W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A nyugdíjvédelemről

2010.11.24. 22:01 Tóta W. Árpád



95 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr412471407

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: El a kezekkel a nyugdíjamtól! 2010.11.24. 23:46:38

Kezdjük azzal, hogy kinek is jó a magánnyugdíjpénztár? A tisztességeseknek, akik rendesen fizetik a jövedelmük után a járulékokat.Akik feketén dolgoznak, vagy minimálbérre vannak bejelentve persze, hogy prüszkölnek. Ez utóbbi két csoportba nagyjából 1,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Post kábé holnap, vagy éjjel. Adalék: Matolcsy tolvajlásügyi miniszter mai interjúja az Estében. Kérdés: ha most el tetszenek baszni a magánkasszák pénzét, mi a kurva anyádból is lesz a mai dolgozóknak nyugdíja? válasz: egymillió gyerek és egymillió munkahely hiányzik, de izé, majd azt is megcsináljuk.
Jó lenne egy rövid, de magyarázó írás a témában. Köszi.
A jó kurva anyját az egész szutykos tolvaj bandának!
Nem szoktam ilyen stílusban írni, de nehezen találom a szavakat, forr bennem a méreg.
Nem tudom, lövésem sincs, mi lesz. Annyi kedvvel megyek az államiba, mintha izzó kemencébe terelgetnének, remélem valami történik.
Az az én pénzem, b+. Eddig is fizettem épp eleget a mostani nyugdíjak miatt. Hihetetlen.
És még azt hittem, rosszabb nem lesz, mint Gyurcsányék alatt, emiatt sem nagyon izgatott a fideszkétharmad, gondoltam max. menetrend szerint úszik majd a korona a Dunán.

El vagyok keseredve, nem kicsit.
Gyenge az olyan ország, amelyikben az Orbánhoz-Matolcsyhoz hasonló csirkefogók bármikor bármit megtehetnek. Gyenge az olyan Európai Unió, amelyiknek szava - pláne tevőleges ereje - sincs ahhoz, hogy az ilyen történéseket befolyásolja. Gyenge az olyan ország, ahol az állampolgároknak fogalma sincs arról, mi történik velük.
@finomanarancs:
Legyen annyi elég, hogy a kormánynak nem elég a dolgozók magán-nyugdíjpénztári befizetése, 10-12 évi megtakarításuk tetemes részét 1-2 év alatt kívánja felélni.

Öngondoskodás magyar módra, fenntartható fejlődés FTW!
@Tóta W. Árpád: "tolvajlásügyi miniszter" - telitalálat.
@Csacsicska:
Az EU-nak nagy szerepe van abban, hogy ez a helyzet kialakult. Tényleg valaki elmagyarázhatta volna nekik, hogy vagy 6%-os hiány vagy 10 év múlva éhező nyugdíjas hordák fogják raidelni ajrópát (nem értek hozzá, hogy szja csökkentés nélkül stabil lenne-e a költségvetés, majd vki okos megmondja).
Én szerettem a kommunizmust.
Jut eszembe: lehet ezzel a bandával most, mielőtt eltapikolnák a nyugdíjra félretett pénzünket, csinálni *bármit*??? Az Alkotmánybíróság kiherélve, a köztársasági elnök egy furán sikerült félkegyelmű kesztyűsbáb (nem a gazdája van az ő seggében, hanem ő a gazdájáéban), az EU-nak se eszköze, se érkezése ezzel foglalkozni (ott az ír válság). Mit lehet tenni?
csóri fideszesek...

ők most a megvert feleség. még nem szólnak, meg takargatják a monoklit, sőt védik a ház urát, mert szerelmesek. :)
de majd elmúlik és akkor megint kimennek az utcára agyonveretni magukat a rendőrökkel, hogy 1 évvel később nevetséges összegű kártérítésért és jelentéktelen gesztusokért cserébe megint kárpótolva érezhessék magukat.
Fasizmus

"A fasizmus szó ókori eredetű, mely Benito Mussolini olaszországi mozgalmát jelenti. Egy vesszőnyalábot jelentett középen dárdával. Ebből a szóból származik a XX.sz-i fasizmus szó. A fenyítő hatalom, és az összefogás erejének a jelképe volt."

forrás: erettsegi.com

Fenyítő hatalom: no AB, no MNY , folyt.köv.

Összefogás: NER
@Tóta W. Árpád:
"válasz: egymillió gyerek és egymillió munkahely hiányzik, de izé, majd azt is megcsináljuk."

Megyek az országban keresztül-kasul, mint egy utazó nagykövet és azt látom, minden második házra ki van írva: Eladó!
Próbáltam ezt összerakni. A népesség fogy. Valóban kétséges a mi nyugdíjunk. És amit még hozzátennék: a mai fiataloknál nem is divat vállalni gyereket! Egyszerűen lebeszélik egymást. Most én már többet a 3-nál nem fogok.

Elgondolkodtató a helyzet. Valójában az egész nyugdíjrendszert meg kéne szüntetni és mindenki fizessen maga után, abból majd eléldegél. De ebből az államnak ugye nem volna haszna, csak nekünk, mire megvénülünk.
@Tóta W. Árpád: "egymillió gyerek és egymillió munkahely hiányzik, de izé, majd azt is megcsináljuk."

Isteni!
Hozzák haza Deutsch Tamást Brüsszelből!
(Az 1 millió ÚJ munkahelyre nincs tippem.).
@Csacsicska: " Gyenge az olyan ország, ahol az állampolgároknak fogalma sincs arról, mi történik velük. "

Remélem, most már van.
@halbikvera:
Egy kicsit még rátehetek erre? Lesz még más is. Az egyházi iskolák kiemelt támogatása azt hozza, hogy szépen, egyre többen kénytelenek lesznek oda iratni a gyermeküket. Ki van ez találva. Az egész.
Szerintem most jó sokan arra gondolnak, hogy az egymillió gyereketet hozza létre Orbán és Matolcsy drága anyukájuk segítségével...
szentkorona + 1 istenbizony a 11 év nyugdíjáért

Félelmetes a köztévé hiradója. totál előkészített kampány. hihetetlen. előnyök színes grafikonokkal, majd váltás és a magánnyugdíjpénztárak cikizése echotv szinten reklámügyieg.
HIHETETLEN.
@Tóta W. Árpád: Árpád, te is észrevetted, hogy Matolcsy mennyire hasonlít Ron Hubbardra? Írtak egy gyenge scifit és abból akarnak sok pénzt csinálni. Hubbardét úgy hívják: szcientológia. Matolcsyét: a Magyar Köztársaság költségvetése...
@anyátok: nekem van. nagy, bekerített munkahelyeket kellene létrehozni, és aki nem akar menni, az kiírja magát a szolidaritásból. és akkor meg úgyis viszik a rohadékot.
A zemberek kormánya odabaszott: számoljunk csak ki is jár igazán rosszul a nyugdíjbonanzával és az elmúlt pár hónapban bejelentett változásokkal?

Hát a dolgozó középosztálybeli alkalmazottak (havi 150-300e bruttó között) - adójóváírás kilövése miatt jövedelem (-), nyugdíjkilátás (-).

És ki jár jól? Topmenedzserek, minimálbéres adócsalók, állami alkalmazott adócsalók (igen, igen, a jó doktorurak), munkanélküli- és egyéb segélyeken élők.

Ennyi vót a mese: Orbán Viktor hülyébb, mint azt bárki hitte volna, mert itt többen mertek azért szólni, hogy ez nem lesz jó, hallgathatott volna rájuk.

Amúgy pedig Matolcsy "Ízirájder" György gondolatmenetét követve, hogyaszondja: ha a magánnyugdíjrendszerben maradok, akkor "kiszerződöm" az állami rendszerből, a 10 %-nyi megtakarításom a számlámra vándorol. Eddig jó. De akkor ugyan mi a Tenkes tökéért is fizetem én a bruttó bérem közel negyedét - a semmiért?

Végül: hogy hívják a nem önként vállalt szolidaritást? (Megfejtéseket örömmel látom alább...)
Különben meg nem biztos, hogy a demokrácia járható út maradt a Földön. Lehet, hogy a diktatúra hosszútávon hatékonyabb . (ezt most nem viccből mondtam)

Tegye fel a kezét, akinek ez soha nem fordult meg a fejében.
@spirospero: jaja, az a reklámos anyag igazi echos-hírtévés terpesztés volt.
@knausz:
mire megvénülünk, mi remegvén ülünk...
@kertu9:
Szép kis perspektívia. De legalább valami remény, ha van amott humor.
Ne félj! Ki van ez találva. Csak azt kell tenni, amit mondanak és ennyi.

(akinek én azt mondtam, fideszes képviselő, ne szavazzon oda, őt is félreállították, pedig szocialista időkben hozta a 65%-os támogatottságát és szerette, amit csinált)
@Tóta W. Árpád:

Es akkor meg hol az egyesult MTI-Kozszolgalati-(HorTV) hirugynokseg? Perszonalunio Belarusszal :D
@Guga:
Ki mondta, hogy nem. A legjárhatóbb út a világon. És mondom: szeretik az emberek, ha irányítva vannak. Maguktól amúgy sem tudnák, hogy 0 forintból nem lehet autót venni. Most legalább megtanulnak egy halom dolgot: szerényen, beosztóan élni és visszafogottan társalogni az élet dolgairól.
A demokrácia a legveszélyesebb üzem, de én szerettem. Tudtam vele élni és nem visszaélni. Sokan evidenciának vették.
A demokrácia valami különös dolog volt, valami veszélyesen szép. Majd írunk róla megemlékezést.
Legalább éltünk benne. A szocializmusban is, én kicsikét mindenben.
Volt a napokban egy országos felmérés, hogy valójában milyen kevesen mennének át biztosan matolcsy-rendszerébe, és milyen sokan maradnának biztosan MYNP-nál!
Szerintem megijedt a kormány, hogy bukta lesz, ha csak a marketingre építenek.
Ha nem megy szép szóval, megy erőszakkal.
@Tóta W. Árpád: Dehát azt már kitalálták!
Én konkrétan kiveszem a pénzemet a kölcsönös pénztáramból is és kiviszem Ausztriába. Beteszem ott egy bankba és oda utalok minden hónapban pénzt, mivel szerintem a következő lépés, hogy elveszik az önkéntes pénztári számlákat is (ha ezt megtehették, akkor találnak rá módot, hogy megtegyék azt is).
Egyébként meg b...ák teherbe a k... anyjukat azok akik ezt kitalálták. Miért nem lehet kilépni az állami nyugdíjrendszerből???? Majd én gondoskodom magamról (persze ha megélem ugye...). Mi az, hogy levonják a pénzt és még nyudíjjat sem kapok, ha nem hódolok be.... @&@#@####Đđ[&>ääĐä
Mire szüljek 3-4 gyereket?
Lakáshitel kilőve.
Nyugdíj nem nagyon lesz.
Örülök, ha van munka, a jelenlegi fényes kilátások tükrében összetehetem a két kis kezemet, hogy egy aránylag normális helyem van.
Meg amúgyis, ki a halálnak kell (tisztelet a kedves kivételnek, aki igényli) annyi utód?
Meg eleve, olyan jó ez az "egymillió gyerek hiányzik" dolog. És ha lenne, mi a fészkes francot csinálnánk velük? Csak abból, hogy ők is fogyasztanának, nem lenne mindnek munkahelye.

Másrészt. Szép dolog a gyerekek utáni adókedvezmény, de bammeg, mér én fizessem, aki gondolt arra, hogy a bizonytalanba nem szül? Arról nem beszélve, hogy ha megdobnak havi pártízezer forintnyi kedvezménnyel, attól még nem fogok nagyobb késztetést érezni arra, hogy gyereket szüljek.

Aki akar, az amúgyis vállal, aki nem, az nem.
Az egymillió munkahely majd mind nyelvtanári lesz. Középiskolában három kötelező nyelv, amikor egyet sem bírnak úgy tanítani, hogy meg is tanulják.
@el lehet menni: ez mindenképp jó ötlet, a hazai bankolás és befektetés innentől rizikós dolog, és ennek ellenére nincs magas haszna. én egyébként igazolhatónak tartanám azt is, ha a pénztárak szépen kiosztanák az embereknek a pénzüket. aztán kérje el szépen a matolcsy, majd meglátom.
@anyátok: Imádom a humorod! De Deutsch szellemi képességeivel - noha ő ugyi kiválasztott, hogy kedvencünk agyi ömlenyével éljek - nem sokra mennénk, ha az meg a szépsége öröklődne.
Basszus, ha ilyen gyorsan reagáltál és még "szóhoz se jutsz"... de hát aszonták, hogy megódják!
Jut eszembe, egymillió gyerekhez azért infrastruktúra is kell. Az meg nincs. Miből lesz?
@msmester: Azt a 24 százalékot ráadásul nem is te fizeted, hanem a munkáltatód (már ha alkalmazott vagy), és a bruttón felül. Magyarul, levesznek tőle 24 százalékot a semmiért.
@knausz: kiváncsi vagyok, hogy sikerül-e ilyen békés borongósra a váltás. Nem tudom mit jelent a kommentáradat a sok-sok blogon. Vajon ez sok embert jelent? Elérhet-e pár 10e (100e?) ember vmit pl. nem belépéssel? Figyelmen kívül lehet-e őket hagyni?
Én szomorú vagyok.
@knausz: Bocs, de ezekhez mit szól a férjed? Teljesen rendjén valónak látja ezt a fajta stílust - lopást, hazudozást, erővel visszaélést?
Te nagyon fel vagy háborodva, látom, értem, értékelem. De akik hittek ezekben, most is hisznek, ezek után is?
Azért ezzel a lépéssel betették az ajtót, de rendessen.
Matolcsy pedig neki állhat az egymillió gyerek csinálásának.
Azt nem mondom, hogy a kedves mamájával együttműködve, de bevallom, átvillant az agyamon ez a variáció is.
@Tóta W. Árpád: "Kérdés: ha most el tetszenek baszni a magánkasszák pénzét, mi a kurva anyádból is lesz a mai dolgozóknak nyugdíja"

Jó estét, matolcsy vagyok. Ki nem szarja le, honnan lesz nyugdíjad? Nekem megvan, mert megdumáltuk a srácokkal, hogy én majd nem fogok sem adózni a végkielégítésemből, mert az jár, másrészt bebiztosítom magam egyéb módokon is.

Mellékesen ezt a kérdést én sem tehettem volna fel sokkal szebben:-(
@Guga: Fenn a kezem! Alkotmányos királyságot!
@a szív fészkei: Miért, akarnának ők + millió gondolkodó embert?
Amúgy az egyetlen megoldás az lenne ha fellázadnának a zemberek mielőtt befagy a Duna mert onnantól megállíthatatlan lesz ez az ámokfutó bagázs.
Az a legdurvább, hogy automatikusan semmis lesz a mnyp. tagság. Ilyet lehet??? Ezek szerint azt is meg lehet csinálni, hogy tetszőleges, két fél közötti szerződés esetén jön a kormány, élén Matolcsyval meglátja az összeget a papíron és törvényt hoz, hogy akkor ezt a pénzt mondjuk mindkét fél köteles kicsengetni a kasszába... A 14 havi lenyúlásból csak úgy tűnt számomra, hogy szeretnének egy jó kis választási költségvetést belőle, mint 2000-2001 táján, amikor olyan mocsokul elkezdett az egekbe szökni az államadóság. De ez jelentősen több pénznek tűnik így. Mit akarnak ezek? Dagobert bácsisat játszani a sok pénzzel? 2001-2002 után azt hittem mindenre felkészültem, nem tudnak meglepni, ehhez képest most feltörölték az arcommal a flasztert.
Nem csalódtam a Matolcsyban (megadon a nagybetűt, még malaczhoz hasonlítanék), nem tagadta meg a fajtáját. Szép lesz úgy bevonulni a tankönyvekbe, hogy ő lopta el a magyar honfitársai pénzét. Az enyveskezű epithaton ornnssal.

Orbánra jelzőt se pazarlok. Elég annyi, hogy orbán.
@Tóta W. Árpád: "Pénztárak szépen kiosztanák"
Be szép is lenne!

Rendőrök igazoltatnának a fiókok előtt....
Kár hogy OTP-s vagyok
Nekem is ez a megoldás jutott eszembe. Nem csak hogy igazolható, de nagyon korrekt lépésnek tartanám.
Szerintem ezzel a nyugdíjüggyel és az alkotmánybíróság lenullázásával egy kissé túllőttek a célon a fiúk.
@Tóta W. Árpád: Igazolhatónak, de kivitelezhetetlennek sajnos. A pénzünk jórészt állampapírokban, kisebb részt pedig részvényekben és egyéb papírokban fekszik. Ha ezt pénzzé kezdik tenni, (mint ahogy néhány kis cég papírjaival vmelyik nap megtették) azonnal esni fog az értékük a részvényeknek, az állampapírok hozama meg növekszik majd (CDS-felár szintén), hirtelen nem lehet 3 ezer milliárdot előteremteni. Virtuálisan sem.
Amit még lehet, talán, hogy átminősítik - ez is törvénytelen, de mi nem az ma...) mondjuk önkéntes pénztári számlává vagy befektetési jeggyé, esetleg valamilyen biztosítással egybekötött befektetéssé.

De ha az állampolgár gyanakvó, márpedig mi azok lettünk, és nem érzi itthon biztonságban így sem, felveszi, és kiviszi innen. Szlovákia, Ausztria, vagy csak egyszerű bankbetét, de bármi, csak ne itthon legyen. Az pedig bukta, mert akkor ki kell fizetni, és akkor lásd fentebb.

Mindenképp szar ez, és különösen azért, mert innentől mindannyian csak rosszul jöhetünk ki belőle, különösen, ha elkezdődnek az Oszkó által ma is jelzett plusz 25%-kal megtoldott nyugdíjkifizetések 2013-tól, lásd még Ratkó-gyerekek nyugdíjba vonulása.

Na akkor mentőcsomag, 60-80 milliárd euró. Alsó hangon.
Mégegy nagyon durva jel:

Újságíró:
Lehet ma Magyarországon diktatúráról beszéni?
Alany:
Még igen, de nem sokáig!

Másik:
Vágjuk sittre a graffitiseket, mert a tulajdonhoz való jog mindenkit megillet, és ezt ők rongálják!

"De akkor a kormánynak szeretnie kéne őket?"

(Ez utóbbi egy rádióműsorban hangzott el, spontán poén. )

Ami igazán durva, hogy sokáig nem voltak viccek (talán csak Hofi), de most ismét egyre több, ami intő jel, mert mindig a diktatúra/elnyomás/nem-demokrácia adja a legjobb táptalajt
ilyenkor tüntet valaki a Kossuth téren ?
@knausz: "minden második házra ki van írva: Eladó"

Itt a Belvárosban egyre több üzletre.
(A Pizza Hutra, a 100 forintosra, és még másokra)
Ja, az volt már, hogy "azonnali, egyszeri, nagyarányú"?

Csak az előjel volt más az ígéretben! Még a legjobb matekosuk is hülye ehhez.

Az viszont külön szépsége a dolognak, hogy a fórum kormánypárti harcidroidjai úgy nézik a hírtv-t ezerrel, mint akinek az élete múlik rajta, hogy holnap tudjon érvelni a "szarnak márpedig igazán megnyerő illata van" analógiájára. Kíváncsi leszek, mire jutnak, és melyik lesz az a troll, amelyik még ezután is a nevét meri adni ehhez a foshoz, vagy hirtelen feltűnik egy újonnan regisztrált kommentelő :-O
Fel a fejjel, na! A jogállamiság megszűnt, az önkényes hatalomgyakorlás és a nepotizmus tagadhatatlan tény, az emberek gondolatait ismét a parlament nyilvánítja ki, az egypárt rendszer de facto érvénybe lépett (kb annyi ellenzék van most, mint 1946-ban volt), a közmédiát hatalmi eszközzel az uralkodók kultuszára hangolták, a magántulajdonhoz való jog romokban hever, az infokommunikációs államtitkár "nemzeti adatvagyon" jelszóval bejelentette, hogy mostantól a polgárok és a vállalkozások adatait csak az állam vagy az ő csókosai kezelhetik (Gestapo, ÁVÓ, ismerős?)... Ez elegendő alap ahhoz, hogy 26 másik EU tagállamban politikai menedékjogot élvezzünk! Sőt talán az afgánokkal szemben is elsőbbségünk lesz, mert náluk legalább nem egypárt rendszer van!
@makk_ász: "ilyenkor tüntet valaki a Kossuth téren ? "

Ilyenkor látszik, hogy melyik provokátor-bagázs műve volt az a műbalhé.
Rájöttem: annyian kívántak ma matolcsynak párosodást, hogy simán meglesz az 1.000.000 gyerek. Még akkor is, ha csak minden ötödik próbálkozás jár sikerrel.
Ma megkérdezte valaki, hogy mitől jobb a magánszámla, mint visszalépni az államhoz. Nos íme:

Mondjuk azért, mert azt én fizetem (vonják) a bruttó béremből pl, a másikat meg a munkáltatóm fizeti utánam. Mondjuk azért, mert az, ha nyugdíjba vonulás után egy összegben felvehető, a gyerekem által örökölhető, míg a másik eltűnik, (kifizetik belőle a mai nyugdíjakat pl.) és majd 30 év múlva valamilyen ma még nem ismert számítási módszer szerint kapok - ha kapok, ma már ez egyáltalán nem biztos - valami éhenhalni sem elég összeget, pláne, ha még akkor valaki akar ennek az államnak fizetni valamit...

Eddig egy átlagbéren lévő (200 bruttó) polgár után összesen mintegy 50 ezer forint ment be a nyugdíjkasszába. Majdnem 16-20 ezer pedig a magánnyugdíjszámlájára. Ez összesen 70 ezer forint kb. Szorozd meg légy szíves az 50 ezret 500 hónappal, (tegyük fel, ennyit dolgozol), ez 25 millió forint. Kamat és hozam, és miegyéb nélkül. A 20 ezernél ez 10 millió, plusz a hozam, ami 5,9 és 7,2% közt volt eddig átlagban.

Tegyük fel, hogy tovább élsz, mint az átlag magyar férfi, és 10 évig kapsz nyugdíjat. Mennyit kapsz te meg a befizetett 25 millából? Csak mert a 10 milla plusz hozam a tiéd lesz. Kb. százezerrel dobva meg mai pénzen a havi jövedelmed.

És amíg telik a 10 év, a még benn levő pénz tovább termeli a hozamot, tehát ugyan fogy, de nem teljesen fogy el 75 éves korodra, hanem marad még, ha húzod tovább valami csoda folytán három-négy évig.

Szerinted átlagbéresként csak az államtól kapsz majd havi 75%+százat? Mert ezek szerint 400-at kéne kapnod, na ne már... Ráadásul a magyar férfiak fele, kétharmada meg se éli majd a nyugdíjkorhatárt, de lehet, hogy ma se...

Még kérdés?
@Tóta W. Árpád:

selmeczi gabriellával mi van?

azóta nem hallani róla, amióta kinevezték!

ELUTAZOTT??

"nem hagyhatjuk, hogy a foltos szemű ezután is a mi környékünkön garázdálkodjon"

megy a duna-autonómián a dzsungel könyve 26. rész

halálra röhögöm magam már percek óta, ahogy a háttérben hallgatom. tisztára mintha nov 24-ei magyar állapotokra íródott volna néhány párbeszéd...
@makk_ász: Gyurcsánynál sem azért tüntettek - jellemzően - mert elkúrta... Hanem mert kimondta, hogy elkúrta. Hát ezt nem szabad. :-)
@Tóta W. Árpád: "egymillió gyerek ... hiányzik, de ... azt is megcsináljuk."

Lányok vigyázat! Ezek baszakodni akarnak!
@spirospero: nejemnek mondtam, hogy erről a propagandáról kapcsoljon már el, tele volt hazugsággal.
@Guga: Ha lenne tapasztalatod, szervezetek vezeteseben, lathatnad, hogy egy kozpontositott szervezet sohasem lehet igazan hatekony, ket ember mindig sokkal tobbet tehet mint egy, akar milyen okos is az az 1, ezert is irrealisak a kiugro allami fizetesek (a magan szektorban nem annyira kiugro, azt nem is emlitem meg). Egyszoval egy jol mukodo kozossegi rendszer barmi legyen is az, sokkal hatekonyabban tud mukodni mint egy kozpontositott, csak hat 5000 ev kellett mire a kiralysagot kinotte a civilizacio, meg sok minden mast is. A kommunizmust meg soha nem fogja...
Mi a fenét lehet ilyen helyzetben csinálni? Én nem vagyok egy csuklyás, molotovkoktélos típus, még ordibálni sem szeretek.
Teljesen padlóra kerültem elkeseredésemben. Soha nem hittem volna, hogy ezt megtehetik egy országgal. Már kezdem azt hinni, hogy ennél még a jobbik is jobb lett volna (hálisten nem vagyok se cigány, se zsidó, se buzi. :) ).
@a szív fészkei: malacnak írtam, hogy miért sunnyog, a blogján csak gyurcsányozik
@Gringo:

"Már kezdem azt hinni, hogy ennél még a jobbik is jobb lett volna"

amelyik újabban a kdnp-vel kerül rendre közös álláspontra?
gringo, egyébként előbb-utóbb mindenkire sor kerül...
@szerénységem: "Ha ezt pénzzé kezdik tenni"

Hát ha búcsúzóul (mert megszünnek!) MINDENT egyszerre piacra dobnának --állampapírt, részvényt is-- hiszen ez már nem is az ő felelősségük (senkinek nem tartoznak a hozamkimutatással), na akkor mi is lenne?
@kako_j: "Rájöttem: annyian kívántak ma matolcsynak párosodást, hogy simán meglesz az 1.000.000 gyerek. Még akkor is, ha csak minden ötödik próbálkozás jár sikerrel."

Kösz, jót nevettem ;)
@eMeL: Húbameg...Inkább ne gondoljunk bele. Vmelyik nap csak kicsit dobtak piacra, mekkorát zuhant a tőzsde. Az volt a teszt. De ezek nem ijedtek meg.
@eMeL: És lassacskán betiltogatni az abortuszt, ha már homár...
@kako_j: Menj át a jobbikoshoz, ott xsasha - nem fogod elhinni ;-))
- a gojozó, kirekesztően kiválasztott zsidókon pörög már x napja. Hogy azok aztán milyenek.

Ennél aktuálisabb témája nincs most. Hogy érne rá másra, mikor megmondta, már mikor, hogy ez a lépés kellett és jó.
@Tóta arról volt szó, hogy te a tiedet megtartod.
@a szív fészkei:

"Oszkó: ha kell én leszek az utolsó magánpénztári tag"

bájos egy gyerek...
asszem most elvettek a zemberektől háromezer milliárdot
@vadparаszt:

egytállencse-effektus

300ért cirka 3ezermilliárd
@Tóta W. Árpád: "egymillió gyerek és egymillió munkahely hiányzik, de izé, majd azt is megcsináljuk.
"

arra azert felhivnam a figyelmet hogy ha 1 000 000 gyerek is hianyzik akkor a hianyhzo munkahelyek szama 2 000 000...
@nomac: nem "állítok" , hanem felvetek. És habozok. Az emberi természet meg dönt.
A fidesznek, de leginkább Orbánnak a gerillaharc, az obstrukció és a bosszú megy jól. Akkor voltak elemükben, amikor fikázni, keresztbe tenni kellett. Értelmes alkotásra, végiggondolt, valódi reformokra nem futja. Einstand und kuss - megszokjuk vagy megszökünk. Én momentán szöknék, de hová?
Olasz alvilági napilapok, vezető hírben számoltak be a Cosa Nostra tegnap esti rendkívüli választmányi gyűléséről.A hírek szerint a választmányi tagok,azonnali hatállyal menesztették a szervezett teljes vezérkarát.A kiadott közlemény szerint-bár nem kötelesek indokolni a kirúgásokat-a munkaviszony megszüntetés oka a töketlen bénaság.A tagok nehezményezték hogy a vezetőknek még sosem sikerült akkora összegű és ilyen nagyszámú áldozattal járó zsarolással egybekötött rablást elkövetni,mint Don Hombárfejű Viktornak és kisdon Majdénlopok Gyurinak.A "cég" szabályai szerint,az eltávozó vezetők a temetés előtt kötelesek a lőszer árát 98%-ban leadózni. A választmány bizottságot hozott létre,melynek feladata,kapcsolatot keresni a Nagy-Magyar családfővel,tekintettel a közelgő uniós elnökségre,ami korlátlan lehetőséget jelent a szabad rablás folytatására.
@vadparаszt:
Nem tartja meg. Befizet a közösbe, mint mindenki más. Választása ugyanis nincs. Amikor azt leírta, ma helyesen így szól:

'Én, az enyémet, megtartanám.'

Árpád akkor még nem tudta, hogy ő nem választhat. Ugye? Szóval kár ezt számonkérni rajta.
@Tóta W. Árpád:
"Matolcsy tolvajlásügyi miniszter mai interjúja az Estében. Kérdés: ha most el tetszenek baszni a magánkasszák pénzét, mi a kurva anyádból is lesz a mai dolgozóknak nyugdíja? válasz: egymillió gyerek és egymillió munkahely hiányzik"

Nem csak azért nem bízom a kormányban, mert nem elég tehetségesek, hogy a helyenként jól hangzó programjukat véghezvigyék, hanem mert gyakran nem is akarják (Gyurcsány szindróma mínusz Őszöd).
Matolcsy utóbbi ígéretét az egymillió gyerekről azonban egy esetben el tudnám fogadni: ha kézenfogva elhúznának, és megbasznák a tetves kurva anyjukat! Ami viszont sok meló, úgyhogy el kellene kezdeni lehetőleg máma még...

Bocs, Árpi, nem bírtam ki. Moderáld ki nyugodtan.
"Aki a kasszába nyúl annak levágjuk a kezét!"

Úgy legyen!
az egész történetben, ami itt az orrunk előtt lezajlik azt tartom a leggusztustalanabbnak, hogy a "konzultáció"-t kiűzik a politikából.

egyedül ők diktálnak, hiszen ők kerültek hatalomra.

diktátumok világa lettünk

ez tehát már jelenleg is diktatúra

puha még, de egyre keményebb lesz...
orbán undorító kettős beszédének jeles példája az is, ahogy párizsban kijelenti, tudja, hogy nem a fideszre szavaztak az emberek idehaza valójában, hanem az elemi felháborodás eredménye volt az elsöprő győzelem, itthon pedig azt hajtogatja, hogy az emberek őrájuk szavaztak, erre és erre adtak nekik felhatalmazást...

nagyon veszélyes ehhez képest az a folyamat, ami egy új világrend kialakulására hajaz itthon. köszönhetően orbánnak és társainak. erőszakszervezete bármire képes.
Ezzel a lépéssel megszűnt a demokratikus jogállamiság. A MANYUP-vagyon tulajdonosai természetes személyek, vagyis, az állam nem csinál mást, mint magánszemélyek tulajdonát államosítja egy semmire se jó ígérvény ellenében, melynek esedékessége akár több évtized is lehet.
Ezzel megszűnt a jogállam, így megszűnt az állampolgár minden állammal szembeni kötelessége.
Azaz, innentől kezdve mindenkinek természetes joga a tolvaj állam által elvárt járulékok, adók megkerülése. Ugyanúgy, ahogy a feketevágás volt a cigány Szaddam elődje, Rákosiék idejében.
Emellett minden magyar állampolgár joga az, hogy külföldi számlákon tartsa a pénzét. Ezeket a számlákat már lehet Magyarországon is kötni, például az Oberbanknál. Ennek haszna, hogy a magyar állampolgár az osztrák állam általi garanciával bíró osztrák számla esetén a cigány Szaddam nem tudja ellopni, nincs a számlára rátekintési lehetősége!
A magyar bankok biztosítók és pénzintézetek ugyanúgy nem biztonságosak, mint ahogy Rákosiék idején se voltak azok. Az OTP-ben, Takarékszövetkezetekben, Kinizsi Bankban, a CIG Pannónia és egyéb magyar pénzintézetekben tartott megtakarításokat bármikor könnyedén el tudja kobozni az állam! Ezt megtették a kommunista Rákosiék is, most is ez várható!
Ne legyenek illúzióink, az összes mérvadó nyugati demokrácia sajtója a jogállamiság halálának értékeli az államosítást!
A következő lépés valószínűleg a lakástakarék pénztárak 30%-os önrészének visszamenőleges hatállyal történő állami elvonása lesz, illetve a államilag támogatott kedvezményes kamatú hitelek piaci kamatra történő átváltása lesz, természetesen visszamenőleges hatállyal!
Mindenki mentse megtakarításait biztonságos, külföldi számlára!
Van nekem egy kedves, jó szándékú, leginkább naiv ős-fideszes ismerősöm. Műszaki diplomája van, és nagyon értelmes, bármiről el tudok vel beszélgetni. Minden nap megnézi a HírTV-t, mert csak ott vannak igazi hírek, őszerinte. 10 éve dolgozik, multinál rendesen bejelentve magas fizetésért, kb. 5 millió Ft-ja van a magán-nyugdíjpénztári számláján.
Ma megkérdeztem, hogy mit szól hozzá, hogy ugrik az összes pénze? Azt mondta, hogy miért ugrana, hiszen majd nyugdíjas korában meg fogja kapni nyugdíjként. Elkezdtem nevetni, és őszintén nem értette.
Valószínűleg ez a tipikus és "helyes" mentalitás jobb oldalon. Ezek a "zemberek" nincsenek felháborodva! Ők hisznek! Fenntartás nélkül elhiszik, amit mondanak nekik. Ez nem tudatos gondolkodás, ez vallás!
['Én, az enyémet, megtartanám.'

Árpád akkor még nem tudta, hogy ő nem választhat. Ugye? Szóval kár ezt számonkérni rajta.]

Amikor kijelentő módban fogalmazott, már lehetett tudni, hogy nincs a kezében - nincs a kezünkben - fegyver.
Szókaratézhatunk, de hatalmunk nincs ellenállni.

Érdekes ízlelgetnünk: diktatúra.
Diktálnak. Akkor az diktatúra.

- - -

Épp húsz napja volt:
--------------------
German Shepard 2010.11.05. 20:26:35
A TÉMÁHOZ VISSZA:
"A miniszter szerint a hárompilléres nyugdíjrendszer kudarcot vallott, a teljes felszámolás jön."

Nincs tehát választásunk.
Nincs.
Most mit lépünk, Tóta Mester?
@knausz: Ha bátor, még most is megtarthatja, aztán majd az Alkotmánybíróság/Brüsszel/Strasbourg/Isten/Allah/Xenu, ki miben hisz, visszaadja neki az állami nyugdíját, ha ugyan, na erre céloztam, de már biztosan van új poszt, mert nincs itt senki, megyek, azt' elolvasom.
Felvetnék egy új szempontot: vajon a parlamentben a sok FIDESZ-droid közül (mondhatnék szavazógépet is, de az tényleg van ott) egynek sem ég annyira a pofája, hogy ne szavazza meg automatikusan, amit az orra alá tolnak? (Ha nem tudja kifizetni a 100e HUF büntetést a frakciófegyelem (WTF?) megsértése miatt, akkor lépjen ki abból a tetű frakcióból.) Hát egyetlen, de tényleg, egyetlen gondolkodó ember sincs a FIDESZ frakcióban?

Ez a beszarás.
Szerintetek fontos az, hogy ez a hatalomittas elszabadult hajóágyú egy-két évig mit csinál? Úgyis belefullad a hatalommámor okozta nyálcsorgásába...
Ennyi sok ember hitte azt hogy hosszú távra lehet tervezni? Meg hogy az államban lehet bízni? Meg hogy nagy magánbiztosítóknál majd jó helyen lesz a pénz?

Engem ez lep meg igazán! Azok az emberek akik most csodálkoznak, meg értetlenkednek, meg meg vannak lepve.

Hát ők hol éltek eddig, könyörgöm?

Ma írja a menőnemmenő hogy a tanulság hogy nem lehet bízni az államban! Ma, 2010. novemberben! Hát 99 novemberben lehetett? Meg 89 novemberben? Ne már!

Az a gáz hogy van nagyszámú ember aki ezen kicsit is csodálkozik.
@magyar ember teli szájjal:

avagy, ahogyan asztat a költő is megmondá:

"miért legyek tisztességes, kiterítenek úgyis.
miért ne legyek tisztességes,...."

(és milyen régen modá)
Ez a penz az enyem, nem lehet valahogy a biztositoval megbeszelni hgoy nekem adjak ide most?

Meg mindig tobb kozom van hozza mint barki masnak.
süti beállítások módosítása