W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A jobbik és a legjobb

2010.06.01. 05:00 Tóta W. Árpád

A Legjobb Párt nyerte a reykjavíki helyhatósági választást, egy poénpárt, amely direkt hülyeségeket ígért, és előre szólt, hogy hazudik. A hivatásos izlandi politikusok már a létezésétől meg voltak sértődve, hogy ezek viccet csinálnak az ország sorsából. De nagyon nem ugathattak, hiszen ők voltak az ötletgazdái annak a stratégiának, hogy hülyeségeket ígérünk, és aztán csinálunk valami egészen mást. Az izlandiak ezt jól tudták, tele volt a tökük, úgyhogy fogták magukat, és leszavaztak a tréfarépákra. Izlandon ők lettek a fehér kocka, a „köszi, egyiket sem” lehetősége.
 
Mint mindent, ezt is a magyarok találták ki előbb, a hírhedten kalmárszellemű eszkimók csak ellopták az ötletet. Magyarországon gyakorlatilag a rendszerváltás óta kísérletezett egy maroknyi jókedvű polgár, hogy bejegyezzék végre a Pató Pál Pártot, amelynek vállaltan annyi a célja, hogy parodizálja a többit. A Legfelsőbb Bíróság elutasításának indoklása szerint azonban az ilyesmi demoralizáló és közösségellenes, mármint hülyéskedni a politikában. Ezért aztán a magyar viccpárt csírájában elvérzett. A Kétfarkú Kutya Párt már meg sem próbálta a hivatalos utat.
 
Sokkal könnyebbnek bizonyult fasiszta, kommunista vagy vallásos pártot alapítani, aminek az a tanulsága, hogy nem az a baj, ha valaki értelmetlen baromságokat hirdet, hanem hogyha ezt bevallja. A bíróság különösebb fakszni nélkül jóváhagy bármilyen gárdát, sőt ha végül úgy dönt, hogy nemaddiga, akkor sincs semmi, és nyugodtan be lehet masírozni a Parlamentbe is egyenruhában. A Legjobb Párt közösségromboló és társadalomellenes lenne; a Jobbik Magyarországért Mozgalom meg teljesen rendben van.
 
Következménye pedig az, hogy aki rendszer- vagy elitellenes tiltakozásra kívánja a szavazatát használni – ahogy az izlandiak –, az csak olyan bohócok közül válogathat, akik nem viccből néznek ki hülyén, hanem mert tényleg elmebetegek. Jól elkúrta a tisztelt bíróság.

 
Röhög a vakbelem
 

Pedig nem ártott volna valami szelep, ugye. Ezután sem ártana, mert ha semmi más nem is látszik az új kormányból, az már nagyon is, hogy nincs meg a térkép se, nemhogy a kiút. A legvadabb szövegek repkednek arról, hogy miért is nincs kész a házi feladat, amire nyolc évük volt. Azért, mert nem tudjuk, mennyi az annyi. Azért, mert előbb meg kell egyezni a nemzettel. Azért, mert ez most nem is kormányzás lesz, hanem forradalom meg földmágneses pólusváltás. Pedig csak azért, mert eddig annyira önfeledten hülyéskedtek, hogy a közelgő vizsga eszükbe se jutott.
 
Az egymillió megígért munkahely egyharmada a csúcsminiszter szerint a turizmusból lesz. Ráadásul főleg az iskolázatlan munkaerőt helyezné el a felvirágzó idegenforgalomban, hiszen nálunk a legnyomorultabb proli is beszél legalább egy idegen nyelvet, ugye. Vagy ha nem, akkor majd a belföldi forgalom, az szívja fel őket. Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk. A másik fele ennek az onániának az a meggyőződés, hogy Magyarország igazából a legkívánatosabb desztináció széles e világon, és csak azért mentek eddig Párizsba meg a horvát tengerpartra a turisták, mert az volt az első találat a Google-ben. De majd most beoptimalizáljuk Magyarországot az élbolyba, és akkor jönnek csőstül csikóst nézni, meg smukkokat a pécsi EKF-en. Ez volna a terv. És sajnos nem viccből.
 
Gyurcsány négy éve üres mappákat lobogtatott, hogy azokban van a program, aztán zárt körben elmondta, hogy csak néhány hete óta foglalkoznak azzal a mellékes kérdéssel, hogy az országgal mit kezdjenek, és már középtávra sem látnak előre. Semmi jele annak, hogy a Fidesz ennél sokkal alaposabban készült volna, az viszont biztos, hogy sokkal kevesebb idejük lesz nekifutni. Lesz még itt bazmeg és fogaknak csikorgatása. Akkor jönne jól a Legjobb Párt, hogy felfigyeljenek a világ népei: ni, ezek az aranyos magyarok, jól megszívták ugyan mostanában, de milyen jó fejek, él még a pesti vicc, nem vesztették el a humorérzéküket. Talán még az is eszükbe jutna, hogy ellátogassanak ebbe a vidám kis barakkba, és dobnának egy euró borravalót a bárgyún vigyorgó, kézzel-lábbal mutogató helybélieknek.


Itt az idő: A kocka el van vetve



Címkék: fidesz program jobbik külpol újpárt

538 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr802046768

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csontvázkeringő 2010.06.03. 20:14:27

Milyen az, amikor a Fidesz 8 évig asszisztál az MSZP-nek populista ellenzékként csontvázakat hordani a szekrénybe, aztán amikor ő kerül kormányra, feltépi az ajtót, kirángat néhányat a nyakánál fogva, és rájuk kiabál, hogy "meg...

Trackback: A jobbik és a legjobb 2010.06.01. 18:04:03

A magyar viccpárt csírájában elvérzett, sokkal könnyebbnek bizonyult fasiszta, kommunista vagy vallásos pártot alapítani.

Trackback: Kétfarkú főpolgármestert! 2010.06.01. 11:30:27

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ugyebár közismerten csak vicc, egy street art-os magánakciója. De mi lenne, ha az ötletgazda egyszer csak gondolna egyet, és valóban bejegyezné pártként? Hát lehet, hogy pont az, ami mostanában Izlandon: Nem kis meglepetés...

Trackback: Besti Flokkurinn 2010.06.01. 08:34:55

Az Index cikke alapján azt hihetné az ember, hogy Izlandon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ottani megfelelöje nyerte a (reykjaviki helyhatósági) választást.Erösen rokonszenves lenne a számomra a dolog ebben a formában, de úgy tünik, a hír némileg túloz. B...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De Tóta elvtárs, Ön is hallhatta az összoroszországi szovjet népkongresszus küldöttei előtt: gyógyul az ország! A szkepszis és a kiábrándult dekadencia burzsoá vonások, a Komitat Alkotmányovszkij Bezopasznoszty dolga lesz az, hogy ezen változtasson. Felhívom a figyelmét a "Sej, a mi lobogónkat" és a "holnapra megforgatjuk" forradalmi sorok dúdolgatásának lélekemelő hatására.
Egyébként amikor az anyósom elutazik a munkanélküli sógoromhoz, az egyszerű belföldi turizmus, vagy már gazdaságélénkítés is Ön szerint?

LDT
Szia Árpi!

Azt mondod nincsenek gazdasági tervek?
Szeretném hinni, hogy vannak, különben megnézhetjük magunkat.

Én valami olyasmire számítok, h: "most, h látjuk a gazdaság valós helyzetét, sajnos további takarékoskodásra van szükség, de majd jövőre...."

Ha nem ennek a mondatnak a kedvéért húzzák az időt, akkor nagy baj lesz...
Ha külföldi lennék, semmiképp nem utaznék egy olyan országba, ahol többek közt a Nemzeti Vágta vurstlihangulata és a hortobágyi műanyag-csikós hangulat számít fő vonzerőnek.
Legalább ismernénk fel, hogy miben vagyunk tehetségesek!
Például ebben:
ilka.hu/ilkablog/?p=17361
"Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk."

Írása megnevettetett. Köszönöm!
ez az! szídjuk megint konkrétumok nélkül a jobbikot! nem baj hogy már most többet tettek érted a parlamentben mint a többi párt 20 év alatt, de azért baszogassuk őket!
"Izlandon lehet viccpártot csinálni, nálunk nem. Fasisztát meg gárdát viszont simán."

nálunk viszont meg lehet élni lehet vicc-újságírásból. meg fasiszta-, uszító-újságírásból is.
Büdös zsidók, még mindig nem adtátok fel? Ti nem magyarok vagytok, az biztos. Éljen a Jobbik! Pokolba veletek!
A Fidesz nyerte a választásokat. Pontosan ahogy írod: "direkt hülyeségeket ígért, és előre szólt, hogy hazudik."
És az LMP az smafu? És az az érdekes, SZDSZ nevű párt A Város tanácsában? Vagy szintén SZDSZ fantázianevű pártnak a Szentiványi vagy ki nevű képviselője a zónijósparlamentben liberális hozzáállásúan fakadt ki szlováktémában? És egy Retkes nevű zeneipari kisvállalkozó szintén valami SZDSZ nevű .. micsodának?
Valós párttal, még ha farce is, nem nehéz ám révbefutni.
A művészet az a semmi zsezsegtetése, az már igen!
offo: bass.:
A hozzászólás elküldése sikerült.
Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg.

Hű, már megint gyárilagtoleráncss liberális szabadgondolkodóblogba tévedtem.
Sose olvasom el a figyelmeztetést az ilyenekben:

A hozzászólás elküldése sikerült.
Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg.

Most büntetésből elmegyek Walter Melone-t olvasni.
Tetszik a LB indoklása a Pató P. párt ügyben. A többi párt működése persze példamutató s társadalmi koherenciát ösztönöz...
"Sokkal könnyebbnek bizonyult fasiszta, kommunista vagy vallásos pártot alapítani,"

Hát erre harapni fognak páran.

A Jobbik ellen viszont nem védene a Magyar Viccpárt, az Egyigazturulnemzetségigazmagorfiainak nem felelne meg.
Szerintem nem arról van szó, hogy ne lennének elképzelései az új kormánynak, hanem arról, hogy megpróbálják kihúzni az önkormányzati választásokig, addig szimbolikus politizálással próbálják kitölteni az időt.

A tanulság pedig az, hogy együtt kellene tartani az országgyűlési és önkormányzati választásokat, így nem lenne ez a fél év, amíg tényleges kormányzás nélkül siklik az ország.
"nem az a baj, ha valaki értelmetlen baromságokat hirdet, hanem hogyha ezt bevallja."
Ezt a legnehezebb megetetni a néppel. Nem véletlen, hogy nem engedik, hogy a jelmezes emberek nyilvánosan levegyék a jelmez egy részét. Oda az illúzió. Donald kacsa nem gyújthat rá, mert kiderül, hogy csak egy plüssbe burkolt izzadt egyetemista. Ld. még őszödi beszéd...

"hiszen nálunk a legnyomorultabb proli is beszél legalább egy idegen nyelvet, ugye."
Dehogyis, majd szittya szuveníreket készítenek :)
Hogy kinek? Döm-döm-döm.

Egyébként Matolcsytól én is félek, ellenben nagyon bízom Navrasicsban.
igen, a magyar turizmus, amikor az ország 90%-a perfekt magyar... bár idén újévkor volt két ismerősöm pár napig Budapesten, és szerintük mindenhol tudtak angolul kommunikálni. persze ez csak Budapest, a háromszázezer az ózdi bányászvidéket, meg a nyírségi cigányputrikat kell, hogy eladja. merthogy ráadásul az a fránya munkanélküliség nem ám a Dunántúlon van, ott bőven 5% környékén vagyunk, hanem észak-keleten 20% körül.
-
most többen azzal próbálnak védekezni, hogy ők a kisebbik rosszra szavaztak, nem gondolták, hogy a FIDESZ jó, csak a szocik rosszabbak. még el kell jönnie annak az időnek, hogy az ilyen szavazatok kivesszenek. Izlandon már volt akkora a kaki, hogy ez bekövetkezzen. nálunk még bőven nincs. persze nem kívánom, hogy legyen.
Nyert a viccpárt. Röhögtek egy jót. Mert röhögni mindig cool, főleg másokon. És akkor most mi van? Két lehetőség, vagy azt mondják, jól van emberek, vicceltünk, visszalépünk, írjatok ki új választásokat a helyeinkre (kurvasok pénz), vagy elkezdenek dolgozni, politizálni és ugyanolyan, vagy nagyobb baromságokat csinálnak mint akármelyik politikus (mégkurvasokabb pénz).
Ebből az egész sztoriból nekem az jön le, hogy Magyarországon hatékonyabb a rendszer önvédelme, örüljünk ennek !
"fasiszta, kommunista vagy vallásos "
gratula ! elTóta értékrend megint villant.
Ez tetszett :) A második felén jót szórakoztam.
Már megint 1-esre vizsgázol demokráciából és népfelség-ismeretből. Leülhetsz. 20 évre.
Árpád!
Nem gondolkoztál el esetleg azon, hogy te tévedhetsz? És esetleg a Jobbikot nem kéne elvből fikázni azért, mert a te értékrendednek nem felel meg? Biztos, vagy benne, hogy te tudod jól, te vagy az okos és a többi -számokat nem mondanék- Jobbik szavazó, szimpatizáns meg seggfej? Talán nem. Elgondolkodtál már azon, hogy állandóan az egyenlőség, tolerancia elvét hirdeted, és rögtön ott rúgsz bele az olyan pártokba ahol tudsz, mert ők nem ezzel értenek egyet? Ezzel saját magadnak mondasz ellent. Ne vedd sértésnek de van benned, egy olyan übermensch tudat, ami egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy más nézeteket is tolerálj, mert te vagy az okos, a művelt, az értelmes, ámen.
Jujj, de nyüszítesz. :)
"A legvadabb szövegek repkednek arról, hogy miért is nincs kész a házi feladat, amire nyolc évük volt."

Inkább arra lennék, kíváncsi, hogy a 8 évig kormányzóknak miért nincs kész a házi feladata? Meg miért nincs pénz?

Hogy nem lehet tudni, mennyi az annyi : Simán hihető.
Gondolja 2006-os választásra, amikor dübörgött a gazdaság, amíg a maszop nem nyert... aztán kiderült, hogy nem dübörög, hanem döglődik.
Jaj bocs, elírtuk.

A poénpárt győzelme meg jobb lenne, ha motiválná a világ politikusait.
Ha jól emlékszem, volt itt színes csokornyakkendősök pártja is - tán Bodrogi Gyulával többek között. Bizisten szívesebben hallgatnám őket, mint a jelenlegi elit néhány figuráját. Látom, ahogy lázas csontváz-keresés közben halálra röhögik magukat, ellentétben a humor nélküli kutatókkal. Nekik marad a savanyú ábrázat: nem találom, nem találom, mire fogok hivatkozni a következő hónapokban?
"... hogy nem az a baj, ha valaki értelmetlen baromságokat hirdet, hanem hogyha ezt bevallja."

Van aki még ezt sem teszi meg, viszont kormányon tud maradni 8 évig, nemde?
"Talán még az is eszükbe jutna, hogy ellátogassanak ebbe a vidám kis barakkba, és dobnának egy euró borravalót a bárgyún vigyorgó, kézzel-lábbal mutogató helybélieknek"

Most majd hidat kell építeni a tengerre, anyi turista fog Izlandra menni!
ismet itt vagy... hianyoztal. es a pozitiv hozzaallasod is. jobbiktol a fidesz predesztinalt tehetetlensegeig. ismerõs... te nem unod? mi IGEN!!!
Izlandnak mar ez se szamit.
es milyen szepen finoman burkoltan - a toled megszokott modon - fikàzod kis hazànkat... igazán frappáns... gratula
Hát Árpi ez az írás nem túl összeszedett mi köze van az izlandi viccpártnak a jobbikhoz? Miért nem az LMP-hez mondjuk? vagy az SZDSZ pl?
Szerinted tényleg ez az ország legnagyobb problemája amiről publikálni kell? Megmegin ez a mellény engem meg a sábesz dekni meg az izraeli zászló zavar egy terrorista ország jelképe ugye nézted tegnap a tv-t? Te vagy baszki a vicc.
Pedig kurva jó írásaid voltak még pár éve
Dehogy nem lehet viccpártot csinálni ott az LMP és a jobbik...
Az LMP sem demokratikus, aki nem tetszik neki azt kimoderálják, pedig még csak csak sértőt sem mond (Kettős mérce blog...), csak nem tudnak vele vitatkozni.
Apropó, pár sort dobhatnál arról, miért is nem beszélünk nyelveket. Oké, a mi korosztályunk még oroszos (lenne, ha tanították/tanultuk volna), de fiataloktól, - még prgmozóktól is - hallom nem ritkán, amikor mondom, hogy olvasson utána: van magyar leírás?
Haladsz, Árpád! Már eljutottál az "ezek sem különbek" stádiumba. Amilyen értelmes fiú vagy, nem zárom ki, hogy lesz ez még jobb is. De azért nem is fogadnék rá.
Mi a gond egy vallásos párttal???

Ha szerző lett volna katona, tudná, hogy mi az egyenruha ismérve, de még azt is elkummantotta!!! Sebaj, hülyíteni így is lehet...
Aki mondja másra az mondja magára...

Szóval, ha szerinted kedves TótaW a jobbik fasiszta, akkor nézz már bele tükörbe, esetleg emeld fel a valagadat és menj ki a gátakra dolgozni, homokzsákot pakolni, nem dumára van szükség, meg szarrágásra, hanem tettekre.
Ott aztán kiderül, hogy ki a legény a gáton.
Ez jó lett! :)

Igazad van abban, hogy kellene hülyeségpárt, fehér kocka. Abban is, hogy a Fidesznek egyelőre fingja sincs, merre van az arra. De magyar választópolgárok igényeit és reakcióit nem szerintem nem látod jól.

A bíróság engedélyezhetne bármilyen kabaré párttá alakulását, nálunk még az 5%-ot se érné el. Se országosan, se önkormányzati választásokon (pláne nem vidéken). A klasszikus fehér kocka se működne igazán, az általad is sokszor emlegetett álszent, álkonzervatív ostobaság miatt. Nem csak a taláros testület, de a magyarok többsége se tudja elképzelni, hogy viccet csináljanak a politikából, vagy a vallásból, vagy bármiből, amit "illik" komolyan venni. Hogy mi hogyan éljük meg, ha a választék pocsék, azt jól mutatja a Fidesz 2/3-a.

Ugyanezért a nem "lesz még itt bazmeg és fogaknak csikorgatása". Az emberek be fogják nyelni az összes szopást, áremelést és lopást - lesz OMG-gate? :) - amíg OV és a Narancs Forradalom kitart amellett, hogy ők sose hazudnak.
Nna! Gratulálok. Ez egy igen találó írás.
És irigylem az izlandiakat!
Árpád. Sokat vártunk erre, de nem érte meg.
Hosszú és áldásos hallgatása után TWÁ ezt a nagyon tartalmas baromságot tudta kipöckölni az elméjéből.
Gratulálok.
Nehogy levegye a szemellenzőjét, mert még megvakul.
Érdekes, hogy csak most született meg ez a post, már akkor ezen járt az eszem, amikor a Fidesz gyakorlatilag semmit sem mondott a (nem létező) programjáról. Most is csak a nagy szavak hangoztatása megy, ugyanakkor semmi sem változik. Ja de... a demokrácia visszaszorulhat és a gátlástalan mutyizás felerősödhet.
Az izlandi viccpárt jelensége tényleg érdekes. De azért azt nem árt látni, hogy ott, ahol pl. a munkabérekre rakódó átlagos teher 6% és nem 50,5% (forrás: index.hu/velemeny/jegyzet/izland0810/ ), a fűtés és a melegvíz kb. ingyenes, különösebb jelentősége talán tényleg nincs a politikának. Ott csak elrontani lehet a dolgokat, javítani nagyon nem.

A másik kérdésről kissé mást gondolok. Az már korábban kiderült, hogy a gazdaság nem a tisztelt posztíró erőssége. Pl.: "Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk." Pedig ez a helyzet. Sőt, nem csak a pénzünk lesz több, hanem a munkánk is. Részletesebb elemzésbe most nem mennék bele, nem ide való.
DE:
"Ezután sem ártana, mert ha semmi más nem is látszik az új kormányból, az már nagyon is, hogy nincs meg a térkép se, nemhogy a kiút."
Ebből a mondatból leginkább a "valósággal szembeni alázat hiánya" látszik. (A megfogalmazás Esterházy Péteré.) Ha a tisztelt posztíró valóban összeegyeztetné az eseményeket, látná, hogy Gyurcsány és csapata hetekre eltűnt miközben előjöttek a közgazdászok, és tematizálták a közbeszédet. Jelen esetben azonban a Fidesz tematizál a választások óta. Neki van javaslata, a többiek pedig rohannak az események után. Bár az új költségvetés és adócsökkentés elemei még nem ismertek, a parlamentben akkora a munkatempó, hogy ezért már minden ellenzéki és tudósító nyavalyog. Ennyi mindent nem lehetne csinálni, és a kormány sem alakult volna meg rekordgyorsan, ha nem lenne program. A jelekből sokkal inkább úgy tűnik, hogy túl sok is a program, és még csak jövő hét elején hozzák meg az első stratégiai döntéseket (a valóság pontosabb ismeretének a birtokában).
Ha csak az ELSŐ részt írod le senki se szólhatna egy rossz szót se. Így majd nyilván lesz, aki összedegetí hány helyen is csúsztatsz...
Fröcsög belőled a rosszindulat ebben a cikkben. Sarkítasz, csúsztatsz, ferdítesz, és rágalmazol. Ritka nagy parasztnak tűnsz.
Írtál már jobbat is Árpi...
Tóta a viccpárt legjobb aktivistája.
1 millió munkahely, 10 év alatt. Közben hányan lesznek munkanélküliek?
Nálunk már van "vicc" párt. Ippeg most jutott hatalomra. A másik most bukott meg. Atöbbiről ne is beszéljünk....
Azok nem vicc, hanem röhej pártok.
"Jól elkúrta a tisztelt bíróság."

akkor most le lehet írni, hogy a bíróság SZAR, vagy inkább fogalmazzam át?
Példaértékű, hogy az izlandi nép mennyire felnőtt módon, felelősségteljesen viselkedett, amikor nem volt hajlandó a degenerált politikai "elitből" választani, és ily módon kimutatta nemtetszését. Minden elismerésem! Lassan nálunk is el kellene jutni erre a szintre.
Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk.

azért ezzel ovatosan bánnék, mert nem mindegy hogy a magyarok itthon vagy külföldön költik el nyaralás cimén, hol költik el a pénzüket.
spanyolországban voltam még tavasszal, őrült nagy a belföldi turizmusuk, az egész szállóban egyedül voltunk külföldiek és ez egy 5milliós nagyvárosban, madridban volt.

sztem meg a viccpárt bejegyzéssel ujra lehet próbálkozni, a biroság gyakorlata is változik. a 90es évek elején más volt a politikai kultura, akartak is csinálni valamit a politikával foglalkozók, meg lehet nézni 90es évek eleji parlamenti közvetitést, volt érdemi vita és nem csak anyázás. ma már más a helyzet és sztem más lenne a birosági gyakorlat is.
Ezen most megdöbbentem.
Frankón ennyire gyökér ez a kárpát medence, hogy viccpártot nem engednek bejegyezni mert demoralizáló?
Pontosan megérdemeljük a helyünket a világban, sőt ha igazságos akarok lenni, kicsit mintha előrébb lennénk rangsorolva a valóságosnál: borzalmas egy hely.
Ezen Matolcsy optimalizálása sem fog segíteni.
No! Ez jó lett Árpád! Végre mindkét oldaltól tartod a távolságot. Fel-fel a viccelés útján szerintem is, ha már minden hazugság akkor a hazugságot hazudó párt lesz az igazi :D.
A napi szintű találkozóink a tudományos és gazdasági élet fontos szereplőivel, csak a Fradi bajnoki szereplésének megvitatásával teltek. Pontosan megmondani a mai gazdasági helyzetben, mi lesz 2014-ben, nem lehet. Irányokat, célokat érdemes kijelölni, most pontosan felmérjük az alapállapotot, innen kiindulva lehet felépiteni az intézkedédések folyamatait. 2014-ben pedig értékelni a teljesítményünket.
Nem kellene azon huszadszorra is besértődni, hogy egy olyan párt is bejutott a parlamentbe, ami nekünk nem tetsző. Különben olyan nevetségessé válhatunk, mint az izlandi "elkúró" párt.
A Tisztelt Bíróság bizonyára azért nem engedte a viccespárt bejegyzését, mert eszébe jutott klasszikusunk mondata:
"A humorban nem ismerek tréfát!"

Vagy csak simán bigott, karót nyelt faszok...
Ez az egész írás csak arra jó, hogy megmutasd a világnak, hogy mekkora hülye vagy.
Nem erről a cikkről jutott eszembe, hogy vajh mit mondana ma Hoffi. Biztos nem sírna. Nekem úgy tűnik, hogy az ő halála is kellett ahhoz, hogy egy ilyen komoly nemzeti érzés ki tudjon nálunk alakulni.

Az is eszembe jutott, hogy most már szinte biztos megvan az oka, hogy az ország miért tart ott ahol, hiszen az energiaipart is belengi a korrupció dohos szaga. Ez most biztos meg fog szűnni, mint a levegővel egyenértékű természetességű önkormányzati korrupció, ami érdekes módon Pesten kívül gyakorlatilag nem produkált ügyeket, pedig lenne miről beszélni országszerte. Szerintem most a legnagyobb kormányzati feladat a kétféle pénzlenyúlási rendszer gyors összefésűlése, addig meg gondolkozzon a nép a forradalmon, meg a megegyezésen.
Talán, ha visszacsatolnánk Izlandot...
Fehér kocka pártnak ott az LMP, ha nem akarsz fasisztára szavazni.
Mondjuk én is szívesebben szavaztam volna a Kétfarkú Kutyára.
rajzfilm szövegeket kell írni, abból lesz pénzünk!
Zseniális cikk. A "demoralizáló és közösségellenes" Legfelsőbb Bíróságról és egyéb intézményi romhalmazokról pedig azért nem nyilatkozom, mert ügyvédesküt tettem az igazságszolgáltatás tiszteletére. Tisztelem őket, de nem ezen a földön járnak.

Hajrá Legjobb Párt! Ingyen sört mindenkinek - kb. annyira reális ígéret, mint az adócsökkentés (ami helyett egyelőre nemzeti összetartozást kaptunk, amit mindjárt be is váltok egy kiló kenyérre a sarki kisboltban, és odaadom egy hajléktalannak, hogy valami haszna is legyen)

Szimbolikus politizálás, nagygyűlések, hurráhangulat, szánalom.

A király meztelen.
"Sokkal könnyebbnek bizonyult fasiszta, kommunista vagy vallásos pártot alapítani" - nyugodtan vedd hozzá a liberális pártot is.
Kedves Árpi!
Ne haragudj, de ezért neked fizetnek, vagy teljesen ingyen csinálod?
Nalunk is van viccpart, tobb is. A szelsojobbtol a szelsobalig ott van az egesz politikai paletta. Sok viccparttal meg sok bohoccal.
Árpi!

Nem tudod, hogy az Alkotmánybíróságnál nem támadták-e meg esetleg az LFB döntését?

Amúgy a "találmány" nem tudom, honnan származik. Viszont szerintem Te is láttál már választási képeket az Egyesült Királyságból, ahol érdekes öltözetű hölgyek és urak képviselték mondjuk ezt pártot: en.wikipedia.org/wiki/Official_Monster_Raving_Loony_Pary

:)
Jah, sztem is megoldana minden problémát, egy baromi erős kamupárt. Továbbá, ahogy mondod, csak úgy dobálnák a tippet a külföldi túristák... ez így működik.
Újfent maximálisan egyetértek! :))
Jó a poszt, én totál egyetértek vele, e ne felejtsük, hogy nálunk sem csak a jobbik volt a "fehér kocka", hanem az LMP is. Nem egy konkrét viccpárt, de majdnem, hisz a szavazóik 90%-a azt se tudta, hogy mit akarnak.

Én egyébként nagyon szimpatikusnak találom a kezdeményezést, egy Pató Pál vagy Kétfarkú Kutya Párt is hozott volna szerintem 1-2 százalékot itt is, de főleg Pesten és talán egy-két városban, úgy általában sajnos Magyarország lakossága képtelen ilyen kifinomultan fricskát tolni a bizalmat vesztett pártok orra alá. Itt görcsölés van, és hát a magyarok szeretnek álszentkedni, na.
Jaj tótaw, már megint mekkora baromság. Olyan okosnak érzed magad, s valószínű 850.000 ember a buta, igaz?

Mintha nem tudnád, hogy a bíróság a szervezet bejegyzésénél nem nagyon mérlegelhet. Főleg olyan kritériumok alapján, hogy mennyire fog tetszeni tótawnek.

Gondolom neked olyanokat kár mondani, hogy ami vicc ebben az országban, az az mszp 8 éves "munkája". Te meg most is csak nyomod a már rég lejárt ballibes hülyeségeidet. Néha érdemes megnézni a youtubon a videot, amikor már nem tudsz mit mondani a vitában, s fogod magad és kimész. Na ez jellemez téged a legjobban...
Jaj Árpi, mit fogsz ezért megint kapni? :D
Demokráciaellenes, csaknem fasiszta poszt.

A lényegre nem is reagálok, kár koptatni a pixeleket. De az már kiveri a biztosítékot, hogy a poszt ha indirekten is, de a Jobbik-féle stratégiát támogatja a cigányság esetében: 100 csendőrt minden faluba, elég egy hónapig, mert azalatt éhen halnak.

Nem, kedves Árpád, a cigányságnak munkát kell biztosítani, bármi áron, különben társadalmi katasztrófa fenyeget. Olyat, amilyet el tud végezni 3 általánossal is. Mert a gyerekeiket hiába műveled ki, az még 10 év, és addig is enni kell. Az uborkaszedés csak egy lehetőség. Lehet túristajelzéseket felfesteni, túristaházat rendbehozni, a falu főterét megszépíteni, a templom (sic!) udvarát kisöpörni, integető élőképeket alkotni betyárjelmezben a Hortobágyon.

A lényeg az, hogy dolgozzanak valamit, amiért megélhetést kaphatnak. Ez egyúttal válasz a sok önző kommentelőnek, aki az adóját magasolja, mert hogy most nem futtya Audira már, és az úszómedence is kicsi. De válasz a sok megélhetési antirasszistának is, akik a problémát egyáltalán nem próbálták meg kezelni.

Igen, a mangróvéval benőtt tengerpartok vonzóbbak, mint a Tisza-tó, de itt egy tízmilliós közösség el, akinek együtt kell felelős döntéseket hoznia. Ennek a közösségnek pedig arra nem futja, hogy a tagjai Balira furikázzanak nyaralni. Ennél nemcsak a cigányság munkája előbbrevaló, hanem például a gyerekeik oktatásának minősége is (tanárfizetések). Közkedvelt vállalkozóink majd a Csóványosra menet, madárcsiripelést hallgatva kapcsolódnak ki, mert a közösségnek csak erre van pénze.
Hamarost kiderül mit produkál a Fidesz most alakult meg az új kormány vicces már számonkérni :P , mert biza Viktor nem egy isteni tényező alapvetően. A napsütést sem hozta el , és egy nap alatt nem tehetett le gazdasági programot. :D
Kiváncsi leszek milyen tehercsökkentés lészen meg végre kivágják é a sok ingyenélőt a különböző állami humbuk állásokból ebben a szép új nemzeti együttműködéses rendszerben.

Addig is a termelő rétegeknek ez marad:
smalladam.tumblr.com/post/650909238/gyulollek-magyar-allam
Nagyon jó a cikk - gondolom, kis idő múlva ezért számos, magát és nézetkéit sértve érző barom neki is fog rontani a szokásos táncrend szerint!:-)

...Mi meg közben derék társaimmal valami olyat csinálunk már egy ideje, amit a nem kevsébéá derék Cikkíró szeretne látni a magyarpolban: viccből tök komolyan elkezdtünk politizálni!
Édes Istenem...

Még tartasz? Fogadd már el, hogy erre a "fasiszta" pártra majdnem 900.000 ember szavazott. És ennek barátom, csak és kizárólag az MSZP-SZDSZ kormányzás az oka. Ha dolgoztak volna, ha megvédték volna az embereket a cigányok terrorjától, ott Észak-Keleten, akkor nem történt volna ez meg.

És még valami! Kezdjünk el egy versenyt, Te meg én, hogy felsorolunk Gárda által elkövetett attrocitásokat és bűncselekményeket és cigányok által elkövetett terrort és bűncslekményeket??

Szerinted ki nyerne??

Nehogy már én legyek a hibás, hogy rájuk szavaztam.

Tetszettek volna úgy dolgozni, hogy az MSZPre szavazzak.

Ahogy 2002 és 2006ban azt tettem. Na erre varrjál gombot!
Üdv!
Fasizmus, kommunizmus. Miért használod ezeket a szavakat, ha nem ismered pontosan a jelentésüket?
Egy-két hónapot sem tudsz várni a cinizmussal? Ennyi lenne a minimum, ennyit mindenki megérdemel. Ha szerinted minden rosszabb lesz, mint eddig, akkor inkább megoldást javasolj, ne fröcsögj, hadd legyünk okosabbak általad!
csinálj
bár az utóbbi időben te se vagy vicces
bizonyos gondolkodóknak (pl. Evola) volt bátorságuk rámutatni, hogy a demokrácia voltaképp az amoralitás magasiskolája: eszközei, módszerei kiválóak a bárgyú tömeg megvezetéséhez...
Egy ötlet: talán azért nem lehet idehaza viccpárttal választást nyerni, amiért a Modern képmesékben is szájbarágással és nem szellemességgel próbáltátok eladni az ideológiát. ("Verseny kell, piac kell, verseny kell, piac kell...") Meg talán azért, mert mindenki ideológiát árul. Amúgy meg, ha tele a zsebem és a hasam, van kedvem humorizálni. Addig legfeljebb kínomban nevetek.
Ok, csináltunk Trianon emléknapot, Isten bekerült a törvénybe, van kettős állampolgárság. Van még valami kötelező repi kör, vagy el lehet már kezdeni gatyába rázni az országot?
Mindezt persze úgy, hogy drága zsidóid halomra ölik a törököket, pakisztániaikat, szarnak a különböző nemzetközi egyezményekre, felszólításokra, csak gyilkolják halomra az embereket. Erről miért nem írsz? Mi
?!!
Egy szerény vélemény, amit persze leszarhatsz, ellökhetsz egy "el lehet menni..."-vel.
Azt javaslom, hogy új témákkal kéne előállni. Kicsit olyan vagy, mint az MSZP, amely mondanivaló tekintetében megszorult úgy 2002 körül. Akkoriban még ez "höhöhö, Orbán diktátor" meg "hülye torgyáncsurkagrespik" ért valamit, de már kikopott. Kiröhögted - joggal - ezért azokat, akik továbbra is ezen szakállas toposzokból akartak megélni. Kiröhögted tavaly azokat, akik a lemondása után is gyurcsányozásból akartak politizálni.

Pedig nem, ezek lejárt szövegek. Na, neked ez a "hülyevallásosok"-ozás, meg "találjunk ki bármit, csak ne a Jobbik" a beszorult stíluselemed.

Ki kéne találni valami újat is, mert elkopik a mondandód. Ne váljál Kató nénivé.
Jaj, de uncsi vagy. Olvassa még valaki a depresszív, savanyújóska riogatásaidat a választások óta?
Nem veszed észre, hogy a szűkebb környezetedtől eltekintve az egész ország fellélegzett és (eltekintve ettől a kurva árvíztől) sokkal, de sokkal derűsebben várja a jövőt?
Csúnya fasiszták, hülye vallásosok. Valami új, esetleg?
Ezt a kis ...-t (kretént akartam irni, de ilyet ugyebár nem irunk le!) még olvassa valaki??
Könyörgööm!
Letelt az időtök!

V É G E!

MEhettek Moszkvába ...vagy Kinába...esetleg É-Korea is nyitva áll! :o)))))))))
Kedves Tóta W. Árpád! Azért akármennyire is csodatévőnek hiszi Orbán Viktort, a szombaton megalakult kormánytól nehéz azt várni, hogy keddre már mindent megoldjon. Arról nem is beszélve, hogy vannak exogén változók is, amikre még egy a legcsodálatosabb kormány sem lehet hatással.
Nagy királyság ez a cikk, tetszik! :-)
A gazdasagi vilagvalsag kellos kozepen erdemes az 1 millio virtualis munkahely (ezt is a viccpart igerte, ugye) a turizmusra alapozni, mert a valsagban az az emberek kedvenc idotoltese, hogy utazgatnak nagy raero idejukben. Csak meg kell kerdezni miert ment tonkre hirtelen Gorogorszag, miet van nyakik a lekvarban Olaszorszag, Spanyolorszag, Portugalia. Nyilvan jol megy nekik a turizmus. Van itt bohocpart is csostul, nemcsak viccpart.
tegnap olvastam én is ezt az izlandi hírt(mondjuk nem tudom mennyi közük az eszkimókhoz), de nekem is pont ez jutott az eszembe: nálunk miért nem, miért is nem(?)
Pedig a helyzet megkívánná...de nem.
MI a képmutatást kívánjuk magasabb nívóra emelni.Kíváncsi vagyok, h 8 év tökvakarás és a tagadás tagadása után mikor jönnek lendületbe az új fiúk.Mert visszafelé még lehet mutogatni egy darabig. Most az ellenzékre sem lehet fogni a dolgot.Kíváncsi leszek, h a jobbos sajtó mihez kezd majd akkor.Átmegy kritikátlan dicsőítésbe.Bár addigra meg lesz az alkotmány módosítás és ha nem fogy el a népszerűség még elnököt is választhatunk...
Vissza kanyarodva az alaptémához, a humor kár eldobni ilyen helyzetekben.Én csak azt sajnálom, h a HOFI meghalt.Nagyon kíváncsi lennék mit mondana.Mert témája lett volna bőven és még lenne is.
nos először is, létezik magyar viccpárt, évek óta és valóban rettenetesen ötletes és vicces.

csak nincs hozzá elég humorérzéke az istenadta magyar népnek.

a jobbik fasisztázásával meg csak magadat járatod le.
A Fidesz is érti a viccet, de nem szereti...
:)
Nekem tetszett. Sokak fognak fikazni ezert, de eskuszom tetszett.
evek ota gondolkodtunk a haverokkal a Magyar Ufo Parton.
Ez egy nemzeti kereszteny konzervativ liberalis szocialista marxista zold part lett volna.
jelmondataink:
,, Magyar egre magyar ufot" illetve:
,, Mi csak fejenkent 250Milliot lopunk"
csak nem volt eleg tag. :S
Te még mindig nem unod a fasisztázást?!
Szerintem az egyetlen fasiszta te vagy ebben az országban.
Van viccpártunk, kettő is, ill. már csak egy: MSzP, ill. SzDsz. Ha kedvünk tartja, a Jobbikot is idesorolhatjuk. Csak helyükön kell kezelni a dolgokat.
Kedves TWA, mennyi pénzt markolsz fel ilyen semmilyen, se-füle-se-farka cikkekkel? Legyenek viccpártok, oksi, egyetértünk, de minek mellékesen (és kötelezően) mocskolódni? Zsigerből gyűlölsz, de vigyázz, már más szelek fújnak...
Nálunk régesrégen létezik viccpárt.. illetve most már csak létezett. Úgy hívták, hogy SZDSZ.
Régebben bírtam az írásait, de mostanában lebolgárgyörgyösödött. Egy sértett kisgyerek fillingjét árasztja minden írása. Csak sajnálni tudom.
Ne aggódj tótavé, kedvenc eszdéeszednek még mindig maradt ötszázegynéhány tagja, azzal akár választást is lehet nyerni, és akkor majd megint készíthetsz filmeket. De most egy darabig ezeket a filmeket más fogja készíteni. Szeláví!
Azért érdemes volna egy ilyen kicsit sem elfogult újságírónak megvizsgálni, kinek az érdeke volt az, hogy a Magyar emberek ilyen alacsony szintű nyelvtudással rendelkezzenek.
Én lemaradtam valahol. Naponta kifolyik a médiából egy 7 számjegyű karakter: egymillió munkahely.
Mo-on a foglalkoztatott munkavállalók száma úgy 3800000 ugye? Ez 55%-os foglalkoztatási rátának felel meg. Ezzel Európa egyik leglustább nemzete vagyunk - igen, lehet hörögni - vagy röhögni.
A regisztrált munkakeresők (kérdés, mennyire eőlködnek) kábé négyszázezer.
Fogadjuk el, hogy ennyien szeretnének csak nem tudnak dolgozni.
Vessük be a mágikus egymillió új munkahely számot és azt kapjuk, hogy így legalább félmillió üres álláshelyet rittyentett a T. Ház. Ez az amúgy silány munkaerőt felértékeli, a bérajánlatok elkezdenek felkúszni. Ami persze jó a pógárnak. Kérdés, mit szól hozzá a gazdaság. Megint összeomlik?
megis ki vagy mi tiltja meg hogy viccpartot csinalj, hulyegyerek? az lmp szerinted mibol es hogy lett?
kíváncsi vagyok egy év múlva mennyire találják majd viccesnek a választásukat.

a jobbik meg egy nagyon rossz vicc. a képviselői és első emberei önmagukat és magát a pártot járatják le.
ennyi barmot komoly szándékkal nem lehet összeválogatni..

a választás előtt 1-2hónappal kezdett úgy tűnni mintha szélütöttek lennének, mind, akik egy beígért jutalomfalatért versenyszerűen vágják maguk alatt a fát.

az egyenruháról meg annyit, hogy ruházatot betiltatni annyira infantilis ostoba hiszti.. félelemkeltésre hivatkozni, ugyan.. akkor mehet ugye a vpop is a levesbe, bármibe lefogadom, hogy attól többen félnek mint a gárdától, ami mellesleg egy hasznos blöff..
én speciel a gárda helyében rabbinak öltöznék, de sajnos csak elvakultak és nem céltudatosak.

egyébként a mente miért rosszabb mint az öltöny? vagy a fehér ing fekete mellény Árpád nagyfejedelem zászlójával az ami megrémíti a magyarságot? nonszensz? az.
de ha mégsem, akkor kapjuk már le Magyarország címeréről is.

ja végezetül pedig: már a választás másnapján gőzerővel kezdték szívni a fidesz vérét, akinek egyébként már most több használható ötlete van mint az előzőnek 8 év alatt, úgyhogy még a 2/3-os többségtől való rettegés (ez milyen fóbia?) is értelmetlen. a széthúzás veszélyesebb, pláne most a gödör alján ahova módszeres és lendületes lapátolással juttattak minket.
belátom az első körükben a többiekkel együtt lövésem sincs mit csináltak - bár tkp mire ők következtek, az ország jó részét szétlopták elődeik (Ft ezermilliárdokról van szó) -, de az elmúlt 8 évet aki nem érzi az kezdje el fűrészelni a lábát nincs-e valami baj az érzékszerveivel..
szóval, ha az egyiknek szó nélkül járt a 4 év, és utána mindenki takonyrészegen ment szavazni, és még négy év, akkor ezeket is hagyjuk már egy kicsit, hátha nem is lesz nekünk olyan szörnyű.
egyébként a mostaninál rosszabb helyzetet már csak nagyon nagy erőfeszítések árán lehetne összehozni. sajnos pampogó polgártársak a mostani kormánynak (mellékes, hogy ez most a fidesz) végre érdeke, hogy csináljon is valamit..
Én az "Egyikre sem" párt alapításán gondolkodtam. Ott lenne a szavazólapon a ficesz, maszop, megatöbbi, én meg megnyerném a választást az "Egyikre sem" párttal.
Azt azért meg kell jegyezni, hogy ez eddig feldobott agyrémek nem mindegyike feltétlen hüjeség, csakhát... Csak hát pl. a Google optimalizálást más is kitalálta már, meg a gyenge nemzeti valutával felpörgetett exportgazdaságot is (ja, hogy akkor elszalad a törlesztőrészlet, és menten utánarohan az összes fosszilis energiahordozó is??? hát nem bomlott ki az igazság minden részlete, az tuti!)
A belföldi turizmust illetően nincs igazad, mert igenis termelhet értéket, ha a magyar ember nem Horvátországban vagy Észak-Olaszország zsúfolt strandjain nyaral, hanem a Balaton mellett, mert akkor azt a pénzt itthon költi el, itthon tankol a kocsijába, stb.

Vagy ha csilivili import kínai kütyü helyet nyaralni megy. Esetleg ha többet dolgozik azért, hogy Hajdúszoboszlón nyaralhasson. Ez mind potenciális értékteremtés. Hogy mekkora rövid távon a realitása, az már más kérdés, de maga a koncepció ab ovo nem hülyeség.
eszkimók helyett inkább halarcú/halszagú vikingeket írnék, de jó.
ez most nem rossz, vvé!
Nálunk is viccpárt nyert ráadásul 2/3-dal ;)
Olyan a párt, amilyenek a választók. Magyarország ezen a színvonalon mozog, hát most megkapta a csillogó aranyporral lefújt fingot, selyembe csomagolva. Volt egy MDF nevezetű párt, egy kész és végrehajtható programmal,helyette jön a trianoni búsmagyarkodás, a nacionalista indulatok felkorbácsolása, meg új Alkotmány a kaporszakállú Jóistennel és kötelező tesiórával. Ettől fogunk jobban élni. Mert csak akarni kell és rendben lesz itt minden, a világ már csak így működik.
Ezt a bíróságos ügyet nem is tudtam. Akkor ezek szerint a humor a közösségellenes és demoralizáló. Én végig sejtettem. Mostantól a társadalom építésének érdekében soha többet nem viccelek és elmosolyodni sem fogok ezentúl. Ezek komoly dolgok, lássuk be törvényileg!
"Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk."

Árpád, nem lesz több a pénzük, csak nem szakítják emg a belföldi láncot azzalh ogy külföldre pumpáljáka lóvét. Ha a magyar gazdaságon belül kering, szolgáltatásért vagy áruért, akkor az további munkahelyeket tart meg.

Ezért is kellene mindnképpen magyar szolgáltatást és árut venni/támogatni, akkor is ha drágább, mert magyar munkahelyeket tart fenn.

Elég egyszeráű dolog ez egyébként, mint a te gondolataid... Mégsem sikerül idáig eljutnod.
Árpád, Árpád, mit fogsz te ezért kapni a jobb(ik)osoktól, meg szokás szerint az álszentektől.

Persze a környezetemben én voltam hülyének nézve, amikor közöltem, hogy örüljetek csak a fidesznek pár napig, amíg ki nem derül, hogy kurvára semmi programjuk a saját zsebük tömögetésén kívül, valamint azon kívül, hogy négy évig nem fognak csinálni lófaszt sem.

Már persze a nagyon fontos dolgokon kívül, mint kettős állampolgárság, választási törvény saját szájíz szerinti átírása, satöbbi.
Végre W!:) azt hittem elvesztel!! True playa'!
lásd még ingyensörért népsavazás, amit szintén überkomolyan utasítottak el
A röhög a vakbelem alcím szövege az külön topicnak látszik innen.

Az első rész viszont fején találta a szöget rendesen, respect!
De legalább egyszer egyetlen darab piachívő elmagyarázhatná, hogy mégis miben reménykedik? Abban, hogy a Foxconn Olaszliszkára költözteti a gyárát, ahol napi egy dollárárt lehet megállás nélkül 14 órát alaplapot szerelni? Tekintettel a legendás magyar munkafegyelemre?

Vagy abban, hogy mindenkit atomfizikussá képzünk? Vagy akár gépészmérnökké? Be kellene már látni, hogy ahogy egyiptológusból elég az évi 1, ugyanúgy a ma megoldásnak álmodott természettudományos képzések esetében is van munkaerőpiaci plafon.
Jó a cikk csak egy kijavítás ami szükséges.

" hírhedten kalmárszellemű eszkimók csak "

Az izlandiak nem eszkimók, azok inkább a grönlandiak. Ha már kalmárszellem akkor írj vikinget.
Hogy legyen jókedv Magyarországon? Itt kilátástalanság van, míg Izlandon nagy jólét.
nem menő a fasisztázás:)
normális pártnak kell meghírdetni, aztán mikor regisztrálták, beolvadni a MKKP-ba, ennyi.
Mondjuk lehetne a párt hivatalos neve az, hogy Magyar Közérdek és Közteherviselés Pártja, a program az lenne, hogy felvirágoztatni Magyarországot, gazdasági nagyhatalommá válni Középeurópában, és országunk külhoni megítélését javítsuk.

Aztán, mikor megvan az engedély, akkor pár változtatás (3-4 lépésben, kb 300k huf-ba lesz) szépen megváltoztatjuk a párt nevét és logoját, meg a programját.

tádááááá
Hálistennek a fasiszta párt már nem került be a parlamentbe,sőt tán fel is oszlott az SZDSZ,nem?!!?
Sajnos mi, magyarok ilyen reményelenül hülyék vagyunk. Kérlek, Árpád vezér, vedd át gyorsan (legkésőbb a következő választáson) a hatalmat és vezess minket ki a sötétségből! Ostorozz minket, hogy mi is a megvilágosodát útjára léphessünk, téged követve, ó, bölcs egyetlen nagy vezetőnk!
Kedves Tótavé!

Jómagam, 850000 emberrel együtt egy olyan pártra szavaztam, melyet Te lefasisztázol. Ezért írok.

Szánalmas akkor a kijelentésed, amikor az interneten öt perc böngészés után olyan képéket találhatsz, ahol jobbikos párttagok etnikumbeli emberekkel kéz a kézben együtt dolgoznak védelmük érdekében (ld. árvíz). Szánalmas vádad akkor, amikor az első alulról szerveződött, egyébként cigányság egy része által is támogatott demokratikus pártról így nyilatkozol, főként ,hogy az összes parlamenti párt közül mi kezdeményezzük egyedül a népszuverenitás erősítését ( politikai kettős felelősség, mentelmi jog eltörlés, kormányzati felelősségvállalás -ezek mind precedenssel rendelkező dolgok Európában.) Bankadó? csak a Jobbik támogatja. És mit ér neked mindez, csupán csak mert van egy párt mely páratlan népszerűségnek örvend, hiszen az itt élő emberek igényeit teszi szóvá...
Fasiszta.

Szánalmas ez a fasisztázás szerintem.(Persze a MIÉPnél te még meg sem szólaltál, pedig azok alázták az izraelitákat rendesen.) Nem lehet alátámasztani sem tettlegességgel, sem programpontokkal gyermeteg vádadat. Érdemes ezentúl vigyáznod, mert valaki rágalmazási és jó hírnév sértési pert aggathat nyakadba, jó eséllyel győzve.
"Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk." - bizony, bizony, nagyon érdekes, mondhatni eredeti. Szerinted tehát ha én krumplit termesztek, és eladom neked, akkor nem lesz több az érték az országban? Akkor ezek szerint mindenféle gazdasági tevékenység csak a határon keresztül teremt értéket? Vagy miről beszélsz? Annál mindenesetre több pénz lesz, mintha mondjuk svájci gyártású villamost vennénk belőle, vagy spanyol zöldséget...
A legártalmasabbak aztán azok, akik maguk eszik meg, amit maguk termelnek. Azok aztán kicsi híja, hogy adócsalónak nem minősíthetők...
odab@sz... kar hogy benne elunk :-(
A kormány csak most akakult meg a múlt szombaton Árpika, várj még az önigazolással. Vagy már nagyon kell? Ennyire nem bírod ki? Anélkül hogy egy pillanatig is védeném a most megalakult ki tudja milyen kormányt egy valamit leszögezhetünk: szánalmas vagy.
Nem korai még kicsit azt állítani, hogy nincsenek terveik? Jóformán még fel se álltak kormány alakzatba. Vagy 2-3 hét múlva lesz egy "Megmondtam" blog bejegyzés? (Remélem, nem, de sajna van rá esély.)
Magát a kétharmadot én üdvözlöm, ha ez kell a magyar jogrendnek, hogy potens legyen az aktuális kormány, akkor legyen.
Ami szerintem most a legaggasztóbb téma, az a magánnyugdíj vissza-államosítása. Sajnos ilyen-olyan úton már korábban tudtam, hogy szó van róla "egyes körökben", de igazából tegnap hittem el, mikor Index címoldalon is lehozta.
Árpád, én most a dolgozó, magyar statisztika átlaghoz képest jól keresők (EU-s értelemben sajnos durván nem) és ezzel valóban arányos adózók, járulékot fizetők (továbbá ezt tudatosan megtevők, egyébként céges offshore- és adóoptimalizálási lehetőségeket ismerők) nevében kijelentem, hogy ha elrabolják (!) a pénzünket, akkor a következő évtizedekre felejtsék el, hogy adót fizetünk. Játsszanak országosdit nyugdíjasokkal, közalkalmazottakkal, munkanélküliekkel.

Tudom, hogy csak 10%-ot teszünk ki kurvaországban, ezért KÖZfelháborodás nélkül ez megtehető lenne, de egy embernek sem hiányozhat a pumpáló szíve (pedig kicsi), amíg végtagok nélkül pl. képes élni (pedig nagyok).
Egyetértek.
És valahol remélem, hogy az önkormányzati választáson nálunk is megjelenik a 2farkú.
Na fogsz ezert kapni.
De ezt itt megkopkodnem: "Lesz még itt bazmeg és fogaknak csikorgatása."
Lofaszt lesz, pardon. A hivoket nem ingatja meg semmi, alternativ polus nincs, nincs hova menni a taborbol, annak hianyaban pedig inkabb meg inkabb elnyomjak majd magukban a gondolkodas csirait, mert nehogy ma kenyelmetlen legyen, hinni tovabbra is kell, a valosagot pedig a nagykepernyos teve ugyis kitakarja.
Tökéletesen egyetértek kedves Árpád!
Én is fennakadtam a 300 000 fekete mosogató országán.
Szánalmas ez az egész cikk, le lehetne már szállni a Jobbikról, nyomorékok! Foglalkozzatok inkább azzal, hogy normális cikkeket hoztok nyilvánosságra, amikben nem ez a kismilliószor lerágott fasisztázó, nácizó baromságok szerepelnek. Nem veszitek észre, hogy kezdtek ezzel a témával már röhejessé és unalmassá válni? Majmok!
"Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk."

Attól lesz több, hogy azt a pénzt akkor nem külföldön költik el.
töretlen optimizmusom azt mondatja, nincs igazad, az eszem viszont azt, sajnos de! sőt, már határozott jelek is vannak..
Hát alapítsuk meg teljesen komolyan és utána kezdjünk hülyeséget beszélni. Ahogy a többiek is.

Akkor mit tudnak vajh velünk kezdeni? Betiltanak?

A programot össze lehetne gyűjteni elég gyorsan. Mind a vicceset, mind a komolyat.
Ó, hogy te még mindíg milyen buta vagy...
At least the wine is good for something.
"Röhög a vakbelem" az egyém is, szánalmas az írás!
A Jobbikos ember egy rádióinterjúban elmondta, hogy Magyarországon is volt Viccpárt!

És ez a Viccpárt adta 20 évig Budapest főpolgármesterét!
Tényleg, ha a magyeriak uruszága anno, nyolcvankilencben a politikai pártok váltógazdaságára alapozott demokrácia rendszere mellett tette le a garast, illetőleg hát azt a pár kopejkát, ami a habokra történő költekezésből valahogy visszamaradt, és az alkotmányban - nemzetközi békekötés, illetve a helsinki alapokmány kritériumai folytán - eleve negligált eszmei áramlatok képviseletének kategorikus(!) kizárásán túl e tekintetben nem állított fel különösebb korlátot, a tisztelt törvényszék mi okból vétózza meg az efféle, tényleg alulról szervezett formációk porondra lépését? Miféle nívót, tartalmat féltenek, óvnának ebben a honi kutyakomédiában, amin amúgy jóízűen már röhögni sem lehet? A nyíltszíni ökörködés csak bizonyos körök számára fönntartott monopólium volna talán? Vagy esetleg értik a viccet, de korántsem szeretik?
Egy sirály cikk végre, amely észrevételeinek a többségével egyetértek. Talán csak annyit, hogy egy kis időt én még adnék nekik, de ha pl egy hónap múlva is elemi konkrétumok nélkül még csak annyi látszik, hogy forradalom meg alkotmányreform (konkrétan??), meg hogy Nemzeti Egyetértés Rendszere (mi a franc ez -definíció? mik az inputok, a folyamatok, az outputok? mik a rövid-, közép és hosszútávú célok? mik a mérföldkövek, és azok eredményességét milyen indikátorokkal és hogyan tervezik nyomonkövetni? stb. stb.), akkor télleg jöjjön a Kétfarkú Kutya.
Ebből az izlandi cuccból többet is ki lehetett volna hozni. Ez a sablonos FIDESZ fikázás unalmas.
Azért van itt egy április 1-én alapított párt:) 45 rajongóval: amexrap.org Komoly!)
Ez egy tipikus demoralizalo cikk. Megtudtuk belole, hogy nalunk minden rossz es ez utan is csak rossz dolgok tortenhetnek. Meg csak a halvany remenysugarat sem probalja megvillantani. Egyertelmuen leszogezi, ennek ez a rendje, a legjobb megoldas pedig viccpartra szavazni. Hajra Izland!
Koszi!
"Mint mindent, ezt is a magyarok találták ki előbb"

...de nem elsőként.

Íme az eredeti viccpárt (nekik már több oszággyűlési képviselőjük is volt): en.wikipedia.org/wiki/Official_Monster_Raving_Loony_Party
10 millió politológus országa. láthattunk az egyiket...
Nagy divat mostanság az előre elemzés, jó piaca van a kristálygömbnek.
Mindegy, majd elolvasom ezt is fél év múlva megint, röhögni.
A Legjobb Párt biztosan engedélyezné az előzetes ellenőrzés nélküli hozzászólásokat.
De ez Magyarország, ilyen pártokat meg vélenényformálókat érdemlünk :(
kezdődik, árpi???:P

már hiányzott egy kormányt fikázó poszt, nagyon, főleg úgy, hogy 3 napja alakultak meg...

az eddigi kormányokat hány nap után küldted el a kurva anyjukba? majd nézd vissza, árpi, utána dumáljál!

ha meg fasiszta párt lenne magyarországon, te már nem ülnél a monitor előtt:xD
Hú de jó akkor most az izlandiaknak. Mert egy ilyen hülye párt nyert, király. Nem gyerekes, dehogy, biztos jól fogják a dolgukat csinálni.

Fasiszta pártot továbbra sem ismerek Magyarországon, csak jobboldalit.
Árpi, nem sokáig húztad politika nélkül. De ezt biztos többtucatnyian leírják, mire az első kommentek napvilágot látnak...

Ez utóbbit akár kritikának is veheted, deviszontellenben a cikk jó. És több igazságot tartalmaz annál, mint aminek felhőtlenül örülhetnénk. Nem is fognak páran örülni, elmondanak *bérencnek (a * helyére gyurcsánytól a zsidóig tetszés szerint). De ezt Te már alig veszed föl, legföljebb lekreténezed őket, rendes szokásod szerint :-).
Belföldi turizmus fellendítése:

Mostantól a fizud 90%-át kapod konvertibilis pénz helyett gazdálkodj okosan utalványokban, mint hideg kultúra és meleg üdülési csekk. (Adókulcs normál szja szerint, ha így nem kell, majd kötelezik a népet.)

Színespapírral a zsebedben pedig még véletlenül sem lépsz le valami undorító pálmafás helyre olcsóért, hanem elmész a bivalyfalvi spába (drágábban, tényleg), ami a tehénlegelő és a szeméttelep között fekszik ppp-s beruházásban de van benne JACUZZI!
Nem a magyarok talaltak ki, az angol "monster raving loony party" <en.wikipedia.org/wiki/Official_Monster_Raving_Loony_Party> '63 ota letezik, es az idei helyi onkormanyzati es parlamenti valasztasokon is rajta volt a jeloltjuk a szavazolapon. Bar most sem jutottak be a parlamentbe.
Kedves szerző elvtárs, 6.kerületi bérlakásodból léptél-e már kifelé az utóbbi 4 évben?
Én személy szerint eléggé elítélő véleménnyel vagyok az elmúlt 20 év politikájáról, mégsem éreztem úgy, hogy a jobbikra kellene szavaznom, MERT Pest Megye relatív a legpíszibb hely az országban, VISZONT TUDOM, hogy a megyék nagy részében mindennapos a mélyszegénység, a tisztességes emberek terményeinek ellopása és a kormány részéről mindezekre történő rászarás. Ha néztél volna az elmúlt években megaszaron kívül mást is (pl. kis vidéki körút), most nem írnál ilyen ordenáré hülyeséget! Józsi bácsi, akinek te a szavazatát viccpártinak nevezted, valszeg lenyomna egy helyrerázó sallert.
Ha már itt tartunk, bp.-n pl. az LMP töltötte be a "viccpárt" szerepét, erről miért nem Írsz tavaris?
Mi a tököm az a nemzeti konzultáció? Benne vagyok én is, vagy csak simán dolgozzak, ahogy eddig és jobb lesz?
"Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk."

Mi ebben olyan kurva érdekes? Elmegyek nyaralni a Balatonra, veszek hekket uborkával, meg benyomok két sört, kifizetek érte 1200,- forintot, pedig igazából 400-ba került. A kedves magyar vendéglátós honfitársam meg keres rajta 800-at. Nagyon bonyolult?
Van az amikor még nekem is sikerül úgy nagyvonalakban egyetértenem veled. Az egyet nem értésünk a fasiszta jelzőben merül ki, ezt korrigálhatnád. A másik apróság egy mellékszál. Szeretem amikor a nyelvtudást baszogatják, úgy hogy arról elfeledkeznek, hogy annak tanulására miért is nincs tradiciónk. Mármint használható nyelvre gondolok. Mert ugye a néhány évtizeden keresztül kötelező orosz nyelv csak kissé vette el a kedvét egy korosztálynak ettől. Más nyelvet se volt értelme nagyon forszírozni Tóta, mert ugye senki nem akar a szomszédjával vagy a lépcsőházban oroszul , vagy bármilyen használható nyelven beszélgetni csak úgy. Ha nem érted elmondom, hogy csak úgy uszkve néhány éve utazgathatok arra, amerre a faszom áll. Előtte volt a piros meg a kék útlevel, ez utóbbi sokat volt a fiók mélyén kisfiam.
Tóta bazmeg, fogamat csikorgatom, ez nagyon gyengére sikerült most.
Van benne nemi igaz tartalom :) Ok legalabb az elejen elmondtak, hogy hazudni fognak...Nalunk a vegen se ismerik be eddig se ismertek be ezutan se fogjak be ismerni :)
Kedves Árpád, köszönjük ezt az újabb demoralizáló, liberális, fasisztázó cikket. Már csak az nem világos, hogyha te fasiztázhatsz, a jobbikot mi akadályozza meg abban, hogy zsidózzon. Az pedig a legkevésbé sem tesz jót, ha rosszkedvet csinálsz, reményt ölsz ilyen írásokkal, amúgysincs valami jó hangulat ebben az országban. Legalább adjuk meg az esélyt az új kormánynak, azthiszem nemcsak én gondolom, hogy 1-2 dologban máris bizonyítottak. Üdvözlettel
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy a szerzőnek hány liter vitriolra volt szüksége, mire ezt a cikket kiizzadta. Mármint a mártogatáshoz... Pfff
ha a Szocik nem kurták volna el nem lenne Jobbik. Vagy ha 2006ban lemond Gyurcsány, de nem, nekik ki kellet húzni 4 évig. köszi szépen! most lehet hallgatni a Dúródorákat meg a Novákelődőket
ingyen nyelvtanulást mindenkinek....
ki mondta ezt???
ingyen bkv közlekedést mindenkinek........
ki mondta ezt????

miért nem azokat gyalázod, akik tényleg rászolgáltak?
Kedves W, a téma kiáltott volna a mi izlandi gárdánk megemlítéséér:
5mp.eu/web.php?a=inffbt

2in1 !!
Merjünk viccesek lenni! PPP-t a parlamentbe!
Amikor meghallottam a turizmust, mint az egyik - legfőbb - perspektívát, akkor komolyan elgondolkodtam, hogy minden rendben van-e. Nekem éppen 13 évem telt el a turizmusban és azért hagytam ott, mert 96-98 után semmi perspektíva nem látszott benne. Ahogy ma sem. A titok? A magyar turizmus befektetés igényes. Akkor lehet belőle jól keresni (szakszóval: kaszálni), ha előtte valamilyen szolgáltatást összeraknak és megfelelően működtetik és jó marketinggel nyomják. Ez a három nagyon-de nagyon kevés esetben áll össze. Többek között a jól ismert dolgok miatt. A magyar turizmusnak, mint világraszóló és gazdaságilag nagyot ütő jelenségnek három nagy I-je van, mint kiindulópont. Igénytelen, Inkompetens és Irreleváns. Ne tévesszen meg senkit, vannak itt jó helyek, jó emberek és jó ötletek. De ez nagyon kevés, hogy a GDP-be tartós változást okozzon. Ezeket össze kellene rakni! És ez éppen nem a szakképzetlen emberek számára nyújt megélhetést.

A termál fürdők területén történt némi előre lépés, de láthatóan ez kevés. Kellene még fürdő és jóval több szolgáltatás bele és nem ártana szakosodni sem. Akár életkorra, akár más alapon kitalált célcsoportra. (Akinek volt szerencséje sík bünöző "magyar" családdal, kopasz "apjukkal", dagadt zsír bunkó gyerekeivel és a szaunába befingó melegítős mamával együtt üdülni ilyen helyen az érti mire gondolok itt teljesen pontosan).

Különben nincs igazad Árpád, mert ha körbe utazunk, azzal fogyasztunk és az forgalmat jelent. Ez gazdagodásra necces, éhenhalás ellen éppenséggel elég.

Szar ügy és alig hiszem el, hogy Matolcsynak ezt senki nem mondta el, de a turizmusról, mint sikerágazatról már lemaradtunk. A 90-es években a csehek és az osztrákok elvitték a régiót, az EU csatlakozást nem használtuk ki az ezredfordulón, és azóta sem építettünk olyan szolgáltatási láncokat, ami a turizmus fejlesztésnek alapot szolgáltatna.

Pl. nincs jó gasztronómiánk és jó árban iható boraink. Ebből fakadóan nincsenek igényes éttermeink sem - Lásd még Gerendai interjúit, milyen tények mentén jutott el a Michelin csillagig az étterme.

A turizmus igazgatása jelenleg egy nagy elvtársi összefonódás. Ebben kb. ugyanolyan ügyek vannak, mint a BKV és társai. Ezzel semmit nem kellene kezdenie egy olyan politikai kurzusnak, aki "forradalmat" akar csinálni.

Nekünk a "stratégia" nem a turizmus lesz. Ami nem mond ellent annak, hogy jól működő turizmust nem kellene csinálni. Minél hamarabb....
Sikeres összekötése két olyan témának, amiknek egyébként semmi köze egymáshoz, csak azért, hogy rúgjunk egyet a Jobbikba.

"...fasiszta, kommunista vagy vallásos pártot alapítani..."

Hú, vajon kik maradtak ki a felsorolásból?

Egyébként Magyarországon nem lenne Magyar Gárda, meg Jobbik az Országgyűlésben (meg Fidesz kétharmad sem), ha ezek támogatói nem azt tapasztalták volna hosszú-hosszú évekig, "demokratikusan megválasztott", és "mérsékelt" kormány töketlen, korrupt és szembemegy a nemzeti érdekekkel.

Ezek rendre kimaradnak a tisztelt blogíró írásaiból. Persze, megértem és tiszteletben tartom, hogy egy véleményt és egy nézőpontot képvisel, de az objektivitásnak nyoma sincs, anélkül pedig a blog még annyit sem ér, hogy elgondolkodjak rajta.

U.i.: volt Magyarországon is olyan paródizálás, ami minden pártnak kegyetlenül odacsapott. Ez volt az Uborka. Még az eredeti, nem a 2002-ben a választási kampány idejére feltámasztott. Nézzük meg, mikor szűnt meg, és töprengjünk el ezen egy picit.
sok itt a köcsög,tolvaj.kevés a biztonság..a csendörség visszaállítása demorizálja az itt élő zsidoság emléképeit?!
Kell a gárda,kell a közbiztonság..elvekről kell beszélni,nem pénzről!
Egypár tárgyi tévedés:

1.Izlandon nem élnek eszkimók - nem is éltek

2.Magyarországon nincs fasiszta párt, ezt csak egy elmebeteg mondhatja.

3. A parlamentbe senki sem masírozott be egyenruhában - legendákat gyártunk?meséket találunk ki?

4. A térkép is megvan, a kiút is megvan (feledékenyek vagyunk? - már 1998-2002 között megvolt) csak hozzá jöttek új feladatok a szocliberális félkegyelműek jóvoltából

5.Kinek volt 8 éves házifeladata? Csak nem a fidesznek? - ezt a 8 évet (a kisbaba is tudja) főleg egy bizonyos ElQró qrta el a fejforgató szadeszes nyakkal együtt
"Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk."

Ha a külföldi nyaralás helyett nyaralnak itthon, akkor igen. Egyébként persze nincs annyi a turizmusban, amennyit most bele látnak...
onánia.....

(Mellékesen egyből adódik a magas labda: hát nálunk nem a viccpárt nyert?)
"De majd most beoptimalizáljuk Magyarországot az élbolyba, és akkor jönnek csőstül csikóst nézni, meg smukkokat a pécsi EKF-en. Ez volna a terv. És sajnos nem viccből."

És ennek a legfőbb eszköze, hogy szépen sorban összevesznek az összes szomszéddal, és lassan visszanavigálják az országot ugyanabba a külpolitikai karanténba, ahol 2002-ben hagyták.
A paradoxon csak annyi, hogy miután megválasztották a Legjobb Pártot (aki antipoltikus párt), azoknak kell irányítani a választóterületüket. Akár van programjuk, akár nincs. Csinálni kell. Ha pedig ötletük sincs programra, akkor vagy kérnek egyet, vagy ötletelnek véletlenszerűen. Ez nem tudom miért jobb ez annál, mintha értelmetlen hülyeségekkel, vagy megvalósíthatatlan lózungokkal kampányolók közül választunk.
Persze ha arra gondolsz, hogy nem jobb, de legalább szórakoztatóbb őket választani, akkor egyetértek. Szórakoztatóbb. Nagyokat röhöghetnek majd az izlandiak a következő években.
Sajnos Izlandon sem az igérgető pártokkal van a baj. A baj az, hogy a nyugati típusú fogyasztói társadadalmak ezrelékes szinten sem tudják előállítani az életszínvonaluk fenntartásához szükséges energiát!

Egy olló zárul tehát: a XIX-XX. század fordulóján egy 100 liter olaj felszínre hozásához egy liternél kevesebb olaj energiatartalmára volt szükség, mára ez jóval 10 liter fölé emelkedett és a költség gyorsuló ütemben nő. Optimista becslés szerint is eléri az 3/1 szintet húsz éven belül, ami azt jelenti, hogy árfolyama tömegek számára elérhetetlenné teszi... (szén és gáz kicsit nyújtottabb rátával dettó)

A kormányok sajnos nehezen vallják be, különösen itt Közép-Európában, - ahol egy fogyasztási kontrollt erőltető rezsimet váltottunk le néhány éve, a fogyaszói társadalom kedvéért - hogy az amit választottunk, gyakorlatilag feléli a jövőt! Olyan életfelfogás modellt honosítottunk meg, ami gobális katsztrófához vezet záros határidőn belül...

Egy olló nyílik tehát: az elmúlt generációk hozzászoktak az életszínvonal pozitív változásához és ezzel az "ígéretcunami" elvárássá lett. Ez az elvárás ütközik most a természet kérlhetetlen valóságával, nevezetesen: az ígéretekre nincs fedezet! Nincs fenntartható fejlődés még véletlenül se! Az optimum, amit elérhetünk, a békés átmenet a szükségleti piac irányába...

Nagy fegyelem, tudás és önuralom kell hozzá. A "majomkodás" ezzel szemben a meghasonlás jele: A társadalom önmagáról alkotott képe disszonánssá,
feldolgozhatatlanná válik és ezt tudattalanul vezetőire vetíti, igyekezvén ezzel lemosni magáról az ígéretek kikényszerítésének szégyenét...

A politikusok gondja most az, hogy fel tudnak-e emelni a tömegből valakiket, akik el tudják mondani - anélkül, hogy azonnal meglincselnék őket - milyen lesz az élet a fosszilis korszak után és hogy milyen lépésekre van szükség az átmenet békés végrehajtásához...

Míg ilyenek nem jelentkeznek, az ígérgetés felelőtlen korszaka zajlik mindenütt a világon (kivéve néhol Latin-Amerikában). Erre ideig óráig sem válasz nihilista protesztpártra szavazni, válság idején a jó humor szükséges, de távolról sem elégséges megoldás...

Szerintem, ha a fosszilis energia valami teljesen előreláthatatlan okokból kifolyólag (ahogy ez általában ilyen helyzetekben lenni szokott) mégis az előjelzett ütemnél gyorsabban fogyna, a mezőgazdaság fel tud majd venni egymillió embert Magyarországon a közeli jövőben... Csak addigra kaszából, kapából, kézi ekéből le kellene gyártani a megfelelő mennyiséget... (és nem ártana hátas paripák helyett igás állatokat is tenyészteni, mert néhány százezez abból se füttyre terem!...) EROEI
Öregem, hogy még mindig megy a fasisztázás meg nácizás. Basszus, Tóta W. eljárt feletted az idő. Ideje volna letenni a lantot.

Egy közel 1 milliós pártra ne mondd már, hogy fasiszta basszu! Hülye!!!
Eszkimók Grönlandon laknak.
Ezek vikingek.
Minek ide viccpárt, ami itt folyik az egy ócska komédia.
Ja,Legfelsőbb Bíróság újabb szegénységi bizonyítványa volt önmagáról az az ítélet.
A turizmus meg akkor lendülne föl nálunk mostanság, ha elharapózna a katasztrófaturizmus. Sajnos, így jártunk, szegény embert az ág is húzza.
En jobban erzem magam a valasztasok ota. Ugy ertem gazdasagilag nem sok valtozott de a hangulatom es a varakozasaim jobbak lettek. Az elmult 8 evben pedig ilyen soha nem volt. Es akarmennyire is demagognak tunik en amennyire vissza tudok emlekezni akkor ereztem magam ilyen jol utoljara amikor 98-02 kozott pl a fidesz olyan reklamokat nyomatott hogy jo magyarnak lenni.

Mert erted a gazdsagot tokmindegy hogy kurtak el azon en mi te ok ugyse tudnak segiteni. Ha penzt akarok igy is ugy is magamnak kell dolgozni es magamnak kell kitalalni hogy hogyan tudok az adott korulmenyek kozott a legjobban boldogulni. Tehat ebben nem igazan vartam egyik kormanytol sem semmit. De akkor legalabb ne erezzem azt hogy nemcsak hogy nem segitenek hanem meg dogolj meg hulyemagyar erzest is keltsenek bennem. Na ennek van vege.

Kosz jol vagyok. Munka penz dolog az meg mindig lesz...

Jo hogy eltakarodott a rezsim. Most mar remelem egy reszuk majd a bortonbe.

Te ugyan itt maradsz meg torzonak egy darabig de majd csak rajossz hogy a regi retorika mar senkit nem izgat fel aztan ha okos vagy tudsz valtani ha nem akkor meg maradsz lejart lemez...
Te még "írsz"? Nem unod magad?
"amely direkt hülyeségeket ígért"

Árpád, ezek csak ott hülyeségek. Nálunk ezek a hülyeségek az ún. komoly pártok (Fidesz viccpárt, az MSZP viccpárt és a többi) politizálásnak sarokkövei. Próbálná csak nálunk politikus hülyeségnek nevezni a Besti flokkurinn 13 pontját:

1. Segíteni a háztartásokat
2. A rászorulók életminőségének javítása
3. A korrupció felszámolása
4. Egyenlőség
5. Az átláthatóság javítása
6. Hatékony demokrácia
7. Az adósságok elengedése
8. Ingyen buszközlekedés a diákoknak és a szegényeknek
9. Ingyen fogászati kezelés gyermekeknek, és a szegényeknek
10. Ingyen uszoda és törölköző
11. A gazdasági összeomlás felelőseinek bíróság elé állítása
12. A nemek teljes egyenlősége
13. A nők és öregek jobb megbecsülése.

( en.wikipedia.org/wiki/Besti_flokkurinn )
Erről eszembe jutott, mikor Jaroslav Hasek heccből megalakította a "Törvény Keretei Között Mérsékelten Haladó Párt"-ot, aztán a bevételt elitta...
bejegyzett viccpárt pedig még szlovákiában is van, mégpedig ez: www.facebook.com/pages/Paliho-Kapurkova/290264654992?v=wall
illetve ez a hivatalos weboldal: www.palihokapurkova.sk/
vass pali homonnai mozdonyvezető nevével fémjelezve - ez persze nem valódi név (hogy mit jelent a kapurková, nem tudom, valami keleti szlovák tájszó lehet.

ami még viccesebb, hogy a korábbi viccpártot, a borbarátok pártját bekebelezte a szlovák szélsőjobb, miután az ő nevezésüket mindenféle formai hibákra hivatkozva elutasította a bíróság. a viccpártot pedig átnevezték, immár A mi Szlovákiánk Néppártnak hívják.
"Sokkal könnyebbnek bizonyult fasiszta, kommunista vagy vallásos pártot alapítani, aminek az a tanulsága, hogy nem az a baj, ha valaki értelmetlen baromságokat hirdet, hanem hogyha ezt bevallja."

Hogy a vallás baromság? Gratulálok. Meglepően sok barom van széles e világon. Több milliárd. Tudod w., ezzel nem az a baj, hogy ateista vagy. Hanem az, ahogy kirekeszted a hívőket. Amolyan elefáncsonttornyos-szdsz-es, pökhendi módon.
Ha valami kimondottan demoralizáló, az a kedves Tóta W. hozzáállása! Ahogy Őt olvasom legszívesebben felvágnám az ereimet, hiszen úgyis egy nagy szar az egész, hiszen Ő ezt már előre megmondja... A turizmushoz azért hozzátenném, hogy talán nincs Eiffel tornyunk, de rengeteg kiaknázatlan lehetőség van ebben az egyébként gyönyörű országban, hogy mást nem mondjak gyógyfürdő nagyhatalom lehetnénk... De ehhez fantázia kellene, meg jószándék, meg még sorolhatnám...
Szerintem sokkal súlyosabb dolog, amit a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban fontolgatnak (t.i. hogy visszaállamosítják).
Az a baj, hogy Magyarországon a legtöbb párt vicc. És ez komoly.
Poénpártot Magyarországnak!
Látszik, hogy hajnal ötkor kicsit rosszkedvű voltál, és egy ilyen vidám témáról sikerült egy szar-az-élet - hangulatú írást kanyarítani. Sebaj, legközelebb aludj tovább. Hajrá Kétfarkú Kutya Párt!
gratula TWA-nak. ez megint egy nem gyenge és fölöttébb igaz posztra sikerült.
Bár sok probléma van Magyarországgal, szerintem az nem baj, hogy az örök vesztes csőcselék számszerűsítve van. Így legalább mindenki tisztán lát. Viccelődésnek helye nincs; itt komoly dolgokról van szó. Bár az tényleg kissé furcsa számomra, hogy ilyen erőteljes újnyilas támogatottság mellett hogyan próbálják majd a túrizmust megoldani. Mert amúgy ez rendben van; jómagam is sok külföldi barátomnak mutattam meg csodálatos Budapestet, mely szerintem a világ egyik legszebb városa. Aztán spanyol, ír barátaimmal együtt nevettünk zavartan, amikor időnként szembe jött egy "100% magyar" vagy egy "Magyar vagyok, nem túrista" feliratú pólóban egy felsőértelmiségi filozófus. Egyébként ezen a "magyar vagyok, nem túrista" pólón elgondolkoztam, hogy talán veszek egyet magamnak is. Aztán hordom majd Párizsban, Kaliforniában, meg Ázsiában, és jót röhögünk majd a külföldi, idegenszívű barátaimmal magamon. Kiváncsi vagyok, milyen lesz az, amikor a nagymagyarországos, árpádsávos, nyitott tetejű túristabusz körbeviszi a városban a pénzüket nálunk elkölteni vágyó, mosolygó amerikai, angol és izraeli túristacsoportokat.
Üdv dél-koreából.
@poszt

"miért is nincs kész a házi feladat, amire nyolc évük volt"

Ez fasság, már megbocsáss! Ebben az van benne, h már 7 évvel ezelőtt is fel lehetett volna készülni a mai helyzetre. Na neeeee!
Bazz Árpád!
Az irásod nagyjából-egészében rendben van.
Valahol félúton elveszitettük a (politikai) humort/iróniát.
Manapság ordas indulatok,nemes eszmék,idióta gondolatok versenyeznek az "istenadta nép" kegyeiért,hogy "hatalomra" kerülvén leszarják az egészet.
Istennek nincs humorérzéke,ez már 2000 év óta kiderülhetett.
Ha királyunk OV módosittatja az alkotmányt,remélem megváltozik vele a választási törvény is,miszerint lesz egy "leszarom az egész komédiát" rublika is..
Szeretek itt Izlandon élni :)
"Sokkal könnyebbnek bizonyult fasiszta, kommunista vagy vallásos pártot alapítani... A bíróság különösebb fakszni nélkül jóváhagy bármilyen gárdát, sőt ha végül úgy dönt, hogy nemaddiga, akkor sincs semmi, és nyugodtan be lehet masírozni a Parlamentbe is egyenruhában."

Az a baj, hogy ez így van, és nem így kellene lennie...
"Lesz még itt bazmeg és fogaknak csikorgatása."

Látom, bazmeg, csikorgatod rendesen. Pedig akár abba is hagyhatnád, mennyivel szebb lenne a világ az epeömléseid nélkül :)

Amúgy tetszik ahogy visítanak a kurvák mikor elfogy a kuncsaftjuk, haha.
gondolod hogy lesz itt valaha is olyan parlamenti formáció ami bevállalná/megszavazná hogy üres négyzetbe rajzolhatnának f*szt a Zemberek?
ha meg esetleg aláírás összegyűlne ehhez (bármennyi) elsimítanák és ennyi.
ettől függetlenül napok óta csak nevetgélni tudok hogy Izlandon milyen fasza banda lakik...abban a hidegben biztos sokat kell pálinkázni..:-DD
Évek óta meg szerettem volna alapítani a „Legokosabb Magyarok Pártja”-t. (Kár, hogy a rövidítést már elvitték)
Egy ilyen tagkövet lobogtatni nem semmi. Igaz kissé borsos lett volna a tagdíj. De valamit valamiért!
Fő célok:
1, A legfontosabb tagsági kritérium az lett volna, hogy a párttag semmilyen pénzes és pénztelen funkciót másutt (parlament, önkormányzat bizottságok stb.) nem vállalhat. Ilyenre csak magánál okosabb nem párttagot javasolhat. Ők lennének a pártkötödés nyűgétől megszabadult szakemberek. Csak összehozható belőlük egy, a leköszönőnél még akár profibb kormány is.
2, Baj esetén (nem gyűlik össze elég kormánytag): másutt külföldön jól működő kormányok 2. ligás (épp kimaradt) tagjait importálnánk.
3, A Parlament annyi emberből áll, ahány párt bejutott. Slussz! Mindegyiknek annyit ér egy gombnyomása, ahány százalékot képvisel (mint egy Rt.-nél). Nincs félrenyomogatás. Eredmény olcsón, de ugyanaz.
2, Alkotmányt, törvényeket valami működő pl. a Finn, Svéd vagy valami hasonló már bevált szöveg szószerinti fordításával oldanánk meg (országnév, főváros stb. cserével.)
Kb. ennyi.
Szívesen közprédává teszem, hátha valaki felkarolja. (Kevéske tagdíjbevétel százalék és a 13. sz.- ingyenes - tagkönyv igényének fenntartásával.)
Ok, minden politikus hülye, (ebben nincs semmi új), de a jobbikosok ráadásul gazemberek is, mert nem úgy öltözködnek, mint fenti, úgy látszik mégiscsak követendő politikusok. (ez meg a szokásos ajvékolás most éppen izlandi eszkimókkal megspékelve)
Az LMP-t miért hagytad ki a cikkből? Ők is protesztpártként léptek fel. Ráaadásul az izlandiak vicces emberei a fővárosban nyertek, tehát igen hiányos így a cikked, ha nem említed az LMP fővárosi esélyeit...

Ami a kétfarkút meg a patópált illeti: nem biztos, hogy ami működik egy 3-400 ezer fős szigeten, az működik 10 milliós medencében is. A közvetlen demokrácia ógörög formája helyett is mást kellett kitalálni.

Másrészt, egy proteszt pártnak talán nem pont az a funkciója, hogy tényleg meg is nyerjen egy választást. Szép, hogy gunnarsonék és trygvidottirék nyerő helyzetbe hozták a mókapártot, de innen merre? Vagy államcsőd esetén majdnem minden verzió csak a jelenleginél jobb irányba vihet?
Első... ? :-)
Kvázi a fehér kocka volt nálunk az LMP. Alig tudni róluk bármit is azon kívül, hogy nem fidesz meg nem maszop és nem hordanak nyakkendőt és ott kever a Schiffer András. (Ez utóbbi infó már a bónusz tudás kategória.)
meg a 4es metro is .... bezzeg, bezzeg meg a bányák, pfuj pfuj:)

Mirol beszelsz te itt most pontosan?
Ezt nyilvan nem komolyan gondolod.
Szokatlan, hogy nincs még semmi hozzászólás. Én mondjuk nem vagyok biztos benne, hogy a Jobbik Magyar...-ban hülyék lennének, bár persze statisztikai alapon biztos ott is vannak.
Szeretem a bejegyzéseidet, jókat írsz.
Tóta, okoska, baszod, szombaton alakult meg az új kormány, mi a jóistent vársz, két munkanap alatt mit lehet csinálni??? árpika, volt nektek 8 évetek, basztatok dolgozni, lopni jártatok be, ne nyüszítsél, rinyáljál, hogy két nap alatt nem végezte el az új kormány, amit évek alatt nektek kellett volna! a fogcsikorgatásra meg tudok ajánlani marha jó fogsorvédőt 18 rugóért, igaz, attól nehezebben beszél az ember. mindenkinek az lenne a legjobb, ha nálad ez az írást gátolná...
Pfuj, a jobbik nélkül most virágozna az ország, a gárda léptének nyomain fejvesztve menekülnek a toleránsok és kisebbségiek és a kossuth téren is cigány hullák százaiból épitettek máglyát, miután a neofasiszta gaz miniführer felvette azt a gyilkos mellényt... hogy rohadna ketté a nemiszerszáma annak a sok köcsög kurva gyilkos nácinak, romba döntötték az országot!
Árpi, vazze' azért nem volt nehéz lecsapni a magas labdát, de nagyon szívembül szóltál most... Nálam még ez a qrva szentfazékság verik le a biztit,("Isten a történelem ura"-Miajóqrvaistenfaszaezmá'megin'he???!!!!) tiszta lengyel belpolitika ami itt folyik, csak ott a kicsi gubanc Zorbánnál, hogy kissé ateistáb+beleszarósabb a mágyár paraszt. Ha legalább látványpolitizálnának, de ez még annak is rohadt sovány. Vagy Semjén Zsótinak van valami szaftos házivideója Vikiről, ezért ez a nagy ájtatosság? Na mindegy, éljenek az izlandiak, ott legalább Best Party rules!
Közelednek az önkormányzati választások, vanak még esélyeink.
Jegyeztessük be Kétfarkút!
Az utóbbi időben sokat esett a színvonal, Árpád. Már száz kezemen sem tudom megszámolni, hányszor jössz a cikk valamelyik részében a jobbik-fasiszta kérdéssel, ami lehet a meggyőződésed, de már szörnyen unalmas. A poszt többi részében is ritkán ütöd meg a régi színvonalat. A belső forgalom pl. nyilván nem a magyar felemelkedés egyedüli záloga, de erre kihegyezni egy egész posztot... hát nem tudom. Írj inkább a magyar-chilei borkérdésről, az legalább gondolatébresztő. Merthogy azért olvastam eddig a wblogot. De már nem az.
Most ez tényleg komoly, hogy a május 29-én hivatalba lépő kormányt fikázod, hogy június 1-én még mindig nem váltották meg a világot? Az előző 20 évben a választások után szeptemberig lófasz sem történt!
izlandon nincsenek eszkimók, inkább odébb, grönlandon. izlandot norvég vikingek telepítették be. (grönlanddal is próbálkoztak, de nem jött össze nekik, hiába a névcsere, attól még grönland a jeges és izland a zöld... :)
jól van Árpika..szívj el még egy spanglit aztán szundíts egyet

végül is összehasonlítható az,hogy "legyen Disneyland Reykjavikban" meg,hogy "alapítsunk csendőrséget az elszaporodó bűnőzés megállítására"..abszolút..de tényleg

minden hippit Izlandra!hallgassatok Sigur Rost,hátha legalább tanultok valamit,vagy lefoglaljátok magatokat valami értelmessel..

bérkommentelő voltam,orosz pénzből,zíg!
Tetszik ez a cikk... :)
jo a cikk.

annyit azonban érdemes hozzátenni, hogy tényleg lehet több pénz azért mert körbelátogatjuk egymást, ez közgazdasági alap tétel. az megint más kérdés, hogy ebből 300 000 állás nyilván nem lesz..
Rossz nézni, hogy amennyire olvasható és színvonalas voltál évekkel ezelőtt, annyira elvesztetted a realitásérzékedet mára. Árpád, nem áll neked jól a rettegés. Ez már az SZDSZ kihullása óta nem menő.
@poszt

"Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk. "

A pénz nem lesz több, de munkahely lehet több, ugyanis a gazdagabbja nem kint, hanem itthon költi el a pénzét a turizmus oltárának áldozva.
Szerintem Árpi, most már nézz valami más szakma után, mert ez borzalmasan gyenge.
Dehogynincs terv es haladas... Eloszor is le kell sittelni meg jo par Szocialistat, akik eddig meg megusztak a szamonkerest. Ez mar egy ideje zajlo folyamat, nemde?
Beindul a BTK szigoritasa is, ha jol lattam tegnap a Kekfenyt.

Magyarorszag gazdasagi fellenditese mar nehezebb kunszt lesz. TotaW-nek a fikazas mar jol megy, de a kritika akkor jo, ha konstruktiv. Tota, szerinted mibol lehetne nalunk penzt csinalni?
Ott lenne az ipar , ugye, de azt 98% eladtak es felszamoltak.
Mezogazdasag, ami kemenyen kvotazva van az EU altal es egy olyan piacon versenyez ahol a konkurenseket 30-40% koruli osszegel tamogatja egy gazdagabb allam.
Olcso munkaerot is lehetne arulni, hogy telepuljon ide sok gyar es halmozza fel nalunk a termelodo hulladekat.
Nyersanyagot eladni nem tudunk, olajunk, gazunk nincs, szen a kutyanak nem kell.

Keretik olyan kritika irasa, ahol latszik, hogy az iro kompetens, tehat nem csak azt "tudja" hogy mit nem kene.

Amugy az itthon nyaralas igenis segit, hiszen nem Horvatorszagban csapodik le a megkeresett nyaralopenz, ugye.
Árpi vagy nem akarod vagy nem tudod felfogni, hogy nem volt más választása a fiataloknak, ugyanis ha nem úgy állnak ki ahogy, akkor ma ők lennének a legnagyobb "zsidóbérencek".
Tudod Árpi a Pozsgainak a bandája tudatosan tanította zsidózni a fiatalokat, mert tudták jól, hogy erre hivatkozva tudják majd őket eltaposni.
Nem fasiszták ezek hanem áldozatok, két választásuk volt, lehetnek zsidó-bérencek, hogy csirájában elfojtsa őket a Pozsgainak a féreg bandája meg lehettek "fasiszták" is, így egy kicsit tovább tart az agonizálás, de a lényeg ugyanaz a VÉRESSZÁJÚ KOMMUNISTA POZSGAI üldözheti a magyar emberek gyerekeit.
Üldöznek akkor is ha fasiszta vagy, meg akkor is ha nem.
Nem szeretem a politikát. Csak annyit szeretnék mondani, ha az fidesz van hatalmon, akkor árvíz van.
Lemaradt a 21. sz. nagy biznisze, a tuttijómegtérülőbefektetés trafipax.
(Mindenki kiül a háza elé és méri a szomszédot napi nyóc órában és 40 évesen nyögdíjba is mehet.)
Nem fájintos? (Majd alátámasztjuk frissen kozmetikált statisztikával.)

A 2farkú meg így is a legjobb!
(na jó, kreativitásban elég erős a mezőny)
@gigabursch: sehogy nem találok összefüggést a hozzászólásod két fele közt
@ÖtletElek: Neked meg annyival kevesebb lesz, holott 400-ért is mászhattál volna egy lépcsőt a Maslow-piramison

mi ebben a bonyolult?
Mi lenne, ha ellopnánk az ötletet, bejegyeztetnénk a kétfarkú kutya pártot (KFK néven)? Azután meghívnánk az ötletgazdát főpolgármesternek?
Nálunk, persze, nem lenne tömegsiker. Ez a nemzet nemcsak hiszékeny és lusta, hanem nagyképű is. Marhára komolyan vesszük sajátmagunkat.
Csak megjegyezném, hogy Izlandon nem eszkimók élnek.
Nagyon irigylem az izlandiakat! És hajrá nekik, hátha teljesül is egy-két ígéret. Pl. jegesmedve minden állatkertben elvan, egy nagyon régi Esti Hírlap bon mot szerint: nekik a tél a nyár! (apropó: áprilistól kezdve új országunk, Hun-Szumátra szeretettel vár minden monszunrajongót!)

Ahogy a Bobby Fischer életét taglaló könyvben olvastam - ő ugye ott élt-halt állampolgárként az amcsi kiadatást megúszandó, hisz megkedvelte a 72-es sakk VB-döntő helyszínét - ott egyszerű és kedves népek élnek. Minden kertben vannak törpikék, mint jó szellemet szimbolizáló gipszszobrok, mert hisznek az effélében. És ez még mindig sokkal jobb, mint hülye politikusokban bízni.
Nagyon meglepő, hogy vannak olyan emberek, akik viccet húznának a politikából. Végülis van aki megteheti, mert annyi pénze van. Magyarországon milyen fasiszta párt létezik? Én nem tudok róla. A gárdáról meg annyit, hogy ameddig itt irogatunk sanszos, hogy ők az ár ellen védekeznek. Engem nem zavar, ha valaki mellényt vesz fel a parlamentben, talán félelmet kelt?? :) Lehet kár is pocsékolnom a betűket erre a cikkre....
Ez most megint egy elég jól sikerült írás lett Árpi.
Én még azért titkon reménykedem, hogy gyorsan összeraknak egy értelmes programot, és megint nem kell újabb 4 évig a reformokra várnunk, amik sosem jönnek el, a közeledő választások miatt.
A párt neve Magyar Kétfarkő Kutya Párt. Nem véletlenül MKKP a rövidítése.

Az MDF-re sem mondod, hogy Demokrata Fórum, vagy az SZDSZ-re, hogy Demokraták Szövetsége.
Nincsenek hozzászólások.Pedig egy volt - csak nagyon talált? ezért nem jelenhetett meg?
Kár, mert amíg a lakosság nagyrésze ebben a katatonikus, nemzettudatban megbénult, giccsimádó állapotában marad, addig itt nem lesz pozitív változás (lehet hogy pont erre megy ki a játék a kb.60 éves katasztrofális kommunista, posztkommunista, szadeszlib időszak után is?)- tehát ez a lehangoló
erkölcsi (inkább erkölcstelen), tudatlansági állapot marad.
Orbánnak nagyon nehéz dolga lesz a minden magyart leköpködők hadával, akiket ráadásul a nagyon beteg külföld is támogat - őszintén megmondom, nem látom a fényt az alagútban, bizonyára a sok országrontó hazaáruló örömére....
tisztelt tóta úr már elnézést a negativ kritikáért de maga egy fasz. pesszimista prolibuzdító. ezért van annyi mert ien cikkeket publikál. a többivel együtt
No ez is megvolt.
Fel lehet venni a zsét a teljesített fikázásért és nácizásért.
Ezért érdemes élni és írni!
Olyan ez mint bármilyen munka: megteszed és fizet rá aki erre vevő, csak kényelmesebb otthonról fröcsögni, mint szántani, vagy esztergálni.
@adalfold:
Si tacuisses, philosophus mansisses.
A Jobbik igenis fasiszta part, rengeteg politikai torekvesuk tanusitja, pl szegregacio erositese az iskolakban, a "ciganybunozes", mint szo es egyben fogalom bevezetese es legalaziacioja a part kovetoi kozott, es meg sorolhatnam. Azok akik ezt tagadjak pusztan vakok, vagy epp ellenkezoleg, csak nem tudjak, mit is jelent a fasizmus.
Ha megjelenik a "Jobbik" szó egyből előugrik a bitek közül legalább 40 nagyonmagyar, hogy ezt hogy csinálják(?)kiirta nekik a keresőrobotot(!). nem értem, istenbiznemértem, de ez van.
--
Így szép lassan végiggondolva ez a blog nem (nagyon) nekik szól, ha tudják ezt miért olvassák, miért irkálnak bele. Én is néha belepislantok abba a kurucizébe, de eszembe se jut észt osztani (ott).
--
Bár ha látjuk a "sötét oldalt (hehe)" is akkor igazi az összkép.

Amúgy - Árpád voltál valahol, már megint esik? :-)

Szebb napot mindenkinek.
hmmm eddig mi akadályozta meg abban a gazdag magyarokat hogy itthon nyaraljanak?? jaaa tudom már bakker, gyurcsány ferenc... akkor ez megoldva lol
@test subject #28, a történelem Ura :D: a hazafiatlan preferenciáik, vagyis hogy szívesebben ejtőznek a tengerparton, mint a futóhomokon.
Ha kivágnának egy védett őserdei fát, te képes lennél abból is a fidesz eddig meg sem történt jövőbeli ténykedését szapulni. Persze nyilván ezért fizetnek, ebből élsz. Szar lehet neked ...
@iqlight: azt hiszem, matolcsy nyilatkozatai ennél egy picit alaposabb okot adnak.
bocsánat, de felhívnám a figyelmet arra, hogy bolygón belül körbelátogatjuk egymást jelen pillanatban is, és ettől igenis jobb lesz nekünk. Nem attól lesz jó, ha több a pénz, hanem ha gyorsabban és többet mozog.
Árpi, oly sok éven át élveztem írásaidat. Ez most megtört. Mi a baj, hogy lemész ilyen zsigeribe?
Akkor most az üdülési csekkemet görögbe kőccsem el?
elolvassák egy páran, nem tetszik nekik, nem értenek vele egyet, fölidegesednek, aztán késztetést éreznek ebbéli felháborodásuk válogatott szavakkal való kifejezésére..+ csatolják az ő szerintüki tutifrankót..

minek waze'(?), mé' nem olyat fogyasztotok ami nektek ízlik és nem fekszi meg a gyomrotokat,
ha nekem nem tetszik vmi otthagyom a picsába 'oszt jó napot, nem még utána kommenteket gyártok..

úgyhogy egy szó mint száz;
egyszerű kis csírák vagytok ti nem orákulumok..
@thwarter: szerintem te vagy vak, de nagyon...
@Tóta W. Árpád: Most ismerted el, hogy csak alapot keresel a Fidesz-gyűlöletre.

Azzal pedig, hogy a vallást egy kalap alá veszed a fasiszta eszmékkel, és a kommunizmussal, magadról állítasz ki bizonyítványt.
Nem az a baj, hogy ateista vagy. Hanem, hogy ezt terjeszteni akarod, kirekesztve minden hívőt, SZDSZ-es, krakéler stílusban.
Matolcsy szokása szerint hülyeségeket beszél turizmus-ügyben. Csak egy számológépet kellett volna elővennie és a KSH-adatokat. Ha 10 év alatt összejön a turizmusban 100 ezer munkahely, már az egy csoda. 300 a parasztvakítás kategória.
@thwarter:
Magyarországon nincs fasiszta párt, ezt csak egy elmebeteg mondhatja.
@EmBertalan: Mert attól felmelegszik és süthetünk rajta gesztenyét? :)
Lehet, ha sokszor ismétlem, valakinek a tudatába verődik (a kommunistáktól vettem kölcsön a módszert - ők persze úgy használták, hogy a hazugság sokszori ismétlése a végén "igazság" lesz - ez anyahonban, persze máshol is sikerült is nekik - máig).
Nos én most a bvalóságot szeretném ismételni:
"amíg a lakosság nagyrésze ebben a katatonikus, nemzettudatban megbénult, giccsimádó állapotában marad, addig itt nem lesz pozitív változás (lehet hogy pont erre megy ki a játék a kb.60 éves katasztrofális kommunista, posztkommunista, szadeszlib időszak után is?)- tehát ez a lehangoló
erkölcsi (inkább erkölcstelen), tudatlansági állapot marad.
Orbánnak nagyon nehéz dolga lesz a minden magyart leköpködők hadával, akiket ráadásul a nagyon beteg külföld is támogat - őszintén megmondom, nem látom a fényt az alagútban, bizonyára a sok országrontó hazaáruló örömére...."
"miért is nincs kész a házi feladat, amire nyolc évük volt"

Ciki! De nézd most meg a többi tanulót:
Egyik hazavitte a fél iskolát, és a tanítónéni nyakláncát a 8 osztály alatt, a másik meg base-ball ütővel fenyeget, ha nem engedik neki, hogy játsszon. Van még olyan, aki csak frissen jött az óvodából, és most keresi az iskolán a bejáratot.

Sok a vásott kölök az iskolában, de állítólag szeretnének jót is csinálni. Árpád szerint miért jó, ha odaviszünk egy olyat, amelyik szándékosan hülye?
Talán a többiek elgondolkodnának azon, hogy ez helyből olyan hülye mint ők erőlködésből?
@thwarter: hu.wikipedia.org/wiki/Fasiszta

Csak hogy a médiától elbutulva ne fárszd magad azzal a súlyos ujjmozdulattal, ideírom neked, mit jelent ma, 2010-ben Magyarországon a "faszizmus" szó, ahogy a wikipédia magyarázza:

"A Szovjetunió által megszállt országokban, ahol meghonosították a kommunista diktatúrát, fasisztának (vagy reakciósnak) neveztek gyakorlatilag mindenkit, aki szembehelyezkedett a pártállami rendszerrel;"

Tekintettel arra, hogy az elmúlt 20 évben is valahogy megszülettek a 2/3-os döntések is, valamint a meg-nem-történt-rendszerváltás elméletére (amit mellesleg magam is vallok, és ha ettől jobb neked, akkor fasisztázz le engem is kedvedre) igenis ez a mai helyzet.

Árpi: ennél neked több eszed van, ne szállj be az idióta fasisztázó propiba (bocs)!

Tessenek már megmondani miért fasiszta az, aki nyíltan vállalja azt, amit mindenki más csak titkon mer gondolni a jelenlegi vélemény-diktatúrában? Senki sem költözik szívesen cigány-lakta környékre, lakásvásárlásnál ez az első kérdések között van. A gyerekemet meg én is át fogom vinni másik iskolába, ha 2 neveletlen szarházi kölyök terrorizálja az amúgy tehetetlen pedagógusok szeme láttára az osztálytársait. Akkor is ha ez a két szarházi cigány lesz, és akkor is, ha nem. (Egyébként az lesz, nyugi, bár ezt ti magatok is jól tudjátok. És most tényleg jöhet a fasisztázás, aztán kívánok kellemes koszorúér-görcsöket!)

Aki egy étteremben cigánypecsenyét rendel, talán az is rasszista? Vagy amelyik rendőr a "fiatalkorú bűnözést" használja, az súlyosan elítélendő, kor alapján tett hátrányos diszkriminációt alkalmaz? Ha édesanyám által a legjobban készített zsidótojást én nem szeretem, akkor antiszemita vagyok? Ha ezekre a kérdésekre IGEN-nel válaszolsz, akkor mind egy szálig hülye vagy.
Kedves Árpád! Ezt most itt elkúrtad, mint ahogy a Gyurcsány szokta. Ha most inkább az előző kormányt szapultad volna és a Fideszt a mennyekig dicsérted volna, te lehetnél most itten a numerakirály. Akkor is hallanád a tapsvihart, ha teljesen letekered a hangerőt. Igy viszont el kell tűrnöd, hogy a hozzászólók elküldjenek a P osztról. Nem lesz ez így jó Árpád! Gondold át mégegyszer és nagyon vigyázz!
A cigányságnak az az egyre növekvő tábora, amelyik támogatja a Jobbikot a cigánybűnözés felszámolásában, az akkor most ön-fasiszta, vagy mi a tököm? Árpikám, szerintem ez a téma is megérne egy misét...
@escéhá: És ha megpróbálnád nem mással fizettetni a nyaralásodat. (Mert az üdülés csekkedbe - akaratom ellenére - én is beszállok.) :-)
Egy-két év múlva térjünk majd arra vissza, hogy jó irányba mennek a dolgok vagy sem. Én továbbra is azt gondolom, hogy a kormányalakítás utáni harmadik napon nem kéne leírni az új kormányt (főként nem az előzőek hét éves ámokfutása után).

Arra kaptak felhatalmazást, hogy tetszőleges tempóban és módszerekkel tegyenek rendet. Közös érdekünk, hogy sikerüljön nekik.

Ettől persze a 300 ezer embert az idegenforgalomba egy vicc, de talán majd kinövik.
Ajjaj! Az előbb csak néhány hozzászólást olvastam el, most a végére értem.

Azért nincs viccpártunk, mert humorérzék se nem vanik. Legalábbis nem itt nyilvánul meg. Jó, akkor legyen ajvé...
@Imre Laci: Jó, akkor az NSDAP sem volt fasiszta, mert többen voltak, mint egymillióan? Nem tudtam, hogy ezt lehet számszerűsíteni.
@thwarter: a szegregáció (nem etnikai, hanem értelem alapú) igenis hasznos lenne mindenkinek, csak a politika jól elcseszte. csak utána kéne nézni, kizárólag szakmai alapon és rögtön kiderülne, hogy az iskolai integráció szart sem ér. és ezt saját tapasztalatból tudom, miután a fiam ilyen iskolába járt.
@ÖtletElek: a GDP ettől nem fog nőni, mert nem termeltek javat. Te vesztettél ő kapott és mindez határon belül történt.
Ha jön a külföldi, az a külföldi vagyont fizeti be ide. Külföld veszít, Mo összességében nyer. Ez a különbség. Next time.
@jzs: A jól működő turizmus Magyarországon egy olyan illúzió, amely a kora nyolcvanas évek látszatkonjunktúrájából táplálkozik, de ez egyszerűen a rövid ideig speciális geopolitikai helyzetnek volt köszönhető. Tényleg mi voltunk a legvidámabb barakk, relatív árubőség volt, a nyugatiak szemében döbbenetesen alacsony árakkal, a Balatont el lehetett sütni tenger lightként, ugyanakkor vízum nélkül jöhetett bárki. Még egyfajta borzongató "kukucska a vasfüggöny mögé" feelingje is volt a dolognak. De ez elmúlt. Be kell látni, ma már nem vagyunk, és valószínűleg belátható időn belül nem is leszünk versenyképesek. A természeti adottságaink kicsit átlag alattiak, hegyünk nincs, kétszáz kilométerrel arrébb meleg tenger van, gyakorlatilag ugyanezen az áron, az időjárás legalábbis kiszámíthatatlan, könnyű kifogni egy egyhetes esős periódust, kulturális emlékeink belterjesek és eléggé átlagosak, bármely környező országban könnyű fellelni nagyjából ugyanezt, vagy ezzel kompatibilis dolgot. Van ezzel szemben egy nagyon sűrűn lakott, gyakorlatilag 100%-ban megművelt területű (értsd: bárhova mész, szántóföldet látsz, keveseknek vonzó), kissé lepukkant infrastruktúrájú közepesen fejlett ország. Lehet persze fürdőországosdival próbálkozni, de az egy összetett koncepció, és - ahogy te is írtad - befektetésigényes, nem nagyon van erre tőke. Ebből nem lehet húzóágazatot csinálni, le kéne már számolni a cimmerfrejmémmel.
@Opinion: Édes Istenem.. eddig "rossz lóra" tettél. Reméljük, most jól szavaztál. (lehet segítséget kaptál, nehogy megint elrontsd?) :)
@Béci a Nagy: Mert amúgy évezredek óta meg van tiltva a "Magyar embereknek" hogy idegen nyelveket tanuljanak. De főleg 1948 óta. Kossuth és Göncz is csak a börtönben beszélt angolul. Kivéve a Vágó Istvánt. Ja, de ő gondolom zsidó, úgyhogy neki szabad.
Mi ez a forradalmi kapkodás Elvtársak? Nyugi van.
Először is vissza kell hozni a kormányzást a szarból.
Utána megmondani, hogy nem úgy van az, ahogy a Nép elgondolta.
Aztán majd megmondja a Kormány, hogy mi legyen. (Ősznél hamarabb ne várjatok erre.)
Ilyen hamar elfelejtettétek a liberális-kommunista menetrendet?
Ejnye.
@EmBertalan: Bocs, de Te tudatlan vagy. Nem lesz jobb, csak elhitetik Veled. Nem szeretnék idecitálni autorokat, de elég annyi, ha körbenézel a "világ"-ban.
Itt egy homlokegyenest másféle megközelítése ennek a durva témának: kavezacc.blog.hu/2010/06/01/nadal_es_a_viccpart
"Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk."

"a hazafiatlan preferenciáik, vagyis hogy szívesebben ejtőznek a tengerparton, mint a futóhomokon."

Ezeken felröhögtem. (Mellesleg tényleg gáz, hogy a Nagy "Lapossat" tartjuk védjegyünknek.)

Hozzáteszem, hogy abból sem lesz több pénzünk, ha a Józsi felépíti Sanyi házát. (Építőipar mint másik húzóágazat, avagy a hajunknál fogva kihúzzuk magunkat a szarból, második epizód.)

Matolcsytól én is félek, a nyilatkozatok még inkább ijesztőek. Szeretném remélni, hogy már csak a csontvázak megtalálására várunk. Rosszabb esetben az önkormányzati választásokra. A horror-forgatókönyv az, hogy nem várunk semmire.
Szeretem azoknak a naivitasat, akik kb. 30 alkalommal irtak a posztironak, hogy "mas szelek jarnak", meg hogy "eljart feletted az ido", nos szomoruan kell kijelentenem, ahogy az elottem felszolalo kisse ideges roka jobbikosok mar megtettek, hogy kizarolag a szocik gagyisaga miatt jutottak be, s kb. annyi ideig maradnak, ameddig meg erdekesseget tudnak felmutatni, s ezekbol ugy tunik, egyre kevesebb lesz.
te beteg vagy, árpi, nagyon beteg...
tótavé,

te egyre gázább (sic) vagy ezzel a fasisztázással
Árpád!
Kezdesz kimenni a "divatból"!
Azt hittem az szdsz után kullogsz és nem hallunk rólad többé... - ja, hogy jöttél visszafelé az LMP-vel???
Tudod Árpi, ami ebben az országban a Jobbikkal szemben zajlik, az arra nagyon jó, hogy megmutassa mire képes a média, és hogy nemcsak képes rá, hanem teszi is! Manipulál, elhallgat, félre tájékoztat! Ennek éllovasa lettél Árpi gyerek, amire nem biztos, hogy mindig büszkén fogsz visszaemlékezni! Az előcenzúrázás pedig Lendvai Ildikóra emlékeztető "nemes cselekedet", ami szintén csak téged minősít!
@Imre Laci: finoman szólva nem vagyok Tóta W rajongója, de az ilyen hozzászólásoktól sírni tudnék, vagy épp nevetni - attól függ.
A náci, vagy a fasiszta titulus nem a népszerűtlen, vagy a marginális szinonimája.
Az NSDAP is igen sok szavazatot kapott 1933-ban (meg még előtte is párszor), és talán mégsem mondhatjuk, hogy nem szabad őket nácinak nevezni.
(Ezek a rohadt zsidók szegény Hitlert és Szálasit is lefasisztázzák, mert mást se tudnak, mint fasisztázni, meg antiszemitázni.)
Szóval, amíg ilyenek a kommentek Tóta ellen, addig Tóta a király.
Végül is lehet ma sztár Magyarországon bárki, aki tud írni és olvasni. (És az is, aki nem.)
@Patrick Bateman:

"értsd: bárhova mész, szántóföldet látsz, keveseknek vonzó"

ez leginkább akkor látszik, amikor repcsivel jössz hazafelé valahonnét: amikor elkezdődnek a véget nem érő szántóföldek, akkor nemsoká' kezdődik Magyarország :-)

persze itthon is vannak látnivalók, de ha Horvátország a tízes skálán mondjuk 8 pont, akkor Magyarország kb. 2-3.

ez van, a hülye uráli (vagy mongol, tökmindegy) őseink a gazdagon termő földekre meg a zsíros legelőkre voltak rácuppanva, és nem a tengerpartra :-).
@Ludas Manyi: "ja, hogy jöttél visszafelé az LMP-vel???"

LOL. hülye.
@Patrick Bateman: tedd hozzá, hogy ma már repülni - főleg Európában bárhová - a fapadosok miatt nem nagy szó. Gyk. Európán belül nincs távolsági határ; Berlinből Budapest 1 óra, Madrid meg 2. Viszont kb. ugyanazon az áron 15x több a látnivaló.

Elmúlt az az idő, amikor a turizmus azt jelentette, hogy autóval vagy busszal elmegyünk valahová nyáron 1-2 hétre.

Ahogy az is elmúlt, hogy Kelet-Európa olcsó. A turista nem befektető, azt nézi, hogy mennyibe kerül 1 vonaljegy, 1 belépő, 1 sör; és azt látja, hogy Magyarország e tekintetben nem olcsó.

Másrészt felnőtt Horvátország, 10 éve háború sincs a környéken; Bulgária sem rossz; tele történelmi emlékekkel, tengerparttal, hegyekkel; kiszámítható időjárással.

Ez a turizmus dolog szerintem max. Romániának jöhetne be; ott van hegy, erdő, tengerpart, várak, látnivaló.
A magyar turizmus egyetlen szerencséje, hogy keleti szomszédunk nálunk is balf*szabb e téren. (Ellenben ha egyszer beindulnak e téren, akkor megnézhetjük magunkat.)
@almodhi: Nincs üdülési csekkem, sose is volt, nem is lesz. Én magam fizetem a szórást. :-) Vicc akart lenni, no.
@dark future: persze, de ne felejtsd el, mikor őseink erre jöttek, akkoriban a tengerpart nem volt vonzó alternatíva. A befektetőket mindig elriasztották a gyökér vikingek. :)
"Ilyen hamar elfelejtettétek a liberális-kommunista menetrendet?
Ejnye."

Nem felejtettük el. Csak nem tudtuk, hogy most is az lesz...
Mellesleg a programja alapján ez a "poénpárt" Magyarországon véresen komoly is lehetne:

konzlib.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=18442
@tolsztoj: Kétségtelen, hogy a Jobbik fasiszta párt - nem újfasiszta, egyszerűen fasiszta. Valóban, Vona nem bemasírozott a magyar SA egyenruhájában a parlamentbe, hanem ravasz módon a zakója alá vette fel, és csak az eskütételnél vette le fölüle az álcázást. Én ugyan nem vagyok nagyon oda Sólyomért, de ezegyszer nagyon precízen fogalmazott, amikor ezt az eljárást kifogásolta: ez "hazúg eskű" volt.
@Tóta W. Árpád: :)
Örülök, hogy tetszik!!! :P
Legalább annyira jó, mint a fasisztázó dumád...
@Megfigyelo: Sólyomra nem nagyon hivatkoznék, ugyanis aki a hadsereg főparancsnokaként elöl menetelt a Zengőn, az enyhén szólva sem volt magánál! Erre később rájött, (vagy elmagyarázták neki, hogy milyen abnormális cselekedet), a Tubes viszont a pécsieknek van a begyében. Sólyomnak nem a maradásáért kellene aláírásokat gyüjteni!
nekem, eccerű svéd rénszarvas pásztornak könnyű dolgom van, szétröhögöm magam, oszt annyi. mán csak aszt nem tudom, hogy az izlandiak az én rokonaim vagy én vagyok az ő rokonuk, de ez a tények szempontyábul nem is érdekes. a szerző majd eccer megsimogathattya valamelyik állatomat és kaphat egy kis aszalt zuzmót is tülem, a hülye értetlenek meg csak száncsák a havat, oszt figyejjék a gyopár termést! :)))
@combo: hát ezt mondom én is. Nálunk csupa poénpárt indul a választásokon. a nép meg komolyan veszi őket. (Örömmel látom hogy más is legordította a 13 pontot.)

Hogy ne kelljen kattintgatni/scrollozni:

A Besti flokkurinn programja:

1. Segíteni a háztartásokat
2. A rászorulók életminőségének javítása
3. A korrupció felszámolása
4. Egyenlőség
5. Az átláthatóság javítása
6. Hatékony demokrácia
7. Az adósságok elengedése
8. Ingyen buszközlekedés a diákoknak és a szegényeknek
9. Ingyen fogászati kezelés gyermekeknek, és a szegényeknek
10. Ingyen uszoda és törölköző
11. A gazdasági összeomlás felelőseinek bíróság elé állítása
12. A nemek teljes egyenlősége
13. A nők és öregek jobb megbecsülése.

( en.wikipedia.org/wiki/Besti_flokkurinn )
@almodhi:

"1. Segíteni a háztartásokat
2. A rászorulók életminőségének javítása
3. A korrupció felszámolása
4. Egyenlőség
5. Az átláthatóság javítása
6. Hatékony demokrácia
7. Az adósságok elengedése
8. Ingyen buszközlekedés a diákoknak és a szegényeknek
9. Ingyen fogászati kezelés gyermekeknek, és a szegényeknek
10. Ingyen uszoda és törölköző
11. A gazdasági összeomlás felelőseinek bíróság elé állítása
12. A nemek teljes egyenlősége
13. A nők és öregek jobb megbecsülése."

De tudod, hogy ezeket hogyan ígérték meg, ugye? Pár példa fenti pontok teljes leírásából...
3.Felszámoljuk a korrupciót, a módszerünk: nyíltan leszünk korruptak.
5. Az átláthatóság jó dolog. Úgyhogy azt mondjuk, hogy támogatjuk.
7. Az összes adósság elengedés. Mert az emberek ezt akarják. És mi azt akarjuk, amit a zemberek. (Ismerős? A különbségÉ ott erről tudják, hogy vicc:D)
8.ingyenes buszközlekedés: mi többet ígérhetünk ingyen, mint más, mert úgysem tartjuk be az ígéreteinket

És nagyjából ilyen az egész. :)
@Ludas Manyi:

Ember, ez egy blog. Te is írhatsz egyet. És úgy "manipulálsz" vele, ahogy neked jólesik. Meg ahogy képességed engedi, persze.:) Ha jól csinálod, még tán el is olvassa valaki. Ja, és ott úgy (nem) moderálsz, ahogy akarsz.
@almodhi:

"Nem felejtettük el. Csak nem tudtuk, hogy most is az lesz... "

Mi más lenne?
Ez lett elültetve. Talán a Jobbik, vagy az LMP tud majd előrébb lépni a következő ciklusban.
Ha szerencsénk van, akkor a Fidesz is megpróbál valamit, de ha nem, nem.
A 4 év kijár neki, ugyanúgy mint Feriéknek.
Nincs sírás rívás, demokrácia van.
hehe, csemegézve a másodlagos célok/nyilatkozatok között, ez a három nagyon tetszik:

Szeretnék Reykjavík polgármestere lenni, mert úgy sok jót tehetek ... a barátaimmal és a rokonaimmal. (Bejött neki, megválasztották)

Minden pártnak vannak értékei. A legtöbb pártnak öt-tíz értéke van. Nekünk 12 értékünk van. Mi vagyunk a Legjobb Párt.

Kábítószermentes parlamentet 2020-ra!
Az izraeliták jobb,ha befogják a szájukat a szegregációval és a fasizálódással kapcsolatban. Náluk nagyobb zsarnok és elnyomó nincs. Szerintetek mindenki süket és vak,vajon miért ostromolják világszerte a követségeiteket??
Lehet csodálkozni azon a bíróságon, ahol rétisas is elnök lehetett?!?
Nekem már a tavasszal szavazz fasszal kezdeményezés is nagyon tetszett.

szavazzfasszal.tumblr.com/
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
Bocs malacz, nem az oltárnak áldozunk, hanem az oltáron, esetleg a liturgia szerint Isten oltára alatt (sub altare Dei).
A vicc párt egy jól működő demokráciában nem is olyan nagy vicc.

Jól működő demokratikus intézményrendszer mellett egy vicc párt kormányalakításával sem történik semmi katasztrófa, jól működő demokráciában ugyanis nem a miniszterelnök mondja meg, hogy merre kél a nap, és merre nyugszik, vagy melyik parcellán mit kell vetni, esetleg ki legyen a középcsatár a válogatottban.
@hunyuan:
Remélem csírából te már eljutottál legalább a rügyig. Figyelem, hogyan bimbózol.
@Élőfa: Mi a bajod???
Ne is válaszolj, sejtem!
@Élőfa: igen, de a magyarázó részleteket már sok lett volna lefordítani. :-)

Nekem az tetszik, több blogger (nem TWÁ) mikor meglátta ezt a listát, azt kezdte magyarázni, hogy íme az Index megint hazudik, nem is poénpárt ez, hanem komoly...

Ha tudnák, hogy a dolog fordítva van... :-)
@Élőfa: Belekötök az élőfába :-)
Az írástudó árulása az, amikor tud valamit, de nem a szerint ír/él. Tóta W. moderál, miközben szerinte az a jó, ha falig ér a liberalizmus (ami valójában annyira liberális, mint az SZDSZ volt). Véleményvezérként jön, és közben szidalmazza a vallási, politikai vezéreket, mert mertek vezérek lenni.
Ez nem manipuláció. Ez cenzúra. Valakitől, aki szerint "virágozzék száz virág".
@escéhá: Megtiltva éppenséggel nem volt a nyelvtanulás, de - az oroszon kívül - más nyelvek tanulását nem nagyon támogatták.
Érdekes módon, nálunk szegényebb országokban (pl. Svédek, Finnek) felismerték már 30-40 éve, hogy az embereket idegen nyelvre kell tanítani.
Nálunk ez a hatalmon lévőknek nem volt fontos.
Ugyan miért? Talán mert a buta embereket könnyebb irányítani? Elnyomni?
Talán így könnyebb az országot eladni?
Ezért kell állandóan fasisztázni is a cionistáknak?
@Oppenheimer:

Nem a FIDESZ kormányoz? Méghozzá elég gyorsan!
A Jobbik csak ott van, és be sem megy a Nagy Főnök szavazni a kettős állampolgárságról!
:-)
Ennyi...
Program télleg nincs. Vannak jó háttéremberek, akik megtehették volna, hogy kidolgoznak, de még nem tették. A belső elitbe tartozóknak vannak általános elvei arról, hogy mi a tuti. Így valószínűleg akár olyan heppöningek is programmá emelkedhetnek, mint hogy megsúgják Matolcsynak, hogy a magánnyugdíjpénztár az jó kis pénzeszsák. Ez azért (is) rossz hír, mer a szocik is így nyomták, tehát vannak tapasztalatok a módszer eredményességét illetően.
Árpi, ez az írás nincsen összhangban az írásaid általánosan magas színvonalával.

elfogyott a téma? erőltetett viccelődés. erőltetett cikizés, hogy hogyan lesz turizmus... komolyan ilyen vonal-egyszerűen látod? a turizmusban (szálloda és vendéglátóipar) szerinted csak angolul-beszélő munkahelyek vannak? takarító, mosogató, hordár, cipőpucoló, szerelő/karbantartó, konyhai segéd, pultos, szakács, séf... számos, vendéggel nem interaktáló pozíció, ráadásul nem csak csúcsgasztronómia létezik ahol kell az idegennyelv az önképzéshez

pár percig gondold tovább szerintem gondolataidat, ha értelmeset szeretnél írni és nem csakazértisfikázokhanincsmondanivalóm jellegűeket
"Ezután sem ártana, mert ha semmi más nem is látszik az új kormányból, az már nagyon is, hogy nincs meg a térkép se, nemhogy a kiút."

Bassz, 3-4 napja vannak kormányon, mit vártál, rögtön Kánaánt?
A Blogíró valóban nem aludta ki magát,megint talált egy hülye témát a hülyéknek, csak ,hogy beszélni lehessen a Jobbikról.Szánalmas.
Érdekes...egyfelől jópofának tartaná TWÁ, ha itt nálunk is lenne egy "viccpárt", amelyik nyilván a kisujjából kirázná, hogy mit is kell tenni ebben a hazában, másfelől viszont már a második munkanapja után zsigerből fikázza az új magyar kormányt úgy, hogy tkp. a saját (szokásos) kényszerképzeteivel hadakozik egyet, amelyeket aztán (hip-hip-hurrá) le is győz fölényesen...
Legalább titokban szoktál néha magadon röhögni, te viccember?
Az ilyen cikkek miatt helyeztek el téged oda, ahová való vagy...a Lengyel László nevű (szintén) viccember szintjére. Annak megállapításához sem kell különösebb jóstehetség, hogy ez a mostani állapotod relatíve mégis csak egyfajta "csúcs", ahonnan még bőven lesz lejjebb is... Csak bírjuk rekeszizommal!
Kemény 4 év elé nézel Árpi.
Őszintén sajnállak, a végén még agyvérzést fogsz kapni.
Egyébként az elmúlt 8 évben volt nálunk is viccpárt, az volt az mszp, a fele se vicc meg az szdsz.
Csak hát mi ezen nem nagyon tudtunk nevetni, úgyhogy el ment a kedvünk a viccelődéstől.
A mi parlamentünkben nincs helye a kétfarkú kutyáknak!
Megvagyunk egyelőre a saját egyfarkú kutyaütőinkkel.
Hm.

Volt egyszer egy ember, szakálla volt kender, közölte, hogy lesz majd egy vájtliszt a blogban.

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű...

A postról: az igazi bazmeg akkor lesz, dír frend, amikor a legjobb párt elkezd kormányozni és kiderül majd, hogy a köztéri pingvinkúrás megengedése (import alapanyagból persze...) és a fikával történő fogmosásnak, mint alapvető jognak a törvénybe iktatása nem elégíti ki a munkát, élet értelmét, boldogságot kereső ostoba heringfalókat.

És még valami: azért a Jobbik nálunk NEM NYERT. Őööö.... és még fővárosi önkormányzati választást se, nemhogy országost.

És ez sem jelentéktelen körülmény ám.

Csőváz:

P.
Fogalmad sincs róla mi az a fasizmus TWA!
nincs fasiszta párt.úgyanúgy ahogy nincs cigánybűnözés sem.
a jobbik tényleg nem fasiszta, mivel kapitalizmusellenes, hanem biz' mérsékelt nemzetiszocialista. na most jobb, bazdmeg?
egyébként meg ennyit rég röhögtem parlamenti közvetítéseken, amióta ez a degenerált csürhe is ott csücsül, závrivecznek meg már kedve sincs ott lenni, a sok, folyton szétbomló cipófűző között. (nota bene: a cipófűző megkötéséhez min. 60 iq szükségeltetik).

a viccpárt meg faszság, az üres jelölőnégyzet meg nem.

mellesleg az lmp meg kb. a zöld baloldal balszárnya, szal aztán az is egy vicc. (let's go hug a tree)

meg az a egyébként egészen fuckable kis picsa, aki a székelyhimnusz nem éneklését valami fene nagy antimagyarizmusnak vélte nagy felháborodásiban. bazdmeg székely vagy? a székelyek ha akkora übermagyarok mér' nem a magyarhimnuszt éneklik? ki nem baszik csaba királyfira, a barbár hunra? az a nívó, barbárnak lenni oszt' digót mészárolni? megyek is, azt felgyújtom milánót, úgy is idegesít az a sok cigány!

az mszp meg a másik harmatgyenge vicc, szarházi már leblattolt a fidesszel, osztá' mennek majd a gödörbe, ahova a főbarom matolcsy vezet minket.
a belföldi turizmusélénkítésben nincs ennyi munkahely. ahhoz, hogy a külföldi turistákat (akik egyébként elég szép számban jönnek, csekkoljátok a wikipédiát, az angol nyelvűt) még inkább idevonzzuk, pedig bp-t ki kéne végre pofozni a balatonparttal együtt, meg legalább egy darab másik - igazi, nem mező - várost is fel kéne mutatni. szeged vagy pécs alkalmas jelöltnek tűnik, nosza fejlesszük őket degeszre. vagy győrt, de az már igen elfogult lenne.

amúgy az a durva, hogy eljutottunk oda, hogy az ország két reménysége martonyi meg navracsics, a többi semmirekellő gengszter, idióta meg idealista majom. ez utóbbiból ráadásul van zöld (geciidegesítő) meg számító nemzetiszoci is (még idegesítőbb). sőt utóbbi ráadásul még idióta is. a többi meg gengszer meg idióta, azt szoszi.

egyébként meg Árpi, azt kellett volna mondani, hogy a szopóskurva igenis stílus, hiszen egyrészt összetett szó, másrészt pedig a szóösszetétel első fele ráadásul képzett szó, magyarán ez a mi agglitunáló nyelvünk magasságának netovábbja!
Nem tudom, miért hiányolja Tóta a bohócpártot Magyarországról,amikor van már ilyen, úgy hívják: MSZP. Akik felteszik az internacinálét, miközben beiktatják Bajnai Wallis Gordont, meg a saját pártjukat egy másik nevével reklámozzák, kimerítik ezt a kategóriát.
@DrPepper:

a bohócpárt titulusra több jelentkező is akadt idén.

ne feledjük a nagy rendszerváltó párost, az örök riválisokat kéz a kézben, saját original exszoci miniszterelnökjelölttel. némi kis adminisztratív segítséggel végül el tudtak indulni, hogy aztán meg se álljanak 2.5%-ig. azóta már alulról szagolják az ibolyát...
Emberek. Kampány van. És az Index is csak a túlélésért küzd. Egyébként a Jobbik miért nem vicc? Mert szerintem az.
Szerintem elég ha otthon mindenki berúg, dohányozik, és benzinben fürdik - akkor ki sem kell menni a lakásból és úgy is nő a GDP :)
@almodhi: Ez a mondat zseniális:))))) LOL
Csak annyit, hogy én jártam Izlandon, uszodában is, és a minden uszodába ingyen törülközőt jelszón a kontextus ismeretében uyganúgy nem lehet röhögcsélni, mint a korrupció felszámolásán. Ne olyan hevesen (magyarosan:-))
@Alamio: Ha TWA cenzúrázna, akkor lehet, hogy ezt a hozzászólást sem olvashattam volna. Helyes, hogy moderál. Az én ízlésemnek faltól-falig liberálisan:))Ami azon túl van, azt más honlapokon lehet bőségesen olvasni, ha valaki arra vágyik. Szerintem elsősorban az olvassa a blogját, akit érdekel a véleménye. Ezek a kommentek többnyire okosak, szórakoztatók,kulturáltan vitatkozók,helyenként informatívak,senkire semmit nem akarnak ráerőltetni és nem ítélkeznek. Én hálás vagyok a moderálásért, mert így csak cca.10 nevet kell megjegyeznem, akinek nem érdekel a kommentje, tehát nem is olvasom. Én megengedhetem magamnak, ő nem.A helyenként lázas vágy, hogy tűnjön el az újságírásból, ilyen érdeklődés mellett nem holnap fog teljesülni. A frusztráció elkerülése és a lelki egészség megőrzése érdekében csak azt tudom javasolni, nem kell őt olvasni,ha idegesít.Van elég idegesítő dolog nélküle is.A gyűlölet-rágóguminak ellenben irreverzibilis mellékhatásai vannak.
@dark future: Valóban ők is komoly versenyzők voltak... bár nálam még mindig a Dübörgő Pannon Puma párt a nyerő!
b+, csak pár hozzászólásba olvastam bele. mi van itt? a kormányprogram első lépése a maradék pszichiátriák bezárása lenne és már túl is vannak rajta? (megyesi gusztáv ezt minden bizonnyal kihagyta: www.es.hu/?view=doc;25971)
lehetne persze hátradőlve szórakozni rajtuk, de a habzó szájú acsargás kevéssé szórakoztató. főleg most, h itt van a víz is (három napja vizet merek, pakolok, fertőtlenítek, és az elázott könyvtáram darabjait sírva pakolgatom, az elázott régi számítógépeimről és hangszereimről nem is beszélve - belföldi turistaként is sztem hajóra szállok majd)...
és azért várom az első állami pénzből forgatott 3d-s történelmi drámát, ami a szebb múltról/jövőről szól (ehhez is l. megyesi cikkét a múltidézésről).
A valóságban kurva sok viccpárt alakult 1989-ben mert az induláshoz mindenki kapott 6-6 milliót. Konkrétan tudok olyan pártról, amely 9 (kilenc) tagból (két családból) állt. Felvették a lóvét, ebből pár tízezerért kiadtak valami nyomtatványt, indultak a választáson, szavaztak magukra, aztán lehúzták a rolót és elosztották ami megmaradt.
Az akkori árfolyamon bizony nem volt az a hatos olyan rossz pénz.
Ügyes-e?
@mialenyeg: "Emberek. Kampány van. És az Index is csak a túlélésért küzd. "

Nincs kampány, éppen pihi van. hogy az index a túlélésért küzd-e, azt nem tudom, de a látogatottsága nem indokolja ezt.

Az összes jobbikos szerencsétlennek:

Látszik rajtattok, hogy ti vagytok a legfiatalabbak. Nem emlékeztek ár, hogy ugatott már jópár kutya ilyen veszetten, mint ti most. Majd meglátjuk, mi lesz itt ősszel (zuhantok lefelé, pupákok, jobban, mint amikor kiderült, hogy a szájbahugyozós pornósok és hasonló undoírtó elemekkel vagytok tele),és főleg, mi marad belőletek négy év múlva.

Az agresszió nem segít, a társadalom többm int 60%-a utál benneteket, mint a szart. Ezen elgondolkodhatáok egy kicsit.
@szerjóska: ne osszad: szorozzad az észt.

TWA: az tényleg kényszeres nálad, hogy mindenről ugyanaz jut az eszedbe. Meg, hogy itt mindenki hülyemagyar.

Bezzeg az ALDI, ott legalább értik a spílt a dajcsok...

At-ti-tűd-vál-tást!
nem jobbikosként annyit jegyeznék meg hogy kurvára unalmas már ez a "vona gárdaegyenruhában be mert menni a parlmentbe JÁÁÁÁÁJ" sipákolás.

egy fekete mellény akkor sem lesz egyenruha ha rá van varrva vmi jelkép.
fszomat már...
Az egyenruhatörvény is egy kommunista vicc, remélem a Fidesz eltörli ezt az ökörséget.
Árpád

"Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok
körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk."

Nem körbelátogatás van betervezve, hanem külföldről befelé terelés. Attól meg köztudottan több pénzünk lesz. (Több áfa, több munkahely, kevesebb államfinanszírozási igény, kevesebb forint eladás, közvetett hatásként még az alacsonyabb kamatokat is megemlíthetjük, azt mindenki szereti)
Ennyit se figyeltél meg, hülyemagyar...
:)
@Paszternak:

mielőtt vonóra kapnék ihletettségemben, meg kívánom jegyezni, hogy a jobb ügyvitel érdekében váltson attitüdőt herr osztyapenko, ha már a lépésváltást eltékozolta, így az aldinak is marad némi esélye arra, hogy nem röhögik ki oly elsöprő erővel, forradalmi lendülettel, a novaja ekonomicseszkaja propaganda nevében mindörökké. amen.
Én azt nem értem, hogy a mindenhol az 'adjunk még nekik időt' harsogó emberek miért gondolják, hogy akkor kell elkezdeni a gondolkodást, mikor már ott ülünk a pozícióban?
Akkor hozza a Fidesz nyílvánosságra azt, hogy ha nem hazudnak az elődök, akkor ezt és ezt csináljuk! Aztán lássuk a csontvázakat és hogy azok miatt mit kell kihúzni/átalakítani a tervekből.
Itt egy újabb jel arról, vannak-e tervei a Fidesznek:

"A többségében nyereségesen működő szövetkezeti hitelintézetek hajlandóak felpörgetni tevékenységüket a gazdaság beindítása érdekében, amennyiben plusz tőkejuttatást kapnak az államtól – ezt Orbán Viktor miniszterelnök korábban már kilátásba helyezte."

www.mfor.hu/cikkek/Felporoghetnek_a_takarekok__ha_teljesul_Orban_terve.html
@Újdiaszpóra (ex Fogyasszon import sertéstejet!): és hogyan akarod terelni? vajon eddig miért ment a magyar horvátba, görögbe, spanyolba? önkínzásból? hogy kibasszon a gyurcsánnyal? vagy azért, mert jobban megéri neki, mint a "falusi turizmus"? falusi turizmus, eleve. jó hogy a gyárlátogatást nem akarják eladni, a csepeli turizmust.
@Tóta W. Árpád: haszonkulcs.hu/cikk/gazdasag/316-balaton-2010-pangas-vagy-turistaaradat- De ha mi nem megyünk máshová költeni, hogyan várhatjuk el, hogy itt meg minden külhoni orrba-szájba tékozoljon?

És elég sokáig tartott az az idő, hogy nem mehetett sok ember sehová vagy nagyon ritkán, nagyon kis nyomorú pénzből (hacsak nem csempészett cipősarokban hozzá.). Ne tereljenek engem már sehová, dönthessek már erről szabadon!
@Tóta W. Árpád:

""Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok
körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk."

Ezt a mondatot én is megreklamáltam, mert ez pocsék logikára vall!

Igenis több pénz lesz abból, ha nem kint, hanem bent költi el a magyar azt a pénzt, amit turizmusra szánt. Hogy hogyan oldja meg a terelést? Az legyen az ő dolguk. Minden esetre ebből a szempontból szar húzás volt az üdülési csekkek megadóztatása. Azt pl. el lehetne törölni.
@Tóta W. Árpád: "falusi turizmus, eleve. jó hogy a gyárlátogatást nem akarják eladni"

Nincs igazad, a falusi túrizmusnak is lenne potenciálja, ha lenne olyan
Nekem van (jómódú) városi ismerősöm, aki *legközelebb* ausztriában talált olyan falusi túrizmus célt, ahová el tudta vinni a gyerekeket állatokkal ismerkedni. Itthon vagy állat volt, de akkor elfogadhatatlan a szállás vagy jakuzis luxushotel falun, de frissen sült kenyér reggelente és simogatható kedvencek, az nem.
Pl. én is ausztriába vittem a gyerekeket dínóparkba kicsi korukban, mert ott jó levegőn erdőben sétálhattunk (mellesleg magyar szakács és pincérek adtak jó kaját), volt némi látványosság [betondínók], lombhotelben (fatetején ház) aludhattunk és mellesleg bohócműsorral, minicirkusszal és gyömöszölhető [fogyóeszköz] nyuszifalkával szolgáltak.
Mindez láthatóan egy nem túl tőkeerős vállalkozótól, de olyantól aki akart valamit és voltak elképzelései, meg is csinálta a terveit. Semmi olyan amit magyarországon ne lehetett volna megcsinálni. Csak valamiért nem csinálták meg.
hat hogy a mellenyre koncentralni az minimum öngól, már megirta egy baloldli prof. egy ballib ujsagban:

nol.hu/megmondok/csanyi_vilmos/20100515-a_mumiaknem_valtoznak
ezt persze nem olvassatok...
Árpi se!
vegigolvastam a posztokat es -a ketharmad utan sajnos mar nem eloszor- elgondolkodtatott, h akarok-e olyan orszagban elni, ahol 2010ben meg barna ruhaban virtualis konyvegetes zajlik...
egyebkent a votos blanco nem lenne rossz megoldas konkretan erre bohocsagra nalunk - ha jol emlekszem Arpi te is irtal mar errol.
@Újdiaszpóra (ex Fogyasszon import sertéstejet!):

"A többségében nyereségesen működő szövetkezeti hitelintézetek hajlandóak felpörgetni tevékenységüket a gazdaság beindítása érdekében, amennyiben plusz tőkejuttatást kapnak az államtól "

Az állam tőkésítse fel őket, aztán indul a buláj...
Ez aztán a program - az állam elszedi tőlem a pénzt, odaadja az akárkinek, azt beindul a gazdaság.

@Tóta W. Árpád:
" jó hogy a gyárlátogatást nem akarják eladni, a csepeli turizmust."

Akár. Krakkóban fantasztikusan pörög az Auschwitz-turizmus, nálunk pillanatnyilag a Trianon-turizmusra látok fizetőképes keresletet.
Én Nagy-Kárpáthaza hajdúszoboszlói termálkincsében szeretek fürdőzni, érdemes megnézni az ottani létesítményeket, na arra van külföldi kereslet.
A turizmusba nagyon sokat kell befektetni, és nagyon jól kell szolgáltatni, mondjuk nagy pénz is van belőle. Sem a befektetőket, sem a megfelelő munkaerőt nem látni, de majd a Nemzeti Együttműködés Rendszere ezt is megoldja.
@Tóta W. Árpád: Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2010.06.02. 19:50:24

Arpi! mar epp akartam irni egy dicseretet, moderaltat persze, hogy hosszu ido ota az elso normalis posztod... (bar egyoldalu mint mindig)

erre beirod ezt:

"és hogyan akarod terelni? vajon eddig miért ment a magyar horvátba, görögbe, spanyolba? önkínzásból? hogy kibasszon a gyurcsánnyal? vagy azért, mert jobban megéri neki, mint a "falusi turizmus"? "
tenyleg szot udulorol nem hallottal? ahova azok mentek akik most sehova?
es hol is vannak azok az udulok? az aruk svájcban? korrupt szakszervezeti vezetoknel...??? HE?

"falusi turizmus, eleve. jó hogy a gyárlátogatást nem akarják eladni, a csepeli turizmust. "
hat az lehet, hogy tenyleg nem lehetne, de voltunk Mádon falusi turizmusban laktunk, megfizethető volt es jo!!!
szoboszlo is teli van magyarokkal (is)
AZERT MEGKAPOD A DICSERETET, HOGY legalabb annyit fejlodtel hogy Gyurcsany nem az a gáncs nélküli lovag aki eddig volt, hanem az a f@SZ, AKI....

De ez mar a szokott kapitalis baromsag:
"Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk."
ezt kommenteltek pro is es kontra is, en csak csodalom hogy LORD Valdez vagy valamelyik kozgazdasz nem irt egy ertekezest a forgasi sebessegrol, inflacio leszorito hatasaval...

"A másik fele ennek az onániának az a meggyőződés, hogy Magyarország igazából a legkívánatosabb desztináció széles e világon"
hat lehet, hogy nem a legkivanatosabb, de Bp panoramaja a vilag 3 legszebbje kozott van...a borturizmusban is lehet meg keresni... a gyogyfurdozesben is...

azt azonban en is csodalom, hogy nincs meg egyezmeny a német OEP-pel hogy ide jarjanak reumat gyogyitani...furodni...
@eMeL: "Pl. én is ausztriába vittem a gyerekeket dínóparkba kicsi korukban"

na azt mondjuk el tudnám képzelni. mármint hogy háziállatokat beöltöztetni habszivacs dínójelmezbe.
Tudok bérelhető kis lakot a nagy Duna-ágában az ország egyik legszebb, legtörténelmibb részén - Esztergom, Visegrád, Vác egy ugrás - szemközt komplett kecskefarm sajtgyártással, minden második telken lovastanya, stb.

Ez már falusi turizmus? Mert falu van, (gólya sajnos már pár éve nem jön, de a szomszédos faluban igen), állatok és kedves helyiek vannak, turistáskodni, vizisportolni meg lehet ezerfelé és nem utolsósorban e db jó magyar embert lehet támogatni a kibérlésével, minket. :-)

Vagy tényleg, mi kell ehhez? Ahhoz kicsi a kert, hogy dínókkal rakjam tele. De sün az szokott jönni éjjelente.
@a szív fészkei: én nem azt tagadom, hogy falusi turizmus egyáltalán létezhet, mert még gyárturizmus is van, be lehet fizetni egyes autógyáraknál egy vezetett körsétára. de hogy ez valaha is tömeges lehet, az kizárható. az emberek nem "magyar embereket" akarnak támogatni a nyaralásukkal, ahogy a kabátvásárlásukkal sem, hanem nyaralni akarnak kényelmesen, jól, jó helyen, iletve egy jó kabátot. a kiskunság szimplán nem versenyképes az adriával, a csikóshakni a bikaviadallal. a városi/buliturizmust könnyebb volna fejleszteni, mint tengerpartot építeni, de az a gyanúm, hogy ez most egy kevésbé bulis időszak lesz.
Tessék, móka, kacagás, zsákbafutás, lepényevés=Eperfesztivál www.origo.hu/programajanlo/blog/20100602-eperfesztival-junius-36-kozott-tahitotfaluban.html

Lehet vinni külföldi és hazai érdeklődőket: pörögjön a biznisz, régóta megrendezik ezt má, bejáratott. Sajnos, valamit ki kéne találni Szentendrével is; ahányszor ott voltunk, valami döglődés volt csak. Harminc éve, úgy emlékszem, sokkal élőbb volt a város, kevesebb gagyival és több művészeti értékkel.
(Viszont Norbi ott váltja meg a világot az E-kben gazdag izéivel.) Az Aranysárkány meg nekem már megfizethetetlen lassan.

Viszont a tahi híd felé van egy zseniális hely, minő meglepi: Tahi Kert Vendéglő álnéven. Valaha Hofi volt ott a társtulaj vagy mi, fényképről még mindig figyel. Egy éve nem ettem ott, de malomkeréknyi tányérokon eszement finom kajákra vágyok vissza röhej olcsó árban. Aki német ott vett házat a környéken, mind odajár meg mások is boldogan.

Na, ennyit tudtam tenni édes hazám fellendítéséért. Együnk érte! :-)

Ja Tamás István Vágtája meg, khmm... Hogy mingyá` olyan lesz, mint a sienai Palio www.ilpalio.org/palioungherese. , amit lazán 1590 óta rendezgetnek. Ém láttam: ott az egész város lázban ég olyankor, őrült van és mindenki részt vesz benne - persze hogy látványosság és üzlet, de - az utolsó kölyök is ráizgul! Beöltöznek a negyedük színeibe zászlóiba, egy focimeccs nulla ahhoz az drukkoláshoz, izgalomhoz képest.
Nem így megy, ahogy ő meg a Geszti csináltatja, felülről megkreálva a múlt-múlt századot ide éhgyomorra.
Sziasztok Kommentelők!

Nem lesz túl elegáns, de az előző bejegyzéshez írt kommentemmel köszönnék be: Van benne Jobbik, szó van benne a vallási politizálásról, Izraelről, eléggé provokatívnak is vélem, úgyhogy kezdetnek jó lesz. Az ihletet Malacz hozzászólása adta:

„Azt akarod mondani, h a palesztinok izrael cigányai?

Na de akkor az ortodox zsidók meg izrael jobbikosai! LOL”

Ebben nincs semmi mókás. Ha zsidóként Jobbikos fejjel gondolkodnék – amiben elismerem, van némi képzavar – akkor bizony lehetne húzni a párhuzamokat a palesztinok és a cigányok között. Az, hogy a magyar nacionalistáink – jó, a kedvedért inkább sovinisztát írok – a palesztinokkal szolidarizálnak, az egyik legnagyobb politikai abszurditás. Egyetlen oka van: a gyűlölt, közös ellenség.

Ha Izrael egyszer az Unió tagja lenne, akkor bizony a Likud lenne a Fidesz testvérpártja, a Munkapárt a szocialistáké, és ha emlékeim nem csalnak, van, legalábbis volt liberális pártjuk is, Tomi Lapid vezetésével. És bizony, a Jobbik „testvérpártja” pl. az ultraortodox Sasz párt lehetne.

Hogy egy kicsit politizáljak is: Számomra ez megmutatja a politikai irányok valódi értékét. Mert biztos vagyok benne, és büszke is vagyok rá, hogy egy magyar, meg egy izraeli liberális könnyen megtalálná a közös hangot. Mint ahogy egy magyar szocialistának és egy izraeli munkapártinak is ott van a közös szocdem alap. A jobbos, konzervatív pártok együttgondolkodásában probléma lehet a különböző vallás, de minél európaibb, illetve minél kevésbé fundamentalista módon képviselik keresztény-(izraelita)demokrata politikájukat, annál kevésbé jelent ez problémát. Semjén, Saron és Gül, mint a Fidesz, a Likud és a török AKP képviselői, testvérpártokként jót dumcsizhatnának arról, hogy „Isten a történelem ura”. Többek között ezért is tartom nevetségesnek, sőt, helyenként kifejezetten kártékonynak a vallási alapú politizálás egyes formáit.

A nagy poén csak ezután jön: a Sasz ultraortodox zsidó párt a Jobbik testvérpártja lehetne. Bizony ám: a kaftános-pajeszos-kalapos zsidó a nemezsapkás-tarsolyos-árpádsávos-gárdaegyenruhás magyar testvérkéje.

Elég ebből a mérsékelt, elemző hangvételből: Szememben hasonlóan idióták mind. És mielőtt megkérdeznéd, hogy a majomparádék e két csoportjának miért csak a magyar felét osztom rendszeresen és előszeretettel: Hát azért, mert magyar vagyok. És először mindig a saját háza táján takarítson az ember.
nem egy nagy minta, de a környezetem (na jó, nem egy rózsadonb) köbö fele falusiturizni szok. mi 10 éve. nuclear fat dolog, mer vannak jó faluk jó helyen. egyes falvakban komoly eltartó erő. különben meg ez a támogassuk vásárlásunkkal dolog ez csak akkor érv, ha az ár/érték arány közben nem borul föl.
Bevallom, csak szórványosan olvastam bele a kommentekbe, ezért nem tudom, erre a mondatra felkapta-e már valaki a fejét, de az vesse rám az első követ, aki…

Szóval:
„Azért, mert ez most nem is kormányzás lesz, hanem forradalom meg földmágneses pólusváltás.”

Miért van az, hogy a Fidesz nem tud csak úgy simán, szerényen, amolyan demokratikus módon választást nyerni. Eddig voltak ők, akik voltak, mostantól meg majd mi leszünk… De nem, ha ők nyernek, az forradalom, sőt, FORRADALOM, legalábbis: „Kevesebb, mint rendszerváltás – több, mint kormányváltás.”

Az pedig egy szintén visszatérő motívum – már-már fideszes hagyomány –, hogy ami előttük volt, azt mindig a kukába kívánják. Csak semmi folytonosság, és ebben még az sem zavarja őket, hogy az előző kukába kívánt 20 évnek már ők is vastagon a részesei voltak. Vastagon, mert nem csak a kormányon töltött 4 évükkel, hiszen kinyilatkoztatták: „A haza (tehát ők) nem lehet ellenzékben!” Benne voltak az elmúlt 8 évben is kőkeményen, állítsanak erről akármit.
@Tóta W. Árpád: Hát ja: mi is vittük anno francia górét Debrecenbe tárgyalni a Hortobágyon át. Hogy meghatódjék. Annyit mondott rá igen szofisztikáltan, hogy c`est la grand rien. Merthogy tényleg. Ennél jobban nem tudtuk felizgatni; tény, a feleséget se rabolták el bérbetyárok. (lehet, hogy örült volna neki, elég savanya kis asszony volt.)

A legénybúcsús brit partizás azért elég jól megy nem? Iparművészetisek kis csapata - pár éve teljesen hivatalos Turisztikai Zrt.-s felhívásra - eleve már olyan matyómintás felfújható menyecskéket tervezett új hungarikum-szuvenírnak, amiknek a szopós szája volt a legjellegzetesebb részük. Hogy szerintük ez kurrensebb lenne a biszbasz standokon, mint a parlament-hűtőmágnes. Nem tudom, mi van a projekttel.
„Gyurcsány négy éve üres mappákat lobogtatott, hogy azokban van a program, aztán zárt körben elmondta, hogy csak néhány hete óta foglalkoznak azzal a mellékes kérdéssel, hogy az országgal mit kezdjenek, és már középtávra sem látnak előre. Semmi jele annak, hogy a Fidesz ennél sokkal alaposabban készült volna, az viszont biztos, hogy sokkal kevesebb idejük lesz nekifutni.” – írja Árpád.

Vele együtt sokan aggódnak azon (név szerint még Walter Melone-ra emlékszem, ezer bocs a kimaradottakért), hogy a Fidesznek nincs kidolgozott programja, gazdaságpolitikai koncepciója. Ha ez így van, az valójában probléma volna? Mert – főként a jelenlegi gazdasági helyzetben – szerintem inkább áldás.

Tekintsünk csak vissza ’98-ra. Orbánék néhány évig nem nyúltak bele a gazdaságba, a Chikán érában tulajdonképpen ment minden azon a vágányon, amelyre a Bokros-csomag rátette. A gazdaság (nem is lassan, de) biztosan, egyenletesen, egészséges szerkezetben növekedett, az egyensúlyi mutatók rendben voltak, az államadósság apadt. Aztán jött Matolcsy, a legalábbis vitatható belső motorok bekapcsolásának gazdaságpolitikájával meg egyebekkel, és mint jó liberális, én is innen datálom a 2002 utáni Medgyessy kiköltekezésben csúcsosodó, később Gyurcsány gazdaságpolitikai vesszőfutásához vezető negatív folyamatot.

Térjünk is vissza 2010-be. Fehér ember nem felejt: Tartok tőle, Matolcsy sem. Azt viszont hiányos közgazdasági ismereteim alapján is be tudom látni, hogy az előző vezetői időszakában alkalmazott gazdaságpolitika a mostani helyzetben biztosan életveszélyes lenne. Ebben a válságoktól sújtott, törékeny helyzetben a nagyobb növekedés reményében hitelből költekezni, pénzszórással (de akár profi gazdaságélénkítő célzattal is) növelni a hiányt, ezzel eltékozolni az egyetlen gazdasági mutatót, amit az előző, keserves-megszorításos években Gyurcsánynak, majd Bajnainak sikerült világviszonylatban is egész csinosra faragni, szerintem nagy hiba lenne.

Nem azt mondom, hogy nem lenne mit reformálni, de a Fidesszel már akkor is meg leszek elégedve, ha legalább azt a kevés reformot, amit a rendszerváltás óta végrehajtottunk, nem csinálja vissza. (Lásd nyugdíjpénztárak.) Maradjanak szépen a Bajnai vágányon, tartsák az irányt, csökkentsék a hiányt. Ha adót akarnak csökkenteni, meg gazdaságot élénkíteni, a pénzt reformokból teremtsék elő hozzá, semmiképp ne hitelből.

Szerintem nekik sem hiányzik egy újabb magyar gazdasági krach. Mert abban csak egy jó lenne: láthatnánk, hogyan vergődik a Fidesz, ha a pénisz másik végén tartózkodva éri a válság kihívása.
@Lord Kilburn: "Benne voltak az elmúlt 8 évben is kőkeményen, állítsanak erről akármit."

De hát azért kell "rendszerváltás", vagyis egy új kezdet, a múlt eltörlése, mert érzik ők, hogy hiába strapálják magukat (az értelmesebbje) tudja, hogy nem törölhetik le magukról azt, hogy igen keveset tettek eddig a hazáért és amit tettek az is igencsak megkérdőjelezhető.
@H.P.L.: "szavazz fasszal kezdeményezés is nagyon tetszett"

Nekem "kicsit" kulturálatlannak tünik.
Az én ajánlatom tisztább, szárazabb érzés volt: nagyix.hupont.hu/
@eMeL: Tamás Gáspár Miklós cikkében amit A történelem urai címmel írt a Mancsba, erről: "A totálisan vadonatúj, példátlan, precedens nélküli, sohasem látott, megdöbbentő, elképesztő, lélegzetállító, a múltat mindenestül eltörlő fordulatot Magyarország legrégebben (22 éve) működő pártvezére viszi véghez, aki az „előző rendszer” – a polgári demokrácia, a liberális kapitalizmus – egyik irányítója volt kezdettől mindvégig, azé, amelyet most fülsiketítő robajjal megdönt. És már megint akad néhány, hm, jelentékeny elme, aki ezt komolyan veszi. Riadalommal vagy ujjongással. Jó, megértem, hogy a szűnni nem akaró hanyatlás szürkeségében sokan szeretnék, ha végre már történnék valami, akár valami szörnyű. Hát szörnyűnek elég szörnyű, de nincsen benne semmi új." És még: "Az nem lényeges változatás, hogy a manapság szokványos módon folytatja a segélytől függők stigmatizálását és kriminalizálását – az első, „szimbolikus értékű” rendelkezései azoknak a magatartásoknak a szigorúbb büntetését szorgalmazzák, amelyeket a közvélekedés a romákhoz köt – , meg hogy szidalmazza a spekulációs és banktőkét (ezt az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság vezetői is rutinszerűen megteszik, márpedig az bajosan állítható, hogy Amerika és Anglia nem kapitalista), meg hogy a szociálpolitikát büntetőpolitikával helyettesíti (ezt a Francia Köztársaság derék elnöke se csinálja másképp), meg hogy pikáns rendőrállami ízeket kever az általános savanyába. Utálatos, igen, de persze banális. A nemzeti jobboldal fölszámolja a köztisztviselői pálya biztonságát, s így a félelem láncával kapcsolja magához a hivatalnoki kart, enyhíti a közbeszerzési ajánlatok versenyeztetésének föltételeit, úgyhogy ami miatt sok szocialista ülni fog, azt a nemzeti konzervatívok majd törvényesen művelhetik, s így nem lesznek korrupciós ügyeik, mert nem lehetnek: ez úgyszintén triviális. A nemzeti konzervatívok saját érdekükben módosítják a választási rendszert, a kormányzati szerkezetet és a közigazgatást – mi mást várhattunk tőlük? Csúf, unfair lépések, de egyáltalán nem szokatlanok. A most benyújtott kormányprogram csak homályos közhelyeket tartalmaz, de a jobboldal – szemben némely gyanakvásokkal – nem titkolja a valódi szándékait, hanem fogalma sincs róla, mit csináljon, ami ebben a nehezen áttekinthető válsághelyzetben, ráadásul a nemzetközi pénzügyi szervezetektől és az Európai Uniótól való függés, a korlátozott szuverenitás körülményei között nem csoda. (Orbán Viktor szerint Magyarország az ő hatalomátvételével „visszaszerezte önrendelkezését”. Ugyan.) A jobboldal tanácstalansága a gazdasági alapkérdésekben hosszú évek óta köztudomású.

Mi végre hát a zengzetes „forradalmi” irgumburgum? Egedy Gergely – jegyezzük meg ezt a nevet – , a nemzeti jobboldal szókimondó teoretikusa nem habozott kijelenteni, hogy ez bizony ellenforradalom. "
@Tóta W. Árpád:

az angolok járnak ide legénybúcsúkra. budapest különösebben nem érdekli őket, a relatíve olcsó pia és a kurvák igen, ráadásul itt az sem probléma, ha buli után összeokádják a várost. azt kell eladnunk, amire van fizetőképes kereslet...

a pécsi project lehetett volna még komoly turistacsalogató, ha a túlméretezett, kihasználhatatlan, jövőre elkészülő (baszki, világ röheje...) épületek helyett nemzetközi szinten is ütős programokat szerveztek volna ide.

buliturizmus? a fiatalok nem kimondottan fizetőképesek, még nyugaton sem. akkor már sokkal inkább lehetne építkezni euroval kitömött német nyuggerekre, akik a gyógyfürdők, gyógymasszőrök, gyógypiák :-) miatt jönnének ide (ha megoldódna egy-két probléma, lásd pl. közbiztonság, vagyonbiztonság, kommunikáció)
Kell ásni egy tízezer méter mély gödröt, a kitermelt földből meg egy tízezer méter magas hegyet.

Kész a föld legmagasabb hegye, és legmélyebb gödre. Ez már látványosság!

A gödör szélén meg lehetnének lángossütők... :-)
@Tóta W. Árpád:

"és hogyan akarod terelni? vajon eddig miért ment a magyar horvátba, görögbe, spanyolba? önkínzásból?"

Még olyan is van, aki hitelből ment.
Így kínozta meg magát.

" hogy kibasszon a gyurcsánnyal? vagy azért, mert jobban megéri neki, mint a "falusi turizmus"? falusi turizmus, eleve. jó hogy a gyárlátogatást nem akarják eladni, a csepeli turizmust. "

Én azt olvastam, hogy a Fidesz elsősorban gyógyfürdőkben gondolkodik, ami persze lehet falun is (ha már szóba hoztad a falusi turizmust), de ha nem jól megközelíthető hely, akkor jobb ha bele sem kezdenek.

Ami a kérdés lényegi részét illeti, pár gondolat a terelésről.

A legbarbárabb módszer néhány éve mintha már be lett volna dobva a kommunista rezsim idején. Az a pletyka terjedt el, miszerint az APEH rászáll a drága külföldi utakra befizetőkre. Ezt végül elaltatták, pedig kár volt, egy ilyen fenyegetettség már önmagában is belföldi vizekre hajt sok embert. (akkor is ha nem valós a fenyegetés!)

A kormányzat (kérdésre) mondjon csak annyit, hogy minden gyanús jelre figyelnek. Erre is. Ezzel nem mondott semmit.

Azt sem tartanám ördögtől valónak, ha a munkabér egy részét belföldi üdülési kuponként adnák ki, párhuzamosan azzal, hogy szinte mindenhol legyen elfogadható az országban. Így százszor is meggondolja a Nép, hogy kidobja-e az ablakon a kupont azért, hogy inkább az Adriára mehessen.

Ez természetesen torzítja a piacot, ez most a cél.

Vannak régi marketing eszközök is, pl. látszatkedvezmények, vagy amikor rövid animációs filmek mutatják be milyen jó dolog az apróvadakat is veszélyeztető vaddisznóállományt levadászni az idén.
Ugyanakkor milyen veszélyes megsülni a tengerparton.

Az animációs filmes ismeretterjesztés hatékonysága vitatható, ne köss bele, csak egy példa volt.
@a szív fészkei:

"De ha mi nem megyünk máshová költeni, hogyan várhatjuk el, hogy itt meg minden külhoni orrba-szájba tékozoljon? "

Ezeket a tékozlókat nem igazán érdekli, hogy visszakapják-e a tékozlást, nem ez alapján döntenek.
@kaffogó hebrencs:

"Az állam tőkésítse fel őket, aztán indul a buláj...
Ez aztán a program - az állam elszedi tőlem a pénzt, odaadja az akárkinek, azt beindul a gazdaság. "

Pesszimistán látod.
Ha mér elszedik tőled a pénzt, a legjobb ha bankolnak vele, és csak aztán osztogatnak. Minden új szereplő a hitelezésben hozzájárul ahhoz, hogy a magyar bankrendszert kevesebb kritika érhesse. (már ha hiszel a láthatatlan kézben)

A takarékszövetkezek versenybe vitele, vagy akár Demján új bankja előremutató, jó kezdeményezés.
Inkább az a kérdés miért csak most kerül ezekre sor.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
megtisztelő, hogy összehasonlítható vagyok az mkkp zsenialitásával.

kösz a bókot malacz, jövök neked eggyel :)
Az egész szálláshely-vendéglátás ág most 150e embert foglalkoztat. Ha megcsináljuk a jurassic parkot mondjuk a városligetben, brontoszaurusszal verekedő betyárokkal, akkor se lesz belőle plusz 330e.
@.szali: "3-4 napja vannak kormányon, mit vártál, rögtön Kánaánt?"

Tudod a régi kínai mondás szerint, az ezer mérföldes út is az első lépéssel kezdődik.
Hozzátenném: jó irányba kell lépni, mert (úgy általában az értelmes emberek) abba az irányba fognak ezer mérföldet menni.
Persze lehet sesszézgatni is, de az ilyen vándort sem tartják sokra.
@gorcsev54: "csak ,hogy beszélni lehessen a Jobbikról."

Azt persze nem olvastad ki a szövegből, hogy ott a jobbik is csak súlyának megfelelő (vagyis nem túl jelentős, inkább csak mellékszereplő).
A lényeg, hogy vannak országok, ahol deklaráltan komolytalan pártok kerülnek hatalomra és ahol (ha nem értenéd: itt!) a rejtetten komolytalanok.
Hogy úgy mondjam, komoly párt a palettán sincs.
Amikor a felelős államférfi lelép a falvédőről (ill. bocsánat, a falfreskóról): www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=hirkereso_cimoldal%20&nID=447845 Eljen a haza! (ha túléli)
@a szív fészkei: én próféta lelkem!
"Nem vethető be a csodafegyver sem, vagyis az, hogy az új kormány üres páncélszekrények előtt tart sajtótájékoztatót, és ordít, hogy a Bajnai-kabinet elképzelhetetlen, eddig ismeretlen méretű szart hagyott hátra. Jól megszívnánk, ha ezt meghallaná az amúgy is ideges világ."
@amergin: inkább ezt számolták ki. inkább az özönvíz, mint a népharag.
@dark future:

A világ legmagasabb épülete azt hiszem, 300 milliárd forintnak megfelelő összegbe került. Nekünk kellett volna megépíteni, egy jó darabig nem lenne gondunk a turizmussal.

@a szív fészkei:

"Eljen a haza! (ha túléli)"

Nem, bele fog halni. Úristen, most mi lesz? Félek...
@a szív fészkei:

"A jobboldal tanácstalansága a gazdasági alapkérdésekben hosszú évek óta köztudomású."

Az elmúlt 8 év tanácstalanságának rosszabb nem igen lehet. Meg sem tudom számolni hány program volt a 100 lépéstől kezdve az UTP-n keresztül... Melyikre is büszke az MSZP?
@Tóta W. Árpád: Ja, az is lehet. Ha ettől a jónép itthon megnyugszik.
@Tóta W. Árpád: Ja, egyébként nézem, hogy Varga Mihály is gazdasági vészhelyzetről nyilatkozik.

Első pillanatra azt hittem, hogy szimplán Kósa volt fasz - de Neked lesz igazad, Árpi: ez tényleg megszervezett.

Semmibe nem kerül az előző kormányt beletunkolni a szarba, ha legitimációról van szó.
@Tóta W. Árpád: érződik, hogy az elmúlt nyolc évet a dühöngőben töltötték. lassan azért leeshetne nekik, hogy következmények nélkül nem lehet hülyeségeket mikrofonba beszélni
@Tóta W. Árpád: Sokszor szajkóztam, hogy a Fidesz mindent a komonistákra ken majd (a nép meg elhiszi). Azt speciel nem láttam előre, hogy úgy jelentik ezt be, hogy bedől a forint. És jegyezzük meg, Dr. Varga még nem is publikálta a főművét.
@Újdiaszpóra (ex Fogyasszon import sertéstejet!):

"Azt sem tartanám ördögtől valónak, ha a munkabér egy részét belföldi üdülési kuponként adnák ki,"

Ez létezik több, mint 10 éve. Üdülési csekknek hívják. Adómentesen (volt tavalyig)adható, nagyon sok cég él vele.

Minden évben utazok belföldre, meg külföldre is. Nem olcsóbb itthon, ez nem baj de tessék minőséget szolgáltatni.
@Tóta W. Árpád: De azért nem lepődtünk meg, ugye?

Persze csak vissza kellene kérdezni, hogy a tudós nagyurak nem készítettek alternatív forgatókönyveket? Vagy úgyis kurva mindegy, majd a történelem ura megoldja ezt is?
"Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük"

Na végre.
Már azt hittem kihagyják.
:)
Eddig csak bent voltak az elefántok a porcelánboltban. Most kezdődik a buli.
@a szív fészkei: @Tóta W. Árpád:

Az előrelátóbbak már a választások előtt átváltottak mindent forintról valami másra (a butábbak euróra, az okosabbak dollárra).

Kósa a búcsúban lőtt diplomájával nem lep meg, de hogy Varga Misi ehhez hogy adhatja az arcát, az egy nagy talány számomra. Szinte veresi "magasságokba" emelkedik.

"inkább az özönvíz, mint a népharag."

Népharag lesz, az tuti, de a FIDESZ ügyesen fogja kanalizálni és a más célpontokra irányítani. Néhány már most látható: szocik, bankok, energetikai cégek, Szlovákia, stb.

De hogy hogyan lesz ebből "azonnali és radikális" azt még nem nagyon látom:)
@kaffogó hebrencs:

"Ez létezik több, mint 10 éve. Üdülési csekknek hívják. Adómentesen (volt tavalyig)adható, nagyon sok cég él vele. "

Akkor viszont már meg is van a terelés legegyszerűbb módja. Ezt kell az országban minél nagyobb mértékben elterjeszteni!

Ezt a terelést fogjuk fel úgy, mint a nadrágszíjmeghúzás egy szeletét, ami jelen esetben a turizmust érinti.
Lesz még egyéb is...
@tulok ex betonputtó:

A kormány melyik gazdasági intézkedésével nem értesz egyet? Már csak kettőt kell aludni, és kerek egyhetes lesz a kormány...

Én még emlékszem, hogyan és mennyi ideig tartott, még gyurcsányék saját maguktól átvették a kormányzást. Hmmmm, hát nem volt zökkenőmentes, és nem úgy nézett ki, mintha tudnák, mit akarnak.

Vsz a Fidesz pontosan tudja, mit akar, de a balhét teljesen logikus módon rá fogja verni az előző kormányra.

Majd amikor szombaton Varga kihozza a jelentést, lehet vitatni annak konkrét tartalmát, addig pedig teljesen felesleges szócséplés folyik saját rettegésektől és politikai averzióktól indukáltan.
Most nem lennék az imperialisták helyében, az biztos. Már alig várom, hogy a Fidesz kiálljon és elmondja: Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal. Ezt nem fogják "kikommunikálni", az tuti. Bekészítettem a popcornt.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:

"Az elmúlt 8 év tanácstalanságának rosszabb nem igen lehet."

Ó, malac, úgy látom, mind az én, mind Matolcsy fantáziája nagyobb, mint a tiéd.

Hihi, most látom a híradóban Hoffmann Rózsa téged is megtáncoltat:)
Beindult a gőzhenger.

@Újdiaszpóra (ex Fogyasszon import sertéstejet!):

"szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét,"

Épeszű ember pénzügyérek előtt még a görögdinnyét sem említi meg, nehogy megrettenjenek. Most Lajos bátor, vagy vakmerő?
@UrsaMajor:

"Épeszű ember pénzügyérek előtt még a görögdinnyét sem említi meg, nehogy megrettenjenek. Most Lajos bátor, vagy vakmerő? "

Ez inkább egy tervnek néz ki.
@vakapad:

Jajajajjjj, tönkre fog menni a zország, pedig eddig milyen faszán ment minden. Ajajajjjjjj, szegény Magyarország, mi lesz velünk:-((((( [könnyei patakokban hullnak, versengve lankadatlan esőkkel]

@UrsaMajor:

Én bírom Hoffmann terveit.
Rendre gyűjtöm az elképzeléseit:
agyzaj.blog.hu/2010/05/20/itt_az_ido_az_oktatasban_is
@Tóta W. Árpád: Erre mondtam közgazda uram,ha nincs hatalmuk erősíteni a forintot, akkor gyengítik. Páran azon is nyernek, mindenki meg járhat jól.
@UrsaMajor: Az év mondása ez a búcsúban lőtt diploma, köszönöm! Engedelmeddel használom is. Kérdésem: hanyadszori lövésre sikerált neki letörni azt a papírvirágokról, vagy hogy megy ez? Rég voltam arra, lőni meg soha. Néha pecázni próbáltam fahalakat kicsiként.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
"A kormány melyik gazdasági intézkedésével nem értesz egyet?"

Azzal, hogy állandóan azt panaszolják, nem tudni, hogyan áll az ország, várjuk meg a tényfeltárást, továbbá a csontvázakat.

Ha nem tudják, hogyan áll az ország, akkor hülyék, és menjenek a retekbe. Nekik is voltak híveik magas minisztériumi posztokon. Tájékozódhattak volna nyolc év alatt, nemcsak Öszödön kellett volna információt lopatni.
Ha tudják, akkor hazudnak.
Ügyesebbet kellene hazudni.
A csontvázak pedig az egyenként lavadászáshoz hasonlítanak.
Komolytalan szövegek ezek, kivéve, hogy a külföldi visszhangjuk nem tesz jót az országnak.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:

"A kormány melyik gazdasági intézkedésével nem értesz egyet?"

Úgy érted a számtalan közül, amit eddig meghozott? :)
Mondjuk a közbeszerzés lazítása elég pikáns. De hát a haveri kutyák is éhesek, szóval megértem, ha egyet nem is vele.

"Már csak kettőt kell aludni, és kerek egyhetes lesz a kormány..."

Én nem nyafizom, nem sürgetem őket. Két distinckiót azért tennék:
1., Évek óta ment a duma (aztán tavaly nyáron kusti volt már), hogy a jelenleg regnálók _bármikor, azonnal_ át tudnák venni az ország irányítását. Tudom, hogy az azonnal(i) szó értelmezésekor mást gondolok én és mást a háromharmadosok. (Ugyanez a helyzet a drasztikus és az egyszeri szavak esetében is)
2., Láttuk azt is, hogy néhány intézkedést azonnal - formailag még a Bajnai kormány regnálása alatt - meg lehetett hozni.

"Én még emlékszem, hogyan és mennyi ideig tartott, még gyurcsányék saját maguktól átvették a kormányzást. Hmmmm, hát nem volt zökkenőmentes, és nem úgy nézett ki, mintha tudnák, mit akarnak."

Ezt hadd szarjam már le, hogy mi volt 4 vagy 8 éve. Márpedig nem a rövid emlékezet okaán, hanem amiatt, hogy most nem mihez képest élünk, hanem konkrétan.

"Vsz a Fidesz pontosan tudja, mit akar, de a balhét teljesen logikus módon rá fogja verni az előző kormányra."

Nagyon remélem, hogy tudja, az meg teljesen természetes, hogy megpróbálja rátolni a szocikra, közönség meg van hozzá. Szóval ebben egyetértünk.

"Majd amikor ...szócséplés folyik saját rettegésektől és politikai averzióktól indukáltan."

Pont ezt mondom, hogy itt csak politikai averziók vannak, pedig értelmes párt úgy fog hozzá a kormányzáshoz, hogy van már béverziója és céverziója is. Ez a csontvázazás annak fényében baromi szánalmas, hogy hónapokon keresztül naponta kb. kétszázszor invitálták a szekrényajtó-nyitógatókat egy kis közös szkeleton-borzongásra.
Mondjuk Barroso elég hamar letolta a szárazkolbászt Orbán torkán, szabad fordításban kb. annyit közölt:
- Leszarjuk, kiscsikó a csontvázaidat.

Nekem most attól remeg egy kicsit a szemhéjam (lásd: Jégkorszak - motkány), amit a Kósa - Varga duó művel a zállamcsőd-közeli helyzet szajkózásával. Még ha igaz is lenne, akkor is kussolunk róla, nemhogy megafonba bömbölünk.

Meg azért vagyok morcos, mert 4/11 óta alig láttam a napot és valahogy nem vagyok Noé-kompatibilis üzemmódban.
A mai napot bejelölöm a Kósa nyilatkozat miatt. Mindig kiderült, hogy azok a legkártékonyabbak, akik a legnagyobb tiszteletet várják el másoktól. Tényleg az a legszörnyűbb, hogy nem viccesek, pedig nem jobbak egy viccpártnál.
@anyátok:

Te kevered a gazdasági intézkedést a politikai kommunikációval! Ami ebben az ügyben folyik, az színtiszta kommunikációs csata.

Akinek egy csöpp esze van, az pontosan tudja, h most a Fidesz egy szigorú, kb. 2 évig tartó költségvetési politikát készít elő a kommunikációjával. Ennek politikai terhét akarják - nyilván fordítva is így csinálnák - ráterhelni az elődjeikre.

Ez tök egyszerű, és ha a piacnak egy csöpp esze van, akkor éppen a bizalomnövekedés irányában mozdul el. A piacnak is tudnia kell, h a "gazdasági vészhelyzet" kommunikáció mit készít elő. Ennek alapján pedig nincs mit aggódniuk.
@anyátok: Külföldön se törődnek azzal, mit adnak elő az "ezüst folyók, arany mezők" vidékét elhagyva. index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/03/a_fidesz-ossztuz_kiutotte_a_piacokat/ A holdban vett parcellán képzelik magukat? Kb. ott lehetnének ennyire függetlenek. (a tényektől.)
@malacz69【ツ】rettegéselemző:

Malacka, kurva nehéz négy éved lesz, ha meg akarod védeni ezeket.

Már az első héten ekkora elkúrással nyitnak. Mi lesz itt később?
- Parancsolj velem, Viktor Bátyám! Állok rendelkezésedre. Kérlek alássan.
- Rossz ez a vonal, vagy mi, Lajos. Nem hallottam bokacsattanást.
- Bizonyára, Viktor Bátyám, bizonyára. Talán a hülye telefon, meg aztán papucs is van rajtam … elnézésed kérném, ha megbocsátasz, párdón, momentó, grácia. Csak bakancsot rántok … na így?
- Valamivel mintha …
- Mondom én! Kiváló bakancs ez. Nagyon hazai. Aus Goisern, natürlich. A Svarc bácsi gyárából hozattam, negyvenötben megúszta, ötvenhatban kiment, nem parancsolsz te is egyet, fehér a bőre, piros a fűzője, zöld a talpa, sej? A Magas Tátrában, például, kiválóan mutat, amikor Te, Viktor Bátyám a Ficot a Slotával együtt egy mélységes mély …
- Ne locsogj, Lajos. Más dolgod lesz neked.
- Ahh! Kitüntetsz, Viktor Bátyám, kitüntetsz, párdón, grácia, csatt. És mi lenne az?
- Itt csupa hülye van. Azzal a Barrosoval se lehet értelmesen beszélni, alig említettem meg, hogy hét, rögtön visszaszólt, hogy háromegésznyolc. Nem kormányzás ez így! Megérett az idő, hogy itt is kétharmaddal nyerjünk, tanulják már meg a számainkat, jó magyar számok azok, akkeserves!
- Naná, Viktor Bátyám, naná, hogy neked milyen igazad van! Mondok is minap a Tibornak, te, hogy ez a Viktor …
- Kuss legyen!
- Csattcsatt. Csattcsatt. Csattcsattcsatt, alássan.
- Naszóval. A Matolcsy hülye, de legalább szó szerint követi, amit mondok, a Vargát meg még mélyebbre ásom, ha ezt befejezte, de egyelőre nincs más, aki értene a papírokhoz. Maradtál te, meg a Navracsics. De ő nem elég tökös, pedig ide az kell. Értesz te Lajos engemet?
- Már hogyne értenélek. Hogyne, ugyebár.
- Felszólasz.
- Fel én, Viktor Bátyám! De hol?
- Nem mindegy az neked? Nyilvánosság legyen. Jelszavaink valának, Görögország és államcsőd. Világos, Lajos?
- Természetesen.
- A helyzet sokkal rosszabb, mint hittük.
- Hittük?
- Hittük! Lajos!
- Magától értetődik. Párdón, grácia.
- És aki csak megpróbálja kiejteni a száján, hogy azonnali, vagy nagyarányú, azt lelövöd.
- Nem elég, ha fejberúgom a bakanccsal?
- Lelövöd. Érthető?
- Egyértelmű, Viktor Bátyám, párdón, csattcsatt, grácia.
- Kezdünk egyenesbe jönni. A kolbászt bírod?
Nos, igen, megkezdődött a csontvázak szekrényből történő aláhullása. Nevük is van, az elsőt Kósa Lajosnak, a másodikat Varga Mihálynak hívják. Emlékeztek az ősrégi Prince of Persia I-re, még a számítástechnika hőskorából? Abban is voltak csontvázak. Nem lehetett lekardozni őket, hanem bele kellett szorítani a szakadékba. Most fordítva van, a fent említett csontvázak szorítják országunkat a szakadék felé.
ÉRTEM MÁR! ÉRTEM MÁR!

1. először is kósa megoszt a néppel és a sajtóval néhány rendkívül okos és magvas gondolatot
index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/03/kosa_allamcsod-kozeli_helyzetet_vizional_es_kriziskezelesrol_beszel/

2. ettől aztán megindul lefelé a lejtőn a forint
vg.hu/piaci-adatok

3. matolcsy néhány újabb ötlettel segít még egy kicsit a lejtmenetben

4. végképp padlóra küldik a forintot

5. özönlenek hozzánk a turisták, hogy szarért-hugyért zabálják a sülthekket a balatonon

6. fellendül a vendéglátóipar, új munkahelyek teremtődnek

szerintem zseniális terv!
külön beemelem ide, ízlelgessétek:
"a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük "

esetleg rajzoljanak még egy nagy célkeresztet az mnb oldalára. vagy fokozhatják azzal, hogy bevallják: fingjuk nincs, hogyan tovább.

nem lehetne mégis inkább befizetni bajnaiékat még egy körre?
@malacz69【ツ】rettegéselemző: Hát pl. a Bajnai féle válságkezelésre (Ami egyébként a Reformszövetség programja volt, tagjai között, ha jól emlékszem Chikán Attilával meg Vizi E. Szilveszterrel!) büszke lehet. De ehhez kapcsolódóan írtam egy kifejtősebbet itt: @Lord Kilburn:
@malacz69【ツ】rettegéselemző:

Malaczka, idéznék Neked egy csokorba szedett gyűjteményt a Fidesz (részben gazdasági) intézkedéseiből/terveiből. Lehet elemezni.

„Nem kell kötelezően nyilvános vagyonnyilatkozatot tennie az Orbán-kormány új közigazgatási és helyettes államtitkárainak, ráadásul rájuk nem is vonatkoznak majd a szigorított összeférhetetlenségi szabályok sem - írja a Népszabadság -, s ezzel visszaáll a 2006 előtti vagyon-nyilvánossági rendszer, amit korábban épp a Fidesz támadott nagy vehemenciával.

Szeptembertől várhatóan nem vonatkozik egyes állami cégekre a Bajnai-kormány által bevezetett havi bruttó kétmillió forintos fizetési plafon - jelenti a hirek.oldal.info. Negyvennél is több állami vállalatnál a vezetők juttatásainak nem lesz felső határa; annak idején a Bajnai-kormány által meghatározott kétmilliós felső határt a Fidesz nagy vehemenciával túl magasnak tartotta.

Nyilvános határozatban dönthet a kormány az állami vagyon értékesítésénél a versenyeztetés mellőzéséről - írja a Népszava -, ennek értelmében verseny nélkül kelhetnek el olyan cégek, mint a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Posta Zrt., a MÁV Zrt. vagy akár a Volán-társaságok, feltéve, ha az ügylet megvalósítása a kormány szerint kiemelten indokolt.

Az állam indoklás nélkül, két hónapos felmondási idővel megszüntetheti a köztisztviselők munkaviszonyát - idézte ugyancsak az fn.hu Répássy Róbert képviselőt. Ennek értelmében a családbarát kormány bármikor felmondhat a gyermekgondozáson lévő vagy éppen a gyermek miatt táppénzen otthon maradt szülőnek, nyilván - de ezt már mi tesszük hozzá - annak jegyében, hogy a családot az Úr immáron kiemelte a magánszférából, s a kormány hatáskörébe utalta...”

Nem beszélve az olyan apróságokról, hogy néhány nap alatt is meg lehet nyerni a szlovák választásokat Ficónak, és meg lehet menteni a parlamentből történő kihullás veszélyétől a Szlovák Nemzeti Pártot. És még a Fidesz ugatja, hogy „Isten a történelem ura”. Az, persze. A Fidesz meg nyilván Isten ostora, aki áldásos tevékenységének eredményeképpen Ficóval meg Slotával sújtja szegény szlovákokat.
@a szív fészkei: Na, ezt az kis betoldást este elkapkodtam, mert közben mamámat kellet istápolni.
Szóval: www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kosa-allamcsodtol-tart-veszelyes-jatek-az-elemzok-szerint-317867 ebben, ahogy a férjemnél még egy kicsit sokkal bennfentesebbek is mondják, necces ilyennel szórakozni....Hááát, de Debrecen fura ura jobban tudja biztos..
Persze, azok csak rút nyugati elemzők, akik folyton kritizálnak, hanem a ballibbantokról van szó(aki képes volt az IMF is dicsérni): "A Businessweek megjegyezte: a forint a világ valutái közül (a Bloomberg 170 helyzetét kíséri figyelemmel) a legnagyobb esést szenvedte el, miután a kormányzó párt vezető politikusa arra utalt, hogy Magyarországot egy görög típusú válság fenyegeti."
Pedig egy picit várnának még ott Londonban a dádával, aztán láthatják is, hogy most hétvégén csontvázak esnek majd ki a sifonérból. Hogy a forint előbb esett, az a zag schon tipikus esete.
Azt akartam volna írni, ha mamám kicsit türelmesebb :-), hogy nem járhat mindenki jól - de Kósa biztos végig gondolta, kinek az érdekében mondta ez a veretest. Még milyen csontváz-szafarira gyúrnak?
@malacz69【ツ】rettegéselemző: Ne félj. A hazát csakis Gyurcsány és bandája bírja kinyírni. A létével is, távolról is.

Kósa meg delirálhat bármit, a gátolhatatlan fejlődés már a nézésétől is elindul félelmében. Ennek vagyunk most tanúi.
Pedig lett volna ideje a Fidesznek azon gondolkodni, hogy milyen terveik vannak,
ill.van-e esély ezek megvalósítására, egészen az öszödi beszéd óta.
Akkor ők már tudták hogy nyert ügyük van, mármint a választásokat illetően.
Most el tili-toliznak 2-3 évig,( ha engedi a jónép)Aztán majd meglátják, vagy nem.
Olyan ez mikor elmegyek idegen országba,
szerencsét próbálni, és majd akkor tanulom a nyelvet ha ott leszek, és attól teszem függővé hogy melyik országba.Majd improvizálok, ha ott leszek.
Pedig mostanáig azt hittem, Kósa nem is olyan ócska.
@anyátok: Elő kell készíteni a 7%-os hiányt, túlságosan jól teljesített az előző kormány (legalábbis fiskális értelemben). Emellett tesztelgetik a piacot, mennyire rogy meg a forint, ha csődről beszélünk, hasonlók.
Kísérleti egerek vagyunk a Csányik, Demjánok oligarchikus szövetségének bábkormánya kezében.
Nagyot tévedtem, amikor 0.000000000001% esélyt láttam arra, hogy 2/3-addal, kormányon megkomolyodnak.
Nagyon örülök, hogy nem szavaztam A Fideszre.
@a szív fészkei: "A deficit rossz, az egyensúly jó - mondta a miniszterelnök. " OMG, ez már-már a "négy láb jó, két láb rossz" filozófiai magasságát elérő megállapítás volt.
belföldi turizmus élénkítésére egy szerény javaslat:

ha nem (csak) a holokauszttagadást büntetnénk, hanem - mondjuk - a cigánybűnözés tagadását, lehetne belőle profitálni; ha úgy szankcionálnák, mint a drogbizbaszt, hogy átnevelésre megy az elítélt, szóval nincs komolyabb bünti, csak egy hétvégét kéne eltölteni vmi vendégszerető helyen, ahol pillepalackkal fűtenek, magánszorgalomból nyesik meg ritkítják a polgárok a fasort, nehogy elérje a villanyvezetéket, még ott is, ahol nincs vezeték (tényleg, hová tűnt a vezeték?), a kölykök megdobálnak kővel, ha még sose láttak és a többi, akkor ezek a helyek is húzhatnának valami hasznot abból, ami nincs is, mármint hogy Magyarországon nincs cigánybűnözés, meg ilyen fasságok

a cigánybűnözés hülye szó, elismerem, de hát ha történelmileg így alakult, hogy ez honosodott meg, akkor legyen meg Isten akarata! Deus vult
@Tóta W. Árpád: Nem olyan bonyolult ez gyermekem – nem kell ide bármit is gondolni a háttérbe.

A fiúk egyszerűen csak játszanak a forinttal. Múlt pénteken vettek egy halom Dollárt 220 forintos árfolyamon – ma beszólt Kósa: gyengült a forint – holnap eladják majd 230 forintos áron. Ez 4,5%-os haszon egy hét alatt, éves szinten több, mint 200 %-os haszon. Egészen egyszerűen erről van szó.

Semmiféle csontváz nem fog kiesni a hétvégén: Magyarország gazdasága persze törékeny volt és marad. Matolcsy pedig Roosewelt elnök New Deal-jét akarja utánozni (egyes elemei már 2002-ben visszaköszöntek). Éppen csak a körülmények nagyon mások, de ezt Matolcsy felfogni sem képes. A többi Fidesz vezető pedig csak a saját bankszámláját érti igazán és mert ez szépen gyarapodik, úgy gondolja, hogy ennek alapján „irányíthatja” a gazdaságot.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
Csak olvasgatom ezeket a pénzügyi szakértőket. Mintha eddig nem Magyarországon éltek volna. Mintha most költöztek volna be a Fidesz kormány kerek negyedik napján. Mintha nem verne csúcsokat a munkanélküliség, a most kirobbant Malév-botrány, stb. Hát igen. Néha négy nap több, mint nyolc év.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
"Majd amikor szombaton Varga kihozza a jelentést", akkor majd eltűnődnek, hogy melyik mondatot érdemes a szövegkörnyezetből kiemelve fokozni a pánikot, hány OTP, és hány Mol részvényt képesek fölvásárolni, s közben úgy mellékesen elkazdeni valami kormányzást is "vakulj vevő" alapon.
Ez most szerintem felháborító aljasság.
Kiváncsi vagyok, Kósa mennyit keres ezen a néhány mondaton? Vagy a felesége?
@vakapad: :-DDDDDDDDDDDDD A snájdig csattogás szerintem meg vérkomoly.
árpi, ne legyen igazad, de a végén még kiderül: tényleg lövésük sincs arról, hogy mit kellene csinálni.

arra játszanak, hogy megfektetik a forintot, felnyomják 10%-ra az inflációt, aztán akkor lehet adót csökkenteni? szerintük ezt beveszik a népek?

vagy nincs semmi gond, csak későn robbant a 2010-es időzített mikolájuk?
@kaffogó hebrencs:
Nem úgy tűnik :o)
Az idei őszi események sürgetnek most mindenkit, pont ahogy a Jobbik esetében írod is.
Adva volt a választások előtt egy rakás letargiába süllyedt mszp szavazó, egy másik kupac volt szdsz szavazó. De csak mostanában vált véres realitássá számukra (hiába lehetett előre "tudni"), hogy hát tényleg felszámolják az eddigi hálózatukat a győztesek. Ezt a pánikot és "nem lehet elég hamar elkezdeni gyúrni őszre" kapkodást lehet most látni sok helyen, az indexen is.
@dark future: sztem ez a terv volt készen, mármint az ígéretek visszavonására: sajnos üres a kassza. ezt nem sikerült felülvizsgálni annak ellenére, h közben volt a görög balhé, ráadásul ugye az egész hülyepárt arra állt rá az elmúlt évtizedben, hogy nem tud óvatosan mondani valamit, csak nagyon mondani tud, aka szijjártóizmus.

nem lesz gyaloggalopp, az eu már most szólt, hogy a hiánycélhoz ragaszkodni fognak, és az is súlyos tévedés, amit kósáék kisütöttek, ti. hogy minket is muszáj megmenteni, akármit csinálunk, tehát csinálhatunk. mi nem vagyunk eurozóna, és a megmentésre vannak más jelentkezők, ezenfelül szólnék, hogy a görög megmentésnek is kemény feltételei voltak.
@dark future: Ebben a pompás nyárias télben sikerre számíthat egy Noé-túra - oda lehet egy csomó állatot is bezsufizni, s mivel dinókat is menthetett volna végülis az öreg, még Jurassic-park kompatilbilis lehetne a móka.
Duna árad, Balaton árad, minden árad, jöhetnek a katasztrófa-turisták. :-(

"
5. özönlenek hozzánk a turisták, hogy szarért-hugyért zabálják a sülthekket a balatonon

6. fellendül a vendéglátóipar, új munkahelyek teremtődnek"

Amíg kiszáradnak a hekkes bódék előtti strandok, addig mi legyen a noézáson túl? Ja és mivel rohadt rövid a szezon , a sült hekk már nagyon régen nem a szarér-hugyér kategória árban! Hanem sőt! Lángos, palacsinta - átlátni rajtuk - dettó. Nem lobotómián átesett emberek utaznak ide külföldről - még a leszaródott forintra játszva se - hogy ilyenért annyit fizessenek! Aki meg felajánlásiból itthon nyaral, az se boldog ilyen lehúzástól. Még a legnagyobb hazafi se.

Aztán kéne valami minőségi ajánlat a szórakozásra, ha pl. ilyen tetvedék idő van/lesz Balcsin, a "kinézek a fejemből" pazar opción is túl...

Én még nem voltam haza wellnessekben (képen szépek persze), de az áraik eléggé megrémítenek. (csekkem sincs hozzájuk.) Tényleg megéri kifizetni? És ha igen, meddig érdemes ott lenni? Max 3 nap - azalatt kiázik az ember, körbenéz a környéken és slussz. Ezek nem többhetes programok.

Azért hogy a spanyolok, franciák, olaszok karikába bejárják saját, nem bolhafingnyi országukat - tenger, eszméletlen városok, stb. - és marhára élvezik is, költve otthon a pénzt, nem egyenlő ezzel. Akinek nincs csekkje, azt elriasztják a magyar árak, ha jobb helyre akarna menni.
@a szív fészkei:

Köszi, hozzászólásod hatására kedvet kaptam a teljes TGM cikk elolvasásához. Ha esetleg másnak is megjönne a kedve, a május 27-i Magyar Narancsban keresse. Nekem ez a rész tetszett a legjobban, amit megosztanék Veletek:

„A trianoni békének nem az igazságtalansága a legfájdalmasabb, hanem a sokkal mélyebb, sokkal nehezebben körülírható történelmi, kulturális következményei, elsősorban az, hogy a magyarság egy világbirodalom vezető népeként élvezett „európai állását” – s evvel a régi magyarság mára már alig értett kulturális kontextusát, műveltségét, önérzését – vesztette el, s a protestáns Erdély ellensúlyának megszűnése fölbillentette azt, amit a valahai bipoláris feszültségben és egyensúlyban jellegzetesen „magyarnak” éreztek. Ezeknek a valóságos és föltehetőleg gyógyíthatatlan gondoknak a halvány nyoma se található a jobboldali többségű új Országgyűlés nagyhangú deklarációiban.” Ámen.

Idézhetném az írás további részeit is, de mostanában kapott tőlem eleget a magyar jobboldal, TGM további idézésétől itt ezért eltekintenék. :) Azért ezt nem állom meg: (a Trianon-törvénynek) „…a mostani keserű, bosszúszomjas válsághangulatban nagy ereje van, különösen azért, mert ráhangolódik a külvilággal szemben érthetően ellenséges sovén indulathullámra. Ezt az is szemléletesen mutatja, hogy ezekben a kérdésekben a szép reményekre följogosított Lehet Más a Politika (LMP) – nagy csalódást okozva – a Fidesz kaffogó ölebeként viselkedik.”

Szóval szerintem TGM az első idézetben nagyon jól megragadja Trianon valódi tragédiáját. Jómagam sosem tudtam igazán beleélni magam ebbe a nemzeti alapon gerjedő revizionista izébe, bár az biztos, hogy ha anno a nagyhatalmak korrigálnak, és legalább a határmenti, tömbmagyar területeket visszakapjuk, az szépségtapaszt jelenthetett volna a traumára. De csakis szépségtapaszt.

Nekem a tót atyafiaink nem sokkal kevésbé hiányoznak, mint a felvidéki magyarjaink. Az evangélikus felvidéki, kárpáti szlovákság éppen olyan szerves része volt annak a bizonyos, TGM által emlegetett „világbirodalomnak”, mint a magyarság. Igen, szeretnék Ficóval és Slotával újra egy országban élni, persze kurvára nem nemzetállamban, hanem mondjuk egy multikulti, közép-európai, alkotmányos monarchiában. És nem csak a protestáns Erdély elvesztését siratom, benne az unitárius és református székely magyarokkal, – akik elvesztése kulturális értelemben még nagyobb csapás, mint az ottani magyarság lélekszámának elvesztése –, hanem bizony a Magyar Királysággal 800 évig perszonálunióban együtt élő Horvát Királyság elvesztését is, ezzel elszakadásunkat a mediterrán életérzéstől, és pl. Zrínyi Péter (akarom mondani Petar Zrinski), Miklós öccsének szellemi örökségétől.
@Lord Kilburn: "szeretnék Ficóval és Slotával újra egy országban élni, persze kurvára nem nemzetállamban, hanem mondjuk egy multikulti, közép-európai, alkotmányos monarchiában"

föderáció. remélem, egyszer az EU betölti ezt a szerepet. vagy inkább álmodozom róla.
@ne most: bikicsunáj is kurvára megszedte magát a hülyeségével. www.stop.hu/articles/article.php?id=674429 Jó a hasonlatod!
@tulok ex betonputtó: „Meg azért vagyok morcos, mert 4/11 óta alig láttam a napot és valahogy nem vagyok Noé-kompatibilis üzemmódban.”

Igen, igen, Viktor megmondta, hogy a választás után más országban ébredünk. A „a történelem ura” visszavág. Isten így bünteti a 8 év ellenzéki politizálását.

Remélem, Semjén Zsolti feltette a vezeklő övet, meg néhányszor megostorozta magát, hogy a Fidesz megbocsátást nyerjen, és végre elálljon az eső.
@Lord Kilburn: Sajnos nem tudtam belinkelni, bárhogy próbáltam az egészet TGM-től. Ezt, amit te idéztél, én is ide akartam, mert ez nagyon a lényegre fókuszál. És persze nem bánnám Rijekát (meg a környékét) vissza! :-) Vezető nép voltunk valahol tényleg; hát ezt a pozíciót kellett volna valami értelmes kompromisszummal vegyítve (és nem a borzasztó lenézéssel) megtartani a kisebbségek felé. Závada Pál - Jadwiga párnájában - elég szépen végigvezeti ezt kicsiben. (ja őt se szereti az új erő, ahogy olvastam valahol.)

A Facebookon alakult pár csoport, hogy "Legyünk jóban Szlovákiával" meg ilyenek, 30 valahány ezer taggal, míg az ellenbógen oldalon csak a tizedakkorka tömeg van.
Szóval jó helyen kapisgálsz, de most Orbánék belföldi ciribuliját jól elfödi ez a gerjesztett felvidéki cirkusz. Hiába kérték az ottani magyarok képviselői, hogy várjanak már kicsit.
@a szív fészkei: de ebbe nem kötelező belegárgyulni. láttál te már oroszt SZU-térképpel nyígni? törököt az oszmán birodalommal? osztrákot a monarchiával?

és észre kéne venni, hogy trianon ugyan igazságtalan és számunkra tragikus volt, de az eredeti határok megtartása nem kevésbé lett volna igazságtalan egy olyan nemzetállamban, ahol a magyar "domináns" nemzet.
@Lord Kilburn: Hun-Szumátra téged vár! Idegenforgalmi nagyhatalom leszünk, már nőnek a liánok, csak pár majom meg ilyesmi kell a hangulathoz! Vadiúj országunk lett, tényleg sose hazudik!
Tehát gumicsizmagyárak épülhetnének, hisz nők aggódnak az Index divatblogján, hol a bánatosban lehet jópofa Wellington-gumicsizmákat kapni ehhez a Niagarához, ami itt van két hónapja? hg.hu/cikk/divat/9615-gumicsizma-a-fouri-labbeli Gumigyár már van, nem? :-))
A márkásak nagyon drágák, de ha jópofát csinálnának, venném a hazait. Csak ne Makány Márta tervezze, mint a pekingi olimpiai ruhákat!
@Tóta W. Árpád: Persze, ez sima halottkultusz a köbön. Senki nem is érti sehol. Ez meg még jobban hiszterizálja őket, mert végig se gondolják, hogy nyerni nem lehet vele, csak veszíteni. És ragasztgatják a francia kocsikra a nagymagyar matricát. Orbánén is van - azon a VW-n amin járt.

Volt egy ilyen időszak - a tengert visszasírnám :-) - , most meg van másmilyen. Sokaknak nagyon igazságtalan is volt sokáig, megengedem.
Ha ez tarthatatlan volt, ahogy írod (nem vagyok történész) - mert szétrobbant volna valahogy valószínűleg jobb politikával is - akkor nem értem, miért nem lehet túllépni már és élvezni a mai jövést-menést.

DE: én 10 éve Szlovákiában magyar nagyon nagynevű külpolitikust!! - régi MN-es volt, de nem az Avar - hallottam hangosan szidni a szlovák személyzetet - ok nélkül! - az ő fülük hallatára a tátrai újságíró-üdülőben. Lekezelően, bunkón, a nagy magyar kultúrfölényt /??/ nyomva. Látszott, hogy a fikázott nők minden egyes szavát értik.
Kurvára kapartunk náluk másnap mosolyogva stb., hogy ne már ez alapján a barom alapján ítéljenek meg minket is. Szégyelltük magunkat helyyette is, aki viszont nagyon meg volt elgéedve, hogy jól megaaszonta. És ő szakember a külkapcsolatokban évtizedek óta, mint ilyen-olyan tudósító nem semmi helyeken, olvasott és művelt, több nyelvet tudó. És mégis... Sajnos néha ez még mindig zsigeri.
Weöressel szólva, mindenki hüjje rajtunk kívül, de mi olyan okosak vagyunk, hogy a seggünk helyén a fejünk van.
@a szív fészkei: Jugoszlávia nem tartott ki annak ellenére, hogy az valóban föderáció volt, a vezetője meg egy horvát. nem nagyon látom, hogy mitől maradt volna meg a Szent Korona Országa, ahol mi lettünk volna a Herrenvolk.

az meg úgy van, hogy "énnekem a segembe is fejem van".
@Tóta W. Árpád:

„de ebbe nem kötelező belegárgyulni. láttál te már oroszt SZU-térképpel nyígni? törököt az oszmán birodalommal? osztrákot a monarchiával?”

Igazad van, de pl. most is, annyira rossz látni Magyarország és Szlovákia csörtéit. Ez annyira nyomorult…

Előzőleg írtad ezt:

„föderáció. remélem, egyszer az EU betölti ezt a szerepet. vagy inkább álmodozom róla.”

Ez is rendben van, de nekem a föderalizálódásból hiányzik egy köztes szint. Franciaország és Németország először egymással egyeztek ki, egymással kötöttek szövetséget, majd utána lettek az EU motorjai, és integrálódtak Európa többi részéhez. Nekem sokkal jobban tetszett volna, ha mi is előbb a szlovákokkal, horvátokkal, csehekkel, lengyelekkel… tisztáztuk volna minden neuralgikus bajunkat, és a nagy, történelmi kiegyezések után aztán együtt, akár már kicsiben előre integrálódva csatlakoztunk volna a nagy Unióhoz.

Ehelyett olyanok vagyunk, mint veszekedő rossz gyerekek. A tanárnéni (Unió) felé jófiúk vagyunk, és kényszeredett mosollyal simogatjuk egymás buksiját, a pad alatt meg megy a kőkemény rugdosódás. Csak azért nem fojtjuk meg egymást, mert a tanár néni ránk kényszeríti a jó modort. Persze az utóbbi időben már erre a látszatra is egyre kevésbé adunk, a tanár néni meg kezd belefásulni a fegyelmezésbe.
@Tóta W. Árpád: Bocs, kerestem a verset, hogy pontosan idézzem, de sehol nem találtam és így emlékeztem rá.
De a lényeg: az alapszitut a kisöreg jól írta le. Most épp onnan néznek kifelé a néppel tűzön-vízen át tartó hőslelkű, csillagszemű vezetőink. Víz van doszt, a tűzön még dolgozgatnak, kicsit gyufázva - az is elég: orulunkvincent.blog.hu/2010/06/03/kosa_gyufazik

Mondjuk, azt sem értem, ha az idegenforgalom a húzóágazatunk lesz, Debrecen meg már mióta mintahal, akkor ez hogy eshetett meg: www.vallalkozoinegyed.hu/20100128/dijtartozas-miatt-aram-nelkul-az-aranybika-hotel ?
@Lord Kilburn:

" ...Semjén Zsolti feltette a vezeklő övet, meg néhányszor megostorozta magát, hogy a Fidesz megbocsátást nyerjen,..."

Én a magam tulok módján, (aki ugye a történelem menetét más forrásokból igyekszik megérteni) azt remélem, hogy fent nevezett mindemellett még gondolkodott is.

Ööö: régóta meg akartam kérdezni, nem feltétlenül tőled:

Ha valaki egy közszereplő nevét
1., kisbetűvel írja, (gyurcsány, ovi)
2., eposzi jelzővel látja el (Bajnai libás Gordon, Deutch füvezős Tomi, Dúró zsíroshajú Dóri)
3., viccesnek vélten torzítja (tompika, kurcsány, tömjén zsóti, orsós vitya)

akkor az csak egy divatvírus túlburjánzása, vagy az illető _konkrétan_ érez valamiféle bizsergést a makkján és elkezd tolulni a vére a barlangos test mind a nyolc centijébe?
@Tóta W. Árpád: Mi lenne, ha egyszer Trianon ELŐZMÉNYEIVEL foglalkozna a nagybecsű - lehet, hogy akkor megértené a KÖVETKEZMÉNYEIT?

Netán kiderülne, hogy a "Haza Bölcse" - sok mai hivatkozás forrása – és utódai elkúrták a nemzetiségi politikát? Hogy a híresen érzéketlen, ostoba, pöffeszkedő és tanulatlan magyar uralkodó osztály semmibe vette a nem magyar nyelvű kisebbségeket? Hogy Magyarország nem egyszerűen elvesztett egy háborút - és vesztett tömérdek életet - , hanem ez alkalommal meg is büntették azért, amit tett.

Így veszett el az ország területének nagyobb része, jelentős számú magyarsággal. Nem csak a győztes hatalmak diktátuma volt felületes és meggondolatlan – az volt az egész magyar uralkodó osztály, mert akarta a háborút, éppen csak megnyerni nem tudta.
@tulok ex betonputtó: Az elszabaduló, kontrollálatlan gyűlölet, vagy – ahogy Árpi fogalmazna – a löttyös indulat szabadul fel olyankor szerintem. Amikor látok egy „kurcsány”-t, „furcsány”-t, azok annyira beszédesek: Szinte látom a gyűlölettől eltorzult arcot, ahogyan az utálat szavakba öntve hangokká (betűkké) transzformálódik.

A származásra vonatkozó „orsós vitya” szerkezeteket azt hiszem, nem kell magyarázni.

Az eposzi jelzős forma egy fokkal jobb, de hamar unalmassá válhat, általában erőltetett, és kevéssé humoros.

Az „Ovi”, meg „Ferenc testvér” szerintem nem bántó megjelölések, bár nem tudom, az utóbbi honnan ered.

Be kell vallanom, a Tömjén Zsolt szójátékot már én is elkövettem néhányszor. A húgom meg Dúró Dórát következetesen „túrótortá”-nak nevezi… de nem bántásból, inkább viccből.
@dark future:

Haha, ez tetszett! Ugye milyen ravasz a Fidesz!:o))

@tulok ex betonputtó:

"Mondjuk a közbeszerzés lazítása elég pikáns."

Nem pikáns! Eddig is az nyert, akivel meg akarták nyeretni, efelől gondolom, neked sincs kétséged. Úgy írták ki, és úgy hozták helyzetbe a győztesnek szánt céget. Végeláthatatlanul sorolni lehetne a pályázattal nyertesek sorát, ahol totál pazarlóan mentek a történetek.

Ehhez képest most annyi változik, h egy felelős ember felelős döntést hoz majd, amit rajta számon lehet kérni, illetve a politikai felelősség is egyértelműbbé válik, ugyanis eddig lehetett azt mondani, h "de hát ők adták be a legolcsóbb pályázatot, nem mi (értsd: döntés hozók) vagyunk a hibásak azért, h...... (kitöltendő a szokásossal).....

A menetrend (az ügyek intézése) felgyorsul és olcsósodik, hiszen kimarad egy drágító fokozat. Ha nem lesz igazam, majd megbeszéljük. Ha lesznek pazarló beruházások (olyan, mint a 4-es metró, a kakaóbiztos..., a löszalagutak, stb... mind pályázatos ugyebár!), akkor majd visszatérhetünk rá, h érdemes volt-e elvetni a pályázati rendszert.

Üdv.
@Lord Kilburn:

"Be kell vallanom, a Tömjén Zsolt szójátékot már én is elkövettem néhányszor. A húgom meg Dúró Dórát következetesen „túrótortá”-nak nevezi… de nem bántásból, inkább viccből"

Hát igen: a mi szánkból még a szar is ízesebb, mert mi ilyen igazi européer kommentelők vagyunk....
@Lord Kilburn:

"Amikor látok egy „kurcsány”-t, „furcsány”-t, azok annyira beszédesek: Szinte látom a gyűlölettől eltorzult arcot, ahogyan az utálat szavakba öntve hangokká (betűkké) transzformálódik."

Ugye ezt látod Gréczy blogjában és a stop.hu egyéb kommentjeiben is, amikor horthyviktoroznak, vagy orsósviktoroznak, vagy itt egy nick "orbánmentesítőnek" hívja magát, stb...

Ejjjj, hát remélem, nem vagy maszopdroid, h ezeket ne lássad. Látod-e?
@tulok ex betonputtó:

"1., kisbetűvel írja, (gyurcsány, ovi) "

Én gyurcsány nevét következetesen kisbetűvel írom, senki másét nem. Ez pedig egyértelmű: a tisztelet teljes hiánya, a megvetés jelenléte. Ugye jogom van megvetéssel nézni vkire, mint ahogy másnak is rám? Ő dolga, én dolgom.

(Még Veres nevét is képes vagyok nagybetűvel írni, pedig hát ő sem kevésbé aljas figurája az elmúlt éveknek, de nem főbűnös. Bajnai, Lendvai pedig teljesen egyértelműen kapja a nagybetűt.)
@Tóta W. Árpád:

Egyszer már valaki fölvethetné végre, h se nem adócsökkentés, se nem megszorítás, hanem adósságátütemezés, de legalábbis újratárgyalás (esetleg más kamatokra állítás, kiváltás olcsóbb hitellel, stb...)

Te mit szeretnél: újabb megszorítást? Adónövelést? Adócsökkentést? Bukjon meg mielőbb a Fidesz? Mit?

Vigyázz, mert ha ügyesek, akkor téged is érinteni fog, ha újabb megszorításokat találnak ki!
@Walter Melone:

Nincs elkúrás, csak még a piac nem fogta fel, h OV nagy lépésekre készül, strukturális reformokra és szigorú költségvetési politikára, ezért megy most ez a "kenjük rá a szart az elődökre" válságkommunikáció.

A piac hamar rá fog jönni, h ez sokkal jobb, mintha osztogatásról vagy felelőtlen adócsökkentésről szónokolnának. Ha figyeltétek, mit mondott Barrosoval folytatott tárgyalása után OV, akkor az nyugalomra kell, h intsen.

Ma reggel volt Szijjártó az mtv-n, és ugye ő most OV személyes szóvivője. Tőle megkérdezték, mit gondol Kósa kijelentéseiről és annak hatásairól. Erre ő finoman elhatárolódott azzal, h gyakorlatilag ezt mondta.

őt kéne megkérdezni, én a miniszterelnök szóvivője vagyok, de majd fogok beszélni vele, h mire gondolt.

Hát így. És sose feledjük, a II. gyurcsány kormány ezidőtájt még alig mondott vmit arról, h mit akar, pedig nem volt hatalomváltás, maguk folytatták a saját dolgaikat.
@ne most:
Mondja meg már valaki, mi az, hogy bikicsunáj?
Ja, és ezzel a véleményemmel együtt sincs barlangos testem. Ami a természet egy kellemes csodája, tehát én annak örülök. :-)
De nem vagyok ennyire szigorú; fentebb írtam, hogy szerintem mi lehet a névkifacsarás oka. Ahogy Putyin cárról beszélnek - és találóan! - úgy itthon is megragadható egy-egy parlamenti jómunkásembör jellegzetessége így.
Ez meg szerintem itt egy kötetlen helyszín, csak nem kell mindent tökhivatalosan leírni, hanem lehet érzelmekkel is operálni egy határon belül.

Tömjénezni meg magukat katolikusnak valló kommentezőket is láttam már. Szerintem frappáns kép az ő külsődleges nagy büdös hívőségéről, ami inkább hívság - sajnos fényévekre lehet az igazi krisztusi hittől.
Na erre a Facebook-kezdeményzésre utaltam tegnap: Group of Hungarians and Slovaks who DO NOT hate each other - lehet csatlakozni, most épp 32. 446 tagja van.
@Lord Kilburn:
Qrcsány az "elkúrt országgal" maga adott magának becenevet. A Furcsány Lelenc (nyerenc, verenc, stb.) nevet Temesi Ferenc írótól kapta jó hat éve. A "Ferenc államférfi"-t is magának köszönheti egy blog-mondata révén: "Történelmi beszédet írok Klára!"
A francos mindenbe kintről belepofázók még mindig nem tértek magukhoz a kósai sokkból: ecoline.hu/piac/20100604_kulfoldi_kosa.aspx#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_6_4 Talán meg kéne tanulniuk nyilatkozni, szerepelni is, felmérve, hogy kormányerőként nemcsak a csápoló rajongói fan-klub előtt állnak, ahol már csak a létükért tapsvihar a jutalom. A politikus ott kezdődik, hogy tud minden helyzetben alakítani, lehetőleg legkevésbé az országa kárára. A csonti bábjáték nyugaton nem nyerő, és biza Hunnián túl is van élet. Sőt, ami ott van, az fontos az itteni élethez is. Nem olyan bonyi, ha én is felfogom...

Én is írtam le kisbetűvel sokak nevét, fogom is. Ez kifejezése lehet az irántuk érzettkeserű tehetetlenségnek, megvetésnek, stb. A négy év alatt felgyülemlik ilyen az emberben.
A Tömjén, a Tompika szerintem nagyon kifejezi amilyenek, ez la bocca de verita a nép ajkán. Aki ilyennek áll, ezt bírnia kell. A Kúrcsány is ilyesmi, a magyar ilyen nyelv és nép ezen nem tudok felháborodni, van benne humor és tömörítő készség. Az Arrogán is jó volt, mert szóvivőként bicskanyitogató stílust nyomott, csak aztán polg.maisterként lett a bulvárlapok kenyérre kenhető cuncimókusa.
De persze elkoptatva mindegyik uncsi, mint minden először szellemes évekig torzultan üvöltve fárasztó közhely lesz.
És én használtam Kunczére a szadesz Miska kancsója-t, mert az is kifejezte a szituját ott és akkor. És itthon már nincs is maró karikatúra róluk. Láttam angol nyelvkönyvben olyat, hogy John Major (arra szóviccet találni nehéz lett volna :-) mint minden szart felszívó porszívó szerepel, amit ide-odarángatnak az utcán, mondván még arra is jobb lenne, mint miniszerelnöknek, annyira pocsék. Thatcherről mik jelentek meg! Nem érdekel a politikus hamvas lelke.
Ha Orbán származása meg valóban az, aminek mondják - én is tényként hallottam vidéki ismerőstől, aki ismerte a nagypapáját - nem értem, miért stigma ez rajta? Miért nem vállalja fel, hisz ez a legnagyobb sikertörténet lenne M.o.-n, nagyobb, mint a Daróczié - csak ezzel mennyi erőt adhatna! Benne ez az egy nem zavar egyáltalán. És ugye teljesen Obamára hajazó fotósorozatot publikáltatott a kampányban (tán nem véletlenül), hát ebben is követhetné az idolját.
Pontosan mi a gondotok a gyengébb forinttal? (Attól most tekintsünk el, hogy a devizahiteleseknek rossz. Nem csak körülöttük forog a világ.)

A német ifo ma is azzal hozakodott elő (menetrendszerűen), hogy Görögországnak ki kell lépnie az EU-ból, hogy leértékelhesse devizáját, mert a megszorításokkal csak egy polgárháborúnak ágyaznak meg.

Ezt értelmezhetitek úgy, hogy Magyarország útjára kellene lépjen...
@Tóta W. Árpád: CNBC elo adas 1 percel ezelott: running headline "HUNGARY PM SPOKESMAN: HUNGARIAN DEFAULT TALK IS NOT AN EXAGGERATION"

kb 2 - 4 evente egyszer emlitik magyarorszagot a CNBC-n.
Az elmúlt napok terméséből éppen erre, a legérdektelenebb, legszubjektívebb és igazából komolytalan, névtorzításokról szóló hozzászólásomra vártam legkevésbé reakciókat.

De akkor megpróbálom komolyan is. Erről egyszer írtam már, de leírom még egyszer, hogy azért kerülöm a közszereplők neveinek torzítását, mert ezek csupán az érzelmekre hatnak, én meg szeretek érvelni. A másik, hogy sokkal inkább jellemzik a hozzászólót, mint a bántani kívánt célpontot, és egy színvonalasabb vita során csak rontják a hozzászólás minőségét.

„mert mi ilyen igazi européer kommentelők vagyunk....”

Igen, Malacz, nyugodtan nézd vissza, hányszor torzítottam politikusok neveit. Gyűjtsd csokorba, hasonlítsd össze a kommentelők átlagával. Borítékolom az eredményt: européer kommentelő vagyok.
@anyátok: www.youtube.com/watch?v=gX-Jjl_8dvA EGy vidéki faszi - biztonsági őr - ilyen általa kreált angollal énekelt. A bikicsunáj volt a fő mondanivalója. Láthatod a videóban. Ezt felkapták a megaszarból az emberek - cikizni tette be a tv2 - és arat ezzel a gyerek. A hanga amúgy annyira nem is rossz, Uhrin Benedek-jelenség.
Feltett kézzel feladom ez olvasva: www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/szijjarto_kosa_nem_tulzott_johet_az_adocsokkentes_36918

Miért jó ilyennel játszani? www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=hirkereso_cimoldal%20&nID=447969, ecoline.hu/piac/20100604_forint_euro_szijjarto.aspx#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_6_4

Nem vagyok szakember ebben, de aki az, kérem, magyarázza el már hülye fejemnek, miért turbózzák fideszék a hülyeséget még mindig? Ma is? Meddig kell zuhantatni a szent hazai fizetőeszközt és szent hazai gigacéget ecoline.hu/piac/20100604_otp_limit.aspx#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_6_4? Csányi úr most nem aggódik? Ez neki is fáintos?

Vagy tényleg dollárba fektetett a Szentkirályi utca és sika-kasza, mindegy, másnak ez mit hoz? Érdemes ilyen balfasznak mutatkozni egy hetes kormányzás után? Tényleg nem hiszik el, hogy ott kint nem ért(ékel)ik a kacsintós szmájlit az ilyen dumákhoz biggyesztve? Hanem vérkomolyan gondolják, hogy ez van, és eszerint kezdenek ténykedni és vélekedni édes hazánkról az aranylón ringó (most épp vízben fekvő) búzaszálak dacára?
Ez nem rémhírterjesztés?
...1 hete sincs, hogy a zorbán kormány hatalomra került. Ezalatt az idő alatt annyit már sikerült elérniük, hogy éves mélypontra lökték a forintot! Ráadásul úgy, hogy "tódítottak".

Azt viszont még mindig nem tudjuk, hogy ténylegesen mit akarnak kezdeni az ország gazdasági helyzetével, azt hogyan és miből (!) valósítanák meg stb.

Ez a cseppnyi tódítás tök egyértelműen arra megy ki, hogy magyarázzák bizonyítványukat: annak ellenére, hogy 8 éven át mást sem tudtak pofázni, csak hogy semmiféle megszorításra nincs itt szükség, elég egy szimpla radikális adócsökkenésre és eljő a kánaán, most muszáj valahogy kijönni ebből a dumából és jól odamondani, hogy jé, csak most látjuk és hát így valóban szükséges a megszorítás. Annyira szánalmas!! Frankón hülyének nézik az embereket! Sőt sok embernek súlyos anyagi többlet kiadást is jelentett, hogy ezek ismét megszólaltak!
Döbbenetes, milyen feledékenyek a T. Kommentársak (elvtársak, kor-és kartársak, bajtársak, csendestársak, stb.) Tavaly volt az euro 300 Ft.- fölött is. Hiába, ezek a fránya spekulánsok váteszek. Valamit tudhattak a debreceni bürgermeister majdani szózatáról. (Netán nála is jobban ismerik a magyar gazdaság helyzetét).
@Lord Kilburn:
Olyan szaporán veregeted a vállad te európai brit, hogy az én tenyeremnek már nem is jut hely. De azért érezd: megsimogatom a búbodat.
"Francois Fillon kijelentette, hogy a maga részéről semmi rosszat nem lát abban, ha az euró/dollár árfolyam eléri a paritást."

És milyen igaza van.
Erre a sok hülye itt agonizál egy kis forint gyengülés miatt.
Lárifári.
Csak az európai (a fehérek között), aki nem figurázza ki a politikusokat gúnynéven?
Ausztria hol van akkor? Idézet 2000-ből:"A szabadságpárti politikus homoszexuális vonzalmairól szóló találgatások nem új keletűek Ausztriában. Egy évvel ezelőtt a karintiai tartományi választásokat megelőzően néppárt-szimpatizánsok egy Haider-arcképet plakátoltak ki hosszú orral, és a szabadságpárt emblémáját felhasználva a "Finocchio" feliratot helyezték el rajta. A "Finocchio" a melegek gúnyneve az olaszoknál. Természetesen volt nagy kuncogás, amikor az emberek rájöttek, mit is rejt a felirat. Nyilvános fórumokon azonban senki nem hozta szóba ezt a sikamlós ügyet. Arrafelé azt hangoztatják: amiről nem lehet beszélni, arról pletykálni kell. Ameddig Jörg "ferdeségének" története nem hivatalos, addig nem esett folt a "családvédő" és a "sohasem hazudtam" mottóval kampányoló kormányzó hírnevén." Innen: www.hetek.hu/hatter/200004/jorg_haider_a_nover

Aki nem hiteles, azt megtalálják. Marosán Györgyöt Buci Gyurizták egy a miénknél sokkal keményebb/en/ megtorló korban. Utalva eredeti mesterségére, és nem szeretetből.

Régen, amikor - lásd TMG és a vezető magyarság elmélete - a jómodor még sokkal nagyobb súllyal esett a latba, is volt ilyen: "A fattyúnyelv előszeretettel foglalkozik közéleti emberekkel, és igyekszik nevüket átalakítani a maga ízlése szerint. Sorra veszi az írókat, művészeket, politikusokat........ /mivel/Budapestet akartuk bemutatni, így igen nagy tömegben estek ki politikusok, kiknek tevékenysége nemcsak Budapestre vonatkozott, hanem az egész országra. Hogy példát is adjunk, kihagytuk Tisza Pistá-t, Tisza Kálmán "generális" nevét, Bánffy Dezsőt, a nemzet locsogányát, ellenben felvettük azokat, kiknek tevékenysége szorosan Budapesthez kapcsolódott, mint -- bár inkább politikusnak számít -- Podmaniczky Frigyes bárót, a Kockás báró-t, vagy a pesti versenyekről ismert Batthyány Tivadar grófot a Szakállgróf-ot. Így jártunk el az írókkal is és mellőztük például Jókai Mór Zsoké nevét, mert Jókai nem Budapestnek írt, hanem az egész magyarságnak, de felvettük tipikus pesti alakként Kiss Józsefet mint Jekele bácsi-t. Krúdy Gyula is pesti típus, illik tehát, hogy gúnyneve, a Hosszú itt szerepeljen." Innen. mnytud.arts.klte.hu/szleng/zol_ged/szemnev.htm
(szerintem , most érveltem :-)) De bocs az offért.
@Újdiaszpóra (ex Fogyasszon import sertéstejet!):
24 óra sem kellett ahhoz, hogy az újabb orbitális hazugság kiderüljön. Nem Szíjjártó (Kósa) beszélt államcsődről, csupán annyit említett: másfél éve maga Gyurcsány államférfi szónokolt az államcsőd elkerüléséről az IMF-hitel felvétele kapcsán. Ezt fordították (ferdítették), majd kezdte rágni csomó hazai nyafinger. Spekulánsoknak persze jókor jött, no de őket se kell egy kis csalásért kergetni a hokedli körül...
@Beekeetchoonai Witchai: Már elküldtem tiszta forrásból. Egy életre megjegyzi, azt hiszem, ha kiheveri a sokkját. Kívánom is neki, hogy ez legyen a legnagyobb sokkja ezek után. :-D
@Tóta W. Árpád: vmi zen-meditációból eszméltél, hogy ennyire üres volt az elméd, amikor ezt írtad? :)
Ezek is hülye hazai csúsztató, nyígó nyafingerek? Ja, bocs tényleg: megint megfizették őket az itteni ballibbantak! Mindig elfelejtem, hogy a Wall Streeten, Párizsban és a Cityben olyan szarul keresnek ezek az öltönyös okostojatok, hogy rászorulnak a kis magyar fikapénzre, hogy azért Orbánékba rúgjanak.

"A Goldman Sach elemzője szerint a csütörtöki és a pénteki, piaci pánikot okozó kijelentéseknek pusztán az a céljuk, hogy egyelőre ne kelljen betartani az áprilisi választások előtt tett költséges ígéreteket. Magdalena Polan úgy véli, a mesterséges válság lehetővé teszi majd Orbán Viktor számára, hogy a Bajnai-kormány nyomdokain haladva szigorú költségvetési politikát folytasson. A legvalószínűbb, hogy a Fidesz így készíti elő a bevezetendő strukturális reformokat. Szerinte nem állítható párhuzam a magyar és a görög helyzet közé.

Hasonlóan látja a BNP Paribas szakértője is, aki szintén úgy véli, hogy nonszensz Magyarországot Görögországhoz hasonlítani. A nyilatkozatokkal a Fidesz csak igyekszik kihátrálni az adócsökkentési ígéretek mögül, hisz azokra jelenleg még nincs mozgástér. Szerinte is követi majd elődjét az új kormány, s szigorú költségvetési politikát folytat.

A JP Morgan szerint a Fidesz két éves válságkezelő programot jelent majd be a hétvégén, a mostani nyilatkozatok azt a célt szolgálják, hogy addig is elhalaszthassa a növekedés-serkentésre és foglakoztatás-növelésre tett ígéreteinek beváltását. Ezzel ráadásul nagyobb mozgásteret teret majd maga számára az IMF-fel egy újabb készenléti csomag életbeléptetéséről folyó tárgyalások során, így a Valutaalap könnyebben beleegyezik majd, hogy az idei költéségvetési hiány magasabb legyen az ígérténél - írja a Bloomberg"

Innen:www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=hirkereso_cimoldal%20&nID=447989
Brumy, ahogy dr. Melles mondta:"Azonban pont azokban az országokban volt megfigyelhető, ahol több, nálunk kötelezővé tett oltás nem kötelező jelenleg, hogy ha az oltási kedv csökken, visszatérhetnek olyan betegségek, mint a kanyaró, a mumpsz vagy a szamárköhögés.

Dr. Melles Márta szerint a „potyautas jelenség” – a csoport immunitása védi a nem beoltottakat is – csak akkor nem okozhat problémát, ha csak azokat nem oltják, akiket valóban nem lehetséges, súlyos alapbetegség vagy allergia miatt például. Ha viszont tömegesen nem oltatjuk be magunkat, bízva abban, hogy elegendő, ha a többiek be vannak oltva, a betegségek újra felüthetik a fejüket - " ez nem olyan fajsúlyú azárt, mint hogy melegvízben oldott porral vagy szobaszökőkútként saját magaddal táplálsz-e valakit. Az magánügy. Attól más gyereke nem lesz beteg.

De Melles dokinő szerint abban bízni, hogy ha elvből nem is oltatok, mert csak, de a többiek be vannak az ovis, sulis csoportban, akkor hawaii van az enyémnek mégis - veszélyes játék. Mások egészségével.
@dark future: "szerintem zseniális terv!"

Azért az' híresen jó magyar tényfeltáró újságírók helyébe utánnanéznék shortolták-e a fineszesek fölnökök a forintot. Mert ha még azt sem, akkor egyszerűen idióták, ha meg igen, akkor még rosszabb.
@Várúr: Itt egy also szó nem esik Gyurcsányról, idézet jön Kósától, aki a Napi Gazdaság konferenciáján szónokolt:

"Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Napi Gazdaság kkv-fejlesztési konferenciáján.

Van olyan igazgatási ágazat, ahol júniusra már nem tudunk bért fizetni, mert elfogyott az erre elkülönített keret - hozott egy példát Kósa.

Most nem lehet semmi konkrétumot mondani, hiszen a hét végén és a jövő héten dől el, mit is lehet kezdeni. Az bizonyos, hogy vészhelyzet van. Most, mivel süllyed a hajó, bármi áron azonnali lépéseket kell tenni. Általános válságkezelést nem lehet alkalmazni, teljesen új alapokra kell helyezni a gazdaságpolitikát - mondta Kósa, aki szerint a kényszerhelyzet miatt bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg." Innen.www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=447788&place=kepnelkulivezeto1

Ja és a Napi pl. színmagyar lap, magyari tulajjal - nem mint a Nyugat "lakájmédiája" írt erről tehát.

Szíjjártó kente ma Gy.-ra az egészet a botrányt észlelve.
@a szív fészkei: Jaj ezt az oltásost a másik poszthoz akartam küldeni, elnézést. Összekavarogtak az ujjaim, az enternél.

De ha már idekerült oltástéma, amire még most büszke is lehetne hazánk - és ez is off - a H1N1-et is mennyire jól el lehetett vinni politikai térfélre és ott csinálni a fesztivált.
Mindenből hitvita volt/van/lesz, ahogy ebből a forintmizériából is látszik. Nem lehet itt semmit normálisan megcsinálni és értelmesnek nézni az embereket? Elismerni, hogy ezt most elkalibrálták?
@Tóta W. Árpád: "láttál te már oroszt SZU-térképpel nyígni? törököt az oszmán birodalommal? osztrákot a monarchiával?"

én már láttam oroszt a történelmi Oroszország térképével nyígni, akit még komolyan is kellett venni, te is emlékezhettsz rá: úgy hívták, hogy Zsirinovszkij.

a tékép minden szegmensét nem memorizáltam, de arra tisztán emlékszem, hogy az volt a legkevesebb, hogy Alaszkát vissza! :)

aztán nézd meg, milyen a putyini autonómia Csecsenföldön, ott se matricát ragasztanak, hanem odamennek tankkal.

a törökök meg valóban nem lobogtatnak térképet, csak miután az I. VH után elbukták a 16. században elfoglalt Ciprust, ügyeltek rá, hogy full nacionalistára neveljék a kölyköket, és az 1960-70-es években total wart játszottak az amúgy szintén NATO-szövetséges Görögországgal, meg aztán nézd meg, mi a helyzet a kurd autonómia kérdésével az iraki határ környékén: utastérben nemigen van lőszer, a biztonság kedvéért inkább csőre töltötték a tankokat.

az osztrákoknál meg, aki náculni akar, annak ott van Dolfi álma a nagynémet egységről, meg a jobbra-balra, Ukrajanán át húzódó német kolonizáciról, ehhez térkép se kell, kis kalauznak ott a My War.

persze mindez mellékes, mert Magyarország helyzete - talán az egy Ciprus kivételével - amúgy is más, mert 1) a mi országunk népe saját magával szomszédos b+, 2) te szoktad mondani, hogy lehet jönni Európába, de ha nem tetszik a renccer, el lehet menni, na és akkor - e szerint a gondolatmenet szerint- a határra betelepült népek miért akarnak itt autonómiát, meg önálló országot kiszakítani Mo-ból?

egyébként szerintem sem kéne Erdélyt visszacsatolni, mert mindenki jobban járna, Erdélyből megcsinálnák egy közös magyar-román offshore-miniállamot, ami olyan lenne, mint az angoloknak Man, meg úgy Európának Monaco, meg Málta meg Ciprus; a románok is jól járnának, a magyarok is, meg az erdélyiek is, de ehhez a két államnak együtt sincs elég esze - sajna; mondjuk akkor meg az EU nyígna :)
@Pantagruel: "láttam oroszt a történelmi Oroszország térképével nyígni, akit még komolyan is kellett venni, te is emlékezhettsz rá: úgy hívták, hogy Zsirinovszkij"

és ugye, hogy mekkora hihetetlen buta faszkalap volt?

na, ilyenek a magyar megfelelőik is.
Nincs itt kérem semmi probléma, a németek 2.5%-on adnak el 10 éves kötvényeket. Meg kell kérni őket, hogy adják már ezt nekünk tovább 3.5%-on. Még így is jól járnak. És mi is jól járunk.
:)

Ha a pánik miatt beszárad a magyar kötvénypiac, akkor jöhet újra az IMF az 5%-os ajánlatával. Esetleg elfogadjuk.
Az IMF még mindig jobb, mintha a piacon próbálkoznánk 7%-ért kölcsön kérni, ahogy azt Bajnaiék tették. Gordonka szolgalelkűségéhez Obama gratulált is levélben, üdvözli a kedves család minden tagját.

Orbánék tökéletesen jól látják, hogy deflációs periódusban ez rengeteg, fölöslegesen kidobott pénz. (A Kósa beszéd előtt sem kaptunk jó árú hitelt!
Gyarmatoknak szánt kondícióknak örültek itt sokan, amikor némileg csökkentek a hitelkamatok. Azóta persze még többet kérnek a befektetők, Magyarország számára egyre olcsóbb tehát a görög megoldás. Szijjártó vagy Kósa semmi ördögtől valót nem mondott.)

Rendszerváltás óta ez az első alkalom, amikor végre mi játszhatunk a piaccal és nem fordítva.
Talán erre értette Orbán, hogy visszavettük az önrendelkezést.
És ez mit jelent? "gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg."
@a szív fészkei: hát ez semmit, nincsenek is ilyenek :D
a plafontv. van, de az nem alkotmány.
@tulok ex betonputtó: "Ha valaki egy közszereplő nevét
1., kisbetűvel írja, (gyurcsány, ovi)"

Jelentkezem egynek.
Én általában mindet kisbetűvel írom (ritka az a kivétel, akit megtisztelek a nagybetűvel: talán Nemecsek, az megérdemelné).

Vagyis nem véletlen, ez egyszerűen egy célszerű eszköz, mint a smilek használata. Internetes módi.

Megjegyzem az ovi névhasználat fenemód találó: durcás és sértett, tisztára mint egy óvodás ;)

[...és tizenéve óvodásnak lenni, na az sem semmi...]
@Tóta W. Árpád: hát ebben nincs vita, bakker

egyébként nem tom, vágod-e, kik még nagy matricaragasztgatók?

tudom, hogy most sokakat meg fogok bántani, de hát az a nagy büdös helyzet, hogy Izraelben láthatsz ennyi térképes matricát, nem tudom, hogy ők tanulták tőlünk, vagy mi tőlök, de nagyon úgy tűnik, hogy ez a sztenderd vizuális kommunikáció, ha valaki a másikat ki akarja túrni valahonnan. csak ott még babakocsikra is ráragasztják :) szóval a hazai matricázósokkal feltűnő a hasonlóság, áá vajon miért? vagy csak nekem tűnik úgy? na mindegy meg ez a történelem ura szívat minket-igazságot nekünk-nyígás is ismerős valahonnan - hú, de honnan?
Biztos teljesen stupid vagyok, de tényleg ez a valós helyzet most? "Rendszerváltás óta ez az első alkalom, amikor végre mi játszhatunk a piaccal és nem fordítva.
Talán erre értette Orbán, hogy visszavettük az önrendelkezést."

Most mi diktálunk, ha jól értem, a Wall Streetnek index.hu/gazdasag/vilag/2010/06/04/a_nap_kerdese_a_wall_street_journaltol/ meg a többi, minket gyarmatsorba görnyesztő dögnek?
Félelmükben picsognak, hogy móresre tanította őket Orbán? Akkor jó :-)). De megnyugodtam. Így kell ezt csinálni. Oké.
@a szív fészkei: mindenki be van szarva, mert kósa belengette, hogy más országokról is nyilatkozgathat, ha kedve szottyan. lehet, hogy holnap a kínai gazdaságot dönti be.
Rég halott apámtól maradt rám egy viharvert egy dolláros - az első nyugati pénzéből volt, amihez anno hozzájuthatott, így eltette és én is szerencsepénznek hordom. Eddig nem sokat fialt, de most....

Ezek a drága fiúk nekem dolgoznak, most esett le!! Áldassék a nevük, hisz előbb-utóbb vagyonos leszek így, hogy csak itt ülök, és kattogok a gépen. Na, egy rossz szó el nem hagyja ez ügyben a szám többet. Ja és nincs devizahitelem se. Szóval nekem hawaii.

És a nyugatnak meg coki. Örüljön a Strauss-Kahn a Piroskának csak, pedig az is túl jó volt neki. Még a pénzünk is kéne?
@a szív fészkei: "lehet, hogy holnap a kínai gazdaságot dönti be"
- igen ere várunk.
@anyátok: Szívesen! Terjesztem a kultúrát orrba-szájba. Ennél a fiúnál még adva lehet, hogy megtanul jól angolul és akkor nem is kell röhögni rajta tovább...

Míg Kósa, khmm. Ahogy Árpi írta, épp növeli a lengetőizmát: "kósa belengette, hogy más országokról is nyilatkozgathat, ha kedve szottyan. lehet, hogy holnap a kínai gazdaságot dönti be. "
@anyátok:

@a szív fészkei:

Szíjálájszí májószáj!
@a szív fészkei:
Csúsztass csak.... Pusztán annyi állítottam: NEM FENYEGEGETT államcsőddel sem Kósa, sem Szíjártó, mint a pontos szövegből napnál világosabban olvasható. Londoni, párizsi, stb. öltönyösék akarták saját szájuk íze szerint értelmezni, immár nem először.
@a szív fészkei:
Ba'meg, ha elfogyott a fizetési keret, arról jobb kussolni és uzsorahitelért futkosni? Tényleg pusztító volt az elmúlt nyolc év, bár ezt eddig is tudtam. Amúgy kis magyar éretelmezés: Kósa az államcsőd elkerüléséről beszélt, nem annak bekövetkezéséről. Mint Qrcsány, csak ő ugyanezt a sarcoló hitel felvétele u t á n közölte, előtte egészen mást.
Mellesleg a hízásnak induló Szíjártó egyelőre a saját szíjának árt, nem a magyar gazdaságnak.
@Várúr: "Szíjártó egyelőre a saját szíjának árt, nem a magyar gazdaságnak."

Ma a szokásosnál is butább vagyok. Ezt pl. nem értem (a bikicsunájt már igen).
@malacz69【ツ】rettegéselemző:

"Nem pikáns! Eddig is az nyert, akivel meg akarták nyeretni,..."

Igen, ez így van régóta. Azért pikáns mégis, mert nem a transzparencia felé tettek lépést, pusztán kikapcsoltak egy kontroll lehetőséget, kvázi ami eddig is folyt azt engedik tovább, csak már nem lesz büntethető, ha kiderül.

Btw, egy ismerősöm barátjának az unokahúga mesélte, hogy a szoci és a Fidesz kormányok között annyi volt a különbség közbeszerzési szempontból, hogy 98-02 között leszóltak jóelőre, hogy az aktuális cuccon el lehet-e indulni vagy sem, szoc időkben pedig hagyták acsarkodni a cégeket egymás ellen. (Ebből a (cég)szempontból hatékonyabb volt az Orbán-éra. Mostanában pedig azt hallottam, hogy éhesebbek lettek a potentátok (rövid hátralévő idő + ügyészségi kockázati felár)

Mindenestre én szerencsésnek érzem magam, hogy a piacról élek és nem az államból. Biztos több lenne a zsé, de a köpet is borotválkozó-tükrömön.

"felelős ember felelős döntést hoz majd, amit rajta számon lehet kérni"
Úgy legyen!

"felgyorsul"
igen

"és olcsósodik"
nem

"...majd visszatérhetünk rá, h érdemes volt-e"
Jaja. De honnan tudjuk majd meg?
Egyébiránt szabályzókon kellene változtatni, mert pl. ez a műtárgy/2km mutató gyászos. (csak hogy a pályánál maradjunk)

Más: Ez a Lázár gyerek kifejezetten jókat mondott tegnap, esélyes, hogy hamrost kicsinálják szegényt.
@a szív fészkei:

"Mindig elfelejtem, hogy a Wall Streeten, Párizsban és a Cityben olyan szarul keresnek ezek az öltönyös okostojatok, hogy rászorulnak a kis magyar fikapénzre"

Ezt jobb is ha elfelejted, mert a fikapénzt nem az okostojások kapják, hanem ők adják a politikusoknak.

"Félelmükben picsognak, hogy móresre tanította őket Orbán? Akkor jó :-)). De megnyugodtam. Így kell ezt csinálni. Oké. "

Örülök. A lényeg, hogy egy ponton túl az adósnak már érdeke a csőd. (lásd pl. biztosított subprime adósok)
A görögök megpróbálták a csődöt, de nem lehetett.
Miközben kézzel-lábbal tiltakoztak, egy óvatlan pillanatban a szájukba tömték a pénzt.
Szerintem velünk is ugyanez a helyzet.
Nem mehetünk csődbe, ha akarunk sem.
Talán furcsán hangzik, de ez van.
Ezt a speciális helyzetet érdemes kihasználni, erre célzott Kósa.
@Várúr:

"Ba'meg, ha elfogyott a fizetési keret, arról jobb kussolni és uzsorahitelért futkosni?"

Sajnos hülyelibsiéknél nagyon elmélyült már a sunnyogási igény, a félelem.
Szeretik. Óvják naptól, széltől.
@Lord Kilburn:
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
@eMeL:

Ne értsetek félre, nincs nekem ezekkel semmi bajom, csak a motivációs bázisra voltam kíváncsi.

Nekem a kisbetűzés (malacka)olyan kisember bosszújának tűnik, de megértem. A konzekvens kisbetű (eMeL) szintén ok. Nekem is pont n.e. jutott eszembe, hogy azért ő a pozitív hős volt, vagy mifene.

Az alkotások közül (Lord K.) az egyediek tetszenek, az átvett, elcsépeltek már kevésbé. A túrótortán pl. konkrétan elvigyorodtam.
@Várúr: "ő ugyanezt a sarcoló hitel felvétele u t á n közölte, előtte egészen mást."

Nagyon helyesen.
Rövidesen éjfél, utána indul a hétvégi csontvázinvázió. Malac nem nyilatkozik alkotmány-preambulum ügyben, megyek vacsorázni, Nektek meg jojcakát!
Találkozunk holnap a csontvázkiállításon, addígra talán megmagyarázza Váruruni a Szijjártó szíját.
@Újdiaszpóra (ex Fogyasszon import sertéstejet!): "Erre a sok hülye itt agonizál egy kis forint gyengülés miatt."

Hozzáértésed a hegyeket ostromolja!
Oszd az észt ó Te Nagy Bölcs!!

A forint leértékelése lehet egy tisztes közgazdasági cél, de azt nem így kell csinálni. Ami történt az kóklerség [értsd az alkalmasságot kizáró indok].
Komoly(!) [értsd hozzáértő, nemzetközileg elismert] közgazdászok szerint a kiszámíthatatlan árfolyam félelmetesen káros és veszélyes a gazdasági szereplőkre (vagyis végső soron az országunkra).

Én aki azt mondottam vala, hogy adjuk meg nekik a lehetőséget, most azt mondom, megkapták, ideje hogy elhúzzanak...

Veni, vidi, NON vici
@anyátok: "Szijjártó szíját."
Hízásnak indult -> szíja bánja -> Szijjártó
@eMeL:

"Komoly(!) [értsd hozzáértő, nemzetközileg elismert] közgazdászok szerint a kiszámíthatatlan árfolyam félelmetesen káros és veszélyes"

Talán 1-2 hete nyilatkozta Csányi, hogy 280-290 körüli euró-forint árfolyam lenne a jó.
Tessék. Kiszámítható az.
Előre szóltak.
@eMeL:

"Én aki azt mondottam vala, hogy adjuk meg nekik a lehetőséget, most azt mondom, megkapták, ideje hogy elhúzzanak..."

Ez a legaranyosabb...
4 (Négy) évig fognak maradni, de lehet hogy tovább.
Nincs rinya.
@tulok ex betonputtó:
Kösz.
Joccakát, most már tényleg békén bagylak Titeket és szegény moderátort.
LOL, hörrtévé híradójában egy árva szó nincs a mai krachról :D
@eMeL: Alant van az idézet, hogy ezt hogy jól kell érteni; mindenki - én is - aki máshogy látja, csúsztat. Ja és a szokott hülye sunnyogó.

Várótól egyenesen: "Csúsztass csak.... Pusztán annyi állítottam: NEM FENYEGEGETT államcsőddel sem Kósa, sem Szíjártó, mint a pontos szövegből napnál világosabban olvasható. Londoni, párizsi, stb. öltönyösék akarták saját szájuk íze szerint értelmezni, immár nem először."

Ja Csányi mondta valaholTalán 1-2 hete nyilatkozta Csányi, hogy 280-290 körüli euró-forint árfolyam lenne a jó.
Tessék. Kiszámítható az.
Előre szóltak."
Aham, ez volt hivatalos bejelentés, most meg sittysutty magyarosch nemzeti vágtával végre is hajtották. Gond egy szál se. Csányi most örül, hogy ilyen hamar és pikkpakk teljesült a vágya?
@tulok ex betonputtó: A neve szíjgyártót jelent? Tehát, ha a szíja bánja a kerületnövekedését (mitől kezd valaki fiatalon rögtön hízni, ha pozícióba kerül?), az csak jó, mert újat termelhet, felpörgeti a kkv-át, és dől a pénz. Így tehát mindenkinek hízna kell, hogy legalább a bőrösök már jól járjanak az új szíjak legyártásával.

Ha van itthon még bőrdíszműves vállalkozás... Mert ha nem, akkor ezzel is megint Kína nyer. Szíjjártó nekik kerekedik kifele.
"Ezt a Piroslapról vettem:" Az ország és a devizahitelesek becsült kára több száz milliárd forint." piroslapok.blog.hu/2010/06/04/a_fidesz_elkurta_vagy Tényleg ennyi? És megérte?

Viszont úgyse figyel senki erre itthon pár kommentelőn kívül, mert dübörög a Trianon-fesztivál. Nem is véletlen ez az egész elszólás meg az időzítése?
Na, mindjárt holnap lesz. Okosabbak leszünk?
@Tóta W. Árpád:

az mno-n sincs. jó húsz centit lefelé görgetve van egy néhány mondatos hír varga kinevezéséről, ennyi az összes reakció az incidensekkel kapcsolatban:

"Az államtitkár arra az újságírói kérdésre, miszerint nem gondolja-e, hogy Kósa Lajos csütörtöki mondatai okozták a forint hirtelen esését, azt válaszolta: az eseményeket egy nagyobb összefüggésbe kell helyezni, és akkor minden világossá válik."

szóval nagyobb összefüggésbe kell helyezni. ez a megoldás.
@a szív fészkei: El vagyol Te tévedve barátom, nem kicsit, nagyon. A szijjártást még az őshazából hoztuk mangunkkal. De monnyuk minimum Levédiából. Hatalmas szijjakat tudtunk jjártani már akkor is. Innen is ered a közkeletű köszönésünk is (biz.)
Hungaro-etimológiailag: szittya -> szítja -> szijja -> szia -> szia, van euród?
@Tóta W. Árpád: ezzel szemben a CNBC-n meg nem beszeltek ennyit magyarorszagrol mint ma. mindenki komolyan vette a dolgot es senki nem emlitette hogy esetleg ez csak belpolitikai csel. messzirol sokszor nem latszanak a reszletek. jol meg fogjuk szivni!
@tulok ex betonputtó: :-D nem halok meg hülyén, kösz! De most nem dollár a nyerő?

Nekem meg valami angol (rég kitántorgott magyar persze) spiné képes volt azt levezetni, hogy a see you-ból ered a szia! Még ezt a jó kis levéd ízt is elvette volna tőlem!
Át fogom aludni a Csonti Való Világot! De reggel 10. 30-kor még kómában vagyok.

Gyűlnek már lassan a médiahiénák csúsztatni a világ négy sarkáról ide? Akkor elkaphatják a zászlóerdőt meg a siratást is a 90 évért. Lesz országimázs is 2 in1, külön büdzsé se kell rá. Tony Curtis szegénykém már úgyis nagyon rozi egy újabb zserbós reklámfilmhez, idecsalogatni az amikat.
@a szív fészkei: Kitántorgó spinéknek alapból nem hiszünk! (OFF: hogy én mennyit köszönhetek a különböző helyekről kitántorgó spinéknek. ON)

De az internacionális Hallo? az a Puskás Tivadar-féle telefonhírmondó főpróbájának a hallod? HALlod? HALLOD? HALLOD B+???! -jéből ered.
@huba: hát igen. az a baj a piaccal, hogy nincs neki pápája. mert ha lenne, akkor oda lehetne settenkedni hozzá titokban, és a fülébe súgni, hogy ne tessék elhinni, amit röfögünk magyarul, az csak hakni.
@dark future:
Szélesebb összefüggésben:

1. Szombat délben: az első, már ismert csontvázak előugranak a sifonérból
2. Hétvége: Fidesz + Csányi + Demján + Széles szorgalmasan dolgozik a 3 napos akcióterven, Orbán első kézből ismerteti a lengyelek esetét a hiteleikkel.
3. Hétfőn a Fidesz bejelenti az államcsődöt
4. Magyarország nem tárgyal a hitelezőivel (az EU és az IMF megszívja, a többi befektetőnek meg úgy kell)
5. A hitelezők nem tárgyalnak Magyarországgal (nincs miről)
6. Új vezető kerül az MNB élére (nem, mintha sajnálnám Simor kirúgását)
7. Matolcsy beindítja a belső keresletű motorját
8. Magyarországon megindul a belső tőkefelhalmozás (Csányi + Demján + Széles)
9. Az új MNB vezetés meghitelezi a kormányt (békakölcsön)
10. Devizahitelesek: a Kormány utasítására az OTP átvállalja az összes devizahitelt 350 HUF/EU árfolyamon, kötelező alapon
11. A devizahiteleket persze sem az OTP, sem az Állam nem fizeti vissza senkinek sem, kizárólag a hitelfelvevőknek kell majd törleszteniük,
12. Aki nem törleszt, az visszaeső bűnöző lesz a második hónaptól,
13. Újra körbehordják majd az Országzászlót.
@tulok ex betonputtó:
Ejnye... anyukád elszomorodna ekkora butaság láttán. A qrcsányi/bajnai féle csődről illetékes eeetársak többet tudtak, mint az említett két kalandor. Ők előzőleg saját népüknek, választóiknak, szimpatizánsaiknak is őrjöngve hazudtak, innen a bukkantyú.
www.piacesprofit.hu/gazdasag/a_fideszkormanynak_nem_lehet_igy_beszelnie_a_piacokon.html Sikerült hülyét csinálniuk magukból, velünk együtt. Ha ezentúl Tamás Pityesz egész évben nemzeti vágtázik, akkor is nehezen fogja ezt a kis megítélési malőrt helyrehozni a sok szép paci, peckesen rajtuk a nyalka huszárok zsinóros mentében, forgóval.

Kósa&Tsai fessenek kacsintós szmájlikat a homlokukra, amikor nemzeti nagy létünk nagy temetőjét vizionálják a sajtájokon.
Ja mocsok demagóg is leszek: abból a pénzből, amit itt elbokáztak 2 nap alatt humorheroldként,- mert ijesztegetésül nem azt mondták orvul, hogy "savanyúcukor!" (l`Art pour l`Art) -, nem lehetett volna az árvizesekre is fordítani pár garast? hetivalasz.hu/itthon/tragedia-borsodban-sorra-dolnek-ossze-a-hazak-29853
A kurva szolgáltatók nem bírnak azon megegyezni, hogy hívható legyen rajtuk a segélyvonal index.hu/belfold/2010/06/04/csak_a_t-mobile_halozatabol_hivhato_a_1752/, és emiatt baszódott el sok millió forintot érő hívás, na az is jellemző Levédiánkra. 1749-es viszont mindenhonnan, vezetékesről is fogad.

Ja, és homokzsákokat nemcsak a jobbikos jaumagyarok szoktak pakolni - a múltkori dunai gebasz idejéről dísz bumáskája van a férjemnek Tarlós úrtól arról hogy, melózott ott keményen napokig. Ez azért nem politikai oldalfüggő.
Mikor fogják be ezek a pofájukat? Ezeknek semmi szent, semmi se drága, csakhogy kimosakodjanak a hazugságaikból! Beáldozzák a devizahitelesek százezreit, vajon hány embert fognak kilakoltatni a megemelkedett törlesztőrészletek miatt? Ha bekövetkezik a csőd, nekünk annyi, nyugdíjasok, tanárok, orvosok tömegei maradnak munka és megélhetés nélkül. Elképesztő cinizmus! Ennyire becsüli az embereket a Fidesz, ágyútölteléknek kellünk csak a politikai túlélésükhöz.
@tulok ex betonputtó: Nagy etimologizátor vagy, grat! Neked kéne ezentúl megfejteni szakmányban a Kósa&Tsai féle kommunikációs Rosetti-köveket, és a te megoldásodat kajabálni a hülye világ felé.
Talán nem értenék ennyire félre a drágákat(bár mint olvashattad, azok direkte így:"Londoni, párizsi, stb. öltönyösék akarták saját szájuk íze szerint értelmezni, immár nem először." (id. Várúrtól) Az a félrevivő baromarcú NY Times meg pláne. www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100605-a-new-york-times-a-magyar-kormany-ugyetlen-trukkozeserol-ir.html

Kellene a tehetséged, mint egy falat fehér kenyér á le Wass Albert (ha jól olvastam a kis belinkelt karácsonyi énekét.) Jó munkát! :-)
Ja és most megvolt csontishow vagy se? Eddig ültettem, nem tartottam kezem a Varga és a haza ütőerén...

Avagy még van rajtuk húscafat, nem is annyira lecuppantak? Hagyó se lopta el? www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/varga-mihaly-konszolidalt-a-magyar-gazdasag-helyzete-318047
Kedves tulok ex betonputto, kezd is el a melót és értelmezd: az, hogy "konszolidált a magyar gazdaság helyzete", az mit jelent? Nehogy már megint félrevigyen a közmondásos butaságom. (Butaságom története, aranyos kis film volt :-))

Off: Ja, a kitántorgó spinéid - gondolom - nem az a korosztály voltak, aki nekem sziát elemzett.... Annak csak ezt köszönhetted volna.
@anyátok:
Szíjártó láthatóan hízásnak indult, tehát újabb lyukat koptat az övön. Amúgy a magyar gazdaság pocakosodását várom,nem a műrettegő spekulánsokét. Még egyszer: tavaly az euro 300 fölött volt a Derékszíjártó Pétör nélkül is.
@Tóta W. Árpád: nem mukodik tokeletesen a kulfoldon-tartozkodo-orban-viktor es a hazai szetvalasztasa. illetve hogy a kulfold csak az elobbire figyeljen.

ps: tanulsag amugy a sajat szamunkra az ,hogy mi is kb ennyire pontosan latunk bele mas, foleg tavoli orszagok ugyeibe. meg az usa-beli esemenyek is tok felre vannak ertve magyarorszagon.
@a szív fészkei:
Kedves nyavalygók. Nincs program, túl sok a program, stb. után most a romló forint. A pénz már csak olyan, hogy yoyózik. A dollár, a jen, stb. még nagyobbakat szokott. Lehet hivatkozni NYT-re, akármire... ez az egész hisztéria olyan mulatságos, hogy ihaj. Egyhetes (1) kormányzás után. Ne tessék a szerencsétlen devizahitelesekre hivatkozni. Ez a poszt pár hete tele volt az ő könyörtelen lebaszásukkal, hogy mertek kölcsönözni... Nem remélek én itten se belátást, se méltányosságot. Ezért estek akkorát arcra ballibék. No de csak tessék hölgyeim uraim, csak tessék... Nyitva még a szopoda :-))
Néha azért megpróbállak kirángatni titeket Tóta Wilhelm Árnold árnyékából a napfényre. Szabadság!
@Tóta W. Árpád: Nem azért esett, mert elhitte amit mondtak, hanem azért mert látta milyen hülyék kezében van az irányítás.
@Várúr: "Még egyszer: tavaly az euro 300 fölött volt a Derékszíjártó Pétör nélkül is."

Te valóban el is hiszed a hülyeségeket amiket összehordasz?
@ne most: "Nem azért esett, mert elhitte amit mondtak, hanem azért mert látta milyen hülyék kezében van az irányítás."

Ez nagyon ott van ;)
Újabb gumicsont:
Tippem a háromnapos rendkívüli kormányülés végére az, hogy a nyugdíjpénztárakat államosítják. Abból tudnák finanszírozni az ígérgetéseiket, és csak max. 1,5 millió ember rághatna be, azoknak is egy része fidióta, akik a szart is megeszik a Párt kezéből. Így a Nemzet Miniszterelnöke elkerülhetné a saját öszödi beszédét.

@Várúr:

Hát te tényleg reménytelen vagy. Talán a Pártól kapod a fizetésed, hogy ilyen elvakultan védesz minden faszságot?
@Várúr: Kedves Ür, én nem szoptam, sőt. Leírtam, fénysebesen fial az 1 dollárocskám :-) meg amim még van. Attól ezt még nem tartom államférfiúi hősleg tettnek, bocs.

De mit olvasok éjjel:" OrbanWinetou 2010.06.05. 20:10:47
Jó poszt.
Az OTP volt napi minimuma -15% is.

És mit ad a teremtő, pont akkor volt egy kurrrvanagy vétel. Ebből ki lehet számolni mennyit fognak nyerni:
535 ezer darab. (meg előtte néhány 300 ezer darab fölötti, de az drágábban)
535 000 * 4624Ft = közel 2.5 milliárd forint.
(Ha a korábbi gyenge árfolyamon eladják, ez kb. 10% haszon.)

Ez ugyan csak egy gondolat, de szerintem bűzlik itt valami. " Innen.koklerbroker.blog.hu/2010/06/05/kokler_politikus_avagy_shortolja_hazankat_a_fidesz_a_bukasunkra_jatszik?fullcommentlist=1#comments

Mások meg euróval játszottak nagyban épp ezen a két napon oda-vissza. Te ezt is megmagyarázod a Fidesz felé pozitívan, nem lep meg, ahogy az se, ha valaki nem ezt fújja, az zicherhülye - megszoktam tőled.
Csak azokat a devizahiteleseket oly nagyon meg akarták óvni ellenzékből, ha jól emlékszem. Most perpill két napig nem voltak annyira érdekesek a Zemberek, akik ezzel éltek....
Nekem devizahitelem nincs, nem volt, nem lesz, nem azért írok. Nem én estem arcra tehát, a szopodát se nekem kínáld.
Orbán hallgat 3 napja. Ez is kommunikáció persze.

Ja, és kösz, hogy rám ragyogtatod Napodat a tótai árnyékot ellensúlyozni. :-) Borulok le nagyságod előtt. Ami természetesen nemzeti.
EGyébként, www.origo.hu/itthon/20100606-vita-kosa-lajos-gazdasagi-beszederol-a-sajat-facebookoldalan.html már azt sem tartom véletlennek, hogy Kósa mondta ezeket a sírásó dumákat. Mindenkit nem küldhet Orbán BX-be, mint Áderékat és KL népszerű meg "ha ő lenne a Fidesz feje, de jó lenne"-szerű álmok szívet dobogtató hőse, stb. Most ezzel sajtájjal kicsit megtépáztatták a kackiás tollait, hiszen külföldön egy időre elásta magát. Itthon meg áldják nevét, akik a Várúr szopodáját benépesítik...

De lehet, hogy ez hagymáz persze. Ki lát a lapok mögé, csak az a furi, hogy hülyeséget mindig másokkal mondat ki, ő meg spirituálisan lebeg elérhetetlenül, amikor konkrétumok kellenének. De ha Kósának jó ez a szerep, lelke rajta.

Csányi papa meg mit kaphatott cserébe azért, hogy dőlni hagyta egy ideig a pici OTP-jét? Ő lesz a bankelnök, vagy ha Orbán az alcsúti Szűzanya által megkoronázva államelnök lesz akkor miniszterelnök? Meglódul az ember agya.
@Újdiaszpóra (ex Fogyasszon import sertéstejet!): "Ez a legaranyosabb...
4 (Négy) évig fognak maradni, de lehet hogy tovább.
Nincs rinya."

Már hogy ne lehetne. Jogom van hozzá ;)
Tudod arról van szó, hogy megelőlegeztem, hogy tabula rázát csinálnak és valóban rendet akarnak csinálni az ország érdekében.
Túl optimista? Gyerekes vágyálom? Igen, de megadtam a lehetőséget. És csalódtam!
Most hát nem adok több biankó csekket, majd ha bizonyítottak, utólag(!) elismerem egyes tetteiket, ha megérdemlik.

A különbség talán annyi, hogy én nem fogok habzó szájjal zorbántakaroggyozni az utcákon. Elfogadom a játékszabályokat (mert a libsibolsihazaárulókomcsiszemetek már csak ilyenek) és kivárom a választásokat.
Azért azt is tudomásul veszem, hogy kicsi az esélye, hogy a 'nagy orbán király' teszi helyre az ország szekerét, így mégiscsak arra ösztönzöm a gyerekeimet, hogy olyan életpályát tervezzenek, amiben bármikor, mármely más országban (vagyis elmenekülve innen) sikeresek lehetnek. Stimt? Stimt!
@a szív fészkei: "a see you-ból ered a szia!"

Pedig (tudtommal) latin: servus (szolgád vagyok) --> szervusz --> szia
@eMeL: Ja. A szervusz a servus-ból ered. A szia pedig a see you (see ya)-ból. És a kettőnek semmi köze egymáshoz :)
@eMeL:

"így mégiscsak arra ösztönzöm a gyerekeimet, hogy olyan életpályát tervezzenek, amiben bármikor, mármely más országban (vagyis elmenekülve innen) sikeresek lehetnek. Stimt? Stimt! "

Zavard el őket Angliába, ott nagyon bölcs az elit. (Lásd Árpi új posztjában az idézett angol megnyilvánulásokat)
:)
@Patrick Bateman:
Ne, lehet valami még újabban egyet nem érteni! :-D (nem bánnám, ha ez lenne vérrel öntözött rögvalóságunk legnagyobb gondja, sőt kívánom is!)
Wiki szerint:hu.wiktionary.org/wiki/ szinonimája szervusznak.

Más szerint meg:"Szia

alakváltozatai: szi, szia-bia, szia „kati”, szia-mia, sziamiáú, sziszi, sziasztok-helló, szíjad, szióka, szijóka, szióka-mióka, szió-mió, sziasz;

eredete: 1. a szervusz rövidült változatának (szeasz) elszakadt módosulata (sziasz). A szi alak etimológiájában átfedések is lehetnek az angol see you rövidített változatának (see – látlak) átvételéből adódóan. Mindenképpen idegen eredetű;
elterjedtsége: rendkívül nagy;
alkalomhoz való kötöttsége: bármikor használható, a legünnepélyesebb alkalmakat kivéve;
napszakhoz való viszonya: semleges;
nemekhez való kötöttsége: semleges;
hangulata: bizalmas, baráti" Innen:www.c3.hu/~hatodik_sip/98%20lapok/Irasok98/Nyar98/T-ny-11.htm
@a szív fészkei: Amíg ki nem vágnak mindkettőnket offolásért :), alaposabban utánanéztem, és legalábbis erősen vitatható. Az ötvenes években jelent meg, ez gyengíti a latin eredetet.
ld.:
szia: 1952. Nyr 76:305
sziász: 1953. Nyr 77:474
sziasz: 1964. NymLev 12
sziasztok: 1964. NymLev 12
szió, szióka: 1985. NyDiv 15

De az Index "Szavak eredete" fórumában volt már erről egy hosszú vita a 2172. hozzászólástól kezdve, és igazából egyik tábor sem győzte meg a másikat, annyi mindenesetre látszik, hogy szervusz->szasz transzformáció jól magyarázható, de a szervusz->szia már eröltetett.
süti beállítások módosítása