W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Te is más vagy, te sem vagy más

2007.10.15. 07:15 Tóta W. Árpád

A nemzeti rockot nem muszáj szeretni, ahogy egyébként semmi más zenét, de hát az is csak egy keret, mint a klezmer vagy a britpop. Azon belül lehet szart csinálni és jót is. A Kárpátiának nem egy dala fülbemászó, kellemes sláger, ami kellő mennyiségű sörrel vidám közös éneklésre késztet.

Most jelent meg az Ismerős Arcok új albuma, arról linkelek. Zenekritikára nem vállalkozom, arra ott vannak a szakemberek. Mellesleg szerintem szar, de ez magánvélemény. Állítólag rá kell hangolódni, kvázi komolyzene ez, de attól még nem kéne rémunalmasnak lennie. Hangoljon rá a művész, az a dolga. Beethovennek és Till Lindemannak sikerül. Például íme a Kormorán dala Orbán Viktorról: egy greatest hit a kortárs polrockban. De a szövegek izgalmasak akkor is, ha a zene béna.

Érdemes beleolvasgatni; kedvencem az a sor, miszerint „A nagymamát lovakkal tapossák”, mármint konkrétan 2006. október 23-án. Az általános feeling az, hogy a lantost üldözi az ellenség, mégpedig azért, mert ő magyar. A kép ott van már a Himnuszban is: szerte nézett, s nem lelé honját a hazában. Sőt a Himnusz eredeti címe – A magyar nép zivataros századaiból – tökéletesen fedi a nemzeti rock életérzését. Ezek a jóemberek egy vesztes, ám hősies háborúban érzik magukat. Kard nyúl barlangjában. Az most mindegy, hogy igazuk van-e, vagy csak bebeszélik maguknak: ők így vigadnak, sírva.


Há' most azér' mer magyar vagyok?


Itt él velünk egy népcsoport a maga hiedelmeivel, népszokásaival, virtusával és pszichózisaival. A cigánysághoz hasonló megvetettségben, elszigeteltségben. Hozzájuk hasonlóan furcsa, olykor nevetséges vagy barbár magatartásmintákkal, szertartásokkal. Kisebbség, amelynek megvannak a maga nyelvemlékei, népies műdalai, Gáspár Győzői. Egy részük felvette a kereszténységet, mások hiányos mondákból és gömbfából ácsolnak saját, ősmagyar vallást. Turult és Boldogasszonyt, faragott képet csinálnak maguknak, és szakrális körtáncot járnak körülötte.

Nem, ők nem a magyarok, ha nem hisszük el Csurkának, hogy 2,2 százalék magyar lakik ebben az országban. A mindent magyarságából levezető, üldözéstudatos csoport, akik az Ismerős Arcok spleenjére bólogatnak Zlaty Bazantjuk felett, létszámában messze elmarad a cigányságtól. Még nevük sincs: nem nácik és nem fasiszták, még a szélsőjobb se fedi le őket. Szittyák? Hunok? Nemzeti radikálisok? Ők se tudják.

Üldözött kisebbségnek lenni nem feltétlen rossz buli, főleg ha annyira azért nem üldöznek. Há’ most azér mer magyar vagyok? Ja, azért rúgnak ki, azért nem kapsz munkát, azért nem vesznek fel egyetemre. Nem rajtad múlott, tesó. Nem te voltál tehetségtelen, se lusta. Meg van magyarázva. Ezek az olyanok kibasztak veled, mert magyar vagy. A médiájukon keresztül.

És nem elég, hogy kisebbség. Megverte őket az Isten egy plusz kereszttel: azt hiszik, hogy ők a többség. Erre aztán minden teszt rendre rácáfol; az utca és az urna egyaránt. Nem csoda, hogy frusztráltak szegények. Nyomorúságos sors a többségtudatos törpe kisebbségé.

Hogy dübörgünk!


Akárkik is ők, nem homogén, kollektíven bűnös csoport. Az tény, hogy mindennapos köztük az antiszemitizmus, a kollektív bűnösség eszméje. Eszméik, a dalszövegekből és külsőségeikből kiolvasható megoldásaik többsége kívül esik ráción és realitáson. Egyébként pedig aranyos kis gyerekeket nevelnek – akiknek olykor furcsa neveket adnak –, és öt perc alatt félreteszik előítéleteiket, ha szóba elegyednek egy szimpatikus zsidóval, libsivel, cigánnyal. Emberek ezek, és bár néha az emberség elé helyezik a magyarságot, mi tudjuk a helyes sorrendet.

Ám ha megoldásaik egyszerűek és rosszak is, a gyökerük gyakran olyan probléma, ami amúgy szőnyeg alatt fortyog. Nem tetszik a cigánybűnözés tematizálása? Nekem se. Van másik cigányságelmélet, ami akár hosszú távon megoldást ígér? Nincsen. Trianont vissza? Hülyeség. Tudunk valamit tenni Malina Hedvigért? Nem is akarunk.

Létrejött egy szubkultúra a szemünk láttára. Szittya az, aki szittyának vallja magát. Furcsa, sokszor idegennek tűnő népség. Virtuális kisebbség. De az árpádsávosra is vonatkozik: minden ember színesbőrű, különben nem látszana. Hát van, amelyik csíkos. Elszigetelésük, megbélyegzésük épp olyan kontraproduktív, mint amikor a cigányokkal tesszük – teszik – ugyanezt. Ha másért nem, azért, mert így csak egymás közt csereberélik a butaságaikat. Ha nem áll szóba velük senki más, még a végén elhiszik, hogy ők a többség, és mindenki más ellenség.  Közös feladatunk bátorítani beilleszkedésüket, kezükre ütni, ha nyilvánosan a fütyijükkel játszanak, és megsimogatni kopasz agyukat, ha látjuk, hogy igyekeznek.

A szittyák integrációja nemzetstratégiai kérdés.



Címkék: zavargás jobbik magyarland cigányság

771 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr47196492

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Blog vs. Anti-blog « GerzSonka dolgai 2007.10.17. 11:28:14

[...]Született egy blogbejegyzés, és erre válaszként[...]

Pingback: A blog-Ságvári « Gazdagnak születtem… 2007.10.16. 00:19:33

[...]én is fröcsögök, de te majd’ mindegyikben.) Szóval ami most megihletett az ezen fércműved. [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carnivora:
ertsem ugy, hogy tobb not dughatnak meg, mint te? :)
amugy ez a negerek terjeszti az ecet dolog is szamomra ijesztoen darwini.. akinek van esze gumit huzni nem doglik meg, akinek nincs az meg talan jobb is ugy ..
"Gumit kéne húzni csak apu-anyu odahaza ezt kicsit szar ügynek tartja propagálni, -a mi kislányunk nem olyan- egyszerűbb ráfogni a feketékre a drogosokra és a buzikra"

Mindenki kislánya/kisfia olyan.
Legtöbb szülőnek még a szexről is nehezére esik beszélni a gyerekének, nemhogy elmagyarázni, miért is kell gumi.
KopaszMercis 2007.10.16. 16:54:12

Szabadosabbak nem védekeznek sőt az aids ellenszerének éppen a szűz lány megketyintését tartják ...

Laja-hoz és a Többiekhez, akik a
" magyarság - büszkeség " témában szóltak !
Ez a " magyarbüszkeségesdi " kissé erőltetett, amolyan suta téma. /nem a hazaszeretetről beszélek, az egy másik dimenzió, sztem egy összetettebb kérdés, érzés/. Életszerűtlen, majdhogynem álságos,
hogy " csak úgy ", motivációk nélkül éreznem kelljen büszkeséget afelett, hogy magyar vagyok. / na igen ! Egy olympiai arany szívmelengetőn mondatja ki : a " miénk " győzőtt! Egy ilyen pl. képes előhívni ezt az érzést!/ Kinyilvánítva, de akár tudat alatt is ezerféle dologra vagyunk büszkék, és századlagos, h milyen náció tagjaként. Büszke vagyok pl. a tudós nagyapámra és apámra, de a legkevésbé jut eszembe, hogy jajj de jó, hogy Ők magyarok, s hogy ide pottyantottak le. Születhettem vna keletebbre is, nyugatabbra is, és akkor se az adott ország lenne az, amit áhítattal csodálnék. Most őszintén... Magyarnak, vagy bármilyennek lenni nem más, mint élni egy közegben, amit vagy lehet szeretni, vagy nem. A " közeg " kényelme, emberközelisége, szellemisége határozza meg, mit vált ki az adott ország, adott népéből.
Ez maga az " élhetőség " kérdése. /Vajon büszkék-e a 3. világ nyomorgói országukra ?/
Az emberek országukat tisztelhetik történelméért, szerethetik művészetéért, csodálhatják tudományáért, sportjáért, sokmindenéért, s büszkék lehetnek az ezek mögött álló emberekre !
Összegezve. " Büszke vagyok, hogy magyar vagyok " - én nem írom le. Annak mára sajnos többszörös okai vannak, de lehet, h alapból se tenném. Büszke vagyok egy csomó dologra, ami magyar, sok kiemelkedő magyarra, ugyanakkor tudom, ha orosz lennék, ha román, olasz, vagy ausztrál,akkor az ő nagyjaira lennék az, lényeg a saját értékrend, földrajzi hovatartozás nélkül.
A jól ismert, számunkra igencsak geil, külsőségekben is túlburjánzó "amerikaiság-tudat", a már-már arroganciába, felsőbbrendűségbe hajló büszkeségük néha mégiscsak elgondolkoztat, és némi irígységgel tölt el, mintha én is ösztönösen szeretnék büszke lenni saját országomra, csakhogy ahhoz egész más szelleműnek kellett volna és kéne lenni azoknak, akik ilyen érzelmi és intellektuális nihillizmusba tartották évtizedekig s tartják ma is saját népüket....
Sziasztok!

Szerintem a srácok totál menthetetlenek, elég csak megfigyelni, hogy a "mai világ" megértéséhez szükséges tapasztalat, gyakorlat, vagy csupán a józan paraszti ész teljes hiánya hova vezet.
Az ilyen emberek hisznek, hinni akarnak, kb. mindegy miben. Olyan ez mint az ingyenautó - á lá ilferro - ott is sokan és nyilvánvalóan saját érdekeikkel szemben mentek bele a buliba.
Nem akarok általánosítani, van/volt a látótermben jópár nagyonmagyar. Egytől egyig aluliskolázott, perspektívától mentes életet élő jobbára alkoholista de mindenképpen depreszsiós arcok. Mondom, ez nem általánosítás, én ezeket(ismerem) "ismerem", biztos rossz környéken lakom.

kopaszm 16:53

stílusod? (zenei)
Sziasztok!

Szerintem a srácok totál menthetetlenek, elég csak megfigyelni, hogy a "mai világ" megértéséhez szükséges tapasztalat, gyakorlat, vagy csupán a józan paraszti ész teljes hiánya hova vezet.
Az ilyen emberek hisznek, hinni akarnak, kb. mindegy miben. Olyan ez mint az ingyenautó - á lá ilferro - ott is sokan és nyilvánvalóan saját érdekeikkel szemben mentek bele a buliba.
Nem akarok általánosítani, van/volt a látótermben jópár nagyonmagyar. Egytől egyig aluliskolázott, perspektívától mentes életet élő jobbára alkoholista de mindenképpen depreszsiós arcok. Mondom, ez nem általánosítás, én ezeket(ismerem) "ismerem", biztos rossz környéken lakom.
Stavros 2007.10.16. 17:37:48

Ez inkább a forradalmár kategória jelentős részére jellemző. A 50% perspektíva nélküli világtól elszakadt fiatal - munkanélküli, alkoholista stb. , a 30% unatkozó kisnyugdíjas, 10% kb. normális hétköznapi ember, és legvégül van egy 10% - népvezér, pólóboltós, könyvpiacos, ősboltos, népvezér, aki ezekből él ...
Akinél robban az AIDS , hát nem szívesen mondom ki, de vessen magára, vagyis vetette volna inkább másra magát ! :) Ez lenne ama egyszerűbb megoldás. És a bonyolultabb ? Kevesebb prüdériát, több kurázsit és nyíltságot e még mindig kényes témában, tanmenet szerint és otthon egyaránt! Ez is egy lépés Európa felé ugyebár...
mollyphing:
ragogumi-pop-puki pank ska es mindenfele jo....
Elmesélek egy történetet.

Történetünk főhőse, Béla, díszpinty, mintapéldány, állatorvosi ló.
Ötvenes évei derekán járó barátunk kőbányán, a bihari úton nőtt fel, szabadidejében pitbullokat tenyészt, van egy apartmannháza Trogirban, ennek kiadásából él. Büszke arra, hogy nem fizet egy forint adót sem itthon, és arra is, hogy jól bírja a piát.
Vendégeit unos-úntalan traktálja magyarságról vallott nézeteivel. Szerinte fel kell fegyverezni a fiatalokat. Speciális magyar génről beszél, ami minket a világ urává hivatott tenni. Stb.
Béla, négyévente – azért – hazajár szavazni.
Elmesélek egy történetet.

Történetünk főhőse, Béla, díszpinty, mintapéldány, állatorvosi ló.
Ötvenes évei derekán járó barátunk kőbányán, a bihari úton nőtt fel, szabadidejében pitbullokat tenyészt, van egy apartmannháza Trogirban, ennek kiadásából él. Büszke arra, hogy nem fizet egy forint adót sem itthon, és arra is, hogy jól bírja a piát.
Vendégeit unos-úntalan traktálja magyarságról vallott nézeteivel. Szerinte fel kell fegyverezni a fiatalokat. Speciális magyar génről beszél, ami minket a világ urává hivatott tenni. Stb.
Béla, négyévente – azért – hazajár szavazni.
a sánta kutya esete
kopaszmerzsóval
17:58
Te régebben normális voltál...
Blog - Tomcat 2007 október 15. 22:42:00

Nem, ennek semmi köze se a nemzeti rockhoz, se a Droidzóna előszavához. Tóta W. Árpád, fedőnevén Worluk, meghülyült, kérem szépen. Húzzanak zsemlés zacsit a fejére, kérem szépen, akkor legalább nem tud írni. Bár ilyen marhaságokat, mint legutóbb, talán vakon is.

Hányszor mondtam már neked, Árpád, hogy ne írj olyanról, amiről nem tudsz semmit. Kívülről látni és belülről tapasztalni, az nem ugyanaz. Glosszát írni lehet, hülyeséggel ne égesd magad. Tudom, nálunk meg meleg a szék a buta zsidózástól. Biztos azért, mert mi is úgy okoskodunk a zsidókról, hogy nem értjük őket. Igaz, a zsidók államelnöke épp a napokban jelentette ki büszkén, hogy felvásárolták Magyarországot. Mi, mélymagyarok (a "szarból jött" fordulatot ne tedd hozzá, azt már Spiró leapacsolta) pedig ezt úgy értjük, ahogy mondta. Engedtessék meg, hogy ez rossz érzés legyen nekünk. Mertezamihazánk, és a többi. Kormorán, Kárpátia meg Ismerős Arcok nélkül is az lenne. Elég szomorú, hogy ezek nélkül jóval kevesebben lennénk, akik értik, mi ez.

Hányszor mondtam már neked: Csurka István nem a magyarság vezére. Tudom, hogy vicces rá mutogatni, röhögni szegény zsírtáltoson, meg a Szíriusz-elméleten, Torgyán József "kumányi tekercseiről" nem is beszélve, de a helyzet az, hogy ezek nagyjából úgy viszonyulnak hozzánk, mint a magyar nők büdösségéről értekező Naftali Kraus hozzád. Mert sajnos egy oldalon vagytok, ha tetszik, ha nem. Ő a ti hülyétek, és nekünk is van pár. Magunkfajta hülyék, Y-tervvel. Nektek meg mondjuk György Péter. Ja, hogy őt nem szereted. Sajnálom, de pont mellette állsz, innen pedig úgy néz ki...

Miféle üldözött kisebbségről van itten szó, kérem szépen? Hát, majd ha téged csuknak be bombagyártásért, mert ugye emlékszel egy ilyen esetre, hiszen korrektül le is tetted a garast az ügyben, akkor majd eszedbe jut. Ezt hívják üldözésnek, meg amikor az utcán lövöldöznek az emberekre. Tudod, volt ilyen. És bár konkrétan nagymamát tényleg nem tapostak le lóval, de mást igen, a többi pedig az úgynevezett, hogy költői szabadság, mert rockdalról beszélsz, nem történelemkönyvről. Tudod, Nyiszli Miklós is erre a szabadságra hivatkozott, amikor kiderült, hogy a visszaemlékezéseiben leírt, háromszáz méter hosszú gázkamrák sohasem léteztek. Neki ródd fel, köszönöm.

Ez a nyomorúságos törpe kisebbség, aki mi volnánk, mostanság olyannyira elszállt magától, hogy a Kárpátia albumaiból többet vesznek meg, mint tizenöt éve az Eddáéból (pedig akkor még sehol sem volt az MP3), százezren vonultak az utcára tavaly mindenféle vezető felszólítása nélkül, és mellesleg nem véletlenül vezeti évek óta az olvasottsági toplistát pont egy bizonyos blog. Két egész két tized százalék lennénk? A te logikád szerint akkor a lakosság minimum 25 százaléka vörös szegfűs (poszt) kommunista, ugye? Mégis a Kossuth téren volt ötvenezer ember tavaly, és alig két-háromezren Gyurcsány nagy garral beharangozott dunaparti "antifasiszta" felvonulásán...

Kedves Worluk mester! Hátra arc, irány vissza a tények mezeje. Ne írjál zöldeket, mert olyan leszel, mint én.
Feleim! Magyarok és nem magyarok!
"Kötelező olvasmányt" ajánlanék a témakörben: Crash
Előítéletek, emberek, nációk...
"Elmesélek egy történetet."

Eleg lett volna a konkluzio, hogy minden magyar hulye aztan kesz. Ha mar a Bela is.
tomcat már megint szart sem értett az egészből. pontosabban nem akart. nem meglepő.
Nézzétek most a XXI. századot egy falu kálváriája elkergették a cseheket ... , ezért nem felejthetjük el ami akkor történt. -
Vladimír Meciar volt szlovák kormányfő, jelenleg a kormánypárti Néppárt-HZDS vezető politikusa azok után, hogy nemrégiben arról beszélt, hogy Kossuth Lajos szabadcsapatai 1919-ben a Felvidéken garázdálkodtak, most ismét meglepte a felvidéki közvéleményt.

Meciar szerint a németek 1945 után a Felvidékről önként menekültek, szó nem volt kitelepítésről. Miközben Vladimír Meciar ezeket mondta, szemtanúk állítása szerint arcán nem keletkeztek égési sérülések!

-

A tótokhoz képest mi még sehol nem vagyunk hülyeségben ott ez rendszer szinten megy :D:D
gyakorlatilag mindenben megelőztek, nekik hülyébb a baloldaluk, a jobboldaluk, még a széljobbuk is hülyébb, Vona Gábor Jan Slotához képest cérnakesztyűben feszengő metroszexuális kiskamasz.
Hát igen. Színigaz minden szó.

Én NEM szeretek általánosítani, de EZEK ilyenek. Ismerjük a FAJTÁJUKAT, mi, a BÉKÉS TÖBBSÉG.

Ha meglátok egy nagymagyarország-matricás- autó-tulajdonost, az nekem olyan, mintha
egy CIGÁNYT látnék.

Nem akarok én általánosítani, de legszívesebben...

De hagyjuk.. Ismerjük... Tudjuk.

MI, akiknek ilyen EGÉSZSÉGES a nemzeti öntudata, és akiknek nincsenek efféle identitásproblémái, mint szegény fütyirázó kopaszoknak, MI aztán tudjuk, mi a frankó.

Meg is mondjuk. Meg is látszik. A MI EGÉSZÉGES ÜBER-KULTÚRÁNK és nemzetstratégiánk eredményei kiverhetik nem csak fütyköseinket, de szemeinket is. Ha kinyitnánk őket egy pillanatra.

Öngyilkos egy FAJTA.

For a better magyarLAND.
Lengyelország még az idén teljesíti az euró bevezetéséhez szükséges feltételeket, két évvel korábban az eddig tervezettnél - közölte az ország pénzügyminisztere.

Zyta Gilowska bejelentette, hogy a kormány által jóváhagyott felülvizsgált konvergencia terv szerint az idei GDP arányos államháztartási hiány 3 százalék lesz - a tavalyi 3,9 százalék után -, vagyis ebben is teljesítik az eurózónához történő csatlakozás feltételét.

A többi kritériumnak Lengyelország gyakorlatilag már most megfelel.

A kormány ezúttal sem jelölt ki konkrét céldátumot az európai közös pénz bevezetésére.

-

A radikálisok viszont v.hogy sikeresebbek a lengyeleknél ... nem volt elkúrás szabadrablás ...
Alf a hozzád hasonlók miatt nagy baj, hogy Lipótmezőt bezárták ...
hat en csak ennyit tennek hozza:

Nagy Gigásbangocibumbujpulujhurculujbüszkülüj-kikiriposzidoszi
off
"Akinél robban az AIDS , hát nem szívesen mondom ki, de vessen magára, vagyis vetette volna inkább másra magát ! :)"

Hölgyem, amíg a szeszesital legális, nagyobb figyelmet kéne fordítani megelőző/felvilágosító programokra.
Igyekeztem nem hozzászólni az eddigi hsz-ekhez,de mostmár biztos vagyok benne ennyi hülyeség láttán,hogy érdemesebb a háttérböl figyelgetni,csendben meghúzódni végülis itt semmi olyasmi nem kerül szóba soha amiről nem tudhatná az ember pontosan,hogy ezek a mentális készségek,képességek működtetik naggyából a politika iránt érdeklődő,elkötelezett embereket.Jöhet még diadalmámor,de minek.Diadalmámora lehet,lesz is sok középeurópai nyomorúságos nemzetnek,attól még ami biztosan marad,ha ilyenek az elkötelezettjei,a NYOMORÚSÁG!
Ez uraim mentális nyomor!
"A radikálisok viszont v.hogy sikeresebbek a lengyeleknél ... nem volt elkúrás szabadrablás ..."

Nem, csak iszonyatos katolikus visszarendeződés, botrányos abortusz-törvény, miniszterelnök botrány, végletesen kettészakadt tárasadalom, soroljam még? Lengyelországban Magyarországgal példálóznak. Mert a szomszéd földje mindig zöldebb.
Szerintem IDEJE LENNE olyan szélsőségesekről IS beszélni, mint
- agyatlan, protkós, büdös, dühöngő komcsinéni és bácsi
- ultraliberális nemzetromboló deviáns
- szélsőbalos pszichopaták, akik fröcsögnek és agresszívak és alattomosak és provokálnak
- beteges hazudozók akik szétveretnek mindent és mindenkit és lélekben nagyon közel állnak a véreskezű diktátorokhoz
-stb.

Ezek mind azt hiszik, hogy ők képviselik a többséget. Pedig csak mind összeálltak és megvettek 10 ezreket és agymostak milliókat.
invisibleman:

"Ez uraim mentális nyomor!"

No brain, no problem.
Carnivora:

"A radikálisok viszont v.hogy sikeresebbek a lengyeleknél ... nem volt elkúrás szabadrablás ..."

Kb. két-három éve vannak hatalmon. Beültek a tutiba, gazdasági vonalon nem csinálnak semmit.Élvezik az előző kormány neolib intézkedéseinek a hatásait.....így el is lehet lenni egy ideig. Ezt csinálja a Fico is Szlovákiában.....csak ott fordított a helyzet. A jobboldaliak hozták meg a neolib intézkedéseket, a baloldal meg sütkérezik.
"iszonyatos katolikus visszarendeződés"

Neked lehet iszonyatos, ott viszont a társadalom jelentős része valóban hívő katkó, ellentétben Mo-val. Szal az "iszonyatos katolikus visszarendeződés" inkább csak az ottani liberálbolsi törpe minoritásnak iszonyatos, vö. Jerzy Urban, a vitorlafülű szemita egykori Jaruzelski-szóvivő (katkógyűlölet szempontjából az ottani TWÁ), aki a rendszerváltás után (elképzelhető irányultságú) vicclapot adott ki stb. :)))

"botrányos abortusz-törvény"

Ez megint neked botrányos, lehet ott a többség egyetértett vele, nem? Ahogy pl. a szintén vérkatkó Írországban is "botrányos abortusz-törvény" van tudtommal. Ettől még befértek az EU-ba... Amúgy persze előbb-utóbb bukni fognak az ikrek, és meg is érdemlik, de attól még bármikor elcserélném őket Fletó-Kóka & Co-ra:)

"végletesen kettészakadt tárasadalom"

Kétlem, hogy végletesebb lenne, mint itt...

"Lengyelországban Magyarországgal példálóznak."

Ezt is kétlem... legfeljebb elrettentő példaként. :] Tény, hogy Lo. megfizette előzetesen a mostani fellendülés árát, kissé mélyebbről indultak, és olyan sokkterápia volt anno a 90-es években, amihez képest a Bokros -csomag, vagy a mostani megszorítások szinte semmi.
De ott a másik tényező is, hogy ott is van exkomcsi maffia, volt is kormányon, (ex-KGB-ügynök szoci miniszterelnökük is volt a 90-es években), de közel sem tudott olyan hegemóniát elérni, mint az itteni megfelelője, épp az erős katolikus-konzervatív ellenerők miatt (ja és ott a liberálisok sem egy olyanfajta társaság mint az SZDSZ). És ott nem csontosodott meg a pártrendszer, rendszeresen kipicsázta a nép az elbukottakat még a parlamentből is, nem csak a kormányból... Volt olyan, hogy a vezető kormánypárt a küszöböt sem tudta megugrani a következő választáson:)
TD223, ajánlom figyelmedbe:
w.blog.hu/2007/10/04/gyonas

w.blog.hu/2007/10/02/a_magyar_demokracia_mint_kudarcos_piac

w.blog.hu/2007/09/20/recipe_ferrum

Agyatlan, protkós, büdös, dühöngő nyugger te is leszel még, hát várd ki türelmesen a sorodat!
Carnivora:
Pillanatnyilag a lengyeleknél a közv.kutatások szerint egyébként a liberálisok vezetnek...
Persze, tudom, nem közv.kutatást kell nyerni, hanem választást, de ahhoz képest elég jól feljöttek. Lehet, hogy lengyeleknek elegük lett a Mária-rádióból?
Fuxosbömis ez igaz, de legalább nem kúrták el teljesen, amit átvettek. :) Míg nálunk a ballib oldal az Orbán visszatérésétől való halálos rettegésében inkább bevállalta azt, hogy majdnem csődbe viszi az országot. És most sem reform folyik eddig, csak megszorítások, miközben alig várják, hogy megjöjjenek az EU-s pénzek, amiből megtömhetik a zsebüket, és osztogathatnak/enyhíthetnek kicsit, hogy 2010-ben is nyerhessenek. :)
Tóta W!

Már megint cigányozol? Gondolom nem merted leírni, hogy a magyarkodók (a kereszténység kiírtásától rettegők) nem a cigányaidtól vették a lózungokat, hanem a zsidóktól.. illetve a zsidóknak tetszelgő libbantaktól. Az ő mondvacsinált félelmeikkel nem mersz párhuzamot vonni? Na csak cigányozzál szorgosan... abból baj nem lehet.

"gege 2007.10.15. 19:37:17
Ez a sok előitéletes, megkeseredett - főként retardált- mért nem írogat a Magyar Nemzet vagy más mélymagyar újságok fórumjain ?????
De tényleg, retardált , figyelj:
NEM VAGYUNK RÁD KIVÁNCSIAK
ÉRTED ???????? "
FIGYU GEGE! Üzenem, h beszéljél csak egyes számban ! Engem kifejezetten, és ahogy elnézem, nagyon is sokakat ÉRDEKEL malacka véleménye ! Ő az egyik legértelmesebb hozzászóló, érvrendszere logikus, nagy erénye a tömörség, a sallangok nélküli, érthető tálalás! Nem ártana, s talán hasznodra is válna egy kis " kíváncsiskodás " !/ felvállalom, h nekem is van mit tanulnom ezügyben, kevésszer van időm megszólalni, ezért aztán ált.ban dagályosra sikeredek, bocs mkitől, aki eddig és ezután is hajlandó egyáltalán elolv.-ni/
Picinyeim! Ti ennyire süketek és vakok vagytok? Addig amíg Árpád ilyen látogatottsággal bír, marad ez a gumicsont. Szerintetek et izgatja ma a honi közbeszédet/ közgondolkodást? Addig amíg rá nem szorítjuk, csak a böffenéseit löki ki, mert a zsírosan fizetett állás elfoglalja. Persze azzal is el kéne ITT IS számolni. Mi is ez? A hűség ára, hogy nem volt olyan trágyadomb amit nem tudott volna a "T"- blogger elkenni? Na! Ezekaz izgalmas dolgok. Esetleg majd kicsinyt letilt.

A trágárság, a mocskos indulatok valahogy ugyanazon kategória, mint a simlis tálalása, a mai valós világnak. Na ehhez asszisztáljon Néktek más. Bár vannak ellenoldaliak akik tisztán látnakelismerem, csakhogy Ők meg nem merik levonni a következtetéseket. És ez is hatalmas hiba. Tudom senkit sem érdekel mi és miért, de jó lenne tisztázni, mi az ok és mi az okozat. Ezt pedig nem a napi politikában kell keresni. Az az ember aki újkori történelmünk elárulója volt, ma a "Haza bölcse" címmel van megtisztelve. Majd, ha egyszer lészen egy olyan fórum amely érdekmentesen ítél, no akkor lehet "tabula rasa"- zni. Addig meg? Mondjuk márc. 15. Akkor tették tönkre a családom először. Mit ünnepeljek? Viszont nem állok ki mint Szofi/a Nejem szerint teljesen normális gondolkodású és felelősségteljes politikus/, hinteni a rizsát, mert ma a történelem azt tanítja, hogy az ősi nemesi családok tették tönre e nemzetet. Azért azt szép csöndben megkérdezném: szerintetek Kossuth, ma elvállalna- e egy jelöltséget az SZDSZ listáján? Vagy ugyanígy, Széchenyi a másik oldalon?

Értsétek meg, ami itt folyik a az nem más mint a szar kenegetése. Azért egy érettségi többre jogosít, az egyetemiről és főiskolairól nem is szólva. Ha, feltételezve, de nem megengedve ez a magyar értelmiség, akkor még mindig csak várhatjuk a rendszer MEGVÁLTÁSÁT.

Na csók Mindenkinek, és amíg nem változik itt valami, addig nem igazán írok.
Fonak, nálunk általában az a jellemző, hogy MINDEN kormány lenulláza az előző kormány dolgait. Had emlékeztesselek a kövezkező apróságokra:

- a polgári kormány megszüntette a pályakezdők kötelező magánnyugdíjpénztári belépését (lesz is szívás emiatt, de persze nem mostanság)
- polgári kormány leállította a magánnyugdíjpénztárakba történő befizetések éves emelését
- a polgári kormány visszaállította a gyed.et
- 4-es metró
- Nemzeti Színház
ésatöbbi ésatöbbi.
Tehát az, amit írsz, nem kizárólag a halálosan rettegő ballib oldal sajátja.
Jó lenne azonos mércével mérni, vagy kevésbé feledékenynek lenni!
Őszintén szólva nekem az ilyen gege-féle beszólásoktól ugyanúgy felfordul a gyomrom mint a kuructól.

Ugyanazt a fajta negatív érzelemhullámot sugározza, érzelmi és értelmi sötétség. :(
Úgy látom a tendencia nem változik: a heti postok száma csökken.
Lesz még itt heti egy post is.
a héten már nem lesz. jövő hét viszont nagyüzem nyilván. aztán ha az MTV-vel kész vagyok, elmegyek pihenni Hajdúszoboszlóra, és utána restart.
én csak azt hiényolom, hogy megy itt a duma a "cigányságról", meg arról, hogy a szittyák nem homogén csoport, nem hiányzik kendteknek valami? hogy olyan nincs, hogy "cigányság"? olyan tisztességes cigányembert ismerek, hogy köztünk nincs olyan egy se, meg olyat is, aki a szemed kilopja. Mindenesetre minden sztereotipia alapja a tapasztalat (és az elhamarkodott, hiányos ismeretekre épülő ítélkezés). Teljesen más egy falusi putriban lakó cigány (szociológiai és pszichológiai szempontból egyaránt) mint egy városi, vagy egy budapesti.

Próbálok liberális és elfogadó lenni, láttam mindhárom csoport statisztikai számosságú elemét, csak egy példát ragadok ki: itt a megyeszékhelyen az a csoport él nagy számban, aki legalább kétszer annyi kiló, mint kellene, a koszos gyerekei az utcán randalíroznak, még véletlenül se dolgozik, de a havi bevétele több, mint egy tanár házaspáré. És kap ingyenlakást, és csipszet meg csokit zabál a gyerekkel egyetemben. Ettől bennem fölmegy a pumpa. ez atapasztalat része. ettől ugyebár nem utálom a "cigányokat". de a sztrikat konkrét emberekről estig sorolhatnám.

meg mégegy: a \"magyar csóró\" (megint egy rohadt általánosítás) inkább elbagózza meg elissza azt a kcisit, amije van, faluban legalábbis ez dívik. és nem lopcsalhazudik, legalábbis nem jellemző.
"elmegyek pihenni Hajdúszoboszlóra,"

van aki megteheti...
kisa, mondjuk én nem ilyesmikre gondoltam, hanem arra amit gyurcs be is vallott öszödön... Egyébként a felsorolt intézkedések nagy része védhető, talán közül a nemzeti színház az, amire lehet mondani, hogy tisztán politikai motivációi voltak. A 4-es metró meg pl. most már egyértelmű, hogy ebben a formában, khm..., de hát Demszkynek muszáj megépítenie az emlékművét.
A kötelező magánnyugdíjpénztár meg egyértelműen a maszopszadesz-klientúra zsebének feltöltésére volt elsősorban jó (tuti buli, állami parancsra jönnek a befizetők, kifizetni meg csak évtizedek múlva kell majd kezdeni... az állam meg addig fizesse csak a nyuggereket a csökkenő állami nyugdíjbefizetésekből), ahogy pl. a készülő eü-reform is elsősorban erre szolgál majd, reformnak nevezett pénzelszivattyúzás befektetői zsebekbe állami-törvényi segédlettel. A fityesz meg megpróbálta elzárni a másik oldal kiépített pénzcsapjait, ezért is volt annyi sivalkodás, halálhörgés... Persze loptak ők is, ezt nem vitatom. Azt sem, hogy megérdemelten vesztettek kétszer egymás után, mert balfaszok:)
én csak azt hiényolom, hogy megy itt a duma a "cigányságról", meg arról, hogy a szittyák nem homogén csoport, nem hiányzik kendteknek valami? hogy olyan nincs, hogy "cigányság"? olyan tisztességes cigányembert ismerek, hogy köztünk nincs olyan egy se, meg olyat is, aki a szemed kilopja. Mindenesetre minden sztereotipia alapja a tapasztalat (és az elhamarkodott, hiányos ismeretekre épülő ítélkezés). Teljesen más egy falusi putriban lakó cigány (szociológiai és pszichológiai szempontból egyaránt) mint egy városi, vagy egy budapesti.

Próbálok liberális és elfogadó lenni, láttam mindhárom csoport statisztikai számosságú elemét, csak egy példát ragadok ki: itt a megyeszékhelyen az a csoport él nagy számban, aki legalább kétszer annyi kiló, mint kellene, a koszos gyerekei az utcán randalíroznak, még véletlenül se dolgozik, de a havi bevétele több, mint egy tanár házaspáré. És kap ingyenlakást, és csipszet meg csokit zabál a gyerekkel egyetemben. Ettől bennem fölmegy a pumpa. ez atapasztalat része. ettől ugyebár nem utálom a "cigányokat". de a sztrikat konkrét emberekről estig sorolhatnám.

meg mégegy: a "magyar csóró" (megint egy rohadt általánosítás) inkább elbagózza meg elissza azt a kcisit, amije van, faluban legalábbis ez dívik. és nem lopcsalhazudik, legalábbis nem jellemző.
"Mégis a Kossuth téren volt ötvenezer ember tavaly, és alig két-háromezren Gyurcsány nagy garral beharangozott dunaparti "antifasiszta" felvonulásán..."

Lagzi Lajcsin meg negyvenezren voltak, a barátok köztöt másfélmillióan nézik satöbbi. Big Lucky Carterre meg 50 fő ment el. :)
Na nem mintha a post többi része közelebb állna a valósághoz, de számomra ez benne a legótvarabb "érv".

"szerintetek Kossuth, ma elvállalna- e egy jelöltséget az SZDSZ listáján? Vagy ugyanígy, Széchenyi a másik oldalon?"

Ki beszél itt az szdszről? Remélem a liberalizmust nem az szdszel azonosítod. Én speciell nem szavazok senkire, az szdsz meg egy kupac szar. Kókától kinek nem fordul ki a gyomra? Kuncénak ezen a téren méltó utóda. Fodor meg Gusztos még elmegy, de egyikből sem nézek ki többet mint másodtiszt egy echte játékos mellett. Aki ugye nincs. A liberális piaci rés hatalmas, a szolgáltatók felhozatala iszonyat gyenge és hiteltelen.
Mellesleg ennek az egésznek kezd ilyen nyugati-oldal, keleti-oldal feelingje lenni. :) Azt pedig tudjátok kik csinálták? Magyar nemzeti hip-hop rapp lesz ennek a vége jól mondta a Belga. Blogin például a magyar eminem. :)
fonak, én is magánnyugdíjpénztári tag vagyok, és nem értem, szerinted ki/mi a klientúra a Winterthur-ban. Engem viszont megnyugtat a tudat, hogy már most van a számlámom két milla, ami egyre több lesz, és ha elpatkolok nyögdíj előtt, akkor a kölkeim megkapják. Viszont, ha megérem, akkor ÉN biztos nem fogok sivalkodni, hogy 13-14-15-x. havi nyugdíjat akarok, meg hogy milyen kevés, és nem csirkefarháton fogok élni!
Te viszont lehet, hogy igen, mert mire nyugdíjasok leszünk, addigra jószerint nem lesz, aki eltartson. És boldogan fogsz ikszelni arra, aki beígéri neked az x. havi nyugdíjat, meg 0,073 %-os emelést. Szóval, szerinted melyikünknek lesz jobb?
fonak, egyébként a fidesz-kormánynak egyetlen, szerintem is jó intézkedése volt: amikor visszaállította családi pótlékot, azt iskolalátogatáshoz kötötte. Na, annak volt értelme!
Mondjuk, hogy hallottam egyet-mást a mnyp-k létrehozásáról anno, meg hogy milyen szerepet játszottak ott szadesz-közeli emberkék. De legyen elég ennyi... Én is tag vagyok, mert be kellett lépjek kötelezően:) Semmi kifogásom ellenük a kötelező tagságot leszámítva.
Kisa,
Szar a blogmotor, nem tudom elolvasni amit írtál, majd talán később:] Bocsi.
Bár ez az egész off itt.
Mondtam, hogy én is tag vagyok, egyébként a Winterthur már AXA lett, nem? :)
fonak, ha te is tag vagy, akkor valszeg te is belátod, hogy az jo dolog. Ez esetben miért jó, hogy a fiataloknak nem kötelező belépni?
Tényleg AXA, de én továbbra is Wthur-nak hívom, valahogy a szívemhez nőtt a nagy kutyus.
kisa:

"Viszont, ha megérem, akkor ÉN biztos nem fogok sivalkodni, hogy 13-14-15-x. havi nyugdíjat akarok, meg hogy milyen kevés, és nem csirkefarháton fogok élni!"

Ezzel a nyugdíjas jóléttel még várjunk egy kicsit, ha most mennél nyugdíjba, akkor mennyit tejelnének havonta a 2 millából?
Lett volna lehetőséged kilépni...
Annyiban nem off, hogy ebben az országban van egy nagyon vastag réteg, akiknél teljes mértékben hiányzik az öngondoskodás igénye, élnek bele a világba, és ők (is) azok, akik aztán nyöszörögnek a vizitdíj meg a kórházi napidíj miatt, nyugdíjas korukra meg sorban állnak segélyért. (Meg persze addig is) Holott pedig már a régiek is megmondták: segíts magadon, isten is megsegít.
"...jövő hét viszont nagyüzem nyilván..."

már szóltak az úrnak?
Sztiv, de nem most megyek!

Egyébként pedig, ha a most érném el a nyugdíjkorhatárt, és azt választanám, hogy 10 évig fizessék a járadékot, akkor az 2 000 000/120=16 667 Ft / hó!
Jah, és sztiv, ha 5 év után, mondjuk, elpatkolok, akkor a kölkök a maradékot megkapják!
holgyvalasz
KÖSZÖNÖM, JÓL ESETT!:)
mindenki
Érdekes lenne a kommenteket úgy olvasni, hogy a nick mellett megjelenik a nettó jövedelem (nem mindegy, h 100e vagy 500e), a lakhely (nem mindegy,h Nyírbogád vagy Budapest/azon belül hol: 8-ker, rózsadomb/), legmagasabb iskolai végzettség, no meg,h kire szavaznál épp most.
Példa:
Lakatjavító (Nyírbogád,8 ált., 40ezer, SZDSZ)írja:
Fejlődik a falu, megjött hál' Isten a digitális tábla az iskolánkba. Jól megy minden, a gyerekemnek is sikerült túrnom egy cipőt a vöröskeresztnél. Az asszony mondta, hogy fel kéne mennie Pestre, mert valami munkát kínáltak neki valami kocsisor félén, pedig nem is ért az autókhoz. Nincs itt cigányprobléma, jól megvagyunk, majd a magánbiztosításban is jól feltaláljuk magunkat...
kisa: szerintem is jo volt a fidesz kormanynak az a csaladipotlekos intezkedese.. kaptam is belole rogton mobiltelefont =)
Most kene egy mac laptop, remelem ha kormanyvalltas lesz azt is megfinanszirozzak nekem mas penzebol ;)
"Ő az egyik legértelmesebb hozzászóló, érvrendszere logikus, nagy erénye a tömörség, a sallangok nélküli, érthető tálalás! "

PFFFFF...... MUAHAHAHAHHAAHAH JAJJJJ AJJJ NEEEEEE SIIIIIIIIROK A ROHOGESTOL... ERVERENDSZERE LOGIKUS OOOO JAJJJ URISTEN HEHEHEHE ILYEN NINCSE.....
de tenyleg.. hehe reg csordult ki a konny a szemembol rohoges kozben internetes hozzaszolas miatt inr/l...
koszonom, hogy szebbe tetted a napom :)
retardalt: ha jo otletnek tartanad akkor ki merned irni :)
KopaszMercis ( 6 általános, 800ezer, Budapest, MSZP-SZDSZ) írt, már többször... olyant, amilyen ő: kisstílű, irigy, szánalmas, és ráadásul unalmasan fárasztó... Nincs kedvem sírni, de az exnejem pszichiáter főorvos, és a címét szívesen megadom, úgyis kedvem van kicseszni vele:) Csókollak drága tezsvérem:)
Már kiírtam! A tiedet!:)
Mellesleg én már minden adatom megadtam valamelyik kommentben, olvasd át mindet, úgyis nagyon szeretsz engem!
te retard te meg mindig nem merted kiirni a sajatod, es hiaba hiszed azt, hogy 800e a nettom nem annyi :)
kisa 2007.10.17. 15:49:17
" ha 5 év után, mondjuk, elpatkolok, akkor a kölkök a maradékot megkapják! "

Ez jó hír!

"azt választanám, hogy 10 évig fizessék a járadékot, akkor az 2 000 000/120=16 667 Ft / hó!"

Mondhatom azt is nyugdíj után, hogy kérem a pénzt egy év alatt? (Hiszen miért hagynám náluk tovább?)
Ha valaki kilépett a magánnyugdíjpénztárből, az milyen előnnyel járt? Magasabb lesz az állami nyugdíja?
malacka,

zseniális a lakatjavítósod!!!!!
"kisa"
Carnivora:
Pillanatnyilag a lengyeleknél a közv.kutatások szerint egyébként a liberálisok vezetnek...
Persze, tudom, nem közv.kutatást kell nyerni, hanem választást, de ahhoz képest elég jól feljöttek. Lehet, hogy lengyeleknek elegük lett a Mária-rádióból?

Kisa, ennyire sotet nem lehetsz. Minden orszagban mast jelent az, hogy liberalis. Pl. Lengyelorszagban a legtobb Civic Platformos arc is melyen katolikus, sot a baloldaliak kozott is eleg sokan. Tortenelmileg igy alakult, viszont esetleg mast gondolnak bizonyos kerdesekben, mint a PIS. Hat ennyi.
kopaszmercis

"PFFFFF...... MUAHAHAHAHHAAHAH JAJJJJ AJJJ NEEEEEE SIIIIIIIIROK A ROHOGESTOL..."

Látom, ma sincs jó napod...
kopasz...
Én: ELTE, 115ezer, Szekszárd (tudod, a tojásos!!!) melletti kisváros, most épp FIDESZ, de ugye nem felejted: voltam már MSZP tag is 17 éve 2 hónapig!:)
Másfelől én nem hajolok le a szarért, te se reagálj rám, ha szarba nézel, én se fogok sírni a hiányodért...
Amúgy meg mentem, s ne felejtsd, az exnejem (pszichiáter)címét bármikor! Cupp:)
Sztiv, ennyire részletesen nem tudom, hisz elég messze van az még, de szerintem van valami alsó időkorlát.
A kilépés nem járt semmiféle előnnyel, és nem is értem, csak hátránnyal, nem is értem, mi bajod ezzel az egésszel. Csak az, hogy kötelező volt? Az állami nyugdíjat is kötelezően vonják, és mennyien vannak, akik egy kanyi vasat se látnak belőle!
www.nol.hu/cikk/468123/

"Öt-tízezerről indulhat a licit"

Nem kevés ez, mi van, ha előre felosztják?
kisa:

index.hu/gazdasag/magyar/nyugd071016/

"Azért jártak rosszul, mert a magánpillérbe való a részleges áttéréssel várható járandóságuk negyedéről lemondtak, és a magánpillérnél képződő nyugdíjrészük ezt a veszteséget nem ellensúlyozza."

Mégsincs ingyenebéd?
retard:
en, KozGaz Gkar III.ev nappali, 310-340 (bonusz fuggo), Budapest II. ker, nem szavazok, csak 2. forduloban es a FIDESZ ellen (ez eddig mindig egyenlo vol az MSZP-vel).

Amugy koszonom szepen az aggodalmad, egyik baratom edesanyja az a rettenetesen szimptaikus es csinos voros pszihologus no, akit nem szeretnek neven nevezni, de ha az vmiert nem lenne eleg, akkor a masik baratom anyukajanak van Washington-ban pszichiatriai maganpraxisa is. Igy ha kicsit is sznobnak hat, azert a feleseged taho videki sarlatankodasat igy elsore kihagynam. Amennyiben nem azert akartad megadni a cimet, hogy engem kezeljen, hanem azert, mert valakinek illdomos lenne mar ennyi ido utan rendesen megdongetnie ot, el kell keseritselek 4 eve elek boldog parkapcsolatban, es a huseges (egyesek szerint hulye) fabol faragtak, igy kenytelen vagyok udvariasan visszautasitani teged koszonettel...

na de ismet komolyra forditva a szot:
nem nezlek szarba teged, de nehogy mar elhidd magadrol, hogy logikus vagy.. mindent erzelmi oldalrol kozelitesz meg, ami nem baj - sot valahol szep, de hazug dolog rahuzni a logikat, meg a konstruktiv gondolkodas modot.
Latod, hiaba lesz jobb diplomam mint neked, hiaba keresek 3szor annyit (majdnem - pl ebben a honapban a kulfoldi uzleti utak teritese miatt tobb, mint 3szor annyit - nochdazu en nem is dolgozom teljes munkaidoben a nappali miatt, bar a heti 40 orat igyekszem osszehozni), hiaba lakom BP elit kornyeken (ami mondjuk nem is az en erdemem de tok mindegy) nem fogod a sajat velemenyed - helyesen - alarendelni az enyemnek, pedig az irasod azt az implikaciot tartalmazta, hogy ez igy lenne helyes es logikus. Meg sem fogod tartani magad hozza...
Ha nagyon hulye vagy, akkor majd nem hiszed el, amit leirtam - es ugy erzem, hogy onnantol kezdve, hogy te a VALOSAGOT nem hiszed el, minden jogom meg van teged lenezni es lekezelni. Ugyanis ennek pl az az implikacioja, hogy hiaba teszi Gyurcsany Ferenc a mennyorszagga magyarorszagot, es hiaba teszi pokolla Orban Viktor, neked a valosag mindegy te Viktorra szavazol csakazeris - ergo tok hulye vagy. Kozben meg azt agalod, hogy te milyen logikus vagy es mennyit gondolkozol.

Szerintem amugy gaz ilyen maganugyeket kiirogatni, es alapvetoen nem ertek vele egyet, de sajnos a legjobb opcio az volt, ha most leirom, mielott beleszegyenitesz, es AKKOR irom le az igazat, akkor tuti hogy az isten sem mossa le rolam, hogy ezt most gecizesbol irom es kitalaltam.
Kedves Árpád!

Egy jó hír: "Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, kivívtuk a gazdasági függetlenségünket, s fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot. S ez már majdnem csoda. De ki idézte elő ezt a csodát? S ha erre én azt mondom, hogy a kormány, akkor önök kinevetnek engemet. Ezt a csodát ugyanis vállalkozó szellemű, bátor, tehetséges és dinamikus emberek idézték elő. Ezt a sikert 20-30 ezer ember érte el" - jelentette ki többek között Simon Peresz, izraeli államelnök 2007. október 10-én a Kereskedelmi Irodák Szövetségének éves közgyűlésén a tel-avivi Hilton szállóban. "

Na! Minek ide konvergencia program?
Államadóssággal mi a problémánk?
Minek ez az egész politikai cirkusz? Vonjuk össze az országgyűlést a kneszettel!

Radikális lépés lenne, de célészerű, igaz akkor Neked felesleges lenne a piacgazdaságot kétperces filmekben oktatni.
Az árpádsáv meg a palesztin kérdés mellett fel sem tűnne!!
Sztiv:

Ha már legalább 10 éve vagy magánnyugdíjpénztári befizető, akkor onnantól BÁRMIKOR dönthetsz úgy, hogy valamekkora részét kiveszed... ez jelenti természetesen azt is, hogy egyben az egészet.

Lehet, hogy sokan nagyon sokat kerestek ezzel a dologgal, de mivel én is magannyugdíjpénztáros vagyok, és látom mennyi pénzem van, mennyi lesz egy év múlva, elég jó közelítéssel mennyi lesz 5 év múlva. Ezt nem tudja felmutatni az állami nyugdíjas.

És a legszebb az egészben, ha egy icipicit is átlag felett keresel, vagy akár az átlagot(180k bruttó), akkor 15 év után érdemes megnézned mennyi pénzed gyűlik össze. De ha előkapod matematika tanulmányaidból azt a képletet, hogy mennyi pénzem lesz 20 év múlva, ha minden hónapban befizetek 20k HUF, és az éves kamat 8%(természetesen kamatos kamattal).. akkor kb. 1 perc matekolás alatt kijön egy szép szám, kerekítve 12 millió. Nah egy 23 éves egyetemet végzett emberke 20 év múlva, ha csak egy kb. közalkalmazotti bért keres, akkor ennyije lesz a nyugdíjszámláján 43 éves korában.
Természetesen ő maga bármikor tehet még hozzá(én a 20k HUFot úgy írtam, hogy kb. ennyi kerül rá automatikusan a levonásból), és ha egy nyugdíjpénztár csak 8% éves hozamot bír kisajtolni magából, akkor nem viszem oda a pénzem, keresek olyant(van sok ilyen), ami bőven 10% hoz. 10%-os hozam mellett majdnem 16 milla lesz azon a számlán hangsúlyozom: 43 évesen. A gond az, hogy az állam is el tudja ezt játszani, ők nem is fizetik ki ugye mindenkinek ezeket a pénzeket, mert van aki 35 évig befizet, majd elüti egy villamos és bennmarad a pénze...

További szép reggelt, most pedig megyek matekot tanítani iskolába a feltörekvő nemzedéknek :)
Sztiv, ez azokra vonatkozik, akik anno már elmúltak 40 évesek, amikor beléptek. Nekik nem volt kötelező, és valszeg számolni se tudnak, és nem is kérdeztek meg senkit, hogy vajon megéri-e vagy sem. Értsd már meg, hogy nem ingyenebédről beszélek! 96-97 körül, a pontos dátumra nem emlékszem, a már dolgozók eldönthették, hogy belépnek-e magányptárba vagy sem. Ehhez kellett némi számolgatás, hogy x évig dolgozom, ennyi lesz a nyugdíjam, ha maradok államiban, és annyi, ha nem. Volt valami alsó határ, hogy nincs hátra még legalább 10-15 év a nyugdíjig, akkor nem éri meg átlépni. A pályakezdőknek viszont kötelező volt belépni, amit a polgári kormány okosan eltörölt. Nagyjából ennyi a történet. Ez a hír azt jelenti, hogy aki anno rosszul kalkulált, most korrigálhat.
És mivel ez eléggé off, szerintem abba is hagyhatjuk, én nem akarlak meggyőzni arról, miért jó, ha látod, hogy mennyivel gyarapodik évente az az összeg, aminek majd a nyakára hághatok, és amit megkapnak a kölkeim, ha valami miatt mégse lesz módom elkölteni. Merthogy, ugye, pont ennyit vonnának akkor is, ha nem léptem volna, csak akkor menne az egész a nagy kalapba.
Dógozzá Árpi, mer' éhesek a fogyasztóid!
Apa, kezdődik!
A Fidesz október 23-ai nagygyűlése az egyik legkockázatosabb rendezvény, mivel magában rejti az úgynevezett "ráépüléses megzavarást" - mondta Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Televízió csütörtöki Nap-kelte című műsorában.
www.hirszerzo.hu/cikk.a_fidesz_nagygyulese_az_egyik_legkockazatosabb_rendezveny.47339.html
test subject #28

Igen, szerintem Kossuth elválalná a jelölést, sőt sztem ő bármelyik pártban elválalná.
Kopasz
Tökéletesen leírtad az MSZP szavazót, mikor magadról beszéltél
(1) Relatíve sokat keres, viszonylag magas jövedelmű (kb. 330ezer)
(2) Lenézed a vidékit a Bp-i II. ker-ből, elit helyről
(3) Orbánfóbia
(4) A más gondolkozású intoleráns lenézése
Gondolkodom, hogy példaértékként betegyelek a blogomba...
Cole

"Ha már legalább 10 éve vagy magánnyugdíjpénztári befizető, akkor onnantól BÁRMIKOR dönthetsz úgy, hogy valamekkora részét kiveszed... ez jelenti természetesen azt is, hogy egyben az egészet."

Remek!
Lehet ki is veszem majd, ha megszorulok. :)


kisa

Értem én miért jó a magánnyugdíj, csak a tegnapi példád ott sántított, hogy adtál magadnak havi 16.000 Ft plusszt , de nem vontál le semmit az állami nyugdíj csökkenése miatt. (Ami valószínüleg persze kevesebb, mint 16.000, de sajna nem tudom mennyi, ill. a teljes összeg kifizetése is a magánszámla javára tereli a dolgot!)

Az idősebbektől eltekintve mi az a motiváció, ami miatt valaki nem lép be magánba?
táltos 2007.10.18. 09:23:08 !
A kínai elvtársaktól beszerzett Árpád-sávos narancssárga dzsekiket megkapták már a belügyi alakulatok?
Állami terror* ellen egyetlen fegyver van: a nyilvánosság. Mindenki vigyen videokamerát, fényképezőgépet, aki arra lakik, videózzon az ablakból! Hátha egyszer itt is jogállam lesz, és érdekessé válik, kik a provokátorok, a kökényesigáborok, a szekszárdi öregember-lökdöső-spontánkérdésfelolvasó mocsodékok. Hátha kiderül, hogy kik a fizikai Tóta W Árpádok. És kik irányítják őket.

*Az ÁNTSz közleménye szerint a Rendőrség által beszerzett CR-gáz a terroristák egyik fegyvere, tehát... Bővebben a www.bombagyar.hu/index.php?post=107 oldalon.
KopaszMercis:
"nem szavazok, csak 2. forduloban es a FIDESZ ellen"

Mitől logikusabb a
csakazértisafideszreszavazok-nál a
csakazértisafideszellen?
"Sok fejfájást okozunk egymásnak, ami könnyebb, mint megoldást és megértést találni mindkét oldalon. A saját igazságok ismételgetése nem elég, nem visz előbbre. Meg kell próbálni megérteni, miért az a véleménye a másik félnek, ami" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

-

A patkány újra meghunyászkodik ... fejfájást egymásnak? nálunk hol vernek szlovákokat? hol kampányolnak azzal választásokon, hogy minden szlovák tetű? melyik parlamenti erő üldözi folyamatosan a szlovákságot?
James Watson orvosi Nobel-díjas amerikai genetikus felháborodást váltott ki minapi lapnyilatkozatával, amelyben kijelentette, hogy a feketék "kevésbé értelmesek", mint a fehérek. A tekintélyes londoni Science Museum tiltakozás jeléül már le is mondta az amerikai tudós péntekre tervezett előadását.

index.hu/tech/tudomany/ngbf071018/
-

A doki csak ért hozzá - nem?
Ritka büdös paraszt vagy Tóta W(vajon milyen zsidó nevet takar???).
retardalt: nem reagaltal a lenyegre.
Erdekes, ha en vagyok az MSZP protip szavazoja akkor mar csak az nem vilagos, hogy kik a panelprolik.
Fura a keruletben ahol en lakom, es az osszes gazdag keruletben a fidesz nyer es vezet. Igazabol ez logikus is, mert a fidesz alapvetoen a lelkiismert nelkuli gazdagok luxusa. Azt meg egy percig sem szegyellem, hogy sokat keresek ugyanis nem benyomtak meg a fasztudja, hanem interneten kerestem allast, ahol sokkal kevesebbert hosszu honapokig szoptam es 12-14 oraztam el is jottem, es amikor tre volt es ki kellett rugjak a volt fonokomet mar en szabhattam a felteteleket. A videkit konkretan annyira nezem le, hogy a baratnom es az o csaladja is videki (sot erdelyi), a legjobb baratom godi, apam videki, most is videken el, ezen kivul nem egy kurva jo cimboram is videki (konkretan pl fel nyiregyhaza). Nem szep dolog osszemosni azt, hogy "lenezi a videkit" (mert videki ugye az implikacio) a "lenezi a videki suttyot, mert egy suttyo barom". En nem itelek meg mast mashogy a szarmazasa alapjan, nem jar plusz pont es tobb elnezes neked, mert videki vagy. Ha egy videki vagy es taho vagy, akkor egy videki taho vagy es kesz. Nem fogok itt kertelni. Ha erted erted, ha nem nem (na vajh mellik...)
Asmodeth:
Semmivel sem logikusabb ez igy onmagaban, mint az amugy onmagaban. Ahogyan semmi kulonbseg nincsen a buzik felvonulasa es a fidesz okt 23.i gyulese kozott onmagaban (sok magamutogato feltunesi viszketegseggel rendelkezo pocs a vilagba kialtja a legmelyebb maganugyeit). Megis azert te is tudod meg en is tudom, hogy van kulonbseg. Felteve ha nem fekte-feherre akarod leegyszerusiteni.
Az alapvető probléma ezzel a szubkultúrával, hogy a nagy részük félművelt jómunkásember, jóértelmiségi, akik képtelenek a racionális érvelésre, és alapvetően a hitük, érzelmeik alapján vezetik le emberi mivoltukat, cselekedeteiket. Másból ugyanis nem tudnak / nem akarnak építkezni.
Ezek az emberek nem vesznek tudomást (vagy csak nem akarnak) a tágabb környezetükről (az EU, a világ). Emiatt aztán elszigetelik magukat a fejlődéstől, és folyton a múltba akarják az országot visszahúzni, oda, ahonnan eredeztetik magukat. Nem véletlen, hogy Orbán Viktor retorikájában egyre inkább megtalálhatóak a poszt-, illetve a neokádárista elemek (“legyen minden újra ingyen”,”a kapitalista, haszonelvű tulajdon rossz”,”élősködő multik”). A Fidesz vezér kihasználja azt, hogy híveinek többsége nincs tisztában a makrogazdasági összefüggésekkel, és képtelenek átlátni azt, hogy milyen tényezők mozgatják a mindennapi életünket. Én emiatt nem vádolom őt, hiszen ő is tudja, hogy ha a jobbos tábor elkezdené művelni magát, akkor a naggyűléseire senki nem menne el, legfeljebb röhögni. A magyarok többsége sejti, hogy a költségvetés teljesítőképessége véges, ezért azt hiszik, hogy csak mások kárára tudnak boldogulni, tehát ha valamiből többet akarnak, akkor azt valaki mástól el kell venni. Ezért létfontosságú számukra, hogy az egzisztenciális érdekeiket maximálisan védő politikai erő kerüljön hatalomra, nem pedig azért mert szimpatikus nekik a neo-szocialista retorika. Az csupán a következménye annak ténynek, hogy a gondoskodó, paternalista állam illuziója tovább él a társadalom egy részénél, bár most nem vörös, hanem narancs színben.
Legnagyobb tévedésü(n)k egyike (Kosári Domonkos szerint), hogy mindig másokat okolnak a saját tragédiájukért. Pedig ha jobban körülnéznének a környező országokban, urambocsá’ a világban, akkor rájönnének, hogy a helyzet Magyarországon nem is olyan rossz (mi tagadás, lehetne sokkal jobb is). Szlovénia után itt a legmagasabbak a fizetések. Az elégedetlenségüket főként az okozza, hogy nem az ő emberük van hatalmon. A költségvetési hiányt nem az az egy-két bolhafingnyi korrupciós ügy okozza, nem is az a pár vadiúj páncélautó, hanem a kádári időkből örökölt, majd változatlanul fenntartott rendszer. Már akkor is csak látszat volt a jólét, de mára érkeztünk el egy olyan pontig, amikor már nem lehet tovább halogatni a beavatkozást és kíméletlenül le kell szorítani a kiadásokat. Szégyen az, hogy az ÖSSZES eddigi kormány csak halogatta a reformokat, mert gyáva volt, most persze mindenki sír, akinek a körmére néznek. Persze a reform rengeteg igazságtalansággal jár, de közel se annyival, mint a rendszer továbbéltetése. A valódi igazságtalanság az, amikor számolatlanul folyik ki az államkasszából a becsületesen befizetett adópénz, csak azért, mert jól pozícionált érdekcsoportok közvetve-közvetlenül az államból élnek. De ide sorolhatnám az államfüggő családokat is, akik a szocpol, a támogatott lakáshitel, -gázár, tizenakárhanyadik havi nyugdíj, családi pótlék nélkül el sem tudják képzelni az új lakást, az új gépkocsit, a külföldi nyaralást, és igazuk is van!Az öngondoskodásra képtelen emberekből bizony komoly szavazó réteget lehet kovácsolni, és Orbán Viktor ennek tudatában is van. Sikeresen elhitette híveivel, hogy az ő személye a jólét egyetlen záloga, és ha győz a népszavazás (ugyan mégis miben?), akkor az ő vezényletével kikerül az ország az adósságokból és megindul a gazdasági fellendülés.

Hát nem fog!

Inkább arra kéne rávenni az embereket, hogy többet tegyenek félre, mert akkor talán csökkenni fog a külföldről felvett hitelek (és oda fizetett kamatok) mennyisége. Éljenek egészségesen, és ne szedjék marokszámra a támogatott gyógyszereket. Ne csaljanak adót, akkor kisebb lesz a költségvetési hiány.

Mutasson nekem valaki olyan jobbos fórumot, ahol értelmes gazdaságpolitikai eszmecsere folyik, és ahol egy felzárkóztató évfolyamos közgazdász hallgató nem esik le a székről a röhögéstől.
zsola4 2007.10.19. 13:34:18
Ritka büdös paraszt vagy Tóta W(vajon milyen zsidó nevet takar???).

Mármint a double-u? Hát az biz egy fertelmes zsidó nevet takar. :DDD No comment...
FankaDeli:
Apámmal néztük a csillagokat
Éreztem illatokat, miket azóta sem.
Két szem, két fül, Isten áldott vele
Cerka meg papír, ez Deli játszótere.
Ha grammban mérnék a lányok tört szívét
Olyan volna, mintha 20 éve szívnék.
De inkább iszom, nyelem a pálinkát
Nem a Kalinkát. Ferkó magyarszki.
Miből maradsz ki, ha nem taratsz velem?
Semmiből, mer én csak az utam keresem
Te előrébb jársz, mint én
Te szopatsz engem. F. A. csak a képregény.
Gyűrött, kopott külsővel fura belső
Prototípus vagyok, azaz az első
Mikor ti rég boldogok lesztek, én rég nem
És nem is emlékeztek rá, hogy értetek éltem.

Szabó Balázs:
Aszalt szív lekváron
Pirítóson állom...
Megette az utca, nézd elkopott nadrágom.
Nem úgy fut az út sem, mintha tudná merre menne
Nem úgy ülök én sem, mintha alattam fotel lenne.
Pirítóson állok, alattam egy fehér kutyát látok
Integetnek többen, de tudom ez úgyis csak álom.
Megette az Isten, elvette az ihlet
Megiszom ezt gyorsan, aztán tovább állok innen.

FankaDeli:
Éjszakákon át, barátokkal lányokkal
Ismeretlen helyeken, megannyi lábnyommal
Ezért lett NightChild, mert a Hold alatt
Annyi dal maradt, itt bent a szívemben.
Elrabolt az éj, Azt súgta: Ne félj!
Csak bízz és remélj! Neki zenélj!
És én tettem is a magam módján, amire tellett
A csuklóm vékony, Fanka mégis tűzben edzett.
Égési sérülések, soraim között kapcsok
Szomorúan mesélek, mégis remegnek a mancsok.
Ha megtapsolsz, magaddal fogsz kezet
Ha szídsz engem, azzal is pont neked
Mutat a tükör egy ismerős középső ujjat
Engem ezért küldött Isten, hogy belétek bújjak
És kergessem ki belőled az embert
Mert, amik most vagyunk az ott fönt nem nyert.

Szabó Balázs:
Aszalt szív lekváron
Pirítóson állom...
Megette az utca, nézd elkopott nadrágom.
Nem úgy fut az út sem, mintha tudná merre menne
Nem úgy ülök én sem, mintha alattam fotel lenne.
Pirítóson állok, Alattam egy fehér kutyát látok
Integetnek többen, de tudom ez úgyis csak álom.
Megette az Isten, elvette az ihlet
Megiszom ezt gyorsan, aztán tovább állok innen.

FankaDeli:
Hogy lehet az életem benne 30 sorban?
Pedig kevesebb a lényeg, mint amennyi sor van.
Szeretet és béke, tisztelet és tudás
Nem lehetek dudás, mert én vagyok a kocsma.
Ez nem gyülekezet, csak a szíved hegyezd!
A mese, amit látsz a valóság. Túl az üveghegyen.
A céljuk, hogy minden fej üres legyen
Minden szív aszalt, de nem számoltak velem.
Tőlem egyet várj, de azt bármikor bárhol
Én leszek az, aki ha hülye vagy nem pártol.
A hegedű olasz, mára mégis Folklore
Nekem meg a rap az, ami kivakart a városi koszból.
Mi a különbség? Ki volna magyarabb ember?
Aki csizmában táncol, vagy aki magyarokról reppel?
Bár babettán ülök, de íj van a kezemben
Aki látná, amit látok, sírna a helyembed.

Szabó Balázs:
Nem az enyém, amit kértél
Nem az enyém, amit vártál
Hagyom had aludjál, én vagyok a portás.
Szavak íze a számban és én alszom a lekvárban
Legyél a pirítós egy fokhagymás mocsárban.
Aludj csak! Nem az enyém ez az álom...
Aludj csak! Nem az enyém ez a város...
Aludj csak! Nem az enyém... Nem az enyém, nem az enyém...
süti beállítások módosítása