W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Go West

2009.09.01. 07:00 Tóta W. Árpád

Itt van az ősz, itt van újra. Fél év múlva választás, a permanens kampány fokozódik. A legérdekesebb szereplő ebben a futamban a baloldal lesz. A Fidesz győzelme bizonyos, a párt arculata egyértelmű: ők a plebejus-demagóg szocialisták, arisztokratikus-vallásos manírokkal és nemzeti retorikával. A Jobbik ugyanez a négyzeten, a kormányképesség látszata nélkül. A konzervatív gazdaságpolitikát az MDF stipistopizta le, stílusa polgári-visszafogott. De mit képvisel az MSZP? Mit lehet összekaparni a kormányoldal maradék ideológiájából, társadalomkép-töredékeiből? A baloldaliság szamárvezetőjét, az alanyi jogon járó jólét igényét és ígéretét lenyúlta az ellenzék, ráadásul szerencsétlen szocik mégiscsak kormányon vannak még, nem ígérhetik az ellenkezőjét annak, amit a válságkormányuk tesz. Viszont az nem éppen egy szociális forradalom, ugyanis arra már nincsen pénz.

A frakció veszettjei azért megteszik, ami telik tőlük: Bajnai kabátja mögül visítozó kis kommunisták nyújtogatják a nyakukat, és nyomják a klasszik, medgyessysta szociáldemagógiát, határolódnak elfele. De onnan nehezebb ugyanezt előadni, mint ellenzékből.

A hagyományos balos szövegek részben az ellenfelekhez kerültek Gyurcsány idején, részben meg kiderült róluk, hogy romlásba vezetnek. Az újraelosztás növelése, a bőséges segélyezés, a munkáltató állam fenntartása egyenlő az elkúrással. A nyugdíjasetető csodafegyver sem működik már, hiszen most vették el a tizenharmadik havit, és különben sincs keret.

Márpedig lehet elkúrni, lehet lopni, sok mindent megbocsát a választó, csak egyet nem: ha egy párt öndefiníció nélkül marad. Ha van valami, amit legalább el tud mondani magáról, akkor ahhoz valamennyi szavazat tartozni fog. Ha nincs, akkor a bukás méretének nem szab határt semmi. Ideológia, arculat, agenda kellene, sürgősen.

Ebben a reménytelen szituban a legjobb, ha gyorsan valami importáru után néz a magyar baloldal. A sikeres politikai vezetőt majmolni szokás. Technikáit, arculatát epigonok tucatjai próbálják alkalmazni a saját országukban, ami néha beválik, máskor meg csúfosan megbukik, mert bizonyára minden ember egyenlőnek születik, de a népek mégis tök különbözőek.

Vigyázó szemetek

Ha pedig majmolás, akkor az első keresőszó nyilván Obama. Nota bene: nem a konkrét gazdaságpolitikája vagy válságkezelése az érdekes most, hanem a sztájl és a dizájn. Az sem gond, hogy népszerűsége esik: a seggét verné a földhöz az MSZP, ha az 50 százaléknak a közelében lehetne. Az ő feladatuk most nem a győzelem, hanem a megmaradás.

Obama arculatának - a bőrszínén kívül - két olyan eleme van, amihez nem kell a költségvetést felborítani (a többihez fel kell). Az egyik a lazaság, az everyman-tempó, a lezser kézfogás bárkivel, aki a hatósugarában van. Beiktatása után az egyik első celebhír arról szólt, hogy lekezelt a helikopterszemélyzettel. Vagy interjút ad egy tizenegy éves néger kisgyereknek – mert ő ilyen, partnernek tekint mindenkit, osztályokon átívelően. Erre azonban nem képes mindenki. Magyar politikusoknak is szokásuk panellakásokba becsöngetni kampány idején, és ott pörköltet ebédelni galuskával, de hát tehénen a gatya, messziről bűzlik az egész, mindenki érti, hogy az illető elnökúr rohadtul nem tesz ilyet alapjáraton, csak keccsöl a szavazatokért. Obama ezt elő tudja adni, Szekeres Imrét viszont hiába kenjük be cipőpasztával, akkor se lesz hihető.

Az amerikai elnök másik ismertetőjegye, hogy – elődjével és riválisával szemben – technofil, bátran és ügyesen használja az online teret, kéziszámítógépen twitterezik az Air Force One-ról. A technofília önmagában is szimpatikus vonás például az amerikai férfiak körében, de több annál: a modernizáció igenlése, a technikai fejlődés, sőt általában a fejlődés elfogadása, hirdetése, az ideszületés életöröme. Ennek a passzív formája a technika látványos használata és priorizálása, aktív, konfrontatív alakja pedig a középkorba visszavágyók támadása és kinevetése.

Ez az egy téma maradt, ahol a baloldalnak szövegelnivalója lehet. A gazdaság kínos terület, és szebbet úgysem tudnak mondani, mint hogy mindenkinek lesz nagyobb autója pusztán a magyar hittől. A nyolc év eredményeivel nehéz büszkélkedni, mert még ami felépült, annak is ellopták a felét. A válságkezelés eredményei pedig egy olyan kormányhoz kötődnek, amelynek élére baloldali pártpolitikus széles e hazában nem akadt.

A modernizáció az egyetlen, amit zászlóra lehet tűzni. A huszonegyedik század nyugati életformájának felvállalása az egyéni szabadságjogokkal, a technológiával, az egymás mellett élő szubkultúrák elfogadásával. Sőt, a monolitikus, egyfelé menetelő nemzet képének lecserélése a szubkultúrák szövetére. Triviálisnak hatott volna húsz vagy tíz éve, de markáns értékválasztás ma, amikor ezt az életformát naponta élvezi és igényli az egész ország, ám közben bömböl a mindezt tagadó, Középföldére vágyó, normatív romantika.

Hogy ezt képviselheti-e hitelesen a Magyar Szocialista Párt, az egy másik, költői kérdés. Viszont valakinek muszáj lesz.



Címkék: mszp magyarland

337 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr31352219

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MSzP esélye 2009.09.01. 12:23:10

Az Index főoldal ajánlója szerint:  Tóta W.  Go West Az MSZP utolsó esélye, hogy beáll a nyugati imperializmus láncos kutyájának.   Hülyeség.Már régen beállt. De utálják, mint a szart, mert büdös, marakodik a jól láthatóan az ő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt a kommentet az előző poszthoz szántam, csakhogy azóta megjelent az új, de nagy szerencsémre ez is nyugatos téma, úgyhogy bátorkodom ideírni.

Nos, hogy mennyire érdemes a Nyugathoz tartozni…

Távol álljon tőlem, hogy dicshimnuszt zengjek a Kádár-rendszerről, de érdemes figyelembe venni néhány dolgot.

Elég érdekes tendenciának tartom (egy példát kiemelve), hogy a labdarúgásunk a keleti diktatúra enyhülésével totál egyenes arányban süllyedt, és a rendszerváltást követően rohamléptekkel omlott össze.

Ugyanezzel teljesen párhuzamos (és ennél fontosabb) a demográfia. Ha megnézzük a statisztikákat, ahogy puhult és nyugatosodott a Kádár-rendszer, úgy mérséklődött egyre inkább a népesség növekedése. Ha nem tévedek, valamikor abban az időben nyilvánult meg a lassuló ütemben való növekvés, amikor Kádár kijelentette, hogy ő inkább Nyuszi-, mint Marx-csoportba rakná az óvodás kölyköket. A rendszerváltás óta (amikor úgymond "csatlakoztunk a Nyugathoz") meg egyenesen csökken a népesség, ez ismert.

Sejtelmem sincs, hogy az ilyeneknek mi az oka, és nem akarok következtetéseket sem levonni, csupán a jelenséget figyelemreméltónak tartom.

Most ugye mindenki a Nyugathoz próbál tartozni Európában, és mindenhol radikálisan apad a népesség, és ez megkérdőjelezi a rendszer működőképességét - ugye a kihalásnál nehéz rosszabbat elképzelni a társadalomra nézve….

(Nekem amúgy nem is lenne annyira Kádár-fóbiám, ha PÉLDÁUL nem szarta volna le tök nyíltan és büszke flegmán a határon túli magyarokat.)
LEgyen inkább egy magyar Berlusconi, aki végigdugja az összes minisztériumi titkárságot, a szoci csinovnyikovákat, meg a fél celebvilágot!
Vagy legyen szilikati, mint Merkel,csak kicsit bambább kivitelben.
Még egy ficot is el tudnék képzelni, baltaarcot biztos találnak, csak a nemzeti érdekképviselet szót nem ismeri arra senki.
De még a magyar Hugo Chavez is menőbb lenne bárkinél a jelenlegi garnitúrából..
Dehát, valami ilyesmit próbált volna Ferenc is előadni (blog, meg sziget, meg futok a hídon, stb), csak épp' nem jött össze neki, nem? Ha még egy hasonló habitusú palit elővesznek, mindenki Gy 2-t fog emlegetni.
A modernitás, a technológia főleg a fiatalok felé lehetne hívó szó, de kétséges, hogy ez elegendő ellensúly lenne-e a sok mással szemben, ami a másik serpenyőben van.

A szocik már legfeljebb csak a kádári érát visszasíró nyugdíjasokban bízhatnak, de nekik sem tudnak már ígérni semmit.
Aha, és ki lesz az a modern technofil, csak egyet légyszi csak egyet!
Üdv, A címet elolvasva , de acikket még nem, azt gondoltam, hogy a valsóágról írsz: "Go west", avagy mit tehet az MSZP..A valóság pedig valóban az, hogy csomagol, lopja még ami lopható, árulja hazai, több tíz milliós /tehát ingatlanadó köteles / házait, majd bérel tágas apartmanokat helyette a néhai hazalátogatások miatt, aztán megy nyugatra. A gyerek már ott tanul, már ki van nézve a lakás, sőt már meg is van, kapcsolatok vannak, ugyhogy hamarosan , 2010-ben INDULÁS.
...ja de addig még bele kell húzni a lopásba, kint kicsit drágább a manikűr, meg a golf klub szolgáltatásai, meg a többi.
Hadd idézzem Lev Nyikolájevics Tolsztojt, épp ide vág, amit mondott: a Nyugat messze előttünk jár - a tévúton.
Valóban nagyon nehéz helyzetben lesznek a szocik, és kétségeim vannak, hogy meg tudják oldani ezt a (pót)vizsgafeladatot a 2010-es érettségi előtt. A válságkezelés eredményeire azonban szerintem hivatkozni fognak (Mi másra? A reformokat nem nagyon fogják emlegetni.), bár kétségkívül nehezebb lesz a sikeres Bajnai féle válságkezelést eladni, mint a Bokros csomagot volt annak idején. Mindenesetre ez hosszú évekre (örökre) ugyanúgy meg fogja osztani a jobb és baloldalt.

Igen, a modernizáció. De ha azt nézzük, az MDF ezt is lestipitopizta! És Bokros Lajos személyében ők találták meg a magyar Obamát is. Bajnai? Szili? Mesterházy? Hát, talán még a szegedi Botka lenne a legjobb választás. (Nem beszélve arról, elvállalja-e egyáltalán bármelyikük ezt a hálátlan feladatot.)
Elég szomorú, hogy ez az egy szegmense maradt a szociknak és te még mindig próbálod tolni a szekerüket. Esetleg magyar űrprogram? Arra sem csapott még le senki. Milyen jól hangzana: 2012-őig legalább 1 magyart minden bolygóra! Biztos az MSZP-re szavaznék.
a technikai progresszió tényleg kikezdhetetlen érték, különösen, ha olyan apróságoktól eltekintünk, mint a várható ökológiai katasztrófa, amit nem fognak éves büdzsékben gondolkodó profitorientált szervezetek megoldani.
Modernizacios...
Nyugati eletforma...
Technologia...

Arpad! Pont Te vagy az, aki mar nem egyszer irta, hogy a magyar ember valojaban egy a szocializmusba vissza-vissza vagyni kivano homunkulusz.
Mit varunk azon emberek tomegetol, akik nem kepesek elfogadni, hogy az elet nem ingyenes? Hogy vannak korulottuk olyan emberek, akiket el kellene fogadniuk, mert mas a borszinuk, mas az iranyultsaguk... arrol nem is beszelve, hogy nem ugy gondolkodnak, ahogy ok.
Ha minden part azt reklamozna, hogy hogyan ujitsunk sem hallgatnak meg az emberek, mert az elso kerdes az lenne, mibe kerul nekem mindez? Ha nem jon belole ki jol rovidtavon, le fogja szarni, hogy 5-6 ev mulva ennel sokkal jobban elhet. A lenyeg a most... az onokak meg dogoljenek meg a nagyszulok maradi mocskaban.

Az MSZP hiaba modernizalna magat... ez a fideszre maradt anno, es jol kihasznalva a maszop bena kommunikaciojat, politikajat, felvallalta magara a megmento szerepet. El kell fogadni, hogy a szocik kozott meg mindig azok a nyakorves idiotak vannak tobbsegben, akik miatt a fiatalitas lehetetlen... szinte komplett allomanycserere lenne szukseg, hogy a "komcsikbol demokratak" legyenek. Es akkor meg mindig ott van az, hogy a nev kotelez...
korrekt összeállítás Árpád. makes sense. csak nem nagyon visz előre, mert hisz minek foglalkzunk ezekkel a semmirekellőkkel? a maszop meg is érdemli ahová jutott. szégyen gyalázat, hogy 20 évvel a rendszerváltás után az elvtársak fiainak generációja lejjebb züllesztette az országot 8 év alatt, mint kádár kb 30 alatt...

inkább törjük a fejet és találjuk ki mit lehetne tenni az országban. szerinted mire lehet alkalmas ez az ország és benne a sok ember?...azon kívül, hogy semmire. :-)
pl a "rainbow heaven" koncepciód kimondottan tetszett - ez egyszerűen így van.

szerintem pl. egy alap feladat lehetne a magyarok beteges nagyképűségének, arroganciájának és kivagyiságának a gyógyítása. ezzel a mentalitással ugyanis mindent elutasítunk és semmit sem teszünk. valahogy ezt a negaítv attitűdöt kellene átkonvertálni pozitívba és rögtön megnyílnának a lehetőségeink
Nem tudom. A nyugati életforma, szabadságjog, technológia, szubkultúrák elfogadása oké. De a "szubkultúrák szövete", népszerűbb nevén a multikulturalizmus, úgy tünik nem mükődik. Ezt a Nyugat találta ki, de ahogy csak nem sikerült jól megvalósítani, most egyre inkább ellenzi mindenki, Nyugaton is.
Ne érts félre, a tolerancia fontos dolog. A nyugati civilizáció egyik alapértéke. De még ha ez szépen működne is a gyakorlatban (ami ugyebár nemcsak itthon de tölünk nyugatra sem valósult meg igazán) attól még nem működne a "szubkultúrák szövete".
"...valakinek muszáj lesz" -lófütty! Amikor az a nagy kérdés hogy nyaralni megy a család vagy meghúzom a szíjat és inkább egy új laptop, akkor lehet. De ahol a gáz vagy a villanyszámla, esetleg a gyerek cipője a kérdés, akkor magasról leszarja mindenki a technofíliával korteskedőt. Egy gazdaságilag (is) agyonfrusztrált társadalmat a rend ígéretével lehet megfogni, a szubkultúra max. néhány pofont fog tudni begyűjteni. MSZP meg jobb ha szokja hogy 4 évig sehol sem lesz, mennyire meg fog lepődni ha rájön hogy ettől még nem dől össze a világ és lehet újra indulni a hatalomért.
Szerintem, arról a bizonyos karakterről, akit próbálsz keresgélni az Mszp-körül, az írásod alapján nagyon ráillik valakire, egy bizonyos Gyurcsányra:),
Vegyük sorra:tegeződés, laza öltözet,kocogás, hiperaktivitás, blogolás-internet, pacsizás-tegeződés a kampányban és a Szigeten a fiatalokkal, Igen, megcsináljuk!-_Yes we can!
Szóval szerintem Gyurcsány 2006 ban a kampányban Obamább volt az Obamánál, tipikus ugyanazt a kampányt nyomták és nyertek is vele.
Mikor megláttam Obama kampányának külsőségeit, azt mondtam magamban, tiszta Gyurcsány-kampány.
De még bizonyos balliberális értelmiségiek ,még Gyurcsány bukása előtt, kb. január végén-februárban próbálták is sugallni a közvéleménybe, hogy kérem, Gyurcsány a magyar Obama és azt hiszem ő is rájátszott erre.
Tisztelt Árpád!Ezek nagyon jó gondolatok.Nézzük a modernizációt:kb 10 éve kaptak laptopokat, ingyen vajon hány öregharcos tudta tudja használni ezeket arra amire kapták?Szubkultúra:utáljuk a cigányokat.tótokat,zsidókat stb,holott nem kéne mert itt laknak= magyarok.Út nagyon nehezen vezet ki,hogy valóban"jópofagyerek" legyen itt bármelyik MSZP és.Szekeres részegen hablatyol a grippen avatáson a többiek nagyon penészszagúak.A fiatalok próbáltak valamit kezdeni rácsaptak a kezükre.Ne felejtsük el,hogy az uralon túlról jöttünk a távoli gyökereink ott vannak.A többi párt mit mutat majd fel a kampányban attól tartok csak lecsót de de bejön.Itt kb 20 évig nem lesz érdemi változás.
Nos a közvélekedéssel ellentétben az MSZP szerintem legalább 20-25%-ot fog kapni, a Fidesz megnyeri a választást, de nem kap 2/3-ot. Hogy miért? Megszokásból, Orbánfóbiából, meg szeretjük a Bolgár Gyuri bácsit. Ezért.
Nem kell ide komoly elvek, meg hogy meg kell újulnia a pártnak stb. Amíg él Magyarországon 6 millió ember, aki a szocializmusban átnevelődött és szociálodott, addig az MSZP-nek minden van bázisa. Az elmúlt közel 20 év megmutatta, hogy a Kádár rendszer (kevés munka, de biztos megélhetés és sok mutyi - csurran cseppen mindenhonnan valami) sokkal szimpatikusabb az ország lakói többségének, mint a kapitalizmus (versenyben dolgozunk sokat és sok mindenünk lesz, és tiszteletben tartjuk a határokat).
Ennyi.
Obama egy a CIA álltal kiképzet vezetö, aki mosolyogva fogja csödbe vinni Amerikát,

Nekünk is van ilyen úgy hivják Bajnai.
"A modernizáció az egyetlen, amit zászlóra lehet tűzni. A huszonegyedik század nyugati életformájának felvállalása az egyéni szabadságjogokkal, a technológiával, az egymás mellett élő szubkultúrák elfogadásával. Sőt, a monolitikus, egyfelé menetelő nemzet képének lecserélése a szubkultúrák szövetére. Triviálisnak hatott volna húsz vagy tíz éve, de markáns értékválasztás ma, amikor ezt az életformát naponta élvezi és igényli az egész ország, ám közben bömböl a mindezt tagadó, Középföldére vágyó, normatív romantika."
De ekkor nevet, garnitúrát, célcsoportot, egyszóval mindent kell(ene) változtatni, és így magukra hagynák a párt hagyományos szavazóinak jelentős részét:
- bőséges segélyből élő ingyenélők,
- nosztalgiázó nyugdíjasok.


"Hogy ezt képviselheti-e hitelesen a Magyar Szocialista Párt, az egy másik, költői kérdés. "
amire igennel igen nehéz válaszolni :)
Na vegre Arpi!
tul sok volt a melegfelvonulasbol!

"Márpedig lehet elkúrni, lehet lopni, sok mindent megbocsát a választó, csak egyet nem: ha egy párt öndefiníció nélkül marad."
hat nem tudom, egy biztos:
en szivesebben szavaznaek egy "öndefinició" nelkuli partra mint olyanra amelyik lop.

Sot, barmely ideologiat kepviselhet csak ne lopjon, es ne kurja el.

jo tudom en vagyok a kisebbseg...

Vigyazo szemeidet meg Szaszorszagra vessed, ahol a szocdemeket siman lenyomjak a baloldaliak: a Die Linke, es mar nemcsak a volt NDK-ban tornek elore hanem, Saar videken is, ez is megerne egy posztot!
az elit húsz évvel a rendszerváltás után nem mondhatja az embereknek hogy eddig csak a szarakodás ment, majd most nekiállunk egy működő államot építeni (a jelenlegi a legtöbb területen nem funkcionál)csak várjatok még 5 évet és már készen is lesz. addig meg kihúzzátok már fél lábon is. (más a kilátás a közbeszerzésből lopott-lecsípett százmilliókból épült budai villából, mint a falusi vályogházból). Az önellátást miért csak a falusiaktól várják el??? A BKV humánpolitikai igazgatója miért nem termel az erkélyen paradicsomot???
Kedves Árpád! Úgy gondolom, hogy eltaláltad mi lehet a legnagyobb gond a balfélen. Fogalmuk nincs, hogy mirre kellene indulni. A gond csak az lehet, hogy ez a gárda, ebben az összetételben alkalmatlan lenne bármilyen progresszív üzletvitelre. Az irány jó lehet, de új emberekkel, akik lehetőleg nem a mostani nagyok tején nőttek fel.
"Márpedig lehet elkúrni, lehet lopni, sok mindent megbocsát a választó, csak egyet nem: ha egy párt öndefiníció nélkül marad."

nem. azt nem tudja megbocsajtani, hogy mindent szetbasznak, elkurnak, ellopnak, amit rajuk biznak, vagy amihez hozzafernek.
szarom en le mi az ondefiniciojuk. a tobbieke sem erdekel. az sem erdekel mit okadsz rajuk.
egyetlen dolog alapjan donthetek:
a komancsok eddig mindig minden lehetseges alkalommal mindent elbasztak
a fidesz meg nem.
masra pedig sajnos nem tudunk szavazni
Volt valamikor régen egy jó cikked arról, hogy az aktuális illetékes elvtárs (nemtommákicsoda) hogyan buzdította az onlájn újságírókat az animgifek használatára. Máig sikoltozom a gyönyörtől, ha eszembe jut. Esetleg belinkelhetnéd, témába vág. Meg sajnos sejteti a választ a mostani posztod záró kérdésére.
Szerintem ez most nagyon kevés embert fog érdekelni, sokkal többet, hogy megmarad-e a munkahelye, a hitellel terhelt lakása, tudja-e fizetni a számláit. Amúgy az MSZP szerintem egy dolgot fog mondani: azt, hogy "Riadó, gyön a Zorbán!" és megpróbálja tavaszig újra bemocskolni úgy, mint annak idején.
Arculatváltás kell nem modernizáció. Hívják meg pártelnöknek Orbánt és nevezzék át magukat FIDESZ-re és nyerni fognak.
Ennyit még Lomonoszov-Lavoisiernek sem kellett agyalni a tömegmegmaradáson!:)
Legjobb amit tehetne az mszp, hogy végképp eltünne végre a büdös francba, a 2.16%-os szabadmadarával együtt!
Meglepődtem. Még pár hete sem volt, hogy pavlovi reflexszel kattintottam tótavére, ha megláttam a címoldalon és végigolvastam. Most viszont elkezdtem olvasni, és az első két mondat után abbahagytam. MSZP? Pártok? Tulajdonképpen ki a halál faszát érdekelnek ezek és hogy mi lesz velük? persze, jövőre szavazunk, na és? már leszarom.
tökmindegy, milyen orcát fest magára az MSZP, úgyis a plebejus-demagóg szocialisták fognak kormányozni sok-sok arisztokratikus-vallásos manírral és nemzeti retorikával.

azaz kb ott leszünk, ahonnét indultunk. időutazás. Load saved game. csak most más kezében a joystick (vagy manapság: a controller). és körülöttük csorgó nyállal ott tapsikol egy halom éhes haver.

a világ közben megáll, hátrafordul, szánakozva ránk néz, és megkérdi, hogy jövünk-e, tudjuk-e tartani a tempót, mert ők haladnának, de nélkülünk nem mennek egy tapodtat sem.
ja nem.
Kevés már az idő felépíteni egy új stratégiát. Nagyjából fasisztázásból, a Jobbik elleni negatív kampányból, a Fidesz Jobbikkal kapcsolatos felelősségének firtatásából fog állni egy szerintem alapvetően negatív kampány. A modernizálást talán Gyurcsány képviselhette volna hitelesen, de ő sem bírt a még neolit korban élő többi szocival.
Mellesleg a többi párt sem modernebb, leragadtak a sajtó-TV párosnál és nem értik - nem is akarják - a fiatalokat.
Szlogen? Hát tessék:

"Nem kell újra elölről ekezdenünk összelopni pénzt, paripát, fegyvert. Nekünk már van otthon ilyesmi ..."
Én nem hiszem,hogy bármi segíthet az MSZP-nek.Minden ismerősöm aki támogatta őket, köztük jómagam is, bizonytalanul töprengünk kire rakjuk majd az x-et jövőre.Rájuk biztosan nem,de a Fideszre szintén nem.Nekem már az is elég lenne ha olyan pártot találnék aki azt mondja "nem lopunk,nem hazudozunk,és európai módon fogunk viselkedni".Olyan nehéz ez?
Nem tudom, hogy hasznalna-e nekik, de orulnek neki, ha valaki felvallalna egy ilyen arculatot.

Ugyanakkor mindenki, aki latott mar (MSZP-s) politikusokat kozelrol, tudja, hogy ez mennyire elkepzelhetetlen. Egyszeruen nem modern ertelmisegi banda, ennyi.
Egyedüli jó megoldás ha elhúznak.
Mert mit is tettek? Elkúrtak mindent, amihez hozzányúltak, miközben minden bűzlik a korrupciótól és a vég- és ön(vég)kielégítéstől.

BKV, metró, egészségügy, MÁV, munkanélküliség, cigánykérdés, oktatás színvonala, digitális táblák (tényleg vannak?), részeg Szekeres, tehetetlen külpolitika, Sukoró, Wallis libák, autópálya alagút és völgyhíd, ferihegyi vasút, Moszkva tér rendbehozatala, Hunvald és a börtönválogatott, móri ügy megoldása, szakértői szerződések, szdsz-függőség, off-shore ügyek, gazdasági válság "kezelése" (vö: belehúzunk), és még lehetne sorolni a kapitális hibákat.

Jó kampánnyal meglehet akár 12-15%, rosszal a 8-10% Nem mindegy?
Mert az tényleg baromi sokat segít a hitelességen, ha Szili Katalin blogot indít, vagy Szekeres Imre twitterezik.
Nem lennenek a szocik eselytelenek, csak jobban kellene kommunikalniuk.
Ez a szlogen kicsit magas szerintem annak a választóközönségnek, amelyik Counter-Strike közben habzó szájjal ordítva "megdöglesz, rohadt zs.c."-ozik, és NEM ÉRTI, miért kérem, hogy ezt ne tegye. Konkrétan a múltkor 30-ból egyetlen egy sem értette.
Már a Kóka-féle Magyar Kapitalista Pártról szóló értékválasztós cikked is nagyon bejött, ez is tuti ütni fog.

Főleg úgy, hogy a Gyurcsány-blogról származó idézetek legendás viccként keringenek pl. éppen a neked munkát adó Index főoldalán, a technolfil, laza (Jump dance) miniszterelnök imázzsal éppen most bukott meg Fleto.

Az Obama-féle zöldenergia vonalra pedig már erősen ráállt a Fidesz.
Árpád, volna egy kérdésem ehhez:
"Szekeres Imrét viszont hiába kenjük be cipőpasztával"

Pontosan ki is akarja itt bekenni Imrét és miért?

Mi ez az egyes szám?

Kösz
Ma Magyarorszagon nyugati toleranciaval es tobbkulturas tarsadalommal kampanyolni kb. olyan mint a valasztasi igeretek kozze felvenni a bevandorlok altal felgyujtott, vidaman ego parizsi utcakepeket vagy a roma kisebbseg tobbsegge tetelet celnak nevezni. Pont ennek az ellenkezoje szerzi a szavazatokat a jobbik es a tobbi europai radikalisabb part szamara, sot szlovakiaban mar kormanyra is lehet vele kerulni. Jelenleg a nyugati minta a valsagot es a tarsadalom szeteseset jelenti.
Ma Magyarorszagon nyugati toleranciaval es tobbkulturas tarsadalommal kampanyolni kb. olyan mint a valasztasi igeretek kozze felvenni a bevandorlok altal felgyujtott, vidaman ego parizsi utcakepeket vagy a roma kisebbseg tobbsegge tetelet celnak nevezni. Pont ennek az ellenkezoje szerzi a szavazatokat a jobbik es a tobbi europai radikalisabb part szamara, sot szlovakiaban mar kormanyra is lehet vele kerulni. Jelenleg a nyugati minta a valsagot es a tarsadalom szeteseset jelenti.
Látom magam előtt Kovács Lászlót, amint azt magyarázza Lendvai Ildikónak, hogy elajándékozta az iPhone-ját, és inkább hozatott egy Palm Pré GSM-et Ausztráliából, mert azon van multitask, meg össze tudja szinkronizálni a Facebook meg a Google accountját, viszont a billentyűzete nem tetszik. Ja. Persze.

Azt inkább el tudom képzelni, hogy "emailt diktálok, Mariska", vagy "mennyit ér most a blogunk?".
képzeljük csak el a dúsgazdag 60+ éves, zsírosbőrű, sunyiképű szocikat, (vagy vicsorgó fröcsögő szénné égett, botoxos szoci vénasszonyokat) ahogy obama sztájlban nyomják :D
Elsőként azt kérdezném, hogy nem ez a kormány vezette be, majd ölte meg a Sulinet programot? Ami lehetett volna akár jó is, ha nem lóg ki ezerrel a lóláb, hogy ebből is sikerült sokaknak megtömni a zsebét. Bár ismerjük el, néhány "gyalogember" is jól járt/járhatott, és (normális keretek között) lehetett volna a technofilía zászlóshajója akár...

Másrészt gondolja bárki, hogy ez megmenti a cucikat? Máhogy az 5% alá kerüléstől?
Szvsz 2 dolog mentheti meg őket:
1. Orbán-Mikola-Deutscfür-Vóna stb.
2. A kevésbé csalódott nyuggerek "feltámadása"
Az mszp halott, csak még nem vette észre. Viszont, ha a Bajnai féle kormány markánsan elhatárolódna tőle, elgondolkodtató alternatívája lehetne a megmaradt pártoknak. Pedig nem sok mindent vártam tőlük.
Óh jeah, Árpád!

"A modernizáció az egyetlen, amit zászlóra lehet tűzni. A huszonegyedik század nyugati életformájának felvállalása az egyéni szabadságjogokkal, a technológiával, az egymás mellett élő szubkultúrák elfogadásával. Sőt, a monolitikus, egyfelé menetelő nemzet képének lecserélése a szubkultúrák szövetére."

Ezt magyarázd meg azoknak is, akik napi szinten találkoznak szubkultúrákkal, és pusztán azért, mert a, jelen esetben fehér bőrszínű, adófizető, és az állam által védtelen, kitaszított és jogfosztott többségi társadalom tagja, folyamatos attrocitások érik a szubkultúra tagjai részéről, a beszólásoktól és leköpéstől kezdve a kizsebelésen és összeverésen át egészen a rablógyilkosságokig bezárólag.

Ahol az MSZP számíthatna szavazókra, ott ezt a multiszubkulturalitást nem kéne erőltetni, mert minden egyes "a roma is ember" plakát csak szavazatokat visz tőlük. Nem kicsit. Sokat. És a Jobbikhoz.

Nyugati életformához nyugati fizetés is kéne. Hoppá! Ez megint bukós téma. Mert magyarázhatja a vidéki, kisvárosi, vagy akár fővárosi maszop-szavazónak, hogy a német nyugdíjasokhoz hasonlóan a magyarok is simán külföldre járnak majd nyaralni, de ha konkrétan farhátra sincs pénze, miután a rezsit kifizette, ez nem fogja meghatni. Azt a vállalkozót sem, akinek éppen becsődölt az amúgy is kényszerből indított vállalkozása, mert Magyarország adóterhek terén már dobogós a világranglistán. Az a család, amelyik éppen lecsúszik a szocpolról, rövidül a gyede, és a szoci kézbe kijátszott tankönyvkiadás miatt és az elkúrt, szétvert oktatási rendszer miatt IS sok tízezer forint a két kölyke beiskolázása, sem fog tapsikolni a nyugati életvitel ötletéhez.

Mert, kedves Árpád, lehet jogvédősködni (apropó, miért nem az embervédők inkább?), meg toleránsnak lenni, és ujjongani a másságnak, de csak akkor, ha történetesen nem a mindennapi túlélésért harcolsz. Ami a nyugati országrészben a lakás/munkahely megtartását jelenti, keleten sok helyütt meg szó szerint pure survival-t. Hogy szép magyarul fogalmazzam meg.

Árpád, kérlek, tanulmányozd már végre Maslow piramisát és vedd észre, hogy a maszop egyetlen módon nyerhetne: ha képes volna a lakosság nagy részét felcígölni a csúcs közelébe a legalsó két lépcsőfokról.

"Abraham Maslow szerint az emberi szükségleteket hierarchikusan lehet rangsorolni.

1. A piramis alján az alapszükségletek, a létfenntartáshoz kapcsolódó szükségletek helyezkednek el.
2. A létfenntartás megteremtése magával hozza a biztonsági szükségletek kialakulását: ez a megszerzett javak megóvását, védelmét jelenti."

Na, mivel a legalsó két lépcsőfok SEM teljesül legalább 2-3 MILLIÓ állampolgár számára (20-30%!), felejtsd már el ezt a nyugatbuzulást. Ezzel csak szavazatokat veszít, méghozzá sokat.

Vagy éppen ez a célod, Árpád? Egyfajta ravasz, beépült ügynöke volnál a Fidesznek, aki mindent megtesz, hogy látszólag jó tanácsaival végképp padlóra küldje az MSZP-t?
Árpi, szerintem is a túlélésre hajtanak, de akkor miért van az, hogy amit lehet még ellopnak, ahova lehet, még beteszik az embereiket...provokálják maguk ellen a szigort a köv. kormány részéről.
már az előző választást se akarták megnyerni, a Fidesz se (mondták is sokan, hogy nem az MSZP nyert, hanem a Fidesz vesztett), sz'al szabad rablás van, a Célpont se tudja az összest bemutatni, és ha bemutatja, se látod a látványos haladást az ügyekben.

és rájöhetne már a két nagy (f...), hogy a Jobbiknak vetik az ágyat ezzel a hozzáállással.

na, nézzünk vissza 6 hónap múlva.

kz71
"...Szekeres Imrét viszont hiába kenjük be cipőpasztával, akkor se lesz hihető." - ezen röhögtem legalább öt percig. Vizuális típus vagyok, na, és tessék csak belegondolni...

Más. Érdekesen kapcsolódik össze pl. bennem is az elvágyódás (romantika): internettel dolgozom, ami a globalizáció szimbóleuma is lehetne akár, és eközben a silány külföldi árut kitiltanám az országból, még ha fúj is emiatt az EU. Szívesen tartanék állatokat, de twitterezni is jó (minden tanyára wifit!), másokkal blogokon beszélgetni, szakmai fórumokon pl. egy új-zélanditól tanácsot kérni stb. És tetszenek a kütyük és újdonságok is, bár pl. a WinXP óta nem volt szükségem új oprendszerre, és lám, már két utóda is van.
De hogy mindebből egy Karsai József mit lát, de akár egy Lendvai Ildikó vagy Kiss Péter, arról fogalmam sincs. A fiatalja még csak hagyján e téren, de róluk meg épp az öregek nyilatkozzák, hogy csak a hatalomtechnikában jártasak, amit fordíthatunk intrikálásnak, fúrásnak, helyezkedésnek, aminek a végcélja nyilvánvalóan a lopás. Persze biztosan vannak kivételek, ők nyilván nem veszik magukra.
A szubkultúrák tiszteletéről ma sokaknak a cigányság problémái (és a nemcigányság problémái a cigánysággal) jutnak az eszébe. Erre (pozitív) kampányt építeni nagyjából annyi, mint megfogni a vasúti villamos felsővezetéket acéltalpú bakancsban. A nyugdíjasok kapcsán pedig, amellett, hogy nincs pénz osztani nekik, az idő is ellenük dolgozik, fél év alatt még jó néhány ezren meghalhatnak közülük, nem gonoszdiból mondom, de amikor a Fidesz 2002-ben ~40.000 vokssal maradt le, ez is számít, akár százalékokat is. Mert az újabb nyugdíjasok más nem feltétlenül az MSZP bázisának tagjai. Szerintem marad még a totál negatív kampány: a félelem Ovitól és Vonáéktól, akik majd itten (még a szociknál is jobban) szétcseszik az országot. Erre érkezik még pár százalék bizonyosan.

Ed
nincs is komment ? hát hogy ? pedig tökjócikk ...
Üdvözletem!

Újabb érdekes felvetés és én újra vitáznék. :)
Elõször is nem egészen tiszta, hogy mirõl is van szó? Az MSZP helykeresésérõl, vagy arról, hogy ki lenne az Arc, akit megmutatnak és akinek mindenki örül. Ez egyáltalán nem mindegy.
Az elsõ pontod az elsõre, a második a másodikra válasz.

Az elsõ pont kiváló lehet, de mint mondtad a mai Magyarországon egyetlen olyan politikus sincs, aki ezt tudná mutatni magáról - ráadásul a politikusokkal összefüggõ közhangulat sem az ami az USA-ban. Itt ha valaki ugyanazt tenné, mint Obama (lepacsizna mondjuk a sofõrjével, vagy valamelyik gorillával), akkor max. annyit kapna, hogy "nézd a faszt, hogy smúzol", senki, de senki nem gondolná õszintének. Jómagam már attól szkeptikus lettem az LMP-vel szemben, hogy a nevükben benne van a "Politika".
Tehát még új arc is jöhetne, de ha politikus, akkor itt Mo.-n senki nem fog elsõre úgy hozzáállni, hogy õszinte.


A második pont meg ugyancsak óriási baklövés lenne. Ezt rohadtul nem igényli az ország. Te igényled, meg még talán néhány százezer. A többi konkrétan a helyén kezeli mindazt amit leírtál. Nem élvezi és igényli hanem elvan vele, ha nincs más. Valamint a "szubkultúrák szövete" már-már giccsbe hajló morális pózolás. Szubkultúrák szövete... eh. Itt olyan még néhány évtizedig nem lesz, mert nincs rá igény. Lásd, hogy igény arra van, amit a Fidesz és a Jobbik prédikál - és ez nem magyar vonás, így van ez a környezõ országokban is. 20 évvel ezelõttig nagy egységesítés ment, az emberek most kezdik élvezni, hogy nem kell elviselni a másikat... Ó persze vannak ám itt is rasztafari "make lavo not war" emberkék, de olyan kevesen, hogy aki rájuk épít, az megy a lecsóba. Arról már nem is beszélek, hogy ugyan az MSZP vette el a 13. havit, de az átkosban szocializált nyugdíjasok nagy része még mindig masszív bázis számukra. Én azt gondolom, találnak még olyan szlogent, amivel megszólítják õket... más esélyük nincs. Ez sem a gyõzelemre, inkább a tisztes helytállásra esély.
Technofilok... :) Az a csapat, aki kakaóbiztos számítógépeket vásárol, országportált épít, MS-el üzletel... valóban azt gondolod, hogy el tudják magukat adni modernnek? :)

Valamint az utolsó mondatoddal is vitáznék. Muszáj? Már miért? Annyira szük az a réteg, amit ezzel meg lehet szólítani. Mondok Neked csípõbõl legalább 3 nagyságrendekkel jobb hívószót, amire özönlenek az emberek... de szerintem Te is tudsz ilyet.

Pá!
Elképzelem, ahogy majd Lendvai Ildi kiszivárgott miniszoknyás sexting videójára csettintenek nyelvükkel a potenciális MSzP szavazók. Vagy amikor Karsai Joci kirakja a weboldalára Bajnai Gordival folytatott égő búzás emotikonokkal teletűzdelt msn vitáját a magyar gazdák helyzetéről. De szép is lesz az.
"A huszonegyedik század nyugati életformájának felvállalása az egyéni szabadságjogokkal, a technológiával, az egymás mellett élő szubkultúrák elfogadásával." Árpi! :)

ez így szép és jó innen budapestről, csak a valóság valami egészen mást mutat, lehet róla nem tudomást venni, de attól még ott lesz. Menj le vidékre, és mesélj a nyomorgó tömegeknek a "nyugati életformáról", meg az "egyéni szabadságjogokról" örülni fognak neki, mint afrikai kis srác a teletubiknak.
Amit leírtál az működhet egy ausztriai válságban lévő baloldalnál esetleg, de ez itt nyugat ázsia!!!
Az elkúrás, és az elhülyítés, olyan mértéket öltött, amiből már egyszerű imázs, és techno bla blával nem lehet kijönni. A megszólítani akart réteget ezzel elérni nem lehet. Annyit érsz el vele maximum, hogy egy két éppen munkanélküli marketingest jól lakatsz a válság szélén, valamint pártunkat és kormányunkat ismét értelmetlen pótcselekvésre sarkalhatod, mondjuk addig legalább kárt sem okoznak....
Ez most miről szól? Nem értem...
jó kis cikk ez. Egy baj van vele: az Mszp finoman szólva nem abba az irányba halad, hogy zászlajára tűzze a modernizációt.
Az átlag káder épp azt okolja a mai helyzetért
"Szekeres Imrét viszont hiába kenjük be cipőpasztával, akkor se lesz hihető."
Ez a mondat egyszerűen zseniális, grat érte!

Egyébként meg a szadi akart valami ilyesféle "modernizációt", mint amit leírtál, de néhány dolgot figyelmen kívül hagytak. Egyrészt azt, hogy nem minden jó, ami nyugaton van, másrészt nem lehet alkalmazni egyperegy, pedig ez utóbbi már volt többször is. Mindezeknél is fontosabb, hogy hitelesnek kellett volna maradni, márpedig ma a pártot a közvélekedés sok olyan üggyel hozza kapcsolatba, ahol masszív állami pénz eltulajdonítás volt.
Ja és az se lenne rossz ha nem hekkelnék a külföldi médiát a magyar helyzet dezinterpretációjával...
,,Az MSZP utolsó esélye, hogy beáll a nyugati imperializmus láncos kutyájának."

Árpád, dehát már rég beállt, úgy 90-ben. Nem erről szólt itt minden 90-től kezdve?
Energiaszektor áron aluli eladása, gázszolgáltatók, egyéb stratégiai ágazatok átjátszása, MOL, Matáv, MÁV-Cargo, ingatlankótyavetye, Andrássy úti paloták, önkormányzatok vagyonának átjátszása, földeladások-zsebszerződések, Sukoró-korrupció, stb. nem mind erről szólt? Vagy ezt az összefoglalót nem te írod?
Az a helyzet, hogy nincs olyan ember az MSZP-ben, aki ezt hitelesen tudná csinálni. Új arcok kellenének, a régi kommunisták meg hazamehetnének végre.
De gyönyörű poszt ... Tóta W. segít, ahol tud!
Ez mind szép és jó, de az SZDSZ-nek egyszer már nem sikerült, és valószínűleg az MSZP-nek se fog. Mert ha még akadna is - egyáltalán, véletlenül, csodaszerűen - valaki, aki az MSZP-ben ezt az arculatot kicsikét is hitelesen képes lenne felvállalni, az se szerezne vele több szavazatot, mint a néhai SZDSZ. Sőt elveszítené még azt a pár szimpatizánst is, akik ezidáig annak ellenére támogatták, hogy az SZDSZ-szel paktizált. Modernizációval kampányolni Magyarországon most nagyjából olyan, mint Izraelben vagy Iránban a Sertéshús Párt színeiben indulni.

A nyugati életformát naponta élvező tömegek számára a nyugatiasság kimerül a Mekiben és a Media Marktban, és talán pont azért, mert ez az, ami ma tényleg alanyi jogon jár, és amihez a politika eddig még nem nyúlt hozzá látványosan. Ne félj, ha egy szoci politikus egyszer elsütné, hogy iPhone-ról netel, egyből felmerülne, hogy a készüléket lopta, a számlát az adófizető állja, és különben is az iPhone, mint fogalom, magyarellenes, hazaáruló, körülmetélt és buzi.

A politikától más az elvárás: oldja meg azt a pici problémát, hogy én minimálbérből tartok fenn S80-as Volvót és négy plazmatévét (nyugatiul ugyebár), fizessen tizenháromhavi rokkantnyugdíjat negyven éves feleségemnek a teniszkönyöke után abból az adóból, amit tőlem soha ne szedjen be, lássa el teljeskörűen és luxuskórházban a mamát abból a TB járulékból, amit hajtson be szomszéd kurva anyján, és ezen kívül védjen meg bárkitől, akit bunkó irigységemben és/vagy tudatlanságomban gyűlölni méltóztatok (legyen az gazdag zsidó, művelt buzi, csóró cigány, hülye szlovák, aljas román, ne adj isten fekete néger, vagy bármilyen más ocsmány nemmagyar).
szerintem ezt a technofil irányt az lmp fogja vinni
A harmadik kérdés az, hogy jó-e az a modernizációnak, ha a Magyar Szocialista Párt megpróbálja képviselni?
Na, hát pont ez a baj a hazai baloldallal: hogy még az életben nem volt képes kitermelni valami eredetit, valamit, ami legalább nyomokban magán viseli a helyi jellegzetességeket, a szerves fejlődésnek legalább az ígéretét. Erre most jössz Te, és Moszkva helyett Washingtonra kacsintgatsz. Szerinted rajtad kívül hány embert lehetne meggyőzni twitterezéssel és pacsizással ebben az országban arról, hogy valaki képes megoldani a problémákat? Nem olyan ember kellene, aki tudja, hol él, és itt is akar élni? Nem arról sír folyton, hogy bezzeg a Lajtán túl mennyivel jobb?
Mind a lazaság, mind a technofilség meg volt a Gyurcsánynál, oszt mi lett belőle...
A szubkultúrák békés egymásmellettélésének zászlóra tűzése ebben az időszakban totális politikai öngyilkosság. Nemcsak nálunk, de tőlünk nyugatabbra is sok helyen, Hogy egyéb irányokat ne is említsek. Persze, markáns, meg modern, meg egyéb, de perpillanat ez vörös posztó, lásd közvéleménykutatások.
A technofíliát tekintve viszont igazad van.
Nem ott van-e a kulonbseg lenyege, hogy mig Obama a valasztasok UTAN kezelt le a helikopterszemelyzettel, addig a magyarisztani politikus szigoruan a kampanyidoszakban fogyaszt gulyast a plebsszel, aztan elvagolag vege, es johet a betakaritas?
Nemmondom, Obamaban is biztos ott motoszkal a kovetkezo valasztas, mint motivacio, de szivesebben valasztok olyan politikust, aki kepes legalabb 4 evre elorelatni, mint aki csak 4 hetre...
Szia Árpád, többször is elolvastam, és nem sikerült megtudni, hogy mit akarsz mondani. Ez a "nincs ötletem, de tartsuk életben az MSZP-t" sorozat része? Ettől nem lesz better a Magyarland, ájmöfréd.

Tudom, nincs alapom kritizálni téged, mert jó vagy a szakmában, csak félek rossz oldalon.
Es meg az is, hogy alapvetoen megint egyet lehet erteni a cikkel, de nem lehetne inkabb az a lenyeg, hogy ki mit fog csinalni, ha megvalasztjak, es nem az, hogy ki milyen arculatot vesz fel, hogy megvalasszak?
Nem lehetne, hogy a cikk arrol szoljon, hogy a valasztasoknak vegre mar nem erzelmek, meg MŰDOLGOK menten kene folynia, hanem programok menten, elen lovagolna a korrupcioellenes kuzdelem, utana pedig jonne az egeszsegugy reformja, meg a tobbi IGAZI DOLOG?...
Teljesen egyetértek. A cikk végéről már csak egy mondat hiányzik: az LMP képviseli. Vajon miért érzem azt, hogy igyekszel úgy tenni, mintha nem is léteznének?? Mindegy, előbb-utóbb lesz generációváltás.
Modernizációóóó?!? Nem hinném hogy ennek olyan nagy jelentősége lenne kis hazánkban. Sajnos mindkét oldal képviselői valamilyen formában leszerepeltek már, a fiatal baloldal "elnyaralgatta" a kapott pénzeket, zeng minden a korrupciótól, az átlag 'balos' csak fáradtan legyint...

Ezen nem segíthet némi twitter a palmtopon, meg bratyizás az A8 sofőrjeivel.

Új arcok, értelmes javaslatok és némi becsületességgel lehetne valamit kezdeni idővel, de nem vagyok naiv és tudom, hogy ehhez egy szép nagy parlamenti ülés, és némi atom kellene, bár sajnálnám az épületet...

Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy a következő kormány milyen gyorsan áll neki a közszféra optimalizálásának, elköszönnek-e a rengeteg felesleges dolgozótól, reformálnak-e a segélyezési rendszeren, csökkentik-e a röhejesen magas munkáltatói terheket - basszus, ha megkapnám és elkölteném szépen kerítésre, meg kajára még a gazdaságon is lendíthetnék -, megszűnnek-e a k. nagy mutyik az állami cégekkel, lesz-e ésszerű, kisebb parlament... és még sorolhatnám.
Ja és a legfontosabb: Lemondanak-e a bármilyen sáros ügybe - legyen az pártpénzzel, korrupcióval, elszámolással kapcsolatos - keveredett képviselők...

Ha mindebből megvalósul valami, akkor jöhet a twitter meg a facebook fan elnök, és személyesen fogok gyűjteni egy air force one-ra.
Lazaság és MSZP; kb.annyira lenne hiteles egy lazán wifizős, lábat az asztalon pihentető maszopos politikus, mint a 70-es évek magyar filmjeinek álfiatalos szlengparódiái.
Amúgy meg ilyen imidzs zászlóra tűzésére már nincs ideje sem az MSZP-nek. A csilivili technikai eszközök amúgy is csak a megfideszült fiatal korosztályt érdeklik, az idősebbek (é. "hagyományos" mszp-választók) körében lehet, hogy éppen ellenkező hatást érne el egy ilyen majmolás.
jó gondolat, de az mszp nem képes rá. beugrik Kiss Péter pocokfeje, mint technofil?
a "fiatalok" között meg kevés a jó arc. talán az egy botka, de az ábrázata annak se eu-konform. a többiek meg ugye "mindent megtanultak abból, amit már rég el kellett volna felejteni"
nagyobb részük cuslág, a molnár féle stréber hülyegyerek meg megkukul, ha önálló gondolatokhoz érünk.
majd az LMP! :)
és remélem, nem a kriptoeszdésesz (anti-retkes klub)
egyébként meg a Fidesznek akár erre is lehet majd energiája - mondjuk a Fidelitason keresztül
Dehát az MSZP (és az SZDSZ) az utóbbi időben csak ezt csinálta. Ment a fasisztázás, Orbánnal riogatás, úgymond a multikulti meg a tolerancia nevében. Az SZDSZ egész EU-kampánya összessen erre volt képes épülni, oszt látjuk mi lett. Ez nem a spanyolviasz, Árpikám, te hol éltél az elmúlt hét évben? Régen sokkal jobbakat írtál...

Arról nem is beszélve, hogy ennek a kommunikációnak az lett az eredménye, hogy ha az ember hall egy antifasiszta vagy kirekesztés-ellenes tüntetésről, már automatikusan csak legyint: ez most megint egy politikai taktikázai húzás, még akkor is ciki egy ilyenre elmenni, ha valami szatelit civilszervezet szervezi, ha meg feltűnik rajta Lendvai Ildikó, na akkor meg aztán végképp az.

És a legfelháborítóbb az egészben: az MSZP-SZDSZ kormány az elmúlt 16 évből 12-ben lófaszt nem csinált mondjuk a cigányok integrációjáért, csak néha tartott egy-egy tüntetést vagy kiadott valami nyilatkozatot, plusz a segélyezésri rendszerrel lélegeztetőgépen tartotta ezeket az embereket. De nem segített rajtuk semmit sem, és jól becsapta azokat, akiknek ez az ügy fontos lett volna. Nem lesz kár értük, ha eltűnnek a balfenéken...
Namármost ez az, amit egy modern európai liberális pártnak kéne képviselnie. Ha lenne olyan ma Magyarországon. Merthogy már a liberálisok szerint sincs...
Miközben napról napra egyre világosabban látszik, hogy maffiózók "irányítják" az országot, nem teljesen mindegy, hogy milyen ideológiával próbálnak megetetni bennünket? Ja, nem csak a kormányoldalra gondolok.
Modernizációóóó?!? Nem hinném hogy ennek olyan nagy jelentősége lenne kis hazánkban. Sajnos mindkét oldal képviselői valamilyen formában leszerepeltek már, a fiatal baloldal "elnyaralgatta" a kapott pénzeket, zeng minden a korrupciótól, az átlag 'balos' csak fáradtan legyint...

Ezen nem segíthet némi twitter a palmtopon, meg bratyizás az A8 sofőrjeivel.

Új arcok, értelmes javaslatok és némi becsületességgel lehetne valamit kezdeni idővel, de nem vagyok naiv és tudom, hogy ehhez egy szép nagy parlamenti ülés, és némi atom kellene, bár sajnálnám az épületet...

Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy a következő kormány milyen gyorsan áll neki a közszféra optimalizálásának, elköszönnek-e a rengeteg felesleges dolgozótól, reformálnak-e a segélyezési rendszeren, csökkentik-e a röhejesen magas munkáltatói terheket - basszus, ha megkapnám és elkölteném szépen kerítésre, meg kajára még a gazdaságon is lendíthetnék -, megszűnnek-e a k. nagy mutyik az állami cégekkel, lesz-e ésszerű, kisebb parlament... és még sorolhatnám.
Ja és a legfontosabb: Lemondanak-e a bármilyen sáros ügybe - legyen az pártpénzzel, korrupcióval, elszámolással kapcsolatos - keveredett képviselők...

Ha mindebből megvalósul valami, akkor jöhet a twitter meg a facebook fan elnök, és személyesen fogok gyűjteni egy air force one-ra.
öööö nem lehet, hogy ez az utolsó esély a megmaradásra, maradjon csak esély???
Kár erőlködni, akit/amit az "evolúció" halálra ítél annak felesleges keresgetni az utolsó fűszálat.
Elkúrták, mint a kardfogú tigris aki túl nagy fogat növesztett, e lkell hát tűnniük. Aztán majd 4-8-12 év múlva egy új csapat a romokból kisebb (lopó)fogakkal előmászhat, addig meg nézzük, hogy a másik csapat is elkúrja e annyira, mint a mamut, vagy csak kicsit.
Annó Gyurcsány pontosan erre akarta elvinni a maszopot, csak egyfelől az ellenzéki gőzhenger (jól felfogott érdekből), másfelől a "kis medgyessysta kommunisták (színtiszta beszariságból és gyáva önzésből), akik nyomták a klasszik szociáldemagógiát" elkaszálták. Márpedig nagyon attól tartok, hogyha Gyurcsány nem tudta megreformálni/modernizálni a maszopot és valagba rúgni, vagy legalábbis háttérbe szorítani a vén kommancsokat, akkor maga a kaporszakállú atyaúristen sem lesz rá képes. Ezeknek szó szerint ki kell halni, amíg ezek vannak és kirúghatatlanok, addig a maszop sosem lesz modern, nyugatias szoc. dem. párt.
MSZP+Twitter? Ne már... A majmolás valóban egy jó lehetséges út, de nem Obamát kellene, hanem inkább Putyint. Félmeztelen lovaglással, abba a jobbosok sem köthetnek bele, főleg ha hátrafelé nyilaz közben.
Remélem megfogadják a szocik amit írsz nekik a végén. Egy film címe jut eszembe:

A végkép eltörölni!

Odavezet amit írsz. Nagyon romantikusan hagytad ki az SZDSZ-es disznókat, mivel a Te olvasatodban csak a Maszop kúrt el. Ebben a kontextusban ez ordas hazugság.

Ki is volt a mérleg nyelve?

Pont az az MSZP egyik gondja, hogy a hatalomféltés miatt bő 6 éven keresztül hagyta magát zsarolni egy maroknyi pénzembernek. pl Kóka és baráti köre.

Akik végül elérték amit akartak. Kis bukta az országnak de nagy zsé pár embernek. Teljes irányítás a közbeszerzés felett. Nézd meg kik nyerik a tendereket sorra. Nem tudom mi az üzleti tere pl Bajnainak az idénye, de sokáig fogom fizetni....
A legkormányképesebb az MSzP, nemde?
"A huszonegyedik század nyugati életformájának felvállalása az egyéni szabadságjogokkal, a technológiával, az egymás mellett élő szubkultúrák elfogadásával."
Ennek sokan örülnének. A hétvégi buzifelvonulást legjobb lenne MSZP-s transzparensekkel megejteni. A kamionokon vonaglók meg MSZP-s szórólapokat dobálhatnának. Néhány % mínusz garantált lenne az MSZP-nek. Ez jó. Miért nem jelentkezel a Párt kampánystábjába, Árpád?
Hmmm...hát jó lenne ha errefordulnának de esélye inkább a "balra át" címû dolognak van. ÉS valszeg ellenzékben az a hatásosabb is.
Nem lesz jobb annál mint az ellenzékben szociális demagóg fidesz amely hatalomra kerülve kénytelen-kelletlen elkezd reálissan politizálni (legalábis gazdasági téren, majd kompenzálnak másban) jól le gazdagemberek pártjázni stb... Ráadásúl a fidesz meg is érdemli 8 év ilyen ellenzékiség után. A demagüógia nállunk még mindig hatásosabb.

Majd ha néhány év után rájönnek a népek hogy ÔK SEM JOBBAK na akkor lehet majd mást mondani...talán.
az emeszpének javaslom Joshi Bharátot főarcnak, amúgy meg nem a felét lopták el, mert sokkallta kevesebb maradt mit 50%, van az szerény becslésem szerint 75% legalább.
e-Magyarország, e-MSZP... szívesen mondanám, hogy kétségeim vannak,nem pedig röhögőgörcsöm.
álmodik a nyomor..
"Szekeres Imrét viszont hiába kenjük be cipőpasztával, akkor se lesz hihető."

Hihető nem lenne, de valami karaktert azért adna neki. Persze ez a mintától függ, vagy hogy egyenletesen kenjük-e.
Igazából úgy tűnik, az MDF a szortiment egyetlen még vállalható része, és ez vérciki.
Ahogy elnézem a listás indulókat: Lendvai, Lampert, Hiller. Nem hiszem, hogy azon agyalnak, milyen ideológiát tálaljanak.

Bármivel rukkolnának ki, az egész ország röhögőgörcsöt kapna tőlük.

Inkább összeszorított foggal rinyálnak, hogy valaki még bejusson a parlamentbe, s még ki tudjanak kaparni egy kis állami pumpot, hogy amíg kivéreznek megágyazzanak maguknak egy kis civil jólétet.
Na attol nem kell felni, hogy barki ilyen techdumakkal fog villogni - mar varom a sok keptelen hulyeseget, amiket elsutogetve probalja a sok barom demonstralni a jartassagat.
"Az egyik a lazaság, az everyman-tempó, a lezser kézfogás bárkivel, aki a hatósugarában van."

Miért? Ferenc testvér nem volt elég laza, amikor úgy táncolt, hogy az félúton volt a twist és az epilepsziás roham közt (copyright: Bödöcs)? Mi a laza, ha nem ez? Vagy: sörözés vele a Károlyiban. Elég laza. Vagy: Szekeres beszédet tart úgy bebaszva mint az albán szamár. Nem laza?

Talán pont nem a lazulás hiányzik, hanem a professzionalizmus és a szakértelem. Bár, ez úgy látszik a barom válsztópolgároknak nem hiányzik, csak a Barátok közt és az ingyensör.
Ugyanmár.
Ahogy egy haladó olajtankert nem lehet megállítani pár kilométeren belül, úgy a fennmaradó fél év sem lesz elég semmilyen irányváltásra az MSZP-nek.
7 évig nyomták egyirányba a hajót telegázzal, a part meg itt látszik előttük 6 hónapra. Neki fognak menni, ezt mindenki látja.
Szerintem kampányolhatnak a 2002-es igéretükkel:

MERJÜNK KICSIK LENNI!

Nesztek b*meg!
Obama nem nem lehetne az MSZP miniszterelnökjelöltje? Annyit bent tud lenni a parlamentben mint a FIDESZ, tehát nem ez számítana. Mégiscsak jobb volna mint egy Draskovics laptoppal a kezében kapmányolva :)
Technofília? Hát. Ja. MSZP? Hát merész. Inkább gerontofília. Node félretéve a viccet: esetleg ezt is behazudhatják mint a modernizációt, de soha nem fogják hitelesen képviselni.

A törzsszavazói 10-15%-os bázisuk masszívan technofil. :) Ők mindent elhisznek, de normális ember nem fog csak azért rájuk szavazni az elmúlt 7 év tudatában, mert erre pozícionálják magukat. Mondom: normális ember. Tehát akár még sikerük is lehet, mert ez Magyarország. :(
"Márpedig lehet elkúrni, lehet lopni, sok mindent megbocsát a választó(...)"

Nem lehet elkúrni és nem lehet lopni. Nem túl okos hozzáállás, hogy mentegessük őket. Alapvetően hiányzik a normakövetés a társadalomból, s ez a vélemény csak ezt erősíti.

Az ellenzék finom meghatározásán pedig csak úgy elsiklik az ember: "igaz, hogy most már nem veri a feleségét?" típusú kérdések feltevőire utal.
A szocik mint technolfilok? Ne már! Azok az öregurak még az adófizetők pénzén kapott laptopokkal is csak játszani tudnak!

Meg azért nézzünk már szét a magyar interneten! A radikális-szélsőséges portálok látogatottsága az egekben (kurucokkal az élen), baloldali hírportál nincs. Illetve baloldali az, akit a széljobberek annak mondanak (index). Magyon sok magyar ember az internetre csak azért jár, hogy kiélje a benne rejlő fotelnácit. Mert ma az a menő.
Ha-ha, ez jó!

Te, kedves Árpi, tanácsot adsz a szociknak, én meg pont Viktor sejhaját egyengettem kértelne tanácsaimmal.

ki-kinek a drukkere, így megy ez:o)))

Trackback:
szenzor.freeblog.hu/archives/2009/08/31/Level_a_Mesternek/

Nah, azért majd beleszólók ebbe is, ha lehet ebbe is, az ilyenek miatt ni:

"Márpedig lehet elkúrni, lehet lopni, sok mindent megbocsát a választó, csak egyet nem: ha egy párt öndefiníció nélkül marad."

mert azért ez elég véleményes, még ha a poszt java része bírja is egyetértésem.

Véleményem szerint a lopást és elkúrást piszkosul nem bocsátják meg az emberek, minthogy a bőrükön érzik naponta, mint viszkető fekélyes sebet. Az ilyen seb gennyed, nem enged felejtést.
Te Árpi waze, szerinted lesz kutyából szalonna? Nem érzed úgy hogy egyébként figyelemreméltó ötleteidet egy pöcegödörbe dobálod éppen? Komolyan mondom ha ezzel elindulsz, kapsz egy hátha-szavazatot tőlem, de lásd be, az említett sz-betűs szociknak aztán magyarázhatsz, ebolára kalmopyrin.

Az ún. baloldal gazdasági totálkáros, biztosan jobban járna mindenki egy cserével, persze az öregek a régi rutin szerint még megpróbálják azért lebiztosítózni. Persze a patkó szélén el-elvtársazgathatnak még 1-2 cikluson keresztül, de mi a túróért erőltetnéd rá továbbra is Szekerest és Szilit egyébként szakmai felkészültségük és eredményeik alapján jobb sorsra érdemes csávókra, mint mondjuk Gráf vagy akár Bajnai? A szockóknál az öregek sikeresen megmutatták, mennyire megtanulták a brezsnyevi kontraszelekciót, sikeresen akadályoztak meg bárminemű megújulást, (megtisztulás meg szóba se került), viszont legalább sikeresen termeltek ki egy velük versenyképesen korrupt, de tőlük gátlástalanabb fiatal generációt. Miért kellene annak a néhány valamire való arcnak ebben a tócsában tovább dagonyázni?

Na mindegy, asszem jobban örülnék ha látnék valami cserjét csírázni meg szárba szökkenni, szóval csak be kéne inkább komposztálni azt a trágyát...
"Ha pedig majmolás, akkor az első keresőszó nyilván Obama. "

EJNYE! Mijjeza bújtatott rasszizmus! :)
"Ha pedig majmolás, akkor az első keresőszó nyilván Obama."
No!
Mi ez?
Huhogó B-közép?!
Hat valamivel muszaj lesz motivalni a rest 2/3-ot, akik nem duhosek ellegge, hogy a jobbikra szavazzanak, nem hivok elegge, hogy orbanra, de tele a tokuk a tutyi-mutyizassal es ezert az mszpre se szeretnenek...

az lmp, szdsz, mdf igazabol jelenleg nem bir velemenyem szerint jelentos erovel/bazissal.

ha az mszp nem talal ki valamit, akkor hamarosan ok sem fognak. az keves lesz, hogy aki utalja orbant, vagy fraszt kap vonatol az majd ugyis rajuk fog szavazni. az emberek megtanultak, hogy nem kotelezo elmenni szavazni. sot, itt elni sem kotelezo... lassan egyszerubb lesz munkat talalni europaban barhol, mint elviselni az elitet - amit ugye mi magunk adtunk az orszagnak okosan..;-)
látszik, hogy ugyanazon nőttünk fel...
meg most is hasonlókat olvasunk.
Egyetértek, és egyúttal az utolsó két meleges poszthoz ius gratulálnék.
Ez is jó poszt, csak pesszimista vagyok. Nem lesz itt már semmi a mi életünkben.
online Obamát meg jól megpetícióznám inkább twitteren, ugyan legyen oly drága reménységünk, és csapja le a szakört mondjuk NY-i ingatlanadó ügyben. Az igazság bajnokának külügye mégse sározza már be magát egy mégoly távoli banánrepublik amúgy párbeszéd- és szalonképesebb egyedei előtt. (Még ha jelenleg az - elvileg legitim - lídereik nem is tartoznak ebbe a csoportba, ha maga Mr.Hope kabinetje segít őket hatalomban tartani, a helyzet nem is lesz jobb sose)
"Hogy ezt képviselheti-e hitelesen a Magyar Szocialista Párt, az egy másik, költői kérdés."

Nem képviselheti, ez a társulat már semmit.

Ám valakinek nagyon kéne, de a láthatár üres, csak délibábos vetítésnek tapsolnak reménykedő habszájúak.
Darabidőn túl fékezett lesz, mint a jó mosópor. A vekker ébresztőt is tud csörrenteni, még ha álmodni jó is.
A technofília valóban rokonszenvessé és hitelessé tehet egy államférfit az USA-ban, de ott a farmer V8-as Jeepből kiszállva az érintőképernyőn beállítja, hogy mikor kapjanak enni a szarvasmarhák, meg leellenőrzi, hogy az ültetvény automata öntözőrendszere miért csak 350 liter vizet nyomott ki délelőtt, mert erről sms-ben értesítette őt a rendszer.

Nálunk az ököritófülpösi gazdát (2 tehén, 26 éves Wartburg kombi) mennyire hatná meg, ha az országvezérnek szánt szoci dzsigoló PDA-ról nyomja az iwiwet a nagy Audiban, miközben egyik művházból a másikba tart....?
Árpi, kedvenc szöveged ez a "egymás mellett élő szubkultúrák". Máskor meg több helyen leírtad, mennyire nem működik, sajnos: pl. Theo van Gogh meggyilkolászása kapcsán. Most akkor akarjuk ezt, vagy hagyjuk a fenébe, mer úgyse jön ki belőle jó dolog?
Egyszer azt írod, hogy Törökország, keblünkre!, másszor meg, aki nem fogadja el az európai értékrendet, az takarodjon haza...
Mivel fáradtságos dolog szétválogatni a "jó törököket" a "rossz törököktől", ezért az én véleményem a "szubkultúra" által kivégzett buzi holland politikuséhoz közelít (majd megírjátok a nevét, mert nem jut eszembe).
A Magyar Szocialista Párt hitelesen már semmit sem képes képviselni.
Talán már az is modernizációnak lenne tekinthető, ha találnának megoldást arra, hogy a jövőben valóban megakadályozzák azt, hogy ellopásra kerüljön a fele annak ami megvalósul...

...ja, ez meg nem hangzik jól.
Kár.
Az ötlet jó, de szerintem a Fidesz ezt sokkal hihetőbben képviseli még most is. Az emberek nem ezrét szavaztak eddig sem az MSZP-re. Medgyessy-Horn-Kovács-Szili-Lendvai-Kósáné-Szekeres-Kiss. Ezek a nevek volnának erre alkalmasak?

Hidd el nekem még mindig jobban elhiszik a panelben pörkölt evős verziót mint a technofil, modern embert.
Vonuló nyugdíjasok bakancsainak csattogása fogja betölteni az Andássy útat azt követelve, hogy Lendvai Ildikó végre elkezdjen twitterezni.
TótaW:
Egy a baj ezzel kérem. Azoktól várnád el a modernizációt akik felújítanának egy hídat, de nekik nem logikus, hogy legyen bicikliút is rajta. Még akkor sem amikor ezen TÉNYLEG rengetegen felháborodnak.
Azzal sztem nem is lenne baj, hogy a szocik elhúznak a búsba. Ezzel valszeg a szoci tábor is kiegyezne, viszont amíg nincs "üres négyzet" a szavazócetlin, addig ennek a tábornak "nincs választása", illetve nem sok választani valója marad.
Szerintem ők már semmit nem tudnak hitelesen képviselni,max a pénz az isten-elvet(saját célra).
De ahogy figyelem a többi "párt"is ezen
a vonalon mozog.
Jelszavuk:Mindent nekem!Nektek Lófaxt!
Tökmindegy ki lesz kormányon...csak a
duma változik egy kicsit...a lényeg soha.
Alternatívák:
-Lánglelkűeknek-forradalom.
-Bátrabbaknak-kivándorlás.
-Romantikus mazohistáknak-helyben maradás.
Kedves Árpád az írásodat belinkeltem a Kapcsolat.Hu portálra.
Az elvtársak még nem reagáltak rá.
Bojkott van, vagy mi?
Aha, szóval ennyi érdeklődésre tarthat számot a maszop. Pedig a javaslat egész jó, csakhogy az elmúlt 8 év elqrása után ki veszi majd be ennek az új (addigra) kispártnak az új (és amúgy veszélyesen liberálközelinek tűnő)eszméit? Ez nem modernizáció lenne, hanem csak kétségbeesett próbálkozás.
kedves árpád, te komolyan gondolod, hogy technofíliával lehet visszacsábítani a leszázalékolt BM-enteriőrt? nagyon vicces, amikor a főcinikus ennyire naiv lesz.
"A huszonegyedik század nyugati életformájának felvállalása az egyéni szabadságjogokkal, a technológiával, az egymás mellett élő szubkultúrák elfogadásával. Sőt, a monolitikus, egyfelé menetelő nemzet képének lecserélése a szubkultúrák szövetére."

Mindezt egy 65 év feletti, kádári nosztalgiában élő, alapvetően antiszemita és cigánygyűlölő, nyugdíjas szavazóbázissal?
Muhaha.
Ha az MSZP a megmaradt szavazóbázisával ideológiai fronton, szlogenek szintjén is szembefordul, akkor a BKV és a MÁV igazgatóságán kívül nem szavaz majd rájuk senki.
Ha valaki meg akarja alapítani az első Magyar Globalista Pártot, nosza tegye. Ha viszont továbbra is az a stratégiája a ballib médiaarisztokráciának, hogy az MSZP-t szembefordítsa azokkal, akik rá szavaztak, akkor kívánjuk nekik jó utat a szakadékba.
Az msz(m)p és a modern nyugati demokrácia és modernizáció... természetesen megtartva az összes, a diktatúra "osztályharcában" szocializálódott jó elvtársat, az elmúlt 8 évvel a hátuk mögött. Igen, ez válóban hiteles lehet. Hajrá msz(m)p! ;-)
Ez nálunk annyira nem lenne népszerű szerintem, mert itthon még több a technofób mint a technofil.
Nem értem mit akarsz ezzel mondani Árpád, hisz ezzel a zászlóval járjátok ti már a magyar ugart nyolc éve... csak egy kicsit elegük van a népeknek belőletek.
"A modernizáció az egyetlen, amit zászlóra lehet tűzni."

a modernizációt 8 éve folyamatosan mondogatják. attól azonban, hogy zászlóra van tűzve, még nem lesz hiteles. ezektől már a világon semmi nem hiteles. nem, mégis van vmi, ami hiteles lenne: ha kiálláénak és közölnék, hogy ők a Magyarországot gyarmatosító külföldi tőke feltétlen kiszolgálói. na, ezt elhinném nekik.

"A huszonegyedik század nyugati életformájának felvállalása az egyéni szabadságjogokkal, a technológiával, az egymás mellett élő szubkultúrák elfogadásával."

nyitott kapukon dörömbölsz, retorikailag mindez fel van vállalva.

"markáns értékválasztás ma, amikor ezt az életformát naponta élvezi és igényli az egész ország"

az ország azt igényli, hogy húzzanak a történelem szemétdombjára, ahova valók.

"...ám közben bömböl a mindezt tagadó, Középföldére vágyó, normatív romantika."

ezt hogyan érted?
az mszp mára olyan lett mint Piszkos Fred: ha valamit szeret, akkor a többiek miatt elkezdik azt utálni, ha meg utál valamit, akkor a többiek azt mindjárt szeretik is rögtön. a modernizáció hívei tehát egyet nem akarhatnak csak: hogy az mszp ezzel kezdjen új arcot szabni magának
"Jobbik ugyanez a négyzeten, a kormányképesség látszata nélkül."
Azaz tökéletesen alkalmasak a Parlamentünkbe :-)

A poszthozt annyit, hogy kedves Tótám, hogy a kommunikációnál leragadtál. Pedig rég nem az lenne már a lényeg ebben a kurva országban, hogy a kurva pártok mit adnak elő szóban! A tettek hiányoznak. Pedig a képlet egyszerű (lenne). Lajstromozzuk össze a rendszerváltás hibáit és pontról pontra javítsuk ki. Ehhez persze kommunikáció (is) kell. Pl.:
- a vízlépcsőt elkúrtuk. megépíteni!
- a rendszerváltást elkúrtuk. újra!
- ügynöktörvényt elkúrtuk.szabad betekintést bárkinek az anyagba!
- médiatörvényt elkúrtuk, az ORTT-t sürgősen megszüntetni, tagjait, vezetőit múzeumban (lehetőleg spirituszban) mutogatni.
(és ez érvényes a legtöbb hivatali bürökratára)
- szociális háló és az adózási rend példásan el van kúrva. a segélyeket munkához kötni sürgősen, az ombudsmanok feje le meg van kakilva!
A pontokat Gyurcsány olvashatná fel a leghitelesebben a Parlamentben.

Egyébként az nem zavar, hogy Te is csak téped a szájad különösebb eredmény nélkül? Most őszintén, a Képmeséknek volt bármilyen pici mértékben mérhető hatása? Megszüntettek 3200 önkormányzatból egyet is? Az emberek értik a benkrendszert, adózást? Lószart, mama!
Vagy neked a kommentszámláló számít?

Ami itt a blogon, posztokon, kommenteken történik, az csak felesleges okoskodás, önfényezés, hogy "..hű, de értek hozzá.." meg: "ki tudok kopipásztólni az Alkotmányból részeket, bazdmeg..". De tényleg nincs más, hatékonyabb módja az önkifejezésnek?

Ezért értékelem a Gárdát. Ők legalább tesznek valamit. Igaz, hogy sokszor nevetségesek, vagy megbortánkoztatók, vagy törvényellenesek, de legalább tesznek valamit. Könnyű rajtuk fogást találni, sok mindent másképp kellett volna csinálniuk, de ők legalább nemcsak a neten írogatnak arról, hogy milyen szar ez meg az.

Leírtál már annyi mindent, publikáltál, Pulitzer-emlékdíj ...anyámkínja, de mi az értelme? Párezer olvasóhoz eljutni?

Amikor egy posztot írsz, azt gondolod, hogy "Na most jól megmondom az olvasóimnak, hogy milyen faszán látom a dolgokat. Páran anyáznak, páran gratulálnak, egymást is elküldik a picsába. De jó is lesz az!" - vagy mi?

Nem gondolod, hogy ennél talán többet is lehetne tenni?

(ha válaszolsz, légyszíves ne linkelj be korábbi írásodat, hogy erről már hű de kibaszott régen is írtál egy posztot, mert tökönszúrom magam, jó? Köszi!)
:-)
"Bajnai kabátja mögül visítozó kis kommunisták nyújtogatják a nyakukat"

micsoda fless :-)))
@robin masters: a leszázalékoltakat nem. hanem éppen a fiatalokat, sőt a 18-49-et.

de hangsúlyzózom, ez egy elvi spekuláció, és rohadtul nem tudnék kiállítani az mszp-ből tíz embert, aki a modernizációs irányt vinni tudná.

SZDSZ-t azért hagytam ki, mert őket már a szentlélek se menti meg.
@Nyomek: a pontjaidat Gyurcsány tényleg előadta (a vízlépcsőt nem). hol a saját pártja kaszálta el, hol az ellenzék (kétharmadosok).
@Nyomek:

"Pedig rég nem az lenne már a lényeg ebben a kurva országban, hogy a kurva pártok mit adnak elő szóban! A tettek hiányoznak."

Na végre, itt a lényeg! Gratula!
@jvizkeleti: "Az ötlet jó, de szerintem a Fidesz ezt sokkal hihetőbben képviseli még most is."

szerintem nem. a fidesz éppenhogy szemben áll a szekularizációval és a modernizációval. (az más kérdés, hogy a királyságot kikiáltani ők se tudják.)
@Naiv Gyermek: Erdekes felvetes...en ugy velem, hogy a vonatkoztatasi rendszerunk valtozott meg. Amig a kelethez vonatkoztattuk magunkat, addig mi voltunk a gazdagok...amikor a nyugathoz, akkor pedig a szegenyek :) Az eszlelt szegenyseg az, ami szamit, nem az, h jut elelemre.
Miért kellen az MSZP-nek bármit is túlélni? Ha rajtam múlt volna, már 89-ben ganyédombra kerülnek.
a néger kifejezés nem PC
Nem olvastam el az összes kommentet, de amit igen, abban nem láttam:

Feltűnt bárkinek is, hogy TWÁ lényegében személyleírást adott Gyurcsány Ferencről?

Feri táncolt, blogolt, pacsizott, és soha a büdös életben nem felejtem el azt a kormányzati limuzinban játszódó, Zisgmond Vilmost megszégyenítő operatőri látvánnyal előadott választási reklámot, amiben Feri hiteles otthonossággal játszotta el a komoly, nyugati államférfit.
Nekem az akkor nagyon bejött... :-) Sokkal, de sokkal jobban, mint utóbb a 60-as évekbeli szocreál betűtípussal szedett választási szlogen az EU-s választáskor. TWÁ-nak igaza van most...
@_dave_:" "...ám közben bömböl a mindezt tagadó, Középföldére vágyó, normatív romantika."

ezt hogyan érted? "

ezt úgy értem, hogy például a jobbik társadalmi ideálja valahol a feudalizmus körül van (de persze mindenki nemes!), viszont a teljes jobboldalon rendre érezhető az ellenállás mindennel szemben, ami a mai mindennapokhoz tartozik. ők tüntettek tévéműsorok ellen, ők siránkoznak a bulvárosodás felett, meg a közerkölcsök, meg a többi; az ideál ott inkább "kert-magyarország", hogy az pontosan mi, az csúszkál.

és azért mondom, hogy normatív, mert pl én magam se nézek tévét, és nem olvasok blikket, sőt erre buzdítok mindenkit, viszont eszembe sem jut ezt törvényerőre emelni.
Az MSZP-nek úgy kell nyolc évnyi ellenzékben töltött idő, mint egy falat kenyér. Nagy pofonok, nagy botrányok kellenek ide, hogy teljesen nyilvánvaló legyen a vezetés alkalmatlansága, sőt a tagság nagyrészének elvándorlása is jót tenne a pártnak. Ha ez megtörténik, nem kell mást csinálni, mint kibekkelni ezt a nyolc évet, addigra éppen elege lesz a választóknak a fideszes pofátlanságból, cinizmusból és hazudozásaból.
@Tóta W. Árpád:
Tehát már "beszéltek róla". Hurrá!:-)
Elmondok egy példát arra, hogy ebben az országban mennyi balfaszság történik, és hogy ki a felelős értük (párbeszéd két ismerős közt):

- Helló, hallottad a százmilliós sikerdíjat a BKV-nál? Még a kirúgás aután is alkalmazták a csávót tanácsadóként több milliós fizetésért. Gondolhatod, hogy a pénzt visszaosztja annak az embernek, aki oda ültette őt.
- Ja, a gecik! De azt tudod, hogy ezt miért tehetik meg?
- Nem.
- Hát azért, mert ez senkit nem zavar. Téged például zavar?
- Persze, menjenek a kurva anyjukba!
- Ha zavar, akkor mit teszel ellene?
- (...)
- Elmondom: annyit teszel, hogy nekem elmondod, kipanaszkodod magadat, aztán három perc után mész a dolgodra. Magyarul semmit. Nem mész ki a Parlament elé, a BKV elé tüntetni, nem gyújtasz fel kukákat a Kossuth téren pár száz millió forint miatt. Nem csinálsz lófaszt se!

Na ez a BLOG a három perces panaszfal. Visszasírjuk még a Gárdát!
egyébként igen, ehhez a nyugatos-modern vonalhoz Gyurcsány vitte legközelebb a pártot, pontosabban ő arrafele ment, a párt meg félúton leült pihizni.

azoknak is igazuk van, akik azt mondják, hogy ez a vízió (mert ez már az) nem lesz nálunk annyira népszerű, mint usában, csakhogy a baloldal most már nem a győzelemért, hanem a részvételért küzd.
Hú de jó, megértem még, hogy valaki leírta, ami felépült annak csak a felét lopták el, nem az egészet. Köszönöm, kezdek újra hinni a szebb magyar jövöben!
Miért baj, ha az mszp eltűnik a süllyesztőben?
Hátha lesz jobb.
Sajnos van egy nagy baj az Obama hasonlattal. Obama elsősorban azért nyert mert fekete és csak másodlagosan azért cool high-tech buzi stb. Persze ha az MSZP előrántana a kalapból egy igazi barnabőrű cigánygyereket egy jó klasszikus kis roma névvel...
Árpád, a cikked második részében sztem jó tanácsokat adsz, bár sztem azok univerzálisak, tehát éppúgy tanácsolhatóak lennének azok a Fidesznek is.

LAZASÁG:

Hát ez nagyon betalál, mert ebben az utóbbi időben halál gyenge a jobboldali politikusi réteg. Merev tekintetekkel és monoton hangsúlyokkal sulyolnak. Brrrrr

A holdudvarban vannak lazák, de vhogy nem akar fölfelé szivárogni. Bayer a maga módján laza, egy PC-mentes, látszólag habzószájú, ám valójában csak ütős hangnemet visz. Persze ez nem való a poltikusoknak. Tehát lazaság szempontjából még mindig a baloldalon a pont, 1:0

MODERNIZÁCIÓ, TECHNOFÍLIA

Nos, ebben a baloldal messze alulmaradt. Szükségszerű következménye anna, h a neten az ember inkább az ellenzéki véleményeket keresi. Az elmúlt 7 év alatt eluralta a netet a jobboldal, messze jobban teljesítenek, mint a bal. A Reakció blog, vagy a Vastagbőr meg tudott szólítani egy fiatal, gondolkodni és tenni akaró réteget. A jobb polblogok többsége jobbos, ezt sztem kár lenne vitatni...

A jobboldalnak vannak rockzenekarai szép számmal, melyek messze igényesebbek mind zeneileg, mind szövegileg, mint a vele szemben álló Korda-Balázs páros, vagy Pély Barna, vagy a Nox, melyek rendre felbukkanak a szoci rendezvényeken. Sőt, igazi vagány nemzeti rapper is tolja az igét: Fankadeli.

Szóval modernizációban és technofliában a jobber áll jobban.

Szóval, én 1:1-re hoznám ki. Kérdés: ki tud beleerősíteni a saját gyengéjébe?

Még vmi:

sztem a demagógiát kár volt a Fideszre dobni, mint egyedi sajátságot, mert alighanem az legalább (ha nem jobban) annyira szoci sajátság is. Mindenki emlékszik még Lendvaira, amint lélegeztetőgépekben számolja az egészen más pénzeket, vagy amikor kijött a Kéri-féle beszéd, és fizetett hirdetésben riogatták a nyugdíjasokat, aszt meg később sokszorosan súlyosabban meggyepálták őket. LOL

Sztem a posztod első részét rövidebbre vehetted volna, és a másodikba viszont kicsit több szempontot is behozhattál volna: emberi jogok területe, liberalizmus vs. rendpártiság, vagy az Isten, haza, család vs. se Isten, se haza, se család ideológiai harctér.

Üdv.
Az hogy mi lesz az MSZP-vel csak addig érdekel, hogy tűnjenek már el örökre a történelem süllyesztőjében, azt a mocsarat ami most van M.országon nem önmagában az MSZP okozta - ők csak lehetőséget kaptak arra, hogy tönkretegyék az országot - azoktól az idiótáktól, akik rájuk szavaztak.Es ez akkor a lakosságnak több mint a fele volt - ennyire hülyék vagyunk?
Igen, ennyire hülyék vagyunk!
Szánalmas pancserekről csak ilyen gyenge cikk születhet. Ezekről kár írni bármit is, csak égeti magát vele az ember...
Jó kis zakó lesz a választás, "svejci" zakó!
@Nyomek: oké, szerinted mégis mit kellene tenni? és azon belül mit kellene nekem tenni, mint újságírónak?
@félemelet:

LOL, nagyon jó felismerés, de tegyük hozzá: nem a stílussal volt a baj, hanem azzal, h ez egy idő után kurvára nem állt jól ferinek, csak max. 2006. nyaráig röptette, mert kiderült, h amit láttunk, az csak egy jól kitalált PR része.

Emlékszünk az eltévedt kislányra, ugye?

De ír erről Árpád, amikor a magyar próbálkozásokat hiteltelennek minősíti:
"Magyar politikusoknak is szokásuk panellakásokba becsöngetni kampány idején, és ott pörköltet ebédelni galuskával, de hát tehénen a gatya, messziről bűzlik az egész, mindenki érti, hogy az illető elnökúr rohadtul nem tesz ilyet alapjáraton, csak keccsöl a szavazatokért."

Üdv.
Nem mondanám, hogy az MSZP és a magyar baloldal a szívem csücske, de szerintem az imidzsnél és kommunikációnál alapvetőbb problémák is vannak a szoclib oldalon. Például el kéne dönteni, hogy "szociálisan érzékeny", nyugdíjasokat védő vagy a neoliberális, piacbarát, vállalkozásbarát vonalat követik. Mindkettőnek lehet létjogosultsága, értelme, stb.
De a kettő együtt nem megy. Aki szerint működhet együtt a két homlokegyenest eltérő irány, az nézzen végig az elmúlt 8 év kormányzásán. Amíg ez a rész (nevezzük ideológiának) nincs eldöntve, addig a különböző platformok instabil egyensúlya fogja jellemezni az MSZP-t, ami lehetetlenné teszi, hogy következetesen politizáljon. Sok-sok eltérő irányú vektor eredője zérus. Az ellenzéki időszak amúgy pont megfelel az ilyen jellegű megújulásra, a sorok rendezésére.
Mondjuk szerintem az MSZP nem fog túllépni az árnyékán, ha nem takarítja ki a Szekeres Imréket, Lendvai Ildikókat, meg az összes többi (poszt)szocialista dinoszauruszt a pártból.
A kérdés már csak az, hogy akkor mi marad?
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: szerintem annak, hogy "eluralta a netet a jobboldal", szerteágazó okai vannak.

az egyikről már írtam valahol. a jobboldali szavazók és szimpatizánsok a baltól eltérően közösségként viselkednek. ez egyébként szerintem nem pozitív, inkább beteges. ha belenézel a "jobb polblogok" kommentfolyamába, akkor általában azt látod, hogy egymást kurkásszák, egymást és magukat erősítgetik ilyen belterjes kommunistázással. valaki bebüfög, hogy "a ballerek, phöe", többi megtapsolja. belső vita elvétve, még akkor se, ha mondjuk vmelyik szerzőről ordít, hogy síkhülye. de velünk van, és az a lényeg.

szóval a jobb az mindig is aktivistább volt, mint a bal, a (megmaradt) balos szavazók között kevesebb olyan van, aki 0-24 azon pörög, h mivel segíthetné a pártját, amit amúgy nem is érez annyira a magáénak.

a másik az, amit írsz, h az ellenzékiség nyilván alapból jobban kézre áll.
Mindig elcsodálkozom mennyire szelektív az emberek észlelési képessége. Tényleg mindent, ami rossz az mszp-re tolnak, ők a sötét oldal, a másik meg a jó. Na persze! Vegyük már észre, hogy a két nagy párt szépen tönkretette a többpártrendszert, kiszorította a többieket és kényelmesen berendezkedett hosszú távra. Ne gondolja senki, hogy a fideszes megyék és városok többségében nem ugyanaz történik, mint országosan - korrupció, mutyizás, pazarlás...! Persze a kormányzó párt felelőssége mindig nagyobb, ezért is kell tavasszal elhúzniuk, megtisztulniuk - ha tudnak. Az egyetlen embert, aki alkalmas lett volna a megújulásra nem a Fidesz nyírta ki, hanem saját maguk, mert megzavarta a kényelmes állóvizet. A baj az, hogy nincs friss levegő a politikában. Van a Viktor, aki már 20 éve sem volt előremutató, csak tehetséges, van a két bukott rendszerváltó párt, akiknek lejárt a szavatossága és az mszp. Két friss áramlat: Jobbik - a magyar közéletet 80 éve fojtogató zsigeri gyűlölet pártja és az LMP az átlag értelmiséginek is nehezen befogadható "niche" pártocska. Ebből tényleg nehéz lesz főzni. Mszp jövője? Ezekkel az arcokkal no way! Csak a fiatalok tehetnek valamit. Hátha a nagy zakó felébreszti őket. Amúgy Bajnai egy lehetőség, mert a Mo.-on ritka európai arcok egyike. 2014-re bejöhet, ha addig talál maga alá megfelelő pártot.
jó, újra mondom akkor: a hiteles képviselet kialakítása egy másik kérdés, szeirntem évekbe telne. én itt csak azt állapítom meg, milyen eszméket lehet felvállalni, melyikek gazdátlanok:
- modernizáció
- szekularizáció
- liberalizmus
- felvilágosodás.

más nincs. a klasszik balosság lehet, hogy jól jönne majd ellenzékben az Orbán-kormány népnyúzása alatt, csakhogy kurvára fals lesz 2006-2010 után.
Szeretnéd, mi? Árpád! Akkor lassan mondom, hogy még te is megértsd: ebben az országban pár pesti idealistán, meg még egy pár lakótelepi tévé-agymosotton kívül senki sem gondolja, hogy egy internetező miniszterelnök jobb, mint egy nem internetező, hogy a kínaiak beengedésétől színesebb lesz a magyar kultúra, hogy a homoszexuálisok házasságától vastagabb lesz a zsíroskenyér, meg ilyesmi. Sőt. A te kedvenc MSZP-d csak akkor szerepelt jól, amikor azt tudta mondani, hogy 19 ezer, meg, hogy háromhatvanaskenyér, meg, hogy nemleszgázáremelés, lassan... Szóval Árpád. A te általad rajongott sokszínű - hogy is írtad - európai? Vagy modern? Vagy mi? Szóval ezt az az SZDSZ képviselte eddig, amelyről, amikor kiderült, hogy ezt képviseli, már át is ment bukórepülésbe. Csak azért, mert az ilyen nagyonmodern hülyeségekért, rajtad, pár belpesti idealistán, meg agymosott (tegyük hozzá, saját osztályán belül is a legalacsonyabb értelmi színvonallal rendelkező) lakótelepi munkanélkülin (hogy nehogy elitizmussal vádolj, vidéki totálidiótán is) kívül senki nem hisz. Tudod miért? Mert hülyeség. A világot félreértő baromság az egész modernizmus, olyan idea, amely nem a célt (jólét és boldogság), hanem az eszközt állítja középpontba. Kell egy ilyen párt a degeneráltaknak. Szerencsére alig vannak öt százaléknyian. Drukkolok, hogy kedvenc szocialistáid megfontolják a tanácsodat.
Én sosem kedveltem Gyurcsányt és az mszp-t sem, de érthetetlen a szocik szemszögéből, hogy miért küldték el Gyurcsányt. Az egyértelmű, hogy a párt szétesése és a 10% alá kerülése Gyurcsány távozta után kezdődött...
Azóta nincs arca, színe-szaga a pártnak és nincs vezetője.
A szoci törzsszavazók és főleg a kemény mag Gyurcsányt imádta, és csak ő tudta mozgosítani a szavazókat,..Gyurcsánnyal szerintem ha nyerni nem is, de nagyon szorosra hozták volna a 2010 es választást, no és ha valakitől tartott mindig a Fidesz , az Gyurcsány volt, szerintem ők is fellélegeztek, mikor elküldték.
Szerintem a szavazók túlnyomó része jellemzően nem racionálisan hoz döntést. Úgy vélem, a többség számára teljesen mindegy, hogyan hívja magát egy párt mivel a többség a mindenkori meggyőződése alapján dönt, azt pedig a hívószavaknál sokkal szélesebb körű tényezők (hírek, élmények, tapasztalatok) alakítják.

Szerintem egy párt esetében az öndefiníció szerepe csak másodlagos és azt gondolom, a legtöbb embert (különösen a bizonytalan szavazókat) kevésbbé érdekli, hogy mi van a zászlóra írva, jobban érdekli őket, hogyan javulhatna a személyes helyzetük és kiktől várhatják azt nagyobb eséllyel.

Teljesen mindegy, milyen példát követ a jelenlegi kormány, ezt nem a választás előtt fél évvel, válságkezelési csomag közepén kell kitalálni.
Hazudtunk reggel, délben meg este szlogen helyett: HAZUDUNK LOPUNK, CSALUNK, ÁTKÚRUNK! hátha valakire az őszinteség hatna!?
Máskülönben meg tűnjenel el ÖRÖKRE! (Lehetőleg ÉHENHALVA!) Köszi
Ha '89ben a 'tutyimutyi f*sz' A.Józsi kispadra ültette volna a szocikat 2 választási ciklusra mint a csehek tették, akor nem itt tartanánk! Az is nagy igazság: " MIKOR A SZOCIK KORMÁNYOZNAK, MINDÍG VÁLSÁG/ELSZABADULT INFLÁCIÓ VAN!"
@Tóta W. Árpád: Árpád, ezek 19.századi fogalmak... olyan, mintha azt mondanád, lóval járják körbe a földet... naív hülyeséget írsz, ami részedről érthető, hisz te is be vagy szarva, de ez nem megoldás, próbáljatok előre nézni, mert erre valóban szükség volna.
Van egy ismerős házaspár, elég idősek, de nem szegények. Mégis kb. 2-3 évvel ezelőttig a Videoton színes tévé, meg a kereklámpás Lada voltak a legmodernebb eszközök a háztartásukban. Azóta már van mobiljuk. (Mondjuk SMS-t még fogadni se nagyon tudnak, nemhogy írni.) Mindig azt mondták, hogy nekik ez így elég.

Na, ők MSZP-sek. És valamiért úgy érzem, nincsenek egyedül ott ezzel az attitűddel, ugyanis a Kádár-rendszer kifejezetten nevelte a népet erre a kissé hamisnak tűnő szerénységre. Ezért tűnik reménytelennek, hogy az MSZP a modernség pártja legyen.

Amúgy meg Árpi, ne keverd a szekularizmust a technofiliával, a kettő nem azonos téma. Ma Magyarországon a Jobbik a legtechnofilebb párt, de a Fidesz se áll ebben annyira rosszul, pedig a szekut mindkettő gyűlöli (és én is). Azt viszont a Szadi képviselte addig, amíg nem hajtotta végre a nyilvános harakirijét.
Abszolut egyetertek Nyomek hozzaszolasaval, regen tul vagyunk mar azon, hogy ki mit akar kommunikalni, amikor lathato, hogy a tettek ( mar amik vannak ) hogyan vegzodnek. Nem is ertem, hogy miert kene masodpercig is azon gondolkodnunk, hogy mivel akar majd elorukkolni az a banda, akiknek joreszt koszonhejtuk, hogy itt tartunk. Kezdjunk nepi otletborzet, hogy vajh, hogy lehetne megsegiteni ezeket? Gondolkodjunk el azon, milyen tema es karakter kell nekik ahoz, hogy tovabb folyatssak azt amit csinalnak? Oszinten, kinek az igazsagerzetevel fer ez ossze?
HazudTUNK reggel, délben meg este szlogen helyett: HAZUDUNK LOPUNK, CSALUNK, ÁTKÚRUNK! hátha valakire az őszinteség hatna!?
Máskülönben meg tűnjek el el ÖRÖKRE! (Lehetőleg ÉHENHALVA!) Köszi
Ha '89ben a 'tutyimutyi f*sz' A.Józsi kispadra/kényszerpihenőre küldte volna a szocikat legalább 2 választási ciklusra mint a csehek tették, akor nem itt tartanánk! Az is nagy igazság: " MIKOR A SZOCIK KORMÁNYOZNAK, MINDÍG VÁLSÁG/ELSZABADULT INFLÁCIÓ VAN!"
@Tóta W. Árpád:

Egyvalamit azonban el kell ismerni: a jobber blogok sokkal kevésbé moderálósak, mint a ballerek...

Az engem is nagyon dühít, ha (és most magam is közéjük veszem) az én oldalam kommentezői türelmetlenek a másképp szólókkal, főleg, ha ez a másképp szóló tisztességes hangnemben _érvel_. A magam részéről megpróbálok maximálisan befogadó lenni az ellenvéleményűekkel, mert nagyon fontos megmutatni, h még egy (jobb híján) fidesznyik is lehet nagyon toleráns. Sőt, annak örülök a legjobban, ha a blogomban egy liberális is a blogközösség részének érzi magát. Talán van is ilyen... remélem... Sajnálom, hogy ha mások nem annyira. Azt viszont én is rühellem, amikor (és ez ebben a blogban is nagyon gyakori) az érvtelenség droidozásban tör ki, mintegy univerzális érvként használva.

Sztem sokkal tisztességesebb azt mondani, h "baszki,én elfogult vagyok ebben az irányban, és rühellem azokat", mint játszani az objektívet, de közben folyamatosan olyan szöveget nyomni, ami tök egyoldalúan védelmezi az egyik oldalt, támadja a másikat.

Nekem egyébként ez az egyik legutálatosabb baloldali holdudvar tulajdonság, az álszentség. A népszabisok, az indexesek, vagy az ÉS magukat tök független gondolkodóként/újságíróként definiálják, miközben lófaszt.

Ehhez képest sokkal tisztességesebb azt mondani, h az MN az egy jobber lap, a Hír tv meg úgyszintén.

Az lehet, h a Vastagbőrt nem a legzsenibb firkászok írják, de nagyon gyorsak, nagyon aktuálisak, sok háttéranyaggal dolgoznak, melyek közül nagyon sok ott bukkan föl először, és kellően provokatívan tudnak fölvezetni egy-egy témát.

És, mint a kertv-knél, itt is az az egyik leglényegesebb, h mennyien olvassák, mennyi a kattintásszám.

Hiába olvashatsz igényesebben megírt publikat az ÉS honlapján, ha a kutya nem olvassa, mert az ilyen nem hat, nem formál véleményt. És itt most ez a lényeg: ki képes erőteljesebben formálni a közvélekedést, és nem az, h irodalmi stílusban olvassak egy nagyesszét az őszödi beszéd fényezéséről Nádastól. Ebből a szempontból a Vastagbőr fölényesen veri Nádast, ha tetszik, ha nem.

Üdv.
Szóval neked már most hiányzik a SZADESZ és át akarod menteni az MSZP-be?
az MSZP network óriási teljesítménye hogy 20 évvel ki tudták tolni bukásukat és még rosszul se jártak.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
nem értek egyet. Valamilyen szinten nyilván meg volt támogatva ez az imidzs, ám ha megnézed/meghallgatod Feri KISZ-es korából származó, kevés számban fellelhető megjelenését, akkor látni fogod, hogy Feri már akkor bázi nagy reformer és modernista volt. Ennek alátámasztására talán nem is lehetne jobb bizonyítékot találni, mint amikor maga a korabeli rendszerváltó Orbán fényezi a "Gyurcsányi nevű"-t, mint az egyetlen értelmes embert a KISZ-ben...

Tehát összefoglalva: Feri bizony nem eljátszotta a modern reformert, hanem az is (volt). Hogy miért nem jött neki össze mégis, azt meg már százezerszer kielemzték az okosok.
Nem GO WEST! akkor már inkább GO FUCK! még pontosabban WE FUCKED!(ELKÚRTUK!) Jó meglátás!!!!!! STIMMEL! Ha rajtam múlik ÖRÖKRE!
lámpa kép... hmmmm...

megvilágosodtál?
megvilágosítasz?
kivonják a forgalomból a 100w-os, hagyományos izzókat?:o)))
@Peter252: és ez a MSzP csodafegyvere Gyurcsányi is egy idióta..
szerintem nem lehetett tovább tartani annyira meztelen volt már a király. Amúgy az MSZP mélyrepülése nem Gyurcsányi kirúgásával kezdődött, még nem is az öszödi lebukással, hanem jóval-jóval előbb, a választások után szinte azonnal. meg lehet nézni a statisztikákat.
"sally hoffman 2009.09.01. 10:18:19
szerintem ezt a technofil irányt az lmp fogja vinni"

Rég röhögtem ilyen jót. A technokrata hippipunkok twittereznek a biokommunában.
@Peter252: éppen ellenkezőleg, gyurcsok után kezdődhet valamiféle kijózanodás... persze egyszerűbb dolgok kellenének elsőre: leszokni a lopásról, a hazudozásról. Félek, ez nehezebb lesz, mint az Árpád által javasolt jelszavak elsajátítása...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: a török AKP párt logója. cool, ugye? volt már itt szó róla.

@ferikefleto: "Mert hülyeség. A világot félreértő baromság az egész modernizmus"

írod itt online. köszi az illusztrációt, rólatok van szó. modernizmus nélkül sose tudod bemutatni a gyakorlatot.
@Tóta W. Árpád:
A négy pontból kettő nagyon nem stimmt. A modernizáció és a felvilágosodás pipa - a szekularizáció és a liberalizmus viszont (legalábbis csak így hanyagul és definiálatlanul ideírva) nem oké.

A szekularizációval az van, hogy a vallással nem különösebben áthatott nemzetek esetén szinte automatikusan kialakul. Kormányra kerülése esetén Viktor sem a Bazilikában fogja tartani a kormányüléseket. Ezért hovatovább helyesebb stratégia nem firtatni ezt a kérdést, hiszen a Fidesznél ez csak egy dac-elem, egy újabb pont a "mi ellen?" listában.

A liberalizmussal meg az a gond, hogy ha megkérdezel 10 liberálist, azok is mind mást mondanak arról, hogy mi is az tulajdonképpen. A liberalizmus kérdését kicsit hasonlónak érzem a szekularizációhoz: ha nyugi van, akkor a 21. század kulturális környezetében ez szinte magától kialakul/helyre áll. A liberalizmus, mint korszellem nem a politikusok, hanem a kultúra asztala. Te se nem azért nem utálod a melegeket, mert Kádár megmondta, hogy nem szabad őket utálni...

A jobboldalnak pedig igaza van: ma már csak teljesen kiüresedett szavak a liberális, meg a szocialista. Most kellene jönnie a filozófusoknak, teoretikusoknak. De hát őket mindet kizavarták már az MSZP-ből is, meg az SZDSZ-ből is...
@Luighi: Nagy élmény volt két változatban is olvasni, köszönöm!

"Máskülönben meg tűnjek el el ÖRÖKRE! (Lehetőleg ÉHENHALVA!)"

Légyszíves!
Arra azért nem tenném fel a fizetésemet, hogy Gyurcsányt nagyon elküldték volna, pláne arra, hogy messzire. Nemsokára ez úgy fog "látszódni", hogy Feri időben észlelte a szakadékot, elegánsan félreállt, és megengedte a mögötte tülekedőknek, hogy közelebbről szemügyre vegyék.

Szeretem, mikor bénának, balf*sznak, hülyének, tehetségtelennek titulálják, titulálták; pláne, amikor közülünk, a népből tették (oly sokan). Mégiscsak milliárdos; miniszterelnök, pártelnök volt sokáig. Demokráciánkban ez az ember megtette azt, ami eddig sem Horn bácsinak, sem Orbán Viktor miniszterelnök úrnak és polgárnak nem sikerült; választási ciklust nyert miniszterelnökként.

Ráadásul úgy távozott, ahogy eddig még senki, nagyjából önállóan, önszántából; az emberek 90%-a így látta, látja, így fogja. :)) A cécót, a kavarást szépen elfelejtjük, mert mire visszajön, addigra 20 hasonló marhaságon leszünk túl; simán lehetséges, hogy nosztalgiával gondolunk Ferenc mosolygós, szemüveges arcára. :)

Ez az ember nincs elásva, akármennyire is szeretnétek. :)

De nem ez volna a post lényege, hanem az eljövendő választással kapcsolatos marketingkommunikációs megoldások lehetséges verziói.

A magyar embernek van 1-2 érdekes tulajdonsága. A magyar ember okos; alapvetően a legokosabb. (Itt volnék rögtön én, pl. :D, még sorolhatnám.)
A magyar ember nem igazán közösségi ember, erőteljesen énközpontú.
A magyar ember gyakran kompromisszumképtelen, leggyakoribb formája az, ahol legalább két magyar ember tartózkodik, ott egyetértés nincs.

Ilyen emberkék millióira kitalálhatunk mindenféle kommunikációs stratégiát, víziókat, gondolatokat, de van módszer, évezredes. Vezér.
Központi figura, a legerősebb kutya a falkában, ötletgazda, stb-stb. Tessék megfigyelni, első demokratikus kormányunk számos tagjára emlékezünk, de utána igazából csak a miniszterelnökökre.

Nincs ebben semmi extra. A magyar lakosság politikailag, közéletileg a demokrácia ellenére inaktív. Az emberek nagy része nem vesz részt a helyi életben, közéletben. Nemcsak politikai ügyekben, más társadalmi dolgok sem igazán mozgatják meg (sport, környezetvédelem), csak szélsőséges esetekben. Amikor a ház mellé épülne egy szemétégető, akkor hirtelen kint van az egész utca; de amikor arról van szó, hogy ne dobálják már el a csikkeket ugyanott, az senkit sem érdekel.

Itt minden embernek magvas (és kevésbé magvas) gondolatai vannak arról, hogy kellene az országot vezetni, mit kellene a jelenlegi vezetőkkel tenni. De van rá 10 forintom, hogy helyi, települési szinten, akár pártszinten sem tudnának semmit sem csinálni. Sőt, meg sem próbálják. Amíg a pártokban uralkodó "helyzetek" botrányosak, addig mit várunk el a pártok által felügyelt folyamatoktól, szervezetektől?
Amíg helyi szinten 1-1 polgármester (akár bal, akár jobb) botrányos dolgokat tehet meg, addig mit szeretnénk? S nem egy ilyenről hallunk, olvasunk...

Ezért is jó a Vezér. Kényelmes, nem kell erőlködni, van egy snájdig/okos/ügyes/bátor ember, aki megmondja a frankót nemkommunista/nemfasiszta/nemzsidó/nemcigány/nembuzi; és nem kell erőlködni azon, hogy én a ballibzsidó megegyezzek a fasiszta malackával.

Jelen állás szerint, a Fidesz sokkal jobban áll totemállat szinten ;-), ez várható is.
Arra, hogy a szocik új ikont válasszanak, arra nincs esély. Esetleg építgethetnek Bajnaira, de az is sok sebből vérezne.

A jövő év - jelen állás szerint - csak abból a szempontból lesz érdekes, hogy mennyire nyeri meg magát a Fidesz, és mit szerez a Jobbik. Esetleg érdekes az, hogy mekkorát bukik az mszp és eltűnik-e az Szdsz, MDF.

Azért ne feledjünk valamit. Idáig sosem jött be az, amit a választás előtt szűk 3/4-1/2 évvel láttunk. Már többször estek pofára tuti nyerők, s még nem jött össze unalmas parlamenti választás.

(Ahogy nem tartom teljesen hülyeségnek azt a szcenáriót, hogy Gy.F hagyta, hogy az idióták berántsák magukat a szakadékba, ezáltal könnyebbé teszi OV győzelmét, aki utána megmutathatja, mit tud kezdeni 3 millió nyugdíjassal, közel 1 millió romával, 1 millió állami alkalmazottal.)
Szerintem vállalhatatlan, hogy a balos értelmiség java, a Szerk.-től Tóta W.-ig még mindíg az MSZP megmentésén dolgozik, ahelyett, hogy az alternatíváján dolgozna.

Volt abban valami felemelő, ahogy Pető Iván elmondta, hogy az SZDSZ elvei és az azokra épülő koncepciók hogy nem találkoztak a társadalom mindennapjaival, és ezért inkább kivonulnak a közéletből, be a történelembe.

Az MSZP ilyen tisztességesen már nem tud elvonulni, és nyilván nem is akar. Ez a párt annyi szennyt cipel jelenleg magával, hogy a jobb lenne egy új formáció.
@Tóta W. Árpád: "a jobboldali szavazók és szimpatizánsok a baltól eltérően közösségként viselkednek. ez egyébként szerintem nem pozitív, inkább beteges."

Nem közösségként viselkednek, hanem nyájként (nevezhetjük csordának is, nem az elnevezés a lényeg). Közösséget individuált személyek alkotnak. Az individuálatlan nyáj sem beteges (értsd: ha akarnának, sem tudnának másképp viselkedni, mert az individuum létrejötte nem pillanatnyi elhatározás kérdése), de nem sok mindenre használható, mert a kreatív elme természetes divergenciáját maga alá gyűri az önálló életre kelt kollektív mítosz. (Bővebben ld. Carl G. Jungnál)
Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP-nek mi legyen a követendő politikája, inkább kérdezzétek meg Gazsó Ferencet...
Jó tanácsok, hasznos tanácsok...
Legalább annyit fognak lendíteni a ballib szekerén, mint Tóta W. közpénzből honorált rajzfilmes szövegei az MTV-n( Magyar Televízió, félreértés ne essék)a tavalyi népszavazás elött...:P


Hanem Szekeres Imrét tényleg be kellene kenni cipőpasztával (bár sokan inkább a forró szurok+libatoll extrém változatra esküsznek):P

Amúgy meg úgy tűnik, tényleg van valami elmozdulás az un. balliberális oldalon.
Ha elnézem az SZDSZ-es elnök beköszönöjét és bocsánatkérését,
vagy az MSZP néhány korifeusának akcióit, Trianon szobortól kettős állampolgárságig, hogy Hagyó Miklós
csíkszeredai fellépését se feledjem, aki
40 ezer néző elött fakadt Székely Himnuszra...
mintha csak rájöttek volna hogy a nettó, manifeszt nemzetárulás állapotából kicsit hátrébb kellene lépni.
@Tóta W. Árpád:
Talán és például:
Másik Gárdát alapítani?
Buzdítani egy Másik Gárda alapítására?
Buzdítani a Másik Gárdába belépésre?

De a kérdésem inkább hozzád az, hogy mit vársz egy poszttól? Tényleg nem gecizésből kérdezem.
Csak már annyira unom, hogy a fenti párbeszéd valamely aktuális sajtóhír miatt lejátszódik. És senki nem csinál semmit. Az utca embere felháborodik, meg csak dumál és panaszkodik.

A Gárdát meg betiltják. (Ezt meg én pofázom és persze nem csinálok semmit.)

De a kérdésem még egyszer:

Mit vársz a posztjaidtól? A kis lokális veszekedéseken, okoskodásokon, észosztáson kívül? A három perces odafigyelésen kívül?

Mert ezen a pár hozzászóláson kívül nekem sem lesz már több. Napi Worluk megvolt, megyek tovább. Még én sem csinálok semmit. Egy fasz vagyok. (coming out buzizás nélkül, na mindegy.) Megyek a dolgomra, majd holnap megint olvaslak.:-)
@Tóta W. Árpád: Jól van, Árpi, nehogymár ne értsd mit akart ferikefleto írni.
Nem arról van szó, hogy nem használunk inernetet és lóval megyünk haza mint egy amish. Csak éppen nem vagyunk annyira hanyatt esve se tőle, nem ennek rendelünk mindent alá. Elfogadjuk a technikai újításokat -mert még az amishek is elfogadják a kerékfeltaláló munkáját - jó dolog a modernizmus, de nemcsak az létezik a világon! Van, amikor nem az a legfontosabb, s más miatt háttérbe szorítjuk. Inkább pecázok egyet a gyerekkel, minthogy megtanuljak wifizni. Most akkor kurvára maradi, begyöpesedett barom vagyok? Inkább mást emelj ki a hozzászólásából:
"olyan idea, amely nem a célt (jólét és boldogság), hanem az eszközt állítja középpontba"
Nem szélsőségesen, vallási áhítattal kell tekinteni a modernizmusra, hanem csak mint egy eszközre, amely a boldogságot szolgálhatja. De nem kizárólagosan és nem mindenek felett!
@nyakörv: nem hinnem, hogy a szadesz hianyzik..
az hianyzik, hogy valaki kepviselje az allam es az egyhaz kategorikus szetvalasztasat, a liberalis ertekeket, a modernizaciot, a multikultit.

ugyanis pillanatnyilag az izolalt kadarista nemzetallam fele haladunk, ha hihetunk a jobbik es a fidesz kommunikaciojanak. az csak annyival rosszabb, mint egy atomtamadas, hogy tovabb tart a pusztulas folyamata es sokkal keservesebb belole a felepules.
Érdekes. 20 perce talán, hogy írtam valamit. Mennyi ideig tart moderálni a hozzászólásokat? Mert az utolsó komment több mint egy órás.
Kedves árpád, jelentem a Kapcsolaton lévő szocialisták csak néznek mint a vett malac nem nagyon kaptak az ötleten.

kapcsolat.hu/forum/go_west_tota_w
Jonapot kivanok, az Obamas ujitashoz uj arcok is kellenenek. Emlekszunk, mennyire bena volt a kiszivargott Hiller-haver aramlat tervei? Na most ugyanezt akarjak eladni Szekeres Imrevel meg lendvai Ildikoval, mennyire lesz hiheto? A Blackberry is lefagy tole, nemhogy az egyszeri szavazo.
@Tóta W. Árpád:
"csak azt állapítom meg, milyen eszméket lehet felvállalni, melyikek gazdátlanok:
- modernizáció
- szekularizáció
- liberalizmus
- felvilágosodás."

Ezekből az LMP simán felvállal annyit, amennyit felvállalni érdemes.

De maradt egy az MSZP-nek is: a kommunizmus bűneinek relativizálása.

Régen is ez adta az MSZP és a szavazótábor ideológiai magját, szerintem ebből simán összehoznak bármikor 10-20%-ot, mert ezt aztán nem fogja senki más képviselni.
Jó poszt, de tényleg. Csak azt felejted el, hogy jövőre Gyurcsány és Bajnai nevét aranyba fogják foglalni.-> Amikor majd a fideszben is előkerülnek az excel-táblák, meg a számológépek, és majd tömegeknek kell beadni, hogy még két év szopás. Akkor leszek kíváncsi a maszopra, de attól tartok a jobbikra is.

Mindenesetre érdekes lesz a kampány, mert a fidesz megszorítósba nem mehet át, mert akkor arra meg lecsap a jobbik és lesz itt olyan 20% mint a szél. Az MSzP? Hát jah. Azt most írtad:)
@csabakirályfi: "ami felépült annak csak a felét lopták el, nem az egészet. Köszönöm, kezdek újra hinni a szebb magyar jövöben!"

csak ne örülj annyira, nem a felét lopták el, hanem a többszörösét, a javát még az unokád is fizetni fogja...
@tompus:
"Miért baj, ha az mszp eltűnik a süllyesztőben?
Hátha lesz jobb. "

Nem lesz. Látsz Te valahol jobbat? Csak Jobbikat.
@ferikefleto:
"A világot félreértő baromság az egész modernizmus, olyan idea, amely nem a célt (jólét és boldogság), hanem az eszközt állítja középpontba. "

Hát mars vissza a fára! Ereszkedj csak szépen négykézlábra, mert a két lábra állás csak eszköz volt, és az nem fontos. A jólét és a boldogság négykézláb terem, tüzet rakni is fölösleges modernség.
meg csak az elso szakaszt olvastam el, de maris beugrott az egyik titkos remenyem hogy hatha kiesik az mszp! onnan lehetne uj partot epiteni. nem baloldalit persze.
az egesz poszt vegigolvasasa utan is ugy gondolom hogy ki kene esni az mszpnek. az lenne a legjobb.

"Hogy ezt képviselheti-e hitelesen a Magyar Szocialista Párt, az egy másik, költői kérdés. Viszont valakinek muszáj lesz."

nem, es ezt is le fogja nyulni a jobbik! marmint a modern technikat. ok hasznaljak a legjobban az biztos. pont mint iran.
@Tóta W. Árpád: pont ezert lenne a legjobb ha kiesnenek es "az Orbán-kormány népnyúzása alatt" alatt johetne egy uj part es elkezdhetne ezt:

"- modernizáció
- szekularizáció
- liberalizmus
- felvilágosodás."
Ezzel nagyjából egyetértek:

"Egy kampánynál nem az eszközpark, hanem a gondolat a rajtvonal. Stratégia és koncepció nélkül a legjobb felszereltség, és a legdrágább IT-fejlesztők sem tehetnek győztessé egy pártot - ezért is mítosz a pénz mindenhatósága. Az internet sem csodaszer. Ha egy márkához saját fogyasztóinak fejében is vállalhatatlan ügyek, arcok és tapasztalatok csatlakoznak, ha hitelességén nem javít, csupán a régi tartalmat csomagolja újra, akkor hiába regisztrál, frissít akár mindennap profilt a közösségi oldalakon (Szili Katalin korszakalkotó újításnak szánt Twitter-profilját heten követték a pécsi kampányhajrában, de jó példa az épp veszteglő Kapcsolat.hu is). A technofil érzékenység, az internet aktív és kreatív használata valóban feltétele a korszerűségnek. De nem elég hozzá. És ez jó dolog."

www.jobbklikk.hu/index.php?Cikk=784
Ezzel nagyjából egyetértek:

"Egy kampánynál nem az eszközpark, hanem a gondolat a rajtvonal. Stratégia és koncepció nélkül a legjobb felszereltség, és a legdrágább IT-fejlesztők sem tehetnek győztessé egy pártot - ezért is mítosz a pénz mindenhatósága. Az internet sem csodaszer. Ha egy márkához saját fogyasztóinak fejében is vállalhatatlan ügyek, arcok és tapasztalatok csatlakoznak, ha hitelességén nem javít, csupán a régi tartalmat csomagolja újra, akkor hiába regisztrál, frissít akár mindennap profilt a közösségi oldalakon (Szili Katalin korszakalkotó újításnak szánt Twitter-profilját heten követték a pécsi kampányhajrában, de jó példa az épp veszteglő Kapcsolat.hu is). A technofil érzékenység, az internet aktív és kreatív használata valóban feltétele a korszerűségnek. De nem elég hozzá. És ez jó dolog."

www.jobbklikk.hu/index.php?Cikk=784

(miért nem ment át az előbb???)
Szia Árpád!

Valami Böszörményi Nagy Gergely írt erről a posztodról a jobbklikken...

jobbklikk.hu/index.php?Cikk=784
Az MSZP-nek vége.

Kifogták a szelet a vitorlájából. Hiába tolódott jobbra (középre) Gyurcsány hatására ez a párt, nincs ott sem mozgástere. A baloldal, közép, jobbközép teret ügyesen lefedi a Fidesz, a szélsőbalt a Jobbik (némi náculással vegyítve), a szélsőjobbra meg mégsem mehet egy szocialista párt...

A megoldást egy új formációban látom. Legyen a neve Magyar Kapitalista Párt.
Tőlem csinálhatja a Feri is, bár lehet jobban járnak, ha kihagyják egyenlőre.
Egy ilyen pártot lehetne a jobboldalra pozicionálni, és akkor a Fidesz is végleg (legalábbis egy időre) balra tolódna.

Tehát nem az MSZP-t kell megmenteni.
Ahogy a Dakota közmondás tartja:
ne lovagolj halott lovon...
@Tóta W. Árpád:

Kedves Árpád!

"én itt csak azt állapítom meg, milyen eszméket lehet felvállalni, melyikek gazdátlanok:
- modernizáció
- szekularizáció
- liberalizmus
- felvilágosodás."

Elég lenne a megvilágosodás.

Látható mivé lett Mo-on a liberalizmus. Hagyjuk.
El sem hinnéd milyen fontos érték számomra a megértés az elfogadás, a türelem és a tolerancia. Mondom "kőjobbosként" (igaz a buzikat se dobálok semmivel, sőt nem is rugdosok)
A szekularizáció nem megoldás, mert egy olyan hatalmas űr keletkezne a helyében, hogy csak fognád kézzel-lábbal a fejedet:-), ahogy benyomulna a katkók helyére a szcientológia vagy valami hasonló katasztrófa. Mert ezt Te sem nagyon vitathatod, hogy az szdsz és az mszp vesztét a szekularizált egyházak (hitgyüli, szcientofaszombaszom stb)is okozták.

Mivel Neked sarkalatos kérdés, hogy a (lehetőleg) keresztény egyházakba rughass egyet-egyet, arra én is tudok hülyét mondani, mely szerint én meg nem bánom, ha jön a felvilágosodás, de akkor jöjjön a guillotine is mert ugye a nagy istentelenítésben azért minden tagadás ellenére eljutottak egy másik istenhitig (Legfelsőbb Lény?)csak intermezzónak volt egy "kis" vérfürdő is.

Kedves Árpád! Abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy nem kell feltalálni a csövön a lyukat. Ott a faja Tízparancsolat. Csak be kell tartani. Sem az szdsz-ért, sem az mszp-ért nem kár, ha eltűnik a süllyesztőben. Ahogy a fidesz-ért sem lesz kár ha méltatlannak bizonyul a páratlan feladat megoldásához.
A modernizációhoz meg idő kell. Nem kevés. A modernizáció kereke pedig ledarálja egyként azt is, aki sietteti és azt is, aki gátolja, vagy képtelen a ritmust tartani vele.

Kérdezted (Nyomektől?) mit kellene tenned?

A legkevesebb amit tehetsz, hogy szakítasz az egyházra köpdöséssel, és Isten "közvetett" tökönrugdosásával, és mindennap megpróbálhatsz tárgyilagosan 'harag és részrehajlás nélkül' írni. Ettől még lehetsz szemtelen, provokatív, és még csak a világ sem omlana össze Benned.
Ha az Úr nem is teheti meg, de Te igen. Szóval: -RESET.

Ja! Ha a Tízparancsolat betartása és betartatása nem lehetséges, akkor mi a fact akarunk?!

Bocsi, hosszú lett, azt hittem megéri.
@Walter Melone: szomorúan látom. volt oda accountom, de elfelejtettem, meg aztán sok értelme nincs is, a jobbklikkre különösen illik a belterjes röfögés, amit fentebb írtam a jobbos online közösségekről.

BNG nagy lendülettel állapítja meg, h "Egy kampánynál nem az eszközpark, hanem a gondolat a rajtvonal", eszerint viszont ezt a szöveget nem olvasta végig. a gondolat a modernizáció, szekularizácó, liberalizmus, mert ahhoz még lehet pozitívumokat csatolni, és azzal a jobbos tömb szemben áll. nem, nem a facebook menti meg.
@jaegtoer:
"nem bánom, ha jön a felvilágosodás, de akkor jöjjön a guillotine is mert ugye a nagy istentelenítésben azért minden tagadás ellenére eljutottak egy másik istenhitig (Legfelsőbb Lény?)"

Figyelj! Minden uj ideológiának van egy rövid inkviziciós korszaka (boszorkányüldözés, Genf, Szt. Bertalan éj, Gulag, stb.) amint eléggé erősnek érzi magát. Aztán vagy téved, vagy elfogynak a kiirtható eretnekek.
Istent csak a szakállas öreg macsó alakjában tagadja minden éppeszű lény. A "Világszellem", "Legfelsőbb Lény", stb. nem létezését, létezését és működését próbálják bizonyítani, de nem lehet. Azon is vitatkozhatunk, hogy mit csinál, ha van, és mire való.
Azért ez a demagóg jelző kiosztása a fideszre, mint egyedi jellemző, szeretkezteti a csőröm.

te komolyan úgy látod, h ebben az országban a Fidesz a legdemagógabb párt? Jóléti rendszerváltást, meg kis faxomat ki ígért 2002-ben?

Vagy hogy csak a legutóbbi időkre menjek vissza:

Nyakó "Ütökbazmeg" István levele:

"Tisztelt Szijjártó Úr!


Nem csoda, hogy a Fidesz igyekezett eltitkolni a nyilvánosság elől, hogy Orbán Viktor közel egymillió forintból nyaral Mexikóban. Az embereket joggal háborítja fel, hogy válság idején egy választott politikus, aki arra buzdított, hogy hívei ne támogassák a krízisalapot, ekkora érzéketlenséget tanúsít a nehéz helyzetben lévőkkel szemben.

Az kétségtelen, hogy mindenkinek a magánügye, hogy hol tölti a szabadidejét. De közpénzből élő, választott politikusok, közszereplők igenis kötelesek eltűrni, ha a közvéleményt foglalkoztatja, miből telik nekik luxusnyaralásra. Főként azokra vonatkozik ez, akik másokat rendszeresen durván, alaptalanul rágalmaznak és támadnak politikai szerepvállalásukat megelőzően szerzett jövedelmeik miatt.

A Fidesz továbbra is titkolja azt is, hogy Orbán Viktor kinek a vendégszeretetét élvezi Mexikóban. Meglehet, hogy baráti szívességről van szó csupán, de lehet, hogy ezért a szívességért valamilyen ellenszolgáltatást is vár a titokzatos vendéglátó.

A Fidesz kormányzása idején számos esetben előfordult, hogy az Orbán Viktoroz szorosan kötődő barátok és ismerősök gyanús körülmények között szereztek előnyt közpénzek, állami támogatások odaítélésekor, állami megrendelések vagy mondjuk nagyköveti címek elnyerése útján. Elég talán, ha az Orbán Viktor által is elismerten mondott kijelentést idézem, amelyet miniszterelnöksége idején, "baráti körben" hangoztatott a Fidesz elnöke egy, a családjához köthető szőlőbirtoknak adott állami támogatás kapcsán: "ne mi nyerjük a legtöbbet".

A mexikói nyaralás titokzatos körülményei felvetik a gyanúját, hogy Orbán Viktor a szállásköltség megspórolásán túl is nyer az ismeretlen amigonak köszönhetően, és a korábbi tapasztalatok alapján felmerül a lehetőség, hogy a viszonzás nem egyedül a Fidesz elnökét, hanem az adófizetőket is érintheti.

Mindez több kérdést is felvet, amelyekre az emberek joggal várnak válaszokat a Fidesztől. Ezért elvárjuk, hogy mielőbb nyilvánosan számot adjanak az alábbiakról:

-Eddigi gyakorlatukkal ellentétben, most miért titkolták Orbán Viktor nyaralásának helyét, és idejét?

-Miért titkolják a vendéglátó kilétét?

-A vendéglátás költségei, forintban kifejezve, mekkora tételt jelentenek?

-Ajánlott-e valamilyen szívességet a Fidesz elnöke a titokzatos vendéglátónak?"

*****

Árpád, tartod-e, h a Fidesz demagógabb a szociknál? Esetleg felajánlod az X-et?
Olyan gáláns ugysem vagy, h elismered: a szoci a demagógabb a lélegeztetőgépeivel egyetemben.

------------------------------

@daito:

"nem kell erőlködni azon, hogy én a ballibzsidó megegyezzek a fasiszta malackával"

Mivel nem tettél ki szmájlit, ezért hát azt mondom: kabbe köcsög "ballibzsidó"! Így szmájli nélkül. Rendben?

Na lássuk a moderálási elveket, igazságosak-e!
Ez mind szép és jó, de az SZDSZ-nek egyszer már nem sikerült, és valószínűleg az MSZP-nek se fog. Mert ha még akadna is - egyáltalán, véletlenül, csodaszerűen - valaki, aki az MSZP-ben ezt az arculatot kicsikét is hitelesen képes lenne felvállalni, az se szerezne vele több szavazatot, mint a néhai SZDSZ. Sőt elveszítené még azt a pár szimpatizánst is, akik ezidáig annak ellenére támogatták, hogy az SZDSZ-szel paktizált. Modernizációval kampányolni Magyarországon most nagyjából olyan, mint Izraelben vagy Iránban a Sertéshús Párt színeiben indulni.

A nyugati életformát naponta élvező tömegek számára a nyugatiasság kimerül a Mekiben és a Media Marktban, és talán pont azért, mert ez az, ami ma tényleg alanyi jogon jár, és amihez a politika eddig még nem nyúlt hozzá látványosan. Ne félj, ha egy szoci politikus egyszer elsütné, hogy iPhone-ról netel, egyből felmerülne, hogy a készüléket lopta, a számlát az adófizető állja, és különben is az iPhone, mint fogalom, magyarellenes, hazaáruló, körülmetélt és buzi.

A politikától más az elvárás: oldja meg azt a pici problémát, hogy én minimálbérből tartok fenn S80-as Volvót és négy plazmatévét (nyugatiul ugyebár), fizessen tizenháromhavi rokkantnyugdíjat negyven éves feleségemnek a teniszkönyöke után abból az adóból, amit tőlem soha ne szedjen be, lássa el teljeskörűen és luxuskórházban a mamát abból a TB járulékból, amit hajtson be szomszéd kurva anyján, és ezen kívül védjen meg bárkitől, akit bunkó irigységemben és/vagy tudatlanságomban gyűlölni méltóztatok (legyen az gazdag zsidó, művelt buzi, csóró cigány, hülye szlovák, aljas román, ne adj isten fekete néger, vagy bármilyen más ocsmány nemmagyar).

Stay East!
@Tóta W. Árpád:

Engem kétszer (két különböző nickemet) is kitiltottak a jobbklikkről. A mai napig nem tudom, miért, és az ott lévő, nekem gyakran kommentelő fórumtárs se érti. Ők ilyenek. Szomorú, na.
@jaegtoer: Nem állok a te oldaladon, de nem tudok nem egyet érteni veled. Amit te írsz, az Edmound Burke dióhéjban. Nem lehet kihagyni a lépéseket, és az emberek töbségét nem a ráció, hanem az "előítélet" (nem feltétlen negatív) vezérli.

Árpád, a Fidesz nem lesz szocialista attól, hogy szociális demagógiával operál, hanem konzervatív, mert az előítéletre épít.

Gyurcsány a ráció harcosa, nagy károkat hagyott maga után, mert a katonái nem az ügyért, hanem a prédáért követték.

Egy Obama úgy kellene nekünk mint egy falat kenyér, de most nincs itt az ideje.
@Tóta W. Árpád:

"- szekularizáció"

Gondolom, azzal mindenki egyetért, h támogatnia kell az államnak, az alkoholisták, a drogosok, és egyéb deviánsok kezelését.

Nos, akkor miért is ne támogassuk azt az egyházat, amelyik a lelkeket gyógyítja? Hány és hány börtönlakó számol be arról, h odabent megtért, aztán kijőve normális, munkás életet él. Így volt vele Németh, a rendőrgyilkosság ki nem végzett egyik tettese is például. De személy szerint olyanról is tudok, akinek a családját mentette meg, hogy hitgyülis lett (csakhogy ne érjen a katkó elfogultság vádja).

Szóval a hitéletet/egyházakat államilag támogatni kell, mert társadalom-lélektanilag hasznos és jó, legalább annyira, mint egy drogambulancia, vagy alkoholelvonó intézet.
És ide mi illik, Árpád? És mi lesz veled az ország fizetésképtelenné válása után?
@sün!malac69 a hívő:
"Gondolom, azzal mindenki egyetért, h támogatnia kell az államnak, az alkoholisták, a drogosok, és egyéb deviánsok kezelését."

Rosszul gondolod. Én nem értek egyet ezzel. Az én adómból ne költsenek ilyenekre, vannak nemesebb célok is. A selejteket kezeltessék a családjuk költségén, vagy alapítványok pénzéből. Vagy a te pénzedből, nekem úgy is megfelel...

"Nos, akkor miért is ne támogassuk azt az egyházat, amelyik a lelkeket gyógyítja?"

Szerintem, a lelkeket a pszichológus gyógyítja. Ennek nézz utána, sün koma. Összetéveszted a hívőt a lelki beteggel.

"Szóval a hitéletet/egyházakat államilag támogatni kell..."

Lószart. Az egyházakat támogassák csak a hívek. Meg a pártokat is. Az állam nem a máltai szeretetszolgálat.
Mellesleg honnan vegyen pénzt erre az állam? Tőlem vagy tőled? Javaslom, hogy vezessék be számodra a papi tizedet, újra. Akkor meg jönne a "monnyon le a Bajnai" ugye? Mondd sün, nagyon beverted a fejed? :-)
@Luighi: A nagy igazság az, hogy a jobboldal hozta nekünk ezt a rablókapitalizmust 1990-ben. Ennek vagy te a vesztese, meg sokan mások is. Tudom, nem érted, de akkor se üvöltözz, az a vonat már elment.
Árpád, miért hecceled szegény polgártársainkat? Tudomásul kell venni, hogy itt, Magyarországon egy későközépkori, bigott, neofasiszta-feudális társadalom szeretné zavartalanul vívni az évszázados törzsi harcait, parasztháborúit, capture the flag játékait a szomszéd népekkel. Technológia, számítógép, internet? Az csak a romlásba vezeti ezt a sokat próbált, szerencsétlen paraszt magyar népet! Az hogy már van áram a városban, régebben kisföldalattira volt jó, ma meg arra hogy minden második sarkon van szoli. Az internet meg arra jó, hogy apuka este meg ki tudja engedni a stresszt magából két feles után négy-öt fáradt rántással magából. Ahogy írtad, mi magyarok nem akarunk mást, csak visszamenni a középkorba, a földesúr igája alatt szántani, igazságos Mátyás király uralma alatt. Nyírpatományoson a múlt már el is kezdődött reméljük sokan követik a példájukat! bolcslazado.blogspot.com/2008/09/cl-vissza-mltba.html
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "Nos, akkor miért is ne támogassuk azt az egyházat, amelyik a lelkeket gyógyítja? "

azert ez kicsit eros! marmint a lelekgyogyitas.
@Bölcs Lázadó: "a földesúr igája alatt szántani, "

nem - nem! ez nem stimmel. ahogy arpi is irta itt mindenki nemes volt!
nem volt mindenki nemes, de a feudalizus 2.0-ban majd az lesz!
Ez a jobbklikk.hu mostanában lett menő?
@anyátok:

Anya!
Az eretnekek (és a boszonykányok) sosem fogynak el. Szerencsére.

Árpád klasszikus négyese betöltötte a történelmi szerepét, és bár van bőven még reszelgetni való, valami másra van mégis szükség.

Istenről -akár szakállas, akár nem- nem érdemes vitatkozni, mert más tartományban dolgozik mint amit mi ismerünk. Ezért csak feltételezésekkel operálhatunk, ami az érvelésben nem tényező.
@zszimeis:

Egyezzünk ki, hogy ne oldalazzunk. A helyes megközelítés (szerintem) az együtt. Ha emberek elkezdenek együtt dolgozni értelmes célért, akkor ecccercsak elveszti az értelmét a jobb és a bal. Az igazság mindig középen van:-)
@egyittlakó:

"A nagy igazság az, hogy a jobboldal hozta nekünk ezt a rablókapitalizmust 1990-ben."

Ez egy orbitális hülyeség. Az MSZP 1990-es hatalommegosztása felülről vezérelt volt, sosem tagadta senki. (Te vagy a kivétel)
...és még te ajánlasz másoknak szemüveget:-))
Mitől volt jobboldali a Szabad Kezdeményezések Hálózata (SZDSZ)? Az mszp-ből kirúgott három Király? A volt (mszmp-és) párttagoktól hemzsegő MDF? FKgP, KDNP nem játszott annyira. Fidesz?
@Tóta W. Árpád: Így van, a magyar polgári feudalizmus 2.0-ban mindenki nemes lesz vagy díszes lovaggá, vitézzé üttetik, dolgozni meg nem a nemes tisztavérű magyarok fognak, hanem ezúttal minden másképpen lesz, ezúttal szivassuk meg keményen az idegenszívűeket, és dolgozzon csak helyettünk most majd a karvalytőke, dolgozzon csak a hitel, épüljön, készüljön minden hitelből! mert a furfangos magyar polgári nemesemberrel és a vitéz nemes urakkal nem lehet kibabrálni, de nem ám!
@huba:

Te minek neveznéd azt, ha kisiklott életeket a megtérés helyretesz????

Tagadod-e, h rengeteg efféle történet ismeretes?

Bizony-bizony, akármennyire fáj, de "a hit hegyeket mozgat meg", és lelkeket gyógyít. Patetikusan hangzik, és elismerni is nehéz egy vérgőzös ateistának, mert azzal borulna a hit értelmetlenségébe vetett hite.

@Skatulya bácsi megmondta:

Nem mostanában, és kissé túlzás, h menő, mert sajna elég belterjes, amiről leginkább ők maguk tehetnek. Ez egy szomorú történetű blog, pedig az írások nem rosszak, nem fröcsög belőlük a ballibbantból kiontott savanykás vér.
@huba:

Még vmi:

valszeg magadból indulsz ki, mikor a vallás/hit lélekgyógyító erejét nem fogadod el. Csakhogy neked a vallásos, adófizető polgárokból kéne kiindulnod. Nekik bizony jelentős lelki támasz a hitük, és joggal várják el, h az állam támogassan ezen okból (és karitatív tevékenységei miatt is) az egyházakat.

Aztán érdemes lenn végiggondolnod, hogy a gyónás, egy adófizető katolikusnak sok szempontból hasonlatosan hasznos, lélekápoló, mint egy ateistának a pszichoterápia.

És még:
Az én tapasztalatom az, h a pszichológia nem igazán tud mit kezdeni a masszív esetekkel, legfeljebb csak kiegészítő szerepe van. Viszont a korszerű antidepresszánsok, antipszichotikumok, és egyebek sokszor életeket mentenek, ám ez már a pszichiátria szakterülete, orvosi gyógyítás.
"Szili Katalin korszakalkotó újításnak szánt Twitter-profilját heten követték a pécsi kampányhajrában"

Az utóbbi max. fél évben lett igazán divat nálunk a twitterezés és a twitter profil követése egyáltalán ... ettől még Szily nagyon nem nyerhetett, de fontos tényező.
Kedves Árpád, te kicsit sem vagy zavarban amikor modernizációról (ergo fejlődésről) beszélsz? Mert én igen. Hogy mi a modernizáció, az szerintem egy nagyon-nagyon bonyolult kérdés, és ráadásul a modernizáció nem is biztos, hogy feltétlenül pozitív kifejletű. Csak egy példa, ugye sokan el voltak ájulva attól, hogy a globalizáció milyen rettenetesen jó dolog (hangsúly a rettenetesen!). Aztán mára kiderült, a globalizáció talán mégsem a legeslegjobb út a modernizációhoz (kivéve a népesség pár százalékát, akik jól jártak vele, de még ők sincsenek tisztában azzal, hogy igazából mennyit veszítettek ezzel).
Szóval az ún. fejlődés, modernizáció stb. igen kockázatos és előre ki nem számítható dolgok. Gondoljunk csak arra, hogy a technikai fejlődéssel egyidejűleg micsoda ördögi függésbe került az ember, mint élőlény, a saját maga által létrehozott technikától. Ráadásul egy hihetetlenül komplikált és egyre komplikáltabb technikai apparátust cipel (szinte keresztként) hátán az emberiség. Kérdés hová és meddig? Ez lenne a haladás és modernizáció? Csupa megválaszolhatatlan kérdés.
@janok: "attól még nem működne a "szubkultúrák szövete"

Talán nem is az elvvel van a baj, hanem a megvalósítással.
Az első alaptézisnek a viszonosságnak kell lenni, vagyis azt a subkultúrát fogadjuk be (fogadjuk el és "engedélyezzük"), amelyik legabb olyan mértékben elfogadja a miénket és legalább annyira toleráns az anyakultúrával, mint amit mi nyujtunk neki.
Csak ennyi.
A világ nagy aranyszabálya: viszonosság!
@Aldobói Feldob: "Csak egy példa, ugye sokan el voltak ájulva attól, hogy a globalizáció milyen rettenetesen jó dolog (hangsúly a rettenetesen!)."

erre hadd válaszoljak a konzervatórium egy posztjával.
konzervatorium.blog.hu/2009/08/04/globalizacio_egy_masik_olvasat

történetesen az a helyzet, hogy a globalizáció mindenhol javította az életminőséget, amennyire az egyáltalán mérhető. az optikai csalódás oka, h a nyitottabbá váló társadalomban az embereknek kinyílik a csipája, és míg harminc éve örültek, hogy lyuk van a seggükön, most már autóért meg öröklakásért hőbörögnek.
@mavo: nem önmagában fontos tényező (a legnagyobb magyar twitterezőknek kb 2000 followerjük van), és én nem azt írom, h ha az mszp felpattan a facebookra, akkor nyerni fog. hanem azt, hogy a modern, a jelenkor felvállalása lehet egy olyan markáns arculat, ami egyrészt különbözik a jobbos aranykor-mítosztól (ami kb a középkor), másrészt védhető (szemben a gazd. ballal.)
@mavo:

Szili: mszp-s politikus nő
Szily: az Index munkatársa

Az mszp-nek az a baja, h kiüresítette a kommunikációjának hitelességét, így onnantól fogva már mindegy is, h azt miképpen művelik, hogyan jut el a fogyasztóhoz.
@Tóta W. Árpád:

"ezt úgy értem, hogy például a jobbik társadalmi ideálja valahol a feudalizmus körül van (de persze mindenki nemes!), viszont a teljes jobboldalon rendre érezhető az ellenállás mindennel szemben, ami a mai mindennapokhoz tartozik."

nem tudom, melyik országban élsz. én Magyarországon, s ezt nem érzem. én azt érzem, hogy a jobboldal idegenkedése a tv-ből ömlő hulladékra vonatkozik, amit meg is értek, sőt, egyet is értek vele. nyilván nem maagm miatt, mert soha nem néztem (pl.) valóvilágot és bigbardört, viszont azt én is erősnek tartom, hogy ezek és ehhez hasonló műsorok a szocializáció zászlóshajói, milliós nézettséggel, több milliós kampánnyal.

"ők tüntettek tévéműsorok ellen, ők siránkoznak a bulvárosodás felett, meg a közerkölcsök, meg a többi"

nagyon helyesen. közerkölcs nélkül ugyanis nincs társadalom, csak emberek összessége. ez persze a "liberális" (inkább: szdsz-es) szélsőség eklatáns példája, ami ellen ha valaki tiltakozik, akkor mindjárt múltba forduló fasisztoid lesz, holott a lóf.szt.

"az ideál ott inkább "kert-magyarország", hogy az pontosan mi, az csúszkál."

kert-magyarország? és ez alatt mit értesz?

"és azért mondom, hogy normatív, mert pl én magam se nézek tévét, és nem olvasok blikket, sőt erre buzdítok mindenkit, viszont eszembe sem jut ezt törvényerőre emelni."

szerintem senkinek nem jut eszébe törvényre emelni, viszont a helyére kell tenni a dolgokat. a társadalom trianon óta nem tud a saját lábára állni, mutatni kell neki az utat. én lennék a legboldogabb, ha nem így lenne, de amíg így van, addig igenis pórázon kell tartani a közösségi együttélés normáit pusztító erőket. mivel a közösségi együttélés az egyenlőségen alapszik, ezért nem állapot, hogy

- ha a cigányt gyilkolnak, akkor rögtön a magyarok rasszizmusa van, ha pedig cigány a gyilkos, akkor azt ahogy csak tudják elhazudják;
- nem működik az, hogy ha cigányt szájba verek azonnal előzetesbe zárnak, ha a cigány öl, akkor szabadlábon védekezhet;
- nem működik, hogy ha izrael államfője azt mondja, hogy felvásárolják magyarországot, amit ráadásul a követségen is megerősítettek (ti., hogy ezt mondta), akkor tilos eről beszélni, ert az antiszemitizmus;
- nem működik, hogy gárdisták nem ücsöröghetnek a téren senkit sem zavarva, míg a buzik miatt lezárják a fél várost. a buzifelvonulás érdekes módon nem korlátozza a forgalmat...

a jobboldal (fidesz, jobbik) sajtóval kapcsolatos problémái ezekből erednek. ha ezt nem látod, át az nagy baj.

ha mindez a modernizáció, akkor én is tiltakozom ellene. a technikai vívmányok ellen pedig linkelj már be valamit, hogy melyik jobbikos, vagy fideszes tiltakozott. például a számítógépek, blogok ellen.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

"Az mszp-nek az a baja, h kiüresítette a kommunikációjának hitelességét, így onnantól fogva már mindegy is, h azt miképpen művelik, hogyan jut el a fogyasztóhoz."

teljesen egyetértek, ezt írtam én is fentebb.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: „Egyvalamit azonban el kell ismerni: a jobber blogok sokkal kevésbé moderálósak, mint a ballerek...”

„Az engem is nagyon dühít, ha (és most magam is közéjük veszem) az én oldalam kommentezői türelmetlenek a másképp szólókkal, főleg, ha ez a másképp szóló tisztességes hangnemben _érvel_.”

Malacka, világosodj meg! Ez a két dolog összefügg! Hát pont azokat kell kimoderálni a baller blogokról, akiket a második idézetben említesz!

Egyébként itt sok mindenben egyetértünk, de azért szeretném felhívni valamire a figyelmed: A HírTV, Echo TV, MN, MH termeli ki azokat a jobboldali szavazókat, akikről Árpád úgy beszél, mint belterjes röfögőkről. Őket kell kimoderálni.

Árulkodó, hogy az egyik jobboldali barátom is beismeri, általában nézhetőbb számára az ATV, mint a HírTV, főként az elfogultság különböző mértéke miatt. Egyébként a tisztán pártmédia hiányát a baloldalon hatalompolitikai szempontból hibának tartom. Ugyanakkor a liberalizmus nehezen lenne összeegyeztethető ezzel. (Bocsi, ebből biztosan érezhető egy adag libsi felsőbbrendűségi érzés. :) )

Viszont azt el kell ismerned, hogy akik
„Hiába olvashatsz igényesebben megírt publikat az ÉS honlapján, ha a kutya nem olvassa, mert az ilyen nem hat, nem formál véleményt. És itt most ez a lényeg: ki képes erőteljesebben formálni a közvélekedést, és nem az, h irodalmi stílusban olvassak egy nagyesszét az őszödi beszéd fényezéséről Nádastól.”
ilyeneket olvasnak, azok nem fognak habzó szájjal nekiugrani a másik oldalnak, azokat nem kell kimoderálgatni.

Apropó, attól, hogy a jobboldalon meg a fentebb általad citált újságírásból van kevesebb, nincs kisebbségi érzésed? :)
Tetszik a beszélgetés, sok kommentre lenne kedvem válaszolni, de munka mellett qrva nehéz. Főleg úgy, hogy még az előző „Nyugat, majmulás” alatt is tart a diskurzus. Értelmes hozzászólások írásához meg idő kell! Ti ezt életvitelszerűen művelitek? :)
Na, megyek dolgozni. Szép napot, kellemes beszélgetést!
@Tóta W. Árpád:

A hardcore jobbantak aranykora szvsz nem a kozepkor, hanem a magyarsag osi, meg a zsido-kereszteny megrontottsag elotti, kodbe veszo paradicsomi letallapota, ami persze sohasem volt. Amugy nem ertem mi a bajod a kozepkorral. Egy virulens, tolerans, igencsak fejlodokepes kor volt, ami az altalad oly pozitivan ertekelt modernitast megalapozta, annak szerves elozmenye. Ha visszaterne a kozekpor (amire amugy bizonyos ertelemben van esely, lasd Umberto Eco tanulmanyat a targyrol) eros, hangsulyozottan internacionalis szellemi eletevel, a naciokhoz egyaltalan nem kotodo politikai szervezodesi egysegeivel, szerintem az un. jobboldaliak egykent kapnanak fraszt.
"De személy szerint olyanról is tudok, akinek a családját mentette meg, hogy hitgyülis lett..."

Mindenki tud egy ilyenről: Gera Zoltán. Ő fiatalkorában züllött, játékgépes, szipus bandatag volt, aztán apja elvitte a Gyülibe, több társával együtt megtért, és ő maga a legjobb magyar játékos lett.

"Ha nem fordulok Istenhez, lehet, hogy már nem is élek, de valószínűleg egy kábítószeres, semmittevő ember lennék."
@jaegtoer: "Ez egy orbitális hülyeség."

Igazán? Akkor talán nem jobboldali kormány volt 1990-1994 között? Hány éves vagy, megkérdezhetem?
elnézést, el kellett mennem, hogy lefotózzanak a nyuszis magazinba. fiatal voltam és kellett a pénz.

@Lord Kilburn: bizony. a legkitartóbb gyurcsányisták sem szoktak odamenni a jobbos blogokra/fórumokra azzal, hogy ők most itt rommbolni fognak. ennyire ugyanis mégsem kitartók, nem ér nekik ennyit az egész.

sőt, a fideszes blogokra a nácik szoktak menni trollkodni, ahonnan aztán ki is szokás őket baszni. ezért a moderáció. meguntam én is egyszer csak, hogy a hordalékot gyűjtsem össze.
@Tóta W. Árpád: "el kellett mennem, hogy lefotózzanak a nyuszis magazinba"

Vetkőztél is ?
@Tóta W. Árpád:

de én éppen nem is a postra reagáltam, hanem a jobbklikkes ember beszólására :)
@egyittlakó:

Már meg ne sértődj, de meddig olvastad el a kommentemet?
Leírtam:"__A volt (mszmp-és) párttagoktól hemzsegő MDF?__"

Mit számít az, hány éves vagyok? Nem mindegy?

Ha 20 lennék más témákban tolnám az igét. Ha 80, örülnék hogy lélegzem, és süt a nap. Akkor egy egyszerű extrapolálás és...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

malac te nem vagy menthetetlen, de néha annyira, de annyira el vagy tévedve az ateistákkal vagy a nem hívőkkel kapcsolatban.

"Bizony-bizony, akármennyire fáj, de "a hit hegyeket mozgat meg", és lelkeket gyógyít. Patetikusan hangzik, és elismerni is nehéz egy vérgőzös ateistának, mert azzal borulna a hit értelmetlenségébe vetett hite."

Szvsz. mindenki elismeri, hogy a hit segít. Hogy mennyire, az már egy más kérdés, de én is személyesen ismerek jó pár embert, aki ha nem tért volna meg (sajnos a katkók által gyűlölt Hitgyülibe:)), akkor már régen elpusztította volna magát.

A másik fontos dolog az, hogy szvsz. mindenki "hisz" valamiben. Ki istenben, ki a hazájában, ki magában, ki a családjában, bármiben. Szerintem egyetlen vérgőzös ateista sem hiszi, hogy a "hit" értelmetlen lenne. Esetleg azt mondja, hogy ebben a dologban (isten és az egész iparág körülötte) hinni hülyeség, ne adj isten káros.
@_dave_:

"én azt érzem, hogy a jobboldal idegenkedése a tv-ből ömlő hulladékra vonatkozik, ..... hogy ezek és ehhez hasonló műsorok a szocializáció zászlóshajói, milliós nézettséggel, több milliós kampánnyal."

Ébresztő! Magyarország már deklaráltan (Viktor), és a mérések szerint is (közv.kutatók) jobboldali. Ha millió jobbos nézi, akkor az "idegenkedés" értelmezhetetlen. Ej-ej, hígul az élcsapat:)
@Tóta W. Árpád:

"fiatal voltam és kellett a pénz."

Ez jó baszott jó vóóót:-))) (kivételesen, he-he...) LOL
Árpi, az újságírás megtévedt pornósa....
@Lord Kilburn:

az a baj, h össze nem illő dolgokat hasonlítotok össze.
a baloldali ÉS kábé az Ablonczy Balázs főszerkesztette Kommentárnak felel meg, mindkettő full elvont, mindkettő olvasótábora eltartott kisujjal issza a teát, ám mindkettő ugyanolyan elfogult.
én nem látom a falkalogikát, max. annyi a különbség, h a jobboldal intézményrendszere még kevésbé épült ki.
ezért lehet lemagyarnemzetezni mindenkit, meg amolyan tótawésen begyömöszölni minden jobbost a sikhülye idióta kategóriába.

a szerzőnek meg szerintem savanyú a szőlő, lássuk be, h ennek a blognak a népszerűsége látványosan (le)csökken(t) (h mennyire, azt nem tudom, mindenesetre az utolsó hely a blogszavazáson nyilván nem véletlen, pl. a Vastagbőr népszerűségben, a Konzervatórium színvonalban előzött, és pláne ez az utóbbi éppenhogy nem egy "zombi"-blog, lévén a fél exSZDSZ holdudvar ott írkál...), az ilyen esetre a szokott reagálás, ááá, a hülyemagyarnemzetolvasózombikhátperszehogynemérnekfelhozzáméssszel.
(megjegyzem, a magyarnemzetet éppoly ritkán olvasom, mint ezt a blogot.)
@Tóta W. Árpád:
"bizony. a legkitartóbb gyurcsányisták sem szoktak odamenni a jobbos blogokra/fórumokra azzal, hogy ők most itt rommbolni fognak. ennyire ugyanis mégsem kitartók, nem ér nekik ennyit az egész."

De nem tiltja senki sem el Őket onnan. Bocs, de te is egy időben rendszeres kommenetelő voltál a jezsuitáknál, és az észrevételeid - ez persze nem baj - cseppet sem voltak egyetértőek.
@cserenkov: még ma is olvasom, csak lelassult kicsit. na de bocsi, az egyet nem értés, és a szándékolt trollkodás/személyeskedés/spammolás/zsidózás/fenyegetőzés ugye nem egy.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
"a gyónás, egy adófizető katolikusnak sok szempontból hasonlatosan hasznos, lélekápoló, mint egy ateistának a pszichoterápia."

Az igaz, de a fejzsugorító tiszteletdiját a páciens fizeti, a gyóntató pap viszont állami szubvenciót (is) élvez. Az én pénzemen, aki soha sem gyóntam életemben, eretnekségből kifolyólag. (És különben sem.)
Egyébként az antidepresszánsokkal sem árt csínján bánni.
@Lord Kilburn:
Az ember a nap egy bizonyos óráját rászánja, hogy megnézze a fejleményeket.
Aki szeret írni, ír.
Aki kevésbé, az rövidebben ír.
Aki nem, nem.
@Tóta W. Árpád:
Ezt aláírom.
A trollkodás/személyeskedés/spammolás/zsidózás/fenyegetőzés engem is irritál.
Viszont azért volt pár (normálisnak nevezhető)vitám ballerekkel jobbos blogokon, és nem értem, hogy miért nem jönnek többen. Vagy azért mert a ballerek egyáltalán nem blogolnak, vagy azért, mert Ők is elvannak a saját kis blogjaikon/univerzumukban. Ez utóbbi esetén viszont feltételezhető közöttük is a széles nagy egyetértés.
@Shore:

Eltereled a figyelmet a lényegről. Ez pedig az, h ha elismerjük a hit/vallás/egyházak társadalom-lélektanilag hasznos voltát, akkor simán támogatni kell őket államilag, éppúgy, ahogy egy drogos ambulanciát, vagy egy alkoholterápiás (piás, éééérted???) támogat az állam, mindannyiunk pénzéből. (Figyelsz, anyátok? Mindannyiunk pénzéből kezelik a drogosokat, és ezzel nekem semmi bajom. Egyetlen emberről sem lehet lemondani.)
@anyátok:

Állami pénzből kezelik a drogost is. Erre ugyanúgy passzol a logikád. Ezek szerint veszni hagynád, ha nincs rá pénze? Dögöljön meg.

Millió és még egy olyan dologra költ az állam, ami társadalmilag hasznos, de te mégsem fogod sohasem használni. És akkor ezeket szüntessék meg?

Roppant önző logikájú álláspontot viszel, nem érzed?
@Diocles:

"mindenesetre az utolsó hely a blogszavazáson nyilván nem véletlen,"

Árpád valószínűleg nagy ívben leszarja az egészet, viszont én pusztán a tények kedvéért szeretném megcáfolni ezt az ostoba jobbos "toposzt".
Tóta 20 versenyző blogból (hogy ez a mezőny hogy jött össze, a fene sem tudja) a 10. lett. Ez lett lefordítva a tényeket tisztelők társaságában utolsónak. LOL.
@Tóta W. Árpád: "az a helyzet, hogy a globalizáció mindenhol javította az életminőséget, amennyire az egyáltalán mérhető."

Arpi Arpi berugtal???
talan a centrumorszagokban, de Afrikaban Bangla Deshben? a vilag nagyobb felen?

de nalunk is csak kb a lakossag 1/3-a elvezi...
@Tóta W. Árpád:
"a jelenkor felvállalása lehet egy olyan markáns arculat,"
eddig OK.

"ami egyrészt különbözik a jobbos aranykor-mítosztól (ami kb a középkor),"
ez is kb igaz, bar olyan globalizált kozépkor!

"másrészt védhető (szemben a gazd. ballal.)"
vedhetonek, vedheto, de a zarojeles az mar ordas f@szsag!

szerintem a neolib mantrak a vedhetetlenek.

nezd mar meg a nemet valasztasi eredmenyeket, olvass nemet lapokat!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "Tagadod-e, h rengeteg efféle történet ismeretes?"

hat, minden relativ. ez teny. biztos tobb tortenet "ismeretes", de hogy mennyi is valojaban az azert kerdeses.


"Bizony-bizony, akármennyire fáj, de "a hit hegyeket mozgat meg", és lelkeket gyógyít."

a speed is hegyeket kepes megmozgatni.


"és karitatív tevékenységei miatt is"

ez kurva jo. ezen mindig jokat rohogok. kapnak egy vodor penzt az allamtol aztan abbol "jotekonykodnak". ezt nyilvan csak az egyhazak tudjak megcsinalni. mert ok olyan jok!
@Shore: ez egy mobilizációs verseny, nem népszavazás. vannak blogok, ahol hetente kétszer szólnak, h pls szavazzatok ránk, a törzsközönség meg dicsekszik, hogy "én mindennap nyomok rátok". nem is meglepetés, hogy az összetartó kisközösségek tudnak sokat nyomni, akiknek annyira fontos ez. nyilván Diocles kolléga se gondolja komolyan, hogy egy kvázináci blog "a legjobb".

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: malacka, ne legyél már tök. az egyházak karitatív tevékenységét támogatni nem ugyanaz, mint az egyházat magát, ami ugye nemcsak karitatív, hanem pl náci uszítás, ld hegedűs, meg pártpolitikai kurválkodás.

@Karesz (Charlie): nézd meg a linkelt videót. a glob. jótékony hatásai ott érezhetők legkevésbé, ahova _nem ért el_. de pl kínában az életszínvonal is mérhetően emelkedik, indiában is. afrikában a helyiek _ellenében_ megy a nyersanyagtermelés, őket abba nem sikerült bevonni igazán, inkább csak zavarják.

"szerintem a neolib mantrak a vedhetetlenek."

én a gazdasági balt eleve védhetetlennek tartom ugyan, de itt nem erre utalok, hanem h Gyurcsány reformkísérlete után nem lesz épp testre szabott a gatya.
@Aldobói Feldob: Engem a mai napig megdöbbent, hogy vannak embere, akik szerint a "globalizáció" tudatos választás eredménye. Sokak számára nehéz felfogni, hogy ez nem egy eltervezett, eldöntött dolog, hanem egy folyamat, ami spontán megy végbe, amit észre lehet venni, alkalmazkodni lehet hozzá és élni lehet a lehetőségeivel. Én még most is meglepődöm, amikor szűkölve, kivont lándzsával a barlangjukba visszaügető ősembereket látok, akik szerint a globalizáció az egyfajta valamiféle opció, amiben bárki is dönthet. Igen, állítsuk meg a globalizációt: ne legyen több repülős-hajós-vonatos áruszállítás, zárjuk le a határokat, égessük fel a telefonközpontokat és kapcsoljuk le az internetet, mert csak így lehet megállítani ezt a fránya globalizációt, hogy a konzervatív magyar ember is megnyugodhasson végre!
Hogy-hogy te még nem unod a politikát?
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: „Te minek neveznéd azt, ha kisiklott életeket a megtérés helyretesz????

Tagadod-e, h rengeteg efféle történet ismeretes?”

ott van mindjárt egy igazi sikersztori, a pajor tamásé!
a horváthék fia, többé nem megy haza, hiába várja anya :DDD
@Tóta W. Árpád:

"az egyházak karitatív tevékenységét támogatni nem ugyanaz, mint az egyházat magát"

Nem elsősorban erről beszéltem, hanem az evangelizáció szerepéről. Az evangelizációról, mint ami lelkeket menthet meg, amint azt Gera vagy sok más ember, családok ezreinek példája mutatja.

És itt jön be az, h a fakultatívan választható hitoktatást (erkölcsi nevelés) miért nem támogatja az állam, miközben mondjuk a fakultatívan választható latintanulást, vagy rajz- és műalkotások elemzését igen. (Nem hiszem, h előbbi sokkal hasznosabb, mert ami abból kell, azt ráér megtanulni az orvosi egyetemen.)

@huba:

A karitatív pénzeket az egyházi emberek jóval kisebb fizetésért juttatják célba, jóval kisebb lopással, mint a civil szervezetek. Amúgy meg ezt honnan veszed:
"kapnak egy vodor penzt az allamtol".
Mennyi az a "vödör pénz"???

De mondom, az állam így is jól jár, mert az adományrendszert működtető apparátust nem kell fenntartania
Árpi már megint igazad volt, a traktorpofájú parasztok a legnagyobb élősködők:

index.hu/belfold/2009/09/02/tamogatas_fejlesztesek_cigany/
mai index hir!
"Új Tocsik-ügyet emlegetnek Kecskeméten
A Mercedes-gyár telkeinek adásvételét 36 százalékos sikerdíjjal intézte egy volt kisgazda cége"

Arpi, nem arrol kene posztolni, hogy ha mar a kozszolgalat korrupt, hogyan lehetne visszaszerezni a hitelét, hogy az Orban fele leendo elbocsatas nem bosszu, hanem szuksegszeruseg ha gatyaba akarjak razni az allamot?
(ugye te se gondolod, hogy az allami tulajdon megszuntetheto? ha pedig marad akkor lopni is fogjak...
persze a lopas se szuntetheto meg de azert minimalizalhato...
a jelen szint tarthatatlan.Ö


ez meg mennyi jo tema van!
@Tóta W. Árpád:
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.09.03. 00:07:27

milyen jol megvalaszoltal malackanak!
de azert megint hianyzik a fele. mert az egyhaz attol meg tarsadalomszervezo ero, hogy neked nem tetszik. mas se mondjak az egyetlen sikeres cigany intagraciot egy punkosdista szekta (!) kovette el.

"@Karesz (Charlie): nézd meg a linkelt videót."
1) az keszulekemen nem jon be semmi.
2) attol mert vagy egy propagandavideo mellette, nem lesz jobb.
3) ellene ugyanigy lehetne csinalni.
mast en mondjak, mindehol tonkretette a tradicionalis olykor tobb ezer eves munkamegosztast, fenntarthato fejlodest.
ez meg nem fenntarthato.

"a glob. jótékony hatásai ott érezhetők legkevésbé, ahova _nem ért el_."
mindenhova elert, orszagcsodok stb.

"de pl kínában az életszínvonal is mérhetően emelkedik,"
de nem a globalizacio miatt, hanem annak ellenere, mert diktatura van, mert dolgozank veszettul.

"afrikában a helyiek _ellenében_ megy a nyersanyagtermelés, őket abba nem sikerült bevonni igazán, inkább csak zavarják."
ugy van! meg iranban is meg afganban meg iraqban es ki tudja mi van sziriaban stb.

"én a gazdasági balt eleve védhetetlennek tartom'
tudjuk, de attol nem lesz az. csak arra giondolj, hogy nem a meggyesi fele program a balodali, hanem a svedben, nemetben megvalosult.

"ugyan, de itt nem erre utalok, hanem h Gyurcsány reformkísérlete után nem lesz épp testre szabott a gatya. "
valoban!
gyurcsany meg a lehetoseget is tonkretette annak , hogy hiteles baloldali part alakuljon.

de ez nem jelenti azt , hogy orokre.

amint lesz hiteles baloldali part, lesz test amire szabjak...nem egy napoleon fogja felepiteni.
@Bölcs Lázadó: Bölcs Lázadó · bolcslazado.blogspot.com 2009.09.03. 00:52:49
kiverted a biztositekot!

" Engem a mai napig megdöbbent, hogy vannak embere, akik szerint a "globalizáció" tudatos választás eredménye."
dehogy csak annyira amennyiben itt irod:
"észre lehet venni, alkalmazkodni lehet hozzá és élni lehet a lehetőségeivel. "
pontosan!

"Sokak számára nehéz felfogni, hogy ez nem egy eltervezett, eldöntött dolog, hanem egy folyamat, ami spontán megy végbe"
kb ugy spontan mint a forint arfolyama, egy svajci bankban eldontik, hogy felmenjen, akkor felmegy, ha eldontik h lemenjen akkor lemegy.
persze eldonthetik amerikaban is...

"Én még most is meglepődöm, amikor szűkölve, kivont lándzsával a barlangjukba visszaügető ősembereket látok,"
en meg nem lattam ilyet.
viszont karhoztatom azt a globalizaciot amelyik lengyelorszagbol kamionban hoz tejet ide, a mienket kiviszi olaszorszagba nyerstejkent, holott csak a tesco nyereseget kell novelnunk, mindket helyen lenne eleg tej helyben.

" akik szerint a globalizáció az egyfajta valamiféle opció, amiben bárki is dönthet."
igy is van, de nem mi donthetjuk el hanem a nagyok (USA FRo japan nemet), most eppen a bankok offshoreok megrendszbalyozasa van teriteken.

" állítsuk meg a globalizációt: ne legyen több repülős-hajós-vonatos áruszállítás, zárjuk le a határokat, égessük fel a telefonközpontokat és kapcsoljuk le az internetet, mert csak így lehet megállítani ezt a fránya globalizációt,"
ne haragudj de ez f@szsag, senki nem akarja leallitani pl. az internetet
csak nem akarunk ertelmetlen szallitasokat, CO2 novelest feleslegesen.

nem kell mangót enni ha az az ara, hogy a paradicsom iztelen!
ki fogjuk birni.

"hogy a konzervatív magyar ember is megnyugodhasson végre!"
nem azert, hanem, hogy az unokaink egy jobb allapotban levo foldet orokoljenek, nem egy felmelegedett elsivatagosodott, jegsapkaelolvadt foldet!!!

vetted?
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Oh azok a csodálatos megtérések:
Elég régen, a Hetek-ben olvastam egy interjút egy meghitesültről szóló könyv kapcsán, aki röviden felvázolta az életpályáját. Kevés sajtóterméktől lettem rosszul annyira, mint attól a cikktől.
Most megtaláltam megint:
www.drjezus.hu/csodak_01.htm
Röviden összefoglalva: Újdonat házaspárnak mégújabb gyermeke genetikai okokból még kiskorúként halálra van ítélve. Orvosok közlik, hogy nekik egészséges utódjuk közösen nem lehet.
Szülők ennek ellenére bevállalnak még ÖT(!) gyereket, akikből négyen szintén betegen születnek és tizenéves koruk előtt nyomorúságos körülmények között meghalnak.
Betérnek azonban a szülők a hitgyülibe, ahol az úristen megbocsátja a szülők vétkeit (Melyeket a nyilatkozók szerint az előzző életükben követkhettek el(!))és csodák csodája a hatodik gyerek egészséges.
Jól hangzik, nem? Lám milyen hatalmas erő a Hit!

De álljunk meg egy pillanatra, azzal a valós kiegészítéssel, hogy hangzik a történet, miszerint a megtérés után, született 3 gyerekből 2 szintén a halálos kórt hordozta? És bűnbocsánat meg minden dacára, bizony meghaltak. Meg milyen istenképnek felel meg az az elképzelés, hogy valakit a gyermeke halálával lehet büntetni?
A cikkben reklámozott könyvnek az volt a címe, hogy "Az élet győz!"
Azért egy 5-1 re végződő mérkőzésen nem a vendégcsapat győzőtt. Még ha csak a második félidőre is ért oda.
Kedveskéim!

Az igazi társadalmi változásokra, hazánkban még várni kell, mert még a cselekvőképes emberek zöme nem háborodott fel (statisztikusan) annyira, hogy az utcára menjen és mindent és mindenkit szétverjen. Ez hazai a néplélek egyik legnagyobb hibája, hogy tűr, tűr, aztán hirtelen robban. A robbanás viszont, bár tisztító erejű, olyan nagy károkat okozna, hogy újabb évtizedekkel vetne vissza minket. Ennek megelőzésére találták ki a tárgyalásokat, amelyben a társadalom nagyobb csoportjai megbeszélik a gondjaikat. Itt nem a parlamentre gondolok, hanem pl. az érdekegyeztető tanácsra. Mi lenne a tárgyalási alap? Hát ez az! Nincs ilyen. A kormány elnéző mosollyal fogadja a háromszáztizenkét tagot számláló szakszervezet sztrájkfenyegetését. Tehát, ameddig a társadalom csoportjai nem szervezik meg magukat és lépnek fel az erőszak fenyegetésével, addig az éppen regnáló hatalommal nem lehet érdemben tárgyalni. Addig kilopják a szemeteket és még ki is röhögnek, hogy milyen hülye vagy. (Tényleg azok vagyunk.)
Tehát marad a csodavárás: egy olyan vezér után, aki abszolút hatalomra tesz szert és ÖNKORLÁTOZÓ intézkedéseket és törvényeket hoz. Kedves Árpád! Szeretem a kirohanásaidat, amelyek rám üdítő hatással vannak. Legyél szíves átgondolt, jövő-orientált és lehetőleg konkrét tanácsokat osztani OV-nak, hátha vannak még csodák és megfogadja :)
@Tóta W. Árpád: "pártpolitikai kurválkodás". Igen, ez precíz és pontos, ez a megfelelő megfogalmazás.
Maradjunk mi is modernek a Szocialista Liberális pártszövetség vezetésével!

www.privatbankar.hu/html/bef/1400.php?kommentar=31783

"az, hogy kevesen fizetnek sok adót, nem magyar sajátosság, hiszen Németországban például az adózók 0,1 százaléka fizeti a jövedelemadó 8, az Egyesült Államokban pedig 1 százalékuk a jövedelemadó 40 százalékát."

"Hatmillió forint feletti éves jövedelmet az összes adózó 3,6 százaléka - 162 ezer adózó - realizált, ám náluk csapódott le az összes szja kötelezettség 32,5 százaléka."
@BlogBob: "Ez a "nincs ötletem, de tartsuk életben az MSZP-t" sorozat része?"

Tudod erre is azt tudom mondani, mint amit a fideszesekre mondtam.
Egy kormánynak nagyon kell ellenzék!
Ahogy a fidesszel az volt a legnagyobb bajom (elszakadva a tenyérbemászó stílustól), hogy *nem* volt kontrolja a kormánynak, [mivelhogy nem volt komolyan vehető, így nem látta el a feladatát], úgy az elkövetkező szoci ellenzékkel is az a bajom, hogy nem nagyon látszik.
Az tény, hogy a fidesz fog kormányozni, de az nagy kérdés, hogy lesz e olyan politikai erő, amelyet komolyan lehet venni és betölti az ellenzék feladatát (lényegileg, hogy okos kérdéseket vet fel, komolyanvehető kritikát mond, alternatív javaslataik vannak így a következő választásokra alternatívát tudnak nyujtani.
Erre a szerepre technikai okokból a szoci párt a főjelölt. Na most nem mindegy, hogy lesz-e ellenzék.
Tudod a demokráciához az is kell!
Mikularizáció – abból mikulás lesz a végin.

Tiszta kaballa (el van rejtve a nevébe minden, ez szerintem az első alma volt…csak kicsit hülyére sikerült, levenni)

AZ most a minden, az semmi? Az mi? Nem lehet, hogy mégis, az is mikularizáció?
: - )


Pumpalizáció, az mi? Az most pumpa, Pali, vagy pum-pali? : -)
Főleg nyelvtanszakértők véleményét várom : -)

De ha már egybetű:

Pompalicázió? : - ) Esetleg? A régi udvari szokásokat szemügyre véve.
Egyszer biztos elmegyek udvarmesternek „alizálok” egyet.
csak így magamelé képzeltem egy névjegykártyát;
Kovács László - modernista
:D :D

jót nevetek majd ha majd elkezd zengeni az öreg komcsik hangja a modernizmusrol...
persze ha szépen lecserélnék a régi brigádot a fiatalokra akkor lehetne valami hitelessége... de ilyen úgyse lesz... valószínübb hogy önmaguk paródiáját adják majd elő lendvai ildikó főszereplésével... tapsvihar meg internacionálé...
Szerintem most a szociknak nem az a problémájuk, hogy milyen arculatot vegyenek fel. Odarakják az óriáspalkátra a félhülye Kiszel Tüncikére hajazó Szili Katót, akiről azt hiszik, hogy széles körben szimpatikus, (pedig csak a nála is hülyébeknél az) és begyújtenek 20-30 százalékot, amire számíthatnak, és átmennek ellenzékibe.

Nem játszanak győzelemre. Ezért is ülhet a Gordon technokrataként a székben. Mert senki nem akarja odatenni a seggét. Minek, hogy rajta verjék le a port? A Gordon az amúgy is egy leköszönő ember. Megmondta előre, hogy csak addig marad ott, amíg lejár a ciklus, és utána elmegy privátba vállalkozni. Nem is érdemes ott maradni, mert a szociknál az a szokás, ha valaki beleül egy székbe, azt már fúrják a klikkek és haveri körök. Na most mi történne azzal, aki bukik a székből? Feltápászkodni sem lenne ideje, és már kiették a máját.

Szóval hagyják a Gordont manőverezni a süllyedő hajón, amíg ők hazalopják a vasmacskát is. Ezért is gondolom, hogy tévedés azt hinni, hogy Gyurcsány bábja lenne, és továbbra is ő mozgatja a szálakat a háttérből.

A választások után meg csak lesz valami. Bár nem mindenkinek. Ezért kell ellopni a vasmacskát.

Szépen ellesznek ellenzékben, és majd ők huhoghatnak, hogy mi ez a megszorítás. Annyira nem, hogy ne menjen át, csak annyira, hogy az Orbán majd bukjon 2014-ben. És akkor majd szépen lesz mindenkinek kényelmes karosszéke megint.

Addig meg csak kihúzzák a bespájzolttal.

Ha nem így lesz, akkor rábasztunk. Mert Orbán lesz a következő elkúró.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "Millió és még egy olyan dologra költ az állam, ami társadalmilag hasznos, de te mégsem fogod sohasem használni."

Igazad van, ez a modern társadalom az adóbeszedéssel és újraelosztással.

Nekem nem az a bajom az egyházakkal, ha normatív támogatást kapnak az államtól átvállalt feladatok ellátásáért vagy hogy fel lehet nekik ajánlani az 1%-ot, stb.

Nekem az a bajom, ha KÜLÖNLEGES státust vindikálnak maguknak. Mitől? valami magasabbrendűségi komplexusból!

Részemről az az elvárásom az egyházpolitikával szemben, hogy szigorúan *töröljék* mindenhonnan az "egyház" szót és az egyházak mindenestől a "közhasznú alapítvány" kategóriába kerüljön azonos (vagyis nem több és nem kevesebb jogokkal).

Csak egy primitív példa: a könyvelésük, pénzforgalmuk teljesen átlátható és ellenőrzött legyen (mint az alapítványoké).
Másik durvább példa: a temetést végző pap miért kap adómentesen pénzt, míg a polgári halottbúcsúztatónak számlát kell adnia.

Még egy, csak mert ez is nagyon birizgálja a csőröm: nem létezhet "kiegészítő normatíva" az egyházi óvodára és iskolára, vagy az egyházi fenntartású öregek otthonára, amit az alapítványi intézmények nem kapnak meg.

Vagyis egy szóval: nincs olyan hogy 'egyház', csak 'társadalmi szervezet'-ek vannak, amelyeket AZONOS elbírálással kellene kezenie a törvényeknek!

Szóval nem a jogaikat vitatom, hanem a teljesen indokolatlan *kiváltságaikat*.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "A karitatív pénzeket az egyházi emberek jóval kisebb fizetésért juttatják célba, jóval kisebb lopással, mint a civil szervezetek."

Hát azért nem ártana ezt alátámasztani valamivel a fene nagy hiten kívül ;)

Megjegyzen szerintem szent Ferenc vagy Tamás [már nem emlékszem] (az aki a "legyetek jók ha tudtok" filmben szerepel) volt az utolsó karitatív pap.
Fontos mondat a filmben (gondolom történeti hűsége is van), amikor arra a kérésre, hogy csukja be a templomajtót azt válaszolja, hogy azt nem lehet, a templomnak állandóan nyitva kell lenni, hogy a rászorulók betérhessenek.

Ehhez képes mai napság leginkább csak zárt templomajtók vannak és pénzt kérnek a látogatóktól. Csak az "előadások" alatt van nyitva, de a legfőbb kérdés mindíg a pénz, pénz, pénz.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Igazságosak. :) Csakhogy fair legyen a gondolat zárása. ;)

S akkor a kissé off egyház-támogatásos gondolatodhoz szólnék.

"Hány és hány börtönlakó számol be arról, h odabent megtért, aztán kijőve normális, munkás életet él. Így volt vele Németh, a rendőrgyilkosság ki nem végzett egyik tettese is például."

Ha esetleg odabent Zuschlag megtér, akkor ugyanígy hivatkozni fogsz rá példaként? Vagy, akik megkéselték a veszprémi kézilabdást, és megtérnek? (Félre ne értsd, értem a gondolatodat, és inkább elfogadom; csak könnyű egy 20-30 éves bűncselekmény elkövetőjét így említeni, mint egy mostaniét; pláne akkor, ha az ország nagy része simán felakasztaná a mostaniakat.)

"Csakhogy neked a vallásos, adófizető polgárokból kéne kiindulnod. Nekik bizony jelentős lelki támasz a hitük, és joggal várják el, h az állam támogassan ezen okból (és karitatív tevékenységei miatt is) az egyházakat."

1. Van-e pontos statisztika arról, hogy mennyi a vallásos adófizető állampolgár? Van egyfajta eredmény persze, amikor az SZJA-ból adható százalék célpontjáról nyilatkozol: adják-e a beteg vizslákat ápoló szervezetnek, avagy legyen a célpont a református egyház. S az tiszta sor.

Van támaszkodási alapunk az egyházak magyarországi helyzetéről, ez a népszámlálási adatokból készült statisztika. A gond az, hogy ezek személyes adatok és önbevallásra épülnek. Ergo annak vallom magam, aminek akarom, wiccának, boszorkánynak, katolikusnak, zsidónak, buddhistának. De még ez sincs személyhez kötve tárolva, nem is lehet. Ergo fogalma sincs az államnak, hogy az adófizető állampolgárok között mekkora a különböző vallási irányzatok híveinek aránya, esetleg az ateistáké.
Ráadásul a becsületesen adózó wiccának mi az érdeke abban, hogy támogassuk a református egyházat, ha az övé nem kap?

2. Egyházként hivatkozunk a témára, de basszus, van vagy 230-250 bejegyzett egyház. Köztük az ezen a blogon is többször vesézett Szcientológia Egyház. Adjunk-e nekik pénzt újabb, jobb hazugságvizsgáló e-meterre? Melyik iszlám egyházi szervezetet támogassuk adódból, amelyik talán összekapcsolható a terroristákkal, vagy amelyik nem? Vagy ez hitéleti kérdés, nehogymár beleszóljunk, az állam szintjén?
Esetleg adjunk pénzt a Boszorkányszövetségnek? Ismerek egypár vénlányt, pár éven belül szükség lesz arra, hogy az egyházuk gondoskodjon róluk...
Őszinte leszek, pl. a jehova tanúi látványától is kiver a veríték, és pl. fogalmam sincs, hogy a Grál-üzenet Mozgalom mi a lótúró lehet. S szerintem vagyunk még így egypáran. Pénzt nekik?

"Aztán érdemes lenn végiggondolnod, hogy a gyónás, egy adófizető katolikusnak sok szempontból hasonlatosan hasznos, lélekápoló, mint egy ateistának a pszichoterápia."

Hát, a családom katolikus; nem tudnék olyat mondani a bátyámon kívül, aki az elmúlt 10 évben gyónt volna. Ő is csak az esküvő miatti hókuszpókuszért tette. S bőven ismerek ateistát, aki életében nem találkozott pszichomókussal, sem bölcsész, sem orvos verzióval.

Másrészt ekkora erővel az előbb említett e-meter eljárást is támogassuk, az is egy gyónás, vagy mi. Vajon a wiccák, a boszorkányok hogy intézik ezt? A Lángoló Női Szív Rendjében hogy mehet?

Az egyház témával pont ezek az apró részletkérdések jelentik a probléma lényegét. A magyarok 70-75% valamilyen keresztény vallási irányzat híve, és 15 % az ateisták aránya; és általában amikor a vallásról van szó, ez alatt a keresztény Isten dicsőítését értjük, miközben van még 1-200 másik verzió is; ami ha elfogadjuk a népszámlálási statisztikai adatokat, akkor a népesség 5-10%-át teszi ki, ami azért nem kevés.

Az átlag magyar többségének lövése sincs arról, hogy ezek egyáltalán léteznek; aztán néz bután, amikor a koreai keresztény gyülekezet gitározik az aluljáróban; vagy amikor a papucsos krisnás megszólítja.

Ráadásul az egyház, mint szervezeti forma olyan, amelynek segítségével elég vaskos idiótaságok eladhatók, sőt, a demokratikus társadalmi berendezkedés szabályi gyakran kijátszhatók, és érdekes pénzügyi műveletek végrehajtására adnak törvényes lehetőséget.

Másik része a dolognak az, hogy ez hitéleti kérdés. Itt az elmúlt 20 évben nem az állam támogatta az egyházakat (en bloc mindet, vagy elvégzett feladatok szerint, hívek arányában), hanem adott párthoz köthető kormány támogatta a szívéhez közelálló egyházakat. Ez a módszer elmegy a média esetében, de nem kellett volna az egyházak némelyikét bizonyos esetekben pártlap/párttévé szintjére süllyeszteni. S itt hibáztak a pártok, akik kilóra vették az egyházakat; és hibáztak az egyházak, amelyek pár ezüstforintért eladták magukat, az egyén hitének ápolása helyett politizáltak. Persze nem ők, hanem egyes tagjaik, de nem intették csendre őket, nem határolódtak el, stb.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
"Állami pénzből kezelik a drogost is. "

Az utcán fölszedett alkoholistáktól beszedik a költségeket (és az nem 300 Ft vizitdij). A drogosoktól nem? Nem tudom... Egyébként némelyik jobban járna, ha feldobná a lúdtalpát. Drogosnak lenni rémes lehet.
@Shore:
"mindenki elismeri, hogy a hit segít"
- Te vigyázz, nem mindegy, hogy kiben hisz az ember? Hát bizony én csak az operáló orvosban hiszek, mert az látja, amit csinál. Van, aki a brókerjében hisz (szegény), van, aki Oviban, stb. A szomszédék pici fia a nagymamában...
@Doktor Kotász:
"Odarakják az óriáspalkátra a félhülye Kiszel Tüncikére hajazó Szili Katót, akiről azt hiszik, hogy széles körben szimpatikus, (pedig csak a nála is hülyébeknél az)"
Vigyázz, Kotász, ez az ország túlnyomó többsége... Szerencsére jut a lelkesedésükből Ovinak is.
@cserenkov:

"nem értem, hogy miért nem jönnek többen."

Az ember, hacsak nem mazochista, előbb-utóbb elunja, hogy olyan emberek oktassák ki, akik igen nagy valószínűséggel szarabbul teljesítenek az adott témában.
Pl. adócsaló bűnöző prédikál a becsületről, szingli a nemzet fogyásról, sváb, szerb, félzsidó oktat magyarságból stb..

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

malac ezt az előbb direkt elengedtem a fülem mellett, de már másodszor jössz ezzel.
Csak nem azt akarod mondani, hogy a hívők lelki roncsok, akik rászorulnak az egyház és a hit támogatására? Néha ez bennem is felmerült, de elhesegettem a gondolatot. De ha te mondod!?:)


@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):

"Maradjunk mi is modernek a Szocialista Liberális pártszövetség vezetésével!"

Ezt a "modernitást" azért a Nagy Magyar Jobboldali Gyűjtőpárt rajongói is szeretik.
Egyébként a cikk nem teljesen konzisztens. Lásd te idézeted, meg ezt:

"Különadót - az egyéni vállalkozókat is beleértve - összesen 301 ezer fő vallott be,... A 4 százalékos különadót 7.137.000 forint feletti jövedelem esetén kellett megfizetni"
@eMeL:
"Na most nem mindegy, hogy lesz-e ellenzék.
Tudod a demokráciához az is kell!"

Ugyan már. Ovi megmondta, hogy ellenzék nélkül is lehet kormányozni. Azután meg is próbálta megmutatni, de kicsit félresikerült neki. A lúzerje...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Te Malac, igazad is volna, ha az Egyház képes volna tisztán tartani saját akivistáit. Még a pápa SS múltjára se haragszom, végül is taknyos kölyök volt, kár, hogy most is eléggé Scheisspreuss némely kérdésben.
De saját születési egyházam Hegedüseiről csak nem mondod, hogy evangelizálnak?
(Régi sztori: az első világháborúban a szembenálló csapatok ágyúit egyformán megáldották a tisztelendő atyák, igaz, a magyarokét a Szűzanya nevében.)
És így tovább.
Persze ugyanez igaz az evangelizáló Fideszre, KDNP-re, Mszp-re is - mind ontják ám a malasztot, és az egydül üdvözítő hitet!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: ""kapnak egy vodor penzt az allamtol".
Mennyi az a "vödör pénz"???"

2008: Hiteleti tevekenysegek = 35.5 milliard ft.

ez kb 14x tobb mint amt a partok tamogatasara kolt az allam
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "És itt jön be az, h a fakultatívan választható hitoktatást (erkölcsi nevelés) miért nem támogatja az állam, miközben mondjuk a fakultatívan választható latintanulást, vagy rajz- és műalkotások elemzését igen."

1. azert ne mert egyhaz es allam szet lett valasztva, nagyon helyesen. eleg sok baj lett abbol mar az elmult evszazadogban hogy elotte nem voltak szetvalasztva.

2. a hitoktatas semmi esetre sem azonos az erkolcsi nevelesel! nem allitom hogy feltetlenul ellentetes vele de nem azonos.

3. ha egyhaztortenetet tanitananak rajz, irodalom vagy tortenelm kereteben azt en kifelyezetten tamogatnak. de valoszinu te nem erre gondolsz.
Árpád ! Modernizáció a zászlóra?
A kakóbiztos klaviatúra nem volt elég modern?
@Shore:

"Ezt a "modernitást" azért a Nagy Magyar Jobboldali Gyűjtőpárt rajongói is szeretik."

Győzzön hát a modernebb!
Mi USA-t vagy Németországot majmoljuk inkább? Melyik lenne jobb?

"Egyébként a cikk nem teljesen konzisztens."

Az APEH közleményben is ugyanez van.
www.apeh.hu/sajto/sajtotaj/2008_adozasi_folyamatok.html
@huba:

Nincs időm, de ezt nem állom meg.

A gyerek apja fizet adót, a hittan fakultatív tantárgy. Mármost, ha több gyerek is szeretné fakultációs tárgyként tanulni, miért is fosztatik meg ettől? Nem épp Magyar Bálint beszélt szolgáltató iskoláról?

Miért sérülne ettől az állam és egyház szétválasztása? Marhaság. Nagyon marhaság, hiszen eddig megfizették a fakultatív tantárgyat oktató hitoktatót, és eddig is szét volt választva az egyház az államtól.

A szolgáltató iskola lényege éppen az, h az állam lehetőséget biztosít annak az oktatására, amire van valós igény. És ez az igény jogosan merül fel az adófizető katolikus, izraelita, református, stb... polgár részéről.

"a hitoktatas semmi esetre sem azonos az erkolcsi nevelesel"

Sajnos ez igaz.Meg is látszik Kókán és Kunczén... remélem, sejted miért pont őket citálom.

35,5 milliárd, gondolom az 1%-kokból, nem? Honnan az adat?
@Shore:

"Csak nem azt akarod mondani, hogy a hívők lelki roncsok,"

Ugyan! Ne hülyéskedj. Azt akarom mondani, h a lelki roncsok egy jelentős részét meg tudja menteni a hit. De ezek a megmentettek csak egy szűk kisebbsége lesz a teljes hívő közösségnek. Félremagyarázásod betudom szokásos cinizmusodnak. Pont.
off

A 20 utolsó kommentet nézegetve meg kell állapítanom, kezd belterjes lenni a blog, elszoktak a jobberek, pedig nem fogytak el, látom őket másutt.

Ezen én elgondolkoznék.

on
Doktor Kotász 2009.09.03. 13:41:09
"Szerintem most a szociknak nem az a problémájuk, hogy milyen arculatot vegyenek fel."
ugy van!
"és begyüjtenek 20-30 százalékot, amire számíthatnak"
Jo ha a felet!!! melyik orszagban elsz!
naponta derul ki ujabb korrupcio, penzlenyulas..

"gordon Megmondta előre, hogy csak addig marad ott, amíg lejár a ciklus,"
de mar pedzegetik, hogy o a legkisebb rossz, fel kell kerni...

"Szóval hagyják a Gordont manőverezni a süllyedő hajón, amíg ők hazalopják a vasmacskát is. Ezért is gondolom, hogy tévedés azt hinni, hogy Gyurcsány bábja lenne, és továbbra is ő mozgatja a szálakat a háttérből."
hanyasod volt logikabol? ezek ossze nem tartozo dolgok, gordon gyurcsany embere, kizart hogy ne egyeztessen...

"A választások után meg csak lesz valami. "
na latod ez igaz!:)

"Addig meg csak kihúzzák a bespájzolttal."
kizart dolog, elteszik a penzt és az az ovek, nem a partte, lasd a privatizalt vagyon eleg lenne ezer evre, de az maganvagyon lett nem partvagyon...
amugy is 8 ev jon, azt meg nem huzzak ki!
@anyátok:
"Vigyázz, Kotász, ez az ország túlnyomó többsége... Szerencsére jut a lelkesedésükből Ovinak is."

Sajnos.
@Shore: Te valószínűleg egy parafenomém vagy, hogy egy nickname után így a vesékbe látsz.
Ez egy elterelő felvetés volt. Ha úgyvesszük szolíd trollkodás!
Tény 1.:
Bajnai György az eskütételkor azzal a _nem_kötelező_ kitétellel fejezte be, hogy "Isten engem úgy segéljen!"

Tény 2. :
A Bajnai-kormány elveszi a hitoktatók fizetését

Tény 3.: 2009-ben 100 millióval növelték az abortuszra szánt pénzt a 2008-as évhez képest. Most mennyivel fog nőni a keret?

Jól haladunk az "Isten engem úgy segéljen!" útján, nem mondom...
hmmm...

Árpád, te tudod, hogy mindenféle politikus (meg azzá vedlett, véletlenül a "T" házba beszavazott ember-forma-firma) ellenzékben igencsak népbarát, "szociál"-ista, de olykor demo(csok)rata színezetű lesz.
na, de ha éppen odaadják néki a kormányrudat, mondjuk kicsit (vagy nagyon nehéz) helyzetben, akkor biza, gondja van arra, hogyan rebegje el "választó?"-inak, hogy hű-de-nehéz dóga van a...

ellenzéki "szamár"padsorból nem tűnik olyan nehéznek sipákolni a nehéz és fájdalmas döntésekkel szemben, de figyeljük csak meg, hogy aki ma merényletként, kizsigerelésként, megvekeszedett gyilkoskodásként jellemzi az intézkedés-terveket (általában) holnap, a bársonyszékben esetleg hápogva-sápogva mentegeti ugyanaz(oka)t a húzás-fajtákat...

talán mindegynek is tekinthetjük, hogy éppen milyen színű zászlóba csomagolják göthös testüket, meg rommlott (esetleg romlásnak induló) lelküket.
aki valahogy kezelni tudja a szerep-váltással járó esetleges dillemmákat, valószínű, hogy az maradhat tartósan a felszínen.
persze, ez csupán spekuláció, nem természeti törvény...
@eMeL:
@huba:
@daito:

Az azért érdekes, mikor a szocik és az szdsz tagadja, h keresztény egyházellenes volna, aztán a híveik, azaz ti, valamiért mégis csak képtelenek vagytok a legkisebb gesztusra is.

Amikor majd Dávid Ibolya pártjára szavaz valamelyikőtök, akkor az ebből a szempontból felettébb érdekes húzás lesz.

"Dávid Ibolya szerint a keresztény erkölcsiség alkalmas a homoszexuális és leszbikus hajlamú emberekkel való egészséges társadalmi viszony kialakítására, de az érintettek részéről is szükséges, hogy viselkedésük kellő toleranciával és visszafogottsággal párosuljon."

www.jogiforum.hu/hirek/1660
@cserenkov:
én pl. látogatnék mindenféle "oldali" blogot, de akkor párhuzamosan kéne mindet mazsolázgatni...
a W blog is sok időmet lefoglalja: a beszélő program nem olvas olyan sebesen, és minden betűt el kell (itt is) olvasni...
ja, se jobber, se baller, se kaller nem vagyok. szerencsére -- mindenütt -- csak a hüjeségen (kell) felkapnom a vizet, nem azon, hogy (x-y milyen vérlázítóan "másik"-oldali).
@eMeL:
ok. ha már modernizáció, akkor egyik-másik vallási intézmény templomaiban oltár helyett "dolgozzanak bank-automatánál,
ha már (megállapításaid) azt érzékeltetik, hogy már "egyházék"-nak is immár a pénz az istenük (de legalább is a helyettese)...
@daito:
"érdekes pénzügyi műveletek végrehajtására adnak törvényes lehetőséget."

pl.: a Hit Gyülekezete. ha igazak a társaság eddigi "történelméről" beszámoló összefoglalók, akkor pl. egy centet sem érdemelnének, mert (a beszámolók szerint) N. S. nem éppen kispályás...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Az egyházat azért nem érdemes a pszichoterápiával együtt venni mert míg az utóbbi mindenkin tud segíteni, addig az egyház enyhén szólva nem és a segítés is elég furcsán tud elsülni, gondolom összefüggésben azzal hogy nem igazolt statisztikailag, nem bizonyítékokon hanem csak anekdotákon alapul. Elvileg az orvostudomány viszont kísérletileg is igazolva van, a pszichoterápiával együtt. Az egyház, akármelyik, akkor lehessen elismerten pótléka a pszichoterápiának ha úgy is hat. És erre bizonyítékok, számadatok is vannak, és nem arra gondolok hogy a bizonytalan, szétesett embereket fanatizálja, mert erre egy fasiszta terrorszervezet is képes, azokat meg hadd ne támogassuk.

Amúgy a támogatáshoz elvileg a gyakorló vallásosak többsége kellene. Ami nincs.
De ha lenne is, sokkal értelmesebb lenne közhasznúként támogatást szereznie amíg ez a többség nem egyetlen vallásé hanem soké.

A hittant azért nem tartom támogatandónak iskolákban, mert az iskolában elméletileg objektív tudást kellene tanítani, a hittan pedig olyasmiket tanít ami a tényeknek ellentmond. És azt is tanítja mellé hogy ezt el kell hinni(annak ellenére hogy mást lát az ember). Azaz vakulást tanít objektivitás helyett.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
"Bajnai György az eskütételkor azzal a _nem_kötelező_ kitétellel fejezte be, hogy "Isten engem úgy segéljen!""
lehet hogy a saját Istenét értette alatta ami támogatja az abortuszt és utálja a keresztény hitoktatókat.
Természetesen az ő hitét és egyházát is támogatni kell egy vödör pénzzel, ki tudja melyik sikátorban fetrengene most belőve ha nem lenne neki a Hite :DDD
@Doktor Kotász:

"Ezért is gondolom, hogy tévedés azt hinni, hogy Gyurcsány bábja lenne"

Rosszul tévedsz. Bajnai offshore Gordon GYF egyik embere. Mondhatjuk úgy Kóka2, de Kókánál sokkal elfogadhatóbb kivitelben.
Még az is elképzelhető, hogy Bajnai meggondolja magát (segget csinál a szájából) politikusi jövőjét illetően.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Malacka, itt vagy te jobbernek, minden 2. hozzászólás a tiéd, simán kihozod az arányt 50-50 re.
Erőltesd még egy kicsit, lesz az több is:-)
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Kedves Malac,
Először is, vége az uborka szezonnak:)
Másodszor, önálló gondolkodásra képes, egészséges lelkületű ember nem vállalhatja fel, hogy Árpád által irányba terelgetett, - Árpád "pozitív" válaszát remegve kattintó kézzel várva - nyelvvel őt kényeztetni szándékozókkal lépjen, naponta "szócsatába".
Ennek ellenére minden tisztetletem a tied, mert érzem mögötte az embert és a jószándékot.
Ugyan szélmalomharc amit csinálsz, de ha egy ember véleményét sikerül megváltoztatnod, és ezután nem fogja azt gondolni, hogy meg kell szüntetni az egyházat,vagy hogy Magyarországnak nem nemzeti kormányra van szüksége, akkor megérte.
Szóval, a beltenyészetre tett megjegyzésed helytálló. Korábban is az volt, csak maximum néhánnyal többen próbálták árvíz idején átvödrözni a Dunát, a Tiszába:)
@noname.blogger:

"Az egyházat azért nem érdemes a pszichoterápiával együtt venni mert míg az utóbbi mindenkin tud segíteni,"

A _pszichoterápia_messze _nem_tud mindenkin segíteni, sőt: alig valakin.

Manapság a betegség szintű pszichés kórképekben sokkal hatékonyabbnak bizonyulnak a gyógyszerek, és a beszélgetős terápia jobbára csak kiegészít, és marad az egyszerűbb esetekre. Bezony ám!

@Guga:

"50-50"

Különleges anyagól gyúrt matektanárod lehetett.

@palacklakó:

Nos, ebbe nehezen tudnék belekötni, de gondolkodni fogok a nick hordalékának megreformálásán, mert tényleg vége az uborka szezonnak, most szőlőszezon van;-))
@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):

"Rosszul tévedsz. Bajnai offshore Gordon GYF egyik embere. Mondhatjuk úgy Kóka2, de Kókánál sokkal elfogadhatóbb kivitelben.
Még az is elképzelhető, hogy Bajnai meggondolja magát (segget csinál a szájából) politikusi jövőjét illetően."

Naív vagy. Kóka is elvileg Gyurcsány embere volt a közvélekedés szerint, de az is csak rárugta az asztalt, és borította a koalíciót.

Az, hogy haverkodtak, meg üzleteltek együt korábban, és GYF emelte be a kormányába Bajnait, annak nincs jelentősége. Nincs olyan, hogy embere. Egy büdös szót nem értettél abból, amit írtam.

Ha az MSZP-ben valaki bukik, annak ideje sincs feltápászkodni, mert kizabálják a máját.

Szerinted milyen utasítást adhatna ki bárkinek is Gyurcsány? A legszerencsésebb helyzetben csak legyintenének, hogy mit akar ez a hülye. Ha sokat pattog, akkor felrúgják és lehugyozzák.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "aztán a híveik, azaz ti, valamiért mégis csak képtelenek vagytok a legkisebb gesztusra is."

Malacka két tévedés:

- Nem vagyok híve *egyetlen* jelenlegi magyar pártnak sem. Nem érdemlik meg. Egyik sem! Szavaztam mindíg eddig, minden alkalommal (a legelsőt kivéve a legkevésbé rosszra).
- Az egyházak jogait én nem kívánom csorbítani (tudod a liberális lelkem azt mondja, hogy joga van abban hinni, amiben akar, akár a repülő rózsaszín eláfántok feltámasztó erejében is... nincs közöm hozzá). Amit nem kívánok *eltűrni* az bizonyos emberek (vagyis az általuk létrehozott társadalmi szerevezetek (értsd egyház)) *kiváltságait* (értsd indokolatlan többlet jogaiban és támogatásában)
Ilyen értelemben a pártok törvényen felettiségével azonosnak tekintem a pártok törvényen felüliségét, és mindkettő nagyon zavar.
@noname.blogger: "Természetesen az ő hitét és egyházát is támogatni kell egy vödör pénzzel"

A vallásszabadságban az is feltétel, hogy egyik vallás sem kiálthatja ki a saját istenét egyetlennek.
Tűrnie kell! mások istenét, vagyis ha én a repülő rózsaszín elefántok istenekben hiszek, akkor semmilyen okot nem tudok felhozni, ami miatt egy mese a szűzfogamzásról és a feltámadó emberről bármiben is magasabbrendű lenne az én szeretett rózsaszín kedvenceimnél.
Nem minden "isten" "tiltja" pl. az abortuszt... és neked nincs _jogod_ megkérdezni a másik embertől "milyen istenre gondolt" az ominózus mondat kiejtésekor.
Az egyszerüen nem igaz, hogy a magyarok 70-75 százaléka vallásos lenne, ezt sem az egyház, sem az egyházkutatók nem gondolják.Az emberek többsége nem igényli a vallást és csak hivők kis része szeretné visszacsinálni a francia forradalmat és a felvilágosodást és szeretne egyházi államirányitás alatt élni.
Én speciell nem szeretnék. Amerikában nagy a hivők aránya, bár ez nem jelent egyházi befolyást, mégis elfogadják, hogy az egyházakat a hivők tartsák el.
És erre ne jöjjön senki azzal, hogy mi mindent vettek el az egyházaktól.Magyarországot az egyházak áldásával vitték be a háborúba, ez itt nem Lengyelország, ahol
a sokszáz éves függetlenségi harc adta a katolikus egyház erejét és hitelét.

Nekem tetszik az ,, az isten engem ugy segéljen ,, kitétel, mert veretes mondat , ami mögött nem istenhit, hanem történelem van.
Miért is kellene a hitoktatókat fizetni? tartsák el őket azok , akiknek szolgáltatnak, mint a francia tanárokat vagy a balett- és kőfaragó oktatókat.
Én ugyan nem tudom, hogy az egészségügyben elkülönül-e az abortusz, de lám-lám, mindjárt megjelenik egy kétes követelés, feltehetően a keresztyény erkölcs nevében. Hát ezért kell az egyházat elkülöniteni az államtól, többek között, hogy ne tudjon beleszólni az életünkbe. A hitoktatók pénzét meg, ha lehetséges, a veszélytelen szex és a nemi élet kérdéseinek oktatására kellene forditani, ami aztán csökkenthetné az abortuszok számát - nem tilalommal, hanem ismeretterjesztéssel
Az egyszerüen nem igaz, hogy a magyarok 70-75 százaléka vallásos lenne, ezt sem az egyház, sem az egyházkutatók nem gondolják.Az emberek többsége nem igényli a vallást és csak hivők kis része szeretné visszacsinálni a francia forradalmat és a felvilágosodást és szeretne egyházi államirányitás alatt élni.
Én speciell nem szeretnék. Amerikában nagy a hivők aránya, bár ez nem jelent egyházi befolyást, mégis elfogadják, hogy az egyházakat a hivők tartsák el.
És erre ne jöjjön senki azzal, hogy mi mindent vettek el az egyházaktól.Magyarországot az egyházak áldásával vitték be a háborúba, ez itt nem Lengyelország, ahol
a sokszáz éves függetlenségi harc adta a katolikus egyház erejét és hitelét.

Nekem tetszik az ,, az isten engem ugy segéljen ,, kitétel, mert veretes mondat , ami mögött nem istenhit, hanem történelem van.
Miért is kellene a hitoktatókat fizetni? tartsák el őket azok , akiknek szolgáltatnak, mint a francia tanárokat vagy a balett- és kőfaragó oktatókat.
Én ugyan nem tudom, hogy az egészségügyben elkülönül-e az abortusz, de lám-lám, mindjárt megjelenik egy kétes követelés, feltehetően a keresztyény erkölcs nevében. Hát ezért kell az egyházat elkülöniteni az államtól, többek között, hogy ne tudjon beleszólni az életünkbe. A hitoktatók pénzét meg, ha lehetséges, a veszélytelen szex és a nemi élet kérdéseinek oktatására kellene forditani, ami aztán csökkenthetné az abortuszok számát - nem tilalommal, hanem ismeretterjesztéssel
@eMeL: "Ilyen értelemben a pártok törvényen felettiségével azonosnak tekintem a pártok törvényen felüliségét, és mindkettő nagyon zavar."

Elnézést, helyesen:

Ilyen értelemben a pártok törvényen felettiségével azonosnak tekintem az egyházak törvényen felüliségét, és mindkettő nagyon zavar.
Az egyszerüen nem igaz, hogy a magyarok 70-75 százaléka vallásos lenne, ezt sem az egyház, sem az egyházkutatók nem gondolják.Az emberek többsége nem igényli a vallást és csak hivők kis része szeretné visszacsinálni a francia forradalmat és a felvilágosodást és szeretne egyházi államirányitás alatt élni.
Én speciell nem szeretnék. Amerikában nagy a hivők aránya, bár ez nem jelent egyházi befolyást, mégis elfogadják, hogy az egyházakat a hivők tartsák el.
És erre ne jöjjön senki azzal, hogy mi mindent vettek el az egyházaktól.Magyarországot az egyházak áldásával vitték be a háborúba, ez itt nem Lengyelország, ahol
a sokszáz éves függetlenségi harc adta a katolikus egyház erejét és hitelét.

Nekem tetszik az ,, az isten engem ugy segéljen ,, kitétel, mert veretes mondat , ami mögött nem istenhit, hanem történelem van.
Miért is kellene a hitoktatókat fizetni? tartsák el őket azok , akiknek szolgáltatnak, mint a francia tanárokat vagy a balett- és kőfaragó oktatókat.
Én ugyan nem tudom, hogy az egészségügyben elkülönül-e az abortusz, de lám-lám, mindjárt megjelenik egy kétes követelés, feltehetően a keresztyény erkölcs nevében. Hát ezért kell az egyházat elkülöniteni az államtól, többek között, hogy ne tudjon beleszólni az életünkbe. A hitoktatók pénzét meg, ha lehetséges, a veszélytelen szex és a nemi élet kérdéseinek oktatására kellene forditani, ami aztán csökkenthetné az abortuszok számát - nem tilalommal, hanem ismeretterjesztéssel
@cserenkov:

"Te valószínűleg egy parafenomém vagy, hogy egy nickname után így a vesékbe látsz."

Ha már három éve találkozok ugyanazzal a nickkel, akkor néhány dolgot már lehet tudni róla.

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:


"Bajnai György" ???

"Jól haladunk az "Isten engem úgy segéljen!" útján"

Már melyik isten útján? Lehet, neki van egy saját különbejáratú. (Most látom csak, noname ezt már elsütötte:)

"Dávid Ibolya szerint a keresztény erkölcsiség "
Ebben mi a különös? Ha a "keresztény erkölcsiség"-en azt érti, amit a magukat hívőnek titulálók a _gyakorlatban_ művelnek, akkor ez a mondat megállja a helyét.

@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):

"Bajnai offshore Gordon GYF egyik embere."

Hát ez a politikusoknál nagyon gyorsan tud változni.
@Doktor Kotász:

"Naív vagy. Kóka is elvileg Gyurcsány embere volt a közvélekedés szerint, de az is csak rárugta az asztalt, és borította a koalíciót."

Amit láttál csak színjáték.
Még ha feltételezed is, hogy Kóka önálló életre kelve pattogott, nem váratott magára sokáig a kijózanodása.

"Az, hogy haverkodtak, meg üzleteltek együt korábban"

Meg most, és holnap. És jó eséllyel holnapután is.

"és GYF emelte be a kormányába Bajnait, annak nincs jelentősége"

Nincs hát...

"Nincs olyan, hogy embere. Egy büdös szót nem értettél abból, amit írtam."

Szerencsére nem innen tájékozódok.

"Ha az MSZP-ben valaki bukik, annak ideje sincs feltápászkodni, mert kizabálják a máját."

Ferinek nem esett komoly baja. Szelleme tovább él.

"Szerinted milyen utasítást adhatna ki bárkinek is Gyurcsány?"

pl: Aki él és mozog az szavazzon Gordonkával!

"A legszerencsésebb helyzetben csak legyintenének, hogy mit akar ez a hülye. Ha sokat pattog, akkor felrúgják és lehugyozzák."

Ez nem valószínű, csak hátrébb vonult a pódiumról. Ferinek nagyon sok ember ellen van ki nem játszott ütőkártyája, viszont Feri ellen jó eséllyel mindent felkutattak már, amit csak lehetett. Egy másik posztban linkeltem például hogy többek szerint akár a jelenlegi offshorozó miniszterek is büntethetők lennének, ha úgy hozza a sors és van rá Népakarat!

www.fn.hu/cegek/20090601/bajnai_oszko_offshore/


Shore

"Hát ez a politikusoknál nagyon gyorsan tud változni."

Tud, de ez a brancs még nem robbant szét.
@Shore:

Te nem tudtad, h úgy kezdte az esküjét, h "Én, Bajnai György Gordon..."

Tehát még egyszer rögzítsük: Bajnai György Gordon (Szeged, 1968. március 5. – ) magyar üzletember, párton kívüli politikus... - írja a wiki.

LOL, párton kívüli politikus, ha-ha.... semmi köze a szocikhoz, az Internacionálét is csak félszívvel énekelte a pártértekezleten, amihez semmi köze...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Tényleg Gyuri? Nem áll jó neki, túl hétköznapi.
@Shore:

De hiszen hétköznapi modorú az emberünk! Semmi extra, semmi macsós, semmi karizma... (bár még nem láttam rövidujjasban.

Képzeld el, ha mégis őt indíthatják a szocik, mert - bár esküdözött, h ő aztán nem - elvállalja a miniszterelnök-jelölti posztot.
Akkor egy kapus csap össze egy csatárral, és "bukott miniszterelnök" lesz, ahogy azt Gerő András aposztrofálja rendre Orbánt.

Milyen nehéz lenne a maszopnak feldolgozni, h az újratöltött bokrosuk, egy kiváló válságkezelő - Gerő András fogalmai szerint - bukott miniszterelnökként vonul be a köztudatba...


No akkor, de csakis akkor, de szeretnék Gerővel beszélni, hogy is van ez az általa erőltetett szókapcsolat?
ez a gordonozás azért megér egy postot.

mármint hogy szerencsétlen mszp mennyire győzködi, mert nulla ötletük van a sajátjaik közül.

de ő nem fog ebbe belemenni, azt hiszem. hanem dacol a szelekkel, mint a kőszáli sas. vagy kőszáli kecske legalább.

hülye is volna pont most. majd négy év múlva.
@Tóta W. Árpád:

Tisztára igazad van. 2014-ben úgy jöhet majd vissza, mint egy megdicsőült Bokros, mint aki előkészítette Orbánnak a konjunktúrát, bár ez nyilván vitatott téma lesz, h mennyiben igaz.

Szóval, emberünk nem bangó, nem áll majd kötélnek. Igaza van.

De ha túl nagy lesz a bukta, akkor lesz itt még MSZP 2014-ben? Gyurcsány beszáll egy új libsi pártba? Mindenki mocorog, még Fodor is sürög-forog... valami készül, de igazán csak a választás után fog csak kibomolni...
- Seee-jja-mi-lobóóó-gónkat-fé-nyes-szell-llöhők-fúúú-jják-seee-jjaz-van-aaa-rra-ír-vaha-éjj-jen…
- Nem szégyelled magad, Ernő?
- Én ősbölény vagyok. Nekem szabad. Émmán akkor komcsi voltam, mikor a kunbéla nagyapját a kakastollasok … emlékszem, vérvörös csütörtök volt …
- Emlékszel. Aha.
- Rólam mindenki tudja. Megírtam könyvben is.
- Te?
- Na jó. Elmondtam.
- Kinek?
- Az írástudó elvtársnak. Aki írni tud.
- Elvtársnak? Aki írni tud?
- Tiszteletbeli.
- Vagy úgy. Jó az öltönyöd. VOR?
- Az.
- Csak a cipőd …
- Tisza. Nem tetszik?
- Most, hogy mondod … de nem ezért jöttem.
- Hanem. Csak gyorsan, Lajos, gyorsan, rengeteg a dolog. Nyilván a titkárnőm is említette, itten állandóan fel kell ügyelni, mert a népvagyon forog kockán, és a bizottsági elnöknek óriási ám a felelőssége! Mindenki gyanús. Van itt például egy alak, már a pofája is olyan tenyérbemászó. Az például, nem lop.
- Nem?
- Az istennek se. Vajon mit akarhat? Hetek óta azon gondolkodom.
- Te a pártnak lopsz, Ernő?
- Természetesen! Csak nem képzeled, hogy …
- Jártam a házaidban, Ernő!
- A párt …
- A nyaralóidban is!
- A párt …
- Hagyjuk. Csak azt akarom kérdezni, mit keresel itt a kapitalizmus közepén te, az ősbölény?
- Nehogy már engem akarj felelősségre vonni! Ültünk a langyosban, egyszer csak az a hülye Gyurcsány odahozta a Molnár Lajost. Megszavaztuk? Megszavaztuk. Jött a Horváth Ágnes. Megszavaztuk? Megszavaztuk. Jött a Bajnai. Aláírtuk? Aláírtuk. Hát akkor mit akarsz még?
- Nem zavar, hogy a kapitalizmust építed?
- Én? Az állami vállalat felügyelőbizottsági elnöke? Fiatal vagy te még, Roland ecsém. Ha nem vetted volna észre, ugyanott ülök, ahol a hatvanas években, meg a hetvenes években, meg a nyolcvanas években, na jó, plusz mobiltelefon, számítógép, plazmatévé és Volga helyett háromliteres passzát. A népvagyon az népvagyon, nemde?
- Akkor is, Ernő. Abba kéne hagynod. Ilyen múlttal ...
- Hm. Kezdem érteni. Te akarsz lenni a felügyelőbizottság elnöke. Amíg lehet. Mert jövőre már nem. Igaz?
- Igaz, nyomorult komcsi! Igaz! Én legalább a kapitalizmust építeném. Amíg lehet!
- Mert jövőre már nem. Igaz?
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

Bár a jóslás a te asztalod, de abban azért biztosak lehetünk, hogy a mostani nagyon egyszínű (jobbos) Magyarország sokáig nem tartható. És ez nem azért van, mert Kádár öröksége, meg negyven év, vagy valami hasonló baromság, hanem mert túl sok, nagyon különböző érdek nem hozható össze egy pártba.
Lehet (sőt talán biztos), hogy a szocik 2014-ben nem nyernek. De hogy lesz egy nagy baloldali párt akkor, az biztos. És az vagy az MSZP, vagy az utódpártja lesz.

És tetszik, nem tetszik 10%-ra egy urbánus, liberális párt is jó itthon.
Kiről beszél a tóta wé?

egy olyan embert ajánl az mszpnek, akije már van: Gyurcsány pont az a fajta hiperaktív mindenkivel lekezelő, twitter helyett blogoló nagy kommunikátor

nem jött be

a szart megpróbálták öltönybe és meleg kézfogásokba csomagolni...
@Shore:

Az utcsó két sor kivételével egyetértek, de azzal nagyon nem, deviszont azt jelezném, h irdatlan szar a pártok felhozatala új káderekből, melynek szerintem az az oka, h annyira lejáratódott a pártpolitizálás, h normális ember már régóta nem párttag. Innentől kezdve pedig lehet mazsolázni a kakis pasikban. Aszt mi meg egyre nehezebb szívvel választjuk a legkisebb rosszat....
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
nagyon elvetemült gondolat-kísérlet, de szerintem az évszázad szenzációi sorában az élen lenne az a fejlemény, hogy a politikusi ide-odavándorolgatások, átigazolások egyik (rész)eredményeként Gy. F. és O. V. (esetleg) egy klubban kötnének ki...

jó, jó, mindkét "úrfi" hívei eretnek gondolatnak tartanák ezt, és szentség-törésként kárhoztatnák, dehát a politikusokon a "köpeny" nem örökkön-örökké szokott rajta lenni, bármilyen kis-közepes fuvallat képes, és huss!, lefújja róluk.
@eMeL:

"vagyis ha én a repülő rózsaszín elefántok istenekben hiszek, akkor semmilyen okot nem tudok felhozni, ami miatt egy mese a szűzfogamzásról és a feltámadó emberről bármiben is magasabbrendű lenne az én szeretett rózsaszín kedvenceimnél."

Az elefántokkal annyi a gond, hogy azt senki nem hiszi el.
A szűznemzést viszont sokan...
Ettől egy adott aspektusban máris magasabb rendű, még akkor is, ha egy másik aspektusban egyik sem igaz.

pl:
Amit a reklámokban látsz, az szerinted igaz? A hazug reklámok mind egyformák?
@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia): "Az elefántokkal annyi a gond, hogy azt senki nem hiszi el.
A szűznemzést viszont sokan..."

De hát a hitben az a lényeg, hogy belső, szubjektív dolog.
Mindegy hányan hisznek hasonlókat (azonosat nem tudnak, mert nem computer és programkód van belül, hanem egy modell a külvilágról, amiből fizikailag sem lehet két egyforma), vagyis csak egyének hitei vannak. Ebből kettőt összehasonlítva lehet vitatkozni a valóságtartalmukon, a hihetőségükön, de az egyik hit "magasabbrendűségén" _mértékegység_ híján értelmetlen filózni.
@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia): "A hazug reklámok mind egyformák? "

A "rossz" reklámban is hisz valaki, a vevők egy adott százaléka. ha nem lenne _elegendő_ vevő, aki elhiszi (hisz benne), akkor az a reklám lekerül a képernyőről.
Az hogy melyik "magasabbrendű" jó kérdés [ha már erre vetítjük a hit vitát ;)].

Magasabb _értékű_ az a reklám, amelyik kevesebb befektetéssel több bevételt (hívőt) hoz, amelyiknek nagyobb a tetszési indexe, jobban kiszolgálja a tömegelvárást... de ettől még arról nem mond ez semmit, hogy melyik a "magasabb rendű". Megközelíthető művészeti kérdésként is a reklámok összehasonlítása, de annak sem sok köze van a hithez (elhiszem a reklám által sugallot dolgot, mégha tudom is hogy komputer grafika segített eltüntetni a foltot, vagy hófehérre varázsolni a vásznat).

Maradjunk annál, hogy lehetetlen összemérni, amit nem lehet megmérni, amire nincs mérőszám.

Szóval vallásháborús alapon az én hitem 10.000 rózsaszín elefántja értékesebb, mert többen vannak és képesek letaposni bármilyen istenfiát, mégha feltámad is egyszer kétszer... bibíííí.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
Spätreflex: jobb, ha az abortuszt kötőtűs néniknél bonyolítja a 4 gyerekét nehezn eltartó anya, vagy a bajbajutott kamaszlány?
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
"irdatlan szar a pártok felhozatala új káderekből, melynek szerintem az az oka, h annyira lejáratódott"

Hallottad már azt a szót, hogy kontrszelekció?
@anyátok:

Már megint lükeséget beszélsz.

Nem az abortuszra szánt pénzt kéne emelni, hanem azokat a pénzeket, melyek:

- ösztönzik az anyaságot, a gyermekvállalást;

- olyan tevékenységet folytatnak, amelyek a dilemmában lévő kismamákat a megtartás felé motiválják, főleg, ha erre minden anyagi és egyéb feltétel adott (pl. nem tartanám rossznak, ha a döntés előtt egy _kötelező_ elbeszélgetésen kéne résztvennie a kismamának, mielőtt gyilkoltatná a magzatát)

- felvilágosításra, nem kívánt terhesség megelőzése, a promiszkuitás veszélyeinek taglalása, stb...

Nem az okozatot kéne kezelni, hanem az okot.
@eMeL:

"De hát a hitben az a lényeg, hogy belső, szubjektív dolog."

Az adott hitűeknek nyilván szubjektív, engem viszont kívülről is megfigyelhető mérőszámok jobban érdekelnek. Nekem ez jelenti a magasabb rendűt. (ebben hiszek, ez az Én vallásom)

"Maradjunk annál, hogy lehetetlen összemérni, amit nem lehet megmérni, amire nincs mérőszám."

Mint írtam, ez a része nem is érdekes. A magasabb rendűséget úgy definiálod, ahogy neked jól esik.
Mondhatod akár azt is, hogy a többség véleményét tekinted annak. Vagy akár azt, ami ellen a többség legintenzívebben harcol.
Esetleg azt, amiben az elefántot veszed észre.
Én inkább egy objektív, jól megfogható mérőszámot választok.

"Szóval vallásháborús alapon az én hitem 10.000 rózsaszín elefántja értékesebb, mert többen vannak és képesek letaposni bármilyen istenfiát, mégha feltámad is egyszer kétszer... bibíííí."

Számodra lehet bármi értékesebb, Én viszont nem ebben a mérőszámban hiszek. Azt kedvelem, ami nem ennyire szubjektív. Ebbe viszont nem fér bele a fenti állítás. Nagyon is belefér viszont az elképzelésedhez csatlakozók száma!
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
"- ösztönzik az anyaságot, a gyermekvállalást;"

Elvileg most is vannak szociálpolitikai intézkedések a gyerekek támogatására (kezdve a gyessel).
Abban egyetértek, hogy ezt keményen át kellene strukturálni, szerintem is a jelenlegi pénz többszöröse kellene (csak másként pl. pelenka, tápszer adómentessége, ingyenes tankönyv... tulajdonképpen ingyen minden a gyerekeknek, készpénz nuku, stb. erről sokat írtam már).
Ez azonban nem igazán az abortusz kérdése. Ha jól érzem (vén fasziként) az abortuszra jelentkezőknek csak kisebbik hányadánál pénz kérdés ez, inkább élethelyzet értékelés van. Mondjuk ide meg inkább az anyaotthonok, célzott örökbeadások stb. körülményeinek javítása kellene.

"- felvilágosításra, nem kívánt terhesség megelőzése, a promiszkuitás veszélyeinek taglalása, stb...

Nem az okozatot kéne kezelni, hanem az okot. "

Vagyis iskolai nemi felvilágosítás (meg egyáltalán a világ ismeretének oktatása, mert az is nagyon hiányzik) kell.
Talán ezerszer jobban mint a hitoktatás. Azt megkapja otthon (ha a szülei komolyan gondolják), de sajnos a sok hülye szülő "csak" az életre nem tanítja meg a gyerekét... kezdve hogy ne legyen terhes.

"- olyan tevékenységet folytatnak, amelyek a dilemmában lévő kismamákat a megtartás felé motiválják, főleg, ha erre minden anyagi és egyéb feltétel adott (pl. nem tartanám rossznak, ha a döntés előtt egy _kötelező_ elbeszélgetésen kéne résztvennie a kismamának, mielőtt gyilkoltatná a magzatát)"

Ha jól emlékeszem erre megvolt a szocialista megoldás az abortusz bizottságokkal... ha arra is jól emlékszem, sok probléma volt velük... nem igen szerencsés, amikor mások beszélnek bele az ember életébe, "erkölcsi magasságból" szólnak, miközben a valóságban ugyanolyan kutyaszaros az életük.
Másik oldalról, ha civil szervezetek lehetőséget adnak az anyáknak, hogy megszüljék a gyereket és örökbeadják, az pl. egy alternatíva. Jól jár (lelkiismeretének megnyugtatásával) az anya is és akik gyerekre várnak.
Perzse ha napjában százszor közlik a kismamával, hogy "bűnös vagy", akkor megette a fene, van a lekiismeretnél rosszabb, a megaláztatás, azt sem bírják nagyon az emberek.
Szóval tenni kell az abortuszra várók "megmentéséért" és nem beszélni róla, de kétszer meggondolva, hogy ha egy másik ember életébe belép valaki, akkor mit is tesz.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
"Nem az okozatot kéne kezelni, hanem az okot."

Úgy van. Jobb volna megelőzni a nem kívánt terhességeket.

Havi fejenként 40 000-ből nem kellene ötödik terhességbe esni.
Nem kellene hülye kamaszoknak 13 - 14 éves kölyöklányokat megerőszakolni. Felnőtteknek sem kellene.
Nem kellene... stb.
Egyébként az én fiatalkoromban minden a.b. bizottság fő feladata az volt, hogy a jelentkezőket rábeszélje az új babára. Irreális vállalkozásra is - persze, nem mindig sikerült.
De ez az átkos Rákosi- és Kádár korszak istentelensége volt. Nem tudom, most van-e a.b. bizottság.
@noname.blogger: @eMeL: @preston:
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: , és még sokan mások:
"ne jöjjön senki azzal, hogy mi mindent vettek el az egyházaktól.Magyarországot az egyházak áldásával vitték be a háborúba, ez itt nem Lengyelország, ahol
a sokszáz éves függetlenségi harc adta a katolikus egyház erejét és hitelét."

Ebben Leninnel értek egyet, aki bolsi létére ezúttal libsi volt, mert azt mondta, hogy
"akinek pópa kell, fizesse meg a pópát".

A kötelező hitoktatás kellene? És amíg az ateista gyerekek ateista hittanra járnának, az agnosztikus szülők gyerekei külön matekot kapnának? Vagy dupla órát a "polgári szocializálódás" tantárgyból (amit viszont kötelezővé tennék)?
@malac69 zsákutca kutató:
"Már megint lükeséget beszélsz."

Na igen. Hát te sem a doktori disszertációdból idézel, amikor orbitális hülyeségeket maszatolsz ide.

"Nem az abortuszra szánt pénzt kéne emelni, hanem azokat a pénzeket, melyek:
- ösztönzik az anyaságot, a gyermekvállalást"

Valóban? Egy 12-13 éves lány esetében is? Ej, ej shün koma...

"- olyan tevékenységet folytatnak, amelyek a dilemmában lévő kismamákat a megtartás felé motiválják, főleg, ha erre minden anyagi és egyéb feltétel adott (pl. nem tartanám rossznak, ha a döntés előtt egy _kötelező_ elbeszélgetésen kéne résztvennie a kismamának, mielőtt gyilkoltatná a magzatát)"

Tényleg? Egy kamaszlánynak miért lenne dilemma, hogy nem kellene az életét kisiklatni, mert bután felcsináltatta magát? Magzat-gyilkolás? Elárulnád, hogy neked hányszor tiltotta meg bárki is az önkielégítést? A spermák nem érdemlik meg az élethez való jogot, szerinted? Kettős mérce, sün...

"- felvilágosításra, nem kívánt terhesség megelőzése, a promiszkuitás veszélyeinek taglalása, stb..."

Mit mondanál egy 12 éves kislánynak? Kicsim, ha dugni akarsz, legalább ne engedd, hogy a csóka gumi nélkül hágjon meg? Kétlem, hogy a mai gyerekek felnőttként gondolkodnának. Amit te mondasz, az egy kiélt 22 éves egyetemista lány számára talán érthető. Az talán még azt is tudja, hogy az orális szextől nem esik teherbe. És mint hogy az éremnek két oldala vagyon, a mai kölyköket (majdnem azt mondtam, hogy kis köcsögöket) is tanítani kell arra, hogy gumit húzzanak a farkincájukra, ha meg nincs, akkor... coitus interruptus. Kétlem, hogy sok kisfiú tudná, ez mit jelent.
A témához fűződik: közeli katolikus ismerősöm lánya 16 évesen szülni kényszerült. Elmeséljem, miről kellett lemondania?
Nem értem, miért lényeges épp az MSZP jövője...

1., MSZP nemegyenlő szocialista párt. De akkor mi?
2., Kiket képvisel? (Keveseket.)
3., A FIDESZ jövő májustól kormányozni lesz kénytelen. Nem inkább azzal kéne foglalkozni, hogy milyen elvek és tények mentén? Csak mert az ország jövője a tét.
4., Míg az MSZP arculat-felvarrása senkinek nem fontos. (Önmagukon kívül.)
Nincs mit megmenteni sem az MSZP-ben, pláne nem az SZDSZ-ben.
@German Shepard:

"Egy kormánynak nagyon kell ellenzék!"

Ezt részletesen írtam itt nemrégiben:
w.blog.hu/2009/09/01/go_west_5/fullcommentlist/1#c6960759

Mivel olyan a választási törvény amilyen, jelenleg nem várható új pártok belépése a placcra és az *egyetlen* realitás a fidesz/mszp egymás ellenőrzése.

Szar ügy, látom én, de okos ember nem dobja ki a realitásokat érzelmi alapon!
Nyugat és a demokrácia illúziója.
Go west!

index.hu/kulfold/2009/09/12/thatcher_gorbacsovtol_varta_hogy_megakadalyozza_a_nemet_ujraegyesulest/

"Thatcher 1989-es moszkvai találkozójukon jelezte Gorbacsovnak, hogy sem Nagy-Britannia, sem Nyugat-Európa nem örülne annak, ha az NDK és az NSZK egyesülne. A miniszterelnök asszony világossá tette, Gorbacsovtól várja, hogy megakadályozza a német újraegyesülést, és biztosította a szovjet vezetőt arról, hogy a nyugati országok elnézőek lesznek, ha Szovjetunió megteszi a kellő lépéseket."

"Thatcher úgy vélte, hogy egy egységes Németország Nyugat-Európa stabilitását veszélyeztetné. A Nato és a nyugati országok hivatalos álláspontja ennek éppen ellenkezője volt, de Thatcher azt mondta Gorbacsovnak, nyugodtan hagyja figyelmen kívül ezeket a hangokat."

"Nem Thatcher volt az egyetlen, aki rossz szemmel nézte a német újraegyesülést. Egy hónappal azután, hogy a fal leomlott, Jacques Attali, Mitterand miniszterelnök fő tanácsadója Kijevben találkozott Vagyim Zaglagyinnal, Gorbacsov egyik külpolitikai tanácsadójával. Attali elmondta, Franciaországnak nem tetszik, hogy Moszkva nem avatkozik be Berlinben, és hogy az egységes Németország gondolata félelmet kelt a francia emberekben."

Bennem meg a francia arabok keltenek félelmet. Meg a sok Thatcher féle politikus zseni. ("Nincs társadalom")
Mein Gott!
süti beállítások módosítása