W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Fasz vs. Picsa - The Összecsapás

2006.12.12. 14:00 Tóta W. Árpád

free poll A legcsúnyább szó
fasz
picsa
geci
pina
basz
buzi
szar
fos
kurva
segg

free counter
Azon kívül, hogy nemzet- és krisztusgyűlölők vagyunk - amit speciel leszarunk - a leggyakoribb kifogás az Index ellen, hogy ilyen szavakat leírunk, mint hogy leszarunk. Ez nem csak az én élményem, bár nekem is van pár ezer ilyen témájú levelem, sőt ebben a blogban is előjött már.

Van egy alapvető félreértés olvasó és szerző között, ha ez vita tárgya.

Olvasó úgy képzeli, hogy az újságíró szemüveges, tanult ember, akinek ezért kötelessége édes anyanyelvünket úgy használni, ahogy irodalmunk nagyjai. Ő az újságíró-olvasó kapcsolatot körülbelül tanár-diák viszonynak tételezi, ezért elvárja, hogy szalonstílusban írjanak neki újságot.

Szerző valóban szemüveges, tanult ember. Ezért tudja, hogy használták a nyelvet nagyjaink, sőt esetleg azt is, hogyan használják manapság. De még ha nem lenne ennyire művelt, akkor is jó oka van fasznak hívni a faszt.

Mégpedig az, hogy az élő nyelv, az ilyen. Ha most mindenki fel is tenné a kezét, aki élőbeszédben nem bazmegol sose, azt hiszem, átlátnék a karok erdején. Márpedig miért kéne az élő nyelvtől elszakadni csak azért, mert épp leírom? Semmiért. A kromplileves, az kromplileves leírva is. Beszéljünk úgy, ahogy beszélünk - egymás közt vagyunk végül is. És ne felejtsük el azt se, hogy a nyelv folyamatosan változik: pár száz éve még a franc és a fene súlyos szitkok voltak.

Ráadásul szalonstílusban nyilatkozni például a mai magyar közéletről, nos kérem, az visszataszítóan mesterkélt eljárás akkor, ha egyébként kimondhatom az igazságot. Joggal nevezhetne szűzkurvának bárki, ha egy Torgyán József esetében megállnék a paprikajancsinál.

Én jobban utálnám Gyurcsány Ferencet, h azt mondja Őszödön, hogy elszámoltuk magunkat. Mert nem ez történt. És nem is az, hogy elrontották. Nem bizony. A miniszterelnök biztos stílusérzékkel mondta meg, mit csináltak.

Mindezek ellenére időnként olyan címlapokat sikerül összehoznunk, hogy magam is töprenkedőbe esem. Őszinteség és stílusérték ide vagy oda, két-három pinánál több már picit zavaró. Egy jól megtermett fasz vezető anyagban, nagy lóbetűkkel - hát közszereplő legyen a seggén, aki ezt indokolja. Ilyenkor nem csoda, hogy az egyébként edzett olvasóból is előjön az angolkisasszony, és csak a sarkainál fogja meg az Indexet, két ujjal.

Azért varázsoltam ide ezt a szavazógépet, hogy legyen visszacsatolás. A kérdés nem más, mint hogy melyik az a legeslegcsúnyább szó, amit lehetőleg nem szeretne a tisztelt publikum címlapon látni. De legalább vezetőben nem. Aztán az eredményre kötök egy masnit, és beviszem tálcán Uj Péternek.


Címkék: index inside

571 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8022168

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ouroboros, a kurvaanyád :)
Az Esterházy-idézeted kapcsán arra azért kíváncsi lennék, a fos milyen összefüggésben szentelődik meg.
Tomi,

Azért elég súlyosan lesarkítottad, amit írtam.
Természetesen apámmal nem úgy beszélek, hogy mi a fasz van má, bazmeg!, stb...

De néha bizony előfordul, ha együtt nézünk valami seggfejet nyilatkozni a tévéban, akkor bizony eldördül egy 'ki a fasznak képzeli ez magát?'
A Gergényi feltűnésekor pedig általános a 'kurva anyád'.

Egyébként így visszaolvasva a postodat, neked valami egészen más bajod lehet.
Ouroboros, teljesen egyetértek. Én is valami hasonlót próbálok megértetni, kevés sikerrel... :)
Árpi, ha nem tudsz trágárság nélkül írni, akkor ne basszátok fel a cikkeidet az első oldalra, jók lesznek azok valahol a 28. suboldalon is. Régebben is elvetődtem az indexre, évekkel ezelőtt még nem volt ennyi szabadszájú cikk, sőt egyáltalán nem és nem hiszem, hogy iszonyatos nagy hiányérzett lett volna emiatt. Ne csússzatok már le a pöcegödör aljára bazmeg. Egy blogban vagy egy szoftfos fórumon elmegy a trágárság, de egy hírportál oldalán nem.
Mert majd a fiatal gyerek pont a Worluk féle politikai/stb. cikkeket szokták olvasni, és pont abból a nagy ritkán előforduló csattanósan elhelyezett - nem öncélú - lófaszokból tanulnak meg káromkodni.
Kedves Tribuszerné!

Köszönöm, a könnyemet morzsolom a meghatottságtól.;o)))

A fosról annyit, hogy Esterházy bizonyára nem volt fölkészülve kakiszexes por.nólapokra.

Meg annyit, hogy szerintem affektálás volna a „Hasmenésem van” eufemizmust használni családi környezetben az adekvát „fosok, mint a síkon futó betyár” helyett, hogy a 'fosik' másik értelméről, a 'fél'-ről ne is essék szó.
Rpa, pont ez az amiben nem értünk egyet, nem azt mondom, hogy soha nem kell ezeket a szavakat használni, de ha a kezdőoldalon 4-5 írás címében faszoznak akkor az mi más mint tahóság. Talán van olyan amikor le kell írni ilyesmi, de ez igen ritkán igaz. Még mindig kitartok amellett hogy a közönségességet normává tenni nem szabad. Mondj nekem példát olyan írásra az index oldalain, amit egyszerűen lehetetlen másként(köcsögözés nélül) megírni, anélkül hogy mondanivalójából semmit se veszítsen.

Személy szerint sokkal többre becsülöm amikor, ahogy te fogalmazol, cirkalmasan küldenek el valakit a búsba, ahhoz tehetség kell, nyelvismeret, sílusérzék stb. Mindenzt kiváltani egy "fasz"-al nem lehet, ha megteszi akkor számomra ez annyit tesz, hogy egy 10. ligás zugíró firkálmányához van szerencsém.

Az hogy a kortárs "művészek" mit csinálnak eszméletlenül nem tud érdekelni, talán ha egy százalékukra fog emlékezni bárki is húsz év múlva...
outsider:ugyanezt erzem en is,igazad van.
Az ilyen emberek minel tobbet beszelnek,annal tokeletesebb korkepet adnak magukrol.
Esterházy Péter vagy 20 éve megírta, hogy trágár szó nincs, legfeljebb trágár összefüggés.
Úgy látom kezdünk eltérni a témától, Outdoor elmondja nekünk hogy zajlik az élet otthon. Ez engem mennyiben érint?
Ilyesmire nálunk is volt már példa, bár igen ritkán, de ezt aztán nem tettük közzé mindenki okulására. Otthon lehet bazmegolni, publikusan nem.
Magam részéről nem használok csúnya szavakat, ha a szüleimmel beszélek,
de az sem érdekel, ha más igen. Csak az, hogy velem milyen hangon beszélnek.
Talán ezért kéne odafigyelni, ha sok embernek ír valaki.
Ha pedig valaki nem érti, mi a különbség az írott szó, és a köznapi beszéd között, azt nagyon tudom sajnálni. Az ember a környezetéhez, és a helyzethez igazodva ír, beszél.
Én speciel nem ugyanazt az élményt várom egy publicisztikától, mint amit a kocsmában is megkapok.
Ha a publicista káromkodik, legalább választékosabban tegye. Különben inkább iszok egy sört és hallgatom a hugyosjózsit.
Sly, ezzel már inkább egyetértek, szerintem is kicsit túlzásba viszi az index, nem biztos, hogy amikor trágárságot használnak, akkor pont az illik oda jobban. Bár szerintem az esetek jelentős részében azért jól eltalálják a helyét.

De az előző beírásod egyáltalán nem erről szólt. Az előzővel sem értek teljesen egyet. Nem akkor kell elhagyni a trágárságot, ha semmiképpen nem lehet elkerülni (a direkt idézeteket nem számítva ilyen nincs), hanem ha nem az illik oda leginkább. A cirkalmas káromkodásban pedig csak akkor van érték, ha ez kifejez valamit. Önmagában a cirkalmas káromkodásbeli "kreativitás" az "olcsó játék hülye gyerekeknek" kategóriába esik. Lásd a Belga ide vontakozó "nótáját". :)
WTF ist Outdoor?

Amennyiben rám van itt célozva, enyhítő körülményként szeretném fölhozni, hogy konkrét hozzászólásra reagáltam, továbbá megátalkodottságom odáig terjed, hogy továbbra is témához illőnek tartom.

Hogy konkrétan az Indexhez kapcsoljam, talán azért is szeretem az Indexet, mert itten úgy beszélnek, ahogy mi bizalmas körben, otthon vagy barátok között. A hangvételnek ez a meghittsége, keresetlensége is része lehet az Index sikerének.

Továbbá megígérem Worluknak is, hogy ha az Index is kipontozza már a „Kapjátok be”-t is, akkor majd baszok idejönni, mer én meg a prüdériát utálom.
Rpa
miután itt feldobódott egy téma,és miután már mindenki bármit belepofázott,amit akart,ne mondjad már meg öcsi/te lány,hogy itt miről van szó,és miről nincs.
de értem,hogy mit mondasz,szűken véve ne legyen gond,ha nem csak egymás közt,élőszóban,hanem pl újságban leírva is ez természetes legyen
Erre meg már kábé ötezren ideírták,hogy élőszóban és újságban is oké,megfelelően és indokoltan adagolva
én meg még arról írtam,akkor más színtereken is?gátlás nélkül?
figyelj,én pl nem fújnám fel ezt a parlamenti "kapjátok be"-t sem, jót röhögtem rajta,és emberinek tartottam,de ezzel együtt,nem tudom,meg tudnék-e barátkozni azzal,ha ordítva kurvaanyáznának,meg a többi,pedig ott aztán vannak indulatok
lehet,hogy nem szállok elég szabadon,mint a madár,beszari vagyok,vagy mittomén,de azt gondolom,az embernek úgy általában tudni kell uralkodni az indulatain
engem pl sokkal inkább bántana és sértene,ha valaki azt mondaná rólam,hogy dilettáns vagyok,vagy ostoba,mintha azt,hogy hülyepicsa
mert valahogy az előzőt sokkal személyesebbnek venném,az utóbbira meg csak azt kéne mondanom,hülyepöcs
ja,meg a "barátnőnk" csak példa volt,öregedő nőszemély vagyok,és hülyeséget írtál azzal kapcsolatban
holló, nagyon nem érted, mit akartam mondani. De elmondtam már párszor fentebb, nem ismételném meg. Ajánlom Ouroboros hozzászólását is, az ugyanarról szól és jobban érthető.
Speciel engem egyik se zavar. Ellenben a kapornak meg a szagatok is oklendeznem kell, tehat javasolom, hogy vedd fel a tokfozeleket is a listara, kulonben nem tudok erdemben szavazni.

Koszi!

Conspirador
TWA, miért nem szólsz Szilyéknek, hogy szívesen folytadnád helyettük a Homárt? Ott lehetnél igazán sikeres.
Kedves Rpa!

Köszönöm a kitüntető figyelmet. Annyit tennék hozzá, hogy Michael Swan-nak van egy remek könyve, a Practical English Usage, amelyben az általa 'taboo word'-nek címkézett szavakra is kitér, relatív ütősségüket is listázza, illetve a brit/amerikai használat közötti eltéréseket. Ő óvja a célközönséget, az angolt idegen nyelvként használókat ezek használatától, mert *ezek használata egy csoporthoz való tartozást, bizalmasságot fejez ki, ami egy külföldi esetében anyanyelvi beszélőkkel szemben nem odaillő, visszatetsző, bizalmaskodó, erőltetetten lazáskodó lehet.*

Az indoklás nagyon tetszett ebben. Semmi „ne használd, mert csúnyák”. Ne használd, mert bizalmasak, és szereptévesztés neked, az idegennek használnod.

Szerintem itt is ez a lényeg. Az, hogy az Index életszerű szavakat is megenged magának, az nem többet és nem kevesebbet jelent, mint hogy baráti, bizalmas nexusba helyezkedik velünk, az olvasókkal. Van, aki jobban szereti a hivatalos távolságtartást, annak ez nem tetszik, Ok, akkor olvasson mást. Mi többiek többek között talán éppen a távolságtartás hiánya miatt szeretjük az Indexet, és esetleg jobban hiszünk emiatt (IS) nekik, mint másnak.

Részemről ennyi.
Szerintem kár állandóan trágárságokat használni. Attól nem lesz jobb, "bátrabb" egy cikk, hogy kötőszavak helyett is ama bizonyos b-betűs szerepel. Kicsit mesterkéltnek tűnik nekem az állandóan mindenki menjen a ... stílus. Bár az Index így is az egyik legfüggetlenebb és legjobb hírportál.
Ouroboros 2006.12.13. 10:54:01
".
.
.
Továbbá a jó cimborámtól egy „kurva anyád” lehet sokkal melegebb dicséret, mint ha valaki őszintétlenül szembedicsér a legválasztékosabb szavakkal. "

Elég jó társaságba járhatsz, ahol ez dícséret. Erre azt tudom neked mondani, hogy ez annyira durva sértés, hogy ha így dícsérnél engem szembe, akkor a pajszerral lefeszíteném a paraszt arcodat a hülye fejedről. :) Egyébként szomorú, hogy a családodtól tanultak közül ez ragadt meg benned a legjobban. ...mármint a káromkodás. Az meg pláne szomorú, szánalomra méltó (szanalmas.hu), hogy aki nem káromkodik az mindjárt lekezelendő egy ráakasztott sznob jelzővel. Rövid postod alapján a rólad kialakult képhez képest egy faék tervrajza mérnőki bravúrnak tűnik ! ...és nem barátkoznék veled, mert lehet, hogy édesanyád mégis rendes asszony volt ! :)

Üdv: T.
javítok: mérnőki/mérnöki természetesen.
olyan radio dot mé nincs h egyik se csúnya baszki?

ezek teljesen hétköznapi szavak.
www.youtube.com/watch?v=5a0sSedprfI
"MAGYAR ONTUDATROL SZOLO VIDEO"

errol irj, Arpad!! csupa csunya szoval. ilyenekkel van tele a net. its a fucking shame!!
Ouroboros megelőzött. Valszeg a mondanivalóban nem csak az számit hogy mit mondasz hanem hogy ki mondja. A nyelvezettel a szerző saját magát is pozícionálja egy olyan közegbe ahonnan szeretne szólni. Látom hogy vannak itt akik a kifinomultság elefánttornyába próbálják magukat és egymás föltolni, és onnan osztani a dörgedelmes igét és talán elégedettek is attól hogy elkülönültek a többiektől. Hát tessék figyelembe venni a tényeket! Ez itten az internet egy új és szabad közeg ami hagyományok nélkül a "ma" szellemében működik. És az olyan proletárok mint én még bele is pofázhatnak a dolgokba és már rég levették hogy az országos lapnak nevezett reklámújságokban nem keresnek őszinte szavakat. Itt néha lelek.
galileo:kösz
"""""melyik az a legeslegcsúnyább szó, amit lehetőleg nem szeretne a tisztelt publikum címlapon látni."""""

tehat a legenyhebb a legrosszabbak kozott, ami me'g tiltott?
Kedves Tomi!

Igyekszem némi választékosségot és udvariasságot tanulni Tőled, és amíg ezirányú erőfeszítéseimet siker nem koronázza, addig is egy félreértést szeretnék tisztázni:

„Az meg pláne szomorú, szánalomra méltó (szanalmas.hu), hogy aki nem káromkodik az mindjárt lekezelendő egy ráakasztott sznob jelzővel.”

Nem, Tomi. Nem azt bántottam, aki nem káromkodik. Szíve joga, ízlés, családi háttér kérdése. Azt viszont igenis sznobnak nevezem, aki a szóhasználatom miatt bélyegez meg, akinek elég, ha életszerű szavakat használok, hogy ilyen minősítést kapjak:

„a rólad kialakult képhez képest egy faék tervrajza mérnőki bravúrnak tűnik”.

Mélységes hálám egyébiránt, hogy ilyen plasztikus példát szolgáltattál arra, amit illusztrálni akarok. Köszönöm, és Neked is minden jót.
Kicsit későn kapcsolódok be, ezért bocs, ha már volt. Egyetértek azzal, hogy a csúnya szavakkal lehet sújozni, ki lehet hozni egy szöveg hangulatát írásban. És azzal is, hogy egy baráti társaságban helye lehet ilyennek (ha nem is az anyázásnak)
Szerintem közönségtől függ. Nyilván az angol királynőnek nem mondanám, hogy "dobd már ida a sót, vazze". Az Index pölö olyan sajtótermék, amibe elfér az ilyen, aki olvassa, tudja, hogy számíthat e szavakra.
marmint, ertem hogy te a legrosszabbat akarod, de annak kevesebb haszna van
A magyar közkultúra némiképp álszemérmes.

1. Többen felhívták arra a figyelmet, hogy például Angliában - és a parti Amerikában a - a köznapi érintkezés rendkívül udvarias formái alakultak ki. Merthogy "the language is a weapon". Éppen ezért az egyéb médiumokban a nyelvi durvaság, nem csak a szitokszavak használatában, valamelyest elfogadottabb. Sőt a ritkasága által valamiféle humor forrása is bizonyos nyelvi vadság. (Stand up commedyk, és általában a Borat-jelenség.) Nálunk ez fordított. A verbális agresszió napi szinten nyilvánul meg pl. a tömegközlekedésben (is). Ezért aztán mindenki egyfajta elemelkedettséget vár a médiától.

2. Ezt a sztorit megfeleli a nyelvében élő kisnemzet, ami a kultúráját eleve verbálisként határozza meg. (Ha nem így lenne nem lenne EKKORA hiszti az Árpád-sáv, a matyóbaba, a tarsolylemez, meg általában a nonverbális jelképek körül.) Így aztán a nyelvápolás eleve kizárja a szitokszavakat.

3. A magyar értelmiség még mindig valamiféle kultúramentő, népnevelő, állandó értékközvetítő szerepet szán a médiának - elsősorban a TV-nek, gyorsan tegyük hozzá, ebbéli igyekezetében el is kúrja rendesen - amivel újfent csak nem férnek össze a szitokszavak.

4. Távol áll tőlem, hogy stilisztikai, vagy tartalmi többletet tulajdonítsak a közönséges káromkodásnak. Amiért MÉGIS érdemes lenne szarozni, gecizni, az nem nyelv-, és véleményhasználati, hanem kultúrateremtői. Az a Thompsonos, Tom Wolfe-os gonzó, újzsurnalizmus, ami a MANCSot a kezdetekkor jellemezte, a nyelvi frisseségen keresztül is rögzített egy álláspontot, világlátást, mittudomén mit, ami szerintem állati üdítő volt a beszürkült Kádár rendszerben. Ha ezt mondjuk konvertálom napjaink internetére, akor létezik a véleményeknek olyan csipetnyi anarchiába hajló radikális normalitása, ami ma sem a jobb sem a baloldalon nem életképes. És ehhez az anarchikus normalitáshoz szerintem passzolnak a szitokszavak, különösen, ha olyan nyelvi egységet képeznek, amitől a szitokból szubkultúra lesz. Amikor nem válik el a stratégiától a tartalom. (Ezért olyannyira undorító, amikor egy jobbos ISTENHAZACSALÁDÉRTÉK típusú cikkekben a nyelv fröcsögő. Ezért undorító, amikor a volt III/III-as publicisták pluralitáról, szabadságról beszélnek.)
A kulturális/nyelvi koherencia szép példája szerintem mondjuk a Nyócker című film és a roma/nemroma szitkozódások. Vagy Sirónak a Csirkefeje.



Mar biztos sokan leirtak, hogy a karomkodasnak megvan a helye, erre szerintem a legjobb pelda Marquez, ö az aki a könyveiben ugy hasznalja a karomkodasokat, hogy az tenyleg üt, es sosem zavaro.
A magyar meg igazan gazdag szitokszavakban, legalabb ebben. Mar egy ideje Nemetorszagban vagyok, es itt bizony egyedül az olasz szakacsot hallottam izesen karomkodni. Mennyivel jobb erzes azt mondani, ha elrontottam valami, hogy elkurtam, mint hogy "ich habe Scheiße gebaut"(szart epitettem) :-)
"Ouroboros 2006.12.13. 11:59:36
Kedves Tomi!

Nem, Tomi. Nem azt bántottam, aki nem káromkodik. Szíve joga, ízlés, családi háttér kérdése. Azt viszont igenis sznobnak nevezem, aki a szóhasználatom miatt bélyegez meg, akinek elég, ha életszerű szavakat használok, hogy ilyen minősítést kapjak:"

Szokjad a gondolatot, hogy a szóhasználatod, vagy inkább a stílusod, aminek része a beszédstílus, de csak része, minősít téged ! :) Persze lehet ezen megsértődni, de ettől a tény még tény marad. Ha belépsz egy étterembe és így köszönsz: "Helló bazmeg, foglaltam asztalt !" Akkor jó eséllyel nem fogsz étkezni, leparasztoznak, kapsz három sallert a pincértől és az étterem előtti aszfalton ülve fogod a vérző orrodat törölgetni. Ha viszont úgy indítasz, hogy: " Jónapot kívánok ! foglaltunk Önöknél egy asztalt." Akkor úriemberként fognak kezelni, egészen addig, amíg ebben a stílusban társalogsz, viselkedsz. Fura mi ? Az a bazmegelős stílus, amit éppen most legalizálni igyekszik itt a társaság nagyrésze, bizony minősít, vagy ahogy egy előttem író kifejezte: pozícionál. ...és bizony inkább a győzike félék felé, nem ellenkező irányba :)
...van egy remek oldal, ahova beírod az url-t, és a szöveget teleborsozza otromba trágárságokkal, magyarul is remekül működik; szóval -
legyen ilyen szűrő a gyengegyomrú széplelkeknek, hogy kikockázza a cikkek szövegéből a pinákat-faszokat (plusz olyan ártatlanokat is, mint a "faszállító" vagy a "baszk" stb.) és akkor senkinek az ő kis szemét nem báncsa.
(a kockákat látni biztos sokkal jobb érzés.)
Hi,

nem szavaztam, mert mind a tízre nem lehetett.
A Vélemény rovatban elmennek, a címlapon nem szívesen látom ezeket.
Te se így szólsz - még a nagyon baromhoz se-, hogy: "Hé, figyelj te fasz, bazdmeg!". Egy-egy kiszólás még elmegy, elvégre három saját gyerek után mégse mondhatom, hogy csak nézem a csajokat. :) De kurvának se gondolom magam - illetve stricinek, vagy hímringyónak, szóval oszd be!
miért érvénytelen a hozzászólás amit küldeni akarok?
Tomi: de itt nem étteremben vagy öcsém! Nem veszed észre? Minek jössz az internetre ha nem ismered ezt a közeget! A magasztos stílusodban ha bemész egy jó kis sittes kocsmába és úgy kezded hogy "Pincér először is csináljon valamit mert ebben a fertelmes bűzben nem leszek képes elfogyasztani az italomat!"Valószínű a pofon? Hát persze! Ha igazi kultúrlény lennél nem használnál - még félelemből se- tévesen sarkított példákat. A hihetetlen értékbiztonságodat próbáld meg azzal kimutatni hogy a saját vélt vagy valós igazad érdekeben nem érted direkt félre a hozzászólót. Ez értelemmel rendelkező embertől a minimális elvárás, vagy nem?
Mai index címoldal:

"Jégkalapács vagy csoportszex
Két út áll az ember előtt. "Verd ki neki, vagy szopd le, valahogy csak elmegy." Színpadon dugó színészek, brutális hittérítés és vad tombolás: a Krétakör minden eddiginél sokkolóbb darabján jártunk. Kritika."

Úgy látszik, ez most trendi.
Az alább felsoroltak szerintem rosszabbak, mint bármilyen közkeletű szitokszó:

Figyelemmel követ (Fókusz)
Nyomon kísér (Fókusz)
Korlátolt lehetőségek (Tények)
megpróbálom 2 részletben beküldeni az én dőlt betűsen liberális véleményem:

mindenki olyan szavakat használ a blogjában, amilyet akar. csak ha lófasszal, gecival indítjuk a témát, utána ne moderátorkodjunk az emelkedett, kúltúrátt(!) vitát hiányolván.

folytatom

az index is olyan szavakat használ, amilyeneket akar. aki nem akarja, nem olvassa. aznap, amikor a nyitóoldalon azt lehet látni, hogy 6 címben szerepel a "p0rnózott..p0rnószinész..mgint dugnak?" hívószó, lehet tudni, hogy aznapra uborkaszezon van, nem sikerült értelmes anyagot összehozni. ilyenkor be lehet csukni olvasás nélkül az egészet, és akor rossz lesz nekik mert értelmes, kultúrált emberek aznap nem olvassák őket.
3. rész (asszem a p0rnót szűrte ki..)

és ott a subba, amiről a második olvasás után el lehetett dönteni, hogy úgy reménytelen, bénán kopintott fos ahogy van, és soha nem lesz érdemes kinyitni: az ilyet a továbbiakban örökre el lehet felejteni.

szóval hajrá index, csináljatok amit akarok!
autszájder barátom ! Nem vagyok az öcséd, ez már azért is biztos, mert nem szorulok a köpködők nyelvére, hanem ki tudom fejezni magamat másképpen is. :) A legváltozatosabb nyelv a magyar, olyan jelzőmennyiséggel, amilyennel egy másik nyelv sem rendelkezik a világon ! Hiányoztál ennél a résznél mert otthon bazmegoltatok ? :)

Egyébként ha betévedek egy köpködőbe, ott sem feltétlenül kell ám így beszélni, ennek ellenére el fognak fogadni. Erre jó példa vagyok én ! :)
Na, szerintem senki nem gondolja ma mar, hogy az ujsagirok tanult emberek...

Amugy meg szerintem a legcsunyabb magyar szo a : fityma
angyalka 2006.12.13. 12:59:59
"Na, szerintem senki nem gondolja ma mar, hogy az ujsagirok tanult emberek..."

Amióta a havas - hernyó - henrik médiaszakon oktat, semmin sem lepődök meg ! :)
Tiko 2006.12.12. 19:24:03
DSityu, az nem ROTFL hanem ROFL:) Sebaj.

Az eredeti mégis ROTFL volt. Na mindegy.
Ha figyelmesen elolvastad volna a hozzászólásomat, akkor észrevetted volna, hogy nem ezekre a rövidítésekre értettem a sznobizmust, hanem az indokolatlanul használt idegen szavakra.
dark future:pont egy olyan peldat hoztal,ahol jogos a szohasznalat,raadasul ez egy idezet az egyik foszereplotol.A cim itt nem megteveszto,hanem tenylegesen a tartalomrol szol.Ezek a darabok egyebkent tenyleg eletveszelyesek,de van igeny rajuk.
Tomi: :D Nem vagy az öcsém, ez abból is látszik hogy nem tudod mi volt nálunk otthon! De ne legyenek kétségeid, azzal hogy korlátozod a szókincsedet más hiányosságaidat még nem veszted el. Ettől még sarkítva és eltúlozva érvelsz amit nem érdemel meg az a szent cél amit a zászlódra tűztél!
"Egyébként ha betévedek egy köpködőbe, ..." na látod ennyit ért az érved az éttermebe bemenéssel kapcsolatban. Normális ember nem trágárkodik étteremben, és az itt levőkről sem tételezem fel. Keress használható érveket, akkor érdekes leszel és nem csupán felháborító!

jó.
lehet,hogy nem értem,amit mondasz,valami agyi defekt miatt.
A véleményemet viszont asszem le tudtam írni (írva nehezebb,mint élőszóban)
de azér ne nyilatkoztassatok már ki akkora hülyeségeket,hogy a nemkáromkodás egyenlő a prüdériával,életszerűség egyenlő káromkodással
és én nem azért olvasom az Árpádot,mert olyan közvetlen,bratyizós csávó, hanem azért,mert 90%-ban egyetértek azzal,amit mond,ezzel együtt szerintem előfordul,hogy csak megszokásból káromkodik,vagy faszagyerekségből,holott a a kevesebb ütősebb lenne
ha egyáltalán az a cél,hogy az a szó üssön,meghökkentsen,lealázzon...és nem ugyanolyan ártalmatlan szónak számít a
hülyefasz,mint mondjuk a hígagyú
és lehet,hogy semmi különbség közte,csak annyi,mint egy részeg nő, vagy egy részeg pasi között
de ezen még gondolkodnom kell

A 17-18. században írt magánlevelek tele vannak kurvázással és rohadjonmegezéssel. most akkor? hol van itt a bármilyen irányú fejlődés? lehet, hogy a hivatalos iratokban cirkalmasan fogalmaztak, de magánemberként ugyanúgy szórták az áldást... káromkodni az ember akkor is megtanul, ha kizárólag nők lapját olvas.
Kedves Árpád, amikor esetleg buszra szállsz és a melletted poénkodó, hangoskodó 10-15 éves kis ocsmány hernyók (lásd még nemzetünk fiatalsága) csak úgy szól egymáshoz, hogy "Figyejjé geci", és esetleg látod, hogy egyeseknek milyen kín ezt ott hallgatni, mert esetleg nincsenek ehhez szokva, na akkor esetleg gondolj megint arra, hogy mi az újságíró felelőssége. És itten ne kezdjél mosakodni, hogy az élő beszéd meg egyéb jól hangzó marhaság. Jók a cikkeid, jól is írsz. Komolyan kérdem: Ha a blogodból eltűnne a trágárság, akkor kevesebben olvasnák? Ha a válasz igen, az akkor sem Téged, hanem a közönségedet minősítené.

Az Index egyébként züllik. Mihelyst lesz egy másik, hasonló hirmixet tálalni tudó, f.sz és p.na nélkül megjelenő oldal, én azt fogom olvasni.

Üdvözlettel,
egy hű olvasód.
(...)Ég a kurva nagy melegtől
A kopár szik sarja,
Punnyadt szökcskenyájak verik a faszt rajta(...)
*
-Én úgy gondolom, hogy nem szerencsés, ha a sajtó argó nyelvet használ. Mindennek megvan a helye, ideje, módja, stb.
Nem szerencsés az sem, ha valaki bármilyen módon legalizálni akarja a köznyelv elszólásainak a közösségi kommunikációban való megjelenítését.

Minden álszentség nélkül azt gondolom, hogy ez faszság, és Tóta W. elkúrta. Tessenek erről is szavazni.
holló: szerintem itt a megengedők nagy többsége úgy gondolja hogy az TWA dolga hogy milyen széken ülve beszél. Legyen az bársonyszék, fotel, sámli, vagy lucaszék vagy akár kocsmai pad vagy az a jó fémvázas fenék hervasztó vörös műborrel ékesített kocsamszék amit már olyan kevés helyen látni. Ha céljához képest nem hokedlira ült hanem stokira akkor így járt. Egyébként meg akár tévedhetek is.
holló 2006.12.13. 13:21:51

Kedves Holló!

„ne nyilatkoztassatok már ki akkora hülyeségeket,hogy a nemkáromkodás egyenlő a prüdériával,életszerűség egyenlő káromkodással”

Erre csak azt mondanám, hogy légy szíves, olvasd újra, amit itt írtunk. Nem, nem ez volt a tartalma. Sőt, kell nem kis adag értetlenség és rosszmájúság, hogy ezt olvasd bele. Merthogy nem erről van szó. Jómagam pedig sokkal jobban érzem a Te véleményedet kinyilatkoztatásnak.

„de ezen még gondolkodnom kell”

És most nem sokkal-sokkal gonoszabb, ha erre buzgón helyeselek — bizony, gondolkodjál még — mint ha simán lehülyepicsáználak? (Mellesleg a „hülye picsá”-t is hallottam már mélyebb szeretettel és tisztelettel kimondva, mint akármelyik „hölgyem”-et...)
Ouroboros 2006.12.13. 13:37:08

"Erre csak azt mondanám, hogy légy szíves, olvasd újra, amit itt írtunk. "

Pedig majdnem szó szerint le is írtad. Tudom, félreértettem. :) Talán tanulj meg egyértelműen fogalmazni, káromkodás nélkül ! :)
Tomi 2006.12.13. 13:53:04

„Pedig majdnem szó szerint le is írtad.”

Akkor nem kerülne sok fáradságodba idézni, nemdebár?
A jelző volt más. Emlékezz :)
Tomi 2006.12.13. 14:01:46
„A jelző volt más. Emlékezz :)”

Nem emlékezhetek arra, amit nem írtam le. Ha valami konkrét bizonyíték van az állításodra, semmibe sem tart fölgörgetni, kimásolni, ideidézni. Amennyiben viszont nincs, akkor miről beszélünk?
Kedves Outsider es Rpa!

Sajnos tisztaban vagyok vele, hogy akar 10 evesnel fiatalabb gyerekek is hasznalnak cifrabb szavakat a fentebb felsoroltaknal. De ha irott sajtoban vagy egyeb mediaban visszahallva talalkoznak vele, akkor tulajdonkeppen az oket igazolja a hasnalatuk "jogossagaban" es nem fogjak megtanulni, hogy nem celszeru hasznalni azokat a kifejezeseket intelligens tarsasagban... Bar ez meg csak az o bajuk lesz, de ha mindenki igy kezd gondolkozni, akkor az intelligens hanyad kisebbsegbe szorul es a beszelt nyel tele lesz elfogadott tragar kifejezesekkel...
Alias, egy 8-10 éves gyerek nem azért beszél csúnyán, mert túl sok TWÁ blogot olvas. Kora kamaszkorban ez a "felnőttség", a "faszagyerekség" jele, mint pl. a cigizés. Míg az utóbbira sajnos fizikai okok miatt rászoknak, a személyiség formálódásakor az automatikuas ocsmány beszéd elmarad. Bár a velem egyidős fiúk 95 százalékához hasonlóan én is úgy beszéltem kora kamaszkoromban, hogy ma is elpirulnék tőle, ez azért nem rombolta mai személyiségemet. Bár gondolom van, aki nem így gondolja... :)
Rpa, szerintem nem olvastad vegig, amit irtam...

Bizonyara azert szoktal le a tragar beszedrol amikor felnottel, mert a mediaban (es masutt sem) nem volt mindennapos a baszdmegeles es kurvaanyazas... sot, mondhatnam, "tiltott" volt...

Mint az elobb is irtam: ha egy amugy csak "faszagyereksegbol" tragarul beszelo suhanc azt tapasztalja, hogy a mediaban ill., ezaltal barhol masutt elfogadott a tragarsag, akkor nem fog leszokni rola...
Alias: Ha jól tudom a gyermek az értékrendjét a családból veszi, ha én nem beszélek ilyen módon otthon automatikusan ős is igazodik ehhez. A fiam 8 éves és múltkor megkérdeztem hogy ismeri-e azt a csúnya szót amit egy isemerősöm mondott ki mikor ő is ott volt. Ezt mondta, 2igen, és ismerek más csúnya szavakat is" és közben egy kamaszos mosoly szaladt át az arcán. Aztán azt is mondta hogy de nem szeret így beszélni mert neki nem teccik. Lesz ez majd másképp is tudom, amikor pár év múlva vagány vagy menő lesz így beszélni. Az elsődleges felelős én leszek ezért, és azzal hogy ördögöt festek a falra nem szabadulok meg a felelősségtől!
Outsider, a gyermek altalaban valoban a csaladbol veszi az ertekrendjet, de a media is nagyban hozzajarul a mai generacio ertekrendjehez (sajnos). Bizonyara nem a fiad az egyetlen, aki nem szeret csunyan beszelni, de bizonyara vannak olyan gyerekek is akiket ez eloszor nem zavar, aztan dacbol beszelnek igy, amikor tiltjak nekik...

Azt en nem tudom hogy melyik tipus van tobbsegben... remelem a fiadhoz hasonloak.
Árpád, figyelemmel követem a kis adok-kapokot fedák sárival ill:
"ne röhögtesd már ki magad, több hete itt lógtok, és ha nincs rossz hús időben, veritek az asztalt, hogy mikor lesz már. fedáksári a másik. ezek a legmegbízhatóbb fogyasztók, mindig itt fognak nyüzsögni, és nagyon nem tetszik nekik, de mégiscsak jobban esik, mint egy oldal Németh László. boltot lehet rájuk alapozni. mondom, aranyosak vagytok."

A Nov7 bejegyzésedhez akkor annyt fűztem hozzá, hogy "írnék én konrkétan és negatívan, de így nem tudok". Na most felültél a lóra "mekkorakirályvagyok", most tudok.

Egyrészt kétségtelen a blog megy. Sokan olvassák és sokan kommentezik. De nemcsak nekem, de másnak is feltűnt, hogy a blog kezd átalakulgatni. És részben tőled függ, merre megy.

Másrész a Pulitzer-díj, amit nem lehet tőled elvitatni. De látni kell, hogy azt te kaptad, részben internetes újságírás újdonsága miatt. Akkoriban egy Nemes Dániel nevű lett az év ifjú menedzsere, az internetes gazdaság fókuszba kerülése miatt. Nem hiszem, hogy ma ugyanazért kapna bármit.

Harmadrészt a szint, a mérce. Nem csökkentése, hanem tartása, sőt növelése. Megvolt a Pulitzer-díj, akkor már definíció alapján magasszínvonalú, punktum. Pedig mintha régen utánanéztél volna. Sőt mintha átgondoltabban és stílusosabban cinikus - ami most már néha csak faszozás, bár ez utóbbiban lehet én vagyok szubjektív.

Negyedrészt a téma. Ez a faszozós pl. Vagy pedofilok a neten, megkoronázva Azuráknak való beszólással. Mekkorakirály vagyok, itt én ezt is megtehetem. Pedig neked jól esne egy print megjelenés. Nekem is hidd el.

De ne gondold kérlek, hogy én ezt valamifajta fikázódási kényszerből írtam. Neked ez a blog van, most csak ez. Én jól érzem magam itt, de tudok máshova írni, máshol vitázni egy élvezeteset, ha ahhoz van kedvem. Amikor így felülsz a lóra, arra gondolok, elég óvatosan bánsz-e azzal amid van. Illetve tudatos-e nálad, tényleg az újságírás Tamás Gáspár Miklósává akarsz-e válni.
az előbbi cikkedben azt olvastam h antropológus.
nah, ez baszott ronda szó, miért pont ezt hagytad ki a szavazásból?
:D
Ouroboros
valóban,majdnem szó szerint leírtad,legalábbis ez volt az értelme,ne visszakozz,én nem bizonyítgatok semmit,mindenki visszapörgetheti,ha akarja
sőt,olyasmit is írtál,hogy az indexet eme meghitt hangvétele miatt szeretik sokan (most ne mondd,hogy itt nem a káromkodásra gondoltál,mert arról pofázunk,nem?)
hát,ha ettől meghitt,( ha "meghitt" az más,azt értem) szeressék emiatt,ki nem szarja le,én nem ezért szeretem,ez meg az én dolgom,de (ha eddig nem derült volna ki)nem zavar,ha odaillően lebugrisfaszoznak valakit,de,blabla...már leírtam a véleményem
az Árpád nyilván úgy ír,ahogy akar,ki mondta,hogy ne? én meg majd eldöntöm,hogy abban nekem mi tetszik,és mi nem
igen,jobban tetszik,hogy gondolkozzak el ezen-azon,szoktam,és tudom,hogy nem vagyok tévedhetetlen


Alias, nem azért szokam le róla, mert az újságokban és a TV-ben nem láttam, hanem mert rájöttem, hogy csak a káromkodás kedvéért káromkodni kapitális faszság. :D (Látod, szerintem ide kellett.)
Ma is sokat káromkodok, ha például indulatos vitában így tudom a véleményemet legjobban kifejezni. A "káromkodás a káromkodás kedvéért" szokást hagytam el.
Nem kell a gyerekeket saját akarat és vélemény nélküli bábokként elképzelni. Ráadásul ha valamit nagyon tiltunk, megpróbálunk eldugdosni, az annál érdekesebb lesz számukra.
Alias:A családot nem pótolja semmi, és a felelősség is a családé, szvsz. Azt hogy a családok olyan állapotban vannak amilyenben, na az megint egy másik téma. Persze a media hat az emberre hátmég a gyerekre és azt is nézhetnéd, hogy kit tekintenek mintának. Pl: Ganxta, Tankcsapda, Győzike... Nem hiszem hogy az index tényező ebben a nagy média masszában az adott kérdésben.
ja,pont egy ilyen elgondolkodás volt az,hogy mi a különbség az idióta fasz és a hígagyú között,lehet,hogy csak annyi,hogy az egyik a nyakon van,a másik a láb között (vagy hol),de a cél ugyanaz,lehülyézni valakit
de igazából a probléma nem is ez,hanem,hogy használjuk-e,melyiket,és hol ,már ami a közéletet illeti(nyilván nem pl a blogról beszélek),létezik-e egy határ,és ki húzza meg
és ne mondja senki azt,hogy számára nem létezik olyan hely,ahol ne használná ezeket a szavakat
de ha mégis,akkor max nem ülünk egy asztalhoz,azt kész

Rpa
az jó volt,hogy azt elhagytad,mert a larpurlar(tomám,hogy kell írni)káromkodás,meg értekezlet,és szófosás az nagyon undorító
viszont,nem tudom,van-e gyereked,vagy elgondolkoztál-e már azon,hogy ami vagy,abban mekkora szerepe van a szüleidnek és a gyerekkorodnak,de iszonyú sok mindent felszed ott az ember,nem azért,mert báb,hanem mert ott nő fel,és ismer meg dolgokat,úgy,ahogy ott látja,és hallja
ezér nem mindegy,hogy mit hall,többek között
outsider 2006.12.13. 14:37:42
"Alias: Ha jól tudom a gyermek az értékrendjét a családból veszi, ha én nem beszélek ilyen módon otthon automatikusan ős is igazodik ehhez. A fiam 8 éves és múltkor megkérdeztem hogy ismeri-e azt a csúnya szót amit egy isemerősöm mondott ki mikor ő is ott volt. Ezt mondta, 2igen, és ismerek más csúnya szavakat is" és közben egy kamaszos mosoly szaladt át az arcán. Aztán azt is mondta hogy de nem szeret így beszélni mert neki nem teccik. Lesz ez majd másképp is tudom, amikor pár év múlva vagány vagy menő lesz így beszélni. Az elsődleges felelős én leszek ezért, és azzal hogy ördögöt festek a falra nem szabadulok meg a felelősségtől! outsider 2006.12.13. 14:37:42
Alias: Ha jól tudom a gyermek az értékrendjét a családból veszi, ha én nem beszélek ilyen módon otthon automatikusan ős is igazodik ehhez. A fiam 8 éves és múltkor megkérdeztem hogy ismeri-e azt a csúnya szót amit egy isemerősöm mondott ki mikor ő is ott volt. Ezt mondta, 2igen, és ismerek más csúnya szavakat is" és közben egy kamaszos mosoly szaladt át az arcán. Aztán azt is mondta hogy de nem szeret így beszélni mert neki nem teccik. Lesz ez majd másképp is tudom, amikor pár év múlva vagány vagy menő lesz így beszélni. Az elsődleges felelős én leszek ezért, és azzal hogy ördögöt festek a falra nem szabadulok meg a felelősségtől! "

Nos ezzel vitáznék. Az elsődleges környezete egy gyermeknek a család, de a rohanó életünkben a legtöbb három évesen bekerül idegen közösségbe. A gyermek tanulása más, mint amit mi annak nevezünk. A gyermek mintákat lát és minél többször ismétlődik egy minta a környezetében, annál inkább beépül a személyiségébe. Nem keresi a miérteket, hogyanokat, nem elemzi, hogy jó-e vagy rossz az adott minta, hanem beépíti, mert akaratlanul is illeszkedni akar a környezetéhez. Hiába nem káromkodsz te otthon, ha az oviban egésznap pináznak és bazmegeznek körülötte, a gyermeked is fog, legfeljebb lesz némi konfliktusa otthon. Üdvözöllek az általad is jogosnak vélt trágár de szabad (?) világban ! Legyen népes családod ! :)
galileo 2006.12.13. 13:07:12

:-)

Kivételesen nem az index-szel volt bajom, csak azért emeltem be a címet hogy demonstráljam: nem csak az internetes sajtó világában terjed a trágár beszéd, hanem színpadon is. Erre írtam, hogy valószínűleg mostanában ez a trendi.
Ha már a nyelvről van szó, azért Árpádnak is kijár a cikk címéért
"Fasz vs. Picsa - The Összecsapás"
egy tetszőleges (pina nem ér!), a rádiógombos választási lehetőségek közül.
Vagy magyarul, vagy angolul, de így?! :)
Hát elkéstem, de hátha valaki még elolvassa:

Egyszerű ez. Lelkész vagyok, és a szószéken nem lófaszozok, bazmegolok. Ezen kívül terápiás munkát végzek drogfüggőkkel is, közöttük előfordul. Ez most gáz? Nyelvhasználatom alkalmazkodik a helyzethez és a közeghez, amiben éppen vagyok. Ha ez képmutatás, hát vállalom.
Hogy a sajtóban helyénvaló-e? Újságírótól és olvasóközönségtől függ. ha van rá igény, igen. Aki így ír, vagy ilyet szeret olvasni, magát minősíti - és ezzel nem azt mondtam, hogy okvetlenül negatívan.
trebitsch: "Lelkész vagyok, és a szószéken nem lófaszozok, bazmegolok. Ezen kívül terápiás munkát végzek drogfüggőkkel is, közöttük előfordul."

te tényleg lelkész vagy? hm. áldásbékesség.

eszerint nekem azt kéne eldöntenem, hogy szószéken vagyok-e, az index egy szószék-e, és annak egyik ornamentuma-e ez a blog, vagy terápiás munkát végzek.
Ugyan már. Nem kell semmit eldöntened, nem hiszem, hogy dilemmában lennél. :)
Ja, tényleg lelkész vagyok, bár pályaelhagyó.
Swen,

egyrészt köszi, másrészt a szenvedélyesség meg az önkontroll hiánya kb. ugyanaz. Jó, nem ugyanaz, de ugyanúgy értem: erőteljes a kimenő jel, mindegy, miért.

Nehéz ügy ez. Én pl. angolul viszonylag keveset káromkodom. Egy-két goddam' , de az normális. A magyar káromkodásoknak van viszont valami szépsége. Mondom, van benne valami képregényszerűség. Tudod, amikor a macskára ráejtik a tíztonnás súlyt és palacsinta lesz belőle, de három másodperc múlva összeugrik és szalad tovább. Szóval ilyenek. Pl. a "a fasz kivan" - ez onnan származik, hogy ha valaki nagyon-nagyon keményen dolgozik, fáradt és ideges, akkor megeshet, hogy pisilés után elfelejteni eltenni a szerszámot. Új keletű kedvenc az "agyfaszt lehet kapni tőle", jelentése: idegesítő. Na ez kimondottan egy jó példa. Mi történne, ha valakinek tényleg egy broki nőne az agyában? Meghalna. Na de az említett képregényszerű világban vélhetőleg nem, hanem csak fájna a feje és ez dühítené. Ez szerintem innen származik. Ezek valahogy nagyon aranyos dolgok szerintem, tisztára Tom és Jerrynek állítják be az életet, ahol ha valami felrobban, attól nem hal meg senki, csak égnek áll a haja és kormos lesz. És pislog. :-)

Ez így érthető?
Az jutott eszembe,fölösleges azon vitatkoznunk,hogy de a gyerekek...
mert akinek ez mindenkor és mindenhol természetes,az nyilván nem bánja,ha a gyerek is így beszél,hiszen nincsen ebben semmi kivetnivaló.
Visszaemlékszem,hogy az én gyerekem is hallott néha ezt-azt tőlünk,de teljesen immunis volt.
A szó csúnyasága "történelmi"- és élethelyzettől is függ: Pl. a spanyolok azért tudnak oly ízesen káromkodni, mert az udvari etikett nem tűrte a szervek és aktusok kimondását, és káromkodásnak minősítette. Erre a nép kitalált más szavakat, mert ki akarta fejezni a dolgokat, mire azt is trágárnak minősítették.
Van egy könyvem, középkori versek-dalok vannak benne. Pl. a pinát teljesen természetesen használják, normális szövegkörnyezetben, szégyenkezés nélkül.
Szerintem a szavazós szavak nagy részét is csak az újkori álerkölcs minősítette trágárrá.
De akkor hogyan nevezzük?
Egy kortárs írónál olvastam: "Miért csak a nő ölére vannak szalonképes kifejezéseink?"
Picsába!

Hol a "cigány" és a "zsidó" csúnya szó?
Szavazni akarok!
Irgumburgum.
Kicsit off, de legalább annyira idegesítő, mint az erőltetetten alpári stílus: nem tudnád leszoktatni az indexet arról, hogy úgy csináljon, mintha egy cikkre linkelne, közben meg nem is, hanem az adott blog/alegység főoldalára? (Pl. most épp az index főoldalon: "Worluk mondja - Cikkcakkban pancsolni - Mi lesz a jobbról, balról belógó seg­gek­kel Széles Magyar Hírlapjában?", és a link a w.blog.hu/ -ra mutat.)
a geci és a pina szavunk dallamtalan, a segg jól artikulálható, a fasz humortalan, a szar gyerekes, a fos túl vizuális, a basz szó önmagában nem ér semmit, a picsa szlávos, a kurva is, de az legalább szép. szval a legvisszataszítóbb a geci, míg a kurvának van üteme, raccsolva ejteni meg kész gyönyörűség
Amennyiben a szó csak és valóban a jalentésében foglaltat adja elénk,helyénvaló,bár nyelvünkben biztos van elfogadottabb szinonímája.A káromkodás a düh és tehetelenség megnyilvánulása...volt.Ma a trágárság divat lett bizonyos IQ-alatt.Trendi.
Nincs nekem semmi bajom egy két lófasszal a magyar sajtóban. Helyes. Legyen az élö nyelv élö. Basszamag az a pirossemü..
De a Fórumokon nagy a káosz. Azok a fasz, olvasni is alig tudó buzi társadalmi (már a szótól is lekókad a pöcsöm) moderátorok a haveri protekcionizmusukkal elviselhetetlenek. Kurvára unalmasak. Van akinek mindent megengednek,elnéznek, mert haver, van viszont akit ha megszólal már is lapátra tesznek. Ez így nem mehet tovább.
Engem plö az elsö megszólalásnál küldenek is. Szerintem bejárásuk van az IP címekhez, s egy egy letiltás után bár hogy regisztrálok, már seggelnek is.
Szóval valami közös egyformán értelmezhetö etikett és nem analfabéta, geci, ingyencenzorok kellenek oda. Mert mint hallom elfele megy a jönép, a többi meg belterjes lesz, mint a MUMU klub.
Na csk, hogy én is megszólaljak. Egyszer, ha nem változik a helyzet, gyártok egy blogot erröl (is).
Most viszont nem érek rá.
Más.

Egy már nem élö barátom mondta amikor megállt az órája:
"Baszgkibaszodbazmeg ez a bizbasz biszbaszik baszni."
'sten nyugosztalja.
Ragiblog !

Szerencse, hogy nem érsz rá ! :) Az azért meleg dolog lenne !
Index.hu CÍMLAP

"Elméletieg még fél percet javulhat százméteres síkfutás csúcsa"

Ezt először leírja valaki, aztán megint valaki postolja az index címlapjára és senkinek nem tűnik fel ekkora baromság?

Sajnos elég sokszor van ilyen (vagy mondjuk kimarad egy szó). nem lehetne erre legalább a címlapon picit odafigyelni?
kulisszatitok: az ilyesmi úgy megy címlapra, hogy a szerző beírja így, hibásan a szerkrendszer "ajánló" mezejébe, majd menti. a címlaposnak már csak egy kattintással importálnia kell a cikket, ami ilyenkor ajánlóval, linkkel és címmel együtt automatikusan kerül a címlapra.
a két esemény közt persze elvileg a szerző és rovatvezetője, sőt a címlapos is megnézi az anyagot, viszont tudjuk ugye, hogy gyorsolvasáskor a szavak belsejének betűsorrenjde kevésbé szembeszökő, így átcsúszhat.
egyébként ennél sokkal nagyobb böszmeségeket is találhattál volna, ez kismiska.
Én rühellem a trágár, vulgáris szavakat. Még senki nem tudta nekem elmagyarázni, hogy miért "magától értetődő" a használatuk ill. miért van helye ma már mindenhol, függetlenül kontextustól, a beszélő, író szándékától, intellektuálisától, indulattól, érzelmektől, hogy miért kell a kocsmaszintű kötőszó-jelleggel használt vulgaritást beemelni a köznyelve, a média, a művészetek természetes szófordulataiként.
A tököm tele vele, hogy mindenhol, mindenkitől rámzúdul. A szavak azért lettek kitalálva, hogy valamit kifejezzünk vele. Lehetőleg sokmindent egyszerre: eredetileg azonosító szerepük van, a kommunkálás résztvevői mindegyike biztosan tudja, hogy miről is kommunikálnak. Aztán jönnek az árnyalatok: érzelmek,indulatok, társadalmi, műveltségi, tanultsági, és egyéb szintek kifejezése.
Ha mindenki mindenhol úgy beszél, mint a kocsmában, útszélen a lebunkóbb bunkó, akkor tessen mondani: mi is a különbség?
írást csak azért nem mondtam, mert a kocsmákban ritkán írnak.
Egyetlen ésszerű magyarázat van számomra: az istenadta nép a vulgaritást, a trágárságot kajálja, arra vevő, hiszen nem igényel különösebb értelmi szintet, az anyagcsere- és a párzási funkciók naturális megnevezése a kocsmák és útszélek számára is érthető. Az intellektuális rétegek(médiamunkások, művészek, ilyesmik) pedig megélni és/vagy jobban élni szeretnének, hát kurva lesz belőlük: pénzért lealacsonyodnak a kocsmák, útszélek népéhez, hangneméhez, értelmi szintjéhez, hiszen a pénznek nincs szaga, és a látogatottságot, olvasottságot, nézettséget növelni kell. Ha a kocsmák népe pénzére pályázunk, az ő nyelvén, szintjén kell írni, beszélni. Tiszta sor. És eközben minden más réteget is szépen rászoktatnak, rávesznek erre a stílusra, trendet mutatnak, beléjük beszélik, hogy ez egy természetes, normális dolog.
Ilyen erővel nem értem, miért nincsenek már látványvécék, ahol üvegfalú, vagy fal nélküli budin lehet üríteni, sőt, premier plánban lehetne követni bármelyik típusú végtermék eltávozását az output nyílásokon. Gondoljunk csak bele: halálra kereshetnénk vele magunkat.
Én rühellem a trágár, vulgáris szavakat. Még senki nem tudta nekem elmagyarázni, hogy miért "magától értetődő" a használatuk ill. miért van helye ma már mindenhol, függetlenül kontextustól, a beszélő, író szándékától, intellektuálisától, indulattól, érzelmektől, hogy miért kell a kocsmaszintű kötőszó-jelleggel használt vulgaritást beemelni a köznyelve, a média, a művészetek természetes szófordulataiként.
A tököm tele vele, hogy mindenhol, mindenkitől rámzúdul. A szavak azért lettek kitalálva, hogy valamit kifejezzünk vele. Lehetőleg sokmindent egyszerre: eredetileg azonosító szerepük van, a kommunkálás résztvevői mindegyike biztosan tudja, hogy miről is kommunikálnak. Aztán jönnek az árnyalatok: érzelmek,indulatok, társadalmi, műveltségi, tanultsági, és egyéb szintek kifejezése.
Ha mindenki mindenhol úgy beszél, mint a kocsmában, útszélen a lebunkóbb bunkó, akkor tessen mondani: mi is a különbség?
írást csak azért nem mondtam, mert a kocsmákban ritkán írnak.
Egyetlen ésszerű magyarázat van számomra: az istenadta nép a vulgaritást, a trágárságot kajálja, arra vevő, hiszen nem igényel különösebb értelmi szintet, az anyagcsere- és a párzási funkciók naturális megnevezése a kocsmák és útszélek számára is érthető. Az intellektuális rétegek(médiamunkások, művészek, ilyesmik) pedig megélni és/vagy jobban élni szeretnének, hát kurva lesz belőlük: pénzért lealacsonyodnak a kocsmák, útszélek népéhez, hangneméhez, értelmi szintjéhez, hiszen a pénznek nincs szaga, és a látogatottságot, olvasottságot, nézettséget növelni kell. Ha a kocsmák népe pénzére pályázunk, az ő nyelvén, szintjén kell írni, beszélni. Tiszta sor. És eközben minden más réteget is szépen rászoktatnak, rávesznek erre a stílusra, trendet mutatnak, beléjük beszélik, hogy ez egy természetes, normális dolog.
Ilyen erővel nem értem, miért nincsenek már látványvécék, ahol üvegfalú, vagy fal nélküli budin lehet üríteni, sőt, premier plánban lehetne követni bármelyik típusú végtermék eltávozását az output nyílásokon. Gondoljunk csak bele: halálra kereshetnénk vele magunkat.
tessen olvasni szépirodalmat. vagy inkább ne, megárthat. tele van trágársággal, fuj.
Index címoldal, címsor:
"Hugh Grant mindenkit megdug karácsonykor"

No erről beszéltünk.

tóta úr! A szépirodalom, az
1./ szép
2./ irodalom
Ott a trágárság - ha van - nem öncélú, nem divat, nem vevőtoborzó. Nem minden második szava olyan. Legalábbis amit én szépirodalomnak ismerek.
Lám, ez az index-címsor is jellemző. És kiderül, hogy csak azért lógatják be, hogy ráharapjanak, pedig csak eccerűen romantikus filmek ajánlója. Már ha egyáltalán ajánlónak lehet nevezni. Pedig aki műsorajánlót keres, az egy "műsorajánló" címre kattan. Akit viszont csak a dugás érdekel, az ugyan rákattan, de aztán csalódik. Tehát a vulgaritás öncélú, csak és kizárólag pénztermésre használatos. Azért a szépirodalom nem ilyen - volt valaha. Ma már lehet hogy az is ilyen. Csak akkor azt már valami másnak kéne nevezni.
Úgyhogy tóta úr, a cinikussága számomra nem érv. De nyilván magát ez nem is érdekli.
tóta úr! A szépirodalom, az
1./ szép
2./ irodalom
Ott a trágárság - ha van - nem öncélú, nem divat, nem vevőtoborzó. Nem minden második szava olyan. Legalábbis amit én szépirodalomnak ismerek.
Lám, ez az index-címsor is jellemző. És kiderül, hogy csak azért lógatják be, hogy ráharapjanak, pedig csak eccerűen romantikus filmek ajánlója. Már ha egyáltalán ajánlónak lehet nevezni. Pedig aki műsorajánlót keres, az egy "műsorajánló" címre kattan. Akit viszont csak a dugás érdekel, az ugyan rákattan, de aztán csalódik. Tehát a vulgaritás öncélú, csak és kizárólag pénztermésre használatos. Azért a szépirodalom nem ilyen - volt valaha. Ma már lehet hogy az is ilyen. Csak akkor azt már valami másnak kéne nevezni.
Úgyhogy tóta úr, a cinikussága számomra nem érv. De nyilván magát ez nem is érdekli.
Bocs, fogalmam nincs, miért ment el kétszer. Biztos, hogy nem nyomtam meg a küldés gombot úrja. Talán ez a blogsw is sz@r, mint a blogteré.
Lám, itt a sz@r bizony hogy helyén van. De ez nem is szépirodalom, és nem is keresek vele pénzt.
Haha, hihi, na, legalább ma is jót nevettem. A sz@rt emilcímnek értelmezi ez a fantasztikus blogsw. hihi haha - köszönöm, hehe. Akkor talán küldjünk is neki levelet. Haha - fantasztikus!
Haha, hihi, na, legalább ma is jót nevettem. A sz@rt emilcímnek értelmezi ez a fantasztikus blogsw. hihi haha - köszönöm, hehe. Akkor talán küldjünk is neki levelet. Haha - fantasztikus!
Hát kéremszépen, most vettem észre, hogy floodolás van, de higgye el, tóta úr, ez nem az én stílusom, akármennyire is ellenpólusok vagyunk, ilyen gyermeteg eszközzel nem élnék. Sajnos a program valamiért ismétel, talán valamelyik billentyű lenyomásra, pedig nem is aktív az ön füle. Mármint a blogjának a füle, amelyiken nyitva van. Most is csak véletlenől kukkantottam át ide, és meg vagyok rökönyödve.
Én kérek elnézést - a Net Ördöge helyett.
Azon gondolkodtam ma, sok adásnyi pilótarádió után, hogy miért is nem zavar, amikor TWÁ és KZ igen gyakran használ trágár szavakat. Megvan a megoldás, nem is volt nehéz rájönnöm. Mert az élő beszéd tök más, mint az írott. Hihetetlenül aranyosan mondja pl a "kurvát", elnyújtott úúú-val, mosolygok mindig, ha hallom. Ugyanígy a "hülyét" is. Különleges hangsúllyal. És tök aranyosan. Namármost ez itt leírva egészen más. Durva. Nincs hangsúly, nincs mosoly hozzá. Nincsenek gesztusok, nincs testbeszéd, nekem ezért nem kell írásban a trágárság. ( korábban már leírtam, hogy néha helye van, de most nem erre gondolok).

Állítólag én is tök aranyosan mondom ezeket a szavakat: szirszar meg francba. Na???? Mennyire volt aranyos leírva? Ugye. Semennyire.
A szirszar, az aranyos leírva is. Egyébként meg nyilván a helyiérték határoz meg mindent, ennyiben ez a szavazás se mutat sokat.
Pilótarádió lehet, hogy lesz, csak most nehezebb megszervezni a gyerek miatt. Bár a macska eddig is belenyivákolt.
Nekem is van cicám, szeretem a cicákat, nem zavart. Azon is lehetett mosolyogni:-) Nagyon szeretném, ha folytatódna, jó páros vagytok ketten, éppen kiegészítitek egymást, tulajdonságokban is. Tök természetes az egész, még ha tudom is, hogy készültök rá. Tanulok is belőle, nevetek is sokat, szóval kell:-) A pici nem fog zavarni, ha ti nem zavarjátok őt. Babasírás is jöhet:-)
süti beállítások módosítása