W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Tribuszerné visszanéz

2009.10.02. 02:20 Tóta W. Árpád

Vaszilij Verescsagin: A háború apoteózisa

A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a szomszéd. Vagy a régi osztálytárs, leépült haver. Mindenki gyanús. Nem tehetnek róla, a vírus mondja nekik, hogy menjenek emberek közé, és fertőzzenek. Egyszer csak csörög a telefon, hogyvagy, fussunk össze, és már mondja is, hogy kedden fél öt és öt között van még egy hely, nagy üzletről van szó, de a többit majd élőben.

Az elszegényedés, a válság a piramisjátékok szezonja. Magyarországon tilos a sima, pucér pilótajáték, tehát az, hogy te adsz nekem pénzt, amit majd egyszer kamatostul kapsz vissza, és a kamatot az új belépők befizetéseiből fizetjük. Itt szabad szemmel is látható, hogy amint a beléptethető madarak elfogynak, a visszafizetés lehetetlenné válik, és a csúcson kívül mindenki bukik. A csúcson ülők számíthatnak a rendőrség figyelmére, ezért ma már csak kisebb, lokális befektetési piramisok alakulnak ki, a felszín alatt, ahol a másik private banking szolgáltatás az uzsora.

Legálisan szervezhető viszont az expanzív rendszer, ha ezt a nyers modellt némileg feldíszítik. Ha a beszervezettek között a pénz mellett valamilyen árucikk is gazdát cserél, akkor az már kereskedelemnek minősül, és mehet. A tiltott piramisjátékot definiáló törvény lehetővé teszi, hogy ugyanebben az új belépőkre, állandó terjeszkedésre alapuló rendszerben kozmetikumot vagy mosogatószert áruljanak, és elnevezzék azt Multi-Level Marketingnek. A mai sláger a diszkontkártyákkal való csencselés, ahol azért jár pénz, ha az ember beszervezi az anyósát vagy barátját, és az vesz valamit az Auchanban. Meg azok után is, akiket ők szerveznek be. A felkínált áru, amiért érdemes aláírni, az egy-két százalék engedmény, amit a kártyatulajdonos a shoppingolásából visszakap. A megspórolt pénznek könnyen a fenekére verhet, ha visszafelé gyorsulgat egy kicsit az autópályán.

A közvetlen károkozás veszélye itt nem áll fenn, ha bedől a rendszer, akkor se a százezres vagy milliós befektetése úszott el, csak az egyszázalékos engedmény a hipermarketben; vegyiáru-ügynököknél esetleg az indulókészlet.

Igen ám, de az egyszázalékos kedvezmény, az lószar, mama. Amikor nincs munka, és elveszik a családi pótlékot, akkor attól nem vagyunk kijjebb, hogy visszakapunk száz forintot tízezerből, mert nincs tízezrünk se. Meg rúzst se tud eladni az ember annyit az ismerőseinek, hogy abból megéljen, főleg azért, mert jellemzően hasonló sorsúak az ismerősei is, és különben is megutálták már kissé az állandó agitáció miatt.

Ezek a rendszerek az igazi gazdagodást, a luxusprofitot nem a látszattevékenységért, hanem a hálózat bővítéséért helyezik kilátásba, nem azért bolondulnak beléjük ezrek, amit a PSZÁF valós profilként elismer. Hanem mert remélik, hogy ha beszerveznek tíz embert, és azok további százat, akkor kisvártatva elmehetnek végre nyugdíjba, és az alattuk állók után kapják a tizenhuszadik havit is, amíg világ a világ.

Sajnálattal értesítjük

Igen tetszetős ajánlat ez az elbocsátottaknak. Minden klappol. Egyrészt rossz nekik, mert nincs munkájuk, másrészt itt mindig van felvétel, nincs létszámstop, sőt. Aztán meg rá is érnek, full time szervezhetik a hálózatot, és még kellemes is lesz leülni a régi ismerősökkel egy kávéra. (Idővel majd csak a Mekiben, ahogy kiderül, nem is olyan egyszerű a palifogás, a sok eredménytelen kávézás csak viszi a pénzt.) Továbbá itt rugalmas a munkaidő, ami főleg akkor előny, ha az áldozat már kissé hozzászokott az otthoni élethez, és nem fűlik a foga a hajnali munkakezdéshez. Nosza, hát akkor MLM-toborzó lesz! Az sem mellékes, hogy ezután, ha a család baszkurálja, miért nem vállal munkát, akkor mondhatja: ő igenis dolgozik, van munkája, határ a csillagos ég, hamarosan gazdag lesz.

A pszichológiája tök azonos a pókerével. Magyar (és nem magyar) fiatalok ülnek naphosszat a gép előtt pókerezve, és hiába noszogatja őket anyu, hogy nézzenek rendes munka után. Tudják, hogy az kényelmetlenebb lenne, piszkos, fárasztó és alacsony presztízsű, viszont van a kezükben adu, legalább magukat, legalább a veszekedés idejére meg tudják győzni, hogy igenis pénzt keresnek. Hiszen vannak srácok, akik dollármilliókat kaszáltak, benne voltak az újságban. Csak még egy, még két hónapig, egy-két évecskére szíveskedjen anyu telerakni a hűtőt, amíg a kisfia kidolgozza a stratégiát, és aztán ömleni fog a pénz.

Csakhogy míg a póker főleg a mihaszna kölykök időhúzása, addig az MLM az utolsó tartalékukat kuporgató, amúgy is szarban lévő családok kuruzslója. A mosogatószerek eladása önmagában csekélyke, minimálbér alatti jövedelmet hoz, a bevásárlókártya meg értelemszerűen viszi a pénzt. A tisztes bevétel viszont nyilvánvalóan elérhetetlen a legtöbb lelkes apostolnak, mivel a fák nem nőnek az égig. Arra jó viszont, hogy elpocsékoljon az ember egy pár hónapot, és megmaradt kapcsolati tőkéjét felélje.

Értem, hogy ezeket nem lehet betiltani. A hülyeség állampolgári jog: ha valaki elhiszi, hogy abból termel a vállalat hasznot, hogy a tagjai bevásárolnak az Auchanban, akkor végül is megérdemli. Bizonyára mindenki más hülye, aki acélt termel vagy autót gyárt, holott pusztán vásárlásból is meg lehet gazdagodni. Csak hozzájuk még nem jutott el az örömhír. Ha majd eljut, akkor viszont nem lesz mit vásárolni.

De vannak még, akik megmenthetők. Kicsit, ideiglenesen megborultak, megszomorítottak, a fennmaradásért küzdő szegények, és a lecsúszással harcolók, akik érthetően kapaszkodnak bárkibe, aki a fehér gallér megtartását vagy megszerzését ígéri. Legyengült immunrendszerük megnyitotta az utat a vírusnak, és most próbálják továbbadni. Félszegen, bénán és többnyire sikertelenül. Nehéz lesz nem lecsapni a telefont, nem elhajtani őket azonnal. Hanem elfogadni a meghívásukat, és minden meggyőzőerőnket és rajztudásunkat összeszedve elmagyarázni nekik, hogy addig szálljanak ki, amíg nem megy rá az utolsó gatyájuk, keressenek tisztességes munkát, és szarból légvárat ne építsenek. Bizonyára a sikeres vállalkozót adják majd elő, de ne dőljünk be nekik, és diszkréten fizessük ki a kávéjukat. Ennyit megtehetünk egy régi haverért.

Anti-MLM portál



Címkék: válság hülyemagyar

480 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr81422064

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gondolkodásra való restség - a 10 leggyakoribb eset 2009.10.02. 14:23:14

1. Ideológia hovatartozásA készen kapott ideológiák alattomos kis szerzetek. Észrevétlenül lopóznak be az életünkbe, és a hátizsákjukban hozzák magukkal a gondolkodás legnagyobb ellenségeit: a sémákat. Nagyon könnyű megszokni őket, mert ...

Trackback: ScienNet a rózsaszín álom 2009.10.02. 07:22:17

Ez egy MLM elven működő pilótajátéknak tűnő, magát törzsvásárlói rendszernek hirdető valami. Igen, valami. Nem cég, hiszen valójában nincs mögötte Magyarországon bejegyzett cég. Ami van, az a ScienNet International LLC. Ez egy USA-ban bejegyzett cég (l...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@pacalka:
azért, mert ha annyira jó lenne, akkor
a, boltban árulnák a terméket
b, nem lehetne bárkiből árus, mert egy rosz ügynök rontja a cég arculatát.

Ha az MLM-et átírod direkt marketingre, úgy már működhet. Ugyanúgy ügynökösködés, de fölötted a főnököd van és nem eladókat szervezel be magad alá.

Az MLM arra épül, hogy a barátaidra szánt idődet elcseréled egy termék árúsítására (lényegtelen hogy jó-e vagy rossz, átverés-e vagy sem). Szerintem ezt az időt max asszonnyal töltött időre érdemes elcserélni, másra nem.
@okostojgli: köszi:) De az is kiba meggyőző duma volt.Csak ezt egy másik gyökér cég már 18 évvel az IL FERRO előtt eljátszotta.Ti nem emlékeztek a "JOBBER BT" nevével hirdetett, autóra
mágnesezett, átkúrós matricára: "Ezen az autón fizetett hirdetés található.Forduljon a JOBBER BT-hez" Akkor is ezrek szopták be, de az csak 5.000.-be fájt.Kapzsiság.Jövedelem valós teljesítmény nélkül.Én meg holnap indulok a Napra...
@okostojgli: a Memóról írtam akkor is, h beruházás- (ember-)igényes, és annak most végképp nincs ideje. bár a nyomtatott sajtót szegényt megtaposhatnánk vele még egy kicsit.

ami meg az Indexet illeti, az nem "lett ami lett", mert az index nem ilyen vagy olyan. pont az az erőssége, h aki w.blogot akar olvasni rajta, az megteheti, aki celebvillantásokat, annak ott a velvet, aki szocioriportot, annak ír a Miklósi meg a Munk Vera, vannak körüljárós külpol elemzések, kommunistázós glosszák, van minden. és ami meg nem kell, azt nem muszáj megvenned. ellentétben pl az ÉS-sel, amiből ha lenne csak Élet kiadás, akkor azt venném, de sajnos meg kell mellé vennem az És Irodalmat, pedig nem annyira érdekel. úgyhogy én se kifelé, se befelé nem szoktam azon ümmögni, h miért van ez vagy az az indexen, senki nem veszi el a papírt meg a festéket senki elől.
Igazatok van, tényleg volt már egy olyan, hogy Il Ferro, de annak több mint másfél éve, és azóta volt még néhámy botrány. Azt hittem, ez egy szép új Il Ferro. :)))
@Cartman (ex Cartman): Maximálisan így van, az egy másik kérdés, hogy manapság kis hazánkban nem dívik az, hogy valamit tenni is kellene az említett sikerekért...

Egyébként a korábban általam emlegetett Kiyosaki könyv egyik érdekes fejezete éppen azt taglalja, hogy azért (lehet) jó egy hálózatos cég, mert lehetőséget nyújt az átlag(nem alatti...)ember számára arra, hogy legyen egy jókora, tisztességes üzlete, relatíve kis beruháással (értsd: nem többmilla).

Ja: Kiyosaki többi könyvét is érdemes átfutni - ha nem is egy-az egyben, de alkalmazhatóak a leírtak - pl hozzáállás...!
@Tóta W. Árpád: "aki w.blogot akar olvasni rajta, az megteheti, aki celebvillantásokat, annak ott a velvet, aki szocioriportot, annak ír a Miklósi meg a Munk Vera"

ez mind igaz es ez igy is jo! nekem csak a kezdo oldal szurja a szemem kicsit, nem csak linkek van a velvethez es stb a hirek mellett, hanem a bulvar kozott kell keresgelni a hireket. de mint mondtam ertem hogy miert ilyen.

ps: csinalhatnatok egy nobulvar/index.hu subdomaint. en biztos ezt bukmarkolnam. meg nem is kerulne sok erofeszitesbe.
@Roltii:
Nem látok összefüggést a termék boltban, vagy máshl történő árusítása között...
azaz dehogynem...
Michael Dell nagy ötlete az volt (anno), hogy postán küldte ki a gépeit... na ebből lett a Dell... guglizd meg.

A rossz ügynök rontja a dolgokat, tény. DE! A rontás nem feltétlenül végleges.

Apró difi... a direkt marketing célzott dolog ugye, tehát valamilyen célközönséghez kell eljuttatni az üzenetet, célzottan. A hálózatos meg ugyanez! Csak éppen nem arról szól, hogy az XY biztosító Call Center-e hív - ha kell, ha nem... - hanem egy ismerősöd, őszintén, tisztességgel elmondva, mit is akar így 255 év után.

Nos. Asszony témával egyet értek=együtt csináljuk, jelentősen javítja a családi összhangot is (ld. mi a f@szért csak én keresek, miért dekkol még mindig otthon, miért nem ...), együtt dolgozunk.
@Cartman (ex Cartman): "Énvédő mechanizmus. A saját kudarcomért a környezetem a felelős, a sikereimet viszont ÉN érem el."

vagy masneven: jol megy az uzlet akkor "ugy milyen fasza vagyok", ha nem megy jol az uzlet akkor "az a rohadt kormany". (ez most az aktualis kormanytol fuggetlen viselkedesi forma)
@Tóta W. Árpád: Nos Árpád, témánál vogymuk. Van egy szép, széles kínálat. Mindenki veheti, viheti, ami érdekli. Semmi sem kötelező (teljesen, mint egy rendes MLMben... lehet, hogy a Ti terméketek az információ kiemelése és a szubjektív elemzés?) De adjátok az info-t, az értelmezését - saját szemszögből persze, ami alapot teremt, és serkentőleg hat a mi pici eszmecseréinkre.
@csiganyúl: ne képzelődj. A világom bonyolult, épp ezért törekszem célirányosan azzal foglalatoskodni ami számomra fontos. Nem gondolom, hogy az én dumám gáz, azonban az igen és utálom amikor azt mondja bárki, hogy ha az mlm-ben nem vagy sikeres, akkor semmi másban sem.
Képzeld, nem tudok mosóport eladni, igaz, nem is gazdagodok meg fél év alatt, szóval nem megyek 1 éven belül nyugdíjba vagy nyaralni 2 évre. De nem is akarok. Vannak más céljaim is, motivációim is.
Ha lenne hetente 100 új ismerősöm, ami nincs, és nem csak nekem nincs hanem senkinek, akkor se tudnám felhívni minden héten őket, hogy az épp aktuális őrületre legyen szíves eljönni, majd rávenni bárkit is, hogy lépjen be valami szar hálózatba, amiről még nekem is csak annyit mondtak, hogy tök jó.
Az egésznek a logikája olyan, amihez nekem nincs elég bőr a pofámon, nem járatom le magam, Úgyhogy én olyan lúzer vagyok, hogy elmentem tanulni, majd munkát kerestem, és most abból élek, amit tanultam és amihez értek.
Árpád! Nem szaporítanám igazán a szót, az Amway fórumtopikban szerintem már mindent részletesen leírtam, amit csak lehetett a témáról.

Az MLM hit, vagy inkább hitpótlék. Reménysugár, önámítás, védekezési módszer a világ zordsága ellen, amely szakadatlan össze akarja törni a hőseink gyermeteg álomvilágát. Ennyi.
@lobotómia: Én most (már 17 éve) abból élek, amihez értek, amit tanultam (informatikus mérnök, tanácsadó). DE. Az emberek kereseti lehetőségeit erősen befolyásolja az, hogy időt adnak pénzért, pénzt pénzért, vagy többféle bevételi forrásból szereznek jövedelmet...
A topicban jelölt témarépa igenis alkalmas arra, hogy - nem mások átb@szásával, de - kiegészítő jövedelmeid legyenek. Hogy mekkorák??? Nos az függ az erre fordított időtől - részben az ismerettségi körtől - és leginkább attól a termékcsoporttól amit képviselsz, vagy elutasítassz.

Nagyon egyszerű... Ha szimplán, érzelemből elutasítod, nem tudod meg érdekel-e bárkit...

Ha az ismerőseidet jó(!!!) szándékkal, tisztességesen megkeresed, akkor kaphatsz elutasítást, de haragot nem (nem kell tolakodni, ugye...)

A mosóport meg léccccccci' felecsd' el. Van nagyon sok más dolog is.

Amikor összefutsz egy MLMessel, kérdezd meg: Te miért csinálod??? A válasz el fogja dönteni, hogy Te hogyan állj a dolgokhoz.
@Roltii:
"mert ha annyira jó lenne, akkor
a, boltban árulnák a terméket
b, nem lehetne bárkiből árus"

Te Rolttiii, attól, hogy valamit boltban árulnak, lehet nagyon nagy szemét is. Vettem már kínainál pompás pamut polót, és Váci-utcában is gagyít.

És - ismétlem - szívesebben látom, ha a zsebemből kiszedett többletpénz egy buzgó hálózatos ismerősömhöz megy, mintha a tévében lopják el a reklám-jövedelmet, miközben az én időmet lopják a reklámmal.

Nekem a tisztességes MLM tetszik, a Libero reklám vacsora közben nem tetszik.

Aki nem szereti, hogy a "Kutyagumi" macskaeledel árának 95%-a gyár humbug-költségeire megy, vagy esetleg rendes, hálózatban dolgozó átlagemberkéknek ad jó kis mellékest, az etesse a cicáját grillcsirkével.

És miért jobb az, ha valakinek főnöke van? (Valamelyikőtök azt vetette az MLM szemére, hogy ott nincsenek főnökök - pedig ez is egy rokonszenves tulajdolságuk).
@Transylvanianmixedgrill:
"MLM hit, vagy inkább hitpótlék" stb.
Annak, akinek nem megy.
Az nyugodtan abbahagyhatja, én is abbahagytam (igaz, nem ügynöki kudarcaim ejtettek kétségbe, hanem lett egy nehéz, izgalmas, és szűk határidős munkám).
Egyébként az Amway-típusú hálózatokat amerikában unatkozó középosztálybeli középkorú közepesképességű háziasszonyoknak találták ki, amint azt az egyik igazgató egy fejtágítón ékes angolsággal elmondta. Általában női célközönségnek való divat, táplálék-kiegésztítő, stb. áru-spektrummal.
Folytatás az előzőhöz:
Persze, egy pedikűrös könnyebben ad el dezodort vagy sampont, mint egy informatikus.
@anyátok: Nincsen Főnök??? hmmm...
Ez érdekes, ugye? Azaz: hol van még olyan a világban, ahol a Főnök úgy köszönt a belépésedkor, hogy: Gyere! Én és a csapatom mindenben segítünk, hogy minél hamarabb az én pozícióban, eredményes és sikeres legyél?
...
Xar az MLM. Ez tény. Annak, Aki Krisztustól, vagy a "Többiektől" vár valamiféle csodát... vagy a kormányátók cociáis segélyt, támogatást - na "ezekre" NC...

Árpi meg írhatna egy olyan cikket is, amiben NORMÁLIS MLM cégek képviselőitől szedi az infót... De amúgy meg köszi noch mahl, mert ez is csak info...
De vajon mi a fenét forgalmazhat egy informatikus vagy egy latin tanár?
Elnézést a sok MLM-ért - hiszen nem is erről van szó, hanem Margitkáról. Dehát Tribuszerné idejében még nem volt válság, mégis jól ment neki - a Lottóról, Bingóról, stb. nem is szólva.
Akkor már a póker eggyel jobb, ott csak ésszel lehet nyerni.
Mit szóltok például Demján 16 milliójához?
@anyátok: hehe...
Informatikus vagyok Mum, nem forgalmazok semmit. Információt adok, de nem brutálisan, hanem "értő figyelemmel" (a pedoszosok kedvéért...) véve az "adást"

Asszem' egy rendes MLM erre épül:
megbízható, ellenőrizhatő info
egy garantáltam megbízható forrásból.

Nincs kamu, mellébeszélés, csak tények és tapasztalatok.
@anyátok: És mit áruljak? Téglával (esetleg ólommal???) sűrített pirospaprikát, esetleg kicsit glicerinezett Egri Bikavért? Vagy magyar tudósokat, akik egymásra hivatkozva állítanak össze kilométeres "tudományos" hivatkozásokat - miközben szépen fejik a Magyar Államot a "kísérleteikre"?
Még értelmes dolgot sem lehetne eladni - mert az értelmes dolgokhoz értelmes fogadó-környezet szükségeltetik. Ezért megy az Amway: a fogkrémhez, a láboshoz és a csapnivaló arckrémhez nem kell magas intellektus... Meg ezért megy a Hit Gyülekezete - kínálat és kereslet talál itt is egymásra.
@SzilvayG (dszg): egri leányka vagyok én is!

Üdv,

P.
@anyátok: szerintem nem is az Am(erican) Way-jel van a baj(a TWA-nak), hanem a HunWay-jel: gagyi, piramisos, balkáni, lehúzós, piti, geci.

Me' osz' melózni, aztat itten kurvára kevesen szeretnek. Ellenbe' pé'zt keresni szaré'-hugyé' rogyásig, abba mindenki benne van.

Ezért van igaza szvsz azoknak, akik morális megújhodásról vakerolnak.

Amíg a munkamorál olyan, hogy a fehér ember többsége lehúzósan akar keresni minimális erőkifejtéssel, a cigók többsége meg segélyből óhajt élni (közben meg a termőföldeken terem a parlagfű...), addig "Hűdeszarazélet!" - mondhatjuk Sub Bass Monsterrel.

És télleg.

Mert - pars pro toto - a munkamorál és az általános morál öszvefügg. Bitang nép (bitangol a dudva közt), bitang erkölcsökkel. Mos mongyam waze, hogy "Keresztény Magyarországot akartam, mert csak ennek van jövője"?

Nem mondom, de gondolom. Erkölcs nélkül Róma ledől, s rabigába satöbbi.

Azt a normarendszert meg, amely ezt a bazi nagy "reccs!"et meg tudja akadályozni, szétbaszták, helyette nem hoztak létre másikat, oszt mostan egyes tisztességesebbek picsognak, hogy hát hű de szar az élet.

Térjetek meg, baszki, míg nem késő! :o))))

That would be the Hungarian Way.

Üdv,

P.
@anyátok:
Az MLM-et minden hájjal megkent üzletemberek, matemetikusok, pszichológusok találták ki.

Láthatóan semmit sem tudsz az MLM-ről, ha azt hiszed, van rendes MLM, amelynek megbízható, ellenőrizhető infói vannak egy garantáltan megbízható forrásból.
Minden MLM manipulációra épül.

A háttérről innen tájékozódhatsz:

mek.oszk.hu/04200/04213/index.phtml
Nem tudom, megfigyeltétek-e, de aki korábban belépett egy MLM hálózatba, belenyomta saját munkáját, még ha semmi nem is lett belőle (mert csak a 234-ik szintig jutott, habár a szeme előtt célként a 4. szint milliókat kereső "gyámántsmaragdrubin" tanácsadója lebegett) a legközelebbi teljesen más profilú MLM hálózat indulásakor óriási lendülettel ugrik bele újra, hiszen benne él a remény, hogy most tényleg elérem azt a szintet, ahol ömlik a pénz, mert "én még jókor léptem be"
Nekem van ismerősöm aki félévente hív, az új szuper hálózatával, és ha rákérdezek, mi van az előzővel " á az sz*r! ez az igazi!"
@ZON: :)))

@anyátok: a termékeik tényleg jók, nekem van olyan, ami már 14 éve megvan (kókuszolaj vagy mi), és okés, de kb. ennyire kellett használnom...:)

Én egy ilyen mlm beszervezésen egy okos barátnőm évén kerültem kapcsolatba, abba, amibe a Nagy Bandó bele is bukott. Hiába magyaráztam neki egyelettel, hogy semmiből nem lesz semmi, de nem hitte el, és mivel nem fizettem be neki azt az összeget, csak utána egyszer láttam...nem hiányzik, mert ennyit ért a barátság, éppen ezért engem senki se hív ilyesmivel és én se senkit, mert a barátság és üzlet két külön fogalom. Még a tesómmal se bótolok, mert a félreértés haragot szül, szülhet és nincs pénz, ami miatt kitenném magam, magunkat ennek.

És valaki írta, joga hülyének is lenni az embernek. Van egy nagyon jó indiai tanmese erről, A sakál és a dob című, ami hosszú, de itt megtalálható: terebess.hu/keletkultinfo/pancsatantra1.html
@cimby_bandi: "Édesanyám csinálta ezt az aloe verás cuccokat egy ideg... ő hisz/hitt benne..."

Én nem veszek ilyesmit, de asszonykám nevel egy *növényt* (aloe vera) és működik. [sebek, égési sérülések]
Olcsó (némi vizet fogyaszt) és természetgyógyászok szerint ezerszer hatásosoabb a feldolgozott termékeknél.
"Értem, hogy ezeket nem lehet betiltani."

Nem értek egyet.
Egy alapvető közös tulajdonsága ezeknek az, hogy csak (néha jelentős) pénzért és/vagy személyes adatokért cserébe mondják el, hogy az egész pontosan miről szól, különös tekintettel a kompenzáció részre.
És ezt biztosan meg lehet fogni szabályozással.
Ennek rögtön áldozatául esne a szcientológia is. Csak annyit kell leírni, hogy nem vallás az, aminek a tanaihoz nem lehet szabadon hozzáférni. Huss, az adókedvezmény.

Az aki hülye haljon meg elv nagyon kényelmes, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy itt konkrétan átverésről van szó. És aki egy átverésnek felül, az
- nem feltétlenül hülye
- attól még lehet hasznos ember.

Az MLM-et azért kell ütni, mert a lánc végén az emberi kapcsolatokkal való visszaélésbe fut ki. És emberi kapcsolatok nélkül bedől a társadalom.
@csudabogar: "Szeretném, ha megértenétek, hogy a nagy ellenszenv, ami kialakult nálunk az MLM-mel szemben, az nem a módszer hibája."

Volt rá utalás, hogy amíg gazdasági tevékenység és értékteremtés kapcsolódik hozzá, addig üzlet, amikor a "nagy haszon" a beszervezésben, a szintek növelésében van, akkor fenntarthatatlanná válik és átveréssé válik az alul levőknek.
@Amanitin2: "Csak annyit kell leírni, hogy nem vallás az, aminek a tanaihoz nem lehet szabadon hozzáférni." - a Nagy Római Birodalomban ez nagy ciki lett volna - huss az összes ezoterikus vallásnak, (orfikus, dionüszoszi, püthagoreus, mithrász-kultuszok - huss!)
Mert ez is bejött. Mint a Győzike.Tribusszerné, emlékszem.T&KG/B/ botrány.Túl sok rendőr volt érintett.A kft. ügynökeként dolgozott L.P., Baranya megye volt rendőrkapitánya, élettársa, a kft. könyvelését végző, B.E. ugyanott sajróreferens volt egykoron.Szép ügynöki jutalékkért hajtotta fel a befektetőket a megyei rendőrség gazdaságvédelmi osztálya nyomozójának, V.L.-nek az édesapja és anyósa.A cégnek nem volt dokumentált gazdasági tevékenysége.A vállalkozást a bankfelügyelet ov.-je O.S., jelentette fel, amikor ugyanattól a szervtől S.G. korábban engedélyezte a pénzintézeti tevékenységet.A szerződések betűre megegyeztek a hasonló tevékenységet végző Oninvest--Hunimpex országos botrány kísérte"üzletmenetüket" szerződésekkel.S.G. testvére volt/hogy, hogy nem/ az Oninvest szerződéseket forgalmazó jogásznak, S.I.-nek S.I. szintén adott befektetési tanácsokat a T&KG-nek.A Tribusszerné őrizetbe vétele előtt S.T. fegyverrel a kezében vonta kérdőre azt az ügynököt, aki őt Trtibusszenével összehozta és 1 milliárd megforgatásra szánt pénzt eltüntetett. Hova tünt a pénz ? Ki tüntette el az őrizetbe vétele után lakásából a cég iratait ? Miért nem könyvelte el B.E. a 120 ügynök forgalmát ? Miért éppen az a dr. T.P. lett a botrány kirobbanása után a befektetők érdekeit képviselő egyesület vezetője, aki a feljelentés után létrejött, egyértelműen a megmaradt vagyon átmentését célzó Kód Rt. létrehozásánál bábáskodott ?Ráadásul az rt. felügyelőbizottságának az elnöke lett. Hogyan képviselhette a büntetőjog szerinti károkozó a károsultak érdekeit ? és miért ? Ki ? Kik ? Miért ?
Az Oninvest-Hunimpex több, mint kétezer befektetője közel egymilliárd forintot fizetett be a "vállalkozásnak" , havi 10 %-os hozam reményében. Tulajdonosa Kriston István ellen eljárást indítottak, hogy vállalkozásai szándékosan károsították meg a befektetőket.1993 végére fizetésképtelenné váltak.Akkor a cég vagyona: törzstőke 5 mió Ft, pénzben, ingóságai: 280 Mió Ft-ra értékelt részvénycsomag, 150 Mió Ft-ra becsült Oninvest-Report pü-i projekt és lemezek, 20 Mió Ft-ra értékelt Pénzügyi és Ügyviteli Software, iparbankház Rt-részvények értékesítéséből befolyó árbevétel /készpénzeszköz/202 Mió Ft. A HUNIMPEX Gmk. vagyoni betét 10.000 Ft /pénzben/, ingóságai: drágakö 25 millió Ft-ra értékelve /Kriston...aranyban,drágakőben utazó ötvös ugyanis.....:O) ennek később jelentősége vagyon.../.Az ONINVEST-HUNIMPEX cégek irodatechnikai és kommunikációs berendezései cca. 2 Mió Ft. Érték mindösszesen: 684.010.000 Ft.
A részvények később értéküket vesztették, az Iparbankház becsődölt, megszünt, Kriston az Oninvest-Hunimpex becsődölése előtt !!! rolólehúzás 1993. november 30. !!! ROTCHILD-KRISTON pÜ. TANÁCSADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT NÉVEN INDÍTOTT vagyonátmentéssel TEVÉKENYSÉGET, MELYNEK KEZDETE 1993. 08. 30. !!!, /TEVÉKENYSÉGÉBE TARTOZOTT TÖBBEK KÖZÖTT ÉKSZERJAVÍTÁS, KÉSZÍTÉS, DRÁGAKŐ ÉRTÉKESÍTÉS...STb... talán nem véletlenül...:)/ Azóta már ROTCHILD HBB Ingatlanforgalmazó lett belőle ! :) 100 ezer forintomból az 1993. november 30-án tett feljelentésem után 3000 Ft-ot kaptam vissza 2008-ban !, a többit buktam. Rotchildnak kölcsönözni dicsőség !!! :DDDDD A rendőrség végig hallgatott, vizsgálatot felfüggesztett, vizsgálatot megtagadott, jogsegély kérésre hivatkozott, pld több európai és Európán kívüli ország bűnügyi hatóságaitól eljárási jogsegélyt kérve.
Az ügyet hosszú évekig ügyesen húzták vonták, jó magyar szokás szerint. Ha nem érdeklődtem volna, nem is tájékoztattak volna. Magyar jogrend rulez ! :)
S, a pilótajátékok, piramisjátékok azóta is tovább folynak szépen, kidolgozottan, minden országban, ahogy átvették elődeiktől.
Ezek szervezőit kéne úgy megverni, ahogy Csintalant megverték /ha egyáltalán.../ anno !

Korabeli újságcikkek mind megvannak.:)
Szia!
Tudod kivel kellene kezdeni a betiltást,a politikusokkal.

Hol a befizetett adónk?

Hol a nyugdíjunk? Na az egy nagy piramis játék. Fizetünk 40 éven keresztül és nem látunk belőle semmit.
..... az is MLM, amikor vacsorázol egy jó étteremben, elégedett vagy és ajánlod másoknak.. csak nem kapsz érte jutalékot az étteremtől, pedig több ismerősödet is "odaküldted"....
@Transylvanianmixedgrill:
"Minden MLM manipulációra épül."

Kisfiam (kislányom), minden a világon manipulációra épül, ha egynél több ember van benne. Hitvesed manipulál Téged, Te a gyerekedet (ezt úgy hívják: nevelés) a zöldséges nemcsak Téged, hanem saját paradicsomait is, pedig azok nem is emberek. A sajtóról, a művészetekről, a főnöködről nem is szólva.
És persze, hogy mielőtt komoly üzletet beindítanának, megkérdezik a matematikusokat is. Mert ha nem, dedől az üzlet.
@Amanitin2:
"Az MLM-et azért kell ütni, mert a lánc végén az emberi kapcsolatokkal való visszaélésbe fut ki. "

Ajánlom figyelmedbe Pacalka sorait a korrekt viselkedésről.(10.2.,21.21.19)
Velem se veszett össze egyetlen barátom se rövid hálózatos korszakomban. Hárman be is léptek (aztán kiszálltak ők is).
@okostojgli: A kőolaj természetes alapú, a műanyag őolajalapú.
@Csacsicska: Az igazi MLM cégek, amik továbbadnak megfelelő termékeket nem csak kiindulnak Amerikából, hanem onnan terjednek tovább, csak utána kellene nézni.
@pacalka: én nem érzelemből utasítom el, hanem mert van önismeretem, vagy legalábbis azt gondolom, hogy elég reális önértékeléssel rendelkezem, továbbá nem rendelkezem olyan típusú és összetételű ismerősökkel, akik ne röhögnének körbe, ha jövök a bevett dumákkal, és ok, a mosóport elfelejtettem, de bármi is legyen az, én nem tudok hazudozni, titokzatosan beszélni, mert ha rákéredznek, mi is ez, éppen melyik újabb hálózatos szarság? én megmondanám azonnal, minek titkolni, ha olyan nagyon jó, nem? és ez a rossz taktika. Állítólag. Mert el kell érni, hogy eljöjjön egy profi előadó előadására, hogy megismerje, stb.

De ez egyszerű matek, még én is értem, pedig nem a matek a fő szakágam finoman szólva, hogy napi 100 embert fel kell hívni, hogy abból heti 10-el le tudj egyeztetni időpontokat, ebből el is jön esetleg 2-3 ember, és talán 1 ha vesz is valamit, vagy belép.
Szóval ez kőkemény meló, hatalmas kudarctűrő képesség és kitartás kell, és nem vitatom, hogy aki ebben látja meg élete lehetőségét, az bizony motivált és meg is csinálja. Úgy gondolom, hogy felnőtt emberek vagyunk, én is, és akivel beszélek az is. Ha nemet mondana nekem, akkor az bizonyára 10-edszerre is nemet fog mondani, mindegy hogy mi van ennek a hátterében, érzelmi vagy racionális döntés.
Nem érek rá kielemezni, mert napi 8 órában sem érnék végére a 100 telefonnak.
És semmiképpen nem érzelemből döntöttem úgy, hogy hagyományos módon keresem a pénzt, hanem mert az én szakmám nem az értékesítés. És ha jön egy ember, hogy lépjek be, és csak annyi a dolgom, hogy 2 embert szervezzek be, pontosan tudom, hogy emögött milyen munka áll, és még valami. egy idézet: senki sem lehet próféta a saját hazájában, nem pontos, ezért nem is tettem "-be, de igaz, Jézus mondta. Pont az ismerősök körében a legnehezebb bárkit meggyőzni.
Elhiszem tényleg voltak jó szerek, meg minden, de aki ezt könnyű keresetnek, munka nélkül megszerzett lóvénak gondolja, az téved, aki meg így állítja be az hazudik. Ez ugyan olyan meló mint a többi, frusztráló és nehéz. Pont ezért vannak kevesen akiknek bejött ez, mint ahogy nem minden második ember miniszterelnök, vagy jegybank elnök. Ebben az országban mindenki csak eladni akar. Aki meg úgy érzi, hogy már tényleg megvett mindent, és hagyják őt békén, az úgyis elhajtja szegény call centerest, aztán dühöng, hogy álmából zavarták fel, meg hasonlók, ezért van mindenki kibukva. És ezért sajnálom a kislányt, aki ott erőlködik, hogy menjek el előadásra, és az ismerőseimet, akik erre adják a fejüket, én nem kérdezgetem, miért teszi. Udvariasan annyit mondok, hogy kösz van már munkám, ha majd kell valami frankó termék majd szólok. Egy mosópor áráért már egy középkategóriás mobiltelefont lehet venni. Aztán mi a biztosíték, hogy az jobb, mint a bolt olcsónak.
Nyilván ott a nagyker kaszál, itt meg pár ember, aki jogdíjat kap. Mondjuk leszarnám, ha olcsóbb lenne, és megérné, de ezek inkább a luxus kategóriában vannak, nem hogy olcsóbb.
Nos, hogy én is hozzáböffentsek: Az a baj manapság, hogy egyre több embernek büdös a munka. Mindenféle baromságot csinálnak (lásd online póker, MLM) csak DOLGOZNI ne kelljen. A poén az, hogy a téma nekem is nemrég jutott eszembe, ugyanis anyámék egy időben Amway tagok voltak. Utáltam az egészet, annyira levágós volt az átbaszás, persze anyám hitt benne.
Ja, és direkt nem magyarokat írtam. Az egész világra jellemző ez mostanság.
off,

Árpád,

A Szlankó Bálint hová tűnt az Indexből? Miért nem ír már nektek? Ha volt valaki, akinek odafigyeltem a szavára, akkor az ő volt. Zseniális külpol cikkeket írt, nagy űrt hagyott maga után.

on
@pacalka: "Nem veszítem el az ismerőseimet, barátaimat, mert korrekt vagyok. Ez minden üzletben alapvetően fontos"
nekem meg vannak olyan barátaim, akikkel üzleti kapcsolat nélkül van okunk egymással barátkozni. és nincs is igényem másmilyenekre.
@anyátok: "lassan a testtel, gyerekek, nem feltétlenül hülyeség, amiről semmit sem tudtok hitelesen"
vagy tévedsz abban, hogy semmit sm tudnak az itt kommentelők hitelesen, mert hozzám hasonlóan nagy részük végigült 1-2 mlm előadást, mielőtt mostani elutasító álláspontja megszilárdult volna, vagy pedig igazad van abban, hogy "semmit sem tudtok hitelesn", de az egy (2-3) mlm előadás végigülését feltételezve a kommentelők zöméről (és szerintem ez a feltételezés megállja a helyét az ország (sőt az eu) összes lakosára vetítve is), de akkor ez egyben bizonyítéka is annak, hogy a fenti vélemények megalapozottak, ha másért nem, a tisztességes tájékoztatás hiányára épülő stratégia okán.
úgy érzem egy dolog még lemaradt:

baromi sok MLM termék létezik, de nézzük meg pl a Zeptert:

- 25 éves cég ígéri, hogy 50 éves cuccaikat kifogják cserélni (fazekak).. Mi erre a garancia?
- lehet hogy baromira jó a termék, de nekem miért jó, hogy unokáimnak nem kell majd fazekat venniük? Érdemes egy fazékba ennyi pénzt fektetni?

ezeket valahogy nem szokták kiemelni, sőt...amitől meg rosszul voltam, az az, hogy állandóan tapsoltatták magukat az előadók, meg igazgatós baromkodást nyomtak le az emberek arcán, aztán másfél óra standup show után aláírattak emberekkel szerződést több százezer forintos termékekről. Amikor mondtam, hogy nem, azután már csak 15 percen át győzködtek...azt hittem agyam eldobom... Ha van még olyan szociólogus aki nem volt ilyenen, annak kötelező!
Egyébként az ilyenek törvényesek? Vagy egyáltalán etikusak?
Az egyik ismerősöméknek ajánlottak mágneses plédet, meg matracot, meg párnát, meg minden nyavaját. Egy ágytakaró került ha jól emlékszem 140 ezerbe, mert:
- a benne lévő mágneshez a vasércet az urál hegységben bányásszák, mert az a legjobb,
- a gyapjút meg egy igen ritka ausztrál juhnak a gyapjából készítik, mert az a legjobb.
Én szerencsére nem voltam ott az ilyen előadáson, mert szétoffoltam volna a nevetésemmel. Hihetetlen, hogy ezeket megveszik, hogy ezeknek bedőlnek.

Gondoltam, hogy kellene egy kispárna értékesítő MLM-es hálózatot indítanom, és az lenne a különlegessége, hogy
- óegyiptomi cickányfarok-vég van beleszőve (mert az igen ritka és finom, szinte nem is látszik, csak bizonyos fénynél)
- garandamázsdi ciha* van benne, ami köztudományosan segíti a mielőbbi alvást (*ciha = szabadalmaztatott kifejezés a tollra)
- Az ára 90ezer HUF, de csak itt és most, mert elhoztad két barátodat is.

Hölgyeim és Uraim! Itt a lehetőség, hogy beszállhatnak ebbe a soha vissza nem térő bizniszbe, legyenek Önök a kiválasztott felső 2%.
Üzletpolitika:
- mindenkinek csak 2 embert lehet beszervezni! (Én kezdem)
1. szint: Én
2. szint: 1x2=2 fő
3. szint: 2x2=4 fő
4. szint: 4x4=16 fő
5. szint: 16x16=256 fő
6. szint: 256x256=65,536 fő
7. szint: 65,536x65,536=4,294,967,200 fő
Jelezem ez kb 4,3 milliárd ember!!!
És nem számoltam rosszul kis butusok, mert ez "matematikailag exponenciálisan" bizonyítottan ennyi. Tök levezetem flipcsárton ha kell.
Nem kérek sokat, csak 10%-ot minden eladott párna árából (mert én találtam ki az üzletet). Minden feletted álló kapna 1%-ot. (Előállítási ktg=700Ft)
Ha közösen eljutunk a 7. szintre, akkor 4,3 milliárd x 900 Ft = 38,7 milliárd Ft üti minden felsőbb szinten lévő markát. És minél feljebb vagy, annál többször 38,7 milliárd! Hát nem egy álom üzlet?
Kutasbandi
A Red Bull Air Race rendezvényt betiltani, Besenyei Pétert rabláncra verve elvinni!
Elegem van a pilótajátékokból!
@Khaos: A kérdés konkrétan ez volt: Például miért nem Magyarországról indul egy MLM? A válasz: soha, senki sem tudja meg, honnan indul egy MLM, mindig csak azt tudjuk, hogy hová tart. A hülyék országába, legyen az bárhol a világon!
nekem is van tapasztalatom az mlm-el. a szüleim (és ezáltal a családom) abból a pénzből (valóban passzív jövedelem) él több mint 10 éve amit ők 2-3 év másodállás szintű munkával hoztak létre akkor. azon kívül, hogy tényleg egy anyagi biztonságot tudtak létrehozni az anyacég által, rengeteget utaztak/nak rengeteg tapasztalatot szereztek az emberekkel és az által, hogy vezetőkké kellett válniuk a személyiségük is pozitív irányba változott. emellett édesapám még mindig dolgozik a szakmájában, mert szereti amit csinál. amit meg tud adni egy ilyen rendszer az egy biztonságos élet, jó kapcsolatok, pénz, elismerés és fejlődési lehetőség. legalábbis ezt kapja az aki tisztességes, őszinte módszerekkel egy jó rendszerhez, jó képzési szisztémához kapcsolódik. a legtöbb embernek valóban nem sikerül, mert nem teszi meg azokat a kényelmetlen dolgokat amiket az a kevés igen akinek sikerei lesznek, vagy éppen azért mert egy balek céghez csatlakozott ahol belőle is nyilván egy balekot akarnak csinálni. vannak magyarországon normális mlm üzletek (5%) és vannak a nem normálisak -> 95%.
@Don Bandi: te meg tiszta utcán vehetsz szenet a pénzedért, sikerember!
Mr inc!
Melyik ez az MLM rendszer? Mi a termék? Tényleg kíváncsi vagyok, mert amikkel eddig én találkoztam, az mind borzalom volt. Miért nem talál meg az az 5%? Okos dolgokra mindig vevő vagyok. És hidd el, az összes ember vevő lenne az ilyesmire.
Üdv: Kutasbandi
@kutasbandi: ha a 4 ember egyenként csak 2 embert szervez be, az csak 8, nem tizenhat és így tovább...
Szerintem a nyitokep Verescsagin kepe a Tretyakov galeriabol...
@Csacsicska:
Dehogynem, rendes mlmről tudni, hol indult. (Az Amway, mint neve is mutatja, az USÁban.) Nem a pilótajátékokra gondolsz véletlenül?
@kovácske:
"a tisztességes tájékoztatás hiányára épülő stratégia"

Inkább: a tisztességes tájékoZÓDÁS hiánya okoz bajt. Mielőtt lelépsz az úttestre, személyesen szíveskedj körülnézni, ne várd, hogy a szádbarágják a sültgalamb-információt.
@kutasbandi:

Az exponenciális függvény úgy néz ki, hogy a folyamatosan növekedő érték a hatványkitevőben van, azaz pl. 2 az n-ediken, ahol n tart 1-től akármeddig. A számítás a harmadik szintig jó, aztán viszont kissé elromlik, mert a 2 a harmadikon (=8) helyett 2 a másodikon a másodikon értékkel számol (mintha az azon a szinten lévő négy ember nem személyenként kettő, hanem személyenként négy embert vonna be), azaz ott a 8 helyett 16 van megadva, s.í.t., fenti okból a 7. szint, fájdalom, csak 128 ember.

Viszont a tendencia azért erősen növekvő (a 128 is sok), ezért aztán senkinek nem javaslom, hogy a 4. - 5. szint alatt kapcsolódjon be. Persze afölött, az más.
Hát igen.
Ezért kellene kötelező alapfokú és középfokú pénzügyi ismereteket tanítani minden iskolában. Mi az adó, a költségvetés, a részvény, a hitel és a többi. Ezek után biztosan kevesebb ember esne áldozatul az ilyen multilevel szélhámosoknak és kevesebb honfitársunk tartaná a markát automatikusan az állam felé. Többen értenék, hogy ha nem vállalnak részt a közterhekből, akkor nem is állhatnak sorba a közjavaknak asztalánál. Nem hangzana kínaiul az "adótudatosság" kifejezés és a politikai cukrosbácsik lehúzhatnák a rolót, vagy csak a legostobbákra számíthatnának. A magyar politika nem a csirkefarhát-kampányokról szólna.
Kissertés és Vakapad!
Olyan degradálóak vagytok! (csak tudnám mit jelent). Nem ér már mindjárt az elején keresztkérdéseket feltenni, sem a rendszert leleplezni. Még jó, hogy alig olvassák ezt a blogot : )))
Szerintem meg 4,3 milliárd ember a 8. szint. Szóval ha 6milliárdan vagyunk most (asszem ezt mondom már 2 éve), akkor még ha 1,7 milliárd ember is olvassa a hozzászólásaitokat, akkor is bejön a beetetésem.
Majd mindjárt kérek a Worluk mestertől látogatottsági adatokat, és jól megnyugszom. : )))
De azért a kispárnát bírod?
A cikkből annyi elfogadható, hogy a munka nélkül maradók relatív nyitottságával visszaélhetnek a sunyik. Ez lehet, különösen e hazában.
Az network-utálat mögött az emberi irigység és frusztráció munkál, és az alul informáltság. Mert tudni kell megkülönböztetni a valódit a bóvlitól.
A beszervezésről pedig annyit, hogy aki nem akarja, azt nem lehet beszervezni. Az embereket lehetne annyira felnőttnek tartani, hogy saját döntésük, ha csatlakoznak egy piachoz. Azok szoktak csődöt mondani, akik félnek, önbizalomhiányban szenvednek, és azt gondolják, hogy úgy haladnak, ha másokat beszerveznek.
Kedves Árpád!
Kérlek, hogy módosítsd vagy egészítsd ki a cikket azon a ponton, ahol több írásra is hivatkozol, mármint az antimlm.blog.hu-nál. Az már ezer éve nem frissült. Ezzel szemben naprakész az antimlm.hu oldal. Ha tényleg több embernek akarsz segíteni, hogy megismerje az igazságot az mlm rendszerekről, akkor kérlek "frissítsd" a cikket a fenti linkkel (mert ha "csak" itt a 437. kommentnél lesz kint, akkor az vajmi kevés emberhez jut el). 2 napja olvasgatok ott (és sok-sok itteni hozzászóló különböző linkjei között), és már-már olyan vérszemet kaptam, hogy csak azt várom, hogy hívjon fel valaki, és akarjon beszervezni. Várom azt a pillanatot, amikor egy előadás közben vagy a végén keresztkérdéseket teszek fel 200 ember előtt, és jól leleplezem az adott céget.

Ide nekem egy MLM-et! Harrrrrr
@kutasbandi: a nyolcadik szinttel egyutt a rendszerben osszesen
2^8+2^7+2^6+...+1 = 511 ember van. nem negymilliard.
nemcsak a HCE alapítói, de a később belépett tagok is tudhatták, hogy illegális tevékenységben vesznek részt, semmiféle terméket nem árulnak, szolgáltatást nem kínálnak, csak az új fizető tagok belépésében reménykednek. A beugró ugyanis 300 ezer forint volt, amit tízezer forintos éves tagdíj egészített ki – az első 129 „szerencsésnek” 1999. április 15-éig nem kellett fizetnie, utána viszont mindenkitől bevasalták a százezreket. A gyűlések zártkörűek voltak, az újságírókat gondosan távol tartották, a résztvevőkkel pedig titoktartási nyilatkozatot írattak alá. Ennek megszegése nem kevesebb mint félmillió forintos bírsággal járt volna.

Sok nagyon szegény ember ebben a „csodában” látta a nagy lehetőséget. Az iratok szerint előfordult, hogy még hajléktalanok is összekaparták a beugrót, vagy családok kölcsönkértek, eladósodtak a mesés meggazdagodás reményében. A HCE papíron megpróbált rendkívül törvényesen működni, dokumentumaiban hangsúlyozta, hogy „networkmarketing” tevékenységet folytat, nem pedig a tiltott piramisjáték-szervezést. Erre állítólag nemcsak ügyvédektől, de még a szervezők – meg nem nevezett – ügyész ismerőseitől is támogató véleményeket kaptak. A bíróságot azonban ezek a hivatkozások éppúgy nem hatották meg, mint az, hogy néhány műsoros esttel, Flipper Öcsi vagy Karda Beáta koncertjével is egybekötött előadáson vehettek részt a tagok, ahol ismerkedhettek az életvezetési tanácsadással. Az a hivatkozás sem jött be, hogy nemzetközi példákat követtek, sőt az összesen 1 milliárd 90 millió forintos bevételből licencdíj címén 143 millió forintot még egy szlovákiai szervezetnek, a SWIPO-nak is átutaltak.

Külön érdekesség Szentpéteri Eszter esete. Róla az ítélőtábla tanácselnöke egyfajta elismeréssel nyilatkozott, mondván: „egyénisége, rátermettsége kétségtelenül inspirálta” a meggyőzőképességre, sikeres kommunikációra épülő tevékenység végzésére. Szentpéteri még a nyomozati vallomásában azt állította, ha vidékre ment toborozni, kocsival vitték, a bíróságot viszont már arról próbálta meggyőzni, hogy nemcsak rengeteg ideje és energiája ment el például békéscsabai utakra, de jelentős költségei is voltak, a terembérleti díjak és az üzemanyag mellett időnként még süteményt is kellett fizetnie. Az ítélőtábla eme érvelés ellenére is fenntartotta, hogy a több mint 20 millió forintnyi jutalékát bűnös módon szerezte – és maradt az „éppen csak” szankció is, a megrovás.

Számos körülménnyel magyarázhatóak az eddigi nagyon enyhe ítéletek. Például a büntetési tétel maximuma eleve csak három év, figyelembe kellett venni a nagyon nagy időmúlást és a sértettek közrehatását, vagyis azt, hogy önként léptek be a piramisba. A puszta számok alapján levonható következtetés mégis több mint aggasztó: be lehet úgy gyűjteni balekoktól 19-20 millió forintot, hogy az csak megrovással vagy alig több mint százezer forintos büntetéssel járjon.

Eszterke nagyon olcsón megúszta.
És, ha ilyen "olcsón" büntetik a piramisjátékokat Magyarországon, akkor ezek a csalók, sokezer ember kifosztói, tovább röhögnek a markukban és mindig más formában tovább csinálják az MLM-hez hasonló disznóságaikat.
"Értem, hogy ezeket nem lehet betiltani."

en nem!
a magyar egy jogasz nemzet, mindenre van klauzula meg az ellenkezojere is... biztos van valami jogalap nelkuli gazdagodas... vagy hasonlo, csak el kene kezdeni...
Szindbad és a többi antiviccgyilkos!
Csak poénkodtam. Vicc volt a 4milliárd.
Azt kívántam vele érzékeltetni, hogy (bár nem ilyen könnyen, de) átláthatóak az MLM átverések pénzügyi és egyéb matematikai levezetései.
És persze irdatlan hülyeségeket lehet állítani, amin a mélymerítéses hideg hívásos terjeszkedés révén néhányan fennakadnak a hálón, és beszervezhetők.
Üdv: Kutasbandi
@Szindbad: ja, meg szemétség is...én a barátaimat sosem tenném ki ennek.

Jó néha, hogy sóher vagyok..:DD
Az a baj, hogy olyan buták, hogy mikor a teljesen ésszerű számításaimat előadom, akkor azt mondják, hogy nem értesz ehhez. Pedig az ő pénzükkel számoltam... Sebaj, a végtelen emberi hülyeség empirikusan bizonyított ténnyé válik csak ezzel. :(((
@Ács Feri: Ács Feri · reakcio.blog.hu 2009.10.04. 13:52:44
"Ezért kellene kötelező alapfokú és középfokú pénzügyi ismereteket tanítani minden iskolában."

Oh igen, de ez se jelentene semmit. Kamatos kamatot szamolni is tanitanak meg az altalanosban, megis kevesen tudjak szamolni, beleértve a a banki ugyintezot es penzugyeseket is!
Kutasbandi 2009.10.03. 18:27:06
" Hihetetlen, hogy ezeket megveszik, hogy ezeknek bedőlnek."

hihetetlen? ember, hol élsz?

tegnap halgattam az Ilcsi kozmetikumok nagyasszonyat a Klubradioban, rokonszenvesen, szepen beszelt, de annyi hulyeseget hordott ossze, (pl hogy a kamilla (szikfű) mergezo, mert nem legelik az allatok.
(csak termeszetes anyagokat hasznal, mintha a legerősebb mergeket nem a termeszet produkalna), de sok mast is pl a szintetizalt C vitamin rossz, elsavasodik a gyomorban es egyeb marhasagokat, es nem volt riporter aki kiigazította volna, nem volt egy orvos, egy tudos aki megmagyarazza, hogy is van valojaban...
a sok hulye meg beveszi...
@SLacc: a demokráciában szögezzük le, joguk van hülyének lenni, csak ne az én adómból kompenzálják őket!!!! Pl. Baumagba meg lakásmaffiába keveredők tüntetése.

@Karesz (Charlie): Pedig Ilcsi néninek jók a kozmetikumai, csak aki allergiás, nem bírja...sokan egy idő után besokalltak tőle, még a kozmetikusok is...:(
Állítólag van jó MLM termék, az amway tisztítószert például többen dicsérik. Az flp-ről is hallottam már hogy van ami jó náluk (nem ügynöktől). Ismerek olyat aki már régóta avon-t rendelget, és mellette állandóan kipróbál más kenőcsöket is, hátha talál jobbat.
Ahogy látom a legkevésbé ellenőrizhető (és legdrágább) parasztvakítás minden bizonnyal a nuskin szkenner.

Az hogy pilótajáték-e valami, inkább a szándék alapján lenne eldönthető, azt meg ügyesen lehet álcázni, összekutyulni nem pilóta tartalommal. Nincs könnyű helyzetben a jog.

Ami tényleg pikáns hogy Árpi értékrendjébe az MLM visszásságok már nem férnek bele csont nélkül. Pedig a piac az piac, itt is ugyanazok az emberek ugyanolyan mechanizmusok alapján döntenek egy termék, vagy egy értékesítési módszer sorsáról.
Egy ilyen reakció Árpitól azért hitelesebb lett volna:

Az mlm-piramis-pilóta dolog zseniális találmány és milyen jó, hogy a piac ilyen színes, szabad, még ha nem is mindenkinek tetszik ez.
Felemelő érzés látni ahogy ezt az igényt lelkesen kielégíti a piacról sok-sok vállalkozó kedvű, irigylésre méltó, vezetésre termett példakép. Hát létezhet ennél jobb világ?
Biztos hogy nem!
@Tóta W. Árpád:
Én minden esetre sajnálom, hogy nincs liberális nyomtatott/kinyomtatható napisajtó. Legalábbis nem tudok róla, hogy lenne.
@misztikus alfahím:

RENDKÍVÜL büszke vagyok rá, hogy porig aláztam! IGEN! Megérdemelte! Rohadt csaló, nem más!
@Karesz (Charlie):
"Kamatos kamatot szamolni is tanitanak meg az altalanosban, megis kevesen tudjak szamolni, beleértve a a banki ugyintezot es penzugyeseket is"

majdnem ugyanez áll a "keravilos" eladókra is: azonkívül, hogy a doboz egy magnóra emlékeztet, egyebet nem is tud róla. sem a jelzéseket, sem a főbb tulajdonságait...

jó, jó, lehet, hogy ma már ez nem igaz a műszaki bolti eladókra. bizonyára komoly felkészítést kapnak a kis- meg nagy üzletekben ahhoz, hogy minimum a készülék fülét ismerjék fel...
@Letícia-Charlotte in SBp:
Letícia-Charlotte in SBp · erolenduletenergia.blog.hu 2009.10.04. 22:27:00

"Pedig Ilcsi néninek jók a kozmetikumai, csak aki allergiás, nem bírja...sokan egy idő után besokalltak tőle, még a kozmetikusok is...:( "

en nem állitottam, hogy rosszak, allergének vagy hasonló, csak a 'tudomanyos' magyarázatnak semmi köze nem volt a tudományhoz.
És ez is az, ami a bölcsész ujságírók bűne, a hatukon feláll a szőr egy tudományos érdekesség hallatán, pedig mindekire ráférne egy kis művelődés , tudás...

Ilcsi néni empirikus megfigyalései, es növényei is lehetnek jók, hatásosak.
DE csak akkor lehetnek hatássosak, ha mérgezők is (kérdés a dózis)
ha ártalmatlanok, hatásuk se lehet.
@kutasbandi: Az Amwayről és a (csak) hozzá kapcsolódó Network21 képzési rendszerről van szó... Ezekszerint érdemes lenne jobban belenézned, mert ha már ennyi mindennel találkoztál, akkor gondolom ezzel a két céggel és az ő együttműködésükkel is. Az ajánlat teljesen korrekt, és itt van a legkevesebb hülye (persze itt is vannak, mint minden nyitott szervezetben) aki hülyeségeket csinál. Mindez a N21 képzésnek köszönhető, ami egyedülálló és lemásolhatatlan.
Ja és az Amway amúgy elsősorban nem a tisztítószerekről szól. A forgalom 70%-át a Nutrilite (világelső táplálékkiegészítő) és az Artistry (világelsők között lévő kozmetikai cég) forgalom teszi ki. Ez amúgy eddig is így volt, csak Magyarországon elsőként a tisztítózereket kezdték el forgalmazni. Sőt, a Nutrilite volt az aki kitalálta az MLM-et 75 éve (nem az Amway, ők felvásárolták a Nutriliteot és a koncepciót sikerre vitték a nutrilite és a saját termékeikkel - ez volt 50 éve)
Ez a ScienNet kicsit (!) emlékeztet a Xenu egyházra.

Hm! Nem lepne meg, ha egy újabb szatelit-szervezet lenne.
Árpi!

Nem kellene keverni a pilótajátékot az MLM-mel, ugyanis a valódi MLM rendszerek termékértékesítésről szólnak. Az más kérdés, hogy az érték/ár arány elég rossz (legjobb esetben is jó minőségű termék baromi drágán).
Abban természetesen igazad van, hogy az ügynökök gyakran szektásodnak. Az is igaz, hogy az átlag ügynök nem sokat keres.

Az a duma, hogy aki nem sikeres MLM-ben, az máshol sem az, tipikus agymosó szöveg. A sikeres MLM ügynöknek (még egy tisztességes rendszerben is) nagyon jó beszélőkével kell rendelkeznie. Az emberek nagy része erre nem alkalmas, ennek ellenére a saját szakmájában minden további nélkül lehet sikeres.
Az átlagos alkalmazott mint bérrabszolga szöveg itthon (bizonyos) szakmákban igaz, de Ny-Európában egyenesen hazugság. Arról nem is beszélve, hogy akinek nem tetszik az alkalmazotti lét, az bármikor elmehet vállalkozónak a saját szakmájában is. Az alkalmazott legalább pénzt kap a munkájáért (kivéve a benzinkutasok :(( ), míg a piramis alján levők leginkább veszítenek az MLM-en.

Az Amway-t és a Network21-et úgy emlegetni, mint az a bizonyos tisztességes 5% elég nagy böszmeség. Ugyanazzal a módszerrel térítenek, mint a többi MLM cég, sőt magának az Amway-nek is voltak bajai az N21-el:
In May 2007, Amway stated on its media blog that the Department of Trade and Industry (DTI), in its complaints against Network 21, made serious allegations about the way Network 21 represents the Amway business opportunity in the UK. The DTI also alleged that Amway did not do enough to police the misrepresentations made by Network 21 and other organizations. Amway announced a ban on sale of Business Support Materials (books, tapes, CDs, meetings, websites) by IBO organizations, including Network 21, in UK, and announced a thorough review of its business practices globally. Amway refused to stand by assertions in a response letter from Jim Dornan to IBOs, calling it an "unproductive spin" created by Network 21. Dornan's letter suggested that Network 21 is not a party to the DTI complaint. Jim Dornan subsequently issued a second letter, stating that Network 21 (UK) is named in a separate complaint by the DTI and hence the issue should be taken seriously and addressed
Vannak bizonyos alaptézisek az életben: 1.)Jogásznak csak az menjen, akinek anyuci-apuci el tudja intézni az állást. 2.)Bölcsésznek az menjen, aki milliomos családba született.
3.) MLM-ből csak az tud komolyabb pénzt csinálni, akinek óriási, jól eleresztett ismerősi köre van és az elején kezdi.(Ld.: Rékasiék, Kósa L. Adolf stb.)Amúgy a Forevernek semmi köze a szcientológiához, csak a körítés miatt olyan,mintha lenne. Lényeg a lényeg, átlagember ebből nem fog megélni, ha nincs mellette egy normál állása.
A Lyonessben decemberben bezárják a nemzetközi mátrixban történő előleges pozícióvásárlás lehetőségét.
Nekem nem úgy tűnik, hogy egy okos húzás egy "piramisjájék" működtetőjétől, aki az emberek pénzét akarja elszedni.
Hiánypótló írás ez. Spam és hoax ügyben tudtam reply-ban küldeni megfelelő olvasnivalót, mostantól elég annyi a telefonba, hogy "Van a közeledben Internet? Akkor w.blog.hu/2009/10/02 "
Épp napokban hívott el egyik igen felületes ismerősöm "internetes üzlet, tanácsadás" támakörében egy megbeszélésre, amihez azért van némi közöm. A történet úgy folytatódott, mikor már egy szálloda halljában ültem, hogy lenne egy előadás, ahova ennyi és ennyi a belépődíj. Itt álltam fel.
Egyszer évekkel ezelőtt én is voltam már Amway szeánszon, belépővel, vinnyogva röhögtem végig a 3. sorból az előadást, kicsit ciki is lehettem annak, aki odahívott orvul.

travis: "gyere-el-a-többit-élőben" meghívások: :-)

Így van, soha-többé-amíg-nem-tudom-minek.

Arzén Vendel: "Rengeteg a fertőzött elme, és legtöbbjük észre sem veszi azt a mérhetetlen rombolást amit beszűkült tudatállapotukban végeznek. Elmarnak családtagot, barátot, ismerőst."

Pedig csak annyi kellene a részükről a felismerés után, hogy szia, ismét én, nincs kedved meginni egy kávét? Rájöttem, hogy a múltkori kávézásunk baromság volt, sajnálom és szégyellem magam, szeretnék bocsánatot kérni. Tuti elmennék, és az emberi kapcsolatai (nagy része) is visszaállna.

Paul Kovacs: "És ha valaki megharagszik azért mert egy szerinted jó üzletet ajánlasz neki, akkor az nem is volt olyan jó barát."

Egy jó barátom nem hív fel MLM-mel, hiszen azért jó barátom, mert ismeri erről a véleményemet.
Ha egy haverom felhív és egyenesen megmondja, hogy MLM üzleti lehetőséget ajánl, érdekel-e (fogkrém meg vitamintabletta, csodafazék), akkor sok sikert kívánok neki.
Ha valaki felhív, hogy szakmámba vágó üzleti lehetőséget ajánl, személyesen meg kiderül, hogy fogkrémet kellene eladni, az nem a barátom, és messzire kerüljön el a jövőben.

Manci néni: "Tótavé? Mire alapozod ezt a kijelentésedet?"

Ha már alapoknál tartunk, esetleg egy, az orvosi szakma legalább 50%-a által elismert kutatóintézeti tanulmányt mutatnál azok megbetegedési mutatóiról, betegszabadságban töltött időkről, akik FLP-t használnak azokkal szemben, akik a Tesco-ban megveszik a Centrum multivitamint? Mert ha esetleg ezek hasonlóak lennének, akkor a te "missziód" egyszerűen annyi, hogy "egyetek több vitamint és ásványi anyagot". Ez pedig ingyen tanács volt. A többi bullshit. "Lószart mama". "(idéztem nagy vezérünktől)".

"Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend nagytisztje"
Csak én röhögök ilyen tituluson itt a 21. században?

Ballagator: "összeismerkedtem egy lánnyal, másnap randi, és kiderült, hogy randi helyett elhívta a "felettes" ügynökcsajt"

Mekkora már! :-D Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt helyett: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 perc alatt. Nagyon hatékony!

Tóta W. Árpád: "hiányzik a képmesék, mi?"

Szerintem az ittenieknek nem annyira, a nép nagyobb részének annál inkább. Viszont MLM-ről mintha nem lett volna szó egyik epizódban sem.

Gyurcsok József pedig mivel isten kegyeltje és emberek fölött álló mindentudó, ezért vele nyilván nem történhet meg olyan, hogy egy dühös rokon baseball ütővel agyonveri, ezért ilyen eseményért bírósági szakaszig el se juthatna egy ilyen ügy.

cristobal 2009.10.02. 12:46:47
Ez így igaz szóról szóra, szerencsére a valóban értelmesek egyetem után leszoknak erről.

Állandóan változó: "a póker tulajdonképpen még csak nem is zéró összegű játék, hanem enyhén negatív összegű, .. rake"

Valóban, itt tettem én is parkolópályára annak a csodás algoritmusnak a fejlesztését, amit TWÁ a cikkben megír. Pedig nem lennék benne rossz zéró összegű játék esetén.

nadamhu: "mennyit kockáztat a belépő. .. semmit az égvilágon az esetleges ráfordított idején kívül."
Az idő pénz. Ha már annyira értesz az üzlethez, mint ahogy az emberek többsége és Árpád sem, akkor igazán tudhatnád. Ha éveket áldozok az aktív tevékenységgel tölthető időmből (nem alvás, nem utazás, stb.) olyanra, ami a végén 0-t hoz, akkor e helyett nem olyannal foglalkoztam, amiből megalapoztam az eljövendő inaktív koromat. Tehát ha az MLM-mel töltött időt a Maunika-só nézéshez hasonlítod, akkor nem vesztesz semmit, ha szakképzéssel töltött időhöz, akkor nagyon is sokat.

Nath: "Nekem édesanyám van benne egy ilyen MLM-ben és nem tudom, hogy mivel tudnék hatni rá, hogy felhagyjon vele..."
Kérd még szépen, hogy olvassa el ezt a cikket és ezeket a kommenteket. Ennyit tehetsz.

Bikfenc: "félévente hív, az új szuper hálózatával, és ha rákérdezek, mi van az előzővel " á az sz*r! ez az igazi!"

Ismerőőős! Csak fel nem hív, de iwiw-en rendszeresen megy a körlevél. :-)
---
Örülök, hogy más blog oldalakról is feltűnnek itt emberek, pl. ORGASMUSFORSCHER itt is ostoba, nosferato meg már BME-en is jó arc volt.
---
Ki mennyit keres ezzel, gonosz-e az MLM: Miért jár az előadón kívül mindenki BKV-val/Suzukival előadásokra? Illetve még nekem se mutatott senki olyat, aki nem előadásokat tart a rendszerről tömeg előtt, csak dolgozik benne és betegre keresi magát.
Valóban, lehetnének olyan emberek MLM ügynökök, akiknek egy biztos megélhetés mellett ez egy "hobbi", csakhogy az ilyen ember nem ügynök, a kevés szabadidejét viszont mással tölti. Akinek pedig kenyérre kell, munkanélküli -de legalább ideje van-, az agresszív, hazudik, feléli kapcsolati tőkéjét de elég kevés pénzzé tudja csak konvertálni.
Az MLM, mint üzleti modell nem rossz. Ami rosszá teszi, azok a benne tevékenykedők. Ez viszont elkerülhetetlen jelen társadalmi norma szerint, mint ahogy a rendőr is mindig zsebre fog bírságolni, az orvos is el fogja tenni a hálapénzt, úgy az MLM ügynök is egy idegesítő, kerülendő személy marad ismerősei körében.
---

u.i.: Aloe Verát nekem is nevelgetnek szüleim, tényleg jó égési sérülésekre (napozás). Nem kér enni, inni se sokat.
Na senki nem járt a Tretyakov képtárban?
Az általam eddig becsült Haszon Magazin most az MLM-et dicsőíti 4 oldalas cikkjében, amit nem tudok megérteni. Ráadásul máskor szájbarágósak, most meg nem nagyon írják le, mi is ez a rendszer és mitől működőképes. Csalódtam abban az újságban...
A probléma a jelenség elharapózásával az is, hogy a normális emberi kapcsolatokba belopózik a gyanakvás: rég nem látott ismerősök telefonja, volt osztálytársak felbukkanása mind-mind gyanús ...
@a_fater: sok médium a túlélésért küzd, sajnos ez efféle jelenségekkel jár.
@gömbgiliszta: hihi, a hülyeség mindenhova eljut. :)
@Tóta W. Árpád:

A Haszon magazinról, amin én is őszintén megdöbbentem:

15 oldalon keresztül, arról írnak hogy az MLM milyen csodajó dolog. Bár a cikkben néha feldereng valami halvány szándék, hogy pártatlan képet nyújtson az MLM-ről, de ha esetleg valakiben ilyen képzetek lennének, azt hamar elhessegeti a teljes oldalas SCIENNET hirdetés.
Szóval tényleg elérte a középosztályt az MLM "kényszer". Ugyanis a Haszon magazin célcsoportja bizony a középosztály, márpedig egy 15 oldalas PR cikk + egyoldalas hirdetés nem olcsó muri.
A középosztály pedig különösen veszélyeztetett az MLM (illetve a kamu MLM- piramis) által. Ugyanis szemben egy szegényebb emberrel, van veszteni valója. Tud mozgósítani tartalékokat, esetleg kölcsönkérni amit beleöl a bizniszbe. Ráadásul, tényleg rendelkezik kapcsolati tőkével, amelyet a hálózatépítéssel felél, így az MLM biznisz bukása után sokkal nehezebben tud visszatérni a munkaerőpiacra.

Különösen érdekes, és inkább szánalmas , mint vicces a fentiek fényében az újság első és utolsó oldala. A bevezetőben a főszerkesztő kvázi elnézést kér a válságra hivatkozva, hogy eladja magát (és az újság jó hírnevét), míg a záró oldal amúgy tréfásan felhívja a figyelmet az MLM visszásságaira. Szóval azért a lelkiismeret legalább működik. De a főszerkesztő (Stipsitz Károly) felelőssége elvitathatatlan, annak ellenére, hogy már az előszóban meggyónja (magyarázkodik?) ezt a disznóságot.
annyi azért vicces, hogy a sciennetes autók rendszeresen nagy számban parkolnak a szcientológia központ(?) parkolójában a római parton

de biztos nem fogják begyűjteni a vásárlási adatok alapján a labilisebb, jómódú embereket..
@Tóta W. Árpád:
látom, hogy régóta lefutott ez a fórum, de azért megírom a legújabb gyöngyszemet, hátha még nem hangzott el ezen a fórumon (nem volt időm végigolvasni az összes hozzászólást) A lényeg: most jutott el hozzánk a hír, hogy a "színfalak mögött" szerveződik az újabb mozgalom, "nagyot fog ütni, ha beindul", ugyanis "4 millió taggal" fog indulni, "Londonban intenzív tárgyalások folynak" :)) a hálózat neve Family Benefit :))) Már a neve is röhejes, rákerestem a neten, és találtam egy mega-gagyi oldalt erről az egészről.
www.fbeurope.com/
érdekes, hogy Family Benefit Europe a nevük, de semmi nem utal az európaiságra, nincs más nyelvű oldal. Szerintem ez egy magyar kezdeményezés, csak a "juroppal" is átqrják az egyszerű embereket, hogy még jobban egyék az egészet (mint a wineroads.eu)

Ha legközelebb ismét ebben a témában írsz, ne hagyd ki a family benefitet sem. Sajnos ezek is azokat a magamfajta csórókat próbálják becserkészni, akik hónapok óta munka nélkül vannak. És sajnos a többség bedől nekik :(
Lekéstél!

Meghívhattál volna egy kávéra két éve, amikor "tisztességes" állásom volt: buszvezető voltam. És tényleg állás volt, mert haladni nem sikerült az üggyel, vagyis igen, de hátrafelé.

Három hónapja kiléptem.
Szívesen meghívlak egy kávéra! Nem szorulok arra, hogy Te fizess nekem, mert három buszos sem keres annyit, mint én MLM - el.

Perzse nem bújtatott pilótajátékról beszélek, amiket helyesen elítélsz.

De kár lenne itt a részleteket elmondanom, mert szerinted a szemed olyan ügyesen be van kötve, hogy semmi egyebet nem látsz, csak a magad által alkotott belső filmet, amit valszeg egy átmulatott, részeg éjszaka után rendeztél.

Ha esetleg mégis ki tudod kicsit nyitni a szempilláidat, és felemelkednek kissé a szemeidet nehezítő LCD monitorok, akkor olvass bele a blogomba:
buszosvoltam.blogspot.com/
@pacalka:EBEN IGAZAD VAN,DÖNTSE EL MINDENKI MAGÁNAK! !
Sajnos van egy újabb MLM-piramisjáték, aminél az önkéntes piaci CO2-kvóták adásvétele a mézesmadzag; ez a Botanoo. Az elve az, hogy az első szakaszban (pénzgyűjtés) összegyűjtenek sok pénzt, amiből majd a második szakaszban nyomott áron CO2 kvótákat vesznek, amit nagy nyereséggel adnak tovább. A bökkenő az, hogy az első szakaszban a jutalékok miatt a befizetett tőkének több mint a fele elvész, plusz még amit a szervezők tesznek zsebre, tehát a második szakaszban a pénzt legalább megháromszorozni kellene, hogy egyátalán az eredeti pénzüknél legyenek a belépők. Sok buta embert sikerült beszervezniük ("Nagykövetnek", és "Karbon Trader"-nek, akik azt hiszik, hogy munka, és tudás nélkül tudják a pénzüket megtöbbszörözni..
Még egy dolog a Botanoo-val kapcsolatban;
a válság miatt a cégek a kötelező rendszerben kiosztott kvótáknak is csak kb. a 60%-át használják fel; tehát az önkéntes rendszerben nemhogy nőnének az árak, hanem gyakorlatilag nincs értékük a kvótáknak.
Piramisjáték szervezése

299/C. § Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén
és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló
résztvevők számára közvetlenül vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűntettet követ el,
és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A piramisjáték lényegét a törvényi tényállás konkrétan meghatározza, így a bűncselekmény szempontjából nem annak van
jelentősége, hogy piramisjátéknak hívják-e a játékot, hanem annak, hogy a tényállásban leírt feltételek, működési szabályok
megvalósulnak-e.

A játék lényege azonban a mások pénzének összegyűjtése és szétosztása.

A bűncselekmény elkövetése szempontjából nem feltétel, hogy a játék szervezői az abban résztvevő tagokat esélyeiket illetően
megtévesszék, esetleg a rájuk bízott pénzt más célra használják fel, illetve hogy a belépett tagok sorrendjét a nyerési
esélyeket befolyásolva megváltoztassák. A cselekmény előbb-utóbb azt eredményezi, hogy a tagok egy meghatározott része kárt
szenved.

A piramisjáték a csalással mutat bizonyos rokon vonásokat. Abban az esetben, ha a játékszervezés csupán hivatkozási alap
a befektetők pénzének a megszerzéséhez, úgy csalás bűntette állapítandó meg.
Dr. Tóth András (tothandras.hu) hírleveléből:

Az első történet 1637-38-ban játszódott le Hollandiában, ahol az emberek szó szerint megőrültek a tulipánokért. Ebben az időszakban a békés hollandok hirtelen ritka tulipánhagymákat akartak venni, és az árak pár hónap alatt a háromszázszorosukra emelkedtek. Egy-egy különleges tulipánért egy szakmunkás 10 évi bérét vagy akár házat, malmot adtak. Majd az egész mánia napok alatt összeomlott, és a drága tulipánok visszatértek az eredeti árukra. Ez volt a történelem első jól dokumentált befektetési buborékja, amit aztán számtalan követett. Az akkor spekuláló hollandok jó része csődbe ment, de Hollandiában azóta is nemzeti virág a tulipán és azóta kötelező minden turistának legalább egy csomag tulipánhagymát vennie.

A másik történet egy amerikai olaszról, Charles Ponziról szól. 1918-ban az USA-ban felfedezte, hogy Olaszország és az USA közt 4 szeres eltérés van a nemzetközi postautalványok árában. Erre aztán mai pénzben átszámolva 20 milliárd forintos üzletet alapított. Az emberek tódultak hozzá, mert fél év alatt megduplázta a pénzüket. Természetesen, mint minden ilyen üzlet, ez is azon alapult, hogy a kivevők pénzét az új befizetők pénzéből fizette ki. És amíg egyre többen jöttek, addig egyre jobban ment az üzlet. Majd egyszer csak egy újságcikk nyomán fordult a trend és az egész légvár összeomlott. Hat bank ment csődbe és Ponzi öt év börtönt kapott. Bár nyomorban halt meg, elnyerte a halhatatlanságot: ő lett minden piramis és pilótajáték atyja. Az angolban minden ilyet Ponzi séma néven emlegetnek azóta is. A világrekordot egyébként piramisjátékban Albánia tartja, ahol 1997-ig a nemzeti GDP 70%-át fektették be a csalóknál, és az összeomlást forradalom követte, ahol 2000 szervezőt öltek meg. Végül az ENSZ békefenntartóknak kellett rendet csinálniuk.

Miért írom le mindezt? Hogy nevesünk az ostoba balekokon? Nem – manapság Magyarországon tömegesen szaladgálnak a Ponzik és mindenütt csak tulipánokat adnak-vesznek. Nézzük néhányat.

Az egyik a klasszikus pilótajátékok. Az ember azt hinné, hogy mindenki tudja, hogy ez csalás (megjegyzem konkrét törvény van ellene, a BTK 299 paragrafusa szerint 3 évi börtönnel büntethető). Ennek ellenére boldog-boldogtalan szervezi. Mindössze pár százezer- millió befizetése és még egy csomó ember rábeszélése szükséges. A legmulatságosabb az volt, hogy az egyik vesztes a múltkor elmondta nekem, azért vette ki a pénzét a bankból és adta be inkább a hálózatba, mert nem bízott a bankban...

Klasszikus Ponzi séma nagyon szép álruhában a Forex robotokba fektetett pénz. A Forex a különböző valuták adásvételével foglalkozó hely, ahol ma már főként számítógépprogramok adják-veszik a valutákat. A cél, hogy az árfolyammozgásokkal sok pénzt keressünk. A hiszékeny befektetőknek azt ajánlják, hogy az ilyen szuper robotnál forgattassák a pénzüket, ami legalább évente duplázza a pénzüket. Ha jól megvakarjuk a dolgot, ezek a robotok igazából a jövőt akarják meglátni. Hm. Ezzel az erővel a jövő heti lottó ötöst is megjósolhatnánk. Természetesen még senki sem látott olyan programot, ami folyamatosan és biztonságosan pénzt termel. Még a bankok szakemberei is rendszeresen lenullázzák az ilyen ügyletekben a pénzt. Persze igazából a Forex robot csak mese – a kasszánál Ponzi ül. (Megkérdeztem az egyik ismerősömet aki valóban ilyen ügyletekkel foglalkozik egy nagybanknál. Ő csak ennyit kérdezett: ha tényleg lenne ilyen gépünk, akkor nem mi használnánk a saját pénzünk fialtatására? Egyébként meg ilyen csodamasinák nincsenek.)

Aztán ott vannak a Carbon Creditek. Nehéz eldönteni, hogy tulipánról vagy Ponziról van szó, én az utóbbi mellé raknám a voksom. (Bár megjegyzem annak idején Ponzi 500 dollárra perelte az egyik szakértőt, aki kimutatta a csalását – és meg is nyerte.) A történet itt csodás (megjegyzem Ponziknak MINDIG remek történeteik vannak...) A Föld felmelegedése elleni küzdelemben vezették be az országok közt a széndioxid kibocsátási kvótákat. A rendszer szerint magánemberként is ilyenekbe fektethetünk és hogy-hogy nem az árfolyamok folyamatosan és rohamosan emelkednek. Igazából nem a kvótákba csak ennek az ígérvényébe – de akkor is milyen remek dolog ez, munka nélkül mennyit lehet keresni. Természetesen a végén mindenki elveszti a pénzét – még szerencse, hogy Magyarország nem Albánia és nem szokták tömegesen felakasztani a szervezőket. Megjegyzem a PSZAF ismét nem áll a helyzet magaslatán, hasonlóan, mint korábban Tribuszerné, a Baumag vagy az Il Ferro kapcsán...
Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

http:/kmdholding.com/hub3p3a

Amennyiben gyorsabban szeretnél a pénzkeresetben előrelépni és nem igényled a segítséget, a következő oldalon rögtön megkezdheted a regísztrációt és a dollárok keresését!
FM0204.iwowwe.com/
Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja elveszett pénzét. Vannak azonban lépések, amelyeket azonnal megtehet, hogy korlátozza a kárt, és megvédje magát a további veszteségektől.
Volt részem bináris opciós csalásokból, több mint 200 ezer dollárt vesztettem, és még mindig azt mondták, hogy küldjek több pénzt a fiókom feloldásához. Elértem Lallroyal -t (.org), és segítettek visszaszerezni a pénzem.
Ha valaha is átvertek, vagy ismersz valakit, akit átvertek, a Lallroyal Recovery Team a Lallroyal (.org) weboldalával visszakapja a pénzt. Ők egy helyreállítási csapat, amely az alapok visszaszerzésére specializálódott, legyen az kriptovaluta, bitcoin, forex, harcsa/romantika átverés.
süti beállítások módosítása