W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Lopók között szegényember

2007.11.19. 10:00 Tóta W. Árpád

Talán a nagymamákhoz is eljutott a Nagy Warezrazzia híre. Megrohanták az ávósok a szerverszobákat, elhurcolták a jajveszékelő gépeket kihallgatásra. Az intézkedés nyomában, mint rendesen, ott hetvenkedett az ASVA, az Artisjus, meg a BSA. Mivel e szervezetek jobbára értelmetlenül működnek, és balfaszok képviselik őket, az idológiailag képzetlen júzer hajlamos azt hinni, hogy a warezolás valami dicső és vagány dolog.

A warez érthető fejlemény. Ha ugyanazt a zenét vagy játékot beszerezhetem ingyen, illetve egy esemesért; avagy öt-tízezerért a boltban, akkor alighanem az elsőt választom. Pláne ha tudom, hogy ezért nem eshet bajom – ahogy nem is eshet. Pedig tisztában vagyok vele, hogy egy komoly warezszerver milliókat termel havonta, és a tulajdonosa orgazdaságból gyarapodik. Ezek nem Robin Hoodok, hanem dörzsölt és gátlástalan bűnözők. Mi sem természetesebb, mint hogy a rendőrség megpróbálja megmogyorózni őket.

De az alternatíva – ma még kevés kivétellel, mert kevesen vásárol(hat)nak közvetlenül az alkotóktól – az, hogy az orgazda és a szerző helyett obskúrus szervezetek teszik mancsukat a pénzemre. A magyar jogdíjkezelés Aczél elvtárs seggéből szökkent szárba: félhülye csinovnyikok döntik el, mi mennyire kultúra, kinek mennyit adnak a jogdíjból, többek közt abból, amit az üres adathordozókért fizetünk.

Ettől még a warez lopás.

Olyanféle lopás, amit persze az egész ország nagy örömmel és természetességgel űz. Kádár János biztosan most is warezol a mennyben, vagy ahol van. Torrentet old az ég vizében.

Pac-Man beájulna


Magyarországon előbb volt jelen a warez, mint a jogtiszta szoftver: magam is rendeltem kazettákat a Spectrum Világ című újságtól. Százhúsz forint volt egy-egy kazetta – rózsaszín csekken! -, amire nyolc-tíz játékot másoltak fel a lap szerkesztőségében. Mivel a magyar jog akkor még nem is ismerte a digitális árut, tök legálisan tették ezt. Ettől függetlenül minden egyes kazettával megkárosították a program szerzőit, és azt az egy-két boltot, ahol ilyesmit árultak.

De hát ha a boltban négy-ötszáz forint volt a kukacos játék, a SpV pedig százhúszért küldött még öt másikat, akkor majd hülye lettem volna. Minden számban a belső borítón ott volt a katalógus, amiből megrendeltük a betevő lövöldözőst, Polimer kazettán.

Nem okozott lelkifurdalást, hogy ezzel az angol programozó gyerekének szájából lopjuk ki a cuclit. Egyrészt messze van, másrészt megvan azoknak úgyis mindenük, harmadrészt szegény magyarok vagyunk, aggyák nekünk olcsóbban, ahogy a gázt is. Utóbbi érv ma is eleven: azt még lenyeljük, hogy a Peugeot-nak annyi az ára, mint máshol, de a Quake-et, azt ingyen kérjük, meg a Windowst és az Officét is.

A Spectrum Világ szekere aztán a nyolcvanas évek végére kátyúba került. Főleg azért, mert kihalt a ZX Spectrum. De nemcsak ettől vált gazdaságtalanná.

Akkor még nem volt internet, így a játékújság leghasznosabb tartalma a játékokhoz adott térkép és walkthrough (kalauz) volt. De elég volt, ha egyvalaki megvette az osztályból: a többiek vidáman kifénymásolták belőle azt a pár oldalt. Az igazán odaszentelt gyerekek a klubban hozzájuthattak bármihez. A lap szerkesztői ógtak-mógtak is emiatt. Aranyos jelenség volt: az első oldalon még ott virít a kalózkatalógus, a térképek alá pedig piros mintákat nyomtak, hogy megnehezítsék a fénymásolást. (Megoldottuk indigóval.) Így keseregtek:

Különböző madarak elcsicseregték, hogy újabban a Spectrumosok már 4-5-en vesznek 1 példányt, s mindenki fénymásolja, ill. kitépi magának a megfelelő oldal(aka)t. Az előbbi jogilag tilos, az utóbbi pedig bunkóság. Itt szeretnénk megjegyezni azt is, hogy nem illik 10-20 Ft-ért a térkép-lap fénymásolatát klubokban és egyéb helyeken árulni, egyáltalán nem azért, mert bírósági pert fogunk indítani (jogilag megtehetnénk), ha valakit ezen rajtakapunk, hanem azért, mert ez is mind a SpV mielőbbi kipusztulását hivatott elősegíteni.
Mert a szellemi munkásnak is ennie kell. A Spectrum Világ szerzőinek is. Ha mindenki ingyen szerzi be az áruját, vagy orgazdáknak tejel érte, akkor mehet vissza a balettba ugrálni. Így hát egy se ment oda: meg is szűnt az iskola.

Ha mindenki letölti Bartók Eszter elefántos dalát, akkor ő nem él meg a zenéből. És elmegy menedzserasszisztensnek. És pasziánszozó titkárnőként hervad el. Hogy az Eszter iránti szeretet miképpen jusson el az ő zsebébe, azon érdemes gondolkodni. Például hogy miképpen lehetne megoldani, hogy Bartók Eszternek fizethessek úgy, hogy az ASVA meg az Artisjus tökkelvert hivatalnokai ne lássanak a pénzemből semmit. De az nem forradalom, hogy kérek mindent ingyen. Az a hisztis hülyegyerek tempója.

A warez nem szabadságharc, és nem is a jövő. A warez szükségmegoldás, döglöttló-zabálás ostrom idején. Nincs filozófiája, akárhogy is igyekszik néhány túlmozgásos idióta, hogy ráhúzzon valami kollektivista hagymázat. A szellemi tulajdon ki nem fizetésének prófétái hamis prédikátorok.


Címkék: game korrupció

876 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr35233832

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Webisztán 2007.11.19. 19:33:13

Szerverlefoglalások, utózöngékMegdöbbentő, de az m1 (Szólás szabadsága) is foglalkozott a szerverlefoglalásokkal. Stílusosan torrenten érthető el a felvétel. Tóta W. is felébredt, és megírta, amit megkövetelt a macija. Holnap meg a Tiloson Eszpee-k is ezz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malac

Cigányozol itten, meg minden, peig a cigók nem tehetnek arról, hogy bódigusztit hallgatnak, és flerszéken ülnek a házuk ajtajában, körbeszemetelve a környéket!

Nekik ez a kultúrájuk, és a kultúra érték!
Tudnak zenélni is köcsöggel, meg ceglédikannával!
Istenem!

Amikor mi terelgettünk a pereputtyunkat a sztyeppéken, és elloptuk a szántóvető népek javait, akkor nekünk volt jó világ.

Most a mi vagyunk a szántóvetők, a cigók terelgetik maguk előtt a pereputtyukat, stb.

Egyszer fenn, egyszer lenn!
Mire a morvák sorsára jutunk, a busman 10% lop a dolgos cigányságtól.

Szal ne cigányozz, me nem szabad!
asa77sol
Hidd el, ebben a témában itt már minden reveláns dolog elhangzott. Szegény, későn jöttél, most már a szokásos rendbontás folyik, én vagyok a fő provokátor, amíg Árpi ki nem dob, vagy magam el nem alszom, mert nem elég szórakoztató itt lenni. El kéne menni....
"Az arány????? Háááát... na ebben mennek a viták,"

Konkrétan fingom sincs, de sztem az arány javul.
test
Genetika!!!!!!!!!!
konkrétan van egy nagyon hívő, nagyon katolikus, és nagyon meddő házaspár ismerősöm. Nos, mivel gyereket akartak, de a here, túl here, ezért hát jött a fogadás, de nem tippmixéknél, hanem gyiviseknél. Lett is őnékik egy szép kis egyéves, aranyos, indiai származású... Nos teltek-múltak az évek, jött az óvoda, még viszonylag símán ment, aztán jött a suli, s itt már bizony új tollakkal ékeskedett otthon a gyerek egyszer-egyszer, mit nem a Herlitzből hozott, de szülői lázadást okozott. Na de türelmes ismerőseim mégsem adták fel, próbálkoztak, még pszichológushoz is jártak.... de mikor a jeggyűrűjük tűnt el, akkor pohár telt be ezerrel, s vége lett a fogadásnak, mely nem lett örök, mint nyomorúságunk itt a kárpátokban...
ennyi a rövid mese (bár az lenne...)
Az a gáz hogy totál egyetértek Árpival, de még életemben nem vettem szoftvert!
Hazánkban csak a vállalatok vesznek, és csak őket ellenőrzik.
Egyébként kíváncsi lennék egy számolásra, hogy mennyibe kerülne szoftverileg egy átlag PC konfig.
Szerintem a legtöbb hazai felhasználónak úgy van 2-3 millió forintnyi szoftver a gépén hogy nem is tud róla.
(elég a photoshop, az archicad meg néhány ilyen a milliós összeghez, meg ugy ott van a többszáz játék és film)
kalbász
Cigányozik ám a faxom, én csak egy falusi történetmesélő vagyok itt. Képzeld, mi lenne, ha az RTL-n nyomnám, ebben az új tehetség kutatóban. Akkor lenne ám itt "ribillió"
De még egyszer, osztályomban hárman is kreolban és a szívemben!!!
malacka69 17:31:09

Jó akkor mi van azzal a hárommal akiket komálsz?
test
Most komolyan kérdezlek: bántottam én a rokicát. Bejött, oszt letahózott, pedig én csak Pelikán picsába küldése miatt interpelláltam nála finoman. Utána meg biztos csodákszik, hogy így meg úgy, de én is elküldöm kedves helyekre, meg hogy kapja már meg a lompost, mer' úgy látom abban van hiánya, azért durváskodik itten ni. (Eszongya a pszichológia, ahhoz meg kicsitkét értek, mer' hát az exasszonnyal is azér' jöttem volt össze, mer' közös volt az érdeklődés, csak a genitáliák területén nem...)
Lord Cica
Te szivatod itt a népet, mer' szerintem te a Valdez vagy, csak akarsz itt hóditni, mer' tudod,h a csajokra jobban figyelünk:)) Vallj színt! Kamuzol?
test
Szeretem őket és slussz, és ki is printelem a fülükbe, ki én, sőt! Szeretem mondani egy romának, hogy szeretem. A ritka lehetőségekkel szívesen élek:)))
De mi van a genetikai sztorimmal?
Köszönöm test, ez jó volt ma!
Sztív, Pelikán, Travis, 6. Lenin, Paszternák, Holgyválasz, Lord Valdez, Carnivora, és "aki bocs, hogy kimaradt" hiányoztatok.... de tényleg....
/Szemében könnyek, m69 zsbkendőt keres.../
Azért mára is egy útravaló:
Paszternák mestere a szavaknak, és írt egy nagyszerűt Balfaszországról. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki még nem látta!
Áldott éjt, Jézus él!:)
Helló Malac69!

Sajna a "szag" igenis lehet szegénység kérdése. Teszem azt a nedves lakás (amelyet nem tudnak felújítani) penészes, dohos szaga belezabálja magát a ruháikba, és ott is marad.
Egyébként meg ezért vagy tahó:

"rokica
Kell egy hülye picsa, a lottyadt faszok közé! Hát dobozba veled kedves, oszt ott légy elég nedves, hogy aztán hévvel verje beléd fuxos meg kopasz, te meg sikíts, hogy nyomjad, nyomjad!
Pááá drágám, én adtam esélyt,de elfogyott"

Ja és még valami egyre inkább a kommentek miatt kezdek leszokni tótáról. Hihetetlen, hogy már a szerzői jogokkal kapcsolatban is zsidózás, meg cigányozás volt.

(Még mielőtt valaki közbevetné, hogy akkor olvassam csak a posztot, szvsz, ha egy poszthoz vannak kommentek, akkor azok is a poszt minőségét emelik/csökkentik, azaz hozzátartoznak)
malacka69-"a krisztofóbok (meg)bérmálásáért" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.21. 17:40:24

valdezt nem ismerem
malacka69-"a krisztofóbok (meg)bérmálásáért"

úristen minnyit kommentelsz, lebénítod a blog.hu-t :)
legalább ha ontopic lenne
RE: malacka69-"a krisztofóbok (meg)bérmálásáért" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.21. 17:38:20

Mi van tahisszimo? Nem tudsz lekattanni rólam? De jól van, kell ez itt. Te vagy az élő bizonyíték az abortusz mellett.
mondom visszanézek, hátha mi van, azt látom malac szerepel, noproblemo, scroll fel malacka, malacka..., rafekszem a pageupra, malacka raszterezik halványan...

mi az, főnök úr, nincs kivel beszélgetni ott az iskolában? sztem pihentesd az ujjaid, mert mi lesz, ha beüt olyan post, ami tényleg érdekel, és még mondanivalód is van? :D
Vérszegény
Én búcsú után még intézek mást is, hát megláttalak.
figyelj haver! Az úgy kezdődött, hogy rokica elküldte a mindenkivel tisztelettel beszélő Pelikánt, én interpelláltam, hogy ezt mégsem kéne, erre engem meg letahózott.
Haver, nagyon nem vagy képben itt, nem követed a történelmet, hát ne szólj bele úgy, hogy csak felszínesen, egyet-kettőt mazsolázol. Én itt sosem bántottam senkit, míg ő nem engem. S még valami: a szag, a hangoskodás bizony tényleg nem szegénység kérdése, a falopás és a kábelfelszedés, vagy éppen akkumulátor égetés az igen. tájékozatlan vagy, és túl egyszerűen látod a problémát. Te csak azt nézed, hogy szerepel a cigány vagy zsidó szó, de hogy miről van szó, azt figyelembe sem veszed. Neked szófóbiád van, ennek a két szónak a fóbiája! A "hülyemagyar" cimke nem zavar? Felületes, felszínes... áss mélyebbre, de tisztelettel tudomásul veszem a véleményed. Jaaaaa, és Árpi posztjaiban a durva szavak? Az nem bánt? Nem vagy te egy kicsit szemellenzősen vizsgálódó?
Nos, most már tényleg elhúztam, ez csak a szokásos infantilis visszaugrásom volt.
Nincs baj veled, de más a véleményem, és olvass mindent, mielőtt igazságbeszédet tartasz. Ez nem Őszöd T. Vérszegény
Most tényleg tahóskodom, mert mégsem megyek el, hát látom, megjött a haverom omgwtf!!!!! Jaaaa, bocsesz, javítok: MEGJÖTT A HAVEROM OMGWTF!:))
rokica, hadd segéljek: az úriember ÉRV, nem bizonyíték. ha bizonyíték lenne, csend lenne. :DD
omgwtf
Ugye nem vagy diszlexiás? Nézd át pontosabban! Ha cigányt vagy zsidót akarnak lőni, én leszek az első, aki mellével védve elebűk áll (talpig vasban)...
Mellesleg test tegnap rendes volt velem Gorán Bregovic ügyben, nosza ki a dobozból, helyette be ma guga, aztán meg rokica is bizonygatta, hogy hát keveset kap a jóból, hát őt is beküttem, a nagy költőnő most ott szaval nekik, de asszem fuxos nem nagyon csipázza, mer' nem épp a művészi lélek.
Testtel egész jól eldumáltunk, nem is gondoltam volna, és ezt most nem is óhajtanám elpoénkodni. Jó volt és kész.
Viszont te hogy vagy magyar tesvér, ebben a keresztény kultúrájú országban?
Alig várom már, hogy hogy fogod majd kisvuk művésznő pártját. Simizd meg azt a kis buksi fejét, és szerezz neki hitelt, hogy kiadhassa a verses kötetét. Beszállok én is egy százassal, mer' hát én százas vagyok, te meg nem fogsz velem bunkózni, ugye?
jólvan Tóta gratulálok
mennyivel bélelték ki a bőröd?
tudod mások szerint meg az lopás amit a kiadók csinálnak, az hogy egy audio CD 5k, és egy albumon van 1 hallgatható szám, és amikor a kutyának nem kell egy ből warez miatt sírnak a kiadók
az lopás, hogy a jogvédők milliárdokat zsebelnek be a matricáikkal, amikor nem kapsz cserébe semmit, az lopás, hogy kacsalábon forgó palotájuk van, ugyan miből? az alkotók ebből filléreket látnak vissza
és amikro recseg-ropog az egész amikor korbáccsal hajtják az embereket a boltokba, akkor írsz egy ilyen cikket
erőszakkal senkit nem lehet vásárlásra kényszeríteni
Bárki aki letölt attól még nem fogja megvenni. Ha nem lehet letölteni, akkor nem fogja hallgatni. naés. ettől még nem fog több lemez fogyni
és ne haragudj de az is gusztuistalan, hogy amikor megveszem a gyári dvd-t, akkor átléphetetlenül rajta van, hogy ne lopjak. mintha vennék egy hűtőt, és nem az lenne a user manualban, hogy köszönjük, hanem hogy ne lopj! hát köszi szépen
elmondhatnád azt is kedves Tóta W. hogy a 4-5k-s kiadványokon miért van reklám, egy 1200-os mozijegyért caserébe miért kell 20 perc reklámot végignéznem
omgwtf
Kár, hogy ilyen későn jöttél, mert itt porta mondta, hogy dobna, hát nem tudom olvasni, hogy miképp figuráztok ki, őszintén sajnálom:((
Fél órán belül már 3-adszor megyek el.
Bye!
a szoftverekről meg annyit, ha majd a szoftver valódi termék lesz, amit birtokolhatok, átalakíthatok, ha pénzt adok érte, ha majd van rá garancia (nincs még egy ilyen termék a piacon amin semmi garancia nincs) akkor lehet majd a markot tartani
addig meg ott a nyilt forráskód
és megint lehet siránkozni, hogy jaj mindent ellopnak, hasikóra csapni, hogy 100-ból csak 42 program legális
érdekes, én inkább úgy látom, hogy javul a tendencia, és amikro a user azt érzi kap vaamit a pénzérét, meg-meg veszi a sziftvert, egyre több ember vesz eredeti programot, ehhez bizony az is kellett hogy megfizethetők legyeneke
másrészről, hogy mennyire nem pénz kérdés: gazdagabb országokban is van warez, ott sem vesznek meg mindent
malacka69-"a krisztofóbok (meg)bérmálásáért" 2007.11.21. 18:26:58
malacka69-"a krisztofóbok (meg)bérmálásáért" 2007.11.21. 18:38:07
malacka69-"a krisztofóbok (meg)bérmálásáért" 2007.11.21. 18:41:16
malacka69-"a krisztofóbok (meg)bérmálásáért" 2007.11.21. 18:43:17
...

:ásítás:
Sziasztok!
Látom végre kezd, helyreállni a rend, lecseng ez a hülyeség ezzel a pénzért írt leawarezzel.
Most végre újra van, cigányozás, zsidózás, anyázás, dobozolás egyebek.
Remek végül is ezért regeltem be ide, hogy az identitásomban megerősítést nyerjek hiszen elvégre bunkó volnék vagy mifene.
We do this just for FUN. We are against any profit or commercialisation of piracy. We do not spread any release, others do that. In fact, we BUY all our own games with our own hard earned and worked for efforts. Which is from our own real life non-scene jobs. As we love game originals. Nothing beats a quality original. Support the software companies. If you play this game BUY it! We did!

Namost ennyit a kommunista, anarchista ideológiáról... Komolyan kérdem hol él ez az ember?
Idefigyeljetek!
Az országban káosz holnap délig, idióták azt hiszik, attól több pénz lesz erre meg arra, ami kéne, de akkor sincs rá fedezet.
"Lássuk, uramisten, mire megyünk ketten".
Sokmilliárdos a károkozás, ti meg azon sírtok, hogy nincs megoldás a letöltés-lopás-jogdijelcsalásra.
Ugyan már.
Kedves Öreganyám-tok!
Örülök a hozzáállásnak. Milliárdos károkozás, ennyit értettél meg a sztrájkból. Az, hogy Gengszter Ferenc és társai mennyi kárt okoztak, csak egy példa az éves adósság törlesztés mértéke 300milliárddal nőtt a 2005-höz képest az mondjuk 150 sztrájk. Majd a 151.-nél reklamálj.
Szerencsém, hogy öreganyámnak szólítottalak üdv Pelikán
Na végre valaki kimondta. Öreganyátok, köszönöm.

Pár ezer idióta, aki azt hiszi, hogyha jól megszivatja a többi szerencsétlent, nem ám a miniszterelnök urat, hanem a vonaton utazókat pl., akkor majd neki több pénz marad és tespedhet tovább a szarban. Hát lófasz a seggükbe. A piros pontot ezúttal öreganyátok viheti haza.
Mike12 2007.11.21. 18:48:16

ez tényleg érdekes, még nem is gondolkodtam ezen. Mármint miért nincs rá garancia?
Eslőre lehetne azt válaszolni, hogy a szoftver inkább egy könyvhöz hasonlítható, amire szintén nincs garancia (vagy van?).
Csak akkor lehet visszavinni ha az adathordozó sérül. De mi van a programhibákkal, vagy az esetleges inkompatibilitással?
Pelikán-unokám,

Ha nem zárják be az üresjáratos vonalakat, osztályokat, kórházi ágyakat, stb., azt az én nyugdijamból kell fizetnem (Neked meg az fizetésed, ösztöndijad, vagy amid van rámegy).

A sokbiztosítós tippekhez és a nyugdijszabályokhoz nem értek, de szerintem azok a megvezett polgárok sem, akik ott csápoltak, vagy rinyáltak a parlament előtt. Elhiszem, hogy azok sem, akik csinálják. Ugyanez áll a törlesztésekre. Nyugdij előtt informatikus voltam (HW-SW) nem érdekelnek a pénzügyi csűrés-csavarások, a statisztika úgy csal ahogy nem szégyenli, ebben viszont tudok segíteni, vannak ötleteim.
Na és akkor az segít valamit, hogy Marinéni Szentbürgözdről ma nem jutott Győrbe? A jobbmódúak autóba ültek és dugóban rongálták a környezetet - megint a legszegényebbekkel lett kiszúrva, akik nem vareznek, mert nincs számítógépük az albérelt sufniban.
Ugyan már.

Eddig a szoftverek kérdését még csak karcolgattuk, pedig ez a kérdés nagyon gáz! A szoftveriparnak el kellene már döntenie, hogy terméket vagy valami szerzői jogi alkotást állít elő. A hidak, épületek tervei szintén a szerzői jog által védett dolgok, mégis furcsán venné ki, ha egy leomló hídra csak megrántanák a vállukat, és közölnék, hogy majd a 2.34 verziója talán tovább fog állni. A fő probléma, hogy a nagy szoftvercégek a felesleges funkciók belepréselésével törődnek és nem az ugyan kisebb funkcionalitású, de stabil szoftverek fejlesztésével. Szerintem ez a garancia mint olyan teljes hiányának a következménye.

És, hogy még egy kavicsot dobjak a vízbe: veszel pl. egy vírusirtó programot, akkor azzal nem vállalhatsz pénzért vírusirtást. Úgy sem, hogy CD/DVD-ről boot-olsz és a felhasználó gépére semmi sem települ. Miért? Mivel a szerzői jog megadja ezt a lehetőséget a fejlesztőnek. Érdekes lenne, ha mondjuk az otthoni használatra szánt fúrógépet nem vehetné meg egy szerelő, ha ezt megtudná a BDA (Bussiness Drill Association) akkor ráküldené az APEH-et meg mindenkit... :-)
anélkül, h állást foglalnék sztrájk ügyben, öreganyátoknak csak zárójelben jegyezném meg, -afféle baráti segítségnyújtásképpen- hogy azért a letöltés-lopás-jogdíjelcsalás miatt sírnak itt az emberek, és nem a sztrájk miatt (vagy a szibériai tigris populációjának megcsappanása miatt pl.), mert a blogbejegyzés témája letöltés-lopás-jogdíjelcsalás, és nem sztrájk (vagy a szibériai tigris populációjának megcsappanása)

ezek azért nem olyan ördöngős dolgok ám.

amúgy ha már hasonlítunk, lehet tippelni, hogy a mozi-zene-szoftveripar vajon hánymilliárdos. szerintem az is van "sok". vagy még annál is több...
öreganyátok

nagyon balos nyugger lehetsz Te, nem fizetsz a közlekedésért semmit, Horn nyugger miatt,

mi lenne, ha rendes áron vennétek a vonatjegyet meg a BKV bérletet? Miért nem ezzel segíted a kormányodat?
"megvezett polgárok sem, akik ott csápoltak, vagy rinyáltak a parlament előtt."

Milyen jogon beszélsz így, csak azért mert a nyuggerek kiváltságaihoz a baloldal nem mer hozzányúlni? Hiszen már csak azok szavaznak rájuk.
Kedves Öreganyám-tok!
A szegény emberekkel a 8%-os infláció is, kiszúrás meg az új nyugdíj megállapítási rendszer is, amely szerint 10% kevesebb lesz ugyanazon bér után megállapított nyugdíj jövőre, mint az idén. Kinek fog jobban hiányozni az a 10%?
Tisztelt nagyi, itt ugye jó sokáig operett szakszervezetek voltak, szokatlan ez a megoldás, de nézz körül jelenleg fél európa szrtájkol franciák, németek stb. Pedig ott régebbi hagyományai vannak a demokráciának, ott azért ami itt nem is hír nálunk simán lemond egy miniszter.
Tudod ezek a jó gengszterek elfelejtik, hogy itt is bizony már egyeztetni kell az érintettekkel. Szerinted a kórház bezárás után kijut el könnyebben a 60-80km-re lévő súlyponti kórházba, meg súgom nem az aki tömegközlekedéssel jár.
Drága nagyi, nem kéne mindent benyalni, amit a misz botox alias lendvai anyu mond.
Az egészségügyi reformról meg csak annyit, hogy már csupán 1%-OSÉK akarják ebben a formában, még a szocik kevés esze is elég volt arra, hogy belássák, ez így nem lesz jó.
Mélységes tisztelettel Pelikán unokád
Hát én sosem gondoltam, hogy taxis kontra akárki verekedéskor egyszer a taxist fogom pártolni.
Ezt is megértük.
Hogy az összes mellékvonalaikkal mit is csinálhatnak a kőbaltások, azt már lehet kezdeni.
Társadalmi szolidalitás? Ezeknek?
omgwtf 2007.11.21. 21:25:10

hogy azért a letöltés-lopás-jogdíjelcsalás miatt sírnak itt az emberek, és nem a sztrájk miatt (vagy a szibériai tigris populációjának megcsappanása miatt pl.), mert a blogbejegyzés témája letöltés-lopás-jogdíjelcsalás, és nem sztrájk (vagy a szibériai tigris populációjának megcsappanása)

1. Azért a sztrájkot nem hasonlítanám a szibériai tigrisek siralmas helyzetéhez.

2. Hát igen, ideje lenne, hogy TWÁ a sztrájkügyben írjon valami csípőset, amivel jól összeugrasztana minket.

3. A szoftveripar Bill Gatesnek sokmilliárdos. A magyar költségvetésben nem tudom, hogyan, mennyivel szerepel.

4. A mozi-zene-SW ipar visszaélései - mint már bátorkodtam fölemlíteni - nem a szentbürgözdi Marinéni, vagy a 10-gyerekes leszakadók gondja. Egyébként rendes ember pénzért veszi, amit lehet. Ami nincs, azt nem veszi, hanem lopja - ha lehet.

Ne félj! 2007.11.21. 21:39:33

Ne személyeskedjünk - én speciell csak a metrót szeretem, inkább gyalogolok, vagy kocsiba ülök mint, hogy ingyenélőként autóbuszozzak (pláne, vonatozzak). A nagyon öregek pedig nem tudnak fölszállni a vonatra, a buszra, a HÉV-re, mert magasak a lépcsők. A Combinóra meg, mert hőgutát kapnak.
Kormányomat a benzin adótartalmával és az autópályadijjal segítem. Meg azzal, hogy veszek kenyeret X %-os ÁFÁ-val.

Kedves Pelikán unokám!

Itt most is operett-szakszervezetek vannak. Az állammal mernek csak vitatkozni, mert az zsarolható. A multik azt csinálnak, amit akarnak.
Persze, hogy egyeztetni kellene. Olcsóbb lenne, mint egy országos sztrájk.
Más kérdés, hogy mi akik itt vitatkozunk CD-ken, s többségünk hajlandó akár 10-20-25 vizitdijat is kifizetni egy jó lemezért, felháborodunk, hogy fél doboz cigaretta árát ki kell fizetnünk, ha egy 10 perces hascsikarással negyedórára feltartjuk a szerencsétlen háziorvost (már, aki - normális ember nem).
Malacka:

"rokica
Kell egy hülye picsa, a lottyadt faszok közé! Hát dobozba veled kedves, oszt ott légy elég nedves, hogy aztán hévvel verje beléd fuxos meg kopasz, te meg sikíts, hogy nyomjad, nyomjad!
Pááá drágám, én adtam esélyt,de elfogyott"

Tényleg egy nagy bunkó vagy......Neked orvos kell.....méghozzá sürgősen.

kadarnepe 2007.11.21. 21:21:06

igen, már elképzeltem a szép új jövőt, amikor majd valaki kölcsönad egy könyvet a barátjának, és ezért 3 kommandósosztag ugrik rá a szerzői jog megsértése miatt.
Á mondjuk lehet hogy az a különbség hogy itt könyvről nem készült másolat, ugyanakkor a kiadványok másolása is tilos.
Csakhogy a másolást sem lehet tiltani az esetleges biztonsági mentés miatt.
Esetleg a terjesztés szándékával történő másolást.
Kedves Öreganyám-tok!
Ha ilyen öreg vagy,mármint, bocs, de nyugdíj egyebek. Szóval, ha ilyen tapasztalt vagy akkor tudhatnád honnan ered a szakszervezetek operett jellege. Ugye érett, felnőtt szakszervezet az MSZOSZ nem csatlakozik, nem szolidarit, mert véletlenül a vezetői egyben mszp tagok, parlamenti képviselők.
A mai egészségügyről meg annyit, volt egy gyengéd vesegörcsöm az ünnepek alatt, az ügyeletes orvos mentőt hívott és beküldött a kórházba. Ott megállapítoták, hogy mivel nincs ügyeletes urológus menjek haza, éjjel 1 órakor, de előbb fizessek 1000ft vizitdíjat, taxi 1000ft. Aztán hétfőn háziorvos beutaló 300ft, péntek urológus 300ft megálapították, hogy kövem, ha volt is mát elment.
2600ft került, hogy elment a kő magától, szerinted ingyen nem ment volna el? Hozzá teszem egészségbizotsítás, tb járulék, és adó formájában durván 400000ft-ot fizetek havonta, nem azért a 2600ft-ért, de szerinted nem volna igazságosabb, ha csak az fizetné a vizitdíjat, aki amúgy nem fizet a tb-nek semmit?
Ne mond nekem, hogy társadalmi szolidaritás, mert az tudjuk a szakszervezeteknek se jár.
Üdv Pelikán
Ui: ma se vettem cd, holnap se fogok
öreganyátok
a személyeskedést Te kezdted sajnos:
"megvezett polgárok sem, akik ott csápoltak, vagy rinyáltak a parlament előtt." - ennyit erről.

Látnád a "nagyonöregeket" csúcsidőben a buszon, meg nyáron irány a kiskert...
no, tudod a BKV járatain jóval több a veszteség, mint a bezárni szánt vasutakon+iskolákon+posán. Mi lenne, ha mindenki kifizetné a jegy és a bérlet árát a diák is meg a nyugdíjas is? Hátha jutnánk valamire.
Mikor veszik már észre a nyuggerek, hogy a január 1 után nyugdíjba menö 10%-kal kevesebbel indul? Az pont a 13. havi nyugdíj, amit már az induláskor elvettek az újaktól.
A tüntetésen nem láttam nyugdíjasokat, csak semmi szolidalitás többiekkel! Csak nekünk adja meg az emelést a jó Gyúrcsány Feri! A többi meg dögöljön meg...

Lord_Cica 2007.11.21. 22:23:40

"itt könyvről nem készült másolat"

Dehogynem. A Harry Potter első folytatásait családom ifjúsága angolul, általam lopva olvasta, mert a magyarországi importot nem lehetett kivárni (a fordításról nem is szólva).
Tessék a forgalmazóknak csípkedni magukat.
Egyébként én is elképzeltem a boldog jövőt, amikor az idétlen "jogvédő"k bezáratják a kölcsönzőket.
"Nyugdij előtt informatikus voltam (HW-SW)"

modjad kishugom, nem valami szakszervezetis, netán alapszervi párttitkár voltál te ott a kompjúteres világ hajnalán?

oszt aszt most visszasírod?
"A tüntetésen nem láttam nyugdíjasokat, csak semmi szolidalitás többiekkel! Csak nekünk adja meg az emelést a jó Gyúrcsány Feri"

Operatőre válogatja. A királyi TV hiradója sok nénikét-bácsikát mutogatott.

Kedves Pelikán!

A vesegörcs-ügyben nekem az a felháborító, hogy hazaküldtek.
Nem vigasztal senkit, de barátnőm huga Kanadában hónapokig kínlódott valami izületi kórsággal, mert jövő tavaszra kapott időpontot, mint nem sürgős eset. Közben hazajött kicsit - és láss csodát! Három nappal érkezése után megkapta az első injekciót - utána még hármat. Persze, nem ingyen - nekünk - de neki az a pénz bakfitty volt.
Nem bánnám, ha az orvosok szolidárisabbak lennének a nem sürgős, de fájdalmas dolgokkal is.
De, hogy egy vesegörcs nem sürgős, ez nekem minden képzeletet alulmúl.
Szakszervezet-ügy:
Az MSZOSZ vezetés sose volt grállovagok gyülekezete. A vasutas szakszervezetek vezetői sem azok. Egyáltalán, senki sem, aki veszélyben érzi a mindennapi betevő kaviárját.
Azért légy szives, vigyázz magadra és ne egyél erősen fűzserezett dolgokat.
Tisztelettel:
Öreganyád.
Ami a társadalmi szolidaritást illeti, a közalkalmazottak részéről nem tartozna-e ide az a belátás, hogy nem óhajtják tovább terhelni a költségvetést, ezért sürgetik a jelentős leépítésekkel járó fejlesztéseket és átszervezéseket? Szolidáris-e a versenyszféra dolgozóival az, aki juszt is üres vonatokon akar szolgálni élete végéig?
Ha már a könyv is szóba került... Amikor megveszel egy könyvet, azzal hány elolvasás jogát vásárolod meg? Mondjuk, egy 3980 Ft-os Norman Mailer: Várkastély a vadonban könyv esetében? Nekem az első olvasás után szétesett! És nem én vagyok ilyen barbár, mástól is hallottam, hogy így járt vele. Persze, így is el lehet olvasni, de akkor is dühítő. Pl. UV lakkra futotta, hogy csillivilli legyen a borító, de egy normális kötésre nem. Nem kell, hogy feltétlenül cérna legyen, a ragasztottat is meg lehet(ne) jól csinálni. Egy kis reklám: az Ulpius ház kiadónak köszönhető ez az igénytelenség.
-lyla- 2007.11.21. 23:08:09

"mondjad kishugom, nem valami szakszervezetis, netán alapszervi párttitkár voltál te ott a kompjúteres világ hajnalán?"

Nővérkém, műszerész voltam, mert osztályidegenségből kifolyólag évekig nem vettek fel az egyetemre (gyáram nem ajánlott).

Visszasírom, persze, mert akkor még nem volt ráncos a képem. És mert akkor még nem létezett a Windows, később is Assembly nyelven programoztunk, ill. a kisgépeket maslira köthettük, magunk osztottuk ki a memóriát és magunk állítottuk be az interrupt-vektort.

Bár a napi politikában is úgy tudnék hibát keresni, mint akkor a gépeken.
Ma már nem keresel hibát, hanem cseréled a hibás modult. Ezt viszont a politkában nem lehet - nem áll hatalmadban.
Nem látom azt a fene nagy demokráciát (kivéve, hogy lehet tüntetni, meg sztrájkolni - sokra mégy vele).

Na, joccakát mindenkinek. Ma sem sikerült megváltanunk a világot.
öreganyátok 2007.11.21. 22:54:59

Én a könyv kölcsönadásáról beszéltem.
Apropó harry potteru: a hetedik rész txt-ben nekem is megvolt már a kiadás után néhány nappal, de csak a könyvet olvastam, mert a monitortól kifolyik a szemem, meg fekve szeretek olvasni, és a 230 voltba dugott monitort nem szeretem ágyba vinni :)

-lyla- 2007.11.21. 23:08:09

a pártnak mindenki része volt. És fura hogy nekem az összes idős ismerősöm visszasírja. Azt már kiszedtem némelyikből, hogy nem amiatt mert akkor még volt orgazmusuk.
Reménykedem hogy csak az átmenet ilyen szar a kommunizmusból a kapitalizmusba. És nem az a gond hogy bizonyos országok behozhatatlan gazdasági előnyre tettek szert, és ahol a tőke, ott a profit alapon szívunk.
öreganyátok 2007.11.21. 21:57:27

1. nos valóban nehéz volna ezt a két témát összehasonlítani. nem is állt szándékomban. egyetlen szembetűnő azonosságra mutattam mindössze rá: mindkettő pont ugyanúgy NEM témája W eme bejegyzésének.

2. á, ne bántsd szegény embert, nem ő ugraszt, ugrunk mi magunktól is tökmindegy, mi a téma. :)

3. ez nem csak magyar kérdés. dugjuk ki néha a buksink a Kárpát-medencéből. körülöttünk van egy világnak nevezett tok izgalmas hely.

4. szerintem nem kell ahhoz egy gyerek sem, nemhogy 10, hogy valakinek problémája legyen. oké, nekik rosszabb, de ez most itt irreleváns. mindig van egy még annál is rosszabb. maradjunk a témánál.

+1. vagy ne. társasjáték ez a kommentesdi, mindenki azt ír, amit akar, csak időről időre megjelenik egy magamfajta, aki nehezményezi a csapongást. :)
öreganyám

hogy visszatérj a magyar valóságba, érdeklődja járóbeteg szakrendelésen az ortopédián hány hét, hogy előjegyezenek az első vizsgálatra, átlag 6-8 hét, majd egy magyar kórházban, hogy egy izületiműtétre mennyi a várakozás, 1-1,5 év
tudod a nagy vivmány: volumen korlát! és máris pozitívba fordul az egészségbiztosítás egyenlege!

Ja persze, a kanadai rokonod pénzért magánrendelésen...

Szakszervezetkről meg annyit, nem emlékszem, hogy a baloldal ilyen kritikus lett volna velük szemben 1999-ben, mikor négy napig állt a vasút...
"Szolidáris-e a versenyszféra dolgozóival az, aki juszt is üres vonatokon akar szolgálni élete végéig?" Nem, de ez nem is baj. Mert normális viszonyok között lesz*rnánk magasról, mit akar. Megbeszélné a főnökével, aztán legfeljebb elküldenék a sunyiba. Volt már egypár munkahelyem, de ilyen hepciáskodást sehol nem tűrtek volna el nekem, pedig komolyabb elvárásoknak kellett megfelelnem, minthogy le-föl rohangáljak (cö-cö, inkább csak sétáljak) egy piros-zöld tárcsával, vagy egy lyukasztóval, meg hatósági küldetéstudattal. Nálunk viszont ideológiát lehet gyártani ehhez a cirkuszhoz is. "Jaj, mi lesz a magyar vidékkel!!!" Igaz, hogy az egész falu lakossága nincs akkora, mint a vonat személyzete, de a vasút kell oda!
Kénytelen vagyok Malacka módján búcsúzás után még egyszer jelentkezni, mert ez a hülye blogmotor csak akkor adja ide az uj beszólásokat, ha küldök valamit.

Kedves Lord Cica!

1. Könyvek. Egyetértek.
2. Monitor. Ne is vidd ágyba.
3. Említett okok miatt nem volt mindenki része a pártnak - anélkül is ülhetett Szabad Nép félórán.
Viszont volt lakása, állása, és olcsó mindenféléje. Nem volt viszont útlevele.
Attól félek, nem csak az átmenet ilyen ocsmány. A társadalmat emberek csinálják.
Ez a világ a lehetséges világok legrosszabbika
"Viszont volt lakása, állása, és olcsó mindenféléje."

ezt még a népszabi-félórákról hoztad?
beajánlom ide ezt is, fideszeseknek és HV-olvasóknak, különösen a metszetnek especiálisan:

www.hirszerzo.hu/cikkr.lehetne_a_tandij_magasabb_is_-_titkos_liberalis_a_fideszben_.49942.html
az a bibi, hogy a metszetnek teljességgel felesleges a Cséfalvay-t ajánlani...

ellenbógen egynémely (vadbaromra kihúzva) kedves síkagyúra ráférne, hogy lássa, milyen az, amikor valaki gondolkodik és véleményt formál...

ha ez a kis interjú máshol nem említtetne, akkor azért köszönet a linkért...
ööö, ez igaz. akkor a HV-t és Hírszerzőt nem olvasó fideszeseknek, szeretettel. az isten szaporítsa meg az ilyeneket, meg a Navracsicsot, hogy megússzunk 3 szoci ciklust.
Jöhetne lassan valami UFO/sci-fi/homályzóna poszt... :)

www.cosmic-people.com/magyar/default.htm
"A kapcsolatteremtés feltételei a fény erö űrbarátokkal"

:DD

...Öreganyánknak:
Nem volt (nyugatra érvényes) útlevelünk, ezért bejártuk Európa elérhető részét, szinte fillérekből, ma már ez tisztán látszik, és megérte bizony.
Aztán...Hat éve már, hogy kiváltottam a szuperérvényes útlevelem, s azóta nem voltam sehol, (ill. egyszer Párkányba átugrottam sörözni, pont azon a napon, amikor már nem is kellett...) mert kibaszottul nincs rá lóvém, úgyhogy baszhatom ezt a nagy-nagy szabadságot cefetül.
Töprengek is már egy ideje, hogy vajon megérte-e ez a kis könyvecske, (amit már nem is nagyon forszíroznak mostanában) mindazt a szopatást, amin keresztülmentem/mentünk az elmúlt évtizedekben?
Zelefánt mint demagóg, ó jaj.
Árpi!

Azé szaporítccsa, hogy megússzunk egy szoci ciklust, vagy azé, mert ez nem olyan faszláma, mint Orbán és magyarhangjai?
Kedves Árpi!
Nagy örömmel olvasom azokat a cikkeket, riportokat, amelyek a fidesz létező, nem létező készülő, nem készülő programjáról szólnak.
Mintha ebben az országban számítana mi a program.
Ugye ferikééknek is volt programjuk, tartott is vagy egy hónapig. Akkor a nagy kommunikátor, a maga bunkó stílusában kifejtette a mezei szoci képviselőknek, hogy mi a valós helyzet, úgy általában, meg költségvetésileg. Arról most csak röviden emlékeznék meg, hogy a stílus maga az ember, ő is úgy gondolja, miként a kommentezők egy része is, hogy az altesti részegységek, tevékenységek szűkös szókinccsel történő emlegetése nyomatékosítja a mondani valót.
Visszatérve a programra, szerinted a csermanek beszédeken és szabadnép félórákon nevelkedetteket érdekli mi a program, azon kívül, hogy mit kapunk? Nem, nem érdekli, 2006-ban azért szavaztak sokan a ferire, mert a mi kutyánk kölke, vagy mert az orbán cigány, esetleg, ha végképp nem volt más érv akkor mert a feri fél a békától és az olyan szimpatikus.
Szóval én örülök, hogy végre te és pár független gondolkodó felismerted, hogy feri nélkül is lehet politika Magyarországon, már csak az kell, hogy az illetékesek felismerjék, hogy viktor nélkül is lehet.
Üdv Pelikán
"szerinted a csermanek beszédeken és szabadnép félórákon nevelkedetteket érdekli mi a program"

engem érdekel, és ez elég is. hiszen épp ez az őszödi beszéd egyik tanulsága: kérdezz rá, ne higgy el semmit, ne bízz a politikusban. bizonyíccsa be, vezesse le, győzzön meg.
Kedves Árpi!
"engem érdekel, és ez elég is. hiszen épp ez az őszödi beszéd egyik tanulsága: kérdezz rá, ne higgy el semmit, ne bízz a politikusban. bizonyíccsa be, vezesse le, győzzön meg."
Ebben töléletesen igazad van engem is érdekelne, de választások idelyén fontosabb, a béka, az orsós meg ilyenek.
Üdv Pelikán
Jó, akkor nekem külön magyarázza el, hogy mit akar azon túl, hogy hazudozással megszerezni a hatalmat. Igénylem. Bizalom nincs.
Hát akkor igényeljük együtt, sokan, talán lesz foganatja.
omgwtf
Mi vagy te itt rendész? Állandóan meg akarod mondani(Árpi helyett)hogy ki mit írhat. Hagyd el már, legyél a szokásos ki szellemeskedő firkancs, és ne akarj te itt rendet tenni. Azonkívűl ásítás=oxigénhiány, hát nyiss ablakot, ha lehet a világra is, mert elég bezárt a véleményrendszered (önkaranténos)
Üdv:)
Pelikán et.

Szerintem nem Viktorral van baj, hanem azzal, hogy Orbánhoz csatolva van egy Semjén, a Semjén pedig az oktatással kapcsolatos dolgok közelébe fog kerülni, ha Orbán dirigálhat ebben az országban.

Mert Orbán a maga pézsmatulok módján képes volt néhány racionális döntést is hozni -ezzel építve ki a fideszhű burzsoáziát-, de a fiam megbukik bibliaismeretből, ha Semjénkedés lesz az tuti.
Kedves Kolbászoszsömle!
Én bízok abban, hogy győz a józan ész és viktor nélkül, kdnp nélkül indul a fidesz a választásokon. Mert jelenleg, ha jól tudom a fidesz vezeti a népszerűségi listát, a kdnp nem is mérik.
Mondjuk én a fideszt is kihagynám a szórásból, ha volna más helyette, de sajna nincs.
Üdv Pelikán
malacka69-"a krisztofóbok (meg)bérmálásáért" 2007.11.22. 08:42:43

ha én rendész, akkor te mi?
nemmondom, bohócokra is szükség van... kb. kéthavonta egyszer. napi 50-60 előadás már kicsit uncsi.

hogy Árpád helyett volnék fogadatlan prókátor? aligha. pusztán önző, magánérdekből kértem, hogy ne kelljen filtereznem a releváns hsz-eket. (magyar nyelv rulez). megpróbáltam. nem jött be. van ilyen bicikli.

amúgy vicces, hogy pont te kéred számon rajtam más kéretlen védelmét. ha jól emlékszem tegnap pont te ugrottál Pelikán védelmére, holott ő értelmes, felnőtt ember, gépelni tud, internete van. le tudja írni, ha valami fáj.
jól láttam, hogy ez most kettősmérce volt, vagy igen?

béke beléd, megyek a másik postra szellemeskedőfirkancskodni.
kilompil 2007.11.21. 13:54:22
Háhá, homáron valaki betette az egyik csíbor, jómunkásembert.

indafoto.hu/gertiko/image/188561-e5c101a7

Már egyenruha is van? Akkor most majd jön az avatás, pappal? Zászkóval?
Csíbor? :)
Milyen szép piros kabátja van a fiúnak, veszek én is 1 ilyet, biztos sokan kedvelnélek utána..
Hát éntőlem meg ingyér várják a TWA meg a rajongók százezrei, hogy a szellemi vagyonomat odatékozoljam a mindenféle blogokon, buszmegállókban, vonaton, de még néha hugyozás közben is?

Ki tudja nem azt is kimásolják -e DVD-re?
ON
Csakhogy a támához is legyen hozzászólás. :)

Szóval lehet jönni itt a másolásokkal kapcsolatos ideológiákkal és törvényekkel. Jópár ezzel foglalkozó blogot elolvastam már.
A megoldást szerintem itt is a legegyszerűbb magyarázat nyújtja.
Az emberek azért töltenek le ingyen, mert egészen egyszerűen annyit amennyiért a boltban megvehetnék nem akarnak fizetni érte. Azon kellene inkább elgondolkodni annyit ér-e az a tartalom amennyiért kínálják. Ezt hívják piacnak. Capis?
Nem tudom az, hogy üveggyöngyök mondanak-e valamit?

Warez oldal? Ha az illető hajlandó fizetni egy minimális összeget az illegális letöltésért, ugyanannyit, vagy még valamivel (azért nem sokkal) többet hajlandó lenne annak is fizetni aki legálisan árulná. Vajon miért csak elvétve látni ilyet?

Money Back? Ismeretlen fogalom ebben az iparban. Mert bizony ez is csak egy iparág ami a tömegtermelésre specializálódott. Mint a kínai műanyagbiszbaszgyár. Az is csak koppintás, ez is csak koppintás. Csak a forma és a szín különbözik egy kicsit a másiktól. Bruce Willis hányszor patkol el az első öt percben? Sajnos az eredeti ötlet ritka mint a fehér ló faszánon.

Szerzői jogok? Egy kicsit túl van lihegve a dolog. A valós terméknél nincs is, és csak akkor lehet érvényesíteni, ha előbb levédetted az ötletedet. Ha elfelejted, ellopják és kiröhögnek.

Rosszul van megközelítve a problema. Szerintem inkább a szolgáltatáshoz hasonló a dolog, nem a kézzel megfogható áruk értékesítéséhez. És bizony egy nagyon fontos lépcsőfok hiányzik az egész kereskedelmi láncból. Ez pedig a szolgáltatás (olcsó és gyors) eljuttatása a fogyasztóhoz. Ez pedig nem a fogyasztók hibája. A technika fejlődik, és a fogyasztók ki tudják magukat szolgálni, ha más út nincsen. Csak mert megtehetik. És itt nem a jogi sz.rrágáson van a hangsúly.
ON
Csakhogy a támához is legyen hozzászólás. :)

Szóval lehet jönni itt a másolásokkal kapcsolatos ideológiákkal és törvényekkel. Jópár ezzel foglalkozó blogot elolvastam már.
A megoldást szerintem itt is a legegyszerűbb magyarázat nyújtja.
Az emberek azért töltenek le ingyen, mert egészen egyszerűen annyit amennyiért a boltban megvehetnék nem akarnak fizetni érte. Azon kellene inkább elgondolkodni annyit ér-e az a tartalom amennyiért kínálják. Ezt hívják piacnak. Capis?
Nem tudom az, hogy üveggyöngyök mondanak-e valamit?

Warez oldal? Ha az illető hajlandó fizetni egy minimális összeget az illegális letöltésért, ugyanannyit, vagy még valamivel (azért nem sokkal) többet hajlandó lenne annak is fizetni aki legálisan árulná. Vajon miért csak elvétve látni ilyet?

Money Back? Ismeretlen fogalom ebben az iparban. Mert bizony ez is csak egy iparág ami a tömegtermelésre specializálódott. Mint a kínai műanyagbiszbaszgyár. Az is csak koppintás, ez is csak koppintás. Csak a forma és a szín különbözik egy kicsit a másiktól. Bruce Willis hányszor patkol el az első öt percben? Sajnos az eredeti ötlet ritka mint a fehér ló faszánon.

Szerzői jogok? Egy kicsit túl van lihegve a dolog. A valós terméknél nincs is, és csak akkor lehet érvényesíteni, ha előbb levédetted az ötletedet. Ha elfelejted, ellopják és kiröhögnek.

Rosszul van megközelítve a problema. Szerintem inkább a szolgáltatáshoz hasonló a dolog, nem a kézzel megfogható áruk értékesítéséhez. És bizony egy nagyon fontos lépcsőfok hiányzik az egész kereskedelmi láncból. Ez pedig a szolgáltatás (olcsó és gyors) eljuttatása a fogyasztóhoz. Ez pedig nem a fogyasztók hibája. A technika fejlődik, és a fogyasztók ki tudják magukat szolgálni, ha más út nincsen. Csak mert megtehetik. És itt nem a jogi sz.rrágáson van a hangsúly.
Na mivan bezárt a bazár? Mégegyszer megpróbálom:

ON
Csakhogy a támához is legyen hozzászólás. :)

Szóval lehet jönni itt a másolásokkal kapcsolatos ideológiákkal és törvényekkel. Jópár ezzel foglalkozó blogot elolvastam már.
A megoldást szerintem itt is a legegyszerűbb magyarázat nyújtja.
Az emberek azért töltenek le ingyen, mert egészen egyszerűen annyit amennyiért a boltban megvehetnék nem akarnak fizetni érte. Azon kellene inkább elgondolkodni annyit ér-e az a tartalom amennyiért kínálják. Ezt hívják piacnak. Capis?
Nem tudom az, hogy üveggyöngyök mondanak-e valamit?

Warez oldal? Ha az illető hajlandó fizetni egy minimális összeget az illegális letöltésért, ugyanannyit, vagy még valamivel (azért nem sokkal) többet hajlandó lenne annak is fizetni aki legálisan árulná. Vajon miért csak elvétve látni ilyet?

Money Back? Ismeretlen fogalom ebben az iparban. Mert bizony ez is csak egy iparág ami a tömegtermelésre specializálódott. Mint a kínai műanyagbiszbaszgyár. Az is csak koppintás, ez is csak koppintás. Csak a forma és a szín különbözik egy kicsit a másiktól. Bruce Willis hányszor patkol el az első öt percben? Sajnos az eredeti ötlet ritka mint a fehér holló (faszánon).

Szerzői jogok? Egy kicsit túl van lihegve a dolog. A valós terméknél nincs is, és csak akkor lehet érvényesíteni, ha előbb levédetted az ötletedet. Ha elfelejted, ellopják és kiröhögnek.

Rosszul van megközelítve a problema. Szerintem inkább a szolgáltatáshoz hasonló a dolog, nem a kézzel megfogható áruk értékesítéséhez. És bizony egy nagyon fontos lépcsőfok hiányzik az egész kereskedelmi láncból. Ez pedig a szolgáltatás (olcsó és gyors) eljuttatása a fogyasztóhoz. Ez pedig nem a fogyasztók hibája. A technika fejlődik, és a fogyasztók ki tudják magukat szolgálni, ha más út nincsen. Csak mert megtehetik. És itt nem a jogi sz...ágáson van a hangsúly.
Bocs ha többször elmentem :)
Úgy látszik lassú a blogmotor.
Fentebb 10:22-kor az nem én voltam, hanem szerintem omgwtf. Meghekkeltek:(( Bizonyítani nem tudom, hogy omgwtf, de sejtem... 10:25-ig órán voltam, max.10:30-kor lehettem volna én. Szemétség, rohadtság, hányás és gennyek...
úgy vélem, azért olyan rohadt drágák a cd-k, dvd-k, könyvek, stb.-k, mert kiadják x ezer példányban, de az árát úgy állapítják meg, hogy 'úgysem veszik meg mindet, ha legalább a tizede elfogy, már ne legyek veszteséges...'
holott ha tizedáron adnák, lehet, hogy tízszer annyian megvennék...
ez most kicsit sarkítva volt ugyan, de az elv talán érthető...
A blogmotor nem lassú hanem egy kupac szar. De hát minden annyit ér amennyit fizetnek érte, az ingyenes wordpress meg kommunista ármány a warezzal egyetemben.

www.techamok.com/forum/viewtopic.php?p=6564#6564
Az eredeti kérdésre válaszolva. Ezt úgy hidalom át, hogy minden zenét letöltök, amiről gondolom, hogy tetszik. Ha meghallgatás után is tetszik, akkor elküldöm a cédé árát az előadónak személyesen, vagy odaadom neki koncerten. (Persze ez nem működik mindenféle mainstream stílusnál, dehát a magyar mainstream...)
""visszatérve: mennyit is ér meg nekem egy film?"

NEm! Ez nem kérdés. Már elmagyaráztam. Te azt döntheted el, megveszed-e a szabott áron."

A piacgazdaság szónak a "piac" egy fontos része. A "szabott ár" időszaka a 3,60-as kenyér időszaka.

A piacnak egy fontos jellemzője, hogy a kofa és a vevő kialkussza az árat.

És ebben nem az a lényeg, hogy alkusznak. Az is.

Az a lényeg, hogy függenek egymástól, nincsen végtelen méretkülönbség köztük.

Abban az esetben, ha az egyik fél végtelenül nagy, a másik fél pedig egy atomja a masszának, egészen furcsa mechanizmusok indulnak be.

Van olyan érzésem, hogy a piacgazdaság bennünk élő modelljei hasonlatosak a fizika Newton törvényeihez: egy végtelen, erőmentes térben néhány ideális test mozgása jól leírható... de a globalizált világban a méretek végesek, a húrelmélethez hasonlóan a klasszikushoz képest egészen új megközelítésekre volna szükség.

A végtelen nagy stúdiók kitöltik a teret, rendelkeznek a rendőrséggel, és szabályozzák, hogy ki, mikor, mit "fogyaszthat".

A fogyasztó nem partnere a stúdiónak. A társadalom az. Ő alkuszik.
Ejnye Árpi :(

Sikerült ezzel a kommenteddel végleg tanubizonyáságát tenned annak, hogy valamikor kb 1922-ben ragadtál le, amikor még szó szerint működött az, ami újabban minden bejegyzésedet áthatja, az un. vadkapitaliszmus.

Ráadásul olyasmiről beszélsz,(megint) amiről fogalmad nincs, utoljára a 80as években "warezoltál", aztán most azt gondolod, hogy megmondod a frankót.Hát nem.


El kell keserítselek, a mai világ más.

Jogilag például ugyanolyan kalóz az összes retro site mint volt annakidején az SPV.
Tehát most a kukacos játékkal madag is kalóz tartalmat linkeltél,ha a bíró nem látott még internetet (és miért látott volna),ezt sokáig magyarázhatnád az un. "független magyar bíróság előtt" :D


Mert a jog egyszerűen nem ismeri a különbséget, hogy a spectrum ma már csak dísznek jó, nosztalgiázni.A lopott szallag ugyanúgy elloptott, ha TAP-ban van valahol fent 2010-ben,vagy ha polimer kazettán 1986ban.


Érted te ezt? Mivel van tehát a baj?
A technológiával ami kukába dobta az ULA-t és a Z80-at vagy az internettel ami elérhetővé teszi ezeket a tartalmakat összegyűjtve így 20 év után (néha nem kis áldozattal és utánnajárással összeszedve,kazettáról,stb)..

Vagy a baj a joggal van?
Esetleg az azt alkotó és alkalmazó társadalommal, ami ismétcsak foggal körömmel ragaszkodik a múlthoz a palástos uralkodóhoz a tisztelgéshez a dízslövéshez a pöcsétes pergamenekhez?


El kell fogadnod és el kell fogadnia a társadalomnak lassan, az un. werozolás és zeneletöltés a 21.század. Pont.

A lőfegyvereket sokáig lehetett fitymálni, arra hivatkozni hogy az íj pontosabb. Nem nyert, a hadviselés vele a háborúk, a tásadalom a teremlési rendszerek, stb változtak meg alapvetően.

Értitek miről beszélek?

Onnantól,hogy a zene csak információ, a szoftver tetszőleges számban másolható nincs az a társadalmi berendezkedés és az a jog, az a rendőrség, ami megállítaná a lavinát.

Vagy a társadalom és lassan a törvények és a berendezkedés követi majd a valóságot, vagy létrejön egy folyamatos válsághelyzet, aminek előbb utóbb spontán születik meg a megoldása.
Egyszerűen a muskáétáűsok laövik a nyílpuskásokat, nagyon sajánljuk őket, siratjuk őket, nabumm.

Nem lesznek kiadók, nem lesz "hivatalos zene", sőt elárulom a mai dinasztrikus társadalmi rendszer és jelenlegi fogalmaink szerinti "politika" sem létezik majd.

Egyszerűen a digitális a kor,az információ korlátalan szabadsága, a zsebemben hordott spectrumnál 200szor erősebb információs központ olyan szintre redulkálja ezt az egész bohóckodást 100éven belül, mint a mezőgazdaság és az állatartás megjelnése az őskori vadászatokat és a sámánok táncát.

Ha tetszik, ha nem, a világ fejlődik.
Te kifestheted magad sámánnak és vadászgathatsz, ha gondolod, de a többiek akik már tenyésztik az állatokat rohadtul ki fognak röhögni.
Mast:

"Ráadásul olyasmiről beszélsz,(megint) amiről fogalmad nincs, utoljára a 80as években "warezoltál", aztán most azt gondolod, hogy megmondod a frankót.Hát nem."

Nagyon igaz!
Nekem is ez a legfőbb bajom ezzel az izével itten; nagy az arc, aztán azt hiszi, ő aztán a leghozzáértőbb a világon.

Jómagam elővettem a Btk-t (meg a szerzői jogi tövényt is elő fogom), és jópár bizonytalanságot látok a szabályozásban, olyasmiket, amiket nem lehet igazán megragadni a jog eszközeivel. Ha lesz időm, és érdekel valakit leírom - előrebocsátva, hogy nem ez a szakterületem. (Tehát Tóta biztosan jobban ért ezekhez a dolgokhoz, nemdebár...?)
Ami mostanában igen erősen felb@ssza az agyam, hogy az eredeti filmek kalóz ellenes üzenetekkel kezdődnek, amit se áttekerni, se átlépni nem lehet. Egyszerűen nem fér a fejembe, miért nekem - aki fizetett érte - kell ezt bámulni, a kalóz verzió bezzeg rögtön indul.

Elgondolkodtató..
mint a Maiden, akik már 76-ban megvoltak (ilyen-olyan felállásban, nem is ez a lényeg), három év múlva nyomták ki az első demójukat, és négy év múlva az első nagylemezt!!! Négy évig mászkáltak, zenéltek.

Folytatva: és akik 14 minőségi albummal a hátuk mögött még ma is koncerteznek, sőt: a 2008-as turnéjuk 2 ausztráliai stadion-koncertjére 40 (!!) perc alatt fogytak el a jegyek az internet segítségével - és Európában is hasonló eredményeket mutatnak fel.
Soha nem nyafogtak a letöltések ellen tudtommal. Vajon miért...?
Szvsz az is szempont itt, hogy a szellemi termékek sokszorosítási költsége elenyésző, így a fajlagos költségek nagyon jól eloszlanak a terméken. Így aztán Kozsónak EGYSZER kell csak elénekelnie, hogy ájlávjú, és az máris milliárdszor eladható (az adathordozó előállítási ktg-ét elenyészőnek feltételezve).
Míg ha pl. Peugeot-t gyártasz, ott mindannyiszor felmerülnek az előállítási költségek (oké, a fix ktg-n nyersz valamit).

Szerintem ezt az anomáliát pont, hogy nagyon jól szabályozza az internet, a warez - ájronikli, pont ezt a tuulajdonságot használva ki. TÉNYLEGES versenyhelyzetet teremt, mert a gagyi nem él meg (bár sajna még így is, sőt).
Tótának ismét halvány fogalma sincs arról, amiről itt fossa a szót.
Amíg a kiadók profitmaximalizálási célra törekedve szívatnak, amig az alkotók jogdíjára rátelepult kisgenyók szopatnak, addig warez!!!A programokkal természetesen szintúgy kell elbánni!!!
És: kedvenc rarpassom: abüdösistenfaszábamár
Akkor is!!! Éljen a warez!!!
Nah érdekelne hogy a warez és p2p-n kívül mi volt még ami elősegítette azt, hogy a fanok közvetlenül reznor zsebébe tölthessék a megérdemelt 1,6 millió dolcsijukat, ezenkívül hozzáférjenek az új album feléhez ingyen, a maradékhoz 5$-ért ami 3 vizitdíj ára ;) tehát nevetséges összeg. Ugye az egyik dupla NIN album annó még 12ezer volt a bótba... Downloading communism?? röhej...
www.techamok.com/?pid=4227
Aztán a nagy lemezipar is kénytelen lesz lassan behódolni a népakarat előtt, új üzleti modellek kidolgozásán fáradoznak, aminek eredménye: olcsóbb zene a usernek, több pénz a zenésznek.
süti beállítások módosítása