W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ah, szabadság nem virul

2006.12.29. 11:30 Tóta W. Árpád

Feldobta a csizmát nemrégiben a párttitkárból lett öltönyös fáraó, a tragikomikus feudálkomcsi Nyijazov, minden türkmének Basija, aki magáról nevezte el a januárt, és a kurva anyjáról az áprilist. Hurrá. Szaddám nyakán szorul a hurok; várom Kim és Lukasenko pusztulását. De nincs ezzel mindenki így.

Magyarországon szélsőséges politikai szervezetek alatt a fél- és egészen fasiszta formációkat értjük; a diktatúra jobbos hívei szem előtt vannak. Ezzel az őszi hőbörgőfesztivállal pláne rágyorsítottak. De nehéz nem észrevenni, hogy a jobbos radikálisok ma már szinte pont ugyanazt mondják, mint a kommunisták, és persze mindketten szemenszedett hülyeségeket.

Szélsőbalos veszélyről, kommunista totalizmusról mégsem hallani, mert ugye a fideszes droidok kommunistázását már nem lehet komolyan venni, és ha van is valami jelentése, akkor se az, hogy Gyurcsányék szocializmust építenek, hanem hogy miért ők vannak hatalmon, és nem mi. Pedig vannak Magyarországon emberek, akik úgy gondolják, hogy Belorusszia csudajó hely, és itt is olyasmit kéne csinálni. Hogy Belorusszia milyen hely valójában, azt nem fogom itt részletezni.

A Munkáspártnak volt valaha újságja, A Szabadság - évekig olvastam is - ez azonban print formában megszűnt, amikor Thürmer egy százalék alá manőverezte a pártot. Az interneten viszont továbbra is olvasható, valamint a Baross utcai székház előtt kifüggesztve is. Decemberi első számának címlapján egy agrárfrizurát viselő fehérorosz kislány látható, a belsejében pedig Lukasenko elnök végbele. Jó mélyen. A magyar kommunisták a legapróbb kritika nélkül dicsőítik a belorusz téeszelnökrendszert. Ilyenekkel:

Amíg a magyar embereket elönti a nyugati kultúrszemét, addig Belorussziában nem engedélyezett a pornográfia, de támogatják a nemzeti irodalmat, kultúrát...  Alekszandr Lukasenkó belorusz elnököt tisztelettel veszik körbe a belorusz emberek, akik meg tudják becsülni a teljes foglalkoztatottságot, az ingyenes oktatást és egészségügyet, mert tudják, milyen élet jutott osztályrészükül egykori honfitársaiknak, az oroszoknak, ukránoknak, és - tegyük hozzá nekünk, magyaroknak.


Meg van ilyen képaláírás is: Thürmer Gyula Golubeva elvtársnővel az Építőipari kutatóintézetben. És volt ugyanebben a lapban könnyes búcsú Milosevicstől, a kiemelkedő szerb hazafitól.

Semmi kétség, a Munkáspárt ugyanolyan undorító szervezet, mint fasiszta párjai, de az is tény, hogy szerencsére nincs benne egy lepkefingnyi erő sem. Ettől függetlenül ajánlom A Szabadságot azoknak, akik a betevő hülyeségért eddig csak széljobbos orgánumokat olvasgattak.


Címkék: lapszemle munkáspárt

212 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8923431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van itt valami tévedés: a kommunista az nem csak úgy születik, hanem beleültetik a fejébe a magvakat, a gyomorsüllyedéses traktorost beültetik a pártiskolában a padba, átmossák az agyát, az meg öntözi a magvakat, kicsíráztatja és onnantól kezdve marxista, leninista, dialektikus materialista lesz, bár ő ezt nem tudja. És aztán megszületnek a gyerekei, akik éppen most 30-40 körüliek. És azt hallották otthon hogy Kádár jó volt/nem volt jó. Nem kell őket "lenyúlni" sem Fidesz oldalról, sem MSZP oldalról, le vannak azok már apa és anya által. Ezt a korszakot éljük most. A szájhagyomány útján szavazók "akaratát" teljesítjük be. Elenyésző az a kisebbség aki megtanulja és értékelni meri a történelemmé patinásított közelmúltat. Szájhagyománynak fittyet hányva, kiguglizva a neveket, végigolvasva az életrajzokat, és józan, gyomorsüllyedéses traktorosi ésszel végiggondolja hogy kit ültet a gyerekei nyakába. Sajnos, ez még az a kor, amelyben nem győzhet a "hiszem amit látok", sokkal inkább a "hiszem amit mondanak" győz. Egy generáció múltán már talán felnövünk. Talán Csurka István újra csak ír, Thürmer Gyula újra csak fésülködik, Orbán Viktor csak leviszi a szemetet, Gyurcsány Ferenc csak befizeti a csekkeket. Azt a 40 évet csak-csak kibírjuk. Nincs semmi illúzióm, korábban nem győzhet az értelem.
igen, szívecském, de te egy átlagos napon 7 ezerből vagy egy. nagyon fontos a tisztelt publikum, de az egyáltalán nem cél, hogy mindenkinek minden tetsszen. akinek az agya helyrehozhatatlanul kiakad a türkménbasi kurvaanyjától, azzal tartalmas vitára úgysem számítok. nincs szükség mindenkire.
Árpád:

Amúgy észrevettem, hogy már kb. egy hónapja nincs új cikk tőled az Indexen. Azokkal is átköltözködtél ide? Mert egy csomó poszt szinte minimális változtatással, vagy anélkül, elmenne Index-cikknek is.

Asszem a szcientológusos posztnál gondoltam arra, hogy így talán nehezebben támadható jogilag, nehezebben perelhető egy blogposzt, mint egy cikk és azért.

Vagy mert ide meg befér az, ami az Indexre nem, ami téged érdekel, de publinak nem megy el.

Vagy nem tudom. Megkérdezlek inkább téged.
Nem, indexes cikkek lesznek továbbra is ugyanúgy, és itt lehet majd kommentelni hozzájuk. Hogy most nem voltak, az inkább a gyermekáldásnak tudható be, kevésbé tudtam követni a híreket is, meg aztán maguk a hírek is ritkásabbak így ünnepek idején.
nalam az vagja ki a biztositekot ha olyasmivel befolyasolod a tobbi 7000-x-et ami az agyad szulemenye, csunyabb szoval hazugsag, uszitas, kicsit szebben, felrebeszelsz, olyasmirol irsz, amirol gozod sincs. De tedd. A stilus a masik kerdes, de ebben aztan tenyleg egyedul vagyok, mindenki zabalja a falloszos dumadat.
En nem lelepni akarok te nagyarcu eretlen kamasz, hanem jot akarok neked, persze nem tudok ertelmes tanacsot adni, amit esetleg meg is fogadsz. Na megyek, nem vagyok en mindenki.
A káromkodások egy ideig mennek... főleg úgy hogy az Árpád jó helyre jókor rakta, de tényleg kezd egy kicsit sok lenni a kurvaanyázásból, faszokból meg faszfejekből. Vagy ez valami neolib újságírás, ami ledönt minden korlátot, minden tabut...mert csak így tud hatni? Én ezt nem érzem (mármint az átütő hatást), ha valaki igen ossza meg velem.
A másik: az Árpád merészen serényen beletúr minden témába, Szaddamtól a tölcsérgombáig (vagy mi a lófaszig...milyen jól hangzik mi), de nem hiszem hogy korrekt háttértudása lenne huszonix évesen ennyire mindenről. A staghorn által felvázolt megoldás, mármint a 30 perces wikipédiázás meg...nem méltó egy ilyen emberhez. Ennél több kell, ill. többet várnék el. Remélem egyszer megnyugtat hogy többről is van szó.
"nalam az vagja ki a biztositekot ha olyasmivel befolyasolod a tobbi 7000-x-et ami az agyad szulemenye"

Ezértt hívják ezt blognak és nem hírportálnak.
Nomante,
De ezt nem blognak hivjak, mert ez egy kozszereplo irja. A blog az az, amikor leirod, hogy fogat mostal reggel es lenyelted a fogkefed. Ez kokemenyen TWA munkassaganak a resze es ahhoz meltatlan. (Fohelyen balra fenn az Indexen). Ezert feltem Tota W-t, akit nem utalok, inkabb szurkolok neki, hogy igy szabadjara engedje a nem nyomdakepes gondolatait a sajat "BLOG"-jan. Adjon mar magara!!!!
„De ezt nem blognak hivjak, mert ez egy kozszereplo irja.”

Na ez meg nálam vágta ki.

A közszereplő aranyat szarik? A közszereplő gecije feltámasztja a halottakat, vagy mi? A közszereplő blogja már nem is bog?

(Ha az én blogomon kezdenél el ugyanígy főszerkesztőt játszani, nem sokáig lennének kint ezirányú kommentjeid ...)

A blog meg attól blog, hogy valaki kirakja és kész. Létezik fotóblog is, te főszerkesztők gyöngye ...
A szélsőségesek attól váltak veszélyessé, hogy a törvényhozás 17 éve nem képes egyértelmű és a rendvédelmi szervek által végrehajtható szankcionálást kidolgozni a kezelésükre. Miközben azt harsogják, hogy az éppen megszületett többpárti parlamentáris demokráciát el akarják törölni a föld színéről és valami zavaros ómagyaros katyvaszt valósítanának meg, máig nem tudni minek és hogyan, autókat gyújtanak fel, közintézményeket borítanak lángba, aközben megy a sumákolás félreértelmezett emberi jogokról, gyülekezési- meg szólásszabadságról, ombudszmanoknak kell értelmezniük az értelmezhetetlent. Sajnos mindennel így állunk: törvényeink kiskapukból vannak összeácsolva, hogy a konjuktúrát kihasználó fehérgalléros bűnözők közlekedését semmi se zavarja. Százmilliárdok lenyúlását legalizálta a bíróság, amikor Princet felmentették, a bróker körül is mély a csend. Az hírlik, hogy azért, mert a politika teljes spekrtumának bőven jutott az adófizetők pénzéből. Magyarország oly messze van a jogállamtól, mint a Mars szonda a Rottenbiller utcától. Talán évszázadok kellenek, mire a szervilis feudális közgondolkodást felválthatja talán egy demokratikusabb szellemiség és a képviselők elgondolkodnak azon, hogy a közpénzeket talán mégsem ildomos hazavinni.
Big Ben:
Einstein mondott valami olyant, hogy: a problémát nem lehet megoldani azon a rendszeren belül, ahol keletkezett. A szocializmus gépe nem működött, de nem dobták ki a mi türkménbasijaink, hanem elkezdték toldozni-foldozni. Német Miklóstól kezdve mind. Ez lett belőle. A jog mindig inkább szubjektív és valamiféle társadalmi egyezségre kellene épülnie, de ehhez kell valami (lehet, hogy elvont) fix pont, amiről kiindul. Pl. egy közmegegyezésre alapuló alkotmány (?), de az se nincs nekünk, a Sztálin bácsitól kapottat "javítottuk meg" '90 után... vagy a szent korona (?) vagy a I. (Habsburg) Ottó... vagy mittudomén; mindenféle verziók voltak a "rendszerváltás"kor, de jó szokás szerint egyiket se csináltuk meg.

Ezér (is) aztán sztem innét vicces a blog kedvenc Türkménbasit meg a mamáját baszogatni, mert ottan ez a módi Dzsingisz Kán óta, nem az oroszok vezették be. A következő Basi majd a májust foglalja le. Ha elmúlik is egyszer, nem tőlünk.
Emlékszem, pár éve még elkapcsoltam a heti hetesről, mert a médiában elfogadottá tették a kurvaanyázást (mostmár másért nem nézem), de mára asszem, hogy gyengébb kifejezések itten nem ütik meg az ingerküszöböt.
Na látom a hizetett lazagyerek megsértődütt.ez amúgy jellemző hazánk eme unikumaira."gecire"tudnak kritizálni mindenkit meg"kibaszott"lazák meg szabadgondolkozásuak ráadásul a véleményszabadság zászlaja alatt rohangásznak fel alá.de mikor valaki azt meri mondani hogy amit itt "összeszar" annál egy tuberkolózisos hajléktalan másnaposan különbet hány a nyugati téri aluljáróban(mér ami az intelektuális tartalmát illeti",na akkor eltörik a mécses,akkor megtudjuk hogy ő annyire de "kurva" laza hogy aztán pont "leszarja" hogy ki mi a "faszt" gondol,meg hogy ő ezért a szellemi moslékért(gondolom szerinte humoros és valami kibaszott friss gondolatok-no comment)aztán pénzt nem vesz fel,ja meg hogy neki van ám több ezer kis rajongója is és ő értük fekszik meg kel és gépel izzó szemmel betegen is,mert neki ők a legfontosabbak nem az ilyen mit ugrálsz kis "faszfej".az meg hogy nem nézik meg az indexnél hogy mennyien látogatják ezt a szellemi holocaustot annak nincs semi köze a valósághoz te "hülye barom" te a "kárpát medence címeres állata"-ez amúgy vicces?Szóval nem kell hogy tetszen nekem a "szaros" bloggod ,mert játszhatod itt a szabadság védőbástyáját de attol még csak egy fizetett bazárimajom vagy(abból sem épp egy színvonal.politikai meg vallási ismereteid nem érik el azt a szintet mint egy 6éves kisfiúé aki volt már parlamentkiránduláson és a nagymamája levitte hittanra.azt "felböfögsz itt katkókról meg szélsőjobról meg ki lopta el a komcsikról ilyen tudatlan ocsmány zafatokat amit te a gondolataidnak csúfolsz),és ha én éppen azért jövök ide mert idegesít ez a neuron disorder,akkor annak is örülni fognak mert az is egy klikk és ha ezt tagadod akkor még hazudsz is(aki hazudik az lop).Melesleg hogy egy klasszikust idézzek:Tudatlanságoddal csak az arroganciád vetekedhet.Te is korunk kontraszelekciójának vagy a gyümölcse.ja és te is csak egy vagy a napi 7000x különlegesnek látszanivértizzadó nevetségesen sekélyes baromból akin a médián keresztűl röhögni lehet,még mielött valami magányos szélmalomharcosnak tartanád magad.Ja amikor könnybelábadt ujjakkal gépeled hogy örülsz hogy a "bloggod" nem fullad értelmetlen zsidózásba meg kurvaanyázásba meg mocskolódásba akkor belegondolsz milyen vicces hogy neked ez az egyetlen megoldásod minden kritikára???ez a :"ha nem tetszik akkor menj a kurvaanyádba te köcsög barom,böfögj máshol"???Ezt hol tanítják????Ezt lehet blognak hívni de azért ez nem az,csak annak van álcázva.na mind4egy ha neked az kell hogy a szaros szemétdombod jegén zombik koronázzanak királlyá akkor bénázzál itt tovább,Amúgy bezárni épp úgy nincs értelme ezt mint folytatni,nem akkora veszély ez csak egy "silány média szolgáltatás"ugyanaz mint a Megveszem ezt a nőt vagy a megatánc vagy valami kiöregedett,sarkkutató boxolóval valamelyik reggeli műsor valamelyik moslék tv-n,nem több ,nem kevesebb(van ennél kevesebb?)
jaj szimpatikusak még az hogy más nickeken nyalsz magadnak:)ez mondjuk tényleg tetszik,:)van valami primitív bája.Olyan mint egy intelektuális"Tőserdő szépe"vállasztás ahol a buta kislány majd megszakad hogy beöltözzön 2-3 jelmezbe és szavazhasson magára hogy megnyerhesse ezt a baromi hangsúlyos versenyt.:)majom
staghorn,

az második üveg páleszt nem kellett volna megkezdened ...
staghorn

melyik nickekre gondolsz? kezd érdekelni
A színvonal elérte azt a szintet, úgy a szerző, mint némely hozzászoló részéről, hogy a Subbára történő átirányításnak itt az ideje.
Sajnálatos, ha a házigazda ennyire elveti a mércét.
Ettől az egész vitától függetlenül:
Gratulálok a gyermekáldáshoz!
Ugye milyen érdekes a magyar nyelv: a szóban benne van az "áldás". Najó , elérzékenyülni nem kell...:))
a gyermekáldásról jut eszembe: hogy híjják azt a maszopos muksót /tán államtitkár is volt/, aki o.v. x-edik gyerekének világrajöttét úgy kommentálta, h. ellett o.v. kocája - remélem, a mi árpinkat nem köszönti hasonlóképp :)
Van még egy nagyon fontos dolog, az mszp a lehető leghatározottabban határolódik el a kommunistáktól. Még akkor is ha azok nagyon hízelgően ajánlanak szövetséget. Nem így a fidesz, mely legutóbb a szélsőségesek fészkét választotta permanens tüntetésének helyszínéül.

A másik, a kommunizmus rég nem piacképes ideológia, már sehol se foglalkoznak vele, néhol még rozsdásodik, de nem veszélyes.

Továbbá, hatásuk sincs, nincs például olyan, mint amit tegnapelőtt tapasztaltam a metrón: egy srác neki akart menni egy kreolbőrűnek , feltűrte az ingujját - karjára horogkereszt volt tetoválva- és ilyenek ordítozott:
„figyelj, ez nem divatból van itt”
„menj haza dugjál antilopokat”
A tettlegességtől egy barátja tartotta vissza.

A szélsőségek árnyalatait, minőségeit és nagyságait is a mérsékeltebb tábor határozza meg. Ha az már eleve radikális, vagy legalábbis radikális vonásokkal bír, akkor nem meglepő ha az ideológia szélsőséges követői még kifejezőbbek akarnak lenni.

Ha a jobboldali konszolidált réteg a lelke mélyén antiszemita, akkor érthető, hogy az egyszerűbb rétegben ez nem „csak” burkolt zsidózásként fog jelentkezni.
Az előbbi mondat talán érthetőbb ha ide idézem Kövér egy ostoba fogalmát , mit magam is több „jobboldali” ismerősömtől hallottam viszont:
„nem magyarul gondolkodók”
Tudom, lehet erre írni, hogy kiforgatás. Tényleg lehet. De lehetett volna másként is fogalmazni, az ilyen kétértelmű mondatok szándékosak, mindenki a saját ízlése szerint értelmezheti, de a legjobb esetben sem értelmes (számomra:).
de worluk kedves, mégis milyen vitára számitottál ebben a témában?
hogy majd előbújik a munkáspárti diktatúrakövetelő és azt mondja "de van bennünk lepkefingnyi erő"? vagy valamelyik szkinhed érvelni kezd, hogy "nem is undoritók a munkáspárt fasiszta párjai"?

"Semmi kétség, a Munkáspárt ugyanolyan undorító szervezet, mint fasiszta párjai, de az is tény, hogy szerencsére nincs benne egy lepkefingnyi erő sem. "

"nagyon fontos a tisztelt publikum, de az egyáltalán nem cél, hogy mindenkinek minden tetsszen. akinek az agya helyrehozhatatlanul kiakad a türkménbasi kurvaanyjától, azzal tartalmas vitára úgysem számítok"
igen.Érdekes alapfeltétel a tartalmas vitához:)Amúgy az egész hozzászólással egyetértek.Még jó hogy a lepkefingnyi erőt is nélkülöző,már lapoz kiadni is képtelen párt nem marginális téma
OFF:

hülye kérdés, de Tóta W. tényleg fog szerepelni a Nap-Kelte különkiadásában? mintha hallottam volna a nevét, vagy simán csöngött a fülem?
Staghorn

Latom neked is eros grafoman kenyszered van es minden postodbol sugarzik a verbalis keszseged felett erzett buszkeseg, hat mondd meg nekem, ki akadalyoz meg abban, hogy nyiss egy blogot?

Amugy stilusod egesz szorakoztato ( meg ha tartalmilag nem is ertek Veled sokmindenben egyet), ha netalan pozitiv visszacsatolasra varnal, ime; de engedd meg szereny olvasodnak (sic!), hogy javasolja a szoveg tagolasat, a mondat kezdo nagybetut es a mondatvegi irasjeleket.

mindig is sajnáltam azt aki csak arra képes hogy kommentekben kidobja a nagy hányását de amúgy senki nem kérdezte, nem kiváncsi rá vagyis feleslegesen regisztrált és semmilyen olyan érvet, írást, oldalt, linket nem tud megadni ahol mondjuk kiderülne róla hogy több mint egy megsértett okoskodó senki akinek nem jött be az élet.
Hehe...
Érdekes látnom a postokban, amikor az úgynevezett jobboldal erőit vizuálisan bemutatják, mindjárt az azok véleményét is kiröhögik, aztán meg a május 1. ünnepség sörös-virslis sátrába mennek potyázni...
Vagy amikor az anyjuk-apjuk a tízemeletes kapujában, az árnyékban kialakított napközbeni traccsparty-ról felszól nekeik, hogy vigyen még nekik 2 üveg köbányait...
Munkaidóben persze.
Eszem-faszom megáll.
Teszemazt az MTV ostrom idején azok a gemkapcsos-biztosítótűs-bőrkabátos, piros és takonyszín hajú punkok...az is micsoda szélsőjobb veszély volt, te jó ég.
A kommunizmus nem a fasizmus ellentéte az origó ellentétes oldalán. Attól mert Rákosi (vagy legyen Lukasenko) piros alsót viselt a kommunista eszme lehet szép. Volt már valaki skandináv országban május elsején?
Hát, nekem nem is az egyenes két vége, hanem egy kör két egymás mellett lévő pontjai jutnak erről eszembe. Meg a Hitler-Sztálin egyezség (Ribbentrop paktum) Lengyelország lerohanásáról.
A május 1. meg a szociáldemokráciáé eredetileg.
A szocializmus/kommunizmus alapja egy szép eszme volt. Kár, hogy a tapasztalatok szerint másra nem jó, csak diktatúrák építésére. A jobboldal is a szocializmusnak köszönheti a létét, ilyen értelemben van rokonság a kettő között, bár a nemzetszocializmus baromira kicsavarta az alapgondolatokat.

Ma is az a baj, hogy mindent addig magyaráznak (bocsánat, kommunikálnak... ), hogy már senki nem emlékszik, hogy honnan is indultunk. Az emberek egyenlősége? A munka becsülete? Ki foglalkozik ma már ilyesmikkel?
Miközben mi -elnézést, de keverjük óriási nagy ügybuzgalommal a szart, és vitatkozunk, szarrágung minden koncot amit az Árpád még azelőtt flegmán kiköp mielőtt leszopogatta volna róla a húst, a negédesen bukolikus hangulatu baráti napkeltében a Bánó, a Vágó (mi a f.szt keres ez ott?) és az egészségügyi miniszter azon adomázgatnak, hogy azért kell a reform az egészségügybe, hogy több maradjon Rozál néninek arra, hogy az emelkedő gázszámlákat ki tudja fizetni. Na most ezt így szó szerint... Undorító pofátlanság, és k.rvára nem értem miért nem erről tárcázgat az Árpád, és helyette miért istenfaszával van elfoglalva. (ahogy mi is)

"Kár, hogy a tapasztalatok szerint másra nem jó, csak diktatúrák építésére" Vajon ott, ahol ezek a próbálkozások diktatúrákba fulladtak miért nem működik úgy a demokrácia sem? A mai populizmus minőségben nem különbözik az 50 évvel korábbival. Sajnos megérdemeljük.
A fasizmussal sincs semmi baj, hiába pejoratív értelemben használják a szót manapság.
Ott is ott van az összetartás, a munka, épül az ország. Nem veszik el az ország pénze a politikai csatározásokon.
Persze nehéz ezt úgy csinálni, hogy ne legyen belőle vére, elnyomó diktatúra, mert kell ehhez egy vezető aki bírja a kritikát, csak az ország érdekeit nézi és nem a sajátjait és az Eszme elhivatott követője. Ezt meg azért nem könnyű szavatolni.

Ott van Kelet-Németország, Csehország, a balti államok, ott megy a demokrácia. Legalábbis nem megy rosszabbul, mint pl. az ősdemokráciákban, mondjuk nézzük az USA-t, ahol olyan féldemokrácia van.
Nem azért nem megy az ilyen helyeken a demokrácia, mint Belorusszia vagy Magyarország, mert az ország van elbaszva.
Hanem megelőzte a demokráciát pár száz év elnyomás és már egy ideje nem kellett egyedül dönteni. Így ne is csodálkozzunk, hogy nem megy egyből a dolog. Természetesen ez nem oldoz föl senkit a bűnei alól, aki úgy gondolja, nem is kell változtatni ezen és mehet tovább a sarc, a tized meg a sumák, ahogy eddig. De nem is igazolja egy újabb diktatúra bevezetését. Ha Mo. újra kommunista/fasiszta diktatúrában akar élni, megteheti, csak aztán ne legyen siránkozás ha meg tetszettünk unni és újra szavazhatnékunk van.
mavo te nagyon naiv vagy. Nem is kezdelek el felvilagositani. Komolyan gondolod, hogy ha egy ujsagiro a sajat neven a sajat cikkeit megfuttatja egy blogon, az "csak" egy blog????
z
USA-ban mitol van feldemokracia?
az USA-ban érződik a legerősebben, hogy születni kell valakinek, hogy elnök lehess, de ahhoz is, hogy beleszólj a dolgokba egyáltalán
már ahhoz is, hogy egyáltalán szavazhass
az USAban a Kennedy- meg Bush-klánok harcolnak a hatalom megszerzéséért, tuljadonképpen egy királyságra emlékzetet a dolog, a house of representatives is kizárólag "ariszrokratákból áll"
ha meg floridai néger vagy, ki tudja, még a szavazatodat se számolják be a többi közé
ha panaszt emelsz, kell a szenátori ellenjegyzés, de menj már föl gyapotszedőként egy igazi WASP-"nemes"hez panaszkodni
különösen, hogy azt se tudod kire szavazol, nincs közvetlen választás
hozzájárul még ehhez a szavazókörzetekben a "győztes mindent visz"-elv, amivel aztán végképp megkavarják a dolgokat
ha nem tetszik a pofád, terroristagyanús vagy, akkor hamar kivonnak a forgalomból és akár meg is kínozhatnak
a rendőr is lelő a picsába ha bűnözőnek néz és nem fekszel elég gyorsan a földre
és elég sok embert végeznek ki, köztük lehet hogy ártatlanokat is, törvényszerű ez ott, ahol egyáltalán van halálbüntetés
az USA nem a legmakulátlanabb demokrácia, na
Árpád, te, meg a tüntetőket -fideszt -miépet -sámánokat -bőrfejűeket 1etlen nagy kalap alá vevő emberek, nektek ez így jobb érzés, vagymi??? Így magasabbnak érzitek magatokat, hogy TI mind-mind persze hatalmas nagy indivídumok vagytok, MI meg, a jobboldal, egyetlen nagy piros-fehér birka... Ti persze csak azért értetek egyet, mert az okos indivídumok okosságokban egyetértenek, a csorda meg a másik oldal lenne, mi?
Így qrva könnyű gondolni. Boldogok a lelki szegények, igen.
Csak egy dolgot a "szélsőséges" tüntetésekről: csak az én szememet böki az anomália a tüntetők felelősségre vonása és a rendőri túlkapók elítélése között?
Lehet, van aki ezen könnyen túllép, mert könnyebb rettegni a lelkiismeret 88 honlapját nézegetve, még véletlenül sem elgondolkodva, miért tartunk itt. Ha egy rendőr bármit megtehet, ha egy városi polgármester (ráadásul liberális) alkotmányt/ensz okmányokat írhat felül, az milyen üzenet nekem, mindenkinek?
És nem én óhajtom bevezetni az US&THEM terminológiát, hanem pont egy rakás postból süt ki, első helyen Árpáddal.
ez még egy korai hozzászóláshoz, asszem parafenoménnek:
a fidesz átlagszavazót nem érdemes olyan nagy elánnal elemezgetni, mert ha jól tudom, a legtöbb magasan képzett szavazóval bírnak, arányaiban is, utóbbiban leszámítva az szdsz-t. Tehát ha a csapásirányok ilyen rosszak jobboldalt, akkor baloldalt mi lehet?
z
ennek a feleval nem ertek egyet. Persze nem tokeletes, de messze jobb mint a tobbi. Az atlagember szintjen amilyen atlathato es korrekt, messze jobb mint az Europai. Amit leirtal az Europara igaz, de nemcsak a vezeto elitre, hanem meg a cipeszre, meg a hentesre is, Magyarorszagot nem is emlitve.
z

en meg egyetertek veled.
Hazafias torveny, ilyenek.

USA nagyon durvan leszalloagban van.
igazabol a vegtelensegig lehetne sorolni, es mar kozhelyszamba is megy , ugyhogy bocs
Minél töbet olvasom ezt a blogot, annál jobban örülök, hogy nem vagyok vallásos, de még jobban örülök annak, hogy nem politizálok (pontosabban magánéletemből tudatosan és könyörtelenül kirekesztem a politikát)...

Ez a sok beteg állat, aki MINDEN DE MINDEN EGYES TOPICBAN el tud jutni oda, hogy most akkor balodal vs. jobboldal (Gyurcsány vs. Orbán), nem tudom, hogy mi a helyes kifejezés, talán, hogy ezek az emberkék egyszerűen taszítóak, állandóan csak prédikálnak olyanok, mint a felhúzós játékok, csak megforgatja vki a kulcsot, és már dől is a hülyeség ezerrel (sokszor nem is a saját gondolataikat, hanem valami szart, amit valahol összeolvastak), megdöbbentő. Kedvencem az a fickó/csaj volt, aki még a tejszínes-gomás lapockánál is a katolikus egyház védelmére kelt, hogy a sok vallástalan surmó minek ünnepli a karácsonyt. Ha maholnap TWÁ topicot nyit annak, hogy milyen alakút rakott reggel a fajanszba, abból is csak ezt tudnák ezek a szerencsétlen monomániások kihozni...Borzasztó!

Persze ez most messze nem vonatkozik mindenkire, rengeteg intelligens emberrel és véleménnel (pro és kontra) is találkoztam sok témánál, szóval, akinek nem inge, ne vegye magára.

Szóval csak annyit akartam, hogy jó ez a blog, remélem, sokáig megmarad még. Addig is mindenkinek boldog, és sikerekben gazdag új évet kívánok! Sziasztok
Alf:
milyen igazad van! Te is amerika szakerto vagy mint meg 10 millio magyar
malacful:

mi igaz Európára?
a halálbüntetés? hogy lelő a rendőr?
az, hogy nem születsz Rhode Islandre fehér emberként vagy nem vagy orvos/ügyvéd/politikus fia akkor a fizetős felsőoktatásban ne is álmodj arról hogy diplomát szerzel?
ott a szülőknek, ha nem a felső 100.000 tagjai, bizony keményen spórolni kell évekig 10-20, hogy a jó képességű gyerekből ne autószerelő legyen vagy pincér, hanem mondjuk jogász vagy orvos

ha meg végképp nincs zséd, mehetsz katonának Irakba, megdögleni

ezen idő alatt a szenátorok fiai Koponyáznak meg lambda epszilon phíznek a fizetős Yale-en vagy Harvardon, isznak, szívnak, utána meg meresztik a picsájukat valami irodában ahová apu ültette őket, óránként 800 dollárért

Magyarországon ha szegény annyira, hogy könyvre még épp futja, de van eszed, akkor beadod a lapot, fölvesznek, mehetsz.
Amerikában le lehet tenni a csekket, majd utána (esetleg sportösztöndíj, ha kell az egyetemnek a presztízs).

Ha meg az apád puerto ricói, anyád meg feka, akkor meg legfeljebb a mosogatásig meg a dílerkedésig viheted valami nyomortanyán, amiből amerikában akad nem kevés.

A gazdagok persze építenek villát meg falat, soha nem kell érintkeznie egy jól szituált, vagy legalábbis középosztálybeli gyereknek a szegényekkel, azt se tudja hol laknak meg mit csinálnak azok.

Magyarországon azért még más a helyzet, meg úgy Európában általában.

Majd ha mutatsz majd nekem néger, nő, vagy akár ateista elnököt, akkor hiszem el hogy demokrácia, addig nem.
ja z,
Ez valami masik Amerika lehet, nem az ahol en elek. Biztos ketto van belole. Massachusettsnek pl. fekete kormanyzoja van, es a demokratak kovetkezo jeloltje is jo esellyel fekete lesz. Amit te irsz (ami amugy foleg vagdalkozas), az legfeljebb a tarsadalom felso 2 es also 20%-ara igaz. A maradek 78% koszoni szepen jol van. Kerdezd meg oket. Neznenek rad mint a ketfeju macskara, hogy mirol beszelsz. Csak az, hogy a rendor hogyan ban veled Magyarorszagon vagy az USA-ban, na mar az eg es fold az USA javara
Malacful es Z
szerintem az igazsag meg valahol feluton van.
Nem lehet szonyegalasoproni Z kritikait, van bennuk igazsag rendesen.

De az is igaz, hogy van egy kurva vastag reteg a tarsadalomban (bar talan nem 78%) aki koszoni szepen, nagyon jol elvan.

Es ne felejtsuk, hogy van egy milla illegalis, koztuk magyarok is rendesen, akik tobbre viszik az USAban, mint a szulofoldjukon valaha is remelhettek.
Pedig ok ott senkik.
nem cozumel nem 1 milla illegalis, legalabb 10 millio. Es igy van, nekik tenyleg nem fenekig tejfel, mert mer lenne az, de egy reszuk ettol kiborul es szidja Amerikat z stilusban
Ja, tiz milla, nem is tudom, miert irtam az egyet...????
Kell nekem egy KV.

De en pont azt akartam mondani, hogy ha illegalis vagy, akkor tulkepp jogilag egy senki vagy, es mint ilyen senki, kepes vagy jobb eletet teremteni, mint a sajat hazadban.
Na, azért ismerek én egy pár amerikait akinek rendesen tele van a töke és szeretne elhúzni inkább Európába, Ausztráliába vagy Japánba, főleg mióta Bushék vannak kormányon. Kíváncsi vagyok, hogy a többi elégedett hogy fogja bírni Walker és a PC országát, ha terrorveszély címén hamarosan a seggükbe is belenéznek majd pl. a repülőtereken.
Komolyan mondom nem vagytok normálisak. Ahelyett, hogy mindenki csak magára figyelne, élné nyamvadt életét a helyén, ahova született, ahova ment. Véleményt meg arról formáljon, amit átél, nem a messziföldről látva, visszajőve mondja meg a frankót. Mi akik maradunk, dolgozunk, építünk és ahogy minden "demokráciában" tömjük a politikusok zsebét.
Akinek nem tetszik, ne olvassa. Formáljon véleményt és húzzon el... csendben kifizetődőbb, mint balhézva. Főleg, ha ő esetleg egy másik nagyon demokráciában él. Aki azt hiszi ő a többség, amikor csak 1. Aki azt hiszi majd megmondja (tanácsolja) mi a jó irány. Aki úgy gondolja mindenhez ért. Aki hiszi, hogy mindent tud, de hisz akkor miért is olvassa aZinternetet!?
Az a baj, hogy mind a 10millióan így gondolkozunk, mert most én is beszóltam. Jah, de mekkora különbség én tisztában vagyok ezzel. Jah és be is fogom, mert én csak egyszerűen boldogulni akarok szeretteimmel ebben a kis porfészekben. Amiben senki nem tett a változásokért! Ezért nem is hiszek senkiben, csak az igával a nyakamban beadom amit kell és jobbára nem érdekelnek a balgaságok. De azt, hagy ne tűrjem már, ha a városomat, ahol élek párezer nem városlakó elkezdi szétkapni, mert nekik épp nem tetszik valami. Sokat járok az országban, így még előfordulhat, hogy minden városka kap majd az én elégedettlenkedésemből. Csak mert azt hiszi x-ezer ember, hogy ő a többség és a felhasznált eszközökkel egyenértékű bánásmóddal letörik a szarvukat a nyugalomra vágyó emberek "zsoldosai"... a nyugalomra vágyó emberek nem fognak az utcára menni, de megnéztem volna mit kezdenek a hőbörgők mondjuk 1 millió bp-ivel szemben. Lehet véleményt formálni, de még negyon nem tudnak bánni a qrva nagy szabadsággal azemberek. Az a legnagyobb baj, hogy a kötelezettségeikről mit sem tudva a jogaikért ágálnak.
Vagy akkor legyen valami álszabadság, szóba kerültek a diktaturák... mert minden szélsőség ezen alapszik. Legyen egy megmondó ember, egy vezér, akit "mindenki" szeret. Hol élünk, milyen államformát akarunk!? Ez a kib@ nagy szabadság kellett, erre megoldás a parlamentális cucc... lehetne még valamiféle álkirályság is persze, mint ahogy működnek európa-szerte. Oké, de akkor legalább ami van működne rendesen. A kör pedig bezárult, mert senki nem változtatott rajta, amióta lehetősége lett volna. Az pedig mélyen elszomorító, hogy két x milliós tábor miatt 10-2x millió ember nem halad. Ahelyett, hogy lenne már végre valami közös cél vagy legalábbis annak olyan megfogalmazása, ami mögé képes lenne mindenki felsorakozni. Áh, késő van már álmodozom és bilibe is lóg a kezem, de bizakodom.
For better Magyarland! BUÉK 2007 Mindenkinek! Kívánok megbékélést, de attól még baszog@t6játok TWÁ-t, elég nagy fiú, hogy megvédje magát!
Kedves Tóta W!
Jól tette, hogy megírta ezt a cikket, csak nem értem mit keres benne a fasisztázás, amikor "posztkomcsi" emlőkön nevelkedett fletó építí hazánkban a II. kommunista birodalmat, amit kádárnak (és kurva anyjának, ebben a kurva országban)történetesen nem sikerült!
Már csak utalok a Ferenc közelben című munkájára is, amiben ezt éles szemmel meglátta. Úgy tünik, csak ideig-óráig, amig Ön meg nem kapta főnökeitől a balhorgot érte. Most már Ön is megvilágosodott, hogy ebben az országban, bocsánat a világon - és itt most az összes despotára utalok, Basitól Husszeinig - a legnagyobb, legkomplexebb, legkértékonyabb diktátor és azok prototipusa Orbán Viktor. Ki más, ügye? Csak éppen nem mondta ki az írás.
Tehát, az öszi "csöcselek" (már ez alatt a békétlenkedő állampongárok tízezeit értjük, akik nem fogadják el a diktatúrát) vezére Viktor, rosszabb Husszeinnél, Basinál, Lukasenkónál és még a Lukoilnál is! Nem átall Poloniummal azért öletni Londonban, hogy az Orosz baloldalon keresztül, mérjen hátulról-mellbe ütést szent ferencre, aki, áldott, békés és csöppet sem cezaromán alürökkel, egyeduralkodóként próbálja irányítani bimbozó "demokráciánkat"...

Ébredj Magyar, mert itt a jobboldali ármány, ami szélsőbaloldali köntösben lopakodik rá a gyurcsányi (szintiszta) demokráciára csőcselék formájában és kerekedik föléd Lukasenkóként!

Ehhez, csak gratulálni tudok, öszintén!
BUÉK
C

Z

Termeszetesen vannak ilyen amerikaiak is, sot, Bushnak azt hiszem sikerult produkalnia a all time legnepszerutlenebb elnok mutatot...
Galileo, bocs, hogy csak ritkán nézek bolgot. Azt írod, kár kritizálni, mert ez csak egy beszélgetés a pubban, nem ugyanaz a műfaj.

De hát ízlések ugye, és én TWA-t nemcsak egy sima bloggernek olvasom. Hanem publicistának, itt is. Szóval én magasabb szintet keresek.
Ez az utcanyelv, ironiaval, meg odaszolasokkal - ezzel nincs semmi baj. Ettől még lehetne valaki felkészült, stb.

Ha mondjuk Göncz Árpival ülnék pubban, ott is szintet várnék. Az nem rázna meg, ha eleresztene egy-két vaskosságot pár sör után (de jó kis beszélgetés lenne) de az igen ha mondjuk elkezdene általánosságban összevissza cigányozni. Vagy elsütne egy poént a vatikánról meg jézus fitymájáról. Mégha egy pubban lennénk is, jópár sör után.

Mindezeket leírva, kicsit mégis úgy érzem meggyőztél némileg, tényleg mégsem kellene komolyan venni pláne kritizálni.
Carlos:
te meg miért hiszed azt, hogy a Feri rossz és azt, hogy aki Viktort nem szeretei Ferit szereti? Miért kéne bárkit is szeretni? Miért hiszed azt és képzeled, hogy mindenki úgy hisz, mint te? Miért hiszed, hogy mindenki a Viktor ellen van? Miért mész már megint bele ebbe a megszemélyesítéses bohózatba? Miért hiszed, hogy ez rossz, amikor a másik lehet még rosszabb lenne? Miért tiszted eldönteni azt, hogy ez rossz és a másik jó? Miért hiszed, hogy csak neked rossz és másnak nem? Miért hiszed, hogy ami neked jó lett volna az másnak is jó lett volna?
Azért, mert mindenki (, de legtöbben) magukból indulnak ki és nem képesek mások helyzetébe belegondolni magukat...
Ébren vagyok, de ha felébresztel biztos megmondanád mi lenne a király. Mert nekem most rossz, mert kiba sok pénzt nem kapok meg amit megkeresek, de te biztos tudsz kiutat. Mert mind a 10 milliónknak van kiútja ebből a helyzetből... mindenki diktátor lesz és akkor lesz 10 millió diktátor aki megmondja majd.
Gabesz81!

Magyarázhatod neki (Carlosnak) orrvérzésig, amit leírtál, max. majd néz rád, mint a kétfejű UFO-ra. Vagy még inkább elküld a picsába.

Pont az a fajta, akikről fentebb is írtam - nem, nem az intelligens hozzászóló, akinek öröm olvasni sorait... :(

Ide jutottunk, de ez mindannyiunk bűne.

Jóccakát for everybody.
malacful

a tobi 10(?)millio neveben nem nyilatkozhatok.

de hisz neked is megvan a velemenyed Europarol ugy altalaban.
Nem hiszem, hogy szakertokent irtad, ez max velemeny lehet.

es ha az en velemenyem az, szereny ismereteim birtokaban, hogy az amerikai demokraciaban nehez nem felfedezni a visszassagokat, hat ez van.

kicsit nezz korul skandinaviaban is,
esetleg kanadaban, ha az kozelebb van...

mellesleg az emberek altalaban "jol elvannak" a szovjetunioban, kinaban, a kadari magyarorszagon, kubaban, usaban, de.. pardon-bocsanat, attol az meg nem lesz demokracia..

még annyit hozzafuznek, hogy: BUÉK
Kicsit off de a témához tartozik
____
A Munkáspárt 2006 Vizi E. Szilveszter kijelentései miatt panaszt tett a közszolgálati rádiónál.

A Kossuth Rádió Reggeli Krónika című műsorában, 2006. december 30-án elhangzott egy beszélgetés Vizi E. Szilveszterrel. A riporter - Kondor Katalin - egyik, a vallás és a marxizmus kapcsolatára utaló kérdésére válaszolva Vizi E. Szilveszter lényegében párhuzamot vont a marxizmus és a nácizmus között.

____
Ugyhogy csak óvatosan a komenisták meg a fasiszták összehasonlításával, mert lecsap az osztályellenségre a Munkáspárt!
"fáklyás menet"12,29 14:34:39.-bocs de kevertél,itt nem is szóltam.
Üdv:mollaris
Talán a széljobbosokat nem ártana végre letiltani a turulról, meg a magyar/árpádsávos/egyéb történelmi zászlóról/címerről, pl zászlógyalázás címén.

Igazán nem értem, hogy engedhetik meg a széljobbosoknak a magyar történelmi és/vagy nemzeti jelképek használatát, sőt ez a ballib kormány egyenesen a kezükbe nyomja az összeset, "nesztek vigyétek!" felkiáltással, a sok birka meg persze uaezt bégeti, mert mi mást is tehetne, nem éppen önálló véleményformálásra ösztönzik az embert a mindenre meglévő instant válaszaikkal, meg a retorikájukkal.

Na ez az, ami igazán szomorú.
Alf,
Nem, nem vagyok szakerto. A BUEK-ban egyetertunk.
: )
„USA nagyon durvan leszalloagban van”

Az efféle mondatokért érdemes élni.
S nem azért, mert igaz vagy nem igaz.
malacful,

tényleg nem érted? a közszereplő KÖNYVve hiába más valahol, mint másoké kÖNYVBAZMEG

szűk az agyad, hogy nem vagy képes?
amúgy értem én, a hozzád hasonló kezdik imádni Dzsízasz faszbőrét, mert az MÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁS
Gabesz81, bloodhound!

Kössz, hogy ilyen gyorsan eldöntöttétek rólam, - a fejem fölött, hátam mögött - a frankót!
Jó lenne, ha - Ti nagyon értelmiségiek -megértenétek, amit írtam! Báj dö véjj, nem azt, hogy OV a megoldás, vagy jobb a Deákné vásznánál, - nem ez a kérdés -hanem az, hogy nem kell mindig az ugynevezett "jobb" oldalt benne megszemélyesíteni, főleg nem patás démon képében, mert ez egy 6 éve csépelt kommunikációs patron!

Ebben az országban nem jobb oldali, hanem bal oldali veszély van. Nem a jobb oldal csinál rendőrállamot ebből az országból, hanem a bal-lib. És ez tény.
Ha ti ismét rendőrállamban akartok élni, rajta! Csak remélni tudom, hogy elöbb-utóbb kissebségben maradtok a nem kissé posztkomcsi beidegződéssel, a hazugságtűrő, kritikátlan, hatalom-lojális opportunizmussal.
C.
A lof@sz akar rendőrállamban élni, de elvárom, hogy megvédjék a békés többség érdekeit, akik erre hivatottak. A túlkapásokat egyik oldalon sem lehet tolerálni. De ki ne találd már, hogy a békés autógyújtogató tüntetők, meg akik csak úgy passzióból randalízgattak az utcákon az normális. Mint ahogy az sem normális, hogy békés polgárok ezek miatt nem mernek az utcákra menni! Mert a rendőrök miatt kimernének... nos akkor milyen rendőrállamról beszélünk!?
Köszi, hogy te meg a hátam mögött leballibezel... de akkor inkább már a nyugodt közép. És igen van amiben kicsit jobban gondolkozom.
Az országban pedig mindig olyan ellentétes oldalú veszélyt látsz, mint amelyik szín hívője vagy. Én qrvára emberi morális veszélyt látok. Amikor az eddig legálisan lopkodó politikusok mellett, már a szomszédom, a családtagom is meglop, mint ügyeskedő adófizető... mert van akinek nincs lehetősége és/vagy nem is akar ügyeskedve élni. Csak élni, elfogadva mindazt amin ő maga nem tud változtzatni. Lehet pártba tömörülni és érdekeket képviselni vagy csak tagnak lenni. Jah, hogy az már túlzott színvallás!? Jobb megjátszani az ártatlan véresszájút. Mert amit te csinálsz Carlos már ne is haragudj valamilyen szinten uszítás. Ahelyett, hogy a békés egymásmelettélésre törekednél saját szinteden. Ahová meg nincs beleszólásod, azt bízd azokra a súlycsoportú versenyzőkre.
Adott szinten megvannak az ellenfelek, de megszólhatod mindezt jogosan, hiszen ők értünk és mi általunk vannak ott. Nos ez nem működik jól. nos ezt nem voltak hajlandóak 1x év alatt megváltoztatni, vagy legalább kevesebbett, nem olyan feltünően lopni. Mostanra már el is szenvtelenedtek, de ez igaz a társadalom minden szintjére. Jó lenne a kötelezettségek részt nem átugorva a jogokért acsarkodni már végre. Jó lenne együttélni, jó lenne mindezt békében, jó lenne tisztességesen a teljes spektrumban...
Nem, nem szívtam be. Nem világbékét akarok! Csak egy nyamvadt kiegyezést, azért hogy ez a porfészek az utasaival mozduljon el erről a pontról. Hogy mindenki csak azzal foglalkozzon igazán, amihez kell! Legyen jól értesült, legyen tájékozott, de ne akarjon világot váltani, főleg a "gerenda" mögül!!!
Worluk, Te ki akarok nyírni az olvasóidat? Belenéztem ebbe a "lapba", és kiégtek a szinapszisaim.

Azért jó látni (???), hogy a hülyeség az nem csak jobboldali monopólium...
A következő írás címe az is lehetne, hogy A játszmának vége. Felelet választós gyorsteszt: ki vagy kik a szerző(k)?

1. Csurka István
2. Thürmer Gyula
3. Szaddam reinkarnációja
4. MSZP társadalmi tagozata

"Szomszédaink nagyon sikeresen érvényesítik nemzeti érdekeiket. A románok megtarthatták Erdélyt, nem kell törődniük az erdélyi magyarsággal, és lám-lám: január elsejétől ugyanolyan EU tagok, mint mi. A horvátok megvédték saját gazdaságukat a multiktól, megtarthatták a szerbektől elvett területeket, és besétálnak az EU-ba. A szerbek is bent vannak a NATO előszobájában. Koszovót ugyan elveszítik, de a Vajdaságot megtartják. Mi, magyarok egyetlen területet sem szereztünk vissza, pedig a balkáni osztozkodás, az EU és a NATO bővítése erre lehetőséget adott volna. Az EU nagy ívben nem törődik a magyar kisebbségekkel (sic). Az EU újabb keleti bővítésével pedig a játszmának vége. A magyar kormányoknak nem marad több eszközük a saját érdekek képviseletére. Az MSZP és a Gyurcsány-kormány bűne, hogy két kormányzásuk alatt ebbe beletörődtek. Tele szájjal nacionalizmussal vádolják azokat, akik a kettős állampolgárság ügyében népszavazást akartak, miközben ők beletaszítják a magyarságot az EU nagy olvasztótégelyébe."
Carlos 2006.12.31. 11:30:22

Ha elolvastad volna a korábbi hozzászólásomat, nem baloldaliztál volna le, de mindegy. Viszont nem döntöttünk rólad, hanem te döntöttél Rólunk, ill. te döntöttél magadról is (pontosabban bemutattad magad azzal, amit leírtál az éjjel), pont ettől az "aki nem velünk, az ellenünk"-style, amitől okádnom kell, attól, hogy a sok gyökér azt gondolja, hogy aki nem fideszes, az komcsi, ugyanakkor fingjuk sincs a "komcsi" szó jelentéséről (és bizony T. Carlos, az irományod alapján te is ide tartozol). Persze ez fordítva is működik, sokan azt hiszik, hogyha valaki jobboldali gondolkodású, az mindjárt neonáci, vagy fasiszta, vagy legalábis szimpatizál velük...

Attól, hogy utálom OV-t, abból kurvára nem következik az, hogy GyF-et meg bírom (a te világképedben persze igen, de az legyen a te bajod, sok értékes ember ismeretségétől és barátságától kíméled meg így magad...). Amúgy sem személyiségek alapján szokásom kialakítani politikai meggyőződésemet, pláne most, amikor az egész ország egy kibaszott lövészárok-rendszer, és hiteles politikusok - akik bárminemű értéket tudnának képviselni (akármelyik oldalon állnának is) - meg sehol sincsenek. A kisemberek meg nagyon jól eltanulták a gyűlölködést politikusainktól, csakhogy amíg azoknál ennek hátsó célja is van (hatalomra kerülni a másik ellenében), addig az átlagpolgár életében mégis miféle gyakorlati (erkölcsi, anyagi, akármilyen) haszonnal jár az, hogy a hozzá hasonló sorstársait kurvaanyázza, csak mert azok abajok forrását nem ott látják, ahol ő?!

De nem baj, gyűlölködj csak, sokat lendítesz vele az amúgy is fényes helyzeten. Nem csoda, hogy itt tartunk; szájtépésben mindenki a másikat múlja felül, közben meg csak saját magára, és a zsebe megtömésére gondol. Utána meg sír, hogy miért nincs ez, miért nincs az, de az eszébe nem jut, hogy le is tegyen érte valamit az asztalra. Ha meg mégis erre kényszerítik, fröcsög, hogy rohadt népnyúzó kommunisták/fasiszták.

For a better Magyarland. Na persze... :(
A rólunk nem direkt lett nagybetűvel, ekkora pofám azért nincsen :)
na ez OFF.

tudod twá énnekem fingom nincs az újságíráshoz meg az éles eszű kritikához. de így végigolvasva cikkeidet kommenteket néhány dologra felhívnám figyelmedet.
"...amikor könnybelábadt ujjakkal gépeled hogy örülsz hogy a "bloggod" nem fullad értelmetlen zsidózásba meg kurvaanyázásba meg mocskolódásba.." eközben vígan kurvaanyázol katkózol sőt általában hülyeostobavallásosemberezel és kész tényként közlöd a saját véleményedet.azért
tudod én hiszek abban hogy te nagyon olvasott ember vagy pont ezért gondolom hogy amit néhányan felkészületlenségnek vélnek tőled (pl vallási témában) az szándékos hangulatkeltés. nem hiszem hogy mindegyik esetnben felkészületlen lennél. Érdemes lenne észrevenni hogy az éremnek SOHA nem csak TWÁ oldala van hanem minimum még sok. nem kéne nyitvahagyni néha kicsit más dolgoknak is a kaput? pláne olyan témákban amik nem feketék vagy fehérek? arról meg hogy mindenki mennyen a k.anyjába aki kritizálni mer tégged csak annyit hogy igen ez csak egy blog ahol azt mondasz írsz néha böfögsz amit akarsz. ezek meg kommentek ahol nekünk olvasóidnak bizony lehet szöges ellentétben álló VÉLEMÉNYünk is. Azt ne felejtsd el hogy csak azért mert a saját "blog"oldaladon írod a "véleményed" attól az még nem változik megkérdőjelezhetetlen ténnyé.

Staghorn Malacfül MARADJATOK. ha csak TWÁ-t és a vele egyetértők maradnak itt akkor kurucinfo szintű fórum lesz belőle pepitában.
TWÁ!hiszek az értelmes véleménycserében nekem sokat adott jónéhány írásod és nagyon sok komment is pedig marhára nem értettem egyet mindegyikkel. lehet elsőre dühöngtem dúltam aztán elgondolkodtam és szélesítettem a látóköröm. tudom ezt ajánlani mindenkinek.
na, íme a jólértesült faszfej, a kárpát-medence emblematikus állata. aki tudja. hogy "a gazdi megnézi, hányan klikkeltek, és azután fizet". tudja. ő. ennek ugyan köze nincs a valósághoz, semennyi se, de ő mongya-mongya, villamoson, orvosi váróban, mindenhol mongya, hogy az igenis úgy van, mert ő egy valaki, és akkor nyilván tudja, hiszen az csak nem lehet, hogy egy senki volna, aki még az index működését se keni-vágja. pedig de.
(TWÁ kontra Staghorn)
Az valószínű, hogy TWÁ nem kattintás/1 forint alapon kapja a fizetését.
De azt azért nehezen hiszem el, én kis naiv, hogy egy kereskedelmi hírportál főoldali linkjeként jegyzett blog olvasottsági adatait nem kisérnék figyelemmel a munkaadók. Főleg úgy, hogy egyes blogbejegyzések mint index cikk szerepelnek. Pl egy esetleges leépítás vagy fegyelmi kapcsán bizony érv lehet az olvasók/kattintók száma. Főleg úgy, hogy egyes blogbejegyzések mint index cikk szerepelnek.
Talán ezért érzem úgy néha, hogy a témafelvetés erősen provokatív/esetenként még sértő illetve bunkó is.
(De ha árpi mongya, akkor biztos így van!)
Mindenesetre továbbra is érdekes és tartalmas hozzászólást kivánok, meg a többieknek is BUÉK! Szebb jövőt! Kitartás!
Már látom a fényt az alagút végén...de miért dudál???
"hiszek az értelmes véleménycserében nekem sokat adott jónéhány írásod és nagyon sok komment is pedig marhára nem értettem egyet mindegyikkel. lehet elsőre dühöngtem dúltam aztán elgondolkodtam és szélesítettem a látóköröm. tudom ezt ajánlani mindenkinek."

Csatlakoznek Kovgaborhoz.
Sot, tovabbviszem: elofordulhat, hogy meggyoznek. Nem szegyen.
Es meg tovabb: az sem szegyen, ha ezt bevalljuk.
Gabesz81, hiába mondod magad középnek, nyomod ugyanazt, amit a kormány hintett a népnek a zavargások alatt.
Kurvára idegesítő az, mikor vki arról papol, h na ezt már nem lehet, nem lehet lemenni az utcára, újra békés és biztonságos Budapestet akarok.
Mintha amúgy végig lehetne sétálni Budapesten éjszaka (akár csak a Margitszigeten, a rablás vagy verés kockázata nélkül).
A pusztításban is jóval alatta maradtak egy Premier League-ben szereplő csapat szurkolóinak szombat délutáni teljesítményéhez képest. Nem is beszélve G8ról meg hasonlókról. Dániában törtek-zúztak a diákok azért, mert kilakoltatták őket egy házból, ami nem is volt az övék sohasem.
De fejletteb országokban ezeket simán megfékezik és hazazavarják. Itt, nálunk, hagyták hoigy menjen a buli, nőjön az anyagi kár, néha meg elkaptak egy-két magányosan ácsorgót és minden csontját eltörték, vagy fejmagasságba indítottak sortüzet. Igen, a hőbörgő ufóhívő injenkciósokra, akik között volt egypár turista, járókelő és újságíró (és politikus) is.
Kurvára nem volt ez demokráciához méltó. Olyat csak a 10 év körüli érzelmi intelligenciával rendelkezők mondanak, hogy ezek itt fasiszták, szabad a verés, sőt. Ha fasiszták, kommunisták, vérszopó sátánisták vagy akármilyen visszataszító állatok, ezt akkor is úgy kell csinálni, ahogy annak a rendje és módja van.
Minél gyorsabban, fájdalommentesebben, hatékonyabban. A cél ugyanis nem a büntetés, hanem a rend helyreállítása.
Sajnos ilyen kísérlet nem sok volt a zavargások alatt, inkább volt szadista önbíráskodás és pöcsölés, hogy lehessen égő autókat mutatni a tévében, miközben a Gyurcsányék szomorúan néznek.
Felelős persze nincs, elítélnek majd egy őrmestert meg pár közrendőrt és kész.
Ennyit a véres felkelésről, BUÉK!
Worluk egy régebbi alkotása, de mintha ma is aktuális lenne...

img.index.hu/ujev/index_ujev.mpg

Boldog Új Évet!

(ha volt már, bocsánat)
Köszönöm/köszönjük z,
most aztán megmondtad és megint csak lebalolsz. Már megint te döntöd el rólam, hogy milyen vagyok, ez melyik oldal demokráciája?
Szörnyen sajnálom, hogy te nem tudsz végigmenni a városon verés veszélye nélkül. Érdekes módon többezrünknek ez simán megy/ment. Akkor kiben is van a hiba?
Fejlettebb ország, persze. Megfékezik őket, plüssgumibottal. Oszlatásból fejlettebb országban pedig pajzséllel. Aki akkor ott van és nem csinált semmi feküdjön hasra és kussoljon. Tiszta amerika, hidd el akkor nem bántják legyen az sorozatgyilkos is akár... Szerinted egy G8-as balhénál a helyi rendőr milyen elbánásban részesíti az eu-ból érkezett vandálokat. Jah, hogy azokról nem készülnek olyan felvételek, meg nem kerülnek közzé. Persze majmold megin a nyugat, mert ott lágy gumibottal támadnak a zsaruk és a tüntetők is habkockakővel dobálóznak csak. És akkor ezek hívták itthon magukat forradalmároknak, amikor te is egy G8-as tüntetéshez hasonlítod csak...
Azt már csak félve kérdezem, szerinted én vagyok egyetlen akinek ezek az események sem tetszettek, meg amit velünk onnan fentről csinál(t/n)ak? Persze, hogy nem, segítek a válaszban. Mert, ami bőrt lehúznak még rólunk az már-már sok. Mert becsületes munkával a nemdolgozókat és az ügyeskedőket tartjuk el. Ez a társadalom, én is lecsúszhatok, te is, bárki... akkor én is elvárnék némi segítséget. Mondjuk az alapján, amit már letettem addig az asztalra. Remélhetőleg ezzel nem kell egy ideig foglalkoznunk.
Ha már felhoztátok az önimádást TWÁ esetében látom neked is van, így vagy úgy "rajongótáborod", gartulálok!
Szomorú, hogy te is csak ennyire egyoldalúan látod, a jogok oldaláról a dolgokat. A kötelezettségeid meg smafuk. Éljen Agyarország, ahol mindenhez van joga mondankinek...
mavo,
imadlak. 12 eves vagy? Ez az amiert elsz. Ennel tobb nincs az eletedben? Tenyleg nem erted, hogy ez a szerencsetlen TWA 1 ev mulva mar "csak" egy percember Gyozike lesz ha igy folytatja? Nem sertegetni akarlak, de ... ez egy rohadt egyszeru felvetes volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire nem fog atmenni.
Mas: mi az ottan a villogo biszbasz fenn, hogy Canon Powershot meg OLCSO LAKAS???? Jaaaaj hat arra klikkelni lehet, meg aztat szamoljak is netan. OOOOOOOOOOOPPPPPPSSSSSSSSSS
Szegeny staghorn jol le lett ezert barmolva, akkor az biztos nincs is ott.
z
egyebkent te az a nagyon okos ember vagy, aki latja az indexgombot es megmondja belole az auto tipusat de meg a szinet is. Ismersz olyan amerikait, aki...? Ez vicc. Ez itten a nagy erv. Kerdezz mar meg par szazezer masodik generacios mexikoit, hogy mitol lett tanar, mernok, orvos, ugyved, keruleti ugyesz, es mitol nem rohad a gettoban? Kanadabol miert az USA fele all a sor es nem forditva? Tenyleg mindent ugy tucc?
Hát nem tom mit mondjak Kovi.Igazából kommunikációkoz kell két fél meg egy rugalmas közeg.Itt TWA mint értelmes vitapartner eléggé csalódást okozott(sajnos ő az általa agyonszídott OV csapdájába esett és neki is ki kell szolgálnia azt a réteget aki emiatt a "frappáns,senkinek be nem hódoló,kőfaszagyerek vagyok"imágója miatt szereti.Bár mióta lányok arról beszélnek hogy fan clubbot alapítanak azóta elérte a Pély Barnás-Back street boys-os magasságokat?!?!?Mondjuk lehetne 15éves,szeplős,hajukat lázadásból mosószappannal mosó,testüket függönybe csavaró és önmaguk keresésében Tarkovszkijt nézegető alter csajok tolltartóján TWA önarckép.Aztán ki lehetne hozni ünnepekre a .ha igazán fasza kislány vagy akkor egyél totawés idtenfasza szaloncukrot(light),aztán ezt majszolva Curet hallgatva vághatod fel elösször az ereidet mert nem szeret viszont a barátnőd bölcsész bátyja.
A rugalmas közegről kiderült hogy az annyira rugalmas,hogy ha más véleményed van akkor egyrészt egy fasszopó vagy,másrészt kapsz egy Káini bélyeget és takarodj innen a liberalizmus Paradicsomából.
Témátok az USA ról amúgy érdekesebb mint a cikk.Valóban egyrészt a WASP kialakított egy új nemességet és Bush politikájánál csak az durvább hogy ezt le tudják nyomni ennyi iskolába azért járt ember torkán.engem nagyon megdöbbentett hogy újraválasztották azokután hogy lerohantak egy országot arra hivatkozva hogy tömegpusztító fegyverei vannak és ezek után még arra sem vették a fáradságot hogy legalább odavigyenek egyet hogy azt megtalálják,illetve összemosták a tálibokat Irakkal,amit ha megnéztek térképen kb olyan mintha bevonulnának Bécsbe mert az IRA neki megy egy iskolabusszal a Szabadság szobornak.
Másfelől meg valami miatt még mindíg sok embernek valamiféle lehetőséget jelent oda diszidálni.
még mielőtt elfelejteném indulás előtt:

Wn-ek, swen-nek, portugese-nek és persze a többieknek is B-U-E-K!
Boldog Új Évet CrL !!:-) És minden kedves TWÁblog rajongónak is!
Staghorn:

yesss! :-)
Staghorn: Te egy provokátor vagy. Hajtasz arra, hogy minnél több komment legyen itten.
Lefikáztad TWÁ halom témáját, cikkét, de ajánlatod nem volt egy sem. Ha tolnál egy listát és ez a jóember találna köztük egy jót, isten bizony addig dugná, amig kijön a mag.
Mostmár BUÉK mindenkinek!
Gabesz, most mondjam hogy bagoly mondja verébnek?
Nyílván te személyesen ismered az USA lakosságának 78%-át, azért mondod hogy hülye vagyok, nemértekhozzá, sőt, vagdalkozok olyan dolgokkal kapcsolatban amiket én NEM ÉRTHETEK. Amerika nagyon romantikus a bevándorlók számára, de én tuti hogy nem engedném el a gyerekeimet iskolába egy olyan országban, ahol megeshet hogy egy 11 éves osztálytársuk halomra lövi őket a szünetben. Vagy bilincsben vezetik el őket szexuális zaklatásért, mert 'rajzold le miért Amerika a legnagyszerűbb ország a Földön'-órán hozzértek a tanítónő melléhez, és az intézmény eljárást indít szexuális zaklatás miatt. De valószínűleg fosnék én is, mert ha betévedek a kocsimmal valakinek a magánterületére, joggal lövi szét a fejem. Nem élnék ott, és sokan ugyanígy gondolják, akik elköltöztek, mert megtehetik. Nyílván az a sok hülye színész, művész meg a többi azért költözik el Amerikából, mert az minden világok legjobbika.
A mexikóiakról: cigány tanár, mérnök meg cégvezető van itt is. Legalább akkor a százalékos arányuk, mint a diplomás illegális bevándorlóké Amerikában. De azt hiszem, a cigánykérdés ettől még itt sem lett megoldott.
bocs, Malacfulnek ment
z
erre kopni nyelni nem tudok. Dehat ez egy fikazos, anyazos blog lett, ez a cel. Most hasonlitsuk ossze Magyarorszag legextremebb hulyesegeit, meg Amerikait, egy 30-szor akkora lakosu orszaget? A lenyeg, hogy valoban nem ertesz hozza, es megha bulvarlapokban megjelent "tenyekbol" is valogatsz, amit abbol kihozol az egy baromsag. Ha beszelgetnenk, szivesen elmondanam a velemenyem, es meghallgatnam a tiedet, nem vagyok egy kioktato okoskodo tipus, es nem is zavar, ha nem gyozlek meg. De ez kb olyan szintu vita, hogy az en fiam az lany, mert te jobban tudod, erre en meg csak azt tudom mondani, hogy hat jo.
Neked aszondom Gabesz, hogy nem érted mit akarok mondani.
Először is keresd meg a hozzászólásomban, hol baloltalak le. Ez a hatalom meg nem baloldali, ha erre célzol, legalábbis a gyártulajdonos nagytőkések pezsgőző brancsának timokráciájáról nekem nem a hagyományos baloldali eszmék ugranak be.
Másodszor, plüssgumibotról van szó, nem is azt mondom hogy egy agresszív állatot ne lehetne jól pofán csapni, mikor nekimegy a sorfalnak.
De ami itt volt, az komikus volt, nem erélyes. A rendőrök futottak, mikor jöttek az állatok, később meg visszamentek bosszút állni a járókelőkön. A hatékonyság se volt semmi, az MTV-s kabaré után úgy állt a dolog, hogy 8-10.000 fegyvertelen ember ha akarná és nekiindulna, fenekestül fölforgathatná az állam rendjét. Ha csak egy kicsit eldurvult volna a dolog és mondjuk előkerült volna pár puska a padlásról, be kellett volna hívni a NATO fegyvereseit, mert nekünk még hadseregünk sincs, az a nagy büdös helyzet.
És ha már a való világnál tartunk, akkor ajánlanám figyelmedbe, hogy a romlott erkölcsök miatti siránkozás helyett inkább azt az oldalát nézd a dolgoknak, ahol meg lehet fogni őket, vagy változtatni lehet rajtuk.
Hidd el, én is nagyon szeretném, ha tisztességes, jól végzett munka követezménye a megbecsülés lenne, nem a lenéző mosoly. De az emberektől nem várható el, hogy irracionálisan viselkedjenek, ezért is bukott meg pl. a szocializmus és ezért terem babért ez az ország az ügyeskedőknek és a jókor, jó helyre benyalóknak. A "bezzeg"-lemez ezen nem segít, ide törvény kell és példamutatás. De mit lehet várni akkor, ha a nagypolitika is csak azt "kommunikálja" felénk, gondolattal, szóval és cselekedettel (már ha tudunk a sorok között olvasni), hogy csak TE számítasz és a mának élj, ne a holnapot tervezd. Persze élni lehet így is, de ebből társadalom is nehezen lesz, egészséges és gazdag meg pláne.
Nem azért Malacful, de abban amit mondasz és ahogyan mondod, feltételezed hogy te sokkal inkább vagy a dolgoknak tudója, mint én. Csak azért, mert.
Lehet hogy egy amerikai, aki utánanézett már annak, hogy hol van Mo. és mi fán terem, jobban meg tudja mondani, mi a szar Magyarországon, mint én, aki elfogult vagyok a témában, ha tetszik, ha nem.
De nyílván az USA a legfaszább, Bokor Gyuri a megmondhatója, én meg akkor visszavonulok a vitától, rendben, győztél.
A bűnözési statisztikák, az "ajtóstul a házba" külpolitika és a társadalmi igazságtalanság meg legyen a mások baja.
Utoljára csak annyit kérek, hasonlítsd össze az USA-t mondjuk tetszőleges skandináv vagy benelux országgal, mondjuk esélyegyenlőség, bűnözés vagy demokratikus vívmányok szempontjából.
z
nem azert vagyok a dolgok tudoja, mert csak, hanem mert nem irok olyan erveket, mint te. Nem az a baj, amit tudsz vagy nem, hanem ahogy hasznalod. Soha nem irtam le, hogy az USA a legjobb akarmiben a vilagon. Leirjam a tapasztalataimat az elmult 10 evben Magyarorszagon is illetve az USA-ban amit a sajat boromon ereztem? Abban semmi elfogultsag nem volt, csak az, hogy ne kopjem le minden reggel magam a tukorbe es tudjak enni adni a 3 gyerekemnek, pontosan az amit te is irsz >>("Hidd el, én is nagyon szeretném, ha tisztességes, jól végzett munka követezménye a megbecsülés lenne, nem a lenéző mosoly.") Az, hogy Beluska Alabamaban benezett a tanitoneni szoknyaja ala es jott a rendor, marha erdekes, de nem tobb ujsaghirnel, nem ettol lesz valamilyen a hetkoznap. Raadasul pont azert ujsaghir, mert nem ez a norma, hanem egy hulyeseg, amit nyilvan nem toleralnak.
Mindenki

Boldog Uj Evet!

Z
Hidd el, sok mindenben igazat adok, de az tenyleg gyenge erveles, ha a normal aggyal megmagyarazhatatlan fenomenakkal peldalozol.
Nalunk is vannak barmok es idiotak es vannak emeszthetetlen sztorik, nyilvan aranyaiban kevesebb.

10 milla ember kozt nincs annyi hulye, mint 300 milla kozt....de azert van eleg.
Persze, tudom, felesleges ez. Valakinek meg Kína nem tetszik, de ezek szubjektív dolgok. Én sokkal több idiótát látok Amerikában, arányok szerint is, és sztem nem egészséges társadalom, de persze tudom hogy a kínai se az, meg a magyar se az, mert egy maroknyi ország van a világon, ahol sikerült elérni vmi olyasmit h esélyegyenlőség és valódi demokrácia.
Ezért mondom h nem vitázom erről tovább, az én véleményem ez, a tiéd meg az. És nem a fiúról mondom hogy lány, hanem te azt mondod inkább fehér, én meg azt, hogy inkább fekete. Nyílvánvaló, hogy egyikünk se fogja megmondani a tutit, akár pro, akár kontra.
Ok, z. Elismerem, hogy igazad van. Sőt hiszek abban is, hogy ne egymást emésszük. Én továbbra sem fogok fellökni senkit az utcán vagy direkt jól megtaposni a villamoson, de az engem is megkárosító ügyeskedőket továbbra sem fogom szeretni, sőt a rendelkezésemre álló eszközökkel fogok ellenük harcolni! Az én (és a lakosság 90%-nak) a szintemen/jén úgysem fogunk tudni változtatni. Vagy sorakozzunk fel, tömörüljünk, ebből a szempontból becsülendők a kitartó és tisztességes kossuthtéri emberek tette. Pusztán jelenlétükkel szerettek változást elérni. Mással normálisan nem is lehet, mert annál agresszívabb lesz a válasz, mert a változások kiharcolása megijesztheti a bizonytalanokat.
Kívánom, hogy tisztuljon meg egycsapásra a közélet, de legfőképp a húsosfazék körül hesegessék el a keselyűket. Az már túl optimista képzet, hogy ennek bekövetkezése majd példát statuál. Bizakodjunk mindkettőben. Azoldaliságot félredobva, szintelenül kívánom, hogy bárki ciklusában következzék ez be, mert eddig még nem valósultak a meg a kívánalmak.
Tisztára, mintha beszívtam volna... legyünk realisták. A pozícióban elveszti az ember a fejét, aki pedig nem, azt hamar kilökik a "beilleszkedésre képtelen" erkölcsös embert. Lőnék 4 évente az összes olyat a Dunába, aki nem tartotta be minden szavát!
Az usa vitahoz:
1. eleg egyertelmu, hogy malacful fenyevekkel jobban tajekozott mint z.
2. Az, hogy mi az eselyegyenloseg, demokracia stb meglehetosen szubjektiv, es nem osszehasonlithato kulonbozo orszagokban, plusz az adott orszag hagyomanyai, tortenelme meghatarozza a tarsadalmi berendezkedeset, fejlodesi palyajat - mit is hasonlitunk ossze mar megint?
3. aki a magyar bulvarlapokbol szerzi az ismereteit amerikarol, az semmiben sem jobb mint azok az amerikaiak, akik ottani bulvarlapokbol tudnak europarol
4. az amerikai tarsadalom furcsa innen nezve, mint ahogy minden tarsadalom furcsa mashonnan nezve, de meg mindig fenyevekkel elorebb vannak a massag elfogadasaban, bevandorlasi toleranciaban stb mint barmelyik orszag europaban (nem nagy dolog belgiumban toleralni egy nemetet vagy angolt, de mi van pl egy marokkoival?)
Nos az egyik aspektusát ennek a híresen demokratikus USA-nak igen jól szemlélteti Malcolm X önéletrajza.Azóta meg egy kicsinyt szigorítottak,némi-nemü jogokat korlátoztak.Végigolvasva a vitát,sok olyan gondolat volt amivel tudok azonosulni,meglepetésemmre"zééé"barátom érvelése tűnik a legközelebbinek.Mondjuk az pl.nem tiszta előttem még most sem,hogy hol kezdődik a "szélső",és ezt ki mondja meg?Lendvai anyó,Kuncze tata,Szájer mosoly,Thürmi?Azután még lenne egy kérésem,BÁRKI aki lát egy normális,becsületes politikai pártot,kérem tudassa velem.Köszönöm.Nem vitatom,hogy a pártokban vannak becsületesek is,de akkor minek járatják le magukat a szeméttel?
Erre varrjon gombot aki okos.
süti beállítások módosítása