W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Pásztorbot lábhoz

2006.11.17. 12:30 Tóta W. Árpád

Egy pillanatra úgy tűnt, van remény. Hogy a tisztelendő úr végre ugorhat egy hasast a harangtoronyból, bele a puncilekvárba vígan. Hát rábaszott, mert mégse: a cölibátus marad. Betonba fúródott a rég hegyezett cerka.

Sokáig tartottam magam a vulgárliberális állásponthoz: hogy a cölibátus ahogy van, hülyeség, történelmi csökevény, ami az egyházi birtok megőrzését szolgálta valaha, de ma már nem szól mellette semmi a buta dogmán kívül. Hogy valahova időnként muszáj bedugni a banándugót, és akinek megtiltják, az vagy kollégái mosdatlan seggébe fogja belepróbálni még a felszentelése előtt, vagy a gyóntatószékben játszik vele óhatatlan. Vagy a teve látja kárát.

Pedig kétségtelenül előfordul az a szellemi rohamkészültség, amikor az ember szexuális és összes egyéb energiáit egyetlen célra fókuszálja. Kurt Vonnegut kitűnő regényében, A Titán szirénjeiben ábrázolja a szobrot, amely Az atomenergia felfedezése címet viseli. A mikroszkóp fölé görnyedő férfialakon semmi különleges nincs elsőre. Csak később tűnik fel, hogy "akkora erekciója van, mint egy gyárkémény." Ismerik sokan az alkotói transzot, például aki próbált már vírust írni Windows alá. Vagy könyvet. Civileknél általában csak pillanatokig tart, mint laborban a gömbvillám. Profi sportolóknál vagy űrhajósoknál néha egy darab időre előírja az edző a szextilalmat.

Elvileg létezhet az az életpálya, amelyben nem napokra, hanem egy életen át hitbuzgalommá, szellemi ambícióvá lényegül át a libidó. Szinte lehetetlen persze. Nem véletlen az a rengeteg hátulról meglepett ministránsfiú. De XVI. Benedek egyben nekiment a katolikus pedofíliának is, keményen. Pápai mércével mérve magán kívül tombolt, ahogy lehordta a püspökeit a bűnök miatt. Annak ellenére, hogy anno ő maga adta ki az utasítást, miszerint hallgatni, hallgatni, hallgatni.

Úgy látszik, elitcsapatot épít. Pina helyett ima, nincs lazítás. Így nem lehet tömegeket toborozni, de aki vállalja, az kivételes ember lesz, olyan, akit érdemes megkérdezni erről-arról, mert volt ideje gondolkodni. Szexuális témákban azért kérdezzünk mást is.Testnyílásokra ügyeljünk, akinek szög van a kezében, az ugye tudjuk, milyen.



Címkék: egyház

96 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr3817921

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: sneak a peek at these guys 2017.11.14. 06:47:24

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát...akinek ez nem teccik, ne menjen papnak. Aki meg templomba jár, legyen tisztában azzal, h ez sem "isten háza", hanem az emberé (egyházé)...
Kedves Tóta W.!

erdemes lenne elmenned pszihologushoz, hogy segitsen kideriteni miert van ez a kenyszeres, soha be nem teljesedo vonzodasod a katolikus egyhaz felkent papjaihoz.
ahhoz tudnam hasonlitani, mint amikor egy latens homokos lepten nyomon a melegeket tamadja.

csak nem hiszel istenben? vagy a papai tevedhetetlensegben? esetleg vasarnaponkent titokban a gyontatoszékeket járod, es elvezed jol meg buntetnek nehany miatyankkal a vetkeid miatt. esetleg a papi reverendara izgulsz ra?
:)
Kissé eretnek katolikusként úgy gondolom, hogy jó lenne, ha a papok házasodhatnának. Más felekezeteknél működik, sőt a görög katolikusoknál, ami ugyanaz a vallás.

Sokaknál meg tényleg jó, ha átlényegül a libidó. Arra van a szerzetesség.

Szinte elehetetlen. - Igen.
Mint ahogy kereszténynek lenni is az.

Szexuális témban tényleg érdemes mást kérdezni, mondjuk a rabbit (shmuley.com). Katolikus szex-ismeretterjesztő könyvek után megváltás a Kóser szex (ajánlott olvasmány mindenkinek, elsősorban keresztényeknek). Pedig egy cseppet se engedékenyebb.
"akinek szög van a kezében, az ugye tudjuk, milyen."

-He?

Ezt érti valaki?
Talán le van maradva párszáz évet. Ahogy az emberiség nagy része is. Így nem olyan rossz a helyzet. Főleg, hogy én nem vagyok pap.
W

Két hónapja kúrtuk el post: 177 szó

Pásztorbot lábhoz post: 301 szó

Csak azt szeretném mondani, hogy marhára nem izgat, hogy cölibálnak, vagy sem. Magánügy.
TWÁ talán ministránsfiú volt?
Refuse/Resist!

Akinek szög van a kezében, annak minden szerszám kalapács.
Árpád, most már tényleg megoszthatnád a nagyközönséggel a katolikus egyház iránti hatalmas érdeklődésed okát!
Egyébként én továbbra is butaságnak tartom a cölibátust, hiszen, mint már 100x leírtuk/leírták, működik az más egyházakban is.
Más egyházakban az is működik, hogy a nők és a férfiak nem imádkozhatnak egy helyiségben. Az is butaság, mégsem fognak változtatni rajta.
Jó a cikk.

Valamiért azonban nehezen hiszem, hogy az összes katolikus pap szent életű lesz mostantól (értsd: belülről, átélve, a lemondást ténylegesen felvállalva).

Így marad a titokban szeretőt tartás (a meleg, sőt pedofil kapcsolatokkal nem akarok élcelődni, semmi vicces nincs benne, és azért a papság többsége nem úgy él, valószínűleg.)

A maradéknak lesz rendes, titokban tartott heteroszexuális kapcsolat, vagy a reménytelen és kiábrándító elfojtás, és nagyon keveseknek meg a tiszta, igaz út + szellemi energiák, amit W. megénekelt...

Kár. Talán lehetett volna a cölibátust fakultatívvá tenni?
A cölibátus önmagában nem oka a rendellenes szexuális viselkedésnek. Elvégre akkor csak normál viszonyaik lennének a papoknak.
"Akinek szög van a kezében..." Hát itten a názáretiről van szó, emberek. Persze nem jogosan, mert némely követői a rémesek.
Tízparancsolat

A falusi pap nem találja a biciklijét, így kénytelen gyalog járni a hívekhez. A pap a sok gyaloglás után a körzeti megbizotthoz fordul segítségért.
- Drága biztos úr, képzelje már egy hete, hogy nem találom a biciklimet.
- Atyám, megtévedt bárányát szerintem csak úgy tudjuk nyakoncsípni, ha a vasárnapi isten tiszteleten atyám elkezdi mondani a tizparancsolatot és mikor oda ér, hogy ne lopj akkor jól nézzen körül aki lesüti a fejét annál lesz a bicikli.
- Köszönöm fiam, így fogom csinálni.
Hétfőn reggel látja a rendőr, hogy a pap teker a biciklin, gyorsan elé szalad és megkérdi hol volt a bicikli. Mire a pap;
- Tudod fiam mindent úgy csináltam ahogyan mondtad. Elkezdtem mondani a tízparancsolatot és mikor oda értem, hogy ne lopj, ne paráználkodj egyből eszembe jutott, hogy hol hagytam a biciklit.
Defter, papnak inkább megy el olyan, aki nem tud mit kezdeni saját szexuális vágyaival, és így gondolja kezelni a kérdést. Ezért pl. jóval nagyobb a melegek aránya a papok között, mint a társadalomban úgy általában. Ez lehet, hogy a pedofilokra is igaz...
Pontosan emiatt gondolom, hogy a cölibátus megszüntetése nem oldaná meg a kérdést.
Kinek a Pap kinek a Papné.Hát a katolikusoknál az utóbbi nem játszik csak balkézről és akkor még jó ha nő az ilettő.Szerintem katolikus egyház (is) az egy nagy képmutatás.Persze láttam már példát a kétségtelen közösségformáló erejére is.
Akárhogy is nekem ez édesmind1 és nem is ez a legnagyobb gondom.A Pápa problémája meg a papoké.Ha a Pápa továbbra is ezzel akarja flusztrálni beosztottai cirka 80-90%-át ám tegye.Biztos tudja hogy mit csinál hisz amit tesz az istentől való, meg a szentlélek sugalja ésatöbbi.:)
a bbc-n múlt hónapban volt egy érdekes kis doku a vatikán szexbotrányairól, ahol nem igazán a cölibátussal vannak problémák bár lehet ez ok-okozati, hanem a papokkal és a kisfiúkkal. érdemes megnézni - elolvasni:

news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/panorama/5389684.stm#action

Defter, nem oldaná meg a kérdést, de legalábbis csökkentene a problémán azért.
"Ha a Pápa továbbra is ezzel akarja flusztrálni beosztottai cirka 80-90%-át ám tegye." Egyrészt a papok nem a pápa beosztottjai, másrészt nem kell, hogy frusztráltak legyenek, elvégre az, h valakit felszenteltek, nem jlenti azt, h maradnia is kell. Ha valami nem felel meg, "le lehet szerelni". A római katolikus egyház szabályai ilyenek. Senkit nem köteleznek arra, hogy pap legyen. Önként vállalja. Ha csak úgy akar pap lenni, ha nős is lehet, csatlakozzon másik egyházhoz. Vagy legyen hittanár. Aki elhivatottan akar pap lenni, annak a cölibátus alapfeltétel. A problémák tényleg nem e körül forognak. Ezért nem is oldaná meg őket. Legfeljebb azokat, amelyek olyan kapcsolatokról szólnak, ahol a másik fél nő. De ezek között is különbséget kell tennünk. Ha a pap komolyan szeret egy nőt, és szeretné elvenni, akkor úgyis otthagyja a hivatását. Ha nem szereti eléggé, csak a szexuális vágyai hajtják, akkor pedig nem lenne megoldás a nősülés engedélyezése, mert vagy nem lenne hűséges, vagy elválna előbb-utóbb.
Ismerik sokan az alkotói transzot, például aki próbált már vírust írni Windows alá.

óriási lol
Vingyóz alá nem nagy orgazmus vírust írni. Meg kell próbálni egy operációs rendszerre. Az a valami.
...az nem úgy van, hogy akinek kalapács van a kezében, az mindent szögnek néz? A témához: ismerek református lelkészt, akinek 8 gyermeke van. Az ő szájából valahogy meggyőzőbb a "Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet", mint egy - kibic - katolikus paptól.
...gondolom, itt meg úgy módosul a mondás, hogy akinek szög van a kezében, az mindent lyuknak néz. :-)
Mint linuxos megjegyezném, hogy egyrészt Defter álláspontja korrekt... Előre tudták mit választanak, saját döntésük volt, ha nem tartják be nem az elveken kell változtatni (ha ingyen stabil profi progi kell használj linuxot, ha meg nem, akkor egyszerűen lopsz, vagy hülye vagy)...
A szabály jó, az ember gyenge... Pont ezért született a szabály, hogy felülemelkedjen magán a delkivens... Kissé primitív gerinctelen gondolat az ember gyengeségeihez idomítani az elveket... Érdekes, a szigorú önszabályozást el tudjuk fogadni a keleti kultúrákban, sőt csodáljuk, a sajátunkéban pedig lenézzük és kritizáljuk, pedig mindkettőnek egy a célja... Ostoba ember...
Szerintem a hívek is jobban tudnak azonosulni egy olyan vallással, ahol a pap is normális életet él. Gyereket nevel, felesége van és mindezek mellett a munkája az hogy tereli a nyájat.

Ezzel szemben az egyszerű emberek számára a szexuális élet nagyon fontos (nem véletlenül van a Blikk címlapján pucér nő) az evolúciós ösztöneik is ezt sugallják. Így eléggé nehezen tudják elhinni, hogy az ő pásztoruk nem csapong ki.

Érdekes módon a református lelkészekkel kevesebb botrány van.
A hívek legnagyobb része tradícióból választ vallást. Azaz igazából nem is választ, hanem örökül kapja. Ha nem tetszik, áttér. Az azonosulást nem a pap élete határozza meg, hisz nem a pappal azonosul, hanem elfogadja egy vallás tanítását, és a szabályok szerint éli az életét.
A keleti vallásokban pedig teljesen igaza van sokadikpeternek. A buddhista szerzeteseknél nincs gondja senkinek a szabályokkal. Ha valaki elvonul megvilágosodni, és teljesen megtagad magától mindent, azt csodálják sokan. A hit lényege pontosan ez. Önként vállalja, hogy lemond a földi hívságokról. A papnak ugyanez a feladata. De míg a magánembernek nem származik kára abból, ha belebukik, a papnak származhat. Ezért csinálják titokban. És ezért lesz botrány, ha mégis kiderül.
en sem ertem ezt. ez egy klub. aki belep pl. a golfklubba vallalja h nem szarik a 18.as lyukba. Vannak szabalyok. Kivulrol a szabalyokat kritizalni folosleges es erthetetlen. Es kulonben is Arpad a logikat sem ertem: Nincs Isten, az Egyhaz egy csapat majom aki egy nemletezo lenyhez imadkozik nevetseges ruhaban es koreaografiaval. Most mit erdekel teged, ha mindenfele hulyesegeket csinalnak es pl. hivoket vesztenek emiatt? Inkabb orulnod kene, nem?
vagy most lehet h komolyan gondoltad a veget? el sem hiszem.....
Defter!
Na most a Pápa az nem végső soron a papság főnöke???
k0zi! Igazad van, és nincs... A katolikus irányzatban ugyanis a híveknek nem feladatuk azonosulni a pappal, hiszen az a lényege, hogy a pap nem "világi", kívül és felül áll ezeken a dolgokon, tekinthetjük közfilozófusnak (jógi), amíg a reformátusok esetében része a dolgoknak, és ott pedig példakép, tehát más funkciót tölt be... Ez a két irányzat között a különbség, akinek nem tetszik, mosakodjon át...
Továbbra is: nem az elv feladata az emberhez igazodás, hanem az ember feladata az elvhez igazodás...
éljen a recskatolikus egyház! de akinek szög van a kezében, ne csinálja
Én sem egészen értem, hogy miért szidja egy olyan ember az Egyházat, aki nem érintett a témában. TWÁ, te talán papnak készülsz vagy mi van?

Viszonylag sok pap ismerősöm van (20+ fölött mozog a számuk) és egyikkel sincsen semmi baj. Én magam teológiát hallgattam egyetemen, nappalin, de nem vagyok és nem is leszek pap.

De valahogy ez a "rúgjunk bele jól egy szervezetbe" ez sosem volt kedvemre való. Komolyan kíváncsi lennék Tóta W. Árpád érveire, hogy mi készette egy ilyen cikk megírására?
Nagyon seggbekúrt valaki, vagy mi történt?
Sok mindenben egyet is értenék, de ez a pistikésen viccelődő mineknevezzelek modor (puncilekvár, hegyezett cerka és a többiek) egyre inkább kezdi az ált. isk. fiúklotyók falait idézni.

Pontagy, te nem Orastes vagy véletlenül?
Azért lényeges kérdés a papi cölibátus, és azért vita tárgya nem hívő, és nem katolikus emberek között is, mert van társadalmi hatása, és mint ilyen mindenkit érint. A kérdés az, hogy miért ragaszkodik hozzá az egyház. Mi az, ami miatt nem mondja a pápa -Krisztus földi helytartója- hogy ilyen márpedig nem szükséges. Krisztus nem mondotta vala a szájával vala, hogy egy papnak nem lehet szexuális élete, felesége. De valami oka csak van, hogy az egyházi emberek nagyobb része ragaszkodik hozzá, hogy legyen papi nőtlenség. Biztosan a hagyományok, vagy ezzel akarják fenntartani azt a látszatot,hogy egy pap a papi teendőinek él, nem pedig a családjának, vagy lehet, hogy ez több pénzbe kerülne, vagy azt gondolják, hogy ettől tisztábbnak látszik az egyház. De csak látszik, de amúgy meg nem látszik.
Árpád, ezt jól megkaptad statisztikailag, bazmeg. Most már írj egy református, de leginkább scientológus egyháztörténeti művet, mert lassan bekopogtat Semjén Zsolt.

Írhatnál aztán arról is, hogy még nem terjedt el Mohács környékén a svéd Meseország legendájának cáfolata. Meg kéne tanulni írni-olvasni, köcsögök és nem csak Mónikát nézni, hogy a való világra minimális rálátásuk legyen!
És meg ne halljam, hogy az állam egy fillért is ráfordít olyanokra, akik saját tájékozatlanságuk miatt MENEDÉKJOGOT kérnek egy uniós országban. Ez a hűtlenség, nem a brüsszeli beszéd.

Ezt a témát azért ajánlom a vallási érzékenység ostroma miatt (én ateista vagyok, de azért nem basztatom más vallási meggyőződését, mert "Élni, és élni hagyni", tudjátok), szóval azért könnyű más témát találni, mert nyolc ilyen blogot lehet teleírni a híradók vágóképein látható primitív arcok és életük láttán.
Nem vagyok ugyan egyháztudós, de úgy tudom, a papoknak Isten a főnökük. A pápa csak a szervezet élén áll, és nyilván vezeti az egyházat, de náluk kicsit más ez a főnök-beosztott dolog.
"az a lényege, hogy a pap nem "világi", kívül és felül áll ezeken a dolgokon"
weehehehheeee
az elveket ebben a kategóriában sem sikerült a gyakorlatba átültetni
Arpad azert elvezi ennyire a temat, mert folyamatos izgalmat okoz neki, ha szupressziv segbekukis temakrol fantazialhat. Arpad szegeny egyszeruen fetisiszta.

Mi a haverokkal inkabb puncikrol es mellekrol beszelgetunk.
Igazából nem tudom miről szól ez az írás, arról hogy a cölibátus egy pápista handabanda vagy arról, hogy az egyház folymatosan megpróbálja elkenni a pedofil históriáit? A két téma összemosása elég nagy hülyeség lenne.

Aki papnak megy, nyilván valamiért vonzónak találja az egészet úgy ahogy van, istenestül, ceremóniástul, cölibátusostul, ő tudja miért (valószínűleg mert elve olyan késztetései vannak, melyeket jogosan vagy nem, de önmaga szégyell), és azt akarja, olyan környezetben legyen, ahol megzabolázzák a szexualitását. Ez is benne van a pakliban. Senki nem lesz attól pedofil, hogy az egyházban tiltott a szex, ez nem a középkor, ahol férfiak és kisfiúk voltak egy kolostorban összezárva az év 365 napján, és amikor jött a kangörcs, jobb híján megtette egy férfi vagy egy kecske. Ha egy pap nemi vágyat érez és félrelép, azt nővel is megteheti - aki hetero, az meg is teszi. Aki pedofil (ami természetesen nem a hetero ellentéte), az nem az egyház miatt lett az, hanem eleve az volt amikor belépett az egyházba. A nemi irányultság nem olyan dolog, amire hopp, egyszer csak véletlenül rájön az ember.

A cölibátus ellentéte meg nem a promiszkuitás de mégcsak nem is a hétköznapi értelemben vett párkapcsolat. Azok az egyházak, amelyek engedélyezik papjaiknak a házaséletet, kurvára kemény feltételekhez kötik ezt. Nem lehet ám csak úgy valakit feleségül venni, ahhoz a főnökök beleegyeezése is kell, nem beszélve arról, hogy a nemi együttlét milyensége és mennyisége is sokszor nagyon szabályozott.
Őszintén szólva, azért nem értem ezt a beteges rugózást a témán, mert t. TWÁ ezzel ugyanúgy egy személyes döntést, élethelyzetet minősít, mint azok a konzervatívok, akiket éppen ő üt-ver. Szóval nem liberális gondolkodó, hanem máshogyan csőlátású és máshogyan monomániás - és ugyanúgy mások nadrágjában turkál, mint a buzizók. A pedofília ellen persze szót kell emelni, de a kéményseprő, buszsöfőr és tanári pedofília ellen ugyanúgy. A homoszexualitás meg nem értem, miért foglalkoztat ennyire egy olyan embert, aki önmegahtározása szerint az egész rendszeren kívül van. Kicsit olyan kibic, aki önkényesen csipeget a vallásból, és mindent, amit cinikusan fel tud mutatni az egyház ellen, azt kipellengérezi, de minden olyan értéket, amit az egyház létrehozott, azt egyszerűen negligál, vagy azt mondja, hogy ezek nem az egyház értékei.

A cölibátusnak bevezetésekor elég racionális indokai voltak, amik valójában nem a szex tiltásáról szóltak, hanem a dinasztiaalapítás és ezen keresztül a személyes vagyon felhalmozásának megakadályozásáról. A szex tiltása ennek csak folyománya, az adott dogmarendszer miatt.

A "papok hatalmát" sokban erősítette, hogy az egyszerű hívek a prédikációk mögött nem feltétlenül látták meg a személyes motivációkat (nem volt sem Heti Hetes, sem TWÁ hogy lépten nyomon leleplezze a szánalmas, alantas, népbutító, sötét összeeskövést), ezért könnyebben elfogadták azt.

"A kérdés az, hogy miért ragaszkodik hozzá az egyház. Mi az, ami miatt nem mondja a pápa -Krisztus földi helytartója- hogy ilyen márpedig nem szükséges."


Hát...
Egy lehetséges indok, hogy távol akarják tartani azokat, akik csak divatból mennek papnak, meg a vele járó tekintélyért, irányító szerepért (nem röhögni, van).
Így mindenesetre mindenki meggondolja 2X-3X.
Az Egyház valóban elitcsapatot próbál építeni - kérdés, meddig van kiből. Amúgy ez a post nekem már majdnem barátinak tűnt :-)

Egyébként nem hiszem, hogy az élethosszig tartó szüzességet ne lehetne megtartani. Bár aki már megízlelte, milyen a szex, annak mondjuk vszeg sokkal nehezebb - igaz, valószínű, úgy lenne igazán felelős a döntés :-) Hogy biztosan jó-e megkövetelni, azt már nem tudom.

Mondjuk a (szintén a pápa alá tartozó) görögkatolikusok esetében más a helyzet: ott házasodni lehet felszentelésig, igaz, akkor a püspökségről már lemondhatsz. "Család, vagy karrier?" :-)
Sokan mondjátok, hogy aki nem vallásos, annak nincs köze az egyház ügyeihez. Nos ez ügyben két kérdést tennék fel: Az egyház nem véleményformáló fórum is egyben mostanság? Tényleg mindegy nekem, hogy mit mondanak?
Sokadikpeter,

"Érdekes, a szigorú önszabályozást el tudjuk fogadni a keleti kultúrákban, sőt csodáljuk, a sajátunkéban pedig lenézzük és kritizáljuk, pedig mindkettőnek egy a célja... Ostoba ember..."

Azért ezeket a dolgokat nem érdemes annyira szó szerint venni :-) Egyszer, amikor Láma Ole Nydahl dán buddhista tanító Nepálban járt, ráköszönt egy talajrészeg, butykosba kapaszkodó hombre az út széliről: "Szevasz, sze'zetes!" "Dehogy vagyok én szerzetes, látod, ő itt a feleségem, Hannah!" - felelte Ole. "Hádosztá'! É' is sze'zetes va'ok..." csuklotta a mólés atyafi és akkor világossá vált, hogy ezeket a definíciókat nem mindig érdemes a tankönyv szerint értelmezni... :-)
Válaszolok néhány dologra zsinórban.

Q: Miért rugózik egyházügyeken ön? Ahelyett, hogy. Biztos gyerekkorában. Látens-e ön?
A: Mondtam már: érdekel. Seres kolléga a Hírszerzőn például untalan a közel-keleti helyzetről blogol. Felcsinálta netán az iráni nagykövet? Nem. Őt ez érdekli. Egyébként engem is érdekel, meg a pápát is. Érdekel továbbá az MDF jövője, pedig igazán nem volt köztünk semmi Ibolyával. De tényleg.

Q: Miért ugat bele, amikor ez a katolikusok belügye?
A: Miért ugat bele a katolikus egyház a nem katolikusok belügyeibe a szexuális neveléstől a szektakérdésig? Naugye.

Q: Keresztényfóbiás-e ön?
A: Ez eddig a legkedvesebb, legmegértőbb megszólalásom ebben a témában. Pont arról szól, hogy lehet értelme a cölibátusnak. Tud-e olvasni ön?
en megertem. szerintem is erdekes az egesz. en is sokat dumalok rola, de nem azert, mert habzoszaju vallasos/ateista lennek, vagy van vmilyen szemelyes ugyletem. csak erdekes tema. szerintem meg mindig erdekesebb mint az MDF jovoje :)
Az azért mindenképp érdekes, hogy néhány egyházfőnek (pl. IV Sixtus, VI. Sándor, II. Pius) ha nem is a megválasztásuk után 60 évesen, de még bíboros korukban született egy-két gyermeke. Milyen cölibátus? Melyik víz és melyik bor?
Pataj,

értem amit írsz, de hogy az egyház megtartja-e a cölibátust vagy nem, az a legbelsőbb magánügye. Nem akarja rád vagy rám kényszeríteni. Igen, belepofáznak olyan ügyekbe is, amikhez nincs közük, és akkor jogos a kritika, sőt kell is, de ez speciel nem az a dolog.
Amúgy a hozzászólások egy része finom vagy kevésbé finom módon azt a kérdést teszi fel a Szerzőnek, hogy az amúgy racionálisan analitikus és szórakoztatóan kritkus W miért változik át irracionálissá és fröcsögővé, amikor az egyházról van szó. De ez meg az ő magánügye.
Most olvastam W válaszatit, amik úgy ahogy kielégítőek, de még egy Q:

Miért gondolja ön, hogy egy pedofil pap, ha nősülhetne, akkor a kisfiúk helyett a nőket választaná? Mit tud ön a pedofilia nevű súlyos mentális betegségről?
A személyiségfejlődéshez lehet köze. Az meg ha nagyon eröltetjük mindennek lehet a magyarázata, akár társadalmi kérdésekben elfoglalt pozíciónak is. És mentális betegségeknek is.
Shenpen! Igen, ott is esendő a pap (szerzetes) és akkor mi van? Itt őket mégis misztifikálják és tisztelik, nyilván azért mert messze van...
DSityu! Igen, néhányuknak volt gyereke, pl Cesare Borgia pénztárcáját duzzasztotta a Pannonhalmi apátság birtokainak jövedelme azon zűrös reneszánsz időkben... Annak ellenére az érvelés, miszerint ha megteszik engedélyezni kellene, hibás, ugyanis akkor a többnejűséget/többférjűséget is engedélyezni kellene a köz számára, hiszen a több partnerünk is lehet, miért nem lehet több házastársunk???
a témát sikerült a stílussal el*****
Q: Keresztényfóbiás-e ön?
A: Ez eddig a legkedvesebb, legmegértőbb megszólalásom ebben a témában. Pont arról szól, hogy lehet értelme a cölibátusnak. Tud-e olvasni ön?

Érdekes, nekem nem erről szólt, hanem arról (utolsó mondat), hogy amíg cölibátus van, addig célszerű, ha nem fordítunk hátat egy katolikus papnak, nem hajolunk le előtte szappanért, stb.

Q: Miért ugat bele, amikor ez a katolikusok belügye?
A: Miért ugat bele a katolikus egyház a nem katolikusok belügyeibe a szexuális neveléstől a szektakérdésig? Naugye.

Lehet, hogy mond valamit, de nem ők döntenek (szerencsére!)

Félreértések elkerülése végett, abszolute nem vagyok vallásos, viszont a családomban sokan azok. Őket, és rajtuk keresztül magamat érzem megsértve, amikor azt akarják velem elhitetni, imbecilis mindenki, aki EZEKRE még hallgat, tehát nem kellene őket szavazóurnák közelébe engedni, pláne nem kellene választhatónak lenniük. Nyilván, aki pedofil papra hallgat (tudán kívül), az imbecilis (hiszen tudhatná, hogy van VALAMENNYI pedofil, tehát en bloc el kellene utasítania mindet), aki pedofil médiacelebritásra (tudtán kívül) az meg jóhiszemű áldozat, mert ki a franc gondolta, hogy PONT...
Csak annyit, hogy papoktól és hasonlóktól szüzességet elvárni nem a katolikus egyház különbejáratú heppje, ld. pl. Vesta szüzek. Vagyis a kultikus szolgálatot a szüzességgel összekapcsolni elég régi és egyetemes dolog.

Az más kérdés, hogy valóban minden egyes paptól el kell-e várni a cölibátust (ortodoxoknál nős ember is lehet egyházmegyés pap, aki meg vállalja a cölibátust, az mehet szerzetesnek).

(És egy megjegyzés: azt csak katolikus ügyekben hóttájékozatlan ember gondolhatta, hogy majd pont Benedek oldja fel a cölibátust.)
Jó, azt tudjuk, ki volt Joseph Ratzinger. De ez a Benő egész fejlődőképesnek látszik. Messze nem az a tálib pápa, akire számítani lehetett.
hát, ez igaz valahol. csak az egészben az zavar kicsit (és most tényleg nem akarlak bántani), hogy az egész elemzésed, bár érdeklődésről tanúskodik, meg logikus stb., de azért szerintem nagyon hiányzik belőle egy kicsit több elmélyülés a témában, pl. olvastál valaha arról, hogy mik a cölibátus teológiai alapjai?
>A: Mondtam már: érdekel.

hamar igy erdekel, akkor nem lehetne nemileg erdekesebb figurakat is pellengerre allitani.
pl itt van Ted Haggard, aki a legbefolyasosabb (republikanus) vallasi vezeto volt az USA-ban (mellesleg elesen ellenezte az egynemuek hazassagat), es egy homoprostis ugye miatt sikeresen elveszejtette a valasztast a republikanusoknak.
Nos,
a katolikus papok valaha elhatározták, hogy ellenállnak mindenféle világi kísértésnek, mint jézus. a lényeg az önmegtartóztatás, és az önfegyelem - ez csak egy ideál, de mégis milyen jól hangzik, és lám, logikus. Csak a megfelelő módon kell megmagyarázni.
Mert hogyan fejeződhetne ki az önmegtartóztatás, ha a papnak felesége van, és akármikor megreszelheti? Az önmegtartóztatás pedig bizonyíték arra, hogy a szerzetes hű istenéhez.

Persze nem mindenkinek sikerül,és tényleg nehéz, de ezért nem fogják feladni...

Világos?
OC: ez a hivatalos verzió...
a valódi meg az, hogy ha nem lépnek valamit sürgősen, akkor a jónép a fejükre gyújtja az összes templomaikat, mert már vérlázítóan nagy lábon éltek. azért, mert volt család, voltak fiak, lányok, azoknak is kellett zsebpénz, kastély stb.
volt. Az talán nem lehet véletlen, hogy az általad leírt felismerésre pont a méltán hírhedt Borgia pápák utáni tridenti zsinaton került sor... ugyanott, ahol az ellenreformáció gyakorlatilag elindult. mégsem mondhatták azt direktben, hogy a purotanizmussal igaza van Kálvinnak, kitalálták a puritánnál is puritánabb papot cserébe'
All In :-)
- Ha valaki szexuális problémái miatt megy el papnak, annak a vallásnak rég rossz.
- Határozottan kimerem jelenteni, álló cerkával nem lehet szellemi tevékenységet folytatni! Ezt mint szürkeállományából tengődő szoftveres mondom.
- A cölibátus semmi másról nem szól, - ahogy TWÁ is irta - mint az egyházi vagyonról. Maradjunk a fakultativ szisztémánál.
Sokadikpeter: Hány nővel voltál. A többnejüség/férjüség hülyeség. Gondold el az a rengeteg anyós.
változatok moderálásra:)))

1.TWÁ függőség Kongóban tombolódik,
miközben digitalizálnak,
lassú és gondtalan mesterek
h nehezen juthass netthez...
ó te szegény pára

2.Fala,rágsz
olvasol,
van időd eleget aludni,
beszélgetsz,
sétálsz,
elvezed a munkádat és
miközben megéled, h erre születtél
és azt csinálhatod amihez értesz
lassan ki is gyógyulsz

3.Aztán ott hever a lehetőség
s felövöd h magad
rájöjj,nem lehet e nélkül élni...

4.TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ
TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ

5.+katolikus egyház,
két hatalmas küzdőszellem
és annyira jól csinálja,
h rájössz soha nem akarsy lesyokni róla

Ámen












változatok moderálásra:)))
2-es javított változat,rím összehangolással

1.a TWÁ függőség Kongóban tombolódik,
miközben digitalizálnak,
lassú és gondtalan mesterek
h nehezen juthass netthez...
ó te szegény pára

2.Falat,rágsz
olvasol,
van időd eleget aludni,
beszélgetsz,
sétálsz,
kertészkedsz
dolgozol miköyben
megéled, h erre születtél
mert azt csinálod amihez értesz
lassan ki is gyógyulsz...

3.Aztán ott hever a lehetőség
és felövöd magad
h rájöjj,nem lehet e nélkül élni...

4.TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ
TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ

5.+katolikus egyház,
két hatalmas küzdőszellem

6...templomba menni kell hisz harci feladat mi vár a teljesítésre,
a gyóntatószék havonta sóvárog utánad,
s W az egyetlen aki átlátja ezt a poklot
és annyira jól csinálja végszemlét,
h rájössz soha nem akarsz róla leszokni többet...


7. ...ez a választott sorsod






változatok moderálásra:)))

1.TWÁ függőség Kongóban tombolódik,
miközben digitalizálnak,
lassú és gondtalan mesterek
h nehezen juthass netthez...
ó te szegény pára

2.Fala,rágsz
olvasol,
van időd eleget aludni,
beszélgetsz,
sétálsz,
elvezed a munkádat és
miközben megéled, h erre születtél
és azt csinálhatod amihez értesz
lassan ki is gyógyulsz

3.Aztán ott hever a lehetőség
s felövöd h magad
rájöjj,nem lehet e nélkül élni...

4.TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ
TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ

5.+katolikus egyház,
két hatalmas küzdőszellem
és annyira jól csinálja,
h rájössz soha nem akarsy lesyokni róla

Ámen




















változatok moderálásra 3-as tökéletes változat:)))

1.a TWÁ függőség Kongóban tombolódik,
miközben digitalizálnak,
lassú és gondtalan mesterek
h nehezen juthass netthez...
ó te szegény pára

2.Falat,rágsz
olvasol,
van időd eleget aludni,
beszélgetsz,
sétálsz,
kertészkedsz
dolgozol miköyben
megéled, h erre születtél
mert azt csinálod amihez értesz
lassan ki is gyógyulsz...

3.Aztán ott hever a lehetőség
és felövöd magad
h rájöjj,nem lehet e nélkül élni...

4.TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ
TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ TWÁ

5.+katolikus egyház,
két hatalmas küzdőszellem

6...templomba menni kell hisz harci feladat mi vár a teljesítésre,
a gyóntatószék havonta sóvárog utánad,
s W az egyetlen aki átlátja ezt a poklot
és annyira jól csinálja végszemlét,
h rájössz soha nem akarsz róla leszokni többet...


7. ...ez a választott sorsod






Portugéza: Ez az éjszaka is jól sikerült?
kedves Nem Anonim, most tévedsz, a cölibátust ugyanis baromira nem a tridenti zsinat találta ki, ld. pl.: en.wikipedia.org/wiki/Clerical_celibacy#Celibacy_in_the_Roman_Catholic_Church
Pontatlan idézet, a szöveghűség igénye nélkül: "mindenki a szexualitásról beszél, viccel, utalgat, pedig valójában a szexualitás az emberiség kisebb hányadát foglalkoztatja olyan intenzív módon, gyakorlatban is, mint ahogy azt a társadalmi normákból sejteni lehetne."- Kundera véleménye.

Cölibátus: kivétel nélkül mindenki egy ostoba képtelenségnek tartja, egy fiziológiai abszurditásnak, magunk megerőszakolásának, noha...
...mennyi aszexuális van, mennyi fizikai sérült, aki szeretne egy menedéket, ahol őt nem akarják úgymond szexualizálni. Nem szembesítik önmaga hiányosságával, hanem az, mint erény lép elő.

Van ebben a cölibátusban azért valami. Persze abban a részében, hogy nincs család, gyerekek, nincsenek rokonok. Ez azért frankó, nem? A csajozást meg el lehet intézni. Pl. úgy,a hogy egy ismerős káplán szokta: havonta egyszer feljön a székesfővárosba (tuti kuncsaft, megvannak a címei), aztán végigcsinálja mind a három figurát (elölről, hátulról, szopatni), kicsengeti az éppen soros tarifát,mond két miatyánkot és hazavonatozik. Mindez a másik oldalon is érvényes, nézzétek meg például az Új Ember halálozási rovatát: csupa 80 és 95 közötti apáca szenderül csak jobblétre. Anyagi gondok nincsenek, van egy viszonylag normális közösség, büdös bunkó, részeges férj sincs, aki ha pláne prosztó, negyven éven felül úgy is önkéntes cölibátusba vonul. (Tanulmányozzátok Szilágyi szociológus összegyűjtött műveit - Tiszántúli Emmanuelle -, és rögtön tudjátok, miről vartyogok.És persze nincs stressz, hogy hogyan öltözzem le a többi spinét. Aztán lehet utazgani, tanulni, amit akar az ember. Jezsuitáéknál klauzúra sincs, lehet a kajapo indiánok nyelvét tanulmányozni és ezekről dolgozatokat írni. Nem rossz ez. Ha most lennék tizennyolc, belevágnék. Egyébként valamelyik zsinat pár száz év után rendelte csak el a nő nélküliséget, és nem csak a vagyon meg a birtokok egyben tartása végett. Hanem a belterjesség kiküszöbölésére, a tehetségek friss beáramlására. (Nézzétek meg: a magyarországi reformátusokat néhány család uralja az egész kreclit, nagyapó is lelkész volt, ükunoka is pap lesz, akármilyen alkalmatlan is. Az okos egyházatyák tudták, hogy milyen hülyén veszi ki az magát, hogy "apukám, most nem mehetsz Borneóba hittérítőnek, mert jönnek hozzánk Malvin néniék", vagy "hozd csak fel a perselyt Gyula, a gyereknek osztálykirándulása lesz". Ennél az egésznél sokkal neccesebb, hogy a nőket kizárják, de hát valsz. a fentiek miatt is...
németországban a katolikus egyház cca. 6000 gyerektartást fizet a papjai után.

Jártam Würzburgban az érseki palotában, olyan hálószobája és olyan franciaágya volt, hogy Luk Récia Bordzsa is megirigyelte volna.

mellesleg, ha jól tudom a katolikus egyház legelső pár száz évében ismeretlen volt a cölibátus, ez egy későbbi találmány.


A Suzukinál reggeli torna van, meg vállalati himnusz, a MacDonaldsban egyenruha, az ügyfélszolgálaton mindig jókedvűnek kell lenni, az egyházakban is vannak hülye szabályok. Kit érdekel!?
Nem kötelező egyik álszent helyen sem dolgozni. Csatlakozzon az, akinek megfelel.
Nagy az Isten állatkertje (ld. Subba).
osi:
Portugéza: Ez az éjszaka is jól sikerült?

de megérte

portugéza:)))
Számomra ez a baj a cölibátussal - amellett hogy hülyeség alapon:
- salubrie - írta:
"Cölibátus: kivétel nélkül mindenki egy ostoba képtelenségnek tartja, egy fiziológiai abszurditásnak, magunk megerőszakolásának, noha...
...mennyi aszexuális van, mennyi fizikai sérült, aki szeretne egy menedéket, ahol őt nem akarják úgymond szexualizálni. Nem szembesítik önmaga hiányosságával, hanem az, mint erény lép elő."
Ez eredményezHETI, hogy nagyon sok ember aki rájön saját "szexuális elferdülésére" - hamar észreveszi, hogy a való életben sehogy sem boldogul, míg egy álszenten aszexuálisnak - azaz a szexualitás és annak "ágai"-val nem foglalkozó - beállított szervezet része lehet. Annak minden infrastruktúrájával és összetartozásával, "szemlehunyásával"...
Szóval értitek, a papság nem igazán teregette ki soha saját tagjainak ferdülését. Ez pedig melegágya és menekülőhelye lehet a feljebb említett embereknek. Talán ezért van nagyobb számban a katolikus papságban a homoszexualitásnak és pedofiliának.
EZÉRT baj a cölibátus, mert álszent. Meg lehet nézni tíz papból hány tartja be. És még mindig papok. És még ők (is)akarják Gyurcsányt lemondatni :))
Marci, itt én nem erre gondoltam. Rendben van, az a jelenség is része lehet a cölibátus miértjének, hogy álszent emberek pajzsként használják a maguk perverzióit elrejtő szervezetet - azonban a cölibátus nemértői és természetes ellenzőinek figyelmét fel szeretném hívni arra, hogy vannak szexuális fogyatékosok is. Kiknek nincsen, vagy nem is lehet olyan perverziója, amit kiélhetnek. Nekik ez menedék, segítség arra, hogy ezt a hiányosságukat zárt közösségben, magyarázkodás nélkül elviselhessék.
Illetve olyan emberek is vannak, akiket nem különösebben érdekel a szexualitás.


Na jó, értem én amit mondasz. De akkor is, amíg a papság azonnal és hatékonyan ki nem veti magából a cölibátust megsértőket - pláne a "nem hagyományos értelemben vett" megsértőket - addig melegágya és gyűjtőhelye lehet és lesz ezt kihasználó álszent embereknek. Ettől még amit te írtál állhat, nekem semmi bajom nincs a megtartóztatással. Csak az álszenteskedéssel és a leplező hallgatással.
röviden a magánügyük-közügy problémához:
amíg politikai pártok népszerűségük növelése érdekében lefekeszenek az egyházzal (hopp, lőttek a cölibátusnak), addig nem magánügy, hogy mit prédikálnak a papok (abortusz és társai).
a golfklub (egyelőre) még nem rendelkezik ilyen közvetett, ám igenis köz-hatással.
nem tudom, mit kell annyira a cölibátuson lovagolni a katolikus egyháznak. kedvenc katolikusom, augustinus (egyébként szent lett, de végezhette volna eretnekként is) igen érdekesen mesél a szexuális vágyról, a keresztyén házasságról, meg úgy általában az erkölcsi elvei mögött nagyon sok pragmatika van, még a "nem megfelelő testnyílásokba" élvezést is progapálja, ha az "nagyobb bűnöket" (mondjuk házasságtörés) előz meg. hihetetlen, h mennyire megkopott és avitt lett a keresztyénség, pedig ha az elmúlt kétezer év szerzőit olvassuk, tényleg benne az egész európai kultúrkör, liberalizmussal, egyéni szabadsággal, még akár a feminizmussal is. csak hát itt ez a döglött oroszlán katolikus egyház, amin jó nevetni, h cölibál, óvszer ellen ágál, melegházasság ellen ágál, minden ellen ágál, ami nem ortodox, közben az ortodxia kitalálói rém izgalmas, forradalmai újítók és gondolkodók voltak a saját korukban.

szóval azt nem értem, twá miért nem pl az iszlámot basztatja, amelyik sok szempontból ránk európaiakra tényleg veszélyes, miért ezeket a szerencsétlen félhülye, szenilis katolikus aggok menhelyét (aka bíborosokat)
lesz itten basztatva az iszlám. nem kicsit, nagyon.
Ha eltörölték volna a cölibátust... akkor el lehetne számoltatni az escortszámlákat?
mi a baj az iszlámmal, azon kívül, hogy magunk helyett mostanában divat rájuk mutogatni?
Félhold meg minden... tudod hogy van ez...
SZVSZ
A cölibátus annó prószta anyagi okok miatt jött létre és valahol mai is pénz és hatalmi okok tartják fenn. Nem kell ezen izgulni s pl nekimenni az Árpádnak ha amaga szarkasztikus stílusában kinyom egy írást az okos fejibül. A papok megoldják ezt a kérdést egyenlőre nem túl helyeselhető módon. A jelenlegi XVI.Áldott vénember is meghol eccer aztán egyszercsak jő egy olyan aki belátja, hogy ha nem törli el összeomol a szervezet. Az árpádmeg közben ír egy jó csomót én meg még jobbakat mulatok rajta. A Maci itt a jobbfelsőben még az a maci?
Az még az, tanár úr. Csak megöregedett.
finland: úgy röviden az iszlám nem olyan kedélyesen intoleráns a mássággal szemben, mint a keresztyénség. nemcsak semjénzsoltkodnak, hogy a válás csúnya dolog, nemfátyolba járni csúnya dolog, a buzulás csúnya dolog, a sörital fogyasztása csúnya dolog, meg minden, amit a korán tilt, az csúnya dolog, hanem úgy konkrétan a nem muszlimok megölése nem csúnya dolog, sőt az iszlámból kitérni halállal jár (lásd az olaszországba menekült afgán kiadatásának követelését). ez így röviden. részletesen meg ezek szerint majd a megfelelő blogbejegyzésben lehet hirigelni egymás idegeit. az európaiak és iszlám témakörben pedig érdemes az 1960-as évektől olvasgatni franciaország, hollandia, németország, svédország, dánia, belgium, egyesült királyság polémiáit, csak mielőtt rámfogná vki, h ez csak 2001 óta... hát nem, ha úgy tetszik, 711 óta. és simán vállalom a lerasszistázást, már megszoktam, h amiért veszélyesnek tartom az iszlámot a szekuláris/liberális (h ontopik is legyek: mindez keresztyén alapokon is nyugszik) európára nézve. pedig nem rasszizmus, csak annak a ténynek a tudomásul vétele, hogy miként 1933-ban a németek harmada az nsdapra szavazott, az iszlám vallásúak orszángoként eltérő, de egyre nagyobb aránya al-keida, hamasz, hitzbullah meg egyéb hasonló szervezetek lelkes támogatója
no, hát pim fortuyn már megint itt ólálkoik a sorok közt. igyekszem megidézni hétpőre vagy keddre, csak elég sok mindent át kell néznem hozzá.
Vasika, elmehetnél a Republikánus Párt sajtóirodájába dolgozni:)) Imádom azokat, akiknek minden fekete meg fehér, komolyan. Jó nekik.
na amíg ti itt okoskodtok, én gyorsan megnéztem egy pronofilmet (jenna jameson vagy ki). rá is jöttem, hogy tök mindegy, kinek van igaza ebben a kérdésben. persze nem baj, ha fejlesztgetjük az érvrendszerünket, de azért szombat este kell egy kis kikapcsolódás. még a papoknak is, pláne semjénzsoltnak:)
Kiigazítás: cölibátus nem hittétel (dogma) hanem egyházfegyelmi kérdés. Azaz most így van, de nem megváltoztathatatlan. Ha már mocskolsz, kedves TWA, legalább pontosan tedd...
Amúgy látott már valaki közületek közelről görögkatolikus pap-családot?? Én igen, férjnek-feleségnek kutya kemény élet. Nem tudom, hányan vállalnátok be.
bandi: hát a republikánus párt legalább nem nyomatja az egyházak közpénzből finanszírozását, igaz a melegházasságot is csak a kaliforniai terminátorjuk, de schwarzi félig demokrata...

de mivel imádod, akiknek minden fekete meg fehér, nyilván csak ezért cimkézel. gondolom, a fanatikus monoteista vallásokat imádod a legjobban...

pim fortuyn magyarlandből nézve bizonnyal csak egy rasszista buzi szociológus, mégis valami érthetetlen oknál fogva nem a krisnások szúrják le az utcán a holland filmrendezőket, ha azok a vallásukról nem tetszőket irkálnak

btw. haradi-fikázást, szcientológia-fikázást is szívesen olvasnék ;-)
Megtettük! "Sok blogon megfigyeltem, hogy egymást marják az emberek kommentelés közben. Frusztráltak és gyûlölködnek. Pedig mi más lehet egy blogíró célja, mint hogy utat mutasson és egy irányba koncentrálja a gyûlöletet. Így jön el majd a világbéke. Most készítettünk egy virtuális Hyde-parkot. Önök pedig megmondják az õszintét és levezetik a feszültséget."
hemar.freeblog.hu/
Ismerek katolikus papot akinek van egy gyereke es "felesege", de mivel hiany van ezert nem dobtak ki, (o magatol nem bolond elmenni a leveses fazek mellol) ezert kihelyeztek egy eldugott kis faluba. A falusiak, bar konzervativak, de orulnek az ilyen papnak, mert nem az o hazuk tajan probalja kielni az atszellemultseget, ugyhogy nekuk ez igecsak fekszik.

A hiba a rendszerrel van. Bar nem szeretnek melyebben belemenni az egyhaz ugyeinek targyalasaba, meggyozodesem, hogy amig azok a 70-80 eves tatak iranyitjak az egeszet akik egesz eletukben szivtak es kinlodtak a colibatus miatt, nem fognak isteni megvilagosodast erezni az uj generacioval szemben, szivjanak csak azok is batran, hiszen ha ok kibirtak mas miert ne birna ki...
"Frusztráltak és gyûlölködnek."
Ne háborúzzatok, szeretkezzetek! :-)
Nekem úgy tűnik, a kat. egyháznak manapság bizonyításkényszere van, hogy nézzétek, mi is vagyunk legalább olyan erős és fasza egyház, mint a többi nagy. Ezért aztán beismerni, hogy évszázadokon át úgy ragaszkodtak egy elcseszett szabályhoz, hogy azt jópár kolléga nem is tudta betartani, elhiszem, hogy nehéz, hisz első ránézésre presztízsveszteség. Holott pont, hogy éppen ettől lennének faszagyerekek, de ezt belülről sosem látja az ember tisztán. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen döntést esetleg meghozó 70 éves átlagéletkorú kupaktanácsnak milyen érzés lenne, hogy ők szenvedtek egész életükben, de mostantól a fiataloknak meg majd nem kell? Hát nem, szívjanak csak ők is. Árpád, szerintem hagyd őket békén, ha nem cseszegetik őket, maguktól is belátják, hogy marhaság az egész, és megúszhatják anélkül, hogy vereségként könyvelje el a világ a változást. Szépen fű alatt eltörlik a cölibátust oszt kész. 50 év múlva, ha.
Kedves Árpád!

Több témában látom felbukkanni a vallást mint témát. Mindenesetre én is inkább ateista vagyok. Azonban a materialista világképhez hozzátartoznak olyan dolgok, mint ősrobbanás meg szingularitás meg hogy mi volt a nagy bumm előtt (állítólag ugye SEMMI). És ezek nem sokkal felfoghatóbb/megmagyarázhatóbb dolgok mint maga a vallás. Igazából senki nem tudja, hogy mi ez az egész, ezért mostanában óvatosabban fogalmazok.
Lehet hogy ez lesz a zárszó?
No aztán ez meg még a nagy szám...tisztelendő úr végre ugorhat egy hasast a harangtoronyból, bele a puncilekvárba vígan.. Tiszta Tom&Jerry … már látom amint a római földi helytartó átvágja a szalagot az első egyházi kupleráj megnyitásán, miután Bin Laden felszarvazta.
Másrészt: emberből van itten mindenki, tehát a genetikailag meghatározott lény legfeljebb a lét és lélek útvesztőiben formálódik deformálódik. Így mutánsok millió variánsa jön létre követhetetlenül.
Azt „letapogatni” h miként alakult minden egyes tisztelendő úr esetében, komoly szociológus, pszichológus, filozófus csapatmunka lenne. Ugyan ez a helyzet természetesen bárkinek az esetében.
Amit mondani akartam. Az egyház atavisztikus, statikus, a mozdulatlanság fensége tartja tekintélyét. Nem lehet reformálni, mert hamar lejátszódna folyamata, és elérné vég. Ugyanakkor a mint Marx óta tudjuk a vallás a nép ópiuma. Nagyon is szüksége van rá hogy kordában legyen tartva. Ki hiszi ki nem, a mai nyugati és kelet európai társadalomnak is a keresztény vallási erkölcs ad keretet. Ha ezt mint egy kabátot levetné új barbarizmusba süllyedne, aminek jelei már régen felsejlettek a horizonton....... Amen
süti beállítások módosítása