W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Állóháború

2006.11.27. 12:00 Tóta W. Árpád

Mért veszekednek a politikusok folyton? Ugye. Mért nincs már végre egyetértés meg béke, szintén ugye. Ezt lehet hallani mostanában innen-onnan; a kutatások szerint zuhan minden párt népszerűsége, ez is arra utal állítólag, hogy elege van már a népnek a kakaskodásból.

Intellektuálisabb kivitelben úgy néz ki ez a közhangulat, hogy le kéne ülniük elitéknek valami kerekasztalhoz, és ott jól megegyezni Magyarország stratégiai kérdéseiről. Hogy lehessen végre békében fejlődni. Sajnos ez hülyeség.

Eleve van már ez az országgyűlés nevű intézmény és hely, ahol az ilyesmit le lehetne játszani; felőlem épp betolhatnak egy asztalt a közepére, nem azon múlik. De tegyük fel, hogy rendeznek valahol egy nagy munkavacsorát. Ott Orbán Viktor felfüggeszti az értelmetlen-retrográd baromságok kántálását, Gyurcsány megpuszilja őt és még egyszer bocsánatot kér, sőt megígéri, hogy kiköltözik az Apró-villából. És akkor nekilátnak a munkának. Vegyünk egy egész szimpla példát: aláírnak egy papírt, miszerint vitán felül ki kell rugdalni egy csomó állami alkalmazottat, alanyi jogoknak coki, és akkor majd egyszer lehet adót csökkenteni. Logikus és elkerülhetetlen. Végre megegyeztünk, reformok dübörögnek, uniós pénzek megindulnak, ciklus végére még osztanivaló is marad, és előáll a szokásos patthelyzet.

Na, egy ilyen paktum egészen biztosan azzal járna, hogy a most fél és kettő százalék közt vergődő - magát egyébként viccesen egyedül nemzetinek tekintő - szélsőjobb 2010-ben bekerül a parlamentbe. Azzal, hogy ők nem írták alá; azzal, hogy szerintük igenis meg lehet ezt oldani imával. Mégpedig a Fidesz rovására kerülnének be, mert most ők forszírozzák az imát és az alanyi jogokat.

Orbán legelső reakciója az áprilisi bukta után az volt: nem a közép a cél, hanem a Jobbik-MIÉP két százalékát kell elszedni.

Nem lesz megegyezés.


Címkék: orbán gyurcsány reform

265 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr3919347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már a "műelemzés" is magáért beszél :)

index.hu/kultur/klassz/debreczeni/
Jóskánk Antall könyve még elég érdekes, izgalmas olvasmány volt, de utólag már meg kell kérdőjeleznem a hitelességét, pár érdekes sztorit csak ott találtam meg, és már nem tudni, akkor milyen érzelmek vezették.
Ja, persze elég fura, ha valaki érzelmek alapján ír politikai elemzéseket, talán jobb lenne "Bolgárosan" politikai szerelmesregényt írnia.
Árpádom! Ez most tökéletes volt, egyedül talán a kerekasztal melletti Artúros projektvetítés maradt ki, a narancsot termő szegfűfával...
Kisebb Állam? :-)

Ezt igérték.

Be kellene tartatni velük.
"Ahogy a jogállami normákat követő kőkemény parlmantarizmusa elöntötte a demokráciát szomjazó mérsékelt jobboldaliságomat.."
Bocs a "parlmantarizmusért", nyilván hat rám a politikai libidó :)
Hát én sem vagyok fából!
Izé TWÁ! Feri nem volt tagja a Thule Gesellschaftnak? Biztos onnan van nekije az a nagy meggyőzőerő.
Izé TWÁ! Feri nem volt tagja a Thule Gesellschaftnak? Biztos onnan van nekije az a nagy meggyőzőerő.
Tényleg dögunalom már ez az orbángyurcsányozás. Választás elött még azt gondoltam, akkor lenne változás, ha az egész politikai elit elhúzna jó messze jobbra - balra a Kossuth térről. Ma már úgy látom, akkor sem változna semmi. Az elmúlt évek igénytelen, alpári és abszurd politizálása olyan mélyre leszívárgott, hogy már a második-harmadik vonaltól sem várható semmi. És ebben sajnos nincs különbség a nagy pártok között...
M1 AzEste. Viktor. Fantasztikus a srác! Minden kérdésre brilliáns a válasz. Kisujjból, csípőből. Politikus.
Igazán nem tudtunk meg SEMMIT.

Lehet a kérdezőt kéne verni ilyenkor: "3szor vagy 4szer kérdezz, ha választ akarsz!"
Vagy a politikusnak kéne úgy éreznie, hogy választ várnak?
minden nép olyan pol. elitet kap, amilyet kiharcol magának. nekünk pl. olyan kell, aki szemrebbenés nélkül a szemünkbe ígéri, hogy az elcsalt, elsumákolt adók, járulékok után megmaradó bevételekből gyorsabban építi fel a modrn Magyarországot, mint a németek Németországot a Marshall-segélyből, mindemellett a monarchia minden köztisztviselőjét foglalkoztatja, és annak is fejedelmi nyugdíja fizet, aki az elmúlt 20 évben egy kanyi fillér járulékot nem adott a közösbe.
Majd, miután ezt megígérte, azt várjuk tőle, hogy csinálja is meg. Majd, miután ez nem jön össze, ez az eddig szemérmetlenül, betegesen hazudozó (bármelyikoldali) politikus elegánsan vegye a kalapját és az esernyőjét, és mint egy angol gentleman, egy halk pardon kíséretében lépjen ki a klubból.

Ha ez az elvárásunk, akkor ilyet kapunk. Azért 50 usque 75 százalékban teljesítik az elvárásainkat, legyünk büszkék rájuk.

csak az a kérdés, hogy azok, akik kiábrándulnak, 3.5 év mulva otthon maradnak majd, vagy elmennek szavazni Ibire, és akkor senki nem ment meg attol, hogy most már jobbról is elkurják.
vagy "386 mila" megint elég lesz a két nagynak, hogy visszacsábitsa az elkoborolt bárányokat, és megint 45-42re nyer valaki. kiváncsi lennék amugy w blogra 4 év mulva mondjuk. van egy olyan érzésem, hogy ugyanitt fogunk tartani :(
OVI tényleg hozta a szokásos formáját! Saját közönsége előtt vagy a totál felkészületlen bulvárujságíró közegben mindíg abszolút meggyőző. (Ld. Sváby-interjú)Ilyenkor nem is kommunistázik...
>Lehet a kérdezőt kéne verni ilyenkor: "3szor vagy 4szer kérdezz, ha választ akarsz!"

Nem verni kéne, ennek automatikusnak kéne lennie. Elmondja a halandzsát, és újra megkérdezni: elnök úr, a kérdés az volt...
Addig, amíg válaszol.
Ha jól emlékszem, anglában vki vmi komoly úlyságírói díjat kapott, mert feltette ugyanazt a kérdést vagy két tucatszor. Tud erről vki vmi konkrétat, egy linket esetleg?
Igen, én vagyok a helytelenírási felelős ezen a blogon. "Úlyságírót" persze még én sem láttam. Sajna, az "újságíró" is kevés.
Válasszuk ketté a témát. Az egyik a vita a másik az hogy alkalmasak-e a jelenlegi szereplők a vitára.
Szerény nyomott véleményem szerint(in memoriam Hofi)két fontos feltétele van az eredményes vitának. Egy olyan alap axióma rendszer(legalább néhány alapelv) amiben mind a két fél egyetért, és egy cél amiért a vita folyik.
Kedves pol.vez.garn még abban sem tud megegyezni hogy mit jelent az hogy "ki a magyar" (bár ennek a mindenki számára elfogadható megfogalmazása is megérne pár hozzászólást, a tököm tele van azzal hogy mindenki hivatkozik rá de mást ért rajta).
Az hogy a jelenlegi garnitúra alkalmas-e arra hogy vitázzon? Hát lassan költői a kérdés, kíváló hozzászóéások szólnak arról hogy nem.
Szóval kitől várunk erdményes vitát?
OVI is csak a népe terméke. miért elvárás, hogy egy politikus nagyformátumúbb vagy elegánsabb legyen mint a saját választói (nem egyenként, persze, hanem masszában)?

hol van az az önállóan gondolkodó, nemes néplélek, akinek a szavát hallania kellene, hogy megváltozzon?

azt egyébként megkérdezem a t. egybegyűltektől, (nem figyelembe véve azt, hogy másra amúgy is képtelen lett volna) a Fidesz milyen stratégiával győzhette volna le a szocikat tavasszal?
"a Fidesz milyen stratégiával győzhette volna le a szocikat tavasszal?"

sztem 2 pillér volna itt.

- OV hátrébb lép. nemcsk személye, de személyének párton belüli hegemóniája is taszító sokakra (magyarán: átadja a pártelnökséget, marad ME-jelölt, vagy fordítva, ilyesmi)

- a fidesz durván túlígérte magát tavasszal. nevetséges volt már. 14. havi nyugdíj meg ingyenbenzin meg minden faszság. arra a kupacra már többen mondták azt, h na jóvan fiam, kamu vagy, mint ahányan beszopták. imho, de nem végeztem kutatásokat.
OFF TOPIC, bocs... Aki szeret jokat mulatni az anyaszentegyhaz legfrisebb mokain, annak: index.hu/velvet/celeb/szuz061127/

Szuz Maria 16 evesen gyereket var. De a "filmet malaszttal teljes állapotban forgatta". En is szeretnek malasztal teljes allapotban... tulajdonkeppen barmit csinalni. Akkor mar olyan mindegy...
-az 1. pillérben egyetértünk, Fletón esetén is látható, az "új seprű" elv bejön, pláne, hogy ez éppen kapóra jött volna a mainstream médiának. volt erre utaló kísérlet egyébként - persze nem a csúcson, de a nemzet orvosa inkább vitt, mint hozott ;-)

-a 2. pillér - bár valóban nevetséges volt - szerintem kényszerpálya volt, mert az 1. nélkül nem volt mit mondani :-) azt mégsem mondhatták, hogy vért és könnyeket...

ezzel együtt, amikor F azt mondta, "nem akarhat hazugsággal nyerni" az a mai megvilágításból eléggé felveti azt a kérdést, hogyan lehet ebből egy bizalmi alapon működő politikai kultúrát felépíteni...
TWÁ, szerintem Orbán személye a párton belül baromira másodlagos a választók számára.
Annál érdekeseb, hogy a 2002-es és a 2006-os választási eredmény szinte centire azonos. Ne beszéljünk félre közben Centrum=MDF.
Talán zsigerileg beleégett a szavazókba az X helye.
És bármit ígér Gyurcsány/Orbán, 2100-ben sem lesz sokkal másabb az eredmény. Igaz, 1 százalék megfordíthatja.
"2010-ben sem lesz sokkal másabb az eredmény"

és pont ezért nem adhatja fel szegény OV az állásait, amelyek viszont tarthatatlanok.

tehát nem lesz megegyezés még arról se, hogy ennyi bevételből nem lehet ekkora vasutat/államot/eüt/egyetemet fenntartani, pedig ez matek. nem lesz olyan, hogy OV feláll, és azt mondja: valóban be kell zárni egyes szárnyvonalakat, de nem ezt, hanem azt ott ni. hanem az lesz továbbra is, h nemnemnem, dedede. nehogy a totáldebil széljobbos idiótákhoz átcsússzon az az 1-2-x százalék, amelyik elhiszi a ráolvasást.
még szerencse, hogy azt már nem élem meg :-D
mármint a 2100-at :-). remélem, a 10-et még igen...
Nem, TWÁ, éppen ezért feladhatja állásait OV, és a Fidesz. Kérdés, hogy megteszik-e.
amíg OV nem lép hátra, a média semmiképpen nem fogja szeretni őket (nem mondhatja, hogy bocs, akit 10 éve zsigerből utálok, az nem is seggfej, hanem lángész).
ez egy tévézabáló országban nem kecsegtet sok sikerrel. de ez a Fideszesek baja. az egyszeri vadász jut eszembe, aki sokszor találkozik a medvével az erdőben ...

Emlékszel-e még, TWÁ, az autóval járók kedvezményének ígéretére?
Ez a sok szociális maszlag, ami eddig a fidesztől jött, a megtérítendő baloldali szavazóknak szólt. Ha a fidesz hagyná a baloldali dumát, magabiztosan ugyanúgy elvinné a szavazóit a választásokra.
Félelmetes módon azonban a nyuggereknek kampányolnak, akiknek többsége sosem fog oda szavazni.
Nagyon erős a gyanúm, hogy OV hátra fog lépni. Vagy a többi fideszes lép egyet előre... egyre inkább fék (fake) ez az ember. Nem titkolom hogy jobboldali érzületű vagyok, de amit a jobboldal megenged Orbánnak... az már sok nekem. Remélem hogy nem csak nekem.
Nem Anonim
A média szeretete nem ilyen egzakt. Kósa négy éve még "a parkolóban kurvázott", emlékszel?
Most ő lenne a májer. Ne legyenek illúzióid, amíg fidesz-elnök nem lenne.
Aztán már ki tudja, kit szopatna?
karotta
Orbánt az öszödi beszéd erősítette meg újra.
Ti nem érzitek, hogy ha Orbán megnyilatkozásairól kérdezgeti a média a társakat (Pokorni, Kósa, Áder...) olyan a metakommunikációjuk mintha viszketne a hátuk? :o)
Na az attól függ, kit értünk média alatt. A Népszavában nyilván egyszerre fog Kósa szopni és szopatni.

Erős viszont a gyanúm, hogy ahol van mozgástere a médiamunkásoknak, ott az OV elleni ressentiment egyszerűen az ő antiliberális baromkodásának köszönhető. Liberális alatt most nem az SZDSZt értjük. Erről írtam anno a médiaegyensúlyról készült cikkben. Kósából egyelőre kinézem, hogy jobban tűri az ellentmondást, és kevésbé tolja azt az ájtatos-autoriter kurzust, amit OV.
TWÁ, hát pár éve még Schmitt Pál kikezdhetetlennek tűnt, aztán két év alatt belőle is majdnem patás ördög lett.
Legyen Kósa, bárki a Fidesz elnöke, egykettőre kicsinálják. És valljuk be, kevés ember van, aki ezt kibírja (például sírás nélkül).
A "túlígérte magát" mellett volt még egy elem. Rosszabbul élünk, mint négy éve, harsogták a plakátok. Akkor kánaán volt, most szopó van.

A gond, hogy az emberek azon részére, akik elmennek szavazni, ez nem volt igaz.

Három és fél év múlva esetleg megismételhetik, csomó pénzt megspórolnak, és még igazuk is lesz sok esetben.

Most este az MTV-én nem volt valami hátralépős hangulatban (OV). Mondjuk a pofáraeséshez előrefelé vezet az út és nagyjából az irány is stimmel. A fékolaj elfolyt, a kéziféket lefűrészelték. Kár, hogy egy ország publikuma szükséges ehhez a cirkuszhoz.
Ööö, drága uraim.

Tudom hogy ballib médiafölény meg Közt. térről irányított bértollnokok, meg minden, de engedjünk meg egy gondolatkísérletet: javítaná-e a Fidesz médiához való viszonyát, ha nem mondanák el naponta háromszor hogy ballib médiafölény és Közt. térről irányított vakondok éss éss éss?

Szerintem de.

Mondjuk könnyű mindig külső tényezőkre fogni a szopót.

Normális sajtópolitika herlyett csináltak saját tévét, saját lapot, és ezek ordenárébban pártmédiumok, mint a népszabó legrosszabb pillanataiban lesz.

Ez itt a baj.
RoFa
Az emberek nem éltek rosszabbul.
Na persze, ha az adósságuktól eltekintünk.
És ez a lényeg, sem az egyéni, sem állami adósság nem nyögő kényszer.

"egyszerűen az ő antiliberális baromkodásának köszönhető" nem, szerintem annak köszönhető, hogy ahelyett, hogy a kedvükre tett volna, inkább megpróbálta tönkretenni azokat, akik azért '98-ban még kevésbé látványosan utálták, nem ideológia ez, nem hiszem, hogy valaki attól liberálisabb, mert Orosz Józsefet, Bolgár Györgyöt vagy Mester Ákost a helyén hagyja - max. attól, hogy nem szól bele, de félek, akkor sem szerették volna jobban...

"A média szeretete nem ilyen egzakt. Kósa négy éve még "a parkolóban kurvázott", emlékszel?" - nem tartott az két hétig sem. lankadt helyi kísérlet volt valami elszánt ellenzékitől. talán azért, mert már 4 éve sem csíptek meg egy helyet sem egyéniben az önk. választáson. frappáns visszavágás - d lehet, hogy előtte volt, akkor meg frappáns kísérlet...

"Vagy a többi fideszes lép egyet előre... " ja. most pl. 1800 küldöttből 800 nem ment el. ők tudják.

RoFa
Igazad van, a konzi jobbosoknak van egy ideájuk, hogy a média, főleg a bulvár, maga a gonosz. Persze ellenséges velük szemben, de hogy várják el a szimpátiát a folyamatos fikázás közben?
kósával az mdf is kiegyezne?
ha már így felvetettem, idemásolom. mondjuk a népszavazás már az ágyú, kíváncsi vagyok, mivel próbálkozik még a vadász...

Megy a vadász az erdőben, egyszer csak meglát egy barlangot. Belelő kettőt, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.
A vadász nem tud mit tenni, megteszi amit a medve kért. Másnap megint megy a barlanghoz, ezúttal egy géppisztollyal. Beleereszt egy sorozatot, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, megint megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.
Hát a vadász megint megteszi, hogy mentse az életét. Harmadnap teljesen felfegyverkezve megy a barlanghoz. Ráereszt 3 aknát. A barlang teljesen összeomlik, nagy por száll fel. Kis idő múlva sértetlenül előjön a medve a vállát porolva:
- Vadász, vadász te szopni jársz ide...
Mán megint Azorbán! Jó, csinált baromságokat, és ezt senki sem fogja vitatni, de azért azt a politikaikultúráját neki, hát a Fidesz ezt ismételgeti már jó régen... NEM ők csinálták itt ezt a helyzetet! Nem az egész politikai kultúra q..rta el! Amint persze valamit a baloldal csinál rosszul az egész média szélsebesen elkezd értekezni a "politikai elit válságáról" meg arról, hogy a politikai elit így, meg a politikai elit olyan de olyan hülye en bloc (l. Horn kormány alatt is). Egyetértek anatommal. Akárki jön azt szétszedik. És persze az egész politikai elit ahülye, nem azok akik ezt csinálták... Amúgy igaz ami igaz Orbi lehetne itten kicsit eszesebb, estébé. Meg jöhetnek mások is persze, ahogy ez természetes.
Egyrészt Kósa is ebben a csapatban van már lassan két évtizede, elég jól ismerik egymást a legények, és nyilván meglehetősen tisztában vannak azzal, kinek milyen ambíciója van. Szóval nyilván "bent" többet tudnak arról (OV is), mit akar Lajos. De van egy olyan érzésem, hogy egyelőre inkább a média kreált "ellenzéket" Kósából, mint ő maga. Ez a most már meglehetősen elcsúszott népszavazásos dolog pont nem az, amibe be kellene szállni.

Amúgy a párt működését ismerve a belső agytröszt már nyilván megint elkezdett "dolgozni", és ennek mostanában elég gyatra következményei lettek, ld. Mikola előtérbe tolását, aminek olyan szép taktikai magyarázatai voltak, csak éppen... Az elmélet nem mindig jön be. Szóval ha valaki igazán okos akar lenni Fidesz-fronton, figyelje fél szemmel Simicskát vagy Stumpfot is. Kósa szerintem ezen a szinten még nem oszt, nem szoroz, ha elnök lenne, nem rajta múlna igazán.

A választások elvesztésének okai kapcsán igazság szerint én a mind két oldal hiteltelenné válását emelném ki. Egy nagyon komoly réteg ábrándult ki a szavazósdiból, aki meg sem mukkantak. Volt egy kisebb csapat, aki valamelyest észérvekkel palástolta a valójában érzelmi okokat, amiért valakire szavaz, de a nagyobb tömb mind a két oldalon "droid", különösebb gondolkodás nélkül voksolt ide vagy oda. Most ezekből szocialista oldalon volt több. Racionális érvet nehéz lett volna a dübörgő gazdaság, pannon puma fémjelezte sikerkormány mellett felhozni. Fura lenne játékot játszani, melyik kormányról milyen hívószavak jutnak először az ember eszébe. Hornékról a Bokros-csomag, Orbánékról az Ezüsthajó, az Álmok álmodói, meg az a propagandaújság, Medgyessyről a D-209, és nem lesz gázáremelés, Gyurcsányról a dübörög a gazdaság. Legalábbis nekem. Pedig ez igazságtalan... azt hiszem. De ez is egyfajta képet ad kis hazánkról.
Kedves Nem Anonim!
Az, hogy a Kósa elleni támadás meddig tartott, ugye nem a Népszaván múlt, hanem, hogy komolyan vehető volt-e.
nyilván. ezért mondtam, hogy frappáns kísérlet. még szerencse, hogy nem hoztak létre parlamenti vizsgálóbizottságot.
ElChe: ezen az alapon Fletót is elég jól ismerte a Péter. vagy mégsem. szerintem, ha OV nem lép vissza, akkor szakadás lesz, a párt nem tudja leléptetni. ahhoz már túl jól működik a demokratikus centralizmus a Fideszben. most is elég gyorsan érzékelte OV, hogy fennál annak a veszélye, hogy az mszp-hez hasonlóan elkezdenek saját utat járni az önkormányzatok, akik már kevésbé függenek tőle egyébként. mégsem építhet mindenhol Simicska csatornát.

Értem, Nem Anonim,
a mostani Kósa hisztéria viszont emléketet engem valamire. Ibolya pár éve még azt mondta, ha a média elkezdi szeretni, veszélyes dolgot jelent. Mára ez már nem probléma. Tudjuk, ugye, mit jelent a "Kósa legyen Fidesz elnök" kampány.
Ez a "demoktatikus centralizmus" olyan jó régi kifejezésnek hat :)
Szerintem egyébként a Népszava nem tényező. Ki olvassa? Akik lelkesen lapozzák, akkor sem szavaznának a Fideszre, ha Gyurcsány átigazolna elnöknek.
Jellemző egyébként, hogy amikor úgy nézett ki, Gyurcsány egy bukott sportminiszter és semmirevaló puccsista, akkor a sajtóban nagyon kellett utálni, mint az euopéer Medgyessyt eláruló újgazdagot. Aztán fordult a kocka, hirtelen ő lett a király, a dinamikus, reformista "magyar Blair"- a sajtóban is, a pártra szavazók között is. Öszöd arra (is) jó volt, hogy a mi kis Blairünk elismerje azt, amit oly sokan (az Index is) megírtak előtte: nem sokat tett a választásokig. Előfordul. Csak éppen bizonyítja, hogy az ilyen Népszava-félékre hivatkozni teljesen felesleges. Én is vagyok annyira autentikus forrás, sőt...
nyilván, a szalámizás része. amint az MDF-nél is az volt, amikor valakit elkezdett szeretni a média valaki ellenében. és menetrendszerűen le is szalámizta magát. most végre az Ibolya már tudja, hogyan kell jól viselkedni, egyenlőre nem szeretnek senkit helyette.

érdekes, fletó helyett senkit nem szeretnek most, pedig ott is elnöklési kérdések vannak, és mintha az SzDSz is kevesebb sugalmazást kapna, kinek kellene lennie az elnöknek.

ez olyan hülyén összeesküvésesnek tűnik, pedig nyilván nem az. csak hasonló érdekek hasonló eredményt hoznak sok fejben.

hát igen ez a legyen kósa! frappáns pr meg minden de ő kb annyira lesz elnök 2010 ig mint amennyire az új jobboldalt fel tudja majd épeteni az mdf és 20%os párt lesz: szóval sehogy.
Nem, anonim, :)
Most jó lenne megint látni a Fidesz vezetésében, akit lazán ki lehet csinálni.
Tudod, milyen érzés Pokornit sírva látni? A választásokon szavazatszámláló voltam, az mszpés csaj csak óránként nyomta be, reméli, sír még a Pokorni.
Bocs, ez kicsit félreérthető, én nem fideszes voltam abban a bizottságban, de legszívesebben kirúgtam volna a teremből.
Nem Anonim: Amikor Simicskát emlegetem, én a fél füllel hallgatott belső információkra támaszkodom. Amennyire én tudom, az MSZP és a Fidesz soha nem volt még csak megközelítőleg sem hasonló felépítésű párt, az MSZP jelen időben zajló nagyon erős koncentrálódásától eltekintve. A Fideszben van egy belső mag, amin mindig mindennek keresztül kell futnia. A lobbisták és érdekcsoportok mindig ehhez a maghoz kellett, hogy forduljanak, ez egy egyértelmű, tiszta helyzetet teremtett. Az MSZP-nél a különféle erős emberek mögött mindenféle csoportosulások állnak, és időnként ezek a csapatok még egymással is kitolva egyezkednek. Bár Gyurcsány sokat próbálkozott az "egy a tábor, egy a zászlóval", még mindig nem tudhatja maga mögött az önjelölteket. Egyszerűen sose lehet tudni, hogy nem megy-e szembe a párttal a baranyai lobbi vagy a szabolcsi. Kósa mögött ehhez képest nincs egy régiós párterő, legalábbis én így érzem. Szerintem a Fideszben el is fogadják többnyire ezeket a játékszabályokat, ha lázadni akartak volna, megtehették volna már akkor, amikor pár régi, jól ismert arc (pl. Áder, Pokorni) helyére olyan újak jöttek ejtőernyővel, mint Pelczné, Mikola. Vagy amikor ezekkel elbukták a választást, akkor felpattanhattak volna, hogy na most már ebből elég. Most miért lenne több okuk rá?
Nem Anonim:
Nem biztos, hogy nem összeesküvéses... Van néhány erősen és régóta összetartó haver, már az anyasört is együtt szopogatták a kisztáborban oszt jónapot. Ja és van a kezükben egy (leépülő) államhatalmi gépezet, plusz bizonyos grátisz médiaháttér.
És nyilván nem véletlen, hogy valahogy mindig mindenki azt kezdi írni a ductus szerint amit kell.
Ha a fityisz lenne hatalmon akkor ez a szörnyű gonosz zorbán és bandája lenne. Hát most meg van az ellenoldalon fletó és bandája... Na ez van. Majd lesz feriből is szörnyen gonosz, ha bukik. Megyó is tutyimutyi lett. Amíg hatalmon volt addig tényleg européer, meg nyugodt stb volt.
ElChe: éppen elég, ha Aczél Endre és Orosz József olvassa. majd ők összefoglalják reggel a köztévében, közpénzemből. hogy tartsuk a jó irányt.

ElChe: amúgy igazat kell ,hogy adjak, de fletó A baranyai lobbi kegyeltje volt kezdetben. l. Toller L. be illetve ki rohanását. Viszont láthatóan megpróbálnak centralizálni. És ezt lassan keresztül is viszik, ha kellően ügyesek.
ElChe: mert most már meg van a bázis arra, hogy a mag nélkül is felépíthessék magukat. mert most többel tartozik Orbán a küldötteknek, mint a küldöttek neki. mert az önkormányzati választásokhoz OV annyival járult hozzá (eredményesen), hogy megtette, hogy sehol nem tartott naggyűlést, de még kicsit sem nagyon. és a népnek ez láthatóan bejött. tarthatná magát ehhez a trendhez pl.

Hogy Orbán mit tett hozzá a helyi sikerhez?
Én spec egy olyan városban lakom, ahol 1990 óta fideszes jelölt/támogatott nyert.
Elég régóta nem láttuk a "Mestert"
Miért gondoljátok, hogy Orbán/megaFidesz rajta tartja a kezét az ilyen városokon? Mi elég jól megvagyunk, és a Fidesz bármilyen központi törekvése megszívná, ahogy barátaimat ismerem.
Kedves Tóta!
1. Megtörtént a minisztériumokból a szakértők kirugdalása és fel is vettek helyettük, mszp-és pártkádereket, illetve azok családtagjait. Így vannak már 105.200-an a központi államigazgatásban. Most ugye nem működik semmi és kell felvenni, közigazgatási dolgozókat is...Lassan 2x annyian lesznek, mint 2002-ben. Igazad van, nem tudjuk eltartani már az állampártot, csak Fletónak még nem szólt erről senki...
2. Az MSZP törzsszavazói az inaktívak, a Fidesz-é az aktívak.
Kibékíthetetlen az ellentét, mert az MSZP mindíg azt fogja mondani, hogy minél kevesebben dolgozzanak (53 év a nyugdíjasok átlagéletkora), a Fidesz pedig azt fogja mondani, hogy legyen, minél több munkavállaló és a mostani 57%-os foglalkoztatási szintet, közelítsük, az EU által 2010-re, a tagországoktól elvárt, 70%-hoz, amelyet, most még csak 4 ország teljesít.
3. Az MSZP szavazóit nem érinti a tagdíj, a Fidesz szavazói viszont az érintett korcsoportokban, közel 4x annyian vannak, így ki fog állni a felsőoktatás piacisítása ellen, hiába reklamál Demján és Széles, hogy minek annyi diplomás, mikor nekik szakmunkások kellenek...
4. Az MSZP és a Fidesz között lehetne konszenzus az egészségügy kérdésében, ha az 1778 milliárdos TB bevételből, nem csak 1000 milliárdot akarna a kormány erre a célra költeni, ami a GDP 4,5%-a és így versenyben is vagyunk Albániával...(A TB egy része rokkantnyugdíjra megy el, mert a nyugdíjkassza és a foglalkoztatási alap zsetonja, kevés a rokkantnyugdíj finanszírozására...
Németország a GDP 11%-át költi egészségügyre, az USA 17%-ot, pedig ott 40 millió embernek nincs TB-je (+ az illegális bevándorlók.) Tehát közelítenünk kéne, a 6,5%-os minimumszinthez és Európa egyik legjobb egészségügye lesz itt. Tehát, csak éppen arra kéne fordítani a pénzt, amire való és nem a lyukakat tömögetni, mert ezért jutottunk idáig.
5. A transzparencia is probléma, mert elhomályosult már rég az üvegzseb és lassan nem látszik, hol van az államkincstár és merre pedig a pártkassza...
(Még jó, hogy Fletó mondta az önkormányzati választások után, hogy majd ő gondoskodik mindenkiről (mármint a párt talpasairól és a bukott polgármesterekről - ők mehetnek rendkívüli és igen kedvező nyugdíjba, mert a parlamentben megszavazták.)
Most, akkor milyen egyetértés lesz itt?
Szerinted működik az e-kormányzat?
A munkahely teremtés ügyében látszik vmi. a lerágott Start-csonton kívűl?
Mi a garancia arra, hogy a korrupció, normális Európában szokásos mértéküre csökken?
Ja, azért most is megint megy a mexorítósdi, aztán mindig kiderül, hogy áhh.. nem teljesen úgy van. Oldeye, az a családtagos na az nagyon igaz... De mostanában már inkább az egyenesági leszármazott stratégiába kezd átmenni. Exállamfő... lánya miniszter.. Pb-Kb-tag...unokája férje miniszterelnök... éljen az új Magyar Nepotista Köztársaság. Továbbá ha valaki nem látja a közelében a közigben ezeket a jeleket ugyanígy, akkor szvsz nem rendelkezik fülekkel és szemekkel.
És valahogy mindig ez alakul ki itten... Bibó (akit filozófusunk oly sokat idéz) foroghat a sírjában.

A szélsőbaltól nem félek. A sztálinizmus magyar verziójának élő emlékei ezt még évtizedekre lehetetlenné teszik. Thürmerék folyamatosan fogynak, már az 1 %-ot se közelítik. És közben még önmagukat is szalámizzák.
A szélsőjobbal már óvatosabb vagyok. (Egyébként definiálná már valaki, hogy mi az? Csak hogy egy malomban őröljünk.) A kb. 200-300 évre visszatekintő nacionalizmus (és sovinizmus meg stb.) már számos példát mutatott arra, hogy cirka 2-3 év alatt igen magasra lehet szítani, a visszahűtéshez pedig évtizedek kellenek. Ha következmények is voltak, az nem tudni mennyi ideig tart, de 100 évnél biztosan tovább. Az egyik remek példa itt van nem messze, tőlünk délre. Hogy lehet egy "nagy" Jugoszláviából egy kis Szerbiát csinálni néhány év alatt. No meg Trianon.
A két nagy párt most annyira centralizált, hogy vezetőjük kiesése belső erjedést indítana meg, ki tudja milyen eredménnyel és mennyi idő alatt.
Szóval szerintem az ároktemetésre egyetlen reális esély lett volna, a nagykoalíció. Én ezért szurkoltam áprilisban. Nem félek attól, hogy GYF és OV ne tudna együttműködni. Politikusok. Meg hatalom. Persze csikorogna a dolog, de ha egyszer muszáj. (OV Torgyánnal is kihúzta majdnem végig.)
És akkor - ha kényszerből is - de nem ásnák tovább a gödröt.
Nincs persze garancia arra, hogy kihúznának 4 évet, meg hogy mi lesz az után. De ez már attól is függ, hogy ki mit produkál a nagykoalíció alatt.
Ugyan már drága Tündöklő! MILYEN szélsőjobb? Csurka Pista csak a komolyabb piálásai után mondott olyanokat, mint a roppant kemény Pim Fortuyn, azt is inkább családi körben. Az itteni szélsőjobb az olyan rotyogtatós pörkűttes jó paprikás volt, kis ihajlacsuhajlával. De utána lefeküdt aludni emészteni. A mostani keletnémetországi újnácik! Na ők igen, ők tényleg nem könnyű legények. Ha majd ilyenek kerülnek elő szervezetten és tartósan akkor majd lehet elkezdeni megijedni. A Csurkáéknál a leg- rémületkeltőbb megnyilvánulás a bocskai-mente volt, az is akkor, amikor a Feró zenélt a hősök terén benne!
"Egy nem demokrata, betegesen hazudozó, az erőszakot megszólalásával, a rendőri brutalitásokat döntéseivel támogató miniszterelnökkel szemben a leghatározottabb elutasítás hangján lehet beszélni"OV
Na itt tartunk most. Az a baj, hogy az öszödi beszéd előtt is itt tartottunk és a következő ellenfélnél is itt fogunk tartani. Többé kevésbé ezt a dumát hallom hosszú évek óta. Ha nem volt annyira böszme a tisztelt ellenség, hogy ha zárt körben is, de hülyeségeket beszélt volt megfigyelési ügy miegyéb. És én erre a primitív rinyára,kurvára nem vagyok vevő! És ez csak árad és ha nem vigyázunk még száz év mulva is komcsi lesz itt valaki a túloldalon meg mindig lesz egy szakrális király.
Rémisztő.
Lehet szidni barkit, de amig nincsen igazi politikai felelosseg, es valodi erkolcs addig tokmindegy mit mondunk mi, ok akkor is ott maradnak. Amig egy fovarosbol iranyitott, kezivezerelt ember lesz a kepviselo-jelolted, addig csak partkepviselet lesz. Majd, ha helyben lesz mod kitermelni, elvegzett munka utan a jelolteket akkor kezd hasonlitani a cucc a demokraciahoz. Tudom, ez egy idealista szemlelet, de bocs nekem ez jonne be. Addig pedig marad az ahitozas a "mindenki ellen" opciora a szavazolapon. Merthogy ez is egy valasztas, csak senkit nem erdekel. Miert?
Jahh es kivancsi vagyok, hogy a most letrehozott onkormanyzati tanacs mi a jo fenet fog csinalni. Hogyan, milyen modon fogja az EMBEREK ERDEKEIT kepviselni. Nem a fideszes erdekeket, hanem az osszes emberet, tekintet nelkul annak partallasara. Vagy most a meg mukodo onkormanyzatokat is szetkurja ovi, a dafke csakazertis politikajaval. Rendben a szocik nem szentek, de amig ok marakodnak addig mi szivunk.
Valaki itt megérdeklődte, h TWÁ miért nem kritizálja Fletót...Teleferenc, vagy a Nagy a jólét csak az a csúnya pártpolitika ne lenne, esetleg mesék Ferencről(bocs, ha rosszul idéztem)
Az a baj, hogy ezt a szart sem csináló bandát azért nem zavarták el a picsába a választók tavasszal, mert a vezetőjük elfelejtette, hogy őrá szavazni fog 2 milliónál valamivel több ember. Éppen annyi, és az hogy a másik oldalra hányan, az csak azon múlik, hogy hány alkalommal nyyilatkozik meg.És a barátai. Ha csöndben maradnak, és alig alig szólalnak meg, ma OV a president....
...ha csöndben maradnak, és alig alig szólalnak meg, ma OV a president....
Remek perspektíva, főleg a szociknak. És amíg ilyenek a kilátások addig komoly sanszuk van az újrázásra.
Mellesleg humoros, hogy Kósa gyakorlatilag úgy lett a Fideszen kívülállók favoritja, hogy nem csinált semmi különöset vagy nagyot szólót (országos szintre gondolok). Ezért (is) tűnik inkább kreált kihívónak, legalábbis ebben a pillanatban.
Kedves vaspata,

a szocik mindaddig újrázni fognak amíg azt lehet mondani: ha mi nem, jön a Viktor. Miért nem hiszi el ezt senki?? Észre lehetne már venni: OV sokkal több protestet tud mozgósítani, mint amennyi támogatót. Lehet (biztos), hogy ótvaros baromság hogy kis hazánk ilyen egyszerűen mozgosítható, de tény : a közvéleménykutatások szerint is a Fidesz támogatása a választások előtt úgy csökkent, ahogy OV és barátai(Mikola)belelendültek a kampányba.Ha hiszed ha nem...
Emlékeztek amikor még jóval a választások előtt kerényi forradalomkodni kezdett? Hogyaszongya ha nem győz a fidesz, akkor utcára vonulnak és forradalmat csinálnak stb.

Tóta akkor valami ilyesmit írt erről, hogy most kellene kiállnia orbánnak, és közölnie, hogy neki semmi köze kerényihez, és hogy ő a választásokon akar győzni, nem forradalomban.
Mindannyian tudjuk: orbán nem szólalt meg. Nyilván fontosabbnak tartotta, hogy kerényi követőit ne riassza el, mint azt, hogy középről, a mérsékeltek közül szerezzen újabb híveket...
A vitaindítóhoz:ha a két nagy párt összeborulásának a következménye lenne a széljobb parlamentbe kerülése,megnyugodhatunk!Az elkövetkező egy-két évtizedben nem fenyeget ilyen veszély!Addig biztos nem,ameddig a jobboldal Generalisszimusza őrzi pozícióját!Márpedig nagyon ugy tűnik,hogy Orbán örök!Lehet itten Kósázni szakadatlan,Debrecen királya is csak addig vitézkedhet a székesfővárosban amíg, a legnagyobb meg nem unja!Mondjuk szerintem már unja egy kicsit!Van egy teoriám:miszerint Orbán megfogadta,hogy addig alakítja jobbos vezér szerepét, amíg a Magyar labdarúgóválogatott ki nem jut a vb-re!Tehát, életfogytiglanra ítélt mindnyájunkat!!!
Kit ítélt életfogytiglanra? Milyen értelemben? Egyébként vicces ez a Generalissimus és hasonló címkézés, mert, tisztesség ne essék szólván én most egy lényegesen autoriterebb, antidemokratikusabb, machiavellistább politikus látok éppen miniszterelnökként tündökölni.

A magyar demokráciára a legnagyobb veszélyt ÉPPEN nem OV jelenti, mert róla már kiderült, hogy le lehet váltani. Fletóról még nem derült ez ki, és nem tudom, ki fog-e. Jelen pillanatban nem úgy néz ki, mint aki ne lenne képes bármit megtenni azért, hogy "bebizonyítsa nem kell beszarni Orbán Viktortól" (idézet tőle). A bármibe éppen szoftos rendőrattakok és a Kossuth tér immár 1 hónapos megszállva tartása tartozik. ETTŐL nem félti senki a demokráciát???


Vagy ha szoci, az sem baj, ha bevezeti a rendeleti kormányzást - végülis, miért ne, ebben legalább van előképzettsége, és a manager habitushoz különben is közelebb áll a vez.ig.utasítás, nem? Főleg, ha az országot az alkalmazottainak tekinti (ld. "el lehet innen menni", ilyet is vezérigazgatók mondanak a beszart dolgozóknak) és nem a részvényeseknek (gondolom, Hernádi még sosem mondta a MOL részvényeseknek, hogy ha nem tetszik az irány, el lehet adni a részvényt).
Előbb közölte a román miniszeterlnökkel, mik a tervei a munkaerőpiac megnyitása kapcsán, mint a magyar parlamenttel. Mi ez, ha nem a perlamentarizmus abszolut leszarása?

Lassan megint küldheti a Hazafias Népfront a droidokat szavazni a Parlamentbe, évente 2x egy hétre.
Breaking News:aszongya Lali király:"nem a gyengeség jele az,hogy Orbán Viktornak már több tisztújítás alkalmával nem akadt kihívója"!Ezzel vitatkozni nem lehet!Nem a gyengeség hanem, az erő jele,ami tudjuk kivel van!!!
Nem Aninim:
Na pont azt mondot amit a Fidesz propagandagepezete sulykol beletek.
Persze amikor Orban volt hatalmon, hasonlokat sulykoltak rola a masik oldalon.
Ez igy nem ad eselyt a parbeszedre; a parbeszed a masik fel _elfogadasaval_ kezdodik. Ami ma _nagyon_ hianyzik. Abban TWA-nak igaza van hogy a teljes palyas letamadas Orban-talalmany (emlekezzetek!); sajnos a Fidesz nem tud ettol elszakadni - az o politikajuk a jobbra zaras, nem a kozepen talalkozas. Az MSZP? Hat nem tudom, ok legalabb nem vonulnak ki a Parlamentbol ha Orban epp bemegy es epp felszolal.
A Fidesz politikajanak a resze hogy a sajat hivei elott folytonosan megkerdojeéezi az MSZP legitimitasat (ez a masik oldalon igy ebben a formaban nincs meg) most epp Gyurcsanyet - de ugye emlekszunk Medgyessyre, Hornra, hazaarlulozasra, allitloagos valasztasi csalasokra... igen, Orbannak kellene lepni, es ugen, o nem fog, mar nem tud, a sajat partjanak, partvezetesenek a rabja, az 'ujoncok' a fejere nottek.
En ugy erzem hogy a nalunk tapasztalhato bal-jobb szembeallitas nem termeszetes dolog, ezt folyamatos propagandaval lehet csak fenntartani, es azt is lehet latni, hogy alakitjak ki lepesrol lepesre azt az allapotot, amikor mar nem is kell szobaallni a masikkal, mert eleg al-indokot lehet talalni a teljes elutasitasahoz.
Es soha ne becsuljuk le az elutasitas erejet!
"a parbeszed a masik fel _elfogadasaval_ kezdodik."

Ami viszont a mindenkori kormánypártok szövege :-)
Mindkettőben van igazság, amúgy.

A kivonulás is MSZP-termék, talán a csonka kuratóriumokkal kezdték. Meg volt ott bőven antiszemitázás (ami szintén a megsemmisítésre törekvés fegyvere), és totális sajtóattack is, tessék csak picit visszaolvasni a Fidesz-ciklus alatti baloldali sajtót. Igen tanulságos és ijesztő, már csak az érvrendszerek cseréje miatt is.

Tényleg hülyeség azt nézni, ki kezdte, de a párhuzamosságokat felidézni azért érdemes lehet.

Ami a legitimitás kérdését illeti - na, ebben mondjuk a jobboldalnak ad egy kis többletet, hogy az elmúlt 50 évben ők nem csináltak diktatúrát.
Pl. a Szadit is lehetne anyázni rendesen, de ha ők lennének a nagyobbik balos váltópárt, a totális megsemmisítésükre törekedni nem lenne kifizetődő és indokolható...
Félreértés van. A politikusok azt hiszik, és szeretik elhitetni mindenkivel, hogy, ha jól mennek a dolgok, akkor azok miattuk mennek jól. Ha rosszul, akkor meg külső okok miatt. Az utóbbiban igazuk van. Nem baj ha egymást izélgetik. Ha hagyják a gazdaságok működni a saját szabályai szerint, akkor a gazdaság működni fog. A baj akkor kezdődik, amikor olyan mértékben avatkoznak be, ami kibillenti az egyensúlyt. Tehát a jó politikus, az, aki dumál és nem csinál semmit. Pl Orbánék első két éve mintaszerű volt. Nem csináltak semmit. Hagyták a dolgokat a maguk útján. Elvoltak a kisded lopkodásaikkal. Aztán amikor leszalámizták torgányékat, akkor beindult az ötletroham. Lett is belőle baj. Meg is buktak bele.
Kramp,
nyílván a hatalomnak az érdekében az áll, hogy az emberek a személyekkel és ne a gázárral, az élelmiszerárakkal és egyébb ilyen értelmetlen és felesleges dolgokkal foglalkozzanak, mert mi is lenne, ha az állampolgár rájönne, hogy fizeti a cirkuszt, aztán milyen sokba is kerül ez neki...
Gyurcsány valóban nem csinált semmit két évig, de ezt a Hiller is elismerte, még márciusban.
2004-ben, ha elkezdi a kormány a kiigazítást, akkor nem lnne ez a helyzet, hogy ugrik itt a Pannon puma, csak épp nem látni, hogy hol ér földet Szváziföldön, vagy Burundiban...
Az MSZP-nek lassan nem csak a saját szavazó bázisa felé kéne politizálni.
Az egészségügyre kevés, hogy a GDP 4,5%-át költjük, az Európai szint a minimum 6,5%, vagy akár a 11%, mint Németországban. Az oktatás az Európai országok többségében ingyenes és a jövő, itt sem a betanított munkások számának a növelése, hanem a magasabb hozzáadott értékű termékek gyártása, fejlesztése a cél, az ország jövője. Az első diploma lehet bármi, egy diploma úgyis kevés az életben, így egy diploma ingyenessége nem a világ, mert ha munknélküli vki. a tanulás helyett, az sem olcsóbb, sőt hosszú távon drágább.
A CEU kutatása szerint, 8-9 milliárdba kerül, minden olyan állampolgár az álamnak, aki nem jut el a éretségiig sem...
Vannak alapok.
Jövő.
De egyenlőre alapvető Európai érték mentén nincs megegyezés.
Az önkormányzatok lennének a demokrácia kicsiny szigetei, de az sem kell...Központosítani mindent...Előre a Sztálini úton...
A civil szervezetek meg minek, vannak pártok, öröljön a nép...
A demokrácia kiteljesítése lenne talán az alap. Ez önkormányzatiság és a civil szervezetekkel történő egyeztetés nélkül nem megy!
Lehet, hogy nem is cél?
Trükkös kérdés: Van itt valaki, aki emlékszik még arra, hogy mivel nyert Horngyufa és a többi ufó '94-ben? (72%-ot söpörtek be)
oldeye,

8-9 milliárd? Millió, nem?

(A komplett GDP ~20-25 e mrd...)
(72%-ot söpörtek be)

?
max. egyéniben...

www.fn.hu/cikk/00110000/115143/1994_valasztasok.php


Amúgy Kádárista nosztalgiákkal.
Az embereknek elegük volt a gazdasági visszaesésből, meg a demokratikus vitákból.

Várták a "szakértőket" az egyetlen igazság birtokában (hiszen '90 előtt ilyenek voltak :-) - vagy legalábbis a sajtó nem vitatta...), akik majd rendbehozzák a dolgokat, és visszacsinálják a 3,60-as kenyeret.

Pechünkre az MDF télleg nemhogy az egyetlen, de egyik igazságról sem tudott eleget - 40 év nagy hátrány...
Na, már egy 0,7%-os méretű hibába is belekötnek :-)

Csak annyi, hogy ott, akkor, nekik nem volt gond a szakértői kormány, sőt, voltaképp ezzel nyertek. Most meg valahogy (hogy-hogynem) azonnal büdös lett a dolog... (lásd az idézett cikkből pl a "egy másik Horn-plakát pedig a szakértő kormány mítoszának megvalósítását ígérte" mondatot)

Aztán most kárálnak, hogy ilyen "böszmeséget" még nem hallottak, és biztos OV akar hatalomra kerülni. Szerencsétlen fingás előtt is kikéri valamelyik tanácsadójának a véleményét, hogy ezért is lenácizzák-e pl a Metro címlapján, hogy a Nép"szabadság"on kívül más, nagy példányszámú és mennyiségben fogyó baloldali lapot mondjak.
Vince

Nem a 0,7% a kérdés, hanem az egyéni kerületekben az arány nem tükrözi a népességben az eredményt, csak ezért szóltam :-). Ami a számarányokat illeti, ha akkor visszalépnek egymásnak a rendszerváltók, elvileg még nyerhettek is volna...

Amúgy az a szakértő kicsit mást jelentett, magukra használták, nem valami közös megállapodásra :-)

Ha engem kérdezel, engem Hankiss Elemér győzött meg arról, hogy ez a mostani szakértősdi nem volt hülye ötlet, sőt. Első hallásra a Bp-minisztériumra emlékeztetett, pedig akár valódi megoldás is lehetett volna (arra is, hogy ne legyen érdeke az ellenzéknek túlzottan hátbatámadni a reformokat)...

www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=107907&archiv=1&next=0

Lehet persze, hogy - ismerve a szocikat - Viktor eleve blöffnek szánta :-(
pardon, 17% :-)

Ja OK :-)
VIII. Nagyapó:
Erdekes dolgot mondtal a legitimitasrol, marmint hogy a jobboldal elonye hogy ok nem csinaltak az elmult 50 evben diktaturat (bar ezzel a retorikaval az elult 100-ban tobbet is csinaltak).
Na ez a jobboldal kedvenc egyik kedven vesszoparipaja (lasd meg komcsizas), tehat az hogy a mai magyar baloldal erkolcsileg felelos a Rakosi- vagy a Kadar-rendszer miatt. Annak ellenere hogy az MPSZ nem is igazan baloldali (inkabb csak a Fidesztol all balra), az SZDSZ liberalis, ami eleve nem egyeztetheto ossze a diktaturaval. Ez kb. akkora torzitas (hadd ne mondjam hazugsag) mintha Orbanekon a Szalasi vagy epp a Horthy rendszer ilyenolyan remtetteit kernek szamon.
Persze az Okt.23-i rendori fellepest ennek a retorikanak a jegyeben konnyu ugy eladni hogy 'tessek ez az allamparti terror', neha azt gondolom az egesz hajcihonek nem is volt mas celja mint a szakadek tovabbi melyitese. Ja es az onkormanyzati valasztasok megnyerese :)
Ujabb szep pelda az egyuttmukodesre:
index.hu/politika/belfold/egyeztet9013/

Na ennyit az elfogadasrol. Vagy legalabb a megkiserleserol.
Ki beszél itt az SZDSZ-ről?

Épp azt mondtam, hogy ha csak ők lennének, lenne őket is miért utálni meg bírálni, nem érne semmit a jobboldal az illegitimezésükkel. Legalábbis sokkal kevesebben vennék komolyan.

Az MSZP-vel sem az a baj, hogy baloldali, és a baloldal diktatúrát csinált, hanem hogy ennek a diktatúrának nem túlzottan igyekeztek megszabadulni a legfőbb csinálóitól (sőt néha kitűnteti őket), illetve aránylag jól átmentették az ebből származó helyzeti és vagyoni előnyüket.

És most ne gyere Pozsgayval. Olyan van, hogy egy ember erkölcsről és egyebekről való gondolkodása egyszer csak megváltozik - komplett pártok esetében viszont ritka a dolog. Még ha a leckét meg is tanulhatja... (Mondjuk Csintalant befogadni ciki szerintem is...)
Te Nagyapo, a teljes hatraarc a Fidesz-nel is megtortent mar (emlekszel: liberalis -> keresszteny-konzervativ). Raadasul majdnem ugyanazokkal az alapito emberekkel (talan csak Fodor Gabor nelkul).
Tehat a szemelyi folytonossag es az eszmebeli folytonossag nem ugyenaz, kulonben a Fidesz ma liberal-kommunista-kereszteny lenne (de ugye nem az).
Az hogy az MSZP szemelyi allomanya miatt 'diktaturat epit' szinten resze a Fidesz megelhetesi agit-propnak, de elfelejti hogy pld. Hornt (nem engem, a Gyulat) Nemetorszagban kituntettek a vasfuggony atvagasa miatt (tudjatok, a keletnemetek kiengedese), mig se Csintalant, se Pozsgayt (szerintem mindketto megelhtesi koponyegforgato) nem. Plusz rossz nyelvek azt beszeltek hogy a Fideszben (pld a Fidesz-kormanyban) jo sok MSZMP-s fomufti csucsul(t) (ezt en nem tudom ellenori) - szoval itt csak az lat MSZMP -> MSZP folytonossagot akinek _ez_az_erdeke_.
Hm.

Szerintem a Fidesz vezetésének ideológiája leginkább, hogy mi vagyunk az a generáció, aki megélte és levezényli a rendszerváltást, és kisöpri innen a büdös komcsikat. Ebben elég következetesek, a többi a vezetés szemében szerintem viszonylag mellékes kérdés, van, aki így gondolta, van, aki úgy, érdekeik szerint kerül előtérbe az egyik vagy a másik.
Amúgy Fodornál többen léptek le - most hirtelen Ungár Klára jut eszembe, de voltak még.

Nem mondom, hogy az MSZP diktatúrát épít. Azt viszont igen, hogy annak köszönhetően túlsúlyos gazdaságilag és mindenféle beágyazottság tekintetében, mindmáig, amiről nem mondott le. Átmentették a pártvagyont, a sajtót, és vele a diktatórikus világnézet számos elemét (pl. egyetlen igazság tudata, a kádári idők erkölcsi kompromisszumai). És ez igenis a demokráciát korlátozó tényező.

Meg azt is mondom, hogy aki akkor volt felső állami vezető, amikor még akasztottak és lecsuktak, annak nagyon csendben kéne maradnia, ha már nem bocsánatot kér és vezekel. Ha nem személyes, hát legalább szimbolikus okokból, különben az egész aláássa a demokratikus rendszer társadalmi elfogadottságát, a régivel való szakítás tudatát, és erősíti a következmények nélküliség tudomásul vételét, a társadalmi cinizmust.

MSZP-főmuftik az első sorokban nagyon nem csücsülnek. Volt ügynökök páran igen, ami ciki is... Meg Járai volt tagja a Németh-kormánynak - csak épp ő aztán igazoltan reformerként, ő kezdett itt (már előtte) tőzsdét csinálni. Martonyi volt még valaki, de ő is inkább háttérember.

És mondom, ezek az emberek többnyireúgy jöttek át, hogy elhagyták az akholt és annak előnyeit, éppen hogy gyengítve a túlsúlyos tömböt. Egyénileg, kiábrándulva a pártból (bár konkrétan pl. Csintalan és Szűrös vszeg érdekből is - ezeket nagyon el kellett volna hajtani, szvsz)...

Az MSZP-ben jórészt azok vannak, akik maradtak a kényelmesben, és semmiféle szembenézést nem vállalva a korábbi önmagukkal.
Amúgy a liberális és a keresztény-konzervatív csak nálunk ekkora szakadék. Konkrétan az SZDSZ és a Fidesz prominenseinek személyes sértődöttsége ebben nagy szerepet játszik...
Oooppá, így jár, akinek két nickje van egy blogon :-)

Olykor elfelejtem, hogy az egész blog.hu egységes...
XVII.Benedek,
A roma gyerekek oktatásába való extra befektetésekből adódó, hosszú távú várható költségvetési nyereségről szól az elemzés. Az alapgondolata az, hogy a közpénzek befektetése a roma fiatalok oktatásába pénzügyi értelemben is kifizetődő. Az elemzés két készítője, Kertesi Gábor, az MTA Közgazdaság-tudományi Intézetének kutatója (MTA KTI), valamint Kézdi Gábor, a CEU és az MTA KTI munkatársa hangsúlyozza: a befektetés sikerességének feltétele, hogy kora gyermekkorban történjen.
A számítások azt mutatják, hogy az olyan befektetés, amely lehetővé teszi, hogy egy roma fiatal érettségit szerezzen, hosszú távú haszonnal jár a költségvetés számára.
A legóvatosabb becslések szerint is legalább 7-9 millió forint az egy főre jutó költségvetési nyereség.
Ha millió és nem milliárd, úgy OK :-)

És így el is hiszem.

(Kézdit pedig tiszteltetem, mázlimra tavaly még tanított a Közgázon is, ő adta vissza a hitemet az ökonometriában :) )
Becsülendő, ha vki. előremutató kutatással foglalkozik. Egyébbként Finnország, amelynek 2x akkora a GDP-je, mint a miénk, 8X annyit költ oktatásra, mint mi. Az oktatás a fejlődés kulcsa, ez ismét bebizonyosodott.
"... alanyi jogoknak coki, és akkor majd egyszer lehet adót csökkenteni. Logikus és elkerülhetetlen. Végre megegyeztünk, reformok dübörögnek, uniós pénzek megindulnak, ciklus végére még osztanivaló is marad, és előáll a szokásos patthelyzet."

Hehe! Osztanivaló? Ugyammá', Nyuszika, most jöttél a fajvédőről? Hol tetszett lenni ezidáig? Megmosolyogtató gyermeki naivitás...
Az államadósságot is elosztjuk igazságosan?

Igen dübörög gazdaság, meg ugrik a Pannon puma...

Aki ezt (még) elhiszi, annak vagy sokat fizettek azért, hogy higgyen ebben, vagy begombázott...
Hmnn. Érdekes cikk. De egy fontos dolog kimaradt belőle.
"Egy szabad országban, egy szabad ember azt tesz, amit szabad."
Ez van. És ez lesz. Hála lopcsányinak.
süti beállítások módosítása