W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Get a life

2009.02.24. 05:20 Tóta W. Árpád

„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”  

– Simone Weil, idézi Schäffer Erzsébet, Nők Lapja


Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, patrióták.

Szokásos közönségértékelésünkhöz érkeztünk, egy jó kövér visszakommentet írok ide, mert szép dolog a webkettő, de a kettőben azért benne van az egy is, szóval nemcsak a drága olvasónak lehet véleménye a szerzőről – amit ezúton is köszönök –, hanem nekem is a drága olvasóról. Nemcsak az itt megjelentekről, hanem általában az online közbeszédnek arról a szegmenséről, amit belátok. Ez egy széles, de nem reprezentatív minta.

Feljegyzések az egérlyukból

Azt már a múltkor kénytelen voltam megállapítani, hogy kár belétek az internet, hogy tulajdonképpen zajt gyártunk így közösen, mert az érdemi társalgás egészen minimális teret kap a különféle pszichózisokhoz képest.

Most mindenki érezze magát abba az icipici jófej rétegbe tartozónak. Csak őmiattuk érdemes élni. Köszönöm nekik, és küldöm a Queentől a We are the championst.

Egyetlen különös, az utóbbi időben elharapózó lelki torzulást emelek ma ki, a sorskérdés-mániát. Ennek elszenvedői azok, akik szinte bármilyen témához, amely nem szalagcím-témáról szól, azt a kérdést fűzik hozzá: tényleg ezzel kell most foglalkozni? Szerinted ez a legfontosabb? Sőt: el akarod terelni a figyelmet. Néha azt is megmondják, mit kellene tárgyalni ahelyett, hogy távoli országok háborúiról, külföldiekről, ufókról vagy Istenről legyen szó. Jelenleg három téma van, amiről úgymond kötelező lenne minél többet írni, lehetőleg mást se. Az egyik, hogy Gyurcsány takarodjon. A második a cigánybűnözés, minden egyes alkalommal, amikor valahol a hírekben cigányok vagy ismeretlen elkövetők (ún. valószínűségi cigányok) szerepelnek.

A harmadik pedig a jajmilesz, a jeremiád, a várható borzalmak avatott ábrázolása. Hogy mennyi már az euró. Meg a munkanélküli. És mennyi lesz. Ez, vagyis a válsággal kapcsolatos témázgatás egyébként hasznos, építő elfoglaltság valóban, ezzel foglalkoznia kell mindenkinek, aki egyáltalán publikál valamit. A válság valóság. Nem illúzió, még ha nem is egyszerű megérteni, honnan jött. Fél éve még látomásnak tűnhetett, hallucinációnak, aminek nem szabadna ott lennie, de ha a látomás többször tökönrúg és megpofoz, akkor érdemes úgy kezelni, mint ami tényleg ott van. Ha van Magyarországon sorskérdés, akkor ez az. Hogy melyik pofonok elől lehet még elhajolni, és milyen pofonok vannak már úton, ahol csak azt dönthetjük el, melyik orcánkkal fogadjuk. És mindezt hogyan csináljuk.

Ennek a témának az alfejezete Gyurcsány takarodásának kérdése. De ne tévesszük össze a részt az egésszel. A sorskérdés nem az, hogy mikor és hogyan lép le Gyurcsány, hanem hogy mit csinál addig, hogyan tudja majd nagyon sebesen, késlekedés nélkül átadni a botkormányt, és főleg hogy mi történik azután. Súlyosan téved, aki magát a személycserét a válságkezeléssel összetéveszti. Továbbá keserű csalódásnak ágyaz meg. Többek közt azért, mert a mi belpiacos bábszínházunk nem különösebben érdekli a globáltőkét, és nem fog velünk osztozni pusztán abban az örömben, hogy a patásördög le lett váltva. Hanem kérdezni fog: igen, és most mit csináltok? Itt már régóta nem az az izgalom tárgya, hogy ki, hanem hogy mit csinál.

Drágán add az életed

Ez így már persze túl összetett. Az interneten politizáló úri közönség ugyanis kevés kivétellel szórakozni szeretne, nem pedig sakkfeladványokat megoldani. A szórakozás legfőbb formája pedig a virtuális lincselés. Az ellenség felmutatása vagy felkutatása, majd falkában, nagy egyetértésben történő szétmarcangolása. Ebben a sportban nem szükséges igazat mondani vagy logikusan érvelni; nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem. Ehhez leginkább azok a témák passzolnak, ahol egy pillanat alatt eldöntheti az arrajáró, hogy melyik táborral azonosul, kit kell gyűlölni. A harc szabadfogású. A ballibként azonosított ellenfél automatikusan buzi, ateista, proli, illetve felkapaszkodott újgazdag, akit karakterenként fizetnek. A jobbos olvtárs pedig nyilván ugyanolyan hülye, mint Szíjjártó Péter, és antiszemita is, ördögűzésre jár, továbbá hozzászólásonként fizetik.

Ez tiszta, egyértelmű felállás, arrafelé lövünk, elvtársak, mi vagyunk mi, ők meg ők. A mieink közül a síkhülyét is megvédjük, az ellenség meg mind hülye, ha mégsem, akkor csalt. Itt a lét a tét. Nem véletlen, hogy több akciójátékot adnak el, mint stratégiait, és utóbbiak közül se a gondolkodósak a kasszasikerek, hanem amelyikekben jól néz ki a robbanás. Ebbe a primitív törzsi háborúba beleragadni, ezzel tölteni órákat naponta, az nyilván személyiségkárosító. Az flipperfüggőség.

De akármekkora sorskérdés, hogy mi lesz Magyarországgal ebben a válságban, vagy hogy takarodik-e Gyurcsány, senkinek sem ajánlom, hogy a legfontosabbon kívül semmi egyébbel ne foglalkozzon, már ha nem pont ez a feladata. Emellett ugyanis egy csomó minden történik, ami nem lesz a történelemkönyvben. Ugyan mit érlel annak a sorsa, aki csak a történelemkönyv anyagát éli meg? Hiszen közben gyerekek születnek, könyvek és filmek jelennek meg, ébredezik a mesterséges intelligencia, Jézus él vagy nem él, tévéműsorok és csatornák buknak, Tom Cruise buzi. Az élet él és élni akar a magyar interneten is. Ott van a fórumokban, amelyek öreg mozdonyok restaurálását tárgyalják és ünneplik, a Totalcar népítéleteiben, a hobbiközösségekben, a gamertopikokban. Építsünk autót a gyereknek! – van-e ennél fontosabb, nemesebb feladat? Fontosabb-e az előrehozott szerepcsere, mint hogy akkor most van-e Isten, és mit akar? Ez mind, a szalagcímeken kívül eső dolgok összessége: az úgynevezett élet. Ezt öli meg a mániákus, aki nem tűr meg más témát, és mindig mindenről ugyanaz jut az eszébe. Az szívószálon át lélegzik, és erre akar rábeszélni mindenki mást.

Van okunk aggódni, vér, veríték és könnyek várnak ránk. De ha kizárólag horrorfilmeket nézünk egész nap, akkor emós köcsögökké leszünk, akik tényleg hiába élnek. A sorskérdések nem szoktak néhány év alatt megoldódni. Aki egy sorskérdéssel köti össze az életét, aki megfogadja, hogy ő addig nem örül semminek, amíg az úgy marad, az magának kereste az életfogytiglani boldogtalanságot.

C’est la vie, de life is life!

Műveljük kertjeinket



Címkék: postabontó válság magyarland

424 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr40962260

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: m69 2009.02.26. 21:10:53

Felülnézetből a legalja Értelmes emberek szellemi sivársága, érzelmes emberek emócionális katasztrófája. Sokszor tapasztalom ezt meg különböző közéleti, avagy polblogokon. Elképesztő, hogy mikkel nem találkozok. Van néhány jelenség, ami jobban bosszant az…

Pingback: Worluk « GerzSonka dolgai 2009.02.24. 13:06:30

[...]és antiszemita is, ördögűzésre jár, továbbá hozzászólásonként fizetik. W  Nagyon regen megmondtam, hogy ez a legfobb[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát, a Queen-videóra érdemes kattintani, és megnézni a youtube-n az infószöveget. ahogy a topikgazda elébe megy a buzizásnak. ott sincs kolbászból a kerítés.
De most tenyleg ez a legfontosabb tama? :D
Szerintem a válságnak legalább a fele önbeteljesítő jóslat. Nem mindegy, hogyan foglalkozunk vele, mert ha jó magyarosan csak sírunk-rívunk, akkor pontosan az is lesz, amit várunk. Persze ez nem csak a mi országunkra igaz, kollektív para kell és kellett ahhoz, hogy eddig jussunk.

Ami a hülye és elfogult kommentelőket illeti, igazad van. Csakhogy az ilyen és hasonló fórumok olvasása is hozzáállás kérdése: lásd félig üres vagy tele pohár. Egy idő után rááll az ember szeme, hogy kiszűrje a marhaságokat, viszont töményen tud találkozni olyan érvekkel és szempontokkal, amik amúgy a mainstream médiában nem biztos, hogy átjönnek.
Most jól megadtad nekünk, trolloknak :)
"Van okunk aggódni, vér, veríték és könnyek várnak ránk. De ha kizárólag horrorfilmeket nézünk egész nap, akkor emós köcsögökké leszünk, akik tényleg hiába élnek. A sorskérdések nem szoktak néhány év alatt megoldódni. Aki egy sorskérdéssel köti össze az életét, aki megfogadja, hogy ő addig nem örül semminek, amíg az úgy marad, az magának kereste az életfogytiglani boldogtalanságot."

Árpád, köszönöm ezt a bekezdést, csatlakozom hozzá, és mindenkinek jó munkát, kedvet, pozitív motivációkat kívánok.
De hosszú burkolt Heineken reklám. :)
1. Erről a Gyurcsáány-sztoriról azért még annyit el kellene mondani, hogy kifejezetten az ő személyéhez köthető a minden három hónapban rendszeresen bejelentett reform, lépés, charta, megszorítás, program, csomag, kiigazítás stb., amit aztán félúton visszatrombitálnak. Vagyis a személycsere általában nem megoldás, de Gyurcsány esetén legalábbis feltétel.

2. Sajnos pont ez a blog az, amelyik totál ellene repül az itt leírtaknak, mert az első idők jó posztjai (Hitler a Holdon, a fekete háromszöges) után fejest ugrott a magyar belpol iszapbirkózásába, és a színvonala is ennek felelt meg, pár posztot leszámítva (Rakétákról lányoknak, pl.).
Jó lenne, ha ez a poszt egy új, jobb sorozat indítója lenne.
Mindennek megvan a maga helye; a netes fórumokra pl. köpködni járunk, fikázni az ellent. Focimeccsen meg nem beszélgetünk a hüvelygombáról, vasárnap a gyülekezetben meg arról nem, hogy élveztem a nőm hátára.

Aztán megunom a képernyőt, és könyvet olvasok. Néha elmegyek úszni, vagy családi életet élek, és a többi.
Nem értem mi a gondod, voltak itt már háborúk is, mégis megmaradt az ember, a közösség. Itt most van egy új színtér, egyelőre úgy használjuk, ahogy. Majd kinőjük.
én nem azért nem szeretem a queen-t, mert a freddy buzi, hanem mert nem az én ízlésem az a zene, ennyi

kettős dolog ám ez, amiről írsz
egyrészről igaz, a kommentek nagy része értelmetlen, és még csak nem is arról szól, ami (a gyurcsány takarodj amúgy ősi székely varázsige, aki leírja, arra manna hull az égből, így érthető, ha zsolozsmázzák), másrészről ez olyan, mintha a jobbosok beszabadulnának a parlamentbe (ahogy valamelyik posztodban írtad), és elkezdenék osztani az észt a fasizsta dolgokról, mint cigánykérdés, nemzetvédelem, satöbbi
bohócok, de legalább már van valami mozgás ezekben a témákban

a sorskérdések ilyenek, az embernek kellenek ezek a dolgok, így működik (például ezért is megy jól az egyházaknak, a vallás ugyanez a sorskérdés téma, jobban hájpolják, mint az összeesküvés-elméleteket), ez is amolyan szellemi táplálék, vagy mi a szösz
bár tudom, a párizsi nem lesz olcsóbb attól, ha kiderül, kik és hogyan építették a piramisokat, de akkor is kell a tudás, na

de abban egyetértünk, hogy ha valakinek ez viszi el az életét, akkor rákefél, és saját maga miatt
bár szerintem akinek az ilyenek el tudják vinni az életét, az meg is érdemli
TWÁ 4 PRESIDENT!

Megint megkapod, elöre látom. Az írásod 100%-ig tükrözi a mai magyar valóságot.
A baj csak az, hogy a lakosság kb 10%-a van ezzel tisztában, a következö 10% kétkedve fogadja állításaidat, de legalább elismeri, hogy
"Meglehet, hogy igazad van."
és a végére marad 80% megvezetett idióta, akinek (pártpolitikai oldaltól függetlenül) mindent meg lehet és meg kell magyarázni.

Itt van a kutya elásva :

"Ez tiszta, egyértelmű felállás, arrafelé lövünk, elvtársak, mi vagyunk mi, ők meg ők. A mieink közül a síkhülyét is megvédjük, az ellenség meg mind hülye, ha mégsem, akkor csalt."

Sajna, szükség van egy generációváltásra. Nemcsak a politikában, hanem a szavazók körében is. Amit mi hirtelen tehetnénk az az lenne, hogy KITILTANÁNK MINDENKIT A POLITIKAI ÉLETBÖL AKI A MÚLT RENDSZERBEN BÁRMILYEN POLITIKAI POZICIÓT ELFOGLALT. A KISZ-es fiúkat is. Gyurcsányt, Orbánt és a többi nagyszájú naplopót. Mondjuk egy népszavazással simán meg lehetne oldani. Csakhogy erre mi még nem vagyunk elég "érettek". Majd 50 év múlva :(
"Súlyosan téved, aki magát a személycserét a válságkezeléssel összetéveszti." A válságkezelés alapfeltétele, egy hatékony, működőképes kormány. A Gyurcsány kormány erre nem képes. Szemmel láthatólag. Kisebbségben van. Csak a bőrüket mentő kis pártok tartják a víz felszínén. A hatékony válságkezelés első lépése a személycsere. Szerintem.
Magyarként nem tudok azonosulni egy olyan Life is life feldolgozással, amelyben nem mondják, hogy "Levelet kaptam, lájf".
Uh, bazz, ez a Life is Life videó kemén volt.
Éredemben annyit tudok hozzászólni, hogy egyetértek, de van két megjegyzésem:
A patásördög nem a Zorbán? Vagy már Gyurcsány is az? És most az internetes közbeszédre gondolok. A patásördög név már foglalt, Orbán állandó jelzője lett.
A másik, hogy a cikket olvasva már csak azt nem értem, hogy miért idézted Simone Weilt? Szerintem iszonyú csöpögős, az a típusú gondolat,aminek mintha lenne valami mély mondanivalója, de aztán hiába keresi az ember, csak a közhelyekig jut el.
"Aki egy sorskérdéssel köti össze az életét, aki megfogadja, hogy ő addig nem örül semminek, amíg az úgy marad, az magának kereste az életfogytiglani boldogtalanságot."

Az legjobb mondat, amit mostanában blogon olvastam.
Igazság vagyon itten. Aki érdemben és rendszeresen foglalkozik a politikával sikeres és boldog ember nem lehet. Uff!
Tényleg ezzel kell most foglalkozni? Szerinted ez a legfontosabb? Biztos el akarod terelni a figyelmet a komcsikról. :)


Szerintem is szemetet termeltek egyébként. Régen sokkal jobb ARC voltál, de akkor még a mániára írtál.
"Ebbe a primitív törzsi háborúba beleragadni"

Legjobb tudomásom szerint a törzsi háború az pont nem ilyen, mint amiről itt szó van. Évszázadokig, évezredekig élnek egymás szomszédságában a törzsek. És viszonylagos rendszerességgel egyik megtámadja a másikat, hol azért, hogy megöljön pár embert, hol csak azért, hogy csattogtassa egy kicsit a fogait. Így jelzik, hogy "mi mi vagyunk, ti meg ti vagytok". Identitásjelzés, a határok kijelölése és folyamatos emlékeztetés a határokra. Aztán abbahagyják a harcosdit, és a következő támadásikg (amely hetek vagy évek múlva esedékes) békében vannak és nem basztatják egymást.

Föl sem merül, hogy a másikat meg kéne téríteni, mert ők "rosszul gondolkodnak", "hibásan élnek", és eszük ágában sincs egész pályás letámadást intézni a szomszéd ellen. Az, hogy a másikkal szemben két követhető eljárás létezik csupán (vagy a képünkre és hasonlatosságunkra pofozni, vagy megsemmisíteni), ez épp hogy nem a "törzsi háború", hanem a mi civilizációnk (kezdve kb. tízezer éve) vívmánya. És ezt műveljük ügyesen egymással is, bal és jobb oldal.

Lásd még: Daniel Quinn: My Ishmael
www.ishmael.org/Origins/My_Ishmael/
Attól tartok, ezt pont azok nem fogják érteni, akiknek szól :(
Teljesen jogos. Én is attól szoktam agyvérzést kapni, amikor valamelyik együgyű beírja ezt az "tényleg ez a legnagyobb problémád?"-dolgot. Az ilyet tarkón kéne csapni, faszkorbáccsal.

Ezek azt szeretnék, ha egy fórum lenne, egy tévécsatorna stb. Mint az átkosban. Egyébként azt is megfigyeltem, hogy minél "nemzetibb" valaki, annál jobban zavarja a sajtó -és véleményszabadság. Szűkebb környezetemben a miépesek sírják vissza legjobban a Kádár-rendszert - de ez már messzire vezetne, másrészt meg érthető, magyarázható jelenség.
"A harc szabadfogású. A ballibként azonosított ellenfél automatikusan buzi, ateista, proli, illetve felkapaszkodott újgazdag, akit karakterenként fizetnek. A jobbos olvtárs pedig nyilván ugyanolyan hülye, mint Szíjjártó Péter, és antiszemita is, ördögűzésre jár, továbbá hozzászólásonként fizetik. "

Egyetértek, ez a legnagyobb baj. Bármilyen közéleti kérdés, vita kapcsán nálunk az első dolog, hogy kialakulnak a jobb-bal frontok, majd egy idő után a téma másodlagos, és az anyázás kerül előtérbe. Ahelyett, hogy a vita szakmai alapon folyna, pártszimpátia szerinti vagdalkozás lesz blőle. Ez Mo-n szembeötlően el van túlozva, pedig a normális cilvil-kontroll nagyon hiányzik. Itt van pl a Reformszövetség javaslata, az is immár pártszimpátiák martaléka.
Első?

U.i.: remek írás, halovány önkritikát is vélek felfedezni benne, az is tetszik...
Most nagyon igazat szóltál Árpi! Évek óta rendszeresen olvasok blogokat, fórumokat. Sokkal könnyebb/élvezetesebb/informatívabb/kiegyensúlyozóbb, mintha kattintanék jobbra is meg balra is. De az az igazság, hogy lassan nagy ívben elkerülöm a népszerű, nagy forgalmú topicokat. Egyszerűen idegesít, hogy akármiről is legyen szó, előbb-utóbb megjelennek azok az egységsugarú droidok (he-he), akik pillanatok alatt nekiállnak zorbánozni, kurcsányozni, zsidózni, cigányozni, fasisztázni. És pillanatok alatt elszabadul a pokol.
Elkeserítő, hogy abban a pillanatban, amint valami virtuális arc mögé bújik, mennyire ki tud vetkőzni magából a magyar emberek egy része. És bazzeg elvileg ők képezik az intelligensebbjét. Hiszen nekik telik internetre. Csak tudnám mi a faszért éri meg ezeknek egy sötét szobában meredni a monitorra, remegve acsarkodni és zabálni a seduxent (merthogy nehezen tudom elképzelni, hogy aki ilyeneket ír, az képes normális életet élni).
eleg lett volna csak a laibachot beilleszteni minden duma nelkul
Tom Cruise buzi?? Na ne nem elég hogy szcientológus még ez is? Mik vannak..
Köszönjük. Van igazság a postban. A második video büntet. Nem Bohinjban forgatták ezt véletlenül? Aki teheti, a gazdasági válsággal foglalkozás helyett ugorjon el oda nyáron az asszonnyal egy hétvégére (még utoljára :)). Baromi jó hely.
Ha jól emlékszem, egy Faludy interjúban hallottam a "Foglalkozása:magyar" kifejezést. Találó.
Árpád:
Szerintem az igazi sorskérdés az ott van a nevem melletti linken.
nem világos, hogy ki az aki fél évvel ezelőtt nem gondolt a válságra, elemi közgazdaságtani (ha ugyan létezik ez a "tudomány") ismeretekkel is nyilvánvaló volt, hogy az 1 dolláros munkabérre, neoliberális versenyre és a nyugat-atlanti kultúra túlfogyasztására alapozott rendszernek nagyon rövid időn belül vége.
amúgy kitehetnétek a moderálási szempontokat is, mi az amit tilos írni.
Igazad van Árpád, de... :)

Folyamatosan mindenhonnan arra próbálnak rábeszélni minket (un. fogyasztói társadalom jeligére), hogy nem az a fontos ami az életedben fontos pl. a gyereked, a barátnőd, hogy igaz, hogy drága de milyen jó volt a múltkor az a rántottsajt az étteremben, hanem a fontos az új plazmaTV hitelre, az új telefon ami miatt dobd ki a két hónaposat.
Ahol pedig ezt súlykolják a fejekbe, éseközben az emberek butulnak, ott rövid időn belül nem lehet másról beszélni mint tenmagad sorsáról, hiszen nem lesz fönntartható (válság nélkül sem) az hitelezett jóllét, amit elvárnának a Bélák.
Visszaút nem lesz (pl. hogy bowling helyett üljünk le nálunk beszélgetni egy tea mellett a barátokkal, és az is jó dolog az életemben), meg kell keresni a bűnösöket!
A Gyúcsányt, a tizedest meg a többieket. Meg a buzikat. Meg a nácikat. Meg a cigányokat. Meg mindenkit, aki más halmazban van...

(Látjátok? Én a fogyasztói társadalmat pécéztem ki...)

Bbt
Vedd észre a "virtuális lincselés" feszültségoldó, a társadalomra jótékony hatását.

Az egyszeri ember már nem dől be a n+1 "nemsokára már érezhetően jobb lesz" mantrának miközben 310-es euróval törleszt egy olyan országban ahol a "magántulajdon" kifejezés eufemizmussá vált.

Marad neki a PoliDili meg a w, ahol jól kioszthat mindenkit - köztük téged is, Árpád, amikor hülyeségeket írsz.

Apropó, írhatnál egy szép kereket végre magáról a VITÁRÓL. Érvelési hibák, formális, informális logika, finomságok.
Na, írjon Tatárszentgyörgyről Bayer Zsolt.
Kiváncsian várom a cikkét.
Sanálom Árpád, ez jött ki....
@Sárdobáló: szovegertes karo.
szép, szép ez a gondolatmenet, még lehet is benne valami, de hát minek ilyen hülyeségekről írni, amikor SOKKAL FONTOSABBB TÉMÁK IS VANNAK! pl, hogy mikor takarodik Gyurcsány, vagy a válság. vagy hogy mennyi bűncselekményt követnek el Nógrádban. ezekről írjál Tóta!
Vannak nemzeti sorskérdések.
Vannak akik csak ezekkel foglalkoznak.
Na ők köcsöggé lesznek !
Vannak nemzeti sorskérdések.
Vannak akik csak ezekkel foglalkoznak.
És vannak akik azokkal foglakoznak akik
nemzeti sorskérdésekkel foglakoznak.
Ők is köcsögök !
(technikai info: asszem Szijjártó rövid i-vel írja a nevét)
Emlékszel-e, amikor még nem találták fel a kommentezést meg a webkettőt, azt hittük, a felhasználók mind 19-48 A1 kategóriás átlagon felüli fizetésből élő többdiplomás egészségtől kicsattanó második ókelta trilógiájukon dolgozó atomfizikusok (minta mijjenek minkis vagyunk e!), aztán tessék.
mi is sajnáljuk, akinek nincs pl. hobbija és csak a busongásra tud gondolni. Az élet ennél sokkal vidámabb, sokszínűbb, még akkor is, ha néha nehéz:
autogram.blog.hu
Most ez a bejegyzés mire volt jó?
Kedves Árpád ha nem tűnt volna fel, jelenleg EZREK kerülnek az utcára.
Ma jelnetették be hogy a Diósgyőri kohászati üemnek Game Over, 800 ember mehet a híd alá, nem mellesleg Mária Terézia kora óta ment ott a kohászat, most meg semmi nem lesz ott.
Az OTP vezér Csányi is bejelentette hogy 500 embernek HELLO. A Petőházi cukorgyárnak is kanyec és szó szerint eltüntetik a föld színéről.
A Zala baromfinak is vége párszáz embernek szintén meszeltek.
És ez csak a mai nap híre.
De igazad van Árpád, nincs itt semmi látnivaló haladjunk tovább kérem, és nézzük a Mónikasót.
az elkergetős vonást nagyon egyszerűen összegezte már a magyar jó régen: Nem enged a negyvennyolcból. arra mondták konkrétan, aki a 48-as szsbadságharc után a realitások helyett a császár elkergetése, bilincsbe verése, az egész rendszer megdöntése stb. kérdéseken agyalt még 15 évvel később is ahelyett, hogy reális célokkal, problémákkal foglalozott volna. ha nem jött volna Deák, és nem egyeztünk volna ki azzal a büdös, mocskos császárral, aki a ruszkikat behívva taposta el véres lábbal a mi szent forradalmunkat, akkor esetleg elmaradt volna az a jó kis gazdasági, társadalmi fellendülés 1914-ig. most már évek óta csak azt hallgatjuk az embereket képviselő párttól, hogy takarodjon, meg nem tárgyalunk, meg nem engedünk a negyvennyolcból. talán egy történelemkönyv olvasgatása, megértése jobb lenne. (és akkor Moncloa-paktum és társai még nem is hangzottak el). talán egy Deák Ferenccel ma is többet érünk, mint a negyvennyolcas párt vezérével.
TWA most aztán jól rendet vágott a valóságos és a virtuális világ között!
Ön és más-ámítás folyik körülöttünk évtizedek óta. A valóságos hozzáadott érték (azaz a reálgazdaság) ertörpül a pénzügyi tranzakciók, valamint a közvetítő kereskedelem (ez sem más) árfelhajtó zuhataga mögött. Nem vitás, hogy ezt a piramisjátékot abba kéne hagyni, azonban a 0-99 évesek korcsoportja ebben szocializálódott, így fogalmilag kizárt az egy-két éven belüli kilábalás. Amit ma a nagypolitika csinál, nem más, mint tüneti kezelés, lázcsillapító a halálos betegnek operáció helyett. Egyirányú repülőjegy minél messzebbre - ez lehetne a megoldás, csakhogy a föld ebben az értelemben is gömbölyű, a problémazuhatag rég körbeérte bolygónkat. Már csak az UFO-k, vagy Jézus Krisztus segíthet. A baj az, hogy nincs ennél reálisabb alternatíva.....
pusztába kiáltott szó.

minden értelmes olvasó beláthatja, hogy teljesen igazad van. viszont nem ők a célközönség.
"De ha kizárólag horrorfilmeket nézünk egész nap, akkor emós köcsögökké leszünk, akik tényleg hiába élnek."

Jómagam nem vagyok emós, sőt inkább a második videó ízlés- és hangzásvilága áll hozzám közelebb, de. Mér kell csesztetni folyton egy zenei-, öltözködési-, divatstílus követőit? Ráadásul azzal, hogy "hiába élnek"?

Aki látta is a suttyó üvegtigrisben emlegetett szállóige forrását, az Easy rider című filmet, az tudhassa: ottan azért lőttek le derék amerikaiak más amerikaiakat, mert rojtos bőrkabátban motoroztak, hippizenét hallgattak, meg még néha LSD-ztek is hozzá. Ártani nem ártottak senkinek, de nehogymá' ne úgy éljenek, mint Jack a szomszéd ranch-on!

Mexikóban meg már öltek is emóst, csak azért mert emós. Szóval szerintem ilyesmivel poénkodni bunkóság.

Gondoltam leírom, ha már az élet akar valamit, élni, ha jól olvasom...
A téma az utcán hever,de ott most csak ez a szemét van kedves Tóta úr.
Na egy újabb felesleges poszt. Gondolom reggel berendeltek a kommunista főnökeid és megparancsolták neked, hogy azonnal írjál valamit, amivel eltereled a témát a LÉNYEGES dolgokról :D

Egyébként régen én nagy fórum, blog olvasó voltam és a cikkek után rendszeresen végigolvastam a kommenteket is. Aztán szép lassan rájöttem, hogy ez nemcsak hogy rengeteg időmet veszi el (egy cikket az ember elolvas kb 3-5 perc alatt, aztán több mint fél óráig görgeti a kommenteket) hanem teljesen felesleges is. Én azért szerettem megnézni a véleményeket is, mert arra számítottam, hogy valamilyen plussz információt, kulisszatitkot tudhatok meg belőlük, amit az újságíró, még ha tud is esetleg, nem írhat le. Ez sokszor így is volt, de ma már annak a több száz véleménynek a döntő többsége, ami a postok után található, értelmetlen fikázás vagy bohóckodás. A kommentelők legvérgőzösebbjei elég hamar egymásra találnak szinte minden témánál és onnantól már teljesen mindegy miről volt szó, megy a kurvaanyázás meg a fenyegetőzés. A másik pedig, amit soha nem értettem, hogy honnan van sokaknak ilyen nagy önbizalma, hogy bármilyen témához képesek a legnagyobb meggyőződéssel hozzászólni? Én mérnök vagyok és eszembe sem jutott soha, közgazdasági (pedig még tanultam is vagy két félévet) szociológiai vagy nem a szakterületemhez tartozó tudományos témákban vitába szállni.
Köszönöm! Ez már kellett! :)
Na egy újabb felesleges poszt. Gondolom reggel berendeltek a kommunista főnökeid és megparancsolták neked, hogy azonnal írjál valamit, amivel eltereled a témát a LÉNYEGES dolgokról :D

Egyébként régen én nagy fórum, blog olvasó voltam és a cikkek után rendszeresen végigolvastam a kommenteket is. Aztán szép lassan rájöttem, hogy ez nemcsak hogy rengeteg időmet veszi el (egy cikket az ember elolvas kb 3-5 perc alatt, aztán több mint fél óráig görgeti a kommenteket) hanem teljesen felesleges is. Én azért szerettem megnézni a véleményeket is, mert arra számítottam, hogy valamilyen plussz információt, kulisszatitkot tudhatok meg belőlük, amit az újságíró, még ha tud is esetleg, nem írhat le. Ez sokszor így is volt, de ma már annak a több száz véleménynek a döntő többsége, ami a postok után található, értelmetlen fikázás vagy bohóckodás. A kommentelők legvérgőzösebbjei elég hamar egymásra találnak szinte minden témánál és onnantól már teljesen mindegy miről volt szó, megy a kurvaanyázás meg a fenyegetőzés. A másik pedig, amit soha nem értettem, hogy honnan van sokaknak ilyen nagy önbizalma, hogy bármilyen témához képesek a legnagyobb meggyőződéssel hozzászólni? Én mérnök vagyok és eszembe sem jutott soha, közgazdasági (pedig még tanultam is vagy két félévet) szociológiai vagy nem a szakterületemhez tartozó tudományos témákban vitába szállni.
Én flipper függő vagyok , az baj ?
Tényleg ezzel kell most foglakozni?
Nyakunkon a válság :))))))))))))))))))))))))))))))
Hogy stílszerű legyek, megmondom, miről olvasnék tőled szívesen.

Erről:
www.szolnoktv.hu/musorok/merleg/?article_hid=4302

Ezt a kommentet nem is kell kiraknod. Tényleg szívesebben olvasnám a véleményed a dologgal kapcsolatban. Elvégre ha valami, hát ez közérdekű.
Mint valaki, aki elvétve ír csupán megjegyzést, s azt is csak inkább saját blogjába, szeretnék egy bólintást küldeni, bármily keveset is ér. Egye fene, hozzácsapok egy mosolyt is, legfeljebb lebuziznak.
Szerintem is érdemes időnként az itteni sorskérdések felé emelkedni. Pl. ha az önszabályozó piac mindenre a legjobb megoldást forrja ki, akkor hogy kerültünk az utóbbi 80 év legnagyobb válságába?

Ha a neoliberális modell ilyen csúfosan bedőlt, akkor mennyire logikus dolog továbbra is azt erőltetni és mindenre attól várni a megoldást?
Ez felért egy szilveszteri államfői beszéddel :)
Kicsit odavagyok Bajorlandon, oszt visszajövök, elolvasom amiről lemaradtam, és rájövök semmiről sem maradtam le, de gáz!(már ami a komment háborút illeti)
A cikk változik a "Szólj hozzá" rovat változatlan. Kíváncsi vagyok itt most majd, hogy alakul.
Na megyek aggódni !

Ja, és bár nem vagyok meleg, de Queent és Freddie Mercury -t imádom.

Vér, veríték, könnyek... Ezt ígérte Churchill is Angliának.
És mindenki összeszorított fogakkal harcolt, hogy legyôzze az ellent. Most rajtunk a sor, hogy ugyanezt tegyük és... legyôzzük önmagunkat!
Laibach jó...talán a life is life-hoz hozzá lehetne tenni, hogy Hungary is hungary..
kozgazdaszvagyok.blog.hu

Ne feledjétek emberek: "a logika mindig igazat hazudik!". Én elég régóta nem látom értelmét annak, hogy írjak kommentet hozzád TWÁ, mert úgyis csak egy lesz a sok közül, nem is veszi észre többnyire senki. Ez önmagában nem baj, de valóban, értelmes diskurzust én sem látok kibontakozni.

Mindazonáltal standard olvasója vagyok, és maradok is a blogodnak, mert tetszik a stílusod, és a gondolkodásmódod is alapvetően egy más, egy új színfoltot képez az én gondolkozásomhoz képest. Folytasd Árpád, a kisebbségért, akik agyában néha kigyúlik szavaidtól a világosság, és észreveszik, hogy nem feltétlenül minden úgy van, ahogy azt MI gondoljuk...
Egesz jo kis poszt. igazad van arpi!

megjoslom nem lesz sok hozzaszolas....

igaz en is javasolgattam temakat nem is egyet... de nem a GYF takarodj temabol hanem:

Pl. a szinglikerdes tobb poasztot is megerne...

vagy ott az adobevallas, vasarnap elkezdtem 8 oldalig jutottam es kiados fejfajason kivul nem szereztem egyebet.
+ talaltam benne egy olyan megfogalmazast ami biztoz nem igaz nem ugy igaz...

vagy kinek irjunk ha ujpeter azt irkalja a balti allamokrol hogy peldekepek, most meg hallom, hogy iden 17%-os visszaesest terveznek, jovore is még 10-et... akkor tenyleg olyan rosszak vagyunk?

na es ha az ujsagiroink is pont olyan felmuveltek mint a politikai elitunk?
(termeszettudomanybol sokkal rosszabb a helyzet)

?

Jól beszéltél, Árpád.
Egy dolog amit szeretnék hozzátenni, pedig nem szokásom a hozzászólás, éppen azért, mert az megy, amiről írsz:
Neked is beszűkült a tudatod, ugyanúgy, mint azoknak akiről írsz. Még emlékszem a régi Tóta W-re, aki írt mindenféléről, hogy miről arra persze nem emlékszem, de úgy rémlik nem mindig a vallás-politika-gazdaság háromszögben mozogtál Te sem. Évekkel ezelőttről beszélek. Vagy rosszul emlékszem?
Hmm... Szóval a mester szerint is megkezdődött a visszaszámlálás.

Árpi (alapvetően cinikus dög léte ellenére) néha azért bír emberi is lenni. Itt és most tényleg csak az a kérdés, hogy ki milyen módon, milyen életszemlélettel tudja átvészelni ez elkövetkezendő 2-5-15 évet.

Amikor lényegében már tökmindegy, hogy Gyurcsány vagy Orbán, amikor a T. Házból már tényleg csak a szánalmas cirkusz maradt a saját seggüket féltő idiótákkal, amikor már csak a nagyon optimisták, a nagyon naívak és a nagyon tájékozatlanok gondolják azt, hogy megúszhatjuk, mást tulajdonképp nem is érdemes írni. Tételesen, szépen levezetve már úgyis megírták a szakmabeliek (inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-258764).

Igaza van Árpinak, állítsuk át az agyunkat, és az utazás-shoppingolás-szórakozás háromszögből kitörve vegyük észre az élet egyéb szépségeit is. A felelősen gondolkodó, biztonságra törekvő, ambíciózus pasiknak ez elég nehezen fog menni, de muszáj lesz.

Árpád, tényleg ez most a legfontosabb?
Nagyon egyetértek Árpád üzenetével :)

(Ezek itt meg milyen kommenetek, hogy jönnek ide? Na mindegy. Nem vagyok itt ismerős.)
Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, patr(idi)óták.

Kezdek rájönni mi a megoldás, és mi volt módszer. Hogyan kerültek bele az emberek ebbe a körforgásba. Nem örül a kőműves az egyenes falnak, nem tapsikol a tervező a szép ház tervezése után, mert közben is arra gondol, milyen szar itt minden. – Pedig egyikük sem éhezik, egyikük sem fázik, de azért ugatnak. Régen a szoci idejében, a sokkal kevesebbnek is sokkal jobban örültünk…ezen el kell gondolkozni, miért volt. – Nagyon hirtelen zuhant ránk – sőt egész kelet Europára a nyugati társadalmak sok évtized alatt kifejlődött piacrendszere, fogyasztói kultúrája, piacgazdasága, amivel nem is tudtunk mit kezdeni. Ezek, és az ezen a résen keresztül kiszolgáltatottságunkat kihasználó kampánypolitikák áldozatai vagyunk. (maguk a politikusok is)
Az egyik oldalon nem értik a média erejét, a másik oldalon meg nem értik erkölcsi súlyát, társadalmi hatását. Úgyhogy, nincs más hátra, mint politikamentes – de politikára hatni tudó civil kezdeményezést életre hívni és hangot adni neki, a békés jobban élhető Magyarországért, vissza kell téríteni a politikát az őt megillető mederbe: ki a magánéletünkből, ki a mindenapjainkból, és amelyik politikus ezt nyilatkozatával megsérti,
Pellengérre állítani. Civil egyesség kell, hogy a sok marhától elbírjunk határolódni, és a politikát aktívan befolyásoljuk vissza a békés medrébe.
nyilván, akinek nem inge... szóval én sem veszem magamra, sőt nagyon is egyetértek a fővonallal. (ha sikerült helyesen azonosítanom a fővonalat). az, hogy vannak, akiknek mindenről AZ jut eszébe. Ez még oké volna, ha az a bizonyos AZ - teszem azt - a pina lenne, de hogy a Gyurcsány Feri, az már kóros.

tényleg vannak ilyenek. a kevésbé súlyos fajta, csak olyan helyekre jár, ahol témába vágóan be tudja kopipésztelni a "rant"-jét, de az igazán menők bárhol bármikor kapcsolni tudnak a Top3 témájukhoz.
- Lezuhant egy repülő? Persze, mert a kormány megvonja a támogatást az országos repülőminőségellenőrzési főosztálytól meg az öccsét ülteti be pozícióba, monnyonle.
- Leforgatták a Schindler Listájának pornóverzióját? Persze erre van eszetek, közben a zország meg süllyed el, biztos a zsidók keze van ebben is, monnyanakle!
- A szakácsolimpián magyar lett az ezüstérmes? persze, mert biztos CIGÁNYpecsenyét csinált a hülye libsije, simán lehetett volna első is normális MAGYAR kajával, monnyonle!

bármit mondasz, bármit írsz, ha kellő számú ember elolvassa az első 50 hsz.ben lesz Gyurcsány vagy mindittdöglünkmeg vagy monnyonle. (bár a saját kedvencem a külföldi "magyar", aki fórumokon ugat haza, h ő milyen jófej, h kiment, és bezzeg ott, mi meg hülyék még mindig itthon szopunk, úgy kell nekünk...)

a csoportszellem meg hülyeség, csak a primkókra érvényes. én simán mentem már szembe az árral, amíg úgy éreztem, h érvekkel alá tudom támasztani az álláspontom, de csatlakoztam már a népszerűtlen többséghez is, ha úgy gondoltam.
egyszer igazat adok X-nek, másszor nem. Miért?
egyszerű a trükk. az önálló gondolkodás.
szerintem többen képesek erre, mint a fórumokból látszik, csak azoknak nincs szájmenésük, feltűnési kényszerük vagy eltűnnek a hangoskodók közt.
(oké, néha azért jó anyázni egyet. már csak egészségügyi okokból is. :D)

és csak azért adnak el több akciójátékot, mert abból többet gyártanak. a konzol a menő. ez van. de azért még van élet az FPS-en kívül.

W, szerintem arról írsz, amiről akarsz. én üdvözlöm a mainstreamtől távol eső témákat is. még az sem zavar, ha történetesen nem értek egyet vele (vagy ahogy mondani szokás: ordas faszság).
lényeg, h gondolatot ébreszt (az anyázást majd kiszűröd), és beszélünk róla. akinek arra van érkezése vagy ráér. még, ha nem is születik megoldás - mert általában nem szokott - vannak jótékony egyéni és társadalmi hatásai is a diszkussziónak.

na, de megyek is kommentelni a comiXtreme Arénába, ahol pl az a legfontosabb téma, hogy Superman le tudná-e győzni WW Hulkot egy üres bolygón sárga nappal, tiltott repüléssel és előkészületek nélkül. sokkal üdítőbb, mint GyF vagy a cigányok. :)
Végre valami... kibújt a bábból a pillangó.
Jóvanezígy.
A Laibach-himnuszért meg külön köszönet (eddig nem ismertem). Mennyivel ütősebb és erősebb, mint az Opus nótája...

szerintem a top 3 témából a takarodásról már régen ciki beszélni, a válságot felesleges tovább rágni, egyedül a cigánybűnözésről szükségszerű, de erről meg nem mernek/merünk igazán.

am szvsz ma nagyon két klikk van Mo-n: internetezők és nem internetezők. utóbbiak elég sokan vannak, és online meg sem jelenik az ő véleményük. ez sztem nagyjából az ilyen barátok közt, joshi barat bűvkörébe tartozó réteg.

az internetező viszont nem néz ilyeneket, szóval elég nagyon kontraszt van, és nehezen megtippelhető, miről is lenne érdemes ma kollektívan dumálni. persze, az interneten látható, mik érdeklik az embereket, de ebből még mindig nem lehet 100 százalékig az egész ország véleményére következtetni.
"A ballibként azonosított ellenfél automatikusan buzi, ateista, proli, illetve felkapaszkodott újgazdag, akit karakterenként fizetnek"

Az idezet csak azert kerult ide, hogy meg tobb penzt kapjak.
Erdekes ez a buzizos dolog amugy, mert a tegnapi nap utan nem feltetlenul mondanam csak a ballert homokosnak. A jobberek akkorat vonatoztak a parlament elott, hogy orom volt nezni.


Mellesleg... ami velemenyem szerint talan a legidegesitobb, hogy manapsag 2 ok miatt is teljesen folosleges kommentelgetni.
Az elso amit Te is mondtal Arpad, hogy ha azt irod vagy irja barki is hogy alma, abbol is cigany, Gusanyi monnyon le es takarodjon, Orban maga a satan tema lesz.
A masik, hogy mindenki folyamatosan ugyanazt mondja. A vita arrol szol ittend, meg masutt is, hogy barmit mond a masik, uccsincs igaza, senkit nem lehet meg minimalis, lenyeggel nem rendelkezo dolgokrol sem meggyozni.
Es ez uncsi...

Nah akkor most szamolok, hogy amugy mekkora szamlat allitsak ki Ferencnek ezert a kis szosszenetemert.

Alapvetően igazad van, de azért lásd, hogy mindhárom felvetett problémakör (Gyurcsány, válság, cigányok) szvsz azért okoz ilyen értékű lelki problémákat, mert látszólag senki sem oldja meg ezeket, sőt akiknek meg kéne oldaniuk, azokat szemlátomást lefoglalja a korrupció és a tetejébe még fogalmuk sincs, mit kéne csinálni.

Nyilván ki nem a saját dolgaival szeretne foglalkozni, de hát nekem is kinyílik a zsebemben a bicska látva a kormány tehetetlenségét. Arról nem is beszélve, hogy amíg azt látom, hogy a befizettett adómból A6-ost vesznek a Veressnek, az nem arra bátorít, hogy tudatos és felelősségteljes állampolgárként büszkén adózzak.

A Fidesz meg csak rátesz egy lapáttal, amikor a Szíjjártó kiáll, hogy monnyonle meg ne a zemberekkel fizettessék meg. Ez még idegesítőbb, mert így még alternatíva se nagyon van, és még azzal se tudja magát nyugtatni az ember, hogy 2010-ig kell csak kihúzni, utána majd rendbeteszi az Orbán.

Remény se nagyon van, és ez sokkal nagyobb probléma, mint a Gyurcsány, a válság és roma polgártársaink problémaköre együttvéve.

Szerintem két dolgot kéne tenni - egyrészt felvállalni a válságért a ránk eső felelősséget; aki felvett fogyasztásra hitelt, az vállalja a következményeit és pld. ne a Provident ellen menjen tüntetni, hogy hadd ne kelljen már visszafizetni. Ha kirúgták, akkor vállalja el azt a munkát, ahová felveszik vagy váltson ki vállalkozóit. Ne az államtól várja a részben ő általa okozott problémának a megoldását.

A Seres Mária-féle kezdeményezés megmutatta, hogy rá lehet kényszeríteni a népakaratot a képviselőkre - tudtommal beelőzendő a népszavazást törvénybe akarják iktatni a költségtérítések számlás elszámolását. Ez szerintem egy óriási pozitívum, ami nem kap elég sajtóvisszhangot. Van remény, emberek!

Nyilván szükség van egy új, hiteles politikai erőre. A sok "elemző" és "szakértő" azonkívül, hogy megállapítja a nyilvánvalót, például tehetne egy lépést a MEGOLDÁS felé azzal, hogy alapít egy pártot/mozgalmat/civil szervezetet és indul a választásokon. Vagy valaki, aki érez annyi felelősséget az országért, hogy felvállalja egy ilyen új szerveződésnek legalább az elindítását.

Biztos vagyok benne, hogy rengetegen éreznek hozzám hasonlóan és aktívan résztvennének egy ilyen mozgalomban. Én nem szeretek siránkozni meg másokat hibáztatni, és meggyőződésem, hogy az USA-t is az öngondoskodás eszméje tette naggyá.
Kiváncsi vagyok, hogy mikorra tudják eldönteni a droidok, hogy most beszóltak nekik vagy sem. :)
Amúgy ez az ellenségkép gyártás a fórumokon jól megfigylhető. Ki vannak nevezve bizonyos nick-ek antikrisztusnak és egy-egy egyetnemértés alkalmával megtörténik a hozzájuk való hasonlítás. Alkalmanként még az is, hogy te tuti "az" vagy másik nick-el. És lehet bármilyen téma, mint ahogyan itt is volt régebben, átcsap a beszélgetés személyeskedésbe. Különösebben nem is érdekelne, ha nem rontanák el az összes topikot.
De jó is lenne első lépésnek, ha a válaszok, reagálások nem az alapján történnének, hogy ki mondta, hanem hogy mi a témája. Tudom, ilyen csak a mesében van, de hát én már csak ilyen ábrándozó vagyok :)
"Mutatnám az ebként kivert magyart
Hogy' búcsúzik a határszéli fától...
S a szivetekbe perzselném a képét...
Aztán - ha tudtok - daloljatok - másról."
Mindig van aktualitás; akit érint annak az a legfontosabb és nem mástól akar elvenni, csak küzd.
:) a Laibachért köszönet, jó volt újra hallgatni :)

Amúgymeg: igazad van.
Az Opus opusa nem "life is life", hane "Life is live".
na meg a "leveletkaptam" amúgy labadabdabdab, de legalább magyarul van értelme. :-)

Igen. A cikk OK. Bár azért lássuk be hogy neked is volt egy két "szívószálas" korszakod.
igaz, nagyon igaz.

az egy dolog, hogy ha külföldön vagyok, az index olvasási szintemet próbálom nullára szorítani, mostanában ezt bizonyos blogokkal kapcsolatban is be kellett vezetnem. aztán lassan maradnak a fórumok, mert oda általában nem jönnek be az agyasok, hogy hogy van képünk az új hardverel foglalkozni, amíg szarban a haza. pl mert páros lábbal lennének kimoderálva:) a hatás érezhető (persze, tavaly 160 volt a huf usd, ami lazán 50%os drágulást jelent), konkrétan szinte mindenki ül a fenekén és kivár, de pl addig is lehet primeolni/win7et bétázni.

másrészről meg amúgy is kihúzok fél évre záros határidőn belül, a válságot ott is érezni, de az embereknek van jobb dolguk is, mint egész nap erről fröcsögni. teszem ezt orvosi ajánlásra. és azt hiszem a reptérre megint megkönnyebbülve fogok beérni. you're now leaving köki. országimázs, az;> aztán a repülőn hátradőlök, és csak mosolygok, fél év alatt talán jobb lesz, vagy bedől a fenébe, vagy mittomén. de, kit érdekel a válság, ha naponta sétálhatok nagyokat az erdőben, jó lesz a levegő -vö budapest;>- és járhatok heti kérszer úszni, nomeg szaunázni;Đ és fogadok, hogy mire visszakeveredek, ugyanez lesz a helyzet.

pár embernél azt érzem mint a Brian élete "mentsük e meg Briant, ill összehívjunk e erre ülést" jelenetnél. a pofázás megy, a cselekvés elmarad.

szép hobbi a világfájdalom, de életcélnak picit kevés.
Nagyon tetszik ez a cikk és teljesen egyetértek a mondanivalójával. Semmi kedvem flémelni a jobber/baller posztolókat, de sokszor tényleg _bármilyen_ témából Gyurcsány párlódik le és ez tényleg zavaró.

Különösen válság idején jó orvosság a melankólia és befordulás ellen, ha az ember az élet apró örömeit kezdi élvezni. Én például már leporoltam a bringámat és jövő héttől hivatalosan megkezdem a tavaszt ;)

Árpád: ezt topikot egyébként egy általad örömmel kritizált Jézus nevű szélsőséges blogger kezdte, amikor azt mondta a kommentelőknek, hogy az éppen folyó napon legyenek jó keresztények, mert "elég a napnak a maga baja". Akkor is volt egy kis hőbörgés, a kommentcsapat belső köre is elmondta, hogy az egyszeri kommentelők egy kis zsíros anyázásra vágynak a farizeusok ellen... Még szerencse, hogy abból sem lett semmi.
Árpád, szerintem kezdd magaddal a lelkigyakorlatot és hagyd már békibe a szegény katolikusokat. Ezt csak azért javaslom, hogy te végre jobban érezd magad, ne kelljen ezzel kelni-feküdni. Meglátod, érdemes. Annyi időd szabadul fel, amit valódi tartalommal tölthetsz meg...
óje. de ugyehogy? én is sajnálom a jobbos meg balos harcosokat. ahelyett, hogy futuramát meg billi és mandyt néznének, hógolyóznának meg finom 250 huf-os sört innának a barátaikkal, szórakoztató irodalmat olvasnának, csak butáskodnak naphosszat.
Női olvasóid is vannak Bubale!

Csak mert az "egyéb" témákban erősen elhúztál egy (hím) irányba:

"Ott van a fórumokban, amelyek öreg mozdonyok restaurálását tárgyalják és ünneplik, a Totalcar népítéleteiben, a hobbiközösségekben, a gamertopikokban. Építsünk autót a gyereknek! – van-e ennél fontosabb, nemesebb feladat? Fontosabb-e az előrehozott szerepcsere, mint hogy akkor most van-e Isten"

Nos, ajánljak olyan témákat, amelyek a nőket is foglalkoztatják? (hisz ők is emberből vannak) Vagy pedig self-reliant-ként felkutatsz magad ilyeneket?

(Nem mellesleg jól szórakoztam! köszi így kedd reggel!)

oázis
mindenki olyan olvasót kap, amilyet érdemel :)
Nagyon jó írás.
(egy csendes olvasó)
Tágulj horizont!
Érdekes lesz olvasgatni, hogy ezért hogyan, miért, és mi módon a k. anyádat... :)

De ez az előcenzúra tényleg gáz, megöli az egymásra reagálást. Monnyonle!
jol latom, h a laibachos fiuk a königsee-nel forgattak, es magara a sasfeszekre vetik paras tekintetuket?

wunderbar
@Tóta W. Árpád: Jaja, ezt mondtam még régen, ha emlékszel. Lehet judgement day módra szívózni, hogy nohát, ezek a magyar netezők, de pont ugyanilyenek, vagy még ilyenebbek a fórumozók mindenhol.
Teljesen 1etertek Arpi,foleg amit a maniakus gondolkodasrol irtal.
A pszihiaterek szerint az idegbetegsegek legelso figyelmezteto jelei az alvaszavarok.Foleg,ha nem szakitunk idot a problema atgondolasara,hanem altatokkal oblogetjuk a torkunkat.
Egyes felmeresek szerint a magyarok kozel 80%-a kuszkodik kisebb-nagyobb alvasi zavarokkal.
(Ez lehet,hogy osszefugg azzal is,hogy europa legkepernyofuggobb nemzetei kozott kullogunk napi 5-6ora tevezessel,ami brutalis.Foleg,ha arra gondolunk,hogy ezidoalatt a patriota nem a sajat eletevel,csaladjaval,hobbijaival foglalkozik,hanem masokeval!)
Szamomra mindig udito,ha egyszeru,meglehetosen izolaltan elo,mediatol kevesbe fuggo emberekkel talalkozhatok,foleg a zempleni turaim soran.Ezek az emberek elvezik az elet egyszeru oromeit,elvezik a csaladjukat,elvezik a kertjuket,boraikat,barataik tarsasagat,nagyon-nagyon keveset teveznek es szinte egyaltalan nem neteznek.Elgondolkodtato.
A 80-as evekben is tobbszor elcsodalkoztam amikor a kiralyhago kornyeki falvakban azt tapasztaltam,hogy mennyire fuggetlenul elik meg az emberek a napjaikat a napi politikatol.Mi akkor diakkent lesajnaltuk oket,hogy milyen izolaltan elnek.Most mar maskepp gondolom.
A tracback spam ellen is fel kellene lépni, mert egyesek kihasználják, hogy ahhoz nem kell moderáció, hogy megjelenjen.
Árpikám, nagyon egyet tudok érteni veled, éppen ezért csak ritkán kommentelek ilyen témájú blogokban. Persze, ez is csak egy vélemény.
Minden jót!
A Laibach de kurva jó! A többi nem érdekel.
Helló, TW,
A helyzet az, hogy Európába egyik részében egyszer valaki/valakik megszerezték a kormányrudat és vasmarokkal megtartották, vagy az új politikai erő végleg elsöpörte az előzőt...

Az első helyzetre Angliát hoznám példának, ahol a király 13. századi sarokba szorítása után a 17. században a parlamentarizmust megerősítették egy király-lefejezéssel, és azóta is így van,

a második helyzetre több példa van, pl.

Franciaország: 17. század: hugenották leradírozva, jöhet az egységes, katolikus ország; 18. század: királyság leradírozva, jöhet a köztársaság(a többi rezsimváltással most nagyvonalúan nem foglalkoznék...)

Oroszország: 20. századig cár, 20. századtól az egyik oldal (történetesen a baloldal) kiirtotta az ellenfeleit, majd irányított 80 évig...(a rövid anarcho-oligarchiát követő Putyin-éráról most nem írnék)

Spanyolország és Portugália 20. századi történelme is azt mutatja, hogy az egyik oldal (történetesen itt jobboldal) brutálisan szétverte a másikat és a saját ízlése szerint alakította ki a 20. század második felében az országot...


Ezzel szemben vannak kiegyensúlyozott erőkkel rendelkező országok, mint Németország, Olaszország és Magyarország, ahol egyik oldal sem tudta megszerezni az ország feletti ellenőrzést hosszú időre. Milyen érdekes, mind Németország, mind Olaszország a történelme során szétvagdalt országocskákban, hercegségekben létezett, és csak a 19 században lett egy ország. Magyarország ugyanúgy, a 16. századtól darabokra szabdalva létezett a 19. századig... Mindhárom országban létezett törekvés a másik oldal végleges legyőzésére (kiirtására), de a rezsimek (történetesen mindhárom országban jobboldali) alig húzták hosszabb ideig, mint 10 év, Mussolinié a leghosszabb, Hitleré 12 év, Szálasié néhány hónap...
A 20. század második felében egyik országban sem tudta a felemelkedő baloldal ledarálni a jobboldalt, Németországban és Olaszországban konszenzusra törekedtek, Magyarországon tiltottak és tűrtek...

Csak most térnék rá igazán Magyarországra...
Szóval, a jelenlegi árok nem véletlenül van jelen jobb és baloldal között. Nem az utóbbi 20 évben keletkezett, és nem a következő 20 évben fog eltűnni. Évtizedeken keresztül a disznóvágás második pálinkája után újból és újból felteszik az országban a kérdést, hogy "-Hová szavazol öcsém?"

A kérdés az, hogy eljutunk-e oda, hogy felismerje bármelyik oldal, hogy csak a másik oldal teljes (politikai vagy fizikai) megsemmisítésével tud nyugalmat hozni az országra...

A probléma az, hogy az elegáns radikális megoldások kora lejárt. Sehol egy érdekes király/cárgyilkosság az egyik oldalon, sehol egy vasdorongos komcsigyilkolászás a másik oldalon...


Magyarországon a tévészékház gyújtogatása egy kis fényt mutatott a szürke mocsárban, de azt hiszem, túl gyorsan kiegyenlítődtek az erőviszonyok... Ha akkor a hadseregben valaki jó érzékkel élére ugrik az eseményeknek, ma egy príma kis katonai diktatúrában üldögélhetnénk, és élvezettel olvasnánk a vagyonelkobzásokról, és egyáltalán, láthatnánk, hogy évtizedekre rendezkedik be egy rezsim...

De nekünk csak ez jutott :)
Ez mind igaz. De alulnézetből is láss. Gyergyószentmiklósiként is éld meg a dec. 5-i népszavazást a kettős állampolgárságról. És ne feledkezz meg arról, hogy az egyén, akit megerőszakolnak, minden közeledési kísérletben potential rape-et lát. S bár nem érti a sok ember, mi áradt meg itt, mint a tenger, azért én szólok, hogy sokunkban maradt még keserűség és elvarratlan szál. És a "na és?"-ek, "oszt jó napot!"-ok, "Mi az hogy? Nagyon is!"-ek megalázó gesztusai után érzékenyek vagyunk a szavakra is, hát még a tettekre. Ezért nagy a felelőssége annak, aki ír. Mert szimbolikus életet is lehet élni, és mondhatatlanul tisztelem érte, aki ennek igyekszik megfelelni. De az Élet élni akar és nem csak sorskérdésekben követel döntést tőlünk, hanem a klotyeszpapír kiválasztásának bonyolult mechanizmusát is kiveri belőlünk a Tecsóban. És fordítva is igaz: nem csak szlovák tej-szlovén tej dilemma létezik, hanem van sorskérdés: "el lehet menni innen...". Elmegy-e? Itthagy-e? A fiam, a nejem, a hugom, a szomszéd srác? Ha el, hova megy? Visszajön-e? Magyarnak neveli-e...?
Merthogy vannak visszafordítható és nem visszafordítható folyamatok, mint a kémiában... jól mondom, Malacka?

De a krumplileves legyen krumplileves, ahéccázát!, a templomokban imádkozzanak, az utcákon közlekedjenek, a politikerek meg hozzák meg a döntéseket... Mi meg merjünk nagyok lenni. Vagy legalábbis: magasabbak, mint elődeink voltak...

osember.blog.hu/2009/01/05/szimbola

Üdv,

P.
@Tóta W. Árpád: a topicgazda kicsit túlmozgásos a témában, szerintem. Függetlenül attól, hogy igaza van...
Árpi, ez most elég gyenguszra sikeredett.
Biztos oda is magyarok kommenteltek!
@oázis: sejtettem, hogy vannak női olvasóim, de nyilván én személy szerint nem annyira ismerem a női fórumokat, ezért onnan hozom a példákat, ahol én megfordulok.

mindenesetre nőből sokkal kevesebb a polfighter, szerencsére.
"Ez, vagyis a válsággal kapcsolatos témázgatás egyébként hasznos, építő elfoglaltság valóban, ezzel foglalkoznia kell mindenkinek, aki egyáltalán publikál valamit."

az termeszetesen hasznos, ha az "irastudok" (höhö) elmagyarazzak a plebsnek, h miert is jutottunk oda, ahova.

viszont a folymatos temazgatas, kulonosen a nem tenykozlo, hanem josolgato jelleguek sztem csak fokozzak a bajt. a gazdasagi vilagvalsag egyik izgalmas aspektusa, hogy ugy 50-60%-ban psziches szindroma. es mivel a gazdasag mukodeset a piaci resztvevok elvarasai formaljak, minel nagyobb a hiszti, annal nagyobb a valsag.

ezert en a magam reszerol probalok a leheto legkevesebbet foglalkozni ezzel. persze tudom, h senkit se erdekel, h en foglalkozom-e a valsaggal, nem vagyok en gazd. szakerto. de ha eleg sokan dontunk igy, talan egy kis hisztihullammal maris kevesebb....
Első ránézésre megijedtem, milyen betegség ért utol..., s hogy jaj, már Téged is, hogy Simone Weil-lal jössz. De aztán profin összehoztad a mi kis Antigonénkat a csupa nagybetűs nagy magyar válságos valósággal, s álságos alávalósággal. A LIFE IS LIFE-fal. :)
/80 százalék...? Hm, bár annyi lenne!/

Elemzésed iróniája profin elkerülte, hogy aki mással foglalkozik, az ugyi, önmagáról tereli a figyelmet, mert nem tud szembesülni a saját problémáival! Na meg mer már csak koránál fogva is volt kisdobos.
Velem együt...
Azt hiszem, itt az idő, bocsánatot kérni a tisztelt Olvasótábor nagyobbik felétől, hogy nem kötöttük olyan szorosra azt a nyakkendőt, míg mi is bele nem kékültünk. Hogy dolgoztunk, míg ők magasztos magyarságukat magukra szedhették.
@geotravel: persze, hát magamnak is írok, hiszen én vagyok az első olvasó. de azt megjegyzem, hogy nem írok meg mindent, ami foglalkoztat, részben mert magánügy, részben mert nagyon szubkulturális. szerintem nem ugyanaz sokat írni politikáról, illetve mindenkin számonkérni, hogy ő miért nem arról ír épp aznap.
Csak egy rövidke.

Biztos nagyon sok idiótát kell kimoderálni. De egyszerre ennyi megjelenített kommentre nuku idő, illetve oda a jóízű adok-kapok.
No, de mindegy.
én előreavatott kisdobos voltam, szovjet katona kötötte meg a nyakkendőmet, úgyhogy nincs miért bocsánatot kérnem.
"illetve oda a jóízű adok-kapok."

ez az egyik célom.
@Tóta W. Árpád: ha már ilyen panasznap van, nekem a néptevagy féle lunatikokból van kissé elegem
@osborne: az egy biturbó spammer, de nem is szoktam ide beengedni sohasem.
Ami mar negyon elkelne, az egy politikai rendszertan. Mi az, hogy konzervativizmus, mi az, hogy gazdasagi leiberlaizmus, kollektivizmus, fasizmus, etc. Mert ezen a teren nagyon nagy az egymas mellett elbeszeles.
A Tom Cruise buzi?!?!
Van abban valami szánalmasan gusztustalan, amikor az egykori netfighter, a polfórumok elsőszámú megmondóembere épp akkor trollozza le olvasóit, épp akkor legyint az egészre amivel eddig lelkesen foglalkozott, amikor a kenyéradó gaznának lőttek, amikor elfogy az apanázs, amikor bukásra áll a csapat, amiért oly lelkesen és annyira szépen megfizetve dolgozott. Amikor csenget a kassza, és Megcsináltuk! szakaszban vagyunk, akkor érdekes a politika, ha meg jön a dögkút, és ventillátor meg a fos, akkor áh, ez az egész nem érdekes, inkább mindenki menjen makramézni, nincs itt semmi látnivaló. Ennyire azért nem egyszerű a helyzet. Ennyire még a lenézett trollok is átlátnak a szitán. Gondolom moderálva leszek.
Ha már véleménynapot tartunk a bloggal kapcsolatban, akkor leírom én is az enyémet.

Már valaki írta korábban, de szerintem nem tett neked jót, hogy nagyon belemerültél ebbe a politikai iszapbirkózásba, anyázásba. Ok-okozati összefüggés nélkül, de kb a Modern képmesék bejelentésének korától kezdve mintha valami messianisztikus küldetéstudat vezérelt volna, hogy ezért kell reform, meg azért kell reform, és nagyon ráálltál erre a témára.

Szerintem kár volt, ugyanis azt pontosan lehet érezni, mikor írsz "kötelességtudatból", és mikor azért mert az a téma érdekel, vagy vicces, stb. (UFO, szcientológia, evolúció, rakéta, civilization, oldalazó törpe brazíliában, úgy általában a homályzónás cuccok, stb.)

Az a baj a politikával, mint témával hogy pont a humorérzékedet veszi el, és csak a nettó indulat marad, hogy x elkúrta, y meg nem hagyja, hogy rendbetegye, z lenullázza kedvenc pártodat, stb.

Abban igazad van, hogy egy bizonyos ponton túl nem szabad rágörcsölni a válságra, mert amire nincs hatásunk, azon nem érdemes nagyon rágódni (néhja persze kell), de ezt mondjuk nem olyan könnyű megvalósítani úgy, hogy kb október óta minden nap a képedbe nyomnak valami gazdasági hírt, hogy melyik ország GDP-je mennyivel csökken, hány autógyár zár be/egyesül, hány munkanélküli lesz, stb.

Uff.

He-he

"Berendeltek kommunista főnökeid és megparancsolták.."
Érdekes gondolatindító mondat.


Az adok kapok: nincs is annál szebb, amikor két droid egymásnak ugrik. Alapjában nem bírom mikor két állat bántja egymást, de itt virtuálisan, nem olyan rossz. Láthatóak karanténban, hogy mire képesek, elhívatottságukban, meggyőződésükben.

"..van-e Isten, és mit akar?"
Van. Enni.

Bocs az offért TWA, de most durrant el az agyam!

@Paszternak:
Balambér!
Mára már a legkettyentebb erdélyi rokonom, a székelyudvarhelyi féldebil Áron is képes volt felfogni, hogy miért is NEM szavazta meg az épeszű állami pógár a kettős állampolgárságot ABBAN A FORMÁBAN ahogy azt ötpeták miki & Co beterjesztette!

"Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. §-a szerinti »Magyar igazolvánnyal« _VAGY A MEGALKOTANDÓ TÖRVÉNYBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB MÓDON_ igazolja?_"
(kiemelés tőlem)

Tudod Ottokár, én a rokonok legnagyobb részének gond nélkül odaadom a kulcsaimat, DE NEM VAGYOK HAJLANDÓ A KAPUFÉLFÁRA KÍVÜL FELAKASZTANI!

Ha TE avagy más hasonló intellektusú hominida hajlandó _EZEKRE_ rábízni, hogy később, valamiképpen, ahogy nagyúri kedvük diktálja, meghatározzák, hogy ki is számít külhoni magyarnak, azért sírjon a ti anyukátok! De azt, hogy az épeszű és a mezei pitypangnál némiképp gyanakvóbb szavazókat folyamatosan anyázzátok csak azért, mert nem hajlandók a szart lenyelni még nemzetiszínű, árvalányhajjal díszített lakkdobozban sem, most már ideje volna abbafejezni!
Hááááát, ezen a poszton én csak röhögni tudok, mert hát egy blogger tegye a dolgát, ne sértődjön infantilisen, meg ne osztogassa a népét, nem pedagógusként/pszichológusként tevékenykedik a neten, meg ilyes...

Ha vki szól, h mirákér' nem írsz erről, vagy arról? Húúúú, hát ez akkora gáz?
Ééééés, leszarhatod, nem!? A Te döntésed, miről írsz, ő meg azért kommentál, h elmondhassa többek közt azt is, miszerint neki ez a téma uncsi, jobban érdekelné az ufók orális szexualitása, vagy gyurcsány és Totó kutyájának baráti kapcsolata, etc...

Amúgy meg, ha túl sokan mennek offba, az azt is jelentheti, h nem sikerült felkeltened az érdeklődést, valamilyen szinten sikertelen a poszt.

Moderáld ki, ha vki nagyon off, ha felesleges számodra a hozzászólása. Ezért vezetted be, nem? A hatalom Nálad, élj vele gyakrabban! Ilyen moderálási feltételek mellett nem illik könnyeket hullatni, h „jujjj, mik vannak, meg mijééé, ez így nem okés, ez így félrevisz”, stb…

Szóval van ebben a posztban egy kis gyermekiesség...

Ismertem egy embert, az pont ilyen volt. Valamilyen véleményt kapott, hogy miért így csinálja, s miért nem úgy, rögtön azt gondolta, h őt korlátozni akarják a szabadságában, hogy azt tehesse, amit akar...

De hogy megfeleljek az elvárásoknak:
Miért nem írsz arról, h mennyire szarul áll a maszop a Századvég szerint?
;-)))

Na majd ha komolyabb téma lesz, gyurcsányorbánozás meg ilyes, visszatérek;-)))
Ez uncsi!;-))

Ps.: A magaslabdát megkaptad, jöhet a lecsapás.:-)

Üdv.

@Szindbad:

Nem értelek.
Jelenleg is megvan ezen fogalmaknak az értelmezése, választhatsz is csoportonként, melyiket fogadod el.:)
de malacka, te teljesen félreérted. nem arról van szó, h nekem rosszul esik, amikor beírod, hogy ma is gyurcsányozni kellett volna, hanem hogy _neked_ nem tesz jót az ilyen monománia.

Non est: az oldalazó törpéről nem is írtam végül. ez mulasztás.
@malacka69 az édentől keletre...:

Szerintem meg görbe tükör, nem pedig sértődött kioktatás (ráadásul rettenetesen ül is), de ez csak magán vélemény.
@Non est volentis: egyébként meg érdekel engem a politika, hogyne érdekelne, én itt a kizárólagosságát kárhoztatom.
egyebkent magahoz a temahoz, marminthogy tobb embernek van internethozzaferese, mint vitakulturaja, mit lehet hozzafuzni?

hümm, hümm, valoban!

az altalad leirt maniakusok a kocsmaban, kozertben, buszmegalloban lezengo felreszeg idiota megmondoemberek virtualis megjelenesei. hagyni kell, hadd ugasson, tekerd feljebb a hangerot a mp3-lejatszodon. engem azok idegesitenek igazan, akik leallnak veluk vitatkozni ahelyett, h eleresztenek a fuluk [szemuk :)] mellett a tenger butasagot.

(PS: nyelvujitok figyelem! nem kene valami, a magnohoz hasonloan jo hangzasu es konnyen kimondhato szo a cd-lejatszo, minidisc-lejatszo, mp3-lejatszo es tsai. leirasara?)
@Bio74:

Én vissza tudok emlékezni két posztot, a memóriám híresen jó!:-)

-------------
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.02.19. 17:41:12
"Árpi, télleg olyan irdatlan komikusnak tűnik egy perem alatt lévő koszrészecskén megvillant fénycsóván merengeni, miközben vakultra veri a szemünket a gyurcsányi megingathatatlan szarbirodalom...."

malacka, ezzel annyira tele a faszom, hogy egyszer posztot írok belőle. ahányszor olyasmiről írok - most még nem is cikket, hanem kommentet, ami nem féloldalas szalagcím, akkor jön valamelyikőtök a droidseregből, és számonkér, hogy miért ezzel foglalkozom ahelyett, hogy gyurcsány takarodjon.
----------

Hát akkor mi ez, ha nem sértődöttség és dacreakció?
Abban igazad volt, h ezúttal jobb ízű, mint a multkori hasonló, az Ítéletnapos poszt.

@Tóta W. Árpád:

Amúgy meg legalább 6 mániám van még a gyurcsányorbánozáson kívül, így a monomániát kerek-perec kikérem magamnak!;o)

Üdv. néketek, meló...
Ha a közelmúltban minden politikai agymenésre jött volna három oldalazó törpe, akkor semmi gond nem lenne azzal, hogy lepoltrollozzuk azokat, akik a válsághelyzetben mondjuk érzékenyebben reagálnak. Csakhogy nem ez volt a helyzet. Száguldás, ezerrel pörgött a politikai megmondás, aztán mély árok, megtorpanás és jön a mindenki őrizze meg a hidegvérét. Több törpét, több ufót és akkor hitelesebb az elfordulás az undorító politikától. Egyébként csak ugyanolyan trollkodás, csak bénább, mert nyilvánvalóan érdekvezérelt és nem csak egyszerű hülyeség.
Tényleg ez a legnagyobb problémád mostanában?

Milyen jó, hogy ennyien egyetértenek a cikkel...
Most olvastam, jó kis cikk, egyetértek. Tom Cruise tényleg buzi.
persze, maradjon gyurcsány, csináljon rendet!
de nem csinál. se a váslág előtt, se közben, se azóta. amit csinált, az annyira volt elég, hogy ne most essünk össze, és minden maradhasson itt és most lényegében változatlan (a nagy adóreform jövőre igennagyonkomoly 13 milliárd forint könnyítést jelent a gdp 44,9%-ra rúgó állami újraelosztásból), de a perspektívát, azt, hogy tök jó, hogy most nem estünk össze, de ha majd válság nélkül fogunk a piaci hitelből imf hitelbe, abból mégegy imf hitelbe kurzusba belerokkanni, na, azt kurvára nem oldja meg, és a tervek párt-, bizottság- és frakcióbéli szanálását látva nem tudja, és talán nem is akarja.
ez esetben viszont igen, mennie kell.
szarjál, vagy húzz a budiról.
T. Árpi!
Te ezt már láttad?
(Ha nem, nézd meg) és ezt mindenki másnak ajánlom.

A film a "subtitles here" kattintva indul a kiválasztott nyelvel (hungarian1,2,3 így sorrendben) ez a jobb oldali kép alatt van, majd a baloldali alatt már összefűzve a 2. rész.
jó filmezést, de előtte üljetek le masszívan.
PEACE
Pár dolog azért érdekelne. Hogyan derült ki a szcientológus Tomról, hogy buzi? Mikor fog kiderülni, hogy az oldalazó törpe is szcientológus ? Vajon a törpe és Tom egy és ugyanaz a személy? Esetleg ugyanannak a személynek több féle megtestesülése? Ilyen már volt! Ki lehet a harmadik manifesztum? És kinek áll mindez az érdekében? Vajon ki áll mögöttünk? A világkormány? Tom Lantos? Vagy Benkő, a lantos? Esetleg Fehér Pákó az antibolygóról? A téma a földön hever, minek trollozni. Törpét követelek minden háztartásba! Oldalazósat.
Árpád, ha magasabb színvonalat akarsz, miért nem állsz át egy normális blogmotorra? Szoft moderálás (alapból elrejtett, de megnézhető kommentekkel), közösségi moderálás, nem moderált státusz azoknak, akiknek az első 10 kommentje normális, tudomisén.

De szerintem amit színvonalcsökkenésnek érzékelsz, az nagyobb részben nem az egyedi kommentek színvonalcsökkenéséből következik, hanem abból, hogy a nagy forgalom színvonaltól függetlenül is lehetetlenné teszi a párbeszédet, és fórumból üzenőfüzet jellegűvé válik a kommunikáció. A komment mint kommunikációs médium egyszerűen nem skálázható.
@iron-member-neck: a románok sokkal egyszerűbben megoldották, a moldovaiak igényelhettek román útlevelet a szomszédos romániai megyékben. Szavazati joguk nem volt, de az utazás megoldódott számukra.

Azt, hogy ilyen piculás, csirkebaszó módon, népszavazással oldottuk meg a kérdést, jellegzetes hungarikum. Nem utolsó sorban az ilyen összefüggéseket nem látó, csak két napra előre gondolkodó, minden újtól rettegő, a magyart csak szitokszóként használó köcsögöknek köszönhetően, mint te vagy, kedves iron-member-neck.
@gromit:
"hagyni kell, hadd ugasson, tekerd feljebb a hangerot a mp3-lejatszodon. "

Nono, éppen elég hangosan hallgatjátok a zenéteket állandóan... Az ember felszáll egy buszra és háromfelől is dől rá a tuctuc. Még a busz végéből az elejére is hallani.

"(PS: nyelvujitok figyelem! nem kene valami, a magnohoz hasonloan jo hangzasu es konnyen kimondhato szo a cd-lejatszo, minidisc-lejatszo, mp3-lejatszo es tsai. leirasara?)"

zenekütyü.
zenegép.
Most komolyan - az a legnagyobb probléma, hogy ki mit ír a kommentekbe? Vannak itt sokkal súlyosabb kérdések, pl. a válság, a Gyurcsány-kérdés, nameg a cigányok. Ilyenekről kéne írnia Árpádnak.
@Xsun:

A Csányi magánvagyonából finanszíroznám az 500 ember átképzését. (maradna bőven neki…) Ha én lennék a Csányi, és akkora vagyonnal rendelkeznék. Nem kapált az ennyi milliárdot össze, és nem is Bill Gates.

@Telepi János:

Szelíd motorosok, egy hamis katasztrófafilm, semmi realitása nincs, legalább olyan nagyon egyféleképp magyaráz, még csak nem is valósághű: Műfilm. Csakúgy, mint a „Szál a kakukk fészkére” Milos Forman féle förmedvénye. Azon kívül, hogy lelövik a faszit a motorról, bármi építő jellegű üzenete van-e? És ez vajon építő-e? Mit üzen? Ne motorozz? Félj? Szarj bele ülj föl, úgy is lelőhetnek? Ne ülj föl, tehát félj? Sznob .

@Elemer:

Hát elemér, asziszed, hogy a világot hozzád hasonlóan síkidomok tervezték?
Te mérnök vagy te mérnök vagy, te mérnök vagy… Identitásod része hogy mérnök vagy.

Egyébként nem lehet, hogy aprólékosságba fulladt, és ebben az összképet tönkre tördelt megérthetetlenné formált képek lebegnek előtted? Ezért csodálkozol mások önbizalmán, és mindig avval magyarázgatod magadnak, hogy: mindenhez kell hozzáértés. Mivelhogy te sem értesz semmihez, el is mentél mérnöknek, hogy azért értsél valamihez. Ettől azonban a józan egyszerű lényeglátáshoz közelebb nem kerültél, ezért az önbizalom hiánya. Pedig tudod, hogy vannak dolgok, amik magától értetődőek, - és vannak dolgok, amikbe bele is áshatjuk magunkat…
De, mivel bonyolultan nézel nem nagyon gondolod, hogy annál az egyszerűbb, így aztán el is szalad az átláthatóság.

@Tóth Ágnes:

Amiről te beszélsz, az piacgazdaság, és szabad verseny. És nem is liberális. Főleg nem Neo, te mátrix nebuló. : ) A szabad verseny nem egyenlő a görénységgel, ahogy ezekkel a „lehetőségekkel” bántak. A rendszer azért bukott be.
Earthly 2009.02.24. 14:30:35
"A Tom Cruise buzi?!?!"

Nem, dehogyíííííííííís, ő nem, dehanem a Gyurcsáááááányííííí...
"épp akkor trollozza le olvasóit, épp akkor legyint az egészre amivel eddig lelkesen foglalkozott, amikor a kenyéradó gaznának lőttek" neantropus

Tóta!

Ez mire utal? Megszűnt valamilyen honlap? Örülnék az instruktív részleteknek. Előre is köszi...
Ezzel rokon írás ez a régebbi cikk:

matula.hu/index.php?section=article&rel=44&id=531

Az indexen is megjelent anno.
iron-member-neck 2009.02.24. 14:48:37
Bocs az offért TWA, de most durrant el az agyam!

Szia,

akkor kapard gyorsan össze. Amit írtál, az egy szép kerek ömlengés, de végül is ki a fütyköst érdekli?

Én meg azt gondolom, hogy erről inkább ne te mondd meg a frankeszt, mert hiteltelen a féldebil Áronra való hivatkozás, hacsak nem te magad vagy Áron...

Pláne, hogy ahogyan levágtam, te nem is Székelyudvarhelyen laksz.

Ha már viszont itt artunk: oké, 2004 dec 5: érvénytelen lett. A Feri kampányolt a fasságnak tartott 2ős á.p.-ság ellen. Oké, volt rá mosmá több, mint 4 éve. Nem csinált helyette törvényt. Ez mindent elmond róla.

Ahoj, poplácek.

P.
Mea culpa!
Nekem meg mindenről a pina jut az eszembe.
Bocs.
Tokre szeretnem, ha Arpi valami hobbi-amator szinten tudomanyos temakrol vagy azokkal kapcsolatban irna, akar mint egyszeru kivulallo, fraktalok, lhc, fekete lyukak, tortenelem, ilyenek. Elvezetes fantaziadus megfogalmazassal szubjektiv nezopont szerint, de azert rendes utanajarassal a dolgoknak.
Vagy szexrol, a szokasos stilusaban.
@ViKtOr:
"Nekem meg mindenről a pina jut az eszembe"

LOL, akkor ezt olvasd el, kurva jó poszt a kedvenc témádról!

Árpi, engedd át, kell egy kis röhögés!:-)


matrjoska.freeblog.hu/archives/2009/02/22/3818209/
Árpi!

Azért van egy kis bibi már a felütésben is.

Te pénzért írsz, míg más mezei blogger ingyér.

Az ilyen mezei nyulak nyugodtan baklathatnak azt, amit akarnak, de neked rá kell menni az olvasottságra (letöltésszám), különben annyi neked. Innentől kezdve pedig az olvasó sóhaja, kívánsága nem hagyható figyelmen kívül. Na persze nem is kell mindig kiszolgálni a primkó disznókat, akik mást se akarnak, csak gyurcsányorbánozni egy kis zsidócigányozással egyetemben, deviszont próbáld meg, mi lesz, ha egy hónapig csak az ufókat, meg a rakétáidat tolod.

Lehet, h a népek visszatolják;-))

Nem sértődni, mert mi itt, hülyepöts kommentezők, bírunk ám, különben nem járnánk ide...

Üdv.
@mialenyeg: elő szokott fordulni többek közt haditechnika meg ufótémában, mondjuk a hadronügybe nem ugatnék bele, ez egy nagyon érzékeny társadalmi kérdés, sok bántó előítélettel.

de még egyszer mondom, nem az a mondás itt, hogy ne politizáljatok, csak hogy ne várjátok el mindennap.

eredetileg vezető anyagot akartam írni szalagcím helyett, mert nálunk így hívják a címlap tetejét, de az az igazság, hogy azok sokkal egészségesebben tevődnek össze, elég gyakori a tech, tudomány, kultúra, meg a sport.
@mialenyeg:

Épp azt magyarázza Árpi, h nem kéne orientálni, tudja ő, h mit akar.... legalábbis szerinte:-))

Üdv.
na de malacka, nem is akarok én ufóbloggá alakulni. sőt most mondom, hogy a válságkezelés, az tényleg fontos, van is róla szó bőven.

konkrétan a rakétákkal viszont az van, hogy azok a globális geopolitika ütőerei, nem ilyen obskurus érdekességek, mint a kétfejű borjú.

de pl válságos cikkeknél is simán megkapom, hogy minden "maszatolás", ami nem oda fut ki, hogy gyurcsány monnyonle, mint a magyar nemzetben meg az ekhóstévében. nekem nem fáj, jól vagyok páncélozva, de az az illető, aki ezt várja el, magával tol ki.
egyébként ami a gyurcsánytakarodjot illeti, nekem van egy szimpatikus miniszterelnök-jelöltem: a Külföldön Tartózkodó Orbán Viktor. az egy elég értelmes pofa, tök normális dolgokat mond, nem is hasonlít a belföldi dublőrjére.

de hogy melyikük hazudik, azt nem tudom eldönteni.
Haditechnika az kicsit beszukult (szerintem), ufoban meg mi ujat lehet mondani? A cimlapon levo dolgok altalaban nagyon felszinesek, pedig a temak erdekesek lennenek.
Peldaul ha van egy hir egy ketfeju borjurol, akkor az altalaban kimerul nehany hibasan leforditott mondatban. Pedig rengeteg dolog van mogotte, szinten telve erzekeny tarsadalmi-eloiteletes-filozofiai-esatobbi tartalommal. A legsulyosabb eloitelet talan az, hogy sokan el se tudjak kepzelni, hogy az eletuket mennyire befolyasoljak az ilyen hirek mogott allo dolgok. Ezert is hagyjak meg olyan banalis hirecskenek a cimplapon.
pont ezt mondtam a rakétákról meg a haditechnikáról. egy ország nem a spiritusztól meg a nemzeti istentől kezd terjeszkedni vagy kardcsörtetni, hanem mert éppen szert tett néhány jobb tankra, mint a szomszédé.
@Tóta W. Árpád:

"a Külföldön Tartózkodó Orbán Viktor. az egy elég értelmes pofa, tök normális dolgokat mond, nem is hasonlít a belföldi dublőrjére."

Mondjuk ezt már én is sérelmeztem tőle, h mirákér' kell 1 bites hülyének nézni a választókat. Én nem vagyok a populizmus totális ellenfele, na de ha csak az jön, akkor már nekem is sok.

Tudod, mit? Legyen a "Külföldön Tartózkodó Orbán Viktor" a miniszterelnök! De hol legyen az a külföldi székhely, ahol székel;-)?
Mert nem mindegy ám, h Tusványos, vagy Brüsszel:-))

Üdv
@Deak Tamas: "elemi közgazdaságtani (ha ugyan létezik ez a "tudomány") ismeretekkel"

Az elburjánzott közgazdasági elméleteket azért ne keverjük már az alapokkal.
A közgazdaság sok területére lehet mondani hogy nem egzakt tudomány (pszichózist, tömegpszichózist, társadalomtudományokat, stb. is figyel), de a Marx féle Tőke igen elemi matematikával, egzakt tudományként kezdi bevezetni ezt a tudományágat.
És van jópár "bevált" szabály az egzakt matematika után is ;)
Nagyon érdekes emberi viselkedés ez a falkába verődés és közös utálása a másik falkának. Nem csak politikában jelenik meg, de szinte mindenütt, rengeteg helyen döntenek az emberek egy falkához csatlakozásról és azután már teljesen mindegy, hogy mi az igazság, mindent csak olyan szűrőn keresztül nézil, hogy hogyan tudja a falka bevállalt igazságát magyarázni. Ez legtöbbször szelektív érzékeléssel megy, ha valami ellene mond a „hitének”, azt észre sem veszi.
Windows vs Linux vs Mac, ATI vs nVIDIA, AMD vs Intel, FTC vs UTE. Több ismerősöm is vallási szinten Windows ellenes, olyanok is, akik annyit értenek az operációs rendszerekhez, mint nagyanyám és soha nem dolgoztak más operációs rendszerrel. Csak meg kell nézni az ilyen jellegű fórumtémákat, tele vannak síkhülye trollokkal, egymás gyalázásával és az igazi párbeszéd teljes hiányával.
Legérdekesebb azonban a sporthoz köthető fanatikus gyűlölet/imádat. A rajongónak semmi köze az adott csapat/sportoló teljesítményéhez, csak valamiért úgy döntött, hogy rajong. Minden győzelmet saját sikerként él meg, minden bukást saját bukásként. De nem is ez a baj, hanem a mindenütt kialakuló melléktermék: a másik gyűlölete, ami akár gyilkosságig is elmegy extrém esetben. Egy teljesen jámbor ismerősöm mesélte, milyen nagy Szombathely rajongó mostanában és büszkén újságolta, hogy megvertek néhány szolnoki drukkert. Kérdeztem, hogy miért? „Mi az, hogy miért?”.

Az emberek úgy látszik, sajnos hajlamosak erre, biztosan van pszichológiai magyarázata. A politikában ugyanez jelenik meg, csak azért látszik ott súlyosabbnak, mert a hatása súlyosabb. Azt eredményezi, hogy az agyukat standby-ra tett emberek döntenek az ország sorsáról, hithű párttrolloknak bármilyen marhaságot el lehet adni, hiszen nekik csak az a lényeg, hogy a másik oldalt „legyőzzék”.
deal. legyen miniszterelnök, de maradjon kint.
Pozsony jó lesz? Vagy valami offshore-abb kéne?
Csak az a baj, hogy a kulfoldi temaban altalaban meg a haborusdi az ami a csapbol folyik. Ki kit nyom le milyen trukkokkel, ez ugyanaz a sema mint a Gyurcsany-Orban.
@Tóta W. Árpád:

Jaj, ne is mondd! Én meg álmodtam is vele, hogy egy lugasban ülünk egy asztalnál és bizalmasan beszélgetünk...

Egy nap után rájöttem, úgy csempésződött bele az álmomba, hogy pár nappal korábban kétszer-háromszor is ránéztem egy disznóvágós képre, amelyen egy disznó szőrét-bőrét égette épp le lángszóróval... térdcsizmában kisködmönben...

Egyébként meg Angliában elérkezett egy pillanat, amikor a bolondokházak lakói nem az angol királynővel, hanem Mrs. Tatcherrel kezdtek álmodni --

Nem, nem lakom a sárga házban, azt is bezárták sajnos, nem köllött volna, az egy a kollektív tudattalanunk egy fontos történelmi intézménye vala, viszont a bolondok álmai elég jó ideológiai időjárásjelzők, pontosabban jól mutatják az általános átitatódást, merülést...
ami a viták, beszélgetések "szabályait" illeti, jó volna, ha minél többen ismernénk ezeket.

FIGYELEM! itt most inglis wall of text következik, de hátha érdekel vkit, szerintem megér egy misét. persze, csak ha W is érdemesnek tartja a köz elé engedni.

Sz'al röviden itt:
www.theskepticsguide.org/resources/logicalfallacies.aspx

Kicsit hosszabban, példákkal itt:
www.heavingdeadcats.com/logical-fallacies/

bocs, ha off. nincs benne semmi reklám, a szerző / összefoglaló nem kutyám, nem macskám, igazából gőzöm sincs kik ezek, nekem is a Gugli a legközelebbi barátom. szóval egy csomó időt meg lehetne spórolni egy-egy vitában, ha ismernénk ezeket a technikákat.
Egyébként emlékezetem szerint mondott ő (Viktor) már belföldön is olyat, amivel nagyonis egyet lehetett érteni, és akkor arra gondoltam, miért van az, hogy egyébként ezek szerint ő pontosan tudja mi a helyes dörgés, csak kevésszer választja mondanivalójául...

Szóval nagyon pontosan fogalmazott az úr(Viktor), amikor véget kellett vetni itt a tőlünk délen, Európa szive közelében folyó öldöklésnek, és ezért be kellett avatkoznia a Natónak, és meg kellett indokolni az átrepülést.

Csodálkoztam is, hogy máskor miért nem választja a sok feléből azt, amelyik ennyire pontosan, korrektül fogalmaz.
Offshore magyar miniszterelnököt!


Árpád érzed, hogy ez a mondatod valahogy esszenciája mindennek ami ma jellemzi ezt az országot?

:-))))))
Hát igen, minden beszédet alapvetően befolyásol a potenciális közönség. Mást fogsz elmondani, máshogy előadva x ezer csápoló "viktor"ozó hívő előtt, mást egy kupac magyar közgazdász előtt zárt ülésen, és megint mást egy nemzetközi koncerencián, angolul.

Ez valamennyire rendben is van, más színvonal, más elvárás, OK.

Az viszont egy jó kérdés, miért van ennyire rossz véleménnyel egy átlag magyar választópolgárról, hogy "gyurcsányahibás", "három igennel sokat spórolhatsz", "monnyonle". Nyilván van olyan réteg, akinek ennyi kell, de legalább sejtetni lehetne, hogy kb mit kell majd csinálni.

Persze értem én, hogy ha túl konkrét, akkor meg jön a kampány, hogy "Orbán Viktor el akarja venni a nyugdíjasok pénzét már megint! NE ENGEDJÜK!",stb.

(azért az nagyon durva volt, ahogy a Kéri-beszéd másnapján az éppen regnáló pártnak az volt a legfontosabb teendője, hogy egész képernyős reklámot béreljen pl az indextől ebben a témában)

Na mindegy, majd meglátjuk. Akár 2010-, akár 2009, sok szempontból egyedi választás lesz a következő, itt már nem lehet majd 14 havi nyugdíjazni, mert erre már nem nagyon lesz senki sem vevő szerintem...
@omgwtf: és aki magyarul kíváncsi ezekre, az itten kutakodjon ni:

Érvelési hibák:

hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rvel%C3%A9si_hiba

@omgwtf: hát ja, de ezek a meccsek veszekedések, nem tudományos viták. veszekedésben pedig nem szokás felemelt ujjal értekezni, hogy drágám, a lapostányér után egy súlyos ad hominem érvelést alkalmaztál, gondold ezt át.

mellesleg a gyurcsányozások általában az argumentum ad hitlerum kategóriába tartoznak. ti. hogy ha valamit ő állít, akkor az nem lehet úgy.

@Archenemy: koszi a nyilvánvaló helyen nem is próbálkoztam.

@W: sok veszekedés is ide vezethető vissza. ezek a hibák olyanok, mint a hatoscsavar, mindenhova jók. persze megnézném, amikor a fröcsögőnek beolvasol egy Tu Quoque-val. valszeg "a te jujhaanyád!" lenne a válasz.

no, mindegy. akkor csak érdekességképp ment...
Én csak aztatat kérném a drágaTótaúrtól, hogy néha legyen egy kis foci íííííííííís... ...mer így e, a sok polityizálás megöli az ember amúgy halhatatlan lelkét, oszt muszájn neki tőbül harapni le a másik tökit, ha az csak megnyikkanik, hogyaszongya "gyurcsányahibás!", "fasisztaveszélyesóóóórbáááán!",

Tehát: pina + foci = elitklub.
@Non est volentis:

Hát ebben fején találtad a szöget, télleg durva volt, amikor részben csúsztatva-hazudva nyuggert riogattak alig egy nappal a Kéri szivárgás után.

Deviszont ez akkor sem magyarázza, h itthon miért kell máskéép, mint kint, hiszen a kinti hír is hazajut a hírcsatornákon át, tehát nem úszható meg a gebasz, ha olyat szól. Mindenki emlékszik még a "nemzetre rontó baloldal" kitételre, mekkora hiszti lett belőle, pedig hát igaz;-))

Na tessék, ebből a posztból is gyurcsányorbánozást csinált ez a renitens Non est:-)
Nincs min csodálkozni.
Ma ha valaki megpendít más témát azon kívül, amit az echo_, és hírTV bedob, rögtön jön a bayerzsoltos hiszti, hogy "ez most a legfontosabb"?
Nemcsak erre a blogra jellemző ez sajnos.
Emlékezzünk, micsoda ribillió volt abból, amikor elkezdtek bizonyos törvényeket EU-jogharmonizálni pár éve, kinyitottál egy MN-et, vagy egy hírTV, és ömlött az epe, hogy hááát de a kassza üres, ezeknek meg nincs jobb dolguk, mint hogy ezzel foglalkozzanak, ahelyett hogy mennének szántani a parlagon maradt fődre.

Tegnap este néztem az Oscar-díj átadást felvételről, és elgondolkodtam Magyarországról. Képzeljétek el az Agyar Nemzet szalagcímét másnap, ha valaki egyszer kiállna egy ilyen beszéddel a nyilvánosság elé:
www.youtube.com/watch?v=-mv35SN3ctU

Ez egy ilyen hely, és egy jó darabig ilyen is marad. :(

Igazad van.A nemjóját neki.Most olvasom itten az indexen,hogy asszongya megfejtették az átlátszó fejű hal titkát,beszéljünk inkább arról.Ráadásul nekem is elegem van abból hogy adom itt a jótanácsokat,de még nem jelent meg senki itt a zártosztályon,hogy átadja a világuralmat egy seggcsók kíséretében.
"Deviszont ez akkor sem magyarázza, h itthon miért kell máskéép, mint kint, hiszen a kinti hír is hazajut a hírcsatornákon át"

ezt nem értem én se. de a kövér-féle széljobbnak címzett szoporászásnál is ez van: azt hiszik, hogy ezt majd nem tudják meg azok, akiknek nem szól.
@Tóta W. Árpád:

"a kövér-féle széljobbnak címzett szoporászásnál"

Esztet én nem értem, mert a Kövér vastagon odamondott több ízben is a gárdának, és mindezt nem psután abból a szemszögből, h rivális a Jobbik, hanem demokratice, meg mindenmás is... Legalább 3 különböző élőszerű műsorban láttam, amint ilyeneket tol, méghozzá elég behergelten.

Akkor ez most hogy jön össze azzal, h Kövér a fideszben a szélsőjobbra kacsintás felelőse. Nem értem, de komolyan nem.

Üdv.
mit nem értesz? nyilván támadják a radikálisok _szervezeteit_ mint konkurenciát, és kínálnak helyette saját radi retorikát (elsősorban a "ballibeket" dehumanizáló ostoba fröcsögést).
@Tóta W. Árpád:

Attól még nem széljobber vki, h gyurcsánytakaroggyozik, meg merészel beszélni a cigányokról. A fröcsögéstől sem lesz vki széljobber, de végülis te sem ezt állítod, hanem azt ugye, h a radikális fröccsöntés alkalmas hívószó lehet sok szavazónak, aki hajlana a konkurens szélsőjobbra.

No ezzel csak egy hiba van: Kövér, amióta csak az eszemet tudom, ilyen, úgyhogy sztem ez nem direkt csali.
Amúgy is, ha direkt lenne, akkor nem fröcsögne a gárdára, mert annak meg jókora taszító hatása van. A fidesz szavazóbázisának jobbszéle igencsak szimpatizál a gárdával.
Nem bírom belátni, h mindez tudatos lenne.

Fletó tudatosan játszik rá a szélbal szavazataira, amikor annak a rétegnek kedvez (nyuggerek), akik közt legtöbb a volt kommer párttag?

Továbbra sem értem, ez így nincs egzaktul igazolva.

Üdv., (témánál vagyunk, he-he…)
tota
megigertem a homaron hogy beoffolok ide, mert valaki aszonta Te ilyesmit nem tursz
na ennek fejeben viszont elolvasom az uj postot

elolvastam
avelemnyem az, hogy mindenki azt hiszi tthon hgy a masik huje
ebben a helyzetben nem artana osszefogni, ennek erdekeben egyseknek lelepni
hat nem is tudom

es most szoget utott a fejemben mit valahol olvastam, hogy mia qw=rwa eletert kell az eurot feltetelekhez kotni
nem vagyunk mirosszabbak mint a szlovakok, vagy ha megis akkor euro nelkul meg rosszabbak leszunk
lehet Orbannak vlt igaza EU nelkul is van elet?

en, rogeszmes ballieralis sodrodm a jobb fele
bar ez senkit nem edekel Kentuckyban
@malacka69 az édentől keletre...:

Az én emlékezetem ritkább, főleg amikor ugyanazt olvasom pepitában, de ennek ellenére emlékszem, valahogy megragadta a figyelmem, ennek ellenére nem kötném a két dolgot egy egyenessel össze, de hát tévedtem már nagyobbat is.

"No ezzel csak egy hiba van: Kövér, amióta csak az eszemet tudom, ilyen, úgyhogy sztem ez nem direkt csali."

Ezzel szerintem csak az a baj, hogy a szerencsétlen giliszta is olyan amilyen, és amikor horogra húzzák csak teszi amihez ért: tekereg. Azt hogy miért is teszi, ő nem igazán tudja, de neki nem is kell, valaki fogja a bot végét.
Akkor beszéljünk a hüvelygombáról!:)))

De ha nem, hát legyen mondjuk a combfixharisnya divat. Bár nem gond ez sem. Csak egy ugrás a "tököd televanig".
Elég lesz felemlegetni a csipkecombfixharisnyagyártás hanyatlását, ami persze egyenes következménye a gyurcsányi gazdaságpolitikának, s már helyben is vagyunk, rögtön lehet beszélni az elbocsájtott többezer combfixharisnyagyártó munkásról, a munkanélküliség hirtelen megugrásáról, a keresők ezzel megnövekedett terheiről, etc.:)

Szóval ezzel csak azt akarom mondani, szinte bármely semleges pontról oda lehet kanyarodni a lét kérdéseihez, amiben jelenleg Gyurcsány a kp-i figura, ha tetszik, ha nem.
Az emberek, már ha sóvárogják írásaidat, azzal együtt saját véleményük kiöntését is. Mert ez egy fórum erre. Itt legalább ha valaki odatosz egyet valakinek, akkor az vissza is tud toszni, /mondhatni tónalúdátusz, visszaúsz, megátusz/ha csak virtuálisan is, de az "ezt neked te kötsög!" fílingje már-már valós megkönnyebbülést hoz mindkét fél számára. Szemben az életben megélt, felülről jövő arroganciának, amit csak viselnek az itteni kommentelők is, vitalehetőség, vétójog nélkül.
Valahol, ez a dolog természete, sztem.

Persze elhazudhatják előled mélyükön fortyogó gondolataikat, érzéseiket, ha mondjuk a tér és idő parabolikus elhajlásáról írsz, lavírozhatnak mondandójukkal körülötte, de előbb-utóbb jönnek úgyis a zsigeri mondatok.
Ahogy fenti, comfixes példázatom is szólt.
/Aminek ára is az egekben, s ha felfutna, dobhatjuk el, a szemfelszedők, mint kisvállalkozók, adóterheikbe beleroppanva, már rég tönkrementek!:)/
Nem, nem tagadjuk meg magunkat.
Se Fletó-, se Vityka fanok.
Kimondjuk vélt, valós igazunkat, harcolunk értük lankadatlan, tekintet nélkül moderálókra, moderációkra!:)

Úgyhogy kedves Árpi, nagy terhet vettél a nyakadba, hát törődj bele és cipeld!:)
Minden kulturaban megvannak az alap beszed temak. Ez azert lenyeges, mert mig az embereknek mas-mas az erdeklodesi kore, azert valamirol csak kell beszelgetni amikor osszeverodunk, kell valami kozos tema.

Ha engem a valos ideju strategiai jatekok erdekelnek, teged meg a fordulo alapu strategiai jatekok, akkor nyilvanvaloan nem nagyon van mit beszelnunk egymassal, csak ulnenk egymas mellett kukan. (Ne adj isten, meg nagyobb is lehet az elteres, persze azert nem art, ha az ember egy hataron tul megvalogatja, kivel all egyatalan szoba.)

Szoval ilyenkor jol jonnek az adott kulturaban standardnak szamito beszedtemak, amirol mindenkinek van par mondat bekeszitve. Angolszaszoknal ez az idojaras meg a 'micsinaltal hetvegen', meg nok kozott a 'mitmondottazofra'.

Magyariban valamiert ez a politika meg egyebb napi hirek.

A mondandom lenyege, hogy ezek a standard beszedtemak nem feltetlenul reprezentaljak azt, hogy a nagy tobbsegnek min jar az esze egyebkent. Nyilvan van egy kisebbseg, akinek ez a specialis erdeklodesi terulete, de azert a tobbseg Mo-n is normalis szerintem.

Hazafele menet nem a Gyurcsanyon ragodik, hanem ertelmes, fontos dolgokon, pl. hogy rakott-e sort a hutobe reggel, es ha nem, akkor vajon az asszony volt-e olyan jo, hogy ezt eszrevette es potolta, es ha az sem, akkor mi lesz?
Tótawé a lényegre tapint: ebben az egész reménytelen helyzetben az a legfontosabb, van-e igényünk ÉS képességünk a független gondolkodásra és cselekvésre?

Mindenkinek lehet véleménye, meggyőződése, még párt-szimpátiája is. Ha ezt a mai magyar politikai palettán szereplőkre pocsékolja, utólag ne reklamáljon pl. az ilyen csődért, amiben vagyunk. Meg akkor se, ha a mindenkori ellenzék világmegváltási ígéretét megkajálja, és később éhesen álmodik makkal. A demokrácia csődje? A magyar kiadásé, valószínűleg.

Az egész rendszerváltás legfontosabb eredménye lehetett volna az önállóan gondolkodó és egzisztenciával rendelkező réteg (polgárság?) létrejötte. A politika ellenérdekelt: ne gondolkodj és önállóskodj, hanem szavazz / fogyassz! Ennyit érsz.

Nyilván utópia, annyira mellőzött Hunnia Zrt-ben: van olyan, hogy adófizető (taxpayer). Ha egy ország normálisan működik, ez szent fogalom és politikai rendezőelv. Nálunk meg nem is értik.

Amíg ez uralkodóvá nem válik, javaslom, ne ábrándozzunk nyugati létről meg Euróról, Olimpiáról és fényes jövőről. Jó hely volt a baskíriai sztyeppe, valljuk be!
Szóval akkor szubjektíven, ahogy szoktam, csak semmi sine ira et studio, sokkal inkább Tacitus-szerűen, aki ugyan odahazudta ezt a könyve elejére, na de aztán …

Az én véleményem szerint először is virágozzék száz virág. A háló, a blog, a you tube szabad műfaj, mindenki azt ír, tesz fel, amit akar, satöbbi, satöbbi, mindenkinek helye kell legyen a nap alatt, Pelikán elvtársat beleértve, és ha valaki kizárólag a Gyurcsány féle takarodásról képes saját avagy összeollózott eszmetételeit kifejteni, akár úgy, hogy tudja, mit beszél, akár úgy, hogy a legkevésbé se, hát tegye. Érdekes ugyan, hogy az utóbbi kategóriából sokan kapnak helyet valamiféle nagy tételben terjesztett napi- meg hetilapokban, amit korábban sose hittem volna, de ez nem a témához tartozik. Azzal is tisztában vagyok, hogy a takarodáshívők száma szinte robbanásszerűen (mondhatnók exponenciálisan) növekszik, mert bárminő mekkoraságú Gyurcsány hívő is lett légyen volt hajdan valaki, azt mindenkinek meg kell érteni, hogy 8.100.000 * 0,68 = 5.508.000 darab légy nem tévedhet egyszerre, ugyebár. Fentiekből adódón hiába van kész például az emnullás hídja, örül neki a rosseb, és például hiába vagyunk ma már schengeniek, ami nekem, a hatvanas-hetvenes években utazgatni kezdő embernek félelmetes élmény, érdekli a francot. Itt most takarodásról van szó, kérem, nem aprózhatjuk el világunk nagy kérdéseit olyan marhaságokra, hogy Magyarországon már nem tudnak kiflit sütni (hozzáteszem, kenyeret se), és hogy a paradicsom ehetetlenül kásás, ha a blogíró nem hajlandó a takarodásról írni, majd mi odaforgatjuk a blog kerekét. Nna! És ez rendben is van. Sokkal fontosabb a kiflinél, hogy a lotyaszájú mit mondott ma már megint Brüsszelben, mit hámozott ki ebből a Blomberg nevű pincehírügynökség, mit repített világgá, és mit szólnak mindehhez a nép egyszerűbb és bonyolultabb gyermekei:

index.hu/gazdasag/blog/2009/02/24/felreertettek_gyurcsanyt_kilengett_a_forint/

Na most, mint már említettem volt, ez így nagyon rendjén is van, kérem. Ha valaki blogírásra adja a fejét, akkor tudomásul kell vennie, hogy a háló népét nem lehet leváltani, ha viszont le akarja, akkor meneküljön a blogírástól, mint ördög a szenteltvíztől, és inkább üljön be komoly gondolkodásra képes barátaival egy kiskocsmába, ha pedig a csapos közbeszól, keverjen le neki egy oltári nagy pofont (kimoderálás). Kivéve, ha roma, vagy ha erősebb.
@vakapad:
"hiába van kész például az emnullás hídja, örül neki a rosseb, és például hiába vagyunk ma már schengeniek"

Jóember, szted ahhoz kell tehetség, az egy valós eredmény, h más országokhoz képest aránytalanul drágán metrót, völgyhidat, löszfalba fúrt alagutakat építtet a kormány?
Hát közlöm, ez a legegyszerűbb: Orbán 2010. júniusában elhatározza, h ott akar állni egy új hídon 2013. nov. 12-én, és akkor a mi adóforintjainkból megépítik azt. És akkor én ahhoz tapsoljak? Fasza miniszterelnök az Orbán?
Komolyan, ész megáll. Ezek nem eredmények, hogy hány km autópálya meg ilyes. Ilyeneket a legkönnyebb produkálni, csak be kell tenni a költségvetésbe. És nem a kormány pénzéből épül, hanem az emberek pénzéből, a mi pénzünkből. Fasza.

Tudod mik a tényleges kormányzati eredményt leíró adatok?
Megmondom: infláció, munkanélküliség, költségvetési hiány, adósságállomány változása, GDP változás, etc...

Ezek valóban a kormány teljesítményéről szólnak, de hogy hány km autópálya, vagy hány híd, hány alagút, no meg Schengen, Nato csatlakozás, EU csatlakozás... ez mind kamu, ezek bármelyik kormánnyal végbementek volna, illetve csak egy aláírás kérdése...

Én 99%-nál is tudni fogom, h te abban az 1%-ban leszel, aki szerint gyurcsány eredményes...
Jobbulást! De komolyan, nem iróniából mondom, vagy gúnyból, mert télleg rossz lehet azt érezni, h itt van, a szemünket veri ki ennek a ferinek a nagyszerűsége, csak ez a bunkó ország nem bírja felfogni...

Üdv.
Tisztelt Vakapád!

Az M0-ás híd egy egyszeri beruházás, örülünk neki, bár a hídépítők kevésbé, ugyanis nem kapták meg a pénzüket.
A schengeni övezethez való csatlakozás egy jó dolog, örülünk neki, de ennek meg nincs sok köze a kormány tevékenységéhez, a csatlakozásból következő jó dolog, rajtunk kívül még 9 új tagország lépett be. De…
1.)Az egy főre jutó GDP-nk vásárlóerő paritáson számolva az EU27 átlaghoz képest 2003-tól kezdve stagnál. A többiek (Csehország, Szlovákia, Észtország, Szlovénia, stb.) ugyanolyan ütemben fejlődtek tovább, mint előtte, nálunk viszont valami történt 2003 táján, ami miatt azóta megállt a felzárkózás. Ez baj. Nagyon nagy baj, ugyanis ez a legjellemzőbb mutatója annak, hogyan lettünk térségi éllovasból mostanra sereghajtók. Ha tartottuk volna azt a fejlődési ütemet, a szükséges lépések meghozatalával, ma már Euróval fizetnénk itthon
(mint műszaki ember, ajánlom figyelmedbe a két grafikon tanulmányozását, az esetleges következtetések levonását:)
twareakcio.blog.hu/2008/12/12/ennyi_kesz_vege_ezentul_igy_fogunk_elni
2.)Az államadósság alakulása GDP-hez viszonyítva:
|’98: 61,1%| 2003: 57,2%| 2009 február: 73%|
Ez egész egyszerűen brutális. Lehet keresni kifogásokat, de szerintem ez a mindenkori kormány tehetetlenségét mutatja. És igen, ebben benne van Medgyessy Péter „jóléti rendszerváltása”(2 év), az első Gyurcsány-kormány „két évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna”(2 év) ötéves adócsökkentéssel, illetve a reformdüh, és az őszödi árnyékkal való hadakozás kora. Összesen 6,5 év. A felelősséget ezért valakinek valamikor valamilyen formában vállalni kell. Ha lemondott volna egyből- ahogy egy nyugati demokráciában történt volna- nem lett volna ez az egész nyűglődés a beszéd kimagyarázásával, tüntetésekkel, a népszavazással (ami protest szavazás volt, NEM a 300 forintról szólt, felejtsük már el ezt a baromságot, ezt még Horn Gábor is felismerte). Ami pedig a reformokat illeti, a nyugdíjak, és a segélyek továbbra is szent tehenek voltak, magyarul érdemi kiadáscsökkentésre(min 1000 milliárd HUF) nem volt mód. Ez az összes közgazdász csomagjának nulladik lépése. Innentől kezdve nem tudom, miben bíznak azok, akik úgy gondolják, hogy 2010-ig maradjon minden ebben a felállásban, mert az milyen jó ennek az országnak…


u.i.:Ha már vélemény-nap, még annyit, hogy Vakapád messze az egyik legelegánsabb/korrektebb baloldali fórumozó. :)
hálygály !

ne parázzatok! igyatok több sört !-)

hozzánk tartozik
nincs karikás ostorom, nem vagyok betyár és nem hordok bő gatyát.a világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem és rajtam kívül még több millióan értik,hogy mire gondolok mikor azt mondom anyám tyúkja.a családnevem megelőzi a keresztnevemet és nem örülök,hogyha a turisták összekeverik
budapestet bukaresttel.büszkén gondolok mátyásra az igazságosra.az anyák megmentőjére,rodolfóra és papp lacira. szeretem a déli harangszót,erős pistát, a sárga villamost, a mákosgubát. itt élek európa szívében,vízilabdában mi vagyunk a császárok.és igen is nálunk élnek a világ legszebb női.

magyarország én így szeretlek !

www.youtube.com/watch?v=ZMqWDwXu094

lassan mondom, hogy mindenki megértse :
s ö r t

@Non est volentis:
"u.i.:Ha már vélemény-nap, még annyit, hogy Vakapád messze az egyik legelegánsabb/korrektebb baloldali fórumozó. :)"

Ez mondjuk full igaz, de ettől még nem kicsit idegesítő ez a múlhatatlan szerelme fletó iránt.:-))

A balodaliság meg necces ott, ahol több-biztosítós modellt és öngondoskodást támogatunk ezerrel... A gyurcsányizmus pedig nem baloldaliság, köszönő viszonyban sincsenek, de nem akarom vakapad elvtársat vesézni...

Viszont én kijelentem, ha csak fele ilyen rosszul is kormányoz Orbán, én nemhogy mentegetni nem fogom, de bizony elhajtom őt is a retekbe fideszestül.

Ez van, nincs hűség a párthoz, csak a néphez!:-)
"És nem a kormány pénzéből épül, hanem az emberek pénzéből, a mi pénzünkből. Fasza."

Hajjal, mélyentisztelt m69, úr. Innen már óvatosan tessen, süppedős területre ért. Esetleg ha volna szíves ezt a gondolatot mélyebben kifejteni. Csak a félreértések elkerülése végett. Úgy makroökonómiailag.
Csak mert heveny déja-vu érzés vett erőt rajtam, mintha ilyesmiről már lett volna szó korábban, bár kissé más csomagolásban. (valami 'Ne a zemberekkel fizettessék meg'-szerű történet.)
@omgwtf:
:-)))
"ilyesmiről már lett volna szó korábban, bár kissé más csomagolásban. (valami 'Ne a zemberekkel fizettessék meg'-szerű történet.)"

Én, m69 úr, ilyet nem mondtam, asztat a vezénylőtábornok úr mondotta vala elhibázott módon az ő igen becses ajakival, azt a szabályt igazolván, h a kivétel erősíti a szabályt. Mármint hogy egész kivételesen ez így lükeség. Helyesen így hangzana:

Ne a kisemberekkel fizettessék meg a hatalmasságok elkúrását, htk-zzák rá azokra, akik a haszonélvezői voltak az elkúrásos éveknek, legyenek azok egyének, multik, bankok, stb.... Aztán, ha már minden kötél szakad, nincs mit tenni, a kisembernek is kell fizetni... mégha mégoly igazságtalan is.

Üdv.
@hagyma: "mia qw=rwa eletert kell az eurot feltetelekhez kotni"

Mert a 'pénz' már csak olyan, hogy az értékét a mögötte álló gazdasági, termelési érték adja. Ha mindenkit szépen belevennének az euroba (mondjuk világpénz címén néhány tucat afrikai országot is), akkor a német szaki, ha megszakad sem tud annyit termelni, hogy a kapott 1000 Eurojáért tudjon venni két zsemlét.

[Mégiscsak létezik a közgazdaság tudomány?]

Az egy másik kérdés, hogy a belépési kritériumoknak a _mindenkori_ euroövezeti átlagos mutatókhoz kell igazodnia [amelyek most felettébb ocsmányak], sőt ilyen nehéz időszakban igenis lehet pozitív diszkriminálni, mert azt illene elfogadniuk "ott" hogy mi többet melóztunk (és kínlódtunk) a rendszerváltásból adódó gondjaink miatt, mint amit egy békés angol vagy francia polgár valaha is eltűrne.

"lehet Orbannak vlt igaza EU nelkul is van elet?"

Hát 'a b_szna be'... így is életképtelen ez az ország, ha meg az eu védőernyője nélkül kellene boldogulnia, akkor jönnének a nagy bajok.
Én is mondtam már olyanokat, hogy a "lassú és nehézkes" EU mellett elszáguldhatnánk, _HA_ lenne hozzá egy elitünk (gazdasági, politikai, de még kulturális is) amelyik kellően "hazaszerető" és gatyába rázná az országot (meg a népét).

Persze ilyenünk nincs, így jobb szegény rokonként a nagyház tüzénél melegedve falni a koncot, mint fagyoskodni és éhezni a nagy viharban. [megint mily' költői valék]
Most, hogy ismét megnéztem (és immáron néztem is :-)) a Laibach klippjét, szóval most tudatosult bennem, hogy az Opus eredetileg laza, könnyed, karibi stílusban előadott nótáját nem csupán hangzásvilágában sikerült súlyossá, hímnuszszerűvé tenni, de megfejelték mindezt jellegzetes militarista pózokkal, tipikus árja arcokkal, alpesi tájjal, meg a Zarathustra timpaniütéseivel, aminek eredményeként tökéletes náciparódia született...
Rögtön le is nyomozom hogy kik ezek, mert ilyet nem ismerni bűn.

ja, nem ismerted a Laibachot? érdekes lesz a nyomozás:)

bizony, egészen különleges formáció volt ez (még létezik, de az már nem ugyanaz persze).

van hasonló feldolgozásuk a You're in the army now-ból is, a Life is life németül is megvan (üt!). a saját számokhoz már kissé több odaszenteltség kell.
@eMeL:
nem tudom igy hogy lvadgatk mindenfele
fe;merult bennem mindenki jobban jarna ja EU taf akkor lehyen euroja
nem vagyok kozadasz. meg csak brezsnyev szemoldku Bokros Lajos se
nem tudom
mindenestre az irasok alapjam felvetodott bennem hogy ha kentucvky nem felel meg a kovetelemenyeknek akkor nem hasznalhat dollart?

EU tagok vaftunk
hasznaljunk eurot
meg az andolok is
meg a svajciak
@malacka69 az édentől keletre...:

"Hát közlöm, ez a legegyszerűbb: Orbán 2010. júniusában elhatározza, h ott akar állni egy új hídon 2013. nov. 12-én, és akkor a mi adóforintjainkból megépítik azt. És akkor én ahhoz tapsoljak? Fasza miniszterelnök az Orbán?"

jó, akkor hagyjuk a feltó vs ovi vitát és hagyjuk a scifit, mert senki sem látja a jövőt. menjünk át kultúrcsevelybe és emlékezzünk meg 1998 tavaszáról, amikor sikerült végre nemzeti színházat csinálni, igaz kicsit arrébbcsúszott a project, s lett belőle egy balkáni bevásárlóközpontba oltott mézeskalácsházikó a kék duna partján. meg volt olyan, hogy a kapuknak a focipályán van a helyük, nem a sztrádán, megyó meg is csinálta. pont a szocik szegedi kongresszusára át is adták, a nép éljenez, meg fröcsög egyszerre, hogy kilopják a szemét ezek a rohadékok. ja ovi meg a szekszárdi hídavatás. az pont nem vezet ma még sehova, de sebaj.

mostanában meg tatárszentgyörgyön lelőttek két embert. az egyik kisgyerek volt, de éjszaka sörétes puskával csak árnyakra szokás lőni. viszont tom cruise buzi, majd nem jön legfeljebb pestre vonulgatni, mert megdobálják büdöstojással.

na igen, mindenért fletó a hibás és semmiért az a politizáló jobber értelmiség, aki képtelen felfogni, hogy választást sőt választásokat el is lehet veszíteni, mert a demokrácia egy ilyen sport. éljen bayerzsolti, éljen az olimpia és jó lenne megőrizni marion cozma emlékét is, ahogy jó lenne tatárszentgyörgyöt is feldolgozni. ehhez már csak az kell, hogy tisztán lássunk, mi történik itt a duna-tisza köziben. velünk, nem mellesleg. aki a leibachot nem ismeri, az meg pótolja sürgősen. amennyire tudom szlovénok.
Kérlek, Árpi,

hogy az oldalazó törpe hadd maradjon meg kultikus nullának!

Ne is írd meg soha. Legyen írói munkásságod része, hogy nem írod meg és meghagyod szólásmondásnak, mint pl. "akkor csinálom meg, mikor Tótawé megírjja az oldalazó törpét!", vagy "lófaszt miniszterelnök ez a Feri, ez egy oldalazó törpe!", stb.

Üdv,

P., oldalazó t.-ügyi államtitkár
Hülye Járások Minisztériuma
Tudom hogy OFF vagyok, mert ez a téma a világon senkit nem érint ... :-)
De pl. mi a véleményetek arról a huszárvágásról hogy a kormány a nyudíjkorhatárt felvitte 65 évre?
Ezzel nagyjából meg is oldotta a nyugdíjas bombát kb.
Csupán arról érdeklődnék csendesen hogy hol a túróba fog dolgozni az a sok öregember, amikor már egy 4x -es ember is öregnek számít egy 5x -et meg egyenesen kiröhögnek hogy ugyan papa mit akar itt?
Meg amúgy csak érdekelne egy 65 éves varrónő teljesítménybérben, vagy egy 65 éves áplónő amint huzigálja a betegeket, vagy egy 65 éves Malév pilóta amint a 95 dioptriás szemüvegével leteszi a gépet.
Vagy éppen egy 65 éves kohászt vagy bányászt? Ja ezeket már nem kell elképzelni mert most zárták be az utolsó ilyen üzemet is (Diosgyőr).
Jó jó tudom majd a 65 éves varrónőt átképzik Java programozónak, meg részecske fizikusnak és a CERN -ben fog dolgozni .... :-)
"mert bárminő mekkoraságú Gyurcsány hívő is lett légyen volt hajdan valaki, azt mindenkinek meg kell érteni, hogy 8.100.000 * 0,68 = 5.508.000 darab légy nem tévedhet egyszerre, ugyebár."

Ennek megerősítéseként, eszembe jut egy idézet a Stop the World! I Want to Get Off című könyvből :
"Egyél tehénszart! Tízmilliárd légy nem tévedhet."

Hát mi csócsáljuk is némán...
Elvégre légy jó mindhalálig!:)

@malacka69 az édentől keletre...:

Tényleg nem kívánnék mélyen bele menni, de azért megkérdezném:
Miért zárja ki a baloldaliság az öngondoskodás mértékének növelésére, az állami kegytől való függés mértékének csökkentésére irányuló törekvéseket?
Miért zárja ki a baloldaliság az ezen törekvések megvalósításához társítandó eszközállományt ?

A puska lehet a kezedben gyilkos eszköz, és lehet az önvédelem eszköze is. A ló lehet a munkaeszközöd a földeken, és lehet az az állat, amely szétrúgja fejed , stb. Kérdés, hogyan nyúlsz ezekhez a dolgokhoz, és hogyan adoptálod az életedbe, az életünkbe. A baj ott kezdődik, hogy ha alaposabban megnézed, szét sem tudod választani a jobb és baloldalt, így hát gyártunk szocialista (esetleg kommunista)baloldalt, meg konzervatív (hívő, esetleg nacionalista szélsőséges, ókonzervatív) jobboldalt.
nekem az élet ormán ez a kedvenc részem, béküljünk már meg, meg ehhez hasonlók, mert az élet elszalad, meg gyorsan múlik, meg a nap is süt.Magam részéről a szembenállásba látom, amit látni lehet, és a sors meg úgy sem fordul ki sajátmagából, főleg hogy mint tudjuk "ideje van", ahogy azt a T. blogeri is jegyzi.
@bakonyi_tigris: bakonyi_tigris 2009.02.24. 15:24:30
nepszavazas allampolgarsagrol: "hogy ilyen piculás, csirkebaszó módon, népszavazással oldottuk meg a kérdést, jellegzetes hungarikum"

azt azert ne feledd el, hogy aki kezdemenyezte roman kém volt.
hát árpád a queen klipért külön köszönet! én utoljára a 80-as évek végén a népstadionban láttam a bandát. ennyi idő után ez a látvány elemi erővel hatott. higany freddy mekkora egy csíra volt! mai szemmel gusztustalan az egész. akkor meg ez volt a profi showbiz...
Szerbusztok, magyar testvéreim, mizújs?

Kicsit témába vág: Még gimnazista koromban olvastam valami írást Hamvas Bélától, amelyben a vesztesek és nyertesek közti társadalmon belüli küzdelemről/gyűlölködésről írt. Sajnos már egy büdös szóra sem emlékszem belőle, de biztos van itt olyan, aki igen.

Szóval úgy látom, hogy a nemzeti érzelmű - idegenszívű ellentéten (és még sok más hasonló konfliktuson) kívül itt van ez a:

-Persze, biztos becsületes munkával keresett pénzből vette a Mercit ;)
-Ahelyett, hogy irigykednél, dolgozz és vegyél magadnak, te lúzer!

vita is. Én úgy látom, hogy sokan a "gazdagok" közül megvetéssel tekintenek a "szegények"-re, mondván hogy azok nem alkalmasak az életre, dögöljenek éhen, stb. Sajnálatos módon nem ismerik fel, hogy a "gazdagság" nem abszolút, hanem relatív kategória, ennél fogva (meg az ember természetéből adódóan) mindig jóval kevesebb lesz a "gazdag", mint a "szegény" (ami egyébként helyénvaló), és hogy a tisztes szegénység nem szégyen, és ezek a tisztes szegények is hasznos tagjai a társadalomnak. A szegények hasonlóképpen nem értik meg, hogy szükség van arra a munkára is, amit a gazdagok végeznek el, és hogy a gazdagok nélkül sok olyan dolog is hiányozna a világból, amihez ők ragaszkodnak. (Persze ki lehetne próbálni másféle berendezkedést is, a gazdagok mintha tényleg túlságosan lefölöznék a hasznot, feleslegesen elszíva a társadalom erőforásait a szegények elől. Ld.: Microsoft milliárdosai, stb.)

Mindenestre úgy veszem ki, hogy nálunk, magyarországon sajnálatos módon nagyobb értéknek számít az egyén boldogulása, mint az alkotó munka és a társadalom szolgálata. Talán ez az egyik fő oka az osztályok közötti feltétlen gyűlöletnek, ez pedig az én szememben eléggé barbár, keleties vonásnak tűnik, semmiképpen sem európainak. Persze simán lehet, hogy nem így van. Kösz.
@Tóta W. Árpád:
> egyébként ami a gyurcsánytakarodjot illeti,
> nekem van egy szimpatikus miniszterelnök-
> jelöltem: a Külföldön Tartózkodó Orbán
> Viktor. az egy elég értelmes pofa, tök
> normális dolgokat mond, nem is hasonlít a
> belföldi dublőrjére.

:) Engem nem érdekel ennyire az aktuálpolitika, de ez jó.
@Bio74:

Nézd, a több-biztosítós modell nem lehet baloldali, mert abban még inkább igaz, h vki jobb, vki rosszabb ellátáshoz fog jutni, mint egy nemzeti kockázatközösségen alapuló rendszarben...

Üdv.

@lapi:

Én nem is sorolom a szekszárdi hidat OV nagyszerű teljesítményei közé, mert ez Vakapad úr logikája. Ahhoz OV-nak semmi köze. Arról meg ne beszéljünk, h nem vezet sehová, mert pl. azóta járnak át odaátról dusnoki gyerekek Szekszárdra tanulni. Előtte erre módjuk nem volt. És ez csak egy példa.

Tatárszentgyörgy ügyében állatozott egyet Bayer. Azt kell mondjam, következetes, és egyetértek. Ezek is állatok voltak. Brutális, aljas állatok, nem közénk, emberek közé, valók!

Üdv.
@malacka69 az édentől keletre...:

bayerzsolt veszprémről írt, a hétvégén meg az operabál ihlette meg a jobboldal váteszértékű tollforgatóját.

"Ma szavaz a parlament. Gyertek, legyünk ott mi is! Lássák, nem az ő ügyük, hanem mindannyiunké. Lássák, hogy még vagyunk. S mi maradunk is. És rettegjenek. Van miért. Ha volt értelme valaha, akkor most van: a jövő elkezdődött. Pokoli lesz felépíteni. De legalább jövő lesz. "Ami van, széthull darabokra…"

de rá is igaz, amiről twá írt up. (get a life) azaz van élet a gyilkosságokon túl is, bár tipmixben, nem lenne jó. ha jól emléxem,megint nem voltak 2 és fél millióan a kossuth téren.

szerencsére, tegyük gyorsan hozzá. a dusnoki gyerekeknek meg jóval kevesebb pénzből külön hajót lehetett volna venni,

mégpedig saját kapitánnyal. :D
Árpi! Azért az emósokat mégsem hasonlítanám a pártdroidokhoz! Az emósok mégis csak sokkal hasznosabb életet élnek!
@malacka69 az édentől keletre...:

h vki jobb, vki rosszabb ellátáshoz fog jutni, mint egy nemzeti kockázatközösségen alapuló rendszarben...

Mi a jobb, és mi rosszabb ?
Lehet az alsó szint is emberséges, és felfelé kiszolgálja a sznob népeket kétszer-háromszor-tízszer annyiért.
A korlátok sokkal fontosabbak, mint az egy, vagy több-biztosítós modell önmaga.
És kérném nem azzal jönni, hogy tessék nézni máshol milyen szar, tessék a hibákat korrigálni, akármelyik modellről is van szó.
Nem lehet baloldali, mert különbséget hoz létre (meglévő elfedett különbséget),bár figyelembe veszi az egyenlő elbírálás elvét racionális határok között? Most egy baloldali szociálisan érzékeny pártról beszélünk, aki esetleg távolabbra nézve beépít emberi törvényszerűségeket a hosszabbtávú eredményes működés érdekében, vagy egy posztkommunista irracionális pártról? Egyáltalán skatulyázzunk? Baloldali, tehát szerintem, meg a lexikon szerint ezt nem teheti, hiszen szerintem ez nem baloldali lépés.

@lapi:
"bayerzsolt veszprémről írt,"

Nem, az már régebben volt. Bayer Tatárszentgyörgyről írt:
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=161074

"megint nem voltak 2 és fél millióan a kossuth téren."

Erre csak egy képet tudok tolni:
malacnews.freeblog.hu/files/szazadveg.JPG

@amergin:
"az emósokat mégsem hasonlítanám a pártdroidokhoz! Az emósok mégis csak sokkal hasznosabb életet élnek"

Valóban amergin, ezért kéne abbahagynod a maszopnak való droidkodást, és átállni emósnak.;-)
na bekrepált a net, amikor elkűttem előbb alábbit, szal mégeccer, mer nem tom benyelte-e.
------------------

tökre teccik ez a cikk, köszi. :-)

ezt a walternak írtam ma a tagoreval kapcs:
"meg az is teljesen lenyűgöző, ahogy egy ember bármilye még életében végigpörög az ő kis mindenféle területekből álló hálózatán, és eggyel gyengébb impulzusként azok hálózatain, mégeggyel gyengébb impulzusként azok hálózatain…stb. persze a nagy része névtelenül (akár eredetileg, vagy csak lemosódik a név róla) és psze tudattalanul. de pl egy mosoly, amit valaki kivált, akár valami kedvességgel, vagy egy odafigyeléssel, vagy valami jó gondolattal, humorral, széppel…stb., az az egy mosoly is végigfut ezen a rendszeren, és névtelenül és a forrás tudása nélkül ugyan: de egészen messzire eljut sztem :-) ."

szal nem éri meg mindig az értelmes pláne nem az öncélú harcot, meg a kétséget nyomatni, sztem se. napersze küzdeni muszáj, ez megkerülhetetlen, mindenhol, de sztem örülni az élet kis és nagy szépségeinek, jóságainak azér lényegesen jobb, és nem igaz, hogy minden pillanatban minden a nagy nemzeti cár-atyuskákon múlik. :-)
"napersze küzdeni muszáj, ez megkerülhetetlen, mindenhol, de sztem örülni az élet kis és nagy szépségeinek, jóságainak azér lényegesen jobb,"

Igazad van Lidi!
Hát keressük meg az élet kis és nagy szépségeit!
De hogy itt meg nem találod, az héccenccség!
Tóta blogja ui. nem az Édenkert maga, ahol boldogságra ragyoghatna arcunk.
Szerintem Árpádnak nem is célja.
Az egyéni örömszerzést odabízza, gondolhatja magában : kutakodjon mindenki saját szépségei, örömei, jóságai után ott, ahun akar!:)

És végül is, jogos...

Akárhogy forgatom, azt vágom le ebből a posztból, hogy hulye_kocsog vagyok, ha a drága időmet, amit élettel tölthetnék meg, a Tótablogon b@szom el...

XD
@malacka69 az édentől keletre...:

esküszöm részemről zárom a témát, malacka.igazad van, bzs. írt tatárszentgyörgyről is és ilyeneket ni:

"Ha csak a romokon képes megteremni ez a rend, akkor a romokon. Mindegy már. Így nem lehet tovább élni. Így, állatok között. Ma már az is nagy álom, hogy soha többé nem félnek a tisztességes emberek. Hát merjünk nagyot álmodni. Vasszigorral és ököllel, ha kell. Mert vadásznak ránk. Mert vadállatok járják az éjszakát. Némelyiket ismerjük. Tudjuk kifélék, mifélék. Némelyiket pedig még nem."

namost bayerzsolti nyilván egy borsodi faluban él, tehát hiteles, azaz hitelesen paranoiás. vagy... én azt tanácsolnám neki, hogy a kezével csinálhat mást is, mint vasöklöt képez belőle. ráadásul utána még beszélgetni sem kell. a közvélemény-kutató grafikont pedig vegyem viccnek, mint amikor a vezénylőtábornok meghirdette a permanens tömegtüntetéseket? vagy talán ez egy komoly év? nem a középkorban történt, amikor egy párt a választások előtt egy évvel még fölötte volt a 30 %-nak, aztán kapott hét egész valamennyit. maéacka, még a válság csak ütögeti magyarországot... a nagyobb pofonok még ezután jönnek. igaz, az a legény, aki állja az ütéseket, s nem aki adja. ez egy régi dakota mondás, s a történelem nem winnetout igazolta.

www.youtube.com/watch?v=Nbnf6cefZdU
Árpád!
(nem tudom, hogy érdekel-e) vállalom droid létemet, de én nem olvasnálak, ha nem tanulhatnék a blogból semmit. Így voltam ezzel pl. amikor a többbiztosítós modellről volt szó (akkor is leírtam, hogy én a nagyon rossz kommunikáció miatt nem támogattam, mert nem tudtam/tudom, hogy nekem személyesen mit hoz - ellenpélda erre pl. a változó szja adósáv grafikon). Ugyanúgy mélyen meghatott a roma_PC ügyében megejtett néhány írás - ne haragudj, igenis érdekelt, mert jó egy közösségre találni, ahol nem a sötét gyűlölet, hanem megoldandó probléma/föladat normalitása szerint történik a viszonylag közös gondolkodás egy tabu ügyben. Volt olyan téma, ahol nem tartottam érdemsnek hozzászólni, mert nagyon alacsony volt a labda, s csak egy gyenge de hosszú meccs lett volna - minek fáradni tehát fölöslegesen. Közhelyeken alapuló politikai ismereteimet azonban kétségtelenül javította (fejlesztette?) e blog olvasása. Elemzői vénám van, politikai ismereteim azonban legföljebb is csak közepesek. Nagyon kellemes emlékem a Greetings from Piresiaval folytatott párbeszéded, Malackával történő csipkelődéseid.
Tisztes játékosnak tartalak, mert azért az emberileg lehetséges mértékig felfeded kötődéseidet. Talán amit hiányolok az az, hogy nem láttam álláspontodat változni - kiindulva abból a szerénységből, hogy adott szinten mindenki droidnak bizonyul, ha mégoly felkészülten is, mint te - ez veled is megeshet. Látom, hogy ezek nyitott írások - egy szerzői fonal meg lezárná az írások folyamát, de hát attól még sh.t happens.
@lapi:

Ti, utolsó fletótista kommerek;-) mindig ezt csináljátok az én zsótti gyerkőcömmel: kiragadtok mondatokat, hamisíttotok értelmezést, oszt ezzel a rössel démonokat festetek, majd erősen rugdossátok valagtájt asztat...

"namost bayerzsolti nyilván egy borsodi faluban él,"

Nem, de pl. Kesznyétenre lement akkor, mikor volt az ominózus kerítésen belüli áramos kerítés esete, és tényfeltáró riportot készített, amiben még az egyik áldozat édesanyja is nyilatkozott vhogy akképpen, h fejszével szétvágja az uborkabarát öregúr koponyáját...

Szal ő legalább odamegy, ahol az ügy van, nem a svábhegyről osztja az észt.

A szekszárdi hídon meg érdemes lenne forgalmat számolni. Sztem elcsodálkoznál azon, mi jönne ki...

Üdv.
malackára tökéletesen ráillik az Árpád által vázolt séma.
Ha valakinek nem mindenről a gyurcsántakaroggy jut eszébe, az szerinte tuti komcsi, balos, de nem balos mert inkább jobbos.
Néha inkább azt gyanítom, máshol maradtunk el. A feudális világból nem váltunk le rendesen. Komoly hagyományokra, évszázadokra visszavezethető polgárosodásról itt nem lehet beszélni. Ezért nincs olyan lenyomat, amihez egy egyébként alapvetően békés világban élve sem érünk el.

(itt azok mind buknak, akik azt mondják, hogy a béke nem létezik, mer itt meg ott meg amott fröcsög a vér. Ha így nézzük, akkor az-az afrikai elefánt is szolidaritásból dögöljön meg, amelyik látta családtagját megdögleni …Egyébként nem is tudjátok mennyi pozitivitás van az állatokban, mer törvényeik egyszerűek: szeretni, enni, baszni kész) Ezt ha szétbontjuk teljes viselkedési rendszerük megvan. Asziszem elolvasom az „Úton” –t megint

www.terebess.hu/keletkultinfo/kerouac1.html

de nem állsz be egy egész picit a sorba azzal, hogy itt okítod a mindenkit?

tettél egy lépést azzal, hogy moderálsz minden kommentet, aminek kapcsán el bírom képzelni, hogy mennyi szar gyülemlik fel az agyadban, de ennél többet nemnagyon tudsz tenni. aki szeret flipperezni, az akkor is rugózni fog a témáján, ha te mindannyiszor kimoderálod, néhány meg még élvezni is fogja, hogy borsot tör az orrod alá. (mint mikor évekkel ezelőtt a fialának csak annyit szóltak be a telefonba, hogy "köcsög", és tették is le. azóta már tényleg az, ezért a zárójel.)

ráadásul a vad flipperesek - akiknek az offline verziójával sokat van szerencsém találkozni a tüntetéseken - mint egyéb játékfüggő sorstársaik eléggé baromira le szokták szarni a burkon kívüli világot.

szájtépés ez az egész sajnos; akinek kedve van úgyis a gyereknek épít valami szépet meg modellezik, aki meg nem képes másra az flipperezik.
Kedves TWÁ!
Itt kérdezni is lehet? Én ugyanis nem osztanám, mert gyűjtöm, és minél régebb óta, annál kevesebbnek érzem.
Mi akadályozza meg, hogy a bár mégoly kellemetlen,
de mégis kivételes helyzetben,melyben Keynes már azt is jónak tartaná,
ha üres palackokba tömnénk rengeteg pénzt,s ezeket elhagyott bányák mélyére süllyesztvén elindulnának a
a pénzbányászati projektek, szóval ebben a helyzetben miért nem lehetséges,
hogy elfordulva a fosszilis energia és túlhajszolt fogyasztás ipari forradalmi kifuladásától elindulnánk az élhetőbb
energia és egyáltalán az emberibb mértékű fogyasztás irányába?
Mire is gondolok?
Azt képzelem, léteznek azok a technológiák, melyek magukban hordozzák a tisztább energiaforrásokat,s csak egy dolognak vannak
híján:az invesztíciónak, a pénznek. Jelen helyzetben pedig, mikor számolatlan pénzek zubognak a már bizonyítottan leszerepelt
ipari technológiák életciklusának kétséges, s bízvást sikertelenségre ítélt meghosszabbításába, talán jobb helyen volna egy
sokezer milliárdos beruházás valamely forradalmian új technológia felfuttatásához vezető kutatásban, az innovációban.
Nem lehetne, hogy ebben -még akár erőn felül is- egy közép-kelet-európai összefogás az élre törjön,hogy a világ boldogabb
felétől eltérően,ezáltal pörgetnénk fel a gazdaságot, s az innováció eredményeit a napi gyakorlatba átültetve vennénk át
szépen,lassan a világgazdaság motorja, vagy legalább a jövő nagy trendfordítóinak büszke címét?

p.s.:nem kell, hogy ez megjelenjen.Csak téged kérdezlek.Hátha tudsz vmi kézzelfogható választ.Köszi.
Szép estét.

"nem fog velünk osztozni pusztán abban az örömben, hogy a patásördög le lett váltva..."

Ó dehogynem dehogynem, hiszen így ciklus végén egyszerűen nem érdeke a szociknak, hogy "reformáljanak", majd annak gyümölcsét Orbán arassa le (mint - ballib interpretáció szerint - '98-2002-ben)... de ezt már sokan megírták, nem csak a jobboldalon.

A kormányváltással a kormányzati cselekvés legalább elvi lehetősége jelenne meg a honi politikába, ami előrelépés lenne a mostani állapothoz képest. Tehát önmagában is pozitívum. Hogy ezzel a lehetőséggel hogyan élnek a majdani nyertesek, az már egy egészen más téma.

Üdv: Peti
@malacka69 az édentől keletre...:

"Ti, utolsó fletótista kommerek;-) mindig ezt csináljátok az én zsótti gyerkőcömmel: kiragadtok mondatokat, hamisíttotok értelmezést, oszt ezzel a rössel démonokat festetek, majd erősen rugdossátok valagtájt asztat..."

ez még worluk blogja, vagy miska bácsi levelesládájába nyitottam be tévedésből, malacka? add be a javítóba a kis ebadtát. :DDDDDD

ps: btw az öszödi beszéd short version a korrekt kiragadás?
@lapi:
"ez még worluk blogja, vagy miska bácsi levelesládájába nyitottam be tévedésből, malacka?"

Nem, ez nem Miska bácsi levelesládája, azt itt találod:

lapi.blog.hu

"az öszödi beszéd short version"

Miért jössz Őszöddel? Ti, maszopista droidok folyton őszödről akartok beszélni. Unalmas már ez az örökös gyurcsányos Őszödölés... ááááááhhhmmm - ásított malac.
Van aki a barlang falára nyomja a tenyerét.
Van aki ráhugyozik.
Van aki cikkeket ír.
Van aki reagál.
Van aki reakciós.
Van akire azt mondják.
Van aki szarik az egészre.
"Tudod mik a tényleges kormányzati eredményt leíró adatok?
Megmondom: infláció, munkanélküliség, költségvetési hiány, adósságállomány változása, GDP változás, etc..."

Dicséretes fejlődés ez a kisember gazdasági tudatosságában, ha visszagondolunk rá, hogy a Bokros-csomag idején még arról lamentált, mennyire szarik ő a makrogazdasági mutatókra, hisz azok csak szemfényvesztésre valók, az igazi valóság pedig az, amit ő "a saját bőrén érez”, és egyedül ez számít, semmi más.
@malacka69 az édentől keletre...:

Mindkét oldalnak vannak főbenjáró gaz tetteti, a te általad védett oldalnak Pl. az, hogy nem hagyják a Magyar társadalmat békés együttélésben, baszogatnak fűt fát. Semmiféle együtt élésre tevő javaslatuk nincs, csak rohasztani akarnak, tökéletesen mindegy, hogy te milyen színben véded őket és hivatkozol ártatlanságukra: Jézus nem arról beszélt, hogy hagyni kell a geciket előtérbe (Semjének…), hanem arról, hogy meg kell tudni nekik bocsájtani, ha vétettek – de először bukniuk kell hozzá (A farizeusoknak…): mert különben állandóan generálódik újra a geciség. Jelen esetben ez történik.

Ezt lufinak nevezhetjük, jobboldalinak nevezett társadalmi réteg hírből sem támogatják a békéséggel szemben az agresszivitást gesztikuláló radikalizmust, - csak rendet, jól beállított gazdasági és társadalmi rendszert szeretnének, és békén örömben élni. Ennyi.

Ezt a jobboldal indulatgerjesztéssel, a baloldal nyámnyila elkenegető töketlenséggel tetézi.

Tudod minek fogják nevezni a 100 év múlva a történelem könyvek Pl. Sólyom László mostani hallgatását , és virágültetéseit, csendes hallgatását, mikor ő lenne a társadalom feje? ÉS Békés együttélésre kellene felszólítania? Rá kellene szólnia a politikai elit-re, hogy hagyja abba az ilyen színvonalú társalgást?

Rohadt nácipárti szélsőjobbos gennytengernek. – mer egyszer se mondott ilyet a gané. Egyszer sem hallottam tőle, hogy legyen vége az uszításnak, csak ül a ganyé a Sándor palotában, (neki ilyenkor kőkeményen média szerepelni kellene) hogy egye ki a fene, és nem tesz semmit. Ez jár frakkban baz’meg! Illegeti magát, de sose néz pontosan az ember szemébe – mer oda nem igen lehet, Ugyanis le kéne sütnie, azért, amit tesz.

Na ez a hazaárulás, a békés együttélés elárulása.


Ha éhes ragadozó lennék, még a húsát is kiköpném, mert rohadt.
@Tóth Ágas:

Bocs, de szerintem egy kicsit le vagy maradva. A válság okait éppenhogy nem a szabad piac elégtelen önszabályozásában, hanem az államoknak, a piacokba való túlzott beavatkozásában, kell keresnünk. Csak gondolj a kedvezményes hitelekre, vagy arra, amikor az állam - szintén hitelekből - piaci szereplőként, beruházóként, megrendelőként próbál föllépni.

Félreértés ne essék, nem vagyok neoliberális, a szigorúan és egyértelműen szabályozott piac híve vagyok. Foci-hasonlattal élve, az államnak nem az a feladata, hogy megszabja, ki milyen gyorsan futhat, milyen nagyot és pontosat rúghat a labdába, hanem az, hogy jó erősen fölfesse a pálya szélét jelző csíkokat, egyértelműen meghatározza a szabálytalanságok körét, és mindenzt egyértelműen és igazságosan be is tartassa. Azaz ne focizzon, csak szabályozzon! A bíró ne rúgjon a labdába!

A szabad piaci versenynek ezek volnának az alapvető elvi feltételei...
@pfúj:

Na idefigyelj, te svábhegyi Nagyember!
Azt tudod-e, h a kisember a saját bőrén is megérzi, h nő az infláció, ha elveszíti a munkáját (munkanélküliség), h csökken a GDP és ezért kevesebbet oszt neki vissza az állam a büdzséből, az adósságállományról meg még a féleszű kisember is tudja, h rajta fogják bevasalni a visszafizetéséhez szükséges dellát.

Mi vagy te? Kisemberfób? A kisember rassz rasszistája?
Nem válaszoltál: mitől is vagy te Nagyember? A nagyotmondástól?
Tudod, kire emlékeztet engem leginkább az, amiket mondasz? Mintha György Péter és Tamás Gazsi közös szellemi gyermeke lennél... Szereted őket?

Üdv.

-----------

@törpemongúz:

Benned/kommentjeidben olyan sok gyűlölet van a jobboldal felé, h tökéletesen alkalmatlan a párbeszédre. Én már nagyon unom. Ezúttal is csak harmadáig tudtam elolvasni. Sztem változtass, ha igazán párbeszédre vágysz.

Bye
@Sculla&Charibdis:
Én válaszolok helyette:
Keynes megoldása zárt gazdaságokban lehet csak hatásos és ott is számos mellékhatása van. Az állam ugyanis, bármit is ad, azt előtte elveszi másoktól.
Az innováció pénz igényes dolog, egy deflációs válságban pont a pénz, az ami hiányzik.
@malacka69 az édentől keletre...: El vagy tévedve, Malac, de kurvára. Én aztán nem droidolok a maszopnak, ennél van nekem sokkal jobb dolgom is...

Ja, de hát neked mindenki maszop-fan, meg -droid, aki nem agonizál ha a kormányról van szó...
törpemongúz mond valamit!
sztem az feladata a köztársasági elnöknek, h moderálja a közéletet, legyen véleménye belállapotainkról (nem bél!) s ki is mondja a véleményét! sajnos, sólyom k e is benne van az adok kapokban, verbálisan is;
más
jó lenne lecserélni a bandát, mondom ezt baloldali és liberális érzelmünek hívén magamat, de ki álljon a helyükre? van ma hazánkban bárki, aki feladata végeztével visszamenne az eke szarva mellé?
más
bzs jó, hogy ír, így mindíg tudom, velem még minden rendben
@malacka69 az édentől keletre...:

„Ezt lufinak nevezhetjük, jobboldalinak nevezett társadalmi réteg hírből sem támogatják a békéséggel szemben az agresszivitást gesztikuláló radikalizmust, - csak rendet, jól beállított gazdasági és társadalmi rendszert szeretnének, és békén örömben élni. Ennyi.”


Te, a fent említett idézet pontosan az ellenkezőjét takarja, a jobboldal túlnyomó többségét békeszeretőnek írom le, De tényleg azt is gondolom. Egyes személyekről beszélek ilyen szókimondóan, meg is érdemlik, akik a társadalmi békét tönkre vágják.

Egyébként pontosan értem miről beszélsz, nehéz, amit írok, - de akkor miért nem nehéz olvasnod, a nem rejtett zsidózást és cigányozást? Őket Lehet szegregálni? A Sólymot, meg a Semjén-t meg nem?

Nagyon kétarcú.

Ezt nem lehet megmagyarázni.

Nem is tudom, vagy mégiscsak Jézus fele hajoljunk: Nyújtsuk másik orcánk, és akkor megnyugszik minden.
A végén.

Végül is erről beszél az Oroszlán és Birka, a szerepüket rég elhagyó ragadozó, és a már ez által nem is birkának nevezett állandósult szelídség jelenlétében megpihent…
@malacka69 az édentől keletre...:
eddig, nagyjabol vicces es ertelmes voltal a kisse sajatos, soso radikalis(szamomra) nezopontjaid ellenere...de most siman buta vagy
Vedd eszre, hogy Te is droidda lettel, fityisz droidda
Jo lenne, ha visszatalalnal a mondjuk 1 evvel elotti stilusodba
Malacka , ki az áhított édentől igen keletre van.
Kedves édesanyukád és annak édesanyja is NYUGGER és KOMMER lehet!!(persze az apai ág is). Te tudod.Valami nem stimmel nálad. Úgy vettem észre a legjobban azok ugatnak akik átáltak(bizonyítási kényszer)De ha mind az lenne és úgy lenne ahogy te mondod akkor a mai kormányzó pártot pedig úgy hívnák:Magyar Kommunista Munkás Párt.

@Republikánus Péter: "A kormányváltással a kormányzati cselekvés legalább elvi lehetősége jelenne meg a honi politikába, ami előrelépés lenne a mostani állapothoz képest. Tehát önmagában is pozitívum."

momentán az az ábra, hogy elvi lehetőségért senki nem ad hitelt. még egy vállalkozásnak sem. a bank üzleti tervet fog kérni, anélkül coki. mint írtam: kérdezni fognak, hogy akkor most mit csinálunk. és ha a vállalkozóról annyit tudni, hogy eddig azt hirdette, imádkozással fog profitot teremteni, akkor a besorolása nem lesz jó.

sajnos most már az a - jobbos drukkerek által favorizált - opció is elúszott, hogy ígéretcunamival nyerünk, aztán ártatlan kerek szemekkel csodálkozva bejelntjük, hogy jé, üres a kassza. ugyanis most már mindenki tudja, hogy üres.
@.com:

Nincs ostobább, primkóbb hozzászólás, mint amikor vki troll, droid, drukker, buta, radikális, bértollnok, párt szócső, stb... címkékkel operál, anélkül, h bármilyen érvet előhozna, a leírt állításokkal, véleményekkel vitatkozna.
A kedves fórumtárs ezen jelzők kiosztásával leplezi el önnön mondanivalójának ürességét, tökéletes tartalmatlanságát. És közben még felülről is osztja az észt... gondolja... szegény (Magyarország).

Üdv.

---------

@13öreg:

"Kedves édesanyukád és annak édesanyja is NYUGGER és KOMMER lehet!!"

Kedves 13öreg, te mindent szó szerint veszel? Lazíts, ha kérhetném;-), és halott nagyanyám ne citáld!:-(

"Te tudod.Valami nem stimmel nálad."

Hajajjj, rengeteg dolog nem stimmel nálam. Pl. szar az autóm, csöpög a csapom, és épp most romlott el az egyik villanykapcsolóm...

"Úgy vettem észre a legjobban azok ugatnak akik átáltak"

Nem szabad magadból kiindulni...

Kedves 13öreg, ez a poszt is arról szól, amit most én megsúgok: nem_kell_olyan_élet-halál_komolyan_venni ezt a blogozgatást, csak kb. annyira, mint egy 100ft-os sakkmeccset a Nyugati végállomásánál ácsorgó bérsakkozó prolival.

Üdv. szeretettel: malac
nezzetek mit talatam az index egyik foruman, mennyi is lesz az OTP? MIKOR FOG MAR A MAGYar ALLAM IS VENNI BELOLE?

"Csányi úr-et.most elveszti azt,amit ő és munkatársai teljesen érdemtelenül összeharácsoltak 15 év alatt !"

"egy közepesen fejlett országban(Mo.)miért van egy kiváltságos menedzser,politikusi,banki vezető réteg,aki világszinvonalú jövedelmet szerez magának,miközben a lakosság a fejlett nyugat hetedét,tizedét keresi?"

"A lakosság 3 %-a birtokolja az ország vagyonának 48 %-át.
Az ország nemzeti jövedelmének 92%-át 20 multicég bitorolja."

"Ez korrekt?"

kedves Jordi!
SZERINTEM NEM KORREKT, DE NEM EZ A KERDES.

NEM LEHETNE, HA MAR EKKORa VAGYONI KULONBSEGEK VANNAK AKKOR AZ ADOZAsBAN IS EZ A 3% FIZESSE AZ ADOT, AKAR MINDET IS?

@malacka69 az édentől keletre...: "a kisember a saját bőrén is megérzi, h nő az infláció, ha elveszíti a munkáját (munkanélküliség), h csökken a GDP és ezért kevesebbet oszt neki vissza az állam a büdzséből"

szep lenne ha igy lenne, de sajnos lofaszt oszt neki kevesebbet vissza. sot egyre tobbet oszt vissza meg ha csokken a gdp akkor is. ettol van az egesz nagy szar.
@Tóta W. Árpád: "ugyanis most már mindenki tudja, hogy üres."

2006-ban is tudtak megis jottek a cunamik minden felol.
Hozzászolnék énis. Tóta W. Árpád úr véleményeit (mi más egy blogbejegyzés) régóta kedvelem, bár könyvet sokfélét olvasok, a napilapokat sosem tartottam elég érdekesnek, igy külön szinfolt a palettában hogy néha ujságirói blogokra nézegetek. Amiért szeretek itt olvasgatni az többek között a kommentelők menyisége/minősége. Van egy két olyan téma is amihez hozzászagolni sem tudok, de csendben ülök és olvasgatok hátha tanulok valamit. (Megvédeném a mérnök urat, énsem kedvelem ha vki olyasmiről prédikál, amihez nem ért. Véleménye hogyne lehetne kell is, de azért mondjuk konkrétumokkal ne dobálózzon, mert ez anarchia. Ezt mindenki belátja aki már égett be vitában azért mert nem volt felkészült, csak mondjuk „zsigeri rálátása” volt a vitatémára. A régi szép időben is lehetett szidni a vadászt hogy nincs hus, éhezünk béna vagy, de azt hogy hol vannak a vadak, azért csak a vadászoknak kéne eldönteni, nem a sámánnak a tüzbe dobott fogak alapján, vagy anyukának a korgo gyomor hangja után.) Elég szép képet kap az ember a különböző nézőpontokról ha van hozzá türelme, szerintem nem hazudok ha azt állitom Tóta úrnak elég sok látogatója van. Posztok persze különböznek, vitainditók is vannak, belenyugvók is, olyan is ami kevés embert érdekel. Vannak naprakész, népszerü témák, vannak személyesebb jellegűek. Trollok pedig vannak. Mindenhol. (És bárki lehet troll, ha olyan a téma, szerintem) Ahogy valaki irta előttem, ezeken átugrik az ember tekintete, sokat olvasott ember tudja hol kell „szkippelni”. Akik határozott véleményel és hangosan védik az igazukat, általában első 5 szavukkal elárulják ezt, onnantol csak pörög a lemez. Hogy a blogon olvasott kommentek alapján, átszűrve, rendszerezve, bennem az az érzés alakuljon ki, hogy most ismerem a társadalom véleményét (vagy az „internetezőkét”) a kérdésben, azért az enyhe lol. Teljesen tisztában vagyok vele hogy TWA cikkére, a TWA kommentezők reakciot olvashatom. A bandázás egyszerü dolog, hát istenem, különbözünk. (Olyat én még nem hallottam h „utálom a zenét” olyat bezzeg „hogy utálom ezt-azt a zenét..”) Mégiscsak azzal érezzük jol magunkat, hogy a hozzánk hasonlok társaságát keressük, nincs is evvel baj. Valaki mondta hogy olyanok a kommentek amilyen a cikk, hát ez sarkitás de féligazságnak elmegy, mint ahogy az is hogy pár ugrással bármilyen témánál ott van az aki akar. (Gondoltam vmire, mondja a tengerész, mi az? Pina! Nem. Akkor rum.) Manapság van pár téma ami kiváltképp foglalkoztatja a plebst, és sokan „radikalizálodnak” is, ami azt jelenti hogy dolgokat sokkal fontosabbnak tartanak, mint mások, ne adj isten a többség. (Ez sem csoda, ne adj valakinek inni, rögtön radikalizálodik és szlső-vizpárti lesz.) Megértem TWA úr kifogásait ezen személyek a blogon elkövetett viselkedése ellen, sajnos, valahogy a helyzet generálja ezt. Mostanában olyan ismerőseim szólaltak fel különböző témákban, akik eddig nagyivben tettek az egészre, saját életükkel törödtek, önmegvalositó módon. Nem kell ehez sok, olyan helyzetbe helyzetbe kell kerülni ahonnan más a rálátás. Előttem emlitették a képregényes arénát, valszeg ott is vannak trollok, csak másfélék, de nyilván nem zúzzák egymást rommá a népek azon, leveri e spiderman a mérges hulkot. Vagyishát persze hogy teszik (dolgoztam képregényboltban) de ezt azért teszik, mert közben jol szórakoznak...védik a saját hősüket, ugyanakkor kinyilvánitják a saját izlésüket, villogtatják a tudásukat, eltanulják a másikét is. Csakhát ugye, ott minden hős, hős.
@malacka69 az édentől keletre...:

Na ja, a Fospumpa alatt "0 km autópálya épült", ahogy a szürkeállomány pártjának akkori netes plakátkampánya hirdette (azért épült - pályáztatás nélkül, olcsóbban, mint a Medgyesy-érában (emlékszünk még üvegzsebű kellerlaca bohóckodására?), csak a kormányváltás után adták csak át). Viszont csökkent az államadósság. A szocik eszetlen pénzszórásba, hitelfelvételbe kezdtek, aztán széttárták a kezüket, mint fletó: "ott van az a sok hitelpénz az autópályákban, hidakban" (meg esetleg a nagy semmire gálánsan emelt nyugdíjakban, közalkalmazotti bérekben és prémiumokban teszem hozzá én).
Egyébként azokra, akik most is kitartanak Fletóék mellett, és ezt még fel is vállalják (van sok sunyi, aki nem vállalja fel, mintegy szégyelli, de azért oda fog szavazni) sem szendvedélyes sem higgadt érvekkel nem lehet hatni. Visszapattan róluk mint a kőfalról, illetve jön vissza vmi "deakkorisorbánbányák" színvonalú riposzt.
Kedves Árpád!

Olvasgatom egy ideje a blogot, és most van beszólok a bloggernak rész, szóval gondoltam egy nagyot, itt az idő!
Szóval én örülök, hogy vannak itt politikai meg ufós, meg rakétás posztok, szcientológiás meg a többi. Szerintem kevés ember politizál manapság úgy, hogy megfelelő háttérrel rendelkezik hozzá, azaz minimális fogaloma van a témáról. Ez csak azért szar, mert a csürheszellem ragadós és ha már sokan látnak csövön keresztül, abból jó nem lesz. Ugye, ma a narancs és a piros cső a divatos, volt még régen kék is, meg zöld, ma már ciánzöld kezdi felütni a fejét, stb. Na, itt végre -ha nem is veszik le a csövet- de látják a másik szempontot is. És ez jó, mert ha el is beszélnek egymás mellett valami esély van, hogy belássanak dolgokat. Az már kevésbé jó, hogy a politikától mentes témáknál is megjelennek és belebüfizik az éppen aktuális slágert, de ez van. Én személy szerint a társadalomkritikát szeretem némi ironiával, szóval abból mégmégmég! üdv: g
@Invictus: Invictus! Fejet hajtok az érvelésed előtt! Győzhetetlen vagy!
Szia Árpi!
Szerintem igazad is van meg nem is :-)

1. Lehet (sőt, biztos :-)), hogy pl. Malackára gondolsz itt is, mint droidra - ha igen, én magam is mots már szívesen vállalom a droidságot Malackával, természetesen ugyanazon az oldalon -, de azt hiszem, attól, hogy pl. Malacka sok időt tölt itt is, még biztosan élvezi az életet; ha csak amiatt is, hogy meg lehet az a jó érzése (és szerintem teljesen jogosan), hogy a JÓ oldalon áll és népet nevel (ld. a kommentjei, kéretik nem egyből a fideszre gondolni). És erről is szól az élet (ld. pl. Széchenyi, és én nem is tartom durvának ezt a párhuzamot). Meg ugye erről szólna a "for a better Magyarland" is? :-)
(sőt, fokozom, hogy még miről is szól az élet: engem múltkor a Magyar Hírlap-os tüntetésen való részvétel is - a gyurcsányozással együtt - napokra nagyon feldobott :-) lehet, hogy ez is az élet része, csak van, aki ebből a felszabadító, jó érzésből kimarad?)

2. tegyük fel, áll a busz a sineken, gyurcsány a sofőr és még X óráig nem adja át a volánt. Páran gyanakodni kezdenek, hogy valami nem OK, gyorsan mozdulni kellene innen, de gyurcsány csak hajtogatja, hogy milyen szép helyen vagyunk és milyen jó innen a kilátás, maximum centiket mozogna a busszal.
Közben már a sorompó is lement, sőt, a gyorsvonat is egyre jobban látszik.
Na most akkor aki ezután sorban erőszakosan megrázza az utasokat, akár agresszívabban is, kétségbeesetten, sőt LEÁLLÍTHATATLANUL, UGYANAZT HAJTOGATVA, hogy "...ember, nézzetek már körül, ébredjetek fel a hipnózisból, azonnal mozdítani kell a buszt, ha gyurcsány nem akarja, dobjuk ki és nélküle menjünk...", na ugye ő a droid és róla szól a cikk, hogy ő képtelen élvezni az életet? :-) (ld. dark future korrekt hozzászólásai; egyébként mély tiszteletem neki is, nagyon korrektek voltak mindig a hozzászólásai).

Egyébként TE IS a buszon vagy meg a feleséged is és a kisgyereked is (és itt meg Bayer Zsolt Tatárszentgyörgyről szóló cikkére utalnék, ami talán visszavezet oda, hogy ha vallásra nem is mindenkinek van szüksége - most még nekem sem - , de a 10 parancsolatra annál inkább... :-))
én érzem a súlyát a témakörnek és megértem a droidokat (és egyet is értek velük). Egyébként persze, emellett mindenki találja meg az élet egyéb szépségeit (amíg teheti :-))

@malacka69 az édentől keletre...:
„a kisember a saját bőrén is megérzi, h nő az infláció, ha elveszíti a munkáját (munkanélküliség), h csökken a GDP és ezért kevesebbet oszt neki vissza az állam a büdzséből, az adósságállományról meg még a féleszű kisember is tudja, h rajta fogják bevasalni a visszafizetéséhez szükséges dellát.”

Nem tudja és nem is érdekli.
Amíg a zsebét megtömheti, semmi sem érdekli, ellenkező esetben nem az őszödi beszéd, hanem a száznapos program után szaladt volna a Kossuth térre toporzékolni, Bokros Lajosnak meg már szobra állna a Hősök terén.
Makrogazdasági mutatókkal csak akkor revolverez a kisember, mikor elfogy az ingyenebéd. De persze olyankor sem érti, csak mondja.
"...ember, nézzetek már körül, ébredjetek fel a hipnózisból, azonnal mozdítani kell a buszt, ha gyurcsány nem akarja, dobjuk ki és nélküle menjünk..."

na hé, ezt ki mondja??
a reformszövetség, maximum.

a fidesz azt mondja 2006 óta, agresszívan rángatva az embereket, hogy ébredjetek fel, mert ez a csávó el akarja innen vinni a buszt, és zötykölődni fognak a zemberek!
@Karesz (Charlie): "mennyi is lesz az OTP? MIKOR FOG MAR A MAGYar ALLAM IS VENNI BELOLE?"

Csak nem képzeled hogy csányi üzletét fogja rontani?

Nagyon meglepődnék, ha nem lenne egy kis benfentes kereskedelem a háttérben.

Egyébként megjósolom, ha vesz a magyar állam, akkor az a csányi (és sok csókos) nagybevásárlását *követő* napon lesz!

Apropó! Miért is nem büntetik nálunk a benfentes kereskedelmet?
Az usa-ban súlyos börtönéveket osztanak ki miatta, hiszen közvetetten ez nem más, mint a többi (becsületes) tőzsdéző meglopása.
De most miért vagyunk kiakadva a csoportidentitáson? Boldogtalanságunk oka biológiai örökségünk. Akár hozhatjuk a párkapcsolati nehézségeket, a bűnözés torzult percepcióját vagy ezer másik furcsaságot, amint a homo sapiens lomha dinoszauruszként próbálja génjeit a másodpercenként változó valósághoz igazítani. Kevés sikerrel. A valóság egyrészt gyorsabban igazodik a génjeihez, bulvármagazint és polfórumot adva a kezébe. Más oldalról pedig szánalmas majmot csinál belőlünk, aki egyre bonyolultabb absztrakt tornamutatványokat kell végrehajtson ketrecében.

Mindig sokat gondolkodtam rajta, hogy mi a baj a Szép új világgal. Nem igazán tudom megfogalmazni. Szabadsághoz való ragaszkodásunk valójában a természet által adott programhoz való ragaszkodásunk. Nem szabadok akarunk lenni, hanem szerelmesek. Hasonlóképp, nem az ország globális költségfüggvényét akarjuk optimalizálni, hanem gyűlölni akarunk és szeretni.

Állítólag ha az embert megfosztjuk érzelmeitől (vannak ilyen betegségek), képtelen lesz döntéseket hozni, apróságokon kezd vacillálni naphosszat. Érdemes-e és szabad-e újraprogramozni az emberiséget? Elvenni a fajgyűlölet, az Orbán-gyűlölet, a Gyurcsány-gyűlölet szórakozását? Miért is magasabbrendű az összefogás, mint a széthúzás? Az ember sokkal nagyobb ellentmondásokkal is együtt tud élni, mint pár egymást kizáró cél.

Azzal teljesen egyetértek, hogy mindenkinek tisztában kellene lennie a természete által felállított csapdákkal. A poldroidnak a fejébe lehet verni, hogy objektíve nincs igaza, de ő ettől még szubjektíve így érzi jól magát. Ha egy közösség megegyezik abban, hogy a kollektív öngyilkosság az egyetlen igaz út, akkor a) csatlakozol, b) elhúzol máshova.
ráadásul ez a buszhasonlat méretes aránytévesztés szvsz. viszont alkalmas pánikkeltésre, persze nem erre a háeszre gondolva. jobb hasonlat, hogy ebben a versenyben magyarland kicsit elhízott, mint maradona pályafutásának vége felé.

reformszövetség azt mondja: drasztikus fogyókúra kell, amúgy is a maratonin most pont egy dombra fel kell futni.

fletó azt mondja: vegyük sétára, mert kövérek vagyunk és elájulunk már a lejtő első harmadában és visszagurulunk.

ovi azt mondja: ha én jövök fokozzuk a tempót és közben teli pofára zabálhatjuk magunkat.

ovi híveinek egyik fele elhiszi, hogy orbánnak van valami kapszulája és leugrik rólunk a háj ukk-mukk-fukk. a másik meg világosan vágja, hogy ovi megcsinálja a reformszövetség forgatókönyvét.

szal nálam speciel bizalmi kérdés, hogy melyik versenyzőt támogatom. mert a valóság az, hogy jelenleg pontosan kettő van kint a pályán. majd ha a reformszövetség párttá alakul, akkor lesz három darab. na akkor a magam részéről búcsút mondok fletónak, a szocikért még a szívem sem fog fájni, bár nem is fogok röhögni rajtuk, ha mennek egyszer a levesbe. ez mondjuk a fideszre nem áll, de nagymamám szerint ízlések és pofonok különbözőek.

még az szdszen sem vigyorgok, pedig most nagyon csúnya sakkot adott nekik dávid ibolya, aki persze ebbe simán belebukhat. :DDD csak örülök, hogy pont időben léptem ki belőlük. (koalából kilépéskor még tavasszal.)

hát ilyen politikai palettát bírtunk összedobni cca 20 év alatt. tulajdonképpen elég vicces, szvsz most simán meg lehetne csinálni a "tűz van babám" kettőt.
@Tóta W. Árpád: Volt ugye a "titkos Orbán-beszéd" néven nevezett beszélgetés a Kéri-körben, ott OV mondott mást is. Csak tudja, hogy azzal a szöveggel nem nyerhet. Lám, rögtön zuhant vagy 10%-ot a fidesz akkor (legalábbis a sanda ipse szerint), meg az MSZP is elkezdett valami "lám a zorbán kimutatta a foga fehérét, sanyargatná a szerencsétlen nyugdíjasokat" kampányt. Ha megint mondana vmi hasonlót, a csapból is az folyna szólna a hátralévő 1 évben, hogy GyF megvédi a nyugdíjasokat, a közalkalmazottakat, a segélyeket, OV meg mind elvenné. Ez van, ha Fletónak elnézitek, hogy nem bontotta ki az igazság minden részletét a minden feletti szent cél, a patásördög legyőzése érdekében, akkor a zorbánnak sem róhatjátok fel.
Persze azért érdekes lesz mivel kampányol majd a fidesz a választások előtt. Ha 2006-oshoz hasonló ígéretcunamival, akkor nyerés esetén hasonló hitelvesztéssel kell szembenéznie, mint fletónak. De nem hiszem, a válság addigra igencsak beüt, senki nem fog bedőlni 14. havi nyugdíj féle szövegeknek. Amúgy 2006-ban sem dőlt be, a 3.5-4 millió nyugger és inaktív nagy része nem rá szavazott, hanem zsigerből ellene. Igaz az még egy más helyzet volt, dübörgött a pannon puma, a balos idióták "Sínen a gazdaság. Miféle válság?" topikot nyitottak a zindex polfórumban stb.
Jó írás!

Már vártam, hogy mikor szakadsz el egy kicsit a napi aktualitásoktól.

Fontos a pártpolitika és a gazdasági helyzet, de nem csak ebből áll az élet...

Sajnos tényleg egyre több a "flipperfüggő", akinek (akik miatt) a politika nem a közös életünkről szól hanem maga az élet...
@malacka69 az édentől keletre...:

Primkó, de attól igaz


Hajajjj, rengeteg dolog nem stimmel nálam. Pl. szar az autóm, csöpög a csapom, és épp most romlott el az egyik villanykapcsolóm...

TE viszont tökéletes vagy ;) csak annnyira én-ke vagy hogy az már őrület: csapOM, autÓM kapcsolÓM… Ezt mind birtoklod? Ügyes : ) Tiedé? : )) Enyimé?

Szeretettel, traktor,
A blogozást nem kell komolyan venni, ez igaz – ettől független ma már a legsúlyosabb média jelenlétek közé tartozik.

Invictus:

Higadt érv? Melyikre gondolsz? És szót külön kiemelem. Vannak hülye MSZP-sek – de evvel invictus barátom, nem lehet eltakarni hogy emezek mennyire hülyék.

Színvonal…. Melyikre gondolsz? Kíváncsi lennék arra a színvonalas megjegyzésre, amelyet az utóbbi 5 évben a Fidesztől hallottál?

@hauptrichter:

Véded malackát .rendben… Nem rossz ember.

De: Hagyad a Bayer féle álkereszténységét: kibaszottul buta lehetsz, ha együtt emlegeted 10 parancsolatot Bayerral.

Ne ölj….

Vagy te ezt úgy értelmezed? Ölni nem szabad de bujtogatni azt igen? Hogy baszd szájba…

Egyébként pedig olyan állat vagy, hogy meg kell neked tiltani, hogy ölj, mert különben mi lenne?
A Mai keresztény Európa vallási fundamentuma nem a tíz parancsolat, hanem az Evangéliumok.

@pfúj:

nem úgy van, hogy nem tudja és nem érdekli a társadalmat, hova költik a pénzt. Érdekelné. De nincs rendesen érthetően tájékoztatva. Kellene egy rendesen kihirdetett portál, ahol ezt leközlik. Mert nem szem előtt megy a dolog. Egyébként azért nem kérdezik meg a pógárt anyagi ügyekről, mert kockázatos játékokba is belement a politikai elit, amibe, nem engedte volna bele a társadalom.
ez valóban kezd valami horror-ká-ejrópai bábszínházzá válni.

ahol mindenkinek elment az esze és kuncze a fletó kövérje. ráadásul bojkottálnak megint. most őszintén, ki nem szarja le, hol mondják a tutit és hol nem???

hvg.hu/itthon/20090227_dessewffy_repassy_kuncze_klubradio.aspx

és hogy mennyire jó ez a post, - azt az élet bizonyítja. meglesz a 4/5-öd! :D

@Invictus:
"Ez van, ha Fletónak elnézitek, hogy nem bontotta ki az igazság minden részletét a minden feletti szent cél, a patásördög legyőzése érdekében, akkor a zorbánnak sem róhatjátok fel."
Lehet hazudni, (sőt jobb is, ha kiderül, hogy eddig hazudott, mert ha kormányon olyan lesz, amilyen most, akkor nagy bajban vagyunk) csak akkor mire az erkölcsi magas ló?
Ha nem állítaná közben, hogy ő soha nem hazudik, sőt mindenki takarodjon, aki hazudik, akkor szerintem senkit nem érdekelne.
Akaffuk fel a pőféket! :)
Nem keverném ennyire a témákat.
A cigánybűnözésnek nevezett cuccot nem hasonlítanám össze, teszem azt a Gyurcsányi maradok, megyek dilemmával.

A cigánybűnözés az ugyanis megoldásra váró társadalmi jelenség. Amit akár a válság, akár más okán burjánzik el, megoldást kell rá találni mielőbb.
Ehez definiálnám a cigánybűnözést, saját értelmezésben.
Ehez viszont előbb a megélhetési bűnözést kell definiálni.
Szóval megélehtőségi bűnözésnek nevezem azt a jelenséget, mikor valakit megvernek, leszúrnak, megfélemlítenek az utcán pénz, mobil, stb.., megszerzése céljából.
Cigánybűnözésnek nevezem azt a jelenséget, hogy a megélhetési bűnözés tettesei igen nagy arányban (Miskolcon 100% a rendőrfőkapitány szerint, teszem hozzá ezt az elkövetők vallják magukról, mert a büntetési tételnél az életkörülményeket figyelembe veszik) cigányok, és ezen bűncselekmények elszaporodtak országszerte.
Teszem azt a Veszprémi esetnek ehez semmi köze, hisz ott egyértelműen maffia garázdálkodott.
trompf.blog.hu/2009/02/11/enyingi_eletkep
Ugyanitt vázoltam közismert, tudott ám megvalósítási fázisba semennyire nem lépett módszertant. Ennek egyik oka többek között a problémának magának a letagadása.

A Gyurcsányi kérdéskör az teljesen más. Csak a hülye nem látja, hogy Gyurcsány maradni fog. Amíg a választók engedik. Ha jövőre nyer, akkor leszarja nagyívben majd, hogy 1 év múlva akár x% (x:51%-99%) elküldené, ő marad. Mint most.

A legrosszabb dolog viszont amit állampolgár megtehet, hogy érdektelenné vállik. Hogy nem szavaz. Akármilyen rossz legyen a válsztási felhozatal, a nem választással ezen állapot stagnálását érik el.
Nem lesz érdeke a politikusnak ugyanis, hogy maga és a köz javára változzon. Nem lesz motivációja.

És a motiváció az mindig mindenhol kulcsfonsosságú. Legyen szó cigánykérdésről, politikáról, munkáról, adócsalásról, oktatásról bármiről.

Tehát az egyének motiválatlansága kivetül a társadalom egészére, és motiválatlan vezetőket, semmittevést, totális apátiát eredményez, ha sokan vannak.

Az életünket élhetjük motiváltan is. Mitöbb csakúgy érdemes. És akkor teszünk a legtöbbet a társadalomért, ha motiváltságot ébresztünk mindenkiben, akiben csak tudunk.
Árpi!
Nem feltétlenül azért kell a Fidesznek nyernie, mert értelmes gazdaságpolitikát lehet tőlük remélni (1998-2000 fényében van rá esély, a 2001-2009 közötti tetteket és szavakat nézve már kevesebb), hanem azért, hogy ez az impotens banda eltűnjön a süllyesztőben, egyben figyelmeztetve a többit is, hogy mi vár az ilyen "elitre".
Hát ilyen ez a c'est la vie.

Eszembe is jutott a Laibach plakátom, még tavalyelőtti; ideje lesz kicsavarni és felrajzszögezni a budiajtóra. Kívülről.
@lapi:

Amúgy tökéletesen nyilvánvaló, h Kövér nem akart akasztani senkit, mint ahogy Kuncze sem mérgezne meg ciánnal senkit, de őt (mármint Kövért) szellemi értelemben mégis akasztották, ráhúzták - szavait kiforgatva és más értelmet adva neki - a fehérterrort, vagy vmi ilyesmit...

Mármostakkor tökigaza van a fidesznek, ha ebből az ügyből megcsinálja a "kunczei köteles beszédet", hadd tudja meg ez a révészmártíriuszozó szarházi, h milyen érzés az, amikor csúsztatva/kiforgatva a szavait, ráhúzzák a vizes lepedőt.
Nyilván nem lesz fair ez a kommunikációs ököl, nem lesz korrekt, de a tahókat meg kell tanítani vhogy, h ne tahóskodjanak. Kuncze pedig tahóságügyileg már rég megérett arra, h vegyen pár órát jóízlésből.

Őszintén: ezt a ziccert én sem hagynám ki a fidesz helyében.

Újabb cég hozott ki adatokat, a Nézőpont Intézet, melynek lényege:

Csak minden tizedik megkérdezett ember tartja a gazdasági válság kezelésére alkalmasnak Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, Orbán Viktor Fidesz-elnök válságkezelői képességében viszont minden harmadik magyar bízna. A felmérést a kormányzati intézkedéscsomag múlt heti ismertetése után készítették. Az MSZP-szavazók 53 százaléka bízik a jelenlegi kormányfőben. A Nézőpont Intézet szerint "bőven vannak rejtőzködő vagy Gyurcsányból kiábrándult szocialista szavazók", a megkérdezettek hat százaléka ugyanis Horn Gyulára, öt százalékuk pedig Medgyessy Péterre bízná az ország sorsát. Orbán Viktor Fidesz-elnök válságkezelői képességeiben most minden harmadik magyar - a válaszadók 32 százaléka - bízna.

A válságkezelő csomaggal kapcsolatban az összes megkérdezett mindössze nyolc százaléka véli úgy, hogy számára előnyös lesz az adószabályok módosítása. (Az MSZP-szavazóknak is csak a 21 százaléka bízik a kormányfő "adóátrendezésében"). Mindeközben a megkérdezettek 88 százaléka átalakítaná a magyar adórendszert, és csak öt százalékuk őrizné meg a jelenlegi szabályozást.

Üdv., további jó bizakodást abban, h 2010-re föltámad feri és csapata, vagy a hogy te mondanád: A mi ferink győz, húzzunk bele!

Üdv.

Kövér "kötél" László után Kuncze "cián" Gábor?
index.hu/belfold/2009/02/27/kuncze_cianozott_majd_elnezest_kert/

Vajon készül-e 30 másodperces mszp reklámspot ebből is? ("Anya, te érted ezt?" www.youtube.com/watch?v=95604wvEPGs&feature=PlayList&p=3ADF2AE00013759B&index=0&playnext=1)

@malacka69 az édentől keletre...: szevasz malac. kettőt is tévedsz ebben.

"Őszintén: ezt a ziccert én sem hagynám ki a fidesz helyében."

nagy hülyeség lenne pedig, tudod miért? mert hogy hangzik az, hogy "Kuncze is akkora bunkó, mint Kövér"? a Kuncze faszsága nyilván a Kövér faszságához viszonyítva lehet témává. tehát ha ebből a fidesz hisztit csinál, akkor a saját szennyesét is előtúrja.

ráadásul K.G. nem egy elsődleges célpont.

másik: közvélemény. te is tudod, én is, közhely, hogy a balos szavazók jelentős része rejtőzködik. én nem hiszem, hogy ebből győzelem lehet (2010-ben), de egy tízest nyugodtan hozzátehetsz az mszp százalékához.

ennek több oka van, pl hogy félnek az agresszív (szélső)jobbtól, meg hogy a baloldaliak kevésbé szoktak 0-24-ben baloldalinak lenni, mint a jobbosok jobbosnak. kevésbé szeretnek összekapaszkodni, minden kis napi tematizálást felkapni, sorskérdésezni, népszavazni, online kampányolni önként, megvédeni a miferinket, migabinkat. ha én itt írok egyet arról, hoyg demszky vagy gyurcsány milyen egy hülyeséget mondott éppen, akkor alig jön egy-két nick megvédeni őket, engem meg inszinuálni ad hominem. orbánnal, tarlóssal, az utolsó kisköcsög szóvivőrobottal bezzeg be lehet ugrasztani a sok majom drukkert, ez az életük.

viszont ezek a balosok, akik amúgy leszarják, élesben szavazni azért elmennek. (EP-re nem.) úgyhoyg a kétharmadot ne nagyon várjátok.

erről fogok írni.
@Tóta W. Árpád: "sajnos most már az a - jobbos drukkerek által favorizált - opció is elúszott, hogy ígéretcunamival nyerünk, aztán ártatlan kerek szemekkel csodálkozva bejelntjük, hogy jé, üres a kassza."

Hogy kissé demagógon megjegyezzem:

Miért is ne mondhatták volna?
Hiszen az tény, hogy amikor valaki el akarta nekik mondani a kassza állapotát, akkor mindig kivonulgattak a parlamentből.
Senki nem várhatja el ekkora vonulgatás közben, hogy az ország ügyeivel is törődjön valaki... majd ha hatalomba kerül, törődni fog az ügyeivel (értsd az ügyeivel... ha nem világos a magyar nyelv finomsága, nem az ország, hanem a saját ügyeivel ;).

@Tóta W. Árpád:

"úgyhogy a kétharmadot ne nagyon várjátok"

nem is lenne jó, se pedagógiailag (már az elején elbíznák magukat), se közjogilag (mindenféle baromság átmenne, az ellenzéknek meg tényleg nem lenne érdemes bejárni dolgozni)

a félő inkább az, hogy 2010-re tök mindegy lesz, hogy ki fog kormányozni a sitthalom tetején

@Tóta W. Árpád:

Egy kis emlékeztető (27. komment):
szenzor.freeblog.hu/archives/2009/02/23/Noe_barkaja_a_mucsaisagban/#comment-8977083

Ami pedig azt illeti, én Kunczét szimbolikus alaknak tartom, ezért keményen rámennék a témára, és nem üthetne vissza, mert nem úgy vezetném fel, ahogy te: "Kuncze is akkora bunkó, mint Kövér", hanem egyszerűen egy komilfón kívüli politikusnak állítanám be azt a kunczét, miközben a köteles ügyet nem emlegetném, de ha előhoznák a szocik, hát azonnyomban idézném fletót Debreczeni könyvéből.
Kuncze napjainkban is az egyik legbefolyásosabb szdsz politikus, és fletó volt szövetségese. Pont úgy csúsztatnék az ügyében, ahogy ferkóék tették anno. Még tán kampányfilmet is alapoznék rá (ld. link!).

Közvélemény.
Persze, nem lesz 2/3, ezt csak naivak hiszik, de ha megtartják fletót, akkor a fidesz közel lehet a 60%-hoz a parlamentben. És ha netalán bejut a Jobbik, de kiesik a szadista és az mdf, akkor lehet jobbos 2/3, amiben a fidesz fog diktálni, a Jobbik mérséklődni kénytelen, és szopathatnak pl. médiatörvény vagy hasonlók kapcsán. Mondjuk nem sírnék a gyárfásért...

Esetleg 2010 telén megkoronázhatják a Duna jegén I. Viktor királyt:-))

Szóval, egyszer olvastam, ha az összes választó között 15% alá esik egy tömegpárt, akkor az már válság. Ha ezt még tetézi egy kapitális EP-választási bukta, akkor nem is tudom, mi az az érv, ami még fletó mellett szól.

Mellesleg: mit szólsz Dávid húzásához? Bokros teendői lesznek, ha meg akarja akadályozni a pártszakadást:-)

Üdv.

@eMeL: eMeL · emel.freeblog.hu/ 2009.02.27. 03:09:22
OTP reszvenyek vasarlasa az allam altal:
"Csak nem képzeled hogy csányi üzletét fogja rontani?"
miert rontana vele? eppen inog a bank kene egy kis tamogatas neki, az allamnak meg jol johet, vagy a zosztalek, vagy az arfolyamnyereseg.

"Nagyon meglepődnék, ha nem lenne egy kis benfentes kereskedelem a háttérben."
mar ugy erted csanyiek lenyomtak a sajat reszvenyuk arát bedőletik ukrajnat hogy jo olcson bevasaroljanak?
nem hisyem. ay egesy regio megy lefele.

"Egyébként megjósolom, ha vesz a magyar állam, akkor az a csányi (és sok csókos) nagybevásárlását *követő* napon lesz!"
ha igazak az index hirei csanyik vettek 3500-30000-1900 Ft stb forintokon is...

"Apropó! Miért is nem büntetik nálunk a benfentes kereskedelmet?"
pont azert amiert a tyuklopast es falopast sem. egyebkent torveny van ellene csak nem hasznaljak.

"közvetetten ez nem más, mint a többi (becsületes) tőzsdéző meglopása. "
1) van becsuletes tozsdezo? :)
2) pontosan.
victus 2009.02.27. 06:48:01
"ha Fletónak elnézitek, hogy nem bontotta ki az igazság minden részletét a minden feletti szent cél, a patásördög legyőzése érdekében, akkor a zorbánnak sem róhatjátok fel."
en ugyan sose nezem el neki, de abban igazad van hogy ne hasznaljunk kettos mercet.
szélsőjobb nincs magyarországon, legalábbis azt a hatvan embert aki negyven csoportba van rendeződve nem nevezném annak. az agyatlan kopasz állatnak meg csordaszellem kéne, de 4es átlagiqval egyszerűbb ugrálni, mint gondolkodni. adni kell kezébe szerszámot, le kell foglalni, aztán mindjárt nyugi van. ha az kell neki, szerszámra turullal, javítja a morált, az meg serkenti a termelékenységet, szóval valszeg középtávtól mindenképpen jó beruházás jelen helyzetben a turulos eszköz.

vigyázat, nagyon hosszú lesz, bár próbálok egyszerűen fogalmazni. az ok, hogy az indexen az utóbbi hetekben/hónapokban -előtte voltak rendes cikkek is- a gazdasági híreket vagy funkcionális analfabéták írják, vagy szimplán hülyék, vagy nagyon rosszindulatú állatok (máshol is megjelent, avagy miután valszeg ugyanazok gyujtogattak és lőttek megint, közlik, hogy biztos a rasszisták és nem az uzsorások voltak, mint az első esetben... gratulálok neki, főszerkesztő helyében azonnal rúgnám ki, hacsak nem ez a cél, de akkor én többet indexet nem olvasok mert nem vagyok célcsoport).

a nyuggereket védő gyf az vicc volt. a közhiedelemmel szemben a pénz nem terem fán. _semmi_ nincs ingyen. nincs ingyen oktatás, nincs segély, nincs ingyen elvihető plazmatv hitelből, nincs cocpol. azt a pénzt valakinek meg kell termelnie.

de az ingyen oktatás jó, mert egy képzett munkaerő hosszútávon és időegység alatt sokkal nagyobb terméket állít elő, növeli a GDPt, jobban kell fizetni, de értelemszerűleg többet is fogyaszt. az ingyen oktatás kib*szott gazdaságélénkítő lépés jól felhasználva, amíg az iparral összefonódva optimálisan termel, mert igen, a jól képzett munkaerő egy eléggé fontos és megbecsült termék. legalábbis a frissen végzett versenyágazatokban lévő diplomásokért valamiért versengenek a cégek. nem mindig itthon, de külföldön megéri megfizetni a munkaerőt, mert egy jó orvosból lehet jó utcaseprő, de jó utcaseprőből nem képzel orvost, jó orvost meg főleg nem. arról nem is beszélve, hogy versenyszférában és versenyképes fizetéssel pár év alatt már vissza fogja hozni a képzési összegeket, aztán 35-40éves dolgozási ciklust feltételezve kijön, hogy az utcaseprő GDP értéke nagyságrendekkel lesz kisebb. a segélyen élő egyébként full munkaképes ember, mint termék értékét inkább nem elemezném. természetesen a fogyasztás miatt van neki, de gazdasági szempontból öngól.

és akkor bejön a képbe az ürülék és a ventilátor, avagy magyarország. ha nem fizetjük meg az egyébként versenyképes munkaerőt, akkor bejön a képbe a külföldre migrálási határhajlandóság, avagy a dobbantási együttható. valamint ha a cég tud adni tf 400ezret egy adott munkaerőre, hogy nyereségesen tudjon termelni, aztán emberünk magyarországon kézhez kap kb 100-110ezret. a többit elviszi az adó, a tb, meg a többi. ugyanennek az embernek a svéd cég tud adni ~200ezret, ugyanakkora erőforrás felhasználásával (49% adó, de abban a tbtől kezdve a kiskutyafüléig minden bennevan... és svédeknél tényleg baromi magasak az adók). alacsonyabb adótartalommal ez felmehet még mindig teljesen legális keretek között 240-300ezerig. kérdés: mennyire rugalmatlan a munkaerő, mennyi pénzért áll odébb. a dologhoz természetesen hozzátartozik, hogy bár elsőre az állam bevétele többnek tűnhet, de utánna az illető a fizetéséből fogyaszt, és több fogyasztás ismételten több bevételt generál, aminek kiszolgálására több cég is kell... másodlagos hatásként a cégnek is érdeke a versenyképes termék előállítása, avagy sokat termelni nagy haszonnal. namármost, ha magyarországon a magas adóterhek miatt 300forint A termék előállítási ára, és eladható 200darab 500ért a haszon így 40ezer (légbőlkapott számok), akkor ha szlovákiában a termék előállítható 150forintért, és elad 1000et 400ért (gyk haszon 250ezer), akkor mikor fogja elérni a pontot, amikor is megéri a gyártókapacitást áthelyezni, mint a magyar állam szempontjából worst case scenario. illetve ha nincs haszon, a cégnek nem éri meg termelni, az adóbevétel természetesen ekkor is elúszik, tehát az államnak a csődbemenő/migráló cég _nem_ éri meg. a pontos állami bevételek ez alapján már számíthatóak, de az baromira bonyolulttá válik (bejönnek a képbe adócsökkentések -amit ha kapacitás/rugalmasságfejlesztésre költenek megéri-, szóval az állami szempontból ideális adó elemzését még ezen egyszerű példán sem demonstrálnám, de tippre a magas adótartalmú, drágán termelő cég versenyképességi gyengesége állami szinten sem egy jó dolog, valamint ha a cég kevésbé versenyképes, adott körülmények között -váság- sokkal gyorsabban dől be).

nos, eddig ez szvsz még érthető. nos, ezért menekülnek a cégek és ezért menekül a képzett munkaerő. hazánkban a magas terhek miatt a vásárlóerő baromi alacsony (igen, a segélyen élők vásárlóereje a képletbe nem nagyon számít be, mert azt már egyszer valaki kifizette!), az áru előállítási költsége többszöröse a környező országokénak (a munkaerő is drága az őrületesen magas állami elvonás miatt... a feketemunka az állam szempontjából kerülendő, mivel ezen a ponton az összes bevételét bukja!, csak a fogyasztásból számrazik profitja), viszont az alacsony vásárlóerő miatt alacsony(abb) marad a haszon. tehát jóval többet is lehetne termelni, ami több munkaerőt, biztosabb cégeket, több vásárlót jelentene.

na és ha ennyire rossz a helyzet, az utóbbi években miért nézett ki azért korántsem vészesnek a helyzet (alacsony vásárlóerő, magas előállítási költségek, alacsony haszonkulcs, ami hosszútávon az államnak baromira káros): a megoldás a hitel. az adóbevételbe senki nem nézi, hogy az a pénz hitelből származik, vagy sem. csak a hitelfelvétel nehézségével hirtelen a vásárlóerő romlik (sőt, szó szerint beomlik pár területen), ami magával ránt pár ágazatot (ld autópiac, hardverpiac), ami magával ránthat (értsd, vagy migrál olcsób helyre nagyobb vásárlóerővel, vagy leépít, vagy csődöl, az államnak mindhárom nagyon rossz). a hitel nem feltétlenül rossz, sőt jól felhasználva (versenyképesség/termelékenység javítása) mindenki (cég, bank, állam), nagyon jól áll, de ha a hitelt életszinvonal növelésre használják fel (fel lehet jól is, de ez magyarországon baromira nem volt jellemző), a hatás hosszútávon katasztrofális.

ha nincs vásárlóerő, semmi nincs. ha nincs képzett munkaerő, nincs hazai termék, és onnantól az egész meg van b*szva. ha nem adunk munkát, a munkás elhúz, és utánna nincs több bevétele az államnak, mert visszamigráltatni ugyan lehet, de egy munkaerőt átcsábítani mindig sokkal drágább, mint megtartani. ha túl sokat vonunk el, elhúz, és ez megint rossz az államnak. ha a munkaerő segélyből él, akkor már inkább húzott volna el (de tipikusan nem tud, mert áruként az értéke nulla, de inkább negatív). kell segély, mert normál esetben jótékonyan hat a munkaerőpiaci likviditásra (nem esik kétségbe, ha pár hétig nincs munkája, 100%os foglalkoztatás pedig gazdasági szempontból nem jó, hazavágja többek között a fejleszthetőséget, mert több embert nem lehet felveni munkára).

köszönöm az olvasást. természetesen hiba lehetett benne, akár még gondolatmeneti és következtetési szinten is (ekkor örülnék a kijavításoknak), az egyszerűsítések bizonyos szintig szándékosak, a feketézés és egyebek az állam számára negatív hatással vannak. az ennek igy kéne működnie, de magyarországon éppen nme dologról tudok, de állami szinten megvannak az eszközök a dolog helyes mederbe (gyk több profitot termel) terelésére.

ha ezt elolvastad, és kb fel is fogtad, úgy már azt hiszem érthető, hogy miért 1800 a hazai sajt, és miért 1400 a szlovák/német, még úgy is, hogy utóbbit szállítani is kell (tehát éppen hogy magasabbnak kéne lennie az előállítási költségnek, de le merném fogadni, hogy a szlovákon/németen még így is jóval magasabb haszon van). és szintén érthető, hogy miért kaptam agybajt a 80% magyar termék javaslatra. ez egy kapitalista rendszerben mentális betegség jele (nem tudom ki találta ki, valszeg nem az államfő, legalábbis nagyon reménykedek, hogy nem ő volt azu ötletgazda, azt pedig páros lábbal rúgták ki a gazdasági tárcától vagy fokozták le takarítónak), de egy kommunista rendszerben is katasztrofális eredményekkel kecsegtet (mintha az afgánoknál vagy ukránoknál lett volna hasonló modell egy ideig, szépen látható eredményekkel).

megoldás választópolgár szinten nincsen, állami szinten van. ill a fenét nincsen, a migrálás. mert a "magyar vagyok szeretek itt, el nem megyek" szép hozzáállás, de megenni nem lehet és a piaci helyzetet is csak egy ideig segíti (ha vagy nem eszek sajtot, vagy csak a németre van pénz a magyar sajtgyártó szempontjából mind1 -nem jó-, de a magyar gazdaság szempontjából sem az, hacsak nem egységre -1400ft jelenesetben- levetítve magasabb bevétellel -pl több adó az adott cuccból, mert pl jövedéki cuccot vesz, bár annak meg közép és hosszútávon lesznek kellemetlen következményei, rövidebb életkor, több betegség, alacsonyabb termelékenység, stb-).

elnézést, hogy ezzel igy bombázlak titeket kora délután, de ha már grafikonoknál vagyunk... nekem már hónapok óta nyomja a lelkemet, és most kitört. az, hogy itt, az csak véletlen műve. egyszerűen felb*sz, ha hülyének néznek, annál már csak a kisprofesszor (tehát, gyermeki pszihén belül a "szülő" viselkedési forma, természetesen gyermeki pszihére kényszerító formával) hülyének néz b*sz fel jobban. meg az, hogy nem lehet megérteni, hogy ha a közösből lopsz, magadtól lopsz, és a lopás ismételten nulla termeléssel sem jár, sőt, járulékosan a termelékenységet és versenyképességet akár nagyságrendekkel is ronthatja (nem véletlenül gyilkolják a korrupciós ügyeket nyugatabbra... árt a gazdaságnak és árt az államnak). ehhez adj hozzá tutyimutyiságot, dilettánsságot, majd az összes főbűnt a paráznaság kivételével -ez gazdasági szempontból annyira nem destruktív, sőt akár még gazdaságélénkítő hatása is lehet-, és megkapod, hogy x éve beszélünk reformokról, de konkrét tevés helyett nem történik semmi, én meg két héten belül migrálok (és lehet vissza se jövök), pedig szerettem itt.

a beteg instabil, azonnal heartbypass kéne, de az orvosok egyrésze inkább a beteg lábán manikűrözi a kisujjat, mert szerintük az a fontos. a közép és hosszútávú kilátások (úgymint, eljövendő generáció...) pedig még rosszabbak. a frissen végzett altatóorvos pedig az 55éves ügyeletes nővérrel (35év szakmai tapasztalat, és magyarországi viszonyokat nézve már két éve sirban kéne lennie a munkahelyi kilátásokat figyelembevéve) még szívja az utolsó cigijét, de három perc múlva vége a műszaknak, és hétfőn már Stockholmban lesznek mindketten, utóbbi családostul. nem ők tehettek róla, hogy nem hagyták őket rendesen dolgozni és élni sem, és hogy kaptak élhetőbb kilátásokat. de igen, most már lesz*rják a beteget. skype van, neten sörözni nem az igazi, de ők tényleg mindent megpróbáltak, és az ő szintjükön más megoldás nem volt.
ne viccelj malacka, fletó profi politikus, amilyen régen ovi is volt, kövér meg azon kesergett 2002-ben, hogy a megyóék horn gabóval kicsit fintorogtak az budapesti olimpián, meg a 14. havi nyugdíjon, amit pont ovi igért mégpedig hatalomból kampányolva.

a fidesz leüti persze, mert nem veszi észre, hogy nem olyan biztos, hogy a tökhülyék vannak többen e hazában. lehet erre is jáccani, malacka, teljesen legális, van hozzá médiafelület is dögivel, pedig ez kockázatos kampány lesz egy év mulva a válság kellős közepén.

mert malacka, mérhet bármelyik intézet bármit. igaza van a reformszövettségnek. már NINCS választási helyzet.

és könyörgöm, pont én ugattam mindig, a választások nyertese legitim. azt kétségbe vonni netto bunkóság és káros következményekkel járhat. tehát nyerhet a fidesz 2010-ben 99,99 %-kal, vagy 50, 0001-es többséggel, én nem fogom kétségbevonni a jogukat, hogy kormányozzanak a törvényes keretek között. engem b+, nem fognak pofánverni a rendőrök a kossuth téren, mert fogok kimenni. ez ilyen eccerű.

mégcsak szlovákiába sem fogok adóemigrálni, de ez is az én dolgom, nem másé. majd a művészet felé fordulok és ott keresem az igazságot. :DDD
.................

Itt a tavasz, dagad a fasz

Évtizedes emigráció után hazatért Menyhárt Tamás sokszoros magyar művész, aki utoljára tavaly nyáron dugott. Időközben rájött a művészet lényegére, ami az őszinteség.

index.hu/video/2007/03/24/itt_a_tavasz_dagad_a_fasz/

szal nyugi, kismalac. kuncze visszavonul 2010-ben és soha nem látom olyan idegesnek, mint kövért, vagy bayerzsoltit. szal get life és don't worry, be happy! :D
Lord_Valdez 2009.02.26. 11:04:33
"Keynes megoldása zárt gazdaságokban lehet csak hatásos és ott is számos mellékhatása van. Az állam ugyanis, bármit is ad, azt előtte elveszi másoktól"
jajj kedves Lord ne viccelj man!
nemcsak elotte veheti el, hanem utolag is.
az a lenyege, hogy ne a felelos bukjon hanem teritsuk szet mindenkire. eppen lehet hitelbol is csinalni, csinaljak is USAban is meg nalunk is.

epp USAban 10 % folott van a nemz jov aranyaban a hiany. de ez nem gatolja az allamot abban, hogy bevasaroljon a citigroupba (allamositjak, bar te ezt a szot nem szereted, es ugyis csak reszben);
index.hu/gazdasag/vilag/2009/02/27/az_amerikai_kormany_bevasarol_a_citigroupba/
@Tóta W. Árpád: Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.02.27. 00:28:50

"a fidesz azt mondja 2006 óta, agresszívan rángatva az embereket, hogy ébredjetek fel, mert ez a csávó el akarja innen vinni a buszt, és zötykölődni fognak a zemberek! "
na most ez szerintem nagyon talalo. a masik bejegyzesed is, a rejtozkodo balos szavazokrol.

de azert csak ugy probakeppen, nem kommentalnad
azt mikor a zsolnait el adjak egy off- shore cegnek, amelyik a limasszoli strandon van bejegyezve, es akik eladjak es veszik azok mind pécsi szocialistak?

amugy ezt a "permanens" fogadoorat at kene irni idonkentire, a szemtelenkedes az igaz.

@malacka69 az édentől keletre...:

"Üdv., további jó bizakodást abban, h 2010-re föltámad feri és csapata, vagy a hogy te mondanád: A mi ferink győz, húzzunk bele!"

ne adjál a számba olyat, amit sohasem mondtam, malacka, mert azt kell feltételeznem, hogy direkt csinálod. szal akkor csak neked. feri nem ez enyém, hiszen soha eszembe nem jutott belépni sem az mszmp-be, sem az mszp-be. a fideszbe, vagy a fkgp-be sem és most a semjénéket meg se említsem. tulajdonképpen kurva sok pártba nem lépnék be, mert kibírom párt nélkül, s jóban vagyok a saját identitásommal. szvsz baromi sok ember van így ezzel. ezt a tényezőt sem becsülném le, de hahn ede sem vagyok.

"Nyilván nem lesz fair ez a kommunikációs ököl, nem lesz korrekt, de a tahókat meg kell tanítani vhogy, h ne tahóskodjanak. Kuncze pedig tahóságügyileg már rég megérett arra, h vegyen pár órát jóízlésből."

malacka, nálad, az általad itt is sokat reklámozott blogodban a 19. hsz alatt -lyla- gyakorlatilag lebunkózott engem, pedig ő is vágja, hogy oda jóideje soha nem kommentelek be. szal mindent lehet, semmi gáz, csak olyan idő ne jöjjön el soha, amikor az ilyen -lyla-félék oktatják az etikát olyan állami iskolában, ahol én vagyok a nebuló. ennek esélye azonban elenyésző, szal nyugi. béke van, ami azt jelenti, hogy nincs háború.

ps: ha azt állítod, hogy a mai választékból messze fletót támogatom ovival szemben, akkor korrekt vagy. fenntartom, hogy nagy spíler a faszi, de ez már erősen ízlés kérdése is, amin vitatkozni értelmetlen. szal get life.
idex hire:
"Az Economist szerint HA a kelet-európaiak úgy ÉREZNÉK, hogy Nyugat-Európa a sorsukra hagyta őket, olyan populista és nacionalista erők felé fordulhatnak, amilyenek "már eddig is túl gyakran kerültek hatalomra""

Ugy érezzük!!!!
Kedves Lapi!

Egyrészt: te a saját szavaidért felelsz, Jenőkéjéért például nem, és én is csak az enyémekért...

Másrészt: igazad van, ne linkeljünk saját blogot (spam), inkább másoljuk ide a hsz-t egy az egyben:

Kuncze "ciános" Gábor kapcsán emlékezzünk meg arról, hogy is volt a köteles ügy:

Kövér mondta 2002. tavaszán:
"Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek, hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hogy így viszont nem érdemes élni, tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. (...) Én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával, és ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk."

Ezt mondja fletó Debreczeni könyvében:
"Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.

És ebből ez a reklámfilm lett:
www.indavideo.hu/video/mszp_kampanyfilmerdekes
@Karesz (Charlie):
Magyarországon az államosítás szó azt jelenti, hogy "add ide, te büdös kulák!".
A bank vásárlásnak oka van, még pedig, hogy a bankok adják a forgalomban lévő pénz nagy részét. Ha a bank megsemmisül, akkor újabb adag pénz tűnik el a gazdaságból és mélyül a válság. Ugyanakkor amit, most kiad az állam, azt bizony valamikor el kell venni valakitől. Vagy előtte, vagy utána, de utólag még többet kell elvenned és minél többet veszel el, annál nehezebben áll talpra a gazdaság. Nehéz megmondani, melyik a kisebb rossz. Ami sejthető, hogy minél nagyobb a baj, annál valószínűbb, hogy több kárt okoz a bukása, mint a megmentése.

Most mi mellett érvelsz? Az állami beavatkozás mellett, vagy ellen?
@Karesz (Charlie):

1./ Lord Valdeznek igaza van.

2./ Az USÁ-ban megtehetik, hogy a hiány akármekkora legyen, mert a besorolása az összes hitelminősítőnél államcsőd esetén is AAAAAAAAAAAAAAAAA.
@Karesz (Charlie):

Csak úgy próbaképpen: mi baj van azzal az off shore céggel? Nincs pénze, vagy mi? Pláne, hogy még nem adták el.
off & breaking news!!! a gyűlölködő kuncze után fletó is lebukott:

„Azonos irányba indultunk el, mintha közösen mennénk Siófokra: a Reformszövetség azt mondja, hogy menjünk 170-tel, mi azt mondjuk menjünk 130-cal” – érzékeltette a hasonlóságot Gyurcsány Ferenc, majd hozzátette: a Fidesz ezzel szemben azt akarja, hogy „ne is arra menjünk, hanem inkább Balassagyarmat felé”.

www.zoom.hu/belfold/gyurcsany-mintha-kozosen-mennenk-siofokra-41157.html?ref=hk

az üzenet világos de a nagyonhülyéknek lefordítom, azaz dekódolom a fickót:

magyarország előtt két út áll. az egyik siófok, ahol cigány gengszterek vonulgatnak. a másik meg balassagyarmat, ahol jelentős fegyintézet található.

ez pont olyan, mint a 70-es években volt, sőt le is adták a közszolgálatin egy csomószor.

a magyar értelmiség előtt két út áll. az egyik az alkoholizmus, a másik meg járhatatlan.
Ti Biliben Viharvertek!

A legnagyobb gondotok, hogy kinek a fejére tegyétek a tésztaszűrőt jövőre?
Gunárnak, ki elég takarékbélyeget nyalt másodikban, vagy a kikupált parasztlegénynek. Közben Botswana jobbról beelőzött.
Letagadlak bennetek!
20 éve azt kell halgatni, hogy az elmúlt 40 év miatt így meg úgy...
Zoknis ház, aláducolt garzon, paprikás krumpli éthordóban, ez kell nektek. Az okoz örömet ha a kantinban megint lehet traubit kapni. Félrevonultok, az egyik sarokban a liberalizmust éltetitek, a másikban a polgári kereszténységet. Fingajtok inkább és gyújtsátok meg! Legyen mit nézni Botswanában a videómegosztókon.
RE: lapi 2009.02.27 22:42:58

Gyurcsány inkább oda menjen 130-cal, ahová Horn Gábor ajánlotta neki...
@Tóta W. Árpád: azért ne legyenek illúzióid, kedves Árpád. a politika szabályai szerint a forgatókönyvet úgy 90%-ban meg lehet jósolni. ez pedig igenis a következő lesz:

1. Orbánék nyernek, nem kicsit, nagyon.
2. bármennyire is falsul hangzik Neked és nekem, ki fogják jelenteni, hogy qrva nagy baj van.
3. viszont rögtön meg is fogják nevezni az okzót: ezek a szocik, élén Gyurcsánnyal. eddig még ugye nem lepődtünk meg.
4. viszont elkezdik a bosszúhadjáratot a nyolc évi nélkülözöttségükért (és nélkülözésükért...), két okból:
- mert a bosszú édes;
- mert a nép egy részének ez bőven elég lesz.
Szóval látni fogjuk a Szanyikat, Puchokat bilincsbe verve, vezetőszáron elvinni, talán még Gyurcsányt is, sőt.
és hidd el, hogy a nép felé ez elég lesz programnak. a hitelezőink felé meg már tudják, mit kell tenni, hisz csinálták már.
5. aztán lesznek új kétharmados törvényeink, a gyerekek egy emberöltőre bebetonozzák magukat a hatalomba, lelkük rajta, a kisember szempontjából egy marha nagy hátránya lesz: a legutolsó ügyintéző szintjéig fog beleivódni az appatárusba a 2/3, azaz a mozdíthatatlanság.
6. de hogy Neked is mondjak valami "jót": lesz lex Répássy, úgyhogy háromszor meg kell majd gondolnod, mit írhatsz le.

bónusztrekk: és ha a 2002-es árokásás szétcseszte az országot, és a hangulatot, ez még inkább szét fogja cseszni, és hiába fogsz a gyerekednek autót építeni, minden napod minden perce meg lesz mérgezve.

remember me, én szóltam.
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=161364

Árpád! Pontosan hol is van a nézetkülönbség köztetetek? Inkább valld be szépen, hogy a legnagyobb cimborák vagytok, és heti egy-két alkalommal, sör mellett üldögélve egyeztetitek, ki mikor melyik témában osztja az észt! :)
@lapi: Hát mégis mit várhatunk egy SZDSZ-es Ferenc-hívőtől, aki ráadásul ügyvéd!? Szokás szerint csúsztatsz, kedves lapi! Igenis van harmadik út, és meglásd, ifjú, haladó értelmiségiek (és kevésbé, vagy egyáltalán nem értelmiségiek) tömegével fogják választani. Ez a harmadik út pedig a drog! És persze az orosz rulett sokkal élvezetesebb változata, a gruppenszex óvszer nélkül, profi ukrán vendégjátékosokkal! Még hogy drog... Te... Te... Mivel is gázolhatnék a lelkedbe ezek után? Te konzervatív!!! :)
Szép vasárnap reggelt.

"a fidesz azt mondja 2006 óta, agresszívan rángatva az embereket, hogy ébredjetek fel, mert ez a csávó el akarja innen vinni a buszt, és zötykölődni fognak a zemberek!"


Nahát ez érdekes, én pont fordítva emlékszem: az MSZP 2006 óta a béka feneke alá vitte le a növekedést (már a régióhoz képest), az államadósságot és az állami újraelosztás mértékét tovább növelte - vagyis moccanás nélkül tovább süppedtünk a sárba bele.

Míg mások radikális adócsökkentést javasoltak; nos ebből már lehetett volna valami kis meglódulás, de hát arról meg az volt a pártközpontból kiosztott "vélemény" egészen idén év elejéig, hogy azt nem lehet, és punktum.

A buszos kép tehát nagyjából helyes, csak éppen a főszereplők lettek benne összecserélve.

Üdv.: Peti
@malacka69 az édentől keletre...:
Tényleg tanár! Felelteni akar.

De, hogyan kerültem én ide, mint hivatkozási alap(i)??
Hát igen, ZOLDMANOnak tulajdonképpen igaza van (még ha egy kicsit lekezelő is volt).
Egyet nem értek csak, mi az a "zoknis ház"?
KORR: Nahát, most látom az Index címlapján, hogy máma szombat van, nem pedig vasárnap. Tehát akkor szép szombat reggelt kívánok.
@Cartman (ex Cartman): hm. talán annyi különbséget tudok észrevenni, hogy én nem copyzom bayert :D
@Shore:

Zoknis ház:
Elmész vendégségbe és felöltözöl, zokniba, és slussz.
Mész a körúton, nézed a házakat, befordulsz egy kis utcába, nézed a házakat.
Ahol van zsé, mert mondjuk beköltözött egy üzlet, annak a háznak az üzlet körüli része fel van újítva, a többin meg ott vannak az 56-os (45-ös, 19-es) belövések nyomai.
Feldobja továbbá a hangulatot ház körül ízlésesen elhelyezett kutyapiszok, a lábazatra spriccelt vizelet, plusz az elmaradhatatlan grafiti.
@Cartman (ex Cartman):

"és meglásd, ifjú, haladó értelmiségiek (és kevésbé, vagy egyáltalán nem értelmiségiek) tömegével fogják választani. Ez a harmadik út pedig a drog!"

ne poénkodd el, bár ha azt veszem, hogy hollandia és csehország. bár arrafelé sem a kokain legális, ha jól tudom.

szal igazad lehet, ha a haladó értelmiség elé teszed a forradalmi munkásosztályt és a vele szövetséges dolgozó parasztságot. máris kész a leves. :DDD

amíg elvan a jobber közönség ezzel a ráolvasásszerű mantrázással, hogy fletónak vége, mint a botnak, - a fickó fokozza a tempót és szépen sorban akasztja ki a fidesz stratégáit. márpedig, ha valaki kijön a sodrából, az úgy jár, mint orbán 2006-ban.

a vekkeres tömeggyűlés-lemondatás mikor is volt? a számláló előtt vagy után? :DDD

íme a felvezető és elég friss az anyag:

"A Fidesz rezet árul aranyáron, Orbán Viktor pedig a rendszerváltás óta eltelt időszak legveszélyesebb politikai szélhámosa - mondta egyebek mellett lapunknak adott interjújában a miniszterelnök."

az interjú további része csak erős idegzetű olvasóknak való. én szóltam, ha valakit megütne a guta... :DDDDDDD

nol.hu/archivum/lap-20090228-20090228_2-27
@lapi:

"A Fidesz rezet árul aranyáron, Orbán Viktor pedig a rendszerváltás óta eltelt időszak legveszélyesebb politikai szélhámosa - mondta egyebek mellett lapunknak adott interjújában a miniszterelnök."

Ha-ha-ha, hi-hi-hi:-)))))))

Én még emlékszem arra, mikor kétségbeesésében, a népszavazás előtt egy héttel, hasonlókat mondott, midőn a bűvész és a csaló közti különbségeket ecsetelte (ahelyett, h a száját ecsetelné, mielőtt herpeszes kiütést kap az abból kijövő sok fasság miatt...).

Szóval, feri megtudta, h esett 4%-ot a népszerűsége, az olló tovább tágult a fidesz és a maszop között, a pártján belül széthúzás van az EP lista miatt, már a régi haver Bokros is bírálja és alkalmatlannak tartja, etc... aztán most, mint egy ideggyenge (by exFür Tompika), szellemi rángatózásba kezdett, amin nincs is mit csodálkozni, hisz minden etológus tudja, a sarokba szorított patkány vicsorog, és úgy tesz, mintha erőtől duzzadva képes lenne még a védekezésre.

Szóval, Lapi, ez már megint a vég jele, nem pedig egy ügyes húzás. Max. az olyan elkötelezetteket tudja lelkesíteni, mint Te, akiket amúgy sem kell, mert végzetesen fanatikusok.

Üdv.
Hmm... A Mi Ferencünk azért egy ritka nagy pondró. Most éppen a szokásos sztereotípiákra ráerősítő hadjáratba kezdett (jobb dolga nem akad?):
index.hu/belfold/2009/02/28/gyurcsany_a_fidesz_butit_az_mszp_batorit/

"Az emberek 2006 óta folyamatosan azt hallják, hogy "hazafias cselekedet rombolni az utcákat, a normákat be nem tartani, az indulatot utcára vinni, kordont bontani, ledönteni a jog tekintélyét, kikiáltani hazafiaknak a középületek gyújtogatóit, a Jobbik megalakulását szívderítő, lelkesítő eseménynek tekinteni, Árpád-sávos zászlóval menetelni". Ennek következményei ma már beláthatatlanok, és mindezt a Fidesz hozta az országra, ez a Fidesz történelmi bűne, jelentette ki az interjúban a szocialista pártelnök."

Hmm, hmmm... Esetleg tételesen lehetne? Összeírattathatná a blogján azokat a hivatalos, vezető fideszes politikus szájából elhangzott kijelentéseket, amik a fentieket igazolják.

Nagyon nem bír magával a fickó, ismét emelte a tétet.

"Ez egy csendes, társadalmi-gazdaságpolitikai forradalom."
Ha így folytatja, lesz ez még hagosabb is...

"Ennek következményei ma már beláthatatlanok."
No ebben igaza van. A következmények beláthatatlanok.

malacka, amióta gyurcsány műsoron van, azt hallom tőletek, hogy ennek vége van :D

már nem tudom, melyik fideszes droid, talán az áder mondta még 2005-ben, hogy ez a faszi nekik egy lottóötös. és azóta is folyamatosan vége van.

szerintem nincs neki vége, csak el fog veszteni egy választást. te, nem emlékszel valakire, akinek ettől tökre nem lett vége, kétszer se?
@Tóta W. Árpád:

Nem valószínű, hogy Gyurcsánynak vége lenne, valószínűleg ő marad az MSZP élén 2020 után is.

Ha már valakinek mindenképp vége kell legyen, akkor az az SZDSZ és az MDF lesz, főleg akkor, ha az utóbbi leigazolja Bokrost. Nincs annyi szabad, demokrata szavazópolgár, hogy két liberális pártot is elbírjon (SZDSZ, MDF). Szerintem egyre se nagyon futja...
@Tóta W. Árpád:

Az én nemzetes Király Viktoromnak, avagy Viktor Királyomnak olyannyira nem lett sosem vége, h egyre jobbak lettek az I. fordulós listás eredményei:
1994-ben 7,7%
1998-ban 28,18%
2002-ben 41,07%
2006-ban 42,03%

Minden csak értelmezés kérdése:-)))

2010-ben megcsinálja a vezénylőtábornok úr az 50%-ot, mi pedig megkornázzuk őtet a befagyott Duna jegén.... de ezt már mondtam.:-)

Dehamár lúd...
Tudtad, h I. forduló listán sosem nyert a Fidesz?
Sőt, 98-ban jobban kikapott (kb. 4,1%-kal), mint 2002-ben ( kb. 1%), illetve 2006-ban (kb. 1,2%).

"ez a faszi nekik egy lottóötös"

Naja, ha ellenzékből akarnak nyerni, de bizony mondom néktek, ellenzékként irtó szar lesz szembe nézni a pápai gazemberrel.

Egyben bízok: lesz a parlamentben kb. 60% FIDESZ-KDNP, 7-8% Jobbik, a többi 31-32% maszop, és nyasgem a két törpének, mdf & szdsz partvonalról kivülről ugathathatja tovább a holdat.

Így aztán fidesz 2/3 nélkül is lehet Alkotmányt módosítani. Legalább azokat a passzusokat, amik lehetővé teszik az erős kormányzást.

Üdv.
@Non est volentis: akkora számot nem mernék mondani, hogy 2020.

meg aztán az MSZP-ben nem teljhatalmú a pártelnök (bár Gy. ráerősített). ha 2010 után olyan ellenzéki stratégiát választanak, mint Orbáné volt, vagyis hogy ígérjük meg a toronyórát lánccal, meg mindenkinek ingyenpinát, és sivalkodjunk minden kibaszott 300 forint fölött a zemberek nevében, akkor arra más arcot fognak keresni.

márpedig sivalkodnivaló lesz.

hogy OV hogy nyom le bármilyen épeszű politikát ezzel a pofával, amit az utóbbi években sminkelt magával, az az ő baja, de az is izgalmas lesz. végül is felköp, alááll, nem lehetetlen koreográfia.
@Non est volentis:

2020-ban mér rég EP képviselő lesz a feri, sőt, még lehet, h a MOB elnöke is:-))
Kedves patrióta W.
Sajnálatos hogy hunyorkodol rövidlátón.
A válság szélsőséget szül. A szélsőség lázadást. A lázadás ellenséget keres. És megtalálja. Mint eddig a történelemben mindig. A Te felelősséged is lenne, hogy ez ne a liberalizmus legyen. Ehhez azonban valóban patriótának kellene lenned. Csak egy kicsit. Nem fog fájni:)
Végül is Te is magyar lukból beszélsz és magyar sound-input lóg a fejeden. Vagy tévedek?:)
@malacka69 az édentől keletre...:

"Így aztán fidesz 2/3 nélkül is lehet Alkotmányt módosítani. Legalább azokat a passzusokat, amik lehetővé teszik az erős kormányzást."

ez egy lehetséges verzió, malacka, valóban. nem csoda, hogy a fidesz is elővette a pakliból az ászt, azaz pelczné gál ildikót.

"Fidesz: Magyarország a balfékség mértékegysége"

a hölgyet nem véletlenül emlegetik suttogva a háta mögött: ő a borsodi angela merkel, csak sokkal okosabb, mint a vaskancellár (félművelteknek - vaskanca)

www.hirextra.hu/2009/02/28/fidesz-magyarorszag-a-balfekseg-mertekegysege/

nemcsoda ha erre csak hebeg-habog a korm-szóvivő, fletó pedig reszket a kredenc mellett.

"Orbán Viktor külföldi turnéján támogatta Gyurcsány Ferenc javaslatait, szó szerint megismételte például Angela Merkel német kancellárnál járva a miniszterelnök közép-európai bankokat megsegítő javaslatait. Barroso bizottsági elnök pedig - mikor a héten Gyurcsány Ferenccel tárgyalt - megerősítette, hogy álláspontja szerint Magyarország helyes lépéseket tesz a válság csökkentése érdekében - idézte fel a kormányszóvivő."

tehát magam is elgondolkozok, érdemes-e tovább élni. szal ciánkapszulával a zsebemben keressek egy kötelet. utolsó szavaim pedig ezek lesznek:

"a kuncze kövér, tehát fogyjon le!"
@Tóta W. Árpád:

"ha 2010 után olyan ellenzéki stratégiát választanak, mint Orbáné volt, vagyis hogy ígérjük meg a toronyórát lánccal, meg mindenkinek ingyenpinát (...)"

emlékeztetlek, hogy ez 2006-ban legalizálódott (maga GyF legalizálta Őszödön, beemelve a magyar politika eszköztárába), így fanyalog egyik vagy másik oldalról lehet, viszont nem érdemes, mert a blöffölés immáron nem tiltott fegyver.

úgy látszik, a szavazatmaximalizálás (ill. veszteségminimalizálás) érdekében bevethető immáron az "ismételgessük és erősítsük fel a sztereotípiákat, az sem baj, ha különösebb valóságalap nélkül" fegyvere is, legalábbis a fentebb linkelt interjú erre enged következtetni.

felelősségvállalás? következmények?
ugyan már.

a hivatalos stratégia most az, hogy nyomassuk a mantrát, ismételgessük ellenfeleink múlbéli valós vagy vélt bűneit szorgalmasan (mintegy feloldozásképp), hivatkozzunk a külső körülményekre, kéthetente gyártsunk valami új, hangzatos nemzetmentő kamu stratégiát, meneküljünk előre, aztán majd lesz valahogy. és persze kedves elvtársak, közben azért legyünk résen is, hogy ha esetleg dőlne a szarkupac, még időben el tudjunk ugrani. utánunk a vízözön.

(nem, nem kell félni, nem lesz gond, csak a kispályásokat állítják meg az osztrák autópályán...)

@dark future: én ezúttal nem ítram ilyesmiről, azt írtam, hogy ha az MSZP olyan ellenzék akar lenni, mint a Fidesz volt, és szeretné mondjuk mobilizálni a nyugdíjasokat meg a zembereket egy jóféle népszavazásra, akkor ahhoz nem Gyurcsány a legjobb arc, hanem valaki más, például Szili vagy vmi hasonló true kommer.
@Tóta W. Árpád:

Azt egyébként viccen kívül nem értem, Gy.F. hogy találta ki annak idején, hogy neki a _szocialista_ pártban lenne a helye. Bármennyire is a patásördög populista népszavaztatott gonosz vigyorral, ezzel megakadályozva 7 éven keresztül folyamatosan a kormányzást, az azért világos, hogy Gy. F. beszédére, programjára az MSZP, mint párt soha nem volt vevő...

Én egyébként pont ezt próbálom megértetni néhány lelkes ballerrel, hogy korlátoltság ezt az egész 7 évet egy egyszeri népszavazásra kenni, amikor az mszp-s politikusoknak semmi kedvük nem volt semmiféle reformhoz. Tulajdonképpen az emiatti düh volt a őszödi beszéd hajtómotorja...
@Tóta W. Árpád:

ki tudja... a Mi Ferencünk bármit le tud kommunikálni, meg persze az ellenkezőjét is, tehát hihetetlen lehetőségek rejlenek benne. Szili? max. nyugdíjas keresztény nőegyletekben tartanám bevethetőnek, egyébként nem túl meggyőző. (volt szerencsém már élőben hallgatni...)

a fenti megjegyzésem a(z egyébként jogos) fanyalgásodra (én legalábbis annak véltem) vonatkozott: ha már egyszer Őszöd óta tudjuk, hogy semmiféle következménnyel nem jár a szavazatmaximalizálás érdekében elkövetett ígérgetés/hazudozás/vetítés, akkor fogadjuk el pro és kontra, hogy ez a politikai küzdelem (majdnem politikai kultúrát írtam :-)) részévé vált

"hogy OV hogy nyom le bármilyen épeszű politikát ezzel a pofával, amit az utóbbi években sminkelt magával, az az ő baja, de az is izgalmas lesz. végül is felköp, alááll, nem lehetetlen koreográfia."

A kérdés jó, valószínűleg a "jobban elkúrták, mint valaha gondoltuk" vonalon fog operálni...
Bréking kinyúlsz!:o)

Nézem a Célpontban a Zuschlag-ügy tárgyalását, cusi tolja a 10 milliók elsíbolásának storyját, közben meg Lapi ül a laptopjával, és jól kivehetően rajzfilmet néz :o))):o)))

Még most is szakadok....:-))
Gyurcsány talált egy jó nagy pártot, ahol miniszterelnökké válhat, megbuktatta a balfék Megyót (nem volt nagy fegyvertény), aztán megmutatta az ámuló-bámuló efftársaknak, hogyan lehet választást nyerni. Azok örültek és hálásak voltak, de a csókra álló szájuk legörbedt Őszödön, ahol megtapasztalhatták, milyen is a neoliberalizmus úristene. Kóka-bajtárssal erre szerződtek, de az ismert körülmények szépen bebuktatták a terveket. Azért így is sikerült elsíbolni néhány ezermilliárdot. Miután az efftársok ráébredtek a baromságukra, már azt gondolták, vigye el a balhét. A válság kiteljesedésével a Fidesz is azt gondolta, most már vigye el a balhét.
Hát most viszi.......
@twa_reakcio:

"Azt egyébként viccen kívül nem értem, Gy.F. hogy találta ki annak idején, hogy neki a _szocialista_ pártban lenne a helye. Bármennyire is a patásördög populista népszavaztatott gonosz vigyorral, ezzel megakadályozva 7 éven keresztül folyamatosan a kormányzást, az azért világos, hogy Gy. F. beszédére, programjára az MSZP, mint párt soha nem volt vevő..."

én meg nem értem, hogy mit nem értesz ezen. meg akarta valósítani céljait, hát szétnézett a piacon. volt két nagy párt, s az egyiknél már betelt az ex-kisz-aktivista kvóta. maradt az mszp tehát.
@dark future: "ha már egyszer Őszöd óta tudjuk, hogy semmiféle következménnyel nem jár a szavazatmaximalizálás érdekében elkövetett ígérgetés/hazudozás/vetítés"

nem járt?
szerintem járt.
vagy akkor azt is mondod, hogy a következményt, vagyis az ellenzék hisztériáját is fogadjuk el?
@twa_reakcio:

Non est, egyszerű. Ferkó azért a maszopot választotta, mert megnézte, hol a leggyengébb az IQ felhozatal, hol van legkevesebb élesszemű ember, aki hamar észrevenné/lebuktatná, h ő tképpen egy pszichiátriai eset, aki vmiféle nárcisztikus énkép erősítési vágyból akar politikai karriert befutni;-)))
ez lehet izgalmas:
nol.hu/kulfold/letartoztattak_a_gripen-ugynokot

nagy szerencse, hogy az ügyet nem nálunk vizsgálgatják, mert ha a gripen-eladások tényleg kenőpénzzel zajlottak (igen), akkor itt senki se forszírozná, hogy kiderüljön.
@Tóta W. Árpád:

Politikai következménnyel nem járt, közvetlen szankció nem volt, némi kis hőzöngés után minden ment tovább az addigi útján ("majd megunják és hazamennek..."). Az ellenzék maga sem gondolta komolyan, hogy ezzel kormányt tudnának buktatni (közvetlen közjogi lehetőségük nem volt rá), az elégedetlenségi hullámot viszont (korábbi önmagukhoz képest...) elég ügyesen meglovagolták.

Ellenben -- köszönhetően éppen az őszödi legitimálásnak -- mostanában már a látszattal sem nagyon kell foglalkozniuk, bemondhatnak bármire bármit. Ez ugyan genya dolog, de sokkal kevésbé genya, mint amit a kormányoldal (meg a virtuális ellenzéke) művel: ugyanígy blöffölnek, hazudnak és vetítenek, csak éppen a(z állítólagos) kormányzati felelősség súlya alatt.

Megtanulta minden politikus a leckét: ez egy következmények nélküli ország.
Lesz is majd majd nagy pofáraesés, ha egyszer átlépik az istenadta nép ingerküszöbét....

@malacka69 az édentől keletre...:

ráadásul gusztávot, s nem közömbös az epizód sem. örülök, ha megnevettettelek malacka, de ez már a sokadik tárgyalási nap volt. amikor a célpont hivatkozott felvétele készült direkt indítottam el ezt a rajzfilmet, mert tudtam, hogy mögöttem áll a kameraman. már tele van a zsebem hittévés névjegyekkel. azon a napon már maga a főnök is ott volt, esküszöm neked, valamennyiükkel normális köszönőviszonyban vagyok. pont mint egy normális országban. szal aznap megkért egy úr, akit akkor láttam először, hogy elmondanám-e az indítványom indokait röviden az ebédszünet elején. mondtam, persze, a multkor is elmondtam, nem is adta le senki, csak az origó, ami azért nem a legnézettebb csatorna. :DDD

szal szünet, félrehúzódunk, megkérdezi a riporter, hogy miért indítványoztam, amit különben a végén megemlített a riport, mintegy mellékesen. szal mondom kábé ezt:

"meggyőződésem, hogy ma magyarországon a képviseleti demokrácia alapintézményét jelentő pártok finanszírozása úgy van megcsinálva, hogy minden 10 huf-ból 1 huf a tiszta pénz, ergó a többi kilenc piszkos. tehát valamennyi párt csakis akként képes működni, hogy valós működési költségeinek döntő részét kizárólag különféle bűncselekmények elkövetésével képes biztosítani. emiatt a köztársaság polgárainak joguk van tisztán látni, hogy pontosan mi megy itt a háttérben. aztán háromszor megkérdezte, hogy tudom-e, mi van az államtitokkal fedett aktákban. a végén elnevettem magam ismételgetve, honnan tudnám, ha egyszer államtitok??? hát pont azért kértem, hogy tegyen lépéseket a bíróság az államtitok feloldása iránt.

na ezt nem adták le, mert biztos pösze vagyok. :DDDDDD

de hülye nem. s szvsz vagyunk ezzel így néhányan. és most hagyjuk, hogy ki hiszi el, hogy egy jelölt = egymillió huf. s ebben minden benne van.

ps: a teljes verzió itt van malacka, bár nem akartam itt felfedni a nevemet, de ha már így alakult legalább majd növexik a blogom látogatottsága. mert a kemény dolgokat persze ott pofázom ki. :DDDDD

www.youtube.com/watch?v=j1vJwtzN05w&feature=related
@dark future:

Közjogi értelemben valóban nem volt következménye ennek a beszédnek. Pont ezért tartottam volna korrektebbnek, ha OV "kormánybuktató" népszavazás helyett kiáll, és közli a Zemberekkel, hogy ez a helyzet, ilyen alkotmányunk van, hogy nem bír mit csinálni ilyen helyzetben sem az ellenzék, sem a köztársasági elnök, a mindenkori kormány 4 évre be van betonozva, akárki akármit csinál és kész...
Halkan jegyzem meg, hogy ez a "lehet tüntetni, majd megunják és hazamennek"-szlogen amellett, hogy nem tűnik túl demokrata hozzáállásnak, pontosan arra jó, hogy szépen lassan egyre több emberben rakódik le, mint a guanó, hogy semmilyen következménye nincs, ha valaki egy ilyen beszéddel lenullázza magát. Ugyanúgy osztja az észt kéthetente újabb és újabb világmegváltó programokkal. Attól, hogy az akció (beszéd, elkúrás, stb) és reakció között van egy jó hosszú holt idő, az nem jelenti azt, hogy megúszta Gy.F. a felelősségre vonást a szavazóktól… Szóval megnyugtatok mindenkit, 2010 pont olyan protest-szavazás lesz, mint a vizitdíjas, és éppen annyi köze lesz a programokhoz, mint az előzőnek a 300 forintokhoz…
Megfejelve még x százezer új munkanélkülivel az y milliós őszöd-bosszúálló réteget(ami messze nem azonosan egyenlő a fideszhívők csoportjával), elég szép pofon elé néz az mszp… A történet eddig akár szólhatna is arról, hogy mindenki megkapja, amit megérdemel, csak apró betűs részként ott van az immár GDP-arányosan 70%-os államadósság, a Botswanánál rosszabb versenyképesség, a fenntarthatatlan nyugdíjrendszer, az IMF-hitel, stb.stb.

és ha már pont te lepleztél le, malacka itt a twá-án, amit azért kicsit többen olvasgatnak, mint a kettőnk blogjait összesen X iksz. szal hogy ne beszéljünk mellé:

"Sándor László lapunk érdeklődésére kijelentette: határozottan és következetesen kiáll indítványa mellett, mert véleménye szerint ami a tárgyalóteremben zajlik, az bábszínház, mert ezek a vádlottak padján ülő fiatalemberek valójában kiskatonák, akiket a tábornokaik most hagynak elvérezni. Hozzátette: ennek a büntetőpernek ugyanis az a legnagyobb álszent hazugsága, hogy azt akarja a közvéleménnyel elhitetni: ha ezeket az embereket felhajtják a vágóhídra, és fegyházba kerülnek, akkor minden egy csapásra tisztává és szabályossá válik a hazai politikában. Miközben azzal is mindenki tökéletesen tisztában van, hogy a pártok a legális pénzügyi forrásaikból nem tudják fenntartani magukat. Hangsúlyozta: a vádiratban is szerepel, hogy az egyesületi pénzekből politikai rendezvényekre is jutott, de hogy mikor és mennyi, ez csak a bizonyítás során derülhet ki."

www.es.hu/index.php?view=doc;21953

csak azért mondom, hogy nem vagyok alattvaló, hanem a köztársaság egyik tagja, ergo nincs okom mitől tartani, hiszen ez pont a politikai osztály elsődleges érdeke. valamennyi bizalom nélkül nem müxik a project, s mindig az fog győzni, aki gátlástalanabb és erőszakosabb. ráadásul akkor még nem beszéltünk, a cégek vajon hogyan és mennyivel szponzorálják a pártokat és nemcsak szijjártót az audival. mert ez kurva sokba kerül, pláne válságban.

és szerintem, malacka, ha érted ez mit jelent.

www.es.hu/index.php?view=doc;22192

ezt meg csak úgy olvastam, mert nem tartozik a zuschlag ügyhöz. persze érdekelne, hol van még bűnszervezet ezen a területen. és hogy küzd ellene a köztársaság különféle bűnüldöző szervei? de csak mint a magyar köztársaság egyik kis bisz-basz atomját, akinek mégiscsak van saját központi idegrendszere, s ezzel meg valamennyien így vagyunk. na ez az egyetlen tuti az ilyen ügyekben, a többi majd kiderül egyszer.

szerintem. :DDD

ps: a gripen is rulez, meg hazahozták rohácsot, ott az udzrt nyomozás. csupa izgalom az élet...

@lapi:

:-))))))
Ha már rajzfilmet néztél, nem a Gusztávot kellett volna, hanem a Modern képmeséket:-))
Aszongya a nejem: Mancika, ne játszd az ördög ügyvédjét.
Lányom: de ki az ördög?
Mondom: A Gyurcsányi. Esetleg a Cúslág.
Mire a lányom: ...és ügyvédje, a Lapiííííííí!!!

Barátom, híres ember letté', wazzze...

;o)

Üdv,

P.
Hi.
Olvasom a kommenteket, és asszem a Gyurcsány takarodj fele megyünk, megent...

Pedig most ég egy ház Tatárszentgyörgyön megint. Nna akkor fajvédő kontra újfasiszta disznók porondra....

Valszeg már bent figyel pár építő jellegű hozzászólás ezzel kapcsolatban is.

Na jóccakát..

most szólnék, hogy a polgárháború szót nem illik leírni tatárszentgyörgy okán. egyrészt már leírta egy csomó kolléga. másrészt ezt, még ha a legrosszabb megoldás bizonyul is igaznak, és tényleg rasszista indíttatásból történtek a szörnyűségek, akkor sem polgárháborúnak hívják ezt, hanem _terrorizmusnak_.

a terroristákat egyébként le kell lőni.
index.hu/kulfold/2009/02/28/szlovak_ontudatot_akarnak_verni_a_magyar_gyerekek_fejebe/

ezt pedig azoknak ajánlom, akik szerint lehet koalíciót kötni baromállatokkal anélkül, hogy a hülyeségeik megvalósulnának.
@Tóta W. Árpád:

"a terroristákat egyébként le kell lőni."

Rasszra, felekezetre, nemzetiségre, nemre és nemi identitásra való tekintet nélkül!

Mellékesen: nem ezt hívják etnikai villongásnak?
én nem tudom, mi ez, uzsoraügy vagy hasonló, vagy tényleg valami kukluxklán, de az etnikai villongás erre mindenképp túlzás. hiszen néhány ember csinálja az egészet, nem áll mögöttük a fehér etnikum. ez terrorizmus.

viszont én erős esélyt adok a szlovák titkosszolgálatnak is, csak ezt azért óvatosan kell megfogalmazni, ugye. okuk van rá, gátlástalanságuk van hozzá, bizonyítottak már.
Két kispártnak is érdeke! Írtam erről is ma:
malacnews.freeblog.hu/archives/2009/02/28/Verszagra_gyul/

Nesze, már megint spam, de most ti hoztátok fel, vazze!:-)
@Tóta W. Árpád:

Egyébként meg kell mondjam, h rendkívül tisztelem, h ilyen mértéktartóan nyilatkozol. A balliberális média tele van a Ku Klux Klan-féle felfogással, mások Bayer és a többi szókimondó felelősségét firtatják, még másabbak szerint már az is rasszizmus, h Orbán szerint "cigánybűnözés nincs, de az utóbbi időben növekedett a cigány elkövetők száma".

Őrület, h az értelmiségi réteg sem képes differenciáltan viszonyulni, akkor mit várjunk az egyszerű, falusi kisembertől...?
malacka: és a másik oldalon a legyintő magabiztosság, hogy cigányok irtják csak egymást, jól is teszik; uzsorások a csóró tolvajt, ez is csak Mortimer-ügy.

erről a szlovák dologról igyekszem írni, csak egy csomó linket kell összegereblyézni, és most mást csinálok.
Kizártnak tartom, hogy a mostani eset az előzőek folytatása legyen. Annyira senki sem lehet barom, hogy egy héten belül visszamenjen és ilyesmit csináljon. Ez valami "completely different".
@Shore: igen, ez nagyon furcsa. ráadásul épp ott virrasztott egy csomó ember. ufók? nanoruhás elitügynökök? mi a fasz ez?
btw én azt is nagyon furcsának találnám, ha ez egy náci társaság lenne. gyereket lelőni? ezzel semmilyen szimpátiát nem váltanak ki. ha konkrétan cigánybűnözőket likvidálnának, az logikusabb lenne.

de még ha a gyerek véletlen volt, akkor se ésszerű egy náci szervezettől, hogy találomra öljön tökismeretlen cigányembereket. maga a kortárs náci narratíva is elismeri, hogy nem genetikai a probléma a cigányokkal.

tény, hogy aki náci, az retardált is, de ha ennyire, akkor már lebukott volna.
Breaking News

Mondjátok hangosan:
Én megmondtam!

Megélhetési firkászoknál ma este nem lesz szex, hajnalig írni kell az újabb hazugságokat. Holnap a címlapon fog virítani a szaros magyar bugyogó, az árpádsávos.
mivel aki náci, az általában gerinctelen féreg is, tehát az elkövetők nexusában is van egy csomó patkány, akik tíz milláért az anyjukat is feldobnák.
@Tóta W. Árpád:

Azért a stop.hu, vagy a népszava nem párja a kuruc.info-nak, mert csak ott olvasni olyat, amit Te írsz: "cigányok irtják csak egymást" nyugodtan. Még Bayer is bőven messze áll ettől a szemlélettől, viszont a stop.hu télleg egyre inkább pártlapja lesz a szociknak. Nem véletlenül blogol ott Gréczy elvtárs, aki úgy fordította le Bayer - Cozma ügy utáni első, vérgőzös - cikkét, h Bayer a cigányok kinyírására szólít fel. És ezt így simán le is írta a blogjában emígyen ni:

„A Magyar Hírlap „sztárpublicistája” azt írta, hogy a rendőröknek le kell lőni a cigányokat. Ez az alaptétel. Ehhez viszonyul mostanában erkölcs, hit és honszeretet. Az egyház és a köztársasági elnök hallgat. Az SZDSZ szintén.”

Gréczy elhúzhat a csába, főleg, mert ő fletó kommunikációs tanácsadója...

------------

Na igen, Sólyomot említette G. Zs.
Sólyom beszédről is mondhatnál vmit:

A cigányság beilleszkedése az ország jövőjének egyik legfontosabb kérdése - közölte Sólyom László köztársasági elnök a Népszabadság szombati számának adott interjújában. Az államfő szerint a jelenlegi pénzügyi és gazdasági válság alapvető kérdése, hogy az ország felhasználja-e a válságot az önkritikus elemzésre. Ilyen önkritikus elemzésre a cigányság ügyében is szükség lenne, és azt is látni kell, hogy a cigányság és a többségi társadalom viszonya nemcsak Magyarországon, hanem Csehországtól a Balkánig a jövő stratégiai problémája. /malac: Nocsak, egy élvonalbeli politikus, aki végre a saját felelősséget is firtatja, és merészel olyat mondani, h más országokban is gondok vannak a romákkal!:o/
Sólyom László szerint tény, hogy a cigányok zöme a rendszerváltás vesztese lett. Arra a kérdésre, hogyan viszonyuljanak az emberek a cigányokat sújtó, másfél éve tartó bűncselekmény-sorozathoz, a köztársasági elnök azt mondta: "mindenek előtt bele kellene gondolnunk magának a történteknek a rettenetébe. Abba, hogy megismétlődik, hogy szerencsétlenekre rágyújtják a házat, és amikor menekülnének, lelövik őket. Ilyen még nem volt Magyarországon, ez olyan gyalázatos bűn, amelynek a súlyát föl kéne fogni"./malac: Ezzel csak egyetérteni lehet, habár emlékeim szerint volt itt még pár igen gyalázatos esemény.../

A tatárszentgyörgyi és a többi eset okával kapcsolatban közölte: még nem tudni, mi a valódi ok; sőt még támpont sincs bármely feltételezéshez. Borzasztónak és megrendítőnek nevezte, ha a rasszizmus vagy a megfélemlítés lenne a kiváltó ok. Szerinte végtelenül káros és felelőtlen magatartás nyilatkozni mindaddig, amíg semmit nem tudni /malac: elárulom, újabban tanácsokat adok az Elnök úrnak;-) /, a felelőtlenség pedig odáig fajult, hogy egyesek polgárháborút vizionálnak. Ugyanakkor elmondta: meggyőződött arról, valóban hatalmas erőkkel dolgozik a rendőrség, hogy ezeknek az ügyeknek a végére járjon.

Az államfő szerint a cigányság beilleszkedése az ország jövőjének egyik legfontosabb kérdése. /malac: mondhatta volna azt is, h morális és egzisztenciális asszimilációra volna szükség... /
Mint fogalmazott, nemcsak egyénenként illet meg minden cigányt a minden embernek és minden állampolgárnak járó jogok teljessége, hanem ők önálló etnikai kisebbségként államalkotó tényezők. A szegregációval összefüggésben kiemelte, megkerülhetetlen az oktatás kérdése: pénz, jó tanár és jó program kell.
jó, a sólyom nyilván nem mutogathat a szlovákokra, de én gondolkodhatok hangosan, és sehogy se stimmel ez az egész, viszont Ivan Lexa robbantott már Magyarországon. meg elrabolták a köztársasági elnök fiát, bazmeg, konkrétan mint a német nácik, ezektől bármi kitelik, és az a tapírpofájú vadállat, a Meciar ott van a kormányban most is. persze, bármi lehet., én várok tűkön ülve.
Miért épp a szlovák titkosszolgálat?
Én másikat is el tudok képzelni.
Miért nem mondjuk az argentin?

Nem, nem a Moszad-ra gondoltam. :)

Nem kell olyan messzire menni, nem kell sehova sem menni.

hát, az a másik, basszameg, hogy én a szilvásyból bármit kinézek. bevallom, hogy ez kissé ad hominem, de ez van.

a másik fele, hogy kövérből meg az UD Zrt-ből is kinézek bármit, utóbbi, ugyebár, szintén nem a gátlásairól vált híressé, és hallunk még róla.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez az ügy is bekerül a sorba, a Rendőrpalotába löv(et)és, meg a Kádár sír kirámol(tat)ása mellé. Ezek tipikusan olyan ügyek, amiknél soha az életben nem fogjuk megtudni, hogy pontosan mi történt, mindenki neki tetsző összeesküvéselméletet gyárthat...

@malacka69 az édentől keletre...:

Nem volt az.
Reggel cammogj le légyszi az újságoshoz.
Ja, és nem foglalkozom vele, hogy egy újság melyik gittegylet udvartartásához tartozik.
Az oké, hogy itt nem ez a baltaarcú reakció a jellemző.
@Tóta W. Árpád:

Kövér sztem demokrata, csak afféle fenegyereket játszik. Ő a fidesz tabudöntögető, gyurcsánytakaroggyozója, de nem gyilkos típus, és felmerül a "cui prodest?", ami meg aztán végképp lesoványítja a Kövér elleni fantazmagóriákat.
hát a cui prodestre az egyik magyarázat, hogy annál jobb, minél rosszabb.
@ZOLDMANO:

Megkövetlek, mert félreértettelek. Azt hittem Árpádot ekézed, aki jelen esetben éppenhogy nemigen érdemli.
Sorry
@Tóta W. Árpád:

De ha átveszik a hatalmat, nyakukba kapják a megvadult romákat. Sztem hülyeség ez a Kövér vonal, fogyaszd le a képzeleteid szertefolyó tengeréből
jaj malac, miért is? mert szerinted Kövér "demokrata", és "nem gyilkos típus"? Gondolom, Szilvásy és a szlovákok bezzeg azok. Szerintem meg az érdek nagy úr, és aki nagyban játszik, az beáldoz olykor egy-egy parasztot.
@Tóta W. Árpád:

De ilyen áron? Ha a fidesz átveszi a hatalmat (márpedig átveszi, legkésőbb 2010-ben), akkor szembe kell nézniük a cigány kérdéssel, és nekik se jó, ha megvadult romák rettennek meg, h megbukott az ő védőszentjük. Különben is, a történet zárhatja az elkódorgó maszop szavazókat is, ferinél hívó szó az antirasszista vonal.
Nem látom be a fidesznél az érdeket, azt meg nem hiszem, h Kövér önjáró lenne...
@malacka69 az édentől keletre...: bazmeg te azt akarod nekem beadni, hogy ezek egy lépésnél többet gondolkodnak előre? nem, köszi. erre semmi nem utal. semmi!
@Tóta W. Árpád:

Hát akkor írd meg kövéresen, legalább lesz mit moderálnod:-))

Na jójcakát, gondolom írni kéne, nem itt fecsegni a felszínen, miközben belül tobzód a mély:-)
Mint az augurok...
Kevés az infó.
És itt az önjáró alternatíva. Bárhol lehet az említett szerevezetben olyan valaki, aki indíthat magánakciókat.
És ez igaz a szomszédos államok szolgálataira, stb., stb..
Kezdünk banánköztársaság lenni, puccs nélkül.
Kissé túltengek itt ma este, sajnálom.
Az enyingi konvoj, annak a megjelenése, a TV stáb meg épp követte a őket.
Csak nekem fura ez?
Domboldalban ülő kutya legyek, ha ezt beveszem.
Az mi a tök volt?
@Karesz (Charlie): "mar ugy erted csanyiek lenyomtak a sajat reszvenyuk arát bedőletik ukrajnat hogy jo olcson bevasaroljanak?"

Nem, csupán kihasználják, hogy a tőlük függetlenül leeső részvényekből akkor vásárolnak majd be, amikor a *benfentes* infókat is bekalkulálva emelkedés előtt állnak.
Így visszagondolva csányi néhány hónapja eladott egy nagy pakettet és *másnap* nagyott esett az OTP.


"van becsuletes tozsdezo? :)"

Mivel a nyugdíjalapomban van részvényportfolió is, így én tipikusan egy becsületes tőzsdéző vagyok ;)
Modern piacgazdaságokban a tőzsdeforgalom nagy többsége befektetési és nyugdíj alapoknál zajlik (vagyis az átlag polgárok kezében van a közművek és nagyvállalatok többsége, meg a tőzsdei papírok nagyrésze)


Bennfentes kereskedelemben én odáig elmennék, hogy vezető tisztségviselők (és rokonságuk) egyáltalán nem tőzsdézhet a saját papírjaival. Ez nem alkotmányos sérelem, mert nem kötelező elvállalni a vezető tisztségviselő pozíciót, ha meg elfogadja, akkor tartsa be a szabályokat.

Persze lehetnek papírjaik, én a premizálást és a fizetés egy részét részvényekben adnám a vezető tisztségviselőknek, de az letétbe kerül és csak a munkaviszony megszünése után több kis részletben [akár évekkel később a teljeset] adnám ki.
@eMeL: "vezető tisztségviselők (és rokonságuk) egyáltalán nem tőzsdézhet"

tipikusan kijátszható szabály, egy darab stróman kell hozzá.
Azért elég jó, hogy a saját titkosszolgálatainkról is ilyeneket feltételezünk (persze én is). (Olyan jó a hírük, mint a 80-as, 90-es évek B-kategóriás amcsi filmjeiben a CIA-nak: ügynökeik gyakorlatilag csak negatív kontextusban kerültek elő és többnyire piszkos munták végeztek.)

Érdekesen illeszkednek a demokratikus államrendbe ezek a szervezetek, talán ideje lenne megreformálni őket. Pl. függetlenítve a mindenkori hatalomtól az irányításukat/ellenőrzésüket, átláthatóbbá tenni a működésüket, felügyeletükbe bevonni az ellenzéket is stb.

@dark future: license to kill!

meg a Man in black is, ugye!


"Pl. függetlenítve a mindenkori hatalomtól az irányításukat/ellenőrzésüket"

szerintem ez titkosszolgálatoknál nem nagyon válik be. már hogy is válna, azt csinál a senki által nem választott NBH, ami szerinte helyes? vagy válasszuk az igazgatóját közvetlenül?
@Tóta W. Árpád:

Pl.: két igazgatója lenne, a stratégiai igazgatót adná (a sleppjével együtt) a mindenkori kormányerő, az operatív igazgatót (a sleppjével együttÖ a mindenkori ellenzék. vagy legalább valamiféle ellenőrző szerve lenne, ellenzéki pártdelegálttal, rendőrségi/katonai/külpolitikai szakértőkkel stb.

ez így nem megy, hogy gyakorlatilag azt csinálnak, amit csak akarnak. ill. megy, de akkor ne fogjuk rá, hogy ez demokrácia
naivitás. mennyi szivárgási csatorna nyílik meg ezzel? vajon ha az ellenzéknek az egyetlen érzékelhető célja, hogy a kormánynak keresztbe tegyen, a titkosszolgálati akciókat nem buktatnák be? dehogynem. ja hogy ez hazaárulás? na és?

azonkívül meg ahol két igazgató van, ott előbb-utóbb lesz egy főigazgató meg egy címzetes igazgató.
Most is két igazgató van, de ezt kevesen tudják.
most is a szilvásy irányít, és ezt mindenki tudja.
@Tóta W. Árpád: Árpi, azért mert nem osszák meg veled a valódi terveiket, nem jelenti azt, hogy nincsenek ;]

Vagy szoktál konzultálni Vargával, Járaival esetleg Paragghal?

@osborne: ezzel az eshetőséggel foglalkoztam eleget. ekkor fognak felfeszülni arra a keresztre, amit a hazudós politikusnak ácsoltak éveken át. ún. hitelességi probléma. úgy is mint "nyílt és szervezett politikai hazugság".
egyébként meg ha nem osztják meg, akkor ne várják el, hogy támogatom. mit támogatok? asse tudom! ha megosztják, és szép kerek, akkor lehet, hogy melléállok. én a kéri-beszéd rajongója vagyok, csak gyanítom, hogy az is csak egy szerepjáték volt.
guglizás után arra jutottam:
ez az "etnikai cirkusz + titkosszolgálat" műsorszám rohadtul elő van készítve.
Van ahol még az orosz (?) titkosszolgálat is felmerül.
Ezzel akár még az unió is tökön szúrható, de mi mindenképpen.
@Tóta W. Árpád: de ki fogja őket kereszter feszíteni? a non-stop reform és összefogás MSZP? ez azért nagy ellentmondás. bár a Kéri beszéd utáni hónapokat nézve van benne ráció.

egyébként nemcsak a hazudozással volt ugye a problematika Gyurcsánynál, aki kormányon volt és _nem_ ellenzékben hanem a gazdasági elkúrásával.

a méretes aránytévesztést azért jó lenne már elfelejteni ;]
@osborne: "a non-stop reform és összefogás MSZP? ez azért nagy ellentmondás."

ugyan,. nem nagyobb, mint a polgári kormányzástól a szociális népszavazásig elférgelődni. de írtam feljebb, hogy az mszp simán talál ehhez gyurcsánynál alkalmasabb, szociálisabb pofát. kiss péter ante portas!

"Van ahol még az orosz (?) titkosszolgálat is felmerül."

bizony, iletve a szlovák az annak a nyúlványa. izgi bazmeg! frederick forsythe saga magyarországon! kedvem támadt regényt írni belőle.
@Tóta W. Árpád:

Szerintem a hitelességre ejteni fognak. Gyorsan tanulnak... Majd megmagyarázzák a körülményekkel. És gyakrabban járnak gyónni.

Gyurcsány és csapata (meg a hozzá közelálló média) láthatóan elég nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból. Mivel a szívás immáron borítékolható, annak csak a mértéke ill. az eloszlása a kérdéses. Orbánék (hacsak nem jönnének elő vmi átlátszó, falrengető hazugsággal), egyetlen dolgot tehetnek: 2010-ig befogják a pofájukat. Ezt írtam már fél éve is, de most méginkább így van. Legfeljebb veszítenek pár ezer bizalmatlan értelmiségit. Na és? Választást nem velük kell nyerni.

@dark future: "2010-ig befogják a pofájukat."

jólvanbazmeg, fogják be. ahogy eddig. de akkor milyen alapon baszogat engem a t. jobboldali csürhe, meg bértollnokoz és zsidóz, amiért nem szavazok simán hitelre bizalmat a viktornak? miért kéne? hát nincs értelme a szövegüknek!

"Na és? Választást nem velük kell nyerni. "

akkor ez a médiafölényes faszolás lezárva?
Lesz egy MILF is a parlamentben, az már biztos.
Nekem mondjuk nem hiányzik, de úgy kell már a magyar léleknek egy "magunkfajta", mint egy falat kenyér.
@Tóta W. Árpád:

A szlovákoknak különösebben nem kell semmit sem csinálniuk itt, elég ha a fotelben ülnek és nézik a mozit... Röhöghetnek rajtunk enélkül is eleget.

A saját cigányaikkal is van elég gondjuk (lásd pár évvel ezelőtt a k-szlovákiai balhékat), nem biztos, hogy érdekeltek egy komolyabb roma konfliktus kirobbantásában (esetleg az a határokon is átívelhetne, ill. az Eu beavatkozása őket is érzékenyen érinthetné).

Kis konfliktussal meg éppen a magyar ballib malmára hajtanák a vizet (hangulatkeltés, a szélsőjobbos veszélyérzet növekedése, a közbeszéd tematizálása), miért lenne jó ez nekik?

@Tóta W. Árpád:

az, hogy ki mire akar meggyőzni továbbra sem jelenti, hogy arra kéne alapozni mit fog csinálni a Fidesz amit a sajtó, kormánypártiak leadnak róluk infoként ;]

Gyurcsányt nem úgy ismerem, hogy egy Kiss Péter féle átvételt megengedne vagy ennyire feladta már ő is? meglepne
"Kis konfliktussal meg éppen a magyar ballib malmára hajtanák a vizet (hangulatkeltés, a szélsőjobbos veszélyérzet növekedése, a közbeszéd tematizálása), miért lenne jó ez nekik?"

hogyhogy miért? a jobboldal hagymányosan keményebb kisebbségi, "nemzeti" témákban, a bal kompromisszumkészebb. Fico már mondta is egyzser, hogy juj, ha Orbán lesz, akkor revizionizmus lesz meg horthyzmus.

oroszok ysem szeretnének O-kormányt, Szavolszkij nagykövet be is van rágva rá. Feri viszont Vologya haverja, a kutyája is megnyalta.
@Tóta W. Árpád:

Ezt speciel tőlük kérdezd (mármint a jobbcsürhétől). :-)

Én sem szívesen írok alá biankó megbízást, és teljesen jogosnak tartom az elvárásod az elképzeléseik nyilvánossá tételére, de belátom, hogy ez itt és most nem aktuális, ill. hogy nem az én, és nem a te szavazatodra pályáznak elsősorban ezzel a stratégiával. Profik lettek (vagy legalábbis úgy csinálnak :-)), még egy mikolás poént nem engedhetnek maguknak, így ha csak nem iszonyatosan hülyék, akkor nem fogják felvenni a kesztyűt és nem sétálnak bele a csapdába. Mi meg majd megtudjuk, hogy mit akarnak, ha eljött az ideje.

Az is lehet, hogy addigra már tökmindegy lesz, hogy most éppen mit akarnak... Sőt az is lehet, hogy az is mindegy lesz, hogy akkor mit akarnak, mert azt fogják végrehajtani, amit az IMF kirendelt csődgondnoka előír.

@dark future:

Van pár szlovák politikus akiket nem a ráció vezérelt eddig sem.
És itt az orosz vonatkozás is, keresztbe tenni az EU-nak.
És bár meredek, az EU-ban is van pár ország akiknek már a mostani közösködés is túl sok, csak púp vagyunk a hátukon.
Nem sokan szeretnek minket.
@dark future: "Mi meg majd megtudjuk, hogy mit akarnak, ha eljött az ideje."

hát b+, ennyi erővel meghívhatnánk habsburg ottókát királynak. én erre nem szavazok, aki ezt nehezményezi, annak szarok a szájába.

"azt fogják végrehajtani, amit az IMF kirendelt csődgondnoka előír. "


erre szavazok inkább, a nato-megszállásra, a sísadminra, a know-how-segélyre.
sysadmin, csak csehszlovákul írtam véletlen

krtek
@Tóta W. Árpád:

"oroszok sem szeretnének O-kormányt"
No ahhoz még ők is kevesek :-). Legfeljebb ha tankkal jönnek.

Szerintem nagyobb fejfájást okoz nekik most az ukrán helyzet. Elég nagy (és katonailag elég erős) ország Ukrajna ahhoz, hogy ne vegyék komolyan őket az oroszok (ráadásul földrajzilag elég értékes helyen fekszenek). Bedőlésük esetén vagy újra az orosz befolyási övezetben találják magukat, vagy közelebb fognak kerülni az Eu-hoz (már csak a reorganizációba befektetett tetemes európai tőke miatt is). Jelentős és tartós destabilizálódásuk sem az oroszoknak, sem az Eu-nak nem érdeke.

Ehhez képest az tizedleges probléma, hogy itt az mszp vagy a fidesz van hatalmon.

egyébként elnézem freddy mercuryt ezen a videón, meg nemrég láttam a rocky horror picture showt, és egész elképesztő és egyben szomorú, hogy ez a nyolcvanas évek. akkor egy britanniai tömegpárt méretű mozgalom címerállata lehetett egy EKKORA BUZI. boldog idők, boldog vidék. mintha ma nem orbán viktor, hanem galla miklós vinné győzelemre a fideszt. bár élhetnék egy olyanországban.
@Tóta W. Árpád:

"ennyi erővel meghívhatnánk habsburg ottókát királynak"

ne adj újabb tippeket Dávid Ibolyának :-)
index.hu/belfold/2009/02/28/szily_habsburg_gyorgyot_is_az_ep-listara_tenne/
ez tévedés. ukrajna kívül van, ma ő a kompország. mi belül vagyunk. sokat megér oroszországnak egy hozzá lojális EU-tagállam. információk, a gyengeségek megismerése, és persze lobbierő. cserébe nem ezer dollárért adják a gázt, pedig megtehetnék, közénk is lövethetnek, egy puskalövés nélkül.
@Tóta W. Árpád:

"ez tévedés. ukrajna kívül van, ma ő a kompország. mi belül vagyunk."

per pillanat. ha csődöt jelentenek (ők állnak hozzá talán a legközelebb), akkor viszont szerinted megmaradnak senki földjének? egy frászt. valaki alájuk fog nyúlni, vagy innen, vagy onnan. ha az eu, akkor elkerülhetetlennek tartom, hogy egy évtizeden belül csatlakozzanak.

na, ha az oroszok jófejsége annyiból áll, hogy nem ezer dollárért adják nekünk a gázt... esetleg megbonthatatlan barátságunk további elmélyítésének érdekében adhatnának némi megrendelést, pl. pár ezer új autóbuszra.

Gyurcsány Putyin fülébe súgja, hogy Ő mekkora oroszbarát, csak orosz vezetéket akar, százat, ezret, és így görbüljön meg ha mások csövére csak egy pillantást is vet.
Putyin sem hülye.
hát, bizonytalan vagyok, de az a gyanúm, hogy bár oroszo. könnyebben kormányozható, de nincs arra pénzük, hogy egy egész Ukrajnát vontatókötélre vegyenek. az olajár nagyon bebaszott nekik.

az eunak több pénze lehetne erre, de itt meg demokrácia vagy mi van, nehezen menne át.


sztem ukrajna a szovjetunió része, és érdemes ezt tudomásul venni. azért az nem egy igazi nemzet, nem? szovjetek azok.
@Tóta W. Árpád:

"bár élhetnék egy olyanországban"

ezt most vegyük coming outnak? :-)

itt még egyébként az USA sem tart. óriási előrelépés volt részükről a fekete elnök. azért azt megéztem volna, ha még buzi is lenne mellé :-) vagy netán ateista.

Árpi says - "Ebben a sportban nem szükséges igazat mondani vagy logikusan érvelni; nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem."

Így igaz!
"bár élhetnék egy olyanországban"

...magas labda...
@Tóta W. Árpád: Árpád, kedves, te egy másik országban élsz, másik TV-vel bámultatod magad, és más nyelvet beszélsz.

Gyurcsány nem is teljhatalmú, csak az Apró-klán és kapcsolt KGB-s részei.
@dark future: Eltekintve attól, hogy tudjuk, milyen a politika általában, és az USA-ban különösen, tényleg az a lényeges egy elnökben, hogy milyen színű, milyen a szexuális irányultsága, milyen nemű és milyen vallású? (Az utóbbi kettőt nem említetted, de az előbbi kettőből következik.)

Szerintem inkább emberi minőség, ész, hozzáállás, műveltség sem árt...
@Tóta W. Árpád: Mármint, a szovjetek az igazi nemzet, vagy az ukránok szovjetek?
Árpi!

Biztos vagy te abban, h amikor Freddy M-val kampányoltak, akkor már mindenki tudta róla, h buzi? Ami egyébként nem is igaz, mert biszexuális volt.

Aztán, jó nagy marhaság az, h bármilyen kisebbséghez tartozó polgár vezessen egy olyan országot, ami nem a jólét paradicsoma. Elég körül nézni, mennyi konflikt volt már ebből a fejlődő világban.

Egy kisebbséghez tartozó vezetőt csak egy nagyon fejlett ország bír ki, ahol "nincs szükség" bűnbak képzésre.
Bár egy mexikói származású elnök békés kormányzására nem vennék mérget még amerikában sem. Obama is csak félnéger, talán épp Jesse Jackson volt az, aki azt mondotta vala róla: Obama nem elég néger.

Végül a gyújtogatás ügye kapcsán hadd ajánljam figyelmébe mindenkinek, h volt a Napkeltében szombaton Mohácsi Viktória, és volt szerencsém látni. Azóta sem térek magamhoz.

Az a nő szimplán bekattant, megzizzent. Mindjárt kifejtem, miért, de előtte egy hír tegnap előttről:
"Vasárnap dönt a Pécsi Városi Bíróság a tavaly novemberi, két halálos áldozatot követelő kézigránátos támadás két gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról.
A Bogdán-fivéreket pénteken fogták el a kommandósok, egyikük nyugdíjas rendőr, másikuk munkanélküli, aki vagyon elleni bűncselekményért volt már büntetve.
A rendőrség nem árulta el, hogy beismerő vallomást tettek-e, ahogy a származásukról sem adott felvilágosítást. Annyit viszont közöltek: a motiváció a személyes bosszú volt, a rasszista indíték kizárható.
A gránátot az ablakon dobták be a cigány család házába, a szülők meghaltak, a négy gyermekből pedig kettő megsebesült."

Erre azt mondta tegnap a Napkeltében Verebesnél, h ez nem igaz, ez igenis rasszista támadás volt, és akárki mondhatja magát cigánynak, csakhogy elleplezze a rasszista szándékot....
Na de egy Bogdán??????, kedves Viktória.

Aztán azt is mondta még a drága hölgy, h reméli, be fog bizonyosodni az inkriminált molotovos ügyekben a rasszista indíték, és ennek folytán szigorítani fogják a gyűlölet törvényeket, h Magyarországon soha többé ne lehessen kimondani, h "cigánybűnözés", mert ha csak ő az egyetlen is, aki nem bűnöző, már akkor is hazugság a cigánybűnözés, ami megbélyegzi a komplett cigányságot.

Nem szó szerint idéztem, de ez volt a lényeg.
Azaz Mohácsi Viktória még mindig ott tart, miszerint a cigánybűnözés szó használata azt jelenti, h minden cigány bűnöző. Egyszerűen buta ez a nő, kiakasztóan buta.
Valszeg szerinte a "fehérgalléros bűnöző" összetétel meg azt jelenti, h minden ember, akinek a gallérja fehér, bűnöző.

Nem szívesen mondok ilyet egy nőre, de ez már a tipikus "szőke nő" kategória, annak is a legalja, bár kétségtelen, ügyesen leplezi.:-)

Bóóóóóóóórzasztóóóóó!!! Maaaargiitt, nóóóóóóórmális?!
@Tóta W. Árpád: Még: érdemes lenne meg nézned, és másnak is, mit tettek az oroszok még a Szovjetunió előtt is, hogy Ukrajna mint nemzet és nemzetállam ne létezzen. (Bár tudom, hogy a te szemedben a nemzet/nemzetállam szitokszó.)

Nem kell száraz történelemkönyvekben ásni, volt egy Igor Markevitch nevű igen kitűnő karmester, aki emlékiratokat is írt, "Befejezett jelen", Gondolat, 1986

A Prológust elegendő lenne elolvasni, mindössze 45 old. Ajánlom figyelmedbe, feltételezem, hogy azért szoktál olvasni.
@Tóta W. Árpád: és még: utánanéztem, a Bookline-on 5 db antikvár pld. létezik belőle, (800-1200 Ft.- értékben)
Szép reggelt.

Kétféle szavazó létezik: az egyik az elkötelezett, a másik, amelyik négyévente ide-oda csapódik. Az utóbbiakat csak szociális demagógiával lehet megnyerni.

Ha ez a "mocsár" lecsúszik a kormánypártról a választások után, az nem baj. Mindig így szokott lenni, függetlenül attól, ki kerül hatalomra. Ettől a buta tömegtől igazán nem kell sajnálni, hogy jól átbasszák őket a palánkon.

Viszont pozitív tulajdonsága a mocsárnak, hogy igen rövid a memóriája: néhány hónapra terjed csak ki. Páldául 2006-ra nagy része már elfelejtette, mi is volt 2003-04-ben. Vagy 2002-ben "sokan, de nem elegen" felejtették el, hogy mi volt 1999-2000-ben.

Tehát ha pillanatnyi jólét-növekedés van, akkor a mocsárnak nem számít, hogy az adott kormány hogy végezte a dolgát évekkel ezelőtt: a bendője aktuális állapotával díjazza vagy bünteti a politikát.

A fentiek azok a politikai realitások, amelyekből egy kormányzásra készülő tömegpárt (mindegy, hogy jobb- vagy baloldali) kiindul.

Vagy nem tetszik már emlékezni rá, hogy miféle kampányba kezdett Gyurcsány Ferenc, amikor a Kéri-féle Orbán-beszéd kiszivárgott? Na ugye.

Üdv: Peti
bréking nyűvsz:

lomondott Göncz Kinga...


végre egy politikus, akinek neve semmilyen botrányhoz nem köthető - ha egyáltalán köthető valamihez...
"sztem ukrajna a szovjetunió része, és érdemes ezt tudomásul venni. azért az nem egy igazi nemzet, nem? szovjetek azok."

Ezt talán ők jobban el tudják dönteni. Vagy Szlovákia se igazi nemzet csehek/magyarok azok.
@Tóta W. Árpád:
"sztem ukrajna a szovjetunió része, és érdemes ezt tudomásul venni. azért az nem egy igazi nemzet, nem? szovjetek azok"
Árpád itt az ideje, hogy ukrajnai tanulmányútra menj, most már jó ideje vizum se kell mint kell a ruszkikhoz és tulajdképp csak legnagyobb Druszád útját ismételnéd meg, csak visszafelé. Szóval sok érdekes dolgot látnál és csodálatos beszámolókat írhatnál itt nekünk. Elsősorban azt, hogy igazi nemzet, legalább annyira, mint ahogy az osztrák az, az öszter reich-ben élve. Ők viszont egy szláv krajinában, (u-krajina) lettek azok. Még Kelet Ukrajnában is, ahol mindenki orosz anyanyelvű, azt kérdeznéd valakitől, hogy te orosz vagy barátom Jefim? Úgy nézne rád mint egy winterthuri svájci Hanzi, ha a szerinted tulajdonképpen teljesen nyilvánvaló németségét firtatnád. Vagy mit szólnál ahhoz a Nyugat Ukrajnában bizony mindenki által jól ismert történethez, ha hallanád, (amit Magyarhonban sűrű homály fed), hogy az orbánkormány idején Ukrajna felajánlotta hivatalosan Kárpátalja (ahogy ők hívják Kárpátontúli Terület = Zakarpatszkije Oblaszty) visszaadását, amennyiben a már legalább 5 éve ottlakó nem magyarok is simán, minden nyelvi gond nélkül megkapnák a magyar állampolgárságot, hadd váljanak nemsokára legalább már ők eus állampolgárokká. Orbán állítólag türelmet kért, majd elvesztette a választásokat. Talán szerencsére, mert akkor már tönkrementünk volna előbb is, rögvest ahogy nemzettestvéreinket a keblünkre öleljük. (Itt jegyzem meg 'a propos', hogy én se csipem Fletót, de mi lenne az így is széteső nyugdijrendszerünkkel ma, ha az állampolgárság megadás bejön és az erdélyiek nyugdija is részben a mi büdzsénket terhelné?)
Nos, indulsz Etelközbe, Kijevbe, majd a Donhoz Donyeckbe?
Kezdjük a hrivnyagyűjtést az utadhoz?
@Republikánus Péter:

"a másik, amelyik négyévente ide-oda csapódik. Az utóbbiakat csak szociális demagógiával lehet megnyerni."

Ezúttal nem értek egyet. Nagyon fontos, h legyenek ingadozó szavazók, mert ha minden szavazó örökké ugyanarra szavazna, akkor elég merev lenne a rendszer, csak a belépő fiatalok sorolódnának újfent, illetve a kampány csak a saját szavazók mozgósításáról szólna.

Ingadozni nemcsak demagóg ingerekre lehet, hanem elvszerűen is, vagy azért, mert az ember, ahogy öregszik, változnak a nézetei, vagy mert a saját/ország érdekét más pártban látja jobban képviselni, mint annak előtte.

Sztem a legkárosabbak a mindenáron egy kiszemelt pártra szavazók köre. A mindörökké szoci, a mindörökké fidesznyik, a mindörökké szadi, stb...

Ott van pl. egy régi balos, aki tűzön-vízen át kitartott a nagyorrú minden idiótasága mellett, csak mert mszp for ever, aki mi a rákér' is támogatta gyurcsányt az egyáltalán nem balos gazdaságpolitikájában???

Üdv.
@Idet:

Az USA fekete elnökét mint pozitív példát hoztam: lám, ők is ráléptek a gyakorlati tolerancia rögös útjára (elméletben már eddig is marha jók voltak). Az is elgondolkodtató, hogy immáron van a Kongresszusban is egy azaz egy darab képviselő, aki ateista, és annak is meri vallani magát: (www.evelet.hu:8080/ujsagok/evelet/archivum/2007/12/064)

Szóval kicsit más az elmélet és a gyakorlat, elvileg bárki lehet bármi, ehhez képest az USA-ban komolyabb politikai tisztséget eddig keresztény fehér férfiak jóval nagyobb számban töltöttek be, mint létszámarányukból következne.

@Frank Endi: Nem kell minden urban legendet elhinni. Persze, ahogy a Ceausescu is felajánlotta hogy visszaadja fél Erdélyt a román államadósság átvállalásáért cserébe, biztosan...
Mi is felajánlottuk volna Sopront az osztrákoknak, hadd legyen legalább nekik jó igaz?
@Invictus:

Nem biztos, hogy a soproniak nagyon tiltakoznának ellene...
Mai Sunday Times, tudósító Bécsből.

Azért ez nem semmi! Ki gyilkol itt kit? Egy koktélozásról már kiderült, hogy a saját uzsorásaik voltak a tettesek, nem akarok prejudikálni, de valszleg a tatárszentgyörgyi esetnél is ez fog kiderülni.

Cosma meg felbökte magát a késre, de előbb még vesén szúrta a társát, mondaná a kedves tudósító. Kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán betette-e a patáját az országba?
Többé kevésbé beigazolódnak a megérzéseim:

1) "Holnap a címlapon fog virítani a szaros magyar bugyogó, az árpádsávos."
- The Sunday Times mai cikke a témában

2) Az pedig, hogy egy angol lap így reagál nem meglepetés, vajon kell-e nekik egy ennél is szorosabb kapcsolat velünk az EU-n belül. Jelenleg ugyanis ők tartanak el minket. Minket magyarokat és a ki tudja hány százezer romát.
@dark future: Igazad van, csak attól félek...tudomisén, mitől félek, leginkább a pénzügyi válság hatásaitól meg attól, hogy a talpáról megint a feje tetejére állítják az elméletet, és ettől fogva az elmélet és a gyakorlat még annyira sem fogja fedni egymást, mint most...
@dark future:

"Köszönjük Mohácsi Viktória." van másik is dark, s az kétségtelenül szellemes, ráadásul nagyon igaz szvsz:

"A kibékíthetetlen szembenállás miatt az ellenzék makacsul blokkolja a reformjavaslatokat, miközben legitimációs problémákat is emleget: valójában hiányzik az alapkonszenzus a demokratikus és parlamenti játékszabályok betartásáról. Egyidejűleg mind az állam, mind a lakosság súlyosan eladósodott, mert többet költött, mint amennyit megengedhetett volna magának. A keleti tömb legvidámabb barakkjából mára a "legszomorúbb bevásárlóközpontjává" vált az ország, és az embereken egyre inkább a reményvesztettség lesz úrrá."

nyugi malacka, kiemelem ezt is, bár sem az osztrákok, sem a britek nem fognak szavazni, hanem mi.

"Általános volt az a vélemény, hogy a következő parlamenti választást az ellenzék fogja megnyerni."

én már látom is, hogy fognak eloszlani a kétségbeesés felhői, ha felvirrad orbánék napja. :DDD ők eddig is a töretlen bizakodást sugározták, tul.képpen már a rosszabbul élünk, kampány óta. a sok füttyös ember majd önfeledtem játszik a vidámparkká átalakított kossuth téren. szal van remény legalább. :DDD

www.stop.hu/articles/article.php?id=460007

az angol lapok meg híresek arról, hogy lehoznak mindenféle szir-szart, pláne ha bulvár:

"Az októberi nagy árfolyamesés idején manipulálhatták a piacot Magyarország ellen, mondta egy vasárnapi brit lapnak Bajnai Gordon gazdasági és fejlesztési miniszter."

www.stop.hu/articles/article.php?id=460007

csupa rejtély mindenhol, jobb és izgalmasabb sorozat, mint az elnök emberei, vagy ha jobban tetszik: the west wing. :DDD

@lapi:

Az a baj, hogy ha a szomorú gazdasági és politikai tényeken felül még rémhíreket is terjeszt rólunk a nyugati média, arra sajnos azonnal reagál a piac, tovább gyengítve a forintot, rontva az ország megítélését, hitelképességünket, pozícióinkat. Eurótízmilliárdokkal tartozunk (és még fogunk tartozni sokáig), ki lehet számolni, hogy egy-egy visszasorolás forintosíthatóan mekkora kárt okoz az országnak.

Az lenne a minimum, hogy ha a Külügyminisztérium azonnal helyreigazítást kérne. Mohácsi Viktória meg nem tudom, hogy mit képzel magáról, és milyen jogon nyilatkozik nyomozati szakaszban lévő ügyekről. Egyelőre egy dolgot tudhatunk biztosan, azt, hogy a hatóságaink balfaszok voltak Tatárszentgyörgyön. Minden más egyelőre csak feltételezés.

Mondok érdekeset:

1. Bencsik ott legyeskedett örökké a Gárda környékén, a gárda szerint a cigánybűnözés súlyos problémája az országnak.
2. Orbán kijelentette: cigánybűnözés nincs, de cigány bűnözők vannak.
3. Erre 2 nappal később Bencsik az Echoban: cigánybűnözés nincs, de megszaporodtak a cigányok által elkövetett bűncselekmények.

Nyalni tudni kell:-)))
------------

A mszp EP listáján nincs cigány jelölt, még a nem befutó helyeken sem...

Hiteles antirasszisták:o))
elnézést, ezt teszi a sok nyitott ablak a böngészőben. a bajnai link ez:

www.hirszerzo.hu/cikk.bajnai_szerint_manipulalhattak_ellenunk_a_piacot.99606.html
@dark future:

Mohácsi Viktória Európa-szerte cigánykodik a tatárszentgyörgyi üggyel:-S
@malacka69 az édentől keletre...: Akárhogy is, létezik egy olyan szavazóréteg (sztem az összes harmada ilyen), amelyik, ahogy mondani szokás, a "személyes boldogulása" alapján szavaz egyik vagy másik pártra.

Persze az is előfordulhat, amiről te beszélsz, hogy valaki elviekben elkötelezett, mégis más-más pártokra szavaz; habár ez szerintem nem jellemző. Elvégre is, az "elvi elkötelezettség" egyfajta intelligenciaszintet azért feltételez, amely intelligenciaszint felhasználható arra is akár, hogy az ember fel-felmérje, hogy "elveihez" melyik párt áll hozzá legközelebb, és azért a pártok 1998 óta nem változnak annyit négyévente (habár sokan beleszerettek az ezzel ellentétes gondolatba), hogy az ember hol erre, hol arra szavazzon "elvi okokból"... legfeljebb ugye nem megy el szavazni.

Egyébként mindezzel csak ahhoz a vitához szóltam hozzá, ami megint feljött itt Orbán "kétarcúságát" illetően. Bizony azt az egyharmadot is meg kell győzni valamivel, mert másképp nem lehet nyerni, legalábbis nem a kívánatos mértékben. És hogy ez nem több kommunikációs húzásnál, hanem maga a jobboldali program, az egy igen-igen degenerált értelmezése a helyzetnek. Nem kizárt, hogy így van, de a lehető legrosszindulatúbb megközelítés; mint ahogy az is tévedés, hogy Gyurcsány lelkesedése nem másnak, csakis a Hazának szól, és működése mentes pszichoneurotikus elemektől.

Aki Orbánról a lehető legrosszabbat, Gyurcsányról pedig a lehető legjobbat feltételezi, az ne várja már el, elfogulatlannak tekintsék.

Fordítva is igaz ez, persze.

Üdv: Peti
@dark future:

azt hiszem mohácsi viktória is azt képzeli magáról, amit pl bayerzsolti. avagy te és én etc. azt hogy elmondhatja a véleményét. a közönség meg azonosul valamelyikkel, vagy talál egy harmadik álláspontot. a sajátjáét mondjuk. ezzel nekem semmi bajom. a nyugati média meg úgy viselkedik, ahogy mindig is viselkedett az elmúlt évtizedekben. arról ír, amit fontosnak tart. mondjuk nem volt nehéz kisakkozni, hogy a tévészékház ostroma benne lesz a hírekben. az meg nem, hogy mit akar a magyar társadalom pl a nyugdíjkérdéssel hosszabb távon kezdeni.

az meg most pláne nem érdekli őket, hogy ki nyeri a következő választást. vagy te képes lennél ráizgulni, hogy ki fog nyerni 2010-ben pl norvégiában? vagy albániában?

ehhez azért nem kell felvenni egy külön médiatanácsadót egyik pártnak sem.
@lapi:

"azt hiszem mohácsi viktória is azt képzeli magáról, amit pl bayerzsolti."

Micsoda lükeség!
Mohácsi Viktória egy _európai_politikus_, Bayer meg egy magyarországi (most figyelj!) tényfeltáró & véleménymegmondó újságíró.

Ne keverjük már a kettőt, pls!
@lapi:
Nincs igazad, Mohácsi V. csak úgy nem mondhat véleményt, mivel európai parlamenti képviselő. Elsősorban Magyarországot, másodsorban az SZDSZ-t képviseli. És most végre azt látjuk amitől Babarczy Eszter retteg immár 2 éve, az SZDSZ kiírja magát a magyar politikából, lehet hogy végleg. Azzal hogy ilyen ostoba politikusokat raknak kulcspozícióba a saját sírjukat ássák meg. Félreértés ne essék, ugyanilyen örömmel veszem bármely másik párt szétmorzsolódását.
Bayer Széles Gábor láncos kutyája.
Széles meg annyira mélymagyar mint a .-.-.-.
Cenzurázva általam.
@Tóta W. Árpád:

"tényfeltáró?"

Tudtam, h erre harapás lesz!
A mélymagyarban az! Miazhogynagyonis!

- Lement Kesznyétenre, beszélt az ottani cigányokkal anno...

- Pozitív példát mutatott fel egy vidéki cselgáncs edzőről készített riportjával...

- Ma hosszú riport a pályázati pénzekről az éhségsztrájkoló vállalkozóval...

- Tőle olvastam arról a nőről, akinek súlyosan beteg volt a gyermeke, pályázat gyűjtött neki, de csak töredéket utalt át...

stb...

Az az idióta Bayer szemlélet, ami csak a vérgőzben született arcoskodásait látja, az egy roppant primkó megközelítés. Az kb. olyan, mint mikor te zsidó bértollnok vagy.

Tudod, Árpád, a tv-ben van egy két fasz jobber, aki próbál tényfeltárni, és nemcsak beül a kamerák közé pofázni, mint drágabolgáruramék.

Mondjuk a Célpontos csávok, és Bayer egyik-másik műsora.
Mellesleg tv-ben nehezebb hazudni, látszik az arcod, meg az, ha megnő az orrod beszéd közben:-))

Üdv.
@ZOLDMANO:

"Bayer Széles Gábor láncos kutyája."

Na erről beszéltem. Pont ilyen az egysíkú, primkó gondolkodásmód, a Postás Józsi szemlélet, azaz a mindenkit címkéző és megbélyegző intoleráns beszédmód.

zőőődmanó, próbálj néha differenciáltabban gondolkodni, és disztingválni, máskülönben csak fröccsöntés, ami átjön, érdemi párbeszédre alkalmatlan.... bár nem biztos, h ez célod.
ja jó, ekhóstévét nem nézek.
amúgy láttam én már tévében hazudást.
@Tóta W. Árpád:

"amúgy láttam én már tévében hazudást."

Én is néztem Modern Képmeséket:-))))

Na nyolcgatyát, szunnyadjon rátok a máma már nem hasad tovább.... holnap újat posztolsz gondolom

Bye
@malacka69 az édentől keletre...:

Komolyan, Te felülsz annak a vásári mutatványnak amit az említett urak adnak elő?
még nem biztos, ha befejezem ma, akkor igen. ha nem, akkor kedden. elvileg holnapra ír valaki heti jegyzetet is, ezért szoktam kedden posztolni.
@ZOLDMANO:

Én csak Bayerről beszélek, csakis róla. Megnézem, elolvasom, és mivel több bitem van kettőnél, elgondolkodom azon, miben van igaza, miben nincs. Kritikai szemlélet, vágod? Mindenesetre az ő iránta megnyilvánuló, érdemi érveket nem tartalmazó fröcsögés, számomra a primkó legalja, ha tetszik, ha nem.

De télleg nyócgatyát, meg jókéjt!

Üdv.:-)
@lapi:

"azt hiszem mohácsi viktória is azt képzeli magáról, amit pl bayerzsolti. avagy te és én etc. azt hogy elmondhatja a véleményét."

a marha nagy különbség az, hogy amit én mondok, azt nem hozza le a sunday times... ha olyan pozícióban lennék, hogy lehozhatná, akkor nyilvánvalóan jobban meggondolnám, hogy mit írok, mit mondok.

@Tóta W. Árpád:

Néha beélesíthetnéd késő estére/koraéjszakára is.
Ilyenkor jobb a jel-zaj viszony. :-)
@malacka69 az édentől keletre...:

Miben van igaza Bayernek?
Semmiben.
Miért? Azért mégiscsak lehetne igaza valamiben, vagy mégse?
Bayer egyike a magyar közéletet folyamatosan fertőző vírusgazdáknak.
Nem más Ő, mint a fonákja annak ami ellen "harcol", egymás nélkül nem volna lehetőségük a folyamatos tematizálásra.
@Tóta W. Árpád: "tipikusan kijátszható szabály, egy darab stróman kell hozzá."

De akkor legalább a szándékos bűncselekmény adott esetben megáll (a stróman léte már elegendő bizonyíték), másrészt legalább egy stróman legalább állást kap ;) illetve veszélyes ügy, mert egy okos stróman a végén még meglép a haszonnal ;)
"tulajdonképpen zajt gyártunk így közösen, mert az érdemi társalgás egészen minimális teret kap a különféle pszichózisokhoz képest."

Kellene valami jó kis felmoderálom-lemoderálom engine a blog.hu-ra, valami olyasmi mint a Slashdoton van.

Érdekes módon ott szinte minden (defaultból megjelenített) hozzászólásnak van értelme.
@malacka69 az édentől keletre...:

Bayerzsóti nekem a vargabetűi miatt nem hiteles: Ugye Fidesz alapító tag volt, aztán elment a népszabóba újságot írni, és mindenféle maffiózókat emlegetett a fidesszel kapcsolatban. Ja meg elő lehet keresni, hogy ez a "mélymagyar" hogyan minősítette a "nemzeti oldalt" mondjuk '94-ben, amikor a maszop győzelmét üdvözölte a népszabóban. :)
Aztán mi történik: Korniss Mityu megalázza, tudatja vele hogy ő csak egy szaros kis gój firkász, ő meg az 5000 értelmiségi (legalábbis elmondása szerint, de tudtommal nem cáfolta a sztorit Korniss sem), és Zsoltikánk megvilágosodik...
Mondjuk Orbán is mondott olyanokat '92-ben ami miatt jobboldali embernek kinyílik a bicska a zsebében. Meg azért volt egy kivonulás a trianoni megemlékezésről, azt se felejtsük el. Persze betudhatod "ifjúkori botlásnak".
De inkább azt látom, hogy Orbánék meglátták a lehetőséget a jobbpálya bejátszására az MDF bukása után.
Persze az MSZMP-utódpárt és a '90-ben véresszájjal komcsizó szadesz híveitől elég hiteltelen ezeket felhánytorgatni, de én nem vagyok az. Sajnos, viszont a '90-94 közötti jobboldalból ami maradt, az a nyilvánosházba vagy az elmegyógyintézetbe való (Ibolyka, Für Lajos, Torgyán stb.)
@Invictus:

"Aztán mi történik: Korniss Mityu megalázza, tudatja vele hogy ő csak egy szaros kis gój firkász, ő meg az 5000 értelmiségi (legalábbis elmondása szerint, de tudtommal nem cáfolta a sztorit Korniss sem), és Zsoltikánk megvilágosodik..."

most hogy említed, télleg rémlik valami. miért nem szólt nekik akkoriban valaki, hogy nyugi, fiúk! attól, hogy bölcsészek vagytok és tudtok vmennyire fogalmazni, - még egyikőtök sem egy gabriel garcia marquez.

"A szív memóriája a rossz emlékeket kiveti magából, a jókat pedig felnagyítja, s ezzel a csalafintasággal érjük el, hogy el tudjuk viselni a múltat."

Kedves Invictus!

Húúúúúúúúú, erre most lenne egy nagyon hosszúm, de a "Bayer jó fej-e?" c. műsor itt nagyon offtopic, ám roppant szívesen venném, ha pár hsz erejéig átvinnénk ezt a vitát egy pontosan ezt taglaló posztomba. (ld. a komment végén!)

Dehanem, akkor majd itt is szívesen, bár kétségkívül jobban örülnék ennek az adaléknak a sajátomban, értékes pár hsz lenne belőle...

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/02/14/Egy_vitatott_ember_egy_vitatando_beszed/

Üdv.
@Frank Endi:

A szlovákok meg azért haragszanak ránk, mert az istenért sem vettük vissza a felvidéket. A románok pedig majdnem erővel csatolták vissza Erdélyt. A szerbek, horvátok stb. azon vesztek össze anno, hogy milyen módon adják vissza a magyarlakta vidékeket. Az osztrákok pedig már ki is rakták Burgenland nyugati határára az Istenhozta Magyarországon táblákat, de ez az átkozott Orbán leszedette velük. A szlovénok néhány városos nyavajgásával meg nem is foglalkoztunk ennyi probléma mellett.
Hiába no, megsértődtünk. Építettük itt a Szent Korona tan alapján, mi felsőbbrendű elemek, a testvéri népek szövetségét oszt duván elutasították, most má szakadjanak meg !

Malacka

Kiváncsi lennék, hogyan kommentelnél előzetes történelem ismeret nélkül mondjuk az 1930 -as években.
Csak mert elfogadom, hogy Bayer Zsóti:"egy magyarországi (most figyelj!) tényfeltáró & véleménymegmondó újságíró.". Kérdésem mindössze annyi, hogy mennyi belőle a tényfeltárás és mennyi a véleménydemegmondás ? És hogyan találkozik a véleménye az aktuális érdekeivel? Tán hitelesebb személye Ő életünknek, mint a többi erősen elkötelezett elvtárs/polgártárs?

Nem olvastam el az összes hozzászólást és bocs ha már előfordult az ötlet. Az eredeti gondolatra - azaz hogy túl sok az értelmetlen hozzászólás - visszatérve nem lehetne olyat csinálni, hogy a blog gazdája megjelöli az általa értelmesnek gondolt hozzászólásokat (ő valszeg úgyis elolvassa mind) és olvasóként ezekre lehetne szűrni.
nem, nincs ilyen lehetőség sajnos, illetve a közösségi szűrés még jobb volna, de az sincs. talán majd lesz.
@Stirlitz45:

Ehhez elég lenne, ha egy alapszín lenne a bloggazda által faszának minősített hsz-re.

Pl. itt:
- világos szürke az értéktelennek minősített;
- sőtétszürke a gazda;

(Eddig ugyanaz.)

- világos zöld a fasza kommentnek minősített esetén.

Sztem ezt nem nagy gond megcsinálni egy szakembernek.
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2009.03.01. 00:25:13
"Így visszagondolva csányi néhány hónapja eladott egy nagy pakettet és *másnap* nagyott esett az OTP."

meglehet de amiota en nezem csak vesznek folyamatosan.

de jo is lenne ha lenne legalabb egy csanyink, aki latna a jovobe, megmondana a reszvenyarfolyamokat elore...

azota bevonnanak az EBRD-t.
Lord_Valdez 2009.02.27. 19:37:20
@Karesz (Charlie):
"Magyarországon az államosítás szó azt jelenti, hogy "add ide, te büdös kulák!"."
ma mar nem'
ezt jelentette 1953-ban, de ma mar erre kevesen emlekeznek.

"A bank vásárlásnak oka van,"
hat ha nem mondod el se hiszem. :)

"a bankok adják a forgalomban lévő pénz nagy részét."
eleg baj az nekunk. ha pl termelo vallalatokat tamogatnanak, ahogy arra hangok vannak az EU-ban is, nem a bankarok nyereseget, szep fizeteseiket biztositanank.
Amugy is disznosag hogy nem vesznek semmit magukra a kárbol amit okoztak.

"amit, most kiad az állam, azt bizony valamikor el kell venni valakitől. Vagy előtte, vagy utána, de utólag még többet kell elvenned és minél többet veszel el, annál nehezebben áll talpra a gazdaság."
de egyszeru lenne is igy! pl el lehet venni inflacioval is, aztan mintha ennek meg ideologusai is lennenek, kis inflacio felporgeti a gazdasagot...
vagy fogalmam sincs mi neked a gazdasag. a szolgaltatas, a bankok benne vannak??
mert ha igen, akkor nem igaz, hogy a gazdasag nehezebben all talpra.

"Most mi mellett érvelsz? Az állami beavatkozás mellett, vagy ellen?"
mikor hogy. mint baloldali az allamositas mellett ervelek elvbol, de nem hulyen hanem piackonform modon,
ha mar ezek a szabalyok, jusson az allamnak is valami haszon belole ne csak a veszteseg.

vakapad 2009.02.27. 21:21:28
"1./ Lord Valdeznek igaza van."
ugyan miben? hogy jo volt tonkretenni a termelokapacitasainkat?

"2./ Az USÁ-ban megtehetik, hogy a hiány akármekkora legyen, mert a besorolása az összes hitelminősítőnél államcsőd esetén is AAAAAAAAAAAAAAAAA."
hat eleg baj ez nekunk

vakapad 2009.02.27. 21:52:34
"Csak úgy próbaképpen: mi baj van azzal az off shore céggel? Nincs pénze, vagy mi? Pláne, hogy még nem adták el."
NEM ERTELEK, EDDIG ŐSBALOLDALINAK TUNTEL. AZ OFF-SHORE CEGEKET MAGA MERKEL ASSZONY IS MEGSZIVATNA RENDESEN. EN AZ IMBECILLIS AGYAMMAL AZT SE ERTEM MI SZUKSEG VAN RAJUK, HACSAK NEM AKARJUK A CSALAST OSZTONOZNI.
AZ MEG HOGY ELADJANAK EGY OLYAN MARKAT MINT A ZSOLNAI, AMI AZON KEVES DOLGOK KOZOTT VAN, AMIT SENKI MAS NEM TUD A VILAGON CSAK MI.
A TOBBI CSAK HAB A TORTAN, HOGY SZOCIK ADJAK EL SZOCIKNAK, MEG A STRANDON VAN BEJEGYEZVE...

de legfokeppen azt szeretnem ha Arpi ilyeneket is kommentalna nem csak olyat, ami neki tetszik.

@Karesz (Charlie):
""a bankok adják a forgalomban lévő pénz nagy részét."
eleg baj az nekunk. ha pl termelo vallalatokat tamogatnanak, ahogy arra hangok vannak az EU-ban is, nem a bankarok nyereseget, szep fizeteseiket biztositanank."
Ne bosszants fel, már így is ideges vagyok. Én a pénz keletkezéséről beszélek:
konzervatorium.hu/cikkeink/gazdasag/108-penzuegyi-gyorstalpalo-valsag-idejen-i-resz-a-penz-keletkezese

A bankóprés nem tudja kihúzni a gazdaságot. A költségvetési hiányt lehet vele átmenetileg orvosolni, nem teremt likviditást.
@hauptrichter: Jó, akkor írjunk alkotmányt a tízparancsolatból (szerintem a harmadiktól elég időtálló), és tartsuk be. Ezzel mi lenne a baj?
Ez nagyon tetszett. Aki nem akar szenvedni folyamatosan, az nézze a Macska TV-t - van olyan jó, mint a mozdonyrestaurálás! :-)
(és igen, ez itt egy önreklám volt :-P)
Nálunk nincs válság!
Üdv
Macskás Viki
süti beállítások módosítása