W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Parancsolat Nr. 8.

2007.04.10. 03:30 Tóta W. Árpád

Hogy miért nem érdemes olyan közönségesen manipulálni, mint az eggyel alább megénekelt Hír TV-műsor tette, arra remek példa ugyanaz az adás. A Célpont ugyanis két riportból áll, amiből az egyik volt a szcientológiás, a másik pedig a Hankook-földekkel foglalkozott.

Ugye, most arra is rávághatnánk kapcsiból, hogy ezek hazudnak, és a Hankook körül minden a legnagyobb rendben van.

Kár lenne.

Akárhonnan is nézzük, itt – inflációval együtt – pont egy tocsiknyi pénz úszott el, több mint egymilliárd forintnak örülhettek az úgynevezett Kormányközeli Vállalkozók. Kormányközeli Vállalkozónak lenni ma is gyöngy élet.

Hogy a GKM, tehát Kóka és a kormány ebben érintett volna, az egyelőre sanda feltételezés: a GKM sürgette és egyengette az ügyet, hogy lehessen gyorsan pózolni a gumiabronccsal – oppardon, azért, hogy munkahelyeket teremtsenek –, de hogy konkrétan ezt a nem túl hűséges kezelést leokézták volna, azt még majd meglátjuk. Mindenesetre ezek a vállalkozók pontosan tudták előre, hova telepedik a Hankook. Úgy néz ki, hogy az igazán karcos kérdésekre most a dunaújvárosi szoci önkormányzatnak és polgármesternek kellene válaszolni, ő azonban, ahogy a felvételen is látható volt, ettől inkább eltekint.

És ugyanott vagyunk. Az is lehet, hogy azért tekint el, mert attól tart, hogy akármit is mond, a szavait olyan riportban fogják felhasználni, amely szerint ő sátánista, és minden reggel embervért iszik. Mint ugyanaz a műsor bebizonyította, aggodalma nem alaptalan.

Ezért szar és alacsony hatásfokú a pártmédium.

Ettől azonban még ki fog derülni, ki mit kavart. Zoom out.

Ne lopj!

Ezt a négy évet, akármilyen hihetetlen fantasynek hangzik is, muszáj lesz minimális korrupció mellett végigcsinálni. Ebben a ciklusban nem lehet lopni.

Ez a ciklus arról szól, ugyebár, hogy nincs ingyenebéd. Pénzbe kerül minden. Pénzbe kerül a gyógyítás, pénzbe a vasút, az oktatás. Pénzből van a nyugdíj, a családi pótlék, minden pénzből van. És az a pénz nem az égből hullik, nem is az állam veri magának a pénzverdében, hanem mi fizetjük be. It’s the economy, stupid! Sok munkába fog kerülni, hogy ezt megtanulja mindenki, és álmából felkeltve is tudja. De nem reménytelen. Csak akkor válik reménytelenné, ha közben mindennapos műsor az, hogy egyeseknek a pénz mégiscsak az égből hullik, és ehhez nem is kell semmi más, mint Kormányközeli Vállalkozónak lenni. Akkor már nehéz lesz megmagyarázni, milyen jó is a szabad piac. Akkor aztán lőttek a rendszerváltás befejezésének.


Címkék: kóka reform hír tv korrupció

763 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6056640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Gyurcsány-Orbán vitában (tavaszi kampány végén) hangzott el Orbán szájából egy szerintem igen őszinte és meggyőző mondat a több-biztosítós modell kapcsán: megvizsgálták a bevezethetőségét, de akárhogy agyaltak, nem tudtak (sic!) olyan megoldást találni, ami mindenki számára jó lett volna.
Azért tartom ezt őszintének, mert politikus, pláne miniszterelnök-jelölt, igen ritkán vall be olyat, hogy valamit nem tud megoldani. Inkább mellébeszél. Persze Ferenc le is ütötte (nem érzékelte, hogy nem szabadna) a labdát: majd ők kitalálják.
Ha tehát Orbánék képtelenek voltak összehozni legalább elviekben a több-biztosítós modellt, és őket aztán nem szorította reformkényszer, nyugodtan tökölhettek vele, akkor hogyan várhatjuk, hogy egy ilyen szűk mozgásterű, ezer válságot egyszerre menedzselni kénytelen kormányzat, amelynek feje maga vallja be, hogy 2-4 lépésnél nem lát tovább, nemhogy a célt, majd jobban fog teljesíteni épp ezen a téren? Ekkora politikai-társadalmi nyomást még talán a Bokros-csomag sem hozott, és úgy tűnik, a kormány tagjai és a közvetlen közelükben serteprtélők összesített szürkeállomány-mennyisége nemigen elégséges az átgondoláshoz. Csak belecsapnak, aztán lesz valami, majd lassan beletörődik a nép. (Emlékeztek: tüntetni is fognak, aztán majd megunják, és hazamennek. Végtelenül cinikus.)
A korábban belinkelt Péntek 8 beszégetésben Mikola egész világosan és hihetően vázolja fel a piaci alapú egészségbiztosítók működési elvét, és ha igaza van, akkor a rendszer a maga lényege szerint eleve kudarcos, és az állam fog szívni, rajta keresztül meg mi. Ugyanígy elmondja, hogy egy 1500 milliárdos OEP-kassza feletti ellenőrzés megszerzése a politikai örökélet cheat-je, amire az SZDSZ-nek szüksége is van, mivel a vidéket lényegében elveszítette tavaly ősszel, és hiába a nagy szavak, 10%-os párt nemigen lesz többé. De pénzzel még azért lehet ezt-azt meg- és átmenteni, de ez már az én konfabulációm.

Üdv:
Ed
Csoda-Szarvas-Vadász

>"Izrael? Ők si az EU-ba tartanak." >Mivan???

Őrnagynak annyiban igaza van, hogy Izrael vezetése néha gondol egyet, és kijelenti, hogy EU-tag akar lenni.
(ez az ELTE politológia szakán a tanárok állandó találós kérdése szokott lenni - értsd "Melyik nem európai ország akar EU-tag lenni?")

Hogy az USA és Európa miért más kultúrkör, na azt már én sem nagyon értem...

És még egy kis forrás:

Az Egészségbiztosítási Felügyelet és a területileg illetékes ÁNTSZ vizsgálatának első szakasza nem vetette fel sem a mindszenti háziorvos, sem a szentesi kórház, sem a mentőszolgálat felelősségét a mindszenti beteg halála kapcsán, a hódmezővásárhelyi kórházban azonban történhettek hibák; a vizsgálatok tovább folytatódnak – erről a két szervezet vezetője beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A hódmezővásárhelyi kórház esetében vannak olyan tényezők, amelyek arra utalnak, hogy ott nem minden az ilyenkor elvárhatónak megfelelően történt – közölte Kovácsy Zsombor, a felügyelet elnöke. A kiosztott írásos tájékoztató szerint a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórháznak sürgősségi fogadóhelyet kell működtetnie, s a jogszabály alapján minden kórháznak el kell látnia a sürgősséggel hozzá beérkező beteget. Ez ebben az esetben nem történt meg. Az elnök hozzátette: a vizsgálat következő szakasza tisztázhatja, hogy van-e a történteknek akár büntetőjogi felelőse is. (MTI)
Hamlet

Ha elfogadjuk axiómaként, hogy a labdarúgó Európa-bajnokságon európai csapatok küzdenek, akkor az ELTE politológia szakán az alábbi selejtező csoporttal kapcsolatban hány találós kérdést lehetne feltenni?

E Csoport: Anglia, Horvátország, Oroszország, Izrael, Észtország, Macedónia, Andorra
Lázár egy fasz.
Triznyai Döme meg úgy vagy ekkora gyerek, h az állam bármikor ellát.
1. ha becsődöl a biztosítód
2. ha nem lesz pénzed fizetni a biztosítást
3. ha egy közpesnél nagyobb műtéted lenne
(pl. Telkiben nem végeznek ún. nagy műtéteket)
RE: da2 2007.04.11. 17:34:30

"3. ha egy közpesnél nagyobb műtéted lenne"

Doki haverom mondta, ha választani lehetne, kisebb műtétre magánkórházba menne, nagyobbra meg államiba. A komolyabb állami kórházak bizonyos szempontból sokkal jobbak, mint általában a magánkórházak (nem csak itthon, de világszinten), akik arra mennek rá, hogy viszonylag kis befektetéssel (= sokmilliós berendezések megvásárlása nélkül) nagy hasznot termeljenek. Nem véletlen, hogy bizonyos szakágakban nyomulnak leginkább (plasztika, szemműtétek, szülészet-nőgyógyászat, kisműtétek stb.), a szívátültetést meg az agysebészetet meghagyják az államnak...

Hattory Hanzo:

Leginkább egyet: "Miből gondolja kedves kolléga, hogy csak amiatt, mert maga is focirajongó, kettest kap nulla tudásra?"
:)

(mondjuk már volt példa ilyesmire: egy haver, aki a 2002-es focivébé idején vizsgázot, nem nagyon tudta az anyagot, de mivel csak 5 perc volt hátra a meccskezdésig, rádumálta a focirajongó tanárt, hogy gyorsan írjon be egy 2-est, és menjenek át együtt a szomszéd kocsmába, plazmatévén nézni a meccset :)))

Na de ez már nagyon OFF
Hamlet · 2007.04.11. 17:18:36
Egen. Azt tudom, hogy néha bemondják, hogy EU-tagságra vágynak. Csak éppen ilyen szinten meg is áll a dolog. Szóval azért az "Eu-ba tartanak" mondat, kicsit erős. Ennyi erővel Mo is kijelenthetné, hogy ő szeretne lenni az USA 51. tagállama. Kábé egy szinten van a dolog.

Epokit Drive 2007.04.11. 17:18:30
Hjam, őket nem sürgette az idő. De nem is nagyon csináltak semmit. Sajnos. Mármint az egészségüggyel. S ezzel minden kormány (eleddig) adós maradt, kezdve az MDF-kormánnyal, egészen az I. GyF kormányig.

A tanulmányokról egy kérdés:
Látott már vki olyan céget, aki olcsóbbér' csinált tanulmányt? Mer' sajna én sosem. A minisztérium meg nem csinálhat magának tanulmányt. Hacsak fel nem vesz még egy rakat tanácsadót, meg szövegezőt, meg mittomménmégmit főállásba. Enélkül meg még egy nyamvadék pályázatot se fogadnak el sehol, nemhogy konkrét (minisztériumi) programokat.

Szerintetek melyik végén kéne kezdeni? Alapítsunk céget, amelyik olcsóbban csinál tanulmányt? :D Vagy szavazzuk meg, hogy bővítsék vissza a bürót néhány fővel, elkerülendő az ilyen külsős szakértői munkákat?
"A tanulmányokról egy kérdés:
Látott már vki olyan céget, aki olcsóbbér' csinált tanulmányt? Mer' sajna én sosem."

Látatlanban fele annyiért bevállalnám egyik-másikat...

az persze igaz, h egyik kormány sem csinált semmit

de csak a szadesz meri megtenni, h szétverje ezt az összetákolt építményt, anélkül, h érdekelné a következmény.
Az, h vmit kell tenni, nem azt jelenti, h _ezt_kell tenni.
hhh!

" ha ehhez 7,5 millás külsős tanulmány kell, akkor ezek miért kapják a fizetésüket ott bennt??"

Azért mert ők írják. A leggyomorforgatóbb dolog ez bizony, amikor vmelyik haver külső "szakértő" megkapja a megbízást, majd a hivatal emberei (lószart se kapnak ám érte, munkaidejükben csináltatják velük, majd baszogatják őket, ha a rendes melójukkal nem haladnak), akik egyébként egész jól értenek az adott témához elkészítik neki és már mehet is a számlázás. Ügyes ugye? Hát a jó kurva anyjukat!!!
Az meg no komment, hogy etnográfusok, politológusok, tanító nénik szakértenek közgazdasági, jogi témákról.
da2

Még gimnáziumban tanultunk egy verset, ami úgy kezdődött, hogy:

"Rombolt, mert építeni akart Palladio.."

Mivel Ők régebben jártak nálam gimibe, lehet, hogy Nekik már csak annyi ugrik be, hogy: "Rombolt, mert..."
Rombolt, mert kaszálni akart a rokonság
Fennebb beleböffentem a beszélybe a HMVH.-i ügyben.Most a mai hírek után úgy illik,hogy folytassam.Anno a beteget oda KELLETT beszállítani ahonnan elbocsátották.Ráadásul ez ua. kh. ahová területileg tartozott.A beteg sajátra lépett ki,de a kiérkező mentőegysé vezetője(Mo./Mt.),tisztában kellett,hogy legyen a reájuk vonatkozó Sz.Szb. előírásaival.Ráadásul;véletlen ismerem a környéket;így aztán nem tartom kizárhatónak,hogy mint társtettes lesz vádlott-mármint,ha igazolódik ,hogy a HMVH.-i kh. orvosa,csak úgy ellátás nélkül küldte tovább a BETEGET.Persze ehhez meg kell hallgatni az egész r.forgalmazást,mert az biztos,hogy ez nem zajlott "némán".No itt aztán beugrik még a szegedi szolg.vez is mint felelős.
Szóval ez igen bonyolult lesz,és az a prognózisom,hogy a balhét az a szerencsétlen ápoló fogja elvinni akinek a nyakába sózták Vásárhelyen a beteget.

Kérdésem:mikor zárolta a Minisztérium az ügyre vonatkozó valamennyi iratot és rádió-forgalmazást.Már csak azért,mert jól tudom,hogy a papír nem ugrik ki az írógépből.
Hattori és mindenki
most olvastam a zindexes összeállítást a mindszenti betegről.
most ott tartunk (mint majdnem mindig e hazában), hogy "nézőpont kérdése ez is". Ha másra nem, arra jó, hogy valaki a rendszert, valaki az orvost szidja. Szépen elleszünk így megint...

a jelentés ezen pontja a kulcskérdés:
"15.32 - A beteggel megérkezett a mentő az Erzsébet kórház belgyógyászati ambulanciájára, ahol a beteget nem fogadták arra hivatkozva, hogy ellátása Szenteshez tartozik."
Továbbszállítása 15:50-kor történt.
A "fogadták" az a befektettékre vagy a stabilizálásra vonatkozik? Kérdés, mennyire néztek rá.
" Elolvastuk reggel, és az van, hogy a beteg szállítható állapotban volt. Nem igényelt kezelést itt. Az, hogy tíz perc múlva, kapun túl meghal, ez sajnos benne van a pakliba."
Ezt is az orvos mondta.
Éppensággel az igazgató utasítása, "ne vegyen fel sürgősségi beteget" értelmezhető az új beutalási rend "praktikus" fordításaként.
Nem vesz fel= stabilizál, továbbküld.

Az orvos -elvileg- az április 1-i új rend szerint járt el.
És ÉPPEN ITT a fonákság. Mert ha befekteti, majd jön a minisztérium, hogy ez a beteg nem ide tartozik, miért itt fekszik, amikor aznap már Szentesről hazaengedték. Ha meg nem fekteti be, akkor ez van.
Nem lennék manapság orvos. De beteg sem.


Gyerekek!-ezt úgy hívják:öngól.
Bár nem vagyok a bal híve,de ilyen baromságot csinálni-???És ebből,orsz.politikát???Itt azért jó lenne kibányászni a hunyót.Anno ismertem az OMSZ utasításait,de ha nem változott és minden úgy igaz,ahogy a média átnyomta-lesz itt balhé.
molaris 2007.04.11. 18:21:30
Most voltak részletek a rádió forg.ból a híradóban.
hhh.: Főleg nem Hódmezővásárhelyen, ahol már nagyon produkálni kellett az első áldozatot.
Más: Itt úgy látszik sokan nagyon fiatalok, vagy/és nincs sem é.anyja, é.apja, sem nagyszülője, hogy ilyen gusztustalanul "nyuggerezik". Vagy otthon is így szólítja az idősebb hozzátartozóit?
háj! tulképp lehet, h off, de ismét szélsőközép: www.szelsokozep.freeblog.hu ápr. 10-i bejegyzés: orbán viktor választása
nagyon érdemes elolvasni. médiafölény, korrupció, stb.
puzsérék ismét odabasztak:)
Egyébként elég tanácstalannak tűnt az orvos hangja mintha nem tudná mit is kell tennie.
Erről az jutott eszembe hogy vajon egy sok éves tapasztalattal rendelkező szakorvos miért bizonytalan amikor egy beteget kellene ellátnia. Van-e felelős és ki az?
Tanácstalanság oka: "Főnőköm megtiltotta, de írásba nem adta".
"A hódmezővásárhelyi Erzsébet kórház igazgatója szerint az intézmény nem felelős a férfi haláláért. Kallai Árpád a Magyar Rádió tudósítójának két, délután kézhez vett jegyzőkönyvből idézett, a vizsgálatot a tisztiorvosi szolgálat megyei megbízottja és a megyei szakfelügyelő végezte. A két dokumentum szerint az orvos fizikális vizsgálatot végzett és megállapította, hogy a beteg nincs közvetlen életveszélyben és szállítható. A doktornő az érvényes sürgősségi és belgyógyászati ellátásra vonatkozó területi ellátási kötelezettséget vette figyelembe és minderről dokumentációt készített - hangsúlyozta a hódmezővásárhelyi kórház igazgatója."
vaffanculo 2007.04.11. 19:23:22
www.szelsokozep.freeblog.hu ápr. 10-i bejegyzés: orbán viktor választása
nagyon érdemes elolvasni. médiafölény, korrupció, stb.
puzsérék ismét odabasztak:)

Valóban, nagyon odab.....k!
És igaza van puzsérnak, az ölébe esett volna a hatalom.
Ez már az én véleményem, hogy 2006 áprilisban is ez történt, csak még az első ciklus /98-02/ terheivel, emlékeivel megpakolva.
Hát így nem lehet nyerni.
Alapoktól kell újra építeni az egész jobboldali politikát és taktikát.
Őszintének, szalonképesnek, megbízhatónak, szakértőnek és korrupció mentesnek kell lenniük.
Nagyon-nagy szükség lenne egy ilyen vezetésre.
még a multkori postban bemásoltam ide, ahogy a nol.hu lehozta az első hírt a mindszenti betegről:

"NOL • Népszabadság Online • 2007. április 7.
Az Egészségügyi Minisztérium az Egészségbiztosítási Felügyeletet vizsgálat indítására kérte fel a 67 éves mindszenti férfi halála miatt ...
A mindszenti férfit súlyos rosszulléttel szállította a mentőszolgálat a vásárhelyi kórházba. A betegnek a mentőkocsiban megállt a szíve, előbb újraélesztették, ám a kórházba érkezés után az életét már nem sikerült megmenteni...

Részlet Nagy N. Péter publicisztikájából, amely néhány nappal a hódmezővásárhelyi eset előtt jelent meg: "orvosok vonják be harcaikba a betegeket. A Heim Pál Gyerekkórházban nemrég az érvényes taj-szám nélkül érkezőktől ötezer forintnyi kauciót kértek, Debrecenben pénzhiányra hivatkozva daganatos betegek nem kaptak kezelést, Szekszárdon demonstratív módon műtéteket halasztottak el, Miskolcon kör-e-mailt küldtek a fülészet pácienseinek - egyelőre ne számítsanak rendelésre. A felügyelet megjelenése után mindenhol kiderült, hogy a reform kellős közepén sem szabad cserbenhagyni a betegeket - másrészt nem is kellett volna. Persze, sokkterápiát alkalmazott a fülészet is. Hangosan - és a betegeken keresztül - üzent a kormánynak. Példát vehetnének a jogilag már bezárt Schöpf-Mereiről, ahol akkor is levezettek egy koraszülést, amikor már papíron nem volt rá lehetőségük. Vagy a Lipótmező "színészeiről", a betegek kórházkápolnájában működő társulatáról." "


Így, ezzel a kommenttel együtt. Az első napon.
Van egy olyan "erre vizsgálódjatok, elvtársak" mellékíze a dolognak, amellett, hogy e mellé a hír mellé téve kb annyira "sugall", mint a Hírtv Horváth Ágnes esetében.
(ugyanis vizsgálat, tehát bizonyíték akkor még el sem kezdődött.)

Még néhány apróság a beszélgetésből:
mentős: "...meg itt van az országos tiszti-főorvos által kiadott papír, ami mindenkire érvényes, hogy sürgősségi ellátást még az átalakulóban lévő intézeteknek az orvosai is kötelesek ellátni..."
...
Orvos: "……mert azt mondja, hogy a hatályos jogszabályt olvassam el. Elolvastuk reggel, és az van, hogy a beteg szállítható állapotban volt. Nem igényelt kezelést itt. Az, hogy tíz perc múlva, kapun túl meghal, ez sajnos benne van a pakliba...."

és ki vezeti a vizsgálatot? ar országos tiszti főorvos.
Majd nyilván megállapítja a saját utasításának hiányosságait.
Mint augusztus 20. A meteorógus ügyeletes volt a hibás...

Az is szép, ahogy a villámgyorsan azt is kederítették, hogy a beteg aznap reggel pálinkát(!) ivott. Tehát ő is hibás.

nem akarta magam felhúzni ezen az ügyön, de ez...gáz...moslék.


off
árpi, vazzeg, ejrópa lelkéből lessz má valami? meddig várjunk még? bullshit!
on
"GYF-et azert emeltem ki, merthogy o mondta hogy "nem orszagos" tv-nek nem nyilatkozik. muhahaha."
Egyszer vmien témában nyilatkoztam a Délmagyarnak (neem árulom el), akik rendesek voltak és jól megváltoztatva amit mondtam (!) szépen leégettek, címlapon, képpel. Kösz. És ha ezt én mint egyszerű polgár megtapasztaltam akkor ha miniszterelnök lennék BIZTOS nem nyilatkoznék a hírTVnek...hidd el, egy mondat szövegkörnyezetből való kiemelése igen másképp tud hangzani.
Most képzeld el ahogy a haverjaidnak magyarázod hogy nem is ezt mondtam amikor ők látták leírva... kösz, nekem ennyi elég volt a médiából, még akkor is ha csak DM. Ezúton jelzem az indexeseknek hogy semmit se vegyenek komolyan amit az a szenny szar leír. Köszi.
Kedves Worluk!

Mi a véleményed a vizitdíjat magyarázó, 220 milliós kampányról? Továbbra is úgy gondolod-e, hogy nem lehet többet lopni? Netán úgy gondolod, hogy ez nem lopás, hanem az információ átadásának hatékony módja? Többet tudnak-e meg így a páciensek, mint a körzeti, illetve szakrendelőkben kifüggesztett cédulákból, illetve az ott kapható személyes tájékoztatásból? Mit gondolsz, mennyi jut ebből a 220 millából különféle (megkockáztatom: zömmel, de messze nem csak szabaddemokrata) politikusaink "kreatív" stb. ismerőseinek?
jus murmurandi 2007.04.11. 19:46:43:
"Alapoktól kell újra építeni az egész jobboldali politikát és taktikát.
Őszintének, szalonképesnek, megbízhatónak, szakértőnek és korrupció mentesnek kell lenniük.
Nagyon-nagy szükség lenne egy ilyen vezetésre"
Tökre igaz, de létezik ijen? minden politikus emberből keletkezik és az ember ha hatalmat kap képes könnyen meghüjülni (ez alól csak a torgyán kivétel, mer ő má előtte is hüje volt:).
amit írtál egyébként a baloldalra is ráférne.
mégeccer mindenkinek: szelsokozep.freeblog.hu
kicsit off: a saját példámból látom, ha az ember több irányból tájékozódik, jobban kinyílik a szeme, képes más oldalról is rálátni a dolgokra. isten bocsássa meg szörnyű bűnömet, de néhány hónapig voltam az amőbán:)hát az egy igazi fényezőműhely:) elhittem a maszopnak a kampányát, patás ördögnek tekintettem ovit, stb. az őszödi pofázat egy pofánvágás vót, de még mindig hittem a maszopos magyarázatoknak. rákattanva erre a blogra, olvasva a minden irányú beszólásokat, a kép kezdett árnyaltabbá válni. ma má sokkal reálisabban érzékelem a dógokat, de uakkor óriási kavarodás is van bennem. szó sincs róla, h "átálltam" ovihoz, viszont kezdem "megtagadni" a maszopot. most éppen erre a fityeszre még nem, a maszopra má nem tudnék szavazni. asszem most éppen el se mennék, ha kőne, akkor sem. lehet, hogy az lessz a végkövetkeztetés, hogy ovi egy kispöcs, gyurcsi meg egy nagy pénisz:). majd megláttyuk.
na most má csak az a kérdés, hogy hüje-e vagyok? bocsi az offért, most má on

Ó, 220 misi?
Az 2 sörkampány 2 hónapig,
úgy, hogy a csapból is az folyik (sic!)
ahhoz képest nem sokat mutattak
meg belőle.
@vaffanculo:

Isten hozott a Racionális Párt tagjai között :))

Én öt éve estem túl ezen, azóta csak az elvégzett munkájukat nézem, a többi úgyis lófasz. Mondjuk az elvégzett munkájuk sem különb egyenlőre.
Őrnagy Őrnagy

Lapozz át a www.intakt.hu
portálra (Életvitel rovat, majd Egészségügy), megtalálsz mindent, amit keresel.
Hálapénz, Német eü. biztosítás, Kórházprivatizáció stb.
kedves Pásztörperc,

véleményem differenciált. részben az országimázs-recept szerinti nyúlásokkal szemben fel köll lépni. részben 220 milla, az kb lófasz, egy budget mosópor bevezető kampánya nem jön ki belőle. részben pedig a felvilágosításért mindent. és a vizitdíj nemcsak a rendelőkbe látogató betegek körében téma, hiszen ide sem rendelőkből kommentelnek erről az emberek.

a konkrét anyagokat még nem láttam. link?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.11. 23:17:59

Hát a f....mat.
Ott a lapgépük, pötyögjék be amit tudatni akarnak, csatoljanak néhány excel táblázatot, és köremailt a sajtónak.
Ez kb.500 ezer összesen, ha nagyon kitettek magukért.
azokat a köremaileket mi, mint sajtó, röhögve le szoktuk szarni. bár kétségkívül forradalmasítaná ez a megoldás a pr-t és marketinget.
És nem lehetne lopni! /annyit/
Árpád-sáv!

Nem baszogatásból írom, de nem hétvége van, és már a blogmotor sem bírja a sok bejegyzést.

Mikor lesz már végre új téma?
hát egyfelől az van, hogy nem lesz mindennap post. lehet, h bevezetődik a kispost-nagypost rendszer, vagy csak eccerűen nem lesz mindennap.

a fenntartható fejlődés nevében, hogy legyen időm levegőt venni, és Krisztus Urunkon gondolkodni olykor.

holnap minden bizonnyal lesz, de most épp kibontok egy palack Vesztergombi Turult (sz. vörös, barrique), és emgnézem az utóübbi South Parkokat.
Egészségedre!

Akkor mentem aludni, cső!
Nem kell minden nap, de Európa lelkével mi lesz???
Parancsolj, kérlek:

index.hu/politika/belfold/vztdj0213h/

Nem, egyáltalán nem számít, hogy sok kicsit lopunk vagy sok nagyot, amikor azt az állítást tárgyaljuk, hogy márpedig ebben a 4 évben nem lehet lopni. Ezzel szemben az az állítás áll, hogy lehet. És legyél teljesen nyugodt: ahol lehet kicsit, ott lehet nagyot is — és a kicsi könnyebben kiderül, mert a nagyot (és most jön a közröhej) "üzleti érdekből" gondosabban titkosítják.
Mivel pedig ennek a derék kis kampánynak márc. 4-én, azaz több, mint 1 hónapja vége volt, beszámolhatsz arról is, hogy Te mit tudtál meg ebből a vizitdíjról. Merthogy Te ugyebár nem a rendelőből tájékozódsz. Én nem tudtam meg belőle semmit, de én a rendelőből tájékozódom egészen sokrétű emésztőrendszeri nyavalyáim okán.
Benedek, örvendek, h itt vagy, Európa lelkéhez momentán dekoncentrált vagyok, jóval nagyobb téma, mint satnya teste, és benne van nyakig elődöd, a XVI.

Pásztörperc: maguk az anyagok érdekelnének, meg h ki csinálja, de ki fogom vizsgálni. most pedig a szó Eric Cartmané.
áh, jut eszembe! hiszen kaptam én névre szóló tájékoztatót Terápia2007 címen, kérlelve, hogy segítsek terjeszteni az evangyéliomot, tán az volt az?
OK, de remélem, el azért nem marad - már rég ragadtam ide egész napokra :-)
Árpád!

Konkrétan, névvel én sem vállalom, de az Index utánajárhatna a ROP keretein belül zajló kórházfelújításoknak!!!

Mondjuk egy 3 éves 18 milliárdos rekonstrukciós program jogi menedzselése miért kerül 720 millió forintba??? Esetleg megkérdezni ügyvédi irodákat, amúgy mennyit is kérnének? (már ha meg merik mondani)

És persze az ügyvédi iroda "háttere" (egy név) is érdekes. Már a pályázat eredmény hirdetése előtt is lehetett tudni, ki a nyertes.

Az összegből kideríthető a "mi-merre".

Miért nem csináltok egy korrupcióvadász blogot, vagy hasonlót?? Dőlnének az adatok!!
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.11. 23:41:55

"most épp kibontok egy palack Vesztergombi Turult (sz. vörös, barrique)"

Az jó, egészség.

OFF
A múltkori témához: az ORTT döntött, lesz híradó a Spectrumon (index.hu/kultur/media/ortt9191/), bár annyit engedtek, hogy lehet tematikus is.

csak jelzem, hogy vegul dunaujvaros polgarmestere megszolalt a napkelteben...

vagy ez mar regi hir ? :)

GMG
jaja, ORTT, hogy a kurva anyjukat robbantsa már rájuk az alkaida. azt nem felejtettem el.
RE: gattodire · infoeco.blog.hu 2007.04.12. 00:21:32

"Miért nem csináltok egy korrupcióvadász blogot, vagy hasonlót?? Dőlnének az adatok!!"

Ezen már én is eszeltem, de pont az a baj, hogy dőlnének az adatok, olykor szándékosan kamuk is. Ha egy-kettőről kiderül hogy tévedés, azzal aláásható az egész project.

Meg aztán gyanús dolgok vannak (én is feltettem egy párat ide), de ahhoz, hogy a gyanúból vád legyen, elég sokat kell még melózni, és nem csak az interneten fellelhető, publikus adatokhoz kellene tudni hozzáférni... Annyira azért nem hülyék ezek, mint a kisgazdák voltak anno. Ha valami esetleg kiderülne, az vagy valamilyen belharc, vagy tök véletlen hülyeség eredménye lehet, mert abba nehezen lehet belekötni, hogy ér-e 8 milliót egy tanulmány.

De ha még van is konkrét vád (az ÁSZ gyártott egy-kettőt, lásd pl. a pártok 2004-2005-ös viselt dolgainak ellenőrző jelentéseit), ügy nem igazán lesz belőlük. Ebben a "na és?" országban azt is meg lehet úszni, ha valaki talicskán tolja haza a minisztériumból a zsét.

dark future :

Én a csatornák helyében csinálnék valami baljós hangulatú leleplezős, az egész polelitet rettegésben tartó hiradót. Esetleg valami keményen megmondogatós - ala Tóta - fikázós hírműsort. És, ha a polelit kifogásolná, akkor sajnálkozva közölném, hogy dehát muszáj.
Sztem kapásból törölnék ezt a hülye törvényt.

Miért nem elég az állami csatokon, meg a földi sugárzásúakon. Dolgozzanak csak meg azokért a frekvenciákért és az ezzel járó nézettségért.

És az is milyen dolog má, hogy egyes arrogáns újságírók csak úgy deletelik Lajos bácsi körleveleit, és nem informálják a népet. A kormány meg kénytelen több száz milkáért tájékoztatni. Kötelezni kéne minden újságot - mondjuk 10000 ezres olvasottság fölött a tájékoztatásra. Mennyi pénzt spórolnánk. Muhaha.
:)))

"részben 220 milla, az kb lófasz, egy budget mosópor bevezető kampánya nem jön ki belőle".

Biztos nem jön ki?
Igaz, bevezető, nem egy meglévő brandet tol
az arcodba.
De egy 220 milás mosóporkampány az viszont
rengeteg emberhez eljut, milliókhoz, orrba-szájba.
RE: gloire 2007.04.12. 00:58:13

"De egy 220 milás mosóporkampány az viszont rengeteg emberhez eljut, milliókhoz, orrba-szájba."

AZ első nemzeti fejlesztési terv öt programját három év alatt ötmilliárdért reklámozták/népszerűsítették/kommunikálták felénk (fentebb valahol összeszámoltam a publikus adatok alapján). Az már nem kevés pénz.

Szerintetek az ország lakosságának hány százaléka tudja azt, hogy mi az a GVOP vagy a ROP? Hányan tudnák felsorolni, hogy milyen témakörökkel foglalkozik a Nemzeti Fejlesztési Terv? Ki tudna megnevezni öt támogatott projectet (a 16 ezerből...)? Hányan tudnák megmondani, hogy Bajnai melyik hivatalt vezeti?

OFF:

Úgy látszik nem csak a magyarok folytatnak "különutas" energiapolitikát az oroszokkal, de a spanyolok is: index.hu/gazdasag/vilag/gazprom37272/

Hova jut így az EU?
Vajon a spanyol ellenzék is beszól majd az oroszoknak? :-)

Emlékezzünk Jose Maria Aznarra.
OFF:

Szijjártó marad.

Orbán Viktor said: "A Fidesznek világos a szervezeti felépítése. A kommunikáció valamint a kommunikációs stáb felügyelete közvetlenül a párt elnökéhez tartozik, és a párt elnöke nevezi ki a kommunikációs vezetőt. A közelmúltban több megbeszélésen és elnökségi ülésen is világossá tettem, hogy nem tervezek semmifajta változtatást a párt kommunikációjának irányításában. Minden ezzel ellenkező találgatás kacsa." www.fidesz.hu/index.php?CikkID=75212

Tehát Orbán elégedett Szijjártóval és a kommunikációval. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok.

mert SZTÁLIN a munka és SZTÁLIN a béke!
Ha már fidesz.hu:

Egyből a nyitóoldalon a friss híreknél, (egyébként ez a legolvasottabb is):
19:37 Változás a miniszterelnöki poszton

Aztán persze kiderül, hogy Észak-Koreában. Álmodik a nyomor... :-)

Egyébként passzol ide a cikk tartalma is:
"A kommunista Észak-Koreában minden hatalom Kim Dzsong Il kommunista pártfőtitkár, hadsereg-főparancsnok, illetve az általa vezetett Nemzetvédelmi Bizottság kezében összpontosul. A kormány és annak feje alá van rendelve ennek a testületnek és a Koreai Munkapártnak. Csakis Kim Dzsong Il hozhatta a döntést, amelyre az évente csak egyszer vagy kétszer ülésező Legfelsőbb Népi Gyűlés, Észak-Korea néveleges parlamentje szerdán ütötte rá a pecsétjét."

Tényleg Árpi, mi van a "jogi lépésekkel"?

semmi sincs, amennyire tudom. nyilván egy fázis volt ebben a huzavonában. peti pedálozni kezdett, elvégzett egy kerubtanfolyamot, és demonstrálta hűségét, lovagként.
Egy OFF "odaátról" is itt az éjszakai sávban, a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében:

"Puzzle néven megalakult a fiatal liberális politikusok hálózata"
www.szdsz.hu/hu/szdsz/hirek/20070404puzzle

Először azt hittem hogy vicc, de nem ápr. elsejei a cikk, hanem komoly. Nyilván válasz az amőbára. Mit fog erre lépni a Fidesz? Bejelenti a malmot? (csikicsuki :-)) Esetleg a sakkot? (öt lépésben matt a kormánynak) Vagy a tetrist? (egymásra dobált elvek, a legalsó mindig eltűnik a süllyesztőben)


Egyébként a puzzle-nél találóbb nevet elképzelni sem lehetett volna az összefonódásra... Persze az is kérdés, hogy mit lehet összerakni majd belőle. Ha Strabag-logót, akkor megette a fene...

sztem a mindent vivő név progresszív fiatal politikuskluboknak, ezek alapján, a Polip.
ennek a part-tagozat nevnek olyan teremtmeny kellene, ami
gerinctelen
visszataszito
megis a maga modjan hatekony/sikeres
bélféreg?

ha az szdsz egy magyar párt, akkor valszeg a nevét is magyarul kell olvasni, és nem pl esz-cet-dé-esz-cet.
Namármost akkor a Puzz-le az mit jelent?
ha már trendik akarnak lenne, akkor ne ijjen neveket aggyanak!
ott van pl az amőba-light, litte birds, szadesz-next-(generation)
és akkor még a pepsi is támogatja őket.
da2:

NYET! Lázár nem egy fasz, hanem egy DÍSZfasz. (Pont olyan mint az igazi, csak rendeltetésszerű használatra alkalmatlan.)
Az állami ellátásra bőven jogosult vagyok, negyvenvalahány év alatt, vezető beosztású műszaki értelmiségként fizettem be annyit a kasszába, hogy joggal követelhetnék akármilyen ellátást. Viszont vagyok olyan kényes seggű, hogy megválogatom, hova is ülök le. És bocsásson meg a világ, meg is engedhetem magamnak a válogatást.

1. ha becsődöl a biztosítód
Személy, vállalat, bank, állam csődbe mehet, ment is már jó néhány. Multinacionális biztosító majd akkor megy csődbe, ha felrobban a föld. (viszontbiztosítás) Akkor meg "zagson".
2. ha nem lesz pénzed fizetni a biztosítást
Már kifizettem! (BEFEKTETÉS!)
3. ha egy közpesnél nagyobb műtéted lenne
Az én biztosításom ERRE A KOCKÁZATRA IS kiterjed. Ez a nagy előnye az államival szemben. (Előre eldönthetem, hogy milyen szintű kockázatot vállalok és ennek megfelelő a díja.)
Kurva nagy tévedés, h már befizetted ergo _követelhetsz_ _bármilyen_ ellátást.
Lehet, h ha utánaszámolnánk.....mondjuk egy májtranszplantáció.....na mindegy, legyen.


1a.majd meglátod, nemcsak az Allianz meg az ilyesmi lesz.
1b.Lehet, h pont a tiéd nem, de volt már olyen a világtörténelemben, hogy nagy cégekl is buktak.
2. Hmmmmm, olyan biztoisítás, ami mostantól biankó ellátásra biztosít? Nem kell havonta fizetni? Ha kihagysz 1-2 hónapot....csá.
3. Lehidalok, ha egy nagyműtétre is kiterjed. De hol végzik el? Telkiben? Ahogy azt elképzeled. Nem fogják, nem vállalnak egyszerű vastagbélnél nagyobbat. Plusz, a legnevetségesebb az, ha a legjobb sebészek nem vállalnak semmit Telkiben.
KövetelHETNÉK. (Járni jár, de nem jut.)
1. Nyugodj már meg, a nagy biztosítási multik annyira össze vannak kötve keresztül-kasul viszontbiztosításokkal, hogy csak EGYSZERRE mehetnének tönkre.
2. Mondtam már: BEFEKTETÉS! Aminek van élet- és egészségbiztosítási tartalma is. Gyakorlatilag egyszerre, egy összegben, ELŐRE fizettem be a biztosítási díjat. Keress meg egy biztosítási brókert, majd ő felvilágosít.
3. Hidalj le. pl. MÁV-kórház.
A mindszenti beteg mindent megtett azért, h kinyiffanjon. Tudjátok, az öngondoskodás széééép liberális eszménye. Mi, orvosok senkinek nem vagyunk az apukája.
1. Full alkesz
2. Tüdőtágulásig szétdohányzott
3. Testvére elmondása szerint is menthetetlenül makacs
4. Ha szállítható volt, akkor így járt.
5. Ilyen esetek 100ával vannak évente!!!. Ha ez a (dísz)fasz nem fújja fel, akkor megy a többihez.

Az eü.ellátó rendszer CSAK 10 %-BAN felelős az egyén állapotáért!!!

Ideje tudomásul venni, h nem az van, hogy én bármit csinálok, utána meg reménykedve pillogok, h ugye kapok egy másik májat....
1. először kapnak azok akiknek van prognózisa, az ilyen beteg SOHA (ezt hívják kib.hosszú várólistának)
2. ki tudod fizetni? Majd T.Döme biztosítója _nyilván_ köt veled biztosítást erre is.
Boldogok a lelki szegények....

www.mavkhbp.hu/

1. ki tudja mi lesz a MÁv kórházzal, mostantól ugye össze lesz vonva a BM KH-al és Honvéd KH-al.
2. azt értsd meg, h ez kb az ami Ausztriában van. Aki extrát fizet, azt szakorvos/főorvos operálja (akkor is, ha nem épp ő a legjobb, és nem a téma szakértője), és a la carte ehet, meg szép a szoba. Ez szép és jó. De a rendszer szar, akkor a különbség annyi, hogy a fizetős beteget a szép szobából viszik a patológiára. Ennyi.
És ugye a biztosítás nem full magán. Ez egy KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁS.
Annyi, h szép a szoba, meg nem gyíkhús van reggelire.
da2 · 2007.04.12. 12:09:42
Pontosan ezért nem értettem én Lázár elvtárs kirohanását.

S egyet is értek vele. Basszus, ha a beteg nem tesz meg mindent a gyógyulása érdekében, akkor ne várja el, hogy majd a gondos dokik rendbe teszik.
Jó, Lázár _nyilván_ meg akarja lovagolni az emberek azon téveszméjét, h minden faluba kórház kell.
Egy kis elemzés:

Egy kollégámtól idézem:
"Az OEP működési költsége jelenleg 1,5% alatti (az E-alaphoz viszonyítva). A privát biztosítóké 25-30%. Ez kb 15-20 szoros (1500-2000%-os) adminisztratív költségnövekedést, továbbá azonnali, majd évi rendszeres kb. 380-500 mrdFt kivonást jelent az eü ellátásra szánt évi kb 1500 mrd Ft-ból.
A konvergencia program kb 200 mrdFT kivonását irányozza elő (ezt be is kell tartsák, be is tartják, l. jelenlegi fejlemények, ú.n. reformok). Az 1500 mrdFt-ból kb 500 mrdFt a pénzbeni kifizetés (táppénz, rokkantság stb.), ahol a kifizetési kötelezettségek definiáltak és adottak, tehát ahhoz hozzányúlni nem lehet. A maradék 1000mrdFt-ból kb. 400 mrdFT a gyógyszerkassza. Ahhoz meg más miatt nem fognak hozzányúlni. Marad tehát 600mrdFT, ami nem más mint az alap, a járó- és a fekvő beteg ellátás. Ebből lejön a konvergencia program miatti kb 200 mrdFT, majd ugyanaezen logika miatt lejönne az 1500 mrdFt 25-30%-a (380-500 mrdFT).
Hamár ebből a postból lett egy eü.topic.....elmorfondírozok itt magamban...
Én azt nem értem ebben a több-biztosítós vitában, hogy azt miért nem lehet, h első körben csak egy limitált extraszolgáltatás lenne elérhető a pluszt fizetőknek, kvázi a hálapénzt kiváltó, másoló módon. Mert ne feledjük el, h bizonyos szempontból a hálapénz elég piac konform volt, kereslet-kínálat stb. (Jójó...)
Tehát, a beteg azt fizetné meg (nem kis összegért), h egy bizonyos orvos operálja, akit ő kér, vagy akit a biztosító, mint magasabb szaktudásút ajánl, és ebből a biztosító fizetne az orvosnak egy (nem kis) %-ot.
1. egyenlőre úgysem lesznek más, biztosítók által működtetett kórházak.
2. ez jól korrelállna a jelenlegi hálapénzzel, adóznának utána. Persze kiegyenlítve az igazságtalanságokat azzal, hogy nemcsak a sebész, hanem a radiológus és az anesztes is meg lenne választva, fizetve.
3. Utána lehetne külön osztályokat is kialakítni, a gazdagabbaknak, szebb WC jobb kaja stb.
4. de mindezt miért nem lehet az állami biztosítón belül, az számomra rejtély.
A vitában gyakran összekeverjük a több pénzért-jobb ellátást ill. a verseny elvét.
A sok számolgatás közepette meg elfeledkezünk a lényegről: KORRUPT AZ EGÉSZ POLITIKAI RENDSZER!
Mi garantálja, hogy valóban kapnak egyáltatlán valamilyen eü ellátást a szegények, a nemfizetők (nyuggerek, rokkantak, fogyatékosok)? Itt mindenféle garanciákról, diszkrimináció tiltásáról stb. beszélnek. Csak egy a bökkenő: ÉN EZEKNEK MÁR AZT SEM HISZEM EL, HOGY A FÖLD KERING A NAP KÖRÜL!
Kiver a hideg a puszta gondolattól is, hogy ezek döntenek életről, halálról. Az ő kis szociálisan érzékeny stílusukban.
Ráadásul ilyen rohamtempóban végighajszolni az egészet: millió hibalehetőség, agyonbürokratizált rendszer, amibe emberek fognak belepusztulni.

da2: igazad van, hogy kezdetben mindenképpen egy kombinált rendszerre lenne szükség, amely csak a kényelmi szolgáltatásokban, extra ellátásban lenne jelen. Az orvosi ellátásnak viszont nem szabad diszkriminálnia. Mindenkinek meg kell kapnia a lehető legjobb színvonalú ellátást.
Én spec. korlátoznám az orvosok betegválasztási lehetőségét valamilyen %-os formában: tehát valamennyi csórit is el kellene látni a gazdag mellett még a profoknak is. Ez böcsület dolga, szakmai elismerés. Komplikáltabb esetek növelik a szakmai megítélést, stb.
"Az orvosi ellátásnak viszont nem szabad diszkriminálnia. Mindenkinek meg kell kapnia a lehető legjobb színvonalú ellátást. "

Ugye ez az, amit két irányból lehet nézni. Egy Saab is biztonságosabb, mint egy Polski Fiat. Ergo, aki gazdagabb, tovább él.
De miért ne lehetne azt mondani, hogy a gazdag ember adójából tartsunk fent egy olyan autót a szegényeknek, amelyik ugyanolyan biztonságos, mint a Saab, csak nincs légkondi, lassabb, kényelmetlenebb stb.

És alapvető cél, h kis emberek nagy betegségeivel nagy (tapasztalt) orvosok foglalkozzanak, csak a kis betegségekkel foglalkozzanak kis (fiatal) orvosok.
Hát most kb. ugyanazt mondjuk. Konkretizálva a szegényember rákja ugyanúgy kezelendő, mint a gazdagemberé csak max. nem lesz a kórteremben perzsaszőnyeg, plazmatévé, internet, virágos függöny meg kankalin. Reggelire meg macisajt zsemlével, már ha egyáltalán ehet szegényke.
:))

Különben mi a farokért nem lehet a kórházakban választható fizetős menü.
(Persze az orvos előírásai szerint.)
Ha valakinek csak eltört a lába, az miért nem zabálhat pizzát vagy brassóit, ha arra támad kedve és hajlandó kifizetni. Vigyázat! Pénzbevételi forrás! PL.
Jah, ezaz. Ez túl egyszerű lenne.
Nem, fel kell mindent borítani, jöjjenek a magánbiztosítók meg Kóka tesói.
A legnagyobb baj, hogy egyesek nem látnak előrébb az orruknál. A választásokon mindössze 6,7% szavazott a szadesz eü programjára. Ráadásul az ország lakosságának jelentős része messze az uniós átlag alatt keres. Hogy a nyavajába fogják ők "megfizetni" az európai színvonalat? Sehogy. Szerintem a többség eü-ellátása romlani fog.
Természetesen ez remek választási kampánytéma, vagyis a többség olyan kormányt fog választani, amelyik visszacsinálja a többiztosítós modellt.
Ez persze iszonysok pénzbe fog kerülni.

Egyszerűen sokan azt képzelik, hogy erőfölényből mindent le lehet nyomni az emberek torkán. Demokráciában ez nem működik. Úgyhogy jönnek majd az újabb és újabb "kommunista kiáltványok". És szépen elsikkad a lényeg: a valódi reform.

A nyuggerekre vonatkozóan pedig, lehet, hogy amit ők annak idején befizettek, az ma már semmit nem ér, de az istenért!
Épp azért kerestek olyan keveset, mert az ő pénzükből épült ki szinte a teljes egészségügyi ellátó rendszer.
Ha mindent ma kellene felépíteni, vajon mekkora adókat fizetnénk? Csak akkor nem levonták a fizetésből, hanem eleve ki sem fizették az embereknek a fejlesztésekre szánt pénzt. (10%-ot vontak, összvissz.)
Ráadásul a nyuggerek a legszorgalmasabb szavazók. Ők tuti elmennek majd kormányt váltani. :))
na kedves laikusok, úgymint triznyai döme és a társai, "mit pampognak egy mindszenti piás miatt" jeligére:
www.hirtv.hu/?article_hid=149112
erre varjál gombot, egészségügy, meg reform...
hogy vetélne el HÁ és ütné el egy ifa féknyom nélkül...
Huppsz! A sokat átkozott Célpontban meg éppen az hangzott el, hogy az a baleset, ami miatt a mentők nem Szentesre vitték a beteget, az csak azután történt, hogy megérkeztek Hvásárhelyre. Hűűű.
Nincs ez még lefutva.
1. a beteg mindent megtett h kinyiffanjon
2. Győrfi Pál ne magyarázza má, h azért vitték HMVHre, mert 5km-el közelebb van....Hogy vitték, gyalog, hogy ez számított?
3. az orvos hibázhatott, ha nem ismerte fel, h a beteg nemsoká meghal, de nem szükségszerűen. a szállítás sem egy leányállom ám. Nem véletlenül kell megállni újraélesztéskor.
4. nem az a baj, h kevés a KH, hanem az, h az összes szarul felszerelt stb.
Árpi látom téged is baromira zavar a Hír
tv és csak azért nézed ,hogy legyen mit fikáznod .Az a helyzet,hogy te is abból élsz hogy,mosdatod az elvbarátaidat .Megélhetési publicista vagy ,mert gondolom máshoz nem értesz és ha nem ezt a népnyúzó kormányt éltetnéd ,mehetnél a Blahára ingyenebédért.
"A több biztosító épp a szegényeknek jó"
Mihályi Péter
www.fn.hu/belfold/0704/tobb_biztosito_epp_160238.php

Ekkora hazugságot már rég olvastam. Mihályi Péter barátkozik a politikusi szóhasználattal....
Mostmár kezd büdös lenni a nyílt, agresszív, őszinte gazdasági liberalizmus, áttér a rizsára.
Ez olyan, mint a "cannabis épp hogy jót tesz".
Visszatérve az autós példára....

"A régi autókra nem kötnek CASCO-t,ahogyan a nagyon drága autók zömét sem biztosítják. Mi lesz a "drága" betegekkel, meg tudják-e fizetni a malusaikat? Márpedig szolidaritás nem lesz.Mi lesz,ha az erősen leépített ágyakra többféle biztosított pályázik?A kórház biztosítója kit fog ráfektetni?A híradásokból ez nem derül ki,a betegek tájékozatlanok,ismét beveszik a dumát."
Mihályi cikkhez:
"Az ingyenes alap- és a fizetős kiegészítő biztosítások gondolatát élből elutasítjuk, több okból is. Egy kiegészítő biztosítási rendszer csak akkor tudna működni, ha a mai alapcsomagot lényegesen leszűkítenénk, mondjuk 300-400 milliárd forintnyi szolgáltatást kivennénk belőle, és azt mondanánk, hogy aki akar, az kössön kiegészítő biztosítást."
...
"Az első osztályú utasok, a lakosság jól szituált része tudna fizetni, így megkaphatná mindazokat az ellátásokat, amelyekhez ma is mindenki hozzájut. Aki viszont nem tudja megfizetni a kiegészítő biztosítást, az nem jutna hozzá 300-400 milliárd forintnyi szolgáltatáshoz, ellátáshoz."

Hű, ezt a kristálytiszta logikai érvelést. Azannyát!
Hát nem arról van szó, hogy javítani kellene az ellátás színvonalát? Hogy aki többet fizet, kapjon magasabb szintű ellátást a jelenleginél?
Gabo, kb. 1500 milliárd Ft. S aki ezt megszerzi örökre bebetonozza magát a hatlaomba. Ez itt a tét.
árpi!
az újabb célpontot is nézted?
lehet, hogy a hirtv sugall valamit ezzel a metős riporttal, nem?
viszont: itt csak mentősökkel mentek egykét riasztáshoz.
a "központi ágynyilvántartó" szemüveges nénik egy stóc papírral, élet és halál urai.
légyszives, bizonyítsd be nekem, hogy ez hamisítvány. nem akarom, hogy ez igaz legyen.
köszi zuzu, már nagyon vártam ezt a számot!
Gyerekek,mi a ....ért van az ,hogy itt mindenki vagy antiszemita-nácizik vagy kommunistázik vagy ha egyik oldalba belerúg kötelezően a másikat is le kell hánynia "mert én kurvára középen vagyok és entellektüel lévén gondolkodom"??!!!??
Miért nem lehet valami JÓ vagy ÚGYSZARAHOGYVAN anélkül,hogy ide-oda vagdosnék?
Ez most a trendi,hogy minden és mindenki szar,csaló,hazug?
Na ez az ami igazán kelet-európai gondolkodásmód.
Mert ezt erőszakolták a "független gondolkodású" agyatokba és súlykolják nap mint nap.
Üdv! Matus Gábor vagyok. Friss hús a blogolók táborában.

Fölkaptam a fejem a Szcientológia ellen folytatott kereszteshadjáratodra.

Sajnos, veled ellentétben én nem vagyok író,szerényebb eszközökkel tudom csak kifejezni gondolataimat,de valamilyen formában muszály hangot adnom félelmeimnek.
FÉLELMEIMNEK,-írom- és így is gondolom. Annyi indulatról árulkodnak írásaid, hogy föl kell tennem a kérdést: Ugye nem kell félnem ha Dianetika polóban kimegyek az utcára? Nem jössz oda és pofozol fel köpködsz le,vagy ilyesmi. Ugye ez olyan ország ahol -én, vagy bárki más- szabadon gyakorolhatja vallását...
Nem tudom miből táplálkozik ez a szcientológia ellenesség, de lehet,hogy jobban meg kellene ismerned a területet mielött véleményt alkotsz és ( mivel jó tollú író vagy)formálsz.
Tényleg ennyire szörnyűek vagyunk?
(Mellesleg, ki a franc az a Xenu?)
Üdv: Gábor
süti beállítások módosítása