W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A Tesco-titok [recycled]

2010.05.04. 22:06 Tóta W. Árpád

Szerencsére nem minden jobbos ötletről derült ki mára, hogy nem lehet megcsinálni. A hipermarketek vasárnapi lelakatolásának például semmi akadálya, ahhoz nem kell pénz, se ész, csak oly szent akarat. És a megszokott jobboldali tempó: ők jobban tudják mindenki helyett, hogy mi a jó neki, ezért hétfőn ne legyen tévé, pénteken ne legyen diszkó, vasárnap ne legyen teszkó. Viszont ettől még változatlanul egy hülyeség.


Kevés a vevő vasárnap? Hát akkor zárjon be a CBA, és röhögjön a markába, hogy a barom Auchan meg Cora tönkre fog menni.



649 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr201975197

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Képzelt riport egy áruházigazgatóval 2010.05.06. 11:31:18

Megosztom A most következő írás pusztán a képzelet szüleménye, így minden bizonnyal pontatlanságokat is tartalmaz. Bármilyen a valósággal való egyezőség, illetve hasonlóság a véletlen műve! A budaörsi Octathlon sportáruház parkolójában állunk, az op...

Trackback: Családi vasárnap 2010.05.05. 06:49:30

"A latin nyelvterületen az "Úr napja" a vasárnap jelentése.(Olaszul domenica, románul duminica, spanyolul domingo, stb) A kereszténység a vasárnapot Krisztus feltámadásához köti (lásd az orosz Vaszkriszényje, feltámadás szót) A vasárn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Ébresztő, itt az idő: ez az igazi Új Magyarország!;-P" Nincs ezzel semmi baj, tőlünk 20 kilométerre a nem túl régi, de épeszű szlovák Carefour viszont nyitva lesz nekem vasárnap. Míg elmúlik ez az igaziújmagyarországos izé, majd hazajárok aludni. :D
P.S.: Ugye nem gond, ha ezt az idézett mondatodat kopizom, lehet, hogy jól jön még egy-két éven belül a kommentjeimbe.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Szemben a helyi legnagyobb CBA-val, ahol kb. 3 éve ugynazok az arcok köszönnek rám" tehát:CBA=munkásparadicsom, amin átsiklott a karvalytőke figyelme. Egyéb multibolt=a hazai kiskereskedelem kizsákmányoló pokla. Kisboltos verzió nincs?
Ja, statisztikás-kitalálós: hol osztottak ki a kiskereskedelemben több adó-munkaügyi bírságot?
@xsasha: „Szóval jól látod a lényeget a szemléletünk között, de én az enyémet meg tudom indokolni, te meg valami hippi faszságokkal jössz elő.”

Aha. Szóval a vasárnapi nyitva tartás lehetőségének állam általi engedélyezése már „hippi faszság” lett.

Az meg különösen elszomorít, hogy ennyi komment után képes vagy olyat leírni rólam, hogy nem tudom megindokolni nézeteimet.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Kényszerből dolgozik ott? Megélhetési kényszerből?
És ezt akarja tőle elvenni Semjén?

A megélhetés lehetőségét?

Nem lenne egyszerűbb inkább lelőni őket?

Mellesleg, ha van fluktuáció és nem azért mert meghalt a dolgozó, akkor ott lehet hagyni azt a munkahelyet, tehát ott dolgozni szabad akaratából dolgozik az ember, pénzért.
különben ősi homár kommunista szokás vasárnap nyitva tartani. hát.
vasárnap szeretgesd az istened ázze.
orálisan lehetőleg. és azt szeretném még elmondani, hogy azt vettem észre hogy a szeretet ünnepén sok itt a köcsög.
@xsasha: "Egyrészt én nem mondtam azt, hogy te faszságoztál egyből."

ehhez képest

"Emléxel, az egész azzal indult, hogy kiakadtam azon, hogy a hozzád hasonlók olyan nívós érvekkel jöttek, hogy ez meg az faszság. Ez az a szint, ennyi vagy."

tehát akkor az egész mivel is indult???:)
@Lord Kilburn: velem is ezt csinálja. ez a vitastílusa neki, hogy ha már nem tud mit mondani, akkor elkezd ködösíteni, és a másiknak nincs érve meg ilyenek. ezt tanították neki a pártközpontban
@malacz69【ツ】rettegés elemző: kénytelen leszel elfogadni, hogy ha pökhendi stílusban írsz, és odateszed, hogy örülsz, mert a "libsik" most nagyon kivannak, akkor ez lesz a válasz. még ha engem személy szerint nem is szólítottál meg. na ez az a stílus és korlátoltság, amit utálok. nem látod a fától az erdőt: nem a libsik a lényegesek, hanem az a sokezer dolgozó, akinek emiatt most szar lesz. meg a vásárlók. meg az, hogy a politikusnak nem az a dolga, hogy megmondja hogy mit ér a vasárnap és azt hol jó tölteni. de úgysem fogod fel. ami a gyűlölet-részt illeti: attól, hogy leírom, hogy minek tartalak, még nem kell, hogy gyűlöletet érezzek irántad. én is csak lenézlek téged, ez nem a te privilégiumod
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

mindig elfelejtem, miért raktalak ignore listára. kösz a folyamatos emlékeztetésért. asszem egy időre megkaptam személyedben a hülyemagyar adagomat, már kicsit sok is, csá.
na igen, amikor a jobboldali politika belátja a tévedéseit. fejlődünk

index.hu/belfold/2010/05/08/martonyi_egy_magyar_partot_szeretne_szlovakiaban/

a magyar polgári párt körül nem ők bábáskodtak személyesen egész véletlenül még régebben?
@mavo:

"egyszer pl. kivettem egy teljes hét szabadságot, és bár otthon voltam, többet dolgoztam a cégemnek, mint egy átlagos héten, volt olyan nap, hogy hajnal kettőkor hagytam abba a reggel kilenckor elkezdett melót. ja, persze szombaton és vasárnap is dolgoztam azon a héten"

Most már megértheted, miért mondták folyton a szüleid, hogy tanulj fiam, különben szívni fogsz! (Ha meg nem mondták, akkor jó nagy gecik)
@Lord Kilburn:
Hmm, én mintha úgy olvastam volna, hogy általános elveket tettél közre, miszerint az államnak minden utat lehetőleg kényelmessé kell tennie. Erre mondtam, hogy ez bizony hippi fasssság. Én leírtam, hogy miért az a véleményem, te meg csak kijelentetted, hogy az államnak minden utat kényelmessé kell tennie. Kérlek, ha valamiről beszélgetünk, most épp egy elvi kérdésről, akkor ne kezdj már általánosítgatni, mert zavaró. Erről a nézetedről van szó, erről a hozzászólásodról van szó. Majd a következő hozzászólásodról is elmondom a véleményem, de kérlek ne mosd össze a dolgokat.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "A kormányzópártok nem népszazással kormányoznak, hanem a 2/3-ukkal, amelyet demokratikus választáson, közös listával szereztek.
Talán még emlékszel, az szdsz nevű törpepárt sem kezdeményezett népszavazást abban az ügyben, h legyen-e a TB privatizálva."

Ha jól emlékszem, nemrég még az volt a szöveg, hogy azok a népet semmibe vevő, a saját elképzeléseiket az országra erőltető, maguktól elszállt libbancsok, bezzeg ez itt a nemzeti konzultáció és az összefogás kormánya.
A KDNP valós támogatottságáról, és hogy mennyire önálló párt, szerintem mindent elmond, hogy a közös lista fő kampányszlogene az volt, hogy "CSAK A FIDESZ"! Még csak nem is "Csak a Fidesz-KDNP", Semjén Zsoltinak jó volt az úgy is, hogy a narancssárga köpeny alá bebújva oson be a parlamentbe, és úgy lesz miniszterelnök-helyettes.

A TWA klónos szövegeket pedig kontrázom egy "Semjén klón" váddal.
@lev davidovics:

"Nincs ezzel semmi baj, tőlünk 20 kilométerre a nem túl régi, de épeszű szlovák Carefour viszont nyitva lesz nekem vasárnap"

Ez jó nagy hülyeség! Kifejtem, miért:

Ha 20km-re van, akkor oda-vissza 40km. Ez nagyjából 1000 forint, ha csak a benzint számolom, és nem veszem figyelembe az autó amortizációs költségeit, pedig hajjajjj....

Tehát pocsékba vágott 1000 forint + az időveszteség (1,5-2 óra) neked megéri azért, h vasárnap is shoppingolhass nagybótban.

Hát nem tudom, de sztem ez eléggé függő állapot. Simán megtehetnéd, h a nagybevásárlást elintézed szombaton (vagy még előbb), s ha legfeljebb kimaradt egy-két dolog, amire vasárnap jössz rá, vagy imádod a friss kenyeret, hát ezt az 1000-2000 forint körüli minibevásárlást elintézed a legközelebbi 280nm alatti kisboltban.

Amit mondasz, annak nincs logikája, józan ember előrelátóbb, s így csak a shoppingfüggők gondolkodnak, akik el sem tudják képzelni, h ne egy multiban vásároljanak.

Dehamár, akkor mit szólsz ahhoz, h a még regnáló kormány pár hónapja úgy felkúrta az üzemanyag adótartalmát, h már szinte minden szomszédországban jobban megéri tankolni. Egyes becslések szerint a tankolások 1/5 történik már külföldön (beleértve azt, h az átmenő forgalom is jól megtankol, mielőtt belépne hozzánk, pedig jobb lenne, ha itt tenné ezt). Nah, ezt számold ki: mekkora bevétel kiesés ez a magyar államnak?

@UrsaMajor:

Nincs ellentmondás, csak szövegértési gond. Nálad.
@lev davidovics:

Mondd csak, nektek miért jó, h a vasárnapi kenyér+tej+bármikisfasság hasznát egy külhoni cég viszi el, s nem egy magyar kisvállalkozó? Ez nektek miért jó? Nem ezt nevezik idegenszívűségnek?;-)
khmm...
Annyit beszélgettünk a vasárnapról, meg a keddekről és a csütörtökről, hogy alig szóltunk a szombatról. Pedig az nem pihenőnap, hanem szabadnap. A szombati szabadnapon lehetne szabadon vásárolgatni. Vagy azt egy másik vallás tiltja?
@xsasha:

aha, szóval akkor a madaras meg a nem madaras tecsó is magyar, hiszen magyar beszállítók, estébé. a magyar brend kifejezés meg tök mókás. azt tudtad pl. hogy a nagymagyar dréher brend egy XIX. századi osztrák söriparosról kapta a nevét, és jelenleg is csúnya nemmagyaroknak termeli lóvét? de aki magyar, az dréhert meg aranyászokot iszik.

lásd még mol, mint magyartőke.

a nagyobbik baj az, hogy te ezt még el is hiszed.
@xsasha: annyira azért nem fontos, és egyébként értékelem a felvetésed, mert el lehet gondolkodni a dolgon, de egyrészt nem az a kategória, amiről írtam, másrészt íme a szabály:
MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA: A MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAI
126. Ha egy névszó és egy ige egymástól különírt jelölt határozós kapcsolatának igei tagjához
képző (pl. -ó, -ó, -ás, -és stb.) járul, a különírást általában megtartjuk: hosszan tartó, gyorsan
ölő, könnybe lábadt, papírba csomagolás, pellengérre állítás, próbára tevés; háttérben
mozgó, előtérbe kerülő, középpontba állítás, közhírré tétel, külföldre utaztakor; stb. [De vö.
125. kivétel: b) A jelölt határozós kapcsolatokból keletkezett összetételeket egybeírjuk, ha ezek tagjainak együttes jelentése más, mint az előtag és az utótag jelentésének összege: észrevesz (= észlel, megfigyel), véghezvisz (= befejez), ágrólszakadt (= szegény), napraforgó (növény), semmirekellő (= haszontalan), tagbaszakadt (= jól megtermett), tökkelütött (= buta) stb.
@Fogyasszon import sertéstejet! (ex Vámpírlány):

picinyem, én annak köszönhetem, hogy ott dolgozom, ahol, mert tanultam. és nem csak 23 éves koromig.
@UrsaMajor:

OFF

malacnak az az egyik alapvető "fogása", hogy folyton arról sír, hogy őt báncsák, meg bazmegoznak vele, miközben ő komplett beírásokat szentel kizárólag a másik savazásának, és nettó bunkózásnak.

annyira tipikus fórumdroid eszköz, hogy az már siralmas.
@mavo:
Gondolom nem tűnt fel neked, hogy áruról beszéltünk. Nem gond, nem elvárás feléd.

"lásd még mol, mint magyartőke." Mit lássak rajta?

Mit hiszek el?
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "
Mondd csak, nektek miért jó, h a vasárnapi kenyér+tej+bármikisfasság hasznát egy külhoni cég viszi el, s nem egy magyar kisvállalkozó? Ez nektek miért jó? Nem ezt nevezik idegenszívűségnek?;-)"

Hát hogyne. Nálam az viszi el a hasznot, aki engem a legjobban kiszolgál. Ez történetesen errefelé a Coop, tele magyar áruval. Majd ha zöldséges eljut oda, ahová a tejes már eljutott, hogy kiszállítja nekem a portékáját, akkor tőle veszem.

Megfizetem, de tessék kinyalni a seggem érte.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:
Nem a vasárnapi kenyér+tej+bármikisfasságról van szó, hanem a nagybevásárlásokról. Ha csak 2 zsömle kell, akkor már csak az időtényező miatt se megyek el a Tesco-ig, csak az utca túloldalára. Ha viszont nagybevásárolni megyek, akkor megveszem a kenyeret, tejet is, akát több napra előre.
Mellesleg a CBA tulajdonosai lennének azok a bizonyos kisvállalkozók? LOL! Hát ha annyit elérek, hogy kevesebbet gójmotoroznak, mert nem náluk vásárolok, akkor az már egy jó indok.
Egyébként meg azért jó ott vásárolnom, ahol olcsóbb, mert több marad a saját zsebemben. Ebből a pénzből pedig a számomra valóban fontos magyar emberek megélhetését, jólétét finanszírozom: a saját háztartásomban élőkét, nem pedig számomra vadidegen magyarokét (abban se lehetek biztos nem valami más nemzetiségű emberé-e a kisbolt, a lakásomhoz legközelebbinek pl indiai származású a tulaja... ott akkor szabad vásárolni, vagy se?).
Tudod egy termék számomra ugyanakkora hasznosságot jelent, akár itt veszem meg, akár ott. A kisvállalkozónál magasabb a termelési/elosztási költségszint, így ha ugyanakkora nyereséggel akarja eladni az áruját, akkor a fogyasztói többletem sokkal kisebb lesz. Ha téged kárpótol ezért a jóérzés, akkor vásárolj kizárólag magyaroktól, de én nem érzem magam annyival jobban, csak mert egy számomra épp úgy tök idegen, de magyar embernél költöm a pénzem.
A váltás egyenlege kb így nézne ki:
Nálam 1000 Ft-tal kevesebb marad
A multinál 200 Ft-tal kevesebb haszon képződik
A kisvállalkozónál 200 Ft-tal több haszon lesz

Hát nekem többnyire nem ér meg 1000 Ft-ot, hogy a magyar kisvállálkozó 200 Ft-tal több nyereséget termeljen...
@jaegtoer:

Hát ez az! Ezt mondom én is, de ezek meg itt ragaszkodnak a vasárnaphoz, mer' ők csak akkor érnek rá, a franc se érti, miért.

@Avatar:

Én Semjén-klón lennék. Csak klón. És mi van, ha maga Semjén?
Ne legyél már kicsinyes, hadd lehessek Semjén!

@balage_81:

A pörköltnek szar az íze, tele van koleszterinnel, gusztustalan az állaga, de nem utálom ám, áááááá.... dehogy.

Ennek neve képmutatás, bár látom már javulsz. Akkor hát kölcsönös a lenézésünk. Szeretem az egyenrangú kapcsolatokat:o)
Örvendtem, kedves klón.:-))

@kolbászoszsömle:

Feladtam, győztél;-]]
@vakapad:

"Ha emlékezetem nem csal, Járai volt az, aki 12 - 13 %-os hiányról beszélt 2005. őszén, Járai meg (hogy hogy, hogy nem) mintha nem Gyurcsány embere lett volna."

Ezek szerint Járai megbízhatóbb mint Veres. Ez igen jó hír!

"Hanem. Ebből következően valamit csak kellett volna sejteniük, de sajna, ennek ellenére a FIDESZ másfélszer annyit ígért, mint az MSZP. Sejtésből tehát kettes alá."

Fiam. Abból hogy a hiány magas, még nem következik, hogy ne lehetne még magasabb. (lásd EU országok úgy általában, de végül is bárhol ez megy a világban)
Eladósodás terhére ígérgetni, sőt azt végrehajtani nem tilos. Még annak tudatában sem, hogy a hiány magas.
Ebből a konkrét esetből csak az MSZP hazudozása igazolható, a Fideszé nem.
A Fideszről maximum annyit állapíthatunk meg, hogy tovább növelte volna a hiányt 2006-ban, ha nyer. Egyébként most is ezt igyekszik tenni, tehát tartja magát a választások előtt kötött társadalmi megállapodáshoz.
(+ az is nyilvánvaló, hogy Ferinél jobban átlátta a helyzetet már 2006-ban is.)

"levitte, levitte, nade megszorításokkal. Hoppá. És úgy könnyű. Úgy tán még a hülye is tudja. Kezdem érteni. A fentiek értelmében létezik oly módszer, amellyel megszorítások nélkül lehet levinni a hiányt."

Ezt hívják stratégiának. A megszorítás lehet ennek egy lépése, de nem igényel különösebben mély tervezést. Amolyan első reakció, amit levehetsz a polcról.

"mert igaz ugyan hogy nem megszorításokkal kezdenek, de manapság inkább hiánynövekedésről hallok értekezéseket"

Pontosan.

"(talán nem jól csalnak, vagy itt már nem lehet csalni, és akkor inkább lólábkilógásról van szó?"

Ez nem csalás. Régóta mondják, hogy magasabb lesz a hiány.

"Megjegyzendő még, hogy ha a megszorítás olyan könnyű dolog lenne, akkor csak elenyésző számú hiányos gazdaságról beszélhetnénk. Holott."

Az eladósodás versenyelőnnyel jár. (Ezért terjedt el, ezért beszélhetünk csak elenyésző számú nem hiányos gazdaságról)
A megszorításnál jóval több és látványosabb eredménnyel kecsegtet újabb hitelek felvétele, amit már egy hosszabb távú költési stratégiával is összekötsz.
Na ez a nehéz, nem a megszorítás. Utóbbi a könnyebb ellenállás iránya.

"Természetesen amennyiben a hithű kommunista ismérve a tipikusan kádári szövegelés elutasítása, azaz lényegesen nagyobb affinitás a kapitalizmushoz, akkor vállalom. "

Ha megérted a fenti gondolatmenetet, akkor egy kicsi lépést már távolodtál a hithű kommunizmusod felől.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Valami olyat énekeltek itt 40 éve Illésék, hogy "...el ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra...." Egyébként a sör jobb (olcsóbb is, lásd: jövedéki, lejjebb), ez idegengyomrúság. Harmadrészt ha már választhatok, szívesebben vásárolok normális kereskedelmi rendszerben, ahol a bolt van értem, az állam meg ilyesmibe nem szól bele. Négy:olcsóbb a benzin, amiért lassan önmagában is megéri kigurigázni, akkor meg a kenyér-cipő-sör-treszka már csak fíling. Öt: mindez érvénytelen, ha jövedéki adóval kezdődik az azonnali és nagyarányú adócsökkentés. Akkor csak az idegenszívűség marad, meg a protekcionizmus-ellenesség, de magamat ismerve nagyon nem kizárt.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Bocs lemaradt: engedelmeddel a Nagy Döntésig (már a Semjénéig)a kérdésedet "Mondd csak, nektek miért jó, h a vasárnapi kenyér+tej+bármikisfasság hasznát egy külhoni cég viszi el, s nem egy osztrák kisvállalkozó" ebben a formában felteszem holnap délután az itt vásároló osztákoknak is. Nevezhetem őket idegenszívűnek, kurucnak (kackac), rebellisnek (szegény Kossuth!), vagy csak egy kis szabadságra vágyósnak?
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Csak klón. És mi van, ha maga Semjén?
Ne legyél már kicsinyes, hadd lehessek Semjén!"

Ahhoz még neked nagyon sokat kell hülyülnöd, Malacka, bár vannak biztató jelek. Tényleg, tanáremberként mit szólsz hozzá, hogy nincs külön OM?
@kaffogó hebrencs: "Ne legyél már kicsinyes, hadd lehessek Semjén" Minden skrupulusomat félrerakva a Vitya nem semmi, jóképességű figur. A Navra dettó. De hogy ezt a szocio-teológus macskabernátot odarakja maga mellé vigyorogni, nagggyon gáz. Nagykövetség Tanzániában, na! Kerkóék, de különösen a buxusszagú katkók szeretett tilalomfái élő példák (10 db van belőlük kb.)arra, hogy a tiltás szenvedély bír lenni. Persze intő példa, hogy ezerévek alatt hányan mennyit nem tartottak (bocs: tartottunk :D) be. Persze, hogy kis piromániásoknak hülyeség gyufát adni, kazánházat rájuk bízni meg egyenest felelőtlen dolog;alminiszterelnökurat meg oszt neki lehet zavarni a ....momentán a belkereskedelemnek.
@kaffogó hebrencs: "Tényleg, tanáremberként mit szólsz hozzá, hogy nincs külön OM? " NEM.Vagyis a Nemzeti Erőforrások Misztériuma :D Tanárok, tanuljatok meg NEM-et mondani! :-)) Bocsi...
@bólint: Bocs, hogy csak ilyen későn reagálok, de a vers tényleg nagyon jó. Én is találkoztam már vele, de nem jutott volna eszembe, hogy ideidézzem. Telitalálat.
@xsasha: Jó, akkor foglaljuk össze:

„Hmm, én mintha úgy olvastam volna, hogy általános elveket tettél közre, miszerint az államnak minden utat lehetőleg kényelmessé kell tennie. Erre mondtam, hogy ez bizony hippi fasssság.”

A vitánk a vasárnapi nyitvatartásról szólt. Ezzel kapcsolatban írtál így:

„Ha egy ember azt mondja, hogy el akar jutni a Moszkva térre, és épp most megy át Pestre a Margit-hídon, akkor szólok neki, hogy öreg, ez rossz irány. Persze ha visszaszól, hogy minek szólok bele, akkor nézek egyet, de azért még elmondom. Főleg ha csapatban jáccunk.”

A hasonlatod sántít. Az rendben van, hogy tudod, melyik a legjobb út a Moszkva térig, és felebaráti szeretetből felvilágosítod embertársadat, hogy szerinted merre kell menni. Lefordítva az eredeti vitára: Hangoztatod a véleményed, miszerint vasárnap bevásárolni hülyeség, mert az a nap nem arra való, ráadásul szegény Tesco pénztáros családanyák, stb. stb..

Csakhogy itt nem jóindulatú figyelmeztetésről van szó, hanem konkrétan tiltásról. Erre írtam én ezt:

„Visszatérve hasonlatodhoz, Te úgy gondolod, a Moszkva térre csak egyetlen helyes úton lehet eljutni, Te természetesen azon jársz, és aki rövidíteni akar, esetleg többet szeretne sétálni, az hülye, de legalábbis eltévelyedett.
Én meg úgy gondolom, hogy több jó út is létezik, és ha van rá mód, az államnak nem a különböző utak lezárása a feladata, hanem az emberek által választott bármelyik út minél kényelmesebbé, járhatóbbá tétele.”

Szóval, a lényeg: A Te, meg Semjén Zsolt nézetei szerint (konzervatív megközelítés) a vasárnapi teszkózás hülyeség, aki erre vetemedik, az eltévelyedett, meg egyébként is, kicseszik a szegény vasárnapi kényszermunkásokkal, azok családi életét is felborítva. Ezért a vasárnapi teszkózást be kell tiltani, az eltévelyedetteket ezzel a gyengéd erőszakkal jó útra kell téríteni.

Nos, én ettől a megközelítéstől idegenkedem, és nem csak azért, mert közvetlenül is érintve vagyok. Véleményem szerint (liberális megközelítés) a vasárnapi misézés, meg a vasárnapi teszkózás jól megfér egymás mellett (lásd több út, amit az államnak nem lezárogatni kell, hanem egyformán járhatóvá tenni). Attól, hogy nyitva a Tesco, aki misére akar menni, nem fog elcsábulni. Aki meg bevásárolni akar, az attól nem fog templomba járni, hogy a Tesco zárva. És ne gyere azzal, hogy a lóból csak a lófaszt látom: A mise kedved szerint behelyettesíthető családi piknikezéssel, az élet értelméről való eszmecserével, temetőlátogatással, jógázással, stb.. A teszkózás meg fűnyírással, autómosással, háztáji acélgyártással meg üvegfújással, szóval minden, általad vasárnap űzve mélyen megvetett materiális cselekvéssel.

A vasárnapi kényszermunka által megnyomorított családanyák ügyében is írtam már néhány kommentet, pl. ezt:

„De ha a hétvégi munkát nem teszik kötelezővé, csak egy választható lehetőség marad, amiért cserébe szabadnap jár, meg nagyobb fizetés, akkor esetleg az említett anyuka az ebből származó profitot a családja nagyobb boldogulására is fordíthatja, és mérlegel. Arról nem is beszélve, hogy a Tescóban nem csak családanyák, hanem pl. szinglihordák is dolgoznak, akik esetleg a hétvégi pótlékért szívesen bevállalják a hétvégi melót is.”

Meg pl. ezt:

„Azonban úgy tartom, hogy van olyan megoldás, amely esetén a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad. Törvények kellenek, amik védik a dolgozót. Ha nem teszik kötelezővé, és jól megfizetik a szombati, vasárnapi, meg az éjjeli munkát – éreztetve a derék dolgozóval, hogy ő most, pihenőnapjai feláldozásával nagy hőstettet hajt végre a társadalom még nagyobb kényelmére – nincs probléma. Az orvosnak ügyelete után szabadnap jár. Az ügyeletért pedig aránylag nagy fizetés. Egy fiatal orvos jövedelmének számottevő részét teheti ki az ügyeleti pénz.”

Erről persze biztosan lehetne még vitázni.

Mivel azonban a vasárnapi munkavégzést bizonyos szektorokban nem tartom az ördögtől valónak, - és ide tartozik a kereskedelem is, éppen a dolgozó nép nagyobb kényelme érdekében – ezért nem látom értelmét a konzervatív útlezárásnak. Ez egy olyan terület, ahol a liberális államfelfogás érvényesülhetne, a több lehetséges út meghagyásával.

Ezt egy hozzászólásom végén Paszternaknak írtam:

„Szóval jó, és következetesen betartott (munkaügyi) szabályozás kell, nem tiltások. Vasárnap meg menjen mindenki a saját „templomába”, Te az Úr napját szentelni, én meg virágföldért.

Ennyi liberalizmust talán még a kőkonzervatívok is elfogadhatnának.”
@xsasha:

"Gondolom nem tűnt fel neked, hogy áruról beszéltünk."

tehát a dréher meg az arany ászok az nem áru.

tettesd még magadat hülyének, nagyon jól áll.

@Lord Kilburn:

nagyon nem érted te ezt. mi itt csak hablatyolunk össze-vissza, hogy mindenki döntse el maga, neki mi a jó, de xshasha, meg malac, meg főképpen semjén TUDJA hogy MI a JÓ MINDENKINEK.

TUDÁSSAL nem lehet vitatkozni, értsd már meg ...
@mavo:

"picinyem, én annak köszönhetem, hogy ott dolgozom, ahol, mert tanultam. és nem csak 23 éves koromig. "

Akkor a hosszú tanulás _ellenére_ is beszoptad...
Ez gáz.
Ma kiéltem vadliberális materialista hedonizmusom. Elmentem az asszonnyal a Sparba, bevásároltunk, bementünk a Praktikerbe, vettünk egy szép nyújtódeszkát. Csak tudnám, mi a szafér sajnálja ezt tőlem Tömjén és bandája.
@Fogyasszon import sertéstejet! (ex Vámpírlány):

Örülök, hogy fiának tetszett szólítani, nagy megtiszteltetés ez énnekem, a hithűnek.

Valóban jó hír, hogy Járai megbízhatóbb, mint Veres. Elég rossz helyzetünket is nem elhanyagolható részben neki köszönhetjük, főleg a megbízható kamatemeléseinek, meg az erős forintjának. Az is tény, hogy jobban látta a helyzetet, főleg azt, hogy a hitelpiacon már csak egyre rosszabb feltételekkel jutottunk hozzá a pénzhez, amit Szapáryval együtt nagymértékben ő segített elő (némi aknamunka). Hogy a bankárttársadalomban magánbeszélgetéseken mit mondott, azt sajnos nem tudhatjuk, de a nyilvános nyilatkozatai is életveszélyesek voltak a hitelezőink lelkiállapotára, ebből következően pedig ránk nézvést (kösz, Zsiga). Ezzel le is tudhatjuk az első részt azon nagyvonalú megjegyzéssel, hogy a FIDESZ "tartván magát a megállapodáshoz" legfeljebb tovább növelte volna a hiányt, valószínűleg a na bumm, és akkor mi van alapon.

Most jön a második rész, ami a csúcs. Mondhatni, mindennek a teteje.
"A megszorításnál jóval több és látványosabb eredménnyel kecsegtet újabb hitelek felvétele, amit már egy hosszabb távú költési stratégiával is összekötsz."
Amint látom, a "hosszabb távú költési stratégia" abban merül ki, hogy adjunk több pénzt az embereknek, azt majd ők elköltik, és akkor felvirágzik minden (14. havi nyugdíj 2006.-ban, szuperbruttó és cafeteria adó eltörlése 2010.-ben). Az anyai pofontól kissé félve, de azért tájékoztatnám, hogy ez a módszer egy zárt gazdaságban, ahol a külkereskedelem elhanyagolható (pl. USA) be szokott válni, egy nyitottban viszont maga az életveszély. Nem óhajtanám ezt magyarázni, olyan falrahányt borsó lenne úgyis. Sajnos a legnagyobb baj az, hogy a fenti tételt, a hitelezőink is tudják, és igen nagy a valószínűsége, hogy nemigen óhajtanák biztosítani a mi "látványos eredményeinket" az ő pénzükkel. Akkor pedig marad az EU-nál meg az IMF-nél való kuncsorgás, aminek feltétele természetesen a "látványos eredményekkel" kecsegtető "költési stratégia" azonnali törlése.

Az már csak hab a tortán, hogy a 2006.-ban tervezett és a jelen "költési stratégia" rendkívüli ellentmondásban van a könyökünkön kijövő "gyermekeink és unokáink eladósítása" szöveggel, amit az elmúlt években egy párszor volt szerencsénk hallani.

A hit persze nagy és megnyugtató erő, tessék csak továbbra is, nyugodtan.
@vakapad:

"Elég rossz helyzetünket is nem elhanyagolható részben neki köszönhetjük, főleg a megbízható kamatemeléseinek, meg az erős forintjának."

Sokan bűnösek.
A gyenge forint helytelen politikájáról nemrég Oszkó írt jót, lehet megvan a blogjában is, keress rá ha érdekel!

"Amint látom, a "hosszabb távú költési stratégia" abban merül ki, hogy adjunk több pénzt az embereknek, azt majd ők elköltik, és akkor felvirágzik minden"

Én meg úgy hallottam elsősorban adócsökkentést akarnak ezzel finanszírozni.
De gondolom neked az sem jó...

"ez a módszer egy zárt gazdaságban, ahol a külkereskedelem elhanyagolható (pl. USA) be szokott válni, egy nyitottban viszont maga az életveszély."

Akkor maradjon a magas adó?
Ne költsenek, ne is takarékoskodjanak (ne ruházzanak be) az emberek, mert a gazdaság nyitott?
Megint csak lárifári. Ez megy már 20 éve.

"Sajnos a legnagyobb baj az, hogy a fenti tételt, a hitelezőink is tudják, és igen nagy a valószínűsége, hogy nemigen óhajtanák biztosítani a mi "látványos eredményeinket"

Rosszul tudod. Lesz még több adósságunk. És hitelező is lesz bőven. Sőt az alacsony kamat is marad, ha Simor nem köp bele a levesbe.
Mire majd kitombolod magad a nyitott gazdasággal kapcsolatos félelmeidben és lecsendesedsz, talán már eredmények is lesznek.
A görögök felgyújthatnak akárkit, nácizhatnak, segítség márpedig akkor is lesz! Magáncégek ígérnek rá a 110 mrd-os EU-IMF csomagra:

"Több német pénzügyi szervezet, köztük a Deutsche Bank és az Allianz is támogatásáról biztosította Görögországot. A német pénzügyminisztérium közlése szerint 8.1 milliárd euró új finanszírozást nyújtanak az intézmények Görögországnak. "

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=132838&is=1
@Lord Kilburn: Van még sértődnivalójuk Weöresnél :-D

Ista (1964)

Rám támadsz, te optimista,
mért vagyok én pesszimista?
Mert páthoszod humanista,
de a zsebed prakticista;
mert a fejed dogmatista
és a talpad biciklista:
amiért te optimista,
azért vagyok pesszimista.
@Lord Kilburn: A matches családanyákért lehetne erősebben aggódni - ahogy írtam - a matches gyakorlat miatt is: este 10-ig rohasztják ott a nyomorult nőket hétköznap a töküres boltban, mert csak... Vasárnap is egyig nyitva vannak. (A lentebbi új CBA-konkurenciát kibekkelni, gondolom)
Ember be nem megy már kilenc felé se, de mindegy. Ezek meg ott unják kékre magukat; persze nem ott a környéken laknak, így mehetnek órákat, míg haza érnek hétköznap!(ha vidékiek, elképzelni se tudom, mi van - tehát én igenis libbantként együtt érzek velük!) Na, ezt nagyobb szenyóságnak tartom, pedig ugye értem, a vásárlóért teszi a Match...

Ha valaki bemegy a szagos misére vasárnap, aztán utána elmegy a Tescoba, az már elkárhozik? Tesco kiradírozza a pap mondanivalóját? Az vérgáz lenne - három olcsóbb tecogazdaságos szarért elfelejteni minden reggeli okosságot... Ennyire le kell becsülni a hívőket, hogy ők a vásárláskor már felejtik is a megkapott útmutatást??
Nem vagyok vallásos, ezért kérdem, mi a szabály: vasárnapi templomozás után már semmi materiálist nem szabad csinálni? (ugye az ortodox zsidóknál se értem, hogy miért ez a rigorózusság, hogy még telefonálni se szabad szombaton. Nem hiszem, hogy ha már, akkor ennyire piti isten létezik.)
De tovább gondolva: ha kimennek a gyerekkel a mise után a Lizsébe családi programként hlderezni, és ott vesznek méregdrága lufit, egészségre káros színezékkel vackolt vattacukrot a vasárnapi eladóktól, megnézik a vasárnap dolgozó állatgondozók fenntartotta Állatkertet, beülnek a vasárnap nyitva tartó és szakácsok, pincérek, konyhalányok robotjából élő vendéglőbe - akkor nincs hedonizmus bűne? Csak a 280 nm feletti hodályokba járás káros a szellemi és lelki életre?

Jön a Dalai Láma szeptemberben. Ő talán el tudná magyarázni, mi a valódi lelki élet és hogy fér meg a mindennapi praktikummal. Neki hiszek.
Mikola is színre lép: "„Orvos vagyok, az orvoslás pedig nem kettő meg kettő az négy, hanem van spirituális tartalma. Ép testben ép a lélek, de mondhatom azt is, csak ép lélekkel létezhet ép test. A magyarság lelki megújulásával sürgősen foglalkozni kell, s ebben a munkában szeretnék közreműködni” – mondta. " (Fejér megyei Hírlap info)
Már ketten is megmentenek bennünket, juhéé! Az ép lelken ő mit ért?
@bólint: "Az ép lelken ő mit ért?"

Hát azt ami neki van!
Vagyis mindenkinek olyan deformitásai legyenek, mint neki, akkor az már nem is deformitás.
Ma délelőtt a Tescoban találtam 2 literes üvegkancsót, amit hetek óta keresek. A pénztáros - fiatal fiú - kedves volt, mondta, hogy gyüjtsek edénybélyeget, adott is, meg hozzá gyüjtőfüzetet. Mosolygott a vérlázító kizsákmányolás súlya alatt.
A szomszéd CBA-ban semmi sem olcsóbb, viszont két pénztár van, a gondolák között nehéz elférni. Még jó, hogy este már nincsenek sokan.
Tömjén Zsolt nyilván nem szokott sajtot és vizeskancsót venni magának.
@bólint:

Ne aggódj. Te kimaradsz.
@Lord Kilburn:
Érdekes összefoglalás volt, cserébe megpróbálok érveket összeszedni.

Az emberi, piaci döntések nem racionálisak, ezért a kijelentésért nobel-díjat adtak.
A két kőtáblának, ha félretesszük az Isten sztorit, az volt az értelme, hogy egy vezető, aki jobban átlátott összefüggéseket, olyan irányba próbálta terelni a közösségét, amiben hatékonyabban és kevesebb konfrontációval tudnak együtt élni. Két dologért fogadták el ezt a két kőtáblát. Mert a fazont tisztelték és elismerték, befolyásos volt. És mert működött a rendszer. (Funkcionális evolúciós elv.)
A ballibnek volt esélye, a jobboldal sehol nem volt, polgári körökbenhümmögtek. A ballib amit tákolt, az nem működött.
Az adósságunk akkora, hogy éppen csak megúsztunk egy államcsődöt. Az a nagy helyzet, hogy most ahhoz, hogy egyenesbe jöjjünk, feszített tempóban kell meneteljünk. Nincs arra mód, hogy kiszólogassunk, hogy nekem most kell pisilni. Tartsd vissza, vazze, mert különben az egész menetoszlop szétesik, és nem fogunk haladni semerre.
Persze könnyű a helótáknak mondani, hogy mars vissza a szalaghoz, emeld a fúrót, egy-kettő.
És végül egy kis biológia. A hétköznapok rohanásában az átlagos arousal szint megnövekszik bizonyos anyagok termelődésétől. Az agy erre úgy reagál, hogy jobban tud koncentrálni, fókuszt váltani, stb. Ha van egy nap kizökkenés a hétköznapok magas szinuszgörbéjéből, akkor ez rendben is van. Ha viszont kimarad a kizökkenés, az idegrendszer alkalmazkodik azokhoz a termelődött anyagokhoz, és még több termelődése szükséges a koncentráláshoz, pörgéshez. Ez a spontán frusztráció. Hosszan lehetne sorolni, hogy milyen hatásai vannak, de ezt most kihagyom, vaskos kis irodalom található a neten is.

Lezárásképpen lehet sopánkodni azon, hogy alacsony a foglalkoztatottság, kevés gyerek születik, a romák helyzete kilátástalan, az oktatás szar, a GDP alig nő, a tanárokat verik, az orvosok csak borítékért gyógyítanak, de ezek a problémák nem fognak maguktól megszűnni. Lehet fikázni a jobboldal megoldásait, de akkor teccettek volna letenni valamit az asztalra. És itt nem a politikusokat értem, hanem a liberális gondolkodókat. Ugyanis a liberálisoknak nincs semmijük a problémák megoldására. Amit Magyar Bálint elért, hogy most már az oktatásunkban sem bízhatunk, mint versenyelőnyben. A ballib a mai napig azzal foglalkozik, hogy elmondja, miért nem jó, amit a jobboldal akar. Ezzel pedig nem jutunk előre. Az utakra jelzőlámpák, stoptáblák, egyirányú utcák, előzni tilos táblák, és megfelelő helyeken sétáló utcák és parkok szükségesek. Csak így tud hatékonyan működni a rendszer. El kell felejteni, hogy mindenki arra megy, amerre lát. Erre mondtam azt, hogy ideje, hogy felszálljon a hippi köd, és be kellene lássátok a liberalizmus határait.
@bólint: "Az ép lelken ő mit ért?"

nincs a neved mellet hogy kommunista a kubatov listan.
@Lord Kilburn:
Csak a félreértés elkerüléséért, nem tartom rossznak alapvetően, amiket felvetettél, de nem gondolom, hogy Semjén felvetése rosszabb lenne. Sajnos a Karácsony is rámutat, hogy a bevásárlás az a pótcselekvés, amit a társadalom kinézett magának az emberi kapcsolatok elkerülése érdekében.
Súlyos problémának gondolom, hogy hiába rohangál egy rakat megdugnám csaj pesten, 10 percet beszélget velük az ember, és lekókad. Kiderül, hogy vagy felszínes hp, vagy valami lelki sérülése van.
Szóval én fontosnak tartom a liberális értékeket, a szerepét nélkülözhetetlennek a társadalmi haladás szempontjából, de a Mérő László féle laza rend elvében hiszek, és szükségesnek látom, hogy a liberális lássa be, mikor van szükség más szemléletre, amikor épp nem önszabályozóak a folyamatok.
@bólint: Nos, megesett, hogy ma is délután egykor, közvetlenül ebéd előtt kellett rádöbbennünk, hogy nincs itthon kenyér. A tegnapi napot tulajdonképpen átsportoltuk (kivételesen én is a rendszeresen sportoló feleségemmel tartottam), és nem itthon táplálkoztunk, a mai (vasárnapi) délelőttöt pedig egymással töltöttük, és áldozatot mutattunk be Aphrodité Istennőnek. A jól kipihenve végzett, délelőtti szexet egyébként mindenkinek ajánlom, aki megengedheti magának. De nem is erről akartam beszélni.

Nem volt kenyér az ebédhez, ezért elugrottam a közeli, vasárnap is délután négyig nyitva tartó kisboltba. Kenyeret vettem, meg ha már ott voltam, 3 l tejet is, és mivel kettesben voltam a boltossal, kikértem a véleményét a vasárnapi nyitvatartásról. Ő volt egyébként a tulajdonos, és azt mondta, hogy elég kicsi a forgalom, de kinyit, mert a környék többi kisboltja is legalább délig nyitva van ilyenkor, és nem akar ezért vevőket veszíteni, ugyanis az emberek már így szokták meg. Neki kényelmesebb lenne, ha vasárnap kötelezően zárva kéne tartani, de akkor mindenki legyen zárva, hogy ne kerüljön versenyhátrányba.

Ebből én annyi tanulságot vontam le, amiről egyébként már fentebb is szó esett, hogy érdekes ez a 280 m2-es gondolat, mivel pont a hypermarketek tudják megoldani a sok alkalmazottjukkal – vagy legalábbis jó munkaügyi szabályozással belőlük lehet egyszerűbben kikényszeríteni – a vasárnapi munkavégzés megfelelő honorálását, meg pl. a hétvégi munkavégzés utáni szabadnap kiadását. A kisboltosok azok, akik – mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül – sokkal inkább ki vannak szolgáltatva a vasárnapi munkavégzés kényszerének.

Ha már valóban a kereskedelemben dolgozók vasárnapi munkavégzése felől közelítjük meg a problémát.
Nah, a globális pénzszivattyú lokális helytartói örvendezhetnek annak a sok lelkileg elszegényített konzumidiótának, akiket sikeresen kineveltek a liberálmocsokban elhízott kereskedelmi televízióikkal.

:o)))
@bólint: Jézusom, lesz népmegnevelési tárca is? Bár a szinglihordák mérhetetlen mennyiségét és szokásait elnézve jól ránk is férne egy kis - Mikolás - lélekemelés. :D
...egyébként kórboncnok rémlik, nem pszichoterapeuta.....

P.S.:Valaki hozzáértő: Ez a mikola nem egy cső volt a fizika szertárban?
@xsasha: „Szóval én fontosnak tartom a liberális értékeket, a szerepét nélkülözhetetlennek a társadalmi haladás szempontjából, de a Mérő László féle laza rend elvében hiszek, és szükségesnek látom, hogy a liberális lássa be, mikor van szükség más szemléletre, amikor épp nem önszabályozóak a folyamatok.”

Ne is téveszd össze a liberalizmust az anarchiával. Egy konzervatív, egy liberális, egy szociáldemokrata, vagy egy zöld (hogy a legújabban feltűnt politikai irányzatot is említsem) nyilván máshová helyezné a liberalizmus határait. Ezzel nincs is gond. De a liberalizmusnak kb. annyi köze van az anarchizmushoz, mint a szociáldemokráciának a kommunizmushoz, vagy a konzervativizmusnak a fasizmushoz.

„Az utakra jelzőlámpák, stoptáblák, egyirányú utcák, előzni tilos táblák, és megfelelő helyeken sétáló utcák és parkok szükségesek. Csak így tud hatékonyan működni a rendszer. El kell felejteni, hogy mindenki arra megy, amerre lát.”

Ez az idézet még előző hozzászólásodból való. Természetesen nem ez a liberalizmus. Ez a „mindenki arra megy, amerre lát” vád kb. olyan, mintha a konzervatívokat azzal vádolnám, hogy vissza akarnak térni a középkorba. (Semjén Zsolt megnyilvánulásaival kapcsolatban néha van ilyen érzésem – persze ez csak vicc.) A liberálisok és konzervatívok jelzőlámpa, meg tábla-kihelyezési gyakorlata között meg inkább úgy lehetne megragadni a különbséget, hogy a liberálisok úgy általában kevesebb eszköz kihelyezésére törekednének. Kevesebb lenne pl. a stoptábla, helyette több az elsőbbségadás kötelező. Kevesebb lenne a lámpás kereszteződés, és több a körforgalom. Egy liberális, ha csak lehet, kerülné az előzni tilos tábla kihelyezését, meg az egyirányú utcák kialakítását, hogy példádnál maradjunk. Viszont a kihelyezett táblákat, a szabályokat ugyanúgy be kellene tartani. Kérlek, a példákat ne közlekedési szakértő szemmel közelítsd, hanem próbálj elvonatkoztatni.

„Szóval én fontosnak tartom a liberális értékeket, a szerepét nélkülözhetetlennek a társadalmi haladás szempontjából,…”

Ennek örülök. Én sem kérdőjeleztem meg soha a konzervativizmus szerepét, létjogosultságát. A politikai irányzatok magyarországi képviselőiről nem tudunk ilyen konszenzusos mondatokat leírni. :)
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

„lelkileg elszegényített konzumidióták”, „liberálmocsok”

Ez a bayeri vagy a vonai iskola szóhasználata?
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

"globális pénzszivattyú", "lelkileg elszegényített konzumidiótá[k]", "liberálmocsok"

még jó, hogy te nem mocskolódsz, és nem sértegetsz senkit. mert te ollan aranyos vagy.
@Fogyasszon import sertéstejet! (ex Vámpírlány):

már hogy azért vagyok lúzer, mert csinálom azt, amihez csak én értek a cégnél?

nagyon zavarosan gondolkodsz, picinyem. először úgy véled, azért vagyok lúzer, mert biztosan alul képzett vagyok, amikor meg elárulom, hogy pont azért én csináltam, mert képzett vagyok, akkor meg azért vagyok lúzer????

vitasd már meg magaddal előbb ...
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Bezzegh aki csak Dunát néz meg az Animalt, az sose jár vasárnap a tecsóba! Ilyen egyszerű a zsízny! Lesz Nemzeti Összefüggésügyi Misztérium is?
@malacz69【ツ】rettegés elemző:
"sok lelkileg elszegényített konzumidiótának"

Akkor most ők vannak egyharmadan, de sokan, vagy nem sokan, de egyharmadan, de az akkor nem sok végeredményben?
@lev davidovics: "Jézusom, lesz népmegnevelési tárca is? "

Belefér a Nemzeti Erőforrások Minisztériumába. Nézd a jó oldalát, Rákosi annó 9 millió fasisztát kellett, hogy neveljen, most csak 5-6 millió komcsi lehet Kubatov listáján.

@malacz69【ツ】rettegés elemző:
gondolom, te meg a jurtában laksz, és mindent megtermelsz magadnak. Illetve az a lényeg, hogy te felülemelkedsz ezen a sok, szerencsétlen konzumhülyén, akik itten vásárolgatnak, fogyasztanak, ahelyett, hogy hozsanával dícsérnék a Viktort.
@lev davidovics: "
P.S.:Valaki hozzáértő: Ez a mikola nem egy cső volt a fizika szertárban? "

Nem, az egy nagyra dagadt gennyes kelés a nemzettesten. Kezelése óvatósságot igényel, bizonyos vírusok a belőle áradó gennyből táplálkoznak, nekik lételemük, hogy megmaradjon és minél nagyobbra dagadjon. Vigyázat, tömjén közelében különösen veszélyessé nőhet!
@xsasha: Asszem, egy csöppet eltértél a tárgytól. Az elmúlt időszak megítélésében nagy köztünk a különbség, én egészen máshová tenném a hangsúlyokat a hibás döntések, kudarcok okainak megítélésében, de ebbe most nem bonyolódnék bele, sokat vitáztunk már a tárgyban.

Néhány dolgot azért kiemelnék:
„Ha van egy nap kizökkenés a hétköznapok magas szinuszgörbéjéből, akkor ez rendben is van. Ha viszont kimarad a kizökkenés, az idegrendszer alkalmazkodik azokhoz a termelődött anyagokhoz,…”
Sosem állítottam, hogy nincs szükség kizökkenésre, pihenésre.

„Lehet fikázni a jobboldal megoldásait, de akkor teccettek volna letenni valamit az asztalra. És itt nem a politikusokat értem, hanem a liberális gondolkodókat. Ugyanis a liberálisoknak nincs semmijük a problémák megoldására. Amit Magyar Bálint elért,…”

Az rendben van, hogy az elmúlt baloldali-liberális időszakot a leszakadás, sikertelenség, stb. időszakaként ítéled meg. De ne ess abba a hibába, hogy a bal-liberális kormányzás megítélése alapján ítéletet alkotsz a szociáldemokráciáról, meg a liberalizmusról. Ha úgy gondolnám, hogy az elmúlt évek kudarcai kivétel nélkül, tisztán a magyar baloldal és liberálisok felelőssége, akkor sem vetemednék arra, hogy emiatt a szociáldemokrácia, meg a liberalizmus, mint politikai irányzatok csődjéről beszéljek.

„A ballib a mai napig azzal foglalkozik, hogy elmondja, miért nem jó, amit a jobboldal akar.”

Az elmúlt évek jobboldali ellenzéki tevékenységét figyelembe véve ezen a mondaton jót mulattam. A fenti mondatban persze van igazság. De akkor mondjuk el azt is, hogy a jobboldal a mai napig szintén azzal foglalkozik, hogy elmondja, miért nem jó, amit a baloldal akar. Ráadásul meg is tesz mindent, hogy végül igaza legyen.
@Lord Kilburn: @mavo: @lev davidovics: @kaffogó hebrencs:

Mondjátok csak, ti tényleg ennyire lementetek omegába, h már fikarcnyi érzéketek sincs a vitriolos szarkazmus iránt? Ti tényleg komolyan vettétek?
Na bazzz, baromi rossz kedvetek lehet mostanában.

Szerintetek ez a jel: ":o)))" mit jelentett a komment végén?
Eszem-telefaxom megáll, h mennyire elment a humorérzéketek...
@mavo: Ne izgasd magad, mintha azt venném ki a szavaiból hogy az a lúzer aki melózik (mégha rendes pénzért is).

"Sajnos nincs belőlem több, azok a hülyék meg ott sokan vannak..." Markos-Nádas 'katonás' kabaré
@mavo:
@eMeL:

Az utóbbi időben kicsit lemaradtam. Fogyasszon import sertéstejet! (ex Vámpírlány) ugyanaz, aki régen Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seq?????) néven kommentelt?
Kedves Dzserzsinszkij!
Bevallok mindent: tegnap vasárnap volt!Ezt ott a VCSK-nál persze Önök is tudják, de az éberséget nem csupán erősíteni, tanúsítani sem árt.
Szóval Anna Filipovával (feleség) felkerekedtünk délután, hogy szemügyre vegyük a Nép Ellenségeit, amint a burzsoá propagandának engedve felkeresik kicsi, a Nyugat-Dunántúlon fekvő városkánk annál nagyobb áruházát (az angol imerialistáké!!!) Kíváncsian vártam, mikor kerülök szembe azzal a néhány bátor (mentségükre: megtévesztett)polgártársunkkal, akik a Párt hívó (bocs, képzavar-szerűség, inkább tiltó) szava ellenére ott lődöngnek a fogyasztói vadkapitalizmus templomában.
Ippolit Matvejevics! Legnagyobb megdöbbenésemre majd kétszáz elvtársunk fetrengett a megtévelyedés fertőjében! Amikor a kasszánál állva hangosan -szoktam ilyet csinálni - megjegyeztem, hogy itt már többen vagyunk, mint a városban lévő komonista és liberális elvtársak és ebből valakinek még baja lesz a fehérek között, arra utasítottak minősíthetetlen hangnemben, hogy fogjam be és ne izélgessem őket vásárlás közben, csak zsömléért (+tej) ugrottak be.(Ez persze hazugság, elég sok ez-az dolog volt még a kocsikájukban!)
Felszólításomra, hogy menjenek már a sarki kisboltba, közölték, hogy azok egyébként is kulákok, amúgy meg a múlt héten az egyik sorban maga Lenin elvtárs állt vasárnap este két zacskó ropival és egy műanyag virágládával.
Fentiek miatt sürgős intézkedését kérem, elsősorban a nyitva tartások korlátozásában, valamint a Nép Ellenségeinek megfelelő átnevelése tekintetében! Kapcsolattartónak Semjenovics és Mikolovics elvtársakat jelölöm ki.

Et. üdv!

LDT

P.S.: Vettem egy zselés egérpadot is a zsömle mellé, le volt árazva, kérem, hogy erről Joszipnak ne szóljon!
@mavo:

"nagyon zavarosan gondolkodsz, picinyem. először úgy véled, azért vagyok lúzer, mert biztosan alul képzett vagyok, amikor meg elárulom, hogy pont azért én csináltam, mert képzett vagyok, akkor meg azért vagyok lúzer????"

Azt hogy melyik az igaz ebből, csak te tudhatod, Én nem tudom ezt magammal megvitatni, mindössze felvetem a soron következő lehetőséget.

Az hogy lúzer vagy, nem Én mondom, hanem te. (Bár ha fogadnom kellene, Én is erre fogadnék. Tehát igazad lehet. )
@eMeL:

Nem tudom mavo miért jött elő azzal a gondolattal, hogy ő lúzer lenne.
Inkább ne találgassunk, majd ő megmondja.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

"Szerintetek ez a jel: ":o)))" mit jelentett a komment végén?"

Olllyan kiismerhetetlen vagy. Az ember soha sem tudja, hogy melyik baromságod gondolod komolyan és melyiket nem:). A szmájli meg lehet csak megtévesztés is.
Mindenesetre az akinek nem inge... mindig hasznos taktika.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Óh dehogy, csak még nem értünk a mondat végére, a sok jelző miatt lehet leginkább.... :-)
@Lord Kilburn:
Nézd, a liberalizmusból hármat különböztessünk meg. Az egyik az idealista liberalizmus, a másik a francia forradalom jelszavaival címzett idealizmus, a harmadik a megvalósult magyar liberalizmus. Az utolsó szar, az első elrugaszkodik a földtől, a középsőt meg nem is ismerik Magyarországon.

Én értelek, értettem már korábban is, amit mondtál, de sem a közlekedésben, sem másutt nem működik ez így szerintem. Persze tanultam közleket, ebben könnyebb magyaráznom, de szerintem ez minden területen így jelentkezik. A lényeg az, hogy az szakmai kérdés, hogy hova kell tenni lámpát és hova lehet körforgalmat. Közlekedésfolyam és ezek eloszlásának a függvénye. A liberális megközelítés addig volt hasznos a társadalmi kérdésekben, amíg el nem jutott olyan szintre a megismerés és módszertan, hogy mérési adatok alapján be lehet lőni a rendszereket, optimalizálni lehet múltbeli időszakelemzés alapján. Sőt, szükséges volt, mert sokminden hagyományokon és beragadt megszokásokon alapult, miközben társadalmi, technikai fejlődés zajlott le.
A legfontosabb ehhez megemlíteni a laza rend elvét, by Mérő László, sajna most nem ugrik be, melyik könyvében volt. Én ezt abba az irányba vittem tovább, hogy a rend(szabályozás) szükségességének a mértékét a cél egyértelműsége, az interakciók mennyisége és a szűk keresztmetszetek száma határozza meg. Azaz minél zsúfoltabban vagyunk és minél pontosabb a cél, ami a hatékonysághoz szükséges, annál inkább szabályozottságra van szükség. Ha egy faluban van 3 trabant, akkor még felfestés sem kell az utcákra, nem hogy lámpa. Ha viszont nő a kocsik száma, azok egyre nagyobb sebességgel közlekednek és egyre inkább nem hobbiból, hanem valamilyen mission teljesítése végett, annál pontosabb, racionálisabb szabályozás kell. Lehet, hogy baloldalon szebb a kilátás a Dunára, de azt a sávot hagyjuk meg a szembejövőknek. Ez nem választás kérdése, különben gubanc van.

És még valami nagyon fontos. A körforgalomhoz kultúra és a szabályok nagyon pontos betartása szükséges. A körforgalom valóban sokkal dinamikusabban tudja kezelni a változó igényeket, és nem olyan merev, mint a lámpás szabályozás, de Magyarországon annyira bunkók a söfőrök, hogy azt se értik, mi az a cipzáras lépegetés. (amikor a beszűkülő kétsávosról egyet beengedek, aztán megyek.) A németeknél ez nem kérdés, az Árpád-hídnál át kellett alakítani a hídra felhajtót, mert folyton dugó volt. Mint a körforgalomnál is elég egy-egy paraszt, és belassul az egész rendszer.

Szóval a szabadság a kultúra függvénye. Minél inkább képes vagyok önmagam objektív korlátozására, annál kevesebb korlát elég a rendszer működtetéséhez. Minél inkább az önérdekérvényesítés felé húznak el az egyes egyedek, annál több szubjektív korlát kell, ami sokkal kevésbbé hatékony, de elkerülhetetlen a rendszer működtetéséhez.
@lev davidovics: A Wal-Mart-os South Park rész ugye neked is megvolt...
www.indavideo.hu/video/South_Park-Wall_Mart

Mellesleg töredemesen bevallom, tegnap én is jártam a Tescoban. Magyar vagyok-e még egyáltalán, vagy a családok idilli hétvégéjét szétszaggató önző libsi?
Mentségemre legyen mondva, beszélgettem a pénztárossal amíg áttolta a cuccokat a leolvasón.
@Lord Kilburn:
A liberalizmus veszélyeiről beszéltem. Ma világszerte csődötmond, mert nincs mögötte egy erő, egy vallás vagy egy valami, ami a liberalizmus működtetéséhez szükséges önfegyelmet, kultúrát, erkölcsöt diktálná.

Illetve a nyilvánvaló probléma, hogy az én szabadságom a mások korlátja. Ha ezt belátjuk, akkor abból közvetlenül következik az előző bekezdés.

Ami meg az utolsó részt illeti, nagyon másképp látjuk a dolgokat. Persze a kommunikáció terén tanult a Fidesz, megtanulta a 2002-es leckét. "Ha nektek Ron Werber kell, egyétek." De óriási különbség, hogy a Fidesznek, Orbánnak van víziója, még meg se nyerte a választást, már tárgyalgatott külföldön és belföldön, kormányozni akarnak. Medgyessy no comment, Gyurcsány meg csak győzni akart. Addig, hogy narancsos buktát osztogatni, addig eljutott. Utánna jött a nagy semmi, kéthetente bedobott ötletek, bevezetett majd visszavont intézkedések, alig jelképes hatású intézkedések reformként tálalása. Az MSZP bázisáról elmond mindent a Gyurcsány-beszéd gyurcsányi szándéka, Gyurcsányt meg jól jellemzi a stratégiaképtelensége, adhoc csapongása, koncepciótlansága és gátlástalan önérdekorientáltsága. Fut a Margit-szigeten, elérzékenyül a vonatszerencsétlenségen, táncol a nappaliban, komolyan magyaráz, elmondja, hogy meggyőződése volt, hogy pap lesz, majd ő megváltja ezt az országot... Ezek egy része médiaérzékeny képmutatás, a másik része ijjesztő agyalágyultság. Én értem, hogy a baloldal vágyik egy ellenorbánra, de keresgéljen még egy kicsit.
@Lord Kilburn:

Rá lehet klikkelni a kommentelő nevére, és akkor bejön a teljes profilja.
Ott tudsz engem lekáderezni.
:)
@Fogyasszon import sertéstejet! (ex Vámpírlány): Ha nem haragszol, inkább nem nyomoznék. Különben is, csak azt tudom megnézni, amit ezen a néven kommenteltél. Viszont a stílusod, a nézeteid, na meg a nicked az egykori Szulákné Gyurcsány Judit (ex …)-ra emlékeztetnek. Azt tudom, hogy egyébként az már egy régi nick, és azóta már többször váltottál. Ha egyáltalán Te vagy az.
@xsasha: „A körforgalomhoz kultúra és a szabályok nagyon pontos betartása szükséges. A körforgalom valóban sokkal dinamikusabban tudja kezelni a változó igényeket, és nem olyan merev, mint a lámpás szabályozás, de Magyarországon annyira bunkók a söfőrök, hogy azt se értik, mi az a cipzáras lépegetés.”

Na, ez egy tetszetős gondolat, és teljesen egyetértek. A liberálisabb állami szabályozáshoz valóban kultúráltabb társadalom, felelősségteljesebb állampolgárok, és a megmaradt szabályok pontosabb betartása szükséges. És igen, ezeknek a feltételeknek helyenként sajnos híján vagyunk kis hazánkban.

„A liberalizmus veszélyeiről beszéltem. Ma világszerte csődötmond, mert nincs mögötte egy erő, egy vallás vagy egy valami, ami a liberalizmus működtetéséhez szükséges önfegyelmet, kultúrát, erkölcsöt diktálná.”

Ez érdekes, mert én nem úgy látom, hogy világszerte visszaszorulóban lenne a liberalizmus.

„Ami meg az utolsó részt illeti, nagyon másképp látjuk a dolgokat.”

Ez így van. De most nem bonyolódnék bele egy Gyurcsány, vagy Orbán elemzésbe.

Inkább Árpit kéne rávenni, hogy írjon egyet az MSZP belharcairól, helyezkedéseiről, Gy.F. elemzéséről, esetleges visszatérésének kívánatos voltáról.
@Tóta W. Árpád: Kedves Árpi!

Azt szeretném kérdezni, hogy nincs-e véletlenül kedved az MSZP-ről, a párt vezetése körül kibontakozott vitáról, vagy éppenséggel Gyurcsány 42 oldalasáról, visszatérésének kívánatosságáról írni. Ha ezt tennéd, ígérem, lesznek hozzászólásaim. :)
@anyátok: :-) Ennyirevadul konzumálni??? kancsót venni? Bár mivel nekem nincs ép lelkem, - nemrég tudtam meg innen jaegtoertől -, én is beindulnék ilyen kuponos akcióra biztos! Még spéci kést is vettem így egyszer pontokat gyűjtve a Kaiser`s-ben.
Hová le nem süllyed az ember, ha nem tartja meg a mikolai hit! (ő például, emlékszem, mennyire imádja a családot és rokonait. Kitüntetni)
@xsasha: Igazad van abban, hogy a karácsonyt és minden létező ünnepet elvásárosítotak undorítóan már. Novemberben már télapóhordák grasszálnak, jobban ijesztegetve a pöttömöket, mint a szinglikéi... Hogy higgyen a Mikulásban, ha hatosával rontanak rá??? Az Auróra ágyúzásának a napjától jóformán kivevés nélkül karácsonyig.
Utálom én is ezt,hidd el! És nem tudom, mit lehetne tenni, mert a kereskedők ilyenkor kaszálnak nagyot és azzal hozzák magukat egyensúlyba. Ezt is meg lehet érteni...
Hogy a szeretetet a megvehető minél drágább szirszarok szimbolizálják már mióta, az nekem is gond. Legyen arra idő, hogy érezzen az ember mások iránt is, maga iránt is! De nem előírással/ parancsba kiadva, hogyan és mikor kellene ezt megtenni.

Ha az ezüsthajós guru - Wermer András - a Fidesznél bírta azt mondani, hogy a párt is csak 1 eladandó termék, így csupán meg kell tervezni a reklámhadjáratát és nosza, rajta! - akkor meg ott is azt gondolják sokan (a vezetésben is, ha ez az ember mindenható volt köreikben), hogy eladó az egész világ! Ez csak egy ária és ócska közhely de attól még rohadtul igaz! És ennek a szellemében dolgozott a Wermer. Meg mások is máshol is.

Nem tartom magam romlott és érzéketlen állatnak, - fentebb aggódtam a matches nőkért, akik tök feleslegesen szívnak naponta este 10-ig - de a döntési jogomat szeretném megtartani. Pl. arról, hogyan is éljek családi életet, stb. Több évtizede élek házasságban, ezalatt felneveltem két normális, nem drogozó, nem részegen száguldozó, dolgozni akaró és szerető gyereket, ápolom a beteg idős anyámat - de ehhez nem kell Semjén vagy bárki más engedélye, áldása, helyeslése. Ezt lapdolgoknak tartom a normális létemhez.

Nem gázol/tam/ok át senkin a magam érdekeiért; adok, ha van mit, befogadtam erdélyi gyerekeket 17 éve Székely himnusz nélkül is jó párszor - szóval libbantan is vannak értékmintáim, amit követek sok-sok éve. Hogy ez nektek smafu, az egy dolog. De annyival nem állsz se te, se más felettem, mert jobbra húztok.
@Lord Kilburn: Nagyon egészségesen éltek, gratula! :-)A délelőtt végzett testmozgásotok rengeteg energiát emésztve kalóriát éget www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=75&menu=eletmod&news_id=3067 - Mikola doktor helyébe feliratnám receptre.
@Lord Kilburn: Nem fog ez menni, mert csütörtökön elutazom egy kis időre, előtte még van egy csomó elintéznivaló, ill. akarok ide is csinálni egy kis ajándékot, amíg nem vagyok. majd meglátjuk, téma lesz-e ez két hét múlva. olvastam a röpiratot egyébként, érdekes munka.
jav: elvásárosítottak, merhogy aszongya múltidő ugye, na meg alapdolog a család szeretete, az érte dolgozás, stb.

Én nem vezetek - jobb ez mindenkinek - de a férjem mindig zipzáraz rendületlenül, mert hisz a népnevelésben. :-) És általában viszonozzák a gesztusát. El kell kezdeni, ahogy az egymásra mosolygást is.
Nemhogy baller, de még idealista hülye is vagyok így késő éjjel, Nemzeti Éjjeliőrként.
@xsasha: "Minél inkább az önérdekérvényesítés felé húznak el az egyes egyedek, annál több szubjektív korlát kell, ami sokkal kevésbbé hatékony, de elkerülhetetlen a rendszer működtetéséhez. "

Igen, ezt már Szálasi és Rákosi is sokat hangsúlyozta.
te kevered a liberalizmust az anarchiával.
@Tóta W. Árpád: Hogy ez téma lesz-e két hét múlva még? Ááá, dehogy. Ahogy nézem a híreket, a vezér (jajj! Vezér) kinyitotta a kenel ajtaját, kövérlaci és sömjén után már közénk rontott a mikoladoktor is, az Erkölcsy is beszélt már itt fontos (alap)dolgokról nekünk. Szerintem minden napra lesz itt izgi dolog, ami meghatározza a közbeszédet, csak győzd majd olvasni-írni.
(A teszkóban van most olcsó és jó egérpad, akciós, csak ne vasárnap, plíz....!)
Szóval jó utat, mire visszajössz, szinte nem is lesz már téma:D Pedig még a Kormányprogramot nem is láttuk.... :-)
@lev davidovics: Ezt ma kaptam nepszava.com/index.php?topic=4455&page=4623 Benne a nagyon jól nevelt, magasan morális, ezen felül elegáns jobb oldal gyöngyszeme...
Szép teremtmények növögettek abban a kennelben, szó se róla. A kennel kifejezés mindent megmagyaráz, gratulálok!

A kormányprogramot megmondta Dr. Mikola: "ép"íti a lelkeket (sajna ebből ki maradok, megírta a jeagtoer, hogy én reménytelen eset volnék. De majd a pálya széléről drukkolok a többieknek ezerrel :-))
@Fogyasszon import sertéstejet! (ex Vámpírlány):

értem. tehát ha nem jön be sem az, hogy a delikvens azért lúzer, mert van rajta sapka, meg az sem, hogy azért lúzer, mert nincs rajta sapka, akkor jön az ultima ráció: azt _hazudni_, hogy ő maga állította magáról azt, hogy lúzer.

gratulálok.
@bólint:
Azért félreértés ne essék, nem veled, nem TWA-val, nem személyekkel van bajom. Sőt, már TWA-nak is elmondtam, hogy ha a megvalósult liberalizmus felvilágosultsággal és műveltséggel illetve humanizmussal járna, semmi gond nem lenne. A probléma ott van, hogy a társadalmi minimumnak megfelelni nem akarók takaróznak a liberális szövegek hangoztatásával. Képzeld, én egy nagyon liberális szemléletű ember vagyok. Olyan dolgokat is elfogadok, amin mások megütköznek. Nekem nem a liberális alapelvekkel van bajom, hanem azzal, hogy a magyar megvalósulása az társadalomellenes, működésképtelen, felvilágosításra és ismeretterjesztésre alkalmatlan és nincs meg a kultúrális, felelősségtudatos, önismereti alapja.

"És nem tudom, mit lehetne tenni,"
Ez egy kulcsmotívum. A társadalom egyedei nem tudatos, racionális(legalább önérdekéért), nem felvilágosult emberek, nem rendelkezik alapműveltséggel, stb. Pénzügyekhez nem ért, az emberi test, szervezet működéséhez nem ért, a fizikához, matematikához, logikához semmi köze és nem is rendelkezik örökölt vagy tanult viselkedésmintával, mint pl. te vagy TWA, ami alapja lehetne a liberális létezésének.
Az baj, ha nem értjük, milyen peremfeltételek mellett működik a liberalizmus, mert újra és újra ugyanabba a hibába szaladunk bele. A társadalom működésképtelenné válik, deviancia és válságok miatt jön a kézi vezérlés. Sokkal jobb lenne ezeket ésszel megelőzni.
@Lord Kilburn:
Ezért gondolom úgy, ha vitaképes emberek érvelgetnek, akkor meg tudják találni a közös pontokat, mégha különböző módon gondolkoznak is.

A gazdasági válság rámutatott, hogy a piac makro szinten is elkurvult, a Madoff féle emberek rámutattak a szabadpiac sérülékenységére, aminek az újraszabályozás és a liberális elvek háttérbe szorulása lesz a vége. Ha benne vagy a gazdasági életben, akkor tudod, hogy a válság megtorpanását súlyos kompromisszumok tették lehetővé, amik csak rövid távon megoldás, sajnos a W folytatás a valószínű.
Illetve ugyanilyen fontos, hogy a gazdasági válság mögött társadalmi válság bújik meg, súlyos morális válság, ami a demokrácia halála volt már a görögök korában is. A liberalizmus visszavonulása elkerülhetetlen, a társadalmak újraszerveződése 20 éven belül meg fog történni. (remélhetőleg, mert én nem szeretnék megélni egy világháborút)

Azért remélem belebonyolódunk egyszer egy Gyurcsány/Orbán elemzésbe. :-) De a témafelvetés nem rossz.
@mavo:

Nem találsz olyan beírást, amelyben Én lúzernek hívlak, viszont találsz olyat, amelyben magadat annak hívod. (Ez már minősített is téged, bár ezt szégyelled bevallani.)
Keress csak rá ha már erre sem emlékszel! Itt nem szégyen a puskázás.

Azt mondom: "fontos" emberek beragadt e-mailjeit éjszaka kézbesíteni elég nagy szopás. Szabadság ideje alatt dolgozni szintén szopás.
Ezt szerintem kevesen vitatják.
Erre te behisztizel, hogy te akkor sem vagy lúzer, ne mondjak ilyet. Perszepersze. Nem hát. Ki is állítja ezt? Ki ordít hazugságot mielőtt rákeresne hogy jól emlékszik-e?
Bizony, te vagy az.

Ennek a frusztrációdnak _lehet_ oka az, hogy nem tanultál, és _lehet_ az is oka, hogy sokat tanultál de rosszat választottál. (Ebből hozod ki a van sapka nincs sapkát, pedig Én a korrekt választ mégis honnan tudhatnám? Csak lehetőségekről írok, amelyekből ha egyet kizársz, értelemszerűen marad a többi.)

Sőt még azt is el tudom képzelni, hogy a kezdeti felvetés a helyes, és mégis a szüleid lesznek a helyzetedért felelős "bűnös" trágyanemzők, hiába tagadod ezt. A magaddal szembeni őszinteség hiánya már a te problémád. Ne rajtam kérd számon!

Ennyit tudtam segíteni.
Ha van (vagy lesz) porontyod, akit iskoláztatsz, majd jussanak eszedbe életre szóló hasznos intelmeim!
Amúgy ez egy érvényes mondás és megszívlelendő: "
„Aki az érvelést nem tudja támadni, az érvelőt támadja."
Paul Valéry
@xsasha: Azt írtam: "És nem tudom, mit lehetne tenni, mert a kereskedők ilyenkor kaszálnak nagyot és azzal hozzák magukat egyensúlyba. Ezt is meg lehet érteni...". Most amit voltál szíves kiragadni - a "nem tudom, mit lehetne tenni"-t - kicsit másítja a leányzó farfekvését. Arról szóltam, hogy a karácsony egyfelől szakrális ünnep kéne, hogy legyen, de másfelől, az agyonaggódott helyzetű magyar kereskedők legnagyobb sika-kaszája is, tehát nehéz igazságot tenni. Csak azt! nem tudom tehát, hogy az ő érdekük sérülése nélkül lehetne-e pl. decemberben normális, nem konzumkavalkáddá züllesztett karácsonyt tartani? Ha te tudod a választ, majd írd meg dec. táján, jó?

Ám azt nem értem (még ezt sem, látod??), miért itt hinted az IGÉT? Most csinált a Körössényi egy csomó helyet az intézetében, nincs már Kéri, Szalai Erzsébet és más baller kutató se - menj oda, világítsd be éjsötét éjszakánkat mától! Rád szüksége van a Pártnak!

Minden egyes emberrel beszéltél már itt kies honunkban, vagy miért/mitől vagy ennyire pesszimista a társadalom egyedeivel kapcsolatban? Tapasztalat? Azt írtad: a dugnivaló ripiropi szép pippentyűk vagy HP-k (az alatt mit értesz konkrétan?) vagy + lelki bajosak. Most van egy olyan nézeta most divatos Secret alapján, hogy - similis smili gaudet - olyat vonzol be magadhoz, amilyen te bévül vagy... Ő csak tükör. Ne mondd, hogy a jó nők csak lehetetlen libák egytől egyig! Állítólag fidesz-fanok a legjobb csajok, hogy nem jut belőlük egy se neked? Hajrá!

Én - noha békvézok rendületlenül, még Hagyó Nokia se bírta kiszervezni alólam :-)) - bár látok mindenféle népeket, annyira nem lesújtó a véleményem, pedig ugye aki gyalog jár, az már a társadalom alja sokak szemében... Engem szórakoztat elnézegetni az utasokat és kitalálni az életüket. Autóban mindennap dögre unnám magam a dugóban és elkezdenék stohlosan (pia se kéne hozzá) ámokot futni... Látod, még önkritikám is van. :-)
@bólint:
Mondj egy olyan társadalmi problémát, amire a liberálisnak nem idealizált, működőképes megoldása van.

Már egyszer leírtam motivációmat, most meg épp a függőségemet bizonyítom.

Tendenciákról beszélek. Nézni az embereket, és kitalálni, az némileg más, mint beszélgetni velük. Persze lehet, hogy rossz a merítésem, de mindenki hozzá tudja tenni a saját tapasztalatait.
@xsasha: Szoktam beszélgetni is, de nem merek egy egész komplett országra vetített véleményt mondani.

Más körökben forgunk, az biztos.
@xsasha: itt ez erőteljes off, de gondolom a pedos poszt már nem nagyon él. nol.hu/kulfold/a_papa_szerint__a_belso_bun__a_legnagyobb Az öreg Portugáliában a reptéren "... kifejtette, a pedofil esetek kapcsán papoknak és püspököknek fel kell ismerniük azt a „rettenetes igazságot”, hogy a legnagyobb fenyegetés nem külső ellenségei részéről, hanem „az egyházon belüli bűnök képében”, a szexuális visszaélések miatt leselkedik a katolikus egyházra. A katolikus egyházfő az Alitalia járatán az újságírók írásban előre feltett kérdéseire válaszolt.

A 83 éves egyházfő, aki pápasága eddigi öt évének legsúlyosabb egyházi válságával kényszerül szembenézni, kijelentette: az áldozatok részéről történő megbocsátás nem helyettesítheti az igazságtételt. Hozzáfűzte: az egyház mindig is szenvedett belső problémáktól, de most valóban rettenetes szenvedésen megy át, ez a legnagyobb üldöztetés, amely valaha érte. Az egyháznak vezekelnie kell bűnei miatt, és át kell mennie a megtisztuláson – hangsúlyozta."
Szóval őszentsége végre képes volt beismerni, hogy megtörténtek ilyenek és igenis harcolni kell ez ellen, mert az az ő legnagyobb ellenségük. Tehát nem a libsik hülye ármánya volt ezekről írni a lapokban csakúgy lejáratásilag...

Az Benedek szerint is működőképes /liberális, emberi, stb./ megoldás, hogy "Az egyháznak vezekelnie kell bűnei miatt, és át kell mennie a megtisztuláson " - és igazságtétel is kell a megbocsátás mellett.
@xsasha: És ehhez még: www.nepszava.hu/articles/article.php?id=295869 A hollandok is beálltak a sorba a pápa mögé a tisztázásért.

Örülök amúgy, hogy a merev tagadásukat felváltotta a kooperatív és végre az áldozatokkal empatizáló magatartás; én liberálisként ezt tartom helyesnek, mert innen indulhatnak tovább a normálisabb egyház felé.
Ebből viszont számomra kiderül, hogy felül lehet bírálni mindent, nincs, ne legyen megkérdőjelezhetetlen tekintély. De ettől még nem a féktelen, szabályokat leszaró anarchiát és a papok kasztrálását meg egyéb borzalmakat akarok liberálisként.
Vissza lehet menni a Tesco-pultokhoz, elnézést az offért. :-)
@Fogyasszon import sertéstejet! (ex Vámpírlány):

jól van, újabb szófacsargatás, újabb szofizma a válasz, mit is vártam én marha.

hülyéktől meg nem fogadok el tanácsot, tehát tőled sem, bocs.l
@bólint: "elül lehet bírálni mindent, nincs, ne legyen megkérdőjelezhetetlen tekintély"

:-)
@bólint: "Szóval őszentsége végre képes volt beismerni, hogy megtörténtek ilyenek és igenis harcolni kell ez ellen, mert az az ő legnagyobb ellenségük. Tehát nem a libsik hülye ármánya volt ezekről írni a lapokban csakúgy lejáratásilag..."

Nem. Üldöztetésről beszélt.
Arról, hogy mindig is szenvedett a belső problémáktól (gondolom itt azt mondta, hogy a pedofília mindig is jelen volt), csak most ez miatt üldözik.

A többi csak sallang. Konc.
@eMeL: Álmodni szabad néha. :-)

És látom bírói ítéletből kötelező lesz a jó modor, tehát a bírált egyén, stb. se sértődhet meg ugyebár az alpári szövegektől. Eljött a Kánaán, persze ott is lesznek kicsit egyenlőbbek. Majd azt is megmondja a bírónéni/bácsi nemsoká, kik azok.
Lehet, hogy már meghalt itt a kommentálás, mindegy, ez még ideillik: www.fogyasztok.hu/cikk/20100519/tesco-onkiszolgalo-kasszak
süti beállítások módosítása