W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A dublőrök éjszakája

2008.05.22. 06:00 Tóta W. Árpád

Re: A KDNP-ből csinálhat Orbán saját ellenzéket
Úristen, győztünk! 1990-ben állítólag így vette tudomásul Antall József, hogy az MDF megnyerte a választást. Nem volt a tarsolyukban semmiféle program - nem is csoda, hogy magát a tarsolyt kezdték lobogtatni identitásképzőként, máig tartó szép hagyományt indítva el ezzel. Nem voltak alkalmas miniszterjelöltek, kiképzett politikusok, a komcsikon kívül senki se tudta az országban, hogyan is kell egy országot vezetni. Sőt a komcsik is rosszul tudták, onnan indult a történet, ugye.

A kényszerek aztán elindították a cselekvést, bele kellett vágni. Csattogott a metszőolló serényen, nehézipar hopp, téeszek kopp, tömegek maradtak megélhetés nélkül. Millióan vagy még többen menekültek rokkantnyugdíjba, vagy szokták meg, fogadták el a tengődést, segélyből. A párt, az egykor hatalmas Demokrata Fórum szintén belerokkant a ciklusba, szilánkokban, közös listán, összecsórt szavazatokon éldegél azóta is.

Innentől olvasson utána, akit érdekel, a tanulság ennyiből levonható. Komcsizással lehet kaszálni, de kormányzáshoz az lepkefing. A cselekvéskényszer egyre fenyegetőbb, a következő kormánynak nem lesz ideje kizárólag a lopással és a vonulgatással foglalkozni. Még ha létezik olyan, hogy bársonyos reform, akkor is van hátra még a reszelősből.

Tehát a Fidesz most már kénytelen felkészülni a kormányzásra, ha nem akarja csőddel kezdeni - Orbán Viktor ezt helyesen állapította meg. Folyik a programalkotás, hogy aztán ne egy szál faszban kelljen nekimenni a teendőknek. Az, mint látjuk, nem vált be. A Nyelvemlékben írva vagyon, mi volt a baj:

"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmai politikai egységet, mint soha ebben az elmúlt években. Vagy talán sose. Természetesen mindaz, amit tudunk, az anyagaink kidolgozottsági foka hagy maga után kívánnivalót. Igen. Igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg kockázattal nézünk szembe."

Barátok közt


A "zárt körből" nyilván nem véletlenül kiszivárgó tervek reményre adnak okot: adó- és államcsökkentés, segély helyett munka, sőt egykulcsos adó, whoa! Járai, Matolcsy, minden komolyabb figura leépítéseket, megvonásokat vizionál, némelyek még a - pfuj! - részhozzájárulást is bevezetnék. Mindezt az adócsökkentés fedezeteként. Sőt, sokallják a 3200 önkormányzatot! Negyedére csökkentenék, falvakat vonnának össze egy vezetés alá! Milyen igazuk van. Ráadásul ilyesmikről kezd beszélni lassan mindenki, aki össze tud adni két számot. Nemcsak Magyarországon.

Üde, friss illatok szivárognak a fideszes programalkotás műhelyeiből. Mint egy jóféle pékségből. Reméljük, jó ropogósra sütik a szaros szendvicset. Merthogy ez a küldetés: úgy megsütni a békát, hogy lenyeljük. Nem kacsacombot, nem libamájat.

Igen ám, de eddig arról volt szó, hogy ezek mind rossz dolgok, pénzbehajtások, sőt népirtások. A részhozzájárulás: sarc. A régiók: merénylet az ezeréves vármegyék ellen. Minden egyes prominens fideszes mellé szerkeszthető egy óra Youtube-videó, ahol vérben forgó szemekkel gyaláz mindenféle megszorítást és reformot, alkalomadtán pont azt, amit megtenni kénytelenek lesznek. Orbán Viktorból egész estés musical vágható össze. "Ne a Zemberekkel fizettessék meg", "Magyar Szolidaritás", "Szociális népszavazás" és számos más sláger, Greatest Hits. És meg is fogják szerkeszteni a Fiatal Baloldal - miket is beszélek, a Sociedad Juan Zuschlag - tökhumoros srácai, ahogy a jobbos humorheroldok vágtak össze megannyi Gyurcsány-beszédet pár hónap vagy év eltéréssel.

Minden sztrájkhoz, pénzelvonáshoz, áremeléshez és elbocsátáshoz oda lehet majd rakni a beszédrészletet, ahol Orbán vagy valamelyik untermanja kijelenti, az ilyesmi ab ovo bűncselekmény, szociális katasztrófa, továbbá a globáltőke kiszolgálása, avagy hazaárulás. És ezért a kormányt el lehet kergetni. A Magyar Nemzet kénytelen lesz bezárni az archívumát, mert minden napra jut egy pár éves vezércikkük, amit elég újraközölni Seggszáj címkével, és dőlünk a megvetéssel vegyes röhejtől. Gondolom, ezt még kétharmaddal se tiltanák be.

(Félre)


Az országot kötényébe gyűjtő, és ebben alaktalanná hízott Orbán-klikk kezdi magát összekapni, és a pislákoló értelem jeleit adja. Sőt még azt is elmondja suba alatt, hogy áh, a KDNP egy kesztyűbáb, amit majd esetleg műellenzéknek használna inkább, de nem akar ő semmilyen keresztény kurzust, nem lesz vallási törvénykezés, sem térítés. Belátja, hogy ez már nem Mária országa. Hála Istennek, elnök úr, már komolyan aggódtunk az épelméjűségért. Ugyanis másfél hónapja meg még arról tetszett hablatyolni a papoknak, hogy "Az ország lelke az egyház", és a lelki vezetőknek meg kell mondani, mi a és mi a Gonosz, halleluja. Az egy dublőr volt, tessék mondani?

Nekem bejön ez a kiszivárgó illat. Bár úgy lenne, ahogy a nehéz függönyök mögött, titokban eljátsszák. Meg lehetne próbálni megint, ami Gyurcsánynak nem sikerült - mert kedves barátaim, a feladat ugyanaz maradt, tudniillik Gyurcsánynak nem sikerült. Ha sikerült volna, már túl lennénk a szaros szendvicsen.

Mégpedig - a saját korlátaik, tévedéseik, arány- és ütemtévesztéseik mellett - azért nem sikerült neki, mert bizonyos Orbán Viktor a rendelkezésére álló eszközöket arra fordította, hogy ezeket a folyamatokat megakadályozza. Az ugyanaz az Orbán volt, aki most  kiadáscsökkentésről mesél az övéinek? Szinte hihetetlen.

Semjén Zsolt be van avatva ebbe a kesztyűbábosdiba? Vagy neki chip van a fejében? Tudják a KDNP-re szavazó vallásos emberek, hogy milyen játékot űznek velük? Tudják a segélyből élők, a nyugdíjasok, a vasutasok és a fuvarosok, hogy a Polgári Szociális Bázis feloszlott? Honnan fogják megtudni? Milyen beszédből?

Úgy tűnik, a Fidesz képes lehet kidolgozni a finom, élvezhető és tápláló szarosszendvics receptjét. Összefut a nyál a számban; most jó volna hinni. Csak sajnos nem tudhatom, hogy megcsinálják-e, ha megkapják a péklapátot. Mert a hivatalos recept még mindig a bársonyos: süssünk nagyobbat, és együk meg később. De egyszer meg kell enni, és már most is emberes adag. Belefulladunk, ha ebből nagyobbat sütünk.

Ideje van a coming outnak. Nem lesz fáklyásmenet, de talán az elkúrtuk nélkül jobban hangzik, hogy végighazudtuk.


Címkék: kampány orbán fidesz program reform

936 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr81481630

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: SZENZOR 2008.05.26. 14:06:30

Vákuumos lufi Hajajjjj, dagad a "botrány", vihar dúl egy bili vízben, avagy vákuummal duzzasztják a méretes lufit... Bekapcsolom reggel a tv-t,  ráérősen kortyolom a kávémat, nyomesz a tv2-re, és hopp

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.05.23. 11:01:15

Üde, király, diktátor? Orbán Viktor megmongya a frankót Jól felkavarták az állóvizet az Index cikkei Orbán Viktor néhány héttel ezelőtti előadásáról, amelyet Kéri László meghívására tartott a Színművészeti Egyetemen. Az Orbán-Kéri-Színművészeti kombó…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foolproof 2008.05.25. 11:40:02
"Most olvasom a `Zindexen, hogy a `Zorban lefikazza Gyurcsanyt, hogy nem profi politikus, hiszen egy profit soha nem ragadjak el az indulatai. Erre o meg lehulyezi, leidiotazza, utana meg sajnalja, hogy jujj, milyen helytelenul, indulatosan beszelt rola. Ez mar tul van a Monty Phytonon, ebbe az abszurditasba"

ugyan szokas ezt az orszagot abszurdisztannak nevezni, nem is alaptalanul, de en megis azt hiszem ez a kiszivarogtatas szandekos volt, ezzel szavazatot csak ott veszithetett ahol nem nagyon volt neki egy se, a Fleto hivek kozul, viszont a sajat tabor ugy halgatta a szavait mint az egi mannat, vegre valaki megmondta GYFrol hogy micsoda!.
"De mi az elkúrás, és ki a főfelelőse? Hát ki a faszom nem fizet adót, használ mozgássérült-matricát, nem tart be egy törvényt sem, lopja az áramot/gázt/fémet/fát? Ja, a Gyurcsány... Szerinted, ha valaki havi 10 milliót kap, és a kisujját sem kell mozdítania, mert eccer már mozdította, az most miért tűri, hogy köpdössék, fenyegessék, majd'legyilkolják? Nem lehet, hogy tényleg reformokat akar? Tényleg utálja a nácikat (bolygó ide, bolygó oda, ma 9* hallottam, hogy a zsidók...+ 3*, hogy a cigányok miatt! Mi ez, csak nem másokra kenni a mi szarunkat megint?"

Hátö, maradjunk annyiban, hogy mindenkinek más az "istene". :)
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.05.25. 12:55:02

"A dolog ott eldőlt ... mikor egy láthatóan személyiségzavaros, szereplés- és hatalomvágytól fűtött embert, élre állított a baloldal 2004-ben."
igen! de ne irjad, hogy szemelyisegzavaros, meg idiota, mert minden politikus az.

ha nem futi hatalomvagy nem alkalmas a posztjara.

" Az ostoba szocivezetők meglátták az emberben a karizmát, a kommunikációs készséget, az intellektust, és az gondolták, O.K. ez az ember el fogja hitetni a szarról, h mézes palacsinta.... és így is lett,"
Pontosan. es azota is megnyiltak az allami emlők...


"de gyurcsány betegsége nem hazudik, a legfőbb tünete a kritikátlan viselkedésre való hajlam. Millió és egy szövegét lehetne idézni, ami úgy elb..ott ahogy van....."
nem beteg gyurcsany, ahogy orban sem az.
a legkristalyabb jellem is deformalodik, ha csak azt hallja hogy o milyen tehetseges, karizmatikus stb, es ha masra figyel akkor meg elmebeteg idiota.

ezt az osszes politikus ugy vedi ki, hogy nem figyel a kritikakra...

ezert is nagy baj, hogy nincs partfuggetlen ertelmisegei kritikus...

az konnyen lehet hogy jobban allna a szoci part ha Öszöd utan elzavarjak, es uj valasztasok,
de a klientura? akik azota is hiznak az allami megrendeleseken? EU penzeken? es nemcsak lopasokon!??

Karesz


"az konnyen lehet hogy jobban allna a szoci part ha Öszöd utan elzavarjak, es uj valasztasok,
de a klientura? akik azota is hiznak az allami megrendeleseken? EU penzeken? es nemcsak lopasokon!??"

Hátö azért kormányfőként és pártvezérként, csomó kulcsemberrel a háta mögött egy "öszödi történet" után nem volt túl gyenge sztem ahhoz hogy reformokat műveljen ne klientúrát hizlaljon. Az hogy nem fogta meg az az ő baja. Az pedig hogy az mszp emiatt nem küldte el mert ő is remekül hizlalta a kört az meg a mszp sara.

Ezért lehet mondani, hogy nem állunk meg félúton... :)
oh...

"ha nem futi hatalomvagy nem alkalmas a posztjara."

mi is ez a poszt tulajdonképpen?
HA a "baloldal" lánglelkű vezére aki zsiros falatokért megküzd a szélmalmokkal de amugy elvan mint a befőtt esetleg mond pár lenyűgöző beszédet, akkor biztosan.

De ha a miniszterelnökségről beszélünk... nos, nem.
hölgyi,
szia :-) , mostan itt neked válaszolok, aztán lépek is ippen. Szóval kérdésedre, hogy nekem miért (ma a francért :-) )fletó?

1.
lehet ez sorsszerű, és azért van, hogy a szeretet bemutathassa azt az attrakcijót, hogy mekkora szakadékokon képes általívelni, és a kölcsönös szimpátia virágba borulhasson ellentétes preferenciák esetén is!!!! :-))))


2.
Szóval szerintem mind a fidesznél, mind az mszp-nél igen nagyon jó szakértők is vannak (most nem a politikusokról beszélek), sőt van köztük olyan is, akik magánéletben barátok, attól függetlenül, hogy más a politikai vonzódásuk. +Olyan szakértők is vannak, akiknek a szakterületük a fontos (pl oktatás, vagy éppen környezetvédelem), politikai hovatartozás nélkül, és mindkét párt alkalmazza őket, és ők is dolgoznak mindkét pártnak szívesen. Egy fideszes példa a szakértésre a Kaderják Péter, aki az energia hivatal elnöke volt a fidesz kormány alatt: www.mindentudas.hu/magazin2/20051206klimavaltozas.html?pIdx=1 . Egy mszp-s példa a szakértésre a Gráf. Szerintem mindkét nagy pártnál vannak nagyon nagy kaliberű gondolkodó-cselekvő szakértő típusú emberek, ha gyakran nem tőlük is hangos folyamatosan a sajtó.

Eddig a szakértés, innentől az eszme:

A hozzám legközelebb álló eszmerendszer a liberalizmus, és arra szavazok, aki ezt legjobban megvalósítani láccik az aktuális kínálatból. Az előző választásnál számomra ez a fletó volt, illetve körzetemben a liberális jelölt. Mivel a szabadság fontos értékem, ezért politikailag ezt nagyon szem előtt tartom, és ovi vallás-erőltetése, nép-zabosítása és imidzse engem eléggé zavar (ezeket elég hosszan kifejtettem itt már). + Én tutira nem fogok szélsőjobbal választás előtt lepaktáló pártra szavazni, mert ez nekem nem fér bele, és soha nem is fog, ez az aspektus énnálam, a saját döntéseimen belül természetesen: nem (lehet) vita tárgya.

Hát így :-)
Hogy az idős Bertrand Russelt idézzem, önéletrajza végéről:
„Ez az életem története, érdemesnek találtam megélni, és ha a lehetőség fennállna, szívesen újraélném.” :-))))
hajlok arra, hogy ez a kiszivárogtatás orbántól eredt. Kitűnő lehetőség tesztelni az ötleteket. Mit veszít ezzel OV? Semmit. Aki hisz benne, továbbra is fog.

Ki más szivárogtathatta ki? Ha OV ilyen nyíltan beszélt egy fórum előtt, akkor valszeg tökéletesen megbízott bennük. Tehát nem valószínű, hogy azok.

Totya

Erre en is gondoltam meg a hetvegen, hogy ennyire nem hulye orban, hogy egy szinte nyilt forumon es nem a sajatjai elott akar titkot elmondani. Szal johetnek itt az osszeeskuves elmeletek, de szerintem is O van a dolog hata mogott. Ez egy fasza kis strategia. Igazabol a sajto sem terdepelt bele az ulepibe a "kiszivargott" temak miatt, es mashonnan sem lehet hallani, hogy fejvesztes terhe allna fenn.
totya

Ha már egyszer nyilvánosan előállt vele, akkor valószínüleg sejtenie kellett hogy kiszivárog.

www.fn.hu/belfold/20080526/orban_strategiat_valt_osztrakok/
azért faramuci helyzet lesz, amikor OV győz és elkezdi megvalósítani, amit megszellőztetett.

Akik hiányoljuk most a reformokat, viktornak kell tapsolnunk. Akik meg most azért a hívei, mert elhitték, hogy "lenne pénz, ha el nem lopnák", majd néznek nagyokat.

Érdekes országban élünk.
No hölgyek, urak,

a közgazdasági alapozás lassan de biztosan folyik, jó lenne erre építkezni és egy gyors kormányváltást követően kitölteni megfelelő politikai tartalommal. Az irányvonalak szerintem helyesek:
index.hu/gazdasag/magyar/oriensint080/
kilabalas.hu/

dark,

reméljük a legjobbat. Mást úgysem tehetünk :-)
jut eszembe:

dark future, attól nem félsz, hogy nick-et kell majd váltanod?
malacka,

tényleg ennyire amatőrnek tartod OV-t, hogy egy Kéri vezette fórumon véletlenül mondja el ezeket a szavakat?

Ezt nem gondolhatod komolyan.
"dark future, attól nem félsz, hogy nick-et kell majd váltanod?"

Az aktuálpolitika nem nagyon befolyásolja a hangulatomat. Középtávon (2-300 év) azért elég pesszimista vagyok. :-)

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.05.25. 15:55:05
"ugyanis keményvonalas libsiként csakis annyit várok, hogy ne akarjon megölni, amiért kiröhögöm az istenét. és ezt elvárom a keresztényektől is"
ez utobbi meg rendben van, mostanaban a keresztenyseg nem olyan militans mint volt a keresztes haboruk, vagy az autodafek koraban,

de azt verni egy iszlam vallasutol, hogy ne keljen a hite vedelmere (akarmilyen eszkozzel) az botorsag, mert a Koran irja neki elo, hogy az igaz hitet vedelmeznie kell. ez neki erkolcsi kotelessege!

sot ha ket ember vitazik neki az iszlam vallasu vedelmere kell kelnie attol fuggetlenul kinek van igaza!
CrL 2008.05.26. 10:10:31
"Tony Blair többek között azért is mondott le egy éve, mert szarrá ment a hitele az Irak és pontosan a meghamisított és kibukott jelentés miatt."
tobbek kozott....
ezzel egyutt rekordidot huzott ki, es mar vagy 3 evvel korabbabn le kellett volna mondania...
Kristl 2008.05.26. 10:41:47

"Hátö azért kormányfőként és pártvezérként, csomó kulcsemberrel a háta mögött egy "öszödi történet" után nem volt túl gyenge sztem ahhoz hogy reformokat műveljen ne klientúrát hizlaljon."
de tul gyenge volt. Kulonben minek kommunikalta a reformokat, hogyha nem tudja megcsinalni?
hogy bukjon?


" Az hogy nem fogta meg az az ő baja."
meg a mienk.
(nem mienk balosoke, hanem mienk magyar allampolgaroke)

"Az pedig hogy az mszp emiatt nem küldte el mert ő is remekül hizlalta a kört az meg a mszp sara."
igen. igy van, de mi az alternativa?

"Ezért lehet mondani, hogy nem állunk meg félúton... :)"
reakcio pusztuljon!
Karesz, Charlie

"reakcio pusztuljon!"
Szegény reakciósak. Nem elég nekik hogy beperelte őket a TomCat meg még baloldalinak lettek feltüntetve, még ezt is kívánod nekik? Cegények. :(

Amugy azért mert a politikája ebből állt, kommunikálni valamit, ami kitart a következő kommunikációig. Lendületes "beszédtéma" ai elfödi a semmit. Mondjuk...
Vagy van jobb ötleted? Sztem nem számolt a bukással. Az mszp-szdsz koalicio erős volt, a pártot megfogta, szili mint "belső ellenzék" kesztyűbábnak bizonyult, a hirhedt frakciofegyelem a fidesz oldalán meg semminek a mszpshez képest. Megnyirbaltak sok sok kormányfüggetlen ellenőrző szerv "mint fék" működési lehetőségét... Kóka mint követője uralta a szdszt a pénz útján minek nyelvén oly sokan értenek. A mdf meg zsebre lett vágva úgy tűnik mint "fiókellenzék".
Kétharmad mondjuk nem volt... emellett volt idejük "felméréseket" készíteni amit elmulasztottak. Kérdés az hogy igy hogy mertek belevágni "reformokba".
-Pánik? Ki v mi volt a forrása? Brüsszel?
-Arogancia és önteltség?
-Üzleti lehetőség?

" Az hogy nem fogta meg az az ő baja."
meg a mienk.
Ez igy van. de ezért nem fogom speciel őt sajnálni, hogy szegény nagy reformer, milyen kicsin múlott.
CrL, ugye nem gondolod komolyan, hogy akár 150 soros hozzászólásban, de belemennék egy részletes szlovák-magyar gazdaságpolitikai elemzésbe? :)

Ezt meghagyom másoknak.
Karesz, Blair addig tudta elhúzni, és minél tovább húzta annál nagyobbat ártott pártjának és szavazóiank. Lásd Labour mostani mélyrepülését. De ne menjünk abba a zsákutcába, hogy bármilyen szempontból egy lapon említsük Gyurcsányt és Blairt. Már csak azért sem mert az egyik képes volt magától lemondani, a másik még épp bársonyos reformerkedik. Ha valaki nem ismerné:

barsonyosreform.blog.hu/
Hello Árpi, bocs az offért:
Nemrég volt az első magyar antiszcientológia-tüntetés:

Felhívás:
objektivszcn.blog.hu/2008/05/18/elso_magyar_antiszcientologia_anonymous_tuntetes#more475488

Riport:
objektivszcn.blog.hu/2008/05/26/az_elso_magyar_antiszcientologia_tuntetes_osszefoglalasa_1_0_verzio

A következő június 14-én lesz. Ha még mindig a bögyödben van a szci, írhatnál egy postot, hogy hypeolódjon a dolog és többen jöjjenek.
totya,

nem amatőrnek, hanem naívnak, és túlzottan önbizalomtelinek. Sztem nem gondolta, h 21 ember között akad egy tégle is. Akik ott voltak, ismerték egymást. Nem baj, kapott egy pofont, legközelebb jobban figyel...

Üdv.
________________

Karesz,

ne adj a számba és a billentyűzetembe se olyat, amit nem mondtam. Az Echoban hangzott el Bayer szájából, h (asszem TGM) aszonta, h Tóta liberál fasiszta. Te meg úgy rekciózol rám, mintha én mondtam volna. Keresd vissza, egyértelmű, h nem én mondom!

Üdv.
daito,

olvastam a korrket méretesed (méretes kékeres, he-he...) de most nincs időm reflekt, tán este esetleg...

Üdv.
"
de azt verni egy iszlam vallasutol, hogy ne keljen a hite vedelmere (akarmilyen eszkozzel) az botorsag"

akkor takarodjon a kurva anyjába. európában az akármilyen eszköz nem gilt. haha, azt várni egy aztéktól, hogy ne áldozzon embert, botorság. na ne hülyéskedjünk.
tv-a:
"akkor takarodjon a kurva anyjába. európában az akármilyen eszköz nem gilt. haha, azt várni egy aztéktól, hogy ne áldozzon embert, botorság. na ne hülyéskedjünk."

No, akkor meddig az addig...?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.05.26. 15:37:23
"de azt verni egy iszlam vallasutol, hogy ne keljen a hite vedelmere (akarmilyen eszkozzel) az botorsag"

"akkor takarodjon a kurva anyjába."
OK en benne vagyok, de hogyan ered el?
Egyenlore Romaban van mecset de Mekkaban nincs kereszteny templom, es nem is ugy nez ki hogy lesz.

a folyamat egyiranyu, az eloregedo Europa igenyli a friss fiatal munkaerot,
szemetosszeszedestol az apolasig mindent... az iszlam vilagban meg extrem sok a fiatal, 75% 25 ev alatti vagy ilyesmi. es ha tiltjuk ha nem, ha batoritjuk, ha nem, - jonnek.

Meg Torokorszag tagsaga is valoszinusitheto...(lattam Gottingenben ujsagost ahol kirakva csak torok ujsag volt...)

Söt:
Pénzügyileg is ki lehet semmizni népcsoportokat...
Azok a bizonyos "azték"-típusú népek által...
Karesz!

"de ne irjad, hogy szemelyisegzavaros, meg idiota, mert minden politikus az."

Jaaa, b+ igazad van asszem, de...

nem mindegy, h mennyire.... Madame Feri az átlagosnál jóval idiótább, ezt ne vitassuk.... és most nem IQ értelemben mondom, mert abban meg jóval átlag feletti, hanem pszichésen!

Üdv.
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.05.26. 15:32:47
"Sztem nem gondolta, h 21 ember között akad egy tégle is. Akik ott voltak, ismerték egymást. Nem baj, kapott egy pofont, legközelebb jobban figyel..."
nem hiszem, nem kispalyas a VIKI, szandekos a kiszivarogtatas!

"ne adj a számba és a billentyűzetembe se olyat, amit nem mondtam."
eskuszom nem adok. sose allitottam hogy a te velemenyed, csak a te hsz.edben volt.
"Az Echoban hangzott el Bayer szájából, h (asszem TGM) aszonta, h Tóta liberál fasiszta."
OK megvan a forras, de attol meg fabol vaskarika,nem?

"egyértelmű, h nem én mondom!"
OK, OK nem TE voltal leszogezem ujra!
"hacsaturján 2008.05.26. 09:51:51
Gyöngy az idő, vándoroljunk,
Nincs szekerünk, bandukoljunk,
Lassu folyó ága mellett
Járjuk a halk fűzfa-berket."


B+, ez a Weöres Sanyi nattyon erős! Teccett:-)

Írjál (másol be) máskor is verseket, azokat elolvasom tőled;-)
Karesz

"Tóta liberál fasiszta."
OK megvan a forras, de attol meg fabol vaskarika,nem?"

Nem.

Mér lenne az? :)
Karesz!

"de attol meg fabol vaskarika, nem?"

Tótára nem illik, de nem fából vaskarika, mert itt nem egy olyan - magát liberálisnak valló - kommentezik, aki valóságosan fasisztoid.

Lásd részletesen itt:

malacnews.freeblog.hu/archives/2008/04/14/A_hires_liberalis_tolerancia_vagy_fasizmus/
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.05.26. 15:55:50

"minden politikus szemelyisegzavaros,"
Jaaa, b+ igazad van asszem, de...
nem mindegy, h mennyire...."
persze hogy nem! de ezek meg nem klinikai esetek...
kulonben is bezartak a Lipotot!

"Madame Feri az átlagosnál jóval idiótább, ezt ne vitassuk.... és most nem IQ értelemben mondom, mert abban meg jóval átlag feletti, hanem pszichésen!"
tenyleg ne vitassuk, mert szerintem magas IQval nehez pszihesen idiotabbnak lenni mint masok. szerintem itt van valami ellentmondas.

Ugy a nepszavazas kornyeken mindket karizmatikus vezeto mondott egy hosszabb beszedet, meghallgattam mindakettot, es bizony egyikuknel se lehetett talalni olyat, amivel jozan normalis ember ne ertene egyet.

ha nincs erzelmi kod a szemeink elott nem lehet valasztani kozottuk a beszed-megnyilvanulasaik alapjan...

a tetteik mar inkabb adhatnak megkulonboztetest...

Ej, (bassza meg) nem olvastatok elég sci-fi-t???
Értsétek már meg, hogy egy darab Földön élünk!!!
És a kihasználtságát a politika, gazdaság, média, stb és az ezt uraló erre szakosodott belterjes társaság uralja!
Rendben, ez van!
De: Picsába mán a szezonális kőolajspekulációval! Meg a magyar ótópályadíj emeléssel...
Árpi, már megint csúsztatol wazze!

"OV 2006 says: megszorítás, hö! le fogjuk népszavazni.
OV 2010 says: megszorítás, ím, egyétek."

OV 2006 says: olyan megszorítás, ami el lett hazudva a kampányban, és a saját elkúrásotok miatt vált szükségessé, az hö, le fogjuk népszavazni!

OV 2010 (vagy előtte) says: azok fognak szívni, akik eddig nyertesei voltak a regnáló hatalomnak. Számonkérés lesz, de nyílt és törvényes.

Mellesleg, ha OV megszorít, akkor

ad1. nem a saját alkúrása miatt rúg seggbe minket

ad2. vissza tud mutogatni az elődjére, nem úgy, mint jópszichéjű ferkó

ad3. a megszorításból való megtakarítást kiszámlázza a termelő rétegnek (adó- és járulékcsökk.)---> GDP beindítása ---> végül visszahat pozitívan a megszorítottra is. Ami meg most megy, az beszaratta a gazdaságot, az is szív, aki lényegében nem lett megszorítva, de így átvitten igen. Ráadásul a gazdaság leamortizálása hatványozza a megszorítást, míg a GDP beindítása gyöközi, ha érthető vagyok;-))
Kristl,

elírás volt a "hatalomraváltásra"--> javítva, és válaszolt vagyok:)

üdv.
malac es kristl.
liberalfasiszta es fabol vaskarika.

termeszetesen mindent atnevezhetunk, de ha az almat kortenek hivjuk es megallapodunk ebben, akkor mi ugyan ertjuk de masok felreertik.

szoval azert mert valakinek nem tetszenek masok nezetei, netan undorodik toluk, attol meg lehet liberalis.

mondjuk egy igazi liberalisnak mindent meg kell tennie, azert hogy a masik is elmondhassa, kozreadhassa az (esetleg hulye) velemenyet.

egy fasiszta sose lehet liberalis, mert rendparti... stb. stb...

kicsit analog a dolog az iszlammal: a liberalisok tudjak, hogy minden vallas, kultura egyenerteku, a moszlimok tudjak hogy ovek az igazi...

Karesz!
"magas IQval nehez pszihesen idiotabbnak lenni mint masok. szerintem itt van valami ellentmondas"

Igen nagy a te tévedésed, alighanem nagyon nem értesz a pszichiátriához, már megbocsáss.

Pl. a mániás depressziósok és a pszichopátiások között kifejezetten sok a magas IQ-val rendlekező! Sztem maradj a gazdaságnál és egyebek, itt most nagyon rosszat, hibásat szóltál! Bocska
omgwtf,

megvan már a szokásos 50 hsz-em, vagy még írjak sok baromságot?:))

Jaaaa, és az indukált hsz-eket beszámítod nekem az 50-be?:)

Üdv.
Malacka!
Ne higgy a fityisznek...se!
Abandi,

épp most írtam be magamba Krisztl-nek vmit, ami válasz arra, h hiszek-e a fityisznek, és hogy mennyire. Nem ez a lényeg. (Olvasd!)

Üdv.
malacka,

OV mint naiv? Ezt te sem hiszed! 20 éve van a politikában!

Meggyőződésem, hogy a részéről szivárgott ki a beszéd, tesztelni akarta a hatását. Valamint ha idő előtti választásra készül, akkor nincs sok idő megfordítani a kommunikáció irányát. Ha 2010-re készülne, akkor a 2009 EP választásokig még mondhatná, hogy a fidesz megszorítások nélkül kivezetné az országot a kátyúból. Ha 2009-re tippeli a parlamentit, akkor már most el kell kezdeni elmondani a valóságot, hogy ne tűnjön a fordulat túl élesnek.
totya,

ha lesz még ilyen "kiszivárogtatósdi" cucc, akkor hajlok arra, h elhigyjem ezt az elméletet, de ha ez egyszál magában marad, akkor megmaradok a balfékséges-naív elméletemnél...

Üdv.
Lapikám,

üzenem Neked, h ma megfőzöm az első adag eperlekvárom! Már jó egy hete terem és nem torna- !:))
malacka,

a blogodra reagálva.

hiába győz a fidesz 2/3-al, hiába módosít alkotmányt, az visszafelé NEM ALKALMAZHATÓ!! Nagyon remélem ezt nem érjük meg! És nem azért mert sírnék ha GyF és Lendvai sitten ülen (nem érdekel), hanem mert lelépnénk a jogállami keretekről. Remélem ezt még még Te és a fidesz sem akarja.

Egyébként én is félek a 2/3-tól. Nem azért mert patás ördög kezébe kerül, hanem mert annak az volt a lényege, hogy csak olyan dolog változzék, ami közjogilag, ideológiailag, társadalmilag leképzi az ország elsöprő többségét. Nem pedig egy párt (akármelyik) és annak vezetője ambíciója diktálhatná. Nagyon pozitívnak tartottam Horn/Kuncze önmegtartóztatását. Pedig hidd el szívesen alkotmányba foglalták volna, hogy O-val kezdődő és Viktor keresztnevűek nem lehetnek miniszterelnökök. És az ráadásul előremenő szabály lett volna, nem visszamenőleges.
Eperlekvárról:
Vidéken vagyonokat fizetnek érte...a pesti "polgár" a felét se....
hehehehe....
piacgazdaság!
totya,

az is lehet, h nem OV naív, csak én, a vidéki kismalac:))

Naívnak lenni jó, a naív még tud hinni valamiben, a pesszimista már csak az elmúlásban... ( Nagy mondások kötet 2008., 127. oldalán malac, 2008. május 26.)
Abandi,

mikor pesti egyetemista köcsög voltam rothadó kádár rezsimben, akkor mindig bambán néztem hazaérve, h itt, ahol oly jó a föld, és dolgos a sváb paraszt, h a picsába kerülhet többe a TV(Á)-paprika, mint a sutyerák Pesten. De télleg, esztet most hogy az, hogy asztat most így, miiii?
malacka,

az, hogy sutyerák Tolna megye OK?
Azt nem mondták, hogy az ejus belépéssel csak egy tag-megye leszünk....vagy mondták???
Amennyiben tv-a radikál soviniszta lesz,...akkor le a gatyával/bugyival!!!
Malacka!
Összekeveredtek az értékrendek???
No, csak a zöldség árakra gondolva...
Hogy is van ez? Csak nem a Piac-Felügyelet pofázik bele a nagyvárosi árakba???
Mert amúgy nem kóser...
malacka
nem vagyok en az igazsag es a 'minden tudas' birtokosa, miert ne tevedhetnek?
nem ertek a pszichiatriahoz se, annyit biztos nem mint TE !
:)

"Pl. a mániás depressziósok és a pszichopátiások között kifejezetten sok a magas IQ-val rendlekező!"
azonkivul, hogy a pszichologusak meg abban se tudnak megegyezni mit mer az IQ, ez semmit se jelent az egyenre nezve...
es ha sok is van, meg az is lehet hogy reszaranyban csak 1% azaz nem eppen tipikus.

gondolom te se tagadod, hogy lehet kis IQju is depersszios , maniakus is.
sot amennyire en tudom a legtobb idiota az tenyleg kis IQju....

a depressziósok nem idióták
CrL 2008.05.26. 15:07:32
"Blair addig tudta elhúzni, és minél tovább húzta annál nagyobbat ártott pártjának és szavazóiank."
ez nehezen ertekelheto... (lehet, hogy melyebben lenne a munkaspart ha elobb lemond) az viszont teny hogy o volt legtovabb miniszterelnok, rekorder stb.
es nem modnott le olyankor amikor mindekeppen le kellett volna.

4 eve liverpoolban jartam es nezve a szallodai TV-t nagyon ledobbentem, teljesen nyiltan a lemondasarol volt szo, mikor adja at a hatalmat Brownnak, es meg meddig huzta!

"ne említsük egy lapon Gyurcsányt és Blairt."
ugyan miert ne? Orosz jozsef musoraban egyenesen Matyas kiralyhoz hasonlitotta GYF-et (ugyanis ot se szerettek a kortarsak a rengeteg ado miatt)

"Már csak azért sem mert az egyik képes volt magától lemondani, a másik még épp bársonyos reformerkedik."
az hogy a sajto a lemondason spekulal semmit nem jelent a politikus szandekaira nezve.

Kristl 2008.05.26. 15:03:37

"a politikája ebből állt, kommunikálni valamit, ami kitart a következő kommunikációig. Lendületes "beszédtéma" ai elfödi a semmit. Mondjuk..."
igen igy volt.
nem ez a dolga?

" Sztem nem számolt a bukással."
szerintem meg most se szamol, komolyan biztosan nem.
O is arra aspiral, hogy o lesz a nagy visszatero mint a jobboldalnak orban.

"[nem] volt idejük "felméréseket" készíteni. Kérdés az hogy igy hogy mertek belevágni "reformokba"."
Aki vezet az kicsire nem nezhet. Mindekeppen feluletes lesz (pozitivan: nem veszik el a reszletekben)

"-Pánik? Ki v mi volt a forrása? Brüsszel?
-Arogancia és önteltség?
-Üzleti lehetőség?"
ezek mind voltak benen, de inkabba a helyzet nem felsimerese, felreismerese, elszakadas a tomegektol ilyesmi.
(nevezheted gognek, reformdiktaturanak)

"az az ő baja."
meg a mienk.
"Ez igy van. de ezért nem fogom speciel őt sajnálni, hogy szegény nagy reformer, milyen kicsin múlott. "
ugyan ki kert ra? en azt sajnalom, hogy nakunk csak ilyen jutott.
totya

"az, hogy sutyerák Tolna megye OK?"

Nem tudom, nem értek a földrajzhoz!:))
_____

Kristl

"a depressziósok nem idióták"

Yes, yes, yessssss! Deviszontellenben miniszterelnöknek inkább nem valók, pláne, ha a mániás fajta!
_______

Karesz

1. Kevered az idiotizmust a teljesen ép elméjű emberekre (is) jellemző pszichés betegségekkel: depresszió, szorongás, kényszeresség, stb...

2. Kuglizd meg a témát, mert télleg nagyon alultájékozott vagy ebben. Meg fogsz lepődni! Ha jól emlékszem, akkor az átlagos IQ-júak között pl. a mániás depi kisebb %-ban fordul elő, mint az átlagnál magasabb IQ-jú populációban. Tehát a mániás depr. betegek és a pszichopátiások IQ átlaga egyáltalán nem rosszabb, mint az átlag. Érdemes utána nézni...

Üdv. mindhármótoknak
"Yes, yes, yessssss! Deviszontellenben miniszterelnöknek inkább nem valók, pláne, ha a mániás fajta!"

Ezt nem irom alá.
Amugy meg szvsz Ferencnek nem ez a fő "jellemhibája".
"OV 2006 says: megszorítás, hö! le fogjuk népszavazni.
OV 2010 says: megszorítás, ím, egyétek."

Én is tagolom:

TWÁ 2006-os választásokig says: nem érdekel, hogyan fog reformálni Orbán (vagy Gyurcsány) [legalábbis nem követelem minden nap, hogy mondja el]

TWÁ 2006-os választások után says: Orbán ájjon ki azonnal és monygya el mit tervez

Gyéká: mondta ugyan a publicista úr a 2006-os választások előtt, hogy jó volna reformálgatni, de hogy a pontos reformelképzelésekkel álljon elő mindegyik párt, ezt (így) nem követelte. Ma meg ugye ennek a blognak a belpol rovata másról sem szól, mint hogy "hol a Zorbán programja".

Történik ez arra hivatkozva, hogy a publicista úrnak mint választópolgárnak jogában áll tudni, mit tervez a Fidesz, ha rájuk szavaz. Hehe! és 2006-ban nem volt ilyen "joga", nem csak a Fideszre, hanem a többi pártra vonatkozóan? Merthogy megszorítóprogramja akkor egyiknek sem volt.

A 2006-os választások előtt miért nem követelt reformprogramokat a publicista úr? Mi tiltotta ezt meg? Tán csak nem a pártközpont?

Üdv: Peti
Kristl

a mániás depresszió nem jellemhiba!!!, hanem jó esetben személyiségzavar, rosszban meg pszichiátriai betegség.

Legeklatánsabb (leghíresebb) példái: Havas Henrik, Jáksó László

"Ezt nem irom alá."

Mit? Hogy miniszterelnöknek nem alkalmas? Vagy, h más a pszichés kórkép? Vagy hogy GY.F. szted teljesen rendben van mentálisan? (Kéztremor, kritikátlan viselkedések gyakorisága, nem méri fel a cselekedeteinek súlyát, stb....)

Idézek magamból ( szenzor.freeblog.hu/archives/2007/11/20/MANIAS_DEPRESSZIO/ )

"A mániás depresszió lényegében egy bipoláris zavar. Akár 8 év is eltelhet a felismeréséig. Mértéke lehet személyiségzavar szintjén, amikor még a személy életvitelét nem különösebben zavarja, és lehet betegség szintjén, amikor már orvosi illetve pszichológiai beavatkozás szükségeltetik ahhoz, hogy a beteg normálisan tudja élni a mindennapjait. A terápia lehet gyógyszeres, pszichoterápia, illetve a kettő együtt alkalmazva. A mániás és a depressziós rész váltogatja egymást, akár még egy napon belül is, de lehet hetek vagy hónapok kérdése is. A magyar lakosságon belül számarányukat 1-3% között becsülik.

A mániás szakasz tünetei:
- Áradó jókedv, túlzott optimizmus és önbizalom;
- Csökkenő alvásszükséglet (alvászavar) kimerültségérzet nélkül;
- Túlzott beképzeltség;
- Túlzott ingerlékenység és agresszív viselkedés;
- Fokozott fizikai és mentális aktivitás;
- Gyors beszédtempó, gyors eszmefuttatások, lobbanékonyság;
- Gyenge ítélőképesség, könnyen megzavarható; - Kritikátlan viselkedésre való hajlam;
- Vakmerőség, költekezés, gyors üzleti döntések, felelőtlen tervek, szexuális tolakodás.

A depresszió tünetei:
- Szomorúság és megmagyarázhatatlan sírás;
- Jelentős étvágy- és alvásváltozások;
- Ingerlékenység, harag, nyugtalanság, agitáció, szorongás, dühkitörés;
- Mélységes pesszimizmus, közömbösség;
- Reménytelenség, értéktelenség érzése;
- Levertség, tartós letargia;
- Bűntudat;
- Koncentráció- és döntésképtelenség;
- Képtelen örömét lelni korábbi érdeklődési köreiben, társadalmi visszavonulás;
- Megmagyarázhatatlan fájdalmak;
- A halál és az öngyilkossági kísérlet ismétlődő gondolata Bipoláris betegség-szakaszok típusai.


Négy hangulati fázist különböztetünk meg, melyek a következők:
- mániás szakasz, azaz felfokozott hangulat és aktivitás;
- hipománia, azaz a mánia gyengébb változata: ebben a szakaszban egyes betegek jól érzik magukat, és ennek következtében abbahagyják kezelésüket, majd később újra visszaesnek;
- major depresszió, azaz a beteg szomorú és reménytelen;
- kevert szakasz, azaz egyidejűleg tartalmaz mániás és depressziós tüneteket is."

Ellenvélemény?
Republikánus, mennyit tejel a pártközpont egy ilyen magadfajta online agitkának?
Van itt köztetek aki a Miskolcon lakik? Hagy kérdezzem meg, hogy ott csak ilyen sutyerák bunkók laknak mint a városotok jeles képviselője, vagy ez csak véletlen, és ö ott az egyetlen MSZP pártag?

ÁRULÁS! Orbán 15 ezer forintot elvesz a nyugdíjasoktól!!!!

Na Árpád ! Ez a proli picsa sem nézte a "modern képmeséket", hiába dolgoztál...
Karesz, Charlie 2008.05.26. 14:48:45

"de azt verni egy iszlam vallasutol, hogy ne keljen a hite vedelmere (akarmilyen eszkozzel) az botorsag, mert a Koran irja neki elo, hogy az igaz hitet vedelmeznie kell. ez neki erkolcsi kotelessege!"

Na, ez nem igaz!
A Korán és az iszlám toleráns.
Példa erre, hogy a török uralom idelyén vallásszabadság voltm azaz maradhattunk keresztények, és járhattunk misére, a papok meg nem bújkáltak. Azok a muszlimok, akik úgy vélekednek, ahogyyan azt te gondolod, azok a buta, analfabéta elmaradott suttyók, és azok az imámok, akik ilyeneket magyaráznak a híveiknek, azok elmebeteg őrült fanatisták.

"sot ha ket ember vitazik neki az iszlam vallasu vedelmere kell kelnie attol fuggetlenul kinek van igaza!"

Én csak azt tudom elképzelni, hogy ez csak a szélsőségesek nézőpontja, illetve maximum vallási kérdésekre vonatkozik.
Jáksó László sztem alkalmas miniszterelnöknek. :)

amugy meg "tünetei lehetnek"
Az iras és betegség leirása szvsz sarkitott. A manias szakasz feldobott és lelkesül, szalmaláng szerű.

- "Áradó jókedv, túlzott optimizmus és önbizalom;"

Erre lehet kérdezni hogy már ez is baj? :)a túlzott meg sose mérhető.

"- Túlzott beképzeltség;
- Túlzott ingerlékenység és agresszív viselkedés;"

Szintén és ez szvsz erős.

"Kritikátlan viselkedésre való hajlam;
- Vakmerőség, költekezés, gyors üzleti döntések, felelőtlen tervek, szexuális tolakodás."

Ez megint olyan nesze semmi de jól hangzik.

Doktor Kotász 2008.05.26. 18:34:49
akinek ilyen neve van, hogy lehet ennyire liberalis? megengedo?


"A Korán és az iszlám toleráns."
so so.
a koranban nagyon sok olyan szovegresz van ami nem tolerans.
valoban a torok birodalomban volt valamifele tolerancia igy pl a reformatus vallast is elturtek a zsidokat is.
de tuzzel vassal terjesztettek az igaz hitet, tanu erre 150 ev es harcai.

"Azok a muszlimok, akik úgy vélekednek, ahogyan azt te gondolod, azok a buta, analfabéta elmaradott suttyók, és azok az imámok, akik ilyeneket magyaráznak a híveiknek, azok elmebeteg őrült fanatisták."
ez jol hangzik, dehat eleve van vagy 30, % analfabeta az iszlam vilagban, masreszt nincsen romai papajuk.
azaz senki nem tudja megmondani hivatalbol hogyan kell a szent konyvet ertelmezni.
a bibliaban is van tobbnejuseg, es sok mas ma mar alkalmazhatatlan passzus, de ezeket nem idezik nem alkalmazzak, mert vannak enciklikak es klerus es mindefele ilyesmi.
az iszlamban barmelyik imam kijelentheti valakirol, hogy istentelen, elrendelheti a fatvat stb.
egyaltalan meg elemi szimmetria erzesuk sincs!
ha ugyanis Mohammedet gunyoljak akkor egy ilyen bibliai szemet szemert elv alapjan nekik is gunyolne kene/lehetne Jezust vagy az atyaistent. de nem ezt teszik, hanem halalt predikalnak es penzt tuznek ki jutalmul a gyilkosnak.
es ezek nem analfabetak hanem fanatikusok, de annak akit kinyirnak tokmindegy, hogy ezt csak egy fanatikus tette es a tobbseg meg bekes. Mindenestre nem hallottam. sehol de meg az europai imamoktol se hogy eliteltek volna az ilyen gyilkossagokat.

"sot ha ket ember vitazik neki az iszlam vallasu vedelmere kell kelnie attol fuggetlenul kinek van igaza!"
"Én csak azt tudom elképzelni, hogy ez csak a szélsőségesek nézőpontja,"
ez nem elkepzeles kerdese benne van a koranban!
barki hivatkozhat ra!
a gyaurnak tett esku nem ervenyes es ilyenek.

ezen a blogon is gunyolodtak, hogy legnagyobb problemank az itteni militans iszlam kisebbseg.
nos valoban felenk nem gyilkolasznak, de ha latsz egy ilyen fejkendos holgyet probalj meg a szemebe nezni, ugy lesuti menten mint a pinty. en se akartam elhinni de azota szamtalanszor meggyozodtem rola.
Kristl drága!

Hagyjuk a pszichiátriát, az nem olyan egzakt, mint a sebészet, ahol, ha kimetszette az orvos, akkor kint van, és punk-tum.

Ott úgy csinálják, h pl. fel van sorolva 8 tüneti lehetőség, és ha abból 5 megállja, akkor kimondják a pozitív (ami negítív) verdiktet. Az egyes tüneteken belül igen fontosak az arányok. Pl. az, ha egy miniszterelnök a rádióban learabterrositázza a szaudi focistákat, akkor ott legalább két pontot kielégít. De mondom, ne raguzzok, inkább

emlékezzünk meg arról Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim, h megint igazam lett nekem, Orbán Viktornak, ugyanis én már a népszavazás utáni első héten megmondtam, h a népszavazással a pénztártörvény is megbukott. Ma nagy többséggel visszavontuk!

aztán Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim, azt se felejtsük el, h mához 2 évre visszamenőleg mondta el az általam igen tisztelt (he-he) Gyurcsány Ferenc illegitim, de legális miniszterelnök a hírhedett őszödi beszédet. Köszönöm Feri, sokat segítettél. És köszönöm XY ismeretlen riválisodnak, aki szintén sokat segített. Áldjon meg titeket az Úr, nyugodjon békében a politikai karrieretek! Ámen!
malac
"Kevered az idiotizmust a teljesen ép elméjű emberekre (is) jellemző pszichés betegségekkel: depresszió, szorongás, kényszeresség, stb"

en nem akrom keverni egyszeruen nem tudom a kulonbsegeket, es orvos se vagyok,
olyan olvasmenyelemenyem is van hogy mindeki bolond sot olyan is hogy csak a bolondokhazaba zart orultek nem a tobbi mindenki.

nem az elnyeg hogy egy depressziso idiota-e nyilvan nem (a nok hajlamosabbak a depressziora)

hanem hogy nem jo dolog lehulyezni a politikusokat mert megzavar a tisztanlatasban...
Sziasztok!
Nem aakrok untatni senkit de leírnám a mai nap 1-2 mádiapillanatát. (Orbán beszéde)

Reggel, Mokka: Lendvai Ildikó

Úgy Szapulja Orbánt, hogy az nem semmi..
Jakupcsek: De Orbán azt mondta felülvizsgálni nem befagyasztani a beruházásoknak.
Lendvai: hát, de ám itt nem lehet korrupció..az unió csak akkor ad pénzt ha minden rendben van stb..stb. ez naívság ha azt gongoljuk itt korrupció van.

Tények ma 18:30:
Kiderült hogy az unió még nem fogadta el a terveket és nem is bitzos, hogy a 4 metrót támogatja mert a költségek nagyon magasak. Demszki határozatlanul azt mondta persze.. támogani fogja. Uniós biztos: csak szóban beszéltek erről! "Ha" nem fogadják el az országnak kell a 4 metró 80 % álni kb.(ez kb.450 milliárd!)

RTL Híradó:

Orbán nem reagált semmit a kiszivárgott beszédéről pedig a parlamentben Péterfalvi meg sokan mások nekiestek.

Kérdem én, hol van az a hangfelvétel?? Kell egyáltalán reagálni ha nem is igaz. Nem mondom, hogy nem igaz. De hát miért kezelnek mindent tényként.

Egyszerűen SZÁNALMAS és idegesítő amit az MSZP művel és művelt a napokban. Most akkor ki van ellenzékben és ki kormányon. Orbánék kormányoznak? Még mindig az mszp. Kormányozni kellene nem Orbán missiás eljővetelét felvázolni és SZÁNALMASAN viselkedni. Most akkor ez megy 2010-ig?
A tököm tele van már ezzel a kormányal.
Mesterházi nem Péterfalvi bocsi
eventus,

menj vissza 14:06 vagy 14:10-re, majd meglátod, miért mondom... nekem is ugyanaz (Lendvai) adta reggel az ihletést...

Üdv.
2006-ban miért nem állítottad falhoz az összes parlamenti pártot reális választási programokért?

Ez itt a kérdés.

Nem tudom rá a választ. Tényleg nem.
malac, vedd be a gyógyszered!
hacsa,
nem tudom bevenni idős úr, mer' elloptad magadnak, bazmeg!:PP

Üdv.
Malacka

Igen, erre szerettem volna utalni nagy vonalakban. A "tudományra" erősen hatott a "korszellem" és az egzaktsága sem feltétlen korrekt, ez persze nem azt jelenti hogy nem tartanám fontosnak, csupán veszélyesnek emberek minősítését ez alapján.

Mindenesetre a szaudiakról alkotott véleménye tényleg "érdekes" volt.
Furcsa hogy ez csak úgy megbocsátották neki.
Azéé édes dolog lett interpellációkat és kérdéseket nézni a parlementből... Nincs vidítóbb dolog, mint amikor kiröhögnek egy Kellert, vagy éppen leszavazzák Verest vagy Kiss Petykát.
Héjjaaa no, szép új világ készül, fortyog a kazán, készülnek az elszámoltatási ívek:-))

Kristl

Amit Gyurcsány úrról gondolok, az egy vélekedés, vélemény, és természetesen vitatható. A címke szó erre az esetre nem jó. Címke volt az, mikor DF(?)T egyszerűen és szakszerűtlenül leideggyengézte a tisztelt miniszterelnökurat. Sztem egyáltalán nem közömbös, h egy ország vezetője milyen mentális képességekkel bír. Jelzem, ez fennáll tanároknál is, és sajna ott sincs szűrés az egyetemi felvételiken pszichológiai alapon...
Én nem az ügynökös átvilágításban hiszek, hanem sokkal inkább egy pszichológiai teszten kéne átcsúszniuk a főgóréknak...

Egyébként ez egy jó kérdés, h hol ér véget a vélemény, és hol kezdődik a címke? Mi a kritérium? Lehet-e címke az, amit érvekkel támasztunk meg?


Üdv.
Árpád,

már csak szűk két hét, és itt az EB! Csinálhatnál egy focis posztot (persze belekeverve a politikát, pl. ott a fradi ügye), ahova mehetnénk szájttépni ez ügyben, mint ahogy ti esténként az Új tulajdonosi posztba jártok tőzsdei unalmaskodni:)

Üdv.
Malacka

nem tudom, de Gyurcsány alapján a "pszichiátriai tünetegyüttessel" együtt a mániákus depressziosokat cimkezed a hozzaszolasban. :)

Mikor ugyanakkora esélyel jó miniszterelnök is jöhetne közülük. Mikor fel van dobodva csomo ötlete van és pörög... mikor meg épp rossz passzban van akkor elemzi a dolgait, és stresszel nem e megfeledkezett valamiről. Igy nem legyint rá semmire, és valoszinuleg támaszkodik az embereire.
Kristl,
"a mániákus depressziosokat cimkezed a hozzaszolasban. :)"

óóóóóóóóóóóóó nem, eszem ágában sincs, hisz még neked is felróttam, h a mán. depr. nem jellemhiba! Jaaaa, és bármikor kiderülhet bármelyik netfüggőről, h valójában az ő netfüggősége hátterében is az van. Úgyhogy jobb, ha ezügyben befogjuk a csőrikénket:-)))

Üdv.

Megcsináljuk Árpinak az 1000-et?
Láttam, tegnap éjjel nagyon rádolgoztatok, csak én ehhez megabájhiányos vagyok kissé, nemsokára kelenföld módszer--> kiszállok
Nemtom, mindenesetre ahhoz máris van egy remek ötletem.

A bírósági végzés alapján helyesbítésre kötelezett cikk forrása mellett, a cikk átvevői is helyesbítésre kötelezhetőek legyenek...
Talán a mediamunkásaink kétszer is meggondolják majd mikor emelgetnek körbe mindenfélét.
Végülis elméletileg izéa' járjanak utána a cikkeiknek olykor.
Hát nem?

Kristl 2008.05.26. 22:37:54

Na hiszen! Ha ezt bevezetnék akkor már nemcsak az MN lenne tele helyesbítéssel, de a FIDESZ sajttájainak nagy része is.
Vagy politikus hazudhat?
malacka, itt focis topik nem lesz. idejét sem tudom, mikor néztem végig utoljára egy meccset. a horgolás is jobban érdekel.
Shore

"Na hiszen! Ha ezt bevezetnék akkor már nemcsak az MN lenne tele helyesbítéssel, de a FIDESZ sajttájainak nagy része is.
Vagy politikus hazudhat? "

Szerinted hol izgat engem, hogy a fideszéknél is helyesbíteniük kell majd?
Árpi,

pedig az asszonnyal jó kis közös szórakozás lehetne, valszeg behalna C. Ronaldotól, mert nemcsak hogy jelenleg a világ legjobbja, de még k..a jó pasinak is tartják a nők..., igaz Kristl?

Kristl,

sztem a címkézéssel az van, h nem kell bíróság meg ilyes, mert aki sokat él vele, az előbb-utóbb kontraprodukálódik, vagy ő a helyi postás:-)
Mit tudhat ez a gyerek itt a friss (fél órás)fotón? 1975-ös, oszt mán hogy bezúgott a világsztárok közé:o))

malacnews.freeblog.hu

GRATULA!
Lám, jó hírek is vannak..... csak nem itt a blogon:-S
ellenszenves :)
Olyan ideges, izgága, műanyag... :P
a legjobb pedig Messi.
Nagyanyám szomszédai szír diákok. Művelt, egyetemista, értelmes srácok. Állítólag.

3 lakással arrébb lakik egy kutya. Ha csak kijön a folyosóra már menekülnek, ha pedig nem tudják elkerülni, hogy az állat hozzájuk érjen rohannak be mosakodni a lakásba.
Merthogy a vallásuk szerint tisztátalan állat. Komolyan mondom, nem tudom, hogy sírjak, vagy röhögjek az ilyeneken...
Amúgy nem Allh, nem Jehova, hanem C. Ronaldo az Isten. :)
"a horgolás is jobban érdekel."

akkor majd küldök fonalat meg tűt, de engem meg a horkolás érdekel jobban:-)

Adieu, spájzolom a bájtom!
Kristl,

Messi argentin, nem rúghat labdába az EB-n, duplán értve sem!:)

deazééé az is király egy csávó, bár sok csajszinak a másik, az öreg portugál, a hogyishijják jön be, meraz olyan macsós pasi... Mijis a neve? Most olaszban rúgja...

Hájjjjcsi, páááá! THX
lapi

"ugyanakkor röhejesnek tartom, hogy komoly emberek felültek a hazudjon-monnyon le szövegnek, meddig is? a népszavazásig.

hitelesség? hát legalább elmondta öszödöt, "

Beszarok az ilyen látás- és gondolkodásmódtól. Felelős állapolgári tudat és hasonlók. És korábbi hsz-eid alapján te még az értelmesebbek közül vagy.

Tegyük fel, hogy nyiztsz egy vállalkozást, minden pénzedet belefektetve. Tegyük fel, hogy nincs időd vinni a boltot, így megtreszel engem ügyvezetőnek.

Három és fél év múlva véletlenül visszahallod, hogy egy vezetői megbeszélésen azt mondtam, hogy 3 évig hamisított jelentéseket küldtem a tulajnak a bolt eredményéről, és folyamatosan ('éjjel-nappal') hazudtam a forgalmi adatokat illetően is; emellett lószart nem dolgoztam.

Ezesetben is így kátnád a dolgot?
Karesz, Charlie 2008.05.26. 19:03:27
"Doktor Kotász
akinek ilyen neve van, hogy lehet ennyire liberalis? megengedo?"

Mindig is az voltam.
Ez a név inkább móka.


"a koranban nagyon sok olyan szovegresz van ami nem tolerans.
valoban a torok birodalomban volt valamifele tolerancia igy pl a reformatus vallast is elturtek a zsidokat is.
de tuzzel vassal terjesztettek az igaz hitet, tanu erre 150 ev es harcai."

Azok egy birodalom területszerzései voltak, és nem a hit terjesztése motíválta őket.


"az iszlamban barmelyik imam kijelentheti valakirol, hogy istentelen, elrendelheti a fatvat stb."

Ez igaz. A botrány az, hogy a jogrendszerük is sok helyen vallási alapú, azaz az imám mondja meg, hogy ki a bűnös, ki az ártatlan.

"egyaltalan meg elemi szimmetria erzesuk sincs!
ha ugyanis Mohammedet gunyoljak akkor egy ilyen bibliai szemet szemert elv alapjan nekik is gunyolne kene/lehetne Jezust vagy az atyaistent."

Itt viszont tévedsz. Egyrészt Jézust tisztelik, aki szerintük egy félremagyarázott szent ember. Mohamed próféta elődjét látják benne.


"de nem ezt teszik, hanem halalt predikalnak es penzt tuznek ki jutalmul a gyilkosnak.
es ezek nem analfabetak hanem fanatikusok, de annak akit kinyirnak tokmindegy, hogy ezt csak egy fanatikus tette es a tobbseg meg bekes. Mindenestre nem hallottam. sehol de meg az europai imamoktol se hogy eliteltek volna az ilyen gyilkossagokat."

De vannak imámok akik elítélik a szélsőséges iszlámot, és sokuk esik merénylet áldozatául. Az iszlám szélsőségesek nagyságrenddel több muszlim embert gyilkolnak le, mint más felekezethez tartozót.


"ez nem elkepzeles kerdese benne van a koranban!
barki hivatkozhat ra!
a gyaurnak tett esku nem ervenyes es ilyenek."

Ha ez nem vallási kérdésekre vonatkozik csak, illetve nem arra, hogy ha háború után esküt tesznek egy keresztény húbérúrnak, és azt később lázadással megszeghetik, ami a középkori háborúkban érthető volt, akkor ez erkölcstelen.

Félre ne érts, ateista vagyok, és gyanakvó vagyok a muszlim hivőkkel szemben, csak nem az a teljes igazság, hogy egy muszlim ember vagy terrorista, vagy olajsejk, aki terroristákat pénzel.
TWÁ

"sokszor leírtam már, annyit várok el, hogy tudhassam, melyik szövege az igaz."

Nyilván mindig a legfrissebb, nem? Addig a pillanatig, amíg ki nincs mondva. Onnantól változhat.
A magam részéről szivesen olvasgatom Tótawé futtatásait eszmeileg, és ugyancsak szivesen olvasgatom a nekibuzdult és időnként egészen elmés hozzászólásokat. Nem titkolom, sőt bevallom: néha még tanulok is belőlük. Ami Hacsaturján és főleg zsanett beírásait illeti, azok külön élményt jelentenek számomra, amit csak az zavar kissé, hogy olybá tűnnek itten, mint egy veretes Shakespeare drámába beleszőtt, hetvenes évekbeli svéd művészfilm szövegkönyve.

Zsanettnek valóban van némi erotikus feelingje - feltéve, hogy valóban nő, amit itt sose lehet biztosan tudni -, viszont ezt az erotikát kár elrontani azokkal a pornóba hajló, szájtörlős beszólásokkal.

Mindketten megérnétek egy külön weblapot, bár lehet, hogy akkor már nem lennétek olyan eredetiek és romlatlanok.

Amúgy egészen jó fejek gyűltek itt össze. Üdv néktek.
Malacka!

Te vagy az Isten, a toszba Krisztiánó Rónáldóval!!!

:o)

Üdv,

P.
Ezt a választást is megnyerte az MDF !
Neki már nem kell hazudnia.
Legalább is a parlamentbe nem!
ÁMEN!
süti beállítások módosítása