W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Elvis él, Budapest élni fog

2011.03.11. 06:30 Tóta W. Árpád

Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós. Ez azért sajnos, mert a gyerekre is rossz hatással van, ha soha semmi se jó tőle, márpedig a Fidesz felnőttre hasonlít a legkevésbé. Továbbá azért, mert nem minden szar, ami fideszesnek jutott eszébe.

Az Elvis Presley tér például a legjobb ötlet, amit a hatalomátvétel óta kiizzadott a párt. Az ellenzéki kritikák szerint gumicsont, amivel el akarják terelni a figyelmet. Ez meglehetősen korlátolt álláspont, még akkor is, ha tényleg el akarnák terelni. Könnyű ugyanis kicselezni: most pár percig az Elvis térről gondolkodunk, aztán még mindig maradt huszonhárom óra ötven percünk az alkotmány vagy a rosszabbul élés miatt dühöngeni.
 
Az pedig egyáltalán nem igaz, hogy az Elvis tér ne volna fontos. Természetesen fontos, hogy kiről és miről neveznek el utcákat. Ha annyira lényegtelen volna, akkor eddig se kaptak volna nevet. 
 
Budapest névrajzilag karót nyelt város, itt megállt az idő. Elégedetten dől hátra az önkormányzat, ha az új lakótelep utcabokrát sikerült végigkeresztelni gázlómadarakról vagy hagymás növényekről. Milyen szép ez így. Kreativitásra, játékosságra ritkán törekednek, senki sem akar emiatt konfliktust, se magyarázkodni. Kossuth Lajos, Petőfi, de még Prohászka Ottokár vagy a Habsburg-ház is kényelmesebb, mint bármi, ami jelentést hordoz. Az akkori jelenkort utoljára a kommunisták próbálták bevonni a közterek nevébe, így lett Helikopter és Űrhajós utca. Csepel nekik köszönhetően őrzi a huszadik század emlékeit (Kozmosz és Kerékpár utca) és túlkapásait (Célgép u., Petróleum u.) Szintén ők próbálkoztak – a szocialista internacionalizmus nevében – külföldi hírességeket is megörökíteni, és itt nem Sztálinról vagy Vorosilovról van szó, hanem Kosciuszko Tádéról és Pablo Nerudáról. Mára visszadermedtünk valami borzasztó ásatag, külföldi szemmel még unalmasabb konzervativizmusba. Vasút utca van ezer, a lézerről meg egyet se neveztek el, holott legalábbis Pesten tuti többen és többször használnak lézert, mint vasutat. Ja és nincs Csokoládé utca sem, pedig az is van olyan fontos, mint a kanalas gém. Ha át is neveznének valamit (Szent László híd, Roosevelt helyett Széchenyi tér), akkor is visszafelé mennek az időben.
 
Ebbe az állott lecsóba csapott bele Tarlós István. Igaz, Elvis Presley a lehető legpopulárisabb választás, abszolút klasszikus, és mivel régen élt, még azt is megbocsátjuk neki, hogy kábítószeres parázna volt. Olyannyira köznevesült, hogy Gyurcsány Ferenc annak idején „falusi elviszként” írta le Orbán Viktort. Ami remélhetőleg nem akadályozza meg a keresztelőt. Mert Elvis viszont már a huszadik század, a popkultúra ikonja, ráadásul amerikai. És máshogy írják a nevét, mint ahogy mondják! Óriási ugrás ez a jobboldaltól, és kibontásra érdemes irányzat. Plusz poén, hogy míg a valaha a megújulás ígéretét hordozó fiatal fideszesek a cenzúrán meg a vármegyék visszahozásán ügyködnek, Tarlós lazán előz egy fél évszázaddal.
 
Az utca embere, sajnos, már csípőből nyesi oda, hogy hádevalami magyarról kéne inkább! van elég híres magyar, nem-e? Persze ha mondani kellene egyet, akkor megáll a tudomány, mivel nincs is annyi híres magyar. Aki van, arról már neveztek el utcát, Rejtő Jenővel bezáróan, mellesleg azt is kivételes aktusként, népi kezdeményezésre. Az Elvis tér miatt fintorgók már ennek a gyakorlatnak a rabjai, abba nőttek bele, hogy egy közteret feltétlenül valami érinthetetlen, tankönyvi díszmagyarról, vagy hazánkban honos fafajokról kell elnevezni. Mintha illetlenség lenne egy névvel folyton emlékeztetni őket arra, hogy már 1970 is elmúlt, továbbá léteznek másik országok, még a szomszédainkon túliak is. Örömteli volna, ha eljönne az idő, amikor ezek a tények senkinek a nyugalmát nem zavarják meg, és még ötvenhatos generálszósszal se kell meglocsolni ahhoz, hogy lenyeljék.
 
Ez a tompa beszűkültség szerencsére megváltoztatható. Éppen az Elvis tér lehet az első, amelyet lassan megszoknak, használni kezdik, és elfogadják. És öt év múlva már nem fognak a szívükhöz kapni, ha Budapest közterei lassan reagálni kezdenek az elmúlt száz évre, a komor bronzszobrok között megjelennek a mesefigurák meg robotok. Akkor a város többé nem felemelt ujjú teremőr lesz, hanem élő emberek otthona. 


Címkék: budapest fidesz

605 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr882729804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Radics tér, Bencsik utca 2011.03.11. 19:58:33

Vannak, akik el se tudják képzelni, hogy egy közterületet ne politikusról nevezzenek el. Tarlós ötletére rögtön lecsapott két párt is, hogy a maga jelöltjét tolja reflektorfénybe. Az ezek szerint még mindig létező SZDSZ szellemi elődjét, Jászi Oszkárt,...

Trackback: Ön melyik politikusunkat írná az alkotmányba? 2011.03.11. 11:21:08

Már a NENYI is szép önünneplés volt, mint az 56-os forradalomnak a 2010-es "forradalomhoz" való hasonlítása is. Azt azonban nem gondoltuk, hogy képes magát beírni az alkotmányba. Sőt nemcsak magát, de az egész bandáját is az utolsó Meggyes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@anyátok:
ez maradjon kettőnk között -lehet, hogy kilátszik?-
a magyar politika is a legősibb művészet -nem a barlangrajzokra gondolok- köreibe sorolható, tudod, amelyikből a 13 milliárdos legnagyobb amerikai bevétel -bevette.com- származik, csak nálunk még nem kattintanak eleget rá, vagy ha igen akkor nem azzal kattintanak amivel kellene...?
@a szív fészkei: az nem "magyarporno" vagy "bevettedotcom" amit a kövérke csinál Romániában? miután letartóztatták a kihelyezett fityisz párt polgármesterét megvesztegetésen rajtakapták, lefújták angolul szebb: "blow-up" a nagy gyűlést és helyette a konzulátuson ömlengett ahol holnap a tömjén elvtárs fog füstölni hát a kalbászka hun marad?
Kossuth-díjasaink: nol.hu/belfold/kossuth_nagydijat_kapott_nemeskurty_istvan Az a drága Blasko most már nem állt ellen, halleluja.
@Rodeo36:
Elvisz majd Visszahoz (TÉGED???)
Neeem! annál (neked külön: anál) nem hoz vissza!
Tisztelettel kérlek, térj magadhoz. Józan állapotban kevesebb a probléma és szebb az élet is.
Na mit mondjak, Hobo meg az ő őszinte mosolya a Vezérre a képen... www.origo.hu/kultura/20110311-marcius-15-kossuthdijasok-listaja.html

Ha neki ez most jó, egészségére. Oda nem voltam érte soha.
@jenőke: eugen: jenőke@bevette.com

persze ha análisan jobban tudod? lelked vagy análod rajta

egyébként jobb ha nem hozod vissza, elvisz prézlit vagy morzsát szóval valami kábítóport és "suckitup"
@a szív fészkei: csodálom, hogy a szaggyártó nem kapott valami főkossuthot a 10 évi a: "lickitupanddown" sikeréért, vagy a "nagyvalagrendet" ugyanazért
Tóta W. Árpád:

Rozina ma megint rákérdezett a Magyar Gyermekre. Gondoltam megszerkeszteni magam, ha ezt a sablont le lehet venni valahogyan..
Fogalmam sincs a szerkesztésről!
@knausz:
Ha a sablont le tudnám venni, azt kitölteném tartalommal. Max. rááldoznék 1 napot az életemből.
@anyátok: a cunamival van tele a boingboingtól az indexig minden.(atomreaktor is izgi, de a dohányzás még mindig több embert öl meg évente (!) mint csernobil eddig összesen) a Köztársaság meg aktpol.
@Rodeo36: Ja, ismerem, aki ezt írta. Dolgozott a régi Magyar Nemzetnél.

Szép, nyírják az RMDSZ-t, mert nem feküdtek be a segglyukukba folyvást mentet vágnia nyelvükkel. Szlovákiában már végeztek áldásost magyarok és magyarok közti megoszlatásban, most itt folytatják. Én Orbántól/Sicctől nem vennék át Kossuth-díjat, de nem is aláznak ilyennel.

Méltó fénye van az ünnepnek.
@a szív fészkei:
2010. Két olyan ember költözött el a Föld nevű bolygóról, hogy többet nem lesz semmilyen fénye az ünnepeknek.

Tudom, hogy küldtem már ezt a videót, de nézd, ott vannak az egyik kockán, együtt!
www.youtube.com/watch?v=qNgqh2twH3k

Bármelyikről a kettő pszichológus közül nevezhető el utca, sétány.. Minek nekünk Elvis?
@Peptid: a yankik szépen visszahúzódtak biztonságba a nagy repülőgépanyahajójukkal: enyhe sugárzás miatt! Hiroshima meg Nagasaki az kutya füle volt?

milyen könnyen felejtenek

és New Orleans Kathrina után ?évvel???

ha képmutatással lehetne árnyékot csinálni már régen örök sötétség honolna a Földön
"..az egyik lány fedezett fel engem, a könyörtelen csodálat félelmetes tekintetével:
Tessék mondani, nem maga az, aki az újságban a szerelmes leveleket írja?
Sose gondoltam, hogy egy alvó kislány ilyen pusztítást tud véghezvinni az emberben...sírhatnékom támadt."

"..hogy a tudósok mindent tudnak, de egyet azért mégsem: nincsenek már szüzek sehol a világon, csak ti augusztusiak. Mért nem rendelted meg idejében? Az ihlet nem jelenti be magát előre, mondtam. De várni talán hajlandó, mondta ő, mert mindigis bölcsebb volt bármely férfinál.."

"Ráültem a lehúzós vécére.., és, most hadd ne szerénykedjem, még mindig egy hegyi csődör nyomban felfakadó és folyamatos vízsugarával."

Gabriel García Márquez-ről is neveznék el utcát! És Őróla, alant aki a videón táncol! Rengeteg ötletem van.:)

www.youtube.com/watch?v=dBHhSVJ_S6A
@Peptid: "a cunamival van tele"

no, meg a reaktor gondoktól. Félek, ez nem véletlen. (Mármint, hogy a világ frászban van, és nem attól, hogy egymilliomod másodperccel rövidebb lett a nap - ezt még a frankfurti órán sem kell korrigálni.)
Ami azt illeti, közlekedési balesetben még többen halnak meg, pláne, ha a szmogot is beszámítjuk - az alkoholtól pedig családok mennek tönkre. Persze, erről is a dohányosok tehetnek.
@knausz: "Minek nekünk Elvis?"

Kilátás a hídról.
És jobb, mint a Prohászka Ottokár.
@knausz: folyt.

Tudnék sorolni én is. Marquezzel egyetértek - pőlitikai okok miatt nem kapott Nobelt, de erre 200 év múlva már nem emlékszik a Száz év magány olvasója.
Teret neki!
@anyátok: Na nem akartam arról a weblapról idézni, amin először láttam, mert azoknak nem csinálok reklámot, ki is törlöm a gépemről de kaptam levélben felháborodott barátnőmtől, hogy hol élünk??? De itt a HVG-cikk erről: hvg.hu/itthon/20110314_szalasi_emlekoszlop_mezokovesd#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_3_14

Magánportán avatták, odáig még nem süllyedtünk, hogy közterületen legyen ez a gyalázat.
Még az a szerencse, hogy Szent Orbán tér már van, bele fut a Fodor utca.
@anyátok:
Elvisz majd Visszahoz

neked meg ez, hogy szóljon is valami

mind a VII felvétel rész:

ez a III.

www.youtube.com/watch?v=utsL_cOOA4Y&NR=1
arpi, nem lesz talpra magyar poszt?

ps: tenyleg vissza allithatnad az elozetes moderalast. kicsit sok a szemet... . persze megertem, en is unnam ennyi ev utan.
@anyátok: De! 82-ben megkapta,és sárga nemzeti viseletben ( Talán gyász? )vette át:)
Elvis köszöni jól van, nújorkban (?) 56-os teret avatnak.
@a szív fészkei: "Szent Orbán tér"

Volt is valami vicc, hogy gyerek és papa sétál, és megkérdezi a gyerek:
- Papa, ezt az Orbánhegyi utat a Viktorról nevezték el?
- Nem, kisfiam. Amire te gondolsz, az az Istenhegyi út.

Ilyesmi, Talán sikerült nem elpapjancsizni.
@orica: Köszönöm, másképen tudtam. Pesten minden összepletykálnak.
Asszongya az Index szerint a baromarcú: "a kommunizmus és a fasizmus kiagyalói között egyetlen magyar sincs, így azok a nemzetek igazán ne kritizáljanak minket".

Viktor, bazdmeg, te nagy állat vagy. Nálad csak a kétharmadnyi tapsikáló fülkeforradalmár a nagyobb barom.
@a szív fészkei: "Ha neki ez most jó, egészségére."

Hobo: bár túlhypeolták szerintem, de azért nem semmi az életműve.
A Vadászat albumot különösen értékesnek érzem.

Kitüntetés: 'Hofi az örök' mondása. [Új állandó jelzőt találtam Hofi mesternek ;)]

"Nem az a kérdés milyen érdemrendet kaptál, hanem az hogy kitől kaptad"
@a szív fészkei: "most itt folytatják"

Mint mondám: ovi soha semmit nem alkotott, vagy épített csak a romboláshoz van tehetsége.

Az a népünk szégyene, hogy nem az "építőket" jutalmazza, soha.
off:

"2010 előtt elszoktunk attól, hogy ezer ember ünnepelje már a zászlófelvonást is március 15-én reggel a Kossuth téren. Most viszont az emberek megtapsolták az állami méltóságokat, a katonákat, és egyáltalán, kimentek, ráadásul nem fütyülni és gyalázkodni. Az MSZP idején ez kicsit máshogy volt."

"A Kossuth téren azonban még visszafogott volt a tömeg és a hangulat ahhoz képest, ami a Nemzeti Múzeumnál várt Orbán Viktor beszéde idején. A Múzeum körút teljesen megtelt emberekkel, lobogtak a zászlók, pont, mint egy Fidesz-gyűlésen régebben."
index.hu/belfold/2011/03/15/a_nemzeti_egyuttmukudes_kiment_az_utcara/

Ez most poén, vagy már élesben megy? Remélem csak poén, és nem a Magyar Nemzetből importálja újabban az index az újságíróit.
Stephen Colbert hidat nekünk!
Minden országimázsnál jobb lett volna!
Elvis tenyleg jo fej volt,a szo minden ertelmeben.
Az elete utolso eveiben,amikor nem talalt kiutat a kabitoszerbol, megfordult(megtert Istenhez),1 gospel-lemezt is kiadott.
@dark future:

Az index egyáltalán nem az MN újságíróit alkalmazza. Ez onnan derül ki, hogy az index-nek igaza van: a./ az MSZP idején „kicsit másként volt” (normális ember akkor nem ment ilyen helyekre), és b./ a mai ünnepen a Nemzeti Múzeumnál FIDESZ gyűlést tartottak (a FIDESZ-nek van 2,5 millió abszolút stabil híve, akiktől akár roma gyerekek is potyoghatnak, és ebből a 2,5 millióból kitelik az a húszezernyi budapesti kemény mag).

Az egy teljesen más kérdés, hogy akkoriban annó ki vitte ki az utcára a forradalmat, mozgósítva annak legnegatívabb erőit.
@vakapad:
"a mai ünnepen a Nemzeti Múzeumnál FIDESZ gyűlést tartottak"

Hát ez az, az Index nem ezt írta. Ergo, Index=MN.
@vakapad:

"Látszott a résztvevőkön, akik családostul, gyerekekkel sütkéreztek a tavaszi napsütésben, hogy Gyurcsány Ferenc alatt eszükbe sem jutott volna egy ilyen rendezvényre elmenni, pedig amúgy szívesen csinálnak valamit."

Szerintem meg a mostani résztvevők nagy része Gyurcsány beszédeire is elment. Síppal, dobbal, kereplővel.

No mindegy, lehet, hogy igazad van, és csak én húztam fel magam a beszámoló simulékony (vagy rafináltan tárgyilagos?) nyitómondatain, miután belenéztem a videóba, és jól felment a vérnyomásom.
@dark future: Szerintem az a teljesen normális, hogy egy verőfényes délelőtt a március 15-i ünnepségekre ennyi ember kíváncsi. Sőt. Az még normálisabb, hogy bárki is a miniszterelnök, mindig menjen ki ennyi ember. Az nem volt normális, hogy egy épeszű családapa/anya, nem merte az utóbbi időkben kivinni a gyerekét, magának meg nem volt gyomra hozzá, mert félt, hogy utcaköves, kereplős, molotovkoktélos barmok jelennek meg.
Hogyhogynem, ezek most nincsenek. Érdekes, nem?
Viszont volt vagy 30 ezer ember a sajtószabadságért demonstrálni. Ez meg még kellemesebb hír.
@dark future:

Nem hiszem, hogy elment volna. A nádihegedűsök ugyanis 150 - 200 emberből álló csapatok voltak, a maiak meg százszor annyian lengették a zászlót. Utóbbiak teljesen normális emberek, rengeteg barátom van köztük, nagyon intelligensek, nagyon humánusak, nagyon erkölcsösek is, a politikáról persze sohasem beszélünk (bár ők néha mondanak valamit, amit szó nélkül szoktam hagyni). Én úgy látom, hogy mind olyanok, akikben a szocializmus negyven éve alatt eltört valami (illetve mindig konkrét ügyben eltörtek valamit), és az nem forr, nem forrhat be sohasem.
@szerénységem: @vakapad:

Én igazából soha nem értettem azt, hogy kik járnak ünnepi nagygyűlésekre. Én magam biztosan nem mennék ki se ezekére, se azokéra, mert leginkább demagóg aktuálpolitizálással kevert bullshiteket hallani csak (egy tüntetés adott ügy érdekében más téma, bár nálam az is határeset lenne). Meg 1848-at folyton kifuttatni arra, hogy mi milyen frankók vagyunk, meglehetősen unalmas is.

Az rendben van, hogy kimegy az ember egy kultúrműsorra, egy légiparádéra, egy tűzijátékra. De el nem tudom képzelni, hogy ott álljak, és önszántamból csápoljak valami hülye politikusnak. Azt mondjuk még kevésbé tudom elképzelni, hogy odamenjek hőzöngeni (inkább itt hőzöngök a neten :-)).
@dark future:

Egyébként, hogy az Index és a micsinátakmamámeginakomcsik lapok közötti különbséget érzékeltessem, idézet a Heti Válaszból (Tarlós beszédéről tudósítanak):

"Nehéz helyzetben Orbánék - Gigászi adósságra derült fény"

Tovább olvasom, mi az a gigászi adósság, amire fény derült? Pláne most? Hátkérem:

"A főpolgármester bírálta a korábbi ország- és városvezetést, amiért húszezermilliárdnyi államadósságot hagytak maguk után,..."

Mint tudjuk, a jelenlegi adósságból GDP arányosan 53 % 2002-ig jött létre, 7 % Medgyessyé, 5 % Gyurcsányé, és 15 % a világválságé. De hogy ez most derült volna ki?
@szerénységem: "volt vagy 30 ezer ember a sajtószabadságért demonstrálni."

Ott voltam, húszezerre taksáltam, az Astoriáig jutott a népből. Sokan kutyával, kisgyerekkel.

Fő, hogy a királyi TV a csajágabürgözdi koszorúzás után utolsóként képes volt néhány másodpercet bevágni a hiradóba, mondván, hogy tízezren voltunk.
@dark future: "önszántamból csápoljak"

csápolás nem volt. Taps akadt. A műsor nem volt nagyon fényes, de beszélt egy 22 éves srác úgy 5 óratájt, akiből lehet valami.
Egyébként derüs, jó hangulatú esemény volt, sok-sok fiatallal!
@dark future: "soha nem értettem azt, hogy kik járnak ünnepi nagygyűlésekre"

Ez nem ünnepi nagygyűlés volt, hanem ellenzéki civil tüntetés, mint annakidején a Chartás.
@anyátok:

"Kiálltunk az országért, amikor rendben és méltó módon elbúcsúztunk a nemzetközi valutaalaptól, kiálltunk a magyar emberekért, amikor kivetettük a bankadót és a válságadót, kiálltunk Magyarországért, amikor az árvízzel és a vörösiszappal kellett küzdeni, és kiálltunk akkor is, amikor vissza kellett szerezni a nyugdíjrendszert a tőzsdecápáktól. Kiálltunk Magyarországért az Európai Unióban, amikor alantas és hazug támadások érték hazánkat, melyeket itthonról szerveztek a magyarok lejáratására."

Ezt megtapsolni szerintem csápolás kategória. De persze egyéni ízlés kérdése.
@anyátok:

Nem márc. 15-i ünnepség volt ma? Pontosabban ünnepségnek álcázott fidesz-nagygyűlés?
Csak nem hagyom annyiban.
Amikor az Index szerint a baromarcú Orbi azt mondja, hogy "a kommunizmus és a fasizmus kiagyalói között egyetlen magyar sincs, így azok a nemzetek igazán ne kritizáljanak minket" akkor Angela Merkelt Orbi konkrétan lenácizta?
@anyátok: Ugye, hogy kellemes volt? Semmi acsargászat, csak a Magyar Fokhagymafront zászlója :-DDD, jók voltak Kulkáék meg a faitalok. Michnik kicsit hosszadalmas volt (abba lehetne felejteni, hogy Orbán Viktorra próbálunk hatni, hogy "de Viktor te milyen forrdalmár voltál annó!"-jelszóval, gúnya volt az is, mert akkor az volt kurrens számára) meg jó lett volna valami frappánsabb tolmács, mondjuk Spiró?
@okostojgli:

Ha nem is konkrétan, de valamilyen ködös logika mentén közvetve igen. Kun Bélát és Rákosit meg közvetve lezsidózta :-).
@anyátok: Ezt mi fizettük magunknak. Majd elszámolnak, ahogy a télivel is, kb. egymillát kértek adakozva. Politikust a mikrofon közelébe se engednek,addig jó.

Láttam, Kornist, Závadát, Fischer Ivánt.
@dark future:

Tévedtem, nem igaz elvtársak csápoltak Orbán körül, hanem konkrétan fizetett statiszták:

A Nemzeti Múzeumnál pénzért tapsolókkal kapcsolatban Havasi Bertalan, a Miniszterelnökség sajtószóvivője azt mondta, hogy "ismereteim szerint a művészeti produkció, vagyis az ünnepi műsor része volt a lépcsőn álló emberek látványa"
index.hu/belfold/2011/03/15/kokardat_tuznek_az_unneplok/

Nem bízták a véletlenre :-). És még egy év sem telt el a dicsőséges fülkeforradalom óta.
@dark future: "Ezt megtapsolni szerintem csápolás kategória. De persze egyéni ízlés kérdése."

Az én jó istenem áldjon meg, future, csak nem képzeled, hogy én az Orbános-statisztás izén voltam?
tudjátok mindjárt az elején feltűnt amikor rezgő hamis hangon a himnuszt elkántálta a leányzó, és az a sánta, béna kölök általános iskolai stílusban mondta a rablómesét azután a rapposított Nemzeti Dal amiből senkinek nem jutott eszébe beletapsolni amikor a rabszolgaláncokról volt szó...

azután kivonult a lilanyakkendős és kiteregette az eszit a plexire, és a szokásos kappanhangon elkántálta a hülyeségeit, dög unalom

a tömeg kívül a kerítésen, a benfentesek meg a lépcsőn és szemmel láthatóan egyszerre tapsikoltak a hat falábú táncos sántikálására, hát olcsó egy izé lett, négy darab díszlovas kerengett a lépcső előtt...

most meg kiderült, hogy klapp klakk volt fizetve mert még saját magukban sem bíztak...

azt is érdemes megjegyezni ki nem volt jelen az olymposiak közűl, hahahahaha
@dark future: "ünnepségnek álcázott fidesz-nagygyűlés?"

Igen, fizetett statisztákkal!
@okostojgli: Angela Merkelt Orbi konkrétan lenácizta?

Felfogható úgy is.
@anyátok:

Ja, akkor párhuzamosan elírogattunk egymás mellett. :-)
@dark future: Elnézést, most látom, hogy nem tudtál róla. Akkor ott sem voltál.

Civilek tüntettek a sajtószabadságért, stílszerűen a Szabad Sajtó úton. Az Erzsébet hidat erre az időre lezárták, de úgy tudom, a 3. metró megállt a Ferenciek terénél.
Volt rendőri biztosítás, de alig lehetett őket látni. Nem is került rájuk sor, hálistennek.
@a szív fészkei:
Folyton kerestem középkorű házaspárt kutyával, de nem láttam.
Képzeld, mit szólt volna a hölgy, ha mondom neki, hogy "szia, szív, én vagyok az anyátok" - és valami idegen...
Igen, jó volt. Kár lett volna kihagyni.
@Rodeo36: "a tömeg kívül a kerítésen, a benfentesek meg a lépcsőn"

Jó, hogy nem kezdtek kegyeleti kordonbontásba, az egy drága kerítés.
@a szív fészkei: "jó lett volna valami frappánsabb tolmács, mondjuk Spiró? "

Pedig biztosan ott volt, de nem láttam. Bródy János is ott volt.
@okostojgli: "Orbi azt mondja, hogy "a kommunizmus és a fasizmus kiagyalói között egyetlen magyar sincs"

Kun béla, persze, nem magyar, hanem zsidó, ugyi?
Könyörgöm, akasszuk fel! (Arcképét a budi falára...esetleg az aknájába is.)
@anyátok: mármint orbi arcképét.
@anyátok: mármint falusi, pottyantós budi aknájába.
@okostojgli: "Amikor az Index szerint a baromarcú Orbi azt mondja, hogy "a kommunizmus és a fasizmus kiagyalói között egyetlen magyar sincs, így azok a nemzetek igazán ne kritizáljanak minket" akkor Angela Merkelt Orbi konkrétan lenácizta?"

ez talán túlzás, mindenesetre ez egy feltűnően színvonalas, igazán érett személyiségre valló, okos érv volt. a németek kussoljanak, mert ők törték ki a világháborút, bebebe. érdemes lenne a külügyben összeállítani egy nemzeti bűnlajstromot, aztán ha bármi konfliktus van, abból ki lehet nézni, hogy na a svédek csak ne ugassanak, hiszen egyszer még Litvániát is megtámadták.

ami pedig a kalandozó magyarokat illeti, az faszaság volt.

debil.
@anyátok: Jó lett volna, de a kutyu (a Szabdság téri tüntetést kapta szépt télen az elsőt e témában) csak lízingeb és annyira nem komilfó még, hogy ennyi ember közé nem hoznánk: még azt hinnék, hogy fellazítani jöttünk. :-DDD

De kutya azért volt rajtam, egy kushadó Snoopyt ábrázoló póló :-), épp hogy nem leszünk elsúnyt fejűek. (ez a demagógia, de vénen is imádom azt a hülye rajzfilm ebet! snoopy.lap.hu/ )
@Tóta W. Árpád: Csákányi Esztr és Kulka mondta délután a Szabadsajtó útján, hogy azért abban, hogy egy Európai Unió elnöki tisztét betöltő ember fennhangon uszít az Európai Unió ellen, valami torz báj vagy mi...

Álmában hány macska, aki kergeti egymást???? Tépné szét.
@dark future:
egyetértek...nem kötelező senkinek
Gyurcsány,
Orbán,
Kropacsek,
vagy
akárki
szerepelgetésére eljárkálni személyesen...
ha eleve nem tetszik, nem kell ott lenni.
ugyanez érvényes a rádió, a tévé bármelyik adóján hömpölygő műsorfolyammal kapcsolatban is, vagy épp TWá blogja esetén...
ha nem tetszika műsor valakinek, lehet eltekerni/léptetni az állomásról a vevőt, esetleg a bloggert nem köll olvasnia a "módfelett" elégedetlen(kedő)nek.
ennyi az egész.
egyszerű, nem?

további kellemes ünneplést kívánok mindenkinek
(aki egyáltalán ünnapelnivalónak tartja a mai témát...
:)
@anyátok: legközelebb adok személyleírást de kutya nélkülit. :-))Tartok tőle, lesz még dzsemborizás ez ügyeben. Amúgy a A két Klotild palota előtt pár m-rel álltunk középtájt, mondom tőlem pár lépésre volt a Fischer Iván, egy kíméletlen kötött kék sapkát viselő Kornissal. :-)) Brutálisabb látvány volt, mint az az obligát szürke kötött mellény Lengyel Lászlón...

Te merre álltál?
@Forgó hangszóró:

Ha nem csal az emlékezetem, tavaly fordult elő olyan, hogy egyetlen politikus se szónokolt a múzeum előtt, Bajnai nem intézett szózatot a népéhez, csak kultúrműsor volt, meg Dobó Kata. Talán csak az a hülye Demszky ment házhoz a pofonért (az üres, lezárt térnek magyarázott sértődötten).

Orbánnak lételeme a verbális maszturbáció, ki nem hagyná semmi pénzért.
@dark future: Nagy ez az utolsó mondatod! De kielégülhetne végre - legalább így - és elnyugodhatna kicsit már.
@dark future: van egy harapós lovam, az tudna segíteni rajta, mit szólsz ahhoz, ahogy bekonferáltatta magát:

Magyarország Miniszterelnöke és fanfárok, klakk klapp, majd kinyitotta az eszit a plexin... valami Ranschburg nagyságú lélekbúvár megfejthetné, hogy a skizofréniának és narcisszizmusnak mivel elegyített változatát láthattuk?
A mai sok hablaty holnapra elfelejtődik, és ez így jó.

(köpni kell, phű...)

Ez azonban marad (mint a kő, kedves Wass):

"Avagy virág vagy te hazám ifjúsága"

Hol a szem, szemével farkasszemet nézni?
Ki meri meglátni, ki meri idézni
az igazi arcát?
Ünnepe vak ünnep, s e mái napoknak
Szűk folyosóin a szavak úgy lobognak,
mint az olcsó gyertyák.

Szabadság csillaga volt hajdan a magyar,
de ma már maga sem tudja hogy mit akar:
talány zaja, csöndje
és úgy támolyog az idők sikátorán,
mint átvezetett rab a fogház udvarán
börtönből börtönbe.

Ki ünnepli ŐT ma, mikor a vágy, a gond
messze az Övétől, mint sastól a vakond
avagy gyáván bújik,
s a bilincses ajak rab szavakat hadar?
Csak a vak Megszokás, a süket Hivatal
hozza koszorúit.

Óh vannak, koszorúk, keményebbek, mint a
deszkák, súlyosabbak, mint hantjai kint a
hideg temetőnek!...
Kelj, magyar ifjúság, tépd le a virágot,
melyet eszméinek ellensége rádob
emlékére - kőnek!

Kel, magyar ifjúság, légy te virág magad!
Nem drótos fűzérbe görbítve - légy szabad
virág szabad földön!
hogy árván maradva megrablott birtokán
mondhassa a magyar: "Kicsi az én szobám,
kicsi, de nem börtön!"

Avagy virág vagy te?... légy virág, légy vigasz!
Legyen lelked szabad, legyen hangod igaz
az Ő ünnepségén:
Koporsó tömlöcét akit elkerülte,
most hazug koszorúk láncait ne tűrje
eleven emlékén!

(Babits Mihály: Petőfi koszorúi)

Lájkolom. És köszöntöm minden emeszpés, elempés, emdéefes, jobbikos, fideszkádéenpés, pártsemleges és más politikai hovatartozású fórumtársamat a nemzeti ünnep alkalmából, leszarva politikai meggyőződését.

Hajrá, Magyarország, atöbbitmártudjuk.

P.
@Tóta W. Árpád:

minden népben van egy debil réteg, ami bár korról korra enyhén változik, mégis egy állandónak tekinthető. alapjában véve egy semleges töltetű tömeg, a kérdés mindig az, melyik pólusnak sikerül a maga oldalára fordítania. ha a debilek szorzata (a rájuk ható erő) pozitív, akkor az eredmény is az, azaz a társadalom szorgalmas munkásai, és ezzel segítenek stabilizálásában.

ha negatív, ha egy negatív erő képes megmozgatni őket (legfőképpen érzéseiken keresztül), akkor előbb utóbb felbolydítják a társadalmat, amiben élnek, mégpedig teljesen függetlenül attól, hogyan indul rendülésük, mert az mindig látszólagos.

orbán egy negatív, destruktív erő, a konstruktivitás látszatával, és ennél fogva egy negatív szorzója a debileknek. a társadalmi zűr fellépésébe már bele van programozva. ő a jövő embere, bár nem azon a módon, ahogy a 'debilek' képzelik, hanem egy eljövendő új konstelláció (mint ahogyan említettem már, a világgazdaság prognosztizálható összeomlása) kárpát medencei kulcsfigurája, egy olyan szereppel, ami pólusánál fogva nem fog mo. javára válni: elidegeníti az országot a közvetlen környezetétől (nacionalista beállítottságánál fogva), és tágabb környezetétől is, európától, és, ami a legnagyobb 'bűne' németországtól, az egyetlen potens gazdasági hatalomtól, amely mo. új idők beli 'elkötelezettje' volt, azaz potenciális szövetségese a krízisben.

ehelyett kínázik, oroszozik a faszfej, mindent egy lapra tesz fel, és bukni fog. bukni a kétharmaddal, azaz mo.-al együtt.
a debilek aránya amúgy is túl magas mo.-on, és ha a szorzójuk ilyen, akkor jónapot.

a történelem egy time loop, és csak nagy erőfeszítések árán lehet kikerülni belőle, és ha valaki a régi mintákat erősíti, mint ő, akkor sehogyan sem, akkor a sors predesztinált, kiszámítható. le se írom milyen, mert az a novemberebbnél is novemberebb és hátha orica is olvassa.
@riennevaplus:

ha a napi szürke valóság nagyon közeli is ehhez amit írsz, nem létezik, hogy ne lenne erő mely el tudná söpörni ezt a papírtigrist, nem részletezem, de sürgős...
@Tóta W. Árpád:
" 'akkor Angela Merkelt Orbi konkrétan lenácizta?'

ez talán túlzás"

Árpi, bammeg, mit olvasok ma reggel?: "nekünk a németek ne ugassanak, hiszen ők találták ki a nácizmust. Igen, Angela, neked szól, te náci ribanc."

:)
@a szív fészkei: kedves Snoopy, azt hiszem ez érdekel a sok politika helyett, a hócipőm is tele van politikával, már ki kellene takarítani az országot politika mentesíteni és dolgozni, élni gazdaságot csinálni, lásd ezt:

www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2011/mar/15/economics-imf
@a szív fészkei: hogy érdeklődésedet felkeltsem, a törpe süket dumája nem oszt nem szoroz, majd valaki seggberúgja előbb utóbb

Guess which policy your central bank will pursue

An IMF conference exposes a clear choice: who pays for this crisis – workers by unemployment or banks through inflation?
@a szív fészkei:
Volt valami történés március 15-én?
@riennevaplus: "1848-ban nem tűrtük el, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, 1956-ban és 1990-ben nem tűrtük el, hogy Moszkvából diktáljanak, és most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk - mondta Orbán Viktor ünnepi beszédében." - ebben nekimegy az oroszoknak is. Putyin legnagyobb örömére, gondolom.

Még mindig azt hiszi és hiteti el Orbán, hogy ő kergette ki az oroszokat. Akkor már mondhatott nyugodtan bármit,el volt határozva a kivonulás. Odaengedték a sírhoz is, onnan katapultált idáig. nikkp.blog.hu/2007/03/24/orban_viktor_kadar_belugyminiszterenek_k Ebből: [..]"5.
Az 1989-es Nagy Imre temetés szervezése során az eredeti elképzelésektől majdnem az utolsó pillanatban eltértek, és egy üres koporsót is elhelyeztek. Ez volt az a koporsó, amelyik Orbán Viktor számára a színrelépést és az imázsteremtést biztosította. Orbán Viktor beszédét mindmáig csak azok tartják bátor beszédnek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy akkor Orbán Viktor már informális bizalmas kapcsolatban állt a hatalomátmentésen ügyködő Pozsgay-Horváth-Stumpf családi triumvirátussal, Stumpf Istvánon keresztül, és így ő pontosan tudta, hogy mi hangozhat el azon a beszéden. Minden jel szerint Pozsgay előre ismerte a beszéd tartalmát, és Orbán egyeztette vele."
@knausz: Jó volt a napsütésben sokan lenni a hídnál. :-))
@a szív fészkei:
Örülök, hogy jól érezted magad!:)
Gyönyörű idő volt, igazán.
Meg lehet nyugodni immár, körmöket nem kell rágni veszettül tovább, megvan a helyszín!!! www.blikk.hu/blikk_aktualis/megvan-hol-lesz-az-elvis-presley-ter-2046725/ Persze, hogy nem ott, ahol a bpesti nép akarná és szavazatával azt nyomatékosította. Ennyit a zemberek komolyan vevéséről.
@a szív fészkei: "Te merre álltál?"

Az első félórában a Váci utca torkolatánál, de aztán elkezdtem strichelni, ill. cerclet próbáltam tartani ismerősöket keresve, de nem találtam (kivénültek, meghaltak, másfele bóklásztak a terepen) - végül az Apponyi téren leültem egy kőpadra. Egy hölgy azt mondta, a chartás-gyertyás óta nem volt ilyen jó.
@knausz: "Gyönyörű idő volt, igazán."

És Ti mit csináltatok?
@anyátok: Ja, mi végig álltunk rokonokkal a két Klotild között kb. középen, meg a fiam is odaszagolt szakvizsgára tanulás közben kis szellőztetésre.

Aztán megnéztük az felújított, római romokat betemetett teret és Váci streeten hazafelé húztunk. (ott még aláírtunk a Tűzraktérért - be akarják zárni persze 7ora7.hu/hirek/szinhaz-osszmuveszet-tuzrakter-bezaras-hegedu-utca-3-vi-kerulet (25-én lesz tüntetés ezért is.)
Ill. én metróztam a Nyugatiig, uram bicajozott. Így a Deákon már láttam felcsavart csíkos zászlós honfiakat is, gondolom Jobbik-igehirdetés után.
Következő javaslataim vannak.
@Tóta W. Árpád:

Azt hiszem erre van egy szép magyar kifejezés a mi Viktorunknak tudni kellene:

OTROMBA!
Van egy ügyfelem Martfűn, a Lenin úton... (Kicsit megfeledkezhettek róluk)

Mikor levelet küldök hozzájuk, mindig elképzelem a bizonytalankodó postást, akit így igazítanak útba:
- Csak tovább, előre a lenini úton!
@kronstadt:

www.wto.org/english/tratop_e/gatt_e/gatt_e.htm

legelsősorban a world trade organisation világ minden országában elfogadott megállapodásait érdemes megismerned amiket GATT general agreement on taxes and tariffs rövidítéseként ismerünk

exportlogisticsguide.com/new-incoterms-take-effect-january-1st-2011/

mindenféle nemzetközi áru és szolgáltatás forgalmát az INCOTERMS szabályozza, ezen az oldalon az alkalmazás módozatait is megtalálod

store.iccbooksusa.net/index.aspx?gclid=CK6JiPOay6cCFQbCKgod33SFCA

ezek a törvénykönyvek amik hozzáférhetőek online, a benne foglaltak kötelező érvényűek

www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=1D

itt napra, órára az összes konvertibilis fizetőeszköz váltóértékeit tudod kiszámítani és a trendeket is minden esetben mutatja

www.lme.com/

a London Metal Exchange azaz a nemzetközi fém tőzsde ez jegyzi és szabályozza a forgalmat többek között az aluminium és az arany forgalmát is természetesen az áraikat is

www.fsa.go.jp/en/policy/fiel/index.html

a nemzetközi fizetőeszközök szabályozó törvény gyüjteménye

en.wikipedia.org/wiki/Financial_Instruments_and_Exchange_Law

itt áttekintheted az alapvető törvényeket amelyek a nemzetközi fizetőeszköz forgalommal kapcsolatban léteznek

de nehogy véletlen'l azt hidd ezzel kimerítő ismereteket szereztél
@kronstadt:
www.wto.org/english/tratop_e/gatt_e/gatt_e.htm

legelsősorban a world trade organisation világ minden országában elfogadott megállapodásait érdemes megismerned amiket GATT general agreement on taxes and tariffs rövidítéseként ismerünk

exportlogisticsguide.com/new-incoterms-take-effect-january-1st-2011/

mindenféle nemzetközi áru és szolgáltatás forgalmát az INCOTERMS szabályozza, ezen az oldalon az alkalmazás módozatait is megtalálod

www.euronext.com/trader/summarizedmarket/stocks-2616-EN-NL0009636265.html?selectedMep=2

a nemzetközi árutőzsde

A NEMZETKÖZI KERESKEDELMI MEGÁLLAPODÁSOK TÖRVÉNYERŐRE EMELT GYÜJTEMÉNYE®⁜↓

store.iccbooksusa.net/index.aspx?gclid=CK6JiPOay6cCFQbCKgod33SFCA

ezek a törvénykönyvek amik hozzáférhetőek online, a benne foglaltak kötelező érvényűek

www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=1D

itt napra, órára az összes konvertibilis fizetőeszköz váltóértékeit tudod kiszámítani és a trendeket is minden esetben mutatja

www.lme.com/

a London Metal Exchange azaz a nemzetközi fém tőzsde ez jegyzi és szabályozza a forgalmat többek között az aluminium és az arany forgalmát is természetesen az áraikat is

www.fsa.go.jp/en/policy/fiel/index.html

a nemzetközi fizetőeszközök szabályozó törvény gyüjteménye

en.wikipedia.org/wiki/Financial_Instruments_and_Exchange_Law

itt áttekintheted az alapvető törvényeket amelyek a nemzetközi fizetőeszköz forgalommal kapcsolatban léteznek

de nehogy véletlenül azt hidd ezzel kimerítő ismereteket szereztél
@eMeL:

Nincs kedvem eposzt írni

Egyetlen egy dolgon gondolkodjál el

A felelőtlen hitelfelvevő, FELELŐTLEN HITELKIHELYEZÉST feltételez

Miért nem megy csődbe a felelőtlen hitelkihelyező?

Miért helyez ki felelőtlenül hiteleket?

Miért mentik meg?

Hiszen csődbe ment…

PS: nem tudom, hogy mivel találkoztál (talán a Zeitgeist-os hülyeséggel…)…

Feltételezem, hogy nem a laissez faire, piaci fundamentalista osztrák cikluselmélettel

Érdemes ezzel is megismerkedni:

hocinesze.blog.hu/2011/01/02/az_osztrak_iskola_cikluselmelete

en.wikipedia.org/wiki/Austrian_business_cycle_theory

mises.org/daily/2870

néhány könyv
mises.org/books/mysteryofbanking.pdf

mises.org/books/desoto.pdf

igenekelly.com/docs/The%20Ethics%20of%20Money%20Production.pdf

néhány publicista-archive (megdöbbentően jól képben voltak az utóbbi években):

www.marketoracle.co.uk/UserInfo-Jim_Willie_CB.html

www.marketoracle.co.uk/UserInfo-Nadeem_Walayat.html

www.marketoracle.co.uk/UserInfo-Gordon_T_Long.html

lcmgroupe.home.comcast.net/~lcmgroupe/Tipping_Points.htm
@kronstadt: "A felelőtlen hitelfelvevő, FELELŐTLEN HITELKIHELYEZÉST feltételez"

Lépjünk már túl ezen a "felelőtlen" dumán.
A hitelek 2-4-X%-ának bedőlése természetes folyamat. [Ez nem jelenti azt persze, hogy a banknak teljes egészében úszik a kiadott tőkéje, egy része megtérül általában]
Ez olyannyira igaz, hogy fejlettebb pénzpiacokon a hitelügyintézőt nem akkor dádázzák, ha bedőlnek hitelei, hanem ha rosszul állapította meg a kockázati kamatfelárat. Ha csak bombabiztos hitelkihelyezést vállal, akkor ugyanis elveszít rengeteg potenciális ügyfelet!

Az én javaslatom erre a helyzetre az volt, hogy a bank a költségeit egyetlen mutatóra, a hitelkamatra tegye rá. Ezt limitálhatja az állam (akinek nem éri meg ezzel sem, az ne csinálja!).
A hitelkamaton felül csak a kockázati kamatfelár játszik, vagyis ha a hitelfelvevőről azt tippeli, hogy 50-ből egy ilyen kondíciójú bedől, akkor 2% pont kockázati kamatot tesz még rá.
Ez is versenyterep, hiszen a bankok másként minősíthetik ugyanazt az üzleti tervet/személyt. A kockázati kamatot bevételt azonban elkülönített számlán kell kezelniük. Ha kevés volt a bevétel, akkor a saját tőkéből kell pótolni (nem terhelhető át a jó fizetőkre!), ha meg többet szedtek be, akkor azt a jegybanknál kell tartaniuk biztonsági fedezetként, ha a jövőben nem lenne elegendő.

Ez egy működő, önszabályzó és igazságos mechanizmus, ahol a felelőtlen bankár csődbemegy, a felelőtlen hitelfelvevő irreális feltételekkel kap ajánlatot, a hitelezést mégsem öli meg, inkább tisztes mederbe tereli.
@riennevaplus: Olvasom, de már június van:)) Ez nyilván nem ér már el hozzád, de ma egy parányi lélekfürdetési célzattal olvasgattam a régi bejegyzéseidet. Hiányoltalak, és akkor vettem észre, hogy márciusban mégiscsak itt jártál:)
süti beállítások módosítása