W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Két elmaradt premier

2007.10.18. 09:30 Tóta W. Árpád

Hollywood „liberális”, vagyis általában naiv zöldeskedésben és pacifizmusban kifejeződő pártállása nagyjából világhírű, ahogy az a szokásuk is, hogy időnként felújítanak,  újrarajzolnak klasszikus slágereket. Ezek tudatában hiányzik nekem fájdalmasan két film, amelyek tartalma nemhogy időszerűvé vált időközben, de egyenesen korszerűsödött.

Let the Sunshine in


Az egyik a Hair, ami végül is több mint film – színpadra vitték sokfelé –, de filmként jutott el a legnagyobb tömegekhez; nálunk otthon az egyik első alkotás volt, amit VHS formátumban megőriztünk ismételt megtekintés végett. Emlékszem, általános iskolában megkérdezte az osztályfőnökünk, ki nem látta a Hairt, és azt az egy kislányt jól meg is szégyenítette. Hja, az még ilyen poroszos suli volt.



Szerintem a Hair meglehetőset ütne manapság. Jó, hippik már nincsenek, és a korabeli színészi játék felett is eljárt az idő. Talán legjobb lenne újraforgatni vagy –rajzolni az egészet, teljes konkrétsággal rátolva Irakra. Nem a hippivilág volt abban a lényeg, hanem hogy az imperialista háború rossz dolog, abba belehalni meg pláne.

Demagóg, naná. Mint minden szerelmes vers. Meg egyszerűsít, és nem veszi figyelembe a geopolitikai realitásokat. Mint ahogy senki, akinek valakijét agyonlőtték Vietnamban. Vagy 56-ban, vagy Irakban.

Michael Moore elmehet a picsába a szájbarágós gagyijával. A Hair elmondott mindent Vietnamról, amit el kellett mondani. Anélkül, hogy belehazudott volna a kamerába. El tudná mondani ugyanezt Irakról. Élni jobb, mint meghalni olajbárók és sokcsillagos tábornokok kedvéért: ennyi. Ha mindez énekelhető, annál jobb. Ha újra felhangzik a Let the Sunshine in, akkor bukik mindenki, akinek köze volt a háborúhoz.

The Sleeper has Awaken


A másik beérett film, sőt univerzum a Dune. Ott sem a film, hanem Frank Herbert nagyszerű regényciklusa hordozza a kincset, de mégis David Lynch vitte vászonra, és úgy jutott el milliókhoz. Herbert egyértelműen, leplezetlenül mintázta meg a távoli jövő spirituálisan emelkedett, fanatikusan harcoló sivatagi népét, a fremeneket – a Közel-Kelet muszlim civilizációjáról. Első blikkre akár úgy tűnhet, Paul Muad-Dib szerepében Kyle MacLachlan valójában Oszama bin Ladent játssza el. A valóságban nincs az iszlámnak Kyle MacLachlanhez mérhető vezére, amióta meghalt Gamal Abdul Nasszer. De megvan minden egyebe. A hite, a kitartása, az aszimmetrikus hadviseléshez szükséges doktrínák és eszközök. Amikor Paul Atreides és a fremenek homokférgeken a császári palotának rontanak, az nem a Transformers gagyi filmtrükkje, hanem az iszlám gerillaháború nagyszerű allegóriája.



David Lynch persze a maga látomásos módján rendezte át Herbert univerzumát, a hardcore Dune-szúfisták nem is tekintik kanonikusnak a filmjét. De mégis, a zsenikhez méltóan az egésszel, a feelinggel ragadta meg a sivatagbolygó, a sivatagi szabadcsapatok romantikáját.


És azt, hogy az irányított romantika történelemalakító erő.


A Dune elévülhetetlen érdeme, hogy a tudományos-fantasztikus irodalomba, amelyben addig a tudomány elsősorban fizikát, űrutazást, lézert, csillagászatot jelentett, behozta a társadalomtudományt, a vallást, és a feudalizmust. Hiszen ezeknek is van jövőjük, nemcsak a rakétatechnikának.

Jut eszembe: a végén az arabok győznek.

A regényből egyébként készült tévés minisorozat, de az a Viasat közönségén belül maradt. A Lynch-féle mozifilm pedig jórészt azért lett bukás, mert speciáleffektben spórolásra kényszerültek. Ma már rendelkezésre áll a technika, hogy az akkori bénaságoktól megszabaduljon a film, amely amúgy ma is parádésnak minősülő szereposztásától akár világformáló csúcsteljesítmény is lehetett volna, mint a Star Wars. Elég annyi, hogy H. R. Giger, az organikus képzőművészet zsenije készítette volna a díszleteket, de nem volt elég pénz őt megfizetni.

Volna még egy csomó nagyszerű alkotás – például a Starship Troopers -, aminek üzenete, lényege, értelme van, ma még inkább, mint anno. A Hair és a Dune azonban olyan filmek, amelyek az egész nyugati világnak elmondhatnák újra: ami most folyik, az nem új a nap alatt. Hiányuk silány, fröccsöntött gagyiknak ad teret. Már egyszer végiggondoltuk ezt az egészet. Emberélettel fizetünk minden egyes napért, amíg nem fedezzük fel újra.


Címkék: kulturális ajánlat külpol

482 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr32199900

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: KatPol Blog 2007.10.28. 19:03:01

Die, Hippie, Die! De most aztĂĄn tĂŠnyleg!"There was the same threat of war, there was Woodstock, there was a lot of hypocrisy with the hippie culture and their seed o' love bullshit. Hippie, short for hypocrite, of course." - Marilyn Manson Am…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azt nemtom, mi volt a Dune munkacíme, de a rendezőknél nagy nevek pörögtek. eredetileg Ridley Scott rendezte volna, de végül a Szárnyas fejvadásznál kötött ki. (meghalt a bátyja, és dolgozni akart, amint lehetett, hogy ne eméssze magát, a SzF-t korábban el lehetett kezdeni forgatni, ezért amellett döntött).

a másik oldalon viszont Lynch a Jedi visszatér rendezéséről mondott le a Dűne kedvéért.
azóta valóban élete legnagyobb kudarcának tartja, nem szeret nyilatkozni a filmről, és elutasított minden speciális rendezői változat DVD összeállítást is. nem is akar tudni a filmről.
mobo

Eredetileg Bucka volt homokhernyókkal, de a kiadó valami grandiózusabbat akart.
asszem en orulok, h ridley scott inkabb a szarnyas fejvadaszt rendezte meg, es annak is, h nem lynch rendezte a birodalom visszavagot. bar nemtom, mi lett volna, ha maskepp alakul, de nem hiszem, h barmelyik is jobb lehetett volna, mint amilyen vegulis lett.

az viszont igen sajnalatos, h lynchnek mar nincs kedve osszebogaraszni a 4-5 oras rendezoi verziot, nagyon megneznem. annal mar csak azt a dunet neznem meg jobban, amit alejandro jodorowsky rendezett volna, giger latvanytervevel, a csaszar szerepeben salvador dalival...

www.duneinfo.com/unseen/jodorowsky.asp
A bucka után váltottak "a Kupac"-ra ami a tervek szerint gyéméntot érő kutyaszart tartalmazott volna és ezért harcol egy egész falu.
Starship troopers mint jó film... pedig általában egyet értek veled.
malacka et al: ez nem explicit polblog, hanem az én blogom, csak az utóbbi időben valahogy sok lett a politika. de ezen lazítani akarok, mert a tököm tele van már a belpolitikával.
ha ezek a filmek ma is mind aktuálisak és ülnének, akkor az egy nagyon elkeserítő jelenségre hívja fel a figyelmet.

feltételezhetjük, hogy még ha el is tudnánk intézni, hogy tömegeket ültessünk le eléjük a mozikba, ugyan úgy nem érnének hosszútávon semmit, mondanivalójük nem égne az agyakba megfelelően, nem öröklődne generációkon át mint korábban és húsz-harminc év múlva újra azon kaphatnánk magunkat, hogy ismét aktuálisak.

megjegyzem évszázadokkal, sőt évezredekkel ezelőtt írt alkotások közül is akad, ami manapság is időszerű, szóval a helyzet minden bizonnyal még elkeserítőbb, mint gondolnánk. sosem változunk.

(ha mindezt már valaki korábban előttem leírta, akkor bocs. nem olvastam el az összes kommentet.)
A Düne azért szenzációs, mert minden résszel és minden újraolvasással más részét találod érdekesnek.
Fremenek-császárság harca, gazdasági manipulációk, vallás- és társadalom manipuláció...
Meg az egyik legjobb versike, csak lehet, pontatlanul idézem :/

"Hé, Te Isten, ott vagy, remélem!
Azt akarom, hogy imám elérjen.
Az a faragott kép polcom tetején
Te vagy magad, vagy csupáncsak én?
Bárhogyis van, tessék, legyen:
Tarts meg engem lábujjhegyen
A tökéletesség mintapéldájaként,
Proktoraimnak tudom, az lesz a szép.
Akár az imádság miatt, akár a kenyérért, ami megmaradt
Bármi is legyen a miért, kérlek lépj értem és magadért"
Szerintem...
... a Dűne hullámzó színvonalú produkció volt, esetenként feledhetetlen pillanatokkal (pl. amikor az elején betolják azt a valamit, benne egy izével, meg a férgek, úgy általában, és persze Francesca Annis mint BG-banya, meg a szívdugó, amitől, ha eszembe jut, még most is szarul érzem magam), meg egy csomó gagyi dologgal, melyeket felsorolni szinte lehetetlen. (De azért mégis egynéhány: a rettenetes szövegkönyv, a kritikán aluli szinten megvalósított űr-, meg repkedős jelenetek, az akciók lelombozó koreográfiája, valamint a sok-sok neves színész, akik kurva velős mondatokat mondanak ((nem egyszer halandzsanyelven)) into the camera, á la Szomszédok.)
Ahogy a játékidő halad, a film egyre fáradtabb, kezdeti hangulatát egyre veszíti, mintha a vége felé már a stáb is unná, pedig még bele kellene zsúfolni még ezt is, meg azt is, az a Herbert a fasznak írkált már annyit, stb.
Ha nem Lynch lett volna a direktor, az egész úgy tűnt volna el a süllyesztőben, akár a Flash Gordon.
Láttam azt a HBO-produkciószerű újabb feldolgozást is, kb. három órában, dugig CGI-vel, még szarabb repkedős jelenetekkel, egyen tévészínész-fejekkel, pedig hát operatőr: Vittorio Storaro(!) + William Hurt fő- és apaszerepben, de az még ványadtabb és mesterkéltebb, igazi tévéfilm.
Szóval nem kell ezt forszírozni.
A könyv olyan, amilyen, én csak a háromrészes alapsztorit olvastam, (ezért nem is ugatok róla), de a regény az regény, teljes terjedelmében visszaadhatatlan, örök problémája ez az adaptálóknak, ha tetszik, olvasd el újra és újra, aztán fetrengj, és képzeld el az egészet, de ne várd másoktól -- főként a fantáziatlan hollywoodi iparosoktól -- hogy színre viszik helyetted és majd jól lenyűgöznek.

... A Hair egyetlen hibája, hogy a fasszopó producerek jó tíz évvel az alap-musical bemutatója után, jószerivel kockázat nélkül vágtak bele a megfilmesítésbe, mikor már nem volt sem vietnami-háború, sem hippi-kultusz, és már igazi rock (és hippik) sem nagyon. Kerestek egy tehetséges, éppen befutott filmest (Forman; Száll a kakukk fészkére, Elszakadás), aki ráadásul külföldi, tehát nem is ugrál annyira, aztán hajrá, (akkorra) megállapodott harmincasok, lehet a kasszához fáradni, némi nosztalgiára.

...Bocs, be vagyok rúgva némileg, de szerintem ezek a mozik minden hibájuk ellenére korrekt izék voltak, kurvára nem kellene aktualizálni/elbaszni egyiket sem, annál is kevésbé mert még egyetlen remake-t sem láttam, amely legalább az eredetit megközelítette volna, a jelenlegi színészek pedig a régiek bokájáig sem érnek, computerszörnyek ide, robbanások oda, na meg a csöcsök, de azok is mi a fasznak, ha minek.

Zelefánt.
A végével főleg nagyon.

A Hair szerintem nem a háborúról - hogy rossz - szól.

Az egész lényege, hogy a fiatalok élik a kis nyomi életüket
A suttyó a farmon.
A munkásgyerek inkább lóg.
A gazdag partikon mariguánát szív.

Az, hogy mi folyik körülöttük, az mindnek magas.
Fel se érik.

A szüleikhez képest határozzák meg megukat.

Aztán jönnek a behívók, és kezdenek elgondolkodni.

Rájönnek a nagy igazságra, hogy az öregek mind görények és a vérüket szívják.
Ekkor a fiatalok összefognak.

A végére, mint hótiszta áldozati bárányok állnak a fényben.

Hogy mi dolguk a világban azon kívül, hogy ellenzik, az nem derül ki.

A fiatalok most is ilyenek.
Van aktualitása.
simonmondja... 2007.10.20. 06:22:49

Csatlakozom. Ehhez jön még a nosztalgia. Hogy Recsk, fekete autó meg demokrácia hogy jött ehhez, azt nem értettem. A mai fiatalok frusztráltabbak talán, ezért basztatják annyira egymást. Meg persze a szövegértési nehézségek.
A Dűnét egyszer megpróbáltam megnézni, de már az elején elaludtam, pedig a mélyfilozófiai kezdetetekig még el sem jutottam. Ez van, ha az ember reggel korán kel.
TWÁ
Én azért jobban szeretem, ha politizálsz, rám nem igaz,h "Jajj, de unom a ...", legalábbis addig nem még böszmeországban élek. Ráadásul mostanában még egyet is értegettem veled néhány dologban. Amúgy nem is jó olyannal vitázni, akivel mindenben, illetve semmiben sem ért egyet az ember. Azért vigyázz, nehogy az index megorroljon rád, ha kifarolsz, és elkezdesz szubjektív blog lenni. Én azt látom, hogy az index fő blogjai, mind valamilyen formán tematikusak. De ma kussolok, hagylak titeket esztétizálni....
malacka: lesz még politika, de nem akarok _kizárólag_ ezzel a két kakassal foglalkozni, mert abba belegárgyul az ember. erre intenélek téged is.

régebben is volt itt ufó, gomba, könyv, játék, cipősdoboz, történelem, Isten, haditechnika. utóbbi talán külön mellékblogot is érne, mert közben a világban háborúznak ám, meg atomválság van folyamatosan (és lesz is).

pont az volt eredetileg a célom (többek közt), hogy a népszerű és egyszerű skatulyák ("libsi", "jobbos", "balos") mellett kiderülhessen, mennyi más területe van az életnek, ahol akár egyet is érthetünk. "civil" területek. pl a scifi.

amelyek adott esetben relevánsabbak és fontosabbak, mint hogy most hány kérdés lesz a népszavazáson. persze fontos az is.

Lemről pl asszem lesz még szó,és a Kazohiniáról is, ami még mindig alig ismert.

Ínyenceknek klasszik ajánlat: Brian Aldiss: Amíg világ a világ.
malacka69-"a fidesz bérenc"

A retardált utónév sokkal jobban állt. Vagy a kettő kompatibilis?
ja, valaki itt szidta a Gattacát, hogy uncsi, pedig az nagyon szép film imho. nem egy Transformers, ammán igaz, de jó az úgy.
Ha most itt a sci-fi a lényeg ezt nézzétek meg :

Sunshine (2007)

www.imdb.com/title/tt0448134/

Danny Boyle istenkirály én még ilyen szép és korrekt tudományos fantasztikus filmet nem láttam. Leesik rólatok a gatya.
Tóta W. Árpád

Pusztán a hangzás hasonlóság miatt nekem a Világok Arca Baraka jutott eszembe, ami szintén baromi unalmas, viszont gyönyörű.
Trevis.

Reagáltál a nácikat szerintem feldolgozó pár filmre.
Diktátor,
A fal,
Halló,halló,
Woody Allen orros filmje
Indiana Jons...
stb.

Persze nem szociológiai művek. Főleg ezért nagy hatásúak, mert komédiák.

A náci nézetek kialakulásának módjára régen én is kerestem a választ, de manapság nem kell ehhez film.

Mindenki láthatja, hogy történt, aki foglalkozik napi politikával és beszélget politizáló fiatalokkal.

Most már nem titok.
HacsaturjÁin.

A Dune-t nem láttam. Pedig már régen sokat áradoztak róla.
Egyszer lehet, megnézem. A Gyűrűk urába sem haltam bele, csak nem tudom ki fogja az életemből elpazarolt órákat visszaadni.

A filmeket "a Jóisten nem szenvedésnek szánta".
A filmeket "a Jóisten nem szenvedésnek szánta".

Einverstanden.
Akkor lehet, hogy csalódni fogsz. Szerintem a Dune háttér ismeretek nélkűl érthetetlen.
hacsaturján
Igen, kompatibilis: minden fideszes köcsög, és főleg retardált. De, ha én hordok egy cimkét, amit tőletek kapok, az nektek jobban fog fájni előbb-utóbb, mint nekem. Pont úgy, mint mikor az ember megpofozza a gyerekét, és utána még órákig látja az arcán a piros foltot. Az bizony a szülőnek jobban fáj... Tehát csak bátran, jöhet a következő cimke, most ezt hordom egy darabig...
Azért van egy különbség: a szülő szereti a gyerekét :)
Lord Valdez.

Milyen háttér kell hozzá?

Hátha én sem a tehén farától jövök.
Malacka
legyen mondjuk 'görcsön érzet' (így külön)
A háttér csak annyi, hogy saját gyerek.
Ez egyébként csak egy gonosz vicc volt, nem kell túl komolyan venni.
Ugyanakkor meg kell, hogy jegyezzem Te csak egy név vagy, ami mögött valahol az országban (,de ez se biztos) van egy ember. Nem ismerem, nem tudok róla semmit, ergó nem is érdekel különesebben, ha esetleg megsértődik. Ami miatt mégse sértegetem, az az, hogy nem szép dolog. Illetve nem is célszerű, ha értelmes vitát szeretnél folytatni.
Én az állításokat szoktam hülyeségnek nevezni, nem az állító személyét hülyének. Ettől persze még meg van a véleményem az illetőről, csak igyekszem civilizált és racionális maradni.
Ez ezt a címkét se én ragasztottam, (elhatárolodok az elkövetőtől) és nem is kell semmilyen háttér. Nem érdekel, honnan jössz, ki vagy csak az amit mondasz. Ha igazad van igazad van, ha nincs nincs.
invisibl ! Inkább " görcsön kenyér " :)
Lord Valdez 2007.10.20. 10:17:20

Félreértetted. Simon a Dune-re kérdezett.
Egyébként meg minden viccnek van valami igaszség alapja.
droid

"David Lynch egyetlen hollywoodi produkciója volt. Annyira összeveszett a producerrel Dino de Laurentis-sel, hogy azóta sem hajlandó egyetlen nagy stúdióval dolgozni"

Dino de Laurentis -> Dick Laurent

Mindent tudunk..


simonmondja...

"A Gyűrűk urába sem haltam bele, csak nem tudom ki fogja az életemből elpazarolt órákat visszaadni."

Senki.
Én az első rész első harmadát , és a harmadik rész harmadik harmadát láttam, plussz elolvastam róla pár kritikát, meg itt-ott beletekertem mindhárom részbe. Pont úgy érzem, mintha az egészet láttam volna. :)
(Egyedül azt sajnálom, hogy az első rész harmadát mi a fasznak néztem meg. A "sorozat" vége egyébként elég jó)

Hölgyválasz
annyi a displayemnek.Hogy lehet egy lcd monitort megtisztítani?épp mézesteát ittam.
Malacka ! Biggyeszthetnek billogokat, tényleg nem számít... Látom, humoros méltósággal viseled, ez nagy erény ám ebben az idegbajos világban !:)
"Lord Valdez 2007.10.20. 10:17:20

Félreértetted. Simon a Dune-re kérdezett.
Egyébként meg minden viccnek van valami igaszség alapja."

Látjátok, milyen ütödött vagyok, valamiért reflexből malackának válaszoltam, pedig nem is kérdezett.

A háttérről pedig, hogy ki micsoda. Ugyanis a Dune univerzumban (is) komoly az események mögött történelem húzodik és szerintem a filmből nem derül ki, hogy mégis mi ez a vallásos szektaszerűség az Atreidesek mögött és miért is olyan fontosak. Mi ez a marhaság a Hanggal, meg ilyesmi.
sztiv 2007.10.20. 10:29:13

Dino de Laurentis -> Dick Laurent

baszki tényleg!!! :) elég jól összeraktad a képet és a karakter is az öntörvényű nagypofájú maffiózó. komoly megfigyelés szerintem biztos, hogy ül !

Úgy tünik, hogy lenyelődött a kommentem. (A blogmotor monnyon le!)
"Lord Valdez 2007.10.20. 10:17:20

Félreértetted. Simon a Dune-re kérdezett.
Egyébként meg minden viccnek van valami igaszség alapja."

Igazából annyira számítottam malackára, hogy meg se néztem ki írta, csak válaszoltam. Mea culpa.
Ami a Dune-t illeti szerintem a filmből nem derül ki a Bene Gesserit nevű szektaszerűség kapcsolata a hatalommal és anélkül szerintem szinte érthetetlen, hogy mi a bűne Lady Jessicának és mi a franc az a Hang, és miért baj, hogy Paul Atreides is rendelkezik vele.
Lord Valdez.

Shore már mondta.
Szóval, nem tudom, te miről beszélsz, én azt hittem arról, hogy előképzettség nélkül ne kezdjek Dune-t nézni.

Erre kérdeztem, hogy mit értesz megfelelő előképzettségen?

Hátha van nekem.És akkor már szabad értenem.
Lord Valdez.
Ja, már értem, szóval inkább olvassam, mint nézzem.
Na de invisibl ! Hát nem ismered a Clean kiváló ablaktisztítóját ?! Igaz, hályog ellen nem működik ! :)
holgyvalasz
A hályog az magától leesik(olykor),de ennek sztm. betenne a clean.
droid

"a karakter is az öntörvényű nagypofájú maffiózó."

Bizony!
Mi mindenre jó twa Haj-Düne blogja!

Más téma, pl. malackának:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=7&k=2&i=89303

Minden vita akkor jó, ha tisztázott miről és milyen feltételekkel zajlik. Itt az a nagybüdös igazság, hogy v.kit már azért bélyeg sújt, mert ismert a hovatartozása. Az AMIT ÍR MEG LÉNYEGTELEN. Sajnálatosan ez igaz minden oldal többségére. Azért jó lenne, ha ezen gondolkodnátok egy kicsit, mert az előítéletek így születnek. Mondjuk jómagam azért kipróbáltam igencsak művelt körökben is, és sikerült megvédenem a kreacionista álláspontot. OTT viszont csak az érvek számítottak, és az, hogy a vitapartnereim az alapfogalmakkal tisztában voltak. Amíg valakinek halovány ibolyája sincs arról mi is az 1M, nem fogok vele vitatkozni a jövő repülőiről./TWÁ, ez kivételesen nem Neked szól, csak azért hoztam, hogy mindenki lássa be- lehet néha békén hagyni ezt a nyomorult klaviatúrát./ Az, hogy valakit kispéciztek és b@szogatjátok, hát rátok vall kedves balérzelmű barátaim. A "csordaszellem", mint olyan a véretekben van. Amikor ez megjelenik a mi oldalunkon, akkor bennem elindul az ellenperisztaltika. Sajnos megjelenik, és nekem ettől az oldaltól is mind sűrűbben hányhatnékom van. Hiába tudom, hogy ez azért kell mert a libsi kultúrpolitika ilyen mélyre süllyesztette az ország szellemi ellenállóképességét. Az a kultúrbunkó aki nem vágja magát feszes "vigyázz"- ba a Himnusz, a Szózat hangjaira, papolhat nekem. És ISTENRŐL, JÉZUSRÓL még szó sincs. Persze, ha ez a nímand a kezét a szívére teszi is ilyenkor, az nem azt jelenti, hogy hisz abban, nem az csak a kirakat a hülyéknek.

"Nemsokára akár 100 évre vehetünk fel jelzálog hitelt, de az is elképzelhető, hogy azt mondjuk a bankunknak: egyáltalán nem szeretnénk tőkét törleszteni."

Kemény, de simán elképzelhető.
A pénzt béreljük, nem a lakást.
Ha meghalunk, az örökös eldönti, hogy bérli-e tovább a pénzt, vagy eladja a lakást és visszaadja a pénzt a tulajdonosának.

Baloldal: Jó lehetőség a piacbővítésre!
Kisebb törlesztőrészletek, többet költhetünk pl. mozira, javuló életminőség, bőrkötéses düne könyvek vásárlása (hogy ne szaladjunk el a poszt témájától.)

Jobboldal: Nemzethalál, kiárusítjuk az országot, már semmi nem lesz a miénk. Magyar embernek nem lesz saját otthona, az xy befektetők gyarmata vagyunk!
Moralis.

Jókat vitázhattál a kracionista álláspontodról.
És ahhoz mit szóltak a vitapartnereid, hogy a "csordaszellemet" ki rakta a vérébe a balosoknak és jobbosoknak?
Az intelligens tervező?
Akkor talán nem kéne annyit sírni miatta.
Még a végén kiderül, hogy jól tette, mint mindent.
Vagy nem?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.10.20. 07:51:40
"lesz még politika, de nem akarok _kizárólag_ ezzel a két kakassal foglalkozni, mert abba belegárgyul az ember..."

mikor lettünk ennyire politika-centrikusak? kb. 8-10 évvel ezelőtt még nem tolakodott így be a hétköznapokba. lehet, hogy akkor még én voltam túl fiatal?

ha teszek két lépést hátra, és ránézek a közéletben folyó eseményekre, egyszerűen nem értem az emberek ostobaságát. kialakult bennünk egy politikai szűrő, és mindent/mindenkit ezen keresztül látunk. ez lett minden alfája és omegája. szinte már nem tudjuk úgy kimondani egy közismert művész, előadó, színész nevét, hogy első blikkre ne a politikai irányultsága ugorjon be mindenkinek.

mikor alakult ez ki? ezt mi maguk indukáltuk vagy a politikai vezetők és a média tett ilyenné?
- A lakás értéke 2017-ben 40.000 000 Forint **

na itt dőltek be az usabeli ingatlanpiacosok is, mert aztán nem emelkedtek olyan mértékben az ingatlan árak ahogy saccolták. helyettesítsd be, hogy az adott lakás mondjuk 2017-ben nem ér negyvenet csak 20 millát vagy éppen 15M-t akkor bizony borul az egész képlet. Ráadásul ha a törlesztőrészletet nem tudod fizetni 3 hónapig akkor jogosult a hitelező eladni a lakásodat de nincs minimum ár. tehát ha te 9 M-val tartozol még a banknak akkor kurvára leszarja, hogy a lakásod 25M ér, el fogja adni 9M-ért. (Ilyen jelenleg az OTP szerződési feltétele is itthon, nem kell ezért az USÁba menni) Neked meg nem marad lakásod sem pénzed csak az, hogy pld. 5 évnyi törlesztőrészlettel + alap befizetéssel ötször annyiért laktál mintha sima albérletbe mentél volna.

te topicromboló ! :)
Sztív.

20 000 000- forintért újépítésű zöldövezeti budapesti 70 négyzetméteres lakás?

Ne hidd el.

Csak mese.

Valami nem igaz:
Vagy omladozó,
vagy mucsán van,
vagy 45 négyzetméter,
vagy 40 000 000- már most.

De az is lehet, hogy van ilyen, csak nem a középosztálynak hitelre, hanem a haveroknak csak most.
Nocsak, nocsak.

Árpi szélsőjobbos lett.

Fricskázzuk meg a jelenlegi hatalmat. Üzeni blogjában. Ezek a filmek alapvetően a fennálló rendszer elleni lázadásról szólnak.

Már varrom is a fekete-piros lobogót. For a better magyarland. Hol és mikor???:)))))))
invisibl ! Mázli, ha leesik,1-el kevesebben a várólistán ! :) A clean pedig sokmindennek betesz, pl. ha megisszuk! Vetekszik a metanol hatásával !:)
Szép 7végét, s Ünnepet, mindenkinek olyat, amilyet megérdemel !:) Pááá !
Tovább is fejlesztem az előbbieket.

Gyártsunk duplavé alakú tojáskatapultokat, amolyan kétlövetes kivitelben. Állítólag a kordon messzebb lesz, de duplavé megoldja:)))))

Így indulhatna a kormánypropaganda, ezertojásból rántotta Tóta-módra:))))
Lord valdez
Ha más gyerekét pofoznád meg, s látnád órákig, hogy piros, akkor is neked fájna jobban. Lehet, hogy bizonyos német katonáknak is fájt a vadidegen zsidókon a sárga csillag látványa. Nekem fájt volna a helyükben...
Invisibleman
A te cimkéd meg lehetne:
"született Degecen" Megfelel?:)
Többiek:
HA VALAKI SZERETI A LOVAKAT ÉS A GUMIBÓL KÉSZÜLT TÁRGYAKAT, AKKOR KEDD DÉLUTÁN JÖJJÖN KI AZ ASTÓRIÁHOZ!:))&:(

Nekem a "csapajev"-re szaporodik a légzésem.
:-)
Siralom
Nem magával az előitélettel van a baj(abból sztm neked is van egy kevéske).Az sem volna tragédia,hogy valakit kipécéznek és mondanak ezt vagy azt(velem is előfordult már mégis élek),ha van esélye,hogy visszaszólhat anélkül,hogy súlyosabb inzultusnak tenné ki magát.A baj azzal van,hogyha valaki jogot vindikál magának arra,hogy definiciószerű kijelentéseket tegyen,mondjuk a "csordaszellem" a véretekben ba... rátocskáim és kuss van,ha valami nem tetszik.
droid

"tehát ha te 9 M-val tartozol még a banknak akkor kurvára leszarja, hogy a lakásod 25M ér, el fogja adni 9M-ért. "

Te is eladhatod a lakást, még mielőtt nem fizetsz, nem kell a bankot megvárni.
Az eladásnál nem probléma, hogy van széljegy a tulajdoni lapon. (A vételár ezen része először a banknak megy a hitel törlésére) Ha lefelé megy az ingatlanok ára, de tudod fizetni a részleteket, téged az áresés nem érint, a bank aggódhat emiatt, ha akar.


simonmondja...

"20 000 000- forintért újépítésű zöldövezeti budapesti 70 négyzetméteres lakás?

Ne hidd el. "

Nem is hiszem, de a felvetésben nem ez a lényeg!

Veszel 10M-ért egy lakást, 40 év hitelre. Legyen a hitel CHF alapú. Az önrészt most hagyjuk, bár valamennyi kell hozzá.
Ez azt jelenti, hogy kb. 50.000 Ft/hó a részlet.(egyik bank díjkalkulátorával számoltam) Kb. ennyiért tudsz albérletben is lakni.
Ha örök hitelre veszed, akkor ennél kisebb a törlesztőrészlet, mert csak kamatot törlesztesz, tőkét nem.
Aki albérletben gondolkodik, az jobban járhat az örökhitellel. Ha lefelé megy az ára és nem tud fizetni, akkor beszopja -ez valóban kockázat,de mindkét kedvezőtlen estenek teljesülnie kell egyszerre-), de ha felfelé megy - mondjuk sok-sok idő múlva tényleg eléri a dupláját, miért ne - akkor eladja, visszaadja a banknak a tőkét (példánkban 10 milliót), a maradék profit, ráadásul kisebb havidíjért lakott, mintha bérel.

Nem veszek mérget a gondolatmenet helyességére, de hol a hiba?


droid:

"helyettesítsd be, hogy az adott lakás mondjuk 2017-ben nem ér negyvenet csak 20 millát vagy éppen 15M-t akkor bizony borul az egész képlet."

Nem borul, csak várnod kell még (tovább bérelsz, mintha misem történt volna)
Pont az elnyújtás lehetőségében van a lényeg!
Malac
Há'mos téllegzavarba vagyok.Eddig úgy tuttam,hogy én nem Degecen születtem.
Ennyire azé' nem fájhatott!
Látod itt a baj veled,az alapműködésed sztm,hogy görcsön kenyér visszajár.
Bocs,bocs 1000x.Inkább tűnök is el innen.Nekem még Van Dógom.
malacka69-"a fidesz bérenc" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.10.20. 12:15:47

"HA VALAKI SZERETI A LOVAKAT ÉS A GUMIBÓL KÉSZÜLT TÁRGYAKAT, AKKOR KEDD DÉLUTÁN JÖJJÖN KI AZ ASTÓRIÁHOZ!:))&:("

Te szereted? És mit szoktál csinálni a lovakkal, meg a khm... "gumiból készült tárgyakkal"?
Persze nem ítélkezem, a te dolgod ;)
Sztív.

Én nem értek hozzá.
Viszont van lakásom. Budán. Ha a rezsire is költ, az egész kb.100 000- havonta ,jóindulatú becsléssel. Ezt negyven évre bevállalni legalábbis kockázatos.
Negyven évig hopp és sohasem kopp?

Molaris
Ne nevezd az itteni főszónokokat balosnak, vagy libsinek, mert nem azok. Ez a jelenlegi kormány sem az, csak a szavaiban, mert ugyan már, nézd végig a tetteiket egy szegény békési cigányember fejével, az se nem balos, se nem antirasszista. Gondold csak át! Itt van Kopaszmercis, aki kb. 330ezret keres, BP II. ker elit helyén lakik, és fiatal kora ellenére úgy osztja az észt, minhta legalábbis milliomos lenne belőle. Ő sem balos, fingja nincs a romákról meg a szegénységről.
Amúgy meg szerinted Horn Gábor vagy Demszky liberális? A nagy francot, tök autokraták!
Szóval hívd csak őket kormánypártinak, mert az legalább igaz...
Szóval mondd inkább azt, hog
simonmondja...

"Én nem értek hozzá."

Szintén nem, de ez itt csak előny!
:)

"Ha a rezsire is költ, az egész kb.100 000- havonta ,jóindulatú becsléssel. Ezt negyven évre bevállalni legalábbis kockázatos."

Ha nincs lakása, akkor bármilyen megoldással kockázatot vállal. Ugyanis ha nem kér hitelt, akkor albérletben lakik, és ha nem tud fizetni, akkor lakni sem tud, és pénze sem lesz. Ugyanott van..

Szóval albérlet kontra hitelben nem sok
érvet látok az albérlet mellett.
Valaki lát esetleg?
Sztív.

Nem tudom. Talán a mozgékonyság. Az előny lehet olykor.
Azoknak, akik a Hair megnézése miatt látták az átkost büntinek,
üzenem, hogy a gimiben tornapadon nézték a fiatalok ma a Szabadság,szerelem c. filmet Dobó Katával.

.
"ja, valaki itt szidta a Gattacát, hogy uncsi, pedig az nagyon szép film imho. nem egy Transformers, ammán igaz, de jó az úgy."

Én voltam az a galád. A transformers amúgy egy FOS. Gattaca átesve a ló túloldalára. Akkora töménységű hatásvadász, effekthajhász kakit ritkán lát az ember. Minden olyan szinten túlozva volt, hogy a végén már semmi sem tűnt nagy számnak. A transformers végén az ember már nem lepődik meg semmin csak unottan várja mennyi ideig tart még porig rombolni a világot. Az ingerküszöböd felpumpálja az egekbe pikk-pakk -és ott is tartja, nincs pihenő-, aztán ami igazán nagy jelenet lehetne, mikor Megatron felébred, addigra már az egész akkora jelentőségűnek tűnik mintha az égvilágon nem történt volna semmi extra. Mindez olyan rendezésben és vágással, ami pont azt a hangulatot árasztja hogy faszom kivan már ébredjen fel ez a kúrva Megatron vagy kia faszom aztán húzzunk már innen haza. A sztori meg iszonyatmód elhanyagolva. Megjegyezném az indexes filmkritikák meg totál manipulatívak, cask azért lehúznak egy jó filmet (konkrétan az Apocalyptót) mert Mel Gibson két héttel azelőtt zsidózott. Tőlem aztán embert is ehet csak rendezzen még filmeket.
simonmondja...

"Talán a mozgékonyság. Az előny lehet olykor."

Igen, egy albérlettől könnyű megszabadulni, de a hitelre vett lakást sem kell eladni, hiszen kiadhatja, és ebből a pénzből bérelhet máshol egy lakást.
(mondjuk ez már több munka, mint egyik albérletből a másikba költözni.)


malacka

"Itt van Kopaszmercis, aki kb. 330ezret keres,"

Ugyanaz a szitu, mint az 56-os vitában. Aki jól élt akkor, annak nem hiányzott semmilyen lázongás.
Nyilván kopaszmercisnek sem hiányzik. Ahogy írod is, nem balos, csak elégedett haszonélvező.
Ha majd egyszer rosszul megy a szekér, talán tábort vált, addig mit vársz tőle?
Nyújtsanak tiszta kezet! Csókolják meg egymást!
Az Index felhívása a magyar néphez
index.hu/velemeny/jegyzet/nyil071020/
test subject #28

"az indexes filmkritikák meg totál manipulatívak"

És még gagyik is rendszerint.
"Ha majd egyszer rosszul megy a szekér, talán tábort vált, addig mit vársz tőle?"

Na éppen ezaz amit nem értek. Az egyértelmű hogy a tömegek akik általában az utcára vonulnak és lenghangosabban kiabálnak, nagyrész maguk is álszent emberek akik három hónapja még azt sem tudták hogyan kell rendesen hátrafelé nyilazni. Ezek most még ráadásul elégedetlenek is mert nem jött össze nekik, tehát csóringerek mint a picsa. És ezért annak reményében hogy több maradjon a zsebükben elmennek tüntetni, meg ugrásra készen várják mikor lehet végre menni felvonulni (megtisztulni), hogy a végén nyerjenek és... És mi? És majd az éljenző tömeg a hátán viszi egyenesen a nemzeti bank széfjébe? Kizárt, ugyaolyan csóri marad az ő helyzete fikarcnyival nem lesz jobb, amire majd csak akkor fog rájönni ha mindez megtörtént, de még akkor sem magától csak egy "őszödi beszéd" után, mert amíg lehet az említett haszonélvezők etetik a duhét és gyűlöletét, őt magát láncraverve ezzel. Na pont ezaz ami miatt nem értem őket. Megértem orbánt, megértem tomketet, megértem bayert mert mind haszonélvezői a jobboldali nézetek és politika térnyerésének. De ez a sok szerencsétlen megdelejezett paraszt mi a faszt képzel? Csak nem hiszi őszintén hogy ő azért van ott a kossuthtéren hogy a szűz mária reá vesse áldott tekintetét és ő az alázattól letaglózva térdre roggyon miközben pofánbasszák gumibottal?
Hú bazzeg csak most vettem észre hogy ez egy kicsit off-ra sikeredett, bocsi. :)
test
Szerintem jó nagy általánosítással egy jó nagy butaságot írtál. Én ezért lökném ki lári-fáriékat a hatalomból:
szenzor.freeblog.hu/archives/2007/10/19/Nem_en_mondom/#comments
Olvass el, hogy lásd, más szempontból is lehet ellenzékinek lenni!
nah előbb lefulladt a blogmotor. szal én nem megyek szavazni amíg értelmes párt nem lesz (eddig sem mentem soha senkire, 18 évesen mikor először lehetett a szüleim kényszerítettek hogy szavazzak a fideszre de nem tettem csak úgy csináltam mintha) és bárki aki bármilyen pártrendezvényen részt vesz az kárt okoz az országnak és morális nulla.
"Lord valdez
Ha más gyerekét pofoznád meg, s látnád órákig, hogy piros, akkor is neked fájna jobban. Lehet, hogy bizonyos német katonáknak is fájt a vadidegen zsidókon a sárga csillag látványa. Nekem fájt volna a helyükben..."
Legjobban természetesen a gyereknek fájna, nyilván nekem is, mert teljesen emberi dolog az empátia. Viszont egy karaktersorozat (malacka nekem egy karaktersorozat, amihez vélhetően ember tartozik) kevésbé váltja ki, mint a személyes találkozás vagy akár egy fénykép.

molaris:
"Minden vita akkor jó, ha tisztázott miről [...] mindenki lássa be- lehet néha békén hagyni ezt a nyomorult klaviatúrát./"
Kár, hogy nem itt hagytad abba az írást...
test subject #28

"Na éppen ezaz amit nem értek."

A "nem haszonélvezők" rossz helyzetükből csak kevés kiutat látnak, az egyik ilyen a politika. Megmagyarázhatod nekik, hogy ezen a politika nem fog segíteni, meg a vallás sem, meg más emberek sem, meg a piacgazdaság sem, és tulajdonképpen csak magukat rángathatják ki a szarból, ha tudják. Erre szegények a tükörbe néznek, és elkeserednek. Na ezért.
"Az a kultúrbunkó aki nem vágja magát feszes "vigyázz"- ba a Himnusz, a Szózat hangjaira, papolhat nekem."

Nemhogy feszes vigyázzba, de engem mindig elfog a röhögés a himnusz közben és alig bírom visszafojtani. Egészen kicsi gyerekkorom óta. Ez valami velemszületett "rendellenesség", tényleg nem értem nagyon kínos, orvosnál még nem voltam vele, bocsáss meg érte.
test

"de engem mindig elfog a röhögés a himnusz közben és alig bírom visszafojtani."

Hát bizony, az élet hamar ledarálta a pszihédet. Gyakori eset. :)
Szinbád,

"Dumbledore meg buzi bazmeg!
index.hu/kultur/klassz/petter1020/"

Nyugi, Gandalf is:
www.gay.hu/node/721

Ezek a vén süvegesek.....:DDD

OFF

"csak elégedett haszonélvező."

Azt azért sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a "haszonélvező" lehet, hogy a következők hasznát élvezi:
1. szerencsés összetételű génállomány
2. szülők, akik akkor, amikor a gyereknek még erre nem volt elég esze, a megfelelő irányba igazgatta, netán rákényszerítette
3. sok tanulás,
4. kemény munka
5. pici! szerencse

És ez teljesen független attól, hogy valaki balra, vagy jobbra szavaz. Egyébként meg a leginkább "elégedett haszonélvezők" stabilan jobbra szavaznak. (Bp. II.+XII. kerület)

Szvsz aki nem "elégedett haszonélvező" lehet, hogy a fenti tényezők valamelyikében szenved(ett) hiányt.
Na itt vagyok megint.Én a szegény Molarist csak azért sajnálom mert állandóan bolygatva van a perisztaltikája.Igy tényleg szar dolog élni.Az ember nem élhet normálisan állandó rossz közérzettel.Az orvos mit mond erre?
Cole 2007.10.19. 06:10:26
> nekem a Starship Troopers-ből nagyon ott volt,
> hogy csak akkor lehet gyereke, ha bevonul,
> lehúz ott pár évet...

Érdekes egy államforma lehetett! Ami engem elgondolkoztatott az a Battletech univerzum. Ebből csak egy-két könyvet olvastam, de elég meghökkentő ötletek voltak benne.

A klánok mindegyike egy harcos társadalom volt, amiben nagyon fontos szerepet töltött be az eugenika. Az új nemzedékeket a régi nagy harcosokból állították össze, a hagyományos módon születő gyermekek az életük során valamiféle másodrendű emberek voltak csak (őket hívták szabadszülötteknek). A harcosoktól a mintát még életükben levették, és nyilvánvalóan csak haláluk után használták fel. A szaporítási programba (mi másnak is nevezhető ez?) bekerülni roppant nagy tisztesség volt, csak a legnagyobb hősöknek sikerült. Ez egy roppant embertelen világot eredményezett, de nagyon hatékony harcosok voltak. Ebben a társadalomban egy ember élete nem sokat ért.
Shore 17:55

1.Te vagy "A" kiválasztódott?
2.Tisztelet,ha így volt (nem a te érdemed)
3.Mihez képest? (tudás?)
4.Pornoipar?győzikevörk?
5.Megabaszott SZE-REN-CSE

ÖNKONTROL,EMPÁTIA->értelmező szótár,
arc hátra!!

OFF

"Motoros fűrésszel vagy baltával támadtak a természetvédelmi őrök szerint a tettenért fatolvajok, akik a figyelmeztető lövésekre sem álltak meg. A testre leadott lövésbe az egyik tolvaj belehalt." index.hu/politika/bulvar/fat071020/

Nagyon helyes. Kitüntetni!
viljicspipo-e 2007.10.20. 19:33:01

Megmutatnád hol használtam az "én" személyes névmást a kommentemben?
Shore

Az "én" személyes névmást valóban nem használtad.
Idéztél az álláspontodnak megfelelően.
"csak elégedett haszonélvező."
éN is nézőpontoztam.
ennyi
hi
molaris imád okosnak látszani és ezért idegen szavakat használni.

Ő ugyan jobboldali és előítélettől mentes, "de hát ezek a balosok és libsik...". Mi lenne ha előítéletes lenne :-) ?
Shore.

Elég elbaszott helyzet, hogy

szépnek,
műveltnek,
képzettnek,
szigorúan sokat dolgozónak,
és mázlistának

kell lenni ahhoz, hogy az ember ne menjen kínjában a rendőrsorfalnak.

Egy rendes helyen az egész társadalom megél .

A csúnyák,
a nehéz gyerekkorúak,
a szakmunkások, segédmunkások,
az időnként gyerekeket szülők, vagy linkeskedők,(ugye, nálunk egy kategória - nem dolgozik keményen),
és a párszor padlót fogók.

Nálunk az inaktív dolgozó korúak aránya 50% és nincs minden cégen a FELVESZÜNK tábla.
Ha néhány adat nem szupi az önéletrajzban, senki nem ad munkát, csak a család - ingyé.

viljicspipo-e 2007.10.20. 20:47:11

"éN is nézőpontoztam."

Nem. Te bunkó módon személyeskedtél.

simonmondja... 2007.10.20. 21:04:31

Részben egyetértek veled. Az eltérések tisztázása viszont valószínűleg nem ennek a posztnak a témájába vág.
OFF

Ekkora egy faszokat:
index.hu/politika/belfold/fony4269/
Aztán csodálkoznak, hogy utálják a népek a cigányokat.

(Ez se semmi eufemizmus: "fegyverével agyonlőtt egy férfit, aki a közeli erdőben fát gyűjtött". Ja, van aki meg hifit gyűjt, parkoló autókból. Megint más ereszcsatornák és bronzszobrok gyűjtésére specializálta magát.)

Mivel már elég régóta off a téma, lenne egy kérdésem:

Látta már valaki közelről az MSZP&antifasiszták-féle nyilas óriásplakátokat? (állítólag az Andrássyn vannak...) A tévében látottak alapján ismét sikerült hülyeségcsúcsot felállítani.

OFF

Átadták Németország leghosszabb hídját. A 4.1 km-es útszakasz "hat egymásba illeszkedő hídból és egy gátból áll, ami mellett párhuzamosan még egy vasúti híd is fut". Mindezt 125 millió euroból (31 milliárd Ft) hozták ki a germánok.
index.hu/politika/bulvar/hid1021/

Emlékeztetőül: a mi nemzeti büszkeségünk :-) (w.blog.hu/2007/05/24/hidember_betonbol) 42 milliárdba fájt...

Ezek, akik itt off-olnak, szerintem nem látták a Hair-t. Ha meg látták, akkor nagyon nem értették meg.
Én csak a felét láttam,ezért félig értem,de nem emlékszem,az elejét nem értem,vagy a végét,mivel arra sem emlékszem,az elejét láttam,vagy a végét.
A zene jó,de azt a rádióban hallottam.
A moziban meg aludtam,de kidobtak,mert nem volt jegyem,de az elején,vagy a végén?
Kár.Mi?
Most,hogy visszaolvastam a saját hozzászólásomat,rádöbbentem,azért értem csak a felét,hiszen a másik felét nem is láttam!
Az elejét,vagy a végét?
Tök mindegy.
Játszd ujra Sam!Vagy ez egy másik?
RE: El Condor 2007.10.21. 22:09:11

"Ezek, akik itt off-olnak, szerintem nem látták a Hair-t. Ha meg látták, akkor nagyon nem értették meg."

??
Én spec. láttam a Hairt; azért offolok, mert az eredeti témához kb. egy napja nem jött már érdemi hozzászólás, ezért gondoltam, hogy "beszélgessünk" inkább másról. Ez itt bevett szokás egyébként (2-3 nap után, főként az éjszakai sávban).

Asszem igaza van TWÁ-nak. Mostanság nincsenek olyan filmek, mint a Hair, pedig az is egyre időszerűbb. De lehetne még sorolni a figyelmen kívül hagyott filmeket regényeket és üzeneteket: ilyen a Terminátor is, meg a Gattaca, sőt a Különvélemény is (bár ez utóbbi feldolgozása tényleg borzalmas). Valaki emlegette fenntebb, hogy a Gattaca mennyire szar, meg demagóg. Igaz, de enélkül sokszor nem lehet a hülye amerikai fejekbe eljuttatni másfajta nézőpontokat. Tulajdonképp ezért nagyszerű a Hair is: szerencsétlen lúzer Bukowksi jön a nagy semmi közepéről, istenhazacsaládés fogajd szót apádnak vidékéről, aztán a nagyvárosba érve új eszmékkel találkozik, és változik a világlátása. Ezt még mindig nem tanulták meg Amerika nagy részén, hogy sokféle igazság van, nemcsak az, amit egyszer a fejembe vertek, meg hogy gondolkodni is kéne néha, meg tájékozódni. Annak idején pl Bob Woodward, aki a Watergate botrány egyik kirobbantója volt a Washington Postnál, ugyancsak hasonló volt mint a filmbéli Bukowski fiú. Jött középnyugatról, gyakorlatilag kriptofasista eszmékkel, amikkel az apja tömte a fejét. Aztán elment egy jobb egyetemre, ahol csak azzal, hogy más váleményeket, más hátterű embereket is megismert, gyökeresen megváltozott a világlátása, és az egyik legliberálisabb , elismertebb újságíró lett.
Halivúd elment hazafiasba, és gyáva lett. kiretusálni a WTC tornyokat az elkészült filmekből meg hasonlók, azt igen. Igaz, háborúellenes tüntetések is alig vannak. Még a legmeggyőzőbb az a nő volt, aki letáborozott Bush texasi farmja előtt és hónapokig próbálta számon kérni az Irakban elesett fia halálát. Aztán feladta ő is. A hírességek meg szép lassan aktuálisabb témákra térnek át: egy időben rengeteg háborúellenes dal és megmozdulkás volt, csak hát a land of the free is változik, a rádiók és tévék tulajai is szubjektíven értelmezik a szólásszabadságot: volt egy szám, a Bombs over Irak, annak idején több adó is megtagadta a sugárzását. Még Pink a legkövetkezetesebb, azzal, hogy minden koncertjén elénekli a Dear Mr. Presidentet.
Amúgy meg a Jóisten mentsen meg a Hair remakejétől: megint valami nyálas fiatal sztárocskára osztanák pl Berger szerepét, ahogy az a remakeknél általában szokás... BRRR...
a vicc az ,hogy a Hair kozel sem utott akkorat amerikaban mint akar nalunk otthon
mar maga a film
most sem tartjak tul sokra
azert meg megemlitenem a szelid mototorokat is, ha mar nosztalgiazunk
igazad van Tota, a faszba a politikaval vegre
nem a blogodban
mnindenhol az orszagban
elni kell, nem tuntetni, meg politizalni
ahogy itt amerikaban
Azért az picit túlzás, hogy Herbert "hozta be" a társadalomtudományt, vallást, ilyesmit a sci-fi-be.
Ne értsetek félre, szeretem a Dune-t, nagyon is, csak ez az állítás nem igaz.

Most hirtelen Asimov és az Alapítvány jutott eszembe, ami szerintem kb 15 évvel korábban íródott.

Amúgy jókis írás, csak ezt pontosítani akartam (ha megkésve is).
ez a hippis film kalap szar most nézem ...
süti beállítások módosítása