W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • MVF: Szcientológia egyház tagjaival olyan helyeken is találkozhatsz, ahol nem is számítasz rájuk. Nem p... (2019.02.24. 11:57) Tisztelt Szcientológia Egyház!
  • timea knausz: @Tóta W. Árpád: Igen?:) (2018.09.06. 16:43) Ilyenek voltunk
  • timea knausz: Szeretettel ajánlom olvasásra és értésre Mezei Márk: Utolsó szombat című könyvét. Nagyon messzir... (2018.09.06. 16:41) Ilyenek voltunk
  • David Bowman: Ritka világos gondolat tőle. (2018.09.01. 15:33) Szerény javaslat
  • Hobelman: Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limi... (2018.05.14. 03:06) No megállj csak!
  • Utolsó 20

Te Péter vagy, azaz kőszikla

2006.11.13. 12:47 Tóta W. Árpád

Gergényi marad. És bocsánatot ki fog kérni?Címkék: zavargás cikkajánló

139 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6517707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugye, amikor “a felháborodás csak pereg-pereg, azt már ember meg nem állítja, zeng a ház, akkora botrány van, hogy megszólalnak a kövek, de még a tökök is”, Worluk mester mit írt a kellemes csípős fikázós cikkek helyett?
Ódákat a hú, de alkalmas vezérről.
Mikor is volt ez a felháborító esemény?
Nem, rossz válasz.
Nem az ösződi beszéd kiszivárogtatásakor.
Hanem akkor, amikor a szavazás előtt visszatartották a költségvetés adatait, lehülyézték azt, aki megkérdőjelezte a pannonpuma szárnyalását, aztán meg választás után másnap:
-Nagy a baj!

Ilyen pl. Németországban, egy kvázi jól működő demokráciában egyszerűen nincs.
Rifjúz.

Te tényleg kívülről látod az eseményeket, olyannira, hogy itt se nem voltál. Nekem egyre inkább az a képem innen belülről, hogy a rendőrség egészében helyén volt, részleteiben meg egy köcsög állampárti izompéniszként viselkedett. Régi reflexek, hja.

És továbbá a "ha van rajta sapka, az a baj..." esete.

Annyiban igaza van a Zárpádnak, hogy 1-2 dologra (pld. mit csináltak a TV mellett, miközben a kollegáikat csuklóztatták a nájlonnyilasok) jó lenne megnyugtató választ adni.

Demárazér' a "békés tüntetők brutális szétverése" narratíva egy kicsit dögszagú ám! Nna.
"egészében helyén volt"
Ezt hogy érted? Amikor nov. 4-én a tüntetőknek sikerült kikerülni a rendőnek álcázott ismeretleneket (még mindig az a fránya leesős jelvény...), nem történt semmi.

Jó, igaz többször békés járókelőket vertek brutálisan szét. És az nem jó válasz, hogy mit kerestek ott. Mert több esteben nem kaptak felszólítást se. ld. index.hu-n régebben, címlapon. Az egyik áldozat régi haverom volt. Tényleg csak járókelő volt. Aztán, amikor utánuk mentek a rendőrök, beszólt egy csúnyát. Most faragja a fogtechnikus a pótlást.
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=107826

Árpád, változott netalán a véleményed, vagy figyelmetlenül olvasok?
Nem lehetne a GG-t pusztán azért lemondatni, mert olyan ronda?

Vele van tele az összes médium és már hányingerem van a fejétől.

Ha ezt G. Lukas tudta vón, akkor Özv. Idősb. D Váder tuti elf lett vón.
Attól, hogy az ember legszívesebben maga is fejbeinzultálna bikacsökkel egy-két úgynevezett tüntetőt, még tiltakozhat a maszat ellenében.
Ha jól vettem le, Árpádnak nem azzal van baja, hogy a tetű bandát lerendezték, hanem az utána bekövetkezett irgalmatlan mellébeszélés, elsikálás, politikai döntések miatt csapkodja az asztalt.
Nem látok sok ellentmondást.
aszem itt az ideje:

én kérek elnézést az egészért...
... mert ez már nekem kellemetlen
Tudom ez nem a jelvény-ügy tárgyalására a legmegfelelőbb hely, de ha már szóba került akkor a saját véleményem ezzel kapcsolatban.
Teljesen egyet értek azzal, hogy minden rendőrnek kellett vona viselni az azonosítóját. Egy "demokratikus" államban mindenki viselje tetteinek a következményeit. De jelen helyzetben valahogy nem tudok haragudni rájuk.
Mert miért csak ők viseljék a tettek következményeit?
Akkor minden egyes kővel dobálózó, rúddal vagdalózó, kocsit borogató, gyújtogató, barikádépítő stb. Szépen mutassa fel a személyit, vagy vonuljon be, hogy na én voltam az. Jaa vagy hogy nekik nem kell?
Mert ott vagyunk hogy aki vandálkodik az megúszhatja, aki meg lő a gumilövedékkel azt meg rögtön felelősségre vonjuk a jelvény alapján mert a lövedék miközben egy kő elől hajolt el, a kelleténél fentebb repült.
Hasonlít arra a helyzetre mikor betörnek a lakásodba, te rajta kapod az illetőt, bezárod a szobába, ráhívod a rendőrséget és téged jelentenek fel mert akadályozod szegény embert a szabad mozgásában...
IQ cenzus :valami választópolgári vizsga kellene. IQ teszt, történelem, irodalom, politológia, közgazdaságtan, művészetek, természettudományi alapok. Aki átmegy szavazthat, aki nem , nem. De lehet ez se jó szűrő. Gyanítom, nincs jobb a mainál sajnos. Platón terve? A tudósok vezette Napállam?
Alien:
"tetű bandát lerendezték"
-tessék?

1. a valódi szélsőségeseket nem rendezték le
2. voltak gyerekek is abban a tömegben, amire lőttek 23-án

Tehát a fieszesek tetű banda??
Ha igen, akkor kár vitázni veled...
little:
A kettő nem függ össze.
Attól, hogy van néhány vandál az utcán, a "rendőrség"-nek (ugye, elvileg nem is az jelvény nélkül) még nem kell vandálkodnia.

Nov 4-én miért nem volt kocsigyujtogatás? Ez a nagy kérdés...
Egyetértek Gergényi bocsánatkérésének felvetésével, de első helyen miért az újságíróktól...? Ők miért állnak felettünk, a nép fölött? Nekik semmivel sem hazudott nagyobbat, mint nekünk, a népnek, ők semmivel sem érintettebbek, mint mi, a nép...
"Csakhogy hogyan váltsuk le egy ország lakosságát. Sehogy."

pedig konnyu. ez megy mostmar evtizedek ota szerte a vilagban. ugy hivjak, hogy NEVELES. aminek neveled az embert az lesz. ha fogyasztonak neveled es nem gondolkodonak akkor ez lesz ami most van magyarorszagon. fontosabb az, hogy eppen mennyire puha a wcpapir mint az, hogy ki-kicsodat ver szet az utcan es megis miert.
Refuse/Resist!:
Én inkább úgy mondanám a kettő összefügg, de nem kellene összefüggenie...
És ebben a dologban a hátsó indíttatást gondolom mindenki látja. Ha minden rendőrön jelvény lenne, akkor nem lettek volna ilyan mértékű "túlkapások". De itt a túlkapás egyben "megfélemlítés" is volt, aminek következtében kevesebben mentek az utcára vandálkodni. Ellenkező esetben valószínűleg nagyobb káosz alakult volna, ahol sokan arra mentek volna hogy a rendőröket túlkapásba hajszolják, majd én név nélkül eltűnök, a rendőrt meg szépen felelősségre vonják.
Sajnálatos hogy így van, de lehet hogy ezzel vették elejét nagyobb mértékű törős-zúzós-rendőrdobálós tüntetéseknek.
Refjúz vazze, ne akarj szándékosan félreérteni, lécci.
Kösz.
Mindenféle oldaliságtól függetlenül azt hívom tetű bandának, amelyiknek egyáltalán megfordul a fejében lehajolni egy kőért, hogy a rendőrhöz vágja.Amelyik autót borogat, gyújt föl, kiszaggatja a kresztáblát.

És lehet, hogy könnyen pofázok, mert otthon ültem a gép előtt, de aki gyerekkel volt, bőven lett volna ideje hazamenni sztem.
Ha meg ott maradt bámészkodni, ne lepődjön meg.
És legvégül:
Mi a tajtékos búbánatért megy AKÁRKI gyerekkel tüntetni?
A gyerek maradjon otthon legózni.
Mjd politizálni ráér, ha szavazókorú.
Aki meg nem készült atrocitásokra akkoriban az akkori előzmények tükrében, nem lehet kerek egész agyilag.


little: Igazad is van. Szerintem random le kéne tartóztatni és elítélni gyors eljárásban, mondjuk úgy 100ezer ember és minimum 10-20 véletlenszerű (vagy súgás alapján kezdeményezett) razziját tartani éjszaka. Akkor megtanulnák végre a rohadékok és kuss lenne! Nem lenne se rendbontás többé, se bolti lopás, se buzikse, se rossz emberek se. Rend lenne végre és boldog kommenizmus...
Laertes, aki nem született állampolgár, annak valóban kellett tenni vizsgát állampolgársági ismeretekből és magyar történelemből. Nyugodtan kiterjeszthetnék mindenkire, nem sokan mennének át.
little:

1. Nahát, szerintem pont a túlkapások miatt lett annyi erőszakos tüntető.

Ha a magyar ember látja, hogy nőket vernek a zsernyákok, nagyobb az esélye, hogy rájuk támad. Nov 4-én nem provokáltak a rendőrök, néhány okosabb szélsőjobbos elvezette a rendőrök elől a szélsőjobbos tömeget, és mi lett? Semmi. Ha nincs rendőri provokáció, furcsa módon nincs vandálkodás. Jéééé.

2. Demokráciában az embernek joga van utcára menni. Ld. demokratikus államok.
"Platón terve? A tudósok vezette Napállam?"
egy johiszemu diktator kene, az :)
Little: A rendőr az, aki egy jogállamban jogszerűen alkalmazhatja az erőszakot. A rendőr előjogokkal rendelkezik: Ha megütsz vkit, akkor az testi sértés, amelynek a büntetőjogi megítélése elsősorban az okozott sérelemtől függ, ha viszont az egy rendőr, akkor az már hivatalos személy elleni erőszak, amely súlyosabb retorziót von maga után. Ha a rendőr nincs szolgálatban és verekszik egy kocsmában akkor nem hivatalos személy. Ahhoz, hogy jogszerű legyen az erőszak alkalmazása egyértelműnek kell lennie annak, hogy ő hivatalos személy és erre szolgál az azonosíthatóság.

De, hogy ne legyen ennyire valószerűtlen és elméleti az okfejtés, úgy is fogalmazhatunk, hogy a rendőr, akinek a kezében van a jogszerű erőszak alkalmazásának eszköze kiemelt felelősséggel tartozik. A jog egyben kötelesség és felelősség is.

Az, hogy a tüntető hülyeséget csinál az a megánügye. Azért volt a rendőr, hogy ezért a hülyeségért megkapja a magáét. De az, hogy mit csinál egy rendőr, az már egyrészt nem magánügy, és másrészt ha ugyanúgy hülyeségeket csinál akor nem elszámoltatható így.
Alien:

Sokan úgy számoltak be, hogy nem volt idejük hazamenni. És, hogy a rendőrök felszólítás nélkül lőni kezdtek.
Arra sincs magyarázat, hogy Révész Máriuszt miért verték meg.
Skulo:
:))) Érdekes elmélet. :)))
Mint írtam sajnálatos hogy ha ez így van. De lehet, hogy ha a rendőrség mindent tökéletesen csinál, akkor sokkal nagyobb bajok lennének. De nem szabad olyanokba bocsátkozni mi lett volna ha.
Inkább arra kellene megoldást találni, hogy egy diák ha leköpi a tanárt, akkor kap egy megróvást, ha visszafelé történik akkor a tanárt eltávolítják. Ha valaki kővel dobálja a rendőrt... stb stb akkor akár meg is úszhatja, fordított esetben...
Miért van hogy sok embernek csak jogai vannak? Kötelességei nuku. Másoknak meg majdhogynem csak kötelességei vannak...
A Deákon elvétve volt csak dobálás, és ha valaki dobott, tucatnyian hurrogták le, hogy ne dobálj, mert a rendőrök csak erre várnak, ezt akarják kiprovokálni. Rengetegen leültek a rendőrökkel szemben, kb. 50 méterre tőlük a körúton, feltartott kézzel, és nem csináltak semmit. Akkor az egyik vízágyú hirtelen elkezdte okádni a kékre festett vizet, jött a könnygáz... Az igazi kődobálás, barikádépítés csak ezt követően kezdődött meg.
Alien


igazi "demokrata" vagy... mi az, hogy mit keresett ott? megemlékezni ment. mint mindig, ezúttal is összemosod a megemlékezőket a randalírozókkal. hogy miért? pusztán azért, hogy ne kelljen szembesülnöd a valósággal... elég átlátszó a ténykedésed. mindezt a számítógép előtt, úgy, hogy semmit nem tudsz abból, ami ott történt. gratulálok!
Refuse/Resist!:
Szerintem viszont az erőszakos tüntetés miatt lett rendőri túlkapás. Ha mindenki demokratikusan utcára vonul, de nem vandálodik semmilyen rendőri túlkapás nem történt volna. Itt a TVszékházi eseményekkel kezdődött minden. Vagy rosszul emlékszem és valami békésen tüntető nőt ott összevertek a rendőrök??
Bár valószínűleg ez sokkal mélyebben és időben távolabb gyökeredzik és lassan már a tojás és a tyúk esete.

Flea:
Amit írtál annak az első fele teljesen igaz.
Na de nehogymá amit a tüntető csinál az a magánügye. Ezt Te sem gondoltad komolyan. Még akkor sem ha ott a rendőr hogy megkapja a magáét.
Ugyan olyan felelős vagyok (legalább is annak érzem magam) hogy a békét és rendet betartsam mint mindenki. Akár rendőr akár civil.
little: kicsim, ez nem elmélet, ez történelem.
little:
Nem értem, hogy mi köze az ártatlan járókelők megverésének és begyüjtésének, 30 napra bezárásának ahhoz, hogy a rendőrök bénáztak (direkt?) az MTV-nél. (egyébként a székháznál is vertek már nőket, de ott tényleg a csőcselék kezdte)
Az MTV ostrom után, másnap le kellett volna Gergényinek mondania.
És a gyerek miről emlékezik meg?
Nem mosom össze.
Csak nem vagyok hajlandó odáig menni a szemellenzésben, hogy hovatovább minden tüntető békésen szedegette az ibolyát a flaszteren, mire a jelvénytelen, idegenszívű, kommunista rendőrök megtámadták őket és széjjelverték/könnygázazták/vízágyúzták a jámborokat.
Haha.
Pöcörgének meg külön gratulálok hogy átlátott a ténykedésemen, ilyen sasszemű megingathatatlan világosan gondolkodóra lenne még sokra szüksége ennek a szegény országnak:)))

Lezsögezve a leszögezendőket, még egyszer és utoljára elmondom:
Nem csőcselék a tüntető.
A kődobáló gyújtogató viszont az.
Nem kommunista dúvad a rendőr, ha intézkedik.
Ha viszont túlkap, igenis kapják el.
Alien:
és elkapják?
nem?
akkor miért nem ismered be, hogy valami nagy baj van a rendszerrel?
Skulo:
Te úgy írtad, hogy ezt kellene most csinálni. Az nem történelem, hanem elmélet. És mielőtt ebbe is belekötnél, a szmájlikat azért tettem oda, mert tudom, hogy nem gondoltad komolyan.
És bár a nevem megtévesztő lehet, de max 1 embernek lehetek a "kicsi"je. És az már megvan. Köszi.
Refuse/Resist! 2006.11.13. 16:42:36
"Alien:
és elkapják?
nem?
akkor miért nem ismered be, hogy valami nagy baj van a rendszerrel? "

Hogy miért? hát, a szemellenző miatt...
Beismertem.
Azzal kezdtem:)
csak hozzátettem, hogy ne általánosítsunk egyik oldalon se.
Van csürhe, van tüntető meg van túlkapó és nem túlkapó rendőr is.
Ha nem lett volna érthető, bocs.
Refuse/Resist!:
Nemrégiben fejtettem ki, hogy mi az oka az "ártatlan?" járókelők megverésének... És mint írtam SAJNÁLATOS.
Little: azért kell a rendőröket szigórubban venni mint a dóbálokat akár, hogy mindenki másképp is nézzen rájuk, s morális alapjuk is maradjon sok.. nekik a nehezebb valóban
Alien 2006.11.13. 16:41:21
"És a gyerek miről emlékezik meg?
Nem mosom össze.
Csak nem vagyok hajlandó odáig menni a szemellenzésben, hogy hovatovább minden tüntető békésen szedegette az ibolyát a flaszteren, mire a jelvénytelen, idegenszívű, kommunista rendőrök megtámadták őket és széjjelverték/könnygázazták/vízágyúzták a jámborokat"

1. a gyerek is megemlékezhet, nem? vagy te úgy gondolod, hogy csak az emlékezhet meg róla, aki ott volt? ennyi erővel te miért emlékezel meg az aradi vértanúktról? 1-0
2. senki nem mondta azt, hogy minden tüntető békés volt. nem tudom, hogy mire alapozod ezt a felvetésedet, hiszen senki nem állít ilyet. senki nem vitatja, hogy voltak rendbontók, és mindenki maximálisan egyetért azzal, hogy ezeket a személyeket őrizetbe kell venni. tehát nem is értem, hogy mi ellen harcolsz. megjegyzem a tv székház ostrománál pontosan leválaszthatóak lettek volna a randalírozók, csak valamiért ez nem állt a rendőrség érdekében. talán erről az oldalról kellene vizsgálni a dolgot. 2-0

van még kérdés?
azt birom, hogy nem talalkozom senkivel sem aki kiment es idoben hazaert es most onnan szidja a tobbieket, hogy bezzeg milyen hulyek hogy maradtak. ugy latszik az ertelmes polgaroknak 23-an eszukbe nem jutott megemlekezni. veletlenul sem. vagy valami egyeb oka van?
A rendőrök testületileg kaptak túl. Nem X őrmesternek jutott hirtelen eszébe arcmagaságban könnygázgránátot lőni, gumilövedékkel tömeget oszlatni. (ami mellesleg nem rendőri intézkedés) Y ezredes mondta még előző nap nekik. És neki meg valami politikus mondta, hogy baszki, emlegese meg sokáig a mai napot, aki tüntetni mer ellenünk.
/bizonyíték nincs, de ez tűnik a leghihetőbbnek/

És még súlyosbító tényezők:
1. jelvény nuku. Ennyi erővel néhány szkinheaddel is feloszlathatta volna az embereket az utcáról Gyurcsány.

2. ha mégis rendőrök voltak (sok beszámoló szerint nem is azok voltak...), akkor amiatt nagyobb a felelősségük.
Árpád! Az Index bal menüjére tekintve látom, ma Te szerkesztetted az Indexet :)
Gratulálok, így is kell.
Ejj, emberek. A rendőrt nem a jelvénye teszi rendőrré. Ha nem viseli, akkor is rendőr marad, de szolgálati kötelezettségét megszegi (Rtv.) és ezért fegyelmi felelőssége van. Ilyen tömeges "hiba" esetén a felelőst az akció parancsnokánál kell keresni.

Ez jelvényesdi túl van lihegve. Láttatok ti már rendőrjelvényt? Komolyan gondoljátok, hogy egy oszlatás közben minden esetben le lehet arról olvasni a számot? A kamerák sem láthatnak mindent. Oszlatáskor, a kiürítésre kijelölt területen a rendőr intézkedhet és nem kell igazolnia magát fényképes szolgálati igazolványával.
A jelvénynél praktikusabb lenne az, ami nyugaton is van, tehát a sisakon látható számjelzés. Az látszik is a kamerákon és az emberek is látják.
Ahogy olvasom a hozzászólásokat valamiért Ford Fairlane jutott eszembe:

"Olyan vele beszélgetni, mint sajtreszelővel rejszolni, enyhén szórakoztató, de inkább fájdalmas."

Az már nagyon jó, hogy a gyerek megemlékezik 56'-ról! Aki ezt tényleg komolyan gondolja... Hát azzal vitatkozzon csak az Alien! :)

"bizonyíték nincs, de ez tűnik a leghihetőbbnek" Na igen, ez meg, hogy az utcakő felszedéséhez használt pajszerek kommunista feketemágusok gonosz ténykedése folytán materializálódtak a "tüntetők" kezeiben.

:)
lemon75 2006.11.13. 17:08:05

mi a problémád azzal, ha egy gyerek a szüleivel kimegy egy megemlékezésre?
Menjen csak!
a gyereket ki lehet vinni márc 15.-re, aug 20 -ra, SŐT normális esetben még okt 23.-ra is.

ki lehet vinni Fityisz nagygyűlésre is, hadd tanulja a viktorviktort, még jól jöhet majd neki.

De amikor az egész ország attól hangos két hétig, hogy mekkora balhéra lehet számítani, akkor igenis, felelősen gondolkodó szülő nem visz oda gyereket.

Amúgy nekem is volt kint lengetni ismerősöm, tőle úgy tudom, hogy leszámítva a Deák tér irányát, számos felé el lehetett simán hagyni a helyszínt, nem volt feltétlen muszáj szembemenni a rendőrökkel.
OFF
Március 15-ig egész jól el lehet ezen vitatkozni itt is, meg a parlamentben is.
ON
Szerintem monnyon le...
November 4-én a rendőrség nem teljesítette a törvényes kötelességét.
A jobboldali sajtó ezt is a fejéhez vághatná... Csak szarul hangzana.
összevont válasz lesz, aztán elmegyek legózni (ikea pelenkázóasztal...). utána még leszek asszem.

IQ-cenzusról (valójában inkább tájékozottsági) majd később, külön.

"valami miatt okt. 23-ig elárasztotta fenéktisztogató publicisztikákkal Gyurcsányt...stb"

öö... anyázzak?
egyszer találkoztam a miniszterelnökkel, interjú céljából, még az előző ciklusban. a többi magánszorgalom. szuverén döntés. persze bizonyítani nem tudom.

wynarsky, rendőrös MH-cikk: nem, nem változott. én akkor is a tisztességes rendőrökről írtam, róluk most is ez a véleményem. igen kínosnak tartom, hogy miután egy idióta csürhe molotov-koktéllal dobálózik Budapesten, a rendőr lesz a főellenség. AMELLETT, hogy a túlkapásokat kivizsgálni, megállítani.

"egy johiszemu diktator kene, az :)"

kerepesi temetőben lehet töprengeni.

"Arra sincs magyarázat, hogy Révész Máriuszt miért verték meg."

Na de arra se, hogy mit csinált ott és akkor ("nem emlékszik")

basszus egy mondat ennyi hozzászólást generál... én meg amikor 4 oldalban boncolgattam, hogy a mai izrael mennyire fasiszta, akkor alig kaptam 20-30 hozzászólást... lehet, hogyazindexre kéne költöznöm? :-)))

node a viccet félretéve, itt már rég nem arról folyik a vita, hogy kell-e és ha igen, akkor kinek bocsánatot kérnie, hanem megy a "zakooratekurv aanyadat" szövegelés...

amit a rendőrök tettek (provokáció volt-e vagy nem... talán sosem derül ki) az törvényes volt, de voltak törvénytelen túlkapások

amit a tömeg tett (hogy volt-e szélsőjobbos esetleg futbalhulligán provokáció... talán sosem derül ki pontosan, de úgy hisszük páran, hogy igen) az erkölcsileg elfogadható volt, viszont nem volt senki, aki megpróbálta volna kordában tartani...

a baloldalon nem állt ki senki az "elkúrtuk" nóta után refrént énekelni...

a jobboldalon pedig nem szólalt fel senkisem, hogy figyelj tömeg, ne erre menj, hanem arra, jobb út van erre, mint arra...

hogy kinek kéne bocsánatot kérnie?
- én biztosan bocsánatot kérek több okból is...

egykori mtv-s alkalmazottként biztosan bocsánatot kérek annovolt kollégáimtól, hogy nem mentem be hozzájuk pár nappal később egy kávéra, hogy megbeszéljük mi is történt...

azoktól a rendőröktől, akik a váciutcában verték össze azt a fiatal férfit/nőt aki ott volt... (részletek az összes videomegosztó rendszerben), és hogy miért? mert nem tudtam ott lenni, hogy hosszú évek feszültségét alulfizetettségét, alulképzettségét, alulértékeltségét nem tudták rajtam is kitölteni...

illetve a huligánoktól, akikre nem tudtam rálőni... merthogy mindösszesen csak egyszer akartam rendőr lenni, még valamikor oviban, de az egyik ovistársam kioktatott az udvaron, hogy "rendőr? azok hüjék!"... így hát nem lettem rendőr...

és végül, de nem utolsósorban Gergényitől is elnézést kérek, ha már ő nem tette meg... na és persze az összes parlamenti párt elnökétől, hogy egyáltalán elmentem szavazni...

van még valami?

ja igen... korábbi kérdésekre visszatérve... hogy a rendőrök egyáltalán kértek-e már elnézést valaha...

volt az a bizonyos erzsébethídi incidens, amikor ugyanezek a huligánok meg a haverjaik azt hitték, hogy csaltak a kormányzópártok... na akkor azon kevés ember közé tartoztam, akiknek semmi közük nem volt az egészhez, és mégis elvittek (mint akkor sok más médiamunkást...) nyoh... visszatérve az elnézéstkérésre... hosszú hónapokkal később a bíróságon pl. tőlem elnézést kért egymás után mind az öt rohamosztagos rendőr, akik hozzámértek, vagy csúnyán beszéltek...

volt ilyen
Már nem azért, kedves Árpád, de ha a tüntetők nem kezdtek volna el hevesen "tüntetni", akkor most nem lenne miért bocsánatot kérnie a rendőröknek.
És nálam az a kérdés hamarabb felmerül, hogy vajh a tüntetők mikor kérnek bocsánatot? Megkövetik a lakókat azért, hogy több éjszakán keresztül ordibáltak és törtek-zúztak az ablakuk alatt? Bocsánatot kérnek attól a vállalkozótól, akinek tönkre tették a Balhán az építkezését, vagy a felgyújtott autók tulajdonosától, akiknek esetleg nem is fizet a biztosító? Sajnálják, hogy annyi plusz kiadást okozott a fővárosnak a randalírozásuk?
És mindezen túl pedig - elnézést a szóhasználatért, de - ki nem szarja le, hogy ki kér bocsánatot? Miért ez a fontos?
"Arra sincs magyarázat, hogy Révész Máriuszt miért verték meg."

Hááát... elég csak ránézni...

jól van, ezért én kérek bocsánatot, de amikor megláttam a fényképét....
Nem értem mi ez a nagy hajcihő a rendőri túlkapások miatt (ill. értem, csak nem akarom elfogadni, hogy mindent a politika irányít). Nyilvánvaló volt, hogyha még egy pár hülye kimegy az utcára szart keverni, akkor a rendőrök egyet a tüntetőkre ütnek, a következő meg már a szarba megy. Teljesen logikus, hogy a csürhe bandával szembekerülő "bagázs", maga is csürhévé válik, és ez ellen semmit sem lehet tenni, max. nem kiküldeni őket oda, az meg senkinek se lett volna jó, csak felbátorította volna a "forradalmárokat".

Én még mindig amelett vagyok, hogy ilyen esetben küldjük ki a rendőröket, sőt! a katonaságot is, ha nincs elég rendőr, aztán verjék szét, ezeket az idióták, meg a tankot elkötő fogatlan parasztokat...majd nemes egyszerűséggel lapulni, mint szar a fűben, nem nyilatkozni semmit, és kuss és pont.
Nem demokratikus, na és? Tán az utcán szartkeverő barmok azok? A demokrácia tökéletes?
A közjó a többség érdeke, úgyhogy még tapsolni is fognak, ha a huligánokat a kukákba dobálják.
Árpád, így már más, csak már k***a unom a hisztit a Fidesz (+ hátország) részéről, hogy jajajaj a túlkapások.
És ha belekeverednek ártatlanok: sajna van ilyen .... a túlkapásokat ki kell vizsgálni, de nem történt túl sok konkrét feljelentés, ha a félholtra vert pap szívszaggató esetét nem számítjuk.
Árpi! Pelenkázóasztal? Ikea? Oszt hogy?
kedves Mester,
Ez egy borzalmas hozzaszolas volt. A gyereked szemet lottek volna ki, nem igy gondolkodnal. Mar ha szoktal ilyet csinalni, ket MSZP gyules kozott.
Lehetne népszavazás is, hogy kérjen-e bocsánatot:DD

Persze a rendőrség határozott fellépése lehet félelmetes, az is lehet, hogy oszlatás közben kettővel több pofont kapott valaki, mint ami már elég lett volna ahhoz, hogy húzzon haza. Tényleg, majd ki kell vizsgálni meg minden, és ha lehetne, rendőr urak, legközelebb egy picit ovatosabban oszlassanak. De ez a bocsánatkérés akkor is böszme hülyeség.

Inkább köszönjük meg, hogy _viszonylag_ higgadtan és életveszélyes sérülések nélül rendreutasítottak a zavargókat. Beleértve a zavargó újságírót (amúgy a presses mellény kiköpött olyan, mint a fedélnélkül-árusok jolláthatóságit).

Mielőtt ezzel jönnétek nem a párt aktíván hallottam, hanem ott voltam az eseményen, mint amatőr redőri reakció-spotter:)
ááááhh.

miért kellett kirakni az index bloglistájában ezt a blogot??... kell ez neked Árpi???...

pedig dejólettvolnahanemkellpöcörökkelvitázni....nyamindeggggy.
álmos vagyok, nem bírok helyesírni. szóval bloglistájáBA... természtesen.
:) ezt már ki se javítom, inkább beájulok az ágyba....zzzzzzzzz........
off:

kedves Spica_a_Vir:

:-(
megint egy otvaros budos kurva... aki azt hiszi magáról, hogy geci benfentes dolog beleírni a kolléga blogjába, hogy megmutassa, hogy rajta kívül mindenki fasz... vágasd le a talpadról a szőrt vadparaszt...

ez meg úgyis ki lesz innen törölve...

te meg hugicám szokjad kicsit az online-t... remélem érted bazdmeg, hogy a t a végén tárgyat jelent, nem a céget...

márcsak bazdmeg ezért a 3sor kedves öklendezésért... meg merthogy vagy... és mert még kapsz levegőt... azért remélem majd valaki a törlést követően vagy előtte eljuttatja T címzett kisasszonynak amit neki szántam...
Ezek az esseményekk remek esseményekk ahhoz, hogy mindenki a saját szájíze szerint interpretálhassa őket

De ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek igaza is van, haha.

A rendőrnek álcázott nemrendőrökről, akik 'egyes beszámolók' szerint nem is magyarok voltak, nos, van privát véleményem:

HA EGY RENDŐRÖN NICS AZONOSÍTÓ, ÉS EZÉRT BASZOGATJÁK EGYÉBKÉNT A SZERVET, AKKOR MÉGIS HONNAN AZ ÓTVAROS PICSÁBÓL LEHET MEGÁLLAPÍTANI, HOGY NEM IS RENDŐR VOLT?

Vagy valamit én nem értek?

Az egész Okt23-mal kapcsolatban kezd jóféle körmagyarrá alakulni a diskurzus. Urban legend minden mennyiségben, titkosszolgálati dezinformáció, titkosítás, pártalapú szemelenző a pacikra. Így leszünk nagyok.

Szerintem merjünk inkább icipicik lenni bazze.
igen. :) ilyen alappal aztan jol lehet ervelni :D. en is mikor beszolnak anyazok, mert olyankor egybol ketszerjobbanigazamvan :D
Gergényi marad, megvannak az első eredmények!
Veled is megtörténhet!
www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=32&HirID=7283
vannak cinikusok és vannak idealisták...
az utóbbiak miatt történt egyáltalán bármi is a világon. az előbbiek biztos, hogy nem követnek el "túlkapásokat", így sosem hibásak. De azt sem mondom, hogy aki túlkap, az mind idealista, lehet bunkó, meg lehet, hogy éppen fél.
Az idealistáknak is ritkán van igaza, de IGAZA csak idealistának lehet.
A cinikus meg jól megvan, hogy van az aktívak közt mindig jónéhány hülye, meg huligán is, így aztán ő fel van mentve minden közreműködéstől. Nem is csinál életében semmit sem, csak van.
Azért néhány jó, hogy van. De okos legyen legalább!!!!!
Lenne még egy kérdésem:
kialakult egy vita a megemlékezésről, hogy van e helye ott gyereknek...
Az mióta megemlékezés, ha 1956 50. évfordulója kapcsán elmondjuk, hogy a Gyurcsány egy fasz?Nyilván a népszavazás ötletének bedobása is 1956 üzenete a mai kor számára...Megemlékezés, mi?
wynarsky: franc kivan mar. olyan hulye egy erveles. demokracia van. attol mert ez a tobbseg szamara azt jelenti, hogy szabadon lehet hulye, es tudjuk, hogy nincs igaza, attol meg NEVLEGESEN de ez van. ergo ha magyarorszag masodik legnagyobb partja(vagy elso, ugye, legutolso szavazasok alapjan), szervez egy tomegrendezvenyt, akkor oda csak olyanok menjenek akik gyorsan tudnak futni, mert lehet hogy jon majd a csocselek es biztos majd keveredni is fognak es majd akkor a rendorok lonek mindenkit?
rendoroknek biztositani kellett volna a fidesz rendezvenyet es nem megengedni hogy keveredjenek az emberek.
ha pedig mar keveredtek akkor nem lerohanni mindenkit, hanem azokat akik tenyleg rentbontanak.
meg egyetlen rohadt forrassbol sem hallottam/olvastam, hogy barki randalirozott volna azelott, hogy lerohantak oket.
szoval igenis kiment mindenki, mert azt hitte, hogy olyan helyen el ahol ot vedeni fogjak a bunozoktol es nem hozzacsapni. az, hogy egy rakas monitorfeju es/vagy mszp szimpatizans nem ment ki az logikus. de akkor mondjatok azt, hogy bazmeg, mi a francert mentetek kormanyellenes tuntetesre tudtatok, hogy a kormany ezt nem szereti.. vagy ez messzire vezetne?
Megen mellébeszélsz.
A randalírozó társaság nem az Astoriánál kezdte a randalírt.
Kora délután már lehetett látni közvetítésekben, hogy bizony repül az utcakő, ki tudja hol áll meg....
A biztosítást biztos meg lehetett volna jobban oldani.

Ezt meg:"...ha pedig mar keveredtek akkor nem lerohanni mindenkit, hanem azokat akik tenyleg rentbontanak..."

Ugye csak viccből írtad?
Már pár helyen ki lett tárgyalva.
Aki pedig kiment, el tudott volna menni (mint ahogy nagyon sokan el is tudtak) más irányba.
Kedves Megen!
Sokmindenkinek pedig a Ti "érveitekkel" van tele a töke, mely szerint ami okt.23.-án történt az csakis és kizárólag a Gyurcsányi hibája, mert valljuk be, erről van szó.
2.Megint jön a vérfideszes szöveg a kockafejúű mszp szavazókról, nyilván ismersz, és láttál szavazni.Nektek mindenki mszp szavazó, aki nem ért egyet veletek.
Jaj, ezt a idióta dumát meg hagyjuk már, hogy a kormány nem szereti. A csőcslék azért ment az Asotria felé, mert SOHA egyetlen prominens sem mondta azt: jaj fiúk, ez gáz amit csináltok, nem velünk vannak.Ezért ideológiai segítséget reméltek a saját marhaságaikhoz.És másmilyet is.Nem személy szerint Tőled békés tüntetőtől, hanem attól a formációtól, aki segítette őket.(tudom, provokátorok..)
Mellesleg kérdésem arra vonatkozott: mióta ünnepi megemlékezés az, amikor vezető politikusok szerint 1956 üzenete az, hogy Gyurcsány egy fasz????Ez volt a kérdés.
Tessék megnézni ezt a képet:

www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=7&HirID=7289

Mit nem látni a gyakorlóegyenruhán kitűzve? Ennyit arról az összeesküvés elméletről, hogy október 23-án GyF utasítására nem viseltek jelvényt a rendőrök.
Már sokszor leírtam máshol is: én gyakorlóruhán még életemben nem láttam rendőrjelvényt (pedig sokszot dolgoztam együtt REBISZ-esekkel). Ez egy rossz gyakorlat (ti. hogy nem viselik a jelvényt), ami a rendőrségen van, de semmi politikai oka nincs és nem is volt soha.
Valamint egy másik probléma:
azzal is tele a f**sz, hogy minden vita, és érv teteje az, hogy a Gyurcsány egy fasz, és a Viktor is egy fasz....
Itt most éppen arról van szó, hogy van egy csürhe, aki ellen keményen kell fellépni, de a kemény fellépés közben történtek brutális(indokolatlan)esetek, amiket minden demokráciában vizsgálni kell, különben egy idő után indok nélkül verhetnek el bárkit az utcán..ez alapos és körültekintő munka lenne, de így nem lehet soha végigcsinálni.Úgyhogy marad a jelnlegi helyzet, ami nyilván mindenkinek jó, hiszen különben miért csinálnánk?
megen, ez az érv telibe talált!:D
Tudom, hogy jobb oldalon nem szokás*, de érdemes lett volna tegnap mindenkinek nézni az ATV-n az újságíróklubot. Bolgár György újsághírekből összeválogatott olyan eseteket az elmúlt 6-7 év folyamán, amikor nyugati demokráciákban történtek oszlatások. Ugyanazok a rendőri túlkapások szerepeltek ott is, mint nálunk. Pl. a gumilövedék, könnygázgránát fejmagasságban történő kilövése, az odakeveredett ártatlanok megverése stb. És itt most Kanadáról, az USA-ról, Belgiumról és Luxemburgról beszélünk. Az olaszok ennél továbbmentek: ott az egyik rendőr le is lőtt valakit, aki ebbe a helyszínen belehalt. De olyan is volt, hogy autóval hajtottak a tüntetők közé a rendőrök. A nyugati rossz példa persze nem mentesít senkit a felelősség alól, de azért csak óvatosan az ávósozással.

* Ezt amúgy sosem értettem. Én amikor csak tudom, megnézem a HírTV legtöbb műsorát és amíg volt (BpTV-n, akárhol) Bencsik és Lovas, őket is néztem. Nem lehet úgy kritizálni valakit, hogy azzonal elkapcsolsz, amint meglátod.
laertes

az IQ-teszt nem műveltségi teszt. amúgy a Napállam nem Platon. sajna
Halihó Mindenkinek!
Szóval itt zajlik az élet?Testvéreim az Úrban,csak kultúráltan.Jaaa,úgy nehezebb keménynek látszani?Tessetek gondokozni,ÉRVEKET keresni.Az az igazi,nem az anyázás,mert az vita,emez alpári üvöltözés.Két kicsi külön.
"mediakurva"-tudod a név,az jelent valamit,különösen ha választod.Amibe belenyúltál-különös tekintettel a nevedre-ne csodálkozz.Nem vagyok hülye,alig egy hónapja vagyok itt,és már megint tudom-a N.testvér,K.testvér figyel.A provokációt jól lehet szűrni,mert a világ nem csak a zsidók miatt tart itt.
"virág et."-gondolom nem hitted,hogy ha idetévedek elkerüljük a vitát?
11.13.17:07:;11.14.08:59:56.
Az elsőhöz: a férfit sem a f@sz teszi férfivé,hanem a jellem,de azért az a kis"vacak"is kell hozzá.
A másodikhoz:Barátom,Te vagy rendőr voltál/vagy,vagy pediglen vak.Hidd el mindkét eset megoldása,a gyors orvosi beavatkozás.
molaris

Nem voltam rendőr, csak valami olyasmi, de sokat dolgoztam együtt rendőrökkel.

"gondolom nem hitted,hogy ha idetévedek elkerüljük a vitát?"

Nem, de azért bíztam benne ... :)
"T.W.Á."-gratulációm,de ezt nem kell eldugni.Nem szeretlek,de sokszor védtelek,mert nem vagy Te "hülyegyerek".Csak kissé másképpen nézel,de méd ettől sem leszel "kínai".
Van Benned ratio:
Üdv:mollaris
"virág et"-ne bennem bízz!Különben üdv Néked
"Flea"-bocsánat,kihagytalak."vrág et."Te is figyelj.Mi van akkor,ha teszem azt úgy elkap a hév(adná Isten),hogy összehozok egy nemi aktust50%-os beleegyezéssel,és csak márpuccéron derülki-a hölgy rendőr?Ez akkor hivatalos közeg elleni nemi erőszak?Tessetek a kérdésem komolyan venni.Mit kaphatnék érte?No nem itthon mert azt sejtem.
Hirtelen összeszámolni sem tudom, hogy a szadi a rendszerváltozás óta hányszor köpte szembe saját magát, legalábbis azt a képet, amit értelmiségi holdudvara fennen hirdetett,ill. közülük néhány idealista barom még gondolt is róla. Taxisblokád /hol volt még a 2006-os rendpártiság?/, koalíciókötés a szocikkal/1994 - éljen Horn: pufajkásként ő is a rendet védte, ugye?/, mutyizás a Tocsik-botrány körül, 2002:SZT Medgyessy is fasza gyerek volt és maradt, csak ne a fidesznácik jöjjenek, 2006: hitelét vesztett kormányfő, harmadik világra emlékeztető rendőri fellépés, csak ne a fidesznácik jöjjenek.
Az a híres szürkeállomány gondolkodni is szokott néha, avagy az a biz. liberális minimum csak az akolmeleg határáig terjed?
Sztem a Gergényi-ügy legfontosabb hozadéka, annak a pártnak az egyre nyilvánvalóbb tévútra lépése, amelyet valamikor kedvelni tudtam, s még most sem közömbös a sorsa.
Szerencsére vannak akik odabentről aggódnak...
Igen valóban ki kéne vizsgálni ezt + azt, DE.
Az, hogy október 23-án NEM MERTEM kimenni az utcára a feleségemmel és a fiammal mert pontosan tudtam, hogy néhány csökkent értelmi képességű alak partizánosdit fog játszani a belvárosban, szerintem brutális, és a szabadságjogaim erős korlátozásaként élem meg.
Azt ugyan nem tudtam megjósolni előre, hogy a becsavarodott minihitler meddig mer elmenni a békés szándékúnak álcázott tüntetésén, de azt tudtam, hogy nem véletlenül az Astoriához szervezi a balhéját. Ettől legalábbis tartottam.
Az egész ünnepségsorozattól szabályosan féltem, mert sajnos a mesterségesen szított hiszti miatt volt mitől, és szerintem mindent összevetve nagyon olcsón megúsztuk.
Lehet Gergényit baszogatni, sőt nagyon könnyű. Az, hogy okt23-én nem lett ennél is nagyobb baj lehet, hogy nem neki köszönhető. De én neki tulajdonítom. Örülök, hogy marad.
Most jön a véleményem szélsőséges része, a verbális megkövezést készséggel vállalom érte:
Okt. 23 óta nem volt balhé. Nem mentek a gyerekek követ, molotov koktélokat, meg még ki tudja mi mindent dobálni, törni-zúzni, CNN-en szerepelni, stb. Úgy gondolom, hogy a szervezők részéről lett volna szándék újra kivinni őket, de nem sikerült. Talán október 23-án végre rájöttek hogy nem lehet következmények nélkül randalírozni, és ha kövekkel dobálóznak, lehet, hogy pofán verik őket. Lehet utána sírni a HírTV-ben, meg feljelenteni a rendőrt, meg nem volt azonosító, én tudom. De akkor is fáj, ha megütnek. Ha ez kell a nyugalomhoz, hát meg kellett tenni. Ha minden jól megy egyszer elég volt, mert még egyszer nem lesz kint az utcán annyi baromarcú, mint akkor. És ehhez sajnos néha brutálisnak kell lenni.
Aki nem volt ott, azt nem verték meg, könyörgöm. Engem basszus senki sem bántott.
Igen, vizsgálják ki a kivizsgálandókat. De mintha már megint azoknak az emberi jogairól beszélnénk, akik a többiekét leszarják. Hát én is szarok az övékre.
Kedves malacfül: "Ha a gyereked szemet lottek volna ki, nem igy gondolkodnal. Mar ha szoktal ilyet csinalni, ket MSZP gyules kozott. "

Először is: ha te a gyereked ilyen fajta gyűlésekre viszed, akkor valóban ne az ő szemét lőjék ki, hanem a tied, ha ilyen hülye valaki.
Másodszor: nem járok gyűlésekre, semmilyenre, de ha járnék, akkor se mennék oda, ahol több mint valószínű, hogy balhé lesz, és még ha nem is lenne, gyereket akkor se vinnék. Mert kérdem: mi a fasznak, amikor nem is szavazhat? Ez olyan tipikus fideszes mentalitás, hogy a nagyi kiviszi a 14 éves unokát a pártgyűlésre, mert a Zorbán olyan kurva okos, meg aztán lehet hogy 14 éves az unoka, de már fideszes, mert tudja mi az hogy konzervatív, meg nemzeti, a többi meg lényegtelen, mert majd a nagyi megmondja.
Másrészről ezzel a tüntetéssel kapcsolatban nem értem, hogy miért nem menekültek el, azok akik tényleg olyan ártatlan gyűlésre jövök? De tényleg, miért? Révész Máriusz rendet akart rakni, és majd egymaga megállítja a tudatlan rendőrt? Akinek meg gyereke van, annak nem joga, hanem kötelessége lett volna hazamenni, nem pedig arrafelé lődörögni, akkor jogosan szidhatnák a kurva rendőrkormányt, amely elüldözte őket, de most hogy többségük kint maradt, és nem is mutattak arra hajlandóságot, hogy elmennek, nos ők csak fogják be a szájukat.

sga, mély levegő -jót tesz. Becsavarodott minihitler? Nekem a farkasarcú miniduce jobban tetszett! És még valami, ha majd konzervatív kormányunk lesz, és szűkítik az általad fontosnak vélt szabadságjogokat, légyszi ne menj ki az utcára, mert még pofán vernek a rendőrök. Akkor is sokan mondják majd, hogy a szarok a te jogaidra, mert te is szartál az enyémekre. üdv és szíjjá gázt 2010-ben
mester, legközelebb talán a Gyurcsány-blogba, jó!
Ki mondta, hogy hülyének lenni nem szabadság jog? Legyél vazze, nem tiltja semmi. Azt viszont, hogy az én adómból valaki boltokat raboljon ki, felszedje az utcakövet, már sérti az érdekeimet, bezony. Zsolti próbálj meg nem személyeskedni, vagy ha csak így megy, akkor írja a fidesz fórumra.
Tüntetni szabad, rendőrökre támadni talán már nem helyes...de figyu, ha találsz olyat a magyar törvények között, hogy semmi gond sincs azzal, ha a rendőröket bottal ütöm, vagy megrohamozom az MTV székházat, ne adj isten felgyújtok egykét autót, akkor szóljál. Köszi.
Mester

Á, hagyd! Akárcsak én, te sem érzed azt a fenenagy "forradalmi hevületet". :)
Basszus, itt az ország ~50%-át beeteti vagy a Magyar Nemzet vagy a Népszava vagy valami más 'független' média.
~45% szarik az egészre és talán 5 % tud önállóan gondolkodni...
Hihetetlen, hogy milyen mértékben elnéző mindenki az ő kis kedvenc politikai formációjával.
KEVESEBB TOLERACIÁT!!!
mármint a kedvenceink felé, ugyebár

Ha így lenne, sokat javulna minden...

Worluk Mester legalább kioszt majdnem mindenkit (sajnos csak majdnem), aki megérdemli ebben a szerencsétlen országban.
"öö... anyázzak?"
Csak amolyan tótawésen! ;)

Árpád!

OK, elhiszem, Gyurcsány egy szép pillantással rád mosolygott, és azóta szent a barátság.

Csak az a baj, hogy ez erőst beszivárgott a cikkeidbe.
Kár.

KEVESEBB TOLERANCIÁT!

Úgy látszik, Fletó barátunk még boldogítja ezt az országot egy ideig. Úgyhogy ez egy elég fontos ügy.
Mert így Te is csak egy bencsikandrás vagy andrassewiván leszel. Csak pepitában.
Kedves Zsolt!
Ha lesz rá okom, kimegyek. Tüntetni. Nem fogok dobálózni, nem fogok autókat és épületeket gyújtogatni, tankot vezetni, és nem fogok rendőrökre támadni.
Mester, Virag et.
Nem a kodobalokat vedem. De az a halom artatlan ember, aki csak haza probalt menni es osszevertek, azok a modszerek, amik miatt ezt nem lehet demokracianak hivni, nyugodtan zavarjon. TEGED IS. Ha meg nem zavar, hivjuk inkabb diktaturanak, (az is) es nincs min vitazni. Volt szerencsem mind a kettoben elni, tudom a kulonbseget.
Rendőröket, politikusokat, kommentelőket, szavazókat skandináviából! Azonnal!
molaris: Mi az 50%-os belegyezés? Ez nekem olyan eldöntendő kérdésnek tűnik.(Igen/nem) Amúgy a kérdés jó: lehet-e halmazatban a nemi erőszak a hivatalos személy elleni erőszakkal egy ilyen esetben. Szerintem egy büntető jogász is elgondolkodna rajta... Nem tudom! Ez a zugügyvédre tartozik.
nem értem,miért kell nyilvánvaló dolgokon agonizálni? mi az,hogy kérjen bocsánatot? legutóbb anyukámtól kértem,amikor megbántottam.ismerjék el,vizsgálják ki a szabálytalanságokat,túlkapásokat,(sajna voltak)és jogszerűen rendezzék el.ennyit kell elvárni.és tegyék a dolgukat ez után is,jogsértés és túlkapás nélkül.
tüntetni is lehet,rongálni,gyújtogatni nem. akik ezt teszik,azokat le kell kapcsolni.nem jól megruházni,csak elkapni,és törvény elé állítani.
írástudó ember nem vitt gyereket okt.23-án az utcára,erre kár több betűt pazarolni.aki ezt nem érti,és jön itt "ünneplés"-sel,az eldöntötte,hogy az fontosabb neki,nem a gyerek.a gyerekkel játszani kell,mesélni és beszélgetni.ha már nagyobbacska,és 56-ról akar mindenáron beszélgetni(?),nos akkor...aki tudja,adja át.aki nem,nyugodtan mondja: nem tudom
attól még lehet böcsületes magyar

ja,igen,még azt akartam mondani,hogy elképzelhető,hogy valakinek nincs tévéje,se rádiója,nem tud olvasni,nincs ablak a lakásán,nincs ember,akivel beszélni szokott,így véletlenül a csúnya emberek közé keveredett (ja,mert nem is lát jól messzire)és kapott,na őt sajnálom.
aki viszont fentiek (információ) birtokában járt "véletlenül" arra,vagy direkte azért,hogy szabadságjogait gyakorolja a korpa közé keveredve,és megették a disznók...
szóval,én imádom az aranygaluskát,de ha mondjuk egy bazinagy hernyó tekergőzne rajta,nem enném meg
mindezek mellett azt is hajlandó vagyok elhinni,tényleg volt,akinek (élet-halál kérdés)egyszerűen muszáj volt arra mennie.de ezek számát talán nyugodtan saccolhatjuk elenyészőnek,azzal együtt,hogy jogosan kérnek rehabot.
sajnos,tollpihével és tejszínhabbal nem lehet komolyan fellépni(mindazonáltal a gumipuskát és vipit mellőztem volna)
"Flea"-én benne vagyok,Ő nem.
Kínos, hogy mennyire a politika irányítja a gondolataitokat. Nem is láttok túl rajta. Lehet, hogy néhányotok később született, ezért fogalma sincs róla, milyen az, amikor az ember tényleg egy nemzeti ünnepet akar méltó képpen megélni. Politika nélkül. Ami persze '89 óta szinte lehetetlen. Én emlékszem, milyen volt gyerekként felvonulni, kaptam lufit meg perecet, és apukámnak eszébe nem jutott, hogy nem kellene ekkora tömegbe elvinnie, mert ott történhet valami baj. Talán épp ez teszi, hogy most sem úgy megyek ünnepelni, hogy félelem van bennem. Csak az ünnep a lényeg. Megemlékezni a múlt egy fontos pillanatáról. Ezért olvasom értetlenül azokat a hsz-eket, amelyekben arról van szó, hogy nem mertetek kimenni az utcára, meg nem normális, aki a gyerekét kiviszi ilyenkor. Én ott voltam. Leginkább azért, mert ott lakom, így egész délután komolyzenét hallgattam az utcai hangszórókból. A megemlékezés alig néhány mondata volt aktuálpolitikai témájú, a hangsúly igenis '56-on volt. A tömeg a kiabáláson kívül nem volt harcias, nem akart balhét, és el is kezdett oszlani, amikor vége lett a himnusznak. Vagyis elkezdett volna, ha legalább hagynak nekik fél órát, még gond sem lett volna. De nekem nem kellett 5 perc, hogy felérjek a lakásba, és a tévében már azt láttam, hogy a Síp utcában balhé van. Ennyi ember nem tud eloszlani 5 perc alatt, akkor sem, ha nem a Deák felé indul.
Amúgy végignéztem élőben az egészet én is (nem tagadom, van bennem némi "katasztrófa turista" hajlam), és azt láttam, hogy a valódi hangadókat nem bántották a rendőrök. Így nekem semki nem fogja bemagyarázni, hogy ez nem volt szándékos provokáció (akárki is állt mögötte), vagy hogy a rendőrök nem tudták volna simábban, egyszerűbben és rövid idő alatt megfékezni az eseményeket.
Lehet veloem vitatkozni ebben, csak egyet kérnék: aki otthon ült és a propaganda beléültette a félelmet, az inkább ne mondjon véleményt.
Defter,nem te vagy az egyetlen,aki közvetlen tapasztalatokkal rendelkezik.
neked,ahogy írod,"csak az ünnep a lényeg,megemlékezni a múlt egy fontos pillanatáról" (ez persze csak "központilag" lehetséges,tehát el kell menni a helyre,mégha közben tüzes lávafolyam ömlik is)
jól van,te így gondolod.
had döntsem már el,ki ültetett belém,és mit,meg azt,hogy számomra mi a fontosabb,a gyerekem biztonsága,vagy a történelem,eszmék,vagy akármi (tudod,inkább vállalom,hogy te megszólj,na és?)és azt is szeretném eldönteni,mondok-e véleményt vagy nem(te azt mondod,nem mondhatok)
egyébként zárójelben megjegyzem:nem csak idén,de eddig sem jártam ünnepségekre,és ezután sem fogok.

holló, szerintem olvasd el mégegyszer, ezt írtam: "egyet kérnék". Nem azt, hogy nem mondhatsz véleményt. Sőt, azt sem, hogy nem döntheted el, h otthon maradsz-e. Ha akarsz, élj félelemben. Sőt, felőlem a jövőben sem kell rendezvényekre, ünnepségekre járni, ha nem akarsz, semmi közöm hozzá, nem tiltalak el, és nem is hívlak. Nem is (ez alapján) ítéllek meg. Csak kicsit sokan ítélkeztek az eseményekről úgy, hogy a tévéből látták és újságból olvasták, mi történt. Engedd meg nekem, hogy ez zavarjon, és ahogy te leírod az álláspontodat, én is leírhassam az enyémet.
Szerintem elég baj, h nagyjából ez a rendezvény volt az egyetlen nyilvános megemlékezés, a többiről (értsd: államilag szervezettekről) ki voltak zárva az állampolgárok, mert annyira félteni "kellett" a külföldi delegációkat.
Egyébként sem mondtam, h csak "központilag" lehetséges megemlékezni, de ne haragudj meg rám, amiért az a véleményem, h a televízió nem megfelelő számomra a közös ünneplés alternatívájaként. Ráadásul nem politikai meggyőződésből mentem ki az utcára, hanem, mint írtam, egész délután ezt hallgattam, nem nagyon volt választásom. Vagy a négy fal között hallom, vagy az utcán. Akkor inkább kint.
Szintén csak véleményemként írom le, h szerintem pontosan az ilyen hozzáállás az, amin változtatni kellene (mielőtt magadra veszed: nem konkrétana tiédre gondolok, hanem minden hozzáállásra, amelyik politikai alapú), mert sajnos a politika túl nagy szerepet kap az emberek életében, családokat, barátokat választ szét, ellentéteket szít, miközben az alapvető érdekek közösek kellene, h legyenek, főleg az egyének szintjén. És elég nagy baj, hogy egy ország ne tudjon politikamentesen emlékezni nagy történelmi eseményekre, meghatározó emberekre. De a pártok sajnos a megemlékezésekbe is a saját propagandájukat viszik bele, ez pedig ilyen vitákat eredményez.
eszem ágában sincs haragudni,nem érvelsz bántóan,vagy alpárian,sőt.
csak néhány dologban nem értünk egyet,ennyi.
például,ne haragudj,de az összes szőr feláll a hátamon,amikor azt mondják nekem,hogy meg vagyok félemlítve.hogy tudnám bizonyítani,hogy nincs kitől,és nem félek?
ebből az egy utcára nem menésből döntötted el?
mondom,eddig sem jártam ilyen eseményekre,tehát most sem azért nem mentem,mert megfélemlítettek.
nyilván, ha valaki úgy érzi,hogy a gyerek jól fogja magát érezni egy ilyen rendezvényen,vigye el.de könyörgöm, ez most egy extra eset volt,ahol mérlegelni kellett.(és én is szeretném,ha nem lenne több ilyen)
nem jó dolog a családban politizálni,egyetértünk.ezért csinálok úgy, mintha teljesen hülye lennék,meg süket, és vak,amikor provokálnak.
így,amikor a mama azt mondja,ebben a ku
kórházban még egy 6 milliós izégép sincs,akkor tudom,hogy azt gondolja,a Feri ellopta,és nem mondom neki,hogy eddig se volt,és menjen inkább focizni
(fú,most betúloztam)
tényleg asszem,be kéne fejeznem ezt a témát,mert parttalan szómenéssé válik(de lehet,hogy már az)
"Valami hajléktalan majd leüli a büntetést." TWÁ

Ide is illik, rövidesen láthatjuk majd:
index.hu/politika/belfold/nyrjf1117

Ej, senki se gondolja, hogy Fletó führerünk is felelős?

Közvetett bizonyítékot ld. fenn.

Nekem is kedvenc könyvem volt anno!
Egy "nagy világ" omlott össze bennem! :-(
Az a Bencsik? :-(