W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Díjugratás

2007.06.06. 06:00 Tóta W. Árpád

Döntött az Alkotmánybíróság: igenis népszavazni való téma a vizitdíj és a tandíj.

Egyfelől azért, mert olyan kis elenyésző összeg az, hogy meg sem érzi a költségvetés – ami arra utal, hogy a taláros testület hirtelenjében pénzügyminisztériumot kezdett játszani, és kitalálják, mi mennyire enyészik el.

Másfelől meg azért, mert az alkotmány betűje szerint csak a költségvetési kiadásokról nem lehet népszavazni, ezek pedig bevételi tételek.

Pregnáns, na. Orbán eszerint nyuszi volt, amikor előtámolygott a népszavazás ötletével: nyugodtan belevehette volna a gázártámogatást, például, vagy akár az ingyenbenzint, sőt az ingyensört. Az AB és az OVB még keringőzik ezen egy-két fordulót, de most úgy tűnhet, a magyar nép maga döntheti el, akar-e fizetni.

Nos, ez tévedés. Nem dönthet. Már most szólok, hogy nem.

Ami a vizitdíjjal és a tandíjjal kiesik, azt máshonnan kell pótolni, vagy le kell építeni, amire nem futja. Lehet habosítani a nyálat, hogy az egészség nem üzlet, meg az oktatás sem üzlet, de ehhez illene bemutatni az angyalok vagy ördögök karát, akik az orvosokkal és a tanárokkal ellentétben ingyen dolgoznak, a munkájukhoz szükséges eszközöket pedig varázslással teremtik elő. Ha se angyal, se ördög nem vállalja, akkor viszont ezeket az embereket ki kell fizetni.

Erre pedig nincs túl sok lehetőség, pontosabban csak kettő van, és azokat lehet keverni különféle arányokban, és természetesen a rászorultságnak megfelelően. Vagy ott a helyszínen – vagyis a rendelőben, illetve az egyetemen – fizetünk, vagy megbarátkozunk azzal a képlettel, hogy az orvosokat a sajtos pufi jövedéki adójából, a tanárokat meg a gépjármű-átírás illetékéből finanszírozzuk. Aztán akkor lehet majd népszavazni az autóstársadalom terheiről, meg a sajtos pufihoz való jogról.

Vagy teremtünk legalább minimális összefüggést a szolgáltatás igénybevétele és megfizetése között, vagy nem teremtünk. Elég logikusnak tűnik, hogy teremtsünk. De azért köszönöm, ha elmondhatom szavazólapon is.


Címkék: kampány program reform népszavazás

650 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr1593477

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.06.06. 15:51:56

Szavaz, nem szavaz?Mocskos kis játékot űz a kormány és a (kormánytól nem egészen független) Országos Választási Bizottság a népszavazás intézményével. Népszavaztatna az ellenzék a vizitdíjról és a tandíjról? Nem teheti, mivel a költségvetést

Trackback: UdiEgoBlog (tm) 2007.06.06. 13:00:17

Ic BizniszAz oktatas uzlet. Had meseljek el egy aranyos sztorit az alma materemrol, hogy tollasodott egyetemme a foiskola. Kezdetekben, egy magara valamit is ado foiskolara nagyon nehezen lehetett bekerulni. Kisszamu kepzes, nagyobb kovetelmenyek, es jobb…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kazi

A blog olvasásáért elvileg fizetsz (net, villanyszámla, és ami a legfontosabb: idő), ahogy a hobbykért általában. Esetleg TWA néha körbevinné a perselyt egy-egy jobb mise után vmi jó célért még talán oda is akadna, de azért ez nem oktatás- vagy egészségügy.

Az OVB-AB meccs fix kettes. Az OVB tagok ugyanis szeretnének alkotmánybírák lenni, az alkotmánybírák meg nem akarnak OVB tagok lenni. Ekkora előnyből nehéz veszíteni.
A vizitdijhoz...
Svedo. egyik megyejeben:
haziorvosi vizsgalat: 12o Kr.
Szakorvosi vizsgalat: 250 Kr.
akut ugyeleti vizsgalat: 300 Kr.

20 ev felett mindenki fizet.
1 Kr. kb. 27 Ft.

S mindez azon felul, hogy igen komoly adohanyad van, aminek jelentös resze eu.-i, szoc. kiadasokra megy el.
Persze masok a fizetesek, vannak kedvezmenyek a rendszerben, de mindenki fizet... Es komoly varolistak vannak. Emberek, az egeszsegugy iszonyu draga mulatsag!
frundsberg, erre értettem:

"Vagy teremtünk legalább minimális összefüggést a szolgáltatás igénybevétele és megfizetése között, vagy nem teremtünk. Elég logikusnak tűnik, hogy teremtsünk."

Szerintem is logikus, le a reklámokkal, fizetni kell a blogért. Punktum.
8:3 arányban született a döntés. Ennyi jobboldali alkotmánybírát nehéz lenne összehozni 5 év szoclib kormányzás után. Persze a közismert széljobbos Bihari Mihály nyomására született a döntés (aki csak heccből volt az MSZP jelöltje a közt. elnöki posztra).

Halmai meg ugy volt jelölt, de nem lett alkotmánybíró. Savanyú a szőlő...
Kazi

Szóval akasztanád a hóhért. :-)

A sok kádárista blogoló majd jól a fejedet veszi.
sga 2007.06.07. 14:33:32


"Amúgy tényleg érdekes kérdés, hogy miért érinthetetlen az AB, és miért szokás az ő véleményüket legalábbis isten szavának tekinteni..."

A zugügyvéden is fut a vita, ott írták tudós jogsáz urak, hogy:

"Tájékoztatásul az alkotmányjogot nem tanult usereknek az Alkotmánybíróság határozatai erga omnes jellegűek, ami azt jelenti magyarul, hogy MINDENKIRE NÉZVE KÖTELEZŐek mind a rendelkező rész, mind annak indoklása tekintetében.

Kivéve persze a gyevi bírót, meg Halmait. Szigeti mentségére fel tudom hozni, hogy ő marxista, akikre köztudomásulag semmi nem vonatkozik, a párthatározatot leszámítva."
Eljutottunk idáig.... odáig fajult a megosztottság, hogy már az alkotmánybíró semlegességét is megkérdőjelezik... Az, hogy egy bizonyos országgyűlési többség szavazza meg az adott alkotmánybírói jelöltet, az még nem jelenti azt, hogy ne lenne pártsemleges!
Csak azt nem értem, Halmai hogy érvelhet azzal, hogy érvelhet azzal, hogy ők máshogy értelmezik az Alkotmányt, mint az AB. A magyar jogrendszerben alkotmányos jognak, kötelezettségnek számít az, amit az Alkotmánybíróság annak nevez, vagyis amit határozatban kimond. Kiváncsi vagyok, hogyan lehet feloldani ezt az ellentétet.
a kapitalista leszek megint. lehessen bármiről népszavazni, akár az ingyensörről is, ha a szervezők állják a lebonyolítás költségét.

lehessen feltenni akármilyen hülye kérdést, legfeljebb nem megyek el, ha a többség mégis elmegy, akkor foglalkozzon a kérdéssel a parlament. ha a többség egy irányba szavaz, akkor alkosson valamilyen törvényt. de a lebonyolítás költségeit állják a szervezők. na hogy is van ez a mondás a csalánnal.

Hé!
Hallelúja!

Ma megvolt az ELSŐ VIZITDÍJAM!
Úgy fél tíz körül történt. Hát nem semmi.
Mondjuk persze tök simán ment.
Megcsináltam!
Siker!
Siker!
Meg sikeresség is!

a bírák szerintem már 2010-2014 viszonylatában gondolkodtak, és a jelenlegi odds-oknak megfelelően döntöttek. akkor aztán be lehet majd mondani, hogy kéz kezet mos.
"gloire · belaradio.tk 2007.06.07. 15:03:12

Hé! Hallelúja! Ma megvolt az ELSŐ VIZITDÍJAM!"

Hát igen! Az ember csak egyszer vesztheti el életében a "vizitdíj-szüzességét"!

(Én még tartom magam a "magasabb erkölcsi mértékhez", s meggondolom, kinek adom a "szüzességemet") :-)))

kutacs

Ez a párttitkár szövege, nem a kapitalistáé.
A kapitalista sem, ő sem része a demokratikus
döntéshozatalnak. A kapitalista nem képvisel semmit.
Őt képviselik. Mégpedig az ügyvédei - velünk szemben.

Például te mennyit perkáltál volna,
hogy szavazhass az EU-ra.

Vagy: atommágját telepítenek az ősmohásba.
A környékbeli lúzerek így csak az acélsilón keresztül
érik el sugárhajtású ikaruszt, páncéljuk sincs.
Szavaznának a kis szarjankók? Na akkor ideje lesz
virítani delát, fejenként egy tizeske.
(vagy egy süldő malac)


szabika:

igen, eljutottunk. Akkor nem szóltál ugye, amikor az OVB elfogultságát firtatták egyesek? Különbség?
Egyébként olvasgattam a határozatot, és az indoklást. Javaslom olvasd el te is! Lehet, hogy utána nem ütközöl meg annyira Halmai véleményén.
báze, mikvannak:

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborodással fogadta az Index
hírportálon található Tóta W. blogban, a 2007. május 24-én megjelent
cikkhez készített illusztrációt. A kép a Magyar Köztársaság címerét
oly módon meggyalázza, hogy a benne található Árpád-sávokat
kerítésként jeleníti meg, valamint Nap gyanánt egy ötágú vörös
csillagot jelenít meg.

A Jobbik ezért ismeretlen tettes ellen feljelentését tett a Btk. 269/A.
§-ba ütköző nemzeti jelkép megsértése és a Btk. 269/B. §-ba ütköző
tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt. Mai napon a BRFK Bűnügyi
Főosztály tájékoztatása szerint a nyomozást elindították."
Tényleg ekkora probléma az hogy valakik élni akarnak alkotmányos jogukkal és úgy gondolják hogy a választott módszer a jelenlegi vezetést rákényszerítheti progjamjának átgondolására valamint indoklására?
Nos, az Alkotmánybíróság politikai elfogultságáról csak annyit szeretnék jelezni, hogy jelenlegi elnöke, Bihari Mihály az MSZP parlamenti képviselője volt.

Namost az a gyanúm, hogy ezzel az elnökkel hozott ilyen döntést alighanem nehéz úgy kommentálni, hogy az AB pártpolitikailag elkötelezett. Megjegyzem akár Kiss alkotmánybíró (akit épp az szdsz-es Ungváry gyanúsított meg kemény mszmp-s ügynökmúlttal) is különvélekedhetett volna, de nem tette meg. Szóval ne kekeckedjünk igazságtalanul az AB-val.
Az egy szakszerv.

Nyilván van olyan, amikor kétesélyes ügyekben a saját politikai nézeteikre formálják a döntéseiket, de ugye azt azért fogadjuk már el, hogy van olyan jogi érvelés, amit nem célszerű politikailag kritizálni. Főleg a Halmainak nem.


szabika:
Azt senki sem vitatja, hogy az Alkotmány mit mond az AB határozatokról. Itt éppen az AB határozatok színvonaláról van szó.

Szerintem biztosan van már olyan jogász csoport, amelyik pl. TB járulék nemfizetésére irányuló népszavazási kérdést fogalmazza, pl. brahiból, vagy csak 1xűen azért, hogy rávilágítson a kérdéses AB határozat szépségeire. Az AB mostani döntése alapján ugyanis valószínűleg simán meg lehet fogalmazni úgy a kérdést, hogy átmenjen.
Wonderland:

Tényleg lehet, hogy ez nem politikai elfogultság. De akkor meg szimplán faszok. Persze nem ez lenne az első eset, hogy normális, értelmes jogászok meghülyülnek, ha nagy sárga plecsnit kapnak a nyakukba...
Továbbá. Megjegyzem: Az AB ráadásul nincs kötve korábbi határozataihoz, úgyhogy Halmai hiába nyunyorog, hogy innentől kezdve aztán mindenkinek mindent lehet.

Szeretem, amikor valakit nem választanak be az AB-be, mert már a saját támogatói (szdsz-mszp) sem álltak ki mellette teljes mellszélességgel, aztán meg most okosakat mond. Muhaha.

"Például te mennyit perkáltál volna,
hogy szavazhass az EU-ra."

perkáltam gondolom. nem sok értelme volt. tanultam egy hülye szót: "kakofónia". somody i mindig ezt nyilatkozta, aki elnöke volt valami bizottságnak.
Feljelentették az Indexet




A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborodással fogadta az Index
hírportálon található Tóta W. blogban, a 2007. május 24-én megjelent
cikkhez készített illusztrációt. A kép a Magyar Köztársaság címerét
oly módon meggyalázza, hogy a benne található Árpád-sávokat
kerítésként jeleníti meg, valamint Nap gyanánt egy ötágú vörös
csillagot jelenít meg.

A Jobbik ezért ismeretlen tettes ellen feljelentését tett a Btk. 269/A.
§-ba ütköző nemzeti jelkép megsértése és a Btk. 269/B. §-ba ütköző
tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt. Mai napon a BRFK Bűnügyi
Főosztály tájékoztatása szerint a nyomozást elindították - írja közleményében a Jobbik.

A Jobbik elítéli a nemzeti jelképek ellen indított, az alkotmányos rendet
fenyegető szélsőliberális támadásokat és a továbbiakban is fel kíván
lépni a hasonló jellegű esetekben - zárul a dokumentum.
"szélsőliberális támadásokat" ez vicc. Ezért gyűlölöm tiszta szívemből az összes szélsőséges állatot, mert olyan szinten korlátoltak, hogy az kész. Mi a kurva anyja az a szélsőliberális? Hogy lehet valaki ilyen hülye wazze?
A kedvencem mindig az, hogy jajj, jajj, mennyibe fog ez nekünk kerülni. Visít visít, sötöbö. Hát, bezon a demokrácia pénzbe kerül barátaim, és megjegyzem, ha épp fletóék hörögnek ezen, az kicsit mosolyt keltő. Teszem hozzá 5-6 milliárd fronyesz a kb. 12-14ezer milliárdos (mármint reálértékben, stb.) büdzséhez képest iszonytató tétel, ezt már semmiképpen nem fogjuk bírni kiköhögni.

Főleg az előbb említett kőröshegyi mamuthíd (68 milliárd), vagy egyéb értelmes és mindent elsöprően hasznos gigaberuházások fényében.
Mondjuk a jobbik is egy szép bagázs..:)
gondolom, aki belemer valamit rajzolni a címerbe az szélsőliberális. meg aki bajuszt mer rajzolni csajkovszijnak.
Wonderland:

Igazad van. Szavazzunk. Hetente, ha lehet. Az 5mrdx52hét = cca 260 mrd Ft. Mi az nekünk? 12-14 ezer mrd a büdzsé, az a 260 már lófasz.
Mindig, ha jön egy-két népszerűtlen intézkedés, akkor szaldás az urnához! Szavazzuk meg pl szerintem, hogy legy 3,60 a kenyér és a tej! Szavazzuk meg, hogy ne legyen SZJA! (Az se volt '89 előtt, most miért sarcolnak minket, he?)

Szavazzunk, mer az jó! Szavazzunk arról is, hogy milyen gyakran legyen népszavazás, és hogy mikor ki kérdezhet! Tök jó lesz!

Hogy az pénzbe kerül? Hja, kérem a demokrácia drága dolog!

Mielőtt belém kötnél: nem az intézménnyel magával van bajom, hanem azzal amire használni akarják.
Kedves Ajtony,
"Ha vállalkozóval, és számlával készül a házad, akkor illene azt is tudnod, hogy mennyi marad neki, miután mindent kifizet."
nem, nem számlával készül. Bár megkérdezheted a miértjét is a dolognak. Mert nem ad senki, azért. 90% -nak fel sem merül az, hogy számlát adjon.
Ezen a héten amúgy 2 ember dolgozott a házon, és csak az volt a munkájuk, hogy kijavítsák midazt, amit eddig elbasztak azok, akik azért kaptak pénzt, hogy normálisan megcsinálják. Ők adtak számlát. Erre mondtam én, hogy aki rendes munkát végéz, lazán jól kereshet... Nem muszáj elhinni... Ez az én véleményem. De pl a saját családi válalkozásunk is erre az elvre épül, és működik, így úgy érzem működik. Két diplomás szűlőm, kétkezi munkából él.
A Bp témába sajnos nagyon mellé gyúltál, mert itt felénk Békéscsabán 10% fölött van a munkanélküliség, így alig 2 év kellett hozzá, hogy 4 olyan embert tudjunk felvenni, aki jól dolgozik. Ebből 2 50 év feletti. És akkor hogyis van ez?

"Ha számla nélkül csináltatod, mert úgy olcsóbb, akkor inkább maradj csendben."
Azért remélem megengeded, hogy néha írjak!?
Tévedés, az szélsőjobbliberális.Így sokkal értelmesebb.
sga, nem kötök beléd, de a jelenlegi szituációban az az igazság, hogy jelentősen nagyobb pénzek röppennek ki a nagy állami ablakon, mint akár az általad említett 52 heti népszavazással megfogható. És még csak nem is látod.

Ha maga a Great Állambölcs Fletó mondott ilyeneket, hogy a fekete-szürke gazdaság 30 százaléka a GDP-nek, illetve ha ő maga beszélt a hálapénzről, hogy az 100-160 milliárd forint (ami ugye nettó korrupció nem?) akkor mit nekünk az a kis 260 milliárd?
röhej.Amire felhasználják? Hát kérem a demokráciában az ellenzék márpedig képes ilyen húzásokra.

Hogy vitatható a cél? Hmmm, meggondolandó, majd tessék ellene szavazni. Vagy mellette. Aztán lesz egy eredmény, amin pártállástól és eredménytől függően lehet hörögni, vagy ujjongani.

De azért adjuk már meg az alkotmányunk szerinti főhatalom birtokosának azt, hogy gyakorolja azt időnként. Végül is pont erről szól egy demokrácia, nem? Hadd fordítsam le: "népuralom".

Ha más párt lenne ellenzékben, akkor az adott kormánnyal szemben az kezdeményezné. Ez egy eszköz. És hát a politika véleményformálásról és érdekképviseletről szól. Ez van.
És ne felejtsük el: 6 milliárdnál egyedül Kulcsár "pénzváltó" Attila is elsíbolt.
mármint 6 milliárdnál többet..:)
wonderland,
de akkor inkább arról kellene népszavazni, hogy állítsuk fel a tiszta kezek hivatalát. az euro csatlakozásig az unió pénzügyi biztosai felügyeljék a költségvetést. ne csak azt vizsgálják, hogyan alakul a hiány, hanem azt is, hogyan alakul ki.
Kristl,

Valamit félreértettél. Senki véleménnyilvánitását nem kifogásolom. A rinyálás rinyálás, a vélemény meg vélemény.
"El lehet menni akinek nemteccik."
kutacs: Egyetértek. A probléma, hogy volt egy ilyen szerv, egészen az utolsó háborús évig 1945 elejéig majdnem egyensúlyban volt a magyar költségvetés. Legfőbb Állami Számvevőszéknek hívták.

Most is van egy ÁSZ, csak ugye minek, igazi jogköre, szankciós hatásköre nincs. Leadja a jelentést, időről-időre, (egyébként megbízhatóan, pontosan, a költségvetéstől már 2004-5 ben is igen-igen hörögtek) aztán jól nem történt semmi.

Ez a "tiszta kezek hivatala" szöveg azoknak szólna, akik nem ismerik az alkotmányos rendszert.
Ez egy remek szöveg, jó médiabomba, de ha valaki valóban akarna valamit csinálni, akkor az ÁSZ hatásköreit kellene egyszerűen megerősíteni, és rögtön megelőzhetők lennének ezek a decens "kihágások" a költségvetési fegyelem alól.
A rendszerváltás elején fontos volt, hogy a nápszavazási törvény tartalmazzon stabilitást támogató szigorításokat, hogy az ellenzék ne tudja népszavazásokkal megakadályozni a rendszerváltást.

Tizenhat évvel a rendszerváltás után, az EU tagjaként, végrehajtva a szükséges jogharmonizáció túlnyomó részét, ezekre a szigorításokra már nincs szükség.

Ne legyünk képmutatók: minden választás a pénzről szól, miről szól a pártok kampánya: mit akarnak beszedni, és mire költik.

A rendszerváltás befejeződött. Itt az ideje, hogy nagyobb szabadságot kapjanak választók:
- teremtsük meg a politikusok visszahívhatóságát
- lehessen konkrét kérdésekről is szavazni, ha a kormány nem azt csinálja, amit ígért < ha azt csinálja, akkor senki sem fogja blamálni magát egy elbukott szavazással

az AB döntése ebbe az irányba tett fontos lépés volt, én örülök neki

halmai agybeteg elvtárs meg mutasson valakit, akit nem a pártok jelöltek, azaz elfogulatlan
a belem fordul ki az ilyen képmutató patkányoktól: amíg tetszik, amit az AB mond, addig megkérdőjelezhetetlen tekintélyű szakértők, ha nem, akkor elfogult pártdelegáltak ...
halmai agybeteg elvtársat ki delegálta az OVB-be???
"nem. ránk az ekho vonatkozik. tény, hogy barátságosabb megoldás"

Én is ekho-zom, de állítólag ezt is meg akarják szüntetni.
Cinkirudi ez az egész.
Nem is ebben az országban lennénk, ha nem arról szólna a vita, hogy mi NE legyen.. ahelyett, hogy mi a fasz legyen.

Viszont ha már összejönne egy ilyen értelmetlen népszavazás (mert össze fog az jönni, ha a fene fenét eszik is, és ha a hírtv-nek ezentúl monoszkóp helyett is erről kell adni) akkor nem lehetne odapasszintani még a kérdőívre pár valódi kérdést, esetleg a hátoldalára, takarékossági okokból? Mégiscsak megszorítások vannak.. spórolni kell.. ......
Pár egyszerű kérdés:
Egyetért-e Ön a könnyű drogok dekriminalizálásával, esetleges legalizációjával?
Egyetért-e Ön a gyógyíthatatlan betegek szenvedésének megrövidítésével?
Egyetért-e Ön az azonos neműek házastársi formában történő együttélésével?
Egyetért-e Ön ezzel a népszavazási herce-hurcával?

Uff.
Kurucz info..
Tudod amikor a szittyaszélsőultrahungaristaauslanderraus srácok szaladnak brüsszelbe panaszkodni, hogy emberi jogaikban sértik amikor nem zsidózhatnak nyilvánosan egy jóízűt, akkor ez óvoda, kabaré, vicc.
A szabadságjogokkal való visszaélés.
De mi alapból általában is csak a papír egyik felét szoktuk elolvasni, ahol a jogaink vannak.
Kristl,

A rinyálás manipulálás részvétkeltéssel. A vélemény ezzel szemben csak a gondolataink kifejtése valamivel kapcsolatban. Én igy értem.
2. § (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
3. § (3) A pártok közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhatnak. Ennek megfelelően egyetlen párt sem irányíthat semmiféle állami szervet. A pártok és a közhatalom szétválasztása érdekében törvény határozza meg azokat a tisztségeket, közhivatalokat, amelyeket párt tagja vagy tisztségviselője nem tölthet be.
6. § (3) A Magyar Köztársaság felelősséget érez a határain kívül élő magyarok sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal való kapcsolatuk ápolását.
70/D. § (1) A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez
(2) Ezt a jogot a Magyar Köztársaság a munkavédelem, az egészségügyi intézmények és az orvosi ellátás megszervezésével, a rendszeres testedzés biztosításával, valamint az épített és a természetes környezet védelmével valósítja meg.
70/F. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja az állampolgárok számára a művelődéshez való jogot.
(2) A Magyar Köztársaság ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező általános iskolával, képességei alapján mindenki számára hozzáférhető közép- és felsőfokú oktatással, továbbá az oktatásban részesülők anyagi támogatásával valósítja meg.
70/I. § Minden természetes személy, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet köteles jövedelmi és vagyoni viszonyainak megfelelően a közterhekhez hozzájárulni.

Ha jól olvastam olyan nincsen, hogy a sör legyen ingyen, de már évezeti cikk sem.
Remélem megismétlődik 2004 dec. 5. Azaz érvénytelen lesz ez a baromság.
Mekkora barmok ezek a kurucinfósok. Ez egy kvázi műalkotás, vazze, ezért nem lehet perelni. Bakker, legalább a hatályos jogszabály másik oldalát is olvassák má' el. Másrészt meg qrva lassan kapcsolnak - mióta is van fenn? Agybetegek, mondom én. Ha mégsenem van igazam, küldök 5 tálca kocsonyát az Árpinak, az átfér a rácson:-)
Bocsi, nem csak a kurucinfósok, de leginkább a Jobbik Magyarországért Mozgalom - vazze, még a nevük is hasonló: for a better magyarland, ennyire nem lehetnek sötétek :-)
Wonderland,
az állami számvevőszék elnökét a pártok választják. nyilván emiatt nem végezhetik rendesen a munkájukat.

a tiszta kezek hivatalában az unió pénzügyi biztosai dolgozhatnának. nem örökre kellene az intézmény, hanem amíg helyre nem áll a pénzügyi egyensúly, azaz az euro övezethez csatlakozásig. utána jöhet megint az állami számvevőszék.
"És igen, mindenki a saját és a családja sorsáért felelős. Ne az államtól várja a mannát, hanem dolgozzon, takarékoskodjon, gyűjtögessen."

Egyetértek, abban az esetben, ha nem kell adóznom. Mert az állam azt elvárja ugye?! Miért is?! A nagy kibaszott semmiért??? Azért?

Legyen. Fizetek mint a pengősmalac. A sajátomért. Az állam meg fizessen a sajátjáért - a sajátjából oké?

rofl
kutacs_ 2007.06.07. 16:19:19

Tiszta Kezek Hivatala? Mondd, te melyik bolygóról érkeztél?
kutacs,

"abban maximálisan egyet értek tótával, hogy egy kapitalista párt kellene ide. hiteles üzletemberekkel, olyan vállalkozókkal, nem az államból gazdagodtak meg, mert eszükbe sem jutott onnan meggazdagodni. magyarán akik maguk körül kapitalizmust csináltak, nem feudalizmust."

CSAK egyet mutass.
Tyson925 2007.06.07. 15:51:50

Mindent megtehetsz természetesen. Csak azon kellene cseppet gondolkodni, hogy mi írsz le.

Házat építesz, számla nélküli manusokkal, első írásod szerint azért, mert azok dolgoznak jól.

Egy kis emlékeztető:
"Arról meg, hogy egy szakmunkás mennyit keres. Történetesen most épitkezünk, és ha valaki elég ügyes, és hozzá mer válalkozni, lazán többet keres mint egy töri-kommunikáció szakos...
Mer ugye ha az ember saját házáról van szó, hajlandó ám többet fizetni érte, csak legyen normálisan megcsinálva... Ha valaki minőséget képes nyújtani, abból meg lehet élni. Csak kevés az ilyen. "

Kicsit később:

"Ezen a héten amúgy 2 ember dolgozott a házon, és csak az volt a munkájuk, hogy kijavítsák midazt, amit eddig elbasztak azok, akik azért kaptak pénzt, hogy normálisan megcsinálják. Ők adtak számlát."

Most számlásan jól dolgozók javítják a számla nélkül rosszul dolgozók rossz munkáját.Aha.

Véleményem:
Első szövegednek részben ellentmond a második.
Iparengedély nélküli fusizókkal dolgoztattatok, mert valószínűleg aláigértek árban a cégszerűen dolgozó vállalkozónak.
Később, a kisebb haszonnal járó javítgatást már "hivatásos" szakemberrel végeztetitek, aki számlát ad, és adózik.

Én közel 17 éve vezetem a saját cégemet. A legtöbb kárt az engedély nélkül dolgozó fusisták okozták, mivel rendszeresen az áraink alá mentek. Az APEH őket nem baszogatja, mert van főállásuk, a maszekról meg kussolnak. Rendszeresen kellett utánuk dolgozni, mert szarul végezték a munkájukat (igaz, olcsóbban).
A vállalkozások legtöbbje, amelyik becsületesen dolgozik, és adózik, szűkítésre kényszerült az elmúlt időszakban. Én is eldöntöttem, hogy inkább megszüntetem a céget (lakossági szolgáltatással foglalkozunk). 17 éve heti hét napon dolgoztam 12-14 órát, szabadság nincs. Az elvonások mértéke, és a fusizók alacsony árai miatt el kellett küldenem a dolgozóimat (mindegyik valós összeggel volt bejelentve). Állást keresve 15-20 interjút adtam be, anyagi igény megjelölése nélkül. Nincs válasz, mert közel vagyok az ötvenhez.

Ennyi. Lehet hülyézni bennünket, de sokan kerültünk hasonló helyzetbe.

Egy barátom építőipari cége most fog padlót. Négy alkalmazott (+2db tulaj) veszti el az állását, mert a körbetartozás lehetetlenné tette a működésüket. Évek óta perlik az egyik minisztériumot. Az állam a legnagyobb tartozójuk. Ami már az abszurditás határát súrolta, hogy az állami intézménynek kiállított, de ki nem fizetett számla után inkasszóval beszedte az ÁFÁt, az APEH.

Kívánom, hogy a családi cégetek ne járjon úgy, mint mi, és sokan mások.

Üdv

Tiko 2007.06.07. 18:51:50

Széles Gábor. 1986-ban már üzeme volt Taivanon.

Üdv
Tiko,
ha már népszavazni akarunk, akkor talán nem arról kellene dönteni, hogy lehessen-e aspirint kapni a benzinkútnál, hanem mondjuk a tiszta kezek hivatalának felállításáról.

ebbe a testületbe ne a pártok delegálják tagokat, hanem az unió. az unió pénzügyi biztosaiból álljon fel egy független pénzügyi ellenőrző testület. és ez az euro csatlakozásik felügyelje az államháztartást. az unió ne csak azt vizsgálja, hogy alakul a hiány, hanem azt is, hogy alakul ki.

a pártok független ellenőrző testületet képtelenek létrehozni. a népszavazás egy olyan eszköz, amivel egy ilyen hivatal felállítását ki lehet kényszeríteni.

imho ilyen dolgokról lenne értelme népszavazni.
Ajtony,
uniós pénzügyi biztosokból felálló tiszta kezek hivatala.
meg ugye mondjuk el kellene kezdeni építeni a déli autópályát tisztán magánberuházásban, hogy ne üljön le az építőipar. az államnak a közeljövőben erre pénze nem lesz, akkor építtesse és üzemeltesse magánberuházó. egy drága sztráda is jobb, mint egy semmilyen. ez a lépés például hozza a pénzt, nem viszi.
kutacs_ 2007.06.07. 19:24:15

Addig lenne tiszta a kezük, amíg meg nem szoknának nálunk.
Akinek ma Magyarországon tiszta a keze, azt hívják luzernek.

Üdv
kutacs_ 2007.06.07. 19:24:15

No meg tiszta kezű "Lacibácsink"! Ő is biztos unióilag.:-))

Üdv
vidéken új iskolákat kellene építeni: szállóval, étteremmel, könyvtárral, sportpályával, tornateremmel, uszodával, tanműhellyel, tangazdasággal, közparkkal. zöld mezős beruházásban.

az uniós forrásokból lehet megépíteni, de az iskolát magának a járásnak kellene üzemeltetni. tanszünetben falusi túrizmus céljára lehetne használni. tehát az iskolának saját bevételei is lennének. a tanműhely, tangazdaság is hozza pénzt, nem csak viszi. a járás régi iskoláit meg be kellene zárni. nyilván meg kell építeni az utakat ehhez.

a 260 járásból biztosan van 20-30, amelyik képes volna egy ilyen angol szász mintára egy campust felépíteni. akár nyugdíjas otthon is működhetne mellette.

en.wikipedia.org/wiki/Campus
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Glueck.jpg

most az ne tévesszen meg senkit, hogy ez egy kis német egyetem, szerintem ilyen járási iskolák kellenének, a falusi és a tanyasi kisiskolák helyett. ha járásban ilyet akarnak. mert ha nem akarnak, akkor üzemeltessék a régit.

1 újonnan épült és jól felszerelt iskolát olcsóbb üzemeltetni, mint 10 rosszul felszereltet. a régi épületeket meg el lehet adni, vagy bérbe adni. szerintem lehetne ilyesmit is csinálni. szóval az építőiparnak kapitalista módon kellene megszerveződni, nem felülről várni a direktívákat, hanem konkrét tervekkel kellene előállni.
Ajtony,
az unió pénzügyi főbiztosa egy spanyol úr, bizonyos joaquín almunia. nyilván nem érdeke az uniónak korrupt hivatalokat ideküldeni, viszont ha felkérné őket valaki, biztos küldenének néhány biztost.
Ajtony,
egy uniós pénzügyi biztosnak elég jó fizetése van, és mondjuk ha ők korrupcióba keverednek, akkor lehet, hogy nem ússzák meg a börtönt. a spanyolok amúgy elég jól sáfárkodtak az uniós forrásokkal.

almunia 82 és 86 között foglalkoztatási miniszter, 86 és 91 között a közigazgatásért felelős miniszter volt spanyolországban. a spanyol felzárkózás idején. utána jött a barcelonai olimpia.
szóval nem egy korrupt senki.
OFF


tényleg, Árpád, arról volt már szó, hogy te macid (a logóban) milyen rokonságban van a szanalmas.hu, nude.hu, porn.hu plüssállatkáival?
ha, igen, akkor bocs, lemaradtam.


ON
az én macimnak a szánalmashoz nicns köze, ez volt a gyerekkori mackóm, az egyik.
a nevezett másik két lapot, bár ezt nem kötelező elhinni, eddig nem is láttam.

a jobbikos droidokat holnap kiosztom, bár van más dolgom is, például rádióműsort vágni.
De szép is volna, kedves W., ha minden ilyen sima és egyszerű módon csak pénzkérdés lenne... De hogy nem az, azt épp a költségvetés hiánya igazolja. Mert a hiány nem racionális önmagában, hiányt csinálni csak valami magasabbnak tartott elv kedvéért érdemes. (Amint egy család is akkor adósodhat el a bankok felé "legálisan", ha a cél, amiért teszi, több, mint amit az egyszerű anyagi biztonság érzése nyújthat.)
Ha pedig van ilyen (bármilyen) magasabb cél vagy érdek, ami a matematikai értelemben vett pénzügyi egyensúly (a nullszaldós büdzsé) fölött áll, akkor meglehetősen pitiáner (de főleg "hitetlen") érvelés mégis erre hivatkozni unos-untalan.
Mert ha azért megyünk mínuszba, hogy tudjunk pénzzel (pl. segéllyel stb.) segíteni azoknak, akik erre rászorulnak (és valóban vannak ilyenek), akkor a pénzügyi egyensúlynál magasabb szempontnak teszünk eleget. És ezt a példát kiterjeszthetjük már ízlés szerint szinte bármire.
Én csak egy ilyenre akarom: a demokráciákban garantált egyik alapvető jogom gyakorlására, ami pl. egy népszavazásban ölthet testet. Vagyis, hogy véleményt nyilváníthassak társadalmi kérdésekben, különösen akkor, ha azok egyébként átmenetileg fontosak is (még ha fontosságuk látszat is csupán, és csak jelzik, hogy a mélyben, ahová az eszünk már kevésbé ér el, még fontosabb kérdések is vannak). Vagyis: nem az érdekel, hogy mennyibe kerül, hanem az, hogy vannak olyan jogaim, amikhez egyszerűen ragaszkodom. (Mindenkinek van "kedvenc" joga, amiből nem enged. Ha ez épp nem a véleménynyilvánítás joga, hát gondoljon másra.) Olyan ez nekem, mint egy hobbi: tudom, hogy csak viszi a pénzt, de semmiért nem adnám a cserébe nyert élményeket és érzéseket.
És a végére: ha minden pénzkérdéssé degradáltatik, az megöli az erkölcsöt. A pénz csak eszköz, aminek a segítségével hozzájuthatunk bizonyos javakhoz. Az erkölcs viszont hozzásegít minket, hogy eldöntsük, mely javakhoz akarunk hozzájutni. De ha valamihez azért akarunk csupán hozzájutni, mert olcsó, akkor itt a világvége, és győzött a Tesco.

Üdv:
Ed
első!!!

jejejeeee
szárnyaljanak a pilóták! ki a másodtiszt?
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.07. 21:11:59

"a nevezett másik két lapot, bár ezt nem kötelező elhinni, eddig nem is láttam."

Na de most...! :)

"a jobbikos droidokat holnap kiosztom"

Jaj, ne! Az ilyeneknek csak az használ ha nem vesz róluk az ember tudomást. Inkább vki más/másokat, Árpád! Mondjuk vmi gondolat a családjukat "tisztítókúrával" kiirtó apákról? A sok rohadék sarlatánról? A Mantra "Főiskoláról"?
GGG: azok is nagyon szép témák, az már igaz. de kicsit bele kéne ásnom magamat ezekbe az újabb hülyeségekbe. pránaevés bazmeg.

Epokit D: nagyon szép, egyetlen szempont maradt ki: fenntartható-e. nem az.
Ajtony,

azért épült a ház nagyrésze számla nélkül, mert kijött a válalkozó, megbeszéltük az árat, és ő maga mondta, h inkább nem ad számlát. Persze nem mondom, ha felajánlja, hogy olcsóbban megcsinálja számla nélkül, nem ellenkezünk. Ennek is megvan a miértje. Ami társadalmi probléma is, szerintem.
Igen, az hogy egy cégnek amibe valaki annyi munkát öl bele, amit amit írtál, és be kell zárnia, az szomorú dolog.
Amúgy a családnak pont 10 éve volt egy másik cége, az körbetartozás miatt ment tönkre. Volt egy időszak, amikor komolyan nem nagyon volt mit ennünk.
Valszeg azért ez a véleményem, amit írtam mert ezt tapasztalom. Én most azt tapasztalom, hogy ha valaki minőséget képes nyújtani az képes lehet megmaradni. Nagyon jó példa erre a borászok.
Mivel egyetemre járok, ezért merem azt állítani, hogy egy töri-kommunikáció és egyéb büfé szakosoknál egy olyan szakmunkás aki minőségi munkát végez, vállalkozóként jobban meg tud élni.
Azt, hogy munkát lehet találni, meg saját családi vállalkozás tapasztalatai alapján mondtam.
"Ennyi. Lehet hülyézni bennünket, de sokan kerültünk hasonló helyzetbe."
Nem nézlek hülyének. Én, megpróbálok megérteni minden értelmes ember véleményét, így a tiédet is.
Sajna nem vagyok közgazdász, aki képes lenne a gazdasági fenntarthatóság vizsgálatára. Viszont Te sem vagy az, és ettől az egész olyan falusi locsogás lenne csupán, ha most elkezdeném bizonygatni, hogy de.
Egy dolog mellett tartok ki csupán: a pénzközpontú szemlélet elvéti a célt az ember valódi igényeivel kapcsolatban, és túlerőltetése egész társadalmakat tud megalázó helyzetbe hozni. (Amikor azt kezded érezni, hogy a bankszámlád és a kocsid jelzik az értékedet, kezdhetsz kétségbeesni.)
Az a véleményem, hogy mellesleg (de igazából főleg) épp ez folyik az utóbbi évtizedekben a világ gazdagabbik felén. Egy merő fogyasztás, és jaj annak, aki hiányolja a valódi értékeket.

Üdv:
Ed
Epokit: ami a konzumidiotizmust illeti, azzal egyetértek, különösen, ha hitelből van az a kurva terepjáró, mert nem elég a régi autó, mert nem menő.

viszont ahhoz nem kell közgazdásznak lenni, hogy felismerd, elkölteni azt lehet, ami van. hitelből segély, az nem tartható fent.
OFF
Hello TWÁ!


Egy kis forrásanyag "távoli jövő", sci-fi, UFO témában, ha valamikor újra előkerül. Néha kissé filozofikus, de azért inkább tudományos jellegű írások vannak itt:

vmek.oszk.hu/04100/04141/04141.htm#3

"BME GTK Inovációmenedzsment és Technikatörténet Tanszék Távoli Jövõ Kutatócsoport"


OFF

A jobbikos arcok úgylátszik nem kicsit
lúzerek, azt se vették észre, hogy az nem az
Á(!)rpád S(!)áv, hanem a K(!)ettőskereszt lefektetve.
Kétszer is ráadásul...

De baszki mi lesz ha ezek erre is rájönnek?

Ú baszki, leesett az azonosítóm!
Bocs.

Akkor szavazz TWÁ....

Most legalább tudod, hogy hová!

Remélem a pár izé forintodból nem marad annyi(amit befizettél, fizetsz?), hogy az orvos szóbaálljon veled!

Kifizetem a 300 forintodat, mert beteg vagy!
@Epokit Drive:

Ezzel nem értek egyet. Szerintem nem a társadalommal van baj, hanem az egyénekkel akik személyiségük gyengesége miatt 'fogyasztóivá' változtatták azt. Megfordítva amit írtál szerintem annak az embernek akinek problémát okoz, hogy nem érezheti magát menőnek mert nincs ez+az, annak nem a jelenlegi társadalommal van baja, hanem ÖNMAGÁVAL. Furcsának tartom, hogy a kutat okoljuk azért mert beleestünk.
Csak ha már szóba került az Alkotmány.
www.mkogy.hu/alkotmany/alkotm.htm

28/C. § (1) Országos népszavazást döntéshozatal vagy véleménynyilvánítás céljából lehet tartani, a népszavazás elrendelésére kötelezően vagy mérlegelés alapján kerül sor.

(2) Országos népszavazást kell tartani legalább 200 000 választópolgár kezdeményezésére.

(3) Ha az országos népszavazást el kell rendelni, az eredményes népszavazás alapján hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.

(4) Mérlegelés alapján országos népszavazást a köztársasági elnök, a Kormány, az országgyűlési képviselők egyharmada vagy 100 000 választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés rendelhet el.

(5) Nem lehet országos népszavazást tartani:

a) a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről és illetékekről, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények tartalmáról,

b) hatályos nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségekről, illetve az e kötelezettségeket tartalmazó törvények tartalmáról,

c) az Alkotmány népszavazásról, népi kezdeményezésről szóló rendelkezéseiről,

d) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási (-átalakítási, -megszüntetési) kérdésekről,

e) az Országgyűlés feloszlásáról,

f) a Kormány programjáról,

g) hadiállapot kinyilvánításáról, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetéséről,

h) a fegyveres erők külföldi vagy országon belüli alkalmazásáról,

i) a helyi önkormányzat képviselő-testületének feloszlatásáról,

j) a közkegyelem gyakorlásáról.

Mindenki megítélheti, hogy jó kezekben van-e az Alkotmány védelme. Meg azt is, hogy ezután elmegy-e szavazni.
kutacs_ 2007.06.07. 20:01:46

Részemről ez "magyaros" önirónia volt.

Egyébként egyre kevésbé hiszek a tisztességben. Néha hülyének is érzem magam miatta.

Üdv
A mostani, huszonegyedik századi kapitalizmus maga a konzumidiotizmus, vagyis a médiától gerjesztett, indokolatlan, túlzott fogyasztás rendszere. Aki ma feltétlen kapitalista, az a konzumidióta életmód lelkes híve is egyben; per definitionem. Ügyeskedhet, nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret.

Civil kontrollban reménykedni itt, Hungáriában, ahol a civil kontroll hiánya évszázados hagyomány, ahol egész társadalmi csoportokról lehet politikai döntéseket hozni a velük való szakmai egyeztetésnek még csak a látszatát is mellőzve: önámítás. Vagy, ami még rosszabb: képmutatás.

Ami kevés civil kezdeményezés van, az is az éppen ezekre hivatkozó, illetve ezeket hiányoló ultrakapitalista értelmiség legszélesebb ellenszenvébe ütközik (vö. Greenpeace, Sólyom László stb.) Mit ugatnak ezek a pisis hülyegyerekek? miért nem mennek inkább ki a szomszéd erdőbe szemetet gyűjteni, ha annyira nagy a baj szerintük; csak a szájuk jár ezeknek? Hja, gyűjtsék inkább naphosszat a szirszart, és ne kottyantsanak bele a mi üzletünkbe. Nem értenek ők az ilyesmihez.

B-)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.07. 21:48:12

Ne piszkáljátok a "párnaevő"-ket, éppen most kéne egyet fogyóznom. Még a végén ijedtemben elkezdek szalonnás rántottát, meg tokaszalonna "light"-ot enni.

Már egy hónapja nagyjából joghurtot, meg fényt eszem.
Kérdezte is a hentes barátom: otthon vágtok, hogy mostanában nem jössz cuccért?

Egyébként nem is rossz ez a fényevés. Utána szarik egyet az ember az udvaron, és meg van oldva az udvari világítás.

Üdv
Re: phon vacano 2007.06.07. 23:45:31

Ez a társadalmi felelősség vs egyéni felelősség dolog nem eldönthető. Általában az egyik keekedik felül egy konkrét helyzetben, illetve aki megítél egy helyzetet, az többnyire valamelyik oldalára állva teszi azt, ahogy Te és én is fentebb. Ebből a szempontból tehát igazad is van és nincs is.
Szokás mondani, hogy ez ilyen világ (a társadalom a bűnös), és azt is, hogy a világ olyan, amilyenné tesszük (az egyén a felelős).
Én csak annyit mondtam, hogy a társadalom bizonyos (befolyásos) csoportjainak érdekében áll, hogy a világot mindinkább a fogyasztás határozza meg, és ennek elérése érdekében bevetik mindazon eszközöket, amelyek ezt elősegítik. Ilyenek a reklámok és általában minden, ami a véleményformálásra hatással van. És mivel azért még élnek olyan értékek is, amelyek nem szűnnek meg még ekkora nyomás alatt sem, az ezen értékek képviselői hamar nemkívánatossá válnak, és elég komoly erő kell ahhoz, hogy végső soron ne adják fel.
Gondolj csak pl. arra, hogy a katolikusokról itt mi hangzott eddig el Worluktól. Dicséret alig, szidás és gúny bőven. Felőlem aztán lehet, de azt hadd tegyem hozzá, hogy ugyanez a katolikus egyház korábban a pedofil papoknál jobbat is adott a világnak, illetve épp egy olyan eszmét terjeszt (elvileg), amelynek a lényege az egyén boldogságának megtalálása. Csak nincs sok szó benne arról, hogy legyél gazdag, és akkor lesz neked jó. És ez akár szúrhatja is egyesek szemét, mert egy átlagos reklámzabáló akkor teljesít jól, ha követi a reklám "parancsait", és nem, ha előbb gondolkodik. Márpedig gondolkodni értékek mentén szoktunk, és ha vannak értékeink, az nem jó a reklámozónak.
Nagyon sematikusan, és kicsit továbblépve az eredetin, ezt szerettem volna hozzátenni.

Üdv:
Ed
ED: "Csak nincs sok szó benne arról, hogy legyél gazdag, és akkor lesz neked jó."

Jártál már a Vatikánban?
Ajtony 2007.06.08. 00:18:59
Welcome to the real world, Neo!

Nagy...Cső 2007.06.08. 00:20:44
Szép, szép ez a zöldes cucc, csak éppen az a baj, hogy más szempontokat nem mérlegelnek. Amúgy tisztelhető lenne az elv. De így nem az. Másrészről meg valóban, miért is szemetelik tele a bazsarózsa védendő területét? Ha már annyira kibaszottul zöldek? Ahelyett, hogy összeszednék. Ez a magyar zöld mozgalom baszki.
nem vagyok egy kimondott power blogger, mert mindig felb@szom magam, amikor az agyatlan-robot-atkák felbüfögik a saját oldali mágusok hazugságait

"ingyensörös" elvtársaim (részletesebb leírást kicsit fentebb, de még ebben a hozzászólásban!)
HA ENNYIRE HÜLYÉNEK HISZITEK EZT AZ ORSZÁGOT
miért nem mentek el Qrva anyátokba innen, és viszitek el a napkeltés táltosokat is magatokkal, pökhendi f@szfejek vagytok!!
most két napig nem kell kávit igyak wazzzze
miért kell nekem olvasni?(ha csak blogot is)??
ha csak nézném mozdulatlanul a freidossziét, akkor megváltódnék fletóországban szép csendben és nem kellene háromszoros dózist szednem a vérnyomás gyógyszeremből ...
Árpi most, hogy megint beleolvasta a gondolatébresztődbe, és megint eszembe jutott valami (és mivel pechetek van, le is tudom írni):

addig fogják a politikusok megbäszni ezt a kis LQrt országot, amíg nem hisszük el magunkról, hogy igenis MI döntjük el a dolgokat,

Árpi te szoktál arról elmélkedni, hogy miért nem vetünk már véget a Kádár korszaknak, de hát még te sem vetettél véget a saját lelkedben!!!!

ha nem is hiszel benne, hogy mi dönthetünk a dolgainkról, akkor is közdened kellene érte!!

mire föl tapodjuk ezt a nyomorult kis sárgolyót, ha nem is hiszünk benne, hogy lehetne jobb egy kicsit????

Szerintem rossz irány az, ha a népszavazás költségeiről kezdünk el vitázni. A demokrácia ezzel jár! Hogy ésszerű-e? Ebben nem akarok állást foglalni, ha törvényes, akkor semmi kifogásom ellene. Olyan képviselőket kell választani, akik ésszerű beadványokat készítenek elő. Tudom, ez demagógia, de valahol erről kellene szólnia ennek a fene nagy népuralomnak. Egyébként ha a költségvetés mögé bújunk, amikor elbírálunk egy kezdeményezést, akkor emlékezzünk már vissza a rendszerváltáskori négyigenes népszavazásra! Azt hiszem lényegében változtatta meg az államháztartás mérlegét!
Kevés olyan kérdéssel kapcsolatban fejthetné ki a nép a közvetlen hatalomgyakorlását, amely részben ne kapcsolódna a központi költségvetéshez.
sga!

Egyébként én az OVB-t sem tartom elfogultnak, egyszerűen csak úgy érzem, feszegetni akarják a hatáskörüket, illetékességüket. A szokásos "most aztán megmutatjuk mekkora hatalmunk van" menet kezdődött el, és nem hiszem, hogy ez bárkinek jót fog tenni.
Ha nem én is ebben az országban élnék, azt mondanám, legyen nektek commandante, aki eldönti, hogy a népszavazásra sok az 5 mrd, hídépítésre meg belefér.
Vagy hogy amit az összes ember vizitdíján beszedünk, azt elbokázzuk óriásplakátokon, meg mondjuk azon, hogy a GKM támogatja az RTL Klubbon az időjárásjelentést (nyilván, nagy a verseny a GKM-ek között, kell az a kis brand erősítés). Olyan hülyék vagytok, hogy azt nem veszitek észre, hogy ha jönne valami erős kéz, az sem nektek lenne jó... Még mindig ez a kisebb veszteség, hogy belefutunk népszavazásokba, időnként.

Egyébként meg, olyan tételeket sirattok (vizitdíj, tandíj), amik tavaly előtt nem is léteztek, mégis dübörgött a gazdaság és nagy volt a jólét, sőt, adót csökkentett a kormány. Akkor most kérdezem én, mi a r..kes h.rva.t lófasz történt azóta? Honnan tudjátok, hogy a főLennonSzemüveges most mond igazat éppen? Miért kell elhinnem, hogy ez az egyetlen és kizárólagos üdvözítő megoldás? Miért vagytok ENNYIRE biztosak benne, hogy mindenki fasz, aki máshogyan gondolja a kormány és a kormányprogram viszonyát? Ennyire vakon bíztok a kommancsokban, hogy ingyen véditek azt, amit ők pénzért hazudnak?

Nyilván Orbán is egy nyomorult kis hasznoleső, de azért álljunk már meg egy szóra, EZ a kormány, a MOST regnáló nem tett le annyit az asztalra, hogy a nevükben és a védelmükben BÁRKI elküldje a fél országot a picsába. Hogy vitassa azt a jogot, hogy néhány ámokfutásukról népszavazást kezdeményezzenek.

Zárásul pedig csak annyit, ha ti vitatjátok a primitív nép jogát a demokrácia gyakorlásához, akkor előbb-utóbb megint olyan idők jönnek, hogy a primitív nép is elhiszi, hogy ez hülyeség, és választ magának egy jóvágású diktátort. És akkor már késő lesz a népet demokráciára tanítani. Ez is az írástudók felelőssége.


Előre is elnézést a szerzőtől és rajongóitól, szerintem a témában a legjobb publicisztika (eddig az év publicisztikája):

nol.hu/cikk/449512/

Szikinger István: Az Alkotmánybíróság és a jogállam "Vegyük például azt a rendkívül egyszerű kérdést, hogy hol is van az Alkotmánybíróság székhelye. A törvény szerint Esztergomban. Hogyan lehetséges, hogy a legkiválóbb jogászokból álló szervezet mind a mai napig nem tesz eleget ennek a világosan megfogalmazott rendelkezésnek? Úgy, hogy Magyarországon nem a törvények, hanem az emberek (pontosabban: egyes emberek, csoportok) uralma érvényesül. Másképpen szólva: Magyarország nem jogállam."
gaze762 2007.06.07. 17:24:15

Kezdheted az aláírásgyűjtést (vagy hívd fel az általad preferált párt figyelmét - nem kell politológusi diploma annak kitalálásához, hogy az SZDESZ az - az ügyre, bár van egy sejtésem, hogy el fogják sunnyogni a választ), ha összejön, felkerülhetnek a szavazólapra. Sokat elmond a prioritásaidról amúgy (nyilván ezek, a fidesz kérdéseivel ellentétben nagyon fontosak és sürgősek most).

Hát az úgy van, hogy ha az AB határozata nem egyezik a liberálisok kívánságaival, akkor az AB pártos, rohadt fasiszta bírók, ejj! A wannabe alkotmánybíró Halmai meg nyilván teljesen elfogulatlan, ahogy hős Tasnádi-védő Szikinger is.
Szerintem külön adót kellene szedni az Alkotmánybíróság költségeire, aztán népszavazást tartani róla, hogy mennyi legyen.
Sztem népszavazzunk igenis. Inkább mi döntsünk mint az a 386 túlfizetett hozzánemértő (semmihez) szerencsétlen
Milyen érdekesen gondolkodnak egyesek. Épphogy nem azon örvendezik valaki, hogy háhá, Gyurcsányt végre kirakja az MSZP, és akkor végre az MSZP is normális párt lesz.

Nem lesz az, mert az egészhez asszisztáltak. És még mindig asszisztálnak.

Tandíj pedig nem kell, nevetséges mellédobni az ingyen sör témát, így most a sok, életben mellékvágányon tengődő kiélheti gyűlöletét az ingyenélőnek tartott egyetemistákon.
"ami arra utal, hogy a taláros testület hirtelenjében pénzügyminisztériumot kezdett játszani, és kitalálják, mi mennyire enyészik el."

Szvsz nem kell PM-nek (de még csak komoly pénzügyi szakembernek sem) lenni ahhoz, hogy egy politikai-gazdasági döntés kapcsán annak pénzügyi vonatkozásait ilyen (azaz elenyésző-e vagy sem) megfontolások kapcsán a döntéshozó mérlegelje. Sőt, ez szvsz nemcsak joga, hanem kötelessége is - akkor is (sőt, akkor talán kiváltképp), ha a döntéshozó szerv az igazságszolgáltatási struktúrából való.
Azt hiszem kedves TWÁ te még nem voltál olyan helyzetben, hogy egyik napról a másikra élsz, a gyereked azért nem tanul tovább, mert nincs pénz. Tudom, nem kell mindenkinek diploma, de az észt nem a pénzzel együtt osztogatják.
Hollandiában 20 év alatt vezették be azokat a változtatásokat az egészségügyben, amit nálunk Fletóék egy év alatt akarnak 4 "elkúrt" év után. Mit lehet még az emberekkelmegfizettetni?Amikor a gyerekam 16 éves, rájövök, hogy nem jól neveltem, falmászót kellett volna nevelni belőle! Nem baj, hiába tériszonyos, felzavarom a mászófalra. Ha leesik megszidom. Büdös kölyök, leestél? Pedig a szomszéd Józsi is 16 és ügyesebb nálad. Ja! Hogy őt már 3 évesen erre nevelték?! Szóval fiam megérdemelted a gerinctörést! Ha kijössz a kórházból örülni fogsz annak is ha járni tudsz! Megbecsülöd majd az életet!
"Mit lehet még az emberekkelmegfizettetni?"

Mondjuk amit elfogyasztanak, azt.
kedves cenzor úr,látom szelektálja a kikerülő véleményeket..

jellemző:)
"a magyar nép maga döntheti el, akar-e fizetni.
Nos, ez tévedés. Nem dönthet. Már most szólok, hogy nem."

"demokráC.I.A." -> szabad országban, szabad emberek, szabadon azt csinálnak, amit szabad
süti beállítások módosítása