W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A rend hangjai

2007.10.04. 07:30 Tóta W. Árpád

Szép és dicső dolog könyékig dugni a toalettkacsát a magyar pártpolitika undorító vasúti vécéjébe. Van is riadalom a perem alatt, vonaglanak az ocsmány bacilusok, lárvák, puhatestűek, gerinctelenek és sejtmag nélküliek.

Milliónyi baktérium fog elpusztulni.

De a megbánás és a jó útra térés a beismeréssel kezdődik. Igen, Ferenc, már megint kéne mondanod egy jó kis kurvaanyázós beszédet, egy Retorikai Teljesítményt, és nem megvárni, amíg a perem alattiak kiszivárogtatják, hanem akár rögtön a parlamentben. Segítek. Ingyen. Nemzetépítő szenvedélyből.
Figyeljetek ide, nyomorultak. Ti tolvajok. Ti fekélyek a hazának testén! Lengyel Zoltánon röhögtök? Azt hiszitek, csak ő bukott le meztelen fotókkal? Mind lebuktunk! Az emberek, a lakosság, a társadalom, a köztársaság polgárai tudják, hogy lopunk. Fölösleges tovább színlelni, nem hiszik el. Tudják, hogy trükközünk a fizetésünkkel, a pártpénzekkel, a közbeszerzésekkel. Időnként lebukik egy-egy tettes. Zuschlagon röhögtök? Nem veszitek észre, hogy a lebukottak mögött mindig kivillan az egész rendszer?

Lehet még egy kicsit teszetoszáskodni, de nem sokat. A problémák egy része világos: nem merjük bevallani az országnak, hogy a demokrácia sok pénzbe kerül. Mondunk helyette egy nevetséges árat, amit nem hisz el egyetlen újságolvasó ember sem. Az a rossz hírem van, hogy kapásból feltételezik rólunk, hogy amit nem legálisan költünk el, azt loptuk. Nekik ez tűnik logikusnak.

Ráadásul kurvára igazuk van. Belátom, az absztrakt bűnt üldözni árnyékboksz. Mondok konkrét példát. Mi, a Magyar Szocialista Párt elköltöttünk cirka hétmilliárdot a 2006-os kampányban. Az a súlyos, hogy én se tudom pontosan, mennyit. És nekem utána el kell küldenem a Szekerest, az én drága Imre barátomat a Nap-Keltébe, hogy mondja azt, 386 milliót költöttünk.

Honnan szereztük a többi pénzt? Elloptuk, igen. Azt hiszitek, nekem nem forog a gyomrom, ha csak meglátom Puch Lászlót? Hát még amikor sorolja, hogy autópályából ennyi, pályázati bónuszból annyi, sima kenőpénz amannyi. És hogy ezért cserébe mit várnak bizonyos illetők, kiknek illik nyerni a pályázaton, és kik ne nyerjék a legtöbbet. És tudom, persze, hogy ezeket a pénzeket Weiszenberger- és Zuschlag-féle undorító galacsinhajtók hordják össze. Jó volna nem tudni. De hiába, másképp nem működhet a párt. A Magyar Köztársaság kormánypártjának elnökeként, miniszterelnökként piros fülekkel, égő pofával bólintok rá a stiklikre, a trükkök százaira. Mert a törvény erre kényszerít.

Megélhetési bűnözők vagyunk mind, mert álszent törvényeket hoztunk. Annyit nem bírtunk elmondani az embereknek, hogy a demokrácia sokba kerül, de megéri. Persze hogy azt mondják, nem éri meg, ha tolvajok vagyunk mindannyian! Ha alulfizetjük a rendőröket, akkor több lesz a korrupt rendőr. Ha a politikát nem fizetjük meg, korrupcióval korrigál. Megvesztegethető rendőr mindig lesz, de ha nem létszükséglet korruptnak lenni, akkor könnyebb harcolni ellene, mert nem borítja az egész rendszert.

Én ne tudnám? Voltam kormányközeli, pártközeli vállalkozó. Voltam miniszter, azon a területen, ami a rendszerváltás óta kifizetőhely. Voltam miniszterelnök és pártelnök, és időnként találkoznom kell Puch Lászlóval.

Na, baszki, most lehet hisztizni, lemondást követelni, meg lehet állítani, hogy mi bezzeg hótiszták vagyunk, Simicska Lajos pedig úriember. Biztos nagyon hihető lesz. Lehet előadni a hülyegyereket, hogy ha legálisan fizetjük ki az ellopott pártpénzt meg a költségtérítésnek álcázott képviselői fizetést, az növeli az állami kiadásokat. Lehet idiótának látszani, ha nem elég, hogy tolvajnak látszunk. Aztán lehet csodálkozni a Magyar Gárdán meg a többi ostoba megoldáson. Vagy tetszenek forradalmat csinálni, vagy megcsinálják mások. Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Pártfinanszírozásról korábban:
Ezek lopnak
Helyzetfokozódás


Címkék: gyurcsány reform korrupció pártfinanszírozás

578 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr24185362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2007.10.06. 14:01:07

Ps: dehogynem tudja más megcsinálni. Meg tudná Viktorunk is, de jelenleg két lehetőség dereng az eseményhorizonton:

1) akarja, fogja, de mondani azt nem meri, okosan. Ezzel semmi bajom, ha Gyurcimurcinak elnézem a macchiavellizmst, akkor Vityának is. Csinálnak majd szigorú büdzséket, viszik tovább csendben (esetneként ők kezdik meg) a reformokat, egy-két hangos látszat-megálljt beleértve, ahogy szlovák testvéreink (vizitdíj pld jó célpont, mint ott is). Lehet, hogy leöntik az egészet a szokásos mézes-bazsalikomos-nemzeties szósszal, ami szép pirosfehérzöld, néha, ha hagyják odakozmálni, akkor halványbarna. Nem baj, kibírom, ha a mostani gárda faszságait nem követik el.

2) Nem is akarja, az utóbbi 2-3 évben komolyan beszélt, from Budai Vár till Tusnádfürdő und Ship Factory Island. És tényleg elhiszi, amit mond, hogy itten majd egy ilyen harmadikutas igazságosztós népi-nemzeti-szociális féligpiac-gazdaságot gründolunk.

Na ekkor van a baj.

De én ezt nem hiszem, V. ügynök nem hülye, csak kicsit annak álcázza magát.
RöFa:

"De én ezt nem hiszem, V. ügynök nem hülye, csak kicsit annak álcázza magát."

Tényleg nem hülye....mert őrült. Amit mond, azt is gondolja.
RoFä 2007.10.06. 14:12:15

Ez aztán a történelem hamisítás, Lenin nem nő volt!
6.Lenin 2007.10.06. 14:01:07
RoFä 2007.10.06. 14:09:40
Hát ez az, meg tudja más is.
Csak ha megteszi akkor "illegitim" lesz, mert "nem erre kap felhatalmazást". De próbáljon meg bárki választást nyerni megszorítás vagy leépítés ígéretével.

6.Lenin 2007.10.06. 14:01:07
Személyes: nem vagyok elnézést kérni azért, mert bejártam az órákra... Sőt haragudtam Horn Gyulára, amiért nem folytatta az addigi politikát. Haradugtam Orbánra, mert sok hosszútávú, ismétlődő kötelezettséget vállalt, emelte a minimálbért stb. Haragudtam Medgyessyre, mert 13. havi nyugdíjat ígért stb. Haragudtam Gyurcsányra, mert látta mi történik és nem lépett, sőt még Áfát is csökkentett. Én egy nagyon nyugodt ember vagyok, nem sűrűn kiabálok a TV-vel, de mikor Veres bejelentette az Áfacsökkentést, és még azt is mondta, hogy elbírja a költségvetés, megtettem. Nyilván én se tudok mindent, soha nem is állítottam, de sok minden azért nyilvánvaló. Pl.: hogy magas hiányt nem lehet adócsökkentéssel orvosolni.
fuxosbömis 2007.10.06. 15:33:08

Ezt én nem tudom megállapítani. Mindenesetre ha megnyerik a választást, ki fog derülni, előbb nem. Viszont valószínűleg csak akkor nyerik meg, ha előbb kiderül.

Shore 2007.10.06. 15:34:15

Ja, +r. Nem beszélni jól német.
Vlagyimir, írod! "vinczej!
Te soha nem fogsz a Fideszre szavazni,teljesen mindegy, mit csinálnak."

94-ben választhattam, hogy Horn visszatérése, vagy Orbán parttalan komcsizása. Döntöttem, nyertünk. 98-ban választhattam, hogy Kovács, vagy Orbán (akárhogy is tagadta) Torgyánnal. Döntöttem, vesztettünk. 2002-ben választhattam, hogy Medgyessy amatőr-politizálása, vagy Orbán (a'la Kövér) panelprolizása. Döntöttem, nyertünk. 2006-ban választhattam, hogy Gyurcsány mismásolása, vagy Orbán artéria-dagasztó, normalitást átlépő, elvadult "porszívó-ügynök" színvonalú ígérgetései. Döntöttem, nyertünk.

Talán nem nehéz felfedezni, hogy az egyik oldalon mindig volt esélyem, hogy egy jobbat kapunk, míg a másik oldalról mindig csak Orbán maradt, mint választás. Ő pedig már többszörösen "bizonyított". tehát az teljesen igaz, hogy amíg Orbán lesz csak az alternatíva FIDESZ-nek aposztrofálva, addig valóban nem várható, hogy ne keresnék nála jobb lehetőséget.

Ha alternatívát keresek, akkor (bár erős fenntartásokkal, de) az MDF jöhet szóba. Bár már ők is "megégették" magukat, de jelenleg (egységként tekintve) valóban ők képviselik a legnormálisabb politikai stílust. Problémám velük inkább jelenlegi gyengeségük, és effektivitásuk. És persze létezik a választási matematika kényszerítő ereje is.

Ja, egyébként eddig mindig az SZDSZ-re szavaztam. 2010-ig még van időm újból meggondolni, ahogy ezt tettem minden választáskor... :-)
hacsaturján 2007.10.06. 12:33:47
"Egyébként van még valami e szűk felső réteg felett is, vagy ott már ne keresgéljek? :))"

Hogyne lenne! Hát a zemberek! Jól körülhatárolható, definitív gondolkodásmóddal, melyen a poklok kapui sem igen tudnak erőt venni. Gondoljátok meg, proletárok!

---

Hacsikám, egyrészt ott vannak a közös és közösségi energiák: flóra, fauna, ember és ezek mindösszesen megkoronázva vagy önmagába rejte ízlés szerint a Teremtővel vagy sem, másrészt ítéljünk egyedekként, úgy fair.
vinczej!
Az ország is nyert?
Jól ráéreztem.
Kisebbet veszített. Ilyen politikai színvonal mellett nyerni nem lehet.
Lord Valdez!
"..,hogy a magas hiányt nem lehet adócsökkentéssel orvosolni"
És ez,hogy lett?Ki csinálta?Hogy csinálta?Miért csinálta? stb?stb?
Sajnos itt erről nem lehet vitázni,mert mindig,mindenki másról beszél.
Ha Á-t mondok,a másik oldal B-ről beszél,és forditva,de ha észrevetted én nem a részletekről beszélek,hanem a részletek mögötti inditékokat próbálom megfejteni.
Engem az érdekel mit,MIÉRT?Nem az,hogy mit,HOGYAN?Az utóbbi lényegtelen részletkérdés.
Szerencsére az életben rengeteg megoldás létezik,sokszor cáfolva az elméletet és ez igy van jól.
vinczej!
2002-ben az elsők között voltunk,most stabilan az utolsók.O.K.igazad van,ez a kisebbik rossz.

RoFä!
14:12:15 14:01:07
Jó a szöveg,de nem vettem be.
Back to Zuschlag:

ha van még, aki nem ismeri:


Cúslág János balladája

Szentül már a nap is Szeged városában,
Szegény Cúslág Jánost marasztják fogságban.
Kezeit megkötik, elveszik csizmáját
Övéts megoldják, végbelét vizsgálják.

Lendvainé, Édesanyám! Ne hagyjon engemet.
Talpig vasba verik gyönge testemet!

Ne félj fiam, ne félj, nemes Cúslág János,
Erőm, befolyásom az éggel határos.
Megírtam levelem királynak ,császárnak,
Királynak , császárnak , Központi Bizottságnak,
Küldik a sereget, megmentenek téged
Ezer újságíró tisztázza nevedet.

Lendvainé, Édesanyám ne hagyjon el engem!
Számlálják vagyonom, készítik a priccsem!

Ne félj fiam, ne félj kedves Cúslág János,
Erőm és hatalmam az éggel határos.
Megírtam levelem királynak császárnak,
Királynak császárnak, Nagyhegyi Gyurcsánynak.
Küldi a sereget, nem kell nagyon fo**ni,
Ezer neves ember fog tisztára mosni.

T. 6.Lenin 2007.10.06. 14:01:07

Valóban leírtam már többször, mégpedig nem azért, mert hajlamos vagyok az ismétlésre, hanem mert mindig visszajönnek azok a hozzászólások, melyekből az értetlenségre következtetek. Lehet, hogy neked minden nagyon világos már régen, és az én meséim hülyegyerekeknek szólnak, nem neked, csak egyszer látnám már, hogy azt írnád le (vagy más, nekem mindegy), a meséim közül ezek és ezek a mondatok nem igazak, mégpedig a következő okokból: a, b, ...x. Ilyen sajnos nincs, sőt most már megint új ügyek jöttek elő (mindig találtok valamit), mégpedig kettő, a./ szarban vagyunk, b./ négy éve nem annyi lett a hiány, mit a PM tervezte. Persze ezt is megpróbálom elmondani (természetesen nem neked, hiszen te mindent tudsz, és úgyis unnád).

1./ A szarban levést nem értem, az ország jelenleg a közgazdászok által kívánt ideális állapotban van, a belső kereslet és az állami kiadás mértéke csökken, az exportvezérelt ipari termelés ugyanakkor 9 %-kal nő, a külkereskedelmi egyenleg soha nem látott mértékben javul. A forinton jól látszana, ha bajban lennénk. Nem látszik. A mezőgazdaság sajna befuccsolt idén, reménykedjünk, hogy majd jövőre. Magyarországon a munkaerőhiány miatt extenzív fejlődés (amilyen pl. Szlovákiában van, ahol Fico szerint az emberek hajlandók kevés pénzért sokat dolgozni) már kb. 4 éve nem lehetséges, intenzív kell, persze szabad képzett munkaerő sincs (sajna - illetve humán van dögivel, de az ide nem az igazi), ám az ipar mégis dinamikusan nő (ki hitte volna). Szóval a szarban lévéshez sokkal erősebb indok kellene, mint magának a kijelentésnek a mantraszerű ismételgetése.

2./ Az ország költségvetése a Medgyessy program és a képtelenül pénzpazarló lakásépítés hitelezési és adókedvezményes rendszer miatt (aminek jó részét azok vették igénybe, akiknek volt lakásuk, de még építettek egyet-kettőt a családjuknak) 2002. óta kényszerhelyzetben van. Állandóan túl optimistára kellett tervezni, 2004. előtt a közeledő EU csatlakozás miatt, utána az EU tagság miatt, anélkül, hogy a népnek kiosztott pénzből és az autópálya programból visszavettek volna (mert előbbiről a múlt év tapasztalatai alapján tudjuk, hová vezet). Ki is találtak hát egy trükköt, hogy az autópálya építést kiviszik a költségvetésből. Ebben reménykedtek 2005. végén a 2006.-os költségvetés készítésénél, ebből meg lehetett volna oldani az ÁFA csökkentést, de sajnos valaki elszaladt Brüsszelbe Almuniához. Egy kis besúgásra. Nem azt súgta be, hogy mit akarnak csinálni, az ugyanis teljesen nyilvános volt, hanem azt, hogy nem az EU statisztikai eljárásának megfelelő. Persze Veres is járt Brüsszelben, próbálta egyengetni a dolgot, de miután széles nyilvánosságra került, Almuniának egy dolga maradt, úgy megtiltani, mint a sicc. Az ötlet befuccsolt. Veresék persze tudták, hogy a választások után mindenképpen kiadáscsökkentés lesz, de esztétikailag sokkal jobban nézett volna ki a költségvetés. A múlt évtől nincs kényszer, a választások messze vannak, az idei költségvetés, úgy néz ki, jó lesz.

Ez itten a nyilvános hozzászólások helye, bárki írhat, érvekkel hajlandó vagyok vitatkozni, szemlélettel és szlogenekkel nem tudok.
Ja, egyébként mindenkit megnyugtatnék, aki Gyurcsány eltávolításáért imádkozik, egy ország fogott össze a megbuktatása érdekében. A Hírstarton pl. a "Vélemény" rovatban öt szolgáltatóra találhatunk linket (újságnak nem nevezném mindegyiket): Népszabadság, Magyar Nemzet, Hírszerző, Heti Válasz, Gondola. Ebből három pártlap (pártlapnak azokat nevezem, melyek mindig, sőt éjjel-nappal, kihegyezetten és keresetten csakis rosszat írnak a másik oldalról, 90 % erről szól, a többi semleges - lehet vitatkozni a definíciómmal, de csak érvekkel), egy olyan, amelyben helyet kaphat mindkét oldal bírálata, de inkább kormányoldali, a Hírszerző főszerkesztője pedig (Uj Péterhez hasonlóan) nagyon utálja Gyurcsányt (na jó, ők mindenkit hülyének tartanak, aki nem ők). Ilyen "baloldali médiafölénnyel" senki sem tud megküzdeni.
vakapad 2007.10.07. 11:03:10

"az ország jelenleg a közgazdászok által kívánt ideális állapotban van,"

Semmi sem áll távolabb tőlem, hogy világvége hangulatom legyen és nemzethalált vízionáljak, de azért ez a mondat k..vára meredek. Különösebben nem akarnám magyarázgatni, hogy ezt miért gondolom így, elég legyen csak a növekedés semmilyenségére gondolni + hiány + újraelosztás mértéke + korrupció + stb. stb.
Van nékem egy erősödő megérzésem. Mintha nem venné észre itt senki, hogy teljesen mindegy, hogy azért döglik e meg mert 1000 m.-rel van víz alatt; vagy csak két centi választja el a levegőtől. Rohadtul unalmas végigolvasni ugyanazok- ugyanazon hülyeségeit, különöst vonatkozik ez "TWÁ" megnyilatkozásaira. Volt egy jó! Aztán arról is gyorsan kiderült, nem más mint bérencségének palástolása. Szánalmas. Mint itt a viták 99%-a. Taposni a trutymót, az elmeháborodottság határán szédelgőt visszarángatni, keresni normális embert? Na azért tartunk itt mert ezen a szinten működik a mi értelmiségünk. Szerencsésebb országok mint pl. Gambia, biztos nem engednék, hogy ilyen szellemi vírus mint a mi bloggerünk tért nyerjen 5'-nél tovább. Azt, hogy így dől a nép, bizony tátott szájjal bámulnák. Tisztelet megint a normális vitapartnereknek, a többi szegeny szellemi és erkölcsi prolit meg nyelje el a feledés. Na további jó rágcsikálást.
Az, hogy a belső kereslet, és elsősorban az központi állami pénzköltés visszafogása, szemben az exportdinamizmussal, csökkenti a GDP növekedést, ez jelentősen más színben tünteti fel az 1,4%-ot. 2002-ben az én adóforintjaimból növelték más extra vagyonát (lakéstámogatás), anélkül, hogy ez számomra akárcsak középtávon is fejlődést ígérhetett volna. Mert más az, ha adóforintjaimból olyan vállalkozásokat támogatnak, amelyek képesek önnön vagyonszerzésüket a termelésbe visszaforgatni, és nem "nemzeti vagyont növelő" luxuspalotákat építeni (vagy egyszerűen elsíbolni, lásd: kecskeméti haverok 100 milliói), parasztvakító "hatósági energiaárakat bevezetni". Közben pedig a (szintén adóforintjaimból finanszírozott) erős forint miatt az export 2002-ben "dinamikusan visszaesett". Tehát a 2002-es 2,9%-os GDP növekedés tendenciájában messze rosszabb volt, mint a mostani 1,4%.

Mindezek mellett is a jelenlegi gazdasági mutatók tényleg nem szépen néznek ki.
T.Illetékesek!

Legyenek olyan kedvesek és Paszternákot kegyeskedjenek felterjeszteni az Irodalmi Nobeldíjra és a Bivalybasznádi Zöld Valagrendre.

jól megröhögtetett:))
micsoda politika, micsoda schiessbudenfigur politikusok LOL !

megprobàltam elmesélni valakinek CH-ban a Lengyel Zotya ügyet. kilàtàstalan fàradtsàg: EZT nem hiszi el senki! igazi monty python trash :))))
molaris 2007.10.07. 13:07:32

Hű de unalmas! Hát még Te! Mindig ugyanaz: Gyurcsány monnyon le, TWÁ tünnyön el...
Ennél a Heti Válasz is jobb.
Sziasztok!

Ha megengeditek, megosztanék pár keresetlen gondolatot a témában.
Baj van, ugye? Van hát.
Lehet persze monologizálni azon, hogy hogyan lett ez, de megold ez valamit?
Meg ez a rend kérdés is, hát… szerintem nem lesz itt rend. Nem akarja azt
itt igazán senki. Meg ha akarná is, mire megy vele? Rossz a struktúra, úgy ahogy van, ki kellene dobni a fenébe. Szomorú tény ez, nem nagyon sikerült nekünk ezt a demokráciát adoptálni. Nincs itt semmi rendkívüli, lehet továbbhaladni. Az a rendszer ami itt kialakult, hogy ne mondjam átalakult az elmúlt két évtizedben, úgy ahogy van, bebetonozta magát.
Valahol olvastam: „A demokrácia olyan rendszer, ami nem teszi lehetővé, hogy jobban vezessenek minket, mint ahogy az megérdemeljük.”, ugye?
Ez a zárvány kívülről tekintve, roppant mulatságos képet fest. Megy itt a nagy és össznépi társadalmi fesztivál a semmin. Vannak nekünk ugye törvényeink, de sajnos le van benne írva, hogy lopni nem szabad. A közvélekedés, a helyi szokások, a társadalmi értelemben vett morál mindig is majorálta az írott jogot. Olyan ez itthon a lopással meg a mutyival, meg az uram-bátyámmal, mint a mediterrán országokban a sisak nélkül robogózás. Látja azt a közeg, de nem szól érte. Na most persze, ha már az analógiánál tartunk: itt van ez az olasz helyzet a közlekedéssel. Hogy tudni illik ottan nem divat szabályosan közlekedni. Valahogy mégis működik a rendszer, habár az eu-normákhoz szokott közlekedőnek égnek áll a haja tőle, elsőre. Jó mi magyarok nem tudunk vezetni, de azért csak érdekes, hogy a dudálva száguldozók országában a per főre vetített személyi sérülések száma sokkal alacsonyabb mint hazánkban.
Kellene itt valami megoldást szállítani, hogy ne raboljam az egyszeri olvasó figyelmét potyára.
Az a baj, hogy itthon sok buta ember van. És ezek járnak szavazni. Az a baj, hogy a jelenlegi struktúra társadalmi beágyazottsága igen magas, úgy értem, hogy a szavazópolgárok 90%-a nagy valószínűséggel a múltban is tanúsított módon fog viselkedni. Elmegy, leszavaz.
Önmagában ez nem volna, baj, ha lenne értelme annak amit csinál és nem arról lenne szó, hogy a két tolvaj/gangszer közül x-el kb. mindegyhova. Nem dolgom nekem kollektíven ítélkezni a magyar politikai elit felett, de azt hiszem, ebben a kérdésben nincs és nem is lehet komoly vita. Nem akkora ez az ország, hogy el bírjon tartani két garnitúra naplopót. Egy banda ez, játszanak. Nekünk. Van aki elhiszi, van aki nem. És ha nem?
Akkor jön a dilemma. Szerintem, óvatos becsléssel is legalább egy évtized, ha mindenki, kb. egyszerre és legalább félszívvel akarná. Azok a társadalmi volumenű tanulási folyamatok, a régi hibás struktúrák felülvizsgálata, lecserélése működőképesre…
Komoly társadalmi szintű mozgások, vagyonok, hatalmi pozíciók, áhh… Belátom a gondolatmenet abszurditását.
Alternatíva a külföld.
Vagy?
na végre!

jó úton indultál el öreganyánk...

az út végére érve te is megláthatod majd, bárha fáj is talán, a Heti Válasz a legjobb...

"Az a baj, hogy itthon sok buta ember van.", írod kedves Stavrosom...

ez biza igaz, de nem baj...
sok tanulatlan/műveletlen is van, az se nem baj...

a baj az, hogy félrészegen idezagyválsz valamit, és elküldés előtt nem volt senki, aki legalább átnézte volna...

node sebaj, aludd ki magad, aztán olvass sokat, mindenfélét, segíteni fog...
"Gyurcsány Ferenc azt ígérte, az MSZP vezetése meg fogja védeni és meg fogja óvni a magyar baloldal tisztességét, becsületét.
Kijelentette: a magyar baloldal büszke lehet arra, hogy soha nem sározódott be, tisztessége és becsületessége nem támadható, különösen nem azok által, akik ezt megpróbálják megtenni."

"Nekünk ne meséljék el azok, hogyan kell élni, akik kikerültek az egyetemi padokból és furcsa módon 15-20 év alatt meggazdagodtak." (Ő mi a faszt csinált? Még 15-20 év sem kellett hozzá.-- a szerk.)
www.nol.hu/cikk/466957/

"Gyurcsány ki fogja irtani a korrupció írmagját is, valamint a részigazságokat és a hazugságokat (Sic!), felszabadítja a lelkeket."
" index.hu/politika/belfold/18071007/

Nabazmeg... Hogy rá nem szakadt a plafon.

vakapad, erre azért reagálnék...
bár szinte szentségtörés ezt ide bemásolni mégegyszer, csak az érthetőség kedvéért teszem.
nem meggyőzni akarlak, csak az általad vázolt tényeket egy kicsit más aspektusból megközelíteni.


"1./ Az őszödi beszédnek és a mostani „tisztítótűz”-nek egymáshoz semmi köze sincs. Gyurcsány az MSZP-nek nyerte meg a választásokat (többek között az ÁFA csökkentéssel, mit is igen nehéz ellopni, itt van mindannyiunknál a pénz ma is), az ő képviselőcsoportjukat kapta szavazógépként, és miután megnyerte, látván az eufóriát az őszödi ülésen (a sírból lett visszahozva a győzelem), mely eufóriából látszott, hogy mostan a képviselők igencsak örvendeznek a „lesz ám szőlő meg lágy kenyér DÖGIVEL” helyzet felett, ő meg tudta, hogy megszorítások és reformok kellenek, és ezt azzal a készen kapott frakcióval kell megszavaztatni (nem ő volt a pártelnök) új taktikát kellett választania. Persze az őszödi beszéd csak az első lépés volt ehhez, meg kellett még szavaztatnia magát pártelnöknek is (púp a hátára), és zsarolnia is kellett. Bejött. Megszavazták. 2006. júniusától dolgoztak rajta (előbb nem lehetett, mert ha kiderül, fuccs a választási győzelemnek). Tehát nem „bombázniuk kellett volna”, hanem bombázták, és meg is lett szavazva. 2006. őszét, a kissé feltüzelt „nép?” reakcióját már ismerjük. Ha valaki nem, az persze nyugodtan írhat olyat, hogy „kellett volna”."

én elhiszem, kedveled gyurcsányt. ugyanakkor nem vagyok teljes mértékben a "cél szentesíti az eszközt" szlogen híve. bizonyos esetekben elfogadható, de ebből a leírásból az derül ki, hogy gyf következetesen hazudott, fenyegetett és zsarolt. először hazudott a frakciónak, a kampányban a népnek, akinek reakcióját erősen le is verette (verették? most mindegy), és így tovább. Cselekedeteit, főleg szövegeit vizsgálva NEM következik A-ból B, illetve A igéretből annak végrehajtása, hanem várhatunk - valamit, ami B, esetleg C, de lehet, hogy X.
Innentől kezdve csak HIT kérdése, hogy gyf a reformok, a hatalomvágy, vagy valami egyéb késztetés hatására hazudik, zsarol és fenyeget.
te a reformokban hiszel, én egyéb késztetésben, béke poraidra.


"2./ Gyurcsánynak és az országnak a múlt évben sokkal (messze sokkal!) fontosabb volt a megszorítások és reformok megszavaztatása (min. 194 szavazat/szavazás), mint annak kockáztatása a képviselők pénzéhez való hozzányúlással, ami hogyha elkezd szívózni már a múlt évben, a parlamenti szavazáson esetleg ellene fordította volna a frakciót. És akkor nincs szükséges megszorítás, és nincs reform. De most már van. És eljött az alkalom is, most nem szólhatnak egy szót se az MSZP-ben (elvileg!), hiszen Zuschlag lebukott. Be is dobta Gyurcsány a 7 pontot a köztudatba, de tévedett, mert annyira gyűlölik, hogy a közvélemény még ebben a triviális kérdésben sem áll mellé."

lásd fent. még annyit hozzátennék: szerintem igazi, mélyreható változtatásokat (reformokat) csak TÁMOGATÓKkal lehet véghezvinni.
egy átvert, megfélemlített, kussoltatott frakciótól milyen "támogatásra" lehet számítani?
ezen kívül, ilyen politikai légkörben, amikor a frakciójával sakkozik, mennyi energia marad a reformok véghezvitelére?
Egy ekkora (ekkorának beharangozott?) változtatási csomag vajon hány szakértő összehangolt munkáját igényelné? hol vannak ezek?
egy erős, egymást támogató, hozzáértő csoport nem lenne ideálisabb hasonló manőver levezénylésére? (utóbbi költői kérdés)

"3./ Az, hogy Gyurcsány irodájában voltak együtt Zuschlaggal, tagadhatatlan (index.hu/politika/belfold/gyuv071005/), az, hogy együtt osztogattak, már inkább a whisful thinking kategóriájába tartozik, amit néhányan nagyon szeretnének, de bizonyítani még nem sikerült. Logikusan gondolkodva Gyurcsánynak sokkal inkább érdeke volt a rendezvények megtartása, mint Zuschlag vagyonának gyarapítása, de azért lehet erőlködni tovább (bizonyítani még nem tudjuk, de elhinni már elhittük, sőt terjesztjük is, ergo kénytelenek vagyunk tovább erőlködni)."

ez így nem teljesen igaz. folyik a nyomozás, gyf szerint ő nem volt ott, más pedig tanuvallomásában azt mondta, igen. ennyit tudunk, a két állítás gyakorlatilag semlegesíti egymást, megint HIT kérdése, hogy ott volt vagy sem.
várjuk meg a végét. a védekezése ("én csak aláírtam, de nem tudtam, mi van benne"), szinte hihetetlen, félelmetes. hiszen ezért vannak a miniszterek. vagy tudja, mi történik alatta, vagy nem. mindenesetre aki aláír, azé a felelősség.

"4./ Amit a volt állampárti diktatúra (= „szocializmus”) elbarmolt, azt az Antall és a Horn kormány hozta helyre (nagyjából), a FIDESZ-nek ehhez semmi köze, inkább csak belecsöppent a félkészbe, de a kapitalizmushoz nem értettek. Sajnos ma se."

Értem. nem vagyok közgazdász, de nagyon úgy tünik, a szocializmus legkésőbb a 70es évektől válságban volt. tehát szerinted egy 20 éves mélyrepülést 8 év alatt helyretettek (miközben átmentek piacgazdaságba, privatizáltak, magántőke, kapitalizmus bevezetése, mifene), ám egy 4 éves demokratikus regnálást 5 éve nem képesek ezek a tehetségesek rendbetenni? wishful thinking alapon ezt nem tudom, minek kéne nevezni.
azt, hogy ki ért a kapitalizmushoz, nehéz megmondani, elég képlékeny a téma, ráadásul sem méterben, sem grammban nem mérhető. emlékeim szerint már régóta jobb és rosszabb évek jöttek, és a te értékelésed szerint eddig mindig mázlink volt, mert egy-egy regnáló, jobboldalinak mondott kormány után a bővülő gazdaságot mindig sikerült egy baloldali megszorítócsomaggal rendbetenni (ha jól emlékszem, már Bokrosék is hasonlóra hivatkoztak). mivel a maszop végre már ötödik év kormányoz, és valami cseles jobboldali csoportosulás nem arathatta le a babérokat, most arathatják ők, tehát hurráoptimizmusod szerint, jövőre itt a kánaán.

"5./ Az 5 év kormányzásból az első négy az osztogatás korszaka volt (30 % reáljövedelem növekedés!!!), most visszavesznek belőle kb. ötöt. Az integrálszámításhoz értők tisztában vannak vele, hogy ez sokkal több pénzt jelent, mintha 5 év alatt évente MINDIG nőtt volna évente 4,5 %-kal. Nem szólhatunk egy szót se (illetve én igen, mert a gázártámogatást is tőlem vették el, meg a plusz adót is én fizetem, a többség nem)."

ez némileg ellentmond a 4. pontodnak...
azért két dolog:
1 vajon mi indokolt 4 év osztogatást - főleg az előző pont fényében, miszerint az Orbán kormány 4 év alatt hozzánemértésével mindent tönkretett? ha így történ, vajon felelősségteljes dolog volt-e? vajon az elhatározás, akarat hiánya, vagy hozzánemértés volt az oka?
2 mindig elhagzanak a százalékok, pro és kontra, és gyakran elhangzik (persze tőled) a kérdés: mi a baj, amikor a százalékok ilyen jók?
először is, a statisztika soha nem érvényes az egyénre. másodszor, aki kicsit is ért a statisztikához, grafikon, egyéb mutató készítéséhez, tisztában van vele, hogy egy adathalmazból, ami egy ország gazdasága esetében szinte végtelen, milyen remek és főleg sokféle statisztikát lehet készíteni. meg készíteni, de nem megmutatni, esetleg hamisítani. ebbe most nem menjünk bele.
ami viszont tény: lehet, hogy ezekkel a számokkal néhány közgazdász, esetleg politikus, meg te, negyon elégedett.
ám egy prosperáló ország egészen más képet mutat, mint manapság kis országunk.
a prosperáló, jól működő országra a bővülés és az építkezés jellemző - a szó tágabb értelmében.
magam kultúrával foglalkozom, itthon és külföldön egyaránt. látom, ahogy Magyaroszágon a lehetőségek egyre szűkülnek be, oktatási és kultúrális pénzek csökkennek, kultúrális műhelyek szünnek meg. sajnos ez nem igazán piaci kérdés, hiszen, főleg a magaskultúra, mindenhol mecenatúra kérdése. állam illetve magánszemélyek (cégek, stb) tarják el. és ha valahol látni, hogy "fogy a pénz", hát itt lehet. függetlenül a forint árfolyamától, mert ez nem olyan dolog, hogya nincs magyar, akkor jó lesz a szlovák, vagy jön az EUból.
én ezt látom. persze elhangzik sokszr az is, hogy bezzeg a tesco tele van - már bocsánat, de enni, öltözködni kell. inkább ne várjuk meg, amíg már ott sem lesznek emberek...

Miután én is a rohadt fasiszta Orbán alatt vásároltam házat igazán érdekelne, hogy pontosan miért is gondoljátok azt, hogy az egy tragédia volt az ország minden bajának oka.
1) valóban voltak rendesen potyautasok a rendszeren, mint bármelyiken.
2) Igen megterhelte a költségvetést rendesen, mint pl a lopás, a bazi drága autópályák, a több tucat új államtitkárság, stb.
3) De az igénybevevők 80 %-a korrekten vette igénybe és a családon belüli vásárlók nagy része is végül is társadalmilag hasznosan használta fel. pl az így megszerzett pénzt a vállalkozásába forgatta.
Ja és az így keletkezett kiadás az államadósság növekedésének elenyésző töredéke.
Adatok, hivatkozás, hogy nem így van?
nézegettétek a "reformerők" képeit az inexen?
index.hu/politika/belfold/18071007/
micsoda dinamizmus...
é
"El Condor 2007.10.05. 23:53:54
Nézzetek magatokba, ha ti ülnétek a parlamentben, nem hajlana nektek is magatok felé a kezetek?"

--- NEM. PONT. Ha neked igen, ugyanakkora f.sz vagy mint azok ott. Helyed kb. a "lámpavason" :)

"... ha vkinek tudomása van róla, hogy Fletó lopással szerezte a vagyonát, az jelentse fel, persze a bizonyítékok alátámasztásával. "

--- Akkor felidézném a kormányüdülő esetét: állam eladja GyF-nek, majd visszabérli tőle.
Mikor vagyonszerzésének tissztességességét kérdik tőle a Parlamentben: "Mi az hogy? Nagyonis!"

Ha szerinted ez nem lopás (és annak bizonyítéka), akkor ... ld.fent.
hhh!
Na most fogadok, hogy egyetlen releváns kérdésedre sem kapsz soha válszt.
Ez nem vita amit itt folytatunk, hanem pusztán csak egymás bosszantása, néha már annyira lemegyünk kutyába, hogy elgondolkozom tényleg annyira hülye lennék, hogy nem látom mennyire jól mennek a dolgok?
Hajlok arra, hogy a politikai döntés elmebaj kérdése és semmiféle ténnyel nem befolyásolható.
A németek jelentős része még 45 áprilisában is hitt a végső győzelemben. Ezen az alapon a balosok fasiszta puccsot fognak látni bármilyen erkölcsi felháborodásban, de egy éhséglázadásban is. A Tóta közönsége egy jól leirható fókuszcsoport, nincs külön nevük még, de ha lesz még történelem, úgy fognak rájuk emlékezni rájuk, mint az európai civilizáció elpusztítóira. Hitlert és Sztálint túléltük, de ezeket a magukat progresszívnek liberálisnak gondoló elmebetegeket nem. Szétzilálják mindazt ami összetartotta a társadalmat, nagyobb rombolók, mint a komcsik voltak, mert embervoltunk legfontosabb értékeit csalják el és nem lehet ellenük harcolni, mert eszközük nem a rend, mint bármelyik rendes diktatúrának, hanem a káosz.
hhh. · hhh.b13.hu 2007.10.07. 17:24:37

ha te a kultúrával foglalkozol, az nagy baj...

kultÚrálisan...
vakapad 2007.10.07. 11:03:10

"az ország jelenleg a közgazdászok által kívánt ideális állapotban van,"

Hmmm. Folyamatosan változó jogszabályi, adózási környezet, diszkrét körbetartozások, punnyadt fejlesztési kedv a kissebb vállalkozások körében(indok: nem ülök a tűz mellett, majd ha sok támogatást adnak, vagy ennél humorosabb amikor valaki 30 %-os támogatottság mellett akar egy teljes projektet megvalósítani csak támogatásból).

A sokat emlegetett közigazgatási reformnak a munkavállalók szempontjából nincs alternatívája (a tavaszihoz hasonló 3 millió Ft összegű támogatás egyrészről diszkriminatív, másrészről nem mindenki alkalmas arra hogy vállalkozóvá váljon.)
elmentek mosmá!
asziszitek má mindent lehet?
kissebb, ja
mégkisssebbb, ja
gellabrikám,
ezt a 'nem ülök a tűz mellett' fordulatot hol találtad?
és mit jelent?
funkcionális agyhalottak gyülekezete lassan...
Azért tetszik, hogy vinnyog a sok viktorimádó, mert nem az ő főnökük nyúlhatja le a milliárdokat.
-lyla- 2007.10.07. 18:42:54

Ha eddig még nem beszéltél kkv tulajdonossal, vagy mg. vállalkozóval, akkor javaslom pótold. Nem akarok általánosítani, nagyon heterogének, a működési területtől és a földrajzi elhelyezkedéstől is függően. Amit leírtam az is benne van a pakliban.

Na nem a felső harmad.
El Condor,
soha ne legyen nagyobb örömöd...
gellabri,
nyelvi fordulatra gondoltam...
amit itt használtál, én nem ismertem...
-lyla- 2007.10.07. 18:42:54

Bocs. Nem szeretek sokat fogalmazni, csak ha nagyon szükséges. Egy általam igen nagyra becsült banki szakember mondta: finanszírozáshoz kapcsolódó előterjesztésben egy oldalban le lehet írni ami szükséges. A többi hazugság, vagy felesleges.
Paranoid Android2 2007.10.07. 18:28:29

Gratula, találó a nicked, bár téged mint Tóta közönségének oszlopos tagját nehéz "progresszívnek liberálisnak" gondolni.
Itt van "tiszta forrásból" is:

"Nekünk ne meséljék el azok, hogyan kell erkölcsösen, tisztességesen élni, akik kikerültek az egyetemi padokból és furcsa módon, 15-20 év alatt meggazdagodtak."
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=110968&fnHid=110968

No ezt a mondatát Fletó kirakhatná a háza ajtaja fölé... Valami ilyesmit kér tőle mostanában az ország nagyobbik fele.

...ebben az összefüggében...

ugyanis, te nyilván a tűzhöz közel ülésre/levésre gondoltál, de nem azt írtad...

igénytelenebb helyeken ugyanígy összekeverik:

'vaj van a fején' (azaz: akinek vaj van a fején, ne menjen a napra), és 'van valami a füle mögött' (azaz: valószínűsíthetően sáros az illető, de még nem derült ki, hogy miben, nem látszik a dolog, mert a füle mögött van)...

jól van gyerekek, mehettek az udvarra játszani...
dark future · www.andocsek.hu 2007.10.07. 19:07:23

nagyanyám szokta volt mondani:

'bolond likból bolond szél fúj'...
lyla, magának mi a baja?
Mr Worluk! Nem hasad szét a tükre,ha reggelente belenéz?
molaris 2007.10.07. 13:07:32

Molaris drága.

Emlékeim csalnak, hogy megfenyegettél minket Árpádunk MTV-s rajzfilmjének apropóján, hogy nem gyüssz ide többet?

Ne érts félre, én pl szívesen olvaslak, tök jól meg tudom határozni így, hogy milyen az a gondolkodás, ami a legtávolabb áll tőlem úgy, hogy közben szalonképes és nem véglényprimitív fröcsögés.

De tényleg félreértettem, vagy valóban mondtál ilyet? Addikt lennél mégis? Nem bírod ki a better magyarland nélkül?
DannyWilde, írod: "Akkor felidézném a kormányüdülő esetét: állam eladja GyF-nek, majd visszabérli tőle."

Figyelj, sarkítva egyszerűsítek! Van egy 1 millót érő autód. Egy árva filléred sincsen, de van 500 ezer forint adósságod, amit izomagyak fognak rajtad (szó szerint) leverni, ha nem fizetsz. Lehetőségek?

- Véded a vagyonodat, és halálra vereted magad, mert nem tudsz fizetni.
- Eladod az autód, és kifizeted az adósságodat, de akkor meg nem tudsz dolgozni, hiszen a kocsi a munkaeszközöd.
- Eladod a kocsit valakinek, kifizeted az adósságot, visszabérled a kocsit évi 200 ezerért, és így dolgozni is tudsz. És persze az 5.év után füstölögsz, hogy most már (az 5.év után) visszafelé úgy néz ki a dolog, hogy milyen rossz üzletet csináltál. Természetesen minden törvényes, de mégis pfúj, rohadt uzsorások, hogy nem szántatok meg engemet... :-)
vakapad 2007.10.07. 11:03:10

Két kiegészítés

1. Ne írj ilyeneket, hogy ideális állapotban, mert tényleg hülyének néznek, és még igazuk is lesz. Makropályában, tisztán egyensúlyi értelemben talán. De egyrészt azért vannak NAGYON aggasztó vonások is (más már leírta), másrészt sajnos az is tény, hogy a Zemberekre hivatkozni nem csak agyament politikusok privilégiuma, és a gazdaságba bizony beletartozik az általános népjólét, ami úgy 2-3 millió Zembernek elég szűkösen adatik meg, és most megint ők szívnak a legjobban, mint mindig.

2. Az "optimistára KELLETT tervezni, ez is erős picit. Én vagyok az utolsó, aki bármely politikust (inkl Fletó) megróna a macchiavellizmusa miatt, de nem "kellett", hanem így csinálták, mert érdekük fűződött hozzá. Lehetett volna másképp is csinálni.
vakapad 2007.10.07. 11:27:00

Ezzel viszont mélységesen egyetértek, de van itt valami érdekes. Már írtam erről... Én el tudom képzelni, hogy pld UP tényleg ennyire utálja ezt a szemüveges álpapot, meg a Hírszerzős hungarian neokon brigád is, meg a média további szegletei...de nekem simán belefér az is, hogy Gyurcsányt utálni és egyszemélyes bűnbaknak megtenni, ha holtat ellik a kanca, azért is, nos ez országos közhangulat. És a kereskedelmi jellegű média nagyon szembe nem mehet a közhangulattal. Itt mondjuk elsősorban az indexre gondoltam. Lásd még halál, borzalom, botrány, pina.
vinczej

Közgazdásznak mondod magad, ismétlődően felemlegeted a lakásépítés kamattámogatását mint FIDESZ ősbűnt. Kiszámaíthatnád nekem, hogy egy négyzetméter ingatlan árának (mondjuk 200 ezer forintnak) mennyi az államnak befolyó adó és járulék tartalma? Tedd hozzá a 20 év futamidő alatt az ingatlan rezsijének és fentartásának adó és járulék költségeit.

Innen nézve mekkora ráfizetés a 3-4 százalékos kamattámogatás?
Stavros 2007.10.07. 16:43:52

Mediterrán közlekedés?

Szicíliában vezettem egy hetet nyáron. Állítólag ennél durvább kevés van, talán Nápolyt említik még.

Első napon jeges veríték és párszor majdnem összetörtem a bérautót.

Második nap megszoktam, harmadik naptól élveztem. Nagyon!

Dudát hallottam. Megismerkedtem a területfoglalós elven működő átkeléssel a magasabb rendű főutakon keresztbe. Csodálkoztam, hogy élik túl a napot a tizenéves vespások.

Nem láttam viszont vörösre dagadt, üvöltő arcokat, igazából még kiabálást sem nagyon hallottam. Nem láttam annyi, városban százzal cikázó hülyegyereket, mint itthon. Egyáltalán nem láttam biciklistát, robogóst szándékosan leszorító autóst, itthon sokat látok, velem is megesett már.

És ezek a kaotikus digók, nem a szabálykövető fritzek...
Ne félj! Te milyen 3-4%-os kamattámogatásról beszélsz? Ha jól emlékszem, a törlesztőrészlet 40%-a, maximum évi 240.000 ezer forint adóvisszatérítés, ÁFA-visszatérítés, lakásmegtakarítás támogatása, stb... Ja, és persze minden hitelfelvétel csökkentette a belső forintfinanszírozási lehetőséget, amit külföldi hitellel kellett pótolni. S nem is azokkal van gondom, akik szükségeből vették fel, hanem az a jelentős réteg, amelynek ez egy szimpla ingyen hitel volt.

Amúgy nem vagyok közgazdász, mert műszakit végeztem, de egy másik műszaki területen dolgozom. És amit írok, az az én leszűrt véleményem a dolgokról, tehát nem csalhatatlan. De talán több vitatkozási lehetőséget adok, mintha azt mondanám hogy Orbán egy - ja, mit is szokott a másik oldal mondani Gyurcsányra? - hazudozó, diktatórikus ártány. :-)
Vakapád!
Bocs,hogy csak most válaszolok,de templomban voltam,bérmálkoztam reggel és délután,közben hazaszaladtam ebédelni,meg a kocsmába is beugrottam egy kisfröccsre.

Milyen tényekről akarsz vitatkozni?Amit délelőtt irnak az ujságok,délután már nem érvényes.
Mégegyszer leirom, az utóbbi 5 évben még egyetlen adat,vagy csak nagyon kevés fedte a valóságot.

Ha én,mint vállalkozó kölcsönből tudnám csak kifizetni a dolgozóimat,azt jelenti,már nem látszom ki a kakiból.Miröl vitáznánk ebben a kérdésben?
Azt hiszem elöttem már válaszoltak neked,helyettem.

Stavros!
16:43:52 Kb. tényleg ez a helyzet,de van megoldás,csak nagyon hosszú,időben.

-lyla-
Igazad van,aki nem ugy gondolkodik,mint te,az hülye.Punktum.Ja és iszik,mint H.Gyula.Jobbulást neki.
az a bajom kedves hhh barátom, hogy aki kultúrával foglalkozik, az ne írja egy bekezdésen belül kétszer is hosszú ú-val a 'kulturális'-t...

ez a fajta hiba itt nagyon gyakori, most nálad szakadt el a cérnám...

az igénytelenségről:

nagyon sok igényes helyen is egyre nő a nyelvi igénytelenség, pongyolaság és rettenet...

a zavaros és pontatlan beszéd pedig melegágya és következménye is egyben a felületes gondolkodásnak és az meggondolatlan fogalmazásnak...

ha ezt és így adjuk tovább az utánunk jövőknek, többet ártunk nekik, mint ezer gyurbán...
kedves leninem: nem mind
vincej
Igaz, ezt nem is számoltam.

De!!! ennek ellenére kérlek számolj csak, Csak az ÁFA 20%, azaz 200 ezer Ft/négyzetméterenkén 40 ezer, nézd meg a közüzemiszámlákon ÁFÁ-t, a bank műveletek az ÁFÁ-t stb. És én itt csak most hirtelenjében a forgalmiadóról beszéltem.
Évi 6 négyzetméternyi ÁFA 240 ezer, 60 négyzetméter 10 év, az adóvisszatérítés meg csak 5 évig jár. De

De a max. 240 ezer forintot csak kevesen tudják vissza kérni. (kb: 10%, az átlaghitel mértéke 2,5 millió forint volt, ha jól emlékszem)

A többi adóról és az építés, fenntartás, banki szolgáltatások járulékairól, valamint az szükséges közüzemek adóiról és járulékairól nem beszéltünk.
Ha nem épülnek meg, már pedig állami támogatás nélkül nehezen ment volna, akkor ezekre az adókra a következő 70-100 évben nem lehetne számítani.

Nekem meg az a tapasztalatom, hogy az MSZP kormány autópálya építésekben utazott, át kellett csoportosítani az állami forrásokat, akkor indult meg a propaganda a FIDESZ kártékony lakás építése ellen.

vinczej 2007.10.07. 20:23:28

Figyelj
1. Nagyon nem mindegy, hogy ez milyen körülmények között zajlik. Tender volt?
Nem.

2. Azért a végeredmény nagyon nem mindegy, vagyis hogy mennyit fizet rá az állam.

"Voltak olyan évek, amikor az állam visszabérelte tőle a neki eladott ingatlant, annyiért, mint a lízingdíj."

3. Ez még durvább:
"A budapesti V. kerületi képviselői klub helyiségeit 11 millióért vette, ám ezt is visszabérli tőle egy állami cég, idén 1,1 millió forintért. Ráadásul az eladás után az állam felújította az ingatlant, több mint 100 millió forintos értéknövelő beruházást hajtva végre azon. A költségekből a vevő, Gyurcsány cége csak 10 millió forintot állt."

Te azért nem csinálnál ilyet, akárhogy szorongatnak.

Nem kéne ennyire eufemizálni ezeket a dolgokat.
-lyla- 2007.10.07. 21:25:52
"nagyon sok igényes helyen is egyre nő a nyelvi igénytelenség, pongyolaság és rettenet..."

Nagyon igazad van.

Javaslom továbbá, hogy kezdjük nagybetűvel a mondatokat! :-)
-lyla-!
"kedves leninem:nem mind"
Pfuj,micsoda igénytelenség!
kis "k",":","nix ."
Lógtál a nyelvtanórákról?
Na látod?A bumeránggal nem szabad játszani,csak szakképzett bumerángkezelőnek.
rofa

LA-ben találkoztam a kereszteződés közepén főggő, mind irányba érvényes stop táblával.
kedves leninem,
szellemes visszavágások mellett tisztelj meg minket jól elhelyezett szóközökkel is...
DannyWilde 2007.10.07. 21:41:18

majd nézz meg egy tóta-kommentet, ő így szokta...

a jó példa ragadós...
-lyla-!
A rossz példa is ragad,meg a szar is.
Mijaz a szóköz?
Ok,igazad van.
OFF
RoFä 2007.10.07. 20:33:15

"Szicíliában vezettem egy hetet nyáron. Állítólag ennél durvább kevés van, talán Nápolyt említik még."

Úgy ahogy írod... Én csak egy napot vezettem csak, de estére úgy lefáradtam, mint máskor 1000 km után. Kaotikusan mennek, de valahol mégis van benne rendszer. No nem a Kresz szerint, mert náluk az csak ajánlás :-), valamiért mégsincs több baleset és hulla az utakon, mint nálunk. 4-5m széles utcákon hajtanak 50-nel, 60-nal (mindent kicentizve), de nagyon érzik a járgányt, a ritmust, a közlekedés dinamikáját. A nők és az idősebbek is. A toleranciahatáruk százszor magasabb, mint a bp-ieké. Bemennek eléd, de be is engednek. Szándékosan nem b..nak ki veled, nem tolnak le az útról. Előzésnél és kanyarban nyomják a dudát, de csak azért, hogy jelezzék: jövök! Igazi dudálást és némi anyázást két esetben tapasztaltam: mindkétszer buszról leszálló, szüttyögő turisták miatt állt a forgalom. Mindkétszer kb. két-három perc után kezdték el a műsort az autósok.

Élni és élni hagyni. Ez a titka az egésznek.
OFF
RE: -lyla- 2007.10.07. 22:00:24

Pár topickal (topiccal, topic-val, topic-al :-)) odébb kérdeztem már, de nem válaszoltál: pedagógus vagy? Nekik van mindig ellenállhatatlan javítási kényszerük (anyámnak is :-)). Ez nem baj, csak mókás.

topikkal

az is voltam...
az viszont nem mókás, hogy az itteni észosztó elit egy része olyan, amilyen...

tudod:

"jót s jól, ebben áll a nagy titok..."
vagy
"dolgozni csak pontosan, szépen..."
lyla-
köszi a figyelmeztetést...ritkán használok magyar billentyűzetet, és most úgy megörültem, hogy egyből magyarítottam is a szón;)mea culpa.
egyébként próbálok figyelni.
Kint van a Gyurcsány-beszéd videója:
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=110968&fnHid=110968#beszed

Lassan Németh Sándor is tanulhatna tőle, nem kispályás hittérítő ez az ürge.

Miközben a "korrupció írmagját" és a "féligazságok, hazugságok világát" írtja a színpadon a boss gőzerővel, a sok lejárt szavatosságú zombi a nézőtéren csápol és lelkesedik. Mintha éppen nem róluk lenne szó, a saját disznóságaikról, féligazságaikról, hazugságaikról... Amit ugye tavaly egyszer már sikeresen felszámoltak Őszödön.

"Fölszabadítani Magyarországot, fölszabadítani a lelkeket"
Igen, igen...

ezt nem én írtam, de szerintem szar is. az őszödi sokkal jobb volt.
az is súlyos, hogy az mszp hótiszta, de főleg az, h ő maga írta vagy mondta a zuschlagról, hogy lehetne visszavádaskodni, de inkább a megtisztulás. most meg konkrét simicska.
végignéztem, na jó, annyira nem szar, végül is időseknek szólt, ahhoz képest talán veszélyesen élénk is.
Baszki Feri,

ezt a ragadós rizsát... Olyan, mint a finomfőzelék: azért ez a neve, mert különben töxar.

Valaki Szóljon ennek az Arturo Uinak, hogy nehommá legközelebb az Erotikakiállításon is megjelenjen és tangáig vetkezzen... Ez képes, és még azt is elhiszi magáról, hogy ő a Miszter Junivörz...

Ekkora hímtagot, waze... Ez tisztára az a tetvescigány-stílus, amelyet derék Tomcatünk basztatni szok vala. "Kiloptám á semedet, hájde, ozst molen sukár gyerek lettél tülle!"

Karinthysan szólva: Ő ad nekem témát. Aptya f@szát.

A gyurcsányi politika azt jelenti, hogy ha szar van a fejeden, sétálj vele a napon, köpd le azt, akinek nincs és követeld meg, hogy mutassa be, hol tartja, meraznemlehethogynincsneki. Utána parádézzál a korzón, kaktusszal a homlokodon, büszkén, nem szégyellve, rendezz neki meleg büszkeség napját, és beszélj mellé.

Az a baj, hogy igaza lesz nagyanyómnak, aki azt mondá vala, hogy "aki hazudik, az lop is, és aki lop, az más erkölcstelenségre is képes..."

És még azt is mondta a megboldogult házisárkány, hogy "Bölcs Salamon mondá vala, hangos fingnak nincsen szaga...", na és ez a pukizás ott az MSZP 18. éves szülinaptyán, na hát ez télleg nagyot durrant, de csak azért, mert kurvára erkölcstelen volt pont neki mondani pont ezeket. Arcbőr, baszki, arcbőr!!!
Ebből látszik, hogy ezt a bugrist nem tanította meg az apja (meg Katus - miafaszt is keresett ő ott, télleg? van olyan poszt, hogy pártelnökaggódóanyukája???), hogy ebédnél nem fingunk, és ha már mégis, akkor nem varrjuk az öcsénk nyakába.
De hát már csak úgy van ezzel ez a mi Ferink, mint az ecceri miniszterelnök, aki nyilasterrorozás után elment fagyizni egy jóízűt... Színház az egész világ, mondá a bölcs Sexpír, és színész benne minden férfi és nő...

Mér kell nekem ilyen faszkalapra fecsérelnem a teheccségemet, hogy ezen dohogok? Mikor evidens, hogy a sitit megúszott tolvajjal nem fogok kezet...

Tosznak vagyok pajdagágász, maradtam volna régész, a Katus ölét neki, azt.
"köpd le azt, akinek nincs és követeld meg, hogy mutassa be, hol tartja, meraznemlehethogynincsneki."

khm.
Ácsi. Nem azt jelenti, hogy a másiknak télleg nincs, de ha a sarokba pisáltál az oviban, és a másik is ezt tette tegnap, akkor nemá arról beszéljünk, hogy a másik mit mívelt két tével, hanem maradjunk tán a jelen habzó ammóniájánál.

Vagy szerinted ez a kormányzás? Majd megint elmondja 2010-ben, hogy "négy évig úgy tettem, mintha kormányoznék, majdnem beledöglöttem, de vége, kész, nem csinálom tovább!"??? Tessenek kormányozni ahéccázát, nem faszkodni itten, ragasztani a rágót a másik hajába, hadd legyen szar mindenkinek...

Ha ettől boldog vagy, Várhegyizhetünk itt éccaka, édesjóistenékm, hol van az már. Miéret nem akkor pofázott róla ez az übermanus, amikor fittelináztak körülötte? Miért azt mondta: "Mi az hogy? Nagyon is!", ahelyett, hogy azt mondta volna: "Bazmeg Viktor, nekem is úgy van vagyonom, ahogy neked, csak nekem kicsit több, hát minek fáj az neked?"

Mondhatta volna szebben, kis lovag, ez így nem több, mint a sarokba szorított kutya húdebátorsága. Figyelemelterelés.

Egy biztos: ez sem segíti az összecsórt fontok... a sebek begyógyulását (mer' csak tiszta forrásból, hö!).
Most hallom a hírekben 3 milliárdért népszerüsítik az úniós pályázatokat. Csupa olyan elvtárs cége aki valahogy a Bajna, Kóka, GyF. környékén nyomta korábban.
Szegény Ezüsthajó és társai összessen nem volt a fele se 4 év alatt, de a Népszabiban 40 év múlva is az Orbán nekrológjában ezzel fog kezdeni a szerző. A Fletóék 40 milliárd dolláros államadósságnövekményét meg már most lehazudjátok. Tényleg elitcsere kéne. A balos értelmiséggel kéne kezdeni.
a maszom dzsembori kozonsege = osztonlenyek.

nem lehet egyszerre tapsolni Megyonak meg Fletonak.
ha meg lehet, akkor az a baj. az osztogato es a reformer.

egyebkent, ha Ferenc legkozelebb az oviban magyarazza a reformokat, akkor oda majd a gyereket viszi elvegyulni?

redefining populism.
hiszen ezek már kádárnak is tapsoltak!
btw láttunk már olyat, hogy egy teljes pol. csoport általvitorlázik a hadszíntéren, és tábort üt a túloldalon.
Minden kedves elvtársamnak boldog 18. születésnapot kíván szeretettel:

sztiv elvtárs

Az erős forint, 1 eurós krumpli témáról jut eszembe:
Miért gyenge a dollár és vajh az lesz-e még sokáig?
Valaki ezt is kifejthetné, ha épp nincs jobb dolga. :)
(A Népszavában nem találtam rá cikket, más sajtó szemetét, meg nem szivesen olvasom, burzsoá porhintés, nem bízok bennük)
Érdekes a párhuzam a kis emberek adócsalása és jövedelem eltitkolása és a politika svindlijei között.

Csak a megoldási javaslat tök különböző.
Politika: emeljük fel a legális juttatásokat és aztán szankcionáljunk.
Pórnép: Ellenőrizzünk és büntessünk keményebben, kiskapukat zárjunk. Aztán majd valamikor, esetleg, netalántán csökkenthetjük az adókat, de addig inkább éljetek szarabbul.

Érdekes, nem?:)))
Azért ez is aranyos:
www.hirszerzo.hu/cikk.56-os_amokfutas_-_tudjuk_hogy_nem_fog_bocsanatot_kerni.46666.html

MSZP-ben megbúvó reakciós szocdemek jaj lesz nektek :)
Mécs, Donáth, Vitányi => "nem ismert alakok"
Coki nektek revizionista léhűtők!
Csupán a történelmi pontosság kedvéért:
Van valakinek hiteles információja arról, hogy:
1. Hogyan halt meg Horn Gyula testvére?
2. Melyik oldalon is állt tulajdonképpen?
Bármilyen szöveget is nyomna Gyurcsány, másnap minden ugyanúgy működne. Méghogy nem hazudnak az öszödi kormányülés óta, azóta mégtöbbet hazudnak és mégtöbbet lopnak és méginkább rombolnak. Sok hülye meg azt hiszi őszinte volt az a beteg disznó.
A nagy többség hajlamos elfeledkezni arról, hogy ebben az országban nem kizárólag a politikusok gondolkodásával van gond. Sőt.
Amíg az a menő, aki kibújik a közterhek megfizetése alól, aki a legtöbbet össze tudja ügyeskedni, aki a legjobban tud korrumpálni, addig itt semmi nem fog változni, hiába veri akár őszintén a seggét a földhöz a politikusok zöme.
Vajon miért nem vezettek be az alapszintű közgazdasági tanulmányokat az oktatásban? Hogy megértsék a 8 általánost végzettek is, alapjaiban hogyan működik a rendszer, ki mit és hová fizet, mennyit, miért és hogyan kap érte. A válasz egyszerű, a tudatlan birkanyájjal könnyebb megetetni a süket populista dumát. Hogy van pénz nyugdíjemelésre valahol a kalapban, hogy meg lehet duplázni a szociáális juttatásokat az adó- és járulék bevételek közvetlen növelése nélkül, hogy itt mindenkinek jár valami, de csak 15-20 %-nak kell normálisan befizetni, stb.
Nem fog itt változni semmi, a következő választásokra eltelt 20 év a rendszerváltás óta, felnőt egy generáció, akik azt látták, hogy a becsületes adófizetéssel nem lehet ebben az országban boldogulni. Ők vagy elmennek (amire buzdítást is kaptak a vezértől), vagy átállnak az ügyeskedők népes táborába.
A magyar probléma jelenleg sem az, hogy túl keveset fizetünk mi becsületesek, hanem hogy túl kevesen vagyunk a népességhez képest. Ééés nem látom a reményt a változásra. Be fog dőlni a rendszer, vagy forradalom lesz előbb-utóbb, másképp nincs esélye a nagy változásoknak. Majd ha a vérszívók arra eszmélnek, hogy az áldozatok eltűntek, vagy karóval és foghagymával a kezükben, ordítva közelednek, abban az esetben várható nálunk drasztikus változás. Előbb nem.
Azt, hogy Ferencünk profi politikus, a választások óta tudjuk. Na de hogy brilliáns is, az csak az utóbbi napok produkciója láttán derült ki. Agyam dobom.

Rendszerváltás óta nem látott nagy korrupciós botrányba keveredik, mire - külső szemlélő számára észbontó eleganciával, az ellenzék már-már privilegizált csodafegyverét bevetve - egy tételben padlóra küldi a másfél éve változatlan felállásban táncoló politikai osztályt, és ahelyett, hogy ő, a képzelt tolvajbandavezér magyarázkodna, neki magyarázkodik mindenki, hogy mért lenne jó mégis egy kicsit lopicskálni még. Brilliáns.

Még, jó, hogy legnagyobb ellenfele, a Fidesz is képes még brillírozni néha (ha nagyon megszorongatják), mert így érdekesebb a műsor. Az első csapást, a balos referendumlehetőség belendítését még úgy-ahogy visszaütötték egy várható lépéssel (ellen-referendum meglobogtatásával), ám kérdés, mi a teendő akkor, ha azt a referendumot nem csak belendítik a feje fölé, hanem bele dobják az ellenzék és az ország nyakába.

Bénult hallgatás van a stadionban, a közönség dermedten nézi, ahogy az eddig hátul kullogó, esélytelen versenyző váratlanul, pont, amikor a pofára esését várta mindenki, az egész mezőnyt verve élre tör és elhúz, jó messzire, és az eddig unalmasnak, mindenki által ismert végeredményűnek hitt meccs szorossá, izgalmassá válik...

Várjuk a fejleményeket.
Talán brilliáns a tanácsadója. Ilyesmit még egy miniszterelnök is megbeszél valakivel. Jobb esetben a feleségével, más esetben valaki mással. És ha egy csepp esze van - márpedig van, ha nem is arra használja, amire kellene - nem a közvetlen környezetéből vagy a pártjából választ tanácsadót. Azokról ugyanis bebizonyosodott, hogy nem valók akcióhősnek.
Ha egy politikusnak vannak elképzelései a munkáját, a rábízott ország jövöjének (re)formálását illetően, akkor tanácsadóit inkább tesztközönségnek használja, mintsem "tanácsadasson" magának. Gyurcsány ilyen politikusnak tűnik még most is, habár nyilván sok illúziótól megszabadult ő is az elmúlt években. (Hogy mik ezek az elvi elképzelései? Tessék, itt van "me úr" magyar hangja, a mi Árpádunk...) A legfontosabb politikai döntéseket vélhetően ő hozza, az értelmiségi-szakértő tanácsadók pedig legfeljebb kommentelik azokat. Persze az lenne baj, ha nem így lenne ez.

Ami feljebb megénekelt népszavazási bajnokságot illeti: tessék, a szadesz megint jól keresztbe tett a szociknak - a nagyon előreszaladt Gyurcsányt visszatessékelték a tornasorba; Orbán megúszta, hogy elvegyék tőle a népinterjúvolási monopóliumot. Ha nem változik a liberális álláspont, a közélet elkövetkező hónapoki fősodra főleg a Fidesz szájíze szerint fog alakulni.

PS. amúgy nekem igen súlyos problémáim vannak az Index hírközlésének frisseségét illetően. Mintha mindig csak loholnánk az események után. Nem csak most, hétvégén, hanem általában is. A versenytárs-nélküliség lomhasága ez?
Sokkal nagyobb haszna lehet a jövőre nézve, mint amit az elmúlt 17 évben elloptak.

Te mről beszélsz? Szerinted bármit tenne is ezután Elqró, az mentené a visszzlízing-stiklikből tőlünk összelopott többszázmilliós ballhéit?
Azért nem annyira sötét a helyzet. Az idén bevezetett vagyonellenőrzések húzósak tudnak lenni. Ismerek két palit, akit úgy megvágtak pénzben, hogy csak füstöltek. Az egyik ellen nyomozás is indult.

Amkkor leszek elégedett, ha pl. GYF az illető monogramja.
Azért nem annyira sötét a helyzet. Az idén bevezetett vagyonellenőrzések húzósak tudnak lenni. Ismerek két palit, akit úgy megvágtak pénzben, hogy csak füstöltek. Az egyik ellen nyomozás is indult.

Akkor leszek elégedett, ha pl. GYF az illető monogramja.
Belabela 14:51:57 -es posztja egyszerűen mindent elmond. EZ a helyes gondolkodás.
sztiv
Végre jóvá tehetne valamit a hibáiból. Utána mehet isten hírével.

Te komolyan gondolod, hogy aki 30 évig bankot rabolt, az, ha berakod pisztollyal és csuklyával meg egy nagy zsákkal a kezében egy csendes bankfiókba, majd eccercsak elkezdi visszapakolni a széfbe a pénzt, mert előtte azt igérte és ezért most azt várják el tőle??
gy.f. a csonttörő:"Aki csal, annak letörjük a kezét"

És mi lesz azzal, aki csalt?
TWÁ

mellesleg úgy látom én, hogy az összeférhetetlenségi pont lesz az, ahol gyurcsány engedhet, azt fogják lealkudni.

Ezt valszeg ő maga sem bánná, a saját bőre miatt...
Belabela

TWÁ: GyF nem rablóból lett pandúr. Rablóból lett rabló.

Sajnos, hajlok arra, hogy Belabela verziója a valószínűbb. Nagyobb esélyét látom annak, hogy a szar szar marad, mint annak, hogy eccercsak arannyá változik.
Szindbad

Igy Gyurcsany is megerdemli, hogy kifrogattak az oszodi beszedet.

Tudjuk már, hogy konkrétan mely esetekre gondolt, amikor azt mondta, hogy "hazudtunk reggel, délben és este", meg hogy "trükkök százai, amiről nektek nem is kell tudnotok", illetve, hogy hogyan kell érteni - ha nem szó szerint - azt a kitételt, amely szerint négy évig nem csináltak semmit? Szerintem nem - akkor pedig mi van ezen kiforgatva?
Boc1

mert ha belekezd egy megszoritasba (hala kedves legnagyobb ellenzeki partunknak igencsak megugrott az allamhaztartasi hiany) akkor nem valasztjak ujra

Na, ez az egyik bűne a sok közül (2 évet tudatosan elszabotált az ország 'életéből'), semmiképp nem menti. Annyi a konklúziója ennek, hogy legjob megfontolása, az ország érdeke ellenére gyáva volt belevágni a reformokba nem érezvén képesnek, alkalmasnak magát arra, hogy az emberekkel megértesse, hogy azok miért szükségesek.
droid 2007.10.05. 09:58:01

Kb. olyan mint amikor a fiadnak megmagyarázod, hogy ne legyen nagy az arca mert nem azért nyertek a vasárnapi focimeccsen mert olyan kurva tehetséges hanem azért mert a bíró nem vette észre, hogy a pályán karatézott és nem focizott.

Ja, csak sajnos gyéeff közben azt is hozzátette, hogy mellesleg a bírót lefizették, tudatosan nem edzettek, miközben a szurkolóknak meg a vezetőségnek hivatalosan azt kommunikálták, hogy minden a legnagyobb rendben van.
TWÁ

az őszödi beszédhez meg tegyük oda, hogy a napjainkban ismét teljes fényében tündöklő MSZP-frakciónak szólt. ami a tartalmát kevéssé árnyalja, de a stílus helyénvalónak látszik.

A stílus nem érdekel, a tartalom kapcsán meg naggyon fontos a megállapításod, hogy a tény, hogy az MSZP-frakciónak szólt, a dolgot nem árnyalja. A motivációt (az ő szemszögéből) megmagyarázza, de a tartalmat nem. Azaz: azt most már értjük (az ő szemszögéből nézve), hogy miért mondta, de a kérdések maradnak, hogy mit jelentenek az erkölcsileg inkriminált kitételek, ha nem azt, amit szó szerint sugallnak.
hagymasbab 2007.10.05. 11:16:48

Lehet hogy én vagyok paranoid, de szerintem az egész bagázs a jobbiktól a türmerig egy brancs, és egymás seggét csapkodva röhögnek rajtunk, hogy csak eddig bírunk ellátni.
Végülis ez a céljuk, divide et impera...

Itt a tíz pont. Megoldás? NEM SZAVAZNI EGYIKRE SEM! Hogy akkor kire? AZ MINDEGY, CSAK EGY MÁSIKRA! Aztán a köv. fordulóban lehet látni az arányokat, lehet szűkíteni a palettát. Csak annyit kell tenni, hogy mindenki egy olyan pártra szavaz, amelyik nem ez a kettő. Aztán akit kapunk, annál megint meglátjuk és itélkezünk. Ezeknél nem lesz rosszabb.
"közéjük is lövethetett volna"-

CSak aztán eszébe jutott, hogy ezt magával kéne kezdenie.
És ezek basszus még mindig ugyanolyan hülyék... x(
süti beállítások módosítása