W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Isten, haza, anyád

2006.12.21. 11:00 Tóta W. Árpád

...ha olyan nyilvánvaló, hogy jóakarat vezérel bennünket, akkor miért gyűlölnek bennünket ennyire...  És ha az ember ezt nem dühében gondolja végig, hanem egy ilyen könyv olvasása közben gondolja végig, akkor szerény választ is tud adni erre a kérdésre. És világossá válik, hogy valójában nem bennünket gyűlölnek (...), nem tőlünk félnek. Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi kereszténynek hiszünk. Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk. Függetlenül attól, hogy egyébként az, amit mi kereszténynek hiszünk és magyarnak gondolunk, semmilyen gyűlöletre nem ad okot – hangsúlyozta Orbán Viktor.
Elnök úr, akkor most volna esedékes egy ausztriai pihenés. Valamint egyéb könyvek olvasgatása a fideszes interjúköteteken kívül. Legfőképpen pedig még ennél is szerényebb válaszok keresése.

Nem, nem Orbán Viktor a kereszténység, pláne nem ő a nemzet.

Ráadásul ez a kettő sem ugyanaz.

Nem a kereszténységet és a nemzetet utálja fél Magyarország. Hanem őt magát.

Benne pedig pontosan azt, amit ezekkel a fogalmakkal művel: ahogy begyűri őket a segge alá, ránehezedik, és onnan ítélkezik lendületesen, és mondja, mondja már tíz éve, hogy aki nincs a segge alatt, az kívül van nemzeten és Istenen. Meg a nyilvánvaló jóakaraton. Aztán lassanként becsavarodik, rikácsol, hadonászik, végül lehanyatlik a maga alá gyömöszölt kupacról, nekünk meg ittmarad nemzet és Isten összegyűrve, seggszagúan.


Címkék: orbán egyház

457 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8623638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac1: már megyek el, de erre visszaültem; most nem emlékszem kinek volt egy ötlete a gyerektelenségi adóról. Talán valakinek eszébe jut.
galileo: szoval arra gondoltam, h OV sem fasiszta, es megis volt mar Gombos, Mussolini, Hitler, minden. Boross P is csak azota tudja eloadni a felhos homlokkal eloadott aggodasat a valodi j.o. ertekekert amiota vagy a Napkelteben van, vagy galambokat etet a Ferenciek teren...Ugye a nagy oreg majd megmondja. Kar h annyira szenilis, h valamiert nem volt o mindig ilyen nepszeru a baloldalon.
OV-nak igaza van: sikerült indirekte gyanús dologgá tenni a jobboldali fenoméneknek magát a vallást (ahogy ők művelik) meg a magyarságot (ahogy ők gondolják).

Attól a fajta magyarság- és kereszténység interpretálástól tartanak az emberek, ahogy azt az utóbbi években próbakőnek tették meg.

Nem köllött volna pölö a kokárdát sem felhasználni arra, amire tették.
Nézd, nekem fogalmam sincs hogy OV általában mit szokott mondni, meg azt sem tudom, hogy nála mit takar a "nemzeti oldal" kifejezés. Őszintén szólva nem is érdekel.

Maradjunk a konkrétumoknál! Itt egy sajtóhiba történt, kimaradt egy betű. Megtennéd, hogy az idézetben javítod ezt a hibát?
Vagy valami hülye mondhatta, vagy félreinformáció volt.
Az tényleg hülyeség lenne, ha valakit ezért PLUSZ adóval terhelnének.
Nem tudom, nekem Jezus szuletese masrol jut eszembe. Ez csak durva poenkodas, pont karacsonykor. Ilyenkor a bunkosag es az erzekenyseg is erosebb.
lac1:pontatlan vagy..."kicsit(!) kivonulni.."ezt irtam.Egyebkent meg van nekik vedojuk.
Az allami tamogatas nem minden,ha szellemi intezmenurendszerrol van szo,de ezt pont neked magyarazzam?Sokkal tobbet lehet vesziteni egy penzen,ami viszalyt szul,mint gondolnad!
a faszt hulyeseg. Ki fogja a quick nyugdijat fizetni ha nem lesz gyereke(de lesz, en tudom:)), amikor nyugger lesz? Mas gyereke. Akinek a felnevelesert mas vallalt anyagi, fizikai aldozatot. Egyszeru. Az allam szempontjabol hasznosabbak azok, akik tobb gyereket nevelnek (normalisan) Most h tamogatas v plusz ado az tok mindegy.
Tartalomhoz a forma.
Galileo:
kicsit, jó. A LÉNYEGEN ez változtat? Kicsit mit? időben, vagy mi?
jo, galileo: ha tobbet veszt az csak jo, nem?
Da:

látod én nem akartam ezt belemagyarázni, de majd amikor a sok gyereketlen megörekszik, és majd nem lesz aki fizessen adót, ergo nyugdíjat, majd elgondolkodNAK.
De enm akarok belemenni, erre tényleg nincs energiám.
okok, nekem (meg) van :D
Engem inkabb az erdekelne a Mo-i politikaban, hogy mikor fog elovalasztassal eldolni a miniszterelnok jeloltek sorsa.
az amerikaiak tobb szaz eve, a franciak identol. mi mikortol?
soha?
meg mi ez Guga, nem emlekszel a valasztasokra, a fel orszag ezekre szavazott. az emberek??? hogyhogy ? most kerdezhetnem h a masik oldal nem ember? haborodjak fel? Guga ki akarja a fel orszagot zarni az emberisegbol. Nosza szervezzunk majmos felvonulast, aggodo arccal, h Guga kilepett az europai normakbol, amikor rossz idokre emlekezteto modon nem tartja mar embernek a jobboldali valasztokat. Hitler sot, Cortez is igy kezdte, oszt nezzuk meg mi lett belole. Egy jo aggodos Bardos Andras, utana Orosz Jozsef es beinduuuuuuuul. (meg lehet h TWA post is lenne belole) Bar AZT azert nem hinnem :D
buki: a gondolán és az MNOn is így van. ha ők helyesbítenek, vagy OV regisztrál és pontosít, javítom. de amúgy mindegy, nem azon a betűn múlik.

da: "Ki fogja a quick nyugdijat fizetni" - ugye ez itt az egyik sürgős tennivaló, hogy lehetőleg nagyobbrészt ő maga fizesse, és nem a gyerekei vagy mások gyerekei.
Anr: ez mer nem mindegy?
jaja. Nagggggyon gyorsan kezdjen el gyujteni.
najo. akkor. quick megoregszik (bocs)
2.nem dolgozik, nem fizet adot, de meg el.
3.ki fizeti a kozszolgaltatasokat? ut, eü (jojo, addigra ML megoldja, hogy.....blabla)
4.aki dolgozik
5.ergo jo lenne ha gyartana egyket kis klont addigra. mer akkor a kis TWA tartja el ot is...
da:
pontosan az a gond, hogy a sajat oldal hulyeivel szemben nem lehet sehogysem fellepni.
ha kiderulne "sorrend" Orban/Kosa/Kover, vagy Gyurcsany/Szekeres/Kiss/Baja viszonylatban sokat javitana a magayr politikan.
ja, a könyvet ami kapcsán OV beszél, forgatta valaki is? Vagy ez mindegy, csak mert mintha a "gyűlölet arra, amit mi keresztény(n,...)ek hiszünk" -talán a leírtakra vonatkoznak.

Vagy "asszociáljunk egy témára - mai témafelvetőnk, OV!"?
ŰA blog elején még volt itt normális vita. Most sajnálom, de szerencsétlen orbánfanok védik a mundért, előhozva bármit. Tök unalmas. A szöveg szinte semjéni álszentsége smafu. Kirekesztő, igen. Aki ezt tagadja, foglalja össze ki a szövegben az az ember akit valakik gyűlölnek azért amit ő nemzetinek ill. kereszténynek hisznek. És mit ért kereszténynek és nemzetinek? Teljes zagyvaság az egész. Egyébként Bede cikke tényleg jó.
da:2006.12.22. 12:08:50

mi vaaan? kit nem tartok embernek? ne provokájjá léci, mer kihívlak a hóra,he.

igenis kirekesztő módon adják elő (ál)Szent Orbánék a vallást és a magyarságot. Ezt minden ember érzi. Aki inkább jobbos, az ki van büszkülve arra, hogy fúvaze, kokárdám van, a többinek nincs,azok biztosan balos gecik. Fordítva meg: ezek a szittyaparasztok nem fogják nekem megmondani, hogy hogyan legyek magyar.

Erről mesélek, kis barátom. Ebben bizony benne vannak jobbról-balról. A bibi ott van, hogy ezt vitathatatlanul Orbánék intézték így. Ezért van igaza abban, amit a poszt felvezetőjében mond. El is ismeri. Ezt jól el-kúr-ta.

Mennyé fölvonulni a majmaiddal:-)


"szövegben az az ember akit valakik gyűlölnek azért amit ő nemzetinek ill. kereszténynek..."
Ezt nem lehet konkrétan megmondani, mert ez egy irracionális szöveg. Orbánnak van egy olyan közönsége, amelyik az ilyen szövegekre gerjed, az ilyenektől bizsereg a pöcse. Attól még nem bontható szét A, B és C pontokra a szöveg, nem is kell szétbontani, az úgy üt ahogy van.
Elleve ökörség ezt az idézetet valami észelvű elemzésnek alávetni. Nem tudományos dolgozat ez, hanem kampányszöveg, amivel tökéletesen hat OV bizonyos társ.-i csoportokra. Ennyi.
Van valaki, aki azt hiszi, hogy itt meg tud gyozni barkit is, csupa objektiv ervekkel?
A politika osidok ota szubjektiv.
TWA: Ok, írtam az MNO-nak meg a gondola-nak. Az MNO már javította.

[Egyébként persze, hogy nem ezen múlik a világbéke. Magam sem értem mit rugózok ezen ennyit, de most már a végérejárok...]
Jah, és hogy mit lehet ezen a primitív kampányfogáson ennyit pampogni és hüledezni...
Ez is rejtély. Illetve dehogy rejtély! A drága jó liberális elme célt téveszt, és ott is matematikázik, ahol nincs semmi matematika.
Ugyanolyan áltudományosság ez a szöveget mindenképpen pontosan értelmezni akaró megközelítés, mint a mélymagyar sámánkodás. De nem baj. Tudniillik ugyanolyan vicces is!
szerintem se kell itt betűelemezni. megmondta: mi vagyunk a nemzet és a kereszténység. (egyébként most nemrég még azt is mondta, hogy "mi" győztük le "őket" 1956-ban és most az önkormányzatin is.)

engem jobban érdekel h most akkor átmegy a KDNP-be, vagy mi lesz azzal a fura társasággal.
"akkor átmegy a KDNP-be, vagy mi lesz azzal..."
Dehogy megy át, dehogy megy át! Hiszen a kádéenpét éppen azért csinálták, hogy ne kelljen nekik nagyon keresztény szövegeket nyomniuk, legfeljebb kis példányszámú mesekönyvekben, hiszen tudják, hogy ebben az országban nagyrészt azok is gyomormaterialisták, aki egyébként kereszténynek vallják magukat.
>engem jobban érdekel h most akkor átmegy a KDNP-be, vagy mi lesz azzal a fura társasággal.

nem most megy at keresztenybe, hanem mar a tavaszi valasztasok elott atment. megmondta Mikolanak, hogy ez a part a kereszteny neppart.
a KDNP nem part, hanem a FIDESZ "platformja", ami anyagi es parlamenti politikai megfontolasokbol kulon partkent van lepapirozva.

azt gondolod talan, hogy Semjen mond egyetlen mondatot is Orban engedelye nelkul? szerinted lesz valaha olyan vitajuk, mint a David-Orban uzengetes a et fordulo kozott?
ugyanmar.
úgy tűnik a veterán klub és tanitványai tananyaggá emelnek: parakovacs.blogter.hu/?post_id=105922

(régóta vártam már mikor fog fájni offline újságiroknak az online)
Félreértetek. Nekem nem az a bajom, hogy OV-re csúnyakat mondtok. (És sem szeretem. sőt!)

Az a bajom, hogy valaki a tényekről nem hajlandó tudomást venni, ha az nem illik bele a prekoncepciójába. Kb. ez a demagógia lényege, és pártfüggetlen.

Ne süllyedjetek már erre a szintre! (OV-t meg nyugodtan lehet kritizálni ezer más dolog miatt megalapozottan, logikusan. De ez most itt egy tévedésen alapul.)
da 2006.12.22. 12:12:51
Megmondta Árpád is, és én is megmondhatom neked: mire én nyugdíjba megyek, csak arra számíthatok, amit én addig befizetek valahová. Vagyis nem kell senki csemetéjét féltened az eltartásomtól, és nem kell gyerektelenségi adóval fenyegetőzni, amit amúgy se ezzel propagáltak, hanem a 'fogy a nemzet' szlogennel.

Megtaláltam közben a viszonylag eredeti hírt; OV volt az, aki ezt nyilatkozta:
"A Fidesz kormányra kerülése esetén a gyermektelenekkel háromszor annyi adót fognak fizettetni, mint a háromgyerekesekkel – jelentette be Orbán Viktor a múlt héten, országjárása második állomásán, Egerben. A Népszabadság szerint ez bizonyos esetben csak úgy lehetséges, ha gyermektelenségi adót vezetnek be."

Utólag viccesnek tartom - én személy szerint -, hogy volt régebben Mo.-on gyermektelenségi adó, amit pont az az 56-os forradalom törölt el, aminek OV a szellemi örökösének tartja magát és a Fidesz-t.
hű, andrassew rám uszította a tanítványait. muris ez az ember. és milyen finoman orientáló feladatcímet talált ki. remélem, kapok majd egy példányt a könyvből.
A liberálisnak indult Orbán úgy látszik olyan szakrális vezető akar lenni, mint Khomeini ayatollah. Csak hát idő kell, míg az embernek annyira megnő a szakálla.
Szerintem ott van a kutya mélybenrohasztva, hogy pl. Orbánt (de bárki más a helyében lehetne) teszik meg a főmumusnak MINDENÉRT, azaz a lelkiismeretet, felelősségérzetet ezzel szedálja mindenki, akinek valami kicsi köze volt (vagy be van szarva, mert rákenik) a végeredménynek is tekinthető "Elkúrtuk"-hoz.
Kedves politikusok. Jobb helyeken egy egyszerű kurvázásért szeppukut követett el miniszter (Japán). Pedig az csak kicsi kúrás volt.
Tényleg vastag a bőr és nem a seggen.

Mellesleg sehol nincs akkora nemzetellenesség országon belül, mint nálunk. Szinte divat lenézni azt, ami magyar, hülyézni, bőgatyásozni, maradisozni. Persze nácizni, meg antiszemitázni, nacionalistázni is, széles a választék...

Ja, Regös Péter megmondta: "A magyar egy alacsonyrendű faj." Ezért nem fog kapni Nobel Békedíjat az ipse, ne legyen eltévedve és szeretni se fogják itt ezért.

Üdv! BiG
"Népszabadság szerint ez bizonyos esetben csak úgy..."
Nah, persze, pont egy ilyen választási kampányfórumon fogja OV részletesen kifejteni, hogy hogyan működik majd a családadó... Hát nem, itt egyszerűsíteni szokás, ami természetszerűleg azzal jár, hogy a közlendő információnak a lényege nagyjából átmegy, de nem eléggé pontosan. Részletes szakmai nyilatkozatot várni egy kampányfórumtól... Méltánytalanság.
Majd "szakmai" szemmel kielemezni a szöveget, aztán "félni" a komcsi adó "újjáéledésétől"... Paranoia.
Illetve dehogyis, nem az! Ron Werber a megmondhatója, hogy mi!
BiG: hát igen, ez a folyamatos nácizás gyakran elfedi a részleteket. Dühítő. De mondd csak, a te e-mail címed hogyan lett waffen@*****.hu?
BiG,

ragadjuk meg az alkalom üstökét kőkeményen, mert kíváncsivá tettél:
"Mellesleg sehol nincs akkora nemzetellenesség országon belül, mint nálunk. Szinte divat lenézni azt, ami magyar, hülyézni, bőgatyásozni, maradisozni " - írod.

Mire gondolsz konkrétan, amikor azt írod, hogy "divat lenézni azt, ami magyar"?

Nevezz meg például tárgyat, vagy eseményt, vagy művészeti terméket, szokást, öltözetet, bármit, amire Te gondolsz személy szerint, mint olyan valami/valaki ami magyar és lenézik. Miközben Te meg úgy gondolod, hogy az a valami tökjó, klassz, szuper, büszkének kellene lenni rá, mert vitán felül áll.


de legalább biztos nem bigott katolikus egy ilyen címmel

A HAZA NEM LEHET ELLENZÉKBEN!

In nomine Patri, et Filii, et Spiritus Sancti.

ez a post mostantól kezve megszentelt hely a kibertérben, a királynőt megööö..
n emberi tényező.Mint tiszta m"Shadoww82"-gondolom már vártál.Nos a házifeladat megolva,olvashatod az"Allah ciki"végén.Most nézzük a mostani témánkat.Kissé bonyolultabb,mert itt sokkal több a kiszámíthatalaindenki előtt nem vagyok"híve"a baloldalnak,de el kell ismerni ezt az aljas játékot amit látunk,messze magasabb szinten űzik,mint a jobb oldal.Azt megint csak le kell szögezni,hogy azún.jobboldal meg vezetőválsággal küzd.Itt nincs egyetlen olyan karizmatikus egyéniség sem aki ma hajlandó lenne rendet teremteni.Most(17-éve)mindenki el akar jutni "A Nemzet Megváltója"cím verseny dobogójának a tetejére.Szegénységi bizonyítvány a nemzet számára ez a"politikai elit".Pedig van itt olyan aki megtehetné,de kora miatt nem vállalja fel,hogy azt a mocsokáradatot később elviselje ami rázúdulna.Teljes szívemből megértem Őt.Azután meg kellene egy kis önfegyelem,mert azért Gy.F.-nek abban igaza volt,hogy ott és akkor minden híve csak a saját pénze miatt fosott,és nagy ívben tett minden másra.Nos ez nem csak ott van így,itt is.A mostani MDF mint olyan háááát.Tudnék én Ibolya néniről mesélni.Mint ismert csak a Bibliát fogadon el mércének,az meg igen szűkké teszi a játékteret.Nos zárásul két gondolat.Már sokszor elmontam nem vagyok O.V.hívő,de O.V.megtért,hívő refomátus.Pont azért vigyáz minden szavára ami a felekezweteket érinti.

A másik,hogy "Rigor" megszóljon(jogosan)megmondom a nevet is akiről fennebb szóltam:Für Lajos.
(Akkor csudálkoznátok ha tudnátok milyen polgári nevet viselek.Büszkén.)
Áldott Ünnepet Mindenkinek:mollaris
a náci - populista gondolom azért megy mert hatásosabb mint a kódolt rasszizmus vagy kirekesztő vagy opportunista stb
Bocs de a gép összekeverte az elejét.
Guga: kar h nem erted az ironiat, es agressziv leszelö tole...de legalabb magad olvasd el:

akkor fogadd el a kisbaratodtol, hogy hadd idezzen teged:
"Attól a fajta magyarság- és kereszténység interpretálástól tartanak az emberek"
az EMBEREK. En csak arra irtam peldat h ezt is ki lehet forgatni.

Érdekes olvasni, hogy némely OV gyűlölő milyen határozottan utasít el olyan fogalmakat, amiket szerinte OV magáévá tesz. Pedig OV is csak a véleményét mondja. Tessék odaképzelni az szvsz-t.
Nem teszek feketelistára fogalmakat csak azért, mert valaki számomra nem tetsző módon használja/értelmezi. Ahhoz azért több kell.
Nyugdíj. 20-30-40 év kurva nagy időtáv ebből a szempontból. A II. Világháború pl. egyformán felborította az állami és a magán nyugdíjrendszereket is. Igen naiv aki azt képzeli, hogy az önspórolás megoldás. Azért kell még egy működő gazdaság, ahhoz meg mostani gyerekek is. Csak az infláció néhány év alatt hazavághat minden pénzbeli megtakarítást. Volt magyar példa is. Nem kell 45-46-ig visszamenni. Németh Miki már 90-ben csinált 29%-ot, aztán mire az utód felébredt már 34% volt 91-ben. Bokrosnál sem emlegetik, hogy a 94-es 19% után 95-ben 28% volt.
a fogalmatlan pont te vagy, ha nem esett le, hogy Bokrosé szándékosan gerjesztett infláció volt
da:

Ki a retkes pékizé agresszív, hinnyemánno, kikaplak a hajadalól váze.

Pont az "emberek" kiforgatósdit forgattam vissza, hogy pont tényleg mindenkire igaz. Értedemáre kisbarátom?

A szmájli a végén nekem ott volt. :-)
da

azért a gyermektelenségi adó és a nyugdíj összefüggését különösebben nem sikerült elsőre végiggondolnod
Tombol itt a prekoncepcionizmus :-)

Hiába nem úgy értette, nembaj, mert igenis úgy értette és punktum. Ez a keményvonalas gondolkozás.

Ez van megmagyarázva a "ha nem is úgy mondta, biztos, h úgy értette/arra gondolt" szöveggel. És a kör bezárul. :-)
Amikor nemlétező tartalmat látunk bele dogokba, és ha kiderül, hogy a nemlétező tartalom, amit belelátunk valójában nem létezik, elkezdjük kötni az ebet a karóhoz és valahogy megmagyarázni.
lemaradt: ...,hogy van, de van DE VAN!
molaris 2006.12.22. 13:14:46
(vagy mollaris két l-lel?)

Nos, kedves hogy így gondoltál rám, de igazából be kell vallanom, hogy elmaradt a katarzis amit okoznod kellett volna. Ennek az lehet az egyik magyarázata, hogy ismét nem értelek. (A nem értés egyik oka lehet e késői órán, hogy igencsak csínján bánsz a space billentyűvel, s ez olykor az "értelemzavaró" kategóriát is kimeríti.)
A másik ok, amiért nem értelek az, hogy nem értem mire válaszoltad mindezt. A magam részéről keseregtem egy kicsit, hogy kettészakad a nemzet, mire te előadod, hogy nem vagy Fidesz-fan, de az MSZP rosszabb. Bocs, ki beszélt erről?

(Egyébként Orbán megtéréséről a "Párizs megér egy misét" mondás jut eszembe. Tudod ki és miért mondta?)
"Shadow"-bocs,összekeveredett az eleje mert a hosszabbakat mentem,mert ez a dög néha elnyeli.Csak annyit akartam jelezni,"jön a keresztes".A többi Tőled független,csak vélemény.Az"Allah"-on olvashatod amit kértél.
Üdv:mollaris.
da:

Örvendek, hogy ennyire tudod a hovatartozásom :). Hogy képmutató vagyok, meg szégyellhetem magam...jó szégyenlem a kedvedért...bár ez nem témája eme blognak :)

Tudod, én tisztelem azt a majd félországnyi embert, akinek szimpatikus az ő személye...csak a bibi az (ovi szemszögéből), hogy több, mint a fél ország elutasítja. És ovi nem igazán bánik mézes-mázasan ezzel a többséggel. Igen, ilyenkor jön elő a komplexusa.

Milyen politikus az, akinek majd a fél ország bizalmat szavaz, aztán szóba se áll azzal az emberrel, akit az ország nagyobbik fele megválasztott? Azon fel sem akadok, hogy ezzel a tettével - pontosan úgy, ahogy Te - lenézi az ország nagyját. Az viszont számomra nevetséges, hogy nem veszi észre azt se, hogy ezzel a saját választóinak az érdekérvényesítési lehetőségét veszi el. Tudod, nálam ez a komplexus (a hiszti) jele :)

Hogy kapcsolódjak megen reakciójára: sajnos a magyar politikában csak mesterséges tej van, ezért nem könnyű a választás. Lehet szidni az országot, hogy röhej, hogy az országnak ezek a csalók kellenek...igen, valóban az...de akkor mit mondjunk azokról, akik még ezeknek az idióta magyar választópolgároknak sem kellenek???

Amerikában két választásod van. Kötve hiszem, hogy a választó minden igényét kielégíti az az oldal, amire szavazott. Azt pedig kérlek ne állítsd, hogy ovi minden választási igéretét maradéktalanul teljesítette (arról nem beszélve, hogy azzal vágta volna szét az országot igazán, ha ezeknek csak a felét betartja, lásd M. Péter).

Persze filozofálhatnák arról, miért van az (mindkét oldalon), hogy a rendszerváltás óta a rendszerváltó politikusok után nincs új értelmes politikai generáció a "nagyok" helyett/mellett...de "asszem" ez már egy másik bejegyzés témája lehetne...
sys,

„Na ilyenkor érzem azt, hogy a tótavé bizony szépirodalom.”

A frászt, mert csúnya irodalom.

Mint a Zélet, bazmeg.
ePtOn 2006.12.21. 20:29:24,

„ez az új magyar kúltúra, ellenzéket kritizálják, nem a hatalmon lévő pártot?”

Hábazzeg nálad jó lehet Ellenzéki Pártnak (© 2006 by mavo) lenni.

De most tökkomolyan, szóval teljesen nemviccelek, Lázár ugyan talán feltámad majd harmadnap, de most általam bevezetett nemzeti gyásznap van, szóval komolyság, ahogy illik.

Mert az Ellenzéki Párt (© 2006 by mavo), az ellenzékben van ugye, és mivel a Hatalmon Levő Párt (© 2006 by mavo) a fika tárgya, ezért őket ne. Nem szabad.

Ha Ellenzéki Párt (© 2006 by mavo) testületileg elballag a Ferenc körút huszonháromszám alá, majd ott kijelenti, hogy csak a Nihil van, Cobain rulez, és akkor ők most aki szembe jön azt Cobain után küldik mindenféle eszközzel, ami kézbe esik, akkor

publicista csitt

a Hatalmon Levő Párt (© 2006 by mavo) éppen részegen fetreng a parkban, esetleg még a bokorba is hugyozik, de ki tudja, lehet, zacsival ászkál, és amikor meléd ül, büdös és néha beleszippant, vagy rendőrterrorosdit játszik a homokozóban

tessék _csak_ arról írni

mert az A Téma, semmi más

angyal szállt el felettünk

Miserere Dei
Korrekt kis kritika, kedvenc epizódom, amikor arra, hogy „[a]z 1848-as szabadságharc tehetségtelen szereplőivel, sőt az olykor beszámíthatatlan Kossuth Lajossal együtt: mítosz, dicső esemény, amelyről csak szuperlatívuszokban illik beszélni, és amelynek örökségét évről évre magáénak (és csak magáénak) vallja minden egyes párt és nótakör” az válasz, hogy „[a]z 1848. magyar forradalom és szabadságharc, történelmileg, tehát teljes egészében összhangban van a nemzetek öntudatra ébredésének folyamatával . A fentiek alapján úgy tűnik, hogy éppen a nagyhatalmak viselkedtek ésszerűtlenül, amikor arra rendezkedtek be, hogy feltartóztassák az elkerülhetetlen változásokat. Tóta ebben a kérdésben is a birodalmi politikát védelmezi” ...

Kedvenc mondatom mondjuk inkább ez:

„Miért beszél Tóta most a magyar ötvenhatról arabul?”
Vazze, nem voltam képes végigolvasni, annyira IDEGESÍTŐEN szar. Ki ez a Kaslik nevű gyökér barom?

"meggyalázza Pulitzer József emlékét világszerte"

MUHAHA. Mer' Pulitzer amúgy egy szent volt, mi? LOL. Ha ez a csávó újságíró, akkor a kurva anyját, és tanuljon egy kis történelmet. Ha történész, akkor meg sürgősen jelentkezzen az egyetemének a TO-ján, és adja vissza az oklevelét.
A tanulást kezdheti ott, hogy mekkora szerepe volt Pulitzer-nek (meg W.R. Hearst-nek) az 1898-as spanyol-amerikai háború kirobbantásában. Nem kicsi (ellentétben azzal, amit a wikipedia állít). Folytathatja azzal, hogy mit hívtak "yellow journalism"-nak.
Ezt nem azért írom le, hogy kreáljak egy oldskool összeesküvés-elméletet, hanem azért, hogy az ilyen Kaslik-féle tahók felismerjék, hogy attól, hogy egy díj ma szakmai dicsőséggel jár, még nem jelenti azt, hogy a névadó maga volt a megtestesült tökéletesség. Egyetlen dolgot jelent: hogy tele volt pénzzel! Pulitzer, a 19. szd. végén, kibaszottul egy erkölcstelen, pénzéhes, opportunista, tisztességtelen ember volt a mai újságírói vagy akár üzleti standard-hez mérve. (Amúgy ilyen értelemben a mai újságírók legtöbbje is érdemes a díjra.) Ez nem valami vádirat akar lenni, Pulitzer azért volt ilyen, mert akkor (is) így lehetett meggazdagodni.

"meggyalázza Pulitzer József emlékét világszerte"

Mégegyszer LOL. Ez a faszi a legalja. Mekkora gyökér.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Pulitzer József a leghíresebb Makóról elszármazott magyar.Ő találta fel a vezércikket és a riport fofót.
Azt mondjuk, jó, ha tiszteljük egymás véleményét. Lehet vitázni, de el kell fogadni, hogy nem lehet mindenki azon a véleményen, mint én. Én nyilván a magamét gondolom helyesnek, mert ha nem így lenne, akkor nem ez lenne a véleményem. De mi van a publicistákkal? Nekik nem lehet saját véleményük, politikai valahovatartozásuk? Ugyanúgy el kell fogadnom a véleményüket dolgokról, mint bárki másét, nem?

De akkor miért bánt engem, hogy TWÁ ennyire kormánypárti, miért bánt, hogy beszól a pápának, a jobboldalnak, Márainak, Hamvasnak...miért?

Rákerestem a neten Tótawére, sok dolgot elolvastam, megnéztem pár videót és azt szűrtem le, hogy a korábbiakban igazam volt. TWÁrpád nem olyan valós megjelenésekor, mint írásban. Nem vitriolos, sokkal visszafogottabb, szinte gátlásos, halkszavú. Mintha írásban kompenzálna:-) Nem bántani akarom ezzel. Kifejezetten szimpatikus volt, amennyit láttam belőle. Írásban meg....hm. Ezt várják el tőle. A korábbi írásaiban ott volt a humor, jobban, mint a maiakban, a mostaniak, ha poénosak is, sokkal bántóbbak.

És még valami, ez már neked szól TWÁ: hallgass azokra, akik ellenségeidnek tűnnek, többet tudsz meg tőlük magadról, mint a barátaidtól. Nagyszerű író vagy, de sokkal kevésbé kellene sértegetned ( bárkit) sokkal jobban kellene tisztelned az emberben az embert. Namostaztán többé nem írok ilyesmiről:-) ( csak az a hülye romantikus, emberszerető lelkem ne lenne, az.)
molaris 2006.12.23. 14:15:34

És? Teller meg a hidgogénbombát találta fel. Nobel meg a dinamitot.

A másfélmillió (vagy több) elvándorlót nem is említte Kaslik, mint a kiegyezés és a rossz gazdaságpolitika egyik melléktermékét. (sok más mellett)
www.alkotmany.ngo.hu/2003_marc_kulfoldi_magyarsagrol.htm

Tényleg nem azt kéne ajnározni, hanem ezt a pár alkalmat (48, 56), amikor ez a töketlen, tunya balfasz seggagyú magyar társadalom, ez amelyben mi most élünk, és eleink éltek, a folyamatos csipszzabálás, faszlengetés és kesergés helyett felemelte a seggét és csinált valamit. Hátha lehatol az agyakig az üzenet, hogy talán nem kötelező beletörődni a szarba, és igenis le lehet vakarni.

Boldog karácsonyt.
Boldog, békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!
"maybach"-persze,de az ismeretterjesztés.Különben is kis fatornyos"falum"hírét mégis csak Ő repítette szét a világban;na meg a szerencsétlenségére műszaki értelmiségi Galamb József.Róla is csak az maradt meg a begyöpösödött magyar(?)fejekben,hogy köze volt a T-Fordhoz,pedig igazán nem ezért szereti az iparvilág,hanem azért mert kitalálta a"szalagrendszert".Ma mindenki az iparban az Ő szellemiségéből gazdagszik.
molaris 2006.12.23. 18:23:49

""maybach"-persze,de az ismeretterjesztés."

Que? LOL. "maybach" nicknév nem is szólt hozzá ehhez a témához. ;)
Ezt nem a comment.com-ra akartad írni? :DD
Terapeuta: arra celoztam, h ez a "ha nem lenne OV akkor a Fideszre szavaznek" ervelest en egyszeruen nem hiszem el. Bocs. Ha nem OV lenne az elnok, akkor mas lenne az antikrisztus, felteve ha sikeres. DI nem sikeres, nepszeru. BP nem sikeres, nepszeru.
woland: miert is? Egyenlore MEG ez a system. Kerdezd meg Arpitol.
quick: hmm talan a fenyegetozes eros szo nem? es ha fogy-a-nemzet az nem jo, vagy? pl. szavazati jog az EU ban, stb. Bevandorlas stb. Azt h ezt plusz adoval kell-e megoldani, vagy maskepp, az kerdes. De mar leirtam egyszer, h a plusz tamogatas a sokgyerekeseknek is a kevesgyermekesek plusz adojabol van nem?
"Me,Myself and I"-bocs elcseréltelek,figyelmetlen voltam.
Totavenel a pont, szivembol szolt :)))
da

a felosztó-kiróvó rendszerben munkaképes korunkban eltartjuk a nyugdíjasokat, aztán nyugdíjasként eltartanak minket a következő generációk. nem saját gyerekeinken keresztül szerzünk jogot a nyugdíjra, hanem aktív éveink befizetett járulékaival. ezért lenne tisztább egy egy egyéni nyugdíjszámla.

amúgy érteni vélem, mire gondolsz. erre viszont (ha fontos a gyerekszám növekedése, márpedig nálunk ebből a szempontból is fontos lehet) jobb megoldás a nagycsaládosok adókedvezménye vagy családi adózás vagy hasonlók
Tóta W. cikke jól hangzik, nevettem is rajta... csak az a baj hogy már megint nem igaz.
Úgy írja, hogy O.V. mindent kisajátít, többek között a kereszténységet, mintha minden vasárnap reggel az első dolga az lenne hogy leszaladjon a 10-es misére. Ugyan már.
Istent sehová nem gyűrte be senki.
Csak valaki szereti így mentegetni magát... mondván, azért nem vagyok keresztény,mert O.V. kisajátította,azért nem hordok kokárdát, és azért szarom le 56-ot, és azért nem lengetek zászlót mert O.V. begyűrte a segge alá.
Azt lehet begyűrni bárhová is amit hagynak.
Ha O.V. holokauszt megemlékezésekre járna, akkor oda sem megyünk, mert seggszagu?
"Csak valaki szereti így mentegetni magát... mondván, azért nem vagyok keresztény,mert O.V. kisajátította"

És nem azért nem keresztény, amit már ezerszer kijelentett, hogy nem hisz Istenben, á nem azért.

Ugyan nem hisz Istenben, de amúgy ő kurva jó keresztény lenne, de ez a rémes Orbán elriasztja.
da:

Való igaz, amit mondasz, hiszen az elnök az, aki képviseli a saját pártját egyszemélyben, tehát ha most nem ovi lenne, nyílván azt utálnánk, asszem ebben igazad van. A dolog másik része azonban az, hogy mint a párt vezetője rendkívül rossz irányba viszi a politikát, és jelentékeny részt vállalt abbaN, hogy a jobboldali pártokat képmutató, kisajátítónak tekintsék az emberek. Amikor elutasítom ovit, elsősorban ezt üzenem. Ezért állítottam Ibolykát példának, mert Ő az első olyan jobboldali, aki felsőbbrendűségi érzés, és "én majd megmondom nektek a tutit" nélkül képes érvelni.

Nekem ez a mondat ami kiakaszt (Endilhartnak is):

"Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztények hiszünk. Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk."

Na ebben a mondatban benne van minden, amitől egy jóérzésű a falra mászik. Ebben az országban egy, csak ember lehet, aki tényleg nem értheti ennek a mondatnak a lényegét (és én el is hiszem neki): Fekete Pákó!

Kellemes ünnepeket Mindenkinek!

Valaki előbb már említette, hogy tök mindegy a baloldali érzelmü emberek egy részének, ha nem O.V. van, akkor is idegesítené őket a "nemzetieskedés", pl. a Kósa, vagy az Áder... vagy, ijesztgetésképpen a Semjén. Vagy ennyi erővel azt is lehetne mondani hogy az egész Fidesz gyűri be a segge alá a kereszténységet...stb. Viszont a mellékelt ábra azt mutatja...van erre igény. A tapasztalataim azt mutatják (persze a tapasztalatokkal mindig lehet dobálózni) hogy a keresztények többsége fideszes, míg az ateisták többsége nem fideszes. Akkor nem értem, miért fáj nekik, hogy a kereszténységet kisajátítja magának egy tömörülés egy politikai tömörülés, amikor, egyébként magánemberként semmi dolguk vele... ezért érzem álságosnak ezt a felzúdulást.
Mavo:

"És nem azért nem keresztény, amit már ezerszer kijelentett, hogy nem hisz Istenben, á nem azért..."

Ha nem hisz, és ha nem keresztény (azért abban egyetérthetünk hogy az egyikből következik a másik) akkor nem értem, újfent hangsúlyozom, miért zavarja hogy xy kisajátítja magának.

Persze kérdezhetnétek, miért gondolom, vagy honnan veszem, hogy a baloldalon nem hisznek, hiszen lehet hogy rejtett őshívőkre bukkannánk minden baloldali bokorban, és akkor tényleg jogos is lenne a felháborodás... :))De...azért, halkan de biztosan ebben erősen kételkedem.
Nos, többek közt azért, egyetlen jó Endilhartom, mert a hülye (nem mellesleg mesterségesen erősített) sztereotípiával ellentében, aminek te is jó alaposa bedőlsz, nem kevés baloldali ember keresztény, és nem kevés jobboldali ember ateista. Érdemes kicsit erősebben baloldali beállítottságú lapokat olvasni, ahol templomjáró emberkék panaszkodnak, hogy a papjuk miket mondott. Most a Demokrata újpogány tendenciáját hagyjuk, az helyi specialitás.

Jó, persze, aki Magyar Nemzetből szerzi a napi betevő információt, az joggal hiheti azt, hogy a baloldali az en bloc hitetlen, vasárnaponként keresztényeket üldöz, keresztény temetőket ver szét, templomokat rombol estébé, a jobboldal meg napestig templomban ájtatoskodik. Holott lófaszt.

No meg az sem utolsó szempont, hogy a mi jó vezérünk ugyanazzal a lendülettel, amivel a kereszténységet lenyúlta magának, kisajátította a magyar/nem magyar - nemzet/nem nemzet felosztások illendő térfelét is.

PS: akadtak már, akik kisajátították maguknak a kereszténységet. Már akkor is jó volt.
(Endilhartom, neked mért jó, hogy kétszer egymás után leírtad ugyanazt? Úgy tutibb, hog igazad van?)
Endilhart: Sok hívő barátom ismerősöm van akiknek eszükágában sincs a fideszre szavazni.
A kisajátítás a telek ügyletekben is kétélű dolog. Lehet sokat nyerni és veszteni is az ügyleten. Ovi azt hiszi még mindig, hogy sokat fog nyerni. Az előző két választás nem ezt bizonyítja.
Kisajátítás... én azt hittem hogy normális az hogy minden párt különböző értékeket vall magáénak (gyűri a segge alá).
Azzól még hogy régen az szdsz kiállt az emberi jogokért senki nem mondta hogy ezeket lenyúlta... Inkább az a legnagyobb baj hogy most a koalíció semmijen értéket nem tud felmutatni, még az akaratot sem látom hogy vmit is a segge alá gyűrjön. Akkor mi marad hátra, ha rájövök hogy nem rendelkezem semmijen egyetemes értékkel?
Bebizonyítom, hogy a másik sem, és akkor egál! (Ez nem jelenti azt hogy szerintem akkor a fidesz valóban nemzeti és keresztény)

És amúgy amint már leírták azt lehet segg alá gyűrni amit hagyunk, az én fejemben meg sem fordul hogy a nemzeti érzésről a fideszre asszociáljak, egyszerűen azért mert annyira az enyém hogy nem veheti el tőlem senki!

Kognitív disszonanciára egy példa:
"szerintem" a nemzeti érzés képmutatás, nem érték.
"szerintem" objektív vagyok.
Objektívan egy közösségben az összetartás érték.
-> disszonancia!!!
Megoldás: "szerintem" ov képmutató,
ov nemzeti érzelműnek vallja magát.
->A nemzeti érzés képmutatás, objektíven...
Kognitív disszonancia feloldva...
(Ábrákkal meg nyilakkal sokkal szemléletesebb)
TaTa86:
Ábrákkal meg nyilakkal sokkal szemléletesebb. Jó. De mi a fasz az a kognitív disszonancia?
TaTa86: "Inkább az a legnagyobb baj hogy most a koalíció semmijen értéket nem tud felmutatni, még az akaratot sem látom hogy vmit is a segge alá gyűrjön." Ne is tegye, ez a leghelyesebb ami az egyébként amúgy is gusztustalan politikai térben elvárható. Nagyobb léptékben inkább ez a fajta passzivitás tud egyensúlyt fenntartani az emberi érzelmekkel, mint a hőzöngő megközelítés, noha az utóbbinak lehetnek részsikerei. A pártok által vallott "értékekről" meg az a véleményem, hogy orbitális disznóság ezzel szórakozni és hülyíteni az embereket - politikai célok érdekében.
Worluk, Worluk...

A hivatkozott oldalon egy betűvel több van, mint amit te idézel: "Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi keresztény_n_ek hiszünk. Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk."
Ez hogy lehetséges? Szaggat a kopipészted? Karakterről karakterre másoltad be a szöveget, mint a középkori szerzetesek?
Orbán mond épp elég hülyeséget, de ezzel a szöveggel szvsz nincs gond. Viszont pillanatok alatt "van élet Európán kívül is"-jellegű hamis hype-ot építettek rá a krónikus orbánfóbok, az jól látszik.
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2006.12.28. 08:40:05

olvasd vissza a kommenteket, már volt egy ez irányú felvetés, ami szerint az MN elírt valamit.

most, hogy ez még az eredeti szöveg, vagy nektek van meg a rossz szöveg, arra már nem tudok válaszolni. :)

Há Tata86 filyam, tévedésbe teccik lenni.

„én azt hittem hogy normális az hogy minden párt különböző értékeket vall magáénak”

De csókollom, azé nemzetet meg vallást, amik elméletileg (jé, gyakorlatilag is) tök pártfüggetlenek ... a kisajátításnak is vannak (lennének) határai.
Nándo,

nem, nem, okosak ezek a mnónál, már kijavították. :-)

Jó, ettől nem lett sokal kisebb ostobaság a Viki hablatya, de azé aggyuk meg, ami jár.
"Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi kereszténynek hiszünk"
nol.hu/cikk/428956/
A NOLnál is okosak, kijavították - gondolom. :]
ja. ez volt az eredeti. na akkor most én is kijavítom.
ettől még persze a szöveg gáz.
jól látom, mameluk, hogy vádaskodni próbálsz?
Vádaskodni? :)
Csak nem értem, hogyan marad el egy karakter egy szövegből, ami értelmet is módosít. Lehet, hogy módosították az MNO-szöveget, de máshol is megtalálható az "n". Most megnéztem az eredeti MTI-t is, onnan hiányzik.
Amit bele akarsz érteni a szövegbe, az gáz. De szerintem nem azt mondta Orbán. S innentől persze nincs lehetőség értelmes vitára.
Na, akkor most már érted. Így hozta le az MTI, majd a gondola és az MN is, közben módosítottak.

Nem kell erőlködni a beleértéshez, ahogy már párszáz kommenttel feljebb kisütöttük. Elég azt a kifejezést elővenni, h "nemzeti oldal". Na ugye.
Ok, de akkor olyan kifejezések is előkerülnek, mint "demokratikus koalíció", ugye. Ha a "nemzeti oldal"-t valaki úgy értelmezi, hogy a többi nem nemzeti, akkor a másikat nehéz nem úgy értelmezni, hogy a többi nem demokratikus.
Annak az egy dolognak azért felhőtlenül tudok örülni - nem mondom, innen nézvést némi kajánsággal vádolható szemlélet -, hogy a legelvetemültebb materialista is hirtelen hinni kezd utolsó perceiben. Sok sikert a próbálkozáshoz!

Egy kétkedő hitetlen.
Itt nem az a probléma urak, hogy ki mivel próbál azonosulni, hanem, hogy még vannak akik azzal azonosítják és nem látnak át a szitán. Szemüveget. Fáklyát. Tudod. A fegyverek nem ölnek. Az emberek ölnek.
"a krónikus orbánfóbok", hát patakzik a könnyem, nincsenek itt orbánfóbok, Te Turul, csak a helyzet az, hogy a szentek is büdöset szarnak, a Vittore meg minthacsak a rózsát szagolná maga után a rötyin.
Tóta W. sajna messze kerültél az objektivitásnak a látszatjától is. A Gyurcsány iránt érzett mindent elsöprő szerelmed (jó, nem úgy értem, nyilván plátói, agapé, ugye...) kicsit elveteti veled a sulykot. Nem is a cikkre gondolok főleg, de az a hangnem, ahogy itt osztod a neked nem tetszőeket, mert pl. a "mameluk" pont a Te szádból, hát khm...
Ricardo, persze hogy nincsenek, az elmebeteg sem tudja magáról, hogy az... :)
Amúgy OV meg persze hülye. Egy olyan országban, ahol max. 15% mondható igazából vallásosnak, és ahol 40 év alatt erősen beoltották a népet antiklerikális reflexekkel, ennyire kereszténykedni nem kéne...
Ahháá... most már kezdem sejteni mire is kapta ön azt a bizonyos emlékdíjjat. Valóban, ön mesterien, játszi könnyedséggel fogalmaz, bánik a szavakkal.
Ez olyan mint amikor egy zseni festõ ecsetét csak arra használja, hogy utálatos, rút dolgokat fessen meg.

A tehetség soha nem azonos az emberrel. A tehetség csak egy adomány, egy ajándék, egy szerszám, egy eszköz. Ez mindig Istentõl való, mert minden jó Istentõl származik. De a kérdés az, hogy ezt az ajándékot, hogyan használja birtoklója: jóra, vagy visszaélve vele rosszra, ... nagyon rosszra.

Egyébbként visszatérve a témára: önnek valóban igaza van, hogy OV visszaélt a hit dolgaival a politikában és nagyon tévesen kisajátította azt, de ugyanakkor felhívom a figyelmét arra, hogy erre csak annak van joga rámutatni, aki jobb õnála, aki valóban képviseli a helyes vallásosságot.

Az ön írásaiból csak amúgy fröcsköl a gúny, a megvetés, a pimaszság és a szeretetlenség. Ez lenne a hiteles vallásosság jele?

A hiteles vallásosság és a Szent Lélektõl vezetettség jelei: a finomság, tisztelet, megbecsülés, elnézés, szeretet, türelem, stb.

Ajánlom olvasmánynak Szent Pál szeretethimnuszát az 1 Kor 13 -ból.
Remélem belátja, hogy az ilyen fajta írások méltatlanok önhöz.
süti beállítások módosítása