W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

2010: Az Úr odüsszeiája

2008.04.04. 06:00 Tóta W. Árpád

Milyen lesz az élet 2010-ben? Efféle kérdéseket gyakran tettem fel magamnak huszonvalahány éve, kisgyerekként. Mágnesvasutakat, robotokat, és űrhajókat láttam magam előtt, politikával nem foglalkoztam. Hogy ez a nagy modernizáció a szocializmuson belül valósul meg, vagy annak bukásával, az nyilván nem érdekelt akkor, noha azt tudtam, hogy ha az élet 2010-ben klafa lesz, akkor Ausztriában és Németországban még százszor klafább.

Vissza a jövőbe. Milyen lesz az élet 2010-ben? Ma ez a kérdés a fölnőttek világában semmiféle űrhajót meg mágnesvasutat nem érint, de még egy pici robotolimpiát se. Hanem hogy visszajön az Orbán. És akkor hurrá, illetve jujuj. Hát, ez önmagában is elég tragikus, mert Orbán Viktor még a hívei szerint sincs olyan cool, mint egy űrhajó, vagy akár egy nyúlfarknyi mágnesvasút. Eszembe se jutott kisgyerekként, hogy erről fog szólni 2010, és azt hiszem, a mai gyerekeket sem izgatja.

Tehát hogy 2010-ben milyen lesz az élet, azt Orbán Viktor visszatérése határozza meg. Nézzünk tehát a kristálygömbbe, vegyük be a narancs bélyeget, és hallucináljuk ki.

Először is nem lesz semmiféle nemzetiszocialista birodalom. Sem francóista junta, de még horthyzmus se. Tetszik tudni, mi egy kis ország vagyunk, ami vagy kihasználja a világ szeleit és  maga javára fordítja, vagy ha szembefordul vele, akkor felborul. Felborítják. Nincs olyan, hogy magyar út, ez egy icipici ország, ami legfeljebb azt döntheti el, felhajt az autópályára és megfizeti az árát, vagy nem hajt fel, hanem döcög mellette a jaó zsíros fődön.

Akármilyen mágus Orbán Viktor, führer nem lesz belőle még akkor se, ha szeretné. De hát nem is szeretné. Magyar ember ilyen csúnya dolgot nem csinál. (Félre, jobbszélre:) Szálasi volt az egyetlen, de az nem is volt magyar, hanem egy örmény zsidócigány. Nyilvánvalóan a hungarizmust a magyarság ellenségei találták ki, hogy a végromlásba taszítsák. Tudja ezt minden rendes magyar, ezért vagyunk mindannyian demokraták.

Meg mert kábé másnap szabadulna el a hiperinfláció, és egyben kiderülne, hogy a magyar szív és magyar akarat nem boldogít, ha közben nincs autóalkatrész, videókártya, mobiltelefon és Milka. A magyar akarattal kitörölhetjük.

Nagyon mást nem lehet csinálni. A nemzeti radikálisok, illetve a Fidesz-tábor egy részének elképzelései lázálmok, pont olyan reálisak, mint Nagy-Magyarország. Olyan nem lesz. Modernizáció lesz, vagy a fájdalmas hiánya.

For a better Maryland


De nyilván lesznek gesztusok, hogy ezek a szerencsétlen, félretájékoztatott emberek azt higgyék, mégis felépíthető Mária országa, a magyar Maryland. Amolyan koronaúsztatós kis hülyéskedésekre kell felkészülni, látványos nemzeti élethazugságra, amikor is úgy teszünk, mintha lenne keresztény Magyarország. Épp most füllentett a sosemhazudós csodagyerek egy ilyen hülyeséget, hogy ez egy 75 %-ban keresztény nemzet, de tudja persze ő is, hogy jó, ha tizenkét százalékot érdekel ez a téma úgy, ahogy az egyházak előadják. Csak hát ő közben belehabarodott kicsit ebbe a jézuskás mesébe, ahogy tizenkevés éves kiskamaszok, akik nemcsak szerepjátékoznak szombatonként, de be is öltöznek paplovagnak meg trollnak.

Na de ezt ki lehet bírni, meg a zászlócsattogást is. Abból úgyis kevesebb lesz, mert Morvai Krisztina vélhetően elkussol végre, amikor az Orbán-kormány veri szét a fasisztákat.

Ám akármekkora nemzeti imanapokat tartunk, pénz attól nem lesz több. Mária levette a kezét az országról, ahogy a regnáló miniszterelnök nagyon helyesen észrevételezte. Lopni se fognak kevesebbet: a pártkasszák feneketlenségét kvázi törvényben garantáljuk magunknak. De az csekély tétel mindahhoz képest, amiről annyi szó esett eddig reform címén. Oktatás, egészségügy, K+F, meg a szociális szempontok, és közben a gazdaság agyon nem nyomása. Az alrendszerek.

Akár 2010-ben, akár előbb lovagol vissza Orbán Viktor a tutiba, mindössze két modell áll rendelkezésére. A Medgyessy-recept és a Gyurcsány-recept. A sors iróniája, hovatovább.

Megpróbálhatja megvalósítani ígéreteit; azokból van annyi, mint a szemét, csak úgy fossa a száján. A szó szerintieket és a kimondatlanokat: mert kimondatlan maradt az ő szájából, hogy nem nyerhet mindenki. Hogy a követelések, amik mellé naponta odaáll, nem elégíthetők ki. Hogy itt áldozatokat kell hozni, mert a mindenkinek szükségletei szerint, az nem működik. Ha Orbán Viktor a maga termelte igazságszérum alapján tényleg megpróbál mindenkinek nagyobb kenyeret sütni, az lesz a Medgyessy-recept.

Elhúzható egy évig vagy kettőig, de nem tovább. Nem mi mondjuk meg, mennyi ér a munkánk, a pénzünk, hanem a világ. Az meg olyan hajcsártermészetű, árérzékeny genya, akit nem érdekel a szociális blabla, csak az, hogy mennyit dolgozunk és mit adunk ugyanannyiért, mint a szomszédos Vietnam. Ők például elfogadható minőségű nyomtatott áramköröket és chipeket gyártanak, és a világ azt többre értékeli, mint a Boldogasszony Anyánk kezdetű nemzeti lassúszámot. Egyszer úgyis meg kell mondani a jónépnek, hogy a jóléti rendszerváltás homokra épült.

A Medgyessy-receptet ezért épeszű kormány nem használja soha többé. Marad a Gyurcsányé. Látszólag egyszerű: nyerni a legotrombább hazugságokkal, aztán egészen mást csinálni. Gyakolatban megvalósítani kicsit nehezebb: ezek a pórok emlékeznek az ígéretekre. Minél nagyobb a kontraszt az ígéretek és a megvalósulás közt, annál inkább.

Nem mindegy persze, kiszivárog-e a beszéd, ahol a diadalmas vezető őszintén beszél harcostársaihoz. De a hazugság kiderül és kézzelfoghatóvá válik akkor is, ha a bűnös nem mondja bele a kamerába, hogy hazudott. És akkor aztán a víz az úr! Olyankor el lehet kergetni a kormányt. Zsarnokgyilkosság meg minden. Ezt megtanultuk.

Sem a Medgyessy-, sem a Gyurcsány-recept nem vált be.

Take no prisoners


Demagóg ostobasággal összeszedhető hárommillió szavazat, ez eddig rendben. Ha kerek forinttá árazzuk az azonnali ígéretet, akkor igazán hatékony a taktika: így működött a szocik tizenkilencezer forintos nyugdíjascsalija. Csakhogy aztán jön a kapkodás, miként Bernát a ménkűhöz. És a kétségbeesett népnevelés, hogy hát ööö, izé, eddig nem akartuk mondani, de a költségvetést nem a gólya hozza.

Korai lenne még az a választás. Hárommillióból már lehet engedni pár százezret. Sőt kell. Nem lesz ez lepkeűzés, jobb, ha senki sem hiszi. A Fidesz közgazdászai, Járai, Cséfalvay, de még Matolcsy is elköhintik időnként: nem akkora hülyeség az az önrész, vagy hogy ki kéne rúgni pár százezer közalkalmazottat. De éppen a Gyurcsány-recept első sütetéből tudjuk, nem elég értelmiségi réteglapokban összekacsintani és a kispadról benyögni, hogy amit az elnököm ugat a pódiumról, az egy kerek ostobaság.

Nyilván súlyos tehertétel a nemzetnek a féltudású magyar elit. Még súlyosabb azonban a  csodavárók hada. A legkártékonyabb élősködő pedig a csodavárók hátán felkapaszkodó hatalom. Épphogy elég lesz két év lefaragni a remény rabjait. Menjenek Isten hírével, csalódjanak még most. Szavazzanak inkább a még hülyébbekre, bizonytalanodjanak el, csak ne legyenek biztosak a csodában. Hogy azután ne kérhessék joggal számon a lehetetlent. Mert nincs már erre négy fölösleges évünk.


Címkék: kampány orbán fidesz magyarland

1024 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr75410638

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Res Publica 2008.04.05. 10:41:21

Népítélet előttSajnos, legutóbbi posztunk nem sikerült eléggé ironikusra, ezért próbálkozzunk meg egy másik verzióval! Kilóra megvették a Fideszt a zsidók. Nem gatyáztak, az utolsó mezei Fidesz-tagig felvásárolták őket. Mára a narancspárt visszatért mód…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

speciel !

Nyugi magukbó csinálnak hülyét, max. ennyit érnek, de én még ezt a néhány karaktert is sajnálom a témára. Budaházy, TomCat óvodás szinten rekedt hülyegyerekek, ami tényleges koruk mellett igazán nevetséges. Én pl. Budaházy-nak családját, gyerekeit sajnálom. Most jó az nekik, hogy az apjuk egy idióta ?
jaja, érik már egy szci-post is.
tisztára csömör már ez a kormányválság.

a duronelly-cikk nem rossz, csak fatalista. és valamiért abban bízik, hogy az államcsődből az emberek majd levonják a következtetést, hogy reform kell meg áldozatvállalás.
Ha következtetést nem is, de tény, hogy egy romokban álló városban senki se húzza a száját, amikor lebontanak egy rozzant épületet...
Amíg hagyjuk, hogy ezek a humánhulladékok járathatják hányigerkeltő, ótvar-mocsok elektronikus pofájukat, addig kussoljunk.
Addig ezeknek a tetveknek van igazuk.
Szart sem érünk, míg a génhibás, perifériára szorult tetvek mentálisan környezetszennyezhetnek.
Pfúúújjjj!!

Speciel ez pontosan ugyanaz!
erőspista!

és neked vannak?
Atomsk 2008.04.07. 17:22:26
Én összességében úgy látom, hogy a jelenlegi parlamenti pártok közül egyik sem alkalmas a kormányzásra. Mindegyik fő célja ugyanis csakis és kizárólag a mögöttük álló "vállalkozói" réteg kielégítése, az állami pénzek kipumpálása magánkézbe."

Erről szól a kapitalizmus/jelenleg/

Egyik lehetséges védekezési mód,erős szak-, és civil szervezetek.
Nem szabad félni,az alkalmatlan kormányokat el kell zavarni,a cslókat meg sittre vágni.
Nem imádni kell a pártokat,hanem az alkalmasnak látszót megválasztani,ha hazudott,elzavarni.
Mindig van más megoldás.Fukuyama egy fasz!

Amig érzelemből választunk,ez a "jutalmunk".
Nagyon ideje lenne már túllépni ezen,nem megvárni a teljes összeomlást.
Erőspista!
Tudod, az úgy van, hogy én ezt a faszkalap Tomcat-et(macskajancsit, még a Korridor indulásától ismerem) Akkoriban Babarczi Eszter próbálkozott a moderálatlan csevejjel a Korridoron (halk és utólagos tiszteletem néki). Ez a fasz már akkor is ölég sikertelenül erőlködött (nem tudom, ki járt arra, akkor, én Rumcájsz nicken működtem), de valamely okból kifolyólag nem szarták le az intellektuálissabb feléből. Bizton elmékszik rá a nyomák.
De a világ változott, belőle pológyártó-gyökérlenyúló fasz lett, jómagam meg megundorodtam a nettől. Emlékezzünk balfék Dévényi "pillanatállamtitkárra". Igaza volt: Itt a patkányok úgy terjednek, mint a csatornában.
Hát (mell) ennyi. Bocs. Csak neki. Kisköcsög: Elmékszem a Trombitás kerti "keménységedre"! Tudod!: 1 az 1-be, mint 41-be!!!! Mikor 4-en másztatok a skacra. S abba a 4-ban te véletlenül sem voltál benne...
Még egy utolsó megjegyzés a kormányválságról: nem értem ezt a sírás-rívást akörül, hogy a Fidesz majd hozzányúl az alkotmányhoz.

Baszod, nem hozzányúl majd, hanem szépen testreszabja. Saját elsőrangú hatalmi érdekeinek megfelelően úgy alakítja majd át a választási rendszert, ahogy az a Fidesznek mint pártnak a legjobban megfelel. Még szép, hát nem teljesen hülyék a fiúk egy ilyen "történelmi" lehetőséget kihagyni. Aki ebben bármi kivetnivalót talál, az bizony menthetetlenül naiv (vagy hülye).

Jóccakát kívánva: Peti
a szocik elkezdték nyírni a Kókát, nagyon dózerólnák már és cserélnék egy kedves, aranyos csillagszemű és persze kellően amorf Fodor Gáborra.
Tudom, hogy nem trendi,és még Árpi is külön cikkben elemezgette a házépítését, de én bírom a Johny fiú utóbbi 1 hónapos műsorát
Horn kihagyta."

Szerintem nekik tökéletesen megfelelt a "régi".

Lenin !

Nincs, és így persze könnyebben okoskodom, de attól még talán lehet véleményem
Na jó, elnézést, hockedlikkel nem illik foglalkozni, elkapattam magam. Nem tudom Árpád emlékszik-é , de én régóta forszízozom, az ember kormányra kerülését, aki sohasem hazudott. Bár szerintem a zabszem sem jönne ki neki onnan. Legyünk haverok, jók, magyarabbak, mint a pöcsök és gondolkodjunk mitól tudnánk ezt a kurva, közös szekeret belökni, legalább egyesbe tán nem is itt, de álljunk össze, mint a lovak. Nehéz lesz, de másként elcsesszük. Kívánok és akarok sok sikert az eggyüttgondolkodáshoz.
erőspista 2008.04.07. 20:25:11

"de attól még talán lehet véleményem"

Természetesen,de MÁSNAK IS!!!

Csak ezt még nem érted,de ha liberális lennél és annak megfelelően gondolkodnál,talán értenéd!
Cöcö.

1. Közvetlenül a választások után, 1994-ben megszüntették a polgármesterek és a képviselők összeférhetetlenségét - kizárólag azért, hogy a saját, nagy tömegben parlamentbe jutott polgármestereiknek ne kelljen választaniuk a tisztségeik között.

2. Egyfordulóssá tették az önkormányzati választásokat, hogy a szétforgácsolódott jobboldalt méginkább kiüssék.

3. Nato-népszavazás.

Ez egyébként nem sok valóban - viszont figyelembe kell venni, hogy az akkori politikai viszonyok között egyszerűen elképzelhetetlennek tűnt, hogy a baloldali hatalmi gólemet le lehetne váltani. Maga a jó Göncz Árpi bácsi mondta (a demokrácia nagyobb dicsőségére!): ennek a kormánynak nincs alternatívája.

Ha komolyan számolni lehetett volna egy esetleges ellenzéki győzelemmel (másként mondva: ha lett volna ellenzékük), megintcsak naivitás volna gondolni, hogy nem nyúltak volna jobban bele a választási rendszerbe.

Tehát nem önmérséklet volt ottan, hanem posztkommunista hatalmi gőg - a saját leválthatatlanságuk illúziója...
Horn kihagyta."

A teljesebb képhez még hozzáteszem:

Horn komcsi volt meg pufajkás,meg ivott is ,rendesen,
de,mint politikus,nem volt hülye,sőt.
Én politikusként,elismertem,nem volt tökéletes,de a mai gárdához képest,magasan fent!sajnos az ital erősebb volt nála,kár!
Lenin !

Most azt nem értem, hogy szerinted mit nem értek. Legalább utalj vmelyik hozzászólásomra. Ezer kösz.
erőspista 2008.04.07. 19:33:40

Olvasd el a saját irásodat.

Ugyan azt mondod,amit ők,a stilus is egyezik.

Csak ezt jegyeztem meg.
Felőlem ők is azt irnak,meg Te is,amit akarnak/akarsz,csak nekem vicces a két tojás milyen egyforma,aztán csúfolják egymást.
"Tehát nem önmérséklet volt ottan, hanem posztkommunista hatalmi gőg - a saját leválthatatlanságuk illúziója... "

Mondja ezt Republikánus, tehát ez így van. Pont.
Shore 2008.04.07. 20:55:39
"Tehát nem önmérséklet volt ottan, hanem posztkommunista hatalmi gőg - a saját leválthatatlanságuk illúziója... "

Pedig ebben van igazság.Ha jobban figyelnek,98-ban nem nyer a Fidesz.

Ugyanezért bukott/szerintem /a Fidesz is 2002-ben,nem hitte,hogy veszithet,vesztett.Most is ez a helyzet.
Lenin !

Azé' Budaházy súlyosságát, amikor néhány tucat hülyegyereket egzecíroztat, hogy akkor most, hogy csesszünk ki a rendőrökkel, és persze a környékbeli lakókkal, meg a közlekedni kívánókkal, meg a turisztikából megélni szándékozókkal nem érzem magaménak. Részben ott voltam, hidd el sírnivaló.

De TomCat-et is a mai rohamával, hogy vegyünk jegyet százasával, és kötekedjünk, ahol csak tudunk szintén nem érzem profilomba vágónak.

És egyszer szeretném, ha ezek az igen bátor faszagyerekek megadnák a saját mobilszámukat, de a vonalas még karakteresebb jellemre vallana, hogy személyesen is elküldhesse őket mindenki a tutiba. Mert persze ez már annyira nem lenne idilli a hülye táposoknak. Szóval kösz, hogy megkínáltál a lehetőséggel, de a fentiek alapján nem hiszem, hogy veszélyeztetném azt a színvonalat, amit ők képviselnek.
"én régóta forszízozom, az ember kormányra kerülését, aki sohasem hazudott"

meg lehet próbálni, a gond ugyanott van, ahol gyurcsánnyal. részben a hitelesség, amiről ez a post szól (vö. Duronelly: "a hatalomért, valamint a szocialisták megsemmisítésért folytatott totális háborúban a Fidesz olyan lövészárkokba ásta be magát, amelyekből nehéz lenne egy előremutató gazdaságpolitikai programot összeállítani és véghezvinni anélkül, hogy ne lehessen rájuk sütni a hazugság bélyegét"). részben meg az, hogy ha nincs készen a terv a hatalomra kerüléskor, legalább nagy vonalakban (vö. Őszödi Beszéd, "tudom az első két lépést"), akkor abból kapkodás lesz, mert viszont jelentőseb belenyúlásra csak a ciklus eleje alkalmas.
vakapad 2008.04.07. 12:27:08
"A jelenlegi rendszer a pénzt nem úgy általában "a polgárok" zsebéből veszi ki, hanem az enyémből. Vagyunk vagy 1,6 millióan. Megértem, hogy a 8,4 millió nem fizető ellenérdekelt állandóan legyőz minket, népszavazáson, vagy a több szavazatuk lévén politikai érdekérvényesítésben, de legalább ne tessen hozzá síránkozós, ma leginkább populistának hívott ("családi szinten", jajjajjaj) ideológiát faragni."

Asszem felreertettel. Ez csak az oka, amiert nem ezen kiadasokat faragtak le. En nem ertek vele egyet.
a szocialisták megsemmisítésért folytatott totális háborúban a Fidesz olyan lövészárkokba ásta be magát, amelyekből nehéz lenne egy előremutató gazdaságpolitikai programot összeállítani és véghezvinni anélkül, hogy ne lehessen rájuk sütni a hazugság bélyegét")

Pláne,ha előre sugaljuk a tutit,más lehetőségük nincs is.Mondhatnak/csinálhatnak bármit 2010-ben,hazug disznók lesznek.Ez már most biztos,nem?

2008-ban azon filózunk még mindig,4 év alatt nem sikerült nekik rendbetenni az előtte elkurt 50 évet.
ennek a kormánynak 6 év kevés volt az elkurt 4 évet renbehozni,hát azért is ők a felelősek.
Azért főleg,hogy most is esik az eső,a francba velük.

2010-ben még lehetnek előbukkanó pártok,olyankor megnő a felhozatal.
Zavarjuk el mindkettőt.Válasszunk mást.
"Mondhatnak/csinálhatnak bármit 2010-ben,hazug disznók lesznek.Ez már most biztos,nem?"

Nem, nem feltétlen. Szerintem van még idő lehűteni a csodavárást, erről írtam fent, utolsó bekezdés. Egy picit reálisabb programmal lehet, hogy valamivel kevesebb szavazatot szereznek, utána viszont sokkal kényelmesebben és hitelesebben kormányozhatnak.

"2008-ban azon filózunk még mindig,4 év alatt nem sikerült nekik rendbetenni az előtte elkurt 50 évet.

ennek a kormánynak 6 év kevés volt az elkurt 4 évet renbehozni,hát azért is ők a felelősek."

ugyanazt az 50-et kellett volna most is...
Vicc volt persze, suicid kisérletre próbáltam utalni, ami ellen szól, hogy AEASH nem buta - sőt - , bár bajnok lenne a képmutató szpartakiádon . Kedvelem (Malac mellett is) postjaid, mégis, ha belekóstolhatnánk abba az ominózus igazságszérumba, kiderülne, ki olvasta el azt a kurva öszödi beszédet. Már mind a kettőt. Egyikünk sem vátesz, variálunk, elméleteket gyártunk a jövő(nk)ről. Bunkó vagyok, nem ismerem Duronelly úr elemzését erről a magyar romhalmazról, de az a szörnyű; mivel ma itthon maradtam, különböző véletlen egybeesésű sztrájkok miatt, láttam Bokros urat a televizíóban. Megrémültem, mennyire realista a tanár úr......
Még két év van hátra egy esetleges Fidesz-kormány alakulásáig, addig bőven föl lehet építéni egy "rendbe tesszük, amit elk..rtak"-kampányt, ami nyilván nem gumimaci-osztogásról fog szólni.

Másrészt ez a "gatyába rázás" nem lesz könnyű menet, de azért mégiscsak egy másik kormány bénázását kell rendbehozni, nem önmagukat "váltják", mint az MSZP-SZDSZ 2 éve...(van kire fogni)
Szerintem ez nem kis különbség, attól függetlenül, hogy ugyanúgy szívás lesz egy átlagos választópolgárnak...
Nem, nem feltétlen. Szerintem van még idő lehűteni a csodavárást, erről írtam fent, utolsó bekezdés. Egy picit reálisabb programmal lehet, hogy valamivel kevesebb szavazatot szereznek, utána viszont sokkal kényelmesebben és hitelesebben kormányozhatnak."

Igen,ebben lenne ráció,csak ha előre bélyegez az ellen,akkor nagyon nehéz elkerülni a csapdát.

"ugyanazt az 50-et kellett volna most is..."

Ez igaz,de ez is úgy van tálalva,a főbűnösök ezért is ők.

Fentebb már irtam,válasszuk olyant,akit alkalmasabbnak tartunk,jelenleg,ha nem válik be,mehet,de nem 2004-es módszerrel.
Ne szint válasszunk/főleg/,hanem alkalmasságot.Természetesen tökéletes megoldás nincs,hiszen ők is emberek/a mostaniak is/,csak a határt nekünk kéne megszabni,meddig mehetnek el az átverésünkben.
Ez csak tőlünk,választóktól kéne,hogy függjön.Még nem vagyunk erre érettek,hát az más kérdés.Ezért kell okitani a népet,ezt most komolyan mondom/irom.
"részben a hitelesség..." (tóta)
"van még idő lehűteni a csodavárást..." (uő.)

Lehet, hogy a Fidesz "szocialista" retorikát folytat(ott), azonban attól még a törzsközönsége egy jobboldali, konzervatív, nemzeti (jelentsen ez akármit) társaság. Őket, ha lesz családbarát adórendszer, valami látványos kkv-támogatási kampány, koronaúszatás egyenesen a Parlament üléstermének közepibe, határontúli magyarok "túlszeretése" satöbbi, tehát látni fognak valami nemzetipolitikai koncepciót (ami szívügye a jobboldalnak - jelentsen ez akármit), ki fognak tartani Orbán mellett; úgy, mint ahogy kitartottak annó Antall és az MDF mellett a legnehezebb időszakokban is.

Az, hogy a "csodaváró" protestszavazók elvésznek, kit érdekel? Majd leszünk hülyék a lumpenprolik kedvéért föladni a kétharmadunkat! Nyehhehe.

A szocialisták most nem a puszta népszerűségvesztés miatt szarták össze magukat, hanem amiatt, hogy a _törzsbázisuk_ kezdett oldvadozni. Ha Orbán a fent leírtak szerint fog politizálni, nem fenyegeti ez a veszély.

Mindezen túl, továbbra is ott a koncepciótlan, szakszerűtlen, dilettáns kormányzás ténye is. Az, hogy Feriéknek a 2006-os megszorító csomag bejelentésén (a közvetlen tűzoltáson) kívül az égvilágon semmit sem sikerült összehozniuk az elmúlt szűk két évben. Semmit. Ez okozza a hitelességi problémát. Hogy reformokról, meg nemzeti progresszióról, meg cselekvésről beszélnek - ezzel szemben még a saját presztízsberuházásaikat (kormányzati negyed, Pécs 2010) sem képesek megcsinálni, nemhogy a nagyobb problémák megoldását.

Ez itt a fő probléma. És ez nem a hajdanvolt választási a kampány és a kormányzás, hanem a _mostani_ szavak és a hozzájuk társuló egészen más tettek közti kontrasztot jelenti. Ez van.
Annyi erénye van a Duronelly, hogy végre egy igazán hivatásos is kimondja, hogy oké, legyen akár a Fidesz, de mostanáig egy betű értelmes programot nem láttunk tőlük, semmit, csak nyelvi kreálmányokat, hogy alkotmányos népítélet, meg ebertelen népnyúzás, és hazátlan másfajták. Így viszont az egész vegytiszta CSODAVÁRÁS nem több. És akkor ne csodálkozzanak már az érzelmi alapú rajongók, hogy néhányan ezt keveslik. Nem vagyok én az Uri Geller primitív célközönsége, hogy ócska szóvirágok miatt elhiggyem, hogy meghajlik az a kurva kanál vagy az ország is fényre derül, mert narancsvörösben világít, hogy CSAK, és kész.
Lenin:
"Erről szól a kapitalizmus/jelenleg"

Hát tényleg úgy tűnik :-) Egyébként rosszul fogalmaztam, nyilván alkalmasak a kormányzásra a pártok, csak az érdekeink képviseletére nem. Egyébként Magyarországon a szakszervezetek közül elég sok, amennyire én tudom, szintén a probléma része :-/

Saját tapasztalatom szerint (nagy általánosságban, konkrétumot nem szeretnék írni) nagy probléma az arrogáns hozzá nem értésből fakadó pazarlás is. Fölösleges projektek, hihetetlenül eltúlzott költségvetéssel, tarthatatlan határidőkkel, hosszadalmas közbeszerzési folyamattal (ami minden bonyolultsága ellenére nem tudja megakadályozni a nagyon nagy pénzek előre történő elosztását, de a kisebb munkákban nagyon komoly problémákat okoz), a mérés és értékelés hiánya, az, hogy az egyes projektek nem egymásra épülnek, hanem az éppen adott főnök kedve szerint keletkeznek és halnak el, és persze az egész mögött lévő politikai alapú pénzelosztási rendszer okozzák a nagy problémákat.

Ezek mellett a "kapitalizmusról" meg a "szocializmusról" vitázni fölösleges, ezen a gondolkodásmódon még egy diktatúra se bírt rendesen áthatolni :-) Nem privatizálták még gonosz cégek az esővizünket (bár ez nem jelenti azt, hogy bizonyos esetekben nem próbálkoznak ilyen dolgokkal hehe), kívülről inkább segítséget kapunk.

Nem értek egyet viszont (pl. a Duronelly cikkben) nemzeti karakterre történő általánosítással (a magyar ember lusta és nem fogja meg a munka végét). Az éves átlagos munkaórák számában Magyarország nem igazán áll az utolsó helyen (pl. az OECD statisztikák stats.oecd.org/wbos/Default.aspx?usercontext=sourceoecd szerint 2006-ban a koreaiak és a csehek után 3. helyen álltunk, majdnem pontosan ugyanannyi órával mint ők (Korea persze más tészta)). Szerintem az ilyen kijelentéseket illik tényekkel alátámasztani, vagy pontosabban elmondani, hogy mire is gondol.

Bocs az általánosságokért, sajnos nem tudok konkrétabban írni.
Ok. Ez a fajta látens diagnózis korrekt. Ugyanakkaor. Miért "lázadunk" mi sokkalta jobban, mint anno gazdasági-katonai "társaink". Ti. Mo. (tudom, elcsépelt duma a legvidámabb barakk), mégis ebből az alapból indult ki. Vagyis, mi itt részesültünk olyan gazdasági, egészségügyi, szociális ellátásból, melyekből, a ma, melletünk elszaladó exszocialista gazdaságok résztvevői nem. Így számukra az gazdszoc. átalakulás eredményszinten jelentkezik, míg nálunk ezek a teljesítmények?? nem kielégítőek a népesség számára. Mi úgy érezzük, vesztesek vagyunk, s így is állunk hozzá, míg egy szlovák-lengyel-romám-bulgár fejlődés, ajándék. Basszus, nekünk ez jár(t), ezért mi fizettünk és kaptunk, ki mutatja meg, merre a gazdasági linearitás?
Ahh, nagyon nem tudok itt rendesen postolni :-( Szóval "Nem privatizálták még gonosz cégek az esővizünket (bár ez nem jelenti azt, hogy bizonyos esetekben nem próbálkoznak ilyen dolgokkal hehe), kívülről inkább segítséget kapunk - szóval nagyon sok gondunkat szerintem nem a rendszernek köszönhetjük, hanem annak, hogy hogyan működtetjük."
a duronelly cikknek éles meglátásai vannak, pontos diagnózist ad de szinte semmi újat nem mond. egy szakember pedig furcsa, hogy magát a válságot javasolja a kiszélesedett krízismegoldásra. a legrosszabb opció szerintem. a mozgástér beszűkülése limitálja amúgy is a köv. kormány mozgását, kit érdekel majd hogy deficites lesz a kormány hitele, neki kéne már állni és nem túlélő és válshágshowzni.
A szomorú igazság az, hogy előremutató gazdaságpolitikához előremutató lakosság is kell."

Eddig,mindent elovastam,utánna csak itt-ott.

Szerintem ezért tartunk itt,ennyi féligazságot/jóindulatúan/már régen olvastam.

Hol volt itt az előremutató?Ki nyavalyog itt trianonért?Hány százalék?
Nem szertünk dolgozni.Látta ez az országot?Ismeri az embereket?

Az emberek dolgoznak,gyarapodnak,hogy nem az ország javára?

Amilyen az adjon Isten,olyan a fogadj Isten.
Ez nem az ő hibályuk,vaze!

A csehek mások?Ismeri őket?
Ugyanúgy szidják egymást,a pártok oldaláról,de ha az országról van szó,akkor egyformán gondolkodnak.

Ez hiányzik nálunk,jelenleg.
Igaz,egy vélemény az is,de pontosan ez a megközelités nem vezet sehova.
"egy szakember pedig furcsa, hogy magát a válságot javasolja a kiszélesedett krízismegoldásra."

magából és a szakmája szabályaiból indul ki.

speciel: pontosan erről a legvidámabb barakk-dologról szeretnék írni holnap. ha azt lesz kedvem befejezni, van egy csomó félkész anyag.
Nagy F egy kis reformbirizga kivételével nem csinált semmit. Mivel kormányzása teljességgel vállalhatatlan és töketlen, ezért még a fanoknak (incl. TW) is rosszérzésük van a teljesítményével kapcsolatban. Kisebbségi kormányzás mellett még ez a hihetetlen bénaság sem folytatható a korábbi szinvonalon. Ergo ez nem út a jövőbe.

Lehet, hogy OV sem az. De ez pillanatnyilag csak egy (megalapozott?)vélelem. Nagy F bénasága, viszont tény.
Más választás meg nincs.
Szóval, teccik / nem teccik. OV
Atomsk 2008.04.07. 22:03:54

"Bocs az általánosságokért, sajnos nem tudok konkrétabban írni."

Nincs vita köztünk.Az elvekben nagyjából egyetértek veled.Konkrétumokat meg nem itt kell megvitatni,pláne ez csak kevesek kiváltsága,ha egyátalán Mo-on valaki tisztában van a konkrét adatokkal.
Miután a költségvetést is állandón módositják,kétlem,hogy van ilyen személy.

Ja,igen a vakapád,kifelejtettem,de ő hungarikum,ő az egyetlen.
buharin 2008.04.07. 22:17:06

"Lehet, hogy OV sem az. De ez pillanatnyilag csak egy (megalapozott?)vélelem. Nagy F bénasága, viszont tény.
Más választás meg nincs."

Buharin Polgártárs!

minden OK,de az utolsó sort kijavitanám,engedelmeddel.

Más választás MÉG nincs,van még 2 év,de lehetséges,hogy a tiéd a jó.
Nem javasolja a krízist, csak ő tények, számok alapján dolgozik. És ez alapján nem lát semmit a jelenleg két nagy pártnál, akik pont az üres kanálhajlító szövegeikkel lettek akkorák, program, ütemterv sehol.

A nép nézi a kanalat és elhiszi, hogy görbül, mert csak hinni kell. Először megpróbálták az IGEN, IGEN-nel. Most meg a Hajrá Magyarok a varázsige
Mi AMO szappanért kajáltunk a Naposparton. Láttam síró bolgár embert, akivel Szozopolban anno, szutyokangolul kommunikáltumk; mennyivel goodabb nekünk. Vette a forintot, mint a cukrot. Én, párommal oda ültem be (tengerparti sziklába vájt étterem), ahova ő a büdös életbe nem tette be a lábát. Pedig ott élt. Szép volt, parázson táncoltak, mi örültünk, (végül őt is bevittük), kikerekedett szemmel bámult. Más. NDK-Berlin. A TV torony éttermében (kivétel néhány, akkori NSZK-s, az étlap jobb (ár) oldalát néztük. Common baby, együnk drágát. De már a salátát is BEK serlegbe hozták ki (Akkori magyar áron egy fapados bácskai rizses). Erősen széggyeltem magam, a kukkolni jövő keletiek előtt..
Sebaj, emlék-emlék, lehet ma ő röhög (ne) rajtam bárhol...
Nagy F felejtős. Tőle már nem várható semmi. Mindegy ki jön utána, de mit csináljon? Miért nem erről vitatkozunk?

Szerintem: 13. nyugdíj leó; minimálbér adózzon; eva, őstermelők leó; erős és kiterjedt közmunkaprogram szoc. segélyezés helyett; szoc. támogatások maradjanak el a munkajövedelmektől (vissza az adójóváírások rendszerét); egy vagy max. kétkulcsos adó (20%); kisadókat eltörölni;
stb.
Amit tán még elmondanék.
Kedves (tényleg), zöldséges ismerősöm nagyjából 30 éve veszteséges. Néha meghív (ivócimbi) nagyjából 250-es full Siemensen konyhájú pecójába. Grillezik a skac. Utolsó bulijáról (mikor elmesélte a kurva Gy. kormány aljasságát, ti., ha ő majd kórházba megy a sérvével (nem emelés, rossz baszás, vidáman mesélte, hogy a büdös kurva nem tudott rendesen fordulni), tehát neki azért majd fizrtni kell. Mert ez a TB végül lenyomozza, tudod, rendőrállam, gecik.
erőspista 2008.04.07. 22:38:18

"A nép nézi a kanalat és elhiszi, hogy görbül, mert csak hinni kell. Először megpróbálták az IGEN, IGEN-nel. Most meg a Hajrá Magyarok a varázsige"

Komolyan érdekelne,ezt miből olvastad ki?

Vegyük a népszavazást,
7 száz ezer,nem ezek közé tartozik
a 3 millió,mind ilyen gondolkodású?
a többi,honyan nézi a kanalat?

Az igen szavazók közül nagyon sokan,többek között én is,leszartam a 300 Ft-ot,meg a Hajrá Magyarok se úgy érdekel,ahogy itt ezt sugalni szeretnéd.

Honnan általánosítasz?

El sem tudod képzelni,vannak olyan épeszű emberek is,akiknek elegük van a hazugságokból,az ilyen mértékűből.

Elárulom neked,ha GY F az öszödi beszédet,a választás előtt, őszintén a nagy nyilvánosság előtt mondja el,normális hangnemben,akkor rá szavazok,de szeptemberben én is köptem egy nagyot.
Miből gondolod,hogy az emberek azt a tényt,hogy hülyének nézték őket,csak úgy simán lenyelik?
Ez lett volna a normális?
speciel

A szokásos félreértelmezés.
Igen, a vállalkozók jó része adócsaló. De nem arról van szó, hogy ha befizetnék az adót minden tuti lenne és rendbe jönne a világ. Ugyanis, ha ténylegesen befizetnék az adókat, jó részük csődbe menne. Szóval az adóelkerülés egyetlen ellenszere az adócsökkentés.
"Miből gondolod,hogy az emberek azt a tényt,hogy hülyének nézték őket,csak úgy simán lenyelik?"

hát de pont erről beszélek 2010 viszonylatában.
buharin 2008.04.07. 22:49:10

Akkor vitázzunk.

Bevezetnék azt,amit javasolsz,mi fog hosszútávon változni?

Szerintem,semmi.Nem ez a bajok gyökere.

Az emberek akkor fognak fizetni,tiszteségesen dolgozni,ha megéri nekik IS!Ha nem, csalni fognak továbbra is.Ez mindig igy volt,lesz.

Speciel!

Nagyon rossz a példád a vállalkozó barátoddal.Próbálj meg ma Mo-on válalkozni,ugyan ezt fogod Te is csinálni.Mert a körülmények erre kényszeritenek.

A Veresék is áfát csaltak,a Fletó is visszaigényelt,lizingelt,mert ilyenek a körülmények.Az OV is,meg mindenki.

Ezeken kellene változtatni,ez lenne az első reform lépés.Lehetővé tenni a normális munkakörülményeket mindenkinek.
Ha átvernek,Te is azt fogod csinálni.
Lenin !

A népszavazást egy másik témának érzem, mert az előző beírásom arról a CSOADVÁRÁSRÓL szólt, amit ma a negy többség igenis a FIDESSZEL szemben képvisel, nem zavartatva magát attól, hogy a FIDESZ is ugyanazokkal a mindenlinek jó lesz dumával operál most, mint amivel az MSZP Őszöd előtt. Márpedig, ha Feri akkor maga is bevalotta, hogy ez a duma hazugság, és persze erre fel mutogat most mindenki más is Ferire, pl. a FIDESZ, akkor az ő dumájuk is HAZUGSÁG KELL, HOGY LEGYEN. Csak ezt az meberek brutálisan nagy része nem viszi végig agyilag ilye-olyan hiányosságok miatt.

NÉPSZAVAZÁSRÓL: Ezt is kitárgyaltuk, én is, de mégegyszer: Ha valaki tudja, hogy az országnak és ezáltal neki is jó az az önrész, akkor NEM szavazz ellene, mert maga ellen szavaz. Ha nem bírod Ferit, akkor váltsd le a választáson, de ezzel hosszú távon szívatod magadat meg az országot, amkor már lehet, hogy se Feri, se Viktor mert nekik van bőven, TE meg nézzed az ország zuhanórepülését.
És egy másik megközelítés:
Ha akkor hazudott bevalottan, és most azzal szemben cselekszik, akkor a helyeset cselekszi. És én miért szavazzam, le ami helyes és meg is csinálja, NEM CSAK POFÁZIK RÓLA.

A logikus az lett volna, hogy hagyják neki megcsinálni, mert JÓ, ezek szerint SZERINTED is, utána meg elküldöd HGáborosan a választáskor. Reform is lett volna, és az önérzeted is helyre került volna.
buharin: ez nem az egyetlen probléma ám! Igazából az is nagyon nagy gond, hogy ez a rendszer kiszelektálta a neki való embereket - hiszen minden ilyen rendszer bizonyos tulajdonságokat jobban kedvel, mint másokat. A magyar rendszer nem azokat a tulajdonságokat, képességeket preferálta, amivel a valódi gazdaságban, a piacon is megállná a helyét az ember, hanem a szabályok közötti ügyeskedés képességét, a megfelelő rokonsági és ismerősségi tulajdonságokat stb :-) De komolyan, a dolog nem arról szól, hogy vannak "a vállalkozók" akikre rákényszerítünk egy helyzetet, hanem van egy csomó ember, akit berakunk egy általunk tervezett rendszerbe, és némelyekből vállalkozó lesz, másokból beosztott meg hajléktalan. Ez még csak nem is húsz éve indult, hanem valamennyivel régebben (ugye), és még mindig nagyon nagyon sok problémát (és embert) őrzünk abból az időből is.

Persze, hogy a magas adók problémákat okoztak, de ez nem jelenti azt, hogy egyszerű adócsökkentéssel minden visszájára fordítható :-( (Bár nyilván te sem gondolod ezt ilyen egyszerűnek.)


"hát de pont erről beszélek 2010 viszonylatában."

6.Lenin 2008.04.07. 21:43:02

idézet tőlem

.Természetesen tökéletes megoldás nincs,hiszen ők is emberek/a mostaniak is/,csak a határt nekünk kéne megszabni,meddig mehetnek el az átverésünkben.
Ez csak tőlünk,választóktól kéne,hogy függjön.Még nem vagyunk erre érettek,hát az más kérdés.Ezért kell okitani a népet,ezt most komolyan mondom/irom.

még egy tőlem:

"Elárulom neked,ha GY F az öszödi beszédet,a választás előtt, őszintén a nagy nyilvánosság előtt mondja el,normális hangnemben,akkor rá szavazok,"

Ezt másoktól is hallottam.

Ha előtte lesz alcsúti beszéd,nem a hazugságokról,hanem a várható nehézségekről,szerintem nem lesz gond az elfogadással.
Ha "öszödi" lesz,biztos bukta OV-nek is.
Szóval nagyon sok "vállalkozó" azért az, mert ez a jelenlegi helyzet jó neki és ebben érzi elemében magát, de valódi piacon, valódi versenyhelyzetben semmit nem tudna kezdeni. Ez pedig azt a képet is torzítja, hogy milyennek kell egy vállalkozónak lennie, mi a piac és a gazdaság stb. És persze elkerülhetetlen, hogy ezek az embereknek, akiknek megnő a pénzügyi hatalma, ne legyen politikai hatalma is, és az szerintem egészen komoly probléma, ha ez a nézet alakítja a gazdasági szabályozásokat.
erőspista 2008.04.07. 23:21:50

Te fun vagy,természetesen jogod van hozzá,én meg már szeretnék normálisan élni Mo-on,mindegy, ki teszi lehetővé ezt számomra.
Igy elbeszélünk egymás mellett.
Atomsk!

"Szóval nagyon sok "vállalkozó" azért az, mert ez a jelenlegi helyzet jó neki és ebben érzi elemében magát, de valódi piacon, valódi versenyhelyzetben semmit nem tudna kezdeni."

Nem tudom nekem szántad a választ,de ez igy nem jó.
Azért ilyenek a válalkozók,mert a körülmények az ilyen "sumákolásokra" kényszeritik.
Abban igazad van,nálunk minden torz,másképpen működik,mint máshol.

A torzulások megszüntetése,normális törvények kérdése.Mindenkire érvényes törvények.
szerintem nincs itthon olyan nagy csodavárás mint irjátok, az emberek piszkosul kiábrándtultak, ennyi. ha van egy kis minimális naiv optimizmus valahol az nem árt. és ha egyszer már csalódtak, megint fognak, majd jönnek új arcok. ez a bajom a negativ prognózisokkal is, "mindenki szar, nincs kiút". ez soha nem visz előre. először is aligha látjuk át most mit is lehetne csinálni ha nem ismerjük mik is a valódi adatok. igen kis kör látja ezt csak. az pedig legyen majd a köv kormány baja, hogy ez a csődtömeget kezelnie kell vhogy. nem a válságot kell megvárni, hanem lehetőleg még menteni ami menthető. a kisebbségi kormányzás épp az ellenkezője ennek.
ipi-apacs!
én vagyok a hunyó!
elmentem/2x /
""mindenki szar, nincs kiút". ez soha nem visz előre. "

én se szeretem az ilyesmit, ezért a Publius H-írással sem értettem egyet. ugyanis ezek is pont úgy vmi meta-megváltásra számítanának, mint mondjuk a komcsik vagy a fasiszták, vmi gyökeres nagy átalakulásra, amitől vhogy jobb lesz. közben meg a kis és nagy alrendszereket kellene megváltoztatni, konkrétan, imbuszkulcsal vagy ami passzol rájuk, nem a "nagy nemzeti kérdésekre" maszturbálni.
Bocs, de ha rendesebb adórendszer lesz, ha kisebb terhek, a 30 éve "veszteséges" zöldségesek nyereséges, adófizető tagok lesznek? Magyarországon? Ne má'!
Ezeket - és elnézést a multik által vállalkozásba kényszerített sima dolgozóktól - csak erőszakkal lehet elcsípni, és (a közös érdekébe, mindannyiunk jobb élete kedvéért) rákényszeríteni a normális adózásra, a tb- és egyéb kötelezők fizetésére.
A technikáját meg már 100 éve kitalálták "nyugaton". Persze kiskapuk mindig lesznek, de brutális, hogy 1-2 millió ember adójából élünk 10-en. Ellenvélemény?
az agyakban kéne egy system update. de ide a sok apró patch édes kevés: 21. századi service pack kell!

ahhoz a programhoz, amit gyurcsány akar futtatni, ahhoz túl régi az oprendszer. folyton le fog fagyni.

sok esetben bizony a hardver is frissítésre szorul.
OV most még lebutított versiont futtat, biztonságos üzemmódban pörög.

2010-ben azonban kell csinálni egy restartot, és amikor boot-olunk egyet normál üzemmódban, na akkor jön majd a kék halál...vagy orange?
jah és a vírusokat sem ártana leirtani
format c:? ;) azért azt nem kéne...
Én inkább új skin-t próbálnék először, majd rögtön új színt.
"2010-ben azonban kell csinálni egy restartot"

jóval előbb érdemes lesz elkezdeni az értelmes beszédet. mszp-től nem kell tartani ilyen szempontból, teljesen nem mehetnek szembe az eddigiekkel.
Komolyban: tiszta Halhatatlan, ami folyik, mindennap harc, kopaszok nagy karddal, semmibe véve mindenkit; aki akar valamit, a többi visszahúzza; a hős nője nem dug... egyetlen szép dobás a sok ember volt ma, Tamásmacska szopatására. Ha erőszak, legyen, de mi vagyunk többen, csak még - majdnem - csendben figyelük, várunk. (Érti ezt valaki?)
Főnök Úr! Pletyka vagy igaz, hogy a Sosemhazudott 4(5) gyermeke 3(4) különböző hitre van megkeresztelve?
részben igaz, de momentán nem tudom, melyik micsoda. metodista és ref. biztos van a háznál.
Mondjuk nem is érdekes...
Jó éjt!
Lenin: Általános megjegyzés volt, csak annyit akartam mondani ezzel, hogy a rossz szabályozási rendszer nem csak megnehezítette a vállalkozók dolgát, hanem a másik irányban el is lehetetlenítette azokat, akik erre a fajta működésre nem voltak képesek. Vagyis még pontosabban: abban, hogy sikeres vállalkozó legyél ebben a közegben, nagyon komoly segítséget jelent az, ha alapvetően szereted ezt a fajta működést, jól kiigazodsz benne, ügyes trükköket tudsz kitalálni és esetleg nem riadsz vissza olyan dolgoktól, amiktól mások igen. Tehát annak az embernek, aki szeret és tud így dolgozni, komoly versenyelőnye lesz a mai magyar vállalkozók között - bár valószínűleg a valódi piacon nem pont ezek a tulajdonságok a fontosak.

Egyetértek veled teljesen abban, amit mondasz egyébként, ez egy másik hatás, ami hozzáadódik az előzőhöz.
Folytatás: már kb harminc éve megy ez a játék, és ez alatt az idő alatt kialakult egy olyan réteg, aki ebből gazdagodott meg és akinek a fennmaradásához ez kell. Ezt pedig nem fogod tudni egyszerűen "csak" azzal megváltoztatni, hogy jó, mindenkire érvényes törvényeket csinálsz, ezt csak egy ennél komplexebb folyamattal lehet megváltoztatni, aminek mondjuk nagyon fontos része a jó szabályozási rendszer kialakítása - de nem csak azt kell biztosítanod, hogy a tényleg kényszerből vállalkozó legyen képes mindent hivatalosan tenni, hanem azt is, hogy a torz működések által biztosított lehetőségek megszűnjenek.
ez egyes szektorokban sokkal egyszerűbb: ha a törvényeket betartva üzletelsz, árelőnybe kerül a csaló konkurencia, és te tönkremész. csempészáru pl, vagy ahogy a tisztes polgár találkozik vele: kínai textilüzlet vagy számítástechnikai szakbolt.
Pontosan, de ez sajnos magasabb szinten (mármint állami pénzek, megrendelések, támogatások) is pontosan így működik, és elég sok "piaci" cég erre épül és nem is tudna máshogyan megélni :-/ Aki ebből él az eléggé jól él és gyakran eléggé nagy hatalma is van ahhoz, hogy ennek az állapotnak a fenntartását elő tudja segíteni, hiszen csak akadályozni kell dolgokat, csak rombolni kell és nem építeni.
például a magánpraxisok egy része.
gratulálok dark jubileumához )), és hadd kérdezzem meg, miabánatért nemalszik ilyenkor, illetve, hogy mikor olvashatjuk Árpádunk véleményét a tibeti-ügyről, meg az olimpiai láng elfújolgatásáról, meg az egészről...
én aluszkálni fogok, aki fel mer kelteni, asztat megverem... ))
inkább chavezről írnék, mint tibetről. ne akard, hogy tibetről írjak, meg arról, miféle szuverén államot váltott ott a kínai megszállás.
különben is qrmányválság van, mit nézegetsz ki az ablakon.
"és hadd kérdezzem meg, miabánatért nemalszik ilyenkor"

mert ilyenkor (is) dolgozik :-)

az ezrezést csak azért nyomtam be, mert beleolvasgattam a kommentekbe, de sok értelmes dolog nem jutott eszembe. ez is egy vélemény :-)

"pontosan erről a legvidámabb barakk-dologról szeretnék írni holnap."

ezt is olvassad el hozzá: index.hu/gazdasag/magyar/kiadas080403/

nem akarlak vele nyaggatni, de hát ugye ez a következő hetek meg hónapok keserves témája lesz, és szerte az egész világ dilemmázgat, hogy a zemberijogok melletti kiállás, vagy az olimpia melletti kiállás, vagy valamiféle opportunizmus működjön, ha lehet ilyen csúnyán mondani...
csak ezért kérdem, mert sarkos, megalapozott, okos véleményeid szoktak lenni (még ha nem is értek velük gyakran, akkoris), és olimpia-Tibet ügyben még sokan fognak sokmindent mondani...
de ráér később, ha beérnek a különféle, sokasodó cselekmények...
ja hogy Kína általában. az jogos, mert Tibet amúgy nem nagyon izgat fel. meglesz. Kína óriási téma, és fontosabb, mint pl az iszlám. többrészes, locsogós, hosszú lesz.
Azt is érdemes elolvasni, amit Árpi fentebb linkelt:

"Brazíliában akkor történt valami, amikor a deviza a válság előtti értékének kétharmadát elvesztette, aminek nálunk kábé az felelne meg, ha 750 forint lenne egy euró, vagy 470 forint egy svájci frank.

A török stabilizáció előtt a líra értékének 60 százaléka tűnt el (ez forint/euróban 620-as árfolyamot jelentene), a kamatok pedig, igaz rövid időre, de négyszámjegyűre emelkedtek."

Na igen, akkor felébrednének a népek. Bár kicsit erős lenne, mint a baltás vicc... De ez nem fog bekövetkezni (hacsak nem változnak meg nagyon a külső körülmények): az MNB-sek észnél vannak, elég jól balanszíroznak, ráadásul annyi CHF-hitel van kint, hogy túl sokan szívnák meg, rengeteg fejes is.

Nehezítő körülmény persze lesz elég, pl. az, hogy a környékünkön már mindenki eurot fog használni, csak mi nem. Elképzelésem szerint alulról jövő népi kezdeményezésként :-) itthon is be fogjuk vezetni még 2013-2015-20xx előtt. Egyszerű a képlet: ha kezd bedőlni a forint, a népek minden megtakarításukat eurosítani fogják, aztán szép lassan megindul az euro alapú kereskedelem is.

"Elképzelésem szerint alulról jövő népi kezdeményezésként :-) itthon is be fogjuk vezetni még 2013-2015-20xx előtt."

na ez egy szép elképzelés. de ehhez nagyon kéne az, amit én a részvényosztás ehlyett szorgalmaznék, vagyis vmilyen széles körű felvilágosítás/képzés/bevonás a spekulációs piacok ismeretébe. onnantól elég könnyű megérteni, miért éri meg nekünk az euró, akár áldozatokkal is.
"olimpia-Tibet ügyben még sokan fognak sokmindent mondani..."

Pl. olyanokat, hogy a világnak a kapcsolata mind Kínával, mind az olimpiával egyre inkább a pénzről szól...

Egy széleskörű bojkott következményei nehezen beláthatók. Az addig ok, hogy szegény tibetiek (bár aki jobban utánanéz, az olvashat olyanokról is, hogy a légyneksemártokolyanbékésvagyok buddhista szerzetesek nagylétszámú katonasággal szedték be a sarcot a tibeti parasztoktól még a kínaiak előtt), meg aláírom, hogy Kína is kicsit visszafoghatná magát, de azért csak ne akarjunk forradalmat.

Ha az az egymilliárd jómunkásember öntudatra ébred, akkor egy újabb kemény válsággócot rajzolatunk a térképre. Amíg csak alaplapot gyártanak (és tizenötezért adják szállítással, kiskerrel, nagykerrel, áfával együtt), addig jó nekünk. Olcsón dolgoznak, közben a saját országukat cseszik szét, a problémáikat nem exportálják. Ha rájönnek, hogy úgy is élhetnének, mint az európaiak/japánok/amerikaiak, akkor majd leshetünk. Egyelőre csak cégeket vásárolnak nagy tételben, de amint megszűnik a komcsi berendezkedés jótékony csillapító hatása és elég pénzük is lesz, be fogják kebelezni a világot, meglátjátok.

"a saját országukat cseszik szét, a problémáikat nem exportálják"

hát mondjuk pont Tibetet kivéve.

de a kínai motorizáció tényleg félelmetes baljósárny.
"na ez egy szép elképzelés. de ehhez nagyon kéne az, amit én a részvényosztás ehlyett szorgalmaznék, vagyis vmilyen széles körű felvilágosítás/képzés/bevonás a spekulációs piacok ismeretébe."

Ha megindul egyszer a forint úgy rendesen lejtmenetben, majd ráeszmélnek a népek.

Mondjuk gyanakodni kellene, hogy valahogy/valamiért az euro-árfolyam nem akarja követni az inflációt, évek óta 250 Ft környékén lebeg. Lesz ez még így se...

Közben az USD az euróhoz képest a béka segge alatt, az elnökválasztással ez a tendencia még erősödhet is. Amint az arabok elkezdik az olajat USD helyett euróért mérni, kapkodhatják majd a fejüket az amik. Gyarapodik az eurót használó országok tábora is, bár az eurósodó viszonylag gyenge, fejletlen k-eu gazdaságok (teljesített kritériumok ide vagy oda) némi veszélyt is jelenthetnek rá. Összességében azonban valószínűleg az euro mostanában elég stabil pénz lesz, a forintunk meg egyre védtelenebb és értéktelenebb.

Egyébként elég nagy realitása van annak, amit írok: amint a szlovákok is csatlakoznak az euro-övezethez, előbb a nyugati ill. északi határsávban fogja a lakosság használni, aztán szépen mélységében elkezd majd terjedni befelé. Megtakarításként is ideális, a CHF-hitelesek is így tudják minimalizálni a kockázatot, így a politikusok és a bankárok csinálhatnak amit akarnak, előbb-utóbb a lakosság euróra fog váltani.

speciel
"csak vezéretek szarta össze magát a kihívástól."

Mire gondolsz?:o)

"Kedvelem (Malac mellett is) postjaid,"

Ezt hogy értetted? (kétértelmű, vágod?)

*
Mér' vagyol te olyan savanyú, mint a júliusi szőlő?

Üdv.
Árpád, beszélsz már itt megint - szokásodhoz híven - baromságokat. Van ebben a pici országban pénz és lehetőség bőven, csak éppen a magadfajtát kell elzárni attól, hogy hozzáférjen. Állandóan a versenyről és a racionalizálásról papolsz, közben zsÍros állami megrendeléseken hízlalod családi (párt) kasszádat. Olyan megrendeléseken, melyeket több mint tízszeres áron adnak ki pártunk és kormányunk jelesen korrupt képviselői a seggükben csaholó bérenceiknek, a végén pedig valami szerencsé(tlen)s flótás becsülettel és tiszteséggel (vagy azok nélkül) elvégzi a munkát tized áron - és még így is jól jár.
Csakhogy ezekről a dolgokról valahogy (véletlenül?) megfeledkezel a rendszer bírálatakor. Tudom, ennek részedről meg van az oka. Gondolom azzal is tisztában vagy, hogy sokan küzdenek ebben az országban ezen hozzáállás ellen, előbb vagy utóbb pedig elérik a céljaikat.
TWA
"miért éri meg nekünk az euró, akár áldozatokkal is."
egyszeru... kikerulne a politikusok kezebol az az adu, hogy elinflaljak a megszerzett jovedelmunket.
az inflacio az egyik legigazsagtalanabb ado, a szegenyt jobban huzza, a gazdagnak vannak lehetosegei penzmenekitesre konvertalasra...
na persze a ha tobbseg nem szamit, akkor nem kell euro se...
6,lenin
"csehek mások?
Ugyanúgy szidják egymást,a pártok oldaláról,de ha az országról van szó,akkor egyformán gondolkodnak.

Ez hiányzik nálunk,jelenleg."

ket dolog
1) az orszag mikor magyarkodott nacionalista volt kapott a pofajara a mult evszazadban ketszer is.
(a csehek nem onekik ez mind pozitiv volt, gyoztesek voltak)
erre a tradicionalis jobboldal meg erosebben nemzeti, mert a zaszlo meg az erzes megvan kaja nelkul is
a balodal meg fel nehogy mar rafizessunk megegyszer...
az az alapja a ketfele vagott orszagnak es nem VIki hatalomehsege...
2)lehet, hogy hianyzik nalunk a kozos gondolkodas, de ami jobban hianyzik az a vilagpiacon jol eladhato termek.
a csehek produkaljak a legtobb autot (egy fore vetiteve) a vilagon...ott a Pilseni sor, de mar a tejet is toluk vesszuk...!!

amig nalunk a tehenak kivagasaert fizetnek, amig a pick szalamit nem hirdetjuk
, amig az Ikarust nem tudjuk a vilag 3. buszgyartojava vissza-epiteni.. stb
stb
ez az orszag csak vegetalni fog...
vakapad:
"sikerult kirugni 50 ezer koztisztviselot!
es hogy a koltsegek nem csokkentek, mert a feladatokat meg kiszerveztek kis cegeknek?
eppenseggel igy tobbe kerul!"
mennyivel tobbe? nem lehet tudni
en mar a cikket se talaltam meg, de isten bizony olvastam az indexen...
de erdektelen is mannyivel milliardos megtakarotasnak kene lenni!
ugy 300 milliardnak...
Ha mar csehek...
tudjatok mi a beton?

BEcherovka+TONik... egy koktel, Pragaban lehet inni...
Mit lehet inni nalunk a Vaci utcaban
Pilsner Urquelle-t!!!!!!!!!

biztos, hogy nem lehet nalunk kitalalni egy italt amit mindenkinek meg kell kostolnia akit ideevett a fene?

nem kene a nemeteknek az ujraegyesitest francia pezsgo helyett tokaji borral unnepelni???

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.08. 02:23:22
"például a magánpraxisok egy része."

Valamint több "komoly" középvállalkozás is, és szerintem ez sokkal nagyobb probléma. Ezek a cégek ugyanis nagyon királyul elélnek EUs támogatásból meg adópénzből anélkül, hogy bármilyen valódi teljesítményt fel kellene mutatniuk. Ez egyrészt nagyon komoly pazarlás, másrészt pedig kialakít egy egészen furcsa, élősködő jellegű hatalmi csoportot.
Egy kis utóvédharc: itt van például Kárpáti és Magyari kollégák erőlködése a miniszterelnökkel (index.hu/politika/belfold/gyfntrj08040/). Próbálják a saját - értelmiségi (újságíró), de legfeljebb közgazdász (szakújságíró) "identitásukból" kiindulva - intellektuális és/vagy közgazdaságtani érvekkel megfogni Gyurcsányt.

Érzik (vagy csupán piaci megfontolásból?: index.hu/politika/belfold/gyurcsutend0/), hogy nem stimmel valami a miniszterelnök körül, mégsem tudják sarokba szorítani, mert nem tudnak elszakadni a saját, belterjes entellektüel mércéjüktől, amely a politikát elsősorban, vagy rosszabb esetben kizárólag morális vagy "tudományos" szempontból vizsgálja.

Ez hiba. A politikát ugyanis leginkább politikai szempontból helyes megközelíteni. Mert lehet, hogy a kormányzás erkölcsi (vagy közgazdaságtudományi) értelemben legalábbis közelíti a jó irányt, semmit sem ér az egész, ha ehhez nem társul professzionális politizálás. (Illetve, nem csak hogy nem ér semmit, hanem kifejezetten ártalmas: lejáratja a "jó ügyet".)
Republikánus: szerintem elég jó interjú. Lehet olvasni a sorok között és sok a mókás terelés. Abban mindig is jó volt a Miniszterelnök, hogy pillanatnyilag kibeszélje magát a kinos kérdésekből, ehhez ért. Egy Jeremy Paxmannal viszont nem tudna mit kezdeni, ő bekeményedne a folyamatos blöffök és háritások után. Erre itthon még vagy túl puhák vagy túl pártosak, mindkét oldalon.
akárhogy nézem, a mostani kormánynál jobbat összehozni nem lehet nehéz. TWA bármennyit nyervog Orbán letett valamit az asztalra. más: az új kormánynak tényleg nem lesz könnyű dolga: a gazdaság és az államháztartás rendbetételén kívül komolyan hozzá kell kezdeni a társadalom neveléséhez: lásd közlekedési morál.
re:
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.04. 18:13:36

Árpád!

Javaslom vedd fel a szótáradba a "globkrit" vagy az "alterglob" kifejezést az antiglob helyett.
" ezek nyilván retardáltak, egy politikusba szerelmesek. valaha volt itt a blogon egy ilyen személyiségzavaros nő, fosta ide a hülyeségeit naphosszat, szerencsére már lekopott.

csak nem _swen_-re gondolsz? szerintem ő beléd is szerelmes volt.
süti beállítások módosítása