W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Az erdő kapitánya

2007.10.22. 09:00 Tóta W. Árpád

Lelőtte a természetvédelmi őr a baltával rátámadó fatolvajt.

Én már az eredeti hírből tudtam, ebből rasszizmus lesz. Ez azért van, mert kissé a jövőbe látok. De azt azért nem sejtettem, amit az Országos Cigány Önkormányzat közleményéből megtudtam délután: az áldozatot a Magyar Gárda szellemisége ölte meg.

Ocsmány dolog volt ez a Magyar Gárda Szellemétől, ez a Szellem roppant gonosz lény. Úgy tűnik tehát, a természetvédelmi őr gárdista volt, aki egyszerűen meglátott egy cigányembert az erdőben – láncfűrész és balta tán nem is volt nála –, és azonnal agyonlőtte, faji gyűlöletből. A nyomozás meg a vizsgálat persze még tart, szóval csak találgathatunk.

Nem tudjuk, hogy az áldozat tényleg fát lopott-e. De ha mégis ilyet tesz valaki, pláne motoros fűrésszel, akkor a természetvédelmi őrnek, ugyebár, épp az a feladata, hogy odamenjen hatóságilag, és jelezze, innen bizony nem szabad fát lopni, mert ez egy természetvédelmi terület. A fák menedéke, mintegy.

Rátámadtak baltával, láncfűrésszel? Csak azért, mert nem hagyta őket lopni? Ilyen szerintem csak filmekben van. Remélem, hamar kiderül, hogy ez rosszindulatú rágalom.

De ha feltételezzük, hogy ilyesmi előfordulhat, akkor kénytelen vagyok jelezni félénken, hogy azt a cigányt én is lelőttem volna, ha tehetem. Azt az egyet, szigorúan, aki épp baltával vagy láncfűrésszel támad rám. Amúgy lelőttem volna akkor is, ha néger, kínai, zsidó, vagy akár pedigrés gárdista. Ebbéli minőségét ugyanis elrejti ilyenkor a balta villogása.

Nem azért lopott, mert cigány, és nem azért rontott baltával a hatóságra, mert cigány, ugye? Jogos lenne a felháborodás, ha ilyet állítana bárki. Viszont akkor talán, esetleg egy icipici esélye van annak, hogy nem is azért lőttek rá.

A Széna téri bankrablót is agyonlőtték a kommandósok. A bankrablás – meg a bankprivatizáció – a fehérbűnözés felségterülete, mégse tiltakozott a Magyar Gárda vagy más fajvédők, hogy miért lőtték le. Azért, mert fegyverrel mások életére tört, és az ilyeneket jó esetben lelövik, mielőtt ők ölnek. Színképelemzés nélkül. Az Országos Cigány Önkormányzat meg ráncba szedhetné a saját szellemét, nehogy az is valami szörnyűséget műveljen.



Címkék: lapszemle cigányság

799 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr26203462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retardalt: ha nem gyujtott 10 000 aktivista alairast akkor orban hazudik.
engem erdekel mar, hogy volt-e annyi vagy sem. akar honnan nezed a palacsinatban szar van. Amugy meg az oszodi beszed feldolgozasahoz eleg a 8 altalanos nem kene a legnagyobb magyar part 1.5eves aktiv munkaja...
malacka ! Szociális háló ? Háá, van a' nekünk ! Csak az ollan, amin egy bálna is átpottyan ! Mindeközben persze a cápák ki-be osonnak... De azért kicsit arrébb, létezik egy másféle is, a kishalaknak... Sűrű szövésű, szoros, fojtó-fullasztó...
TWÁ
Ez a videóm 5 szavazatból 5 csillagra áll a youtube-n, és eddig negatív hozzászólás nem volt. Talán ebből kéne kiindulnod Árpád, mármint hogy miért van ez így, mitől népszerűek?
www.youtube.com/watch?v=QnFPpHgKKNE
holgyválasz
Lassan mi (közalkalmazottak is kiesünk a szociális hálón, nemcsak a romák!
malacka69-"a fidesz bérenc" · 2007.10.24. 15:35:15

"(2) Nektek sosem lesz 10.000 aktivistátok
Egy a ti nagy bajotok most."

Igen, ez valóban egy fontos világnézetbeli különbség köztünk (nem bal meg jobb között, te meg én köztem, ez most személyeskedés ;D)

Neked a "pártaktivista" egy pozitív csengésű szó.
Nekem pejoratív. Valahol a "szolgalelkű droid"-al van kb. egy szinten.

Soha nem csinálnám. Inkább utcát söpörnék, vagy bármi, de ezt nem. Ők a legalja...
malacka, sajna, így van... De megérdemeljük ! Hagyjuk magunkat...
Szart se ér itt az úri modor, a mérsékletességben zajló sztrájkok, ugyanmár ! Én egy pedagógus sztrájkot mondjuk az érettségi napjaira hírdetnék meg, amikor tényleges bonyodalmat okozhatnék vele ! Az eddigiek csak nevetséges kapálódzások....Nincs igazi érdekérvényesítés egyetlen területen sem ! Ahogy a cigányoknak sincs.
The Night....
Amikor itt Orbánozol, akkor pl. aktivistaként viselkedsz, mert tudod, h ezt a blogot több ezren olvassák, tehát nekik szól az orbánozásod. Én nem mondtam,h dicsőség aktivistának lenni, de nem is szégyen. Én nem vagyok az, és nem is szeretnék, de nem elvi okok miatt, hanem mert több, fontosabb dolgom is van. Mindenki aktivista, aki politizál nyilvánosan úgy, hogy azzal valakinek kedvez. Én így látom. Egyébként meg nagyon bele lehet bukni abba, ha egy párt elveszíti a tömegbázisát, ha az aktivistái átmennek fososba, mert a párt szarul dolgozik odafent. Aki elítéli az aktivistákat, az nem demokrata szerintem, mert minden embernek joga van politikailag aktívnak lenni a demokráciában...
holgyválasz
Igen, én is megértem a kukaborogatók indulatát, mégsem támogatom a tetteik. De baromira benne lennék egy igazán ütős pedagógus sztájkba. Szarba vesznek minket, csak nehogy a szájukba pottyanjunk:)
Minden embernek joga van politikailag aktívnak lenni a demokráciában.

Mondod, Malacka.

De ez a diktatúrában kötelező volt. Előírt véleménnyel.

És kurvára kezd most is kötelező lenni.
Előírt véleménnyel.

Ez benne a gáz.
simonmondja
Ugyan már, ugyan már, ugyan már.... Ugatni még szabad bármit, vagy ahogy a nagy bölcs, Bobby írta itt pár napja: "Inkább küldjenek el százszor a kurva anyámba, mint egyszer Recskre... " Nah, Bobby féle rendszer még működik
Képzelem, Bobby haverod mennyire esélyes egy Recskre küldésre.

Szerintem még a szeméttel se lehet leküldeni a kukáig.

simonmondja
Amúgy igazad is van egy kicsit, ha Lári Ferire gondolok, mert ha azt mondod, hogy nem kell pl. tandíj, rögtön leugat, hogy kuss te reformellenes. Hát innen közlöm vele, hogy a reform csak egy szó, ami önmagában nem pozitív, csak a tartalma döntheti el. Feriék szerint, aki nem úgy gondolja a reformokat, ahogy ők csinálják, az nem ért hozzá, vagyis mi vagyunk az elhivatottak a feladatra, vagyis küldetéstudat, vagyis bolsevikmentalitás. Ez tényleg nem demokrácia kezd lenni...
Szerintem meg Bobby megjegyzése rendkívül szellemes, baromi jól megfogalmazza a demokrácia egyik legfontosabb elemét, a szólás szabadságát. Nekem tetszik, vicces és mélyen igaz!
en meg megertem azokat, akik megertik a gyujtogatokat. Primitiv suttyo sikertelen majmok :) Attol mert megerted az meg ugy nincsen jol. Ez ugyan az, mint a "jogom van hozza" erv.. attol mert jogod van hozza, meg az nem feltetlen helyes is.
Kopasz
Az indulatukat értem meg, nem pedig őket. Mert ha őket érteném meg, akkor a tetteiket is megérteném. Ha már írsz rám, akkor olvass is el rendesen! Bár már régóta sejtem, hogy diszlexiás vagy, azért nem mersz helyesen írni, mert nem is tudsz, és azért gond a szövegértés is. Hidd el, nem szégyen diszesnek lenni, nem kevés tanítványom az, akik attól még szerethetőek, nem úgy, mint te:)
malacka69-"a fidesz bérenc" · 2007.10.24. 16:37:28

"Amikor itt Orbánozol, akkor pl. aktivistaként viselkedsz, mert tudod, h ezt a blogot több ezren olvassák, tehát nekik szól az orbánozásod."

1. Szeretném látni (idézettel, ha lehetne) hogy vajon most éppen hol orbánoztam. Ha nem tudod megmutatni, akkor elégtelen, leülhetsz.

2. Tudom, hogy ezt neked nehéz lesz elmagyaráznom, mert magadból kiindulva valószínűleg tényleg aktivizmusként fogod fel a blogokon kommentelést. Azért megpróbálom: A SAJÁT VÉLEMÉNYEMET MONDOM, és kurvára nem érdekel, hogy ez mondjuk a baloldali pártok ÉRDEKEIT hogyan érinti.
Te ellenben rabja vagy egy párt ideológiájának, az a baj. Ugye emlékszel, ahogy a sci-fis topikban nem bírtál magaddal, hogy miért nincs már gyurcsányorbán? Ugye emlékszel?
Na ugye...
Én mondhatom, hogy a vadőr helyében én is lelőttem volna a rám támadó cigányt, mint a kutyát (csak képletesen, mielőtt állatkínzással vádolnál :D) mert nem tartozom senkinek elszámolással. De neked a gazdáid mit mondanak, ha nem Fideszpropagandát írsz?

"Mindenki aktivista, aki politizál nyilvánosan úgy, hogy azzal valakinek kedvez. Én így látom."

Magánemberként (tehát nem politikusként) úgy kéne politizálni (ha már) hogy MAGADNAK kedvezz, ne egy pártnak. Ha ezt nem látod be, akkor inkább hagyjuk...

"Aki elítéli az aktivistákat, az nem demokrata szerintem"

Rendben, akkor szerinted én nem vagyok demokrata. Na püff. Túlélem. Az ilyen címkék amúgy sem jelentenek számomra semmit...
Malacka.
Nekem volt egy topicom, ahol az volt a kérdés, hogy miért is jó - nekünk - a demokrácia, ha egyáltalán jó egy ilyen helyen.
Az egyetlen értékelhető hozzászólás az volt, hogy azért, hogy mindenkit nyugodtan elküldhessünk a kurva anyjába, mert az jólesik.
diszgrafias vagyok nem diszlexias. Neked mi a kifogasod? A szovegertessel nincsen semmi gondom egyebirant tudok helyesen irni, de nem itt fogok, amikor eppen 2 percre k
Kikapcsolok a melobol.
Te vagy az aki rendszeresen elsiklik olyan szovegreszletek mellett, amiket nem tud megideologizalni, mintha mise tortent volna. Amugy jo dolog mas betegsegevel elohozakodni.. szerintem keressel itt egy balos rakos halaos beteget, es piszkald ot is. Tudod.. emeld a szinvonalt egy picit.

Tanitvanyom.. egyszer talalkoztam egy hazasparral pecsett tanarok voltak.. vad melymagyarok.
"A emeszpe behozza ide a buzika amerikabol" csaladi hazban laktak
"megengedik a gyerekeknek hogy drogozzanak"
"csokolom - az alkhol is drog"
"micsoda?!?!?! az alkohol.. ugyan mar az nem drog"
"az bizony.. meg pedig kemeny drog"
"ez nem igaz"
tanar ember.. egyetemet vegzett.. gratulalok.
semmi koncepcio.. tanar ember. Hidd el en is szeretheto vagyok. Lehet nem azok szamara akik habzoszajjal gyulolkodnek, es irigykednek.. de az vagyok.

Mondom, azok akik megertik ezeket a nyitottkapukat dongeto majmok indulatait nem tudom nem lenezni. Az egeszrol sut, hogy ok tudjak, hogy a tortenelem rajuk mar semmilyen fontos es diszes szerepet nem oszt. Nem lesznek mar sikeresek a munkahelyukon, a maganeletuk is nyilvan szar. Se penzuk, se kilatasuk. Ezert 56-osdit jatszanak. Emulaljak a regmult esemenyeit, hatha rajuk is vetul egy kicsi a hirnevbol es a csillogasbol, ami azoknak jutott, akiknek tenyleg volt tenni es veszteni valojuk. Tet nelkul konnyu fogadni. Soha elo nem veszik oket. Ha van egy kis szerencsenk egynek egynek kiveri a szemet egy gumi lovedek, eltori a terdet egy rendor, de pl hogy torvenybetartasara birjak oket mar nem lehet, hiszen akkor rendor terror van. Egyszer elvinnem az ilyen HirTVn ugato kisasszonyt egy fekete negyedbe az usa-ban egy nagyvarosba (felteve, ha kulfoldre lehet birni egy ilyen majmot), es megmutatnam neki "csokolom ez a rendor terror". Nem az, hogy koztorvenyes bunzoket, illegalis terfoglalokat a torveny betartatasara kenyszeritenek. Nem tetszik a torveny? Valassz olyat, aki masmilyet hoz.
Szoval 56-osat jatszanak, es azt hiszik ha nagyon igyekeznek es annyira erolkodnek, hogy majd bekakilnak, akkor majd masok is elhiszik (es paran, ilyen dilettans idiotak, mint te) egy picit titkon el is hiszik, es osszekacsintotok. Mikozben tudjatok, hogy az igazsag az, hogy ez bohockodas es randalirozas, es az egeszben az a legnagyobb szam es a legfontosabb, hogy a Reuters fotosat fejbe kurtak egy soros uveggel (ez volt az egyetlen hir) tavaly sem volt semmi izgalmasabb, mikozben a hozzad hasonlo eltevedt lelket bizonygattak minden forumon es chat szobaban, hogy ez a forradalom kezdete, es majd a tankonyvek is megirjak...
Jah..
"Karpatia, mi?" =)
Malacka.
A reformokról.
Miután az ország már 18 éve ki lett fillér nélkül ültetve a jégre, és meg lett magyarázva, hogy ez a kapitalizmus,
közben a bankok konszolidációt kaptak, az egészségügy vidáman töfögött a kádári logikával - ami az államé, az a dolgozóé - és szívta az ország vérét, a patikusok csak jókedvükben tartanak nyitva, a dolgozókorúak meg azért nem találnak helyet, mert minden tele van a vidám előnyugdíjasokkal, akik a nyugdíjat és a munkabért is felveszik, míg más , gyerekes családok egyik napról a másikra élnek, hogy ezt kiizzadják nekik.
Folytathatnám.
Ez egy felemás kapitalizmus.
Egyeseknek az, másoknak még mindig szocializmus.
Ezeket a másokat már ideje lenne hideg vízbe mártogatni.
The Night...
Rohadtul tévedsz sok mindenben
(1) Piszkosul nem érdekel, mi a Fidesz aktuális irányvonala. Őket is bírálom másutt sokmindenért. Pl. annak idején nem szerettem őket, mert Torgyán a kormányban, mert mtv elfoglalása, mert nemzetieskedés, mert felsőbbrendű beszédstílus, de Őszödöt megbocsáthatatlannak tartom, és jelenleg nincs más erő, aki le tudja váltani Lári Ferit, azért támogatom őket (persze nem mindenben)
(2)Én a politika rabja vagyok, nem a Fideszé, azt beismerem. Érted? Túl sokat agyalok rajta, túlinformálom magam (internet, mtv, atv, hírtv), túl sokat foglalkozom a politikával. Nem kéne ennyit, ezt elismerem. Azt továbbra is fenntartom, hogy az egy unalmas poszt volt.
(3)"De neked a gazdáid mit mondanak, ha nem Fideszpropagandát írsz?"
Ez utóbbi mondatod nem minősítem, ez téged minősít. Fogalmad sincs rólam...

Ja, Malacka.
A tandíj.
Nekem nincs nagy véleményem az egyetemistákról általában. Szerintem sokan csak melegedőnek használják a sulit. Mert borzadnak a gondolattól, hogy mi lesz utána. Az idősebbek ismerik a tanulást pénzkereséssel.
Én is.
De van egy blog - az Isten állatkertje, ahol sok tandíjpárti hozzászólást láttam. Ilyen is van.
Simonmondja
Én baloldali Fidesz-szavazó vagyok éppen most, mert
(1) Szerintem maradjon kockázatközösség az EÜ-ben, mert szeretnék ugyanolyan jó egészségügyi ellátást kapni, mint egy gazdag
(2) Szerintem maradjon ingyenes a felsőoktatás legalább azoknak, akik rendesen tanulnak, mert én anno (betanított munkás & géplakatos) gyerekeként ingyen ELTE, de most nem tudnám hasonló pozicióból. Példát is tudok: tanítványom 99 pontra írja a matekot, felveszik,de visszadobja, mert anyja nem bírná, marad technikusnak 2 éves képzésben.
(3) Kórházi napidíj? Évi kb. 400ezret vonnak el tőlem TB-be, és még éltemben 10 napot sem voltam kórházban. Láttam, látogatás alatt, hogy nyomorult csoró cigányembert krónikusnak veszi fel az orvos, mert nem meri elkérni tőle több nap után a 10ezres nagyságrendű napidíjat.
Lehet vadkapitalista refromokat hozni, de akkor cseréljünk cimkét MSZP liberális jobboldali, a Fidesz konzervatív baloldali.
Figyeltétek TGM-et a Civil a pályánban (ATV)? Na őrá senki nem mondhatja, hogy nem független gondolkodó, de ezeket a reformokat ő is kidobná a francba.
Malacka.17.29.
Megélhetési filozófus.
Kopasz
Az ember éppen attól ember, és nem állat, hogy nem ad szabad teret az indulatainak, de az indulat része megérthető. 56-ban lincseltek, mert érthető indulat volt, de nem volt önkontroll. Hogy is lehetett, mikor ártatlan tömegre lőttek a Kossuth-téren. Azok után nem lehet csodálkozni, hogy az ember elállatiasodik. Nézd meg a háborúkat? Érthető indulatok voltak ott is nem egyszer. Indulatot megérteni fontos. Pl. bíróságnál kevesebbet kap az, aki hirtelen felindulásból cselekszik. Vajon miért? Nemcsak agya van az embernek, de szíve is, ezt még a bíróság is figyelembe veszi...
simon
Nem kéne mindenkire cimkét ragasztani, aki nem azt mondja, amit hallani szeretnél. Szerintem itt nem egy kommentező szívesen cserélne agyat TGM-el, ha nézeteket nem is...
Simon
A hosszú reformosom volt a lényeg, nem a TGM-es
Simonmondja: mi az, hogy TGM "megélhetési filozófus"? Még jó, hogy az. Az egy foglalkozás. Ilyen alapon minden géplakatosnak felróhatnád, hogy megélhetési géplakatos. Vagy, ha lenne egy szobrászműhelye, mint Szókratésznak akkor okés lenne a dolog?
Más kérdés, hogy TGM mostanra vad dogmatikus szélsőséges marxista lett, miközben gyűlöl minden 20. századi kommunizmust, és mindezt a liberális jogvédő szerepkörével is össze tudja egyeztetni.
Malacka.
A XX. század, talán 10-től tele van érthető indulatból elkövetett gyilkosságokkal a a fasiszták, a komcsik, a mindenféle keretlegények és bíók, környező népek és határon belüliek felváltva gyilkolászták egymást.
Mást se nagyon csináltak.
Ideje lenne belátni, hogy az élet fontosabb a bosszúnál és végre abbahagyni.
Különben a mi életünk is rámegy.
Igen, csak az a kulonbseg, hogy azoknal az embereknel akikrol te beszelsz volt OKA. Az ok nelkuli hirtelen felindulas a birosagon SEM enyhito korulmeny.
Felmelegedett a sorom, mert elaludtam a meccs kozben ettol ideges lettem es alvo felesegem fejbe lottem.
Nem hiszem, hogy enyhito korulmeny lenne az ok nelkuli indulat.
Kar osszemosni a mostani kocsogoket 56 hoseivel... 56ban volt miert.. most nincs.
Ez a kulonbseg.
De ez a poszt a cigánykérdést érinti, tehát megismétlem,amit fontosnak tartok elmondani (ld. fentebb): EZ A KORMÁNY a magasra vitt energiaárakkal, a tandíjjal, a bezárt vasúti szárnyvonalakkal, a magánbiztosítós egészségüggyel RASSZISTA
malacka69-"a fidesz bérenc" · 2007.10.24. 17:15:21
The Night...

"Én a politika rabja vagyok, nem a Fideszé, azt beismerem. Érted? Túl sokat agyalok rajta, túlinformálom magam (internet, mtv, atv, hírtv), túl sokat foglalkozom a politikával. Nem kéne ennyit, ezt elismerem."

Ó, te mártír. Ki kényszerít rá? Azért csinálod, mert... Szerintem magad sem tudod miért csinálod. Ahhoz képest, hogy olyan sokat foglalkozol politikai kérdésekkel, néha elég nagy zagyvaságokat tudsz leírni. :/

"Azt továbbra is fenntartom, hogy az egy unalmas poszt volt."

Hát igen, van akinek a gyurcsányorbán az unalmas, van akinek az irodalom.
Kérlek ne gyere azzal, hogy Lem meg a többiek nem irodalom. Bár én bevallom nem vagyok nagy rajongója a sci-fi műfajnak, mégis érdekesebb volt, mint a kétdimenziós hülyék, akik alig várják, hogy előhozakodjanak a jól betanult sablonhülyeségeikkel.
De ha az unalmas volt, hát örülhetsz. Ez a topik egyre inkább a te szád íze szerint alakul, bár eredetileg ennek sem volt semmi köze gyurcsányorbánhoz.
Na mindegy, jó szórakozást! :/
Ardarich.
Ha ebből él, akkor nem sértés, hanem megállapítás.
És arra mondtam, hogy persze, hogy antikapitalista dumával házal mostanában.
A kapitalista dumát nem fizetik jól a tévék.
Ahhoz állami állás kéne.

Túl sok TGM-et olvastam már.
És kár volt.
És itt nem tartok tévét.(privát)
Kopasz
Én speciál képtelen vagyok lenyelni, hogy a képembe mondják a kampányban, hogy A, aztán kiderül, hogy ők már akkor tudták, hogy B-t fognak lépni. Ennél még Horn és Medgyessy is százszor becsületesebb volt. Képtelen vagyok feldolgozni ezt a mondatot:
"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt."
Aki ezeket képes legitim politizálásnak tekinteni, az az én szememben nem demokrata, és nem érdemel demokráciát az, aki ennek a viselkedésnek a legfőbb kiagyalóját védi.
Kopasz
Erdélyi barátnőd van. Lári Feri találta ki a 23millió román eljövetelét a nemzetmegtagadási kampányban. Vágod? Vele jött divatba a gyűlöletkeltés Magyarországon, vele jött divatba az, hogy a legfőbb kormánypolitika az ellenzék folyamatos támadása.
Indulatos és dühös vagyok, ha az őszödi beszédre gondolok, s ameddig nem tűnik el ez az ember, addig zabszem lesz milliók seggében, és akkor nehéz kordában tartani az indulatokat, mert mindig akad majd, aki rácsimpaszkodik, mert balhézni van kedve, s mindig akad, aki indulattól vakon nem veszi ezt észre, megy vele...
TGM furcsa jelenség.

Alapvetően nem értek vele egyet, de közben elismerem, hogy politikai kérdésekben jóval-jóval műveltebb, mint én.

A legtöbb olyanról, akivel nem értek egyet, tudom, hogy hülye, vagy hogy mi a motivációja, hogy hülyeségeket beszéljen. TGM "más tészta". Érdekes hallgatni.

Valami viszont akkor sem stimmel. Talán az egyszerű józan paraszti ész szól ellene, vagy mittudomén...
The night
"zagyvaságot" Konkrétan mit? Cimke, cimke, cimke... Érvek? Ja, az üres halmazból nehéz részhalmazt képezni...
The night
A posztokat TWÁ írja, és nem véletlen, hogy alig ír mást, mint politikát. Soha ilyen izgalmas nem volt a politika, mint mostanában, mint az utóbbi két-három évben, amióta mindkét fő párt vezérelvűre váltott.
Ha téged nem érdekel a politika, javaslom élj Észak Koreában, ott ez nem fog feltűnni:)
Malacka.
Akkor, mivel abból is rendeztetek népszavazást,
például miért nem igértétek a kampányban az állampolgárság megadását minden magyarnak valló embernek?

Az miért maradt ki?

Most akarjátok, vagy nem?

simon...
Látom, ma nem sértegetős vagy, inkább érvelős, de ezt most nem tudom felfogni. Szerinted 23 millió román akarta magát magyarnak vallani? Te normális vagy? A románok nagy része úgy utálja a magyarokat, mint a szart, nemhogy még felvállalja, hogy magyar! Egyszerűen nem értelek!
The Night...

A multkori írása után megállapítottam - csak az írásból - , hogy nem él Magyarországon.
Annyira tévesen skatulyázta be az embereket.
Sajnos már nem tudnám idézni, de majd legközelebb, ha lesz valami vita egy írásáról.
Az állampolgárságot én megadnám, de az állami intézmények igénybe vételét állandó lakóhelyhez kötném, azaz csak az vehetné igénybe az egészségügyünket, aki effektíve itt él, sőt: itt fizet adót. Ők azt sérelmezték (sokkal beszéltem) hogy miközben nekik ez csak egy jelképes gesztus lett volna, mi megtagadtuk tőlük ezt a lehetőséget. De az EU-ban ez már mindegy. Itt az a lényeg, hogy ahol adót fizetsz, vagy fizettél (ld. nyugdíjas) ott vedd igénybe az állam szolgáltatásait!
Malacka.
Nem próbálnám kitalálni, mit akar 23 millió román. Én egyet sem ismerek.

De hiányzott a Fidesz-kampányból az igéret, hogy megkapja mindenki.
Ugyanis , aki ezért hazaárulózza Gyurcsányt, mert ellene kampányolt, annak illene ezt bevezetni, ha kormányra kerül.

Az állampolgárság kiterjesztését - a népszavazás kampányigéretei szerint.
amúgy személyes ismeretségen keresztül tudom: a fatolvajok többsége roma, és bizony a többség igenis erőszakos, ki ha kell, ölni is mer...Nógrád megyében legalábbis mindenképp
malacka69-"a fidesz bérenc" · 2007.10.24. 18:03:38

""zagyvaságot" Konkrétan mit?"

Konkrétan pl. ezt:

"a legnagyobb rasszista a mostani kormány és annak politikája"

Na, ez finoman szólva zagyvaság (vagy csúsztatás, vagy butaság). Durván szólva pedig ostoba demagógia. Válassz.

"Ha téged nem érdekel a politika, javaslom élj Észak Koreában, ott ez nem fog feltűnni:)"

Érdekel a politika. Az igazi. Mondjuk a világpolitika. Viszont azon kívül rengeteg más dolog érdekel. És sok dolog sokkal jobban érdekel, mint a gyurcsányorbán.
Amit te érdekesnek hívsz, az provinciális bohóckodás. Csak annyi érdekel belőle, ami engem, vagy a hozzám közel állókat közvetlenül érint.

"Ha téged nem érdekel a politika, javaslom élj Észak Koreában, ott ez nem fog feltűnni:)"

Javaslat elvetve, következő? Amúgy sem bíznék a tanácsodban, sztem szart se tudsz É-Koreáról, csak annyit, hogy ott még a hardcore komcsik az urak (ami speciel igaz, csak nem elég)...
Továbbra sem értelek, de lemondtam róla. A 23 millió román jön ide kampánya egy xenofób mondat, ráadásul baromság. Ha legalább a legnyilvánvalóbb baromságot nem védenéd, hitelesebb érvelő lennél a szememben. Én sem védem a Deutsch féle "Gy. F. bemutatott az országnak" marhaságot, vagy a rosszabbul élünk, mint 4 éve hülyeséget. Amúgy is megmondtam, a Fidesz irtó bénán kampányol, irtó gyatra a kommunikáció Cser-Palkovics és Szíjjártó nem szimpi se fejre, se stílusra, innentől pedig hiába mondanak igazat. Demszky miért nyert 1%-kal? Csak nem a fizimiskája miatt. Szar és béna a Fidesz propaganda és kampány. Itt van pl. a vizitdíj. Majd a szoci azt mondja: Ugyan már, 300ft, nem pénz. Kíváncsi vagyok, mondja-e majd a Fidesz, hogy semmi garancia arra, hogy eltelik két-három év, és nem lesz 3000. Érted? Ezt az érvet miért nem hallom én? Emlékeztek a súlyadóra? Mióta bevezették 10-szeresére nőtt!!!!
KritiQs · kultur.blog.hu 2007.10.24. 18:20:59

Hasonló sztorit én is hallottam... :/
The night
Tetteiben igenis rasszista, mert teljesen cigányellenes pl. a magánbiztosítós EÜ. Elolvastad? Megindokoltam, miért mondom, hogy rasszista. Nem egy olyan intézkedés van,ami árt a cigányság, sőt nekik árt legjobban!
The night
Az én életemet e két ember (OV és GYF) rohadtul befolyásolja: most pl. többet dolgozok, kevesebb pénzért, mint két éve. Talán, ha te is annyit keresnél, mint én, nem mondanád, hogy provinciális belpolitikáról vitatkozni. Nekem a húsomba vágnak GyF intézkedései, a húsomba!!!!
Dél-Koreáról meg nem is akarok többet tudni, valahogy nem érzem szükségességét. Nem baj?
Lehet, hogy durva volt a mondat, de durva volt az is, hogy mikor átvette a kormányzást Meggyesitől, nem hagyták, hogy rendbetegye a költségvetést, hanem egy hétre rá már az állampolgárság akárhányra való kiterjesztésének kampányában találta magát.
Én durvább is lettem volna ezekkel a sötét módszerekkel szemben.
Ha a Fidesz annyira akarja, csinálja meg, mikor ő kormányoz.
Ne a mások költségvetését bassza szét.
Hogy lehet úgy költségvetést csinálni decemberben, hogy nem tudja, hány magyar fog ellátásért sorbaállni januárban?
Simon
Mondtam már, semmi bizonyíték, hogy az állampolgárságot nem lehetett volna megoldani úgy, hogy az ne terhelje a költségvetést. Sztem meg lehet úgy csinálni, hogy ne okozzon túl nagy gondot. Nincs meg a kontrollja, de mentem... csüssz
Azon gondolkodom, mit taníthat Malacka érettségizőknek?
malacka69-"a fidesz bérenc" · 2007.10.24. 18:30:54

"Tetteiben igenis rasszista, mert teljesen cigányellenes pl. a magánbiztosítós EÜ. Elolvastad? Megindokoltam, miért mondom, hogy rasszista. Nem egy olyan intézkedés van,ami árt a cigányság, sőt nekik árt legjobban!"

Bocs, de kurvára nem érted a lényeget. Lehet, hogy sok rendelkezés nem fog jól jönni a cigányságnak.
DE NEM AZÉRT, MERT CIGÁNYOK. Hanem azért, mert szegények. Ami sajnálatos, de nem rasszizmus...
Szóval ne próbálj zsonglőrködni a szavakkal, mert nem megy.

"most pl. többet dolgozok, kevesebb pénzért, mint két éve. Talán, ha te is annyit keresnél, mint én, nem mondanád, hogy provinciális belpolitikáról vitatkozni."

OK, mivel (feltételezem) az állam alkalmaz, ezért téged ez személyesen érint. Jogos. Nem vitatom el tőled a saját érdekeidnek a védelmét. Viszont nekem meg nem érdekem, hogy a szükségesnél több állami alkalmazott legyen, mert akkor majd megemelik az adómat, hogy legyen miből fizetést adni nekik. Sajnálatos, de itt érdekellentét van, mindaddig, amíg nem áll be egy mindkét fél számára elfogadható kompromisszum (az állami alkalmazottak számát illetően).

"Dél-Koreáról meg nem is akarok többet tudni, valahogy nem érzem szükségességét. Nem baj?"

Nem. Bár eddig Észak-Koreáról volt szó, de mindegy is. Azért le lovalld bele magad ennyire.... ;)
malacka69-"a fidesz bérenc" · 2007.10.24. 18:30:54

"Tetteiben igenis rasszista, mert teljesen cigányellenes pl. a magánbiztosítós EÜ. Elolvastad? Megindokoltam, miért mondom, hogy rasszista. Nem egy olyan intézkedés van,ami árt a cigányság, sőt nekik árt legjobban!"

Bocs, de kurvára nem érted a lényeget. Lehet, hogy sok rendelkezés nem fog jól jönni a cigányságnak.
DE NEM AZÉRT, MERT CIGÁNYOK. Hanem azért, mert szegények. Ami sajnálatos, de nem rasszizmus...
Szóval ne próbálj zsonglőrködni a szavakkal, mert nem megy.

"most pl. többet dolgozok, kevesebb pénzért, mint két éve. Talán, ha te is annyit keresnél, mint én, nem mondanád, hogy provinciális belpolitikáról vitatkozni."

OK, mivel (feltételezem) az állam alkalmaz, ezért téged ez személyesen érint. Jogos. Nem vitatom el tőled a saját érdekeidnek a védelmét. Viszont nekem meg nem érdekem, hogy a szükségesnél több állami alkalmazott legyen, mert akkor majd megemelik az adómat, hogy legyen miből fizetést adni nekik. Sajnálatos, de itt érdekellentét van, mindaddig, amíg nem áll be egy mindkét fél számára elfogadható kompromisszum (az állami alkalmazottak számát illetően).

"Dél-Koreáról meg nem is akarok többet tudni, valahogy nem érzem szükségességét. Nem baj?"

Nem. Bár eddig Észak-Koreáról volt szó, de mindegy is. Azért le lovalld bele magad ennyire.... ;)

PS: Ha ez kétszer jelenik meg, az a kurva blogmotor hibája. Monnyonle!
"Various 2007.10.24. 14:19:56
Lollerkid:

Azért hülyézlek, mert hülye vagy."

Neked meg a kurva anyád, hülye aki mondja...
simonmondja!
"...de durva volt az is, hogy mikor átvette a kormányzást Meggyesitől, nem hagyták, hogy rendbetegye a költségvetést, hanem..."
Ilyent kérnék még ha lehetne.Gyüjtöm a faszságokat.Eddigi hozzászólásaidat figyelembe véve ez neked nem okoz különösebb problémát.
Köszi.
Hasonlót bárkitől elfogadok,úgy látom akik most irogatnak, ez nem lesz gond.
A falopási ügyet tegnap túltárgyaltuk,lehet egy kicsit lazitani.
Hajrá!
simonmondja... 2007.10.24. 18:31:30
A korrektség kedvéért ez nem a Fidesz agyszüleménye volt, hanem a Magyarok Világszövetségé-é. Eleinte a Fidesz is vonakodott mögé állni, aztán látták, hogy senki és gondolták, hogy ebből még profitálhatnak is. (Az már csak adalék, hogy utólag szerintük se volt olyan jó ötlet.) És mielőtt valaki rázendít, hogy mert az embereket becsapták a 23 millió románnal, közlöm, hogy az emberek kb. 1/6-a szavazott igennel, 1/6-a nemmel (max. őket csaphatták be), a maradék 2/3 el se ment (mert ennyire fontos...).

"Vele jött divatba a gyűlöletkeltés Magyarországon, vele jött divatba az, hogy a legfőbb kormánypolitika az ellenzék folyamatos támadása."
Ezt pedig igen könnyű cáfolni 90-es évek elejéről származó sajtóval. Úgy 93 körül kezdödőtt.
Lenin

Dehogy tárgyaltuk! Még nem hordták le a fát a pincébe! És mégis itt anyázzák egymást!

Nem hiszem, hogy Medgyessynek a költvetési egyensúly szívügye lett volna. Inkább afféle "jószívű király"-t játszott.
Ja, igen, a szegény emberek sújtó intézkedések nem rasszisták, illetve az anyázás nem politizálás.
Lord

Ha Gy. F. a kettős állampolgárság mellé áll 2004 december 5-én, akkor annyira középre kerül, hogy 2006-ig, majd a meg nyert választás után máig, azt csinál amit akar (tud).
De ő rövidlátó és ostoba volt, és az is maradt.

Ha elQró akkor jól dönt, most O.V. a Felcsút polgármestere lenne.
Lord Valdez.
Én nem vagyok egy adatbázis, de látom, te nekiláttál.
Akkor mond , nem volt valami botrány az Orbán-érában, hogy a Magyarok Világszövetségének élére nem a szövetség, hanem az Orbán nevezte ki az elnököt?
Vagy rosszul emlékszem?
Lord Valdez!
"a maradék 2/3 el se ment (mert ennyire fontos...)."
Ez nagyon szomorú történet.

"Ezt pedig igen könnyű cáfolni 90-es évek elejéről származó sajtóval. Úgy 93 körül kezdödőtt."
Ez igy nem igaz,de a trükk bevált.Senki nem fog utánnanézni,ezt Te is tudod.
simonmondja

Rosszul emlékszel.
Én se vagyok adattár.

Ez nem tökéletes viszont kéznél van.
index.hu/politika/belfold/okt71022/
Arra talán mindenki emlékszik, hogy Megyó 2002-ben, mikor én személy szerint Gyurcsány létezéséről sem tudtam, már kampánytéma volt a lövészárkok betemetése.
Illetve mondata, hogy 10 millió magyar miniszterelnöke szeretne lenni, nem kétszer 5 millióé.
Áh, itt van:
index.hu/politika/belfold/medgyessy4/
2001. (Persze olyan mindegy, mert úgyis azt fogják mondani, "GyF megosztotta az országot"... )
simonmondja... 2007.10.24. 20:35:41
Ilyesmire nem emlékszem. Szerintem az MVSZ sose volt Fidesz vazallus. (inkább púp a hátán)
2004.12.04. Magyarország szégyene.
Ezt a kérdést nem lett volna szabad népszavazásra engedni.
Ezt mindenki bevonásával,nyugodt körülmények között, csendben kellett volna megtárgyalni.
Ez az egész "elit" szégyene.
De szép mondatot hoztam össze :) Ezért Kazinczy-díjat érdemelnék.
Sajnos a 90-es években még az internetes újságírás nem volt annyira triviális, ezért nehéz keresni. Inkább vállalom, hogy trükk, mintsem, hogy híradóanyagokat és újságarchívumokat kutassak.
Hát, ha nem is jól emlékszem, valami botrány lehetett, mert

üssétek csak be a www.mvsz.hu -t.
Asszem mégis akart valami elnököt, de nem térdeltek a magyarok és megbüntette őket.
Anyázás helyett jó lenne valami konkréttal cáfolni.
Nem tudom mi volt, de nem lep meg ,hogy szabálytalannak véli. Már elnézést, de az MVSZ kiváló példája a szittyizmusként gyúnyolt üldözéstudatnak.
Úgy látom mindenki elment Dr.House-t nézni :) (A legértelmesebb műsor szerintem) Követem a példát :)
simonmondja!LordValdez!
Miért csak csemegéztek a biliben,ha már borogatni akartok,miért nem boritjátok ki az egészet.
Kiszeditek a nektek édes falatokat.
A többivel mi lesz?
"Asszem mégis akart valami elnököt, de nem térdeltek a magyarok és megbüntette őket."

Megvonta a költségvetési támogatást az MVSZ-től, mert a radikálisok Patrubányt választották meg elnöknek.
Ennyi. Ja és kivételesen ezt a balliberálisok nem vetették azóta sem a szemére.
Lenin

Azt a kérdést csak népszavással lehetett eldönteni, a parlament a 2/3-dal erősített állampolgársági törvényt ezzel a tudattal módosíthatta volna.

Gyurcsány akkor zárta be magát végleg a balliberális gettóba, azt hitte a nemzeti provincializmus ellen küzd, de csupán megmagasította a politikai gettók falát, hogy a saját szemétdombján nagyobb kakasnak tartsák.
Elvette a lehetőség magától, hogy a politikai középre álljon.
Így nem maradt neki más mint a a nagy modernizátor... de hát szerep ez is.
simonmondja...

Látom azóta se jutottál egyről a kettőre. :)
Ne Félj!
Vitáznék veled,de hosszú lenne.A fő hangsúly,a külhoni magyarok részéről nem a teljesjogú állampolgárság igénye volt,hanem a nemzethez való tartozás,akár jelképes biztositása.
Éltem a határ másik oldalán,ismerem a problémát.
Sajnos rengeteg mocskos csúsztatás,szarkeverés keveredett ebbe.
GyF nemsokára mult idő lesz,kár vele foglalkozni.Amit ő művel,azt hosszútávon nem lehet csinálni,másra pedig nem képes.Idő kérdése az egész.
Az ország marad,azzal kéne foglalkozni,mi lesz utánna.
csak infó: Orbán elképzelése az volt, hogy Boros(s?) Péternek, exminiszterelnöknek, az ő akkori tanácsadójának kellene az MVSZ főnökévé lennie. Aztán mégiscsak Patrubány lett megválasztva. A következő évre vonatkozó költésgvetési törvény benyújtásakor meg feltűnően kevés pénzt terveztek az MVSZ-nek. Ennyi a sztori. Pitiánerség.
Csussz

Miért pitiánerség? Érdeklődj Erdélyben Patrubány után.
Csussz!

Igen,a világ bármely táján,bármelyik politikai párt arra törekszik,hogy a lehető legtöbb pozicióba,a saját megbizhatónak vélt támogatóját ültesse.
Erről /is/ szól a politika már évezredek óta.
Sokezer éves sztori.
Az volt pitiánerség, ahogy Orbán kezelte a dolgot: "igaz, hogy per def függetlenek vagytok, de mert nem az én jelöltemet választottátok meg, nem adok pénzt." Egy ilyen nagyívűen kifinomult, zseniális államférfi nem találhatott ennél elegánsabb megoldást? Ha már olyan rendkívül fontos volt neki, hogy ki ott a főfő lófő.
Egyébként érdemes Patrubány után érdeklődnöm? Van arra kapcsolatom, de valahogy sose éreztem szükségét, hogy erre használjam.
Lenin!
Igazad van, de attól még éppoly kicsinyes dolog.
Csussz.
Kösz. Nevekkel azért könnyebb.

Asszem a csipet csapatnál elmaradt a szabadságért való sírás és a diktatórikus módszerek miatti
fogak csattogtatása.
A pénz kereséséről nem is beszélve.
Ja,igen,kimaradt:
A mindenkori ellenzék meg igyekszik mindenhová beépiteni a saját megbizhatónak vélt emberét,hogy alkalomadtán szétbassza a kormányzók erős pozicióit.

Ez is többezer éves sztori.

Ezeken már nem szabadna csodálkozni.

Ennek lehetnek egy ország szemszögéből /nem egyének,de nekik is/hasznos következményei is.Mondjuk diktátor buktatás stb.
Nem itt van a kutya elásva.
Az egyensúlyra kell kurvára odafigyelni.
A baj ott van,ha varjú billegni kezd a katona farkán.
simonmondja!
B+,ezt a ti oldalakoton is ugyanigy csinálják,mindenhol a világon.
Miért nem olvasol,mondjuk könyveket.
Tényleg nem veszed észre,hogy Te is éppen úgy anyázól,mint akiket elitélsz?
Ez nem vezet sehová B+.
bocs,..oldalatokon is...
simonmondja

Mint már mondtam, akkor ott, a balliberális ellenzék pozitívan értrékelte Orbán ezen költségvetési húzását...

Vagy én nem értem, vagy Te nem tudod, hogy mit beszélsz.
Ne Félj!
Hát persze,hogy a ballib pozitivan értékelte,Orbán a saját pozicióját gyengitette.
Ez tényleg rossz húzás volt.
Az MSZP a háttérmunkában profibb/volt/.
Önkormányzati választások utáni átülések,azok profi módon voltak kivitelezve.Ilyesmihez pofátlanság kell.

A politika nem szűzlányok rózsaillatú bulija.
A Börzsönyben van egy tök szép hely, úgy hívják hogy Foltán-kereszt(mellesleg egyszer billentyűzetpüfölés helyett menjetek el oda, több értelme van).

A kereszt Foltán János erdőőr emlékét őrzi, akit engedély nélküli legeltetők agyonütöttek (www.szob.hu/index.php?page=borzsony&id=11).

Ennyi.
sandinista!

Igazad van,már mindenki alszik,ilyenkor nem hallatszik a fűrész hangja,meg sötét is van,a szél is dübörög,

megyek fátlopni,

láttam, az erdész most ment haza.
Na,jó munkát/nekem/,nektek meg, jóccakát.
Ha mar TGM szobakerult:

Jo ideje b*ssza mar a csorom, hogy hogy kommunistazik mindenki, meg hogy valaki mekkora anti-kommunista, foleg ha az elozo rendszerre gondolnak.
Fel kellen mar fogni, hogy eddig meg nem volt kommunizmus a Foldon. Ami a Szovjetunioban volt az allam-kapitalizmusnak hivjak, ami persze egy jofele diktaturaval is kiegeszult.
Azert mert az abban a rendszerben elokkel el lett hitetve, hogy "kommunizmus" van, vagy legalabbis "szocializmus", ami ut a valodi kommunizmusba, az meg nem jelenti azt, hogy az is volt.

Tenyleg Arpad!
Ha mar ennyire benne vagy a jo nep okitasaban, nem szeretnel irni egy kis osztaly-elmeleti osszehasonlitast a kapitalizmusrol, "kommunizmus"-rol (ami SzU-ban, meg itt "keleten" folyt) es egy valodi kommunizmusrol?
Ha kell hozza egy kis alap informacio, szivesen segitek.

Eloljaroban itt egy alapmu:
Resnick and Wolff: Class Theory and History. Capitalism and Communism in the USSR
(egyebkent nagyjabol ez alapjan lehet TGM-et megerteni)
A fent emlitett mu elso fejezete, ami egyebkent eleg jol osszefoglalja az egesz elmeletet, itt olvashato az Amazon-on (persze angolul):
www.amazon.com/Class-Theory-History-Capitalism-Communism/dp/041593317X/ref=sr_1_1/104-5802462-7526315?ie=UTF8&s=books&qid=1193274849&sr=8-1

majd klikkelj a 'SearchInside' ikonra
Syllogz.
A jónép 35 felett a "létező"-ről szokott beszélni.
Vagyis arról ami 89-ig regnált.

35 alattiak pedig a tankönyvben írt komcsikról, általában az ötvenes évek rendszeréről beszélnek.
A "rendszert" nem tanítják az iskolában, csak a véres epizódokat, mint általában a történelemtanításban.

Ezzel a kétféle komminizmus-szocializmus fogalmi rendszerrel aztán jól elbeszélgetünk egymás mellett.

Pont nagyon hiányzik, hogy a tudományos megközelítés is itt kavarjon.


"Én speciál képtelen vagyok lenyelni, hogy a képembe mondják a kampányban, hogy A, aztán kiderül, hogy ők már akkor tudták, hogy B-t fognak lépni. Ennél még Horn és Medgyessy is százszor becsületesebb volt. Képtelen vagyok feldolgozni ezt a mondatot:
"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt."
Aki ezeket képes legitim politizálásnak tekinteni, az az én szememben nem demokrata, és nem érdemel demokráciát az, aki ennek a viselkedésnek a legfőbb kiagyalóját védi."

A demokrácia nem csak a demokratáknak jár, hanem mindenkinek. Ez a szép benne univerzális. Egy vidéki büdös tahó (te, Sztálin AKÁRKI.) nem döntheti el, hogy kinek jár a demokrácia és kinek nem. A hazugság nem törvénytelenség, mindazonáltal nem is szép dolog ergo a hazudozással nálam LáriFeri plusz pontot nem kapott. Amiért kapott, az egész baloldal az az, hogy a jobb oldal által kijelölt pályán 98-tól ugye c. egy évvel az előző választásokig tehát 2005.-ig úgy tudott játszani, hogy ilyen eszközöket el tudta kerülni.
"A Fidesz nem köt koalíciót a Független Kisgazda Párttal" - 1998. Orbán Viktor
"Soha nem hazudtam" - 2006. Orbán Viktor
Ilyen ellenféllel becsületükre legyen mondva, hogy nem korábban váltak olyan tahóvá, mint amilyen a jobboldal. Azt a kognitív disszonanciát meg most tényleg hanyagoljuk, hogyha a balatonöszödi beszéd egy szent beszéd, akkor Viktorról tett nyilatkozatai és implikációi miért nem olyan tények, mint a saját munkája megítélése. Én úgy gondolom, ha valaki értékeli egy politikus teljesítményét és annak 100% hitelt adunk, akkor más politikus teljesítményének értékelésekor is illik adni mondjuk 1%-ot.. 0-át már tényleg parasztság.

"Kopasz
Erdélyi barátnőd van. Lári Feri találta ki a 23millió román eljövetelét a nemzetmegtagadási kampányban. Vágod? Vele jött divatba a gyűlöletkeltés Magyarországon, vele jött divatba az, hogy a legfőbb kormánypolitika az ellenzék folyamatos támadása.
Indulatos és dühös vagyok, ha az őszödi beszédre gondolok, s ameddig nem tűnik el ez az ember, addig zabszem lesz milliók seggében, és akkor nehéz kordában tartani az indulatokat, mert mindig akad majd, aki rácsimpaszkodik, mert balhézni van kedve, s mindig akad, aki indulattól vakon nem veszi ezt észre, megy vele..."
Bár fideszesek az erdélyi barátnőmék (ki is hibáztatja őket, ők megélték a Ceauşescu poklát - nem ilyen "jajj Gyurcsány hazudott úristen úristen" úri hisztiről van szó, mint amit te ismerhetsz), azt tisztán látják ők is, hogy a rokonaik boldogságának az AB tett be azzal, hogy nem volt hajlandó több részre osztani az állampolgárságot, ahogyan azt amúgy civilizált nyugati országokban teszik, ahol az állampolgárok nagyon jelentős hányada nem az anyaország területén él. Az MSZP az elején megmondta, hogy nagyon szívesen támogat egy ilyen koncepciót. Kár, hogy a jobboldalnak ez semmiről nem szólt, mint ingyen szavazatokról. Kár, hogy jobboldal annyira hülyének nézett mindenkit (mondjuk a saját szavazóbázisát talán joggal), hogy megfogja szavazni azt, hogy az ország szavazópolgárainak 36%-a nem csak, hogy ne viselje a következményét a szavazatának, de még csak a közterheket sem itthon viselje. Szar, mert kibasztak sok sok külhoni honfitársainkkal önös érdekekből. Ez a szavazás semmi másról nem szólt. Arról nem is beszélve, hogy aki erdélyi magyar és ide akar jönni az idejön és amúgy is állampolgárságot kap pikk-pakk minden gond nélkül. Nyilván nem akkor, ha munkanélküli, bűnöző stb.
Ha indulatos és dühös vagy, menj el sörözz a haverokkal, kúrd meg az asszonyt (tuti ráfér) kezdj magaddal valamit. Ha annyi szabadidőd van, hogy ilyen hülyeségekkel foglalkozzál szerezz egy másod állást (gondolom nem 115 az álom fizud), keress egy hobbit magadnak stb stb. Nem vagyok egy irigy ember, de ezeket a hozzád hasonló árpád sávos randalírozó bohócokat kurvára irigylem. Irigylem, hogy ilyen céltalan hülyeségre van eregiájuk. Irigylem, hogy nem kell betartanotok a törvényeket, mert ti jobboldaliak vagytok. Irigylem, hogy forint 10-100 milliókat vehettek ki a közösből a saját szórakoztatásotokra... hogy ha olyan kedve van a barátaitoknak felborítjátok és felgyújtjátok más autóját. Bezzeg az én barátaimat ha valahova graffitti-t fújtak megverték a rendőrök és sittrebaszták egy napra, plusz bíróság, meg bírság meg a fasztudja. Nem pedig szabadon engedték az összeset...

Itt két nagyon eltérő dologról van szó. Az egyik az, hogy az
... el sem hiszem, hogy ezt teszi a blogmotor.

Szóval, az OCÖ-ben senkit nem szólítottak fel, és senki nem vállalata a felelősséget azért, hogy maguk kezdtek el cigányozni egy bűnügyben, szégyen.

A fegyverhasználat ügyében a széna téri üggyel kettős, de a párhuzamosságok mellett nagyon fontos különbségek vannak. Minden fegyverhasználat egy különleges eset, amire csak legvégső esetben kerülhet joggal sor. A széna téri a fekete-fehér mezőn a hófehér kategória volt, itt bőven a szükrezónában vagyunk: a hatósági személy élete veszélyben volt-e, és a közvetlen életveszélyben arányos, szükséges volt-e lőnie? Vagy a hatósági személy megölt, esetleg meggyilkolt egy közönséges tolvajt? Bíró legyen a talpán, aki ebben az ügyben igazságos ítéletet hoz!

A másik párhuzam az abszurd mellékszál. A Széna téren nem csak jogos fegyverhasználat volt, hanme a tússzabadító akció közben egy rendőr kipakolta a bankot, aki lebukott, és két bírói fórum is úgy döntött, hogy rendőrként tovább szolgálhat, szabadlábon! Itt pedig a cigányok önkormányzata kezdte el cigányozni a tolvajt.
adaniel:
nem kell bironak lenni a talpan.. eleg hozza 4 altalanos (az is megfelele, ha az ket elso es ket masodik). Aki tuszt ejt: golyot a fejebe.
Árpád, egyvalamiben tévedsz. Hullattak politikai alapon krokodilkönnyeket a Széna téri fegyveres bankrablóért is. Kossuthteres forradalmárok (hehehe) egy része testületileg készült a temetésre, hogy összejött e tor, nem tudom. Nyom:

bencsikandras.blog.hu/2007/05/06/negysoros_1


credo 2007.05.09. 13:40:46
Látta valaki az eredeti felvételeket, amit állitólag végig vett a bank kamerája?Miért nem látható sehol?Animációs filmmel úgy mesélik el ahogy akarják.Az animációs felvételen hátat forditott az ajtónak.Ez azért érdekes.Több túszt első kérésre elengedett.A biztonsági őr néhány alkalmazottal a teakonyhában vészelte át a dolgot.Tényleg olyan fenevad volt?Nem túl egyoldalúak az ismereteink?Bencsik úr!Tud valamit a temetés időpontjáról?

Mielőtt valaki ugrana: Nem Bencsik Andrásról beszélek, csak az ö blogjában írt "credo" néven valaki ilyen kommentet.
Léteznek pályázatok, melyeknél sok szempont alapján pontoznak és kijön, hogy ki az esélyes egy akár 10M HUF-os támogatásra. A legújabban a következő a nyerő:
- 25 év alatti
- nő
- cigány (nevezhetjük romának, ugyanarról beszélünk)
- értelmi fogyatékos

Szerintetek egy egészséges adófizető erre hogy reagál, akinek a pénzéből ezt finanszírozzák??? Hm? (Emese-nézés)
süti beállítások módosítása