W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Temetném a munkát

2008.06.13. 05:05 Tóta W. Árpád

Magáról a monoki modellről (segélyt közmunkáért, családi pótlékot iskolalátogatásért) és annak filozófiájáról Csányi Vilmos leírt mindent, úgyhogy azt már nem nekem kell. Ingujjra tehát, és nézzük, van-e esély arra, hogy értelmes dolgok történjenek. Szóval a reakciókat.

Mindenki szükségletei szerint


TGM persze szanaszét fasisztázott mindenkit Csányitól a kormányig, sőt ha jobban megfigyeljük, a (szerinte) Robin Hood-típusú, vagyon elleni terrorizmusról is simogatóan nyilatkozik. De hát ki nem szarja le TGM-et? Attól, hogy nem tesz közzé lakcímeket és telefonszámokat, még rémületes észjárású, romantikus kollektivista marad, aki annyival okosabb a nemzetibb szocialistáknál, hogy az álma megvalósulásához szükséges vérfürdőről hallgat.

Végül is szórakozásnak megteszi, úgyhogy csekkoljuk, milyen alternatívát kínál a zakkant kommunistát alakító showman. Ilyet szól: a mai technika mellett már egyáltalán nem kell mindenkinek dolgozni, hanem a népesség nagyobb része nyugodtan foglalkozhat önmegvalósítással, meg az élet élvezetével. Tézis bazmeg. Majd a többiek biztosítják ehhez az aranyélethez az anyagi hátteret. Gondolom, önszántukból, nekik a munkájuk lesz a hobbijuk. Hobbiból üldöznek bűnözőket, virrasztanak bányában, mozdonyon vagy teherautón, kapálnak kukoricát.

Mit lehet erre válaszolni? Hogy akkor stip-stop egy jegy az önmegvalósító járatra? Hogy ha kapálásból ugyanúgy lehet élni, mint alkoholizálásból és tévénézésből, akkor csak a hülyék mennek kapálni? Ja, nem a segély sok, hanem alacsonyak a bérek. De értse már meg, jó uram, annyit adnak érte! Annyit ér a világnak. Nem az államon múlik, nem is múlhat rajta, már a minimálbér is elég kárt okozott. Ennyit ér a kapálás, mert ennyit ér a kukorica, mert ennyit ad tonnájáért a konzervgyár. Továbbegyenlő: százharmincnál drágábbért nem veszik meg az Emberek a kukikonzervet, mert annyiból vehetnek románt, ukránt, franciát, csehet, vagy sajátmárkásat. És vesznek is, és boldogok, hogy választhatnak. Sokváltozós, rugalmas egyenlet, de egyenlet! Ebbe tartósan nem lehet csak úgy belenyúlni, belegraffitizni hogy I love you.

Máris túl sokat foglalkoztunk a pártként szerencsére (még) nem létező neohippi-anarchokommunista-szélsőbalos mozgalommal, de ez már kikívánkozott.

Arbeit macht frei


A szélsőjobb például támogatja a monoki modellt, mégpedig azért, mert a közvélekedés szerint a segélyből semmittevők, vagyis az élősködők többsége a közvélekedés szerint cigány. A fajelmélet is elég hülye érvelés, de nem hülyébb, mint a szabadon választott munka ötlete; legfeljebb fenyegetőbb, nyersebb.

Mellesleg kiváló, jól működő gyúanyag, a cigányokat – a modus operandijuk mellett - valóban szokás azért is utálni, mert ha nem bűnöznek, akkor élősködnek, faszukból élnek, és a semmittevést számtalan porontyukra örökítik át. Mink meg fogyunk. „Mink” egyébként azért fogyunk, mert míg az ún. „igénytelen cigányoknak” megfelel a négy-öt gyerekért meg a tévézésért járó segély összege, addig mink azér’ nem járunk Ladával, és nem élünk öten két szobában. Inkább családtervezünk. Kicsi vagy kocsi, ez volt a demográfiai kérdés a gulyáskommunizmusban, a bimbódzó fogyasztói társadalomban. És ők a kicsit választották - vagy legalábbis nem a kotont.

Van tehát egy megalapozott és széles körben észlelt igazságtalanság, amit valahogy meg kéne fejteni, mielőtt monopolizálja a széljobb. A recept nem ismeretlen: a segélyt teljesítményhez kötjük, és kizárjuk, hogy életmodellé váljon. Mivel az életvitelszerű segélyenélés fontos tétele a családi pótlék, ott pedig érvényt szerzünk annak az egyébként törvényi előírásnak, amit iskolakötelezettségnek hívunk.

Ez a cselekvő megnyilvánulása annak az amúgy rég hangoztatott, übertoleráns ballib szlogennek, hogy a segélyre szorulókat az oktatással lehet kihúzni a bajból. Szép dolog a felnőttképzés is, de az általános iskola az alap.

Szélbal és széljobb se holnap, se 2010-ben nem fog kormányozni; a lényeg, hogy mit szólnak a parlamenti pártok. TGM pont azért írta ezt a hosszú hülyeséget, mert a kormány, avagy az MSZP némi nyitottságot mert mutatni az iránt, hogy ingyenebéd nincs, még üres főzelék sem.

A szocik – miniszterelnöki vezényszóra – visszatáncoltak, már nem tartják ezt jó ötletnek. Hátsó gondolatokkal manővereznek: igényt tartanak a legolcsóbban, konzervekért és száraztésztáért kapható szavazatokra. Bajnai Gordon párton kívülről elpöttyintheti, hogy túl sokan ülnek a szekéren, és túl kevesen tolják – de a sarokba szorított szocialista párt soha.

Az SZDSZ szintén aggódik, szerintük nem lehet „ingyenmunkát követelni”. Ami TGM-szintű debilizmus: miért volna ingyen? Segély jár érte. Aki kevesli, annak nem kell dolgozni továbbra sem. Íme, itt az első bejárata a Piaci Résnek. Válogassuk ki a valóban rászorulókat, és fogjuk munkára a gyerekgyárosokat – ennyi lenne a program, amit a konzervárus gigacégek úgysem mernek közzétenni. De az SZDSZ-nek már nincs keresnivalója a konzervkereskedelemben. A párt vidéken megszűnt, a kisebbségvédő arc a cigányságból már nem látszik. Nem olvasnak ÉS-t meg Narancsot. Nincs mit veszíteni onnan már. A célcsoportot az MDF fogja elhalászni előlük, amikor a tiszta ész nevében törvényjavaslattá cikkelyezi a valóságot.

Law and order


A két párt (és a balos sajtó) amúgy unisonóban szörnyülködik, hogy mindegy is, mi a monoki modell logikája, mert törvényellenes, tehát nem is lehet jó. Ez már a kabaré fináléja: tudja mindenki, hogy maguk a pártok, ahogy vannak, tök illegálisak, ha már törvényt akarunk ülni. Ti. Mind. Tolvajok. Vagytok. Úgyhogy van olyan, hogy a törvény lemarad a valóságtól, nyugi. Inkább mérjük meg, mennyire maradt le, és igazítsuk a szélhez a vitorlát.

A Fidesz? Tőlük - az Orbán-kormánytól - származik a monoki recept, és elég valószínű, hogy kormányon élnének vele – de nyíltan megígérni nem fogják ők sem. A Lungo Drom sem közgáz-esteken toboroz. Orbán Viktor újabb egérutat talált, hogy ne kelljen semmit kimondania. Ami 2005-6-ban úgy hangzott, hogy „nem adunk programot, mert lenyúlná a kormány”, ami akkor a konzultációkból habart ígérethullám volt - az ma a konzultáció ígérete. Ő nem tud, nem is akar semmit mondani, hanem majd ha nyernek, akkor mindenkivel megbeszélik fél évig, mit kell csinálni, és az lesz. A választási program az, hogy ha győznek, lesz program. Mégpedig az emberekkel közös.

Ami pont ugyanolyan nonszensz, mint az eddigi konzultációk. Létezik ugyanis a társadalmi érdekellentét nevű dolog, jó reggelt. A segélyből élő arra szavazna, aki több pénzt ígér holnapra. Az adók alatt nyögő, minimálbértől sújtott vállalkozó meg arra, aki kevesebbet. Mert az nekik pénz, olcsó munkaerő, versenyképesség, jövő. És a jövő elkezdődése mindazoknak, akik dolgoznak és dolgozni tanulnak nála. Ezt nem lehet úgy megbeszélni az emberekkel, hogy mindenki örüljön. Egyszer csak be kell rekeszteni az ülést, és diktálni a döntést. Aztán jöhet a népszavazás a családi pótlékról.

Érik a hidegzuhany, és egyre hűl. Megtörtént Szlovákiában, az irigyelt mintaországban, a Monarchia ékkövében. Halogatták sokáig, de még időben léptek, és túlélték. Valamit valamiért.



Címkék: orbán gyurcsány szdsz reform magyarland pártfinanszírozás cigányság

630 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr10517630

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: I hate it here » Blog Archive » Segély, gyerek, közmunka 2008.06.16. 10:40:58

[...]akiknek a segély nyújtotta életszínvonal is “fényesnek” számít.) Van elvakult, pitiáner, vadkapitalista suttyóság, miszerint akinek derogál, hogy éhbérért[...]

Trackback: Kettős mérce 2008.06.16. 08:30:05

Csányi, meg egy kis MonokElém került egy cikk a monoki ötletről a nol.hu-n. A cikket Csányi Vilmos, etológus, író, a hazai tudományos szcéna általam legjobban tisztelt, és "legnagyobbra tartott" tagja írta. Érdemes elolvasni, hogy a politikain k…

Pingback: Soci blog » Blog Archive » TótaW kezd észhez térni 2008.06.13. 12:01:33

[...] Az utóbbi hónapokban egyre több értelmes cikket ír (értsd, egyezik a véleményünk). [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lapi!

"...csakhogy debreczeni megütött valamiért"

Pénzt akart?

Milyen ügyvéd vagy?Mér nem hivtál rendőrt?
Vaze,bánt,oszt még véded itten.
lapi!

A Seszták Ágikát meg ne bántsd vaze,mer én is megütlek,nemcsak a debreceni.
Pedig nekem nem kell tőled pénz,van elég!
Nonest

Ohhhh... en meg mar azt hittem, hogy leginkabb a szemelyem ellen szol ez az egesz, talan pikkelsz ram. Oszt kozben meg lehet valos is a feltetelezesem!

Az a baj, hogy a koriteset nezed annak, ami valojaban a veleje. Se most, se csutortokon (amikor eloszor kuldtel el ugyanezen ervekkel) nem vagtad le a mogottes tartalmat. Es nem azert mert funkconalis analfabeta lennel, mert tenyleg nem vagy az, faja csavo vagy (no persze ne kezdjuk egymas faszat szopni :-] ), mar akkor mondtam, amikor elektrotechnikarol beszeltunk, (ha nem is melysegeben), hanem csak mert nem veszed eszre a szarkazmusom, mely egyben egy kicsit ironikus is, amit amugy mindket iranyba kivetetiteni szandekszom. De Te levetited csak jobbra.
Lenin
"Milyen ügyvéd vagy? Mér nem hivtál rendőrt?"

Tudod hogy van ez mostansag... a feljelentoket buntetik meg. Manapsag a tisztesseges ember sincs jogbiztonsagban. :-]
OK Gecc, bocs kicsit túlreagáltam a dolgot azt hiszem. :DDD

Tényleg az bosszantott, hogy elbeszélünk egymás mellett- és nem azért, mert nem értünk egyet, hanem mert nem reagálunk a másikra-.
A funkcionális analfabéta szintén erős, visszaszívom.

Igen, sajnos a neten nem mindig jön
át feltélenül az irónia, de ezentúl nem fogom szó szerint venni a hozzászólásaidat... :-]

Szóval békejobb, Gecc tesó (vagy békebal , mielőtt ezen öszevesznénk) :P
Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.15. 15:07:40 + nonest!

Bocs,hogy beleszólok,de egy kocsmába járunk.
Ennyit nem ér a politika,inkább igyunk valamit a lapinál,meg zenéljünk.
"Megalázó a "pátkai alkotmány"?

Rendőrök és a Magyar Gárda tagjainak sorfala közt "együttélési kódexet" akart átadni péntek este a pátkai polgármester a helyi Árpád utcában a múlt héten Molotov-koktéllal megtámadott romák képviselőinek. Nem vették át.

Négyszázan - köztük 130-an a Magyar Gárda tagjai - vettek részt tegnap este a Fejér megyei Pátkán azon a rendkívüli falugyűlésen és demonstráción, amelyen a település lakói kifejezték szolidaritásukat azzal a három polgárőrrel, akit a rendőrség a helyi romák házai ellen elkövetett Molotov-koktélos merénylettel gyanúsít. A gárdát a tegnapi eseményt szervező Polgári Összefogás Pátkáért nevű szövetség hívta meg. Dósa István, a gárdisták főparancsnoka azt mondta: azért jöttek, hogy kifejezzék együttérzésüket a letartóztatottakkal. Amíg jogerős ítélet nem születik, ártatlannak tekintik őket.

Füri Béla, Pátka polgármestere bejelentette: a képviselő-testület kidolgozta a "pátkai alkotmányt", a település "új társadalmi szerződését", az úgynevezett együttélési kódexet. Ez alapvetően etikai és udvariassági követelményeket fogalmaz meg, és tesz kötelezővé az aláírók számára. Így előírja, hogy az utcán köszönni illik mindenkinek, tilos szemetelni, magánportára csak a tulajdonos engedélyével szabad bemenni be kell tartani a közlekedési szabályokat Füri Béla közölte: aki a kódex normáit megsérti, nemkívánatos személy Pátkán.

A falugyűlésen felszólaló helyi katolikus plébános és a református lelkész a kialakult feszültség békés feloldásának fontosságát hangsúlyozta. Dósa István viszont beszédében az éledő magyar közösségek szimbólumának nevezte Pátkát, és arra szólított föl, hogy a helyiek "óvják meg a falujukat a kisebbségi társadalom bűneitől". Ezek után a gárdisták és a helyiek az Árpád utcába vonultak, ahol a polgármester megpróbálta átadni a "pátkai alkotmányt" a megtámadott roma családok képviselőinek - ők nem vették át.

A helyszínen tartózkodó roma érdekvédő, Száva Vince azt mondta: eredetileg hajlottak rá, hogy átveszik a dokumentumot, de miután megismerték a tartalmát, és azt a romákra nézve megalázónak ítélték, elzárkóztak az átvételétől.

A demonstráció este hét óra körül atrocitás nélkül ért véget, ám nem sokkal később riadalom támadt a romák házainál. Többen is vasdorongokkal felfegyverkezett idegeneket véltek látni a házak hátsó frontján, emiatt rohamrendőröket vezényeltek a helyszínre. Mint utóbb kiderült vaklármáról volt szó: a rendőrök átfésülték a terepet, de sem támadókat, sem fegyvereket nem találtak a környéken."
Amugy Sesztakot en sem birom... meg ha amiket mond rendben is lennenek (szerintem nagyon elfogult, de evvel nincs egyedul, a sajat oldalan belul sem, ugyebar), de mint ember is hihetetlen antipatikus. Ahogy eleve tartja a szajat, hozza az arca... Klorihidra sem nezett ki ilyen gonoszul a hupikek torpikekben, pedig o aztan tudta frankon a gonoszsagot.
Mondjuk Sesztakot amolyan Morvai Krisztina tipusnak sorolnam be, csak gonoszabb arccal, es kellemetlenebb hanggal.
En nem orulnek neki, ha O lenne a nagymamam... szerintem veri az unokait. :-D

De abba is hagyom, mielott meg Lenin engem is arcon csap... no meg mielott meg visszavonna az eperszedesi engedelyem. :-]
Lenin!

Lehet, h a Torkos Matildra gondolt Lapi?

Árpád!

te direkt írtad a "vállalnak" szót, h produkálj jópár hsz-t? :-)) Mert bejött, zseniális húzás volt, ha direkt.

Egyébként gazdagékra én nagyonis tudok haragudni, h egykéznek a karrier miatt. Jellemző, h míg régen csak a ffi volt karrierista, ma már a nő is. A családok szétesnek, még az egykét is szarul nevelik, kényeztetik, hanyagolják, az meg csak lóg a tv-n, meg azon a kurva neten:-) De télleg, hogyan lehetne elérni, h aki tehetős, az "vállaljon" több gyereket, aki meg csóró, mint a plébániahivatal egerentyűje, az inkább munkát vállaljon, és ne 3-dik, 4-dik, sokadik gyereket. Vagy ez hülyeség?
És itt mindig ekézik egyesek a katkókat, de azt tetszettek e már figyelni, h az átlag katkó családban több a gyerek, kiknek körülményei rendezettek, jól nevelődnek. Néha el kéne ismerni a kereszténység előnyös oldalait is tisztelt liberálisok.

Szebb jövőt elvtársak!;-)
Te Geccke!

A Morvai nem abban nagy, amit mond, hanem abban ahogy:o)) /Mán a szájmozgására gondolok, ha érted. Én olyan erotoizé módon formázni a szavakat még senkitől sem láttam. erre mondják kulturált helyeken, h érzéki szájú. kulturálatlan helyeket most nem idéznék:o) Nem csodálom, h egy-két hallgatója orgazmust kap tőle:o)) Na persze csak szellemi értelemben, a szavak ereje miatt:-) /
Nonest

Legyen bekebal es jobb egyszerre, gyermeklancfu koszoruval a fejunkon, mikozben korbe-korbe forgunk. :-D

Nincs harag... nem is volt.
Jah... jo lenne az ironiara valami jelet kitalalni. Talan erre lenne jo a kacsintos szamjli, de azt nagyon utalom megjeleniteni (masnal oksa, de van nehany nalam alapkobe vesett szabaly, melyet nem akarok megszegni, a kacsintos szmajli meg pont ilyen [A hulye alapelveim miatt sokan amugy csunyan komplett idiotanak is neznek] :-] ).

Amugy persze nem kell nem szo szerint venni a hozzaszolasaimat, de sok esetben amikor tenyleg gunyosan irok es roviden a jobbrol, az tenyleg csak szarkazmussal kevert ironzimus. Ram aztan tenyleg nem jellemzo, hogy csak az egyik felerol vizsgalnam a dolgokat (lsd. oszlatasok 2 eve, valasztasok elotti hazugsagok, eu reform stb.) es ehhez probalok huen ragaszkodni. Tehat tenyleg nem csak masok szemeben veszem eszre a szalkat, ha a sajatomban is ott van a gerenda.

Akkor mehet a korbe-korbe tancika!
Tralala! :-D
Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.15.

"De abba is hagyom, mielott meg Lenin engem is arcon csap."

Gondolom tudod,nem lennék képes megütni senkit,főleg a lapit nem/1.90m magas/.
Egy 9 mm magnum teljes tárát,úgy 2m távolságról azért beleereszteném néha,első felindultságból kifolyólag.Az meg enyhitő is.
Seszták Ágikával kapcsolatban meg tévedni tetszel,nem a szépséget illetően,az irásaival.Nekem a Csontos is tetszik,persze nem ,mint ff,amit ir.
/mindjárt lecsesz a duplavés is,ő nem szereti,valamiért/
Malac

Jaja, pont a multkor beszeltunk is errol, ha emlekszel meg ra.
Azota is ugyanaz... Morvait jo nezni, meg is hallgatom, jo hallani mas velemenyet, meg ha szerintem elfogult is, de a szaja az... :-] Mondjam azt, hogy Balonak valamilyen szinten szerencseje volt? :-D
A csaj nagyon rendben van a korahoz kepest!
Lenin

Az arcon csapast ugy gondoltam, mint amolyan lirai, borkesztyuvel valo parbajra kihivast.
Ott meg a Magnum meg akar szoba is johet.
Jah igen... azert szolok. Jo lovo vagyok. Nagyapam mesterlovesz lehetett volna, ha nem mondjak neki ido elott, hogy ha ilyen jol lo a vizsgaloveseken, mint eddig a gyakorlatokon, akkor a mestrelovesz szazadhoz kerul. Nem akart, ugyhogy inkabb rosszul lot a vizsgan.
Szal volt kitol orokolnom... :-]
Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.15. 15:42:46

Én meg,mint 2x-es kiváló katona cim boldog tulajdonasa/1968/,igaz davaj gitárral/dobtáras/,nagy buli lenne a párbaj.
Az ivással,hogy állsz?

Az kevesebb sérüléssel járna.Válassz valami jó nedüt,oszt gurgulázzunk inkább.Ki birja tovább.
Pedig K beteg tudok lenni utánna,de sebaj.
Lenin

Hat ize...
Ittasan nem tudok loni!

Legyen ikabb malnaszorp... :-D
Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.15. 15:59:16

Én ittasan is jól lövök,no nem célra,úgy általában.

Málnaszörp,remélem nem a Bambi-ra gondoltál,mert azt piszkosul utáltam,Dorogon csinálták a brikett gyárban.Kurva büdös volt azon a környéken.
Lenin

Lehet jaffa is, ahogy gondolod...
Kiskoromban ittam ilyen mandarin izu uditot, talan Gyongy lehetett? Nem is emlekszem a nevere. :-]
Ahogy nézem,ma nem lesz meg az 1000.,pedig igyekszünk itt a gecc polgártárssal.

Megyek inkább cseresznyézni,hátha jönnek a termelékenyebb et-ak.

Eper is van még!
a kutya most szunyókál,én vagyok szolgálatban.Nem kell mutogatni.Én értek a szóbol is.
Lenin

Pont most? :-D
Nem tudok elszakadni.
16.35-tol Otodik pecset az M1-en.
Eddig aszittem, fletó a legundorítóbb a világban, de most rájöttem, h mégse. történt, h legelészve ettem a málnát, kapkodtam be a szemeket, és nem vettem észre, h egy büdösbogár van az egyik szemen, utána meg már a fogaim közt roppant. Én meg roppant hányingert kaptam hirtelen, aszittem kitaccsolom azt az ebédet, amit ma kihagytam. Boáááááá....

Tanulság: ne egyetek büdösbogarat, mert nem finom, még akkor sem, ha mellette málna van.
Csak beugrottam egy pillanatra,

a témához/ha volt már,bocs/

youtube.com/watch?v=V5CfSo6Sd_U
Egy másik változat:

youtube.com/watch?v=WgLn7Zu23dc&feature=related

a szöveggel foglalkozni,nem a zenével!!
árpi 14:22:40
Nem a visszabeszélés miatt: én arra gondoltam, miért kell azzal illusztrálni valamit, hogy öten élnek két szobában. Arra gondoltam, a ma élő emberek 90 %-a számára egy ilyen szitu "de luxe" lenne. Azaz ennél mindig zsúfoltabban éltek-élnek. Azaz ez semmit nem illusztrál.
Carnivora 14:31:48
"szerencsére az ilyen hülyékből kevés van"
Ha így látod, akkor az Árpinak írt válaszom neked is szól.
Mégegyszer: Értem én, hogy "For a Better Magyarland", de értsétek már meg: ez egy kicsit odébb k*rvára nem érdekel senkit.
És még: OV és GYF vetélkedése sem. Itt saccolnám a mai emberiség 99,9 %-át.
Bocs, ha OFF voltam.
alasehir (et al): megfogalmazom másképpen. cigány családban (általánosítok természetesen) ha jön a gyerek, akkor meg is érkezik. nincs gyerekszoba, kocsi, internet, pénz, melegvíz? nem téma. elfér a többi közt. rózsaszín családban ha jön a gyerek, és nincs meg hozzá egy jóval magasabb életszínvonal, akkor nem érkezik meg. ennyi.

ez egyébként eddig nagyon "keresztényi" meg akár szimpatikus is lehetne, a gond ott kezdődik, amikor ezek a gyerekek felnőnek, és eltartásra szorulnak felnőttkorukban is.

nagy faszkalap egyébként ez a tgm,, nagyon nagy faszkalap. meg lehet tekinteni videón:
atv.hu/videotar/2008_jun_segelyt_munkaert__1__resz.html

az egésznek a vége a legjellemzőbb. ekkora egy demagóg pöcsöt, komolyan. ahogy előrehajolva műsuttogva felteszi a nagy kérdést, hogy "és aki nem hajlandó dolgozni a segélyért, azzal mi lesz?"

hát baszd meg. azt nem lehetne, hogy minden gyerek kapjon legalább négyes az iskolában, akkor is, ha baszik az egészre?

idióta.
Végre netközelben.

Biztos csomó érdekes írás volt már.

A médiának, ha értelmesnek tartja magát, össze kellene fogni és együttesen az igazságot és a kettős mérce, pozitív diszkrimináció megszüntetését kellene hangoztatnia... Össze kellene fogni aljas Mohácsi Erzsi hátrányos helyzetű agitáló bűnbandája ellen és a 130 centi hazugság, Kolompár Orbán ellen. Ők nem a cigányság érdekeit védik, ők nem a hátrányos helyzetűség ellen kűzdenek. Nem is a társadalmi ellentétek ellen. Tevékenységük káros. El kell őket lehetetleníteni. Aztán ha tisztán lát a társadalom, akkor Gyurcsány sem rasszistázhat. (Nagyon hülye szegény, Monokon több a nem cigány segélyezett.)

Másik érdekes dolog. Ha a politikai elit TELJES egészében Magyarország érdekeit nézné és ösztönözne a munkára, büntetné a munkakerülő segélyezetteket, akkor ugyanazt a szavazati arányt kapnák a cigányoktól. Most ugye megvásárolják őket, valaki ezt ígéri, valaki azt. Valaki gulyást főz nekik, valaki palacsintát süt. Ha megdolgoztatják a kisebbséget és lefizetik őket, akkor ugyanannyi szavazatot kapnak, mint ha nem dolgoztatják meg őket és lefizetik őket.
No kedves Gyurcsány Ferkó! Nem jó a monoki példa?
Most volt egy sms szavazás a tv2-n, a kérdés: Ön munkához kötné-e a szociális segélyek kifizetését?

Több, mint 16ezer szavazat végén 98,3% az IGEN. Tehát drága uram, az ön politikáját ebben a kérdésben 1,7% támogatja. És a többiben?

Nem kéne már elhúzni a retekbe?

Szívélyes üdvözlettel: malac, az ön feltétlen ellenfele
Árpi!

Te olyan vagy, mint egy kém. Az ember asziszi itt se vagy, oszt eccer csak bummmm, lecsapsz. Jobb lesz veled vigyázni, úgy látom ta vagy a nagy testvér:-)

*****

Már többen felvetették, h ha nem adsz segélyt, mert nem dógzik, akkor növekszik a bűnözés, retteghet a falu. Érted Árpi, megvan magyarázva. Ez kb. olyan, mintha engem folyamatosan diktafonra rögzítene egy gyerek év közben, oszt mikor eljön az idő, h buknia kéne, mert úgy áll, hát előveszi az összevágott felvételt, és miután lejátsza, megkérdi: Biztos?

Télleg, hogy véded meg a falusit a megélhetési bűnözéssel szemben, mert az addig OK, h ne engedjünk a zsarolásnak, de épp ma láttam egy riportot egy etnikummal, aki szépen kifejtette, h mi mást tehetne, ha éhes a gyerek, mint hogy lopik! Mai riport az is, hogy 5 milliós szobrot bontottak szét, amiért az értékének 1/100 részét kapták forintban színesfémként. A kérdésre azt válaszolták, h ők abban a szoborban nem egy híres magyart láttak, hanem csak fémet, amiért pénzt kapnak. Kultúra bazmeg... Mondják, nincs olyan, h magyar és cigány, mert a cigány is magyar, magyar cigány. Naja, a példa szerint is az... Ez most rasszista?
1. Színesfémkereskedelemre le kell csapni vasseprűvel. Ilyen a világon nincs.
2. "Már többen felvetették, h ha nem adsz segélyt, mert nem dógzik, akkor növekszik a bűnözés, retteghet a falu."

Terroristákkal nem tárgyalunk.
Nekem igazából az a TGM-szemlélet tűnik furcsának, hogy elérkeztünk egy történelem utáni ideális korba, ahol nem kell mindenkinek dolgozni, mert annyit fejlődött a technika.

Hát szerintem azért még lennének tudományos és műszaki kihívások, amiknek meg kellene felelni, ugyanis ez nem úgy működik, hogy egy adott szint után hátradőlünk, és malmozunk. Akár a biotechnológia, akár az IT, akár bármilyen műszaki területen minden szellemi kapacitásra szükség lenne...

Jó persze ez nem kifejezetten a monoki probléma, csak erről a furcsa megállapításról jutott eszembe.
Börtön kell, új, nagy börtön és születésszabályozás.
a börtön nem visszatartó erő itthon, sőt van minden.
Ugyanakkor TGM ravilagit egy egeto problemara (aminek ugyancsak nincs koze a monoki modellhez), miszerint is kevesen de egyre tobbet dolgoznak.
A multik most is kihasznaljak az egy heten maximum kovetelheto munkat, mely 48 ora. Az EU pedig most akarja emelni ennek szintjet 60 orara. Persze nem biztos, hogy elfogadjak, sot valoszinuen nem, de elkeserito, hogy mint torvenyjavaslat megszuletett.
A 60 oraval valoszinuen csak a munkaido novekedne, ugyanannyi emberre, tehat csak mint teher jelentkezne az emberek vallan, a munkanelkuliek aranya pedig szinte mit sem valtozna, talan meg none is, hiszen a mondjk 3 muszakban dolgozo emberek dolgozhatnak 2x12 oraban, tehat egy muszaknyi embert el lehet bocsatani. A torvenyjavaslat egyertelmuen csak a multik erdeket szolgalja.
Miiiiii? Hogy a társadalom ezeket a csoportokat, a csak munka után járó segélyosztással, kitaszítja ???? Meg hogy a munkára való ilyetén, monoki "kényszerítés" a túlélési eslyüktől fosztaná meg őket ????

TGM télleg idióta.
Nyilván nem kell arra hallgatni, aki filozófus és nagy szakálla van. Valamiért nem normálisak.
Crl

A börtön nem visszatartó erő, de ott benn nem lehet kirabolni és megerőszakolni és megölni az idős nénit. És kétszer annyit kéne bennt tölteni.
Kurvára dühös vagyok továbbra is...

Elképzelem a valakit, amint odalép a bronzszoborhoz, melynek talapzatán írja: Kossuth Lajos, aztán egy ötkilós kalapáccsal széjjelveri, h leadja a fémkereskedőnél...

Ugye nem baj, h én az ilyen rohadékot nem tartom magyarnak. Nem tudom, érthető vagyok-e a problémámmal? Lehet-e magyarnak tartani azt, aki legnagyobb történelmi magyarjaink szobrát szétveri? Számomra ez pont olyan, mintha megtaposná a nemzeti színű zászlót.
Ha TGM olyasmit irna,amivel a többség egyetért,kit érdekelne.

Olyasmit kell irni,mondani,amire hörögnek,aztán egy csomó helyre meghivják,amiért fizetnek is.

Ki a faszt érdekel egy normális ember?
Hol éltek?

A győzikék a menők,arra van igény,minden szinten.Az érdekes.
Én se tartom magyarnak, aki ezt teszi. Sajnos Mo-n nem lesz médiafelhajtás a magyarellenes tevékenységből.
Az lemaradt.

Pijacgazdaság a menő.

Azt kell kinálni,amire igény van.
Ezért harcol most mindenki.

Az az érték,amit megvesznek.A többi,kacat.
A Dezső elmegy a fémmágnáshoz:

-Mi van Dezső,mit hoztál?
-Semmit,de tudom Petőfi,meg Nagy L összes versét,kivülről
-Húzzál innen Dezsőkém a bús nagy magyar p....ba.

-Na mi van Dezső,mit hoztál?
-Kossuth L. brozból,egyben
-Ügyes vagy Dezső,itt egy huszas,gyere máskor is.

Malacka, Semmelweis Ignácot sem kímélik, az ő mellszobra is ott végezte...
Hogy tört vón' le a kezük még a gyermekágyi lázban !
1. Egy kistelepülési önkormányzat úgy segít magán ahogy tud, és abból, amiből telik. A kistelepülési önkormányzatok tagjai és a polgármesterek nagyobb mértékben kénytelenenek figyelembe venni a közakaratot mint mondjuk Ferenc és tettestársai. Ott kisebb tere van a böszmeségeknek mint a MEH-ben, bár a lehetőség adott. De a helyben kiosztott pofon esélye is. Az átmeneti megoldást jelentő érdemi közmunkák megszervezéséhez kiemelkedő felkészültség, szervezés, és számos feltétel megteremtése szükséges.
Jelenleg mitől lenne vonzó a közmunka?
TWÁ olyan osszetett problémát feszeget, ami nem fér egy blog korlátai közé, de értékelem, hogy belecsapott a lecsóba.

2. Az eddig is köztudomású volt, hogy a tárgyilagosság Debreceni Józsefen kívülálló fogalom és tulajdonság. Ez tény, nem feltételezés.
Most már az is tény, hogy történelem tanári kvalitásai is erősen korlátozottak, (vagy csak elhülyült?) ha olyan fejtegetésekbe bocsátkozik, amelyek szerint a FIDESZ hatalomra kerülésével Magyarországon, az EU tagjaként tere nyílhatna egy fasiszta, netán egy náci kezdeményezésnek. Érdekes, most nem visítoznak az aggódó ködevők: Mi lesz az ország jóhírével?
"jaegtoer 2008.06.15. 20:59:16"

Egyetértek.

"Jelenleg mitől lenne vonzó a közmunka?"

A közmunka jelenleg semmivel sem vonzóbb, mint némely, nem közmunka,
mint ahogy pl. egy Tescos, 10 órában görnyedő pénztárosnak sem a non + ultra, vágyinak egyetlen beteljesülése az a munkakör. És ? Ott kit érdekel ez?
Tehát csak ne misztifikáljuk és ne pejoráljuk a közmunkát, valamilyen szinten inkább ad némi emberi tartást, mint az otthonhenyélős frusztráció, ami továbbzülleszt, persze csak azok számára, akik addig is melóztak, és megszokták- ha bagóért is- hogy némi teljesítmény után kapnak csak némi manyt, beleszoktak a napi munkábajáró ritmusba.
Kétségtelen, sokan vannak, kétségtelen, hogy okosan lehet, kell megszervezni, de ha csak annyit tesznek, amit Monokon az a két asszony kapirgált az utcán, akkor -ha nem is Singapour, ami a világ egyik legtisztábbja- legalább városainknak esélye lenne egy látványosabb küllemre.
És ha a társadalom nem lenézné ezeket az embereket, henem éppolyan munkakörnek tekintené, mint bármely mást, akkor válhatna egy teljesen elfogadott, üdvös módszerré!
Gyanítom, ez aligha következik be, sokan vannak a TGM-ek....

Egyetértek azzal, hogy segélyt csak közmunkáért. Hogy a munkáért - a közmunkáért is! - MUNKABÉR jár? Rá se baszni. Törvényt szegünk? Na és! Különben is, minden utcasarkon munkát kínálnak ebben az országban, hess mindenkinek dógozni, és nem segélyért kunyerálni!

Tóta, nem gondolod, hogy a Képmesék után éppen neked nem illene hülyítened a népet, és keverni a szezont a fazonnal? Mi van, már te is érzed az előrehozott választást és helyezkedsz?...
wagabound

Mi van, nem tetszik, ha tóta olyat is mond/ír, ami nem pontosan követi a ballibbancs mainstreamet?

Szebb jövőt elvtárs!
lenin:

"Ez most reklám a posztodnak,vagy télleg berágtál?"

dehogy rágtam be öregfiú. csak reklám volt, de az előbb kidobtam a cuccot. sok melóm van benne de megvédtem debreczenit és fletót tőletek! sőt még vágó úr is benne van, amint kikosarazza az operabálban torkos matildot. mert ő volt a mérges arcú nő. seszták is nagyon marha, de neki van szive. :DDDDDDD

Előre a feudalizmusba!
Az olajszőkítés csak aprópénz volt!
A segélyek felett diszponálni nem csak eufemisztikus királyság!
wagabound 2008.06.15. 22:25:30

Mi van fosol a segély miatt? :D
malacka69
"No kedves Gyurcsány Ferkó! Nem jó a monoki példa?Most volt egy sms szavazás a tv2-n, a kérdés: Ön munkához kötné-e a szociális segélyek kifizetését?Több, mint 16ezer szavazat végén 98,3% az IGEN. Tehát drága uram, az ön politikáját ebben a kérdésben 1,7% támogatja. És a többiben?Nem kéne már elhúzni a retekbe?"

Ön munkához kötné-e a képviselők fizetését? Vagy: Ön a magyarországi átlagfizetést adná-e a képviselőknek? Vagy: Ön kimegy-e egy esküvőről, amikor éjféltájt'a mulatós nótákat játsza a (cigány)zenekar?
Ugye, hogy ugye?
jaegtoer
"Az eddig is köztudomású volt, hogy a tárgyilagosság Debreceni Józsefen kívülálló fogalom és tulajdonság. Ez tény, nem feltételezés.
Most már az is tény, hogy történelem tanári kvalitásai is erősen korlátozottak, (vagy csak elhülyült?) ha olyan fejtegetésekbe bocsátkozik, amelyek szerint a FIDESZ hatalomra kerülésével Magyarországon, az EU tagjaként tere nyílhatna egy fasiszta, netán egy náci kezdeményezésnek. Érdekes, most nem visítoznak az aggódó ködevők: Mi lesz az ország jóhírével? "

Lehet azért ilyeneket csinálni, anélkül, hogy feltűnne az EU-ban! Sőt, még a gazdaságot is lehet hozni, sőt ('30-as évek közepe Németországban? Autópályák? Majdnem teljes foglalkoztatottság? Diák-sport, üdülések? Sok gyerek, lakásépítés? Ipar (nehéz, főleg)?)! Az EU visítva üdvözölne, a Fidesz meg üdvözülne!
malacka69
"Lehet-e magyarnak tartani azt, aki legnagyobb történelmi magyarjaink szobrát szétveri? Számomra ez pont olyan, mintha megtaposná a nemzeti színű zászlót. "

Lehet, cukorkát adtak előtte nekik is!
TD223
"Én se tartom magyarnak, aki ezt teszi. Sajnos Mo-n nem lesz médiafelhajtás a magyarellenes tevékenységből."

Valamiért Szlovákiában sem.
ó jaj. kedves sándor strikes again.
nol.hu/cikk/495726/

most csak 2 dolog:

"Ahol pedig erős a szociális háló, ott kevés. Aki szétnéz a múltjában, jó eséllyel talál benne sokgyerekes, koldusszegény, föld nélkül küszködő, munkalehetőségben szűkölködő családba született nagyapát, dédapát."

- és ha még jobban szétnéz, akkor azt is észreveszi, hány maradt meg.

"nem kevesebbet, hanem többet kell adni. Nem elsősorban pénzből, hanem óvodából, iskolából, képzettségből, életvezetési ismeretekből..."

aha, de egyelőre ki kellene kényszeríteni, hogy a rendelkezésre álló iskolába bemenjenek.
carnivora
"Mindenki annyi kölköt vállaljon amennyit feltud nevelni tisztességesen ez egy magyar átlag családban egy kölök max. kettő, ha mellékest is vállalnak a szülők, vagy egy-két adót kihagynak a befizetésből."

Kapásból tudok 3-4 gyerekes családról példákat, akik "magyar" család, és lazán tudják nevelni. És tudok 3-4 millió további "nem cigány" családról, akiknek az egy is nehézséget okoz. És az az érdekes, hogy ez utóbbi szerte az EU-ban él, és az előbbinél 30-szor többet keres, mégis baszik a gyerekekre.
W
"aha, de egyelőre ki kellene kényszeríteni, hogy a rendelkezésre álló iskolába bemenjenek. "

Úgy érted, be kell tartatni a törvényt? Mert tudok még hasonló példákat, de, asszem, Te is! CSAK emiatt vagyunk szarban, a rossz törvények és a be nem tartottak miatt! Ja, meg van egy OV monogrammú illető, aki annyi kárt okozott már (anyagit és főleg mentálisat), lassan 20 éve, mint nem sokan a történelmünkben!
És akkor kezdjétek az anyázást, két, há'!
azért ma rendesen náci-nap van errefelé, remélem, a többi csak lusta!
Jó éjt!
a mentális kárral egyetértek...

jól látszik...
drusu

"Ja, meg van egy OV monogrammú illető, aki annyi kárt okozott már (anyagit és főleg mentálisat), lassan 20 éve, mint nem sokan a történelmünkben!
És akkor kezdjétek az anyázást, két, há'!"

Kérésed számomra szívemnek kedves parancs: ANYÁD!

Azé' azt még hozzátenném, h minden paranoiás beteg rettenetesen szenved a félelmeitől, s én igazából sajnálom őket, mert ha irracionális is a félelmük, a kínjuk még is valóságos.

Jobbulást bástya-elvtárs! Jaaaa, és szebb jövőt!;-)
debreczeniről a következőket szeretném elmondani. ez szerintem sem egy igazságkereső írás, hanem pontosan hogy prekoncepciózus válogatás, ahogy malacka mondja. az is igaz viszont, hogy DJ nem tőmöndatokból gyurmázik, hanem OV összefüggő, egész gondolatait idézi. ettől függetlenül indokolatlannak tartom a parázását, az imrédy/gömbös hasonlatot meg ormótlannak, aránytalannak. unom és sehova se vezetőnek tartom ezt a fajta fasisztázást, még a radikáljobbot is jobban szeretem árnyaltabban nézegetni.

a bevallottan fideszes frakció felháborodása viszont röhejes. tessék már kinyitni egy MN-t, MH-t, hírévét, akármit, akár a Reakciót, vagy a saját kommentjeiteket. mindenki, aki nem fideszes, az "kommunista". ez semmivel se nívósabb, se nem vitaképesebb minősítés, mint az imrédyzés. ja, én is kommunista vagyok. mindenki más komcsi. ehhez képest DJ csak OV személyiségét minősíti. és ez a kommunistázás, sőt az "ezek kommunisták" aduászként kezelése akkor se ciki nálatok, se nem felháborító, ha amúgy partikuláris, szakpolitikai kérdésekről vagy akár irodalomról volna szó (hiszen kommunista Esterházy is és az Anima is). szóval pofa súlyba.

Hááááááááááááát Árpi, azért a normális ballibbereket nem igazán komcsizzuk, és a többit is csak poénból. Ez nem kicsit igazságtalan szöveg volt. Kérdezd Geccet, Lapit, testet, fuxost, vagy a többi vitaképes ballibbert, h lettek-e ők lekomcsizva! Sztem nem, és a magam részéről, igazából és őszintén (tehát nem poénból) a legritkábban éltem ezzel. Viszont nézd meg drusut, aki már-már a te véleményedet is lenácizza. És_nem_poénból,_nem_fricskából,_nem_irónia!

Az Viszont felmerül az emberben, h egy olyan cikk, ami semmi másra nem jó/kell, minthogy lejárasson vkit, az miért születik meg? Gyanítom: pénzért! Ezért hát simán bértollnok ez a Debreczeni nevű gyík.

Üdv., szép hetet!
Szerintem a DJ-iras legfontosabb resze a Horthy-korszak politikai rendszerenek a Nepszabi-olvasok orra ala dorgolese.
Hogy megertsek az elozo rendszer altal sulykolt tortenelem nem eppen volt igaz. Meg mert antiszemitizmus folyt, attol meg mellette normalis parlamenti demokracia is volt.

Kar, hogy a cimmel es az orbanfikazos resszel elbaszta az ertelmes reszeket is. Es igy valszeg csak a fikazas marad meg a sok "droid"-nak (hogy Reakcio-t is idezzek).
úristen, az 80! mi a 8. betű? H! H mint Hitler! Hitler szorozva tízzel? Európa segíts!
kispofám,

a pofa súlyba helyett súly a pofába...

mert únjuk és fáradunk...

talán még lesz annyi erőnk (mármint a nemzet jobbik felének), hogy egyszer elégtételt vegyünk a 40 + 10 évért...

hogy lemossuk a gyalázatot...
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.16. 06:29:36
“Hááááááááááááát Árpi, azért a normális ballibbereket…”

malacka lelkem:
szívedre ne vedd feleslegesen nagyon, ehhez segítségnek egy találós kérdés: ki az az általad példának hozott ballibberek közül, aki téged tutira nagyra tart, ám hasonlókért protestált az elmúlt napokban, mint az árpi, csak ő mollban tette, nem dúrban, és mollban aztán maradt ez nagyrészt észrevétlen és megválaszolatlan (de nem teljesen). szerintem :-)
-lyla-

Ezt a gyalázatot mi engedtük, közösen, tízmilliónyian az elmúlt 20 évben, és én úgy látom, mi engedjük tovább is, szépen.
Az "ELIT" széppen megosztja az országot, és hergeli egymás ellen a népeket, mi meg ugatunk egymásra, mint a kutyák a viadalon, míg a gazdik gyarapszanak rajtunk. (Kár, hogy nincs birkaviadal:) Amíg harcos táborokban istenítjük vezetőinket, addig ők nyugodtan tudnak lopni, mert elég csak annyit mondaniuk egy véletlen számonkérés esetén, hogy "de ő többet lopott, ám".
liidiiia!

Sajna nem emlékszem ki volt az, de

- én nem szoktam komcsizni, csak olyat, aki nácizik meg Orbánfóbizál, mert az l' Oreál (megérdemli), de tképpen az is csak egyfajta gúnytükör.
- habár most jut eszembe, Ormost lekomcsiztam, aki ugye még 1989-ben is MSZMP központi bizottság tagja volt. Ez nem nagy tévedés, ugye?:-)
- a bolsevikozás, az nem komcsizás (az én szóhasználatomban)!!! A bolsevik szó inkább egyfajta küldetéstudatos, az elveit erőszakosan és mindenáron képviselni akaró, magát elitnek gondoló, stb... mentalitás megnevezése egy szóban. Természetesen a komcsi hatalmak bolsevikok voltak, de nem minden bolsevik mentalitású komcsi. Pl. amikor azt mondjuk: libáral bolsevik, akkor arra gondolunk, h olyan - magát liberálisnak mondó - valaki, aki a liberális elveit erőszakosan és küldetéstudatosan képviseli.

****

"sőt az "ezek kommunisták" aduászként kezelése akkor se ciki nálatok, se nem felháborító, ha amúgy partikuláris, szakpolitikai kérdésekről vagy akár irodalomról volna szó (hiszen kommunista Esterházy is és az Anima is). szóval pofa súlyba." - írta Árpi,

és hát ezt a "nálatok" szót kikérem magamnak, egyúttal mások nevében is!!! Tessék idevágni azt, mikor én, Ne félj!, Lenin, Paszti, -lyla-, hölgyi,.... vagy más nem ultrajobbos ilyesmit írt volna! THX:-)
"mindenki, aki nem fideszes, az "kommunista"."

Árpi, ez is egy nagyon butus általánosaítás (ld. 'mindenki' szót a szövegben), és kurvára nem igaz!!!! Te sem vagy fideszes, mégsem szoktalak sem én, sem a többi (Ne félj, Paszternak, Lenin, stb...) lekommunistázni
trychydts,

a fészkes fenének ájánlod itt a bárgyú és pongyola szövegedet, legalább tanulnál meg elébb értelmesen fogalmazni...
malacka, pedig hosszan tette, aki!!! én nem arra reagáltam, amit az árpi mondott, hanem arra, hogy lett egy enyhe protest téve szerintem feléd is más által, nem neon eszközökkel, és sztem nem lett érdemi válasz vagy figyelem arra. (maga ez a protest nem az én ügyem megvitatni, mert most nem én tettem, és nem én hoztam fel). én ebben a témában erre hívtam fel a figyelmet, azaz arra, hogy azt láttam, hogy a nem neon eszközök hatástalanok maradtak, a neon meg túl erős túlzásnak minősítetett, és ehhez magához tettem hozzá a magam szempontját, hogy hogy is van ez akkor? de nem kívánok beszállni mások közötti vitába, sem állást foglalni azokban. egy szempontot tettem hozzá, ami meglehet hibás, ezt sose nem lehet senkinél se kizárni. :-)
malacka, mondjam, hogy énszerintem ki vala, vagy inkább szereted a találós kérdéseket?
huh, ez meleg volt...

ha hosszan tette, én az nem lehettem...
-lyla-,
én geccre gondoltam, mer az nekem nagyon szemet szúrt.
ööö, izé, te meg lécci, ha lehet, ne hara az én bunkó megjegyzésem mijatt anno régen lapi blogján.

----------------------

malacka,

ha megnézed gecc és nonest levelezését fentebb, azoknak azért van ám egy icicpici egyéb érzelmi felhangja, amit tök jól lezárnak-megoldanak, mindketten. dddddde egyrészt az nem csak kettőjük közöttre vonatkozik énszerintem, és volt ottand és előtte mégis valami, amit lát az embör, vagy épp több embör. no para, csak szóltam, hogy már akkor min ketten szóltak, meglátásom szerint, valamekkora érzelmi kevésbé jóérzésük mijatt. és a 2 ok amijér szólás van, szal ezek közül az egyik, hogy azoknak szól az ember, akikkel jó beszélgetni, és pont azért jelezi nekik, hogy ha nyilvánvalóan nem rosszindulatból, de azért talán lehet határt sértettek, lehet csak icurkapicurkát: a kölcsönös tisztelet és objektivitásra törekedő igazságkeresés egyértelmű kifejezésében: magán a vitán belül, (és nem az amelletti kommunikációban), na és azér van a szólás, mert jó amúgy beszélgetni. és az is lehet, hogy mindenki azt érzi, hogy a másik sért határt, és lehet, nem is biztos meg lehet beszélni ezt érdemben, de akkor viszont lehet, hogy akkor ez azt jelenti, hogy a jövőben erre lehet jobban oda érdemes mégis mindenkinek figyelni. talán, szerintem. :-) ha ez mélyebben érdekel, akkor viszont ezt nem velem, hanem velük kell szerintem megbeszélni, hogy miért érzik-gondolják ezt, mert ők hozták fel nem én, és én eztet a félrecsúszást véltem látni a kommunikációban köztetek, veled kapcsolatban, amit elmondtam. a motivációm ennek az elmondására irányult mostan „csak”, és hozzáteszem, mindenki tévedhet, tehát én is. ebben is. szerintem. :-)
kedves Liidiiia,

én csak a rohatt komonistákra haragszom, mert...

mindegy...
Liidiiia drága!:-))

Nekem is feltűnt a tegnapi villongás, nem is éreztem jól magam, mikor láttam. Olyan ez nekem, mint mikor a két gyerekem veszekszik. Szóval szar egy érzés, két - általam becsült és kedvelt - kollégát látni hajbakapás közben. Egyszer régen Carnivora is nagyon neki rontott Gecckémnek, már majdnem be is szóltam, h "Carni komám, ne basztasd már Gecc et-et, mer' ő jó elvtárs, sose bánt senkit!", de aztán elfojtottam, mert arra gondoltam, h én nem szeretném, ha engem megvédenének, mert közben arra gondolnék, h azért teszik, mert gyengének tartanak ahhoz, h magamat védjem meg.

Egyébként a tegnapi Gecces hsz-t én is beszopikáztam, mert én is azt hittem - csakúgy, mint nonest - hogy komolyan írja szeretett varjúfanunk. Talán jobban járna Gecckém is, ha mégiscsak használna valami jelet, ha ironizál, vagy fricskából szól.

S ha már fricska, akkor annyit hadd mondjak, h én ritkán élek a komcsizással, de ha vki agyament hülyeként orbándiktátorozik, engem nácizik, fasiszta fideszezik, vagy mittomén, szóval eszement péniszségeket ír, amikkel vitázni nem érdemes, és tképpen nem is lehet, akkor csak odadörgölök az orra alá egy kis komcsis szöveget. Nem azért, mert azt gondolom, h az, hanem azért, h így tartsak neki tükröt a címkéző vadbaromságának.

Üdv.:-)
-lyla-, :-)))))


malacka, oktassál csak ki nyugodtan. :-DDD , én készséggel elismerem, hogy van egy nagyhalom dolog, amiben én rendkívül nagyra tartalak!!!!!!! :-)))))) na de itten az van, hogy engem az motivált az írásra teneked, hogy aztat láttam, hogy, a te szóhasználatoddal élve, kettős mérce van nálad, és erre szándékoztam figyelmet felhíni, mert abból indultam ki, hogy vagy én látok rosszul ebben (vagyok vakvarjúcska, hogy hölgyit idézzem), vagy te. vagy mindketten. írásom lényege nem xy védelme vala, hanem ennek a kettősmércének a megemlítése, amihez azonban nagyon jó példa vala azon 2 ember beszélgetése. is. azaz, sztem pl a kettős mércét nem tartalmazó, objektív válasz arra, hogy a dj cikke mondjuk agyonra el van súlyozva, akár direkte hazudik vagy torzít a jobb oldal szerint, az szerintem az, hogy ha feljön ez-az pölö egy ilyen cikk kritikájában, akkor az ember a saját oldalról is beismeri az ottani ilyen disznóságokat (és nem malacságokat!!! :-D ), mint ami a hírtv ilyen-olyan torzítása időnként, pölö. is. szóvalhogy nem a jó és a rossz küzd 2 politikai párt formájában itten, aztán nekünk is itten páncélos lovagokként meg kell verekedni, csak nekünk szavakkal, hanem az ember szerintem pontosan akar látni, és ebben segítség az, hogy mindenki máshogyan lát, mert a komplex kép ettől tud kirajzolódni. én eztet hiányoltam amúgy a mi kettesünk torgyán vs gráf beszélgetésünkből is, szóvalhogy ne mindég olyan fekete-fehér legyen a kép. de lehet, hogy igazából én nem veszem észre jól. nyilván, ha nincsen bennem rossz érzés magamban is, akkor nem veszek ilyesmit oly könnyen észre. szóval én kettősmércét véltem látni, és eztet a kettősmérce keresést meg pont tőled vettem át. :-) dddde ne csináljuk azt, hogy a múltat boncolgatjuk itten végkimerülésig, hanem legyen az, hogy tabula rasa a múltra, és ezentúl mindketten szólunk ilyesmiben egymásnak legközelebb az eddiginél ügyibben, oksa? :-)
liidiiia!:-)

"malacka, oktassál csak ki nyugodtan"

Óóóóóóóóóó, hát sem szándékomban, sem gondolatomban nem fordul meg ilyes. Elnézést, ha kies fejemből efféle értelműek íródtak volna, biz' az szándékkal nem vala, s őszinten, soha nem gondolnám, h ezt kéne tennem Veled kapcsolatban...

Már most ebben a blogban meccs folyik, s nem gondolnám, h mikor Boris Becker éppen Ivaniseviccsel csatázik, hát odalép, s mondá néki: " Te Goran, ma elég szar a tenyeres alapütésed, de nekem meg a fonák röptém igen gyenge!"

Szóval ez nem az a hely, ahol az ember odaszól: "Héééé tesó, igazad vagyon!" Mert itt rengeteg nick tahó, s őszinte szóra nem való. Ettől ez nem kettős mérce, s igazán nem értem, h mikor (aktuális) DJ-t vitatjuk, miért kéne hírtv-s cuccokkal foglalkoznunk? Az a "ti" dolgotok, h rámutassatok, h bírálatunk tárgya épp olyan, mint mikor XY a Magyar Nemzetben ezt vagy azt írta. A vita attól szép, h "Nektek" kell megtalálni az ellenérvet, s nem nekünk kell önkritikusan magunkba nézni. Habár baráti társaságban ez még elmegy, de itt nem az van. Ne keverjük, még ha én Lapival és Geccel is vitázom, attól azt még bárki más olvashatja, s kapcsolódhat hozzá. Nyilván másképp szólnék, s tán ők is viszont, ha zárt körben ejtenénk meg disputánkat. Egyébként az is megoldás lenne, h ma Lapi ismeri el, h DJ alattomos eszközzel élt, holnap pedig majd én fogom ekézni az MN publicistáját, h "ezt azért már mégsem kéne". Nem feltétlen egyazon időben kell megtörténnie a kölcsönös beismeréseknek.

Ebben a blogban már az is kellő elismerés, ha a másik témát vált, nem riposztoz. Az igazság fizetsége a hallgatás, ennél többet itt ne várjon senki, ez nem a gesztusok paradicsoma...

De hogy igazoljam, nem alkalmaztam kettős mércét, s egy adott pillanatban emlékeztettem arra, h biz' erről az oldalról nézve is voltak hasonlóan etikátlan támadások, ezt írtam be:


"malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.15. 13:48:43
Lapi&Gecc!

A Debreczeni cikk analógiája (bár nem egészen)talán az lehetne, mikor DFT körbejárta a médiát egy összevágott felvétellel, ami azt volt hivatott igazolni, h Gyurcsány ideggyenge. Nos barátaim, ti, akik azt mondjátok, h csak rinyálunk, de nem cáfolunk, azok elfelejtik azt, h anno senki sem cáfolt, hanem eccerűen lesöpörték DFT-t és az ő bizonyíték felvételeit azzal, h márpedig ez nem stílus, bunkóság, politikai mélypont, stb...
Meg kell érteni, h van egy olyan mélysége a kritikának, ahol már nincs értelme észérvekkel vitázni. Nektek ilyen volt a DFT-s összevágott cucc, nekünk meg ilyen ez a debreczeni-féle fércmű. (Jelzem, legalább DFT megmaradt a jelenben.)"

Üdv.:-)), malac, aki írt már egy posztot a kettős mércéről:-) /Esetleg folytathatnánk ott is, ez itt részben off./
malacka, :-))))) , no az nem árt, ha ki-ki tudja, hogy milyen szabályok szerint jácca a meccset. mondjuk nekem a vita nem analóg a sportra, azaz én nem győzni akarok, hanem jobban látni, és abban lehetett itt merev a gondolkozásom, hogy ez a szempont nem jutott eszembe, hogy más esetleg meccset akar nyerni, pl itt. és ez független attól, hogy hol és hányan olvassák az eztet-aztat. tudod, én amúgy is a hosszútávfutókat szeretem csak ráadásul a sportból. :-) azért annak nagyon örülök, hogy ez leesett, hogy más szempontok szerint beszélgetünk, egészen máshogyan látok most egy halom mindent visszamenőlegesen is. én speckó lehet, hogy a jövőben direkte meg fogom kérdezni majd, ha nem világos, hogy akkor most egymás ellen tenisz meccs vagy közös célér együtt túra (neagyisten csak a-részvétel-a-fontos-hosszútávfutás) van. na jól van, többet értek most a világból, asszem. talán :-D
+ malacka at szenzor.freeblog.hu : oké, folytassuk nálad, vagy lapinál, vagy geccnél. :-) de csak, ha túra!!! az én idegeim nem preferálják hosszasan a teniszt!!! :-DDD
tota, te tgm-nek a csukajat nem viheted
majd ra is jossz erre
kell meg 20 ev
ha eleg lesz
nem tuti
nem is szeretném.
egyébként meg nyugi, nem biztos, hogy tgm így marad. asszem már csak fasiszta nem volt, de belefér az is.
hat en itt amerikaban jottem ra, hogy mi is az elet
qrwa sokat melozok, melozunk, es bizony eltartjuk aki nem tud vagy nem akar
mert ez van
le nem lohetjuk oket
amugy TGM egy jol lathato eszmei vonulaton haladt el a bal oldaltol a bal oldalig
es mindig elmondja a liberalis tevedeset
en is az voltam eszmeileg
hulyeseg
\12 eve jottem ki nyelvtudas nelkul 100 dollarral a zsebemben es elek, talan nem is szarul
probald meg forditva
ertem a szandekot, de itt is forditva csinaltak a feketekkel/ mer most vegig neztem a monoki riportot/
eloszor sok sok penz a gyerekekre es a oktatasra, segelyekre annyi ami megelhetesre eleg, iskolabuszok stb.
eszmeletlen penz
lassan terul megfele
bar boven van lemorzsolodas, na es a bunozoknek nincs gatya, azoknak sitt sok-sok ev
azert 30 eve a fekete kerdes, meg 30 eve a ciganykerdes ossze sem volt hasonlithato
itt haladnak vele
itt sem konnyu, de haladnak
szoval csak azt akartam mondani, ha beletennenek annyi penzt ami nincs es kiverne a biztositekot amugy is a "magyaroknal",akkor lehetne elerni valamit, addig nem
de mivel ez nem megy igy nem latom a veget
de ez legyen a ti gondotok, en csak erdeklodve figyelek
/persze otleteim lennenek, talan nem kakaobiztos szamitogep, meg elektromos tabla a legfontosabb elso korben,azt csinaljak a maganiskolak, meg meg sok sok pelda, de inkabb elmegyek hamburgert zabalni/
de én azt sehol se mondom, hogy ne adjunk pénzt a gyerekekre. azt mondom, hogy adjunk, de követeljünk cserébe, többek közt iskolábajárást.

gyurcsány mondta még a 06-os kampányban, hogy a reménytelen közegekből ki kellene emelni a gyerekeket, volt is nagy sivalkodás.
de lenne sivalkodas ha a ciganycsalad meg tobb penzt kapna a gyerekek utan, mer' ugye csak azert gyartjak...
22-es csapdaja
penz sincs, az O hozzaallsuk is fos, nehez ugy
itt valoban igen nagy penzt oltek bele, annyit, amennyiert mar fel kellett tenni a buszra a gyereket
sokszor magneskartyan, es azon csak kajat veszel nem umbuldazol a boltossal, mer a boltos se olyan
nekunk annyi nincs asszem
amugy itt kozmunkara csak a bunelkovetok mennek, ilyen gagyi loposok, meg stb.
nem vagyok en ehhez eleg okos, de par okos ember kijohetne ide tapasztalatot cserelni, mert itt sokat haladtak
majd most jol kirohogsz de milyen jo is volt mikor a cigany soporte a gyarudvart meg logott a kukasauton
hat ma' se gyar se udvar se Kadar
meg kell oldani
es igaza van TGM-nek egesz europa problemaja
Ok is emberek
szembe kell vele nezni, tanulatlanok, talan lustak is stb.
de emberek
megoldas?
megoldás? az biztos, hogy a feltétel nélküli megadás nem az. ahol ingyen is lehet élni, ott senki se csinál semmit.

erről itt, az első részben:
w.blog.hu/2008/03/10/this_is_how_liberty_dies
Ritka pillanatok egyikét élem át, amikor is ezen a blogon egyetértek a szerzővel. :)

Bajnai egyébként mondott más érdekes dolgot is az Oriensnek adott interjúában, többek között, hogy a jövedelmeket ideje lenne már az inaktívaktól az aktívak, azaz a dolgozó, adozó réteg felé irányítani, és őket segíteni.

Szóval nagyjából a szöges ellentétét, amit Kurcsány Fletó mond, amikor kivont karddal áll ki a nyugdíjemelés mellett (svájci indexálás ugye), mellét döngetve, hogy a "nyugdíjasokat nem bántsuk." (>mert őket még talán 2010-re meg bírjuk nyerni többé-kevésbé)

Árpi:"hát baszd meg. azt nem lehetne, hogy minden gyerek kapjon legalább négyes az iskolában, akkor is, ha baszik az egészre?"
a kommentek nagyrésze sajnos nem az alapvetésben taglalt problémára reagál, de hál' istennek, néha azért visszakanyarodunk.
Szomorúan olvasgatok itt, nem akarom elhinni, hogy ennyi félrevezetett, és/vagy tájékozatlan ember van.
Demagóg leszek: a szlovákoknál ugyanez volt a gond, mint itt. Hozzá mertek nyúlni. Fellázadtak a rendszer haszonélvezői. Odament a katonaság. Leverték mindenkinek veséjét. Azóta ez van, többek közt. Ott.
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=148677
Az ittenit ismerjük.
Titi120

A probléma akkor kezd el begyűrűzni, ha a svájci indexálást lecseréljük a nyuggerek fogyasztói kosarának az inflációjára...

Me ugyi a Te fogyaassztói kosaradban benne van a hajzselé, meg a plazmatévé a suzukival, PL-vel, a nyuggerében pedig a csirkefarhát, tej, meg a vizeszsömle szerepel.

Szal akkor most melyik infációval emeljük? Az összlakosságival, vagy a nyuggerre vonatkozóval?
És ezt ki fogja eldönteni, és miért pont úgy dönt, ahogy?
Kolbászzsömle!

Az én és a Te fogyasztói kosarad a svájci indexálásban is benne van, csak ott a béremelkedés is azonos mértékben közrejátszik.

Egyébként ha a fogyasztói kosárban benne van a hajzselém, akkor benne van a mama olvasószemüvege is ...

Alapvetően a lényeg nem ez, hanem az, hogy a svájci indexálás többet ad a nyuggereknek, és ezáltal többet von el az aktívaktól, ami nagyobb baj, mert mint az a postban is benne van így is sokan ülnek a szekeren és legalább ne azt a (szűk)réteget szívassuk, amelyik azt tolja.

A nyugdíjak mértéke a reálbérekhez viszonyítva (!) MO-n magas, ezért sem kéne most is pont ezt a réteget nyomni.

Félreértések elkerülése végett: nem a nyugdíjasoknak akarok rosszat (én is leszek az), hanem azt mondom, hogy tudni kéne, hogy melyik ujjunkba harapjunk bele, mert a másikba már túl sok a harapás, és lassan letörik ...
"Megtörtént Szlovákiában, az irigyelt mintaországban, a Monarchia ékkövében. Halogatták sokáig, de még időben léptek, és túlélték. Valamit valamiért."

Szlovákia? A Monarchia ékköve? LOL
Carni,
igen "kitűnő" egy polgármester van arrafelé.
"Sokat" tesz a társadalomért, most aztán biztosan minden másként lesz a falujában...
Egészen biztosan.

Végtelenül elszomorít a mélységes emberi felületesség, butaság és rosszindulat ilyen szép szimbiózisa egy polgármesterben.
Szegény, szegény TGM, mi lett belőle!

"Brazíliában rendőrökből és őrző-védőkből alakult halálbrigádok a helyi vezető körök megbízásából módszeresen (géppisztollyal) irtják az utcagyerekeket."

Hát elég erős kép. Pont ilyenek voltak a legvéresszájúbb kommunisták vagy nácik valóságtól teljesen elszakadt írásai.
Hányszor hittem már azt, hogy TGM-nek ennél már nincs lejjebb, de még mindig volt.

"Azt az apróságot a szélsőjobboldali Magyar Hírlap nem említi, hogy a községi rendelet súlyosan törvénysértő."

A zakkant kommunistát alakító showman :-) pedig azt az apróságot nem említi, hogy a gyerekek iskolába nem járatása szintén súlyosan törvénysértő. Szerinte ennek kikényszerítése csak egy "segélytől megfosztó kormányzati technika".

"Lehetséges, hogy valaki - különösen falusi ember - ne tudná, hogy kenyéren, rántott levesen, s csak ritkán szalonnán élő paraszt dédapáinknak és dédanyáinknak olykor tucatnyi gyerekük volt? Potyaleső ingyenélők voltak munkában megszakadó, szíjas, szikár őseink?"

Ekkora logikai bukfencet! Ez már egy logikai cukahara bicskával. Az utóbbi az ember zsebében nyílik. Tehát ha a hajdani paraszt, aki látástól vakulásig dolgozott hogy mindenféle segély nélkül eltartsa tucatnyi gyerekét nem volt potyaleső, akkor nyilván az sem potyaleső, aki mindenféle munka nélkül, csak a gyerekei után kapott segélyből akar megélni. Az agyam eldobom.
Ha A => B akkor nemA => B is fennáll.

TGM egy hibbant komcsi, semmi több.
Az a szomorú, hogy ilyen ember keres annyit, hogy ne legyen hajléktalan. Bár a külseje alapján...
süti beállítások módosítása