W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A gyermekkor vége

2010.02.03. 06:30 Tóta W. Árpád

Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek.

A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok beszélni, akik kikérik maguknak, hogy ilyen ordas (és igazoltan életképtelen) eszméket követnének, hanem csak radikálisnak vallják magukat. Ön könnyen eldöntheti magáról, hogy hova tartozik, ha meggondolja, hogy mit szeretne jobban: ha nagyobb autója lenne, vagy ha a szomszédjától elvennék az övét. Ha az utóbbi, akkor ön náci, esetleg bolsevik, de mindenképpen szarember. Lehet lelépni.

Ha egyszerűen csak úgy érzi, hogy alapjaiban van elrontva a rendszer, ha értelmesebb működést várna az államtól, meg az évtizedes hazugságokból való kilépést, netán új vagy javított alkotmányt, akkor az kábé belefér a radikalizmusba. Ebben az esetben viszont a legnagyobb hülyeség egy úgynevezett radikális pártra szavazni, meg is mondom, miért.

Zsebcirkáló

Gyökeres változást nem úgy lehet elérni, hogy bejuttatunk egy válogatott gyökerekből álló kispártot, amely azt hajtogatja folyton, hogy ő majd radikálisan fog cselekedni, és mellesleg amit ebből elárul, az szabad szemmel is láthatóan értelmetlen. Ugyanis akármennyire akarja, az ilyen pártnak nem lesznek eszközei az ötletei végrehajtásához, és ha netán mégis szert tenne eszközökre, akkor meg esze nem lesz hozzá. Szimbolikus ügyeikben esetleg kizsarolhatnak némi engedményt, továbbá a vezetőiknek egyáltalán nem szimbolikus csúszópénzeket, de felforgatni húsz vagy akár nyolcvan mandátummal nem tudják az országot, holott azt ígérik. Ráadásul, ha Ön, kedves radikális, éppen józan, akkor azt is hamar beláthatja, hogy a forradalmi elképzelések akkor se vezetnek sehova, ha többséget szereznek a nemzeti radikálisok. A nácinak is világos, hogy a hungarizmus belföldön esetleg jól hangzik, de az fix, hogy a világ összes többi népének meg undorító, és talán már a náci is felfog annyit, hogy amikor a világ minket undorítónak tart, akkor felmegy az euróárfolyam. Azzal aztán kábé vége is a nemzetépítő szárnyalásnak.

Abban egyébként a radikálisoknak igazuk van, hogy jól jönnének a gyökeres változások. Ebben volt igaza Gyurcsány Ferencnek is, mellesleg. Csak hatalma nem volt hozzá elég. Pedig a legendás posztkommunista hálózatot, a parlamenti többséget, az értelmiség jelentős részét maga mögött tudhatta, továbbá komoly nemzetközi támogatást, és mégsem sikerült. Hogyan sikerülhetne annak, akinek a hátországa néhány szittyabutikosból, motoros bunkókból és huligánokból áll?

A börtön ablakába

De oké, vegyünk egy nagy zsák jóindulatot, és tételezzük fel, hogy az ifjú jobbikosok még sokat fejlődhetnek, tanulhatnak, levetkőzhetik az indulataikat, és képesek lehetnek Magyarországot elkormányozni a világban. Csakhogy ha ez megtörténik, akkor az már egy másik párt lesz. Lám, a forradalmi hőbörgésből hová jutottak három év alatt. Budaházy már büdös nekik. A nemzeti ellenállás hősét most hagyják a Rezsim Börtönében, az ávó fogságában rohadni, pedig megtehetnék, hogy megkínálják mentelmi joggal. Nem teszik. Biztos nem az együttérzés hiányzik, csak ez a manőver azzal járna, hogy Budaházy ott ülne velük a frakcióban, és egyrészt kontrollálhatatlan lenne, másrészt meg vállalhatatlan. Már Morvai Krisztina is rém ciki. Márpedig ők parlamenti munkára készülnek.

Az Országgyűlésben szükség van olyan munkára is, amire alkalmasak lennének az utcák hősei, de azt a munkát az ülésnapok után végzik partvissal és vödörrel, és nem jár vele mentelmi jog. Wittner Máriának is több hasznát vette volna a Fidesz a büfében. A Jobbik vezérkara, amely nyíltan és proxyn keresztül is szította a nyílt lázadást, lenézi és simán feláldozza a harcipólós közkatonákat. Választási programjuk populista és irreális, de összességében nem fasiszta puccsot ír le meg deportálásokat. És még be sem rendezkedtek a fiúk, csak esélyük van rá. Könnyű kitalálni, hogy a bizottsági tagságokkal, korrupciós lehetőségekkel és teli pocakkal további konszolidáció jön.

A jobbik részem

És mi marad a Jobbikból, ha elhagyják a nyílt rasszista uszítást, a terrorizmus és az erőszak támogatását, a gárdát, a háborús-revíziós, virtuálisnagyhatalmi csörtetést, meg Morvai affektálását? Ugye? Egy rossz minőségű, butább, modortalanabb, amatőr Fidesz, az marad. Minek elölről kezdeni? Épeszű radikális a Fideszre szavaz. Az ideológiák – vagy inkább fílingek: vezérelv és rend, erő, feszület – között van átjárás, kormányzásra pedig nem a Jobbik esélyes, hanem a Fidesz. Valójában a Jobbik inkább a kormányzás akadályozására készülhet. De nemcsak ezért jó választás Orbán Viktor a radikális változásra vágyó honfitársainknak.

Hanem főleg azért, mert radikális változást kétharmaddal lehet csinálni, arra pedig a statisztika szerint húszévente egyszer van esély. Most éppen a Fidesznek, a Jobbiknak belátható időn belül nem. Összegyűlt, körmünkre égett az évek során néhány probléma, mindenki tudja, hogy lépni kell, de nagyon nehéz eladni a változást, akár reformnak hívják, akár álmok álmodásának. Nemcsak az éhes proletár lázad fel, hanem keresztbe fekszik ellenzéktől az ügyészségen át az alkotmánybíróságig mindenki. Ezen segít a teljhatalom, vagy az ahhoz legközelebb eső kétharmad. De aki a Jobbikra szavaz, az éppen ezt lehetetleníti el. Értem a löttyös indulatot, a szégyentelen lopás miatti felháborodást, a kudarcos reformok frusztrációját, de ciki, ha egy felnőtt állampolgár ezek alapján választ. Oké, hallgass a szívedre, de szavazz inkább a Fideszre.

Aki meg náci, és egyszerűen csak szeretne zsidózást a parlamentbe, az maradjon szépen otthon. Nekik nincs pártjuk, a Jobbik csak hülyítette őket. Amire ők vágynak, az országgyűlési választáson nem játszik. Annak terepe a vallás és a szerepjáték. Nekik marad a partizánosdi és az underground, a rendőrdobálás és a masírozás. De jó, ha tanulnak Budaházy példájából, és tudják: komoly ember nem áll velük szóba.

Európai értelemben vett fasizmust!



Címkék: fidesz jobbik valasztasi tanacsado

421 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr491724516

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A felnőttkor eleje 2010.02.03. 22:08:53

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mi oknál fogva javasolja Tótawé azt, hogy a Fideszre szavazzunk. Vagyis, hogy pontosítsam magam, arra szavazzunk, hogy végre egy párt kétharmados többséget szerezzen a

Trackback: "Megint jönnek, kopogtatnak" 2010.02.03. 15:35:47

Győzzön a Jobbik?   A Bombagyáron (amely ma már lassan az egyetlen liberális nemzeti fórum) azon folyik a vita, hogy ”Bejut-e a Jobbik az EP-be?”. Tomcat szerint kevés az esélye, szerintem meg a Jobbik nemcsak be fog jutni a EU p...

Trackback: A gyermekkor vége 2010.02.03. 09:40:04

Épeszű radikális a Fideszre szavaz.

Trackback: Csak következetesen... 2010.02.03. 09:29:37

SZDSZ > MDNP > FIDESZ > Jobbik Hit Gyülekezete > Református Egyház > Katolikus Egyház A Jobbik csepeli képviselőjelöltjének a párt (amúgy el kell ismernem, profin kivitelezett) választási honlapján található hivatalos életrajza így szól...

Trackback: A hatalom három T-je 2010.02.03. 09:21:36

A minap a kezembe akadt a Jobbik egyik ingyenes ahol az első négy oldalon ifjabb Hegedűs Lóránt és felesége, Hegedűs Lorántné Kovács Enikő írása olvasható. Helyesbítek, Kovács Enikővel egy interjú, amely a Barikád egyik számában jelent meg.   &nb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Karlitosz: 10%-al akarsz "lehet csomagolni" programot? Na nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát. A jövő sosem volt a setét embereké, és max akkor lesz a Jobbiké a jövő, ha MadMax lesz a király. Akkor viszont a jobbikosoknak is hozzá kell szoknia a kukihoz a popsiban. És lehet, hogy fekete lesz az a kuki! Szóval ne akarjál te olyan világot, amiben a legjobb barikádépítő a miniszter és ahol a társadalom krémje molotov recepteket cserélget egymásközt.
@gomorra: hehehe!!! erkölcsös? mutass rá EGYETLEN mai politikusra, akire ezt a bélyeget rá lehet ütni!!!

ezek párthovatartozástól függetlenül ugyanúgy kilopják a szemünket, mint eddig is tették.

a Fidesz sem hoz változást ezen a téren, arra már mérget lehet venni most is.

nekem a kicsit szarabb nem megoldás. politikában pláne nem, mert az én bőröm is a tét...
Nem értem!
Tótawé még mindig itt tart?
Na jó, ideje bizonyára rengeteg, mert éppen nem kell magyarázom a mechanizmus szintű idióta rajzfilmszövegeket írni, persze talicskára való pénzért, tehát megengedheti magának a hülyeségek halmozását.
Reménykedjünk, hogy egyszer komolyabban is elgondolkodik a világ folyásáról.
Ahogy mi látjuk, a Jobbik kb. 40%-ot fog elérni a választásokon.
Azért TotaW-t most sajnálom, ilyen alázást nem minden kap amit az itt cikkét elemző és az egyik kommentáló adott neki :

hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=26737

a komment:

Omar Wennerwittor - 2010.02.03. 14:15
Nem vagyok benne biztos, hogy a cikkben körülhatárolt "igazi" radikálisok józan ésszel éppen csak a Fideszben bízhatnának. A 20 éves demokrácia félreburjánzott, a mostani korrupt és improduktív helyzethez vezető felépítményének ők is építői és haszonélvezői voltak. Miért kéne bíznunk abban, hogy a 2/3-os Fidesz a sok régi arccal ezen változtatna? Valószínűbb forgatókönyv, hogy a 2/3-nak a Jobbikkal együtt lesz csak esélye. Ebben az esetben ha nem is koalíción, de egy parlamenti szerződésen el lehetne gondolkozni, hogy tényleges reformok történjenek. Hozzányúlnak-e a pártfinanszírozáshoz, a közbeszerzéshez, a média politikai felügyeltéhez, az alkotmánybíróság tagjainak megválasztásához,az adórendszerhez, az oktatáshoz, a nyugdíjakhoz és még sorolhatnám... Mert innen rohad a rendszer. Ez dönti majd el, hogy az "igazi" radikálisok jól szavaztak-e vagy csak a cégér változik.
A (tömeg)demokrácia nem az okos(kodó) emberek okos szavazatairól szól. Persze ebből nagy bajok is lehetnek. Meg lett is (például most, nézzünk csak szét).
"egy válogatott gyökerekből álló kispártot"

Mennyivel inkább gyökerek a Jobbik politikusai, mint pl. az MSZP politikusai, akik még az őszödi beszédből sem fogták fel, ha maradnak a saját zsebük tömködésénél, akkor xar kerül a palacsintába, és mindannyian lehúzhatják a rolót.
A Jobbik politikusi gárdája sok-sok intelligens, tanult és lelkiismeretes embert jelenít meg, mint anno a még Csurkás MDF, amelyik tisztelnivaló emberek sorával rendelkezett.

"Ugyanis akármennyire akarja, az ilyen pártnak nem lesznek eszközei az ötletei végrehajtásához, és ha netán mégis szert tenne eszközökre, akkor meg esze nem lesz hozzá."

Talán a mondanivaló miatt nem ott volt a hangsúly, de fontos szerintem, hogy a felhatalmazáson túl a Jobbik ötletei nem működnek, villámgyorsan produkálnának egy államcsődöt, ha netán szert tennének eszközökre. Elérnénk Kuba vagy Észak-Korea szintjét.

" Hogyan sikerülhetne annak, akinek a hátországa néhány szittyabutikosból, motoros bunkókból és huligánokból áll?"

Ez annyira igaz, mint az volt, hogy az SZDSZ zsidókból, buzikból és börtöntöltelékekből állt.

"Wittner Máriának is több hasznát vette volna a Fidesz a büfében."

Wittner egy jelkép, és egy pártnak legalább annyira szüksége van jelképekre, mind vízhordókra. Biztos találhattál volna mást, akit alázz. Ha már az alázás szakmai ártalom.

Hihetetlen, hogy csak ennyi, amivel nem értek egyet. Pedig én itt ellenzék vagyok. :-)
@Ludas Manyi:

Kedves Mátyás!

Lenne egy olyan tiszteletteljes kérésem, hogy legyen szíves tájékoztatni, milyen pénzből építették fel a Jobbikot. Ismereteim szerint manapság egy pártot grundolni szervezeti háttérrel, arculattal, marketinggel, reklámmal 100 milliós nagyságrend feletti magyar Forintot igényel. És szintén szerény kérdésem, hogy miért is nem tisztázza költségvetését 2004 óta a megfelelő szervek felé?

Szóval ez a felháborodás a "csúszópénzek" elfogadása iránti hajlammal kapcsolatosan enyhén naívnak tűnik.

A másik, ami eszembe jutott, hogy miért gondolják egyesek, hogy TW "retteg" a jobbiktól? Mi lenne rá az oka? Akasztgatni akar a Parlamentből a jobbik, vagy médiákat betíltani vagy mindent államosítani? Ha kicsit higgadtabban nézzük, nem logikusabb, hogy azért írta ezt a cikket, mert nagyjából sejtette, hogy a Jobbik szimpatizánsaitól mit várhat, és most mosolyog azon, hogy ez ismét igazolódott?
Emlékszem a Magyar Hírlap egy cikkére... --na nem éppen friss cikkre, valamikor orbán első országlása alatt--
Az írónő gyönyörűen szétszedte a bunkók viselkedését, politikáját (élvezet volt olvasni mennyire élesen lát) aztán zárásként leírta, hogy "minek is írom én mindezt, hiszen akiknek szól, azok úgysem olvassák el vagy úgysem értik meg". (szabadon idézve)
LOL

Ezt is megéltem.
A gondolat kristálytiszta: aki változást akar, az elősegíti a Fidesz 2/3-os győzelmét, mégha a Jobbikos hívószavak jobban is hangzanak. Az ok is nyilvánvaló: a Jobbik ellenzékben lesz, azt mond, amit akar, a Fidesz ellenben kormányozni fog, ha lesz elég mandátuma, akár elég mélyen is belenyúlhat a rendszerbe. Ergo ha a Jobbikra szavaz az egyébként racionális jobboldali, akkor 2-3 emberrel többen lesznek ellenzékben a radikális változásokat (a vesztes nyugalmával) ígérők, ha a Fideszre, akkor lehet, hogy végre lesz új Alkotmányunk. Ha eltekintek a suttyózástól és egyéb hangulatfokozó elemektől, ez a mondanivalója a cikknek.

Őszinte leszek, ez szívemből szólt.

1.) Valamire való jobboldali csak megerősítést nyer elgondolásaiban, ha Tóta W. az ellenkezőjét mondja
2.) Valamire való jobboldali ösztönösen ellenáll, ha még a baloldali emberkék is helyeslik Tóta W. mondanivalóját.
3.) Ha valaki nácizik, fasisztázik, szittyázik egy írásban, attól nekem is feláll a szőr a hátamon, mert a zsidózás pont ennyire korrekt és valós.
"Gyökeres változást nem úgy lehet elérni, hogy bejuttatunk egy válogatott gyökerekből álló kispártot,"
A szerző, ha nem akarja teljesen kiröhögtetni magát, jobban tenné, ha előmászna a gumibelsőből, ahol ezt a cikket írta és tájékozódna arról a témáról, amiről osztani kívánja az észt. (nem mondok igét, mert az csak tovább fokozná az egyházzal és vallással kapcsolatos, már jelen állapotban is igen súlyos komplexusait)
Tehát, ha mást nem, annyit elért a magas lóról történő arrogáns fikázással, hogy ránéztem a neten a Jobbik képviselőjelöltjeire, és mit mondjak, marhára nem azt tapasztaltam, amit tótawé gazdija látni/hallani/érzékelni szeretne.
Tehát a megtekintett jelöltek között a következő végzettségű embereket találtam:
-programozó matematikus
-informatika tanár
-jogász
-villamosmérnök
-településfejlesztési mérnök
-állatorvos
-környezetvédelmi mérnök
-gyógyszerész
A fenti, egyetemen megszerezhető kvalifikációval rendelkező jelölteken túl találtam természetesen kevésbé kvalifikált jelölteket, zenészt, fényképészt, élsportolót. Első benyomás alapján olyan embereknek tűnnek, akik hisznek valamiben.
Összefoglalva: mire gondolhatott a szerző, amikor ezeket az embereket válogatott gyökereknek nevezte? Honnan ez a fenenagy mellény?
Túl kellene már lépni azon, hogy az ország intelligenciája néhány belvárosi, balliberális műfütyik által látogatott kávéházban összpontosul.
Én a magam részéről inkább látnám a magyar Parlamentben a most megtekintett jelöltek bármelyikét, mint például körmösbauer jellemtelen, sunyi (lásd Terror Háza ügy például) és vénségére végképp meghülyülő és ezért a HVG-be egyre nagyobb hülyeségeket, mondhatni válogatott gyökérségeket irkáló dicső utódját.
Aki kiáll bármely poltikai kör/elit mellett (és a legcsekélyebb módon védi azt) az vagy bolond, vagy javíthatatlan álmodozó.

@Ludas Manyi:
Te és a hozzád hasonlók a másik csoport. Akik jót akarnak, "néznek, de nem látnak".

A megoldás nem lehet XX. századi, márpedig sokan ezt sugallják.

Tanulni, tanulni, tanulni, nevelni, nevelni, nevelni. Legyetek megértőbbek, emberek vagyunk, és nem állatok.
Árpád bátyám, a zabszem effektus írattaí veled ezt a cikket? Magad is tudod, hogy közelkeleti barátaink, itteni ügynökeink segedelmélvel lenyúlták az MNB aranykészletét, lenyúlták a kárpótlási jegyeket, lenyúlták a Leumi Bankot tőkéjét, amit mi, adófizető magyarok adtunk össze, lenyúlták a VII. kerületi önkormányzati lakásokat, telkeket, stb, stb. Aztán most féltek, hogy valakik száémonkérik rajtatok? Akkor inkább már a Fidesz, amely párt vezetőit éppen most okítja Slomo úr az üzleti élet ETIKÁJÁRA? Hehehe...
A fidesz nem csinált semmit témához: ellenzékben volt. Mert sokan szavaztak a baloldalra. Döntötte volna meg erőszakos úton a szoci hatalmat? Hány jobbikos ment volna a barikádra - az igazi barikádra - a szocik ellen? Parlamenti demokrácia van. Akkor az ellenzék ellenzék és alapvetően nem visel felelősséget a kormányzásért. A jobbik is a parlamenti demokrácia szabályai szerint játszik, csak közben begyűjti azok szvazatati, akik jól ellenénének demokrácia nélkül is. Ez pedig netto átverése a választónak.
@sbronzo: ÍGY VAN! TELJESEN EGYETÉRTEK.

A jobbikra szavazz és ne a fideszre! A fidesz úgyis sokat kap! Győzzön a Jobbik!
Sok idióta meg pofázik itt bérkommentelőkről meg mittudomén miről! Nem emberek! Tényleg ennyi Jobbikos van! Ha engem megkérdeznének az utcán, h kire szavazok, nem mondanám meg! De a jobbikra fogok! Jobbik előre! a W meg szopjon le ezért az írásért!
félelmetes, hogy a ha megrázom ezt a kommentáradatot, akkor nem is potyog, hanem ömlik kifelé belőle a sok büszke jobbikos, akik:
-nem képesek alapszinten sem szöveget értelmezni. ha egy cikkben a "náci" és a "jobbik" szó elhangzik -mindegy, milyen szövegkörnyezetben és milyen összefüggésben, akkor ők azt magukra veszik és kikérik maguknak. pedig hát ez lenne az édes anyanyelvetek, nem?
-nem képesek normális vitához illő érveket felsorakoztatni. szinte érezni a paranoia, a sértettség és a kissebrendűségi érzés szagát (némi képzavarral élve), ami árad belőlük.
-nem képesek árnyaltan látni a dolgokat -fekete és fehér, jó és gonosz létezik csak.

természetesen nem minden jobbikos ilyen. csak megrendítő, hogy köztük különösen sok van.
aki magára ismert, kérem kezdjen el fröcsögni/mosdatni/meg-és kimagyarázni ;)
@tekiteki: Nem az arány a fontos.
A változtatáshoz, változtatási szándék, kompromisszum és együttműködés kell.

Ez az, amiről egyik Országházban csücsülő politikus sem tett tanúbizonyságot.

Ebben kellene változni! Mert mi lesz a következő választásokon ha nem lesz 2/3. ? Megint megy a levesbe mindenki, mert továbbra sem lett a gondolkodásmód megreformálva?
Jól értem, komolyan gondolod, hogy aki reformot akar és jobbikos, annak a fideszre kellene szavaznia? Lol!

Aszittem csak viccelsz, bocs.

Szerinted van olyan fideszes választó vagy fideszes politikus, aki reformot akar? Reformot akaró Jobbikos? HahahahaAAha.

Maradjunk annyiban, hogy választást nyerni akarnak, nem reformokat.
(tudom, hogy csak viccelsz, nevessünk együtt)
Hát, nem lehet, hogy a Jobbikot a Fidesz irányítja a háttérből, azért hozták létre, hogy lefedjék és elérjék azokat a szavazókat, akiket FIDESZ néven nem mertek vállalni?
A Jobbikra szükség van a parlamentben, azért, hogy rendszeresen és hangosan megugassák a Fideszt, amikor azok majd el akarnak kenni valamit, meg elfeledkeznek arról, hogy régebben ők határozottan az ország érdekeit helyezték a külföldi tőke érdekei elé. Szükség van a Jobbikra, mert a Fidesz már nem a régi. Már ők is sokat csúsztatnak, maszatolnak, hazudnak, hallgatnak. Az utóbbi két évben a Fidesz hitelessége a porba omlott, én már nem hiszek nekik. Szavazni fogok a képviselőjükre, de a listán viszont a Jobbikot támogatnám.

De: A kerületi jobbikos képviselőnket bemutató szórólapon, Vona úr arcmása mellett ez olvasható: "Egyetért-e Ön azzal, hogy ... a képviselők visszahívhatók legyenek, és A MENTELMI JOGUKAT EL KELL TÖRÖLNI?" Igen, egyetértek. És Novák Előd úr, ön egyetért? Ha már a választás előtt kiderül, hogy a Jobbik is kurva nagy hazugságba keveredik, akkor ezek után szavazzak rájuk? Kapjanak már észbe, az istenit!
Köszi Árpi!

Eddig vaciláltam, hogy kire szavazzak, de ma annyi marhaságot írtál le, hogy már biztos van még egy jobbik szavazó.
Árpád, ez egy szar cik és hazug is. Most már a fideszre teszed a foksod?
Fordul a köpönyeg...
@lecsó:
Ez egy lényeges hozzászólás. És dtk74 meglátása is jó hozzá. Magyarországnak nem sok választása a kalandozások ideje után. Vagy átalakul külpolitikailag értelmezhető partnerré, vagy ha továbbra is nyilakat lődöz mindenki seggébe, akkor egy ragadósat köp a tenyerébe Európa nyugatabbik fele, és Levédiáig kergeti vissza az életben maradt Magyarokat.

Magyarország a maga 10 milkacsoki alá csökkenő lakosságszámával iciripiciri ország. Vagy bekapcsolódik Európa vérkeringésébe, és ezt meglovagolva valós életszinvonalat biztosít tagjainak, vagy felvásárolja az összes még létező trabantot, tojástartóból épít ökoházakat és minden lakosnak ad egy Balatoni üdülési csekket.

Nagyon gyorsan észre kellene venni, hogy az egyensúly az egyetlen út. Egyensúly Európa és a patriotizmus között, a hagyomány és a fejlődés között, a kultúra és a gazdaság között. Nincs valós választás, egy lábon még a szék is elfárad. Ráadásul a Jobbik azt mondja, hogy egy lábon, de még ugrálni is fogunk. Hősiesen hangzik, de a gravitáció Isten ajándéka, nem érdemes ellenségévé válni.
@nyócker:
:-)

Kedves TW!

Van még kérdésed Orbán "populizmusát" illetően?
@Nemkellnikk: Segítek. A cikk nem arról szól, hogy Árpád kire voksol majd, hanem arról, hogy szerinte az ún. radikális kire voksoljon.
Azért kedves Árpád, ne tessék ennyire feketén-fehéren gondolkodni, a világ ennél sokkal összetettebb. Bizony ám.

Olyan is van persze, ha a szomszédtól azért sajnálja valaki, csak azért mert annak több van, de többet is tesz érte. Vannak ilyen emberek, istenem, de ez most a mondanivalóm szempontjából lényegtelen. Ami engem foglalkoztat, az az igazságszolgáltatás, amelynek annyira híján vagyunk.

"...ha nagyobb autója lenne, vagy ha a szomszédjától elvennék az övét. Ha az utóbbi, akkor ön náci, esetleg bolsevik, de mindenképpen szarember. Lehet lelépni."

Látod nincs igazad ebben. Végtelenül leegyszerűsíted: ha azt akarom, hogy a másiknak ne legyen, akkor bolsevik vagyok, szarember, leléphetek. Ááá, dehogy ilyen egyszerű ez.

Biztosan hallottál már az igazságszolgáltatásról, ugye? Azt tudod arra találták ki, hogy ha valaki rossz fát tesz a tűzre, akkor azt meg kell büntetni. Tudod nem elég az, hogy lebukott, akkor majd én kerülök a helyére, ezután én lopok, hát minden rendben van.

Nem, nem!
Több okból is. Egyrészt, mert ha én kerülök a helyére, én nem fogok tudni lopni, nem engedi az erkölcsöm. Tehát nem tudok egyenlíteni.
Másrészt, ha lebukott x elvtárs, akkor attól el kell venni az ótót! Aki nem veszi el, az igazságtalan, az hülye, az a szarember, az birka. Eléggé birkák vagyunk mi itt, bizony ennek a népnek az öntudatát kell erősíteni, ezért írom ezt a pár sort, mert még ha csak téged olvas, akkor marad birkának.

Szóval fennen hirdetem, hogy a bűnnel együtt kell járjon a büntetés és bűnhődés! Kedves magyar nép, ne érezd magad szarembernek, ha azt kívánod, hogy az összes korrupt politikus és nem politikus költse gyógyszerre és koporsóra az általa ellopott értéket. Igazság nélkül nem élet az élet, öngyilkos az a társadalom, amelyik nem üt akkor, amikor kell! Bumm!
Íme a mai nap parasztáldozatai:

www.hirado.hu/Hirek/2010/02/03/17/Orizetbe_vettek_Mesterhazy_Ernot.aspx

"Őrizetbe vették Mesterházy Ernőt, Regőczi Miklóst és Zelenák Tibort is "
@9876:
22-es csapdája.
Tegyük fel, hogy a Jobbik kell a 2/3-adhoz. Ha kompromisszumos Fideszjavaslatokat szavaz meg, akkor szembeköpi a szavazóit, pedig az a maximum, amit egy ilyen mérlegnyelvként elérhet a Fidesznél.

Nem lenne baj, ha a társadalom felébredne, hogy egy olyan új világba ébredtünk bele a rendszerváltozással, ahol pénz híján esetleg levegőt vehetsz,de lassan azt is megadőztatják. A politikai döntésképesség a szavazók felhatalmazásán alapul. A szavazókhoz eljutni meg pénzbe kerül. Tehát egy politikai párt vagy kialakít maga mögött egy gazdasági vérkeringést, vagy homályos helyekről kapja a finanszírozását, mint a Jobbik, vagy átmenti a gazdasági vérkeringését, mint az MSZP, vagy mások gazdasági vérkeringésére kapcsolódik rá, mint az SZDSZ.

Második fejezetként említhetném persze a szervezet építést és fenntartást, aminek pénzérzékenységét a minap püfölte az arcunkba az MDF az SZDSZ-el való üzleteléssel. A Jobbik miből finanszírozta a szervezetépítést?

Valahogy fel kellene nőni, és tudomásul venni, hogy a pénz mindennapjaink eszköze lett, csak hazugság lehet, ahol letagadják szükségességét. Ettől kezdve a kérdés sokkal egyszerűbb, hol van az egészséges egyensúly, mi nem az állam kirablásáról szól, hol van a tisztességes egyensúly. A Jobbik féle sunnyogás szerintem nem minta.
@xsasha:
"2.) Valamire való jobboldali ösztönösen ellenáll, ha még a baloldali emberkék is helyeslik Tóta W. mondanivalóját."

Egy valamire való és magát értelemesnek tartó ember ezek szerint nem jobboldali?
Ösztönösen ellenáll? Röhej. Kb annyira értlemes dolog ez, mint a "az ellenzék arra való, hogy mindent ellenezzen.." címü "jobboldalon" hangoztatott baromság az elmúlt években. Fel kellene ébredni már ebböl a rémálomból. Szerintem ha valakinek van egy jó ötlete, akkor nem kellene azt mindjárt valamelyik "oldalnak" kisajátítania. Amit persze a "másik oldal"-nak zsigerböl el kell utasítania. Mert hát az úgy az igazi.
"Ebben volt igaza Gyurcsány Ferencnek is, mellesleg. Csak hatalma nem volt hozzá elég."

Ezt rágom, rágom, de nem megy. Szerintem éppenhogy a hatalom az, ami megvolt Gyurcsány esetében. Szerintem most is a képesség, a tehetség, a hozzáértés hiányzott. És ez nagy akaraterővel és kitartással párosult. Aki nem képes, de akar, az óhatatlanul a hazugság és csalás útjára lép. És a legkézenfekvőbb, hogy az ellenfeleit nevezi hazugnak sikere érdekében. (Hikaru no Go, japán anime a Go-ról)
www.youtube.com/watch?v=Nu-eYHc6iXU&NR=1
@erdé: Na ez az, más logikus magyarázat, nincs erre a szövegre, minthogy az ingadozókat akarta a jobbikhoz hajtani.
@Senkifia: Hát az igaz, hogy szerencsés lett volna, ha a szadinak nincs gondolata oktatásról, egészségügyről. Eddig igazad van. De a jobbiknak sincs. Naivitás azt hinni, hogyha a jobbiknak lesz zsaroló potenciálja akkor majd az oktatással, meg egészségüggyel kapcsolatban lesznek követelései, mert ezek a dolgok egyáltalán nem érdeklik. A programban csak annyi van, hogy vissza kell csinálni Magyar pusztitó reformjait. De, hogy mi kell arról semi komoly.
@9876: Amit felsoroltál, abból csak az adórendszerhez, az oktatáshoz, a nyugdíjakhoz, az egészségügyhöz nem kell kétharmad. Akkor meg minek a jobbik? Dehát a jobbiknak úgy sincs valódi programja ezekre.
náci az, aki szélsőségesen nacionalista(a nemzet más nemzetek feletti objektív felsőbbrendőségét hirdeti),aki
antiszemita, aki etnikumokat pl a cigányokat kollektíven bűnözőnek, alacsonyabb rendűnek állít be, aki
világméretű zsidók által szervezett összeesküvést lát mindenbe, ellensége mindennek, ami nemzetközi, aki a
rendet szupererős mindenhová kiterjedő erőszakszerv elnyomása által képzeli, aki gyökeresen szembemegy az
egyébként demokratikus alkotmánnyal, aki létében kérdőjelezi meg a többi eszmeáramlat politikai képviseletének
is jogosságát,akinek a fő mondanivalója, hogy jobbá teszem "az átlagember életét", de ennek kerékkötői az ellenségek(akik normális politikai pártoknál politikai ellenfelek, illetve demokratikus alapelvek szerint nem
is létező politikai kategóriák lsd.zsidók).
Sőt ehhez elég a fenti ismérvek nagy részével bírni (szerintem kisebb részével is, aki a faji dolgokat elhagyja, az a radikális). Most vitatkozhatunk, mi volt konkrétan az NSDAP, mit mondott/csinált pontosan
Hitler, meg aztán a nácik németek voltak, stb,de számomra, és sok más ember számára ez a náci-fogalom.
Elterjedt értelmezés, szóval használatos.

A jobbik törzse márpedigleg ilyen (a párt, holdudvara de a törzsszavazók is). Ami persze a szavazóinak összességében a kisebbik hányada, hiszen nagy nyilvánosság előtt kitérnek az ilyen kérdések elől, a programba sincsen ilyen konkrétum, de ez az a tipikus kettős beszéd, melyet korábban a fidesz is remekül alkalmazott. A mérsékeltebbeket meg lehet nyerni (sőt csak így lehet, hiszen a magyar társadalom érzésem szerint nem zsidóellenes például) ezek nélkül, de azért a belső csatornákon ömlik az okádik. Kurucinfo, többet nem is mondanék, amelyik pártnak ez az oldal a támogatója, a "médiája", az a párt rohadt belülről(különben már lett volna összeütközés, elhatárolódás, valami).Emellett megy néha a fővonalról a kikacsintgatás (lsd Morvai Kriszta sok interjúja, vagy a "palesztin parittyás az izraeli helikopterek ellen" mondat az EP választás után).

Aki rájuk szavaz, legyen mérsékeltebb is, ne legyen kétsége, a nácikat támogatja, akik ráadásul átbasszák azzal, hogy nem mondják ezt a szemébe, csak belülről undorító módon terjesztik az igét, meg egyre feljebb tolják lassacskán a szélesebb közvélemény ingerküszöbét.
- No ecsém! Hát kire szavazzunk?
- Mittomén.
- Ostobákovics vagy te, ecsém.
- Mámér?
- Öttleted sincsen?
- Kellene?
- Hát.
- Maga kire szavaz Janibá?
- A legjobbikra. Csakis.
- Olyan is van? Úgy tudtam, csak Jobbik.
- De van. Úgy hívják, FIDESZ.
- FIDESZ?
- Ja. Elolvastam a tótavét.
- Az ki?
- Nem mindegy? Elolvastam, na.
- Hol?
- A hálón, ecsém! A hálón. Ott ír a tótavé.
- Aha. Magának van hálója?
- Bizony.
- Rábsic, mi?
- Féleszű.
- Az is?
- Kuss. Onnan tudtam meg.
- Mit?
- Hát hogy a FIDESZ-re kell szavazni. Az jobb, mint a Jobbik, ebből logikásan következik, hogy a legjobbik. Vágod, ecsém?
- Hát.
- De ravasz ám az a tótavé!
- Máhogy?
- Nem azt írta, hogy a FIDESZ-re kell szavazni, hanem hogy a Jobbik helyett kell a FIDESZ-re szavazni.
- Nem mindegy?
- Naná, hogy nem.
- Aha. Kezdem érteni. A FIDESZ helyett az MDF-re, az MDF helyett az SZDSZ-re, a libsik helyett meg a komcsikra. Így aztán a Bokros nyer. Azt szeretné a tótavé!
- Hát ezt meg honnan veszed?
- Honnan, honnan! Én is rábsic vagyok. Van hálóm. Nem tudta?
@para_zt: Azt gondolod, komolyna, hogy a jobbik, ha kellenek a parlamenti szavazatai a kétharmadhoz, majd az szdsz mintájára olyan témákban áll elő követelésekkel, mint az egészségügy, meg az oktatás? Dehát egy fia gondolatuk nincs ezekben a témákban. Oktatásról egyszerűen csak annyit írtak a "programjukban", hogy vissza kell csinálni Magyar reformjait. Eégszségügyről még ennyit se. Magyar egyébként tényleg lepusztította az oktatást, de azt a jobbik nem fogja felépíteni. Ezek a dolgok nem is érdeklik őket.
@xsasha: Igazad van. Plakátot ragasztani két hétig lehet lelkesedésből. Óriásplakát, színes-szagos sokoldalas szóróanyag, ráadásul választókerületenként eltérő tartalommal nem lesz lelekesedésből. Mint ahogy hetilap, meg komoly médiafelület sem. Honnan van a pénz?
Nem tudjuk.
Nem onnan, ahonnan a többi pártnak, mert arra a Jobbiknak még nem volt lehetősége.
Akkor honnan?
Logikusan:
- Gyurcsányék pénzelték/pénzeli a fidesze jobbról való megszorítására. Lehet, de nem tudom mekkora a valószínűsége.
- Egy olyan ország pénzeli, amelynek érdeke, hogy Mo gyenge, lejáratott ország legyen a nemzetközi porondon és mondjuk ne tudjon kiállni kisebbségi magyarokért. Pl. Szlovákia. Talán nagyobb a valószínűsége, mint az előző verziónak.
- Oroszok. Feltűnő a jobbik külpol állásfoglalásainak oroszbarátsága és Gazprombarátsága.
- Irán. Durva dolgokat mondtak jobbikék Iránnal kapcsolatban. Talán erősíteni akarják az Izraelellenességet a NATO országokon belül.
Mégis, kinek az érdeke?
Mi van itt? Tóta fényt kapott?
Szép estét!

Nos...egy kis plágium:

Egyetért-e Ön azzal, hogy:
- a teljes számonkérésre van szükség, a politikusbűnözők pártállásától függetlenül?

- a képviselők visszahívhatók legyenek, és a mentelmi jogukat el kell törölni?

- a politikusokat bűncselekmény elkövetése esetén kétszeres büntetéssel kell sújtani?

- a fiatalokat lakásépítési programokkal és megbecsült munkahelyekkel kell itthon tartani?

- családi adózás és főállású anyaság bevezetésével kell segíteni minél több gyermek tisztességes felnevelését?

- a pártállam egykori vezetőinek kiemelt nyugdíját csökkenteni kell a minimálnyugdíjra, és az így megmaradó pénzt szét kell osztani a többi nyugdíjas között?

- a multinacionális cégek profitját keményen meg kell adóztatni, és az államadósságot újra kell tárgyalni?

- a munkát terhelő, világviszonylatban is elképesztően magas adóterheket csökkenteni kell?

- a privatizáció során ellopott nemzeti vagyont vissza kell szerezni?

- termőföldünk és természeti kincseink nem adhatók külföldi tulajdonba?

- a nagybirtokrendszer helyett a családi gazdaságok megerősödését kell támogatni?

- a falvak kormányzati tönkretételét meg kell állítani?

- a cigányság segélyből élő részét törvényi erővel kell rákényszeríteni a munkára?

- a közbiztonság megteremtése és a cigánybűnözés visszaszorítása érdekében fel kell állítani a csendőrséget?

- a börtönben az elítéltek dolgozzanak is, és termeljék meg a saját eltartásuk költségeit?

- ezen a választáson népítélet születhet az elmúlt 20 év politikusairól?

- a parlamenti pártok mind korruptak, elvesztették hitelességüket, és ezért a valódi megoldás csak egy új, alulról szerveződő erő lehet?

- Magyarország a magyaroké?

Ha igen, akkor Ön is Jobbik-szavazó.

Ennyi...de ha véletlenül nem vagy Jobbik szavazó, akkor írd le légyszíves, hogy mi jut eszedbe erről az idézetről, ami a demokrácia lényege!!!

" a nép kormányoz, a népért, a nép által"

Köszönöm, ha elolvastad!
Aki pedig ezt az írást fidesz-propagandaként értékeli, komolyan gondolja, hogy itt W azt akarta elérni, hogy ennek hatására tömegek fognak a jobbikról a fideszhez terelődni, vagy benyögi hogy "ezért szavazok én a jobbikra", azok egyszerűen őt nem ismerik még, vagy nem igazán érti szerintem. Ez csak egy érvelés-gondolatfolyam egy bizonyos nézőpontból. Amit át lehet gondolni, bármilyen szinten is, de hozzátesz a szellemi eszköztárhoz, mindegy is ki kire szavaz, és vitatkozni lehet vele.
Én például már csak azért is tenném, mert ilyen alapon minden kispárt léte értelmetlen lenne, és a néppárt-téma nekem nem nagyon jön be, mert aki kicsit is gondolkodik, mindkétz nagyban talál elég sok elutasítani valót. Kis pártok képesek jobban ragaszkodni egy-egy világnézethez és stílushoz. Lsd Jobbik, amelyik ha stabilan 5 fölé akar menni, már másik arcát mutatja, és mérséklődik. Én amondó vagyok, hogy 3%-os küszöb jót tenne, bár lehet hogy kissé kaotikus állapotok is előállnának, mégis én előbbre tartom a kompromisszumos fontolva haladást, mint az egy formáció tarol képletet(és pl a Fideszben még belső ellenzék sincs annyira becsatornázva, szal az meg annyire sem demokratikus nekem, mint a szocik, akik bár emiatt tesze-toszának tűnnek, de számomra messze értékesebb, mint a vezér-elvű pártok. Bár tudom, hogy a politikában néha az utóbbi az értékesebb. Mellesleg az is igaz, hogy én nem vagyok radikális...
A Jobbik szimpatizánsoknak nagyon fontos és hasznos, ha Tóta úr tanácsokat ad. Eddig is őt követtük. Bár azt nem tudtuk, hogy fideszes. Na legalább ezt megtudtuk. Ez persze nem tudom, hogy Tóta urat vagy fideszt minősíti. Nekünk viszont tökmindegy.
@the_line: "Ez csak egy érvelés-gondolatfolyam egy bizonyos nézőpontból."

abból a radikális nézőpontból, amelyet megpróbálok megkülönböztetni a zsidózásra/cigányozásra bukó véglénytől. mert tudom, hogy van ilyen.

"Én amondó vagyok, hogy 3%-os küszöb jót tenne, bár lehet hogy kissé kaotikus állapotok is előállnának"

jelenleg nem elsősorban a küszöb, hanem a teljesen elbaszott kopogtatócédulás rendszer a probléma a kispártoknak. egyebek itt:
w.blog.hu/2007/10/02/a_magyar_demokracia_mint_kudarcos_piac
@római:
Az most lényegtelen, ki pénzelte a Jobbikot. (Szerintem három helyről is jött a pénz.) A probléma az, hogy pénzemberek megint hülyét csinálnak a társadalom egy részéből. Az emberek meg csodára várnak, illuziókat kergetnek, mintha a holdon élnének. Ok, a múltunk predesztinál sokmindent, de jó lenne haladni valamerre. A földön.
@láplidérc: a jobbikososkról nekem is van véleményem: látják a problémákst (mert van), csak rossz (erőszakos) megoldást kínálnak. De azt hiszem, neked kádáristának aztán végképp kuss a neve :), kihalásra lettél ítéltetve
@Szalahadin: Ahogy szétnézek az utcán, sok-sok szép autót látok - amik szerinted a kiváló egyéni teljesítményt szimbolizálják. Most már csak az a kérdés, hogy ha ilyen baromi sok kivételesen kiváló teljesítményt látunk, akkor hogyan lehet, hogy ezek összessége - az ország - derékig áll a sz@rban? Mintha megismétlődni látszana a bibliai történet, amikor a népek Barrabást kiáltottak, de a szájukon más gyütt ki. Hacsak így nem állunk...
@TeTóta!

Képzeld el a következő szituációt: valami mágikus talánynál fogva hatalmat kapnál arra, hogy az összes magyar választót befolyásold. Hogy arra szavazzanak, akire Te akarod. Ebben az esetben Te feltétlenül valamelyik pártot jelölnéd meg, a cikked szerint. De mi van akkor, ha egyszer pártok NÉLKÜL gondolkodunk?

Íme egy kivitelezhető példa.

Én minden egyes választó fejébe azt sulykolnám, hogy április 11-én – amikor ugye egyszerre két szavazólapot kap a kezébe – csak az egyiken ikszeljen. Amelyik lapon az EGYÉNI jelöltek vannak. A másik lapot – amin a PÁRTOKRA lehet szavazni – vigye haza: jó lesz begyújtani, vagy akár egészségügyi kiegészítő eszközként használni.

Közben megtiltanám – már ha én lennék az OVB – hogy az egyéni jelöltek pártállását feltüntessék a nevük mellett a szavazólapokon. Csak nevek szerepelhessenek rajta, mint mondjuk „Nagy Péter”, „Kis Oszkár”, „Szabó Veronika”, stb.

Mi lenne a következmény?

1. Az országgyűlésbe csak egyénileg megválasztott képviselők kerülnének be (akiknek persze lehetne párt-preferenciájuk, vagy párt-kötődésük).
2. Az Országgyűlés azonnal fele akkora lenne, mint ma (a listás jelöltek hiányában). És ehhez még – 2/3-os - törvényt sem kellene módosítani.

Amikor az egyéni jelöltek azzal a kihívással találkoznának, hogy kizárólag a NEVÜK alapján szavazhatnak rájuk a választók, akkor – hacsak nem akarnak egy sorsjátékot rendezni a választásokból – „ismertetniük” kellene magukat. Még a szavazás előtt el kellene mondaniuk a program-féléjüket a választóknak, mert csakis így tudnák őket befolyásolni.

Külföldön ennek az a formája, hogy a regisztrált jelöltek lehetőséget kapnak 3000-5000 karakter terjedelemben közölni nézeteiket, vágyaikat, terveiket, céljaikat egy olyan brossúrában, amit az állam finanszíroz (pl. a BKV-tól és Demszkytől visszalopott pénzekből) és amely brossurát MINDEN választóhoz eljuttatnak, szavazó-körzetenként, állami költségen.

Ez a nagyon fontos brossúra azután majd a győztes jelölt „imakönyve” is lehet: amit ebben ígért – feketén-fehéren – az később számon kérhető rajta. Nem egy megfoghatatlan párton, sok hazug csirkefogó álom-gyároson – hanem konkrét személyen.

Propagáld ezt, apám - hagyd a fenébe ezt a Fidesz - Jobbikos kampányt.
emberek!
irónia!---létező fogalom...
nem kicsit gondolom azt h ez nem egyik vagy másik párt melletti voksleadás, hanem a szokásos szemberöhögése az egész nyüves bandának...
szeretném újra elmondani, bár sztem a posztban is egyértelmű volt: nem akarom megmondani, hogy hova szavazzon a mindenki. az emberek különbözőek, megvan mindenkinek a saját története, mások a preferenciáik. aki pl nagyon szereti mesterházy attilát, annak az mszp a megfelelő választás. akinek a jókedvéhez a liberális köztársaság a legfontosabb, annak a fidesz nem a legjobb. a fentiek azoknak szólnak, akik szeretnének valami komolyabb hozzányúlást, és nem bánják, ha ez ájtatos-klerikális külsőségekkel, tekintélyelvvel, nemzetiszínnel történik. nekik valóban a fideszt ajánlom, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek.
@perrito: Ezt én is megtaláltam tegnap a postaládámban.
Profi nyomdai minősség. És ez a második a jobbiktól rövid időn belül. Az első egy sokoldalas újságszerű színes valam volt, keresztrejtvénnyel, receptekkel és propagandával.
Ez a második ráadásul borítékban volt, nyomtatott boríttékban. Mennyiber kerül egy A3-as boríték? Benne a színes szagos szóróanyagon kívül még egy fekete fehér és egy válaszboríték belföldre előre bérmenetsítve. Ha mondjuk kb. 400 ezer jobbik szimpatizáns visszaküldi, szorozzunk csak, akkor egyedül a válaszboríték posta díjja 30-35 millió. De ennek a borítéknak is volt ára, szorozzunk csak, hény választópolgár kapta meg? Biztos, hogy egyedül ez a tegnapi küldemény mindösszesen messze 100 milka fölött volt.
Namost vegyük hozzá, hogy a jobbik nem korrupt, abban az értelemben mint a többi párt, nincs pénzvisszafolytás közbeszerzéseknél meg hasonlók. Akkor viszont honnan a lóvé? Mert ez nem jön össze a plakátragasztó aktivisták lelkesedéséből.
@Tóta W. Árpád: Nem tudtad volna, ha ez fontos neked, ezegyszer, egyetlen egyszer ez alkalommal úgy megírni, hogy ne azt éreztesed minden olvasóval, hogy ő egy bunkó, tapló, gyökér, stb.?
Árpi, a belinkelt cikkedben írod:
"Ha 2010-ben is lopott pénzből tetszenek elmondani, hogyan építünk igaz országot, akkor belépek a Magyar Gárdába, és szerkesztek nekik motoros fospumpát."

Itt az ideje, hogy megrendeld az egyenruhádat, és elmélkedjél a fospumpa gyártástechnológiai kérdésein. Ellenesetben ki kell jelentsem, hogy TótaW hazudik reggel, délben, meg esete :).
@Tóta W. Árpád:
Igazad van, ajánlási rendszer, meg finanszírozás, csak a küszöb azért is fontos, mert egy 3%-os küszöbnél már bejutott volna a centrum, meg még más pártok is talán, és lehetőségük lett volna megkapaszkodni. Egy újat is mindenképpen egyszerűbb lenne felépíteni, a támogatók is jobban adakoznának, a szavazók is jobban szavaznának rájuk, hisz ha reális az esély, nem vélnék ezt elvesztegetett szavazatnak/pénznek... Az említett posztoddal meg teljesen egyetértek.

@római: de az is egy lehetőség, hogy a bakonyi fák nemzeti érzelemből ingyér hasítják magukból a papírt a jobbiknak. Nem is beszélve a jó magyar tintáról, mely önként folyik be a magyar nyomdagépekbe... A politika gyakorlati oldalról másképpen megy, mint ahogy a jobbik állítja hogy működhet/működik ő maga, ezt már - ha eddig még nem- már ők is tudják, csak nekik még sokan elhiszik a hazudozást, képmutatást, mert újak. Ezért nem is fognak sokáig tartani szerintem. Bár később meghazuttolhatják önmagukat akár következmények nélkül. De egy-két ciklus után mindenképpen kikopnak, elvész az újdonság varázsa, kiderül ürességük, pusztán meg zsidózással, turulozással meg trianonozással hál' istennek nem lehet stabil tömegeket maguk mögé állítani hosszú távon. Ha a másik úton indulnak el, akkor meg pont fidesz II-re nem lesz igény.
@Csacsicska: Nem is oly csacsi a véleményed, vagy legalábbis elég közel áll az enyémhez.
Engem is régóta bosszant, hogy 386 szavazóautomata ül a parlamentben. Ezt feladatot egy gorillával is el lehetne végeztetni.

A parlament 89-ben tetszett igazán, amikor az MSZMP már, a többi párt még nem befolyásolta a képviselők szavazási kedvét, és mit ad isten, önállóan gondolkodó lényeknek tűntek egyesek (pl. Király Zoltán olyannyira önállóan gondolkodott, hogy egyik párt se merte magáévá tenni azóta sem...).
@immortalis: ('Szíjjon gázt' a blogmotor! "Kék láng, zöld jövő!")
Én a helyedben nem célozgatnék holmi mentelmi jogra, hisz anélkül a fél szoci vezérkar madzagra fűzött szappannal járna zuhanyozni (az anarcholiberálisok nem, sőt direk le is ejtenének néha a szappant)...
@mocsing: Na ja, a visszaguruló dollárokból könnyű. Horn kivitte, Vona visszahozta, Kapolyi(?) beosztja?
@római: Bízom benne, hogy igen. Ők nem érdekből, hanem érzelemből politizálnak. Ami megkülönbözteti őket az elődeiktől. Bár ez valóban veszélyes is lehet, ha elszabadul a ló velük. Ugyanakkor bízom abban hogy meg van az eszük és ki akarnak több ciklust is húzni, és nem engedik a valódi vérnácikat be a parlamentbe. Vagy csak azt akit nagyon muszáj, és a frakció rendre leinti majd. Kormányra én sem szeretném, hogy kerüljenek, de egy 2/3-hoz kikerülhetetlen erő kell legyenek. Az lenne egészséges. Vannak jó ötleteik, remélem azokat rákényszerítik Viktorékra az alkotmánymódosításért cserében. A kormánypárt sem menne bele olyan alkuba ami vállalhatatlan. Ha tudnak célokat elérni konstruktív ellenzékként, és a nemzetközileg is vállalhatóbb részét a programjukból a kormányra erőltetni, az lenne a helyes út. És a Fidesz teljhatalmával szemben sem árt némi kontroll.....
@the_line:

Ennyire nem egyszerű a helyzet. A kulcsprobléma szerintem nem is a küszöb vagy a kopogtató cédula, hanem a pártfinanszírozás. Magyarországnak nincs akkora GDP-je, hogy megfelelő pártfinanszírozási rendszer kerüljön kialakításra, ami teret ad a kicsiknek is, kizárja a korrupciót és lehetőséget ad a szervezetépítésre, ami mellett elősegíti, hogy cselekvésképes emberek is ebben keressék a jövőt a gazdasági szféra vezetői posztjai helyett.
Ha valaki letesz egy olyan pártfinanszírozási rendszert, ami legalább elméletben működik, az lökött egyet a magyar demokrácia hintalován.
Árpi, ez megvolt? Készül a pofára zuhanás a Jobbik fanclubban...

Hírszerző - Belföld - "Nem rohadt cigányozunk" - a Jobbik különös változásai
www.hirszerzo.hu/cikk.nem_rohadt_ciganyozunk_-_a_jobbik_kulonos_valtozasai.139097.html
@xsasha:
Ez a probléma másik oldala, én csak azt mondtam, hogy 3%-nál lehet, hogy több párt lenne a Parlamentben most és a jövőben is, mert olcsóbb, kisebb kampánnyal be tudnának csúszni, és megjelenni önállóan, talán még nőni is. Hogy ettől a korrupció és a finanszírozási gondok nem tűnnének el, biztos, de irreálisan sokat nem akarok, én csak pluralizmusra vágyom :) A kis pártok sokkal jobban meg tudnak jeleníteni egy irányvonalat, néhány témát, még az se kell hogy mindenről előre nagyon határozott véleményük legyen (az a vallás, meg esetleg a néppárt, és mindkettő tele lesz önellentmondással), azonban pár sarkalatos kérdést vessenek fel, és próbáljanak rendezni. Olyanokat, amelyek egy-egy társadalmi csoportnak a legfontosabb. De ezeket konzekvensen, maszatolás nélkül és a legkevesebb kompromisszummal. Ahogyan a néppártok sosem fogják.

Ez annyiban kapcsolódik a poszthoz, hogy nekem személy szerint nem tetszik az az érv, hogy szavazz arra, aki kormányozni fog, még akkor is, ha az jóval távolabb áll tőled, mert csak az lesz potens, a többiekre meg csak vesztegeted a szavazatodat, mert ellenzékben lesznek. Csakhogy ellenzékben lenni, de legalább a Házban már az akaratok és érdekek közéletbe/közgondolkodásba való becsatornázásának és kinyilvánításának egy másik szintje, és igen is hasznos lehet(már az adott irányultságú csoportra nézve). A Fidesz pedig hiába lesz 2/3-os, ha új Alkotmányt is ád, az nem lesz szükségszerűen radikálisan új (max. beveszi Istent, de az istenkirályt már nem, én már a prezidenciális modell-felé váltásban is kételkedek, bár teljesen persze nem lehet kizárni), a minden radikális által úgy óhajtott elitváltást pedig pont nem a Fidesz fogja meghozni (ha nem úgy, hogy a ravasz kis radikálisok mindegyik fideszesből egyenként valahogy kihúzzák, hogy ingatlanadót, vonalbezárást vagy vizitdíjat akar)
Az autós hasonlat értelmetlen, fyi az emberek nem kétfélék. Nem lehet őket úgy besorolni hogy liberális vs náci, bármilyen kényelmes is lenne, ha értelmiségi ilyen binárisan gondolkodik akkor csusszan is bele a szarember kategóriába fejjel előre. Mert ez maga a szélsőséges gondolkodás, az hogy mi nem fekete az fehér. Kimaradt ugyanis ezer variáció, példaul a szívemnek kedves verzió, miszerint tudásomhoz és szorgalmamhoz képest megfelelő autóm lehessen, ami ugyanígy érvényes a pitiáner bűnöző szomszédra is. Egyenlőség, teccikérteni.

Nevetségesek a vízióid felforgatásról meg

Budaházyt nem kínálhatják meg mentelmi joggal mert másnap már arról írnál hogy "no lám, imhol a Jobbik kettősmércéje, még be sem kerültek de már visszaélnek a mentelmi joggal, cosi fan tutte" stb. Gyomorforgatóan gusztustalan számonkérni hogy dobjanak már olyan magasra egy öngyilkosmerénylő-labdát amit a Holdról is leverhet a sajtemberke. Semmiféle feláldozásról szó nincsen, egyszerűen nem sétálnak bele a csapdába, és nyugi bele, Budaházy is tökéletesen tisztában van ezzel, nem kell sajnálnod, sőt.

A Fideszre való szavazással a további mutyira és a pintérmaffiára buzdítasz, ha bármiféle változást lehetne várni a Fidesztől akkor annak jelét adták volna az elmúlt jó pár évben.

Aki nem akarja a jelenlegi beizzadt szopóálarcot még egy réteg szigszalaggal Magyarország buksikutya-forma egészére hegeszteni, annak csupán annyi a teendője hogy megakadályozza Első Orbán kétharmadát. Ezt pedig a Jobbikra szavazásra teheti meg. Pont.
Nincsen hármasbefutó, meg negyvenszáz, azok másik sportok. Az a feladat hogy amikor a Fidesz hátradől a győzelme biztos tudatában beleálljon a hátába a bársonyszékbe rejtett százasszög.
Éppenhogy és kizárólag a Jobbik tudja kikényszeríteni a kétharmados többséggel nem rendelkező Fidesztől a valódi változásokat.
Ők akarják ugyanis a négy év múlva esedékes választásokon a kétharmadot - ehhez pedig igen sokat le kell tenniük az asztalra, és le is fognak.

Fölrugdosva a konklúziódat még megjegyzem mielőtt valaki komolyan veszi a gyalázkodásodat: könnyű az anticionizmust és a gazdasági intervenció heves ellenzését zsidózásnak nevezni ha izraeli cégekről szólnak a botrányok. De attól ennek még semmi köze nincs az antiszemitizmushoz, ergo az a náci aki mondja. Szánalmas hogy már a patásorbán is szép és jó nektek, csak nehogy véletlenül benézzen valaki az ágy alá rablót keresve. Sokkal több olyan értelmes fiatal értelmiségi van a Jobbikban mint amennyit legvadabb álmaidban elképzelnél, sőt, a jelentős kisebbségben levő szittyabutikosok, motoros bunkók és huligánok is simán beleférnek. Mert demokratikus párt, azért. Talán Te is beleférnél ha megpróbálnád.
@para_zt:
Pontosabb lenne az, hogy az emberek érzéseire alapozva politizálnak.

Elég nagy probléma, hogy az emberek megfeledkeztek a Csurka-effektusról. Pedig a Jobbik finanszírozóinak a stratégiája egyszerű. Szalonképtelen elemekkel megakadályozni, hogy a patrióta szemlélet elfogadottá váljon az országban. Orbán célja az volt, hogy tömegeket emeljen át a nemzeti érzelmű oldalra az ingadozók és bizonytalanok közül. A Jobbik persze beemelte az elégedetlen tömegeket az MSZP-től is, de ezek ideiglenes látogatók. Amint lesz megint sör és virsli, már nem is lesz olyan vonzó a Jobbik számukra.

Bármit is kényszerítene Viktorra a Jobbik, ha Viktor nem állítja be őket a sarokba, a jobboldal elndületből elveszíti népszerűségét, és lehet megint koldulni a szavazatokat a meghatározóbb változtatásokhoz.
Hát, Árpi, itt biz' paradoxon-hegyek vannak.

Az első az, hogy épeszű nem radikális. Abban az értelemben biztosan nem, ahogyan a magyarországi széljobb az. A másik meg az, hogy az elmebetegeket nem lehet beterelni az egyazászló alá.
Nem egyazászló.
Ha betereled, ez lesz belőle, egyszercsak kipattannak, mint a rosszindulatú daganat.
Érteni vélem a szándékodat, de a nyilasok ellen én nem így érvelnék, hanem rámutatnék, hogy milyen gyakorlati következményekkel járna kormányzati szerepvállalásuk. Ízelítő:

- 1000 forintos euró a külföldi tőke elüldözése és a főbb jellemzőit tekintve nemzeti szocialista kormányzás bevezetése miatt
- Jobbik-kormány=elkerülhetetlen államcsőd
- Cenzúra, média államosítása, műsorok betiltása
- Iráni oktatási modell
- Magyar Gárda az új Munkásőrség
- Abortusz szigorítása, majd betiltása
- A Jobbik működése szlovák és orosz célokat szolgál. A Jobbik idegen erő

Tényleg ezt akarja mind a 427 ezer ember, mert a vezetőik sajnos igen.
@SzaboZsee: Nem rohadtcigányoznak? Megfosztják magukat létezésük értelmétől? Akkor mihez kezdenek? Tarokkoznak majd?
@para_zt: Nem érdekből, hanem érzelemből politizálnak. Ugyan már, ugyan. Budaházit pl. némi vívódás után azért tették meg jelöltnek, mert úgy látták, hogy ez talán több szavazatot hoz, mint amennyit visz. De azért úgy tették meg, hogy nem biztos, hogy jelöltté válik (ajánlócédulák összegyűjtése) és biztos, hogy nem kerül be. Meg lásd a kizárásokat, renderutasításokat a jobbik-lobbikról szóló mai index cikkben.
Szia!

"Hogyan sikerülhetne annak, akinek a hátországa néhány szittyabutikosból, motoros bunkókból és huligánokból áll?"

"Wittner Máriának is több hasznát vette volna a Fidesz a büfében."

A fentebbi két mondat (és van még pár) olyan nagyon igazi beszólós. Ezzel csak az a baj (legyen igazad vagy nem vele), hogy a célréteg pont itt fogja abbahagyni az olvasást, vagy valami szép, színvonalas kommentet írni Árpikám kezdettel, amiből látom már van is elég sok.
Ha viszont a homlokzaton szereplő mondat a cél, akkor lehet, hogy jobb lenne, úgy megfogalmazni, hogy az eladható is legyen annak a bizonyos célközönségnek.

És akár ez a címhez is kötődhet (gyermekkor vége), hogy írhatsz robotokról, BKV-ról, bármiről nagyon jó ötleteket-gondolatokat, de amíg az "kommentál, szemtelenkedik " lesz, senki sem fog komolyan venni, mert a stílus nem vállalható (bár én nagyon szeretem), pár lelkes olvasón kívül nem fog senki felfigyelni rá, maradsz a "jaa az a köcsög egyházgyalázó" és az a bizonyos cél kevéssé fog megvalósulni.

Berszi
@micimalacka:
"Inkább ezt, mint bármelyik pártot:
valtozas.org/propaganda/label1.pdf"

Szerintem tegyünk *egy* X-et a szavazó lapra, de egy nagy, sőt *nagyon nagy* X-et.

nagyix.blog.hu/

ui.: a malacka név és minden változata ezen a listán mosolyt kelt ;)
@*AK47*: És te vallod magadat magyarnak, aki egy egyszerű szöveget (cikket) nem értesz meg? Hányas lett a magyar érettségid? Kettes? Hármas? Akkor mire vagy akkor magyar? Arra, hogy betanultál egy-két politikai szöveget, kiválóan tudsz zsidózni és kommunistázni, és mindenhova politikai ellenséget és összeesküvéselméletet látsz? Normális vagy?
@xsasha: "A kulcsprobléma szerintem nem is a küszöb vagy a kopogtató cédula, hanem a pártfinanszírozás."

Elsőként a közmédiák (rendezett keretek között) adjanak teret a politikusok véleményének, ezzel párhuzamosan *minden* fizetett hirdetést és lakcímre postázást megtiltani.

Az állam egyszer, központilag minden szavazónak eljuttatja a központilag kinyomtatott (fekete fehér újság minőség), neki leadott párt tájékoztató anyagot.

Úgysem mosópor reklámra lenne szükség, hanem sokoldalas információs anyagokra, és ne tv reklám spot, hanem választási vita döntsön a sorsukról.
@eMeL: "Szerintem tegyünk *egy* X-et a szavazó lapra, de egy nagy, sőt *nagyon nagy* X-et."

Bocs, inkább ezt akartam:
nagyix.hupont.hu/
Tóta W. az a fickó, akivel fosás előtt a klóra igyekezve futtában se tudnék egyetérteni. Pár lényegtelen részlettől eltekintve most mégis. A hozzászólásokból ítélve a Jobbik afféle teflon nyilaspárt (híveiről minden érv lepereg). A szimpla cigányozáshoz/zsidózáshoz ordas düh kell, nem ész. Láttunk a Parlamentben hasonló pártot (MIÉP) éveken át kussolni/lapítani. Arról nem beszélve: a Jobbikban már most marakodnak a meg sem szerzett pozíciókon. Szakértőik nincsenek, gyógyszerész, volt sportoló, környezetvédelmi mérnök, stb. nem rúg labdába. 4 db. EU-parlamenti képviselőjük közül egy (1) beszél idegen nyelvet, alelnöküknek diplomája sincs, elnökük ált. isk. tanító (egy percet nem tanított eddig). Alvezérük, Morvai néni köztudottan balliberális gyökerű mániákus pszichopata karrierista. Dehát sajna a parlamenti demokrácia ilyen: tehenész nem lehetsz szakképzettség nélkük, honmentő politikus igen. Pénzről: a Jobbikot először az MSZP finanszírozta, most Irán és pár öböl-menti sejkség. Ennyit róluk.
@római: "Nem tudtad volna, ha ez fontos neked, ezegyszer, egyetlen egyszer ez alkalommal úgy megírni, hogy ne azt éreztesed minden olvasóval, hogy ő egy bunkó, tapló, gyökér, stb.?"

ez tevedes, semmi esetre sem erezte ezt minden olvaso!
Tótától szokatlanul értelmes, józan, nem is handabandázó, nagyképűsködő, fenegyerekeskedő, kilágos vonalvezetésű írás, egyszóval egész jó írás. Egyet is értek vele. Bár ideális magatartásnak azt tartom, hogy az áldemokrácia sürgős lebontása érdekében minél kevesebben menjenek el szavazni, az alternatívák közül – első helyen Seres Mária Civil Mozgalmának támogatása – vonzó az is, hogy a Fidesz kapja meg a kétharmadot. Mindenekelőtt az esedékes színvallás érdekében.
Árpi, klubot váltottál? Meg sem vártad az átigazolási szezont? ;-)

"proxyn keresztül is szította a nyílt lázadást"
na ettől kész vagyok, az év dumája
Hali! Végigolvastam. Mondhatnám, hogy jól szórakoztam, de ez nem igaz. Ennél már volt provokatívabb írás, de úgy látom ez minden lécet levert. A szumma inkább szomorú. Igaz, hogy sehova nem kell menni, itt minden olvasható. Ám megdöbbentett,helyesebben inkább megijesztett,hogy ez a sokszáz ember ugyanazt olvasta amit én. Ugyanazt?Nem az értelmezés, az indulat ijesztő. Nem vigasz, hogy megtudtam TWA liberális, zsidó, kommunista,Fidesz-Mdf-Gyurcsány-bérenc,szélsőjobbos-szélsőbalos, nihilista, etc.etc - holott megvallotta, agnosztikus.Le vagyok lombozódva, de te Árpi csak írj tovább is jókat.
@orica:
Azért a képlet nem olyan bonyolult, és elég igazságtalan az embereket szidni. Egyszerűen csak az a helyzet, hogyha érzelmileg kötődsz valamihez vagy valakihez, és azt megalázzák, akkor tökmind1, milyen racionális érveket mondsz az alázás mellett, az csakis negatív előjelet kaphat. Márpedig a széleskörű érzelmi világgal rendelkező embereknél fontos a kötődés, csak éppen a kevésbbé kötődő emberek, pl. az urbánusok ezt nem fogják fel. És persze jönnek az önigazolások... Pedig egy Jobbikos, egy érzelemdús ember nem rosszabb, mint bárki más, és nem is náci meg hasonlók. Csak a lelkére vesz dolgokat. Aki pedig ezt nem tanulja meg tolerálni, az ne nevezze magát szabadságpártinak.
@xsasha: "csak éppen a kevésbbé kötődő emberek, pl. az urbánusok ezt nem fogják fel. "

azok ilyen alacsony érzelmi intelligenciájú alemberek, ugye?
@Tóta W. Árpád:
Nem erről van szó. (Az érzelmi intelligencia egyébként is egy elég puha fogalom.)
Az urbánusoknak van egy része, amelyik érzéketlen, de én most azokról beszélek, akik az értelmükkel kezelnek olyan dolgokat, amik más embereknek az érzelem területe. Ma már én is belerázódtam ebbe a szemléletbe, de empátiát is növesztettem mellé.
Arról van szó, hogy bizonyos környezetben az ember sokkal több mindent lát, és emiatt az értelmével akar zárt világképet alkotni.
Az emberek többsége ezeket a dolgokat tudatalatti és érzelmi szinten kezeli, a teljes világkép nem csak az értelmi szinten, hanem alsóbb szintek kombinációjával alakul ki.
Az urbánusnak mindenre van valami magyarázata, míg az emberek nagy része felosztja a világ megismerését az agy különböző rétegei között.

Az urbánusokkal soxor az a baj, hogy összetett helyzeteket primitivizálnak, és ezek a leegyszerűsítések soxor nagyon lényeges dolgokat rejtenek el. Hiába a felvilágosultság, több szigmányi többletintelligencia és komplex rendszerszemlélet kellene ahhoz, hogy az urbánus értelemorientáltság hasonlóan lefedje a világ működését, mint az agy érzelmi, tudatalatti területei.
@Tóta W. Árpád:
A vallás fikázása, a nácizás, a wittnermáriát takarítónak megnyilvánulások azt mutatják, hogy nem szándékozol túl sok empátiát belevinni a cikkeidbe. Régebben dühös lettem az ilyenek miatt. Ma azt mondom, hogy ehhez a műfajhoz, amit csinálsz, ez pont annyira hozzátartozik, mint Dr House-hoz a borosta vagy Cuddy melleinek tárgyalása. De ha az emberek ezt nem a valóság szofisztikálására használják, hanem ezt a stílust, szemléletet átveszik a mindennapi viselkedésükbe, akkor az olyan, mintha sok-sok Dr House kerülne a Princeton Plainsboro-ba. A kórházban olyan ideges hangulat lenne, mint a mi kis országunkban van. A világ müködésének részletesebb értelmezése se jobb emberré nem tesz minket, se hasznosabbá. A világ sose attól működött jól, mert valakik értették. A természeti népek azt hiszem elegendő bizonyíték.
A világot értelmező emberektől több várható el, mint puszta logikai foszlányok és prudens érvelések. Ez a blog úgy jó, ahogy van, (talán pont azért, mert soxor jól fel tudott bosszantani, és ezáltal gondolkodásra késztetett. (nem egyetértésre!)), de ami ezen túl van, aminek ezen túl lennie kellene, az hiányzik. (hülye mondat, de aki nagyon akarja, megérti.:)) Nem csak az indexről, a társadalomból.

Ennek a blognak az egyik gyengesége, hogy sok fiatalt nem gondolkodásra késztet, hanem üres egyetértésre. Kiváló intoleráns übermench padawanok sora jelzi ezt. Talán demagógnak fog hangzani, de akkor is leírom. Az értelem a krisztusi gondolatok nélkül féllábú milkatehén. Mindig orra bukik, folyton mondja, hogy büdös van, ahelyett, hogy felemelné az fejét, és nem vesz róla tudomást, hogy neki is van segge. Csak kissé hátrébb, pont neki nehezebb észrevennie. Pedig minden milkatehénnek van segge. Be kéne látni.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Myers-Briggs-típuselmélet

Ez egyfajta lineáris megközelítése a témának, szerintem segít a válaszom értelmezésében.
Kedves Jobbikos hozzászólók!
Szeretnék rávilágítani arra, hogy ebben a cikkben TW egy logikai fűzért produkált, és egy centivel sem fűzi több érzelem Orbánhoz, mint eddig.

w.blog.hu/2007/10/02/a_magyar_demokracia_mint_kudarcos_piac

Aki elolvassa ennek a cikknek a végét, az talán még meg is lepődik. Pedig összevetésnek nem rossz.
xszása:
te lettél malacka hiperaktív utódja? :-)
Szótár:

adó = védelmi pénz
vám = rablás
infláció = pénzhamisítás
politikus = bűnöző
demokratikus választások = lopott javak árverése
@walker57: Nem csak munkával. Vállalkozással is.
Nem túl hiteles.
4 éve örömködtetek, most meg írjátok ezeket a "nem ilyen lóról". Pedig már 4 éve is látta minden épeszű szavazó, hogy ha ismét a szocik nyernek, akkor megint támad a szélsőség. Egyszerű kompenzáció. Ráadásul néhány éve már történt ugyanilyen esemény.
Ti nem tanultok semmit.
Ez alkalommal egyetértek.

Már nem a szavazz a fideszre dolog miatt (azzal is)...:)

Hanem valóban bohócpárt a jobbik. Komolytalan emberek (tisztelet a kivételnek) gyülekezete. Érdekes kérdésekkel, népszerű tervekkel, de igazi változás végrehajtásánál valóban inkább kerékkötők lennének.
A parlamentben gyakorlatilag a f balról kapná a lefasisztázást, jobbról meg a puhapöcsűzést...

Összességében egy erős parlamenti jobbik kerékkötője lenne bármilyen komoly változásnak, kivéve a számonkérést, valamint Erdély Debrecenhez csatolását...:D
@the_line:
"náci az, aki szélsőségesen nacionalista(a nemzet más nemzetek feletti objektív felsőbbrendőségét hirdeti),"

Ez esetben az Amerikai Egyesült Államok és Izrael is náci...
Köszönjük Árpi, hogy a cikkeddel elismerted, hogy:
- Gyurcsány ugyan akart valamit,
- de kevés volt hozzá az mszp-ben.
Namost ezt már az öszödi beszéd környékén látnia kellett (ld. magát az öszödi beszédet).

Az országgal szembeni felelőtlenség (illetve ez már nekem keményen bűncselekmény) pedig ott kezdődik, mikor 2004-től 2006-ig nem csinál semmit (ő mondta, nem én, de így volt), vár, hogy csinálhasson valamit 2006-tól, a megnyerendő 4 éves ciklusban ---
ezekután rájön 2006-ban, hogy kevés ő ehhez, nem tudja azt elérni a maszopnál, mint amit Orbán a Fidesz élén, de - ugye önös hatalomvágyból, mi másból - csak azért sem mond le, hogy nehogy próbálkozhasson más is (akár az ellenzék is, előrehozott választásokon keresztül), hanem sz*patja a népet a következő 3 évben a vergődésével.
Az "államférfi" státusz nem erről szól.
Ezért is utálható Gyurcsány, mert visszaélt sok polgár 2006-os megelőlegezett bizalmával (hogy majd ő fog tudni bánni az mszp-vel az ország érdekében).
Hát, nem sikerült, és ez eddig is sokba került, meg fog még kerülni nekünk (igen, persze, neked is), és ezt sokaknál "Orbánördög" meg "Vonaördög" falra festésével már nem lehet kendőzni vagy letudni...
Várjuk az áprilist... bennünket ez vidámmá tesz :-)

Ja és tudod...- hogy a cikk mondanivalójához is hozzászóljak - inkább a morvais vonás szegedis Jobbik (nem, nem olyan szörnyűek ők, mint ahogy leírtad), mint a lendvai ildikós / kovács lacás, draskovicsos maszop...
ÖÖÖ a cikk tök jó, de a célját nem érheti el. Van egy olyan gyanúm, hogy az átlag jobbik szavazó, nem olvassa. Aki meg büntiből szavazott a Jobbikra, és mégis olvas téged, az valszeg a Fideszre szavaz az OGY-n.

Az EU választások súlya nincs akkor mint az OGY-é.
@pimpalini: Az lenne az igazi, ha az 5 %-os küszöböt levinnék, és sok üde színfolt lehetne a parlamentben.

Végre megint lehetne röhögni egy jó közvetítésen. (A forma1, és a magyar foci nagyon unalmas...)
@klacus:
Én pl. a magyar sörpártra szavaznék.
Vagy a nyugaton hódító (vagy északon, de mindegy) pártra, melynek nem jut eszembe a neve, de lényege az illegális letöltés és az undorító szerzői jogvédelem megkerülése...

Szánalom, hogy a presszer által alapított artisjus a ballagásokon lejátszott zenék után is meg akarja vámolni az iskolákat...:)

Már az ördög pénze sem elég?????:D
szerintem egy nagyon jó írás, grat.

engem a jobbikosok fellépése a NO-i zöldek kezdetére emlékeztet. anno ők is radikális dolgokat követeltek. és amikor sikerült bejutniuk a tartományi parlamentbe, hessenben a szociáldemkoratákkal koalicíóban, joschka fischer mint "turnschuhminiszter", azaz tornacipőminiszterként jelent meg. néhány évvel később rájöttek arra, hogy mégsem olyan egyszerűen működnek a dolgok, mint ahogy ők azt elképzelték. fischer öltönyt vett, visszavett a radikalizmusából és kimondottan jó külügyminiszter volt. persze addigra már nem túl sok maradt a kezdeti elképzelésekből, a kezdeti követeléseikből. valamit azért megmozgattak, mert a többi párt is kezdett a zöldek témáival foglalkozni. ott is volt a kezdetben parlamenten kívüli oppozíció és kődobálás - csak nem jobbról, hanem balról.

na ezek jutnak eszembe, ha jobbikot elnézem.
@A Galaxis Elnöke:
30%-ot!
De ha ilyen Tóták ilyeneket irogatnak akkor csak többet.
Hajrá Árpád!
Ez egy nagyon jól megfogalmazott cikk, gratula Árpi. Jól rávilágítottál a problémára, azonban én még pár dolgot hozzátennék.
A bajt könnyebb észrevenni, mint orvosolni. A hatalom, az egy komplikált és strapás dolog, és óriási felelősséggel jár. Továbbá nem lehet a másik fél vádjait az ő botlásaival magyarázni. A tiszta közélethez felelős magatartás az elvárás a vezetők részéről.
A Jobbikkal pont az a baj, hogy miközben tiszta közéletet követel, a gátlástalan kuruc.infos valódi énjük, folyamatosan uszít, manipulál, félrevezet. Igaz, ehhez a jelen társadalom beteg dolgait használja fel. A szélsőség egy betegség, amelyet nem azzal tudunk meggyógyítani, hogy kitépjük az anyatestből. Gyógyszeres kezelés szükségeltetik, amely a betegség idültsége alapján hat, rövidebb-hosszabb ideig...
Beírtam a keresőbe, hogy "Gyerekkor vége fórum", erre ezt dobja ki a google, azért egy kicsit vicces.
Kb 10 perce fejeztem be az audiokönyv hallgatását (angol), azt hiszem ezt hívják katarzisnak, ami még hatalmában tart... :)

Érdekes, hogy tulajdonképpen a Solarishoz hasonlóan (ami másik nagy kedvencem) mintha ez is valamilyen kézzelfogható, látható, tapintható Istent akarna ábrázolni. Egyiket se lehet megismerni, birtokba venni: Solaris megközelíthetetlen marad az embernek, az Overmind pedig szintén az embernek, mint fajnak (Homo Sapiens) elérhetetlen - még az Overlordok is felsőbbrendűnek számítanak - .

Tulajdonképpen egy csomó részletet szépen összeillesztett -ördögábrázolás, kollektív faji emlékezet, 10 000 évre előre vetített emlékezés stb.-. Csak nekem az nem világos, hogy a végkifejlet megkezdéséhez miért kell egyáltalán elérni egy technikai civilizáció szintjét, amikor csak valamifajta paranormális képességet kell használni a végső metamorfózishoz, a technika és a fizikai ismeret teljesen irreleváns.
OFF

Amúgy egy kicsit profán dolognak tartom egy ilyen jó könyv címét ilyen hétköznapi szennyre elsütni, mint a politika.
süti beállítások módosítása