W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Blues

2008.06.09. 05:00 Tóta W. Árpád

Két év rengeteg idő, de most épp úgy néz ki, hogy ha most vasárnap volnának a választások, illetve ha a nagymamámnak áramszedője volna, akkor elbúcsúzhatnánk az SZDSZ-től. Pedig már úgy megszoktuk. Mint az Aranypókot, amelynek késő-kádári reklámjában egy holtfáradt női hang mondta be: huszonöt éve ügyelünk a részletekre.

1990-ben a Szabad Demokraták Szövetségének választási plakátján három szó állt: Tudjuk, Merjük, Tesszük. Az SZDSZ a rendszerváltáskor nyíltan kardoskodott egy gyors és fájdalmas műtét mellett: nagy szarban vagyunk, úgyhogy másszunk ki ebből a rendszerből mielőbb. Még ha ennek lesznek is áldozatai, de legalább nem mindenki, ahogy a szocializmusnak. Ennek ellenére, ezzel együtt az SZDSZ kormányzásra esélyes erőként vágott bele az első választásba.

És elveszítette.

A Magyar Demokrata Fórum bezzeg mint A Nyugodt Erő nyerte meg azt a választást. A sokkterápia ötletét elítélték, és azt üzenték, nem kell azért kapkodni, csak úgy hűbelebalázs módjára rendszert váltani. Majd szépen alámerülünk, kibekkeljük, amíg megköt körülöttünk a szar, és akkor kisétálunk száraz lábbal.

Hát megkötött, csak így nehezebb belőle kimászni.

Nem merjük, nem tesszük


A magyar választók - és megvolt erre az okuk - nem részesítették előnyben ezt a tudjuk-merjük-tesszük attitűdöt. Merjük? Vagyis kockáztatunk? Az nem lesz jó. És igaz: a politikában a bátorság, legyen az akár Thatcheré vagy Bushé, nem úgy végződik, hogy szerencsésen megmenekül mindenki, hanem vannak bizony áldozatok és katonai temetők. Inkább nem merték tudni; legalább mondja azt valaki, megúszható a szituáció. Nem nagy csoda, az volt a legelső választás, az akkori szavazók ahhoz szoktak, hogy az odafentiek dolga kitalálni, pontosan és konkrétan mi legyen, és megoldani, hogy a lakosságnak ne fájjon.

Az SZDSZ gyorsan feldolgozta a kudarcélményt, és már 1990 októberében kurvanagy balhét rendezett. Ez volt a taxisblokád, amikor a kékesszürke állomány, a nyugatos, hóttmodern értelmiség egy, még a vizitdíjas népszavazáshoz képest is undorítóan populista kezdeményezést karolt fel, és okozott vele országos krízist. Mekkora köcsögség volt már az a taxisblokád! Nyilván elapadt a filléres, rubelelszámolású szovjet olaj, nyilván drágult az üzemanyag, nyilván nem volt más út. Volt viszont alkalom: a traktorosparaszthoz hasonló négykerekű ragadozó, a taxis hadrendbe állítása.

Hű, de egy legsötétebb éjszakája volt az a köztársaságnak! Ott hőbörgött az utakon a felháborodott nép, illetve annak képviseletében a taxisok. Akik természetesen nem egy kategória a fasiszta futballhuligánnal, de éppen ugyanannyi joguk van törvényt ülni meg kormányt buktatni ezredmagukban: nulla. És kábé annyi volt a programjuk, hogy Antall, takaroggy, meg hogy hazudtak. Mert a kormány korábban tagadta a benzináremelést, és mégis lett. Emlékszem, sokat viccelődtek akkoriban Horváth Balázs belügyminiszteren, aki belengette picit ittasan, hogy azért ez így nem elfogadható, és van a világon rendőrség is, meg a honvédségnek is vannak dugóhúzói ilyen blokádok esetére. Akkortól ő volt a lövetős. Pedig nem is lőttek, még könnygázt se.

Kormányra az SZDSZ csak 94-ben került, Horn Gyula kegyéből, hiszen a felállványozott fejű pufajkás abszolút többséget szerzett. Nem éppen a tudjuk-merjük-tesszük programmal, persze. Aztán Bokros rendezte a költségvetést; voltak tüntetések, de megunták, hazamentek. A fasisztaveszélyt akkoriban úgy kellett betanítani és fogaskerekes zászlót varrni nekik.

A tudjuk-merjük-tesszük lendülete felbukkant az Orbán-kormány soraiban is; Urbán László pénzügyminiszter-jelölt még azt is nyíltan megmondta, hogy egy dolog a választási program, meg egy másik a kormányprogram. Bele is bukott, ez az igazság akkor is tabu volt. Orbán óvatosan körülszaglászta a szükségesnek vélt reformokat, a problémás területeket, és úgy döntött, hogy tudjuk, de nem merjük. Mert egyrészt nehezen számolható ki, másrészt minden átalakulásnak vannak áldozatai, akik ráadásul előbb jelentkeznek, mint a haszonélvezők. Úgyhogy elvoltak ők jelentősebb kormánymozdulatok nélkül, csak hangosabbra vették a Mária Rádiót, ami akkor még nem is létezett ezen a néven, ezért a közszolgálatinak kellett helyettesíteni.

Az SZDSZ azonban nem az elmaradt reformokat kérte számon a ciklus végén, és nem az – akkor már épp folyó -  osztogatás megfékezésével kampányolt. Kultúrkampf jellegű, chartás demokráciaféltéssel, korrupciós vádakkal annál inkább.

Medgyessy Péter oldalán aztán már puszta pragmatizmusból szerepelt a liberális párt: jelentős pénzeket lehetett így lenyúlni, sőt utánpótlást nevelni a pártnak. A Kakaóbiztost. Az olyan, mint a kormánybiztos, csak jobban fizetik. Nem csináltak négy évig semmit, ahogy aztán kiderült. Biztos voltak ötleteik, de nem merték és nem tették. Viszont Medgyessy belebukott abba, hogy megpróbált leváltani bizonyos Csillag Istvánt. Róla se sokat őriz az emlékezet, csak az biztos, hogy autópályákkal foglalkozott.

Számokba fojtva


A tudjuk-merjük-tesszük attitűdöt, a civilizátori elhivatottságot aztán már nem az SZDSZ fogalmazta meg újra, hanem az Őszödi Beszéd. A hangfelvétel egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a szocialista frakció a tűz- és balesetvédelmi oktatáson részt vett. Tudják ők, mi a gond, el lett nekik magyarázva. De vizsgázni már nem tudnának belőle. Maga Gyurcsány sem.

A fonalat felvették a szabaddemokraták, és tegnapelőttig újra a tudjuk, merjük, tegyük jelszavával küzdöttek a defetizmus, a meghátrálás, a gyávaság ellen. Hogy ennek hangsúlyt adjon, Kóka kilépett a koalícióból, tologassák a szart a szocik egyedül. Kóka János megtalálta az egyetlen kiutat, de csak a párt felének bírta elmakogni. Ráadásul a kisebbik felének.

A liberális párt kétségbeesetten próbálja meghatározni, ki is számít liberálisnak. Évek óta ezzel foglalják el magukat. Nyissuk ki az SZDSZ-t, írja Fodor Gábor elnöki programként, ami alatt azt érti, hogy szerinte jól megfér egymás mellett a védegyletes, greenpeace-es hippi meg a liberális közgazdász elit. TGM és Bauer! Téved.

Vagy minden egyes vitát újra azzal kezdünk, hogy legyen-e kommunizmus?

Csak úgy férnének el, mint a Fideszben vagy az MSZP-ben: hibbant romantikusok és higgadt szakemberek menetelnek egymás bűzétől fintorogva, egy másodosztályú machiavellista irányításával. Az eredmény: kettős beszéd, hazugság, a balkáni nagyotmondás fojtó bűze. Az érdeken és az akolmelegen kívül szedett-vedett rongyok tartják össze őket: antifasizmusnak csúfolt fasisztázás, antikommunizmusnak szánt bumburnyák komcsizás, meg a megszokott meleg színek. És a Führerprinzip.

Kell-e magyaráznom, miért nem felel meg ön a szerepre, Mr. Spigott?

Hearts of Iron


Kókának kék a szíve, acélkék. Nem egy romantikus hős. A romantikus hős szíve ugyanis szanaszét dobog a világért, vérvörösen. Átölelné a föld összes színesbőrűjét, megmentené a koalákat, ideálja pedig konkrétan Kert-Magyarország, esetleg egy-két szélerőművel (atom no!). Ezek a vörösszívű hősök kúrják el rendre az országot, hosszú távra, alaposan. Szeretni, azt nagyon tudnak, meg őket szeretni is lélekemelő, csak aztán elfogy a pénz, és megmarad a szeretet. Amivel úgy önmagában kitörölheti a költségvetés. Ráadásul ezekből a hősökből túlkínálat van, főleg a második félidőben.

Milyen is az, amikor a vörösszívű liberáns generációkra kúrja el a hazát? Nézzük, hogy égett a körmükre a cigánykérdés. A felismerés stimmelt: senkit sem érhet hátrány a bőrszíne miatt. A megoldás mi lett? Nekik ne legyen rendszerváltás. Nekik játsszuk el, hogy még mindig gondoskodik róluk az állam, alanyi jogon. Igaz, csak a nyomort tudja fenntartani – egyre drágábban, egyre szarabbul -, de azt ingyen. A többit oldja meg, majd nem nézünk oda. Bravó.

A kékszívű azt mondja, minden ember egyenlő, viszont a munka tette emberré az embert. Tartós inaktivitásra ne rendezkedjen be senki, ha tudna dolgozni. Költözzön máshova, ha kell, tanuljon, törekedjen, és ebben segítjük, ahogy tudjuk. De rá is kényszerítjük, mégpedig olyan módon, hogy a passzív, semmittevő megélhetést lehetetlenné tesszük. Ez liberális program, tévedés ne essék: az ingyenebéd-mentesítés programja. Nem minden fasizmus, ami nem kommunizmus. Akkor se, ha a Fidesz csinálja meg, vagy a monoki polgármester. Viszont ez fenntartható és logikus, a kommunizmus meg öl, butít és leépít.

Kókával megvolt az esélye, hogy az SZDSZ, ha félszegen és otrombán is, de költségvetésről, egyensúlyról, rendszerről beszélve kampányoljon. És már ez is üdítő lett volna mindenkinek, aki a kétszavas világmagyarázatokba, a zászlócsattogásba, az üres beszédbe, a jelszavakba belefáradtak, mert tudják, hogy a világ bonyolultabb. Egy ilyen apró, a túlélésért küzdő pártnak nem az úgynevezett eszmék piacán kellene turkálnia, mert ott a Kínában gyártató csempészek mindent visznek. Az MSZP és a Fidesz soha nem mondhatja végig csúcsszinten, nyilvánosan, nyíltan, hogy az annyira vágyott adócsökkentéshez legalább kábé honnan kellene elvonni. Az SZDSZ elmondhatná. Még ha bele is bukna, ezzel közművelődési célt szolgálna: pár millió emberhez eljutna a gondolat, hogy valamit valamiért.

Kékítőt old az ég vizében


Az elárvult, cserben hagyott és megszerezhető célcsoport nem „a liberálisok”, hanem mindenki, aki tíz percnél több időt szán arra, hogy képbe kerüljön. Néppárti bázisnak nem alkalmas, de létrejött és most tanácstalanul rázza a fejét egy sokaság, amiből bőven kijön öt százalék. Az őszödi beszéd rajongói, a Kéri-beszédben reménysugarat látók, a kapitalizmus – vagyis a rendszerváltás - tízparancsolatát fel- és elismerők. [Szerző önmagát ide sorolja, és szomorú.] A rendszert, gazdasági programot szerkesztő közgazdászok Járaitól az Oriensig, és akik olvassák őket, és összemérik a zengő érczcel és pengő czimbalommal, ahogy nagypártok lotyaszájában konganak. Kevesebben vannak, mint a nyugdíjasok, de a parlamenti küszöb megvan belőlük bőven. Csak meg kéne őket szólítani, kék szívvel, és számokkal, konkrétumokkal. Megjeleníteni azt a konzervatív, jobboldali és liberális receptet, amihez kényszerből, az utolsó utáni pillanatban úgyis vissza kell nyúlni mindig.

De ez már eső után köpönyeg. Aki válaszol: Fodor Gábor. Akiknek válaszol, azok már elférnek egy dobozgitár körül.

Jó sajtója lesz, ahogy Dávid Ibolyának vagy Sólyomnak. Nemes és fedezetlen célokkal lép színre, amiket egy nap alatt rabol el tőle a két nagykaliberű osztogatógép. Parlamentbe nem kerül, rövid ideig még blogol, majd megunja, hazamegy. A párt már a házon kívül szakad akciócsoportokra, dobolókörökre, Sziget-sátrakra, civilszervezetekre. A „tudjuk-merjük-tesszük” kizárólag titkos beszédekben él tovább.



Címkék: szdsz reform cigányság

1213 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr73510587

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.06.09. 15:11:04

Tóta W. Árpád: BluesKét év rengeteg idő, de most épp úgy néz ki, hogy ha most vasárnap volnának a választások, illetve ha a nagymamámnak [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Te Gecc!

Te félretudsz vmit, azt a 7,6Mbps, az csak egy virtuális lehetőség, az nem valódi letöltési sebesség. Olyat nálam is ír, ha jobbegerezem a kapcsolat ikont, h 7,2MBps, de valójában, amikor töltök le, max. 240kbps-ig megy fel a sebesség. Ezt mutatja a kütyühöz kapott softver. Gecc, sztem te sem töltes 500kbps felett, de van egyáltalán olyan softvered, ami mutatja az aktuális le- és feltöltő sebességet?
Gecc
"megprobalok valamit kamazni2

Mondjuk én 80%-ban ki tudtam volna találni tegnap, h mit fog mondani gúnár et.:-))
nonestvolentis 2008.06.12. 21:28:30

Ezért szeretem ezt a blogot,este fáradtan leülök,átnézem,mit irnak a duplawésnél a baloldali polgártársak,

oszt elég 10 perc, csilingelő kacagás zúgása hallatszik magányos szobácskámból.
Néha a hajam is égnek áll,sajnos másirányban inkább lankaszt az élményhalmaz,ami itten eláraszt,de átéltem én már sokmindent,oszt nem árt annyira.
Malac

Nekem a 2-es folott a @ van...
Neked mi?
Shifty Malacka! :-D
"6.Lenin 2008.06.12. 21:31:09"

Lenin! Nekem erről eszembe jutott egy brit politikus, aki aszonta, mennyivel egyszerűbb lett volna az élet, ha Herr Hitler és Signor Mussolini Oxfordban jár egyetemre!:))

Namármost : OV ha jól tudom, járt oda...
És Fletó?
Malac

Nekem a 7.6 meres alapjan jott ki. Letoltesi sebessegre...
Termeszetesen nem pontos, egy masik netes mero pl csak 4.6-ot mond ugyanerre.

(Csak neked mondom mert titok... :-D a szomszedtol jon a net occson megszamitva (3 ruppo/ho, ami egyebkent elofizetokent kb 12 ruppo/hu lenne helyileg), ammeg a tékomnal dolgozik, oszt nagyon jo savszellel kapjuk ittend a halozatttot).
Holgyi

Jah... ott en is voltam. Lattam egy kepet OV-rol az egyetem egyik epuleteben. Egy Teddy bear-t fogott a kezeben.

Jameg az egyik vizkopot rola formaztak! :-D
nem kérem, anderson nem halt meg,
a mesének nincs vége:www.youtube.com/watch?v=LjQ8yZd37zg&feature=related
Gecc

a 7,6Mbps-ot, de még a 4,6 Mbps-ot sem tudom elhinni, főleg nem ruteressen

deviszontellenben fontos on-téma, h mi van az én kettes gombomon, ha shiftelek:

2-->", 5-->%, 8-->(, 9-->)

Beszéljük meg tótaw-ben, h kinek-milyen billenyűzete van, ennyire off még sosem volt, kivéve, mikor Árpi szabin volt a népszavazás előtt és 5000-es hsz-számot csiniztunk:-))
hölgyválasz 2008.06.12. 21:48:47

Ha jól tudom a fletó csak kisz tábor nevezetű elvtárspároztató oktatásokon vett részt.Eccer a Napkeltében a nej is valami ilyesmit mondott,hogy ott látta meg az Universum Géniuszát és rögtön nedves lett ,nemcsak a tekintete.Bocs.
Gecc

"Egy Teddy bear-t fogott a kezeben2

Az Árpiét, tőle kapta ajcsiba, mer' nagyon csipázza tótánk a dakotát, és a legkedvesebb macijával akarta lekenyerezni, h majd ő alatta is képmesézhessen a nyugdíj reálértékének befagyasztásáról:-))
Lenin!

"rögtön nedves lett ,nemcsak a tekintete."
:-))
Te már többször utalást tettél rá, h az asszonnyal nem vagy egy politikai platformon. Csak nem fletocita vírusos ő is? Vegyél a jobb kezedbe keresztet, a balba meg egy revolvert, és kérdezd meg tőle, h biztos, h fletó az ász?:-))

(Nem ám komolyan venni, távolról is tisztelet a nejnek! Mindig a nej a fej! Mi meg az írás, megírjuk neki a csekket.)
gecc

"Valami program esetleg?"

Már ki is jött az MSZP program? Mikor? Hol? Nem őszre ígérték?
"Universum Géniuszát"

Lapinak küldöm szeretettel az egyik kedvencemet. Biztos fletóról szól:-))

www.youtube.com/watch?v=0hhm0NHhCBg
Az előbb a "bal" dolognál rámjött a morfondirozás.

baloldal,balfasz,balsors,baleset,balitélet
stb,minden szarság a bal-hoz köthető.

deellenben.

jobbra fordult a sorsom 98-ban,mindenki azt mondta,jobban nézel ki lenin,mint a bokros csomag korban.Most is jobb sorsra lennél,ha nem ezek a balfácánok....

Télleg jobb lenne,ha a balsors elkerülne
Mad Max

Jah... de legalabb lesz.
Navra most mond egy nagyon jó beszédet a hírtv-n!!!!!!!!

Lapikám, nézed?
"Jah... de legalabb lesz."
Két év alatt sikerül eljutni oda, hogy lesz program is? Ti meg itt előre türelmetlenedtek a Fidesszel... :D
Hölgyi!

Ilyen nincs és mégis van!:-)))))

28 másodperc eltéréssel ugyanazt írtuk be!:-)))
Lapi!

Most mondja a Navra, h a konv. progiban 2007-re -1,7% reálbércsökkenést ígértek, amiből -4,85 lett.

Lapikám, te itt rendszeresen beírod azt a lükeséget, h jól halad a konv. program.Ezek után LOL:-DDD
Januárban megdőlt a munkanélküliségi rekord!!!!!!!!

Lapi, ilyenkor hol vagy, vazze?:-))
Malac

Azert most hogy mondod, hiszen Navra nem egy notorius hazudozo mint a Gusanyi, ugyhogy neki hinni kell.
Szerintem a szobája mélyén zokog és a Fletó-posztereket tépdesi szét... :DDD
Hé Lapi, csak vicc volt, nem feltételezek rólad semmiféle kiábrándulást, mielőtt megsértődnél... :)
Malac, Hölgyi ez elégtelen!!!

Navrát már fél kilenckor látnotok kellett volna! Ejnye gyerekek, Orbánt se láttátok?

Mit várjunk lapitól és Gecctől ezek után?
Ne Felj!

Ne viccelj mar, amikor a hosszabitas utolso perceben 11-es??? LOL! :-D
Még az is lehet, hogy kedves gazdánk sem látta?

Erre gondolni sem merek...
Az egész más fejlettségi szinten lévő osztrák gazdaság jóval gyorsabban nő (GDP), mint a tulajdonképpen - ebből a szempontból jóval mélyebbről induló, éppen ezért - előnyös helyzetben lévő Magyarország!!!!

Lapikám, ilyenkor hol vagy????

Számok, számok, számok.....

Érvek, érvek, érvek....

Dilettáns kormányzás...... kormányzás?????
"Ne félj! 2008.06.12. 22:36:47"

:))))

/ mentségemre szóljon, tudtam, h a hírtv 22.00 től kezdi, addig
tettem-vettem, ettem-ittam,
írtam-itten :)
Azért a Blues témához is valamit:

www.youtube.com/watch?v=4Ny5ajCn0xw&feature=related
www.youtube.com/watch?v=wqs3-aRAdac&feature=related

Nehogy sikerüljön már minden szépet,lejáratni a mocskos politikával.
Jó éjt!
Malac

lapi a Bazd Előre és a Hanyatt ESE örökrangadót nézi...
Azért az is érdekes, h a tegnapi - majd 30 perces - mtv interjúnak ma kerestem a visszhangjait a neten, de nem találtam semmit, SEMMIT! Index cikket sem! Jól láttam, h nem láttam?

Lefogadom, h az Orbán beszédnek lesz visszhangja. Ennyit arról, h ki a fontosabb és jelentősebb politikus...

Annyira hiányolom Lapit.... Várom az érveit a konkrét számokra.... plíííííííííííííz doki, plíííííííííz!:-))
Malac
"konkrét számokra"

Matektanarkent magasra helyezed a lecet... :-D
Malac, szerintem amíg Lapi visszatér elkezdhetnéd összeszedegetni a számokat abban a bizonyos új posztban.

Mondjuk ez a majdnem 5%-os reálbércsökkenés, + rekord munkanélküiség kicsit meglepett.
Én azt hittem, hogy szimplán csak lelassult a gazdaság...
Ne fél!

:-))))

De az is lehet, hogy az Elkúr Team és a Tehetség SE meccsen őrjöng...
"malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.12. 22:28:28
Hölgyi!

Ilyen nincs és mégis van!:-)))))

28 másodperc eltéréssel ugyanazt írtuk be!:-)))"

Malacka, annak a bizonyos hullámnak az a bizonyos hossza!:))) Bár még élek :D
nonest

hogyan lassul le egy gazdaság? úgy hogy nő a foglalkoztatottak száma és a reálbér?

Nonest
"Én azt hittem, hogy szimplán csak lelassult a gazdaság..."

En meg aszittem regebben, hogy csak a maszop fullent politikai erdekekbol...
Gecc, ezeknek semmi értelme. Amíg nem hozol elő valami konkrét kézzelfogható eredményt, addig csak szimplán hajigálod a hülyeséget...
Arra, hogy kb minden gazdasági mutató a béka segge alatt van, az a jó válasz, hogy de legalább 20-szorásra nőtt a vadkendertermesztésünk.

Vagy valami.

Erőltesd meg magad egy kicsit ... :D
Malac

az átkosban az Író szövetségnek két csapata volt a Szoc Reál meg a Szür Reál, a Szoc Reálban Csurka volt a csere kapus... mintha ma lenne...
2007-ben a svájci indexálás miatt (mivel a reálbérek csökkentek) 3,8%-kal csökkent a nyugdíjak reálértéke. Ha az Orbán-féle nyugdíjas inf. követő rendszer lenne, akkor szinten maradt volna a nyugellátás vásárlóértéke. És nagy valószínűséggel, mivel idén se lesz reálbérnövekedés, viszont inf. kb. 6-7%, s ezért csak kb. 3,5-4%-nyi nyugdíjat emelnek a svájci indexálással, ergo megint csökkenni fog a nyugdíjak reálértéke. Ezek után teszetoszaferi milyen alapon bírálja Orbánt, h a reálértékőrzés disznóság?

Lapikám, hol vagy?
Lapi elment aludni. Családi látogatás volt, ilyenek. Már nem lesz ma.
Nonest

Nem akarom magam megeroltetni...
Minek? Uccsincs igazam!

Mellesleg ez csak altalanositas, melyet a jobboldal kivaloan uz!
En aszondom O hazudik, Te meg aszondod a Gusanyi. Nah, hat kb ennyi a magyar politika. Itt tartunk...
Nem Gecc.
Igenis lehetne igazad. Az, hogy a jobboldal általánosít, az általánosítás. :)

De mindegy, ha jó neked izomból hinni ész nélkül, csak nyugodtan...
Gecc

"Uccsincs igazam!"

igazd van
Ne Felj!

Picsaba, nem akartam!
Gecc

"Uccsincs igazam!"

igazad van
És ezen a hazudik-dumán mér rég túlléptünk,(ki Őszödözik ma már?) ha nem vetted volna észre az egész 6 év KONKRÉT EREDMÉNYEIT próbáljuk megtalálni, kevés sikerrel.
Nonest

Dehogy lehetne igazam! Most csak viccelodsz... Te sem gondolhatod komolyan.
Tokeletes pelda erre Lapi.

Ne viselkedjunk mar ugy, mint egy valasztasok elott allo polgar, aki meggyozheto... ugyehogy?
Ne haragudj Gecc, de Lapi a nagyon személyes érzelmi húrokon kívül egy rohadt konkrét kormányzati teljesítményt nem tudott fölhozni.
Vaktába ellőtte, hogy nagyon jól teljessít az építőipar (nem, visszaesett, a visszaesés üteme csökkent csak).
Meg hogy milyen jól tartjuk a konvergenciatervet, ami a kiadásra igaz, de a reálbérre például már nem.
Igen, ez kényelmetlen, uncsi, nyűgös dolog, de ha nem találsz használható, kimutathaó eredményeket, akkor a hülyeorbánozás, szimpla hülyeorbánozás marad, mindenféle meggyőző erő nélkül...
Gecc,

ma este télleg olyan benyomást keltettél, mint aki végletesen hívő, semmiképpen nem képes szembesülni a valósággal, inkább összetöri a tükröt, mint sem hogy azt kelljen mondania: tévedés, nem ezeket kéne támogatnom.

Ehelyett elütöd a dolgot egy közhellyel:"En aszondom O hazudik, Te meg aszondod a Gusanyi." holott KSH adatokkal nem kéne így bánnod, ilyen könnyen lesöpörnöd az asztalról. Szedd össze magad, írj valódi érveket!

Üdv. szeretettel
De mondom, ami számomra az egész sztoriban elképesztő az az, hogy Fletó két év után teljesen szembefordult önmagával, és azt a kis valamit, amit tisztelni lehetett volna benne, azt is ripityára töri.

És az vicc, mintha ezt az egészet csak Árpi vette volna észre, a többiek ugyanúgy kitartanak mellette.

Izomból.
lapi

kérlek gyere vissza közénk, /hagyd a mosott ruhát másra.../ isten bizony nem irok többet olyat, hogy benned tisztelem a Nyakó Istvánt...

bocs

ez nem így van, nonest. most vagy megfutamodtam ovi beszédét hallgatva, vagy a lányomék jöttek meg írországból. csak két észrevétel. egy: a reálbér a tervezettnél valóban jobban csökkent. plz. félidőben vagyunk...ebbe az irányba torzulhat a konv. terv.

kettő, rólam baromi sok szó esett (thx malacka :D), de egy sem orbánról. nézte valaki egyáltalán? :DDD

többit majd holnap. jóéjt.

Holnap röpdolgozat lesz gyerekek!

Orbánból!
Nem Lapi nem futamodtál meg, de a személyes SZDSZ-kötődésen kívül, vagy a szintén nagyon személyes-és emberileg abszolút érthető- nyugdíjas álláspontodon kívül nem hoztál föl igazán komoly, objektív érveket a kormány eredményeit illetően.
nonest, majd egyik postomban országértékelek. becsszóra! :DDDD
azéé
éljen az abesszin tea(????)
éljen lapi,
smégegy mesélő a Jon:www.youtube.com/watch?v=Vvebo1grAqM
lapi

így járt a szocializmus is: torzult...

de azért vannak a hibák, hogy megjavííccsuk...

OK.
Ha lehet, várdd meg a jövő hét csütörtököt.
Akkor én is országértékelek... :DDD


Peace!
Akkor mindenkitol bocsanatot kerek. Nem akarok benyomast kelteni!!! Holnaptol az adatlapomon a "Semleges" rublika lesz bepipalva.
Az eletem is elolrol kezdem!
Gecc

csak nemet ne változtass,az újra kezdéshez, hogy néznél ki semleges neműként...
Ne Felj!

Arra gondoltam, hogy kloakaval tobb eselyem van tulelni egy politikai katasztrofat, melyet sokan tokos legenykent sem birnanak atveszelni.
Gecc

Akkor hová tünnek a gecc-i
atitüdök?
Sajnálnám:-)
Stalien

Strucc is leszek... homokban a fejemmel. Csak nehogy valami aberralt allat kihasznalja az alkalmat! :-D
Gecc

próbáld úgy, hogy a fejed és a feneked is a homokban legyen... és akkor szopnak az aberáltak...
Vigyázz!
A lejtőn csak megtorpanni lehet,
megállni nem.
Éljen fleto!
Ne Felj!

Pedig mindenfele testi kontaktust el szeretnek kerulni. Gyulolom ha fizikailag hozzam ernek.
Gecc

ezt a posztmodern élet hozza, meg a számítógép...
Szép álmokat mindenkinek...
Hozzá kell tennem,
csak a képzeletben vagyok
"nagysáncos síugró"
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.12. 23:12:17

Malac (+ Nonestnek is szol, mert ha mar lud, akkor legyen kover)

Azert meg visszaknyarodva idefele, mielott meg felveszem a semleges kloakas strucc jelmezt, fizikailag hozzamerest kivedo fenypajzzsal...

Szal az van, hogy... emlekszel meg a posztodra, amikor arrol beszeltel, hogy kezdesz apatikussa valni a magyar belpolitikaval kapcsolatban? Nah hat nalam ma delutan ez elerte csucspontjat, mert egyre jobban azt latom, hogy a ket tabor meggyozhetetlen, KSH adatok ide, KSH adatok oda. En soha nem titkoltam, hogy liberalbolsevik vagyok, max nem teljesen ertettem egyet Feriekkel. Ugyanakkor Viktorekkal sehogy nem tudok azonosulni, sem politikailag, sem viselkedesben. Jelenleg csak 1, nomeg meg 1 valasztasi lehetoseg van a politikaban. Igy aztan en emerre kandikalok, mint barany a palanknal.
Legnagyobb bajom pedig meg mindig az, hogy jobbrol nem latom az egzakt programot, csak a kommunikaciot, hogy majd mi megoldjuk.
A "majd mi megoldjuk" hattere lehet, hogy jobb mint a mostani felallas, csakhat zsakbamacskan en meg soha nem nyertem... annal inkabb muanyag horgaszaton a lavorbol, de az nem ugyanaz. No persze ott garantalt volt a nyeremeny...

Joccakat, megyek egyet parazni!
Kedves Gecc !

Valami zavar lőn itten a teknyikában
azé most ismét megpróbálom:
miszti-fika a MESTERTŐL:
www.youtube.com/watch?v=ayFyMEM4354&feature=related
hű, de lesújtó volt ez a tv2-s OV-interjú.
Stalien

Zurzavar a tekknikaban? Hogy megy a Mac? :-]
En eppen parazok, ahelyett, hogy aludnek, ugyhogy egesz azota Radiohead-et hallgatok... Kezdek en is paranoid lenni.
Nemtom szereted-e:
www.youtube.com/watch?v=szdWPWnnNls
Amottan mit mondott OV?
az, hogy ov részben lózungokat, részben sületlenségeket beszél, az 1 dolog. ebben nem ment a tegnapi gyurcsány alá. de bárdos nagyon béna volt. megkérdezte félszegen félmondatban, hogy na és elbírja-e a költségvetés az adócsökkentést, mire ov mondott vmi teljesen mást, és kész, hagyta futni.
Bardostol ne varjunk tobbet... amilyen alacsony, addig terjed riporterkent is.
A TV2 mindig mellefog, ha OV-t kell kikerdezni... Neeeeem, nem Svabyra gondolok... :-D
holnap lesz Balónál, ő ügyesebb lesz. amúgy Bárdos nem különösebben alacsony, és egyébként aranyos ember.
Pont ez az, hogy tul aranyos alkat. Olyan kis hobbit, vagy nem, de az biztos.

Nah de ha pont Balot hoztad fol, azert hozza kepest gyenguska.
Mi van Árpi, felébredtél, vazze?:-))

Mindkát riportot a meghívott irányította, csak míg GYF erőszakosan küldte sarokba Krizsót, még rá is szólt egyszer, addig OV nem bántotta Bárdost, aki nem kormánypárti szerepből kérdezett, és ez belőled, Árpi? azért váltott ki hiányérzetet, mert te elvárted volna, h ellenségesen kérdezzen, mivel te azt tetted volna, mint ellendrukker. Ne vetítsd az elvárásaid a riporterre!

ABaló sm lesz különb, mert ő majd kérdez szokásos rövideket, és (ha akarja) azt is szétoffolja majd a mi Viktorunk:-))

Viktor, Viktor, Viktor! /Közben felálltam a gép előtt, és ütemesen tapsoltam, csak rámszóltak, h hagyjam abba, miafaszér' hangoskodok hajnalok-hajnalán:-)))/
én az "ellenséges" kérdezést elvárom gyurcsánnyal és orbánnal szemben _is_, bár ez retardáltabb buta fideszesek szempontjából nyilván egyenesen gyurcsányizmus, de hát nekik szarok a szájukba. ellenséges alatt, ha jól veszem ki, azt értjük, hogy pl az adócsökkentés fedezetésre rákérdezünk. malacka, te mikor akarsz felébredni vazze?
Bazmeg, korán reggel a pártkeltében az a legnagyobb gondjuk, h legyen-e langyivonulás, meg hogy először miért tiltotta be a zsandárság.LOL

Hülye-köcsög fideszek (ez most komoly), mi a rákér' nem mennek már vissza a gyárfás műsorba, már csak a Bethlen maradt a régiek közül. Kurvaélet, az mtv az én tv-m is, tessék bejárni, és osztani az eszet az én nevemben is, punk-tum! Hallod Viktor?! Rád szóltam tesó, csnáld azt, amit malac tanácsadó mond! Jobbakat, mondok, mint az az amerikai republuk-ánus.

Árpi,

te azt akarod, h azért szorítsak sarokba a Viktort, h ne nyerjen fölényesen, nem azért mert Gyurcsánnyal szemben is elvárod a kőkemény bekérdezést, mert az eddig eszedbe sem jutott, h reklamáld, pedig volt már egy pár puhapöcs riport vele.

Látod vazze, felébredtem, itt vagyok, oszt fosom a szót!:-))

Láttad, tegnap mennyi adatot írtam be, ami mutatja, mekkora szarság folyik itt?

ta Árpi, most komolyan, el tudod képzelni, h lehet ennél a mostaninál szarabbul csinálni, pláne úgy, h OV aszongya, h nem pártpolitikusokkal, hanem szakértőkkel akarja levezényelni az első két évet.

tehát: el_tudod_képzelni,_hogy_lehet_ ennél_fosabbul_Kormányozni_szakértőkkel?

Üdv., malac, a retardált:-)
"mert az eddig eszedbe sem jutott, h reklamáld, pedig volt már egy pár puhapöcs riport vele."

dehogynem, ahogy a beszédeiről, könyveiről és cikkeiről is meg tetszettem írni, csak te arra már lusta leszel, hogy előkeresd. pedig pl. ebben a cikkben is megtalálod. nem baj, nem nekem baj.
mtv, pártkelte, folyt.

Viktor, mi a bajunk a Bethlennel, Tóth Krisztával, Süveges Gergővel, Apáti-Tóth Katával????????

Tük idegesítő ez a bojkott, már rég abba kéne hagyni ezt a hülye duzzogást, és nem átadni ezt az ingyen PR terepet a kormánypártoknak!
ja egyébként fosabbul mindig lehet, ne aggódj. kicsit beljebb lennénk, ha annyit elárulna Mr Titokzokni, hogy kik azok a szakértők, de nem árulja. márpedig ő olyan szakértőket ismert valaha, mint a kiváló jogász, Grespik László.
OK, hozomra is elhiszem neked, de

erre nem jött válasz:

el_tudod_képzelni,_hogy_lehet_ ennél_fosabbul_Kormányozni_szakértőkkel?

Nah, szép napot!....méjék...
Árpi, a Grespik az olyan valószínű, mint hogy visszatér Kovács László. Ne írjál már vadlükeségeket! Már megbocsáss! Az új Viktor-kabinet sokkal-sokkal profibb lesz, mint a 98'-as. Olvastad azokat a számokat, amiket benyomtam ide? Ezek után megerősíted, h még ennél fosabbul is lehet? Hááááááááááááááátttt, mond ilyet egy nem orbánfóbiás? Nem hiszem!
Igen, már a 2006-os erőfeszítésen is látszott az ész meg a profizmus.
Ja de jut eszembe, akkor nem is akartak nyerni :D
Ferkó megmondta:

- nem lesz adóköteles a minimálbér;
- nem lesz vagyonalapú adó;
- nem lesz ingatlanadó;
- nem jó példa a monoki;
- megvédünk titeket nyugdíjasok;

Még jó, h Lendvai nem erősített rá, h "nem lesz gázáremelés".

Árpi, ki most a demagógabb? Eddig mindenki a Fideszt és OV-t vádolta ezzel!
malacka tesó! nem az a kérdés, hogy ki kérdez, krizsó, vagy betlen. az a kérdés, hogy fletó, vagy ovi mit mond ma magyarországnak. hát ezt (m1, tv2), de messze még a szeptember. meglátjuk megszólal-e érdemben ovi, vagy csak ez bír kijönni belőle:

index.hu/politika/belfold/nokoal080613/
"nem is akartak nyerni :D"

LOL, azt a legendát a hp Dávid I. találta ki, de honnan vette az a rinyagép?
Lapikám,

addig nem állok szóba veled, amíg a konkrét érvekkel alátámasztott "Viktor jobb" hsz-eimet meg nem válaszolod. Kérted az érveket, most akkor gyerünk, idézd be és kontrázz! De nekem most húzni kell, mert ha nem indul a limusin, akkor rábasztam, elkések....

Üdv.:-))
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.13. 06:45:04
"nem is akartak nyerni :D"

"LOL, azt a legendát a hp Dávid I. találta ki, de honnan vette az a rinyagép?"

malacka az látszik, hogy engesztelhetetlenül gyűlölöd nemcsak Gyurcsányt, hanem Dávid Ibolyát is, de amit mondtál akkor se igaz. (Hacsak nem Nagy Szilvia név alatt négerkedik a Hírszerzőben.)

www.hirszerzo.hu/cikk.sokaknak_fog_fajni_orban_viktor_2_ev_kokemeny_megszoritasra_keszul.67072.html

"Ehhez hozzátette: tulajdonképpen ő nem is akart győzni 2006-ban, mert akkor már tudták, milyen rossz állapotban van a gazdaság."
"Ps: egyébként várom a pillanatot, órát, napot, amikor végre felhagysz malac nótorius b*szlatásával."

most mééé?
malac saját bevallása szerint egy "agent provocateur". (másképp írta ugyan, de megértettem) én csak szórom neki a tápot. a "don't feed the troll" kitétel hiányos angol tudásom miatt ezesetben értelmezhetetlen.
Tóta WC Árpád írása egy kalap szar szintjét se éri el. SZerintem...
Az 1990-es választáson az SZDSZ paraszthajszálnyival maradt le az MDF-től.
Akkoriban (választók felől tekintve) gyűjtőpárt volt, vagyis általánosan a decens komenyistaellenessége miatt [is]szavaztak rájuk. Sajátos, hogy a párt muftijai önként, dudorászva vakarásztak le magukról rétegeket, százezres szegmenseket... .
Hajda-nada-dana, de igaz, hogy az MSZP egyetlen komoly ellenfelét látta e pártban ( a liberálisokban láttak igazi, komoly ellenfelet) -így mókás, hogy most meghalt azelőtt, hogy majd a Forró Ősz csürheizmusa 5% fölé lökje föl (Azért az Alvó Hatvan Százalékban szunyókál 10% SZDSZ szavazó..) . (Mondjuk az EU-s választások Stormy Monday Blues -a után mérve már lett volna vagy 3%-uk...)
Ez a másfél évesnél is idősebb jóslat nagyon bejött. Sajnos, teszem hozzá.

Kifejezetten kérlek, hogy a következő évekkel kapcsolatban ne tégy közzé jóslatot, vagy azonnal abbahagyom a közüzemi díjak fizetését és kocsmázni kezdek!
süti beállítások módosítása