W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Új rend – FAQ

2008.08.11. 05:30 Tóta W. Árpád

Miért nem jelenik meg a kommentem?

A kommentek előzetes moderáció után jelennek meg, kivéve a chatttopikot. Ennek célja, hogy az érdemi, épeszű, az adott témára reagáló, közönségre méltó megjegyzések ne vesszenek el több ezer sor zajban, orbánozásban, komcsizásban, csevegésben, személyes sértésekben.

Egymás szövegeire továbbra is lehet válaszolni, nem mennek át viszont a különféle monomániák tünetei, amennyiben azok nem kapcsolódnak a témához.

Ki moderál?

Szerző moderál, tehát előfordulhat, hogy egy-egy komment akár órákig várakozik, hiszen szerző agyába nincs bekötve a wifi. Főleg reggel nincs. Türelem. A hadművelet célja, hogy ezek a topikok később, akármikor, akár ezer év múlva is olvashatók, tartalmasak és érdekesek maradjanak, tehát nem azon a fél napon múlik.

Mostantól kötelező egyetérteni?

Nem, nem kötelező egyetérteni, a dress code-ot betartani viszont igen. Egyetértések, egysoros gratulációk sorából nem lesz közbölcsesség, értelmesen és igényesen megfogalmazott ellenvéleményekből még lehet. Ezen belül lehetnek azok bármilyen irányúak. Tulajdonképpen még az se kizáró ok, ha a hozzászólás „fasiszta”, amennyiben a rájuk jellemző büfögésnél és fenyegetőzésnél értelmesebb szöveg. Reméljük a legjobbakat.

Ez így akkor is szubjektív lesz!

Előfordul egy publicisztikai blogon, hogy megjelenik a szubjektum. Vagy akár a mackója.

Nem baj, hogy kevesebb lesz a hozzászólás?

Egyáltalán nem baj. Kevesebben fogják írni, de amit írnak, az több olvasót érdekelhet; nemcsak a pár fős törzsközönséget. De ez nem jelenti azt, hogy esszét kell postolni, meg bevezetés-tárgyalás-befejezés. Csak zajszűrést. Egyébként kifejezetten óvnék a komment-esszéírástól mindenkit, azt ugyancsak nem olvassa el senki. Erre alkalmasabb a saját blog.

A chattopikban mindent szabad?


Mindent szabad nékem, de nem minden használ. Suttyónak lenni, zsidózni, náculni, olvtársakat sértegetni, netán fenyegetni annyira nem használ, hogy nem is szabad.

A zajnak minősülő kommentek átkerülnek a chattopikba?


Nem, ilyen technikai lehetőség nincsen. Ha Ön nem biztos benne, hogy van értelme a szövegének, postolja be mindkettőbe, és majd meglátja.

És hol van az a chattopik?


Hát izé, az még nem készült el. De már dolgozunk rajta, és valamilyen formában meglesz. Addig lehet próbálkozni a nagyobb lélegzetű kommentekkel.

Osztályfőnök
 



89 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr58610119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a legjobb hír a héten :)
Mindig elolvasom a blogodat, és kiváncsi lennék mások véleményére is, de a kommenteknek már régóta neki sem kezdek. Ami itt folyt az nem normális dolog volt. Sok sikert :) Remélem, így sokkal jobb lesz!
Jó az elképzelés, remélem lesz hozzá energiád, hogy bírd a moderálást.

Esetleg idővel adhatnál moderátori jogot megbízható olvasóknak, ha ez lehetséges, hogy el lehessen osztani a terhelést.
Teljesen jó kezdeményezés, de kb 2 óra kell majd, hogy "kiderüljön", a veled ellentétes kommenteket törlöd, és nehezen mosod le a cenzúra sötét bélyegét. De remélem a legjobbakat.
RE: Szakyster 2008.08.11. 07:33:24

Emiatt kár lenne aggódni. Tudomásul kell venni, hogy ez az ő blogja és ebben azt csinál, amit akar. Ha úgy tetszik, azokat a hozzászólásokat dobja ki, amik nem tetszenek neki (vele ellentétes kommentek), ha pedig úgy akarja, akkor azokat, amiben egynél több a a dupla mássalhangzó. Akinek ez nem tetszik, az majd nem jön. Lehet csinálni saját blogot.
Nekem teccik ez az újmódi, ez a Fiala-féle böfögőnénitkikapcsoló stílus.
Egy tipp: a kimoderált kommenteket valamilyen formában őrizd meg, így ha valaki önkényes cenzúrát kezd emlegetni, akkor pontosan tudod idézni a hozzászólást, és hogy miért akadt fenn a szűrőn.
Én ennek speciel örülök. Eddig gáz volt, hogy igen hamar lett vagy 500 hsz, és ennek a 3/4-e értelmetlen volt.
És, ugye az elsőzés/fo*pumpa/bazzpapucs, stb. is kukába kerül?
Ezeknel a kommenteknel altalaban az elso 20-at erdemes elolvasni, mert a tobbi mar altalaban egymas, vagy mas fikazasava silanyul, ennek ellenere nem ertek egyet a moderalassal...
Engem foleg az erdekel hogy jogunk van e hulyenek lenni?

ugyanis ellentmondat latok, suttyonak lenen nem szabad, es a mas velemenyhez valo jog kozott...

vajon mi a suttyosag definicioja?

az meg hogy zsidozni ciganyozni stb nem szabad az termesztes es csak helyeselni tudom.
Végre!

Rendszeres olvasóként csak üdvözölni tudom a döntést.
Az írások nagy részével egyetértek, de kíváncsi lettem volna mások véleményére is. Ez sajnos az 1000 feletti hozzászólások számát látva mindíg elvette a kedvem a további olvasástól, főleg ha ez elő ötven darab nem szólt másról mint gyalázkodásról.

Ha sikerül objektíven moderálni a hozzászólásokat akkor nem lesz itt semmi baj. Nem tartom valószínűnek (az eddigi írások alapján), hogy a kommentek között csak a "szépek és jók" maradnának.

Üdv: Kuszal
Végre. Anno, mikor elindult a blogod, egyszer írtam egy kommentet, reagáltál is rá, aztán valami baj volt a motorral és elveszett az egész. Beírtam volna másodszor is, de mire visszanéztem az oldaladra, tele volt zombizajjal.

A usenetnek is nagy hátránya, hogy bárki postolhat bármit, moderálás nélkül sajnos olyan kicsi a belépési korlát, hogy a sok hülye elfolytja bármi értelmes eszmecsere lehetőségét.
"Egyébként kifejezetten óvnék a komment-esszéírástól mindenkit, azt ugyancsak nem olvassa el senki. Erre alkalmasabb a saját blog."

Sőt, tulképpen az ideális az lenne, hogy csak trackback, semmi komment. Ugyanis képtelenség szerintem egy témáról 30-40 sor alatt értelmesen nyilatkozni, hiszen van ezernyi de meg ha meg feltéve meg minden.

Ma már annyira egyszerű indítani egy blog.hu blogot - és aki ennyire sem képes, annak nincs igazán fontos mondandója.

Mondom ezt kommentben és (a szerkesztőablakban) 16 sorban - kognitív disszonancia rulez :)
ez szerintem is nagyon jól van így. magam is rendszeresen olvasom ezt a blogot évek óta, és kezdetben még nagy kedvem volt a kommentekhez is, de lassanként használhatatlanná vált ez a funkció. minden alkalommal úgy éreztem, teljesen elvész a hangom, és rövid idő múltán pedig, hogy mindenki más hangja is elvész. sajátos jelenség ez, amit a saját blogomon is megfigyeltem: mi lehet az oka, hogy vannak emberek, akik nem írnak semmit sehova, csak kommenteket ezrével? nem értem, pedig lehet, hogy érdekeseket írnának, de így a kutya sem olvassa el őket.
Ami nem teljesen világos nekem az, hogy amikor nem tudsz jó pár órán keresztül moderálni akkor ugye egy csomó hozzászólás fog "parkolni", jóváhagyásra várni. Szóval ilyenkor nekiállsz és egyszerre engedélyezel, 30, 40, mittomén' mennyit egyszerre?! Elég nehézkessé teszi ez majd az egymás hozzászólásaira történő reagálást! Elvégre mi van akkor ha az egyszerre megjelenő 30 véleményből én a 13. -ra szeretnék válaszolni? Rendben van, hogy majd jól odaírom, hogy pistike435 hatodik hozzászólására reagálnék, de ez azért körülményes és átláthatatlan.

Annyi biztos, hogy az eddigi rendszernél rosszabb biztosan nem lehet... Érdeklődéssel várom, hogy sikerül -e valami használhatót barkácsolni az eddigi (Szinte minden más netes fórumban is jelen lévő!) moslék helyére. Remélem igen.

Amikor ezt írtam akkor 4db. hozzászólás volt csak látható... :)
2 kérdés (az egyik talán kicsit off, a másik meg költői:

1. Az Új Rend önálló, tótai kezdeményezés, vagy egy új, a teljes Indexre kiterjedő kezdeményezés első jele?

2. Visszamenőleg kitakarítod-e az eddigi hozzászólásokat is?
Nem vagyok híve az ilyen korlátozásoknak, de a magyar blogkultúrában kialakult kommunikációs és vitastílus miatt már jórészt teljesen elfordultam a blogolástól. Bízom abban, hogy egy jó értelemben vett szűrés újra "emészthetővé" teszi ezt a blogot, és abban is, hogy egyre többen követik ezt a példát. Kedves Árpád, sok sikert!
Nem lesz ezzel semmi probléma. Ha kiismerhető volt Árpád az eddig írásokból, hozzászólásaiból, akkor azt mondanám hogy van annyi kíváncsiság, vagy talán egyfajta vita-fixáltság benne, hogy a post tökéletes cáfolatát is "felengedné" a kommentek közé. Gratula egyébként a dologhoz, sose kommenteltem az Ítéletnapig, de pár éves törzsolvasó vagyok (majdnem az összes kommentet is elovastam:D) és csak örülni tudok ennek az új rendszernek... Eddig nem éreztem szükségét hogy szóljak, pedig sokszor szerettem volna.. Keep up the good work!:D
Szerintem meg előbb-utóbb meg fogja unni az Árpi és visszatérnek a régi (nem szép) idők... Vagy felvesz főállású moderákat, akiket aztán el lehet nevezni Cenzornak, satöbbi.

Árpi, havi ötvenért vállalom a cenzori szerepet; adsz egy 4 órás oktatást az alapelvekről oszt hajrá.

Számlaképes vagyok és ráérek.

Na?
Szerintem, hogy egyrészt a cenzúra vádját lerázd, másrészt, hogy jót röhöghessünk, lehetne csinálni egy olyan részt itt a blogon, ahová áthelyezed a kimoderált kommenteket, a téma megjelölésével. Én pl kifejezetten élvezem a sok antikomcsi-antináci hozzászóló emberke magasröptű eszmefuttatásait. Eléggé jól tükrözi az átlagember politikáról alkotott képét Magyarországon. Bár ha jobban belegondolok ezen lehet inkább sírni kellene, mint röhögni :P
az lenne a jó ha minden posthoz lenne egy moderált comment lista és egy nem moderált. mindenki jól járna. aki értelmes párbeszédet akar az moderált listára ír. aki nem az a nem moderáltra. ja és nem fog csökkenni a hozzászólásszám.
sztem ez egy eleg bena felmegoldas ahhoz kepest hogy pl. pontozni lehetne a hozzaszolasokat 1-10-ig mondjuk 1 a minosithetetlen, 10 a relevans (ahogy pl. youtubeon meg par masik siteon), te meg beallithatod magadnak hogy el akarod-e olvasni az x ponton aluli hozzaszolasokat is. ez lenne igazan webkettes. plusz szerintem sok olyannak, akinek egyszeruen nincs gyomra hozzaszolni az orias flamehez, csondben pontozhat es megkimelheti a tobbieket a tultengo nacizaskomcsizastol. ez sztem az index komplett hozzaszolas-motorjara raferne mert tenyleg borzaszto olvasni, hogy 10 kommenten belul gyurcsanyorban, 50 kommenten belul kurvaanyad, 100-on felul pedig az elkerulhetetlen hitler. (ezuttal otodikkent, bocs).

nameg, ha teszemazt idebiggyesztem a vegere hogy arpad egy idiota, arpad egymaga lehet, hogy minosithetetlennek fogja itelni a hozzaszolasomat, meg akkor is, ha az elso felenek volt valami ertelme.
r-8, megacrash: nincs ilyen lehetőség egyelőre.
megacrash · megacrash.wordpress.com 2008.08.11. 16:14:52

Jaja, így kéne. Meg lehetne tenni kívételeket (mármint minden user magának). Mondjuk azért, mert néha kell látni a "sötét" oldalt is.
megacrash, olyasmire gondolsz, mint a digg.com vagy reddit.com? Azok közsségi szájtok, ez pedig Árpád blogja alapvetően.
még egyszer mondom, nincs tech. lehetőség a rating-rendszerre. azzal főzök, ami van.
lemon1975: igen, bizony az lesz, h egyszerre dobálok ki akár 100-at. mert pl alszom, vagy pelenkáért mentem a boltba. sajnos még a sorszámozás sem működik.

ismétlem, a cél az, hogy később, akár 1 hónap múlva aki előveszi a threadet, az értelmes szöveget kapjon, tehát tkp én most szerkesztek egy tacepaót. éppen azért, mert szeretnék több megbecsülést és figyelmet biztosítani azoknak, akik veszik a fáradságot, és értelmes gondolatokat alkotnak.

doktkommentar: nem, ez nem globál-indexes ügy, bár hasonló szűkítésen átment minden nagyobb blog, amikor pl a regisztrációt bevezették a homáron. azzal sikerült kiszűrni egy ideig a legdebilebb elsőzőket, de nem sokáig. az eredmény most is majdnem használhatatlan zaj. Visszamenőleg már nem takarítok. Az 170-180 ezer komment újramazsolázását jelentené.
Karesz: "ugyanis ellentmondat latok, suttyonak lenen nem szabad, es a mas velemenyhez valo jog kozott..."

Nincs ellentmondás. Van viszont egy elterjedt, talán Morvai Krisztinához köthető aljas csúsztatás, amely szerint a "más véleménybe" beletartozik például az artikulálatlan zsidózás, a fenyegetőzés, a dobálózás meg a mindenféle személyeskedés. Szándékváltás, ugye. Én ezt a csuszit nem ismerem el.
ja a sorszámozásra már 4 éve is azt mondták, hogy mindjárt meglesz...
"ugyanis ellentmondat latok, suttyonak lenen nem szabad, es a mas velemenyhez valo jog kozott..."

ha nem erted a kulonbseget az ellenvelemeny es a suttyosag kozott, fordulj bizalommal kedves szuleidhez, ok majd remelhetoleg elmagyarazzak neked, ha eddig sajnalatos modon nem tettek.

tudod nem feltetlenul szukseges elkuldened valakit a kurva anyjaba csak azert, mert nem ertesz vele egyet - lehet a mondatot ugy is kezdeni, hogy: "szerintem nincs igazad, mert ..."

És mi volna, ha volna egy moderált blog, és egy nem moderált? (Így látni lehetne mi maradt ki, nem érné a moderálást a cenzúra látszata...
aTavasz: ez az elképzelés, csak egyelőre nem tud olyat a blog.hu, hogy egyik post előmoderált, másik meg nem. vmi megoldás lesz még a héten.
Kedves W, az új "Mars" post kommentjei egészen élvezetesen alakulnak - csak helyeselni tudom az új rendszert. Csak így tovább!

Hűséges olvasó-de-nem-kommentelő
Igen, egyelőre nekem is úgy tűnik, hogy működik. Mint kiderült, pörgősebb ritmus a délutáni órákban várható, de pár száz komment még kezelhető mennyiség, vissza lehet olvasni. Most viszont kész a húsleves, úgyhogy egy időre off.
Na! Valahogy ilyen huszárosan kellene rendet rakni az országban is.

Éljen az új rend!

Így már hozzászólásos feedet is van értelme felvenni a Google Readerbe.
Kedves Worluk, remélem a chat topicot stílusosan betonkeverőnek fogod elnevezni. :)
A régi szép idők emlékére.
Nem értem, mitől ez a cenzúrától való aggodalom.
Be kell telefonálni a Bolgárnak vagy az Orosznak, azzal kezdi a telefonos hölgy, hogy elkéri a nevet és a telefonszámot, aztán megkérdi milyen témához akar a hozzászóló hozzászólni. Aztán a hölgy lerakja a telefont és visszahív. Erre az adásba kerülő okostojás azzal kezdi, hogy neve, telefonszáma le van adva a kishölgynél. Nénikéd, hát másképp be se kerültél volna az adásba!
És eu még csak nem is cenzúra...
Ezzel szemben a Fialát bárki felhívhatja, csődörözhet, buzizhat, g..i zsidózhat cenzúra nélkül, feltéve, hogy Fialának nem sikerül még azelőtt lecsapja a telefont, hogy mindez elhangozna. Aztán egyszercsak Fiala nem kapcsolja be élő adásba a betelefonálót. Cenzúra.
Aztán akinek ez diktatúra, az küldjön olvasói levelet bármely újságba. Biztos le fogja hozni az újság. Cenzúra.
Egyébként meg mintha nem lenne elég nagy az internet, hogy bárki bármely fórumon ne mondhatna véleményt akár erről a blogról is.
Ugye, az is egy út lenne, hogy senki nem ír olyat, amit ki kéne moderálni, emiatt aztán minden komment megmaradna, plusz Árpi húslevese sem hűlne ki.

Csak vicceltem.
Ez a móccer teljesen kinyírja a párbeszédet a kommentelők közt. Nekem nem tetszik, szerintem a cikkhez totálisan nem kapcsolódó kommenteket kellene törölni utólag.
Gyorsabban, magasabbra, erősebben!

Tóta W. Árpád blogjának bevezető része arra enged következtetni – már persze, ha jól értettem -, hogy a szerző – fogalmazzunk úgy - talán nem értelmezi a kellő mélységben a 21. századi olimpiák természetét, azok lényegét. Írásának ehhez a részéhez szeretnék hozzászólni.

Az Olimpia negyedik napját írjuk, és valamiféle sohanemvolt szuper-giga esemény képe bontakozik ki előttünk, amely mint pusztán sportesemény, gigantomániája miatt akár lehangoló, ijesztő is lehet. Viszont, ha nem pusztán egy sporteseménynek tekintjük immár az Olimpiát, hanem valami sokkal többnek: egy olyan világ-rituálénak, amely messze túlmutat a sport-üzlet-politika szentháromságán, és mint egy, az egész bolygót behálózó és az egész bolygón majdnem azonos módon dekódolható kommunikációs rendszer, az egymással viaskodó civilizációk között teremt korábban elképzelhetetlen típusú kapcsolatokat, akkor akár helyénvalónak is találhatjuk a pekingi, minden képzeletet felülmúló méreteket.

Mindennek a kulcsa az élsport természetének a értelmezése.
Vajon mit mond el ma az emberről az élsport?
Egy olimpián manapság elsősorban testi extremitásokat láthatunk. Olyasmit, amit normális testi-pszichikai paraméterekkel rendelkező ember a maga erejéből soha az életben nem képes elérni. A verseny misztikus légkörében a sportoló valóságos csodalénnyé válik, aki magának a világot mozgató életerőnek a megtestesülése. De csakis a győzelem katarzisában, amelyet a virtuális világban képes embermilliókkal megosztani. Felfoghatatlan tömegek akarata, hite és mámora képes egyesülni a győzelem pillanatában a felfogható egyén akaratával, hitével, mámorával. Ma úgy hívják ez a pillanatot: siker. Régen úgy hívták: misztérium.

A siker három összetevője: a sportoló, a pénz és a dopping.

Sportolónak nevezik manapság az olyan lényeket, akik hihetetlen munkával, lemondással és agresszivitással olyanná formálják testüket, amilyenné semmiféle természetes életmód mellett - legyen az bármennyire is sportos – képtelenség. Heroikus küzdelmük eredményeként létrehoznak egyfajta - a természetben nem létező - szupertestet, amely azonban minden szupersége ellenére sem képes átlépni egy bizonyos teljesítmény-limitet. Egy ilyen szupertest létrehozása számtalan áldozattal jár és csakis természetellenes módon jöhet létre.

Mert vajon természetes-e az, hogy egy cseperedő kisgyermek egyszer csak egy medencében találja magát, ahonnét aztán évekig ki sem engedik, és ahonnét később, a szoktatás eredményeként már maga sem akar kijönni, és a világ jórészt erre a medencére szűkül számára, mert valakik úgy gondolják, hogy esetleg olimpiai bajnok válhat belőle?
Mert szinte minden sportkarrier úgy kezdődik, hogy a világról még mit sem tudó, többé-kevésbé ártatlan kis lényeket arra kényszerítenek cseppet sem ártatlan és cseppet sem őszinte nagy lények, hogy egyik napról a másikra otthagyják gyermekkoruk addigi világát, és további életükben is mondjanak le a korukbéliek hagyományos élet-színtereinek, élményeinek jelentős részéről.

Ehelyett hozzanak áldozatot, és engedjék magukat rossz arcú, folyton-folyvást üvöltöző, agresszivitástól tajtékzó emberidomárok, ún. edzők által egyetlen szupertestté formálni. Így válhatnak csak alkalmassá a 21. század gladiátorviadalaira, hogy aztán a tömeg, az ezerfejű szörnyeteg pompás szuperarénékban, hatalmas kivetítők előtt tombolva, vagy a képernyője előtt kényelmes fotelban üldögélve nézhesse végig ezeknek a valószerűtlen lényeknek – élsportolóknak – a könyörtelen küzdelmeit.

És a világ eme garndiózus ember-darálójának garatába vég nélkül ömlik a pénz.

Mert A sikeres élsporthoz három dolog kell - mondaná Montecuccoli: pénz, pénz és pénz.
A világ legnagyobb multinacionális vállalatai szponzorálják az egyesületeket, klubokat és rajtuk keresztül persze a sportolókat. Hihetetlen összegeket áldoznak rájuk: felkészítésükre, javadalmazásukra. Ám mindez a pénz töredéke csak annak, amit egy klub vagy egy sportoló világraszóló teljesítménye közép- és hosszútávon hoz a konyhára.

De a Pénz - a Disznófejű Nagyúr - törvényei fölülírják a sport világának évezredes törvényeit, és fölszámolják annak 19-20. századi hagyományait. Egy multi szempontjából egy sportoló támogatása pontosan azt jelenti, mint egy bármilyen más tőkebefektetés. A befektetésnek semmi más célja nincs, mint a haszon, a nyereség. A támogatott sportoló esetében csakis a győzelem jelenti a nyereséget. Győzni kell minden áron. Jöjjön hát a dopping!

Az olimpikonok izmait nemcsak a mértéktelen mozgás, de a különféle doppingszerek is formálják. Az alábbi részlet a dr. Pucsok József egyetemi tanárral, az Országos Sportegészségügyi Intézet Tudományos Kutatóosztályának vezetőjével készült interjúból való: „Ellenőrizni csak olyan doppingszert lehet, amelyet ismerünk. A tiltott teljesítményfokozásban érdekeltek azonban egy lépéssel az ellenőrök előtt járnak, hiszen az új készítmények még nincsenek rajta a doppinglistán.
- Erre jó példa az Egyesült Államokban kifejlesztett tetrahidro-gesztinon nevű anabolikus szteroid, amelynek a vizsgálatára a laboratóriumok nem voltak felkészülve, így legalább tíz évig lehetett büntetlenül doppingolni vele (az amerikai atléták fergeteges sikereiben is bizonyára szerepe volt).”

Ez valójában azt jelenti, hogy például az amerikai atléták már rég elérkeztek a fizikai teljesítőképességük természetes határáig, káprázatos eredményeik már nem a test és a psziché emberfeletti erőfeszítésének, hanem a szteroidoknak köszönhetőek.

A doppinggyártást minden bizonnyal ugyanazok finanszírozzák, akik az élsportot, és ugyancsak ők azok, akik dollármilliókat költenek álszent kampányokra, amelyek a versenysport tisztaságáról szólnak. Mert a látszatot mindenáron fönt kell tartani, enélkül az egész mutatvány értelmét vesztené. Hiszen hősök csakis halandókból lehetnek. Szteroidokkal eleve felpumpált droidokkal nem lehet olimpiát rendezni, arra senki sem kiváncsi.

Így aztán végül egy fantasztikus profitothozamú szimbiózis jön létre egyfelől a sportolók, az önmagukkal szemben mindenre hajlandó szupertestek és a sportba és a doppinggyártásba egyaránt invesztáló profitéhes nagyvállalatok között.

Ezek az élsportnak nevezett jelenség látható rétegei.

De a lényeg mindezek mögött van. Igazi értelme csak a legvégső, katartikus pillanatban tárul fel. A mindenre elszánt szupertest a végső megmérettetés előtt áll. Mérhetetlen energia- és tőkebefektetés a testbe – pszichébe - győzni kell mindenáron! De: a test nem enged tovább! Saját törvényei határt szabnak teljesítményének. A valóság erősebb a legacélosabb akaratnál, semmiféle erővel, pénzzel nem lehet jobb belátásra bírni.

Jöjjön hát a dopping! Történjen meg – újra - a csoda!
És lőn! A test kilép önnön törvényeinek hálójából, és földön- vízben-levegőben eléri az elérhetetlent. Mert ez a lényege a modern élsportnak: Elérni az elérhetetlent! A halandó átlépi a valóság határát, egy pillanatra megistenül, és megistenülésének áldozatát fölkínálja az ezerfejű szörnyetegnek, amely mámoros önkívületben fogadja Bálványa áldozatát.

És a pókhasúak, horpadtmellűek, botlábúak és kétbalkezesek, egyszóval a magamfajta esendők milliói egyesülnek egy pillanatra Benne, a Szuperhősben, aki abban a misztikus pillanatban helyettük is az, ami az ember lehetne: Test és Lélek valóság fölé emelkedő harmóniája az Olümposz tetején.

Az élsport, az olimpia: vallás. A Föld nevű bolygó első univerzális vallása, virtuális tömegmisztérium. Az emberiség egyetlen olyan szakrális nyelve, kommunikációs rendszere, amelynek jelei egyetemesen értelmezhetőek, és amely épp ezért túlmutat a hagyományos értelemben vett vallásokon, kultúrákon. Az iráni Rah Ahan lelátóján éppúgy szentségelnek a kihagyott tizenegyesért, mint a Wemblyben, és ez az, Barátaim, amiben bízhatunk!

Reménykedjünk az élsportban, higgyünk az Olimpiában, amely megválthat bennünket a 21. században.

Éljenek a doppinggyárosok és éljenek a doppingoló bátrak: a Sport Egyházának főpapjai!

A sport pedig, ahogyan azt az elmúlt pár ezer évben csináltuk: maradjon meg a mi örömünkre. Most és mindörökké.

Don Csendes
Szerintem ennek a chattopikos dühöngőnek nincs értelme. Mert akkor felhúzathatnánk egy MTV-székházat a tér másik oldalára is, mondván, hogy aki ingert érez közintézmények esztelen megrongálására, ott, a térnek azon a felén megteheti.
Tényleg Árpi, arra még nem gondoltál, hogy a hozzászólásoknál is engedélyezd a html tageket?

Egy időben próbálkoztam vele, de nem sok eredménye volt, pedig jó lett volna néha, ha vastag, vagy dőlt betűvel ki tudok emelni néhány részt...
Don Csendes: sztem a másik topikba szántad.
Non est: felülbecsülöd a lehetőségeimet. Nem rajtam múlik.
Gaboro: még fontolkodom.
Árpi, ezzel a moderálással pofánkúrtad a szólás szabaccságot. Ha pedig ez a kommentem átment, mijafasznak az egész?:)
Má meg mi rosszat tettem, h benyelte két kommentem a kínásban? Nem volt benne semmi rossz..... igaz jó sem:-))

És mé' nem kapjuk meg már a beígért csettopicunkat?
vaffanculo, fejtsd ki, légy szíves.
malacka, türelem. dizájnolnom is kell, ezenkívül időnként nem vagyok gépnél.
mármint a chattopikhoz kell dizájnolni, mert ide simán megnyitni nem lehet technikailag.
Gratulálok, Árpád!

Megmondom őszintén, a kommentekből eddig csak azokat olvastam el, amelyekre válaszoltál, ráadásul azokat se volt mindig érdemes. Így viszont lehet, hogy a többi kommentet is elolvasom majd (az első néhányon meg a Tóta W-seken kívül).
Egyébként még egy dolog: valamikor januárban ígérted, hogy eljuttatod hozzám valamilyen formában a Modern Képmeséket, amint lemegy az adás az MTV-n. Az adás lement, nekem meg kiment a fejemből a dolog, de most, hogy újra eszembe jutott, számíthatok valami előrehaladásra az ügyben?
"A hadművelet célja, hogy ezek a topikok később, akármikor, akár ezer év múlva is olvashatók, tartalmasak és érdekesek maradjanak"
:))
Vihogni lehet?
Jaj, hamar, a moderálás előtt egy érdemi:
"Egyetértések, egysoros gratulációk sorából nem lesz közbölcsesség"
Ezek is akkor törlésre kerülnek, ugye?
Vagy a "istenkirályvagy Árpi" bennmarad, a "seggfej Árpi" törlődik?

Hát ez így nagyon sz*r:-((

Bocs, Árpi, de a kezdeti lelkesedés után nagyon leült.
Arra is ki kéne találni vmit, h ha kimoderász egy kommentet, azt lehessen elérni vhol, h az ember újraolvashassa magát, h mi volt vele a baj.
Jóóóóóóóó, tudom, mentsem le küldés előtt, háppersze, de amikor az ember siet, ez a legkevésbé jut eszébe.

Jó lett a hangnem, okés minden, de gáz az, h sokszor fél nap, mire mozdul vmi.

Nem teccik na!
Kíváncsi volnék majd a letöltésszámokra, mit igazolnak vissza.
Arra is, h hányan nyitnak rá a kommentekre.
Oké, ez egy poszt alapján, s pláne nyáron, nem releváns, de azéééé...

Megszűnt a jó kis esti szórakozás:-S

Na akkó várjunk, tudtunk-e olyat írni, h átmenjen....

Jó játék.... majdnem azt mondtam: olcsó játék lüke gyerekeknek.... akik felnőttek:-)
Manyi Béci: "Vihogni lehet?"

Hogyne. A színvonalas szórakoztatás az egyik fő feladatom.

"Vagy a "istenkirályvagy Árpi" bennmarad, a "seggfej Árpi" törlődik?"

Önmagában mindkettő kuka. Mellesleg ez már kiderülhetett.
malacka: igen, a chat ezzel megszűnt, PONTOSAN ez volt a célom. bár még képlékeny, pl nem nagyon van kedvem azon filózni, hogy a phelps vagy ki a faszom teljesítménye offtopic-e, ha a postban szerepel az a szó, hogy "olimpia", noha épp arról szól az egész kontextusában, hogy ilyen faszságokkal nem kéne foglalkozni, főleg ha közben háború van.

"Arra is ki kéne találni vmit, h ha kimoderász egy kommentet, azt lehessen elérni vhol, h az ember újraolvashassa magát, h mi volt vele a baj."

már mondtam, hogy nincs ilyen tech lehetőség, legfeljebb kézzel kopizgathatnám, de azt kösz nem. magát a szabadfogású felületet jövő hétre összerakom, csak nem olyan egyszerű, mint gondoltam az elején. egyébként a fentiek azért megadják a kereteket. a személyes smalltalkot igyekszem elvágni az első pár menet után. ugyanis az utókort nem érdekli.

6-7 körüli, pontosító illetve témához passzoló beírás 0 chat ill. köcsögölő jelleggel minek köszönheti meg nem jelenését ?
(Mondjuk egyszerűbb lenne, ha megjelenik, mint, hogy azt kelljen vadászni, hogy miért nem)
erospista: én nem látok tőled semmit a fennakadtak között.
illetve storno az előző, mert most ott van. De akkor ezek szerint nem mindig időrendben fut a szűrés ?
de igen, kivéve, ha elfelejtek lapozni. ez egyszer előfordult, most már figyelek.
A többek által felvetett lehetőség, miszerint legyen egy moderált és egy moderálatlan változat, nem eredményez semmi jót.

Nem egyszer fordulna elő, hogy jön három hozzászólás, emígy:
1. értelmesvélemény
2. kimoderálnivaló
3. reakció az 1. és 2. hozzászólásra
és itt a 2. kimoderálása után a 3. elvesztené értelmének egy részét.
Árpi!

"épp arról szól az egész kontextusában, hogy ilyen faszságokkal nem kéne foglalkozni, főleg ha közben háború van."

Ezt mindenki érti szvsz, de azért - annak ellenére, h te sportfób vagyol - még az olimpia nagy esemény.
Sztem a posztodban erősorrendben nem offok a következők:

1. Grúz-Orosz szarkavarás az Olimpia leple alatt. Ki ahibás és mennyire, lehetséges következmények, mozgatórugók, történelmi analógiák.
2. Kína hogy a faszba rendezhet Olimpiát, ha egyszer nincsenek rendben az emberi jogok. Ennek kapcsán Kína gazdaságának és katonapolitikájának elemzése, perspektívák.
3. Az Olimpia tartalmi megváltozásai, mint világesemény, és mint ilyennek az értékelése, szerepe, jelentőség, hogyan változott ez visszatekintve.
4. Aktuális olimpiai történések.
Nah, itt érezhetsz te offot, mint sportutáló, de gondolj arra, h a blogot nem magadnak írod, és szvsz később is érdekes lehet, h egy adott pillanatban ki-mit gondolt pl. Phelps teljsítményéről, főleg, ha kiderül, nem tiszta.

Szóval ezt a 4.-et sztem érdemes hagyni, persze csak mérsékelt mennyiségben, ahogy jónak látod.

Ez volt a szerintem.

Üdv.
Na kérem, ötletem van!

Minden küldés előtt mentek.

Ha nem kerül be, akkor megy egy posztomba, ami semmi másról sem szól, mint a kimoderált tótás hsz-eimről.

Ajánlom minden blogger kollégának figyelmébe az ötletet.

Üdv.
Egyrészt megértem a szempontjaidat, Árpád, de ez a módszer egy kissé lelassítja (hogy azt nem mondjam, ellehetetleníti) a téma mentén kibontakozó vitát.
na, látom feltűnt másnak is,h ha félnapos csúszással jelennek meg a kommentek, akkor ez minden lesz, csak vita nem...mindenki mondja a magáét, ömlesztett zagyavság

esetleg csak twá-val vitázhatunk, de az annyira nem motivál...én tágabb körben szeretném ezt megtenni, viszont nem tudok itt ülni egész nap és erre várni
s.t.: ez jogos, de nem nagyon van más. abból se lesz értelmes vita, ha 80% offtopik, zsidózás, kurvanyázás. ha nagyon vitatkozni akarsz, akkor azt fórumnak hívják.
és végül is ezek hozzászólások. tehát a posthoz szólnak hozzája. a félnapos csúszást igyekszem elkerülni, de előfordulhat.
esetleg egy utólagos szűrés?

leszögezve,h aki nem tud viselkedni, illetve a szándékos rombolókra reagál, az utólag törölve lesz? kis eltiltással nyomatékosítva?

a fórumból megint mi lesz...ez sem lelkesít

a zártkörűvé tétel jutott még eszembe, azzal a feltétellel,h aki produkál néhány értelmes/kultúrált hozzászólást, annak a továbbiakban engedélyezve lehetne a kommentelés, így elkerülhető lenne a belterjesség is (a kitiltás ugye nem megoldás, nicket, ip-t vált és máris jöhet vissza)

szóval az elején szűrés, aztán engedélyezés, az újak csak moderálás után "publikálhatnak"

bár ez elég bonyolult

illetve tényleg nem tudom..talán nincs is értelmes megoldás addig, míg a zsigerből történő lebunkózás ösztöne ennyire erős
az utólagos ban sose tartotta távol a vérbeli trollt (nácit/pártaktivistát stbt). hét nickje nő a levágott helyett, mert neki ezt csinálnia KELL, az Ügyért. indexfórum példája mutatja.
lehet már más is felvette - szégyenszemre pont ennél a topicnál nem olvastam végig a kommenteket - de bed nyúz árpi:
ha az összes zsidózó kommentet kioperálod, akkor azzal csak újabb alapot szolgáltatsz eme szubkultúra tagjainak, hogy kirekesztettnek érezzék magukat, ami náluk az alapja annak, hogy igazuk van (különben nem lennének kirekesztve), ami a kevésbé ostobán frusztrált-agresszív közeg számára maga a katasztrófa. mint szerző, és mint ember, tökéletesen érthető, ha te őket magasról leszarod, viszont mint a hülyeség elleni harc egyik éllovasa, sajnos nem. nem az kéne hogy legyen a cél, hogy az összes idiótát idiótának bélyegezve ignoráljuk, mint emberi lényt, majd deportáljuk (még akkor is, ha erre sokkal több alapunk lenne, mint egyszerű fasizmus), hanem hogy valamiféle társadalmi párbeszéddel csökkentsük a távolságot, ami a két oldal között feszít. te erre azt mondod, hogy aki NEM AKAR ilyen párbeszédet folytatni, azzal nem is kell erőltetni, és ebben igazad van, ahogy az is nyilvánvaló, hogy tisztában vagy azzal, amit írtam, hiszen a blog kommentrendszere ezért működött nemrég úgy, ahogy, és ezért válaszoltál fáradhatatlanul a legutolsó suttyónak is, de az új rend alapján nekem kicsit úgy tűnik, mintha (talán) keserűségből, vagy belefáradásból kicsit felül akarnád írni ezeket az elveket. szóval remélem, ha valaki csak simán zajong, azt szűröd, de ha valaki csak kőbuta, de komolyan veszi a feladatot, hogy ide beírjon, az maradhat. kurva kényes a kettő között a határvonal. mondok egy példát: ha például valaki arról ír 26 sort, hogy nekiáll tudományosan bebizonyítani, hogy miért a zsidók tehetnek erről is, az maradjon. már csak azért is, hogy esélyt kapjon rá, hogy ráébredhessen a saját nyomorúságára. az emberek alapvető joga az önreflexió, és ezt annak is biztosítani kell, aki láthatóan nem akar élni vele. más út nincs.
rizla: "ha például valaki arról ír 26 sort, hogy nekiáll tudományosan bebizonyítani, hogy miért a zsidók tehetnek erről is"

az ilyenből pont annyi van, amennyit látsz. én beengedem, de ezeknek a sutyerákoknak az elsöprő többsége annyira képes csak, hogy odavágja, mekkora zsidó vagyok, vagy vmely másik kommentelő, oszt ennyi. egyagysejtűek.
kellene egy belépési teszt, amiből le lehet szűrni az illető elfojtásfaktorát

a multik alkalmazzák, meg asszem a szciók is

aki átment, jöhet kommentelni :DDDD
Csak ámulok mekkora beltenyésztett probléma ez a kommentezés.
1. Az író irjon, az olvasó meg olvasson
2.TWA ne hülyeségszűréssel töltse az idejét, nem éri meg ( nekünk sem )
3. 10 kommentnél többet nem érdemes elolvasni, több általában nem is tartalmaz új gondolatot.
belenéztem pár blogba és az eredmény elkeserítő

a legtöbb valamiféle beltenyészetté válik (subba, szakítós, homár), a cikkhez hozzá se böfögnek, csak bratyizás az egész, jópofának szánt röfögés, a csordaszellem erősítésének jegyében

nincs anyázás, politizálás, zsidózás, csak "mi jó elvagyunk együtt", ha meg vki a cikkhez szól, az is eltűnik a zagyvában

úgy tűnik,h tényleg kell vmiféle vezetett moderáció, különben az egész vagy anyázásba vagy szvingerpartiba fullad

viszont a kézi moderálás elég lehetetlen feladatnak tűnik, sztem bele fogsz kottyanni
Szerintem ez így nagyon gagyi, pont a kommentezők számára szűnik meg alehetőség az érdemi vitára. Mi értelme van négy órával korábban beírt kommentekre reagálni? Pont a kvázi élő jellege szűnik így meg a blogolvasók közti eszmecserének. Én is egyértelműen az utólagos moderálás pártján állok. Vagy az azonnalién, amit persze szerző valszeg nehezen tud egymaga abszolválni. De ez így hígf*s, egymás mellé ömlesztett erősebb-gyengébb vélemények véletlenszerű kompilációja...
Nekem is ez volt a bajom, nem olvastam el a sok kommentet, mert fél óra alatt lett 1500 komment, és 95%-uk mocskolódás volt. A cikkek tetszenek, és arra kell reagálni, nem egymással vitatkozni.

doktorúr: ahogy fentebb is írom, szerintem is az olvasó olvasson, és reagáljon a cikkre, ne vitázzon a másik hozzászólóval, abból van a flém meg a "szvingerparti"...
hát ahogy nézem kisességben maradtam:-). Nekem tetszett a régi pár 1000-es kommentszám. Mindig mikor utaztam (elég sokat szoktam sajnos vonaton zötykölődni), indulás előtt böngészőbe betöltöttem az aktuális 1-2 poszt összes szennyét és az út 1-2 órája azzal telt hogy ezeket olvasgattam. Ok sok haszontalan is volt közötte, de kb 1 másfél óra alatt eljut az ember arra a szintre hogy mind a 2 (nagyon extrém esetben több) állásponttal tisztában van és látja a reális és elvakult érveket. Szerintem szociológiai szempontból baromi érdekes volt, és szinte bárkivel tudtam úgy beszélgetni hogy mind mellette mind ellene voltak reális értelmes érveim. Az tény hogy kommentelni és vitába szállni én sem mertem volna a nagy számok miatt, mert mire végigérek van megint ugyanennyi:-). Egyébként meg a postok 99%-ban a szerző véleménye állt hozzám a legközelebb de 100 200 komment után a beszélgetések saját a posttól független de a témához kapcsolódó életet kezdtek élni.
megacrash: "ha teszemazt idebiggyesztem a vegere hogy arpad egy idiota"
-nem nehéz olyan hangnemben írni, hogy konkrét durvaságok leírása nélkül is kiderüljön belőle, ha árpit idiótának tartod. (nekem élőszóban az okoz nehézséget, hogy ne sértsem vérig a hmm... beszélgetőpartnereket, pedig nem mondok csúnya szavakat.) szóval megoldható.

ami gond lehet, hogy ha sokáig lappanganak a kommentek, akkor több lesz a redundancia (többen leírják ugyanazt, valakinek válaszolva, mert nem tudják, hogy közben mások már megtették.)
Nem is tudom, elején tök jónak tűnt az új rend, de most nem vagyok benne biztos. Amelyik hsz sokáig marad utolsó, arra több reagálás érkezik, az egész kommunikáció torzul emiatt. Talán még az is jobb lenne, ha lehetne tudni, hogy fix 3 óránként frissül, vagy ilyesmi. Van amikor szinte chattopik, máskor meg 3.4 óráig ugyanaz.

Publikus, hogy hogyan hatott a szabálymódosítás a nézettségre/klikkszámra?
Nőtt, csökkent, állandó maradt?
korai lenne trendeket rajzolni, de a fullcommentlistek lekérése nőtt, tehát az a része lehet, h működik. szünetek sajnos lesznek, időnként alszom, homokvárat építek, bevásárolok, stb.
Csak azért írom ide a legvégére a viccet, mert valahogy van egy olyan érzésem, hogy a hozzászólók egy része nem tudja, miért ez a cím.
Egy eldugott kis faluban az újságíró megkérdi a riportalanyát: És van maguknál antiszemitizmus?
-Hát...nincs.De igény lenne rá.
Kedves Tota W. Arpad!
azt odaig ertem, hogy lassan mar 15 eve ugyanazert tartanak meg ujsagironak mert odamondogatsz egy adott oldalnak. De irasaidbol ugy erzem, hogy ebben mar te magad se hiszel mert a fröcsögesen kivül semmi tennyel nem tamasztod ala az ervelesed ami szanalmas. Mar varom az uj jelzödet amivel a következö nagy magyar gyalazo cikkedre keszülsz..
a formális logika szabályainak betartása még senkit sem tett szociálisan érzékennyé ...

a "baloldal" magyarországi elhiteltelenedésének oka épp az a szociális érzéketlenség, és az ennek következtében felgyűlt társadalmi probléma halmaz, amire írása alapján a fenti szerző is tökéletesen érzéketlen ...
Kedves W!

Ez igazából nem komment, csak egy - tudom, hogy naív - kérdés.
A választási programoktól elvárni, hogy vázlatot adjanak az ország tervezett gazdasági működéséről hiábavalóság - ez belátható, szakmai kérdésekben házon belül sincs soha két szakértő, aki ugyanazt mondaná -, de - és itt jön a naív kérdésem: miért nem jelenik meg egyik jobboldali programokban sem a 2006 őszén annyit emlegetett igény a parlament, ill. a kormány visszahívásának lehetőségéről?
Kedves W!

Eh, bocsánat, a Jobbiknál van vmi. "érdemi konstruktív bizalmatlan", de ehhez nem elég pallérozott az elmém. :-) Az lehet, hogy ez... nem'tom.
Modrtr: lécci küldj oda, ahova illeszkedek
(nem kommentelek, inkább kommentre várnék, de inkább csak sírok a primitív magyar valóság miatt)

Történet:
dec. 30-án vettem egy autó(cská)t (31 éves és fel van bakolva). Jan 12-én Debrecenben elmentem a tanácsházára (vagy hova), sorszámot nyomtam átíratáshoz reggel fél tízkor. Időpontot kaptam 14:55-re. Miért kell
délutánig várni? Jobban megnézve: január 19-én délutánig!!!! Ez igen, ez ám a tempó.
(vagy csak a korrupciós nyomás hivatalos formája?)
Akkor pedig már az előírt (miért is?) 15 napos
átíratási határidőn is túl leszünk. Sebaj, mondja az intéző hölgy, "ha a rendőr megállít, mutassam neki a sorszámot...."
Remek, ez megnyugtatott.
19-én az átírás meg is történt. 23-a körül egyszercsak kapok egy levelet az ocsmányirodától, közlik, szabálysértés miatt feljelentenek a rendőrségen, mert kimutatásuk szerint nem írattam át az adott tárgyat 15 napon belül.
Egy pár nap múlva pedig jön a levél a rendőrségtől, hogy szabálysértést követtem el, 0-tól 30EFt-ig terjedően büntethető, most
figyelmeztetésben részesítenek, de egyben óva intenek a későbbi rakoncátlankodástól, mert akkor bizony szigorúbban foganak eljárni (tehát priuszt teremtett nekem az iroda?), és mindezzel szemben kifogást nyujthatok be
(megtettem). A rendőrség egész korrekt és civilizált volt.

Az irodában az ügyintéző egy dr. Th Fn hölgy(emény). Vajon melyik alvilági istálló mellett kaphatott ő egyetemi doktorátust?
Kellett ahhoz ész is vagy más módon is hozzá lehetett jutni?
S különben is, az egyetemek nem homogén módon
PhD-t adnak már kis hazánkban is? És ugyebár a doktorátus kutatói képességet demonstrál.
Egy ocsmányirodában mi az, amit kutatni kell?

Tehát ki is van kiért? Én a hivatlért, vagy a hivatal értem? (igaz, ennek a kérdésnek olyan
viulágban van értelme, ahol van bizalmi tőke, ahol van adófizetés, és a hol a közért tevékenykedni átlagosan megfizetett megtiszteltetés, és az adók fizetése és elköltése alázatos szent kötlezettség. S nem fejétől bűzlik a hal.
Ez van, szegény egy világban élünk.
Legyetek jók.
2010 márc. 24.
Ugye hetek óta más sem megy a médiában, mint a dicshimnusz az új-régi vezérról, mi lesz hogy lesz /ezt még ő sem tudja/.Kérdezem én, velünk mi lesz, akik a régi pártunkat és kormányunkat már megutáltuk, de a törpe minoritás vezért meg már 21 éve permenensen rühelljük!?Eddig sem mi voltunk az első helyen támogatás elosztásban, most szintén velünk van kibuherálva?Szóval elgondolkodtató az a része, hogy a nagy és széles többség fogja be és dolgozzon, mert a fiúké lesz most mán az elsőség.Viszont azt is kérdezem: mindig így lesz ez?Mert ha így lesz, tényleg gyerünk ki MI is az utcára, és mutassuk már meg végre, hogy mi VAGYUNK AZ URAK!
Szerintem ismét shortolás van... Valahogy nekem a Tanú című film klasszikus dialógusa jut eszembe:

Virág elvtárs: Most már aztán nemsokára igazán kérünk valamit magától, drága elvtársam.
Pelikán: Tessék már kinyögni!
Virág elvtárs: Türelem. Kellő időben a kellő csapást!

A Fidesz fiúkat valaki-valakik fizették nyolc évig. Most benyújtották a számlát. Mint mindenre, erre a szitura is igaz: kövesd a pénzt!
..Úgy látom, az esztergomiak mostanság el vannak foglalva magukkal, de azért ennyi hülyeséget leírva már rég láttam egy helyen, kezdve Tóta úr okosságaitól a kibic kommentezőkig. Hölgyeim, s uraim, én esztergomi polgár vagyok, hát bátran állíthatom, Meggyest egyöntetűen küldtük a francba, mert egy megkattant despota lett, aki azzal szórakozott, hogy bárkit, aki kritikusan szólt róla (nem újságban, vagy médiumban, csak úgy alle natúr a városban bárhol - megélhetési kémei mindenhol ott voltak és jelentettek, mert ez előnyökkel járt)azt és annak családját a városi hatósággal büntette. Nem legenda, hogy mindazok, akik ellene szóltak, vagy építési engedélyüket nem kapták meg évekig, vagy vállalkozásuk kapott lépten-nyomon ellenőrzést, a lassú kifárasztásos technika pedig évek alatt felőrölt bárkit. Amikor tavaly az ellene szervezett békés tüntetés zajlott a főtéren, emberei az ablakból fotózva azonosították a családneveket, hogy aztán vérből szívathassák hetedíziglan a nemzetségét. Barátságok mentek széjjel, évtizedes kapcsolatok sérültek, miközben Tóta úr írásával szemben menjen már valaki úgy végig a főutcánkon, hogy ott a fejlődést lássa. Két éve az engedély nélküli bontások nagymestere úgy lelakta a cityt, hogy hányingere van még az idegeneknek is,( a teljesség igénye nélkül, szétbombázott Fürdő szálló, Bástya parkoló, 30%-os készültségű romhotel: 2 db, stb) Ha valaki szerint egy egykori királyi városnak így kell kinéznie 10 év és kb. 60-80 milliárd forint elköltése után, az gyorsan szaladjon orvoshoz. Arról már nem beszélve, hogy ez idő tájt a hitelállomány mértéke az éves büdzsé körül jár, vagy arról, hogyan ugrott neki jó polgink mindenkinek, aki mást gondolt, mint ő. A teljesség igénye nélkül: Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal, megyei bíróság és ügyészség, EON,Magyar Nemzeti Múzeum, vélt Boticelli freskót 8 éve vizsgáló európai szakemberek, orzágos vízügy, holcim, Dorog város komplett lakossága, de lehülyézte az esztergomi városrészeket, ha ahhoz volt kedve, csak most nincs kedvem folytatni a sort...
Emberünk IQ-ja talán magasabb a megszokottnál, EQ-ja (érzelmi intelligencia hányadosa) azonban túlzás nélkül egy ötéves gyerek szintjén mozog. Nem szereti a NEMET, micsinájjunk? Menesztettük a vérbe, de mivel egyszerű üzenetet kellet eljuttatni a néphez, akit totál meghülyített a Fidesz,(csak akkor van zsé, ha fityiszes a polgi) így a Fidesz igen, Meggyes nem volt a legegyszerűbb üzenet. A kutyái pedig nem nyertek a körzetekben, csak ott már nem volt annyi esze a pártoknak, hogy egy jelöltet támogassanak. sajna. Pedig az embereit is kiveti magából a város, mert a lövöldözős kolumbán, vagy a pornós knapp sem a kedvencünk, elhihetik... És mindez csak a jéghegy csúcsa, úgyhogy nem kell az okoskodás, mi mindannyian együtt örülünk, hogy újra megállhatunk az utcán bárkivel beszélgetni retorzió nélkül, és ez nem túlzás. A félelem ellen szavaztunk, az 50'-es évek ellen, és kívülről ne nagyon osszák az észt, mert ilyet, higgyék el, nem láttak 89' óta. A városban a választás óta euforikus a hangulat, ne mocskolják be mini forradalmunkat kérem, amikor egy alapjaiban széthúzó város példát mutatott a demokráciából minden európainak.
ezt nem kell kimoderálni ?:
www.szalaiannamaria.net (18++)
Rólad ilyen kép jelenne meg , mit szólnál hozzá ???
Árpi, nem akarnál megint moderálni?
Iszonyú a zaj. (miattam is)
w.blog.hu/2011/02/02/magyar_ellenallok_es_antifaszistak

Napok ota nem akar atmenni a valaszom Xsashanak :(
A sok link miatt gondolom ellenorzi a blogmotor, ki is irta amikor elkuldtem.
Szidjuk itt a politikusokat, mikor az egész rendszerprobléma. Mit lehet kezdeni egy olyan néppel, amelyiknek nagy része még a szocializmusban él? Akik nem fogták fel, hogy a gázár nem politikai kérdés. Hülye népnek hülye politikusaik vannak. Oldaltól függetlenül...
süti beállítások módosítása