W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

E pur si muove!

2007.12.29. 17:45 Tóta W. Árpád

Töredelmesen bocsánatot kérek. A karácsonyfát a Jézuska hozza.

T. Lakótársak! Dec. 23-án 9-16 óra között kerülnek kiszállításra a fenyőfák. Kérjük, a lakásokba való bejutást lehetővé tenni szíveskedjenek.

Utak mentén, áruházaknál található fenyőárusoknál fát ne vegyenek, Jézus 16 óráig mindenkinek eljuttatja a saját karácsonyfáját. A fölösleges fenyőket a Társasház NEM tudja elszállítani!

A Télapó és a Nyúl jelezte, hogy nehezen tud közlekedni a virágállványok miatt, ezért kérjük, hogy a lépcsőfordulókból minden ingóságot távolítsanak el!

Köszönettel,
Tóta W. Árpád közös képviselő


A továbbiak sérthetik az Ön vallásos érzületeit, amennyiben Önnek vannak olyanjai, és nem bírja elviselni, hogy másnak meg nincsenek. Ez esetben ne kattintson a folytatásra, vagy ha mégis, akkor utána ne hörögjön.


Ajjaj, emberek.

Eszem-faszom megáll, komolyan. Nem akarok Olyanországban élni.

Karácsony ünnepén – ami ezen a területen keresztény közvetítéssel terjedt el – mi sem természetesebb, mint hogy Jézusra gondolunk. De az, hogy rá gondolunk, nem azt jelenti, hogy ugyanazt.

Personal Jesus


Nehogy már provokáció legyen Jézusról írni karácsonykor, hé! Az nagyon is helyénvaló. Még az Isten-Jézus tagadása is méltóbb a sztori tanulságához, mint az, kedves testvéreim, hogy advent címén az autópályán már áll a sor a Tesco-Auchan-Ikea bazilikánál. Oda bemegyünk, veszünk ajándékot idegbajban, letudni már, végre, valami műszaki cikk, az hasznos. Aztán odafarolunk a billenccsel rokonékhoz, leborítjuk a zsákmányt, és porzunk hazafele. Lehet, hogy egy kötelező leittasodás inkább szólna a szeretetről, mint ez a disznótor. Keresztény ünnep, ez? Ördögöt.

Tehát Jézusra gondolunk, mert valaha mégis ő volt az ünnep apropója. Nos, Jézusra az emberiség túlnyomó többsége legfeljebb megfontolandó tanácsokat hirdető prédikátorra emlékezik, és nagyjából ez az, ami valószínűsíthetően igaz. A többi szabad és személyes döntés függvénye. Van egy olyan opció, hogy ez a figura Isten volt, és felméne. Meg van olyan, hogy nem volt az, nem ment sehova, és amit az egyház – melyik egyház, amúgy? – mond róla, az részben a korábbi mítoszok anekdotáiból ered, részben eredeti fikció, a csodálatosan kreatív ember műalkotása.

Believe and let live


Utóbbi álláspont nemcsak legitim, bűntelen, a Magyar Köztársaságban szabadon megvallható nézet, hanem ráadásul a többségi vélemény, noha legitimitása ettől független. Büszkén vállalom, hogy ezt a Jézus-mesét én be nem veszem. Ez egy kamu. IMHO. SZVSZ. Nem vagyok hívő. Abban viszont hiszek, hogy ez egyenrangú világnézet bármilyen istenhittel, ezért megilleti ugyanaz a nyilvánosság, és az azzal járó vita.

Jupiter Zeusz, Merkúr pedig Hermész latin neve. A rómaiak majdnem hiánytalanul átvették a görög mitológiát. Ma senki sem tagadja, hogy a római politeizmus a görög pantheon másolata volt. A hasonlóságok, a nyomon követhető korábbi ötletek önmagukban elég okot adnak arra, hogy a kulturális kölcsönhatást feltételezzük. Amikor a honfoglalásról beszélünk, a csodaszarvast mint mondát idézzük fel, de nem követeljük senkitől, hogy szó szerint elhiggye. Még akkor sem, ha jelentkezik valaki, hogy szerinte pont úgy volt. Ő baja.

Miért épp a kereszténység lenne kivétel? Előzmény van bőven, ahogy az Ószövetség egyes történetei ismerősek a sumér hagyatékból. A világ legtermészetesebb dolga, hogy észrevesszük, ami kiböki a szemünket. Persze akinek feltett szándéka, hogy nem adja fel hitét, miszerint a Biblia, ahogy van, szó szerinti igazság – annak az ilyen vizsgálódás nem való, ahogy szcientológusnak a pszichiátria. Nem is megyek éjféli misére légószirénával, hogy rájuk erőltessem.

Őszintén nem gondoltam, hogy effajta banális tényekkel ilyen felháborodást lehet okozni. Arra nyilván igen, hogy az üresfejű söpredék, aki világéletében süket volt a krisztusi szeretetparancsra, az most Jézus védelmében, azaz ürügyén odateszi a maga gennyes hányadékát. De hogy amúgy normális, civilizált emberek nem bírják feldolgozni, hogy karácsonykor Jézusról ne úgy legyen szó, ahogy az első kiadású képregényben – az fájdalmasan meglepő. Ám nem ok arra, hogy annyiban hagyjuk.

Ma végre természetes dolog, ha valaki homoszexuális. A Kereszténydemokrata Néppárt támogatta a melegek kapcsolatának törvényesítését. Nagyszerű és időszerű. Az, hogy valaki nem hívő – az még botrány. Nem mintha a vallás tabutéma lenne a közéletben: a misén térdeplő, hanukát ünneplő politikus mindennapos látvány - még ha tudjuk is róla, hogy ívben szarik ő a vallásos elvekre. Olyan azonban, aki előlépne azzal, hogy emberek, én nem hiszek – nem volt. Miért nem?

Pedig Kelet-Európa egyik legszekulárisabb országa vagyunk. Csak közben, úgy látszik, a legálszentebbek is.

Istenről korábban:

Született december 25-én
Agnosztikus hiszekegy
Légy ostoba
Szentírás-magyarázat
Mese pappal


Címkék: egyház postabontó hülyemagyar

1107 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr25278331

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Spontán 2007.12.29. 18:24:01

Miért utálja Worluk Jézust?De most tényleg. Szerintem egész jó dolgokat mondott, nem akart kiirtani másokat, azt szerette volna, ha szeretjük egymást. Szerintem jó fej volt. És mondom ezt annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos, úgyhogy nem is háborít fe…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RE: malacka69 - Ma még Fletó, de "Ki nevel a végén?" 2008.01.02. 11:19:43

Elvileg úgy kell a Freeblogban, hogy 'Bejegyzés megszerkesztésébe' mész, ott van egy olyan fül jobbra felül, hogy 'Egyebek', arra kattintasz, ott egy olyan opció, hogy 'Trackback url-ek', oda írod be azt, ami azután van, hogy 'A bejegyzés trackback' címe (esetünkben: blog.hu/goldmine/hedgehog.php/278331), de mielőtt elmented becsukod azt az oldalt, ahová trackback-elsz.

De kipróbáltam ezt a dolgot, és nekem nem működött. Lehet, hogy fríblogos bejegyzéseket nem lehet bloghu alá trackback-elni?

Különben is, hogy bírod azt kicseszett szar fríblogot használni? Az igénytelen poénokat a kezelőfelületen? Miért nem bloghuzol? Akkor biztos működne a trackback is...

Üdv: R. P.
Készülj a ....
Oké megértettem, de Te meg azt értsd meg,h kontraproduktív, ahogy csinálod. Türelem, és példamutatás minden jóból. Nem szóval kell "nevelni", hanem valóságosan is jó tettekkel. Én ezt vallom, s tanárként is ezt mondom és gondolom.
(A többi pontot nem válaszoltad, de se baj...)
Üdv. és smile&woorldpeace for ever:))
m69 peace-maker
malacka69!

Volt egy egyszerű kérdés:
Jogom van-é Istent nem hinni,és ezt mással tudatni.Karácsonykor.

Aztán elindult a tudomány és a hit nevében a gyilkolás.Több,mint 1000 hozzászólás/Cél?Ez is lehetséges.Teljesitve.

Jogom van nem hinni,sem Istenben,sem a tudományban/a jelenlegiben/.

Ha a hitem valóságos és erős,egy írás nem rendít meg benne,ha igen,a hitem szart ér.Vagy az irás jó.Nem jó.Arra nem,hogy megrenditsen.

A valóságot nem ismerem,nem tudom a válaszokat,itt sem olvastam olyant,csak véleményeket,de szórakoztat.
Ennyi.
malacka:

ez egy szuper érv, és mindig el is hangzik, de így belegondolva nincs egy szál fia keresztény ember a földön és soha nem is volt. csak azért mert valaki vétkezik, még nem taszíttatik ki a közösségből, hiszen létezik bűnbánat és bűnbocsánat is. azon kívül vsz Marxnál Jézus sem értekezett szebben embernek emberhez való emberi viszonyáról, tehőát aki nem az ő szavainak szelemében cselekedett, az nem is volt marxista-kommunista. szóval éljen a kommunizmus, mert az még nem is volt kipróbálva. hmmm... mondjuk az őskeresztény kommunizmus egész jól és példértékűen működött egy ideig.
Malacka.
Azért érdemes a -mindenki keresztény- kérdésnél a megvalósult keresztény államrendet vizsgálni, mivel a
kommunismusnál is a megvalósult kommunista rendszert vizsgáljuk, és a fasizmusnál is a megvalósult fasiszta rendszereket.
Az álomképeidről nem érdemes vitázni.
Off
Republikánus
Maximálisan köszönöm, amit írtál, és ki fogom próbálni! Na most azért bírom a "kötsög" freeblogot, mert jól látom tfonon, és le is tudok reagálni bármit, szemben a blog.hu-val, és van még egy szempont: nem vagyok egy nagy spiller sztechnikailag:( Ez van, de rekösz!:)
m69 megy kipróbálni
simonmondja
1. A Szovjetunió tökéletesen ateista állam volt. Ha nincs ateizmus, nincs Szovjetunió sem!!!!! Első szülött gyermek ilyen szempontból itt Európában.
2. Pár nappal ezelőtt Paszternak et.dr.prof.phd tesó tökéletesen rávilágított, hogy a felvilágosodás eszméjének jegyében hogyan gyilkolászgattak az ateisták.
De még egyszer: Az itt a lényeg, hogy nem az számít, aminek mondod magad, hanem a tett. És, ha már fasizmus, akkor lássuk be, hogy ők azt is csinálták, amit mondtak erről! De a középkori keresztes-hadjáratok kitalálói bort prédikáltak és vizet ittak. Ácsi: a Fidesz magát demokratikus pártnak mondja, és szerinted az simon? Hmmm?
Nálam mondjuk az Szdsz egy csöppeteg se libsi, sőt diksi!
Üdv.
Gergely, te patológus! Lehet, hogy a te intelligenciád sivár, de legalább a kételyt engedd magadhoz: hátha más tud örülni a világnak a saját maga szépségéért. Ha már diagnosztizálunk, innen inkább úgy látszik, hogy a vallásosság rosszabb, mint az Alzheimer-kór.
6. Lenin! "Köszönjük a türelmet,áldott legyen az ateisták végtelenül elnéző türelme,a bárgyú teistákkal szemben."

Nincs mit. Ez természetes. Kár, hogy visszafelé nem működik.

Mi megelőlegezzük a hívőnek a jószándék vélelmét, amikor minket győzköd az igazáról, hiszen ha tényleg hisz, embertársainak sem kívánhatja, hogy tudatlanságból elkárhozzanak. De miért van az, hogy ezt a jószándékot soha nem feltételezik, amikor egy ateista próbálja felnyitni a vallásosok szemét, hogy ugyan ne pazarolják már az egyetlen életüket mákonyos félálomban, inkább fedezzék fel e megismételhetetlen, de megismerhető világ szépségeit, és helyüket benne megtalálva fogadják el majd az elkerülhetetlen véget. Egyből támadásnak veszik. Ilyenkor, ha nem sikerül valami tekintélyre hivatkozva gyorsan megtériteni a hitetlent, elkezdenek bután, felkészületlenül érvelni a hitük mellett, amikor belátják, hogy ez nem az ő kompetenciájuk ("Hát hogy is keletkezhett volna egy rendezett világ pusztító robbanásból?"), akkor megsértődnek.

És még az a jobbik eset, ha ekkor sértődötten elvonulnak, mert ami gyakran ezután jön az maga a pszichoterror. Nálunk itt falun ilyentájt az a szokás, hogy körbejárja a plébános gyerkőcökkel a házakat, énekelnek, pemzlivel vizet fröcskölnek körbe. Tavaly kedves (bár szigorú) öreg bácsi jött, minden jót kívánt abból az alkalomból is, hogy ideköltöztünk, bár mondtuk, hogy hát nem vagyunk templomjáró fajta. Idén meg egy szigorú (de nem kedves) fiatal beosztott jött, elkezdte téríteni a feleségemet, aztán jött a megfélemlítés, hogy mi lesz a gyerekkel, ha nem járunk vele templomba, az iskolában ki fogják utálni, mert mindenki tudni fogja a bárgyú mondókákat, csak ő nem... Tegyem hozzá, hogy ez valószínű, ez ilyen környék, magunk választottuk, majd megoldjuk, de talán nem ezzel kellene nyitni a karácsonyi háziáldást... És ez egy "képzett szakember" volt, nem ám egy mezei hívő, ezt a hozzáállást tanulta. Mellesleg az öreg plébánosról hallottam keményeket, ifjúkorában ő sem volt ilyen kedves bácsi.
Malacka.
Ha jobban belegondolsz, de nem akarom erőltetni, a komcsik és a nácik is olyan emberek voltak, akik vallásos nevelést kaptak előtte.
Ez nem akadályozta őket a gyilkolászásban, mint ahogy másokat sem.
Nyugodt lehetsz, a tízparancsolatot még Isten sem kéri számon senkin. Ha ezt tenné, nem akarta volna Izsákot leöletni az apjával.
Hogy önként ki az, aki nem fog ölni, lopni, stb., az nem a vallásától, inkább a saját döntésétől függ.
Tudtommal most épp a cigányság a legvallásosabb, legkeresztényebb, réteg nálunk, és vannak gondjaik a parancsolatokkal. Legalább annyi, mint másnak, ha nem több.
Én hiszek isten létezésében, hiszem hogy jót akar, de nem tudom hogy így is van-e, csak hiszem. Szerintem aki ateista, az is hívő, hisz abban hogy nincs isten. Majd kiderül ez is, mint minden, vagy nem, én hiszem hogy igen. Én nem járok még templomnak a közelében sem, és utálom ha valaki azt mondja, ha nem jársz, akkor gondod lesz. Jézus soha nem említ ostyazabálást, böjtöt, lilaruhás bájgúnárokat, mint hozzá vezető utat. Szerintem aki úgy él hogy a reinkarnációban hisz, reinkarnálódik, aki a semmiből semmivé válásban, hát azt kapja, aki kiskancsó akar lenni, hát az lesz, és addig jár majd a kútra...míg nem találkozik Szeteivel:)
Hinni mindenki hisz, ez evidens, hogy miben, hát 6 milliárd különböző dologban. Kolbászoszsömlének meg üzenem, hogy a kifürkészhetetlenség az isten útjairól szól, és a világ bonyolultságára utal, ezt egy ateista úgy mondaná, hogy véletlen. Szerintem pedig véletlenek nincsenek, csak az ember számára kifürkészhetetlen dolgok.
"Az embert fölülmúló ember a földnek értelme. Mondja hát akaratotok: az embert fölülmúló ember legyen értelme a földnek!Kérve kérlek, testvéreim, maradjatok hűek a földhöz, és ne higgyetek azoknak, akik földöntúli reménységgel kecsegtetnek benneteket! Méregkeverők azok, akár tudják, akár nem. Az élet megvetője mind, haldokló, és méreggel fertőzött maga is, aki csak nyűg a földnek: vesszenek mind egy szálig! Valaha az Isten ellen való vétek volt minden vétkek legnagyobbika, de Isten meghalt, és vele haltak ezek a vétkesek is. Most már a föld ellen való vétek a legiszonyatosabb, és az, ha többre tartjátok a kifürkészhetetlennek belsejét, mint értelmét a földnek.” (Nietzsche: Így szólott Zarathusztra, I. 104-114.)
szakállasbácsi

"Az ateizmus kétely, mely a tudományos megismerést helyezi előtérbe amikor a világról gondolkodik. Azaz, csak azt hiszem el, amit bizonyítani tudok, vagyis empirikus eszközökkel vizsgálni és ha egy jelenségről van szó, akkor ezt képesnek kell lennem reprodukálni, és ismételten vizsgálat alá venni."

Ez ilyen formában nem igaz :) Az ateizmus nem ez, ez maximum a tudományos skepticizmus, az pedig nem feltétlen ateista.

6. lenin
Sokkal több olyan jellegű kérdés van, aminek hasonlóan sok köze van a hithez. A feketelyukak léte pl elégé ebbe a tárgykörbe esett.
Azért mert egy egyenlet egy két értelmezése "megjósolta" a létét még nem egyenlő a létezésével vagy annak bizonyítékával.


Ateista Dzsihád
"Nincs mit. Ez természetes. Kár, hogy visszafelé nem működik. "
Pedig a szinte végtelen türelmem erősen tapasztalható, míg viszont bizony kételyeimet fogalmazhatnám meg... :)
Kristl!

A fekete lyuk léte miért zárná ki egy mindenttudó,mindenható,létrehozó,teremtő intelligencia létezését,amit a hivő/teista/
Istennek nevez,az ateista meg tudománynak.

Én csak azt irom,egyik se biztos a dolgában ,és lehet,mindketten ugyanarról beszélnek,csak másképpen gondolkodnak róla.

Ciki lenne,ha kiderülne,ugyanarról beszélnek?

AteistaDzsihád!

1 235 324 drb ellenpéldát tudnék felsorolni,de minek.
6. Lenin

Nem zárja ki, nem is mondtam hogy kizárja.
Egyébként igen, sokaknak ciki lenne.
Anyád is egyenrangú bármilyen nőnemű lénnyel, ezért megilleti ugyanaz a nyilvánosság, és az azzal járó vita.
"Ma végre természetes dolog, ha valaki homoszexuális." Apicsába!!!
Csak csendben megjegyezném, hogy a keresztények is ateisták Zeusz, Allah, Síva stb. tekintetében, csak én eggyel több istenben nem hiszek, mint ők.
2000 év múlva majd ugyanúgy mosolyognak az akkor élő emberek a keresztény valláson, mint mi most a görög (ill. római) mitológián.
Egy kérdésem lenne: hogy lehet olyan könyvnek hinni, aminek csak az x-akárhányadik másolatát ismerjük, közben mindenki hozzátett, vagy elvett belőle? De, ha még az eredeti tekercsek/pergamenek lennének is meg, akkor is csak a szájhagyomány és pletykák alapján lejegyzett történeteket olvashatjuk benne. Jézus halála után 50-100 évvel írták az -időben- első evangéliumot! A keresztrefeszítés idejében élők (akik ekkor már halottak voltak) gyermekeit és unokáit "interjúvolták" meg az evangélisták, akik a felmenőik által elmesélt történeteket diktálták le.
Számomra a válasz a KÉRDÉS-re érdektelen.

Sokkal fontosabb a(z) (tudatlan/nyomorú sorsú/egymást szerető és ezt örökre kívánó) emberek számára a remény, esetleg útmutatás/"illemkódex" birtoklása, a közösséghez tartozás.
Akar még valaki bizonyosság mellett érvelni pro-kontra? Ezeknek az embereknek joga van a hitükhöz (és a vezetőikhez:().

Teljesen más kérdés, hogy sért-e bárkit is bármilyen vélemény, vélemény-kinyilvánítás. (Szentelt)Vízköpő illető bármelyik oldalon is áll, hisz-nemhisz, terjeszt-tilt-keres-érvel, olvas izgul-leír gittet rak. Érdektelen, ő dolga.

Ami engem felháborít az a tiltás. Mi jogon akadályozza meg bárki egy alkotás megtekintését a többieknek?!?
Értsd:
Pl valakinek nincs pénze arra, hogy 30 km-re bebumszlizzon a városba 1000Ft-os mozijegyet megvegyen, de TV-je azért van: "Krisztus utolsó megkísértése" c. film esete.
Ezt a döntést csak le lehetett vezetni valahogy a kereszt(y)ény szeretetből nem?!

Aki pedig hörög az jól teszi azt...
Jaj, de ovis vagy te!
"Nincs Isten, bibibííí!"
"Hülye vallásosok, vallásos hülyék!"
Támadd az egyházak állami támogatását; a templomokban folyó ocsmány politizálást; na de magát a vallást! Bocs, de nálad nagyobb tudósok között is vannak hívő emberek, szóval a tudomány feltehetően nem ad választ arra a kérdésre, hogy van vagy nincs. Ha nincs értelmes témád, inkább hallgass!
A hitről csak egy hormon tehet,tehát a hitetlenek hormonhiányosok.
Nem olvastam el az előző hozzászólásokat. Nem is érdekel.
Árpád!?
Te miben hiszel? Mi az ami számodra úgymond szent, ami miatt sok mindened odaadnád? Kivel vállalsz közösséget? Ki az aki mellett teljes mellszélességgel kiállnál?
Nem arra vagyok kiváncsi, miben nem, hanem, hogy miben igen!
Vagy csak a fikázás marad?
Kérlek válaszolj!
Péter
a tolerancia nem gyakorlásának szempontjából szerintem nem is az az igazán lényeges, hogy mindig egy érzelmileg, hangulatilag teljesen ellentétes szituációban (karácsony, Pápa halála) cseszi be a kalapácsot a vitrinbe, hanem a szándékosan sértő, ezáltal provokatív nyelvi eszköztár:
"idejött az Isten fia ágálni." vagy "A hiba valahol ott van, amikor a gyerek úgy marad, és nem veszi észre, hogy a példa megmutattatott, a mesének vége. " (Miért nem rögtön debil, aki, mint hívő bizonyosan visszamaradt a fejlődésben ?)
Mint az egyébként gyógyító erejű szike, ami tehet hasznosat, jót is (nálam a Modern Képmesék CÉLJA teljesen támogatva), de néha gellert kap és belevág szintén értékes, egészséges, fontos területekbe.
Tartalmilag ez a Mitrászos párhuzam a nagyon gyenge, mert egy bika feláldozását a saját gyermekünk halálba küldésével egyenértéküvé tenni... ? Hab a tortán, hogy maga is elismer egy másik lényegi különbséget:
" Humánerőforrás-menedzsmentben maradt alul: a Nap fiának vallása nem engedte be a nőket és a szegényeket "
Hoppá-hoppá ! A legjobb bizonyítéka, hogy a mitrászkodás egy elitkultusz akart lenni, ahogy ezt több helyen is leírják, ahonnan Árpád is ollózott. Az elit mindenképpen egy rész mesterséges kiemelése az egészből, míg a felebaráti szeretet törvénye nem tehet különbséget.
érdekes emberek a hívők. protekciót remélnek a mindenhatónál, és ettől többnek hiszik magukat.

pedig pontosan ugyanaz történik a lelkükkel, ha meghalnak, mint a megátalkodott ateistáéval. :-)

egyébként melyik gyerek hiszi el manapság, hogy tényleg a Jézuska csempészi személyesen a fa alá az ajándékot?!
totál nevetséges az egész műfelháborodás.
"2000 év múlva majd ugyanúgy mosolyognak az akkor élő emberek a keresztény valláson, mint mi most a görög (ill. római) mitológián."

a görög-római mitológiát és a Bibliát nem lehet egy napon emlegetni.

Zeuszék jófejek voltak: ettek-ittak, kefélgettek. és nem fenyegettek mindenkit halállal, kárhozattal, ha nem csúsznak a porban előttük a nap 24 órájában.
tróger:azzal, hogy te ateista vagy, és nevetségesnek látod a kereszténységet (és bármi más vallást, mint kiderült), semmi baj. A te dolgod. DE! Neked is felteszem a kérdést:miben hiszel, mit becsülsz, kire-mire nézel fel? Miért lennél képes áldozatokra (elvek-nem fizikai dolgok), kivel vállalsz közösséget? Mit tudnál-akarnál megtenni, hogy a világ jobb legyen?
A fikázásból elég valami pozitív dolgot szeretnék olvasni...
Van ilyen??
Péter
nincs. megátalkodott cinikus állat vagyok, és el fogok kárhozni.
Szintén a te dolgod...
Legalább egy dolog lenne.
Akkor viszont milyen jogon nézel le másokat?
Sajnállak.
P.
szar szöveg. :-)
nem sajnállak.
Engem nem is kell te szerencsétlen :-DD
Az 1943-44-es napló végén írja Márai Sándor:
"Ha vége ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár reánk, el kell temetni a halottakat, el kell takarítani a romokat, kenyeret kell adni az éhezoknek, valamilyen államfélét kell építeni a cserepekbol, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, ránk hagyott. De ez a kisebbik feladat. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban; ki kell pusztítani egyfajta ember lelkébol, a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy o, mint "keresztény magyar ember" elojogokkal élhet a világban, egyszeruen azért, mert "keresztény, magyar úri ember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar", vagy "úriember", tartani a markát s a keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyateton, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a "jobboldaliság" igaz értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves és ebben a szellemben, légkörben nevelkedik, reménytelen: talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önzo és gyáva: bizonynyal hajlong majd az új rend elott: de szíve mélyén örökké visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. S lehetett "elokelo közhivatalnok"-nak lenni és sérthetetlen, páncélinggel védett katonatisztnek; s mindezért nem adni semmit, csak becses létezés tényét. Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."
Nos ehelyett jöttek az elvtársak, oszt mindent ugyanúgy csináltak. Csak prolinak, meg kommunistának kellett lenni.
Nem ugyanaz, csak pepitában?
qrvaélet
tanulj olvasni!oda van írva csak ki kellett volna emelni fél/kövérrel:Aki elmúlt harmincéves és ebben a szellemben, légkörben nevelkedik, reménytelen: talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önzo és gyáva: bizonynyal hajlong majd az új rend elott: de szíve mélyén örökké visszasírja a ...
Lehet, hogy rosszul értelmezem- de akkor az egész társadalom ilyen fogcsikorgató, önző gyáva egyénekre épült?
Nem így van-e ma is? REMÉLEM-NEM!
Vagy miért vannak még mindíg "bevédve" az utódok (akik persze jól megtanulták az oszd meg és uralkodj című leckét)
Mi vesz rá valakit, hogy még mindíg istenítse ezeket a balf.........-kat?
Talán ki kellene mondani:elbasztam, bocs, hülye voltam. Vagy csak:én nem ilyen lovat akartam.
igen, ilyenekre. ma is így van. az ember nem isteni-szellemi-éteri lény, nem ideák megtestesítője, hanem csak egy elsatnyult állat. akárhogy is kozmetikázza magát.
Ez az! Menj le az utcára aztán vágd pofán az első szembejövőt, mert miért ne. (Arra azért vigyázz, hátha erősebb,és akkor más éli ki rajtad az állatságát.:-D)
De tudod mit, ne is menj ki, kezdd el otthon. Ha pl. van gyereked, nehogymár együtt egyen az alfa hímmel-(már ha az vagy)- várjon csak a sorára, a maradékra, utána meg vágd fel az asszonyt az asztalra, ott mindenki előtt, lássák ki az úr a házban.(Esetleg meg is verheted helyette, mert miért ne, ha az ösztönöd úgy kívánja.
Te sem lehetsz ennyire állat...
(Tudom de, és el fogsz kárhozni-unalmas.):-D
adod az ötleteket... :-)
egyébként némely része hihető a Jézus-sztorinak. pl. a víz borrá változtatása.
sok kocsmában művelnek ilyet manapság is.
Isten hozott mindenkit a boldog újévben!
Árpád, változatlanul fenntartom, amire korábbi vallásos témájú bejegyzései kapcsán is utaltam: félek, hogy előbb-utóbb Ön lesz az első keresztény-fundamentalista sztárpublicista-blogger. Egy nyakam van rá, hogy a Hitgyüli már kiküldött néhány imakommandót a lelkéért. Remélem, bírni fogja a gyűrődést! Vagy valójában már közéjük tartozik, és itt csupán a kettős ügynök-provokátor szerepét tölti be? Nem is gyártok összeesküvés elméleteket.
Azért ez igazi Pál-fordulás lenne. :)
Lehet persze, hogy Árpád is epilepsziás, és egyszer megjelenik neki Krisztus személyesen:)
invisibleman 2008.01.06. 11:28:37

Neked kéne megtanulni olvasni, sorry.
Az idézett mondat nem az elvtársakról szólt. qrvaélet pedig azt mondta, hogy az elvtársak ugyanolyanok voltak, mint az a gyűlöletes keresztény úri középosztály.
Ami így is van, az ideológia más volt, de a Márai által leírt hozzáállás illik rájuk rendesen, csak pár szót kell kicserélni.
Bocs, de úgy látom a vita nem csitult, hát ideemelem a blogomból:
Árpád, fairedelemnek kéne lenni!
08-01-02 2008. jan. 2. 10:59
21 komment
Címkék: erkölcs, reakció, tótaw
Hol is kezdjem? Tán ott, hogy Tóta Worluk Árpád tehetséges, jó tollú (Pulitzer-emlékdíjas) újságíró, aki mondjuk ki egyszerűen: kormánypárti és ateista oldalról néz rá a körülötte lévő világra. Egyébiránt, ha nem lenne tehetséges, nyilván nem váltana ki akkora „hörgést” a másik oldalon egy-egy írása, hisz egy funkcionális analfabénát nem lenne nehéz lesöpörni az asztalról. Nos azzal, hogy újságírót mondtam és nem mondjuk bloggert, ezzel felelősséget is tettem rá, hiszen neki ez adja a megélhetést, míg egy valódi bloggernél aligha fedezhető fel a tételes anyagi érdek a letöltöttségben. Nem mindegy, hogy baráti gesztusként korepezem a haverom, vagy vérprofi tanárként pénz ellenében. Más a kiindulópont, más az elvárás is… Márpedig itt hivatásszerűen végzett tevékenységgel állunk szemben, amit az is megerősít, hogy Árpád blogjának nyitófelülete reklámoz, írásai közé is be-bebujtatnak egy-egy spotot. Ahol pedig a reklám megjelenik, ott a belőle fakadó bevétel is fontossá válik, az meg azzal arányos, hogy mekkora a napi letöltésszám, illetve mekkora a valós, day to day látogatók száma. Tehát a reklám óhatatlanul is a „nézettség” felé csapja az alkotót, azaz bombasztikusat és lehetőleg érzelmileg felháborító írásokat (műsort) kell létrehozni. Médiafilozófiailag teljesen bizonyított, hogy kultúrált, magasra állított esztétikai és erkölcsi mércével nem lehet elérni megfelelő nézettséget, letöltésszámot. Ebből kiindulva gondolom végig, amit Karácsonykor és közvetlen utána véghezvitt.


De mit is gondol Tóta W. a vallásról? Ahogy én látom, ő a vallásokat egy-egy olyan válaszmesének gondolja, ami megoldást ad a gyönguska, halál elől menekülni vágyó emberi elme kérdéseire, mert például reinkarnációt, üdvözülést, a test feltámadását, stb. ígéri. A „lét semmibe vetettségének” érzését a - szerintem általa lenézett - vallásos emberek a hitükkel oldják fel, oldják meg. Az ő lenézése nem elsősorban szellemi, sokkal inkább érzelmi tőről metszett. Egyszerűen gyengeségnek, és az ebből eredeztető szánalmas kapaszkodásvágyúnak látja a vallásban vigaszt és erőt merítő embereket, s talán el sem tudja képzelni, hogy egy mentálisan és szellemileg is erős ember is lehet hívő. Az okos és értelmes emberek nem is lehetnek mások, mint Richard Dawkins követő, vallást és vallásost egyaránt kigúnyoló ateisták……. Najaaaa, szerintem-szerinte véleményem ez…

Oké, lehet hogy nem tökéletes az analízisem, de talán nagyjából helytálló, és érthetővé teszi az ünnepekben elkövetett „krisztofób rémtetteit”.

Miről szóltak ezek az írások? Nos az első lényege nagyjából az, hogy a Mithras-legendárium túl sok hasonlóságot mutat a keresztényéggel, és pár egyezőség okán bizonyítottnak véli, hogy a Krisztus-hívők valójában egy ezer évvel korábbi ünnep retro változatát ünneplik Jézus születésnapja gyanánt. Természetesen eme nézetét épp Szenteste napjára időzítette „kitűnő és toleráns” erkölcsi érzékkel. Aztán a másodikban azon értetlenkedik ártatlan, ibolyakék szemekkel, hogy miért is váltott ki ő akkora „hörgést” az elsővel, miközben pontosan tudta, hogy ez lesz, s már élezte is a vitriolos tollát a másodikra, mikor az első posztot még csak épphogy belökte, és csak azért nem írta meg már abban a pillanatban a másodikat, mert meg kellett várnia a „hörgések” effektív megnyilvánulásait. Ez a Pulitzer-emlékdíjas újságíró ezzel a karácsonyozással a „Győzike show” szintjére vitte blogját, amit én úgy értelmezek, hogy a legprofibban és legtudatosabban játszott rá a letöltésszámra úgy, hogy közben minden erkölcsi gátlást elhajított a liberalizmus jegyében. (Kezdem érteni, hogy miért lojális a jelenlegi hatalomhoz…) Egyszerűen képtelen felfogni, hogy bár egy elfojtott bélszél valóban roppant káros lehet a belek fiziológiás állapotára nézve, ez mégsem jogosít fel senkit sem arra, hogy az étkező asztalnál engedje szabadon a felgyülemlett légnemű, belső feszülését. Tehát a liberalizmus valóban jogot ad neki, hogy úgy gondolja a világot, ahogy ő azt teszi, de azt hiszem, a minimális emberek közötti erkölcsi szabályok és általános etikai normák ezt a jogát (no nem törvényi paragrafusok által) annulálták volna, ha lenne rá érzéke, ha volna az Indexnek egy csöpp kis affinitása is ebben az irányban.

Nekem semmivel nincs bajom, mert mint Voltaire azt vallom („lássátok ezt az embert, akivel én nem értek egyet, de itt vagyok vele, s mindent megteszek azért, hogy elmondhassa – és mi megértsük! – a véleményét.”), de hadd legyen már jogom azt a véleményem kifejteni, hogy AZ IDŐZÍTÉS, és semmi más, szinte nullához konvergáló erkölcsi érzékre vall. Ha támadói hibát követnek el, az éppen abban van, hogy ennél többet kifogásolnak, mert ez pusztán erkölcsi, újságíró-etikai kérdés, a többi belefér, bele kell férnie a liberalizmus eszményébe, amit sem jobbról, sem balról nem lenne ildomos megtagadni, csak annak elfajzott változatait érdemes támadni, kritizálni, mint amilyen itt és most ez az időzítés volt…

De béküljünk ki abban, hogy ha már így alakult, Árpád legyen fairedelem, tehát maradjon következetes a bloggerkedésben! Nah, akkor itt van néhány posztjavallat eme szellemben, a didaktikát folytatva: 1. Melegbüszkeség napjára lehetne egy homofób írás; 2. Anyák napjára egy abortuszpárti bejegyzés; 3. Hanuka napjára egy pajeszos-csecsemőcsonkítós gúnyirat; +1. (a ráadás) „Gusztus” 20-ára egy István vérengzéseit bemutató tényposzt....

És még hosszan tudnám sorolni, csak ugyebár ennyiből is világos Tóta W. második írásának tarthatatlansága, illetve az első erkölcsi illegitimitása…….legalábbis remélem.

Invictus
Abszolút!Miazhogy!?
Most magyarázkodásnak ne tűnjék,de pont így gondoltam én is és azért szedtem ki csak annyit az idézetből amennyit.Viszont Úgy gondolom,hogy az erősen tekintélyelvű,hatalomcentrikus politikai uralmaknak bármilyen rendszerben hasonló (előbb utóbb elkezd egymásra hajadzani)a kiszolgáló hivatalnok rétege csak az aktuális politikai elvárásoknak megfelelően más-más ideológiára hivatkozva oan amilyen.
Kedves malacka69!

Az időzítés sosem rossz, ha az emberek szemének felnyitása a cél. Kár, hogy ehhez túl sokan már túlságosan el vannak tompulva...

Írásod végére utalva, egy meleg pl. nem tehet róla, hogy meleg. Feltehetőleg újabb információk birtokában sem fog rászokni a pinára. Míg egy Keresztény megváltoztathatja a véleményét, felismerheti, hogy nagy valószínűséggel megvezetik. Szándékosan használom a nagy valószínűséggel kapcsolatot, mert el tudom fogadni a tényt, hogy lehet Isten, de az alapján amit most tudok a világról, szerintem nincs, legalábbis olyan tárgyi bizonyíték, amit nem emberek kreáltak jelenleg nem létezik. Ilyen horderejű témában meg talán nem kell mindent elfogadni bemondásra...
Próbálom már megérteni hogy akkor most hogy...
Véleményem nem keresztényellenes az, ami nem keresztény vélemény. Hanem más. Van ilyen. Komolyan. És a mésik oldalt - ez is milyen hülyeség - nem Worlukismuznak hívják - komolyan nem. Én péládul a nagy bimbókban hiszek, szóval keresztényellenes és worlukizmus ellenes is vagyok. De komolyra fordítva a szót! Megdöbbentő hogy mi megy itt. Itt egy publicista, akinek más a véleménye, és ráadásul még van is véleménye! Próbálmo megérteni hogy mi a baj ezzel. Az áűlságos karácsonyi ájtatos dumát a poszt keletkezéséről meg hagyjuk, igazán - a fél ország blokkolta a plázákat, a többiek meg éppen magukba szálltak hogy most akkor komolyan elgondolkodjanak a szűznemzés mikéntjén? Dehogy. Az van, hogy a szeretet független mindettől, és nem azért hiszek és szeretem a családom, mert az akárhanyadik zsinat azt kimondta. És ha nekem ez a véleményem, attól még nem vagyok egyházellenes, kivéve amennyiben egy másik vélemény megfogalmazása nem jelenti azt...
Az is van hogy a billentyűzetem nye rabótajet - ezért bocs ha néhol értelmetlen...
Dövan
Ne menjünk bele abba, hogy a melegség örökletes, vagy vállalt dolog, mert:
1. Ha vállalt, akkor nincs igazad az érvelésben
2. Ha meg szerzett (tehát genetikus) akkor meg majd kiderül, h a pedofília és az erőszakra való hajlam is az, tehát nehogymá őket is bármi büntetés érje..!
Végül, az IDŐZÍTÉS kérdéséről:
Ajánlok figyelmedbe néhány szót: figyelmesség, jó ízlés, tolerancia. Hát nem érted wazzzeee, hogy lehet ilyet írni, mermérisne, de aki ezt Szentestére teszi az szvsz bunkóságot csinál!!!!! (Nem azt írtam, h bunkó, hanem hogy eme tette bunkóság!) És mindent fenntartok a 7:25-ös szavaimból...
Üdv;) m69 smilePR-felelős
malacka69
Nem hinném, hogy kimutatható arányban vannak olyanok a melegek között, akik döntés alapján lettek azok, vagy mert nekik ez kényelmes. Nyilván nem is lehet az, mert legjobb esetben is a tolerancia az, ami osztályrészükként jutott, sok helyen szabályosan üldözik őket, holott igazából nem ártanak senkinek. Nem mondom, számomra is közel van a gyomorforgatóhoz, ha mondjuk két hímnemű ölelgeti egymást (érdekes, nők hasonló tevékenységével kapcsolatban semmilyen ellenérzésem nincs), de tudva tudom, hogy ezzel nekem nem ártanak. Ellentétben az általad második pontban felsorolt személyekkel, akik tevőlegesen kárt okozhatnak. Azzal, hogy az ilyen elemeket elzárjuk nem csak elsősorban a büntetésen van a hangsúly, hanem a társadalom védelmén is.
Az időzítésről:
Én átérzem a Keresztények fájdalmát, amikor esetleg Szenteste a saját gyalázásukról kell olvasniuk, de mint nem hívő embernek nekem ott van mögötte az az érzés is, hogy nem a legpraktikusabban fogalmazva de "Úristen, tényleg elhiszik, hogy van az égben egy lény, aki minden pillanatban, minden ember minden cselekedetét, gondolatát figyeli, és ez alapján egyszer majd ítél?" Számomra ez egyik oldalról: valószínűtlen, másik oldalról meg ordító nagyképűség, hogy valaki ezekkel a képességekkel majd pont Julcsa néni bejgliét nem hagyja odaégni.
El tudom fogadni, hogy végső esetben rengeteg embernek vígaszt nyújt és reményt ad, de nehéz elfogadni azokat a járulékos károkat, amiket az egész rendszer okozott és jelen pillanatban is okoz.
tisztelni kell mások világnézetét, hitét, nem kéne mondogatni, hogy a vallásosság gyengeség...
de attól még az.
Dövan
3,14csába a genetikai érvvel, ui. genetikailag be van bizonyítva, h van olyan gén, ami pedofíliára, illetve van olyan, amelyik erőszakra hajlamosít. Akkor legyen elfogadott a pedofília is. De nem ez a lényeg, ott volt még 3 másik ajánlat a következetesség jegyében: pl. anyáknapjára írjon Árpi egy abortuszpárti posztot! Nem érted? Árpi direktbe ráment a nézettségre, mert a blogja reklámoz, az meg annál többet fizet, minél nagyobb a letöltésszám! Elkurvult szellemi értelemben, és elkurvulás részéről ez az mtv-s cucc is.
Na bye, mennem kell.
Üdv. smile kitartással!:)
az, hogy a Jézus-mitosz nagyrészt a Mitrász-legendából született, egyáltalán nem újdonság. nézzetek csak utána.
nem tudom, mi a gond azzal, hogy valaki ezt leírja. aki ezen képes kiakadni, az tényleg korlátolt idióta.
hé, tudtátok, hogy a Föld nem lapos? meg hogy nem hat nap alatt keletkezett a világ?
malacka69
A pedofilia nem szerencsés példa (bár alapvetően nem rossz). Nézzük inkább a poligámiát. A nyugati világban tiltják valamiért, noha az emberi természet sokkal alapvbetőbb igénye, mint pl. a homoszexualitás.
malacka69
Közös pont a genetikai ok. De emiatt nem lehet elnézni, hogy más emberek tönkre legyenek téve. Tehát ha a pedofil követi a hajlamát akkor el kell távolítani a társadalomból. Ezzel szemben a meleg egy másik meleg örömére miért ne élhetne boldogan, amikor azon kívül, hogy esetleg nem szeretjük a nyilvános akcióikat, tulajdonképpen nem ártanak senkinek. Nem kell propagálni, nem kell azt hírdetni, hogy ez milyen fasza, de mire lenne az rossz bárkinek, ha van egy rakás boldog emberrel több, akik semmi kárt nem okoznak a társadalomban.

Az anyéknapi abortuszos kérdésedre pedig annyit, hogy árnyalatnyi különbség minimum van. Biztos érzed, hogy az abortusz (nevezzük születés szabályozásnak) a technika és a szabadság szerencsés találkozásának terméke. Sok esetben persze a felelőtlenség vezet ide, de számtalan olyan, orvosilag indokolt eset van, amikor szükséges rossz. Ráadásul induljunk ki abból, hogy TALÁN egy élő, kifejlődött egyednek több joga van, mint egy öntudatlan sejtcsomónak. Ezzel szemben elhinni, hogy Isten a földön járt, csak akkor volt szükséges, amikor ennek ellenkezőjéért az életedet vették volna. Szerintem jogos olyan szervezeteket/eszméket támadni, amelyeknek a nácipárttal vetekedő múltja van. Szerintem.
megatróger
Te engem nem szivatsz, tudom, ki vagy, hiába is a tagadás. Kész röhej ez a bujócska, már ne is haragudj!XD
Dövan

Ezt így elég nehéz értelmezni. :)
Fikamatyi
Láttad vasárnap azt a Pasit, aki 3 nővel meg x-kurvasok gyerekkel boldogan él?
Nekem itt, mikor nagyon ment ez a melegházasságos cucc, az volt a nickem, h
malacka69-"a többnejűség pártján"
hogy ezzel mutassam azt a fricskát,h ha a buziknak lehet házasodni, akkor nekem, miért nem lehet több nejem? Hmmm?
Dövan
Tehát megvéded azt, h Tóta W. épp Szentestére időzített. Nos ez az erkölcsi pont, amikor veled nincs tovább! Hát ha te ezt etikailag és morálisan rendben találod, akkor meg nincs miről beszélnünk....
Abortusz.
Kérlek látogasd meg a blogom, ott lesz egy link róla, nézd meg a poszton belül a videót is és gondolkozz. Ha mindezt megtetted, akkor erről a kérdésről még hajlandó vagyok beszélni veled. De hogy segítsek, itt a link:
szenzor.freeblog.hu/archives/2007/07/07/Abortusz/
tulajdonképpen mi a fenéről beszélsz, röfike?
és hogy jön a témához?
japersze. hülyeséget kérdeztem.
most akkor nekem meg kell ijednem, meg hasonlók.
éljen soká Jézus.

témához visszatérve: a szóbanforgó írásban nem gyalázta a karácosnyt, vagy Jézust, meg satöbbi. meg tulajdonképpen a saját blogja, nem?
attól még nyugodtan lehet karácsonyozni, és azt mondani a gyereknek, hogy Jézuska személyesen csempészte a fa alá a leszbipornós dévédéket.
Kristl:
Néha nekem is :-D
malacka69:
Nézd, azt hiszem, hogy ellenőrzés nélkül is elhihetjük amit Worluk írt, fel lehet tételezni, hogy nagyjából tényeken alapul. Ahogy nem szerencsés ebéd közben a bélműködés részleteit taglalni (szarásról beszélni), talán ez az írás sem volt a legszerencsésebb az időpont jellege miatt, de azt hiszem, maga az időpont adott apropót rá. Worlukot meg ismeri mindenki, aki olvassa a blogját, néha hajlamos ajtóstól rontani a házba, de én meg vagyok győződve arról, hogy sohasem az ártó szándék vezérli. Ártó szándék ez abban a tekintetben, mint amikor a gyereknek megmondják, hogy nem a nyúl tojja a tojást, és ettől elpityeredik, de itt, ezt a blogot felnőtt emberek olvassák. Átérzem, hogy hogy szarul esik valakinek, ha Karácsony estéjén gyakorlatilag lehüjézik, de át kell érezni a másik oldal helyzetét is. És itt most a saját történetem: annak idején azért lettem megkeresztelve még a rendszerváltás után, mert nagyszülői részről elég erős nyomás volt. Mégpedig azért, mert lehet, hogy a "papoknak elég nagy szava lesz", és ne érjen később hátrány azért, mert pogánynak számítok. Azért szomorú, hogy a XX. század végén ilyennek fel kellett merülnie. Az is szomorú, hogy az egyház folyton belepofázik, vagy bele akar pofázni világi dolgokba (hova szavazzunk pl.). Szomorú, hogy többezer éves elvrendszerek alapján ítélnek meg mai dolgokat. Szomorú, hogy sokan nem látják a rendszer logikai buktatóit. Szomorú, hogy sokan nem látják a szervezet piszkos múltját, valamit azt, hogy nem igen tart sehova (begyöpösödött). Szomorú, (és, most egy másik vallás képviselő jönnek) hogy 2008ban félve, megszégyenítő ellenőrzés után kell egy repülőgépre felszállni, mert van aki még elhiszi, hogy ha engem megöl, akkor a paradicsomban 72 szűzlány várja. Egyébként az, hogy Worluk leginkább a Keresztényeket üti, azt hiszem normális, ebbe a világba született bele. A Mohamedánoknak is megvannak a saját hasonló emberei, bár ott a helyi sajátosságok nem kedveznek a megmondóemberek életkilátásainak. Szomorú, hogy a világ legerősebb országában folyamatosan felmerül, hogy az evolúció helyett az intelligens tervezést kell tanítani az iskolákban.
Szóval itt vagyok pl. én, aki szintén arról van meggyőződve, hogy inkább kamu az egész. Szerinted nincs okom rá, hogy tartsak attól, hogy hátrány érhet emiatt bizonyos helyeken?
malacka69
Abortusz:

Megnéztem a videót és továbbra is azt mondom, hogy az abortusz bizonyos esetekben szükséges. Sok esetben a felelőtlenség vezet hozzá. A véleményem, hogy az örökbeadási rendszert kellene fejleszteni (és itt jöhet képbe pl. a két leszbi, ami még mindig jobb mint az állami gettó), meg támogatásokat adni, de a blogodon példaként hozott 26 éves karrierépítő szinglivel nem tudom mit lehet kezdeni. Ha törvényileg megakadályozzák az abortuszt, és rajta marad a gyerek, akkor jó eséllyel anyuci életének tönkretevőjeként fogják felnevelni "nagy szeretetben". Sok mást legalábbis nem lehet várni, ha annyira futotta, hogy felcsináltatta magát a hüje kurvája. (Azt csak mellékesen írom, hogy valahol hallottam, hogy pl az ágyban végződő netes randik 25%nál kerül elő a gumi,mit is lehet várni a maradék 75%tól?)
Aztán talán lehet a 12 hetes limitet lejjebb venni a szenvedés minimalizálása érdekében, úgyis általában 4 héten belül gyanúsnak kellene lennie, hogy valami van.
Szóval nekem sem tetszik a dolog, de nem lehet egyértelműen elutasítani.
Dövan!

"Szóval itt vagyok pl. én, aki szintén arról van meggyőződve, hogy inkább kamu az egész. Szerinted nincs okom rá, hogy tartsak attól, hogy hátrány érhet emiatt bizonyos helyeken?"

Mi a bizonyiték,kamu?
Mi kamu?
Mit nevezel kamunak?

Volt itt a napokban/index/ egy cikk,valami részecskegyorsitoról,hasznos lenne elolvasnod.

Gondolod,hogy vallási hovatartozásod miatt hátrányok érnek?
A politikaival?

Kicsit zavarosak a gondolataid.
Természetesen nem hinni vmiben,jogodban áll.ezt nem vitatom.A többi a zavaros.
Vallási sehovanemtartozásom miatt max...

Olvastam.

Mi zavaros ezen?
Ja, kamu az egész, nincs bizonyíték a természetfeletti dolgokra, max egy rakás poros tekercs, meg hogy mondják, esetleg egyesek fejében szól a nagy szellem, de ezt más rajtuk kívül nem hallja.

Így ok?
Dövan!

A politikait úgy látszik jól választottad.

És?.
Olvasd el,mit irtam a 2008.01.02. 19:24:26
hozzászólásomban.Kamu?

Kamu neked,meg vagy gyöződve,Ok,a magyarázat zavaros.

Mi a kamu?Még nem válaszoltál.
6. Lennin:

Visszaolvastam a hsz.ed, de nem egészen értek vele egyet. Most nincs időm mélyebben belemenni a dologba, de ragadjuk ki azt a pontot a hszedből, hogy lehet, az ateista tudománya a hívő istene. Az ateista megközelítése a világhoz egy kutató megközelítés. Ezzel szemben a hívő alapfelállása az, hogy imádkozik, dícséri ezt a hatalmat, sokszor olyan dolgokat kérve tőle, ami meredeken szembemegy a természet törvényeivel. Tehát kis túlzással mondhatjuk, hogy az egyik megismerni kívánja a körülöttünk lévő világ működését, a másik meg megkerülni szeretné ezt. Tehát az ateista megismeri a meteorológiát, a teista meg imádkozik esőért.

A "kamu"hoz visszatérve, egy közös pont van a monoteista vallásokban: hiszik, hogy van egy teremtő erő (személy), aki a nap minden percében minden cselekedetünket, gondolatunkat figyeli és látja, és ez alapján ítél. Nos, ezt meg én nem hiszem el, legalábbis amíg nem látom (vagy nem tudom kiszámolni). Nyilván ebből a teremtő személyből aztán következik rengeteg dolog amelyek igazságtartalma a teremtő személy létéből következik. Pl. ha van, vannak csodák, ha nincs, nincsenek. És így tovább...
megatróger
Na figyelj Te, akit én igencsak tudok,h ki vagy! Hát eccerűen fingani wc-n kell, még akkor is, ha az asztalnál jön rád. Ergo, ha Tóta w-re rájött a #-köpködősdi, akkor ha lenne egy csöpp etnikai érzéke, várt volna vele mondjuk még egy hetet, mert így ez egy egyszerű letőltésmaximalizálásra menő polgárpukkasztás, Győzike show 2., már ami a profizmusát illeti. A cikk pedig szánalmasan prekoncepciózus, csak azt szemezgeti, ami az ő vélt tézisét igazolni "tudja", a többiről megfeledkezik. Főleg arról, hogy nem a szűznemzés a kereszténység lényege, hanem az, hogy mit mondott/tanított az a Jézus nevű Isten-ember. De miért mondom el kétszer ugyanazt, ugyannak.... Ehhhh, unom már ezt a nickkelős játékot, még akkor is, ha Árpi blogja, és azt csinál benne, amit akar.....de akkor már csinálja ügyesen!
Dövan
Nem megyek bele fullértelmetlen van Isten/ nincs Isten vitába. Higgy azt, amit akarsz, én itt a dolog erkölcsi/etikai részével foglalkoztam, a vallásvita része hidegen hagy, mindenki abban hisz, amiben akar. Te például, ha jól sejtem, magadban! Az is valami, s ha sok ilyen ember van, már kész is egy full-egocentrikus ország, ahol mindenki letiporja az utjába tévedtet, merazúgy jó neki....
Ehhhhh, feleslegesen tépem a szám, kiszálllll...
malacka69
Kár ezért kiszállni, azt hiszem kultúrált volt a vita hangneme.
Szóval, aki nem vallásos, az nem lehet erkölcsös? Az erkölcs, önfeláldozás és társaik sokkal inkább evolúciós okokból erednek, mint vallásosakból.
Dövan
Dehogynem, sőt! Ha te tagadod is Istent, de az utolsó lehelleteddel hozzá fohászkodsz, hát hidd el, maga mellé fogad. Neked tényleg nincs más dolgod, mint a tanítása szerint élni, bár tagadd is meg százszor, ő megbocsát ezerszer....
De hogy ő van-e, vagy sem, erről értelmetlen vitázni...és ebbe nem is megyek bele...
Jó és rossz emberek vannak itt is meg ott is. A hülyeség, a gyarlóság hit független. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy mivel én járok ateisták között és hívők között is, mintha statisztikusan(!!!) jobb, érzőbb, erkölcsösebb, etikusabbak lennének ez utóbbiak. Ha más nem is, de ez az értelme mindenképpen megvan Jézus tanításainak: jobbá válsz Őt magadba, ha befogadod...
Mennem kell, bocsesz
Dövan:
Az örökbefogadáson nem segít semmit, ha homoszekszuálisok is fogadhatnak örökbe. Az intézetek nem azért vannak tele, mert nem akar senki örökbe fogadni, hanem azért, mert az örökbefogadható korú gyerekekről még nem mondanak le a szüleik, 13 évesek meg valóban nem kellenek senkinek.
Az állami gondozásba adott gyerkőcökről való lemondás hajlandóságát nyilván nem növeli az a tudat, hogy a gyermekemet esetleg egy transzvesztita fogja felnevelni.
Nem a keresztényekkel kell szívózni a karácsony miatt, hanem a zsidókkal (multikkal, ugye?). Okosak, nem karácsonyoznak, de jól megszívatják vele a többieket. Vagy így állnak bosszút. Vagy túl paranoiás vagyok.
"Na figyelj Te, akit én igencsak tudok,h ki vagy!"

már megint. mi akar lenni ez a szöveg, ez a tudomkivagy? érvelés, vagy fenyegetés? ilyenkor mit kell csinálni?
megijedni, elhúzni Alaszkába, vagy készülni a véres leszámolásra? (a felebaráti szeretet nevében, amit ugyebár olyan bőszen ünnepeltetek legutóbb)
gyanúm szerint inkább én tudom, ki vagy, de ez egyáltalán nem témábavágó.

inkább az érdekelne, hogy mi volt ebben az írásban felháborító? tényleg elég hatásvadász, de nem jobban, mint bármelyik másik.
lehet, hogy elevenetekre tapintott? lehet, hogy igaza volt, a sok külsőség, ceremónia, ájtatosság közepette pont az a sokat emlegetett szeretet veszett csak el?
Na figyelj megatróger, én leírtam fentebb abban a hosszúban 2008.01.07. 07:25:46 , ha tudsz olvasni, és nincs kedved omgwtf-et játszani, akkor megérted. Kell hozzá egy kis erkölcsi érzék is, van neked olyan?
Írod:"gyanúm szerint inkább én tudom, ki vagy, de ez egyáltalán nem témábavágó."
Jééééééééé, hát hogyne tudhatnád, én ezt itt e fórumon sosem szégyelltem. Nyitott könyv vagyok, míg össze nem csapnak.........a fejem felett a felhők. Legszívesebben a saját nevemmel írnék, csak mondta iskola direktor őkegyelmessége, hogy azt aztán mégse kéne, mert túl sok itt a pina meg a fasz, na és a megafasz;)
üdv. m69
visszakérdezek:
karácsony szent ünnepén miért tótavé blogját olvasod?
nem hinném, hogy személyesen beállított volna otthonodba osztani az észt szentestén.
hanem te kerested meg a blogját a neten, hogy fölháborodhass, ahelyett, hogy a fát díszítetted volna, aztateremburáját. :-)
(egyébként fingom sincs, ki vagy, olyan egyformák vagytok :)
megatróger
Ti is olyan egyformák vagytok, és ti ballibsik szinte kivétel nélkül arctalan nickkeltek. Gyáva kis pötsök vagytok nofene! Kivétel tán Lapi, de ő meg annyit ömleleg, hogy jobban fárasztó, mint a heti7-es. Tóta W. véleménye meg érdekel, plussz van még egy motivációm, de azt nem kötöm a pinikkijós orrodra. Na, ha nem vagy gyáva, akkor ki vagy te? Csak pár szóban, mint egy Vágó műsor elején. Vagy már annyira eluralt a beszariság, h még egy-két bemutatkozó szóra sem telik? Hö?
Üdv. m69
amelyik kutya ugat, az nem harap. de itt most csak egy bolha ugat. :-)
megatróger
Elég furi az ugatásod megabolha, de legalább nem csípsz. No te kis vakaráscsikaró, hát nem tudsz válaszolni? Ki fija, ki borja vagyol? Ejjjjjnoni, hát csak benne van a széklet a gatyeszban, hogy annyit sem mersz mondani magadról, mint hogy mit dolgozol, hol laksz. Az arctalan nickek mind indexesek! Ez tótaw blogjának 1. axiómája. Különben meg 99%, hogy te maga az ss ügy kiborulója vagy, a maradék 1%-ot csak azért hagyom meg, mert én nem vagyok bolsevik, tévedhetek is. Na pá, nincs mit beszéljek valakivel, aki senki, mert nekem egy nick az csak nick, tojok rá. Ha egy csöppet antropomorfizálod magad, akkor hajlamos vagyok értelmes vitára, addig hagylak ugrabugrálni kicsi bolhicsekem!
B+, hüde megviszkedtettél, le veled, leveled?
Üdv;)
inkább szedd le a fát, kis pedellusbolha.
japersze, családod sincs, fád sincs, a suli számítógépterméből írod baromságaidat, mint a "net cenzora" (van az efajtából vagy millió), mert nincs, aki seggbekúrjon. :-)
neszórakozz már, bolha. nem vagy te senki, ugyan miért kéne, hogy bárki is emberszámba vegyen téged, amikor nem vagy az?
a Gestapo már elhúzott, ÁVH megszűnt, sajna neked, rossz korba születtél, milyen boldog lehettél volna régen, mint szorgalmas névtelen feljelentő. így meg csak egy jelentéktelen bolha lehetsz, akit úgyis lecsapnak. :)
Ady Endre, Ady Endre... szegény.
:)))))))))))) Te szerencsétlen megafasz! Ha neked olyan szép gyerekeid, meg olyan jó nőd lenne, mint nekem, akkor körbecsókolnád Magyarország összes seggét, de így csak vakarhatod a magadét a nagy bré után vágyakozva:))) Héééé, vigyázz, még Szetey felfigyel rád;)
Hát csak visszajöttem, mert tegnap óta folyvást rajtad röhögök:))) Te igenlüke, hátha véleményezek, és lebuktatom a többszörös nickelőket, az mitől lenne már cenzúra? Ejjjj, hát micsoda libsi vagy te. Ha meg már unfairkedel, hát ne csodálkozz,h lebukol, mint a Sztálin szobor a lángvágó áldásával. Jaaaa, és itt van ez a bolha. Ménem tetű, vagy csótány? A bolha aranyos, szinte megfoghatatlan állatka úgy pattog, és élősködő módon vértszív. Ergo ügyes fajzat, mert kihasználja a nagy szőrös és rusnya állatok tehetetlenségét. Na pá, én szárazon tartom a puskaport, te meg tartsd tisztán a popód!;)
megvolt már az első magömlésed?
a szekszárdi Ady Endre Középiskolában ilyen hülyéket nevelnek? vagy te a takarítónő vagy ott? inkább mosd fel.
Na, a tökömnek sincs kedve végigolvasni 1000-nél több hozzászólást, ezért csak így ideírom a saját véleményemet:

Választódjék ketté a vallás és a hit!! az egyik oldalon fityeg akkor a sallang, az egyház, a papok, az egyéb eszközök, a másik oldalra kerül pedig az egyén saját dolga....

Nomármost, ateistának lenni érdekes dolog, mert akkor tagadsz VALAMIT. Én inkább azt mondanám, hogy hitetlen, ez jobban leírja azt, aki nem hisz semmiféle felsőbb identitás létezésében.

Én mint hitetlen, ha kiállok a főtérre és elmondom a véleményem, akkor sértem mások személyiségi jogait! Miért fáj valakinek az a véleményem, hogy az egyház (bármelyik) egy gazdasági szervezet, nem több? És melyik bíróság fog nekem igazat adni, akkor amikor egy pápista fasz azt állítja, hogy egy nemlétező személy az én bűneimért is meghalt, és ez sérti az én hitetlenségemet?
Édes megatróger überpöts!
Nincs Ady Endre Középiskola te kis fasz, csak az IP-cím még nem tudja. Amúgy meg nem vagyok paraszt, mint te, nincs gabonaraktáram, méris ömölne a mag. Viszont a suliba jöhetnél tanulni, mer' elég faragatlan tuskóként nyomod, hát rádférne egy kis IQ-tuning, legalább optikailag, mer' ahogy így elnézem, csak kőre vetett mag lenne a beléd hintett tudás. Na páááá, és élvezettel várom a következő anyázásod, legalább elterelődik ez a poszt a "nincs is Jézus, mese az egész" balfaszságodról. Bye
nézd, nem vállalsz te föl semmit, totál arctalan vagy te, összevissza hadoválsz, valami kis nyomorák lúzer lehetsz, kár rád az időt pocsékolni.
amúgy is ez a topik már behalt, végy róla példát.
dehogy lesüllyedjek kicsit a szintedre:
én kúrogatok nőket, te viszont nem, bibibee!
megatróger
Júúúúúúúúúúúúúú, én szegény pinahiányos, megyek mindjárt ráverek:) l.o.l., jaaaaaaaa és akkora lúzer vagyok, hogy hazafele veszek is egy jó erős kötelet, meghurkolom a nyakamon, oszt jó napot! Namost behalni nem tudom, hogy miképp kell, de ha téged olvaslak, valami ilyesmit érzek végtelen l.o.l. szagú röhögéssel párosítva. Édes pici pofikám, az én erőm százszor nagyobb annál, mint hogy te megsérteni bírjál. Jaaaa, és Jézus él, már több, mint 2000 éve, Nietzsche
meg halott, a te Dawkins mestered meg egy idióta barom, aki hamarosan elsüllyed az áltudományosok mocsarában, és a temetésén Marilin Manson dalokra andalod majd a nép. Na pá kicsim, kúrogasd csak a nőket, kapj el egy jó kis kankót meg egy bivalyos HÍV-et, én pedig megelégszem a magam egyetlen szépségével, mer' tudod mi Krisztus-követők monogámok vagyunk, ismerjük a szerelem fogalmát, de nem szótárból ám, mint te überIQlightocskám! Ágyő, hétvégén pausa, addig menj a kupiba, ha van rá pénzed, mer' erre a dumára ingyér nem kapsz vaginát, azecce szent.
Jajj, hogy az édes jó anyád picsáját, még egyszer. Tudod, aki a világra hozott.
Nem ezért az írásért. Sok írásodért.
Jajj, hogy most megsértettelek?
A véleménynyilvánítás szabadságával éltem. Már bocs.
isten en vagyok!!
nem hiszek magamban!
süti beállítások módosítása