A szcientológiáról rendkívül sok és jól rendszerezett - máshol nem található - adatokat is tartalmaz.
Ilyenek a $zcient. szolgáltatási díjait, bevétleit is tartalmazó listák is.
www.xenu.net/com (a./a.)

Olaszország:
GRIS - Gruppo di Ricerca e Infomazione Socio-Religiosa
www.gris.org
ARIS – Associazione Ricarce e Informacione sulle Sette :
xenu.com-it.net/
FECRIS – Fédération Européenne des Centres de Recherche et d’Information sur le Sectarisme (fr., a., n., sp., gr.,)
www.fekris.org
www.kelebekler.come

Svájc
Systematische Sammlung des Bundesrechts
www.admin.ch/ch/cd/sr/sr.htm
www.bj.admin.ch
Institute of Federalism University of Fribourg – Integrierter Zugriff auf die Schweizer Gesetzsammlungen
www.lexgo.ch - federalisem.unifr.ch/lexgo/
AGSD – AufklaerungsGemeinschaft für Scientology und Dianetik
www.agsd.ch
SADK – Schweizerische Arbeitgemeinschaft gegen Destruktive Kulte
www.sekten.ch/sadk
the Fishman affidavit – OT III (a.)
www.xs4all.nl
www.sekten.ch
www.sektenberatung.ch
www.relinfo.ch/sekten
www.anti-scientologie.ch

?
World Religions and 101Cults – átfogó, könnyen áttekinthető, gazdag tartalmú,(a.)
www.religion-cults.com


Megmaradtak az aggályok
MNO - Belföld (2005.11.28.)

„Lokalizált lélekgyötrelmek”
MN - Belföld (2005.11.19.)

Ombudsmani felszólítás a szcientológia egyháznak
MNO - Belföld (2005.11.19.)

Ombudsmanok vizsgálódnak a szcientológusoknál
MNO - Belföld (2005.11.18.)

Röviden
MN - Főoldali rövid (2005.11.18.)

Ombudsmani vizsgálat a Szcientológiai Egyháznál
MNO - Belföld (2005.11.17.)

Szcientológia egyház: nincs hazugságvizsgáló?
MN - Belföld (2005.9.19.)

Hazugságvizsgálót importált volna egy kisegyház
MNO - Belföld (2005.9.13

2./ Népszabadság: www.nol.hu

Rejtélyes öngyilkosságok és a Szcientológia Egyház
2005, augusztus 23.
... amely valamilyen módon a Szcientológia Egyh Tovább

Gyónás hazugságvizsgálóval
2005, december 29.
... nyomán vizsgálatot indított a Szcientológia Egyház adatgyűjtési szokásairól. A Tovább

Elhunyt Veér András
2006, január 10.
Életének 67. évében elhunyt Veér András pszichiáter. Temetéséről később intézkednek. Orvosként és közéleti szereplőként is kiemelkedő pályát futott be. Kezdeményezésére alakult meg 1988-ban a Magyar Orvosi Kamara, melynek három évig elnöke is volt. 1986 és Tovább

A Szcientológiai Egyházzal kapcsolatos panaszt vizsgált az ombudsman
2005, november 28.
Nem sikerült tisztázni a Magyarországi Szcientológiai Egyház adatkezelésével kapcsolatos aggályokat, mivel annak két testülete egymásnak ellentmondó adatokat közölt az adatvédelmi biztossal - áll a Péterfalvi Attila hivatala által az MTI-hez hétfőn eljutta Tovább

Ombudsmani vizsgálat a Szcientológiai Egyháznál
2005, november 17.
Ombudsmanok vizsgálják a Szcientológiai Egyház módszereit, elsősorban egy hazugságvizsgálónak tartott készülékre kíváncsiak, amit az egyház rendszeresen alkalmaz; az egyház szerint nem azt vizsgálják, ki mond igazat, hanem a hozzájuk fordulóknak segítenek Tovább

Önnek kötelezően áll jogában belépni
2005, július 2.
... bizalmas személyes információkat a Szcientológia Egyház? "Szeretném felhívni a Tovább

Nincs elmebaj? Kész elmebaj!
2005, július 14.
A szcientológusok áltudománynak, egyenesen „náci tudománynak” tartják a pszichiátriát. Tom Cruise is bekapcsolódott az elmegyógyászat elleni harcba. - Metazin A szcientológusok áltudománynak, egyenesen „náci tudománynak” tartják a p Tovább

Elhunyt Veér András pszichiáter
2006, január 9.
Életének 67. évében elhunyt Veér András pszichiáter - tudatta a család hétfőn. Temetéséről később intézkednek. Életének 67. évében elhunyt Veér András pszichiáter - tudatta a család hétfőn. Temetéséről később intézkednek. Veér András 1939. július 23-án szü Tovább


Őszinte tisztelettel Baráth Árpad András

Elnézést a hosszú írásért de ez elmond mindent. Hogyan és miképpen járjunk el.
Egyszer leveleztünk Harlan Ellisonnal, egy neves sci-fi szerzővel. No, ő jóbarátja volt Hubbardnak, rendszeresen összejártak.

Mesélte, hogy ott volt azon a bulin is, amikor a társaság seggrészegen kitalálta az egész szcientológia-egyházat, ott írták le az alapvető hittételeket, ezek szerint ezt a Xenu lordos baromságot is. Csakhát Harlan Ellison másnap-harmadnap környékére kijózanodott. Szerintem Hubbard is, mert ő meg megcsinálta a vallást, és degeszre kereste vele magát.

Amúgy azt mondják más scifi rajongók, hogy Hubbard kifejezetten scifi regényei egész emészthetők, sőt, kimondottak jók is akadnak köztük. Nem tudom, én még nem szántam rá magamat arra, hogy Hubbardot olvassak, így is kevés időm van bizonyítottan jó scifi munkákra is. Nomeg a Háború a Földön című, Travoltás csoda, amit Hubbard regényéből fordítottak, az eléggé riasztó volt számomra, bár attól, hogy a film közröhej, a írás még lehet jó.
Arpi,szerintem elkapott a temaszegenyseg virus.Ez a tema nem er meg annyit,hogy felvegyed a fegyverarzenalod!:p
Emlekszem,hogy Antalek is akkor huztak elo a szektaveszely kartyat,amikor terelni akartak,meg a tortenelmiekkel csokolozni.
Gyanus lett ezerrel a sargaruhas,a nindzsa,a hubbardista,meg a hitgyulis.
Kriminalizaltak a sracokat,jobban feltunk toluk,mint egy meteorbecsapodastol.
Azota eltelt 10envalahany ev,nyugodtan visszanezhetunk:
A csorgodobosokrol kiderult,hogy onellatoak (biofarmosdi),nem szivjak az allam csecset.A magyarpogarok penzet se viszik borondszamra azsiai tesoikhoz,hanem inkabb Ujpesten inditanak ingyenkajaldat.
A budhista iranyzatok is intezmenyesedtek,nem csinaltak allamcsinyt.
A szcientologusokrol nemsokat tudok,de szamomra nem problema az urvallasuk,ha a torvenyeket betartjak.
A mormonok is egzotikus manofajtak,de csak a tucatasszonkat-eccerre hobbyjuk torvenytelen,disztingvalnak is mostmar.
Nem tartják be a törvényeket és erkölcstelenek, pedig a bolygó legetikusabb társulatának nevezik magukat.
behin 2006.12.17. 11:51:51

Azt hiszem ez simán megvalósít egy btk-s tényállást, közösség elleni izgatásnak hívják, azt hiszem.

Szerencsére kisfokú a társadalomra való veszélyessége, mert kevés az ilyen fanatikus Marx-hívő. Remélem.
Második alkalom,hogy nem engeded az igazságot fel.Nem igazán sportszerű,de lelked rajta.
Addig nem volt bajom a szcientológiával, míg nem nyílt egy dianetika központ a középiskolánk mellett...
Nem tudom meg van e még, talán azóta becsődölt.
mithrandir: reméld.
Imho ez a szervezet és, mint minden szekta ez is, teljesen logikusan jár el. Átver különböző baromságokkal, aztán meg fizethetsz, be leszel szervezve. Egy kis titokszociológiai-titokpszichológiai misét is megérne azért az ügy, különösen a beszívási fázisnál (majd később újabb szintre érsz, de most még fizess). Szóval izgi a szervezet, de azért nem mutat újat. Talán inkább egy archetípus. Én inkább újabb és rejtettebb szervezetekkel foglalkoznék, azokat nem ismerjük ennyire. Már nem azért, de aki ennyire hülye, hogy ebbe a nyilvánvaló parasztvakításba belehülyül, az megérdemli (bocsánat, sarkítok. Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem megmenthető mindenki). Tehát rá kéne szállni más ilyen modern vallásokra, kultuszokra, szektákra.
A Hit Gyulekezetet hagytam legucsonak,mert azert ez az egyhaz letett az asztalra egyket produktumot az utobbi negyedevszazadban.(Kb.78-ban dobbantott a Nemeth a katkoktol.)
1.Ok kepviselik az allam-egyhaz szeparaciojanak az elvet a legkovetkezetesebben a rendszervaltas ota.Meszaros Istvan,Hack Peter koztudottan az 1990/4-es vallasszabadsagrol szolo torvenyunk tevezetenek a szuloatyjai.(Szdsz-es kepviselok 2,ill.3cikluson keresztul,jelenleg diakonus,ill. presbiter a civil melo mellett.)
Az teny,hogy ez az "egyhaztorveny" a legliberalisabbra sikeredett egesz Europaban,deha kicsi is,savanyu is,megiscsak a mienk!:)))
2.A Nemzetbizti kedvenc celcsoportja voltak 2-3ciklusban,megsem talaltak semmi torvenytelent a szervezeteiknel.Apeh 96-97-ben bekoltozott hozzajuk,mindent rendben talaltak.
3.Kb 20eves "gyujtogetes"utan megvettek egy lepukkant teglagyarat kobanyan es egy olyan multifunkci komlexumma rittyentettek,hogy a sajat rendezvenyeik mellett nemzetkozi konferenciak(orvosi,banki,mi1mas) helyszine rendszeresen.
Onellatoak total,minimal penzt markolnak fel a sulijaik utan az allambatol.
4.Szerintem nem lehet oket letitkosszektazni,mert a honlapjukon,tevekozvetiteseiken keresztul sokkal jobban attekinthetoek,mint a tobbi felekezet.

Persze csomo erdeket sertenek.marcsak a puszta letezesukkel is.Fenegyerekek.Nem nyuszik,hanem kokemeny protestansok.A reformacio ota talan a legprogresszivebb formacio.
Ez persze nem jelenti azt, hogy szcientológuséknak nem kéne elkapni a tökét.
behin

Szóval hiába remélem? Sokan vagytok még militáns, agresszív kommunisták? :-)

Akik másokat pofán akarnak vágni? Megnevezett társadalmi csoprt ellen konkrét fizikai tettlegességre uszítva?

Ez biza szomorú.
galileo 2006.12.17. 12:33:36
Azt hiszem, hogy ebben az esetben nem egyedül aggódom. Európa szerte szakmai fórumok tárgyalják ezt a kérdést. Moszkvában kémkedés alapos gyanúja miatt indult vizsgálat ellenük többek között egy jelenleg Magyarországon magas egyházi funkciót betöltő személy ellen.
Hagy írjak egy példát.
Anno egy görög nevű utazási iroda tönkre ment a mi kis hazánkban. E-miatt a magyar kormánynak kellett hazahoznia és kárpótolnia az összes érintettet. Majd törvényt alkottak, hogy csak magas kaucióval működhet egy utazási iroda. Rengeteg kisvállalkozó ment tönkre, mert nem tudott ennyi pénzt összeszedni.
A pénzügyi minisztérium vizsgálatot rendelt el a miértekre. Minden szál egy magát kisegyháznak tituláló szervezethez vezetett. Ettől kezdve nemzetgazdasági ügy lett.
Egy nyugdíjbiztosító tízezer károsult pénzével lépet meg illetve ment tönkre. A szálak megint egy pontra vezettek. Nemzetgazdasági ügy. Ingatlan kereskedelmek, banki engedélyek nélkül hitelt biztosító cégek illegális működése. A szálak megint egy pont felé mutatnak.
Honnan tudom? Az Unió is figyeli Magyarországot. Több konferencián elhangzottak ezek.
Lehet, hogy az EU túllihegi? Lehet, hogy rajtam kívül még sokan mások is?
Aki elveszti a családját, Édesanyját, gyermekét, házastársát? Vagyonát, barátait, kollegáit? Talán Ök is túllihegik a dolgot? Nekem az országot kellett elhagynom. Igaz nincs nagy baj, csak a feleségem hosszú évek alatt háromszor látta édesanyámat és a családomat. Édesapámmal egyáltalán nem találkozott, csak a temetésén állt mellettem.
galileo, sztem amit mondasz az arra világít rá, hogy egyház és szekta között megdöbbentően vékony határvonal van.
"A szcientologusokrol nemsokat tudok,de szamomra nem problema az urvallasuk,ha a torvenyeket betartjak."

Hogy egy kicsit jobban kepbe keruljunk,ime a sci-k altal betiltasra itelt Lugosi cikk:

eszmelet.tripod.com/34/lugosi34.html#1

Meg tudja valaki mondani, hogy a képen látható Xenu melyik South Park részben van?
Baráth, szörnyű amit írsz. Nagyon megértem. De nem ők az egyetlen szekta, és nem ők az egyetlen áldozat. Ne haragudj, de van még vagy száz. És a beszervezettek pedig teljesen kiszolgáltatottak. Én nem védem a szcientológusokat. Ők állatorvosi lovak. Nagyon veszélyesek, igaz de ismert veszélyről van szó. Vannak náluk sokkal rejtettebb, ügyesebb csalival rendelkező szervezetek.
mithrandir

Ne aggódj. A minden hívő nem egy meghatározott csoport, bár társadalmi veszélyességük nagy, ez történelmileg talán bizonyított. Persze csak annak aki látni akarja valót.
A felhasználni kívánt eszköz, a gőzkazánpiszkáló, ritka holmi, így szomorúságodnak oka nincs.
:-)
Alapvetően minden nem-történelmi egyházat erős szkepticizmussal kéne figyelni, a történelmieket meg kiemelten támogatni - elvégre, ha valaki valamelyik "nagyegyházhoz" tartozik, az biztosan nem eshet áldozatul szektáknak.
A harcom nem csak a szcientológusok ellen irányul. Minden hasonló szervezet ellen. Egy törvénymódosításra van szükség otthon, német és francia példára. A célom ez.
Egyébként más fórumokon támadom ezeket is csak hát most az szci a téma.
Vagyontalan ember lehet jó szcientológus?
Vagy már eleve thetán nélkül születik?
Na, jó lenne felhívni Azurák Csabát, hogy ez a sztori még a csetpedkósnál is sokkal jobb, úgyhogy itt az alkalom, hogy ebből egy riportot összecsapjon a jövő heti Naplóba.
Ja, és hogy ne felejtse el név szerint említeni w-t, így a múltkori incidensre is fátylat "boríthatunk".
Ha Azurák nem hajlik a sztorira, ő is szcientológus, fujj!
Wonderland 2006.12.17. 12:58:37
A nagy piros vonalat az egyházak és a szekták között nem nekem kell meghúzni. Kitűnő szakemberek vannak erre, hogy ezt megtehessék és megint csak osztályon felüli bírák, hogy pálcát törjenek ezek felett. Jó magam munkája a felébresztés volt. Az első kavics meglökéséhez csatlakoztam.
Szia Zoli! :-))))
Szerintem te többet tudnál mesélni!
Wonderland:egyetertek veled.
Viszont nem szabadna engedni,hogy erzelmi toltetet kapjon a dolog.Tyotyiologusok,pszihologusuk szakmazhatnak rajta,oket meghallgatom,de ne legyen bulvartema,ocsokaja a nepnek,zsiros,porcogos,stb.
Baráth, elolvastam. Ha igaz is, amit a cikk állít, akárkivel nem tudják ezt megcsinálni, mert lép azonnal, ahogy gyanakodni kezd. Van hasonló példa az ismeretségi körömben, informatikus srácot először jól megfizették, céges telefon jó fizetés meg ami kell, aztán be akarták léptetni az egyházukba, majd amikor megtagadta, felmondtak neki. Nem volt folytatása a történetnek, eljött a cégtől és annyi.
Szogezzuk le, hogy ez az egesz banda nem mas, mitn egy jol szervezett buncsoport, nevezhetjuk maffianak is akar.

Innentol kezdve nem ertem, miert nem uldozendo es buntetendo. Ha az orosz/ukran/kinai maffia holnaptol vallasi kontosben tetszeleg, akkor mossuk kezeinket?

Léptem én is csak hát a magyar törvények nem engem védtek.
Barath:szerintem az unio tullihegi a dolgot,ha ilyenekre pazarolja az idejet!
Milyen tanacskozasokra utalsz,nem ertheto szamomra,kicsit foggy.
Az iszlamkerdes sokkal fajsulyosabb,az megerdemel egy miset az Eu-n belul.
Vagy kishazanknal maradva:szamomra sem elfogadhato,hogy a Nemzetbiztink a szektacskakat hajkurassza,kozben az allitolag "megfigyelt focihulliganok" szetverik a Tv-szekhazunkat,100millios karokat okozva.
Az Unió rendszeresen tart konferenciákat a szektákkal kapcsolatban érdemes a honlapokat böngészni. A szekták túl sok áldozatot szednek Európa szerte és itt kiemelten a sátánizmusról, van szó és egyéb illegálisan működő szervezetről. A szcientológiát is a kártékonyak közé sorolják.
Nem értem a túllihegést?
galileo 2006.12.17. 13:22:10
Az iszlámkérdés is fontos. Talán egy új Wolter kellene oda is. De ez más téma.
A TV ostroma nem ezen múlott. Egyébként a Kossuth téren a szcientok is kint voltak, és napokkal később F. Lajos nevét megtalálhattuk egy szélsőjobbos honlapon, ahol a kormány távozását követelte az egyháza nevében.
Nem értem a túllihegést?
Már nem azért, de .... Oly mindegy, ezeket úgyse lehet elkapni, teljesen felesleges ellenük így hörögni. Ez a "mértnemtiltsákbe" hozzáállás. Hát azért drágáim a nagy zöld trüsszentőben, mer polgári jogilag beleegyezéssel megy, szolgáltatási szerződéssel alátámasztott. Mért elgondolkodott már valaki azon, hogy mennyit keres egy mostani celeb " tévésztár"? Nem csinál semmit, és mégis rengeteget keres.... Na, mindenki megadhatja az árát a szolgáltatásnak, és kész.
Ha speciel a szcient-nek ennyi az ára, akkor azt polgári jogilag nem lehet megtámadni. Ugyanígy az állam és egyház elv-ből adódik, hogy az állam nem mondhatja meg, hogy hol kössön az átl. ember házasságot. Ezt bármikor megteheti bárki a Szent Lila Sál előtt, ennek nem lesz családjogi hatása, szakrális viszont lehet, ezt azonban állambá az emberekre bízza.
Azért kell FELVILÁGOSÍTANI inkább, mint hörögni, mert akkor hatékonyabb lesz az ellenállás. Akinek meg ezek után is kedve van csatlakozni: nos... van ugye ocsú, meg pelyva, meg ilyenek is. Saját akaratuk van. Ha ezt akarják! Nem lehet minden lelket megmenteni.
Jobb a csírájában elfojtani a bajt, mint akkor, amikor már olyan méretűvé dagad, mint mondjuk az iszlám. Ezért az Unió jól teszi, ha foglalkozik az üggyel.
Azt hiszem, hogy megjött az OSA! Üdv.
Wonder!
létezik a társadalmilg káros kategória...
bizonyos szekták,szervezetek stb. ide tartoznak..
a lelkek megmentése igaz:de megpróbálni azért meglehet..
a felvilágosítás fontos,de ha kell,akkor bizony állami fellépésre is szükség van..
(lásd ombudsmani vizsgálat)
Wonderland
Jopofa elv az "aki hulye az haljon meg", lenyegesen leegyszerusitene mindent.
De azert ettol egy letrafokkal mar feljebb allunk, peldaul a fogyatekos csecsemoket sem dobaljuk le semmilyen sziklafokrol ugy ketezer eve. Pedig ok is hulyek, es meghalnanak a vedelmunk nelkul.

Persze, hogy a felvilagositas nagyon fontos.
Viszont a fenti peldakbol lathato, hogy nem csak hulyek esnek aldozataul a bunozoknek.
A bunozoket meg szerintem uldozni kell, az allampolgarok vedelmeben.

Ha TWA blogjan az igazat mondjuk es csak a valodit, akkor a hulligan az hulligan es nem forradalmar, a cigany bunozo az cigany bunozo es nem hatranyos helyzetu nepes csalad sarja, nos ezen elv alapjan a szcientologia vezetoi bunozok. Pont.
Az ilyen mocskokat úgy kell eltaposni, mint a férget! Ki kell vágni az egészséges testből ezt a rákos daganatot, hogy írmagja se maradjon!
cozumel!
a fogyatékos nem egyenlő a hülyével...(már bocs)
Azért nem semmi, 75 millió évvel ezelőtt egy földönkívüli, USA gyártmányú Macdonell Douglas, vagy Boeing repcsikkel közlekedik az űrben, aztán idejön hidrogénbombázni.
Aki ezt benyalja, azt nem kell sajnálni, kivéve, ha kényszerítik.
Aki tagadja a Biblia igazságát és az Élő Örök Isten létét,az tagadja Izrael és a zsidóság létezését.
Uraim!
Az egésznek nincs akkora jelentősége,súlya,mint ami itt a hozzászólásokból kiderült.
Tóta W.megeresztett egy cikket a témában,semmi baj vele,az írás jó,és kész.
"gergely"13:56:22.-ennek van igazán jelentősége.
Tistedur
Sarkitottam (mar bocs...)
Gergely
ez mind addig igaz, amig nem vagy erintett.
cozzumel!
písz-písz :)

molaris!
????
"tistedur"-eddig 4 hosszabb hsz.-em lett "required".
molaris, szoktalak érteni, de itt és most egyik hozzászólásodat sem értem.
molaris!
háááát ebben az esetben sem értem..
(ilyenkor a csoki vagy egy pohár bor csodákra képes )
Nem Boeing, hanem DC-8.

Mr. Hubbard beszél:
sk.nvg.org/cos/speeches/DC-8s.mp3

"They were imported. They were actually .. the trick was to shoot somebody, disable somebody, very often a needle into a lung and at the same time to hit him with frozen alcohol and glycol which preparation is guaranteed to pick up a Thetan. All they had to do was pick him up and put him in a refrigerator and they had him, boy. If he tried to exteriorize from the body, there he was, frozen.
And they threw 'em into collection points, boxed 'em up in boxes, threw 'em into space planes which were the exact copies of DC8's, the DC8 airplane is the exact copy of the space plane of that day. And, no difference, except the DC8 had fans, propellers on it and the space plane didn't."

Szóval,hátha?
1,-a Biblia Isten szava
2,-a zsidók Isten választott népe,hiába akarja a világ majd 3000 éve kiirtani,Babilontól-napjainkig.
3,-a Biblia mindezeket előre megírja.Úgyszintén napjaink viselt dolgait.Ezt támadni az ellenoldal érdeke.Remélem az ellenoldalt nem kell bemutatnom.
Üdv:mollaris
Jó cikk, végre (majdnem) kellő nyilvánosságot kap a kártékony idiotizmusuk. Csak ne érjen ezzel véget. Hajrá TWÁ! Amúgy a fő ellenségeiknek tudtommal a pszichiátereket tekintik, nem a pszichológusokat.

fawlty! A te aktivitásod is remek. Talán valami tömör gyűjtést beszúrhatnál a WISE-ról illetve a nagyobb magyar sci cégekről, hogy az idelátogatók ennek tudatában dönthessenek.

N.Zoli! Két probléma is van az elméleteddel:

- eleve a lelkileg besérült, hiszékeny emberekre vadásznak, őket is izolálják a még meglévő családtól, barátoktól... Szerintem azokat is meg kell próbálni megvédeni, akik erre maguktól nem képesek.

- az itt ismertetett "tanok" csak akkor válnak elérhetővé a tagok számára, amikor már x évet és y százezer forintot elköltöttek különféle tanfolyamokra. Nyilván azért titkolják, mert ezt a valósággal némi kapcsolatban lévő ember valóban nem nyalná be...

up
Hail Xenu Combatant :)
www.firstchurchofxenu.com/
Barath(om),most vettem eszre ezt az Aukopesedet:"annyira liberalis,hogy mar balkanianak mondhato!"-ez nemsemmi.:)))
tistedur! Te tudod mire van az ombudsmannak hatásköre? Ló..f..ra. Ha valamit az ombudman elindít, az mindig KÖZVÉLEMÉNY-re tartozó ügy. Azaz rád-rám egyebekre, stb. Tehát (csak jelzem) az állam egy szerve (jelesül az ombudsman) tkpp. azt mondta, hogy : Hát igen, ez az e-meter nem egy aranyos dolog, meg asszem jogokat is sért, vigyázzatok, NE egyezzetek bele. Ha a törvényhozás szigorúbb egyháztörvénykezésbe kezd, na akkor lehet valamit csinálni. cozumel: igen, nem hajigálunk ma már senkit a Taigetoszra, valóban. De aki egy ilyen baromságot benyal, és telepofázzák a fejét, hogy nade fiam, azért kérlek... Hát izé.. Én továbbra is azt hangoztatom, hogy ahhoz túl erősek ezek, hogy frontálisan nekik kelljen menni. És ráadásul sok olyan jogszabályt kellene megsérteni, amelyik viszont valóban értékes alkományos alapjogot sért. Tehát az egyetlen módszer a felvilágosítás. És ha szerencsénk van, akkor esetleg megszegnek valamilyen csip-csup részletszabályt, és akkor viszont le lehet rájuk sújtani rettentő haragunkkal:D
ööö mollaris, ne haragudj
1. Hogy jön ez ide?
2. Lehet, hogy mást igen, de engem nem érdekel.
3. És nem 3 ezer éve, ha már fanatikus vagy legalább tanulj.
"Wonderland"-a franciák mégis megoldották.
Baráthnak ugyanúgy elismerés, meg akit esetleg kihagytam :)
Nem jobb, ha a történelmi egyházak fel vannak futtatva, és akkor az ilyen szekták meg nem tudnak labdába rúgni se?!
A gőzkasszán biszkálló jó ötlet, ha agresszív tológussal találkozom, még előkerülhet.

Amúgy: nem csak ők tudnak megfélemlíteni és nyomozni.

A Dörrögg

Ps: NAGYON nem értek egyet azokkal, akik szerint bagatell kérdés. Ez egy randa maffia. Az, hogy egyelőre kevés embert tudtak bepalizni, nem érv. Bocsánat, de a Gyurcsok hengerét is mennyien pörgették emelt díjas telefonon, és ez csak a jéghegy csúcsa. Mondjuk ha van egy közepes méretű gazdasági válság, sok elkeseredett ember, akkor lenne csak igazán kasza ezeknek.

Nem láttam amúgy a Szósz Parkot, Xenu is bőrszrkóban mutogatja a dekoltázsát, mint Xena? Akkor a szado-mazo kultúrkörben lehet némi táptalaja a hubbadrmajmoknak.
(vagymi)
nem feltétlenül...az összes nagyegyházban alakultak ki szekták már...ezek egy része azóta már történelmi egyházzá avanzsált ráadásul
Ez is elég fincsi:
nol.hu/cikk/415869/
w-nek mikor fognak szólni?
Kukkantsunk bele a "Hogyan hálózzuk be a politikusokat és a milliárdos üzletembereket" tanfolyamba!

"Kedves Szcientológus!

Gondolom, ha kinyitottad ezt az emailt, akkor foglalkoztat az a gondolat, hogy érdemes
lenne azoknak hatékonyan terjeszteni, akik ezrek életét befolyásolják - a gazdasági és a politikai élet kulcsfiguráinak.

Nekünk, az ideális org projekten dolgozóknak is már többször volt ilyen gondolatunk, hogy terjesszünk nekik, meggyorsítva ezzel a folyamatot, valamint sok más projektnek ennek segítségével anyagi bázist teremteni.

Sok valóban tehetséges és képes lény van közöttük.

Ez nyilván úgy lenne a leghatékonyabb, ha lenne egy, a (még) nem Szcientológus VIP(Very Important Person = nagyon fontos személy)-knek is hiteles személy, akitől jönne a megkeresés, illetve lenne egy hatékony terjesztési eszköz, lehetőleg egy film, egy jó előadóval, aki reálisan át tudja adni, hogy mi az a Szcientológia.

Szerencsére kb. mostanra ez rendelkezésre is áll. Van egy kiemelkedően sikeres Szcientológus üzletemberünk, aki nemrég "Az Év Vállalkozója" lett, aki egy sokmilliárd forint forgalmú cégnek a vezetője. Egy film is megjelent DVD-n nemrég, ahol Mr. David Miscavige, a Szcientológia mozgalom legfőbb vezetője gyakorlatilag egy bevezető előadást tart hírességeknek, "Ez a Szcientológia" címmel.

Azt találtuk ki, hogy egy profi PR-os által írt kísérőlevéllel tőle kimenne ez a DVD az összes fontos embernek. Gyakorlatilag el is kezdődött, és február elején ki fognak ezek menni ezek a küldemények.

Amennyiben ezt fontosnak gondolod, hozzájárulhatsz. Kb. 60 DVD-nk van erre a célra eddig és első körben kb. 150 embernek szeretnénk kiküldeni, de az összes parlamenti képviselőhöz is célszerű lenne eljuttatni.

Amit szeretnék:
adományozz DVD-ket erre a projectre. (A DVD speciális ún. PR változatát a WISE-tól tudjuk beszerezni, tehát nekik kell adni).

Gondolj bele, mekkora változást hozhat, ha csak páran Szcientológusok lesznek a többszáz milliárdosból ill. politikai vezetőből!

Itt vannak az árak:

DVD teljes ár 5,800 forint
IAS/WISE-tag ár 5,200 forint

25 db DVD 108,750 forint
50 db DVD 188,500 forint

Kérlek jelezz vissza, ha szeretnél ebben részt venni, vagy ha kérdésed van."
Na de, az efféle, történelmi egyházakon csüngő szekták nem a tudatlan hülye polgártársainkat fosztogatják, hanem azokat, akik már amúgy is vallásosak, nekik meg aztán úgyis tökmindegy.
"ezek egy része azóta már történelmi egyházzá avanzsált..."
Ez a kijelentés eleve értelmetlen, mert éppen az új, tökmindegy milyen eredetű szekták nem lehetnek "történelmi egyházak".
Igen, ez jó kis videó! :)
Ocsmány poén, de ideírom: Árpád él még?
(vagymi)
nem,nem tökmindegy...
csak arra akartam utalni,hogy minden ma történelminek nevezett egyház kicsiben kezdte...
Az, hogy valaki lazábban vagy kötöttebben gyakorolja a Jézus-hitét például, az a társadalom biztonsága szempontjából édesmindegy.
A szcientológiának éppen ez a lényege, hogy szó sincs itt semmiféle vallásos hitről; ez egy szimpla üzleti vállalkozás. A történelmi egyházak legnagyobb gyűlölői sem mondanák, hogy azok üzleti vállalkozásként indultak volna... ugyan, mi az üzlet abban, ha az embert kinyírják?
(vagymi)
a szcientológia a hittel üzletel...
és ezt bármelyik egyház meglépheti-sőt meg is lépi/lépte(lásd búcsúcédulák).
Természetesen a vagyona elkobzása. Az inkviziciós perek és kivégzések döntő többsége anyagi indítékú volt.
Uh, várható volt itt ez a téma. Én olvastam könyveket Hubbard-tól. Pontosabban elolvastam a magyarul Rettegés címmel megjelent fantasy horrort (a műfajban egész jó), és elolvastam egy aránylag kis részét a monumentális Földi Küldetés-nek, ami valami hihetetlenül hosszú, az egész Harry Potter sorozat eltörpül mellette. Ahhoz képest nem túl jó, úgyhogy nem is olvastam végig.
Xenu nem szerepel benne, viszont megtudhatjuk, hogy a "kaukázusi" emberek valami űrből jött fennsőbbrendű, és nemes Khaukasia hercegnek és népének leszármazottjai, akik sajnos elkeveredtek a bennszülött aljanéppel. Kiderül az is, hogy magas, szőke, és kékszemű, az garantáltan fennsőbbrendű mind képességeiben, mint erkölcsileg. Úgy látszik ebbe az irányba is tett egy kis ideológiai kitérőt, csak aztán rájöhetett, hogy ezt már lefoglalta a Klu-klux klán. :P
Jah igen, búcsúcédulák, meg inkvizíció, inkvizíció, inkvizííícióóó... a jelenről beszélünk jelenleg.
Másképpen mondva: a szcientológia vállalat vezetői aligha hiszik el azt, amit tanítanak. Mert azt csak komplett elmebetegek hiszik el, akik viszont képtelenek lennének egy ilyen nagyvállalat irányítására.
Na, a katkók azért elhiszik, amit tanítanak nemde?
--j(vagymi)

Ez általában véve igaz, de azért néhány középkori egyházi vezető tetteit nézve, nem hiszem, hogy megtették volna, ha tényleg hisznek abban, amit hirdettek. Egy-két családi alapon felszentelt bíboros szvsz. nem is nagyon volt hívő.
Manapság persze jobb a helyzet, mert kevésbé vonzó egzisztenciálisan a főpapság.
"Magyarországon néhány tucatnyi eltévelyedett lehet"

No, nézzük csak közelebbről a létszámot.
2001 környékén kb. 10.000 főt nyilatkozott az eh. hivatalosan.

A KSH szerint, 2001-es népszámláláskor 592 fő vallotta magát a szci eh tagjának.

És van egy mérőszám, ami csak hozzávetőleges, de viszonylag objektív: a SZJA 1%-áról való rendelkezés.
Az APEH szerint
2002. évi adójából 840 fő
2003. évi adójából 833 fő
2004. évi adójából 1034 fő
2005. évi adójából 855 fő
támogatta a Magyarországi Szcientológia Egyházat.

Bárki megnézheti itt:
www.apeh.hu/search/searchresults?query=szcientol%C3%B3gia
Közlik azt is, hány forint volt a befizetés - ráérősek esetleg az egy főre jutó összegből kiszámolhatják, kb. mennyi lehet egy átlagszci bevallott átlagjövedelme.
(Másik két adat forrása:
emil.alarmix.org/szemle/2001/06/20010627.html#Szcientológusok%20a%20magyar
www.nepszamlalas.hu/hun/kotetek/18/tables/load2_38_1.html)
Szeintem se olyan veszélytelen, különben.
Egy német extag(Norbert Potthoff) írt egy könyvet, A szcientológia labirintusában, címmel.
Ő is ha jól értettem"-Baráthoz hasonlóan megjárta ezt a poklot", ráment minden pénze és a családja is.
A megalakulása pedig tényleg kabaré, Hubard a kezdeteknél megkereste az amerikai pszihológiai társaságot vmi ötletével, azok pedig elhajtották,(ezért a nagy gyűlölet a pszihiáterek ellen) ekkor bosszúból és az adómentesség miatt bújt az egyház álcája mögé!
Állítólag Clinton is közel áll(t) hozzájuk.
Ezért is mondom, hogy a jelenről beszélünk.
Amúgyként, úgy tűnik, a "történelmi" vallásosságnál létezik nagyobb idiotizmus. Nem lehet, mint ahogy w is tette a csak részlegesen idézett NBH-jelentés esetében, összemosni ezeket a szektákat a hagyományos egyházakkal, sőt.
Bizarrul hangzik, de így igaz: a harcos vallásellenesek és a történelmi egyházak hívei egy térfélre kerülnek akkor, ha a szektákról van szó.
vagymi!
sok pszicho- vagy szociopatának az átlagosnál magasabb az intelligenciája..
a szcientiológiai egyház vezetői is valószínűleg egyszerű hívőként kezdték..
(és a katolikusok nagy részének fogalma sincs az egyház működésének anyagi feltételeiről)
Baráth 2006.12.17. 12:16:42

Haver, Te most szívatsz bennünket? Niért nem lehetett volna valami linkbe tenni ezt a hozzászólást?
ha csak "tanfolyamokat" szerveznek, és mesékkel kábítják az erre fogékony embereket, az önmagában még nem büntetendő.

ha "egyházat" és alapítványokat szerveznek, kihasználva az adómentességet meg bizonyos kiskapukat, ezzel még nem megfoghatók.

ha MLM-hálózatba szervezik be az embereket, és vagyonokat húznak le róluk, ezzel még mindig nem lehet megfogni őket. nem tiltható meg nekik, hogy a Blahán meg a Ferencieken megszólítsák a járókelőket. az sem tiltható meg nekik, hogy könyveket áruljanak, vagy hogy irreálisan drága "tanfolyamokat" szervezzenek. amíg nem fegyverrel, zsarolással kényszerítenek valakit, hogy adja át a pénzét, vagy vegyen részt egy tanfolyamon, addig azt mondhatjuk, hogy mindenkinek joga van hülyének lenni, és hülyeségekre költeni milliókat.


de ha személyes adatokkal visszaélnek, vagy agresszív módon beavatkoznak emberek életébe, az már nagyon messzire vezethet. őszintén remélem, hogy a titkosszolgálatok mindent megtesznek azért, hogy előbb-utóbb betiltható, felszámolható legyen a szcientológiai "egyház".
[i]"Állítólag Clinton is közel áll(t) hozzájuk. " [/i]

Persze, hiszen Travolta úgy játszotta az elnököt a Primary Colors-ben, ahogy Clintonnak tetszett.
--j(vagymi):"ezek egyresze azota mar tortenelmi egyhazza avanzsalt..."
Ez nem ertelmetlen olyan aspektusbol se,hogy a 4nagy fokavadasz joggal felhet az azsiai vallasoktol,hogy ok is bekerulhetnek az exlusiv tortenelmi klubba.:P
Egyebkent a metros-mergezos-japcsi is "felszentelt" budhista pap volt,csak seperc alatt elhatarolodtak tole a hittestverei!
Abban igazad van,hogy a hubbardistak abszolut hanyagoljak a jezussztorit.
Már késő, nem tudnak tenni semmit, mint egyház érinthetetlenek.
Azokban az orszgokban ahol üldözik őket nem ismerik el egyházként a szervezetet.
Itthon egyébként az egyik önkormányzat összes dolgozóját befizette a polgármester megtisztulni( Clear )...
a köz érdekében...:)
Maga az e-méter is aggályos jogilag, hazugságvizsgálót ugyani nem használhat bármilyen idióta szekta, csak hatóságok. Úgyhogy egyáltalán nem igaz, hogy amúgy ez egy törvénytisztelő társaság lenne. Az meg szépen nézne ki, hogyha egyház fedőnév alatt bármilyen törvénytelenséget meg lehetne tenni, de erről már írtam korábbn.
index.hu/velemeny/jegyzet/xenu
fawlty:el a kezekkel a szaxofonostol,o rendes methodista.Az igaz,hogy a sutolobbynak tobb ponton engedett,de szerintem nem tehetett mast.
A republikanus tesoi elott ez a halalos bune nekije!
Ez az a szerkentyű, amelyet nemcsak a "lelki gyötrelmek feltárása" érdekében az auditáláskor, hanem a Biztonsági Ellenőrzések során hazugságvizsgálóként alkalmaznak.

Lásd fent pl. 6-12 éves gyermekeknek is.
Reméljük , hogy tényleg nem lehet.
Az e-métert pedig ők nem hazugságvizsgálónak titulálják, hanem egy a tisztulási folyamat eredményét mérő "hiteles" műszert...
én is nevezhetem a lopást redisztribúciónak..
ők meg is teszik, mellesleg jogászok hada áll készen "szerzett"javaik megvédésére...
* 2006.12.17. 15:50:26
Igen, igen, Norbert Potthoff.
Az eredeti témafelvetéshez kapcsolódva-homályzóna, világmagyarázat, mitológia- a szci egyik alaptétele a lélek halhatatlansága és sokszori újbóli megtestesülése, a lélekvándorlás.
Mely szerintük kétségbevonhatatlan TÉNY, hiszen auditáláskor MINDENKI átélheti - és át is fogja élni - előző életeit. (Az auditálás egyfajta pszichoanalízis-hipnózis-gyóntatás katyvasz, hazugságvizsgálóval (e-méter) súlyosbítva; rutineljárás náluk.)

Nos, itt lenne az eb elhantolva: nem kevesen állítják, h. VALÓSÁGOS, jelen életükre jócskán kiható tapasztalatokat szereztek eképpen.
Potthoff könyvében van a magyarul olvasható legrészletesebb, leghitelesebbnek tekinthető auditálási beszámoló. Bemásoltam ide:
href.hu/x/22dk
video.google.nl/videoplay?docid=1953111836089262961&q=szcientologia
nem néztem még végig, de a leírás szerint egy riport egy volt taggal.
nézem, a fazon több tízmilliónál(Ft) szállt ki...hmmm
Kipol, arra nincs valami, hogy mit mond egy pszichológus az ilyen audit-élményekre?
* 2006.12.17. 16:27:55
Ez a fickó a mo-i kiugrottak (egyházi szlengben: mókusok) közül a legbátrabb. Neki nem volt rejtegetnivalója, ráfaragott az ettyáz :) Volt vele interjú a Narancsban is, és ő a gazdája a délelőtt már hivatkozott
www.control-program.com/ oldalnak is.
Hogy a többiek miért hallgatnak?
Egy részük megfélemlített - nem nehéz, ha az illető totális egzisztenciális csődbe jutott + családját, barátait már mind elmarta maga mellől.
Aki nem szarik be azonnal, azt megzsarolják - a PC folderek ("auditálási jegyzőkönyv") sok olyan adatot tartalmaznak, ami család, üzlettárs, hatóság stb. előtt súlyosan kompromittáló...erre megy ki a kérdezősködés főleg.
(Olykor megvásárolhatja a mókus az aktákat, ha van rá pár millája)
A mókusok, ill. a Freezone, az talán külön postot érne. Ők azok, akik az egyház praktikáival nem értenek egyet, de a fent leírt ostobaságokkal és LRH seggrészegen kifundált technikáival jól elvannak. Persze az már csak az ő bajuk.
Itt már nagyobb a szóródás: ugyan minden FZ-s mókus is, de nem minden mókus FZ-s. Pl. emlegetett Potthoff se fényezi LRH pöcsét, semmilyen szinten. Na és az FZ-n belül is van egyházszerűségig szerveződött alakulat, meg vannak magányos szakadárok, akik gyűlölik egymást... :)
Azért ez a Hubbard csávó jól kitalálta ezt.
Még azok is szervezetekbe tömörülnek, az elveit isteníteni, aki különben utálják az egyházat. :-)

Ha igaz, hogy az őrültet, és a zsenit csak a siker választja el egymástól, akkor ez az úriember zseni volt.
Jonathan.Blue 2006.12.17. 16:34:02
Nincs, de engem is az érdekelne igazán. Ámbár valszeg nem tudnának semmi racionális okosságot mondani, épp' azért homályzóna :)
De ha vki, vhol tud olyan pszichológust v. pszichiátert, aki kis figyelmet fordítana pont erre (a temérdek ezoterikus szemét közepette) akkor mutassa meg neki:
href.hu/x/22dk
mithrandir: Én csak a módszert mondtam. Az árukapcsolást. A lényeg hogy fel kell mutatni egy követendő példát egy jó embert, vagy gazdagod vagy sikereset, vagy olyat aki aztán tényleg egy földreszállt angyal, a -lényeg hogy egy igazi példaképet, aki éppenséggel a vallás képviselője, és ezen a ponton jön be az hogy Ő azért ilyen jó MERT vallásos. Tehát a pozitív dolgokkal együtt megkapsz ám egy irracionális hitet is.

Lássuk a keresztényéget, mit is hirdetnek mi volna a lényeg, ami a "reklámban" szerepel? - legyél jó, szeressük egymást, légy megbocsájtó, legyél a közösség hasznos tagja, stb.
Ez eddig nem vallás, mitől lesz vallás? mert hozzá társítja hogy van egy képzelt személy akinek az imádatát éppen csak úgy mellesleg minden főlé helyez, és számos irracionális dolgot megkérdőjelezhetetlen dogmaként állít.

Ez áll ám a szcientológiára is, csak ott mondjuk nem Teréz anya a példakép, hanem mondjuk Tom Cruise - na most elég sokan mindjárt inkább lennének Tom Cruise helyében, aki látványosan ugrál örömében olyan boldog ember (látszatra).

Itt a kulcsszó, egyébként minden (terjeszkedő típusú)vallás valamilyen formában de azt reklámozza kifelé hogy úgy lehetsz boldog ember, és élhetsz teljes és boldog életet ha "belépsz".
sodi 2006.12.17. 16:58:14
Azért ez a Hubbard csávó jól kitalálta ezt.
Még azok is szervezetekbe tömörülnek, az elveit isteníteni, aki különben utálják az egyházat. :-)

Ez mondjuk nem valami nagy újdonság, hagyományosan úgy híjják, h. reformáció.
(Lehet, h. OFF, de ím, a zónaegyház: icause.net/ )
Az a baj, hogy nem csak pár tucatnyian vannak Magyarországon,hanem sajnos jóval többen.

Nekem (pedig én vidéki vagyok) 2 szcientológus ismerősöm is van.

Az egyik ráadásul már olyan szinten, hogy ő végezhet "auditálást".
szcientológia reklám 80-ból

www.youtube.com/watch?v=SpQnwgiplrY

vicc h van köztük magyar is: "bizalom!"
Ja és nem csak PR szempontból értékesek a jó vallásosok, hanem ezt az üzenetet is sugallja: látod mi önzetlen jó emberek vagyunk mennyi jót teszünk, neked is csak jót akarunk. És tényleg, de emellett beoltanak a hülyeséggel.
rigor:

Tulajdonképpen igazad van.

Az meg már az én dolgom, hogy melyikük tanúságtételét fogadom el, a gazdagét, vagy a földreszállt angyalét.

"Gyümölcsükről ismeritek meg őket"
(Jézus)
Már amennyiben a földreszállt angyal bemutatja a személyi igazolványát, ugye. Mert addig pont annyira igazi, mint Xenu, de ezt már tárgyaltuk,
ja meg a gyümölcsük, amiről megismerjük... hát vegyes gyümölcs az.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2006.12.17. 17:24:20

A belinkelt auditálási beszámolóról mit gondolsz? Puszta képzelődés? Szuggesztió? Hipnózis? Vagy...?
Nocsak, kiérdemeltem a legfelsőbb figyelmet? :-)

A földreszállt angyal, nálam és feltehetően Rigornál is, Teréz anya, a gazdag pedig egy szupersikeres, büszke scientológus üzletember.

Soha, egyetlen szóval nem állítottam, hogy minden, magát kereszténynek valló személy jó ember, vagy hogy a papok hivatalból lennének azok.
De ez ismét egy másik post témája lehetne... :-)
Miért nincs egy normális magyar anti-szcientológus honlap?
Földre szállt angyalból több is van. De a földre szállt angyalságnak semmi köze nincs a mesének amit igazándiból el akarnak adni.

A legvéresebb/elborultabb szektáknak/egyházaknak a módszere az hogy még terézanyát is megszégyenítő módú tisztaságot, békét és egyetemes szeretetet stb. hirdetnek, és tagjaik látványosan ténykednek is, csak aztán....

Attól hogy a világ legjobb embere aki a saját levágott karjával etetett éhező árvákat ha kell, és akármikor mindenét odaadja nekem, és akkor szeret engem ha kiröhögöm vagy megverem,
- hirdeti meg nekem azt a vallást
Ami szerint:

Minden esete fél órát kell csapkodni a hátunkat ostorral, miközben egy kitalált lényhez beszélünk és kérjük őt hogy az áldozatunkkért mentsen meg egy éhező kisgyermeket. És elhisszük hogy a csapkodásnak ez az eredménye, és létezik ilyen lény aki ezt az önfeláldozást respektálja és teljesíti jószándékú kérésünket.

vagy:"A Mindenség a Nagy Zöld Trüsszentő orrából esett ki, ezért rettegve várják a Nagy Fehér papírzsebkendő eljövetelét" (- c. Douglas N. Addams)

esetleg:

Minden megmentett életért egy tündért kapsz majd a túlvilágon, egyébként pedig a szexualitás tisztátalan dolog, el kell távolítani a nemi szerveket, és mesterséges megtermékenyítéssel szaporodni.

netán: élt egy szentéletű ember aki húsos fánkká változtatta a sivatag homokját, képes volt repülni, és könnycseppjétől kinőtt az amputáltak végtagja. Aztán főbe lőtték a kommunisták, de meggyógyult és félrevonult a holdra, ahonnan figyel minket, és ha szólunk hozzá és tiszta szívűek vagyunk akkor küld segítséget.
A szcientológiával nem az a baj, hogy hazudnak, vélhetjük, ezt teszi minden vallás, hanem hogy direkt azért hazudnak, hogy ezzel rohadtul meggazdagodjanak.
Ezért nem lehet más egyházakra hivatkozni ebben a témában. Mert azok legalább el is hiszik azt, amit mondanak.
Rigor

Khm.. szeretnéd megbeszélni?

:-DDDDD

Írhatnál novellákat, vagy alapíthatnál vallást. Simán vernéd LRH-t... :-)))
Rigor!
te hiszel...éppúgy mint sokan mások...de a hit és a vallás nem ugyanaz...
és mégis sokan összekeverik
Régebben volt(ak) oylan vallás(ok) ahol elég erős volt a meggazdagodási koncepció, még embereket is képesek voltak megölni ha azok nem csatlakoztak, vagy nem hitték el a meséjüket, végül úgy beépültek a kultúrába hogy igazándiból nem is furcsállja szinte senki.

Nagyon mérges lennék mindenesetre ha a szcientológusok berobbantanának egy új "sötét közékort" - és persze tutira ez is egy cél.

De sajnos hülyeség ellen nehéz törvényt hozni. Vagy a vallásszabadság sérül.

Vagy el kéne felejteni azt hogy az emberek komolyan vegyenek felnőtt fejjel olyan dolgokat amikhez hasonlók miatt kinevetik a gyerekeket ha elhiszik.
"Rigor"17:05:46.-legalább néhány hittanórán oda kellett volna figyelni.Ráadásul nem árt megkülönböztetni a vallásos embert a hívőtől.Valahogy ez idegen terep a többségnek.
Tistedur: a hit szó jelentése többféle lehet: Én például hihetek abban hogy a közértben jól adtak vissza, és nem számolom meg a pénzt. A tv-ben látottaknak hihetek, vagy nem.
Hihetek abban hogy holnap összejövök a csajjal akit kinéztem magamnak, vagy hihetek a vállalkozásom sikerében.

De ezek még csak egy kategóriában sem említhetők azzal hogyha azt hiszem hogy létezik dvd-t termő fa, és ha kiülök esténként a kertbe és a szélhez beszélek, akkor idefúj egy magot amiből majd kiserken az üzlet:)
"még embereket is képesek voltak megölni ha azok nem csatlakoztak, vagy nem hitték el a meséjüket..."
Na de nem azért nyírták ki a szerencsétleneket, mert azok pénzét akarták, hanem mert azt gondolták magukról, hogy ők képviselik az egyedüli igazságot, ergo fanatikusok voltak. Ez nem anyagi érdek elsősorban.
De a mai egyháznak is a megmaradás a célja elsősorban (az viszont nagyon), nem "luxusprofit" kisajtolása a hívekből.
Rigor

Megint csak igazad van. Úgy látszik ez szériafelszereltség nálad... :-)

És én továbbra is csak azt tudom mondani, mindenki döntse el maga, kinek hisz.
Két megkötéssel:
1. Senkinek ne legyen muszáj hinni.
2. Senki ne hülyítse olyasmivel a másikat, ami neki, vagy a társadalomnak kárt okoz.
Molaris:

Hívő nélkül nincs aktív vallás, Hinni meg persze lehet vallás nélkül is, de ha az teljesen egyéni személyes hülyeség, amit az emberek többsége (a vallásosok is) többnyire egyszerűen kiröhögnek. - persze a hívő meríthet mindenféle vallásból saját agymenést összegyúrva, vagy a vallása tanításainak egy részét bizony nem hiszi el, de a többit igen.

De társadalmi szinten ezek különböző szervezetekben csúcsosodnak ki.


A szekta(ez prejoratív felhangot kapott) és az egyház szó köznyelvi használatával is nagy problémák vannak.

Ha korrekten nézzük a jelentést akkor a kereszténység szekta a szcientológia meg egyház (abba ne menjünk bele hogy vannak szcientológus szekták is, javarészt jóval).

"tistedur"-csak mint visszhang,hátha észreveszik.
--j(vagymi) 2006.12.17. 17:33:25

Mert temérdek kutató- és szerkesztői munkába kerül, és nincs, aki ezt ráfordítaná - különösen azért, mert (ld. a Lugosi cikk sorsát) egykettőre levetetik. Herr Szikinger dörgedelmes levelet fog írni a szerzői jogokról és szellemi tulajdon meg a jó hírnév védelméről, és a szolgáltató szélsebesen eltünteti az oldalt.

Szttk - Szcientológiai Tudást Tanulmányozó Kör: ezen a béna néven egy klasszul rendszerezett, korrekt, igényes szci-kritizáló honlap volt. Néhány hónappal ezelőttig a free.x3.hu/pokerarc címen jött, de hipp-hopp eltűnt. Egyes darabkáit a google cache-ből lehet visszakotorni, most még...
Rigor!
de nem is az ilyen "hitre" gondoltam...
(de a hitről való vita kicsit off lenne..)
mithrandir 2006.12.17. 17:54:04 :
Maximálisan egyetértek veled, ezt magam is pont így gondolom.

(kivéve azt hogy szériafelszereltség lenne az hogy igazam van mert sajnos nem:) - igazándiból én azért/akkor szeretek vitázni ha a végén valaki előjön valami olyasmival ami aztán meggyőz hogy hoppá, eddig valamit rosszul gondotlam, vagy legalábbis olyat mondd amitől tájékozottabb leszek, de legalábbis jobban megértem az embereket )
tistedur: De bizony, aztán van olyan terület, meg egy pont, amikor határeset hogy a hit racionális vagy irracionális, például amikor lottózik valaki, de az átlagosnál komolyabban gondol arra hogy ez be is fog jönni.
Aztán már igazán nem is gyűjtögeti a pénzt, mert arra számít hogy majd nyer a lottón, és abból lesz háza.
Aztán a vége az hogy a lottóistennek szobrot állít, és egész életét ennek szenteli.

De más irányból nézve a hitet mitől lesz egy hit babonás és mitől racionális?

Ha azt mondom hogy sötétek a felhők, ezért azt hiszem eső lesz akkor ez nem babona.

De ha azt mondom hogy a madár karika alakút pottyantott, tehát azt hiszem eső lesz, akkor ez babona.

Persze szci-hívő a legrosszabb esetben sincs annyi Magyarországon, mint ahány hajléktalan Budapesten.
De az, hogy olyan agresszívan és szervezetten üldözik azokat, akik kritizálják őket, mindenképpen megkülönbözteti őket nem csak a nagyegyházaktól, hanem a többi szektától is. Azok szarnak rá, hogy mit mondanak róluk a kívülállók. Ezért ez ügyben nem lehet sem történelmi egyházakra, sem szektákra hivatkozni.
Hát nem tudom mennyire féljek.

Elidegenedés, túlfogyasztás, nagy koppanás, satöbbi...szokásos közhelyek... Kellene a transzcendens a népnek, de a kiégett nagy egyházak képtelenek megújulni, a kicsik nagy része elvakultabb a korai jezsuitáknál, más része kívülállónak röhejes. (A Gyülivel egyébként nekem személy szerint nem nagyon van bajom, de általában visszatetszést keltenek a szeánszaik sokakban).

Ami valamennyire transzcendens és új, az nagy figyelemre számíthat. Ha mögé ráadásul a szcientológusok által űzött - kimondom - fasiszta praktiták is társulnak, az baromi veszélyes.

A beszivárgás ügyében NEM ÉPP rájuk gondoltam a tegnapelőttiben :)) De csinálják ezerrel.

Amúgy ha egy cinikus, anyagias banda az "egyház" magja, aki csak kaszálni akar, az nekem kevésbé rémisztő volna, mintha kiderül, hogy valóban magukat felkent világmegváltónak gondoló őrültek hada, akik a zsét, mittomén, magánhadsereg és Sci Secret Service kiépítésére használják

Mer arról eddiglen nemigen volt szó, hova is megy ez a tenger pénz.A híres scientológusok listájának bővítéséhez odatennék Dr. Lenkeit is. A scientológus vallásnak rengeteg kirakat-eleme van, pl. a vitaminbiznisz. Dr. Lenkei Életerőközpontjával ennek a magyarországi képviselője. Azt vallják, hogy minden betegséget meg lehet gyógyítani vitaminokkal.
A scientológus vallás másik kirakat-eleme a tanulás-tréning (körülbelül egy saját Silva módszernek felel meg), az egészséges életmód-tréning, valamint a már említett kommunikáció-tréning.
A szcientológia egyik központi eleme, hogy NEM úgy győzik meg az embereket, hogy gyere ni, itt ez az egyház, gyere be. Nem katolikus egyház, aki azt mondja, hogy higyj! Teljesen új módszerrel dolgoznak. Ezeken a kirakat-tanfolyamokon győzik meg az embereket. Ezek önmagukban nem hülyeségek, ezért lehet sok értelmes embert rászedni. Nekem van szcientológus ismerősöm több is, sajnos. Mindegyiket így hálózták be.
Rigor

1206-ban azt mondani, hogy azért lesz télből tavasz, mert a Föld kering a nap körül, babona.

2006-ban ugyanez, tudomány.

Csínján azzal a madárszarral. Még az is kiderülhet, hogy birkavesével igenis lehet földrengést megelőzni... :-)
Szerintem egyház, meg természetfeletti helyett lehetne tanítani társadalmi-szociális együttélési szabályokat, illetve közösségi amolyan terápiás csoportmegbeszélés jellegű összejöveteleket. Csak úgy, hogy az emberekben kiépüljön egy erős empátia, és megtanulják hogy sokkal többre jutunk ha nem keresztbe teszünk egymásnak hanem segítünk.
Rigor!
mert valaminek az elképzelése,a vágy valami után, a tényekből/tapasztalatokból leszűrt adatok alapján egy esemény bekövetkeztének a várása stb.
ez nem feltétlenül a vallásos hit
Végre egy CoS cikk, már ideje volt. :)
Annyival kiegészíteném, h nem pontosan a pszichológusok, hanem a pszichiáterek és a pszichiátria ellen vannak oda, de rettentő módon (a néhai Veér András tudna erről mesélni), aminek az oka valszeg Hubbard pszichózisában, és a pszichiáterektől való félelmében rejlik.
Azt még nem árt megemlíteni, hogy a nagy pénzvadászás közepette azért sikerült jópárszor törvényt is sértenie a Szcientológia Egyházának, pl. komoly nemzetbiztonásgi ügy lett abból, amikor kiderült, h FBI tisztségviselőket figyeltek meg és próbáltak zsarolni, sőt, nemegy per zajlott olyan ügyekben, amikor a sajátos gyógyítási módszereikkel kezelt hívők meghaltak (a gyógyszereket gyűlölik, de a vitaminokkal mindent gyógyíthatónak tartanak - l. Dr. Lenkei munkásságát, akinek marketingközpontja (izé, Életerő Centruma) a Blaha melletti Dienetikai központtól nem messze található).
Az IRS (az APEH az USÁ-ban) amúgy hosszú ideig vizsgálta a CoS-t adóelkerülés és hasonlók gyanúja miatt (ahogy Hubbard mondotta volt: a biznisz a vallásalapításban van). Egyébként az is jól dokumentált, h az öreg mennyire betegesen hazudozó volt, pl. a 2. világháborús szereplésével kapcsolatban (saját bevallása szerint hős, a hivatalos szervek szerint kb. lúzer kibic sem).
Mindenesetre a cég igyekszik jól védeni saját közönségét, egy szcientológus, ha a szcientológiával kapcsolatos bármilyen kritikai megjegyzést, érvelést hall, eleve ki kell zárnia az észleléséből, mert az csak veszélyeztetheti az igazság elérésében.
Bővebb indormációk, dokumentumok pl. a Worluk által már idézett scenu.net-en, és a következő oldalakon is találhatók:
[url]www.lermanet.com[/url]
[url]www.xenutv.com[/url]
[url]www.rotten.com/library/religion/scientology[/url]
[url]www.scientology-lies.com/[/url]
[url]www.findarticles.com/p/articles/mi_m0NTQ/is_2005_July_7/ai_n14819466/print[/url]

De ha valakinek van ilyesmire ideje, különböző p2p hálózatokon teljes scientológia dokumentumok is könnyedén fellelhetőek.

Ja, és érdemes lenne írni a Szcientológi Egyház különböző fedőcégeiről, mint pl. a Narconon ([url]www.cs.cmu.edu/~dst/Narconon/[/url], vagy a WISE ([url]en.wikipedia.org/wiki/World_Institute_of_Scientology_Enterprises[/url]), mert valóban: köztünk vannak. :/
"ha egy cinikus, anyagias banda az "egyház" magja, aki csak kaszálni akar, az nekem kevésbé rémisztő volna, mintha kiderül, hogy valóban magukat felkent világmegváltónak gondoló őrültek hada"

Minden egyház úgy indult valamikor, hogy néhány hataloméhes barom elkezdte, aztán nézd meg mi lett belőlük. Kizárt pl. hogy a római pápa ne higyjen istenben.
mithrandir: Igen ám, csakhogy a nagy különbség, hogy ha van rá tudományos magyarázat, pontos reprodukálható dolog akkor nem babona.

Namármost az 1206-os példa ha minden ilyen hátteret nélkülöz akkor csak egy hatalmas nagy beletrafálás.

Kb. olyan mint az én dvd termő fáim.
Lehet hogy pár száz év, vagy még kevesebb és az ügyes genetikusok műszaki cikkeket növesztő növényeket hoznak létre.

De az ilyen beletrafálás jellegű spekulációkra nem érdemes az ember életét felépíteni, és nem szabad hogy ez a rögeszméjévé váljon. Márpedig egy vallás esetében bizony pont erről van szó.

Rigor!
és néhány topictárs hite az ateizmusban/agnoszticizmusban/ vámpírokban/vércsigákban stb.
nem különbözik szt. ágoston hitétől..
- "cinikus, anyagias banda az "egyház" magja..."
- "magánhadsereg és Sci Secret Service kiépítésére..."
Ez a két pont ellentmondásban állna egymással? Nem is tudom, nálam az elsőből következik a második.
Oda megy a sok zsé, hogy nincs egy hivatalos magyar anti-szcientológiai honlap, ami van azt is leszedetik. Ja, meg földalatti úszómedencére.
Baráth 2006.12.17. 12:16:42
A felsorolásod, az ismertetőjegyek, a kérdések jók. Magamtól azt mondanám, hogy intelligens ember ezeket a kérdéseket teszi fel, ezekre az ismertetőjegyekre fog gyanút általában, hogy ahol ez van, ott valami nem stimmel, gyanakodni illik, jól figyelni, vigyázni. De mivel kevésbé intelligens emberek is vannak, belátom, hgy ezeket terjeszteni kell; bár továbbra is tartom, hogy bármely szektának, egyháznak az dől be, aki hajlamos valakinek bedőlni, aki fogékony az agymosásra. De a határesetekben azért jó lehet ha valaki él a gyanúperrel, és nem dől be, vagy hamarabb kiszáll egy ilyen átvágásból.
"néhány hataloméhes barom elkezdte..."
Hát, én az ókeresztény földalatti katakombákba nehezen tudok "hataloméhes barmokat" beleképzelni...
Félig off:

régóta tervezem megalapítani a Relatív Jó Individualista Egyházát. Mivel 98%-os ateista vagyok (istenem, ha vagy, mentsd meg az én lelkemet, ha van) ez egy isten nélküli egyház lenne.

Nem lenne szertartás, hittétel, dogma. Csak az lenne a tagok felé az egyetlen elvárás, hogy bármilyen döntésükben - minél nagyobb horderejű, annál inkább - próbáljanak meg úgy dönteni, ahogy az SZERINTÜK leginkább szolgálja az 1) emberiség jövőjét 2) az általa (az egyes ember által) felállított erkölcsi mércét.

Az egyház nem szólna bele, hogy kinek mi az erkölcs és a közjó, nem volna katekizmus, biblia. Csak összejárnának a tagok, és egymással próbálnának meg beszélgetni ezekről a kérdésekről.

A beszélgetések tartalma - ha lenne rá igény - egy Nagy Hipertextes Relatívjó Enciklopédia formájában a netre kerülne. Csak találjunk szerkesztőt!

Mindezt azért szeretném, mert életem meghatározó vitái voltak droidlike katkókkal azok, amik során ott akadtunk el, hogy "jó, de az egyház képviseli az Erkölcsöt". Nagy E-vel kimondva.

Na ezért csinálnék egy istenn élküli közjó-, és erkölcsmozgalmat, nevezzük egyháznak. Istenben való hit nem kizáró ok.

Csatlakozik valaki?
:)))

mithrandir

Ezért 1206-ban tán még Középföldén is megégettek volna, ha nem találnak gyorsan egy balrogot, akinek odaadnak vacsorára :))
RoFa!
:)
(kajla jószág te...)
Rigor 2006.12.17. 18:12:47

Megint előbb írtam, mint olvastam
:)))
Leszel a püspökünk? :)
RoFä

Az ötlet szimpatikus.

Feltéve, ha betiltjuk a kazánpiszkavasat, vagymit... :-))))

(Nemtom, olvastad-e a kommentek első harmadát is... :-)
tistedur: Milyen tekintetben nem különbözik? - gondolom arra gondolsz amikor valaki nem is igazán mélyed bele egyszerűen csak ilyen tekintetben megfelel a környezete elvárásainak így lett nevelve és nézetei kőbe vésettek, tántoríthatatlanok, és minden mást kizár.

Én meg szabadgondolkodónak vallom magam:)
az előbb valaki kérdezte hogy mennyi lehet az átlagkeresetük a befizetett 1%-ok alapján számolva, nekem 160k körül jött, de lehet hogy rosszul számoltam:)
BakterHouse 2006.12.17. 18:14:43

"Mindenesetre a cég igyekszik jól védeni saját közönségét, egy szcientológus, ha a szcientológiával kapcsolatos bármilyen kritikai megjegyzést, érvelést hall, eleve ki kell zárnia az észleléséből, mert az csak veszélyeztetheti az igazság elérésében."

Ezt Orwell bácsi már '48-ban leírta, duplagondol, ugye.

Akkor még Hubbard első könyvét írta "Kamu légibevetéseim" címmel. Nincs új a nap alatt.

Fasiszta banda, én mondom.
Rofä: sőt, mindjárt prófétának kiáltom ki magam, és ím kinyilatkoztatok:

1. Parancsolat: Viselkedjetek rendesen!
2. Parancsolat: Tartsátok be az első parancsolatot.

Ennyi:)
Gandalf

Olvastam, sőt, mondtam olyat is, hogy a gőzkasszánbiszkállót én is bevetném egy önfeledtebb pillanatomban... ha pld valamelyik barátomat vagy családtagomat kezdené épp tönkretenni a clear-agyú banda.

Amúgy a gőzkasszán biszkálló az Rejtő, és a Török Szultán sajátos helyesírásának egyik szép példája, ha jól emlékszem a Három testőr Afrikában-ból. De Fülig Jimmy is hasonlóan árnyaltan szokott fogalmazni.
New vicc has born:

- Hogyan lehet tudni, hogy szcientológus a csajod?
- Besértődik, mikor "mókuskámnak" nevezed.

Boooocs :))))
RoFä

Most, hogy inkognitómnak lőttek, azt is ideje beismernem, hogy régen olvastam Rejtőt... :-)

Rigor

Belevehetnénk néhány klasszikust is, mint pl. "4 legs good, 2 legs baaad", vagy hogy "ti mind egyéniségek vagytok!"
RoFä: "Csatlakozik valaki?"

NEM. :-)

Egyházat szervezni a józan észre? A jóakaratra? A saját erkölcsre? Legfőképpen: az individualizmusra??? Minek? Hogy el legyenek rontva még ezek is?
nah, közben látom, hogy nem véletlenül motoszkált bennem a brian élete. :-)
Rofä: Régebben már felötlött bennem hogy kéne egy olyan egyházat alapítani, aminél a hitélet lényege hogy mi igazándiból nem dolgozunk hanem tetszőleges "szertartást" végzünk (például számítógépet javítunk egy cégnél, vagy paprikát árulunk a piacon), az egyház számára, aki ezért meghatározott adományt gyűjt be (az egyház a mi munkaerő kölcsönzőnk), és ha megfelelően végeztük a szertartást akkor megsegít minket (tehát megkapjuk a pénzt, adómentesen).

Ezen kívül rugalmas, a bibliája egy üres könyv, amibe mindenki maga írhatja be a parancsolatokat. Tehát például azt hogy ő nem ehet tökfőzeléket, vagy hétfőn nem dolgozhat, mert vallási előírás. Esetleg ha valami nem tetszik neki az életben, akkor beleírja a könybe hogy ez tilos, és máris felléphet azzal hogy az ő vallását megsértették, és gátolják a szabad vallásgyakorlásban.

Állami támogatást is kérünk, hiszen a szabad vallásgyakorlás történelmi dolog, és persze minden tag pap is lehet egyben, akkor fizetést, támogatást is igényelhet.
Ezen kívül az egyház, - csak úgy mint a többi- , alkalmas pénzmosásra is.

Persze ez egy vicc, de lássuk be a jelenleg hatályos egyházügyi szabályozás is az.
painkilla 2006.12.17. 15:54:39
;-))))
RoFä 2006.12.17. 18:38:52
:-DDD
Nagy különbség

Brian követői - a filmen - nem árulták pénzért Az Ő Tökét.

Bár lehet, hogy játékidő után igen.
Ez azért van, mert higanymód gördülékenyen asszociálsz... :-)
Szcientológia... pöcsöm
Quick!
azért amint látom van néhány megtérő-jelölt :)
Nem csoda, higanymód gördülékenyen asszociálsz... :-)
Blogmotor ist kaput, siehe Betriebsanleitung...
Nahát, én a szektatagokat neveztem, nevezem mindig szektamókusnak. :-)

Ebből amúgy lehetne könyvsorozatot írni és oldalanként 200ezerért árulni (tanfolyam keretében) a csillagok háborúja mintájára:

1 - Baljós árnyak
2 - A mókusok támadása
3 - A szcientológusok bosszúja
4 - Csillagok háborúja (Tom Cruise vs vmi antiszci sztár)
5 - A mókus visszavág
6 - A mókus visszatér
az ötödik szektamókus akart lenni, nem sima mókus
Rigor: ilyen már van, az interneten gyakorlatilag már mindenhonnan kitiltott balfasz, IGe (Iván Gábor) saját szektája, a P-Dox. Ő az egyetlen tagja. Néha itt is olvasni a kommentjeit. Mi mást tenne, mint hittérít :-) ritka egy elcseszett tag.
Hát a szcientológiai egyház tényleg maga szerzi az ellenségeit. Hosszú évek alatt nézték az embereket hülyének oly annyira, hogy mára már elbízták magukat. Erőszakosak és pofátlanok lettek. A hírességeink illetve az övéké. Beleznai Endre őstehetséges színművész, aki oly sokáig a nagy Amerikában forgatott (illetve LRHubbard magyarhangját kölcsönözte az szci anyagokban, bár ez nem hangzik olyan jól). A nagy Lenkei doktor, aki mindenkinél jobban tudja kipréselni magából a spanyolviaszt ördögi bájvigyorával, majd foggal, körömmel harcol a mérgek ellen, amit az orvos kollegái, felírnak a betegeknek (persze a vitaminkiraly.hu által az Amerikai gyógyszergyártól vitaminjait terjeszti, mert ugye csak ezzel lehet a szülés utáni stresszt kezelni egy bombasztikus tisztítókúrával egybekötve).
Szikinger a sztárügyvéd, aki állítása szerint rendőrállamban él, mert egy kis adatvédelmi biztos kérdőre meri vonni az általa oly nagyra becsült vallást (persze a tárgyaláson elsöpörték a, csip-csup kifogásait, és egy cseppet nevetség tárgyává vált de még koránt sincs vége jobb, ha készül).
Erös bátyó aki hátba döfte Veér Andrást és megírta az ellent, a szcientológia szép és jó csak addig nem vette észre amíg az a gonosz Veér befolyásolta. Se baj majd a pszichovadász kommandó (pszichovadasz.tvn.hu) eléget egy könyved András műveiből hisz csak akkor igazi tag! Kérdeztem már, hogy mi volt a zserbóban Erőském? :-))))
Na ezért beidéztetnek!
:-DDDD
IGe-t ne emlegessétek, mert megjelenik! Igaz, akkor is, ha nem. :-)

Nem tudom, én valahogy nem tudom komolyan venni Xenu and Co-t, és igazából azt, se hogy más hogy képes ezt komolyan leírni, kimondani. Ti igen?
Quick!
sajna én igen :(
Quicksilver, napestig sorolhatnánk az elrettentő példákat, hogy mire képesek. Mire képes néhány végletesen fanatizált, robotszerű lény. Ehelyett csak azt ajánlom, látogass meg egy nyilvános rendezvényt a Blahán v. másik misszióban - érdemes egyébként, a röhögés kedvéért - és ha kérik (kérni fogják) add meg nekik a VALÓDI adataidat: név, cím, telefonszám, e-mail, Skype stb, stb.
Aztán figyeld, mi fog történni.
(Megsúgom, semmi veszélyes. Csak roppant idegesítő.)
Örülök ennek a cikknek!

Baráth, vagy aki még jártas:
Mi a helyzet Dr. Lenkeivel? Ő mennyire tekinthető veszélyesnek?

üdv,
egy másik w
Én még valamikor 2000 körül akartam egyházat alapítani, mégpedig olyat, ahol mindenki pap. A célja az lett volna, hogy lelkészként mentesüljünk a sorkatonai szolgálat alól.

Egyébként akárhogy csűrjük-csavarjuk, egyetlen dologban újított a CoS a vallási piacon, és az az, hogy pénzért adják az igazságot. Erőszakra, ostoba fantazmagóriákra, cinizmusra minden kis és nagy vallás mutatott elég példát. Ami a beépülést illeti: szcientológus párt nincs, KDNP van. Igaz, az utóbbi is az agyhalottakra koncentrál. Persze az tény, hogy a régi vallások magukra szedtek némi emberséget a történelmük folyamán. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy kicsavarják a kezükbőla fegyvert.
kipol: eszem ágában sincs. Miért is tenném? Nem vagyok kíváncsi agymosottakra, futkározik elég szabadon is.
TWÁ:Én még valamikor 2000 körül akartam egyházat alapítani, mégpedig olyat, ahol mindenki pap. A célja az lett volna, hogy lelkészként mentesüljünk a sorkatonai szolgálat alól.

Az otelet jo a cel nem tetszik es pont maga akart mentesulni a sorkatonai szolgalat alol, ez nem all jol Onnek:)))

Ahol mindenki pap, ott nem lehet tobbe manipulalni az ismerettel...good night to everybody
Jó a cikk, de szerintem sokkal veszélyesebbek és sokkal elterjedtebbek, mint azt Árpád feltételezi. Voltam náluk kétszer is, félelmetesen sunyin erőszakos és alattomoson gennyláda egy banda. Meghívtak dolgozni maguk közé... ;)

vince:

7. A vérnyúl színre lép
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2006.12.17. 19:44:21

Ez kellett. Már vártam. Csodáltam, hogy az alapcikkben nem voltak ilyen utalások, illetve nagyon kevés.
Egész Ausztráliában találtak 190 főt a népszámláláskor. Angliában, mint írtam, 1700valamennyit. Tudtommal nem volt kiadva nekik, hogy ne vallják be. Ez lófasz, ez semmi. Nem is túl meglepő persze, elég sokat lehet róluk tudni már.
Vince: jaj Igén ne is említsd, elég régóta osztja már a marhaságait. A másik ilyen világcsodája, a Viola Zoltán meg az értelem lovagjai és radikális szélsőséges cselekvési tervei:) - egyébként az őrületeitől függetlenül, egész jó scifiket ír.
Nekem ezek a számok nagyon kevésnek tűnnek ahhoz képest, amilyen hatásukat, befolyásokat leírnak róluk... szerintem más is érzi ezt az ellentmondást. Hogyan lehetnek ott mindenütt, ha csak ennyi bevallott tagjuk van?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2006.12.17. 19:44:21
Én még valamikor 2000 körül akartam egyházat alapítani, mégpedig olyat, ahol mindenki pap.

Hehehe, és lám, pont a szcik megvalósították, persze maguk módján: adnak egy sárga pólót, rá van írva, h. "szcientológia önkéntes lelkész" Az utolsó félnótás is szaladozhat így, ha hajlandó ingyen dolgozni bármit is az ettyáznak.
a kettő ugyanaz, nem?
palee: nem tehetek róla, nyilvánvaló a párhuzam.
Worluk: Csalárddul megjegyezem: milyen kevesen vannak és jééé mégis milyen jól eltartják az egyházat a hívők:)
walnut 2006.12.17. 19:44:19
Örülök ennek a cikknek!
Úgy érzem, hogy Lenkei Úr lejáratja magát. Egyébként a rossz és előre forgatókönyvszerűen megírt szcientológus tanácsai azok lehetnek. Nem kell mindent készpénznek venni tőle. A vitaminok kereskedelmében jártasabb. A gyógyszer gyártók támadásával a saját és az általa képviselt vitamingyártók (szci közeli) hajtja a vizet. Neki ez a szerepe. A tisztító kúrával legyen mindenki óvatos!
mármint ivángábor és viola zoltán ugyanaz.

Quicksilver: ez nem a bevallott! ők 8-16 milliót "vallanak be", csak azt nem találja senki a népszámlálásokkor. lehet, hogy Csádban él több millió.
ehe, az ausztráloknál csak 190-en vannak?
hát ennél még a Jedik is több hívet szereztek
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2006.12.17. 19:52:54
Te Árpád, a magyarországi adatok direkt nem érdekelnek?
Itt vannak ni:
kipol 2006.12.17. 15:46:36

Sza'l nálunk is olyan 1000 körül jár a létszám...
Quicksilver: Akkor szimuláljunk összeesküvés elméletet: Ezeket azok terjesztik akik tényleg hatalomra törnek, azért hogy eltereljék magukról a figyelmet!:) (Opus Dei források szerint, ez valami nagy szabadkőműves világuralomra törő összeesküvés :)).
kipol: bocs, átsiklottam. szóval ezer körül. tényleg több, mint amennyit meg kell tűrni.
Értem én a bevallottat... de miért nem vallja be szinte senki, hogy szcientológus? A vallásosak igen ritkán rejtegetik a vallásosságukat, retorzió nincs ellenük, legalábbis tudtommal, az meg más egyházakat se zavart sosem, ha rosszat mondtak róluk.
Nagyon érdekes volt végigolvasni a bejegyzéseket. Jómagam alig tudtam valamit erről a szientológiáról, úgyhogy köszönet Mindenkinek. Amit sikerült leszűrnöm az egészből, az a következő:
A régi, történelmi egyházaknak is vannak sötét foltjaik. Azok is beleszőtték magukat a gazdaságba és a politikába. Ki így, ki úgy. A történelmi egyházak is olyan történeteket vettek alapul, amelyre lehet is meg nem is bizonyítékot találni. Ám a fő különbségként azt láttam meg, hogy a történelmi egyházak kevésbé mohóak, már ami a pénztárcánkat illeti.
Van egy olyan érzésem, hogy tulajdonképpen a két dolgot, mármint a vallást és a szientológiát nem is lehet összehasonlítani. Amennyire megértettem: a szientológia egy üzleti vállalkozás, egy piramisjáték-szerű pénznyelő. Talán hasonlít a mi kis államunkra. Itt is csak fizetünk és ígérik, hogy majd milyen jó lesz nekünk.
Aki igazán hozzáértő, kérem világosítsa meg elmémet: ha valaki nem találja meg a hitét valamelyik történelmi egyházban, akkor valami másban igen? Az egész nem a hazugságon alapszik?
Micsoda szerencse, hogy ateista és alapgyanakvó vagyok. Nekem aztán jöhetnének a hittérítők meg a szientológusok, kikacagnám őket. Aztán felhúz a láb, pipa.
Ebben gyerekek is benne vannak, akiket a szülök be, visznek. Mivel be kell vinniük képzésre!
Na ettől fordul fel a gyomrom:
www.pillantokutya.hu/
Rigor: na még az Opus Dei kell ide... :-)

[foucault inga, hmmm?]
Worluk: nem, csak legalább olyan kattant mindkettő, csak másképp:) Egy időben még jóban voltak most iszonyúan utálják egymást, állítólag valami vissza nem adott könyv miatt. Én nem találkoztam velük személyesen, de van aki igen, meg fényképen is másképp néznek ki:) Persze attól még lehet bármi.

Az is lehet hogy én vagyok az, csak hasadt vagyok mint Sally Porter és nem is tudok róluk:)
A www.idealis.org -ot ne hagyjátok ki.

Lovasszobrocsaka milliókért és hasonlók
ideális org vendégkönyv! Hány órát lesz fent?
Baráth: Nekem a többi a fiatalkori vallási neveléstől is.

Persze aki vallásos az a saját vallásában elfogadhatónak sőt helyesnek tartja a vallásos nevelést.
Baráth: na, ez durva. Minden egyházszerűségtől rühellem, ha gyerekeket akar behálózni; én ezt tiltatnám meg a törvényekkel. Igen, a történelmieknek is. Felnőtt ember valamennyire még meg is érdemli, ha hagyja magát behálózni, de a gyerekeket, ahogyan a pedofiloktól meg kell védeni, úgy a térítőktől is.
Quicksilver 2006.12.17. 20:01:41
Értem én a bevallottat... de miért nem vallja be szinte senki, hogy szcientológus?

Hehe, megy a paranoia-fejlesztés (ahogy más alakulatokban): a VILÁG ROSSZ, csak bennünk bízhatsz, MI segítünk, MI megvédünk, MI veled vagyunk - a TÖBBI veszélyes ellenség!
Ebbe sokszor az állam is beletartozik, (pl.notórius adócsaló és gazdasági bűnöző vállalkozóknak igen fekszik ez az idea), minden szolgájával egyetemben. Így osztán az ecceri népszámlálónak nemigen tárják fel életük ezen szegmensét.

A csaló, bűnöző elemek pedig természetes, hogy tagadják...
Igen, ez már kényelmetlenebb táma: a szüleiktől meg lehet-e védeni a gyerekeket...? Komolyan nem tudom. Erre törvény képtelen lenne, vagy már én nem fogadnám el a beleszólását a magánéletbe...
kipol: a többi egyház vajon miért nem alkalmazza ezt az eszközt? Miért csak a szcientológusok?

Hogy is mondták..., de hiszen csak tetánok apró testben.
Quicksi, Hubbard az E-métert, és annak jogait lehúzta egy pszichoterapeutáról.

Azóta vallási kegytárgyként kerül ki minden jogszabályt.
Hát, Hölgyei és Uraim! Most már rajtatok áll ez a dolog! Itt az ideje belépnetek!
Bár mint F.Lajos az egyház vezetőszerzetese terjeszti engem, a pszichiátereket saját nyelvükön a pszichók pénzelnek. Valójában dús gazdag vagyok már és egy hajón élek a kubai partok közelében.
Vagy csak egy wog, elnyomó?
Lépjetek be bátran! B. Mónikának tankolnia kell valamiből! Ne legyetek olyan gonoszok!
:-DDDD
Mégegyszer megemlíteném, az E-méter az auditálás során lehet, hogy segít feltárni a leülepedett negatív élményeket, de a gyakori és drága Biztonsági Ellenőrzések során hazugságvizsgálóként használatos!
Szerintem tökös gyerekek ezek scientológusok, ahogy a hites fickók is azok. Azért a semmiből hatalmat, pénzt stb összehozni nem kis dolog. Respekt. Ahogy Norbinak is. A baj csak az, hogy ez bizonyítvány az emberekről, amiből én sem vonhatom ki magam. Hülyék vagyunk. Ezt az osztályzatot szeretném nap mint nap elfelejteni.
Worluk!
Ez a játék a statisztikai adatokkal, miszerint ezek hű de kevesen vannak, azért baromság, mert a szcientológia nem zárja ki, hogy az ő vallásuk mellett más egyháznak is tagja legyél.
Vagyis sok szcientológus vallhatja magát reformátusnak a népszámláláskor pl. tök simán.
Sodi, aki egy kicsit is volt már szció társaságban, az tudja, hogy ez nem így van.
"Quicksilver 2006.12.17. 20:24:40
kipol: a többi egyház vajon miért nem alkalmazza ezt az eszközt? " - ez ugye némi iróniával fűszerezett költői kérdés akart lenni?:)
fawlty: "Hogy is mondták..., de hiszen csak tetánok apró testben."

És a törvény, az állam erre mit szól? Vagy mit szólhatna, ha mondjuk gyerekvédelemre gondolunk?

Én nem az E-métert értettem az eszköz alatt,hanem az egyházhoz tartozás eltitkolását...
A más vallások tisztelete csak PR duma.

Személyesen voltam $zció rendezvényeken, ahol a legfelsőbb vezetők gúnyolták ki pl. a keresztényeket, a hallgatóság vastapsa mellett.
No, itt egy érdekes interjú dr. Veér Andrással 2000-ből!!!

www.karizmatikus.hu/szciento.htm

nem tudom volt-e már
részlet:

"- Mennyire kiterjedt ez a hálózat?

- Szinte minden országban megtalálhatóak már a szcientológia befolyása alatt álló cégek, alapítványok, szervezetek. Magyarországon érdekes módon világviszonylatban is különösen erősek, '98-ban 130 körüli volt a szcientológia befolyása alatt álló cégek száma, de éppen a napokban segített ki egy szcientológus, aki közölte, hogy mára több mint 300 ilyen cég van az országban. Érdekes ezt összehasonlítani azzal, hogy például Ausztriában 18, Romániában és Finnországban mindössze 2 a számuk."

ezzel a szemüveggel nézve kevés az az 1000 fő, sztem jóval többen vannak
Quicksi, nem a wogoknak mondanak ilyeneket, hanem egymás között.
De hiszen 2000 éve még a kereszténység is egy üldözött szekta volt... Mindenki, aki a kereszténységet mint olyat kizárólag a korára való hivatkozással tartja többre az ilyeneknél, az adjon 2000 évet Hubbardéknak, csak a fairplay jegyében, hátha bizonyítanak.
(Különben is, miért egyszerűbb egy J. K. monogrammú emberről elhinni, hogy vakságot gyógyít, mint egy R. H. monogrammúról?)
Azt hinnéd, hogy pl. Izraelben nem tudják megvetni a lábukat, pedig a Narconon és egyéb világi (de LRH tech-et használó ;) szervezeteik jelen vannak ott is és pl a malájoknál is.
Árpi!

Ne legyél már naiv, pont tőled nem várná fasiszta+hülyeség ügyben.

Ha a népszámlálási íven ott lenne a kérdés: tagja-e vagy a Tizenkét Éven Aluli Gyermekeket Megrontó Szektának, beírnád?

A hasonlat persze ott sántít, hogy a hubbardmajmok nálunk nem illegálisak, viszont egy titkolózó és paranoiás gyülekezetről van szó. Biztos beírják büszkén, bazze. :)
fawlty: oké, értem. De én a törvényről beszéltem, hogy az védhetné a gyerekeket a térítőktől. Vagyis nem mást mondunk, csak másról beszélünk.

[izé, maradhatna csak simán quick? ha már...]
Shadow, csakhogy ez egy "tudományos" vallás. Itt nincsenek feltevések, hanem tények, és bizinyított kutatások.

Legalábbis annak kéne lennie.
A szcientológia nem vallás. Sosem lesz az.
Csak annak vallja :) magát. Ennek pedig jogi és gazdasági okai vannak.
fawlty 2006.12.17. 20:10:57
A www.idealis.org -ot ne hagyjátok ki.

Látom, a vendégkönyvben már felbukkantak a destruktorok! :)
Shadow82 2006.12.17. 20:40:24
de a keresztények, meg a többi "történelmi" vallás nem szákmányolja ki a híveit...
Árpád!

A Violazoli és az Ivángábor nem ugyanaz. Fizikailag legalábbis.

Ezek mindent elmondanak róluk:

Viola:
birodalom.net/
hu.wikipedia.org/wiki/User:Viola_Zolt%C3%A1n

IGe:
www.p-dox.hu/
hu.wikipedia.org/w/index.php?title=User:IGe&oldid=258352
Hubbard szerint a vakság könnyedén gyógítható auditálással:
www.xenu.net/archive/multimedia.html#blindness

Nem kellene más, csak egy tucat class 12 auditor, akik megszállnák a vakok intézetét és egy hét múlva meg is szüntethetnék, mert mindenki gyógyultan távozna.
Kellene ennél nagyobb PR?
BTW, szívesen megfújnék egy ilyen e-métert. Nekem bizonyíték kell, nem ígéret. :)
Baráth
:))
meghívhatnál a hajódra, Kuba állat hely (nem az ott élőknek, bár a többség annyira nem érzi rosszul magát, vidám népség.)
Minek fújnád meg? 50 éves technológia.
Nem Új-Zélandon van? ;)
Az Ideális Org-ra a legkisebb adomány a 250.000 Ft. :( Én egy kis senki lennék ebben az egyházban.
Nyáron voltam Amszterdamban, ott láttam egy épületüket. Legalábbis ki volt rá írva, hogy Scientology akármi.
Nem baj vegyél fel jelzáloghitelt a lakásodra, abból futja adományra is és meg tudod venni a digitálisan feljavított Hubbard összest fél milláért.

Ezt ajánlotta az egyik ismerősömnek a zettyázi felettese.
A lakásomon már van jelzálog, a banknak csengetem a részleteket, de ez a lakás legalább az enyém lesz.

Ha valaki csóró, és nincs pénze a különböző tanfolyamaikra, akkor az már nem is lehet jó szcientológus?
Azért eszméletlen jó befektetésnek tűnik ez a dolog.

www.idealis.org/modules.php?op=modload&name=News&file=index&catid=&topic=7

25 milláért enyém lehet egy "Speciális dícséret a Nemzetközi Ügyvezető Igazgatótól", százért pedig nem egyebet kapok, mint lovas szobrocskát névvel és a fokozat nevével. Szép bizonyítványa lesz a magyar emberek sötétségének, ha netán felépül ez a szaros org.
De igen, Volga, csak akkor a "Híd" másik oldalán fogysz menetelni, lassabb lesz fájdalmasabb, és rabszolgaként fogsz dolgozni az orgért
Árpi!

Csináltam egy alapítványt. Ha befizetsz 10 milliót, akkor annyival támogatod a Nippon Mitsubishi Org Eclipse fokozatát.

Jobb biznyec, nem? :)))
A zideális orgot már sikerült lehúzni az eredeti tulajdonosokról, már a zsé is megvan a felújításhoz.

A szülinapi bulin vörösre festett hungarocell téglákat árultak darabonként 100 E Ft-ért, talicskában tologatták azokat.
Az istenit, Árpi, mondd má' meg a fejlesztőknek, hogy ne az éles rendszeren kísérletezzenek! Már a második hozzászólásom száll el Parameter «comment_post_ID» is required! - del.
Quicksilver,
az egyházhoz tartozás eltitkolása ... az a túlzásba vitt paranoia.

Mindenhol így megy: jer közénk, hogy jobb legyen neked, mert MI jobbak vagyunk, ergo MÁSOK rosszabbak nálunk - a legősibb taktika, így megy ez a homokozótól kezdve az ENSZ-ig.

A szcik azért fokozzák beteges szintig, hogy a delikvenst teljesen az uralmuk alá hajtsák, a haszon maximalizálása érdekében. Meg kell dolgozni alaposan: (MI vagyunk az életed, nélkülünk elvesztél!) hogy az összes pénzét tanfolyamra, könyvre, auditálásra és adományra költse,
hogy később aztán őrült adósságokba verje magát,
hogy megszakítsa a kapcsolatot bárkivel, legközelebbi családtagjaival is, ha vissza akarják ettől tartani, hogy millió ingyen munkát végezzen az orgban (fordítás, tanfolyamfelügyelés, levélírás, szervezés, takarítás, stb.)
hogy ha kirúgják a munkahelyéről, akkor elmenjen az ettyázhoz dolgozni éhbérért, minden munkavállalói és emberi jogáról lemondva.

És mindezek után, ha mindent kifacsartak belőle, simán és nyugodtan lehessen kibaszni az utcára, hiszen egy megfélemlített, tönkrement, magányos ember nem fog a szervezet ellen fordulni...
Szóval ezért kell sakkban tartani a népet válogatott fenyegetésekkel. Persze ez elején a csábítás, a megnyerés járja, csak lassan fordul komolyra a dolog.
"A szcientológusokban az alábbi félelmek szoktak lenni"
www.control-program.com/index_elemei/Page353.htm
Az oldal kb. 2/3-ánál van a lista.
Minden közül, amit csak olvastam a szciről, ez döbbentett meg legjobban.
Ekkora baromságot mint ez a Xenu sztori, még talán soha nem hallottam (amúgy templomba se járok ;)).
Egy ilyen sztorit én is bármikor kitalálok 20 perc alatt vazze.
IMHO aki beáll szcientológusnak, az egyszerűen gyengeelméjű.
Bocs a sarkos fogalmazásért, de erre mást nem nagyon tudok mondani.
Sztem ez a szar kb. a Ku Klux Klan szintjén van, inkább ahhoz lehetne hasonlítani.
Szóval azt akartam mondani, hogy én nézegettem ezt a Dianetika-dolgot anno, könyv, egy ingyenes teszt, ilyesmi, aztán az lett belőle, hogy megnéztem néhány embert, akik évek óta nyomják, hogy hogy néznek ki. És hát szánalmasan. Szóval aztán abba is hagytam.

Azt tudom ajánlani, hogy minden lelkiegészség-mozgalomban érdemes megnézni a régi gyakorlókat, mert a lelki egészség energiát, önbizalmat, nyugalmat kell, hogy eredményezzen és ez bizony látszik. És ha ez nem látszik, akkor az nem működik.
Ez beszarás:
www.idealis.org/modules.php?op=modload&name=News&file=index&catid=&topic=4
"A saját jövőnkbe fektetjük a pénzt, és busásan meg fog térülni. Sokkal hasznosabb, mint autót, telket, lakást vagy nyaralást venni."
(Miután félmilliót adományozott a leendő budapesti épületre).
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ez a saját jövőnkbe mondatot nem is értem.
Shenpen 2006.12.17. 21:21:56

"én nézegettem ezt a Dianetika-dolgot anno, könyv, egy ingyenes teszt, ilyesmi"

Ezt teljesen komolyan mondod?
Me, myself, azért ez a dolog nem olyan egyszerű, mire ezeket a magasszintű anyagokot elolvasod, már több év (esetleg évtized) eltelik, a kritikus gondolkodásod teljesen leépítették, és persze nagyon sok pénzed bánta már.
Tulképpen Xenuban az a jó, hogy Árpi mindig emlegeti Láthatlan Rózsaszín Egyszarvút, mint afféle példát, hogy mi az, amiben nem hinne senki, mégis pont annyira bizonyítható, mint a hagyományos vallások - Xenu pontosan annyi abszurditással bír, mint a LRE, mégis hisznek benne :)

Olyan ez, mint amikor az egyes angol kocsmákban a vécében lévő automatákból kapható, felfújható, majd megkefélhető birkáról meséltem a haveroknak, mondták, olyat úgyse vesz
A szcientológiában semmi sincs ingyen.

A stressz tesz csak a tanfolyamok eladási kísérlete.
Sodi, mit nem lehet ezen nem érteni?
Az ideális orggal egy ők egy jobb világért dolgoznak, egy clear bolygóért, egy szebb jövőért! Természetesen eljövendő életeikben élvezni fogják ennek áldásait, a milliárd évekre kötött szerződések ui. garantálják, hogy megannyi újjászületésükkor ismét szcientológusként élhetnek majd!
Halál komoly.
Mekkora szopás, csávó 8 milla befizetése után clear lesz, megünnepli egy óriási bulival, berúg mint atom, lelép a járdáról elüti az autó, és aztán pszichiáter családba születik újra.

Brrr.

:)
Magyarul, egyszer mindenki $zcientológus lesz, tetánja kiszabadul a Marsi Imlpant Állomás fogságából és szabadon teremthet amit csak akar.

Kivéve azt a néhány százalék selejtet, akinek kuka a sorsa.
fawlty 2006.12.17. 21:26:45

"a kritikus gondolkodásod teljesen leépítették, és persze nagyon sok pénzed bánta már."

Pont ezért írtam, hogy gyengeelméjűek. Ez a két dolog (is) azok közé tartozik, amit épelméjű ember nem ad fel önszántából.
Jaa, így már világos.
Megyek is meghirdetni a lakásom, elvagyok én albérletben is, csak épüljön meg az a drága org! :)
ezt nem vágom
jól meghalok, majd újraszületek
honnan tudom, hogy én most scientológus vagyok?
1 milliárd év alatt hányszor születek újra?
az annyiszor 20-25 milla?
nem kér a zettyház kicsit sokat?
Mímájszelf, olvasd el a békafőző hozzászólásomat is feljebb.
Ez olyan, mint a "pokol exoterm vagy endoterm" sztori... Végtelen év alatt legalább eccer mindenki szcientológus lesz haha :))
Sodi, bizony, pont így :-)
Csak az a szar, h. ez TÉNYLEG így zajlik. Akkora nyomást tudnak gyakorolni. Most nem bírom előkeresni, másik fórumban volt beszkennelve a reklámújságjukból egy adományozási gyűlésről egy cikk. XY eufóriában nyilatkozta, h. adott z forintot, aztán, ahogy látta a többiek aktivitását, "érezte a fantasztikus áramlást" az éppen eladott lakásuk éppen nála lévő vételárából felajánlott még vagy harmincszor annyit. Mert minek is a lakás, ha ők úgyis mennek a Sea Org-ba, Ámerikába?
(Fawlty, nem tőled származott az a kép? Hogy kéne rákeresni, segíts kérlek...)
Egyébként, megnyugtathatok mindenkit, hogy az NBH tényleg odafigyel a kisegyházakra, szektaveszély iránt kutatva.

Van egy vicces sztorim. Történt egyszer, hogy a Huszár utcai buddhista meditációs központba beesett két fiatal gyerek. Hogy ők szociológushallgatók és felmérést végeznek a kisegyházakról mint egyetemi feladat. Szétosztogattak teszteket, amik egy kicsit túl profin megfogalmazottak és túl szépen nyomtatottak voltak ahhoz, hogy két egyetemi hallgató (pláne két bőőőccsész :-))) ) üsse össze őket. Amikor elkezdtük kitöltögetni őket, kitört a röhögés. Ugyanis ilyen kérdések voltak benne, hogyaszongya "Egyetért-e azzal, hogy a homoszexuálisok az állatoknál is rosszabbak?" meg "Igaz-e ön szerint, hogy manapság nem törvényekre, hanem erős vezetőkre van szükség?" Fetrengtünk a röhögéstől. A két egyetemista is vigyorgott nagyon, érezték, hogy most ez nem pont idevaló. Volt, aki egy kicsit meg is sértődött, és azt mondta, hogy "Szerintem összekevertétek a címeket, ez itt nem az elmeklinika utógondozója..." Azért mókás volt. És tök egyértelmű volt, hogy ezt nem ők találták ki, hanem egy NBH-s dzsémszbond lekontaktált valami professzort és ő meg kiadta a diákoknak feladatnak. Ez teljesen bevett módszer, szoftvercégek is dolgoznak úgy, hogy a fejlesztendő programok egy részéből házifeladat lesz a progmaton.

Szóval úgy néz ki, tényleg dolgoznak. Ez jó hír. Szerintem.
fawlty 2006.12.17. 21:36:17

OK. Vigyázni kell velük. Veszélyes népség lehetnek. Dehát a hozzászólásaid alapján erről gondolom te többet tudnál mesélni. ;)
Hehe, cseppet rontja az újjászületősdi hitelességét, h. az elmúlt ötven évben elpatkoltak már jópáran közülük, és a visszatérésre is volt idő, mégsincs ilyen eset, hogyaszongya "visszatért közénk LRH egykori nagy harcostársa, e-méterhordozója és cipőpucolója" :)
Árpi,

"Én még valamikor 2000 körül akartam egyházat alapítani, mégpedig olyat, ahol mindenki pap. A célja az lett volna, hogy lelkészként mentesüljünk a sorkatonai szolgálat alól."

Gyakorlatilag valami hasonlót meglépett a DakotaPress a fórumról a Hiszünk a Napfaló Kockás Krokodilban c. egyházzal :-)
Kipol, erre gondolsz?

Ezt már délelőtt linkeltem, de mégegyszer itt van.

i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/ideal_org2.jpg

i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/ideal_org1.jpg
RoFa:most olvastam az UjErkolcs Hitkozsegrol...tulajdnkeppen ilyet keresek egy ideje.Hol tartjatok a talalkozokat es mi a belepes feltetele?
Szereny anyagi lehetosegeim alapjan tamogatnam az Eclipse Ifjusagi Alapitvanyt is,ha tenyleg segit a vak gyerekeken.:P
Csakhogy, tiszta legyen, én nem voltam, nem vagyok és nem is áll szándékomban $zcientológusnak állni.
Igenigen, köszi! Erre gondoltam! Mea culpa, nem néztem végig az összes linket.
Az arányokra rosszul emlékeztem, de a lényeg ugyanaz: elmebeteg viselkedés a köbön, büszke diadallal hirdetve.
"Akarod játszani ezt a játékot?"
fawlty 2006.12.17. 21:55:28

Akkor honnan származnak az infoid?
Csakis tiszta :) forrásból...
Na jóccakát mindenkinek, Hubbard-mentes álmokat, kívánok!
Shenpen(21:46:14)
Teljesen megnyugodtam.Ezek a dzsemszbondok nem is annyira rosszfijuk!
Tenyleg vigyaznak rank...teljesen mas igy lefekudni este.:P
Off:
Az a helyzet,hogy allando ketsegeim vannak affelol,hogy a jonyomon vannak-e.
Pl. amiota bankban dolgoztam xevet,nem tudok szabadulni attol a gondolattol,hogy tobb arab orszag mosodaja vagyunk...meg ilyesmik.
Jó estét mindenkinek!
Azt hiszem tisztességesen végigolvastam minden hozzászólást. Az a lényeg, hogy a folyamatban legyen egy olyan rész amit az adóhatóság nem láthat, és ez az adományozó neve és az összeg. Ha elsíbolok 100 millát, és elköltöm ( mert azért csináltam ), megkérdezhetik, hát honnét ..., és nem tudok mit mondani, az gáz. Tehát adományozok, amiből az adományozott leveszi a sápját, a többit meg valamilyen formában visszaadja nekem. Épület azért kell, mert nagy értékű beruházás, sok minden belefér, pl. vesznek tőlem gipszkartont, vagy készítek egy tanulmányt etc. Sok ember meg azért szükséges , mert ezt kettesben az asszonnyal nem tudjuk végigcsinálni, egyszerűen kell hozzá a tömeg. Több országban meg azért kell jelen lenni, hogy még több játékterem legyen.
Bár így lenne ... még ha az országban maradna a pénz.
De amire ők már egyszer rátették a kezüket, azt vissza nem adják. Idézet egy volt tagtól. "Sokszor a kifizetett anyagokat (CD, könyv) nem kapják meg. Van hogy hónapokig évekig kell várni kifizetett anyagok megérkezésére. ... Sokszor olyan szolgáltatásra fogadnak el pénzt amit nem lehet szolgáltatni annak aki befizette." - több százezres, milliós tételekről van szó.
Uott: "Sok szcientológusnak kölcsönei vannak. Nem is kicsik, óriásiak és óriási kamatra! A leggazdagabbnak tartottaknak is óriási kölcsöneik vannak. Lehet nem beszélnek róla. Én gyakorlatilag nem is ismerek olyat akinek ne lenne tartozása. Ezeket szolgáltatásra vagy adományokra vették fel."
Javítson ki valaki ha rosszul tudom, de Mo-n senki sem jár jól anyagilag a szcientológiával - sem tag, sem egyházi dolgozó, sem lelkész.
Minden haszon megy ki az amerikai felsővezetés számláira.
Hogy Mr. David Miscavige-nak (az egyházfő) legyen zsebpénze, amikor Tom Cruise-al egy görbe estét csapnak Vegasban.

Épület, hm ... nem lennék meglepve, ha kiderülne, h a Balusztrád Rt. az ideális org erőltetésébe roppant bele...
galileo,

"Pl. amiota bankban dolgoztam xevet,nem tudok szabadulni attol a gondolattol,hogy tobb arab orszag mosodaja vagyunk...meg ilyesmik."

Ez többé-kevésbé tény. Vigasztaljon, hogy a "sógorok" is - az ONV-re gondolok.
a szcientológus cégek profitjuk 15 százalékát kötelesek leadni a los angelesi központnak
naggyon sok pénz, nagyon kell, csak nagyon nem tudom mire
az egyházaknak abszolut titkos a költségvetésük?
Shenpen:Ok,ertem,jo eccakat,vagy filmezest,vagy csaladi foglalkozast!
és nincs közös ismerős...ó yeeeeeee:)

és ha a NBH velünk van, akkor nem lehetne a MIB-et is beszervezni ?!
le a droggal:
www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9359264

és itt egy igazi OT:
www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8556123

többet nem írok ide, de annak aki hányni, fosni akar, ajánlom az iwiw részletes keresés funkcióját (Magamról: 'szciento')
Atyakrisztus! Van egy közös ismerősünk.

És a nyíregyházi misszió már 9 éves...
Sodi, hogyhogy nem érted, miért jó dolog adakozni? Pedig Hubbard maga is megmondta:

„ A tulajdonlás a módja annak, hogy odaszögezd az embereket. Ha elég tulajdont adsz nekik, akkor rögzítetted őket. Nagyon rögzítetted őket. Annak a módja, hogy tönkretegyél valakit az, hogy adsz neki egymillió dollárt! Ez teljesen tönkretenné. Jelen idő szerint, van egy olyan kormány a Föld kerekén, amelynek az az elve, hogy mindenkinek pénzt adjon. És kutya legyek, ha az emberek ezt nem fogadják el. Ez biztos módja a tönkremenetelnek. Birtokolni, birtokolni, birtokolni, birtokolni, birtokolni; Függőség, függőség, függőség – ez tönkrevág. Mert a birtoklás egyetlen módja az, hogy teremtesz és utána nem birtokolsz. Csak teremts és ne birtokolj, teremts és ne birtokolj, teremts és ne birtokolj, és ez teljesen az uralmad alá vonja az időt, és okká tesz, anélkül, hogy valaha is hatás lennél.”


L. Ron Hubbard – a MEST univerzum titkai előadások, Az erő mint Homo sapiens és mint Thetán – Felelősség
Ugyan már emberek, nem kellene ezt túllihegni.
Miért nincs már betiltva???

Vajon miért?
Vajon miért létezhetnek sokszor évekig olyan nevű helyek, mint Extasy DISCO vagy Speed Disco, stb. Bp. környékén az agglomerációban?

Nyugodjatok meg, hogy azért, mert őket legalább már ismerik. Megfigyelés alatt vannak, úgy is mondhatnám. Beépültek oda a megfelelő emberek a megfelelő hatóságoktól, és képben vannak. Tudnak a legtöbb disznóságról. Ha túlságosan eldurvul a dolog, lecsapnak.

Ha VISZONT már most szétvernék, betiltanák, bezáratnák a helyet (legyen az a Speed/Extasy Disco vagy a Szci Egyház), akkor nem ismernék meg kellőképpen a módszereiket, a benne kulcsszerepet játszó személyeket.

Új név alatt kinyitnának, híveket gyűjtenének 1 hét múlva. És lehetne elölről kezdeni az operatív munkát.
Kell ez valakinek?

Ismerd meg az ellenséged, de csak akkor sújts le, ha már elég bizonyítékod van.
Én magyarázzam? Nem vagyok rendőrtiszt, de ennyit még én is tudok...
Láttam a Szemtől szemben című bestseller hollywoodi akciófilmet például.

No most lehet, hogy belegázolok néhány Istenhívő lelkébe.
Szerintem ezek a szcientológusok nyeretlen kezdő kifutófiúk a kereszténységgel szemben. Itt beszerveznek, ha meggyőznek, ott már a csecsemőt is lajtromozzák. Itt hosszú nyomtatványokon keresztül lopják el az adataid és titkaid, ott elég, ha minden héten meggyónsz. Itt kiátkoznak és fenyegetnek, ha ki akarsz lépni, ott a purgatóriummal ilyesztgetnek, vagy azzal, hogy nem jutsz be a mennyek kapuján. Itt a fizetésed tíz százalékát kérik. Ott ugyanezt kétezer éve.

Mindegyik ugyanazt akarja! Add el nekik a lelked aztán menj vissza állatsorba,ne gondolkozz, ők azt megteszik helyetted, és dolgozz nekik, míg meg nem döglesz.
Jut eszembe, a katolikusok tán jobbak, ők mondanak érted is egy miatyánkot.
idealis.org: '...Ajándékozzuk meg Ron-t és magunkat Karácsonyra azzal, hogy összehozzuk ezt az összeget december 6-ig.'
Pfff, Karácsonyra, Uraim? Hanukka-t, esetleg Ramadan-t is megtartják?

Micsoda véletlen,az ideálison megtaláltam a volt főnökömet... Már nyolc éve sem volt kispályás, de most már Humanitárius: 25milla, speckó dicséret, ahogy írtad, Árpád.
A legjobb sztorim: a Sea Org-ból hazajövet kapott valami makettet, vagy plakettet :) és beadta a cég asztalosának, hogy keretezze be. Az asztalos meg forgatja, nézegeti, majd így szól: vaze, ennyi pénzért még egy keretet sem adtak???
...na most olvastam tovább, hát az ürge (mármint volt főnökön) túl van már a kétszáz millán is '...és azzal fenyegetőzik: nem biztos abban, hogy itt megáll!'
Leírom ismételten, hátha erre a beírásra is érkezik valami válasz. A szcientológia az utóbbi 4-5 évben itthon visszaszorult.

Ugyan már emberek, nem kellene ezt túllihegni.
A fő kérdés: Miért nincs már betiltva???

Vajon miért?
Vajon miért létezhetnek sokszor évekig olyan nevű helyek, mint Extasy DISCO vagy Speed Disco, stb. Bp. környékén az agglomerációban?

Nyugodjatok meg, hogy azért, mert őket legalább már ismerik. Megfigyelés alatt vannak, úgy is mondhatnám. Beépültek oda a megfelelő emberek a megfelelő hatóságoktól, és képben vannak. Tudnak a legtöbb disznóságról. Ha túlságosan eldurvul a dolog, lecsapnak.

Ha VISZONT már most szétvernék, betiltanák, bezáratnák a helyet (legyen az a Speed/Extasy Disco vagy a Szci Egyház), akkor nem ismernék meg kellőképpen a módszereiket, a benne kulcsszerepet játszó személyeket.

Új név alatt kinyitnának, híveket gyűjtenének 1 hét múlva. És lehetne elölről kezdeni az operatív munkát.
Kell ez valakinek?

Ismerd meg az ellenséged, de csak akkor sújts le, ha már elég bizonyítékod van.
Én magyarázzam? Nem vagyok rendőrtiszt, de ennyit még én is tudok...
Láttam a Szemtől szemben című bestseller hollywoodi akciófilmet például.
Bőven jól ismerik a módszereiket világszerte, tizenvalahány éve működnek nálunk is. Nyugaton több államban betiltották. Nálunk egyelőre azon megy a vita, hogy szabad-e hazugságvizsgálót tartaniuk, ha azt kegyszernek nevezik. Aztán majd az lesz a kérdés, hogy rakétavetőt szabad-e.
Ugyan már, ne nézd ennyire hülyének a hatóságainkat, Árpád!
Már régen figyelik őket, az irattáruk felelőse meg nem mondom, hogy melyik "hatóságnak" dolgozik.
Itthon már nem rúgnak a pöttyös lasztiba, és ezt ők is tudják, visszaszorulóban vannak.
Mindenkinek ajánlom figyelmébe a szcientológiai összejöveteleket. Igazán jól lehet ott szórakozni, kb. olyan érzésed van, mint ha a HIT gyülit összemixelték volna valamelyik MLM-es céggel. Ugyanazok az átszellemült arcok, a hit, hogy egy magasabb szellemi kasztba tartoznak, és az emberiség elitjét alkotják.

Íme néhány hangfelvétel Hubbard ez évi szülinapjáról (igen, mindig megünneplik, hiszen ez személyi kultusz is egyben)...

www.freeweb.hu/intelligencs/
Egyébiránt meg a cikk az teljesen jogos volt. Felvállalni is. Bár azért nem hősies cselekedet.
Most egy olyan témát választottál, ami már lecsengőben van, bár tényleg vannak még potenciális veszélyei a dolognak.

Minimálisak.

Ugyan némi tényfeltáró munkát követelne, de a nepotizmus megérne egy kis kolumnát, azt kell hinnem.
Vágjál bele, ha 2000 hozzászólás fölé akarsz menni.
Ez már egy index topiknyitónak is eredmény 1 hónap alatt is. Ha te 3-4 nap alatt megcsinálod, szakíthatsz.

Ha van merszed hozzá, ezt kapargasd meg, és ebből még adott esetben lovettát is szerezhetsz, de kemény mennyiséget, Árpádom!

Bár elképzelhető, - elnézést, ha magamból indulok ki - hogy egy új gyermek születése mián' elsődleges igényként megfogalmazódó biztonság óvatosságra inti az ilyen ingoványos terepen útnak indulni szándékozó wanna-be zsurnalisztát.

Azért én bátorságot, meg kitartást (mindenféle jobboldali allűr nélül) kívánok!
nem tudom már ki írta, de a star wars figurák hogy jönnek egy ilyen mocsok szervezethez?
a star wars egy, a készítői által is bevallottan mese, célja a szórakoztatás, esetleg egy-két erkölcsi tanulság levonása. a star wars figurák pedig játékok a srácoknak, akik szeretnék újraélni ezt a mesét.
nekem volt egy rakás star wars figurám, sőt, tie fighterem, meg lépegetőm is, mégis szellemileg ép maradtam.
szóval kuss.

amúgy nem is tudom, én nem ítélem el a szcientológus egyházat. az emberek hülyeségéből élni erkölcsileg nem kifogásolható számomra, kizárólag akkor, ha elkezdik őket felhasználni különböző célokra, hogy végül az én életemre is kihasson a baromságuk. lásd pl orbán viktor.
katie holmes és tom cruise bőven elég ostoba volt mindig is a szcientológus egyház nélkül is, tehát nem mondhatjuk, hogy ők szaporítják a hülyék számát.
ezt a postot muszáj volt most megírni, miét nem lehetett hétvégén homályzóna, mint ígérted?
Érdekes dolog figyelni a vakok vitáját a céllövészet lényegéről.
L. Ron Hubbardot úgy kivágták a George Washington egyetemről rossz jegyei miatt, mint macskát szarni, de nem átallotta magát Amerika egyik első atomfizikusaként hirdetni.

Olvasd csak el a belső borító teljes szövegét.

i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/allaboutradiation.jpg
Érdemes meghallgatni a Jack Bauer fórumtárs által küldött linket, nagyon jó ízelítőt kaphatunk a Csőcs ov Szájentólodzsi öszzejöveteleinek hangulatáról.

www.freeweb.hu/intelligencs/
rizla 2006.12.18. 04:35:27
"nekem volt egy rakás star wars figurám, [...] mégis szellemileg ép maradtam.
szóval kuss."

Csak a kommunikációs eszköztárad maradt egy kissé csökött.


Az "All about radiation" milyen irányból közelíti a témát? Amúgy nagyon klassz borítója van, ez ritkaság LRH könyveknél.
vicces sztori.

azt tudja valaki, hogy minek ezeknek a kereszt szimbóblum?... nekem mondjuk nem fáj, de fura ellentmondásnak tűnik a fentiek ismeretében.
Zaniah: És a cím is fura ellentmondás, tudod: Nanu-nanu! :)
Zaniah, itt olvasd el, bár nem túl bő magyarázat:
href.hu/x/22fs
(Az oldal közepénél)
A nyolcágú keresztet a Hubbard-féle 8 dinamikával magyarázzák, de egyértelműen Crowley-től lopta.
az világos, hogy lopta Crowley-től, de minek? ha hamis kép a keresztény Isten/Jézus, akkor hamis a keresztény Antikrisztus szimbóluma is... ezért nem értem, minek nekik a "Crossed out Cross" / anti-Christian symbol
Xenu röpirat: "Ebben a filmben hamis képeket mutattak nekik, és azt mondták, hogy ezek Isten, a Gonosz és Jézus."
A $zcientológia szereti kitalált személyekkel bizonyítani, hogy "Egy igazi vallás".
Pl. a fenti könyvet egy Urbano Alonso Galan nevű embernek tulajdonítják, aki állítólag egy híres vatikáni személyiség, amúgy meg nem létezik, ezért nem is tudott eljönni Magyarországra, a zettyáz igérgetései ellenére.
nem rossz, nem rossz, de itthon ez nulla, de irhatnal a hitgyüliröl, mert megtudnek egy ket erdekes dolgot roluk is, vajon csoki a manhattanböl tenyleg boldog, vagy csak a lovenak örül annyira?
Rizlánál az igazság!
Tök mindegy, ki mivel hülyíti magát és mennyi pénzt ad ki ezért. Ha csak az lenne a baj, hogy lenyúlják idióták vagyonát, akkor az engem nem érdekel. Ennyi erővel pl. egyes kereskedők, és a politikusok sem különbek ennél a szervezetnél. (Hm, tényleg, mennyivel jobbak ezek?) Gáz csak akkor van, ha azokra is hatással akarnak lenni, akik leszarják ezeket a sületlenségeket.
Bazsalygó, Te mire alapozod azt, h visszaszorulóban van?
Sztem stagnál a létszámuk, ld. itt:
kipol 2006.12.17. 15:46:36

Mondjuk érdekelne, mi volt az a 2004-es kiugrás az 1%-okban. Akkor biztos az etika tiszt szeme láttára kellett kitölteni a nyomtatványt.

Egyébként nem lejárt téma: össztársadalmilag nem veszélyesek, nem fogják uralmuk alá hajtani az államot (pedig nagggyon erőlködnek), de igenis VESZÉLYESEK AZ EGYÉNRE.
Nem tudom, hányszor kell még beidézni Baráth András esetét, akit elüldöztek az országból. Mezei alkalmazott volt egy cégnél, és nem volt hajlandó benyalni a "tanokat". Addig zaklatták, míg el nem ment.

Oly' könnyen köpi ki mindenki, h "megérdemli, ha belép", "az is síkhülye, aki ezt elhiszi".
NEM XENUVAL INDÍTANAK!
Mindenki a keresztény analógiából indul ki, a Biblia első fejezete a teremtés.
A SZCI TEREMTÉSMÍTOSZ CSAK AZ OT III SZINTEN ISMERHETŐ MEG, SOK MILLIÓ FT BEFIZETÉSE UTÁN!
Ergo a magyar szcik közül alig néhány tudja ezt a dolgot. Személyiségfejlesztéssel, szervezeti tanácsadással, csupa praktikus dologgal indítanak, és évekig is el lehet lenni ezen a szinten. Először az ún. clear szintet kell elérni, aztán jönnek az OT szintek, I-VIII. Xenu az OT III szinten leledzik. És nincs kiszivárgás, pletyka - ennyi pénzt csak úgy tudnak bevasalni, ha szigorúan megtiltják a felsőbb (ki nem fizetett) anyagok tanulmányozását.
HALÁLLAL FENYEGETIK AZT, AKI ILYET TESZ!
És röhejesnek hangozhat, de ezt tényleg elhiszik a tagok. Nem csak kótyagos tizenhétévesek, hanem komoly cégek vezetői, felelős beosztású emberek is. 100 millás adományokat nem a magukban motyogó ágyrajárók adnak! Vagy nézd meg a www.drogmentes.hu-n a mozgalom védnökeit!

Nem lejárt téma, nagyon sokat kell róla beszélni, mert ez az egyetlen ellenszer. Senki sem védett tőle, egy szci rokon, családtag, kolléga lehet pusztán kellemetlen, és a fanatizmusával lehet romboló is.
Olyan ez, mint a drog v. az AIDS: könnyű vállat vonogatni, meg minősítgetni ... amíg ki nem derül, h az öcséd szúrja magát. Akkor azonnal meglátod a dolgok valódi állását, kristálytisztán.
Vagyunk páran, akik átmentünk ezen. Pedig nagyon nem akartunk.
Egyszer olvastam egy sci drogellenes füzetkét (pontosabban a netre felpakolt másolatát) - na hogy abban milyen orbitális baromságok voltak leírva.. A drogprecenvió hiányánál szvsz. egy dolog károsabb: a hibás drogprevenció.
Lázálmaimban én is ilyen tisztán látom a földi lét kicsiny buktatóit. Én azért mindenkit betiltanék, aki nem hisz Tóta úrnak.
én leszarom az egész sci cuccot, de azért azokat nem irígylem kurvára, akiknek a munkahelyére építenek be 'WISE'-os (muhaha) tanácsadókat. átveszik a káder osztályt és a mezei dógozókkal végeztetik el a már fenntebb linkelt kérdőíveket. természetesen e-meterrel.

www.google.hu/search?num=100&hl=hu&q=wise+metal+techno&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu

Árpád, szolgálati közlemény:
Amióta megjelent ez az idióta Indapass, egyszer sem tudtam bejelentkezni. Hozzak létre egy Indapass azonosítót. Jó hozok. Ezek után kössem össze a blog.hu-s felhasználónév / jelszó párossal. Kötném, de nem hagyja. Olyan felhasználó / jelszó (szerinte) nincsen. Jó, akkor klikk az elfelejtett jelszó linkre. Link nem működik.
Most akkor mi van?
Ezt az Indapass-es megoldást jobb lett volna egy gyengeelméjű helyett valami hozzáértőre bízni. Elég ránézni Firefox alatt az Indapass belépési oldalán a szövegdobozból túlcsorduló szövegre, valami végtelenül primitív, amatőr munka. :-(

Sorry, tudom, hogy itt offtopic, de fogalmam sincs, hol panaszoljam el, hogy ne élből a dev/nullba menjen.
az hagyján, h a csőbehúzott olyan dolgokat mesél magáról, amivel később zsarolható
de olyan adtokat is kérdeznek tőle, ami nem őrá vonatkozik, hanem egy harmadik személyre
pl. "le kell írni az illetőnek, hogy életében hány szexuális kapcsolata volt. Dátummal, név szerint meg kell nevezni, hogy kivel, mikor, milyen sűrűséggel, milyen pózokban, milyen esetleges perverziókkal, segédeszközökkel.
Innentől kezdve nem csak ő zsarolható."

Mit éreznél, ha kiderülne, h. valamelyik exed belépett a szcióba?
Úgy ugassatok a zettyház ellen, h. lehet hogy rólatok is van pár sor a zarchívumban :)
Hogy ontopic is legyek:

Rigor 2006.12.17. 17:44:06
"De sajnos hülyeség ellen nehéz törvényt hozni. Vagy a vallásszabadság sérül."

Inkább az utóbbi sérüljön, minthogy a hülyeség legyen az úr.

Ismertem egy lányt újpesten, az öccse mindig egy csendes, befelé forduló kissrác volt. A gyereket valahogy megtalálták a szcientológusok, elkezdték mosni az agyát. A család, amíg nem jött rá, miről szól a történet, még örült is neki, hogy mennyit tanul az a gyerek. Aztán egy szép napon a srác egyik osztálytársa hazafelé menet beesett a villamos alá. A vizsgálat végül balesetet állapított meg, bár volt egy olyan szakasza, amikor a szcientológusok által agymosott kissrácra gyanakodtak, aki a baleset előtti pillanatban éppen mellette állt. Nem sokkal később, amikor már elült az ügy, a gyerek felment egy hatemeletes ház tetejére, és leugrott. Túlélte. Azóta is bármikor, ha megkérdezik tőle, miért akart öngyilkos lenni, azt feleli, hogy egyszerűen nem tudja.

Szóval, amondó lennék, hogy igenis tűzzel-vassal, ha ilyesmikhez vezethet.
bazsalygó

nekem az a legnagyobb bajom velük, hogy nyugodt lélekkel nem tudnék kiállni a betiltásuk vagy hatósági vegzálásuk ellen. merthogy akkor ezt számos más szervezet, intézmény, szolgáltatás vagy termék esetében is meg kellene tenni. viszont a tágabb baráti körömben tööben is csunyán ráfizettek mentális értelemben. az anyagiakat mondjuk nem ismerem.
kipol 2006.12.18. 09:17:35
"A SZCI TEREMTÉSMÍTOSZ CSAK AZ OT III SZINTEN ISMERHETŐ MEG, SOK MILLIÓ FT BEFIZETÉSE UTÁN!"

Azért ne mondd már, hogy 5-15 perces kutatómunkával ne tudna bárki utánanézni a neten ennek. 1-2 nap utánanézés után már mindent tudna a szcientológusokról, amit tudni érdemes, teremtésmítosszal, érvekkel, ellenérvekkel, történetekkel, tokkal-vonóval. És aki sokezer, tízezer, százezer forint kifizetése előtt nem néz utána ilyesmiknek, az tényleg megérdemli. Nekem pl. van egy hidam Brooklynban, nem akarod megvenni? Pár millió dollárért odaadom.
OFF
formerly known as max_headroom: Én nem csináltam IndaPass-t, és simán kommentelek az eredeti regisztrációmmal. Mit ad az pluszt?
Az OFF-hoz: szerencséd van. Engem pl. nem engedett be. Ezen az Indás faszságon én is anyáztam kb. 40 percet.
Az illetékeseknek: baromi nagy öngól, ilyen indítás után után inkább keresnék közösségi élményt egy tüskebokorban ... Most látom, ATYAÚRISTEN! AZ INDEX FÓRUM IS EHHEZ FOG TARTOZNI??? És majd a fórumos nickekkel is el kell játszani uezt a cirkuszt? 1000x annyi felhasználónak, mint amennyi a blog.hu-n van? Ezt gondoljátok meg... ON
Max headroom

Itt nemcsak a vallás korlátozása, hanem valamifajta szervezett gazdasági bűnözés is szóba kerülhet. A magyarországi szabályozás teljesen kifejletlen ezen az oldalon. Mert nálunk még lehet azt mondani, hogy más egyházak is terjesztenek "meséket", és ezért ez a mese is meggyőződés, lelkiismeret kérdése. Csakhogy különbség van a szervezett információgyűjtés és az ezzel való visszaélés és a templomi prédikáció között. Máshol, keményebb szabályozással a sci. nem is lehet vallás. Szóval nálunk se lehessen, és akkor már nem vallásszabadság kontra tiltás a kérdés. Hanem amiről szó van: szervezett gazdasági visszaélésről.

A súlya valszeg. minimális, nemcsak a népszámlálási adatok, hanem az adóegyszázalék felajánlása szerint is. Azt még el lehet képzelni, hogy egy hívő nem ikszeli be népszámláláskor, de az egyszázalékot biztos odaadná. És az is messze 2000 alatt van, folyamatosan.

Kevesen vannak - viszonylagos életstabilitásban, de mondjuk egy forintválság után ...? A náci elvek is instabil helyzetben váltak népszerűvé, és az pont akkor a legveszélyesebb.
quicksilver
ha most leformattálnák a zagyadat, azután odaültetnének a net elé h. tájékozódj
melyik vallásnak "dőlnél be"?

mert vallást az ember "spirituális élmény", személyes tapasztalás, közösséghez tartozni akarás stb. miatt választ asszem
az összes vallásról olvashatsz hideget-meleget a neten
mégis mennyi hívő van a világon...
max headroom: én részemről a szellemmi drogokat (vallások - mindegyik ám) is hasonló szabályozás alá venném mint a testi dorgokat. Persze hozzátenném hogy a jelenlegi drogszabályozás, és prevenció is hibás. Bizonyos szempontból néha nevettségesen engedékeny, más szempontból viszont a fogyasztót túlságosan szankcionálja.

Egy bizonyos életkor felett egész nyugodtan beléphet bárki a legsötétebb vallásba, és széjjel lőheti magát büntetlenül bármi méreggel, amíg ezzel közvetlenül vagy közvetve nem árt másoknak.

Az meg hogy nincs korrekt felvilágosítás és szabályozás sem a kábítószerek fizikai pozitív, negatív hatásával, kapcsolatban, sem a kuruzslás, természetfelettizéssel és vallással sáfárkodában egy külön témát is megérne. A minőségellenőrzésről, fogyasztóvédelemről nem is beszélve.

fentebb idéztem 2000-es adat: Mo-n kb 300 céget az övék
jajj, bajok vannak a nyelvtannal
Woland: "ezt számos más szervezet, intézmény, szolgáltatás vagy termék esetében is meg kellene tenni. " - de még mennyire.
Quicksilver 2006.12.18. 10:18:55
"Én nem csináltam IndaPass-t, és simán kommentelek az eredeti regisztrációmmal."

Szerencsés ember vagy.

"Mit ad az pluszt?"

Semmit, viszont elveszítheted vele az eddigi nickedet. Amatőr munka.
Nem, Quicksilver, nem fog utánanézni a neten.

A fanatizálható és/vagy kétségbeesett embereket nem érdekli, "mit írkálnak össze-vissza a neten, névtelenül", amikor az orgban oly' jó.

Nem nézett utána szegény Horváth István, akit öngyilkosságba hajszoltak. Teljesen kész volt idegileg, amikor megjelent nála a sógora, h. majd segíteni fog rajta www.nol.hu/cikk/374504/

Nem néztek utána az én rokonaim se. Mondjuk, pár 5-6 évvel ezelőtt a mainak töredéke se volt olvasható magyarul.
Elmentek előadásra, jó vót. Elmentek tanfolyamokra, jó vót. Auditáltattak, jó vót. Megcsináltak egy misszót, az meg aztán nagyon jó vót. Aztán elmentek a Hajóra, az meg aztán a legeslegjobb volt minden közül.
Közben én folyamatosan mondtam, az ellentmondásokat, piszkos kis részleteket - és lett már nekik is internetjük. Eredmény:
"á, az nem úgy van", "félremagyarázzák", "fekete PR-nek nevezi az ilyet Hubbard", "mindig ez van, ha jóindulatú emberek változtatni akarnak a világ sorsán: a gonoszok ellene fordulnak", "féltik a pszichiáterek a gyógyszerbizniszt, azért támadják a szcit", "féltik a politikusok a hatalmukat, azért támadják a szcit"

Ők csak azt látták, h csupa mosolygós ember veszi őket körül, a bolygó javításáért dolgozhatnak, mindenki bólogat nekik - a szervezettel vannak kisebb problémák azért, de az Út világos, tiszta - hajrá!

Csak kicsi gyerekeik nem tehetnek az egészről semmit. És nekik nem volt jó ez a történet, nagyon nem :(((
Szerintem a szcientológia egyre jobban beeszi magát mindenhova.
Most már Ving Tsun edzést is tartanak(direkt nem W-vel, Manga rajzfilm (én tudom, hogy anime, ők nem!) iskolát akarnak csinálni stb. Ez csak néhány konkrét példa, amivel személyesen találkoztam! :-)))
De persze munkámból kifolyólag is találkoztam velük, de ezzel az üggyel a PSZÁF foglalkozott, a tetteseknek azóta sincs semmi bajuk!
Számomra elég egyértelműnek látszik a dolog: Valaki előttünk jóval kitalálta, mennyivel kedvezőbb adószabályok vonatkoznak az egyházakra, és ezen keresztül folytatnak (kimondva, ki nem mondva) gazdasági tevékenységet. Ez szerintem törvényellenes, tessék őket összeterelni és lecsukni. Szó sincs itt hitéletről, az csak maszlag.
Quicksilver, még egy:
Ha fel akarod nyitni a szemét egy ilyen szerencsétlennek, kiteszed magad annak, h. "elnyomónak" tituláljanak. Ez a leggyűlöletesebb a szcik szemében, a szabadság harcosainak ellensége! Elmesélik az auditornak, és hamarosan felszólítják az alanyt, h szakítsa meg veled a kapcsolatot. Kapsz egy "diszkólelet" (disconnection letter) és kész. Családok bomlanak fel így.
Rigor

világos, csak akkor meg felmerül a kérdés, hogy hol a határ. amúgy pedig az csak egy dolog, hogy adott esetben ezt mi így gondoljuk. a hatályos jogszabályokban megjelenő társadalmi konszenzus (az egyszerűség kedvéért fogadjuk el annak) számos esetben vet fel jogértelmezési kérdéseket. nem vagyok benne teljesen biztos, hogy jelen esetben ez egyértelmű. bár jó lenne.
Meg dr. (Menge)Lenkei és a cenzúrázott egészség c. összeesküvéselméletes marhasága.

Ennél nagyobb baromságot egyébként nehéz kitalálni, az inkább valószínű hogy a gyógyszerlobbi akár ölni is képes egy újabb kevesebb mellékhatással bíró csodaszerért ami a krónikus vagy betegségeket egy csapásra eltöröl és ezzel letarolják a piacot/olyan drágán adják ahogy akarják.

Viszont ugyanakkor ez a kedves jóindulatú szcientológus orvos, fülig benne van a vitaminüzletben, - ez a vitamin jó dolog, hatalmas dózisokba nyomjuk akkor húdenagyon egészségesek leszünk. És persze arany árban vannak a giga mega multivitamin és egyéb marhaságok. A Legnagyobb üzlet még az olcsónak számító havi adag 6000ft-os c-vitamin mondjuk 1000mg-os kapszulákkal.

Merthogy van mellé egy kis mese, de tulajdonképpen csak c vitamin van benne, ami ipari kiszerelésben por formájában is kapható 6ft/GRAMM árban.

Woland:

1 .Ha én eladok egy dobozt amiben állításom szerint mp3 lejátszó van ámde üres, vagy van benne egy műanyag izé de valójában nem működik akkor szélhámos vagyok és megbüntetnek.

2. Ha én eladok egy kis üveg vizet amiben állításom szerint gyógyhatású készítmény van, és azon túl hogy bizonyíthatóan nem használ semmit, de valójában egyetlen hatóanyag molekula sem található akkor természetgyógyász vagyok. (sőt egész pontosan homeopata)
Ja a legfontosabb kimaradt a 2. pontból: és semmilyen büntetéstől nem kell tartanom....
A volt főnököm családostól benne van az egyházban. Tök mindegy volt, mennyi bent a munka (kis cég volt, ők is ott güriztek, velünk, alkalmazottakkal együtt), ők rendszeresen eltüntek napokra, minden magyarázat nélkül. Eltarott egy darabig, míg megtudtam, hogy ilyenkor sci tanfolyamon ücsörögnek. Egyből világos lett az is, hogy miközben elég jól ment a cégnek, miért is nem volt 5 évig fizetésemelés. Milliók mentek el erre a baromságra :(
Rigor!
mi az hogy nem használ semmit?!
(a hit csodákra képes néha :))
Off

Most egy féloldalas postom szállt el a semmibe.
Hogy vernék le a kezét annak a húgyagyú idiótának, aki éles rendszeren próbálja kikísérletezgetni, amit nem tanult meg!

On
Tistedur: de pont annyit használ mint a placebo. A tv-n keresztül távgyógyítás talán korrekt tájékoztatást nyújt azzal hogy elhitet egy komoly eredmény ami helyett pusztán a hitre számíthatunk?

Akkor már inkább valami valódi gyógyszer ami ha mást nem, a hangulatunkat feldobja, és arra tessék rámagyarázni hogy az segít a szervezet öngyógyító képességét beindítani. (ami persze így is van, nagy önbizalommal és erős hittel erősebb a placebo hatás) - NADEAZÉRT.
-off

max headroom: én már rutinból úgy postolok bárhová, hogy előbb lementem ha nagyobb, egyébként pedig mindig kijelölöm a szöveget és kirakom a vágólapra:) - ezt is:) (nem nagy fáradtság, ctrl+a, ctrl+c)
Szegény Baráth!
Én is gályáztam a Metall-Technonal pont 2004 nyarán, akkor kezdődött ott a vezetőségben rendesebben teret nyerni a baromság. Azt hiszem én lettem volna az első áldozatuk, akit megpróbáltak "beszervezni". Amikor a túlhajszoltság miatt rosszulléteket produkáltam, behívattak elbeszélgetésre az igazgatóhoz, azután a tanácsadóhoz. Akkor még nem tudtam, hogy miféle szervezethez tartoznak, a dienetika központot reklámozták, jó nagy pénzeket említettek, dee felajánlották segítségüket (kölcsön, fizetéselőleg, fizetés nélküli szabadság). A cégnél akkoriban még a Hit gyülit emlegették. Én megköszöntem a felajánlást és leszereltem a cégtől.
Persze, a júzer végezzen pluszmunkát, mert a sokszázmilliós bizisznek nem futja épeszű webdeveloper-re.
Metall Techno álláshirdetés:
(www.metall-techno.hu/allhu.htm)

'... Ha nem riad vissza a kemény munkától és a nagy kihívásoktól, jelentkezzen!'

muhaha!
fawlty

Sokmindenben tévedtem, de ebben nem:
A DC-8, az Boeing:)
www.boeing.com/commercial/dc-8/index.html
(Izé ... mondd, Te AZ az N. Zoli vagy?)
A DC-8 eredetileg Douglas gép volt, csak a Dougles-t 1997-ben megvette a Boeing. Boeing is meg nem is... :-)
kipol

Én nem tudom kire gondolsz, mikor azt írod, hogy AZ.
Neked mi a keresztneved és mely részén élsz az országnak?
Flanker
kissé följebb írtam a MacDonell Douglast és a Boeingot is.
Rigor:koszi az infot,en olvastam a Dr.Lenkei konyvet,de nem gondoltam volna,hogy o is "idegenleny".A TV2-Tenyekben lattam vele egy beszelgetest,ott szimpi volt,oszt az asszony megvette a konyvet.Mondjuk...a sok vitaminreklam a konyv vegen szokatlan volt,hiszen ugyanolyan fuggosegeket lehet kialakitani ezekkel a tablettakkal is,mint barmely kamupirulaval.
A homeopatiarol szinten keveset tudok,furcsallom,hogy a gyogyszertarakban ott vannak a csodaszereik a tobbi keszitmenyek mellett,hadd legelje a nep.Komoly lobbyjuk lehet,ha ezt eltudtak erni!

Amugy Woland velemenyevel ertek egyet,nagyon hajszalvekony hatarok vannak itt.En a vallas-es lelkiismereti szabadsagot a legfontosabb alapjogomkent ertelmezem,ezt nem vagyok hajlando felaldozni semmilyen veszely elharitasa erdekeben.
A demokraciak eleve vedtelenebbek az ilyen szervezetekkel szemben,es akkor megint Pinochetnel tartunk,mint a multkor...
galileo!
a homeopátiás szerek,gyógyhatású,de gyógyszernek nem minősülő készítmények...
mint a hársfavirág-tea
(ráadásul a homeopátia egy elég régóta létező gyógyászati módszer..lehet,hogy csak a placebó-hatás miatt működik..,de lehet,hogy nem)
Azért az bámulatos, hogy még egy ilyen téma esetén is képtelenek ateisták és vallásosak egy platformra helyezkedni.:(
Aki számára tényleg olyan eccerű a világ, h szcientológia =kereszténység= inkvizítor= hitler, annak azt üzenem, hogy akkor ugye az se baj ha én hasonlóan logikus sorba illesztem, h ateista= vallások ellen tevőlegesen fellépő ember= Sztálin= Hitler, stb...
Most végre egy "térfélről" gondolkodhatnánk pl. egy ilyen témáról, de hát itt is felüti a fejét az, ami a Brian életében van a legmarkánsabban megfogalmazva, mikor a Pilátus pincéjében bunyóznak.
A rómaiak, emberek, a rómaiak! :)
galileo: A homeopátia egy külön ügy, részermől eléggé komolyan utána mentem a dolognak és bizony eléggé komoly, magas szintű gyakran orvosi kuruzslás.

Csak az egyszerűség kedvéért a lényeg: kettős vakteszteken megbukik a homeopátia, vagyis hatásmechanizmusa egyenlő a placebo-val. A homeopatákat ez nem zavarja.
Meg persze az embereket sem. Az ok okozati viszony meg valahol elsírja magát a sarokban.
Kipol:"kapsz egy diszkolelet es kesz.Csaladok bomlanak fel igy."
Azert hidd el nekem,hogy egy nooormalis csalad nem bomlaszthato ilyen gyors reakcioidovel.Ertekes baratsagok,csaladi kapcsolatok olyan melyen gyokereznek az ember pszihejeben,hogy nem huzogathatja ki akarki annak a gyokereit.(Hu,most bonyolult voltam,sorry)
Szerintem az ilyen labilis kapcsolatokat,ha nem ez akkor mas ugyis szetveri,mert minden ertekes dolog probak sorpzatanak van kiteve a mai vilagban.Persze az egesz tarsadalom mukodeserol is szegenysegi bizonyitvany ez...
max headroom:reszvetem,tegnap 2x engem is szivatott like you!!!
Szoszka

Igen, van közös ellenség: A júdeai nemzeti front!
homeopátia, és egyéb érdekes dolgok (meg h mért nehéz velük szemben fellépni, bár ha rajtam mulna keményebb lennék, nem csak ebben):

www.termeszetvilaga.hu/fizika_eve/szkeptikus/szkeptikus.html

az, h nem csak a hülyékre veszélyes ez a dolog, arrol fent már elég sok példát láttunk.

de gondoljatok bele, eleinte ott van az a rengeteg mézesmadzag, és a sok marhaságot csak akkor tudod meg amikr már töméntelen pénzt beleöltél. én nagyon nem értek a pszichologiához, de erröl a trükkröl még én is olvastam. biztos ismeritek az erre vonatkozo kisérleteket. ha vki rengeteget (munkát/pénzt etc) belefeccölt vmibe akkor is bemagyarázza magának, h ez neki megérte, ha bármikor máskor röhögve utasitaná el még a feltételezését is annak, h ö iylesmikbe beleugrana. és ezexerint ez nagyban (100*10^6 Ft) is megy.

mongyuk én hithü (ehhehhehe) ateistaként (pár posttal ezelöttröl tudom, h ezt tkp agnosztikusnak hivják)
is azt mondom ezt ne mossuk egybe a trad. egyházakkal. mégpedig mert azok legalább nem ennyire _deklaráltan_ gonoszok (nincs jobb szavam erre, sorry). megfenyegetnek a pokollal, esetleg jokat mulatnak rajtad, de nem mongyák ki, h pária vagy aki ellen _barmi_ felhasználhato. és mint tudjuk bármit fel is hasznalnak. ellehetetlenités, öngyilkosságba hajszolás, gyilkolás, ésatöbbi.

ez nem ugyanaz.
Szoszka: nem lett párhuzam vonva, és azért lettek szvsz behozva a képbe a többi vallás, meg a távgyógyítók, hogy azért amikor felhördül valaki hogy jaj szcientológus iskola, akkor azért megrezdül a kettős mérce, amikor ezzel szemben az egyéb mondjuk keresztény iskola jó dolog.

Szerintem meg egyik sem, innentől pedig már csak az képezheti vita tárgyát hogy a vallásos iskolákon belül melyik mennyire káros, és esetleg mennyire hasznos a gyermek szempontjából (hehe a buddhista iskolához képest egy szigorúbb amcsi kreacionista keresztény iskola olyan mint a katolikus iskolához képest a szcientológus iskola).

Bütyök 2006.12.18. 10:31:23:
"ha most leformattálnák a zagyadat, azután odaültetnének a net elé h. tájékozódj melyik vallásnak "dőlnél be"?"

Nem értem a kérdést; ott kezdődik a dolog, hogy nem hagyom senkinek, hogy leformatálja az agyamat, vagy akárcsak megkísérelje is. Ugyanis ekkor kezdenék el gyanakodni és utánanézni, nem amikor már agyhalott zombi vagyok, mert akkor már nem lehet.

kipol 2006.12.18. 10:48:48
"Nem, Quicksilver, nem fog utánanézni a neten. A fanatizálható és/vagy kétségbeesett embereket nem érdekli, "mit írkálnak össze-vissza a neten, névtelenül", amikor az orgban oly' jó."

Igen, vannak áldozattípusok, akiket akkor se tudsz megmenteni, ha szeretnéd, mert nem hagyják magukat megmenteni, mert ők szenvedni akarnak. Esetleg egy jó pszichiáter segíthetne nekik, de csak nagyon esetleg. De ezeket valóban nem fogod tudni megmenteni, ha megfeszülsz sem, ha betiltod a szcientológiát, akkor sem, mert elmegy a hitgyülibe, vagy az opus deibe, vagy valami még ismeretlenebb szektába, és ott lesz áldozat. Mert ez a természete (a karmája, ha így jobban tetszik).
ja és rigor, jokat irsz.

de nem tom mit kezdjen az ember amikor pl a haziorvosa ir fel neki ilyet (homebalfaszságot); mert én montam neki, h ne humorizáljunk, de az átlagember persze, h elhiszi neki. a müvelt, intelligens átlagember is. még mindig van vmi mitosz az emberek fejében az orvosokrol, ott is azonnal hisznek, ahelyett, h utánanéznének. erre a párhuzamra eddig rá se jöttem...
Rigor:meg kiegeszitenem annyival,hogy egyes apacarendeknel,ill kolostoros huncutsagnal olyan visszaelesek tortennek,hogy ihaj.Ez megy tobbszaz eve.Most csak azert vannak csendben,mert nem tudjak fenntartani azt az epuletmennyiseget se,amit az olukbe kaptak.Erdemes megkerdezni a nagyszuloket,(baratom nagyanyja apaca volt kb.20evig),milyen ingerszegeny kornyezetben vannak mestersegesen elszigetelve,a total leepules garantalt.(Magdalena noverek c.film errol szol)
Rigor: ez így korrekt. Off, én pl. akár tesómék, ha gyerekem lesz, felnőttként fog megkeresztelkedni, magától, ha akar. A többi rajtam múlik, de ő dönt.
galileo!
a magdalena nővérek című film nem csak erről szól...
mondj nekem egy olyan ideológiát/intézményrendszert/ amivel nem éltek még vissza..
PPP: A gond ott kezdődik hogy a háziorvos nem gyógyszerész. Erről bővebben egy gyógyszerész mesélt egy homeopátiás topicban, hogy mennyire felületes az orvosok képzettsége ilyen téren. A lényeg hogy megkérdezi a gyógyszerésztől. És bizony komoly gyakorlat hogy jönnek a gyógyszerügynökök a különböző cuccokkal, aztán lobbiznak a háziorvosoknál hogy mit írjanak fel mert az ő terméküknél nulla mellékhatás és így meg úgy.

Persze üzletnek jó, és bejáratott placebo név/módszer. Csak sokan komolyan gondolják és elhiszik, - mint ahogyan pár posttal arrébb valaki az intelligens vízről idézett be arcpirítóan nagy baromságokat. Meg persze ráírom a pohárra hogy szeretlek, a másikra meg gyűlöllek és az egyikben friss marad a víz a másikban pedig megpenészedik. Marhaság a köbön.

Vagy a szeretett babok esete: www.zotyo.hu/para/vassy/vakproba.htm


Én nem azért vagyok szkeptikus mert nem vagyok nyitott, hanem azért mert nem vagyok szűklátókörű,(egyébkét pont mindig ezzel vádolják a szkeptikusokat) nem elégszem meg azzal a magyarázattal hogy csoda, meg természetfeletti. Sőt azzal sem ha állítanak valami természetfelettit hogy működik. Első lépésben vizsgáljuk meg hogy statisztikailag több-e mint véletlen,illetve van-e rá működő reális magyarázat is, aztán nézzük mi idézi elő, hogyan reprodukálható, végül örülhetünk hogy feltaláltunk valamit.

Ehhez képest az ezo/természetfeletti hívők megállnak ott amikor valami történik, (vagy nem is történik) és megelégszenek egy tetszetős mesével.
tistedur: (The Magdalene Sisters)
Magdonla nővérek címen ment a magyar tv-ben

port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=54137&i_county_id=-1

Nagyon, nagyon szívbemarkoló film, szerintem mindenkinek meg kéne néznie.

A legszomorúbb hogy a valóság ennél is kegyetlenebb.

Na ehhez az "apácarendhez" (1996-ban is működött!!!) képest a szcientológia ártalmatlan kis bohóság.
Rigor!
láttam a filmet...
azért írtam,amit írtam...nem csak az "apácarendről" szólt,hanem egy rossz rendszerről,amiben ez előfordulhatott..
(gondolom,olvastad a twist olivért...ettől függetlenül van létjogosultsága az állami gondozásnak)
rigor: tom, h igy megy. de micsináljon az ember, én szoltam a háziorvosnak, h keressen tisztességes publikáciot a témában, ahol bizonyitják vmely homeopat. szer hatásosságát, nemtom, h megtette-e. nem is érdekel. a gyogyszerészeknek meg mongyuk hivatalbol tudniuk kellene, h ez baromság, és talán kötelezvni kellene öket, h magyarázzák el a vevönek, h eddig nem volt eset, h bármit kimutattak volna placeboeffekten kivül. ez volna korrekt megoldás. mert akkor a vevö/beteg a tények ismeretlében dönthetne. sztem igy lenne etikus. de ugye ez nem érné meg. van törvény erröl? kell tájékoztatniuk? ha igen bocs. de nem hiszem, mert akkor nem venné a nép xezer forintért a szölöcukrot... (nem akarok lejárt lemezt pörgetni, de ez ugyebár nem érné meg a gyogyszerészeknek, uh. gondolom nem hajtanak rá az ügyre...) ezzel pl kellene kezdeni vmit. bocsi az offért
tistedur: igen, és akkor megint visszajutottunk a nem megfelelő ellenőrzési és szabályozási rendszerhez. De még ha csak azzal lenne gond...
"a homeopátiás szerek,gyógyhatású,de gyógyszernek nem minősülő készítmények..."

A homeopátiás szer az bizony gyógyszer, tessék megnézni a 2005. évi XCV. törvényt. Van egy ilyen kategória a gyógyszereken belül, hogy homeopátiás gyógyszer, ami abban különbözik a rendes gyógyszerektől, hogy nem kell rá hatásvizsgálatot csinálni. Ez a homeopátia-téma is megérne egy posztot amúgy, egészen intelligens emberek is be tudnak dőlni neki.
"nem kell rá hatásvizsgálatot csinálni" - ez azért világbotrány.
Szerintem ezt a homeopátiás törvényt a szcientológusok lobbizták ki!:)
Rigor!
igen..visszajutottunk oda...
(a harcos ateista/agnosztikus és a harcos hivő/hittérítő között én nem sok differenciát látok..de ez magánvélemény..ráadásul mindkét fél hisz mint állat...csak a maga igazában )
(az igazság meg odaát van)
"eddig nem volt eset, h bármit kimutattak volna placeboeffekten kivül"

Ennyire azért nem egyszerű az élet, akármilyen baromságot is vizsgálsz, mindig lesz egy-két tanulmány, ami kimutat valamit. Vagy azért, mert nem sikerült rendesen megvalósítani a kettős vakságot, vagy azért, mert kellően nagyszámú tanulmány között véletlenül is elő kell hogy forduljon az ilyesmi. Népszerű baromságoknál ráadásul az asztalfiók-effektus és az, hogy a kutatók jellemzően maguk is hívők, tetszőlegesen fel tudja nagyítani a pozitív eredményt.
tistedur:Aljunk meg egy percre!...
Az,hogy tobb evszazada folyik terror ilyen intezmenyekben nem koltoi tulzas volt a reszemrol,hanem rendkivul diplomatikus fogalmazas.Sokkal mocskosabbul is fogalmazhatnek,mivel emberek tizezreinek az eletet tettek tonkre(szazezreket is mondhatnek globalszinten,kb.400evre leosztva,de megint disztingvalok)!
Ok,itt is jatszik az "aki itt belep,addja fel minden emberi jogat,meltosagat" torvenyszeruseg,de azert az uzemeltetok felelossege abszolut nem bagatelizalhato.
Igenis,merem allitani,hogy ilyen hosszutavu atveres-sorozat,mint a kolostoros huncutsagok,megegy nem volt a tortenelemben.Ja,es azt hiszed del-amerikaban,afrikaban megvaltoztattak a modszereiket?Tudod hany apacat,szerzetest iteltek el tavaly a ruandai meszarlasokban valo aktiv,ill.uszito reszveteleikert???Nezz utanna kerlek!
galileo!
igen..a katolikus egyház a történelem és az ideológiák szégyene..soha egyetlen egy tagja sem volt rendes ember...mindenki aki tagja volt-persze nem a mezei hívő-csalt,lopott,hazudott,embert ölt,gyereket evett és festette magát..
még valamit hozzáfűznél ?!
tgr: a bármibe beleértettem a szokásos reprodukálhatoság, statisztikus eredményesség, mérésihiba ésatöbbit. persze, amit mondasz igaz, de én tisztességes, természettudományos "bármiröl" beszéltem :)
Galileo, igen, ahogy mondod: tényleg az egész társadalom működéséről is szegénységi bizonyitvány ez...
Mint az összes szenvedélybetegség, a fogyasztási kényszer és még sok más, ami még próbára teszi az embert és kapcsolatait. Nem vigasz, h. ezer más oka is lehetett VOLNA a bajoknak, amikor EZ VOLT.
Az én tágabb rokonságomban pusztított az alkohol is rendesen. Szörnyű.
De azt mindenki tudja, mi az, hogy részeg és megértenek, ha kilépsz egy ilyen kapcsolatból, együttéreznek v. tanácsot adnak, stb.
De ha az a bajod, h tulajdon otthonodban elnyomóként "kezelnek", és ehhez a hathatós támogatást egy kiterjedt szervezet bizosítja, akkor csak értetlenséget kapsz. Én ezt évekig szenvedtem. Azon gyötrődni, h. felrúgjál-e egy közel ideális kapcsolatot olykor felbukkanó "ideológiai szimpátiák" miatt... Megúsztuk. Csak sokkal kevesebb sérüléssel járt volna, ha kb. 4 évvel ezelőtt, csak az 1/10-ét tudom annak, amit egy nap alatt ide írtam.

Noormális ? Ki a normális? Kinek nincs a mai világban valami emésztő éhsége: életcélra, közösségre, szeretetre, transzcendenciára stb ? Még a legkonszolidáltabb családokban is. (Ne válaszolj, csak gondolkodj el rajta: a Te szeretteid 100% kielégítő életet élnek?) Hányszor hangzik el, mindenféle eltévelyedés kapcsán: "Ki gondolta volna róla, olyan rendes volt mindig..."
galileo!
és minden liberális önző dög,mert saját magán kívűl senkit nem vesz figyelembe..ráadásul még amorálisak is,mert a morál szerintük idejétmúlt ostobaság..az értelmiség ópiuma...
galileo!
a konzervatívok is ostobák..képtelenek megérteni,hogy a világ megváltozott...és már nem mehetnek úgy a dolgok mint régen...dinoszauruszok,és ha rájuk hallgatunk,akkor mi is ki fogunk halni(ráadásul még nácik is..csak nem mindegyik vallja be)
kipol: én sem vagyok 'normális', megvannak a magam bajai, vágyai, problémái; mégsem jutott eszembe soha, hogy ezeket bármilyen valláshoz vigyem megoldani. Én akarom élni az én életemet, ilyen egyszerű...
Jézus is elmehet a gecibe, a karácsonyfát meg hazamegyek és fegyújtom.
Quicksilver, az áldozattípusokat én egész közelről látom, és pont úgy működnek, ahogy leírtad.
Az egyik belelép minden szarságba, amit az Elixír magazin hátoldalán hirdetnek :-) Mert Ő Igaz Ember, és keresi a Megváltóját...
És pont ezért mondhatom, hogy egyik kalandozása sem volt ilyen tartós, és közel sem járt ilyen tragikus következményekkel. A szci sokkal AGRESSZÍVABB ÉS KAPZSIBB, mint bármely más lélekhalász. A pénzszerzés érdekében iszonyúan jól van szervezve.
Quick!
de elfogadsz segítséget?! (barát/barátnő/pszichiáter/önsegítőcsoport stb.)
nem feltétlenül a vallással fognak meg..
a szcientológia pont nem azzal akar rád hatni
Hitesekkel, katkóval párhuzamot vonni lehet: ám a kolostori történetek sima HATALMI VISSZAÉLÉSEK. Nem ideológiafüggő, h. mi történik egy szeparált környezetben, alá-fölérendeltségi viszonyok között, ld. a híres stanfordi börtönkísérletet.
hu.wikipedia.org/wiki/Stanfordi_b%C3%B6rt%C3%B6nk%C3%ADs%C3%A9rlet

A szci viszont egyház úgy terrorizálja a tagokat, hogy ehhez be sem kell zárnia őket.
Akit érdekel, íme egy szellemes összehasonlítása r.kat. és a szci egyháznak:
href.hu/x/22ht
Érdemes elolvasni, jó mulatást!
tistedur:Te kiket mentegetsz?Megsertettem a hitedet,vagy a valamilyen hovatartozasodat?mert nem allt szandekomban.
En egyszeruen kepbe hoztam 1-2 tenyt,amit pusztan racionalis alapon nezz,ne erzelmi szinten reagalj ra,legyszi.:)
Szursz a liberalisok fele,dofkodsz a konzervativok fele,nem ertem,ironizalsz?
Mindaket oldalon talalok ertekeket,ha jobban megvizsgalom azokat.
De nehogy azt mondd,hogy a kolostorterror xszazeves-jatek a konzervativ hagyomanyok resze!!!
Nezdmeg a semjenfeju idegent:van szerinted koze barmilyen konzervativ ertekrendhez?Nehogy ennyire leertekeljuk mar a konzervativokat,konyorgok!Sok kereszteny baratom a szajara nem veszi az ilyen kretenfigurak nevet...szegyenlik,ami rajuk hivatkozva folyik ebben az orszagban!
Itt most a scientológia ürügyén ismét előjön a mantrázás a keresztény egyházak szörnyűségeiről, embertelen bűneiről, a vallás borzalmairól és ostobaságairól, a hívők alacsonyrendűségéről, feneketlen butaságáról. Persze, mindez többnyire az ateisták übermensch-tudatában. Magam is az vagyok (ateista), de nem hiszem, hogy okosabb és műveltebb lennék azoknál, akik a Nagy Manitouban, Buddhában vagy Jézusban hisznek. De megértem, mindenki szeret i különbnek tudni magát a többieknél. Ez a vallások tagtoborzásának alapja is. Egy apróságot azonban ideszúrnék: az egyházak azért borzalmasak, mert minden más is borzalmas ebben a vacak emberi történetben. Aztán: ne tessék elhanyagolni azt a hatást, amit ezek a hiedelmek (valamennyi zseniális elgondolás, az emberiség legnagyobb kollektív találmánya) az emberré válásban, a nyelvek kialakulásában, a művészetek, valamint a kreatív gondolkodás létrejöttében produkált. Hogy a mérleg hová húz, azt persze nem tudom. És hogy kit mivel hülyítettek, hülyítenek, annak lehetőségei korlátlanok. A hülyítők pedig hol küldetéses fanatikusok, hol ügyes és gátlástalan üzletemberek, esetleg mindkétoldali bűnözők. Ez nem változik. A vallások lehetséges jövőjéről pedig olvassátok el Houllebecq eszmefuttatását (ha úgy tetszik próféciáit) "Egy sziget lehetősége" című könyvében. Igen figyelemre méltó. Sok eddigi és ezutáni történést meg lehet éretni belőle, még ateistáknak is. Még valami, amire emlékeztetnék: Voltaire és II. József (két fölöttébb racionális elme) élete végén merőben irracionálisan a valláshoz, az egyházakhoz fordult. Vajon, miért? Ahogy szokták mondani: egy zuhanó repülőgépen szignifikánsan megnő az elmondott Miatyánkok száma..
galileo!
igen,ironizáltam..ha védeni akarok valamit,az a józan ész..
a kolostorterror,ahogy te hívod,része a katolikus egyház történetének..mint az inkvizíció..és éppannyira szégyenletes is..
de úgy csinálni,mintha mindenki,aki kolostorba került,kényszer vagy agymosás miatt jutott oda...az is tény,hogy sokan választották és ezen személyek egy része boldogan és elégedetten élt ott..esetleg beteget ápolt,gyereket nevelt...stb.
kipol:Quicksilver pont azt mondta,amit gondoltam.13.32.55.:)

A lelkiismereti szabadsaghoz tartozik az elkulonuleshez valo jog is.Tehat jogom van nem a tomeggel futni akkor is,ha mindenki magyarazza ezerrel,hogy az nekem milyen jo!Ha akarok,klubot hozhatok letre a csakazaertis nemfutok reszere,napokig uldogelhetunk egy torzshelyen es baromira jol erezhetjuk magunkat,sztorizhatunk,filozofalhatunk.
Egyebkent orok szabaly:"ragad a kosz"!
Nem vetted meg eszre,hogy a jo dolgok utan szaladni kell,kuzdeni,sohasem jon hazhoz!!!Soha.Ertekes emberek,gondolkodok,akkor is jol erzik magukat a borukben,ha nem osztjak meg az okossagaikat masokkal,legfoljebb a csaladjukkal.
Edebácsi: ezek a kettős mérce miatt jöttek fel...
kipol: Nézd, még ha én elhiszem is, amit mondasz, a statisztika ellentmond neked; a nagyjából állandó számú, és kislétszámú szcientológus (magát annak valló és/vagy adója 1 %-át felajánló). Egy annyira agresszív, lélekölő, jólszervezett és alattomos vallás, mint ahogyan te leírod, már rég meghódította volna a világot, de Mo-ot biztosan. Na mondjuk ezzel nem akarom azt mondani, hogy nem kell semmit csinálni velük; de igen, kell. Felvilágosítások, cikkek, leleplezések, és az egyház státuszuk megszüntetése, olyan alapon, hogy ez egy pénzügyi vállalkozás és nem vallás.

tistedur: nem szoktam segítséget kérni, elfogadni sem. Egy közeli rokontól nagy néha tanácsot megszívlelek, de mástól még azt sem.

edebácsi: én nem látom, hogy itt keresztény mantrázás lenne, ez a téma nem erről szól.
Szerintem az MLM is inkább már vallás mint gazdasági vállalkozás.
tistedur:meg mindig veded az infrastrukturajukat!En nem a szemelyeket tamadom,hanem az embertelen(gyakran naci,ahogy mondanad!:) ) intezmenyrendszeruket,ahogy a hozzaszolok tobbsege sem a szcihivoket szekalja most,hanem a hujje renszeruket!
Teny:Ahhoz van batorsaguk,hogy egyeduludvozito egyhazkent definialjak magukat.
Teny:Meg egy ilyen ideologiai-politikai-gazdasagi intezmenyrendszert nem talasz a tortenelemben,amely ennyi vagyonra tett szert megkerdojelezheto eszkozokkel.
Ja,es ami ennyire kozpontositott renszeru.Az vicc,hogy a politikusok fele azt jatszak,hogy ok allam(miniszterelnokkel,allamapparatussal) a hivok fele meg,hogy vallas.Ezen meg nem gondolkoztal meg,hogy a ketto kizarja egymast???
"Az en orszagom nem ebbol a vilagbol valo"-mondta a Gesu di nazareth,mielott kivegeztek volna.Na.
Galileo: Ezzel nincs is semmi baj, virágozzék ezer virág!
Különüljön el, aki akar, és ha akar, hubbardírozzon bátran, mint a szabadzónások. Lelkük rajta. (Súgom: Még olyan is akad, akinek tényleg jót tesz...)

Én nem akarom "betiltatni a szcientológiát" (már nem tudom, ki mondta). Csak az a baj, h. a piszkos kis játékaikat egyházi előjogok védelmében űzik.
A keresztény gyónással is vissza lehet élni, bár csak szóbeli, és elvileg anonim.
Az auditálás viszont pontosan dokumentált, ez a lényege! Mindent lejegyeznek és eltárolnak (a PC folderben) Teszem azt, volt-e homoszexuális kalandod, kivel, mikor, hányszor stb. Megkárosítottad-e főnöködet, házastársadat stb.
"A lelki gyötrelmek lokalizálása érdekében!"

Az adatvédelmi biztos megkérdi, h ugyan ki mindenkitől kérik ezeket az adatokat, hogyan tetszenek kezelni a dokumentumokat, ki férhet hozzá, ki nem, stb. (Ráadásul a pesti és a pécsi misszió homlokegyenest mást állított ebben a kérdésben-még abban sem egyeznek meg, ki számít egyháztagnak...)
Ezek utaán van pofájuk BEPERELNI a biztost, mert felháborító igazán, hogy az egyház szakrális tikaiban mert turkálni ez a hivatalnok. És még azt is megpróbálta kideríteni, h. ez a hazugságvizsgáló-szerű kegytárgy véletlenül nem hazugságvizsgáló-e.

No, akkor ezek után azt mondom, legyen csak egyesület. Mint megannyi más filozófiai egyesület.
Sajnos, nem egyszerű ezt keresztülvinni, jelen politikai viszonyok között...
galileo!
ideológia-infrastruktúra-ember(aki elfogadja az ideológiát/része a rendszernek)
lehet őket külön-külön vizsgálni és persze komplexen is...
számomra a vitánk kicsit meddőnek tűnik..én azt próbálom érzékeltetni,hogy az elfogultság/elvakultság/előítéletesség soha nem tetszik..bármilyen oldalról is jön..
üdv to All!

kicsit ledobta az ékszíjat az agyam 150 komment után. a tudásom a sci-k ről eddig kimerült a southpark xedik epizódjában. meg persze volt ismerősöm akinek volt egy ismerőse akinek volt egy... stb. de ez amiket itt olvasok kivitte a hajam. nyilvánvalóan szükség van valamiféle prevencióra ezekkel a szektákkal szemben. szívesen támogatok bármi ilyen dolgot. tudom vannak menthetetlenül Hülye emberek de úgy sejtem a beszipkázottak jórészét egyszerűen csak jókor (mentálisan legyengülve) kapják el.

mielőtt viszont nekiállunk lángoló kardokkal meg kazánvasakkal felkockázni mindenkit aki hisz valamiben azért álljunk már meg egy szóra!

komolyan elkezdtem a fejemmel csapkodni a klaviaturát a 15. olyan hozzászólásnál amely szerint kerszténység szintben egyenlő sci. hát komolyan ne már!!!!!

szekta=lehúz,kizsákmányol és közben semmi hasznosat neagyisten "egyetemesen jót"(hadd ne definiáljam) nem tesz se veled se mással.sőt ÁRT neked és embertársaidnak!!!!!

Vallás(meg némelyik egyház is hál' istennek:)= Igen húz valamennyi lóvét (refkók esetén pölö a bér 1%át /muhaha/és az sem kötelező senki nem fog kirugdallni a templomból) de mindemellett rengeteg hasznos és "egyetemesen jó" dolgot tesz!! Lásd bapt.akciók pécsi refkó finanszírozású alkoholbetegeket kezelő otthon vagy millió másik példa.


Én még mindíg tartom hogy hadd higyjek már a rézfaszú bagolyban ha nekem az esik jól és NEM károsodok tőle se én se te se más sőt neadjisten csinálok néha valami jót és hasznosat is igy karitatíve. ne fájjon már nektek annyira hogy boldogok vagyunk.
FELEJTSÉTEK MÁR EL TI NÉHÁNY MAJMOK HOGY A VALLÁS EREDENDŐEN ROSSZ!!!
vagy legalább viseljétek el baszki. hogy miért? nem tudom nektek mitek van erkölcsötök vagy emberi értékrendetek vagy mitek de NEM HISZEM EL hogy a tolrancia nem szerepel az értékek között amiben hisztek. és ha valami NEM ÁRT SENKINEK sőt néha termel valami pozitívat (azt ne merem kérni hogy szeresd) CSAK VISEjétek MÁR EL! légyszíves kérlekszépen titeket

bocsi. kicsit belelovalltam magam. akinek nem inge...
Hjajj, Quick, nehéz ezt ezen a csatornán...
"Jól szervezett" - ezt nem úgy értem, hogy képesek a világuralomra (még a szektán belüli adminisztrációt is tönkrefossák) hanem h. a csaló szekták közül a leghatékonyabb. A bepalizható embereket messze a legnagyobb mérvű függésbe, a legtöbb kiadásba, a leghosszabb idejű tagságra kényszerítik, a többi hasonló alakulattal szemben.
Hogy ki a bepalizható? Ennek fejtegetése lenne még érdekes...
tistedur:nem vagyok elfogult.Nem vagyok elvakult,csak a tortenelmet veletlenul ismerem.
Lehet,hogy sajatos az allaspontom,de...nem jovok barmelyik oldalrol,csak tippelsz legfeljebb!:)
Intezmenyek,alapitoik,fenntartoik es hivek,szolgaltatas-igenylok,resztvevok kozott renszeresen osszemosod a hatarokat!Ez nemszerencses megkozelites.

Kipol:igen,talan az egyesuleti forma megfelelobb kereteket biztositana.Marmint nekunk!:)
Kovgábor: a mércéd kettős, emellett alapfogalmakkal nem vagy tisztában, a stílusod meg magáért beszél, mindezek tetejében még kiabálsz és ideges vagy ami még viccessé is teszi az egészet.

A "szekta" szó eredeti értelme szerint valamilyen egyházból/vallásból kivált annak alapeszméit megtartó de sok más tekintetben megváltozott kisegyházat jelent.

Egész pontosan A szekta eredete a latin seco,- secare -'szeparálódni', 'önmagát valamitől különválasztani'.

Ebben az értelemben a kereszténység szekta, míg a szcientológia bizony vallás (attól még persze hülyeség).

Az hogy valami szekta vagy vallás, elterjedt vagy csak négyen örülnek neki egy teremben még nem garancia arra hogy egyébként az alapvetések ne legyenek orbitális marhaságok, arra sem garancia hogy ne legyen társadalmilag káros, embereket nyomorítson meg, erkölcsöket forgasson ki úgy hogy közben a többség ezt elfogadja.

És azt sem zárja ki hogy egyszerre valamiben nagyon jó legyen, jóságos és remek, ugyanakkor beteges és kizsákmányoló.


Rigor:
Nem értem a kettős mércét. A scientológia ügye meggyőződésem szerint nem filozófiai, nem teológiai, nem egyházügyi szegmens (bármennyire is ez utóbbinak nevezik magukat), hanem elsősorban politikai téma, másodsorban kőkemény bűnöldözési, igazságügyi probléma. A baj csak az, hogy nincs hivatalos szándék a megoldásra, részben az állam és képviselőinek folyamatos és minden ilyen történetet illető beszartsága, részben nyilván megkenhetősége folytán. Én inkább ezt az egészet a szervezett bűnözés kazegóriájába utalnám, és velük kapcsolatban mellőzném a kultúrhistóriai eszmefuttatásokat. És persze mélységesen elítélem azokat a véleményeket, hogy "úgy kell annak, aki ilyen hülye". Ahogy néhányan már írták: az egyházakkal lehet filózófiai vitákat folytatni, de nem lehet kétségbe vonni, hogy bizonyos spirituális igényeket elégítenek ki, és társadalmi hasznot is hajtanak. (Baptista Szeretetszolgálat.) A sci-a pedig magánzsebre dolgozik, és társadalmilag tökéletesen haszontalan (káros). Uff...
galileo!
én s ismerem a történelmet..
nem érdekel az oldal/szemszín/étkezési preferencia
összemosom a határokat:talán mert nincs éles határvonal a felsoroltak között..
Edebácsi: szerinted a thetán kultusz, Xenu meg a többi meskete mi ha nem vallás?

Másfelől én a többi egyházban is meglátom a gazdasági, igazságügyi, stb. maffiát, és pont azért is volt itt múltidézgetés mert például az RKAT. a középkorban bizony keményebb maffia volt mint most a sci (és az is magánzsebre - ja persze mindenem az egyházé, de amíg élek én használom:P - a papi nőtlenséget sem ájtatosságból találták ám ki...). És egyébként a sci-nek is hasonló céljai vannak ám, mint az RKAT-nak anno. Majd ha pár száz év múlva marad belőle valami, talán a freezone-nyomán valami olyan "kis ártalmatlan" valamivé szelídül mint mondjuk a református egyház. Bár én örülnék ha a világuralomra törő fázis kimaradna.
Nem kell ezt túlbonyolítani. A sci bűnöz, a többi egyház meg nem bűnöz (vagy legalábbis nem annyit, mert azért pl. a pedofil papok se egy szép történet, ugye). Ez a lényeg, nem a kizsákmányolás meg más ilyen vulgármarxista marhaságok. Lehet küzdeni a vallás mit olyan ellen, de azért ne tegyük már egy szintre a szervezett bűnözés elleni küzdelemmel.
Na. most rittyentettem ide nagyon jó kis választ. de aztán mégse van pofám postolni, mert kicsit durvára sikeredett.
De a lényeg nagyjából annyi, hogy LRH egy elmebeteg volt. És ezt kb az első másodperc után el lehetett róla mondani, ahogy az ember megnézte azt az interjút. Az a vigyor meg... FUJ. Az sem ép, aki ilyen ember tanait képes követni. Minden tisztelet azoknak, akiknek megjött az esze menetközben és most kűzdenek ellene.
a másik meg hogy ez az egész vallási mizéria, hini kell valamiben, tartozni kell valahova... pfff. Na, én nem hiszek semmilyen deitásban. A fizikában hiszek. Majd ha elémáll valaki, hogy térítsen jól orrbarúgom, aztán a hatás-ellenhatás törvény (az törvény, ugye?) alapján elered az orravére és talán hanyatt is esik. Nem vagyok agresszív, de idén eddig öten próbáltak meg(/el)téríteni valamerre. Ebből az egyik sci volt.

És igen. LRH is megmondta, hogy ez nem vallás, hanem afféle világszemlélet. Kész. Innentől kezdve egyházként kezelni alapvetően hazugság. A hazug embereknek meg bizonyos kultúrákban egyszerűen kivágták a nyelvét (itt meg majd kisegít valaki, mer én már nemtudom hogy hol olvastam erről).

na. ennyi. egyelőre. legyetek jók. Rigor meg majd úgy is be fog engem égetni. :)
Rigor

Köszönöm a véleményed. a fogalmak jelentésével valóban nem voltam tisztában. próbáltam a köznyelvből dolgokat leszűrni. hibásan.
A stílusom olyan amilyen akit sért attól elnézést kérek. engem a fentebb általam panaszolt dolgok sértettek.

a lényeg amit írni akartam hogy az én "kettős mércém" szerint bizony nem 1 nem 2 olyan vallás van sőt talán akad egyház is amely legrosszabb esetben sem
forgat ki vagyonából senkit és nem nyomorít meg senkit sőt még társadalmilag sem káros, esetleg lehet hogy hasznos. nehéz ezt elfogadni? meg azokat nem izélgetni akik esetleg "nem veszélyesek" táradalmilag?
Nem lehet valami hasznos vagy legalább nemkáros ha az eszmerendszerét adott esetben a többség hülyeségnek tartja?
kovgabor, le lehet nyugodni. senki se állítja, hogy egy az egyben azonos lenne a szci és a (mai) katolicizmus. csak azt, hogy egyes aspektusai (hülye/drogos fantazmagóriák), intézményei (sea org - jezsuiták), figurái (LRH - reneszánsz pápák) igenis megfeleltethetők, a hasonlóság nyilvánvaló.
a caritas nagyon szép dolog a keresztényektől, de nem az ő hitbizományuk egyedül, és attól még az ujjból szopott mese nem lesz igazabb, mint Xenu (ld agnoszticizmus megint).

ps. mindenki copyzza ki a hozzászólását elküldés előtt, mert gyakran benyeli ez a szar a bélást.
"Scientology has opened the gates to a better World. It is not a psycho-therapy nor a religion. It is a body of knowledge which, when properly used, gives freedom and truth to the individual.

It could be said that Man exist in a partially hypnotized state. He believes on other-determinism in many things, to his detriment, He will be as well as he is self-determined. The process of Scientology could be described as methods of 'unhypnotizing' men to their own freer choice and better life."

L. Ron Hubbard, Creation of Human Ability (1954)

Scan: i28.photobucket.com/albums/c244/_fawlty_/CoHApage251.jpg


No mármost ezek alapján nyugodtan kikiálthatom, hogy vesszen a Csőcs ov Szájentólodzsi és éljen a Hubbard Unhypnotizing Outlet Center.
OFF

mi ez a jobline-os banner itt fölül? :(...
ez már itt marad?

ON
"A »szekta« szó eredeti értelme szerint valamilyen egyházból/vallásból kivált annak alapeszméit megtartó de sok más tekintetben megváltozott kisegyházat jelent."

Eredetileg speciel nem ezt jelentette, hanem felekezetet, de ennek ma nem sok jelentősége van. Mindenesetre a kereszténységet szektának nevezni meglehetősen nagy marhaság. Kétezer éve persze valószínűleg az volt, de attól még nem kevésbé demagóg ma annak mondani.
A vallások károsságáról eszembe jutott egy korábbi post egy mellékszála; az, hogy hogyan, miben mérik a társadalmi rendszerek hatékonyságát. Itt ugyanaz a kérdés: miben mérjük az egyes vallások, egyházak károsságát? Ott a GDP/hulla, itt a hulla/GDP? Mindenkinek más lesz a végeredmény; kinek a katolikusok lelki elszegényítő hatása a rosszabb, kinek a szcientológusok anyagi elszegényítő hatása. Nem lehet ezeket a dolgokat összemérni, szerintem maradjunk annál, hogy ha csak a szcientológiát nézzük, önmagában, illetve a társadalom érdekeivel összemérve (és nem más egyházakéval), akkor mit találunk. Káros? Igen. Mit lehet tenni ellene? Írjuk le. de ne legyen ebből a témából (is) kereszténység-bashing és az az elleni védekezés...
"Na ezért csinálnék egy istenn élküli közjó-, és erkölcsmozgalmat, nevezzük egyháznak. Istenben való hit nem kizáró ok.

Csatlakozik valaki?
:)))"

Támogatom, egy problémát látok csak: a hívek egy nemzedéken belül irányzatokra fognak szakadni, kölcsönösen kiátkozzák egymást, majd háborút indítanak a "másképp individualisták" ellen...

:)
igazitrebitsch!
tapasztalat?! :)
igazitrebitsch: pont erről szól a korábban beajánlott South Park-duplaepizód :)
a jobline-os bannert nem én tettem oda, nekem nem szólt senki, pénzt ezért nem kapok, de nem bánnám, ha firefoxban nem a fejlécre lenne odabaszva, hanem fölé.
Firefoxod van, és mégis látsz reklámot? Ejj :-)
Mary Sue Hubbard (Ron felesége) vezette a Hófehérke Hadműveletet (Operation Snow White), ahol a Guardian's Office szcientológusai állami hivatalokba törtek be, hogy eltüntessék a zettyáz számára kompromittáló adatokat.
en.wikipedia.org/wiki/Operation_Snow_White

Itt a zettyáz - a maga módján - el is ismeri mindezt
www.scientology.org/en_US/news-media/faq/pg047.html

A Guardian's Office pedig átalakult, lett belőle Office of Special Affairs, OSA, ami a zettyáz piszkos dolgait intézi.

A mezei szcientológus nem is hinné, hogy az eltökélt ószások milyen messzire hajlandóak elmenni, hogy a zettyáz érdekeinek eleget tegyenek.
tistedur 2006.12.18. 15:58:48
igazitrebitsch!
tapasztalat?! :)

Mégpedig történelmi.
L. Ron Hubbard felesége és négy gyermekük anyja 2002-ben meghalt, a zettyáz pedig mélyen kussolt róla, és gyorsan eltávolította a nevét az IAS névsorából.

Kedves szcientológus, ha már te sem leszel hasznukra, úgy rúgnak majd picsán, hogy fel sem tudsz majd állni.
Mindenről a Brian élete jut eszembe:)

"Kövessétek Jeruzsálem szent tökét!"
Ron fia Quentin Hubbard homoszexuális volt és 1976-ban öngyilkos lett.
Tgr!
nekem is firefoxom van és nekem is van reklámom..:(
igazitrebitsch!
lehet hogy a probléma a mi készülékünkben van...
jöjjenek a delfinek..
Mindenről a Brian élete jut eszembe:)

"Kövessétek Jeruzsálem szent tökét!"


A számból vetted ki a Szent Tököt! :)
Trx: Gyakran a víz tudatában, rejtett képességben hívők sem mondják azt hogy ők természetfeletti mesékben hisznek, hanem hogy ők bezony realisták és az meg a valóság.

De attól még nem.
„Én Magyarországot előbb rabbá, aztán koldussá, végre katolikussá teszem!”

Csak egy rövid mementóként.. Nem hinném, hogy önmagával az Istenhittel lenne a gond. Az mindenki privátja, hisz vagy sem.
a delfineknek esélyük sincs, sajnos. :(
Tud valaki egyértelmű forrást arról, hogy Lenkei dr. szcientológus lenne? Nem lepődnék meg, csak új volt az infó.
Tiko: az intézményesítéssel, és az intézményesített hittel történő kivételezéssel. Legyen egy szinten a harry potter klubbal. Ha a harry potter klubban olyanokkal tömnék a gyerekek fejét mint egy jó kis vallásos (sci, vagy egyéb)iskolában, lenne is felhördülés.

De a felnőttek között meg kinevetjük azokat akik Izaura kiszabadítására pénzt gyűjtenek, és elítéljük azokat aki be is szedik a pénzt azzal a dumával hogy Izaurának lesz!
TWÁ!
Jelentem lehiggadtam.
Az ujjból szopott mese az tudod kicsit olyan nekem mint a bor. én jobban alszom tőle. néha kifejezettén feldob és jól érzem magam tőle és mindíg jó az a tudat hogy hozzányúlhatok. MÉGSEM VAGYOK RÉSZEG soha nem borogatok kukákat és nem verem a családot. attól hogy vannak alkoholisták némelyik tényleg veszélyes is attól még a hiba nem a borban van szerintem. üdv a korábbi stílusért meg tényleg bocs
Rigor,

Egyetértünk. Csak azt próbáltam elmondani, hogyha kedvem szottyan, akkor leülök egy sarokba imádkozni vagy sem. Nem kell hozzá egyház. Ismerek/ismertem vagy 10 kat. papot. Ebből vagy 2 volt, aki hiteles volt.. De az a 2, nálam megér egy misét.
igazitrebitch:

Részlet Gyöngéd születés – Dr. Lenkei Gábor új könyvének ajánlójából:

"Lenkei doktor L. Ron Hubbard: Dianetika című könyvét is javasolja nekünk. Hubbardról egyébként köztudomású, hogy a szcientológia „atyja”, akit dr. Lenkei Gábor könyvében többször is idéz, és „az általa legmélyebben tisztelt tanítómesterének” nevezi. Vallási vagy egyéb meggyőződése persze kinek-kinek a legbensőbb magánügye; Hubbard tanításainak népszerűsítése a szerző és a kiadó döntése éppúgy, mint a Freechoice táplálékkiegészítőinek reklámozása."

forrás: www.natursziget.com/page.php?show/articles/view/topic/eletmod/artid/20051128szuletes
De ha bekukkantasz Dr. Lenkei hivatalos oldalára, szép nagy adag SCI könyv közül is rendelhetsz:
www.drlenkei.hu/index.php?site=books

Szóval nem rejti ő véka alá a világnézetét.
L. Ron Hubbard = Buddha

"A Szcientológia egyértelmű hasonlóságot mutat a buddhizmushoz, olyannyira, hogy Hubbard úr egyszer feltette a kérdést a buddhista vezetőknek Ázsiában, hogy lehetséges volna-e, hogy ő legyen a Metteya..."

hungarian.bonafidescientology.org/append/08/page03.htm

LENKEI doktor:

"...Végül, de nem utolsósorban hálás köszönetet mondok L. Ron Hubbardnak, akit minden mesteremnél jobban szeretek és tisztelek.
Tőle tanultam a Becsületkódex"-et..."

picitoff
Tiko: valakitől egyszer megkérdeztem, hogy miért jó, hogy ennyi egyház van, ha egyszer a mondanivalójuk lényege nagyon hasonló (ez volt a vitánk tárgya). Azt válaszolta, hogy annyi egyháznak kellene lennie, ahány ember él. Mindenkinek a saját útját kell követni, és oda eljutni rajta, ahová ő akar menni; és ez az ő egyháza.
Ami már nem off: igen, van, akinek a szcientológia az útja. Ezt nem érdemes megkérdőjelezni, mert hitről vitatkozni meddő vita. Viszont a társadalomban az együttélésnek vannak szabályai, és ezek egyike az, hogy nem fosztjuk ki a másikat az anyagi javaiból (kivétel az apeh, neki ezt törvényileg nemhogy szabad, de kötelező), és ennek a szcientológiai egyházra is érvényesnek kell lennie. Aztán meg nem hívjuk a jó üzletünket vallásnak, hogy ezzel kibújjunk az adófizetés alól, sőt állami támogatást kapjunk rá (keresztény egyház pl.). Végül nem akarunk gyerekeket behálózni, csak öntudatos, kritikai gondolkodásra elvileg képes felnőttek között térítünk. Biztos van még, amit kihagytam, de ezeket látom lényeges pontnak.
Németországban, például (itt lehetnénk jótanulók - nem úgy mint egy csomó ****-nál) nem kapnak automatikusan pénzt az egyházak. Ott mindenki dönthet arról, hogy anyagilag "hívő" vagy sem.

Persze ezzel a mondatommal, nem kívánnám egy kalap alá vonni a "történelmi" egyházakat a szcientológiaival..
Tiko: csak az állami támogatásukat, meg a gazdasági előnyeiket(mindenféle adómentes ügyletek), ugye?:)
Muszáj leírnom a barátomat. Ő felkészült versenyző, jehova és szc. és egyéb térítőkkel szemben. Van kis papírkája, rajta keresztkérdések.
Egy nap a Ludwig Múzeum-ban hegesztgetett, sok Picasso között (a raktárban). Arra járt egy apáca - pont amikor pihent - és megkérdezte hogy miért áll. Erre azt válaszolta, hogy azért mert Isten is így akarja:D Mire az apáca: Isten nem akarhatja, hogy ne dolgozz.. Mire ő: Egy veréb sem esik le a fáról, anélkül hogy Isten ne akarná.
Mire az apáca: Lányok gyertek gyorsan, ezt hallgassátok!!!
Kedves Tiko, Németországban az adóhatóság hajtja be rajtad az egyházi adót. Szerintem ne tanuljunk tőlük.
Tiko: egyébként vigyázz, mert mindjárt megjelenik egy keményvonalas hívő és megmondja hogy de az RKAT-nak jár, mert elvettéktőlükakommunistákkárpótlásésegyébkéntisvatikániszerződésis, a sci-t pedig be kell tiltani, vagyonukat elkobozni.
igazirebitsch,

Behajtja. Akkor ha így akarod. Ha nem akarsz fizetni "egyházi adót" akkor nem baszkurálnak.
Mit keresett egy apáca a Ludwig Múzeum raktárában?!
Passz. Nem tudom. De ott volt:P
Ment heggeszteni?:) - és hogy volt tovább a történet?
Nah Rigor:) Nem apácát szokott hegeszteni:D
Olyan okosat írtam az előbb, de másodszorra sem sikerült elküldeni. Most már késő, hülyén haltok meg.
-off
Igazitrebitch, Kisegítelek: Albert Einstein, Stephen Hawking, Leonardo Da Vinci...
Trebitsch sch-val, ha kérhetném!
Tiko:Nemeteknel,svajciaknal,osztrakoknal ugyanaz a renszer:4 bebetonozott tortenelmi egyhaz van,a tobbiek egyesuleti formaban allhatnak rajthoz.A negyeknek jar az egyhazi ado(5%),amit automatikusan lekapnak a jovedelmedbol,masnak (baptistaknak,budhistaknak)nem utaltathatod.Ugyhogy a mi rendszerunk az osszes hibaja ellenere is jobb.
galileo,

Akár 20* is leírom = Opció. A főnököm is élt a lehetőségével, hogy ne fizessen.
Tiko:lehet,hogy a fonokod tud valami okossagot,de az atlagember nem tud kibujni alola.Mondjuk en svajci ismerodokkel beszeltem errol konkretan.
Az egyhazfinanszirozasi vitaknal is egyseges modellkent emlegettek ezt a nemet-osztrak-helvet rendszert.
Egyebkent nekem az nem stimmel,hogy miert az allamiapparatus gyujti be nekik,szedjek ok maguk!
Ja,az lehet,hogyma csak felajanlaskent mukodhetne,azt meg elfelejtene sok pogar.
Igy marad az adohivatal tekintelye,mint felebarati emlekezteto!
"Egyébként nem lejárt téma: össztársadalmilag nem veszélyesek, nem fogják uralmuk alá hajtani az államot (pedig nagggyon erőlködnek), de igenis VESZÉLYESEK AZ EGYÉNRE."

akire veszélyesek, azokért úgysem kár.
amíg nem gyújtogatnak kocsikat, engem nem érdekel. az emberek idióták és semmi sem teszi őket azzá saját magukon kívül. nem kell rákenni a vallásokra.

jonathan blue pl menthetetlen, pedig biztos ateista, és a győzike showt is mélyen megveti.
és nem is tudja, de szomorú.
galileo,

Azzal hogy azt mondom hogy opció, nem szükségeltetik hozzá semmiféle okosság. Németországban biztosan opció. Eldöntheted hogy akarod-e fizetni, és ezzel együtt, hogy kell-e keresztény temetés/esküvő stb.
Rizla, annak a hozzászólásnak, amiből idéztél, elolvasnád az utolsó bekezdését is?
Köszönöm.
(Nem tudom, szánjalak-e v. irigyeljelek: vagy nincs senkid, akihez kötődnél, v. minden szeretted tökéletesen kielégítő életet él, és biztos h. a jövőben sem lesz semmiféle hiányérzetük, lelki v. egyéb problémájuk és nem kerülnek krízisbe.)

Kíváncsi volnék, h. H.I. (nyugodjon békében) özvegye, árvái és szülei szemébe is tudnád-e mondani: ó, nem kár érte, h. felgyújtotta magát.
(Egyébként már gyújtogattak kocsikat is. Pl. Veér Andrásét)
Továbbgondolva

Az egyházfinanszírozás önkéntes alapokra helyezése talán még az egyháznak is jót tenne hosszú távon. Kénytelenek lennének jobban odafigyelni a marketingre.

Vagy lehet, hogy pont ezért, rosszat tenne. A Rkat_jelenlegi_pápa által követett út egyelőre nem túl tiszta, volt, aki szerint inkább a szűk, de tiszta elitklub irányába mozdult el...mások szerint még reformer is válhat belőle... Megláttyuk
igazitrebitsch: elnézést kedves "Buzgó Mócsing":))) gépelési hiba.
Sokan hivatkoznak arra, hogy aki annyira hülye, hogy bedőljön nekik, az megérdemli. Nem kell sajnálni, nem kell foglalkozni vele, mert az ő baja. De nem így van! A hülyeség gyorsuló terjedése ugyanis közügy. Minél több a hülye, annál rosszabb lesz a kevésbé hülyéknek... (Megkockáztatom: nekünk :)
Lehet mondani, hogy vannak hasonló motívumok a keresztények meg a szcientológusok között, de van egy nagyon fontos különbség. Mégpedig az, hogy ha mondjuk a keresztények térítgetni próbálnak, akkor az átlagember pontosan tudja, hogy őt most meg akarják téríteni. Ha meg akar térni, akkor enged nekik, ha meg nem, akkor elhajtja őket a picsába. A hozzáértők kommentjei alapján ez a szcientológusoknál nem ilyen egyszerű. Nehezebb felismerni a szándékaikat, mert alattomosabban "támadnak". Jó hogy szó van róla, mert legalább támpontot nyújt, hogy mikor basszam pofán, aki "auditálással" (vagy mi a fasz) jön nekem. ;)
Ne legyünk ilyen szigorúak. Már elhangzott itt, hogy a szcientológusok általában instabil embereket hálóznak be, sőt a tesztjeik is arra mennek ki, hogy elhidd, mennyire szar az életed. Nem hülyék azok, szegények, csak rossz passzban vannak. És nagyon ügyesen van kitalálva ez a front group rendszer. Az áldozat hosszú ideig azt hiszi, ez csak egy drogrehabilitációs kurzus (Narconon), üzleti tanácsadás (WISE), vagy életviteli ötletbazár (dianetika). Aztán lassan ott találja magát az új barátai közt elszigetelve.

Viszont az jutott eszembe, hogy a BTK-nak _van_ paragrafusa az efféle tevékenységre.

A szcientológia ugye a pszichológia/pszichiátria alternatívájának állítja be magát, harcol is a konkurencia ellen. Lelkibetegségeket, drogfüggést, ilyesmit "gyógyít". Namármost:

285. § (1) Aki jogosulatlanul, ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a kuruzslást az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével követik el.

(3) E § alkalmazásában orvosi gyakorlatra jogosult az, akinek hazai egyetemen szerzett vagy külföldi egyetemen szerzett és honosított (egyenértékűségi záradékkal ellátott) orvosi oklevele van, illetőleg az a külföldi állampolgár, aki a népjóléti miniszter engedélye alapján oklevelének honosítása nélkül fejthet ki orvosi tevékenységet, feltéve mindegyik esetben, hogy nem áll az orvosi tevékenységtől eltiltás hatálya alatt.
Azt hiszem volt azért némi kiskapunyitó törvényi módosítás, különben nem működhetnének a sámánok, homeopaták, Gyurcsókok, és egyéb kuruzslók természetgyógyászat címen.
Persze, az emberi hülyeség habos tortájából csak egy kis szelet a szcientológiáé...
Árpád, azért ne gondold, hogy ilyen kispályások... Pontosan tudják ezt, nem véletlenül tartják drága pénzen a sok ügyvédet.
A "pszichiátria alternatívája" természetesen csak a szólamok szintjén jelenik meg.
Egyébként meg aláíratnak az alannyal egy papírt, amelyben tudomásul veszi, h. az x foglalkozás nem gyógyító eljárás, valamint az alany saját felelősségére vesz részt benne, az eh. pedig nem felelős semmiféle történésért.

Sőt, annyira rendesek, hogy még el is küldenek orvoshoz, ha vmi bajod lenne:)
mia.szcientologia.org/html/part04/chp18/pg0302-b.html
ni, mit találtam
dr. Süle Ferenc:
A korszellem szellemidézése
2. rész: Az egyoldalúan torzult életünk kompenzációi
"Egy új mozgalom kialakulásával kapcsolatban ki kell emelni a helyi, konkrét tényezők fontosságát: ahol az adott tradicionális spirituális élet formái kiszáradnak, ott megindul az új formák keresése. A beáramló, sokszor erősen esetleges új eszmék megjelenése képezi gyakran az indukáló tényezőt. Akik egy új mozgalom tagjaivá válnak, azok gyakran nem eredeti felfogásukkal, pl. az adott vallásukkal elégedetlenek, hanem annak helyi méltatlan képviselőivel, a kiábrándító környezeti viszonyokkal, és ezt általánosítják.
A nagy társadalmi változások, krízisek idején szociológiai megfigyelések szerint növekszik az új szekták megjelenése. Tapasztalható jelenség, hogy az adott régi vallás hívei minél merevebbek, az új eszmeáramlatoktól minél elzárkózóbbak, az új keresés annál erőteljesebbé válik."
ez nem azt jelenti h. a nagyok (történelmiek) áldásos tevékenysége, megújulási hajlama (ehe) nagyban hozzájárul a kicsik megerősödéséhez?
egyre inkább úgy érzem soxorosan összetett probléma ez
kipol
valahol azt olvastam Mo.-n az egyházaknak ingyen van a pereskedés
igaz ez, vagy csak legenda?
Na tessék, itt van:
Auditor Kódex, 25. pont
"Ígérem, hogy nem hirdetem azt, hogy a Dianetika és a Szcientológia csak arra való, hogy betegségeket gyógyítsanak, illetve elmebetegeket kezeljenek velük, jól tudván, hogy lelki nyereség elérésére szánták őket."
29. pont
"Ígérem, hogy megtagadom bármely elmebeteg lény felvételét a Szcientológia gyakorlóinak soraiba."

Forrás:
mia.szcientologia.org/html/part14/chp40/pg0731.html
Kellemes szörnyülködést :)
jonson 2006.12.17. 20:44:36
"de a keresztények, meg a többi "történelmi" vallás nem szákmányolja ki a híveit..."

Két dolog:
1. Az, hogy mi erkölcsös és mi megbotránkoztató, koronként változik. A kereszténység, még szekta korában, szembe ment a kor erkölcsével bizonyos kérdésekben. A Scientológia is szembe megy a saját korának erkölcseivel, részben ezért is tartjuk szektának.
2. Később talán majd nem emlékeznek rá jó szívvel, hogy hogyan szereztek pénzt. Nyilván a katolikusok se emlegetik, hogy mennyi szép templom épült pénzért kiárult bűnbocsánat-cédulák bevételéből.

Szóval nem vagyok szcientológus, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy hamis érvekkel harcolni valami ellen éppenséggel inkább árt, mint használ.
Bütyök, ezt egy általam kalapált összefoglalóban is olvashattad akár, de én viszont Baráth Andrástól vettem az infót. Ha visszanéz ide, megkérdjük. Engem is érdekelne, melyik jogszabály, hányadik paragrafus.
Na eleg volt a fikazasbol.

Figyelmeztetek minden mokust, hogy jon a bomba, ha sokat pampogtok.

Amugy minden igaz amit L.RON.HUBBARD mondott.
csak ugy szolok.

amugy meg az is van, hogy:

1.az internet az ordog muve.
2.A mokus-thetanok kikurt gyorsan terjednek az interneten.
ugyhogy ne olvassatok az internetet ami mellesleg az ordog muve.
3. nemkene annyit mokuskodni.

meg annyit hagy tegyek hozza, hogy mar el van helyezve a kovetkezo sorozat bomba a vulkanok toveben, es fityeg az ujjam a nagy piros gombon, ugyhogy iszonyat gyorsan befejezni a fikazast.

es semmi esetre se olvassatok az internetet.
az internet az ordog muve.


Imádva tisztelt magasságos XENU!

Engedd h. utolsó gyarló szolgád a földre boruljon előtted!
Mindent megtennénk, hogy komplett galaxisokat lerombolni képes haragodat megenyhítsük!
A mókusok esdve kérdik, h. ha bőséggel áldozzák a Neked kedves javakat (gyarló világunkban "pénz" és "ingatlan" ezen dolgok neve) vajh' kicsiny időre megkímélnéd-e értéktelen életünket?
kipol attól hogy akármilyen szerettem lelki krízisbe kerül, még nem szükségszerű, hogy idiótává is váljon miatta. légyszíves ne mosd össze azt, hogy valaki önpusztításba menekül azzal, hogy csatlakozik egy ilyen szektához. van jópár árnyalatnyi különbség.

és igen, se aidses, se drogos hozzátartozóm nincs, elnézést, ne haragudj.

mindezek ellenére tényleg nem olvastam végig rendesen amit írtál, és hévből írtam pöttyet, bocs (a tartalmát ennek ellenére fenntartom).
worluk legutóbbi kommentjével viszont lényegesen összetettebbé vált ez a kérdés, hogy akkor most hány százalékban hülye, aki ebbe belekeveredik

nyilván ilyen is van, olyan is van, de bennem erős a gyanú, hogy hülyéből több kavarodik hozzájuk, mint lelkileg instabil, szomorú helyzetben lévő, de egyébként intelligens és tudatos emberből
Nos nézzük ki honnan merít.A"történelmiek":
1,bőrtönmisszió
2,lepramisszió
3,kórházmisszió
Ugyanis az Úr odaküldte őket.Persze próbálkoznak a polgári életben is,de hát a törvények.Középiskolában autogén tréning(tudatos képességfejlesztés címen)mehet,Krisztus kitiltva.Azért eljön minden ember életében amikor felkiállt:Istenem segíts!Csak ez nem kávéautomata rendszerben működik.Két ima-jön 1 áldás.
Rizla,
aids,drog = a veszély metaforája
Esetleg olvasd el ezt is: www.nol.hu/cikk/374504/

Tartsd fönn a véleményedet. Kíváncsi vagyok, mire mennél vele, amikor kollégáid ún. tudomásjelentéseket körmölnének minden tüsszentésedről, és azért rúgnának ki a munkahelyedről, mert nem vagy hajlandó a szexuális szokásaidról nyilatkozni - akivel ez történik, az is mind hülye és megérdemli?
Amikor odament, mé' nem tesztelte a főnökét, h. két év múlva szci lesz-e majd v. sem...
Tessék: www.nol.hu/cikk/368465/
meg ez is:
Baráth 2006.12.17. 12:54:00
Akkor en ehhez nem is fuznek kommentart:
www.lcsmarketing.hu
Hehe, L. Cs., az Aljas Kúszóbab volt vezetője?
A szcientológus skate-punkok felnőttek:
www.aljaskuszobab.hu/
ezek szerint leszoktak az effélékről:
www.zeneszoveg.hu/dalszoveg.phtml?szk=5336
Bizabiza, aljas kuszobab.
Shadow82 2006.12.18. 23:58:13
az első pontodban teljesen egyetértek veled, hisz ahogy a világ változik, az emberek is változnak.
Viszont, az hogy a katolikusok búcsúcédulák árulásából szereztek pénzt, nem keverném össze a scientológusok képzési rendszerével. Ugyanis a katolikusonál ha akartál vettél búcsúcédulát, és bűnbocsánatot nyertél, ha nem akartál, akkor nem vettél, hanem elmentél gyónni, és bűnbocsánatot nyertél. A scientológusoknál viszont ha fejlődni akarsz a hitben (ez a cél) akkor kénytelen vagy fizetni, oktatásért, könyvekért, auditálásért, afenetudjamiért. Nem ugyanaz...
Na, és ők aztán tesznek róla, h akarjál fejlődni!
"Aki clear, annak gyorsan fel kell mennie a HÍD-on, különben veszélyben van!"
Undorító, aljas lélekkufár banda.
Vorluk, vorluk, ezt biza e'kúrtad, nem kicsit, nagyon és böszmén. Valamirevaló sajtómunkás nem csinál ekkora sumákságot, mint azt mithrandir öléggé pontosan jelzé. Erre te meg nem vagy képes elnézést kérni, javítani, csak próbálod megdumálni, mint szocik a 'nem lesz gázáremelés't, 'nem lesz vizitdíj'at, 'ötéves adócsökkentés't vagy mint a deazorbán a folytatólagos vereségeit...

Hát immáron miként vélekedjen a nyájas olvasó, amikor mások sumákságát fogod ostorozni, he? Na mind1, végül is magad alatt úgy fűrészeled a fát, ahogy akarod, baszodalássan.

Hanem elvtársak és nemelvtársak. Azt hallám, hogy Molnár miniszterünk szcientológus. Ha igaz vón', akkor rendben van ez? Jó kezekben az egészségügy?
kipol: egy ilyen munkahelyről engem nem kellene kirúgni, mert már rég eljöttem volna. Én értem, amiket mondasz, és bizonyos szintig igazat is adtam eddig is; de egy ember sorsáért ő maga is felelős, nem lehet minden felelősséget a szcientológiai (vagy más) egyházra tenni.
Nem is kell mindent. Csak ami őket illeti.
Ha például H. I. "gyógykezelésének" öngyilkosság a vége, és kiderül h. rakás pénz van befizetve, amiért az eh. lófaszt se adott, akkor azt ne nyelhessék le. Most az van, h. Fritzlauf nagy pofával nyilatkozta a rádióban: Óóó, hát hogyneperszetermészetesen visszautalják azt a pénzt a családnak, közben meg semmi se történik.

Fűt-fát ígérnek, MINDENKINEK, aki kitölti Oxford Capacity Test-et, szüksége van szci eljárásra. (Ha hibátlan a teszt, akkor azért, mert "életidegen" az illető)
Közben minden szerződés úgy van megszövegezve, h. csak a Te felelősségedre, nem követelsz az eh-tól semmit se stb. Miközben ők 8 általánossal is csinálnak bárkiből auditort, h. ilyen hipnózis-szerű technikákkal találomra furkálódjon a tudatalattiban.
Hogy ettől pszichotikus állapotba kerültél? Ó, hát istenem. Te vagy az 5% selejt egyike. Mehetsz a picsába.
A szcientológia selejtje:
www.webmutato.hu/nethatter/riportok/kids.htm
tudtommal a pszichiáterek utálják, nem a pszichológusokat.
azért van különbség.
vallástalanságomtól függetlenül én is szívemből gyűlölöm a gyógyszergyárak legnagyobb dílereit. nem is tudom, hogyan lehet komolyan venni ennek az áltudomány "doktorait". embereket, akik a lélek, a szellem problémáit kőolajipari származékokkal próbálják gyógyítani. vagy elektrosokkal. vagy agyszeletésssel....
helyesen: tudtommal a pszichiátereket utálják
Eddig nem akartam kozbeszolni, de mar nem birtam magammal. Meg kell hogy mondjam, hogy bosszant ez a sok feligazsag a a scirol, es eleg szomoru, hogy annyi, latszolag ertelmes ember bedol annak a mocsoknak, amit a media, meg az altaluk penzelt emberek (pl. Barath) frocsognek szerteszet. Nem mondom, hogy a sci jobb, vagy szebb lenne mint mondjuk a katolikus egyhaz, egesz egyszeruen egy alternativa, es a modszereik vitathatatlanul mukodnek. Nos, a xenu eredettortenet lehet hogy egy baromsag, mi sem vesszuk komolyan! Szoval oriasi tevedes hogy ilyen idiotak lennenk, az e-meter pedig egy tudomanyos eszkoz, amely rentgetegszer bizonyitott. Az ember sokkal jobban erzi magat egy megtisztulasi folyamat vegen, igaz hogy meg van nekik egy altalam is alairt papirban hogy homokos vagyok es a pocsom is ot centi, a fonokomet meg megloptam, es gyerekeket molesztaltam, de ertsetek mar meg, hogy a gyogyulashoz fajdalmas ut vezet.
Végre egy hozzászólás a másik oldalról :) Üdvözlendő, mindenképp.
Főleg, de a pszichológusokat is. Igazából a legtöbbjük különbséget sem tud tenni köztük, egyszerűen pszichóknak nevezik az összeset... :)

A múltkor egy előadáson kifejtették, hogy a szeptember 11-i támadásokat Bin Laden a PSZICHIÁTERE hatására szervezte meg. Mindezt azért, hogy így elvonják George Bush figyelmét a csodás szci programokról, amik már majdnem bent voltak az amerikai iskolákban, mert annyira csodálatosak. Természetesen az egésznek a hátterében a pszichiáter maffia áll, meg a milliárd dolláros Ritalin üzlet.

Akik pedig olyan magabiztosan hetvenkednek itt, hogy aki hülye haljon meg, minek állt be szcientológusnak, annak üzenem, hogy nagyon naiv és korlátolt. Kiindul a maga kis internetfüggő életéből, hogy mindennek utána tud nézni, aminek akar. Arra nem gondol, hogy bizonyos szempontból ő csak a piramis csúcsa. Az emberek jelentős része még ma sem használja az internetet, vagy ha használja is, nem tud ám úgy keresni rajta, mint a fene. Az, hogy én majdnem mindent megtalálok, egy dolog, én számítógépfüggő vagyok. De anyám? Apám? A vidéki rokonok, akik max. tévét néznek? Akik naivak és hisznek a bölcs embereknek, akik történetesen szcientológusok?

Abban egyetértünk, hogy kissé nevetséges ez a túlszabályzott világ, amikor rá kell írni a mikrohullámú sütőre, hogy macskát melegíteni benne tilos... Elképesztő, hogy mennyire hiányzik sokszor a józan ész. De ez a világ hívta életre a szcientológia egyházhoz hasonló fércműveket is, kötelessége hát korlátozni az ilyen rákos sejteket. Ahogy elvárom az államtól, hogy a bűnözőket rúgja seggbe, úgy elvárom tőle, hogy ismerje fel és szankcionálja az egyháznak álcázott gazdasági bűnszövetkezetet is.
Pascal, el ne hidd már, hogy Baráthot a média pénzeli... Baráthtal annyi történt, hogy amikor vele akart kibaszni a WISE tanácsadó képében jelentkező szcientológiai ördög, akkor mellényúlt. A kicsi bors annyira felszívta magát, hogy most minden követ megmozgat, hogy keresztbe tegyen a majom szcientológusoknak... Most persze megpróbálják elhitelteleníteni, ez az egyik módszerük, úgy nevezik, fekete PR... :D Hubbard is ír róla.
zahar!
én a fogorvosokat nem szeretem(sok-sok rossz tapasztalat)...
lehet hogy erre is egyházat lehetne alapítani?!
Nostradamus!
mit mér az e-méter?
"a gyogyulashoz fajdalmas ut vezet" Nostradamus utolsó mondatával kibújt a szög a zsákból. A szcientológusok azt gondolják mindenki beteg, amit csak ők tudnak kikezelni. Ezért van az, hogy lelkileg gyengébbek, illetve valóban önértékelési és egyéb zavarokkal küzdő embereket tudnak csak behálózni. Meg természetesen az olyanokat, akik például bármely MLM üzletben vélik felfedezni a nonpluszultrát. Ez egy embertípus, a hiszékeny.

Egy egészséges önbizalommal rendelkező, józan gondolkodású ember igen gyorsan távozik a szcientológusok rendelőjéből.

Egyébként pedig mindenkinek ajánlom figyelmébe L. Ron Hubbard képének tanulmányozását, én valahogy nem egy ilyen totyakos-tokás pojácának képzelném el az emberiség megmentőjét... :)

www.able.org/about/l-ron-hubbard/images/l-ron-hubbard_3.jpg
jonson 2006.12.19. 10:27:32

A fene se tudja ma már megmondani, hogy valójában mekkora kényszer volt az embereken a búcsúcédula-vásárlásra. El tudom képzelni, hogy "erősen ajánlott" volt. (Egyébként is, milyen dolog az, hogy megveszem a bűnbocsánatot?) Amúgy a kötelező tized is olyan adófajta mai szemmel, amit nem reklámoznék az Egyház portfólióján, ha lenne neki olyan. Meg aztán az invesztitúra-háború is kőkemény politikai hatalmi okokból tört ki, amibe elvileg egy egyháznak bele se kéne folynia.

A scientológiának ma nincsenek olyan jó lehetőségei, mint a kötelező vallássá válás, meg a fegyveres térítés, marad a kor fegyvere, a psziché és a jog.

Eddig sokat írtam arról, hogy szerintem miben _nem_ különbözik a két egyház (kezdeti időszaka). Pusztán az egyik idősebb volta, vagy a kezdeti módszerek furcsasága, vagy hogy mindkettő szektakéntindult és az emberek többsége utálta - ez nem különbség.

Különbség például, hogy egy igazi vallás az magával a tanítással (is) térít. Leteszi az asztalra a maga mesekönyvét, és nem csak a tizedik szint után tárja eléd a titkot. (Persze nem kizárt, hogy vannak titkos dolgok, amiket csak a Pápa ismer, de még a legfelsőbb katolikus hitviták is a Bibliára alapoznak, nincsenek titkos kiadások.) Na ez például egy igazi különbség.
Jack Bauer 2006.12.19. 12:23:17

A kereszténység szerint pedig mindenki bűnös, amire csakis ők tudják a választ.
Az emberről meg annyit, hogy biológiailag alapvetően hiszékeny.
Bauer: mondtam én, hogy Baráthot pénzelik? én csupán a:

homokos vagyok es a pocsom is ot centi, a fonokomet meg megloptam, es gyerekeket molesztaltam, de ertsetek mar meg, hogy a gyogyulashoz fajdalmas ut vezet

részt tartottam komolytalannak és mulatságosnak. Viszont totyakos-tokás - Winston Churchill nevében kérem ki.
Zahar
a lelki problemak nem azonosak az idegrendszer/agy problemaival.
Az elobbire valoban nem kell gyogyszer (es elismerem, hogy sokan viszont feleslegesen tomik magukba) , elegendo jol bebaszni egy haverral es kidumalni, vagy meggyonni egy papnak, esetleg elmenni pszichologushoz. Kinek-kinek izlese szerint.

Az utobbit viszont bizony koolaj ipari szarmazekokkal lehet csak kezelni, ha egyaltalan lehet. Olyankor viszont az a jobb megoldas, nem az, hogy marpedig gyogyszeres kezelest azt nem!
Ezt lehet egy nathaval, de kisse kockazatosabb mondjuk paranoiaval...
Shadow82, nagyon jó példa volt a Biblia! Igen, a kereszténység kiteszi az asztalra, amije van. De ezt megmagyarázzák ám a szcientológusok! Azt mondják ugyanis, ha úgy olvasol el felsőbb szintű anyagokat, hogy nem vagy rá felkészítve, károsíthatja az elmédet, akár meg is halhatsz. Ezért aztán a megvezetett kis robotemberek az egyházban, szorgosan lépkednek felfele a csillagközi grádicson, egyre nagyobb lóvékat tejelve a szintekért. Hogy aztán majd sokmillió dollár és sok-sok év elvesztegetése után olyan hülyék legyenek, mint Tom Cruise, aki a kanapén ugrál... :)
Pascal, Churchill zseniális hadvezér volt, aki kihúzta a szarból Angliát, és jócskán hozzájárult ahhoz, hogy leverjék a fritzeket. Esetében teljesen közömbös a kinézet.

De Hubbard, aki a proféta szerepében tetszeleg, és testi-lelki egészséget hirdet, attól elvárom, hogy úgy nézzen ki, mint szupermen, de legalább úgy, mint egy átlagosan egészséges ember. El kell ismerjed, 30-40 kg túlsúllyal nem tekinthető valaki az egészség példaképének...

Hubbard mindent megmagyarázott. Például a dohányzást is (mivel dohányzott). A dohányzás ugyanis - szerinte - megvéd a sugárzás ellen! Nem az lesz ám rákos, aki dohányzik, hanem aki nem! És ez fontos érv volt a hidegháború kezdetén, amikor mindenki attól rettegett, hogy kitör a III. vh.
L. Ron egy Grafoman orult, aki sok marhasagot osszeirt, innen kovetkezik, mar csak a nagy szamok torvenye ertelmeben is, hogy neha leirt ertelmes dolgot is. Csak az a szomoru, hogy az altala leirt dolgokat szentirasnak veszik, a missziokban dolgozo szobakat tartanak fent, ahova a mester allitolag idonkent visszajar meg irogatni.

Amig csak annak tekintjuk a "mester", ami valojaban is volt, egy kozepszeru sci-fi ironak, addig nincs gond vele, tele van ilyenekkel a vilag. (Pl. a Haboru a foldon 1x olvashato volt)

De ez a gyogyulasi folyamat, amirol Nostredamus meselt, az ilyeszto.

Sajnos kedves baratnom edesapja is "gyogyult" (Egyebkent ez erdekes kerdes, mert szerintem, hogy ki szamit nem normalisnak azt a tobbseg hatarozza meg...), es egyszer elvitte kedvesemet egy angliai szeanszra. Akkoriban meg az aposjeloltem nem volt se clear, csak par eve mar foglalkozott a dologgal. Errol a kis szeanszrol, baratnom ugy jott vissza, mint egy teljesen atszellemult valaki, es o azonnal auditaltatni, misszionariusnak akart menni, illetve tanfolyamokon reszt venni. Par ora veszekedes, es nehany raalvas utan azert belatta, hogy ez megsem olyan jo otlet.

-> Itt jonnek a sci-sek, hogy megakadalyoztam a boldogsagat...

Azota az edesapja teljesen belefeletkezett a sci-be, kiment eleg hosszu idore angliaba, hatrahagyva csaladjat, semmi mas nem erdekelte csak a csodalatos scientologia. Es azota nem egyszer hallottam mar vissza baratnomtol, hogy milyen jo, hogy nem hagytam ot is ilyen fanatikussa valni.

A baj a scientologiaval, hogy boldogga tesz, de ugy, hogy elotte megmondja, hogy mitol kell magad boldognak erezned. Mert azok az emberek, akik elkezdenek vele foglalkozni, sokat valtoznak, de olyat meg nem lattam, hogy a jo iranyba. Egymasnak persze megfelelnek, de a kulvilagnak egyre elvontabbak lesznek, es keptelenseg veluk egy legterben tartozkodni egy ido utan ( ido = sci-vel valo foglalkozas).

Szoval csak ovatosan a gyogyulassal, mert valoban a gyogyulas fajdalmas neha, de ez nem jelenti azt, hogy ami fajdalmas az gyogit is...
Jack Bauer:
"Egy egészséges önbizalommal rendelkező, józan gondolkodású ember igen gyorsan távozik a szcientológusok rendelőjéből."
"Akik pedig olyan magabiztosan hetvenkednek itt, hogy aki hülye haljon meg, minek állt be szcientológusnak, annak üzenem, hogy nagyon naiv és korlátolt. Kiindul a maga kis internetfüggő életéből, hogy mindennek utána tud nézni, aminek akar."

Direkt idéztem ide két szövegedet, mert jól rámutat arra, amit én mondtam idáig. Igen, igaz, hogy nem mindenki tud internetezni és keresni rajta. De józan esze van (lehet), ezt te is elismered. Ha pedig a józan esze hatására elkezd gyanakodni, akkor meg fogja találni a forrásokat; vagy a neten (netkávézó is akad már majd mindenhol pl.), vagy máshol (ismerősei végképp mindenkinek vannak). A lényeg nem az eszköz, hanem a gyanakvás. No és persze a józan ész.
Nostradamus:

Jah, persze a Sci működik, ezt én is jól tudom. Összelopkodtak egy csomó módszert, pl meditatív technikákat, ami máshol bevált. Ez nem baj, mások is csinálják. Sőt, talán mások is állítják, hogy ők az eredeti, vagy hogy az ővék más mint a többi. Éppen ezért, a működőképesség mint olyan, megint igen gyenge érv.

Ráadásul olyan meditatív-hipnotikus technikákat alkalmaznak, amiről talán ők sem tudják hogy milyen veszélyesek. Vagy ha igen, annál rosszabb.
Gollen, sajnos én is ismerek ilyen történeteket, ismeretségi körömben előfordultak.

Az vigasztalja a barátnődet, hogy lehet visszaút, nekem egy jó ismerősöm el tudott fordulni az egyháztól, pedig ő is külföldi misszióban volt. Néhány év után - saját magától - rájött, mekkora álságos és képmutató ócska ember gyülekezőhelye a szci, és mivel ő magát nem ilyennek gondolja, evakuálta magát... :) Azóta mindig elfordul, ha régi szcientológus ismerőst lát az utcán, annyira megutálta őket.
Quick, az az igazság, hogy én is ingadozom sokszor. Dühít az is, amikor valaki naiv szemmel benyal minden baromságot. De még jobban zavarnak azok az emberek, akik ezt kihasználják.

Képzeld el, mi lenne akkor, ha rohamosan terjedne, hogy úgy fosztják ki a kocsikat, hogy lerobbanást, balesetet színlelnek. (Tudom, hogy most is vannak ilyen esetek, de nem olyan sok.) Mondjuk minden második baleset színlelt lenne, és a kifosztásra menne rá. Egy idő után senki sem lenne, aki meg merne állni egy bajbajutott embernek, sőt, el is gázolná. :)

Ezért különösen undorító és veszélyes az a fajta bűncselekmény, ami az emberi hiszékenységet (és jószándékot) használja ki, mert rongálja a társadalom szövetét, és intoleráns, paranoiásan gyanakvó polgárokat nevel. Nem szeretnék ilyen világban élni, pedig sajnos félig-meddgi ilyenben élek.

Nézd meg például a kisföldalattin a gyanútlan nyugati turisták milyen sokszor áldozatul esnek a zsebeseknek. Ez azért lenne, mert ők hülyék? Nem, azért, mert egy jobb világból jönnek, ahol nem kell felkészülni ilyenekre.

Száz szónak is egy a vége, szerintem az államnak határozottan fel kellene lépnie az ilyen álvallások ellen, mint a szci.

A szcientológia vallásnak álcázott gazdasági bűnszövetkezet.
Jack Bauer: a vallásokkal, egyházakkal pont az a baj, hogy ha fellép ellenük valaki (akár az állam is), akkor rögtön üldöztetést kiáltanak, és mártírként, üldözöttként még jobban tudnak működni. Ezt szerencsére a katolikusok jól demonstrálták, így a legtöbb állam nem esik ebbe a nyílt hibába. A megoldás - amit sok helyen alkalmaznak is - a korlátozás. Nem elvi, hanem gyakorlati alapon, azaz az egyház státuszának megszüntetése, befolyásának csökkentése, pénzügyeinek ellenőrzése, szabad tájékoztatás/sajtó.
Quick, igen, igazad van. Csak én amolyan "ami a szívemen a számon" hamari vagyok. :) És mindennél jobban dühít az igazságtalanság.

Azzal is kiegyeznék, ha elvennék a szcientológia, meg az összes többi kamu egyház (pl. Kozmosz Univerzális Szeretet Egyháza, stb.) egyházi jogkörét. Alakuljanak át részvénytársasággá, fizessenek adót, és tartsák be a törvényeket. Sajnos az egyházi mentesség örve alatt tudják elkövetni ezt a sok simlisséget. Mert így nem kell felmutatniuk a papírokat, hogy ők értenek a gyógyításhoz, meg minden egyébhez. Ja, és adót sem fizetnek, közben meg busás bevételre tesznek szert.

Legyenek Szcientológia Zrt., hirdessenek életjobbító tanfolyamokat, a befolyt pénzből fizessenek adót, tiszta sor. Elégítsék ki a spirituális igények egy részét, de olyan módon, ahogy minden egyéb vállalkozás teszi azt.
Jack Bauer: igen, ezzel én is teljesen egyetértek. Egy üzleti vállalkozás ne használhassa az egyházak előjogait.
"A szcientológia vallásnak álcázott gazdasági bűnszövetkezet."

Ezt mondtam en is egy 200 posttal feljebb. Ha a Cosa Nostra holnaptol bejegyzi magat egyhazkent, akkor Don Chicconak mar mindent szabad? :-)
Quicksilver 2006.12.19. 13:32:02

"Egy üzleti vállalkozás ne használhassa az egyházak előjogait."

Sztem egyszerűbben is meg lehetne oldani a kérdést. Az egyházaknak NE legyenek ELŐJOGAIK. Lófaszt nekik, nem előjogot. Mérettessenek meg, a saját erejükből, mindenféle plusz állami protekció nélkül.
"Shadow82"12:23:32.-szóval a kezdetek,nos az éppen nem volt diadalmenet.
12:29:25.-"mindenki bűnös",eddig stimmel,csak a folytatás nem.Ugyanis csak a katolikus papok adnak feloldozást,a protestáns gyülekezetek pedig hirdetik az Úr kegyelmét.Nagy különbség.Krisztus egyháza nem a mai"egyházak"egyvelege,de ez már messze vezet.Jack Bauer"13:03:32:-"vallásnak álcázott bűnszövetkezet"-stimmel.Kinek az érdeke,hogy nálunk mégis szabadon garázdálkohatnak?Ez itt a kérdés.
Nostrodamus, Nostrodamus...
Kicsit soká' értetek ide. Ilyen hosszú reakcióidő, bebaszik ám a statisztikáidnak. Egyél még pár kanál vitamint, az majd segít.

Hmm, hogy szolgálja az a gyógyulás útját, hogy ha esetleg más utakon szeretnél elindulni, akkor azokat a bizonyos papírokat egy kisebb vagyonért megvásárolhatod? Mert ha nem, a feleséged megtudja, milyen huncutságokat képzelsz a szomszéd srácról?

Hogy szolgálja a gyógyulás útját, hogy ha egy szcit baj ér (adósságok, idegösszeroppanás, rák) akkor mindenki szigorúan kussol róla, mert "rossz hírt továbbadni nagyon enthéta" ?
Különben is "csak magának köszönheti. Visszatartásai voltak nyilván."
(Meg mert rossz PR volna. Mert ti mind a világ legeslegjobbjai vagytok.)

Hogy szolgálja a gyógyulás útját, h. több éves v. évtizedes odaadó szolgálat után az "alacsony statisztikájú" (se pénze, se munkaereje) egyedeket simán kivágják az utcára?

Hogy szolgálja az a gyógyulás útját, hogy a méregdrága könyveket, CD-ket stb. hónapok, évek múltán se szállítják le?

Ja, el merted olvasni a vitaindító cikket is, mi?
'reggelt,

Én azt szeretem olvasni amikor a sok ateista a vallás ellen ágál és saját erkölcséről beszél, amikor azok az erkölcsi normák sehol nem lennének, amik most általánosan elfogadottak, ha nincsenek a "történelmi" egyházak.

Szóval megkérek minden tisztelt ateistát, hogy szabad visszamászni a fára, megenni fajtársaitokat, gyilkolni minden másik szomszédos fán lakót aki a saját banánjaitokat akarja megenni, és nyugodtan lehet beszarni a villámlástól meg.


másik kedvencem az aki a fizikai törvényekkel példálózik, mert azok ugye törvények, de azt valahol elfelejti, hogy, akiknek a nevéhez ezen törvények kimondása kapcsolódik, nagyrészt vallásos, istenhívő emberek voltak.

tőlem meg mindenki abban hisz amiben akar.

csókolom
Többen hivatkoztak arra, hogy a maga fiatalkorában a kereszténység is olyan volt, mint most a szcientológia. Ez így erős túlzás, de még ha igaz is lenne, teljesen értelmetlen egy mai és egy középkori vallást (szociológiai értelemben a szcientológia mindenképpen vallás) hasonlítgatni. A középkori keresztény egyház nagyjából megfelelt az akkori törvényeknek és normáknak; a mai mainstream keresztény egyházak pedig megfelelnek a maiaknak. A sci talán megfelel a középkori normáknak, de annak hadd ne örüljünk már. A kereszténység a maga környezetében a társadalmat stabilizáló erő volt, a szcientológia pedig a sajátjában destabilizáló erő. Az pedig nyilvánvalóan nem igaz, hogy egy új vallásnak szükségképpen át kéne esnie egy középkori fázison - mind az új keresztény szekták, mind a new age, transzcendens meditáció stb. kultuszok nagy része be tud illeszkedni a társadalomba. Egyszóval nagyon nem kéne a szcientológiát más vallásokkal egy kalap alá venni.
Me, Myself and I 2006.12.19. 13:45:23:
"Az egyházaknak NE legyenek ELŐJOGAIK."

Magamtól egyetértenék, csak néha realista is tudok lenni, és látom, hogy ez nem megy. Túl sokan igénylik az egyházakat, és védelmezik az előjogaikat is. Mivel jelenleg vannak előjogaik, így én nagyon megszigorítanám az egyház státusz megadását, pont azért, hogy ne lehessen ezekkel visszaélni.
Tie Fighter: Na ez ám az ordas nagy baromság, már elnézést.

Az erkölcs, a jócselekedet stb. alapvető szociális együttélési szabály, ami nélkül nem igazán működnek békésen a közösségek.

Ennek SEMMI köze a valláshoz. Ezt már ezerszer leírtuk.
Ez a mézesmadzag, a vallás nem attó lesz vallás hogy egyébként alapvető emberi értékeket kisajátít magának mintha ő találta volna ki, hanem a vallás lényege természetfeletti, mitológikus, MESE.

Ha ezek a természetfeletti dolgok nem lennének, nem lehetne vallásnak nevezni, hanem mondjuk szociális védőháló szervezetnek de ez nem így van.

Arra ki sem térek hogy néhány erkölcsi, stb szabály jósága, erősen megkérdőjelezhető, gyakran a természet törvényei ellen forduló.


És még valami? te most melyik vallásról beszélsz? Mondjuk valami ősi bálványimádásról ahol néha embert is áldoztak? később kecskét? aztán kevesebb istent, de még kecskét mindig?
aztán ez még szelídült, majd egy 20 fős szektájából világvallás nőtt, ami évszázadokig terrorban tartotta a fél világot, inkvizíciót, szent háborúkat hozott maga után, és melyek tagjai felekezettől függően véres háborúkat vívnak egymással?

Persze van ám jó oldala is, meg ugyebár rossz. De ezeknek igazán nincs sok köze a meséhez, amitől egy mozgalmat vallásnak nevezünk.
Molaris, hogy kinek az érdeke,hogy nálunk mégis szabadon garázdálkohatnak?

A politikusoké.

Nem közvetlenül persze, nem úgy kell elképzelni h. a szci csókosai csinálják az eh-i szabályozást. Keményebb érdekek játszanak ott, mint kétezer hubbardista.

Ez az egész a rendszerváltozás idejére nyúlik vissza: az eddig elnyomott egyházaknak teret engedtek (ez mondjuk kellett is) és a történelmi eh-ak lobbija elég erős volt. Ennek farvizén tudtak behajózni a mindenféle alternatív alakulatok - hiszen ki volt akkor, a szót emelt volna ellenük? Ki vállalta volna fel a "vallásüldöző komcsimaradék" szerepét?
Egyáltalán hány embernek lehettek korrekt információi a pl. szciről?

No, ha MOST nyirbálnák meg ezeket a jogokat, akkor borulna az egész törvényi háttér. És a "nagyok" érdekei is sérülnének, és ezt nem meri vállalni egy politikus sem. Mindenki jóban akar lenni velük, mert jelentős szavazóbázist mozgat meg az, h. mit prédikál a pap a szószékről.

Qick, sajnos, akinek MÁR megadták, azoknak egy ilyen szigorítás nem számítana :-(((
Tie Fighter: Legalább olvasnál vissza mielőtt megmondod itt a frankót. Legalább a tekintélyelvű érveléssel nem égetnéd magad.

- Tudod pont az ilyen típusú hozzállás, és ez a szemlélet járatja le a vallásokat. Többet ártasz szeretett vallásodnak mint tíz ateista.
Rigor
kosz, hogy valaszoltal Fighternek, igy nekem nem kell potyognom...

Kipol
Veled is egyetertek. NEm tetszik nekem ez az osszehasonlitgatas, mert ilyen alapon ugye az iszlamnak is adjunk meg par evszazadot, hogy tuljusson a toronyrobbantgatos korszakan, hiszen a keresztenyek is kovettek el galadsagokat hodito szakaszukban blablabla... Na ne.
"Rigor"14:13:42.-én pedig türelmesen majd mindig leírom:ne szólj bele abba amihez nem értesz.
"kipol"14:13:56.-nyert,tökéletes válasz-majdnem.Ugyanis a titkosok tudtak róla és mivel akkoriban még egy párt cége voltak,hát kicsinyt besegítettek,hogy legyen egy kis"zavaros" ahol lehet halászni.
(Izé ... kik azok a titkosok?)
"cozumel"14:30:47.-ez az iszlám probléma is megérne egy külön vitát.Igen szivárványos az a kép is.Lehetne pro és kontra érvelni.Persze van mostanság nekünk fontosabb is.
T.W.Á.-tényleg nem tervezel valamit e tárgyban?
Üdv:mollaris
Polgári titkosszolgálat-leesett.
Többször felmerült: Mit mér az e-méter?
GBR-t, magyarul galvános bőrellenállást, és semmi többet. Tehát sem nem igazságot, sem nem hazugságot, se a tisztulási folyamat sikerességét, hanem a bőr pillanatnyi elektromos ellenállását. Aztán hogy ebbe ki mit magyaráz bele, az szabadon választott... Maga a GBR a pillanatnyi arousal-szinttel (a szervezet izgalmi állapota) van összefüggésben. Minél magasabb az a., annál kisebb a GBR).
Ha megkérdezik, hogy buzi-e vagy, akkor kilendül az e-méter, mert: a)buzi vagy, b)félsz a kérdéstől, c)felháborít a kérdés d)ideges vagy az egész vizsgálattól, e)bármimás.
Némi gyakorlat, pár jól elhelyezett kérdés, + a szokásos áltudományos halandzsa körítés, és bárkiről bármit kimutathatsz vele.
Molaris
Arpi feldobta mar az iszlamot, lett is vagy ketmillio post:-) lapozz vissza, ha raersz!
Molaris: mihez nem értek? - ne csak beböfögni tessék hogy te ehhez nem értesz, meg hogy de neked nincs igazad, meg hogy hülyék vagytok, hanem érvelni, esetleg megmagyarázni hogy miért.

Egyszer már kiosztottál egy nagyképű dumával miszerint:"legalább néhány hittanórán oda kellett volna figyelni."

Erre én azt hiszem elég korrekten reagáltam, meg írtam egy csomót, amire aztán már látványosan csöndben maradtál, mert mindenre reagáltál csak arra nem.
Ki is mutatnak az e-méterrel bármit...
"Ezen a témán akkora töltés (sic!) van, hogy aminek kezeléséhez nem lesz elég 1-2 óra auditálás... "
Nem hát.
Még 10-20 sem. Még 100-200 se.
Íme, a cucc:
www.rtc.org/hu_HU/religion/pg003.html
Használat közben :)
alfa.ist.utl.pt/~cvrm/staff/vramos/blog/travolta.jpg
Oly' rendesek, h. ingyen próbát adnak, bevásárlóközpontokban, sétálóutcákban, stb. csak tessék, tessék, folyvást, folyvást !
www.thestranger.com/blog/files/2006/06/e-meter.jpg
static.flickr.com/28/38378278_07875362d1_m.jpg
tisredur!
nyilván lehetne.
próbáld meg, aztán vigyázz, mert harminc év múlva csilliárdosként tengődhetsz majd valahol :p
zahar!
nem félek én attól :)
OFF, de kikívánkozik

molaris 2006.12.19. 14:42:26

Komolyan nem értelek. Miért kell mindenből azt leszűrni, hogy itt most a kereszténység végveszélybe sodrásán munkálkodik mindenki? (LOL. Nem így van, itt most másról van szó).
Ez a dolog nem keresztény vs. szcientológus téma, hanem a befolyásolható emberek felhasználásáról/megkárosításáról szól szerintem.

"iszlám probléma is megérne egy külön vitát"

Aha, valóban megért. Asszem per pillanat 287 kommentnél tart. Te hányszor szóltál hozzá? :(

Az az érzésem, hogy ha meglátod leírva, hogy katolikus/keresztény, akkor árugrasz a comment.com-ról egy kis egyszemélyes keresztesháborúra. Ne érts félre, természetesen szíved joga, csak nekem kicsit furcsa. :(
"Oly' rendesek, h. ingyen próbát adnak, bevásárlóközpontokban, sétálóutcákban, stb. csak tessék, tessék, folyvást, folyvást!"
Mhm, én is találkoztam velük egyszer, talán a budaörsi TESCO-ban. Nagyon-nagyon kedvesek voltak, de kb. a második olyan kérdésem után, ami a működési elvre vonatkozott (meg amiből talán lejött, hogy valamit kapirgálok a témához), azonnal rövid úton lettem a fa*ba elhajtva. Komolyan, odáig én nem tudtam elképzelni, mit jelent az a szólás, hogy "lefagyott az arcáról a mosoly". Megmutatták. Vicces volt.
Na igen, "az e-meter pedig egy tudományos eszköz, amely rentgetegszer bizonyitott"
Ha ici-picit is megvizsgálnád ezt a szuper tudományos eszközt, rögvest a legszentségesebb szakramentummá változik át, amit porbafingó wogok nem illethetnek!
(Lehet, külön drillezték őket a misszióban, hogy aki a működési elvet firtatná, az kizárólag elnyomó v. bajforrás lehet, és annak megfelelően kell kezelni. Pláne, ha holmi bőrellenállásról hadovál a gonosz: hiszen a méter lelki folyamatokat jelez!!! Ronnak is az ilyenekkel gyűlt meg a baja, a média pénzeli mindet!)
kipol:

sajnalom a hozzad hasonlo elkeseredett embereket, nem vagyytok eleg nyitottak a vilagra...
A sci igenis egy jo odolog, rentgetegszer lattam mar hogy segit embereken, akik a sci altal elertek a tokeletes harmoniat onmagukkal es kornyezetukkel. Te nem szeretnel folyton boldog lenni? Elheto eletet elni, gyogyszerektol mentesen? Ne higyjel azoknak, akik megprobaljak lejaratni a sci egyhazat. Ha megismernel, tudhatnad, hogy en peldaul egykor egy roncs voltam, de ma tokeletes az egeszsegem, es mentalisan is egyfojtaban a toppon vagyok. Peldaul soha nem kovetek el hejesirasi hibakat. Az veletek a baj, ti pegyoposodott nemgondolkodok, hogy nem viselitek el azt, aki maskent latja a dolgokat. Tegnap adomanyoztam az org-nak 25 millio dollart, es most van egy dicsero levelem, ezt ti nem mondhatjatok el magatokrol, szanalmas banda.
ez most megnevetettett köszi :)
:DDD
Nostradamus, teljesen igazad van. Magamba szálltam, és rájöttem. Megyek is, máglyát rakok pszi könyveimből, a hamut a fejemre szórom.
És holnap minden vagyontárgyamat pénzzé teszem, hogy együtt játszhassuk az élet játékát, egy clear bolygóért!
ARC!
"Rigor"-vegyük sorba a dolgokat,ha lehet.
1,-a keresztyénség nem=katolicizmus
2,-amint azt a mai Izrael bizonyítja,a keresztyénség ott is tért nyer.Ma már nemigen találsz várost Izraelben ahol nincs Krisztushívő ZSIDÓ közösség.
3,-nem szabad összekeverni a látható egyházat az igazi Krisztusi egyházzal.(Jn.16-ot javaslom figyelmedbe.)
4,-tökéletesen le van írva mik az igaz egyház kritériumai.
5,-nem a lévitai papság a tudás és hatalom letéteményese,hanem a Melkisédek rendje szerint való Főpap-Krisztus.
Rövidebben nem megy,magyarázatok:Ef.6,10-20;A "Római levél végig,Ap.Csel.25,-végig.
"Me,Myself and I"14:42:26.-meg fogom keresni,de mint tudod nem vagyok olyan "régi motoros".A másik dologhoz annyit,hogy 1,nem mindenhez szólok hozzá;2,ez ügyben pedig csak annyit:aki vallást tesz énrólam az emberek előtt,arról vallást teszek én is az én menyei Atyám előtt.
Üdv Néktek:mollaris
Molaris:
1. ilyet sosem állítottam
2. ez nem tudom mire bizonyíték és hogy jön egyáltalán ide
3. Mi is az igazi krisztusi egyház? pontosan melyik is? Én csak világi egyházakat látok. Amit meg nem látom az nem is zavar.
4. Melyik egyházé? Ki mondta? És ez mindenhol így van?
5. Ez nem tudom hogy jön ide, de igazándiból nem is érdekes, a lényeg azon van hogy mi nyert teret a legszélesebb körben, és milyenek a következményei.
"Rigor"-ez így a süketek párbeszéde.Nehéz lenne elmondani pár mondatban az életem lényegét,értelmét.Ami nekem logikus,sőt túlmagyarázott,az Neked lóg a levegőben.Ha veszel egy új,ismeretlen gépet,fogod a használati utasítást,átböngészed és tudod használni.Az emberhez így tartozik a Bilia.Ugyan az a szó mást jelent nekünk,és itt a félreértésünk alapja.
Áldott Ünnepet:mollaris
Ja, egész eddig tőmondatokban fikáztál, én rengeteget írtam, az előbb sem ezekre reflektáltál csak ismét kiosztottál 5 pontban aminek nem sok köze volt azokhoz amiket írtam. Most meg ismét mellébeszélsz.

Na mindegy nem mintha többre számítottam volna, de azért reménykedtem. Hát ennyi.
Jack Bauer 2006.12.19. 12:34:58

Tehát a scientológia meta-hiten alapul. Nem abban hisznek amit tanít az egyház, hanem abban, hogy egyáltalán létezik ilyen tanítás... wow. NA ez igazán gáz. Talán ennél fogva lehetne tökön ragdni őket.molaris 2006.12.19. 13:50:09

Bakker, legalább olvasnád el amit írtam! Ezt írtam: "A kereszténység szerint pedig mindenki bűnös, amire csakis ők tudják a választ."

Te meg hadoválsz itt a feloldozásról. Állítottam, hogy a válasz = feloldozás? Nem. Azt állítom, hogy a keresztények szerint mindenki bűnös. És azt, hogy erre a megoldást csakis a kereszténységen át kaphatok. Most függetlenül attól, hogy melyik keresztény egyház hogy hívja ezt a megoldást (könyörgés, feloldozás, akármi), abban mind egyet ért, hogy ha nem vagyok keresztény, bűnös maradok.

Ha te nem egy jól programozott bot vagy, akkor kérlek olvasd el és értelmezd összefüggéseiben az írottakat. (Ha az vagy, akkor úgyis beírsz még egy halom érvnek látszó, pontokba szedett izét bárkinek a kommentjére, ha abban szerepel a "keresztény" szó, függetlenül annak értelmétől.)